Härliga ord i massor

Idag var det många roliga kommentarer så jag samlade ihop några.

"Operation stinkande skolavgifer" Det var Belle som skulle börja sälja gödsel för att få pengar till skolavgiften.
"Antikapitalistiska förtryckare" Återigen Belle som sa så till sina föräldrar för de ville att hon ska tänka på skolan först.

"Det händer mig hela tiden. Oftast på teatern" Säger läkaren till Terry som precis bett om ursäkt för att han slumrat till en stund. Terrys min sa allt...tills han fick veta att läkaren skojat.

"Han verkar ha glömt hur man dricker. Böj armbågen, luta huvudet tillbaka" Dianes kommentar när Gray står i baren och ser deprimerad ut. Klart att han mår dåligt för han har hälsat på Perdy för att kolla hur hon mår men vågar inte säga det till Katie.

"Jag kunde ha sålt mer. Hemmafruarna i hotten hade slickat i sig det" Eli sa så till Belle om sin förmåga att sälja hela lasset med grisgödsel. Sen var de tvungna att komma på nya idéer för gödsel behöver ju tid för att mogna. Han bad dessutom om ursäkt för det dåliga ordvalet =)

"Hans musik låter som när apor krossar fönster" Pearl beskriver sitt barnbarns musiksmak efter att ha fått en mp3-spelare av Lily som muta för att få följa med på kryssningen. Lily hade precis talat om mp3-spelarens fördelar i jämförelse med cd.

"Du vet hur en mp3-spelare fungerar?" Rodneys lite beska kommentar till Betty som kommer in på puben och säger till Pearl att hon har goda nyheter. Betty förstår inte vad Rodders menar så hon står som en fågelholk och tittar på Pearl och sen Rodney. De goda nyheterna var att Betty köpt en tröja till Pearl.

Scarlett sitter och spelar på datorn på kontoret på Home Farm, hon trycker hårt på en tangent upprepade gånger och Matthew blir irriterad och härmar henne. Hon förklarar att hon måste göra så för att fånga en flagga i spelet.
De avbryts av Jonny som kommer in och säger att det varit inbrott på gården och att det är dynga som stulits.
"Du kanske glömt var du la den?" blir Jimmys kommentar.
"Har du nånsin försökt flytta dynga?" svarar Jonny.
"Klart han har, det är hans andra hobby efter broderi" säger Matthew då
Sedan fortsätter Scarlett att spela och Jimmy frågar henne om hon fick flaggan.
"Nej psykokiller 185 slog mig" svarar hon
"Jag hatar när det blir så" inflikar Matthew
Ibland har han faktiskt sina ljusa sidor =)

"Du är en rolig man, skrattar du lika mycket i fängelset? Försöker du ens dölja dina spår?" Matthews svar till Eli som står vid vägkanten och försöker sälja hästskiten han stulit från Home Farm. Matt vill givetvis ha pengarna sen. Belle blir ledsen när hon inser att gödselförsäljningen inte ger så mycket som hon vill.
"Det är inte ditt fel att du är dum" säger hon till Eli som skyller allt på Matthew. Undrar hur mycket Eli stoppar på sig själv av pengarna?

"would you drink that pint or wear it?" Säger Jimmy till Carl när Carl sagt att hans assistent behöver en assistent och Jimmy kan söka det jobbet.
Det smågnabbas rätt bra mellan bröderna tills Matthew dyker upp för då blir konversationen:
"Vänd dig inte om, kapten Otäck kom just." "Spela oberörd. Gå längs baren, vänd dig inte om." "Som om vi aldrig pratat." medan de glider ifrån varann vid bardisken.

I övrig så hände detta:

Eric vill ha pengar tillbaka för getosten av Jo och när hon säger att det inte är något fel på den så tänker Eric ge Sarah en bit. Det ville inte Jo så hon får ta tillbaka osten.
Senare blir Jo frikänd för att ha spridit e.kolibakterier för proverna var ofullständiga. Men kommer någon att våga köpa getost från Sugdens igen?

Donna köpte två säcker grisgödsel från Eli efter att påpekat att han var olaglig som stod och sålde grisavföring utan tillstånd. Hon ville ha det hemkört och Eli blev glad när hon sa att de var vänner igen.

Richard, Grays skolkompis och tillika Perdys advokat dök upp hemma hos dem. Då får Katie veta att Gray ljugit en del om dagens möte och vem Richard är.

Mel hämtade ut Arthurs pass på posten och möter då Hilary och Doug. De får då veta att Mel med familj tänker resa till värmen i Spanien och för att kolla på hus så de kan flytta dit.
Hilary får panik och rusar hem till Laurel och Ashley och vill att de ska göra något åt det....Idag är det en sorgens dag i vårt hem eftersom Tony Curtis lämnat jordelivet.
Vi glömmer aldrig Danny Wilde, en stor favorit även hos mina ungdomar...
Förlåt att jag går utanför Emmerdales vyer men ibland känner jag att jag får göra det ;)

Här tillsammans med Roger Moore som Brett Sinclair.. Kolla in handskarna!


Müslibrigaden tar över

Matthew anlitar en konsult i miljöfrågor för att vinna folks förtroende. Hon är så dyr att de inte kan ha kvar Jas på kontoret och hon får sluta. Jag tyckte det var kul att Matt kalla miljöivrarna för müslibrigaden.
Lika kul var det att Jonny påpekade att det syns på Matthew att han inte har tid att shoppa kläder när Lexi hade fått pengar som hon sa var till Scarletts kläder men i själva verket var hennes för informationen hon lämnat.

I övrigt var väl den stora händelsen att Tj blev sjuk, riktigt dålig och hamnade på sjukhus. Antagligen hade han fått i sig något dåligt när han ätit. Hälsovårdsmyndigheten kom fram till att det måste vara Jos getost och de måste lämna prover.

Lily och Betty gör allt för Pearl. Lily tar Pearls pass på cafét så Pearl får tid att umgås med Rodney. Hon berättar att damerna gör massa saker för henne för att få följa med på kryssningen. Hon bjuder med Rodney och han blir lite imponerad men tackar nej men det verkar som om han vill följa med. Pearl säger att det givetvis bara var ett skojerbjudande. Sen dyker Joe upp igen och flirtar med henne. Det gör att Betty och Lily tror att han är ute efter kryssningen och Pearl dumpar honom igen. När han får veta varför så övertygar han henne om att han hade ingen aning om kryssningen utan bara var intresserad av henne. Han vill ju inte ut på sjön igen efter att ha varit sjöman i hela sitt liv.
Då bestämde Pearl att hon inte kan välja vem som ska med så hon sa till damerna att hon väljer Vera Washington för henne spelar det ingen roll om hon blir osams med. Minen på Lily och Betty var obetalbar...de ville ha tillbaka sin cd-spelare och zickzacksax ;)

Shane var ödmjuk inför Donna och hjälpte henne med en pappershög. Däremot var han sur på Ross och hotade med att nu kan han berätta om Ross olycka. Då sa Ross att han kan berätta vad han vill, han struntar i det. Shane var väl inte beredd på att Ross skulle bete sig så men han lät saken bero.

Zac, Rodney, Joe och Gray spelade kort hos Gray. Zac behöver pengar för att betala Belle skolavgift igen...
Han har fått tag på en hel hög med mp3-spelare som han försöker sälja till byns invånare.
Gray fick besök av en bekant från förr som tydligen är advokat och nu företräder Perdy. Advokaten vill göra upp i godo... kommer Gray att gå med på det?


Ja inte är det mycket som händer just nu, mest små saker...men jag tycker personligen att det är rätt skönt =)

Marlon får ett utbrott..sedan är det Donnas tur.

Eli ber Zac om hjälp med att "ta hand" om Shane. Marlon blir frustrerad när han hör det och får ett utbrott i köket på Woolie. De kommer fram till att de ska lura ut Shane till en öde lada för att skrämma upp honom lite. Ross som får äran att köra dit Shane fegar ur i sista sekunden. Marlon blir förbannad men får sedan Ross till att lova att ta tag i saken igen. Detta leder till att Ross lägger in knark i Shanes skåp på polisstationen och får Eli till att tipsa om det anonymt. Donna får veta det och laglydig som hon är går hon inte med på att en "oskyldig" ska förlora jobbet för något man inte gjort så hon försöker komma åt knarket innan tipset undersöks. Shane ser det och undrar vad hon sysslar med. Hon berättar allt men nämner ingan namn.  När han ser att hon haft rätt blir han helt tyst och Donna passar på att skälla ut honom. Tyvärr så tror jag att han kommer att utnyttja situationen, kanske till och med lägga knarket i Donnas skåp eller något annat dumt.

Jamie odlar kålhuvuden med hjälp av gamla tepåsar och kiss. Terry tycker det är rätt äckligt att han håller på i hans kök. Terry får tipset från de gamla damerna att inte plantera ut kålen för att det finns sniglar. När han sedan får veta att Lily använder sig av Seths gamla växthus blir han lite avundsjuk. Han frågar Betty om inte det är bättre att han kan använda det växthuset, han kände ju Seth tillskillnad från Lily. Hon kan ju dela växthus med Edna.

Val fortsätter att tjata om Malt och deras renovering.  När hon sen hör att grannbyns pub fått bra recensioner blir hon än mer beslutsam att ändra om. Hon vill ju ha en flott pub för fint folk, inte massa illa luktande öldrickare. Med de orden gör hon sig ovän med Lisa och Chas  som hotar med bojkott från Dinglarna.
Diane får efter många om och men Val till att be om ursäkt men det kostar dem en helkväll för hela Dinglesklanen. De får gratis dryck och mat en hel kväll...och det utnyttjar de till fullo.

Lily och Betty tävlar om att få följa med Pearl på kryssningen, det är njurpaj hit och spa-behandlingar dit. Till och med Edna kommer med en sjal hon köpt i Hotten och ger den till Pearl så hon inte ska frysa.

Jasmine flyttar tillbaka till Debbie för att få lite privatliv. Eli blir inte alls glad över att bli utkastad från sovrummet.


Lexi tycker att hon kan få lite mer ansvar än att bara koka kaffe. Carl tar inte henne på allvar förrän hon säger att hon inte vill vara kvar eftersom hon vill göra nytta och hon har känslor för honom.
Carl smälter givetvis och låter henne få vara med på ett möte för att anteckna. Donald är inte alls förtjust i det men finner sig i att hon är där. Hon försöker göra ett gott intryck och visa att hon kan komma med bra förslag.
Givetvis berättar hon allt (?) för Matt som ger henne pengar för informationen.

Nanne Grönvall på besök i byn..

..eller njaa så var det väl ändå inte men jag tycker att Gennie påminner om Nanne.
Shadrach fixade till Coq au vin hela förmiddagen men ändå så smakade det tydligen inte allt för gott. Gennie var bjuden och höll god min. Även Chas var bjuden men tyvärr hade sällskapet börjat äta innan hon kom så hon blev rätt besviken. Gennie visade fotografier från sin uppväxt och sen fick hon Shadrach att berätta om vad som hände när hon föddes. Chas gick i väg för att låta dem prata ut i fred. Hon kände sig nog lite utanför. När Gennie gått hem och Chas kom tillbaka sa Shadrach att hon var den bästa dottern man kunde önska sig och att hon blivit så bra... sen fick hon en puss på huvudet =)

Nicola fick dammsuga hos Kings men gjorde det inte så noga. Hon var faktiskt rätt söt med sitt förkläde och hästsvans. Tyvärr började Rodney känna sig dålig så hon skjutsade hem honom. Han var yr och svimfärdig. Undrar vad det är för fel på honom?

Lexi vill hjälpa Carl mer än bara koka kaffe men han nöjer sig med det så länge. Hon har ingen information att ge tiii Matt på grund av det. Kanske kan hon få mer ansvar om Carls möte med kommunen löper väl ut.

Dr Marshall besökte Laurel och Ashley och nu är det fastställt att de inte var biologiska föräldrarna till Daniel. Laurel vägrar att tro på det utan tror att det är testen nu som blivit fel. Jag förstår henne, hon säger att det är ju Daniel som hon ammat och tagit hand om. Det är inte klarlagt att det skulle vara Arthur som är deras son men som tvist på det hela vore det bättre om det visade sig att det är ett helt annat okänt barn som är det så slipper vi se en dragkamp mellan Mel&Greg och Laurel&Ashley.


Shane fortsätter att trakassera Donna på jobbet. Eftersom det inte blir något av hennes anmälan mot honom pga brist på bevis så kan han inte låta henne vara. Han tycker att hon ska ha ett helvete för att hon anmälde honom.
Ross och Shane får sedan i uppdrag att leta efter en knarkgömma och givetvis vill Shane passa på att besöka Eli eftersom han är släkt med Donna. Utanför huset möter han sedan Marlon som är vansinnigt irriterad på honom. Givetvis kan Shane inte låta bli att reta Marlon och säga till att han hellre är på stationen med Marlons fru än håller koll på hans bror. Ross lovar att hjälpa Marlon med Shane men än så länge har han inte gjort något.
Marlon har fått veta att Ross var tvungen att inte vittna mot Shane  eftersom han själv ligger illa till. Paddy blir förbannad när han hör att Ross gjort att Donna och Marlon blivit drabbade av alla lögner och att Donna är på väg att säga upp sig.
Eli erbjuder sig att ta hand om Shane men Marlon vill inte det...Tack Tina för att du hittat svaret till Claudia...
och tack alla ni andra som hjälper till att svara på varandras frågor =)"Postat av: Tina

>>>Claudia, här kommer Kelly´s bröllopslöften till Jimmy:
My once in a lifetime, my miracle.

Jimmy, du är mitt livs chans. Mitt mirakel.
Mina fötter dansar, tack vare dig.
Mitt hjärta slår, tack vare dig.
Mitt sinne tänker, tack vare dig.
Och jag ska älska, tack vare dig.
Vart du än går, jag ska följa.
Jag kommer att tillbringa alla mina dagar vid din sida.
Mitt livs chans, mitt mirakel.

Hoppas att det går bra med den svenka översättningen. Kram.

2010-09-24 @ 21:18:29 "

Gratis öl, DNA-test och träningsoverall

Chas träffade Lexi på puben och deras vänskap verkar på upphällningen. Chas gillar inte att Lexi flirtar med Carl och Lexi gillar inte att Chas försökte förstöra hennes chanser till att få jobbet. Chas blir förbannad och ska slänga en öl på Lexi men hon hinner undan och ölen hamnar på Gennie som kommit till byn för att se hur Paddy och framför allt Ross mår.
Det var första mötet mellan halvsystrarna Dingle men det visste de inte om då.

Eli har födelsedag och vill fira men Zac säger att de firar inte alla födelsedagar, när det visar sig att Eli fått tag på massa öl så ändrar han sig. De bjuder in en massa folk och även Paddy och Gennie får en inbjudan.
Shadrach flirtar lite med den nya bekantskapen men Gennie avvisar det. Hon tror att det är Zac som är hennes far men får sen veta vem av dem som är Shadrach. Hon vill lämna festen och förklarar allt för Paddy, precis när hon säger att Shadrach är hennes far så pajar karaokemaskinen (mitt i Abbas Waterloo,) och alla hör henne. Hon rusar ut ifrån huset och Paddy följer med, de pratar ut och han säger att Shadrach är en bra människa innerst inne.
Senare får hon tillfälle att prata med sin far och de går ut på promenad och pratar ut.
Chas känner sig lite utanför för så mycket omtanke har inte hon fått någonsin.

Nicola börjar jobba på Davids städföretag och hon får Betty som arbetsledare. Betty njuter av att kunna köra med Nicola så givetvis får hon städa toaletterna hos Kings på Home Farm.

Laurel och Ashley får besök av läkare och de måste ta DNA-test för att se om det skett en förväxling. Ashley börjar mer och mer tro på att Hilary haft rätt i den frågan men Laurel vägrar att erkänna den tanken. Just nu verkar hon ändå rätt vettig tycker jag, hon menar att de har begravt deras son.
Hilary får panik när hon hör att Mel och Greg funderar på att flytta utomlands.
Kommer Jasmine att kunna låta bli att skriva en artikel i vad som hänt?

Val fortsätter sina planer på att hon vill förnya Woolpack till ett mer finare ställe för det vackra folket. Terry tycker inte alls om idén och Diane verkar hålla med honom.

Betty, Edna och Lily sitter på cafét och har fått tag på Pearls post. "Jamies vikarie har träningsoverall, sånna kan man inte lita på..."
Det visar sig att de har vunnit slogantävlingen men priset, en kryssning för två i de norska fjordarna, står i Pearls namn. Edna tycker att de ska sälja vinsten och dela på pengarna men Pearl anser att det var hon som kom på rätt slogan så vinsten var hennes. Genast börjar Betty att smöra för henne för att få chansen att följa med.
Pearl inser att hon kan utnyttja detta och börjar prata om allt som behöver göras hemma i huset men hon har ju inte tid eftersom hon har jobbet på fabriken, cafét och taxin...
Ojoj..hur ska detta sluta?


Så var det helg igen... Ha det så bra allihop!"Från och med herr 'Eric' Papphammar"

Jag hade väldigt roligt åt Eric som sneddade över en åker och flaxade runt som en skadeskjuten kråka. Han skulle lämna pengarna till utpressaren på ett öppet ställe där ingen kunde ligga i bakhåll. Innan han hamnade där hade han gjort inbrott hos David på kontoret eftersom han trodde sonen var den skyldige. David kom hem och blev rätt ledsen över att pappan trodde det om honom. Fast Eric hade inte glömt det David och Del försökt göra mot honom.

Hilary blev än mer övertygad om att hon har rätt angående förväxlingen av barnen. Hon får Doug till att lyssna på henne när hon är barnvakt åt Arthur och Doug följer med henne sedan till läkaren. Där får Hilary ett utbrott för ingen tar henne på allvar när hon försöker säga att barnen är förväxlade på BB. Hon får dock läkaren till att kolla upp journalerna.
Ashley och Laurel får senare besök av läkaren som påstår att det är något konstigt med blodgrupperna, Daniel kan inte vara Laurels son. Givetvis blir Ashley och Laurel helt utom sig, de inser inte sanningen utan tror att det är Hilary som hittat på något. När sen Hilary och Doug kommer hem blir Laurel helt vansinnig. Då råkar Hilary säga att det ínte är hennes fel att Mel och Greg har fått Laurels son...
Om det nu visar sig att det är Laurel son vad händer då? Inte kan de väl bara ta "tillbaka" honom?

Miles försöker prata med Jas men hon är inte intresserad. Då kommer Debbie och får Miles till att de ska ut på dejt. När de är på väg så möter de Eli som blir rasande på Debbie och hon får lov att gå iväg med honom för att "prata". Jas som ser allt börjar öppna sig för Miles och han berättar att det bara var en fejkdejt. Först förnekar hon att hon var svartsjuk men sedan kan hon inte låta bli att erkänna och det slutar med att de kysser varann.

Carl ska kolla med Lexi om hon är lojal så han låtsas ringa ett viktigt affärssamtal som hon tjuvlyssnar på. När han gått från kontoret så kollar hon senast slagna nr och inser att han lurat henne genom att bara ha ringt till fröken ur. De ses senare på puben och Carl bjuder över henne på kaffe hemma hos honom. Deras flirtande gör att de hamnar i säng med varann och att Lexi talar om att hon kollat hans samtal. Hon erkänner också att Matthew ville att hon ska hålla koll men att hon faktiskt väljer själv om hon ska tala om något eller inte.

Att inte ge upp

Hilary fortsätter sökandet efter tecken på att Arthur kan vara Laurels son. Hon får dessutom ett utbrott på Mel som beklagade sig för att hon inte fått sova eftersom barnet hållit henne vaken hela natten för att han håller på att få tänder. Det gjorde Hilary sur eftersom Mel borde vara glad över att ha ett barn som lever..
Hilary råkade även höra Greg säga att Arthur är skaldjursallergiker och det är tydligen också ärftligt så hon blev ännu mer säker på sin sak. Hon gick hem och jämförde fotografier på när Laurel var liten och på Arthur. Det fick henne till att vända sig till en läkare/psykolog (eller vad hon nu var) men fick bara rådet att gå i terapi.

Debbie ser att det finns känslor mellan Miles och Jasmine men att de inte gör något åt det. Hon vill hjälpa dem att få ihop det så hon pratar först med Jas som inte erkänner känslorna och sedan pratar hon med Miles. Det slutar med att Debbie ska låtsas vara lite intresserad av honom så Jas äntligen vågar ta steget för att inte förlora honom.

Eric får nya fotografier och brev från den anonyma utpressaren. Denna gång ska han lägga 5000£ i en väska i en mur utanför byn. När han pratar med David om saken så tror han att det kan vara Carl för han har betett sig misstänksamt senaste tiden. De båda gör inbrott hos Carl fast ovetandes om den andre. Eric tar fönstervägen och David hittar en extranyckel utanför dörren. Givetvis stöter de på varann i mörkret. De letar efter negativ, usb-minnen eller annat som kan innehålla spår men hittar endast en kamera med bilder på Daz. 
Eric åker sedan iväg och lämnar väskan innehållandes tidningspapper och sedan gömmer han sig för att se vem som ska hämta bytet. Nu visar det sig att Debbie som precis åkt iväg med Miles på en biltur för att göra Jas svartsjuk stannar bilen där Eric ligger på lur. Hon kliver ur för att säga till Miles att han får gå till byn eller lita på henne. Tyvärr så hör inte Eric vad de säger utan drar förhastade slutsatser och tror att det är hon som är utpressaren. När han sen konfronterar henne så fattar hon inget först men inser sedan att han är utsatt för utpressning.
Eric åker tillbaka men då är väskan hittad men ligger kvar, under den ligger en lapp om att det var dumt gjort. Väl hemma igen upptäcker han att David har massa tidningar framför sig och klipper ut något som han inte får se. Då tror han att det är David som är skyldig...men när Eric gått ringer David upp ett låneföretag för att låna pengar.

Nicola gör allt för att slippa söka jobb men Rodney tvingar henne. Då börjar hon snyfta om att Donald förtryckt henne under äktenskapet så hon "kan" ingenting. Rodney söker givetvis upp Donald för att säga ifrån men får nästan höra sanningen, för just då kom Nicola in och blev tvungen att erkänna att hon ljugit för sin far eftersom hon inte ville att Donald skulle avslöja henne.


Lexi måste ju försöka få Carl att anställa henne så hon pratar med Chas. Det gör att Chas själv söker jobbet som personlig assistent så länge Donald lyssnar på intervjun men när han gått säger hon till Carl att Lexi är i maskopi med Matt eftersom hon sett att de pratat förtroligt med varann på puben. Givetvis gör Carl tvärtom, han anställer Lexi för att utnyttja situationen.
Det kommer väl att bli som när Marlon skulle jobba för både Louise och för Diane och sprang emellan köken och blev pumpad på upplysningar om den andres verksamhet...


Speeddating för gamla eller unga?

Idag anordnades speeddatingen på puben och damerna var fulla av förväntan. Tyvärr kom endast två män, mannen som varit kär i biskopens hushållerska och Joe Jacobs (Sandys gamla vän). Den första verkade bara vilja hitta någon som försörjer honom och den andra ville ha lite intimitet. Han försökte charma in sig hos Pearl men hon blev nog mer chockad av hans avsikter.
Val som hållit tidtagningen fick blodad tand och vill fortsätta anordna speeddating på puben.

Hilary skällde ut Viv ute på gatan. Hon tyckte att Viv utnyttjat Daniels död för egen vinnings skull. Det och andras hårda ord gjorde Viv jätteledsen. Laurel fick tillslut sin mamma till att be om ursäkt och Viv accepterade den.
Laurel verkar för övrigt må lite bättre så hon bjuder hem Mel och låter henne ta med sig lilla Arthur.
När Mel fixar nytt te så får Laurel lyfta upp bebisen ur vagnen och det går riktigt bra.
Hilary som kommer hem precis då ser förfärad ut men lugnar sig när hon ser att det går bra.
Misstänksam som hon börjar bli så pratar hon med Doug om att Laurel och Ashley bör testa sig för att se vem som har anlag för Cystisk Fibros och att hon vet att Mel har det i sin släkt. Doug viftar bara bort sin frus idéer och säger att det säkert är mycket vanligt att folk har det anlaget.

Donald vill att Carl ska ta det lite lugnt i början efter misshandeln så han vill anställa en personlig assistent till honom. Carl som är trött på att lyda order vill sköta det på eget sätt och sätter ut en annons i tidningen.
Matt som ser den övertalar Lexi till att söka tjänsten. Hennes försök leder till att Carl skrattar åt henne och tar inte det på allvar.
När Matt får veta det säger han till Lexi att se till att få tjänsten som Carls assistent på vilket sätt som helst eller så måste hon flytta från Home Farm.

Misshandel med en golfklubba

Bröderna Kings var på Handelskammarens fest på golfklubben. Eftersom det var affärsmöte så var även Donald DeSouza där med Carl. Donald var inte alls förtjust i att Carl blandat in sina känslor och dumpat soporna på Home Farm.  När det var dags för ett gruppfoto blev det bråk mellan Matthew och Carl men det lugnade ner sig rätt snabbt. Tyvärr fortsatte tjafsandet mellan dem utanför. När Carl sa att det var tur att han haft i hjäl deras far fick Matt nog. Han följde efter sin bror och slog ned honom med en golfklubba. Som tur var så överlevde Carl attacken. Jimmy blev förbannad på Matt och fick honom till att be om ursäkt men han fick inte honom att lova att aldrig göra om det.

Gray ger Katie presenter varje dag men hon tycker att det är jobbigt. Ändå ger hon honom ett par manchettknappar som tillhört hennes far. Som överraskning ska hon smyga ner asken i hans kavajficka men Gray kommer precis in i rummet och anklagar henne för att snoka runt.

Pearl och Lily börjar diskutera onlinedating för att hitta en trevlig man som sällskap. De frågar Betty om de får låna hennes dator och de får de men tyvärr lyckas de inte få igång den. Betty blir intresserad av deras påhitt och vill också vara med men Edna fnyser åt tanken. När damerna är på puben ser de David med sin laptop och de lyckas övertala honom att hjälpa dem. De ger snabbt upp tanken på att leta på Internet utan de vill anordna en speeddating. Först tvekar Diane men sen låter hon dem få ha sina dater på puben. Nu ska de bara annonsera på Internet så det kommer några män.

Jimmy är så söt när han tänker på vad Scarlett och Daz kan tänkas ha för sig och det kan man förstå för Scarlett verkar gilla sin nya upptäckt. Hon bjuder hem Daz til Home Farm när hon tror att Jimmy inte är hemma men det var han så det blev inget den gången.

Viv ska lämna över jättechecken till en mecenat till välgörenhetsorganisationen. Precis då kommer polisen och tar med Viv till stationen för de misstänker att hon stulit ännu mer pengar från insamlingen. Under förhören så framkommer det att någon fört över pengar, 50 000£ till ett konto som sedan tömts och avslutats dagen efter. Viv säger att polisen borde fråga Freddie om det men han är ju som sagt försvunnen så poliserna tror att det är hon som gjort det.
Hur ska Viv klara sig ur denna knipa?

Imma på insidan av bilfönstret...

Debbie övertalade Scarlett att köpa en bil eftersom då kunde Daz skjutsa henne dit hon ville, de kunde åka till avskilda platser för att göra du vet vad... Det gjorde att Scarlett frågade Matthew om hon kunde få lite pengar till en bil men det gick han inte med på. Då ökade hon på sitt lån hon har hos Debbie och köpte Viv & Bobs bil.
Daz som precis tagit körkort åkte iväg med Scarlett i bilen han fått av henne som födelsedagspresent. De stannade till i en skogsdunge och blev lite villrådiga först. Vad skulle de göra nu...promenad? Njaa det tar inte lång tid innan de hamnar i baksätet och det börjar gå hett till.
Ross och Donna som är ute med polisbilen ser bilen och Ross går fram till den. Eftersom det är fullt med imma på fönstrena ser han inte vilka som är där men antar att det är Viv och Bob som roar sig.
Senare så är de på cafét och Donna säger till Bob att de borde tänka sig för... Bob fattar först ingenting men snart fattar de att de tagit fel eftersom bilen precis blivit såld. Scarlett och Daz har då precis lyckats smita ut från cafét =)

Ross  har dåligt samvete och försöker be om ursäkt till Donna men hon accepterar inte det.
Han åker sedan till Gennie på sjukhuset för att lämna en bukett blommor. Gennie blir stormförtjust i Ross så när Paddy kommer på besök så är det enda hon kan prata om är Ross. Stackars Paddy...

Diane och Louise kommer på att de ska göra ett jippo av att Viv samlat ihop så mycket pengar till välgörenhet så de beställer en jättestor check som Viv ska få överlämna till chefen för insamlingen. Detta skall ske på puben och Viv är glad över att få lite mer publicitet. Bob däremot är orolig eftersom det inte finns så mycket pengar som det borde. De får ändå ihop det eftersom de lägger till bilförsäljningspengarna.

Gray vill att Katie ska komma på namn till bebisen men hon har svårt att tänka ut något. Dessutom måste hon försvara deras kärleksaffär för bl.a. Betty på puben  så hon säger att de älskar varann. När Gray sedan får veta det blir han tyst....han tyckte inte om att hon offentliggjort hans känslor.

Matthew försöker muta Eli att sjukskriva sig och få med sig de andra sophämtarna och Eli verkar gå med på det. Istället går han till Donald och berättar allt och försöker sedan få Donald till att betala ännu mer för att Eli inte ska gå med på Matts förslag. Det slutar med att Eli inte får något jobb utan det blir Carl och Miles som åker och hämtar soporna.
När de sedan ska tömma bilen på soptippen kommer de inte in eftersom Matt låst grindarna. Jag fattar inte hur han kunde göra det? Carl åker och tömmer bilen på gårdsplanen framför Home Farm.


Så var det helg igen... Ha det så bra allihop!

20 burkar ättiksgurka

Idag fick Lily en tävlingsvinst hemskickad, ett års förbrukning av toapapper som hon tänkte sälja. Det gjorde att Pearl blev intressead och samlade ihop gamlingarna i byn för att bilda ett syndikat och tävla i alla möjliga tidningars olika tävlingar. Lily hade ju vunnit klockor, parfym, trädgårdsmöbler och ättiksgurka m.m.
De hade inte ens tid att lyssna på Louise som kallat till möte för att planera byns marknad.

Byborna klagade på sopbergen som växer. Kings  skyller på DeSouza och DeSouza skylle på att de inte tagit över kontraktet än. Nu har det till och med kommit råttor i byn.
Eli utnyttjar tillfället och säljer sina tjänster och forslar bort soporna. Donald anställer honom och allt verkar frid och fröjd. Men man kan undra vart hamnar soporna som Eli tar hand om???

Paddy vill ändra berättelsen om hur det gick till med olyckan och Ross försöker givetvis att stoppa honom men Paddy ger sig inte. Shane ser dem på stationen och undrar vad som händer. Paddy pratar med honom för att göra en anmälan. Naturligtvis går Shane till Ross och undrar vad som händer. När Ross säger att det stämmer så säger Shane att han kan ordna det. Sagt och gjort, han hotar Paddy med att han kan åka i fängelse för att han försvårat rättsarbetet när han ljugit och att Ross också kommer att åka in. Paddy tar tillbaka anmälan och låter det vara...
Nu har Shane en hållhake på Ross och hotar honom att han kommer att utnyttja det om inte Ross får Donna till att ta tillbaka sin anmälan. Tyvärr lyckas inte Ross med det så Shane åker hem till Donna och blir hotfull. Tack och lov kommer Marlon hem i tid och förhindrar att något händer. Hotet gör Donna än mer beslutsam att anmäla Shane, tyvärr så får hon inte den uppbackningen av Ross som hon väntat sig. Han vittnar att det var så mörkt den kvällen och att han inte visste varför Donna var så upprörd, det kunde ju bero på att hennes mamma är under utredning...

Paddy besöker Gennie på sjukhuset när hon vaknat upp. Hon mår bra och trivs i hans sällskap. Mamman verkar lite överbeskyddande men säger inte emot när Gennie vill att Paddy är kvar ett tag. De kommer bra överens och hon vill att han ska hälsa på igen.Jag fick en fråga från Claudia i ett gammalt inlägg.
Någon som vet om man kan hitta Kellys bröllopslöften till Jimmy någonstans?Gennie Walker

Det var så hon heter Shadrachs okända dotter. Tyvärr blev hon påkörd av Ross och Paddy innan hon hann till mötet med sin far. Han satt på puben och väntade och trodde hon fått kalla fötter.
Först verkade hon må bra men sedan svimmade hon och fick åka ambulans till sjukhuset. Ross som fortfarande var väldigt bakfull hade kört bilen när de krockade med henne övertalade Paddy till att ta på sig skulden så han inte skulle bli av med jobbet. Först så sa Paddy nej men gick med på det men när det visade sig att hon blev allvarligt skadad ångrade han sig.

Laurel började jobba på städfirman igen och kände att det var rätt för då fick hon annat att tänka på. Hon fick lite dåligt samvete för att hon skrattat åt ett skämt och glömt bort Daniel för några sekunder.

Nicola försökte att få komma tillbaka till Donald och sedan när det inte funkade så sa hon att hon anlitat advokat för att få hälften av allt han hade. Han bara skrattade och skickade ut henne igen och sa att han kunde anmäla henne för mordförsök om hon ville.
Hon försökte att få tillbaka David men han var inte intresserad, inte ens som arbetspartner men möjligen kunde hon få tillbaka sitt städjobb.
Nicola lyckades åtminstone att övertala Rodney till att flytta hem till honom och Paul och Jonny. Det gillade inte Jonny utan försökte få det ogjort. Tur att Rodney pratat med Kings om att hyra Carries gamla hus i stället.

Donna berättade för Marlon om vad Shane gjort och han blev ursinnig. Han tänkte slå ihjäl den djäveln men Donna stoppade honom genom att påpeka att hon skulle göra en anmälan.
Shane såg Donna på polisstationen och förstod vad hon skulle göra så han pratade med Vaughan och sa att Donna hade blivit full och försökt förföra honom. Så när Donna berättade vad som hänt trodde inte Vaughan henne och sa att hon borde tänka över sin anmälan för det kunde leda till att hon kunde bli av med jobbet om hon vittnade falskt.

Mel berättade för Hilary att hon har cystisk fibros i släkten och det gjorde Hilary misstänksam. När hon skulle berätta det för Laurel ville hon inte lyssna på det utan låta allt vara för att kunna gå vidare.

Lite kul var det när Rodney kom in och ville betala för något som de inte tänkt på att de ville sälja och Matt sa att Jimmy inte var till salu.
Eller Betty som stod och tjuvlyssnade på Nicola och David =)

Genesis Dingle

Shadrach var så go när han skulle i väg till adoptionsbyrån för att få veta mer om sin dotter. Hon heter Genesis och nu så letar hon efter sina biologiska föräldrar. Vilket sammanträffande. Chas fick följa med Shadrach till byrån och sedan fick hon hjälpa till med att skriva ett brev till flickan. Det hela leder till att Shadrach ska träffa dottern och gör sig i ordning, nyduschad och välkammad. Chas blir lite putt när hon inte får följa med på första träffen men hon är ändå rätt förstående. Hoppas att vi får se i morgon hur det går. Tror ni hon är en "äkta" Dingle eller har hon påverkats av sina adoptivföräldrar?

Laurel ser sin mamma gå in hos Betty och blir lite förvånad. Hon går dit för att prata med sin mor och då kan hon be om ursäkt. Hilary blir så glad att hon börjar gråta. Sen åker Ashley och Laurel till sjukhuset för att få veta resultatet från obduktionen. Det visar sig att Daniel var helt frisk och att dödsfallet förklaras med plötslig spädbarnsdöd. Dock påpekades det att han bar anlag för cystisk fibros, en sjukdom som är ärftlig. Det skulle de tänka på om de tänkte skaffa fler barn för har båda föräldrarna anlag för sjukdomen skulle det kunna leda till problem i framtiden.

David sökte upp Donald för att få veta var han stod. Donald ville först inte veta av honom men tillslut fick han komma in och prata lite. David fick tillbaka sitt gamla städföretag bara han höll sig undan. Miles var inte alls förtjust i vad hans far gjort.

Andy fick sin fest för Jo på puben. Hon såg inte alls så glad ut som en nygift kvinna borde vara. Undrar om hon har ångrat sig?
Några som hade roligt var Paddy, Marlon, Ross och Val. De blev rätt fulla och fnittriga...och busiga. =)
Shane ville bjuda Donna på en drink men hon tackade nej med rätt hårt tonfall. Alla försöker få henne att inse att Shane inte är så ond som hon tror. Till och med Jasmine tycker att han verkar trevlig och funderar på att följa med honom ut någon gång. Donna försöker då att ge honom en ny chans och han får bjuda på en drink. De sitter på puben och pratar ut och Shane erkänner att han varit elak mot Donna bara för att han varit avundsjuk på henne. När de fulla gänget drar till Paddy för efterfest sitter Donna och Shane kvar en stund.
När de sedan ska gå från puben försöker Shane att kyssa Donna men hon vill inte, i sitt berusade tillstånd kan han inte ta ett nej utan börjar tafsa ännu mer på henne. Som tur är lyckas hon knäa honom i skrevet så han släpper henne och hon kan springa därifrån. Hon får hjälp av Ross som sett allt på avstånd.
Nu vill hon anmäla Shane för det han gjort men kommer Ross att låta henne göra det? Jag fick känslan av att han kommer att säga till henne att inte göra det... hoppas jag har fel! 

En casanova...eller två...

Idag fick vi äntligen veta vad Shadrach menade med att han "saknade flickan". Han berättade allt för Laurel och det verkade vara vad hon behövde för att få annat att tänka på. Hon fick veta att Shadrach hade i yngre år blivit kär i en kvinna fast han redan var gift med en annan. Tyvärr hade hans kärleksdam dött i unga år men hunnit med att föda en dotter till Shadrach. Dottern hamnade på barnhem och därefter har han inte hört något om henne. Detta gjorde nu att han mådde så dåligt eftersom han hade övergivit henne när hon var liten. Han fick Laurel att berätta det för Chas som först blev vansinnigt förbannad men sedan lugnade hon ner sig när hon pratat med sin far. Tillsammans kom de fram till att de ska leta rätt på flickan.

Laurels mamma Hilary kom för att se hur dottern mår men hon hann bara träffa Ashley som rådde henne att åka hem. På vägen till taxin så träffar hon Betty som övertalar henne att stanna kvar och sova över där i stället.

Andy har dåligt samvete för vad han gjort så nu ska han ordna en fest för Jo på puben. Hon får pengar för att köpa sig något fint för han vill att hon ska glänsa den kvällen. Hon känner sig rätt obekväm med att slösa pengar  men Andy insisterar. Sin blåtira förklarar hon att hon fått från en get som sparkat henne när mjölkat den. Val och Diane verkar tro henne eftersom hon inte är den mesiga typen som skulle tåla att bli slagen. Jo ser mer och mer olycklig ut.
Andy pratar med Debbie och säger att det är lugnt med att hon inte skriver på adoptionen för är det så Jo vill ha det så får det bli så.

Donna får kaffe och choklad av Shane på polisstationen och hon blir misstänksam mot honom för han brukar inte vara så snäll mot henne. Hon vill inte ha kaffet han tänker ge henne utan tar hans mugg i stället för hon tror att han preparetat hennes kaffe med laxermedel. Vi får inte veta vilket eftersom hon sedan råkar spilla ut kaffet över Ross som råkar skrämma henne. Senare efter jobbet ska de ut på stan men när Shane bjuder med sig själv avstår Donna och åker hem till Marlon i stället.

Daz är ledsen över att inte kunna träffa Scarlett och hon vill så gärna träffa honom att hon smiter och gör det i smyg. Debbie och Eli försöker ge goda råd och det slutar med att de spelar upp en scen med Eli som Scarletts nya pojkvän. Det var riktigt roligt att se Jimmys, Lexis och Matts min när Scarlett kommer hem med sin nya kärlek. Eli var ju inte sen till att utnyttja situationen och kunde med glädje spela med. Med de vuxna fann sig snabbt och spelade med så de erbjöd kärleksparet en dubbelsäng i ett rum som är avskilt och även kondomer och en flaska champagne. Det uppskattades inte av Scarlett för hon kunde inte fullfölja charadern längre. Eli blev utkastad och Scarlett vann kampen, nu får hon träffa Daz.


En vanlig blåsig dag...

Ja det kanske inte stormade i händelseväg men det blåste rätt rejält...både ute och inne.

Perdy fick komma hem efter att ha varit arresterad. Hon packade ihop sina saker hemma hos Paul och Jonny för hon kände att där kunde hon inte bo efter Pauls svek.

Gray har sett till att Perdy får besöksförbud. Katie mår lite dåligt för att hon känner att hon lämnar Perdy utanför. De har ju trots allt varit vänner engång i tiden.

Viv försöker låna pengar på banken för att täcka upp det som saknas i insamlingen.

Socialen gjorde hembesök för att kolla till Sam och hans skötsel av Samson. Nu var allt godkänt och hon kände att barnet mådde bra. Shadrach ville prata med tanten från socialen men hon hade inte tid. Han går omkring och mår dåligt, så illa att han inte ens är hungrig och det förvånade resten av familjen.

Scarlett fick gå på middag hos Daz men Jimmy stod utanför och väntade på henne. Hon kände att hon inte kunde koppla av  så hon fick Lexie till att få bort Jimmy en stund. De gick till puben medan Daz och Scarlett äntligen skulle få till det men tyvärr så var inte Jimmy borta så länge så han stormar in hos Daz och drar med sig Scarlett ut. Undrar hur det gick med gratängen Daz satte in i ugnen?

Andy fortsätter att domdera. Ena stunden så vill han att Jo ska vara som en mamma för Sarah och i nästa så får hon inte bestämma något för det är HANS dotter. Han blir vansinnig när han upptäcker att Jo har ljugit och sagt att Sarah är hos en kompis fast hon egentligen är hos Debbie. Han ska rusa dit för att hämta flickan men Jo försöker att stoppa honom. Då blir han våldsam och först knuffar henne så hon ramlar men när hon sen reser sig upp så slår han till henne. Jo rusar därifrån och låser in sig i sovrummet. Andy inser vad han gjort och blir genast ångerfull. Tillslut så kommer hon ut från rummet och de pratar ut. Andy ber så mycket om förlåtelse och medger att det var dumt, han ska aldrig mer göra om det. Jo som haft en uppväxt med en mamma som blivit misshandlad hade lovat sig själv att aldrig försvara en sådan handling. När Andy åker för att hämta Sarah hos Debbie packar Jo sin väska och beställer en taxi men hon kan inte åka innan hon sett Sarah en sista gång. Det leder till att Andy upptäcker väskan och förstår att hon menar allvar. Återigen så ber han om ursäkt och lovar dyrt och heligt att det ska aldrig upprepas. Jo stannar kvar....
Antagligen kommer hon att få ångra det =(


Trevlig helg allihop!

"Bob Hope, no jokes"

Undrar om han alltid drar den när han presenterar sig? Hur många av dagens ungdomar vet vem Bob Hope var?

Nåja, Viv blev övertalad att anmäla Freddie till polisen eftersom han stuckit med pengarna. Han fanns inte på någon av adresserna eller telefonnr som Viv hade. Det ledde till att hon själv blev misstänkt för bedrägeri eftersom hon erkände att hon flyttat pengarna fram och tillbaka på kontot och att hon tidigare lånat pengar från handkassan i affären.  Polisen kom och hämtade Viv och Bobs datorer och kassaböcker m.m. Lite kul när Pearl undrade varför polisen tog datorn i cafét och Jamie svarade att den hade virus.. "du har väl inte rört tangentbordet för det är smittsamt"

Daz fyllde år och skulle firas på puben. Scarlett hade köpt en halskedja i guld med ett smycke med hans initialer på men tyvärr lämnat den till förvar hos Debbie. Så när kalaset var hade Debbie busat lite och lagt ner ett par röda stringkalsonger i asken. Gissa om Daz blev förvånad och Scarlett förlägen. Hon rusade ut från puben och sen tog det ett bra tag innan hon vågade prata med Daz igen. De skulle försöka fira lite på egen hand så  Daz bjöd hem henne. Tyvärr hann Jimmy säga åt Scarlett att gå hem och plugga istället så han fick själv gå och säga till Daz att Scarlett inte kommer. Han var inte riktigt beredd på det han fick se. Daz hade tagit på sig stringkalsongerna och stod och spände sig till musik "I´m too sexy..." när Jimmy kom. =D

Andy fortsätter att vara en enögd egoist. Han vill att Debbie skriver på adoptionspapprena men Jo inser att Debbie inte vill ge upp Sarah helt. Det är svårt nog att de bor i samma by.
Debbie får Jo till att gå med på att hon ska få träffa Sarah en sista gång innan hon bestämmer sig.

Laurel bad Greg om ursäkt för det hon gjorde och han förstod att hon varit onykter och behövde en axel att luta sig mot. Jag tycker han verkar lite konstig, kan han vara kär i Laurel?

Katie och Gray fortsätter att njuta av kärleken och går på ultraljud tillsammans. De får veta att barnet är en pojke och att han mår bra.
När Perdy får veta att de gått på ultraljudet utan henne och att de berättar om vad det är för kön på barnet till Paul innan hon får veta något så brister det. Hon blir arg och hotfull så Gray kallar på polisen.
Bråket fortsätter utanför puben och Donna och Ross kommer för att föra iväg Perdy. Hon får då veta att Gray haft ihop det med Paul en gång...

Gratis choklad, välkommenhemfest och pengar som saknas

Val råkade försäga sig angående Charlie och Andy blev förbannad på Jo. Det måste ha varit rädsla som gjorde honom så elak...eller är han bara dum? Han blir arg på Jo som han tycker hanterat allt illa och när han sen får veta att Diane tagit över kontraktet på gården blir han inte lättare att tas med. Jag fattar inte varför han är så aggresiv och skyller allt på Jo och påstår att hon utsatt Sarah för fara. Jo borde vara lite bättre på att berätta och säga ifrån för hon har ju gjort allt för att försöka skydda flickan.
Det blev dock en liten överraskningsfest för Andy på puben.

Shane är konstig. Han pratar med Marlon och Donna och vill få det till att allt är bra mellan dem men ändå fortsätter han att vara överlägsen mot henne på jobbet.

Viv lyckas lösa problemen med kontoöverföringarna men insamlingen för plötslig spädbarnsdöd har ju då givetvis inte fått in så mycket pengar som hoppats. Men det visar sig sedan att pengarna inte finns på kontot. Antagligen har Freddie Yorke tagit pengarna och stuckit.

Laurel var sur och grinig mot alla idag, speciellt mot Ashley och Gabby. Hon drog i väg och hälsa på hos Betty och där fick hon ett utbrott på Ash som kommit dit för att prata ut. Tur att Betty är så förstående och klok att hon inte blev arg på Laurel som kastat sönder vaser och porslin i vredesmod.
Laurel går ut till det övergivna huset och där träffar hon Greg. Han är också väldigt förstående och hon är glad att någon lyssnar. Det slutar med att Laurel tackar honom med en kram och i tillfällig sinnesförvirring pussar hon honom på munnen. Han står helt still och pussar inte tillbaka.
Då inser Laurel att hon måste därifrån och skyndar sig hem till Ashley för att be om ursäkt för att hon varit så svartsjuk på att han hanterat sorgen så bra. Nu verkar det som om det kan bli bra mellan dem igen.

Betty var så söt när hon plockade på sig gratis choklad för Viv var så rädd att någon skulle läsa tidningen att hon lät Betty få chokladen istället för  bara 10% rabatt för att det var bästföredatum idag.

Perdy kom tillbaka från spa-vistelsen med Bev. Hon såg Katie och Gray utanför butiken men pratade inte med dem.


"det är olagligt att passa barn när man är onykter"


Shadrach är fortfarande ledsen över vad som hände med Daniel. För att trösta sig lite erbjuder han sig att passa Samson eftersom Chas är upptagen med annat och hon hade lovat Sam att hjälpa till.
Belle märkte att det inte stod rätt till med Shadrach så hon skolkade från skolan för att hålla koll på honom.
De fick en fin dag tillsammans alla tre, med besök på kyrkogården också.
Sen fick Shadrach hjälpa Samson att mata grisarna och då blev han lite sentimental och började prata om sina egna barn han missat uppväxten med. Han nämnde att han saknade speciellt flickan och jag fick uppfattningen att det var någon annan än Chas han menade. Har jag missat något?


Chas och Debbie drog iväg med Charlie till nattklubben för att "råna" stället. Självklart blir det inte som beräknat. Charlie är beväpnad med en pistol och använder den för att hota en kvinna som finns på klubben. Det var tydligen inte folktomt som de trodde. Chas får panik och råkar ta med sig en väska med pengar när Charlie springer efter gisslan som rymt. Debbie och Chas sticker därifrån till gården och möter upp Jo där. Plötsligt dyker Charlie upp och är väldigt arg för att det gått galet. Tillslut lugnar han ner sig och tar pengarna för att sticka från gården. Då dyker mrs MacFarlaine upp med sin medhjälpare och hotar honom. Han vet tydligen vem hon är och har väldig respekt för henne. Hon säger åt honom att han kommer att råka illa ut om han visar sig i Yorkshire igen.
Äntligen borde Charlie vara borta ur serien.
Hon är lite irriterad över att det inte gick som Chas planerat men låter det passera för denna gång men Chas är nu skyldig henne en tjänst.

Betty påminde Sandy om Indienresan som inte blivit av för han ville inte åka och lämna Ashley och Laurel när de har det så jobbigt. När Laurel får veta det så överalar hon honom att åka och visar att det är bra mellan henne och hennes man men så fort Sandy inte är nära blir hon kall mot Ashley. Ashley blir mer och mer förtvivlad över att inte nå fram till sin fru.

Marlon och Donna har sin fest för Ross. Shane dyker upp och i ett ögonblick försöker han kyssa Donna men hon lyckas slingra sig undan. Hon blir orolig för deras kollega Charlotte  som visar intresse för Shane och försöker att varna henne. Charlotte tolkar det som om Donna själv är intresserad av Shane. Donna behöver inte oroa sig för sedan hittar hon Charlotte och Ross kyssandes varann. Det verkar inte heller så ok för Donna som ser lite besviken ut.

Andy får sin dom prövad i rätten igen och Diane, Daz och Victoria är där som stöd. Jo vågade inte åka dit för Charlie hade hotat att döda Andy om hon inte var kvar på gården tills kuppen var klar.
Det slutar med att Andy blir fri och får äntligen komma hem... kommer Jo att berätta vad som hänt och att Charlie varit där eller blir det Sarah som kommer att råka säga något?

"Jag sätter på mig tänkarhatten...

..och hör av mig om jag kommer på något"
Det var Chas svar till Debbie som vänt sig till sin kusin för att få hjälp med Charlie.
Hon kom på att de skulle vända sig till kvinnan som hade en man som dog på ett hotell efter en natt med Chas. Kvinnan ville först inte ställa upp men gav sedan med sig när hon hörde om Sarah. Chas och Debbie ska lura Charlie med att göra ett rån på kvinnans nattclub men på något sätt ska det bli Charlie som blir skrämd.
Charlie lockades genast i fällan när han hörde om tjejernas planer på att göra en stöt och han hota sig till att få vara med.

Louise vill att förlovningen ska bli officiell men Jamie såg inte så glad ut när han tänkte på att han måste berätta för Viv. Tur att Bob blev glad för Viv visade ingen glädje alls. I och för sig har hon andra problem eftersom hon tagit pengar från Happysmile-fonden och lagt i den andra insamlingen. (Tack för att ni informerade mig om vad som hänt)

DeSouza erbjuder Rodney jobb på företaget. Det ger Rodney chansen att säga ifrån till Matthew som bossar och klagar lite väl mycket. Jimmy får Matt till att be om ursäkt och Rodney blir kvar hos Kings. Det utnyttjar han till att höja hyran för Buttlers Farm så Diane som numer ska stå på kontraktet blir väldigt besviken. Dessutom hittar han andra köpare till Kings lastbilar så Carl står där besviken.

Edna erkänner att hon är svartsjuk på Lily som alltid lyckas stå i centrum och få alla på sin sida även om hon gör något dumt. Hon pratar ut med sin syster och får henne att lova att inte berätta att Edna gjort något olagligt. Tyvärr så har Lily redan talat om för Betty och Pearl att Edna gömde undan massa cannabisplantor för polisen så när hon skulle säga till damerna att de fick inte tala om att de vet något om plantorna så råkar hon säga att Edna varit hög...

Donna planerar en födelsedagsfest för Ross men vill inte bjuda Shane men blir ändå tvungen att göra det när han fått veta att det är något på gång.

Nicola mixtrar med transformatorn till modelljärnvägen för att Donald ska få en stöt men David ser det. Så när det är dags för Donald att inviga järnvägen så händer det inget allvarligt utan tåget tuffar runt som det ska. Nicola blir sur när hon inser att David stoppat henne men hon säger till honom att han inte kan stoppa henne varje gång, nån gång ska hon lyckas.
David orkar inte med skuldkänslorna så han berättar allt för Donald som först inte tror honom.
Av någon konstig anledning så vill Mr DeSouza åka på utflykt ensam med Nicola. De åker upp till ett berg där han utmanar henne till att putta rullstolen över kanten eftersom hon ändå försökt att bli av med honom. När hon inte gör det så tar han fart för att "göra det själv så hon ändå får skulden" men han hinner kasta sig ur stolen precis innan stupet. Nicola blir alldeles förskräckt över hans planer men glad att han misslyckades. När de kommer hem har Miles ringt polisen som frågar Donald om allt är ok. Han svarar att han ramlat men nu är allt bra. Nicola tackar Donald för att han inget sa till polisen. När de kommer in ber han henne att packa och sticka därifrån. Hon inser att det är över så hon söker upp David... han vill inte heller ha med henne att göra utan stänger dörren framför näsan på henne.

"Please Louise..."

Jamie skulle fria så han fixade och donade med blommor,200 ljus och ballonger. Han hade ordnat  champagne och en ring som han la i ett champagneglas och sedan hade han strött ut rosenblad över hela rummet. Louise blev försenad så han kollade i hennes rum om hon var klar snart. Hon var inte där så han kastade sig i sängen och sa "godmorgon mrs Hope" och låtsades att hon låg där. (Först undrade jag varför han tänkte på Viv...men sen fattade jag ju..) Just då ramlar kartongen för ett gravtest ner på golvet och Jamie hittar det precis när Louise kommer ut från badrummet. Han blir besviken över att hon inte berättat om sina misstankar. Det slutar med att de inte kan prata med varann utan att allt missförstås. Louise går till puben och pratar med Diane och Jamie får goda råd från Bob. Bob förstår att Jamie faktiskt är kär och råder honom till att ta reda på vad Louise egentligen tycker så Jamie söker upp henne på puben. De ska prata ut men Louise tror att han ska dumpa henne så hon gör slut. När sen Jamie letar upp henne står hon på bron vid ån och är ledsen...han berättar då allt om vad han tänkt göra och tillslut så friar han ändå och hon blir jätteglad och svarar ja.

Marlon är väldigt besviken för Donna har strukit namnet Dingle i sina jobbpapper. Hon säger att det var ett svårt beslut men det namnet ger henne problem hela tiden.

Cindy vill gå på en audition eftersom hon egentligen är skådespelare (jaa jag vet att det borde stå skådespelerska) men Donald vill ha henne kvar ett tag till.

Jimmy övertalar Matthew till att sälja lastbilarna till sopåkeriet till Carl och hans nya företag.

Rodney hittar en gammal modeljärnväg han vill ställa ut i byn och Donald blir förtjust i leksaken. De ställer upp hela landskapet och tågspåren i vardagsrummet hos DeSouzas och leker som små barn. Nicola förstår inte deras förtjusning men vill ändå att de ska kolla om allt fungerar genom att ansluta elen. Då får hon en elstöt eftersom sladdarna är gamla. Det ger henne ännu en idé på hur hon ska ta livet av Donald.
Hon försöker få David att ändra sig men han vägrar fortfarande att gå med på hennes mordplaner.

Edna och Pearl fortsätter att vara ovänner fast Pearl försöker be om ursäkt. Edna gillar inte att Lily blandar sig i deras vänskap och det finns mycket osämja mellan systrarna.

McNally hotar med att avslöja Viv och hennes välgörenhetsinsamling.
Hmmm.. kan någon vara snäll och förklara vad som hänt där för jag har i min snorighet missat det =(

Trevlig helg allihop, det är fasligt vad tiden går fort...

Lika bovar leka bäst...vem kan man lita på?

Ok, vad hände idag då? Ni får ursäkta en lätt snorig och förkyld admin så det kanske blir lite virrigt och konstigt när man sammanfattar...

Jamie beter sig som en tonåring och tar inget ansvar. När han vill be om ursäkt så köper han blommor till henne och på köpet får han goda råd av både Bob och Rodney. Det leder till att han drar till stan för att leta efter en perfekt ring  istället för att komma till B&B:t för att hjälpa sin dam som han lovat.  Han hittar dock ingen ring. Så han låter Louise vila ut och ska då själv ta hand om B&B:t men istället stökar han ner och sitter mest och tittar på tv och äter snacks. Louise kommer tillbaka och får ett utbrott. Hon söker sig till puben och får prata ut med Diane. Det visar sig att Louise tror...eller hoppas på att hon är gravid men osäker på hur Jamie ska ta det.

Charlie fortsätter att terrorisera Jo och börjar använda Sarah som medel för att få Jo till att göra som han vill och nu vill han ha en bil att fly i. Jo söker upp Debbie för att få reda på mer om bilar som byter reg.nr. Debbie som är smart nog börjar ana ugglor i mossen och får snabbt ur Jo vad som är på gång. (precis som du Katarina föreslog). Debbie är trots allt orolig för Sarahs säkerhet så hon hjälper Jo att hantera Charlie. Hur hon ska lösa det vet vi inte än men hoppas allt går bra.

Idag fick vi också veta vilket företag som skulle få hand om sophanteringen och det visade sig att varken DeSouza eller Kings fick det utan ett tredje företag som lagt bud, KD Refuse. Ett företag som startas av Carl och Donald! Det gjorde både Matthew och Miles riktigt förbannade.

Diane försökte prata reson med Matthew men kom olägligt så han var fortfarande riktigt arg och ville inte vika en tum i beslutet att vräka Jo från gården. Jimmy kom sen senare och föreslog att Diane skulle överta kontraktet på gården och sen var det fritt för henne att hyra ut till den hon ville.

Shadrach var stolt över att ha klarat sig nykter i 24 timmar och så fort tiden gått ut började han supa...och samla in vinstpengarna som han sen gav Viv.
Eli såg att välgörenhet var lönande så han gjorde en insamlingsbössa och ställde sig i stan för att samla in pengar. Val genomskådade honom men sa inget...eller? Helt plötsligt dök polisen upp och började jaga Eli men han hann undan.

                                  ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Svar till Synnöve Ingrid Sletten,
Donald DeSouza dök upp i serien när hans fru Nicola gjorde comeback. Hon försökte köpa upp Davids städfirma och i början visste man inte att det var hon. När vi sen fick veta vem hon var så ville hon få folket i byn att tro att hon var änka men det visade ju sig att det inte stämde. Donald låg då i koma på sjukhus men vaknade sen. Hur och varför de gifte sig har vi inte fått veta mer än det de berättat.
(ursäkta att jag svarar här istället för inlägget där frågan ställdes, men det verkar lättast att göra så när det kommer en fråga i ett gammalt inlägg)

"Nice try, no banana!"

Det tycker jag var ett roligt uttryck sagt av Diane när Victoria försökte få vara hemma från skolan för att packa upp sina flyttkartonger i lägenheten bakom puben.
Nu när Victoria flyttat till Diane passade Charlie på att flytta in hos Jo för att slippa bo i ladan. Han blir bara värre och värre och Jo mår allt sämre och sämre.
Debbie kom på besök för att få träffa Sarah men det gick inte. Hon såg att Charlie var där och började undra. Senare dök Matthew upp för att få hyran av Jo och då såg han också Charlie. Åhh vad jag hoppas att någon kommer att ana ugglor i mossen och göra något som hjälper Jo. Charlie har snott hyrespengarna av Jo så nu vill Matthew vräka henne.
Jake ringde polisen och anmälde att det var en inkräktare på Butlers farm men när polisen kom så hade Charlie hunnit sticka. Tyvärr så kom han tillbaka och var ännu mer hotfull mot Jo.

Lily kom tillbaka för att bli sams med Edna men det lyckades inte. Hon fick höra från Pearl allt om Lens kärlek till Edna. Det slutade med att Edna fortfarande är irriterad på sin syster som sen flyttar till Pearl för att hon inte vill lämna sina vänner i byn.

Pearl kom till Kings för att ställa lite krav nu när sophanteringen skall omförhandlas. Matthew hade en rätt rolig kommentar till henne: " Pearl, kan du ställa tillbaka Carl för vi har arbete att utföra"


Viv fortsätter att samla in pengar till välgörenhet. Hon höjer priserna på cafét och påstår att överflödet skall gå till insamlingen. Belle blir så förtjust i att pengarna ska gå till forskningen om plötslig spädbarnsdöd så hon ger sin veckopeng. Det inspirerar även Paddy som anordnar en öltävling på puben.
Den tävlingen vinns av Carl som dricker upp en meter öl snabbast, till Chas förtret.
Dessutom har Dinglarna utmanat Shadrach att vara nykter i 24 timmar och det är inte lätt när det vankas öl-tävling.

Ashley är ledsen för han inte når fram till Laurel i hennes sorg.


Edna var orolig för att Tootsie skulle få kennelsjukan så hon sökte upp Paddy och ville få hunden vaccinerad hemma. Paddy tyckte att det inte var så akut om inte Tootsie hade noskontakt med andra hunder eller nosade på andra olämpliga ställen... varpå Edna svarar att "Tootsie inte är en sådan hund, hon kan minsann föra sig"

RSS 2.0