Bra på att hantera en ginflaska

Inlagt sön 1/2 kl 09:54
 
 
Victoria sitter i lägenheten bakom puben och kollar på datorn på en hemsida som har olika recensioner på restauranger och hotell. Diane kommer in och blir nyfiken men när hon får veta att puben fått dålig kritik för maten så blir hon lite ledsen. Victoria förklarar att de flesta kommentarer antagligen är från Val som skriver anonymt för att folk ska välja värdshuset istället. Det leder till att Diane erbjuder Victoria jobb på puben för att göra förbättringar.
 
Rhona är på kafét när hon plötsligt blir yr och måste hålla i sig. Bob blir orolig men Rhona säger att det är ok. När hon går därifrån glömmer hon sin mobil och precis då ringer Marlon så Bob svarar. Bob berättar om yrselattacken vilket gör att Marlon blir orolig nu när Rhona ska träffa Leo. Marlon tror att hon har börjat med droger igen så han nekar sedan Rhona att ta med sig sonen. Rhona blir väldigt ledsen och går därifrån.
 
Laurel ska på rättegången och hon blir irriterad och besviken på Marlon som vill att hon inte säger sanningen. Hon vill att alla ska få veta hur dåligt hon mått efter att Ross stal bilen. Marlon har nog med att tänka på att Rhona håller på att spåra ur så han planerar att söka ensam vårdnad av Leo.
 
Sandy säger åt Diane att ordna speeddating på puben. Han erkänner sedan att han gör allt för att Ashley ska träffa någon, därav bilköpet.
 
Val kommer in på puben och hon är deprimerad och full. Diane säger åt henne att skärpa sig men Val muttrar så Diane tar ett glas vatten och kastar på henne. (Det var kul att se de två okända killarna i bakgrunden som fnissar rätt bra åt händelsen). Val följer med in i lägeheten där hon får veta att Victoria ska börja arbeta på puben. Val tycker ännu mer synd om sig själv och hon säger att hon inte är bra på någonting, allra minst att behålla sina barn. Diane svarar att Val åtminstone är bra på att spräcka äktenskap och att hantera en ginflaska. Val piggnar till och plötsligt inser hon att hon inte vill sluta ensam som Diane så hon skyndar sig tillbaka hem för att be Eric om ursäkt på sitt eget speciella vis, inte erkänna direkt att hon gjort fel men ändå få honom att förstå att hon vill ha honom i sitt liv.
 
Paddy är orolig för Rhona som är ledsen över att inte få träffa sonen. Han möter Chas ute på gatan och han berättar för henne hur jobbigt han tycker att det är. Chas kramar honom som tröst och givetvis ser Rhona deras kram.
 
Rodney ska iväg på en "jobbdejt" och Georgia säger åt honom att ha det så kul. Rishi blir förvånad över att hon går med på Rodneys extraknäck men hon är glad så länge hon får ensamrätten till sängkammaren.
Bernice får reda på vad hennes far sysslar med och hon blir väldigt besviken och tycker han sviker henne. Hon gillar inte att han säljer sig men när han sedan säger att hon gjorde precis samma sak när hon valde Steve framför sin familj så tystnar hon.
 
Samson är sjuk, han har fått prickar på grund av något virus. Jai som får höra det blir orolig för Archie så han söker upp Rachel och övertalar henne att låta Archie komma hem till honom så länge Samson är dålig.
 
Vanessa inspekterar medicinskåpet på kliniken när Paddy kommer in och ser det. Han förstår direkt att hon kollar om något saknas. Vanessa säger då att allt verkar stämma men att skåpet är nog det sista stället Rhona försöker få nya tabletter ifrån.
 
Rhona kommer hem och hon konfronterar Paddy och hans kram. Hon säger att hon inte kan lita på hans ord om att han inte har känslor för Chas längre eftersom hon sett kramen tidigare och att han inte litar på henne att hon är drogfri. Vanessa som är där går därifrån men jag tycker hennes blick var lite lurig så jag fick känlsan av att det kanske saknades tabletter i medicinskåpet. Paddy försöker förklara att det med Chas bara var en engångsgrej men han har svårt att säga att han litar på att Rhona inte tar tabletter. Rhona säger att hon är bara sjuk och det är därför hon ser hängig ut men Paddy ser tvivlande ut. Det slutar med att Rhona ger upp och säger att tilliten mellan dem är död så allt är slut.
 
Paddy lyckas tillslut få Rhona att gå till doktorn som konstaterar att hon har urinvägsinfektion. Hon får antibiotika trots att hon säger att hon inte vill ha det. Läkaren säger att hon bör ta medicinen och att det inte ska vara några problem. Så när Paddy ska se till att hon tar medicinen så spottar hon ut tabletten när han vänder ryggen. Rhona och Paddy går hem till Marlon för att tala om att Rhona är sjuk men att hon kan ta Leo ändå. Marlon vill vänta men då säger Paddy ifrån och lyfter upp Leo så de kan gå därifrån. Rhona tackar sedan Paddy som försvarat henne.
 
Charity är inte glad över att Archie ska bo hos dem och när hon nämner det för Sam blir han förvånad eftersom han inte hört något om det. Han söker upp Jai och Rishi på kontoret och säger åt dem att de inte kan göra som de vill. Sam talar om att han tycker det är jobbigt att han måste ljuga för Charity som är hans familj. Precis då kommer Charity in och männen tystnar. Hon märker att något hänt men de låtsas att Sam bara lämnat saker till Archie.
 
Charity kommer till gården för att konfrontera Sam. Han säger att det inte är något men hon inser att han ljuger och tillslut säger Sam att Jai kommer bli vansinnig om han berättar. Charity svarar att det är inget emot vad hon kommer att bli om Sam inget säger. Precis då kommer Lisa ned så Charity tystnar och talar om att de kan forsätta prata på jobbet nästa dag.
 
 

Konståkning idag också

 
 
EM fortsätter även idag på tv4 men i morgon, jaa då är ordningen återställd.
Hoppas jag...

Konståkning

 
 
Idag blir det inget HTG för tv4 sänder konståkning.
Tack för att ni påminner mig =)

Jesus skänker pengar

Inskrivet kl 22:40
 
Advokaten råder Laurel att spela förvirrad och säga att hon inte minns varför hon gjort som hon gjort. Laurel vill inte alls gå med på det eftersom hon vill att sanningen ska komma fram. Hennes enda chans att slippa fängelse är att Ross tar tillbaka anmälan. Laurel möter Moira i byn och hon ber henne prata med Ross men Moira vet inte var han är så hon kan inte hjälpa henne. Tillslut överväger Laurel om det kan vara värt att ta ett fängelsestraff bara hon kan säga som det är.
 
Amelia fortsätter att försöka hitta småjobb. Ali säger åt henne att gå till sin pappa och hjälpa till med att tvätta bilar. Amelia studsar iväg glad i hågen.
 
Declan lämnar det stora K-formade bordet utanför Katies dörr. Hon och Chas får väldiga problem med att flytta på det. Declan som gått till puben för att dränka sina sorger får sedan sällskap av Megan. Hon försöker få honom att sluta dricka men Declan är bitter så han fortsätter. När de går ifrån puben så stannar han utanför Katies hus för att börja tjafsa med henne. Han anklagar henne för att försöka sno allt han äger och har. Megan gör allt för att försöka få honom därifrån. Declan tar fram massa sedlar som han kastar mot Katie ute på tomten. Megan samlar ihop lite av pengarna och sedan lyckas hon få iväg honom hem.
 
Amelia som har tvättat klart några bilar är på väg hem. Hon hittar en av Declans sedlar som hon tror är pengar ifrån Jesus. Amelia blir glad och rusar hem till Ali och Ruby som blir skyldiga att betala halva anmälningssumman som de lovat att göra om Amelia lyckas skaffa andra halvan själv.
 
Ashley lyckas tillslut få ihop sin ansökan till prästtjänsten. Sandy som vill glädja sin far och stötta honom köper en sportbil som present. Ashley blir tveksam först för han tror att fadern stulit bilen men får då reda på att Sandy köpt bilen för pengar han ärvt av Alan.
 
Katie kommer till gården och upptäcker att någon mockat hos hennes hästar. Hon går in i huset för att kolla upp vem som hjälpt henne. Det visar sig vara Adam som haft tid över.
 
Paddy försöker prata med Rhona för att få reda på vad hon egentligen tycker om hans snedsteg med Chas men Rhona vill inte det utan säger att hon är okej med det hela. Däremot vill hon att de tar hem Leo igen. Paddy tvekar men de pratar med Marlon som inte alls är beredd på det. Marlon pratar sedan med Chas om Leo. Han säger att han inte riktigt litar på Rhona, hon verkar glad och det kanske beror på att hon börjat med pillrena igen tror han.
 
Vid färjelägret möts byborna. Val skäller ut Kerry för att ha hjälpt Amy. Dan är besviken på Kerry som inte berättar för honom om vad som händer. Cain går in för att leta rätt på Amy. Han får tag på henne och börjar då övertala henne att lämna ifrån sig Kyle eftersom hon kommer inte att få det lätt som ensamstående mamma på Irland. Han nämner Kyle som sin son och det stör Amy. Tillslut lyckas Cain och han får ta med sig barnet till de andra. Amy blir kvar på båten och åker iväg. Kerry tar på sig kidnappningen av Kyle så fort hon inser att Amy tänker dra utan barnet. Allt för att Amy inte ska få polisen efter sig. Polisen tror dock inte på Kerry så hon får bara böter för att stört polisen i deras arbetet.
 
Val blir besviken på alla. Hon skäller ut Victoria för att inte ha stoppat Amy och sedan skäller hon på Andy, Dan, Kerry, Cain och även Eric får sig en släng. Val går runt och muttrar och känner att allt är tröstlöst. Eric blir förtvivlad över att bara få massa skit för allt han gör. Han säger åt henne att han börjar ledsna eftersom han inte vet om de ens har något äktenskap längre att värna om...
 
 

Referenser från han där uppe...

Inskrivet kl 22:24
 
Marlon och Laurel ordnar med lunchen för Paddy och Rhona. När tjejerna går upp till Leo så pratar Marlon och Paddy. Efter en liten stund går Marlon och hämtar posten. Han upptäcker att Laurel får ett brev från advokaten om att hon kommer att kallas till rättegång. Marlon vill inte förstöra glädjen denna dag så han lägger brevet i en kokbok för att prata med henne vid ett senare tillfälle. Under lunchen så pratar sällskapet om den goda maten och Paddy vill ha recept på det de ätit. Marlon säger att han inte använt något men Laurel som sett att han hållt på med en kokbok hämtar den från hyllan. Då upptäcker hon brevet. När hon inser vad det är så sjunker stämningen på lunchen. Laurel ringer sin advokat som kommer dit för att berätta att hon riskerar fängelse i några år för olaga hot eftersom hon hotade Ross med ett vapen.
 
Amelia vill delta i en skönhetstävling "little miss Yorkshire" för att vinna massa pengar till babyn. Ali är inte så förtjust över att dottern ska sminka sig och ställa sig på scen för att sjunga och visa upp sig. Ruby säger att Amelia måste tjäna ihop till startavgiften på 50£ själv vilket gör att Amelia börjar hjälpa folk i byn med lättare arbeten.
 
Amy ska flytta in hos Andy och han erbjuder sig att hjälpa henne efter jobbet. Hon tackar och säger sedan att han får lova att aldrig hata henne.
Eric är glad nu när Val inte oroar sig för Amy lika mycket eftersom de tror att allt är lugn nu när Amy ska bo hos Andy.
 
Ashley kämpar med sin ansökan till tjänsten som präst i byn. Edna är övertygad om att det kommer gå bra. När Ashley möter Chas ute på gatan så frågar han henne om han kan hjälpa till på puben med lite tyngre arbeten i källaren. Chas blir glad över erbjudandet och låter honom börja på en gång. Ashley blir förvånad över att hon inte vill ha några referenser eller ens en ansökan.
 
Kerry och Dan pratar om barn. Han ska följa med Amelia till tandläkaren och plötsligt kommer de in på att man gör allt för sina barn. Kerry frågar om det är riktigt sant och Dan svarar att han skulle göra vad som helst utom mord och knarkdealer för sina barn.
 
Katie flyttar in i Debbies gamla hus (?) och Chas hjälper henne plocka upp saker. De skålar i champagne för att fira att Katie kan börja ett nytt liv utan Declan.
 
Kerry hjälper Amy att fly. De stannar till utanför förskolan där Joanie är med Kyle. När Amy upptäcker att Kyle blir lämnad ensam bland de andra barnen rusar hon in och hämtar honom. De drar iväg mot färjehamnen.
 
Rodney ger Georgia halsbandet han köpt av Amy. Hon blir glad när han tackar henne för att acceptera hans nya liv. Mamman vars halsband det är kommer in på puben och känner igen det på en gång. De får gå till värdshuset för att kolla om hennes halsband ligger i kassaskåpet. Eric inser direkt att Amy ligger bakom stölden och de upptäcker att hon även tagit växelkassan.
 
Det börjas pratas och de inser att Amy stuckit. Andy har svårt att tro på det och han vill absolut inte acceptera först att Amy kan ha tagit Kyle när de får reda på att han också är borta. Val pratar med Dan som ringer till Kerry och han får reda på att Amy är med henne. Val får då prata med Amy som ber om ursäkt men att hon måste göra som hon gör för att få vara med Kyle.
 
Eric och Andy letar efter ledtrådar hemma hos Andy och de upptäcker att Amy kollat efter färjor till Irland. Eric rusar iväg till Val hos Dan och talar om vad de fått reda på. Det slutar med att Val och Eric åker en bil till färjeterminalen men de åker fel väg så de blir försenade.
 
Cain som kommit in till Dan, för att be honom komma till jobbet, blir tvungen att köra honom och Andy till färjan.
 
Kerry hjälper Amy med att köpa biljetter. Hon säger att hon kan ta på sig hela skulden om Amy ångrar sig och vill åka hem igen men Amy vill inte det. Amy går till incheckningen precis när polisen kommer in på terminalen. Kerry låtsas svimma framför dem för att fördröja dem. Amy står i kön med Kyle och de är snart framme...
 
 
 

Inget HTG idag

 
 
Idag visades inga avsnitt eftersom 4:an valt att visa alpina sportsändningar istället.
(Jag hade hört det i början av veckan men glömde bort...)
 
 
Trevlig helg så hörs vi på måndag igen =)

Att rymma med sitt bortadopterade barn

Inskrivet kl 23:33
 
Andy tycker att Amy får klara sig själv, därför har han inte åkt till polisstationen för att hämta henne. Val får höra det och blir väldigt irriterad.
 
Eric blir kallad till puben för att laga något. Det visar sig att Diane ringt för att Joanie kommit dit för att prata med honom. Hon ser det som att han är den ende som håller sig lugn. Joanie berättar att hon blivit stressad och sjuk av Amys uppträdande och att det kan påverka Kyle. Han ska inte behöva se eller höra Amy stå och banka på dörren så Joanie har sett till att Amy får besöksförbud.
 
Jai och Charity lovar att följa med Priya till kliniken. Precis när de ska åka kommer David springandes
Han ber henne behålla barnet men Priya vägrar eftersom hon inte vill bli hans och Alicias surrogatmamma. Priya går och sätter sig i bilen medan Jai pratar med David så han går därifrån. När David gått så säger Priya att hon måste tänka till ännu mer innan hon bestämmer sig för abort eller inte.
 
Amy och Kerry blir släppta av polisen. Amy får bara en varning om hon lovar att hålla sig borta. Nästa gång hon går emot besöksförbudet så kommer det att få allvarliga konsekvenser.
 
Jimmy frågar Bernice om hon kan vara barnvakt. Han vill bjuda Nicola på middag i lugn och ro. Bernice tycker det är bra eftersom Nicola jobbar så mycket att hon kommer att kollapsa snart. Det gör att Jimmy söker upp Charity och säger åt henne att Nicola inte jobbar som chaufför längre utan nu får Rodney och Sam ta alla körningar. Nicola kommer precis in på kontoret och blir glad när hon hör sin man stå upp för henne.
 
Rodney kommer in på kaféet för att prata med Georgia. Hon låter honom sätta sig vid hennes bord. Bob hör deras prat om Rodneys så kallade extrajobb. Bob säger att Rodney bara jobbat med det för att kunna göra Georgia nöjd. Rodney ber om ursäkt och säger att han älskar henne. Georgia blir nöjd och säger sedan att hon vill att han fortsätter som escort så länge han blir glad över det men han får inte vara intim med kvinnorna. Hon är nöjd så länge andra kvinnor suktar efter honom men att han kommer hem till henne efteråt.
 
Amy ska lägga in den unga familjens mammas halsband i kassaskåpet på värdshuset men när hon får chansen så lägger hon det i fickan istället. Sedan går hon över till Andy. Hon försöker övertala honom att följa med henne och Kyle men Andy vägrar. Amy säger att det är ok, att hon förstår men när hon skickat iväg honom till affären för att köpa vin så letar hon fram Jacks pass som hon lägger i sin handväska.
 
Laurel och Marlon planerar bröllopet. De kommer på att de inte ens haft en förlovingsfest eftersom kidnappningsdramat kom emellan.
 
Rhona tycker att de ska gå på grillkväll hos Marlon och Laurel. För då kan de passa på att prata om Leo som Rhona vill ta hem igen.
 
Ruby är förtvivlad för hon märker att hon inte är gravid. Ali säger att det gör inget eftersom de kan försöka flera gånger tills det sker. Ruby misströstar för det kan ta så lång tid för dem medan Rachel blev gravid på första försöket.
 
Amelia vill ha pengar av Sean för att köpa något till babyn, som inte ens finns än. Han säger att hon kan fråga Jesus. Amelia går till kyrkan och pratar med Edna och Pearl. Hon får inga pengar därifrån heller utan Edna pratar om kamelen i nålsögat. När Amelia sedan träffar Sean igen och han retar henne säger hon åt honom att dra åt helvete.
 
Georgia flyttar hem till Sharmas för att vara nära sin dotter tills hon bestämmer sig för hur hon ska göra.
David kommer för att prata med Priya. Han är ledsen för att hon gjort abort för han skulle ha blivit en superbra pappa. Priya säger inget om att hon inte gjort aborten.
 
Amy säljer halsbandet till Rodney. Hon säger att hon köpt det på loppis och hon får 200£ av honom. Amy blir lite besviken över den låga summan men blir tvungen att nöja sig med det. Hon pratar sedan med Kerry om sina planer. Hon ska ta med sig Kyle till ett annat land för att få vara med honom. Kerry försöker avråda sin dotter men hon lyssnar inte.
 
Sedan samlar Amy ihop några av sina nära och kära. Eric, Val, Andy och Victoria sitter med henne på puben och de skrattar och har kul. Val och Eric småbråkar med varann precis som alltd. Kerry kommer in och Amy märker hennes irritation. När Kerry går på toaletten följer Amy efter. Kerry försöker återigen övertala Amy till att stanna men Amy vägrar. Hon ber istället sin mamma att hjälpa henne, eftersom hon aldrig bett om något tidigare.
 
 

Hunter har slutat att jaga

Inskrivet kl 22:57
 
David blir lite chockad när han ser graviditetstestet. Han får knappt fram ett ord så han frågar hur det gått till. Priya blir rätt irriterad på honom. David går iväg när hon inte vill prata mer med honom. Priya går in och gör testet. Noah ser det och förstår på en gång vad som händer. Charity kommer in och när hon får veta att Priya är gravid så försöker hon trösta henne. Jai kommer hem och Noah är snabb med att tala om att Priya är gravid.
 
Amy och Andy ringer på hos Joanie som inte alls vill prata med dem. När Amy vill komma in säger Joanie att Kyle är hos sin gudmor och att Amy får inte veta vem det är. Amy är på väg att gå till bilen men ser att det rör på sig i Kyles sovrum så hon springer tillbaka till dörren och börjar banka på den för att hon vill komma in. Det leder till att Joanie ringer polisen.
 
Georgia är ursinnig och hon känner sig förödmjukad när vännerna från golfklubben avslöjar Rodneys andra alter ego, Hunter. Veronica skrattar åt honom och säger att han inte var så mycket att ha. Georgia går därifrån och vill inte alls ha med honom att göra. När de sedan ses så gör hon allt för att undvika honom.
 
Jimmy och Bernice fortsätter att bråka med varann om vem som vill ha vem. Gabby står i trappan och flinar åt dem. Jimmy blir så förbannad så han säger åt Bernice att se sig om efter annat boende. Det gör att när Gabby är ensam med sin mamma på puben så erkänner hon att det var hon som la bh:n i hans ficka. Diane hör det och Bernice säger åt sin dotter att inte förstöra andras äktenskap. Bernice talar sedan om det för Jimmy som inte tror henne utan tror att hon bara skyller ifrån sig på dottern.
 
Jai försöker be Sam om ursäkt, han ville inte vara otrevlig men han vill bara skydda sin familj och det är bäst för Charity att inget veta. Jai förklarar att om Sam berättar det så kommer så många människor att bli lidande, bland annat han och Rachel. Det gör att Sam talar om för Rachel lite senare att han inte tänker säga något till någon.
 
David har svårt att koncentrera sig så Alicia tror att det är för att han insett att de två aldrig kan få barn ihop. Givetvis nekar David till det. Han påpekar att han faktiskt aldrig pratat om att han vill ha barn för han är nöjd med att kunna ta hand om Jacob. Han söker ändå upp Priya för att höra om hon gjort testet. Priya säger att det var negativt och att hon aldrig vill se honom eller prata med honom mer. Hon häller upp ett glas vin för att "fira" att hon slipper honom men när David går så häller hon ut vinet.
 
Polisen kommer till värdshuset för att ge Amy en skriftlig varning. Joanie har gjort en anmälan, så om Amy inte låter henne vara så kommer Amy att hamna i arresten. När Kerry får höra det blir hon rasande och ska åka till Joanie på en gång. Amy försöker stoppa henne men lyckas inte.
 
David följer Jacob till skolbussens hållplats. När David gått så berättar Noah att Priya väntar barn så Jacob går hem igen och berättar det för sin mamma. Alicia blir chockad och undrar varför David inte sagt något. Han svarar att Priya sagt att testet var negativt. David söker sedan upp Priya när hon jobbar på puben. Han frågar henne om varför hon sagt att testet var negativt och att han faktiskt bryr sig eftersom det är hans barn. Priya säger att hon tänker göra abort för att inte behöva ha med honom att göra. Jai, Rishi och Georgia hör allt för de är inte så diskreta.
 
Gabby träffar Nicola på kaféet. Hon ber sin moster om ursäkt för att hon lagt bh:n i Jimmys ficka. Nicola förlåter henne och säger att de två är nog rätt lika varann ändå. Jimmy får reda på att Bernice hade sagt sanningen när hon sa att det var Gabby. Det gör att han måste ta tillbaka önskan om att Bernice flyttar, så han säger att hon får bo kvar så länge hon önskar. Nicola ser inte allt för glad ut över det.
 
Kerry är uppretad och skriker på Joanie utanför hennes hus. Amy försöker lugna ned sin mamma men det går inte så bra. Strax efter kommer polisen och ska ge Amy en till varning men Kerry är bråkig så de båda blir arresterade istället. Det slutar med att Kerry och Amy hamnar i varsin cell under natten.
 
Alicia frågar David om hur han känner för det att Priya är gravid. Han berättar att han inte kan göra något eftersom Priya tänker göra abort. Alicia säger åt honom att det här kanske är enda chansen för honom att få ett barn så han måste övertala Priya att behålla det annars kanske han kommer att ångra sig resten av livet.
 

En bh i fickan

Inskrivet kl 23:38
 
Amy får papper från universitetet men hon river sönder dem innan hon läst eftersom hon inte är intresserad av att plugga längre när hon inte kan få vårdnaden om Kyle.
 
Puben ska nyöppna efter översvämningen. Alicia och Priya måste komma överens om hur de ska kunna jobba ihop utan att det blir allt för jobbigt. När det är dags för jobbet så sjukanmäler sig Priya eftersom hon inte mår så bra.
 
Gemma erkänner för sin far att det var hon som kastade stenen genom fönstret. Dom säger åt henne att det var fel och när han hör att Priya får skit för att David tror att det var hon som gjorde det ber han Gemma att erkänna.
 
Rodney frågar Eric om de har jobb åt honom på värdshuset men det har de inte. Han behöver tjäna extra pengar så han kan betala för allt Georgia vill köpa inför semestern. När Veronica ringer för hon vill ha hans/Hunters sällskap en kväll så tackar han ja först. Georgia blir besviken när hon tror att de inte ska ses så han lovar att säga återbud till det andra mötet.
 
Bernice verkar tycka om att göra Jimmy nöjd så när han är på hennes sida när det gäller Gabbys dåliga uppförande och hon säger att barn är barn så blir Nicola rätt irriterad. Nicola åker sedan ut på lastbilsjobb medan Bernice är hemma och servar Jimmy. Gabby som märker av stämningen hemma snor en av sin mammas bh:ar och lägger i Jimmys jackficka. När Nicola kommit hem så påpekar Gabby att Jimmy gillar hennes mamma mer än moster Nicola för det ser man på honom när han följer henne med blicken.
 
Sam och Rachel pratar ut och hon berättar om hur jobbigt det varit eftersom hon varit orolig för att Ali och Ruby skulle bli hemlösa om Jai börjar bråka. Då blir Sam irriterad och går iväg till fabriken för att prata med honom. När Sam hotar med att berätta så säger Jai att så många kommer bli drabbade av det och mest Rachel så det är nog bäst att hålla tyst. Rishi som hör allt säger sedan till Jai att vara försiktig eftersom Dingles är så många fler och de är vana att jävlas med folk.
 
Alicia och David pratar med Jacob om att hon faktiskt älskar honom som om han vore hennes egna barn. Jacob frågar då om inte David tycker det är jobbigt när han vet att hon inte kan få barn med honom. David svarar att han är nöjd med att ha Jakey där.
 
David pratar sedan med Rachel om saken när hon är i hans butik och hjälper till lite. Hon säger att det finns ju fler sätt att få barn på i dagens läge, se bara på hennes syster och Ruby. Priya som kommer in hör allt detta. David märker att hon hört allt och han ska be henne om ursäkt. Priya rusar ut och David efter. Han ber om ursäkt och hon säger att han måste tro att hon är ett monster som beter sig så illa hela tiden.
 
Charity kommer till Dingles gård för att erbjuda Sam ett jobb.
 
Amy sitter på kaféet med Victoria. När hon ser att en familj säger åt sitt barn så barnet inte ska kladda blir Amy irriterad och säger massa småpikar. Mamman hör det och säger åt henne att inte lägga sig i utan återkomma när hon får egna barn så hon vet hur det är. Amy blir upprörd och rusar ut gråtandes. Hon berättar för Andy att hon vill träffa Kyle så mycket hon kan även om hon inte får vårdnaden, för barnet ska inte växa upp utan att veta att hon älskar honom.
 
Gemma och Dom kommer in i butiken så hon kan be David och Alicia om ursäkt för stenkastningen. Hon verkar dock inte ångra sig helhjärtat.
 
Jimmy kommer in på puben och ska ta en öl. Han råkar få upp Bernnices bh. Precis då kommer Nicola in efter en körning och hon är inte alls glad. Jimmy gömmer bh:n och får bråttom hem, han skyller på att han ska göra sjukgymnasik i lugn och ro. Väl hemma ska han lägga undan bh:n men då kommer Bernice och ser vad han har i handen. Jimmy skyller på Bernice och hon tror att det är han som har en pervers läggning. Nicola kommer hem och undrar vad som händer. De ser skyldiga ut men säger att de bara bråkar lite, inget konstigt med det. Nicola verkar inte tro dem.
 
Georgia har ordnat med en träff med några från tennisklubben på puben. Rodney blir tvungen att lämna återbud till Veronica. När han går på toaletten så kommer Veronica till puben. Georigia och det andra paret blir förvånade men får veta att Veronicas dejt inte kommit. Rodney kommer ut och när Veronica ser honom blir hon förbannad och talar om att han utgett sig för att vara någon annan. Georgia förstår ingenting...
 
Jai kommer in på puben och ska be Sam om ursäkt för hoten tidigare. Han säger att han bara tänker på allas bästa och sedan lägger han en bunt pengar i Sams ficka. Sam blir förbannad så han kastar tillbaka pengarna och går därifrån.
 
Priya mår dåligt så hon går in på Kings kontor. Charity får då veta att Priya tror att hon är gravid. Hon råder Priya att kolla upp det innan hon bestämmer sig för hur hon ska göra. När Priya kommer hem så står David utanför huset och väntar. Han ska be om ursäkt eftersom han vet att det var Gemma som kastade stenen. Priya vill inte prata med honom så han tar tag i henne men då tappar hon sin handväska så ett graviditetstest åker ur. Givetvis ser David det.
 

Mina barn och andras ungar

 
Jag kan inte se dagens avsnitt på tv4-play för de strular =(
Så jag vet inte vad som händer...men återkommer om jag kan se det i morgon.
 
Inskrivet tisdag 20/1 kl 21:34
 
Nu har jag äntligen kunnat se gårdagens avsnitt. Jag vill bara påminna er om att försöka kommentera under rätt dag även om det är svårt när det inte finns något inlägg än.
 
David ska väcka Jacob och upptäcker att han är försvunnen. Alicia blir förtvivlad och de ger sig ut för att leta. David frågar Val och Eric som står ute vid bilen om de sett grabben. Val som inte pratar speciellt tyst råkar säga att Alicia inte är Jacobs mamma. Rachel och Sam hör detta men även Amy. Val säger att det är Leyla som är den biologiska mamman. När Rachel hör det blir hon tankfull. Hon oroas av att Jacob rymt när han fått reda på sanningen om ena föräldern.
 
David går hem till Sharmas och frågar efter Jacob där. Det leder till att de, även Priya, går ut för att leta. Hon märker att Noah beter sig konstigt och när han sticker iväg följer hon efter honom. Det visar sig att Noah har kontakt med Jacob och han har varit hos Sharmas. Priya kommer in i köket när de fixar smörgåsar.

Sam är på gott humör så han pratar om barn och föräldraskap. Han nämner att Rachel och han kanske lyckas ännu bättre med deras tredje barn. När Rachel tystnar så tar Sam det som att hon inte är intresserad av att skaffa barn med honom
 
Amy mår också dåligt när hon tänker på Jakeys reaktion på att Leyla är hans mamma. Det gör att hon oroar sig för att Kyle ska få problem när han blir större.
 
Megan försöker få Declan till att betala en summa till Katie för att hon ska flytta för annars kommer han inte kunna koncentrera sig på jobbet om hon bor kvar på Home Farm. Declan vägrar ge med sig men tillslut så ger han ändå Katie en check som hon accepterar.
 
Rachel söker upp Rishi på fabriken. Hon säger att hon vill berätta sanningen eftersom hon är så trött på att ljuga för dem hon älskar, speciellt Sam som är ärligheten själv. Rishi beklagar sig över allt elände som hänt hans familj den senaste tiden och han vill inte ha mer problem. Precis då kommer Charity in så Rachel tystnar och går därifrån.
 
Priya ringer och talar om att Jacob är hos dem. Alicia och David kommer för att hämta honom men han vägrar att följa med dem. Det slutar med att Jacob får stanna hos Sharmas i några dagar.
Jacob säger att han vill bli bortadopterad för han litar varken på Alicia eller Leyla. Priya försöker prata med honom och hon säger att han har den bästa mamman i världen, ingen kommer någonsin att älska honom som hon gör. Efter ett tag får hon Jacob att återvända hem. Alicia och David blir lättade och tackar henne. Priya säger återigen att hon gör det inte för deras skull utan för Jakeys.
 
Bernice är med Angel och Gaby på kaféet. Gaby är rätt uppnosig och kallar Brenda för flintskalle. När de ska gå så påpekar hon att hon tänker inte berömma Brenda för att hon går runt och torkar borden. Angel vänder sig om och lipar till Brenda och Bob. (Jag förstår inte varför Gaby plötsligt ger sig på Brenda på detta sätt. Har det hänt något mellan dem som jag glömt eller missat?)
Bob och Brenda kommer hem till Kings för att tala om vad som hänt. Bernice tycker att det inte var så illa, att det är sådant barn gör utan att tänka sig för. Nicola ber åtminstone om ursäkt.
 
Sam ber Rachel om ursäkt för att han är så himla ärlig, kanske lite för ärlig för sitt eget bästa. Precis då råkar Samson vifta till med sitt tomtebloss vid några raketer som råkar brinna av. (De ska ha en festkväll hos Dingles på Bonfire-night och Zak har kommit hem) Raketerna kommer lite för nära Archie så de får åka in till sjukhuset för att han ska plåstras om. Lisa går över till Sharmas för att berätta att festen är inställd.
 
Jai blir rasande och går över till Dingles. Rishi följer med honom. Jai skäller ut Sam för att inte ha koll på raketerna och barnen. När de gått säger Sam att Jai var mer förbannad än Rishi fast det borde vara tvärtom.
Det gör att Rachel berättar sanningen för honom. Sam blir besviken över lögnen och han kan inte förstå varför hon ljugit. Han tar jackan och går iväg men innan han går säger han att han kommer inte kunna ljuga för sin familj så som hon gjort.
 
 

Pengar som pengar

Inskrivet lördag 17/1 kl 11:40
 
 
Amy får reda på att hon inte har någon som helst chans att få tillbaka Kyle eftersom adoptionen är genomförd och hans mamma är den kvinnan som dog. Amy blir förvivlad när hon hör det.
 
Nicola har sin halloweenfest. Det kommer en hel del människor, även folk vi inte känner igen. En av dessa har klätt ut sig till en rödsminkad djävul och flirtar med Bernice trots att han kommit dit tillsammans med en annan kvinna. Senare ser man när mannen kommer ut från ett rum och strax efter kommer Bernice med massa rödfärg kladdat runt munnen. Kerry är utklädd till en riktig häxa, hon såg faktiskt rätt äcklig ut. Nicola muttrar över att det är så många där. Priya pikar Alicia så fort hon får chansen.
När det är är en tävling lite senare så får Jacob ett utbrott och springer iväg när Gemma inte vill ta emot en ballong under hakan.
 
Cain och Ross får iväg några bilar. De siktar sedan in sig på Declans bil när han kommer tillbaka till Home Farm. Han väntar på en som ska köpa bilen. Katie som fortfarande är på Home Farm träffar Ross ute vid en bil. De står och pratar lite eftersom hon tror att han jobbar där men Ross svarar att han är en av gästerna. Declan ser dem men Ross hinner åka iväg precis innan Declan upptäcker att hans bil är borta. Han blir rasande och tror att Katie har del i detta.
 
Edna som varit på Nicolas fest går iväg till kyrkan för att ta det lite lugnt. Hon har precis pratat med Sandy om Ashleys önskan om att bli präst i byn igen. Hans ord får henne att ändra sig och när hon ser Ashley i kyrkan så talar hon om att hon inte har något emot att han börjar i församlingen igen.
 
När Alicia, Jacob och David kommit hem efter festen så kommer det plötsligt en sten inkastad genom en ruta. När de kollar ut så ser de ingen där. Alicia är övertygad om att det är Priya som kastat stenen.
 
Ross ger Cain den största delen av pengarna för bilarna innan han drar ifrån byn. Cain åker till Home Farm för att prata med Declan. Han ger Declan en massa pengar för Moiras skuld. Declan vill inte acceptera budet eftersom det inte är hela summan men Megan råder honom att ta emot dem. Declan muttrar eftersom han anar att Cain är inblandad i bilstölderna men skriver ändå ett brev till Moira där det står att hon inte har någon skuld kvar.
När Katie kommer in i rummet strax efter så blir Declan så förbannad att han slänger ett glas i väggen.
 
Moira får brevet från Declan av Cain. Hon undar varifrån pengarna kommer för är det på olagligt vis vill hon inte lösa in skulden. Cain förklarar att han kanske inte alltid gör allt på rätt sätt men han tar hand och bryr sig om de han älskar.
 
Alicia kommer in på kaféet och börjar anklaga Priya, som sitter där, för stenkastningen. Priya fattar ingenting men säger att om hon vill ge igen för att hon hatar Alicia och David så vet de båda hur hon skulle göra. Alicia bryter ihop och talar om för David att hon måste berätta för Jacob innan någon annan gör det.
 
Moira försöker få reda på hur Cain anförskaffat sig pengarna men han säger inget. Precis då kommer Adam och Katie in i köket och de pratar och skrattar åt vad som hänt Declan och bilarna. Moira inser direkt vem som legat bakom och hon blir rätt förvånad när hon förstår att Ross hjälpt Cain med detta.
 
James kommer för att försöka få med sig Ross hem men får veta att sonen dragit igen. Han pratar med Moira om gården och säger att John hade varit stolt över hur hon klarar av skötseln. När Moira erkänner att det inte alltid varit så lätt och att hon precis tänkt sälja så svarar James att de har bondelivet i blodet.
 
Kerry lurar Joanie att komma till byn med Kyle för att få en chans att få henne att ändra sig angående Amy. Joanie som tror att Kerry ska prata om ärftliga sjukdomar blir rasande och vill inte ha med dem att göra. Hon tar Kyle och rusar ut. Cain som precis kommer gåendes får hålla Kyle i handen medan Joanie öppnar bilen. Amy står utanför värdshuset och ser dem. Joanie packar in barnet i bilen precis är Amy kommer springandes. Amy hinner inte prata med dem för Joanie skyndar sig iväg. Cain förstår inte vad som händer så Amy talar om att det där var hans son.
 
Cain kommer hem lite sent för han var tvungen att ta en öl. Moira frågar inte varför men hon säger att hon är ändå glad att han tar sådana risker för hennes skull.
 
Alicia berättar för Jacob om Leila. Han förstår först inte men blir sedan ledsen över att Leyla inte ville ha honom. Alicia försöker förklara att hon älskar honom så mycket även om hon inte är hans biologiska mamma. Jacob är ledsen och vill vara ifred. Alicia är förtvivlad.
På kvällen så smyger Jacob ut utan att någon märker det.
 
 

Mjölkbudet i Cleckheaton

 
Nu har jag tittat i kapp
 
Inskrivet kl 22:44
 
Det är dags för Alans begravning och byborna är på väg till kyrkan. Alans kista kommer i en motorcykelkortege med massa knuttar. Sandy kommer åkandes på sin permobil strax bakom kistan. Plötsligt blir de stoppade av en bil som parkerat mitt i vägen. Steph kliver ut, fastfängslad i en poliskvinna. Knuttarna bär in kistan i kyrkan. Jude som blivit sjuk har överlåtit arbetet till Ashley som trots allt förrättar begravningen. Marlon håller ett känslosamt tal om sorgen efter Tricia och att Alan varit så stark den gången. Steph kommer med små pikar till byborna.
 
Declan kommer lite sent till begravningen eftersom han varit på banken och presenterat ett hotellförslag. Banken är intresserade men de vill ändå ha pengarna på fredag. Declan säger till Megan att han måste sälja sin bil. Plötsligt kommer Katie in i kyrkan. Hon sätter sig hos Andy och hon känner Declans arga blickar i nacken.
 
Efter ceremonin i kyrkan håller Ashley på att plocka i ordning när Jude kommer tillbaka och talar om att han ska sluta som präst i byn för att han blivit befordrad. Han råder Ashley att söka tjänsten som då blir ledig.
 
Moira märker att Vanessa blir besviken på henne när hon får veta att Ross är den som kapade Laurels bil. Det gör att Moira säger åt Ross att antingen erkänna för polisen eller sticka ifrån byn. Medan alla är i kyrkan eller ute så ser Ross brevet Moira fått från Declan angående skulden hon ska betala. Ross kommer då på att han ska sno Declans bil. Han frågar om Cain är med på det men Cain säger nej. Ross tänker ändå stjäla bilen.
 
På minnesvakan på Home Farm så vill Stephanie hålla ett tal. Hon övertalar polisen att låsa upp handbojorna. Steph håller ett kort tal sedan rusar hon iväg. Polisen hinner inte ikapp henne. (Kan man inte hålla tal utan ena armen, var hon tvungen att komma loss?)
Moira kommer in för att delta i vakan men Laurel blir sur och säger åt henne att gå. Ashley kommer fram och säger åt Moira att han inte kan förstå varför Moira skyddar en brottsling, det gör att han inte kan jobba kvar på gården. Moira vill då ha en drink för att stärka sig men varken Bernice eller Diane vill ge henne en.
 
Edna har ett kuvet från Alan. Där står det att Betty får det mesta som finns att ärva men även Pearl, Sandy och Edna får en liten slant. Victoria ser lite ledsen ut.
 
Marlon och Laurel är på väg hem och de genar över kyrkogården. De ser Steph som står vid Alans grav, hon lägger ned sina örhängen under blomhögen. När polisen kommer för att hämta henne ber hon Marlon att skriva brev till henne, eftersom Alan nu inte kan göra det.
 
Betty har smitit hem från vakan. Victoria hittar henne i soffan. De pratar och Betty erkänner att Victoria vuxit upp till en ansvarsfull kvinna som lyckades göra Alans begravning till ett fint minne. Betty talar om att Alan faktiskt lämnat ett kuvert till Victoria också så hon blir inte lottlös.
 
Moira berättar för Adam att hon accepterat budet på gården. Han blir givetvis ledsen när han ser hur ledsen hon är. Cain står i vardagsrummet och hör dem prata och hur besvikna de är över att behöva lämna gården.
 
Amy och Andy åker till möte på socialen. De ska prata om Kyle och adoptionen. Amy börjar berätta att hon inte ville ha barnet när hon blev gravid. Andy puttar på henne för att hon inte ska säga förmycket negativt.
 
Val ä orolig för hur det går för Amy på mötet. Hon sitter på värdshuset med mobilen i handen och väntar på samtal. Plötsligt dyker Eric upp eftersom han också är orolig för Amys möte.
 
Alicia och David kommer hem från minisemestern. Hon frågar Diane om när hon kan börja jobba igen. David tycker inte alls det är en bra idé men Alicia säger att hon vill verkligen jobba. När Diane gått och Alicia fått reda på att Amy ska till socialen för att prata om adoptionen av Kyle så säger hon att hon måste berätta sanningen för Jacob innan någon annan gör det.
 
Nicola bjuder in folk i byn på en halloween fest. Hon bjuder även James som inte verkar så intresserad av att komma. Val sätter sig hos James när han sitter på kaféet. Hon kan inte låta bli att berätta om Cain och hans kriminella bakgrund och att Moira varit ihop med honom redan när John levde.

Noah springer runt och skrämmer folk när han har en monstermask på sig.
 
Ashley frågar Edna om råd om han ska försöka få sin gamla tjänst tillbaka. Edna förstår först inte vilket jobb han menar så Ashley fräser till och säger att det är som mjölkbud i Cleckheaton som han hade 1973. Hon tror inte att det är meningen att han ska söka jobbet nu utan det kommer att komma ett tecken så småningom.
 
James pikar Moira när de ses ute på gatan i byn. Han säger att hon minsann varit med Cain och därmed svikit John fast de var gifta. Moira blir alldeles paff. Senare söker hon upp honom och talar om att både hon och John gjorde sina misstag men de älskade varann ändå. Hon säger åt honom att inte lägga sig i hennes kärleksliv i fortsättningen.
 
Katie pratar med Adam när hon kollar till sina hästar på gården. Han berättar om försäljningen och att hon är skyldig dem några månaders hyra. Katie har inga pengar så Adam säger åt henne att fråga Declan. Det gör att Katie åker till Home Farm och säger att hon ska bo där eftersom hon är Declans fru fortfarande. Declan protesterar och säger att hon inte har rätt till något sedan hon lämnade honom och ringde polisen. Då vill Katie ha pengar av honom.
 
Cain ser när Ross smyger runt Home Farm för att kolla in bilarna som tillhör det stora bröllopsföljet som ska fira där. Cain säger åt honom att sköta allt bättre och det slutar med att de båda samarbetar. Ross får klä ut sig till chaufför och låtsas vara en som sköter parkeringsservicen på Home Farm. Det gör att han får en lyxbil som ska parkeras. Cain får nyckeln och drar iväg med bilen. Strax efter kommer nästa bil som Ross tar.
 

En galning mot en annan galning

Inskrivet torsdag 15/1 kl 20:28
 
Vanessa kollar till Ross sår och talar om att han behöver antibiotika. Moira frågar henne om hon kan fixa något åt honom. Vanessa tvekar men Moira lyckas övertala henne till att ändå göra ett försök till att få tag på medicinen.
 
Megan ordnar med ett bröllop som ska hållas på Home Farm. Hon hoppas på att Declan ändrar sig angående boende som brudparet har önskemål om. Declan är inte alls intresserad av att bedriva hotellverksamhet trots att om de inte betalar av en del på lånet senast fredag så kommer de att bli av med Home Farm. Han försöker nå Debbie för att få pengar för prästgården men hon svarar inte.
 
Victoria och Betty fortsätter att ordna med Alans begravning. Hans sista önskan var bland annat att Ashley ska förätta begravningen. De frågar Jude om han kan hjälpa Ashley att prata med biskopen. Jude svarar att biskopen redan sagt att det inte är så troligt att Ashley får börja som präst igen den närmaste tiden. När Victoria sedan försöker få Diane och Chas att hålla puben öppen efter begravningen så går inte det eftersom puben är långt ifrån färdigrenoverad. Det gör att Victora tar med sig Sandy och går till Home Farm för att prata med Declan och Megan. Declan vägrar att ställa upp gratis medan Megan tycker att de borde det. Declan vill ha 1000£ för att de ska få vara hos honom och då ingår inte mat.  Victoria säger nej men återkommer senare och betalar ur egen ficka.
 
Kerry fortsätter att utnyttja Alis nya vänlighet. Ali tar på sig skulden när Kerry råkat skicka iväg en last med godis fel. Jai blir inte alls glad och ger Ali en muntlig varning. Som tack från Kerry får Ali jobba över för Kerry vill sluta tidigare eftersom hon vill göra en kärleksmiddag till Dan, så de kan låtsas att de är på den semestern som inte blev av.
 
Cain ber James (han ser ut att platsa i HTG på 70-talet tycker jag), som bott på värdshuset, att börja bry sig om sin son så de kan åka hem tillsammans. James gör ett försök att prata med Ross men det går inte så bra. Ross vägrar att följa med sin far.
 
Laurel kommer till gården för att prata med Ashley om Gaby. Laurel är orolig eftersom Gaby vänder henne ryggen och säger att hon inte är hennes riktiga mamma. Moira kommer hem och blir stressad när hon ser Laurel där. Hon gör allt för att få ut Ashley i arbete så Laurel kan åka hem. Ross dunsar till på övervåningen men Moira bortförklarar det med att ett fönster är öppet. Laurel åker hem och Ashley åker iväg in till byn.
 
Ross märker att han inte är önskvärd på gården så han är på väg att ta fyrhjulingen och dra iväg när Adam lämnar den utanför ladan. Precis då kommer Laurel tillbaka för att hämta sin handväska som hon glömt. När Ross vänder sig om blir Laurel chockad och förfärad.  Hon börjar anklaga honom för det han gjort mot henne. Det tar inte lång tid innan Moira och Cain kommer ut. Ganska snabbt inser Laurel att Moira känner Ross och att de vetat om vad han gjort. Hon blir rasande och ska ringa polisen direkt. Moira lyckas ändå få Laurel att inte ringa.
 
Marlon blir förvånad när Laurel kommer hem efter att ha varit borta en längre tid än hon sagt att hon skulle vara. Han blir sedan förbannad när han hör vad som hänt. Han och Laurel åker iväg för att träffa Moira och prata med henne. De ses i byn och Cain som är med Moira lyckas övertala Laurel att inte ringa polisen (igen) utan låta honom ta hand om saken.
Laurel kan inte hålla tyst så hon berättar allt för Ashley som givetvis blir orolig.
 
Moira pratar med Ross och hon kräver att han ber Laurel om ursäkt för det han gjort mot henne. Plötsligt kommer Ashley, Marlon och Laurel till gården. De är alla förbannade på att Moira låter Ross bo där. Laurel är så förbannad och tror inte på Ross ursäkt. Hon kastar sig över honom och börjar slå på honom men just då kommer en polisbil in på gårdsplanen.
 
Det slutar med att Laurel och Ross förs bort till polisstationen. Det gör att Marlon inte har tid att laga maten till Alans begravning.
 
Ross blir förhörd men han nekar till att ha kapat Laurels bil. Det finns inga vittnen eller bevis så han blir frisläppt.
 
Polisen har sett när Laurel attackerat Ross på gården och när Laurel erkänner att hon hotat Ross med en sax i hans hem blir hon anhållen och häktad för olaga hot.
 

Alan behöver ingen middag

Jag ber om ursäkt för fördröjningen av inläggen men jag ligger lite efter i tittandet, tyvärr =(
 
Inskrivet onsdagen 14/1 kl 22:58
 
Den skjutne mannen vill inte att de ringer polisen. De försöker stoppa blodflödet så gott de kan. Plötsligt kommer Vanessa och Adam in i köket. Vanessa får hjälpa mannen att få ut kulan och sy ihop såret. Mannen visar sig vara en brorsson till John. Det är även han som stal bilen från Laurel och som hon sedan letade upp och hotade med en sax.
 
Jake talar om för Priya att han först inte tyckte om henne men nu gillar han henne jättemycket. Priya börjar gråta och precis då kommer David in på kaféet där de sitter. Strax efter honom kommer även Alicia inlinkandes. Hon är orolig för att Jacob ska ha fått veta något så Priya säger att hon inget sagt men det var inte för deras skull.
 
När David och Alicia kommit hem så säger hon att hon måste berätta för Jacob. David tycker att hon bör vänta, de kan resa bort några dagar alla tre och sedan kan hon berätta när de kommer hem om hon känner att det behövs.
 
Paddy ber Rhona om ursäkt och förklarar att det var bara ett misstag med Chas eftersom båda mådde rätt dåligt vid det tillfället. Rhona svarar att det är lugnt, att hon förstår och att folk kan göra misstag. Hon vill inte prata mer om det, varken med Paddy eller Vanessa. Däremot söker hon sedan upp Chas. Hon frågar henne om det verkligen bara var en engångsföreteelse eller om Chas börjar få tillbaka känslorna för honom. Rhona blir lite lugnare när hon inser att det inte är något på gång mellan Paddy och Chas.
 
Victoria fixar dumplingsdeg hemma hos Marlon. När det inte går som hon vill så går hon och Betty hem till Betty för att hämta en gryta. Betty ber sedan Victoria att gå i förväg tillbaka till Marlon, sedan ringer hon Edna för att berätta att Alan har dött i sömnen. Edna kommer dit och tröstar sin väninna. De går hem till Marlon för att berätta vad som hänt för Victoria och Sandy. De bestämmer sig för att ha middagen i alla fall, för Alans ära. Gästerna samlas och Betty håller ett litet tal om Alan som var hennes vän, en vresig gammal gubbstrutt men som hon kommer att sakna med hela sitt hjärta.
 
Dan och Kerry får avbryta sina semesterplaner för att göra Ruby gravid. Kerry är inte alls glad när Dan tar sin lilla burk och går upp till badrummet. När Dan är klar märker han hennes besvikelse och bjuder ut henne till en snobbig restaurang. Kerry upptäcker sedan att Ali inte blir förbannad på henne när hon gjort fel på jobbet och att hon får gratis fika med kaka på kaféet av Ruby, så känns det helt ok att hennes pojkvän ska göra en annan kvinna gravid.
 
Victoria, Betty och Edna ordnar med Alans begraving. Som tur är har han en pärm med instruktioner om hur han vill att begravningen skall vara.
 
Moira ringer James, Johns bror, trots att Ross inte vill det. James kommer dit för att träffa sin son som han inte sett på flera år eftersom sonen dragit iväg när han fått problem. James vill rädda sonen genom att skjutsa honom till sjukhuset och sedan ringa polisen. Moira får honom att låta bli. Cain kommer hem och undrar vem mannen är och får då reda på att det är Ross pappa. James inser att även Cain är inblandad och vet mer om varför Ross blivit skjuten. Han säger åt sin son att följa med hem men Ross vill inte det.
 
Moira får reda på att Ross är mannen som skrämde Laurel med bilkapningen. Hon blir rasande och hotar med att ringa polisen för just nu struntar hon i om Cain också åker dit för medhjälp...
 
 

Snälla tanter och fula gubbar, eller tvärtom...

Inskrivet kl 22:12
 
David är på väg att skjutsa Jacob till skolan. Utanför huset möter de Zak som ber om uräskt för att det inte var han som blev skjuten istället för Alicia.
 
Jacob inser att hans mamma och David är ett par igen. Han tycker det är okej så länge David inte sårar henne. När de senare kommer till sjukhuset så säger David att Jacob vet sanningen. Alicia blir skärrad tills hon inser att David menar deras förhållande, inte det Priya hotat med att tala om. När David får veta det söker han upp Priya som inte alls tänker vara gamla förstående snälla Priya utan kan mycket väl tänka sig att berätta för Jacob bara för att förstöra för David och Alicia.
 
Rhona undviker Vanessa så gott det går. Paddy går runt som på nålar så fort Rhona ska göra något ute i byn, allra mest när hon nämner att hon ska till Chas för att prata.
 
Amy ger Andy småhintar om att hon borde ha en nyckel och att hon kan ordna med maten tills han kommer hem. Andy märker vad hon är ute efter och han berättar för Victoria att han inte är säker på att det är honom som Amy vill ha utan bara ett stabilt boende ifall socialen hör av sig. Han pratar även med Amy om saken för han vill inte förhasta sig med att hon flyttar in hos honom.
 
Ruby köper fertilitetstest från nätet. När den visar att hon är som mest fertil så är Dan och Kerry på väg till en liten minisemester. Ali blir besviken men Ruby inser att de faktiskt inte pratat med Dan om att just nu är det som mest lämpligt att bli gravid.
 
Priya ser Jacob ute på gatan. Hon stannar bilen och börjar prata med honom. David som precis kommer ut ser det och får bråttom att ta pojken därifrån. När Jacob nämner att han pratat med Priya för Alicia så blir hon orolig. Hon säger åt David att han måste lova att hålla Jacob borta ifrån Priya.
 
Moira är inte nöjd med budet som en familj lämnat på gården så hon tvekar om hon ska sälja. Declan kommer dit och vill ha pengar, annars kommer han stämma dem. Cain kommer hem och säger åt Declan att gå. Moira blir sur och säger till Cain att han inte är hennes make så han kan inte säga så. Då svarar Cain att han kanske borde vara det...sedan inser han vad han sagt och försöker ta tillbaka det. Moira blir också förvånad.
 
Adam söker upp Cain för att be honom göra något så Moira inte säljer gården men Cain vill helst inte göra något brottsligt. Trots att han sagt nej så söker Cain upp en gammal skumraskkompis för att få något jobb som ger bra betalt. Sedan ber han Zak att ställa upp som alibi men Zak mår inte så bra utan börjar få problem med psyket igen. Zak säger åt Cain att låta bli men Cain är trött på att uppfattas som om han blivit förändrad till en bonntölp.
 
Alan har kommit hem från sin semester. Betty och Victoria vill ordna en fest för honom så de lyckas övertala en motsträvig Marlon till att ha festen hemma hos honom. De får hjälp av Sandy när de sitter och planerar festen hos Marlon.
 
Paddy fortsätter att vara orolig så fort Rhona och Chas är nära varann. När han får tillfälle så pratar han med Chas och han säger att han ska berätta för Rhona om vad som hänt. Tillslut kan han inte hålla sig utan när Rhona är hemma och planerar en middag för dem två så erkänner han att han legat med Chas. Rhona tystnar...
 
Priya möter Jacob på kaféet och bjuder honom på en milkshake så de kan sitta och prata. David och Alicia är hemma och pratar om hur de ska göra första gången de verkligen ska vara tillsammans, eftersom de var gifta förut utan att ha sex. Plötsligt inser de att Jacob inte är hemma. De frågar Noah som är utanför huset om var Jacob är. Alicia får panik när hon hör att sonen gått till kaféet med Priya.
 
Cain träffar sin gamla skurkkompis. Han får reda på att det gäller att råna några knarklangare och att det är en så stor grej att de kommer vara flera stycken som genomför rånet. Cain börjar tveka på om han ska ställa upp eller inte.
 
När Moira pratar med Vanessa om Cains oväntade frieri så inser hon att det är precis det hon vill så hon ringer honom precis när han pratar med skurkarna. (jag hittar inget passande ord för vad jag ska kalla dem) Moira säger att hon gillar Cain precis som han är nu. Det gör att Cain tackar nej till att vara med i rånet. Det gör ledaren rasande och han hotar med att skjuta Cain. Cain bryr sig inte utan går därifrån.
 
Cain kommer hem till Moira och han säger att han struntar i vad andra tycker om honom, även om han är en bonntölp. Sedan tar han upp en ask med en ring i för att fria till henne på riktigt. Moira ska precis svara när en blodig kille kommer instapplandes i köket. Moira frågar vad som hänt och då svarar han att Cain vet det...
 
 
 
 

Grodyngel eller andra yngel

Inlagt söndag 11/1 kl 11:23
 
 
Dom blir irriterad när han kommer in i sjuksalen och han ser David sitta där. Han ber David att gå så han får ensamtid med sin flickvän eftersom Alicia valt honom. Då pikar David Dom med att inte vara för säker på att hon gått vidare. Det gör att Dom brusar upp och tar tag i David och trycker upp honom mot väggen. Sköterskan kommer in och säger åt dem att lugna ned sig och att Dom borde gå därifrån. David blir givetivs kvar vid Alicias sida.
 
Paddy kommer hem efter att ha varit på någons bröllop. Han berömmer Marlon som är byns hjälte. Sedan berättar han att han tänker besöka Rhona för att prata med henne om framtiden för nu har han insett hur viktig hon är för honom.
 
Amy har bestämt sig för att börja plugga på universitetet, hotell- och turisminriktning, allt för att ha en bättre framtid att erbjuda Kyle. Hon är helt säker på att socialen tänker ge henne sonen tillbaka då.
 
Chas tycker det är jobbigt att återvända till puben. Hon träffar Jimmy och de går hem till honom för att prata. Han säger att hon måste gå dit och börja om för annars kommer Cameron att ha vunnit.
 
Priya kommer med rena kläder till David på sjukhuset. Han blir besvärad över att hon är så omtänksam så han går ut med henne i korridoren för att prata. David gör slut med henne för han älskar Alicia. Priya blir givetvis jätteledsen och vill först inte tro honom men sedan inser hon att det är över så hon går gråtandes därifrån.
David återvänder in till Alicia och pratar med henne om hur viktig hon är för både honom och Jacob.
 
Alicia vaknar till liv. David berättar vad som hänt och att han älskar henne. Alicia tvekar eftersom hon är rädd att bli sårad igen och att Jacob kommer att bll sårad om David lämnar dem ännu en gång. David lovar att denna gång är det för alltid för han är säker på sina känslor.
 
Charity kommer hem från semestern med Jai och hon är orolig för Debbie. När hon frågar ut dottern om vad som hänt så vill Debs inte prata om det. Strax efter dyker även Cain upp för att få reda på vad som hänt. Debbie är glad över omtanken men ber dem att inte fråga ut henne eftersom hon inte vill prata om det.
 
Paddy besöker Rhona på rehabkliniken. Hon blir orolig för vad han har att säga men blir lättad när hon inser att han inte vill skiljas.
 
Kerry och Dan är på kaféet och äter frukost. Hon berättar gladeligen högt och tydligt om att han äter ordentligt för att det är bra för han spermier. Ali och barnen sitter en bit därifrån och hör att Kerry berättar om Dans grodyngel som de ska få. Ali och Ruby blir något besvärade men kan inget göra. Sean säger inte så mycket medan Amelia frågar om de ska få en groda. Någon berättar sedan för henne och hon går runt och leker Ruby med gravidmage.
 
Dom möter Priya men hon säger inget till honom att David lämnat henne. David som är hos Alicia vill att hon ringer och berättar för Dom men hon vill säga det när han är där och det är rätt läge. De håller på och kysser varann så de märker inte att Dom kommit dit. Han ser dem genom fönstret så han lämnar tidningarna han har med sig till sköterskan och går därifrån.
 
Pearl kommer till kliniken och hon blir förvånad när Paddy inte är bröllopsklädd. Då får hon veta att det är inställt. Hon pratar med Paddy som berättar att han ska erkänna natten med Chas för Rhona när hon kommer hem. Precis då kommer Rhona in genom dörren. Paddy blir förvånad och något osäker på att det är så klokt att komma hem redan. Rhona talar om att hon har sin familj här och allt känns rätt  Även denna gång så låter Paddy bli att berätta om Chas. Han säger sedan till Marlon och Chas att han ska erkänna när Rhona mår bättre.
 
Cain är inte glad över att Moira ger upp och ska sälja gården. Han muttrar endel när det kommer folk på visningen. Adam säger att han är beredd att göra vad som helst för att få bo kvar och ha kvar jobbet.
 
Georgia, Rishi och Priya kommer till Home Farm för att prata om betalningen för det inställda bröllopet. Megan säger att de måste betala för allt medan Georgia protesterar. Priya får ett utbrott över deras bråk om pengar när det här skulle bli hennes lyckligaste dag. Hon ser bröllopstårtan och får ett utbrott och river ned den.
 
Gemma kastar ut Alicias saker från deras hem. Hon pratar med sin far och säger att han borde resa bort så han slipper tänka på den där häxan.
 
David möter Amy i byn. Hon är glad och berättar om sina studier för att få tillbaka Kyle. David säger att hon faktiskt adopterat bort sin son och därmed har hon ingen rätt till honom. Priya hör det och säger till David att han kan berätta allt han vet om adoptioner eftersom han verkar vara så insatt...
Amy blir besviken på att han inte tror på hennes chanser om hon har en utbildning.
 
Priya söker upp Alicia på sjukhuset. Hon är ledsen och bitter, i handen har hon brudgummen från bröllopstårtan och den kastar hon på sängen där Alicia ligger. Hon talar om för Alicia att hon tänker tala om för Jacob om vem som är hans riktiga mamma. Alicia får panik och ber henne låta bli. Priya struntar i det och går därifrån medan Alicia ligger kvar och gråter.
 
 
 

Mannen med nio liv

 

Ska vi äntligen få ett slut på detta med Cameron nu? Jag hoppas det för just nu har lusten att se programmet inte varit speciellt stor hos mig...Än mindre blir lusten att skriva vad som hände eftersom jag knappt vet för jag tittar bara med ett halvt öga.

 

 Inlgat lör 10/1 kl 08:10

 

Debbie och Chas fortsätter att bråka och tjafsa med varann medan Cameron blir bara mer och mer övertygad om att han ska bara döda Chas eftersom han älskar Debbie. När de hör ljud från källaren får Debbie gå ner och kolla vad det är. Hon upptäcker Marlon och varnar honom för att Cameron är beväpnad. Debbie kommer upp från källaren och hon låtsas att hon inte sett Marlon så Cameron tror att han är död.

 

På sjukhuset sitter David med en sovande Jacob i knät, Dom och Priya.

De kan inget göra för Alicia hålls sövd fortfarande och tillståndet är mycket kritiskt. David skickar hem Priya med Jacob. Hon blir ledsen när han undviker att svara på varför han ska vara kvar.

 

Cain sitter på ett hotellrum i Frankrike och ser på nyheterna om vad som händer på puben i byn.

 

Chas börjar utmana Cameron för hon blir desperat. När Cameron hånflinar åt mordet på Gennie blir Chas förbannad. Cameron fortsätter att vara kaxig och säger att morden på Alex och Marlon är oturligt eftersom de bara råkat vara på fel plats vid fel tid. Precis då kommer Marlon smygandes bakom och slår en flaska i huvudet på Cameron som då rasar ihop.

 

Marlon får tag på geväret. Cameron vaknar till liv och han börjar utmana Marlon. Han tror inte Marlon vågar skjuta honom. Plötsligt brinner ett skott av.

Tjejerna smiter ned i källaren och försöker komma ut den vägen. Tyvärr så är översvämningen förstor och det blir svårt att ta sig fram. Chas fastnar i en hylla under vattnet så Debbie får hjälpa henne. Marlon kommer ned och de simmar runt för att hitta nyckeln till bakdörren. Cameron dyker upp igen.

 

Återigen blir det en fight på liv och död. Tillslut kommer Marlon loss och hinner ut. Laurel blir överlycklig. Strax efter kommer tjejerna. Cameron som försöker ta tag i en lampa får i sig massa elektricitet och dör (Eller?)

 

När Debbie hysteriskt kastar sig i Zaks famn så frågar hon var ”han” är. Zak svarar att han är där han hör hemma, i helvetet. (Pratar de om Cameron? Hur har Zak fått veta att Cameron är död? Jag hängde inte med där helt och hållet)

 

Jag missade visst att det var ett avsnitt till. Här kommer det.
 
Inlagt 10/1 kl 09:06
 
Dom kommer till sjukhuset och får höra att Alicias partner suttit hos henne hela natten. Han blir rasande på David och ber honom åka hem till sin fästmö. Dom känner att han behöver få vara ensam med sin flickvän men David åker inte hem utan sätter sig i väntrummet igen.
 
Priya börjar städa ur Davids affär som fått massa varor förstörda efter översvämningen. Georgia och Rishi kommer dit för att få Priya att ta det lugnt. Det går inte så bra och när de ber dottern att ringa David så vägrar hon. Georgia påpekar att David borde faktiskt vara med henne nu, inte hos Alicia. Priya försvarar honom men senare ringer hon i alla fall (om det nu var hon och inte Georgia som ringer från Priyas mobil) men David svarar inte.
 
Diane och Chas får bo hos Vanessa som precis flyttat in i Gennies hus.
 
Amy åker till stan för att träffa Kyle och Joanie. Joanie säger åt Amy att låta dem vara för efter samtal med socialen så visar det sig att Kyle ska vara hos sin mormor. Hon säger att Amy har ändå inget att erbjuda Kyle just nu.
 
Kerry älskar att höra om hur Dan räddat folket på puben även om han tycker att det inte var så speciellt. Hon är så glad så hon går med på att han får barn med Ruby. Ali och Ruby får reda på det och blir överlyckliga.
 
Marlons hjälteinsatser har hamnat på första sidan i tidningen. Det påminner honom om när han och Eii skulle råna en bookmaker för att få tillbaka pengar som de inte fått ut i vinst. Den gången råkade Marlon bli hjälte och rädda bookiens liv eftersom Eli nästan sköt honom. Marlon erkänner allt för Laurel som blir besviken och går därifrån. Hon kommer tillbaka och trots att Marlon tagit emot pengarna för att rädda den han precis skulle råna så kommer hon att låta det vara. Hon är besviken men älskar honom ändå.
 
Zak orkar inte prata om vad som hänt och han mår dåligt för att han varit en sådan fegis därinne. Han blir sur på Lisa som tjatar på honom om att han måste få ur sig allt.
 
Debbie mår dåligt och det enda hon tänker på är Cameron och allt det han sagt. Hon känner att hon borde ha dött där inne med honom för hon är en dålig människa som inte berättade för Chas om mordet på Carl när hon fick reda på det. Chas råder henne att vända allt det som hänt ryggen och gå vidare för det hade Cameron hatat.
Flera bybor ställer sig utanför puben för att se när båren med Camerons döda kropp förs ut därifrån.
 
 

 


Regn, skott och poliser

Ärligt talat, detta är inte HTG för mig.
Jag är så less på detta, det är inte den mysiga serien om engelska landsbygden =(
 
 
Inskrivet kl 21:48
 
Alicia ligger skadad på golvet medan Ruby håller press på skottskadan.  Priya och David försöker trösta Alicia så hon inte ger upp. De sjunger lite för henne. När Alicia ber David att ta hand om Jacob om hon dör så protesterar han. Mest antagligen för att han inte vill att hon ska dö.
 
Regnet fortsätter att vräka ned utanför. Declan kommer till byn och får reda på vad som hänt. Han erbjuder alla som står ute att komma till Home Farm för att värma sig. Både Megan och Robbie blir förvånade när massa bybor kommer hem till dem, dyngsura och chockade.
 
Dan vill att Debbie distraherar Cameron för att de andra ska kunna ta geväret. Debbie börjar prata med Cameron om hur mycket han betyder för henne men han litar inte riktigt på det hon säger. När hon säger att han kan släppa Alicia för att de lättare ska kunna få igenom sina krav för frigivning så börjar han tro på det. Plötsligt är Dan nära för att ta vapnet men då ropar Debbie till Cameron att det är en fälla. Det slutar med att alla återigen sitter ihopsamlade under vapenhot. Tillslut får Debbie Cameron till att släppa allihop utom henne och Chas som blir kvar när Cameron ändrar sig. Sedan vill han få Debbie till att välja vem av dem som han ska skjuta först.
 
David och Dom följer med Alicia i ambulansen till sjukhuset. Där blir det sedan en aningens rivalitet då Dom känner sig utanför när David gör allt för att få vara nära henne trots att det är Dom som är hennes pojkvän.
 
De frisläpta ur gisslan åker till Home Farm. Moira kommer med mat men de har redan ätit eftersom Ruby slängt ihop lite mat åt dem alla.
Jimmy och Nicola är lyckliga över att hon klarat sig så han måste pussa på henne hela tiden.
Ali påpekar för Ruby att hon vet om att väskorna var packade. Ruby försvarar sig med att hon trots allt är kvar i byn medan hennes mamma åkt.
Laurel blir förtvivlad då hon inte vet var Marlon är så hon åker tillbaka till byn.
 
Priya försöker trösta Jacob men han vill bara vara hos sin mamma. Hon tar då med sig honom till sjukhuset men precis innan de kommer har Alicia fått ett hjärtstillestånd så läkarna gör sitt bästa för att få liv i henne igen så Jacob får inte träffa henne.
 
Marlon vaknar när vattnet stigit så mycket i källaren att han börjar flyta omkring. Han tar sig upp i trappan men inser att Cameron är där uppe och håller andra tillfångatagna. Marlon vadar runt i vattnet och försöker ta sig ut genom källaringången men han får inte upp luckan. (Det verkar lite oroväckande med all elektricitet och vattnet som finns där nere)
 
Polisen har prickskyttar utanför men regnet gör att de får svårt att agera för risken att träffa någon annan är stor.
 
Debbie och Chas tjafsar med varann och de blir rätt hetsiga och elaka. Cameron blir bara tröttare och mer förvirrad. Han dricker en endel men när Debbie försöker ta geväret ifrån honom så misslyckas hon. Han blir irriterad och börjar hota dem igen. Cameron säger att Debbie och Chas kommer aldrig att kunna leva i samma by eller ens på samma planet för de kommer alltid att anklaga varann, så han säger åt Debbie att tala om vad hon vill att han ska göra med dem...
 
 

RSS 2.0