Att göra allt för den man älskar...

Cameron berättar för Chas att han fått reda på att Debbie var nära att döda henne. Chas vill inte prata om det eftersom hon lyckats glömma händelsen och gått vidare.
 
Rhona möter Vanessa och vill ha nya tabletter även om det inte är dags förrän om en timme. Vanessa är inte villig att ge henne några i förväg.
Då lyckas Rhona att övertala Vanessa till att följa med till bordsfotbollsturneringen.
 
Gennie kommer till verkstan när Debbie är på väg därifrån. Det gör att Gennie kan fråga Dan om nyckeln hem till Debbie eftersom som Gennie påstår att Molly glömt någon leksak där. Dan talar glatt om var nyckeln finns.
 
Kerry kommer hejarklacksledarklädd till verkstan för att hämta Dan. De går iväg till Home Farm för att delta i insamlingen till Bob och Brenda. Folket delas in i lag där David hamnar i samma lag som Rachel och de får möta Dom och Alicia i en match. David kollar in Alicia flera gånger. Adam får plats i Doms lag men det går inte så bra eftersom Adam tappar koncentrationen när Kerry försöker sig på lite hejarklacksövningar.
 
Nikhil och Gennie ska skriva på kontraktet för värdshuset. Nikhil börjar läsa alla punkter på kontraktet eftersom han vill vara noggrann. Gennie som vill hinna till Debbies hus innan hon kommer hem blir rätt stressad. Det gör Nikhil nervös och irriterad, dessutom blir han ledsen när han inser att Gennie ska iväg direkt efter. Nikhil hade tänkt att de skulle fira tillsammans men Gennie säger att hon lovat sin mamma att följa med till fotbollen.
 
Betty fortsätter att sura för att Victoria sagt att hon hatar henne. Victoria fortsätter att göra Betty till lags men det går inte så bra. När de ses på kaféet så går Betty därifrån men återvänder en stund senare. Det visar sig att det blivit en läcka från övervåningen. Victoria löser problemet med läckan genom att först låta Betty få låna hennes säng medan hon själv ska sova på soffan och sedan ringer hon en rörmokare. Betty blir faktiskt rätt nöjd ändå.
 
Dan försöker få Sean till att spela med honom. Sean är med en stund och de möter Declan och Robbie som är i ett lag. Det går vilt till och plötsligt råkar Sean trycka till en av spelpinnarna så Robbie gör sig illa. Robbie blir förbannad så Sean surar till och går därifrån men först skyller han på Kerry som  förstör för Dan. Kerry blir ledsen och går ut i köket med sin insamlingshink.
Moira, Vanessa och Rhona som stått i köket kommer på att de ska fortsätta festa hemma hos Moira istället. Kerry tappar hinken och hon sätter sig på golvet för att plocka upp pengarna. En kort stund så tvekar hon på om hon ska ta några sedlar men ångrar sig och lägger tillbaka alla pengar i hinken. Givetvis ser Sean de hela och skyndar sig ut till de andra för att tala om att Kerry stulit pengar från insamlingen. Kerry försöker tala om att Sean ljuger men ingen lyssnar på henne, inte ens Dan. Declan säger åt henne att gå därifrån.
 
Gennie lyckas komma iväg efter att de skrivit kontraktet. Hon smiter in hos Debbie för att gömma bandspelaren men precis då hör hon när Debbie och Cameron är på väg in. Hon skyndar sig upp för trappan.  Gennie sitter tyst och lyssnar på vad de pratar om på nedervåningen. Hon har satt på bandspelaren så hon får med när Cameron erkänner för Debbie att det var han som dödade Carl.
 
Dan kommer ut efter Kerry. Hon försöker förklara att hon inte tog några pengar eftersom hon ångrade sig för hans skull. Dan vill inte tro att Sean skulle ha ljugit om saken. Det slutar med att de gör slut och Dan vill att hon tar sina saker och flyttar.
 
Victoria som inte vill sova på soffan i sitt hem lyckas övertala Andy till att hon kan bo hos honom. Andy påpekar att Katie bor där också. Victoria har inga problem med det men blir rätt besviken när hon får ta barnens rum istället för sitt gamla som nu är upptaget av Katie.
 
Moira, Rhona och Vanessa sitter på höskullen på gården och dricker vin. Moira frågar Vanessa om vännen med missbruksproblem. Rhona inser efter en stund att Vanessa pratat om henne med Moira så när Moira går på toaletten så talar Rhona om hur sviken hon känner sig.
 
Nikhil letar efter Gennie när han får veta att hon aldrig varit på Home Farm. Han vill fira kontraktet med champagne med henne men får nöja sig med Pollards och Amy som sällskap.
 
Robbie ser Sean ute på gatan i byn. Han blir förbannad eftersom han tror att Sean stuckit till honom med spelpinnen med flit. Det blir bråk mellan grabbarna men så kommer Kerry och säger åt Robbie att sluta. Han lyssnar inte på henne men då blir hon förbannad så när han vänder sig om så ger hon honom ett rak höger rätt i ansiktet.
 
Debbie är väldigt besviken över att Cameron berättar allt för henne. Hon säger att hon inte ville veta det han berättat eftersom det kommer att ge henne dåliga tankar. Andy och Sarah kommer och knackar på dörren men då tar Cameron tag i Debbie och drar bort henne så hon inte syns genom fönstret på dörren.
 
Cameron är ledsen men erkänner att han gjort allt för Debbie. Han berättar om att han hade ihjäl Carl för att skona henne och att han medvetet låtit Chas tror att det var hon som dödade honom. Hon frågar Cameron om det finns något mer att berätta och Cameron svarar att det räcker väl med detta.
 
Debbie får höra att Cameron tänker sticka om hon inte vill ha honom eller om hon ringer polisen. Hon inser hans kärlek för henne så hon säger att hon vill att de försöker igen men hon vill inte bli hans älskarinna utan hon vill att de blir ihop på riktigt. Cameron blir glad och lovar att han ska göra slut med Chas.
 
Gennie sitter fortfarande uppe i trappan och hör allt...
 

Vegasbröllopsplaner

Rishi har gett Gennie en bil som avskedspresent när hon slutar på fabriken. Nikhil få reda på det och han blir inte glad men säger sedan att så länge hon är nöjd så är han det med. Gennie träffar sedan Debbie och även om Debbie inte vill det så kommer Gennie att prata med Chas om Camerons hotelser.
 
Dan och Kerry är på kaféet. De pratar med Ali och Ruby om bröllopspresent till Bob och Brenda. Det visar sig att brudparet bara vill ha pengar till cancerforskningen. Dan tycker de ska ha en fotbollsturnering men efter förra matchen så är flera skadade. Kerry går till Home Farm och försöker få Declan till att sponsra något evenemang. Hon kommer på att de kan anordna en bordsfotbollsturnering. Declan är inte intresserad men när han sedan hör att Jai ska bli tillfrågad också så går han med på att skänka pengar. Megan tycker det är bra eftersom företaget måste synas på ett positivt sätt.
 
Victoria börjar flirta lite med Adam igen och låter honom bjuda på en drink. Medan de sitter och pratar med varann på puben så kommer Katie in och pratar med Andy. Katie vill inte att Andy säger något till Victoria om vad Adam gjort men precis då kommer Declan och Megan in. Declan kan inte hålla tyst utan han säger högt och tydligt att Katie legat med Adam. Victoria blir rasande och fruktansvärt besviken.
 
Chas fortsätter att planera bröllopet. Cameron visar inget större intresse men så får han ett sms från Debbie så han skyndar sig till henne. Han tror att Debbie ångrat sig men hon vill bara varna honom för att Gennie tänker skvallra.
 
Victoria kommer hem och där sitter Sandy, Edna och Betty i vardagsrummet och spelar sudoku. Hon är besviken och det gör att ilskan går ut över Betty. Victoria råkar säga att hon hatar henne. (Jag tycker Betty såg annorlunda ut mot vad hon brukar, har det hänt något månne?)
 
Gennie som ser Cameron stå nära Debbie på verkstan skyndar sig till Chas. Hon försöker varna sin syster för att det måste vara något på gång igen mellan Debbie och Cameron. Chas tror henne inte. Gennie säger då att hon måste tillbringa sista veckan innan bröllopet med att lyckas övertala Chas till att inte göra sitt livs misstag.
 
Belle och Lisa kommer hem efter minisemestern. Belle verkar mycket gladare och berättar för Zak att hon tänker plugga till läkare eftersom allt det som hänt henne och Sarah fått henne att inse vad läkare gör. Zak blir givetvis mycket stolt. Precis då kommer Charity på besök och hon råkar nämna Debbie. Lisa blir först riktigt förbannad när hon hör att Zak hjälpt Debbie men hon lugnar ned sig när Zak berättar att han inte kan vända sitt barnbarn ryggen när hon behöver hjälp. Han säger att han skulle ha blivit galen om han inte hjälpt henne.
 
Kerry och Dan kommer till kaféet. Amy sitter där med Victoria, Eric och Val. När Kerry kan visa upp affischerna för fotbollsturneringen så är hon väldigt stolt. Amy har ändå ingen lust att delta. Sean kommer in och han vill inte heller vara med och spela bordsfotboll så länge Kerry är i närheten.
 
Chas vill att Cameron åker till Jersey för att prata med barnen om bröllopet och samtidigt kan han ordna med skilsmässopapprena. Hon frågar honom även om han pratat med Debbie om bröllopet. Cameron svarar att han inte har det men han är inte orolig för hur hon ska ta det eftersom hon antagligen kommit över honom. Chas stoppar sedan Debbie när hon kommer gåendes utanför puben. Hon berättar att de ska till Vegas för att gifta sig men Debbie säger att hon inte bryr sig.
 
Victoria försöker be Betty om ursäkt för det hon sagt men Betty är så förolämpad att ett vanligt förlåt inte räcker. Diane föreslår att Vic ska bjuda Betty på en egenhändigt lagad middag. Det gör att Victoria lagar till en paella med lite hjälp av Marlon och bjuder Betty. Val som haft vägarna förbi puben passar på att våldgästa middagen. Amy ställer upp, dock med vissa protester, med att hjälpa Victoria att servera maten. Betty smälter efter en liten stund och hon tycker om maten så hon äter en hel del. Tyvärr så blir hon illamående och spyr på toaletten. Det gör att hon anklagar Victoria för att ha gett dålig mat. Vic försvarar sig med att Betty bara ätit förmycket men då blir Betty återigen förnärmad och sur så hon går därifrån.
 
Cameron söker upp Debbie. Han tror fortfarande att hon vill ha honom tillbaka. Debbie säger åt honom att lämna Chas men han tänker inte göra det förrän Debbie lovar att de två kan bli ihop igen. Hon säger åt honom att hon inte vill ha honom eftersom han förstört hennes liv och hon vill inte utsättas för det mer. Debbie säger att om han inte låter henne vara ifred så kommer hon berätta för Chas och då kommer han att förlora henne också. Cameron tystnar, sedan går han därifrån.
 
Gennie kan inte släppa tanken på Cameron och Debbie. Nikhil blir irriterad över att hon inte tänker mer på värdshuset och det som måste göras där. Gennie går till fabriken för att låtsas hämta sin favoritpenna men när Rishi går ut från kontoret så skyndar hon sig att ta en minibandspelare ur en skrivbordslåda.
 

Singel- och bitterkväll

Brenda, Bob och Dan åker iväg med helikoptern till den andra festplatsen. Bob blir väldigt överraskad när han ser hur fint de dekorerat stället och alla finklädda vänner som står och väntar. När han säger att han älskar Brenda precis som hon när tar hon av sig peruken. Bob får chansen att byta om innan det är dags. Gennie sjunger Beatleslåten "I wanna hold your hand"
(Är det hon som sjunger på riktigt, någon som vet?) Sedan ska hon hålla i ceremonin men får svårt när hon brister ut i gråt hela tiden. Det är väldigt fint och romantiskt. Nikhil hjälper henne när det blir för känslomässigt.
 
Laurel övertalar Marlon till att gå på bröllopsfesten för hon klarar sig själv hemma. Tyvärr så får hon svårt att koppla av utan hon hör konstiga ljud utifrån så tillslut ringer hon Marlon som får skynda sig hem eftersom hon tror att någon är utanför huset.
 
Chas får höra av Diane att Bernice inte alls behövde passa Gabby eftersom flickan är i skolan, så Cameron stannade kvar på puben för andra orsaker.
 
Charity är på puben med Debbie och hon pratar om att flytta hem igen. Cameron står och stirrar på Debbie hela tiden. När Charity gått går han fram till Debbie. Hon låter honom förstå att hon inte är intresserad av honom, inte på något sätt.
 
Gennie lägger märke till att Cameron går fram till Debbie för att prata om något. Hon ser att Debbie inte blir så glad över det.
När Chas kommer så säger Cameron att han misstagit sig om vilken dag det var Bernice behövde hjälp.
 
Sean kommer in på kaféet som är stängt och ser att Kerry och Dan står och kramas. Kerry går iväg och Sean talar om att han tycker Dan ska göra slut med Kerry. Han vill inte att hans pappa ska bli utskrattad i byn igen.
 
Bröllopsfesten fortsätter på puben. David frågar om det är försent att ordna en handfästningsceremoni med Priya istället för ett pråligt bröllop. Priya går givetvis inte alls med på det.  När det är dags för Brenda att kasta brudbuketten bakom ryggen så står Chas, Priya och Kerry redo. Det blir Chas som kastar sig för att fånga buketten.
 
Nikhil ber David om ursäkt för att han lämnar jobbet i affären utan uppsägningstid. =)
 
Efter festen går Nikhil och Gennie hem. De stannar till utanför värdshuset för att se på det som ska bli deras. Gennie erbjuder sig att skjutsa honom till jobbet nästa dag. Nikhil svarar att det bara är tvärs över gatan men Gennie vill ta en längre tur. Det är hennes sätt att tala om att hon klarade uppkörningen. Nikhil gratulerar henne men undrar varför hon inget sagt.
Gennie berättar sedan om sin oro för Debbie eftersom Cameron verkar hänga efter henne.
 
Victoria och Diane står i köket och pratar. Victoria är besviken över att inte ha en pojkvän, över att få Nikhil som chef och att Diane ska resa snart. Precis då kommer Chas in överlycklig med brudbuketten i handen. Cameron som sitter vid bordet blir förvånad. Diane skrattar och säger att nu får det vara slut med bröllopslycka för ett tag, nästa helg kommer hon att anordna en kväll för bittra singlar.
 
Dan och Kerry går ut på stan efter festen. När de vaknar nästa dag har de varsin tatuering på fotsulan, ett halvt hjärta var och texten  "I love Kerry/Dan"
 
Bob och Brenda vaknar på värdshuset där de tillbringat bröllopsnatten. De är mycket nöjda med hur fint de fått det när de varit där. Bob berättar sedan att han vill att de reser bort några dagar, även om det bara är till grannbyn.
 
Val och Eric ska åka till Portugal för att kolla på det Amy och Victoria sett under deras resa. De säger åt Amy att inte skrämma iväg Nikhil från värdshuset för isåfall kanske han ångrar sig och inte vill köpa stället.
 
Chas bokar in ett Las Vegasbröllop för henne och Cameron. När han får veta det blir han inte alls glad. Chas märker hans besvikelse men hinner inte säga så mycket eftersom han sticker iväg till stormarknaden för att handla.
 
Debbie får veta att Chas och Cameron ska gifta sig i Vegas. Hon låtsas som om hon inte bryr sig när Charity berättar det men sedan söker hon upp Cameron och är rasande på honom. Hon är besviken över att han säger att han älskar henne ena stunden men i nästa ska han gifta sig med Chas. Debbie rusar iväg och vill inte alls lyssna på Camerons bortförklaringar.
 
Diane berättar för Andy och Victoria att hon kommer att stanna kvar i byn trots allt.
 
Det gör att Cameron kommer till Kings kontor för att prata med Debbie. Hon är inte intresserad men han förklarar att han gick tillbaka till Chas för att han hade skuldkänslor. Han menar att han alltid ställt upp för Debbie och hade varit kvar hos henne om han fått som han velat. Tillslut får Debbie nog och hon blir så förbannad att hon skrikande kastar ut honom från kontoret. Precis då kommer Gennie förbi och hon märker att Debbie är upprörd. Debbie vill inte prata med Gennie men Gennie envisas med att ändå vara kvar.
 
Cameron kommer hem. Chas ber om ursäkt för sina förhastade planer på att gifta sig i Vegas men hon trodde att det skulle vara rätt. Cameron svarar att givetvis har hon rätt, varför ska de vänta...
 
Charity kommer till kontoret och berättar att hon bestämt sig för att flytta hem igen. Hon ser inte att Debbie blir besviken men Gennie ser det. När Charity gått försöker Gennie konfrontera Debbie för hon märker att Debbie är rädd för Cameron även om hon inte erkänner det. Gennie vill att de berättar för Chas om att Cameron inte låter Debbie vara ifred för annars kanske något händer och då kan det vara försent...
 
 

Prins Harry i överraskningsorkestern

Vanessa vill att Rhona och hon sticker iväg och bara åker dit de har lust men Rhona kan inte lämna kliniken eftersom Paddy gått över till Laurel. Vanessa påpekar att Paddy varit där lite väl ofta de senaste dagarna, att han bryr sig mer om hur Laurel mår än hur hans fru har det.
Paddy försöker övertala Laurel till att berätta vad som hänt för Marlon men hon vägrar. Precis då kommer Marlon in och hör när hon säger att de inte ska säga något till honom. Givetvis vill han veta vad de pratar om och Laurel måste erkänna. Marlon blir rasande för han inser hur illa det kunde ha gått för Laurel. Hon ber om ursäkt.
 
Gennie ska berätta för Nikhil att hon inte vill att de köper värdshuset eftersom hon inte delar hans intresse. Nikhil som fått jobba hårt denna dag är överlycklig och känner att han är på rätt väg så när Gennie säger att hon inte vill satsa på värdshuset så blir han givetvis besviken.
 
Bob planerar för sitt frieri men det går inte riktigt som han tänkt sig. Bandet måste lämna återbud om Bob inte kan tänka sig att fria på närmare håll för deras andra spelning. Brenda i sin tur förbereder handfästningsritualen. När hon får höra att Gennie sagt nej till värdshuset för att hon gillar sitt jobb på fabriken så mycket säger hon till dottern att hon kan göra samma jobb på värdshuset för det behöver också marknadsföras.
 
Laurel åker iväg och när Marlon upptäcker att hon inte är hemma blir han orolig för att hon gett sig ut för att försöka få tillbaka spelet igen. När hon kommer hem visar det sig att hon varit på platsen där bilkapningen ägt rum, allt för att försöka få tillbaka sitt självförtroende och inte låta det dåliga ta över. Det Marlon inte ser är att hon köpt en sax (?) som hon förvarar i väskan.
 
Gennie och Nikhil ska berätta för Eric och Val att de inte köper värdshuset men när Gennie ser Nikhils ledsna min så drar hon iväg med honom avsides för att prata. Han får ge henne tre orsaker till varför de ska köpa värdshuset. Nikhil svarar att det kommer att ge en vinst varje år, för att han ska få jobba med sin fru och bästa vän och för att det skulle ge honom en chans att bevisa vad han kan. Gennie ändrar sig och de berättar för Val och Eric att de går med på köpet.
(Lite kul när Val och Eric försökte se oberörda ut och knappt vågade prata för de var rädda att affären inte skulle bli av)
 
Brenda har sin lite improviserade möhippa på kaféet. Gennie håller tal om världens bästa mamma. Bob är på puben med Dan som får försöka med allt för att hålla Bob borta från kaféet när Bob vill dit för att fixa lite nattamat. Bob börjar tvivla på om han gör rätt som ska fria till Brenda, hon vill ju inte ens svara i mobilen när han ringer.
 
Dagen efter är det dags för både Brendas och Bobs överraskningar. Bob är orolig för vad Brenda ska säga och han är på väg att backa ur för han tror att hon vet och det är därför hon håller sig undan. Brenda i sin tur har fått hjälp med att fixa en fin plats på Declans nya område och hennes vänner har ställt upp stolar och dekorerat platsen.
 
Arthur och Gabby bråkar i köket innan de ska till skolan. De bråkar om pengar och en väska och  Laurel hör när Arthur säger "jag ska döda dig" . Laurel får nästan panik men lugnar sig. Marlon blir orolig för henne men hon säger att allt är ok, men hon vill ändå att de säljer den ena bilen.
Marlon ska jobba så han han tackar nej till att gå på bröllopsfesten. När Laurel ska gå ifrån puben efter att ha pratat med honom stannar hon till och pratar med Sandy. Då kommer det in en budkille som letar efter vägen till fabriken. Laurel stelnar till och tror att det är bilkaparen. Sedan får hon bråttom därifrån.
 
Gennie har fått en tid för uppkörning eftersom någon lämnat återbud. Det innebär att hon måste åka iväg en stund innan handfästningen.
 
Cameron skyller på att han måste jobba för att Bernice ska passa Gabby så han kan inte följa med på bröllopsfesten. Chas blir givetvis besviken.
 
Dan får lura Brenda till att dyka upp i stan. Bob lyckas sedan övertala henne att följa med en snabb sväng till en marknad. Brenda tvekar för hon har ju sina "värdekuponger" hon ska använda vid ett shoppingtillfälle. Hon blir "kidnappad" och de tre åker iväg. Bob har ordnat med en picknick och Brenda smälter. Plötsligt dyker orkestern upp och spelar "Da ya think I´m sexy" och då passar Bob på att fria till henne, han har fäst ringen i en kaka. Brenda bllir överlycklig och svarar ja. Dan säger åt dem att skynda sig till nästa ställe. Bob förstår ingenting och Brenda säger att de inte hinner åka dit. Då kommer det en helikopter för att hämta dem...
 
 
Tack alla ni underbara för era fina ord! Jag skriver så länge jag orkar men som sagt, det kan bli lite virrigt eller så glömmer jag något och då är det bra om ni rättar mig eller fyller i det som saknas =)
 

Att leta efter tjuvgods på nätet

Marlon ber Sandy prata med Laurel som mår dåligt efter bilkapningen och hon tycker om Sandy som en far. Han lovar en trippeldrink som ersättning. Sandy går hem till Laurel för att höra hur det är med henne. När han råkar nämna att man kan leta på Internet efter stulna saker som kan ligga ute för försäljning så blir hon förtjust och börjar kolla på en gång. Givetvis så tar det inte lång tid innan hon ser sonens spelkonsol, ja hon är övertygad om att det är Arthurs eftersom den har vissa skrapmärken, till salu. Hon vill åka dit men Marlon, som fått reda på hennes planer, stoppar henne eftersom det är polisens arbete.
 
Bob pratar med Dan och han berättar att han tänker fria till Brenda. Dan är inte så säker på att det är en bra idé men Bob är helt säker på att det är rätt. Bob börjar planera för en middag ute på restaurang. När Brenda inte kan följa med ut för att äta för hon har andra planer blir Bob besviken men han tänker inte ge sig.
 
Nikhil och Gennie ska vara på värdshuset för att kolla hur det fungerar men Gennie lämnar återbud för att hjälpa sin mamma med förberedelserna inför handfästningen. Han ger sig in i arbetet med gott humör och försöker lösa problem med gästerna på bästa sätt även om Val precis avvisat en bråkig gäst med att tala om att det är fullt i restaurangbokningen. Val och Eric är rädda att Nikhil kommer att ändra sig om han märker att det inte är så lätt så de visar bara de lättare göromålen som ska göras. De pratar sedan om hur lättlurad Nikhil är och det råkar Bob höra när de är på kaféet.
 
Vanessa träffar Rhona och berättar att hon tänker inte skvallra om tablettmissbruket om Rhona verkligen försöker sluta. De kommer överens om att Vanessa ska hålla koll på hur många tabletter Rhona får i sig varje dag och att Rhona inte tar något i smyg denna gång. Dessutom måste Rhona se till att Pearl får börja jobba igen. Pearl är tveksam till att arbeta på kliniken efter att de har misstrott henne men när Paddy, något överraskad, sedan ber henne komma tillbaka så tackar hon ja.
 
Paddy är glad över att Rhona verkar må bättre men för att göra henne gladare så vill han åka iväg en helg med henne. Rhona blir jätteglad tills Vanessa påminner henne om att det inte gick så bra förra gången de skulle åka iväg. Då inser Rhona att det kan bli problem så hon säger till Paddy att hon inte kan åka men att han kan åka själv för att komma ifrån lite. Givetvis blir Paddy väldigt besviken.
 
Rachel lovar Sam att inte bråka med Priya mer men när de kommer till puben så kommer Priya med beska kommentarer så tjafset börjar igen.  Sam blir förbannad och går därifrån. Priya och Rachel går in till lägenheten bakom puben. Rachel försöker be Priya att inte låta Archie lida för att hon hatar hans mamma. Rachel påpekar att Archie är Priyas bror även om hon inte vill det. Tillslut så inser Priya att Rachel har rätt och de blir sams igen.
 
Paddy kommer över till Laurel för att Marlon bett honom kolla till henne. Laurel får Paddy till att skjutsa henne till stan. När han får veta att hon tänker konfrontera tjuven så försöker han låsa in henne i bilen så hon inte kommer ut. Laurel lyckas ta sig ut så hon ringer på dörren. Det är en äldre dam som ska sälja konsolen åt sin son. Laurel får konsolen och börjar anklaga damen för att sälja tjuvgods. Damen säger att det inte kan stämma. Sonen kommer hem och jag tycker att det ser ut som Laurel känner igen honom men hon säger att det inte är han som stal bilen och konsolen. Hon och Paddy skyndar sig därifrån. Laurel övertalar Paddy att inget säga till Marlon om var de varit.
 
Vanessa pratar med Rhona och hon föreslår att de två ska åka iväg på spa istället. Rhona tvekar först men övertalas till att följa med eftersom Vanessa vill att det ska bli som förr mellan dem.
 
Förlåt om jag missat något eller om det är förvirrat emellanåt men jag såg programmet i fredags så det är svårt att komma ihåg vad som hände eftersom mitt huvud inte alltid hänger med när mina egna tankar far iväg åt fel håll =(
 
 
 
 

Tacklingar och tablettberoende

Brenda vill skynda på för att ordna hedningsbröllopet eller handfästningsritualen som de kallar de så hon hinner med allt innan hon tappar sitt hår. När Gennie tycker att hon ska lugna ned sig så kommer Brenda på att det kanske är lika bra att raka av sig allt hår på en gång. Gennie får hjälpa henne men det tar emot. Tillslut lyckas hon ändå raka av håret. Brenda får en chock när hon sedan ser sig själv renrakad på huvudet.
 
David börjar träna inför fotbollen. Priya är inte speciellt glad över att han kommer att umgås med Rachel. Trots det så får David med sig Priya till att följa med för att titta på spelandet. Hon står och lyssnar på när Sam och Bob pratar om Alice och hennes svåra sista tid. Det gör att Bob får bråttom till Brenda för att visa sitt stöd. Priya upptäcker att hon kan ge Sam lite uppmärksamhet för det stör Rachel. Rachel blir rasande och inte blir det bättre när David råkar tackla henne så hon ramlar. Efter ett litet tag så ger hon igen, hon tacklar David som då blir liggandes. Priya blir jätteförbannad och rusar in på planen och skäller på Rachel.
 
Bob vill träffa Brenda men hon vill inte visa sig för honom. Hon känner sig inte så fin i sin peruk. När hon går runt utan peruken hemma så råkar Rodney komma hem tidigare än hon väntat sig. Hon skäms men han tar det med ro och talar om att hon ska kunna känna sig avslappnad utan peruken när hon är hemma.
Bob som inte får träffa henne säger till Gennie att han tänker också raka av sig sitt hår för att visa Brenda sin sympati. När Brenda får höra det blir hon rasande och skyndar sig hem till honom för att stoppa honom. Hon säger att han ska inte se ut som alla andra gubbar i hans ålder så han ska ha håret kvar. Det slutar med en stor kyss.
 
David är på puben efter matchen. De andra är också där. Priya är inte speciellt glad och inte blir det bättre när David vill att de äter middag ihop med Rachel och Sam men hon går tillslut med på det. Middagen blir inte alls som David tänkt sig. Rachel och Priya tjafsar med varann medan Sam försvarar Priya för att hon bara varit trevlig mot honom. Han blir till och med så förbannad att han anklagar Rachel för att vara den som förnedrar honom inför de andra, inte Priya.
 
Vanessa får rådet av Moira att polisanmäla sin vän som missbrukar, bara för att man kan inte hjälpa någon som inte vill ha hjälp. Moira märker att Vanessa verkar ha djupa känslor för vännen men det förnekar Vanessa.
När Vanessa kommer till kliniken får hon reda på att det varit inbrott. Givetvis blir hon misstänksam och börjar ställa frågor. Rhona får svårt att försvara sig så hon blir irriterad istället. Pearl är den som får skulden för att hon inte låst dörren till kliniken ordentligt även om hon säger att hon gjorde det, helt säkert. Paddy blir förbannad när han får veta att försäkringen inte täcker det som hänt. Rhona säger att hon sov när inbrottet var så hon har varken hört eller sett något.
 
Laurel får veta om inbrottet. Hon tror att det kan ha ett samband med det som hände henne men Marlon tror inte det är så. Det gör att Laurel blir förbannad på honom som inte stödjer henne, tycker hon.
 

Pearl tar på sig skulden och säger upp sig från jobbet på kliniken. Vanessa försöker få henne att stanna kvar men hon får inget stöd av Paddy eller Rhona. När hon sedan får tillfälle så letar hon runt i Paddys och Rhonas hus. Rhona som börjar få abstinens får panik när hon inte hittar sina undangömda piller. Hon blir rasande när hon inser att det är Vanessa som hittat dem. Rhona anklagar Vanessa för att vara orsaken till hennes missbruk, Vanessa ber om ursäkt och säger att hon ville bara väl. Tillslut ändrar Rhona taktik, hon blir ledsen och ber Vanessa om ursäkt istället. Hon vill att allt blir som förr...
 
 

Bilkapning, barnböcker och bedrägerimiddag

Ursäkta förseningen men här är tisdagens avsnitt, lite längre ned kommer även dagens...
 
Tisdag:
 
Andy kommer återigen sent till jobbet för att Jack är sjuk. Moira tappar tålamodet och säger åt honom att han måste prioritera rätt annars har han inget jobb kvar. Andy gör så gott han kan med att ordna barnvak men tillslut måste han gå med på att låta Debbie passa barnen.
 
Rhona gömmer piller i en bakmaskin som fortfarande ligger kvar i sin kartong i köket. Paddy kommer in och hon lyckas gömma medicinen. När han undrar vad hon sysslar med så säger hon att hon bara rengör den för att hon tänkt skänka bort maskinen. Pearl lyckas sedan få reda på det och blir intresserad så Rhona får vissa problem med att lyckas få Pearl att vänta till en annan dag. Paddy upptäcker att det dragits pengar, 800£, från deras konto till något okänt företag. Han är på väg att ringa banken men Rhona stoppar honom och säger att hon tar hand om det. Hon ringer sedan något kreditföretag för att få extra pengar som täcker upp för det hon köpt piller för.
 
Nicola åker till affärslunchen med Steve. Inga andra dyker upp utan Steve skyller på förseningar. Han och Nicola äter hela lunchen utan att någon dyker upp. Steve är nästan på väg att kyssa henne och då inser Nicola vad som håller på att hända. Hon får bråttom hem för att hämta Angel. Nicola träffar Bernice och hon frågar om det är bra i systerns förhållande. Bernice är fullständigt övertygad om att Steve är trogen.
När Steve träffar Nicola senare säger han att de ska vara ärliga mot Jimmy och säga som det är, att Nicola lånat pengar. Det gör att Nicola skyndar sig att betala av en första avbetalning även om Steve säger att det inte är så bråttom med det.
Steve dyker sedan upp på Home Farm för att söka jobb som hästskötare. Han tror att Nicola ska hjälpa honom men det gör hon inte så han får gå därifrån utan jobb.
 
Cameron försöker prata med Debbie om det som hänt men hon undviker honom. Charity märker att han försöker komma nära henne så hon säger till honom att låta Debbie vara. Debbie frågar sedan Charity om hon kan flytta in hos henne i några dagar. Det gör att Jai och Noah får tillbringa massa tid tillsammans. Noah är lite orolig att Jai kommer att lämna honom ensam men Jai lovar att inte göra det.
Charity träffar Zak och hon nämner sin oro för att Debbie inte mår så bra men att de måste vara försiktiga så inget nytt händer som får Debbie till att ställa till det igen. Cameron tjuvlyssar på samtalet. Han söker sedan upp Debbie för att berätta att han kommer låta henne vara för att hon inte ska bli sårad igen. När han gått blir Debbie jätteledsen.
 
Rhona har problem med bilen så hon försöker få tag på Cain som hon vill ska kolla på den. När hon inte hittar honom träffar hon Laurel som erbjuder sig att skjutsa henne till stan. Rhona tackar nej men Laurel ger sig inte, hon kör gärna Rhona till ett apotek för en speciell medicin till Leo som håller på att få nya tänder. De åker runt till flera apotek utan att Rhona får tag på rätt salva. Laurel erbjuder sig att följa med in men då säger Rhona att hon inte vill ha sällskap, att det är bättre Laurel sitter i bilen med Leo. Medan Rhona handlar kommer en maskerad man in i bilen och säger åt Laurel att köra. På något sätt lyckas Laurel ta sig ut ut bilen och få med sig Leo ut innan killen åker iväg. När Rhona kommer ut från apoteket ser hon Laurel sitta på gräset utanför med Leo i famnen och hon är väldigt chockad. De kontaktar polisen och får skjuts hem. Rhona har väldigt dåligt samvete och hon känner att allt är hennes fel eftersom det var hon som ville in till stan. Paddy och Vanessa skyndar sig hem till Laurel och Marlon där Rhona och Leo är. Vanessa ser apotekspåsen i Rhonas väska och hon inser att det är något på gång.
 
Onsdag:
 
Vanessa märker att Rhona mår rätt bra så hon inser att Rhona har andra piller som hon tar, inte bara det Vanessa ransonerar ut så hon ger inte Rhona morgonens dos. Hon får även höra från Pearl att Rhona väntar på paket från posten. Rhona skyndar sig säga att det är böcker till Leo.
 
Laurel vill gå och jobba dagen efter bilkapningen. Marlon har tagit ledigt för att vara med henne men hon vill jobba ändå.  Hon vill att det ska vara som vanligt men alla vill givetvis prata om det. När Marlon kommer med Arthur till Laurels lunch så går de ut en sväng. Laurel ser då sin bil utanför verkstan och hon är säker på att det är rätt bil eftersom hon känner igen några skrapmärken i lacken (inte registreringsnumret?) Marlon tror att det är en annan bil men hon ger sig inte. De söker upp Cain som inte tänker göra någon anmälan mot den som sålt bilen till honom. Han pratar med Marlon och lovar kolla upp saken om de inte ringer polisen. Laurel blir förbannad sedan och skäller ut Marlon och kallar honom feg som inte står emot Cain. Hon gillar inte Dingles-lojaliteten som Marlon har. Han försöker förklara för henne att Cain ska ta reda på vem det är men om hon ringer polisen så kan Cain inget göra. Laurel struntar i det utan talar om för polisen att hon sett bilen. De kommer till byn för att prata med Cain som inget säger. Cain blir rasande på Laurel när polisen gått.
Marlon får sedan ett samtal om att polisen gripit någon som Laurel måste identifiera. Hon känner dock inte igen kaparen på de bilder hon får titta på.
 
Dom har lovat Jacob att starta upp ett fotbollslag i byn. Han frågar David och Sam om de vill vara med. David tackar ja medan Sam tackar nej. Däremot hör Rachel det och vill vara med. Dom säger att det är ok och han fortsätter att leta folk.
 
Edna är less på Sandy som är självisk och glömsk. Han får dåligt samvete så han vill bjuda henne på en middag. När Val och Eric kommer till kaféet där Sandy och Edna fikar så får Sandy en idé. Han frågar Pollards om värdshuset och när de säger att det inte är något för dem så säger Edna att hon visst vill äta där. Sandy och Edna kommer till värdshuset för middagen. De äter och dricker gott. Sandy får höra att Eric lurat Edna på pengar efter hennes fars krigsmedaljsförsäljning. Han blir förbannad och vill ge igen så han tar fram en skalbagge som han lägger på tallriken. Givetivs inser Eric att Sandy lagt dit den själv men de vågar inte ta risken för en skandal så han bjuder dem på middagen, dock under vissa protester.
 
Rhona ber Vanessa om fler tabletter men får inga. Vanessa tycker att Rhona måste ta tag i problem och hon är besviken över att ha blivit förd bakom ljuset. Hon berättar om sin "vän som missbrukar" för Moira. Vanessa tar emot paketet när det kommer och öppnar det, hon ser alla tabletter Rhona beställt.
Rhona blir desperat och länsar medicinskåpet på kliniken. När hon hör Paddy komma tillbaka får hon bråttom därifrån. Paddy kommer in och ser det tomma skåpet. Han ropar på Rhona som kommer dit och låtsas som om hon inte märkt att det varit inbrott. Paddy ringer polisen...
 
 

Levande hästar som släpper högar på gatan

Debbie märker vad hon precis gjort så hon drar sig ur och ger Cameron en örfil. De hinner precis sansa sig när Chas kommer in i rummet. Hon märker av den konstiga stämningen men förstår inte varför. Cameron skyller på att Debbie bara är förvirrad.
 
Moira ledsnar på att Andy kommer sent och för att han inte frågar om han får ledigt utan bara sticker iväg. Hon talar om för honom att hon inte kan ha det så här längre så han får minskat ansvar på företaget. Andy blir besviken givetvis eftersom han känner att han alltid ställt upp för henne, speciellt när John dog.
 
Steve möter Nicola ute på gatan. Hon talar om för honom att han kan inte bara gå och betala hennes räkningar hur som helst. Steve säger att hon förtjänar att bli bortskämd och när inte hennes man klarar av det så måste någon annan göra det. Nicola blir förtjust och börjar prata om en väska hon sett. Steve svarar att den är hennes.
 
Diane som hämtat Sarah och Jack ser hur Nicola och Steve står tätt intill varann och pratar. När hon kommer in blir hon förvånad över att Debbie är hos henne i rummet bakom puben. Debbie passar på att sticka med sina barn när Diane går in till pubdelen av huset.
 
Declan kommer hem något onykter tillsammans med de båda tjejerna. Han blir besviken när bara Nicola är kvar på kontoret och inte Katie. Tjejerna blir imponerade av Declans stora hus och ännu gladare när han lovar dem fri tillgång till alla utrymmen på festivalen, även bakom scenen. Katie kommer till kontoret och ser dem. Hon inser på en gång att detta är Declans hämnd så hon talar om det för tjejerna. Declan och Katie börjar bråka och tjejerna smiter ut. Katie kastar sina ringar på Declan och säger att hon hatar honom. När Declan berättar det för Megan ser man hur ledsen han är över att hon sa så. Megan talar om för Declan att glömma Katie eftersom hon aldrig kommer att komma tillbaka till honom.
 
Sandy går på bibelstunden i församlingshuset. Han somnar men vaknar till efter ett tag. Edna, Ruby, Amelia och några andra okända bybor diskuterar bibeln tillsammans med Jude. Sandy skyller på att han måste på toa så han får låna nyckeln av Jude. På vägen till toaletten fastnar Sandy vid skåpet med nattvardsvinet, som han inte kan låta bli.
 
Diane upptäcker att Debbie stuckit. Cameron erbjuder sig direkt att följa efter Debbie för han kanske kan hitta henne. Chas vill också följa med men Cameron lyckas övertala henne att hålla sig hemma. Cameron garderar sig med att säga att Debbie mår så dåligt att hon kanske till och med kommer att anklaga honom för att ha kysst henne. Givetvis säger Chas att det skulle vara helt orimligt. Han åker till flygplatsen och lyckas precis komma i tid för att se när Debbie ska checka in. Cameron ber henne att stanna kvar, för barnens skull och för hans. Debbie är först tvär men sedan ändrar hon sig.
 
Sandy kommer in på puben och börjar prata om hästar han sett ute på gatan. Edna, Pearl och Jude tror att han yrar men det visar sig att Katies hästar springer runt i byn. Hon får sedan syn på hästarna och Adam hjälper henne att samla ihop dem. Han låter henne ha hästarna på Bartons gård istället för på Home Farm.
Moira får reda på det och tycker han gjorde det bra så hon ger honom mer ansvar och därmed högre lön.
 
Andy är rasande när han kommer till puben efter att fått höra att Debbie tagit barnen och stuckit. Plötsligt kommer hon tillbaka. Cameron säger att Debbie ångrat sig och nu är hon här, det hade inget med honom att göra. När Chas sedan blir ensam med honom så inser hon att han ljugit och hon undrar varför han velat få Debbie att ändra sig. Cameron svarar att han bara ville hjälpa Andy som riskerade att förlora sina barn.
 
Katie kommer in på Home Farm och hon är rasande för att Declan släppt ut hästarna. Han är besviken på henne och han säger till henne att kontraktet är brutet så hon kan göra som hon vill. Sedan river han sönder kontraktet framför näsan på henne. När Katie gått tar Declan sin ring och kastar i soporna.
 
Bernice är besviken över att Steve inte lyckats charma Diane så de kan köpa puben så hon säger åt honom att försöka igen. När Steve sedan pratar med Diane så frågar hon honom rakt ut om vad han tycker om Nicola. Steve svarar snabbt att han älskar henne, för vem gör inte det eftersom hon är smart, trevlig och attraktiv. När Diane inte får ett "bättre" svar så går hon till Nicola och frågar vad som sker mellan dem. Nicola erkänner att hon fått pengar av honom men att de har inte en affär ihop. Hon vill inte att Jimmy och Bernice får reda på det.
 
Rhona börjar nalla från de piller hon lagt i spargrisen. När Vanessa kommer så ber hon om fler tabletter. Vanessa vill följa med Rhona till ett möte med stödgruppen men Rhona svarar att det går inte alls. Sedan vill Vanessa minska dosen för Rhona. Det kan inte Rhona protestera mot så hon håller med om att det är bra. Rhona håller sedan utkik efter posten. Hon frågar Pearl om den kommit. Pearl som är nyfiken frågar vad det finns i alla paket som kommer till Rhona. Hon får då veta att Rhona beställt böcker och leksaker från utlandet till Leo.
 
Charity rusar in hos Moira på gården för att berätta för Cain om vad Debbie tänkt göra. Zak som hör det blir ledsen och går iväg. Cain säger att han inte kan göra något för Debbie lyssnar ändå inte på honom men han söker ändå upp Debbie för att tala om att Zak mår dåligt av att ha blivit utnyttjad av henne. Han varnar Debbie för att förstöra ännu mer för Zak.
 
Declan kommer in på Kings kontor för han är förbannad över att några byggnadsställningar inte blivit levererade. Han skäller på Charity som själv åker iväg och hämtar dem vid tillfälle. Jai blir besviken för han tycker Charity är alldeles för snäll och charmig mot Declan.
 
Steve ser Nicola på puben och hon berättar att Diane vet om att hon lånat pengar av honom men att hon inte kommer att skvallra för Bernice. Steve frågar Nicola om hon kan hjälpa honom med en affär som han ska genomföra. Nicola ska spela Steves assistent och låtsas som om fler är intresserade av ett objekt han ska sälja. Nicola tackar ja till det tillfälliga jobbet eftersom hon känner sig smickrad av att han ville ha henne och inte Bernice som assistent.
 
Debbie pratar med Cameron och hon hotar med att berätta för Chas om kyssen. Cameron är självsäker och säger att hade hon velat säga något hade hon redan gjort det men för att hon ska få chansen igen kommer han att säga till Chas att gå över till Debbie.
Chas går till Debbie på Camerons inrådan. Debbie säger inte så mycket först men börjar sedan fråga om varför Cameron gjort som han gjort. Plötsligt säger hon till Chas att gå därifrån så Chas går hem och berättar att det var en dålig idé att försöka prata med Debbie. Hon är dock glad över att Cameron verkligen försöker få dem att må bra.
 
Cameron kommer hem till Debbie. Hon försöker få honom att gå därifrån men han tror inte att det är vad hon vill så han blir kvar. Det slutar med att de har sex med varann. Efteråt frågar han vad som händer nu mellan dem men Debbie vill inte att det ska fortsätta så hon talar om att det var bara lite sex för henne, inget annat. Cameron svarar att han är övertygad om att det betyder mycket mer för henne...
 
 

Officiell invigning av glampingen

Här är fredagens avsnitt, jag har tyvärr inte orkat förrän idag... =(
 
Andy kommer hem till Zak för att berätta att Sarah har en prisutdelning i skolan men han vill inte att Debbie kommer dit. Zak säger att han kan följa med och hålla koll på henne men Andy tvekar ändå. Debbie hör allt när hon gömmer sig i trappan.
 
Jai och Rishi går förbi värdshuset och de hälsar på en mycket glad Eric. Eric berättar att det är kul att familjen ger sig in i hotellbranschen. Rishi och Jai förstår inte vad Eric pratar om men de får snart veta att Nikhil köpt värdshuset, nästan. Rishi skyndar sig hem till Nikhil för att prata med honom. Han är glad och vill gärna hjälpa sin son men märker att Nikhil gett upp den drömmen om ett eget företag. Gennie märker det också och när hon hör om Nikhils dröm att ge Molly något som de byggt upp och när Nikhil sedan börjar prata om fler barn så ändrar hon sig och säger att hon ska tänka på saken
 
Nicola hämtar sin bil på verkstan och får höra av Cain att det blir rätt dyrt. Hon vill helst inte betala så mycket eller åtminstone delbetala men Cain ger inte med sig. Steve som hör att det är problem är på väg för att hjälpa henne men blir stoppad av Bernice. Senare när Nicola sitter på puben får hon sällskap att Steve som gärna sitter kvar med henne medan Bernice går hem för att byta om för deras utekväll. Diane är tvungen att påminna honom om att Bernice väntar. När Nicola ska betala Cain får hon veta att Steve redan betalat för reparationen.
 
Debbie lyckas övertala Zak att följa med till skolan men hon måste hem och byta om innan. Han går till puben så länge. Debbie packar massa kläder i några resväskor och när hon lastar in dem i bilen så kommer Robbie fram till henne. Han talar gladeligen om att Cameron försökt hota honom samtidigt som han försvarat Debbie. Robbie kan inte förstå varför Cameron försvarat någon som hatar honom.
 
Declan messar Katie och talar om att han ringt polisen så de kan ses vid byggarbetsplatsen. När hon kommer dit säger han att han pratat med polisen för han gör allt för att det ska bli bra mellan dem igen. Katie har svårt att tro honom men ser sedan när en polisbil kommer in på området. Declan fortsätter att säga att han vill att det ska bli bra och att han struntar i allt annat. Katie talar då om att hon inte vill ha honom och hon struntar i vad han gör nu när han erkänt. Declan som var beredd på hennes svek säger att han inte sagt till polisen att det finns en kropp på området utan de är där för en rutinkontroll som behövs inför öppnandet. Vill hon att polisen ska få veta om liket får hon berätta det för dem. Katie är på väg att göra det men blir stoppad när han säger att då kommer hon att bli inblandad eftersom hon vetat om kroppen och det är lätt att få det till att hon mutat arbetarna till att hålla tyst, så vill hon ha pengar över huvud taget måste hon tiga. Katie blir inte glad men hon låter bli att säga något.
När Declan berättar för Megan om vad som hänt så säger han att efter festivalen kommer Katie ändå inte några pengar för det ska han se till.
 
Moira blir återigen irriterad när hon märker att Andy kommer försent till arbetet. Hon börjar ledsna på att Andy alltid har en ursäkt för att komma sent eller inte alls. Inte blir det bättre när Adam försvarar honom och säger att Andy kan jobba på natten om så behövs. Moira kommer sent till en kreatursmarknad och missar en försäljning av kossor bara för att Andy blivit sen till jobbet.
 
Andy förbjuder Debbie till att följa med på prisutdelningen eftersom han inte litar på henne och för att Sarah är tillräckligt nervös som hon är. Cameron hör det och han blir förbannad på alla som hackar på Debbie trots att hon är en bra mamma som gör allt för sina barn. Han säger att hon bara haft det lite jobbigt senaste tiden. Chas som hör allt blir lite förvånad över hans försvarstal av Debbie. Hon tycker inte han borde bry sig så mycket eftersom han lämnat henne.
 
Nicola, Megan och Declan går till "glampingen" för det ska bli invigning och pressvisning. Declan säger åt Nicola att hålla sig på kontoret för att kolla till så inte Katie ställer till med något medan de är borta. Sedan håller han tal och klipper band  inför samlad press. Efteråt så flirtar Declan in sig med två unga tjejer och de går till puben för att dricka mera vin.
 
Debbie som inte fått åka till skolan kommer till puben för att åtminstone få chansen att äta middag med barnen efteråt. Chas låter henne vänta i lägenheten bakom baren. Cameron kommer dit och säger åt henne att hon inte ska rymma. Han har pratat med Robbie som skvallrat om Debbies resväskor. Debbie är först kaxig men Cameron förklarar att inget kommer bli bättre av att hon rymmer så hon lugnar ned sig. Plötsligt säger han att han bryr sig mycket om henne och när han tar tag i henne och kysser henne så låter hon det ske.
 

Ett nytt familjeföretag i byn, eller?

Rishi kommer in i affären och ser att Nikhil börjat jobba där. Han försöker övertala sin son till att komma tillbaka till fabriken men Nikhil vägrar. När Rishi gått så börjar Nikhil rumstera om på Davids hyllor, något som David inte alls gillar. Det slutar med att David säger åt Nikhil att gå och ge sina goda råd till Eric och Val på värdshuset.
 
Eric och Val dukar upp för en mindre fest för folk som kan tänkas köpa värdshuset. Det dyker inte upp så många men både Jai och Rishi passar på att få lite gratis vin. Nikhil kommer dit och visar sitt intresse. Återigen försöker Rishi få med sig sin son till fabriken eller åtminstone till puben med dem. Nikhil har inte tid utan han går runt med Val som sedan måste påpeka att hans familj inte tror på honom utan de tror att han kommer att komma tillbaka till fabriken. Hon vet att det hon säger kommer få Nikhil att göra tvärtom. Mycket riktigt, Nikhil kontaktar banken för att kunna köpa värdshuset. Sedan går han till Gennie för att visa sin överraskning till henne. Gennie blir förfärad, hon gillar inte att han köpt något så stort utan att prata med henne och hon vill inte sluta på sitt jobb för att arbeta på värdshuset. Nikhil kan inte förstå henne, han har ju bara köpt något som kan bli ett familjeföretag, stället där Molly föddes och som hon sedan kan ta över en dag.
 
Declan är besviken över att Katie legat med Adam, han berättar det för Megan. (Hann de ha sex? Jag uppfattade det som om de precis skulle börja..) Han kommer på en sak som ska få Katie till att ångra sig.
 
Debbie är hos Zak och hon känner att han bara ska försöka tala henne till rätta. Zak säger att han talar inte om för folk hur de ska göra längre. Han berättar hur han förändrats efter sin sjukdom och att det faktiskt underlättar bara man kan prata med någon. När han råkar berätta att han hört att Diane ska på semester med Sarah och Jack i några dagar blir Debbie vansinnig. Hon skyndar sig till Andy men han ger sig inte, han tänker på barnens bästa och det var just nu att komma ifrån ett tag.
 
Andy är besviken på Katie och han talar om det för henne. Hon försvarar sig med att hon bara var tvungen att ge igen på Declan. Plötsligt dyker Declan upp och ger Andy en uppsägning av hyreskontraktet. Han säger att Andy inte skött sig utan haft inneboende utan tillstånd så nu har han en månad på sig att packa ihop och flytta. Andy protesterar men Declan ger sig inte.
När Declan gått säger Andy till Katie att hon satt honom i denna sits och nu får hon tala Declan tillrätta.
 
Declan åker ut till gården för att prata med Adam. Han säger till Adam att han bara blivit utnyttjad av Katie för att hon vill ge igen på honom. Adam blir förbannad och säger att Declan inte kan tillfredsställa sina kvinnor, se bara på Katie. Ella och Mia. Declan blir rasande och slår till Adam. Precis då kommer Cain och stoppar bråket. När Declan åkt så skrattar Cain och säger till Adam att det var bra jobbat men Moira kommer inte bli glad. Mycket riktigt, Moira blir orolig när hon får höra att Adam återigen är i fejd med Declan.
 
Andy träffar Robbíe och Megan på puben. Han säger åt dem att prata med Declan om det han gjort. Eftersom de inte vet vad Andy pratar om så berättar Andy om uppsägningen. Det gör att Megan försöker prata med Declan när hon kommer till Home Farm. Han tänker fortfarande inte ge med sig men så kommer Katie dit. Megan går iväg så de kan prata ifred. Katie ber om ursäkt och säger att hon är ledsen. Hon vill att det ska bli bra mellan dem eftersom deras problem går att lösa. Det enda hon vill är att han är ärlig och anmäler till polisen att det finns en kropp i skogen.
 
Katie kommer hem till Andy som undrar hur det gått med hans hyreskontrakt. Katie säger att hon inte pratat med Declan om det än men att han snart kommer ha så mycket annat att tänka på att hyreskontraktet är det minsta problemet.
 
Declan sitter och tittar på bröllopsbilderna på datorn. Megan kommer in och får reda på vad som hänt. Hon genomskådar Katie och säger att Declan inte ska lita på henne. Så fort Megan gått iväg tar Declan telefonen och riinger till polisen.
 

En hippie/Hettiemålad buss

Debbie står utanför Andys dörr och skriker. Hon är helt hysterisk. När hon vänder sig om och ser Robbie får hon ett utbrott och attackerar honom. Hon vill att han erkänner att han ljugit men Robbie fortsätter att anklaga henne för att ha blandat ut spriten. Diane kommer ut och stoppar Debbie.
 
Bob pratar med Dan som säger att han ska göra slut med Kerry. Då berättar Bob att Kerry stuckit. Dan blir ledsen men sedan upptäcker han att hans kära bil Hettie är borta. Han erkänner dock att han kanske skulle valt Kerry före bilen. Plötsligt kommer Kerry tillbaka med bussen. Hon har varit iväg och målat den för att Dan ska ha något minne av henne. Det är fullt med målade blommor och namnet Hettie på ena sidan. Bob säger sedan till Kerry att om Dan är glad över att hon är där så är han nöjd.
 
Declan påpekar för Katie att hon kan inte flytta på hästarna eftersom hon har kontrakt på fem år. Han försöker få Katie till att förstå att han vill inte bråka med henne utan att han vill att de försöker igen. Katie vill inte alls. Declan är övertygad om att hon älskar honom fortfarande.
 
Brenda är helt säker på att hon kommer att kunna överraska Bob med ett bröllop. Gennie och Nikhil kollar upp saken och inser att det inte är möjligt. De talar om det för Brenda men hon tror att hon kan få myndigheterna att ändra sig om hon talar om att hon har cancer. Hon blir dock besviken när hon inser att det inte hjälper.
 
Nikhil får för sig att kaféet ska sälja nyttiga snacks och drycker från en buss utanför badhuset. Dessutom skapar han en enkät för att fråga gästerna på kaféet om vad de saknar och om önskemål. Bob blir rasande och säger till Nikhil att ägna sig åt att servera kaffe.
 
Robbie fortsätter att stå för sina lögner trots att Debbie ber honom att säga som det är. Cameron ser när Robbie går in på toaletten på puben och följer efter. Han säger till Robbie att passa sig och sluta med sina lögner. Robbie blir inte rädd utan står kaxigt emot och säger att Cameron inte behöver försvara någon som inte gillar honom.
 
Belle har pratat med Charity och insett att Lisa inte mått så bra även om hon inte pratat mer om våldtäkten så finns spåren kvar. Det gjorde Belle ångerfull och hon kramar om sin mamma som ställer upp för henne. Sedan åker Belle och Lisa iväg på semester.
 
Katie börjar flirta med Adam på puben, speciellt när Declan kommer in. Det slutar med att hon och Adam super sig fulla och han sover på soffan hos Andy. Andy är inte glad över Katies beteende men hon försvarar sig med att hon bara är vän med Adam.
 
Debbie får ett utbrott hemma och börjar kasta saker omkring sig. Diane och Charity kommer in och ser förödelsen. De lyckas sedan förmå Debbie att packa en väska till barnen så de kan bo hos Andy tills hon lugnat ned sig. Debbie får gå över med väskan och sedan försöka förklara för en jätteledsen Sarah att de inte kan bo ihop just nu.
 
Andy försöker jobba trots att han måste ta hand om Jack. Moira märker att det inte kommer att fungera med ett litet barn och heltidsarbete samtidigt. Även Andy inser det och han är orolig för hur det ska gå när Diane flyttar till Australien för då blir han helt ensam.
 
David går till kaféet för att sätta upp en lapp om hjälp önskas när Amy och Victoria ska till Portugal. Bob ser då tillfället att få Nikhil till att hjälpa sin vän. David vill inte ha Nikhil där men vågar inget säga så Bob lyckas övertala Nikhil att börja där istället.
 
Debbie sätter sig på puben och börjar dricka hejdlöst. Chas vågar inte stoppa henne men när Debbie suttit där ett tag och blivit jättefull så får Cameron ut henne. Han lyckas precis få henne att acceptera att hon måste gå hem när Zak kommer. Zak tar hand om Debbie och hon får följa med till gården. Hon får stanna där eftersom Lisa inte är hemma och kan opponera sig.
 
Katie flirtar ännu mer med Adam på puben och han bjuder gladeligen henne på vin. Hon får honom att följa med hem till Andy igen eftersom Andy inte är hemma. När Adam klätt av sig och ligger på soffan så ringer hon Declan för att få honom att komma dit för att prata. Allt för att Declan ska se att Adam är där och att hon inte vill ha tillbaka sin man. Declan blir bara äcklad av det hon håller på med när han ser dem. Andy kommer hem och blir rasande på Katie och hon får ett utbrott och står och skriker på Declan. Han går därifrån och även Adam smiter iväg. Andy är väldigt besviken på henne och säger att han inte tycker om hur hon blivit.
 

Mycket tårar

Eric märker att Amy är besviken på sin mamma så han erbjuder henne att åka till Portugal på semester för att rekognosera inför flytten. Val hör det och blir jätteglad men det ändras snabbt när Eric säger att Amy kan åka med Victoria istället.
 
Brenda kommer hem efter strålbehandlingen. Hon kämpar på men när hon sedan upptäcker att hon håller på att tappa håret så bryter hon ihop på pubens toalett. Bob hittar henne där och tröstar henne eftersom han älskar henne och lovar att de ska kämpa ihop.
 
Debbie är hemma och hon erkänner för Charity att hon känner sig skyldig till att Belle ligger på sjukhus. Hon berättar om spriten som var gömd i ladan. De åker sedan till sjukhuset för att få veta hur Belle mår. Zak lovar att de ska ställa till med en riktig Dingles-fest när Belle kommer hem. Doktorn kommer in och säger att spriten Belle druckit måste ha innehållit något förbjudet, något gift eller så. Tyvärr kan det ge hjärnskador men de vet inte än hur det gått för henne. Debbie får så dåligt samvete så hon erkänner för familjen att det var hennes fel. Det tar hus i helvete och Lisa får ett utbrott. Hon blir rasande och kör ut Debbie och ingen, inte ens Cain eller Charity, ställer upp och försvarar Debbie. Det gör att Debbie blir utesluten ur familjen.
 
Nikhil jobbar på i kaféet. Han tjuvlyssnar när han hör Eric prata med David om att försäljningen av värdshuset går dåligt så de måste ordna en fest. (Kommer Nikhil att köpa värdshuset?)
 
Sean får höra av Gennie att Belle ligger på sjukhus så han skyndar sig dit. Han rusar in i hennes rum men Lisa säger åt honom att gå. Sean vägrar så Zak kallar på vakterna. Då vaknar Belle. Det visar sig att hon klarat sig utan men. Doktorn säger att polisen kommer att göra en utredning om varifrån spriten kommer. Lisa säger sen till Zak att hon inte tvekar att sätta dit Debbie för det hon gjort.
 
Cameron söker upp Debbie för att höra hur Belle mår. Debbie bryter ihop och är ledsen över att hon jagat bort hela familjen genom att låtsas vara stark och oberoende men egentligen behöver hon dem. Han tar hennes hand och säger att han är hennes vän. Hon märker det inte först men sedan rycker hon till och tar bort handen. Debbie blir förbannad och säger att hon inte behöver honom.
 
Robbie står vid baren på puben och dricker när Zak och Cain kommer in. Han säger att Debbie mycket väl visste om att det var fulsprit i flaskorna eftersom hon blandat dem själv. Robbie påstår att han sett att hon blandat i kylarvätska för att dubbla vinsten.
 
Katie kommer in på Home Farm för att berätta för Declan att hon packar ihop sina saker nu trots allt. Hon tänker flytta på hästarna också. Declan säger att de hade ett avtal om att vänta till festivalen var över men Katie säger att hon nöjer sig med mindre del av pengarna. Declan säger nej till det.
 
Charity berättar för Lisa att hon är orolig för att socialen kommer att ta barnen ifrån Debbie.
 
Gennie blir ensam hemma med Brenda. Hon föreslår sin mamma att de ska frisera hennes hår och göra henne fin. Brenda blir så glad och hon inser att det hela är Bobs förslag egentligen. Brenda bestämmer sig för att hon ska gifta sig med Bob, även om han inte vet om det än.
 
Cameron kommer till verkstan och berättar för Debbie om vad Robbie sagt om henne och spriten. Hon blir förbannad och går över till Dingles för att rentvå sig. Lisa som inte hört detta blir rasande när hon får veta. Hon tror att Debbie bara kommer dit för att berätta att hon är oskyldig, inte för att hon bryr sig om hur Belle mår. De säger återigen till Debbie att lämna dem ifred.
 
Diane söker upp Andy för att tala om för honom om ryktet Robbie sprider. Andy blir förbannad men precis då kommer Debbie för att hämta barnen. Andy föser ut Debbie och säger åt henne att lämna dem ifred. Debbie ställer sig och skriker att hon slår in dörren om han inte ger henne barnen.
 

Fulsprit

Bob är inte glad över att Dan är ihop med Kerry. Dan bryr sig inte eftersom han är nöjd med hennes sällskap. Ännu gladare blir han när hon säger att han kan göra det så komplicerat han vill mellan dem.
 
Charity berättar för Debbie om natten med Declan. Debbie blir rasande och känner sig ännu mer sviken. Hon tycker att mamman gjort precis samma sak som Chas, legat med sin väns sambo.
 
Chas och Cameron berättar för Diane att de inte kan köpa puben eftersom Cameron måste anlita en advokat för att kunna träffa sina barn. Diane blir givetvis besviken för köparna står inte i kö direkt och hon vill inte sälja till Bernice och Steve.
 
Katie har sovit hos Chas men sedan går hon till Andy för att prata med honom. Hon berättar lite av det som hänt och givetvis ställer Andy upp med husrum. Plötsligt dyker Declan upp hemma hos Andy. Han vill prata med sin fru. Andy går upp till övervåningen så de får prata ifred. Declan ber om ursäkt och sedan erbjuder han Katie en massa pengar om hon håller ut och stannar kvar i äktenskapet tills festivalen är avklarad. Det innebär då att de varit gifta i ett år och hon kan få hälften av pengarna, fast då kan hon inte gå till polisen för att anmäla vad han gjort.
 
Dom är tvingad att hjälpa Debbie att forsla bort spriten. De är vid ladan hos Dingles när Belle kommer. För att inte Belle ska se vad de gör så hoppar Dom in i skåpbilen. Debbie låtsas ha lastat skräp och hon säger åt Belle att gå därifrån. När Belle envisas med att hjälpa till säger Debbie att hon inte vill ha någon snorunges hjälp. Givetvis blir Belle jätteledsen.
 
Katie berättar för Chas att hon tänker låta Declan lida, hon vet något som kan förgöra honom. Chas försöker få Katie till att välja pengarna istället för hämnd men Katie lyssnar inte. Cameron står utanför och tjuvlyssnar.
 
Amy är besviken över att hennes mamma skämmer ut sig igen genom att vara med Dan. Hon hoppas att försäljningen av värdshuset går fort men Eric tänker inte sälja till ett vrakpris. (Kommer både Pollards och Diane vara kvar i byn för att de inte får sina verksamheter sålda?)
 
Belle har möte hos rektorn tillsammans med föräldrarna. Hon fortsätter att vara kaxig eftersom hon inte tycker hon gjort fel. Rektorn skickar ut henne för att prata med Lisa och Zak i enrum. Han säger att Belle måste visa sig ångerfull och be om ursäkt för det hon gjort för att få vara kvar i skolan. Zak och Lisa ber rektorn att tänka på att Belle behöver skolan. När de kommit överens om att hon ska få gå kvar så visar det sig att hon inte väntar i korridoren utan har stuckit.
 
Katie kommer till Home Farm för att prata med Declan. Hon berättar att hon antar hans erbjudande om pengarna men hon vill ha papper på det så hon inte blir lurad. När Katie gått så super Declan sig full. Han struntar i om Dom letar efter Alicia som är på möte i Harrogate. Megan talar om det för Dom som går därifrån. Hon säger sedan till Declan att inte göra sig ovän med alla eftersom han bara har henne kvar.
 
Belle som gömt sig i ladan hittar en låda med vodka. Hon tar en flaska och beger sig till byn. Sean kommer ut på gatan och ser henne. Han säger åt henne att tänka på Gemma som mår dåligt men det tänker inte Belle göra. När han ser hennes flaska försöker han få henne att inte dricka den. Belle gör givetvis som hon vill och super sig full. Hon möter Debbie som vill ta hem henne till gården men Belle vågar inte träffa föräldrarna. Debbie låter Belle gå hem till henne så länge. När Debbie kommer hem med Sarah hittar hon Belle avsvimmad och nedspydd. Debbie ringer ambulans medan Sarah springer ut för att hämta hjälp. Den första hon ser är Cameron som går in till Debbie men innan det säger han åt Dan att passa Sarah.
 
Cameron skjutsar Belle och Debbie till sjukhuset eftersom det går fortare än att vänta på ambulansen. Debbie ringer Zak och Lisa som kommer dit. Belle ligger nedsövd för att få kroppen att återhämta sig efter spritförgiftningen. Debbie väntar med Cameron i väntrummet. Hon inser att det är hennes vodka Belle fått tag på och hon fasar för att berätta det för Zak och Lisa. 
 
Läkaren berättar att Belle fått i sig en halv flaska vodka men borde inte ha blivit så sjuk som hon blev. Lisa och Zak är förbannade eftersom de inte vet varifrån spriten kommer. De berättar det för Debbie och Cameron. När Lisa och Zak gått in till Belle igen så säger Debbie åt Cameron att gå därifrån...
 
 

Ingen kan avslöja något om oss

Katie och Declan fortsätter att bråka. Hon är förbannad för att han inte har något samvete och han försvarar sig med att han endast gjort saker och ting för att de ska ha det gott ställt, för att de ska kunna leva ett liv i lyx och för att de ska kunna fokusera på IVF-behandlingen så småningom. Katie svarar att hon inte vill ha barn med någon som gömmer ett lik.
 
Kerry vaknar på morgonen dagen efter fyllan. Hon är tacksam för att Dan ställer upp för henne hela tiden och han är den ende som hållt upp hennes hår när hon mått dåligt. När Dan säger att han vet hur det är att ha det jobbigt blir hon först förvånad men när han berättar om fd frun som blev lesbisk och om äktenskapet som inte ens varade till bröllopstårtan så inser hon att han inte haft det så lätt han heller. Det gör att hon börjar se på honom med andra ögon. Plötsligt kommer de varann väldigt nära och de börjar kyssa varann även om Dan tvekar och säger att det är nog inte så smart. Det tar inte lång tid innan Kerry leder upp Dan till hans sovrum.
 
Rhona försöker få tag på Vanessa för att få en dos piller men Paddy säger att Vanessa har flera arbetsbesök kvar. Han tror att Rhona har ont efter pilatesträningen. Paddy ger henne sedan paketet hon fått med posten.
Så fort Paddy gått ut ur rummet kastar sig Rhona på paketet, sliter upp förpackningen för att få tag på en tablett. När Paddy kommer tillbaka ser han Rhona sitta på soffan, nu verkar hon må mycket bättre. Han ser en liten kartong liggandes på soffan och han blir nyfiken. Rhona skyndar sig att ta undan paketet men Paddys nyfikenhet tar över. Hon blir tvungen att låtsas att det är en födelsedagspresent till honom så därför får han inte titta i den. Vanessa kommer hem och Paddy går ut ur rummet. Hon ger Rhona en tablett men Rhona tar den inte på en gång. Vanessa tror att Rhona mår bra efter att ha varit hos stödgruppen. När Vanessa inte ser lägger Rhona tabletten i en spargris.
 
Gemma kommer in i klassrummet och får syn på att Belle skrivit taskiga saker om henne på svarta tavlan. Hon blir förbannad och plötsligt blir det slagsmål så läraren får ta med sig flickorna till rektorn. Zak och Lisa får komma dit för att prata med rektorn som är orolig för Belle som inte bara hamnat i bråk utan hon har dålig attityd också. Belle bryr sig inte utan fortsätter att vara kaxig. När de kommer hem så lyssnar hon inte alls på sina föräldrar. Dom kommer dit och han är rasande eftersom Gemma mår så dåligt. Han säger att han ska göra allt för att få bort Belle från skolan.
 
Chas kommer till Home Farm för att prata med Katie. Hon märker den dåliga stämningen mellan Katie och Declan. Katie börjar berätta om hur illa det är mellan dem och då tror Chas att hon vet om otroheten. Hon blir lättad när Katie säger att det gäller jobbet och plötsligt får Chas bråttom därifrån.
 
Cameron får beslut från sin exfru om att han inte får ha någon som helst kontakt med sina barn. När Chas kommer hem så berättar hon hur lättad hon är över att Katie inte pratade om Declans otrohet men precis då kommer Katie dit. Hon har insett att Chas vet något som hon inte berättar. Chas förnekar det först men Katie säger att hon känner Chas så väl att hon vet att det är något. Katie lyckas få Chas till att berätta att Declan legat med Charity. Först blir Katie jätteledsen och besviken men sedan samlar hon kraft för att tänka ut en hämndplan.
 
Bob plockar i ordning i köket på morgonen och han är glad över att Kerry verkar ha flyttat eftersom hon inte legat på soffan under natten. Dan kommer ner och strax efter kommer även Kerry ner. Bobs glädje blev inte långvarig. När han senare på dagen ser Kerry säger han åt henne att hitta annat boende och inte utnyttja Dans snällhet.
Kerry träffar Dan och hon nämner att det kanske inte var så lyckat det som hänt och att hon kanske borde flytta. Dan som är på strålande humör får henne att ändra sig och de bestämmer sig för att fortsätta ses.
 
Chas och Cameron ska till banken för att få klart med lånet men plötsligt ändrar sig Cameron eftersom han måste spara pengar för att kämpa för sina barn. Chas säger att hon förstår och när hon pratar med Gennie så förklarar hon att hon måste ställa upp för Cameron nu när han behöver stöd precis som han hjälpte henne när hon satt i fängelse.
 
Debbie ber Dom att hjälpa henne få undan spriten eftersom socialtjänsten ska komma och kolla henne. Dom vägrar eftersom han har tillräckliga problem med sin dotter. När Debbie sedan kommer till puben med barnen och Andy så får Cameron en stor kram av Sarah. Andy säger inget och Debbie ser mest besvärad ut men säger inget hon heller. Hon vet att Cameron fått problem med sin exfru angående hans barn.
 
Declan och Megan har en stor tillställning för sponsorer till festivalen. Katie som bjudit dit Jai och Charity håller masken till att börja med men när alla är samlade så håller hon tal om sin svekfulla man som haft sex med sin bästa väns fru. Hon kastar sedan champagne på Charity. Megan och Declan skyndar sig att få ut alla företagare för att forsätta tillställningen utomhus.
 
Jai och Charity går hem. De är nära att bli ovänner eftersom såren rivits upp igen. De bestämmer sig för att lägga allt bakom sig och fortsätta som förut. Charity säger att det är skönt att ingen kan avslöja något om dem i alla fall. (Tur att hon inte ser Jais ansikte just då)
 
Katie är så ledsen och besviken att hon lämnar Declan trots att han försöker be om ursäkt och tala om att det som hände inte betydde något. Megan säger åt Declan att gå efter Katie eftersom hon vet för mycket. Declan är förtvivlad och säger att det är hans minsta problem. Megan svarar att det kan han säga till polisen när de kommer för att hämta honom...
När Megan gått ut ur rummet så blir Declan så frustrerad att han välter modellen över festivalområdet.
 
 
 
 

Att hitta en hand kan leda till problem

Nikhil söker jobb när han sitter på kaféet. Han pratar med Bob om att bli lastbilschaufför eftersom Kings åkeri behöver folk men han vill inte jobba för Charity. När Brenda dyker upp och vill hjälpa till men inte får det eftersom hon ska ta det lugnt så föreslår hon att Nikhil hjälper Bob istället. Konstigt nog blir Nikhil glad och går in med själ och hjärta i arbetet. (nu blir det inte bara rent utan Nikhilrent i ugnen)
 
Kerry är på fabriken och beklagar sig. När Lisa nämner att Kerry inte sökt från brottsofferfonden så får Kerry en idé. Givetvis ska hon försöka komma ihåg så mycket som möjligt för att få ut massa försäkringspengar. Hon diskuterar det på puben och då hör Adam det. Han får panik och frågar Cain om vad de ska göra eftersom hon kommer ihåg att det var en svart bil som körde på henne.
 
Rhona börjar kolla på Internet om nätdroger. Hon beställer hem massa piller som ska komma med posten. Det gör Pearl misstänksam men Rhona förnekar givetvis att det är något speciellt hon väntar på. När hon nästa gång ska iväg till stödgruppen eller pilatesträningen som hon kallar det så sitter hon kvar ett tag i bilen utanför. Rhona ser en av killarna i gruppen som står ute och röker. Hon går fram till honom och lyckas efter ett tag få fram vad hon vill. Rhona vill att han langar medicin till henne men han vägrar och går därifrån.
 
Sean ser Gemma på kaféet och han försöker prata med henne men hon är inte intresserad. Han följer efter henne ut när hon ska till skolbussen. Belle och Debbie ser dem när de står vid busshållplatsen så när bussen kommer hoppar Belle på den och säger åt chauffören att åka eftersom de andra ska gå, så bussen åker framför näsan på Gemma. Väl i skolan försöker Gemma prata med Belle men det går inte så bra för Belle är bitter och börjar kalla Gemma för både det ena och andra. Gemma blir desperat och tar tag i Belles hår. Belle blir skadeglad för nu har hon vittnen på att Gemma attackerat henne. Hon går därifrån och Gemma går iväg och försöker vara ifred från Sean.
 
Kerry får ett paket med posten. Det är fullt med pengar och ett brev som säger att hon får pengarna om hon inte säger något om olyckan. Plötsligt inser hon att det är någon hon känner som kört på henne. Hon bryr sig inte så mycket utan börjar supa upp en del trots att Bob försöker hinta henne om att skaffa annat boende. Kerry blir full och ger Amy pengarna när de ses på puben, för att hon vill att det ska bli som förr. Sedan får Dan hjälpa Kerry hem eftersom hon är för full för att vara kvar.
 
Declan får veta att de måste gräva ett nytt dike för att kunna fortsätta arbetet med att fixa till festivalområdet i skogen han köpt. Han är inte glad över att det blir förseningar för det kostar honom massa pengar. När en arbetare kommer till kontoret för att berätta att de hittat en kroppsdel från en människa så inser Declan att det kan innebära en väldigt lång försening i arbetet. Arbetsledaren Neil säger att de kan gräva diket åt ett annat håll och låtsas som ingenting. Precis då kommer Katie in och Declan berättar snabbt för henne om läget. Han säger att det kan vara ett djur som dött, eller en människa men de vet inte hur länge det legat där. Hon vill givetvis att de ringer polisen men både Megan och Declan tvekar.  Neil går iväg och Katie säger åt Declan att de måste ringa polisen. Declan lovar att göra det även om Megan protesterar.
Senare möter Declan Neil i smyg för att komma överens om att gräva åt andra hållet och låta kroppsdelarna ligga kvar övertäckta.
 
För att få några arbetare till att hjälpa till utan att skvallra så är Declan tvungen att erbjuda dem en rejäl bonus. Katie som tror att allt är okej först blir misstänksam. Hon kollar upp arbetet och inser att Declan ljugit för henne. Hon blir rasande och konfronterar honom. Katie hotar med att ringa polisen på en gång. Declan erkänner att han mutat personalen för att hålla tyst så om hon ringer polisen ligger han illa till. Han säger att hon får välja att vara med honom eller mot honom...
 
 
 

25% eller inget

Cain har köpt en ny BMW och han retas med Adam om att det blir dyrt om inte försäkringen täcker efter förra bilen.
Moira säger åt Adam som nu är tillbaka på gården att det är hans ansvar att säga upp Nathalie som inte behövs längre. Andy muttrar lite skämtsamt om att hon är snyggare att titta på än Adam.
 
Kerry kommer hem från sjukhuset men ingen lägger märke till henne först. Moira kommer sedan förbi och pratar med henne. Hon ger Kerry 50£ för nattlogi på värdshuset. När Moira gått så kommer Dan. Han erbjuder Kerry att sova på soffan hos dem igen trots att Bob inte kommer bli glad.
 
Victoria möter Adam på kaféet. Han berättar att han jobbar på gården. Hon blir glad över att han skärper till sig men vill ändå inte att de blir ihop igen.
 
Paddy är inbjuden till en föreläsning om ödlor. Han frågar Rhona om hon vill följa med, det är ju gratis buffé efteråt. Vanessa säger att Rhona ska på första pilatesträningen för ryggen. Rhona blir tacksam för väninnans räddning. Vanessa erbjuder sig dessutom att följa med Rhona på det första mötet i stödgruppen men Rhona vill klara sig själv.
 
Megan är orolig för Robbie. Han svarar inte när hon ringer. När hon frågar Adam om han hört något ifrån honom så får hon veta att Adam struntar fullständigt i Robbie. Hon kommer tillbaka till kontoret och får reda på att ett företag hon anlitat gått i konkurs. Declan är glad över att de inte hunnit betala massa pengar till företaget. Det visar sig att Megan faktiskt betalt dem i förskott för att få rabatt och Declan blir rasande över att Megan tänker på annat så affärerna blir lidande så de förlorar massa pengar. Precis då kommer Robbie in och det gör Declan ännu mer förbannad eftersom Megan då koncentrerar sig på honom.
 
Rishi är orolig för att han håller på att förlora kontakten med Nikhil igen, allt tack vare Jai och skyddandet av hans son. Det gör att Jai samlar personalen på fabriken för att tillkännage att Nikhil numer är ägare av 25% av företaget. Nikhil blir inte alls glad utan mer besviken och går därifrån. Jai följer efter och får då veta att Nikhil inte vill ha allmosor efter allt han tagit hand om på företaget. Nikhil säger upp sig och vill inte ha med familjen att göra.
 
Paddy är orolig för att Rhona beter sig konstigt. Han pratar med Marlon och frågar om han tror att Rhona börjat dricka igen. De kommer fram till att Rhona bara haft en jobbig tid senaste tiden. Marlon frågar sedan Laurel om hon märkt något konstigt med Rhona. Laurel svarar att Rhona varit lugnare nu än tidigare.
 
Kerry gör frukost på morgonen. Dan är glad över att hon är där men när Bob kommer hem efter att ha lämnat tvillingarna i skolan så säger han åt Kerry att hålla sig borta från köket eftersom de vet vad som kan hända när hon håller på. Han är orolig för vad Kerry kan ställa till med så han vill att hon försöker hitta annat boende.
 
Adam möter Robbie i byn och han blir förbannad över kompisen som bara dragit och lämnat honom i sticket. Adam tar precis tag i Robbie och trycker upp honom mot en stolpe när Declan kommer och stoppar honom. När Adam gått i väg så säger Declan åt Robbie att se till att Megan inte oroas mer för han vill inte förlora mer pengar.
 
Nikhil får börja söka jobb. Gennie är lite sur för att han är så principfast och sagt upp sig från jobbet och hon säger åt honom att hon tänker i alla fall inte sluta sitt jobb på fabriken.
Charity är åtminstone glad över att Nikhil sagt nej till erbjudandet eftersom det betyder att hennes man fortfarande har massa pengar kvar.
 
Adam träffar Nathalie i köket på gården. När han ska börja prata med henne säger hon att det är bara att bjuda ut henne om det är det han vill. Adam säger att det var inte det han tänkte säga och då svarar hon att det var tur eftersom hon ändå inte är intresserad. Han säger sedan att hon inte behövs på gården längre. Nathalie blir sur och besviken givetvis och när Adam frågar vad hon ska göra sen om hon vill ta en öl så har hon ingen lust.
 
Rhona åker buss till stödgruppen eftersom hon fått punktering på ett däck på sin bil. Hon kallar sig för Lucy när hon kommer fram. Rhona känner sig rätt obekväm när hon sitter där och lyssnar på andras berättelser och när ledaren ber henne berätta lite om sig själv så flyr hon i panik. Ledaren kommer efter henne och säger att det är fullt normalt att bete sig så i början. När han gått och Rhona ska iväg till bussen kommer Moira åkandes. Moira låter Rhona åka med och hon är nyfiken på att själv börja med pilates, så varför inte gå tillsammans nästa gång.
 
 

Att övningsköra med sin make

Adam är så desperat att han ber Cain om hjälp. Cain hjälper honom med att forsla bort bilen och sedan sätta eld på den. När Cain sedan kommer hem är Moira rasande. Hon tror helt bestämt att han är skyldig till att ha kört på Kerry och han säger inte emot mer än att han ber henne lita på honom.
 
Amy och Andy försöker få reda på av läkaren om hur det gått för babyn men läkaren säger inget. Det gör Amy överygad om att det aldrig funnits något. När hon sedan träffar sin mamma så frågar hon om varför hon ljugit. Kerry svarar att det var för att försöka behålla Andy. Kerry ber Amy att säga att barnet dött vid olyckan men Amy vägrar att ljuga.
 
Gennie ska ut och köra med Nikhil men hon blir irriterad redan innan de satt sig i bilen. Det blir två långa timmar för henne eftersom Nikhil är sådan pedant och Gennie inte är någon van förare.
 
Sean kommer hem till Dingles för att prata me Belle men hon vill inte prata med honom. Hon är så arg att hon säger åt honom att nästa gång kommer hon inte bara smasha hans cykel om han inte låter henne vara.
 
När Adam kommer hem så har Victoria packat hans saker. Hon är så less på att han bara driver runt och inte gör någon nytta och dessutom inte pratar med henne så hon gör slut. Adam får flytta och hon bryr sig inte om vart han tar vägen.
 
Alicia berättar för Dom att hon tvekar innan hon bestämmer sig för att flytta in eftersom hon inte vill att Jacob ska bli sviken igen. Dom blir så besviken att han inte vill att hon kommer dit, han vill inte träffa henne och framför allt är han rädd att Gemma ska bli fäst vid henne och sedan sviken.
 
Andy får veta att Kerry ljugit om barnet. Han blir så besviken att han säger att han inte vill ha med henne att göra mer.
 
Moira frågar Cain om vad han sysslar med eftersom hon upptäckt att hans bil är borta från ladan och han kommer hem och luktar bensin. Cain säger inte som det är och det gör att Moira fortfarande tror att han är skyldig så hon ber honom att gå. Hon är så arg på sig själv som trodde att han ändrat sig för hennes skull.
 
Gennie får Nikhil till att gå till fabriken trots att han försökt att komma undan. När Jai och Rishi vill ta lunch på puben vill Nikhil inte följa med men återigen lyckas Gennie övertala honom. Sam kommer in med Archie och när Jai ber om att få hålla i Archie får Nikhil nog och går därifrån. Han berättar för Gennie senare att han mår illa av att se barnet eftersom han då blir påmind om vad hans far gjort.
 
Polisen söker upp Cain för att berätta att de hittat bilen, utbrunnen. De misstänker att det kan röra sig om ett föräkringsbedrägeri.
 
Rhona tjatar på Vanessa om att få fler piller. Vanessa berättar då att hon bokat en tid för Rhona till att delta i en stödgrupp för missbrukare. Rhona blir förbannad för hon tror att hon kan klara av att sluta på egen hand. När Paddy senare berättar om hur stolt han är över att Rhona kämpar på trots alla problem så säger hon till Vanessa att hon ska gå med i gruppen.
 
Alicia träffar Dom ute på gatan. Han är som vanligt sur men när hon berättar att hon inte vill att det är slut mellan dem bara för att hon vill vänta med att flytta ihop så blir han gladare.
 
Adam kommer hem till Moira. Hon ber om ursäkt för att hon litat på Cain så att Adam känt sig tvungen att flytta hemifrån och sluta från sitt jobb på gården. Adam säger först inget men sedan kan han inte låta bli att berätta att allt är hans fel. Han erkänner att det var han som körde bilen och att Cain bara hjälpt honom efteråt.
 
Moira träffar Cain i byn och hon berättar att hon vet vad som hänt eftersom Adam talat om det. Cain är fortfarande lite grinig för att hon inte litat på honom men hon ger sig inte utan säger åt honom att i ett förhållande förlåter man den andre om man gjort fel.
Hon får sedan både Cain och Adam till att komma hem. Moira säger att de redan visat att de kan samsas som en riktig familj så nu är det bara att fortsätta att ta hand om varann annars vet man var dörren är...

En jäkla natt

Dom och Alicia pratar med Gemma. Hon har bestämt sig för abort men måste träffa en läkare först för att alla ska vara säkra på att ingreppet är vad hon vill. Sedan frågar Gemma Alicia om inte hon kan följa med henne.
 
Gennie ska ut och övningsköra med Rishi. Det går sådär...när de kommer tillbaka till byn så ser Nikhil dem. Han blir besviken över att Gennie vänt sig till Rishi och inte till honom. Det slutar med att Gennie lovar att övningsköra en gång med Nikhil om han kan vara tillsammans med sin far en enda hel dag på fabriken.
 
Victoria blir ännu mer irriterad på Adam när hon får veta att han inte varit på gården hos sin mor utan ute med Robbie istället. Efter allt tjat så går Adam med på att prata med Moira om att få jobbet tillbaka men när han kommer till gården så får han veta att Nathalie ska börja där. Det gör att han säger att han bara ska hämta lite kläder.
 
Kerry möter Bob ute på gatan. Hon tackar honom för att hon får bo där hos dem för det betyder så mycket för henne. Bob poängterar att det bara är tillfälligt tills hon hittar ett eget boende. Kerry möter Andy utanför puben men när han ser henne får han bråttom därifrån. Hon ville prata om hur de ska leva som familj i framtiden men Andy vill inte leva ihop med henne även om han tänker ta ansvar för barnet. Det gör att Kerry blir bitter och vill ha en drink. Diane som hör allt vägrar att servera Kerry alkohol så Kerry säger att hon ska gå till en annan pub.
 
Belle är väldigt besviken på sin bästa vän och så kallade pojkvän. Hon kan inte förstå hur de kunde svika henne på detta sätt och när hon ser Sean i byn blir hon så förbannad att hon börjar slå på honom.
 
Ruby berättar för Ali att hon kan tänka sig att de tar hand om Seans barn om Gemma inte vill behålla det. Ali tycker inte det är en bra idé eftersom båda ungdomarna skulle bli påminda om vad som hänt när de ser barnet varje dag. När Ruby nämner det för Dom blir han rasande och vill inte alls berätta det för sin dotter.
 
Dom som ofta lyckas bli förbannad och skrika på Alicia frågar dock om hon och Jacob vill flytta in för han känner att det känns rätt mellan dem. Alicia blir förvånad och väntar med att svara.
 
Robbie kommer tillbaka efter att ha varit på rättegången. Han har endast fått böter för att köpt svartsprit. Adam och han sitter på puben och dricker och gör upp planer för hur de ska tjäna pengar. Moira och Cain kommer in men Moira känner sig inte bekväm när Adam är där så hon går därifrån. Cain stoppar Adam och säger åt honom att skärpa sig när det gäller Moira, att han inte behandlar henne illa.
 
När inte Cain märker det har Robbie lyckats ta hans bilnycklar. Han får med sig Adam och de drar iväg i Cains BMW. Cain upptäcker att bilen saknas efter ett tag så han ringer polisen. Under tiden är Adam och Robbie ute och buskör. När det är Adams tur så råkar han köra på något. Det visar sig att det är Kerry men killarna stannar inte för att kolla.
 
Victoria vaknar av att Adam skramlar på nedervåningen. Han kan inte sova och han berättar inte vad som hänt. Hon blir rätt irriterad över att han umgås med Robbie och sedan inte kan tala om vad de gjort. Victoria säger att det måste ha varit en "jäkla natt" eftersom han är så sen och sedan inte kan sova.
 
Sean berättar för sin far att han är kär i Belle och vill göra allt för att hon ska ta tillbaka honom.
 
Dan får ett samtal om att Kerry ligger på sjukhus. Därefter blir det full fart på några i byn. Han letar rätt på Amy så de kan åka dit medan Victoria ringer till Andy. Kerry ligger medvetslös och läkarna vill inte svara på frågan om hur barnet mår.
 
Moira och Nathalie jobbar på gården när Andy åkt iväg till sjukhuset. Nathalie frågar om Andy och Kerry och deras förhållande. Hon har tidigare sagt att hon tycker Andy är snygg. När de ska in i en lada så ser Moira att Cains bil står där under en presenning. Hon lyckas få iväg Nathalie för att hämta en stege medan hon kollar till bilen. Moira ser att bilen varit med om en olycka och att det är blod på ena strålkastaren.
 
Ruby knackar på hos Dom. Hon vill återigen få chansen att prata med Gemma om att det finns alternativ till abort. Gemma som inte mår så bra vill inte lyssna på henne. När Gemma ska iväg till kliniken så kommer Belle förbi. Belle står och skriker på sin vän som sätter sig i bilen. Alicia säger åt Belle att tänka sig för eftersom Gemma inte mår bra.
 
Adam försöker få tag på Robbie men får veta av Megan att Robbie dragit till Manchester för att hälsa på en kompis och ingen vet när han kommer tillbaka.
 
Moira frågar Cain om vad han sysslar med eftersom hon hittat bilen. Han förstår givetvis inte vad hon menar men lovar att han är oskyldig och han vill att hon litar på honom. Cain går till ladan för att kolla på bilen. Adam kommer dit och lyfter på presenningen utan att veta att Cain är där i mörkret.
Cain kommer fram och han inser att något hänt. Adam berättar att de kört på Kerry och nu undrar han vad han ska göra...
 
 

Två dagar, dubbelt så mycket som hänt...

Återigen så har jag inte kunnat skriva varje dag, men här är i alla fall torsdagens och fredagens avsnitt.
Jag vet inte om jag missat något men då får ni berätta det.
 
Torsdag:
 
Debbie får ett utbrott på alla som är på kalaset. Hon klagar på de flesta i familjen, på deras "brister" som föräldrar och ingen är bra nog. Sarah som kommer insmygandes hör allt hon säger. Debbie är orolig för att förlora sina barn när socialen ska komma på hembesök.
 
Paddy har infört alkoholförbud i hemmet eftersom han tror att det är Rhonas problem. Hon berättar för Vanessa att det känns bättre på det viset än om han vet om att det är tablettmissbruk det är frågan om.
 
Gemma fortsätter att sura på Alicia men Alicia ger sig inte. Hon går hem till Dom och hjälper honom ändå. Gemma visar först inte sina känslor utan spelar med och skrattar. När Dom går till köket så visar Gemma ett gammalt fotoalbum. Så när Dom kommer in igen så börjar Gemma gråta över minnen på sin mamma och hon säger att det var Alicia som ville se bilder på henne. Dom tröstar sin dotter och ber Alicia att gå hem.
 
Debbie städar som en galning inför socialtjänstens hembesök. Sarah kommer ner och berättar att det är hon som pratat med läraren eftersom hon var så rädd när det hände konstiga saker. Debbie inser på en gång att det är läraren som anmält till socialen. Hon tröstar sin dotter och försöker förklara att hon inte gjort fel men att hon ska prata med sin mamma när hon är rädd.
 
Victoria försöker få Amy till att stanna i byn. Hon erbjuder till och med vännen att flytta in hos dem och låta Adam flytta ut så fort som möjligt.
 
Cameron ser Debbie som tappar sin soppåse utanför huset. Hon har nerverna på helspänn och han försöker  trösta henne genom att säga att han inte vill att hon blir av med barnen.
 
Dom håller på att skruva ihop en hylla men han säger att han inte behöver instruktioner för att klara av det. Gemma ska iväg till skolan och han ska gå samtidigt som henne. När han precis är på väg så inser han att han kanske behöver instruktionerna i alla fall så börjar han rota i soppåsen. Gemma får plötsligt bråttom iväg. Dom hittar ett graviditetstest bland soporna.
 
Andy är hos Debbie när socialtanten kommer. Han får då höra om trakasserierna och blir förbannad men säger inte så mycket just då. När tanten är klar med att ha pratat även med Sarah så går hon och lovar att återkomma när de diskuterat beslutet på kontoret. Utanför möter hon Cameron som berättar vilken fantastiskt mamma Debbie är, att hon gör allt för sina barn och det borde han veta eftersom han bott ihop med henne tidigare.
 
Adam får pengar av Robbie för hjälpen härom dagen. Precis då kommer Andy in på puben och blir förbannad på Robbie som hotat Debbie så Sarah blivit rädd. Robbie smiter undan och när Adam frågar honom om saken så nekar han givetvis och säger att Debbie hittat på det mesta.
 
Sean börjar planera för en campinghelg med sin far och förhoppningsvis Belle. Lisa säger sedan nej så Belle får inte följa med.
 
Alicia möter Dom som jagat ikapp Gemma för att konfrontera henne om gravtestet. Alicia inser snabbt vad som händer så hon säger att det är hennes test. Dom blir förvånad. När de sedan går hem för att prata om det skyller Alicia på att hon inte ville visa Jacob vad som kunde vara på gång. Sedan letar Alicia upp Gemma för att prata med henne. Hon vill att Gemma berättar för Dom och att de kan göra det tillsammans så Gemma inte ska känna sig ensam. Gemma är förvånad över att Alicia ställer upp trots allt.
 
Dom är hemma när Gemma kommer hem. Hon är ledsen men säger inget om hur det är. Dom ber om ursäkt för att han trodde annat om henne. Han gör sedan slut med Alicia eftersom han måste tänka på sin dotter i första hand. Alicia försöker förklara att han kanske ska prata med dottern innan de bryter upp men han står bara och skriker och säger att Alicia inte ska lägga sig i mer.
 

Fredag:
 
Victoria hittar Adams pengar under en kudde i soffan. Hon blir förbannad, dels för att han lever på hennes pengar och för att han umgås med Robbie som till och med fick honom häktad.
 
Debbie vänder sig till Cain för att be honom om hjälp med att hitta en bil till företaget. Han blir irriterad för att hon bara tänker på arbetet när hon borde tänka på barnen istället.
 
Brenda påbörjar sin cancerbehandling och Sarah avslutar sin.
 
Zak och Lisa erbjuder Belle att de kan åka på husvagnssemester i några dagar och Sean kan följa med. Belle totalvägrar för hon tycker husvagnen är skabbig och föräldrarna pinsamma. När Zak nämner för Dan att ungdomarna pratat om camping och att de erbjuder att åka ut med husvagnen istället så förstår han ingenting.
 
Dom ska försöka prata med Gemma men hon har stuckit utan att han märkt det. Gemma söker upp Alicia för att få hjälp att rymma men Alicia lyckas övertala flickan till att gå hem istället. De kommmer båda hem till Dom och där tvingar Alicia Gemma till att berätta sanningen. Han blir sedan rasande på Alicia som lägger sig i hans uppfostran av dottern.
 
Gennie tar körlektioner för att kunna skjutsa sin mor till sjukhuset. Det går inte så bra och hon blir osams med läraren. Rishi hör det och erbjuder sig att hjälpa henne med privatlektioner. Nikhil behöver inte få veta det.
 
Kerry klagar över att det inte finns lägenheter lediga men hon flyttar gärna in hos Andy som inneboende. Han är inte så förtjust i tanken. Kerry säger då att de måste börja planera för babyn och köpa saker till den.
 
Amy som hör mammans prat berättar att hon bestämt sig för att flytta till Portugal med Val och Eric.
 
Sean är hemma hos Belle och han planerar att de två kan vara ensamma hos honom nästa dag så de kan mysa lite. Han går gärna med på att åka ut med husvagnen med henne och hennes familj. Belle blir överlycklig och när han säger att han älskar henne så går hon med på att ses hos honom.
 
Gemma erkänner för Dom att det är Sean som är pappa till barnet men hon vill inte att det kommer ut för hon känner att hon varit en dålig kompis till Belle även om Sean inte var ihop med henne när Gemma träffade honom.
 
Moira pratar med Cain om att anställa Nathalie, den unga tjejen som skulle förföra honom medan Moira var hos Holly och Hannah. Cain blir förvånad men känner att om Moira litar på henne så är det ok för honom.
Victoria lyckas övertala Adam till att söka jobb på gården igen eftersom han behöver pengar men han hinner inte så långt för han möter Robbie som vill ta en öl för att tänka på annat eftersom det är rättegång i morgon. Adam kan inte låta bli utan följer med Robbie hem till honom istället.
 
Sean och Belle träffas hemma hos honom. Först är hon rätt bekväm i situationen men när han blir mer och mer närgången börjar hon tveka. Sean tar fram ett paket kondomer och lägger på bordet. Belle säger sedan att hon inte vill att de gör något sådant utan det räcker med lite hångel. Sean säger att det är lugnt, han kan vänta tills hon är redo. Plötsligt bultar det på dörren. Dom kommer in och han är rasande, givetvis ser han kondompaketet. Han ber Belle att gå därifrån men hon vill inte det, då säger han att Gemma är gravid. Precis då kommer även Ali hem och hör det. Strax efter kommer Dan också. Hela sällskapet hamnar ute på gatan där Lisa och Zak kommer gåendes. Det slutar med massa hårda ord, Dom är rasande, Gemma vill bara att de går därifrån för hon tycker allt är jobbigt medan Zak blir förbannad. Dom tar med sig Gemma hem men Belle är så besviken på sin vän så hon vill prata med henne för att försöka förstå varför hon gjort som hon gjort. När Belle inte får prata med Gemma blir hon så förbannad att hon hotar med att göra livet till ett helvete för henne...
 
 
 

Svar från Colin

Det får bli ett eget inlägg.
 
Hi JH,
 
I would agree about Diane had her reappearance been a total surprise, but Bernice pre-announced it anyway. People have been waiting for her to return for a long time. I was careful not to say exactly which day it would be (and if only she had appeared on Wednesday or after I'd have written "next month"), I thought that as I was discussing sad news, it might be nice to put a fairly vague good news comment. Actually I did write "next month" at first, in error, and explaining the change to Marie I wrote the following: "I suppose its technically a spoiler but I know people have been very keen to see Diane back, and I haven't said exactly which day it will be so I thought a vague note would be OK. Plus it's always nice to write something positive when talking about bad stuff so I thought 'Alan's going, but Diane's returning' would make the message more upbeat!" I'm sorry it was spoiled for you, but I hope you can see my reasoning?
 
As far as Leo is concerned, personally I wish it had never been announced on here at that time. The news of Harry's death was deliberately kept from the UK public until after he had made his final appearance, over a week after his death. We didn't know until we saw the caption that Marie included in her message. It was very shocking and upsetting news, but at least we in the UK didn't have to watch his happy smiling cheerful face for another 12-odd months knowing what sad fate had become of him. I felt in this particular circumstance that reassurance that a 3 year old with Downs' Syndrome wasn't killed off just because of a real-life tragedy was acceptable. To be perfectly honest I was actually surprised to see so many people worried that Leo might be killed off. Emmerdale (as with all soaps) has a long history of recasting children (Alice Bates; Belle & Samson Dingle; Robert, Victoria & Sarah Sugden to name just a few). Yes the circumstances were different this time, but I never had any doubt that Harry would simply be replaced (indeed Harry was already the second Leo) so to confirm what was already the most likely outcome and reassure a few worried people barely even seems to be a spoiler to me. I'd be interested to hear how some of those who were concerned about Leo being killed off feel about my reassurance?
 
Generally I do think very carefully about my posts. I made a couple of minor errors early on - if I recall correctly none of them were things that would have been recognised as spoilers at the time of writing, but if remembered at a future time could have been seen as such. But this was three or four years ago. They were accidents and I learnt from them. I have never wanted to spoil anything for those who want to watch completely "blind", though I do take news events such as actor death or illness into consideration and try and alert people of these as and when you reach that point in time. It is my keenness to preserve story secrecy, and the outcome of those stories, that led me to warn not to assume that Paddy, Marlon and Rhona are all still in the show. Occasionally I'll mention a character in a way that suggests they are still in the show, such as Victoria. I consider such references very carefully. I have in my head what I call "The List". This is simply anyone who has a storyline which suggests they may leave the show for any reason, whether it actually happens or not. If you take the whole of 2012 as an example, the list would have included not just the likes of Aaron, Carl and Alex, but also people like Paddy, Marlon and Rhona who of course were considering moving to New Zealand (in fact I'd have found news of Harry's death being announced on here before that story particularly troublesome, since Leo was obviously due to leave in that story too). I don't normally mention on the blog which people are on The List, but (at least) one of those three (i.e. Paddy, Marlon, Rhona) definitely is, and I don't want people watching the relevant storyline to think 'well they must be staying because of what they said when Harry died'. So I have advised that this could be a false assumption to make. Hopefully then you can see that I DO think carefully about what I write, and I do my best to avoid stories being spoiled not just by me, but by things like news items such as those linked to when Harry died.


 
In short, I'm sorry that on this occasion you feel I said a little too much, but I hope you can understand why I decided to write those comments. Hopefully a situation such as that with Leo will never arise again, and with Diane-like situations I will take greater care. I'm pretty sure I didn't pre-announce Betty's last return in that manner, so I think the desire to say something positive amongst the gloom perhaps clouded my thinking a little. I hope anyone who was annoyed by what I wrote will accept my apology and won't be put off reading my comments in the future :)
 
P.S. That reminds me, even the decision to link to the article showing Chris Bisson with his new baby was carefully considered. I did advise people not to read it and just look at the pictures, but of course I was aware that even by accident people might see phrases like "comes to a head this week" and that it was dated April. Had the real truth of Archie's parentage really come out that week, I probably wouldn't have linked to that article - it wouldn't have been worth the risk of someone accidentally finding out the story outcome and when to expect it, just for the sake of linking to a few cute baby photos. For those who missed it and are wondering what I'm talking about, here is the article again: http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2314719/Actor-Chris-Bisson-introduces-baby-Harry-This-Morning-sofa--ahead-explosive-Emmerdale-storyline.html You can all read it now too, if you like!

Vem har ringt socialen?

Här kommer både tisdagens och onsdagens avsnitt, förlåt förseningen =(
 
Tisdag:
 
Rhona hör när Sandy pratar i telefon med Ashley om den borttappade medicinen. Det gör att hon får dåligt samvete så när hon ser Ashley så säger hon att hon hittade burken på gatan utanför puben. Ashley som precis varit och handlat ny medicin behåller dock båda burkarna trots att Rhona erbjudit sig att kasta den första.
 
Dan står och tittar på en sovande Kerry. Bob ser det och retar honom men när Kerry vaknar så låtsas de båda männen stå och prata om boxning.
Kerry (hon var rätt fin utan allt smink) är på gott humör för hon är säker på att Andy kommer att ta tillbaka henne. När hon sedan ser Andy på puben kan hon inte låta bli att låtsas leta lägenhet och prata om det så att Andy hör. Hon säger också att hon tänker behålla barnet.
 
Diane kommer hem igen efter att ha varit i Brighton. Hon berättar att hon tänker sälja puben för att flytta till Australien med sitt barnbarn och Bernices exman. Bernice blir besviken men börjar sedan smida planer på hur hon kan ta över puben. Diane frågar Chas och Cameron om de är intresserade av att köpa hennes halva och det är de.
 
Rhona, Paddy, Marlon, Laurel och Leo åker iväg till stugen de fått låna. Medan de anda går iväg på en utflykt så stannar Rhona kvar i huset för att laga maten. Under tiden hinner hon dricka en hel del vin. Det leder till att hon är rätt full och blir otrevlig mot de andra när de kommer tillbaka. Så direkt efter middagen går hon upp till sovrummet för det är roligare att ligga där och ha tråkigt än att umgås med de andra.
 
Vanessa är på puben och hon råkar få höra om Sandys medicin som försvunnit och som sedan Rhona hittat. Hon inser på en gång att det var Rhona som stulit medicinen.
 
Debbie får iväg Robbie på en spritkörning. Robbie lyckas lura med sig Adam i tron om att han kommer tjäna pengar. De åker in till stan och köper massa lådor med stulen vodka. Strax efter kommer polisen för att se vad som finns i lådorna. Adam blir förhörd men lyckas övertala polisen om att han bara var med Robbie som sällskap för att fördriva tiden nu när han är arbetslös. Det gör att han släpps efter kort tig. Robbie däremot sitter och är kaxig mot polisen så han får bli kvar i häktet över natten.

Victoria får åka och hämta Adam i stan. Hon är rasande på honom och när de kommer till byn så söker hon upp Moira för att berätta vad som hänt. Moira blir chockad och går till Debbie för att säga åt henne att hålla Adam borta från hennes skumraskaffäer. Debbie skrattar och erkänner att det var hon som ringt polisen.
 
 
Onsdag:
 
Andy och Victoria berättar för Diane om att Kerry är gravid med Andys barn. Diane blir inte glad men det hindrar henne inte från att tala om att hon ska flytta till Australien. Både Victoria och Andy blir besvikna men visar inte det för henne.
Bernice får Steve till att försöka övertala Diane till att sälja sin del till dem eller åtminstone skriva in en klausul i köpekontraktet att hon ska kunna köpa tillbaka puben om hon ångrar sig. Diane blir rasande på Steve när han nämner det.
 
Dom får nycklarna till huset så han kan flytta in med Gemma. Alicia erbjuder sig att hjälpa till men Gemma är snabb att tala om att det inte behövs. Alicia lyssnar inte på henne utan kommer dit i alla fall. Gemma börjar genast berätta om hur ledsen hon är när de måste flytta utan hennes mamma som lämnat dem. Dom försöker trösta sin dotter och då säger Gemma att de kommer att trivas alldeles utmärkt i huset, bara de två. Samtidigt som hon säger det tittar hon nedlåtande på Alicia.
 
Rhona ber sina vänner om ursäkt dagen efter. När de andra planerar att åka ut på sjön vill hon stanna hemma. Hon skyndar sig i väg till ett apotek som finns en bra bit utanför stugområdet. Medan hon är borta så tar Leo sina första steg och Marlon lyckas filma det. Rhona återvänder och Paddy vill visa henne filmen men hon bryr sig knapp om det. Hon säger att hon vill åka hem till byn igen. Paddy lovar att skjutsa hem henne så får de andra stanna kvar i stugan.

Robbie blir släppt och träffar Adam som berättar att det var Debbie som satte dit dem. Robbie tror honom inte men när han pratar med Debbie så erkänner hon. Han blir rasande på henne men hon säger att det var han som svek henne när hon var som mest sårbar. De står i köket och tjafsar med varann medan Sarah sitter i trappan och hör dem. Precis när Robbie är på väg att slå till Debbie kommer Charity och stoppar honom. Han drar iväg besviken medan Charity försöker prata reson med Debbie. När Debbie vägrar att lyssna på sin mamma så säger Charity att då är de färdiga med varann. Charity går iväg och Debbie börjar gråta.
 
Cameron får samtal från sin exfru om att han inte kommer att få träffa barnen när han köper puben. Det är även så att barnen inte vill träffa honom för att de är rädda för Debbie.
 
Rhona kommer hem och hon skyndar sig iväg för att hitta Vanessa. Paddy pikar henne om att puben är öppen ska hon inte gå dit först innan hon pratar med kollegan. Rhona försöker få en enda tablett av Vanessa som vägrar att ge henne några eftersom Rhona stulit en pensionärs medicin. Rhona förnekar först men inser att det är lönlöst. När hon ändå inte får någon tablett så slår hon till Vanessa men ångrar sig direkt och ber om ursäkt. Rhona lovar att söka hjälp nästa vecka, hon vill bara ha en chans att reda ut sitt liv utan behövas läggas in på en klinik. Vanessa lovar att hjälpa henne.
 
Adam kommer hem till gården för att få sin lön. Moira säger att han får gärna börja jobba igen men det vill han inte.
 
Sarah fyller år och kalaset ska vara på Dingles gård. Hon möter Cameron på kaféet och hon säger att det är trist att han inte kommer på hennes födelsedagskalas. Andy säger att det är okej men Cameron skyller på att han måste jobba.
 
Debbie får ett samtal och hon blir rasande över att någon ljuger. När hon möter Robbie och Megan ute på gatan tror hon att det är han som ringt socialen för att hämnas på henne. Robbie nekar och Megan säger att det kan vara vem som helst i byn som tycker att hon är en usel mor.
 
Val gör allt för att få Amy till att övertala Eric till att flytta till Portugal. Eric verkar gå med på det efter ett tag men han vill inte berätta det för Val än...
 
Paddy kommer hem och ser att Rhona dricker vin igen. Han blir förbannad och de börjar bråka om flaskan. Rhona erkänner sedan att hon har problem med smärtan eftersom tabletterna inte hjälper längre men vinet gör det. Paddy lovar att hjälpa henne.
 
Cain och Moira dyker upp på Sarahs kalas och det gör Debbie irriterad men både Zak och Lisa säger att de är välkomna. Sedan kommer även Cameron dit. Debbie blir vansinnig men Lisa säger åt henne att glömma det som varit och gå vidare. Det funkar en liten stund men sedan blir Debbie övertygad om att det är Cameron som ringt socialen och anmält henne. Han förstår inte vad hon pratar om och plötsligt så inser Debbie att det kan vara någon annan i familjen, någon på Sarahs kalas...
 

 
 
 
Här är lite från Colin igen, det skulle ha kommit in igår men tyvärr är det mitt fel att det inte kom med då...
 
 On the day of Richard Thorp's final episode the following tributes were released
Chris Chittel (Eric): https://www.dropbox.com/s/khlgdxbkx8edfak/Chris%20Chittell%20remembers%20Richard%20Thorp.mp4?dl=0 (Note: the documentary he mentions never got made, sadly - nor any kind of official tribute show - shame on ITV!)
 
Mark Charnock (Marlon): https://www.dropbox.com/s/3yeyd93pgm9oor8/Mark%20Charnock%20remembers%20Richard%20Thorp.mp4?dl=0 (Note: Emmerdale has actually never been on once a week!)
 
As well as this video from 2011 where Richard discussed his career on television: https://www.dropbox.com/s/d9nbhpwskunypiz/Richard%20Thorp%20in%20his%20own%20words.mp4?dl=0 If you are only interested in what he has to say about his time on Emmerdale, skip to 6:30
 
Speaking of tributes, for those who saw those left by Mark Charnock, Dominic Brunt (Paddy) and Zoe Henry (Rhona) following Harry Whittakers death, you definitely shouldn't assume that it necessarily meant they were all still working on the show by this summer...
 
As for Diane's return, I did warn a while back it might not be for good!! (How strange though that Liz Estensen's return episode happenned to be Richard Thorp's last. :-/ )
 
I will hopefully be back with responses to some recent comments within the next week.

RSS 2.0