31/5

Diskutera dagens avsnitt här...
 
Sommaruppehåll från 26/6 till 29/8 enligt tv4.

30/5

Diskutera dagens avsnitt här...
 
Sommaruppehåll från 26/6 till 29/8 enligt tv4.

27/5

Diskutera dagens avsnitt här...
 
OBS! Hem till gården börjar kl 12:05 och 12:35 idag.
 
Tack för att ni kommenterar så jag vet vad som händer. Jag kanske börjar titta igen nästa vecka =)
 
Sommaruppehåll från 26/6 till 29/8 enligt tv4.

26/5

Diskutera dagens avsnitt här...
 
Sommaruppehåll från 26/6 till 29/8 enligt tv4.

25/5

Diskutera dagens avsnitt här...
 
När jag läser era kommentarer så verkar det inte ha blivit bättre än, fortfarande sorgligt? Eller kan man börja titta igen....
 
Sommaruppehåll från 26/6 till 29/8 enligt tv4.

24/5

Diskutera dagens avsnitt här...
 
Sommaruppehåll från 26/6 till 29/8 enligt tv4.

23/5

Diskutera dagens avsnitt här...
 
Sommaruppehåll från 26/6 till 29/8 enligt tv4.

20/5

Diskutera dagens avsnitt här...
 
Sommaruppehåll från 26/6 till 29/8 enligt tv4.

19/5

Diskutera dagens avsnitt här...
 
Inskrivet kl 11:52
 
Jag kommer inte skriva något om avsnitten idag då jag inte orkar fortsätta kolla. Det är för mycket elände och det har jag tillräckligt av i livet ändå. Kanske om några dagar så...
Ni får jättegärna vara gulliga att skriva lite i kommentarerna om vad som händer i serien, både för mig och er alla.
 
Tack!
/Marie
 
 
Sommaruppehåll från 26/6 till 29/8 enligt tv4.

Spegel spegel...

Inskrivet kl 15:54
 
Cain ska stoppa Ross inför bröllopet så han erbjuder honom en biljett bort och en summa pengar. Ross vill inte alls lämna Debbie om inte hon ber honom. Cain blir förbannad och slår ned honom och sedan kör iväg honom i en skåpbil. Han parkerar bilen vid stupet till ett kalkbrott fyllt med vatten, så när Ross efter många om och men lyckas slå upp dörrarna är han nära att ramla ned för stupet. Ross tar sats och kastar sig ut. Han hamnar i vattnet och sedan lyckas han på något sätt ta sig till kanten där han piggnar till efter ett tag.
 
Rodneys kompis Alby har kommit dit med sitt tivoli och slagit upp attraktionerna mitt i byn.
 
Val fortsätter att få ur sig sina aggresioner mot sin syster på puben. Det gör att Eric blir trött på dem och när han får möjlighet lurar han in Val i en labyrint av speglar och strax efter lyckas Doug och Eric lura dit Diane så männen kan låsa in dem. Båda börjar givetvis att tjafsa med varann och tillslut erkänner Val att hon tänker fejka sin död. Diane säger att hon är egoistisk som inte tänker på att Paul, Sharon och Amy kommer att bli ledsna. Val säger att de får skylla sig själva som lämnade henne.
 
Lachlan erkänner för sin mamma att det var han som böt ut morfars medicin. Det var inte meningen att han skulle ta några tabletter utan det var för att Robert skulle åka dit. Chrissie blir förtvivlad när hon hör vad sonen gjort. Robert som kommit dit råkar höra allt så han pressar henne på halva företaget för att inte gå till polisen.
 
Finn hittar usb-minnet i kyrkan och hör vad som är inspelat. Han går till Pete för att försöka få honom att tänka efter om han verkligen vill gifta sig med Debbie innan det är försent. Pete vill ju inget annat så Finn går till Debbie, som väntar på att allt ska börja och att Cain ska komma, och frågar henne samma sak för han vill inte att hon sviker Pete. Debbie lovar att aldrig mer göra samma misstag men hon vill gifta sig med Pete. Finn säger att han inte kan låta Pete bli lurad på detta sätt.
 
När Robert gått från Home Farm så erkänner Lachlan för Chrissie att han inte alls tog förra uppbrottet så hårt utan hotet med att elda upp sig själv var för att få Robert att spela hjälte. Chrissie blir så förbannad på Robert att hon söker upp honom på skroten. Hon erbjuder honom en summa pengar för att låta dem vara ifred. Återigen tackar han nej och säger att han endast vill ha henne tillbaka.
 
Adam är trött på att höra att han sviker Vanessa och barnet så han frågar Victoria om inte de kan flytta istället så kan Vanessa bo kvar. Victoria blir rasande för hon vill inte lämna byn. Adam super sig full och kommer till skroten när Chrissie och Robert bråkar så han sätter sig i sin bil och somnar.
 
Chrissie vägrar att lyssna på Robert och tillslut blir hon så arg på hans lögner så hon häller bensin på hans sportbil. Hon tänder sedan eld på den. Robert lyckas släcka elden med en brandsläckare medan Chrisse står och skrattar. Det de inte ser att elden tar fart igen bakom bilen vid några gasflaskor som innehåller propan.
 
Cain kommer till bröllopet så allt kan börja. Han hinner dock inte byta om. Debbie förvarnar honom om att Finn hotat med att skvallra för Pete men att hon inte vet hur så hon får ta det när det händer. Ceremonin i kyrkan går utan problem och efteråt blir det fest både på tivolit och församlingshuset.
 
Sarah har tråkigt så hon vill låna Cains mobil för att spela spel men han säger åt henne att samla ihop presenter och kort istället. Hon ser då kuvertet i hans jackficka så hon tar det och lägger på presentbordet.
 
Marlon har fått hjälp i köket så när han är på bröllopsfesten kan han koppla av lite. Han pratar med Rhona om misslyckade äktenskap och hur jobbigt allt är just nu. Hon försöker trösta honom och pussar honom på pannan och kinden medan han får en kram. April som ser det blir ledsen och springer iväg.
 
Pete vill börja öppna presenterna så han kan tacka "nana". Debbie ser kuvertet han håller i handen och får panik när hon inser att det är hennes brev som han skulle ha fått när hon gjorde slut. Hon lyckas dock övertala honom till att ge henne det med förevändningen att hon skrivit ett kärleksbrev men inte blivit klar.
 
Debbie klagar på att musiken inte är den hon ville ha så Chas går tillbaka till kyrkan för att leta rätt på originalmusiken de skulle ha haft. Hon hittar usb-minnet i soporna. Aaron får usb-minnet som han kopplar in i datorn. Alla får höra Debbie och Ross prata om det som hänt mellan dem. Pete blir förtvivlad och Cain stänger av men Pete vill höra allt. Han blir rasande besviken på Debbie.
 
På skroten exploderar en av gastuberna så någon del flyger i luften och träffar helikoptern som är på väg att hämta brudparet. Adam ligger och sover i bilen farligt nära explosionen. Helikoptern tappar kontrollen och krashar ned i taket på församlingshemmet...
 
 
 
Just när jag trodde att det inte kunde bli mer elände så....
Nu funderar jag tyvärr på att sluta titta för jag orkar inte mer =(
 
Sommaruppehåll från 26/6 till 29/8 enligt tv4.

En ko och massa ko-pojkar

Inskrivet kl 23:06
 
Val ska ha sin middag för nära och kära men blir besviken då ingen dyker upp. Finn ordnar med bröllopet, David är med Amba och Tracy ska på dejt med en gäst på värdshuset. Val vill inte bjuda sin syster då hon ser henne som en svikare. Det spelar ingen roll att Diane försöker förklara att det var Brenda som angav Val.
 
Robert kommer till Home Farm för att "arbeta". Lawrence erbjuder honom en check på 2 000 000 £ (eller hur mycket det nu var) men Robert vägrar ta emot den då han anser att hans jobb är värt så mycket mer. Han kallar Lawrence för patetisk smygbög och att han är kär i Robert. Lachlan hör detta och blir förbannad. Lawrence säger åt sitt barnbarn att inte bry sig om Robert.
 
Lachlan stämmer träff med Robert för att skälla ut honom och be honom hålla sig borta från Home Farm. När Robert ska gå så tappar Lachlan en burk med piller som Robert plockar upp och kastar framför Lachlans fötter. När Robert åkt tar Lachlan upp burken med sin mössa för att inte förstöra Roberts fingeravtryck. Sedan byter han ut medicinen och gömmer burken.
 
Edna får veta att Sandy ramlat. Hon blir orolig men glad över att Ruby tagit hand om honom så han kom till sjukhus med sin vrickade handled. Sandy berömmer Ruby och säger att hon borde jobba som sjuksköterska. Det gör att Ruby funderar på att börja plugga så hon frågar Emma om hur det fungerar. Fast Ruby tvekar då det skulle innebära mindre inkomst för familjen och hon måste tänka på Ali och barnen. Sandy får reda på det så han talar om för Edna och Pearl att han tänker sälja något gammalt smycke för att bekosta Rubys utbildning.
 
Debbie träffar Ross och gör slut med honom. Han blir besviken då han trodde att hon ändrat sig och ville vara med honom.
 
Kerry är mest irriterad för att hon inte är bjuden till bröllopet men att Dan är det och att han inte stått på sig om att hon borde få komma också.
 
Lawrence dyker upp på Debbies möhippa och han börjar flirta med Bernice. Plötsligt får han svårt att andas så läkare tillkallas. Det visar sig att hans medicin blivit utbytt och hans misstankar faller genast på Robert.
 
Pete har sin svensexa på puben. Alla männen är klädda som cowboys medan han själv är klädd som en ko. Ross kommer dit och är på dåligt humör. Inte blir det bättre när Pete får en klocka, som gått i arv i släkten, i present av James som säger att den kan fortsätta gå i arv med Petes kommande barn. Ross berättar då för alla att Moses är hans son. Tjejerna har kommit till puben och hör detta. Ross går därifrån och Debbie följer efter med förevändningen om att hon tagit hand om hans son.
 
Debbie konfronterar Ross utanför puben. Hon är besviken över att han förstör svensexan för sin bror. Ross säger att han är besviken över att hon valt Pete trots att de haft det så bra på massa ställen så som verkstan, på ett lastbilsflak med mera... Debbie säger åt honom att sluta rabbla upp ställen de haft sex på. Cain, Pete, James och Emma kommer ut så Ross går därifrån. Han går till kyrkan där han letar rätt på datorn med musik till bröllopet och kopplar in ett usb-minne med inspelning från det senaste samtalet med Debbie där hon erkänner att hon haft sex med honom och att hon älskat honom.
 
 
Sommaruppehåll från 26/6 till 29/8 enligt tv4.

Ingen rosa champagne

Inskrivet kl 23:58
 
Sommaruppehåll från 26/6 till 29/8 enligt tv4.
 
Lachlan kommer hem och Chrissie berättar för honom om vad som hänt. Han blir givetivs besviken på Robert som han tycker sviker även honom. Lachlan pratar med sin morfar och talar om att Robert måste få igen för det han gjort, att han inte får gå ostraffad.
 
Moira och Cain pratar om vem som kan ha lagt bilderna på bordet så hon skulle se dem. Cain är säker på att det är Robert så han söker upp honom. Han tror dock på Robert som nekar och skyller på Ross. När Cain berättar för Moira om att det kan vara Ross som är skyldig så erkänner hon att hon bråkat med honom angående förhållandet med Debbie. Cain blir något besviken över att hon inte sagt något om Debbie och Ross till honom. Moira passar då på att erkänna att hon tror att Ross stulit besöksordrarna till fängelset. När de funderar på varför och ser vagnen med Moses så inser de att Ross antagligen är far till barnet.
 
Debbie ska ha en mindre möhippa med Chas och Sarah men hon smiter iväg ett tag. Hon går hem och skriver ett avskedsbrev till Pete som är ute på stan under dagen.
 
Cain tar med sig Moses för att konfrontera Ross. Han kommer precis när Debbie kommit hem till Ross med packade väskor. Cain inser att de tänkt rymma så han berättar för Debbie att Ross är far till Moses. Debbie blir förtvivlad över att han ljugit för henne och för att han precis innan Cain kom hade sagt att de bara skulle ta med Sarah och Jack, inte Moses.
 
Val börjar prata om att åka på en minikryssning för att folk ska få veta att hon ska resa bort. Allt för att kunna iscensätta hennes död. Hon skriver ett tal som hon vill att Eric ska läsa upp på hennes så kallade minnesceremoni. Eric börjar läsa vad det står och han blir rörd och ledsen. Val säger då att hon är mer fantastisk än hon hade trott. Eric gillar inte hennes idé om fejkat självmord för så många andra kommer att bli ledsna. (Ska hon offra alla nära och kära för resten av livet eller 10-15 år tills brottet är preskriberat bara för att slippa fängelse i två år?)
 
Pete kommer hem tidigare för att överraska Debbie med ett smycke och champagne. Han träffar Ross som säger åt sin bror att Moira behöver hjälp på gården. Pete går till gården och får reda på att Moira inte alls behöver någon hjälp. Han går hem igen för att ordna med överraskningen men han ser inte brevet som Debbie ställt upp på hyllan.
 
Debbie gör slut med Ross för hon orkar inte med hans lögner. Han tigger och ber om att de ska vara tillsammans igen. När Debbie gått super sig Ross full och erkänner både rymningen och Moses för Finn.
 
Chrissie super sig full på puben medan hon sitter och pratar med Andy. De två har en hel del gemensamt eftersom Robert svikit båda dem och de svek Katie som försökte tala om vad Robert höll på med. Chrissie misstar stämningen så hon böjer sig fram för att kyssa Andy men ramlar omkull. Hon går skamset ut från puben.
 
Sandy passar Tootsie medan Edna träffar den nya kyrkoherden som ska ersätta Clive som ersatte Ashley. Tyvärr trasslar Sandy in sig i kopplet och ramlar omkull inomhus. Dan och Ruby som hittar Tootsie lösspringande ute kommer hem till Sandy och upptäcker att han behöver hjälp. Sandy vill inte att de berättar något för Ashley.
 
Debbie kommer till gården för att prata med Cain och Moira men får veta att Pete varit där men gått hem igen. Hon och Cain skyndar sig hem till henne. Brevet är borta från hyllan men Pete verkar om vanligt. Finn har hunnit dit och låtsas behöva hjälp med en kavaj och han har tagit brevet som han ger till Cain innan Pete får syn på det. Debbie blir lättad över att Pete inte sett att hon tänkt lämna honom. Pete bjuder på champagne men Cain tackar nej med förevändningen om att den inte är rosa =)  När Pete hämtar champagen passar Debbie på att prata med sin far för hon vet inte hur hon ska göra men hon älskar honom (Pete antar jag). Cain säger att hon får det inte lätt med Ross i närheten.

Att prata eller inte prata

Inskrivet söndag 15/5 kl 22:02
 
Ross  skickar iväg Cain på ett arbete för att kunna låtsas vara honom när han ska besöka Charity i fängelset. Moira som söker Cain ringer till fängelset för att fråga om han kommit dit säkert. Hon får veta att han är där. Först blir hon förbannad men efter att Cain dykt upp igen trots att han inte borde ha hunnit fram och tillbaka på den tiden så lugnar hon ned sig. Hon inser direkt att det måste vara Ross som varit där istället. Moira söker upp honom för att fråga varför. Ross säger att han ville få Charity till att prata med Debbie för att stoppa bröllopet.
 
Chrissie söker upp Cain för att tala om att Robert har bilderna och att han antagligen kommer att använda de emot dem. Cain går till Robert och varnar honom för att använda bilderna, som bevis på att det kan gå illa så får Robert några smällar.
 
Brenda är fortfarande inte beredd att ta tillbaka Bob utan håller honom kort.
 
Debbie träffar Ross och säger att hon orkar inte låtsas längre. Hon vill att de flyr redan idag med barnen annars kommer hon att dumpa både honom och Pete.
 
Eric har inte fått någon hjärtattack utan bara förmaksflimmer. David kommer hem, solbränd och lite lätt trött på livet i Portugal, för att stötta sin sjuka far och träffa sin dotter.
 
Val säger att hon tänker fly ensam om inte Eric vill ställa upp för henne. Eric har sagt att det blir svårt att lämna familjerna för alltid. Dock ändrar han sig för han vill inte leva utan sin Valerie. Val säger att det finns många lyckade historier på Internet om folk som försvunnit för alltid.
 
Rodney och Joanie unviker varann  och när de ses så påpekar de att det bara var ett tillfälle det som hände, inget mer. Ändå så träffas de inne på toaletten för att få vara ihop men Marlon råkar störa dem.
 
Chrissie söker upp Ross och ber honom att ta bilderna ifrån Robert. Ross som först är ointresserad av att hjälpa henne blir eld och lågor när han hör att Cain är inblandad.
 
Ross rånar Robert på datorn och mobilen och fotona. Han behåller några bilder som han lägger på köksbordet på gården så Moira får syn på dem när hon kommer hem. Hon konfronterar Cain ute på gatan när både Robert och Chrissie är i närheten. Han nekar men när de senare pratar med varann så säger han att det var ett misstag och att det inte betydde något. Cain förklarar att han var bara så besviken på att alla trodde att han var far till Moses speciellt hon så han ville hämnas på henne. De kommer fram till att fortsätta ihop och inte låta någon komma emellan dem.
 
Debbie får sms från Ross om att ses. Hon går hem till Ross och han förklarar att de kan rymma nu för han har fått tag på pengar. Debbie ber honom återigen om att vänta så hon får tid att prata med Pete. Hon lovar att göra det nästa dag.
 

Barnarbete

Inskrivet kl 22:20
 
Noah tvättar bilar på verkstan. Han är på dåligt humör så Ross lovar Debbie att prata med grabben. När Ross får veta att Noah är sur för att han inte får träffa sin mamma så nämner Ross att besöksordern kanske försvunnit för att Moira inte tycker om att Cain åker dit. Han säger att även om Charity och Cain bara bråkar så behöver det inte betyda att de inte tycker om varann utan tvärtom och därför vill inte Moira att de åker till fängelset. Det gör att när Noah kommer hem är han förbannad på Moira och kallar henne för kärring.
 
Chrissie kommer in på puben och berättar högt och tydligt för dem som är där att det är Aarons fel att hon och Robert separerar. Alla blir chockade och Robert som varit i lägenheten kommer ut och ber henne ta det lugnt. Chrissie är rasande och talar om att Robert och Aaron har haft en affär i flera månader bakom hennes rygg.
 
Val och Eric träffar hennes advokat som råder henne att erkänna brottet för då har hon chansen att bara få två års fängelse. Val blir förbannad och vill ha en ny advokat.
 
Bob ber Brenda att ta hand om tvillingarna och April om han får fängelse. Hon säger att självklart ska hon inte svika dem eftersom de känns som hennes  egna barn.
 
Vanessa får åka utan Adam till ultraljudet. När hon kommer hem så möter hon Adam. Hon säger att hon kanske borde flytta för att underlätta för dem.
 
Robert kommer hem till Andy som ännu inte fått veta vad som hänt men han ser på Robert att allt inte står rätt till. Robert berättar om Aaron och då inser Andy att Katie hade rätt när hon sa att Robert var otrogen. Han blir så besviken över att han och Katie varit osams sista tiden i hennes liv på grund av detta. Andy kastar ut Robert och säger att han önskar att han dödat honom den där gången för länge sen.
 
Moira får se att Cain fått en ny besöksorder. Hon lägger undan den under ett underlägg i köket. Noah kommer in och säger att han ska hälsa på sin mamma. Cain och Ross som också kommit in tittar på honom. Moira går fram och förklarar att det inte är så lätt och att Charity älskar honom så mycket att hon kanske tycker det är jobbigt när de sedan måste skiljas. Hon säger att det är samma sak för henne när hon träffar sina flickor, att det är jobbigt när man måste åka hem igen. Noah ändrar sig och Cain tackar henne för hjälpen. När Moira sedan ska ta fram besöksordern lite senare är den borta.
 
Robert kommer till Home Farm för att försöka få tillbaka Chrissie men hon vägrar. Hon har packat ihop hans saker och säger åt honom att gå. Robert går iväg men återkommer senare och säger att han ska fortsätta jobba i företaget. Lawrence har varit hos advokaten för att få bort Robert på laglig väg men inte lyckats få det att gälla på en gång. Robert tar fram fotografierna på Cain och Chrissie och visar dem för Lawrence.
 
Bob och Val kommer tillbaka efter de inledande förhören. Bob är rasande för att Val nekat till brott. Hon säger att hon blivit lurad och sedan så skäller hon ut Diane som kommit dit. Val är så upptagen med att anklaga sin syster för att ha satt dit henne så hon inte märker att Eric får problem med att andras. Tracy som är där ser det och får Val att sluta gnälla och de ringer efter en ambulans.
 
Val vakar hos Eric på sjukhuset. Diane är där och får en rejäl utskällning av sin syster som fortsätter att skylla allt på henne. Det är till och med Dianes fel att Eric fått en attack enligt Val. Diane går därifrån när Val skriker åt henne att sticka. När Eric vaknar upp lite senare så ber Val om ursäkt för att det är hennes fel att han ligger där. Hon säger att hon kommit på den bästa lösningen för att de ska få vara tillsammans hela tiden. Hon ska fejka ett självmord och då får han en massa försäkringspengar och de kan leva ett nytt liv i Mexico.
 

Två oväntade dejter

Inskrivet kl 20:18
 
Bernice pratar med Kerry, Leyla och Tracy på salongen. Hon berättar om att hon blivit utbjuden av Lawrence. Leyla påpekar många gånger om hur rik han är när Bernice tvekar på om hon ska tacka ja. Bernice tackar i alla fall ja och vill gå ut på en gång. Hon och Lawrence går på salsa-dans sedan hem till Bernice för ett glas vin. De verkar ha haft mycket trevligt Hon blir lite förvånad när han säger att han måste gå hem.
 
Joanie har spanat in Rodney så Belle hjälper henne att få till en blinddate. Rodney som tror att det är en ung tjej som Belle pratar om blir rätt besviken när han ser att det är Joanie. De sitter på puben och Joanie pratar på, så Rodney blir lite gladare. Tracy kommer in och berättar att Rodney gillar att titta på unga flickor på dvd. Rodney kallar henne för en "sådan kvinna" som måste medverka i en sådan film. Joanie blir irriterad på Rodneys dubbelmoral, att det var fel att Tracy spelat in porrfilm medan han sålt sina tjänster som Hunter. Hon rusar ut från puben och han följer efter. Senare på kvällen kommer de hem till Dingles, rätt fulla för de har haft en trevlig kväll på stan med massa vin.
 
Adam och Victoria kommer hem från bröllopsresan. Vanessa talar om för honom att hon ska på ultraljud i morgon och han får gärna följa med om han vill. Han säger inget till Victoria så när Vanessa kommer fram till dem och säger till Victoria att hon är glad över att få Adams stöd nästa dag. Victoria blir rasande på Adam när Vanessa gått. Hon blir besviken över att han ljuger redan första dagen hemma som nygifta. Victoria bestämmer sig för att följa med på ultraljudet eftersom barnet kommer att vara en del av deras gemensamma liv.
 
Rachel hinner inte vara hemma speciellt länge efter polisförhöret innan socialtjänsten kommer på besök. Damen säger att det kanske är bättre att Archie ät hos Jai ett tag tills allt lugnat ned sig. Rachel blir förbannad på Jai men Megan lyckas säga till henne att ta det lugnt. Megan vill fortsätta samarbetet för att sätta dit Jai och ber om ursäkt att hon inte hann förvarna om vad Jai gjort. När Jai är hos Leyla så träffar Megan Lee, den man som Jai köpt kokainet av. Hon vill köpa 50g av honom.
 
Robert försöker få Aaron till att förstå vad han känner. Han pratar om sina känslor för Aaron och att allt började gå fel när han blev kär i honom. Robert åker iväg och lämnar Aaron bunden i stugan. Han återkommer med en pistol och hotar med att döda Aaron.
 
Paddy som är orolig för Aaron får Lawrence att tala om att Robert är på mässan. Paddy hittar stugan och går men Robert blir överraskad och råkar bränna av ett skott. Han träffar Paddy ytligt i armen men det blöder rätt mycket. Aaron försöker trigga Robert till att skjuta dem om han vågar. Paddy ber Robert att sy såret med veterinärsakerna han har i väskan i bilen. Sedan lyckas Paddy övertala Robert att släppa dem efter att Aaron sagt att han inte kan gå till polisen med mordet på Katie eller mordförsöket för då åker han själv in.
 
Aaron söker upp Chrissie på Home Farm. Robert blir nervös och säger åt honom att gå men Aaron ger sig inte. Han berättar allt om deras affär för Chrissie som först inte tror honom. Robert nekar till en början. Chrissie inser sen att Aaron har rätt så när han gått blir hon förbannad på sin man och kastar ut honom.
 
.

En epilektiker, en alkis och en utan körkort

Inskrivet kl 22:02
 
Ashley ska träffa biskopen så han frågar Laurel om hon vill följa med. Hon tackar ja och när de ska åka så erbjuder sig Tracy att köra dem i Marlons bil då Ashleys bil inte har tillräckligt många säten. När de kommer hem visar det sig att Tracy inte har något körkort. Först blir både Ashley och Laurel förskräckta men börjar fnissa sen.
 
Ross är på gården när han ser att Cain fått ett brev om tillåtelse att besöka Charity. Han ser när Cain kastar brevet i soporna eftersom han inte är intresserad av att besöka henne. När Cain gått ut från köket så säger Ross till Moira att det är stort av henne att passa Charitys barn medan Cain besöker henne i fängelset.
 
Aaron får veta att Lawrence vill ta det lugnt med samarbetet och att Aaron inte åker till mässan som tänkt. Han får veta att Paddy sagt att Aaron kan bli lite hetsig när det blir förmycket runt omkring. Aaron blir rasande.
 
Debbie blir orolig när hon får höra att Ross fått jobb på gården. Hon tror att han kanske avslöjar deras förhållande när han jobbar ihop med Pete och de har svårt att hålla sams. Ross lovar att inget säga.
 
Laurel och Marlon bestämmer sig för att berätta för April och Arthur om skilsmässan. April blir väldigt besviken och vill att de ska fortsätta att vara gifta med varann. Laurel lovar ändå att hon kommer alltid att finnas där för April, eftersom hon lovat Donna det.
 
Lawrence är på puben och får höra Bernices besvikelse om att inte träffa en man. Han får veta att hon dejtat jultomten. Lawrence börjar flirta med henne och vill att de ska gå ut och dansa. När Bernice inser att han vill att de går och dansar salsa så får hon bråttom ut från puben.
 
Jai är förvånad över att Rachel hittat en ny besiktningsman till huset och fått det godkänt. Han blir irriterad över att hon hela tiden hittar rätt svar på frågorna från familjerätten om problemen hon haft. Jai blir så desperat att han planterar in kokain i hennes hus och plötsligt så säger han att han vill vara snäll så hon får flytta in på en gång. Hon får till och med ledigt från jobbet på fabriken för att packa upp i huset igen. Han säger inget till Megan först så hon kan inte förvarna Rachel. Givetvis tipsar han polisen som kommer och gör en husrannsakan. Rachel nekar till att ha med kokainet att göra. Hon inser att det är Jai som ligger bakom allt men han nekar. Jai tar med sig Archie hem när Rachel får följa med poliserna.
 
Paddy försöker få Rhona till att avboka lunchen men hon vägrar så han låtsas få motorstopp på vägen hem när han hämtar Leo inne i stan. Rhona skickar Aaron för att hjälpa Paddy med bilen. Paddy talar om allt om att han undviker Robert efter alla hot mot honom och familjen och om mordförsöket. Han säger att Robert inte är att lita på och att han skulle kunna ha dödat Katie om det inte vore att Aaron gett honom alibi.
 
Aaron inser att Paddy talar sanning och kramar om honom. Sedan söker han upp Robert och säger att de kan ses vid mässan ändå, att de kan hyra en stuga och vara tillsammans där.
 
Chrissie vill följa med Robert på mässan men han lyckas övertala henne till att stanna hemma. Han möter upp Aaron vid stugan. När Robert inte ser sätter Aaron igång en bandspelare på inspelning som han gömmer bakom några reklamblad på ett bord. Sedan lyckas han få Robert att erkänna mordförsöket på Paddy även om det bara var meningen att skrämmas och att han knuffat Katie när hon rasade genom golvet och dog. 
Aaron är så rasande över det Robert gjort så han kan inte vara med honom, han känner avsmak och vill inte ens vara nära. De börjar brottas och plötsligt får Robert in en smäll så Aaron ramlar ihop och slår i huvudet. Robert blir orolig när han ser en livlös Aaron på golvet men då upptäcker han bandspelaren. Han tar bandspelaren och kastar i golvet innan han stampar på den. Sedan binder han Aaron som börjar kvickna till. Robert säger till Aaron att det som händer härnäst är allt ditt fel.
 

Begravning och gentjänster

Inskrivet kl 22:22
 
Bob har dåligt samvete över att Jimmy fått ekonomiska problem och eventuellt måste sälja huset för att rädda företaget. Han lägger ned en hög med sedlar i en låda med leksaker som Jimmy tänkt sälja. När Bob låtsas hitta pengarna tror Jimmy att de är Debbies eftersom leksakslådan kommer ifrån henne från början. Han lämnar tillbaka pengarna till Pete trots att Bob försöker stoppa honom. När Jimmy gått berättar Bob sanningen för Pete, om att Carly varit med på rånet och därför vill han betala tillbaka till Jimmy.
 
Pete går hem till Debbie och berättar om att Ross varit inblandad i lastbilsrånet tillsammans med Carly. Debbie söker upp Ross för hon är förbannad för att han ljugit för henne. Ross nekar först men erkänner sedan. Han vill fortfarande ha henne och lovar att nu finns det inga fler hemligheter.
 
Ross söker upp Charity i fängelset. Han vill få henne till att lova att aldrig säga till någon att han är pappa till Moses. Charity lovar att hålla tyst om han hjälper henne med en enda sak.
 
Laurel får sällskap till begravningen av Marlon och Ashley. Diane följer också med för att stötta Doug. Caroline, Laurels syster, frågar högt att varför Doug inte sagt att Laurel är gravid eftersom hon inte dricker något just nu. Laurel tystnar och Doug försöker rädda henne men hon svarar att hon är alkoholist och har precis separerat från sin man så hon är inte gravid.
 
Doug har svårt att förstå att Hilary är död. Han stör sig även på att Hilarys nya vän Alberto är med på begravningen och förklarar hur mycket hon betydde för honom.
 
Paddy skyndar sig att ta ett jobb på Home Farm när Chrissie ringer så inte Rhona åker dit. Chrissie bjuder sedan in både Paddy och Rhona på lunch dagen efter. Robert får veta det och säger åt Paddy att avboka lunchen.
 
Ross lyckas övertala Debbie till att vänta med att rymma ihop så som hon vill. Han söker jobb på gården och får jobba där även om Pete inte vill det. Det visar sig att Ross ska göra allt för att separera på Cain och Moira tills Charity kommer ut från fängelset.
 
Marlon och Laurel inser att deras äktenskap är över.

...så lite mer elände...

Inskrivet lördag 7/5 kl 19:17
 
Ross tackar ja till att bli Petes marskalk. Han säger sedan till Debbie att hon måste bestämma sig snart för vem av dem hon vill ha för det blir inte lättare ju mer de planerar bröllopet.
 
Carly har stuckit och lämnat ett brev till Bob efter sig där hon förklarar att han har det bättre utan henne.
 
Emma vill ordna en skilsmässofest och bjuder James. Han blir förvånad och tycker väl att han inte borde vara med. Emma säger då att hon gått vidare eftersom hon dejtar en läkare nu för tiden. När James möter Jermaine så visar det sig att han inte är så intresserad av Emma utan tänkt göra slut med henne eftersom hon är så intensiv.
 
James berättar för Emma om Jermaines planer så hon blir så förbannad att hon river runt på Jermaines kontor. Hon pratar med James igen och får veta att hon är rätt intensiv, så berättar han att han vet vad hon gjort mot Chas. Emma lugnar ned sig och städar upp på Jermaines kontor.
 
Debbie sitter hemma och planerar bröllopet när Chas kommer och hälsar på. När Chas får veta att Debbie är stressad och orolig så säger hon att det enda som räknas är äktenskapet efter bröllopet, att du får vara med den mannen du älskar.
 
Moira kommer över til Debbie efter att Chas gått. Hon talar om att hon sett Debbie och Ross hångla i verkstan. Debbie är avig och säger att Moira gjort samma sak en gång i tiden men sedan berättar hon om sin situation och att hon har så svårt att släppa Ross. Moira säger åt Debbie att välja en av dem senast idag annars kommer hon att berätta för Cain.
 
Val får reda på att Carly stuckit så hon tycker det är perfekt för då kan de skylla allt på henne. Bob vill inte gå med på det utan han vill säga som det är. Han försöker övertala Brenda till att ta tillbaka honom och han kommer att kämpa för att hon ska ändra sig.
 
Laurel får veta att hennes prover hon tagit är negativa. Hon är glad och vill fira med Marlon men han skyller på att han måste arbeta. Laurel blir besviken  och går hem från puben men Marlon kommer efter och de äter en middag ihop. Han erkänner sedan att han har svårt att bortse från hennes otrohet. Laurel får samtal från sin pappa som hon ignorerar men tillslut svarar Marlon. Han räcker luren till Laurel som får veta att hennes mamma har dött.
(Hade de brist på händelser så de var tvungna att hitta på lite nytt elände...)
 
Ross lyckas övertala Chas att låta honom gå med Moses hem till Debbie. När han kommer fram vill han prata med henne men Pete kommer ut och börjar skälla för att Ross är med Moses. Debbie försvarar Ross och när Pete går in så säger Ross att de måste ses.
 
Debbie kommer till verkstan där Ross väntar. Hon berättar att Moira sett dem och bett henne välja. Debbie säger att hon väljer Ross om han lovar att sluta med alla dumheter och blir skötsam. Hon vill få någon dag på sig att göra slut med Pete innan de sedan visar sin kärlek för andra.

Elände och lite till elände

Inskrivet kl 18:22
 
Ross kommer över med pengar till Carly efter rånet. Hon är besviken på honom dels för att han bara lämnade chauffören som kunde ha dött och dels för att han dumpat henne men hon tar ändå mot pengarna och lämnar dem till Bob. Hon vill dock inte tala om för sin far varifrån pengarna kommer.
 
Polisen kommer hem till Jimmy för att meddela honom om rånet. Då får han veta att chauffören var i landet illegalt så nu kan han åka dit för att ha anställt en chaufför utan arbetstillstånd. Han pratar med Rakesh som säger att har han tur kommer han bara få böter. Jimmy måste dock avskeda Tracy eftersom det var hon som varit ansvarig och för att han inte har råd att ha henne kvar. Han får veta att försäkringen inte kommer att täcka upp rånet då chauffören inte hade arbetstillstånd.
 
Lawrence går igenom alla ansökningar till hans stipendium för nya småföretagare. Han är inte speciellt nöjd med någon som ansökt så han söker upp Aaron och ber honom söka för han har goda chanser att vinna men måste skynda på eftersom vinnaren ska presenteras på puben samma dag. Aaron får sedan ta emot en prischeck på 5000£. Robert blev något förvånad.
 
Bob får höra om rånet och inser att Carly fått pengarna därifrån. Han söker upp henne och får då reda på vad som hänt. Han blir så förskräckt över hur allt bara blir värre och värre så han går till puben för att lugna ned sig men Diane ser på en gång att något hänt. Bob berättar det mesta för henne och hon råder honom att vara ärlig mot Brenda.
 
Brenda ska ta det första spadtaget i byggandet av Gennies minnespark. Hon håller ett litet tal men precis då kommer Bob och drar iväg med henne. De går till kaféet där han berättar nästan hela sanningen, förutom om rånet. Brenda blir både ledsen och besviken. Precis då kommer Eric, Val och Carly in på kaféet. Brenda skäller ut Carly och sedan Val. Eric förstår ingenting och Val försöker skylla ifrån sig. Brenda ger henne en örfil och rusar ut. Bob springer efter men hittar henne inte. Brenda ringer polisen och anmäler dem för bedrägeri.
 
James vill att Pete gör Ross till delaktig i bröllopsförberedelserna så han frågar Pete om inte Finn och Ross kan dela på bestmansysslorna. Pete vill inte det men går med på att han ska fråga Ross om han vill bli marskalk. Innan han frågar Ross så frågar han även  Andy som tackar ja.
 
Bob och Val blir arresterade av polisen och åker in på förhör. Eric är besviken på sin fru men tar henne tillbaka med ursäkten att hon är ju bara Val. Brenda däremot vill inte ha med Bob att göra, hon hoppas på att han och de andra åker in i fängelse. Brenda söker upp Carly och skäller ut henne igen. När Brenda går därifrån så kommer polisen. Carly låtsas vara Vanessa så hon klarar sig från förhör.
 
Debbie får höra om rånet mot Jimmy och att Ross betalat till Charlie. Hon konfronterar Ross angående rånet men han nekar. Hon påpekar att rånet kan skada åkeriet och därmed hennes mamma och Noah och Moses. Hon säger att det kanske gör att de får reda på vem som är Moses far. Ross stelnar till och blir orolig men skyller på att han tänkte sexiga tankar om Debbie. De står i verkstan och kommer varann nära så de börjar kyssas.
Moira som kommer för att lämna Moses till Debbie ser deras kyss. Hon vänder om utan att gå in...
 
 
 
Det är inte så kul när man vet att mer elände antagligen kommer eftersom folk är otrogna och håller på med massa skit, vilket lär komma fram  =(
 

Hot och våld och lögner

Inskrivet torsdag 5/5 kl 09:16
 
Lawrence har fått höra om Paddys olycka på gården. Han vill åka och hälsa på Paddy på sjukhuset eftersom han har dåligt samvete för att det var de som gett jordbruksmaskinen till Bartons, dessutom vill han veta om Paddy tänker stämma dem. Robert får veta att Lawrence ska till sjukhuset så han lyckas övertala honom att få åka istället.
 
Robert besöker Paddy och får veta att Paddy låter Moira bestämma om Home Farm ska stämmas. Robert råkar säga att det är tur att Paddy inte var helt övertäckt så Andy kunde se honom i gropen, nästa gång kanske det inte går så bra. Då inser Paddy att det är Robert som är skyldig. Robert försvarar sig med att det finns ingen som såg att han var där. När Robert är på väg ifrån sjukhuset möter han Rhona som har problem med att Leo inte vill gå ifrån ett lekrum på sjukhuset. Robert erbjuder sig att passa Leo medan Rhona besöker sin man.
 
Paddy får veta att Leo är med Robert och då får han bråttom att leta rätt på dem. Robert säger att det är väl bra med vänner som kan ställa upp för varann. Sedan viskar han till Paddy att nästa gång kanske inte han råkar illa ut utan hans familj... Det gör att när Paddy kommer hem får han bråttom att se till att Rhona åker tillbaka till kursen hon varit på, tillsammans med Leo.
 
Chrissie har fortfarande svårt att släppa det anonyma brevet. Hon är övertygad om att Robert håller på med något fuffens även om han nekar och blir förbannad när hon säger något.
 
Vanessa möter Kirin när hon är på väg att lämna tillbaka pengarna. Han ser kuvertet och Rakesh namn på det. Hon berättar då att det var hans far som lämnat pengarna till henne. Kirin blir förbannad och går hem och packar ihop sina saker. När Rakesh och Priya frågar var han ska bo svarar han hos Vanessa. Rakesh vill fortfarande inte säga sanningen.
 
Kirin går hem till Vanessa och berättar att han sagt att han flyttat in hos henne. Hon blir hoppfull och vill  att de blir ihop igen men även om Kirin älskar henne så kan han inte bara glömma. Han söker upp Eric och frågar om han får hyra huset som står tomt för tillfället. Eric tvekar eftersom han tänkt hyra ut det till turister men när Kirin erbjuder betala marknadsmässig hyra och sex månader i förskott så ändrar han sig.
 
Rodney tittar på porrfilmen med Tracy hemma hos Jimmy när ingen är hemma. Bernice kommer dit för att hämta något och upptäcker vad hennes far gör. Det slutar med att båda tittar på filmen. Senare kommer Jimmy och Tracy hem. Hon har hjälpt honom att ordna en chaufför då Rodney inte vill jobba hos Jimmy längre eftersom han anser att Jimmy är för lojal mot Tracy istället för familjen. Jimmy bjuder Tracy på lunch och när hon ska titta på tv upptäcker hon att någon tittat på hennes film. Hon blir ledsen och besviken och rusar därifrån.
 
Tracy kommer tillbaka till Jimmy och får veta att det inte var han som tittat på filmen utan Rodney. När hon visar sina tricks för att kunna gråta på beställning blir Jimmy något förvånad.  Han berömmer henne ändå och säger hur bra hon är på allt. Tracy pussar honom på munnen men då backar Jimmy. Hon får bråttom att gå därifrån.
 
Debbie och Pete kommer hem från minisemestern. När de pratar om bröllopet på puben får Ross nog och går därifrån. Debbie hittar honom på verkstan och säger åt honom att ta det lugnt, de hade ju bestämt att inte blanda in några känslor i deras förhållande. Ross erkänner att han inte kan släppa sina känslor för henne så han kommer göra slut med Carly eftersom hon förtjänar något bättre. Debbie säger åt honom att inte dumpa Carly.
 
Ross sms:ar Debbie och vill ses. De träffas en bit utanför byn. De myser i bilen men Debbie säger att hon kommer aldrig lämna Pete.
 
Bob säljer bilen för att få ihop pengar till att betala första betalningen på lånet som Carly fått. Han säger till Brenda att bilen är på verkstan. Carly märker av sin fars oro över pengarna och hon blir orolig för hans hälsa så hon ber Ross hjälpa henne så hon kan få ihop pengar på något sätt. Hon är desperat och går med på vad som helst.
 
Ross har fått höra om åkeriets leverans av tv-apparater och den vikarierande chauffören. Han får Carly till att hjälpa honom även om hon inte riktigt vet med vad. Hon får låtsas ha motorstopp så chauffören stannar för att hjälpa henne. Ross slår ned mannen med ett basebollträ. Carly blir skräckslagen och Ross försöker få henne att åka därifrån. Han tar lastbilen och drar iväg. Carly stannar kvar och ringer efter ambulans. När Carly träffar Ross igen skäller hon ut honom för att han varit så våldsam och hjärtlös.

Ketchupdrama

Inskrivet kl 23:03
 
Kirin märker att Vanessa mår dåligt så han tar med sig henne till kaféet för prata. Han får då veta att hon fått brev från sin pappa och ett besökstillstånd då han sitter i fängelse. Hon tror att det är han som skickat henne pengarna anonymt. Kirin lovar att ställa upp för henne och göra henne sällskap när hon är redo för att träffa sin far.
 
Rakesh får veta att Kirin varit med Vanessa istället för att gå på intervju för en praktikplats, igen. När han får höra att Vanessa tror att pengarna kommer från hennes far söker han upp henne och berättar en del av sanningen. Han erkänner att det är han som gett henne pengarna för att skydda Kirin. Vanessa blir förbannad och säger att han ska få tillbaka pengarna.
 
Carly behöver mer pengar för att betala byggarna som lagar träbjälkarna som är ruttna i butiken (Har träet verkligen blivit så dåligt under den korta tid hon ägt affären, borde det inte märkts i en besiktning innan försäljningen?) När Bob får veta att byggarna inte lagar något innan de fått betalt för materiel så blir han orolig för sina investerade pengar. Inte blir hans oro mindre när Brenda shoppat loss och köpt massa skor och kläder för pengar som de inte har.
 
Rodney kommer hem från Amsterdam och med sig har han en porrfilm där Tracy medverkar. Han visar det för Jimmy som blir orolig för om Nicola skulle få reda på det. Jimmy vill inget säga medan Rodney tycker att Nicola bör få reda på vad Tracy varit med i.
 
Ross försöker flirta in sig hos Carly igen men hon är rätt besviken på honom. Han kommer hem till henne när hon passar April och när April vill att han stannar kvar på middag så går Carly med på det när hon ser Aprils glädje och för att Ross säger att han varit korkad som sumpat sitt livs chans med henne.
 
Kerry passar Kyle men när hon pratar med Dan som är på väg till universitetet så försvinner barnet. Hon blir orolig och börjar leta. Joanie har hittat Kyle när han var på väg ned till ån, nu leker de i parken. Joanie vill inte låta Kerry passa Kyle eftersom hon inte håller koll på barnet och dessutom ljuger när hon inte kan erkänna vad som hänt. Kerry blir besviken och går till puben och super sig full. Hon blir väldigt full och råkar stänka ketchup på sin kind. Det gör att hon skrapar ketchup med sin pommes frittes från kinden.
 
Chrissie visar Robert brevet hon fått. Han nekar givetvis och tycker hon är fånig som tror på ett sådant skämt.
 
Aaron får veta om det anonyma brevet så han söker upp Paddy och säger åt honom att inte lägga sig i hans liv. Robert ser dem och när han får tillfälle så söker han också upp Paddy och varnar honom för att skvallra för Chrissie. Paddy låter sig inte skrämmas utan säger att han ska prata med henne efter att han varit på Bartons gård och hjälpt Andy med ett djur.
 
Lawrence är så imponerad av Robert så han gör Robert till chef för Home Farm och ska skriva in honom i testamentet.
 
Paddy har hjälpt Andy med att ta upp ett lamm som ramlat ned i en stor grop för sädeslag. Tyvärr så ramlar Paddy ned där igen när Andy gått och stegen som är rutten går sönder så Paddy slår sig och gör illa benet. Han ropar på Andy som inget hör då han håller på med en motorsåg.
 
Robert kommer till gården och hör Paddys rop på hjälp. Han visar sig inte men sätter igång en maskin som skickar ned massa korn i gropen. Paddy skriker på hjälp men Robert bryr sig inte. Robert går iväg men verkar ångra sig och går tillbaka. Paddy är nästan helt täckt med korn så Robert stänger av och rusar iväg, precis innan Andy kommer dit och  ser vad som hänt. Andy ringer efter ambulans och sedan till puben för att meddela Chas och Aaron om vad som hänt.
 
Paddy klarar sig så Aaron och de andra är lättade. Marlon har också kommit dit då han och Paddy egentligen skulle ha gått ut och festat tillsammans. Paddy säger till Marlon att han tycker det är konstigt att maskinen gick igång av sig själv, tänk om det inte var någon olycka utan om någon startat den medvetet...
 

Ett anonymt brev

Inskrivet tisdag 3/5 kl 06:05
 
Robert hjälper Andy på gården men även Aaron är där för att hjälpa till. Aaron säger först inte till Chas att han jobbar ihop med Robert så när hon får veta det pratar hon med Paddy om sin oro över att Aaron tillbringar massa tid ihop med Robert. Paddy ser då till att han kan åka till gården för att vaccinera djur för att hålla koll på Aaron men det hjälper inte för när Aaron slutat ett arbetspass går han och Robert till soptippens kontor. Där har de sex inne i baracken. Paddy kommer dit men försent för att stoppa dem.
 
Joanie ska hjälpa Belle så Kerry får passa Kyle. Val får veta det och blir besviken över att inte hon blivit tillfrågad så hon går hem till Kerry för att hjälpa till. Kerry vill inte ha henne där men när Val inte lyssnar ska hon putta undan henne Tyvärr så har hon fingerfärg på händerna så Vals vita blus blir kladdig. Medan kvinnorna bråkar med varann och Dan ska stoppa dem så sätter sig Kyle vid Dans dator och råkar radera hela skolarbetet Dan håller på med.
 
Brenda är orolig över att någon i byn kanske är en tjuv som stulit pengarna från kassan som hon fått till byggandet av Gennies minnesplats. Bob som märker hennes oro lånar pengar (som inte jag heller uppfattade varifrån) och lägger dem i en förklädesficka på kaféet. När Brenda hittar pengarna blir hon förvånad eftersom hon vet att hon inte lagt dem där och att hon ändå kollat förklädet tidigare. Hon blir så orolig för att hon tror att hon fått en hjärntumör igen så hon ber Chas att följa med till läkaren när hon ska göra kontroll. Medan Brenda gör sin undersökning hos läkaren så ringer Chas efter Bob. Bob kommer till sjukhuset fast Brenda velat hålla honom ovetandes om hennes oro.
 
Paddy skriver ett anonymt brev till Chrissie där han ber henne hålla reda på sin otrogne man.
 

RSS 2.0