Uppehåll över julen

 
 
 
Nu är det uppehåll i serien fram till 7:e januari 2015.
 
 
 
Hoppas ni får trevliga helger framöver!
Eftersom min familjesituation drastiskt ändrats under året
så firar jag inte jul i år,
därför blir det ingen traditionell julhälsning...
 
 
 
Tack för alla trevliga kommentarer under året,
med er hjälp så fortsätter jag under nästa år =)
 
 
 
(Veckans 2 sista inlägg kommer att fyllas i så fort jag sett avsnitten,
hav tålamod mina vänner...)

Ta upp dina värdesaker

Inlagt lör 20/12 kl 09:50
 
Rubys mamma erbjuder sig att betala för behandlingen så Ruby kan bli gravid men på villkor att hon lämnar Ali. Ruby protesterar men ändå packar hon sina väskor för att åka iväg och tänka lite. Sean som kommer hem precis när hon ska åka blir väldigt besviken och försöker stoppa henne.
 
Debbie är frustrerad för att polisen inte tror henne när hon säger att det är Cameron som tagit Sarah. De är övertygade om att Cameron åkt med färjan till utlandet.
 
Regnet bara vräker ned, byborna försöker dämpa de värsta översvämningarna med sandsäckar.
 
Bob säger åt Betty, när hon är på puben, att flytta upp sina värdesaker. Hon tror att han ger henne ett oanständigt förslag och börjar fnittra. Rodney som hör det säger åt henne att hon bör nog flytta upp mattorna så de inte blir blöta. Betty tolkar även det som en invit ;D
 
Declan och Megan möter Moira på kaféet och han påpekar att han vill ha sina pengar. Moira svarar att Sarah är försvunnen så hon stuntar i hans pengar just nu. Megan säger att hon förstår och det är ok medan Declan muttrar.
 
Folk börjar samlas på puben men Priya är lite besviken över att ingen av tjejerna dykt upp till hennes möhippa.
Laurel och Kerry gör sig i ordning hemma.
 
Cameron smyger runt och plötsligt slår han ned en polis som står på vakt.
 
Andy och Moira hittar Sarah i ladan. De ringer Debbie på en gång och de berättar att Cameron är ute efter henne.
 
Jimmy får reda på att Cameron haft Sarah så han ska gå till byn för att konfrontera honom angående mordet på Carl. På vägen till puben börjar Nicola och Jimmy att bråka så han vänder hem igen.
 
Alicia tycker det blir jobbigare och jobbigare när hon ser David och Priya tillsammans. Hon går ut för att ta lite luft och David kommer efter henne. Hon berättar att hon inte klarar av att gå på bröllopet. David som trodde det var okej mellan dem nu när hon är ihop med Dom blir förvånad. Alicia erkänner att hon inte känner så mycket för Dom som hon borde.
 
Chas hör att Cameron finns ute i närheten. Hon går ned i källaren för att låsa alla ingångar. Marlon råkar skrämma henne omedvetet när hon kommer upp för trappan. När Chas gått in till puben så dyker Cameron upp. Han slår till Marlon som ramlar ned för källartrappan.
 
Cameron håller Debbie, Zak, Chas, Diane, Bernice, Alicia, Nicola, Priya, David och Ruby som gisslan under gevärshot (jag tror det var alla)
 
Polisen knackar på för att få hjälp till den skadade polisen men givetvis så beordrar Cameron alla att vara tysta. Det gör att polisen tror att det inte är någon kvar där inne eftersom det är tyst och låst.
 
Utanför samlas de bybor som inte är inlåsta. Frustrationen är stor när de inte riktigt vet vem som är där inne.
 
Declan super sig full och känner sig bitter. Megan stoppar honom från att köra bil in till byn för att handla mer sprit. Då bestämmer han sig för att gå. Han säger att Megan är den enda han kan lita på.
 
David försöker prata med Cameron men det funkar inte. Zak gör samma sak men inte ens det hjälper. Cameron är nervös, förvirrad och trött. Plötsligt går ett skott av och träffar Alicia i magen. David blir förtvivlad när han märker det och han kastar sig över henne för att hjälpa till. Han gråter och ber om att hon måste klara sig.
 
Marlon ligger avsvimmad i källartrappan medan vattnet stiger vid översvämningen.
 
Debbie försöker att övertala Cameron till att släppa åtminstone Alicia. Hon försöker övertyga honom om att hon älskar honom fortfarande och att de kan ge sig av tillsammans, precis som han vill. Cameron litar inte på henne och säger att hon ljuger. Han säger att han dödat så många nu så en till spelar ingen roll.
 
 
 
 

Regnet det bara vräker ned

Inlagt lör 20/12 kl 00:20
 
Debbie är orolig för att Cameron ska dyka upp men Charity är övertygad om att hon är säker eftersom de har polisskydd. Andy hämtar barnen för att de ska vara lite säkrare. De säger åt Sarah att om hon ser Cameron så ska hon springa.
 
Rodney kommer hem på morgonen efter en mycket sen natt. Han står och pratar med Diane men Rishi som kommer ut ur ett hus ser honom och hans finkläder. Rishi pratar senare med Rodney om att sluta som eskort. Först förnekar Rodney men när Rishi hotar med att berätta för Georgia så lovar han att sluta.
 
Ruby pratar återigen i smyg i telefon med någon. Efter ett tag kommer en kvinna som visar sig vara Rubys mamma. De går ut för att prata. Ali har ingen aning om vem kvinnan är. Ruby ångrar sig över att ha tagit kontakt med mamman. När Ali senare frågar vem hon är så svarar Ruby och hon talar om som det är, hon har inte vågat berätta för sin mamma att hon är lesbisk. Ali blir rasande men tillslut blir de vänner och bjuder över mamman. Efter en stund så vågar Ruby tillslut säga som det är. Hennes mamma blir chockad och kan inte tro det. Ali går sedan ut så de båda andra kvinnorna får prata ut i fred
 
Debbie är rastlös så hon går till verkstan för att ordna med papperarbete. Det är ett väldigt oväder i byn och regnet bara öser ned. Dan får ledigt för att fika så Debbie får lite lugn och ro. Tyvärr jagar hon upp sig själv och blir misstänksam mot alla ljud omkring. När mobilen börjar ringa och ingen säger något så får hon ett utbrott.
 
Jimmy får reda på att Cameron har rymt. Han blir orolig och sedan arg på Nicola som inte sagt något. Hon försvarar sig med att Jimmy ändå inget kan göra medan han hoppar runt på kryckor och att det då är dumt att oroa sig för något man inte kan påverka.
 
Ovädret fortsätter i byn och man får se Cameron smyga runt bland husen.
 
Priya fortsätter att planera sin möhippa. Rishi och Dom försöker övertala David att ha en lite svensexa i alla fall men han har ingen lust.
 
Declan kommer hem och är väldigt irriterad över att inget löst sig medan han varit borta. Han vill hitta köpare till husen som är till salu, innan han blir tvungen att gå med på Debbies skambud.
 
Debbie börjar planera för Jacks födelsedag. Hon får Sam till att hjälpa henne men först ska de ta en öl på puben. Chas blir inte alls glad över att se henne där så hon säger åt Debbie att sticka.
(Ska det redan ha gått ett år sedan festivalen med de dramatiska födslarna och mordet på Carl?)
 
Zak kommer med Sarah till bondgården för att träffa Andy. När Andy ska iväg och jobba så ser Sarah att han glömt sin mobil. Hon vill gå och lämna den men både Moira och Zak säger åt henne att vänta eftersom det är så dåligt väder ute.
 
Sarah smiter dock ut ändå och börjar ropa efter sin far. Givetvis dyker Cameron upp och ser henne. Han börjar prata med henne och får reda på att hon blivit tillsagd att springa om hon ser honom. Cameron lyckas ändå få med sig Sarah, som litar på honom, till en lada där han övertalar henne till att ge Andys mobil till honom. Han säger att han ska bara hämta hennes mamma och Jack, sedan kan de åka iväg allihop.
 
Zak upptäcker att Sarah försvunnit. Han och Moira går runt och letar men sedan får han gå till byn för att tala om för Debbie att Sarah är borta. Hon blir hysterisk och de får kalla på polisen som ska börja leta.
 
Cameron låser in Sarah i ladan medan han ska in till byn. Ute vid vägen ser han när Sam stannar med skåpbilen, kliver ur och börjar ropa på Sarah. När Sam försvunnit in i skogen går Cameron fram till bilen och bryter upp dörren. Där ser han ett gevär som ligger på golvet.
 

Fånge på rymmen

Inlagt kl 22:07
 
Marlon kommer in i rummet bakom puben för att visa Chas en låda räkor. Hon är väldigt bakfull och vill inte alls titta på dem. Precis då kommer Paddy in och Marlon inser direkt vad som hänt mellan dem. Han blir inte alls glad men Paddy verkar inte ångra sig. Vanessa kommer in för att lämna Leo till Marlon eftersom hon inte hittat Paddy hemma. Hon förstår också direkt vad som hänt.
 
Sean berättar för Ruby och Ali att han tänker flytta när barnet kommer. Han begär att hans mamma ska betala en lägenhet åt honom men hon säger att det kan han glömma.
Ruby och Ali bestämmer sig för att jobba en massa extra för att få råd med en konstbefrukning. Sean vill dock inte sitta barnvakt till sin lillasyster medan de jobbar. Däremot vill han gärna ha lite extra pengar, typ 100£, till en skolresa till London för att gå på Naturhistoriska museet. Ruby får senare höra från Belle att resan kostar bara 70£.
 
Charity och Jai ska kolla på huset Dan bor i men han har ställt fram ett par gamla svettiga skor så de vill inte gå in. Robbie som ska visa huset erbjuder sig att visa Mulberry Cottage, Ashleys fd hus. Charity vill att Debbie ska hitta ett nytt boende eftersom hon inte vill bo kvar i huset hon har. De går sedan för att titta på huset och Debbie kommer dit.
 
Dan träffar Chas och hon berättar om vad som hänt mellan henne och Paddy så han inte får höra det skvallervägen. Han tror inte på att de två har någon framtid ihop eftersom hon redan sårat honom en gång. Han säger att hon borde tänka på kärleken, inte bara att det verkar vara bekvämt att vara ihop med någon.
 
Amy går runt och surar för att Kerry skvallrat för Joanie om att Amy tänker söka vårdnaden om Kyle. Socialen har hört av sig och hon får inte träffa Kyle medan utredningen pågår. Andy talar om att han faktiskt förstår Joanie som kämpar för sitt barnbarn. Han försöker få Amy att inte bara tänka på vad hon vill utan att tänka på vad som är Kyles bästa men vill hon verkligen ta hand om honom kommer han att ställa upp för henne.

Priya planerar sin möhippa, en massa aktiviteter på puben. Alicia erbjuder sig att jobba under kvällen så de andra damerna kan gå. David vill inte ha någon svensexa men Rishi blir besviken så Priya lyckas övertala sin blivande man.
 
Paddy söker upp Chas för att prata om vad som hänt mellan dem. Han vill gärna att de försöker igen men Chas säger att det inte är meningen att det ska vara de. Hon säger att det måste vara kärlek mellan dem och det är det inte, nu är de bara två svikna människor som söker tröst i varandras sällskap.
 
Cameron ska bli förflyttad till annat fängelse. Mitt ute på en landsväg så kommer två bilar och stoppar fångtransporten. Cameron och en till blir frisläppta medan fångvaktarna blir inlåsta i bilen. Den andra fången drar iväg med den ena bilen. Cameron springer iväg, liftar med en lastbil och hamnar på en färjeterminal. Han ringer Debbie men säger inget.
 
Paddy kommer hem till Marlon och Laurel. Marlon är förbannad på sin vän som svikit sin fru, en kvinna som Marlon älskat en gång i tiden. Laurel hör det och blir lite ledsen. Hon frågar sedan Marlon om han älskar Rhona fortfarande. Han svarar att det gör han, som mor till hans son men inte mer.
 
Ruby sitter ute på en parkbänk och funderar. Ali kommer förbi och frågar vad hon gör där. Ruby svarar att hon bara tar en paus med frisk luft men när Ali gått så tar hon fram mobilen och ringer någon.
 
Vanessa träffar Paddy och säger att hon berättat för Rhona att han varit med Chas. Paddy blir rasande och skäller ut henne för att hon lagt sig i. Han erkänner att han gjort ett simpelt misstag och att det inte alls betydde något men att han faktiskt älskar sin fru men att Vanessa nu förstört allt för honom. Vanessa säger då att hon inte sagt något till Rhona, hon ville bara provocera fram om Paddy älskar henne fortfarande.
 
Polisen kommer till puben för att prata med Chas och Debbie. Han berättar att Cameron rymt men att de kommer att få polisbevakning dygnet runt. Debbie litar inte på att en polis kan rädda dem ifrån en seriemördare om han är ute efter dem.
 
 

Gammal kärlek rostar aldrig, eller?

Inlagt kl 22:22
 
Rodney är på tillställningen med den blyga Pat som börjar bli full och lite mer talför. Hon berättar högt om sin man som är så fin men kanske inte lika bra i sängen. Rodney blir förnärmad och vill gå iväg med henne men plötsligt är det någon som hälsar med ett väldigt hårt greppande handslag. Det visar sig att Rishi är på samma möte. Han blir förvånad över att se Rodney där men lyckas inte prata med honom just då. När de ses i byn så försöker Rodney undvika Rishi som pikar honom om hårt jobb. Rodney söker upp Rishi för att förklara vad som händer. Sedan lovar han att sluta för att inte såra Georgia.
 
Marlon funderar på Ashleys förslag. Han säger till Laurel att det går inte alls för sig att de ska vigas av hennes exman. Laurel säger att hon ska prata med Ashley men när hon gör det så börjar han att berätta om hur viktigt det är att han får den här chansen för det gör att han kan bli präst igen om allt går bra. Laurel har inte hjärta att säga nej till honom. När hon kommer hem och Marlon kommer och säger att Ashley tackat honom för chansen så måste Laurel säga som det är. Marlon tycker inte att det är en bra ursäkt så Laurel söker upp Ashley för att säga att de inte kan gå med på hans begäran.
När Laurel gått så tar Ashley av sig vigselringen han haft på sig.
 
Sean söker upp Dan för att fråga om det är sant det hans mamma och Ruby planerar. Han säger att han vill inte alls att pappan ställer upp som donator.
När de sedan möter Kerry får hon reda på deras planer och hon blir rasande. Då ändrar sig Sean och säger att han börjar vänja sig vid tanken på att få ett syskon. Kerry muttrar sedan när hon träffar Dan ensam. Han lovar att om hon vill att de skaffar barn istället så går det före Rubys önskningar. Kerry erkänner att hon kanske inte är så sugen på barn eftersom hon inte ens kan ta hand om det hon har.
 
Ali och Ruby diskuterar saken och kommer fram till att de inte kommer att fråga Dan längre utan de kommer att försöka lösa det på annat sätt.
 
Amy kommer hem och är helt slut. Hon är besviken över att hon inte får träffa Kyle och att Joanie kan stoppa henne från att se sin son. Andy har lite mer förståelse för Joanie så han påpekar att Amy faktiskt lämnat ifrån sig sonen en gång. Amy, osminkad och fin, blir besviken på honom för att han inte håller med henne. Hon säger att hon vill ha tillbaka sonen för alltid.
 
Amy kontaktar socialen för att försöka få vårdnaden om Kyle. De startar en utredning. Joanie som kommer till byns kafé råkar höra när Kerry pratar med Dan om att Amy försöker få vårdnaden. Hon blir rasande och söker upp Amy. De börjar tjafsa och Joanie lovar att hon ska göra allt för att få behålla sitt barnbarn. När Amy säger att Joanie inte är en så bra vårdnadshavare som hon tror så ger Joanie henne en örfil. Amy slår reflexmässigt tillbaka men ångrar sig direkt. Nu blir hon orolig för om socialen får reda på det så kan det påverka hennes chanser att få tillbaka Kyle.
 
Efter Chas och Paddys motionsrunda så ses de på puben. De bestämmer sig för att göra något kul så de åker in till stan för att spela bowling. Det visar sig att Rhona är där med några vänner från rehabiliteringen. Paddy vill inte prata med henne men Chas tvingar honom. Rhona ber om ursäkt och önskar att allt ska bli bra men Paddy verkar inte speciellt intresserad. Han säger att han inte ens kan ge henne det minsta hopp om att det kommer att bli bra mellan dem igen. Rhona blir ledsen och går därifrån.
 
Debbie och barnen kommer hem från semestern. De går direkt hem till Dingles för middag men Chas är också bjuden. Chas blir besviken över att Zak inte tar avstånd från Debbie som är skyldig till att Gennie blev mördad. Zak som bara vill hålla ihop familjen försöker undvika bråk. Chas blir förbannad så hon säger åt honom att han får välja mellan Debbie eller henne. Sedan går hon därifrån.
 
Andy som får veta att Debbie kommit hem blir irriterad över att hon inte sagt något. Inte blir han gladare när han hör att hon tänker sälja huset och flytta därifrån. Han säger att hon aldrig får ta barnen ifrån honom.

Paddy är less på att alla säger åt honom att prata med Rhona. Han börjar supa sig full i rummet bakom baren tillsammans med Chas som undviker Dingles-klanen. De dricker en hel del och börjar skoja och skratta. När Paddy ska gå pussar han henne både en och två gånger lite snabbt. Han har svårt att slita sig så när hon frågar om en sängfösare så tackar han ja. De hinner inte hälla upp något att dricka för de börjar kyssas och klä av varann...

Drama vid en å

Inlagt kl 22:17
 
Ashley har det jobbigt men skriver tillslut på skilsmässopapprena. Han blir inte på så bra humör så när Edna försöker visa omtanke så skriker han till och säger att han vill vara ifred. Edna blir förskräckt och Ashley inser snabbt vad han gjort. Det leder till att Edna håller sig undan. De pratar sedan ut och tillslut får hon Ashley att tänka till. Han frågar Marlon och Laurel om han får vara den som viger dem.
 
Rodney försöker spela in ett nytt svarsmeddelande på sin "jobbmobil" men han har svårt att välja vilken röst han ska använda. När Georiga kommer in så kastar han undan mobilen. När de sedan ses på puben får han ett samtal. Hon reagerar på att det är en annan ringsignal men han har bortförklaringen att det är jobbet. När Rodney går undan för att prata så blir Georgia irriterad och lämnar puben efter ett tag. Hon fortsätter sura när de ses senare men när Rodney kysser henne passionerat inför alla på puben så smälter hon.
 
Joanie söker upp Amy för att tala om att hon får träffa Kyle men vissa regler kommer att gälla. Framför allt inga oanmälda möten, hon får inte köpa dyra presenter och inte kalla sig för mamma. Amy blir besviken men inser att hon måste gå med på det för att träffa sonen.
 
Lisa fortsätter att tro att hon gjort rätt som bara ville att Archie skulle vara fin så därför kunde hon klippa hans hår. Rachel tröttnar på hennes pikande om rätt och fel.
 
Eric åker iväg själv till Turkiet eftersom Amy inte vill lämna Kyle. Val följer inte med för att vara nära Amy. Amy ber Eric att stanna men han kan inte för han är säker på att det kommer att sluta illa i så fall.
 
Ruby är barnvakt till Archie och det gör att Ali inser hur mycket Ruby verkligen vill ha barn. Hon går med på att de försöker få ett tillsammans om Amelia och Sean är ok med det. De berättar för Sean lite senare men han blir inte glad. Han blir ännu mer besviken på sin far som ställer upp på detta.
 
Rodney träffar en ny dam denna gång. Det är en dam med dåligt självförtroende och lite mobbad på arbetsplatsen. Rodney försöker stärka henne genom att ge komplimanger och peppa henne. När damens chef kommer och försöker göra sig rolig på damens bekostnad så säger Rodney ifrån.
 
Kerry pratar om när Amy var liten och de var nere vid vattnet och kastade pinnar. Hon berättar om Amys glada leende vid tillfället men Amy kommer givetvis inte ihåg det. När hon sedan får träffa Kyle så går de på picknick med Joanie och Val. Amy går ner till en å och kastar pinnar med sonen. Plötsligt börjar hon skrika hysteriskt. Kyle ligger på mage i vattnet och flyter iväg. Hon simmer ut för att få tag på barnet.
 
När Kyle och de vuxna kommit till sjukhuset så frågar Joanie Amy om vad som hände vid ån. Hon är besviken över att Amy inte haft koll på pojken. Det leder till att hon förbjuder Amy att komma nära Kyle igen.
 
 

Bada, saga, flaskan och sängen

Inlagt kl 22:42
 
Nicola går runt med sina "chaufförskläder" och när hon ser Jimmy på puben försöker hon övertala honom att komma hem igen men han vägrar. Hon ber för sin skull och för Angels. Nicola berättar för honom att Angel ritar teckningar på hela familjen men alla har ledsna miner. Det gör att Jimmy flyttar hem igen, dock endast för att vara nära Angel. Nicola får dela rum med dottern.
 
Rodney träffar Veronica, damen som behövde sällskap. Det visar sig vara en yngre rätt attraktiv dam så Rodney blir glatt överraskad så han flirtar rätt friskt med henne. Hon talar om för honom vad för typ som han ska föreställa inför hennes affärsbekanta. Efteråt så är hon väldigt nöjd med honom och frågar om han även har "extra service"
Dagen efter sitter Rodney och putsar på sin hemsida/kontaktannons där han kallar sig för Hunter. Han blir avbruten av Georgia som precis berättar att hon beställt en semesterresa till dem till Maldiverna. Fast egentligen är resan till Kanarieöarna men hon ville retas lite. Hon hade tidigare fått pengar av Rodney för att boka en resa.
 
Laurel möter Diane på kaféet och får höra att det är problem på puben eftersom Marlon vill ha ledigt på kvällen. Laurel säger då att Marlon kan visst jobba, det är inga problem. När Marlon får veta det blir han besviken men går iväg till puben när det är dags. Chas hälsar honom välkommen och beter sig lite udda. Marlon går in i köket och då slocknar lamporna. Plötsligt lyser det upp massa små lampor i hela köket och musik börjar spelas. Det visar sig att Laurel står där och håller upp handen med ringen. Marlon blir överlycklig när han inser att ringen inte försvunnit utan det var Laurel som hittat den. Han ställer sig på knä och friar till henne, hon svarar ja och de går ut till de anda ute på puben för att berätta den glada nyheten.
 
Joanie verkar rätt förvirrad när hon ser alla människor som dyker upp hos Amy. Inte blir hon gladare när hon hör Kerry kalla Kyle för sitt barnbarn. Amy har svårt att släppa Kyle och vill göra allt för honom. Middagen blir inte den bästa eftersom alla gnäller på varann. Kerry muttrar om att Andy är hennes ex, Val är påstridig som alltid och Eric försöker få dem att lugna ned sig. De försöker bjuda över Kyle och Joanie till Jacks födelsedag, Andy har inget emot det. Eric talar då om att han bokat en resa för tre personer till Turkiet. Val är inte intresserad och Amy mest irriterad över att han lägger sig i så hon inte kan träffa sin son.
 
Lisa passar Archie och bestämmer sig för att klippa hans hår. När Rachel kommer hem så får hon veta att hemma hos Lisa så brukar barnen alltid bada, få en saga, få nappflaskan och sedan i säng varje kväll. Rachel blir rätt besviken när hon får en ask med en hårlock från Archies första klippning.
 
Ashley fortsätter att vara på gott humör. Sandy åker iväg på en återträff med gamla vänner men är orolig för sin son. Edna säger att hon håller koll på honom. Ashley rakar av sig skägget och sedan tar han mod till sig och letar upp Laurel på puben. Han säger att han vill prata med henne så de går ut. Laurel erkänner att hon har något att säga honom också men Ashley vill börja säga sitt först. Han berättar om hur bra det kändes när de kom bra överens och tillslut får han fram en fråga om hon kan tänka sig att det kan bli bra mellan dem någongång. Hon hinner inte svara förrän han ser hennes ring på fingret. Han tystnar och hinner knappt säga något förrän Marlon kommer ut. Ashley grattar dem båda men låter inte speciellt övertygande. När Marlon och Laurel åker iväg till sjukhuset för att få av henne ringen som fastnat, så sitter Ashley kvar utanför puben och ser väldigt ledsen ut.
 
Laurel och Ashley ses sedan senare för att prata med Gabby som redan fått höra om förlovningen av Pearl via facebook. Gabby är jättebesviken och vill inte alls vara tärna på bröllopet om någon skulle få för sig att fråga. Hon säger några hårda ord men sedan ångrar hon sig och kramar om Laurel. Gabby går iväg upp till rummet bakom puben och Laurel går hem. Ashley återvänder till Edna och får ett utbrott när hon frågar om han vill ha maten hon lagat. Han säger att han allra helst hade velat att Gabby hade blivit riktigt arg på Laurel.
 
Eric ger Amy pengar så hon och Val kan åka och shoppa lite inför resan. Det slutar med att hon köper en jättedyr jacka till Kyle istället. När Joanie ser den blir hon irriterad eftersom hon vet att små barn inte behöver så dyra kläder. Eric försöker sedan prata med Amy men hon är bitter och säger åt honom att Kyle är mer familj för henne än vad han är. Eric säger åt henne att ta det lite lugnt men hon forstätter att skälla på honom och säger sedan att om han tvingar henne att välja mellan dem och Kyle så kommer hon välja sin son. Sedan går hon och han står kvar med tårar i ögonen.
 

Limoncelloooo

Inlagt kl 21:47
 
Andy och Amy börjar visa sin kärlek inför alla i byn. Kerry ser dem en morgon när de kysser varann farväl utanför Andys hus. Hon beklagar sig för Dan som tror att hon är svartsjuk men det förnekar hon.
 
Rodney visar sin besvikelse för Georiga som försöker be om ursäkt. Hon vill bjuda på middag på restaurang som gottgörelse men han går inte med på det. Däremot vill han bjuda henne på restaurang. Det visar sig bli en dyr historia eftersom Georgia inte nöjer sig med vad som helst. Det gör att Rodney redan nästa dag börjar söka efter ett extra jobb. Han hittar ett jobb hos en dam som behöver sällskap till olika tillställningar och det ger bra betalt. Efter många om och men bestämmer han sig för att söka upp damen. Georgia som ser Rodney uppklädd tror att de ska ut tillsammans och hon blir rätt besviken när hon inser att hon inte får följa med. Han säger att han bara ska träffa en vän för att värdera en antik byrå.
 
Nicola kommer till Kings åkeri och talar om för Charity att hon tänker hjälpa till eftersom Jimmy inte kan jobba just nu. Hon hinner inte börja förrän polisen kommer dit för att förhöra henne igen eftersom hon och Jimmy lämnat olika uppgifter om vittnesmålet. Charity som hör polisens frågar säger plötsligt att Nicola är lite förvirrad just nu eftersom hon och Jimmy har problem i äktenskapet. Nicola muttrar men spelar sedan med. Antagligen räddar detta företaget. När polisen gått får Charity ge Nicola körlektioner så hon kan köra lastbil. Det går inte så bra i början men Nicola ger sig inte och efter ett tag kan hon köra rätt hyfsat.
 
Jimmy kommer hem från sjukhuset och blir rätt förvånad över att Nicola kör hans lastbil. Hon säger att hon vill rädda äktenskapet så hon gör vad som helst. Tyvärr är Jimmy inte alls imponerad utan viill ändå skiljas.
 
Amy ska anordna en middag för Kyle och Joanie. När Val får höra det bjuder hon in sig själv och Eric till middagen. Även Kerry vill komma så det kommer att bli fullt hus även om Amy inte planerat det så. Joanie ser inte allt för glad ut när hon kommer med Kyle och ser att Val är där.
 
Ashley håller på att packa sina sista tillhörigheter inför flytten till Edna. Laurel dyker upp för att prata med honom. Plötsligt börjar de dricka lite gammal Limoncello som han har haft ståendes. Det slutar med att de båda är rätt fulla och sitter på golvet och pratar och sjunger. Laurel lagar till lite bönor som middag till honom. De har det mycket trevligt ihop.
 
Marlon ordnar med en middag hemma och så har han köpt en ring till Laurel. Paddy är där hos dem för att hjälpa sin vän. Han säger åt Marlon att öva på frieriet. Marlon tvekar men sedan leker Paddy att han är Laurel så Marlon kan fria. Tiden går men ingen Laurel dyker upp.
Sandy och Edna kommer till Ashleys hus och hittar honom och Laurel sittandes på golvet. Sandy hjälper Ashley hem medan Edna hjälper Laurel. Ashley får en stor puss mitt på munnen av Laurel när hon går.
Marlon är jättebesviken när Laurel kommer hem full och bara vill gå och lägga sig. Innan hon går upp till sovrummet råkar hon se ringen i asken som står på diskbänken.
 
Dagen efter är Laurel väldigt bakfull. Marlon går iväg för att lämna barnen på dagis och då passar hon på att leta efter ringen för att prova den. Tyvärr får hon inte av sig ringen när det väl sitter på fingret. Marlon kommer hem och hon får försöka låtsas som inget hänt. När Marlon går till jobbet så försöker hon få Paddys hjälp till att få av sig ringen.
Marlon upptäcker att ringer är borta så han rusar hem igen. Laurel smiter ut så han inte ser vad hon håller på med. Marlon förklarar för Paddy hur viktigt det är att han hittar ringen igen eftersom det verkar vara enda chansen ikväll till att fria till Laurel.
 
Ashley däremot vaknar på ett strålande humör och han sjunger medan han gör sig i ordning. Sandy försöker påpeka att han inte bör dra förhastade slutsatser av det som hände kvällen innan. Ashley tror att fadern har fel så han går iväg och köper sig en ny skjorta. När Sandy återigen försöker varna Ashley så svarar han att han måste tala om för Laurel om hur han känner för henne igen...
 
 

En ny smäll mot huvudet

Inlagt kl 22:53
 
Priya har varit för att prova ut en bröllopsklänning och Georgia har varit med henne. Det har inte varit lätt och Georgias kommentarer gör dottern irriterad. Priya berättar sedan för David att hon faktiskt varit rätt tjock en gång i tiden.
 
Ashley åker iväg för att kolla lägenhet. Det visar sig vara ett ungdomskollektiv, inte ett drömställe men ändå någonstans att bo. Laurel som märker hans besvikelse pratar med Marlon om att låta Ashley bo hos dem. Marlon är inte förtjust i idén men när Laurel påpekar att hon kommer få träffa Gabby oftare då så går han med på det.
 
Andy försöker be Amy om ursäkt men hon är besviken på honom. Han ger sig inte och de går hem till honom för att kunna prata i lugn och ro. Han påpekar att han faktiskt bara vill henne väl eftersom han tycker om henne. Amy är tvär och osäker som vanligt men det slutar med att de kysser varann.
 
Jimmy har blivit hittad av en cyklist som ringt ambulans. Han kommer till sjukhuset och polisen hämtar dit Nicola. Efter ett tag vaknar Jimmy till liv. Nicola sitter brevid sjuksängen och ber om ursäkt. Hon talar om hur mycket hon ångrar sig och att hon älskar honom. Jimmy tittar på henne sedan säger han åt henne att gå därifrån.
 
Sandy, som får höra om Marlon och Laurels planer att fråga Ashley om han vill flytta in hos dem, tycker inte idén är så bra så han frågar Edna om inte Ashley kan bo där istället. Edna tvekar väldigt länge.
 
Marlon och Laurel går fram till Ashley på puben för att fråga honom om han vill bo hos dem. Ashley ser inte allt för glad ut men uppskattar erbjudandet. Sandy stoppar sonen och erbjuder honom boende hos Edna. Det gillas bättre av Ashley så han tackar ja. Marlon ser lättad ut när han får höra det, Paddy blir glad eftersom han tyckte det var en vansinnig idé men Laurel ser besviken ut.
 
Georgia kommer in på puben för att tala om för Rodney att hon ska iväg till tennisklubben nu. Hon är tydlig med att det är en välgörenhetsauktion där men bara för dem som kan tänkas spendera massor med pengar så det är bäst att hon åker själv. Rodney blir förvånad och han ser rätt besviken ut när hon går.
 
Joanie kommer till värdshuset. Val som inte vet vem det är tror att det är en tant från socialen. Eric känner givetivs igen henne. Pollards undrar varför Joanie är där men hon vill bara prata med Amy.
 
Amy vaknar upp hos Andy och hon skyndar sig upp för att smita därifrån. Andy blir besviken eftersom han velat äta frukost med henne. Amy tror att han bara legat med henne för att han hade dåligt samvete för att han skvallrat till Val och Eric. Han försöker återigen förklara att han tycker om henne.
 
Andy och Amy kommer till värdshuset och träffar Joanie. Han presenterar sig som Amys pojkvän och Amy blir rätt förvånad. Hon får veta att Joanie vill att Amy har kontakt med Kyle eftersom hon trots allt är en del av hans familj. Hon vet att Kyle aldrig kommer att förlåta henne i framtiden om hon hindrar dem för att ses.
 
Charity söker upp Nicola för att få henne att övertala Jimmy att säga att han inte jobbat så mycket övertid senaste tiden för annars kanske olyckan klassas som arbetsskada för att han är överarbetad. När polisen kommer så ljuger Nicola om att Jimmy faktiskt varit hemma under kvällen. Charity hör allt och sedan skyndar hon sig till Jimmy för att berätta vad Nicola sagt till polisen och vad han bör svara när de kommer. Jimmy är trött på alla lögner så han säger som det är istället.
 
Jimmy talar om för Nicola att han sagt sanningen och att han dessutom vill att de separerar. Nicola blir förkrossad och beklagar sig för sin far när de är hemma. Sedan känner hon att hon tänker inte ge upp, hon ska minsann visa Jimmy hur mycket han betyder för henne för hon tänker inte ge upp så lätt.
 
 

Öldusch

Inlagt kl 21:58
 
Eric och Joanie står på baksidan av huset och diskuterar Amy. Plötsligt upptäcker de att Kyle är borta. Joanie rusar in för att leta medan Eric kollar på framsidan. Han ser direkt att bilen är borta så han försöker prata med Joanie om att inte oroa sig. Amy ringer sedan på dörren och kommer tillbaka med Kyle. Hon anklagar Joanie för att inte hålla koll på barnet. Eric tar med sig Amy hem och hon står och skriker efter Kyle när hon ska sätta sig i bilen.
 
Dom konfronterar Alicia angående hennes lögner när hon ska träffa David. Hon skyller på att hon inte ville oroa honom eftersom det inte är något mellan henne och David. Dom är inte övertygad eftersom han pratat med Megan angående Alicias avslut på företaget. När han får tillfälle säger han åt David att låta Alicia vara.
 
Paddy pratar med Marlon. Han är inte säker på att det kommer att bli bra mellan honom och Rhona igen men han vill ändå träffa Leo. Marlon lovar Paddy att hur det än går så kommer han alltid ha en plats i Leos liv.
 
Jimmy som råkat få höra på puben om att Nicola och Steve haft affärer ihop och det var därför hon fick sluta på Home Farm. Han blir besviken och försöker få reda på vad som hänt. Det slutar med att han och Nicola bråkar om kyssen mellan Steve och henne. Nicola råkar då säga att hon faktiskt valde honom och inte Steve men det gör inte Jimmy lugnare.
 
Adam tycker att Moira ska gå med på att låta Cain fixa fram pengar även om det är på olaglig väg men hon vägrar. Istället tänker hon sälja gården. Adam talar om att Cain kommer aldrig att gå med på det. 
När de sedan är på puben och träffar Debbie och Charity får de veta att Sarah blir retad i skolan för att Cameron är en mördare och hennes mamma är den "galna kvinnan". Charity föreslår att Debbie tar med sig Sarah på semester. Moira tycker det är en bra idé så kan även Cain följa med men han hatar semester. När Debbie märker hur ivrig Moira är över att Cain borde åka iväg så börjar hon undra. Moira berättar sedan när de är ensamma om sina planer men Debbie tycker att ärlighet är bättre. Trots allt så bokar Debbie en semester på en campingplats, i en husvagn för Sarah, Cain och henne.
 
Amy, som är besviken över att Eric förstört för henne så hon inte kan träffa Kyle, går till puben och super sig full. Andy kommer och sätter sig hos henne så hon berättar om vad som hänt. Hon erkänner att hon ångrar sig att hon inte tog chanse att ta med sig Kyle när hon hade den.
 
Ashley som kommer att bli bostadslös när Declan får huset sålt frågar Megan om han kan få hyra huset för en billigare peng än tidigare, tills de hittar en köpare. Megan går inte med på det. Sandy som fått Ashley till att fråga blir orolig för sin son. Han frågar Laurel om inte hon kan fråga Nicola om Ashley kan bo hos dem. Laurel frågar Nicola som inte alls vill ha dit Ashley, hon tycker det räcker med Bernice och Gabby som ska få husrum hos dem.
 
Andy är orolig för Amy och han tror att hon kan göra något dumt när det gäller Kyle. Han söker upp Val och Eric för att berätta vad Amy sagt kvällen innan när hon var full. De bestämmer sig för att inte låta Amy göra något själv, utan att de har henne under uppsikt hela tiden. När Amy märker det lyckas hon få reda på att Andy skvallrat. Hon blir så förbannad att hon går till puben och häller ut en stor öl över honom. Hon är mycket besviken...
 
Jimmy fortsätter att var förbannad på Nicola som tillslut säger ifrån. De står ute på gatan och hon är rasande så hon säger att Steve hade iallafall något att erbjuda henne tillskillnad från Jimmy. Jimmy blir besviken och drar iväg på arbete. Nicola pratar med Laurel som råder henne att ringa Jimmy och försöka be om ursäkt.
 
Jimmy som jobbat flera nätter i sträck börjar bli trött. Man märker att han nästan somnar men piggnar tillfälligt till när han ser att Nicola ringer. Dock svarar han inte och efter en stund så somnar han igen. Nicola som inte ger sig ringer igen och när Jimmy vaknar är han påväg av vägen med lastbilen som välter ner för en slänt.
 
Jag vill verkligen inte ha en eländes olycka till med skador och död som följd =(
 
 

Oxsvanssoppa i väskan

Inskrivet kl 20:37
 
Nicola börjar i fabriken. Hon gillar inte den lilla mössan alla anställda ska ha på sig när de jobbar med godiset. Plötsligt dyker Jimmy upp så hon gömmer sig under ett bord. Givetvis ser de andra det och börjar reta henne. Det slutar med att Jimmy ser henne ändå. Kerry fortsätter att reta henne och tillslut tappar Nicola humöret och häller en kopp med oxsvanssoppa i Kerrys handväska. Jai som ser det säger åt henne att skärpa sig om hon vill ha jobbet kvar. När det blir dags för lunchrast går de andra i personalen iväg men ingen frågar henne om hon vill följa med så Nicola står kvar och jobbar.
 
Moira är orolig för ekonomin. Cain erbjuder sig igen att hjälpa henne men hon kräver att det ska vara på laglig väg. Hennes alternativ är att ringa Johns mamma, som hatar henne, och be om pengar. Cain gillar inte alls det förslaget så han pratar med Charity om att fråga om Jai är intresserad av att investera i gården. Jai bara skrattar åt förslaget och när han gått säger Charity att de kan fortsätta med bilskojeriet om han vill ha pengar snabbt. Cain säger nej eftersom han inte vill gå emot Moira. När han kommer hem får han höra att Moira pratat med fd svärmodern och hon kommer att få pengar därifrån men när han gått säger Moira till Adam att de får inga pengar. Farmor Barton hade sagt nej men Moira låtsades annat för att lugna Cain.
 
Rhona åkte iväg till rehabkliniken men Paddy hinner inte fram och prata med henne innan hon åker. Han undviker att ringa och höra av sig till henne även senare. Marlon och Laurel kommer hem från semestern så Paddy besöker dem för att träffa Leo.
 
Priya och David pratar om bröllopet med Megan men Priya är besviken över att inte Alicia hjälper dem. När Priya går iväg får David veta att det var mer personliga problem som gjorde att Alicia slutade, inte för att hon fått sparken. Det gör att han försöker prata med Alicia om saken men hon vill inte det. Givetvis råkar Dom se dem. Han frågar sedan Alicia om vad de pratat om och hon nämner bröllopet. Dom tycker att han och hon ska flytta ifrån byn till något eget stället men Alicia tvekar. Hon får sedan sms från David så hon söker upp honom. Han försöker få reda på varför hon slutat på Home Farm, för om det är på grund av dem så kan de flytta bröllopet. Alicia blir arg och skäller ut honom. Även denna gång står Dom en bit ifrån och ser dem.
 
Eric som är orolig för Amy som fäst sig vid Kyle söker upp Joanie för att prata med henne. Joanie verkar glad över Amys hjälp men när Eric råkar nämna att Amy kallat sig för mamma så börjar hon undra. Eric berättar då vem Amy är och då blir Joanie besviken och förbannad. Hon hotar med att ringa polisen.
Eric åker hem och avslöjar att han vet om vad Amy gjort. Amy blir förbannad och börjar gråta. Hon säger att hon aldrig kommer att förlåta honom om hon inte får träffa Kyle igen. Val ställer sig givetvis på Amys sida och skäller ut Eric som förstört allt.
 
Amy söker upp Joanie för att be om ursäkt men det funkar inte så bra. Eric kommer dit för att ta hand om Amy och han hjälper den gråtande flickan till bilen. Sedan går han tillbaka till Joanie för att prata med henne. Eric försöker bara att få Joanie att förstå att Amy bara velat väl. Medan de pratar med varann på baksidan av huset så springer Kyle efter sin boll ut mot vägen. Amy som ser det springer fram till sonen och kramar om honom. Sedan sätter hon honom i bilen och kör iväg...
 
 

Mamma eller inte...

Inlagt lör 6 dec kl 12:54
 
Brenda frågar Kerry om hon drömt om Gennie något mer, Kerry svarar först att hon inte har det men när hon ser Brendas besvikelse så ändrar hon sig och berättar om en uppenbarelse hon haft med någon som såg ut som Gennie. Bob som hör detta säger sedan åt Kerry att sluta med tramset eftersom det bara är lögner. Senare ber Kerry Brenda om ursäkt och erkänner att hon bara hittat på allt. Brenda blir inte arg utan talar om att hon förstått det men att det ändå skänkt ett visst mått av tröst för hon vill så gärna prata om Gennie. Kerry lovar att de kan prata om henne ändå närsomhelst.
 
Chas, Brenda, Bob och Kerry åker till domstolen för att se förhandlingen när Cameron ska åttalas. Brenda slår till honom, fast det visas inte utan talas bara om, så hon blir utkasad från domstolen. Chas kommer sedan ut när det är klart och hon är besviken över att Cameron bara frågat efter Debbie. Han kommer dock inte att släppas mot borgen innan rättegången.
 
Cain pratar om att bo hos Debbie ett tag så hon inte är ensam med barnen. Moira ska ändå åka till Frankrike så han har massa tid men Debbie säger att hon klarar sig själv.
Andy beklagar sig sedan för Cain om att det inte funkar så bra på gården för Moira glömmer bort viktiga möten och avtal.
 
Rhona försöker prata med Paddy för att be om ursäkt för hon förstår verkligen att han inte litar på henne men att han måste ge henne en chans. Paddy skyller på att han inte har tid just nu men när han sedan träffar Chas utanför puben står han och pratar med henne. Det slutar med att de två kramar varandra mitt i allt elände de har omkring sig. Givetvis ser Rhona det och blir besviken. När hon frågar honom om det så blir han förbannad för hon har ju trots allt hånglat med Vanessa. Rhona blir besviken och går hem för att leta efter några tabletter. Precis då kommer Paddy hem så hon gömmer pillerkartorna under några tidningar. Paddy upptäcker det och blir väldigt besviken.
 
Val har köpt en liten cykel till Kyle så hon försöker få Amy till att ta med honom till byn igen. Amy tvekar men blir sedan övertalad. Joanie har inget emot att få lite avlastning men börjar undra när Amy säger att de kommer att vara borta ett tag. Hon nöjer sig med ett svar om att Amy har ett skolprojekt där Kyle ska studeras och att hon tänker bjuda honom på glass.
 
Moira håller på att packa men Cain vill inte hjälpa henne för han tycker inte hon ska åka. Tillslut hjälper han henne ändå men då kommer Adam in genom dörren. Givetvis blir Moira glad över att se sin son. De går sedan till puben och Adam får reda på problemen med att Declan vill ha sina pengar. Han frågar hur de fick ihop till första avbetalningen och om det inte går att ordna igen. Moira vill inte berätta hur och när Cain säger att han kan fixa mer vill hon inte det eftersom hon hellre förlorar gården än honom.
 
Paddy orkar inte med Rhona längre eftersom han tycker att hon förändrats och han kan inte lita på henne längre. Han packar ihop en väska med kläder och sticker. Rhona bönar och ber för att han ska stanna för hon behöver honom men Paddy vägrar. Han säger att oron över att hitta henne död vid nästa överdos gör att han inte klarar av detta längre. Paddy flyttar hem till Chas. Rhona kommer dit för att återigen be honom att ge henne en sista chans men han vägrar.
Det gör att Rhona inser att endast hon kan hjälpa sig själv så hon bestämmer sig för att skriva in sig på en rehabklinik.
 
Nicola börjar jobba på fabriken men hennes inställning är inte den bästa. När hon klankar ned på produktionen så tvingar Jai henne att jobba där för att få mer förståelse för verksamheten. Nicola undrar hur länge hon ska tillverka godis och får till svar att det kommer att vara så länge det behövs.
 
Priya frågar Alicia om hur det går med bröllopet när de ses på puben. Alicia berättar då att hon inte jobbar kvar hos Megan. Priya blir besviken och ber henne be om jobbet tillbaka men då säger Dom åt henne att lämna dem ifred.
 
Amy kommer till byn med Kyle och hon besöker Kerry först. Kerry tycker att Amy bör tala om att hon är mamma till pojken. Sedan går Amy till Val som vill skämma bort honom så han aldrig vill lämna dem. Eric försöker givetvis protestera men hon lyssnar inte alls på honom.
 
Eric hör sedan när Amy pratar med sonen och hon kallas sig mamma. Det gör honom ännu mer orolig eftersom hon kan bli ifråntagen barnet igen när som helst och att det inte är rätt att förvirra pojken. När Amy ska äka iväg för att lämna tillbaka Kyle så säger han åt henne att ta det lugnt och inte kalla sig mamma inför honom. Amy blir förbannad och hotar med att aldrig ta med sig Kyle till byn igen och då får Eric försöka förklara för Val om varför. Hon säger att de ska låta henne göra som hon vill för annars kanske de aldrig mer får se honom.
 
 

FBI i Yorkshire, eller?

Inlagt kl 21:23
 
Första avsnittet idag domineras av Cameron/Debbie-historien.
 
Debbie fortsätter att pressa Cameron till att säga som det är. Han totalvägrar att erkänna tills han helt plötsligt bryter ihop. Debbie sätter sig nära honom på köksgolvet och tillslut erkänner han att han kväde Gennie till döds. Cain som är inne i andra huset där poliserna är har flera gånger varit på väg att ingripa för att rädda Debbie men polisen har stoppat honom. När Cameron erkänt och Debbie ropat det hemliga kodordet och skrikit högt och tydligt att de kan komma och ta honom nu inser Cameron att han blivit lurad. Han blir vansinnig och börjar blockera alla dörrar så Debbie inte kan ta sig ut och polisen kan inte komma in.
 
Vanessa och Rhona träffas för att prata lite. Rhona ber om ursäkt och tillslut så kommer hon fram till att hon ska börja jobba igen. När Paddy får höra det blir han först irriterad eftersom hon inte velat jobba när han frågar men sedan blir han orolig. Han pratar med Pearl om att han och Vanessa tar alla akutbesök eftersom Rhona inte är redo för det än.
 
Dom söker upp Megan på Home Farm för att hota med advokater nu när Alicia blivit uppsagd. Han får då veta att Alicia avslutat sin anställning själv för att hon inte orkade med arbetet med Davids bröllop. Megan och han pratar om att Alicia är mer påverkad av det än hon velat erkänna.
 
Byborna börja samlas en bit i från Debbies hus när de upptäcker alla poliser i området. Charity blir hysterisk när hon får reda på vad som händer. Hon anklagar Chas för att det är hennes fel.
Brenda och Bob står borta vid kaféet och tror att det kan vara FBI som är i farten pga knarkuppgörelse eller så.
 
Cameron hotar med att döda Debbie om polisen kommer in. De håller sig utanför men beredda. Cameron litar inte på Debbie så han är på väg att bära upp henne till övervåningen men då lyckas hon sparka sig loss och Cameron ramlar ned för trappan och verkar ha svimmat av alldeles blodig. När hon är på väg ned förbi honom tar han tag i hennes fot. Hon stampar till och kommer loss så hon kan rusa ut. Hon springer raka vägen till sin far och gråter hysteriskt och kramar honom. Polisen går in och hämtar ut den blodiga Cameron. Avsnittet slutar med att han sitter i en polisbuss och stirrar ut genom det gallerförsedda fönstret.
 
Andra avsnittet börjar med att Brenda sitter och tittar på sin bröllopsvideo där Gennie sjunger "I wanna hold your hand". Medan vi hör sången ser vi Cameron sitta i en cell och Debbie går runt oroligt hemma innan hon kastar förlovningsringen i soporna.
 
Rhona börjar jobba men Paddy är orolig. Han håller ett öga på henne hela tiden men det gör henne irriterad eftersom hon känner att han inte litar på henne.
 
Cain är hemma med Moira och de pratar om vad som hänt. Då råkar han säga att han borde ha avslutat Camerons liv när han hade chansen. Moira blir upprörd eftersom hon inser att Cain är beredd döda någon för att skydda sin dotter. Hon får nog och vill åka iväg till Frankrike för att leta rätt på Adam trots allt.
 
Nicola kommer till fabriken för jobbintervju. Hon har inte hört vad som hänt så hon pratar på om hur överkvalificerad hon är för det här jobbet. Både Rishi och Jai stoppar henne genom att berätta att Cameron erkänt morden på Carl och Gennie.
 
Debbie går hem till Brenda för att be om ursäkt och berätta vad som egentligen hände. Brenda blir rasande och smäller till Debbie. Sedan säger hon åt Debbie att ringa Nikhil för att berätta vad de gjort mot hans fru. Brenda lugnar ned sig och Debbie går därifrån. När Jai kommer dit så erbjuder han sig att ringa sin bror men Brenda tar på sig ansvaret att göra det själv eftersom det ändå var hennes dotter. Det är inte lätt när hon hör Nikhils röst i högtalartelefonen.
 
Jimmy kommer in på puben och märker direkt att något hänt. Precis efter honom kommer Nicola inspringandes. Val, som jobbar extra i baren för att Diane är barnvakt, skyndar sig att berätta att Cameron erkänt morden.
Jimmy blir helt chockad. Chas kommer ut i lokalerna och pratar med honom. Jimmy försöker be henne om ursäkt eftersom han trodde hon dödat hans bror.

Polisen förhör Cameron men han vill inte svara på några frågar innan han vet hur Debbie har det. Det enda han vill är att poliserna hälsar till henne att han aldrig skulle skada henne eller barnen. Han tror inte heller Debbie gått med på att sätta dit honom eftersom de älskar varann. Cameron tror att det är Chas eller polisen som lurat henne till det. Polisen fortsätter att fråga honom och tillslut erkänner han att han dödade Alex. Han blir genast anhållen även för det mordet.
 
Den kvinnliga polisen kommer hem till Debbie för att berätta att Cameron erkänt mordet på Alex och det innebär att han kommer att sitta inne tills rättegången och därefter bli inlåst på mycket lång tid. När polisen gått så låser Debbie dörren mycket noggrant. Hon går in i huset och kollar i soptunnan, ringen ligger kvar...
(jag tycker också det var lite kuslig stämning på slutet, precis som om Cameron skulle dyka upp när som helst)

Att planera ett bröllop

Inlagt kl 20:51
 
Priya får höra att Declan är nära en konkurs så hon blir orolig för bröllopet. Hon och David träffar Alicia och Megan för att höra om det påverkar deras planer. Megan försöker lugna Priya men när Priya hotar med att anlita ett annat företag så går Megan med på att de får lite extra tillbehör, något som Alicia får ordna.
 
Debbie pratar med Cain och tillslut så berättar hon om vad som händer i hemmet. Cain blir rasande men måste lova att inte ingripa. När Moira ber honom om adressen till Aaron för att hon ska leta etter Adam så vill han att hon väntar i några dagar. Moira har inte lust med det eftersom hon är orolig, hon har redan bokat båtbiljett och hyrbil.
 
Brenda frågar Kerry om hon fått kontakt med Gennie igen. Kerry blir förstummad men finner sig snabbt och börjar sedan mumla om att det kan ha hänt. Allt Brenda vill är att få veta att Gennie har det bra. Kerry berättar om en äng och lite annat, det verkar ge Brenda en viss tröst.
 
Nicola hör att de har stressigt på fabriken eftersom de måste göra Gennies också jobb just nu. Hon erbjuder sig att hjäpa dem eftersom det Gennie gjorde kan hon göra med förbunda ögon. Rishi blir inte alls glad när han hör att Nicola nedvärderar hans döda svärdotter. Tillslut får Nicola be om ursäkt, så Jai går med på att låta henne jobba i några dagar.
 
Val vill bjuda in både Kyle och Joanie medan Amy vill ta det lugnt. Val är övertygad om att Amy kommer att kunna umgås mer med Kyle så hon ringer mäklaren för att tala om att de inte kommer att sälja värdshuset just nu. När Eric får höra det blir han rasande på henne.
 
Amy pratar med Kerry och inser att hennes mamma faktiskt också vill vara en del av Kyles liv.
 
Alicia får ett utbrott på Declan som blivit förbannad över att Davids och Priyas bröllop kanske blir dyrare för dem än beräknat. Hon säger att hon inte vill spara massa pengar åt honom och kanske få David och Priya osams genom det. När hon pratar med Megan så ber hon om ursäkt men säger att hon kan inte hjälpa dem med just det är bröllopet eftersom det är extra känsligt. Megan har ingen förståelse för det utan säger åt Alicia att bara bita ihop och fortsätta planeringen.
 
David och Alicia kommer tillbaka till Home Farm för att höra vad de kan få för extra saker till bröllopet. Priya är krävande men plötsligt måste hon ta ett samtal så hon går iväg. Alicia och David sitter och dricker lite champagne och han beklagar sig över att det inte är lika enkelt som när de två gifte sig.
När David och Priya gått iväg så går Alicia till Megan för att säga upp sig, hon kan omöjligen planera detta bröllop. Megan försöker stoppa henne men Alicia ger sig inte.
 
Cameron och Debbie sitter på puben. Helt plötsligt erkänner han för henne igen, han säger hur dåligt han mår över det han gjort. När Debbie får tillfälle går hon in till poliserna och berättar det för nu vill hon bära en dold mikrofon för att bli av med honom. Poliserna vill inte det eftersom det kan bli farligt men Debbie ger sig inte.
 
Cain får veta om planen med den hemliga mikrofonen. Han håller sig i närheten av Debbie hela tiden. Debbie går hem och börjar packa, hon berättar för Cameron att hon måste komma iväg och tänka eftersom hon knappt förstår vad som hänt. Hon försöker få Cameron till att erkänna men han vägrar. Då börjar hon ge honom ledtrådar för att han ska prata. Polisen säger till Cain att det inte kommer att hålla i rätten.
Tillslut blir Debbie så desperat att hon erkänner att hon vet om att han dödade Gennie eftersom Gennie haft en diktafon på sig...
 
 
 
 
 

Kommer som ett skott

Inlagt kl 22:55
 
Moira är besviken på Cain som inte varit hemma när hon behövde honom. Hon försöker få reda på vad han gjort under kvällen men givetvis säger han inget. Istället ger han hemme en påse med pengar.
 
Bernice åker iväg till sin andra dotter tillsammans med Gabby. Det gör att Nicola får jobba i baren trots att hon är rätt otrevlig mot gästerna, speciellt Declan som vill ha en öl.
 
Polisen har slagit läger i Gennies hus för att ställa upp alla monitorer där. De säger åt Debbie att bete sig som vanligt och att inte försöka tvinga Cameron till att erkänna för då kommer det inte att gillas i en rättegång.
 
Ruby har köpt massa skraplotter i hopp om att vinna massa pengar så de kan betala en klinik för en fertilitetsbehandling. Dan märker det och kommer med erbjudandet om att han kan ställa upp och donera så de kan få barn. Både Ruby och Ali blir förvånade men mycket glada. Dan säger att det är bara att höra av sig så kommer han som ett skott, i dubbel bemärkelse. Vad kommer Kerry säga när hon får veta det?
 
Amy åker iväg för att träffa Kyle och Joanie. Det går bra och Joanie litar på Amy så hon frågar om Amy kan vara barnvakt nästa dag. Amy svarar ja.
När hon återvänder till byn så ser hon på en gång att Eric och Val vet var hon varit. Victoria har skvallrat. Eric är orolig för att Amy ska fästa sig vid Kyle för att sedan vara tvungen att lämna honom igen.
 
Cameron vill ta hand om Debbie som säger sig vara lite illamående så därför lämnar hon barnen hos Andy. Cameron gör frukost till henne och ber henne ta fram äggkartongen. Där i har han lagt ringen som ligger i en lite ask. Debbie ser den och stelnar till. Cameron friar men hon kan inte svara. Debbie förklarar att hon inte vill ha den gamla ringen från förra gången. Cameron lovar att de kan köpa en ny om hon säger ja.
 
Cain ger Charity pengarna hon skulle ha efter deras lurendrejeri. Hon blir lycklig men Cain säger att det var sista gången, fast det tror inte Charity på.
 
Debbie lyckas få iväg Cameron till att hämta en bil så poliserna kan rigga kamerorna i huset. De hinner inte klart förrän Cameron återvänder eftersom det inte fanns någon bil till salu. Debbie skyndar sig ut för att möta honom. Hon lyckas få med sig Cameron till stan för att köpa en ny ring.
De återvänder till byn och Cain blir den förste till att få veta att de förlovat sig. Sedan går de till puben för att fira. Charity blir förbannad på Debbie när on får höra om förlovningen medan Chas gratulerar och bjuder på en flaska champagne.
 
Kerry kommer in på kaféet för att be Brenda om ursäkt för att hon skojat med Gennies kläder. Sedan säger hon att hon lämnat allt till välgörenhet förutom Gennies sjal. Brenda blir först förbannad men när Kerry säger att hon drömt att Gennie sagt att Brenda ska ha den så blir hon glad och tar emot den.
 
Alicia och David får papper på att deras äktenskap är annulerat. De ser inte så glada ut trots att de försöker. Precis då kommer Priya hem och överraskar David. Hon blir jättelycklig när hon får veta nyheten för då kan deras bröllop snart bli av. Priya och David kramas fast han tittar på Alicia under tiden. Dom kommer in och frågar Alicia om hon mår bra. Hon svarar att hon gör det men när han vill åka iväg en helg bara de två så skyller hon på arbetet. Dom lyckas ändå övertala Alicia till att de borde åka iväg.
 
Joanie lämnar Kyle hemma hos Pollards. När hon ser Cain utanför fönstret säger hon att "den snyggingen skulle jag aldrig sparka ur sängen".
Amy tar med sig Kyle til byn och Val blir överlycklig. Hon är säker på att Amy kommer få ta hand om sonen så småningom eftersom mormodern inte kommer att orka. Zak, Lisa, Sam, David och Victoria är där och de sitter ute och fikar och roar Kyle.
 
Kerry ser när Amy är på väg hem med Kyle. Hon följer efter dem och ser när Joanie hämtar barnet. Amy presenterar Kerry som en bybo och Kerry säger inget. När Joanie åkt så säger Amy åt Kerry att låta dem vara ifred.
 
Debbie försöker få Cameron till att prata om Carl men de blir avbrutna av Andy som vill att barnen träffar henne, Cameron går till jobbet så länge. Senare på dagen så försöker Debbie åter igen få honom att prata med då blir han förbannad för han vill inte prata om Chas eller Carl. Han lyckas däremot att få med sig Debbie upp till sovrummet. Efteråt mår Debbie så dåligt att hon sitter och gråter i trappan när han gått till jobbet igen.
 
Den kvinnliga polisen muttrar över att Debbie inte försöker tillräckligt mycket utan låter Cameron gå iväg så mycket som han gör medan den manliga polisen förstår varför Debbie inte vill ha Cameron i närheten av barnen.
 
Debbie söker upp Chas för att berätta att hon inte orkar med detta. Hon klarar inte av att bete sig som vanligt tillsammans med Cameron för hon äcklas av att veta vad hans händer gjort och sedan ska de ta på henne. Chas säger åt Debbie att hon inte kan dra sig ur nu.
 

Skandinaviska kvinnor, biljettkontrollanter och religionslärare

Inlagt kl 22:00
 
Chas tror inte på Debbie när hon berättar om Camerons erkännande. När det väl sjunkit in så blir hon förbannad på Debbie som inte sagt något tidigare och hon anklagar till och med Debbie för att ha skyddat Cameron efter mordet på Carl. Debbie försöker få Chas att förstå att hon precis fått reda på det.
 
Kerry samlar ihop kläderna hon fått av byborna. Hon sorterar bort sådant hon själv kan tänka sig att ha och sådant hon kan sälja själv. Emellanåt så klär hon ut sig till någon av de som gett kläderna. Brenda kommer in och skrattar åt henne tills Kerry får tag på en sjal som är Gennies. Då blir Brenda ledsen.
 
Ali kommer in på kaféet för att prata med Ruby. Ruby är fortfarande ledsen eftersom hon insett att Ali inte kommer att vilja ha barn igen men hon blir rätt överraskad när Ali säger ja. När de ska prata med Amelia och Sean så blir Amelia jätteglad men Sean blir besviken.
 
Sandy pratar om viljestarka skandinaviska kvinnor med Sean men han märker ganska snabbt att pojken är på dåligt humör. Sean berättar om babyplanerna. Sandy blir inte förvånad eftersom han vet att lesbiska kan få barn, via Internet. Det är konstigt svarar Sean. Sandy säger att man måste acceptera konstigheter om man inte ska bli biljettkontrollant eller religionslärare. Sean söker upp sin mamma och Ruby på puben för att berätta att han tycker det är okej att de skaffar barn. Ali berättar att det inte blir något eftersom det kostar 2000£ och de har inte så mycket pengar. Dan är inte heller speciellt förstjust i tanken på att exet ska skaffa barn.
 
Rodney ser Nicola sitta på puben och dricka istället för att vara med famiijen. Han är irriterad över att hon nästan förstört sitt äktenskap och systerns förhållande på grund av Steve. Eftersom Jimmy är ute på arbete och Nicola är onykter så bestämmer sig Rodney för att hämta Angel hos sin kompis.
 
Cain och Charity anländer till hotellet. De hittar ett lämpligt offer redan på parkeringen. Charity lyckas flirta in sig med mannen och de går in till baren för att dricka champagne. Jai som planerar en överaskning för sin fru har bokat rum på samma hotell så han dyker upp i samma bar fast en bit ifrån. När han ringer Charity så svarar hon, dock lägger hon på när hon inser att han sitter några meter ifrån henne. Hon går undan för att ringa upp honom igen. Charity lyckas övertala Jai att gå upp på rummet så kommer hon dit så fort hon hinner. Hon återvänder till offret och fortsätter att flirta med honom ända tills hon får upp honom på hans rum. Mannen hade tvekat först för han ville gärna äta middag innan de går upp men så viskar hon något i hans öra och då får han bråttom.
 
Amy pratar med Joanie och gör upp planer om att ses. Victoria ifrågasätter det då Amy ska åka iväg en dag hon jobbar. Victoria vill att Amy berättar allt om mötena med Kyle för Val men Amy kan inte det. Hon försöker men ångrar sig direkt.
 
Nicola får, trots att hon druckit en hel del, jobb på puben av Bernice. En rätt onykter och rolig bartender lyckas trots allt hälla upp en öl åt Dan som väntat ett bra tag. Jimmy kommer in och blir rasande när Nicola är full så han går iväg för att ta hand om Angel.
 
Debbie och Chas är utanför polisstationen för Debbie tvekar på om hon kan gå in. Tillslut så får Chas med henne. De går in och ska anmäla två mord, kanske tre tillägger Debbie och då tittar Chas frågande på henne. De går in i ett förhörsrum där Debbie berättar misstankarna om att Cameron kanske dödat Alex också men gett Adam skulden. Polisen får höra inspelningarna men säger att de inte kan åtala honom då erkännandet inte finns kvar på bandet. De vill att Debbie låter sitt hem bli avlyssnat i några dagar men hon vägrar.
 
Charity lyckas få upp mannen på rummet och medan han gör sig i ordning lyckas hon ta bilnycklarna och sticka. Hon rusar ut i hotellkorridoren men ser Jai en bit ifrån så hon får vända och rusa åt andra hållet. Jai kommer fram till hissen hon precis ställt sig i men han hinner inte in så han ser henne inte. Mannen kommer utrusande i bara handduken då han upptäckt att bilnycklarna är borta. Charity hinner ge Cain nyckeln och ta av sig peruken och ta på sig en jacka innan hon möter upp Jai som kommit ner i foajén. Hon hinner också gå upp för trapporna när den lurade mannen kommer skrikandes. När han kommer ut så ser han precis när hans bil åker iväg.
 
Chas blir förbannad på Debbie som inte vill hjälpa till att sätta dit Cameron. När hon säger att Debbie är skyldig henne det och framför allt Gennie så ändrar hon sig. Polisen går med på att Sarah och Jack får vara hos Andy under tiden och de gör upp om att rigga utrustningen när Cameron är på jobbet. Debbie ska se till att han måste åka iväg för att hämta en bil.
 
Cameron är besviken över att Debbie inte kommer hem. Moira kommer över för att hämta en mattebok till Sarah och då får han veta att barnen är där.
När Moira gått blir han så förbannad att han tar en matlåda och kastar maten på väggen. Debbie kommer hem efter ett tag och han frågar henne hur det är. Hon erkänner att hon behövde vara ifred för att tänka för hon tvivlat på deras förhållande men nu är allt okej. Cameron blir lättad och säger att han älskar henne så mycket och att han blivit orolig när hon varit borta. Debbie försäkrar att allt är som vanligt igen. (Det är en ganska stor risk hon utsätter sig för, han har ju dödat flera stycken så han är inte att lita på)
 
 
 

RSS 2.0