Sommarlov

 
Nu är det uppehåll i massa dagar...
 
Om ni vill kan ni gärna berätta om ett favoritminne från HTG. Det kan vara en händelse som påverkat er på något sätt eller en person som ni gillade eller ogillade. Berätta om hur det kom sig att ni började titta på serien.
Det är alltid kul att veta mer och även om ni berättat det förut
så har det kanske kommit nya besökare som inte vet.
 
Trevlig midsommar
och ha en skön sommar!
 
/Marie
 
 

Se upp för komockan

Inskrivet kl 23:19
 
Frank och Megan tar med sig hunden till Vanessa för att se om den är id-märkt. Det är den inte men Megan nyser ständigt för hon är allergisk. Vanessa råder dem att fråga om Jai kan ta hand om hunden eftersom Eliza fäst sig vid den.
 
Vanessa får sms från Charity som vill ses.
 
Debbie blir tvungen att berätta för Sarah om Tom. Hon erkänner att hon inte ville säga något förrän hon var säker på att det var allvar. Tom kommer på besök och han charmar Sarah som ställer massa frågor. Efter besöket säger Tom till Graham att planen kommer att fortsätta oavsett "familjelyckan" just nu.
 
Victoria får höra att Robert inte får träffa Seb mer. Hon söker upp Rebecca för att få henne att ändra sig men det går inte Rebecca med på.
 
Chas besöker Moira för att visa sitt stöd.
 
Bernice fixar håret på liket innan begravningen. När hon återkommer har hon så dåligt samvete för att de tagit vinstpengarna så hon vill att de lämar tillbaka dem. Plötsligt får hon massa utslag som kliar och genast tror hon att det är karma.
 
Pete bjuder hem Leyla på middag. Han har städat upp i hela huset men råkar tyvärr bränna maten i ugnen.
 
Chrissie är orolig för att Lachlan är borta. I själva verket är han uppe på vinden och håller koll på familjen genom ventilationsrören och borrade hål i golvet/taket.
 
Jai vill inte alls ha hunden men när hunden tittar på honom och gnyr så så verkar Jai ändra sig.
 
Robert lämnar tillbaka sina andelar i Home Farm för att Seb ska få dem när han fyller 21. Rebecca säger att Robert inte får träffa sonen ändå och nu behöver de inte ha någon kontakt alls.
 
Charity får höra av Sarah att Tom inte alls är en gammal flintskallig gubbe. Hon konfronterar sedan Debbie som säger att Charity inte har att göra med vem Tom är.
 
Gerry upptäcker att Lachlan finns på Home Farm. De gömmer sig sedan i trappan och hör när familjen kommer hem. De har varit hos polisen för att identifiera Lachlans saker som legat vid en bro vid ån. Chrissie är upprörd och ledsen medan Lachlan ler för sig själv.
 
Debbie, Tom och Sarah är ute på Home Farms ägor och kör fyrhjuling. De har jättekul och tävlar mot varann. Plötsligt åker Sarah iväg själv och ramlar av. Hon ligger livlös på marken med sår i pannan.
 
Hem till gården har sommaruppehåll från 21/6 och åter den 20/8.

Tv-shop avslöjar hemligheten

Inskrivet torsdag 21/6 kl 21:12
 
Lachlans fotograf har gjort Zak till åtlöje i tidningen, efter utbrottet på Morris bil.
 
Robert möter Aaron i byn och berättar lite om vad Lachlan gjort. Aaron blir orolig och går direkt till Dingles för att berätta för Belle så hon får veta om mordhoten, utbrottet mot Seb och den prostituerade kvinnan som varit på Home Farm.
 
Chrissie är orolig för Lachlan så hon går till honom hos Dingles för att prata. De blir avbrutna av att Belle rusar in för att fråga honom om det Aaron berättat. Belle är så besviken att hon inte vill prata med honom och senare gör hon slut. Lachlan drar iväg och när han ringer Belle vill hon inte svara. Han säger att hon gör livet värt att leva så vill hon inte ha honom så finns det inget kvar.
 
Cain får ta hand om Isaac och han blir en myspappa som byter blöjor och bär sonen i bärsele på magen.
 
Leyla försöker få Pete att rycka upp sig så hon lagar mat och säger åt honom att duscha. Han ber om ursäkt för hur han behandlat henne.
 
Harriet vill vara vän med Cain och hjälpa honom men han vill inte ha hennes medömkan. Senare så går han ändå fram till henne på puben och ber om ursäkt och sedan kysser han henne.
 
Lydia städar på Home Farm och har tv:n på. Rebecca går förbi och ser tv-shopsreklam. Hon känner igen kvinnan som i reklamen, det är Kath.
 
Frank börjar ta hand om en herrelös hund som kommer till butiken. Han gör allt för att Megan ska gå med på att ta hand om hunden.
 
Debbie kommer hem från affärsresan och Sarah frågar om Debbies pojkvän. Debbie nekar till att ha någon. Tom vill sedan ses men Debbie har inte tid för hon ska flytta och umgås med barnen. När hon kommer in i huset är han där för han har köpt soffor till henne. Hon blir rasande när han bara tar över, hon vill ha sitt hem i fred. Hon säger åt honom att gå och då blir han förvirrad. Hon visar honom att hon gillar honom ändå så de kysser varann. Sarah råkar se detta.
 
Moira träffar en psykolog för att få prata om sina problem.
 
Robert kommer till Home Farm och möter en förbannad Rebecca. Hon har tagit reda på vem Kath är och vad Robert gjort. Rebecca har insett att Robert lurat dem och även om han säger att det var förut innan sonen föddes, nu vill han göra allt för sin son. Hon är så arg att hon säger åt honom att han inte får ha med sonen att göra längre.
 
Hem till gården har sommaruppehåll från 21/6 och åter den 20/8.

En lycklig arvinge hittad

Inskrivet onsdag 20/6 kl 06:31
 
Lachlan har haft en fotograf med sig när Zak slår sönder Morris bil. Eric blir nervös och när han är ensam med Morris så säger Morris att Eric måste få Dingles att gå med på husförsäljningen för sin egen skull.
 
Bernice, Nicola och Jimmy kommer tillslut överens om att lämna tillbaka alla saker de köpt och sedan låta pengarna vara tills advokaten får tag på Mrs Dunphreys arvinge. Både Nicola och Bernice gömmer sina saker för de vill inte lämna tillbaka dem.
 
Lydia blir stoppad på gatan av en man som visar sig vara advokat. Han berättar att hon är Mrs Dunphreys arvinge för det var hennes mammas syssling och Lydia är enda släktingen.
 
Moira vill inte ha Isaac för hon är rädd för att han ska dö.
 
Harriet fortsätter att säga nej till Cain även om han försöker att få henne att ändra sig.
 
Rhona trånar efter Paddy trots att han säger att han är glad över att vara ihop med Chas. Han säger att han tycker om henne, Rhona, som en bra vän.
 
Charity söker upp Moira och försöker få henne till att inte överge sitt barn. Hon säger att det är hon som är den usla mamman inte Moira för även Charitys barn föredrar Moira som mamma. Moira förklarar återigen att hon är rädd att Isaac ska dö.
 
Chrissie säger åt Lachlan att han ska på läger för att behärska sin ilska. Om han inte sköter sig kommer hon inte att ha med honom att göra.
 
Faith får tillslut kontakt med Cain och hon drar iväg med honom. För att få honom att förstå att han inte ska göra sitt livs misstag och strunta i sitt barn åker hon dit där de bodde när Cain och Chas var små. De tittar inne i det gamla fallfärdiga huset och minns Shaddracks fyllor och slag. Hur Shaddrack misshandlade Faith och sedan Cain när hon stuckit.
 
Cain kommer hem till Moira och säger åt henne att Isaac är hans son och han tänker ta hand om honom oavsett vad hon säger.
 
Hem till gården har sommaruppehåll från 21/6 och åter den 20/8.

Få på pälsen

Inskrivet kl 22:08
 
Robert säger att han gör allt för Seb så nu ska han ge sina 10% i Home Farm till sonen, som får det när han fyller 21 år. Lachlan blir förbannad och säger att han genomskådar Robert men ingen lyssnar på honom.
 
Rhona bestämmer sig för att berätta för Paddy om sina känslor för honom men hon ska vänta till bakdagen är över. När rektorn och en ledamot från föräldraföreningen kommer för att kolla vad alla bakat så skäller Paddy ut ledamoten, för att försvara Rhona.
 
Morris träffar Eric i smyg och hotar med att visa allt fuffens Eric gjort under tiden i kommunfullmäktige. Han har det sparat på en minnessticka så det finns kvar som bevis.
 
Eric talar om för Dingles att han ändrat sig angående att hjälpa dem med pengar och advokat. Dingles blir besvikna men Eric påpekar att det är slöseri med tid och pengar eftersom de ändå kommer att förlora.
 
Victoria lyckas tjata till sig att bli gudmor till Isaac. Cain får fortfarande inte komma på dopet.
 
Paddy och Chas diskuterar om de ska berätta för alla att de är ihop men först ska han prata med Rhona. Rhona hör detta när hon är inne på toaletten. Hon blir ledsen men visar inte det, sedan går hon hem och bryter ihop.
 
Rebecca och Chrissie vill att Lachlan umgås med Seb för att kanske börja tycka om honom lite. Det slutar med att Lachlan slänger en fjärrkontroll åt det hållet där babyn ligger. Rebecca kommer in och talar om att Lachlan får aldrg mer komma nära barnet.
 
Zak och Sam åker till stan för att prata med en egen advokat. De återkommer med samma besked som Eric sagt, att det inte är någon idé.
 
Nicola och Bernice löser in vinstlotten från den döda kvinnan. Jimmy får veta det och köper sig en päls på direkten för det är vad han önskat sig. Bernice får samtal från kvinnans advokat. Hon får äran att fixa håret på den döda kroppen. Dessutom får hon veta att det finns en arvinge men att advokaten inte hittat personen än.
 
Vanessa försöker peppa Rhona till att tala om för Paddy hur hon känner innan det är för sent eftersom hon tror att Paddy är ihop med Chas bara för att Rhona inte var tillgänglig.
 
Zak får ett utbrott på Morris bil och börjar slå sönder fönstrena.
 
Victoria och Adam är hos adoptionsbyrån för att svara på frågor. Kvinnan de pratar med säger att allt kommer gå bra eftersom de verkar vara ett stabilt par som är ärliga och inte är några brottslingar. Precis då kommer Moira in med Isaac och talar om att Victoria och Adam får ta över honom.
 
Hem till gården har sommaruppehåll från 21/6 och åter den 20/8.

Sak, Storm eller Seb White, inte Sugden

Inskrivet kl 15:49
 
Fath talar om för Rodney lite fint att de inte kommer att ses, sedan går hon till Eric och talar om att hon och Rodney inte har något ihop.
 
Lawrence ger Robert 10% av företaget eftersom han är pappa till Rebeccas barn. Lachlan är inte alls glad och han säger till Robert i smyg att han kommer göra allt för att krossa honom.
 
Belle och Lisa kommer hem från mormor Clegg.
 
Rebecca föreslår för Robert att deras son kan heta Sebastian. Robert gillar det namnet.
 
Rhona är upprörd över att föräldraföreningen inte vill hjälpa dem med en insamling för att behålla Leos extralärare i skolan så hon vill göra något själv. Paddy lovar att hjälpa henne att baka så hon kan ha en försäljning.
 
Dingles får veta att kommunen vill lösa in deras hus för att bygga en ny väg till nya golfbanan. De blir förkrossade.
 
Victoria hjälper Moira med Isaac. Hon föreslår att Moira kanske ska göra om Hollys rum till Isaac men då blir Mora irriterad. Senare säger dock Moira att det är en bra idé.
 
Eric och Faith pratar ut sedan går de hem till honom. För första gången sedan Faiths man dog vågar hon klä av sig inför en man.
 
Paddy och Chas fikar på puben. Hon vill att de visar sin kärlek öppet men han vill vänta, åtminstone en dag till. Aaron ser dem och säger till Chas att det är uppenbart att de två dejtar igen.
 
Dingles och Faith vill att Eric hjälper dem att prata med Morris angående vägbygget. Eric säger att Morris har nog inte med det att göra men han kan hjälpa dem med en advokat.
 
Robert går runt och myser med sin son.
 
Vanessa kommer hem till Paddy när Rhona är där och bakar. När Paddy går iväg så frågar hon Rhona om vad som händer eftersom hon ser att Rhona tittar efter Paddy. Rhona erkänner att hon börjar få känslor för honom igen.
 
Dingles och Eric går till ett planeringsmöte för vägen och där ser de Morris. Fatih frågar sedan Eric om han visste om detta med vägen men Eric nekar och säger att Morris bara frågat om en gemensam bekant när de sågs häromdagen på golfbanan.
 
Tracy pratar med Eric i butiken. Han lovar att göra vad han kan för att hjälpa Dingles att få bo kvar. Morris kommer in och hör detta så de går ut för att prata.
 
Morris säger åt Eric att se till att Dingles inte överklagar för byggherren vill verkligen inte att bygget blir försenat och för Erics skull. Eric vägrar att gå med på hans hot utan han tänker för en gångs skull göra det enda rätta.
 
Hem till gården har sommaruppehåll från 21/6 och åter den 20/8.

En Sak är född

Inskrivet kl 20:54
 
Lawrence är på väg att kyssa Robert som ser skräckslagen ut men så ringer mobilen. Det är Victoria som talar om att Rebecca är på väg att föda barn. De åker till sjukhuset. Robert hinner prata lite snabbt med Aaron som kört dit Rebecca men sedan måste han skynda sig in till födseln.
 
Nicola får förklara sig för polisen som inte tror henne. När hon nämner att det är hennes pappas saker måste Rodney erkänna detta så han åker in för förhör.
 
Gerry måste berätta för Aaron om den förstörda motorhuven.
 
Bernice har en äldre dam på salongen som är rätt vass i kommentererna men plötsligt så är hon tyst. Det visar sig att Mrs D dött. Ambulansen hämtar henne. Bernice och Nicola hittar en spelkupong i damens väska. Eftersom Mrs D inte har några släktingar så vill Nicola att de behåller spelkupongen då det visar sig vara en rätt hög vinst på den. Bernice tvekar.
 
Robet håller sin son sedan går han iväg. Han går först till kyrkogården och pratar med sin far vid graven sen åker han till skroten för att packa. Robert erkänner för Aaron att han ljugit och bedragit Lawrence för att komma åt företget men nu ska han sticka för att inte påverka sin son på dålgit sätt.
 
Eric hör när polisen för iväg Rodney och att Rodney måste hitta mannen som han köpt stöldgodset ifrån. Eric vet vem det är så han ringer honom och de ses i Davids butik.  När mannen erkänner att han lurat Rodney så tar polisen honom. Eric var med på att gillra en fälla för att hjälpa Rodney.
 
Faith blir glad när hon hör att Eric gjort en fin sak för sin rival.
 
Aaron skäller ut Robert som inte ens försöker bli en bättre människa för sin sons skull. Robert säger att han hatar familjen White för de har förstört allt för honom.
 
Rebecca kommer hem med babyn och Diane och Victoria kommer på besök för att se barnet. Lachlan muttrar över att Robert inte är där. Robert kommer dit och han får hålla i sonen. Han går undan en bit och viskar att han ska göra allt för honom.
 
Hem till gården har sommaruppehåll från 21/6 och åter den 20/8.

Som man bäddar...

Inskrivet kl 21:35
 
Eric får veta att om han betalar 10 000£ så kan Morris ordna att vägen inte ska gå över Erics hus. Eric betalar men ångrar sig när han får veta att vägen då ska gå över Dingles gård istället.
 
Robert träffar Kath på Home Farm och de åker iväg för fika. Han återvänder med beskedet att hon erbjuder honom ett toppjobb 30 mil bort.
 
Ross packar och lämnar byn för han orkar inte med allt snack.
 
Gerry får jobba extra på skroten men råkar leka så en skiftnyckel repar lacken på Aarons bil.
 
Eric försöker be Faith om ursäkt för missade dejten men hon vill inte träffa honom. Han blir arg för att hon inte lyssnar så Cain kastar ut honom från puben där de är.
 
Sarah fotograferar Eric som ligger på gatan efter att ha blivit utkastad. Hon gör sedan affischer av bilden som hon dekorerar hela byn och även Erics hus med dessa.
 
Rebecca får värkar när hon är ute på vägen och får stopp på bilen. Aaron och Victoria kommer dit och de får en knagglig resa mot sjukhuset.
 
Rodney passar på att bjuda ut Faith som är sur på Eric. Han ger henne ett antikt halsband men hon blir inte glad. När Eric kommer in på puben så spelar hon överlycklig över halsbandet.
 
Nicola är på väg bort med Rodneys antikviteter när polisen kommer. Hon blir arresterad för att sälja stöldgods.
 
Eric ringer sin vän Morris och talar om att han ändrat sig igen. Han tycker de kan bygga vägen över Dingles gård för de förtjänar detta.
 
Lawrence stämmer träff med Robert på ett hotellrum. Han vill ge Robert mer pengar än Kaths bud, för att Robert ska stanna kvar i byn. Lawrence vill också att de går vidare i förhållandet eftersom han var så full första gången, nu är han redo nykter. Robert ser livrädd ut.
(Om man bortser från arbetslivet och allt det som hänt, hur kan Lawrence ens tänka på Robert som varit ihop med båda hans döttrar?)
 
Hem till gården har sommaruppehåll från 21/6 och åter den 20/8.

Golfgubbar i fåniga byxor

Inskrivet onsdag 13/6 kl 20:06
 
Adam visar Victoria vad han hittat i sin bil. Det är ett brev där Emma erkänner morden på James och Fnn. Han vill inte lämna brevet till polisen för då kan de se det som ett motiv att han dödat Emma.
 
Gerry får flytta från värdshuset efter att han handlat olagliga fyrverkerier som Doug brände händerna på under Guy Faukes kvällen. Liv ber Aaron om att Gerry får flytta hem till dem istället men Aaron vägrar. Liv lyckas ändå sedan övertala Aaron så Gerry får sova hos dem på soffan.
 
Eric får besök av en vän från kommunfullmäktige och de bestämmer träff på golfbanan. Faith hör det och erbjuder sig följa med Eric men han vill inte det. Då försöker Rodney få till en träff med Faith men hon vill inte träffa honom. När Rodney nämner det för Frank så påpekar Frank att Rodney kanske ska göra som förr, sälja antikviteter, för att få tillbaka självkänslan.
 
Rodney köper gamla saker från en vän och han lyckas övertala Jimmy om att få ha sakerna hos dem.
 
Robert låtsas prata med Kath i telefon för att imponera på Lawrence.
 
Adam blir hämtad till förhör för mordet på Emma. Polisen har hittat spår efter henne i Adams bil och han kan inte förklara hur de hamnade där.
 
Eric träffar Morris på golfbanan. Det visar sig inte vara att de vill att Eric blir borgmästare igen utan de vill riva hans hus för att bygga en väg till en ny golfbana i trakten. Eric blir rasande över att de tror att han vill sälja sina minnen från livet med Val.
 
Victoria pratar med Adam som blivit släppt mot borgen. Hon tror att Ross eller Pete lagt brevet i bilen. Adam rusar till verkstan för att konfrontera Ross. Moira går förbi och får höra vad som hänt. Hon blir arg på Cain för att han inte meddelat henne, när hon var på möte, om att Adam blivit anklagad för mordet.
 
Pete och Ross pratar om det som hänt. Ross ljuger för Pete om att inte ha vetat om att deras mamma dödat James och Finn när de kom till sjukhuset och allt uppdagades.
 
Hem till gården har sommaruppehåll från 21/6 och åter den 20/8.

Massa fyrverkerier

Inskrivet kl 22:02
 
Pete får reda på att Adam bytt däck i samma veva som Emma blev mördad så han ringer polisen som kommer för att kolla med Adam. När Adam kollar i bilen så hittar han ett papper som han gömmer för polisen. När Cain får reda på vad som händer så skyndar han sig till Aaron på skroten för att ta med sig alla gamla däck för att grävas ned.
 
Gabby upptäcker att Laurel har en bussbiljett till byn under samma dag som Emma dog. Laurel säger att hon tänkt åka hem men inte kunde lämna sin syster Caroline ensam så biljetten användes aldrig.
 
Gerry ordnar med fyrverkerier till festen vid brasan (Är det Guy Faukes igen eller annan högtid?) Han säger till Doug att han ordnat med tillstånd.
 
Laurel ringer sin syster som kommer att backa upp hennes historia sedan ringer hon till Bob som kommer över för att diskutera händelsen.
 
Paddy, Marlon och Rhona träffar återigen rektorn men denna gång i skolan. Miss Grant tror forfarande att Paddy och Marlon är ett par. Rhona märker det medan killarna inte märker något.
 
Dessutom fick man se tillbaka blickar att Ross var på bron när Emma dog, Laurel var i byn, även sekvenser med Cain och med Moira visades. Jag vet inte om jag var ovanligt trött idag men tycker allt verkar virrigt, eller så är det att jag bara tittar utan att riktigt engagera mig. Jag minns knappt vad som hände...
 
 
Hem till gården har sommaruppehåll från 21/6 och åter den 20/8.

Två manliga prinsessor

Inskrivet lördag 9/6 kl 10:32
 
Laurel kommer hem och när hon är i butiken frågar Frank henne om hon tyckte om rosorna Gabby köpt till henne. När Laurel inte fått några så ber Frank om ursäkt om han tagit fel. Pete hör detta och inser att det var Gabby som lagt buketten på bron.
 
Paddy och Chas ses återigen i smyg och det gör att han missar ett möte med Rhona inför ett möte med rektorn på Leos skola. Leos assistent måste sluta och det upprör Rhona. Hon skäller ut Paddy som ljugit och sagt att han jobbat fast han egentlgen varit på en dejt.
 
Gabby erkänner för Laurel att hon skrämt Emma med att ge låtsasmeddelanden från James. Precis då kommer Bernice och strax efter kommer Pete och han anklagar Gabby för att ha dödat hans mamma. Laurel kastar ut honom och när hon sedan pratar i enrum med Bernice säger Bernice att hon är orolig för Gabby som kanske dödat Emma. Gabby hör detta och blir ledsen över att hennes mamma trot hon är en mördare.
 
Lachlan får med sig Robert i bilen med förevändning om att Rebecca håller på att föda och det är akut. De åker iväg i rasande fart men inte till sjukhuset utan Lachlan vill skrämma Robert. De åker till en öde gård och där knäar Lachlan Robert som rasar i backen. Lachlan hotar med att döda Robert, nu eller någon annan gång. Robert måste visa Lachlan respekt annars kommer det att ske. Lachlan åker iväg och Robert får gå tillbaka.
 
Paddy och Marlon stämmer träff på puben med rektorn för att ställa allt tillrätta. Miss Grant tror att Paddy och Marlon är ett par för de tar på varann rätt mycket när de förklarar läget. Rhona, som varit tvungen att åka på ett veterinärbesök istället för Paddy eftersom hon tror att han är på dejt igen, är förbannad när hon kommer tillbaka helt täckt med koskit. Hon kommer till puben och skäller ut Paddy och den hon tror är hans dejt. Koskiten flyger runt när hon viftar med armarna. Paddy talar om att detta är rektorn för han ville rätta till allt. Rhona tystnar.
 
Pete ringer polisen och anmäler att Gabby dödat Emma.
 
Jai vill åka till stödgruppen med Eliza. Rishi följer med honom och de båda är utklädda till prinsessor för att det är maskeradtema denna gång.
 
Gabby rymmer och står vid vägen och liftar. Polisen kommer civilklädda och plockar upp henne. Laurel och Bernice blir meddelade så de kommer till stationen. Laurel får inte följa med in på förhöret eftersom hon hotat Emma flera gånger. Gabby berättar vad hon gjort och efter ett tag ger hon polisen minneskortet hon har. Hon erkänner att hon inte velat ge det som bevis tidigare eftersom det är enda filmen på hennes pappa hon har kvar.
 
Laurel ringer någon och ber om hjälp.
 
Victoria ordnar hemma hos Moira för att de ska göra en intervju med en person från adoptionsbyrån. Adam blir sen för han har fått punktering på bilen.
 
Polisen tror att Gabby råkat knuffa Emma över bron när de bråkade eftersom Gabby erkänt att de bråkat några dagar tidigare och inte har något alibi för tiden Emma dog.
 
Hem till gården har sommaruppehåll från 21/6 och åter den 20/8.

Doktor, doktor

Inskrivet fredag 8/6 kl 22:49
 
Lachlan får en bil från skroten istället för en ny och han blir väldigt besviken.
 
Gabby skolkar från skolan och är rädd för något. Hon ser förskämd ut så fort hon ser Pete. Liv vill prata med henne och bjuder på vodka men precis då kommer Bernice och är rasande för att Gabby skolkar och dricker sprit.
 
Paddy och Chas har hemliga möten på veterinärkliniken där de har rollspel där han får spela läkare och hon het patient.
 
Jai vägrar gå med Eliza till stödgruppen så Megan och Frank bjuder en av medlemmarna hem till Jai. Den unge mannen visar ett gott humör trots sin milda cp-skada. Det gör att Jai lovar att ta Eliza till stödgruppen varannan gång.
 
Robert smörar för Lawrence för att komma nära. Han visar sig känslig över att han råkat döda Tim för Lawrences skull och för att snart bli pappa. Robert säger att han trivs väldigt bra tillsammans med Lawrence och precis när de är nära varann kommer Lachlan in och blir rasande. Lachlan genomskådar Robert men ingen tror honom, inte ens Chrissie. Lawrence blir så förbannad att han kastar ut Lachlan.
 
Debbie packar för att resa iväg på affärsmöte. Sarah blir ledsen och frågar om hon har en hemlig pojkvän. Debbie nekar och säger att när hon är tillbaka ska de flytta in i huset i alla fall. Debbie träffar Tom som köpt en klänning till henne som han vill att hon har på sig. Först säger Debbie nej men ändrar sig. Hon dyker upp på affärsminglet där en äldre man börjar stöta på henne för att sedan stryka henne över ryggen. Debbie blir arg och smäller till mannen som trots protester blir utkastad. Debbie går upp till rummet för att packa och byta om. Tom kommer efter och ber henne stanna. De börjar kyssa varann.
 
Pete upptäcker att någon lagt blommor vid bron där Emma dog. Det låg även ett kort där det stod att någon bad om ursäkt.
 
Lawrence super sig full då han ångrar sig att han slängt ut Lachlan. Robert utnyttjar detta och drogar honom lite extra. Lachlan kommer hem för att be om ursäkt men blir äcklad när han ser den gamle mannen utslagen på soffan. Han börjar filma Lawrence medan han berättar hur han skulle vilja döda honom. Robert kommer in och hör allt.
 
Lachlan är så irriterad och störd av Roberts närvaro att han tar med sig ett gevärr ut på gården och sätter upp en bild på Robert på en pumpa. Sedan skjuter han sönder bilden.
 
Hem till gården har sommaruppehåll från 21/6 och åter den 20/8.

En ängel från planeten Stålar

Inskrivet kl 21:26
Charity ska träffa Tom på en bar men han tror att det är Debbie som stämt träff. Han upptäcker det och eftersom Charity inte träffat honom så låter han Gordon gå fram och låtsas vara Tom. När Charity tror att Gordon är Tom börjar hon flirta med honom men det funkar inte och hon har ingen framgång när det gäller affärer. Han lämnar henne och hon super sig full och träffar en annan man som verkar rik.
 
Paddy har fått veta att Chas haft ett förhållande på Irland. Han blir ledsen för att hon inte sagt något och han känner det som om hon nöjer sig med honom igen när det tagit slut med den snygga mannen. Chas försöker förklara att Dara som han heter inte är annat än snygg, att han är jättetråkig och det gjorde att hon längtade efter Paddy hela tiden. Efter en del surande så ger Paddy med sig och vill vara med henne igen. (Det skulle inte förvåna mig om hon är gravid och vill att Paddy ska ta hand om barnet med henne, att han återigen får ta hand om en annan mans barn)
 
Faith försöker verkligen få Cain och Moira att bli sams och försöka igen. Det funkar inte så bra och Cain super sig full. Faith tar med sig honom till gården där han får sova ut. Nästa morgon när Faith försöker få Cain att engagera sig i sonen när han vaknar så kommer Moira precis hem och slänger ut Cain.
 
Charitys dejt snor dagskassan och pengar från kassaskåpet på puben. Hon försöker dölja skadorna för Chas men det lyckas inte. När Chas får veta vad som hänt så blir hon så arg att hon säger åt Charity att flytta.
 
Lachlan kommer hem och visar att han klarat uppkörningen så nu kan de börja titta efter vilken bil han ska ha.
 
Chrissie talar om att hon och Lachlan accepterar Lawrences erbjudande så de flyttar in på Home Farm igen.
 
Jai är osäker efter Elizas anfall även om läkarna säger att hon mår bra nu. Han vill att Megan tar hem henne igen så hon får sova i sin egen säng.
 
Rebecca får förvärkar så de åker in till sjukhuset. De återvänder hem eftersom det inte är någon fara än. Robert är hennes stöd och han blir hänförd när han får känna på barnets sparkar i magen.
 
Debbie söker upp Tom för att be om ursäkt för vad hennes mamman försökt göra och berätta vad som hände efter affärsmötet. Hon återvänder till puben med pengar för förlusten av de pengar som Charitys dejt tagit. Charity får bo kvar så hon, Debbie och Chas skålar i champagne för att fira att de kommit på fötter igen.
 
Hem till gården har sommaruppehåll från 21/6 och åter den 20/8.

Välkommen hem Chas

Inskrivet kl 21:22
 
April märker att Marlon och Paddy är ledsna så hon tvingar dem att prata med varann. De blir vänner och Paddy flyttar tillbaka. De lovar varann att ingen kvinna ska komma emellan deras vänskap igen.
 
Marlon och April hinner knappt gå hemifrån förrän Chas dyker upp. Hon kastar sig på Paddy och vill att de ska bli ihop igen, för alltid.
 
Polisen kommer för att ta däckavtryck hos Moira på gårdens bilar även Adams. Sedan går de till verkstan för att ta avtrycken från Cains bil och de bilar Ross har kört senaste tiden.
 
Eric har sin aukton på sitt hus. Debbie och Chrissie är med och bjuder. Jimmy har kommit dit för att bjuda lite för att Eric ska få mer pengar. När Debbie tillslut ger upp budgivningen så kommer en annan köpare och bjuder högt över Chrissies bud. Det visar sig vara en utsänd av Tom som ger Debbie huset i födelsedagspresent.
 
Harriet ser att polisen är på verkstan. Cain kommer sedan fram till henne och ber henne att inte flytta eftersom hon sökt tjänst i Oxford istället.
 
Chas blir rasande när hon upptäcker att puben är belånad och att Charity ligger efter med betalningarna. Charity ber Debbie att fråga Tom om pengar.
 
Lawrence vill att Chrissie och Lachlan flyttar hem till Home Farm igen. Robert hör detta och han försöker få Chrissie till att hitta en lägenhet i Leeds istället.
 
Aaron kommer också hem ifrån sin Europa resa.
 
Debbie ska firas stort på puben. Rodney ska trolla för barnen och behöver en assistent. Paddy blir den som får klä ut sig till clown. Charity blir inte alls glad då hon är rädd för clowner.
 
Innan kalaset så åker Debbie till Tom för att fråga om pengar men hon kan inte det utan gör slut med honom.
 
Jai passar Eliza själv för första gången efter hennes anfall. Plötsligt så hander det något.
 
Charity blir besviken på Debbie som inte pratat med Tom så hon lånar Debbies mobil för att höra av sig till honom.
 
Hem till gården har sommaruppehåll från 21/6 och åter den 20/8.

En träff eller dejt med revisorn

Inskrivet kl 15:31
 
Moira blir på dåligt humör när någon frågar om babyns namn och hon ber om att inte bli utfrågad så fort hon ska köpa blöjor. Victoria känner sig träffad och bestämmer sig för att inte tränga sig på så mycket.
 
Debbie besöker Ross för att beklaga det som hänt. Han blir glad och vill att hon ska stanna. Debbie är kvar ett tag men märker att han inte är sig själv längre. Sedan åker hon iväg på ett möte med Tom. De hamnar i säng och han erbjuder sig att betala mellanskillnaden om hon lägger bud på Erics hus så hon kan buda över Chrissie. Debbie tackar men vill klara sig själv.
 
Bob och Marlon upptäcker att April svär. Marlon inser att det är Paddy som lärt henne så han pratar med Paddy. Då kommer allt fram om missförståndet om att Marlon skulle skaffa sig en hund och inte en inneboende. Paddy blir lättad eftersom han inte trivts hos Marlon. De bestämmer att Paddy ska flytta ut.
 
Moira är orolig för sonen bara skriker så hon ringer doktor Cavanaugh som kommer på hembesök. Han försöker lugna henne med att babyn bara har kolik men Moira tror honom inte. När doktorn åkt så tar hon barnet till akuten där hon kräver att få träffa en läkare direkt.
 
Tracy vill hitta någon till Vanessa som tvekar om sin sexualitet. Så Tracy bjuder in sin revisor Amanda som precis gjort slut med sin flickvän. Amanda är snygg men både Vanessa och Amanda känner att de inte har något gemensamt.
 
Victoria och Adam kommer fram till att de är redo till att adoptera ett barn.
 
Moira är hemma och fixar när Faith kommer hem. Faith upptäcker att babyn inte är hemma och hon får veta att Moira lämnat kvar barnet i väntrummet på sjukhuset. De skyndar sig tillbaka till sjukhuset och ser att en sköterska har tagit hand om babyn. Moira vill inte erkänna att hon mår dåligt så Faith säger att Moira bara varit och ringt ett samtal och somnat.
 
Socialen kommer på besök hos Moira efter sjukhusincidenten. Moira låtsas att allt är som vanligt och får stöd av Faith som kallar babyn för Isaac och Moira protesterar inte.
 
Faith träffar Cain och säger åt honom att hjälpa Moira för hon har det inte lätt. Cain svarar att Moira inte vill veta av honom men då säger Faith att han måste kämpa lite mer innan han förlorar Moira för alltid.
 
Cain kommer hem till Moira för att få vara med dem men Moira vill inte ha hans hjälp. Han ber om ursäkt flera gånger för att han svikit henne tidigare. Cain säger att han älskar henne men får till svar att hon hatar honom och vill inte ha honom i närheten av henne eller hennes son. Cain går ut och utanför dörren stannar han och gråter.
 
Hem till gården har sommaruppehåll från 21/6 och åter den 20/8.

RSS 2.0