Uppehåll i några dagar till...

 

...men sen drar det igång igen...

Hem till gården startar igen den
10 januari kl. 11.50, OBS ny starttid!


men självklart syns vi här under tiden ;)God fortsättning till er alla!


Tom Barnaby på besök

Om ni skulle få välja vem som skulle besöka byn så skulle det bli kommisarie Barnaby, han fick överlägset flest röster.

Så här röstade ni:

Tom Barnaby 42%
Kommisarie Frost 33%
JR Ewing 8%
Kid Curry 7%
Någon annan 4%
Sheldon Cooper 3%
Ugly Betty 2 %
Rachel Green 1%

Totalt så kom det in 410 röster.

Nu kan ni rösta på vem av de som dött som ni saknar och skulle vilja att de kom tillbaka. Det är en äldre omröstning som jag använder igen eftersom det har tillkommit så många nya läsare.Diskutera framtidens händelser i det nya inlägget här under, finns även att nå uppe i fliken "Framtiden"

Framtiden i Emmerdale

OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS!

Kommentarerna i detta inlägg kommer att avslöja vad som händer i framtiden, vill du inte veta det så läs inte kommentarerna helt enkelt.
Allt sker på egen risk ;)

Så var så goda, nu kan ni som vet ha er egen diskussion om vad som komma skall...


Eftersom jag själv inte vill veta så kommer inte jag heller att läsa vad ni skriver men däremot önskar jag att ni håller en god ton precis som vanligt och är det någon som ni tycker inte håller måttet så får ni maila mig och berätta exakt vilket inlägg som bör tas bort...  (tidpunkt, signatur och varför) och råkar någon vilsen stackare skriva en fråga så hoppas jag att ni svarar på det eller hänvisar till ett vanligt inlägg.
OK?

Mig når ni på m4mmut@live.se

Ha det så kul i detta lilla inlägg ni som så önskar och kom i håg:
 endast framtiden diskuteras i kommentarerna

Hälsningar
MarieGravid eller inte?

Andy blev superglad över graviditeten. Han pjoskar för Jo och vill att hon ska ta det lugnt och helst inte göra något alls. Han bokar tid hos läkaren åt henne. Hon ser inte alls glad ut och det kan vi ju förstå eftersom hon inte är gravid. Det lär inte bli lätt för henne när Andy fattar det men än så länge håller hon masken.
Hon lyckas gå till läkaren själv utan Andys sällskap. De möts på puben sen och då kan inte Andy vara tyst. Han har redan tidigare berättat om graviditeten för Debbie och nu så berättar hon det för Daz och Jas. Daz kommer fram och gratulerar dem och då får hela puben veta det. Jo ser väldigt obekväm ut i sällskapet. Andy säger stolt att om det blir en pojke ska han heta Jack.

Debbie blir lite orolig för att Sarah ska komma i kläm när Andy och Jo ska skaffa ett barn. Hon önskar att hon kunde göra mer.

Ross besöker Donna hemma för att övertala henne om att inte sluta som polis. Hon är fast besluten att lägga av och påpekar att det har inget med Ross att göra även om han tror det.
Hon skriver sin uppsägning och ber Marlon att posta den, vilket han gör.

Matthew besöker Donald på sjukhuset och erbjuder honom ett samarbete. Donald hänvisar till Anna eftersom han nu har lagt av. Anna blir förvånad över att pappan överhuvudtaget funderar på ett samarbete med Kings men han har andra planer. "Du har ju själv sagt att du gör vad som helst för att krossa Kings och du ser ju att Matthew är väldigt förtjust i dig" säger han. Han vill att Anna ska träffa Matt för att sedan kunna krossa honom.
Anna kontaktar Matthew när hon kommer hem och de träffas för att diskutera affärer. Han vill bjuda henne på middag och hon måste "avboka" sin date.

Katie flyttar in hos Paul så nu är han glad över att inte ha plats över så han kan bli tvingad att ta emot Nicola.
Val blir mer och mer irriterad på Nicola och gör allt för att bli av med henne. Hon ber Rodney att reda ut problemen med sin dotter men han säger bara att det är försent.
När Nicola träffar Rodney på caféet och ber att få låna nyckeln så hon kan hämta det sista i huset men han säger att han packat ner allt i sopsäckar och ställt de utanför Pollards hus så hon får nog skynda sig att hämta det.

Louise kommer tillbaka från Australien och Eli hämtar henne i taxin vid flygplatsen. Jamie är glad över att hon äntligen är hemma igen efter att ha varit borta i sex veckor och han vill genast ta igen all den tid. Lou vill hellre äta lite och sedan duscha innan de kan umgås.
När hon sedan ska duscha så ser hon att hon tappat sin ring. Hon letar och letar men hittar inte den, vad ska Jamie säga när han upptäcker det? Självklart dyker Jamie upp på B&B:t för han vill ju vara med henne, han till och med föreslår att han ska flytta in där hos henne.

Eli som hittat ringen i taxin ska ha den som  ring till Debbie för han ska fria till henne. Han tror att det kommer att hjälpa Debbie att få vårdnaden om Sarah.


Nu är det uppehåll i serien och då ska jag passa på att göra lite ändringar i bloggen. Ni vill ju ha en flik där ni kan diskutera framtiden och så har ni efterlyst en kontaktsida. Vi får väl se vad jag klarar av att göra när jag nu får lite tid över.

Jag vill passa på att önska er alla en riktigt
God Jul och Gott Nytt År!


Hemkomst, bokträff, pacemaker och en underbar Belle

Donna var hos läkaren för att testa hur pass hon har rehabiliterat sig och när hon kommer ut från rummet så är Ross där. Hon är överlycklig över att få åka hem dagen efter så när hon får en kram av Ross så blir det att hon kommer så nära att de kysser varann. Ross märker av hennes känslor men Donna försöker att förneka.
När hon väl sen är hemma så vill hon vara i fred och hon säger åt Marlon att gå till jobbet. Ross kommer på besök men Donna blir inte glad, hon har bestämt sig för att hon är lycklig med Marlon och hon har allt hon vill ha. Ross säger att det kommer att vara svårt att dölja sina känslor.
Marlon kommer hem på lunchen och då berättar Donna att hon vill sluta som polis.

Nicola och David är på bokträffen i en skola. Hon ska läsa högt ur boken och på det viset få höra vad barnen tycker om sagan. Det går bra ända tills Belle kommer och sätter sig för att lyssna, då tappar Nicola koncentrationen och det blir lite fel. De får avbryta evenemanget för barnen går därifrån. Kvar bakom Nicola står Rodney. Han blir riktigt förbannad på henne och begär att hon ska bryta kontraktet med förlaget eller så vill han inte ha med henne att göra. Nicola kan inte bryta så när hon kommer hem kastar Rodney ut henne.
Hon får bo hos David, Eric och Val men de är inte speciellt glada över att ha henne där.

Donald vaknar på sjukhuset och ser att Anna och Laurel är där. Han har haft en hjärtattack och ska få en pacemaker inopererad. När han pratar med Anna så inser han att han ska skriva över företaget på henne så får hon som hon vill. Han kontaktar advokaten som kommer dit med alla papper men Anna vägrar att skriva på. Hon vill inte bara ha företaget, hon vill ha sin pappa.

Carl ger checken han fått av Donald till Matthew. Han är nu med sina bröder i företaget igen. När de går från puben så håller bröderna King på att småkivas och busa med varann varav någon av dem tar upp checken som givetvis blåser iväg. De jagar den en bit utefter vägen men får tag på den sen... bra va? ;)
När Carl ska hämta sina saker hos DeSouza så får han veta vad som hänt Donald. Anna säger åt honom att det är hans fel att hennes pappa fick hjärtattack. Carl får dåligt samvete och är orolig för Donald så han åker till sjukhuset och hälsar på.

Debbie söker upp Katie för att höra hur Andy varit mot henne under deras äktenskap. När Katie får veta varför Debbie frågar så säger hon att det är bara Jos sätt att få uppmärksamhet, Andy är ingen sån som slåss.
Katie berättar för Andy att Debbie går runt och sprider massa lögner och Jo ser att de träffas.
Andy vill prata med Jo men hon kommer inte ifrån på en gång så han går hem och dricker whiskey. När Jo kommer hem så är han rätt förbannad. Han tar tag i henne rätt hårt och börjar skrika, då säger Jo att hon är gravid... Andy släpper henne direkt. Undrar om hon verkligen är det eller om hon bara säger så för att få Andy att lugna ner sig? Vi har ju inte fått se de klassiska scenerna när någon är gravid...illamående på morgonen och så...


Belle var sådär otroligt söt idag när hon släpade med sig Shadrach för att kolla hur Rodney mådde eftersom hon var orolig.


Tant Belle ger goda råd

Andy såg teckningen som Sarah hade gjort fast Jo kastat den i soporna.
Han blev inte alls glad och samtidigt orolig för tänk om hon ritar så i skolan.
Jo försökte få det till att det var hennes fel eftersom hon gråtit i Sarahs närhet.
Senare så sitter Andy på puben med Sarah medan Jo jobbar. Sarah ritar en "lycklig" familjeteckning och Andy är snabb att visa Debbie den så hon inte ska tro något annat.
Sam är besviken på Debbie som inte försöker hjälpa Jo för han vet att Jo behöver hjälp eftersom han är övertygad om att Andy slår henne.

Marlon är orolig för Donna och när han möter Ashley i byn så pratar de med varann. Det leder till att Ashley besöker Donna på sjukhuset. Han märker ganska snart att Donna saknar Ross, han frågar om hon har känslor för honom med det förnekar hon.
Ashley får Ross att besöka Donna på sjukhuset och när Marlon märker det blir han inte glad. Han håller sig undan och när han sen ser att Donna får en kram av Ross åker han hem. Man märker att Donna är mycket gladare när Ross är där.

Rodney märker att det är något på gång med Nicola och David och han försöker att få deras sällskap men de har hela tiden annat för sig. När sen Belle visar ett flygblad som annonserar om en bokträff med författaren Nicola och David så fattar han vad som är på gång.
Belle är så söt när hon ska muntra upp Rodney, hon kallar sig för Tant Belle och att han ska prata ut med henne.
Hon lyckas även få honom att bli på bättre humör, fast inte på Shadrachs sätt: en stor öl och ett par jättebröst...

Lexi får sin inflyttningsfest fast Carl hade behövts på jobbet. Han struntar i Annas försök att få tag på honom. I stället så ger han Matthew telefonnumret till en viktig affärskontakt så de kan ge ett bättre erbjudande än vad KD Refuse har gjort.
Dagen efter inser han vad han ställt till med. Jimmy och Matthew får kontraktet om de kan få fram tillräckligt med pengar. Anna och Donald är inte alls glada över att Carl svikit dem.
Matthew ber Carl om att komma tillbaka till Kings för de behöver pengar för att kunna investera.
När Donald inser att Carl  verkligen svikit honom så besöker han honom i hemmet. Han skriver ut en check på 500 000£ för att slippa Carl i företaget, sedan går han därifrån.
Carl mår inte alls bra, det kan inte vara lätt att vara lojal mot Donald men ändå vilja hjälpa sina bröder.
På kontoret så förklarar Donald för Anna att numer är han själv chefen och Carl har inget med företaget att göra längre.
Sen får han ett anfall av något slag och ramlar ihop...

"Pappa gör så mamma gråter"

Debbie är barnvakt till Sarah. De är hos Dingles och hälsar på och Sarah sitter och ritar. Debbie frågar vad hon ritar och då säger Sarah att det är mamma som ligger och gråter och där är pappa...
Sam råkar höra det och han berättar om sina misstankar han haft länge för Debbie. Hon tror honom inte men ändå så frågar hon Jo rakt ut när hon lämnar Sarah.
Tillslut orkar Jo inte ljuga utan hon berättar allt och säger att nu är allt bra igen. Debbie blir orolig för Sarahs skull och säger att hon inte vill att dottern ska bo där om Andy är våldsam. Jo lyckas nog att övertala henne om att det är lugnt nu...men är det verkligen det?

Donna rehabtränar men det tar tid och det går trögt. Hon blir frustrerad när hon inte kan röra benen som hon vill.
Marlon blir förtvivlad när han märker av hennes humör. Hon blir mer och mer deprimerad och ber Marlon att hjälpa henne med alla hennes svarta tankar...

Katie är på väg att betala en hyra för stallet i förskott för att inte Matthew ska kasta ut verksamheten. Han tar inte emot pengarna eftersom han "erkänner" att han sökt andra hyresgäster för att ge Katie en push framåt. Det leder till att hon får in fyra nya hästar i stallet.
Senare så kommer Matt och ska be om ursäkt och de delar på en flaska vin på stallbacken. Han är förtrolig med henne och berättar att Kings ekonomi är urusel och att allt kan gå åt skogen om nästa affär inte går i lås.
Chas varnar Katie för Matthew, hon kommer väl ihåg hur det gick med Gray.

Gennie ljuger för Pollard bara för att skydda Lexi när han frågar varför hon knappt sytt något. I själva verket har hon gett sina gardiner och kuddöverdrag  till Lexi. Pollard börjar kolla arbetarnas verk och de flesta får beröm men när han ser Lexis hög så är allt felsytt. Nu uppdagas allt med Lexis fusk och att hon hotat Gennie för att få hennes arbeten. Pollard kallar in Lexi på kontoret och efter ett tag kommer de ut.
Han har insett att den senate orden har orsakat stress hos arbetarna så nu har han bestämt att Lexi blir förman. Ingen gillar den tanken och alla blir upprörda.
Lisa vägrar att gå till fabriken dagen efter. Gennie uppmanar arbetarna att maska så Lexi ska få problem med Eric.
Eric inser att Lisa behövs för att få ordern klar så han besöker henne hemma med en bukett blommor som hon får, dessutom erbjuder han henne lika mycket i lön som Lexi har. Först vill Lisa inte godta hans erbjudande men Eric har fattat sambandet mellan stölden i Robblesfield och Lisas snabba arbete på övertid.
Väl tillbaka på arbetet försöker Lisa köra med utpressning så de andra sömmerskorna ska få mer betalt.

Jamie har betalat resa och hotell till Bob så han ska kunna träffa sin andra dotter Roxy som är i England tillfälligt för mamman är där på turné.

Gennie blev inte sådär överförtjust över att Brenda flyttat till byn.

Nicolas förläggare kommer till byn för att träffa henne. Han är väldigt imponerad av den tredje boken men ber om att de måste tona ner figuren Hemska Trixie för barnen kan få mardrömmar av henne eftersom hon är så elak.
Nu verkar det klart för att böckerna ska komma ut men hur ska Nicola förklara det för Rodney?
(Terrible Trixie har fått heta både det ena och andra i översättarnas text men första gången hon dök upp så kallades hon för Hemska Trixie och då kallar jag henne för det, inte Förfärliga Trixie som översättaren kallade henne idag...)

"VIV ÄR OSKYLDIG"

Så stod det på Bobs banderoll han skrivit uppe på byggställningen.
Jas ringde efter Val och Terry som kom för att försöka få ner Bob. Sedan kom även polisen och Jamie.
Bob ville endast träffa redaktören men han fanns inte där. Han åkte högre och högre upp med bygghissen till slut var han högst upp. Då fick han svindel och vågade inte röra sig.
Vännerna lyckades till slst få över honom in i huset och polisen kunde haffa honom.
Shane som stått för gripandandet förhörde honom på stationen men Bob fick gå efter att ha fått en varning.

Lexi hade snott gardiner och kuddöverdrag från Pearls samling så hon "vann" dagens tävling. Det gjorde att Pearl stannade kvar på lunchen för att sy. Gennie kom och hjälpte henne.
Det är mycket nu med dessa sömmerskor och deras förmanstävling. Lisa får hjälp från resten av famijen. Lexi hotar Gennie för att få hjälp. Hon övertalar Gennie att det hon syr ska läggas i Lexis hög.
Eric är nöjd och går och myser för nu syr personalen på rasterna och efter arbetstid för att vinna.

Zak vill hjälpa Lisa och när han hör av Sam att det finns gardiner och kuddöverdrag i Robblesfield Manor samlar han familjen och åker dit. Chas ska charma vakten och de andra ska sno tygsakerna. Vakten visar sig vara en något korkad tjej och de lyckas sno det de ska.

Scarlett har dåligt samvete för att hon fått Zak sparkad och att de förlorat sitt kontrakt med Kings. Hon vet att de behöver pengarna så väl.

Debbie ber Zak om ursäkt och får honom att börja jobba hos henne igen. Han ska få hälften av lönen i pengar och andra halvan är avbetalning på lånet. Dricksen får han behålla själv. "Men det gör han ju redan" säger Shadrach och får världens argaste blick från Zak och undrande blick från Debbie.

Katie har problem med att kunderna flyttar sina hästar och hon får inte in tillräckligt många nya.
Matthew vill inte stå rådlös så han börjar prata med Anna och frågar om hon är intresserad av att ta över.
Katie hör det och blir rosenrasande.

Bob får rådet om att hyra ut lägenheten över butiken så kan han bo hos Jamie. För att få ihop pengar till den dyra rättegången så går Bob med på det. Det gäller bara att hitta en hyresgäst.
Det visar sig att Brenda vill bo i byn så hon kommer närmare Gennie.
En strålande lösning tycker jag...


Trevlig helg allihop, kom ihåg att släcka ljusen ordentligt efter er!

Hände det något?

Idag hände ingenting...eller?!?!

Bob försökte be Val och Nicola om ursäkt för utspelet på puben men Nicola vägrade lyssna. Val däremot börjar tveka på om stämningen av honom är rätt.
Han känner sig starkt pressad och när Lexi söker jobb hos honom på puben så får han ett utbrott och kastar ut alla i närheten.
Sen när han ska åka och hälsa på Viv i fängelset så råkar han låsa in tvillingarna i bilen. Han får panik och ska precis slå sönder en ruta när Eli kommer förbi och hjälper honom. Edna som råkar passera ser hur uppriven Bob är och helt plötsligt får hon vara barnvakt medan han åker till Viv.
Han återkommer efter flera timmar och Edna är först lite sur men sedan pratar de med varann och det visar sig att Viv inte vill att Bob besöker henne eller ens kontaktar henne. Bob är alldeles uppriven.

Några av byborna har möte under Nicolas ledning på puben. Hon är fast besluten om att de ska stämma Bob för att få tag på pengarna men de andra har tänkt till och väljer att avstå.
Nicola ska tala om för Bob att det inte blir något av stämningen men han blir helt tokig så hon bestämmer sig för att fullfölja själv.
Därefter får Bob ett utbrott och drar iväg till Hotten Courrier för att prata med McNally men blir utkörd. McNally är inte där utan på semester.
Bob får en av sina bra eller mindre bra idéer och ställer sig utanför tidningshuset och gapar och skriker om vilken usel tidning det är.. Han står på en byggnadsställning för att komma högre upp...

Val fixar jobb åt Lexi på fabriken. Eric tycker det är förmycket snack så han ska anställa en förman. Vem som helst kan söka. För att se vem som är mest effektiv tar han fram en skrivtavla för att alla ska redovisa vad de gjort under dagen. Lexi och Pearl smörar på var sitt sätt. Pearl bjuder på kakor medan Lexi låtsas vara högpresterande och ordningssam. Hon tar till och med andras arbete och lägger ner i sin korg för att låtsas att hon gjort det själv.

TJ börjar skolan och Terry är lite orolig. Han får med sig en nalle som Dawn gett honom men den ger han till någon klasskompis och Terry blir allt lite besviken.

Zac ska köra Scarlett till skolan men hon vill göra annat. Hon får honom att stanna först hos Daz för att byta om sen åka till Hotten. Zac säger inget eftersom hon betalar honom. Jimmy som anlitat Zac för att Scarlett ska komma till skolan ordentligt blir rasande när han upptäcker vad som hänt.
Debbie är rädd om sina kunder så hon blir förbannad på Zac.

Jösses...jag kommer inte ens ihåg mer om vad som hände...


Välkommen hit alla nya HTG-are...även ni trogna läsar är givetvis lika välkomna =)

Klåda

Laurel var sur över Dougs beteende och ändå visste hon inte vad som skulle ske härnäst...

Doug besökte butiken för att be Brenda om ursäkt och efter litet samtal så blev de vänner igen. Brenda går in på caféet för att hämta kaffe till dem båda och när hon kommer tillbaka ser hon Doug stå bakom en hylla och göra något oanständigt...tror hon... Fast han egentligen bara kliat sig i skrevet. Hon blir helt chockad och lyssnar inte på vad han har för förklaring, han skyller på tvättmedlet.
Brenda anmäler Doug för polisen för att han betett sig illa i butiken och Ross kommer för att kolla övervakningskameran. Det leder till att polisen haffar Doug och han får följa med på förhör. Ryktet går mycket snabbt i byn eftersom både Lily och Pearl såg när polisen kom.
Laurel och Ashley får hämta Doug på stationen eftersom det visar sig att han har flatlöss och behöver besöka apoteket.
Väl hemma lugnar Laurel ner sig och börjar koka Dougs kläder och lakan.
Roligast var nog Bettys försök att få reda på vad som hänt, varför hade Doug blivit tagen av polisen? Hur hon än försökte så fick hon inte veta det förrän långt senare...

Rodney är orolig över Nicola som han känner beter sig konstigt. Han försöker att prata med David på caféet men David blir nervös och vill inte alls prata med honom. Han låtsas få ett samtal så han kan gå därifrån.

McNally snokar runt i butiken och i caféet för att hålla lite koll på Bob och Brenda eller om någon annan kanske råkar säga något. Tillslut får Bob nog och kasta ut honom. Det leder till att McNally skriver en stor artikel om att Viv erkänt sig skyldig men var är pengarna.
Nicola ser artikeln och rusar till Donald för att fråga om inte han vill ha sina pengar tillbaka. Han orkar inte bråka om det så han bryr sig inte men vill hon försöka så kan hon ta det hon får.
Nicola lyckas få med sig flera av byborna för att stämma Bob i en civil-rättegång. Endast Edna är helt emot det.
Alla andra vill ha sina småslantar tillbaka.

Bob blir inte alls glad när han hör vad de ska göra, han har ju inte ens några pengar...

Zac som får jobba som taxichaufför åt Debbie har i uppdrag att skjutsa Donald till golfklubben på ett möte men när de börjar prata med varann så följer Donald med Zac på tjuvfiske i stället. De har det väldigt trevligt och pratar förtroligt med varann tills Zac får napp. De hinner precis få upp fisken när de upptäcker att en skogsvaktare lurar bakom några träd. Eftersom de är upptäckta får de bråttom därifrån.
Debbie har försökt att få tag på Zac men han svarar inte på hennes anrop
De går till puben för att ta sig en öl och där hittar Debbie honom. Hon är rasande eftersom hon missat flera körningar och behöver pengarna det ger. Donald lägger ut för tiden han utnyttjat med Zacs sällskap och sedan ger han Zac dricks men det sliter Debbie ur hans händer.
Zac blir då så förbannad att han säger upp sig men Debbie säger att han måste ju betala av sitt lån ändå...Kaos på marknaden och skottlossning

Nicola vill ju utnyttja Belle för att komma åt en ny saga. Hon söker upp Belle på marknaden. Då säger Belle att hon ska bli affärskvinna precis som Nicola...fast framgångsrik.
Nicola ber Belle att fråga Rodney om en ny saga om BergodalbaneBosse, givetvis lyckas Belle förhandla till sig pengar som tack för hjälpen.
Belle lyckas sedan övertala Rodney till att läsa saga för henne och Gabby. När han senare har gjort det går Belle till Nicola som skriver ner allt sedan går Belle till Rodney och skvallrar om Nicola. Detta gör att Belle tjänar ännu mer pengar eftersom Rodney ger henne 20£ för att hon sagt sanningen.
Nicola är lite orolig över att Rodney misstänker henne men hon skickar ändå sagan till förläggaren.

Marknaden är i full gång. Alla verkar glada och deltar i aktiviteterna med liv och lust. Det är pajätartävling, hundutställning, tårttävling och ankrace bland annat.
Både Pearl och Edna har hoppat av tårttävlingen för att låta Betty vinna men när domaren, biskop George, ska döma så dyker Bob upp med en tårta. Endast två deltagare och Bob vinner.
Terry är fortfarnade irriterad över vad han tror att Jamie förstört för honom. Marlon och Paddy vägrar att erkänna att det var de som stulit grönsakerna. Terry vill ge igen på Jamie så han lånar en hundvisselpipa av TJ och blåser i den. Alla hundarna blir som tokiga och rusar iväg, utom en som hoppar upp på pajtävlingsbordet. Shadrach som sitter vid pajerna tappar balansen och ramlar över de andra deltagarna som ramlar på Belles gummisnoddsnystan som rullar iväg och förstör bordet med modelljärnvägen.
Paddy och Marlon känner att det är deras fel så de slinker iväg för att ta sig en öl eller två...

Andy vaknar till liv och är något så när pigg. Han är väldigt kärvänlig och gosig och ångerfull. Ibland verkar Jo vara väldigt omtänksam och lycklig men emellanåt ser hon faktiskt rätt ledsen ut.

Gray håller Matt och Katie som gisslan och försöker få henne att berätta var hans son är genom att hota med att skjuta Matthew.
Jimmy som försöker att få kontakt med Matt blir orolig när han inte svarar. Han och Carl beger sig till Home Farm för att prata med Matt. Gray hör att de kommer och även de blir hotade med geväret. Carl blir förbannad och utmanar Gray till att skjuta honom. Han går närmare och närmare det laddade geväret och Gray blir mer och mer nervös. Precis när Carl är framme så går ett skott av. Han har blivit träffad i sidan av midjan. Jimmy slår till Gray och Matthew hjälper honom så Katie kan ta geväret. Både Matt och Carl har chansen att skjuta Gray men de låter honom gå. Katie har ringt polisen så de haffar honom ute på gården. Precis innan polisbilen ska köra iväg med Gray ger Matthew honom kortet på Perdy och bebisen.

Katie vill sjukskriva sig dagen efter skottdramat men Matthew låter inte henne göra det. Han säger att man "måste upp i sadeln igen så fort som möjligt". Han är så pass allvarlig att han till och med tar på sig overallen och hjälper henne att mocka i stallet.
Carl mår väldigt dåligt när han kommit hem från sjukhuset. Han känner ånger över det han gjort sin far och sina bröder och han har inte sonat sitt brott. Lexi försöker att trösta honom så gott hon kan.

McNally har ett foto på Bob och Brenda som kramas efter vinsten i pajätartävlingen. Det tänkte han använda på förstasidan men efter skottdramat på Home Farm så kom inte bilden med.
Gennie vill inte ha all uppmärksamhet hon får av sin mamma så hon försöker få Doug att bjuda ut Brenda. Han blir ivrig och lite smickrad men tyvärr så har Brenda inte tid för karlar.

Kings har problem med ekonomin och företaget de skulle ha som investor vill ha alldeles för mycket tillbaka. Jimmy ser ingen utväg mer än att fråga Carl om att komma tillbaka men Carl tvekar, ska han svika Donald för att rädda familjen?Lotta frågade i ett gammalt inlägg om man kan få tag på de första avsnitten av HTG? Ni kära läsare kanske vet mer om det?


Dags för den stora marknaden

Brenda har svårt att hinna med i både affären och på caféet så hon frågar Bob när Jamie ska komma och hjälpa till. Då får hon veta att Jamie inte har tid eftersom han ska ordna med bymarknaden men Bob ska anställa någon som hjälper henne. Men senare framkommer det att Bob inte har råd att anställa någon så de får försöka klara allt själva.

Jo är orolig över att Andy inte kommit hem trots att hon ringt honom flera gånger. När Diane kommer för att hämta Sarah till dagis så berättar Jo om sin oro. Sarah får bli lite sen till dagiset för Diane tar sig tid att prata med Jo. Daz får reda på att Andy inte kommit hem över helgen och då berättar han att han träffat Andy tidigare och att han då varit väldigt ledsen och full.
Daz hittar Andy som är något onykter i en park och pratar ut med honom. Tillslut lyckas han få med sig Andy hem och Jo kan ringa en läkare som får kolla till honom.

Nicola inser att hon kommer att få svårt att få tag på en tredje bok så hon ska kontakta förläggaren och förklara att karaktärens integritet kommer att skadas om det blir fler böcker. Men när hon sen ser Rodney och Belle prata förtroligt med varann så får hon idén att hon ska använda Belle som hjälpmedel för att få boken.

Alan förbereder för marknaden i byn men får besked från sin sponsor att de dragit sig ur. Hur ska han nu få tag på pengar. När de har möte på puben så föreslår Pearl att de ska fråga Mr DeSouza men Jimmy hör det och erbjuder sponsringen för det kan gynna Kings. Matthew blir vansinnig när han hör Jimmys planer.
Paddy och Marlon har tagit lite ledigt för att supa till och de sitter och gör sig lustiga över kommitén som planernar bymarknaden. Tillslut får de inte vara med och planera så de går ut på byn i stället. Eftersom de har hunnit dricka en hel del alkohol så blir de lite busiga och bestämmer sig för att jävlas lite med Jamie. De går och rycker upp de största två kålhuvudena och en jättestor squash.
Nu visar det sig att det var inte Jamies grönsaker de "lånat" utan det är Terrys. Terry är helt övertygad om att det är Jamie som stulit kålen bara för att förstöra för honom.

Belle går runt och samlar in gummisnoddar både på caféet och på veterinärkliniken.
Rodney får beskedet från Alan att modelljärnvägen skall vara längst in i bygdegården och han protesterar vilt. När han hör att Belle vill ha gummisnoddar så erbjuder han henne ett helt berg av snoddar om hon hjälper honom.
Det slutar med att Belle och Anna övertalar Alan om att modelljärnvägen skall stå synligt utomhus så alla kan se den, speciellt alla barn som behöver bra leksaker som förebild och inte bara massa tv-spelsvåld.
Belle får ihop så mycket gummisnoddar att hon kan göra en jätteboll som säkert är en meter i diameter.

Jimmy har ordnat att Scarlett blir karnevalsdrottning men det är inte vad hon vill.
Lexi ser hennes vita puffklänning och kan inte hålla sig för skratt. Med sax och en häftapparat hjälper hon Scarlett att göra om klänningen till lite mer modern stil. Jimmy blir inte alls glad när han ser den.

Carl går iväg med Lexi men Donald dyker upp. Carl ger honom 15000£ som avbetalning på huset men Donald vill inte ta emot pengarna, de ska ses som en gåva tycker han.

Matthew har fått ett foto av Perdy med henne och bebisen. Han visar Katie den och så ser man att någon tjuvkikar på dem från en bil. Det visar sig att Grayson är tillbaka... med ett laddat gevär. Nu ska ha se till att få reda på var hans son är.

Marknaden i byn är i full gång, alla gör vad de kan för att hjälpa till. Brenda serverar dricka och förfriskningar men när hon får höra att Bob inte vill komma går hon och hämtar honom. Han ska väl inte missunna tvillingarna en famijedag med sin far ändå? Jag tycker det kändes som om det höll på att hända något där mellan Bob och Brenda när hon kom och skulle torka bort mjölet från hans näsa...

Matthew som inte är på marknaden stöter på en arg Grayson med laddat gevär på kontoret. Han blir givetvis tagen som gisslan tills Katie dyker upp. Matt försöker att övertala Gray att låta Matt leta reda på Perdy men Gray går inte på det... Katie som haft hand om hästridningen på marknaden men åsneridningen går bättre så hon går tillbaka till gården med hästen och kommer in i köket där hon genast blir gisslan tillsammans med Matt....


Massa kyssar och hångel

Jaa det var väl en del kärlek idag..

En bit av kökstaket ramlade ner i Victorias te när hon var hos Andy så han och Jo bestämde sig för att tillsammans renovera köket. De lämnade Sarah hos Debbie och hon fick vara där över natten till och med.
Andy och en liten trevlig kärleksstund på köksgolvet. Daz och Victoria kom in och blev förfärade.
Sen visade det sig att Andy ansträngt sig vara trevlig bara för att Jo ska bli med barn. Jo blev förbannad över att han behöver anstränga sig för att vara vänlig och det slutar med att Andy griper tag i Jo för att kasta ut henne. Sarah ser allt och blir rädd. Då sansar sig Andy och Jo får gå och trösta flickan. Sedan när han ska be om ursäkt så säger Jo att han inte alls ändrat sig, han är återigen som förut. Hon och Sarah klarar sig utan honom så han kan lika gärna sticka därifrån.

Sömmerskorna pratar om Doug som inte dykt upp och de skvallrar lite om honom och Bonnie. Eric ber dem att sköta sitt jobb och strax efter kallar han in Lily på kontoret. Hon tror att han ska skälla på henne men han vill bara ha råd om hur hans "vän" som har problem med äktenskapet ska göra. Lily fattar vad han menar och råder honom till att vara lite mer bestämd och manlig.

Val är trött på Bonnie och försöker att hålla sig ur sikte. Bonne dyker givetvis upp på puben för att ta sig en återställare och Val får Paul till att prata med Bonnie. Han ber henne ringa sin dotter för att hon ska kunna åka dit. När hon pratat med sin dotter säger hon att hon kan inte åka dit för dottern är sur för att Bonnie tillbringar så mycket tid med Val. Val blir förskäckt över att ha kvar Bonnie så hon säger åt henne att hon får bo hos Paul. Han blir inte glad när han får henne som inneboende så han tänker ringa Millie som dottern heter för att prata med henne. Det visar sig att hon finns inte, Bonnie hade endast ringt fröken ur.
Han konfronterar henne hon hon erkänner. Han får henne att erkänna att även det med Val och Derek är en lögn. Bonnie är helt ensam och har ingen annan än Val.

Eric rusar in på puben för att prata med Val, han är hård och bestämd, nu ska de lösa problemen. Val ska precis erkänna för honom allt om Derek men Paul hinner precis komma in och säga att Bonnie ljugit om det mesta.
Val blir så lättad att hon kastar sig över Eric.

Doug som för första gången kan göra som han vill åker iväg och köper sig en sportbil. Han träffar Bonnie utanför puben och hon nästlar in sig i bilen och flirtar med honom och sedan kysser hon honom.
De kör iväg och roar sig och det fortsätter även när de kommit hem till prästgården, hon blir kvar över natten.

Ashley och Laurel blir oroliga när de ser att Gabby hittat Bonnies bh bakom soffan. De vill inte ha kvar henne där.
Doug verkar ångerfull dagen efter. Bonnie försöker han göra sig av med men hon försöker att hänga sig kvar.
Ashley tar fram sin bästa präströst och säger att hon får stanna men då får hon sova i gästrummet och hon får inte dricka alkohol. Det var krav Bonnie inte kunde gå med på så hon måste nog lämna byn...

Nicola har problem med förläggaren som vill ha en tredje bok. Hon passar på när Rodney är barnvakt. Hon säger att hon vill umgås med Gabby så kan han ta de lite lugnt.
Rodney blir förvånad men tackar ja, fast han tar inte det lugnt som Nicola vill utan han passar på att jobba istället.
Hur ska hon få honom att skriva en bok?

Bob inser när Brenda har pratat med honom att han måste be om hjälp.
Han vänder sig till Jamie men han är upptagen med att hjälpa Alan inför byfestivalen.

Andy super sig full vid gamla scoutgården. Daz ser honom där och de pratar ut. Andy berättar att han är rädd för sig själv, det är ingen som han skulle vilja träffa. Han är ledsen över att blivit utkastad men han förstår Jo.
Daz säger att allt kommer att ha lugnat ner sig när han kommer hem men Andy bara går därifrån.

Senare på kvällen går Daz över till Jo men Andy har inte kommit hem. Han blir orolig men Jo är övertygad om att Andy kan ta hand om sig själv.
Daz går hem och Jo släcker alla lampor för att gå och lägga sig...

Usch, det känns som om Andy kommer att återvända hem på natten, i fyllan och villan.


Trevlig helg allihop!

YORKS.W.R. EMMERDALE 981674

Så står det på vägskylten som visas efter pausen, någon som kan förklara vad den betyder?

"Operation skadekontroll" inleddes av Val. Det innebar att hålla borta Bonnie från Eric. Enda som hjälpte var att supa sig full i Bonnies sällskap. Val mådde inte speciellt bra, dessutom fick hon veta av Bonnie att hon varit med någon servitör på resan till Cancún. Bonnie lovade att inte skvallra men Val har svårt att inget säga till Eric.

Lite lustigt att Ashley säger åt Gabby och barnen att inte springa i huset, hur ofta ser man henne springa runt och ha kul med andra barn?
Laurel fick med sig Shadrach hem och han fick träffa Arthur. Han var glad över att ha fått en andra chans.

Carl berättar för Donald om Annas svek med det höga budet på Mills cottage, dessutom så råkar han nämna att Anna är ute på date med Matthew så Donald ger honom pengarna som saknas. Donald försöker genast få tag på sin dotter men hon vägrar att svara.
Hon är ute och provkör en ny bil tillsammans med Matthew. Hon kör som en galning med Matt verkar uppskatta hennes vilda sida. Han försöker åter igen pussa henne med lyckas inte den här gången heller.
När hon kommer hem blir hon sur på sin far för han behandlar Carl bättre än familjemedemmarna. Förresten, var är Miles? Anna har inte varit orolig för honom på ett tag...

Ross besöker Donna på sjukhuset och försöker att övertala henne att vara kvar som polis. Marlon blir irriterad eftersom han tycker att det är bra om hon lägger polisjobbet bakom sig. Sen kommer även Chas och hälsar på och hon vill inte heller att Donna ska sluta som polis.

Doug får samtal från Hilary och det visar sig att hon kommer inte till byn. Hon har insett att hon vill resa och se världen, att hon har det bra utan honom så hon vill skiljas.
Doug blir ledsen och kan inte förstå varför hon gör som hon gör. Laurel känner att det är hennes fel eftersom hon velat ha sin pappa hos sig när mamman åkte.

Han vet inte riktigt vad han ska göra men han orkar inte med att jobba på fabriken så han går till puben. Där slår Bonnie klorna i honom och han blir onykter i hennes sällskap. Det enda han pratar om är Hilary. Lily och Pearl ska tillbaka till fabriken och blir lite oroliga för honom så de ringer Laurel och hon kommer och hämtar hem honom.

Katie är tillbaka och har turen att Diane låter henne bo i lägenheten bakom puben.
När hon kommer till stallet ser hon att det saknas hästar. Hon frågar Matt vad som hänt och det visar sig att Gray snackat skit så ägarna hämtat sina hästar. Matt berättar sen att han fått ett annat erbjudande och kanske inte kan ha kvar hennes verksamhet där men hon lyckas övertala honom att få en chans till.

Andy fortsätter att vara trevlig mot Jo och hon är överlycklig...eller? Hon säger i alla fall till Diane att han är det bästa som hänt henne...

Carl träffar Jimmy för att gå igenom affärerna men det gör att han blir sen till ett möte på KD Refuse så Anna får ta hand om den affären. Det visar sig vara bra för hon lyckas förhandla om ett högre pris så Donald blir riktigt nöjd med henne.

BVFA, Bonnie och Valerie-May

Idag dök Bonnie Drinkwater upp. Hon kom till byn direkt från sin semester och hon ville hälsa på sin BVFA, Bästa Vän För Alltid, Valerie-May Lambert.
Val har precis övertalat Eric att hon drack varje dag på semestern för att hon kände sig ensam och saknade honom. Tyvärr för Val så dök Bonnie upp. Val försökte få henne att vända och åka hem till sin dotter men Bonnie ville festa med Val. Eric fick höra ett och annat om vad som hänt på semestern, bl.a. så hade Val inte nämnt att hon var gift. Nu verkar det som om Bonnie har en hållhake på Val men vi vet inte vad.

Andy ville bjuda Jo på frukost på cafét och hon gick dit efter att ha vaknat upp hos Diane. Hon ville så gärna berätta att hon inte vill ha fler barn just nu men fick aldrig tillfälle till det. Sam kom in på caféet och skulle köpa te till fabriksarbetarna. Andy passade på att be om ursäkt och bjuda Sam på det han handlat.
Just nu är Andy väldigt snäll och mån om Jo, men man väntar bara på explosionen...

Jasmine försöker att få mer dricks på puben så hon klär sig utmanande och sedan råder Paul henne till att flirta lite mer men det biter inte på Ross. Det blev även lite tillgjort när hon frågade Eric om hon fick behålla växeln...

Anna pratar knappt med Carl och det oroar Donald eftersom han inte förstår hur de kan driva företaget på bästa sätt när de inte komunicerar.
Carl har däremot rätt trevligt med Lexi och de har kuddkrig. Lexi vill att de flyttar ihop men hon vill inte bo med Daz. När sedan Carl ser att Anna är intresserad av Mills Cottage, Grays hus, så lägger han ett högre bud och Gray accepterar det. Anna får veta vad Carl gjort så hon lägger ett ännu högre bud på huset och helt plötsligt är det hennes. Carl blir givetvis irriterad och nu försöker han få ut sin andel från Kings för att kunna lägga ett högre bud men det visar sig att Kings inte har pengar, de ligger väldigt illa till ekonomiskt.

Donna rehab-tränar och det går sakta framåt. När hon sedan pratar med Ross så känner hon att alla på stationen skrattar åt henne så hon bestämmer sig för att inte återvända. Marlon är rätt nöjd med hennes beslut men kommer hon att ändra sig?

Arthurs födelsedag kom och alla trodde att Laurel inte ville fira den men det ville hon. De ställde till med stort kalas och hon bjöd dit sin mamma. Hilary som var på semester på Kuba skulle flyga hem direkt. Doug blev lite smånervös över att frugan skulle komma men ändå rätt glad. Han bestämde sig för att följa med henne hem efter kalaset men var är hon? Hon dök aldrig upp...

Nästan alla i byn dök upp på Arthurs födelsedagskalas. Jake hade fått en inbjudan och även Mel och Greg men de kunde inte komma. Val dök upp med Bonnie som var väldigt högljudd och började dricka alkohol rätt tidigt.
Laurel saknade någon på kalaset och hon gick till kyrkan för att kolla om han var där. Hon hittade Shadrach där och de kunde prata ut. Han kände det som  om han svek Daniel men Laurel sa att de kommer aldrig att glömma honom. De vill att Shadrach är Arthurs gudfar precis som det var tänkt från början och när han fick tänka på saken så verkade han acceptera det. Sen gick de till puben för att ta en styrketår innan de gick till kalaset.

Eric=Derek?

Idag har min dator pajjat så jag har fått lösa bloggandet på annat sätt så det blir en mycket kort sammanfattning.

Donna ligger kvar på sjukhuset och får besök av Bob, Marlon, Ross och även Shane. Hon är först grinig på Marlon men lugnar sedan ner sig och de kan se på Leonardo på dvd...nåja inte DiCaprio som Donna velat utan Teenage Ninja Turtles men de verkade mysa ändå.

Viv fick 3 års fängelse. Hon skickade en cd med en godnattsaga till tvillingarna och Bob.

Bob har fullt upp och vännerna försöker visa sitt stöd. Jamie och Terry ordnar ett schema så de kan hjälpa Bob i cafét och butiken. Först blir Bob sur men inser att de måste organisera sig för att hinna med. Kan Terry klara av att vara ensamstående så kan han.

Diane blev inte så sur på Paul och Nicola som klippt sönder hennes kläder.

Edna konfronterar Pearl om hennes avsikter med Alan. Pearl förnekar först att det varit något men erkände sedan att hon kanske visst hade känslor för honom.

Andy hör att Sarah vill ha en lillasyster precis som sin dagiskompis. Han pratar med Jo men hon verkar inte riktigt beredd. Hon pratar med Diane som råder henne att vänta om hon är tveksam.
Andy blir sur på Jo och menar att hon inte förlåtit honom och att hon inte litar på honom längre. Han säger åt henne att vill hon inte ha barn med honom kanske det är bäst att sticka.

Val kom hem från semestern och hade fått en "fin" tatuering på ryggen där det stod Derek. Eric blev rosenrasande men hon försökte skylla på att hon var full och att tatueraren måste ha hört fel.
Eric fick nog av hennes supande och skällde ut henne...

Nyupptäckt kärlek


Det mesta idag handlade om Donna och det är ju inte så konstigt. Marlon fick veta vad som hänt när polisen ringde till puben. Han åkte iväg så fort han bara kunde till sjukhuset.
Viv och Bob fick veta vad som hänt genom att domaren i rättegången avbröt allt. De fick åka direkt till sjukhuset så kunde rättegången fortsätta dagen efter.
Ross mådde hyfsat bra efter olyckan när han blivit omplåstrad. Marlon träffade honom i väntrummet och fick ett rejält utbrott, han ville ha det till att det var Ross fel att Donna låg där. Ross kunde inte mer än be om ursäkt. Marlon berättade då om hans känslor för just sjukhus och vad som hänt med Tricia efter olyckan. Han var rädd att hans fru inte skulle komma därifrån levande precis som Tricia.
Donnas skador visar sig vara en spräckt mjälte, hon har förlorat massa blod och ryggraden var av. Marlon anklagar Ross för att kanske förstört hela ryggen i och med att han flyttat på henne efter olyckan. Bob och Viv förklarar för honom att om Ross inte flyttat på Donna hade de förlorat henne helt eftersom bilen exploderat.
Som tur är vaknar Donna och det visar sig att hon verkar ha känsel i fötterna.
När Viv får veta varför olyckan skett så känner hon att allt är hennes fel och hon tar på sig skulden.
Marlon vill inte berätta för Ross hur hon mår men Ross besöker henne när han ser att Marlon åkt därifrån. Donna blir lättad när han kommer på besök eftersom hon varit orolig för honom.

Alan hjälper Pearl att laga hennes lapptäcke. De sitter och pratar förtroligt med varann. Då erkänner Pearl att hon ångrar att hon lät Joe följa med på kryssningen till Norge, hon skulle ha valt Alan i stället. Det slutar med att Alan böjer sig fram och pussar Pearl på munnen men sedan känner han sig lite generad. Pearl är en rättfram kvinna så hon gör allt för att han inte ska känna sig så generad över det han gjort. De till och med pussas lite till... Ett något udda par men båda behöver någon vid sin sida så varför inte?

Rodney samlar ihop gamla kläder för nu ska han få sina barn till att göra ett lapptäcke. Nicola är inte alls förtjust i tanken men Paul sätter henne i arbete. De sitter i rummet bakom puben och arbetar med täcket.
Diane som har en väska med tvätt som Victoria ska lämna till kemtvätten råkar i villervallan få sina kläder sönderklippta och ihopsydda in i lapptäcket. Vad ska hon säga när hon ser det?

Viv tycker att det är hennes fel att Donna ligger på sjukhus så hon berättar för Bob att hon tänker erkänna i rättegången. Bob blir rosenrasande och säger att han kommer aldrig att förlåta henne om hon gör det.
När det sen är dags för att återuppta rättegången så får Viv rådet att försöka ajounera allt till senare tillfälle. Hon bryr sig inte om det rådet utan när åklagaren vill kalla upp henne i vittnesbåset så erkänner hon. Hon tar på sig hela skulden och erkänner att hon gjort upp allt med Freddie.
Bob blir förtvivlad.. han försöker att få dem att förstå att Viv bara ljuger för att Donna ligger på sjukhus men ingen lyssnar på honom.
Vakterna griper Viv och för bort henne...


Idag tycker jag faktiskt att Viv såg riktigt bra ut, hon passar så bra i uppsatt hår och strikt klädsel.


Dags för rättegång

Rodney har suttit uppe hela natten för att skriva en ny barnbok. Nicola och han tar med sig boken till puben för att visa den för Diane. Hon tar med sig boken och går till rummet bakom disken. Det dröjer ett tag innan hon kommer ut igen. När hon väl gör det så ber hon Rodney att följa med in. Han blir nervös för hennes reaktion men följer dock med. Först är hon lite sur för att bli förknippad med Dynamiske-Di som är väldigt ytlig men sen skrattar hon åt det. Rodney blir givetvis lättad.
Nicola tar boken och säger att hon ska lägga undan den till Gabby men istället så går hon och faxar den till bokförlaget. David är där och han är mycket mån om att boken är från dem båda. Det var nog det han sysslade med i går men blev lite luddigt så jag skrev inget om det.

Pearl och Edna är fortfarande osams och när de ses på cafét vill de inte sitta bredvid varann. Pearl anklagar sedan Edna för att snoka när Edna är på väg att betala i kassa och Pearls väska ligger på disken. Bråket fortsätter även på puben när damerna ses där. Alan får nog av deras tjafs och konfiskerar båda lapptäckena. De får inte tillbaka något förrän de ber om ursäkt för deras beteende.
Senare kommer först Pearl och strax efter Edna hem till Alan för att försöka få tillbaka sitt lapptäcke. Han har inte tid med deras groll för han ska iväg men Betty är stenhård. Damerna ska be om ursäkt först..

Viv håller på att välja kläder inför rättegången men har svårt att hitta något som passar. Hon är på väg att ge upp när Jamie erbjuder sig att följa med henne att handla nya kläder, han kan till och med betala kalaset.
Hon kommer hem med en ny fin klassisk svart dräkt.
När det sen är dags för rättegång så känner hon sig rätt orolig. Hon blir ledsen för att Donna inte finns där för henne. De åker iväg ändå och Viv blir mer och mer nervös. I entréhallen så blir hon nästan nedsprungen av en dam och då tänder hon till och kallar damen för "horsefaced old cow". Givetvis visar det sig att damen är åklagare i just Vivs rättegång.

Marlon har svårt att koncentrera sig på jobbet för han är orolig dels för Donna som inte hör av sig från jobbet och dels för att Viv ska ha sin rättegång. Han gör allt för att få Pearl, Edna och Betty till att inte åka till rättegången. Han bjuder dem på lunch på puben och det gör att damerna stannar kvar i byn. Givetvis väljer de oxfilé och finare rödvin för att riktigt passa på. Edna som vill ha sitt kött välstekt får det något blodigt för Marlon har som sagt svårt med koncentrationen. Han svarar " det är bara inskränkt folk som vill ha kött segare än Vals uringning" men Diane ser till att Edna får som hon vill och sedan ger hon Marlon ledigt för att åka till rättegången.

Pearl som passar på att smita från lunchen för att snoka rätt på sitt lapptäcke hos Alan blir rätt chockad när han dyker upp i bara en handduk. Hon hittar täcket och rusar därifrån.
Senare kommer Alan hem till henne för att be om ursäkt men det slutar med att han ska ta tillbaka hennes lapptäcke och det uppstår en dragkamp. Givetvis går täcket sönder och Pearl ger upp, hon drar sig ur tävlingen.

Varför har då inte Donna hört av sig till sin man eller mamma?

Hon fick arbeta på stationen med att titta på en film från en övervakningskamera tillsammans med Ross. Där ser hon någon som går ut ur en butik som ser ut som Freddie och hon blir eld och lågor. Hon får med sig Ross till butiken för att förhöra biträdet om vem det är och de lyckas få fram adressen till denna Mr Brown. När passet är slut så åker Donna och Ross till adressen för att kolla upp mannen men han är inte hemma. De sätter sig i bilen och bevakar huset, hela natten ända tills morgonen. Då dyker ägaren upp och Donnan är säker på att det är Freddie. Ivrig som hon är vill hon gripa honom direkt.
Ett mycket klumpigt ingripande gör att Freddie hinner starta sin bil och åka därifrån men Ross och Donna är strax bakom honom. Det blir en biljakt och de hinner åka ett bra tag innan vi får se att Ross kallar på förstärkning.
Tyvärr så lyckas Freddie lura iväg dem så de kör in i ett vägarbete och bilen välter och hamnar upp och ner. Freddie hinner smita medan Ross tar sig ur bilen. Han försöker att få ut Donna men hon sitter fast. Han kallar på hjälp när han plötsligt ser att det läcker från tanken och det börjar ryka. Snabbt hinner han ändå få ut Donna och det är precis innan bilen exploderar...

Usch, vilket slut... och nu får vi vänta hela helgen innan vi får veta vad som händer..
Ha det så bra gott folk!

Advokat Betty gör entré


Åh denna underbara Betty, man kan inte annat än le...

Viv ville ha en skenrättegång för att vara riktigt förberedd. Hon lyckades få ihop lite folk till detta. Betty erbjöd sig att vara åklagare och hon satte Doug som domare. Betty var ju riktigt strålande som förhörsledare, helt underbara miner och gester. Hon lyckades så bra att hon fick Viv till att råka tala om kyssen mellan henne och Freddie. Det blev bra många förvåndade miner bland Paddy, Donna, Marlon och Jamie. Doug kunde inte bryta förhöret för han ville höra mer. Bettys talang gjorde att när det var dags för "juryn" att rösta så blev utslaget skyldig. Viv fick panik, hon kände att det är ju så det kommer att bli i den riktiga rättegången.
Hon önskar att hon var mer lik Marlons familj, hon vill fly från allt elände precis som Dingles många gånger gör.
Bob är emot hennes planer men bestämmer sig för att följa med. De börjar ta farväl från sina vuxna barn som gör allt för att de ska stanna. Marlon ordnar så de kan ta färjan till Irland och han ska köra dem till båten. När Bob ser Jamie vid vägkanten så blir han rätt deprimerad. Viv märker det och frågar honom om det här är det han verkligen vill? Eftersom han inte kan svara ärligt på det är han tyst och Viv förstår att de kanske inte borde fly.
De återvänder till byn...

Pearl är så nyfiken att hon hälsar på hos Edna för att kunna snoka på vad Edna har gjort för lapptäcke. Medan Edna ordnar med te så letar Pearl i skåp och lådor. Hon hinner inte leta klart innan Edna kommer in. För att få Edna till att lämna rummet igen så ber hon om några kex till. Eftersom Edna inte har kex hemma och Pearl promt måste ha kex så får Edna gå till affären för att handla. Genast börjar Pearl att leta och precis som när hon hittar lapptäcket kommer Edna in och ser vad hon gör. Naturligtvis så fattade Edna vad Pearl var ute efter så hon hade aldrig gått till butiken. När Pearl märker att hon blivit avslöjad börjar hon anklaga Edna för att vara förrädisk som inte litar på henne osv...

Shadrach tittar in i butiken och ser att det inte finns någon personal där. Han snor en flaska sprit precis innan Brenda tittar in. Eftersom han måste ha ett ärende där för att inte verka konstig så bjuder han henne på middag och hon tackar ja.
Gennie var inte allt för glad när hennes mamma kom på middag och satt och berättade anekdoter från hennes liv.

Diane är fortfarande rasande på Rodney och vill inte prata med honom. Terry försöker att få honom att förstå att det kanske inte var så kul för Diane att bli porträtterad som sur och grinig.
Rodney bestämmer sig för att kasta boken så han slipper alla problem.
Nicola kommer hem från London och råkar se boken i papperskorgen och hon tar upp den och lägger i sin väska.
Sen ber hon David att ordna en grillfest så ska hon se till att hennes pappa blir sams med Diane.
Hon lyckas få Rodney till att be om ursäkt och han talar om att han kastat boken. Men när Nicola sen ska bjuda på en drink så ser Diane att boken ligger i hennes väska och det blir liv i luckan igen. Rodney som inte orkar med bråket tar boken och Diane och sedan går de hem i rask takt och när de ser David vid grillen så får han den lysande idén att riva sönder barnboken och elda upp den. Nicola blir alldeles förstörd eftersom hon ser det som om hennes pengar brinner upp.
Men Nicola ger sig inte, hon försöker flera gånger att få Rodney till att skriva en ny bok men han totalvägrar. När hon sen mutar honom med en lunchsmörgås och säger att han borde skriva en ny bok där han gör Diane till en glad och trevlig karaktär så börjar han tänka på saken.

Dessutom har Nicola fått en check från bokförlaget som hon inte löst in. Gabby råkar få tag på den utan att Nicola märker något. Hon har givetvis inte sagt något till David om den. Doug hittar checken och ska lämna tillbaka den till Nicola men han hittar inte henne så han lämnar den till David. Han blir givetvis irriterad och river sönder den framför hennes ögon...


Idag var öppetskylten till cafét på rätt plats, på glasfönstret på dörren =)

Diesel-Di

Diane kunde inte släppa tanken på Rodneys barnbok så när hon var barnvakt till Gabby så såg hon till att hon hade boken med sig. När sagostunden sedan började kunde Diane inte fortsätta att läsa eftersom hon genast identifierade sig med Diesel-Di, ett tåg som verkade tråkigt och en aning högljudd.

När sedan Rodney ber Diane att fixa liten lunch till honom och ett viktigt affärsmöte så säger hon att det ska hon visst göra, hon ska duka hörnbordet till dem.
Affärsmötet visar sig vara en kvinna, som kallas Frank och Rodney blir som vanligt när det gäller kvinnor. Lite sådär smörig.. När de kommer till puben för lunch så kommer Diane fram klädd som en gammal gumma och presenterar sig som Diane Blackstock. Rodney blir något förvånad och undrar vad hon håller på med. Värre blir det sen när Diane kommer utmanande klädd och serverar dem sprit och även sig själv. Frank vill ha mat men Diane tycker att de kan bli mätta på säden som spriten är gjord av. Tyvärr blir det ingen mat eftersom Marlon har ledigt. Frank går därifrån och Rodney missar sin affär. När han frågar Diane vad hon håller på med så visar hon honom boken, hon vill minsann inte vara den tråkiga medan Val framställs som en kul typ.

Gennie får inte jobbet på cafét men däremot så fixar Lisa så hon får provjobba på fabriken. Eric ser sin chans att låta henne jobba en vecka och blir det inte fortsatt anställning så får hon ingen lön.
Däremot så får Brenda jobbet på postkontoret/affären, så nu kommer vi få se henne lite mer.

Eftersom Alan och Brenda kan ta hand om cafét och affären så kan Bob ta med sig sin familj på picknick. Viv är inte alls så förstjust i tanken eftersom hon har mycket att läsa in när det gäller sitt eget försvar.
Väl ute på picknicken med Jamie, Donna, Marlon och tvillingarna så har familjen Hope det kul. Till och med Viv kan slappna av emellanåt. De spelar brännboll och busar med varann. Tyvärr så kan inte Viv släppa tanken på rättegången helt, hon vet ju allt för väl att det kan sluta illa.

Anna och Matthew inleder sitt samarbete med fastighetsaffärerna och ska fira det. Matt vill bjuda på champagne på kontoret men Anna vill gå till puben. Då kysser han henne och hon verkar inte helt ovillig först men drar sig undan sen med förklaringen att hon kan inte fortsätta så.
De går till puben och firar bland folk i stället men Matthew ger sig inte. Han försöker att charma in sig och Anna ger dubbla signaler men ändå så säger hon att han inte är hennes typ. Det kändes nästan som om hon inte ville svika Carl.

Carl söker upp Lexi för att göra slut men innan han gör det så märker han att Lexi är lite undvikande. Han får ur henne vad som är fel och det visar sig att hon fått reda på av Carrie att det var han som dödade Tom.
Detta gör att Carl inte vågar göra slut med henne eftersom han då inte vet vad hon kommer att göra med informationen. Det blir väldigt spänt mellan dem men efter en hel del diskuterande så säger Lexi att hon kommer aldrig att säga något till någon även om han skulle lämna henne här och nu.
Just då kommer Anna och ringer på dörren, hon säger att nu har alla bröderna försökt att få omkull henne... Hon frågar om Carl gjort slut med Lexi men som svar så kommer Lexi precis ut och klänger på honom och vill att de ska gå upp i sovrummet. Då inser Anna att han inte är något att satsa på...

Daz får presenter från Scarlett, en t-shirt och en flaska rom. Victoria ser det och ser lite sur ut. Chas som ser Victorias ledsna min säger att ett förhållande i deras ålder brukar hålla i snitt tre veckor.

Alan vill att Pearl ska vara med i by-tävlingen men hon säger att hon inte hinner odla något stort kålhuvud. Då säger han att hon kan sy ett lapptäcke eller så. Edna som hör det säger att det kommer hon inte att hinna.
Antagligen känner hon Pearl för det triggade henne till att hon visst skulle klara av det. Det visar sig att Edna redan anmält sig själv till den tävlingen. Hur ska det gå? Edna som vunnit första pris för sin gobeläng tre år i rad i en tävling i Robblesfield...RSS 2.0