Några blir dumpade

Nicola letar efter en arbetsmapp hon förlagt hemma. Hon är stressad och irriterad så Jimmy säger att han letar efter den och kommer till hennes arbete när mappen är hittad. Så fort Nicola gått så säger Scarlett till Thomas att ta fram mappen. Han låtsas som om han inte vet var den är men Scarlett ger sig inte. Thomas tar fram mappen och de visar sig att han och Anya ritat en häxa på framsidan och skrivit "elaka häxa" på den.

Aaron träffar Adam på gatan och frågar hur de hade det på casinot. Adam har förlorat en del pengar så han är lite bitter men han undrar hur Aaron och Holly hade det eftersom hon kom hem klockan tre på natten och var inte allt för snygg då. Aaron fattar inte först men inser sedan att hon varit ute och festat så han lämnar bara Adam och går därifrån.

Gennie är på cafét och diskuterar pengar med Jamie för hon är skyldig ett postorderföretag 60£. Bob kommer förbi och vill sälja lotter men Jamie skickar iväg honom för att Gennie inte ska köpa några.
Senare är Gennie på puben och då lyckas Bob övertala henne om att vara med i lotteriet.
När det sedan är dragning så är det Marlon som får äran att ta bollar med nummer på ur en påse. Han drar tre bollar men det är ingen som gör anspråk på vinsten så Bob kollar i sina anteckningar. Vinsten på 108£ går till Gennie ropar han sedan.

Andy som hämtat Sarah från förskolan lämnar henne sedan hos Debbie och då nämner hon att hon behöver en längre paus än bara semester. Andy blir inte alls glad. När han sedan träffar Debbie igen och pratar med henne får han veta att hon försökt få jobb i Dubai via Natashas vän men han hade bara ledigt jobb på Jersey och Debbie var intresserad av det. Andy är givetvis orolig för att tappa kontakten med Sarah men Debbie säger att han alltid kan besöka dem på Jersey. Hon påminner honom att det är hon som har vårdnaden om dottern och kan därför göra som hon vill.

Jimmy mutar Scarlett med pengar för att hon ska vara barnvakt åt Thomas och Anya så han får lite tid ensam med Nicola. Carl är ute på en affärsresa. Inte för att Scarlett behöver pengarna men hon går ändå med på det.
Nicola och Jimmy är i köket och ska äta när barnen kommer hem tidigare eftersom Anya är spyfärdig. Nu får Jimmy och Nicola ta över barnen för Scarlett går därifrån med Adam.

Holly träffar Aaron på puben och han är inte alls glad. Han säger att han vet att hon varit ute och supit och kommit hem klockan tre på natten. Hon försöker förklara men han ber henne dra, sedan går han därifrån.
Han ser henne senare ute på gatan med Adam och frågar om de kan ses på puben på kvällen och hon svarar ja. När Aaron gått så undrar Adam hur det är mellan dem och Holly erkänner att hon tänker göra slut.

Nathan njuter när han ser att Natasha är orolig över att han umgås med Maisie. Natasha säger då att så fort pengarna är överförda på hans konto vill hon att han är ute ur huset.
Hon ger honom sedan ett val, antingen glömmer han alltihop och det blir som vanligt eller så tar han pengarna men då får han ge sig av för alltid. Nathan ser ledsen och ångerfull ut så Natasha går fram och klappar honom på armen men då blir han förbannad och säger att han inte tänker lägga sig platt i den här frågan men att man inte alltid får som man vill och han tänker inte gå någonstans utan han stannar.
Då samlar Natasha familjen för att han ska kunna berätta om sitt nya jobb i London som börjar redan på måndag. Nathan försöker slingra sig ur situationen genom att säga att han kan vänta med att börja jobba där men Natasha säger att han måste ta chansen på en gång. Maisie och Will blir ledsna och besvikna över att även Nathan väljer att lämna dem.
Natasha följer sedan Nathan till bilen och säger att "allt detta kunde ha blivit ditt". Nathan verkar inte vilja åka iväg men Natasha ser till att han åker.
Nathan kör förbi Ryan i byn och talar om att han fått som han vill. Ryan tycker det var en god nyhet att Nathan lämnar byn men Nathan säger att han kanske kommer tillbaka för han kommer aldrig att glömma vad Ryan och Faye gjort.
Maisie är ledsen och tror att det är hennes fel att Nathan åker men Natasha förklarar att det inte alls har med henne att göra.

Cain ligger och nynnar på en bröllopsmarsch och det stör Charity. Hon vill att han avbokar tiden men han vägrar. Tillslut så säger han att han insett att det inte blir något så han låtsas  att han ska ringa och avboka tiden men i själva verket bokar han om tiden till ett tidigare tillfälle. Dagen efter ringer han till vigselkontoret igen och kollar om de fått några återbud de närmaste dagarna för han vill ha en tid så fort som möjligt eftersom hans blivande fru är dödligt sjuk.
Han träffar sedan Charity på puben och säger till henne att Debbie är väldigt trött på deras bråk hela tiden. Hon svarar att hon inte vill bli sams med honom, att hon hellre dränker sig i sirap och sedan rullar i en myrstack.

Nicola är på kontoret när Rodney kommer in. Hon beklagar sig över att det är så jobbigt hemma med Carls barn, så hon tar gärna emot en tröstlunch av sin far. Han har inte tid med lunch för han ska träffa en kvinna inne i stan. Nicola önskar honom lycka till.
Rodneys date som för en gångs skull inte är en ung tjej utan en äldre kvinna vill ha champagne när de träffas. Sedan sitter hon och pratar om Monaco och om hennes butiker hon haft och sedan sålt vidare. Hon verkar något besviken på att han inte äger något företag utan bara är anställd på Home Farm. Medan de sitter och pratar sitter en man vid bardisken och tittar på dem. När kvinnan får höra att Rodney inte har några pengar vill hon ha mer champagne eller ett glas vin. Rodney går fram till baren för att beställa det. Mannen går fram till Rodney och det visar sig att de är gamla bekanta. Charlie Haynes som han heter talar om för Rodney att kvinnan visst gått från deras träff men Rodney är inte alls speciellt besviken.

Gennie som fått pengar vill bjuda hela familjen på middag. Bob försöker avstyra det men hon insisterar. Bob, Viv, Brenda, Terry, Jamie och hon äter middag på restaurangen på B&B:t. Brenda börjar bli full och hon säger att hon är så glad över att de har varann. Det kommer sedan fram att Bob bara sagt att det var Gennie som vann på lotteriet eftersom ingen egentligen hade vunnit och han ville inte att det skulle framstå som om han gjort så medvetet för att själv vinna pengarna. Viv blir rasande när hon hör att han gav Gennie pengarna istället för till tvillingarna.

Holly möter Aaron ute på gatan. Han vill att de går till puben men hon vill prata enskilt med honom. Han inser att hon vill göra slut så han säger att han bara var ihop med henne av medlidande eftersom han tyckte synd om henne och hennes studentkompisar. Hon struntar i hans kommentar och ber om ursäkt och går därifrån.
Aaron ropar efter henne att han inte vill att det tar slut, han menade inte det han sa nyss, han behöver henne.


Inlägg nr 600

Nicola är sur för att Jimmy hostat hela natten så Angelica vaknat. När Jimmy träffar Carl säger han att det vore bra om Angelica får eget rum igen men det tycker inte Carl. Senare så frågar Jimmy Carl om inte de kan tänka sig ha Thomas och Anya sovandes i deras sovrum och Carl ser helt chockad ut.
Nicola börjar verkligen bli frustrerad över situationen men hon vill inte flytta eftersom de bor i ett perfekt hus, tyvärr inte deras.

Belle fixar frukost (det ser nästan ut som förut hemma hos Dingles) och så vill hon följa med Lisa till förhöret men Lisa säger nej. Olena och Eli kommer men de har redan ätit frukost på cafét. Sam blir sur och ska gå därifrån. Olena frågar om han inte ska hälsa på henne men han muttrar bara att han gjort det men hon hörde visst inte det.
När de senare går till byn frågar hon honom om han inte gillar Eli och Sam svarar att Eli är inte så snäll som han verkar. Precis då kommer Aaron med Clive och ber Sam hålla i hunden medan han handlar. Olena backar för hon är hundrädd och då kommer Eli. Olena och han börjar prata och hon säger att hon saknar deras frukostar ihop. Sam står en bit i från och besviken ut.

Natasha frågar Nathan om han kan följa med henne och hämta Maisie men han vägrar åka någonstans med henne. Natasha säger åt Nicola att hämta Maisie istället.
Nathan är sur för att Natasha ljugit. Hon ber honom om hjälp för han är den enda hon kan vända sig till men han vill att hon erkänner så Mark kan få en hederlig begravning. Han skulle klara av att ta hand om familjen och godset utan henne.
Maisie kommer hem och får en välkomstkram av Nathan och han säger att han har såå mycket att berätta samtidigt som han sneglar på Natasha.

Aaron kommer med blommor till Holly på  Home Farm men Katie säger att hon är ledig för hon är i skolan. Precis då kommer Maisie. Hon vill prata men det vill inte Katie. Maisie ber om ursäkt för det som hänt och Katie säger att hon inte är så långsint men vänner vill hon ändå inte att de blir igen.

Jai träffar Cain och han tycker att Cain kan ersätta Nikhil med pengarna de fått för GPS:erna men det tycker inte Cain eftersom Jai velat lära sin bror en läxa.
Tillslut går Cain med på att ersätta med hälften av pengarna men Jai protesterar. Efter en liten stund går han ändå med på det men då har Cain sänkt ersättningen till en tredjedel.
När Jai sedan ger Nikhil pengarna så vill han inte ta emot något eftersom han vill ta eget ansvar för det han gjort.

Charity säger åt Cain att hon vill ha hennes del för det där med GPS:erna men han nekar henne. Hon säger att Debbie åtminstone borde få något och det håller han med om men om Charity ska ha något så får hon lova igen att de ska gifta sig.

Nathan är väldigt sur på Natasha och han är nonchalant och otrevlig. Han säger att hon inte kan ge honom order längre. Natasha svarar med tala om att hon inte vill höra på hans moralpredikningar och hon tänker inte låta honom bli herre på godset så han kan lika gärna flytta ut ur hennes hus. Han ser helt chockad ut men lugnar ner sig. Nathan säger sedan att han vill ha ut sin del av arvet som han har rätt till och sedan kan han sticka.

Maisie får veta av Nicola att Nathan och Ryan har bråkat så hon söker upp Ryan för att få veta varför. Hon blir besviken och förbannad och går hem för att konfrontera Nathan. Han säger att bråket med Faye är det minsta de behöver oroa sig för men ändrar sig snabbt när hon undrar vad han menar.

Holly kommer till puben något sen när hon ska träffa Aaron. Hon är inte på humör för att dricka där så hon frågar om de inte kan gå hem till honom i stället. Väl hemma hos Aaron så säger Holly att hon måste iväg, hennes kompis behöver hjälp efter att ha blivit dumpad av sin pojkvän.

Lisa kommer hem från förhöret och säger att hon erkänt sig skyldig men bara för att det ska vara det bästa rent formellt.
Shadrach kommer hem med en back öl och alla kan "fira" lite. Olena tar över matlagningen så Sam kan vara med familjen men han säger att hon är lika mycket familj hon med men då svarar Olena att hon bara är en vän. Sam tycker att hon är mer än en vän och då nämner Olena att det var kanske dumt att flytta tillbaka till Dingles.

Andy har köpt ett spel till Sarah och hon vill att Debbie är med och spelar med dem. Debbie stannar kvar ett tag hos Andy och de pratar med varann. Hon undrar hur det kunde ha blivit i stället, nu är det rätt jobbigt med föräldrarna som alltid bara bråkar. Debbie nämner att hon funderat på att ta semester och åka iväg med Sarah ett tag. (en lugn och fin förklaring när hon behöver vara borta för att föda?)

Bob går runt och försöker locka folk till lotteriet. Han frågar Paddy som verkar ha svårt att välja tre siffror som lottnummer. Han pratar sedan med Nikhil och försöker få honom att köpa lotterinummer till sina anställda men Nikhil tycker inte de behöver mer uppmuntran.

Katie, Gennie, Adele och Leyla har tjejträff på puben. Tjejerna frågar Katie vad hon känner för Ryan och hon säger att hon inte kan lite på honom igen och att det inte blir något mellan dem . Ryan kommer in och de pratar lite lätt med varann men det är rätt stelt.

Natasha förklarar för Nathan att hon inte kommer åt Marks pengar och hennes behövs till godset så han får inte ett öre av henne. Nathan ger sig inte utan fortsätter att vara överlägsen. Han säger att hon borde ha tänkt sig för innan hon sköt deras far. Natasha ger honom en örfil och säger sedan att han kan ta alla pengarna men då vill hon aldrig se honom igen och Nathan svarar att det passar honom utmärkt.


Början på den mörka hemligheten avslöjas

Nicola ser Nathan på morgonen när hon ska jobba och hon säger att hon ställer in hans möten för dagen eftersom han inte ser presentabel ut. Nathan vägrar att ställa in något för Ryan ska inte få förstöra för företaget.

Charity skickar iväg Noah till skolan med Debbie. Hon är fortfarande sur på Cain men hon tänker inte säga något om vad som hänt till Debbie för att inte hon ska bli sårad.

Sandy löser korsord medan Ashley och Laurel säger hej då när hon ska iväg till jobbet. Han frågar om ord som ska påminna om kärlek och Ashley frågar då om det är hans sätt att få veta hur det är mellan Ashley och Laurel men då svarar Sandy att han har ögon...och öron... Då ser Ashley lite generad ut.

Paddy kommer hem med en stor mexikanarhatt fast han bara varit i Skeggness. Dingles håller på att packa för att flytta hem igen.

Bob vill ordna ett publotteri med 50£ i vinst eller rättare sagt, insatsen som folk lagt. Terry och Jamie undrar hur han ska sköta lotteriet och han svarar att han nog får anlita Lizzie som nummerdragare.

Natasha kommer hem och möter Ryan utanför butiken. Han varnar henne för om Nathan kommer i närheten av hans mamma igen så... Natasha går gensast till Faye för att höra vad som hänt. Hon ber om ursäkt för Nathans utbrott och lovar att det inte kommer att hända igen. Faye svarar att nästa gång ringer hon polisen.

Nikhil försöker få tag på Debbie men hon svarar inte så han letar efter henne på verkstaden. Hon är inte där heller för tillfället. Charity är där och hon säger åt honom att han måste gå vidare och komma över förlusten av pengarna.

Nicola träffar Laurel på lunchen på puben och de pratar om förhållanden. Det lyser om Laurel och Nicola blir lite avundsjuk för att väninnan får till det i sovrummet medan hon har problem med Jimmy eftersom Angelica flyttat in i deras sovrum. Ashley kommer in men Nicola lägger beslag på Laurel och vill höra mer om deras sexliv.

Eli kommer in på puben och ser Olena sitta där ensam så han går dit och pratar med henne. Strax efter kommer Sam, Lisa och Zak in på puben de med. Sam ser Eli och Olena och det gör honom lite svartsjuk. Han säger till Olena att han är glad över att de ska bo under samma tak snart. Eli ser hennes blick och undrar vad som står på. Hon erkänner att hon tycker om Sam men bara som vän och hon är rädd för att han känner mer än så.

Debbie frågar Charity varför hon är så arg på Cain och då kommer det fram att han var ansvarig för rånet. Det hon inte förstår är hur Cain kunde veta om vad som fanns i lasten.
När Cain kommer hem så får han veta att Debbie vet om allt och han försöker att försvara sig med att han gjort det för att få ihop pengar till bröllopet, han visste ju inte om att det var Charity som skulle köra. Charity surar och säger att det inte blir något bröllop efter det som hänt.
Debbie tror att det är Dennis som försöker lura dem på pengarna.
Senare på puben så sitter Nikhil och stirrar på Debbie och när han sedan pratar med henne säger han att han vill ha tillbaka pengarna och det säger Debbie att hon vill också.
Charity är sur på Cain och slänger förlovningsringen i hans ölglas sen går hon därifrån.

Ashley kommer till fabriken med en bukett blommor när Laurel slutar sin arbetsdag. De går hem och har en trevlig kväll med familjen. Laurel läser en saga för Gabby som vill höra en till när den första är slut men det är dags för flickan att gå och sova så de vuxna får lite vuxentid. Gabby frågar givetvis vad vuxentid är men Sandy är snabb med att avbryta henne. Då säger Gabby att tant Sally läste alltid sagor med olika röster. Laurel stelnar till och Ashley säger att de kanske ska prata med Gabby om det men Laurel vill att de ska försöka att inte påverkas så av namnet.

Dingles flyttar in men det tar tid att få allt i ordning igen så de går till puben i stället.
Sam pratar med Olena om att han kan hjälpa henne och köra över hennes saker till Dingles hus men hon ser tveksam ut. Hon pratar sedan med Lisa om att flytta in och Lisa inser att Olena inte vill dela rum med Sam längre så hon lovar henne ordna med ett annat rum. Lisa ser även till att Shadrack får flytta tillbaka till dem fast Zak är emot det.

Nicola sitter och pratar med Jimmy i telefon när Natasha kommer i på kontoret. Nicola får bråttom att avsluta "affärssamtalet" men givetvis har Natasha hör henne. Natasha frågar efter Nathan och får veta att han är ute på ägorna med en klient för ett evenemang. Hon får bråttom ut för att leta reda på honom och klienten.
Natasha är förbannad och säger åt Nathan att avboka hela evenemanget. Plöstsligt börjar hunden att reagera och nosa intensivt på ett visst ställe på marken och när Natasha ser det får hon panik och skriker åt dem att ta bort hunden därifrån. Klienten med sin hund går därifrån medan Natasha och Nathan återvänder till kontoret. Nathan skickar iväg Nicola på direkten och sedan försöker han få reda på varför hans mamma reagerat så, han vill veta vad som pågår.

Nicola står och tjuvlyssnar med örat mot dörren när Rodney kommer och säger åt henne. Hon säger att de bråkar och tänk om de bråkar om vem de ska ge sparken så hon måste lyssna. Sen kommer Will dit och ser dem men när han hör sin mamma vill han givetvis gå in och träffa henne. Natasha avbryter bråket med Nathan och går för att ta hand om Will men Nathan ger sig inte.
Will får mat och Natahsa kan gå undan för att prata med Nathan. Han vill att de håller ihop och att hon ska lita på honom och tillslut erkänner hon för honom att Mark är död. Nathan tror henne inte men hon berättar att pappan tänkt ta livet av sig och att när hon försökt ta geväret ifrån honom hade ett skott gått av. Sedan säger hon att hon begravt honom där ute i skogen. Nathan blir tyst sedan går han därifrån.
Hon hittar honom i skogen och hon får peka ut platsen där Mark ligger. Nathan börjar gräva med händerna för han vill få allt bevisat men hon lyckas stoppa honom. När han undrar varför hon inte sagt något eller gått till polisen så säger hon att det var hon som höll i geväret och alla skulle tro att hon gjort det medvetet. Nathan lämnar henne igen och hon frågar vad han ska göra och Nathan svarar att det får du veta tids nog...

Trevlig helg allesammans!


Syskonkärlek?

Laurel börjar arbeta på fabriken igen.

Will vill inte gå till skolan och skyller på att han mår dåligt. Nathan går inte på det och säger att han ska gå men då säger Will att du bestämmer inte det för du är inte min pappa, inte mycket till bror heller...
Nathan säger åt Nicola att skjutsa Will till skolan men hon hittar inte honom.
Will träffar Katie och berättar hur han känner och att han inte förstår varför han inte får träffa Ryan.

Noah är hemma från skolan eftersom han inte heller mår så bra efter det som hänt. Cain undrar vad det är frågan om och tillslut får han veta om allt om GPS:erna. Han säger att han ska leta rätt på Dennis, mannen som erbjudit tjejerna dealen.

Jimmy vill ringa polisen men Carl stoppar honom för de borde prata med Nikhil först. Precis då kommer Nikhil in på kontoret och undrar var lasten är. Han får veta allt om rånet och blir sedan glad över att Kings inte ringt polisen.
Nikhil går direkt till Debbies hus och det första han säger är att han förlorat massor med pengar men då blir Charity som hör det förbannad över att han inte ens brydde sig om hur hon och Noah mår efter händelsen.
Nikhil frågar Debbie om hon haft med rånet att göra men då blir hon förbannad och frågar honom om han tror att hon skulle ha utsatt Noah för det han fick vara med om.

Katie berättar för Ryan att hon pratar med Will och att pojken inte mår så bra. Hon säger att Ryan borde ordna upp saker och ting med Maisie men det vill han inte.

Ryan bestämmer sig sedan för att åka och hälsa på Maisie på kliniken och hon blir väldigt förvånad över att se honom där. Hon får honom till att erkänna varför han inte besökt henne tidigare och det är för att han varit rädd för att känslorna skulle komma tillbaka. Maisie verkar må något bättre och hon vill till och med att hon och Ryan lär känna varann som bror och syster. Precis då kommer Nathan in och han blir alldeles mörk i blicken och undrar vad Ryan gör där. Maisie tycker Nathan ska acceptera Ryan som bror, hon har ju gjort det.
Ryan träffar sedan Will på cafét och de pratar lite med varann. Han berättar att han hälsat på hos Maisie och att hon verkar vara på bättringsvägen och att han och Will ska kunna umgås som bröder oavsett vad Nathan säger.

Aaron får återigen återbud av Holly och Adam retar honom. Adam frågar om Aaron vill följa med honom och Scarlett ut men Aaron vill inte det. Senare berättar han för Ryan att han inte är speciellt förstjust i Adams flickvän.

Nikhil är sur och grinig på jobbet och tillslut berättar han för Jai om rånet. Jai säger bara att det borde ha lärt honom en läxa.
Priya är less på att bröderna hela tiden övervakar det hon gör och när hon inte får sluta tio minuter tidigare så säger hon upp sig. Hon är så less att hon väljer att flytta från huset till några vänner i Leeds.

Sandy har varit barnvakt under dagen och när Laurel och Ashley återkommer så har han inget emot att fixa maten och låta Ashley och Laurel äta för sig själva på puben. Det visar sig vara ett lyckat beslut för både Ash och Laurel har mycket trevligt och när de sedan är på väg hem så är de på väg att kyssa varann men blir avbrutna av Sandy som tittat ut.

Hemma hos Dingles så pågår renoveringen för fullt. När Olena ska lyfta några tunga målarfärgshinkar så vill Sam hjälpa henne men hon säger att hon inte behöver någon hjälp. Då kommer Eli in och ser det och han pikar Sam som inte hjälper en kvinna med så tunga lyft och sedan bär han iväg med hinkarna för att hjälpa henne.
När de sedan har paus sitter Eli bredvid Olena och de skrattar och har kul. Sam står en bit ifrån och ser besviken ut så han bestämmer sig för att gå hem. Han frågar om Olena vill ha sällskap hem men hon vill stanna kvar så hon frågar Eli om de kan göra sällskap sen.

Rodney förklarar för Bob, Nicola och Jimmy att det inte blir någon andra träff med Fiona för han har insett att åldern har betydelse och att han vill inte ha fler troféflickvänner.

Cain säger till Charity och Debbie att han pratat med Dennis och han har erkänt att han låg bakom rånet men kommer att kompensera dem ekonomiskt. Charity tar med sig Noah till puben för att äta. Marlon kommer fram till dem och frågar vad han vill ha för mat. (De pratar om någon födelsedag som Charity lurar Marlon att köpa alla presenter för att inte Chris eller Cain skulle göra det. Någon som vet vems födelsedag hon menade för Chris levde ju inte när Noah föddes)
Noah frågar sedan sin mamma varför Cain inte släppte ut dem efter rånet. Charity tror att han blandat ihop Cain med Carl men efter lite frågor så inser hon att barnet inte gjort det. Hon blir så arg och hon konfronterar Cain när han kommer hem, hon skäller ut honom  och säger att han inte är välkommen till deras sovrum.

Nathan som är vansinnigt trött på familjen Lamb sparkar sig in i deras hem och börjar riva runt bland sakerna. Precis då kommer Faye hem. Han är rasande och skäller ut henne och när hon försöker komma därifrån så hindrar han henne. Faye försöker ringa men Nathan sliter ut kontakten. Han vill att hon packar väskorna och sticker därifrån. Nathan kastar ur sig sitt hat mot dem men Faye försöker att prata med honom i lugn ton. Han säger att han aldrig kan acceptera dem som någon konstig utökning av familjen. Nathan lugnar ner sig och då klappar Faye honom lätt på armen men det feltolkar han och tror att hon vill förföra honom. Han blir återigen rasande och kastar sig över henne. I nästa sekund är han arg men ändå försöker han pussa på henne, bara för att han kan... Då kommer Ryan hem och han sliter loss Nathan som säger att han ska krossa deras familj och då kastar Ryan ut honom i en snödriva. När Nathan reser sig upp får han en rejäl snyting och Ryan säger att detta är inte över än.Lastbilskapning som inte går som planerat

Ashley försöker få det att fungera. Han lagar mat så den är nästan färdig när Laurel kommer hem. Hon är inte på så gott humör men ser att han blir ledsen så hon provsmakar maten i alla fall, sedan gör hon en grimasch. De sätter sig vid bordet och ska äta och Ashley passar på att skåla för dem. Familjen äter lite men det visar sig att maten är lite för salt.
Han försöker sedan prata med sin fru men det går inte så bra. Laurel är fortfarande väldigt besviken över att han valde att tro på Sally framför henne.

Cain möter Jai och han frågar om det fortfarande är aktuellt att lära Nikhil en läxa.  Jai säger att det är bara att köra på.

Aaron kommer till bondgården för att träffa Holly som inte är hemma än. Han och Adam sitter och pratar i köket när Moira kommer med tvätten. Hon är irriterad över att Adam kastat sina kalsonger på golvet så han daskar till honom i ansiktet med dem. Aaron är glad över att han sköter tvätten själv och därför använder han inte kalsonger... I väntan på Holly får Aaron följa med Adam ut och laga lite staket. De verkar ha hittat tillbaka till varann och trivs åter igen i varandras sällskap. Han kan till och med tänka sig att hjälpa till flera gånger.
Holly och grabbarna går sedan till puben. När Aaron vill att han och Holly träffas hemma hos honom så säger hon att hon inte har tid. Adam blir skadeglad över att Aaron återigen får nobben.

Carl ska iväg på Nikhils körning men får samtal från skolan om att Thomas varit inblandad i slagsmål. Skolans policy är att föräldern måste hämta hem sitt barn i sådana fall. Carl säger åt Edna att hon kan hämta Thomas genom att låtsas att hon är hans mamma för hon är snyggare än Colleen. Edna kontrar med att fråga om Thomas tagit skada av bråket men det hade Carl glömt att fråga. Han söker upp Charity för att få henne till att hämta lasten som han inte hinner med. Hon tvekar eftersom hon lovat att tillbringa dagen med Noah som varit hos tandläkaren. Carl säger att om hon inte ställer upp så kommer han aldrig att fråga henne igen så hon tackar ja, Noah får helt enkelt följa med henne.

Rodney visar Jimmy att han fått svar på sin kontaktannons han haft i en tidning. Senare träffar Rodney en tjej som han bjuder på vin på puben. Tjejen är som vanligt rätt mycket yngre än vad han är. De verkar ha det rätt trevligt. Sandy vill prata med Rodney och han går dit, under tiden kommer Nicola in och ser tjejen som Rodney träffar. Det visar sig att de är gamla kompisar från förr och börjar prata massa minnen. När Rodney sedan ska säga adjö till Fiona, så påpekar hon att hon haft trevligt och att hon hoppas att de ses snart igen. Eftersom Rodney inte förstod att "blåtanda" sitt mobilnummer så skrev hon sitt nummer på hans hand.

Nathan går omkring och är sur och han tror att varken Nicola eller Rodney jobbar. Nicola säger att en klient ringt om ett evenemang men hon inte vet vad hon ska svara honom eftersom Natasha sagt att de ska avboka alla aktiviteter. Nathan svarar med att låta honom ta hand om saken, han ska prata med sin mor.
(jag tycker det är lite illa valt läge för Natasha att åka iväg och låta Nathan ta hand om Will och företaget)
Will vill träffa Ryan eftersom de är bröder men Nathan blir förbannad och säger åt honom att Ryan säkert är trött på att ha Will hängandes efter sig. Han får i stället följa med och hälsa på Maisie på kliniken. Will råkar nämna att det är slut mellan Katie och Ryan och genast börjar Maisie få förhoppningar, hon måste få träffa Ryan. Will säger att han kanske kan följa med nästa gång de kommer dit. Nathan skickar iväg Will ut på ärende så han kan prata med Maisie så länge. Nathan blir tvungen att berätta att det var Katie som dumpade Ryan för att hon fått reda på vad som hänt. Maisie blir orolig för att alla i byn ska ha fått veta vad hon gjort men Nathan lugnar henne

Will sitter ensam och gungar i byn, det är kväll och mörkt ute.Han har bråkat med Nathan i bilen på väg hem från kliniken. Ryan kommer förbi och de båda bröderna går hem till honom. Ryan bjuder på lite mat och Will säger att de måste hålla ihop eftersom de är bröder. Sedan frågar Will Ryan om han är trött på att ha honom hängades där men Ryan förnekar det. Will berättar att de pratat med Maisie  och att Ryan kanske kan följa med nästa gång de besöker henne.
Nathan som inte hittar Will börjar bli orolig och letar efter honom i byn. När han sedan ser att Will och Ryan kommer ut från huset tillsammans blir han förbannad. Ryan erkänner att han kunde ha ringt men glömt bort det.
Will är glad över att fått umgås med sin bror men det gör Nathan ännu mer förbannad och säger åt honom att inte kalla Ryan för deras bror.

Cain träffar sina skumma vänner som ska stjäla lasten från Carls lastbil men det han inte vet är att det är Charity som är ute och kör den tillsammans med Noah. Hon blir lite orolig när det är en bil som förföljer henne och börjar blinka med lysena. Charity stannar lastbilen i tron om att kanske bakdörrarna inte är stängda ordentligt. Kaparna hotar henne och binder henne innan de kör iväg med lastbilen. De upptäcker Noah och även han blir bunden och får munkavle. De stannar lastbilen inne i skogen så de kan lasta ur kartongerna och de lämnar Charity bunden i lastutrymmet. Hon försöker kämpa emot men det hjälper inte.

På puben väntar Cain på att kaparna ska höra av sig och när de gör det så inser han att det varit lite problematiskt. Han träffar dem och får då veta att de inte varit beredda på att det skulle ha varit en kvinnlig chaufför och ett barn inblandat. Cain inser då vilka det är och han måste få reda på var lastbilen står. Han åker dit till skogsgläntan men han vet inte riktigt hur han ska göra utan att bli avslöjad. När det kommer en bil dit så sticker han.

Carl som börjat undra vart lastbilen tagit vägen åker ut och börjar leta. Han ser den sedan i skogen och hittar Charity chockad och bunden. Hon är förbannad och anklagar honom för att ha med kapningen att göra.
Han skjutsar hem Charity och Noah. Charity kommer hem och är väldigt upprörd. Cain låtsas först inte tro henne när hon berättar om kapningen. Hon säger att de som ligger bakom det här kommer att få ångra det de gjort resten av livet när hon fått tag på dem.


Laurel, Cain och Aaron är tillbaka

Shadrach söker jobb på fabriken. Nikhil och Jai tror inte det är sant men Shadrach säger att han vill gottgöra dem och att han kan tänka sig arbeta utan lön. Trots dessa löften så får han inte något jobb.
Lisa anlitar en elektriker som är hyftsat billig men Zak säger att det är för att han inte är utbildad. (jösses, det kommer sluta i katastrof)

Ashley storstädar inför Laurels hemkomst. Doug har åkt iväg tidigt för att hämta henne. När hon väl är hemma så är stämningen något tryckt. Ashley försöker att göra allt för henne men hon har svårt att ta det. Nicola kommer på besök och Ashley får helt enkelt ta med sig Gabby en sväng till parken så tjejerna får prata ut lite för sig själva. Laurel och Nicola tar ett glas vin och sitter och småpratar. Givetvis kommer de in på ämnet Sally och Nicola gör en mycket bra imitation av henne så Laurel börjar skratta. När Nicola gått försöker Ashley få en stund med sin fru men hon är trött och vill lägga sig tidigt.

David och Leyla ska äta frukost på cafét men hon har bråttom till jobbet. Allt David vill är att få en stund ensam med henne så han slänger sig över henne och kysser henne. Viv blir irriterad och säger att det inte är något hångelställe, hon har precis sagt till Scarlett och Adam att sluta.
Leyla frågar sedan David om det inte är dags att de hittar ett eget ställe att bo på och han håller med henne.

Cain och Aaron kommer tillbaka och Charity är något sur för att de varit borta så länge. Cain som kommit till verkstaden undrar varför Nikhil är där och Debbie svarar att det är för en bil som ska fixas. Cain är inte helt övertygad utan tror att det är Charity som flirtar med Nikhil. Hon säger då att det faktiskt är Debbie som Nikhil är intresserad av.

Nikhil frågar Carl om han kan hämta en last i morgon men att det inte har med fabriken att göra. Han går med på det bara det ger pengar så.

Aaron är hemma i huset och han surar för att hans flingor är slut och att det är så stökigt efter familjen Dingles. Shadrach kommer precis in och han säger på en gång att han ska gå till polisen och erkänna brottet så Lisa slipper domstolen. Zak försöker tysta ner honom men Belle hör allt ändå. Hon undrar givetvis vad det är som står på. Belle får vänta tills Lisa kommer hem innan hon får veta allt. Hon blir orolig för att hennes mamma ska hamna i fängelse men Zak säger att så kommer det inte att bli, de har bara förstorat upp allt som vanligt.

Jai är orolig för Nikhils affärer med Debbie och försöker att få honom att dra sig ur. Nikhil vägrar även om Jai säger att de inte får dras in i något olagligt. När de är på puben kommer Cain in. Rodney som vill ha någon att kasta pil med får sällskap av Jai medan Nikhil satt sig hos Debbie och Charity. Cain är inte så förtjust i att se dem tillsammans. När han får chansen så varnar han Nikhil för att bete sig illa mot Debbie.

Aron har köpt en chokladask i butiken men när han ger den till Holly säger han att den är från Belgien som de passerade på hemvägen. Tyvärr så hade Holly redan hört från Viv att han varit inne och handlat chokladen där, dessutom hade han glömt prislappen kvar på asken.
När Holly sitter på cafét så målar hon av Viv. Viv blir först lite irriterad men Holly säger att hon är en så fin modell och det gillade Vivs ego. Sen får hon bilden och Holly blir bjuden på en smörgås.
Holly ska sedan träffa Aaron men lämnar återbud till honom för hon ska på tjejkväll.

Viv pikar Laurel när hon är inne i butiken. Hon kan inte låta bli att säga att Ashley inte är den första mannen till att han blivit vilseledd. (undrar om hon säger samma sak om Bob och Gennie om hon får veta)

Rodney frågar Diane om hon är ihop med Doug men hon säger att de bara är vänner. Han ser inte alls så glad ut när han ser att Diane och Doug ska ut på en kväll på stan.

Cain vill prata med Nikhil men det är bara Jai som är på kontoret. Han frågar Jai om vad som är på gång mellan hans bror och Debbie men får inget svar på det.
Jai är tillslut så irriterad på sin bror, som inte vill lyssna på hans varningar, att han stoppar Cain på gatan och berättar allt om GPS:erna och om de försvinner så kan Cain tjäna lättförtjänta pengar. Cain vill inte blåsa sin dotter men Jai säger att det är Nikhil som förlorar pengar på det.
Cain träffar sedan Debbie och Charity på puben och han märker att det är något på gång men att de låtsas att det bara gäller en date med Nikhil. Han går in på toaletten för att ringa en kontakt för att ordna med det Jai vill ha hjälp med.

Att återvinna ett förtroende är inte lätt

Ashley kommer tidigt för att kunna äta frukost hos Laurel. Sedan går de till parken för att titta på åsnor. På vägen hem vill han bjuda sin familj på lunch på ett café eller en pub men Laurel tycker att maten hemma duger bra. Ashley försöker prata med henne men hon vill inte känna sig pressad. Han får sedan åka hem till byn ensam med Gabby som ska börja skolan igen.

Rodney erbjuder Nicola att ta med sig familjen och flytta hem till honom. Hon vill inte det eftersom hon är rädd att det ska förstöra deras förhållande nu när de kommer så bra överens igen.

Thomas vill ha en ny basketkorg och Anya tjatar om en mobiltelefon eftersom alla andra barn har en. Carl kan inte stå emot utan lovar barnen att de ska få det de vill ha. Senare frågar han Jimmy om de kan tänka sig att flytta in Angel i deras rum så hans barn får ett varsit eget rum. Jimmy tvekar men tycker att det verkar rimligt. Nicola ger bara kalla blickar utan att svara.
Jimmy tar på sig skulden och förstår om Nicola tycker att han är en ynklig knöl och att han borde förpassas till soffan. Nicola tycker att han borde sagt emot istället för att bara stå tyst och nästa gång ska han komma ihåg orden "jag ska fråga Nicola först"

Lisa ska träffa Sharmas och hon vet att hon kommer bli av med jobbet. Hon säger åt Lizzie att passa på att söka hennes tjänst eftersom den snart ändå blir ledig. När hon kommer till fabriken frågar de henne vad som hänt. Lisa erkänner att hon slagit till polisen men hon hade inget med stölden att göra. Jai frågar vem det var då, Eli eller Zak kanske? Då säger Lisa att det var Shadrach men om de ringer polisen så kommer hon inte erkänna att hon sagt det. Nikhil blir förbannad och på väg därifrån men Jai får honom att komma tillbaka och sedan får Lisa behålla jobbet.

Nikhil söker upp Debbie på verkstaden för att få veta mer om hennes deal hon hade på gång. Han ser lite besviken ut när han får veta att det bara gäller pengar. De kommer överens om att ses på puben.
Han säger att han är intresserad av att satsa pengarna men att de ska dela vinsten 60-40% till hans fördel eftersom det är Debbie som behöver honom.

Diane och Doug är oroliga för Ashley så de åker till Laurel för att prata med henne. Laurel berättar om sina tvivel eftersom Ashley inte litat på hennes känslor och tagit parti för Sally emot henne. Hon orkar inte med Ashleys tro och att han alltid tror det bästa om folk, hon är trött på hans jobb. Diane tycker att Laurel ska komma hem så kan se i alla fall försöka prata med varann men Laurel säger att hon kan inte säga det Ashley vill höra och då kommer det att vara slut för alltid.
 
Doug och Diane återvänder till byn och de kommer överens om att de måste berätta för Ashley om besöket och vad Laurel sagt.
Ashley är på cafét och får pikar av Viv om hur svårt det måste vara att hålla ihop äktenskapet på skilda håll för hon vet minsann hur jobbigt det kan vara. Ashley blir förbannad för att hon lägger sig i och att hon jämför med sitt liv i fängelse så han kallar henne "häxan vid giljotinen" och avbeställer det han beställt. Doug kommer in och tar med sig Ashley till puben. De berättar om mötet och Ashley känner att han inte vill tvinga Laurel till att vara kvar i äktenskapet och att han ska underlätta för henne. Han går iväg till kyrkan och där blir känslorna för mycket så han bryter ihop. Plötsligt kommer någon in i kyrkan och han hör det. När han torkat tårarna så ser han efter vem det är. Laurel har kommit tillbaka för att prata.

Faye försöker be Katie om ursäkt och ta på sig skulden för allt som hänt. Sedan pratar hon med Ryan och han tror att nu kommer Katie tro att han vill komma krypandes via sin mor. Faye nämner sedan att Nathan och hon bråkat häromdagen och då blir Ryan förbannad och rusar ut.
När han sedan möter Nathan på toaletten på puben så säger han åt honom att inte bråka med hans mamma fler gånger. Nathan är kaxig som vanligt men när Ryan nämner deras gemensamma far så blir han tyst och säger att de inte är bröder.

Chas sitter på cafét med Debbie och Charity. Hon påpekar att Lisa och Zak behöver all hjälp de kan få eftersom de inte har råd att betala för elektriken som vill ha betalt i förskott.

Nikhil möter Debbie ute på gatan och han vill fira deras samarbete med att åka till Leeds med henne men hon tycker att de ska vänta tills affären är avslutad, sedan kanske de kan fira. Jai som ser dem tillsammans frågar sedan Nikhil om vad de kommit fram till. Han är inte så imponerad av att hans bror ska göra affärer med Debbie. De blir avbrutna av Priya som tappat en nagel under produktionen så Nikhil går iväg för att hjälpa henne med sökandet eftersom allt arbete måste stanna upp ett tag. När han sedan kommer tillbaka till kontoret så ser han Jai vid hans dator. Jai varnar Nikhil för att göra skumma affärer, speciellt med Debbie.

Chas har gjort en insamling till Dingles så när Zak kommer till fabriksgården där de andra står och fikar så får han kuvertet med pengar. Hans stolthet vägrar att ta emot några pengar från Gennie så länge Shadrach bor under hennes tak. Chas och Lisa lyckas tillslut att övertala honom att ta emot det ändå.
Lisa vill inte berätta för Belle om vad som hänt och att hon kanske åker i fängelse så för att kunna förklara varför hon kanske måste resa bort ett tag så säger de att det är för att hon ska på kurs med arbetet. Belle tycker det verkar roligt med en kurs om godis och choklad.

Rodney står vid bardisken bredvid Pearl. Han beklagar ensamheten och Diane påminner honom att förr stod minsann kvinnorna i kö hos honom. Han säger att han insett att han kommer kanske att få leva ensam resten av livet men då säger Pearl att han kan alltid ringa henne om han vill ha sällskap.
När Nicola sedan vill träffas säger han att han redan har planer för kvällen. Pearl frågar om det gäller en kvinna och Rodney svarar kanske det medan han klappar henne på kinden. Pearl får bråttom därifrån för att tvätta håret men Rodney sitter kvar och ser deprimerad ut.

Laurel vill inte prata i kyrkan så de går hem i stället. Ute möter de Nicola som tror att Laurel är tillbaka men får veta att det inte alls löst sig än. Väl hemma så känner sig inte Laurel hemma efter renoveringen. Hon tycker än mer illa om Sally som inte bara förstört äktenskapet utan även hennes hem.
Ashley tar på sig skulden för allt som hänt och han säger att han inte kommer att motsätta sig om hon vill ta ut skilsmässa. Laurel ser förvånad ut och säger sedan att hon vill flytta hem igen men hon kommer att sova i Arthurs rum så länge. Ashley blir glad och lovar henne att han ska göra allt hon vill, sedan säger han att han älskar henne. Laurel svarar bara jag vet, sedan tar hon sin jacka och rusar därifrån...

Att smälla till en polisman i tjänst

Ryan har sovit på soffan hemma hos sin mamma eftersom Katie hade låst dörren och stängt av mobilen när han skulle hem dit.
Katie söker sedan upp Ryan på verkstaden men han är ute på arbete. Hon lyckas sedan få tag på honom där. Hon berättar att hon vet allt. Ryan låtsas inte förstå vad hon menar men allt kommer fram för Katie säger att det är Nathan som berättat det. Hon ber sedan att Ryan packar ihop och flyttar därifrån.

Charity möter Carl och är sur för att hon inte får någon körning fast Jimmy måste köra dubbelt. Carl säger att hon bara är provanställd och borde tänksa sig för.
När hon sedan beklagar sig för Debbie kommer det en man som söker Cain för att få hjälp med ett arbete som inte kräver frågor. Charity blir gensast intresserad och lovar att de ska prata med Cain och sedan höra av sig.

Ashley pratar med Edna och han säger att han gladeligen skulle hjula ut i havet bara Laurel kommer tillbaka.
Han åker sedan till sin fru och får komma in för att träffa barnen. (ibland tycker jag att barnen inte växer så fort som de borde, Arhur är bara lite större nu än i ett avsnitt jag såg på Tv4 guld som är från 2008, han borde alltså vara två år äldre och det är mycket på så små barn)
Laurel och Ashley ser på när barnen leker och de försöker prata med varann. Hon vill inte prata om framtiden, hon vill att de njuter av nuet. Ashley försöker att få henne att förstå att han vill att hon kommer hem men hon är inte redo.
När dagen är slut får han åka till ett B&B över natten.

Sharmas får veta att en bunt kabel stulits från fabriken och David som precis kommer in säger att de nog borde prata med sina grannar eftersom deras skåpbil stått utanför tidigare. Jai och Nikhil frågar sedan Eli om han vet något om saken men han är ovetandes. De ringer polisen och gör en anmälan.

Carl vill inte ge sig angående bekämpningsmedlet på Bartons gård eftersom det gällt livet på hans barn. Jimmy och Chas tycker att han bara är hämndlysten och tillslut får de honom att ändra sig. När han sedan träffar John och Moira så säger han att de får sköta allt själva fast han gör det endast för Natashas skull.

Lisa säger åt Shadrach som sitter på puben att han ska hämta en soffa men eftersom han druckit så mycket får hon köra själv. Sam och Olena följer med henne som bärhjälp.
På vägen sedan får de en polisbil efter sig som vill att de ska stanna men Olena får panik och tror att det är henne de är ute efter så Lisa får köra iväg från polisen och svänga av från vägen så Sam och Olena kan hoppa ut ur bilen.
Polisen frågar Lisa vart sällskapet tagit vägen men hon låtsas som om hon varit ensam hela tiden. De vill sedan titta i bilen för att se vad som finns där och givetvis hittar de kabelrullarna som Lisa inte har en aning om varifrån de kommer. Precis då springer Olena och Sam iväg från sitt gömställe och polisen ser dem. För att stoppa polisen så smäller Lisa till en av dem och det leder till att hon tas in på förhör.
Sam och Olena rusar hem och berättar för Zak om vad som hänt och han åker till polisstationen för att få veta mer.

Charity vill att Debbie flirtar med Nikhil för att få tag på pengarna till Cains så kallade "affär", De behöver  7000£ för att köpa 500 st gps:er. De sitter och pratar på puben tillsammans med bröderna Sharma. När Debbie får en stund ensam med Nikhil så säger hon att hon har en deal på gång men behöver en finansiär. Precis då kommer Jai och frågar vad de pratar om och när Nikhil säger affärer så frågar Jai om det handlar om kablar. Debbie fattar ingenting om vad han menar.

Zak och Lisa kommer tillbaka till byn och familjen Dingles samlas hemma hos Paddy. Zak är förbannad på Shadrach som ställt till det och stulit kablar utan att säga något. Det skälls och tjafsas och Shadrach försöker skylla på att det är Olenas fel att Lisa slagit till polisen. Charity ringer precis till Chas och får veta vad som hänt så både hon och Debbie kommer till huset. Chas försöker försvara sin far men Zak säger till honom att han borde lämna byn.
Lisa är ledsen och rusar ut. Hon är orolig för vad som kommer att hända, hon är rädd för att bli inlåst eftersom hon slagit till polisen.

John och Adam besöker Nathan på kontoret på Home Farm för att tacka för att han inte låtit allt komma ut och Nathan är inte sen med att tillägga att de måste betala den dyra saneringen. När John vill prata med Natasha så skickar Nathan iväg dem på en gång.
Hemma på gården så kommer David och Leyla på besök och säger till John att Carl vill att de undersöker utsläppet. John blir förvånad eftersom Carl sagt att han inte ska anmäla något och då kommer det fram att David inte pratat med Carl efter det beslutet.

Ryan kommer hem med sina saker och Faye får reda på vad som hänt. Hon är orolig för att Katie kommer att skvallra för hela byn bara för att hämnas. Ryan säger att allt är Fayes fel eftersom det är alla hennes lögner från början som ställt till det.

Faye väntar på Nathan på puben för hon vill prata med honom men när han inte dyker upp så går hon. Hon möter honom utanför när han är på väg in. Då börjar hon skälla på Nathan för att han berättat för Katie och att det kanske mer skadar hans syster. Nathan säger att han är trött på snälle Ryan som försöker nästla sig in i hans familj och att han ska göra allt för att förhindra det. Hon svarar att de inte är rädda för honom men då säger Nathan att vänta bara tills han sätter igång...


Trevlig helg allihop och kom ihåg att HTG början 11:35 från och med nästa vecka!
Nathan är tillbaka som sitt vanliga elaka jag

John, Andy och Adam kollar upp tunnorna på gården och inser att det behöver rensas upp men att det kommer att bli dyrbart så under tiden måste de nog hägna in alltihop. Andy upptäcker att det börjat läcka från en tunna och att det runnit iväg en bra bit men som tur är inte ända ner till ån.
Moira ber sedan John att hålla Adam utanför det som hänt för han kommer inte att klara av trycket från byborna när de får veta.

Ryan ringer kliniken för att fråga hur Maisie mår men Katie kommer ner till köket och han lägger på. Gennie ligger på soffan eftersom hennes far sover i hennes säng. David och Leyla kommer ner och de börjar prata om frukost och då kommer även Shadrach ner. Ungdomarna vill inte äta med Shadrach så de rymmer till cafét. Gennie får stoppa sin far som tänkt följa med.

Carl är fast besluten att ta reda på vem som är skyldig till utsläppen och när han möter David på cafét frågar han honom om vad kommunen kommer att göra åt saken.
När Ryan är ensam kvar så ringer han upp kliniken igen för att få veta hur Maisie mår.

Shadrach dyker upp hos Dingles för att hjälpa till med renoveringen men Zak vill inte ha honom där. Lisa lyckas övertala honom att ändra sig eftersom han då får hjälp när hon ska till arbetet. När Lisa sedan kommer tillbaka med ostmörgåsar får Shadrach äta ute bland de andra svinen eftersom Zak inte vill äta i samma rum som honom.
För att gottgöra sitt misstag kommer Shadrach tillbaka till gården med en last brädor som han påstår att folk kastat.

Nicola har massor av arbete och hon vill visa att hon är kapabel till att ta hand om Home Farms kontor medan Natasha är borta. Nathan ber henne att skjutsa Will men hon proteseterar eftersom hon inte är någon barnflicka. Nathan säger då att han måste hälsa på Maisie och vill Nicola ha kvar sitt jobb gör hon som han säger.
Sedan åker Nathan till Maisie på kliniken. Hon kan fortfarande inte släppa tanken på Ryan men Nathan säger att hon måste, de är fortfarande en familj och borde hålla ihop.
När han kommer hem så träffar han deras advokat för att han vill att Faye och Ryan inte ska kunna göra anspråk på deras pengar. Advokaten upplyser honom att Marks konton är frysta sedan han försvann och Natashas konton är hennes ensak som inte Nathan kan göra något åt.

Ashley ska åka till sin familj och passar på att fylla på matförrådet till sin far. Han säger till Viv att skriva upp allt Sandy handlar så betalar han senare när han kommer hem. Viv tycker det vore enklare att bara ge Sandy pengarna men då säger Ashley att han bara betalar för maten men inte för någon alkohol.

Debbie har gett Dingles lite pengar som bidrag och Chas gör likaså men ber Lisa att inte berätta om det för Carl.

Holly kommer hem från sin skolresa och hon får veta vad som hänt på gården.

Doug ska in i scoutstugan och ramlar in eftersom det saknas golvplankor. Han vrickar foten och haltar iväg till puben och berättar vad som hänt för Diane.
Dingles som sitter i närheten och hör det och inser på en gång att det är därifrån Shadrachs brädor kommer ifrån.

Faye möter Nathan och Will utanför butiken och hon frågar honom hur det går för dem. Hon tycker att det måste kännas extra jobbigt en sådan här dag när det är deras fars födelsedag. Nathan blir sur för att hon påminde Will om saken.

Adam insisterar på att få följa med när John besöker fabriken och Carl. Sharmas säger åt Bartons att de förlorat en del pengar på att det blivit anklagade för att ha "förgiftat barn" så Adam lovar att de ska betala tillbaka en del.
Carl blir riktigt förbannad när han får höra att giftet kom från Bartons gård och han ska minsann se till att de blir anmälda och blir av med gården.
Carl bjuder hem David för att han ska ta tag i saken med gifttunnorna. David säger att han inte är rätt man att göra något men Carl påstår att det inte ser bra ut om det kommer fram att David vetat om men inte gjort något åt saken.
David skyndar sig till Leyla för att berätta men eftersom hon jobbar så råkar Nathan få höra allt. Han blir givetvis upprörd eftersom det är de som äger marken Bartons har gården på.

Nathan söker upp John för att höra när han tänkt berätta och att det är lika bra att de börjar packa ihop.
När Nathan sedan pratar med Natasha så står hon på Bartons sida och det gör Nathan ännu surare.

Zak som fått veta om gifttunnorna påpekar för John att Alfie faktiskt också är förgiftad. Han säger att han varit så orolig för hunden och att han vakat hos honom. Tillslut lyckas han få John att betala 100£ för veterinärkostnaden, fast det egentligen varit Chas som lagt ut för den utgiften.

Katie besöker Maisie på kilniken och hälsar från Gennie och Leyla. Maisie frågar sedan hur det är med hennes så kallade tredje bror och Katie svarar att han bryr sig om henne fast han inte hör av sig. Katie berättar sedan att det är bra mellan henne och Ryan igen efter att de har rett ut saker och ting, att han berättat allt för henne. Maisie tvivlar på att han sagt precis allt och då undrar Katie vad hon menar. Då får Maisie bråttom att skicka iväg henne för att inte säga för mycket.

Andy är orolig för att han svikit Bartons genom att inte ha kollat upp tunnorna ordentligt när han och Adam skulle flytta på dem.

Will söker upp Ryan på verkstaden men Ryan har mycket att göra. Då frågar Will om han får låna lite pengar eftersom han vill köpa en present till sin far som fyller år, fast det kanske är dumt eftersom pappan inte är där och så går han därifrån.
Ryan springer efter Will och säger att han följer med honom.

Nathan söker upp Carl och erbjuder honom pengar för det som hänt barnen men Carl säger att han inte vill bli mutad.
När Nathan kommer hem upptäcker han att Will inte är hemma. Han säger åt Nicola att hjälpa till att leta men precis då kommer Ryan och Will hem. Han blir förbannad på Ryan som lagt sig i men Ryan försvarar sig och säger att han hjälpte bara Will att köpa en present.
När Ryan precis gått kommer Katie till Home Farm. Hon berättar för Nathan att hon besökt Maisie och då blir han förbannad på henne och säger att hon inte hade någon rätt till det. Hon säger att hon faktiskt är Maisies vän. Då svarar Nathan att det är bara något som hon tror. Katie undrar vad han menar och Nathan kan inte låta bli att berätta för henne att hon inte är så speciell som hon tror och att hon måste ha insett varför Ryan gjort slut eftersom han ville ha någon annan... Katie tror Nathan ljuger men inser sedan att det han sagt är sant.Miljögifter


Idag blir det tyvärr bara en kortare uppdatering p.g.a. Internetstrul.

Val och Terry tar med Eric till puben för att hon vill prata med sin man om att ta det lugnare. Eric vägrar att medge att han ska minska på arbetet men då säger Val att han ska tänka på hjärtat efter det som hänt. Eric ser besvärad ut så Terry säger att han vet om allt. Val säger att antingen anställer de en kock fast de inte har råd eller så överlåter Eric att Terry hjälper till med marknadsföringen och Olena får hjälpa till i köket.

Ryan pratar med Katie och han erkänner att han betett sig illa men känner att han vill få en ny chans hos henne. Katie tvekar eftersom hon börjar vänja sig vid att han bara är en vän som bor på soffan och att det fungerar så bra. Hur ska hon kunna lita på honom igen efter att han gjort slut fast allt verkade så underbart förut.
De ska i alla fall äta lunch på puben för att diskutera saken. På vägen dit så kysser de varann och precis då kommer Nathan och ser dem. Han blir förbannad på Ryan och vill prata. Nathan anklagar Ryan för att ha förstört hela hans familj bara för att komma åt faderns pengar med de kunde han glömma att han skulle få...

Maisie är inlagd på en klinik. Natasha och Ryan hälsar på henne. Hon verkar inte ha kommit över Ryan och frågar efter honom. Både Natsaha och Nathan säger att det är bäst om Ryan inte kommer dit och hälsar på.
Snacket frodas i byn när de får veta att Maisie är på "dårhus"

Lisa inser att hon har så mycket som måste ordnas att hon måste säga upp modelljobbet för att inte bli av med jobbet på fabriken. Hon och Zak är i huset och rensar upp när Shadrach kommer tillbaka. Zak blir förbannad men Lisa lyckas få bort honom från Shadrach så inget allvarligt händer.

Natasha blir förbannad på Nicola för att hon skvallrat om familjen Wylde, eftersom det inte kan vara någon annan som sagt att Maisie är på en klinik. Nicola försöker skylla på Will men Natasha säger att om hon skvallrar om familjen en gång till får hon sparken och måste anlita en advokat eftersom Natasha i så fall kommer stämma både Nicola och hennes slappa latmask till man.

Paddy besöker John på gården och berättar för John och Andy om att han misstänker att Carls barn och Dingles hund blivit smittade av samma sak som fåren. Enda gemensamma nämnare är ån som går bakom deras hus och bakom fabriken, det kan alltså vara utsläpp därifrån.

Carl får veta om misstanken om utsläpp så han och John söker upp Nikhil och Jai på fabriken. De förnekar att det är något som kommer från dem och de vill ha bevis.
Tillslut kommer det fram att det är resterna från gammalt bekämpningsmedel som förgiftat djuren/barnen och de medlet har varit förbjudet i över 20 år och det fanns inte i vattnet i ån.
John fattar inte varifrån det kan ha kommit för de har inget sånt på gården. Adam inser direkt vad det är frågan om så han kollar upp tunnorna han och Andy skulle flytta på.
Det är bara för Adam att erkänna för sin far att det är deras tunnor som läcker ut och John blir förbannad för det kan leda till att de blir av med hela gården.

Fyll gärna på med det jag missat att ta upp idag... =)

 

Ett riktigt fylleutbrott

Maisie vaknar upp ensam i en hem hon inte känner igen och hon ser att det ligger sedlar på huvudkudden. Det gör henne ledsen.
Natasha är orolig för sin dotter som inte svarar i mobilen eller hör av sig. Hon ber Nathan leta efter Maisie när han åker iväg med Will till skolan.
Natasha är så ledsen att hon rusar ih hos Diane för att få prata med henne. Diane försöker trösta henne med att Maisie säkert hör av sig snart. Sedan börjar de prata med varann och Natasha blir på lite bättre humör. När hon återvänder till kontoret så märker Katie att Natasha är orolig. Hon råder henne att ringa polisen men det vägrar Natasha.

Carls barn mår bättre men sköterskan säger att de råkat ut för kemikalier. Hon undrar varifrån och de får sätta sig och försöka spåra vart barnen varit. När de sedan kommer hem med barnen så har Nicola bakat muffins åt dem. Anya frågar sedan henne om hon älskar Angelica för deras pappa älskar inte dem. Chas hör det och försöker förklara att det inte stämmer, Carl bara mumlar lite om att det inte är så.
Sedan vill han ta reda på vad som kan ha orsakat barnens utslag så han beger sig ut och får sällskap av Chas. Första stället han går till är Dingles gård och de blir inte alls glada över att bli anklagade för att ha utsatt barnen för kemikalier. Carl blir ännu mer orolig när han får veta att hunden också mått dåligt. Inte blir han gladare över att barnen tycks föredra Nicola framför honom.

Maisie kommer tillbaka till byn och är rätt onykter när hon kliver ur taxin. Hon tappar pengar på marken men lyckas ändå betala chauffören. Ryan kommer förbi och ser Maisie. Han tar upp pengarna till henne men hon slår ifrån sig det. Hon säger att hon inte vill ha något som har rört vid...fast det kan blir svårt.
Hon går sedan in på puben och börjar prata med Charity och Debbie men de är inte riktigt intresserade av hennes sällskap. Då går Maisie fram till Bob som jobbar och säger att hon också vill jobba men när hon inte får det vill hon ha en drink i stället men Bob tvekar. Bob vill ringa Natasha men Maisie säger att hon redan gjort det, Bob försöker få hjälp av Marlon som tycker att Maisie är ju trots allt vuxen. När Maisie inte får som hon vill så serverar hon sig själv och blir full och odräglig mot andra gäster på puben. Tillslut säger Marlon till henne att hon kan prata med honom om hon vill eftersom den attityd hon visar upp inte är den egentliga Maisie. Hon blir så förbannad att hon ger Marlon en rejäl örfil. Bob blir så förbannad att han är på väg att kasta ut henne men då börjar hon gråta helt hysteriskt. Maisie rusar sedan in till damrummet och slår pannan i spegeln.

Sam har lagat en av Erics posrlinsfigurer som Samson råkat ha sönder. David och Leyla kommer ner men vill inte stanna på frukost utan de vill gå till cafét i stället. När de är på väg ut säger Samson "Jättebröst!" till Leyla. Val blir lite putt över att han inte sagt så om henne. Hon får sedan tillfälle att prata med David och Leyla eftersom hon är orolig för Eric så hon ber David att hjälpa dem i restaurangköket men David är inte så intresserad.
På kvällen när det har öppet i restaurangen får gästerna vänta lite länge på maten så Val ber Olena att hjälpa Eric som inte alls vill ha hjälp. Gästerna går när de fått vänta för länge. Terry blir orolig och då berättar Val att hon är orolig för Eric eftersom han fått en hjärtattack förut. Terry tror först inte på henne men inser att hon har rätt.

John är orolig för fåren och han försöker få liv i ett livlöst lamm. Andy kommer dit men vet inte heller vad som kan vara fel men att de borde kolla tackorna också
Adam kommer ifrån bondgården ett tag och besöker Scarlett på kontoret. De pratar inte länge med varann innan de börjar kyssas och hamnar liggandes på skrivbordet.
John ringer efter Paddy som tar prover och kollar runt på gården ifall det skulle finnas annat som kan påverka djuren så som mögel i maten eller så.
Senare föreslår Paddy att de ska obducera ett lamm för att kunna se vad som orsakat allt och att han ska skynda på resultaten innan han ska iväg om någon dag.

Charity som ska lämna en arbetstidsrapport på Kings kontor råkar få se Scarletts och Adams aktivitet på skrivbordet så hon återkommer senare. Hon påpekar att hon sett vad som hänt, precis då kommer Jimmy in på kontoret så Scarlett ger Charity en körning. När Jimmy får veta att Charity åkt iväg på hans arbete frågar han Scarlett om varför och hon svarar att Charity utpressat henne. Jimmy fattar ingenting men får väl ändå var nöjd när arbetet blivit gjort.

Katie och Leyla kommer in på puben och direkt säger Bob att han behöver deras hjälp att få ut Maisie från damrummet. Katie försöker öppna dörren men Maisie sitter i vägen. Maisie sitter och gråter, blödandes från såret i pannan. Hon säger att hon inte vill dö men strax efter så skriker hon att det är det hon vill. Katie lyckas ta sig in för att prata med henne som först frågar varför hon är så snäll mot henne sedan får ett utbrott och skäller ut Katie för att vara patetiskt.

Diane kommer tillbaka till puben precis när Katie leder in Maisie till lägenheten bakom. Hon försöker prata med Maisie och det går bra tills Maisie ser Katie och börjar skälla på henne igen. Då går Katie därifrån.
Natasha kommer dit för att hämta sin dotter och Diane råder henne till att skaffa proffesionell hjälp.
Väl hemma på Home Farm sitter Natasha och pratar med Maisie om den hjälp hon behöver och det kan inte de hemma hjälpa till med. Sedan kommer även Diane dit och pratar med Maisie och hon förklarar att utomstående hjälp är ibland den enda lösningen, precis som med Andy. Maisie verkar inse att det kanske är det som behövs.
Diane blir kvar ett tag och sitter sedan och pratar med Natasha som berättar om Ryans och Maisies affär. Hon säger sedan att hon hatar sin man som förstört livet för deras barn...Barn på rymmen

Carl kom hem från jobbresan och med sig hade han en varsin kasse med presenter till barnen. De vill ut och åka skidor med honom men han måste jobba. I stället får Chas ta hand om dem ett tag och hon tar med dem till fabriken. Anya rotar i en väska och leker med ett nagellack. När hon nästan blir upptäckt slänger hon in nagellacket i väskan men hinner inte skuva åt korken så nagellacket rinner ut i väskan. Anya gömmer väskan bakom en kudde i soffan.
Senare letar Scarlett efter sin väska och resten av familjen hjälper till utom Anya. Hon sitter i stelt kvar i soffan. Givetvis kommer det fram att hon gömt väskan och vad som hänt och Carl blir förbannad och skäller ut sin dotter.

Ashley möter Lisa på vägen och frågar henne hur det är. Han undrar om de behöver möbler för han känner till några insamlingar men Lisa svarar att Zak är för stolt för att ta emot något.

Jamie ser Gennie ute på gatan och de börjar prata med varann. Han berättar att han väntade på henne på puben igår och hon blir lite ångerfull. Jamie bjuder henne ändå på middag och Gennie tackar ja och studsar iväg därifrån. De ses senare på puben och hon ber om ursäkt för att hon fegat ur kvällen innan.
Gennie och Jamie går hem och tittar på en skräckfilm och Gennie är väldigt lättskrämd. Han frågar om hon har fler fobier och hon svarar att fåglar inte är så roliga, sedan kysser de varann.

Sam besöker Olena på hennes jobb. Han säger att Samson saknat henne och att han ritat en teckning. Olena ser mest besvärad ut när hon tittar på teckningen och ser en liten familj med dem. Han frågar henne om hon kan hjälpa dem på gården men hon måste jobba. Val hör det och ger henne ledigt. Då blir Sam glad och säger att de kan ta en drink efteråt. Olena ser inte alls lika glad ut men hon följer med honom till gården.

På gården pågår rensningen av Dingles hus för fullt. Plötsligt dyker Lizzie upp och vlll hjälpa till. När de sedan är klara för dagen så säger Sam att han och Olena ska ut och ta en drink. Då frågar Lizzie om han är betuttad i Olena så både Sam och Olena ser besvärade ut. Olena som antagligen inte känner sig så bekväm i situationen tackar nej till en drink på puben för hon vill gå hem i stället och Sam ser besviken ut.

Scarlett följer med Adam hem och precis när han gör te får han ett samtal om att ett till lamm har dött. Det gör att han måste avbryta sin date. Senare möter Scarlett John och Adam i butiken och får då veta att fler lamm dött. Hon frågar hur de stackars djuren står ut med kylan så John föreslår att de kanske ska installera centralvärme istället. Adam flinar men Scarlett fattar inte ironin.

Nathan har rensat bort alla fotografier på Mark för han inte vill se honom mer men Natasha säger åt honom att ställa tillbaka allt. Sedan besöker hon Diane på puben för att prata ut om sin oro för Maisie. De kommer fram till att Maisie behöver lite ledigt. Natasha återvänder hem och vill bjuda Maisie på en lunch och hon häller upp ett glas vin. Maisie är inte alls intresserad av att prata med sin mor så hon dricker upp vinet och går därifrån.
Maisie kommer till puben och då berättar Diane att Moira fått hennes pass. Maisie blir irriterad men stannar kvar för att dricka i stället. Efter ett tag hör Maisie hur Gennie, Jamie, Katie och Ryan har det trevligt några bord i från så hon står inte ut utan ringer en taxi för att åka till stan. Diane försöker övertala henne att stanna men Maisie vill inte. Det slutar med att Maisie är ännu fullare och står och hånglar med någon kille på en bakgata och hon vill inte svara på frågor utan bara att han ringer efter en taxi så de kan åka hem till honom.

Carl är frustrerad över att barnen är så aviga mot honom och säger att de hatar honom. Han vet inte hur han ska göra så han ringer barnens moster och ber att de ska få komma dit i helgen.
Dagen efter ber han Anya om ursäkt för att han gjort henne ledsen och sedan nämner han att de ska till sin moster och då säger Anya att hon aldrig ska göra om det hon gjort. Barnen verkar inte alls glada över att behöva åka iväg.

Val klagar över att det är leksaker överallt hemma hos dem men Eric tycker det är ok. Hon får Sam till att lova att dela ut flygblad i stan. När han kommer till B&B:t för att träffa Olena så haffar Val honom och ger honom flygbladen, som han verkar ha glömt att han lovat dela ut.

Carl släpper av Anya och Thomas vid busshållplatsen för de ska till skolan. När han sedan möter Nikhil på cafét får han höra att barnen inte alls åkt med bussen utan är utanför och klättrar.  Givetvis är barnen inte i närheten när han kommer ut. Carl, Jimmy och Chas är ute och letar efter barnen och även Scarlett och Adam är ute på fyrhjulingen och letar. När de sedan återvänder så står Anya och Thomas utanför Kings hus. De fryser och mår inte så bra. Carl blir arg men Chas ser till att barnen kommer in.

Thomas kommer sedan ner och säger att Anya fryser och känns kall.  Chas upptäcker utslag på pojkens arm och Nicola rusar iväg för att hämta ett glas för att rulla över utslagen (konstig metod jag aldrig hört talas om)
De skyndar sig till sjukhuset  och får höra att barnen kanske har meningokockinfektion och det är väldigt smittsamt. Nicola får nästan panik och säger att de måste kolla Angelica också. Sköterskan vill inte göra det men tar sedan Jimmy och Nicola till överläkaren för råd.
Carl och Chas vakar vid barnens sängar och Carl får dåligt samvete. Han tar på sig hela skulden och inser att om det händer hans barn något så är det hans fel.OBS!

Ny sändingstid fr.o.m nästa vecka 11.35-12.45.


Splittrade familjer

Chas går till Dingles går för att ge sin far frukost men han öppnar inte så hon går därifrån. Hon får sedan passa Carls barn så hon går till cafét och äter med dem.
Dingles kommer tillbaka från hotellet och de verkar ha haft det bra, alla är nöjda. De får en stor överraskning när de kommer in i huset och ser att taket rasat med badkaret i vardagsrummet och allt är dyngsurt. Strax efter upptäcker de att Shadrach stuckit med deras pengar från burken.
Belle ser att Alfie är dålig men ingen orkar bry sig om det så Chas lovar att de ska till Paddys klinik med honom.
Paddy kollar hunden och säger att Alfie måste stanna kvar över natten.
Chas frågar honom om hon kan få betala i slutet av månaden och då blir Paddy förvånad över varför hon ska betala. Chas berättar att allt beror på hennes eländiga far.

Nathan är upprörd över att Natasha låtit Faye vara med under gårdagen när de skulle identifiera kroppen men hon tyckte att hon inte kunde hindra Faye.
Natasha träffar sedan Ryan utanför butiken och han frågar hur Maisie mår. Hon svarar att Maisie inte mår så bra men hon inte tror att Mark kommer tillbaka så som Maisie tror.

Diane fikar på cafét för att komma ifrån lite. Doug kommer in och sätter sig hos henne och hon blir genast lite gladare. Sedan går familjen Sugden och lägger blommor på Jacks grav. Diane säger att Jack inte hade velat att de ska stå där och gråta.
På kvällen kommer Doug och hämtar Diane när de ska iväg på konserten. Viv ser dem och hon pikar Diane som går ut och har kul fast det är Jacks dödsdag. Diane säger att Jack hade nog velat att hon mår bra och har kul precis som Vivs gamla Vic antagligen hade tyckt. Det fick tyst på Viv.
Doug och Diane återkommer sent på kvällen och är mycket uppspelta och glada, kanske något onyktra också.
Dagen efter kommer Doug med kaffe till henne på puben. De kommer överens om att gå ut igen någon annan gång. Det blir redan samma kväll när Diane känner att hon behöver komma ut och säger åt Doug att de ska hitta på något.
De bestämmer sig för att gå på hundkapplöpning i Sheffield.

Maisie dricker sprit på jobbet fast Diane sagt åt henne att låta bli. Hon blir sur när hon ser Katie och Ryan sitta och prata med varann och det gör att hon dricker ännu mer. Något onykter så börjar Maisie att flirta med David fast Leyla är med, sedan är det John och Andy som råkar ut för flirtattacken och även Jai. Det slutar med att Nathan får återigen köra hem henne till Home Farm.

Natasha besöker Faye för att be om ursäkt för igår. Då berättar Faye att hon anlitat en privatdetektiv eftersom hon måste få reda på vad som hänt Daniel. Natasha förstår inte logiken i det hela och hon undrar varför han försvann förra gången. Faye berättar att de levde under stor press och hade skulder. Natasha tycker inte Faye ska kasta bort en massa år igen bara för att oroa sig för honom, en privatdetektiv kommer bara att dra ut på plågan. Mark kanske dyker upp om några år med ett nytt liv någon annanstans.

Jamie väntar på Gennie som ska komma hem från semestern. Han sitter sent utanför puben med en bukett blommor. Viv kommer förbi och säger att Brenda sagt att flyget är försenat så Gennie kommer inte förrän i morgon. Jamie blir besviken och kastar blommorna på marken. Dagen efter är han ute på postrundan när Gennie kommer hem i taxi. De hinner prata lite med varann och bestämmer att de kanske kan ses på kvällen på puben.
Jamie går dit och väntar på henne men hon dyker inte upp. Hon är hemma och vet inte om hon ska gå eller inte. Leyla och David försöker få henne att gå iväg men plötsligt bestämmer sig Gennie för att ta ett glas vin och stanna hemma i stället.

Familjen Dingles sover över hos Marlon eftersom de inte har någonstans att bo. Marlon tycker det blev trångt så han ska precis fråga Paddy eller rättare sagt han ska vädja till en Heders-Dingle men Paddy säger nej innan han ens hör frågan. Senare ringer Marlon till Paddy för att påpeka att han är skyldig honom en tjänst eftersom Paddy tappat bort hans hund. Det slutar med att Lisa, Zak och Belle får bo hos Paddy medan Olena bor kvar hos Marlon.(blir det något mellan henne och Eli månntro)
Sam och Samson frågar Eric om de får på på B&B men Val säger att det är fullbokat. Då säger Eric att de kan bo hos dem så länge och Val ser inte alls glad ut.

Thomas och Anya är ledsna över att Carl inte svarar när de ringer och de säger till Chas att deras pappa inte tycker om dem. Hon försöker få dem att förstå att så är det inte alls och tillslut så säger hon att Carl ordnat med en stor överraskning till dem när han kommer hem.

Debbie försöker prata med Ryan eftersom hon märker att han mår dåligt. Först är han inte intresserad av samtal men sedan lyssnar han i alla fall på henne. Hon säger att han ville inte veta sanningen men nu när han vet hur det ligger till måste han lära sig att leva med den.
Det gör att Ryan söker upp Natasha på Home Farm och vill veta mer om sin far. Hon är inte så intresserad av att prata om honom men tillslut tar de en promenad och hon berättar om Mark och när de träffades. Natasha medger att hon inte ville veta av Ryan och Faye egentligen och då tror han att det är deras fel att Natashas familj fallit samman. Hon säger då att det var Mark som förstöre allt...
Precis när de kommer fram till huset igen så kommer Nathan hem med en full Maisie. Nathan blir förbannad och hoppar på Ryan men lugnar ner sig. Natasha tar med sig sin dotter in och Nathan står kvar utanför och ser när Ryan går därifrån, han undrar vad det är som händer egentligen?

Det var första veckan med HTG för året, ha nu en riktigt trevlig helg!

"En nästan bortsprungen hund"

Scarlett kommer till bondgården för att fråga Adam om de kan ses nästa kväll. Han tackar ja men genast så avbryter John honom och påminner om att det är lammningsäsong och då finns det ingen tid för nöjen.
Scarlett blir givetvis besviken och går därifrån. John säger att hon ändå måste vara rätt angelägen eftersom hon tagit sig tid att komma till gården istället för att skicka sms.

Lizzie ska lämna Marlons hund till avlusning men hinner inte det för hon ska på en anställningsintervju. Pearl som precis kommer hem till dem får äran att ta med sig Daisy till kliniken. Det blir inte bättre än att Daisy sliter sig och Pearl blir förtvivlad. Hon söker upp Paddy på puben för att tala om vad som hänt. Marlon får också veta det och blir orolig eftersom hunden är det enda han har efter att Donna lämnat honom. Förutom familj och vänner då som Paddy så klokt inflikar. När Lizzie kommer tillbaka från stan så ger hon sig ut för att leta efter Daisy och hittar hunden efter ett tag.

Katie pratar med Ryan och ber honom att prata med Maisie som mår så dåligt. Ryan vägrar och säger att han skulle bara göra allt värre, Maisie måste få smälta det som hänt.

Doug märker att Diane inte är så glad så han försöker muntra upp henne. Han vill bjuda henne på en minneskonsert för Dusty Springfield och hon blir glad. Tyvärr så finns det bara biljetter till morgondagen men Diane säger att det är ok för att inte såra Doug. Victoria som hör det blir förbannad eftersom det är årsdagen av Jacks bortgång och Diane borde tänka på Victorias känslor istället.
Andy frågar sedan när de ska gå till graven och då får Doug veta vilken dag det är och han vill avboka allt. Diane tycker inte han ska avboka något och Andy håller med henne. Hon hinner med både gravbesök och konsert.

Carl har ordnat med en körning till München men Jimmy vill inte köra. Chas säger åt Carl att skaffa någon annan eftersom han borde vara hemma med barnen. Han säger att han ska fråga Charity men återkommer sedan och säger att hon inte kan. (har han verkligen frågat henne?) Chas blir förbannad för han verkar undvika sina barn och får det sedan bekräftat av Carl, som packar väskan och drar iväg.

Zak och Sam har ordnat med hotellvistelsen men inte sagt något till Lisa än. Olena är tveksam till att följa med och inte blir det bättre när Sam flera gånger säger att de kan leka gifta då och bo där som ett riktigt par. Tillslut kommer de iväg och Lisa är glad över att komma ifrån. De ska alltså bo på lyxhotell och äta god mat och låtsas vara intresserade av köpa in sig i någon andelslägenhet.
Den som inte fick följa med var Shadrach som muttrade över det. Han fick en flaska whisky av Zak som tröst. Shadrach beslutade sig för att ta sig ett bad och börjar fylla badkaret med vatten men somnar på soffan. Han vaknar av att det droppar vatten i ansiktet på honom och då får han bråttom ut. Strax efter så rasar badrumsgolvet och allt hamnar på nedervåningen. Shadrach går in och tittar på förödelsen men inser att han inte kan göra något. Han packar en säck och är på väg att ge sig av men möter Chas på vägen. Shadrack kastar iväg säcken och låtsas som ingenting och säger att han möter Chas senare men när han fått iväg henne så tar han säcken och går vidare ut ur byn... (kul kommentar av Chas om att endast Shadrach kan se eländigare ut än tidigare fast han är nybadad)

Ashley nämner att det är skönt att inte ha hört av Sally på ett tag...nu fattas det bara att Laurel flyttar hem igen, allt är ordnat i prästgården.

Natasha besöker deras butik och pratar med Doug om att han får vända sig till Nathan om det blir problem. Precis då kommer polisen och vill prata med henne. De har hittat en kropp som de vill att hon ska identifiera. Hon följer med polisen. Ryan som hört allt berättar det för Faye som är på puben och hon får bråttom till bårhuset.
Natasha blir inte glad när hon ser Faye men båda får kolla in kroppen och det visar sig att det inte är Mark/Daniel. Nathan har åkt hem och berättat allt för Maisie och Will. De blir lättade när det inte visar sig att det var deras far men sedan får Maisie panik över att det kommer att hända igen...och igen...

Faye bjuder över Natasha på ett glas vin. Hon är helt övertygad över att Daniel kommer tillbaka eftersom han inte skulle lämna sina barn men Natasha säger att han är död. Faye undrar givetvis vad hon menar men då lugnar sig Natasha och säger att hon menade inte så, sedan går hon därifrån.

Marlon är orolig för Diane så han pratar med Moira om att de borde prata med varann. Moira säger att Diane alltid är välkommen att prata med henne men hon tänker inte börja. Marlon ger sig inte utan säger senare till Moira att Diane tror att de inte är vänner längre och han ber Moira prata med sin vän. Moira och Diane träffas och de börjar prata med varann och allt löser sig, de blir sams och får stora kramen.

I första avsnittet idag var det en hel del snö i byn, riktigt mycket men i andra avsnittet när Shadrach rusar ut ur huset så finns det nästan ingen snö kvar...vart tog den vägen?Barn=problem?

Idag var det flera familjer som har lite problem med sina barn, stora som små...

Hannah vill inte att Moira följer med till skolan för att prata med lärarna eftersom hon tror att det bara blir värre då, dessutom kanske det lugnar ner sig nu när Victoria blivit avslöjad.
Victorias straff till att börja med blir att vara utan mobil. Hon försöker få både Andy och Diane till att ändra sig men det gör de inte.
När Hannah kommer hem från skolan frågar alla hur det gått och hon säger att allt är ok men hon är rätt trött på deras övervakning. Hon verkar inte riktigt glad ändå.

Jai möter Faye ute på gatan och frågar hur hon mår. Han vill att hon börjar jobba så fort som möjligt eftersom hon behövs på kontoret.

Anya och Thomas får sina skoluniformer men de bryr sig inte eftersom det är så långt kvar innan skolan börjar och då kanske mamma hämtat dem redan. Jimmy försöker få Carl till att tillbringa lite tid med sina barn men han skyller på att han har så många samtal att ringa.
När Jimmy sedan kommer in på kontoret och nämner att Lizzie stoppat honom och frågat efter jobb så säger Carl att de inte ens har tillräckligt med arbete för Scarlett och Edna. Då tycker Jimmy att Carl kan vara ledig och vara med sina barn men Carl har inte tid, fast han sitter och läser tidningen...
Chas är också på honom om att han borde tillbringa mer tid med barnen.

Sam talar om för Natasha vad han gjort under dagen men att han är klar redan. Hon skickar hem honom men han tycker det känns fel att gå hem och få betalt. Natasha blir väldigt irriterad på honom och skäller på honom.
Sam får gå hem i alla fall. Nathan säger att han kan ta över och sköta företaget så Natasha kan ta det lugnt och ägna sig åt Maisie och Will som behöver henne.

Ryan följer med Debbie och Charity till puben. Stämningen blir inte så bra när han möter Maisie som tycker det är jobbigt att han dyker upp. Hon vill inte ens lyssna på Diane som försöker förklara att alla bara försöker hjälpa henne. När Natasha sedan kommer in på puben blir Maisie ännu surare eftersom hon inte vill att mamman ska hålla koll på henne. Natasha får då veta av Diane att Maisie är upprörd över att Ryan varit på puben.
Det gör att Natasha går hem till Faye för att be henne att säga till Ryan att hålla sig lite ur vägen för Maisie som är så nära ett sammanbrott. Precis då kommer Ryan hem. Han håller sedan med Natasha om att låta Mark/Daniel vara eftersom han inte heller bryr sig om var han är. Faye säger att hon måste bara veta var han är och om han mår bra. När Natasha gått säger Ryan till sin mor att släppa det hela annars sticker han också därifrån.
Faye har svårt att släppa allt och ringer till polisen för att höra om de fått reda på något nytt. Samtidigt packar Ryan ihop sina saker, han vill inte bo kvar med henne längre.

Nikhil säger åt Jai att inte flirta så med Charity när de ses på puben men Jai svarar att hon tycker ju om det. Nikhil säger då att Cain kanske inte tycker det är så kul men då säger Jai att Cain bara bryr sig om vem som flirtar med hans dotter och då borde Nikhil själv vara mer orolig eftersom han kollar in Debbie hela tiden.

Victoria kommer hem med ett sår på kinden men vill inte prata om det. Det visar sig vara Kayleigh som slagit till henne när hon sagt att de ska sluta vara elaka mot Hannah. Moira hör det och säger att det är dags att prata med skolan nu.
Hannah vill fortfarande inte att föräldrarna följer med till skolan men Moira ger sig inte. Det slutar med att Victoria och Kayleigh får byta klass. (Varken Victoria eller Hannah verkar riktigt ärliga i hur det fungerar i skolan)

Lisa är trött men måste åka till modelljobbet ändå. Zak vill överraska henne genom att laga middag tills hon kommer hem. Lisa blir glad men sen ser hon disken. Som tur är tar Zak tag i det också så han och Shadrach diskar efter maten så Lisa kan lägga sig och vila medan hon tar sig ett bad.
Det ringer på telefon och Sam svarar. (Nu fattade jag inte riktigt vad som hände) Det var tydligen någon försäljare som sagt att de vunnit en spa-helg på hotell men Sam tackat nej. Zak ringer upp dem igen och säger att de visst är intresserade av andelslägenheter och de ska på något informationsmöte på hotellet. Han tyckte det var ett bra sätt att få Lisa att komma ifrån och vila upp sig lite.

Ryan möter Katie utanför nya butiken och frågar henne om han får sova på hennes soffa. Hon säger att det går bra. Leyla som hör det kan inte låta bli att pika henne lite om att det blir nog inte soffan han sover på så länge.

När tjejerna sedan är på puben så råkar Leyla nämna det så Maisie hör. Maisie spelar glad för Ryans skull och vill fira genom att bjuda på några shottar.
Det slutar med att Maisie blir kanonfull och skäller ut Diane som vill ringa Natasha. Maisie säger att hon inte behöver hjälp för hon kan ta tillvara på sig själv.
Katie som lämnat sällskapet för att vara hemma när Ryan kommer får plötsligt besök av en full Maisie. Maisie pladdrar på och plötsligt slocknar hon på soffan. När Ryan kommer dit så ringer han Nathan för att be honom hämta hem sin syster. Nathan kommer dit och kör hem Maisie.
Väl hemma på Home Farm får Natasha se sin dotter som fortfarande är full men vaken. Natasha tappar tålamodet och skäller ut Maisie för att bara tänka på sig själv, Mark har svikit dem alla inte bara Maisie.
Maisie blir förbannad och säger till sin mamma att det är hon som ljugit och gjort allt till ett fiasko och att hon önskar att det var mamman som försvunnit istället för hennes älskade pappa.Idag såg man faktiskt på Debbie att hon börjar bli rätt rund om magen. Undrar hur de ska förklara hennes frånvaro? Jag som sett fram emot en flirt mellan henne och Nikhil.


Slut på mobbingen?

Natasha säger till Will att han kan vara ledig från skolan några dagar till om han vill med han vill hellre träffa kompisarna och då speciellt Belle. Precis då ringer telefonen och han får bråttom till att svara. Han blir väldigt besviken när han upptäcker att det inte var hans far som ringde.

Lisa vill bjuda Lizzie på middag och Dingles inser att även Eli lär dyka upp då. Lizzie tackar ja och Marlon säger att han och Paddy ska ut på stan på en grabbkväll. Eli hör det och säger att han följer med grabbarna även om Lizzie erbjuder honom att följa med henne.
Grabbarna träffas sedan på puben och Paddy blir inte alls så glad när han märker att Eli vill följa med dem. Marlon börjar ursäkta sig med att de tänkt stanna på puben och Paddy håller med honom. Eli blir sur och väljer att följa med Lizzie till Dingles i alla fall. Paddy säger sedan till Marlon att han faktiskt vill stanna kvar på puben så det blir inte någon kväll på stan för grabbarna.

Doug gör frukost till Victoria och Diane men ingen av dem vill ha. Han får dock Diane att smaka på hans äggröra och hon blir positivt överraskad fast hon inte är någon frukostmänniska.
Senare pratar hon med honom om att han flyttar hem till Ashley snart när det är klart där men Doug verkar inte vilja göra det. Diane erkänner att hon hellre har Doug boendes där än Sandy.

Faye frågar Ryan om hur det går med Katie men han vill absolut inte ha relationsråd av sin mor. Hon berättar att hon ringt polisen men han tycker att det var onödigt eftersom han inte bryr sig om var hans far är.
Ryan möter sedan Nathan ute på gatan och får då veta att Will vet om att de har samma pappa och således är bröder.

Maisie frågar Nathan om Ryan frågat efter henne och hon blir ledsen när han inte gjort det. Hon möter Ryan i byn och de pratar lite. Hon undrar om inte Faye kanske ljugit om allt och att de kanske inte är syskon ändå. Ryan blir förbannad och säger vad han tycker sedan lämnar han henne. Hon går direkt till Faye för att få veta sanningen.
Faye säger att det är sant, Maisie kan få se vigselbevis och Ryans födelseattest. Maisie säger att det inte behöver stämma eftersom det ändå inte står Mark Wyldes namn på något av det. Hon är så arg och ledsen att hon skriker åt Faye när hon är på väg därifrån. Doug och Leyla tar hand om henne och ringer Natasha som får hämta Maisie i deras butik.

Katie ser Ryan på puben och sätter sig vid hans bord. Hon frågar hur det är och då säger han att han är orolig för Maisie men att han tyvärr inte kan hjälpa henne.
Senare så pratar Katie med Maisie och säger att Ryan är orolig för henne och då ser Maisie lite gladare ut.

Hemma hos Kings är det livat eftersom Thomas och Anya är rastlösa. De vill ha Carls sällskap men han måste jobba. De får följa med honom till kontoret och det gör dem ännu mer uttråkade.
Chas kommer dit och hon säger åt Carl att han måste delegera arbetet för att få tid med barnen och som tur är dyker Charity upp och vill ha fler körningar.

Val är glad för hon fått en beställning från ett sällskap på 8 personer till restaurangen. Hon hittar Eric på puben och de skyndar sig för att börja förbereda maten. Brenda och Terry ska gå på bio och hinner precis se när sällskapet anländer. Val säger att de kommer att klara av allt ensamma.

Hannah är glad på morgonen när hon ska till skolan och hennes familj är väldigt förvånade. Hon får sällskap av Victoria när de ska åka till skolan och precis då får hon ett sms och blir ledsen.  Hannah vill inte berätta för någon att hon får elaka sms för då skulle hennes mamma rusa till skolan på en gång.
När Hannah sedan pratar med Victoria i skolan kommer Kayleigh och ser det. Genast börjar Kayleigh att kaxa sig mot Hannah och får Victoria till att inte prata med henne.

Diane bjuder Bartons på middag eftersom Moira beklagat sig att det är så tråkigt att laga mat när det är lammperiod i ladugården.
Victoria och Kayleigh kommer in på cafét och Kayleigh beställer en "choccatino" men Brenda ser oförstående ut. Hon erbjuder tjejerna cappucino i stället och Kay säger ok. Victoria säger till sin kompis att sluta med de elaka sms:en och då blir Kayleigh förbannad på henne och går därifrån.

Under middagen hos Diane så är tjejerna tysta men de andra försöker att få dem att prata lite. Tillslut när det blivit lite för mycket skolprat får Hannah nog och vill gå på toa. Hon får gå till toan inne på puben för Doug ockuperar badrummet.
Victoria följer efter henne för att be om ursäkt och då kommer det fram att hon ljugit om att det inte var Kayleigh som skickat sms:en och att hon dessutom skickat ett själv. Hannah tappar humöret och greppar tag i Vics huvud och kör ner det i toan(?) och det blir ett himla liv där inne. Folket på puben kommer in och särar på flickorna och Diane, Andy och Bartons kommer ut.
Tillslut kommer allt fram när Andy upptäcker att det var Kayleighs mobilnummer som skickat sms till Hannah.
Bartons är förbannade och Diane är besviken på Victoria som skyller på att hon inte vågade säga emot Kayleigh fast hon försökt att göra det.

En försvunnen far

Will vill inte göra något mer än spela tvspel. Natasha försöker få honom att äta men han är inte sugen. Tillslut lyckas Nathan övertala honom att äta några rostade smörgåsar.
Natasha försöker sedan prata med sin yngsta son som inser att hans pappa antagligen aldrig kommer tillbaka.
Precis då ringer det på dörren. Det är Faye som undrar om Daniel hört av sig och hon är så orolig eftersom han inte skulle lämna sina barn sådär bara. Natasha säger att hon struntar i vad Mark/Daniel gör. När Faye gått och Natasha återvänder till Will så är han borta.

Ashley rensar upp i huset och får hjälp av Diane och Doug. Biskopen dyker upp och ser förödelsen. Han erbjuder sedan Ashley att komma tillbaka till jobbet så fort som möjligt.
Ashley möter sedan Pearl och Edna ute i byn och damerna frågar honom hur han mår. Han är glad över att kunna berätta att han är friad från all misstanke och fått jobbet åter. Pearl försöker få reda på vad som hänt men varken Ashley eller Edna berätta något.

Pearl har fått samtal från Lily om att Alan fått en fraktur och hamnat på sjukhus. Hon hade sett fram emot att få träffa honom snart men tydligen kommer han inte hem än.

Ryan möter Katie på gatan och de pratar lite. Hon säger att hon finns där för honom om han vill. Maisie som kommer ser dem prata och när Ryan gått går hon fram till Katie för att höra hur han mår. Katie tycker att hon kan prata med honom själv men han verkade något samlad i alla fall och att han måste lära sig acceptera situationen.

Belle lyssnar på Olena som berättar om en undulat hon haft när hon var ung. Den hade blivit sjuk och hon hade tagit hand om den. När Belle sedan frågade om den överlevde så sa Olena att "nää de hade brutit nacken av den". Belle såg förskräckt ut så Olena ändrade sin berättelse och sa att hon bara skojat, undulaten hade levt tio år till och mått jättebra.
Senare säger Zak till Sam att de inte kommer att stå ivägen för Sams och Olenas förhållande.
När deras hund söker efter mat i Olenas väska så får Sam se en teckning som Olenas son gjort till henne. Det var ett porträtt på henne som han ritat och klistrat bl.a. makaroner på. Sam ser till att teckningen får en ram så hon får behålla bilden intakt.

Moira undersöker Hannas hår för att se om hon fått löss. Precis då kommer Victoria in i köket eftersom hon tänkt lämna kläder till Andy men husvagnen var låst. Hannah kastar sig undan för att inte Vic ska se vad de gjort. Tjejerna sitter sedan och pratar med varann i vardagsrummet. Moira erbjuder Victoria skjuts tillbaka till byn och Hannah följer med. När de kommer fram ser de att Kayleigh sitter och väntar på Vic och hon är rätt sur för att kompisen tillbringat tid med "den där" som hon kallar Hannah. Tyvärr så hör Hannah allt som sägs.

Victoria och Kayleigh sitter sedan i vardagsrummet bakom puben och ska titta på tv. Kayleigh är uttråkad och vill skicka elaka sms till Hannah som förut men Vic är inte riktigt med på det. Tyvärr så övertalar Kayleigh henne till att göra det.
Hannah får sms när de äter middag men hon vill inte kolla upp det och familjen retar henne lite och tror att det är en hemlig beundrare hon har. När Hannah sedan ska lägga sig tidigt för att kunna läsa en bok så får hon precis sms igen. Återigen så börjar familjen att småreta henne om att hon har en pojkvän. Hannah blir sur och säger att hon inte behöver någon pojkvän...

Aaron råkar orsaka en olycka i verkstan så Cain får ont i stortån. Han tror att den är bruten. Detta gör att han inte kan åka till Rotterdam för att hämta bildelar. Aaron erbjuder sig att skjutsa honom och Cain går med på det.
Detta gör att Aaron tackar nej till Hollys inbjudan om att följa med till Lake District över en helg.

Jai besöker Faye för att höra hur hon mår. Hon berättar att det är jobbigt att inte höra ifrån Daniel och att hon borde vända sig till polisen eftersom han varit borta så länge nu. Jai frågar om hon verkligen orkar med det.

Natasha letar efter Will i skogen. Det är mörk och kallt ute. Hon hittar honom sittandes under ett träd och får veta att han bara vill hitta sin pappa. De hinner inte mer än hem innan det ringer på dörren. Denna gång är det polisen som vill veta mer om Marks försvinnande eftersom de fått en anmälan om det.
Maisie blir orolig men Natasha ber henne ta hand om Will så länge.
Natasha svarar på polisen frågor och tillslut kommer det fram att han redan är gift med Faye. Hon säger att hon inte bryr sig om var han är och att hon inte litar alls på vad han sagt så han kanske har en tredje fru eller massa släktingar han vänt sig till.

Maisie är upprörd och söker upp Ryan vid garaget. De går iväg för att prata och hon säger att hon behöver någon att anförtro sig åt. Maisie har svårt med sina känslor och plötsligt böjer hon sig fram för att kyssa honom men Ryan säger nej för han tycker att det är äckligt...

Lite kul var det när Zak och Shadrach säger till Diane att de kan erbjuda Ashley billig färg till renoveringen av prästgården, vilken kulör som helst...bara den är klargul =D

Vad var det som hände?

En liten kort resumé om vad som hände innan uppehållet.

Val och Eric öppnar sin restaurang och det var fullsatt, en succé men kommer det att fortsätta lika bra...

Nicola får sitt dop, tyvärr får inte Ashley utföra riten utan det blir biskopen i stället och dessutom är Jimmy försenad men hinner dit tillslut. Nicola är så upptagen med att filma kalaset med en kamera de fått att hon knappt ser dopfatet Rodney gett. Han blir besviken och går därifrån men Nicola märker det och hon rusar efter honom. De pratar ut och hon säger att hon älskar fatet Angelica fått.

Anya och Thomas lämnas hos Carl och han får ta hand om dem ett tag för exfrun ska ta hand om sin pojkvän. Chas är inte allt för glad över att ha barnen där.

Debbie hjälper Nikhil med att kolla en bil han köpt till Priya. Hon upptäcker att det är en stulen bil och erbjuder Nikhil att Cain kan fixa så han slipper den.
Nikhil verkar rätt intresserad av Debbie.

Carl behöver chaufför till åkeriet och Chas fixar så Charity får jobbet efter många om och men. Charity är jättenöjd med det arbetet men Cain protesterar först sedan inser han att det är bra med henne hos Kings ifall de ska göra ett insiderjobb.

Will saknar sin far och tillslut måste Natasha erkänna att Mark stuckit efter att ha ljugit för dem angående Faye och Ryan.

Ashley säger åt Sally att flytta från byn och tills hon är borta tänker han vara ledig och bo på annat håll för att rädda sitt äktenskap. När han åker från byn så ställer sig Sally mitt i vägen så han råkar köra på henne.
På sjukhuset försöker hon återigen manipulera Ashley men han säger ifrån och även Edna råkar ut för Sallys försök att svartmåla Ashley men Edna tror henne inte. När Sally blir utskriven ber Edna henne att flytta.
Ashley kommer sedan hem en dag och ser hela hemmet är i oordning och i kaos...


Jaa det var lite av det som hände, på måndag  kl 11.50 kommer fortsättningen.

RSS 2.0