Lätt att få jobb i en liten by

Inskrivet lördag 28/2 kl 17:48
 
Declan sitter vid Megans sängkant på sjukhuset och de pratar om branden. Robbie kommer in och blir irriterad över att ingen sagt något till honom om att Megan vaknat. Declan går iväg för att de ska få vara ifred. Robbie fräser att Declan var visst tvungen att hinna berätta sin historia först. När Robbie sedan berättar om sina misstankar om att Declan tänt på själv så tror Megan honom inte.
 
Brenda drar sig undan och vill vara för sig själv. Bob blir ledsen eftersom han känner att han inte kan göra något för henne. Han berättar att det är jobbigt i början men att det kommer att bli lättare senare men Brenda tvivlar.
 
Cain går runt och stör sig på Bartonskillarna. Han vill åka iväg och äta middag med Moira men hon känner att hon måste städa upp efter dem.
 
Sam får jobb på fabriken men vill helst ha ett jobb utomhus. Han och Rachel diskuterar saken och hon kommer på att de borde öppna ett eget företag där han sköter utomhussysslor som trädgårdsarbete och hon städar.
 
Polisen kommer till Charity och Declan för att visa övervakningsfilmen från stallet. De bekräftar att det är Sam som syns smyga runt och gå in i huset. Polisen undrar även om varför filmen plötsligt tar slut men varken Declan eller Charity har svar på det. De berättar däremot om bråket mellan Sam och Megan på puben.
 
Jai kommer hem till Dingles för att prata om Archies skolgång. Han vill att sonens ställs i kö redan nu för en fin privatskola. Sam talar om att det vore inte rättvist för Samson kan inte gå där och de är bröder och ska behandlas lika. Jai är inte alls glad när han går men Rachel håller med Sam.
 
Polien kommer till puben för att fråga ut Diane och Bernice. Diane svarar lite vagt på frågorna om bråket men Bernice berättar gladeligen om hur Sam blivit arg på Megan som varit ute och shoppat. Diane försöker med miner få Bernice att inte säga så mycket men hon förstår givetvis inte.
 
Sam och Rachel är på puben med Jai som vill bjuda på en öl för att be om ursäkt för tidigare tjafs om skolgången. Charity och Declan kommer in och ser dem vid samma bord. Jai muttrar om deras så kallade förhållande och Declan berättar att han flyttat in hos henne. Charity säger till Jai att han får skylla sig själv eftersom han valt "den där ungen" (eller vad hon nu sa som var nedsättande) istället för henne. Då blir Sam förbannad och säger åt Charity att inte prata om Archie pä det där sättet.
 
Finn söker jobb via arbetsförmedlingen men han verkar inte allt för sugen att ta något som inte har med hans ekonomiska utbildning att göra. När Victoria börjar jobba på puben med Marlon så beklagar sig Val över det. Victoria säger då till Finn att där har han ett jobb, att hjälpa till på värdshuset. Han vill inte det men accepterar det till slut. Eric blir däremot inte speciellt glad, han säger åt Finn att lämna en ansökan och cv som alla andra.
 
Ruby berättar för Ali att mensen är sen. De båda blir glada och upprymda.
 
Moira gör sig illa i foten när hon trampar snett ute på gården. James är snabb med att plåstra om henne men Cain kommer hem och tar över. Han vill att Moira ska till sjukhuset men hon tycker inte att det är nödvändigt. Det blir lite smågnabb mellan Cain och James (som vanligt).
 
Ross får börja på verkstaden istället för Cain som ska ta hand om Moira och gården. Debbie blir inte allt för glad först men när det fungerar bra så lättar humöret lite. Det tar Ross som en invit och tänker stryka en hårslinga ur ansiket på henne men Debbie får ett utbrott på honom. Precis då kommer Cain och ser det. Givetvis bir han förbannad.
 
James tar tillfället iakt och kör Moira till sjukhuset när Cain inte är hemma. Cain blir rasande när han får veta. Han åker direkt till sjukhuset och skickar hem James på en gång.
 
Polisen anhåller Sam som får komma till förhör. Han nekar till att ha varit på Home Farm strax innan branden men då visar polisen övervakningsfilmen. Sam ska försöka förklara men hans advokat säger till att inte svara på fler frågor just nu.
 

Gangsterfest v/s divafest

Inskrivet kl 22:44
 
Declan vakar vid Megans sjuksäng. Han ber om ursäkt för allt han gjort henne. Jai kommer dit för att stötta sin vän. När även Charity kommer dit så går Jai därifrån. Charity försöker övertala Declan till att låta Sam få skulden för branden men han vägrar
 
Kerry känner att de måste få Brenda på bättre humör. Hon börjar planera en mindre fest där de ska klä ut sig till divor. Bob tror inte att Brenda har någon lust att delta men han ska försöka få henne till att vara med.
Samtidigt så berättar Bernice att de kommer att ha en fest med gangstertema på puben.
 
Cain talar om för Moira att de kommer inte att delta i byns festligheterpå nyårsafton för han har andra planer för henne men han vägrar att tala om vad. Moira berättar för Vanessa att hon misstänker att han tänker fria igen.
 
Priya har svårt att äta. Hon lägger allt som oftat ifrån sig maten. Pete lägger märke till henne och bjuder ut henne. Precis då kommer Kerry och talar om att Priya är gravid. Pete är inte lika intresserad av att träffa henne då.
 
Robbie kommer till sjukhuset med poliserna. De förhör Charity medan Robbie försöker få Declan till att erkänna branden. Declan säger inget och när han själv blivit förhörd så pratar han med Charity i enrum. Han går med på att låta Sam få skulden så länge han inte råkar illa ut. Chrity blir glad eftrsom då kommer Sam antagligen att sticka ifrån byn tllsammas med Rachel och hennes fåniga unge.
 
Declan och Charity låtsas vara kära i varann för att visa utåt i byn att de varit tillsammans när branden startade. Debbie är inte alls övertygad. När Declan får möjlighet så berättar han för polisen om övervakningskameran som finns i stallet.
 
Kerry har festen i Brendas ära. Alla är jättefina, Dan som Madonna, Harriet som Marilyn Monroe och Bob som Dame Edna bland annat. Brenda, utklädd till Elisabeth Taylor, blir glad men efter ett tag går hon ut för att titta på stjärnorna på himlen. Bob kommer ut och tröstar henne sedan kommer även Dan och Kerry. De fyra kramas och Brenda bestämmer sig för att fortsätta fira kvällen med de som faktiskt lever.
 
Megan vaknar till och ser Declan vid sängkanten. Han blir överlycklig och lovar att göra allt för henne.
 
Cain tar med sig en uppklädd Moira till värdshuset. Hon blir förvånad när hon ser att han bokat hela värdshuset och det är pyntat med tyg och blommor. Eric och Victoria serverar dem men går sedan iväg för att låta dem vara för sig själva Moira väntar på att Cain ska fria och när han inte gör det utan pratar om att de kan ha sex i alla rummen så skyller hon på att hon måste ringa Holly så hon går iväg. Efter en stund kommer Cain ut efter henne. Han inser direkt att hon är besviken och ganska snabbt förstår han att hon trodde han skulle fria. Cain talar om att han inte vågade det efter förra misslyckade försöket.
 
Gangsterfesten på puben är i full gång. Sam och Rachel vinner första priset som bästa gangster tjej och kille. Var de ens utklädda?
Charity och Declan kommer dit för att visa sin kärlek. Hon är överygad om att allt kommer att lösa sig bara Sam får skulden.

Skyll på nån annan

Inskrivet kl 23:07
 
Trista avsnitt idag, jag orkar inte med mer elände...
 
Leyla berättar för Jacob om hur det var när hon lämnade honom som baby. Han svarar att han har den bästa mamman redan och att den bästa julklappen var att mamma och David gifte sig. Leyla åker iväg igen men Alicia hinner i alla fall tala om att hon är välkommen tillbaka när Jacob fått perspektiv på allt.
 
Declan och Charity åker tillbaka till Home Farm. Brandmännen försöker släcka branden och de går in i huset. När en av brandmännen blir skadad så går de ut igen men de har sett att det finns någon där inne. Declan får panik och vill gå in för att rädda Megan men han stoppas av polisen. Sam kommer också dit för han plågas av skuldkänslor för att det kan vara hans fel att det brinner.
 
Robbie sover ruset av sig på puben. Gabby passa på att måla mustasch på honom.
 
Brenda saknar Gennie och går till kyrkogården. Kerry kommer dit med två glas och en flaska champagne så de kan skåla med Gennie.
 
Vanessa och James kommer väldigt bra överens på puben. De åker hem till gården där Moira och Cain är. Vanessa berättar för Moira att det inte blir något mellan henne och James eftersom han inte kommit över en gammal kärlek. När Moira försöker ta reda på vem det är så berättar inte James det. Cain fortsätter att hålla ett öga på James som alltid är nära Moira.
 
Declan går in i det brinnande huset och lyckas få ut Megan. De kommer iväg till sjukhuset. I väntan på att Megan ska vakna så vill polisen prata med honom. Charity stoppar dem för tillfället och det märker Robbie. Han ser Charitys lättnad när hon får höra att övervakningskamerorna har förstörts i branden. När han frågar dem om vad som hänt så märker han att de ljuger.
 
Sam har dåligt samvete men lyckas ändå hålla masken när polisen frågar honom om vad han gjort.
 
Megan ligger i koma och läget är allvarligt.
 
Declan berättar för Charity om att det finns en extra övervakningsdator i stallet. Hon åker till Home Farm för att hämta disken ifrån den datorn. Hon berättar sedan för Declan att de måste hålla sig till hennes historia så han kan få ut försäkringpengarna. Charity talar om att hon sett Sam gå in på Home Farm på ena övervakningsfilmen.

Syskonkärlek, eller inte

Inskrivet kl 22:50
 
David blir förstummad när han ser Leyla. Det visar sig att det är Jacob som messat henne för att tala om att han vet att hon är hans riktiga mamma. Hon är förbannad för att inte Alicia väntat med att tala om det tills hon kan vara med och när hon ändå sagt det så kunde hon talat om det för Leyla som då inte behövt hålla sig undan. Val kommer in och blir lika förvånad hon. Leyla vet inte att David och Alicia ska gifta sig strax men Val lyckas få henne att tro att de är på samma sida. David och Eric går iväg till kyrkan medan Val lugnar ner Leyla. De ska skåla i konjak men Val får svårt att ta flaskan i skafferiet så Leyla får hjälpa henne. Val stänger in Leyla i skafferiet och går iväg till kyrkan. Väl i kyrkan går ceremonin utan problem, förutom att Alicia gifter sig i mysdräkten.
 
Megan kommer hem till Home Farm men när hon inte ser Declan beger hon sig ut för att leta efter honom.
 
Sam får dåligt samvete över paketen de tagit från Declan. Han har precis varit på puben och sett hur dåligt Declan mår. Sam övertalar Rachel om att de borde ge tillbaka allt. De slår in paketen i sina papper igen och Sam åker till Home Farm för att lägga tillbaka dem. Han snubblar på granen och den välter in i brasan . Sam släcker de flagor han ser på mattan.
 
Arthur får ett stort paket. I den ligger det en kattunge så han blir överlycklig. Det visar sig att det var den hemliga önsningen. Arthur är övertygad om att tomten ordnat allt. De andra är mycket förvånade över önskningen.
 
Charity ser Jai på puben och hon börjar genast flirta med Declan. Declan och Charity åker hem till honom men väl där är hon inte intresserad. Han inser att hon bara flirtade för att göra Jai svartsjuk. Charity lämnar Declan eftersom hon inte har lust att vara med honom.
 
Sam ringer efter Rachel som möter honom ute i skogen. De går till en ruin där Sam ställt upp massa ljus i form av ett hjärta. I hjärtat ligger en smällkaramell. Han ger den till Rachel och de drar itu den, inne i karamellen ligger en plastring och då friar Sam till henne och hon svarar ja. De åker sedan tillbaka till Dingles för att berätta den goda nyheten.
 
Bröllopssällkapet ska hem till Pollards först så Val kan flytta på Leyla men eftersom det inte finns så mycket vin hemma hos dem så går alla till värdshuset igen. Alicia märker att någon är i skafferiet och tillslut får Leyla komma ut. När Alicia får reda på att David visste om att Leyla kommit och att Jacob messat henne blir hon irriterad. Leyla fortsätter att vara kaxig och säger att Alicia måste visst ta allt som är hennes, så som sonen och sedan mannen. Alicia ger Leyal en örfil men precis då kommer Jacob in och ser dem. Han blir besviken och går därifrån på en gång.
 
Charity ångrar sig och återvänder till Home Farm. Declan som återigen blivit besviken tar en dunk bensin som han börjar hälla ut. Charity försöker stoppa honom men han lyssnar inte. Declan tänder elden och vägrar att gå därifrån. Charity bönar och ber och tillslut går han med på att följa med ut men precis i dörröppningen knuffar han ut henne och sedan låser han dörren. Hon står utanför och ropar på att han ska sluta och tjura och komma ut istället. Declan sätter sig i fåtöljen och lyssnar på jullåtar på radion medan det brinner för fullt runt honom. Precis när Charity bestämt sig för att slå sig in för att rädda honom kommer han ut. De sätter sig i bilen och åker iväg en liten bit. När Charity får höra att Declan har en försäkring på flera miljoner på huset så ser hon till att han följer med hem till henne. Där börjar hon ordna så det ska se ut som om de suttit där hela kvällen.
 
Megan kommer till Home Farm och ser branden. Hon blir orolig för att Declan ska vara där så hon går in för att rädda honom. Megan ropar efter sin bror och när hon inte hittar honom går hon längre och längre in. Plötsligt rasar en takbjälke och Megan blir liggandes på golvet.
 
 
Det är blogg.se som ändrat att alla bloggar ska vara lättillgängliga i mobilen, därför ser bloggen annorlunda ut när man kollar i mobilen. Nu kan man tydligen även trycka på "gilla" i mobilversionen, om man känner för det ;)
 
 

Svensexa eller rensexa

Inskrivet kl 23:11
 
 
Laurel och Ashley försöker övertala Arthur till att de kan posta önskelistan till tomten men Arthur är snabb så han lägger i brevet själv i brevlådan. Det gör att både Ashley, Marlon och Laurel gör allt för att få ut brevet när Arthur inte är med dem. Ashley har en gripklo men det funkar inte ändå så han stoppar ned handen och givetvis fastnar han. Harriet kommer förbi och retar dem lite. Marlon går sedan till puben för att hämta gåsfett för att olja in Ashley hand så den lossnar.
 
Eric får med sig David på en öl på puben men det visar sig vara en mindre svensexa, eller rensexa som de kallar den för David får på sig ett par renhorn. Priya jobbar men kan inte släppa David med blicken så när Marlon går iväg med gåsfettet så följer svensexagänget med, utom David som stannar och pratar med Priya. Han ber om ursäkt och hon ber honom att inte gifta sig med Alicia. David talar om att han älskar Alicia och vill gifta sig med henne så han tänker inte stoppa bröllopet. Sedan kramar han Priya. Val som stått en bit ifrån ser och hör allt. Sedan går Val till Alicia för att fortsätta möhippan. När David kommer hem så muttrar Val. På hemvägen så träffar Val Priya som får sig en känga eftersom Val sett när Priya och David kramats tidigare på kvällen.
 
Declan går med en stor korg med delikatesser i till Sam. Han tackar Sam som alltid ställt upp. Rachel hör det och blir förbannad och talar då om att Sam blivit av med jobbet. Declan som inte visste det blir förvånad. Han söker upp Megan som måste berätta om att revisorn varit på besök för att tala om att Declan blir av med huset.
 
Sam och Rachel smyger in på Home Farm. De tar sig en whisky och sedan kollar de in Declans julklappar. De tar med sig en hel hög med paket för att dela ut hemma. När de hör att Declan är på väg hem så skyndar de sig ut.
På juldagen blir både Lisa och Zak misstänksamma mot att det är dyra julklappar som de får men Rachel och  Sam säger inget om varifrån de kommet. Rachel går iväg och då berättar Sam för Zak att han tänker fria till Rachel lite senare under dagen.
 
Jai kommer till Dingles för att hälsa på sin son. Efteråt åker han till Charity för att låna hem en överlycklig Noah i några timmar.
 
Arthur är övertygad om att tomten är magisk så han kommer att ordna den hemliga julklappen som Arthur önskat sig. Han blir väldigt besviken när det på juldagsmorgonen visar sig att han inte får den hemliga julklappen. Arthur tror att det beror på att han varit dum under året. Sandy förklarar att tomten kanske inte hunnit med allt eftersom önskelistan kom så sent.

Declan och Megan kommer hem till Home Farm. Han är förbannad för att Megan inget sagt något om läget tidigare och det tar inte lång tid innan de båda tjafsar med varann igen. Declan tar tag i henne och trycker upp henne mot väggen. Megan tröttnar på hans aggresivitet så hon talar om att hon lämnar honom. Hon säger att han sagt åt henne att skaffa sig ett liv så nu är det sista rådet han gett till henne.
 
Värmepannan har gått sönder hos Alicia och David så hon får göra sig i ordning i lägenheten bakom puben. Val hjälper henne med håret men Val är så bakfull att hon inte har riktig koll på vad hon gör. Det leder till att en stor hårslinga bränns sönder och lossnar. När Alicia senare upptäcker det får hon panik. Priya som kommit till puben för att hjälpa till går in i rummet med en vinflaska. Hon ska precis hälla vin på bröllopsklänningen som ligger framme men ändrar sig när hon hör att Val och Alicia är på väg in. Det slutar med att Priya hjälper Alicia med håret. Alicia blir klar tillslut och är på väg till kyrkan men precis vid bardisken så råkar Val snubbla till så Alicia får massa rödvin på klänningen ändå. Sen som hon är så beslutar hon sig för att ta på sig mjukisdräkten som i alla fall är vit. De skyndar sig till kyrkan där David och Jacob dekorera stora valvbågar med blommor och blad.
 
Declan super sig full och struntar i allt. Robbie tittar in men talar om att han inte bryr sig längre.
Megan är på ett hotell. Hon äter middag ensam och när hon ser en annan äldre man sitta själv så går hon iväg och ska bjuda honom på ett glas vin. Det visar sig att mannen inte alls är ensam utan att hans sällskap kommer lite sent bara. Megan går därifrån besviken.
 
David är bakfull och börjar helt plötsligt må illa. Eric ringer dem i kyrkan och säger att de blir lite sena. När David lugnat sig lite så knackar det på dörren. Leyla kommer in och talar om att hon vill träffa sin son.
 
 
 
 
 

Önskningar till tomten

Inskrivet söndag 22/2 kl 10:40
Jag såg avsnitten i fredags så jag kan ha missat att ta med något för minnet är inte det bästa =/
 
 
Declan ger sig ut i skogen med sitt laddade gevär. Megan kommer till Home Farm och upptäcker att han är borta. Sam och Robbie följer med henne ut för att leta. Hon hittar honom när han står och skjuter mot fåglar. Declan är bitter och tvär. Megan lyckas dock med att övertala honom att följa med hem. Väl hemma börjar Declan att tjafsa igen men då får Megan ett utbrott och börjar slå sönder saker. Det slutar med att de båda blir sams och kommer överens om att försöka reda ut allt tillsammans.
 
James träffar en av affärskontakterna på gården. Mannen blir inte allt för intresserad när han inser att James inte har någon egen gård än, att ha djuren och verksamheten på. James brusar upp så mannen får bråttom därifrån.
 
Marlon lyckas övertala Paddy att ställa upp som tomte i kyrkans församlingshem. Det blir en lång kö med barn som dyker upp. Arthur blir lite besviken och när han återkommer så drar han i tomtens skägg och ser att det är Paddy. Då blir han ännu mer besviken och tror att det är hans eget fel att den riktiga tomten inte dyker upp. Han blir orolig för hur det ska gå med hans hemliga önskan. Marlon, Sandy, Ashley och Laurel gör allt för att försöka få Arthur till att skriva ner sin önskan men Arthur vägrar eftersom den är hemlig.
 
Cain får reda på att Charity varit med Ross och han blir först rasande men lugnar ned sig. Han söker upp henne på kontoret på åkeriet. Cain ber henne att inte vara så långsint för det drabbar så många andra, bland annat Noah, Debbie och honom. Det gör att Charity försöker prata med Jai när hon ser honom på lekplatsen med Archie. Jai är däremot inte intresserad av att lösa något så han ger henne ringen och talar om att det är över. Charity blir besviken över att han väljer ett barn som bara till hälften är som honom och andra halvan är som "billigt skräp" (översättarens ord) Rachel.
 
Finn (eller om det är Pete, jag har svårt med vem som är vem av dem) söker jobb när han sitter vid sin dator på puben. Andy börjar prata med honom men vill inte störa så han går iväg strax efter. Finn tittar efter honom men Pete talar om att Andy inte kommer att vara intresserad. Victoria som hör det blir glad får då har hon förklaringen till varför Finn inte visat henne något intresse.
 
Rishi söker upp Charity på kontoret. Han vill att de skriver ett avtal eftersom de numer bara är affärskompanjoner och inte familj. Charity blir förbannad och kastar papprena på honom.
 
Alicia och David planerar bröllopet. Hon frågar Jacob om han vill vara den som lämnar över henne till David i kyrkan. Jacob tvekar men tackar sedan ja och han vill även hålla ett tal. De går till kyrkan för att öva. Harriet blir glad när hon ser deras lycka. Ashley kommer in och ser dem. Givetvis måste han pika Harriet som glädjs åt brudparet.
 
Megan pratar med deras affärsadvokat och får reda på att Declan inte får någon hjälp från banken så de kan inte göra något längre. Det gör att när Sam kommer och ber om pengar så får han sparken. När Sam sedan ser Megan komma in på puben med massa kassar efter att ha shoppat blir han rasande och skäller ut henne.
 
Megan har handlat lite julsaker och går till Home Farm för att pynta och laga mat. Hon vill ordna en riktig jul för dem men hon berättar inte för Declan om hur illa det är på affärsfronten för hon är rädd för hur han ska reagera. När Declan frågar henne om varför hon ordnat allt så svarar hon att han och Robbie är den enda familj hon har.
Robbie ifrågasätter hennes motiv men hon vill vänta till annandagen innan hon berättar något för Declan.
 
 
 
 

Julkrig och julfylla

Inskrivet kl 22:42
 
Dan håller på att försöka laga granen som Val sågat ned men det går inte så bra. Kerry kommer hem med ännu fler juldekorationer. Val som ser deras ansträngningar fixar massa uppblåsbara snögubbar. Kerry vill inte vara sämre så hon kommer hem med en snömaskin.
 
Jai kontaktar sin advokat för att se om han kan hjälpa honom att inte bli av med allt genom skilsmässan. Charity sitter på sitt håll och läser igenom hur hon ska göra. Av Jimmy få hon tips på samma advokat som han anlitat vid skilsmässan från Sadie. Hon får sedan rådet av advokaten att spela fult, riktigt fult för att få så mycket pengar som möjigt.
 
Cain blir förvånad när han hör att Ross jobbar på verkstan trots att han stulit pengar därifrån. James får höra det och frågar vad som hänt. Cain berättar då om Marcus och misshandeln och förstörelsen av gården.
 
Jacob möter Priya på kaféet. Han är bitter och anklagar henne för att försöka få tillbaka David genom att vara gravid. Givetvis hör både Betty och Pearl detta. Jacob vill inte prata mer med Priya utan går förbi och puttar lätt på henne. Dom ser det och tar tag i Jacob och säger till att detta är inte ok. Jacob drar sig undan och skyndar sig till skolan.
 
Sam är orolig för vad som händer på Home Fam eftersom allt verkar förfalla och ingen bryr sig. Zak säger sedan åt Robbie att gå och kolla till sin morbror även om han inte gillar honom.
 
Ross kommer hem till Debbie efter att ha arbetat på verkstan. Hon ger honom en julbonus i form av massa pengar. Cain som är där blir förvånad men Debbie försvarar Ross och säger att han är en duktig mekaniker. När James sedan får se allt Ross handlat tror han att sonen varit ute och stulit allt men Cain bekräftar att Debbie gett en julbonus.
 
Charity kommer till fabriken för att tala om för Jai att advokaten kommer att se till att hon får en massa pengar efter skilsmässan. Jai svarar att det vore bättre om de kom överens utan advokater för han hade tänkt ge henne så mycket mer än hon har rätt till, bland annat en fond till Noah. Charity tystnar och går därifrån. Hon går till puben och börjar dricka. Även Jai kommer dit efter ett tag. Då passar hon på att flirta med Ross framför ögonen på Jai och det tar inte lång tid innan hon får med sig Ross hem, hem till Jais hus. Där förför hon Ross som inte alls har några problem med att de hamnar i Jais säng. Efteråt klär han på sig men Charity vill att han är kvar ett tag till. Hon är tvungen att förföra honom en gång till för att han ska stanna. Precis när han ska gå så kommer Jai och Rishi hem.
 
Val och Kerry ska tända sina juleljus. Val blir intervjuad av pressen men de avbryter allt när Kerry lockar folk med en megafon. Hon ska presentera en kändis, Lilla miss Yorkshire som dansar för dem. Val blir rasande och därmed är kriget igång. Kerrys snömaskin fungerar inte och tillslut så retas de med varann som små barn. De börjar slåss med de uppblåsbara juldekorationerna. Dan och Harriet för stopp på dem och de får gå hem för att reda ut allt. Eric påpekar att deras tävling är i onödan eftersom Amy ändå inte kommer tillbaka. Harriet anklagar Kerry för att ha stulit snömaskinen från scouternas julmarknad. Både Kerry och Val måste be varann om ursäkt. Precis när Val ska gå så väser hon fram att nästa år kommer hon att vinna i alla fall.
 
Robbie söker upp Katie för att få henne att hjälpa Declan, om inte annat för Megans skull. Katie följer med honom till Home Farm och de får se när kronofogden precis bär ut massa saker som de ska ta med. Declan fortsätter att sura och dricka sprit. Han blir irriterad över att Katie kommer dit så hon går igen. Declan säger att han insett att allt är över så nu behöver han bara döva känslorna och då duger spriten utmärkt till det.
Robbie ringer sedan Megan och berättar vad som hänt.
 
Dom träffar Jacob på kaféet igen. Han säger åt pojken att de ska prata män emellan. Dom får Jacob till att förstå att han måste berätta om sin oro för att David ska lämna dem igen. Jacob tror att David bara kommer leka med nya barnet. När Jacob sedan berättar om sin oro för David och Alicia så lovar David att inget får komma emellan dem.
 
Cain och Moira blir sams. De var så söta när han skulle tala om hur mycket han saknat henne.
James som har lite affärer kvar att sköta stannar kvar på gården. Cain är inte förtjust men accepterar det bara Moira är glad.
 
Charity är nöjd när Jai kommer hem innan Ross hunnit gå. Först blir Jai förbannad på Ross och de börjar nästan att slåss men han inser sedan att Charity får göra som hon vill eftersom de ändå ska skiljas. Det gör Charity besviken så när hon kommer hem talar hon om för Debbie att hon ska ge igen på Jai så mycket att det kommer att kännas för alltid, han ska inte slippa undan så lätt...
 
 

En bondegala

Inskrivet kl 23:56
 
Moira och Adam blir rätt förvånade när en ko-transport kommer in på gårdsplanen. Det är Pete och Finn som kommer med deras kor eftersom James gård håller på att gå i konkurs. Moira låter dem lasta av korna. Ross dyker upp och undrar var deras far är men precis då kommer James dit. Han är inte glad över att sönerna tagit dit djuren men finner sig sedan i det.
 
David och Alicia berättar för Jacob om barnet Priya väntar. Han blir jättebesviken över att de återigen ljugit för honom och nu är han orolig för att David inte kommer att bry sig om honom när han får en egen familj. Alicia försöker förklara för honom att de kommer alltid att vara en familj men Jacob litar inte på henne.
 
Georgia påpekar återigen att Jai bör kontakta en advokat angående skilsmässan.
 
Harriet tackar ja till jobbet som präst i byn. Hon ser den gamla julkrubban i verklig storlek utomhus och inser att den verkar vara rätt utsliten så hon anser att den bör förstöras för att ge plats åt något nytt. Både Ashely och Edna är emot det.
 
David och Alicia kommer in på puben och när Jude nämner att det är Harriet som ska viga dem hör Bernice det och vill skåla med dem och gratulera dem. Priya som precis kommer in stannar till i dörren men går igen när det blir för mycket prat om Alicias och Davids förlovning.
 
James har en tendens att vara väldigt nära Moira när han pratar med henne. Zak håller ett öga på dem och varnar sedan Moira för att James verkar vilja lite mer än bara vara vänner. Moira blir irriterad och ber Zak att sköta sig själv för hon är inte intresserad av Johns bror.
 
Julpyntskriget fortsätter. Val pratar högt i mobilen för att Kerry och Dan ska förstå att hon pratar med någon från lokaltidningen. När det sedan blir mörkt så smyger Val till den stora granen för att börja såga ned den. Kerry och Dan som hör det kommer ut men då slutar Val. Eftersom både Kerry och Dan märker att något är på gång låtsas de att de går in igen fast de står tysta kvar på yttertrappen. Val fortsätter sågandet och därmed blir hon avslöjad. När hon sågat av granen så går hon därifrån och låtsas som om hon bara halkat.
 
Charity bestämmer sig för att inte påverkas av det som händer utan nu tänker hon satsa på jobbet. Det gör Jimmy vansinnig eftersom hon har sådan energi och vill ha allt gjort på en gång. Hon är dessutom rätt elak mot vissa kunder.
 
Zak försöker prata med James om att låta bli Moira. James förnekar att något skulle vara på gång men Zak är inte övertygad så han ringer Cain och lämnar meddelande på mobilsvararen om att James verkar vara ute efter annat än gården.
 
Pete och Finn ska försöka hitta en annan gård de kan hyra men det finns inte någon passande ledig. Det gör att hela den delen av Bartons-familjen bor kvar hos Moira och Adam.
 
Bartons-sönerna går till puben för att ta en öl. Adam träffar Katie där som påpekar att hon är rätt trött på Ross och hoppas på att han flyttar snart. (Hur lång tid kommer det ta innan det blir något mellan henne och Ross? Inte länge, tror jag)
 
Debbie försöker få Charity till att lugna ned sig lite och tänka på framtiden och framför allt Noah. De går till puben och efter en stund kommer Jai dit med papper han vill att Charity ska läsa och skriva på. Hon blir förbannad och vägrar. På vägen ut knäar hon honom i skrevet med en hälsning om att det ska göra ont att andvända den i närmaste framtiden. (Debbie har börjat gå i bylsiga tröjor igen, är månne skådespelerskan gravid?)
 
James ser inbjudan som Moira fått till bondegalan. Han lyckas övertala henne till att gå dit med honom så han kan knyta kontakter för framtiden. Precis när de gjort sig i ordning så kommer Cain hem. Cain blir irriterad när han ser hur uppklädda de är och att de är på väg ut. Moira försöker förklara att hon saknat honom och försökt få tag på honom men att han inte svarat. Hon blir inte glad när hon inser att Cain visste om att Bartons var där för att han pratat med Zak men inte henne. Givetvis blir det tjafs om hennes utegång. Moira är så irrierad att hon säger åt James att de ska gå i alla fall.
 
 

Att få jobbet...eller inte...eller?

Inskrivet onsdag 18/2 kl 21.33
 
När Rishi, Priya och Georgia kommer hem märker de den dystra stämningen hemma. De får veta att Jai tänker släppa kontakten med Archie för Charitys skull. När Rachel kommer till kontoret på fabriken så får hon veta vad Jai planerar. Hon blir besviken över att han, som tjatat på att hon ska föda barnet och inte göra abort, inte längre tänker ställa upp som han lovat. Jai ser besvärad ut men står fast vid sin ståndpunkt. Givetvis hör Charity det Rachel säger. Hon konfronterar sedan Jai när de blir ensamma och hon blir mycket besviken när hon inser att Jai tiggt och bett Rachel att behålla barnet
 
Moira kommer in i köket tillsammans med Zak och Ross. Adam som är där är på gott humör. Strax efter kommer Katie ner från sovrummet. Moira förstår på en gång vad som hänt och att det förklarar sonens glada min. Trots att Moira är glad över att Adam träffar någon så blir hon påmind om att Cain inte är där hos dem. Eftersom hon saknar honom försöker hon få tag på honom men det enda hon kan göra är att lämna meddelande på mobilsvararen både en och två gånger.
 
Ashley och Harriet övar inför intervjun med biskopen. När de väntar i kyrkan på sin tur så sitter de och smågnabbas. Först får Ashley gå in sedan är det Harriets tur men när hon kommer ut så får Ashley gå in en gång till. Jude gratulerar honom till det nya jobbet. Ashley blir förvånad men mycket glad.
 
David och Alicia sitter på kaféet när Priya kommer in. Hon är glad eftersom de ska till ultraljudet. Alicia som inte fått veta något blir ledsen men visar inget. Hon fortätter att visa utåt hur glad hon är för hans skull. När Alicia ska försöka tala om för Priya om bröllopet blir hon avbruten hela tiden. Priya som är sprudlande glad berättar att hon aldrig varit såhär lycklig och hon trodde inte det var möjligt efter det att David dumpat henne. Det gör att varken Alicia eller David kan säga något. Hon berättar sedan för David när de blir ensamma att de inte kan gifta sig förrän barnet är fött, de måste vänta för att inte såra Priya.
 
Charity konfronterar åter igen Jai efter avslöjandet om att Rachel tänkt göra abort om inte han stoppat henne. Hon vill att han säger åt Rachel att flytta ifrån byn men Jai klarar inte av att göra det. Han säger att de måste flytta istället. Charity är inte beredd att lämna sin familj och vänner men Jai tycker att hon borde offra något precis som han får göra.
 
Jai kommer in på kalaset som är hos Dingles. Han ska precis berätta något men alla blir så glada över att han ändrat sig och vill ha kontakt med sin son och Archie blir så glad när han kommer så Jai kan inte säga det han tänkt. Charity kommer in strax efter honom och Zak lägger undan en stor förskärare som legat på bordet så den är utom räckhåll för henne. Hon inser att Jai inte kan flytta så hon säger åt honom att han precis går miste om någon som älskar honom till döds om hon måste gå ut genom dörren och att det då är slut för alltid mellan dem
 
Harriet packar ihop och börjar ta farväl av byborna eftersom hon inte har något som håller henne kvar i byn. Ashley går runt och är på gott humör men när Jude råkar nämna att Harriet tackat nej till tjänsten så förbytts humöret. Först blir han besviken men sedan vill han veta varför hon tackat nej. Harriet svarar att hon inte kände församlingen lika bra som han. Ashley ber då henne att ta jobbet ändå eftersom hon var deras förstahandsval.
(Det känns som om det kan bli något mellan henne och Ashley trots allt)
 
Georgia råder Jai att kontakta en advokat för Charity lär inte gå tomhänt ur äktenskapet. Jai orkar inte ta tag i det eftersom det precis tagit slut. Han vill istället träffa Noah men Charity låter honom inte göra det för hon vill inte att han sårar sonen fler gånger. När hon senare ser Rachel ute på gatan kan hon inte låta bli att pika henne att det är hennes fel att Noah förlorat sin far. Rachel ber om ursäkt men svarar att hon tycker Jai valde rätt. (Jag förstår inte hur Charity tänker eftersom om Jai valt dem hade ju Archie förlorat sin far)
 
Priya och David är på ultraljudet och båda är lika fascinerade av det de ser. Priya kramar Davids hand. Efteråt så är båda väldig uppspelta så hon böjer sig fram för att kyssa honom. David säger ifrån på en gång men Priya vill inte tro honom. Hon är övertygad om att han har känslor för henne fortfarande. Då talar David om att han och Alicia är förlovade. Priya blir helt chockad sedan blir hon förbannad. Hon skäller ut David och ber sedan honom att skjutsa hem henne direkt. Utanför hennes hem möter de Rhys. Han får veta att Priya är på uruselt humör för att David svikit henne igen och dessutom är hon gravid med hans barn. Rhys ser något förvirrad ut när Priya rusar därifrån.
 
David söker senare upp Priya för att prata med henne. Han ber om ursäkt men hon är så förbannad och bitter så hon talar om för honom att hon och barnet vill aldrig mer ha med honom att göra.
 

Last Christmas med prästen

Inskrivet kl 23:09
 
Declan försöker få tag på Megan men hennes mobil funkar inte tror han. Det visar sig att hon bytt mobilnummer och Robbie vill inte ge honom det nya. Istället packar Robbie sina väskor och flyttar från Home Farm. Nu får Declan klara sig själv.
 
Vanessa kommer till gården för att kolla till en av Katies hästar. Katie blir först besviken när det inte är Paddy som kommer trots att hon begärt det men Vanessa får ändå undersöka den sjuka hästen. Katie håller dock ett öga på henne. Det gör att Vanessa hör när Adam bjuder ut Katie som först tvekar innan hon tackar ja.
 
Priya har en dejt med Rhys, den personlige tränaren. Hon ser till att de ses på puben. Priya är inte så intresserad men när David och Alicia kommer in börjar hon skratta och ta på Rhys. David får då svårt att slita blicken ifrån dem. Alicia märker det och får David tillslut att följa med till kaféet istället. Han erkänner att Priyas dejt var lite för snygg och att han är orolig för att hennes killar ska bli extrapappa till deras barn. Alicia tror att David kanske har känslor kvar för Priya men det förnekar han. Alicia vill att David passar på att berätta för Priya om bröllopsplanerna och David lovar att göra det vid tillfälle.
 
Rodney berättar för Georgia att han inte tänker fortsätta med sitt extraknäck. Hon blir förvånad men glad eftersom det inte var så lätt att dela honom med andra kvinnor.
 
Charity gör allt för Archies kalas. Hon köper tårta, fixar godispåsar och ballonger. Debbie märker att Charity nästan är manisk när det gäller kalaset. Hon gillar inte det och säger åt Charity att hon inte behöver ordna kalaset utan det är fullt naturligt om hon avstår. Charity svarar att hon gör det för att hon älskar Jai. När Charity ska åka iväg med bilen in till stan så ser hon Rachel och Archie ute på gatan. Hon sitter kvar ett litet tag men startar sedan bilen. Lisa som precis kommer gåendes ser Charity stirriga blick mot Rachel. Precis när Charity ska köra iväg stoppar Lisa henne. Hon förklarar för Charity att köra på dem löser inte problemet. Charity bryter ihop.
 
Katie sitter på kaféet när Vanessa kommer in. De blir sams och börjar prata med varann. Katie berättar om Adam och att det inte gått så bra tidigare när de setts. Vanessa råder henne att försöka ändå om hon är intresserad. Det gör att Katie ger Adam en chans till och de ses igen och tar en öl i köket på gården. Precis när de ska kyssa varann kommer Ross in och stör dem. Han är fortfarande lika kaxig och flirtar med henne även om Adam är där. Katie säger åt honom att dra.
 
David träffar Priya för att prata med henne men hon tror först att det är för att han vill neka henne att träffa Rhys. Han kan fortfarande inget säga så när Priya börjar prata om ultraljudet de ska på på måndagen så får han inget sagt om bröllopet för att inte förstöra hennes glädje.
 
Ashley sitter på kaféet med sin ansökan. Harriet kommer in och stör honom. När Bob ber Ashley att rycka in för att han själv behöver gå iväg till tvillingarna som ska var med i julspelet i kyrkan så har Ashley inte tid så Harriet rycker in istället.
Senare så går Ashley till kyrkan för lite lugn och ro men Harriet kommer dit. Hon ber om ursäkt för att hon är så skämtsam angående hans ansökan men hon är allvarlig när hon berättar att hon verkligen vill ha jobbet hon också eftersom hon alltid drömt om att hjälpa andra människor.
 
Jai pratar med Sam som kommit in på kontoret. Han ber Sam att åka in till stan för att hämta ett paket sedan ger han Sam en bunt sedlar för att lösa ut paketet. Precis då kommer Charity in på kontoret och tror att det är Rachel som ska få pengarna. Jai berättar då att det var till en överraskning till henne.
 
Charity talar om för Jai att hon verkligen försöker få det att fungera men att hon inte klarar av att vara styvmamma åt Archie. Jai försöker be om ursäkt för allt men tillslut säger Charity att han får välja mellan henne och sonen för hon orkar inte längre som det är.
 
När det är dags för julspelet i kyrkan så sitter Charity och håller ögonen på dörren i väntan på att Jai ska komma in. Hon upptäcker att han inte hinner dit tills Noah ska göra sitt framträdande och det gör henne lite besviken. Charity går sedan ut och precis då kommer Jai. Han ger henne en ring för han vill att det ska vara dem för all evighet. Charity blir överlycklig och de kramas. Innan de ska gå så går Jai in till kyrkan för att ta farväl av sin son.
 
 

Jul, jul STRÅLANDE jul...

Inskrivet kl 23:15
 
Robbie försöker konfrontera Declan men Megan lägger sig i och låter inte sonen göra något
 
I byn går ryktet om vad som hänt på Home Farm. Alla verkar lika förvånade.
 
Adam och Ross tjafsar som vanligt med varann på morgonen. Moira blir trött på bråket så hon säger åt Ross att jobba i verkstan idag istället. Han går dit men Debbie vill inte ha honom där, tills Dan kommer och talar om att han inte kan jobba ettersom han är skadad.
 
Moira kommer till puben med hamburgare men egentligen vill hon bli vän med Diane igen. De båda damerna blir sams.
 
Kery och Val fortsätter med sitt julbelysningskrig. När Val ser allt Kerry köpt så berättar hon att tidningen kommer dit för att göra ett reportage om deras dekorationer. Kerry blir irriterad och bestämmer sig för att de ska ha en 6 meter hög gran utanför huset. Dock får de problem när granen ska resas. David hjälper dem men det är inte lätt.
 
Nicola kommer till Home Farm för att hämta ut pengar för arbetet med kasinokvällen. Declan muttrar först men ger henne sedan pengar. Hon skäller ut honom och även Megan som kommer in på kontoret.
 
Ross berömmer Adam till att ha fångat Katie igen men att efter gårdagen när hon stack med två andra män inte var till Adams favör. Han utmanar Adam till att försöka med Katie ännu en gång. Adam börjar prata med henne och det slutar med att de åker till gården och dricker en del vin även om de egentligen borde jobba. Adam berömmer henne och tillslut har de sex på soffan. När de är klara ligger de och småpratar. Ross kommer hem och han gratulerar Adam till vinsten. Katie får höra att det var en vadslagning mellan Ross och Adam så hon blir rasande, hon samlar ihop sina kläder och går iväg för att klä på sig.
 
Megan söker upp Zak som sagt att han alltid finns där för henne eftersom hon varit en bra vän när han mådde dåligt. De sitter hemma hos Dingles och Zak säger att han hört alla rykten och om de är sanna måste hon tänka på sig själv, hon måste bort från Home Farm och Declan.
 
Georgia anlitar en personlig tränare till Rishi men eftersom killen är ung så kanske han kan hjäpa Priya också. Priya är först inte intresserad av att träffa tränaren men när de står vid bilen och David går förbi så måste hon skratta väldigt högtljutt. Tränaren blir förånad över hennes ändrade stil men de bestämmer sig för att träffas.
 
Megan träffar Gil på kaféet. Hon tackar ja till hans erbjudande om att jobba för honom istället. När hon berättar det för Declan blir han besviken. För att få Megan att stanna erbjuder Declan henne högre lön. Megan talar om att det inte är pengarna utan att hon bara gör allt fel så han får lida så hon måste flytta. Robbie vill flytta med henne men hon ber honom att stanna hos Declan för att hålla ett öga på honom.
 
Jai är på fabriken och han passar Archie medan Rachel är i stan och handlar födelsedagspresent till sonen. Charity sitter på puben och väntar på Jai. När han inte dyker upp går hon till fabriken. Hon förstår på en gång att han varit barnvak men inte låtit henne vara med.
 
Rahel planerar ettårskalaset. Diane erbjuder dem att att vara på puben men det blir ändå lite för dyrt för Rachel. Debbie som hör det råder henne att fråga Jai om han kan betala en del av kalaset. Rachel söker upp Jai för att be honom om pengar men Charity som hör det erbjuder Rachel att vara hemma  hos dem istället för på puben.
 
Kalaset börjar planeras när de sitter på puben. Debbie märker att något är fel med Charity så när Charity säger att hon måste till kontoret så följer Debbie efter.
 
Jimmy kommer in och berömmer Charity för att hon är så storsint och låter Archie vara en del av deras famij. När Jimmy gått så får Debbie Charity att släppa loss på alla känsor. Det visar sig att Charity inte alls tycker det är speciellt kul att acceptera Archie som en del i familjen.
 
 
 

Ramboprästen

Inskrivet kl 22:08
 
Ashley som fortfarande är förvånad över Harriets attack mot Sean får veta att hon bara låtsas ha ont i ryggen så han kräver rummet tillbaka.
Ali är irriterad över att Harriet gett sig på sonen. Han går och linkar fram emellanåt för att det ska verka värre än det är. När Ali sedan beklagar sig för Sandy och Ashley så råder Sandy henne att skicka ett klagobrev till biskopen.
 
Moira åker till James för att låna ett släp. Hon träffar de båda andra sönerna, Finn och Pete, som skvallrar om hur dåligt det går för deras gård. Hon erbjuder James att låna dem pengar men han vill inte ta emot några. Hon åker därifrån och James skäller ut sönerna för att de berättat för henne om pengakrisen de har.
 
Eric och Val sitter på kaféet och skrattar åt minnet när Rodney blev lurad. Rodney och Georgia kommer in och hör dem. När även Brenda gör sig lustig på hans bekostnad får han nog och går därifrån.
 
Megan anlitar Nicola och Alicia för att hjälpa henne med kasinokvällen. Declan blir rasande när han upptäcker det men Megan lovar att allt ska bli bra den kvällen. Gil kommer dit för att berätta för henne att han inte tänker köpa Declan hus. Hon lyckas övertala honom att komma på kvällen för att kanske investera i hotellet de ska bygga.
 
Katie kommer till gården och hon tittar in för att kolla hur Adam mår. Ross som fått vara kvar börjar flirta med henne. När hon gått ut till hästarna skyndar sig Adam att tala om att han och Katie har ett förflutet ihop.
 
När Moira kommer hem har Cain och Zak fixat en ny ytterdörr. Cain blir inte så glad när han hör att hon varit hos James. Han blir mer och mer frustrerad när han känner att han måste tävla med en död man om hennes känlsor. Cain berättar sedan att Charity praktiskt taget kastade sig över honom men att han inte ville ha henne för att han älskar Moira. Moira ser det inte på samma sätt utan känner att hon inte kan lita på honom så han blir besviken och drar därifrån.
 
Val saknar Amy och känner att julen inte kommer att bli som förr. Eric visar henne ett julkort de fått ifån Amy. Hon berättar att hon jobbar som servitris och bor ihop med en tjej och att hon skaffat en liten hund med namnet Valerie. Val blir först besviken men sedan vill hon shoppa loss. Det leder till att hon köper en hel del julbelysning som Eric får sätta upp utanför huset. Kerry kommer förbi och viftar med ett brev hon fått av Amy. Val ljuger och säger att de minsann fått ett stort paket av dottern.
 
Harriet får reda på om klagobrevet Ali tänke skicka. Hon talar om att om biskopen får brevet så kommer det att komma ut att Sean är en tjuv som tänkte ta kyrkotaket. Det gör att Ali ångrar sig.
Betty är imponerad över att Harriet brottat ner Sean och vill lära sig lite självförsvar. Harriet visar några rörelser och sedan vill Betty öva på Dan som får agera ficktjuv. Dan får sig en smäll över näsan när Betty flaxar till.
 
Moira träffar Charity och hon frågar om hon gjort närmanden mot Cain. Charity erkänner men säger att det inte betydde något. När Charity kommer hem till Debbie sitter Cain i soffan. Hon vill ha pengarna för bilen men han kan inte ge henne några eftersom bilen är stulen. Cain går sedan hem. Moira försöker prata med honom men han är trött på att bli jämförd med John hela tiden. De tjafsar med varann och det slutar med att han går därifrån.
 
Adam bjuder Katie på en drink på puben. Det sitter två okända män en bit ifrån och flirtar med henne. De bjuder sedan både henne och Victoria till kasinokvällen på Home Farm. Katie vill inte följa med men Diane övertalar henne att följa med och hålla ett öga på Victoria.
 
Declan blir irriterad när Katie dyker upp men det visar sig att männen är vänner till Gil så Declan låter dem komma in. Nicola är croupier och dricker drinkar för att inte känna sig så osäker. Hon blir bara fullare och fullare tillslut spyr hon framför Megan.
 
Gil utmanar Declan till att satsa riktiga pengar istället för på låtsas. De satsar 10 000£ men Declan förlorar. Declan blir desperat och vill satsa kvitt eller dubbelt. Gil går tveksamt med på det. Declan satsar sina hus och Gil lovar att investera om Declan vinner. Megan kommer in precis och ber dem att sluta. Declan säger åt henne att inte lägga sig i. Gil tar då tillbaka sin marker från spelbordet just innan kulan stannar och Declan skulle ha vunnit. Declan blir rasande och påpekar att han faktiskt vann men Gil säger att det inte gills. Declan är desperat men det hjälper inte så då blir han förbannad.  Megan får iväg alla gäster och går sedan in i köket. Declan är rasande och anklagar henne för att allt gått fel. Han ger henne en örfil precis när Katie kommer in. Katie skriker till så Robbie kommer inrusande. Declan går därifrån och Megan försvarar honom genom att säga åt Katie och Robbie att gå ut. När de gått sätter sig Megan och gråter.
 
 

En smäll här och en där, eller flera...

Inskrivet torsdag kl 20:27
 
Jag blir lite less på att det är så mycket våld och elände nu för tiden =(
Det gör tyvärr att lusten att se på avsnitten inte är så stor...
 
Ross ska åka ifrån byn men blir hindrad för tillfället av Bernice som vill bjuda honom på en måltid på puben som tack för att han räddat Gabby. Cain som tänker se till att Ross verkligen åker tycker att det är okej att han äter först. Bernice ger Ross en massa mat så han ska bli nöjd men tillslut blir omtanken för mycket så när Katie kommer in skyndar han sig dit för att flirta med henne. Hon blir något besviken när hon hör att han ska lämna byn men hon ger honom mobilnumret ifall han ångrar sig.
 
Eric går runt och sjunger för han är glad över att kunna sätta dit Rodney.
Rodney träffar Janet, damen som Eric skrämde iväg från kaféet häromdagen. Det visar sig att Janet bara är ute efter att göra sin man svartsjuk. Hon har sms:at honom anonymt om att hon är ute med en snygging. När hennes äkta make kommer till puben skyndar sig Rodney därifrån men glömmer plånboken så han kommer tillbaka. När Doug, en stor man, ser Rodney frågar han om det är han som är ute med frun. Rodney nekar givetivs och får stöd av både Bernice och Diane som säger att han är gay. Rodney skyller på Eric så Doug söker upp honom istället. När Doug träffar Eric ute på gatan så smäller det. Val som står bredvid och hör att Eric prasslat med Dougs fru ger Eric en smäll hon också. Hon får strax efter veta att Eric är oskyldig och att det är Rodney som satt dit honom. De bestämmer sig för att ge igen. Val kommer gråtandes till kafét och säger att Doug slagit Eric och att Eric då fått en hjärtattack och dött. Rodney erkänner att han kan vara skyldig till att Doug kommit dit så han följer med Val till värdshuset. Hon ber honom att täcka över kroppen men precis när han ska göra det reser sig Eric upp. Rodney får givetvis en chock och blir sedan förbannad. Han säger att han kommer att ge igen.
 
Harriet och Ashley ska visa vem som kan göra bästa förbättringen i byn. Ashley får hjälp av några av barnen med att rensa i rabatterna men när Sandy kommer åkandes på permobilen följer barnen med honom istället. De ska hjälpa Betty att julpynta eftersom hon är ledsen för det är första julen utan Alan.
Harriet slår på stort och ser till att ett företag kommer för att fixa kyrktaket. Sean som får höra att takplattorna är värda massa pengar eftersom de innehåller bly smyger tillbaka till kyrkan för att sno några plattor. Ashley och Harriet återvänder och ser Sean. Hon skyndar sig efter honom och kommer ikapp, fäller honom och sedan sätter sig på honom. Ashley blir förvånad över att hon inte har ont i ryggen längre.
 
Jai vill tacka Charity för att hon försöker få familjen att fungera även med Archie. Han tar med sig en picknickkorg till Kings kontor. De sitter inomhus och äter av maten han haft med sig.
 
Marcus och hans kumpaner kommer till gården. De tar tag i Moira och börjar misshandla Adam. De stänger in henne i en skåpbil medan de går in i huset och river runt medan de letar efter värdesaker. De hittar pengarna tillslut.
 
Cain och Ross kommer hem precis när Marcus och gänget åker iväg i Charitys nya bil. De släpper ut Moira och upptäcker att det brinner i massa skräp utanför ladan. De letar efter Adam och hittar honom inne i ladan. Moira ringer efter ambulans som hämtar Adam. Hon är väldigt bitter och hotar med att säga till polisen eftersom hon annars inte kommer att få ut någon försäkring.
 
När Moira kommer hem från sjukhuset talar hon om att Adam klarat sig med några brutna revben och skrubbsår. Hon berättar att hon inget sagt till polisen. Cain som skickat iväg Ross försöker prata med henne. Moira är besviken och förbannad. Han inser att hon fortfarande ser allt som hennes och Johns hem, att han själv inte har någon del i det.
Zak och Ross (som är kvar för att hjälpa till) försöker städa upp utanför.
Cain talar om för Moira hur mycket hon betyder för honom, att hon ändrat på honom helt. Han gråter medan han förklarar sin kärlek medan Moira svarar att det räcker kanske inte längre. Det kanske inte är meningen att det ska vara de två.

10/2 Grattis bloggen!

Inskivet kl 22:12
 
Idag fyller bloggen år... det började med en liten tanke om att ha ett ställe att diskutera vår kära serie men blev så mycket större än jag anat. I början så skrev jag inte mycket, inte ens varje dag och endast om någon enstaka händelse men sen växte den med er hjälp till vad den är idag... Med ca 300 unika besökare varje dag skulle jag ibland önska att fler hade något att säga för jag verkligen älskar era kommentarer om livet i byn, det är mitt bränsle för att orka mitt i mitt eget elände =)
 
Ross är inte välkommen in på puben igen men ger sig inte. Han sitter med Moira, Cain och Adam trots att byborna är emot honom.
 
Kerry följer med när Amelia ska skriva in sig i "Little miss Yorkshire". Plötsligt tränger sig en flicka, det visar sig vara den tjej som vunnit de fyra senast gångerna (Typ alla år tävlingen varit). Bianca som flickan heter visar sig vara rätt uppnosig och självsäker. När Kerry är bakom scenen och lägger ifrån sig en tallrik med mat på en stol så råkar Bianca sätta sig på den men märker inget så Kerry håller tyst. Missödet kan påverka resultatet i tävlingen.
 
Jai berättar för sin familj att Charity ska flytta in igen. Georgia tvivlar men Rishi blir glad. Charity berättar för Dingles och för Debbie som tycker hon är galen. Debbie tror Charity kommer att vara snäll ett tag för att sedan ge igen på Jai.
 
Eric försöker flirta lite med en dam som är gäst på värdshuset. Rodney och Georgia kommer in för att äta middag. När damen som Eric flirtar med inte är intresserad så säger Rodney till Eric att "skillnaden är hårfin mellan att vara tillmötesgående eller sliskig". (Kanske inte rätt person att säga så... kan jag tycka)
 
När det är Amelias tur att uppträda så blir Ali rasande när hon ser dottern alldeles uppsminkad dansa på ett sätt hon tycker är opassande. Publiken gillar dock framträdandet. Ali skäller ut Kerry efteråt. Trots allt så visar det sig att Amelia vinner och vill ge pengarna till Rubys baby när den väl kommer.
 
Ross orkar inte hjälpa till på gården. Han skyller på att han har ont efter skottskadan. När han blir ensam hemma snokar han runt efter familjens pengar. Adam kommer in och undrar vad Ross gjort i Moiras sovrum. Ross skyller på att han letat efter en handduk.
Senare på kvällen så går Ross ut med soporna. Utanför möter han Marcus som vill ha pengar. Ross som inte har några får några timmar till på sig att skaffa fram dem, annars kanske det händer familjen något.
 
Gabby går omkring med en ridhjälm på huvudet för hon önskar sig en ponny i julklapp. Bernice som i ett svagt ögonblick lovat att hon ska få en måste ta tillbaka löftet och hon skyller på både Ashley och Laurel att de är emot det för att det kostar för mycket med en ponny. Gabby blir givetvis besviken och rusar ut samtidigt som hon skriker att hon hatar dem alla.
 
Charity försöker ordna så familjen kan umgås. Hon bokar in dem till att träffa tomten och de ska ta med Archie. Rachel blir inte så förtjust men måste låta Jai umgås med sonen även om Charity är med.
 
Ross är utanför verkstan när Debbie kommer. Hon blir inte glad när hon ser honom och när Cain säger att Ross ska hjälpa dem så blir hon irriterad eftersom hon inte vill ha honom där. Ross tar tillfället iakt och drar därifrån.
 
Bernice får reda på att Gabby inte kommit till skolan. Hon blir orolig och går ut för att leta. När hon möter Laurel så berättar hon om vad som hänt. Laurel säger åt Bernice att stanna kvar i byn ifall Gabby kommer tillbaka medan hon själv beger sig iväg för att leta efter flickan. Laurel hittar Gabby vid busshållplatsen, där Ross gömmer sig i busskuren. Laurel blir arg på Gabby som då blir ännu surare för att Laurel bara bryr sig om Arthur. Gabby rusar ut på gatan precis när Diane kommer körandes. Ross ser det och kastar sig i vägen för bilen för att rädda Gabby. Båda klarar sig med några skrapsår. Ross följer med Bernice hem för omplåstring.
 
Eric sitter på kaféet och ser en okänd kvinna sitta vid ett bord. Han frågar henne vem hon väntar på, om det är möjligtvis Hunter. Eric lyckas skrämma iväg henne genom att säga att Hunter är en som lurar kvinnor. När Rodney kommer blir han förvånad när han upptäcker att ingen väntar på honom. Senare får han reda på att det var Eric som gjort så kvinnan stack. Det slutar nästan med knytnävarna när de båda männen ses. Bob får hålla isär dem.
 
Charity, Jai, Noah och Archie är på julmarknad för att träffa tomten. När tomten råkar kalla henne för mamma och Jai skyndar sig att rätta honom med att hon inte är Archies mamma får hon nog. Hon orkar inte med att försöka vara en ny styvfamilj. Charity rusar ut och Jai efter henne. Han försöker förklara för henne att han accepterat Noah så hon borde lära sig älska Archie. Noah som sett dem bråka blir ledsen över att det händer igen.
 
Ross kommer hem till gården. Cain är på honom så fort de blir ensamma. Han tar pengarna ur Ross ryggsäck och försöker tvinga Ross till att berätta sanningen. Ross erkänner tillslut att han tagit pengarna från Moiras byrålåda. Han erkänner att han ska betala till Marcus också men han säger inget om hoten.
 

Bananer och sparris

Inskrivet kl 21:54
 
Alicia pratar med Dom om förlovningen. Hon ber honom att inget säga eftersom de vill prata med Priya först. Han svarar att det är inte han som är den som vill såra folk. När Alicia sedan pratar med David så säger hon att hon vill vänta med förlovningen och bröllopet för att inte folk ska ta illa upp. Det gör David mer ivrig, så när han träffar Jude frågar han om ledig tid i kyrkan för en snabb vigsel så fort som möjligt. Jude lovar att kolla upp schemat och sedan återkomma och han kommer inte säga det till någon.
 
Jai möter Charity och Noah utanför affären. Noah blir glad och Jai berättar om hur Charity räddade hans liv. Sedan kommer de överens om att ses även om Charity är emot det. När Jai sedan dyker upp så har han köpt en fyrhjuling till Noah och en bil till Charity. Noah blir givetvis glad men Charity blir rasande när hon tror att Jai försöker köpa dem. Jai svarar att han bara vill tacka för att hon räddade hans liv. Charity tar emot bilen och åker direkt till Cain för att be honom sälja den. När Jai får reda på det blir han först besviken men sedan säger han att han gör allt för henne om hon vill ha honom tillbaka.
 
Ali och Ruby träffar Dan på kaféet. Han får bananer och sparris för det ska vara bra för honom om han ska göra Ruby gravid. Dessutom får han inte ha sex eller dricka alkohol, vilket Kerry opponerar sig emot när hon får reda på det.
 
Jude frågar Betty, Pearl och Edna om hur utfrågningen av prästkandidaterna gått. Bara Edna är den som förespråkar Ashleys konservativa syn. När Moira kommer in på kaféet där de sitter så får hon höra att hon är en svikare som hjälper en brottsling så stackars Laurel kanske hamnar i fängelse.
 
Rättegången för Laurel är idag och hon får böter på 500£ och blir dessutom skyldig att betala lika mycket i skadestånd till Ross. När hon kommer hem vill hon ta det lugnt så Marlon går med Paddy och Rhona till puben. Strax efter de gått så knackar det på dörren och Ross kommer in. Han vill ha sina pengar men Laurel säger åt honom att han får dem via domstolen och har han tur får han det som 20£ i månaden. Ross försöker i alla fall att få pengar men Laurel bara hånflinar åt honom så han går därifrån tomhänt.
 
Kerry hjälper Amelia med kläderna till skönhetstävlingen. Sedan får Amelia öva på sitt uppträdande och Kerry lovar att skjutsa flickan till tävlingen.
 
Jude kommer till puben och talar om för David och Alicia att det är fullbokat fram till jul. Alicia förstår inte vad han menar men när David berättar att han vill gifta sig med henne så fort som möjigt blir hon glad. De lyckas övertala Jude att viga dem på självaste juldagen efter julmässan. Han får fortfarande inget säga till någon.
 
Rodney får se en annons om Hunters tjänster med en bild på honom. Han blir förvånad men det visar sig att Georgia satt in annonsen för att göra reklam för honom. Hon tycker att det är bättre att marknadsföra sig själv så gott det går. Både Nicola och Bernice blir upprörda när de ser annonsen.
 
Jai kommer in på Kings kontor för att prata med Charity. Denna gång lyckas han övertala henne till att ändra sig och ge honom en chans till. Han fick henne att påminna sig om hur svårt de hade det när de träffades på grund av alla trakasserier Cain utsatte dem för men ändå så gav de aldrig upp. Charity faller för hans envishet och lovar att komma hem igen.
 
Cain upptäcker att Ross ligger och sover i ladan. Han blir rasande och vill jaga iväg honom innan någon annan får syn på honom. Marlon som kommit över för att prata med Moira hör ordväxlingen mellan Ross och Cain. Han blir förbannad för han märker att Moira inte tar avstånd från Ross även om hon inte visste att han var där först.
 
Moira lovar att låta Ross bo hos dem i några dagar om han ber Laurel och Marlon om ursäkt. När de kommer till puben så blir inte stämningen så jättebra. Marlon vill inte alls lyssna på dem så Ross går ut igen. Där utanför möter han gangsterbossen (jag kommer inte ihåg vad han heter). Bossen vill att Ross fixar fram pengarna han är skyldig, även om det innebär att han måste stjäla från Moira och familjen.
 
 
 
 

Lite spya i håret

Inskrivet söndag 8/2 kl 22:04
 
Charity fortsätter att krasha Jais bil med grävskopan. Han vill inte ringa polisen eftersom hon då riskerar att åka i fängelse för det hon gör och då skulle Noah få det ännu jobbigare. Han påminner henne om att tänka mer på sonen.
 
Noah är hemma hos Dingles på gården. Han är grinig och otrevlig mot Rachel så Lisa säger åt honom. Noah går ut och sätter sig i ladan och Lisa kommer efter för att prata med honom. Det visar sig att han är väldigt besviken på sin mamma så Lisa förklarar för honom att ibland gör man dumma saker bara för att man är arg.
 
David blir övertalad att fria till Alicia. Jacob står bakom och hejar på. När David står på knä framför henne och förklarar att han inte vill förlora henne igen och att han älskar henne så tittar hon på honom. Alicia svarar nej för hon är nöjd med hur de har det nu. Jacob blir besviken och rusar upp till sitt rum.
 
Harriet och Ashley får svara på panelens frågor. Han svarar eftertänksamt medan Harriet är mer spontan. Efteråt är hon övertygad om att hon får jobbet.
 
Arthur har skrivit sin önskelista till tomten. Det enda han önskar är att hans mamma inte ska fängslas. Laurel säger sedan åt sonen att skriva en önskelista med sådant han önskar nä det gäller saker. Hon pratar sedan med Marlon och erkänner att hon tänker ändra sitt vittnesmål. Efter samtal med advokaten så visar det sig att det inte är så enkelt så hon måste gå med på att säga det hon sagt tidigare. Laurel lagar en stor middag och har köpt flera julklappar dagen innan rättegången.
 
Megan träffar Gil på puben för att fortsätta affärspratet. Han erkänner sedan att han är intresserad av henne, som affärspartner. Hon behöver inte svara på en gång men han tänker återkomma senare. Megan får det svårt eftersom tanken på nytt jobb lockar men hon vill inte svika Declan. Robbie märker att det är något och han listar ut att det gäller nytt jobb. Han vill övertala henne att ta jobbet men som sagt, Megan kan inte svika sin bror.
 
Cain märker att Charity är full på puben så han ska hjälpa henne. Hon vill fortsätta drickandet. När Moira kommer in och ber honom om hjälp på gården så svarar han att han måste hjälpa Charity. Moira blir givetvis besviken eftersom det är mycket att göra och Andy är på väg till Spanien.
Charity får sedan hjälp hem. Hon är full och pratar om gamla minnen och plötsligt börjar hon flirta med Cain och försöker kyssa honom. Han är inte intresserad utan går därifrån. Debbie skäller ut sin mor.
 
David friar igen till Alicia och denna gång har han en ring, sin mors gamla ring. Hon tackar ja och de berättar för Jacob som blir överlycklig och vill skriva om det på sin blogg. Alicia säger nej till Jacob eftersom David måste prata med Priya först.  David söker sedan upp Priya för att berätta men eftersom hon bara spyr och spyr så får ha inget sagt. Priya som fått spya i håret går upp för att duscha. Georgia kommer hem och är tvär mot David som inte får något sagt.
 
Alicia tar av sig ringen i affären så inte andra ska se den men Dom råkar ändå se när hon provar den. Han blir besviken och frågar om Priya vet.
 
Jai vill göra något för Charity så han hämtar henne i Rishis bil. Hon har ingen lust att följa med honom men ändrar sig fort när hon ser Cain utanför huset. Jai och Charity åker ut till en sjö där de varit tidigare. Hon blir arg för att hon tycker att Jai försöker manipulera henne med gamla minnen så hon tar av sig vigselringen och kastar den i sjön, eller ja rättare sagt ut på isen. Jai ska försöker få tag på ringen men når den inte med en lång pinne och det gör att han går ut på isen. Han får precis tag på ringen när isen brister och han ramlar i. Charity får nästan panik men hasar sig ut och hjälper Jai upp ur vaken. Hon är förtvivlad när han nästan fryser ihjäl. Hon tar på sig ringen igen och kallar honom för älskling. När ambulansen kommer så lämnar hon Jai med dem och drar iväg.
 

En liten grävskopa

Inskrivet söndag 8/2 kl 08:41
 
Jag ber om ursäkt för förseningen men jag har inte hunnit skriva förräns nu. Det kanske blir lite kortare än vanligt men jag såg avsnitten i fredags så minnet är inte det bästa.
 
Ashley och Harritet har börjat med sin insamling. De går runt i byn och frågar byborna om de vill skänka pengar till sjuka barn. Harriet är lite mer framåt än Ashley men ändå så verkar de gå bra för honom. När hon får höra att han fått in lite mer pengar än honom så stoppar hon in egan pengar i sin bössa i smyg så när Jude kommer för att kontrollera vem som samlat in mest så vinner hon. Ashley blir irriterad och anklagar henne för fusk.
 
Priya tackar Charity för att hon ställt upp under den jobbiga tiden. Charity blir givetvis glad men talar om att hon knappast är årets mamma eftersom Noah är förbannad på henne. Han har sagt att han hatar henne och inte Jai.
 
Robbie träffar Katie och han ber henne prata med Megan eftersom han tror att Declan slagit henne. Katie blir förvånad när han ber henne men han säger att han är desperat. När Robbie försöker prata med sin mamma så är hon övertygad om att det bara var en engångshändelse eftersom Declan är pressad just nu. Robbie berättar att hans fostermamma fick utstå samma sak och att det är inte något som bara händer en gång utan det kommer att komma fler.
 
Rhona som erkänt att hon inte kan ta medicinen får ny flytande medicin av doktorn.
 
Jai är barnvakt till Archie. Charity kommer hem för att hämta Noahs mattebok och prata med Jai blir rasande när hon hör att barnet är där. Hon talar om att hon vill skiljas.
 
Harriet beklagar sig över att hon sover så dåligt för madrassen hos Edna är så hård. Ashley erbjuder henne att ta hans säng. Det tackar hon inte nej till. Så när det är dags för anställningsintervju så har hon sovit väldigt gott medan Ashley inte är speciellt utsövd. De blir förvånade när de märker att de har tid för intervju samtidigt. Det visar sig att Jude inte ska vara med utan Edna, Pearl och Betty är de som ska ställa frågorna.
 
David vill vänta med att berätta för Jacob om att Priya är gravid. Alicia är orolig över hur sonen kommer att ta det eftersom han förra gången när de berättade om Leyla så rymde han. David försöker visa Jacob att de är en familj nu men Jacob har svårt att lita på de vuxna eftersom de ljugit för honom och David svek dem när han lämnade dem för Priya. När David säger att han älskar både Alicia och Jacob så tror pojken att de ska gifta sig igen och han blir glad. Både David och Alicia tittar på varann och de försöker att förklara att man kan leva ihop utan att gifta sig men då blir Jacob besviken.
 
Charity sitter på puben och super sig full. Noah söker upp Jai för att prata. När Noah frågar Jai om Archie är hans bror nu så kommer Charity precis och hör det. Hon blir rasande och skriker att det inte är så sedan tar hon med sig Noah därifrån.
Charity återvänder sedan till fabriken där Jai är och hon har fått tag på en grävskopa som hon använder för att krascha Jais BMW.
 
 

Mitt eller ditt hus

Inskrivet kl 23:03
 
Jai försöker få träffa Charity men hon vägrar att prata med honom utan stänger dörren framför näsan på honom. Noah mår inte bra och han säger till sin mamma att han vill träffa Jai. Han blir väldigt besviken när han får reda på att han inte får det.
 
Katie har kontaktat sin advokat och fått det bekräftat det Robbie sagt. Det gör att hon stämmer träff med Gil på puben för att tala om för honom att hon äger en del av ett av husen så Declan kan inte sälja utan hennes medgivande och just nu tänker hon säga nej, bara för att hon kan.
 
Rachel stoppar Jai ute på gatan eftersom hon är orolig för att han tänker kasta ut Ali och Ruby ur huset. Jai blir först förbannad på henne som stör honom men sedan säger han att de kan ju alltid börja med att betala hyran åtminstone.
 
Gil söker upp Declan efter mötet med Katie. Han är förbannad över att han blivit lovad en snabb affär och nu verkar den inte bli av. Declan fattar först inte men inser sedan att Katie, som han trodde alrig skulle läsa kontraktet, fått veta att hon äger ena halvan av ett hus. Declan åker sedan iväg för att prata med Katie.
Robbie som ser Declans ilska erkänner för sin mamma att han råkat berätta för Katie om kontraktet.
 
Harriet frågar Edna om hon får bo hos henne. Edna tvekar men lovar att prata med Ashley och Sandy först. De blir inte glada men Harriet får ändå flytta in. Edna tycker det blir lite jobbigt eftersom Harriet inte håller ordning på sina saker.
 
Priya berättar för David att hon tänker behålla barnet. Han blir överlycklig och börjar genast planera och ta hand om henne. När Alicia får veta nyheten så går hon iväg och gråter.
 
Declan rusar in på puben och skäller ut Katie för det hon gjort. Hon försöker försvara sig men Declan är rasande. Hon går därifrån och han följer efter. Väl hemma stormar Declan in hos henne. Han är hotfull och riktigt riktigt förbannad. Declan ber henne att inte vara så elak och förstöra affären. Diane som sett att Declan föjt efter Katie kommer dit för att kolla att allt står rätt till. Katie berättar att det var Robbie som skvallrade så Declan skyndar sig hem. Han skäller ut Robbie och är nära på att slå till men Megan stoppar honom. Robbie går därifrån och Megan säger till Declan att det är hans eget fel allt som hänt. Hon spyr ut sin besvikelse över honom så Declan tappar humöret igen och ger henne en så hård örfil att hon flyger över bordet och landar på golvet.
 
Rishi får komma hem från sjukhuset. Georgia och Jai har hämtat honom och utanför huset möter Priya dem. Hon berättar att hon tänker behålla barnet.
 
Paddy är orolig för Rhona som inte blir bättre trots medicineringen. Han ringer läkaren för att boka en ny tid till henne. Rhona hade tagit tabletter men sedan spottat ut dem.
 
Dagen efter att Declan slagit till Megan är han lugn. Han låtsas som om inget hänt och han verkar ha fått ny kraft till att satsa på arbetet igen. Han till och med försöker få Robbie till att engagera sig på nytt. Robbie frågar Megan vad som hänt med hennes läpp och hon säger att det var bagageluckan som slog emot.
 
Ashley är irriterad på att Harriet är så framfusig och inte alls så gudfruktig som hon borde, enligt honom. Hon talar om att hon tycker Ashley är mer kvinna än man. Ashley bestämmer sig för att göra allt vad han kan för att få jobbet som präst i församlingen. Jude kommer dit och talar om att han ska vara med i beslutet om vem av dem som får jobbet. För att se vem som passar bäst så måste Ashley och Harriet samla in pengar till sjuka barn.
 
David pratar med Alicia om barnet Han lovar henne att hon är lika viktig i barnets liv som han och Priya.
Priya är däremot inte alls förtjust i att Alicia ska lägga sig i så hon får David till att lova att prata med henne om att hålla sig utanför lite mer.
 
Robbie möter Katie ute på gatan. Han märker på henne att hon tyckt det var obehagligt när Declan varit hemma hos henne och hans ilska var inte lik honom.
 
Debbie säger åt Charity att skärpa sig och börja tänka på Noah istället för att bråka med Jai för just nu är det Noah som mår sämst av allt bråk.
 
David berättar för Eric om barnet. Eric avråder dem från att skaffa barn med Priya eftersom det kommer att leda till problem i framtiden och då riskerar David att förlora Alicia.
 
Megan ska återuppta affärsuppgörelsen med Gil. Han undrar givetvis vad som hänt henne och hon svarar att det är en gymolycka. Robbie hör det och ifrågasätter henne men hon fortsätter påstå att det är så. Han ser hur Megan rycker till när Declan är nära henne.
 
Efter mötet ber Declan Megan om ursäkt för att han slagit henne. Han säger att han inte känner igen sig sjäv och att han ångrar sig.
 
Robbie pratar sedan med sin mamma. Han varnar henne för att fortsätta göra affärer med Declan. Robbie är övertygad om att det kommer att sluta illa om hon inte tänker efter utan bara fortsätter som förut.
 
 
 
 

En präst på speeddating, eller två...

Inskrivet kl 23:00
 
Charity är rasande och tänker inte ge sig förrän hon får reda på sanningen. Jai gör allt för att få henne att lugna ned sig och han försöker även få Rachel och Sam att lämna kontoret men Charity stoppar dem. Hon säger att hon inser sanningen redan och tillslut bekräftar Jai historien. Charity är så förbannad att hon ger Rachel en örfil. När Rachel och Sam äntligen kan gå så fortsätter Charity att försöka få sanningen ur Jai, hon vill veta allt om när hur det hänt.
 
Declan, Gil, Megan och Robbie sitter på puben efter husvisningen. Megan lyckas övertala Gil att skriva under så hon kan kontakta advokaten direkt nu på kvällen. När Robbie ska handla mer dricka åt sällskapet så muttrar Diane om att flera familjer blir bostadslösa på deras uppgörelse. Declan hör det och blir irriterad så han och Gil går till en annan pub istället.
 
David pratar med Alicia om att Priya är gravid och aldrig gjorde aborten. Han säger att hon inte vet hur hon ska göra än. Alicia erbjuder sig att prata med Priya men David vill inte det för han tror inte det blir bättre.
 
Rodney försöker förklara för Georgia att inget hände mellan honom och Veronica. Han erkänner att han blev lockad av alla pengar men att han tillslut ändå inte kunde för att han tänkte på damen han älskar som väntar på honom i byn.
 
Det är dags för speeddating på puben. Det har kommit en del folk dit. Sandy gör allt för att Ashley ska våga prata med någon kvinna. Det kommer fram en framfusig dam som vill prata med Ashley men han försöker förklara att han inte vill. Damen går runt och pratar med andra men håller ändå ett öga på Ashley. Pearl blir stupfull så damen hjälper henne hem.
 
Sam och Rachel kommer till gården och de berättar för Lisa och Zak om vad som hänt. De blir väldigt besvikna. Rachel skyndar sig till Ali och Ruby för att berätta för dem innan ryktet går. Ali blir också besviken men Ruby säger att de kan bo hos dem om de vill.
 
Declan kommer hem efter den blöta kvällen med Gil. Allt verkar ha gått enligt planerna men Megan är orolig efter att ha pratat med advokaten. Det visar sig att Declan skrivit över halva Andys hus på Katie av skattetekniska skäl så nu måste hon gå med på att sälja huset.
 
Charity skäller ut Jai hemma och slänger hans whiskyglas och flaska i väggen. Noah hör det och undrar vad som står på. Charity säger åt sonen att packa för de ska flytta på grund av att Jai svikit dem. Jai står och försöker få Charity till att ändra sig, han vill förklara vad som hände. Han ställer sig på knä och ber henne stanna men hon vägrar. Charity säger att han måste säga att han ångrar sig, inte att han låg med Rachel men att han ångrar Archie. Jai klarar inte av att säga det så Charity sticker.
 
Dagen efter får Priya veta av Jai vad som hänt. Hon blir chockad och förbannad på sin bror som låtit deras far ta all skit. Hon åker till sjukhuset och talar om för sin far att hon vet, att hon är ledsen för att Jai låtit honom ta skulden och det är därför han fick en hjärtattack. Georgia kommer också till sjukhuset. Hon är förbannad för att de har tagit ifrån henne den första tiden med hennes barnbarn, som Archie faktiskt är.
 
Den påstidiga damen dyker upp utanför kyrkan där Ashley och Pearl står och pratar med varann. Det visar sig att hon sovit i byn för att hon ska söka tjänsten som präst i församlingen. Pearl och Ashley går hem till Edna och Sandy för att berätta nyheten. Strax efter knackar det på dörrren. Damen kommer in och det visar sig vara en släkting till Edna, Harriet.
 
Charity söker upp Lisa och Zak. Hon upptäcker att de låter Rachel bo kvar och det gör henne rosenrasande. Hon ber dem välja mellan Rachel och henne plus Debbie och barnbarnen. Varken Zak eller Lisa vill välja eftersom Rachel är ihop med Sam som tillhör familjen. Det gör Charity ännu mer förbannad och hon ser det som ett val.
 
Declan söker upp Katie för att lämna skilsmässopapprena. Han säger att han är ledsen över det som hänt och att det inte alls var meningen och att han hoppas att de kan vara vänner i framtiden. Han ber henne skriva på alla papper i lugn och ro. Dock säger han inte att husägarpapper ligger i högen.
 
David söker upp Priya i lägenheten bakom puben. Hon är ledsen och berättar vad som hänt i familjen. David tröstar henne och de kramas.
 
Robbie försöker hjälpa Declan med goda råd. Han föreslår att Declan ska förfalska Katies namnteckning eftersom hon ändå inte vet om att hon äger halva Andys hus. Declan är irriterad och muttrar åt Robbie som ledsnar på att alltid bli klankad på. Han super sig full och går till puben. Där ser han Katie och lovar henne att berätta hur hon ska göra om hon inte vill att Andy ska bli av med huset. Robbie skvallrar till Katie om att hon äger en del av huset.
 
Charity pratar med Debbie som förstår Lisa och Zak som försöker hålla ihop familjen så gott de kan. Charity gillar inte att Debbie säger så. Hon säger att hon tänker inte låta Jai slippa undan med bara ett dåligt rykte.
 
 

Världens största idiot

Inskrivet kl 22:32
 
Charity tänker inte ge sig utan hon fortsätter att ifrågasätta Jai och Rishi. De skyller på att Sam hade frågat Rishi om det var ok att Archie kallade honom för pappa men Charity tror dem inte eftersom Archie inte ens börjat prata. När hon gått så säger Rishi åt Jai att det börjar bli lite förmycket att tänka på just nu. Han ska hela tiden rädda Jai så inte Charity får reda på något, han måste ta hand om Priya så inte David kommer i närheten och gör henne ledsen och dessutom så är Georgia på honom och tjafsar.
 
Rodney är på kafét där Bob berättar för Jimmy om Rodneys nya karriär. Jimmy skrattar och retar Rodney som måste berätta detta för Nicola. När Rodney sedan ska iväg för att träffa Veronica så blir Georgia inte så glad även om hon accepterar hans yrkesval.
 
Katie kommer in på Home Farms kontor. Hon berättar för Declan att hon anlitat en advokat för skilsmässan. När hon gått säger Declan att det är bra att hotellaffären inte är klar för då får inte Katie så mycket pengar. Robbie som ordnat möte med sin föredetta chef och Declan vill ha 5% på vinsten om det blir affär av. Gil som Robbies vän heter kommer till Home Farm för att diskutera husköp. Han är inte intresserad av att bara köpa fyra hus så han är på väg att tacka för sig när Megan plötsligt säger att hon är skyldig Declan 50£ för att hon hade rätt om att Gil inte var någon intressant affärsman. Det gör givetvis Gil nyfiken så han går trots allt med på att titta på husen.
 
Charity kommer till kontoret på fabriken och upptäcker att Rishi jobbar men inte Jai. Hon får veta att Jai är hemma med Archie. När hon ska fråga Rishi om varför så viker han sig dubbelt och håller sig för bröstet. Rishi får en hjärtattack och Charity gör allt för att hjälpa honom. Medan de väntar på ambulansen säger Rishi, som är omtöcknad och matt, att Jai älskar dem båda lika mycket. Charity får inte svar på vad Rishi menar.
 
Priya och Alicia försöker hålla sams på en viss distans på puben när de ska jobba ihop. Diane märker deras svårigheter så när Priya går iväg till toaletten säger Diane till Alicia att försöka bli sams med Priya för att kunna jobba ihop annars blir en av dem tvungen att gå. Alicia går in på toa för att prata med Priya som står och kräks. Alicia förstår nästan på en gång att Priya fortfarande är gravid och därför mår dåligt. Georgia stormar in på toaletten för att hämta Priya så de kan åka till sjukhuset för att vara hos Rishi.
 
Jai och Archie kommer till sjukhuset och Charity som redan är där kollar in hur Jai beter sig. Hon går in på toa och pratar för sig själv. Hon kan inte tro att att Jai skulle bedra henne på det sättet men ju mer hon tänker efter ju mer irriterad blir hon. Tillslut slår hon näven i spegeln på väggen.
 
Sandy försöker övertyga Ashley om att gå på speeddatingen. Ashley tvekar även om Sandy säger till Ashley att han behöver en ny prästfru om tjänsten blir hans. Edna kommer med posten och ger Ashley ett brev. Det visar sig att han är kallad till intervju angående prästjobbet i byn.
 
Rodney träffar Veronica som bestämt sig för att bjuda honom på middag hemma hos sig. Hon flirtar rätt hejdlöst med honom hela kvällen även om han säger att han är ihop med Georgia fortfarande. När Rodney säger att han snart måste åka hem ger Veronica honom en hög med pengar för att han ska stanna. Rodney stannar ett tag till och Veronica fortsätter att försöka få honom i säng. När Rodney tackar nej till 500£ för att stanna så erbjuder hon honom först 1000 sedan 2000 och tillslut 3000£ för att han ska tillbringa en timme i sängen med henne. Rodney börjar tveka på sitt beslut.
 
Rishi piggnar till med familjen vid sin sida. När alla ska åka hem för att ge honom lite lugn säger Charity att han sagt en del lustigt under attacken men att han inte behöver oroa sig längre för att nu är hon redo att ta över.
 
Alicia berättar för David om misstanken om att Priya är gravid. När Priya kommer tillbaka från sjukhuset tvingar David henne att säga sanningen. Han lovar att ställa upp för henne hur hon än väljer att göra. Priya gråter och känner sig rätt förvirrad.
 
Rodney kommer hem något senare till Georgia som är orolig för att han dröjt så. Precis när han kramar om henne på puben så får hon ett meddelande från Veronica som skickar en bild på sig själv med Rodneys slips/halskedja/eller vad det nu var och att hon skriver att han glömde det när han var hos henne. Georgia blir rasande och går därifrån trots att Rodney försöker förklara att inget hänt.
 
Charity kommer till fabriken och ger arbetarna ledigt resten av dagen. Hon säger till Jai att de bör fira att Rishi klarat sig. Rachel och Sam dyker upp för att hämta Archie men barnet är hos Lisa. Charity stoppar dem när de är på väg att gå. Sedan börjar hon prata om vad som hänt och att Sam velat kalla sig för pappa. Sam förstår inte vad hon pratar om men Jai står bakom henne och nickar så Sam håller med. Charity fortsätter att pika om fäder som är frånvarande och att det är synd att Rishi inte kan träffa sitt barnbarn. Jai är snabb med att rätta henne men hon blir förbannad och säger att hon har kanske orden "världens största idiot" intatuerat i pannan men hon vet att Archie är Jais son.
 
 

RSS 2.0