En öl och en j-a cola

Aaron fortsätter att titta på Jacksons videodagbok. Det blir både tårar och skratt. Han avslutar tittandet precis när Jackson och Hazel kommer hem.
 
John är fortfarande irriterad över att Adam inte syns till på gården. Det är mycket att göra och han behöver hjälp. När han träffar Moira på puben får han veta att Adam numer jobbar hos Declan. Precis då kommer Declan in på puben och de pratar lite med varann men John är mest förbannad över att Declan tagit hans arbetskraft. När Declan säger att nästa hyresgäst på gården får det kanske lättare så undrar John vad han pratar om och Declan säger att han bara skämtade. Moira försöker liva upp stämningen med en vits. Hon frågar: "vad heter en man som alltid tar motorbåten? Rodney". Jaa Rodney såg lite frågande ut när han hörde det ;)
 
Carl försöker få Jimmy att förstå att Kelly tillhör det förflutna. När han märker att Jimmy är på väg att berätta för Nicola om Kelly så avbryter han sin bror med att  säga att de ska iväg på arbete. Carl tycker inte Jimmy ska berätta om det eftersom det inte kan leda till något bättre men Jimmy tror att det är Kelly som är nyckeln till hela hans minnesförlust.
 
David står i baren när Amy kommer in. Hon har klätt upp sig och fixat till både smink och hår. Hon vill att David bjuder henne på ett glas eftersom han sagt att han är skyldig henne det. David tvekar och hon tänker gå men han ändrar sig och lovar att bjuda henne men det blir inte på alkohol som hon försöker få utan hon får nöja sig med en j-a cola som hon kallar det.
 
Declan möter Nicola och Rodney på puben och han vill prata med dem. Det visar sig att han erbjuder dem att köpa huset de hyr men Rodney säger att han har svårt att få lån så han är nöjd med att fortsätta hyra huset. Då svarar Declan att det inte är något alternativ i längden eftersom han ska sälja huset och de hade fått första tjing.
 
Aaron kommer in på puben när Jackson och Hazel är där. Han visar henne att han vill prata med henne utanför så hon skyller på att hon måste gå på toa. Aaron berättar att han sett Jacksons videodagbok och då blir Hazel förbannad och säger att det kränker Jacksons integritet.  Han ger sig inte utan vill prata om det han sett. Hazel  vill absolut inte höra men Aaron berättar i alla fall. När hon får veta att Jackson vill dö tror hon inte på Aaron. Tillslut måste hon ändå erkänna att han har rätt. Det gör henne förtvivlad.
 
Chas står utanför fabriken när Jai och Charity kommer dit. Hon fjäskar lite för chefen men han går in utan att ta det på allvar. Charity säger sedan till Chas att hon inte hunnit prata med Jai om pengarna men att hon gör det senare. Chas undrar om hon ska fråga själv men det tycker inte Charity.
 
Sam har fått veta att Alices släkting Ivy gjort sig illa och han ska åka dit. Lisa och Zak lovar att passa Samson så länge. Tyvärr så är det fortfarande en spänd stämning mellan dem.
 
Aaron och Hazel försöker att bete sig normalt tillsammans med Jackson men det är inte lätt. Hazel pratar med Bob om bygget av det nya cafét så Bob kontaktar Jacksons före detta arbetskamrater som kommer till byn och ber Jackson om hjälp.
 
Jimmy ger sig inte utan han stämmer träff med Kelly. Carl berättar då lite mer om vad som hänt och Jimmy får veta om bröllopet och aborten. Jimmy känner sig mer och mer förvirrad.
 
Hazel, Jackson och Aaron kommer hem. Aaron ska hjälpa Hazel i köket och passar då på att prata med henne. Han vill berätta för Jackson att han vet vad som sagts i videodagboken men Hazel tycker att de bör hålla tyst om saken. Hur ska de kunna få Jackson på andra tankar?

Kommentarer
Postat av: Erik

Jason har varit med tidigare som Bobs son Josh för fem år sedan, i februari 2006. Roligt att se honom och en massa andra rollfigurer som antingen är döda eller borta ur serien. Inga spoilers. Glöm inte att det är bara ett avsnitt i morgon!

www.youtube.com/watch?v=U40QfIyWl6s&list=PL52...

2012-11-29 @ 15:43:41
Postat av: Tina

Vilka tradiga avsnitt det var idag. Det enda som förgyllde om man nu kan använda det ordet, var när Aaron berättade för Hazel om Jacksons dödslängtan. Bra gjort av honom, bra att han inte bara teg och låtsades som ingenting.

Jag kan nästa ge min högra hand på att Kelly kommer tillbaka och ställer till med trassel. Irrrk.

2012-11-29 @ 18:09:29
URL: http://schottistina.blogg.se.blogg.se
Postat av: Erik

Jag menade förstås Jackson, inte Jason. Fanns det inte en sådan också? Vem var det?

2012-11-30 @ 09:37:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0