Mycket kärlek på kontor idag

Nicola fick många "vadvardetjagsa"-blickar när tidningen kom ut och hade en framsida med "gamen som väntar på att miljonärsmannen ska dö" (inga exakta ord). Rodney tyckte att nu får det vara nog och flyttade ut från hennes hus, hem till Paul och Jonny. Ja de har ju plats nu när Emily ska flytta.

Chas och Lexi sålde bioniska björnar utanför kyrkan som hade barntimme med jultema.Ashley gillade inte idéen med att stå precis vid kyrkans dörr men gav med sig sen. Gabby blev lite irriterad och sa att Daniel var skit...precis som föräldrarna. Det är inte lätt att få syskon... Hon fick en björn av Ashley. Även Rodney hade fått en björn som han ska ge till Gabby. (Jag glömmer alltid bort att han och Diane är morföräldrar till henne)

Terry hade köpt en björn till TJ men den fick kortslutning och började brinna. Duke hann släcka elden innan det blev katastrof. Terry sa att han visste vem som skulle få en bionisk sko rätt upp där bak ;)

Jas gör slut med David och han är snabb att hamna i säng...nåja, kontorsgolvet fick duga som underlag för hans och Nicolas amorösa äventyr. Precis då kommer Jas in och blir trots allt rätt ledsen och Nicola hånflinar som alltid.
Dessutom hade Nicola sett till att Miles missförstod artikeln i tidningen så han blev besviken på Jas och drog därifrån.

Även Perdy utnyttja kontoret till liten kärleksstund med Matthew och de blev nästan påkomna av Jonny men han misstänkte nog inget.

Victoria gav med sig och firar jul med familjen på puben med Diane... men då ska hon ha två glas vin (skitunge säger jag bara)

Och avsnittet slutar med att Donald De Souza börjar röra på sig, endast ett finger eller så och ingen sköterska har sett det än. Eller jo en såg det men trodde hon sett fel....
Hur ska det då gå med Nicola om han överlever...


"Du kan tjata tills korna kommer hem"

Det var vad Lisa sa om att Emily skulle ha ändrat personlighet och nu skulle läsa till präst. Hon skulle minsann aldrig förlåta henne för vad hon gjort.

Sam blev upprörd över att Emily ska flytta från byn och inte sagt något till honom. Han tyckte Manchester låg lika långt bort som Peru eller Liverpool...

Hilary och Doug åkte hem men upptäckte att huset var bebott av andra dottern Caroline med familj för hennes man hade fått avsked och nu hade de förlorat huset de bodde i.
Det gjorde att Ashley gick med på att Laurels föräldrar flyttade hem till dem igen.
Doug och Ashley gick sen till puben och blev fulla. Det var ju faktiskt lite kul att se Ashley på lyset när han skulle förklara att Emily skulle flytta från byn... flera gånger ;)

Paddy har ännu inte tagit av sig sin vigselring men Emily får honom till att äntligen göra det nu.

Sandy var barnvakt till Daniel och tyckte att gossen hade ärvt hans ögon men det kunde inte Pearl hålla med om utan tyckte att det enda Daniel ärvt av Sandy var hans gaser.

Lexi försöker få Chas att insvestera i något som kallades bioniska björnar (bionicle bears?) något som barn ville ha att leka med. Chas något tveksam men försöker ända att vaska fram pengar...

Victoria vill inte fira julen med Diane så hon sätter sig på tvären givetvis..

David råkar höra att någon bor hos Debbie och Jas och han misstänker genast att det är Miles. Han lurar ut Jas och snor nycklarna till huset så Nicola kan gå in där.
Hon lurar Miles till att dricka alkohol genom att fresta honom med flaskan och sen lämna honom ensam med den.
Jas kommer hem och ser detta och blir så arg att hon ger Nicola en riktigt fet smäll rätt i ansiktet.
För att ge igen på något sätt så ordnar hon en löpsedel som avslöjar att Nicola försöker sno åt sig arvet från Miles. Artikeln kommer i morgondagens tidning....Rollspel


Doug råkade spilla rödvin på dopklänningen som Hilary syr. De fick inte bort fläcken så hon kände att hon måste stanna uppe hela natten och sy en ny, så de smyger in i fabriken och lånar en symaskin där.

Eric vill veta hur Val ser på äktenskap så han försöker fråga ut henne men som vanligt mellan dem så är det en lätt anti-romantisk ton. Tillslut så bestämmer han sig för att fria med en baktanke om att hon kommer att säga nej så han klarar sig ifrån äktenskap. När han är i fabriken för att hämta en ring till frieriet dyker Val upp så Eric blir lite överrumplad och friar till henne. Hon tar det inte på allvar eftersom han inte har någon ring varefter han tar fram en. Val blir överlycklig och vill genast att de ska fira med lite sex på skrivbordet. Det de inte vet är att Doug och Hilary är i fabrikslokalerna för att sy dopklänningen.
Laurel undrar var hennes föräldrar är eftersom det är dags för dopet. När hon ringer sin mammas mobil så upptäcker Val och Eric att de inte är ensamma i lokalen.
Hilary blir inspirerad av Vals kärlekskunskaper och hon får tillslut Doug att försöka få till det. De blir i sin tur ertappade i köket när Ashley och Laurel kommer hem för att hämta doptårtan...

Eric vill inte tillkännage förlovningen och han får hjärtat i halsgropen när han tror att Val ska säga något på puben under dopfesten men det hon sen får ur sig är att "Eric donerar 300£ till kalaset"
Det är lite lustigt deras spel dem emellan.. vill de förlova sig eller inte, blir det något äktenskap månne?

Marlon var arg och irriterad men kanske mest rädd att hans äktenskap ska förstöras av Ross så han konfronterade honom. Det slutade med att Marlon smockade till Ross som givetvis slog tillbaka. Paddy var som tur med och kunde få killarna att hålla sig ifrån varann. Ross förnekade att det var något mellan honom och Donna och att det enda hon pratade om var Marlon.
När Donna såg Marlons fläskläpp var det Ross som sa att Marlon ryckt in och hjälpt honom i ett slagsmål.
Sen var Ross på väg att flytta men Marlon som bett om ursäkt för sina anklagelser fick honom att vara kvar.
Jag tror inte det kan sluta väl....

Biskopen och Emily går runt i byn och pratar en massa så befolkningen tror att det är något på gång mellan dem.
Betty råkar höra massa lösryckta meningar så hon tror givetvis att de flirtar helt öppet med varann, även i kyrkan. Det visar sig att det enda de pratat om är att biskopen uppmuntrar Emily till att läsa till präst.

Idag var det roligt när Shadrach dök upp på dopet finklädd och välkammad. Han hade till och med borstat tänderna som han så fint påpekade =)
Det var också kul när Doug berättade att han drömde om Angelina Jolie, för första gången, för i vanliga fall brukar han drömma om Angela Lansbury och då var det bara massa damma och städande. (Ni som inte vet vem det är får googla)

Torsdagens avsnitt en söndag morgon..

Eftersom jag har haft fullt upp med midsommarhelgen så har jag inte hunnit titta på torsdagens avsnitt förräns nu.

Gulligaste idag var när Laurel och Shadrach pratade om att han skulle bli Daniels gudfar.
Roligaste idag var när Marlon beskrev hur han skulle göra en "Perfekt Ross"-paj med många ventilationshål.
Mest oroväckande var att Ross gjorde slut med sin flickvän och sa till henne att han är kär i någon annan.
Sorgligaste idag var att Pearl erbjöd sin gamla släktsjal till Daniels dop men Hilary ville inte ha någon annans avlagda saker.
Givmildast idag var Eric Pollard som donerade pengar till välgörenhet efter att Viv pratat om vilka storkunder de hade som donerade pengar...
Argast idag var Gray som är säker på att Matthew har något med Rosemarys försvinnande att göra så han gick fram och gav honom en rak höger.
Mest självbelåtne var Matthew som bara stod och hånflinade efter smockan från Grayson.
Dagens övertalare var Perdy som fick Matthew att kanske börja tänka på att ta hand om hennes och Grays bebis, fast han inte sett sig själv som en pappa.
Dagens par var nog Emily och biskopen som drack te ihop och insåg att de har samma syn på att ge barn julklappar i välgörenhet istället för att ge pengar till en kalkon.
Dagens NEJ TACK! var när Emily inte ville vara Daniels gudmor bara för att mildra Ashleys och Laurels dåliga samvete.

Hoppas ni har haft en trevlig och skön midsommar!
På återseende i morgon precis som vanligt...

"Sagan om Rosemary, kapitel 197..."


Perdys kommentar till sin man för att visa att hon är besviken på Gray som bara ser till Katies bästa och som fortfarande bryr sig om Rosemary trots allt ont hon gjort. När hon sen ser ett negativt grav.test i soporna bestämmer hon sig för att träffa Matthew igen.
De ses på ett hotell och tillbringar hela dagen och natten där. Hon bestämmer sig för att lämna Gray och satsa på Matthew som lovar att göra allt för henne.
När hon sen återvänder hem för att berätta allt för Gray så hinner hon inget säga förrän  Gray och Katie berättar att Katie är gravid. Hon hade känt sig gravid och gjort en test men det var förtidigt och inte gett något utslag och det var den som Perdy hittat i soporna. Beskedet togs emot med blandade känslor men hon insåg att hon måste prata med Matthew. De träffas utanför byn och Perdy ber honom att vänta på henne tills babyn är född.
Matt vet inte om han kan lova det...

Scarlett är fortfarande grinig på sin mamma, Lexi och Jimmy och inte ens en familjemiddag gör henne på bättre humör.

Viv träffar Freddie från välgörenhetsorganisationen och han övertalar henne till att försöka ringa runt bland företag som ska donera pengar. Det går inte särskillt bra för henne.

Donna är fortfarande sjuk men piggnar alltid till när Ross berättar om jobbet. Marlon tycker det börjar bli jobbigt att allt som gör henne glad är polisarbetet. Hon får blommor av sin man och han vill bjuda henne på restaurang men hon verkar inte uppskatta det. Marlon pratar om sin oro med Paddy som givetvis inte kan låta bli att fråga sin kusin om han och Donna har något ihop. Ross förnekar det men jag tror att han har känslor för Donna som kommer att komma fram snart. Det liksom ligger i luften...

Några andra som säkert kommer att få ihop det verkar vara Jas och Miles.
Hon träffar honom för att göra en intervju och han verkar inte vilja erkänna sina alkoholproblem.
Efter ett tag har hon övertalat honom att åtminstone åka till sjukhuset och träffa sin far och när han väl är där och ser att det snart kommer att ta slut så verkar han vilja kämpa mot Nicola ändå.
Jas låter Miles få middag och även sova över hos henne... David har hon inte tid att träffa fast han försöker eftersom han saknat henne.
Idag fick vi veta varför Jas går till kafét för att skriva på datorn, hennes är trasig!

M.I.P.S.

Marlon kände sig lite utanför när Ross och Donna pratade polisärenden i koder. Donna gick runt och nös och tillslut fick Marlon nog och nästan tvingade henne att vara hemma för att krya på sig. Det var då han sa M.I.P.S. som visade sig betyda Marlon Insisterar... Punkt. Slut.

Jamie blev rätt orolig när han kom hem och såg att kaninburen var tom och Louise stod i hans kök och lagade mat... kaningryta, klädd i finklänning och tiara! Nu var det inte Stanley som låg i kastrullen men var var hon då? Han och Louise börjar leta, de går ut och träffar Marlon och Paddy som också måste hjälpa till. Louise och Jamie kommer varann närmare när de är ute och letar.
Marlon och Paddy hittar inte heller någon kanin men däremot Rosemarys väska och körkort. De anmäler detta till polisen.
Eftersom de inte hittar kaninen så fixar Jamie en ny och den är rätt lik Buffy/Stanley men bara lite lite mindre. Stanley har tack och lov inte rymt utan varit med TJ hela dagen så nu har han plötsligt två kaniner.
Tills det visar sig att Stanley dör. Louise och Jamie får äran att berätta allt för Viv men Viv verkar mer upprörd över att Jamie och Louise är ihop igen.

Scarlett är vilsen men villig att försöka acceptera saker och ting. Hon är fortfarande besviken på alla som ljugit för henne och ska söka upp Jimmy som hon anser vara den enda som varit ärlig mot henne. Naturligtvis kommer hon in på kontoret precis som Carrie och Jimmy kysser varann. Är det ännu en hemlighet från hennes mors sida?

Jasmine får några hårda kommentarer från McNally eftersom hon misslyckats med att få Miles att prata med henne angående hans fars testamente.
Senare under dagen så har Miles ringt och lämnat ett meddelande på telefonsvararen...

Victoria är inte allt för glad när hon får veta att Diane och Jack ska försöka lappa ihop sitt äktenskap igen.
Jo pratar med henne och får henne att inse att ibland måste man försöka låtsas tycka om någon för att någon annan ska bli lycklig... och Victoria fattar att hon måste göra det för sin far.

Gray tänker hela tiden på Katies välbefinnande så tillslut blir Perdy rätt trött på det. Hon orkar inte med hans välvilja mot Katie och när hon dessutom får veta att Gray anlitat en privatdetektiv för att leta rätt på Rosemary får hon nog. Hon vänder sig till Matthew och de pratar ut. Matt blir givetvis glad när hon vänder sig till honom och han får henne till att börja fundera på om hon verkligen älskar Gray. Jag tycker faktiskt att Matthew  är rätt charmig när han visar sin svaga sida... och det verkade även Perdy tycka. Hon får till och med ut honom på en ridtur fast han är rädd för hästar. Han ramlar av och hon skyndar sig till hans hjälp. Hon kan inte längre hålla emot känslorna och de kysser varann...

"vem fan är Stanley?"


Det var Vivs kommentar när Terry och Tj sa att de skulle hem till Stanley, kaninen som tidigare hette Buffy men som Tj tyckte var ett fånigt namn.

Louise lämnade ett kärleksbrev till Jamie som först inte hade tid att läsa det. Hon blev orolig och läste nästa kapitel i rådgivningsboken. Den sa att hon skulle klä sig glamouröst så det gjorde hon. Stackars Jamie har inte ens tid att tänka på hur han vill ha det för hon dyker upp hela tiden...

Sam fick besök av socialen för vad han trodde var angående alkohol-accidenten men det var för att han missat några sjukkontroller och de vill undersöka Samson så han inte har cancer eftersom det ligger i släkten. Hans oro gör att han inte vill att Daz bor kvar så det var bara för Daz att flytta hem till Andy igen. Det gillades inte av Penny så paret gör slut.

Carl hjälper Lexi med mannen som kommer för att hämta sina pengar. Det uppstår känslor mellan Lexi och Carl men precis när de ska kyssa varann så kommer Jimmy och Carrie.
Matthew har polisanmält stölden av lastbilen så när Lexi kommer tillbaka till byn dyker polisen upp och arresterar henne. Det gör Carrie upprörd och hon säger högt till polisen "är det nödvändigt, jag är faktiskt hennes mamma" och det hör Scarlett som står bakom allihop utan att någon märkt det.
Besviken på sin mamma som ljugit om ännu en sak så vandaliserar hon hemmet innan hon drar iväg ut för att tänka. Hon blir nästan påkörd av Gray och får sen skjuts av honom. De två börjar prata och upptäcker att båda har mammor som ljugit för barnens bästa...


Val söker upp Jack och pratar med honom angående Dianes flytt och Jack söker upp Diane  för att trots allt försöka på nytt....

Lastbilskapning och kidnappning

Daz hade inte städat undan efter lilla kalaset med Penny så Samson råkade få tag på ett glas med grogg i. Sam åkte till läkaren direkt och det var lugnt för den här gången.
Penny verkar inte så förstående när Daz är orolig för vad som hände.
(Han måste ju dumpa henne nu...eller?)

Scarlett är tillbaka från skolresan till Frankrike och Jimmy och Carrie är tillbaka från sin semester. Usch vad jag tycker att hon börjar bli ful, Carrie, alldeles för mycket svartsminkad runt ögonen.

Viv upptäckte utslag på Heath som visade sig vara en allergisk reaktion så de fick göra sig av med kaninen. Jamie fick äran att ta hand om den och Terry var väl inte så överlycklig över det men fann sig. Lite roligt var det när Terry och Bob skulle sätta upp en hylla och det såg ut som om det skulle gå bra men den rasade naturligtvis strax där efter.
Louise läser en bok om förhållanden för hon ska försöka få Jamie till att förstå att de hör ihop.

Alan är lite klumpig i caféet så Viv måste nog snart köpa nytt porslin, så hon ger honom sparken helt enkelt. Han försöker att få henne att ändra sig med att få henne till att känna lite lite dåligt samvete men det funkade inte. Han var givetvis välkommen som gäst när han ville.

Eli och Debbie visar öppet att de är ihop och det gör att Viv ringer till Scott och skvallrar. Han ringer upp Debbie som löser det på något sätt, vi vet inte vad som sades men till Eli säger hon att hon fortsätter att jobba med verkstaden.

Diane kommer på att hon ska sälja puben och ge pengarna till Jack för han får inte ut några pengar på försäkringen efter branden och huset var tydligen kulturmärkt så han måste bygga upp det igen.
Hon försöker att sälja till ägaren av konkurrentpuben Malt Shovel men han vill inte ge något bra pris. Då kommer Val på den lysande idén om att Eric kan köpa den halvan och Diane kan när hon vill köpa tillbaka den.
Jack vill inte veta av henne eller hennes pengar, hon ska inte tro att hon kan köpa sig förlåtelse. Diane blir bara mer och mer deprimerad och vill bort från byn.

Lexi träffar någon hon haft affärer med tidigare, som blev av med sin "last" när hon åkte fast och i fängelse. Jag uppfattade aldrig något namn på mannen. Han vill ha 10 000£ av Lexi som ersättning och hon måste vända sig till Carrie för att försöka få pengarna. Hon hotar med att berätta allt för Scarlett om hon inte får summan och sen kan hon hålla sig borta för alltid. Carrie går inte med på det. När Lexi kommer ut från puben ser hon mannen prata med Scarlett och då blir hon orolig. Han hotar med att kidnappa Scarlett om han inte får pengarna.
Lexi blir desperat så hon stjäl en lastbil full med varor som stod utanför Kings hus men hon ser inte att Carl står inne i bilen och kollar varorna. Hon åker i väg i full fart och Carl slår i huvudet och svimmar av inne i bilen.
Jimmy och Carrie börjar jakten på lastbilen eftersom den har en GPSsändare.
När Lexi stannar en bit utanför staden så hör hon att någon är instängd inne i bilen och när hon ser att det är Carl får hon panik och låser in honom igen.
(nu får han sitta inlåst där heeeela helgen)


Trevlig helg allihop!

Varför sitter gamla käringar med hatten på...

Den gamla låten med Hellzephyrs poporkerster kom jag att tänka på när Edna kom smygandes i klädd morgonrock och hatt mitt i natten och upptäckte att Lily satt och drack te i vardagsrummet...
Lily och Belle var i växthuset och kollade till hembränningen när Rodney kom för att laga en reva i taket. Rätt som det var small det till i damejeannen och korken for i väg och träffade Rodders i pannan och han ramlande ner från stegen. Lily tog på sig skulden över hembränningen och när Belle senare skulle be om ursäkt hade Lily redan förklarat för Rodney att hon är en fattig pensionär som ville bjuda honom på en hembränd konjak..
Men vad är det för fel på Lily, hon vägrar att ta medicin mot sina smärtor...

Val var rolig när hon först skulle ge Diane en spraydusch med fusksolbränna och sen när de hade varit ute på galej och kom hem onyktra. Dagen efter mådde Val inte så bra, men hon var rätt charmig när hon satt med solglasögon inomhus.

Daz bjöd hem Penny och de passade på att supa till lite när Sam åkte iväg för att köpa en säng åt Samson. När Sam återvände hem så ligger det unga paret på golvet och hånglar. Sam blir arg och får Daz till att lova att inte supa till sådär igen.

Eli och Debbie talar om för Zac och Lisa att de är ett par men det uppskattas inte av Dinglarna. Debbie har satt upp några regler för Eli och han får absolut inte svika henne... Jag tror inte det är ett så lämpligt par, det kan aldrig sluta väl.

Idag tycker jag faktisk att Jo var rätt mänsklig. Hon kämpar med sina känslor för Andy och Sarah och är rädd att förlora allt om Andy åker in i fängelset. Hon hjälper Victoria som blir mobbad i skolan. De får en rätt bra kontakt Victoria och Jo och när familjen haft en liten minnesstund vid mamma Sarahs grav så stannar Jo där lite längre med Victoria.
Jack erkände att han saknade Diane och att kunna prata med henne när det är jobbigt att reda ut sina tankar.

Yorkshires Kennedys...

Det var vad tidningen skrev om familjen Sugdens. Olyckan hade nått även den tredje generationen.. Jag förstår inte att de kan skriva så och lämna ut ett barn som Victoria.
Jo och Sarah kom hem från Spanien (utbytt Sarah?) men ingen la märke till dem direkt. Jo fick börja jobba och slita på en gång, hon fick en stor beställning på getost som skulle packeteras på dagen så när Daz kom hem med sin date fick de helt enkelt vara barnvakt till Sarah. Penny gillade inte läget så hon lämnade Daz ensam med Sarah efter ett tag. Jo kände att ingenting gick som hon ville när tvättmaskinen började strula. Som tur var kom Lisa just då så hon kunde prata lite med henne.
Daz som känner att det är trångt när alla bor hos Andy frågar Sam om han får hyra ett rum där och det får han.
Det ger Sam en extra välbehövlig inkomst för han har det svårt att få det gå ihop.

Lily såg när Belle försökte sno Jarvis gamla damejeanner ur boden och började undra vad den lilla damen skulle göra. Belle som vet hur man hanterar vuxna fick Lily till att dela med sig av utrymmet i Rosemarys gamla växthus. Där skulle de båda sköta sina egna affärer utan att lägga sig i vad den andre gör.
Belle som låtsas vara sjuk och är hemma från skolan får tillfälle att följa med Zac till Home Farm när han ska jobba. Hon får ligga i bilen så länge men så fort Zac försvunnit utom synhåll så springer hon till växthuset för att börja med hembränningen.

Nicola har något hon vill fira och bjuder på champagne på puben. Synd bara att ingen mer än Shadrack vill fira med henne. Jag tror hon känner sig rätt ensam...

Eli är ute på arbete för Kings sopåkeri när han ser Sean med en kvinna och två barn. Genast berättar han det för Debbie. Hon åker dit för att se själv och visst ser hon den lilla familjen. Så fort Sean är utom synhåll så börjar hämnden. De mosar Seans bil så det inte är något kvar av den. Han blir inte alls glad när han kommer hem och upptäcker vad som hänt, ännu mindre glad när han märker att det är Debbie som legat bakom allt. Det visar sig att det är hans syster och hennes barn som han synts med och att hans fru dött för två år sedan. Debbie får honom till att anmäla bilen som stulen så han kan få försäkringspengarna för den men han vill aldrig mer se henne.
Eli försöker att be om ursäkt med att han har känslor för henne... och det slutar med att de kysser varann... igen!


Lite lycka idag...

Paul bad Jonny att tänka över sina känslor eftersom han nu visste att det är Jonny han vill ha. Han erkände att han haft känslor för Gray och att det varit som ett gift som lagt sig under skinnet. Jonny hann bara åka till utkanten av stan innan han ändra sig och kom tillbaka. Han vill inte ingå partnerskap än men de ska ändå försöka hålla ihop.

Val och Eric kom tillbaka från semestern från Spanien och Val ville först flytta dit med Eric men efter att ha pratat med honom insåg hon att det var bäst att stanna kvar i England och ta hand om puben... och Diane.

Lily fortsätter att tappa saker i golvet och skyller på artrit. Edna tvingar henne till doktorn och att ta medicinen hon fått. De två är så söta när de käbblar med varann. Lily var på väg att resa därifrån men stoppades av Eddy... förlåt, Edna... bara hon lagade tekannan hon haft sönder...

Victoria gick till psykologen och fick prata ut.

Belle var tillbaka! Hon var så söt när hon stoppade Lily (som hon inte visste vem det var) för att hon gick ute med Tootsie. De fann varann ganska snabbt =D
Belle oroade sig för att familjen knappt kan fira jul för att alla pengar går till hennes skola. Hon pratar med sam och kommer fram till att de ska bränna lite sprit hemma så familjen i alla fall kan bli fulla...och glömma att det är jul.

Debbie träffar Sean på puben och snabbt kommer Lisa, Zac och även Shadrack dit. Det verkar som om de skrämmer i väg Sean för han säger att han måste iväg och arbeta. Debbie tror att hon inte kommer att se honom något mer men han återkommer, Lisa hade ju bjudit över dem på middag nån dag.
Eli blir svartsjuk när han får veta vilken toppenkille Debbie träffat så han följer efter dem till restaurangen de ska äta på. Med sig har han någon gammal tjej han träffat förut för hon verkar van vid hans beteende. Eli förklarar för henne att de ska ta en springnota när de är klara.
Debbie känner sig lite förföljd när Eli är där och när hon går på toa så följer han efter. Där erkänner han att han har djupa känslor för henne och försöker att kyssa henne. Medan de är på toa så beklagar sig Elis date Lola för Sean angående springnotan så när Sean och Debbie ska gå från restaurangen så lägger han några sedlar i Elis bröstficka. "Man låter inte damer med höga klackar ta en springnota" säger han...
Debbie tar pengarna och ger de till Lola så hon kan betala notan och ta en taxi hem... Eli skulle annars ha tagit en springnota ändå...och supit upp pengarna.

Krigsmonument, otrohet och planering av dubbeldop

Ashley och Laurel är på vårdcentralen med lilla Daniel och där möter de paret som fick barn samtidigt som de. Laurel tycker att de borde bli lite mer sociala så de bjuder över paret på middag. Paret (jag har drabbats av namnminnesförlust) ber Ashley att döpa deras son och genast är Hilary på hugget och ger pikar om att han inte har tid för sin egen sons dop. Då kommer de fram med att varför inte ordna ett dubbeldop? Så nu är det dopplaner på gång...

Perdy får veta att Matt erbjudit Katie pengar för att avbryta surrogatmammaplanerna (jösses vilket ord) och hon konfronterar honom. Han erkänner att han gjorde det men det var för hennes eget bästa. Perdy blir arg och skäller ut honom, kallar honom för manupulativ och egoistiskt. Helt plötsligt håller Matt med henne, han har varit svartsjuk...han ska genast sluta om det är det hon vill, sa han och såg riktigt ledsen ut..

Gamlingarna i byn vill ha lite ordning och kransar kring byns krigsmonument. (det var en dag som man firar gamla stupade soldater) och efteråt så samlades man hemma hos Edna för Lily hade bjudit över det gamla gänget och Daz för att han hade fått jobbet att göra rent några kransar. Hemma hos Lily satt han och pratade med Sandy om populärmusik medan Lily försökte få Alan till att lära henne något om klassisk musik. Sandy hjälpte sen Daz att smyga ut i från det lilla kalaset för han kände sig inte riktigt hemma bland gamlingarna.

Jamie låtsas att han har en kompis som han skulle ut på porrklubb med så att Louise skulle bli svartsjuk... Chas skjutsade runt honom i taxin att det skulle se ut som om han åkte iväg.

Jonny fortsätter att planera partnerskapsregistreringen,( eller bröllop) men Paul går runt och ser deprimerad ut och inte alls sugen på att hjälpa till. Ett tag trodde jag att när Jonny sagt "det är något man bara gör en gång i livet" så skulle Paul erkänna att han varit gift tidigare, att det var det som gjorde honom lite nedstämd men senare fick vi veta vad det var.
Jonny åker till stan och ska sova hos sin mamma så Paul är på puben och träffar Gray. De går hem till Paul och då visar det sig att han har känslor för Gray. Det slutar med att de hamnar i säng... och efteråt tror Paul att det ska bli något mellan dem men Gray erkänner att det bara var sex han varit ute efter, han skulle aldrig kunna bli ihop med Paul.. Paul blir helt förstörd och sitter på golvet i köket och gråter när Jonny kommer hem tidigare än beräknat. Paul erkänner allt och Jonny blir arg och ledsen. Han trodde att det hade pågått länge och att Paul alltid varit kär i Gray men Paul förnekade det.
Det slutar med att Jonny kastar ut Paul ur "sitt" hus och vill aldrig mer se honom.

Hmmm... det var väl Jonny som flyttade in hos Paul?

Vad hände idag?

Inte så mycket tycker jag... men det är rätt skönt, för det behövs när det varit så mycket senaste tiden.

Jonny diskuterade att starta en hälsoklubb i bygdegården med Marlon. Alan undrade om de pikade honom för hans vikt ;)
Jonny vill ha en kyrklig ceremoni men Ashley förklara att det går inte alls eftersom kyrkan är emot samkönade äktenskap, däremot kan han be en bön för dem utan att nämna ordet partnerkskap. Jonny godkände det och började ordna med inbjudningarna. Paul däremot går runt och med tankarna på helt annat... Gray kanske?
Biskopen som fått reda på att Ashley ska godkänna deras partnerskap med en bön sa att det går inte alls och Ash måste avboka allt.

Hilary går runt och hostar innan hon ska in i något rum i prästgården, tänk om hon skulle råka se något så opassande som härom dagen. Hon beklagar sig för Doug på kaféet och Viv som hör det börjar givetvis att tala om att prästen minsann haft lössläppta relationer förut, just då kommer Ashley in och hör det. Han blir arg på Hilary som pratar ut inför alla om honom och hon borde visa respekt åtminstone för sin dotter.
Doug längtar nog mest till att få ta en öl med Lily (inte Millie som översättaren skrev).
När Doug sen är barnvakt till Gabby och Daniel så sätter han på videon och springer ut för att handla. Barnen lämnas ensamma hemma, fast Hilary är på övervåningen och vilar. När hon kommer ner så har Gabby tagit godis och Hilary blir arg och tar ifrån henne godiset. Då ringer telefonen och Hilary svarar medan Gabby återtar sitt godis. När Hilary ser det blir hon arg och tänker nästan smälla till barnet men Ashley kommer in och ser det och blir rosenrasande på sin svärmor. Hon erkänner då i sin ilska att varför ska hon ta hand om någon som inte ens är hennes riktiga barnbarn.

Jamie och Louise går runt och ångrar sig på varsitt håll, men när han ser Louise går han bara förbi surt utan att hälsa. Daz såg lite glad ut när han hörde att det var slut mellan dem...

Perdy går runt och växlar i humöret och skäller på Katie. Katie går runt och undrar om hon gör rätt?
Matthew tjyvlyssnar när Chas och Katie pratar och får på det viset veta att Katie ska bära Perdys barn. Han erbjuder henne dubbelt så mycket än vad hon får av Gray och Perdy om hon inte genomför planerna.
När Perdy får veta att två av äggen är befruktade och klara för att sättas in så måste hon be Katie om ursäkt.
Jaa hur ska det gå i detta virrvarr av känslor?

Trevlig helg allihop!

   Jag saknar Belle!


Bara massa kärleksproblem

Jamie träffade åter igen Amelia* för en vinkurs och denna gång såg Louise och Terry det. Genast började Terry att prata om att Jamie är otrogen och att Louise borde inse det. Självklart tror hon på det hon ser, att Jamie och Amelia dricker vin och har trevligt, han måste vara otrogen. Det slutar med att Louise gör slut med Jamie och hon vill inte lyssna på hans dumma bortförklaringar. För att trösta sig går hon på date med Oliver, Amelias pappa, men det blir inte så lyckat. Duke försöker att få Louise att inse att hon behöver en riktig man och försöker att bjuda ut henne. Det vill inte Louise. För att få klarhet i vad som hänt träffar hon Amelia som förklarar att Jamie nobbat henne pga hans kärlek till Louise. Då inser hon att det kanske är Jamie trots allt som hon vill ha.
Det är bara det att Jamie inte är beredd att försöka en gång till....

Kirsty kommer för att prata med Ross för hon saknar honom. Han verkar inte allt för glad över att hon dyker upp.
Marlon som inser att nu har han sin chans till att kanske få bort Ross från Donna övertygar Kirsty att försöka få det att fungera mellan henne och Ross igen. Till och med Kirsty ser hur Ross tittar på Donna och hon vet att det faktumet att Donna är gift är inte ett hinder för Ross eftersom hon själv var gift när de träffades.
Donna ser inte heller allt för glad ut när Kirsty talar om att hon och Ross ska försöka igen...

Jonny och Paul planerar bröllopet.. eller mest Jonny.. Lite roligt var det när Sandy gav goda råd, fast han inte har någon erfarenhet av ett "sådant" äktenskap ;)

Perdy är på sjukhuset för att de ska ta ägg från henne (hmm.. jag trodde hon opererat bort allt) men Gray vill inte att byborna ska veta var hon är så han säger till Matthew att hon är hos en vän. När Matthew sen ser att Katie lämnar Gray tidigt på morgonen blir han misstänksam. Han konfronterar Katie och hon säger att det inte är något mellan henne och Gray utan han ville bara ha hjälp att fylla på kylskåpet tills Perdy kom hem från sjukhuset...

Laurel och Ashley firar tvåårig bröllopsdag och vill vara ifred så de låter Hilary och Doug vara barnvakt på eftermiddagen. Precis när de ska ha det lite mysigt i soffan kommer resten av familjen hem..
Hilary och Doug blir chockade över att de håller på "framför" barnen... "får präster verkligen göra sånt?"
Ashley svarar lite irriterat: "hur tror du hon blev gravid".. Med familjen hemma och bajsig blöja blir mysandet inte så mycket mer...

Victoria blir retad i skolan för att hon bränt ner sitt hem och någon skickar taskiga sms till henne.
Det är första rättegångsdagen för Andy och dagen efter för Victoria. Hur ska det gå för dem?
Diane dök upp i rätten men det gillade inte Victoria, däremot verkade Jack ändå uppskatta det.


*Jag kommer inte ihåg om hon heter Amelia eller Amalia...

Billigt att använda en bok som toapapper?

Daz skulle köpa Vivs bok och använda som toapapper men det gillade inte hon. Recensionerna av bokutsläppet blev väldigt dåliga och Viv var inte alls glad. Så när Freddie Yorke dök upp så kasta hon ut honom ur butiken. Senare på puben fick hon veta att han var intresserad av hennes, inte boken, för ett samarbete som hade med välgörenhet att göra.

Donna gick runt på stan för att leta efter den försvunna flickan Anna. Hon hittar henne och försöker att få henne att ringa hem men det vill hon inte. Anna säger att hon har problem med sin styvfar så Donna tar med henne hem till sig. Det visar sig vara en så misslyckad idé för när Donna går ut en stund passar Anna på att stöka runt och sno bl.a. Marlons mp3-spelare. Marlon blir förbannad över Donnas påhitt men mest orolig. Han erkänner för henne att han inte vill att hon ska jobba som polis och att han är orolig att något är på gång mellan henne och Ross. Då blir Donna arg och hon är precis på väg till den viktiga intervjun.  Trots att hon är nervös och spiller mineralvatten över bordet och rapar kolsyra så får hon jobbet. Marlon kan inte riktigt glädjas åt det och Donna blir ledsen för att han tror att hon är otrogen.

Debbie skjutsar Jas till adressen hon fått av Summer för att träffa Miles. Hon hittar honom och försöker att få honom att inse vad han borde göra men han verkar inte intresserad. Nicola och David som följt efter Jas smygfotograferar när Miles dricker direkt ur flaskan. Nu kan hon äntligen säga till om att de inte ska rädda mr DeSouza om han får en attack igen.
Debbie som är på väg hem får soppatorsk  och försöker att få tag på Chas som ska hjälpa henne. Istället så stannar en ung kille i en sportbil och undrar vad som är på gång. Debbie är som vanligt otrevlig och han åker iväg. Efter en stund  återkommer han med en bensindunk och det får Debbie att vara lite vänligare.
Senare så skickar killen blommor till Debbie och det slutar med att de går ut på en date.

Jamie träffar åter igen vinexperten för att lära sig mer om vin men hon tror att han vill mer men det vill inte han. Louise är hans drömkvinna.  Tyvärr är inte Louise så förstående när Jamie kommer hem helt dyngrak och vill gosa med henne. Hon misstror honom eftersom han sagt att han skulle träffa några jobbarkompisar och spela fotboll men kommer hem full och med helt rena fina fotbollskläder.

Andy träffar sin advokat som tyvärr inte kan lugna honom. Det kan mycket väl bli fängelse i 6 år...

Både Laurel och Ashley försöker be Emily och biskopen om ursäkt men det är inte det lättaste. När biskopen sen tar med sig Emily i stället för Ashley så känner de att de inte kan göra så mycket mer utan låta dem vara.
Visst var Ashley rolig när han råkade höra när Emily och biskopen prata om hur det gått under dagen med uppsökande verksamhet och han sen springer hem till Laurel och skvallrar om att de kanske hade rätt ändå...

Celebert besök av Edith Tully, vallhundsmästare

Äntligen fick Alan chansen att bjuda Edith Tully som kändisgäst till byn. Förra gången han försökte var till byns jubileumskalas men hon kunde inte komma så det fick bli Katherine Jenkins i stället (vi vet ju vad som hände då =(  ), denna gång var det till Vivs lanseringsfest i bygdegården. Viv ville inte att hon skulle komma och sno åt sig lite av hennes stjärnglans. Det kom inte så många på festen och Viv skyllde på att de varit tvungna att flytta på lanseringen för att bygdegården var upptagen den dagen hon först bestämt. Hon bjuder in alla som sitter på puben med att det är gratis sprit på bygdegården. McNally skulle skriva en artikel om lanseringen och inte blev det bättre när det visade sig att den busslast med pensionärer som kommit hade blivit mutade av Bob, de fick 10£ för att köpa Vivs bok.

Rodney ordnar så att ett gäng män som ska fira en 50-åring (på Home Farm)bokar rum på B&B:t. Gubbarna träffas på puben och genast börjar en av dem att flirta med Louise. Han får henne till att prova lite fina årgångsviner. Jamie som är en ölkille känner sig lite utanför. Då kommer en tjej fram till honom och säger att hon kan lära honom lite om vin, så söt som han är. Hon lämnar sitt visitkort till honom. Senare på dagen bestämmer han sig för att ringa upp henne så att han ska kunna lära sig något och imponera på Louise. Han säger att han måste jobba och drar iväg. Terry tycker att det verkar misstänksamt och givetvis nämner han det för Louise.

David tror att han har Jas runt sitt finger och att hon inte kommer att skriva artikeln om DeSouza men upptäcker att hon ljugit för honom. Han blir orolig och berättar det för Nicola som genast utnyttjar situationen. Hon ska se till att Jas hittar Miles och sen får David se till att Miles håller sig onykter. David gillar inte alls att han ska göra grovjobbet men Nicola erbjuder honom 20% av arvet.
Jas har hittat Miles fd flickvän Summer och pratar med henne. Hon får veta var hon kan söka efter honom.

Paddy pratar med Chas om Rosemarys försvinnande och Grays beteende när Paddy var orolig. De bestämmer sig för att se efter om Rosemary lämnat någon ledtråd på rummet. Där hittar de alla hennes kläder och smycken, konstigt hon borde ju inte rest utan att packa. De blir mer och mer övertygade om att Gray är inblandad i hennes försvinnande. Paddy går till polisen och anmäler henne som saknad.
Polisen söker upp Gray och han visar inte att han är det minsta orolig för det vore inget konstigt att Rosemary håller sig borta. När polisen gått så börjar han att undra om vad som kan ha hänt, han är trots allt orolig.

Donna berättar för Ross att hon somnat på restaurangen när hon och Marlon varit ute, precis då kommer ett larm om ett inbrott och de åker dit. Donna jagar en av bovarna och som efter ett tag vänder sig om och slår henne på armen med ett järnrör. När Marlon får veta att hans fru blivit skadad under en utryckning blir han först arg på Ross som inte skyddat henne. Nu har han insett att polisyrket kanske inte är så ofarligt och det gör honom orolig.
Donna möter en gammal klasskompis mamma på stationen. Mamman ska anmäla sin ena dotter som försvunnen men tyvärr har det inte gått 24 timmar sedan hon försvann så polisen kan inget göra. Det gör kvinnan helt förstörd och Donna blir frustrerad över Ross "känslolöshet".

Lily, Sandy och  Doug är ledsna över att de orsakat problem för Sam och de vill gottgöra honom. Först tänker de ställa till med en fest men Sam har fått en tillsägelse av Carl om att inte festa igen för då åker han ut. Tillslut kommer de på den perfekta lösningen, de köper tillbaka hönsen! (jag antar att det var samma höns som Sam sålt)

Edna är ute med Tootsie som försvinner in i skogen. Den lilla hunden har fått korn på något. Det vi får se är att det lligger en beige kappa (?) och ett körkort, Rosemarys?, bland löven. Edna märker ingenting och går tillbaka till byn med sin hund...

"Gör som jag säger- vettig barnuppfostran"

Det är titeln på Vivs bok som nu äntligen har kommit. Hon försöker sälja den till folket i byn, även Jasmine skulle få betala för boken fast hon varit med och skrivit den. Viv ville ha en lanseringsfest på Home Farm men det skulle bli för dyrt så hon får nog nöja sig med samlingssalen i byn.

Jamie gör Terry lite  lätt irriterade genom att prata med gästerna mer än han jobbar. Då vill Jamie visa att hans prat minsann gör nytta och han lyckas få sex gäster som ska äta och sova över mitt i veckan. Gästerna visar sig vara ett gäng grabbar som har en svensexa. Det blir lite livat med en strippa som kommer och Jamie deltar i festandet tills Louise och Terry kommer och sätter stop för det.

Donna tillbringar mycket tid med Ross och följer med honom på arbetspass för att lära sig mer om polisyrket. Hon ska snart ha en anställningsintervju och pluggar inför det. Marlon känner sig en aning utanför och frustrerad men så kommer en uppiffad Donna in på puben och säger till honom att de ska ut och äta nu! Tyvärr så hinner Marlon se att hon gör tummenupp till Ross innan han går in i köket...

Paddy stör sig på Rosemarys hundar och att hon inte är där så han kan sköta företaget. Problemet med hundarna löser han genom att dumpa dem hos Gray som inte heller är intresserad av dem. Hur ska Paddy lösa pengaproblemen när Rosemary inte är där? Gray säger att Paddy INTE ska kontakta polisen för att efterlysa henne! Hmmm... man kan undra varför?
Perdy och Gray träffar Katie som inte börjat med den medicinska behandlingen som hon ska göra innan hon blir surrogatmamma och det gör Perdy lite otålig och framförallt rädd att hon ska ha ångrat sig.  Gray tröstar henne med att förklara det med att Katie är ung.

Jasmine köper en bukett blommor som hon lämnar hos mr DeSouza och när sköterskan frågar vem hon är säger hon att han är hennes morbror och att familjen är orolig för honom eftersom de trott att Nicola är en golddigger. Genom att fortsätta prata med sköterskan får hon veta lite mer om DeSouza.
Jas skvallrar för David som först inte tror henne men sen inser att det kan stämma men hur har Jas fått reda på det? Det var bara för Jas att erkänna att hon följt efter Nicola eftersom hon var svartsjuk.
David lovar att prata med Nicola om saken men han måste först se till att han har sin framtid tryggad, han kan ju inte bara sluta hur som helst på företaget.
Nicola som ser Jasmines bukett på sjukhuset blir misstänksam och får då reda på att hon varit där så hon är förberedd på att David ska komma och ställa massa frågor.
Hon övertalar honom att vara kvar på företaget, enda sättet för honom att behålla jobbet. Om mr DeSouza dör så ärver hans son Miles allt OM han är nykter vid dödstillfället. Så det är bara för Nicola att se till att han fortsätter att supa men först måste hon hitta honom. När Miles är hittad och full så kan hon stänga av respiratorn. "Enkelt!" Inga sorgsna miner då inte...
När Jas frågar David hur det gått kan han inte erkänna att han gått med på Nicolas planer utan säger till henne att han inte kan säga något om det just nu. Jas vet att han ljuger eftersom hon stått och tjuvlyssnat på deras samtal.
Hon beklagar sig först för Debbie som är lite skadeglad över att ha haft rätt om att David är ett svin men sen kommer hon på att hon ska vara den perfekta flickvännen tills hon fått tillräckligt med materiel till en artikel och genom den ska David minsann få se att henne lurar man inte hur som helst.

Två spionerande fnittriga tanter

Sam gav tillbaka pengarna som Emily lagt i hans pengaburk.
Lisa och Zac lagade hans fönster i smyg men han såg det och ville betala dem så han sålde hönorna =(

Laurel skulle ha söndagsmiddag för Emily och biskopen så Doug ville bjuda Edna och Lily. Om han skulle bjuda någon ville Hilary också bjuda nån så hon funderade ett tag och på puben insåg hon att hon skulle bjuda Rodney, han är ju trots allt släkt. Middagen blev väl rätt trevlig, Doug blev lite onykter och pratade en del bredvid munnen som han inte borde ha gjort. Han flirtade med Lily och skålade med Emily. Sen berättade han lite väl högt att Laurel ordnat denna sammankomst bara för att Emily och biskopen skulle träffas. Tyvärr så hör alla det och Emily rusar ut med Laurel efter. Laurel vill be om ursäkt men Emily vill inte veta av henne.

Dinglarna hade ordnat en överraskningsfest för Debbie som såg lagom munter ut. Lisa gav Debbie en present från hennes far (sa hon i alla fall) men Debbie såg inte helt övertygad ut.

Marlon och Donna har fortsatta problem, det blir aldrig som de tänkt sig och Marlon försöker att ordna en middag men Donna som är på en fest med Ross kommer hem sent och något onykter. När han får veta att hon har pratat med Ross om deras problem brister det för honom. Jag vill verkligen inte att de ska få ännu mer problem...
Lite kul var det när Paul frågade Marlon hur det gått med efterföljande kommentaren "jag vet ju hur vi pojkar är" =)

Carrie får en pik av Jimmy om att hon inte har något liv så hon beslutar sig för att åka på semester nu när Scarlett åkt på språkresa. Det slutar med att hon ber Jimmy att följa med och han accepterar erbjudandet.

David får allt mindre tid för Jasmine. Debbie intalar Jas att han nog har en affär med Nicola eftersom hon tar så mycket tid av honom. Nicola kallar in Jas för ett viktigt ärende och det visar sig att hon ska städa Nicolas kontor även om det är hennes lediga dag. David träffar en kompis (för att köpa örhängen till Jas) men hon tror att han ska träffa Nicola i stället.
Jas och Debbie får den geniala idén att spionera på Nicola men Debbie kan inte följa med så det får bli Pearl.. och Betty. De förföljer Nicola till ett sjukhus. Det var underbart roligt när de äldre damerna smyger in på det privatägda sjukhuset och fnissar runt i korridorerna och de kan inte ens sluta fnittra.
Det visar sig att Nicola besöker sin man som inte alls är död!
Jasmine hinner in och fotografera gubben medan Nicola är och hämtar kaffe.
När respiratorn börjar larma får Nicola panik och kallar på en sköterska som inte lyckas stänga av larmet men däremot klarar Nicola av det. Hon måste med alla medel hålla sin man vid liv... undrar varför?
Kanske hon får pengar så länge han lever men testamentet ger henne ingenting...vad tror ni?

"A TOAST for a new beginning"

Stor humor när Sam lyckats få hyra Dale View och ska skåla med Emily men inte har något att skåla med och han tar rostat bröd..
Eric hade hjälp honom med depositionen.
Eli ville ha inflyttningsfest och så blev det, mitt på blanka eftermiddagen var huset fullt med folk och det dansades så vilt att Lilys sko flög genom en fönterruta.

Lisa är upprörd för att Sam flyttar och vill trösta sig med att hon och Zac kanske ska skaffa ett till barn, ett syskon till Belle. Egentligen är problemet att hon börjar känna sig gammal...

Roligt var det när Eric satt på caféet och David kom in och Val kom från affären och la handen på Erics huvud och mumla massa precis som om hon skulle göra underverk och Eric skulle kunna gå igen... Jaa han hade ju haft rullstolen lite längre än nödvändigt.
Alla i byn snackar om Val och Eric men Diane hade inte fått veta något. När hon pratade med Val så ville hon ha förlåtelse men det kunde inte Val gå med på. Då blev Diane sur och sa att hon skulle minsann tänka lite på vad hon själv gjort en gång i tiden.

Ross fick besök av sin flickvän Kirsty, som var rätt lik Donna men inte lika snygg, för att reda upp förhållandet men det tog slut i stället. Marlon som sett fram emot en mysig kväll med sin fru fick istället sitta uppe och lyssna på Ross och roa honom. Marlon gick och la sig och Donna stanna kvar uppe.
Det gjorde att Marlon beklagade sig för Paddy om att de inte hade något samliv och tyvärr så hörde hela puben det. Då kom Shadrack, Betty och Sandy med goda råd =)

Ednas tvättmaskin hade gått sönder och Lily var inte sen med att be Doug komma och laga den. Hon ville bjuda på en drink efteråt men hann inte för Edna kom hem och Doug fick bråttom att gå.
Eftersom Lily ville att Doug skulle komma tillbaka så slet hon sönder en lampsladd och givetvis kom han tillbaka för att laga den. Edna gillar inte alls att hennes syster flirtar så med en gift man.


Jasmine får en helsida i tidningen och glad i hågen går hon till David för att visa den. Han har inte så mycket tid för henne och hon går till puben för att vänta på honom. Nicola utnyttjar det med att börja gråta när David ska gå så han får dåligt samvete och stannar kvar och tröstar henne. Hon ler bakom ryggen på David...Att bli lämnad ensam mitt ute på ängen

Smågnabbet mellan Val och Eric fortsatte idag. Han skulle träffa en representant från något hotell i närheten som skulle inreda hotellet. Val gillade inte att han skulle träffa denna dam ensam (hon var tydligen en rätt flirtig dam med nya bröst) så hon såg till att vara med vid mötet och hon till och med tog över. När damen skulle gå glömde hon sin väska på bordet. Eric ser det och snokar i den, han tar lite sedlar ur den och ställer sig upp från rullstolen för att lägga tillbaka väskan. Givetvis uppmärksammar Val allt. Så hon blir extra kärvänlig och trevlig, köper lite picknick mat och kör iväg med Eric till en avskild plats. Hon brer ut filten och hjälper honom att komma ur rullstolen. Eric "tappar" balansen och landar på Val. Då tar hon hans mobiltelefon utan att han märker något. Hon säger att hon bara måste hämta champagnen som hon glömt i bilen och han sitter där snällt och väntar mitt ute på en äng där det inte är så mycket trafik runt omkring. Det tar ett tag innan han inser att hon inte kommer att komma tillbaka och att han inte har någon mobil. Det var bara till att börja linka hemmåt.
Val stod på hans tröskel och väntade. Det slutade med att han övertalade henne om vilket förträffligt par de egentligen är och äntligen så gav hon efter.

Sam vill flytta och försöker att få en lägenhet via kommunen men det går inte så bra så han vänder sig till Eric som efter lite övertalning lovar att se vad han kan göra. Det får Zac reda på och han snackar med Eric och får honom att bryta sitt löfte till Sam.

Lily fortsätter att flirta med Doug och han trivs med det. Hilary är inte allt för glad men tror att han kommer att komma tillbaka med svansen mellan benen när Lily ledsnat på honom.

Viv har tagit ett banklån i Bobs namn utan att han visste om något. Hon ska finansiera sin bok hon vill ge ut eftersom inget bokförlag har nappat.

Jo går med på att åka med Sarah till Annie i Spanien för att Sarah inte ska behöva vara i den tillvaron som Sugdens just nu har.

Ross får bo hos Donna och Marlon men Marlon är inte helt förtjust i tanken. Dessutom verkar Ross ha problem med sin flickvän, vi får väl se hur länge det håller och hur lång tid det tar innan han stöter på Donna. Jag hoppas verkligen att hon inte sviker Marlon.

Katie pratar med Perdy om att hon kan ställa upp som surrogatmamma och först är Perdy inte intresserad av förslaget men Gray lyckas få henne att ändra sig så de tackar ja.
Chas pratar med Katie om saken och tycker att hon inte borde göra det, hon kommer att sluta olycklig. Chas säger att hon sett hur Katie sett på Gray och att det finns känslor för honom men Katie förnekar det "han är ju gammal nog att vara min pappa". Hur ska det gå? Jag trodde inte att man fick bli surrogatmamma om man inte fått barn tidigare och därmed vet lite mer om vad som väntar en...

Surrogatmor, rullstol och kanske en ny spirande kärlek

Billy vaknade till liv och mådde rätt bra.Daz blev givetvis väldigt glad. Ednas syster Lily övertalade henne att besöka Billy och det gjorde hon.
Billy kände att det var bäst att flytta från byn, även om Daz inte ville det, så han skrev ut sig själv från sjukhuset och drog iväg till okänd ort.

Hilary har nya idéer för fabriken men Eric vägrar att lyssna på henne. Pearl och Betty fixar en rullstol till gubben så att han kan komma ut lite. Val ska skjutsa honom till fabriken men orkar inte så Shadrack får ta över i utbyte mot en gratis öl. Hon såg nästan ut som en sköterska då när hon skulle dra runt rullstolen, vit rock..jaa eller kappa.

Andy blev släppt mot borgen och Jo går runt och är ledsen och rädd för att han ska hamna i fängelse.
Victoria bråkar med Daz och säger att han inte hör till familjen men då blir Jack arg och säger att de måste hålla ihop för att orka igenom denna tid.
Jack vill fortfarande inte prata med Diane. Han kommer in i affären när hon är där (och en helt okänd person, det tycker jag är kul). Pearl och Betty hör att de är där så de kommer rusande från caféet för att höra lite skvaller.

Angående branden för 7 år sen när Sarah Sugden dog så måste Victoria ha varit 6 år men jag har för mig att hon var mycket yngre, typ 3-4 år. Har jag fel? Skulle inte Victoria vara med i någon skönhetstävling men hon var för ung men fick ändå vara med för att hon skulle få något annat att tänka på just då? Nåja, jag kan ha kommit ihåg fel...

Matthew försöker övertala Perdy att lämna Grayson men hon är fast besluten att åka över till USA för att hitta en lämplig surrogatmor. Gray som ser att de står och pratar förtroligt med varann blir fundersam och han går med på hennes planer om att resa.
Katie får höra om deras planer och börjar söka information om surrogatmammor på Internet på puben. Donna ställer sig frågande till vad hon kollar på men Katie säger att det är föregående användare som sökt. Det skulle i så fall vara Betty...;)
Katie erbjuder Gray att bli deras surrogatmor men han avböjer först. Sen vill han att hon ska tänka över saken ordentligt innan de talar med Perdy. Katie vill använda pengarna hon kan få för det som insats till ett eget hus.
Fick inte Katie ett missfall när hon och Andy gick i skolan fortfarande?

Lily är på kyrkogården och där möter hon Doug. De pratar lite om byn och bestämmer att de ska ta en öl ihop på puben. De får inte sitta ensamma så länge för nyfikna Pearl och Betty slår sig ned och börjar skvallra. Då går Doug därifrån. Är det bara jag som får känslan av att han "söker" ny dam? Inte så aktivt utan mer undermedvetet.

Eric ringer och vill att Val ska komma över med lunch och först vill hon inte det men hon kan ju inte låta bli.
De får en  trevlig lunch och de sitter och tittar på gamla foton och pratar om gamla kärlekar som inte gått så bra.
Det måste ju bara bli de två igen =)


RSS 2.0