En full mamma

Inskrivet måndag 2/11 kl 00:52
 
När Kerry kommer till jobbet så kommer hon inte in. Leyla som kommer strax efter kommer inte heller in. Hon inser att Megan bytt lås.
 
Jimmy sitter på kaféet när Nicola kommer in. Han vill prata med henne men hon är stressad och ber honom lämna Angel i skolan och att han ska ringa kliniken för att stämma dem (eller var det för att göra den omvända vasektomin?) Så han får inget sagt denna gång.
 
Jai vaknar och det första han säger är Charity. Sedan så minns han ingenting om vad som hänt.
 
Vanessa och Rhona kommer hem från Barcelona. När de packar ur bilen kommer Kirin springandes till sin bil så han ser inte Vanessa och det gör henne besviken.
 
Jimmy rensar kökshyllorna från allt glas och annat ömtåligt så Nicola inte ska kunna ta ut sin ilska på sakerna. När Nicola kommer hem så berättar han om att han träffat Carl för han kan inte ignorera sin son. Nicola blir besviken och tror att han kommer att glömma bort Angel. Jimmy talar om att han kommer inte att avstå från sonen för han klarar inte av det.
 
Kerry berättar för Brenda att hon tjänat pengar på att skriva en novell som blivit publicerad. Brenda frågar vad novellen handlat om och Kerry talar om historien om sexgalna hästtjejen Kitty som ska gifta sig med bonden Randy men är otrogen med bondens bror Bobby. Katie som kommer in hör detta. När Katie senare får tillfälle så säger hon till Kerry att pengarna borde hon få eftersom det är hennes historia. Kerry svarar att Katie kan få hälften när del två, som handlar om godägaren som skiljer sig och sedan försöker mörda fru nr 3, publiceras.
 
Cain kommer till sjukhuset men gömmer sig tills familjen Sharma lämnat Jai. Han går in i sjukrummet. Först hotar han med att ha ihjäl Jai för att ha utsatt Charity för livsfara. Jai kontrar med att Sam knuffade honom ned för trappan. Han säger att han inte anger Sam om Cain håller tyst om vad som hände med Charity.
 
Rhona är orolig för Vanessa som inte glömt Kirin så hon vill para ihop henne med en läkemedelsförsäljare vid namn Nigel. Rhona och Paddy tar en öl med Nigel på puben när Vanessa kommer in. De får henne att sätta sig med dem. (Nigel och Paddy pratar om bilar och nämner en av mina gamla favoritserier "The professionals", det tycker jag var kul) Rhona ursäktar sig med att hon och Paddy måste gå. Vanessa är också på väg men så kommer Kirin in på puben så hon sitter kvar med Nigel.
 
Kirin ställer sig hos sin far som står vid bardisken. Han är på gott humör då han precis klarat av körprovet och fått sitt körkort. När Kerry (?) påpekar att Vanessa sitter där så vänder sig Kirin om och ser henne med Nigel. Han blir besviken och rusar ut från puben.
 
Megan kommer till Jai på sjukhuset. Hon säger att hon vet allt och Jai tror hon pratar om Charity så han erkänner vad han gjort. Megan blir besviken på att Jai nästan är en mördare och att han varit otrogen. Hon säger till Jai att hon håller med Charity att Archie får det bättre utan honom.
 
Noah vill inte vara med Charity hos Dingles så han går hem till Debbie och säger att han vill flytta dit för han hatar sin mamma. Debbie åker över till Charity för att be henne komma över för att prata med sin son men precis då får Charity ett samtal från Nicola om att ett försäkingsbolag är vid Home Farm för att värdera allt inför en försäljning. Charity åker till Home Farm och är rasande. Hon kommer inte in för kvinnan från försäkringsbolaget har låst tillgångarna. Charity blir tokig och börjar kasta sten för att sabotera. Cain kommer dit och drar iväg med henne.
 
Jai sticker från sjukhuset trots att han borde vara kvar några dagar till. Han söker upp Megan för att prata med henne men hon är inte redo att förlåta honom eller lyssna så han går därifrån.
 
Nicola pratar med försäkringskvinnan och får då ansvaret av huset tills allt är klart för försäljning. Hon frågar Andy om han vill tjäna extrapengar genom att hålla koll på säkerheten så länge.
 
Leyla kommer till kontoret för att prata med Megan. De har ett företag som måste skötas. Leyla ber om ursäkt och erkänner att det var hon som tog initiativet med Jai och att han hela tiden sagt att han älskar Megan.
 
Kirin träffar Rhona utanför på gatan. Han berättar att han faktiskt tycker om Vanessa men att hon verkar inte bry sig om honom. Hon inser att han inte sett dem när de kom hem och att båda två inte kan glömma varann så hon säger till honom att prata med Vanessa. Han kommer till kliniken med en stor blombukett. De kommer fram till att de kan ses om Vanessa inte lyssnar på Rakesh. De kysser varann och Pearl står i fönstret och tjuvkikar.
 
Megan går till kontoret på fabriken för att prata med Jai. Hon säger att hon förstår honom att han gjort vad som helst för Achie för hon skulle göra detsamma för Declan. Megan säger att hon inte har någon annan kvar än Jai.
 
Charity är hemma hos Dingles och hon har lyckas få tag på en flaska sprit så hon börjar bli full. Hon beklagar sig över sin situation för Cain, Zak, Chas och Debbie. Pete kommer dit med Noah och Charity kastar sig över sin son för att prata med honom fast han vill inte. Charity blir hysterisk och börjar bli otrevlig. Debbie och Pete åker hem med Noah medan Charity går upp för hon börjar må dåligt. Chas och Cain kör sten,sax&påse om vem som ska ta hand om Charity för Zak vill inte ha henne där för Lisa och barnen behöver lugn och ro.
 
Moira har förberett sig för att förföra Cain eftersom de har huset för sig själva en eftermiddag. Tyvärr så kommer inte han hem ensam eftersom Charity är med honom. Moira blir inte alls glad över att få en full Chharity i huset.
 

En berättelse ur livet, kanske inte ditt liv

Inskrivet söndag 1/11 kl 19:56
 
Cain försöker få Sam till att hjälpa till att leta efter Charity men han märker oviljan från Sam och att han döljer något. Tillslut lyckas Cain få Sam till att berätta var hon är. De båda går till containern och släpper ut henne och hon blir lycklig över att Cain är den som hjälper henne. De tar med Charity till Dingles gård där hon får duscha och lite mat. Zak och Debbie vill ringa polisen men Cain stoppar dem. När de fortsätter att påpeka att polisen bör kontaktas så berättar Cain att det var Sam som låst in Charity. Sam hör det och förnekar allt vilket gör att han måste tala om att det var Jai. Charity kommer ner till köket och vill också att de ringer polisen men får veta att då kommer Sam åka dit också.
 
Leyla är orolig för Jai så hon åker till sjukhuset med förevändningen om att trösta Megan. Vid Jais sjuksäng finns bara Priya då de andra är och pratar med läkaren. Leyla lyckas övertala Priya att få en stund ensam med Jai. Hon pratar med honom och gråter. Priya kommer in och säger till henne att hon bör gå nu. Precis när Leyla kramar om Priya utanför rummet och går så kommer Megan från andra hållet, hon ser när Leyla går därifrån.
 
Kerry upptäcker att man kan tjäna några pund om man skriver en "berättelse ur livet" och får den publicerad, till en tidning. Hon tänker först på att skriva om Charity men ändrar sig när hon hör om Katie som varit otrogen med Robert när hon skulle gifta sig med Andy förra gången.
 
Katie och Andy har nu bestämt sig för att gifta sig på juldagen.
 
Doug inser att han måste be walesarna om ursäkt. Han får hjälp av Diane till att formulera ursäkten. Det leder sedan till att han kan bjuda ut henne på middag på en fin restaurang.
 
Rakesh säger åt Kirin att lämna tillbaka bilen men det vill han inte. Så Kirin mixtrar med något på Rakesh bil så när han ska iväg till Priya på sjukhuset så startar den inte. Kirin erbjuder sig att skjutsa sin far men Rakesh säger att han tar sportbilen själv.
 
Jimmy pratar med Juliette i mobilen men avslutar när Rodney kommer in på kaféet där Jimmy är. Rodney inser vem Jimmy pratat med och han säger till Jimmy att tala om allt för Nicola annars kommer han att göra det. (Hade Jimmy även träffat lille Carl igen?)
 
Charity är besviken på Sam som lät henne vara kvar i containern fast han visste att hon var där. Sam säger att han hatar henne efter det hon gjort mot Rachel. Charity säger att han ska vara glad att hon inte ringer polisen men då blir Sam irriterad och ringer själv, han talar om att Charity är hittad så de vet var hon är.
 
Megan talar om för Priya att hon tror att Jai har en affär och att det är med Leyla. Priya försöker att neka till att Jai skulle göra något sådant. Megan går då till kontoret och säger till Leyla att Jais tillstånd försämrats och att han inte klarade sig. Leyla bryter ihop över beskedet. Det gör att Megan inser att det hon misstänkt är sant. Hon säger till Leyla att Jai inte är död men att han kommer att önska att han vore det.
 

Duva, råtta och ett trappräcke som inte håller

Inskrivet lördag 31/10 kl 11:22
 
Kirin råkar höra när Priya och Rakesh tar farväl av varann på morgonen. Han hör att de vill hålla förhållandet hemligt för andra och att Rakesh pratat med Vanessa om att undvika Kirin. Det gör att han försöker pressa sin far till att betala en skolresa till Amsterdam men Rakesh vägrar. Kirin påpekar detta för Priya som lovar att hjälpa honom. Rakesh går tillslut med på att ge Kirin 1200£ till resan.
 
Harriet talar om för Ashley att det inte känns så bra att ha Gabby stirrandes vid sängkanten när man vaknar. Ashley tar det inte riktigt på allvar utan säger att Gabby ska ändå åka hem ikväll så han vill bjuda på en kalasmiddag.
 
Doug fortsätter att skryta om alla följare som han får på sin twitter och vlogg. Han har börjat skriva lite walesiska ord för att många av hans fans är därifrån. Diane retar honom och ger en hel del pikar. Sandy som kan lite mer walesiska än Doug hjälper till att översätta vad några skrivit. Det visar sig vara rätt arga fans som skickar hotelser. Doug har förolämpat dem grovt. Sandy lyckas efter ett tag upptäcka vad Doug sagt. Han har liknat walesarna vid duvor och enligt Sandy så är ordet duva ett slangord för en mycket manlig del av kroppen. Dougs följare lämnar honom en efter en och även sponsorn. Han säger till Diane att hon kan säga vad var det jag sa för hon hade rätt och att han skulle ha lyssnat på henne.
 
Jai super sig full tidigt på dagen. Megan försöker prata med honom men han blir bara irriterad och fräser åt henne. När han sitter på puben kommer Sam fram till honom för att berätta att de hittat Charitys bil. Jai bryr sig inte och det stör Sam. Han märker att det verkar som Jai redan vet var bilen är eftersom han inte frågar efter den. Jai blir irriterad och går hem. Sam följer efter för att konfrontera honom. Jai blir trött på Sams alla frågor om Charity och Rachel så han säger att de är på övervåningen. Sam går upp för att kolla men givetvis hittar han ingen där. Jai kommer upp och det uppstår tumult så Jai tappar balansen och trappräcket håller inte emot så han ramlar ned.
 
Charity håller förståndet i schack genom att försöka komma ihåg när nära och kära fyller år. Det går inte så bra. Hon får sedan sällskap av en råtta som hon börjar klappa.
 
Kirin kommer hem med en blå sportbil som han vill köpa istället för att åka till Amsterdam. Rakesh vill inte alls gå med på det eftersom han är rädd för att sonen kommer att köra ihjäl sig med den.
 
Zak, Chas, Cain, Pete kommer överens om att de ska ut och leta efter Charity, även om Cain inte alls vill, medan Debbie hämtar Noah som kommer hem från skolresan. När Debbie kommer hem så är Pete där. Hon är glad över det och vill att han stannar. Debbie frågar om han vill flytta in hos dem och det vill han.
 
Sam ringer ambulansen. Jai som fortfarande är vid medvetandet säger att det finns en nyckel i hans ficka och sedan säger han namnet på en skog. Sam sticker därifrån innan ambulansen kommer.
 
Leyla och Megan ska iväg till stan för att ta en drink och umgås men Megan vill kolla till Jai först eftersom han varit full tidigare. De kommer precis när Jai blir utburen till ambulansen. De kommer till sjukhuset och det visar sig att tillståndet för Jai är allvarligt. De närmaste 24 timmarna är avgörande. Leyla ringer till Priya för att berätta vad som hänt så familjen kan komma dit.
 
Sam hittar containern där Charity är. Han hör henne ropa efter hjälp men han gör inget. Charity sitter och pratar om alla hon sviikit och hur mycket hon tycker om sin familj. Hon tror att det var Jai som var utanför så hon pratar om hur hon svikit Sam som hon bryr sig så mycket om och hon kallar Rachel för en slampa. Sam går tillslut därifrån utan att göra något. När han kommer hem så påpekar Zak att de försökt få tag på honom för att hjälpa till att leta efter Charity. Sam blir irriterad och säger att han struntar i henne, sedan rusar han ut igen.
 
 
 

En pompös trädgårdsodlare

Inskrivet lördag 31/10 kl 00:42
 
Rakesh träffar Priya på kaféet och han frågar henne om de kan ses. Priya vill gärna det men tackar nej för att hon ska träffa en moster. Det gör att när Leyla hör att Rakesh tvekar till att gå på en middag med andra advokater, för att han inte orkar med frågor om sin fru, så erbjuder hon sig att följa med honom. När Priya får veta det av Katie blir hon rasande och söker upp Leyla. Leyla förklarar att hon bara ställer upp för att rädda Rakesh på middagen. Priya gör upp med Leyla om att följa med istället. Rakesh blir förvånad när Priya dyker upp men han blir glad och de kysser varann innan de går upp till sovrummet.
 
Moira får höra att Adam blivit skadad i fängelset. Hon tror att det är Maxine, hon som utpressar Moira, som ligger bakom så när Maxine kommer för att hämta sina pengar så ger Moira henne 3000£ med löfte om att aldrig mer kräva mer pengar för Moira har inga. Aaron får höra detta och blir inte alls glad men han lovar att inget säga till Cain.
 
En polis går runt och frågar folk om de sett Charity. Även Jimmy letar efter henne för att företaget skall kunna skötas. Han får hjälp av Rodney att ringa samtal till hotell i närheten och då får de veta att hon bokat rum men aldrig dykt upp.
 
Debbie och Cain söker upp Sam för att berätta att de kommer att försöka leta rätt på Rachel åt honom. Sam tror inte att de kommer att lyckas eftersom han själv inte gjorde det.
 
Doug har sin frågestund på puben och det har kommit en hel del för att ställa frågor. Han blir lite övermodig av sitt så kallade kändisskap att han säger åt Diane att fixa papper och penna och att han ska bjuda alla på drickat om hon skriver upp det på hans konto. Diane svarar att han inte har något konto på hennes pub. Hon talar om att han börjar bli så uppblåst att han påminner henne om Rodney.
 
Zak och Sam är på väg till något arbete när de upptäcker Charitys bil stå parkerad olåst brevid vägen. De tycker att det är konstigt.
 
Katie är övertygad om att Diane och Doug är intresserade av varann så hon säger först åt Doug att Diane vill ses för att be om ursäkt sedan säger hon till Diane att han vill be om ursäkt. När han kommer till puben så upptäcker de ganska snabbt att Katie lurat dem och att ingen av dem vill ge med sig så de tjafsar med varann igen. Diane söker sedan upp Katie och skäller ut henne.
 
Charity upptäcker att hon är fastkedjad inne i en plåtkontainer/barack. Den maskerade personen dyker upp och hon tror att det är Declan. Det visar sig vara Jai som inte tänker släppa henne förrän han får veta var Rachel är. Hon säger att hon inte vet men Jai accepterar inte det. Han talar om att hon kommer att dö där inne om hon inte berättar var Rachel finns. Charity ber honom att tänka på Noah som bara har henne men det biter inte på Jai. Han talar om för Charity att han är glad att Declan inte dödade henne för nu kan han göra det istället.
 
 

 
 
Jag mår ganska okej efter att ha fått massa cellgifter under sommaren och hösten. Nu väntar jag på en operation som kommer att ta bort det som kan finnas kvar av tumörerna. Tyvärr är tröttheten rätt jobbig och huvudet hänger inte alltid med.
 
 
 
 
 

Dougettes

Inskrivet kl 22:12
 
Idag är det fredagens avsnitt som inte sändes och måndagens enda avsnitt.
 
Declan ska berätta för alla om Charity. Sam och Ashley är också där. De är beredda att ringa polisen men då säger Declan att han kan tala om vad som hände Rachel. Det fångar Sams intresse. Declan berättar om branden och att de satte dit Rachel. Han säger att Dan vet om att det är sant så Dan tillkallas och kommer dit för att berkräfta hela historien. Declan tar sedan med sig Megan ut och där visar han att det inte var en riktig pistol, han säger att han älskar henne sedan springer han iväg. Cain och Sam och Jai kommer ut och börjar jaga Declan. Megan ber Jai låta honom vara men Jai vill veta mer om Rachel och sonen.
 
Finn som är sjuk går runt och känner sig eländig hemma på gården. Han blir något generad när Aaron kommer dit för att prata med Moira. Aaron berättar att han inte träffat Adam för det hade varit bråk och Adam ville inte att de skulle ses.
 
Dan och Ali berättar för Ruby om vad som hände med Rachel. Ruby är besviken över att Ali inget sagt men Ali tröstar henne med att de inte kunde säga något för de riskerade att bli av med barnen då.
 
Nicola och Jimmy är ensamma hemma. Hon vill passa på att mysa men precis då får han mms från Juliette. Han skyller på att det är Charity som behöver hjälp med en jobbsak så han får Nicola till att gå upp till sovrummet så länge. Han får en bild med Carl som fått en ny t-shirt. Juliette har även skrivit "Tack pappa!"
 
Zak, Cain, Debbie, Sam och Chas går till Home Farm för att prata med Charity. När de konfronterar henne så säger hon att det är Declan som ljuger. De talar om att Dan redan bekräftat att hon var inblandad så hon kan sluta ljuga. Sam blir vansinning när han inser att det är sant som Declan sagt. Jai kommer dit och Charity hånar honom och erkänner att hon gjorde allt för att jävlas med honom. Jai lovar att hon kommer att få igen för att ha jagat iväg hans son. Det slutar med att alla går därifrån och lämnar henne ensam. Först är hon hård och tycker det är bra men när även Debbie och sedan Cain vänder henne ryggen så får hon panik. Hon ber Cain att stanna för hon är rädd att Declan finns i närheten och kommer att döda henne. Cain svarar att de två förtjänar varann, sedan går han.
 
Moira tackar Aaron för att han hjälper till på gården när Adam inte kan. Precis när Aaron går kommer det en kvinna. Hon visar sig vara mamma till en medfånge till Adam. Moira får veta att kvinnans son Kel kan skydda Adam ifrån andra fångar som är rätt våldsamma men att det kommer att kosta pengar. Moira vill inte betala men kvinnan frågar vad är egentligen Adams tumme värd. Hon säger att hon kommer tillbaka i morgon. När Moira berättar för Aaron om kvinnans besök så kan hon tänka sig att betala även om Aaron säger att hon inte ska ge efter för utpressningen.
 
Charity kommer till Dingles gård för att prata med Sam. Zak har tidigare ringt och talat om att Sam kommer inte komma till jobbet på Home Farm, aldrig mer. Charity vill höra Sam säga det och han talar om att han hatar henne som förstört hans liv genom att jaga bort Rachel. Hon försöker sedan få lite sympati från Debbie som också är på gården men Debbie ber henne dra åt helvete.
 
Doug frågar Diane om han kan få ha en liten frågestund med några av "Digging Dougie"-fansen på puben. Diane går med på det även om Chas inte verkar så positiv. Katie som ser Dianes blickar på Doug säger åt henne att säga vad hon tycker till honom. Diane talar om att hon blivit varnad av Leyla för att såra Doug, dessutom vill hon inte att han ska tro att hon är intresserad av honom nu bara för att han är känd.
 
Charity har det jobbigt och låser in sig på Home Farm med ett basebollsslagträ i handen. Jimmy kommer dit för att jobba men får gå ut ett tag när Charitys advokat kommer med en dvd. Hon förklarar att polisen och försäkringsbolaget också fått en likadan dvd med en inspelning av Declan. Charity får se på filmen när Declan erkänner sin delaktighet i allt och vad Charity gjort. Även Jai, Megan och Sam har fått en kopia av filmen. Advokaten kommer inte att företräda Charity och hon talar om att alla tillgångar kommer att låsas och Home Farm kommer att tas i beslag ganska snart.
 
Ali ringer runt till Rachels vänner för att försöka hitta Rachel. När det inte lyckas så säger hon till Ruby och Bob på kaféet att hon ska fråga Charity som är den ende som vet något. De råder henne att inte göra något dumt för Charity kommer inte att säga något om hon inte vill. Ali är övertygad om att hon kommer få Charity till berätta var Rachel är.
 
Charity kommer in på puben. Hon talar om för Cain och Debbie som är där att hon ska resa iväg ett tag och behöver hjälp med Noah när han kommer hem från skolresan i Frankrike. Debbie lovar att ta hand om sin bror. Charity vill ha pengarna tillbaka från Cain och Moira men han tittar bara på henne. Hon blir besviken och säger åt dem att aldrig komma till henne om de vill ha hjälp i framtiden.
 
Charity åker iväg men strax utanför byn så står en bil med öppna dörrar och spärrar av vägen. Hon går fram till bilen för att se vad som hänt. Bakom henne dyker det upp en mörklädd maskerad person som som slår till henne i huvudet med ett slagträ. Charity faller ihop på marken.
 

Begravningskransar på vift

 
OBS endast ett avsnitt på tv idag pga presskonferens från Riksdagen.
Båda avsnitten finns dock på tv4/play
Jag skriver endast om avsnittet som visades på tv.
(Eftersom jag tar för givet att andra avsnittet kommer att visas på måndag istället)
 
Inskrivet kl 13:31
 
Det är dagen för begravningen av Robbie. Megan mår dåligt och hon får tröst av Jai. Hon berättar att hon kontaktat Robbies pappa, en pappa Robbie trodde var död eftersom hon sagt att det var så.
 
Jim sitter och tittar på "babytruckers" eller vad det nu var på Internet. Nicola kommer in i rummet och undrar vad han gör. Jimmy svarar att han porrsurfar för han inte vill berätta för henne vad han egentligen tittar på. Nicola accepterar det svaret men påpekar att han borde ha sagt att han kollar sin e-post istället.
 
Doug utvidgar sitt varumärke med att börja Twittra. Ashley som besöker honom tittar förundrat när Doug öppnar brev han fått av okända beundrare. Ett brev innehöll en bh. Han vill dock inte berätta för Diane om presenten.
 
Leyla kommer till Sharmas hus med en begravningskrans som blombudet lämnat på kontoret. Jai tar emot den från henne. Det visar sig att de inte vet vem som skickat den.
 
Moira och Cain kommer hem från sin semester. Hon får veta att Adam blivit förflyttad och att Aaron ska besöka honom senare under dagen.
 
Nicola inser att hon kanske måste ändra sig så hon talar om för Jimmy att hon kan tänka sig ett barn till. Hon börjar kollla efter omvänd vasektomi på nätet. Jimmy talar om för henne att han är nöjd med bara henne och Angel, att han INTE tänker göra en ny operation.
 
Megan håller ett litet minnestal för Robbie under begravningsgudtjänsten. Det är inte lätt för henne och hon avslutar med att be alla att ber för Declan som hon också förlorat.
 
Charity pratar i telefon när hon är hemma på Home Farm. Man ser att Declan smyger runt där utan att visa sig för henne. När hon kommer in i köket får hon en chock, det ligger en begravningskrans på en stol. Hon ringer till blomsterföretaget för att be dem hämta den igen. Charity börjar bli yr och snurrig i huvudet. Hon ser att glaset är krossat på hennes bröllopsfoto som står i köket. (Det var helt tidigare under dagen) Sedan ramlar hon ihop.
 
Megan får ett meddelande från Declan när hon är utanför Home Farm(?). Han är bakom henne vid ett plank. Hon går dit och träffar honom och hon blir jätteglad. Han ber om ursäkt för allt men Megan anser att det är Charitys fel alltihop. Declan säger att han kommer aldrig att göra något för att skada Megan och han får henne till att säga det högt för hon måste lita på honom. Sedan tar han fram en pistol och drar iväg med henne.
 
Chas, Debbie, Zak och Cain har fått meddelande från Charity att komma hem till Sharmas. När de kommer dit så finns inte Charity där. Plötsligt kommer Declan dit med Megan, fortfarande med pistolen mot henne. Han sägr att nu ska alla få veta sanningen om Charity.
 

Inställt bröllop men inte bröllopsnatten

Inskrivet fredag 23/10 kl 11:05
 
Jimmy pratar med sjukhuset medan han försöker hjälpa  Juliette som håller på att föda i vardagsrummet. Nicola kommer och hjälper till. Ambulanspersonalen kommer precis när lille Carl föds. Jimmy följer sedan med till sjukhuset medan Nicola stannar hemma för att städa upp.
 
Priya tvekar på hur hon ska göra även om hon känner att hon vill gifta sig. Hon är rädd för pressen över att Rakesh älskar henne. De två går till Home Farm där han talar om för alla att bröllopet är inställt för att han ångrat sig. Rishi blir rasande på honom men då erkänner Priya att han bara skyddar henne för att hon tvekar. Alla gäster får återvända hem. Priya går runt och tittar på allt medan Leyla plockar undan. Rakesh kommer dit så Leyla lämnar dem i fred. Han tröstar Priya och det leder till att de kysser varann. Nästa morgon får Priya smyga ut från Rakesh hus för de vill inte att någon ska se att hon tillbringat natten med honom.
 
Charity går runt i skogen på Home Farms ägor och hon skriker åt Declan att komma och ta henne. När hon kommer hem så säger hon till Sam att Declan haft chansen att ta henne men han gjorde inte det så nu är hon inte rädd längre och därför behöver hon inte Sams beskydd något mer. Hon börjar packa ihop alla Declans saker. Charity meddelar Megan att hon kan hämta det hon vill ha. Megan kommer dit med minnena är för svåra så hon vill hämta sakerna en annan dag.
 
Lisa ska börja sitt hälsosamma liv och får hjälp av Kerry med träningen. Det blir inte så mycket hjälp eftersom Kerry mest vill fika. När Kerry gått så lagar Lisa middag och det blir sallad. Zak är inte allt för glad över de nya vanorna så han lämnar mesta av salladen till grisarna.
 
Nicola hittar papprena, om att Jimmy ska avsäga sig allt om babyn, under soffan. Hon går till kaféet och träffar sin far. När de sitter där kommer Juliette med lille Carl för att tacka Nicola för all hjälp. Nicola talar då om att Jimmy skickat in papprena så nu behöver de inte ses mer. På vägen ut från kaféet lägger Nicola papprena i brevlådan.
 
Jai träffar Leyla på kafeét. Han mår riktigt dåligt så Leyla tycker de kan prata ostört på hennes kontor. Hon talar om för honom att hon ångrar sig om att inte dela honom med Megan, nu vill hon gärna det bara för att få vara nära honom. Jai svarar att han inte kan längre för han måste ta hand om Megan som mår så fruktansvärt dåligt och han vill inte svika henne mer.
 
Ashley och Harriet flyttar in i nya huset. Hon får reda på att han ska ha Gabby över kvällen så hon ska ordna med maten. Inte blir det lättare när hon får veta att Gabby är vegan och att hon vill ha sitt gamla rum tillbaka.
 
Jimmy träffar Juliette när hon är på väg att lämna byn. De börjar prata med varann och han får hålla i babyn. De kommer fram till att han ska få vara delaktig i Carls uppväxt för Jimmy vill inte svika en son till som han svikit Elliot. Juliette går med på det om han är ärlig mot Nicola och berättar det för henne. Så Jimmy lagar en middag till sin fru för att kunna berätta men Nicola pratar om hur svårt det varit med ett barn till som dykt upp så Jimmy får aldrig chansen.
 
Någonstans i ett rum sitter Declan och spelar in en videosnutt. Han visar upp dagens tidning för att visa datumet. Declan säger att han lever och det kommer hans fru Charity snart önska att han inte gör.
 
 

Första bilden på sin son

Inskrivet kl 14:35
 
Rakesh träffar Priya på gatan. Han pratar med henne om bröllopet och frågar om att om han löser detta med Lisa blir det då av med bröllopet. Priya funderar på saken. Rakesh går hem till Dingles och får veta att Lisa inte alls vill dra in domstolen. Han säger att det vet inte Jai så de kan pressa honom lite ändå.
 
Lisa, Zak och Rakesh kommer till kontoret på fabriken. Lisa vill ha jobbet tillbaka och Rakesh tycker hon borde få full lön under sjukskrivningen. Jai verkar samarbetsvillig tills Lisa nämner att hon inte alls tänkt blanda in domstolen.
 
Jimmy får bråttom att komma ifrån Nicola. Det visar sig att han ska träffa Juliette för att skriva på papprena om att inte göra några anspråk på babyn. Innan han gör det vill han ha något som minne. Han får titta på ultraljudsbilden och då smälter han. De börjar prata om barn och hur det är att vara förälder och plötsligt börjar Juliette att gråta. Rodney kommer in och hon spiller kaffe över alla handlingar. Rodney är orolig för att Jimmy inte kommer att kunna släppa taget helt. Eftersom papprena inte är torra bestämmer de sig för att skriva på nästa dag istället.
 
Priyas kusin Nisha kommer för att fixa hennatatueringar på kvinnornas händer, i alla fall på de som ska vara med på bröllopet. Kerry som träffat Nisha utanför lyckas få en inbjudan tillslut.
 
Doug ska göra en reklamfilmsinspelning hemma hos Marlon. Ashley kommer dit för att Diane bett honom att stödja Doug.  Det är fullt med inspelingspersonal och Doug är imponerad över att de tagit med sig frukt och fika.
 
David pratar med Rakesh på puben. Han frågar hur det går med Priya och att hon är rätt känslig av sig. Rakesh förklarar att han faktiskt älskar henne och  det är därför han är så nervös inför bröllopet. David råder honom till att berätta det för henne. Rakesh söker upp Priya på en gång för att tala om det. Hon blir väldigt förvånad.
 
Priya kommer hem och ser att Jai är hemma. Det tar inte lång tid innan de börjar tjafsa med varann. Jai påpekar att det märks att hon inte vill flytta till Rakesh. Priya går iväg och hon verkar fundera på vad det är hon ska göra.
 
Charity pratar med Sam som fortfarande håller koll på omgivningarna runt Home Farm. Han vill hjälpa henne eftersom hon betalat hans skulder (Uppfattade jag rätt?)
 
Bröllopsförberedelserna är i full fart på Home Farm. Sam är orolig för att Leyla inte vill att dörrarna hålls låsta när alla väl kommit dit för han är orolig över att Declan kan dyka upp.
 
Priya går runt och funderar. Sedan låser hon in sig på toaletten hemma.
Rakesh och Jai tjafsar som vanligt. Leyla får tag på Rakesh och berättar att Priya inte verkar må så bra. Han söker upp henne och frågar om ätstörningarna börjat igen eftersom hon inte ätit något och gömt sin smörgås tidigare på dagen. Priya nekar först men erkänner sedan att det är jobbigt att äta. Rakesh tror att det är för allt detta med Jai men ser hennes tvekan om att det kan vara annat också. Priya säger att det blev jobbigt när han sa att han älskar henne.
 
Megan kommer till Home Farm för att hjälpa Leyla med de sista inför bröllopet. Hon pratar med Charity och det blir givetvis tjafs om vem som har familj kvar och vems skulden är att Declan är borta. Polisen kommer för att tala om för Charity att de lagt ned sökandet efter Declan för nu har det gått så lång tid att han inte kan ha överlevet och antagligen spolats bort i någon underjordisk ström från sjön. Megan blir förtvivlad och när polisen gått säger hon till Charity att Declan antagligen är där ute och bara väntar på att få ge igen på henne.
 
Juliette kommer hem till Jimmy för att hämta dokumenten han skulle skriva på. Nicola är hemma och blir inte alls glad när hon inser att Jimmy ljugit för henne. När hon sedan märker hur mycket Jimmy tvekar när han ska skriva på pappret så blir hon ledsen och går därifrån.
 
Jimmy försöker få tag på Nicola men hon svarar inte. Juliette är på väg att gå därifrån så fort han skrivit under. Jag tror att han hann skriva på precis innan hon får värkar och Jimmy ska skjutsa henne till sjukhuset...
 

Lika utsliten som en gammala van

Inskrivet onsdag 21/10 kl 01:31
 
Kerry tar en rökpaus på jobbet och hittar då Lisa som ramlat ihop bland bilarna utanför fabriken. Jai och Rishi som också kommit ut ringer efter ambulans medan Kerry springer till Dingles för att tala om vad som hänt.
 
Zak följer med Lisa till sjukhuset medan Belle är tvungen att återvända till ungdomsanstalten. Lisa får veta att hon bör stanna några dagar på sjukhuset eftersom hon drabbats av kärlkramp men det har hon inte tid med. Läkaren säger då att det är viktigt att hon slutar stressa och börjar ta det lite lugnt istället.
 
Priya fixar en överraskningsmiddag till Rakesh för att försöka lära känna honom lite bättre. Hon vill även känna om det finns någon gnista emellan dem. Rakesh blir glad men sedan muttrar han över maten. Priya blir ledsen och han försöker trösta henne De börjar kyssa varann men när Priya vill ta med honom till sovrummet säger han nej för han vill vänta till bröllopsnatten.
 
Leyla och Pete sitter på puben när Jai kommer in. Jai ser surt på dem båda. Leyla passar på att bjuda över Pete hem till henne så de båda går därifrån. Debbie som är utanför ser dem gå hem till Leyla.
De båda märker ganska snabbt att det inte finns någon attraktion mellan dem även om de trivs i varandras sällskap. Det slutar med att de sitter och pratar om sina struliga förhållanden och att Pete sover på Leylas soffa.
 
Doug sitter på puben och väntar på en kvinna som är intresserad av hans vlogg. Diane, Alicia och Victoria står vid bardisken och håller koll på honom. Kvinnan kommer dit och efter en stund tar hon fram massa papper som hon ger honom. När kvinnan gått så talar Doug om att hon ordnat så ett företag ska göra reklam på hans vlogg.
 
Zak och Sam är hemma efter att ha varit på sjukhuset hos Lisa. Zak har dåligt samvete för att han låtit Lisa göra så mycket hemma och dessutom arbetet. Han säger att "hon slitit ut sig precis som hans gamla van". Sedan blir han mer och mer irriiterad på Jai och ser honom som ansvarig för Lisas stress.
 
Pete och Leyla gör sällskap till kaféet efter deras vinkväll. Han bjuder henne på en kaffe innan han går till jobbet. När Pete gått så kommer både Jai och Debbie in. Leyla är mycket snabb på att tala om att hon och Pete träffas och att de trivs så bra ihop. Debbie kommer efter Leyla utanför för att tala om att det är onödigt att reta upp henne så genom att prata om Pete, sedan säger hon att hon ändå inte är värd Pete. Leyla försöker säga något men avbryter sig. Finn står en bit ifrån och hör allt.
 
Finn kommer till gården och han berättar för Pete om vad som hänt utanför kaféet. Han talar om att Debbie sagt att hon inte förtjänar honom.
 
Lisa skriver ut sig själv från sjukhuset och åker hem. Zak blir orolig men vill hjälpa henne att få jobbet tillbaka så hon slipper oroa sig för ekonomin. Lisa vill inte ha hjälp och när Zak envisas med att skylla på Jai så blir hon tvungen att erkänna att hon tänkte stjäla pengarna.
 
Leyla söker upp Debbie för att berätta att det inte hände något mellan henne och Pete eftersom han älskar Debbie fortfarande. Debbie tackar henne och kontaktar honom direkt. Det slutar med att Debbie och Pete blir sams igen.
 
Zak kan inte släppa tanken på att få Jai till att ändra sig så han söker upp honom på fabriken. Han bönar och ber med tårar i ögonen om att Jai borde låta Lisa få jobbet tillbaka. När Jai säger att Lisa skulle stjäla pengarna så svarar Zak att hon är under stark press just nu annars hade hon aldrig övervägt tanken och att hon faktiskt lämnade tillbaka pengarna. Rakesh som ska lämna ett kontrakt till Rishi kommer dit och hör Zaks vädjan. Jai ger inte med sig utan Zak får gå därfrån utan att Lisa fått jobbet tillbaka.
 
Rakesh går ikapp Zak för att beklaga det som hänt. Sedan erbjuderr han sin hjälp med att stämma Sharmas för att ha sagt upp Lisa. Zak blir jätteglad och går hem och meddelar Lisa detta. Hon däremot blir väldigt besviken för hon har ingen ork att delta i någon rättegång, hon vill inte ens vistas i en rättsal igen.
 
Priya får veta att Rakesh hjälper Dingles att stämma Sharmas. Hon blir rasande på sin blivande man för att han riskerar att sabotera hennes familjs företag. Rakesh frågar henne om hon tycker det är rätt av Jai att sparka Lisa och det tycker hon först inte men kan ändå inte svara eftersom hon inte vet vad det handlar om egentligen. Hon är så irriterad över att hon upptäcker sidor hos Rakesh som hon kanske inte gillar så hon säger till honom att det kanske är fel att de ska gifta sig trots allt.
 

Ingen arbetsmoral ibland

Inskrivet tisdag 20/10 kl 14:16
 
Lawrence White kommer till byn och han hittar Edna på en gång. Hon känner inte igen honom men får veta vem det är. De går till kyrkan för att prata. Lawrence berättar att han och Harold en gång kommit överens om att säga att han var död för att sedan kunna ses när han släppts ur fängelset. Allt för att Edna inte skulle misstänka något. Lawrence försöker få Edna till att förstå att hon lidit en massa i onödan och att hon borde börja leva sitt liv innan det är försent. Han ger henne Harolds klocka som han sparat i alla dessa år. Lawrence berättar även att han haft en fru och barn.
 
Lisa sitter på fabriken och försöker få ordning på Sams räkningar. Kerry kommer förbi och berättar att han inte bara har kreditkortsskulder utan att han även tagit snabblån. Hon råder Lisa till att gå in till Jai för att be om löneökning. Lisa går in på kontoret men Jai har inte tid att prata med henne och han säger nej när hon ber om mer betalt. Jai måste iväg så när han gått så ser Lisa kassaskrinet med handkassan i. Hon tar sedlarna som ligger i skrinet. Efter en stund så ångrar hon sig så hon går in på kontoret för att lägga tillbaka pengarna. Precis när hon gjort det så kommer Jai och Rishi in. De tror att hon stulit men Lisa lovar att hon är oskyldig för allt ligger kvar. Hon ber sedan om ledigt nästa dag för att kunna vara med Belle som får permission. Jai säger nej för de har så mycket att göra.
 
Debbie ber Pete om hjälp med att lämna Sarah som ska till skolan. Hon har ett viktigt ärende så hon hinner inte själv. Pete går med på det när Debbie nämner hur mycket Sarah saknat honom. När Pete kommer tillbaka från att ha lämnat Sarah säger han till Debbie att inte utnyttja honom med barnens känslor.
 
Lisa och Zak försöker få Sam till att förstå hur illa han ligger till med skulderna. Hon blir upprörd och går ut på gården men plötsligt får hon känningar i hjärtat. Lisa får söka läkare som råder henne till en ordentlig undersökning på en gång. Lisa säger att hon inte har tid med det just nu.
 
Alicia konfronterar Leyla angående Jai. Hon säger åt sin syster att inte utveckla det förhållandet eftersom Megan är både vän och kollega. Alicia tycker att Leyla borde flirta med Pete istället eftersom han är singel. Så Alicia får David till att försöka bereda en väg för Leyla. Han ska prata med Pete om att ses men Pete som sett Davids och Alicias blickar tror att de är ute efter hans sällskap. När Pete säger nej tack till deras lekar inser David misstaget och berättar att Leyla är den som är intresserad.
 
Pete ser Leyla på puben så han ska bjuda ut henne men hon tackar nej. Han säger då åt Alicia och David att inte blanda in honom fler gånger.
 
Jimmy kommer hem och genast börjar Nicola att klaga på honom. Jimmy försvarar sig med att han faktisk bor i huset och har rätt till att träffa Angel han också. De tjafsar ett tag men så fort Jimmy ger med sig och ber om ursäkt och sedan kastar lappen med Juliettes kontaktuppgifter så lugnar Nicola ned sig och de blir sams.
 
Jai kommer in på puben och han är på dåligt humör. Leyla som ser det passar på att utnyttja Pete så hon går fram till honom och tackar ja till hans tidigare inbjudan om en middag. Jai ser det och blir ännu mer irriterad och rusar därifrån utan sin öl som han beställt.
 
Priya upptäcker att många gäster på hennes bröllop är sådana hon inte känner eller ens träffat. Hon bjuder därför in David och Alicia som tackar ja.
 
Alicia följer efter Leyla till toaletten på puben. Hon säger åt sin syster åter igen angående förhållandet med Jai. (Att de aldrig lär sig att inte prata förtroeligt på toaletten där vem som helst kan höra, nu var det väl ingen där i alla fall)
 
Belle kommer hem på permission. Lisa är ledsen men måste tillbaka till jobbet. Efter en stund dyker Lisa upp igen hemma och säger att en maskin gått sönder så hon är ledig ett tag.
 
Jai kommer till gården för att tala om att Lisa inte får behålla sitt jobb eftersom hon tagit ledigt utan lov.
 
Lisa går till fabriken för att be honom om ursäkt och försöka få honom att ändra sig. Jai vägrar att ta tillbaka henne som personal. När Lisa går därifrån så får hon ont i hjärtat igen och faller ihop utanför.
 

En död som fortfarande lever

Inskrivet kl 13:21
 
Charity har sovit dåligt. Hon har besök av Lisa och Sam. Han söker av området runt Home Farm för att kolla om Declan syns till.
 
Megan ber Jai hjälpa henne med att sätta in en dödsannons för Robbie så Declan kan se den.
 
Det sitter en kvinna på kaféet som hör när Leyla och Pearl diskuterar det som hänt. Nicola och Jimmy kommer in och det blir prat om en intervju Nicola gjort för tidningen. Megan kommer strax efter och alla tystnar. Hon säger att de bör veta att Charity är orsaken till att Declan spårat ur för hon gjorde en abort, det var inget missfall.
 
Priya pratar med Rakesh angående Kirins förhållande med Vanessa. Han säger att det är en pojkdröm och att om de inte förbjuder honom att träffa henne så kommer han att tröttna ganska snart.
 
Sam tackar Charity för att hon ställt upp för honom när han hade det jobbigt med Rachel och nu vill han återgälda det genom att finnas till på Home Farm och vara hennes sällskap.
 
Det kommer två män från kronofogden till Dingle gård för att hämta sakerna Sam köpt på sitt kreditkort för han har inte betalat räkningarna. Lisa blir förvånad eftersom hon inte vetat om kreditkortet. Zak inser direkt att det är Tracy som ligger bakom. De konfronterar Sam direkt. Han erkänner allt och berättar att Kerry betalat en del av skulden.
 
Sandy ber Paddy om hjälp för att göra något åt Ednas problem. Det slutar med att Sandy hittar en Lawrence White på nätet. Han är övertygad om att det kan vara rätt person, att han aldrig dog i fängelset. Sandy lyckas få med sig Paddy och Aaron till ett kontor som ägs av Lawrence. Lawrence vill först inte veta av dem men erkänner sedan att han inte tänker hjälpa dem för Ednas skull. Han är fortfarande bitter för att hon satte dit honom en gång i tiden.
 
Damen på kaféet dyker upp på Home Farm för att prata med Jimmy. Hon heter Juliette och väntar Jimmys barn. Nicola blir rasande när hon hör att Juliette säger sig fått förväxlade prover på fertilitetskliniken så hon blivit gravid med Jimmys sparade säd. Jimmy säger först inget men erkänner sedan att han varit på kliniken en gång.
 
Rakesh pratar med Vanessa och talar om för henne att Kirin gillar äldre kvinnor och att han varit ihop med en lärarinna i skolan. Han talar om att Kirin är ombytlig och tröttnar snabbt. Det gör att Vanessa beslutar sig för att åka till Barcelona med Rhona i några dagar. Hon ordnar så Paddy kan klara kliniken själv så länge och att Leo är hos Marlon. Vanessa berättar om resan för Kirin som blir besviken men gladare när hon säger att om han vill ha henne när hon kommer tillbaka så är det ok men att han kan tänka på saken så länge.
 
Nicola och Jimmy är hemma och de bråkar om det som hänt. Jimmy försöker vara ärlig med att han var orolig och inte ville göra en vasektomi utan det var hennes tjat som gjorde att han gick med på det. Nicola blir förbannad och kastar ut honom. Jimmy får sova på soffan hos Rodney och Brenda. Rodney påpekar att Juliette kan bluffa för att pressa pengar.
 
Laurel berättar för sin far att Hilary ska förlova sig med Alberto. Sedan träffar hon Nicola som pratar om familjer där det bara dyker upp nya barn. Laurel berättar om hur tufft det kan vara men att man lär sig hantera detta. Även att ens förälder dyker upp för att bo hos dem så kan det röra om i familjen.
 
Leyla åker hem till Megan för att visa sitt stöd. Det är jobbigt för henne att höra hur bra Jai ställer upp för sin flickvän. När Leyla träffar honom i affären så pikar hon honom om att allt inte handlar om Megan just nu. Hon köper choklad till Megan men vill inte lämna det själv så hon går till Alicia på puben för att be henne lämna den. Alicia vägrar. Jai kommer in och när han ställer sig bredvid Leyla för att säga till henne att inte ställa till med något så knuffar hon undan honom. Alicia vänder sig precis om och ser det.
 
Alicia träffar David som talar om Leylas uppträdande mot Jai inne i affären tidigare.  Det gör att Alicia är övertygad om att Leyla träffar Jai även om inte David tror henne.
 
Juliette träffar Jimmy på kaféet. Hon vill att ha skriver på papper om att han inte vill ha med barnet att göra. Hon berättar att hennes partner och hon försökt få barn länge och nu när hon är gravid så har hon blivit lämnad. Jimmy skriver på papprena och när han säger hej då utanför så får han veta att hon tänker kalla sonen för Carl. Han blir så glad att han kramar om henne och detta ser givetvis Nicola.
 
Jimmy springer efter Nicola hem och berättar för henne om vad som hänt. Hon är inte alls lika glad som han och tillslut säger han ifrån att han är trött på att hon bara domderar efter sitt eget behov utan att tänka på andra så det kanske är lika bra att de är ifrån varann ett tag.
 
Sandy träffar Edna i kyrkan. Han talar om för henne att han träffat Lawrence som fortfarande lever. Edna blir chockad och skyndar sig ut från kyrkan. Hon går hem och tar fotot på på sin man Harold och slänger det i golvet.
 
 

Drama på sjön

Inskrivet fredag 16/10 kl 11:18
 
Declan tar med sig Charity till graven han grävt till henne. Hon bönar och ber om nåd och hon till och med börjar prata om ett nytt barn. När hon får tillfälle så lyckas hon knuffa ned honom i graven och så springer hon iväg. Charity kommer fram till båten men den startar inte. Det tar ett litet tag sedan startar båten men hon får motorstopp en liten bit utanför stranden så Declan som hunnit dit simmar ut till båten.
 
Aaron ser att Edna är ledsen. Han pratar med Sandy och ber honom att prata med henne. Sandy vill veta om vad men Aaron säger inget. Det gör att Sandy sittstrejkar i en bil på verkstan tills Aaron berättar om Ednas problem. Aaron vägrar men sedan börjar han berätta. Paddy som är på verkstan får också höra allt. Sandy söker upp Edna för att tala om för henne att han vet och att hon kan sluta förebrå sig själv för nu har hon sonat sitt brott efter all tid som gått.
 
Noah har sökt upp Jai för att fråga honom om det är Megan som förgiftat vinet. Jai får veta att Noah hört Leyla prata. Det gör att han söker upp Leyla för att skälla ut henne eftersom han tror att hon gjort det för att sabba för Megan så han lämnar henne.
 
Paddy som kommit in när Vanessa och Kirin kysser varann inne på veterinärkliniken berättar allt för Rhona. Hon har svårt att tro att det är sant.
 
Debbie och Pete kommer till huset som Declan lånat. De ser givetvis blodfläcken på golvet inne i köket. De letar både inne och utanför för att hitta Charity.
 
Leyla är ledsen efter Jais utskällning. Hon är besviken på sig själv som fått så mycket känslor för honom. Hon berättar för Vanessa och Alicia (eller Katie?) om att det är svårt att hitta någon som verkligen förstår en. Det gör att Vanessa ändrar sig i frågan om att träffa Kirin. Hon säger till honom att hon vill att de ses.
 
Megan får veta att Robbie ringt Debbie som antgligen ringt polisen. Hon ville ju hjälpa Declan utan att blanda in polis om det var möjligt. Megan och Robbie kommer fram till sjön och Charity börjar ropa på hjälp. På båten så skjuter Charity iväg en nödraket som polisen och Debbie ser borta vid huset. Robbie kastar sig i sjön och simmar till båten. Där blir det tumult och Declan som ska skjuta på Charity missar och träffar Robbie istället, han ramlar i vattnet. Chartiy slår till Declan som också ramlar i sjön.
 
Zak berättar att Belle kommer att få permission en dag nästa vecka.
 
Noah frågar sin mamma om Declan kommer tillbaka. Charity förklarar att Declan försvunnit i vattnet. Noah säger att han önskar att Declan är död. De båda åker hem till Home Farm för att sova där. Debbie erbjuder sig att stanna kvar men Charity vill inte ha henne där. Debbie bir förbannad på sin mamma som jämför Declan med Cameron. Hon tycker att hon själv var oskyldig till Camerons utbrott medan Charity faktiskt är orsaken med sina lögner till att Declan fått sitt utbrott.
 
Jai frågar om Kerry kan jobba lite extra på fabriken. Först säger hon nej men går sedan med på det.
 
Vanessa och Kirin ses öppet på puben. Han har bjudit in sin far och Priya för att ses så de kan berätta. Givetvis tas inte beskedet om deras förhållande med lugn. Rakesh förstår inte varför Kirin inte kan träffa någon som är jämngammal med honom själv men Vanessa kan inte hålla tyst utan påpekar att Priya vetat om det och bett dem att hålla sig ifrån varann.
 
Megan får samtal från polisen om att de hittat en kropp som hon måste identifiera. Efteråt åker hon till Home Farm för att berätta det för Charity. Det visar sig vara Robbies kropp. Megan anklagar Charity för att förstört hela hennes familj men att Declan kommer att ge igen eftersom hans kropp inte är hittad.
 

Ett liv för ett liv

Inskrivet lördag 17/10 kl 11:35
 
Cain vill att han och Moira åker iväg ett tag för semester. Moira vill inte alls lämna Adam även om Cain förklarar att för Adam spelar det ingen roll om hon saknar honom när hon är hemma eller i ett annat land.
 
Doug blir inbjuden, via sin vlogg, som gästtalare till en trädgårdsmässa.
 
Declan tar Charitys mobil och hugger sönder den med en yxa. Megan lyckas få tag på honom på hans mobil och ber honom att inte göra något dumt.
 
Charity som letar efter ett par skor hittar dem under sängen. Samtidigt ser hon att det finns ett trasigt eluttag/mobiluttag på väggen. Hon går ut och hör när Declan pratar med Megan om "ett liv för ett liv"
 
Vanessa frågar Kirin om tjejen han träffade och får då veta att han övningskör med sin kusin. Kirin kommer in på kliniken med en hund som han säger är sjuk. Vanessa ber Pearl ringa Paddy så han kan ta hennes hembesök medan hon tar hand om Kirins hund. Det leder till att Vanessa och Kirin kysser varann när Paddy kommer in på kliniken och ser dem.
 
Leyla berättar allt för Alicia om att hon träffar en man som tyvärr är upptagen men hon nämner inte vem det är. Sedan söker hon upp Jai på kontoret. De pratar om hur det ligger till och hon hoppas att det är värt att vänta på.
 
Megan blir orolig och söker upp Debbie för att få veta var Declan och Charity är. Givetvis vägrar Debbie att säga något så Megan skyndar sig till Home Farm för att fråga Nicola som också vägrar. Tillslut hittar Megan adressen i Declans dator.
 
Nicola ringer till Declan och får höra när han svamlande berättar att Charity försvunnit, att han inte hittar henne.
 
Noah är på puben hos Diane medan Debbie fått med sig Pete för att leta efter Charity. Noah hör när Leyla pratar med Priya om att Megan förgiftat vinet som han drack. Det gör att Noah sticker iväg från puben.
 
Megan får med sig Robbie och de åker till huset där Declan och hon tillbringat ledigheter när de var yngre.
 
Charity får panik och springer iväg till bilen men den startar inte. Declan som upptäcker henne följer efter och får ut henne ur bilen. Hon lyckas knäa honom så han ramlar ihop. Declan reser sig och han börjar jaga henne mot graven som han grävt...
 
 

Vlogg om trädgårdsarbete eller datingtips

Inskrivet kl 19:51
 
Declan och Charity har kommit fram till semesterhuset. Det visar sig att det inte finns någon täckning på mobilen och inga grannar i närheten. Charity sover mest i början. Declan mixtrar med bilen. Han tar ut ett tändstift (?) i smyg när Charity vill kolla vad som är fel. Hon hittar inte felet så han säger att de kan ringa en bärgare nästa dag om de hittar någon täckning
 
Jai kommer till Debbie för att få träffa Noah men Debbie säger att han sover och hon tänker inte väcka honom. Jai får ge sig och går därifrån men han hälsar till grabben och säger att hon ska säga att han älskar honom.
 
Leyla söker upp Jai på fabriken. Han är inte så intresserad av att prata med henne eftersom han har en hel del jobb att göra och det Megan gjort att tänka på. Leyla är orolig för klienter som Megan bokat in som hon måste träffa idag. Hon frågar Jai om Megan lämnat några papper i hemmet. Han letar upp papprena och lämnar dem till henne på puben.
 
Megan blir släppt i brist på bevis. Hon försöker ringa Declan för att tala om vad hon upptäckt men han svarar ju inte. Hon kommer till Home Farm för att träffa honom men Nicola låter inte henne få veta var han är. Robbie kommer dit för att hämta sin slutlön. Han och Megan går därifrån tillsammans och hon talar om att hon tror att Declan försöker mörda Charity och att de måste försöka stoppa honom. Robbie tror inte det stämmer.
 
Adam försöker tala om för sin mamma att han inte vill att hon kommer till rättegången men Moira vill närvara. Aaron kommer dit för att försöka få henne förstå hur jobbigt det kan vara att se sin mamma när man står inför rätta. Till slut så ger Moira med sig och säger att hon stannar hemma. Adam tackar Aaron för hjälpen och erkänner att han är livrädd för rättegången. Han får en tröstkram av Aaron.
 
Moira och James ger Adam ett papper att skriva på. Det visar sig att de vill ge honom 20% av gården så han har en säkerhet efter sitt eventuella fängelsestraff.
 
Doug får ett paket som han inte vill visa för Marlon och Laurel. Det är en videokamera. Det visar sig att Doug har en vlogg (videoblogg) som handlar om trädgårdsarbete. Marlon upptäcker det när Doug lämnar datorn utan uppsikt på puben. Han hör att Doug kallar sin svärson för en lång slyngel och jämför honom med att ha fötterna i jorden och huvudet i solen. Doug blir först förnärmad när de upptäckt hans hemlighet men sedan blir han stolt och försöker använda den för att flirta med Diane. Han pratar även en massa om öl för att imponera på henne. Ashley som ser det går fram till Doug och säger åt honom att prova med att bjuda henne på lunch (?) istället. Doug låtsas oförstående men Ashley svarar att det är uppenbart. (Hur kan Ashley se Dougs signaler till Diane men inte Harriets signaler till honom?)
 
Aaron kommer till gården för att berätta att Adam fått fängelsedomen, att det blev 9 månaders straff för honom. Han talar om att han lovat Adam att ta hand om Moira så nu drar han med henne till puben för att komma ifrån lite och tänka på annat.
 
Pete går till Debbie som hört av sig för att han ska hämta lite saker han glömt kvar. Hon försöker få honom att komma tillbaka för både hon och Sarah saknar honom. Pete svarar att det inte är någon bra idé.
 
Moira märker alla blickar och när Diane frågar henne om hur det gått för Adam så svarar hon så alla hör att han fått sitt straff. Cain kommer dit och sätter sig med henne och tur är väl det. För när Moira hör att Pete frågar Andy om boende så bryter hon ihop. Moira anklagar alla på puben för att bara fortsätta med sina liv utan att bry sig om att hennes Adam sitter ensam och livrädd i en fängelsecell. Hon är helt frustrerad så Cain hjälper henne till lägenheten bakom baren. Han försöker trösta henne med att hon är en god mor trots allt som hänt. Moira själv känner att hon borde ha straffats mer för att hon orsakat så mycket problem för sin son. Cain säger att hon måste gå vidare i livet, att Adam har varit vuxen och tagit sitt ansvar helt frivilligt.
 
Charity är lite orolig för att de inte har någon kontakt med omvärlden. Declan försöker trösta henne med att säga att i morgon är det över. Hon vill att de dricker vin och ska skåla med honom. Hela tiden får man se hur Declan tittar i smyg på skiftnyckeln han har i handen och sedan på knivarna som står i ett ställ på diskbänken. Charity säger att hon förstår att det är jobbigt för honom som förlorat kontakten med sin familj och att de får börja om från början.
 
Declan  vaknar mitt i natten med ett ryck. Han klär på sig och går ut för att i ren frustration slå i husväggen.
 
Charity säger hela tiden att hon mår så dåligt över att någon försöker mörda henne och att det är endast honom hon litar på. Hon frågar sedan honom om hur han känner för det här med Megan. Han svarar "att folk som förstör andras liv förtjänar allt de får" med en väldigt stel blick.
 
Megan kommer till Jai på kontoret men han ser inte så glad ut. Hon märker det direkt och påpekar att han verkade tro att hon var skyldig istället för att stötta henne. Megan säger att om Robbie flyttar så flyttar hon också. Jai svarar att givetvis får de bo kvar.
 
Declan går iväg ut till en liten glänta i skogen där de har mobiltäckning. Han ringer Debbie för att fråga hur Noah mår. Han talar om för henne hur deprimerad Charity verkar vara och att hon kanske tar lite mer lugnande medicin än läkaren föreskrivit. Debbie blir givetvis orolig och erbjuder sig att ta med Noah och komma dit. Declan skyndar sig att säga att det inte behövs för hon hittar inte dit i alla fall. Debbie svarar att hon har gps och adressen så det är inga problem. Då säger han att han bara överreagerat så hon behöver inte komma dit.
 
 

En italiensk frisör som bara flyttar in

Inskrivet kl 21:21
 
Laurel och Marlon är ensamma hemma och ska gå upp till sovrummet för att mysa en snabbis innan han ska till jobbet. Precis då kommer Doug hem så de blir avbrutna. Marlon går till jobbet och Doug följer med honom en bit på vägen. När Dougs mobil, som ligger hemma, ringer så svarar Laurel i tron om att det är hennes mamma som ringer. Det visar sig vara Alberto.
 
Alicia fortsätter att försöka få reda på vem Leyla träffar men hon säger inget. Priya kommer dit och får veta att Leyla är kär men vill inte säga i vem. Leyla går därifrån för att inte behöva svara på fler frågor.
 
Megan vill följa med Jai till sjukhuset för att träffa Noah men han säger att det inte är någon bra idé.
 
Declan försöker övertala Charity att inte ringa polisen. Han tycker hon överreagerar. Charity ger sig inte utan ringer polisen i alla fall. Jai kommer dit men både Declan och Charity ber honom att gå. Jai vill ändå träffa Noah eftersom han bryr sig om honom men det bryr sig inte Charity om så Jai går därifrån.
Polisen kommer för att berätta att de hittat gift i vinet. Charity är snabb med att tala om att det är Megan som  förgiftar dem. Declan försöker tona ner hela händelsen men Charity är övertygad.
 
Priya pratar med Rakesh. När hon nämner att folk har hemligheter för henne, inte bara Rakesh angående hans jobb utan även Leyla hennes vän som är kär i någon så märker hon att Rakesh vet något om det. Tillslut berättar han allt om Jai och Leyla. Priya blir besviken över att ingen sagt något tidigare och att Rakesh använt det som utpressning för att Jai skulle komma till förlovningsfesten.
 
Adam försöker hitta en ersättare till gården ifall att han får fängelse. Han packar även sin väska och flyttar ut från Andys hus.
 
Polisen kommer och arresterar Megan för mordförsök på Noah. De förhör henne men hon har svårt att svara på frågorna. Hon erkänner dock att hon låg bakom vandaliseringen av lastbilarna. Efter en massa frågor inser hon att hon ligger illa till och kan åka dit för att ha förgiftat Noah.
 
Ross pratar med James om att åka till kusinen i USA trots allt. Han får pengarna om han lovar att komma tillbaka någon gång. Ross erkänner att det är jobbigt med alla minnen som finns av Donna i byn. Han går sedan till graven och lägger en ny solros på den. Han är på väg därifrån när han återvänder för att plocka ett kronblad från blomman. Bladet lägger han i sin plånbok. Sedan tar han en taxi iväg från byn.
 
Laurel konfronterar Doug om vem Alberto är. Det visar sig vara Hilarys frisör som nu flyttat in hos dem. Doug erkänner att de provseparerar. Marlon känner en oro över att Doug kommer att bli kvar där hos dem. Laurel kontrar med att påpeka att det var precis så med April. Hon säger direkt efter att hon inte menade det hon sa utan hon ville bara få honom att förstå.
 
Robbie möter Jai och frågar honom om Megan. Jai vet inte mer än att hon fortfarande sitter häktad. Robbie blir irriterad och anklagar Jai för att vara den som är skyldig. Det leder till att när Robbie kommer hem så är hans saker packade i säckar för han får inte bo kvar längre.
 
Priya konfronterar Jai angående Leyla men han har inte alls lust att prata. Han säger till henne att han faktiskt har annat att tänka på just nu bland annat att hans flickvän har förgiftat Noah.
 
Polisen kommer till Home Farm för att fråga ut Charity. Hon berättar hur rädd hon är för Megan som hotat att döda henne och att hon är ansvarig för missfallet. Declan hör allt hon säger. När polisen ska gå så försöker han få fram att Charity lever under hård stress just nu och att hon fått piller av läkaren.
 
Megan blir också förhörd fast på stationen. Hon talar om att hon blivit anklagad för Charitys missfall fast det egentligen var en abort, att hon sett Charitys gps. Hon påtalar att Charity faktiskt varit anklagad för att ha förgiftat sin första man. Polisen har svårt att tro henne så Megan börjar bli desperat. Hon reser sig upp för att gå men blir stoppad av att polisen tar tag i henne. Då ger hon polisen en örfil.
 
Declan planerar att Charity och han ska åka iväg på en minisemester så han frågar Nicola om hon kan ta hand om Home Farm så länge. Nicola svarar att hon inte kan lämna jobbet på fabriken hur som helst för att jobba på Home Farm i några få veckor. Det slutar med att hon får jobb på Home Farm så hon går till fabriken för att plocka ihop sina saker. Jai som haft en jobbig dag är irriterad på att Nicola kommer försent tillbaka efter lunchen. Han hotar med att hon är lätt att ersätta. Nicola bara fortsätter att packa ihop sakerna och hon väntar på att Jai ska säga upp henne men han gör inte det. Då säger hon själv upp sig och går därifrån.
 
Chairty får reda på vad Declan planerar men hon är inte beredd att lämna allt. Hon är rädd att någon ska förgifta Noah medan de är borta. Declan svarar att om Noah är hos Debbie så kan de vara säkra.
 
Debbie kommer för att hämta Noah. Hon försäkrar sin mamma att hon kommer att se efter honom väl. Declan säger åt Charity att sätta sig i bilen så länge. Under tiden passar han på att kasta en dunk med bekämpningsmedel, som han tar i med en trasa, i soporna.
 
 

Jag vet att det är många som har problem med att läsa nya kommentarer i mobilversionen men vet tyvärr inte vad man kan göra åt det. Det är svårt att få svar från blogg.se =(
 
 
 

En solros, en kylskåpreparatör och en cd

Inskrivet kl 15:44
 
 
Charity kommer hem efter läkarbesöket. Declan vill veta hur det gått men hon säger att läkaren inte riktigt vet vad som är fel. (Undrar om hon verkligen var hos läkaren?) Jimmy ringer och talar om att lastbilarna blivit vandaliserade så hon får annat att tänka på för tillfället. Hon träffar Rodney och ber honom att ta en körning trots krossad vindruta och smashad huv.
 
Finn har sovit över hos Aaron. Victoria upptäcker det  och när Finn ska gå så får han ingen puss av Aaron. Det visar sig att Aaron tycker att det var ett misstag att tillbringa natten ihop. Victoria säger åt Aaron att vara snäll mot Finn när han berättar det. Finn söker upp Aaron på verkstan senare för att fråga om de ska ses men Aaron talar om att det inte blir något mer mellan dem.
 
Sarah har gjort en skylt med Debbies och Petes på namn som han ska få när han flyttar in. Debbie förklarar att han ångrat sig på grund av att hon sårat honom.
 
Jai och Megan ska hämta Noah till fotbollen. (Vet inte om det är match eller träning) men Charity nekar Noah att följa med så länge Megan är med. Charity ska ringa polisen men Jai stoppar henne. Noah blir besviken och snor en flaska vin och söker upp Jacob.
 
Davids kyl i affären har gått sönder så de ringer en kylskåpsreparatör. Alicia. som precis fått höra att Leyla är rätt bitter över att alla har någon partner medan hon är ensam, vill para ihop reparatören med Leyla.
 
Charity träffar Pete i byn. Hon ber honom att vara snäll mot Debbie som inte haft det så lätt men hon erkänner inte att det var hon som gjorde aborten och inte Debbie. Charity ger Pete nycklarna till en ny bil för att han ska få en inflyttningspresent.
 
Jacob vill inte dela på vinet men Noah tar några klunkar. Strax efter faller han ihop så Jacob hämtar hjälp. David ringer efter en ambulans och Charity följer med till sjukhuset. Declan kommer dit och de får veta att Noahs tillstånd är kritiskt. Läkaren frågar om Noah kan ha fått tag på någon medicin förutom vinet. Det visar sig sedan att Noah fått i sig bekämpningsmedel av något slag.
 
Leyla kommer hem till Jai för att tala om att hon inte ångrat sig. Jai börjar tala om att han är så less på Megan som verkar ha blivit helt galen så han kommer göra slut med henne. Han vill att Leyla och han fortsätter men Leyla vill inte svika sin vän. Det tar inte lång tid innan de börjar kyssa varann i alla fall. Precis då kommer Megan hem så Leyla måste gömma sig. Megan berättar för Jai vad som hänt med Jacob så Jai åker iväg till sjukhuset. Leyla är kvar i huset men lyckas stänga av mobilen när Megan försöker nå henne. När Leyla smyger ut i hallen så hör Megan det. Leyla låtsas som om hon precis kommit in för att dörren var öppen och att hon skulle lämna en cd till Priya.
 
Megan säger till Priya att Leyla lämnat hennes cd tidigare under dagen. Priya håller masken och tackar.
 
Victoria och Finn står i baren och pratar om hans natt med Aaron. Både Pearl och Ross hör dem. Ross blir rasande och ber sin bror att välja bättre sällskap. Sedan går Ross till verkstan för att gruffa med Aaron men Cain stoppar dem.
 
Pete söker upp Debbie för att lämna tillbaka bilen till henne och berätta att Charitys muta inte fungerar. Han nämner också att Charity sagt att det var Debbies abort. De hinner inte diskutera mer förrän Chas dyker upp och talar om att Noah är på sjukhus. De skyndar sig dit.
 
Alicia som letat efter Leyla för att presentera henne för kylskåpsreparatören Colin kommer hem ensam. Hon ber David att uppehålla Colin ett tag till. David berättar då för honom vad Alicia är ute efter och det gör Colin intresserad.  De går till puben och tar en öl eller två. David upptäcker att Colin inte verkar vara nån för Leyla eftersom han pratar massa dravel om kvinnor eller om sina exfruar.
 
På sjukhuset diskuterar de hur Noah kunnat få i sig bekämpningsmedlet. Declan säger att Sam är den som har hand om trädgårdsprodukterna. Charity tror att det kan vara rätt person men då blir både Chas och Debbie upprörda. Debbie säger åt sin mamma att sluta skylla på andra hela tiden. Hon ger tillbaka bilnycklarna och talar om att hon är besviken över att Charity inte sa sanningen när hon hade chansen med Pete.
 
Cain ber James att hålla Ross borta från Aaron för om det händer Aaron något så han åker in i fängelset igen så kommer Chas bli förkrossad. James söker upp Ross för att berätta att han kan åka till USA för att hälsa på en kusin för att komma bort ett tag. Ross är inte alls intresserad utan väljer att stanna hemma.
 
Noah berättar att Megan hade tänkt dricka vin när hon var på Home Farm, att det var det som gjorde att han tog flaskan. Han talar också om att Megan snackat skit om Charity medan hon väntade på Jai. Det gör att Charity blir övertygad om att det är Megan som försöker döda henne och det är därför hon mått så dåligt senaste tiden.
 
Debbie pratar med Pete och tackar honom för att han ställde upp när de skulle till sjukhuset. Hon tror att han bryr sig om henne lite i alla fall. Pete är ändå inte intresserad av att träffa henne igen.
 
Leyla och Alicia kommer till puben och Leyla får veta vad Alicia varit ute efter. Leyla går fram till Colin och talar om att hon inte brukar ragga på pubar och hon visar sitt ointresse. Colin blir irriterad över att ha väntat i onödan så han går därifrån. Leyla pratar med Alicia om att inte bli ihop med någon. Hon är nästan på väg att berätta allt men säger sedan att hon brutit med en man för att han var upptagen.
 
Bob är vid Donnas grav och tar bort en vissen solros. När han tittar upp ser han Ross, med en ny solros i handen, vända och gå därifrån. Bob söker upp Ross för att ta reda på mer. Han frågar om Donna och Ross var ihop. Ross är först tvär men sedan berättar han att de träffades. Bob säger att om Donna var lycklig med honom så är han nöjd. Han ber Ross om ursäkt för agerandet vid begravningen men han visste ju inte hur det låg till.  När Bob gått står Ross och gråter.
 
Charity säger åt Declan att ta tag i detta med Megan. Hon är orolig för sitt liv men Declan tror inte det är Megan som är skyldig. Charity vill att Declan berättar allt som hänt för polisen...
 

Botox och hårtransplantation

Inskrivet fredag 9/10 kl 01:41
 
Nicola säger att hon vill följa med Jimmy till gymmet för att visa sitt stöd. Han får panik och säger att då behöver han köpa nya kortbyxor, riktigt korta. Nicola tycker det är ok, hon vill att de är riktigt tajta också. Jimmy blir orolig för att Nicola aldrig ger upp så han måste bli ännu tuffare. Han lämnar datorn framme med en sida om botox uppe som hon ska se. Sedan låtsas han att han bokat tid för botox och en hårtransplantation. Nicola säger först att det är bra men när han är på väg så ger hon upp och stoppar honom. Äntligen säger Jimmy som är glad över att Nicola erkänner att hon haft fel.
 
Charity kommer in på Megans kontor för att sluta fred. Hon ber Megan att lämna Debbie utanför i allt tjafs som varit. Det gör Megan misstänksam. Så när Debbie och Pete är på puben så frågar Megan Debbie om varför hon skyddar sin mamma. Debbie stelnar till och Chas försöker få Megan att sluta men det hjälper inte. Hon fortsätter att fråga ut Debbie som tillslut svarar att hon gjort aborten. Pete blir alldeles förkrossad. De går ut från puben och hem. Debbie försöker förklara för honom att hon inte alls gjort någon abort utan Megan hade rätt att hon bara skyddade sin mamma. Pete tror inte alls på henne utan han tror till och med att det kunde ha varit Ross barn. Debbie bönar och ber honom att lyssna men Pete orkar inte med hennes lögner längre så han packar ihop och flyttar ut.
 
Edna åker till fängelset för att träffa Aaron. Hon berättar för honom om att hon angett sin man och hans homosexuelle vän i ren svartsjuka efter att de varit borta på semester tillsammans utan att Edna visste om det. (Det var på den tiden i hennes ungdom när det var förbjudet att vara homosexuell) Hennes man slapp fängelse eftersom han var gift och hade barn men inte Lawrence. Lawrence hade inte klarat av att sitta i fängelse så han tog livet av sig. Det hade fått Edna att ha dåligt samvete resten av livet. Aaron svarar att han kan inte hjälpa henne att lätta på sitt samvete.
 
Harriet pratar med Declan om att hyra Brook Cottage. Hon får göra det och erbjuder Ashley att flytta in med henne eftersom han då kan bo nära sina barn och hon inte klarar av hyran ensam.
(Kan någon hjälpa mig så jag kan uppdatera huskartan om vem som bor i villket hus?)
 
Jai försöker få Leyla till att ses men hon nobbar honom. Han säger att han börjar tröttna på Megan efter hennes besatthet av Charity så han kanske gör slut med henne. Leyla vill ändå inte träffa honom.
 
Cain konfronterar Debbie angående aborten. Hon erkänner att det var för sin mammas skull hon sa så men hon blir förvånad över att Cain visste om Charitys abort. Debbie erkänner också att hon kysst Ross och därför kommer Pete inte att lita på henne mer och därmed är det slut mellan dem.
 
Cain går sedan till Charity för att få henne att förstå hur Debbie fått ta smällen för det hon gjort. Charity orkar inte prata med honom utan gör allt för att han ska gå. När Cain gått så tar hon fram ett gravidtest som visar negativt. Declan kommer in och han blir orolig för henne. Hon visar testet och säger att hon inte mår dåligt på grund av det. Declan övertalar henne till att ringa en doktor.
 
När det är dags för Aarons rättegång kommer Chas och Adam dit för att prata med honom innan. Adam får en stund ensam med Aaron.
Aaron får villkorlig dom så han återvänder till byn. Finn som ser honom för första gången tycker att Aaron är snygg så han spanar in honom när de är på puben.
 
Megan kommer till kontoret och Leyla beklagar att hon blivit dumpad. Megan talar om att hon inte alls är dumpad utan ledsen för att det gått åt skogen när hon konfronterade Debbie. Hon berättar att Jai ställt upp för henne och att han följer med till puben för att visa sitt stöd för henne. När Megan och Jai kommer till puben så är Chas beredd att kasta ut henne men låter Victoria ta beställningen istället men det blir tjafs och Megan kommer på att hon ska göra något annat och går därifrån.
 
Jai stannar kvar på puben för att prata med Leyla. Han ber henne igen om att ses och säger att han kan försöka se till att det inte är någon hemma hos honom nästa dag så hon kan komma dit. Leyla svarar att hon ska tänka på saken.
 
Megan har gått hem och ringer någon som ska hjälpa henne med något. Hon säger att denne person hon pratar med ska se till att "hon" märker det...

Besöksförbud

Inskrivet torsdag 8/10 kl 09:32
 
Kerry är på kaféet när hon hör att Ruby börjar prata om sitt önskebröllop. Hon har svårt att hålla tyst så när Ali kommer in så är hon nära att säga något om otroheten. Ali får panik och säger åt henne att inget säga. Ruby undrar givetvis vad de pratar om och då svarar Kerry att Ali missat sin manikyrtid och det kostat henne 10£. Ali betalar muttrandes.
 
Megan ser Declan och Charity som står och håller om varann. Hon tror inte det är sant. När hon kommer till kontoret så säger hon till Leyla att Jai är den enda mannen som hon litar på. Leyla har precis innan fått ett sms från Jai. Megan som ser att Leyla kollar mobilen frågar Leyla om det är en pojkvän. Leyla erkänner att det är lite komplicerat. Givetvis nämner Megan det för Jai när han kommer in på kontoret.
 
Jai och Megan träffar Robbie. De kommer fram till att Robbie ska snoka bland Charitys personliga saker för att hitta något som avslöjar henne. Så när Robbie kommer till kontoret och det är tomt börjar han leta bland papper och lådor. Charity kommer in och blir förbannad så hon ger honom sparken och säger åt honom att flytta ut för han är vräkt. Declan kommer in och hör detta. Han säger åt Robbie att säga till sin mamma att låta Charity vara.
 
Ashley pratar med Harriet om att han kanske borde flytta och det kan innebära att han flyttar från byn. När hon senare träffar honom på puben så frågar hon honom om det. Han säger att han borde gå vidare med livet och så erkänner han att Laurel kysst honom men att det inte påverkat honom.
 
Charity träffar Debbie och tackar henne för att hon ställ upp. Debbie svarar att om någon annan får veta detta så kommer hon att säga sanningen.
 
Robbie berättar om att han misslyckades med uppdraget och att han nu är både arbetslös och bostadslös. Megan ber Jai att låta Robbie flytta in hos dem och Jai säger att det är okej trots att han inte verkar vilja det. Medan Robbie flyttar in så kommer polisen till huset. Declan har anmält Megan så hon får besöksförbud, hon får inte komma nära Charity för då kan hon riskera att arresteras. När polisen gått är Megan övertygad om att de är nära sanningen om Charity eftersom hon verkar desperat som tar till besöksförbud.
 
Debbie och Pete är på puben. Charity och Declan kommer dit och vill bjuda dem på middag men Debbie säger tvärt nej. Pete undrar vad som står på men Debbie nekar att det är något. De två går hem istället. Pete tror fortfarande att det är något. Debbie säger att hon bara är orolig för sin mamma som är ihop med Declan som visat sig kunna slå kvinnor. Sedan ber hon Pete att flytta in och han blir jätteglad.
 
Marlon ordnar en resa för Laurel, barnen, hunden och honom till Cornvall i några dagar som bröllopsresa. Laurel tvekar men när Doug erbjuder sig att vara hus- och kattvakt så blir hon glad. Doug har inte bråttom hem till Hilary för de verkar vara osams igen.
 
Jai träffar Leyla på puben. Han frågar henne vad hon menat med att det är komplicerat för det de har är bara en flirt, inget som är på allvar och det borde hon förstå.
 
Paddy och Chas besöker Aaron i fängelset. Aaron är inte så glad för advokaten har sagt att det finns en risk att han inte blir frisläppt. Chas ser hur några andra interner tittar hotfullt på Aaron men han är inte orolig. När Chas och Paddy kommer hem så pratar de med Cain på puben. Edna hör dem och får då så dåligt samvete att hon erkänner att det var hon som ringt polisen. Chas blir rasande och svär att hämnas om det händer Aaron något i fängelset. Edna säger att hon kommer inte kunna förlåta sig själv om det händer något.
 
Jimmy lagar veganmat, en tofugryta, som han bjuder Nicola på. Han har precis ätit själv säger han. Hon tvingar i sig den fast hon inte tycker om. Senare går Nicola till puben för att äta men får veta att Jimmy varit där och ätit i smyg så hon går hem igen. Jimmy som sitter i soffan och äter choklad gömmer choklaen när Nicola plötsligt dyker upp. Nicola hittar chokladkakan när Jimmy går in i köket. Hon tar den och slickar på den innan hon lägger tillbaka den under kudden.
 
Leyla är på puben och pratar med Diane som tittar på Doug emellanåt. Hon säger till Diane att låta bli Doug för att inte svika honom igen. Sedan säger hon till Doug att inte lita på Diane. Hon berättar historien om Eric och Val. Det verkar inte avskräcka Doug som spanar in Diane i alla fall.
 
Rishi har svårt att komma ihåg larmkoden till larmet hemma. Det gör att Jai kommer ihåg Charitys lösenord till sin dator så han hackar sig in på den och upptäcker hennes betalningar till abortkliniken. Han visar Megan utdragen och hon tar med sig dem och rusar iväg till Home Farm för att prata med Declan.
 
Megan och Jai konfronterar Charity med kontobeviseen. Declan vill inte tro dem även om Megan berättar att det är två besök på kliniken precis som det blir när man gör abort på medicinsk väg. Han ringer polisen som kommer för att arrestera Megan. När Megan ber honom att tänka efter så svarar han att det var Debbie som gjorde abort och Charity betalade den.
 
Charity är orolig för att Megan nu vet om att det var Debbie. Declan säger att det är inte deras problem eftersom Debbie får skylla sig själv som inget sagt till Pete för sådant undanhåller man inte sin man.
 
 

Ett skjul fullt med power tools

Inskrivet kl 13:33
 
Marlon pratar med Paddy om att varken Laurels mamma eller hans pappa och bror Eli kommer på bröllopet.
 
Chas skäller ut Charity när hon får veta att Charity använt Debbie som skäl till att ha varit på abortkliniken. Charity säger att hon var tvungen för hon är rädd att Declan skulle döda henne om han fick reda på aborten. Chas hämtar Debbie för att de ska prata ut. Debbie vägrar men Chas säger åt henne att lyssna på sin mamma. Noah som är besviken på att återigen vara bostadslös vill inte åka till skolan med Charity så Chas skjutsar honom.
 
Dan har sovit i sin bil. Ali ser honom och blir förbannad när hon inser att han berättat allt för Kerry för att lätta på sitt samvete.
 
Jimmy fortsätter att använda sin tupé trots att han tror att den skrämmer Angel. Han har även köpt en kasse med hudvårdsprodukter av Bernice.
 
Debbie försöker få Charity att säga sanningen men även denna gång börjar hon skylla på att hon skyddat Noah så Debbie blir förbannad och säger att hon hatar henne och just nu får hon henne att spy.
 
Sam får veta att Samson gett sin ipad till en flicka i skolan för att hon ska tycka om honom precis som Sam ger Tracy massa saker. Tracy kommer  hem till Sam väldigt sen trots att de ska till bröllopet. Sam säger att han inte vill gå med henne för det Marlon och Laurel har är ömsesidig kärlek och det har inte de. Tracy försöker övertala Sam till att inte göra slut med henne och han tvekar men Samson som hör allt går fram till henne och ber henne dra. Tracy vädjar till Sam men han står på sig så hon går.
 
Ashely söker upp Laurel innan bröllopet. Han vill prata med henne i enrum så Doug ser till att Nicola som är där stannar i vardagsrummet med honom. Ashely känner att han inte bör gå på bröllopet för att Laurel ska kunna tänka framåt och inte på det som varit.
 
Laurel kommer ut i vardagsrummet precis när Nicola säger till Doug att inget säga. Hon undrar givetvis vad de pratar om och får till svar att Leyla tagit fel på låtar i kyrkan och att det måste fixas. I själva verket har Doug precis berättat för Nicola om kyssen mellan Donna och Marlon. Laurel accepterar detta men vill vara ensam med sin far en stund. Hon erkänner att hon inte är redo att gifta sig med Marlon.
 
Dan söker upp Kerry på hennes jobb. Han har med sig en smörgås som fredsgåva. Hon lyssnar på hans ursäkter och förstår att det hände när de inte var ihop och att han är ångerfull. När han är klar säger hon att han kan gå men lämna smörgåsen kvar.
 
Bröllopsgästerna väntar vid kyrkan. Doug kommer dit för att berätta att Laurel inte kommer men han får höra att Marlon också saknas.
 
Laurel får reda på att Marlon är borta så hon går till kyrkogården där han sitter vid Donna grav. Hon säger att det är självklart att han är där med henne för det har han varit de senate veckorna. Paddy och Nicola hittar dem vid graven och de tar med dem hem för att prata ut. Först är det lite konstig stämning men sedan erkänner Laurel att hon kysst Ashley men att det inte betydde något. Marlon får tillfälle att även han erkänna så han berättar om kyssen med Donna. De båda inser att de älskar varann och att kyssarna fått dem att förstå det.
 
Declan ber Megan att komma över. Han berättar att hon haft rätt om Charity hela tiden. De kan inte förstå hur någon kan låtsas sörja något som inte hänt så som Charity gjorde vid missfallet.
 
Jai kommer till Leyla på kontoret. Han har blommor med sig men hon är inte intresserad av att träffa honom så hon går. Han står kvar och strax efter kommer en glad Megan. Jai säger att han saknat henne.
 
Dan kommer hem och Kerry sitter i soffan. De blir sams och reder ut problemen. Han berättar att Ruby inte vet och att Ali är orolig för att sanningen ska komma fram. De bestämmer sig sedan för att skippa vigselakten för att sedan gå på bröllopsfesten eftersom det är gratis sprit där.
 
I kyrkan väntar alla gäster på att Laurel och Marlon ska dyka upp. Chas ber Debbie komma ut för att prata. Hon berättar om oron för Charity som verkar älska Declan och om inte Debbie tar på sig aborten så kommer hon att göra det för de måste skydda Charity som alltid.
 
Laurel och Marlon dyker upp i kyrkan i sista sekunden. Det blir ett bröllop tillslut för nu är de säkra på att de älskar varann. Marlon citerar det April sagt, att han och Laurel älskar varann och då ska man gifta sig...
 
Debbie smiter iväg och söker upp Declan. Hon säger att det var hon som gjorde abort men Declan tror henne inte först. Han tror hon skyddar sin mamma bara. Debbie svarar att det har varit tillräckligt jobbigt ändå. Declan är övertygad om att Debibe säkert gjort flera aborter så det är inte omöjligt. Hon ger honom en örfil och talar om att han får inte berätta något för Pete.
 
Leyla dyker upp hos Jai på fabriken. Alla arbetare är på bröllopet så fabriken är tom. Leyla frågar om Jai varit ärlig i sina sms om att hon är intelligent och vacker. Jai svarar att han aldrig varit mer ärlig. De kysser varann hett.
 
Bröllopsfesten är på puben. Lisa är glad över att Sam dumpat Tracy. Doug talar om för Marlon att han vet om kyssen med Donna men då säger Marlon att Laurel redan vet det. Då varnar Doug Marlon för att om han sårar henne igen så kommer hans skjul fullt med verktyg att komma till användning.
 
Debbie söker upp Charity för att berätta vad som hänt men hon hinner inget säga för Declan dyker upp för att be Charity om ursäkt för att han inte trott henne när hon bara skyddat sin dotter.

Marlon och Laurel smiter iväg från festen. När hon kommer ner ombytt så har Marlon somnat på soffan med April sovandes på hans bröst. Laurel lägger en filt över dem och sedan sätter hon sig och tar ett glas vin.

Att be sin dotter ljuga

Inskrivet tisdag 6/10 kl 22:14
 
Laurels pappa Doug kommer tillbaka för att närvara på hennes bröllop. Hillary är sjuk och har stannat hemma.
 
Jimmy fortsätter sin förvandling. Han har träningsshorts, linne och pannband på sig när han ska iväg till gymmet för en zumbakurs. När han återvänder har han köpt väldigt tajta jeans, en ungdomlig t-shirt och en tupé. Nicola blir mer och mer besviken på hans försök att ändra på sig.
 
Marlon sitter och tittar på Donnas inspelning på videokameran. Han blir avbruten när Laurel och Doug kommer hem så han stänger av. Doug blir glad över att det finns en kamera så han kan filma vid bröllopet (Jag uppfattade det som om Leyla gett honom det i uppdrag, eller? Risken är nu att han råkar spela över Donnas hälsning)
Laurel kollar vid tillfälle på vad Marlon tittat på och ser då att det var Donna.
 
Lisa kommer hem efter att ha varit och hälsat på Lizzie. (Fick vi veta att hon skulle resa bort?) Hon är inte glad över att Tracy träffar Sam fortfarande. Dessutom stör det henne att Zak verkar ha accepterat Tracy.
 
Sam som också gör samhällstjänst gör den ihop med Kerry. När hon pratar med en av vakterna så passar Sam på att sno en plånbok ur en jackficka. Kerry ser detta och påtalar det när dagen är slut. Sam erkänner för henne att han har massa skulder så han behöver pengar. Dagen efter får Kerry honom att lämna plånboken till henne så hon kan lägga tillbaka den. Hon får inte säga något till någon om hans pengaproblem.
 
Declan konfronterar Charity angående abortkliniken. Hon svarar att hon skjutsat någon annan dit i förtroende och därför inte sagt något. Declan frågar vem och Charity säger att det var Debbie. Charity skyndar sig sedan till Debbie för att berätta vad hon sagt. Debbie blir rasande men precis då kommer Declan så Charity gömmer sig. När Declan frågar henne om aborten så svarar Debbie att hon inte har en aning om vad han pratar om. Han inser att Charity ljugit och blir rasande. Han åker hem och börjar supa samtidigt som han river runt bland alla möbler och saker. Charity blir besviken på sin dotter och anser att det är hon som nu saboterat äktenskapet med Declan.
 
Dan kan inte längre hålla tyst så han erkänner för Kerry att han varit med Ali. Kerry blir ledsen och besviken så hon kastar ut honom (ur hans hus!)
 
Charity kommer till Home Farm och ser villervallan. Hon blir rädd och drar därifrån till Chas för att få bo där så länge. Charity berättar för Chas att Declan vet om aborten. Chas säger åt henne att stanna där, det finns en säng bäddad. Sedan går Chas på Laurels möhippa.
 
Både möhippan och svensexan hålls på puben samtidigt. Varken Marlon eller Laurel verkar vara på humör. Marlon går iväg och pratar med Paddy inne på toaletten. Han berättar att han har svårt att släppa kyssen med Donna. Doug som är inne i ett av båsen hör detta.
 
Laruel går ut och sätter sig utanför puben. Ashley kommer dit och pratar med henne. Plötsligt böjer sig Laurel fram och kysser honom men Ashley drar sig snabbt ur. De båda blir generade och Laurel ber om ursäkt. Ashley går därifrån.

Kraschad tv

 
Tack för att ni tar hand om varandra och svarar på andras frågor =)
 
Inskrivet tisdag 6/10 kl 20:02
 
Sam har problem nu när kreditkortet nått botten men så ser han en annons om snabblån i tidningen och det ser han som en lösning.
 
Kirin vill träffa Vanessa men hon står fast vid vad hon lovat Priya. Så när hon sitter på en uteservering ser hon när han kommer hem med en ung snygg tjej i sällskap. Det Vanessa inte vet är att det är en kusin till Kirin och han är inte alls intresserad av henne.
 
Robbie ber Tracy om hjälp. Han vill att hon håller utkik medan han kollar arkivet på abortkliniken. Tracy tvekar även om hon får pengar för det och när hon får veta att det är Charitys akter så säger hon nej. Robbie får locka med mer pengar för att Tracy ska gå med på det. När hon sedan får tillfälle går hon till Charity och skvallrar, givetvis för en summa pengar.
 
Nicola börjar klaga på Jimmys kläder och hans lukt. Flera gånger pikar hon honom. Jimmy försöker prata med David om att vara man och hålla på med skönhetsprodukter. David svarar att det inte alls är konstigt.
 
Victoria övertalar Finn till att följa med ut på stan en kväll. När han kommer till henne så har han "klätt upp" sig med solglasögon, fluga och hängslen. Jimmy som ser honom blir inspirerad och köper dessa attiraljer av Finn. Nicola uppskattar inte Jimmys nya utseende.
 
Robbie och Tracy åker till kliniken. Hon ska hålla utkik medan han gör inbrottet. Så fort han försvunnit ur synhåll så ringer hon Charity som ringer till polisen. När polisen kommer sticker Tracy. Robbie får följa med till polisstationen.
 
Zak har köpt en ny stor platt-tv. Sam och Tracy är ensamma hemma för att titta på film och dricka öl. Hon känner att hon börjar bli accepterad av familjen nu så hon börjar dansa. Hon dansar så yvigt att tv:n åker i golvet. (Såg ut som om hon gjorde det med flit). Sam blir förtvivlad men lovar att köpa en ny.
 
Declan träffar Robbie som kommit hem från polisstationen dagen efter inbrottet. Robbie är snabb med att berätta varför han blivit anhållen. Han säger att han blev släppt för att polisen trodde att han var en abortmotståndare. Declan blir rasande och berättar detta för Charity som blir orolig för att bli avslöjad. Hon säger fortfarande att hon är oskyldig men Declan ser mer och mer misstroende ut.
 
Charity söker upp Chas för att be henne säga till Declan att det var hon som var på kliniken. Chas vägrar eftersom hon är rädd om förhållandet med James och för att Charity måste lära sig stå för det hon gör.
 

Blommor, gps och glömda byxor

Inskrivet tisdag 6/10 kl 11:22
 
Declan kommer in på salongen och säger till Bernice att hon hyr ut i andra hand utan tillåtelse. Antingen kastar hon ut hyresgästerna eller så blir hon själv uppsagd från kontraktet.
 
Charity skickar iväg Robbie på fraktarbete. Hon ger honom sin privata gps för att han ska hitta och komma i tid. När han kommer hem och tar ur gps:en ur bilen så upptäcker han tidigare adresser hon varit på och det som fångar hans intresse är att hon varit på en abortklinik. Robbie skyndar sig till Megan för att berätta om sin upptäckt.
 
Kirin och Vanessa ses och det blir svårare och svårare att hålla det hemligt. De har precis haft sex på soffan när Leyla kommer hem med Priya för att bröllopsplanera. Kirin hinner precis springa upp till Vanessas rum utan att bli sedd men han glömmer att ta med sig byxorna. Priya ska välja blommor så hon vill ha Rakesh favortiblommor men blir osäker på vilka de är så hon ringer till Kirin trots att Vanessa försöker få henne att låta bli. Givetvis upptäcker Priya att hans mobil ringer i närheten och hon hittar den. Kirin kommer ner och erkänner allt. Priya blir rasande och hon får Vanessa att lova att de aldrig kommer att ses igen men Kirin lovar inget.
 
Andy får sms från sin bror Robert som gratulerar till förlovningen. Han säger inget till Katie men hon får veta det av Victoria.
 
Dan har svårt att bete sig normalt för händelsen med Ali plågar honom. Han vill att de erkänner vad som hänt men Ali vägrar för hon tror att det kommer att förstöra hennes relation med Ruby.
 
Sam ska köpa blommor till Tracy men kortköpet går inte igenom i Davids affär. Han får köpa på kredit. Han köper sedan även mousserande vin på puben, han hade inte råd med champagne som han ville, för att fira att de varit ihop en månad.
 
Megan går till Declan på Home Farm för att berätta om upptäckten om abortkliniken. Charity är där och förnekar allt och säger att Megan bara är ute efter att förstöra för dem. Declan blir förbannad på sin syster och ber henne gå därifrån. Sedan får han trösta Charity som är ledsen över att blivit falskt anklagad.
 
Robbie får veta att Declan inte tror på Megan. Han berättar att han nämnt det för Chas som inte kunnat dölja att hon redan visste om det. Robbie tror att om Chas vet så vet även Debbie och det gör att de ska fortsätta att "riva av skorpan lager för lager tills det börjar blöda"

RSS 2.0