Ett erkännande...

Dagens inlägg kommer senare när jag får tid.
Ni kan diskutera avsnitten här ändå =)
 
 
Debbie håller fast vid sin historia om att hon vet att Cameron är oskyldig när hon pratar med Cain. Cain är ändå misstänksam eftersom Cameron precis sålt bilen. Debbie svarar att Cameron skickar en hel del pengar till sin exfru och barn.
 
Charity kommer till kontoret och hon börjar genast att påpeka att Edna inte behövs på kontoret lika mycket som förr utan hon kan komma dit två dagar i veckan. Jimmy är emot det och säger att Carl måste komma dit först innan Charity kan säga något. Precis då kommer Carl in och han håller med Charity.
Charity fortsätter att fråga Jimmy om han inte vill sälja men han vägrar att ens diskutera saken.
 
Sarah är hemma med Cameron. Hon frågar om han har ont om pengar eftersom han pratat med sin pappa om att låna av honom. Hon erbjuder sig att ta 10£ ur sin spargris för att hjälpa Cameron.
 
Diane tvivlar på om Cameron är oskyldig så hon vill gå och prata med honom och Debbie. Chas gör allt för att stoppa henne och tillslut säger hon att hon kommer att prata med dem. Cain kommer in på puben och han frågar Chas lite om inbrottet och Cameron. De går in till vardagsrummet för att prata ostört. När han får höra att Cameron sovit på soffan så blir han rasande över att Debbie skyddar en sådan typ. Chas försöker övertyga Cain om att Cameron är oskyldig. Cain är så förbannad att han inte vill lyssna på henne men när Chas bönar och ber honom att inte gå över till Debbie så blir han misstänksam.
 
Dan har kommit in på puben för att prata med barnen och Ali. Han frågar Sean om han vill bli marskalk på bröllopet och det gör Sean lite stolt. Ali erbjuder Dan att låta Charity låna hennes brudklänning men Dan skrattar och säger att han inte vill få mardrömmar igen.
 
Diane ska in och hämta en påse chips till Rachel och då hör hon att Chas och Cain bråkar om något. Hon står kvar och lyssnar och då får hon höra när Chas erkänner inbrottet. Hon blir förbannad och går in för att höra varför Chas gjort så. Chas skyller på bröllopet men varken Cain eller Diane tror på det. När Diane sedan blir ensam med Chas så försöker hon förstå men kan inte det. Hon vill även ringa polisen men Chas lovar att reda upp allt och prata med Debbie så hon inte behöver oroa sig över att Cameron varit misstänkt.
 
Carl sitter på kontoret och pratar i telefon med en mäklare för att han vill sälja Mill cottage. Precis när han är klar kommer Charity in. Carl säger åt henne att hon riktar in sig på fel bror när hon frågar Jimmy om han vill sälja. Charity blir givetvis förvånad när hon hör det och det visar sig att Carl är beredd att sälja sin del för att gå vidare och göra något annat.

Val blir sur när hon märker att Kerry utnyttjar Amy för att kunna ligga på soffan hela dagen. Amy som hjälper Jacob med läxan har inget emot att hjälpa sin mamma också. Kerry erbjuder sig att hjälpa till på värdshuset nu när festivalen kommer att hållas och det blir mycket att göra. Val tvekar men Amy tycker idén är bra.
 
Diane är så besviken på Chas att hon säger till henne att de inte kan bo ihop, att Chas måste flytta.
 
Declan och Megan har fullt upp med festivalplanerna. Han säger till henne att han vill att hon stannar efter festivalen eftersom de kan vara med om att skapa en tradition. Megan är inte alls lika glad och hon tror att han ändå inte vill ha Robbie i närheten.
 
Cain kommer tillbaka till puben för att prata med Chas. Han kan inte förstå varför hon gjort inbrottet och han tror inte henne när hon säger att det är för bröllopet. Precis då kommer Gennie in och frågar om hon vill följa med och handla klänningar till bröllopet tillsammans med Katie. Chas är så stressad så hon snäser åt Gennie och säger att alla bara pratar om kostnader hela tiden. Gennie ber om ursäkt och säger att det är synd att Katie kommer att gifta sig så tätt inpå Chas bröllop och Katies kommer antaglien att bli så mycket större.
 
Val, Amy och Kerry sitter på cafét efter att ha gjort klart alla rummen på värdshuset. Andy och Adam kommer in. Andy och Kerry blir lite generade och besvärade när de ser varann men hon går fram till honom och ber om ursäkt och frågar om de fortfarande är vänner. Andy svarar att så klart de kan vara det.
Under tiden frågar Adam Amy om han får gå med dem till festivalen. Val är inte sen till att flirta lite med stackars Adam som ser rätt rädd ut.
 
Cain går hem och ber Cameron om ursäkt för anklagelsen. Han berättar för Debbie om att Chas erkänt att hon stulit pengarna. Debbie blir lika förvånad hon men hon går över till Chas och skäller ut henne.
 
Cameron söker upp Chas lite senare för att tacka för att hon tagit på sig skulden. Chas som börjar må allt sämre berättar att hon var så nära på att säga sanningen. Cameron säger att hon är stark så hon kommer att klara av detta.  Chas nämner att Carl inte kommer att ge sig för han är ute efter att få henne tillbaka. Cameron blir orolig och säger att han ska ta hand om Carl men Chas ber honom att ta det lugnt.
 
Edna blir lite butter när hon ser att Charity och Rishi kommer in på kontoret. Rishi är där för att kolla bokföringen. När de ser att allt är okej så kommer de överens om att erbjuda Carl 50 000£ istället för 60 000 som andelen är värd.
 
Carl som har bråttom att sälja går med på deras erbjudande om han får pengarna kontant. Rishi frågar varför Carl har så bråttom och får till svar att Carl vill göra en nystart. Carl är säker på att han kommer att få som han vill i framtiden.
(Undrar om han säljer allt och kanske flyttar för han ska ut ur serien? Kommer han att berätta allt och sedan fly från alla arga människor?)

Den ovetande enfaldige hjälten

Ashley och Gabby kommer ner till vardagsummet och ser att någon rivit runt bland deras saker. Diane och Chas kommer ner och ser förödelsen. Diane blir orolig eftersom larmet inte varit ikopplat för att inte skrämma Gabby om hon går upp när hon vaknar. Chas erkänner att hon lämnat pengarna på bordet eftersom hon var onykter kvällen innan. De ringer polisen som kommer. När polisen börjat ställa frågor kommer Dan ner och säger att han varit nere på natten för att äta och då såg han pengarna på bordet så han tog upp kassalådan till sovrummet.
 
Priya möter David och hon berättar om polisen och hon säger att hon tänker berätta var hon var om de frågar. David lovar henne att snart kommer det att hända mer mellan dem och att de inte behöver smyga men hon tror honom inte.
 
Debbie vaknar och märker att Cameron inte sovit i sängen. När hon frågar honom säger han att han inte fick plats för att hon bredde ut sig så så han sov på soffan.
 
Rhona kommer tillbaka med Leo men hon ser inte speciellt glad ut. Marlon får reda på det så han skyndar sig dit för att träffa sin son. När Leo somnat så börjar Rhona och Marlon att tjafsa. Hon tror att Marlon ska försöka ta Leo ifrån henne men då svarar han att han aldrig skulle splittra en familj så som hon gör.
 
Rodney får veta att lönen kommer att sänkas om han vill ha jobbet tillbaka. Han blir väldigt besviken på Jimmy och han säger att Charity gör allt för att få Jimmy och Carl osams. Jimmy tror inte på det för han tror att Carl har andra problem men han vet inte vad.
 
På cafét pratas det om Dan. Ali och Rachel är rätt stolta över honom, att han ovetandes lyckats bli hjälte när han räddade pengarna från tjuvarna.
 
Diane tycker att det är lite skrämmande att veta att någon rotat bland deras saker så nu vill hon nydekorera stället. Hon pratar med Priya om att det blir lite ont om pengar för löner så Priya erbjuder sig att ta semester i några veckor eftersom hon känner att hon behöver komma iväg ett tag.
 
Chas pratar med Cameron om vad som hänt. Hon säger åt honom att han måste sälja lastbilen men Cameron vill inte det. Tillslut går han med på det. Han frågar sedan Jimmy om han känner någon som behöver en lastbil och då erbjuder sig Jimmy att köpa den. När Cameron sedan berättar för Chas att Jimmy köpt bilen blir hon rädd för vad Carl kommer att göra. Hon tror att Carl kommer bli vansinnig när han betalar för sin egen utpressning.
 
Rishi möter Ali och Rachel ute på gatan. De båda tjejerna har precis varit hos Ashley för att köpa kyl och frys ifrån honom. Rishi frågar om Rachel ordnat med flytthjälp än. Ali och Rachel börjar skratta för de tror att han skojar eftersom hon bara ska flytta en liten bit. De inser snart att han inte skojar utan råder henne att ta hjälp av en flyttfirma.
 
Chas kommer till Carl på kontoret och ger honom pengarna. Han inser att Cameron ligger bakom inbrottet på puben.
När Carl sedan dyker upp på puben säger han högt till Diane om polisen förhört Chas pojkvän än. Diane skrattar åt honom och säger att Dan är ofarlig.
Chas blir förbannad och följer efter Carl till toaletterna. Hon säger åt honom att lägga av men han svarar att han struntar i pengarna för han vill bara se henne lida.
 
Priya fixar en resa för två till Spanien sedan frågar hon David om han vill följa med. Han lovar att försöka fixa barnvakt till Jacob så länge. David och Priya ses sedan i smyg hemma hos henne och det är nära att Rishi upptäcker dem men David hinner gömma sig. Rishi frågar Priya vem hon ska åka på semester med och hon svarar att det är en vän som heter Davina.
 
Carl får veta av Jimmy att lastbilen Jimmy köpt har varit Camerons. Han säger åt Jimmy att sälja den omedelbart men Jimmy vägrar. Carl går sedan till Cameron och frågar vad de håller på med. Han hotar med att prata med Debbie och när Cameron ber honom låta Debbie vara ifred så säger Carl att han är trött på att höra ursäkter om den sjuka ungen.
 
Charity fortsätter att säga emot Jimmy och bråka med Edna. Det gör att Jimmy blir mer och mer trött på företaget och att Carl inte är på hans sida. När Rodney varnar honom för att Charity kommer att slå split mellan Jimmy och Carl så tror Jimmy inte på det.
 
David frågar Eric om hjälp med Jacob och med butiken för att han ska på semester med Priya. Eric går med på det. David frågar sedan Jacob om det är ok att han åker iväg själv. Jacob blir först ledsen över att inte få följa med men finner sig i situationen. David lämnar sedan Jacob hemma hos Eric och Val. Hon är först inte så glad men sedan så erkänner hon att hon gillar Jacob.
 
Carl står vid bardisken på puben och retar Dan om att Chas var glad och lycklig förr i tiden men att hon bara låtsades. Cain hör det och frågar Chas om han ska hjälpa henne. Hon vill att varken Cain eller Dan bryr sig om Carl.

Polisen kommer till verkstan för att hämta Cameron för förhör. Cain berättar det för Debbie som skyndar sig till Chas för att be henne vara barnvakt till Sarah. Chas säger att Debbie inte får tro att Cameron är skyldig men Debbie svarar att hon inte vet eftersom han inte sovit hos henne under den natten. Chas ber Debbie att säga att Cameron varit med henne i alla fall.
 
Cameron blir förhörd men han vill inte blanda in Debbie i det hela så han har inget alibi. Polisen frågar om den nysålda bilen och Cameron svarar att han sålt den eftersom de behövde pengar för Debbie är gravid.
 
Debbie kommer till polisstationen och lämnar ett vittnesmål om att Cameron varit hos henne hela natten och hon vet det för att hon sover så illa nu när hon väntar barn. Cameron blir släppt men Debbie är inte övertygad om att han är oskyldig.
 
Charity firar med Rishi om att hon tror att Jimmy kommer snart att ge upp företaget och sälja sin del till henne.
 
Chas rusar in hos Carl och säger åt honom att nu räcker det, att han får inte ge sig på Cameron som han gjort. Carl erkänner att han tipsat polisen men nu kommer han låta Cameron vara ifred. Han säger att han bryr sig bara om Chas. Carl tar tag i Chas och kommer henne rätt nära och han har en otäck stirrig blick när han säger att han vill ha henne tillbaka för de hör ihop. Nu har han sårat henne precis som hon gjorde mot honom så nu är de kvitt. Carl säger att han älskar henne och nu kan de ha hemligheten ihop utan att berätta för Debbie. Chas ser rädd ut men säger att hon måste ha betänketid, sedan går hon därifrån.
 
 
Angående det dåliga skicket i Fayes hus så förklarade vår vän Colin att huset ska ha varit uthyrt men att personerna inte förekom i serien.

Thelma & Louise eller Bonnie & Clyde

Nikhil ska till jobbet och Jai, Charity och Rishi retar honom för att han är så orolig för babyns födsel.  När det kommer på tal att Rishi ringt Jai och talat om att Gennie och Nikhil åkt till sjukhuset så kan han inte komma ihåg det. Jai står fast vid att de pratat med varann.
 
Laurel är ledsen och saknar Gabby. Sandy försöker trösta henne med att Ashley kommer att låta dem träffa varann.
 
Jai söker upp Rachel i nya huset. Han ber om ursäkt för att han blivit fördröjd på sjukhuset och han berättar varför. Rachel förstår honom och visar sedan bilden från ultraljudet. Jai blir lite tårögd och frågar om det blir en flicka eller pojke. Rachel svarar att hon inte vet utan vill vänta tills födseln.
 
Carl muttrar över att Chas är på väg hem snart för att gifta sig med Dan. Charity säger åt honom att inte gnälla för han låter rätt bitter. Hon påminner honom att skaffa en bröllopspresent istället.
 
Chas och Dan kommer hem och möter Debbie och Cameron i baren. Chas får veta att Debbies igångsättande av födseln kommer att vara samma dag som bröllpet så hon är beredd att flytta på vigseln för Debbies skull.
 
Rishi är på fabrikskontoret och återigen så påpekar han att han inte minns att han ringt Jai igår. Jai står på sig och går sedan ut med Nikhil. Rishi sitter kvar och tar emot samtal och när han ska lägga ner en penna i skrivbordslådan ser han ultraljudsbilden. Precis då kommer Jai och han säger att det är Nikhils och Gennies bild men då svarar Rishi att det står Breckles på bilden. Rishi frågar Jai om han är far till Rachels barn. Jai kan inte annat än erkänna. Rishi tycker att Jai betett sig dumt.
 
Ali möter Rachel ute på gatan och hon är sur för att hon inte fått veta om tiden för ultraljudet. Rachel förklarar att pappan skulle ha varit med men fått förhinder på grund av familjen.
 
Cameron har fått följa med Chas in till vardagsrummet bakom puben och som ursäkt är att han ska hämta saker till Sarah. Han berättar vad som hänt medan Chas varit på semester. Ashely kommer in och de avslutar samtalet. Chas går istället över till Carl och ber honom sluta men det tänker han inte alls göra. Han säger att hon kan nog fixa pengar nu när hon har en lönsam pub.
 
Laurel lämnar Arthur hos Ashley. Gabby är på gott humör och går upp för att visa sitt nya rum. När Laurel ska gå hem med Arthur så är Gabby fortfarande glad. När hon sedan blir ensam med Ashley och Diane så säger hon att hon vet att snart kommer allt att bli som förr igen.
 
Rishi undrar vad som egentilgen hänt mellan Jai och Rachel. Jai berättar att det var när allt var jobbigt och han behövde någon att prata med och att det var enda gången han har varit med henne. Rishi råder Jai att berätta för Charity men hon kommer inte vara lätt att ha att göra med. Jai vill inte det utan lösa det på annat sätt men då säger Rishi att allt har sitt pris.
 
Chas kommer tillbaka till kontoret när Diane sitter och räknar kassan och de ligger efter med att lämna pengar tiill banken eftersom Chas har varit borta i två veckor. Chas får sedan i uppdrag att fortsätta räknandet.
 
När Chas sedan är ensam så ringer Carl till henne och undrar hur det går.
 
David och Priya ses hemma hos henne. De fortsätter smygandet trots att Priya inte gillar det. Precis då kommer Rishi hem och david låtas räkna varorna han har levererat. När David gått så frågar Rishi Priya om hon flirtat med David men hon nekar till det.
 
Rodney behöver pengar så han frågar om Diane behöver hjälp men det behöver hon inte. Han beklagar sig för Jimmy på cafét. Jimmy lovar att prata med Carl så Rodney ska få jobbet tillbaka.
 
Chas söker upp Cameron hemma hos honom. Hon berättar att Carl inte kommer att ge med sig utan sagt åt henne att i princip råna puben. Cameron säger att han gjort sin del nu är det upp till Chas att betala resten. Han erkänner att han stulit pengar från Debbie så nu får Chas stjäla från Diane som inte ens är familj. Chas ber Cameron att göra inbrottet eftersom hon själv inte vågar.
 
Jai pratar med Rishi och han lovar att han kan försörja babyn utan att Charity får veta något. Sedan går Jai till Rachel och ger henne en bunt sedlar så hon kan köpa möbler till huset. Han lovar att han ska ta hand om både henne och babyn. Rachel blir förvånad över att han är så snäll.
 
David får inte tag på någon barnvakt och han meddelar Priya det. Han föreslår henne att komma hem till honom efter hennes arbetspass för då borde Jacob sova.

Diane blir arg när hon märker att Chas inte hunnit till banken än. Chas skyller på att hon har så mycket att tänka på i och med att hon ska gifta sig snart.
 
Debbie är trött på kvällen och vill ta ett bad och vila så hon säger åt Cameron att gå ensam till puben. Cameron berättar för henne att han älskar henne mest av allt här i världen.
 
Jimmy  är på kontoret och försöker prata med Carl angående Rodneys jobb. Charity kommer dit och säger att det kommer att börja en ny kille snart och han kommer att få lägre lön än vad Rodney hade. Jimmy protesterar men då säger Charity att Rodney kan visst få jobbet tillbaka men till den lönen den nya killen skulle ha haft. När Charity gått frågar Jimmy Carl om vad som står på eftersom han verkar så frånvarande. Carl säger bara att Jimmy ser alltid det goda hos alla, sedan går han därifrån.
 
Gennie sitter och hetsäter och Nikhil ser besvärad ut. Efteråt får hon ont i magen. Nikhil vill åka till sjukhuet men Gennie får honom till att hämta Ruby istället. Det visar sig att Gennie bara fått gaser i magen så det är inget att oroa sig för.
 
Priya får sluta tidigare för Diane, Rishi som hör det erbjuder sig att följa henne hem. Priya vill inte det men han insisterar ända tills Charity kommer in på puben. Priya går över till David och de ligger och hånglar i soffan. David hör Jacob på övervåningen och han kastar sig upp ur soffan. Han är orolig för att Jacob ska se dem tillsammans så han ber Priya att gömma sig. Hon blir besviken och säger att hon inte orkar med detta så hon går därifrån.
 
Carl kommer in på puben och han ser Cameron stå vid bardisken. Carl kan inte låta bli att gå fram och reta honom och Chas om att morgondagen är väldigt speciellt. Chas och Cameron gör sedan upp om att hon ska lämna pengarna framme på bordet i vardagsrummet i natt.
 
När det är dags för stängning så bjuder Chas Diane på lite vin för att be om ursäkt att hon inte hjälpt till så mycket senaste tiden. Hon lovar att hon ska ta hand om städning och kassan så Diane kan gå och lägga sig.
 
Jai pratar med Rishi som berättar att han alltid fått ändra sin ståndpunkt när han tvivlat på Jai. De pratar lite minnen och Jai säger att han älskar Charity och Noah och han kan inte klara sig utan dem så han kommer att klara av situationen som den är nu.
 
Chas sitter i köket och räknar kassan och Dan tittar på tv när Ashley och Diane kommer ner. Ashley försöker hjälpa Diane som är rätt full. Dan går upp och lägger sig och Ashley går upp till Gabby. Diane ser alla pengar så hon säger att Chas och hon borde rymma precis som "Thelma och Louise". Chas lyckas sedan få Diane till att gå och llägga sig.
 
Mitt i natten smyger Cameron runt i byn, han är klädd i svart och har en luva på sig. Han tar en kofot och bryter upp en bakdörr... (Var det verkligen pubens bakdörr eller? Jag blir lite osäker..)
 
 

En hiss, en lögn eller två...

Marlon kommer hem med en present som är till Sandy. Sandy som inte har någon lust att komma ut för att titta på den får ge med sig efter lite övertalning. Det visar sig att Marlon köpt en permobil till Sandy som inte vill ha den men när Marlon påpekar att det blir lättare att komma till puben så blir Sandy lite gladare.
 
Dan frågar Ruby ute på gatan efter Dans telefonnummer eftersom han vill berätta för Chas vad som hänt med Sarah.
 
Rachel visar Ali Fayes gamla hus. Jai är med och lovar att renovera det som behövs eftersom den tidigare hyresgästen misskött sig något. Ruby kommer in och frågar om barnkammaren får målas i blått eller rosa och Jai svarar att det är okej.
 
Priya kommer till butiken för att prata med David. Hon erkänner att hon bara försökt göra honom svartsjuk med Robbie.
 
Gabby är sjuk och måste hämtas från skolan men när hon sedan ser Ashley så vill hon att han skjutsar henne tillbaka till skolan. Hon vill bo hos honom och Diane men Ashley kan inte ta emot henne just nu men han lovar att det är inte för evigt och då skiner Gabby upp.
 
Rachel lämnar tillbaka husnyckeln till Jai på kontoret. Han frågar om hon vet om det blir en flicka eller pojke en det vet hon inte. Jai säger sedan att han gärna följer med på första ultraljudet när det är dags. Rachel berättar att hon redan missat den tiden och inte fått någon ny tid än.
 
David hämtar Jacob och Gabby från skolan. De båda barnen börjar tjafsa med varann om vem som har värst föräldrar. Det slutar med att Jakey blir sur och springer iväg och David springer efter honom. Gabby som nästan är hemma stannar till när hon ser Laurel och Marlon stå och kyssas utanför ytterdörren.
 
Kunden som köpte en bil från verkstaden igår kommer tillbaka för en service. Cameron säger åt honom att det är ont om tid just nu så han får återkomma om några veckor. Kunden vägrar och precis då kommer Zak och Charity gående så Cameron säger åt kunden att åka därifrån fortast möjliga. Zak börjar ropa efter kunden som åker iväg. Cameron måste förklara för Zak att han gjort fel. Han börjar bortförklaringarna och helt plötsligt tror Charity att Cain är inblandad i något och då håller Cameron med.
 
Laurel saknar barnen och när hon pratar med David i telefon får hon veta att han lämnat Gabby utanför huset fast det var en timme sedan. Gabby och Arthur kommer hem med Sandy som sett dem på lekplatsen. Laurel förklarar att hon varit orolig men då säger Gabby att Laurel är inte hennes riktiga mamma så hon kommer aldrig mer att lyssna på henne. Dagen efter försöker Marlon få Gabby att be sin mamma om ursäkt men hon vägrar. Helt plötsligt börjar hon slå på Marlon som tar tag i henne för att lugna henne.
 
Robbie kommer till puben och pratar med Priya. Han får hennes erkännande om att hon inte menat något med honom. David som hör allt säger inget men tittar på Robbie som då kommer fram för han känner sig provocerad. Priya skyndar sig för att bjuda Robbie på en öl så inte David ska slå honom. David ser att Priya går in i köket och han följer efter henne. Han erkänner att han blev svartsjuk och att han nu måste tänka mer på sig själv. Det slutar med att de kysser varann.
 
Jai berättar i smyg för Rachel att han bokat tid för ett ultraljud men Rachel tvekar eftersom hon är rädd för att det är något fel på babyn.
 
Gabby kommer ner från sitt rum när Laurel ropar på henne. Hon är ledsen och kramar sin mamma hårt när hon talar om att Marlon slagit henne. Laurel, Marlon och Sandy försöker få reda på vad som hänt och Gabby håller fast vid att Marlon gjorde som pappa gjorde med farfar. Givetvis nekar Marlon och förklarar att han bara hållt i henne för att hon skulle lugna sig.
 
Gennies hormoner ställer till problem för Nikhil eftersom hon vill ha sex med honom men han är rädd att det kommer att skada babyn.
 
Cameron går till Carl på kontoret för att återigen försöka få honom att ta emot hälften av pengarna. Carl ger sig inte utan säger åt Cameron att hitta Chas och det snarast.
 
Marlon är orolig för att Rhona ska få veta om anklagelsen mot Gabby eftersom det kan förstöra chanserna att träffa Leo. Laurel säger att de måste berätta för Ashley vad som hänt. Gabby får vara hemma en dag till från skolan eftesom Laurel är orolig för vad hon kan säga i skolan.
 
Rachel sitter på cafét och pratar med Sam. Han får veta om att hon ska på ultraljud men att hon är orolig för att barnet ska ha något fel, precis som för Rhona. Rachel vill inte tala om för Ali att hon ska iväg för då vill systern bara följa med och det går inte nu när pappan ska komma.
 
Cain kommer hem från sin resa (?) och Cameron berättar om den stulna bilen men att Debbie inte vet om något eftersom de inte vill oroa henne just nu.
Cameron berättar för Debbie att Jacob vill komma över och leka med Sarah men Debbie är emot det. Sarah protesterar och tillslut ger Debbie med sig.
 
Laurel söker upp Ashley på puben. Diane och Rodney är där och de får veta vad Gabby gjort. Diane tror Gabby ljuger men Rodney tvekar. Laurel säger åt Ashley att prata med Gabby eftersom han är den ende som kan stoppa henne.
Ashley kommer hem till Gabby och han säger åt henne att de måste prata och att hon inte får ljuga. Först nickar Gabby som svar på att Marlon slagit henne men då säger Sandy att hon måste vara ärlig. Gabby erkänner för sin far att det inte är sant.
 
Rachel och Jai väntar på ultajludet men det drar ut på tiden så han måste gå och lägga i mer pengar till parkeringen.
Gennie som fått värkar kommer till sjukhuset i full fart med en orolig Nikhil. De blir något förvånade när de ser Jai stå i hissen de ska åka upp i. Jai kommer med bortförklaringen att Rishi ringt och sagt att Gennie fått värkar.
Det visar sig att Gennie fått förvärkar och att det är inget att oroa sig för. Nikhil frågar om han kan ha varit orsaken och läkaren svarar att ibland kan det vara så.
 
Rachel får se ultraljudet ensam eftersom Jai inte kommit tillbaka till avdelningen. Hon tycker att det känns mer verkligt när hon ser babyn på skärmen.
Jai kommer till ultraljudet men då har Rachel redan åkt hem. Han får inte veta mer av sköterskan.
 
Ashley frågar Diane om Gabby får bo där med honom. Rodney är där och han tycker det är en olämplig miljö för ett barn och Diane håller med men låter Ashley få som han vill. Ashley går sedan över till Laurel för att berätta det. Hon tycker inte idén är bra men Ashley säger att det är inte hennes dotter.
 
Cameron kommer hem och får veta att Debbie pratat med Chas. Chas har sagt att hon kommer hem nästa dag. Cain hör det och han frågar om inte Cameron är lycklig över det.
 
Rachel träffar Sam på cafét. Han får se på ultraljudsbilden och Rachel berättar att pappan svikit henne återigen av någon orsak. När hon går ut från cafét ser hon Nikhil, Gennie och Jai komma hem. Jai tittar efter henne men kan inte säga något.
 
Ashley hämtar Gabby och hennes saker. Gabby är strålande glad men Laurel är ledsen. När de gått börjar Laurel gråta och hon säger att hon tror att hon förlorat Gabby för alltid.
 
 

Snövit och den elaka styvpappan

Debbie är desperat och vill kalla på läkaren för att sätta igång förlossningen. Andy och Cameron försöker varna henne. Läkaren kommer och han avråder henne från att sätta igång allt för barnet kan ta skada. Charity försöker sedan prata med Debbie om hur farligt det kan vara att födas förtidigt och att det kan äventyra hela livet för den nyfödde.
 
Marlon kommer till Paddy som står vid bilen med punktering. Han erbjuder honom skjuts men Paddy vägrar först. Marlon ger sig inte så Paddy följer med men väljer att hoppa av en bit utanför byn. Marlon försöker få honom att åka med men Paddy vill inte det.
 
Laurel håller på att packa ihop saker i huset. Gabby vägrar att packa för hon vill se på tv istället. Laurel svarar att tv:n är nedpackad (?). Ashley kommer dit och Gabby blir genast mycket gladare och rusar fram för att krama honom. Hon får sin pappa att lova att köpa fish n´chips till middag.
 
Cameron åker ifrån sjukhuset för att prata med Carl som hela tiden sms:ar. Han försöker få Carl till att förstå att det är lite jobbigt nu när Sarah är så sjuk men Carl bryr sig inte om det utan vill bara ha sina pengar.
 
Priya kommer till puben och hon är uppklädd för att träffa Robbie. Hon sms:ar David som väljer att stanna hemma hos Jacob.
Jacob undrar vem David sms:ar med men David säger bara att det är de gamla vanliga som samlas på puben och att han hellre är hemma med en nioåring som förödmjukar honom i tv-spel.
 
Laurel, Sandy och barnen har flyttat in hos Marlon och det går inte helt smärtfritt. Gabby är på dåligt humör och vägrar be Lizzie om ursäkt för att leksaker ligger på golvet och Lizzie snubblar på dem så Gabby vägrar för hon gillar inte ens Lizzie. Lizzie blir givetvis lite sårad och Laurel säger åt Gabby att skärpa sig för så säger man inte till någon.
 
Marlon och Laurel har en stund för sig själva och de sitter i soffan och gosar. Han lovar att han ska göra allt för att Gabby ska triva så han inte blir Snövits elaka styvfar. Plötsligt ringer det på dörren och där står Paddy som vill betala för bensinen  när Marlon skjutsade hem honom. Marlon vill inte ta emot några pengar så Paddy går därifrån.
 
Ashley sitter kvar i det tomma huset och han tittar i ett fotoalbum på bilder på hans familj. Han ser rätt sorgsen ut.
 
Cameron ska precis stänga verkstaden när en kund dyker upp för att köpa en bil han tittat på tidigare under dagen. Kunden betalar 3000£ kontant och han får bilen och ägarpapprena som Zak gjort klart tidigare.
 
Dagen efter så frågar Zak vart bilen tagit vägen och då säger Cameron att den stod där när han låste igår kväll.
 
Rachel ser att Charity och Jai sitter i bilen utanför verkstaden. Hon går fram för att fråga om hon kan få titta på det tomma huset. Charity säger att det är ok.
 
Sandy försöker hålla humöret uppe i det nya huset. Marlon, som lovat att göra Gabbys älsklingsrätter i en månad om så behövs för att hon ska trivas, får grädda en till pannkaka till henne och sedan vill hon gå ut med Daisy. Marlon och Laurel är lättade över att Gabby verkar gilla läget.
 
Rachel och Priya står vid cafédisken och beställer fika. David kommer in och börjar prata med Priya över huvudet på Rachel. Hon påpekar dock detta och då går David och ställer sig framför Rachel istället. Priya får veta att han kommer till puben i kväll så hon går iväg och ringer Robbie för att få honom att bjuda henne på en drink då.
 
Victoria kommer hem till Betty och Alan för att tala om att hon kan gå med på att köpa huset. När Victoria fixar te så frågar Alan ut Betty om hon verkligen tänkt efter på vad hon gör eftersom hon säljer huset för en tredjedel av värdet. Betty är nöjd för då kan hon åka till Jerry i Sydafrika. Victoria kommer tillbaka från köket och hon lovar att behandla både dem och huset med respekt.
 
Cameron söker upp Carl för att erbjuda honom sin del av pengarna (De han stal från verkstan). Carl vill ha hela summan, inte hälften. Cameron säger att det kanske bara blir hälften eftersom Chas kanske aldrig kommer tillbaka.
 
Sarah piggnar till och pratar med Debbie och Andy. Hon säger att snart kommer hennes lillebror med sin magiska dryck och det ser hon fram emot.
 
Marlon och Laurel är barnfria en stund och de sitter i soffan och myser. Plötsligt blir de avbrutna av att Ashley kommer dit med barnen. Gabby vill att pappa stannar på middag och när Marlon säger att maten inte räcker så är hon beredd att dela sin portion med pappa. När Ashley inte får stanna så blir hon arg och säger att hon hatar dem. Ashley blir sur på Laurel som han tycker inte ställer upp för barnens skull.
 
Charity möter Zak utanför verkstaden och hon påpekar att de verkar ha mycket jobb just nu. Zak förstår inte vad hon menar och hon förklarar att Cameron jobbat nästan hela dagen istället för att vara hos Debbie. Precis då kommer Rachel och säger att hon har tittat på huset och nu vill hon gärna bo där. Charity blir förvånad eftersom hyran är så pass hög men Rachel säger att pappan betalar gärna det.
Cameron kommer och säger att Zak glömt bilnyckeln i en bil så den blev stulen och därför har han haft extra mycket jobb idag.
 
Nikhil går fram till Robbie som väntar på Priya. Han säger att Robbie inte är Priyas val av kille eftersom hon inte pratar om honom hemma för det gör hon om hon är intresserad av någon. Robbie tror inte på honom. Priya kommer in på puben och hon sätter sig hos Robbie men hon kollar in David hela tiden. När Robbie försöker lägga armen om henne drar hon sig undan. När han försöker kyssa henne ställer hon sig upp och säger nej högt och tydligt. Det gör att David, Nikhil och Rishi kommer fram till dem och frågar vad som står på.
 
Priya går undan och Robbie får lämna puben. David frågar henne om hon inte vill vara kvar eller om han ska följa henne hem så hon inte behöver gå ensam men hon vill inte ha sällskap just nu.
 
Cameron kommer hem och får veta att Debbie försöker få tid för kejsarsnitt på en privatklinik så fort som möjligt. Han stoppar henne och vägrar att ge tillbaka telefonen sedan säger han åt henne att låta bli eftersom det dels kostar en hel del pengar och dels kan det skada både henne och babyn. Tillslut går Debbie med på att inte försöka få babyn att födas tidigare.
 
Cameron går tillbaka till Carl på kontoret och erbjuder honom återigen hälften av pengarna. Carl fortsätter att vägra ta emot dem eftersom han vill ha 30 000. De börjar bråka och Carl tar fram mobilen för att ringa Debbie. Det gör att Cameron lugnar ner sig för tillfället. (Jag tycker han ser läskig ut för han tittar inte folk i ögonen när han pratar med dem)
 
 
 
 
Här är llte smått och gott om 40års jubileumet, ifrån vår engelska vän Colin. Länkarna är så gott som spoilerfria förutom att man ser lite om hur de kommer att vara klädda vid vissa tillfällen. Länken längst ner visar ytterst lite ifrån festivalen på slutet och några få scener ur kommande avsnitt men de avslöjar inte själva handlingen. Nu är det upp till var och en om de vill kolla =)
 
Hi everyone,
 
Emmerdale’s 40th birthday is fast approaching, with the live episode being transmitted next Thursday 6th March!
 
It's important before I share any more of the official ITV videos though that I make clear that the 40th anniversary wasn't just about that one day. The live episode was merely the centrepiece of a week long celebration.
 
The next video is the official promotional TV advert, or “trailer”. It was shown regularly on ITV from the beginning of October, but was available online from September 21st.
 Some people here hate spoilers of any kind, while others don’t mind knowing a little bit. For those of you who don’t like any spoilers, you may be wondering if it is safe to watch this trailer? I will answer this in the most spoiler-sensitive way I can think of. Everyone already knows that there are three couples engaged to be married, and three pregnant women. At least one of those weddings or births will happen that week, and this trailer will identify which person or people will be involved in such events. That is the ONLY spoiler the trailer contains. If I’ve already revealed more than you’d want to know, I can only apologise, but I figured that the majority of people wouldn’t mind knowing, within a few days, the date of something they already know will happen. It means those who don’t mind knowing a little bit more can watch the trailer and know it is safe from any major spoilers. :)
 
 There is also a behind the scenes video of the making of the trailer, released on September 24th. If you’ve watched the trailer, you should probably consider this spoiler-free too. The actors do talk about the anniversary week in the second minute of the video, but really only with very vague comments which don’t really reveal anything of significance. The start of the second minute talks about some friction between two characters, but it’s between two characters that have already done a lot of arguing, so it’s not much of a surprise. So in spoiler terms, the second minute of this trailer is little bit more revealing than the trailer, but only slightly more.
 
The behind the scenes video can be watched here: https://www.dropbox.com/s/v3tn2ng2hiuk1an/04%20Emmerdale%2040th%20-%20Small%20Village.%20Big%20Drama.%20Behind%20The%20Scenes%20%2824%20Sep%29.flv
 
The song used in the trailer is a previously little known song from the 1960s (it wasn't a hit) - except for someone in ITV's marketing department! Here is the song: http://www.youtube.com/watch?v=t-mZDTHM_Jg Don't read the comments though - some of them refer to Emmerdale!
 
 
Lastly today is a video called "40th Story Teaser". It actually teases very little about the 40th anniversary itself, though having been released on 26th September - before last Friday's first episode - it did reveal details of the last four episodes you have seen.
 
Here is my guide to how spoiler-safe the video is. It is 189 seconds long and basically comes in four parts. I will describe each of the parts so you can decide how much you are prepared to watch.
 
Part 1 - consisting of some highlights from the stories that have been building these past few months - lasts 110 seconds, and, bar one brief clip of Gennie and Nikhil kissing, is completely spoiler-free!
 
Part 2 included one further recent highlight, but mainly focused on the recent events with Debbie and Sarah, which had not been shown in the UK when this video was originally available. However this 45 second section - taking you up to the 2:35 mark - is now also completely spoiler-free.
 
Part 3 shows footage from the festival - including images of some of the artists (one or two of which you might recognise) performing (but keeping with the same music track as the rest of the video), as well as of the festival goers themselves (which includes some of the Emmerdale villagers). This section lasts about 22 seconds, up to about 2:57/58.
 
Lastly part 4, lasting less than 10 seconds, shows a mixture of footage you'll have already seen (e.g. Kerry convulsing/fitting), and sneaky-peeks of stuff you haven't. The biggest spoiler is perhaps one including Marlon. You still haven't found out what he was up to in Friday's episodes, and one of these final clips will give away what that was about, ahead of the episode's transmission tomorrow. Another clip hints at Cameron's next money-raising plan, which is a clip from Wednesday or Thursday. There are also some oh-so-brief snippets from the start of anniversary week, but I don't think they are as revealing as the clips of Marlon and Cameron. They are there more to excite than to spoil. Nevertheless, you won't want to watch these last 10 seconds if you didn't want to view the trailer.
 
 
****
 
Jackson: Tom King's wife was called Rosemary.
 
Also, I made a mistake about Faye's house - as you will shortly see she HAD rented the place out to other people - we just never got to see them!
 

Små maskiner programmerade för att skapa kaos

Cameron försöker få tag på Chas på mobilen men hon svarar inte. Sarah som är hemma kommer ner och säger att hon mår dåligt. Cameron lägger på för att hjälpa henne.
 
Morgonen hos Laurel börjar inte så bra. Gabby vägrar att gå till skolan och när Marlon kommer och försöker göra alla på bättre humör så muttrar Sandy att det går bra om Marlon håller sig undan. Gabby går ifrån köket och på vägen häller hon ett glas juice på Marlons jacka. Hon låtsas att det var en olyckshändelse.
 
Megan muttrar för att Nicola får vara kvar trots hon ljugit för Declan. Nicola ber sedan Declan om ursäkt även om hon vet att hon gjort fel i tron att Laurel kommer att betala sen. Declan talar om att Laurel flyttar ihop med Marlon och att Marlon tar hand om skulden.
Nicola blir lite besviken på att Laurel inte berättat det för henne än.
Megan är sur att Nicola får behålla jobbet fast Robbie hade fått sluta om det varit han som var skyldig. Declan svarar att Nicola har bättre meriter.
 
Priya träffar David utanför butiken. Hon försöker få honom att ändra sig, att han inte låter en nioåring bestämma över honom. David säger tyvärr eftersom han gillar den här nioåringen.
 
Marlon kommer till veterinärkliniken för att fråga när Rhona dyker upp med Leo. Paddy är väldigt nonchalant när han pratar med Marlon så Marlon går därifrån. Paddy berättar för Pearl att hans jobb som veterinär kommer att utredas eftersom de vill veta om han var full eller om det hände under tjänsten när han slog en polis. Han kan bli av med licensen om det vill sig illa.
 
Moira kommer in på puben med varor. Ashley ser henne och han frågar om det finns jobb för honom på gården. Hon tvekar men när Diane säger att han är en bra arbetare så säger hon att hon ska tänka på saken
 
Det kommer en kund till verkstan som ska hämta sin bil. Cameron ger honom rabatt om han betalar kontant. Han sitter sedan och tittar på pengarna när Zak ska gå därifrån.
 
Priya börjar flirta med Robbie när han kommer in på puben. Hon vill att de ses senare och nu bjuder hon på hans öl. Hon vill att David som står vid bardisken ska reagera men det gör han inte.
 
Charity vill pigga upp Debbie så hon tar med henne till stan för att shoppa. Cameron är barnvakt så länge. Han fortsätter att försöka få tag på Chas som inte hört av sig. Han börjar bli orolig eftersom Carl är på honom om pengarna hela tiden. Sarah kommer ner när Cameron ska ringa. Hon mår dåligt igen men han säger att hon får gå upp och vila, hon får inte ligga på soffan.
 
Ashley berättar för Laurel att han ska jobba på gården och att det betyder att han snart kommer att få ordning på sitt liv igen. Laurel frågar honom hur han tänker göra med Arthur och givetvis tänker Ashley på båda sina barns bästa.
 
Lizzie är orolig för att Gabby ska flytta in hos dem. Hon säger det till Sandy när de ses på puben. Sandy svarar att Gabby och Arthur är små maskiner som finns för att skapa kaos. De kommer sedan överens om att om Sandy varnar för leksaker på golvet hemma så Lizzie inte behöver snubbla på dem så kommer hon att berätta var Marlon gömt vinet.
 
Debbie och Charity kommer hem från stan och de hör när Cameron skriker i mobilen till någon. Debbie blir arg för att han höjer rösten hela tiden och hon vill inte att han bråkar med sin exfru så barnen blir lidande, Hon går upp till Sarah som ligger medvetslös i sängen.
De åker till sjukhuset i illfart. Debbie är förbannad för att Cameron inte hållt ögonen på Sarah var femte minut. Hon kommer aldrig förlåta honom om det händer Sarah något.
 
Robbie ser Priya när hon är på väg till butiken. Han frågar henne om de kan ses igen och först tvekar hon men säger sedan ja. David hör dem men säger inget.
 
Marlon kommer hem till Laurel när hon, Sandy och Ashley håller på att packa. Ashley ska precis lämna för att jobba på gården. Han blir lite ledsen när Marlon kommer in och är så glad. Senare står Ashley och Diane och pratar utanför huset. De ser Marlon och Laurel och hur lyckliga de verkar vara.
 
Cameron åker hem från sjukhuset för han känner sig i vägen och Debbie är rätt grinig på honom. Han möter Victoria i byn och han hinner precis lägga på efter att han ringt Chas och lämnat meddelande till henne. Victoria undrar varför han inte är på sjukhuset. Först kommer Cameron med en bortförklaring men ändrar sig och skjutsar henne till sjukhuset.
 
Marlon åker ifrån Laurel ett tag för att kolla när Paddy gör sin samhällstjänst som klottersanerare. Han ser även att Paddy fått punktering på bilen när den stått utanför arbetsboden.
 
Moira berömmer Ashley som jobbat på snabbt när han hjälpt till. Hon säger till honom att de alla har sina misstag att tänka på, även hon och Andy har haft sina problem så Ashely är inte ensam. Ashley berättar då att det känns så tomt och defenitivt när de tömmer huset och flyttar ut.
 
Cameron och Debbie pratar med läkaren och de får veta att Sarah inte producerar tillräckligt med blodkroppar och det gör att leukemin håller på att utvecklas. Nu har de bara ett eller två år innan hon blir riktigt dålig.
De går ut för att berätta det för Charity och Victoria, precis då kommer Andy dit och han  får också reda på det.
Debbie säger att hon vill bli igångsatt med förlossningen nu även om det är tre veckor kvar till beräknad födsel.
 
 
 

Flytta på en hel familj eller bara på en person?

Kerry skriver ut sig själv från sjukhuset även om läkarna hellre hade sett att hon är kvar under observation ett tag till. Hon vill inte att de ringer någon anhörig utan hon klarar sig själv.
 
Ashely, Diane, Rodney och Laurel träffas hemma i prästgården för att prata med Gabby och Arhur. De försöker prata med Gabby om situationen men hon vill inte ge med sig. Det blir inte bättre av att Laurel och Ashley inte kan hålla sams. Tillslut säger hon att hon hatar sin far, sedan rusar hon upp till rummet.
 
Amy, Eric och Val kommer till sjukhuset och de få reda på att Kerry åkt därifrån. Amy frågar om de talat om att hon var på väg och sköterskan svarar att de hade det men att Kerry valt att åka ändå. Amy blir besviken på sin mamma ännu en gång.
 
Nikhil får reda på att Gennie råkat buckla till Henry. Hon frågar honom om hon kan åka dit för fejkbabymisshandel när hon märker Nikhils besvikelse.
 
Megan ger Robbie jobb på kontoret på Home Farm trots att Declan inte är med på det, Declan får finna sig i det tillslut.
 
Victoria möter Kerry ute på gatan i byn. Hon får reda på att Kerry bara ska hem till Andy för att packa ihop sina saker. När Victoria berättar för Kerry att Amy är på sjukhuset så bryr sig inte Kerry om det utan hon vill skynda sig innan Amy kommer hem igen. Victoria låtsas hjälpa Kerry med att ringa efter en taxi och säger att det kommer att ta ett tag innan taxin kommer.
 
Nicola pratar med Laurel och hon berättar att Declan inte vet om att Laurel är efter med hyran eftersom Nicola inte sagt något till honom. Laurel får dåligt samvete och hon lovar att betala så fort hon kan.
 
Amy, Eric och Val kommer hem till Andy för att träffa Kerry som inte hunnit smita. Amy beklagar sig över att hon återigen blir sviken av sin mor. Kerry erkänner då att hon inte vill vara tillbesvär eftersom hon hört vad Amy sagt om henne, att hon bara gjorde allt för att få uppmärksamhet. Amy säger att hon inte bryr sig om henne om hon åker eller inte men då säger Val att Kerry måste stanna. Det slutar med att Kerry blir kvar hemma hos Val och Eric för att lära känna Amy lite bättre.
 
Ashley ska söka jobb på ett callcenter men återvänder hem utan hopp om att få jobbet eftersom de flesta var tio år yngre än han och dessutom fanns chefens ena släkting med bland de sökande.
Diane erbjuder honom att jobba extra på puben men Ashley är inte så förtjust i tanken.
 
Marlon kommer hem till Laurel på morgonen och han försöker få Sandy till att svara på om han vill ha te. Sandy nonchalerar Marlon totalt utan pratar bara med Laurel. Laurel är besviken på Gabby som fortsätter att strula även om hon flyttat hem igen. Idag passade inte äggröran Laurel gjort utan Gabby ville ha morfars äggröra.
 
Laurel pratar sedan med Marlon och hon berättar att Declan inte vet om att hon är sen med hyran eftersom Nicola lyckats hålla hemligt. Marlon föreslår att hon kan ju alltid flytta in hos honom för att slippa problem med hyran i framtiden. Laurel blir jätteglad men säger att det är nog bättre att vänta ett tag.
 
Declan frågar Nicola om varför Laurels hyra inte blivit inbetald. Nicola säger att Laurel har betalat, det är bara det att hon lagt pengarna i kassaskåpet eftersom hon inte hunnit till banken. När Nicola gått så säger Declan till Megan att det inte finns några pengar i kassaskåpet för han har redan kollat det. Megan inser direkt att Declan misstänker att det är Robbie som stulit pengarna.
 
Debbie upptäcker att Cameron inte betalat en räkning som han borde ha gjort och när hon frågar honom säger han att han haft lite ont om pengar. Debbie säger åt honom att jobba lite mer i så fall.
 
Nicola kommer in på puben och ser Ashley där. Hon säger åt honom att hyran måste betalas in omgående. Ashley ska precis säga något när Marlon kommer fram till henne. Han erbjuder sig att betala hyran åt dem men när Ashley hör det säger han nej. Nicola svarar att antingen betalar Marlon hyran eller så har de ingenstans att bo.
 
Declan frågar Robbie om pengarna som försvunnit ur kassaskåpen och givetvis så nekar han. Declan är inte övertygad. Megan tvivlar också så hon måste fråga Robbie en gång till när de blir ensamma. Robbie blir förbannad eftersom hon tvivlar.
 
Kerry och Amy sitter hemma och äter. Eric kommer hem och Kerry passar på att be dem båda om ursäkt för alla lögner hon gett dem.
 
Lizzie och Laurel är på väg tillbaka till jobbet efter lunchrasten. Lizzie gratulerar Laurel till att ha lyckats så bra och när Laurel inte förstår så nämner Lizzie hyran som Marlon ska betala. Laurel blir jätteglad och när hon sedan träffar Marlon på cafét säger hon att hon inte vill ha hans pengar. Marlon blir först ledsen men när Laurel sedan säger att hon flyttar in hos honom så blir han givetvis jättelycklig. De bestämmer sig för att berätta det för Ashley först.
 
Nicola råkar höra när Declan pratar med Robbie om de 2000£ som försvunnit. Hon kan inte hålla tyst så hon erkänner att det aldrig fanns pengar eftersom Laurel inte betalat än. Robbie blir skadeglad och vill att Declan ska be om ursäkt. Declan blir förbannad på Nicola som ljugit och det är nära att hon blir av med jobbet.
 
Ashley frågar Diane om han kan jobba extra på puben eftersom hon erbjudit honom det tidigare. Diane ställer upp men då vill Ashley ha förskott på lönen för att kunna betala hyran. Diane tycker att han kunde annars bara ha frågat om ett lån men Ashley säger att han vill göra rätt för sig tills han får ett fast jobb.
Precis då kommer Laurel och Marlon in i Dianes vardagsrum. De talar om för Ashley att de bestämt sig för att flytta ihop och att Sandy och barnen följer med henne. Ashley frågar vad de andra sagt om saken och får veta att han var först med att få höra nyheten. Han säger då att han vill vara med när de berättar det för dem. Laurel tvekar men låter honom få som han vill.
 
Cameron pratar med sin exfru om att han inte betalat underhållet än. Debbie hör det och undrar givetvis varför. Cameron skyller på att han hellre betalar för räkningarna för sin nya familj och då har inte pengarna räckt till underhållet. Debbie blir lycklig när hon hör att han prioriterar henne och Sarah.
 
Laurel och Marlon berättar för Sandy och barnen om flytten. Gabby blir ledsen och springer upp till rummet och gråter. Sandy muttrar om att han kunde ha bott på ålderdomshemmet istället precis som det var tänkt från början. Ashley blir så förbannad att han säger till Laurel att när han fått jobb så kommer han se till att hans flicka bor hos honom, eftersom det inte är Laurels dotter egentligen.
 
 

Svar på frågor från Colin

Dagens avsnitt finns i inlägget under detta.
Colin har endel svar på det ni undrat men han kan inte kommentera i bloggen. Tyvärr visade det sig att det kan inte jag heller när jag ska posta hans ord så därför lägger jag in dem i ett eget inlägg.
 
Detta är alltså vad Colin vill ha sagt, allt är på engelska men det finns översättningshjälp via Google t.ex (kanske inte alltid den bästa men man kan förstå det mesta ändå)
 
 

 
 
Hi everyone,
 
Emmerdale's 40th anniversary week is coming up at the beginning of March, and to help build the excitement, I will be here regularly to share some celebratory videos that were released by ITV. First up are two videos from mid-September 2012. Everyone can enjoy these fun video's called "Forty or Faulty" (parts 1 and 2), as they are 100% spoiler free!
 
https://www.dropbox.com/s/epva7ruesiuf982/01%20Emmerdale%20-%2040%20or%20Faulty%20-%20Episode%201%20%2814%20Sep%29.flv
 
 
In the past, clicking on these links hasn't always worked. If this is the case, simply copy and paste into your address bar! :)
 
 
Marie G recently asked if Amy and Kerry are related in real life. The answer is no, but Chelsea (Amy) does have a famous aunt called Jill Halfpenny. She's had notable roles in both of the other main British soaps and has appeared in various other shows that some of you may have seen such as Heartbeat, Shameless and Dalziel & Pascoe. Chelsea was apparently keen for Jill to play her mum, saying in February 2011: "It would be good if Jill played my mum. I'll have to put a word in. We used to live together and have a lot of the same mannerisms, so it would work really well. Apparently Amy is still in touch with her mum. So you never know - it could happen." A year later, Jill herself said: "I've told her I'll come in and play her druggy mum! Chelsea's wanted to act since she was little, and she's doing brilliantly". Laura Norton's casting as Kerry was announced three months later. Unfortunately I have no idea why Jill ended up not taking up the role. If you'd like to see Chelsea's Aunty Jill in action, take a look at this classic moment from BBC soap EastEnders from 2004: http://www.youtube.com/watch?v=RkZM4pPIiU0 (the scene prior to this should appear on the right-hand panel if you wish to watch the act of revenge that led into this scene!)
 
 
AnnaS asked about how far Emmerdale is from Leeds. The official book celebrating 30 years of Emmerdale (the most recent book of its kind I'm sad to say) has this to say (with my own additions in square brackets).
 
"The nearest big city is Leeds, and it's a day trip to go there - but one that a number of villagers over the years have made for special shopping trips or dates [such as Leyla and Jacob (though of course they ended up stopping over!)]. A number of young villagers have studied at Leeds university. It's just possible to commute from Emmerdale to Leeds, but it makes for a long day, and most villagers soon tire of it and either move closer to their work or give up their job.
The nearest airport is Leeds/Bradford Airport [11km away form Leeds city centre] - flat out, on a motorbike, on a day with light traffic, not paying too much attention to speed restrictions, it's possible to get there from Emmerdale in just over an hour, as Biff proved when he took Ned Glover."
 
In real life, Leeds is of course the studio filming location for Emmerdale - and is eight miles away from the village set (this created a particular logistical problem when considering recording a live episode - more on that nearer the time!). More information follows on some of the real-world filming locations.
 
The Emmerdale studios are on Kirkstall Road, and in a scene with Rachel and Jai the other day a sign saying "Kirkstall Road Car Park" was clearly seen. In this map
https://www.dropbox.com/s/j477jrqen3cv2ve/Kirkstall%20Road%20Studios%20with%20hospital%20entrance%20marked.png the studios are the buildings next to the big car park - surprisingly enough by Studio Road! This has been their home since 2011. You may remember a few sets were redesigned around this time (often with no onscreen explanation such as Pear Tree Cottage (the Kings' office) suddenly shrinking). This also coincided with the move to filming in HD. These studios were the home of Yorkshire Television where most of their shows were made (including Emmerdale until it moved to dedicated studios in 1989) but had been closed in 2009 in a cost saving measure by ITV who now owned Yorkshire Television. Even prior to 2011, the front entrance to the studios was the usual location for the front of Hotten General Hospital. I have marked this spot with a yellow arrow.
 
Between November 1996 and 2011 Emmerdale's studios were on Burley Road - right underneath the word "Access" near the top of the photo. You'll have noticed in the recent scenes with Kerry that the hospital looked rather different - but I'm pretty sure that the new location was only the other side of that road! In this picture https://www.dropbox.com/s/2fj54hy9zj9euhg/Burley%20Road%20Studios%20%28with%20Burley%20Road%20marked%29.png, you can see the distinctive building that I think was used as the hospital more clearly on the right with the old studios at the bottom. The normal hospital entrance can be seen again on the left just above the zoom out button. The front of the police station was the exterior of the Burley Road studios - DCI Grace Barraclough died crossing the road to the studios, which I have marked in yellow. The Burley Road studios were officially opened by then Prime Minister John Major in January 1997, and were said to be the largest single floor TV production facility in the world. The move had been necessary because of the move from 2 to 3 episodes a week.
 
Emmerdale's home from 1989 to 1996 was a converted woollen mill in Farsley, 5 miles away. Emmerdale was now on screen an all-year round, having not taken a christmas break for the first time in 1988. Until the move to Farsley, everything - even Annie's kitchen and the Woolpack - had to be dismantled every week. In this map https://www.dropbox.com/s/27jg3us2mzhznlg/Sunny%20Bank%20Mills%20Studios%20%2B%20other%20studios.png the studios - which from 1997 were the studios for Heartbeat - are marked as point A. I've also marked in red the other two studios in the bottom right.
 
 
Extending further out of Leeds, in this picture 
https://www.dropbox.com/s/magqbr23tz588hf/Esholt%20to%20Leeds.png the Farsley studios are at point A and the Kirsktall Road studios at point B. Near the top you can see the airport as mentioned earlier, while right at the top, literally underneath the arrow next to the zoom in button, is the village set! Also on the map you will see Esholt marked - Emmerdale's outside location from 1976 to 1998.
 
This picture https://www.dropbox.com/s/4wkf9vz8q2oaywa/Yorkshire.png shows the relationship between Esholt (at the very bottom of the screen) and the original village location, Arncliffe, shown at point A at the top. A little way above Esholt you'll find Otley, which is where scenes in Hotten (e.g. those with Holly) have often been filmed - though sometimes Leeds is used (the aforementioned police station and hospital for example). The original Emmerdale Farm was between Otley and Harrogate. The red point A is the location of Creskeld Hall in Arthington, known on screen as Home Farm. While at point B an x literally marks the spot on the Harewood Estate of the purpose built village - the B marker kept moving to the wrong place so I had to drag it to the correct spot and keep my finger on the button while I took the snapshot! To the left of Otley is Ilkley Moor, where the Barton crash was filmed - a shoot that proved controversial and cost Emmerdale an extra £26,000 - as seen in this news article: http://www.ilkleygazette.co.uk/news/9748060.TV_soap_bosses_to_pay_for___26_000_of_work_on_moor/
 
The final picture is an overview showing all the main locations in one image, as well as most of the rest of Yorkshire: https://www.dropbox.com/s/s4j4dg8cozpulnl/Northern%20England.png. A = Arncliffe, B = the purpose-built Harewood Estate village, C = Creskeld Hall aka Home Farm, D = Studio Road, Leeds, E = Esholt, F = Sunny Bank Mills Studios, Farsley
 
 
This has gone well beyond the scope of AnnaS's question, but I hope it was interesting! :) I only found out some of this stuff myself Monday night!
 
 
More for AnnaS: Declan and Faye became allies when trying to get justice for Ryan. They must have exchanged numbers then. More to the point why didn't Jai have her number, as they used to go out?! People are too quick to dispose of phone numbers just for the sake of it. As this has shown, you never know when you might need a phone number again sometime! Faye went to stay with friends in San Francisco, and Ryan didn't have any firm plans beyond a couple of weeks!  The other strange thing is that Faye left 18 months earlier - why has she left the house empty all this time?!
 

Stackars Henry

Val och Eric är på sjukhuset för att se hur det går för Kerry. Val känner att det är hennes fel att Kerry hamnade där. När hon pratar med Eric så säger hon att hon måste hjälpa Kerry för Amys skull.
 
Charity undrar vart Jai tagit vägen när han gick i väg och han berättar att han tänkt köpa huset vid kyrkan för att hyra ut det sen.
 
Gennie är irriterad och ledsen för att Nikhil inte lyssnar på henne. Hon är trött på hans lek med en docka. Det blir inte bättre när hon ska öppna en låda som är låst med en barnspärr och lådan slits ut så allt ramlar ut.
 
Victoria berättar för Andy att Kerry ligger på sjukhus så han känner att han borde åka dit. Han får veta att Eric och Val är där och att de ringer när de får veta mer om hur Kerry mår.
 
Robbie kommer hem till kontoret på Home Farm. Han berättar för Megan att Carl varit ensam på puben och då blir hon sur eftersom han skulle ha arbetat och inte hade tid för henne.
Megan möter upp Carl hemma hos honom och frågar om han jobbat hela tiden. Carl säger att det har han men då säger Megan att hon vet att han varit på puben. Hon säger att nu kan hon flytta utan att känna någon ånger. Carl tycker de kan ha roligt tills hon flyttar men Megan lämnar honom.
 
David ber Priya om ursäkt för att han försvarat Jacob. Han säger sedan att han måste tänka på Jacobs bästa så därför avslutar han relationen med henne.
 
Val och Eric sitter och pratar i väntrummet. Hon börjar berätta att hon ångrar sig att hon åkte till Portugal. Sedan pratar de om hur bra de haft det och att de saknat varann. Det slutar med att de kysser varann och bestämmer sig för att börja om på nytt.
 
Jai har kommit hem till Nikhil och han säger att det är dumt att jämföra en plastbit med en riktig baby. Nikhil berättar om Gennies oro och sin egen oro om att inte bli en bra far. Jai tror att det löser sig så fort babyn kommit. Nikhil säger att en dag kanske du sitter i samma sits så du förstår vad jag menar.
När Jai gått så säger Gennie att hon är glad att hon har en man som bryr sig och att hon inte behöver gå igenom detta helt själv.
 
Rachel kommer till fabriken för att Jai velat möta henne där. Han berättar att han köpt huset vid kyrkan så nu kan hon prata med Charity om saken för att hyra det. Jai vill att det ska gå rätt till och inte verka misstänksamt och han ska se till att hyran betalas.
 
Läkaren kommer ut till Val och Eric och berättar att Kerry ligger i koma så de ska ringa hennes anhöriga för nu är det kritiskt. Eric säger att det är bättre om de ringer till Amy som är enda anhörig.
 
Dagen efter har Val och Eric fått tag på Amy som kommer till sjukhuset. Val följer inte med eftersom hon är rädd för att säga något fel. Amy undrar givetvis varför Val inte är där men Eric säger att hon kommer om det behövs.
 
Rodney berättar för Diane att det är jobbigt med Gabby hemma och att få henne till skolan i tid eftersom hon har så mycket mardrömmar. Han säger att han orkar inte längre utan det måste lösa sig för henne.
 
Declan får veta att Megan dumpat Carl och han frågar henne om varför hon inte gör likadant med Robbie men hon svarar att hon vill ha honom där.
 
Marlon och Laurel ses på cafét. Han berättar att han inte får åka till Paddys rättegång för Diane för han måste jobba. Laurel försöker trösta honom och kramar om honom. Declan och Jai kommer in och säger åt dem att skaffa ett rum. Laurel smyger iväg och sätter sig och Marlon kommer efter henne. Han undrar vad som hände och då berättar Laurel att Declan sagt så bara för att hon är sen med hyran.
 
Pearl peppar Paddy innan han ska åka till rättegången. Han tackar henne eftersom hon varit som en mamma för honom men hon får inte följa med eftersom hon får sköta praktiken så länge.
 
Eric och Amy pratas vid och hon undrar vad som hände Kerry egentligen. Eric berättar att Val haft en diskussion med henne och att hon då gått till puben för att supa sig full. Victoria kommer dit för att stödja sin vän. Amy sitter vid Kerrys sjuksäng och hon anklagar mamman för att vara en självisk kossa som bara vill ha uppmärksamhet. Plötsligt får Kerry krampattacker så läkaren måste tillkallas.
 
Gennie somnar på soffan med Henry på magen. Hon märker inte att han ramlar ner och börjar skrika. Efter en stund så vaknar hon och blir lite orolig. Gennie tar med Henry till cafét och möter Nikhil där. Han undrar varför babyn har mössa på sig och hon svarar att han verkade frysa lite. När Nikhil gått så frågar Gennie om Ruby vet hur man får bort en buckla på huvudet på en docka.
 
Rodney, Diane och Laurel sitter på cafét för att prata allvar med Gabby och Arhur. Rodney föreslår att de allihop äter middag tillsammans men då säger Gabby att hon inte vill äta med "henne" och pekar på Laurel. Diane säger att det är inte Gabbys sak att avgöra utan Rodneys. Rodney säger att alla ska äta tillsammans men då säger Gabby återigen nej. Laurel säger bara "då så" sedan går hon därifrån.
 
Megan möter Daclan i vardagsrummet och han fortsätter att försöka få henne att skicka iväg Robbie. Hon säger att hon inte gör det bara för att Declans snorkiga fästmö ska få som hon vill. Declan säger att det inte är därför utan för att Robbie kommer emellan dem, att de hade det bra ihop som syskon innan han kom dit.
 
Marlon och Laurel pratar om rättegången när de sitter på puben. Diane blir lite sur över att de bara bryr sig om Leo och inte Gabby som uppenbart mår dåligt. Hon säger att hon kallar till ett familjemöte i morgon och Laurel måste vara med.
 
Pearl sitter vid ett annat bord på puben och hon är orolig för att Paddy inte kommit tillbaka efter rättegången och enligt advokaten borde han inte ha fått fängelse.
 
Paddy sitter hemma och pratar med Rhona via datorn. Han berättar att han fått samhällstjänst så han kan inte åka till henne. Rhona försöker övertala honom men han säger att det är slut, deras dröm är över och vill hon forfarande vara gift med honom så måste hon komma hem.
 
Amy och Eric står utanför Kerrys rum och pratar. Victoria har gått hem för att hjälpa till på värdshuset. De har fått veta att Kerry klarat av den värsta krisen så nu kommer hon ha större chanser för att klara sig. Amy tror inte hennes mamma, om hon överlever, kommer att bättra sig utan hon kommer att svika Amy igen och igen. Amy säger att Kerry måste flytta från byn innan hon själv blir som sin mamma.
 
 
 

Din fejkbaby — ditt problem

Jai tycker det är roligt när han får se Charity diska så han måste ta ett foto för att kunna lägga upp bevis på facebook. Priya kommer in och undrar vad som händer och hon menar inte nu utan hon märker att något är på gång. Charity håller med henne men får inte veta vad Jai håller på med mer än att han skyller på att Nikhil inte gör så mycket för företaget just nu.
 
Rachel är rastlös hemma i lägenheten. Hon går runt och vet inte riktigt vad hon ska göra. När det ringer på dörren blir hon glad. Det visar sig vara en städerska som ska städa hos Rachel. Rachel blir så glad och vill bjuda in städerskan för en fika och pratstund, det leder till att städerskan blir lite skrämd och väljer att återkomma någon annan gång.
 
Andy försöker få Victoria till att hjälpa till att få Kerry att hålla sig undan under dagen för Andy ska träffa Sarah och vill inte ha Kerry där. Kerry får höra att Sarah ska komma så hon vill inte följa med Victoria och handla i stan. Andy får finna sig i att Kerry är kvar och till hans glädje så visar det sig att Kerry är väldigt bra på att leka med Sarah. Sarah sitter och ritar familjen och när Kerry ser det så frågar Sarah om hon ska rita dit henne också, Kerry blir glad över att få vara med på teckningen. När Sarah ska gå så plockar hon ihop sina färgpennor och lägger dem i väskan men hon ser inte att hon fått med sig Kerrys insulinpenna också. Kerry upptäcker senare att pennan är borta men kan inte komma på var hon lagt den.
 
Nikhil som är orolig för Gennie tror att hon behöver öva på en docka. Han fixar fram en docka som ser ut och låter som en baby. Han tar dockan på allvar men Gennie uppskattar inte hans omtanke. När han kallar dockan för Henry som han vill att deras barn ska heta så säger Gennie att hon kommer alltid från och med nu att tänka på en docka när hon hör det namnet
 
Priya träffar David och frågar honom om han pratat med Jacob om repan på bilen. David har inte det eftersom han inte kan tänka sig att Jakey skulle göra något sådant. Han tar dock med sig Jacob till cafét för att prata med honom och fråga om han är skyldig. Jacob nekar till att ha gjort det och han har inte sett vem det kan vara. Han muttrar endel när han hör att David vill till puben och att Priya kanske kommer att vara där.
 
Megan får höra av Declan att alla planer inför festivalen är klara. När Robbie kommer in i köket och Declan går iväg så säger hon att hon tänker lämna byn så fort hon fått pengarna för arbetet. Hon frågar Robbie om han vill följa med henne och när han undrar hur hon gör med Carl säger hon att hon trivs bra med distansförhållanden.
 
Nikhil tar med sig Henry till fabriken och han blir lite sårad när Gennie inte tar dockan på allvar. Hon är hungrig och ber Nikhil att hämta något att äta till henne men han tänker bara på dockan som gråter för tillfället. Gennie blir sur och säger åt honom att det är hans fejkbaby så det är hans problem. Lizzie kommer in och får passa Henry så Gennie kan fortsätta arbetet.
 
Rachel kommer till byn och hon är jätteledsen. Hon går in på cafét tillsammans med Ali. Jai sitter vid ett bord och hör när Rachel beklagar sig över ensamheten i lägenheten. Han går till jobbet och Rachel går dit för att prata med honom. Hon berättar att hon inte klarar sig utan sin familj. Jai blir förbannad över att hon inte vill bo kvar i den dyra lägenheten han köpt till henne. Rachel blir ledsen över att han inte förstår så hon går därifrån. Hon möter Sam vid bron över ån. De står och pratar och Sam peppar henne till att göra som hon vill eftersom det är hon som har babyn i magen. Rachel blir så glad att hon säger att hon nästan skulle kunna kyssa honom. Sam skiner upp och får sedan vid påpekande en puss på kinden.
 
David och Jacob har gått till puben. Jacob är sur över Davids vänskap med Priya så han frågar om hon kommer att vara där och om han kommer att prata med henne. Priya jobbar och när hon ser Jacob så försöker hon vara trevlig mot honom trots att hon misstänker att han är skyldig till repan på bilen. Jacob blir sur och vill gå därifrån.
 
Rachel och Ali kommer in på puben och där står även Jai och Charity. Charity retar Rachel för att vara tillbaka och hon tror att Rachel blivit lämnad av sin rika man. Rachel säger högt och tydligt att hon tänker bo kvar i byn, i kanske huset bredvid Katie och Gennies hus. Charity säger genast att den redan är upptagen av sommargäster. Ali säger till sin syster att passa på att mjölka pappan på allt hon kan.
När Rachel går till toaletterna kommer Jai efter. Hon säger åt honom att antingen fixar han en lägehet i byn för hon måste bo nära sin syster eller så får han berätta allt för Charity om han vill träffa sitt barn.
 
Robbie möter Carl och han ber honom ringa Megan. Carl muttrar över att Megan skickat sin son för att meddela det. När Carl inte hör av sig så kommer Megan in på hans kontor. Hon vill att de går till puben men han säger att han måste jobba. När hon nämner att hon tänker flytta ifrån byn snart så verkar inte Carl bry sig. Hon säger att de kan ses på  helgerna och turas om att åka till varann men Carl verkar inte så intresserad så hon går därifrån.
 
Val och Eric ser Kerry ute på gatan och Val kan inte låta bli att tjafsa med henne. Hon ber Kerry åka ifrån byn så Amy kan komma hem. Kerry svarar att hon väntar ut Amy eftersom hon antagligen kommer att komma tillbaka snart.
 
Gennie och Nikhil går till puben och han har Henry med sig. De flesta bybor blir väldigt förvånade när han tar dockan på ett så stort allvar. Victoria erbjuder sig att vara barnvakt så Gennie passar på att låta henne ta dockan en stund. När Gennie och Nikhil blir "barnfria" går de hem och tar det lugnt. Gennie får fotmassage och det gör att hon blir lite kärleksfull mot Nikhil. Hon ska precis få honom att följa med upp till sovrummet när han får ett mms med dockan och ett whiskyglas. Nikhil blir rasande och rusar till puben. Han skäller ut Victoria som inte tar dockan på allvar. Han berättar att han gör det för att Gennie är så fruktansvärt rädd för att bli mamma och han tycker att hon borde få öva på det innan den riktiga babyn kommer. Gennie blir besviken på honom och säger att han nu har förödmjukat henne inför alla.
 
David pratar med Jacob som har varit elak mot någon i skolan. Jacob blir ledsen och förklarar att han vill till sin mamma i fängelset, att det är därför han gör dumma saker. Han erkänner sedan att han gjorde repan på bilen. David svarar att han redan visste att det var han.
 
Debbie hittar Kerrys insulinpenna i Sarahs väska och hon blir förbannad och går till Andy och säger åt honom att han måste säga åt Kerry att flytta om han vill träffa Sarah igen. Så när Andy träffar Kerry säger han som det är och att han är jätteledsen över att såra henne men att han inte har något val. Kerry bönar och ber att han ska ändra sig men det hjälper inte.
 
Jai söker upp Declan för att få Fayes telefonnummer. Han berättar att han tänkt hyra hennes hus. Declan tror att Jai ska göra affärer med huset och blir intresserad själv. Jai påpekar att han faktiskt var först med idén. Han träffar sedan Rachel utanför huset för att fråga henne om hon vill flytta in där istället. När hon undrar hur han ska göra för att träffa babyn så säger han att det löser han då. David som går förbi dem blir förvånad över att se dem tillsammans. Jai svarar att han planerar Charitys födelsedag och Rachel hjälper honom men att David får inte säga det till någon. David lovar att hålla tyst.
 
Kerry går till puben och hon står vid bardisken och beklagar sig över att Debbie påverkat Andy så hon inte fick bo kvar hos honom. Cameron får veta att hans sambo är elak och Val och Eric hör om Kerrys problem. Val är givetvis skadeglad som vanligt. Kerry dricker en del alkohol och blir bara fullare och fullare. Diane säger åt henne att det räcker så Kerry går därifrån. Ute vid busshållplatsen möter hon Zak. Hon frågar honom om eld men eftersom han inte röker kan han inte hjälpa henne så han går iväg. Kerry är så full att hon inte kan stå upp utan ramlar ihop och blir liggandes vid vägkanten.
 
Sam går förbi och ser Kerry ligga vid vägen. Han ropar efter hjälp och precis då kommer Eric och Val ut från puben. Val vill gå vidare men Eric går fram till Kerry för att kolla läget. Han hämtar sedan filtar som han kan lägga om henne och ser till att någon ringer ambulansen. Val blir hysterisk och orolig över att Kerry inte ska klara sig eftersom hon andas så konstigt.
 
 

 
 
 
Colin, jag har sett dina mail men hinner inte föra över dem idag, Jag ordnar det så fort jag hinner.

Lögner, svek och hemligheter

Carl är irriterad eftersom han fått reda på att Rodney varit nära att köra på någon när han var ute på en körning. Det gör att Carl ger honom sparken men Jimmy protesterar. Rodney försöker hota Carl med att berätta för polisen om fortkörningarna men det biter inte på Carl eftersom han vet att polisen kommer att tro att det var Rodney som redan erkänt.
 
Ali försöker övertala Rachel att inte flytta. Precis då kommer Charity förbi och gratulerar Rachel som träffat en man som ger henne en flott lya.
 
Marlon söker tröst hos Laurel eftersom han precis fått reda på att Rhona stuckit till NZ med Leo.
 
Chas och Dan packar in väskor i bilen för att resa bort någora dagar. Carl ser henne och säger att han kommer ändå att vara kvar i byn när hon kommer hem
 
David och Priya gör upp om att mötas i skogen. Efter att de är klara med sin lilla kärleksstund ute i det fria så säger Priya att hon gärna ses hemma i en soffa. David säger att det vore inte lätt att förklara det för Jacob.
 
Paddy kommer hem från polisen och ber den nya veterinären betala för hans taxi. Paddy ber Pearl att kolla upp flygbiljetter eftersom han tänker åka iväg till Rhona som redan åkt.
 
Jimmy kommer in på kontoret och han skickar ut Charity som protesterar men ger med sig tillslut. Jimmy försöker förklara för Carl att Charity försöker få dem att bli osams. Carl tror inte honom för han har förstått att hon bara vill göra företaget mer effektivt, något som Jimmy aldrig klarat av.
 
Ali har varit med Rachel i Leeds för att se på lägenheten. Hon är orolig för att systern kommer att bli ensam där men även att det kommer att bli tomt hemma. När de kommer hem så har Sam, Diane och Marlon kommit dit för en överraskningsavskedsfest för Rachel. Ali försöker återigen att få Rachel att stanna men hon säger att hon kan ju inte stanna kvar efter en avskedsfest.
 
Marlon besöker Paddy som talar om att han tänker åka till NZ på lördag direkt efter rättegången. Marlon säger att han läst på lite om Haagkonventionen så att om Rhona inte kommer hem med Leo så kan han säga till polisen att hon rymt trots att hon hade reseförbud och det skulle innebära att polisen söker upp henne och hon hamnar i fängelse här hemma. Paddy försöker få Marlon att få dåligt samvete genom att säga att "du vill väl inte att ditt barns mor ska sitta inne". Marlon svarar att antingen så ringer Paddy till Rhona och ber henne komma hem annars så ringer han polisen.
 
Laurel och Gennie sitter på fabriken och pratar om babynamn. Gennie berättar om Nikhils oro över allt som kan hända en gravid kvinna. Nikhil kommer förbi och Gennie går in för att arbeta igen. Han blir lite sur Laurel som han tror påverkar Gennie till att inte vara försiktig. Laurel råkar då säga att Gennie faktist är lite orolig efter det som hände hennes riktiga mamma. När Nikhil inte förstår vad hon menar så inser hon att Gennie inte sagt det till honom.
 
Kerry hör Eric och Val prata om Amy så hon blir glad när hon tror att Amy ska komma hem snart. Hon berättar det för Andy och att hon tror att Amy kanske skulle acceptera henne lättare om hon var ihop med Andy och på så sätt bo kvar i byn. Andy ser inte lika säker ut. Han skjutsar dock henne till Eric och Val men Amy är inte där. Val berättar skadeglatt att Amy inte kommer tillbaka så länge Kerry är där och att Amy hellre ser sin mamma som död.
Eric berättar senare för David om sin oro att Amy aldrig kommer tillbaka och att det skulle kännas tomt.
 
Jacob är sur för att David umgås med Priya så han repar hennes bil i smyg. Priya kommer ut från puben och ser honom vid bilen men när hon ropar på honom så springer han iväg. Hon berättar det för David som kommer förbi men han tror inte att Jacob skulle göra något sådant.
 
Charity kommer in till fabrikskontoret för att träffa Jai men han har inte tid för han ska på möte i Leeds, Nikhil hör det och säger att han vill följa med. Charity blir lite sur för att Jai ska iväg så hon säger att han måste köpa med sig något fint till henne ifrån stan.
 
Rachel har packat ihop sina saker och hon sitter och väntar på taxin hon beställt. Ali erbjuder sig att följa med och hjälpa till men Rachel säger att pappan kommer dit och bär åt henne. Sam kommer förbi och säger hej då och han tror att de kommer att tappa kontakten även om hon inte flyttar så långt.
 
Zak och Sam hjäper Nikhil att barnsäkra hela Gennies hus. Nikhil tar sedan med sig Gennie dit för att visa henne det. Hon blir först ledsen för hon tror att han tycker hon är olämplig som mamma men sedan inser hon att han bara vill väl. Nikhil frågar henne sedan om oron för födseln och hon berättar att det inte är ärftligt.
 
Rachel packar upp saker i lägenheten när Jai kommer dit för att hjälpa henne. Han har köpt en nalle till babyn. Hon ska precis be om att få hans nycklar till lägenheten när det är någon som ringer på dörren. Rachel säger surt att han kan öppna eftersom det är hans lägenhet. När de hör att det är Ali så går Jai och gömmer sig.
Ali är orolig för Rachel och när hon ser att systern är ensam tror hon inte på att hon fått någon hjälp av pappan. Hon går runt och kollar i rummen medan Rachel försöker övertyga henne om att allt är ok och att pappan redan gått. Det är nära att Jai blir upptäckt men han klarar sig för denna gång. (Undrar var han parkerat bilen?)  Ali lugnar ner sig och åker hem. Jai kommer fram och säger åt Rachel att säga till sin syster att alltid ringa först innan hon kommer dit. Rachel blir sur och säger åt honom att ge tillbaka nyckeln och att det är han som kommer att få ringa först. Jai ger henne nyckeln och går därifrån.
 
Paddy söker upp Marlon på puben. Han talar om att han ringt Rhona och bett henne komma hem så hon skulle göra det så fort hon kan. Marlon blir lättad över beskedet.
När Rhona ringer till Paddy så går han undan och det visar sig att hon inte alls är på väg hem utan han tänker åka så fort han får möjlighet till det.
 
Jai kommer hem från stan och möter Charity på cafét och han ger henne örhängen. Hon är lite besviken över att det inte är diamanter och då viskar hon att man ger diamanter till sin fru om man vill ha ett lyckligt äktenskap.
 
Rachel sitter ensam i sin stora lägenhet. Hon har värmt färdigmat i mikron och sedan sätter hon sig vid matbordet och skålar med nallen som Jai lämnat.
 
 
 
Jag ber om ursäkt att jag missuppfattade tiderna Tv4 visade under fredagens sändningar. Eftersom jag inte såg första visningen under första avsnittet så missuppfattade jag allt. Jag hoppas att jag inte ställt till det för någon så någon missade första avsnittet idag.
 
 

Pajansikte/pokerface

Chas ber om att få tillbaka mobilen men Carl vägrar. Han njuter av att se henne så maktlös och han hotar med att skicka bilden till Debbie. Han säger att han vill ha pengarna helt enkelt resten får hon lösa.
 
Rodney kommer in på kontoret och Charity är förbannad för att han är så sen. Det visar sig att han stannat till för ett privat ärende på vägen hem för att pigga upp Gabby. Det gör att Charity ger Rodney en varning. Jimmy protesterar och ringer Carl som kommer dit på en gång. Carl håller med Charity eftersom den sena leveransen gjort att de måste ge rabatt på nästa.
 
Paddy och Rhona försöker förklara för Pearl varför de måste åka. Hon kan inte förstå det utan tycker att de borde vänta men tillslut så accepterar hon deras val och lovar att inget säga.
 
Adam kommer in i köket och han frågar sin mamma om hon vill följa med och ta en öl på puben med honom. Moira undrar varför han är så snäll och då svarar han att han överreagerat och nu vill han gottgöra henne.
De kommer till puben och Moira går fram till Victoria för att bjuda på ett glas som fredsgåva. Victoria är fortfarande sur så hon vill inte ha något av någon som har ett "pajansikte". Betty som sitter bredvid Victoria frågar om hon inte menar "pokeransikte" men det gör hon inte.
 
Victoria frågar Betty om det räcker med 2.50£ och ett foto på Alex i bara stövlarna för huset men Betty har tänkt sig 60 000£. Victoria ska tänka på saken. När hon diskuterar det med Diane så får hon rådet att verkligen tänka efter om det är det hon vill, om hon är beredd att bo tillsammans med två pensionärer för hon kommer inte ha råd att betala hyra någon annanstans. Victoria svarar att det måste vara bättre än att bo med Kerry och Andy.
 
Laurel och Marlon kommer till puben för en öl. Ashley serverar dem så Laurel frågar honom hur Gabby mår. Gabby som är i lägenheten bakom puben vill fortfarande inte träffa henne. Rodney kommer för att hämta Gabby så när de går förbi Laurel hälsar dottern inte ens på henne.
 
Moira frågar Zak om han vill jobba på gården. Han blir rätt förvånad men när hon säger att hon behöver folk eftersom en har slutat precis så tackar han ja. Adam blir också förvånad över hennes beslut. Precis då kommer Victoria fram och säger att hon kan väl ta den där drinken som Moira erbjudit. Hon vill ha en flaska vitt vin att ta med hem.
 
Pearl kommer in på puben och ställer sig bredvid Marlon och Laurel. När hon hör att han funderar på att hämta Leo så avråder hon honom. Marlon blir givetvis intresserad på varför, om Leo är sjuk eller så. Pearl kan tillslut inte hålla tyst så hon säger att Paddy och Rhona kommer att lämna landet med Leo nästa dag.
 
Marlon blir rasande och rusar ut men Laurel lyckas få med honom hem till sig. Han ringer polisen som säger att de inte kan göra så mycket just nu men i morgon kan de komma för att bedöma situationen.
 
Charity är ensam på kontoret med Jimmy. Hon börjar genast att bearbeta honom med att säga att Carl inte ser på Jimmy som en riktig kompanjon utan bara någon som gör som han vill. Hon baktalar Carl rätt mycket och sedan erbjuder hon Jimmy att köpa hans aktier i företaget.
 
Chas söker upp Cameron för att berätta om mobilen och bilden. Han blir förbannad på henne som inte raderat sms:en. Han erbjuder sig att prata med Carl men Chas tror att det blir värre. Hon lovar att försöka prata med honom igen.
När hon kommer hem till Carl så bönar och ber hon om att få mobilen. Chas säger till Carl att han egentligen inte är så elak att han vill såra så många andra människor. Carl ger henne mobilen och hon blir lättad. Han säger att han tagit en kopia på bilden och vissa sms för han vill verkligen ha tillbaka sina pengar. Carl påpekar att hon får väl sälja puben om så behövs.
 
På morgonen dagen de ska resa så frågar Paddy Rhona om hur hon mår och om hon har ångrat sig. Han mår rätt dåligt över att de orsakar så mycket ledsamheter för både Pearl och Marlon men Rhona är säker på att det är rätt att åka.
 
Nicola är sur på Carl som inte stått på Jimmys sida när det gällde Rodney. Hon skäller ut honom när hon och Jimmy kommer till kontoret. Charity är inte där så hon kan inte få någon utskällning men Nicola tycker att då borde hon varnas. Jimmy blir så trött på bråket på kontoret att han säger att han tänker lämna byn och tacka ja till Charitys erbjudande om att köpa hans aktier, sedan går han därifrån.
 
Chas pratar med Cameron på cafét. Hon berättar att det enda de kan göra är att betala Carl pengarna. Cameron menar att Chas får betala det hon kan sedan får Carl nöja sig med det. Han kan inte betala något för då skulle Debbie märka det och bli misstänksam.
 
Dan kommer hem och ser Chas hålla på med massa papper. Hon säger att hon håller på att kolla in utgifterna för bröllopet. Nu vill hon inte ha något överdådigt bröllop utan de kan dra ned på kostnaderna så han inte behöver sälja Hetty. Dan blir lite fundersam och tror hon ångrar sig men då svarar Chas att hon bara vill vara gift och då spelar det ingen roll hur de gifter sig.
 
Pearl ser när Paddy och Rhona packar ihop det sista för att åka. Hon gråter och ber dem att stanna men Paddy säger att de kan inte det.
 
Marlon ser när Paddy och Rhona är på väg så han rusar ut för att stoppa dem. Laurel följer efter honom. Det uppstår en hård ordväxling mellan dem alla och polisen dyker upp. Marlon slår till Paddy som inte tänker ge sig. Det blir en väldig villervalla och Paddy råkar slå till en polis när han egentligen ska slå till Marlon. Det slutar med att polisen tar med sig Paddy och Marlon till stationen. Marlon är nöjd med det eftersom om han åker i fängelse så får han ändå träffa Leo oftare än om Leo är på andra sidan jorden.
 
Carl kommer till puben och han fortsätter att reta Chas när han får tillfälle. Han säger högt och tydligt till Debbie att han vill prata med henne men sedan säger han att han ångrar sig. Han skryter med att han snart kommer att han en hel del pengar igen.
När han sedan kommer till kontoret så försöker Charity med att höja priset på dealen med Jimmy. Jimmy tvekar och Charity går med på att betala det dubbla för hans aktier. Då säger Jimmy att han aldrig tänker sälja till henne oavsett hur mycket hon erbjuder. Carl blir rätt lättad.
 
När allt lugnat ner sig utanför Paddys hus så tar Rhona en väska och Leo och åker iväg i en taxi...
 
 
 
 
 
Jag blev lite förundrad när det kom upp en textremsa med att nästa vecka sänds HTG kl 12:10. Eftersom det är den vanliga tiden så kollade jag upp vad som menades. Det står tydligen i vissa tv-tablåer att HTG börjar 11:35 men så är det alltså inte.
 

En ny mekaniker, en ny veterinär och en gammal mobil

Carl kan inte släppa det han såg på festen så när han kommer till kontoret så säger han till Charity att Chas inte älskar Dan. Charity som blivit övertygad om Chas känslor för sin blivande man tror att Carl bara är desperat men då svarar Carl att frågan är vem Chas älskar.
 
Andy försvarar Moira när Adam säger att han inte förstår varför hon var med Alex när han var ihop med Victoria. När Alex sedan kommer till jobbet är båda de andra killarna tvära emot honom. De vill att han slutar så Adam bestämmer sig för att ge Alex de tunga skitjobben. Moira kommer dit och hör det så hon säger åt dem att det som hänt inte ska påverka Alex jobbsituation.
 
Gennie, som fick en mindre kollaps igår när hon kände sig tung och ful och inte kan dricka lite vin, ber Nikhil om ursäkt. Han säger att Priya tipsat om en affär som säljer kläder för storvuxna. Gennie blir återigen ledsen men Nikhil kramar om henne och säger att han ska göra allt han kan för henne.
 
Rhona kommer med brölloptidningar till Chas på puben. Carl kommer in och ser det men han säger inget utan flinar bara. Chas säger åt honom att säga vad det är men han vill inte förstöra det roliga.
 
Moira kommer in i butiken för att handla men Victoria är sur och vill inte betjäna henne. Moira ger sig inte utan säger att Victoria kan skriva upp varorna på notan hon har. Cain är i butiken och hör allt.
 
Betty sitter på cafét när Victoria kommer in. Hon vill givetvis veta allt om Alex men Victoria vill inte prata om honom. Betty säger då att hon inte är förvånad över vad Moira gjort eftersom hon tidigare varit med Cain. Sedan säger Betty att Victoria inte ska vara ledsen för det onda kommer att gå över.  Hon berättar också att hon tänker göra en inteckning på huset för att kunna resa till Jerry i Kapstaden.
 
Dan kommer med sin kära Hetty (minibussen) till verkstan för att få Cain till att sälja den efter att ha fixat till den lite först. Cain säger att han inte har tid men att Cameron får fixa bussen om Dan köper reservdelarna.
 
Cain ser Alex vid busshållplatsen så han går fram till honom. Han erbjuder Alex jobb på verkstan för att komma ifrån gården och framförallt Adam.
 
Ali kommer in på puben och hon säger till Chas att Dan tänker sälja sin kära Hetty för hennes skull. Chas blir orolig så hon rusar ut för att prata med Dan. Carl står vid bardisken och flinar och han blir ännu gladare när han ser Chas mobil ligga där.
 
Alex kommer in i köket på gården och han säger till Moira att han visste mycket väl vad det var han gav sig in på. Sedan säger han att han fått ett annat jobb som han tänker tacka ja till. Precis då kommer Adam in i köket och tror att han avbryter ett litet kärleksmöte men då säger Moira att Alex bara sagt att han slutar.
 
Chas kommer fram till Dan och bussen och hon säger åt honom att han inte får sälja den. Dan svarar att han gör det för att hon ska få en fin klänning till bröllopet. När Chas tar "till salu-lappen" och river sönder den och sedan kysser honom så ser Cameron allt.
 
Carl sitter på kontoret och går igenom Chas mobil. Han blir väldigt nöjd när han ser bland annat bilder på Chas och Cameron i sängen.
 
Marlon träffar Rhona på cafét och han erbjuder sig att passa Leo ett tag men Rhona vill inte det så Marlon blir ledsen för att hon inte kan vara mer flexibel. Rhona kommer hem till Paddy och berättar om händelsen. Hon säger att hon börjar bli nervös inför flykten så hon har svårt att koncentrera sig, Paddy frågar om hon ångrar sig och hon svarar att om han vill vara kvar så är det okej. Paddy säger att han längtar efter att få ta hand om exotiska djur.
 
Jimmy beklagar sig för Carl på puben om att han och Nicola borde ta ledigt ett tag. Carl säger högt och tydligt att de kan åka till ett hotell, kanske i York. Allt för att Chas ska höra men hon reagerar inte på det.
 
Adam ser Alex på verkstan och han tror att det är Moira som ordnat det nya jobbet men givetvis förnekar hon det.
 
Gabby vill fortfarande inte komma hem så när hon blir sjuk i skolan får Rodney hämta henne. Det gör att när han måste jobba så får Gabby följa med. Edna erbjuder sig att passa henne på kontoret medan Rodney är ute och kör. Charity blir inte alls glad över det och ännu surare när Gabby råkar kräkas på hennes skor.
 
Carl dyker upp hemma hos Chas precis när hon letar i vardagsrummet efter sin mobil. Han visar upp mobilen och erkänner att han stulit den. Chas vill ha tillbaka den men Carl har givetvis andra planer. Han säger att hon får hämta mobilen hemma hos honom. Precis då kommer Dan hem och Carl smiter ut bakvägen.
 
Den nya veterinären, Matt, dyker upp. Pearl blir förvånad men Paddy och Rhona går iväg med honom för att prata. När Matt har gått så är Paddy och Rhona på väg att ta sina väskor för att sticka men precis då kommer Pearl tillbaka och inser vad som håller på att hända.
 
Nicola vill att hon och Jimmy tittar på hus så de kan bo i något eget. När de ska åka kommer Chas dit för att prata med Carl. Hon vill ha tillbaka mobilen men han ger henne den inte. Istället så börjar han berätta vad han sett, både sms och bilder. Chas får inte tillbaka mobilen utan hon får gå därfrån tomhänt i väntan på vad Carl ska göra med informationen han fått. När hon kommer hem så är hon väldigt nervös över vad Carl kommer att göra så hon svarar Dan lite irriterat. Dan tror naturligtvis att det är hans fel.
 
Cain möter Adam på cafét och han säger åt honom att inte vara elak mot sin mamma. Adam tror att Cain anställt Alex för Moiras skull men då säger Cain att hon ångrar nog endel av det hon gjort och de flesta jobbar på verkstan.
 
Betty frågar Victoria om hon kan tänka sig att köpa hennes hus under de villkoren att hon får bo kvar där så länge hon lever och att hon slipper betala hyra. I gengäld får Victoria huset väldigt billigt.
 
Moira söker upp Cain för att fråga honom om varför han anställt Alex. Han svarar att han behövde en mekaniker så det var inte för hennes skull i alla fall. Moira känner att hon blir skyldig Cain en tjänst och han påpekar att det stämmer sedan länge eftersom han räddat Holly till livet och han har inte angett hennes son som är mordbrännare. Precis när hon ska gå så säger han att hon kan ge hans pappa ett jobb på gården.
 
Chas kommer hem till Carl och hon är helt desperat så hon börjar leta efter sin mobil. Carl står och tittar på henne och flinar. Han jämför hennes förhållande med Cameron när han var ihop med Eve. Hon säger att det är inte alls samma sak eftersom hon älskar Cameron.
Carl säger att hennes svek mot honom genom att låtsas vara gravid var så mycket värre. Chas säger åt honom att glömma det men då säger Carl att det kan han göra men han glömmer aldrig de 30 000£ som hon stal. Han kommer inte att använda mobilens innehåll emot henne om han får pengarna tillbaka, så nu är det hennes val.
 
 

Den gamla haggan förförde prinsessans pojkvän

Chas möter Cameron ute på gatan och hon tackar honom för att han försvarat henne inför Carl dagen innan. Han frågar henne om hon verkligen älskar Dan men Chas svarar inte på det.
 
Victoria sitter hemma och planerar middag inför kvällen. Hon och Alex ska titta på hus på Internet säger hon till Andy. Andy frågar henne om vad hon tycker om Alex och om hon är säker på att hon vill vara ihop med honom eftersom han svikit henne tidigare. Victoria svarar att hon är helt säker.
 
Robbie kommer in på kontoret och han ber Katie och Declan om ursäkt. Nicola som hör det blir givetvis nyfiken men får inte veta vad som hänt.
 
Rachel är hemma hos Gennie och städar. Nikhil påpekar hela tiden om att hon måste städa riktigt ordentligt överallt. Gennie bjuder Rachel på en fika och de båda sätter sig i soffan och pratar. Rachel berättar att fadern till hennes barn ser till att hon kommer att ha någonstans att bo och han kommer träffa barnet när han får möjlighet. Gennie tycker ändå att det måste bli svårt att inte ha någon att dela allt med och att Rachel kommer att få vara ensam ganska mycket. (Bara Rachel vet att hennes baby blir kusin till Gennies och Nikhils barn)
 
Jimmy, Nicola och Carl sitter på puben och pratar arbete, åtminstone Jimmy för Carl har svårt att släppa Chas med blicken. Han frågar rakt ut om någon tror att Chas bröllop med Dan ingår i en vadslagning.
Han går sedan fram till bardisken för att beställa mer öl.  När han kommenterar hennes bröllop återigen så säger Chas till Dan att de borde bestämma datum och att hon vill ha kyrkbröllop. Hon säger att hon kommer att prata med Jude om ett datum. Både Carl och Cameron som står vid bardisken hör detta.
 
Victoria kommer till gården eftersom Alex inte svarar när hon ringer eller sms:ar. Både Moira och Andy går in i vardagsrummet så Alex kan göra slut med Victoria men han hittar inte orden så Andy säger som det är. Victoria som trott att allt var bra mellan dem förstår ingenting. Alex följer med henne ut för att prata. Hon vill givetvis veta varför men Alex säger inte det. Andy och Moira kommer ut och de hör att Victoria ställer frågor till Alex och ganska snart inser hon att det är en annan kvinna som Alex varit med. Hon kräver att få reda på vem men då säger Moira att det kanske inte är så viktigt. Victoria ger sig inte så tillslut säger Moira som det är. Då skyller Alex på att det är Moiras fel. Andy tar med sig Victoria hem. Moira är besviken på Alex som skyllt allt på henne så hon säger åt honom att han får behålla jobbet men han måste flytta därifrån.
 
Carl säger till Jimmy att han tror att Cameron är inblandad i Chas plötsliga bröllop med Dan men att han inte förstår hur. När Carl sedan ser Dan och Cameron stå ute och prata med varann så frågar han Cameron om saken. Cameron svarar att Chas är Debbies faster (inte moster) så hon ingår i familjen.
 
Victoria vill berätta för Adam om vad som hänt men Andy tycker inte att hon ska göra det. När Victoria sedan ser Moira och Adam på puben så kan hon inte låta bli att berätta för alla. Hon säger högt och tydligt att Moira varit med Alex. Moira tar en klunk från Adams champagneglas, som han fått för att Rishi velat fira sin familj som blir större och större, sedan går hon därifrån. Alla verkar lika förvånade över vad som hänt.
 
Chas berättar att hon kommer att gifta sig om en månad för Gennie. Gennie blir oroad över att det är precis då som Debbie kommer att föda sitt barn och hon strax efter. Chas säger att det var den bästa tiden för Jude så nu blir det så. Gennie skyndar sig för att prata med Dan som ännu inte fått veta vilket datum, hon vill att de har en förlovningsfest ganska snart.
 
Snabbt ordnas en fest hemma hos Dingles. Lisa är orolig för att Zak inte ska orka med det men han säger att det inte blir några problem. Dan vill ta med sig Chas på en åktur och hon är rätt förvånad över att han klätt sig i kostym och att Diane är så angelägen om att Chas ska följa med honom. Hon blir rätt överraskad när hon kommer hem till Dingles och alla är där.
 
Katie och Declan står och pratar med Chas när Dan kommer förbi och tar med sig Declan ut för att grilla hamburgare. Declan är inte så förtjust i tanken men Dan säger att nu är de vänner eftersom deras blivande fruar är bästa vänner.
 
Chas minglar runt och pratar lite med Cameron och med Charity som insett att det måste vara kärlek som får Chas att gifta sig med Dan. Charity säger det även till Cain som dyker upp men han tror henne inte
 
Laurel kommer till cafét för att prata med Rodney och Gabby. Gabby vill fortfarande inte flytta hem så Rodney låter henne stanna några dagar till.
 
Moira pratar med Hannah och Holly och får veta att Adam redan berättat för dem om Alex. När hon frågar Adam om varför han gjort det så svarar han att han tyckte de borde få veta det. Han kan inte förstå varför hon behövde Alex för att gå vidare efter Johns död. Moira säger att hon ville bara ha lite kul, precis som han när han var ihop med Ella. Adam tystnar och går upp till sitt rum.
 
Andy frågar Victoria om hon vill följa med honom till Sarah som är dålig. Han säger att hon kan läsa en saga för Sarah om hon vill. Victoria säger då lite surt att hon kan berätta sagan om den gamla haggan som förförde prinsessans pojkvän.
 
Belle håller sig undan på festen för hon vill inte träffa Sean. Han har inte heller speciellt roligt så han följer med Ali, Amelia och Ruby hem när de går tidigare. Ali märker på hans humör att något är fel och Ruby säger att det är nog Belle han tänker på. Amelia frågar om hon måste tycka om Chas även om hon luktar konstigt.
 
Victoria möter Adam ute på gatan och strax efter kommer Moira. Vic är fortfarande bitter över att Moira varit med hennes pojkvän och hon säger det till henne. Alex kommer gående och genast pikar Victoria honom om att han kanske ska gå till Edna nu. Cain kommer gåendes och hör deras ordväxling men Moira vill inte att han lägger sig i för hon klarar av detta själv. Moira säger åt Victoria att det räcker nu, att hon fått säga det som finns att säga, sedan går hon därifrån.
 
Zak håller tal på Chas förlovningsfest. Alla skålar och är glada. Chas går ut ett tag och ställer sig vid grillen som nu är tom. Strax efter kommer Cameron och frågar henne hur det är. Hon är ledsen för att allt är så jobbigt sedan går hon och ställer sig bakom huset. Cameron följer efter henne och hon säger att han får sluta göra henne så fövirrad eftersom hon vet att hon aldrig kommer att få den hon vill ha. Cameron böjer sig fram och kysser henne. Lite längre bort står Carl och ser allt.
 
 

En sjuk ko avslöjar det hemliga

Andy, Alex och Adam är på gården och jobbar när Andy ber Alex att inte strula med Victoria eftersom han inte vill att systern ska bli sårad igen. Alex säger inget och när Moira kommer så förvånas hon över att de står och skvallrar som småtjejer när hon får veta att de pratar om Andys och Alexs kärleksliv. Alex säger då att han är ung och singel så han har inga problem.
 
Sam får veta av Cain att Zak varit vid verkstan. Han blir då orolig för hur pappan ska ha tagit det att Samson var hos Cain istället.
Zak är ledsen och berättar för Lisa att Sam inte litat på honom utan hellre sett till att Cain var barnvakt.
 
Val blir irriterad av att se Kerry och Andy tillsammans. Hon nämner att Kerry stulit från växelkassan. Andy får veta att det stämmer och sedan ber han Kerry att åtminstone vara ärlig mot honom och hon lovar det.
 
Moira sitter vid köksbordet och arbetar när Alex kommer in. Han ska iväg till puben för att träffa Adam men Moira stoppar honom genom att kyssa honom.
 
Declan blir förbannad när han ser hur Robbie hållt på vid stallet. Han är rasande när Robbie och Megan kommer hem. Megan får se på övervakningsfilmen men hon tror inte på Katie. Hon försvarar Robbie som försöker skylla allt på Katie och att det var hon som flirtade med honom. Declan börjar tvivla så Katie blir ledsen och går därifrån. Declan följer efter henne och han säger åt Robbie att flytta därifrån på en gång. Megan frågar Robbie hur han kunde vara så dum att han föll för hennes trick.
 
Alex dyker upp på puben något försenad. Adam väntar där på honom och Victoria kommer fram och berättar att de tittat på hus. Alex, som inte verkar lika entusiastisk som hon, säger att han tycker det är bättre att de hyr ett hus istället för att ta massa lån.
 
Sam kommer hem med Samson. Zak sitter i fåtöljen och väntar på honom så Lisa tar hand om Samson så de får prata ut. Sam berättar om sin oro att Zak ska bli sämre igen. Det slutar med att Sam ber Zak läsa en saga för Samson och allt verkar frid och fröjd igen.
 
Megan kommer in til Declan och Katie i vardagsrummet. Hon säger åt Declan att om Robbie måste flytta så sticker hon också. Declan säger att det är okej men då hotar Megan med att ställa in allt med festivalen och det gör att Declan tvekar. Katie säger åt honom att packa Megans väska men han behöver henne för festivalen så han säger åt Megan att stanna men då måste Robbie hålla sig undan och får inte vara i närheten av Katie. Han säger sedan till Katie att han bara gör det han måste göra.
 
Gennie försöker få Nikhil till att flytta in på riktigt hos henne. Hon säger att hon kan städa och skura hela huset om det är det som skrämmer honom. När han inte vill att hon ska behöva skura så säger hon att de kan fråga Rachel om hjälp. Nikhil går med på det bara han får skriva en lista på allt Rachel ska göra.
 
Alex kommer in i köket på gården. Han ska precis säga Moira något när Adam och Andy kommer in. De börjar prata om en auktion de måste gå på och att en ko är sjuk så veterinär måste tillkallas. Det blir Andy och Adam som åker iväg till auktionen. När alla andra åkt så säger Moira till Alex att hon är hans tidsfördriv just nu men han är på väg att be henne sluta. Hon frågar om han verkligen vill det men det visar sig att så är det inte så de hamnar i soffan ändå. Efteråt säger han att han tycker det är jobbigt att ljuga för Adam, att det är därför han ville att de inte ses så här igen.
 
Robbie är i köket när Katie kommer dit. Han säger att hon var smart och lyckades sätta dit honom nästan, att han inte trodde det om henne. Declan kommer in och frågar hur det är och när Katie svarar att det inte alls är bra så kör han ut Robbie.
 
Megan får veta det och hon säger åt honom att göra som Declan vill. Hon ber Robbie att han ska be om ursäkt eftersom de är beroende av Declan för att få pengar för festivalen för sedan kommer Declan inte behöva hennes hjälp längre och då vet man inte vad som händer. Megan går till cafét och träffar Carl där. Han lyssnar dock inte specillt mycket på hennes problem utan han frågar Gennie om hon ska vara tärna på Chas låtsasbröllop. Han tror inte Chas menar allvar med Dan. Megan blir förbannad på att han inte bryr sig om henne så hon går därifrån.
 
Charity är på puben och hon tycker Chas ser ledsen ut så hon tror att Chas har ångrat sig angående bröllopet med Dan. Carl kommer dit och börjar fråga ut Chas om vad Dan har som är så speciellt eftersom han inte är snygg eller har massa pengar. Cameron som sitter vid bardisken ber Carl att lägga av eftersom Chas inte ska behöva försvara sig inför honom. Charity frågar Chas om de ska gå ut och festa lite så de kan träffa lite snygga killar, eller Chas kan det i alla fall. Chas blir förbannad på Charity och säger åt henne att lägga av för hon kommer att gifta sig med Dan vare sig hon eller någon annan gillar det eller inte.
 
Paddy har kallat hem Andy från auktionen för att kolla till den sjuka kon. När Andy kommer in i bostadshuset så hittar han Alex och Moira halvt avklädda i soffan. Han blir rasande och säger åt Alex att komma ut på en gång.
Andy säger åt Alex att detta var droppen, han hade ju bett honom att inte strula till det när han nu är ihop med Victoria. Moira inser då att det var därför Alex hade velat göra slut med henne. Paddy står där och ser mest generad ut. Andy säger att han kommer inte att tala om detta för någon om Alex gör slut med Victoria på ett snyggt sätt.
 
Nicola kommer in på cafét där Gennie och Katie sitter och fikar med varann. Hon ger Katie ett brev från Declan. Katie läser brevet där det står att väskorna är packade. Hon blir ledsen och går hem för att prata med Declan. Det första hon ser är hennes väskor som står i rummet. Declan ber om ursäkt för att han måste låta Robbie bo kvar men han kommer att straffa dem senare. Declan frågar Katie om hon verkligen litar på honom men Katie tvekar. Då säger han att han kan inte vara ihop med någon som inte litar på honom men om hon litar på honom så vill han att hon tar emot en ring så de kan gifta sig. Katie säger att hon inte behöver någon ring för hon litar på honom och hon kan tänka sig att stanna ändå. Declan vill att hon tar emot ringen för han vill gifta sig med henne. Katie blir så glad att hon kastar sig i hans famn och säger ja. När hon ska lyfta bort väskorna så märker hon att de är tomma.
 
Megan och Robbie kommer hem och får veta den glada nyheten om att Declan och Katie ska gifta sig. De gratulerar paret men säger sedan inte så mycket utan går därifrån.
 
 

 
 
Jag vill be om ursäkt för att jag räknade fel igår när jag glömde fira bloggens födelsedag, det ska givetvis vara att bloggen fyllde 5 år igår!
Nu går vi vidare in på det sjätte året... =)
 

Hemligheter är överskattade

Katie och Declan står och pussas i köket på Home Farm när Robbie kommer in. Katie får bråttom därifrån och Declan undrar givetvis varför. Robbie erkänner då att han bara velat ge henne en grattispuss och att hon kanske missförstått det. Declan frågar sedan Katie om vad som hände och han blir förvånad över att hon är upprörd över en puss på kinden. När han pratar med Megan om saken så tror hon att Katie överdriver och är lite väl känslig.
 
Betty frågar ut Victoria om hennes kärleksliv med Alex. Victoria erkänner inget men påpekar att det är svårt att ses mer privat när man bor ihop med Andy. Betty säger då att det finns gott om lador i närheten. Victoria tycker inte det verkar så romantiskt med koskit och spindlar. Betty försöker även få Victoria till att övertala David till att sälja hennes kakor i butiken.
 
Zak ber Lisa att vara med när sköterskan kommer på återbesök hemma hos dem. Sköterskan tror att Zak kan minska på medicineringen men han tvekar. Tillslut kommer de överens om att han ska testa det och om det inte fungerar så får de ringa henne igen.
 
Kerry blir ledsen när hon hör från Eric att Amy rest iväg. Hon berättar det sedan för Andy som tröstar henne och säger åt henne att inte ge upp. Kerry blir så glad att hon lagar middag åt honom och berättar att hon ska åka så inte Victoria surar mer. Andy ber Kerry att stanna och om Vic säger något så är det hans problem. Det slutar med att de kysser varann.
 
Victoria blir rasande dagen efter när hon möter Andy och Kerry kramandes i köket. Hon vill inte ha Amys missbrukande mamma boendes där. Andy säger att han bestämmer eftersom han står på kontraktet.
När Victoria gått så pratar Andy och Kerry, han vill att de bara är vänner för att inte komplicera allt och hon går med på det.
 
Val träffar Megan och hon försöker få låna lägenheten vid havet men Megan säger att det kostar 1200£. Val vill ha kompisrabatt men Megan säger att de inte är vänner.
Megan pratar sedan med Robbie och ber honom att hålla sig undan Katie. Då säger han att det inte är så lätt eftersom det är hon som är ute efter honom.
 
Victoria pratar med Alex och hon säger att hon vill flytta ihop med honom. Han tvekar eftersom han inte har så hög lön men hon ger sig inte. Hon bestämmer att de ska träffa en mäklare för att kolla på ett hus även om Alex säger att han inte kan ta ledigt just då. Hon berättar för Diane att de är ihop igen och när Alex påpekar att det skulle vara hemligt så säger hon att hemligheter är överskattade.
 
Robbie fortsätter att reta Katie. Han säger att Declan bryr sig mer om honom än henne så hon kommer att få det jobbigt om hon är emot honom, blod är tjockare än vatten. Katie beklagar sig för Gennie som säger att hon kanske ska ge igen med samma mynt.
 
Declan ska på affärsresa och han frågar Katie om hon vill följa med men hon väljer att stanna hemma. När Declan åkt så frågar Robbie vad de ska hitta på idag. Katie småler och säger att hon kommer att vara i stallet hela dagen.
 
Betty är väldigt nyfiken på Victorias förhållande till Alex. När Victoria inte säger så mycket så berättar Betty om en vän som "puffat" henne på facebook. Hon träffade honom på kryssningen och han heter Jerry och kommer från Kapstaden. Hon ska prata med honom via Skype senare.
 
Sam kommer hem mitt på dagen med Samson som är sjuk och inte kan vara i skolan. Zak erbjuder sig att passa grabben men Sam vill inte det utan går till Cain för att fråga istället. Cain ställer upp när han får veta att Sam är orolig för att Zak minskat ner medicindosen.
Zak ser sedan Samson i verkstaden och blir förvånad över att Cain är barnvakt. Cain säger som det är och Zak blir lättad över att någon är ärlig i alla fall.
 
Val kommer in på puben och ser Kerry och Andy där. Hon kan inte låta bli att muttra så tillslut säger Andy åt henne att hon inte behöver vara otrevlig. Val inser då att Kerry och Andy har något ihop. Diane stoppar dock Val till att gå fram till Kerry för att bråka ännu mer. Sedan frågar Diane Andy om han är säker på vad han gör och han svarar att Kerry faktiskt är värd en andra chans.
 
Adam kommer in på puben för att kolla om Alex är där men det är han inte. Victoria och Alex sitter och diskuterar huset de tittat på och han är inte alls intresserad av det. Han vill inte heller visa sina känslor inför andra på cafét. Adam kommer till cafét och blir förvånad över att se dem tillsammans men Alex säger att de är bara vänner sedan går han därifrån. Victoria fattar ingenting.
 
Katie svarar Robbie lite tvetydigt när han kommer till stallet för att hjälpa henne. Han tar det för att hon firtar med honom och hon nekar inte direkt. När han sedan böjer sig fram för att kyssa henne flyttar hon på huvudet och går därifrån. Robbie tar tag i hennes arm och puttar henne hotfullt mot väggen. Hon lyckas ta sig loss och går därifrån.
 
Declan kommer hem och hittar Katie gråtandes i soffan på kontoret. Hon berättar att Robbie varit hotfull mot henne. Declan kollar då på övervakningskameran och ser vad som hänt.
Katie ler tyst för sig själv...
 
 
 
 
 
 
 

En läcker man som luktar fisk

Amy är besviken på sin mamma och hon berättar det för Eric dagen efter. Val kommer dit till dem och berättar att Kerry druckit en massa ihop med Andy. Hon säger att Amy inte ska bry sig om vad en självisk, tjuvaktig kossa gör. Precis då kommer Kerry ner till köket. Amy frågar då vad Val menat med tjuvaktig men varken Val eller Eric vill säga något. Då frågar Amy Kerry om hon stulit något och Kerry svarar med att anklaga Eric och Val för att ha skvallrat. Amy inser att hennes mamma stulit från fosterföräldrarna så hon tar av sig halsbandet och ger det tillbaka till Kerry.
 
Rhona tycker att hon borde prata med Marlon men Paddy säger att det är bättre att han försöker. Han söker upp Marlon för att be om ursäkt men Marlon är så besviken över att Paddys agerande gjort så att Laurels barn får lida. Paddy ber då Marlon att ändå lägga ner ärendent i domstolen men Marlon vägrar. Det gör att Paddy går hem  och han och Rhona börjar packa för resan. De ska låtsas åka iväg på en picknick men i själva verket smiter de till NZ.
 
Katie och Gennie träffas och Katie berättar om hur mysigt hon haft det med Declan under spa-helgen. Sedan berättar hon om att Robbie pussat henne på kinden. Gennie retar då Katie med att säga att hon nog är kär i honom.
 
Laurel ska hämta Gabby från Rodney men de är på puben. Gabby vägrar att följa med hem. Diane kommer fram till dem för att prata med dem. Gabby säger att hon inte vill hem för att se mamma och Marlon pussas för han är äcklig. Laurel blir ledsen och Diane säger åt henne att gå undan ett tag. Sedan säger Diane åt Gabby att hon borde skämmas som säger så till sin mamma. Gabby är också ledsen så de samlas i rummet bakom puben. Gabby säger att hon inte vill att mamma ska vara ihop med Marlon för hon vill ha det som förut. Laurel säger att det inte kan bli så. Diane påpekar att både hon och Rodney är vänner nu även om de inte är gifta längre. (Emma som undrade, Diane är Gabbys riktiga mormor eftersom hon är mamma till Gabbys mamma Bernice och Rodney är pappa till Bernice och därmed morfar) Gabby är fortfarande ledsen och hotar med att rymma om mamma ska vara ihop med Marlon.
 
Kerry kommer till värdshuset för att bjuda Amy på lunch. Amy vill inte det men är nära på att tacka ja när Kerrys pojkvän dyker upp. Han har letat efter Kerry för att lämna hennes saker. Amy får då veta att han inte slagit hennes mamma och att Kerry påstått att Amy är en knarkare. Det gör Amy ännu mer besviken.
 
Alex och Moira blir ensamma en kort stund och han frågar henne om hon är svartsjuk för att Adam tjatar om Victoria. Sedan säger han att han skulle vara svartsjuk om någon man sprang efter Moira.  Moira böjer sig fram och kysser honom.
 
Sandy är irriterad på Laurel och Marlon. Han säger till Laurel att hon faktiskt satt sig själv i första hand istället för barnen och det är precis så Rhona och Paddy gjort.
 
Kerry packar sin väska för att flytta ifrån Eric hus. På vägen möter hon Andy som ger henne skjuts och låter henne få sova en natt hos honom. Hon blir jätteglad över att få den chansen.
Victoria blir inte glad när hon vaknar och ser att Kerry är där.  Kerry vill hjälpa till och hon har inte bråttom därifrån. Hon sätter sig med Andy i soffan och frågar honom om gården han haft. Andy berättar att han varit gift med Jo och han förlorade både henne och gården när han misshandlade henne.
 
Robbie kommer in i köket på morgonen. Han har med sig en tjej han träffat kvällen innan. Katie säger inte så mycket men försöker vara trevlig mot tjejen. Hon säger att de ska få vara ifred eftersom hon ska in till byn.
De ses senare på puben och Katie hinner prata lite med tjejen som heter Cheryl.
 
Lisa och Zak kommer hem efter sin minisemester. De ser ledsna ut så Sam och Belle blir oroliga. Även Lizzie som är där börjar undra vad som hänt. Då skrattar både Zak och Lisa och säger att allt är bra men att Zak fisit i bilen.
 
Betty och Lizzie försöker pressa Victoria om varför Kerry bor hos Andy. Hon svarar att det bara var en natt men Betty envisas med att det måste vara andra orsaker också. Tillslut säger Victoria att Kerry är gravid och hon ska förlova sig med Andy nästa vecka. Betty lugnar ner sig för tillfället.
 
Moira kommer fram till Andy, Adam och Alex på gården. Hon behöver hjälp med någon som kommer med foder till djuren. Alex säger att han hjälpe mannen senast så nu får någon annan göra det. Andy och Adam går iväg och Alex och Moira passar på att hångla lite bakom hörnet.
Senare så märker Adam att Alex är på strålande humör och han kan inte förstå det eftersom han inte ens har en flickvän. Moira svarar att Adam ska komma ut ur sin grotta nu.
 
Lisa och Zak sitter med Lizzie och Megan på puben. Megan får veta lite om semestern och hon frågar om den tjusiga fiskhandlare som finns vid stranden. Lisa erkänner att han var snygg och att han jobbar kvar. Lizzie säger då att det är precis det en blind kvinna behöver, en läcker man som luktar fisk.
 
Andy kommer in på puben och ser Victoria och Alex där. Han säger att Kerry kommer att stanna en natt till men då blir Vic sur och frågar om hon får bo hos Alex. Alex ser inte så glad ut.
 
Val och Eric får ett brev från en av gästerna på värdshuset. Det visar sig att mannen fått goda råd av Kerry så han är jättenöjd och ger henne 10£ för att visa sin uppskattning över att hon lyssnat på hans problem. Val ger Amy pengarna men hon vill inte ha dem.
 
Amy går över till Andys hus för att prata med Kerry. Hon ger mamman pengarna och sedan så säger hon att hon är ledsen för att mamman hjälpt och lyssnat på en främling, att mamman bryr sig mer om en främling än sin dotter. Kerry försöker be om ursäkt eftersom hon tycker det är svårt att visa känslor för någon som man bryr sig om. Hon hoppas att de kommer att bli vänner någon dag men då säger Amy att hon behöver inte fler vänner hon behöver en mamma, men nu är Val hennes mamma.
 
Katie träffar Robbie hemma och hon säger att Cheryl verkade trevlig och att hon också upptäckt att Robbie är väldigt självisk. (Försöker Robbie får Katie svartsjuk? Hoppas hon inte faller för honom)
 
Amy känner att hon måste resa iväg ett tag. Hon tar adjö av Val och Eric. Val råder henne att inte vara snäll för det är tråkigt.
Val lovar att se till att Kerry försvinner ur deras liv.
 
 
 
 

Hur mycket kan en vänskap tåla?

Ashley tackar Paddy sedan går han ut från puben. Laurel springer efter honom för att förklara att hon faktiskt tänkt berätta nu när de var på puben. Ashley blir inte gladare av att höra att hon tänkt berätta inför Marlon.
 
Carl säger åt Charity att måla om lastbilen och hon kommer att få stå för kostnaden själv. Hon blir besviken över att han låter familjen styra över ett bra affärsförslag.
 
Ashley har gått hem till Marlon för att packa. Marlon kommer dit för att be om ursäkt. Det gör Ashley ännu mer irriterad eftersom han inser att det antagligen pågått ett tag. Marlon försöker förklara att känslorna bara kom tillbaka sakta efter att han tänkt åka till NZ. Ashley blir besviken över att han anförtrott sig till Marlon när han trodde att de kunde bli en familj igen.
Diane möter Ashley ute på gatan och han förklarar att han flyttat.  Hon erbjuder honom att flytta in hos henne och han tackar henne.
 
Nikhil kommer hem till Gennie för att reda ut saker och ting. Först kan han inte förstå hennes vilja att bo själv utan hans familj men sedan erkänner han att han aldrig bott själv någon gång och det skrämmer honom. Gennie säger att han inte kommer att vara själv utan hon kommer ju bo där med honom och då går han med på det.
 
Diane och Moira träffas på gården. De dricker lite vin och pratar om vad som hänt medan Diane var borta. Diane visar att hon börjat nätdejta och sedan frågar hon om Moiras kärleksliv. Moira vill först inte berätta men sedan säger hon att hon träffat någon men att det inte blev så mycket mer. Diane säger att hon borde ta en risk ibland för det kan leda till något bra. Hon forsätter utfrågningen och när Moira inte säger vem det är så tror Diane att det är Cain igen. Moria förnekar det och Diane säger att vem det nu än är så borde hon inte avsluta det eftersom hon ser så lycklig ut.
 
Victoria och Alex träffas vid scoutstugan. Hon är först irriterad men när han börja förklara och be om ursäkt så blir hon gladare. När han inte vill prata om det som hände på bröllopet så inser hon att han tänkt på någon annan. Alex förnerkar givetvis det.
 
Marlon kommer över till Laurel för att berätta att Ashley flyttat. Sandy hör det och han blir besviken på Laurel som haft hemligheter igen fast hon lovat att inte ha det. Marlon försöker försvara Laurel men då säger Sandy till honom att hålla käften. Precis då kommer Ashley in och talar om att han bor hos Diane. Han säger att han har lika stor rätt som Laurel att träffa barnen, nej han har till och med större rätt än vad hon har. Ashley vill berätta för barnen på en gång men eftersom de redan gått och lagt sig så väntar han tills nästa dag.
 
Paddy har dåligt samvete och känner att han inte borde ha berätta för Ashley om Marlon och Laurel. Han går till Marlon för att be om ursäkt men Marlon är så besviken att han inte tar emot någon. Paddy försöker förklara att det inte finns så mycket kvar i byn att stanna för. Marlon ber då Paddy att dra åt helvete men han kan inte ta Leo med sig och han säger att han aldrig hatat någon förut men nu hatar han Paddy, en människa som han värdesatt mer än familjen tidigare.
 
Charity pratar med Jai om att Carl bett henne fixa lastbilen till ursprungligt utseende. Han blir förvånad över att Kings inte tar henne mer på allvar eftersom hon fixat så många nya tänkbara klienter. Då erkänner Charity att det var Rishi som ringt alla samtalen. Hon är endast ute efter att få Jimmy och Carl att bli osams så en av dem säljer sin del.
 
Moira är full när Alex kommer hem. Hon blir lite kramig och hänger över honom. Alex säger åt henne att inte göra så eftersom han blir förvirrad över vad hon egentligen vill. Dagen efter är Moira bakfull och hon ber Alex om ursäkt. De kommer överens om att låtsas som om inget hänt mellan dem.
 
Nikhil träffar Jai på puben och han berättar att han flyttar in hos Gennie. Jai blir förvånad men Nikhil säger att han gör det som är bäst för barnet eftersom det är det pappor gör.
 
Diane erbjuder Ashley jobb på puben men han säger att han inte kan jobba bland folk. Precis då kommer Marlon in och säger att en leverantör vill ha Dianes underskrift för leveransen.  Han ber om ursäkt för att han stör dem och går sedan därifrån.
 
Ashley går sedan över till sitt gamla hem för att prata med barnen. Laurel vill skjuta på det hela eftersom hon redan är sen till jobbet men Ashley ger sig inte. De två berättar sedan för Gabby och Arthur att mamma och pappa inte kommer att bo ihop igen. Ashley berättar lugnt och stilla om att mamma har en ny pojkvän men att det inte inkräktar på deras känslor för barnen. Gabby blir rasande när hon hör att det är Marlon och hon kallar honom för en äcklig typ.
 
Declan överraskar Katie med blommor och örhängen. Hon blir förvånad eftersom hon inte fyller år förrän om några dagar. Robbie hör det och vill att de firar henne på puben.  Väl på puben så ger Megan och Robbe en present till Katie. Hon får en häst i kristall. Robbie säger att det är så skönt att de kan umgås som en familj.
Katie och Robbie ses sen utanför toaletten och hon säger åt honom att hans charader kommer att avslöjas så småningom. Han pussar henne på kinden och hon blir förvånad men säger inget utan går därifrån.
 
Kerry tjatar på Amy om att de borde göra något tillsammans. Amy har inte lust men övertalas om att följa med och fönstershoppa lite senare.
 
Alex träffar Victoria på cafét. Han ber återigen om ursäkt och vill att de blir ihop igen och han berättar hur mycket han saknat henne. Victoria går med på det men hon vill inte att de talar om det för andra än.
 
Rodney kommer över till Laurel för att prata. Han får veta att Gabby inte pratar med Laurel eftersom hon är så besviken. När han ropar på sitt barnbarn så kommer hon ner. Laurel säger att hon lagar mat så det räcker till morfar också men då frågar Gabby om hon verkligen har tid med det eller om hon inte ska "hålla på" med Marlon istället. Rodney inser att det är lite jobbigt så han tar med sig Gabby hem. Senare ringer han Laurel för att tala om att Gabby inte vill gå hem till henne.
Laurel träffar Marlon och berättar allt för honom. Hon känner sig som en usel mamma men Marlon lovar henne att hon är en supermamma.
 
Kerry kommer till puben och ser Andy där. Hon blir genast intresserad av honom och börjar flirta. Hon dricker en hel del och glömmer bort att Amy väntar på henne. Andy och Kerry kastar pil och när han påpekar att hon skulle träffa sin dotter så tänker hon ringa återbud till Amy. Amy kommer precis in på puben och hon är väldigt besviken på sin mamma. Hon säger att hon struntar i henne från och med nu.
 
Rhona säger till Paddy att hon vill att de åker till NZ även om hon har reseförbud. Han blir orolig för vad det kan innebära så han kollar upp det och upptäcker att hon kan få fängelse när hon kommer hem igen. Då svarar Rhona att de inte behöver komma tillbaka.
Paddy blir osäker på om han vill åka men Rhona övertalar honom så han bestämmer sig för att prata med Marlon en sista gång
 
 

Hon har dumpat er allihop

Marlon gör sig i ordning för att åka till rätten och Ashley frågar honom om han har någon som kan följa med som stöd. Marlon svarar att han klarar sig själv.
 
Carl ger sig inte utan vill ha pengar av Jimmy även om det kostar en del för honom att umgås med Elliot.
 
Laurel ser till att barnen kommer till skolan men sedan känner hon att hon inte kan jobba utan hon sjukanmäler sig. Till Sandy säger hon att hon har mycket på jobbet så hon kan bli sen hem, sedan åker hon till rättegången för att vara hos Marlon.
 
Gennie försöker prata med Nikhil över att hon inte känner sig hemma i huset men han förstår henne inte riktigt. När sedan Noah spiller mjölk på bordet och Charity tar en av babykläderna för att torka upp det får hon nog. Hon söker upp Declan så hon kan flytta tillbaka till huset hon hyrde förut men hon tänker inte säga något till Nikhil eftersom hon väntar på hur lång tid det kommer ta innan han saknar henne.
 
Alex verkar undvika Moira men Adam tror att Alex saknar Victoria så han fortsätter att tjata på honom att höra av sig till henne.
 
Rhona blir förbannad när hon ser att Laurel kommer till rättegången. Medan de väntar på sin tur så börjar Rhona att anklaga Laurel för att allt är hennes fel eftersom om hon inte bara tänkt på sig själv så hade Marlon följt med dem till Nya Zeeland.
 
Charity skickar hem Edna från kontoret eftersom hon inte behöver jobba idag. Edna protesterar eftersom Jimmy bett henne vara där men går sedan iväg.
 
Under rättegången så försöker Rhona att skylla på Marlons nya flickvän men rätten ber henne att hålla sig till Leos bästa.  Medan Marlon och Rhona är inne i rättssalen så sitter Paddy och Laurel utanför och väntar. Han börjar anklaga Laurel för att förstöra för Marlon och att hon redan sårat honom en gång medan Laurel blir förbannad och anklagar Paddy för att inte vara en så god vän som han påstår eftersom han tog Rhona ifrån Marlon.
 
Rätten känner att de inte har tillfredsställande uppgifter om Marlons rätt till att besöka Leo så de vill ha kompletterande uppgifter inom sex veckor för en ny prövning av fallet. Rhona blir rasande eftersom de ska flytta om två veckor.
 
Lizzie möter Sandy på puben och hon frågar hur Laurel mår eftersom hon varit sjuk idag. Sandy förstår först inte men säger sedan att hon mår bättre.
 
Chas och Dan sitter på puben och hon visar upp sin ring för Charity och Jai. Charity blir nyfiken på vilken gammal mormor som haft ringen tidigare men Chas kan inte svara på det utan säger att hon inte minns säkert på vems den var.
 
Jimmy kommer in på puben och han frågar Edna som är där var en av deras lastbilar är. Hon vet inte det men går till kontoret för att undersöka om Charity ordnat med en beställning. Jimmy och Carl kommer strax efter henne till kontoret och då kommer lastbilen. Det visar sig att Charity har gjort en ny logga för Kings & Sharmas åkeri så lastbilen är nydekorerad med loggan och en bild på Noah och Angel. Nicola som har kommit dit blir rasande och ber henne ta bort Angel från bilden.  Carl säger åt Charity att ändra tillbaka men då visar det sig att Charity fixat till en ny hemsida och tryckt upp nya broschyrer för att göra reklam för företaget. Nicola ger sig inte men då säger Charity att Nicola borde vara stolt över att ha en så fin dotter. Edna erkänner sedan att det är ganska många nya klienter som ringt upp dem.
 
Rhona och Paddy är rasande när de söker upp Marlon i hans hem. De hotar med att ta Leo och flytta ifrån byn eftersom de inte kan bo kvar där längre och hon tänker söka ensam vårdnad så han inte kan träffa sin son.
 
Ashley hämtar barnen och han frågar hur Laurel mår eftersom han hört att hon varit sjuk. När hon säger att hon mår bra så går han. Sandy som hört det hela frågar henne varför hon inte var på jobbet igår eftersom Lizzie nämnt det och lustigt nog var även Marlon ledig. Laurel erkänner för honom och lovar att prata med Ashley.
 
Jai pratar med Nikhil och får veta att Gennie inte vill bo med hela familjen Sharma. Nikhil fattar först inte varför men när Jai frågar sin bror om han kan tänka sig att flytta in hos Brenda så inser han allvaret.
 
Marlon kommer hem till Paddy och Rhona för att han vill umgås med Leo. Rhona är fortfarande förbannad så hon ber Marlon att sticka därifrån. När Marlon försöker få möjlighet att hämta Leo senare så motsätter hon sig det också. Hon säger att han kan hämta Leo i kväll men när Marlon säger att det inte går eftersom han jobbar så blir hon sur för att han inte kan strunta i sin karriär så som de måste göra.
 
Adam fortsätter att tjata på Alex om att prata med Victoria. Moira kommer fram till dem och frågar om de sett hennes nycklar. Adam går iväg för att leta och då passar Moria på att tala om för Alex att hon är glad att de förblir vänner trots det som hänt och att Adam har rätt i att Alex bör prata med Victoria. Alex lägger bilnycklarna på biltaket så Moira får sträcka sig framför honom för att nå dem.
 
Ashley kommer och lämnar barnen och han är på strålande humör. Laurel föreslår att de ska ses för att prata och de kommer överens om att ses på puben senare.
 
Nikhil pratar med Gennie på kontoret. Han säger att han förstår henne så nu ska han tömma en garderob som hon ska få utnyttja och dessutom ska han laga mat till dem båda och han ska säga åt resten av familjen att hålla sig undan denna kväll. Sedan säger han till Gennie att gå hem och vila lite och fräscha upp sig.
 
Moira kommer till puben och gör upp med Diane om att ses hemma hos henne lite senare. Adam pushar Alex till att bjuda ut Victoria, vilket han gör något motvilligt.
 
Paddy är lite spydig och otrevlig mot en kund och det gör Pearl förbannad. Hon säger åt både Rhona och Paddy att skärpa sig och inte vara så otrevliga och intoleranta mot kunderna. Paddy och Rhona går då iväg till puben.
 
Nikhil ringer Gennie eftersom han är orolig när hon inte var hemma och väntade på honom. Hon svarar att hon visst är hemma, hemma hos sig och han är alltid välkommen dit om han vill. Nikhil får panik efter samtalet och säger till Jai att hon dumpat er andra i familjen.
 
Laurel och Ashley ses på puben för att prata. Hon hinner åter igen inte säga så mycket för han berättar om sina känslor och att han är så glad över att vara tillbaka som en i familjen.
 
Rodney står vid bardisken och pratar med Diane. Han är förvånad över att Paddy tänkt göra som Kelly gjorde, att ta ett barn och flytta till andra sidan jorden. Rodney förstår inte hur man kan göra så. Givetvis hör Paddy det och han ställer sig upp och undrar om inte folk vill veta vad som egentligen hänt.
Precis då kommer Marlon till jobbet så han får höra när Paddy får ur sig all ilska över vad han tycker är Marlons svek och att han bara stannar kvar för en enda sak och det är inte Leo han tänker på. Marlon försöker få Paddy att hålla tyst och Laurel ställer sig vid disken och hoppas att Paddy inget säger. Paddy är så uppretad att han skyller allt på Laurel, att det är hennes fel att Marlon ändrat sig. Laurel tittar på Ashleys reaktion och Ashley ser väldigt besviken ut.
 
 

Möte bakom timmerstockarna

Priya kommer till affären för att stämma träff med David och hon ger sig inte förrän han tackar ja. De bestämmer sig för att ses en bit in i joggingspåret lite senare. David får Rachel att passa Jacob så länge.
 
Carl kommer in på cafét och ser Dan där. Han gratulerar Dan till förlovningen även om han inte riktigt tror på den. Dan är så glad att han inte ens vill retas tillbaka. Senare sitter Dan på puben och pratar med Chas om efternamn. Han föreslår tillslut att han kan ta namnet Dingle för hennes skull och hon lyser upp i ett stort leende.
 
Marlon låter Paddy vänta på sin mat på puben samtidigt som han pikar honom om att det bara gäller mat som han väntar på, inte ett barn. Marlon ska precis porta Paddy från puben när Diane dyker upp och säger åt honom att det bestämmer faktiskt hon. Hon får sedan veta lite om vad som hänt mellan Marlon och Paddy. När hon lite senare ser Dan sitta i soffan och äta i lägenheten så blir hon ännu mer förvånad. Dan berättar att han är ihop med Chas. Diane har väldigt svårt att tro att det är sant även om Chas kommer in och bekräftar det.
 
Jimmy kontaktar ett företag som håller på att gå i konkurs för att köpa deras lastbilar. Charity får reda på det så hon ringer upp företaget och kräver att de ska få 15% i rabatt annars blir det ingen affär.  Jimmy blir förbannad över hennes sätt så han vill inte gå in med pengar i dealen längre. Carl blir irriterad över att Jimmy strular bara för att han är sur på Charity även om det är en god affär.
 
Ashley har haft barnen hela dagen så när Laurel kommer hem hittar hon Ashley i köket lagandes mat till dem alla. Han stannar kvar på middag och de har en trevlig stund vid matbordet. Gabby är så glad att pappa är där så hon vill att han sover kvar där över natten.  Laurel får panik och möter upp Marlon för att berätta det. Hon lovar honom att prata med Ashley för att berätta om dem så fort hon kan nästa dag.
 
David och Priya möts långt in i skogen bakom några timmerstockar. Han har svårt att stå emot hennes inviter.
Nikhil som hört från Rachel att David är ute och joggar får bråttom att hinna ikapp honom. Han kommer precis när David och Priya kommer fram efter mötet bakom stockarna. Nikhil blir jättebesviken på både Priya och David. Han tror knappt på David som berättar om varför han gift sig med Alicia, att det bara var för Jacobs skull.
 
Dan och Chas berättar för Amelia och Sean om att de ska gifta sig. De blir också förvånade men glada för sin fars skull. Ali ser lite missnöjd ut även om hon säger att hon är glad för hans skull.
 
Diane träffar Gabby och Arthur (återigen tror översättaren att hon är deras farmor) och ger dem presenter som hon haft med sig. Ashley berättar att det börjar bli bättre mellan honom och Laurel så Diane är glad för hans skull.
 
Charity tycker att de ska göra en nystart i åkeriet men Jimmy är helt emot alla förändringar. Han muttrar och vägrar gå med på att lägga pengar på hennes idéer trots att Carl tycker att de borde göra som hon säger.
 
Laurel ber Ashely att följa med henne hem för att prata. När de går iväg så lägger han armen om henne. Givetvis ser Rhona och Paddy det.
Ashley berättar att han mår så mycket bättre nu och allt är Laurels förtjänst. Han ber om ursäkt för att han varit så svartsjuk. Laurel kan inte tala om för honom det hon vill berätta så hon säger inget.
 
Nikhil ber David att låta bli Priya eftersom hon antagligen kommer att såra honom. Han är besviken på att David inte sagt som det var med Alicia. David får höra att de inte kan vara vänner om han fortsätter vara ihop med Priya så han lovar Nikhil att inte fortsätta träffa henne.
 
Gennie försöker prata med dem i familjen men ingen verkar ha tid för henne. Nikhil har varit upptagen med Priyas förehavanden så han har inte märkt att Gennie varit ledig för att shoppa. Han blir rasande när han får veta att Gennie köpt babykläder i second handbutiken. Hans barn ska inte ha begagnade kläder.
 
Paddy och Rhona hämtar Leo och hon kan inte låta bli att berätta att hon sett Ashley vara kärleksfull mot Laurel. Hon tror att Marlon kommer att bli blåst igen av Laurel som bara leker med hans känslor.
Laurel träffar sedan Marlon och berättar att hon hade svårt för att prata med Ashley. Hon lovar att tala om för honom att det är slut mellan dem så han inte får falska förhoppningar men hon vill vänta med att berätta om Marlon för att inte såra Ashley igen.
 
Priya kommer till affären och hon har klätt upp sig i kortkort klänning och sylvassa klackar. David har inte tid med henne för han ska leka med Jacob. Han berättar att han lovat Nikhil att inte träffa henne mer men nu när han ser henne kan han inte låta bli. De bestämmer att de ska ses i hemlighet så Nikhil inte får veta något.
 
Carl ger Jimmy ett ultimatum, antingen betalar han i företaget när det behövs eller så får han leta efter annat boende.
 

Hej Nicola

Cameron fortsätter att försöka övertala Chas att ta henne tillbaka men hon litar inte alls på honom. Han lovar att göra vad som helst för henne men Chas säger åt honom att gå tillbaka till sin gravida flickvän. Hon går därifrån och ser Dan som sitter och pratar med Ali. Chas försöker be om ursäkt för att hon lämnade honom och hon vill att de går till puben tillsammans. Dan följer med henne även om han tror att hon kommer att göra slut med honom.
 
Nikhil är sur för att han bara kom tvåa i loppet. Han kan inte förstå hur David, som knappt tränar, kunde vinna. Priya däremot är väldigt glad och flirtar helt öppet med David. Nikhil surar och går hem för han vill inte vänta på prisutdelningen på puben.
 
Kerry hjälper till på värdshuset. Val kommer dit och ser det. Hon blir irriterad på Kerry och ber henne gå därifrån annars kommer hon att skvallra för Amy om stölden. Amy kommer dit och säger till sin mamma att inte lägga sig i Val och Erics förhållande eftersom hon vill att de blir ihop och att de blir som en familj igen.
 
Chas följer efter Dan till toaletterna. Hon försöker förklara sin kärlek för honom och hon säger att han är precis det hon vill ha för han gör henne lycklig. Dan muttrar och säger att han bara är ett substitut för Carl. Chas försöker få Dan till att förstå att hon inte alls vill ha Carl längre. Hon blir så desperat i sin iver till att få honom att förstå så hon friar till honom. Det gör inte Dan gladare eftersom han är så osäker på hennes kärlek. Han tror hon skojar med honom. Jude kommer och avbryter dem för att tala om att det är dags för prisutdelning.
 
Jai har hunnit tillbaka från "tandläkaren" och Charity är glad över att det är bättre med honom nu. Det blir Jai som får ta emot Nikhils pris eftersom han inte är där.
 
Dan går ut och han möter Cameron och de börjar prata med varann. Dan berättar vad som precis hänt och han frågar Cameron om råd. Cameron säger att de kanske bör vänta lite med att gifta sig. Dan säger sedan att Chas inte kunde säga att hon älskade honom och det gjorde honom ledsen.
 
Jacob ska åka till sin pappa. Han frågar David om vad en slampa är för något och David försöker förklara att det är en kvinna som försöker få uppmärksamhet av män genom att klä sig på ett visst sätt. Precis då kommer Priya fram till dem för att försöka få med sig David på en joggingtur. Hon visar sina tajta träningskläder för honom. När hon gått så säger Jacob att han redan förstår vad ordet betyder.
 
Kerry upptäcker att hon tappat bort nyckel till huset. Val blir sur och skäller ut henne. Amy ger sin mamma sin nyckel men säger åt henne att inte störa Val och Eric när de är hemma.
 
Ashley ringer på olika jobb och han är entusiastisk när han pratar med Marlon. Han tror att allt kommer att lösa sig och att de kan bli en familj igen precis som förut. Marlon säger inte så mycket om det.
Medan Ashley sedan träffar barnen passar Laurel på att gå hem till Marlon. Hon tycker det är lite jobbigt att de måste smyga med kärleken men de kommer överens om att vänta med att berätta, i alla fall ett tag till.
 
Dan sitter på cafét och pratar med Bob. Han berättar om frieriet och Bob blir förvånad över att Dan sagt nej. Även Gennie, Nikhil och Victoria hör det och blir väldigt förvånade över att Chas friat. Bob säger åt Dan att passa cafét en stund medan han går iväg. Han går till Chas som sitter framför datorn och googlar Dan, allt för att få veta om det ändå inte finns något dåligt om honom för han verkar alldeles för bra. Bob råder henne till att säga till Dan vad hon känner för honom om hon verkligen menar allvar.
 
Nikhil och Gennie möter en lättklädd Priya som ska ut och jogga med David. Han blir orolig över hennes flirtande med en nygift man så han lyckas övertala Gennie om att han kan följa efter dem. När David och Priya har joggat en stund och stannat för en paus och hon går väldigt nära honom så han ska känna på hennes bultande hjärta så kommer Nikhil springandes mot dem. Han har inte ens haft tid på sig att byta om utan han har kostymen, skjortan och väst på sig. Priya låter Nikhil följa med David medan hon går hem.
 
Jimmy gör allt för att slippa vara på kontoret. Han går till butiken och tittar i några tidningar så länge. Priya kommer dit efter joggingturen och hon säger till Victoria som jobbar att hon bara ska hämta lite saker hon glömt uppe i lägenheten. Jimmy kan inte släppa den lättklädda Priya som går upp för trappan. Då säger Victoria "Hej Nicola" och Jimmy hoppar till. Han blir lättad när det visar sig att Victoria bara retat honom.
 
Dan lämnar in sin bil hos Cameron på verkstan och han vill återigen ha lite råd angående Chas. Cameron säger att det gjorde susen för hans förhållande med Debbie när de var åtskiljda ett tag så Dan bestämmer sig för att åka iväg några veckor. Chas kommer hem till honom för att prata och får då veta om hans planer. Hon tycker att det är en bra idé och precis innan hon går så säger hon att hon älskar honom.
 
David kommer hem och upptäcker Priya i soffan. Hon försöker förföra honom och han är nästan på väg att gå med på det men sedan ändrar han sig. Hon säger då att hon inte tänker ge sig utan fortsätta flirta med honom tills han ger med sig, sedan går hon iväg och önskar honom lycka till i duschen.
 
Dan kommer in på puben och han tar tag i Chas. Han säger högt och tydligt att han varit en idiot men nu ska han göra något som han borde ha gjort tidigare. Han ställer sig på knä och friar till henne. Chas blir så glad att hon svarar ja och kastar sig i hans famn. De som sitter där på puben, bland annat Carl och Cameron, blir väldigt förvånade.
 

RSS 2.0