Att charma till sig pengar

Jahapp så hade jag skrivit hela inlägget och sparat det men ändå försvann allt jag skrivit så nu får jag får jag försöka komma ihåg vad som hände, ni får lägga till om jag glömt något.
 
Idag var det bara ett avsnitt pga världscupen i skidor.
 
Cain kom ner sent till frukosten och Debbie pikar honom om att det måste ha blivit en sen kväll. Strax efter kommer det ner en okänd kvinna och hon tar ett rostat bröd och ger Cain en lapp med sitt telefonnummer så han kan höra av sig om han vill. Sedan går hon iväg men Cain verkar inte så intresserad.
 
Nikhil kommer till fabriken iklädd joggingkläder. Jai frågar varför och får veta att Nikhil hellre joggar än att se när Jai och Charity äter frukost. Gennies koncentration är inte den bästa för hon har fullt upp med att kolla in Nikhil så hon hör inte när han ber henne hämta kaffe.
 
Sam ska till Norfolk och Zak ska skjutsa honom dit trots att Lisa sagt att bilen kanske inte håller en så lång resa. Zak och Sam säger adjö till Belle men när Zak ska säga hej då till Lisa blir det lite stelt. Belle märker det och senare på dagen kommer hon med några påskliljor till sin mamma på fabriken. Lisa frågar varifrån blommorna kommer och Belle frågar om det är värre att ljuga än att stjäla. Hon har "hittat" blommorna i någons trädgård.
 
Carl kommer till kontoret och han säger till Jimmy att Kelly har ringt hem och ändrat på mötesplatsen. Jimmy tar en taxi till det nya stället medan Carl åker till det andra för att träffa Kelly. Han säger åt henne att hålla sig borta från Jimmy men hon vägrar. Hon säger att de träffades flera gånger när han åkte iväg på arbete, varför skulle han annars ha varit i Petersborough  där hon bor?
 
Rodney frågar Declan om han kan tänka sig att ändra beslutet om att sälja deras hem. Declan är inte alls intresserad av det för han vill sälja huset.
 
Jai kommer hem på lunchen och Charity kastar sig i hans armar och vill att de går upp till sovrummet. På väg upp för trappan så börjar hon prata om puben och frågar om inte han vill investera i den tillsammans med Chas. Jai inser att Charity varit så kärvänlig för att hon ville ha pengar av honom så han säger nej till förslaget.
 
Charity träffar Chas på puben och hon berättar att Jai inte vill lägga till några pengar. Cain hör det och blir skadeglad över att Charity inte lyckats charma till sig några pengar.
 
Jerry och hans son Jason kommer och hälsar på Jackson.  Han frågar om inte Jackson vill bli gudfar till sin lillebror men det vill inte Jackson. Hazel tycker det är en ära men Jackson vägrar ändå. Han frågar sin far om han hade frågat om det om inte olyckan hänt. Jerry svarar ärligt att han antagligen inte tänkt på Jackson alls i så fall men nu gör han det.
 
Carl som tagit Kellys mobil från bordet när hon gått söker upp henne hemma hos henne. Han är förbannad och hotar med att göra livet till ett helvete om hon inte låter Jimmy vara ifred.
 
Det kommer att bli ett kortare uppehåll i HTG från den 21 december till den 7 januari!
 
 

En öl och en j-a cola

Aaron fortsätter att titta på Jacksons videodagbok. Det blir både tårar och skratt. Han avslutar tittandet precis när Jackson och Hazel kommer hem.
 
John är fortfarande irriterad över att Adam inte syns till på gården. Det är mycket att göra och han behöver hjälp. När han träffar Moira på puben får han veta att Adam numer jobbar hos Declan. Precis då kommer Declan in på puben och de pratar lite med varann men John är mest förbannad över att Declan tagit hans arbetskraft. När Declan säger att nästa hyresgäst på gården får det kanske lättare så undrar John vad han pratar om och Declan säger att han bara skämtade. Moira försöker liva upp stämningen med en vits. Hon frågar: "vad heter en man som alltid tar motorbåten? Rodney". Jaa Rodney såg lite frågande ut när han hörde det ;)
 
Carl försöker få Jimmy att förstå att Kelly tillhör det förflutna. När han märker att Jimmy är på väg att berätta för Nicola om Kelly så avbryter han sin bror med att  säga att de ska iväg på arbete. Carl tycker inte Jimmy ska berätta om det eftersom det inte kan leda till något bättre men Jimmy tror att det är Kelly som är nyckeln till hela hans minnesförlust.
 
David står i baren när Amy kommer in. Hon har klätt upp sig och fixat till både smink och hår. Hon vill att David bjuder henne på ett glas eftersom han sagt att han är skyldig henne det. David tvekar och hon tänker gå men han ändrar sig och lovar att bjuda henne men det blir inte på alkohol som hon försöker få utan hon får nöja sig med en j-a cola som hon kallar det.
 
Declan möter Nicola och Rodney på puben och han vill prata med dem. Det visar sig att han erbjuder dem att köpa huset de hyr men Rodney säger att han har svårt att få lån så han är nöjd med att fortsätta hyra huset. Då svarar Declan att det inte är något alternativ i längden eftersom han ska sälja huset och de hade fått första tjing.
 
Aaron kommer in på puben när Jackson och Hazel är där. Han visar henne att han vill prata med henne utanför så hon skyller på att hon måste gå på toa. Aaron berättar att han sett Jacksons videodagbok och då blir Hazel förbannad och säger att det kränker Jacksons integritet.  Han ger sig inte utan vill prata om det han sett. Hazel  vill absolut inte höra men Aaron berättar i alla fall. När hon får veta att Jackson vill dö tror hon inte på Aaron. Tillslut måste hon ändå erkänna att han har rätt. Det gör henne förtvivlad.
 
Chas står utanför fabriken när Jai och Charity kommer dit. Hon fjäskar lite för chefen men han går in utan att ta det på allvar. Charity säger sedan till Chas att hon inte hunnit prata med Jai om pengarna men att hon gör det senare. Chas undrar om hon ska fråga själv men det tycker inte Charity.
 
Sam har fått veta att Alices släkting Ivy gjort sig illa och han ska åka dit. Lisa och Zak lovar att passa Samson så länge. Tyvärr så är det fortfarande en spänd stämning mellan dem.
 
Aaron och Hazel försöker att bete sig normalt tillsammans med Jackson men det är inte lätt. Hazel pratar med Bob om bygget av det nya cafét så Bob kontaktar Jacksons före detta arbetskamrater som kommer till byn och ber Jackson om hjälp.
 
Jimmy ger sig inte utan han stämmer träff med Kelly. Carl berättar då lite mer om vad som hänt och Jimmy får veta om bröllopet och aborten. Jimmy känner sig mer och mer förvirrad.
 
Hazel, Jackson och Aaron kommer hem. Aaron ska hjälpa Hazel i köket och passar då på att prata med henne. Han vill berätta för Jackson att han vet vad som sagts i videodagboken men Hazel tycker att de bör hålla tyst om saken. Hur ska de kunna få Jackson på andra tankar?

Videodagbok

Jimmy möter Nicola som är på väg till förskolan med Angel och han frågar om han får lämna dottern där. Nicola blir glad och låter honom göra det men precis när han går iväg så vill hon följa med. Efteråt så säger hon till honom att han alltid är välkommen hem för att träffa dem.
 
Zak tycker det är jobbigt hemma och han vet inte hur han ska vara när Lisa är i närheten så han undviker henne. Lisa går till jobbet som vanligt och tjejerna där stöttar henne så gott de kan.
 
Adam kommer sent hem på morgonen efter att ha tillbringat natten med Mia och John är rasande för de har mycket att göra på gården. De börjar tjafsa om arbetet och det slutar med att Adam säger att han slutar jobba på gården.
 
Adam har sovit över hos Jackson på en madrass på golvet bredvid Jackson säng. Jackson är som vanligt väldigt sur och grinig.
 
Rodney är i Leylas butik för att handla när Val kommer in. Han ifrågasätter hennes val att bli fostermor när hon inte varit en bra mamma till sina egna barn. Val säger att hon lärt sig på misstagen.
Amy tycker om att jobba i butiken för då träffar hon David. Till och med Victoria märker Amys beundran av David och säger att de faktiskt är syskon nu.
 
Chas märker att Aaron inte har det så lätt och hon inser att Jackson inte pratar med honom om saker och ting. Hon går till puben och nästan skäller ut Jackson som sitter där i sällskap med Hazel. Chas säger till Jackson att säga till Aaron om hur han känner det för honom.
 
Jimmy ska iväg och lämna papper i fabriken och då stöter han på Kelly som sitter i en bil i närheten. Hon inser först inte att Jimmy tappat minnet men efter en liten stund så förstår hon att så är fallet. Det passar antagligen hennes planer utmärkt och hon talar om för Jimmy att han är hennes livs kärlek. Jimmy som inte kommer ihåg något skiner upp lite när Kelly pratar med honom.
 
Jackson ska iväg till sjukhuset och Jerry kommer dit för att hjälpa Hazel. Jerry har med sig sin yngsta son som heter Josh. Jackson tycker det är lite jobbigt när han inte kan vara den storebror till Josh som han velat. En storebror ska skydda och lära sin lillebror saker och det kan inte han göra.
 
Alicia är glad över att Moira inte kan jobba så mycket för då kan hon ta extra pass. Hon känner att hon inte räcker till för Jacob som får göra massa roliga saker med sin far medan hon är den tråkiga föräldern.
 
John vill inte riktigt inse att Adam slutat så han försöker få sonen att hjälpa till. Adam forstätter att ta det lugnt och det stör John. Adam säger åt  sin far att anställa någon annan som han kan lita på.
 
Jimmy frågar ut Carl om Kelly. Carl blir förvånad över att höra om henne och han får då veta att hon dykt upp igen. Jimmy tar reda på från Bob om var Kelly bor och när Carl hör att Kelly bor i Peterborough så blir han orolig. Han försöker få sin bror att tänka på Nicola och inte Kelly men Jimmy är mer intresserad av hur Kelly och han haft det.
 
När Jackson är på sjukhuset går Aaron hem till honom. Han ser datorn och nyfikenheten tar över så han börjat titta på Jacksons videodagbok. Det börjar med ganska skämtsam ton men strax efter blir Jackson mer ledsen och han säger att han tycker det är jobbigt med alla minnen och att vara Aaron till besvär. Jackson vill inte att Aaron ska behöva ta hand om honom i kanske 50 år, han vill helst av allt bara dö...

Äckelgubben fortsätter neka

Polisen kommer till Dingles för att berätta att det inte finns tillräckligt med bevis mot Derek så de kan inte göra något. Det gör Zak rasande men Lisa försöker lugna ner honom. Hon får honom att lova att inte ge sig på Derek.
 
Morgonen efter övernattningen så är Jackson fortfarande tyst och vill hem så fort som möjligt. När han kommer hem är han sur och tvär. Hazel får samtal från en skola som vill att hon hoppar in som lärarvikarie men hon säger nej. Jackson övertalar henne att han klarar sig själv ett tag så hon tackar tillslut ja till vikariatet.
 
Eric och Val ska träffa socialarbetaren och kommitén som ska besluta om Amys framtid. Amy får sitta utanför i ett väntrum medan Pollards blir utfrågade om deras förflutna. De får försvara sina tidigare möten med rättvisan, bl.a. att Eric sålt alkohol till mindreåringar och att Val stal pengar från sin syster. När förhöret är över vill Val tillägga ett par ord. Hon säger att de måste inse att Amy har det bra hos dem annars är de dummare än de ser ut. Sedan går de ut i väntan på att kommitén ska fatta sitt beslut.
 
Cameron väntar på Debbie på puben och efter ett tag dyker hon upp. Han har med sig en present till henne, en liten nallebjörn. Hon ifrågasätter hans beslut att lämna familjen och det enda han kan säga är att han vill vara med henne. Efter en stund så går Debbie därifrån.
 
Jimmy är på kontoret och de får reda på att lastbilen får hämtas hos polisen. Han ser Scarlett och Eve när de planerar en svensexa och plötsligt mnns han att deras far och Charity har varit ihop.
 
Kommitén vill träffa Pollards för att meddela vad de beslutat. De kommer ut med ledsna miner och beklagar sig för Amy. De beklagar sig för att hon nu blir tvungen att dras med dem =D
 
Zak tar ut sin ilska genom att hugga ved men det hjälper inte. Han känner att han måste ge igen så han tar med sig ett slagträ och åker iväg till Derek. Sam försöker stoppa honom men det går inte. Sam skyndar sig till Lisa som är på fabriken för att berätta vart Zak är på väg.
 
Chas pratar med Diane på puben. Hon är ledsen över att inte ha råd att köpa stället. Sedan går hon fram till Aaron som sitter och väntar på Jackson. Chas säger till sin son att hon är stolt över honom sedan ger hon honom en puss på pannan innan hon går. Aaron får faktiskt ett litet leende på läpparna.
 
Hazel kommer hem efter lite längre tid än beräknat för hon har halkat på en färgfläck och gjort illa sig i armen. Jackson säger att han inte vill träffa Aaron på puben som planerat och det oroar henne. Hon söker upp Aaron för att fråga honom om vad som hänt och varför Jackson är sur men han vet inte mer än hon.
 
Zak dundrar in hos Derek och han är riktigt förbannad. Derek försöker slingra sig och säga att han inte gjort något. Lisa dyker upp och ber Zak att lugna ner sig. Derek tackar henne för att hon stoppat Zak men då blir hon arg och svarar att det var inte för hans skull i alla fall.
 
Nicola ser att Jimmy och de andra från Kings kontor sitter på puben. Hon vill gå fram till honom men Ella stoppar henne. Ella och Nicola sitter sedan och pratar och det slutar med att Ella bjuder över Nicola och Angel till Home Farm för att inte Nicola ska besvära Jimmy så mycket utan spela svårfångad istället.
 
Charity och Chas sitter hemma hos Jai och dricker vin. Charity säger att hon kan se till att Chas får det som saknas för att ta över puben eftersom hon har en mycket rik pojkvän just nu.
 
Derek forsätter att neka till det han gjort även om Zak säger att han inte kommer göra något om Derek bara erkänner. Derek säger att Lisa ville ha honom och att han blev dumpad av henne men då blir Lisa vansinnig och säger att hon ska minsann få honom att erkänna det han gjort. Derek vägrar och Zak blir tokig men Lisa stoppar honom. Hon säger att Derek inte är värd att sitta inne för. Zak säger då till Derek att han kommer att få det han förtjänar tids nog, sedan klappar han lätt på Dereks kind.
När Lisa och Zak kommer hem säger hon att de måste glömma det som hänt och att har de tur så anmäler inte Derek dem.
 
Edit kl 16.13:
Jag glömde nämna att Jimmy fick ett samtal på mobilen men han visste inte vem kvinnan var så han gav luren till Carl men då hade kvinnan (Kelly?) lagt på.
 
 
 
 
 

Rolig och ful

Charity blir förvånad när hon ser Cain men inser att det var han som ordnat allt. Hon är på väg att sticka därifrån men hindras av honom. Charity stannar kvar och de börjar prata. Cain vill att hon kommer hem och att de börjar om. De pratar och han är på sitt lite mer charmiga humör och det gör att hon frågar honom om varför han inte alltid är rolig och ful istället för dum och ful eller bara ful...
 
Chas har kommit tillbaka från banken och hon berättar för Diane att hennes pengar inte räckt till handpenningen, så det skulle bli svårt att köpa puben.
 
Gennie har inte riktigt kommit in i rollen som sekreterare men hon försöker ändå. Jai blir irriterad på henne för att hon skickat iväg honom till fel ställe men precis då kommer Chas in för att be om lite övertid eftersom hon behöver pengar. Jai som fortfarande är irriterad surar nu för att hon skolkat på förmiddagen. Chas byter snabbt ämne och frågar honom varför han inte är på hotellet med Charity. Han förstår ingenting men plötsligt så inser han att det måste ha varit Cain som ringt och stämt affärsmöte med honom för att kunna lura iväg Charity. Chas och Jai skyndar sig iväg till hotellet.
 
Jimmy provar på hypnosterapi men känner att det inte hjälper honom. När Nicola kommer så visar hon honom kontoutdragen från banken men han minns inte varför han tagit ut pengar. Hon säger att hon struntar i pengarna men vill bara få honom att minnas igen.
 
Plötsligt knackar det på hotelldörren. Cain öppnar och får ett litet paket. Charity ber honom att inte öppna det eftersom det inte var ämnat för honom. Cain gör det ändå och ser ett par manchettknappar och ett litet kärleksmeddelande. Han blir besviken eftersom hon aldrig skrivit något gulligt till honom. Helt tvärt vänder hans humör och han kastar sig på Charity och trycker ner henne på sängen och håller en kudde över ansiktet på henne. Charity kämpar i  vild förtvivlan tills han släpper taget. De fortsätter att munhuggas med varann och han nämner att hon alltid varit bra på att sälja sina kroppsdelar. Det sårar Charity så mycket att hon ger honom en örfil.
 
Jackson rullar in på puben med Hazel i släptåg. Chas som står där hälsar på honom och böjer sig fram för att få en puss. Det förvånar Hazel att Jackson går med på det men då svarar han att det är inte samma sak som att få sin mammas urringning i ansiktet.
 
Cain gråter och ber Charity att komma tillbaka till honom för att de hör ihop. Han säger att Jai inte gör henne lycklig men då säger Charity att hon nöjer sig med den värme  hon får. Cain lovar att inte kalla henne för fnask igen eller nämna det som hänt tidigare om de blir ihop igen men när Charity säger nej så råkar han återigen kalla henne för fnask.
 
Cameron möter Debbie ute på gatan. Han ger sig fortfarande inte utan vill bjuda ut henne. Tillslut tackar Debbie ja.
 
När Aaron och Jackson går hem från puben så vill Aaron sova över hos sin pojkvän. Jackson är däremot inte beredd på det än och det gör Aaron ledsen.
 
Chas mutar receptionisten på hotellet och får då veta vilket rum Cain och Charity befinner sig i. Hon och Jai åker upp och knackar på dörren. Cain försöker ända in i det sista till att få Charity att förstå att han älskar henne men hon går ut till Jai och Chas men innan hon går säger hon åt Cain att inte göra något dumt för hon vill inte se honom död.
 
Paddy och Rhona kommer in på puben och de vill bjuda Alicia på ett glas som ursäkt för att de sårat henne tidigare. Alicia vill inte ha någon välgörenhet men tackar sedan ja.
 
Zak har svårt att ta det som hänt. Han försöker förstå hur det hela gått till men Lisa vill inte rota i det förflutna utan ber honom att låta det vara. Hon säger att hon fortfarande är som vanligt fast de vet båda två att det inte är så. Zak stannar till och med kvar för att diska när Lisa ska gå upp och lägga sig.
 
Jai kommer till verkstan för att prata med Cain men Cain sitter i bilen och ska iväg. Jai ställer sig i vägen och Cain gasar. Både Chas som står där och Debbie säger åt Jai att flytta på sig och tillslut gör han det. Cain rivstartar och åker därifrån.

Jai följer med Debbie hem för att prata med henne när Cain kommer hem. Han säger till Cain att han inte är rädd för honom men att Charity är det så därför borde Cain låta dem vara. Cain går med på det och säger att leker ändå är över. Jai har svårt att tro att det bara var en lek.
 
Aaron kommer hem till Jackson och säger att han planerat lite för dem. Jerry som ska laga mat bjuder in Aaron men han tackar nej eftersom han planerat annat. Jackson som följer med Aaron hem får se att Aarons säng är flyttad till vardagsrummet och Aaron säger att nu kan de sova ihop eftersom de får plats i en dubbelsäng. Jackson vill fortfarande inte ta det steget men Aaron lyckas tillslut övertala honom.
 
Andy är på puben och när hans öl är slut frågar Alicia om han vill ha en till. Han tackar nej för att han måste gå men först ska han skämma ut henne lite. Han lutar sig över bardisken och pussar henne. Alicia blir glad.
 

Hazel får samtal från Jackson om att han ska sova hos Aaron. Hon blir orolig och frågar Paddy om han vetat om det. Paddy säger att han visste att Aaron vill ha det så och att hon kan vara lugn.
 
Aaron får hjälpa Jackson med att göra sig i ordning på kvällen och sedan lyfta över honom till sängen. Han är lite tafatt men lyckas ändå ordna med allt. Aaron är lycklig över att få ligga nära sin pojkvän och han säger godnatt men Jackson ser inte lika glad ut...
 
 

Köp en klänning och få lite annat på köpet

Nicola är lite ledsen eftersom middagen inte gått så bra. Hon vill försöka igen så hon går över till Jimmy för att bjuda hem honom på hans gamla favoriträtt. Precis då kommer Scarlett för att de bestämt att de ska gå till puben med Jimmy för att se om han känner igen sig. Besöket på puben får inte Jimmy till att minnas mer.
 
Andy går hem till Rhona och Paddy för att fråga om inte Alicia kan få ersätta Pearl medan hon är på semester. De båda veterinärerna är inte överförtjusta men låter sig övertalas. När de ska berätta det för Alicia blir hon väldigt förbannad. Hon skäller sedan ut Andy för att han lagt sig i hennes ekonomi.
 
Cain träffar Charity och han kan inte låta bli att berätta om checken som Jai erbjudit honom och att han faktiskt tackat nej till den. Charity blir rasande och skyndar sig till Jai för att skälla ut honom. Hon påpekar att hon inte är någons ägodel som kan köpas hur som helst.
 
Gennie försöker lära sig jobbet på kontoret. Hon råkar öppna ett kuvert märkt "privat" och Nikhil blir irriterad på det. Det visar sig att Faye stämmer Sharmas
(Cain uppmuntrade henne till att göra det igår eftersom hon kan säga att hon slog Jai i självförsvar)
 
Carl möter Cameron ute på gatan och de börjar prata med varann. Det slutar med att Cameron får jobb som chaufför hos Kings.
 
Declan tar med sig en besiktningsman för att syna huset Bartons hyr. Det är Adam som tar emot dem och Declan är noga med att säga att Adam inte behöver berätta det för John.
 
Nicola hämtar Jimmy från puben för att bjuda på middagen. Det blir inte så lyckat eftersom han inte tycker om maten. Efteråt så visar hon bilder från bröllopet men Jimmy verkar inte så road. Plötsligt böjer hon sig fram och pussar honom på munnen men då får Jimmy panik och vill därifrån. Han säger att han tyvärr inte har de känslorna för henne och att de kanske aldrig kommer tillbaka så det är bäst att de gör slut.
 
Jai kommer hem med en present till Charity. Det är en väldigt glittrig silverklänning. Hon blir först sur för hon vill inte att han "köper" henne men han säger att han vill ge henne något fint att ha på sig när de ska på middag på en flott restaurang. Hon lugnar ner sig och blir riktigt glad. Så glad att hon skryter om det på puben innan de ska iväg till stan.
 
Charity hämtar Noah hos Dingles för att de varit barnvakt. Lisa berättar att Noah saknar Debbie och Sarah. Charity pratar sedan med Debbie om det men Debbie vill inte att Sarah träffar Noah hos Jai så hon erbjuder sig att hämta Noah efter skolan så kan barnen få träffas ändå. Charity kan inte annat än att låta det ske på det sättet.
 
Lisa börjar jobba igen för att få något att göra. Zak muttrar och han känner att han inte gjort tillräckligt för henne, allra helst hade han velat slita huvudet av Derek.
På fabriken är alla förvånade när Lisa dyker upp men de välkomnar henne med öppna armar. Lisa tycker dock det är lite jobbigt när alla frågar henne hur hon mår, helst vill hon att allt ska vara som vanligt igen.
 
Laurel skyndar sig på en rast hem till Nicola för att prata med henne. Nicola är ledsen för att Jimmy inte vill ha henne. Laurel stöttar och ger goda råd, så Nicola dyker sedan upp på Kings kontor för att prata med Jimmy. Hon säger att hon  kommer att göra allt vad som krävs för att de ska bli ihop igen, precis som förut.
Detta leder till att Jimmy ringer och bokar tid hos en hypnosterapeut för då kan han i  alla fall säga att han försökt.
 
Chas pratar med Diane om att köpa puben. Det börjar som ett skämt men sedan blir det mer allvar. Hon går hem till Charity för att berätta om idén. När Charity öppnar med ännu en ny svart klänning så tror  Chas att hon har en karl på besök men Charity säger att så är det inte utan Jai och hon ska ses i stan på ett hotell.
Chas får låna en kostym av Charity för att ha på sig när hon träffar banktjänstemannen.
(Rodney blev väldigt förtjust i Chas klädd i affärskvinnekostym)
 
Nicola upptäcker att Jimmy inte bara tagit ut en stor summa pengar dagen han försvann utan varje gång han varit i Peterborough så har större summor tagits från kontot. Hon tror att han kanske träffat någon annan. (Det verkar mest sannolikt att Kelly dyker upp igen för inte var det lilla vi såg av henne det enda?)
 
Charity kommer till hotellet och går in på rummet. Hon lägger sig på sängen och äter en chokladpralin ur asken som legat där. När hon märker att hon inte är ensam så vänder hon sig om och ser Cain stå där...
 
 
 

Containerfynd

Nikhil är stressad för han hittar inte bland papprena på kontoret. Han säger åt Jai att anställa någon så att de kan jobba igen utan att det blir kaos. Han tillägger att det gärna ska vara någon som Jai inte vill ligga med.
 
Jai hör när Charity pratar i telefon med några kunder och han tycker att det är lite väl flirtigt. Charity går iväg och strax efter följer Jai efter. Han konfronterar henne hemma om hennes förra liv. Han känner att kanske det Cain hade sagt stämde. Charity försvarar sig med att Cain gör allt för att sabotera för dem och därför säger han vad som helst.
Jai tvivlar men Charity försöker övertala honom att hon är med honom för att hon tycker om honom. När Jai ändå vill veta mer om hennes förflutna så blir hon stressad och säger att hon måste göra en sak först. Hon skyndar sig till Cain och skäller ut honom efter noter.
 
Jimmy är på kontoret men känner inte igen något. Nicola och Rodney kommer dit och hon har med sig en väska med kläder. Hon visar Jimmy en tröja som hon påstår att det är hans favorittröja men han minns inget ändå.
Carl går sedan runt med Jimmy i byn för att visa honom några platser som betytt mycket för honom. Jimmy tycker det verkar vara lite för lugnt, han tror att han är mer en stadskille men det förnekar Carl.  De går även till kyrkan där Carl berättar att Jimmy och Nicola gifte sig. Carl berättar sedan lite om bröllopet och att det nästan inte blev av för att Nicola stod åtalad för att ha bitit ett barn.
 
Magnus, Brasse och Eva (förlåt ;) ) ska besöka en stödgrupp för föräldrar med barn som har Downs syndrom. Paddy och Marlon spelar fotboll med barnen och de verkar ha roligt ihop. Rhona pratar med en annan mamma och får veta att det är tillåtet att må dåligt och tvivla på sig själv men att allt kommer att gå bra ändå.
 
Jai kommer till kontoret och upptäcker att Gennie fått platsen efter Faye. Han är inte alls speciellt glad men Nikhil är nöjd och börjar visa henne vad hon ska göra. Chas får veta det och blir lite sur för att de inte frågat henne och hon frågar Nikhil om varför. Han svarar att det var tvungen att vara någon som Jai inte skulle vilja ligga med... Gennie hör det och blir lite ledsen men Nikhil försöker förklara att det lät värre än det var menat.
Efter ett tag går Gennie och Nikhil till puben men han kommer på att han glömt mobilen på kontoret så han skyndar sig dit. Precis när han hittat mobilen och ska gå tillbaka till puben kommer Cain. Nikhil säger åt honom att gå därifrån och lämna dem ifred. Cain blir förbannad och binder Nikhil och slänger ner honom i en sopcontainer utanför fabriken.
 
Jimmy sitter vid cricketplanen och funderar. Zak kommer förbi och de börjar prata. Efter ett tag nämner Zak hur viktigt det är med en familj som stöttar. Det får Jimmy på andra tankar och han går hem och frågar Nicola om de kan äta middag ihop. Hon blir jätteglad över att han ändå försöker. Tyvärr blir inte middagen riktigt som hon föreställt sig. De sitter och småpratar och hon får berätta lite mer om bröllopet och annat men när Carl kommer tillbaka med Angelica så tycker Jimmy att det räcker med information för tillfället.
 
Gennie klär upp sig inför nya jobbet. Hon känner att hon måste vara presentabel nu när hon är ansiktet utåt för firman. När hon går förbi containern hör hon ljud och det gör att hon hittar Nikhil som hon hjälper upp.
Nikhil vill inte att de polisanmäler Cain för han känner sig lite förnedrad och vill inte prata om att han legat i en sopcontainer.
Jai blir upprörd och letar upp Cain. Han erbjuder Cain 5000£ för att hålla sig borta men Cain bara skakar på huvudet och river checken. Så lätt blir man inte av med honom.
 
Andy träffar Alicia på puben och han frågar henne om de ska ses på lördag för att gå på konsert. Alicia tackar ja och han blir rätt glad.
 
Cameron kommer till verkstaden och han presenterar sig för Cain. Precis då kommer Debbie och hon säger åt Cameron att gå därifrån. Cain undrar givetvis vad som står på och Debbie förklarar att Cameron är en före detta pojkvän.
 
Declan pratar med Rodney om några byggherrar som ska komma på besök och sedan pratar han om några byggplaner han har. (Jag uppfattade faktiskt inte riktigt vad som är på gång)
 
Katie kom tillbaka från Grekland och får genast veta att Andy träffar Alicia. Hon säger att hon är glad för hans skull.
 
John fortsätter att muttra över att Adam träffar Mia istället för att jobba. Moira får påminna honom om att han var likadan när de var unga och nyförälskade.
 
Carl och Jimmy sitter och pratar när Nicola och Angel gått hem. Jimmy tycker det är jobbigt med hennes alla kärleksförklaringar eftersom han inte känner samma sak. Carl försöker att få honom att förstå att de faktiskt var lyckliga ihop en gång i tiden. Jimmy tvivlar, han vill inte vara hennes make längre eftersom han inte tycker om henne...
 
 
 

Inget minne

Nicola försöker få Jimmy till att minnas men ingenting verkar fungera. Hon blir både ledsen och frustrerad men ger inte upp. När läkaren sedan säger att Jimmy kan få åka hem så blir hon glad. Tyvärr tycker inte Jimmy om idén utan han vill hellre vara kvar på sjukhuset där han har sin trygghet. Carl och Nicola tar då in på hotell i närheten för att kunna träffa Jimmy dagen efter. Nicola ska pussa Jimmy hej då men han vänder bort huvudet. Hon blir ledsen för hon tror att JImmy hatar henne men då säger Carl att det är ju han som hatar henne, Jimmy dyrkar marken där hon går.
 
Nikhil står i Leylas butik och ska välja pizza. Hon rekomnederar en med ananas men det vill han inte ha. Precis när han är klar kommer Val och Amy in. Amy ska laga mat till Pollards och de är där för att handla ingredienser. David hjälper Amy att välja. När Amy och Val är klara så börjar de prata om att Doug slutat och då erbjuder sig Amy att hjälpa till. Leyla tvekar men David övertalar henne att låta Amy försöka.
 
Jerry kommer in på puben och ser att Jackson och Aaron sitter tillsammans. Han ser frågande ut och får då veta att de är ihop igen. Jackson ber sedan sin far att lämna sina nycklar till Jacksons hem till Aaron eftersom han behöver dem bättre än pappan.
 
Faye kommer till verkstaden för att bjuda hem Cain på middag men han är inte intresserad. Han säger att han hellre träffar någon som är både yngre och snyggare än henne.
 
Cain träffar Charity och han säger till henne att han kommer att hålla ögonen på henne, hela tiden. Tidigt en morgon så väcker han henne med ett sms där han vill att hon släpper in honom. När hon ser meddelandet så tittar hon ut genom fönstret och ser att han står utanför. Då tar hon av sig morgonrocken innan hon drar för gardinerna för att sedan väcka Jai.
 
Jimmy ska trots allt åka hem. Carl och Nicola är där för att hämta honom. Jimmy är orolig men ändå hoppfull eftersom han tror att minnet kanske kommer tillbaka när han träffar sin dotter.  Ändå så glömmer han fotot på henne på bordet bredvid sjuksängen.
 
Jai som haft fullt upp med Charity på morgonen blir sen till jobbet. Faye är på dåligt humör och hon påpekar att kunderna som Jai skulle träffa har gått. Han blir lite irriterad på henne eftersom hon kunde ha försökt hålla dem kvar några minuter eftersom han inte var så väldigt sen.
 
Paddy går omkring med en mössa på huvudet. Rhona retar honom men det visar sig att hon har rakat av allt hans hår och han känner sig lite obekväm med det. Pearl som får syn på honom säger att det bara är lite svårt att vänja sig vid det utseendet men det är fortfarande bättre än den fula mössan.
 
Adam är hemma för att äta. John är fortfarande lite sur på sin son men ber ändå om ursäkt för gårdagen. Adam lovar att hjälpa till en annan dag för nu ska han ut med Aaron.
Aaron och han träffas på puben för att dra vidare till stan. Chas tycker det är lite dålig stil eftersom han precis blivit ihop med Jackson och nu lämnar han honom ensam redan första kvällen.
 
Amy jobbar på hos Leyla och hon passar på att beundra Davids muskler. Hon äter sedan lunch med Val och Eric. De berättar att damen från socialen kommer på besök och Amy blir orolig för att det kommer att sluta som vanligt, att hon inte får vara kvar.
 
Cameron fortsätter att försöka övertala Debbie om att de ska bli ihop igen. Han ger sig inte och under tiden bor han på värdshuset.
 
Andy möter Alicia utanför hennes dörr. De pratar lite och han frågar om de kan ses igen. Kanske det säger hon och ler. Han tar det som ett "ja" och hon går därifrån med ett ännu större leende.
 
Faye beklagar sig för Nikhil om att Jai missat mötet på morgonen och att han inte är sig själv sedan han träffade den där slampan. Precis då kommer Jai in och hör det. Han blir rasande över att hon diskuterar hans privatliv och sedan säger han att den enda slampan här är Faye. Hon blir förbannad och ger honom en örfil. Då säger Jai till henne att packa ihop och gå, hon får sparken.
Nikhil blir orolig för att Faye ska stämma dem så han ber sin bror att ta tillbaka henne men Jai vägrar. Han säger att de inte får problem eftersom det var hon som slog honom.
 
Cain kommer in på fabrikskontoret. Han vill prata med Jai i enrum men Nikhil vill inte gå därifran. När Jai säger att han klarar sig så går Nikhil. Cain börjar berätta om vilken lycksökerska Charity är och att hon snart kommer att trötta på Jai och det kommer att sluta med att hon tar några tusen av honom för att sedan återvända till Cain precis som alltid.
 
Jimmy kommer hem men tyvärr så minns han inget och inte blir det bättre när han träffar Scarlett, Rodney eller Angelica. För honom är de vilka personer som helst.
Carl vill att Jimmyt börjar jobba igen så fort som möjligt.
När det är dags att gå och lägga sig får Jimmy panik. Nicola erbjuder sig att sova hos Angel eller på soffan men Jimmy säger att han klarar inte av det här. Carl säger att Jimmy kan sova hos honom istället. Jimmy känner sig förvirrad och rusar iväg ut...

Du kan inte bara sitta här

Adam vill ha ledigt från gårdsarbetet för att hjälpa Declan men det uppskattas inte av John. Adam får ändå gå iväg och när han sedan är klar på Home Farm med att hjälpa till med muren så vill Declan att han kör Mia in till stan eftersom hon inte får låna bilen. Adam är nöjd men John muttrar när han får veta det.
 
Rhona, Marlon och Paddy är på sjukhuset för att kolla upp bebisens hjärta och allt verkar vara ok. När de kommer tillbaka går de till puben och Brenda frågar hur det gått. Hon är nyfiken och frågar om vilket kön barnet har och då säger Rhona att de inte vet de än. Nåja huvudsaken är att barnet är friskt säger Brenda.
 
Aaron besöker Jackson men Jackson surar och vill inte att han är där. Hazel kommer hem med Bob som vill ha hjälp med bygget av nya cafét. Jackson vill inte för han är fortfarande grinig men då säger Hazel ifrån och ber honom att inte vara sur på dem om det gäller Aaron.
 
Aaron träffar Flynn på gaybaren och de tar några öl ihop. Flynn föreslår att de går hem till honom och kollar på film eller något och Aaron går med på det.
 
Eve märker att Scarlett inte mår bra och inser att hon är orolig även för Carl eftersom han inte har några vänner nu när Jimmy är borta. Därför skyndar sig Eve hem till Carl och erbjuder sig att vara hans stöd om han behöver prata. Carl blir förbannad och tror att hon bara är ute efter sex så han kastar ut henne.
 
Debbie får besök av sin förra pojkvän Cameron från Jersey. Han berättar att han nu lämnat sin fru och barn för att få vara med Debbie men hon vill inte ha honom i sitt liv utan ber honom att åka hem igen.
 
Charity letar efter Debbie på verkstaden men bara Cain är där. Han tror att hon vill träffa honom för att allt ska bli bra igen men hon är noga med att påpeka att hon och Jai delar sovrum nu och att hon aldrig kommer tillbaka till honom.
 
Aaron kommer hem till Jackson. Han blir förvånad eftersom Aaron skulle ha varit ute med Flynn. Aaron berättar att han träffat Flynn och följt med honom hem upp till sovrummet men sedan kunde han inte vara kvar för det kändes fel. Han säger till Jackson att "du kan inte bara sitta där....och säga åt mig vad jag ska tycka och känna". Aaron erkänner att han älskar Jackson och vill vara med honom. Jackson har svårt att ta det till sig men sedan bestämmer de sig för att prova igen. De går/åker till puben för en öl. Där berättar Aaron för Chas att de är ihop. Hon tvivlar på att det är rätt men glad för sin sons skull. Även Hazel är förvånad.
 
Polisen kommer hem till Nicola för att tala om att de troligen hittat Jimmy och att han är på ett sjukhus. Hon och Carl åker genast dit och de får träffa en läkare först. Det visar sig att Jimmy hittats vid en vägkant och att han var medvetslös. Han mår bra förutom att han tappat minnet, antagligen efter ett slag mot huvudet.
Både Nicola och Carl blir något frustrerade när de försöker få Jimmy att minnas familj och vänner men han kommer inte ihåg någonting alls av det som hänt före olyckan, inte ens sin egen dotter...
 

Toffeeboy får till det

Debbie kommer till gården för att höra hur Lisa mår. Hon träffar Zak utanför och han är rätt besviken och sur på henne eftersom hon inget sagt om våldtäkten. Debbie pratar med honom och tillslut förstår han henne och han blir förvånad när han inser att han tar goda råd av sin sondotter.
 
Jai och Charity sitter på puben när Nikhil kommer in. Nikhil beställer dricka till dem men måste gå på toa så han hänger sin kavaj vid disken och går iväg. Cain ser det och skyndar sig till disken för att beställa  och så passar han på att ta nycklarna ur Nikhils kavaj.
 
Aaron får samtal från Flynn och de bestämmer sig för att ses. De ses på puben för en öl. Jackson och Hazel kommer in och det blir lite konstig stämning men Flynn och Aaron går fram och presenter Flynn för Jackson.
 
Andy går på date med Alicia och de tar en öl på puben innan de ska på middag på värdshuset. Det går bättre denna gång fast han är ivrig att påpeka att det inte var en date förra gången. Alicia däremot svänger i humöret och ena stunden vill hon inte ha vin och blir sur på honom för hon tror att han kallar henne för lycksökerska men in nästa stund vill hon ha mer vin och skrattar. Stackars Andy vet inte riktigt hur han ska behandla henne men han håller sig lugn ändå.
 
Charity, Jai och Nikhil är på väg hem från puben men hon tycker att de kan stanna om de vill. När hon duschat och ska in i sitt rum så står Cain där. Han kör med sin vanliga stil och försöker flirta in sig hos henne. Charity blir väldigt förvirrad men sansar sig och när Jai frågar om allt är ok svarar hon först ja men sedan nej. Jai kommer in och ser Cain.  Han blir inte glad och frågar vad Cain gör där. Cain låtsas som om han blivit inbjuden av Charity medan hon förnekar det, Det slutar med att Cain går.
Jai frågar sedan Charity om vad som är på gång men hon förnekar att det är något mellan henne och Cain.
 
Bob pratar med Diane om att inte öppna cafét igen, han kanske ska sälja allt.
Hur ska han göra?
 
Jackson får den nya rullstolen som styrs med huvudet och en dataskärm. Han provkör den inför Hazel, Jerry och Aaron. När Aaron går så märker Jerry att det verkar vara slut mellan killarna och han tror genast att det är Aaron som gjort slut men då protesterar Jackson.
 
Nicola fortsätter att leta efter Jimmy och hon annonserar i tidningar och delar ut flygblad. Hon ger sig inte utan tänker fortsätta att åka in till stan för att leta. Carl är orolig för att han ska bli ensam kvar om Jimmy är borta.
En dag kommer polisen och talar om att blodet i lastbilen tillhör Jimmy.
 
Jai betalar för en buss som de kan ha kalas i när Noah fyller år. Det är full rulle på barnen och de vuxna får snacks och öl inomhus. Cain dyker upp fast Charity säger åt honom att gå för han inte är inbjuden. Jai säger att han kan stanna.
 
Efter kalaset så går Charity och Jai till puben. När Cain kommer in så säger Jai att hon fortfarande är intresserad av honom men hon förnekar det och för att bevisa att det är sant så böjer hon sig fram och kysser Jai.
Cain ser sur ut och Chas ser orolig ut eftersom hon tror att det kan bli bråk.
Charity tar tag i Jai och leder honom ut från puben.
 
När Jai och Charity kommer hem så frågar han henne om vad hon menar. Han tror att hon haft en uppvisning enbart för att reta Cain. Hon säger att det inte är så och de går upp till sovrummet.
 
 

Clint Eastwood sitter inte i rullstol

På fabriken är stämningen rätt spänd. Derek försöker skylla ifrån sig men de flesta tror på Lisa. Alla är mycket chockade över det de fått höra. Derek fortsätter att säga att det inte stämmer utan att Lisa bara hittar på för att hon är svartsjuk på att han börjat träffa Lizzie. Som tur är är det ingen som riktigt tror honom, Nikhil tvekar lite men tillslut säger han och Jai åt Derek att gå därifrån för han är avstängd tills vidare.
 
Aaron får samtal från Flynn och de kommer överens om att ses. Pearl hör det och hon blir väldigt nyfiken men får inget veta.
 
Charity vill ha barnvakt till Noah för att hon ska handla. Debbie passar honom tills Andy kommer för att hämta Sarah. Andy tar med sig båda barnen ut för att äta pizza. När han ska lämna barnen blir Cain förbannad och säger att Noah ska lämnas hos Charity. Debbie kommer hem och tar hand om saken så Andy kan åka till gården för att jobba. Debbie säger åt sin far att skärpa sig, vill han ha tillbaka Charity så måste han be om ursäkt.
 
Chas och Gennie har följt med Lisa hem. De pratar om vad som hänt och att Lisa måste berätta för Zak. Lisa säger att när hon gör det vill hon vara ensam med honom.
 
Jackson är på sjukhuset för att prova ut en ny rullstol som han kan styra med blicken. Hans pappa dyker upp och han säger att han vill vara lite mer delaktig i vad som händer. När de kommer hem så säger Hazel att om Jackson får en svart poncho så kan han bli "mannen utan namn" som smyger runt för sig själv. Jackson säger att skillnaden är att Clint Eastwood inte satt i rullstol.
 
Laurel sitter på puben och pratar med Ashley om vad som hänt Lisa. När Ashley nämner "gud" så blir hon irriterad och säger att hon är trött på att denne gud som bara förstör för dem just nu, inte bara Lisa utan även för Nicola och Jimmy. Hon säger till Ashley att hälsa gud att sluta djävlas med dem i byn.
 
Andy och Ryan kommer in på puben för att ta en öl. Alicia jobbar och tar upp deras beställning. Andy tar mod till sig och bjuder ut henne för han vill kompensera den dåliga dejten på allahjärtansdag.  Alicia tackar ja.
 
Lisa berättar för Zak om vad som hänt och han blir både ledsen och förvivlad över att hon inget sagt tidigare. Han gråter för att han är så ledsen över att inte ha funnits där för henne när hon behövde det. Han är samtidigt rasande och vill slå ihjäl Derek. Lisa säger att då hamnar han i fängelse och det vill hon inte, hon vill göra en anmälan till polisen.
 
Jai kommer hem tidigare och upptäcker Charity med en grön ansiktsmask. Hon skäms för det och vill inte att han tittar på henne. Han berättar vad som hänt med Lisa.
 
Lisa berättar sedan för Belle och Sam om vad som hänt, även om hon inte går in på detaljer. Belle blir som vanligt väldigt orolig för sin mor och frågar henne ofta om hur hon mår.
 
Dagen efter så fortsätter arbetet på fabriken. Derek kommer in för han vill prata med cheferna och förklara sig men de säger åt honom att gå. Även tjejerna vid löpande bandet är förbannade på honom.  Derek försöker få sympatier men inser att de enda sympatierna som finns är för Lisa. Han blir arg och säger att han slutar...
 
Charity och Jai äter middag på värdshuset tillsammans med Declan och Ella. Plöstsligt kommer Cain in och vill prata med Charity. Hon lugnar ner honom och går iväg med honom. Cain ber henne om ursäkt för att han inte litade på henne och för att han gjorde misstaget att ligga med Faye, nu vill han bara att hon kommer hem igen. Charity blir förvånad men sedan säger hon att hon inte tänker flytta tillbaka till honom.
 
Lisa och Zak är hos polisen. Hon går in ensam med polisen för att göra en anmälan. Hon vill inte att Zak är med och hör alla detaljer. Polisen lovar att göra vad de kan men eftersom det gått så lång tid efteråt kan det bli svårt att säkra några spår.
 
Aaron går till puben med Jackson. Där får Aaron veta att Jacksons pappa inte vet att de gjort slut. Jackson får veta att Aaron träffat Flynn igen. Han säger att det inte är några problem men han ser rätt ledsen ut.
 
Laurel besöker Lisa hemma i huset. De pratar ut och hon tröstar sin vän. Sedan går hon ut och pratar lite med Zak och frågar hur han mår. Han mår inte heller så bra eftersom han känner sig så maktlös, han vill ju ge igen.
Laurel säger att Lisa behöver honom hemma, inte i fängelset.

Gravidyoga och en lastbil med lite blod

Sam kommer in på Home Farm och berättar för Declan att en mur har rasat ute på ägorna. Declan frågar om Sam kan fixa det och det kan han. Mia föreslår att Adam ska hjälpa honom och Declan går med på det.
När Adam kommer in på kontoret och får veta vad som ska göras så får han även veta att det var tack vare Mia som han får det här extra jobbet.
Senare när allt är ordnat så skjutsar Mia hem Adam. Han tackar henne för att hon gett honom chansen till att tjäna en extra hacka. Hon ska precis till att pussa honom när Roz kommer och stör. Precis då kommer även John in och han är inte alls glad över att Adam inte varit på gården och jobbat.
 
Nicola är orolig och frustrerad. Hon börjar söka igenom Jimmys kläder för att hitta en ledtråd men finner inget.
 
På fabriken så passar Lisa på att säga till Derek att låta Lizzie vara ifred men då säger han att deras flirt som de hade inte ger henne rätten att bestämma vem han träffar nu.
 
Marlon läser tidningar om graviditet och föreslår att de ska prova gravidyoga. Rhona är inte så entusiastisk men går med på det. På yogakursen så ska de jobba ihop två och två vilket gör att Paddy känner sig ivägen. Då passar en ensamstående dam på att be honom hjälpa henne. Efteråt säger Rhona till Marlon att han och Paddy måste lugna ner sig lite och inte försöka så mycket som de gör, hon behöver lite utrymme för sig själv.
 
Polisen kommer in på Kings kontor och berättar att lastbilen är hittad på en öde parkering och att de hittat lite blod i förarhytten men inga andra spår efter Jimmy.
Nicola kan inte bara sitta hemma så hon bestämmer sig för att ge sig ut och leta själv. Carl erbjuder sig att följa med henne och hjälpa till. De besöker polisen för att få veta mer sedan åker de runt i Petersborough för att fråga på alla möjliga ställen om Jimmy synts till.
 
Efter arbetsdagen på fabriken så frågar Lisa om Lizzie och de andra vill följa med till puben. Derek skyndar sig att tacka ja men då säger Lisa att det är en tjejkväll idag. Lizzie blir sur och frågar varför Lisa är så otrevlig och ber henne att gå hem till sin man istället.
 
Charity får punktering på nya sportbilen och givetvis vänder hon sig till Cain för att få hjälp. Efter lite tjafs så lovar han att hjälpa henne..
De bitska kommentarerna mellan Cain och Charity fortsätter även på puben men hon kan ändå inte låta bli att titta på honom och le

Alicia är på puben och städar. Jake är med henne och passar på att busa lite med Zak som är där och lagar darttavlan. Andy är också där och han busar med Jake, de verkar komma bra överens. Diane ber Alicia att jobba över och då erbjuder sig Andy att skjutsa Jacob till skolan (?).
 
Diane frågar Zak om hur Lisa mår eftersom hon verkar må lite dåligt. Zak blir orolig och frågar Lisa vad som står på men hon lyckas få honom att tro att det var ett missförstånd. Det lugnar inte Zak så han vänder sig till Debbie och ber henne att prata med Lisa.
 
Lisa sitter ensam i fikarummet på fabriken. Jai kommer in och frågar om hon vill ha lite övertid och om hon kan hjälpa Lizzie och Derek i kväll men då blir Lisa förbannad och säger åt honom att anställa fler om det är så mycket som måste göras.
 
Senare när tjejerna jobbar i fabriken så får Lisa nog av alla kommentarer om att hon är sur och Lizzies prat om att träffa Derek. Hon ber Lizzie komma in i fikarummet och där ber hon henne att avstå från övertiden men hon säger inte varför utan ber vännen att lita på henne. Lizzie förstår inte alls varför Lisa säger som hon gör.
Nikhil kommer ut och ser att något är på gång så han går in till dem, även Derek dyker upp.
Det blir lite höjda röster eftersom  Lizzie inte vill avstå från övertiden när Lisa ber henne och Nikhil vill att de ska jobba men tillslut får Lisa nog och skriker ut att Derek våldtagit henne...
 
 

En försvunnen man

Nicola börjar bli orolig för att Jimmy inte hört av sig på flera dagar. Hon fortsätter fråga Carl om han vet något eller hört av sin bror men så är inte fallet. Tillslut så vänder hon sig till polisen för att efterlysa honom.
 
Diane sätter upp en "till salu" skylt för hon vill sälja puben. Hon känner att hon vill göra något annat och när hon pratar med Andy om saken så säger hon att hon alltid kommer att finnas där för honom och Victoria även om det är från andra sidan jorden.
 
Lizzie påpekar för Bob att han borde få Brenda till att öppna cafét snart igen. Han pratar sedan med Brenda om saken men hon inte intresserad för hon vill aldrig sätta sin fot där igen.
 
Katie vill prata med Bob och Brenda för att be dem om ursäkt eftersom hon känner att det som hänt är hennes fel men Gennie säger att ingen anklagar henne.
Katie pratar i alla fall med Betty och Alan och då berättar hon att hennes mamma vill att hon kommer ner till Grekland men Katie känner att hon inte vill fly ifrån byn. Hon går sedan till jobbet men Declan har ordnat med en ersättare, Jane, som ska ta hand om hästarna. Katie märker att det var jobbigare att börja jobba än hon trott och det leder till att hon packar väskorna för att trots allt åka till mamman i  Grekland.
 
Lizzie är på fabriken och hon ramlar och gör illa sig i foten. Derek är snabbt framme för att hjälpa henne. Nikhil behöver folk som jobbar över och Derek är snabb till att erbjuda sig men när Nikhil frågar Lisa säger hon nej. Lizzie hör det och åtar sig att hjälpa till även om hon har ont i foten.
Senare så pratar Lisa med Lizzie och försöker få henne till att inte ställa upp men Lizzie behöver pengarna.
 
Carl får ett mystiskt samtal från en kvinna som frågar efter Jimmy. Han berättar inte det för Nicola.
 
Rodney bjuder hem Brenda för att prata med henne men precis då kommer Laurel och Nicola hem från polisen och Nicola är upprörd över att polisen inte tar hennes oro på allvar. För att inte störa tjejerna så tar Rodney med sig Brenda till puben. Där frågar han henne om han kan ta över taxirörelsen efter Terry och Brenda är tacksam över att lösa det så lätt.
 
Nicola söker upp Carl för att höra om han fått veta något mer men det har han inte. Han råkar däremot säga att Jimmy dyker nog upp snart och ber om förlåtelse. Det gör att Nicola tror att Carl vet om att Jimmy träffat någon annan för varför skulle han annars be om ursäkt. Carl förnekar det och säger att så som Nicola är så är det inte konstigt att Jimmy stuckit.
 
Lizzie frågar Lisa om hon har något emot att hon och Derek ses eftersom det känns som om det kan vara något på gång. Lisa försöker få Lizzie att förstå att det inte är en bra man men lyckas inte. Detta leder till att Lizzie och Derek kommer att jobba tillsammans ensamma på fabriken. Derek försöker sedan förklara för Lizzie att det var Lisa som ångrat deras flirt och därför är hon så kort mot honom nu förtiden.
 
Adam vill ha lite ledigt för att träffa Mia men John säger att det är förmycket jobb på gården. Andy erbjuder sig att hjälpa till men John har inte lust att betala övertid för honom.
 
Nicola försöker jobba men tankarna på Jimmy gör att hon inte kan göra det hon ska. Declan råder henne att kolla deras gemensamma bankkonto och när hon gör det ser hon att Jimmy nyligen plockat ut 500£.
 
Återigen ringer en kvinna, antagligen Kelly, till Kings kontor och Eve svarar denna gång. Kvinnan säger bara att hon är ledsen men inte för vad.  Carl vill inget säga till Nicola men Eve tycker att de faktiskt måste göra det.
 
Pearl tackar nej när Dermot vill bjuda henne på paj. Hon skyller på att hon måste tänka på figuren men han tycker hon är fin som hon är. Hon nobbar även honom en gång till när han frågar henne.
 
Adam är på puben när Mia kommer in. Hon frågar om de kan luncha ihop men han säger att han borde åka tillbaka till gården. Han tackar ändå ja. Efter ett tag kommer John in på puben och han blir inte glad när han ser att Adam sitter och tar lång lunch. När Adam sedan vill vara ledig över kvällen för att gå ut med Mia får han ett nej av sin far, han behövs på gården.
 
Nicola är helt förstörd efter att Jimmy inte hört av sig på flera dagar men när hon upptäckt att pengarna saknas och när Carl berättar om kvinnan som ringt tror hon att han har en annan. Hon pratar med Laurel om att om han dyker upp igen vill hon inte ha honom tillbaka längre.
(Konstigt att lastbilen inte upptäckts på parkeringen eller har Jimmy åkt iväg med den? I alla fall borde lastbilen vara lätt rätt att se för den är ju rätt stor. Var är Jimmy och varför skulle Kelly ringa till kontoret för att hon är ledsen, tror hon att hon slagit ihjäl honom?)

Oväntad återkomst

Ryktet sprider sig snabbt i byn om att det var Nick som är skyldig till allt som hänt. Carl går runt och flinar eftersom han är glad över att inte bli anklagad för branden längre.
 
När Jimmy och Nicola ska hitta på något tillsammans så får han samtal som han säger är från jobbet och att han måste åka iväg till Peterborough. Nicola blir inte alls glad.
 
Polisen ska storma huset där NIck och Katie är men innan det sker vill Laura försöka prata ut honom och hon lägger hans mobil i brevinkastet. Detta hjälper inte och då försöker Katie att prata med honom. Han säger att han inte vill sitta i fängelse medan hon tröstar sig med bondpojken. Katie säger att så blir det inte och hon påtalar att det måste ju vara han som räddar henne nu så det inte blir Andy. Nick lyssnar inte riktigt på henne.
 
När polisen närmar sig huset för att gå in får Andy panik och vill in till Katie men han stoppas. Plötsligt hör de ett skott innifrån huset och strax efter kommer Katie ut. Hon är blek och chockad och hon berättar att Nick skjutit sig själv därinne.
 
Nikhil är inte alls glad över att ha Charity och Noah boendes hos dem men Jai tror att det kommer att bli bra och han är mycket nöjd med det arrangemanget.
 
Eve (med ny frisyr, lite kortare än tidigare men vad hände egentligen med "peruken" hon skulle ha haft efter knäckincidenten?) är tillbaka på kontoret. Edna och Carl är förvånade över att Jimmy är ute på jobb, ett jobb som ska utföras först nästa vecka.
 
Det är Lisas födelsedag och folk vill fira henne på puben innan de vill att hon följer med in till stan. Hon får ett kort från Derek med en teddybjörn på men hon mår illa av hans så kallade vänskap. När Lizzie tjatat på henne om att de borde gå ut får Lisa nog och rusar ut från puben. Debbie följer efter henne och försöker få henne att prata. Debbie vill att Lisa berättar om våldtäkten för Zak men Lisa vägrar.
Derek börjar flirta med Lizzie som inte verkar ha något emot det.
 
Brenda försöker be Andy om ursäkt men han säger att allt är lugnt och att de glömmer det som hänt. (Han är väldigt förlåtande trots allt)
 
Katie har dåligt samvete eftersom allt är hennes fel tycker hon. Hon pratar med Andy och ber om ursäkt. Han säger att han är sårad eftersom hon trots allt trodde massa saker om honom.
 
Nicola frågar Carl om var Jimmy är men han vet inte.  När Eve sedan berättar att arbetet i Petersborough är nästa vecka blir Nicola misstänksam. Hon konfronterar Carl igen men han kan fortfarande inte berätta var Jimmy är eftersom han inte vet det.
 
Adam dyker upp på Home Farm för att prata med Declan om jobbet. Han nästan nonchalerar Mia som blir förvånad och ännu mer förvånad när han senare tackar nej till att sitta vid deras bord på puben.
 
Jimmy sitter i lastbilen på en parkering när det dyker upp en kvinna i kortkort kjol och höga klackar. Det visar sig vara Kelly. Hon vill ha tillbaka honom men han säger att han faktiskt redan har en familj. Hur hon än försöker att övertala Jimmy till att det ska vara de som är ihop så säger han nej. Kelly hotar med att berätta för Nicola om att de har träffats men då blir Jimmy förbannad och vill få ut henne ur lastbilen. Kelly blir rasande och slår till honom i huvudet med en ficklampa. Jimmy svimmar av och Kelly får bråttom därifrån.
 

Fånge i polisens hem

Charity pratar med Chas om bostadsproblemet för hon känner att det blir lite trångt i tjejernas hus. Chas har inget emot det men Charity tänker på Noah.
 
Pearl ser Brenda på kyrkogården vid Terrys grav. Brenda är stupfull och mår inte bra. Rodney som kommer förbi hjälper Pearl att ta med Brenda hem till honom.
Precis när de kommer in innanför dörren så avbryter de Jimmy och Nicola som är lite extra kärvänliga.
 
Laura pratar med en polis som kollat övervakningsfilmen från telebutiken (?) och den andra polisen visar att det är Nick som kommer ut från butiken. Laura skyndar sig till byn för att hålla koll på Katie och prata med Nick.
 
Katie som upptäckt tidningsklippen om Nicks förra fru som dött i en brand frågar honom om vad som egentligen hände. I början så verkar det som om allt varit en olycka och att Nick mår dåligt efter det. När Katie sedan hittar sitt armband som blev stulet så inser hon att det är Nick som legat bakom alla trakasserier. Nick går runt och låser alla dörran och sedan försöker han förklara för henne hur mycket han älskar henne och att de måste hålla ihop.
 
Charity ber Debbie att kasta ut Cain ur huset så hon och Noah kan flytta in men Debbie vill inte blanda sig i deras problem.
 
Andy ser att polisen pratar med Chas och sedan åker iväg med sirenerna på så frågar han henne om vad det gällde. Hon berättar att de frågat henne om Nick och Katie. Andy anar oråd och hämtar Gennie från fabriken eftersom hon vet var Nick bor.
 
Faye passar på att reta upp Charity när de ses i byn med att säga att det inte var en engångsföreteelse när hon träffade Cain för han kan inte få nog av henne.
 
Polisen knackar på hos Nick men han vägrar att öppna. Laura ropar efter honom men får inget svar så när Andy och Gennie kommer dit så ringer Laura till Katies mobil. Hon får prata med Nick som inte tänker komma ut och han erkänner en del av det han gjort men inte allt. När polisen inte ger sig blir Nick irriterad och kastar ut mobilen genom fönstret.
 
Gennie ber Andy om ursäkt eftersom hon kände att det var mycket på grund av henne som alla i byn var emot honom.
 
Nicola och Jimmy får inte den lilla kärleksstund som de förväntat för de blir avbrutna hela tiden. Brenda märker att hon är i vägen och vill hem men då säger Nicola att hon följer med henne. Både Rodney och Nicola följer med Brenda hem och upptäcker att det är fullt med Terrys saker överallt. När de föreslår att de ska hjälpa till att plocka undan så protesterar Brenda. Det slutar med att Brenda följer med Nicola och Rodney hem till dem igen.
Precis när de kommer in så pratar Jimmy i mobilen, han har sagt att han inte kan träffa någon för Nicola vill ha en hemmakväll men när de andra hör så låtsas han att det var ett affärssamtal.
 
Cain kommer hem till Dingles och strax efter kommer Derek. Lisa blir inte alls glad över att Zak bjudit över honom och hon säger åt dem att gå till puben. Zak vill att de tar en öl hemma först och Lisa erbjuder sig att hämta det i Sams lägenhet. Där häller hon ut ölen och återvänder till huset och säger att all öl visst var slut.
Zak, Cain och Derek går då till puben.
 
Charity säger till Jai att det är hans fel att hon står utan bostad och pojkvän så hon tänker flytta in hos honom. När de bär in hennes saker i huset kommer Nikhil och han blir genast orolig över vad Cain kommer att säga. Givetvis dyker Cain och gubbarna upp precis just då. Cain är vansinnig men stoppas av Zak så det blir inget bråk.
 
Poliserna omringar Nicks hus men han tänker inte ge sig. Katie försöker övertala honom till att ge upp och att allt kan bli bra men Nick inser att när de får veta att han dödat två personer med branden så kommer han inte komma undan med en varning bara. Han tar fram en pistol och säger att de måste vara beredda...
 
 
Tack för alla värmande ord, jag fick tårar i ögonen när jag läste era kommentarer, för ni är så himla fina!
 
 

På måndag blir det som vanligt igen

Tusen tack allihop för alla kommentarer så att jag hänger med i vad som händer i byn!
Ni har som vanligt varit underbara och hjälpsamma,
denna blogg vore ingenting utan er.
 
På måndag ses vi som vanligt, ha en trevlig helg så länge.

HTG 9 nov 2012

Jag hoppas att det inte dragit ut så här lång tid men ser ni detta inlägg så har det tyvärr gjort det.
 
Diskutera dagens händelser i kommentarerna till detta inlägg.

HTG 8 nov 2012

Om detta inlägg kommer upp så har det tyvärr dragit ut på tiden men jag återkommer så fort jag kan.
 
Diskutera och berätta gärna vad som hänt idagens avsnitt i kommentarerna till detta inlägg.

HTG 7 nov 2012

Ännu en dag utan att jag kan stå till tjänst med ett inlägg.
Som vanligt vill jag veta vad som hänt och att ni diskuterar detta bland kommentarerna.

HTG 6 nov 2012

Tyvärr, jag är fortfarande inte hemma men ni får hemskt gärna berätta i kommentarerna om vad som hänt i dagens avsnitt och även diskutera detta här.

HTG 5 nov 2012

Jag har inte kommit hem än så ni får diskutera dagens HTG i detta inlägg.
Fortsätt berätta om vad som hänt så jag får veta det när jag kan titta in här.

HTG 2 nov 2012

Jag är fortfarande sjuk så ni får diskutera dagens HTG i detta inlägg.
Som vanligt är jag tacksam om ni berättar lite om vad som hänt.
 
Ha det så bra!

Dagens HTG

Tyvärr har jag ingen möjlighet att uppdatera bloggen de närmaste dagarna eftersom jag ligger på sjukhus.
(Det är inget allvarligt fel på mig utan jag har bara stora problem med mina knän.)
 
Ni får jättegärna diskutera dagens händelser och om ni orkar får ni gärna berätta lite om vad som hänt eftersom jag inte vet om jag kommer att kunna se avsnitten i tid.
 
Var snälla mot varann och respektera varann genom att inte berätta vad som kommer att hända i framtiden.

RSS 2.0