Clint Eastwood sitter inte i rullstol

På fabriken är stämningen rätt spänd. Derek försöker skylla ifrån sig men de flesta tror på Lisa. Alla är mycket chockade över det de fått höra. Derek fortsätter att säga att det inte stämmer utan att Lisa bara hittar på för att hon är svartsjuk på att han börjat träffa Lizzie. Som tur är är det ingen som riktigt tror honom, Nikhil tvekar lite men tillslut säger han och Jai åt Derek att gå därifrån för han är avstängd tills vidare.
 
Aaron får samtal från Flynn och de kommer överens om att ses. Pearl hör det och hon blir väldigt nyfiken men får inget veta.
 
Charity vill ha barnvakt till Noah för att hon ska handla. Debbie passar honom tills Andy kommer för att hämta Sarah. Andy tar med sig båda barnen ut för att äta pizza. När han ska lämna barnen blir Cain förbannad och säger att Noah ska lämnas hos Charity. Debbie kommer hem och tar hand om saken så Andy kan åka till gården för att jobba. Debbie säger åt sin far att skärpa sig, vill han ha tillbaka Charity så måste han be om ursäkt.
 
Chas och Gennie har följt med Lisa hem. De pratar om vad som hänt och att Lisa måste berätta för Zak. Lisa säger att när hon gör det vill hon vara ensam med honom.
 
Jackson är på sjukhuset för att prova ut en ny rullstol som han kan styra med blicken. Hans pappa dyker upp och han säger att han vill vara lite mer delaktig i vad som händer. När de kommer hem så säger Hazel att om Jackson får en svart poncho så kan han bli "mannen utan namn" som smyger runt för sig själv. Jackson säger att skillnaden är att Clint Eastwood inte satt i rullstol.
 
Laurel sitter på puben och pratar med Ashley om vad som hänt Lisa. När Ashley nämner "gud" så blir hon irriterad och säger att hon är trött på att denne gud som bara förstör för dem just nu, inte bara Lisa utan även för Nicola och Jimmy. Hon säger till Ashley att hälsa gud att sluta djävlas med dem i byn.
 
Andy och Ryan kommer in på puben för att ta en öl. Alicia jobbar och tar upp deras beställning. Andy tar mod till sig och bjuder ut henne för han vill kompensera den dåliga dejten på allahjärtansdag.  Alicia tackar ja.
 
Lisa berättar för Zak om vad som hänt och han blir både ledsen och förvivlad över att hon inget sagt tidigare. Han gråter för att han är så ledsen över att inte ha funnits där för henne när hon behövde det. Han är samtidigt rasande och vill slå ihjäl Derek. Lisa säger att då hamnar han i fängelse och det vill hon inte, hon vill göra en anmälan till polisen.
 
Jai kommer hem tidigare och upptäcker Charity med en grön ansiktsmask. Hon skäms för det och vill inte att han tittar på henne. Han berättar vad som hänt med Lisa.
 
Lisa berättar sedan för Belle och Sam om vad som hänt, även om hon inte går in på detaljer. Belle blir som vanligt väldigt orolig för sin mor och frågar henne ofta om hur hon mår.
 
Dagen efter så fortsätter arbetet på fabriken. Derek kommer in för han vill prata med cheferna och förklara sig men de säger åt honom att gå. Även tjejerna vid löpande bandet är förbannade på honom.  Derek försöker få sympatier men inser att de enda sympatierna som finns är för Lisa. Han blir arg och säger att han slutar...
 
Charity och Jai äter middag på värdshuset tillsammans med Declan och Ella. Plöstsligt kommer Cain in och vill prata med Charity. Hon lugnar ner honom och går iväg med honom. Cain ber henne om ursäkt för att han inte litade på henne och för att han gjorde misstaget att ligga med Faye, nu vill han bara att hon kommer hem igen. Charity blir förvånad men sedan säger hon att hon inte tänker flytta tillbaka till honom.
 
Lisa och Zak är hos polisen. Hon går in ensam med polisen för att göra en anmälan. Hon vill inte att Zak är med och hör alla detaljer. Polisen lovar att göra vad de kan men eftersom det gått så lång tid efteråt kan det bli svårt att säkra några spår.
 
Aaron går till puben med Jackson. Där får Aaron veta att Jacksons pappa inte vet att de gjort slut. Jackson får veta att Aaron träffat Flynn igen. Han säger att det inte är några problem men han ser rätt ledsen ut.
 
Laurel besöker Lisa hemma i huset. De pratar ut och hon tröstar sin vän. Sedan går hon ut och pratar lite med Zak och frågar hur han mår. Han mår inte heller så bra eftersom han känner sig så maktlös, han vill ju ge igen.
Laurel säger att Lisa behöver honom hemma, inte i fängelset.

Kommentarer
Postat av: Linn

Väldigt dramatiskt och massor av starka känslor i dagens avsnitt.
Enormt bra spelat av skådespelaren som spelar Lisa. Man känner verkligen starkt för Lisa. Hoppas att historien inte drar ut för länge, utan att hon kan få lite lugn och ro till slut.
Gulligt att se hur lilla Belle månade om sin mamma.

2012-11-16 @ 15:37:31
Postat av: Erik

Ja, starkt spelat av Lisa. Och Derek hade man bara lust att ge en rejäl snyting när han försökte skylla ifrån sig. Och så vuxen lilla Belle har blivit! Rätt vad det är, är hon väl tonåring...

2012-11-16 @ 15:52:49
Postat av: lise

Usch, ett tag trodde jag att Derek skulle få alla att tro att hans lögner var sanna, det är ju alltid twister i den här serien. Men tur att Lisa får stöd av alla, det behöver hon. Och Belle, hon är för söt hon.

Tycker det var gulligt av Cain att säga förlåt till Charity, men jag hade inte heller förlåtit honom... än ;) tycker de förtjänar varandra, men han behöver sättas på plats och det är det bara Charity som kan. Men de lär väl hitta varandra tillslut igen.

2012-11-16 @ 16:11:02
Postat av: Sanna

Oh, är alldeles tagen efter dagens avsnitt. Mycket gripande, både de som spelar Lisa och Zak agerade väldigt bra. Han är inte så stor i uttrycken, han har mest sin godmodiga approach, men när han grät lite blev jag nästan tårögd också. Vad modiga de är i den här serien. Tar upp alla möjliga "obekväma" ämnen och handskas med dem.

Jag hoppas på Jai för Charity. Jag tycker han har vuxit och Charity, ja hon kan väl bättra sig? Cain är slut som förste älskare, hoppas jag i alla fall.

2012-11-16 @ 16:36:50
Postat av: Tina

Först av allt måste jag be er alla om ursäkt. Mitt inlägg som jag läser det nu blev inte rätt formulerat av mig. Jag menade aldrig att skuldbelägga Lisa föt att hon blev våldtagen. Jag håller med alla er andra att ett nej är ett nej.

Dagens avsnitt var gripande och något som jag tyckte var skönt, det var att polisen trodde på Lisa.

2012-11-16 @ 17:58:09
URL: http://schottistina.blogg.se.blogg.se
Postat av: ELIZA

Har inte sett avsnittet

2012-11-16 @ 19:18:35
Postat av: ELIZA

Har inte sett avsnittet

2012-11-16 @ 19:18:37
Postat av: ELIZA

VA ; FOR BARA IVÄG!!! Har inte sett avsnittet,STRÖMAVBROTT!!!!!!!Får spela in repris på måndag morgon..Datan är lite knäpp också.. Läst Maries resumee`,var ju så förväntansfull på att se den äckliga Dereks försvar!!Ser nu att det blev repris på det som for iväg också..!Ha ha..Va skönt att vi nu är överens om att: Ett NEJ är alltid ett NEJ...

2012-11-16 @ 19:28:38
Postat av: Tina

Eliza, jag hoppas att du får spelat in det på måndagsmorgonen. Håller tummarna att det inte blir fler strömavbrott under "HTGprogram".

2012-11-16 @ 19:46:31
URL: http://schottistina.blogg.se.blogg.se
Postat av: Therése och Samuel

Vi håller med om att det är väldigt starka scener med Lisa och Zak. Man har nästan kunnat ta på Lisas undertryckta förtvivlan. Hela händelseförloppet med våldtäkten känns (tyvärr) väldigt autentisk.

2012-11-17 @ 01:12:06
Postat av: ELISA

Berätta !!! Hur reagerade Zak? Vet inte vad man skulle ta sej till om sånt hände någon anhörig..Man får ju inte ta lagen i egna händer i det här landet.....

2012-11-17 @ 11:16:24
Postat av: ELIZA

Hur vimsig är jag????? Står ju hur utförligt som helst i resumeeen`!!!Ha ha...Hade inte läst, brukar göra det EFTER jag sett avsnittet....

2012-11-17 @ 11:39:07
Postat av: Erik

Fredagen den 30 november är det bara ett avsnitt av HTG 11.35 - 12-15 eftersom det är världscuptävlingar i längdskidåkning!

2012-11-18 @ 10:03:09
Postat av: Jonas

Erik: tack för infon! Skandal av TV4 att sända ett dylikt jippo.

2012-11-18 @ 10:23:06
Postat av: Anonym

Längdskidåkning är väl roligt, men hatar att det sänds i tv4, det hör hemma i SVT!! synd att HTG utgår med ett avsnitt dock.

2012-11-18 @ 15:04:42
Postat av: finländskan

Nu har jag också sett avsnitten (måndagsmorgonens repriser), jag brukar inte vilja läsa resumén innan jag själv sett avsnitten.

Vilka gripande stunder det var! Jag var lite rädd för att Derek skulle bli trodd, men lyckligtvis fick Lisa stöd från sina arbetskompisar. Få se sen hur det blir då polisen förhör honom, hoppas han inte lyckas slingra sig undan.

2012-11-19 @ 06:16:05
Postat av: Andrea

Postat av: Erik
Fredagen den 30 november är det bara ett avsnitt av HTG 11.35 - 12-15 eftersom det är världscuptävlingar i längdskidåkning

= är du verkligen säker på det jag trodde att SVT hade alla rättigheter till skidorna nu. De positiva är att VM i skidor går på SVT och Skidskyttes VC också i SVT.

2012-11-20 @ 02:33:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0