Hitta Holly i Hotten är inte som att leta i Rio.

Will är inte på så gott humör och han hittar inte sina skor. Det visar sig att han är orolig för skolstarten för de ska skriva en uppsats om vad de gjort under sommaren.

Maisie är hos Nikhil när Declan dyker upp. Han är lite irriterad över att Maisie inte väntat med att ge bevisen till advokaten men hon kände att hon inte orkade mer. Nu vill hon bara packa för att försvinna ett tag och när Nikhil hör det blir han lite upprörd för han vill hjälpa henne.

Viv har en annan kavaj i samma gamla Viv-stil och Hazel säger att de måste ut och shoppa nya kläder till Viv.

Moira vill prata med Hannah i enrum så hon skickar ut männen på gården. Hannah är inte alls så förtjust i att prata om fysiska delen av ett förhållande. Som tur är kommer Scarlett in och säger att Holly sms:at henne för hon vill att de ses.

Carl är inne på fabriken för han ska göra en körning åt dem. Chas avbryter jobbet ett tag och frågar om hon får följa med honom men det vill han inte. När han sedan väntas tillbaka så ringer han och säger att han är sen. Chas försöker få tag på honom igen men han svarar inte, han är med Eve i lastbilen.

Maisie besöker Ryan i fängelset och berättar att hon är så rädd. Hon berättar om fotot och att hon lämnat det till hans advokat men att det räcker inte. Nu vill hon bara komma bort ett tag, Ryan försöker  övertala henne till att stanna men hon vågar inte.

Natasha frågar Declan om han sett Maisie men han svarar inte på det. Han frågar om han ska ringa Nikhil och fråga honom men det vill inte Natasha.

Scarlett möter Holly i stan men Holly är bara intresserad av att få låna pengar. När hon upptäcker att John och Adam kommer blir hon mycket besviken på sin så kallade vän. John vill bara prata med sin dotter och tillslut går hon med på det. Hon vill inte berätta var hon bor och hon vill inte följa med hem eftersom hon inte vill leva ett instängt liv som tidigare. Holly erkänner att hon vill vara drogad mest hela tiden. John blir frustrerad när han inget kan göra så han försöker tvinga henne in i bilen men blir stoppad av Adam. Holly drar iväg och är inte alls på gott humör.

Eve möter Chas i byn och Chas vill att de ses men Eve tvekar. Edna kommer och klagar på att det är tomt på kontoret och varit så hela förmiddagen. Eve skyller på att hon inte mått så bra och nu har hon varit ute på en promenad för att få lite frisk lutf. Chas säger att Eve är allt lite rödblommig i ansiktet. Eve skyndar sig därifrån.

Bob och Lizzie ser/hör att Viv och Hazel är tillbaka från shoppingturen. Viv har massor med kassar med sig hem men de stannar till på puben för en drink först.

Maisie kommer hem och Will blir glad över att få se henne. Hon berättar att hon ska på semester och Will tror att hon ska tillbaka till kliniken men hon svarar att det ska hon inte. Natasha vill prata i enrum med Maisie och frågar sedan om varför hon straffar dem för sina tokiga teorier. Nathan dyker upp och vill försöka övertala systern till att stanna och Natasha ber henne att inte åka men Maisie vill veta sanningen och när de inte säger något så går hon.

Edna sitter på kontoret och hon frågar Carl om han märkt att Eve verkar vara lite ur gängorna men det har han inte märkt. Eve kommer in och Carl skyndar sig att skicka iväg Edna på ett ärende. Eve berättar att hon tror att Edna misstänker något och att hon faktiskt har lite dåligt samvete.

Moira får veta hur mötet med Holly gick och hon blir väldigt besviken på sin man som hon tycker förstört chansen till att Holly kommer att komma hem igen. Det förblir dålig stämning i familjen och Hannah säger att hon vill åka till stan efter skolan för hon inte orkar vara hemma. Moira försöker prata med henne men hon svarar bara att hon inte är som Holly.

Nya Viv dyker upp på cafét och hon frågar Bob om hon får ta med tvillingarna och besöka Donna i en vecka. Hon frågar sedan om Hazel kan jobba i cafét under tiden.

Adam och Scarlett kommer ner till köket i Kings hus. Chas sitter där och de börjar prata om Aaron. Hon är lite besviken över att Hazel får veta hur det går för dem på semestern men Aaron hör inte av sig till henne.

Declan kommer in på Home Farm och får veta att Maisie stuckit. Han försöker lugna Natasha när han märker att hon inte mår så bra och han får veta att Maisie och Natasha grälat innan Maisie stack.

Faye sitter på kontoret och muttrar till Nikhil om att Maisie inte bryr sig om att rädda Ryan utan tänker bara på sig själv eftersom hon stuckit. Nikhil försöker försvara Maisie så gott han kan med att hon behövde komma ifrån annars hade hon hamnat på dårhus igen och det hade inte hjälpt utredningen.

Carl är på kontoret och vill bjuda ut Eve till kvällen och hon tackar ja. Scarlett sitter i sitt rum och kollar på datorn på en manlig strippa  som de tänkt anlita för uppdrag. Eftersom Scarlett har Adam så ber hon Eve att gå till det stället för att se strippan live, det visar sig vara samma ställe Eve nyss föreslagit till Carl.

Moira vill ta ledig på eftermiddagen för hon ska in till stan och Nicola tror på en gång att hon ska shoppa men Moira säger att hon faktiskt ska leta efter Holly. Laurel som hör det erbjuder sig att skjutsa henne och följa med.
De kommer in till stan och de letar och letar på alla möjliga ställen. Laurel försöker att trösta Moira så gott det går. När de tillslut ger upp skjutsar Laurel hem Moira till gården.

Faye ser Natasha och Declan som är på väg in på puben. Hon blir rasande och tror att de ska in för att fira. Natasha låtsas som om hon inte vet något. Cain sitter i närheten och får även han en känga av Faye för att han blir mutad för att vara tyst. Faye anklagar Natasha för att sätta dit Ryan för att rädda Nathan och att de betalar folk för att hålla tyst och nu har de skickat i väg Maisie. Natasha går därifrån och Declan följer efter henne. Han vill sedan veta vad allt handlade om men som vanligt så erkänner hon inget. Han erbjuder henne sin hjälp men då måste hon berätta om allt. Natasha säger att Maisie tror att Nathan skjutit Mark.

Faye fortsätter sedan att skälla ut Cain för att vara en fegis som hellre skickar en förvirrad flicka till att göra hans jobb när han inte själv vågar.

Chas kommer in på kontoret och får precis veta att Carl blir sen hem från sin körning. Hon får sedan veta av Scarlett att Eve är på en krog i stan för att kolla in en manlig strippa så hon bestämmer sig för att åka dit.

Moira kommer hem och träffar John ute på gården. Hon berättar vad hon gjort och han blir lite förbannad över att hon gått bakom ryggen på honom. När de kommer in i huset ser de att någon varit där inne och rotat runt bland alla deras saker. Moira tror att det antingen varit Hannah som haft fest eller så har de haft inbrott..
Jag tror att det är Holly som letat efter pengar eller värdeföremål...


Ännu fler lögner..som inte förbättrar situationen

Leyla blir lite irriterad när Laurel kommer för att tala om att Doug fortfarande har ryggskott. Hon lugnar ned sig rätt snabbt. När David kommer så får han ta hand om butiken för hon ska träffa en leverantör. Han blir förvånad eftersom leverantörerna brukar söka upp dem och inte tvärtom. Leyla säger sedan att hon även ska träffa Gennie en stund. David blir orolig eftersom han ska på möte kl 12.

Katie träffar Andy på gatan och frågar om han är redo för mötet på eftermiddagen. Andy skyller på att han har massor att göra ute på gården så han hinner nog inte. Han säger sedan att han kanske går i alla fall.
Katie upptäcker på eftermiddagen att Andy är hemma och hon frågar varför. Han vill inte gå på terapi men hon säger att hon kommer att tjata på honom tills han går, annars kommer hon att trycka in honom i bilen och köra honom till terapin. 
Andy åker till terapeuten till slut. Det tar emot och Andy tror inte det är något för honom men han stannar kvar och pratar med honom.

Declan kommer in i köket på Home Farm precis när Natasha frågat Maisie om vad Cain sagt så Maisie slipper svara. Natasha försöker sedan prata med Maisie i enrum men hon har inget att säga.
Declan pratar med Maisie och undrar varför Natasha skyddar Nathan, han måste ha en hållhake för annars skulle hon aldrig göra det.

Hannah letar efter en skolbok och samtidigt säger hon att Isaac kommer över senare idag. John frågar vad de egentligen pratar om när de är instängda på hennes rum och hon svarar lite sarkastiskt "var vi ska bo när jag blir gravid"

David träffar Gennie och Katie och han säger att han inte har något emot att Gennie träffar Leyla. Gennie förstår inget men Katie finner sig ganska snabbt och säger att de tre tjejerna ska ju träffas sen. Hon inser att Leyla ska göra något annat men vad kan det vara.

Hazel möter Viv utanför butiken. Hon försöker få med Viv till konstkursen men Viv tackar nej.
Senare kommer Hazel tillbaka efter att ha handlat materiel till kursen. Viv frågar lite om hur det är och Hazel ber henne komma med som hennes vän och efteråt så kan hon bjuda på ett glas. Viv tackar ja.

Leyla träffar Justin på ett café. Hon säger att hon vill ha lite kontakt men han svarar att det inte går eftersom han och Alicia haft problem senaste tiden och får hon veta att han träffat Leyla så blir det ett helvete. Leyla vill inte vara orsak till deras skilsmässa och han säger att han ska se vad han kan göra.
David har åkt in till stan och precis när han kliver ur bilen ser han Leyla och Justin utanför cafét och de kramas.

Leyla kommer tillbaka till byn och möter Gennie. Gennie berättar att David pratat med henne men att hon inte sagt något. Leyla vill givetvis inte prata om vad som hänt.
David kommer hem och frågar Leyla om dagen och hon fortsätter att ljuga. Tillslut får David nog av hennes lögner och säger att han såg dem. Leyla berättar om vem Justin är och att det inte är något mellan dem, mer säger hon inte för hon vill inte att David lägger sig i hennes familjs problem.

Nikhil möter Maisie på väg till jobbet. Han vill träffa henne och prata men hon vill inte blanda in honom. Han ger sig inte så Maisie berättar vad hon misstänker. Nikhil säger på en gång att han vill att hon flyttar in hos honom men Maisie säger att hon måste hitta bevis hemma.

Scarlett och Eve är på väg till stan för att göra reklam för deras företag. De möter Adam i byn och pratar lite, sen kommer John och  frågar hur det går för dem. När männen gått kommer Edna och säger till Eve att John är den siste personen i byn hon borde prata med.
Inne i stan så ser Scarlett att Holly är i närheten av ett torgstånd. Holly ser verkligen hemsk ut, blek och nervös. De ropar på Holly och går fram för att prata med henne. Holly vill låna pengar men får inte det och då skyndar hon sig därifrån.

Hazel har sin målarkurs och det första hon säger att de ska ha en nakenmodell, sedan föreslår hon Betty.  Betty protesterar och då skrattar Hazel och säger att det var ett skämt.
Efter kursen säger Viv att hon haft väldigt roligt. Hazel upptäcker att Viv inte varit ute och gjort så mycket kul den senaste tiden så hon föreslår att de ska gå ut på stan men först måste Viv få en makeover, 80-talskavajerna måste bort. Konstigt nog går Viv med på det även om hon först protesterat.

Leyla vill inte prata med David och hon nekar till att ha någon hemlighet för honom. David pratar med Eric om saken eftersom han känner på sig att Leyla ljuger igen. Eric kan bara råda honom till att prata med Leyla eftersom hon är den enda som vet sanningen.

Nathan pratar med Maisie och hon säger helt kallt att hon är nöjd när pappas mördare är bakom lås och bom, då först kommer det att kännas bättre.
Maisie träffar Katie som visar henne ett foto från Gennies och Jamies fest. På fotot syns Ryan med en halskedja. När Maisie sedan sitter hemma och tittar på fotot kommer Nathan in och hon gömmer bilden under en tidning.
Nathan försöker prata med henne men Maisie orkar inte stå emot så hon visar honom bilden och anklagar honom för mordet på deras pappa.

Lizzie kommer in på puben och får en öl och fläsksvålar av Bob. Hon hör när de andra pratar med Bob om konstkursen och om hur de tyckte att han var lärarens favorit. När de andra sedan frågar om Bob tänker doppa sin pensel i färgburken nästa vecka svarar han ja. Lizzie ser inte alls glad ut när hon hör det.

Andy hör hur Adele, Gennie och Katie diskuterar en kille Adele nyligen träffat. Andy ser rätt sur ut och Bob märker det. Bob råder honom att bjuda ut tjejen innan någon annan haffar henne. (Det kändes som om Bob menade Katie men det kanske var Adele han syftade på i alla fall) Andy reser sig upp....och går därifrån.

Isaac är hos Bartons på middag. Hannah tycker det är väldigt pinsamt och vill gå upp på rummet för att äta men det får hon inte. Scarlett kommer in för att berätta om mötet med Holly. Då passar Hannah och Isaac på att smita upp till rummet i alla fall. John vill att Scarlett sms:ar Holly om ett möte för att erbjuda pengar men Adam vill inte att Scarlett blandas in. Moira tycker inte det är så bra om de ska lura Holly igen men hur ska de få kontakt med henne annars?

David försöker åter igen få Leyla till att öppna sig men hon vägrar. Då tappar han humöret och går upp och packar. Han säger att han åker till Finland i alla fall så de båda får tid för att tänka, sedan går han.

Nathan försöker övertala Maisie om att han inte dödat deras far. Han har tårar i ögonen när hon inte tror honom. Natasha kommer in när hon hör bråket. Nathan ber henne att säga till Maisie att det inte var han som dödade Mark men Natasha säger inget om det. Flera gånger försöker Nathan få sin mor till att säga till Maisie att han är oskyldig men hon vägrar. Tillslut så ber hon Nathan att gå därifrån så hon får prata med Maisie i enrum.
Maisie säger att hon vet att mamman skyddar Nathan så hon kan lika gärna berätta sanningen för annars så sticker hon för gott. Natasha säger att Nathan inte är skyldig till mordet men hon kan inte berätta mer. Maisie blir frustrerad och irriterad så hon går därifrån.
Natasha sitter kvar och är ledsen. Nathan kommer in och pratar med henne. Han tror inte Maisie kommer att anmäla sin egen familj. Natasha inser att de är intrasslade i massa lögner och hur kommer det att gå för Will och Maisie...


Alla har sina små eller större hemligheter

Maisie tror först att Cain dödat hennes far för hon såg hur Sam hade ångrat det han råkat berätta. Hon får honom att erkänna att han skickat blommorna och kostymen och sedan berättar han för henne att han fått 10 000 för att hålla tyst om saken. Maisie får veta att Natasha betalat Cain för att antagligen skydda Nathan.
Maisie vill att han går till polisen men Cain säger att han inte gör sådant. Polisen skulle ändå inte tro honom och han med sitt rykte skulle åka dit för utpressning. Då säger Maisie att hon måste rädda Ryan och därför tänker hon gå till polisen och berätta allt. Cain svarar att han inte kommer att erkänna något och att han aldrig sett plånboken. Han kan även skylla på att Sam är lite trögtänkt och att Maisie varit på psyket så hur skulle polisen ta dem på allvar.

Natasha och Declan kommer in på puben och tackar Nicola och Jimmy för stödet igår på mottagningen. Nicola bjuder dem på deras dricka och frågar sedan var Maisie är eftersom hon inte dykt upp på jobbet än. Natasha vet inte heller var dottern är.

Marlon är nervös för att han sagt något dumt men Rhona samlar sig och svarar ok på att flytta in hos honom. Marlon blir jätteglad och lättad. Han får tio minuters rast för att fira inflyttningen. Paddy kommer in och får vara med och dela på flaskan mousserande vin som de har vid bordet. Marlon håller sedan ett tal om hur han ville att inflyttningsfrågan skulle ha gått till. Han tar upp en liten fyrkantig ask ur fickan, ställer sig på ett knä och pratar om hur viktigt det är att allt går rätt till. Man tror att det ligger en ring i asken men det är en ? (Jaa, hjälp mig nu vad var det i asken?)

Doug har fått ryggskott så David hjälper Leyla i affären. När Eric är där så säger David att han fått erbjudande om en resa till  Finland "Uskihonkytonky" för kommunfullmäktiges räkning. Eric rättar honom och säger att det heter Uusikaupunkki. Leyla tycker David ska åka men han tvekar eftersom han inte vill lämna henne nu när hon inte mår så bra och inte vill prata om det.

Nicola har vaknat till efter att han somnat en stund i rummet bakom puben. Hon kommer ut och frågar Jimmy varför han låtit henne sova och han svarar att hon behövde det. Nicola svarar att hon behöver en lugn hemmakväll framför tv:n. Jimmy skojar och pekar ut över hela puben och säger att detta är deras tv. Nicola muttrar och säger tyst att hon önskar att hon kunde byta kanal ibland.

Terry och Brenda är på puben för att köpa lite vin för hon vill gå till Katies fest. Strax efter kommer Andy för att köpa vin och får höra om festen. Precis då kommer Rhona fram och berättar om att hon kommer att flytta väldigt snart. Andy blir inte glad för med Ryan i fängelse och Rhona som tar tv:n med sig så blir han ensam.

Katie kommer hem och upptäcker festen. Hon blir sedan något förvånad över att Eve har blivit inbjuden och precis då kommer Eve med en hamburgare som Katie får.
Carl fortsätter att flirta med Eve så fort han kan men hon visar inte sina känslor.
Brenda och Terry dyker upp och Gennie blir inte alls glad, även andra gäster muttrar lite. Brenda byter musik så fort hon kan och sedan börjar hon dricka.
Carl ser sedan Eve som gått undan och står och fnissar för sig själv med två glas vin i handen. Han får det ena glaset och han fortsätter flirtandet. Eve drar med honom till ett annat rum där Terry ligger och sover med hennes BH över ögonen. Det slutar med att Carl och Eve kysser varann.

Maisie är så kluven så hon ringer på hos Declan och där berättar hon om sina misstankar om Nathan och Natasha. Han inser ganska snabbt att det kan stämma eftersom Natasha skällt ut honom när han frågade om de saknade pengarna på kontoret. Maisie sover över hos honom och dagen efter så säger Declan att de borde bete sig så vanligt som möjligt för att få reda på varför Natasha skyddar Nathan.

David försöker få Leyla att ta lite ledigt. Hon säger att hon fått några spa-biljetter och efter att Katie sagt att hon borde åka iväg så gör hon det medan David tar hand om butiken.
Leyla åker givetvis inte iväg till något spa utan följer efter Justin och den lilla killen till en park. Justin skickar iväg pojken till gungorna och pratar sedan med Leyla. Han är först lite motsträvig men går sedan med på att träffa Leyla dagen efter. Leyla återvänder till butiken med ett lite gladare leende på läpparna och David är nöjd med det. Han berättar att han avbokat Finlandsresan men Leyla tycker det var dumt.

Nikhil ska hämta Declan för att de bokat tid för att spela squash. Declan säger att han inte har tid och precis då kommer Maisie ner för trappan. Han blir lite stött för att hon inte vill prata med honom utan vänt sig till Declan istället. Hon säger sedan att om hennes familj frågar så kan han väl säga att hon sovit hos honom. Nikhil går därifrån.
Senare så träffas Nikhil och Declan och de reder ut problemet så gott det går. Declan ber sedan Maisie att prata med Nikhil men hon tvekar.

Maisie möter famijen på gården utanför Home Farm när hon kommer hem. De har varit oroliga för henne men hon säger bara att hon varit hos Nikhil. Will vill att hon följer med och spelar bowling med honom och Nathan men Maisie tackar nej. Nathan ber henne att vara ett stöd för Will för han behöver det men hon följer ändå inte med. Hon åker istället till fängelset och berättar allt för Ryan. Han blir förbannad för Cain inte kan gå till polisen och sedan vill han prata med sin advokat.

Ryans advokat besöker Cain för att få honom att vittna men Cain vägrar. Charity hör det och hon frågar sedan Cain vad det är frågan om. Cain har fruktansvärt dåligt samvete för att han låter Ryan sitta oskyldigt inne men Charity säger att om Cain åker in istället så tänker inte hon vänta på honom.

Maisie och Declan står i köket på Home Farm och pratar. Natasha och pojkarna kommer in. Declan säger att han tänkte sova över hos henne och Natasha går med på det. Maisie får telefon och går iväg en stund.
Hon träffar Cain ute på Home Farms ägor och han säger åt henne att han vill bli lämnad utanför allt det här. Nathan har följt efter Maisie och ser deras möte. När Maisie sedan kommer tillbaka hem frågar han henne om varför hon träffat Cain. Hon inser att han följt efter henne så hon säger att de diskuterat Ryan, sedan går hon iväg.

Nathan berättar för Natasha om att Maisie träffat Cain och Ryan, så han är säker på att hon vet om allt nu. Han vill försöka ta hand om henne men Natasha säger ifrån eftersom det han lovat att ordna tidigare inte blivit som de kommit överens om. Natasha säger att hon tar hand om allt själv...Begravning och överraskningsfestplaner

Det är dags för begravningen av Mark och utanför Home Farm finns det  flera svarta bilar som ska ta kistan och familjen till kyrkan. Maisie ger Nathan en sur blick innan hon sätter sig i en av bilarna.
Det blir en kortege genom byn innan de anländer till kyrkan. Många bybor står vid vägkanten och tittar efter bilarna.
Eve som står och tittar på, med Scarlett och Carl, säger till Scarlett att hon ska träffa en kille i stan för att prata om en svensexa.

Faye dyker upp på begravningen och sedan kommer även Ryan ihop med två fångvaktare. Nathan ser honom och rusar upp men Declan drar ned honom direkt och säger att Nathan ska låta allt vara.
Nathan håller sedan ett litet tal och direkt efter blir det Wills tur att prata om sin far. Han säger många fina ord om allt hans far lärt honom och han avslutar med att säga att han i alla fall har sin mor, sin syster och sina två bröder. Ryan får tårar i ögonen när han hör det.

Hannah hör att någon är i huset. Holly dyker upp för att hon hämtat några saker. Holly har gömt telefonerna och nu tar hon batteriet ur Hannahs mobil för att hon inte ska kunna meddela familjen om att hon varit där.
Hannah rusar iväg för att leta reda på John så fort Holly stuckit. Hon hittar honom i hagen och berättar vad som hänt. De skyndar sig till puben för att berätta för Moira. Hon säger att de borde kanske ta det lite lugnt nu så de inte skrämmer upp Holly igen.
De kommer fram till att Hannah får fråga sig fram i skolan. De är ändå väldigt oroliga för dottern och tror att hon kanske aldrig kommer tillbaka nu när hon hämtat sina saker i huset.

Carl kommer in på en pub i stan och frågar bartendern om en en ensam blondin dykt upp. Han hinner precis beställa något att dricka när han ser Scarlett komma in på puben. Carl skyndar sig att gömma sig så hon inte hinner se honom.
Scarlett återvänder sedan till kontoret och berättar för Eve att hon aldrig träffat klienten. De diskuterar saken fram och tillbaka medan Carl sitter och försöker arbeta i rummet bredvid. Han ber dem att vara lite tystare.
När Scarlett gått upp en trappa försöker Eve ringa numret igen till klienten men Carl säger att det inte är någon idé eftersom han ställt mobilen på ljudlöst.

Vid gravsättningen försöker Ryan få kontakt med Maisie, han vill att hon besöker honom för hon vet att han är oskyldig. Nathan hör det och blir rasande. Fångvaktarna för bort Ryan innan det blir bråk.
Efteråt blir det mottagning på Home Farm. Nathan försöker prata med Maisie men hon vill inte. Hon lånar däremot Declans bil och drar iväg.
Nathan säger till Natasha att allt är över nu, för det finns inga bevis kvar längre som pekar mot dem.

Faye är sur på Jai som kollat sina sms under begravningen. De kommer fram till att det inte är så romantiskt mellan dem just nu utan de kanske ska förbli vänner i stället.

Maisie besöker Ryan i fängelset. Han blir glad eftersom det gör att han förstår att hon inte tror att han gjorde det han sitter inne för. Han förklarar för henne att den ende som kunnat ta hennes mobil är Nathan och att hon inser det egentligen. Maisie lovar att inte ge upp och hon ska göra vad hon kan.
När hon kommer hem är mottagningen avslutad. Nathan och Natasha säger att de varit oroliga för henne och att hon kunde sagt vart hon tagit vägen. Maisie svarar att hon behövde tänka lite och att Declan visste var hon var. Natasha går upp till Will och Maisie säger till Nathan att hon nu ser allt mycket klarare, sedan går hon därifrån.

Carl möter Eve ute på gatan. Han påpekar att hans nya mobil inte ringer så mycket. Eve säger att hon ringer folk när hon vill ringa någon. Terry kommer precis och stör dem och frågar efter Scarlett. Han vill att de samarbetar, han kan skjutsa Scarletts kunder.

Nathan pratar med Natasha och säger att de måste lägga allt bakom sig nu och att det sker enklast genom att hon måste sluta prata om det. Han säger sedan att han hoppas att Maisie glömmer tramset med Ryan.

Marlon och Rhona står vid bardisken och pratar om minnen från konferensen. Paddy dyker upp och undrar vad de gjort men Rhona vill inte prata om att hon missat massa föreläsningar så hon skyndar sig till jobbet i stället. Marlon berättar då för sin vän att han blivit så van vid att ha Rhona vid sin sida hela tiden så han tänker be henne flytta in hos honom. De går ut till uteserveringen för att prata lite mer om saken och precis då kommer Rhona förbi men hon får inget veta.

Declan ser Maisie ute på ägorna. Hon sitter på en bänk och tänker så han slår sig ned bredvid för att prata med henne. Han frågar henne om hon tror på Ryan och hon svarar att vem skulle annars ha gjort det. Declan frågar henne vem hon tror men då blir hon rädd och går iväg.

Faye söker upp Cain för att berätta att Maisie verkar tro på Ryans oskuld eftersom hon besökt honom i fängelset. Sedan säger hon att hon önskar att någon kunde hjälpa honom.

Chas dyker upp hos Gennie och Katie med presenter till Katie som fyller år. De vill fira henne men hon vill inte ha någon uppståndelse. När Katie gått börjar Chas och Gennie genast att planera ett kalas.

Maisie har gått till hyddan inne i skogen. Sam kommer dit och de börjar prata. Han berättar om hur det var med Alice och när hon dog. Sedan pratar han om Mark och de börjar diskutera mordet. Sam säger att han trodde först på Ryan men kanske hade han råkat skjuta Mark oavsiktligt och sedan fått panik och begravt honom. Han önskar att han kunde hjälpa Maisie men han vet inte hur...om inte...
Maisie undrar vad han menar och får honom sedan att berätta om plånboken.

Terry kommer till Scarletts kontor för att diskutera en samverkan dem emellan. Precis när han ska gå kommer Chas in för att bjuda alla på kontoret på överraskningsfest hos Katie, alla tar med sig eget dricka. Carl är inte intresserad av att följa med men ändrar sig när han hör att Eve kommer.

Marlon kommer in på veterinärkliniken och vill prata med Rhona. Paddy säger att då får han skrika lite högre så hon hör honom. Marlon ropar på Rhona två gånger men får inget svar. Paddy skrattar och säger att hon är i Hotten just nu.
På jobbet i köket märker Moira att Marlon har tankarna på annat håll och hon undrar varför. Han vill inte berätta om sina planer för det betyder otur men hon lyckas ändå få honom till att säga det. Precis när han sagt det säger Jimmy att Rhona är här. Hon har hört allt...

Ashley bjuder Hazel på en öl för att försöka övertala henne att hålla konstkursen. Lizzie sitter vid bordet bredvid och tjuvlyssnar. När Ashley gått så erbjuder Hazel Lizzie till att delta i kursen men Lizzie viftar med sin blindkäpp och säger att hon inte är så förtjust i konst.

Gennie och Chas kommer in på Kings kontor för att samla in lite pengar för att köpa alkohol till överraskningsfesten. Eve säger att hon inte har några pengar och att hon avstår från att komma. Chas vill inte allt lyssna på det så hon får det helt plötsligt till att Eve ska hjälpa Carl med grillningen i stället. Hur ska det sluta?
(Eve verkar i alla fall hittat sättet till att få Carls fortsatta intresse genom att spela svårflirtad)

Sam talar om för Cain att han berättat om plånboken för Maisie. Cain blir irriterad och skäller på Sam som tjallat.
Sedan smyger Cain in på Home Farm för att prata med Maisie när ingen annan är där.


...och nu hände det!


Rodney får åter igen vara barnvakt när Nicola och Jimmy ska jobba. Han går förbi Terry och frågar honom hur det går med licensen till taxiföretaget, han är rätt trött på att bara vara barnvakt och behöver lite lugn och ro.

Carl sitter hemma och kollar efter hotell på datorn. När Chas kommer säger han att han har en långkörning och kan bli sen idag. På kontoret sedan försöker han prata med Eve men Scarlett avbryter dem.
När Edna får höra att han har en körning blir hon förvirrad eftersom den inte finns inbokad. Hon vill även ha papper på den så den kan registreras men Carl säger att det bara är en tjänst till en vän som han ska göra.

Lizzie försöker undvika Bob när de är hemma. Han träffar henne dock på lunchen när hon kommer till puben. Bob frågar om hon vill följa med till ett lekland med barnen för de vill så gärna att hon följer med men hon skyller på övertid på fabriken. Lisa som hör det påpekar att Lizzie inte alls har någon övertid men då säger Lizzie att hon ändå tackar nej till erbjudandet.

Jimmy får hoppa in i köket för Marlon har fått förhinder. Det blir full lunchrusning och massa problem. Rodney kommer in med Angelica. Han berättar för Nicola att Angel sagt "mamma" för första gången  och då får Nicola nog. Hon vill inte längre jobba eftersom hon missar så mycket. Rodney säger att han kan ta över i köket istället. Det visar sig att Rodney fixar lunchrusningen galant och Jimmy och Nicola är lättade. Sedan är det dags för Rodney att gå iväg med Angel eftersom hon ska få mat och då passar han på att påminna Nicola att om han får jobb på Terrys firma så kommer han inte kunna vara barnvakt längre. Det gör att Nicola börjar tveka på om de verkligen gör rätt som satsar på puben.

Carl väntar på Eve på hotellet i Leeds. De går upp till rummet på en gång. De börjar hångla med varann så fort de kommit innanför dörren.
Efteråt ligger de och småpratar lite. Eve berättar att hon sagt till Scarlett att hon skulle träffa en gammal klasskamrat. Carl nämner Chas men då säger Eve att hon inte vill prata om henne.

Declan kommer in i köket på Home Farm när Natasha lagar mat. Maisie kommer in precis och då berättar han att Brenda sagt att de hittat en mobil på cafét. Maisie skyndar sig dit för att kolla om det är hennes.
Natasha blir irriterad över att Declan inte sagt något till henne först för nu kanske Maisie blir besviken om det visar sig att mobilen inte är hennes.

Eve kommer tillbaka till byn efter äventyret med Carl. Den första hon träffar på puben är givetvis Chas som vill bjuda henne på ett glas. När hon sedan går ut en liten stund bakom puben kommer Carl. De kysser varann men blir avbrutna av röster. Carl skyndar sig iväg och möter Chas. Chas kastar sig på Carl och kysser honom hett, Eve står en bit ifrån och ser allt. Hon ser rätt besviken ut.

Maisie sitter och gungar när Nikhil kommer och pratar med henne. Hon är ledsen för att det visade sig att mobilen inte var hennes och nu orkade hon inte återvända hem. Nikhil tar med henne till sig istället. Medan de går så pratar Maisie om hur jobbigt det är, hon tycker det är konstigt att hennes mobil försvann precis innan hon skulle till polisen. Hon säger att "tänk om mördaren är någon som stod pappa mycket nära och som hatar Ryan, någon som Nathan..."

Natasha får samtal från rättsläkaren. Hon berättar sedan för Nathan att de kan hämta kroppen och förbereda begravningen. Hon säger att hon inte kan stå där och låtsas sörja.

Eve möter Carl ute på gatan. De står och pratar lite och han ser att Edna står i fönstret och ser dem. Han frågar Eve hur de ska göra nästa gång och hon föreslår att han hyr hotell för natten så de kan sova över.
Väl på kontoret så säger Edna till Eve att fokusera på det som är viktigt, män kan vänta.
Scarlett pikar Carl för att han varit lite högljudd under morgonen tillsammans med Chas. Han ser lite besvärad ut och försöker få det till att inget hände men Scarlett fortsätter med att säga att hela huset skakade. Eve hör givetvis det och ser lite besviken ut.

Natasha kommer till fabriken för att prata med Maisie eftersom Maisie inte varit hemma över natten. Hon undrar om dottern vill hjälpa till med begravningen. Maisie vet inte om hon orkar, sedan frågar hon om Ryan kommer dit.

Rhona och Marlon kommer hem efter att ha varit på konferensen i Skottland. De är något sena och skyller på varann, den ena som inte kan läsa kartan och den andre kan inte skillnaden på höger och vänster (Lustigt, jag känner så väl igen den situationen i min familj).
När de träffar Paddy har de med sig en morgonrock till honom.

Hazel och Viv äter lunch ihop på puben. Viv blir övertalad till att dricka lite mer vin än hon tänkt sig. Efteråt när hon gått tillbaka till jobbet säger Hazel till Bob att hon ordnat så Viv är gladare och att han får träffa barnen lättare. Bob skiner upp.
Väl hemma sitter Lizzie vid köksbordet och pratar med Bob. Hon frågar hur han vill att hans kvinnor ska se ut och han säger att det är insidan som räknas. Sedan börjar han prata om Hazel så Lizzie blir svartsjuk. Bob säger att hon inte behöver tycka illa om någon hon inte träffat än, han tror att Lizzie och Hazel kommer att bli goda vänner.

Carl skickar iväg Charity som fått en körning och Edna på tidig lunch när Scarlett gått iväg till puben. Allt för att bli ensam med Eve. Han har märkt att hon verkar lite sur och hon säger att det inte är så kul att höra om hans och Chas bravader i sovrummet. Han försvarar sig med att Eve visste om att han har en flickvän.
Samtidigt på puben så frågar Chas Scarlett om var Carl är. Hon får veta att han är på kontoret så hon bestämmer sig för att gå dit och hämta honom.
Chas kommer in på kontoret och ser Carl sitta på skrivbordet. Eve sitter vid sitt skrivbord så Chas misstänker inget. Chas kysser Carl och tackar för frukosten på sängen och för extra tillbehöret hon fick, sedan drar hon iväg med honom. Carl tittar på en besviken Eve och säger bara hej då innan han går.

Eve skickar ett sms till Carl innan hon går in på puben och där ser hon Carl vid bardisken och Chas vid ett bord. Precis då piper det till i hans mobil som ligger på bordet och Eve blir lite nervös. Chas tar mobilen och läser hans sms. Det visar sig vara från Charity och både Carl och Eve andas ut. Eve går ut igen och strax efter kommer Carl. Hon är besviken på att han låter Chas kolla hans mobil, vill han bli upptäckt. Carl säger att hon inte ska tjafsa med honom eftersom han får nog med tjafs hemma. Eve svarar att Chas är hennes kompis så hon kan inte fortsätta med honom, sedan går hon därifrån. ( Jag tycker Chas har varit väldigt kärleksfull mot Carl, precis som om hon känner att det är något på gång)

Natasha besöker Faye och ber henne hålla Ryan borta från begravningen. Det gör att Faye åker direkt till fängelset för att be Ryan att komma. Han tvekar för han vill inte men Faye säger att han borde göra det för familjen Wylde är så rädda för att han ska dyka upp.
Senare på kvällen är det dags för att släcka lamporna i cellen så kommer fångvaktaren in. Hon pratar med Ryan och han berättar om begravningen som är i morgon. Hon tycker att han borde åka, sedan presenterar hon sig. Han får kalla henne för Abi när de är ensamma men inte annars. Hon går ut och låser hans celldörr och lamporna släcks.

Trevlig helg allesammans!
Kärlek, svartsjuka och otrohet (nu ännu närmare..)

Eve säger till Carl att han borde gå och han håller med men säger sedan att han inte vill och att han har en känsla om att hon inte heller vill det. De är precis på väg till att kyssa varann när Edna kommer hem. De delar på sig och ställer sig med behörigt avstånd från varann. Edna undrar givetvis varför han är där och han ger henne lite papper som har med jobbet att göra. När han gått frågar Edna Eve om varför han egentligen varit där. Eve försöker slingra sig men Edna går inte på det. Då säger Eve att Carl bara varit så nyfiken på Scarletts företag och att det var därför han kommit dit.

Nathan följer med Maisie till polisen. Hon upptäcker ganska snabbt att mobilen är borta och springer ut till bilen. Nathan säger till polisen att Maisie inte riktigt är sig själv just nu.
De går till cafét och letar där och sedan hem till Home Farm. Maisie blir mer och mer desperat och säger att Nathan är den enda hon träffat idag och att hon hade mobilen då. Natasha hör deras upprörda röster och undrar vad som står på. Hon får veta vad som hänt och hjälper dem att leta på kontoret.
Declan undrar varför det blir så stort ståhej för en mobil och Natasha berättar om videofilmen.

Chas sitter på puben med Scarlett och Eve och försöker komma på vad för slags företag de andra tjejerna startat.
Carl kommer in och vill bjuda tjejerna på en drink. Eve tackar nej först men Chas får henne att ändra sig. Scarlett vill inte ta emot något av Carl eftersom han då förväntar sig något i gengäld. Carl beställer in vin till Chas och Eve och till Scarlett beställer han "ett glas höga hästar" :D

Rodney får ett samtal från Jimmy som berättar var han är. Rodney rusar direkt till puben för att prata med Nicola. Hon tycker att det är en perfekt plats för en lat slusk som Jimmy, han har ju fullt med öl och chips där nere i källaren. Rodney blir arg och beordrar Nicola att låsa upp dörren. De går ner till Jimmy och så fort Nicola är nere skyndar sig Rodney upp för trappan och låser dörren. Han säger att de måste lösa sina problem innan de får komma ut.
Nicola får veta att Jimmy tycker att det är lite jobbigt ibland men att han ändå vill satsa på puben med henne. Han lovar att prata med Carl om att sluta helt på åkeriet. De kommer överens om att man måste ha en positiv attityd för att klara av pubarbetet.
Väl uppe från källaren så säger Jimmy till Carl att inte göra något galet (efter att ha sett när Carl slänger blickar efter Eve)

Declan frågar Natasha om vad exakt videon innehöll och hon berättar det. Han blir lite förvånad över att någon som Maisie inte har kontroll över sin mobil, det vore inte likt henne.
Maisie frågar Katie i stallet om hon sett mobilen eller om hon har några bilder från festen. Katie har inte det.
Nathan ger sedan mobilen till Natasha. Han har fruktansvärt dåligt samvete över vad han gjort mot sin syster. Natasha raderar videon och ger Nathan mobilen för att han ska göra sig av med den.

Brenda och Viv kommer in på puben när Lizzie berättar ett skämt för Bob och de båda börjar skratta. Viv har sedan lite svårt att slita blicken från dem och hon lyssnar inte när Brenda pratar om Terrys nya bil.
Bob har lovat Lizzie att hitta hennes drömman och Val hör det. Hon säger till Lizzie att inte röra Eric och då svarar Lizzie att hon inte ute efter konstiga drömmar. Val säger då att det är tur att Lizzie inte ser de ohövliga gesterna hon gör just nu och Lizzie svarar att hennes tankar än ännu mer ohövliga.
Viv kommer fram till Lizzie när Val gått och frågar hur det går med Bob. Viv är väldigt noga med att poängtera hur bra vän Bob alltid är och Lizzie säger att de är bara vänner och inget annat.

Maisie besöker Faye för att fråga om hon har något på sin mobil. Det har hon inte och hon blir irriterad på Maisie som tappat bort sin. Faye frågar om hon tror att Ryan gjort det och Maisie säger att hon faktiskt bara vill veta sanningen.
När Maisie kommer hem märker man hur dåligt hon mår, hon är förtvivlad över att kanske ha haft chansen att hjälpa Ryan och att allt känns som hennes fel nu.
Dagen efter är Maisie så besviken på sig själv så hon orkar inte med sällskap så hon går ut på en promenad. Hon möter Faye som är på väg till fängelset och Faye frågar om inte någon kan ha tagit mobilen från Maisie. Maisie tror inte det, för vem skulle det vara.. Nathan?

Jimmy möter Carl ute på gatan och han berättar för sin bror om beslutet att sluta på Kings Åkeri. Carl kommer till kontoret sur som ett bi. Edna får sig en utskällning för att en faktura inte är klar och hon lovar att ordna det så fort hon varit hemma och rastat Tootsie. Scarlett vill gå till puben med Eve för lunch men Eve säger att hon måste ringa några samtal först. Eve vill veta vad som stör Carl och hon tänker inte gå därifrån förrän han berättat det. Han talar om om sin oro för att ta hand om åkeriet själv men Eve tror att han kommer att kunna klara av det utan problem. Carl blir glad över att hon tror på honom.

Lizzie kommer förbi ute vid gräsplanen där Bob kastar boll med tvillngarna. Han bjuder in henne i leken och lär henne spela cricket.
Viv blir inte alls glad när hon får höra det.

Faye besöker Ryan i fängelset och han är rätt nedstämd. Hon försöker få honom gladare genom att berätta om vad som händer i godisfabriken men det hjälper inte. Hon säger att det kommer att ordna sig, det kanske finns något som kan hjälpa honom. Ryan blir genast ivrig och vill veta vad. Han får veta allt och att Maisies mobil är borta och då blir han så upprörd att han vill tillbaka till cellen. Eftersom han inte får lämna besöksrummet när som helst så kallas vakterna in för att ta hand om honom.
Faye blir så arg att hon åker till Home Farm för att prata med Maisie. Hon anklagar sedan hela familjen för att ligga bakom komplotten mot Ryan. Natasha sitter först och bara himlar med ögonen men när Faye anklagar familjen reser hon sig upp för att säga något men då går Faye därifrån med ursäkten om att hon sagt det hon vill säga.
Natasha frågar då om Nathan är nöjd nu sedan går hon därifrån medan Nathan står kvar och bara ler.

Chas sitter på puben med Scarlett men hon har slutat fråga om företaget. Det gör att Scarlett inte kan hålla sig för att berätta om vad de ska hitta på. Eve kommer in och märker att Scarlett berättar om deras idéer. Chas är nöjd och tycker att det är en bra företagsidé. Carl står strax bakom och hör dem. Strax efter går Scarlett och Chas iväg och Carl sätter sig hos Eve. Han tackar henne igen för stödet han fått tidigare under dagen.

Edna får höra om tjejernas planer och hon blir inte alls förtjust. Precis då kommer Jimmy in och han tycker det är en rolig idé. Han är där för att lämna igen nycklarna och han blir lite förvånad när Carl inte reagerar på det.

Viv och Brenda står i butiken och pratar om Bob och hur det kan bli i framtiden om han träffar en ny kvinna. Lizzie som är på väg in ifrån cafét  stannar till och hör deras prat. Viv tror inte det är något mellan Lizzie och Bob för han är alltid snäll och han tycker säkert synd om Lizzie. Brenda tror att Lizzie är lite intresserad av honom men då säger Viv att det har hon inget för eftersom Bob inte är intresserad av henne.
Då frågar Lizzie om det finns någon service i butiken men vänder på klacken och går därifrån. Brenda och Viv inser att hon säkert hört allt de sagt.

Nicola är på gott humör och tackar Jimmy för allt han gör. Sedan passar hon på att tacka Val och Moira för deras arbete de lägger ner på puben. När Edna kommer och påpekar att det hänt en olycka inne på damernas så tar Nicola tag i det för hon måste ju lära sig allt om pubägande, även sådant som är jobbigt och obehagligt.

Eve ser Carl komma gåendes. Han nickar åt henne och hon följer efter honom bakom några hus. Han är glad över att de äntligen är lite ensamma men hon tycker inte de ska hålla på att smyga som några barn. Carl frågar då om hon menar att han ska göra slut med Chas men det menar inte Eve. Hon tycker att de ska ta in på ett hotell och sedan se efter det vad som händer. Det slutar med att de står och kysser varann.Nu är det nära...

Cain möter Natasha och Maisie i byn och han kan inte låta bli att kommentera att han besökt Ryan som hävdar att han är oskyldig. Natasha blir irriterad och säger åt honom att hålla sig borta från hennes familj.
Sedan möter hon Faye som också påpekar att hon kommer att göra allt för att bevisa att Ryan är oskyldig.

När Maisie kommer till jobbet så inser de att de är lite för många i personalen eftersom både Bob och Moira också jobbar. Bob skojar och tycker bara det är trevligt att jobba med två snygga tjejer. Maisie torkar av borden på uteserveringen när Cain kommer förbi igen. Han säger att hon har tur som har en mamma som beskyddar henne så som Natasha gör. Sedan frågar han henne om hon tror Ryan dödat deras far och när Maisie tvekar med svaret så passar Cain på att säga att till och med hon tror att Ryan är oskyldig. Precis då kommer Nathan och avbryter dem.
Nicola som kommer in och undrar varför de är så många idag och får veta att det är hennes schema som är upplagt på det sättet. Hon skickar hem Maisie på en gång.

Scarlett har en idé om vad hennes företag ska syssla med och hon berättar det för Eve.  Sedan vill hon berätta det för Carl men Eve stoppar henne.

Den kvinnliga fångvaktaren kommer in till Ryan i cellen. Hon har med sig tidningar som Faye lämnat. De pratar lite och hon försöker peppa Ryan till att inte ge upp. När han sedan kommer tillbaka till cellen efter att ha träffat advokaten är han på uruselt humör för han känner att det är för många bevis emot honom.

Både Bob och Moira ber Val att prata med Nicola om personalproblemen. Nicola säger till Val att Marlons råvaror är alldeles för dyra och att han måste skära ner på kostnaderna annars kommer de anställa en annan kock.
Val säger ifrån och talar om att Nicola ska vara rädd om personalen för det är inte så lätt att hitta pålitlig personal. Val får sedan Nicola till att gå ut till personalen och be dem om ursäkt för att hon varit lite för hård.

Cain kommer in på puben och ser att Maisie och Nathan står där. Han börjar återigen att prata om att de vet om att Ryan inte gjorde det han är anklagad för. Nathan säger givetvis emot men då säger Cain att han borde fråga sin syster om vad hon tror.  Det blir nästan bråk men precis då kommer Declan och Nikhil in och avbryter allt. Maisie hinner ändå skrika till Cain att hon visst tror att Ryan dödat deras far.

Maisie sätter sig med Nikhil och han försöker trösta henne eftersom hon är upprörd över det Cain sagt. Hon känner det som om hon blir straffad för det hon kände för Ryan. Nikhil försöker ta reda på vad hon känt men Maisie svarar inte direkt på det.

Scarlett är hemma hos Adam och hon pratar på om planerna för företaget. Adam lyssnar inte och hon märker det och får veta att han är orolig för Holly. Adam berättar sedan om stölderna och när Scarlett får veta att det var Holly som tagit hennes plånbok och Adam fått reda på det men inte sagt något blir hon sur och går därifrån.

Nathan och Natasha är på kontoret när Declan kommer in. Han berättar för Natasha om vad som hänt på puben mellan Cain och Maisie och han undrar varför Nathan inte sagt något om det. Natasha blir irriterad på honom men skyndar sig till puben för att hämta hem sin dotter.

Eve kommer in på kontoret och berättar för Scarlett att hon kollat upp utbudet av möhippor och svensexor. Det visar sig finnas flera sådana företag. Precis då kommer Adam in och Carl frågar honom om tjejernas planer men får inget veta eftersom Adam inte lyssnat när Scarlett pratat på tidigare.

Maisie sitter hemma med Natasha. Hon sitter med mobilen i handen och raderar foton för hon känner att nu måste hon gå vidare. När Natasha gått därifrån så upptäcker Maisie en film hon har inspelad på mobilen. Hon tittar på den flera gånger och upptäcker att något inte stämmer. Hon söker upp Natasha och visar filmen. Maisie tror att halskedjan Ryan har på sig i filmsnutten är den samma som hittats i skogen. Natasha är inte lika övertygad om saken och hon säger till Maisie att inte göra något åt upptäckten.

Chas träffar Hazel och Hazel berättar att hon fått ett mms från Jackson där han skriver att de har det bra. Chas blir lite besviken eftersom Aaron inte hört av sig alls.
Senare träffas de igen  och Hazel visar bilden hon fått. De småpratar lite och kommer in på rättegången mot Aaron. Det visar sig att Hazel inte alls är sur på Aaron som slagit till Jackson och hon tror att Chas pratat Aaron till rätta efteråt.

Jimmy har en körning och ska åka iväg på den. Nicola är stressad eftersom Maisie sjukskrivit sig så Rodney får vara barnvakt till Angel. Nicola är inte alls glad över att Jimmy åker iväg på olika körningar.
Rodney haffar Jimmy innan han hinner åka och säger till honom att han borde ta mera ansvar för puben som de köpt tillsammans för just nu gör Nicola allt jobb. Jimmy svarar med att han älskar Nicola men kan inte vara nära henne hela dagarna för hon gör honom galen då.
När Jimmy kommer tillbaka till puben efter körningen så får han hjälpa en stressad Nicola att byta ölfaten i källaren.
Chas och Scarlett som hör Nicola prata med Jimmy säger att det märks att Nicola försöker vara snällare mot kunderna och att hon viker sig för Jimmy. Nicola gillar inte det hon hör så hon går ner till Jimmy i källaren och pratar snällt med honom. Sedan går hon upp och låser dörren medan han är kvar där nere.

Declan frågar Natasha om inte hon vill åka iväg över helgen igen eftersom förra gången de åkte iväg så fick de avbryta vistelsen. Natasha känner inte riktigt att hon kan lämna barnen just nu men Declan säger att hon borde tänka lite mer på sig själv ibland. Just då kommer Nathan in och Natasha får bråttom att prata med honom i enrum för att kunna berätta om Maisies film.

Eve stannar kvar på kontoret när Scarlett gått till puben. Tjejerna ska ses lite senare. Carl passar givetvis på att gå in till henne och säga att han tänker hela tiden på det som hände häromkvällen. Eve flirtar lite med honom men säger att han får nog försöka anstränga sig lite mer men nu ska hon hem för att göra sig i ordning innan hon träffar tjejerna.
När Eve kommer ut ur duschen hemma hos Edna sitter Carl i en av fåtöljerna. Hon skiner upp och ler men säger åt honom att han borde nog gå. Han reser sig upp och säger att frågan är om hon verkligen vill att han går.

Nathan söker upp Maisie vid stallet. Han säger att de kanske inte borde ge Ryan falska förhoppningar genom att visa filmen men Maisie tror att det bästa är att ge polisen all information de har.
Senare så hittar Nathan Maisie på cafét och säger till henne att hon har rätt, de ska gå till polisen och han vill följa med henne dit. När Maisie är på toaletten så tar han hennes mobil ur väskan."Still gay and away.."

(Vi får vara glada att det inte blev inställt idag trots prinsessdop)


Moira, Hannah och Adam sitter i köket och pratar. Hannah berättar om Isaac och är glad över att han finns just nu när det är jobbigt med familjen. John kommer hem med Isaacs iPod som han löst ut från pantbanken. Hannah tar med den och ger den till Isaac när de ses på Vivs café. Viv kan inte låta bli att kommentera Hollys beteende hos prästfamiljen så Isaac hör det.

Viv ser att Hazel sitter ute och ritar. Hon går fram till henne för att fråga hur det är med Jackson. Till svar får hon att han fortfarande är homo och utomlands. De upptäcker att de har något gemensamt att prata om så Hazel frågar om de kan ses på kvällen på puben. Viv tackar först nej men ändrar sig sedan.

Adam ifrågasätter Johns beteende mot Holly. John försöker försvara sig med att han är orolig för att hela familjen faller isär men Adam påpekar att det faktiskt bara är Holly som har problem. Han säger att John straffar Holly när det egentligen är hjälp hon behöver. Sedan ber han John att vara snäll mot mamma för hon har det svårt hon också.

Nicola frågar Betty om hon vill jobba lite extra nu när Holly fått sparken men Betty totalvägrar att jobba för Nicola. Sedan säger hon att hon förstår varför Holly tagit droger när hon har Nicola som arbetsgivare. Tyvärr råkar även Moira höra det.

Chas och Charity sitter på puben och pratar. De bestämmer sig för att göra något kul och frågar om Moira vill följa med ut på tjejkväll. Moira tackar nej eftersom hon inte är på humör.
Chas går till Kings kontor för att prata med Carl men han är ute på en körning. Då passar hon på att bjuda Edna, Eve och Scarlett till tjejkvällen. Edna tackar nej så klart.

Bob är på picknick med Lizzie och tvillingarna. De har kul och barnen gillar Lizzie. När hon "skrämt" iväg dem så passar Bob på att tacka henne och han säger att det varit en glädje att lära känna henne. Bob och Lizzie lämnar tvillingarna sedan hos Viv. Bob blir kvar för att bada barnen och då passar Viv på att berätta att hon ska gå ut på kvällen. Hon ser sedan besviken ut när Bob inte frågar henne om vem hon ska träffa.

Ashley och Sandy kommer in på puben och Moira får ta tag i deras beställning. Först är stämningen lite spänd men den lättar något när Sandy skämtar.
John och Adam dyker upp och Ashley ber om ursäkt för det han sagt i sin ilska. John säger att han förstår honom.

Scarlett, Chas och Charity har kommit hem till Chas. Eve som står i dörren och pratar med någon utanför om att hon visst ska komma in. Tjejerna ser förfärade ut när de tror att Edna är på väg men sedan kommer Eve in och säger skrattandes att hon bara skojade. De börjar dricka och prata om killar. Carl dyker sedan upp alldeles oljig efter körningen. Han håller sig undan tills tjejerna börjar bli alldeles för fulla. Scarlett och Chas stapplar upp för trappan och Charity går hem. Kvar är Eve och Carl som sitter i köket. Precis när hon ska gå säger Carl att hon glömt något sedan drar han henne till sig och de kysser varann. Det hinner bara börja hetta till när Chas ropar uppifrån att hon behöver hjälp av Carl för hon mår dåligt. Eve går därifrån. (Återigen "räddade" Chas omedvetet sin relation med Carl men för hur länge?)

Viv och Hazel träffas på uteserveringen och tar en varsin drink. De pratar och Hazel skrattar åt det mesta. Viv blir osäker på om hon skrattar åt eller med henne så hon frågar Hazel. Det gör att Hazel skrattar ännu mer och skyller på Vivs axelvaddar som man inte kan ta på allvar. Det slutar med att så fort Viv säger något så skrattar Hazel åt det.

John och Moira beger sig ut för att leta efter Holly. De ringer på hos Roz men ingen öppnar fast det är tänt inne. Då väntar de utanför och efter ett tag kommer Roz hem. Hon vet inte var Holly är och hon bryr sig inte om det heller eftersom hon känner sig sviken som vän.

Dagen efter tjejkvällen är Chas väldigt bakfull. Carl tar med henne till cafét så hon kan få sig en kopp uppiggande kaffe.
Chas går sedan till puben där hon träffar både Eve och Scarlett. De väntar på att få beställa men Moira pratar i telefon. Nicola kommer in och blir irriterad på Moira och säger åt henne att ha mobilen avstängd under arbetstid. Moira protesterar eftersom hon är orolig för Holly. Då säger Chas till Nicola att tänka sig hur det blir när hon kommer att vara orolig för sin dotter i framtiden och Nicola tystnar.

Charity är sur på Cain för att han inte hälsat på Ryan i fängelset än. Han säger att han ska åka dit och det gör han. Cain börjar samtalet med att han inte hittar oljefiltersavdragaren och då lättar det lite för Ryan som varit spänd. Ryan ber sedan Cain att hjälpa honom ta reda på vem som satt dit honom.

Bob ser Hazel som sitter ute på gatan och målar. De pratar lite när Ashley kommer förbi och blir presenterad. Senare möter Ashley Hazel igen och börjar fråga henne om hennes lärarjobb som konstlärare. Det visar sig att han vill att hon undervisar i konst i församlingsgården under tiden deras yogalärare är sjuk.

Senare på dagen kommer Eve och Scarlett in på puben och då säger Chas att de ska sätta sig vid hennes bord, hon bjuder på drickat.  Chas går fram till bardisken och Scarlett står kvar där medan Eve går och sätter sig. Hon säger sedan till Carl, som också sitter där, att det känns lite pinsamt  men han säger att inte tänka på saken för han gör inte det. Sen kommer Chas och Scarlett så de får låtsas som om inget hänt.

Roz kommer till gården och hon erbjuder sig att följa med John att leta efter Holly eftersom hon vet lite ställen där Holly kan tänkas vara. De återkommer sedan utan att ha hittat Holly. Roz berättar om hur illa Holly har varit och hur mycket droger hon egentligen använt. John inser att det varit mycket värre än de trott.

Hannah kommer hem från skolan och hon har fått reslutatet från några prov. Moira och John gratulerar henne men hon vill inte ut och fira eftersom det varit jobbigt i skolan med alla rykten om hennes knarkande syster som försvunnit.

John tar på sig skulden för att han inte tagit tag i saken när han kunde redan tidigare så han vill ringa polisen.
Polisen kommer men verkar inte ta försvinnandet på allvar, de tror att hon kommer att vara tillbaka redan till helgen. När polisen gått så säger John att han är orolig, tänk om dottern ligger i rännstenen någonstans, hon kanste till och med är död...

Hur länge dröjer det innan Eve får som hon vill?

Ashley är mycket upprörd över att ha hittat en litet paket med kokain på vardagsrumsgolvet. Han säger till Laurel att han måste prata med Bartons om saken.

Val har svårt för att läsa en beställning av mat som Nicola tagit upp och Nicola förklarar att hon beskrivit utseendet på den som beställt maten. Hon inser att det kanske inte var så smart eftersom det kan finnas flera "skalliga kraftiga män" på puben samtidigt.
Eric kommer in och säger till Val att han behöver hjälp på B&B:t men hon hinner inte med det eftersom hon har fullt upp på puben tack vare Nicola.

Isaac pratar med Hannah och visar sin nya iPod han köpt för pengar han jobbat ihop. Han erbjuder Hannah att fråga efter jobb till henne på restaurangen han jobbar extra på  för då skulle han få träffa henne två kvällar i veckan. Hon blir lite generad men sedan kysser de varann. Moira ser dem och kommer för att prata lite så de måste avbryta kyssen. När Moira gått och Isaac är på väg att gå han också så kommer Ashley och avbryter deras andra kyss.

Paddy och Pearl försöker övertala Hazel att måla av ett foto på en katt som dött. Hazel tvekar eftersom hon är en konstnär som inte målar porträtt. Hon lovar att göra ett försök när hon hör att hon får 200£ för besväret.
Pearl och Paddy sitter hemma hos honom och dricker ett glas vin samtidigt som de spelar tv-spel. Hazel kommer in och visar tavlan hon gjort på katten. Både Pearl och Paddy håller på att sätta vinet i halsen för Hazel har gjort en tavla i Picasso-stil. De inser att Hazel inte kan måla på beställning, speciellt inte porträtt.

Nicola får Zak till att avbryta sin alkoholfria period med att ta en öl som han sedan försvarar att den är till Shadrachs minne.

Ashley är rasande och blir inte alls gladare när han hör från Moira och John att de vetat om att Holly håller på med droger. Som vanligt är Moira den som vill skydda och försvara Holly så hon får Ashley till att inte ringa polisen bara hon ser till att Holly inte kommer i näreheten av hans barn.

Scarlett är nöjd över att ha slutat på Kings kontor. Hon sitter på puben tillsammans med Adam och Eve. Plötsligt känner hon att hon har en bra idé så hon drar med sig Eve och går därifrån.
Carl kommer in på kontoret och upptäcker att Scarlett och Eve är där. Det visar sig att Scarlett tycker att hon kan ta över Jimmys rum och använda till sitt företag Scarlett Enterprises. Eve har fått jobbet som Scarletts assistent.

Holly kommer hem tillsammans med Roz. De ser Moira och John vid köksbordet. Moira frågar henne hur det gått hos Ashley och Holly försöker få det till att de precis kommit därifrån. Tillslut så visar John vad tjejerna glömt hos Ashley, ett läppglans och kokainet. Holly blir defensiv på en gång och säger att de alltid misstänker henne och tror det värsta. Roz försöker säga till sin vän att sluta men Holly lyssnar inte. När hon sedan inser att det inte funkar med att skylla på Ashley så skyller hon på Roz. Roz nekar och säger hur det är, att Holly knappast skulle klara av en drogtest just nu. Roz går sedan därifrån och väldigt besviken på sin vän som försökt skylla allt på henne.

Adam kommer in och får veta vad som hänt och han blir besviken på sin syster som han trott på. Då blir John och Moira arga för att han inte sagt något till dem.
Holly försöker skylla på att föräldrarna hållit henne instängd och sedan har hon en väldigt nonchalant stil och tycker att det inte är så farligt det hon håller på med. Då blir John rasande och tar kokainet och häller ut i vasken sedan tar han tag i Holly och trycker in hennes ansikte under kranen.
Moira blir upprörd över det han gjort och hon försöker försvara deras dotter. John skriker och är förbannad och han tror inte det kommer att sluta förrän Holly ligger död på bårhuset. Han vill inte ha henne i deras hem längre.
Moira skickar upp Holly till sitt rum.

Nicola är rätt nöjd med sig själv när hon lyckats få Zak till att börja dricka igen. Hon skickar hem honom när han börjar bli något onykter. Det är stängningsdags och Jimmy och Carl kommer in. Nicola är så sur på Jimmy att han inte får någon öl. Då bestämmer sig Jimmy för att följa med Carl hem för att dricka lite där i stället.

Dagen efter står Val och Bob i köket bakom puben och skojar om Nicola. De börjar små retas och slutar med att hon ligger över Bob på köksbänken och kittlar honom. Precis då kommer Nicola in och undrar vad de håller på med. Val säger att Bob faktiskt är en rolig man... (Hoppas att det inte leder till en otrohetsaffär mellan dem)

Moira och Hannah är hemma och ska prata med Holly men upptäcker att hon inte finns på sitt rum. Moira väntar lite med att ringa till John för att berätta det. Han får sedan veta det när Moira ska iväg till jobbet. Hon oroar sig för allt prat i byn eftersom hon vet att skvaller sprider sig snabbt.

Eve sitter på det nya kontoret och väntar på att Scarlett ska dyka upp. Efter två timmar kommer hon och de ska börja arbeta. Problemet är bara att de inte riktigt har några bra idéer. Eve är den som får försöka hålla reda på Scarlett och se till att något blir gjort.

Bob har tvillingarna hemma hos sig när Lizzie kommer hem. Hon börjar roa barnen med att skälla som olika hundar och det tycker barnen är kul. Det slutar med att både Bob och Lizzie sitter och skäller när Viv kommer in för att hämta barnen. Bob tackar Lizzie sedan för hjälpen.

Eve och Scarlett sitter med Edna på en parkbänk och pratar. De diskuterar framtidsplaner men Scarlett verkar inte ha så många idéer. Scarlett går därifrån och Eve är lite irriterad över att "chefen" inte vill arbeta så mycket. Edna är i alla fall mycket stolt över sin dotterdotter.

Moira kommer till jobbet och får ta emot skit av Nicola eftersom Holly inte varit där när hon skulle. Hon ska precis gå in i köket när Laurel kommer in. Stämningen blir rätt spänd och det märker både Val och Nicola. När Moira och Laurel inte verkar vilja säga något om varför så fortsätter de att tjata tills Moira tappar humöret och talar om högt och tydligt vad Holly gjort.

När det lugnat ner sig på puben kommer John, Adam och Hannah in. Val ser till att alla runt bardisken får "uppdrag" så det bara blir hon och John och Adam kvar där. Hon viskar till dem att de vet att Holly fått sparken men att till allmänheten så heter det att hon slutat på egen begäran, allt för att inte puben ska få dåligt rykte.
Jimmy kommer in och börjar prata med John. Han säger att Nicola är så stressad så de skulle behöva lite tid tillsammans så kanske Holly kan vara barnvakt till Angel. John ser frågande ut men inser att Jimmy inte vet om vad som hänt. Nicola hör frågan och blir arg, hon vill inte ha en knarkande barnvakt. Tyvärr så hör alla på puben det hon säger så Bartons går därifrån.

John är förbannad och börjar rota runt i Hollys rum. Moira tycker att de inte borde snoka där men John fortsätter. Han hittar sedan ett kvitto från en pantbank, Holly har pantsatt en iPod. Han går därifrån och lämnar Moira sittandes på Hollys säng gråtande.

Eve är inne på Kings kontor eller rättare sagt inne i Carls rum. Hon tittar på ett foto på honom och Chas som han har på skrivbordet. Carl kommer in och undrar vad hon gör och hon svarar sanningsenligt att hon snokar. Hon har massor av idéer och säger till honom att han borde öppna en körskola, en speciellt för tjejer som skulle rusa dit för en snygg lärare som han. Hon fortsätter att flirta med honom och berömma hans utseende när Chas kommer dit. Chas är något onykter och ska hämta hem Carl. Han verkar inte vilja följa med henne så han säger att hon kan gå i förväg så kommer han strax. Han går fram till Eve och frågar vad som skulle ha hänt om inte Chas kommit. Hon svarar "att vi skulle ha fortsatt att prata... eller inte" med ett stort flirtigt leende.
(Som rubriken antyder så tror inte jag det är fråga om  "om" det blir något mellan henne och Carl utan mer en fråga om "när")Det är nog inte bara Andy som behöver läkarhjälp

Rhona och Marlon står i hennes kök och pratar om den kommande hotellresan. Andy kommer in klädd i bara kalsonger. Marlon blir inte alls glad över att se honom gå omkring så i huset så Rhona kan titta på honom.

David och Leyla står utanför butiken och pratar med varann när Doug kommer ut med en bakad potatis. Doug har provat göra den med blodpuddingsfyllning men Leyla vill inte smaka. Däremot gör David det och tycker det smakade bättre än han trodde det skulle göra. Marlon och Rhona kommer förbi och ska precis smaka när Viv kommer gåendes. Rhona och Marlon skyndar sig därifrån och Doug smiter in för att inte gå skäll av Viv för att de konkurrerar med varann. Viv är på gott humör och inte alls ledsen för att Leyla säljer bakpotatisar.

Marlon, Rhona och Viv stannar till vid Andys bil och ser att den är krockad. De tror att någon kört in i den och att Andy inte vet något om det.

Hannah letar efter Isaac ipod i soffan men hittar den inte. Holly säger att han har väl tappat den någon annanstans.
Moira frågar Adam om han tror att Holly har tagit ipoden men det tror han inte.

Nicola har gjort ett schema för arbetarna på puben. Varje personal har sin egen färg för att man lätt ska se när man jobbar. Bob frågar på en gång om han får byta skift på söndagen för han ska ha barnen. Nicola suckar och blir irriterad när hon måste göra ändringar och skriva ut ett nytt. När hon gör det hör hon Val fråga om Bob bytt pass för att jobba när Nicola råkar vara ledig och Bob skrattar som svar.
Senare säger Nicola till Jimmy att hon funderar på att köpa tårta till personalen för att de ska lära känna varann.

Katie och Adele sitter på puben och Marlon serverar dem mat. Han frågar om de vet vad som hänt Andys bil och Katie säger att han råkat köra på en hjort. Adele är i alla fall glad över att ha kommit ifrån Andy eftersom hon varit riktigt rädd för honom dagen innan.
Katie träffar sedan Andy och hon försöker prata med honom men han vill inte det. Hon säger att han måste ändra sitt beteende annars kommer inga tjejer vilja träffa honom.

Scarlett är sur på Carl och hon lämnar kontoret. Hon bestämmer sig för att åka till stan för att shoppa och vid busshållplatsen möter hon Eve. Hon frågar om Eve vill följa med och efter lite övertalning så gör hon det även om hon inte har några pengar.

Holly kommer hem och Moira frågar henne var hon varit. Hon vill inte riktigt svara henne så hon säger bara ute. Adam som precis kommit hem talar om att Scarlett sett henne på bussen till stan. Holly tror att han skickat Scarlett till att spionera på henne men han säger att Scarlett bara sms:ar honom hela tiden om allt fast han inte vill det. Holly säger sen att hon varit med en kompis och fikat.
När Adam sedan är ute på gården kommer Holly efter honom. Hon tror att Adam skvallrat på henne men det har han inte. Han frågar om hon tagit Isaacs ipod men hon nekar. Då säger han att de kan lämna tillbaka den och säga att de hittat den men hon svarar att det inte går, hon har ju inte tagit den.

Andy söker upp Katie när han ser att Adele gått hemifrån. Hon bjuder in honom och de pratar ut. Han inser att han har problem och Katie försöker trösta honom och när han ska gå får han en kram. (Bara han inte misstolkar hennes engagemang och tror att hon vill försöka igen)

Katie säger sedan till Andy att hon ringt en läkare och bokat tid åt honom. Hon följer med honom dit och väntar medan han är hos läkaren. Det visar sig att han har fått rådet att ringa en terapeut.  Han säger till Katie att han inte tänker göra det eftersom det är alldeles för dyrt. Katie erbjuder sig då att låna honom pengar eftersom hon vill få honom att inse att det är viktigt att han får hjälp, speciellt med tanke på att han har en dotter. Han lovar att ringa terapeuten i morgon.

Holly är på jobbet på puben och plockar disk och torkar bord. För att pigga upp sig går hon in på toa för att ta lite kokain. Nicola kommer in med toarullar och muttrar över att Holly tar tid på sig.

Carl och Scarlett fortsätter att tjafsa med varann. Han vill bara att hon gör sitt jobb medan hon vill ha mer krävande uppgifter än att bara vara sekreterare och svara i telefon. Hon blir så sur att hon packar ihop sina saker och går därifrån för hon behöver inte hans löjliga arbete.

Laurel kommer in på puben och frågar Moira om Holly är kvar. Moira talar om att Holly precis slutat. Laurel säger att hon ville ha Holly som barnvakt eftersom Viv rekommenderat henne.
När Moira sedan träffar Holly så berättar hon om erbjudandet. Holly vill inte alls vara barnvakt utan hade tänkt att gå ut och festa. Moira lyckas övertala henne i alla fall genom att säga att hon får ju trots allt betalt.

Rhona och Marlon ska åka iväg på konferensen. Paddy vinkar av dem och han säger att han inte tänker ringa henne även om det skulle behövas. När de sedan åker iväg så ser man Rhona titta efter Paddy i ena sidospegeln på bilen.

Jimmy börjar tröttna på Nicolas humör och att hon ständigt jagar honom för arbete på puben. Carl erbjuder honom en körning till Ripon över kvällen. När Jimmy kommer tillbaka till Carl säger han att Nicola blev galen när hon hörde att han skulle iväg. Carl frågar om han tänker åka ändå och Jimmy svarar ja på det.

Holly kommer hem till Laurel och Ashley för att vara barnvakt. Strax efter att de gått kommer Roz dit. När Gabby är uppe och hämtar leksaker vill Holly ta en kokainlina men Roz säger att hon inte borde det eftersom de är barnvakt.
Holly bryr sig inte utan drar i sig det ändå. De leker och Holly är på gott humör. När Gabby gått upp till sovrummet en gång till vill Holly ta ett glas vin men även denna gång säger Roz nej men då ska Holly ta en lina till i stället. Precis då kommer Laurel och Ashley hem eftersom middagen blivit inställd. Holly som inte hann ta något igen är ändå rätt uppspelt och frågar om de missar sin kväll med sex, rock´n roll och partnerbyte nu. Laurel och Ashley tittar på Holly men hon tänker inte på det utan frågar om hon får betalt för hela kvällen ändå. Det får hon och båda tjejerna går därifrån. Holly vill fortsätta ut men Roz säger åt henne att hon borde ta det lugnt. Det slutar med att Roz tar med sig Holly hem till sig eftersom hon inte kan komma hem till föräldrarna i det tillståndet.

Ashley och Laurel pratar med varann efter att tjejerna gått. De sitter i soffan och diskuterar tjejerna. De tycker att Holly verkar ok medan de är mer tveksamma till Roz som de tyckte verkade lite skum.
Ashley hittar ett litet paket på golvet. Han öppnar det och inser att det är kokain i. Båda två undrar hur tjejerna kunde göra något sådant.


Trevlig helg!Vem är vem i headern?

Här är en beskrivning av alla i headern.


Överst från vänster:
 
Terry Woods 1995-2011
Dog i när han skulle rädda Viv ur det brinnande cafét/lägenheten.
Biff Fowler 1994 - 1999
Bodde hos Seth och Betty ett tag. Var chaufför till Lady Tara och hade en affär med henne. Återkom till Seths begravning.
Annie Sugden 1972 - 1996, 2009
Originalkaraktär med från första början, mamma till Jack. Numera bor hon i Spanien men återkom till Jacks begravning.
Andy Sugden 1996-
Jack Sugden 1980 – 2008
Skådespelaren spelade Jack från 1980 och framåt tills skådespelaren dog. Victorias och Roberts pappa, adoptivfar till Andy.
Diane Sugden 1999-
Bernice Thomas 1998 - 2002
Dianes  och Rodneys dotter, mamma till Gabby. Kom tillbaka till Tricias begravning.
Ashley 1996- & Sandy Thomas 2006-
Laurel Thomas 2002-
Tricia Dingle 1998 – 2004
Stephanies dotter och Alans barnbarn. Gifte sig med Marlon, dog när Woolpacks skorsten rasade under en storm.
 
Andra raden:
 
Paddy Kirk 1997 -
Nikhil Sharma 2009-
Debbie Dingle 2002-
Katie Sugden 2001-
Robert Sugden 2001 - 2005
Jacks son. Hade en affär med Katie när hon var gift med Andy. Inblandad i bilolyckan när Max King dog. Återkom till Jacks begravning.
Victoria Sugden 2006-
Val Pollard 2004-
Eric Pollard 1986-
Jasmine Thomas 2005- 2009
Ashleys brorsdotter. Var ihop med Debbie, hade en affär med Cain och gjorde abort efter det. Dödade en korrupt polis när han försökte våldta henne. Tänkte rymma men kom till rättegången och erkände för att fria Debbie från all misstanke.
Alan Turner 1982-
 
Tredje raden:
 
Jason Kirk 1999 – 2002
Paddys kusin. Hade en firma ihop med Lisa (hans namn kan skymtas på Dingles van)
Mandy Dingle 1995 - 2001
Gift med Paddy. Lämnade serien efter en affär men kom tillbaka för att vinna tillbaka Paddy men han träffade Emily just då.
Charity Sharma 2000-
Cain Dingle 2000-
Matthew King 2004 – 2008
En av bröderna King. Dog på sin bröllopsdag när bilen krockade med ett träd när han försökte köra över sin bror Carl.
Tom King 2004 – 2006
Pappa till Jimmy, Matthew, Carl och Max King. Carl råkade knuffa ut honom genom ett fönster under ett bråk så han dog på sin bröllopsdag.
Jimmy King 2004- & Nicola King 2001-
David Metcalfe 2006- & Leyla Harding 2008-2011
Hon lämnade David med massa skulder strax före bröllopet
Edna Birch 2000-
Kim Tate 1989 – 1999
Legendarisk superbitch som såg på när hennes man Frank Tate dog.
 
Fjärde raden:
 
Lisa Dingle 1996-
Zak Dingle 1994-
Sam Dingle 1995-
Butch Dingle 1994 – 2000
Zaks son. Gifte sig med Emily på sin dödsbädd efter den stora busskraschen.
Louise Appleton 2001 – 2008
Ägde först puben men sedan B&B:t. Var ihop med bl.a. Rodney, Ashley, Terry, Matthew, Carl. Skrevs ut ur serien för skådespelaren ville hem till Australien till sin sjuka mamma.
Kelly Windsor 1993 - 2000, 2005 – 2007
Vic Windsors dotter. Lämnade serien efter att Jimmy precis innan bröllopet fick veta att hon gjort abort (deras baby)
Rodney Blackstock 2000-
Viv Hope 1993- 2011
Dog i en brand i cafét/lägenheten
Zoe Tate 1989 – 2005
Dotter till Frank Tate som då ägde Home Farm. Hon hade veterinärkliniken. Brände ner kyrkan och fick diagnosen schizofreni. Fick en dotter ihop med Scott. Lämnade serien efter att ha försökt mörda honom men hann bränna upp Home Farm innan Kings flyttade in.
Chris Tate 1989 – 2003
Son till Frank och syster till Zoe. Rullstolsbunden sedan den stora flygplanskraschen. Fick en hjärntumör men tog livet av sig och satte dit sin fru Charity för "mord" på honom för att hon hade en affär med Cain. Pappa till Noah.
 
Nedre raden:
 
Belle Dingle 2005-
Shadrach Dingle 2000-2010
Chas och Gennies pappa, Cains styvfar. Dog när hans magsår sprack och han ramlade i ån och drunknade.
Aaron Livesy 2008-
Chas Dingle 2002-
Marlon Dingle 1996- & Rhona Goskirk 2001, 2002 2010-
Donna Windsor-Dingle 1998 – 2009
Dotter till Viv och Vic Windsor. Gift med Marlon men skrevs ut ur serien efter en affär med Ross en poliskollega.
Scott Windsor  1998-2007
Son till Viv (Reg Dawson pappa).Hade en affär med styvsyster Kelly. Hade en dotter med Zoe. Fick lämna serien när skådespelaren blev anklagad för våldtäkt, friades dock senare.
Bob Hope 2000-
Seth Armstrong 1978-2004
Bodde med sin barndoms kärlek Betty. Dog på planet hem från Australien (Utskriven för skådespelaren dog)
Betty Eagleton 1994-

Edit: Nu har jag ändrat årtal, lite efter Colins rättelse i kommentarerna. 
Denna gång har jag valt årtal från det att den skådespelaren som syns i bild kom in i serien. Karaktären kan alltså ha varit med tidigare men med en annan skådespelare ex. Aaron och Victoria. Dessutom tog jag bort vissa årtal (men inte för alla) när de endast kommit tillbaka för en kortare period, typ begravning.
Har någon skådespelare/karaktär varit borta något år men återkommit ex. Cain och Charity så har jag inte tagit med uppehållet. (Jag är inte konsekvent så ingenting är logiskt)
Det kan fortfarande finnas något enstaka faktafel så fortsätt klaga ;)

Edit 2: Ändrat årtal efter påpekande av Colin bland kommentarerna. Snart kanske det blir helt rätt =)


Edit3: 17 okt 2013 Ny header och ny förklaring

Marlons jättepersika

Rodney får veta av Aaron att Terry pratar med Cain om det gamla taxikontoret. Det visar sig att Terry och Rodney ska ha ett företag ihop och jobba som chaufförer.  Terry frågar sedan Bob på puben om han får göra reklam för rörelsen där men Bob hänvisar till Nicola som antagligen kommer att ta betalt.
Terry tror att folk dricker mer om de kan hitta en chaufför i närheten men Bob påpekar att de flesta har gångavstånd hem. Brenda tror att Terry fixat ett kontor bara för att komma ifrån disken hemma.

David tackar Doug för att han ställer upp för Leyla och så undrar han om Doug kan tänkas avstå hälsokursen senare idag. Leyla säger att kursen behövs för deras tillstånd till bakpotatisugnen. När hon sedan får tillfälle ringer hon Justin och får lämna ett meddelande på hans telefonsvarare om att hon vill att de pratar.

Paddy försöker prata med Rhona på kliniken men hon har bråttom iväg till en klient. När han sedan ser henne på puben och upptäcker att hon redan ätit lunch blir han besviken eftersom de brukar äta ihop. Han märker att hon undviker honom så han frågar Marlon om hon sagt något.
Senare när de är på jobbet och alla besök är avklarade försöker han prata med Rhona igen. Han säger vad han misstänker och frågar om hon inte vill att de umgås eller att han är kompis med Marlon. Rhona säger då att hon bara varit upptagen de senaste dagarna men hon älskar att umgås med honom.

Hazel pratar med Jackson om hans semester och han förklarar att han ska åka själv men ordnat med boende åt henne på B&B:t.
Senare på puben kommer Aaron fram till Jackson och berättar att han fått ledigt och vill följa med på semesern. Jackson ser förvånad ut för han trodde Aaron ville vara själv men han lyser upp i ett leende.
Hazel skjutsar sedan grabbarna till flygplatsen.

Katie besöker Andy och frågar om hans beteende kvällen innan när han stirrat in i deras hus. Han säger att det bara var en tillfällighet och inte alls meningen och då råder hon honom att tänka sig för och inte göra samma misstag som förut. Då blir Andy förbannad och säger att hon inte är någon expert på förhållanden och att hon inte kan ge honom råd eftersom hon legat med hans bror.

Brenda har brödbrist i både butiken och cafét så hon skyndar sig till Leylas för att köpa därifrån. Hon ser då Leylas ugn och blir sur för att de inte sagt något om att de kommer att konkurrera med cafét. Brenda kommer tillbaka till sitt jobb och hon beklagar sig för Terry som försöker lugna ner henne.
Rodney kommer precis in och han har massa med idéer för deras nya företag. Terry står där och fattar ingenting men Rodney pratar på och ska sedan vidare till deras kontor för att komma på fler bra idéer.
Terry blir vid tillfälle tvungen att berätta för Rodney att han bara tänkt att han skulle jobba som chaufför eftersom Terry fått nog av partnerskap i arbetet efter att ha jobbat med Val och Eric.

Holly vaknar på morgonen och det första hon gör är att sträcka sig efter handväskan för att ta ett litet paket ur den. Moira kommer in men märker inget. När Moira gått ut igen så upptäcker Holly att knarkpaketet är tomt och hon blir besviken.

Carl ser Eve stå och vänta på bussen så han erbjuder henne skjuts till stan. Hon fortsätter att flirta lite med honom och han är inte sen med att flirta tillbaka.
När Eve sedan återvänder träffar hon Carl utanför affären. Hon berättar att en annan tjej fick jobbet. Precis då kommer Chas ut från affären och Carl kysser henne och vill ha mer men hon ska tillbaka till jobbet. Eve står kvar och ser dem men säger inget. När Chas gått går även Eve därifrån.
Chas möter Hazel som presenterar sig som Jacksons mamma och påpekar att de nästan är släkt nu. De bestämmer sig för att ta en öl ihop någongång.

Andy kommer till fabriken och ber Adele om ursäkt för att hans lynnighet och han vill gärna bjuda henne på middag i kväll. Hon tackar ja till det.
Senare möter Andy Katie och han ber henne om ursäkt också för att han gått för långt och han erkänner att han gjort fel.
Adele får sedan veta av Katie vad Andy gjort och när hon berättar det för honom under middagen blir han förbannad. Adele blir rädd och går därifrån. Andy är så förbannad att han slår näven igenom en dörr.

Rhona är på jobbet och får ett mms av Marlon. Hon har väldigt roligt åt bilden och Paddy råkar se den också. Pearl undrar vad de skrattar åt och då säger de att Marlon skickat en bild på en persika. Pearl undrar då om Marlon ska baka men det visar sig att persika är en omskrivning av en viss kroppsdel på Marlon.
Pearl påminner Paddy om en kurs som är i slutet av veckan men Paddy vill inte åka för han tror att något tråkigt kommer att hända, precis som förra gången när Chas var otrogen med Carl. Rhona erbjuder sig att åka i stället och då tror Paddy på allvar att hon undviker honom men han går med på det.

Isaac hämtar upp Hannah på mopeden. John ser dem och försöker stoppa dem men de hör inte. När de kommer tillbaka så får Isaac en utfrågning av John. Ungdomarna går sedan till cafét men återvänder till gården när Hannah ska hem. Moira bjuder in Isaac på te och han tackar ja. Han får en ny utfrågning inne i huset  och allt går bra. Hannah tycker det är pinsamt men Isaac bryr sig inte. De bestämmer sig för att ses igen men inte hemma hos henne.

Rhona frågar Marlon om han vill följa med på kursen och först säger han nej men tackar sedan ja. När Paddy får höra det så säger han att han bara bokat ett enkelrum och då svarar Rhona att det inte gör något. Paddy undrar då hur de ska få plats i en liten säng när Marlon har en jättepersika. Marlon blir något generad...

Adele är glad att Katie varnat henne för Andy. Hon börjar fundera på om att dumpa honom.
Andy möter Katie ute på gatan och han skäller på henne för att hon lägger sig i hans liv och skvallrar om honom. Precis då kommer Adele ut från Leylas butik och hon hör allt. Hon vill inte prata med Andy men han övertalar henne ändå att komma in till honom för att reda ut saker och ting.
Han har svårt att besinna sig och blir förbannad när Adele inte vill vara med honom. Hon vill gå men han försöker hindra henne. Tillslut lyckas hon komma därifrån.
Katie ser sedan en förbannad Andy ta jeepen och köra som en galning, han backar in i några soptunnor och kör på någons brevlåda. Hon försöker att stoppa honom men han är arg och vill vara ifred så han kör ilsket därifrån...Jag gjorde en flik här uppe  till inlägget som Colin har förklarat vem som är vem i headern (i en kommentar). Eftersom den är på engelska ska jag översätta den och byta ut länken när jag hinner.Uppehåll idag (= inget regn ;) )

Inget HTG idag p.g.a. ishockey-VM
Inget HTG på torsdag p.g.a. helg

Vi ses på onsdag och fredag, hav tålamod!
(Det ska bli kul hur detta översätts för Colin)


Minnet av sin mor längs väg B12

Leyla kommer tillbaka från begravningen och David tar emot henne. Han frågar henne sedan hur allt varit men hon vill inte prata om det. Hon fortsätter att jobba precis som vanligt.
Vid tillfälle sedan så åker hon iväg till sin systers hus. Hon ser när andra i släkten åker iväg och när det bara är Alicia, hennes man och ett barn kvar så kliver hon ur bilen. Precis då går Alicia och barnet iväg utan att han sett Leyla men mannen kommer fram till henne och ber henne åka därifrån eftersom hon inte har något där att göra.

Andy kommer in på fabriken för att prata med Adele eftersom han missat lunchen de skulle ha träffats på. Han ber om ursäkt och de bestämmer att de ska ses sen. När han gått så börjar Gennie att imitera Andy och det han sagt.

Rodney är fritidsklädd och lastar in massa saker i bilen. Terry kommer förbi och frågar om han ska på loppis men Rodney svarar att han faktiskt ska iväg och fiska. Terry blir förvånad men Rodney säger att det är avkopplande och bra när man måste komma hemifrån. Marlon går förbi och frågar om Rodney ska fiska men då svarar han att han ska på loppis och Marlon fortsätter vidare. Sedan frågar Rodney om Terry vill följa med och det vill han.

Jackson träffar Aaron utanför verkstaden och berättar om att han ska få flytta in eftersom Paddy frågat honom. Aaron tycker det är ok men precis då kommer Jacksons mamma Hazel och pratar med dem. Hon berättar att hon tycker det är kul att flytta in hos Paddy. Aaron ser inte allt för glad ut.

Rhona letar efter Marlon för hon vill gottgöra honom för missade tvkvällen. Hon hittar honom på puben där han köper öl till en tvspelskväll hos Paddy. Rhona frågar då om hon också får vara med på den och det får hon.

Andy sitter och väntar på Adele för att de ska gå ut. Gennie är ensam och känner att hon är ivägen för dem så hon ska gå till sitt rum och se på en film. Adele frågar om hon inte vill följa med dem ut och hon får Andy till att fråga också. Gennie tackar ja på en gång. När de ska gå kommer Lisa och ringer på för att lämna ett armband Adele glömt i fabriken. Då bestämmer sig Andy till att inte följa med tjejerna ut utan han går hem.

Rodney och Terry sitter vid en å och fiskar och pratar. De pratar om gamla minnen och om hur de var förr och vad det har blivit av dem nu.

Rhona kommer hem till Paddy med lite öl. De börjar spela biljard men det verkar som om hon är så mycket bättre än grabbarna. Paddy berättar att han alltid velat bli kallad för Lönnmördaren och då lovar Rhona att om han vinner en match så kommer hon att kalla honom för det i en hel vecka. Paddy skiner upp och blir glad.
De hinner inte börja spela en ny omgång förrän Hazel, Jackson och Aaron dyker upp med massa väskor.

Leyla kommer hem och David undrar var hon varit. Hon säger att hon behövde lite tid för sig själv så hon var vid krematoriet trots att det var stängt. Han säger att han är beredd att ge henne lite mer utrymme och tid för sig själv bara hon säger till. Leyla frågar då om han vill följa med henne för att sprida askan efter hennes mor.
Senare står Leyla nere i butiken och gråter sent på kvällen och David undrar vad hon gör. Hon svarar att hon bara kollar till en sak.
Dagen efter vill Leyla ge Doug pengar för att han hjälpt henne i butiken men han vill fortfarande inte ta emot några. Då erbjuder hon honom jobb på heltid i stället och han tackar ja fast det inte blir så hög lön.

Gennie träffar Adele vid frukostbordet och hon ber om ursäkt för gårdagen och att hon trängt sig på. Adele är glad ändå och tycker att det inte var något problem.  När Katie kommer ner så föreslår Adele att de ska ta sig en tjejkväll på kvällen och de andra två samtycker till det.

Hazel visar sig vara en riktig pratkvarn och hon pratar och pratar. Hon vill bjuda på ett glas senare på dagen för att visa sin tacksamhet över att de får bo där. Aaron ser mest lidande ut så han skyndar sig till verkstaden.

Andy möter Gennie och Adele som är på väg till jobbet. Han pratar med Adele och ber om ursäkt för att han surnat till igår och stuckit men idag vill ha bjuda henne på middag i stället. Hon tackar nej eftersom hon bestämt med tjejerna att träffas. Andy blir lite sur men säger inget.
Andy möter sedan Katie på cafét och hon frågar honom hur det är. Han berättar att han undrar hur det är med Adele eftersom hon inte vill träffa honom lika mycket som han vill träffa henne. Katie råder honom att låta henne vara så hon hinner sakna honom lite, för tjejer fungerar på det sättet.

Marlon möter Rhona ute på gatan och han är lite bitter över att ha förlorat mot henne i biljard som är hans grej som han brukar vara bäst på. Hon frågar om inte de kan gå ut ikväll, kanske gå på bio eller så och då tinar han upp.
När de sedan ses lite senare så berättar Marlon att han bjudit med Paddy till kvällen. Rhona fattar det som om Paddy skulle vara chaufför men Marlon menade att han skulle vara med dem på bion. Hon säger då att hon hellre går ensam med Marlon.

Terry och Rodney kommer körandes in i byn med en helt ny Mercedes. Brenda får syn på dem och hon blir väl inte allt för glad när hon får veta att Terry köpt den för att överraska henne.

Hazel erbjuder sig att laga mat till alla i hushållet men Paddy tackar nej för han ska ut med Marlon och Rhona. När han sedan kommer till Marlon på hans jobb så får han höra att Rhona inte vill att han följer med på bio. Paddy som köpt med sig massa snacks till filmen säger att han inte tänkt följa med utan han köpt allt för att hälsa Jackson och Hazel välkomna. Lite sårad går han därifrån. Väl hemma så verkar allt ha gått bra under middagen men sedan säger Hazel att hon ska diska och hon säger till Paddy att hjälpa henne med det. Det visar sig att hon vill låta Aaron vara ensam med Jackson eftersom Aaron verkat lite spänd sedan de flyttat in.
Jackson märker på Aaron att han tycker det är jobbigt så han säger att han ska inte bo där så länge och när han är klar med arbetet hos Declan så åker han iväg på semester några veckor så får Aaron tid till att tänka på hur han vill ha det.

Andy går förbi tjejernas hus och han tittar in och ser dem skåla med varann. Katie som ställt sig vid fönstret ser honom men då går han därifrån.

När Leyla och David ska åka iväg för att sprida askan efter hennes mor så har David lånat Vals och Erics bil så de inte behöver åka i en firmabil. Då börjar Leyla fundera på vart de ska åka. Efter en liten stunds diskuterande så bestämmer hon sig för att de ska ut till havet. Leyla ställer urnan i sin väska i baksätet på bilen och sedan åker de iväg.
De stannar efter ett tag för att ta en titt på kartan och då börjar Leyla att tveka, ska hon inte ha mamma hemma i stället men när hon fått prata av sig lite gamla minnen så vill hon återigen att de åker till havet. David upptäcker då att urnan vält och hela baksätet är fullt av aska. Han får sopa upp allt så gott det går. Leyla är såklart väldigt upprörd och börjar tänka på att även nu är hon en väldigt dålig dotter som alltid sviker sin mamma. De upptäcker att en hel del av askan saknas och att den antagligen blåst ut på vägen när de hade fönstrena öppna i bilen.
Han säger då för att muntra upp Leyla att hennes mamma kommer alltid att vara med dem när de lånar Erics bil. Leyla är besviken över att det inte blev som hon tänkt sig men när David tröstat henne med att det trots allt är en jättefin väg de åkt på och att de alltid kommer att minnas henne där så lugnar hon ner sig. De åker hem samtidigt som Leyla sprider ut resten av askan över bilvägen.

Leyla kommer tillbaka till butiken så Doug får gå hem för dagen. Precis när han går kommer mannen hon träffat hos sin syster Alicia. Han vill veta hur Leyla mår egentligen och det verkar som om han vill prata med henne men hon är inte lika intresserad. David kommer in och Leyla säger att mannen är en försäljare som bara tittat in. Mannen presenterar sig som Justin och sedan går han därifrån. Det slutar med att Leyla står och kramar om David vid dörren till butiken samtidigt som hon tittar ut på Justin som åker därifrån.

Cykeltur med förhinder

Rhona möter Marlon på gatan utanför kliniken. Hon ber honom om ursäkt för att inte ha hört av sig under kvällen igår. Marlon är fortfarande lite nedstämd, han tycker att en vrickad fot inte är orsak till att inte ringa upp när han sökt henne.

Faye är på fabriken för att jobba ett tag eftersom hon vill tänka på annat innan hon ska besöka Ryan i häktet. Jai erbjuder sig att följa med men hon avböjer.

Leyla jobbar vidare och vill inte tänka på begravningen. Doug kommer in och erbjuder sig att jobba när hon ska åka. David kommer till butiken och precis då kommer Leylas syster Alicia utanför. Leyla rusar ut och pratar med systern som vill att Leyla inte kommer till begravningen. Hon säger att det kommer bli så många frågor och bli jobbigt om Leyla kommer dit. Leyla återvänder sedan till David som erbjuder sig att följa med henne men hon tvekar.

Andy försöker bjuda ut Adele men hon är återigen tvungen att vara barnvakt till sin lillebror. Andy vill följa med eller åtminstone skjutsa henne dit men hon vill inte utnyttja honom som chaufför.
Han kommer även till fabriken för att försöka få följa med henne men hon vill fortfarande inte utnyttja honom.
Han pratar sedan med Katie om saken och hon säger att Adele är en sådan tjej som säger som det är så han behöver inte oroa sig.

Ryan får en bok av en kvinnlig väktare i häktet. De pratar lite och hon verkar rätt trevlig mot honom. När det sedan är besökstid kommer Faye. Tiden går allt för fort och tiden är snart slut för besöket. Faye känner att hon ändå måste höra Ryan säga att han är oskyldig. Han blir inte alls glad eftersom Maisie också trodde att han kunde vara skyldig men han säger sedan att han inte gjort det. Den kvinnliga väktaren säger sedan till Faye att hon måste gå, besökstiden är tyvärr slut.

Pearl pikar Rhona om att hennes expojkvän är på väg mot dem. Rhona förstår inte vad hon menar men Pearl säger att hon var med Paddy kvällen innan och drack vin. Rhona ber Pearl att inte lägga sig i.
För att gottgöra Marlon så bjuder hon hem honom på en överraskning. Överraskningen består av att hon lånat två cyklar av Pearl och de ska cykla ut på en picknick. De hinner inte komma så långt förrän Andy ringer och behöver hjälp med en ko. Rhona upptäcker att hon fått punktering på cykeln så hon lämnar Marlon till att laga den medan hon tar hans cykel till Bartons gård. Marlon försöker få henne att stanna en stund men hon gör inte det.

Terry pratar med Brenda om vad han ska göra med sina pengar han fått från försäljningen av B&B:t. Brenda säger skämsamt att hon kan shoppa om han vill. De går sedan till puben och fortsätter prata om det för Terry frågar Jai som är affärsman om råd. Brenda tycker att Terry ska ha en blöjservice, ett företag som kör tygblöjor till tvätten för folk som inte vill tvätta själva. Terry vill inte alls göra det han vill hellre satsa pengarna på Emmerdales första stripklubb.

Maisie träffar Nikhil på cafét och de sitter och pratar när Faye kommer in. Maisie surnar till men Faye går fram till henne och ber henne besöka Ryan. Det vill inte Maisie och hon blir förbannad över förslaget men Faye säger att Ryan faktiskt behöver sina vänner.

Andy träffar Adele dagen efter och frågar henne om hur det varit igår. Hon säger att det inte blev så sent och då undrar han varför hon inte hörde av sig. Adele säger att hon var så trött. Andy blir mer och mer fundersam på hur Adele verkligen vill ha det.

Jackson pratar med sin mamma och får veta att det varit översvämmning i deras lägenhet. Det slutar med att de blir vräkta på grund av det. Paddy råkar höra det och erbjuder Jackson att flytta hem till honom. Jackson tvekar men Paddy insisterar. Vad kommer Aaron att säga om det.

Rhona kommer tillbaka till byn efter att ha varit på Bartons gård. Hon möter Paddy och de går in för att ta en öl eftersom Paddy får veta att Marlon blivit lämnad ensam ute på utflykten. När de sedan går ut från puben får de se en rasande Marlon komma cyklande på en cykel som däcket hänger löst på. Rhona frågar varför han inte lagat cykeln och han svarar att han gjort det men hon hade tagit pumpen med sig när hon stack. Han är så arg och irriterad att han kastar ifrån sig cykeln och stampar på den. Paddy och Rhona försöker lugna ner honom och sedan påpekar de att Pearl står en bit ifrån och ser allt. Marlon lugnar ner sig ett tag men blir sedan förbannad på cykeln igen och han går hem, han ska ta sig ett bad och tjura...
(Om det nu ska bli Paddy och Rhona så tycker jag att det kan vara Marlon som dumpar henne för att han träffar någon annan.. Han förtjänar att få vara lycklig, inte bli dumpad igen)

När det är dags för Leylas mammas begravning så bestämmer hon sig för att hon vill åka dit själv. David vill följa med henne och Doug råder henne att det vore bäst för man behöver stöd i svåra stunder. Leyla vill ändå åka själv och David får inte ens köra henne dit.

Doug ropar sedan på David för han tycker att frysen som är nyreparerad låter konstigt. David lyssnar på den men tycker att det är vanligt frysljud. Doug är fortfarande misstänksam. (Undrar om det har något att tillföra eller om det bara var ett litet sidospår?) David kommer sedan med en potatisugn till butiken för Leyla har önskat sig en ugn man kan baka ugnspotatis i, allt för att göra henne gladare.

På begravningen så håller sig Leyla i bakgrunden tills det är dags. Hon sätter sig bredvid Alicia i kyrkan. Alicia är något irriterad men de håller sig rätt lugna ändå. Leyla noterar att "han" inte är med och Alicia säger att hon visste att Leyla skulle komma dit så "han" fick stanna hemma. Vem är "han"?
När det nästan är slut så kramar Leyla sin syster som inte kramas tillbaka.
Efter ceremonin så står folket utanför. Leyla frågar hur de ska göra med askan efter deras mor och då börjar tjafset igen mellan systrarna. Plötsligt dyker det upp en man som frågar vad Leyla gör där och Alicia svarar att hon precis ska gå därifrån. Sedan säger hon till Leyla att aldrig mer kontakta henne, hon kan lika gärna låtsas att systern är död. Alicia går därifån och Leyla står kvar...


Trevlig helg allihop, ha det så bra!


Älskarrr och kalkonjakt

Advokaten råder Ryan att vara beredd på det värsta. Ryan blir frustrerad eftersom han inser att någon försöker sätta dit honom och han kan inte göra något åt det eftersom han sitter inspärrad.

Hannah, Scarlett och Adam kommer in på cafét och tjejerna pratar om killar och hur man fångar deras intresse på bästa sätt. Adam går fram till Aaron som också är där. Aaron frågar hur Holly mår och Adam undrar varför.  Aaron försöker slingra sig i början men säger sedan att hon hade verkat påtänd igår när de möttes.
När Adam kommer hem så ser han Holly sovandes på soffan och han ser hennes väska ligga på fåtöljen. Han börjar rota i väskan men Holly vaknar och ser det. Hon blir rasande på sin bror. Han säger då vad Aaron sagt och hon nekar givetvis.

Maron och Rhona är på väg till sina jobb på morgonen och han tycker hon kunde vara ledig en dag för det får man när man träffat någon som man "älskarrrr". Rhona säger åt honom att inte säga så eftersom det ger henner rysningar av obehag när man säger på det sättet. De bestämmer sedan att de ska träffas och ha en filmkväll och se gamla klassiska svartvita filmer.

Holly är på jobbet och Adam träffar henne och deras mamma. När han får tillfälle frågar han Moira om Holly är bakis idag. Hon undrar varför han frågar men han säger att det bara är vanlig omtanke.
Viv kommer in och letar efter Holly. När Holly ser det blir hon lite orolig men lugnar sig när Viv säger att barnen vill att hon ska komma dit igen.

Nathan säger att han ska åka till rättegången men Natasha säger åt honom att låta bli. Han lyssnar inte på henne utan åker i alla fall. Nathan kliver in i rättssalen och ser Faye och Cain sitta tillsammans några rader längre ner på åhörarläktaren.
Domaren bestämmer att Ryan inte ska släppas mot borgen eftersom rymningsrisken är för stor. Faye blir förtvivlad. När hon och Cain går förbi Nathan så tycker de att han inte borde vara där men han svarar att han är där för att se vem som mördade hans far. Faye säger att han borde fortsätta letandet då.
Nathan anklagar Faye för att allt är hennes fel. Cain blir förbannad och säger till Nathan att han kommer att få ångra de orden.

Holly och Adam är ensamma hemma och hon vill att han tror henne att hon inte håller på med några droger. Hon säger att vem ska annars tro på mig om inte du som är min bror gör det...

Holly är den som kan prata med Hannah och hon får veta att Isaac är en kille som systern sms:ar med. När de sedan går ute i byn kommer en kille på moped körandes. Han stannar framför tjejerna och Hannah blir lite generad. Holly går till jobbet och Hannah går med Isaac till cafét. De pratar lite med varann och verkar ha det trevligt tills han får ett samtal från en annan tjej. Hannah tror att Isaac är intresserad av Victoria som fortfarande är på semester så när Isaac går säger hon att hon ska hälsa till Vic när hon kommer tillbaka.

Leyla kämpar vidare efter moderns dödsfall. Hon pratar med sin syster som verkar vilja bestämma allt om begravningen. Samtidigt får hon försöka få affären att fungera. Hon tackar Doug för hjälpen igår men han vill inte ta emot några pengar. När han kommer in igen så ser han att hennes frys gått sönder och erbjuder sig att hjälpa henne med den. Leyla försöker att klara allt själv. Hon säger sedan till David att inte vara så snäll mot henne men han förstår inte vad hon menar.

Marlon och Rhona ska börja sin filmkväll när Paddy kommer och avbryter dem. Marlon blir inte alls speciellt glad för Rhona behövs på en gård som har problem med kalkonerna, han tycker att de ska ju ändå slaktas snart inför julen så de behöver inte hjälpas.

Ute på bondgården med de sjuka kalkonerna bor en dam som verkar väldigt förtjust i Paddy. Hon flirtar hejvilt och tycker inte alls om att Paddys partner är med. Rhona som inser att Paddy sitter i en knipa säger till damen att de även är partners utanför arbetet. Det hindrar inte damen till att flirta med Paddy och bjuda honom på kaffe men inte Rhona. Hon kallar Rhona för Mona.
När de sedan åker därifrån följer Rhona med Paddy hem och får ett fotbad och ett glas vin. Hon har vrickat foten i jakten på kalkoner och har fått en blåsa under foten. Paddy tar en titt på hennes fot och de skämtar vidare på att de skulle vara pojk- o flickvän.
Rhona hör inte ens att Marlon sökt henne på mobilen tre gånger. När hon ska gå hem märker hon det men bryr sig inte speciellt mycket om det. Hon pussar Paddy snabbt på munnen och han blir något förvånad men skickar ut henne sedan.
När Rhona kommit utanför dörren och den stängts stannar hon till... vad var det som hände egentligen?
(Marlon kommer bli helt förstörd om hon lämnar honom för Paddy...så det får inte hända tycker jag)Angel 1 år

Ryan fortsätter att neka till morden och han påpekar att han aldrig hållit i ett vapen. Polisen tror honom inte. De avslutar förhöret för tillfället för att åka iväg och göra en grundligare husrannsakan av både Fayes hus, huset där Ryan bor och på verkstaden.
Cain är inte alls glad över att polisen ska snoka runt på verkstaden men han följer med dem ändå.  Henshall ser oljetunnan och undrar vad den använts till och han ber en polis att undersöka den. Strax efter så hittar en polis något nedgrävt bakom verkstaden.

Moira och Holly är i affären när Bob kommer in. Viv vill ha barnvakt nästa kväll för hon ska på affärsmöte men Bob säger att han inte kan eftersom han jobbar. Då erbjuder sig Holly till att passa tvillingarna och Viv går med på det.

Aaron ska gå ut med Jackson och två av hans kompisar för att fira Jacksons födelsedag. Aaron verkar vara lite sur och irriterad och när han ser polisen söka igenom verkstaden så ångrar han sig och stannar hemma. Jackson åker iväg till stan med sina vänner.

Jimmy försöker prata med Carl om att ta färre körningar men Carl tycker det är få nog ändå. Carl säger till Scarlett att hon kanske ska ta lastbilskort i alla fall men Scarlett surar.

Nicola försöker leka boss på puben och ifrågasätter Moiras sena ankomst men Moira bryr sig inte om Nicola eftersom hon inte är chefen på det stället...än.
Holly vill ha sin lön och frågar Moira om det är möjligt eftersom hon tänkt gå ut med Roz i kväll.
Hon går sedan in på toa vid tillfälle för att ringa Roz och beställa lite droger inför kvällen. Precis då kommer Rhona in och säger att Holly ligger illa till just nu. Holly blir orolig för att Rhona ska ha hört något men det visar sig att hon menade att det fanns massa disk att plocka inne i pubdelen. Holly blir lättad.

Jimmy får Nicola till att visa lite tacksamhet till Val för hjälpen med ölfaten fast det satt hårt åt. Nicola bestämmer sig för att fira Angelicas ettårsdag i rummet bakom puben.
Viv kommer inrusandes på puben och säger att polisen hittat något bakom verkstaden. De flesta rusar ut för att se vad det är. Viv tror att det kan vara ett lik till kanske och då säger Nicola att hon inte sett Edna idag.
Maisie kommer dit och ser att det händer något och Cain berättar för henne att polisen hittat ett gevär nedgrävt. Han kan givetvis inte tala om varför det låg där för han visste inte ens om det.

Maisie skyndar sig hem och berättar för Natasha och Nathan om fyndet och hon är säker på att det är deras fars gevär. När hon gått frågar Natasha om inte Nathan har det minsta samvetskvalet över att sätta dit Ryan men han svarar bara att hon ska vara glad över att han hjälpt henne slippa 20 års straffarbete.

Polisen berättar för Ryan att de hittat geväret och nu ska de bara kolla om krutstänket matchar med det. Han fortsätter att förneka brottet och tillslut blir han nästan desperat.
Faye som är orolig för Ryan ser till att han får en ny dyrare och bättre (?) advokat till sin hjälp.

Nathan kommer förbi verkstaden och kan inte låta bli att retas med Cain. Han pikar honom för att ha anställt en mördare bland annat och till slut blir Cain förbannad men han lugnar sig när Nathan vill att han slår honom.
Nathan fortsätter och säger med gråten i halsen om hur jobbigt det är för honom som måste inse att den elake halvbrodern dödat deras far... men sedan börjar han skratta och säga att han är stark och kommer att komma över det. Han går mot sin bil och säger att det är ju så att sånna som han och Cain som kommer alltid undan med det de gör, så var är rättvisan.

Nicola tar med sig en nygjord burk med Jelly som hon ställer in i kylen på puben. Den är till Angelicas kalas men Bob råkar ha ner den på golvet och allt förstörs. Han rusar till Viv för att köpa ny men får inte rätt färg.
När Nicola sedan har sitt kalas blir hon förvånad över att Jellyn inte är röd men då tittar Bob in och säger att det är hans fel. Precis då kommer även Marlon in för han har rast. Nicola blir rasande och kör ut honom även om personalen brukar vara där på sina raster. Till Jimmy säger hon sedan att det kommer att bli deras hem så småningom och då ska inte personalen vistas där.

Holly blir sen till arbetet efter utekvällen och Moira täcker upp för henne eftersom hon inte hört av sig. När hon väl kommer till puben är hon trött och hängig. Moira sätter henne i arbete men Holly har inte så mycket arbetslut. Hon går in på toaletten och tar sig en dos av uppiggande (?). Efter pubjobbet går hon över till Viv för att vara barnvakt. När barnen sover så börjar Holly få en avtändning så hon blir lite nervös och rastlös. Hon hittar Vivs Valiumburk på en hylla och tar några tabletter på en gång. Viv kommer hem lite tidigare men hinner inte se något. När Holly går hem möter hon Aaron som genast ser att hon är påverkad men hon ber honom att lämna henne i fred.

David öppnar Leylas butik eftersom hon fortfarande sover. Doug kommer dit för att prata precis när Leyla dyker upp. David ska skynda sig till ett möte men innan dess tar Leyla hans slips och sätter den runt Dougs hals för han behöver den bättre när han ska på anställningsintervju tycker hon.
Doug kommer tillbaka på eftermiddagen precis när Leyla får ett samtal. Hon får plötsligt bråttom därifrån och Doug får ta hand om butiken. Det visar sig att hennes mamma är väldigt sjuk.
Leyla kommer hem och ser att David kommit till butiken och hon berättar för honom att hon kom försent, hennes mamma hann dö och nu är hon jätteledsen. David tröstar henne och när hon sedan ser slipsen, som Doug lånat, liggandes på disken får hon dåligt samvete för att inte ha frågat honom hur det gått.

Poliserna bestämmer sig för att åtala Ryan för mordet på Mark. Faye får bråttom till stationen och hon möter Natasha i byn. Hon säger till Natasha vad som hänt och att hon tänker göra allt för att fria sin son som är oskyldig. Natasha står kvar och säger ingenting...Polisen hittar nya bevis...

Aaron har köpt en begagnad bil av en gammal dam. Han har till och med lyckats pruta lite på priset. Bilen ska han fixa till och sedan sälja lite dyrare. Cain är irriterad på honom eftersom han avrått honom till köpet. Jackson frågar Aaron hur han fått råd och då erkänner han att han tagit pengar ur handkassan men lovar att lägga tillbaka allt och lika mycket till.
När Cain sedan kollar motorn ser han att den gått mycket längre än vad mätarställningen anger och han talar om för Aaron att någon mixrat med mätaren. Aaron vill inte alls tro att det är sant.

Maisie tröttnar på journalisterna som ringer till Home Farm hela tiden. De har ingen lust att prata med dem. När Katie kommer till kontoret så pratar hon med Maisie. Hon försöker trösta henne och när Maisie säger att polisen tror att det är Nathan som gjort det säger Katie att man inte ska grubbla för mycket innan de vet sanningen.

Polisen får svar från DNA-provet och de inser att de koncentrerat sig på fel bror. De börjar med att förhöra Katie om hennes möte med Ryan den aktuella kvällen. Hon berättar om att hon sett honom sittande i bilen och att han inte mått så bra. Han hade varit både blöt och smutsig den dagen

På Kings kontor ringer telefonen och Scarlett vägrar att svara fast Carl är på övervåningen och ber henne eller Edna. Scarlett säger att hon inte vill sabba något viktigt kontrakt igen. När Eve kommer in på kontoret för att prata med Edna så går sedan de unga tjejerna till puben. Carl kommer dit och pratar med Jimmy som håller med om att Scarlett kanske ska få mer ansvar eftersom han måste jobba på puben.
Carl försöker sedan prata med Scarlett om att hon borde få en titel på sitt arbete men hon tror att det bara blir "VD för fakturorna" eller något sådant och hon vill inte bara vara sekreterare. Eve som sitter bredvid råder henne att kanske ta lastbilskörkort. Carl säger bestämt nej till den idén.

Marlon spelar chipspåse-fotboll, det vill säga han kastar upp en chipspåse som han sedan sparkar in i en tom kartong. Jimmy tittar på och säger att Marlon bara har tur och de ska precis slå vad om saken när Nicola kommer och avbryter dem. Hon är sur för att Val inte låter dem ta hand om saker för hon vill lära sig. Hon skickar in Marlon i köket och sedan går hon i väg. Jimmy kan inte låta bli att prova lite chipspåse-fotboll och han lyckas också att träffa rätt. Nicola blir lite förvånad när hon kommer in precis och ser hans målgest (dragit tröjan över huvudet)

Zak kommer in på puben och beställer en juice. Han har inte druckit på flera dagar och nu är han mycket piggare och har mer pengar över dessutom kan han se tårna på morgonen och det är första gången på länge. Han sitter sedan ensam med sin juice när Marlon kommer förbi. De båda saknar Shadrach och hans öldrickande och Zak skulle hellre vara luspank bara de fick se Shadrach där igen.

Val träffar Natasha i byn och säger att hon är välkommen till puben på en drink om hon vill prata med någon. Natasha tackar att hon ska tänka på saken och precis då ser de polisen komma för att hämta Faye.

Cain pratar med Ryan på verkstaden och frågar om han väntar på arvet efter Mark. Ryan säger att han inte vill ha någonting utav Wyldes men Cain råder honom att ta det han kan få.

Katie pratar med Chas om polisens förhör. Hon är orolig för att hon sagt något olämpligt. Tjejerna går sedan till byn och hinner precis se när polisen kommer in i full fart till verkstaden och arresterar Ryan för mordet på Mark.

Nicola vill så gärna klara sig själv så när ölleveransen kommer så skickar hon iväg Bob och tar emot den själv. Det visar sig att hon beställt tre gånger så mycket som de brukar och Bob påpekar att de inte har plats för att förvara tunnorna och att öl är en färskvara. Nicola går ut igen för att prata med chauffören som vägrar att ta tillbaka något.
När Val kommer tillbaka blir hon rätt förbannad över öltunnorna och hon ringer till bryggeriet. Nicola blir då sur och säger att hon ska gå hem till sin dotter eftersom hon faktiskt har rätt till ett liv också.
Val lyckas lösa problemet och Jimmy får veta det. Han går sedan hem till Nicola som är så sur för att hon måste göra allt själv. Han lovar att prata med Carl om att gå ner i arbetstid.

Andy är på väg hem och möts av poliser som vill söka igenom deras hus. Han släpper in dem.
Betty sitter i en solstol mitt i byn och dricker lite kaffe samtidigt som hon håller koll på vad som händer. Hon ser när Maisie kommer dit och får veta att polisen misstänker Ryan.
Katie kommer förbi Betty och får höra om sonen och modern som mördar tillsammans. Katie blir irriterad på Bettys prat och ber henne göra något nyttigt i stället, så som att sticka en munkavle till exempel =)

Ryan fortsätter att neka i förhöret. Han står fast vid sin tidigare version och när han får se halsbandet säger han att det liknar hans men hans halsband är hemma. Polisen säger då att Ryans DNA finns på halsbandet de har.
(Finns det inget foto på någons mobil eller så som visar att Ryan haft halsbandet efter mordet, eller skulle de förklara det med att han gått tillbaka till mordplatsen och "grävt ner/tappat" halsbandet senare?)

Hannah kommer hem från skolan och hon är inte på humör för att prata med sina föräldrar så hon ber dem låta henne vara. Moira och John är lite oroliga för att dottern kanske blir mobbad igen men tror att hon skulle säga något till dem om det vore så.

Scarlett är tillbaka en snabb sväng på kontoret men vill inte stanna kvar och jobba fast Carl ber henne. Han muttrar och säger att de faktiskt betalar hennes lön men hon svarar bara med att hon inte behöver pengarna.

Natasha är lite orolig för att de sätter dit en kvinna som är oskyldig och kanske får tillbringa resten av livet i fängelse. Precis då kommer Maisie in och talar om att polisen arresterat Ryan för mordet. Natasha blir rasande på Nathan och när hon får tillfälle att prata med honom i enrum frågar hon varför han satt dit Ryan. Nathan säger att han ändrade sig angående Faye men att Natasha ska vara glad och tacka honom eftersom hon själv nu går fri.
Declan kommer in och försöker prata med henne men hon stöter bara bort honom. Han vill bjuda henne på middag men hon vill inte följa med. Han säger att han är orolig för henne och bara vill hjälpa till.

Polisen fortsätter att förhöra Ryan när de får veta att man hittat krutrester på Ryans kläder. De frågar honom hur det hamnat där? Ryan förstår ingenting...Stängt för kisspaus

Dingles gräver en grav till Shadrach på gården. Marlon kommer dit med en påse med Shadrachs tillhörigheter. Lisa påpekar att det inte är mycket kvar efter en man som levt i 60 år.
Chas är hemma och gör sig i ordning. Carl ska iväg på arbete men lovar att dyka upp på begravningen.

Leyla har precis invigt sin butik när Declan kommer in med en flaska champagne. Även Doug dyker upp. Leyla är lite besviken för hon anser att de inte är riktiga kunder som handlar något. När David kommer in är han inte alls glad över att Declan är där och att han lämnat en flaska champagne.

Eve kommer till Kings kontor men det är bara Scarlett där men hon lämnar ett kort som hon vill att Chas ska få. Precis då får Scarlett telefon från Carl som fått problem med lastbilen. Eve är mycket snabb med att erbjuda sin hjälp med att hämta honom. Carl blir något förvånad över att Eve dyker upp men han är nog ganska tacksam för nu hinner han till begravningen. Väl hemma byter han om inför Eve och hon fortsätter att flirta med honom.

Ashley, Laurel, Gennie, Chas, Cain, Marlon och Rhona har kommit till begravningsakten. Även Brenda kommer dit för att stödja sin dotter och Carl hinner dyka upp. Ceremonin börjar med att Dingles eldar upp Shadrachs få tillhörigheter. En efter en slänger de en varsin sak i elden. När Zak ska kasta i plånboken tittar han först i den och hittar några fotografier. Det visar sig vara bilder på Gennie, en mycket ung Chas och ett foto på lilla Daniel.
Sedan är det dags för nästa ceremoni och då har de burit ut kistan och lagt den i graven. Zak tar fram en ölburk och ger den till Chas som öppnar burken och tar en klunk innan hon säger några ord om sin far.  Burken går runt bland dem som vill säga något och även Brenda tackar Shadrach för att han gett henne en så underbar dotter. När det blir Cains tur att säga något vill han inte det.  Zak ber honom att tänka på att han faktist borde tänka på att Shadrach varit hans far i nästan 20 år. Cain muttrar några ord och kastar sedan den halvfulla ölburken på kistan.

Viv och Bob har umgåtts med barnen och när de sover säger han till henne att hon ser ut att må bra så hon behöver väl inte sina Valium längre. Han säger att "dr Bob" ordinerar henne lite frisk luft, lite motion och ett gottskratt är allt som behövs. Viv tycker att ett gott sällskap är bra också. Sedan säger hon att hon vill att de försöker igen. Han påpekar att det var hon som ville skiljas. Hon ångrar det men då säger Bob att han faktiskt inte vill gå igenom det en gång till, hon måste stå till svars för det hon gjort.

Carl går efter begravningen hem till Eve för att ge henne lite kompensation för att hon hjälp honom tidigare. Eve vill inte alls ha några pengar men hon tar tacksamt emot en flaska vin. Carl tycker att det inte räcker men då säger hon att han kan ju alltid överraska henne med något annat.

Begravningsgästerna fortstter hemma hos Dingles och nu börjar festen. Alla dricker öl och berättar minnen. Zak känner inte för att dricka men han tar med sig en burk öl och går ut och sätter sig. Han ställer burken på bänken och sedan börjar han gråta.

Will dyker upp när Nathan är i skogen vid platsen där kroppen hittats. Nathan pratar med sin bror och han lovar att han inte har något med sin fars död att göra. Polisen upptäcker något i närheten och skickar hem bröderna.
Det visar sig att de har hittat ett halsband. De kommer in på Home Farm för att fråga Natasha om hon känner igen halsbandet. Givetvis gör hon inte det för Mark använde aldrig smycken.
Natasha inser sedan att det är Nathan som lagt halsbandet i skogen.


Belle sätter ut blommor på graven och Zak står bredvid. Hon säger att han är precis som en "björn som är öm om rumpan" för han verkar så hård och inte vill visa känslor. Hon berättar sedan att hon drömt om Shadrach som suttit i tv-fåtöljen och följt ett lopp och vunnit pengar på hästen han satsat på.
Zak ser en häst med liknande namn som i Belles dröm så han känner att han måste satsa på den, det är som ett tecken från Shadrach. Både Zak och Belle följer sedan loppet med spänning men tyvärr ramlar hästen omkull när den är i ledningen.

Doug tycker synd om Leyla så han går in och handlar lite hos henne, inte för att han behöver något utan för att vara snäll. Sandy som redan är inne i butiken säger att Ashley redan har massa burkar hemma men Doug handlar ändå. Han är på väg till arbetsförmedlingen eftersom det nya jobbet inte varit så kul för vissa kunder varit rätt otrevliga.
Leyla får sedan problem, hon är kissnödig och försöker få tag på David som ska komma för att avlösa henne. När hon inte får tag på honom är hon tvungen att stänga butiken ett tag. David dyker upp men kommer inte in utan får gå in via bakvägen. Han säger till Leyla att hon missat några kunder som väntat utanför så hon får inte stänga så där.

Scarlett och Edna är på kontoret ensamma. Det kommer in en ung man som söker Carl eller Jimmy för de ska diskutera en affärsuppgörelse. Scarlett erbjuder sig att hjälpa honom och de går till cafét för att diskutera saken. Hon verkar klara sig rätt bra och kunden är nöjd. Just då kommer Carl in och skäller på Scarlett och ber henne gå tillbaka till kontoret och inte göra något utan deras tillåtelse. Kunden är förvånad men nöjd och ska återkomma. När han gått får Carl höra från Brenda att han betett sig illa och strax därefter säger Eve till honom att han inte ska skälla på Scarlett för hon hade skött sitt jobb alldeles utmärkt.

Carl ger Eve pengar när de ses på puben. Han vill hjälpa henne eftersom han vet att hon har det lite svårt just nu.
Cain och Ryan är på puben när Nathan kommer in. Cain pikar Nathan och frågar varför han inte är inlåst hos polisen men Nathan säger att han har ju inte gjort något och att Cain inte kommer att våga säga något om plånboken ändå. Cain är förvånad över att Nathan gjort som han gjort och får till svar att folk gör saker man aldrig kan tro om man är tillräckligt desperat...


Begravningsplaner a'la Dingles

Ashley besöker Natasha på Home Farm men hon vill inte prata med honom så hon ber honom att gå för hon vill vara ensam.
Maisie kommer hem från Nikhil och får veta att Nathan blivit arresterad.

Nathan förhörs av polisen och han skyller det mesta på Ryan. Att det är Ryans sätt att skylla på honom om attacken på Faye bl.a.
Nathan säger att han inte alls var arg på sin far när det kom ut om den andra familjen, han var mera besviken än arg.
Nathan erkänner att han skickat blommorna men inte att han beställt hem kostymen från kemtvätten.

Zak kommer hem och Gennie är där på besök. Lisa säger att de borde tänka på Shadrachs begravning men Zak tycker att det oftast är för opersonligt med kyrkliga begravningar, Shadrach borde få sin sista vila på gården i stället.

Ashley kommer hem och berättar för Doug att han fixat ett jobb åt honom. Det var en församlingsmedlem som behövde hjälp på en stormarknad på en gång.
Senare på puben så får Doug frågor om jobbet och han berättar att han ansvarar för vissa områden.  Det visar sig vara kundtoaletterna och kundvagnarna.

Nicola får veta att hon råkat betala och pruta på en kontantbetalning till slaktaren fast Diane egentligen har en fast månadsbetalning via konto så chauffören antagligen tagit pengarna själv.

Nathan försöker få det till att det kanske var en olycka när Mark blev skjuten men polisen säger att det är omöjligt eftersom Mark blivit skjuten från två meters håll, alltså ett kallblodigt mord.

Carl bjuder Eve på en drink när han kommer in på puben och ser henne där. Strax efter kommer Chas dit och undrar varför han inte ringt henne som han lovat. Eve tar på sig skulden med att säga att hon stört honom med att fråga om hon kunde få sitt gamla jobb tillbaka. Sedan säger hon att hon kanske inte ska leta efter jobb för hon kanske borde leta efter en rik man i stället. Hon går sedan till toaletten och Carl går efter henne. De småtjafsar lite kärleksfullt med varann innan han går in på toa.

Maisie är i Vivs affär och Viv erbjuder sig att köra varorna till Home Farm om det behövs. Sedan berättar hon att det varit en reporter där och frågat ut henne men hon sa inget till honom. Precis när Maisie ska gå kommer Ryan in och han får veta att Nathan blivit arresterad.  Strax efter kommer Ashley in och försöker prata med henne men hon går bara ut utan att lyssna på honom. Zak kommer in och Ashley påminner honom om att de borde planera begravningen. Ashley får veta Zaks planer och han säger att han ska se vad han kan göra.

Förhöret av Nathan avslutas men det visar sig att han måste vara kvar.
Natasha får veta det och blir orolig men Declan försöker lugna ner henne, att de kommer att släppa Nathan för att de inte har några bevis mot honom.
Sen får Natasha veta att Nathan ändå blir kvar över natten. Will blir arg och anklagar Nathan för allt och så säger han att han önskar att Nathan var död i stället för pappa. Natasha lyckas lugna ner sonen.

Edna upptäcker att Eve fått hem kravbrev på gamla spelskulder. Eve skyller på sin förra man och att hon ska försöka reda ut allt. Edna är orolig men Eve lovar att söka jobb.  Senare återkommer hon och hon berättar för Edna att hon fått en avbetalningsplan på skulderna och att hon fått ett jobb som servitris...på en strippklubb.
Detta gör att Edna sedan får svårt att koncentrera sig på jobbet och Carl undrar vad det är. Han får veta allt om skulderna och om servitrisjobbet.

Ashley möter Zak på puben och berättar att det nästan är klart med tillståndet för Shadrachs begravning. Marlon kommer och undrar vad som står på. Zak ber honom om ursäkt för tidigare hårda ord och sedan berättar han hur de tänkt sig. Chas. Lisa och Gennie dyker upp och de berättar att de fått veta att Shadrachs magsår spruckit precis innan han föll i vattnet, så hade han inte drunknat hade nog magsåret tagit kål på honom i  alla fall. Chas tycker det är en bra idé att begrava hennes far på gården, hon tror att han skulle ha gillat det.

Dagen efter så råder advokaten Nathan att vara lite mer tillmötesgående för att ha en chans att bli släppt.
Polisen söker upp Maisie för att prata med henne igen. Hon säger sedan till Natasha att polisen tror att Nathan verkligen dödat deras far. Natasha åker till polisen och Declan vill följa med men han får stanna kvar för att ta hand om Will.

Bob kommer tillbaka från besöket hos Jamie. Han hälsar på Viv som står i butiken och hon får bråttom hem. Brenda talar då om att Viv inte mår så bra och har sömnsvårigheter så hon tar Valium. Bob blir orollig och söker sedan upp Viv för att prata med henne. Han berättar vad Brenda talat om  och att han inte vill att hon tar så starka tabletter. Han lovar att finnas där för henne så mycket som hon behöver.

Cain och Zak ska åka och hämta hem Shadrachs kropp. De åker i den gamla skåpbilen som är nydammsugen. När de kommer tillbaka till gården så börjar Zak att gråta. Han hälsar sin bror välkommen hem.

Will söker upp Ryan vid verkstaden. Ryan tar med sig Will till cafét. De sitter och pratar och Will börjar gråta, han tror att Nathan kan ha dödat deras far, varför åkte han annars till London direkt efter. Declan kommer in för att ta med sig Will till Home Farm. Brenda ger Will en munk som han kan ta med sig men Will vill inte gå hem så han kastar munken på henne men följer sedan med hem ändå.

Brenda säger till Gennie att hon tycker synd om barnet som precis mist sin far och inget kunde han göra åt det. Gennie surnar till eftersom hon råkat ut för precis samma sak.

Poliserna fortsätter att förhöra Nathan (Den kvinnliga polisen iklätt ett linne, är det korrekt klädsel för en polis i förhör av en brottsling?) om kvällen och natten då Mark försvann. De säger att Maisie inte kan bekräfta hans uppgifter.

Natasha kommer dit precis när Nathan släpps. Han är förbannad på sin mor som lurat honom att det varit en olycka. De kommer hem och Will attackerar Nathan på en gång. Will går därifrån och Nathan blir inte gladare när han får veta att Will varit med Ryan under dagen. När sedan Maisie frågar honom om vad han egentligen gjorde den kvällen så blir han orolig över att systern tror att han skjutit deras far.

Declan går iväg och han åker till Jai. De pratar om det som hänt och Declan erkänner att han faktiskt tror att Nathan är mördaren.

När Nathan och Natasha blir ensamma så frågar han henne om varför hon ljög för honom. Hon säger att hon bara försökt att skydda honom. Han får sedan henne att berätta precis allt om hur det gick till.
Nathan blir besviken på att hon skjutit Mark helt medvetet och han ångrar att han inte anmälde henne på en gång när han fick veta och nu hade han ljugit och planterat bevis för att sätta dit en annan för att skydda henne.
Han säger att han tänker inte hamna i fängelse och att de får hoppas på att deras plan lyckas för annars kommer han att ange henne.Trevlig helg allesammans, i morgon börjar hockey-VM och då blir det inget HTG!

Tack Erik för att du tagit reda på hur långt uppehåll det blir i sommar, jag skriver in det i fliken för uppehåll!
Sommaruppehåll från den 16 jun till den 20 aug.


Hantverkaren David med sina verktyg

Maisie och Will har svårt att tro polisen om att det kan vara Mark som legat i skogen. Nathan säger till Faye och Katie att gå därifrån sedan säger han åt Declan att också lämna dem men då säger Natasha nej, hon vill att han stannar. Maisie inser sedan att någon vetat om att deras pappa legat död i skogen, någon de känner är en mördare.
Faye går till polisavspärrningarna i skogen för att få veta mer men polisen kan inte säga så mycket än och skickar hem henne.

På puben pågår gissningarna om vem som kan ha legat död där i skogen och de gissar på knarkuppgörelse eller maffian. Cain kommer in och då säger Rodney att Lisa försökt få tag på honom. Cain säger att han varit upptagen och då berättar Rodney vad som hänt Shadrach. Cain går iväg precis när Ryan kommer in och han får Cains öl. Han får då veta att en död kropp hittats på Home Farms ägor.
Katie kommer in och talar om att de tror att det är Mark de hittat.

Laurel besöker Dingles och de pratar minnen om Shadrach när Cain kommer in. Zak ber honom att tänka på Shadrach som den far han ändå var i 20 år för Cain.
Precis när Laurel ska gå kommer Sam hem och berättar vad som hänt i skogen utanför Home Farm och om att det hittat vad de tror är Mark. Cain viskar sedan till Sam att inte tala om plånboken eller att han gett den till Cain.

Andy blir irriterad på Rodney som står bakom bardisken och hjälper Nicola. Han tycker allt är Rodneys fel som tagit dit sin vän Charlie. Andy brusar upp men Adele tar med honom ut. Hon lyckas lugna ner honom och Rodney kommer ut och ber om ursäkt för han visste inte vad Charlie hade för planer.
Adele pratar sedan med Andy och får honom till att erkänna att han hade gjort fel.

Polisen vill prata med Natasha i enrum och Nathan blir lite orolig över vad hon kommer att säga.
Natasha berättar om bråket mellan Mark och Ryan, om blommorna som Nathan "skickat" för att få bort Declan..
Efter att ha pratat med polisen säger Natasha till Nathan att samla ihop gevären för polisens undersökning. Will undrar genast varför och Natasha försöker lunga ner honom.
När polisen gått och Will är uppe i sitt rum tillsammans med Maisie så pratar Natasha med Nathan. Hon är orolig för polisens frågor men Nathan säger att de behöver inte oroa sig så länge de kan skylla på Faye.

Ryan är orolig för sin mamma och han möter henne utanför puben. De går hem för att prata. Han tror att det är någon på Home Farm som är skyldig.
Han går sedan ut en sväng och stöter på Cain utanför verkstaden. Cain står och eldar upp gammalt skräp i en oljetunna. De båda har en nära anhörig som gått bort och de pratar lite om det. När Ryan gått slänger Cain Marks plånbok i elden.

Rodney är lite ur gängorna när han går förbi Leyla som beundrar sin nya skylt över affären. Hon bjuder in honom för att titta hur det ser ut. Plötsligt så hör de när David påpekar att Jackson glömt sina arbetssaker på övervåningen. David dyker upp naken endast iklädd ett verktygsbälte och en gul hjälm. Han får bråttom att dölja sig med hjälmen men Rodney är genast mycket gladare och piggare. Han går därifrån och lämnar Leyla och David med ett leende.

Polisen kommer tillbaka till Home Farm på morgonen efter för att ta DNA-prov på alla och för att få övervakningsbanden. Natasha mumlar något om att de kanske inte finns kvar. Declan hör det och ser lite konfunderad ut.
Maisie blir först ut med att prata med polisen. De frågar henne om sammanbrottet hon fått och hon berättar sedan gråtandes att hon nästan hade ihop det med sin bror fast de inte visste att de var syskon just då. Hon berättar även om blommorna som Nathan skickat och om kostymen från kemtvätten. Polisen hade inte hört det om kostymen så de ställde givetvis frågor om det.

Nicola hjälper till på puben eftersom Maisie inte kan. Hon tycker att Val är överflödig där och att de nog klarar sig utan henne så Val går över till B&B:t för att hjälpa Eric. Jimmy ställer upp och hjälper Nicola.
Carl kommer in och är sur för att Jimmy är på puben och jobbar istället för på kontoret. Edna kommer sedan inrusandes och undrar var Carl är eftersom det är mycket som ska göras. Hon blir en aningen sur eftersom Carl anser sig ha tid för att supa på arbetstid.

Nathan får också prata med polisen. De frågar honom om blommorna och han erkänner att det var för att få bort Declan. Sedan säger han att deras pappa fakstisk övergav Faye också eftersom han inte skulle rymma med henne.

Polisen pratar även med Faye hemma hos henne. Hon erkänner att hon faktisk är lättad nu när hon vet att han är död, att det inte är som förra gången när hon inget visste.
Ryan berättar för polisen att Nathan attackerad hans mamma och polisen undrar varför hon inte anmält händelsen. Faye säger att hon inte ville göra någon stor affär av saken.

Maisie söker sedan upp Ryan för att prata med honom om att hon sagt till polisen att de var ihop. Hon säger också att hon undrar vem som gjort något sånt här. Ryan säger inte så mycket.

Polisen kommer till Home Farm och de har frågor om vart Marks gevär är. När de två poliserna bli ensamma ett tag så diskuterar de fallet och de tror att sonen är skyldig men vilken av dem...
Strax efter kommer de in i huset och arresterar Nathan för mordet på deras far. Nathan säger att de gör ett misstag men han förs bort i handbojor medan Natasha försöker protestera och säger att de tagit fel person.(Erik du får vänta lite till på en ny header, den kommer någon gång i framtiden)
RSS 2.0