Att begrava sitt barn...

...måste vara en av de värsta saker man kan vara med om...
Jag beundrar Charlotte Bellamy, som spelar Laurel, för hennes insats nu när det är så mycket jobbigt.
Begravningen var väl som väntat, jobbig och alla var givetvis ledsna.

Ännu en liten tår i ögat när Shadrach erbjöd sig att hjälpa Ashley att bära ut kistan.

Efteråt var det samling på puben och folket i byn fick chansen att säga något till Laurel. Hon gillade inte alls att bli utsatt på det sättet. Hon fick ett utbrott på sin mamma och anklagade henne för att det var hennes fel att Daniel dog, att Laurel inte fått en sista chans att säga farväl till sin son. Hilary blev jätteledsen och Doug fick leda henne hem. Där bestämde han för att de skulle åka hem till sig och låta Laurel få lite andrum.

Pearl var så bra på att trösta Doug att Betty och Edna blev förskräckta, de trodde genast något annat...

Debbie börjar tänka om när det gäller Sarah. Eli tyckte att hon visst kan vara delaktig i flickans liv även om det inte blir på heltid. Dessutom skulle nog Jo uppskatta att få lite hjälp.
Lisa blev överlycklig när hon fick höra om Debbies planer.

Paret som ägde huset som Sam bröt sig in i när han var på flykt letade upp honom. De erbjöd honom arbete istället för att de skulle åtala honom. Han ska nu hjälpa gamlingar med att handla och städa m.m.

Jo försökte bli av med Charlie och sa till honom att han skulle packa ihop och sticka därifrån men han blev bara mer hotfull och sa att värre saker kunde hända om hon gjorde om det där.

Eric är rädd att Val ska få reda på fotona på honom och Rosalind. David vet om allt och det verkar som om han kanske använder den vetskapen till att slippa flytta så som Val vill att han gör. För blir det inget bröllop mellan Eric och Val så kan han ju bo kvar.

                                ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Svar till T som undrade i ett äldre inlägg:
Shadrach är/var Daniels gudfar och väldigt stolt över att ha fått den äran. Han var barnvakt samma dag som barnet dog och trodde då att det var hans fel eftersom han inte tvättar sig så ofta och därmed är full med baciller.

Vem är utpressaren denna gång?

Sam vågar inte släppa iväg Samson till dagis eller annat, han vill ha koll på barnet hela tiden för han är rädd att något skall hända honom. Tillslut lyckas Shadrach övertala honom att få vara barnvakt ett tag.

Laurel har svårt efter sonens död och orkar inte vara med när de ska planera minnesstunden. Hon sticker iväg ut och hamnar tillslut hos Greg i husvagnen. De får bra kontakt och kan prata med varann. Laurel inser att hon måste göra minnesstunden så bra som möjligt.

Paul och Jonny försöker att få iväg den deprimerade tråkiga Bev och när Perdy ska på spa så ser de till att hon får följa med. Perdy blir inte alls nöjd med det.

Nicola försöker att få Donald till att gå i trappan lite mer för hon har rivit upp mattan där så han ska snubbla och bryta nacken. Tyvärr är det hon själv som ramlar och vrickar till foten.

Eric får skjuts av Debbie för han ska på möte med kommunalrådets fru Rosalind. Det visar sig vara på ett hotell och hon har bokat rum. Hon vill fortfarande förföra Eric och han blir alldeles stissig för det är ju inte det han vill. Hur som helst så hamnar han konstigt nog i säng med henne men det blir inget som händer efter som han får problem med potensen. Hon är besviken men förstående så de skiljs som vänner och hon ska ordna med sopkontraktet som han vill. Någon ser dem säga farväl och fotar dem i smyg.
Inte lång stund efter det blir Rosalind utpressad på 5000£... Eric blir ännu mer nervös eftersom han vet att Val inte kommer att tro att inget hände.
Men vem är det som är utpressare denna gång?

Mutor, piller, tråkig svensexa och partnerskap...

Nicola höll på att få panik när hon såg att det var Cindy som tog Donalds piller. Nu visade det sig att de inte var starkare än vanliga värktabletter så hon klarade sig men både Nicola och David blev rätt svettiga..
David tyckte att nu får det räcka, han dumpar Nicola för att ta jobbet som Donald erbjuder. Hon blir ledsen men tänker ändå genomföra planen med att mörda sin man. Jag tycker Cindy är rätt snygg, hon kan gärna få vara kvar och skapa skandaler i byn.

Matthew försökte få fram lite mer om budet som Donald lagt på sophämtningen så han bjuder Nicola på en drink men hon avslöjar inget. Donald kontrar med att prata i enrum med Carl för att få honom att överge King´s och börja hos De Souza i stället.
För att vara säkra på att få kontraktet på sophämtningen så mutar Carl Eric men det Eric inte vet är att kommundirektören (?) är gift med Rosalind som försökte förföra Eric.

Jo pratar med Victoria som erkänner att hon saknar sin far, Andy och även Diane för hon har varit som en mor för henne. Det får Jo att inse att lite hjälp och stöd inte är helt fel, även om hon inte fick det av sin egen mamma och det var därför hon inte kunde hantera när Diane var snäll. Jag trodde ju att det var för att hon var rädd att Charlie skulle dyka upp. Hon söker upp Diane och ber om ursäkt och Diane får sin "familj" tillbaka och blir något gladare.

Rodney ordnar svensexan för Paul och Jonny på puben men det verkar vara en lugn tillställning. Val tjatar om att att det är så trist, alla verkar bli hjärndöda av tristessen. Hon tycker att sitta i tandläkarstolen är roligare.. och Betty sa att "enda gången fötterna ville röra på sig" var när hon fick höra en snutt av YMCA.
Jonnys väninna Beverly dök upp och var ledsen, hennes partner Claire hade precis dumpat henne och de skulle ha ingått partnerskap i morgon.

Sen blev det dagen D, Jonnys och Pauls bröllopsdag. Eftersom Bev satt och var deprimerad för att hon inte avbokat något och hennes gäster var på väg så passade Paul på att få Jonny till att ta hennes tid i tingshuset. Sagt och gjort, de smet i väg från allt och hade endast med sig Emily och en kompis som hette Barry som vittnen. Tillbaka på Home Farm fick Paul dåligt samvete och fick då övertala Barry till att låtsas vara vigselförättare så de kunde genomföra ceremonin som planerat, fast de redan gjort det i tingshuset.  Val och Rodney fortsatte tävlandet om vem som ordnade saker och ting bäst så Paul fick ett utbrott och tänkte antagligen tala om att allt redan var ordnat men han avbröt sig och lät festen fortsätta.

Idag kändes det lite skönt med gladare scener, fick faktiskt en glädjetår när Diane och Jo blev sams...


Trevlig helg på er allihop!


Gray är gay...eller?

Idag var det lite lugnare i byn.

Perdy ville kolla hur barnet mådde så hon besökte Katie. Gray kom precis hem och upptäckte henne i huset. Han försökte köra ut henne och då sa Perdy till Katie att han är gay. Katie trodde henne inte men tillslut ville Grayson erkänna allt i alla fall. Fast han sa att han inte var "sån" längre för nu hade han hittat sig själv och blivit kär i henne. Hon fick mycket nytt att tänka på men antagligen stannar hon hos honom, bara han ljuger mer för henne.

Val och Rodney kan fortfarande inte komma överens när de planerar inför bröllopet. Paul frågade Perdy om hon ville bli deras "bäste man" men hon tackade nej. Då tyckte Jonny att de skulle fråga Val och hon blev överlycklig. Däremot blev Rodney rätt besviken över att man inte frågade honom. Han fick i stället ta hand om svensexan, som de skulle ha tillsammans.

Diane blev orolig för Victoria som liftade när hon skulle till psykologen. Hon körde henne dit och efteråt kunde de prata ut.  Sedan försökte Diane hjälpa Jo eftersom hon fått mycket ansvar på gården när Jack lämnat dem. Hon kom precis när Jake och Sam hamnat i slagsmål eftersom Jake vägrat att göra som Sam sa även om Sam fått äran att ha ansvaret för gården medan Jo fixade annat. Jag tycker inte det är så likt Jack att han skulle sticka sådär och bara lämna Jo på gården ensam att ta hand om Victoria och Sarah och alla djuren men vet ju varför manusförfattarna skrivit in det på det sättet.
Jo blev inte alls glad över att ha Diane där, antagligen för att hon är rädd att Charlie skulle dyka upp.

Donald gav David ett erbjudande om en chefspost i ett av företagen...om han höll sina tassar borta från hans fru.
David blev skärrad och kände att det nog inte var rätt att ta livet av Donald. Nicola blev sur över att han backar men hon börjar manipulera med sin mans medicin så att Cindy ska "råka" överdosera när hon ger honom den.

Att bränna upp bevis

Jamie tog med Louise på en vandring ut i naturen. Hon gillade det inte så mycket men traskade med i alla fall.  Han fick med henne upp på ett berg, den högsta kullen i hela Yorkshire? Där skulle han göra något väldigt romantiskt och Louise trodde givetvis att han skulle fria. Jamie tog upp en schweizisk armékniv och skulle rista in deras namn men skar sig i fingret och svimmade när han såg den lilla skråman. Väl hemma fick Louise plåstra om honom och så nämnde hon vad hon trodde han skulle göra. Då fick han något att tänka på...

Victoria trodde att hon hade en chans hos Jake men han ser henne endast som en kompis. Då blev hon ledsen och snodde en jätteflaska cider från butiken. Hon drack sig full och sen skulle hon säga honom ett sanningens ord på caféet men Jo kom och drog henne därifrån.

Laurel ville vara ensam med sin sorg. Hon blev förbannad på Viv som startat insamlingen och en kondoleansbok. Laurel ville inte minnas detta hemska.. Hon drog iväg och satte sig i ett lusthus nära kyrkogården. Greg kom dit och Laurel fick en axel att luta sig mot, hon somnade av utmattning och han lät henne sova.

Katie passade på att sno nyckeln till det hemliga stället där Perdy förvarade koftan som var bevis mot Gray. Precis när Katie hittade förrådet där koftan var gömd kom Perdy och såg det. Först blev hon arg och besviken på Katie som lurat henne men Katie lyckades övertala henne om att de var på samma sida. Katie fick henne även till att kasta koftan i brasan, men i samma stund som koftan brann visade hon vems sida hon egentligen står på. Katie erkände att hon och Gray har ett förhållande. Perdy blir fullkomligt galen när hon inser att hon blivit lurad och börjar jaga Katie genom hela huset. Jag fick en känsla av filmen The Shining när Perdy precis slagit hål i dörren och tittar in där. Hon jagar Katie ut på gården och där råkar Katie ramla.
Gray kommer till sjukhuset och när han träffar Matthew berättar han sanningen om vad Perdy gjort med koftan, att hon använde den själv för att utöva utpressning mot honom istället för att låta Matthew veta det och att Matt hade kunnat använda den som hämnd. Matthew blir alldeles kall. Han lämnar Perdy och vägrar att låta henne prata ut. Väl hemma på Home Farm packar han ihop hennes kläder och kastar ut det på gården därefter kastar han ut henne... Nu har hon ingenstans att ta vägen och hur ska det gå med barnet, kommer det att överleva?

Dagen efter den hemska händelsen

Det var en tung dag idag, efter gårdagens chock så var det väl väntat.


Den stora sorgen låg som ett stort tak över hela byn. Laurel hörde ett barn skrika och sprang ut. Det visade sig att Greg var ute och gick med Arthur. Då frågade hon om hon fick amma barnet... Jag trodde ett tag att han skulle låta henne göra det men tack och lov sa han nej.

Shadrach var orolig för att det skulle ha varit hans fel eftersom han varit barnvakt och kanske smittat ner barnet med bakterier eftersom han inte tycker om tvål. Han vågade inte träffa Laurel men ville ändå säga något så han skickade en lapp med Jasmine. När Laurel fick lappen sprang hon ut barfota ut på gatan och såg Shadrach, han fick en stor kram av henne. Jag måste erkänna att då kom tårarna igen...
Ashley såg kramen Shadrach fick och kände sig lite utanför eftersom Laurel inte vill dela sorgen med honom. Hon kan inte längre tro på att det finns en gud på det sätt som han tror.

Viv har dåligt samvete för hon hade sagt dagen innan att Daniel har grisögon.

Sandy har dåligt samvete för att han klarade sig från döden härom dagen men nu har ett barn dött i stället för en gammal gubbe.

Jas har dåligt samvete för att hon inte gillade att sitta barnvakt till Daniel utan brukade hitta på ursäkter för att slippa.

När Gabby fick veta vad som hänt med hennes lillebror sa hon "kommer Samsons mamma att ta hand om Daniel nu?"

Val upptäckte att Eric inte lagt undan pengar på något bröllopskonto så hon trodde inte att han ville gifta sig med henne så hon dumpade honom. Han kom till puben och hon ville inte prata med honom. När Bob frågade om han kunde hjälpa till med något så sa Eric att ge honom "tillgång till mitt livs kärlek". Eftersom Eric inte gav sig så var Val tvungen att lyssna på honom. Nu ska han bara visa att han menar allvar också.

Jack hade fått samtal från sin mor och plötsligt åkt dit (Spanien) för att besöka henne.

Katie vill hjälpa Gray och försöker därmed att få Perdy att tro att hon är på hennes sida för att kunna komma åt koftan som Perdy gömmer för att ha en hållhake på Gray tills barnet är fött.

Bob var lite kul när han sa att Viv hade "idéansiktet på sig" när hon tänkte ut något...  och visst hade hon hittat på något, hon skulle starta en stiftelse för de föräldrar som drabbats av plötslig spädbarnsdöd.


                                    *~*~*~*~*~*~*~*~*


Det jag menade igår med "Bra avsnitt???" är väl en tolkningsfråga.  Det var väldigt många bra skådespelarprestationer, ingen tvekan om saken men jag hade väntat mig "bra" händelser eftersom det varit rätt mycket elände den senaste tiden. I och för sig så kändes det som "lugnet före stormen" ...


Bra avsnitt???

Tyvärr så blir det ingen sammanfattning idag, jag finner nämnligen inga ord... sitter här med en stor klump i magen och tårarna rinner...

Ni får gärna diskutera dagens händelser ändåChutzpah? Vad är det egentligen?

Bob sa att Mel inte hade Vivs "chutzpah" och då såg Viv nöjd ut. Mel hade sökt jobbet i butiken och cafét men Viv ville inte anställa första bästa, verka för desperat. Då blev Bob irriterad och såg till att Viv fick klara sig själv när han hade sin lediga dag. Jag tycker det är bra av Bob att han äntligen säger ifrån. Tillslut insåg Viv att de måste ha hjälp och den enda som ville hjälpa henne var Mel.

Jo gifter sig med Andy i fängelset. Då får vi veta att hon även heter Madonna. Hennes mamma var ett Madonna-fan tydligen =)
Charlie dyker upp på gården när Jo är ensam hemma och ska lägga sig. Han hotar henne och säger att Andy inte är säker i fängelset för han har kontakter där som sitter på livstid och skiter i om straffet blir förlängt. Han lovar att gå om han bara får en kyss först. Jo spelar med... Just då kommer Jake in och ser dem men missuppfattar läget och smyger ut utan att någon sett honom. Jo attackerar Charlie med en pungspark för att få honom att sluta. Han går därifrån men lovar att återkomma. Det gör han senare och lastar in lådor i ladan. Han fortsätter att hota Jo så hon vågar inget säga till någon. Jake talar om för henne att han sett allt och tror att hon är otrogen. Jo berättar en del av det som hänt men han tror henne inte.

Andy hamnar på sjukhuset för att ha ramlat i trappan men troligen har han blivit knuffad. Han får besök av Jo som är orolig och hon ska precis berätta om att Charlie sökt upp henne men Andy säger att han skulle döda honom om han dök upp och gjorde Jo illa så hon vågar inget säga. 

Jas söker jobb som sekreterare hos Kings och får det om hon kan ge rabatt på de annonserna för dem.
Hon börjar bokföra en massa lösa fakturor och inbetalningar men klagar på att datorn är seg. Rodney ska hjälpa henne men råkar radera allt. Ehhh... det borde väl ha gått att ångra "delete"?

Laurel kämpar med barnuppfostran och sin mamma. Det visar sig att barnet fått sin första tand och därför är han grinig. Hilary och Doug åker hem och hälsar på Caroline.

Sandys kompis Joe börjar flirta med Betty och det gillar inte Sandy. Det blir ett mindre bråk och en smäll...
Betty är ändå lite nöjd med uppmärksamheten ;)

Jo smyger ut på kvällen för att se vad Charlie gömt i ladan och hon hittar lådor med vapen.Nu är det helg igen, ha det så bra kära vänner!


"Magen tror att halsen blivit avskuren..."

Ja då är man riktigt riktigt hungrig enligt Betty. Idag var hon sådär söt igen =)
Sandy hade fått samtal från sin andra son, Luke, som ville att han ska komma till Timbuktu. Betty kunde inte förstå hur man ska kunna "finna sig själv" på en plats man aldrig varit på? När Sandy efter många om och men vågade säga till henne att han ville åka dit sa hon att hon skulle inte kunna tänka sig att vara på en plats där hon inte kan uttala namnet på maten hon ska äta. Sen fick hon veta att Sandy skulle åka ensam...och då blev hon tårögd, han fick lova att skicka ett vykort till henne lite då och då så att det känns som om hon var med där...och för att han inte ska glömma henne. Åhhh söta rara Betty!

Bob tog hjälp av Betty när Viv inte hade tid för cafét och han var tvungen att gå till puben för jobbet där. Hon tog en muffins som en gäst glömt (?..för den fanns ju på ett av borden när hon dukade av) men Viv såg bara att hon åt på en muffins och blev rasande. Istället för att uppskatta hjälpen så blev hon irrierad och gav en räkning på muffinsen till Betty som blev så arg att hon kastade lappen på Viv och marscherade ut.
Nästa dag behövde Bob hjälp igen men ingen ställde upp så han stängde cafét helt. När Viv kom tillbaka från stan och rusade in på puben arg för att fiket var stängt så sa Bob ifrån... Äntligen!!!

Louise, Val och Lisa ordnade en liten möhippa för Jo men när hon var på toa så hörde hon Louise och Val snacka skit om henne och Andy... hon drog därifrån och sa att hon har en mycket bättre blivande man än vad de har för hennes är inte nästan halvdöd eller knappt byxmyndig. Ross följde med henne så hon fick prata ut. Det slutade med en kyss...som Jo snabbt fick dåligt samvete för.

Debbie gör affärer med Matthew och får kontrakt på att ta hand om deras bilar (lastbilar?).

David tror att Nicola har mördat Donald och får panik men hon hade inte hunnit ge honom pajen som var förgiftad. Som tur är råkar David ha ner pajen på golvet så den blir förstörd. När de sedan pratar ut med varann så lyckas Nicola övertala honom att gå med på att mörda  Donald, de ska göra det perfekta mordet så de inte blir upptäckta och därför kollar de på gamla avsnitt av Columbo.

Tårtbakning, välgörenhet och fängelsebesök

Idag var det lite mindre hysteriskt och ganska trivsamt ändå.

Betty var som vanligt rätt rolig när hon åt smörgåssnittarna som Louise betalat för på cafét när de hade planeringsmöte för bymarknaden. Sen bjöd hon runt fatet men tog tillbaka det innan någon hunnit ta något och därefter avslutade hon mötet och tog med sig resterande snittar. Kvar satt en häpen Louise, Pearl och Edna.

Damerna ska delta i tårtbakartävling och skyndar sig genast hem för att baka. Ednas ugn är trasig och hon vill låna Pearls. Det vill sig inte bättre än att Pearl råkar tappa den ogräddade kakan i golvet och hunden kommer och börjar smaka på smeten. Hon försöker att sopa upp allt igen. Edna hämtar sin kaka senare och tycker att den verkar lite hård. Hmmm...jag har aldrig hört talas om en tårtbotten som ska vara i ugnen i 4 timmar och 45 min, för inte såg det ut som en marängbotten.

Jo besökte Andy i fängelset och fick skjuts dit av Ross eftersom hon missat bussen. Precis när besökstiden nästan var slut hinner hon berätta att hon inte vill gifta sig i fängelsemiljö utan vänta tills Andy kommer ut.
Senare så blir det bråk för Charlie som muckar med Andy påstår att Jo är otrogen med en polis. Andy blir förbannad och klappar till killen men får själv stryk och hamnar på sjukan. Jo besöker honom där och ändrar sig och säger att de kan visst gifta sig i fängelset.

Eric får David att ändra sin redogörelse angående rånet och att han troligen bara missuppfattat allt. Det gör att Sam blir frisläppt. Shadrach och Zak  hämtar hem honom och han är något besviken över att Samson är hos Dinglarna...

Rodney visar sitt förslag för Paul och Jonny. Han vill ordna ett klassiskt stilfullt bröllop med frack och hög hatt, tänk Fred Astaire och Ginger Rodgers. Han har så bråttom att han inte uppfattar att Paul och Jonny ska kolla Vals förslag också utan tror att allt är klart. Val gör precis samma tabbe när hon presenterar sitt förslag som ska gå i 50-talets tecken med stuprörsjeans och cheerleader-killar. Vems bröllopsplaner kommer de att välja?

Nicola vill utöka företaget  i Leeds och ber Donald om 10 000 £ men han tycker att det verkar som ett riskfyllt förslag och dessutom har han inte pengar som han kommer åt. När han sen är på cafét och lunchar med sköterskan  och David så ger han en löjligt hög summa till välgörenhet... 10 000 £.
Nicola får givetvis höra det och blir lite lätt förbannad men Donald förklarar att det är väl investerade pengar eftersom välgörenhet får man dra av i deklarationen och det är aldrig fel att visa sig vara generös.
När sen Nicola upptäcker att sköterskan egentligen inte är sköterska utan en skådespelare vill hon få Donald att bli sjuk.. hon ska höja hans blodtryck till farliga nivåer genom att bli en riktigt god hustru och förföra honom.
David som blir väldigt svartsjuk när han hör hennes planer kommer och avbryter allt.
Då säger Nicola att hon vill bli av med Donald..de måste alltså döda honom.
David vill inte gå med på det utan tycker hon är galen och han går därifrån...


Lite roligt var det när Rodney sa att han och Val har något att tillkännage och Paul höll händerna för ansiktet och sa:
"åh nej, ska ni gifta er igen och vill ha ett dubbelbröllop?"

Full insatsstyrka för att fånga den livsfarliga rånaren...

Sam tar med sig Samson till sjukhuset. I väntrummet ser han när en polis pratar med receptionisten och då blir han orolig och sticker därifrån. Han ringer upp Marlon för att få hjälp. Marlon kontaktar Donna som kommer hem på en gång, med sig har hon Shane och han får veta var Sam håller sig gömd.
Full insatsstyrka åker till huset som Sam tros vara i men han är inte där. Istället är han hemma hos Marlon. Tillslut lyckas  Marlon och Donna övertala Sam till att ge upp. När de kommer in på polisstationen blir Sam arresterad på en gång och Samson tas ifrån honom. Hela Dinglesklanen finns på plats och de ber om att få Samson men polisen går inte med på det. Sam blir helt förkrossad och anser att släkten lurat honom, allt han vill är att få vara med sin son.

Nicola erbjuder Laurel att börja jobba igen. Hilary är barnvakt när Laurel för första gången ska ut i arbetslivet efter sonens födelse. Det går bra så länge Hilary får göra som hon vill men när Laurel kommer hem efter arbetstidens slut så ligger Daniel i vagnen och skriker medan Hilary sitter i köket.
Laurel blir upprörd och vill att mamman ska uppfostra sonen efter deras regler, inte sina egna.

Val och Rodney kan inte samsas angående bröllopsplanerna. Val vill ha en chokladfontän och Rodney vill att det ska bli lite klass och still på evenemanget. Han vill anlita Timothy som ska bröllopsarrangör, en liten sprättig gubbe och Val vill anlita en Elvisimitatör.
Diane tycker att de ska göra upp sina planer och sen låta Paul och Jonny välja vad de vill ha.

Carl flyttade in hos Daz i Dale View och det var inte populärt. När Lexi sen bad Carl om ursäkt fick hon honom att tänka på att det är bättre att hålla koll på släktingarna om han bor nära så han flyttar hem igen.
Scarlett får erbjudandet att flytta ihop med Debbie men Daz kommer på att hon borde bo på Home Farm.
Det slutar med att både Scarlett och Lexi flyttar in där.

Katie och Gray är lyckliga över att allt kommit ut i byn angående surrogatskapet. Gray verkar till och med vilja att förhållandet mellan dem ska bli offentligt... han säger det i alla fall men stämmer det?

Betty är så söt när hon ska gratulera till tillökningen och vänder sig till Katie...eller är det Perdy hon ska gratulera. Hon blir så förvirrad ;)

Jamies lilla kålodling blir "saboterad" av TJ...medvetet eller inte?

Stackars lilla rika flicka...

Ja det verkar sannerligen vara lugnet före stormen just nu...

Victoria var rädd för rättegången men det gick bra, hon fick en varning och är tvungen att fortsätta att gå hos psykiatrikern.
Hon är lite deprimerad och känner att det är många fel på hennes familj, Andy i fängelset och hon på rättegången och där kände hon att Jack skämdes för henne. Enda gången hon verkade glad var när hon pratade med Jake som hjälper Jack på gården. Daz som såg att hon var deppad tvingade med henne på bio för att hon skulle få annat att tänka på.

Det dök upp en ny äldre man på cafét och han kunde inte betala för frukosten. Han gav Jamie några av sina frön som betalning. Då fick Jamie idén att börja odla jättegrönsaker eftersom han hörde att man kan vinna 1000£ om man har tur.
Mannen visar sig vara en gammal bekant till Sandy och de två super till på puben utan att kunna betala.

Lexis försök att kunna förvalta Scarletts pengar gick inte så bra. När advokaten dök upp så visade det sig att det blev Matthew som ska ta hand om pengarna när Carrie är i Kanada.
Givetvis blir det tjafs mellan bröderna King och Lexi,  som tyvärr Scarlett råkar höra. Hon blir ledsen när hon tror att alla bara vill åt hennes pengar så hon super sig full. Daz hittar henne och tar hand  om henne.

Chas får höra av Daz att Lexi haft sex med Carl för att komma åt pengarna och hon blir väldigt besviken på sin vän. Hon går till puben för att säga ett sanningens ord till Lexi och sen på vägen ut ger hon Carl en rejäl knytnäve i ansiktet. Lexi försöker be om ursäkt men Chas vill inte höra.

Louise vill att de ska ordna ett tävling i byn om att vem som kan odla den största jättegrönsaken och Terry ger sig in i odlandet med Jamies frön som han hittat i köket.

Paul och Jonny är tillbaka och upptäcker att Norbury Park brunnit ner, det stället de skulle ha sitt bröllop på.
Rodney och Val erbjuder sina tjänster och vill ta hand om kalaset i stället.

Carl är trött på Matthews storebrorfasoner och vill lämna företaget.
Han råkar även tala om för alla på puben att Matthew är ihop med en psyksjuk kvinna som skall ha barn med sin exman men att det är Katie som ska föda barnet.
Gray och Katie blev inte allt för glada över att det kom ut men eftersom hon redan är lite rund om magen så skulle alla nog börja undra ändå.
Men han vill inte att det ska komma ut att han har ett förhållande med henne... inte än.

Dagens minnesförlust

Konstigt, idag kan jag knappt komma ihåg vad som hände...

Jo blev kompis med Ross och tog en öl med honom på puben. Hon ville att Debbie skulle skriva på adoptionspapprena men Debbie hade inte tillgång till den post som kommit till Thug Gyll.
Jo fick efter många om och men låna nyckeln till huset av Bob.

Debbie gick igenom sin post och fick Carl som sällskap. De pratade om livets vedermödor och Carl berättade om sin skillsmässa. Han hade fått vykort från sina barn som var i Florida med mamma och "pappa".

Chas börjar ana att Lexi och Carl har något på gång. Hon gillar det defenitivt inte. Lexi ljuger som en häst travar och säger till Chas att det endast är affärer de har ihop och det för Scarletts skull.

Val har klarat av ögonoperationen och kan nu se världen med nya ögon.

Viv låter Paddy tro att hon utförde konstflygningen när Paddy kommer för att lämna sin check till välgörenheten.
Bob blir lite sur eftersom det var han som flög och inte hon.

Pearl vågar inte gå emot Viv så hon serverar Sandy det han vill ha även om hon vet att hon kommer att få Bettys ilska på köpet. Hon är en tuff kvinna Betty =D


Ni får fylla i om jag glömt något...


Någon som kan svara på Bennys fråga från ett inlägg den 17 maj?

"Postat av: benny

hej är det nogån som vet var det ligger skulle vara kul att åka dit och kolla. benny

2010-08-12 @ 16:46:34 "

"Kanada är tråkigare än Sverige"

Det tyckte Daz och fick på det viset Scarlett att ändra sig angående flytten. Hon blev kvar och Carrie åkte med Nick till Kanada. Lexi fick äran att ta hand om Scarlett och det gjorde hon så gärna. Jimmy tyckte inte om den idén. För att komma åt Scarletts arv så måste Lexi bli "god vän" med bröderna King så att de går med på att hon ska förvalta pengarna. Ett sätt att bli nära vän med Carl är att hoppa i säng med honom, det gjorde Lexi.
 
Val och Viv skulle upp i luften idag men båda fegade ur. Det slutade med att det var Diane och Bob som flög upp och blev hyllade som hjältar efteråt. Diane bara njöt av färden medan Bob tyckte det var mindre kul men han var nöjd efteråt.

Donald anställde en ny sköterska för att ta hand om honom så Nicola kan sköta affärerna på heltid. Eftersom Cindy Bunton var ung och snygg så gillade Nicola inte henne men det gjorde däremot David. Donald har givetvis en baktankte med det hela. Han vill lära Nicola en läxa... Vi får väl se hur det går...

Val kom tillslut iväg till ögonkliniken...livrädd!

Katie och Gray???

Jo skulle hälsa på Andy i fängelset men Sarah blev sjuk och behövde barnvakt. Det fick bli Debbie! Sen när Jo var på väg så fick hon soppatorsk och insåg att hon glömt mobilen i Sarahs skötväska. Det var bara att börja gå... Hon mötte efter ett tag Ross och Shane och fick skjuts hem eftersom besökstiden var över.
Andy blev besviken när det bara var Daz som dök upp, han lyssnade knappt på vad Daz sa för han var upptagen med att hålla utkik efter Jo. Stackars Daz, lite uppskattning borde han ha fått ändå tycker jag.
I fängelset fick Andys cellkamrat sina cigaretter (?) beslagtagna av en annan intern men Andy tog tillbaka paketet. Det gjorde att internen senare kom och sa att han alltid ger igen...när ingen ser.

Miles såg att Nicola träffade David och smög efter för att kolla vad de gjorde. Han upptäckte att de hade en mysstund på soffan hos David. Han berättade det för sin far som nu ska tänka på vad han ska göra åt det...

Sam fortsatte att hålla sig borta och Shadrach har så dåligt samvete för vad han gjort att han slutat dricka.

Carrie vill flytta till Nick i Kanada men Scarlett vill inte det. Lexi kommer på att om Carrie flyttar kan hon ta hand om Scarlett i stället men när de berättar det för Scarlett så vill hon helt plötsligt följa med sin mamma.
Lexi blir ledsen och känner sig utanför, ingen har ens frågat om hon vill följa med.

Viv och Val blev intervjuade av Jasmine för tidningen. Val pratade vitt och brett om att hon offrar sig för välgörenhet trots sin dåliga syn. Diane blir lite sur för att Val inte säger sanningen så hon talar om allt för Viv. När sen Val kommer och säger att hon måste säga återbud för flygvisningen så har Viv redan tänkt ut en plan. Hon och Diane har pratat med Vals läkare och flyttat på tiden för operationen, nu kan Val vara med på flyguppvisningen ändå. Ojojojj.. det var inte populärt hos Val som kom med den ena ursäkten efter den andra. =)

Katie håller reda på Gray och ser till att han får med sig alla viktiga papper och mobilen till ett viktigt möte. När han sen kommer tillbaka och har fått nytt kontrakt med en klient så tackar han henne. De kommer varann riktigt riktigt nära och Katie kysser Gray...som ryggar tillbaka. Hon känner sig rätt bortgjord och Gray börjar med sina ursäkter. Han erkänner att han är attraherad av henne precis som hon är utav honom men det kan ändå inte bli något mellan dem. Jag trodde han skulle erkänna att han är gay men han sa inget om det. Istället säger han allt om att Perdy pressar honom om vårdnaden pga han fifflat med bevisen mot Matthew och om brevet från Rosemary. Katie blir först förvirrad men sen kommer ilskan, hon kommer minsann att hämnas på Perdy som låtsats vara hennes vän. Hon skulle nog inte ha gått med på surrogatmor-grejen om hon vetat att barnet skulle hamna i en dragkamp mellan Perdy och Gray. Han verkar rätt nöjd när han hör om hämndplanerna och det slutar med att Gray och Katie kysser varann...på väg upp till sovrummet...

Idag var itne-tomten framme

Någon annan som störde sig på att den som textat inte kunde skriva inte utan det blev itne ibland...men inte alltid..

Nåja, vad hände idag då?

Val skrev en lista på 101 saker hon vill göra innan hon dör/ögonoperationen. Undrar vad det var som var fysiskt omöjligt? ;) Eric ville inte bli ruinerad så han ordnade en tid på en privat ögonklinik så det inte skulle bli tre månaders väntetid utan operationen blir nästa vecka i stället. Det gillade inte Val men när hon upptäckte att hon kan skylla på den när hon egentligen ska upp och idka välgörenhet i ett konstflygplan med Viv så kände hon sig rätt nöjd ändå.

Viv fick hjälp av Pearl i caféet och det gick så bra att hon får fortsätta jobba där nu när Emily inte är kvar.

Donna får uppdraget att ta hand om en skolklass som ska visas runt i polishuset. Det sköter hon galant. När visningen är över så reagerar läraren på hennes efternamn och frågar om hon är släkt med den Dingle som är efterlyst på tv. När hon säger att hon är det så blir läraren spydig och undrar hur sånna som hon kan bli polis men då rycker Shane in och ber klassen inkl läraren att gå därifrån på direkten inför nästa pass.

Katie lånade Grays kreditkort och shoppade lite saker till hemmet. Först blev han nästan  förbannad men han lugnade ner sig rätt snabbt. Han verkar trivas i Katies sällskap och hon tar nog det för att han har andra känslor för henne. Diane försökte få honom att inse att han inte kan föra Katie bakom ljuset, dels är hon ju så ung...och dessutom kvinna. Undrar vad Katie gör när hon får veta Grays läggning, för det måste väl komma fram snart?

Jo går runt och är ledsen över att behöva gifta sig i fängelset men hon vill inte göra Andy besviken. Återigen pratar hon med Laurel om det och hon blir övertygad om att det är inte det hon vill och Jack håller med henne.
Jag tycker att Jo faktiskt har ändrat sig och blivit rätt omtänksam och mindre ego...likaså har Eric blivit mer omtänksam. Han kan inte tro att Sam rånat David och börjar ställa frågor.

Eftersom Eric bryr sig om Sam så söker han upp Zak för att erbjuda dem att vädja till Sam i tv men Zak vägrar.
Sam som blivit rädd att bli hittad flyr från ladan så när Shadrack kommer är han borta. Tillslut måste Shad erkänna att han hjälpt Sam att fly. Alla Dinglarna och Terry, Jamie och Paddy går skallgång i skogen utanför byn. Shadrack är ute hela natten för att leta efter Sam för han har så dåligt samvete.
Till slut så antar Zak och Lisa erbjudandet om att vädja på tv. Sam som brutit sig in i ett hus som antagligen bara används till sommaren sätter på tv:n till Samson medan han lagar mat han hittat i frysen. Tyvärr missar han när inslagt med Lisa och Zak sänds...

"Sandy Thomas, en dålig ursäkt för idiot"

Sandy var bakfull och ville ha en återställare på caféet. Där träffar han Laurel och sitt barnbarn Daniel. Plötsligt får Sandy en yrselattack och alla blir oroliga. Ashley kommer dit och får efter många om och men sin far till sjukhuset. Det visar sig att Sandys diabetes inte är att leka med och han måste börja med sprutor och hålla diet.
Både Ashley och Betty tjatar på honom men inget verkar fungera. Tillslut så verkar i alla fall Sandy att inse faran med att dricka alkohol.
Shadracks present till sin gudson är två döda harar, som han slänger upp framför näsan på sällskapet... Bobs min när han torkar av caféebordet var lite roligt.

Donna får en ny kvinnlig kollega som tydligen är släkt med någon kriminalare. Beecham (?) råkar ut för killarnas spratt men går inte på det. Först verkar det som om hon och Donna inte riktigt tycker likadant men man vet ju aldrig om de kommer att hålla sams och enad front mot de riktigt grabbiga poliserna. Donna hade en rolig kommentar när hon sa att det var lättare för poliserna på 70-talet, precis som i serien  "Life on Mars" för då fick poliserna vara diskriminerande nu låtsades de bara att de inte var det..

Val skulle till ögonkliniken och gjorde allt för att slippa. Hon försökte ta Dianes pass på puben, hon låste in sig på toa men Eric gav inte upp. Han väntade tålmodigt på alla hennes försök att komma undan. Val kom sen ändå i väg till sjukhuset och fick information om vad som väntade med ögonoperationen. Det gjorde inte henne lugnare. Eric var väldigt gullig och ställde upp för henne idag.

Carrie har vissa problem med att jobba och vara nära Jimmy verkar det som eftersom hon går och kommer som hon själv vill på kontoret. Jimmy gillar inte det och blir inte gladare när han ser att Carrie träffar Nick.

Lisa och Zak hade kontaktat socialtanten för att få "vårdnaden" om Samson och när Shadrack upptäckte det så förvarnade han Sam. Han tyckte de hade svikit familjen och glömt allt det där om att man ställer upp för varann och man tjallar inte för socialen. Shadrack ger Sam tipset om att dra därifrån och hålla sig undan men han behöver pass och pengar. Sam kommer då på att han ska vända sig till Eric för att anta erbjudandet om lån men när han kommer till fabriken så är det endast David där som precis räknar lönerna.
Sam ser pengarna och börjar plocka med sedlarna... David blir livrädd när han ser att Sam snor pengar och har ett gevärr med sig. Allt blir helt plötsligt till ett väpnat rån...utan att Sam fattar vad han ställer till med.
Shadrack gömmer Sam och Samson i en övergiven lada tills han listat ut hur han ska fixa ett pass till barnet.
Polisen tillkallas och alla börjar leta efter rymlingarna...

Usch..den här röran med Sam och Samson kan aldrig sluta väl...jag blir faktiskt rätt ledsen över att de gjort så här, manusförfattarna.

En mycket kort resumé...

Hände det något idag?
Hmmm... Ryan (fd grannbarn som Duke hjälpt) kom och hämtade Duke.
Shadrach försökte få Sam att flytta hem och lyckades....nästan.
Sam stängde av värmen för att spara pengar.
Eric erbjöd Sam att låna pengar om han behövde.
Sam tog med sig Samson till jobbet på Jos getfarm.
Nicola kände sig utanför när Miles och Donald pratar sophantering.
Donna vägrar att be Val om ursäkt och Marlon är rädd att förlora jobbet.
Katie var värdinna när Gray hade fest och alla trodde han och hon var ett par.
Katie hade inget emot det men Gray såg mest rädd ut.
Katie, Gray och Perdy var på ultraljud, tårögda.
Carrie träffade Nick och det gjorde Scarlett lite upprörd.
Zac ringde socialen för att "skvallra" på Sam...

Jag kan inte komma på mer, hände det något jag missat? Var god att fyll i  bland kommentarerna tack ;)


Trevlig helg allihop!

Arresterad för att ha rökt en cigarett?


Usch idag var det tråkigheter staplade på varann..

Terry som efter massa påtryckningar av Duke ringer till socialen för att anmäla Sam.
Sam får tyvärr ett raserianfall när socialtanten och Lisa är på besök. Han slänger en tallrik med mat rätt in i väggen och tanterna blir rejält rädda. Han vill så gärna klara sig själv men det verkar svårt att få det gå ihop och han vägrar att ta emot hjälp från Dingles.

Val är skräckslagen för ögonoperationen så hon börjar röka igen. Tyvärr så går hon ut i puben med den tända cigaretten och det gör Donna irriterad. Det var droppen som fick allt att rinna över i humöret hos Donna för ingen tar hennes polisroll på allvar och Shane har varit på henne om att hon är en Dingle. Hon råkar i gräl med Val som vägrar att lyssna. Val råkar sen knuffa till Donna så hon ramlar. Naturligtvis arresterar Donna Val och kallar på förstärkning. Ross kommer dit och de åker till stationen. Val klarar sig ur situationen med en varning.

Lily har dragit ifrån byn och lämnat Edna eftersom det var det hon ville. Pearl, Betty, Sandy och Alan hade fått brev om att träffas på puben och där fick Pearl läsa upp ett kort i från Lily som säger farväl.

Jo kommer rätt lättklädd till besöket på fängelset. Det gör att de andra intagna börjar ge gliringar till Andy eftersom Jo inte svarade sen när han ringde henne. När han väl fått tag på Jo kommer han på att han vill gifta sig med henne redan nu, fast han sitter inne. Jo ser inte allt för nöjd och glad ut men hon söker upp Ashley ändå.
Ash är inte hemma så Jo får en pratstund med Laurel istället och då kommer hon fram till att de kanske borde vänta med giftemålet så det blir ett sådant bröllop som Jo vill ha. Hon ska i alla fall prata med Andy om saken.

Eli blev rätt svartsjuk när Debbie tog en öl med Carl på puben.

Jack fick Laurel att ta kontakt och prata lite med Mel som har det jobbigt just nu.

Shadrach vill inte bo i stallet så han lyckades tjata till sig platsen i husvagnen i stället.

Gamla damer som knarkodlare?

Donna lyckades få Sam till att prata så han skvallrade på Eli. Det ledde till en stor polisrazzia hos Sam, på verkstaden och hos familjen Dingle.
Lily som såg poliserna erkände för Edna att hon trodde att det var hennes fel eftersom hon börjat odla cannabis i växthuset. Edna blev helt chockad.
Eli blir arresterad och under lite väl hård polisbehandling av Shane (blond polis) så skvallrar han på Lily som också tas in för förhör.
Edna som inte vill se sin syster i fängelse kontaktar Zac som följer med och precis innan polisen kommer hinner ta bort alla plantorna.
Sam, Eli och Lily blir släppta ochåtervänder till byn. Sam hämtar Samson hos Dingles. Eli är redan där och har blivit dumpad av Debbie och fått utskällning av Zac och sedan blir han utkastad ur huset.
Lily pratar med Edna och får höra att hennes syster inte vill att hon bor kvar i byn.

Jack hjälpte Mel med värmen i husvagnen. Greg har tagit dit den äldre sonen som ska hjälpa till med renoveringen av huset. Mel hittar en låda med fotografier som tillhör Jack och hon lämnar den till honom.
Plötsligt börjar hon att gråta och Jack tröstar henne när Victoria kommer in. Victoria ser att Mel börjar ha känslor för Jack och hon retar honom lite...

Man får även veta att Shane är en bitter polis som försökt att bli kommisarie i flera år men inte lyckats för att andra (kvinnor och etniska grupper) blivit inkvoterade i stället. Därför beter han sig så pissigt mot Donna hela tiden.


Stackars lättlurade Sam som bara vill väl

Duke missar inte ett tillfälle till att hacka på Sam som förälder. Terry fick skämmas för sin far och han höll absolut inte med Duke när han klagade på att Sam inte såg efter sin son.
Sam gjorde en körning till Eli, en ny drogleverans, men den gick inte som det skulle för han som skulle hämta paketet under sätet i taxin hittade inte det han letade efter. Det gjorde att Sam började undra vad som hände där i baksätet. Killen fick bråttom därifrån och Sam upptäckte knarkpaketet. Han blev arg på Eli som lurat honom. Tyvärr så har Sam ont om pengar och kan inte betala hyran. Det utnyttjar Eli och lyckas efter många om och men övertala Sam att köra en sista gång. När Sam är på väg med leveransen blir han stoppad av Ross, som fått fel på sin bil, vid vägkanten och Ross vill ha skjuts till Hotten. Sam blir givetvis nervös och Ross blir misstänksam. När sen Sam girar till ramlar paketet fram under sätet och Ross upptäcker allt.
Sam åker in på förhör och sen satt i arrest. Daz fick hämta Samson från dagis och Duke fick än mer vatten på sin kvarn.

Debbie lånar extra pengar från Carl för att kunna betala för Belles skolgång. (Hur ska Lisa och Zac kunna betala tillbaka och fortsätta få tag på pengar i framtiden???)
När Debbie kommer in på puben så skämtar Carl med henne om att är det chips och öl pengarna skulle gå till men Debbie som inte fattar att han skojar fnyser. Då säger Betty och Pearl att Debbie inte förstår humor men då tycker Val att Debbie kan bevisa motsatsen genom att berätta en vits. "Det sitter tre äldre damer...på en pub..." säger då Debs. Hahahaha rätt roliga miner på tanterna då =)

Betty driver med Alan som är orolig för Edna.
Lily pratar ut med sin syster angående Peter och hon anser att det är Edna som är Peters riktiga mamma. Det får Edna till att mjukna upp och börja tänka på att följa med till Frankrike för att hälsa på sin son.

Carl försöker att fixa sopkontraktet på egen hand och han beställer mot Matts vilja sex st nya lastbilar. Matt får reda på det och stoppar köpet.
Miles har fått nys om att det ska ske en ny upphandling angående sopkontraktet så han övertalar Donald att ge sig in i den branchen. Nu ska han få visa sin far vad han går för och Nicola är inte alls förtjust.

En svensk aupair till Eli, någon intresserad?

Ja den enda som skulle stå ut med det är väl Sandiza? ;)
Shadrach hade blivit mutad av Viv för att hålla Eli borta från huset så hon kunde flytta ut deras saker och byta lås.
Eli blev lite sur på Shadrach som på det sättet blivit ansvarig för att han och Debbie och Jas blivit bostadslösa så när Shadrach ville flytta in i husvagnen med Eli ville Eli istället ha sällskap av en svensk aupair.
Debbie försökte få lån på banken för att kunna köpa tillbaka huset men bankerna var inte så pigga på att låna ut till henne. Det ville inte Matthew heller göra när hon vände sig till honom. Han hade däremot andra planer för huset. Han sökte upp Viv och erbjöd sig att köpa huset direkt istället för Debbie. Viv tänkte gå med på det men Bob ville absolut inte att de skulle ha med Kings att göra.
Carl som hört att Matt avspisat Debbies försök till lån erbjöd att låna henne pengarna så nu kan hon köpa tillbaka huset som hon bott i senaste åren.

Socialen söker upp Sam för att ställa massa frågor om hur han är som förälder, i och med att Samson hamnat på sjukhus två gånger på kort tid. Sam blir irriterad över alla frågor och Lisa och Zac blir oroliga. De försöker få Sam att flytta hem igen för att få lite ordning på allt men han vägrar.
Eli ser till att Sam gör en extra körning med taxin för att leverera droger till någon kompis och Sam gör det eftersom han inte vet vad som är på gång och glad över att få extra pengar.

Miles försöker att få lite kunskap om bokföringen på företaget men det gillar inte Nicola. Han träffar även Jas igen och han behöver verkligen en vän säger han. Nicola gör allt för att hålla Donald på bra humör. När Jas är med på en liten familjemiddag så får hon en stund ensam med Donald och då fattar hon att han är nöjd med Nicola även om hon verkar vara ute efter hans pengar.


Betty klagar hos Kings för att deras sopgubbar har skräpat ned på hennes tomt.


Val muttrar för att hon känner sig gammal och Eric försöker att muntra upp henne...och få henne att gå till en specialist.


Carl har fått reda på att Katie väntar Perdys och Grays barn. Matthew var tvungen att berätta allt under en lunch på Home Farm. Perdy var inte så glad över att han sagt något men som sagt, det måste ju komma ut förr eller senare...


Åhh vad det var trevligt att se att många svarade på vilka ni saknade och att ni hade så många roliga förslag på gästroller i serien. Uppehållet kändes inte alls lika långttråkigt som det brukar.

Återigen så måste jag påpeka att det är ert stora engagemang i serien som gör att man vill fortsätta skriva =)


RSS 2.0