Du kan inte bara sitta här

Adam vill ha ledigt från gårdsarbetet för att hjälpa Declan men det uppskattas inte av John. Adam får ändå gå iväg och när han sedan är klar på Home Farm med att hjälpa till med muren så vill Declan att han kör Mia in till stan eftersom hon inte får låna bilen. Adam är nöjd men John muttrar när han får veta det.
 
Rhona, Marlon och Paddy är på sjukhuset för att kolla upp bebisens hjärta och allt verkar vara ok. När de kommer tillbaka går de till puben och Brenda frågar hur det gått. Hon är nyfiken och frågar om vilket kön barnet har och då säger Rhona att de inte vet de än. Nåja huvudsaken är att barnet är friskt säger Brenda.
 
Aaron besöker Jackson men Jackson surar och vill inte att han är där. Hazel kommer hem med Bob som vill ha hjälp med bygget av nya cafét. Jackson vill inte för han är fortfarande grinig men då säger Hazel ifrån och ber honom att inte vara sur på dem om det gäller Aaron.
 
Aaron träffar Flynn på gaybaren och de tar några öl ihop. Flynn föreslår att de går hem till honom och kollar på film eller något och Aaron går med på det.
 
Eve märker att Scarlett inte mår bra och inser att hon är orolig även för Carl eftersom han inte har några vänner nu när Jimmy är borta. Därför skyndar sig Eve hem till Carl och erbjuder sig att vara hans stöd om han behöver prata. Carl blir förbannad och tror att hon bara är ute efter sex så han kastar ut henne.
 
Debbie får besök av sin förra pojkvän Cameron från Jersey. Han berättar att han nu lämnat sin fru och barn för att få vara med Debbie men hon vill inte ha honom i sitt liv utan ber honom att åka hem igen.
 
Charity letar efter Debbie på verkstaden men bara Cain är där. Han tror att hon vill träffa honom för att allt ska bli bra igen men hon är noga med att påpeka att hon och Jai delar sovrum nu och att hon aldrig kommer tillbaka till honom.
 
Aaron kommer hem till Jackson. Han blir förvånad eftersom Aaron skulle ha varit ute med Flynn. Aaron berättar att han träffat Flynn och följt med honom hem upp till sovrummet men sedan kunde han inte vara kvar för det kändes fel. Han säger till Jackson att "du kan inte bara sitta där....och säga åt mig vad jag ska tycka och känna". Aaron erkänner att han älskar Jackson och vill vara med honom. Jackson har svårt att ta det till sig men sedan bestämmer de sig för att prova igen. De går/åker till puben för en öl. Där berättar Aaron för Chas att de är ihop. Hon tvivlar på att det är rätt men glad för sin sons skull. Även Hazel är förvånad.
 
Polisen kommer hem till Nicola för att tala om att de troligen hittat Jimmy och att han är på ett sjukhus. Hon och Carl åker genast dit och de får träffa en läkare först. Det visar sig att Jimmy hittats vid en vägkant och att han var medvetslös. Han mår bra förutom att han tappat minnet, antagligen efter ett slag mot huvudet.
Både Nicola och Carl blir något frustrerade när de försöker få Jimmy att minnas familj och vänner men han kommer inte ihåg någonting alls av det som hänt före olyckan, inte ens sin egen dotter...
 

Kommentarer
Postat av: Erik

I dag tyckte jag faktiskt synd om Nicola när hon inte var sitt vanliga bitchiga jag. Hoppas Jimmy får minnet tillbaka. I serietidningar brukar folk som tappat minnet få det tillbaka när de får en ny smäll i huvudet. Vet inte om det går till så på riktigt ...

2012-11-20 @ 13:47:46
Postat av: Sanna

Åh, kära gamla Emmerdale. Alltid bjuds man på en ny utveckling, en ny vändning, en ny twist på historien! :)

Vad bra "Jimmy" spelade, han kändes nästan som en helt ny person! Tyckte han såg helt annorlunda ut också, konstigt nog. Och visst, Nicola brukar man inte ha mycket sympati över för, idag led jag med henne (hennes rollfigur, ja, ja, jag vet...)

Kommer han att återfå minnet? Kommer han att kunna bo med sin familj? De ska väl inte skriva ut honom ur serien?
Mycket rörande också när Aaron äntligen uttalade "the L-word". <3

2012-11-20 @ 15:08:55
Postat av: Linn

Det där med Jimmys minnesförlust är lite "såp-opera-aktigt", tycker jag. Dvs inte särskilt verklighetstroget. Men antagligen ett bra drama-tekniskt knep..... Vi får se hur det går.

På nåt vis känns det bra att Aaron och Jackson är ihop igen. (Om det nu är det de är? Jackson verkade inte riktigt vara med på noterna där.)

Och Debbies ex från Jersey. Hmmm.... Jag tror att hon blir ihop med honom efter att ha tänkt över det hela ett tag.

2012-11-20 @ 15:15:12
Postat av: Tina

Jag håller med Sanna där om att Jimmy kändes som en helt annan person, som om man hade sett honom i en annan film som en annan rollfigur.
Man kan ju undra hur det går om han återfår minnet eller ej.

Sedan retar jag mig lite på Jackson. Vad är det han håller på med. Någon typ av katt och råtta lek.

Charity och Jai, ett spännande par.

...och tillslut Debbie´s ex. Är det någon som kommer att stanna kvar i serien.

2012-11-20 @ 17:18:45
URL: http://schottistina.blogg.se.blogg.se
Postat av: Carina

Bra spelat av Jimmy idag. Jobbig situation för alla, hoppas han får tillbaka minnet snart.
Charity o Jai - vad ska man egentligen tro om det? Känns inte som att hon helt släppt taget om Cain, märks när hon tittar på honom. Hur ska Cain reagera nu när hon nästan gör en show av det? Hon gör det lite för överdrivet för att det ska vara troärdigt i mina ögon. Vi får se...

2012-11-20 @ 20:33:32
Postat av: Jonas

Vilket barnarov av Jerseybon.

Jag tyckte också att Jimmy såg lite annorlunda ut, men tror att det beror på att han var orakad.

Charity verkar inte kunna släppa Cain helt. Om de inte hade blivit störda av Jai hade hon och Cain förmodligen gjort något fult.

2012-11-21 @ 08:09:28
Postat av: Stina

Kan förstå om man inte tror på att Aaron ska klara en lång relation med en helförlamad person, men det är lite väl tidigt att börja en ny relation . Varför kan inte de vuxna lämna honom ifred de lägger sig i alldeles för mycket. För att inte prata om Jacksons mamma. Hon måste ju ge Jackson lite mer utrymme

2012-11-21 @ 11:04:04
Postat av: Andrea

katt och råtta lek ja men något måste han ju roa sig med Jackson men de funkar ju inte i längden att han leker med Aaron så.

2012-11-22 @ 00:43:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0