Ses igen den 7:e januari

 
 
Nu är det uppehåll i serien till den 7 januari så jag vill passa på att tacka er alla goa läsare.
Ni är så underbara, roliga, intressanta och ibland till och med lite arga
men framförallt hjälpsamma =)
 
 
 
 
 
 
Här kan vi önska varann God Jul
men diskutera dagens händelser i rätt inlägg, här under,
så blir det lättare för oss alla att hålla kollen =)

En kanot i försoningspresent

Paddy ska åka iväg till arbetsintervjun men till Pearl säger han att han ska till tandläkaren. När Marlon sedan kommer till kliniken för att prata med Paddy så blir han något förvånad över att Paddy har problem med en visdomstand men inte sagt något tidigare. Han vill åka till tandläkaren för att möta Paddy men Rhona hindrar honom genom att be honom att vara med Leo en stund. Rhona kommer sedan in i vardagsrummet där Marlon sitter och sover i soffan med Leo i famnen. Marlon vaknar och han säger att han är så nöjd med kärleken han får från sin son och från Rhona och Paddy.
 
Robbie kommer till jobbet ganska mycket försent och det är första dagen så Carl är irriterad men han låter Robbie åka med lasten ändå.
 
Debbie och Charity står i verkstan och pratar. Charity vill bjuda hela familjen på middag på puben.  När Debbie frågar Cain om han kommer så säger han att han inte har tid. Debbie berömmer sedan Charity för att hon är så modig så Cain ska höra det. Cain försvarar sig med att han faktiskt blivit slagen så han nästan dog och sedan branden där han nästan dog så han hade fått nog.
När tjejerna gått tar han fram boxningssäcken och börjar slå på den för att få ut sin ilska.
 
Debbie går sedan till puben och hon pratar med Chas. Chas är rätt sur idag och Debbie undrar vad som står på eftersom hon märkt att Chas unviker Cameron och att hon avbrutit semestern. Chas säger att det inte är något.
Debbie fortsätter att berömma Cameron och för henne så är han ett helgon som ställt upp så mycket för henne. Chas tar sig en drink för att lugna ner sig.
 
Dan står vid bardisken och han hör Debbies och Chas prat. Han försöker muntra upp Chas eftersom hon är så sur. Han säger att om han hade en tjej som henne skulle han aldrig släppa henne.
Carl och Megan kommer in och det gör inte Chas gladare. Givetvis börjar Carl att kalla henne grinig och att han är glad att han inte gifte sig med henne. Dan försvarar Chas så Carl tystnar.
 
Paddy kommer hem efter intervjun och han är väldigt sur. Det hade inte gått så bra för han hade råkat spilla kaffe på represetanten och han hade gjort några andra misstag. Han muttrar sedan att han kommer att bli fast i byn tills han blir inkontinent.
 
Robbie kommer in på puben och ser Carl och Megan där. Carl blir förvånad över att Robbie redan är klar och han inser att Robbie måste ha kört alldeles för fort. Det leder till att Robbie får sin första varning.
 
Chas bjuder Dingles på middag och hon vill att Marlon är med dem men han ska laga maten så han hinner inte.
Priya kommer in i köket och hon råkar fråga Marlon hur det gått för Paddy. Marlon undrar givetvis vad hon pratar om och då inser hon att han inte vetat om något.
 
Marlon rusar in på cafét där Rhona och Paddy sitter och fikar. Han frågar dem vad som är på gång och varför de inte berättat något för honom. De inser att Marlon vet om och då säger Paddy att de inte sagt något för att det inte var bestämt och nu är det inget att oroa sig för eftersom intervjun gått dåligt.
 
Stämningen mellan Zak och Lisa är inte som förut. Hon tycker att hon inte känner igen Zak längre, att han inte är som förut. Zak mår dåligt för att han inte tagit hand om familjen som man borde och egentligen skulle han ha lämnat dem. Lisa frågar om det är vad han vill men han vet inte. Hon själv vet inte längre vad hon tycker. Det gör att stämningen vid middagen på puben är ganska dyster mellan dem. Det är Belle som är sprudlande glad och hyllar Charity som en hjälte.
 
Precis när Marlon återvänt till puben så får Paddy ett samtal. Det visar sig att han fått jobbet i alla fall. De blir jätteglada tills de börjar tänka på att de måste prata med Marlon igen. De diskuterar saken och kommer fram till att Marlon kan faktiskt komma dit och hälsa på, de kan betala hans flygbiljett 2-3 gånger om året och han kan ju stanna flera veckor om han vill.
 
Val kommer hem till Eric och vill att han kommer tillbaka till jobbet trots att han går på kryckor. Brenda blir arg och säger åt Val att låta Eric vara ifred tills han blir bra.
 
Zak bestämmer sig för att hjälpa till mer hemma. Han lovar Lisa att ta hand om hushållet bara hon skriver upp vad som ska göras så han inte glömmer det. Zak säger åt Lisa att gå till cafét och fika med Lizzie så länge.
Sam erbjuder sig att hjälpa honom så de kan gå till puben sen men Zak vill klara av allt själv eftersom han lovat Lisa att hjälpa till.
 
Paddy och Rhona kommer hem till Marlon för att prata med honom. Marlon är glad igen och vill visa vad han köpt som försoningsgåva till dem. Det visar sig att han köpt en kanot så han och Paddy kan åka ut på det äventyr som Paddy söker. Det gör det ännu svårare för Paddy att berätta att han fått jobbet men han säger det i alla fall. Marlon blir ledsen och väldigt besviken. Han vill inte lyssna på dem utan ursäktar sig med att han måste till jobbet.
 
Lisa och Lizzie sitter och fikar på cafét. Dan kommer in och sätter sig hos dem. Han tittar i en tidning och ser att Lisa vunnit i ett lotteri de haft på jobbet. Lisa blir jätteglad när hon ser att hon vunnit 100£.
 
Brenda kommer in på puben för att be Amy som sitter där om hjälp. Val är där och hon kallar Brenda för en fångvaktare som låser in Eric och att Amy ska akta sig så hon inte blir inlåst. Brenda säger att de måste jobba eftersom det är mycket att göra. Rishi som står vid bardisken erbjuder sig att hjälpa till att servera. Han har jobbat som servitör i sin ungdom. Brenda anställer honom direkt. Val muttrar lite.
 
Rhona och Paddy kommer in på puben för att prata med Marlon men han vill inte utan rusar in i köket. Chas märker det så hon säger till Marlon att gå ut och prata med dem. Precis då kommer Jude in och berättar att han hittat ett nytt datum för bröllopet. Marlon inser då att de redan bestämt sig för att åka till Nya Zeeland så han går in i köket igen, väldigt besviken.
 
Eric är på väg ut när Brenda kommer hem. Hon undrar vart han är på väg och när hon hör att han ska till värdshuset så stoppar hon honom. Hon berättar att Rishi ska jobba hos dem och att han kan laga mat så blir Eric sur för han vill inte ha någon i sitt kök. (Lite som Marlon som inte vill ha andra i köket)
 
Victoria och Alex ses på puben och han vill att hon betalar för ölen. Han är trött efter att ha fått jobba extra mycket eftersom Adam har rest bort. Alex vet inte vart men gissar att Adam är hos Aaron i Frankrike. Han lovar att bjuda igen när han fått sin lön.
 
Paddy kommer in i köket till Marlon. Han ber om ursäkt för att han skött hela det här så klumpigt. Marlon är fortfarande väldigt besviken. När han får veta att de kan vara borta i två år frågar han Paddy om han vet om att Leo har Downs. Marlon säger att man inte vet hur länge Leo lever så han vill ta tillvara på varje sekund han kan med sin son. Paddy svarar att de båda två vet att Rhona aldrig kommer att lämna ifrån sig Leo. Marlon frågar då om varför de begär att han ska göra det då.
 
 

Du är ingenting

Ali vaknar hos Dan. Amelia kommer dit innan hon ska till skolan för att säga hej till sin mamma. Dan fortsätter att vara snäll och omtänksam mot Ali så hon blir lite förvånad.
 
Rhona frågar Paddy om jobberbjudandet som han fått om att flytta till Nya Zeeland. Han berättar att det var väldigt bra betalt och skulle vara i två år och gratis boende i ett strandhus. Hon förstår inte varför han tackat nej.
 
Dan söker upp Ruby för att prata med henne men hon skyller på att hon har massa jobb att sköta men när han säger att Ali mår dålig och även barnen och hon själv ser inte heller ut att må så bra så ändrar hon sig.
 
Belle ser sin far i byn och hon frågar vart han ska. Han säger att han ska till Hotten men har inte tid att skjutsa henne till skolan. Vanen strular lite så Zak kommer inte iväg på en gång och när han kollar motorn smiter Belle in och gömmer sig i bilen. När bilen stannar så ser hon de båda männen hota Zak eftersom han inte har några pengar med sig. Belle ringer till Lisa för att få hjälp.
 
Ruby tar sig tid för att prata med Dan och hon får veta att hon är den som kan göra Ali lycklig. Hon blir lite förvånad över att han inte försökt ta Ali tillbaka men han säger att han bara vill se Ali lycklig för att hon förtjänar det.
 
Megan kommer in på puben för att träffa Carl. De sitter och smågnabbas med varann när Robbie kommer in. Carl går fram till honom för att berätta att Megan bryr sig om honom men Robbe struntar i det. Carl fortsätter att prata med honom och då nämner han all stress på åkeriet och att de behöver en till chaufför. Robbie erbjuder sig fast han inte har något lastbilskort.  Carl tvekar men går sedan med på det.
 
Robbie träffar Declan på puben som överenskommet. Han berättar sedan att han fått jobb hos Carl men att han inte vill vara ivägen för dem i huset så han tänker flytta. När Declan hör det och får veta att Robbie inte vet vart han ska flytta så erbjuder han killen att bo kvar på Home Farm. Robbie går med på det.
 
Lisa är orolig och det märker Charity. Lisa ber Charity att ringa Cain på en gång. De får inget svar så de åker iväg för att leta efter honom. När de möter Debbie så har hon inte sett honom sedan frukosten. Debbie undrar givetvis vad som står på eftersom de båda kvinnorna tagit ledigt från jobbet för att leta efter Cain. Varken Lisa eller Charity vill säga något men Debbie märker att de ljuger när de säger att det inte är något speciellt.
 
Den ene av männen är på väg att börja slåss med Zak medan den andre säger att det är inte så de jobbar. Precis då dyker Belle upp med en stor spade i handen och hon hotar med att döda dem om de rör hennes far. Hon börjar tala om för dem hur fega de är och att de är patetiska.  Den mannen som inte förespråkat våld blir irriterad och drar iväg henne och stänger in henne i bilen. Zak blir rasande och säger att han dödar dem om de gjort henne illa.
 
Cain kommer hem och får veta av Debbie att Lisa och Charity sökt honom. Han bryr sig inte men när  Debbie säger att han kan göra någon nytta för en gångs skull så svarar han att han ska göra det för hennes skull. Han åker till gården men ingen är hemma. När Charity ringer så svarar han men lägger på när hon ber om hjälp.
 
Katie tror att det är Megan som bett Carl att ge Robbie jobb men Megan nekar till det. Megan frågar sedan Carl om han gett jobbet till Robbie för hennes skull men Carl säger att det var för att han behövde hjälp som han anställde Robbie.
 
Paddy och Rhona pratar mer och mer om Nya Zeeland. Paddy säger att han inte är någon som vill göra massa tokiga äventyr men detta är lite annorlunda. Ingen av dem säger rakt ut att de ska satsa på den chansen men Paddy kontaktar företaget i alla fall. Han ska bli intervjuad nästa dag av företagets englandskontakt. När han och Rhona ska prata med Marlon om saken så håller de helt tyst eftersom Marlon har haft en jobbig dag. De skyller sedan på att de inte bestämt sig än och att det bara är en intervju, inget som är säkert än.
 
Männen börjar mucka med Zak men blir lite oense med varann om hur arbetet ska skötas eftersom de inte brukar använda våld. Precis då dyker Lisa och Charity upp. Charity börjar genast snacka om att det är som en dålig actionfilm men nu är det slut med det.  Hon talar om att det inte blir mer pengar åt dem men då säger den ene mannen att undrar vad Noah gör. Charity tystnar när hon inser att de kollat in Noah. Hon hotar med att ringa polisen eftersom det de gör är olagligt men hon tänker inte ange dem för det utan för att de gett sig på ett barn. Hon frågar Belle om männen gjort henne illa. Först säger Belle att det bara var lugnt men smart som hon är så inser hon att hon bör spela med och då säger hon med tårar i rösten att hon blivit slagen båda här och där. De båda männen säger att hon ljuger men Charity tror att Belle kan övertyga polisen om att det är sant. Dingles är precis på väg att gå när Charity knäar den mest kaxige av männen i skrevet. Han viker sig av smärta och de andra åker därifrån. Lisa är lite orolig för att Belle ljuger så bra.
 
Dan ser till att Ali och Ruby träffas på puben. De två kvinnorna pratar ut och inser att de älskar varann. Ali ber om ursäkt för att hon misstrott Ruby. Ruby säger då att hon vill flytta hem eftersom hon är trött att sova på Laurels soffa och snart hade hon siktat in sig på hennes säng istället. Ali tittar lite surt men inser sedan att Ruby skämtar. De kysser varann och är sams.
 
När Dingles kommit hem efter äventyret med lånehajarna så mår Zak dåligt för att utsatt familjen för sådan fara men han inser ändå att han kan vara lycklig som har en familj som ställer upp.
Lisa säger åt honom att han måste säga till och inte försöka lösa allt själv men Zak tycker det har varit svårt eftersom han ska vara mannen i huset  och hans jobb är då att ta hand om familjen.
 
Debbie träffar Cain och hon skäller ut honom för att han inte hjälpt familjen. Cain skyller på att han varit vid gården men ingen var hemma. Hon säger att hon fått veta vad som var på gång och att han bara lagt på när Charity ringde.
 
Charity kommer till fabriken och träffar Jai där. Han undrar vad hon gjort eftersom det saknas pengar på kontot. Hon ber om ursäkt för att hon inte sagt något tidigare men att hon hjälp familjen. Först är Jai sur men sedan  veknar han när hon ber om ursäkt för hon vill inte ha hemligheter för honom, de är ju trots allt gifta.
 
Charity går sedan till verkstan för att skälla ut Cain. Hon är rasande för att han inte ställt upp när Zak var i fara, Hon blir ännu mer förbannad när hon får veta att Cain vetat om problemet med lånehajarna utan att hjälpa till. Hon säger åt honom att han har inga vänner och nu har han visat att han inte har någon familj så det gör honom till ingenting, han är ingenting. Sedan går hon därifrån och kvar står Cain...
 
 

Leta efter pengar gömda på en stor hed är inte lätt

Jacob är jätteledsen och saknar sin mamma. Både Bob och David försöker prata med honom om att han kan ringa eller skriva till henne. Sedan lyckas Bob få Jacob att tänka på annat så de går till cafét där Jacob får göra sig en specialsmörgås.
Val kommer in på cafét och genast blir stämningen dämpad. Jacob är på väg att rusa mot Val men David stoppar honom men ändå lyckas Jacob hälla ett glas juice på henne och sedan säga att han hatar henne.
 
Zak ringer hem och berättar att han är redo att komma hem. Lisa går till jobbet som vanligt. Zak sitter och väntar på henne på sjukhuset i hopp om att hon ska komma snart. Han kramar om Trevor och tackar för all hjälp.
Lisa och Laurel sitter i personalrummet  på fabriken och pratar. Laurel skjuter upp besöket med Ashley medan Lisa skjuter upp hämtningen av Zak. Lisa tror att det är förtidigt för honom att komma hem nu. Precis då kommer Zak in på fabriken eftersom han tagit bussen hem för han gissade att Lisa hade mycket att göra på fabriken.
 
Ali tar Rubys mobil ur hennes jackficka. Hon kollar lite i den men sedan kommer barnen och Ruby ner till köket. Ruby tar sin jacka som hänger över en stol sedan går hon till jobbet. Ali lägger mobilen på bordet men precis då ringer den. Eftersom det är Rubys jobbtelefon så svarar Sean och han berättar att Ruby gått över till Sandy för att jobba.
 
Laurel söker upp Ashley hos Marlon. Hon ser att han ser lite fräschare ut nu. Hon ber om ursäkt för att hon varit så hård mot honom angående barnen så hon lovar honom att prata med Gabby så de kan ses.
 
Väl hemma så ger Zak Lisa medicinen han ska ta och han ber henne att hjälpa honom med det så han inte glömmer. Både Sam och Lisa är hemma med honom men efter ett tag så känner han att han måste gå ut på en promenad. Lisa ber Sam att följa med men Zak går hellre ensam. När han gått säger Lisa att de måste lära sig lita på Zak eftersom han kan inte vaktas hela tiden.
 
Ruby kommer hem rasande. Hon har blivit av med jobbet eftersom Sean skvallrat om hennes jobb hemma hos Sandy. Ali blir ledsen men när Ruby ifrågasätter hur hennes mobil kunde ligga kvar hemma när hon gick så måste Ali erkänna att hon snokat. Ruby blir ännu mer förbannad och går därifrån.
 
Eric träffar David på cafét för en fika. Han frågar sedan David vad han menat med att det var hans fel igår. David vill inte berätta men Eric fortsätter tjata tills David säger att Alicia är kär i honom. Eric råder David att upphäva vigseln men precis då får David samtal från skolan angående Jacob som varit i bråk.
 
Zak är ute och går när de två männen dyker upp. De stannar för att prata med Zak. De vill ha de återstående pengarna inom 48 timmar eftersom de säger sig ha chefer som vill ha betalt. När Zak kommer hem skyller han på att han är trött och därför lite tyst.
 
Ruby träffar Laurel på puben. Laurel får veta om att Ruby blivit av med jobbet och att Ali misstänker att de har en affär. Laurel erbjuder henne soffan att sova på och precis då kommer Ali in så Ruby tackar ja.
 
David och Eric kommer tillbaka från skolan efter att ha hämtat hem Jacob. Eric försöker återigen få David till att tänka sig för så han ska slippa ta hand om Jacob som ställer till det. David blir förbannad på sin far och säger att han faktiskt råkar älska den lilla killen.
 
Pearl påminner Paddy om att skicka Nickys referenser till veteriärkliniken på Nya Zeeland.  Senare på puben berättar han att han blev erbjuden jobbet istället men som den pålitlige, tråkige och inte äventyrliga Paddy han är så tackade han nej.
 
Ali möter Ruby och Laurel på morgonen och Laurel försöker prata med henne och tala om att Ruby bara är en vän men Ali är sur och vill inte lyssna.
 
Zak går ut på heden med en spade för att leta efter pengarna. När han väl börjar leta så inser han att det är lönlöst eftersom han inte har en aning om vart han kan ha gömt dem. Han återvänder till byn för att be Cain om hjälp. Cain skrattar åt honom och säger att Zak gjort klart för dem att Cain inte är en del av deras familj längre.
Cain går till verkstan och Zak följer efter. Cain vägrar att ge med sig utan han vill att Zak ska ligga skadad på marken utan att få hjälp.
 
Rachel släpar med sig Ali in på cafét för att prata med Ruby. Det går inte så bra eftersom Ruby vill ha en ursäkt av Ali som vägrar och Ali vill att Ruby ber om ursäkt.
 
Robbie flirtar lite med Katie vid frukosten så Megan säger åt honom att skärpa sig. Han ursäktar sig med att Katie förstår att han skämtar. Senare på puben så är även Declan med och han går och handlar dricka och då passar Robbie på att flirta lite till med Katie. När Katie inte är mottaglig så går han fram till Declan för att få pengar till drickat som han vill bjuda på. Declan återkommer till bordet och Katie säger åt honom att inte betala för allt för Robbie.
 
Gennie vill bjuda Ali och Rachel på lite vin och öl om de följer med hem och städar hos henne. Chas som hör det vill hjälpa till men Gennie säger nej men ger med sig så de fyra går hem till Gennie för att dricka och städa. Ali blir bara fullare och fullare och det gör henne ledsen och sentimental. Rachel försöker prata med sin syster men det går inte. Hon ber dem att kontakta Dan för han är den ende som kan hjälpa Ali när hon är så deprimerad.
 
Laurel och Ruby sitter i soffan och dricker vin och pratar.  När Ruby erbjuder sig att massera Laurel blir hon förskräckt men Ruby skrattar och säger att hon skojde bara.
 
Dan kommer för att hämta Ali och han tar med sig henne hem. Hon är full och ledsen men hon tackar honom för att han ställer upp. Hon är så glad över att de varit ihop eftersom de fått Sean och Amelia  men att hon inte varit lycklig och sig själv förrän hon träffade Ruby.
 
Zak kommer hem rätt sent och familjen har varit oroliga för honom. De trodde han återvänt till sjukhuset men då säger Zak att han tänker inte fly igen.
När alla gått och lagt sig så ringer Zak någon och säger att han har pengarna han är skyldig.
 
 

Massa känslor

Idag har det varit lite struligt på tv4 hemsida, först var dagens första avsnitt på premium men sedan lyckades jag titta på det i alla fall men det andra avsnittet dök inte upp förrän nyligen (då fanns inte dagens första avsnitt kvar på play) men jag hinner inte kolla på det andra idag så jag skriver bara om det första avsnittet och fyller i med det andra när jag sett det i morgon förmiddag. Ni kan givetvis diskutera båda avsnitten ändå =)
 
Marlon har lyckats få med sig många av byborna till att följa med att leta efter Ashley. När Laurel får reda på att han inte lyssnat på henne utan bett andra om hjälp så är hon ändå tacksam. De delar upp sig i grupper för att kunna leta på flera ställen samtidigt inne i stan.
 
Debbie blir ompysslad hemma. Charity och Victoria har hjälpt henne men tillslut får hon nog. När de går iväg så är Cameron också på väg men då ber Debbie honom att stanna kvar istället för att gå till puben. Cameron tvekar men stannar sedan hemma.
 
David är med sin lilla familj på puben. Han vill filma dem tillsammans så han ber Amy om hjälp. De har en glassätartävling och tårtätartävling. David tycker att Alicia ser ledsen ut så han frågar hur det är. Hon säger att hon vill prata med honom men inte där och just nu.
 
Ashley går runt på stan och plötsligt ser han Rose med sin vän. Han går till dem och frågar om hon sett hans mobil.  Den manlige vännen börjar genast att reta Ashley och vifta med mobilen. Sedan säger han att Ashley ska låta dem vara ifred.
 
Sam kommer hem och ser att Charity är där. Han är så glad över att hon hjälpt dem med pengarna så han kramar henne. Hon blir mycket förvånad men sedan säger hon till honom att aldrig mer krama henne.
 
Ashley har fortsatt att gå runt i stan när han återigen ser Rose och hennes kille. Han går fram till dem och kräver att få sin mobil tillbaka. De bara skrattar åt honom. Han bönar och ber, han till och med går ned på knä för att be om att få tillbaka mobilen men då häller killen öl över honom. Marlon som precis kommit till parken ser det.  Han skrämmer iväg Rose och killen sedan kramar han om Ashley.
 
Marlon ringer Laurel och säger att han hittat Ashley. Hon blir lättad. Sedan tar Marlon med sig Ashley hem för att låta honom bo där så länge. Ashley är tacksam men ändå nyfiken på varför Marlon ställer upp för honom. Marlon svarar att det är för att Ashley ställde upp så mycket för honom när Tricia dog.
 
Alicia försöker prata med David men han vill hellre filma. Tillslut får hon mod och berättar att hon älskar honom. Han blir chockad och frågar vad hon menar. Sedan berättar hon att Justin inte tänkt be om vårdnaden och då inser David att de inte behövt gifta sig. När han frågar henne om varför hon inget sagt så svarar hon att hon ville gifta sig med honom just för att hon älskar honom. David blir väldigt förvirrad och behöver tänka på det hon sagt så han går därifrån...
 
 
Del två av gårdagens avsnitt, tillagt 18 dec
 
David är väldigt besviken på att Alicia ljugit för honom. Han jämförde henne med Leyla som också ljög. Alicia säger att det inte alls är samma sak.
Rachel kommer över för att passa Jacob när Alicia och David ska iväg till rätten. Jacob är jätteledsen och orolig för sin mamma. För att inte göra det ännu svårare så går Alicia och David iväg tidigare för att inte dra ut på plågan.
 
Sandy vill att de hjälper Ashley men Laurel är inte lika intresserad av det. Hon skyller på att hon måste jobba för att kunna betala Ruby. Då går Sandy hem till Marlon för att träffa Ashley. Han har med sig lite rena kläder och toalettsaker.
 
Lisa besöker Zak på sjukhuset. Han berättar om Trevor som är en så god vän en sådan vän som Zak vill ha när han inte är på sjukhus. Lisa påminner honom om att Trevor faktisk bara gör sitt jobb. Sedan berättar hon för Zak att hon betalat lånehajarna så nu kommer de inte komma tillbaka. Hon berättar dock inte att det var Charity som gett dem pengarna. När Lisa gått så säger Zak till Trevor att han vill åka hem.
 
Ruby är på väg till jobbet när hon möter Ali som har rast. När Ruby frågar Ali om hur Laurel mår så säger Ali att hon inte pratat med henne på jobbet men sedan visar det sig att hon vet om att Ashley varit uteliggare. Ali pikar Ruby om Laurel och då inser Ruby att Ali är svartsjuk. Hon blir väldigt irriterad och går därifrån.
Senare ber Ali om ursäkt men Ruby gillar inte den sidan hon sett hos sin kära.
 
Dan har fått papprena på skilsmässan av advokaterna och nu är allt klart. Han vill fira med champagne på puben men har inte råd så det blir bara en stor öl.
 
Cameron kommer till puben för att prata med Chas. Hon är fortfarande arg och besviken på honom. Han skyller på att det var hans fel att Debbie ramlade och när hon nästan förlorade barnet så var han tvungen att hjälpa henne. Chas säger att han älskar ju Debbie så det spelar ingen roll längre. Hon ger Cameron hans lön och säger att han inte är välkommen där längre. Cameron blir ledsen och undrar vad han ska säga till Debbie. Chas talar om för honom att han kan ju alltid ljuga och sen ljuga lite till precis som vanligt.
 
Charity kommer hem till Lisa. De sitter ute och pratar. Lisa är glad över hjälpen hon fått och de tror inte att lånehajarna kommer tillbaka. En bit därifrån sitter de båda männen och iakttar de båda kvinnorna.
 
Alicia och David har fått skjuts till rätten av Nikhil. Även Eric dyker upp för att stötta sin son och sonhustru. Strax därefter kommer Val och hon pratar med hög röst att hon ska skvallra om dem även om hon så måste prata med domaren, ja hon är till och med redo för att ligga med domaren om så behövs. När de andra säger att det är en kvinnlig domare så svarar Val att man kan inte få allt man vill. Alicia försöker prata med David men han är fortfarande sur.
Rättegången börjar och efter en mycket kort tid så bestämmer domaren att Alicia får åtta månader plus de fyra månader hon borde ha fått för förran gången hon åtalades. Alicia förs ut ur salen och David är ledsen och känner att det är hans fel...
 
 

Bröllop och sjukhusbesök samt en lånehaj eller två

Alicia kommer trots allt till vigseln. Hon är lite nervös och precis när vigselförrättaren frågar om någon har något att invända emot vigseln så kommer även Eric dit men han säger inget. Allt går bra men när det är dags för kyssen så ser David lite generad ut men de pussar varann sedan.
 
Lånehajen är inte nöjd med de 50£ han får av Lisa men hon har inget mer att ge honom. Sam kommer hem och lånehajen går därifrån. Sam tycker de ska berätta för Cain men Lisa vägrar, hon vill lösa detta själv.
 
Debbie kommer till sjukhuset och de undersöker henne. Hon får sy några stygn i huvudet men i övrigt mår hon bra. Trots det måste hon undersökas av en barnmorska men innan hon kommer dit så känner hon att något är på tok med babyn.
 
Chas väntar och väntar på att Cameron ska dyka upp men han svarar inte när hon ringer. Tillslut åker hon hem igen och får då reda på av Andy att Debbie var tvungen att åka till sjukhuset.
 
Bröllopsfesten hålls på puben. Det är väldigt glad stämning men Alicia ser orolig ut och Eric är sur. Victoria säger efter ett tag att brudparet måste dansa så David bjuder upp Alicia och de dansar men Alicia ser gråtfärdig ut.
 
Charity kommer hem till Lisa och hon undrar varför de inte gått till puben. Lisa berättar då om Zaks lån och att de måste betala tillbaka allt. Charity säger att de måste träffa männen i morgon.
 
Andy pratar med Diane i telefon och då hör Sarah att det är en fara för hennes lillebror. Hon säger att hon vill hjälpa honom om hon kan eftersom han ska hjälpa henne sen. (Även idag var trappan åt fel håll)
 
Chas kommer till sjukhuset och Cain blir väldigt förvånad över att se henne där. Hon säger att hon hört vad som hänt och att hon inte kunde åka på semester då. Sedan vill hon prata med någon som vet hur Debbie mår.
 
Laurel möter Marlon ute på gatan. Han frågar om hon kommer till festen på puben. Hon svarar att hon inte kan eftersom de måste leta efter Ashley som är borta.
 
Efter att ha festat ett tag så bestämmer sig brudparet för att gå hem. David lättar på slipsen innan han går in för att ordna lite te. När han hittar öl i kylen så bestämmer de sig för att dricka lite öl tillsammans. Dagen efter vaknar de i samma säng och David skrattar åt att de är som ett gammalt gift par där inget händer mer än att de dricker öl och tittar på tv tillsammans. Han säger att de kan vara kära så länge hon vill. Alicia ser ledsen ut men det märker han inte.
 
Cain ringer Charity men hon svarar inte. Då säger Chas åt honom att åka och hämta henne ifall hon inte fått meddelandena. När Cain gått går Chas till Debbies rum. Hon ser när både Cameron och Debbie gråter medan han kramar om henne och lovar henne att allt kommer att bli bra med babyn och Sarah. Debbie ser att Chas tittar på dem och då tystnar Cameron. Chas säger att hon inte vill störa men hon ville bara veta att de mår bra. Hon går därifrån och gråter.
 
Laurel håller på att hjälpa barnen in i bilen på morgonen när de ska till skolan. Bob kommer förbi och frågar om Ashley men Laurel säger inget om att hon inte vet var han är. När Bob gått säger Sandy att hon borde ha sagt något till honom så han kunnat hjälpa till att leta.
 
Cain kommer till sjukhuset med Charity och när hon går in till Debbie så säger Chas till Cain att låta Cameron vara eftersom hon sett hur mycket han älskar Debbie så han kan inte bedra henne.
 
Debbie får veta efter ultraljudsundersökningen att allt är bra med babyn så hon kan åka hem.
 
Sandy kommer in på puben och han ber om allas uppmärksamhet. Han säger att Ashley är borta och att han behöver hjälp för att hitta honom.  De flesta tycker fortfarande inte att Ashley gjort rätt så ingen är intresserad av att hjälpa till verkar det som men då säger Marlon att han ställer upp.
 
Gennie är hemma hos Chas för att prata. Hon får veta att Chas tänkt rymma med Cameron, att det inte alls var slut mellan dem. Hon blir så besviken på sin syster som ljugit och som tänkt såra Debbie. Gennie säger att Chas inte är ett dugg bättre än Carl. Chas skyller allt på att hon faktiskt älskar Cameron.
 
Charity kommer till Lisa med 1000£ för att betala lånehajarna. När de sedan dyker upp blir de nyfikna på Charity. Hon säger att de får pengarna som Zak lånat. De vill givetvis ha mer men hon säger att de får nöja sig med det de får. Hon erbjuder dem sedan 1000£ till men det är allt och de måste inse att det inte finns mer pengar att hämta. Charity säger att de kan titta sig omkring så fattar de, eftersom folk skulle vilja ha betalt för att sälja möblerna som finns. Lisa tittar lite surt på henne när hon säger det. Tillslut så går männen med på att bara få 2000 och de åker därifrån. Hur länge kommer de att hålla sig undan?
 
Debbie och Cameron kommer hem från sjukhuset. Andy som passat Sarah börjar ställa frågor om fallet eftersom han varit så orolig för babyn. Debbie vill inte prata om det så hon säger att hon snubblat över en stol.
 
David och Alicia kommer till cafét och han kallar henne för älskling och pussar henne. De sätter sig ner för att fika och Alicia är på väg för att be om ursäkt för det hon utsatt honom för men han vill inte prata om det. Han frågar lite på skoj om hon fortfarande är gift med Justin, för ett riggat bröllop kan han gå med på men inte att hon skulle vara bigamist.
 
Cameron ser till att Debbie har det bra hemma och han lovar henne att ta hand om henne så gott han kan så hon ska ha det bra. Debbie börjar tänka på bråket och undrar varför Cameron blivit så arg på Cain när han sagt något. Cameron nekar till att ha varit otrogen och han säger att han bara blev så arg över alla anklagelser så han fått nog. Debbie säger att hon såg Chas blick mot honom på sjukhuset. Hon säger att Chas måste veta något men då säger Cameron att det bara var för att de bråkat om hans lön.
 
Sandy kommer hem tillsammans med Marlon. De har varit i stan och letat efter Ashley men inte sett något. Marlon tycker att de borde säga till fler att leta men Laurel vill inte det.
 
Cameron söker upp Chas i hennes hem. Han försöker be om ursäkt men hon är rasande. Hon undrar om han ens hade tänkt dyka upp vid mötesplatsen för hon såg på sjukhuset att han älskar Debbie. Cameron försöker försvara sig med att Debbie behöver honom men Chas är så arg för att hon känner sig så lurad så hon ber honom att sticka. När Cameron inte går blir hon så arg att hon skriker åt honom att dra därifrån.
 
 
 
 

En lugn möhippa och en ännu lugnare svensexa

Rodney och Edna sitter och pratar på cafét när Laurel kommer in. Edna vill att de berättar om att Ashley är spårlöst borta men Rodney tycker de ska vänta. Han säger sedan att han måste vara ledig för att åka till stan för att leta efter sin vän.
 
Brenda tjatar sig till att få vara med på Alicias möhippa trots att David sagt att Alicia säkert vill vara med sina jämnåriga vänner.
 
Cameron fortsätter att bete sig som vanligt hemma. Han pussar och kramar Debbie som om inget vore på gång. När Andy dyker upp för att umgås med Sarah så passar Cameron på att gå till verkstan.
 
Chas besöker Lisa för att be om ursäkt för att hon inte funnits där för dem när de haft det så jobbigt. Hon skyller på att Alicias bröllop fått henne att tänka på familjen igen. Sedan går hon iväg och ser ledsen ut.
 
Rodney går runt i stan och frågar efter om någon sett Ashley. Efter ett tag ser han honom rota bland soporna. Ashley försöker skylla på att han tappat något där men Rodney säger att han vet att Ashley är hemlös. Rodney vill att Ashley följer med hem men det vill han inte. De fortsätter att prata ett tag och tillslut erkänner Ashley att han är hungrig. Rodney vill bjuda honom på ett café men Ashley tror inte att han är välkommen där. Då går Rodney iväg för att köpa en smörgås. Givetvis passar Ashley på att smita under tiden.
 
David ska på svensexa med Nikhil. Plötsligt ringer det på dörren och utanför står flera kopior av Alicia. Det är några av tjejerna i byn som klätt ut sig. Tjejerna går till puben medan Nikhil och David åker till stan.
 
Nicola träffar Rodney ute på gatan. Han vill prata med henne men hon är lite spydig om att det passar nu när han vill prata och inte när hon ville det tidigre på dagen. Hon berättar att Kelly ringt och vill ha tillbaka Elliot men Nicola vill stödja Jimmy om han vill behålla sonen. Precis då kommer Edna och frågar om Ashley så Rodney säger att han inget sett. När Edna gått märker Nicola att Rodney ljugit. Hon får veta att Ashley är uteliggare.
 
Chas säger till Gennie att  hon ska ha det så bra. Sedan bjuder Chas Lisa och Sam på öl på puben. Möhippan pågår för fullt och Alicia börjar bli rätt full. Eric kommer in och surar. Tillslut kan han inte låta bli utan han berättar för Brenda om varför David gifter sig med Alicia.
 
Debbie och Cameron sitter i soffan och myser. Hon säger att hon vill sälja verkstan sen när Sarah blivit frisk. De kan flytta till ett annat ställe och starta om.
 
Rodney och Nicola kommer hem till Laurel. De berättar för henne och Sandy att Ashley är hemlös. Sandy blir väldigt orolig och vill hitta Ashley på en gång medan Laurel säger att Ashley gjort sitt val. När hon märker hur upprörd Sandy är så går hon med Rodney för att åka till stan och leta efter Ashley.
 
Nikhil och David dyker upp på puben de också. Gennie säger åt David att ta hem Alicia som är på toaletten och mår dåligt. David gör så och sedan återkommer han till puben. Han och Nikhil sitter med Andy och Sam och dricker öl. David och Nikhil sitter och småtjafsar om vem som är mest intressant för tjejerna. Nikhil tror han vinner eftersom han äter nyttigt och är vältränad medan David tycker att han är snyggare. Tillslut frågar Nikhil Andy och Sam om vem de skulle ha valt.... om de varit tjejer. Varken Sam eller Andy vill svara på det.
 
Chas sitter på sitt rum och skriver avskedsbrev till Debbie, Diane och Lisa och Zak.
 
Dagen efter är det dags för bröllopet. Ett blombud kommer med brudbuketten. Strax efter kommer Talia för att lämna Jacob. Hon frågar Alicia om de kan prata lite i enrum. Alicia följer med till cafét. Där får hon veta att Justin märkt på Jacob hur mycket han vill gå kvar i skolan och att han hellre bor hos David. Alicia säger att det har hon sagt hela tiden men Talia påpekar att Justin förstått det när Jacob sagt det själv. Talia säger att Justin kommer inte att söka vårdnaden om Jacob och det innebär att Alicia inte måste gifta sig med David.
 
Chas ser när Cameron säger hejdå till Debbie som ska lämna Sarah i skolan. Hon ser när de kysser och kramar varann. Även Gennie ser dem och när Debbie åkt iväg kommer Cameron fram till henne. Hon har ingen lust att vara trevlig eller prata med honom så han går iväg. Cain som sett att Gennie pratat med Cameron kommer fram och frågar vad de pratat om. Han märker att hon inte heller gillar Cameron.
 
Laurel har dåligt samvete eftersom hon tagit nyckeln från Ashley. Nu kan de inte hitta honom. Sandy vill polisanmälan Ashley som saknad men Laurel vill inte blanda in polisen för det kan oroa barnen.
 
Chas går fram till Cameron ute på gatan. Hon säger att hon såg den fina föreställningen på morgonen när han kysste Debbie. Hon frågar om han ändrat sig om att åka därifrån men det har han inte. Cain ser att de pratar med varann och han frågar Cameron om vad de pratat om när Cameron kommer till verkstan, Han får till svar att Cameron bett Chas om pengar eftersom han inte fått betalt för en hel vecka.
 
Alicia kommer hem till Chas. Hon berättar om mötet med Talia och att Justin inte tänker begära vårdnaden. Hon undrar vad hon ska göra nu om hon ska låta bli att gifta sig med David eller inte. Chas råder henne till att inte backa ur nu för då är det kört.
 
Chas pratar med Charity som kommit in på puben. Hon frågar om Charity är lyckig nu och att hon inte ska göra något dumt. Cain kommer fram till sin syster när Charity gått. Han frågar om vad hon och Cameron pratat om tidigare ute på gatan. Chas svarar att hon bett honom att jobba medan hon är på semester men att han inte velat det. Då blir Cain ännu mer misstänksam eftersom Cameron sagt något helt annat.
 
David märker att Alicia inte gjort sig i ordning och han blir orolig för att hon ångrat sig. Hon säger bara att hon är nervös. Sedan kommer Gennie för att hjälpa Alicia med håret.
 
Den ena mannen som  Zak lånat pengar av dyker upp hos Dingles. Det är bara Belle hemma men som tur är dyker Lisa upp ganska kort därefter. Hon skickar upp Belle till sitt rum sedan säger hon till mannen att han måste ringa först för han får inte komma dit när som helst. Sedan säger hon att de får pengar när hon har så hon kan betala dem.
 
Chas lägger fram kuverten, med breven hon skrivit, på borden. Hon har packat väskan och är redo för att ge sig av.
 
David väntar på rådhuset, även de andra bröllopsgästerna väntar på att Alicia ska komma men hon syns inte till.
 
Cain konfronterar Cameron om vad han sagt till Chas. De är hemma och Debbie börjar bli trött på sin fars gliringar till Cameron. Cain fortsätter att påpeka att Cameron säkert är otrogen för varför skulle annars Gennie och Chas ha något emot honom. Cameron blir förbannad och reser sig upp för att vara beredd att slå till Cain. Debbie blir rasande och säger åt dem att sluta men då blir hon knuffad så hon ramlar baklänges och slår i huvudet. Hon blöder från såret men hon är mest orolig för att barnet ska ha tagit skada.
 

Att sova på en parkbänk

Jai försöker få tag på Rachel men hon svarar inte när han ringer. Han är orolig för vad hon kommer att göra. Charity kommer in precis när han pratat in ett meddelande på Rachels svarare.  Hon undrar vad han pratar om men han säger att det är en kund och nu måste han iväg på möte.
 
Jimmy gör i ordning barnen inför skoldagen. Elliot säger att han vill att hon (Nicola) skjutsar honom. Nicola har egentligen inte tid men blir ändå övertalad av Elliot.
 
Paddy och Rhona sitter på cafét. De har beställt baconsmörgåsar men Paddy ändrar sig när han hör att Nikhil beställer något nyttigare. Paddy vill då hellre ha fullkornstoast.
 
Ashley kommer in i affären. När han ser att David är upptagen med att prata med Rachel så snor han lite mat. Sedan går han däräifrån. Han ser sedan skolklassen komma ut från kyrkan och han går fram till Gabby för att prata med henne om att han saknar dem. Gabby står still men säger inget. Laurel blir rasande och när klassen gått iväg så skäller hon ut Ashley. Han bönar och ber om att få träffa barnen. Laurel blir arg och när Ashley säger att det är hennes fel blir hon rasande och går iväg. Han faller ihop på gatan gråtandes. Edna, Dan och Jude har sett allt men det är Rodney som kommer ut och hjälper sin vän.
 
Rachel kommer in på puben när Charity och Jai är där. Charity blir arg på henne eftersom hon inte städat klart hemma hos dem. Jai säger att Rachel blev ju sjuk så det är ok. När Rachel sedan går på toa kommer Jai efter henne. Han frågar henne hur hon tänker göra och hon svarar att hon vill att han säger som det är till Charity. Jai tar fram pengar som han vill ge Rachel men precis då kommer Charity in. Samtalet avbryts och Rachel går därifrån.
 
Rodney tar med Ashley till cafét och Bob stänger för dagen. De pratar och Rodney får veta att det inte är så bra. Rodney säger flera gånger till Ashley att han måste ta tag i sig själv och ta tillvara på livet. Efter pratstunden får Ashley skjuts till sin så kallade kompis. Rodney släpper av honom men så fort Rodneys bil åkt iväg går Ashley iväg åt ett annat håll. Han hittar en plats bakom ett gallerstaket och han sätter sig bakom det för att äta sin stulna smörgås. En kvinna går förbi och ger honom några slantar.
 
Nikhil kollar i en bok med pojknamn. Han säger till Jai att han inte vill ha något bibliskt namn på barnet så som Dingles döper sina barn. De sitter på kontoret ocn precis när Nikhil ska gå kommer Rachel. Jai säger till sin bror att det är ok så Nikhil går iväg. Jai ber Rachel om ursäkt och han menade inte att hon skulle känna sig som en prostituerad när han gav henne pengar. Rachel säger att hon blev bara så arg men inte hade hon tänkt säga något till Charity. Sedan vill hon säga upp sig men Jai tycker inte hon ska det. Han vill att hon jobbar kvar.
 
Nicola frågar Bob om han hört något från Kelly. Det har han inte och Nicola ser lättad ut. Bob ser det men Nicola erkänner inte att hon fått känslor för den lilla killen.
Jimmy ber Nicola att följa med på en idrottsdag i skolan eftersom han måste åka på jobb i Bulgarien. Nicola vill inte alls ställa upp men återigen så lyckas Elliot övertala henne.
 
Jai kommer hem och han ber återigen Charity om ursäkt för att han blivit så sur när de pratat om barn. Han har accepterat hennes ovilja. När han sedan får se Noahs pass där det står Noah Sharma så blir han glad igen.
 
Ashley sover när någon försöker ta något ur hans väska. En tjej skriker till och Ashley vaknar så tjuven springer iväg. Tjejen påpekar att man brukar tacka så när Ashley hämtat sig tackar han henne.
Senare ser han samma tjej som är i bråk med någon kille. Han går fram och stoppar bråket. Det leder till att Ashely och tjejen börjar prata. Han vill inte tala om vad han jobbat med så han säger bara att han "fixat" folk. Tjejen heter Rose och hon märker att Ashley är trött och ledsen. Hon säger att han kan sova så sitter hon kvar och vaktar honom. Så fort Ashley somnat så ger Rose tecken till en kille längre bort.
 
Nicola får låna ett par shorts av Laurel. Hon ska delta i "mammaloppet" på Elliots idrottsdag. När Elliot och Nicola kommer tillbaka till byn efter idrottsdagen går de till cafét. Bob får veta att de två vunnit loppet och nu vill de fira lite med något gott. Bob berättar att Kelly ringt och sökt Jimmy. Nicola ser återigen besviken ut.
 
Chas och Cam fortsätter att planera flykten. Han frågar om hon ändrat sig men det har hon inte.
 
Megan blir irriterad på Robbie som inte söker jobb som han ska. Han vill inte stapla varor men vet ännu inte riktigt vad han vill heller. Declan vill hjälpa honom men Megan tycker Robbie borde klara av att få jobb själv.
När Declan sedan erbjuder sig att prata med Jai om jobb på fabriken så vill inte Robbie jobba där.
 
Jai bokar en natt på hotell för att han och Charity ska komma iväg.  När de sedan pratar om det på puben frågar Charity Rachel om hon kan städa klart medan de är iväg.
 
Marlon som hört skvallret i byn om Ashleys utbrott går över till Laurel. Han är på väg att krama henne men hon drar sig undan. Han vill hjälpa henne om det behövs men hon säger att hon klarar sig själv. Marlon går då därifrån.
 
Ashley vaknar upp på parkbänken och ser att Rose är borta. Han känner efter i fickorna och där är det tomt.
 
Gennie kommer in på puben och får då veta att Chas ska resa bort på semester i två veckor. Chas säger att Gennie ska vara rädd om magen under den tiden. Precis innan Gennie går iväg så säger hon till Chas att de vill att hon blir barnets gudmor.
 
Edna frågar Rodney om hur det är med Ashley. Rodney berättar då att han skjutsat Ashley till en kompis. Edna är orolig så hon frågar Rodney om adressen. Rodney erbjuder sig att skjutsa Edna dit eftersom han också är orolig för sitt barnbarns far. De åker iväg men givetvis finns inte Ashley i det huset han pekat ut. Edna tror Rodney tagit fel men han är säker. Han går runt och frågar efter Ashley i de andra husen men ingen känner till Ashley. När Rodney ringer till Ashleys mobil är det ingen som svarar. Nu börjar de bli riktigt oroliga, de förstår inte vad som kan ha hänt
 
 
 
 
 

I alkoholens dimma

Gennie och Nikhil ska iväg på ultraljud och Nikhil frågar hur många det är som vill ha en bild därifrån. När de kommer tillbaka så vill Rishi bjuda dem på en omgång på puben.
 
Lisa ser när David sorterar bort frukt som börjar bli kantstött. Hon frågar honom om hon kan få det han kastar så hon kan ge det till grisarna. David lovar att lägga undan det till henne.
 
Marlon och Paddy är på kontoret på Home Farm för att diskutera bröllopet. Robbie kommer ner och tror Paddy är farfar till Leo men då säger Marlon att "jag är pappa och han är styvfar".  Robbie tror då att de är ett par.
 
Charity pratar med Debbie om Gennies graviditet och om hur Rishi behandlar Nikhil som en kung. Debbie råder sin mor att prata med Jai innan det är försent. När Charity kommer till puben för att prata med Jai är han irriterad och har inte alls lust så han undviker henne.
 
Rachel frågar Ruby om hon får bo hos dem eftersom hon blivit av med sin bostad. Ruby tvekar men när Rachel säger att det ger dem extra pengar och barnvakt så går hon med på det.
 
Georiga kommer till puben och hon vill prata med Rishi. De går ut tillsammans med Jai. Georiga talar om att hon vill skiljas. Hon ber Rishi höra av sig när han är redo för det.
 
Lisa pratar med LIzzi och hon berättar om Zaks skulder. Lizzie råder då Lisa att prata med Chas eller Charity eftersom de har råd. Lisa ser Charity på puben så hon går fram till henne. Charity sitter och är upptagen med att tänka på vad hon ska säga till Jai så när Lisa ber om ett lån så ger hon henne 50£. Lisa tar pengarna och går därifrån.
 
Charity går fram till Jai för att försöka prata med honom men han kallar henne för ljugande självisk satmara så hon går därifrån.
 
Laurel berättar för Sandy om att hon kontaktat advokat angående skilsmässan. Han tar på sig skulden och tror att det varit bättre om han hade flyttat till vårdhemmet istället men Laurel säger att det är inte hans fel.
 
Rachel kommer in på fabriken för att städa. Hon ser att Jai sitter på kontoret och dricker whisky. Han erbjuder henne ett glas men hon tackar nej.  Då undar han om hon hellre städar än dricker ett glas med honom så hon ändrar sig. Det leder till att båda två blir fulla och sitter på golvet och äter choklad. Jai svarar inte i mobilen när den ringer.  När Rachel är på väg för att gå hem så kysser de varann. Jai övertalar henne till att stanna och det gör hon.
 
De båda lånehajarna kommer hem till Lisa för att få sina 500 men hon har bara 50£ att ge dem. De säger att de kommer tillbaka mycket snart.
 
På morgonen hittar Charity någon som ligger på soffan och sover. Det visar sig vara Rishi och hon blir orolig över var Jai kan vara.
 
Jai vaknar till när Rachel försöker ta sin tröja som han har till kudde på kontorsgolvet. Han mår inte så bra och han säger till henne att detta aldrig hänt.
 
Det är Paddys födelsedag och han sitter på cafét med sin alldeles förstora tröja. Rhona möter Pearl och ber henne vara barnvakt senare.
 
Ashley är väldigt orakad och han kommer in på cafét och han vill ha en kopp te. När Jude sedan kommer in erbjuder sig Ashley att hjälpa honom med en skolresa men Jude vågar inte ta med Ashley eftersom föräldrarna kan protestera då.
 
Jai städar upp på kontoret när Charity kommer in. Hon ser den tomma whiskyflaskan och förstår att blivit full.  Jai försöker be om ursäkt men Charity är fortfarande sur.
 
Pearl försöker få iväg Paddy till puben men han vill hellre hålla på med momsredovisningen. Efter ett tag får Pearl nog och går in till Paddy fast då sitter han och spelar tv-spel. Hon säger åt honom att gå till puben nu för annars kommer hon att tala om för alla klienter om hur gammal han är och varje år ska hon få folk att sjunga för honom. Paddy ger med sig och går till puben. Där står hans vänner och väntar på att han ska dyka upp. Festen kan börja.
 
Rachel mår inte så bra och hon har svårt att jobba på puben. Hon går ut en stund och Marlon kommer fram till henne för att prata. Hon berättar att hon gjort ett misstag, haft ett engångsligg och nu mår hon dåligt över det. Marlon försöker trösta henne utan att få veta vem det var.
 
Elliot vill spela tv-spel med Nicola även om Jimmy erbjuder sig. Carl och Megan kommer dit men Carl surar så Megan går hem efter ett tag.
 
Ashley kommer hem till Laurel för att få henne att prata med Jude om skolresan. Hon vill inte övertala Jude till att ta med Ashley. Laurel frågar sedan om han kontaktat en advokat och han svarar ja men att han inte har uppgifterna med sig. Han ber henne att de kan lösa situationen utan advokat och dess kostnad men hon tror att det är bättre med advokathjälp. Laruel ska iväg så Ashley måste gå därifrån.
 
Charity ser Rachel på cafét och hon ber henne komma hem till dem för att städa. Rachel skyller på att  hon inte mår bra för att slippa men Charity säger att det blir dubbel lön och inga pinsamma gräl. Tillslut har Rachel svårt att hitta på ursäkter så hon följer med Charity.
 
Ashley går ut och sätter sig på kyrkogården och tar fram ett paket kex ur väskan men paketet är tomt.När han sedan går tillbaka till byn ser han en halväten smörgås på ett bord vid uteserveringen. Han ska precis ta den men då kommer Jude och Edna så han låter bli. Jude erbjuder sig att skjutsa Ashley in till stan men Ashley avböjer. Jude ber om ursäkt för bussresan men han har gärna med Ashley på en gudtjänst någon gång. När Jude gått så går Ashley iväg till scoutstugan och han smyger in där.
 
Jai kommer hem med blommor och vill bjuda Charity på en fin middag som ursäkt. Hon är först sur men ser blommorna och blir gladare. Han blir något förvånad över att se Rachel där. Hon säger att hon försökte tacka nej men att det inte gick. Jai fortsätter tjata om att det var ett misstag och att Rachel inte får säga något till någon eftersom det bara var ett dumt fyllemisstag. Rachel känner sig mindre värd när han hela tiden tjatar om att det så hon blir irriterad. Hon svarar att kanske hans troféhustru ändå får reda på det. Sedan går hon därifrån.
 
 

Minnesceremoni

 
 
 
 
Idag utgår Hem till gården eftersom tv4 sänder ifrån Mandelas minnesceremoni.
 
Vi ses i morgon igen...

Mycket bråk och tjafs

Val träffar Rishi ute på gatan. Han lastar in massa matkassar i bilen.  Hon får veta att Gennie är gravid och då börjar hon skratta. Rishi frågar Val om hur Eric mår och då får hon dåligt samvete eftersom Eric brutit benet och nu får gå gipsad ett tag. För att göra henne glad igen bjudar Rishi in Val till festen de ska ha för barnet.
 
Lisa oroar sig för pengarna inte räcker till. (Ändå ska hon köpa frukostflingor och juice, kanske inte det mest billigaste alternativet om man inte har pengar) Sam har fått pengar från Alicies moster så han lägger pengarna i spargrisen de har på bänken eftersom han vill hjälpa till.
 
Zak pratar med Trevor om att han börjat minnas saker. Han kommer ihåg att han kan ha gömt massa pengar ute på heden. Zak vill ringa till Lisa och när han väl gör det så svarar Belle. Lisa hör att dottern pratar med sin far så hon skyndar sig ut för att hänga tvätt.
 
Val kommer hem till Eric. Hon är snabb med att tala om att hon ska på Rishis fest. Hon berättar sedan att hon lämnat tillbaka moppen och fått nästan hela summan åter. Sedan berättar hon för Amy i förtroende om att det inte är något mellan henne och Rishi eftersom han sovit på soffan och hon bara velat göra Eric svartsjuk.
 
Nihil är jätteglad när de fixar i ordning för festen. Han påpekar hela tiden om att han ska bli pappa.
 
Paddy fyller snart år och han vill inte fira den dagen. Rhona försöker övertala honom om att tänka om men han firar gärna bröllop men inte födelsedagar. Pearl stickar en tröja åt honom men Rhona ser att den blir alldeles för stor. Rhona berättar för Pearl att hon tänker ändå ordna en överraskningsfest för Paddy.
 
Preics innan kalaset börjar så dyker Georgia upp i en taxi. Alla blir förvånade utom Charity som fort berättar att Gennie är gravid för att ingen ska börja fråga om hur det kommer sig att Georgia kommer dit just nu.
Under festen så pratar Brenda om saker hon vill sticka till barnet medan Gergia påpekar alla fina designersaker man kan köpa till barn nu för tiden. Jai får reda på att det är Charity som fått Georgia till att komma dit och han blir inte alls glad.
 
Georiga får höra att Rishi bjudit dit sin dejt. Det gör att hon frågar Charity om varför hon sagt att Rishi saknat sin fru. Charity säger att det stämmer men att han inte kanske vågar ta första steget. Georiga försöker då prata med Rishi men precis då kommer Val. Givetvis blir det bråk och tjafs eftersom Rishi inte velat ha dit Georgia. Han ber Val om hjälp till att göra Georgia svartsjuk. Nikhil blir arg och säger åt dem att inte bråka inför Gennie. Georgia ska gå hem och då fortsätter tjafset ute på gården i stället. Hon är besviken över att inte ha fått reda på om graviditeten och därmed inte blivit bjuden till festen. (Varför var inte Chas och andra ur Dinglesklanen där?)
 
De två männen som sökt Zak tidigare återkommer till Lisa. Hon frågar vad de vill och då visar det sig att Zak lånat 1000£ av dem och nu vill de ha tillbaka pengarna.  De visar ett kontrakt som Zak skrivit på. Lisa säger att Zak är på sjukhuset igen men männen tror henne inte. Den ene mannen hittar spargrisen och han tar pengarna där i. Männen lovar att de kommer tillbaka för en delbetalning, för den totala summan Zak är skyldig är nu 8200£.
 
Nikhil ber Gennie om ursäkt över sina föräldrar men han vill ändå att hon flyttar in hos honom. Gennie blir glad och går med på det.
 
Rhona och Paddy är på puben och pratar om bröllopet och alla hennes planer inför det. Marlon råder dem att prata med Nicola som sitter en bit bort vid ett bord. De går fram till henne och ber om en tid för att få veta hur de ska kunna ha festen på Home Farm.
 
Lisa åker över till Zak på sjukhuset för att prata med honom. Hon berättar att hon vet om att han lånat en massa pengar. Zak erkänner det och säger att han bara ville försörja sin familj som en riktig make skulle ha gjort. Sedan säger han att han har grävt ner pengar ute på heden. Han lovar att han ska göra allt för att bli bra igen.
 
Brenda kommer hem till Eric och hon berättar om bråket mellan Georgia och Val. Amy säger då att det är konstigt eftersom det inte är något mellan Val och Rishi, att hon bara sagt det för att göra Eric svartsjuk. Det gör att Eric vill att Brenda går därifrån, fast han säger inte det rakt ut utan ber henne att ta hand om Gennie och barnet. Han verkar lättad över att Val inte varit med Rishi.
 
Nikhil och Gennie ska planera hennes flytt och de möter Rishi i byn när Brenda dyker upp och säger att hon vet att det inte är något mellan Val och Rishi. Nikhil blir rasande på sin far som förstört festen med allt bråk när det inte ens varit något mellan dem.
 
Charity kommer in på fabriken där Jai sitter på kontoret och dricker whisky. Hon försöker be om ursäkt över att hon fått dit deras mor men att hon bara velat väl. Jai är rasande över att Charity hela tiden bara gör saker för att själv få som hon vill. När han nämner att han tycker det är jobbigt att Nikhil hela tiden påminner alla om han ska bli pappa så inser Charity att Jai är sur på henne för hon inte vill ha barn.
De börjar tjafsa med varann och tillslut säger hon att om det är därför han är sur så kan de lika gärna ge upp eftersom hon inte vill ha barn och det vet han. Jai säger att han är besviken för att hon lovat att tänka på saken fast hon hela tiden vetat att hon inte vill. Charity går därifrån och Rachel som städar på fabriken har hört dem.
 
Jai ber Rachel att inget säga till någon om det hon hört. Hon lovar att hålla tyst även om hon tycker att Charity gör fel och borde uppskatta det hon har. Jai är glad över att Rachel inget säger och hon går därifrån.
 
Lisa kommer hem efter att ha besökt Zak. Hon är jätteledsen och Belle försöker trösta henne. När Belle gått upp till rummet pratar LIsa med Sam om vad som hänt. Hon vill inte att barnen ska få veta vad Zak gjort och hon lovar att ta hand om allt själv för att skydda sin familj emot lånehajarna.
 
 

Kaos i köket

Idag var det bara ett avsnitt eftersom det var skidor för hela slanten, fast jag tycker de kunde ha hoppat över Postkodlingon istället för ett avsnitt av HTG.
Ett tips är att kolla, om och när det är uppehåll, i fliken här uppe under "Uppehåll?" för där uppdaterar jag så fort jag får veta något.
 
 
 
Gennie är på cafét och hon berättar för sin mamma om graviditeten. Brenda blir glad men lite orolig när hon får veta att Gennie tackat nej till Nikhils frieri.
 
Nikhil är hemma och han berättar för Jai och Priya om barnet. De blir rätt förvånade och när Jai sedan får veta att Charity redan visste så blir han irriterad. Hon försvarar sig med att om hon varit gravid så hade han inte velat att Nikhil skulle få veta det före honom.
 
Rishi har sovit över på soffan hos Val. Han är väldigt bakfull och han blir förvånad över att han gett Val goda råd angående låta Amy vara. Rishi går sedan till cafét för att dricka kaffe men han hinner inte säga så mycket förrän Brenda skäller ut honom och hans söner som inte kan behandla kvinnor på bästa sätt. Han förstår inte vad hon menar.
 
Eric har köpt en bukett blommor till Amy för det är hennes födelsedag. Hon muttrar lite först men sedan säger hon att hon är glad eftersom Val inte ens tänkt på henne i sms:et hon skickat. Victoria säger sedan till Eric att han måste göra något speciellt för Amy.
 
Brenda och Rishi kommer hem till Nikhil. Hon skäller ut honom för att han är så taktlös att han inte kan visa att han vill ha Gennie utan bara barnet. Sedan får Nikhil höra både det ena och det andra av sin familj så han inser att han kanske måste skärpa sig.
 
Val kommer med en bukett blommor till Amy och sedan vill hon bjuda på en tjejlunch i stan. Amy tackar nej eftersom hon har annat för sig. Då kommer Eric med en taxi och tar med Amy till stan för lunch. Val försöker få följa med men Amy vill inte det.
 
Nikhil går till Gennie och han bankar på hennes dörr. Hon vill inte släppa in honom men han ger sig inte. Tillslut så öppnar hon dörren och skäller ut honom. Nikhil vill fortfarande komma in så hon släpper in honom.
 
Sam har kommit hem från Alices släktingar i Norfolk. Han och Belle lagar mat, pannkakor med pommes frites, så Lisa ska slippa när hon kommer hem från jobbet. Maten blir lite bränd men Lisa är glad ändå.
 
När Amy och Eric kommer tillbaka från lunchen i stan kommer Val åkandes på en moped. Hon åker runt och visar upp den för Amy. Amy blir inte imponerad. Val försöker att visa att den kommer att ge Amy frihet att göra vad hon vill och ta henne dit hon vill hur lätt som helst. Tyvärr så ser hon sig inte för utan råkar köra över Eric. Ambulansen tillkallas och Eric åker iväg med Amy. Val vill inte kontakta Brenda men Eric säger åt Victoria att göra det åt honom.
 
Gennie försöker få Nikhil att förstå att han inte ska vara en egoist och alla är inte som han och därför kan han inte ändra på henne. Nikhil försöker säga att han har ändrat sig men inser att det är inte helt så Gennie menar. Tillslut får han ett utbrott och blir helt galen så han letar fram allt möjligt onyttigt med kolhydrater ur hennes köksskåp, han vräker i sig massa mat och spiller på skjortan och rufsar om håret. Allt för att visa Gennie att han kan ändra sig.
När han lugnat ner sig så säger han att allt han vill är att få vara med Gennie och barnet eftersom han redan sett i fantasin om hur barnet är en pojke som ska börja skolan och vad Nikhil ska ha på sig på sonens examen. Gennie smälter och Nikhil tar fram ringen igen och friar med tårarna i ögonen. Gennie svarar ja och de kysser varann.

Vägglus eller fluff från torktumlaren

Debbie är orolig för att Gennie kanske är sjuk. Hon nämner det för Cameron och när han får höra att Debbie vill besöka Gennie igen säger han att de ska låta henne vara i fred.
 
Gennie är på cafét när Rishi kommer in. Han klagar på att Nikhil joggar och tränar hela tiden. Sedan säger han att han hade hoppats att Gennie skulle lära Nikhil att lata sig lite mer. Gennie blir ledsen och går därifrån. I dörröppningen möter hon Cameron som viskar att han slutat träffa Chas. Han tackar sedan Gennie för att hon håller tyst men då säger Gennie att det inte är för hans skull i alla fall.
 
Lizzie vill till puben och fira efter jobbet. Ali vill ha med Laurel så hon kan träffa någon. När Laurel undrar vad hon menar så får hon veta att Ali tycker hon ska träffa Marlon. Laurel säger att det är för tidigt än.
 
Gennie kommer sent till kontoret och Nikhil är sur. När hon går iväg för att ringa säger han till Charity att de kanske måste hitta en ny assistent. Charity säger åt Nikhil att sluta vara blind sedan går hon efter Gennie.
 
Alicia kommer fram till Eric på cafét och lämnar fram ett äktenskapsförord som hennes advokat skrivit ut. Eric blir förvånad och tror det är Davids idé men han får veta att David inget vet.
Senare så visar Alicia äktenskapsförordet till David och han tror att det är hans pappas idé. Alicia säger att Eric frågade det samma om honom.
 
Cameron kommer hem till Chas. Han vill att de fortsätter som vanligt men Chas mår så dåligt av situationen att hon mår illa. Då säger Cameron att de borde sticka iväg nu, båda två tillsammans och lämna allt detta bakom dem. Chas blir förvånad och säger att hon måste få lite tid att tänka på saken.
 
Nikhil kommer fram till David och visar ett sms han fått av Gennie. Hon har skrivit att de måste ses för att prata och Nikhil är orolig för att hon ska göra slut.
När de sedan ses hemma hos Gennie och hon försöker få fram hur svårt det är att säga något som är svårt och att man väntat på rätt tillfälle i flera veckor så blir det inte lättare så säger Nikhil att han förstår. Så istället för att vänta på vad Gennie har att säga så säger han att det är lika bra att de tar en paus eftersom det är det båda vill. Gennie blir stum och säger inte emot.
 
Alicia pratar med Chas om bröllop och känslor och att man ska passa på när man har chansen. Sedan säger Charity till Chas att man måste ta till vara på tillfällena och inget hålls hemligt i denna by speciellt länge. Det gör att Chas säger till Cameron att hon vill följa med honom bort härifrån.
 
 
Nikhil kommer hem och han är på dåligt humör. Charity följer efter honom för att höra hur det gått hos Gennie. Han berättar att de gjort slut, eller rättare sagt tagit paus vilket är det samma som att göra slut. När Charity frågar honom om det var vad Gennie sa så kan han inte bekräfta det. Charity blir så irriterad att hon säger att Gennie är gravid och väntar hans barn.
 
Chas sitter på cafét och fikar. Cameron kommer in och sätter sig hos henne. Han frågar om hon ångrar sig men det har hon inte. Alex och Victoria kommer in och de hälsar från Diane som ringt och sagt att hon är borta några veckor till. Chas får bråttom och går därifrån. Cameron går efter henne och han frågar om de ska sticka till Jersey. Chas tycker inte det verkar så bra med tanke på att han har sin exfru där. Hon säger att hon följer med honom vart som helst men behöver bara lite mer tid på sig.
 
Charity frågar om Nikhil har pratat med Gennie men det har han inte för han måste bara vänja sig vid tanken. Han undrar varför Gennie inte sagt något tidigare men då säger Charity att det inte är så konstigt eftersom han tjatat om hur illa han tycker om barn. När Nikhil säger att det inte är samma sak med sitt eget barn så svarar hon att alla barn är stökiga och kladdiga, han ska inte tro att hans barn kommer med antiseptisk blöja.
 
Val stormar in hemma hos Eric, med sig har hon ett papper med något i. Hon säger att det är en vägglus som hon hittat i ett rum på värdshuset. Brenda kollar närmare och ser att det är fluff från torktumlaren.
 
Belle är hemma från skolan för hon mår dåligt. Lisa tror att det är för att de andra barnen retar henne eftersom hennes pappa är sjuk men Belle förnekar det.
Lisa kommer hem från jobbet och hon ringer sjukhuset för att höra hur det är med Zak. Debbie kommer dit och erbjuder sig att skjutsa henne till sjukhuset men Lisa vill vänta.
 
Chas möter Gennie som är jätteledsen. Gennie berättar att de gjort slut och att hon nu ska vänja sig vid att bli ensamstående mamma. Chas säger att Gennie kommer att klara det alldeles utmärkt och då säger Gennie att hon är glad att hon har Chas.
 
Nikhil kommer in på kontoret när Gennie är där. Han ber om ursäkt och säger att han inte alls vill ha någon paus. Sedan ska han ställa sig på knä men är rädd att byxorna blir smutsiga så han friar till henne ståendes.
Gennie blir chockad och går iväg till fikarummet. Nikhil blir förvirrad men sedan säger hon ja.
 
Eric, Brenda och Amy kommer in på puben. Val gör allt för att försöka få göra upp planer för Amy som snart fyller 18. Amy vill helst ut och fira med kompisarna men Val vill anordna en fest på puben.
 
Rishi upptäcker Val bakom disken och han börjar flirta med henne. Hon tar tillfället iakt och flirtar tillbaka. Jai och Priya tycker inte om det. Val bjuder in honom på ett glas vin när hon slutat för dagen.
 
Georiga ringer till Jais mobil men han är på toa så Charity svarar. De sitter på puben och hon säger att Rishi är hemma och sörjer för han mår så dåligt utan sin fru.
 
Rishi och Val sitter i rummet bakom puben. Hon tycker hans flirtkommentarer är lite gammaldags men han säger att de fina kommentarerna sparar han tills Eric är i närheten eftersom  det är honom hon försöker göra svartsjuk med sitt flirtande. Han muntrar upp Val genom att säga att hon kommer att få Amys kärlek om hon bara är tålmodig och väntar.
 
Gennie och Nikhil är hemma hos henne och lagar mat. När hon stammande ska försöka få fram vad hon vill ha sagt så säger han att han vet om barnet och att han är överlycklig. Först är Gennie glad sedan tror hon att han bara gifter sig med henne för barnets skull. Hon tar av sig ringen och säger att han ska ge den till någon han verkligen älskar. Nikhil tar ringen och går därifrån.
 
 
 

Systrar och kusiner som har hemligheter

Gennie försöker reda ut det hon just sett. Chas förnekar att det skulle ha hänt tidigare men Gennie tror henne inte. Både Chas och Cameron ber Gennie att inget säga till Debbie som är på väg dit. När Debbie kommer blir hon förvånad över att se Chas och Cameron där men Chas försvarar sig med att hon lämnat nyckeln till Gennie. Debbie frågar då varför Cameron är där men när han inte svarar på en gång säger Gennie att det var en stor spindel i badrummet som han fick slå ihjäl eftersom varken hon eller Chas vågade det. Debbie verkar tro på det så Cameron går därifrån.
 
Justin är rasande efter att Eric berättat om bröllopet mellan Alicia och David. Han tror dem inte när de säger att de varit ihop ett tag. Han hotar med advokat och om de inte ställer in bröllopet själva så kommer han att se till att det inte blir av.
 
Moira är ledsen och saknar flickorna. Hon sitter i baren och pratar med Marlon. Han föreslår att hon ska köpa en hund att gosa med hon hon börjar tänka på saken och verkar inte helt ointresserad av det.
 
Laurel är ledsen för att hon inte har råd att ha kvar Ruby som hjälp. Hon vill ändå att Ruby tittar in på en kaffe någon gång eftersom de ändå är vänner nu. Ali hör det och tror att Laurel tänker utnyttja Rubys tjänster ändå. Dan säger till Ali när Ruby och Laurel inte är där att han ser att Ruby har visst ett inflytande på Laurel, att hon som omvänt Ali till att bli lesbisk kan nog omvända prästfrun. Ali tror inte på honom.
 
Chas och Cameron ses hemma hos henne för att diskutera Gennie. De hoppas på att hon inte kommer att berätta något för Debbie. Chas säger att de får väl försöka övertala henne till att tänka på Sarah. De undrar om de verkligen kan ha ett sjukt barn som ursäkt för att inte berätta något.
 
David är arg på Eric som skvallrat för Justin. Han säger att det var ett misstag att berätta för sin pappa sanningen bakom bröllopet. Eric försöker sedan be om ursäkt och han vill ställa upp för David eftersom han inte varit en bra far tidigare. David säger att det är försent för det nu.
 
Debbie och Gennie sitter och pratar. (Inte har väl de haft så nära kontakt förut?) Gennie frågar Debbie om hur det är att föda barn och hon frågar om förhållanden. Även denna gång så säger Gennie inget om graviditeten.
 
Marlon skämtar med Priya om att hennes hår finns i maten så hon måste använda hårnät. Hon skämtar tillbaka om att en av hennes naglar finns i en av pajerna. Chas hör dem och ber dem att skaffa ett rum eller börja jobba. Både Marlon och Priya fnyser åt att det skulle vara något mellan dem.
 
Adam får beröm för att han gjort ett bra jobb när han var på affärsmötet. Han har lyckats skapa kontakter och ett bra kontrakt så Moira är mer än nöjd.
 
Gennie söker upp Chas för att prata med henne. Hon försöker förstå vad som händer men hon tror inte på att det är riktig kärlek mellan dem även om Chas tror det. Gennie säger att Cameron är kär i Debbie så han kommer inte bli ihop med Chas på riktigt.  Chas säger att hon är kär i Cameron och att detta kanske är hennes sista chans att bli lycklig. Gennie tror inte på det utan hon vill berätta för Debbie.
 
David och Alicia kommer in på puben hand i hand. Marlon vill se ringen och då hör Nikhil och Priya den goda nyheten. De tror att David skämtar men då kysser David en mycket förvånad Alicia. Hon ler lite förvirrat efteråt.
 
Nikhil vill ordna en svensexa för David. David vill inte ha någon men Nikhil insisterar och David ändrar sig. Nu ska rock n´roll Nikhil ordna något häftigt...
 
Ruby söker upp Laurel utanför fabriken. Hon säger att hon accepterar Laurels erbjudande om att jobba svart. Ali ser dem och hon blir inte glad när hon hör att Ruby ska jobba hos Laurel och Sandy.
 
Gennie har fått rycka in och hjälpa till i cafét medan Brenda köper mjölk. Nikhil kommer dit och han försöker be om ursäkt för att han betett sig illa. Han vill gottgöra henne med en middag men då blir Gennie rasande eftersom han tror att det enda hon tänker på är mat. Charity som hör det pratar sedan med Gennie när Nikhil gått. Hon säger att hon vet allt eftersom Chas berättat det. Gennie förstår först inte om Charity menar graviditeten eller Chas förhållande med Cameron. Ganska snart förstår hon att Chas berättat om graviditen och hon blir rasande.
 
Chas kommer till verkstan för att prata med Cameron. Hon får veta att Debbie inte vet något än. Precis då kommer Debbie och Sarah. Debbie undrar givetvis varför Chas är där och då svarar Chas att hon ville träffa henne för att äta frukost ihop men nu var det försent.
 
Brenda frågar David om Alicias brudklänning och hon blir förfärad när hon hör att David tänkt låta Alicia ta den Leyla skulle ha haft. David säger att det är ju bara hans som använt den så det spelar väl ingen roll.
 
Val vill vara en god fe och hjälpa till vid bröllopet. David säger att han behöver ingen god fe men om hon fixar dryck och tilltugg utan att vara där så är det ok.
 
Gennie stormar in hos Chas och hon är rasande för att Chas skvallrat för Charity. Chas försöker ursäkta sig med bortförklaringar men Gennie säger att hon tänker inte hålla tyst till Debbie bara för det. Chas ber henne tänka på Sarah och barnet som inte är född.
 
Debbie kommer hem till Gennie för att ta reda på hur hon mår. Hon säger att hon inte går därifrån förrän hon får veta vad Gennie grubblar på. Sarah är med henne och hela tiden när Gennie är på väg att säga något så kommer Sarah och avbryter dem med att visa ett halsband eller så vill hon ha vatten. Gennie berättar inget denna gång heller.
 
Laurel och Sandy kommer in på puben och han vill bjuda Ali och Ruby på ett glas. Ali tackar nej men Ruby tackar ja och Ali ser besviken ut.
 
Gennie kommer in till Chas och hon ser att Cameron är där. Hon säger att hon ger dem ett tillfälle nu att avsluta det hela annars kommer hon att berätta för Debbie
 

Två ungdomar som delar badrum

Alicia vill berätta om giftemålet för Jacob men David tror inte att det är så bra för då kommer Justin att få reda på det. Alicia är även orolig för Jacob när de sedan separerar efter ett halvår. David säger att hon får göra som hon vill angående berättandet. Jacob får ledigt från skolan för att hon ska kunna prata med honom. Han blir jätteglad när han hör att hans mamma ska gifta sig med David och han tycker att de blir som en riktig familj då.
 
Adam säger till Moira att de borde anställa någon eftersom Holly inte är där. Moira vill inte det så hon berättar för honom att hon tänker sälja gården. Adam blir orolig eftersom det är det enda han kan, han har inte Hollys kreativa sida eller smart som Hannah.
 
Laurel ser hur Ruby hjälper Sandy med att stryka hans byxor. Hon pratar sedan med Ruby om den höga kostnaden det är att ha en sköterska hemma. Laurel vill betala Ruby direkt och inte via företaget men Ruby går inte med på det eftersom hon då kan få sparken.
 
Eric berättar för Amy om Davids planer. Hon går över till David för att fråga honom om vad som händer. Amy tror att Alicia är gravid men givetvis förnekar Alicia det. Amy träffar sedan Eric och Brenda på cafét. De diskuterar saken och Eric blir bara mer och mer upprörd. Tillslut får han nog och går över till David. Han försöker få David och Alicia att förstå att de inte borde gifta sig men de lyssnar inte på honom. Då hotar Eric med att berätta för Justin att det bara är ett spratt.
 
Moira är orolig för att Adam inte kommer att orka med gården och dess ansvar så hon vill inte binda honom vid det. Adam säger att han vill göra som hans pappa hade velat att han gör så han tänker inte ge upp. Adam lyckas tillslut att övertala Moira till att ha kvar gården.
 
Priya fortsätter att flirta lite med Cameron när Cain ser dem på puben. Chas säger åt sin bror att sluta bry sig och att han ska tänka på att inte göra sin dotter upprörd i onödan.
 
Gennie, Nikhil och Priya sitter och äter på puben. Gennie vill sedan gå hem till henne med Nikhil för att prata enskilt. Han tycker hon kan säga det nu men det vill hon inte. Nikhil fortsätter att påpeka om att kolhydrater är inte bra om man vill gå ner i vikt. Tillslut får Gennie nog och går hem ensam. Chas säger till Nikhil att vara lite känsligare och omtänksam när han är med Gennie.
 
Jacob kommer och gratulerar David för att han ska gifta sig med Alicia. David ber då Jacob att inte berätta något för Justin. För att göra allt mer verkligt ger David Alicia en ring, den ringen som Leyla hade. Hon ser lite besviken ut och inte blir hon gladare när David påpekar att han vill ha tillbaka den sen.
 
Moira säger åt Adam att duscha och byta om för han ska träffa några restaurrangägare och diskutera affärer. Hon ger honom mer ansvar nu så han kan visa att han vill satsa på gården.
 
Chas och Gennie kommer in på cafét och de ser hur Cameron och Debbie sitter och pussas. Cameron skyndar sig iväg när de båda tjejerna kommer in. Det gör att Chas inte har tid för att sitta och prata med Gennie just nu men Gennie övertalar henne till att stanna. Debbie blir nyfiken på vad de pratar om men Gennie vill inget säga på cafét eftersom Brenda kan höra.
 
David och Alicia kommer in hand i hand på cafét. De visar sin "kärlek" öppet och Alicia visar ringen. David berättar glatt att han friat och att hon sagt ja. Edna säger att "så går det när två ungdomar delar badrum".
Eric kommer in och han är inte alls glad över det han får höra. Han säger att det vilar en förbannelse över den ringen. Sedan säger han till David att han kommer att gå vidare med hotet om David fortsätter planerna med att gifta sig med henne.
 
Chas, Gennie och Debbie har gått hem till Debbie för att prata ut men Gennie säger inget om graviditeten. Gennie säger att alla har inte sådant förhållande som Debbie och Cameron där man inte kan hålla tassarna i från varann hela tiden. Debbie svarar att det i själva verket är Cameron som inte kan låta blir henne. Hon säger att hon är jättelycklig för Cameron hade sagt att det är som om de är kära på nytt, att det aldrig varit bättre än nu.
 
Chas går iväg till verkstan och skäller ut Cameron. Han får veta vad Debbie sagt och att Chas har ledsnat på hans lögner. Hon tycker det är jobbigt att hela tiden se hur lycklig Cameron gör Debbie. Chas säger att det får vara nog nu och vill han ha ett äventyr vid sidan om så får han välja någon annan.
Cameon säger att det inte alls är så. Han försvarar sig med att han måste försöka hålla masken hemma tills babyn är född och att det faktiskt var Chas val att vänta.  Han vill att de ses sen så Chas säger att de kan ses hemma hos Gennie eftersom hon har en extranyckel dit.
 
Gennie kommer försent till kontoret och då passar Charity på att reta henne och påpeka att hon borde få en varning. Nikhil hör det och han håller med Charity så han säger att Gennie är nu varnad officiellt. Charity går iväg för att låta Gennie och Nikhil prata ut i fred. Nikhil säger att han ordnat en överraskning till henne. Gennie får veta att han bokat tid på ett gym i två veckor så hon kan gå ner några kilon som hon lagt på sig. Det gör Gennie så ledsen att hon går därifrån.
 
Alicia och David står i butiken när Victoria kommer in. Victoria blir förvånad när hon hör om nyheten. Plötsligt kommer Justin in och han är rasande för att han har fått höra om giftemålet.
 
Charity frågar Chas vad det är med Gennie eftersom det är så tråkig stämning hemma mellan Gennie och Nikhil. Chas säger att hon inte kan säga något. Charity fortsätter att fråga om det är för att Gennie gått upp i vikt och då kan Chas inte hålla tyst utan hon säger att Gennie kommer att öka i vikt de närmaste sex månaderna. Charity inser direkt vad som är på gång och hon jublar skadeglatt.
 
Chas träffar Cameron hemma hos Gennie. Hon är trött på att han hela tiden visar sig så lycklig ihop med Debbie. Han svarar att han måste även om han inte vill eftersom det är Chas han älskar. Chas litar på honom och det slutar med att de hamnar i soffan kyssandes.
 
Debbie ser Gennie sitta på caféets uteservering. Hon märker att Gennie är ledsen och frågar om det är på grund av det som de inte pratade om tidigare idag. Gennie svarar att det är jobbigt just nu. Debbie erbjuder sig att prata med henne men Gennie vill inte prata där hennes mamma jobbar och kan höra dem. De bestämmer sig för att gå till Gennie så Debbie går iväg för att handla fika medan Gennie går hem. Hon blir något förvånad när hon ser att Chas och Cameron sitter och kysser varann i hennes soffa.
 
 
 
 
 

Snacks-ring,hiphopbröllop och en Tom Jonesfigur

David, Jacob och Alicia är på cafét. När Alicia ska handla säger David till Jacob att berätta för sin mamma om vad han tycker om pappans blivande fru men Jacob vill inte det. Sedan blir David ensam med Alicia och han försöker tala om för henne att Jacob kanske inte trivs så bra hos Justin på grund av flickvännen. Alicia blir glad men hon tror ändå att Jacob måste vara hos sin far om hon får fängelse.
 
Chas berättar för Cameron att Cain misstänker honom och att han bett henne hålla ett öga på honom. Cameron skrattar och tycker det är lite kul men Chas säger att det är allvar. Precis då kommer Marlon in för att sno kakor ur Dianes kakburk.
 
Rhona börjar planera bröllopet och hon säger till Paddy att hon vill ha en jättestor tårta. Han tycker det verkar konstigt att hon vill ha en enkel fest men en löjligt stor tårta men han går med på det. Paddy visar henne en bil i en tidning som han tycker vore perfekt att ha till bröllopet men Rhona säger nej eftersom det är en "hip-hopbil som studsar".  Hon säger sedan till Marlon och Paddy att inte lägga sig i eftersom det är bäst att hon planerar allt själv.
 
Holly håller på att packa i köket när Hannah kommer hem. Hannah är ledsen eftersom hon tänkt fika med Victoria men Adam hade sagt åt henne att hjälpa till hemma istället. De båda systrarna börjar prata och helt plötsligt kommer Holly på att Hannah kan bo hos henne och Roz för att kunna plugga i London. När de berättar det för Moria så säger hon direkt nej.
 
Robbie får följa med Declan till ett affärsmöte. När de kommer tillbaka så har Robbie snott en stor kartongbild med Tom Jones i helfigur. Han säger att damerna på kontoret borde bli glada, i alla fall Megan och Nicola eftersom de är lite äldre. Declan tycker Robbie skött sig bra på mötet och att han varit till nytta så han erbjuder Robbie jobb. Megan börjar protestera men Robbie säger att han kanske inte vill ha det jobbet ens.
 
Alicia ska prata med Justin om Jacob och vad han tycker om Talia. Justin säger att han inte märkt något. Det slutar med att Alicia och Justin tjafsar om det. Jacob kommer ner för trappan och ber sin mamma att sluta. Justin tar med sig Jacob hem och Alicia är jätteledsen. David försöker trösta henne och de dricker lite vin och diskuterar hur de kan göra för att Jacob ska få stanna i byn. När Alicia nämner att om de vore gifta skulle allt vara lättare så säger David att det är en bra idé. Hon förstår först inte vad han menar men inser det sen. För att hon ska förstå det så tar David en snacks-ring och ställer sig på knä och friar till henne.
 
Debbie, Andy och Sarah kommer hem och det är Cain som hämtat dem från stan. Cameron kommer ut från puben och ser dem. Han går fram för att hälsa. Sedan så får Sarah berätta hur de haft det. När Debbie frågar hur Camerons barn mår så flinar Cain. Cameron berättar historien om bråket med exfrun och kompisen. Debbie undrar varför han sagt att han var hos barnen när hon ringde så säger han att han inte ville oroa henne. Hon godtar den ursäkten även om Cain påpekar att det måste vara en lögn.
 
David berättar för Eric om planerna med Alicia men Eric tycker inte alls att det är bra. Han tror att hon kommer att lura David precis som hennes syster.
Alicia pratar med Chas som råder henne att berätta om känslorna för David för annars kan detta sluta illa.
 
Hannah kommer in i köket med en packad väska. Hon säger till Moria att hon tänker flytta i alla fall. Moira säger fortfarande nej men efter en diskussion så ger hon med sig. Adam blir sur och vill inte ens vinka av sina systrar först men när Alex övertalat honom så kommer han till byn när tjejerna ska åka iväg i en taxi.
 
Cameron går till puben och ser Cain där. Priya undrar varför Cain glor åt deras håll och då berättar Cameron om Cains misstankar. Priya låtsas då vara väldigt nära och viskar i Camerons öra för att göra Cain ännu mer misstänksam.

Cameron sätter sig och äter vid ett bord. Priya flirtar lite till och det gör att Cain kommer fram till Cameron och frågar vad hon och han har ihop. Cameron nekar till att det är något eftersom han är trevlig så är tjejer trevliga mot honom. Cain varnar honom för att bedra Debbie. Chas kommer fram till bordet lagom för att höra när Cameron berättar högt och tydligt att han lämnat fru och barn för att vara med Debbie och att han trots att hon väntar barn med en annan man valt att vara kvar hos henne eftersom han älskar henne. Cain tror honom inte men säger inte så mycket mer utan går därifrån. Chas säger tyst till Cameron att han sa allt det där så lätt. Hon är ledsen eftersom han sagt att han älskar Debbie. Senare får hon ett sms där han ber henne om ursäkt.
 
Alicia tror David kanske ångrat sig men han säger att han vill göra det för Jacobs skull om inte annat.
 
Moira har följt med Marlon hem för att få prata av sig lite och hon är orolig över att även Adam snart kommer att vilja göra annat eller träffar en tjej och då står hon ensam med gården.
 
Cameron går förbi verkstan och han ser Cain där. Givetvis så kan inte Cain låta bli att pika Cameron om otroheten men Cameron svarar att Cain inte kan göra något utan att ha något bevis på det. Cameron flinar när han går därifrån.
 
 
 

RSS 2.0