Två unga tjejer och ett lik

Jasmine återvände hem till Shane för att snoka. Hon kollade först om han var hemma men det var han inte. Han var hos Gary MacFarlane och meddelade att han blivit avslöjad.

Eli träffade Dani utanför Hellraisers men hon ville inte riktigt prata med honom om var Aaron är. Eli fick gå därifrån utan information. När han sedan åkte hem fick han med sig Shadrach som förvånansvärt hållt sig nykter när han letat på stadens pubar.
Väl hemma fick Eli samtal från Dani men hon hann inte prata med honom för Gary ville att hon skulle in och börja jobba istället men strax efter lyckades hon ändå skicka ett sms om att Aaron finns hemma hos MacFarlanes.
Marlon följde med Dingles för att försöka hitta Aaron och de åkte iväg allihop i "Scoobydoo-bussen" (lika diskret).
De lyckas hitta honom fast det var höga murar runt huset och de lockar honom att komma dit så han kan klättra över. Efter honom kommer MacFarlanes vakter men hinner inte ikapp.

Senare på kvällen dyker Gary upp hos Dingles eftersom han förstod att Aaron var där. Zak lyckades lugna ner honom och att låta grabben vara, åtminstone för tillfället.

Belle (äntligen tillbaka) lekte blind med bindel för ögonen för hon hade träffat en blind kvinna i skolan.

Leyla bad Rodney om ursäkt för häromdagen och hon påpekade att det var inte honom det var fel på, han skulle inte ta det personligt att hon nobbat hans erbjudande om bo i hans hus.
Sedan gick hon till fabriken och skulle göra sig i ordning för natten (?) och Doug kom för han hade jobbat klart. Hon förklarade det med att hon skulle ut på stan och skulle bara göra sig i ordning.

Ross försöker att få Donna till att berätta för Marlon för nu vet Shane allt och hotar med att skvallra. Donna får aldrig tillfälle till det idag  heller. De kysser varann i vardagsrummet precis när Paddy kommer in och ser dem. Han blir riktigt arg på Ross och besviken på Donna. Han har aldrig sett en man älska sin fru så mycket som Marlon gör.

Medan Jas snokar runt hos Shane upptäcker hon att han har en väska med pengar och knark i garderoben. Precis då så kommer han hem och hon gömmer sig i garderoben. Han kom hem för att packa några väskor och han tog även väskan i garderoben för han var på väg att sticka. Just när han är på väg ut genom dörren så ser han att en låda är utdragen i hallen och så hade han inte lämnat den. Han rycker upp garderobsdörren och sliter ut Jasmine.
Det blir många hårda ord och han anklagar henne för att ha utnyttjat honom för informationen om MacFarlanes.

Debbie som är orolig för Jas försöker att få tag på henne men hon svarar inte så hon åker hem till Shane. Hon kommer upp i lägenheten precis när Shane är på väg att tränga sig på Jasmine och hon slår till honom med en stol i huvudet så att han svimmar av. De är på väg därifrån när Shane vaknar till och kastar sig över Debbie. Det gör att Jasmine blir helt vild och kastar sig över honom och bara slår och slår, med ett stolsben. Det går så illa att Shane dör. Vad ska tjejerna göra nu? Jas vill ringa polisen men Debbie säger att det går inte, de skulle åka dit på en gång. Jas säger att det var för att försvara henne för han tänkte våldta henne som hon slog men Debbie nekar.
När Debbie sansat sig så ordnar hon att de torkar bort lite spår efter dem och de ska precis gå när Ross dyker upp. Jasmine låser dörren och säger att Shane inte är hemma, hon följer med Ross ner till bilen. Hon får skjuts av honom till bussen men sedan återvänder hon till en Debbie som var hysterisk eftersom hon trodde att Jas hade skvallrat. Hon lugnade ner sig och sa att nu måste de få bort kroppen på något sätt....

Vad kul att "framtids-fliken" fungerar, själv läser jag inte kommentarerna men ser att det kommer några emellanåt och ingen verkar klaga =)

Nu fick Jas äntligen upp ögonen för sanningen

Chas har dåligt samvete för Aaron. Hon vet inte alls vart han tagit vägen och hon pratar med familjen om det. Hon känner även att hon varit en dålig mamma och inte funnits där när han behövt det.
Eli, Zak och Chas åker till hennes fd man och kollar om Aaron är där. Det är han givetvis inte men däremot så får de veta att han slagit Gordons nya fru. Hon hade en rejäl blåtira.
När de kommit hem så kommer Danielle och hälsar på. Hon är orolig för Aaron eftersom han gör ärenden för MacFarlanes.
Chas vill ringa polisen men Debbie tycker inte det är så bra. Hon berättar om sina misstankar om att någon, antagligen Shane, är mutad av MacFarlanes. För att kunna prata med en polis de litar på så vänder de sig till Donna. De berättar även om sina misstankar om Shane.
Donna ska se vad hon kan göra. Marlon vill att hon tar hjälp av Ross eftersom hon inte kan lita på andra poliser.

Shane ger Jas massa fakta om hemlösa för att hon fortare ska bli klar med den artikeln. Jas kan inte tänka på annat än att först bli klar med MacFarlanes-historien. Då blir Shane riktigt sur och rätt aggresiv och påpekar att han då lagt ner massa tid och arbete i onödan. Han tar tag i henne men lugnar ner sig innan något händer.
När Jas jobbar på puben så kommer Shane dit och ber henne om ursäkt, han vill ju bara hennes bästa och han är orolig för vad som kan hända henne om hon skriver om MacFarlanes. Hon förlåter honom om han bjuder på lunch hemma hos honom.

Donna gör besök på Hellraisers helt ensam och ställer frågor om de sett Aaron. Givetvis har de inte det och ägaren blir nyfiken på varför hon är ensam och varifrån hon fått tanken på att han kunde finnas där. (Inte allt för smart gjort av henne). Han erbjuder henne jobb som dansare och hon ser det som en muta men han säger att det bara var ett jobberbjudande i all enkelhet.

MacFarlane blir givetvis mycket upprörd över att ha fått oväntat polisbesök och ringer upp Shane. Jas som är hos Shane råkar svara eftersom han inte hör att det ringer. Snabbt är Shane på plats och tar luren från henne men hon hinner höra rösten och hon känner igen den.
Shane får mycket bråttom att träffa MacFarlane så Jas blir kvar i lägenheten.

Aaron vaknar upp bland massa soptunnor på en bakgård. När han sen är ute på stan stanner en bil och han kliver in i den. Då hamnar han i något rum på Hellraisers.

Shane får utskällning av MacFarlane ute på gården bakom krogen. Sedan kommer en bil med någon som ska hämta upp Aaron. De står alla på gården och pratar men de ser inte att Jasmine smygit dit och står och ser allt från en loftgång i huset mittemot.
Nu vet Jas att Debbie hade rätt. Hon åker till Dingles och berättar att Aaron är hos MacFarlanes. De vill genast bege sig dit men eftersom de inte vet vart Aaron fördes är det ingen idé. Eli vill leta upp Danielle för att få veta vad som händer och var Aaron kan tänkas vara men det slutar med att Shadrack får det uppdraget.

Leyla är tidig på jobbet på fabriken och hon frågar Lexi om extra nycklar. Det får hon inga så hon tar Dougs nycklar till fabriken när han råkar lämna de på bordet. Hon har tydligen ingenstans att bo så hon frågar Lexi om hon vet något. Rodney som precis är där för att hämta gardiner som Lisa ska ha fixat erbjuder sin hjälp men så desperat är inte Leyla. Då säger Lexi att Rodney är förvaltare på Home Farm så han borde veta vad som går att hyra i byn.
Leyla söker sedan upp Rodney men han verkar mer inne på att få kvinnligt sällskap än bara en hyresgäst. Hon blir rätt obekväm av att vara där så hon går därifrån för hon behöver boende inte någon "sugardaddy".

Marlon tackar Ross för att han följt med Donna till MacFarlanes. Ross fattar ingenting men håller masken ändå. Sedan söker han upp Donna för att ta reda på vad hon gjort och får då reda på att hon misstänker Shane.
När Ross är hemma så kommer Shane över på besök och han har många frågor om Aaron och han frågar sedan Ross vad Donna gjorde på klubben. Då inser Ross att Shane är inblandad i det hela. Shane erkänner men hotar med att göra livet surt för Ross, Marlon och Donna om Ross säger något.
När Shane går så följer Ross med och de fortsätter att tjafsa med varann ute på gatan. Det slutar med att Ross blir så förbannad på Shane att han slår till honom.

Leyla som precis är på väg från Rodneys hus ser hela bråket och slaget. Har hon hört vad de diskuterat?Trevlig helg allihop!


PS, vad kul att få veta att det var Brenda MacFarlanes man som Chas delade hotellsäng med när han dog och att hon sedan hjälpte Jo med att få bort Charlie. Jag tänkte inte på att det var samma släkt som nu är i farten. Jag såg även Aaron på Hellraisers men reagerade inte på att det var Chas son eftersom han såg annorlunda ut och var så mycket äldre än jag trodde han skulle vara, däremot tänkte jag att han hette samma sak.
Kul att Belle snart är tillbaka =)

Hoppy the Roo

Paddy är på puben med Ross men Ross är väldigt tankspridd och inte alls sällskaplig hur Paddy än försöker att muntra upp honom.
Donna försöker att berätta för Marlon när de sitter i bilen men hur hon än försöker så kan hon inte få fram det. Hon skyller sedan allt på att hon är både trött och hungrig. En lättad Marlon ska starta bilen och åka därifrån men givetvis så startar den inte. Han får ringa Debbie som ska komma och hjälpa honom. Under tiden så försöker han prata med Donna och han vill utnyttja tiden tillsammans genom att mysa tillsammans bak i bilen. Donna vill inte och skyller på trötthet men sedan kastar hon sig över honom ändå.
Debbie blir inte alls så glad när hon kommer för att hjälpa dem och ser vad de gör. 

Ross söker upp Donna men hon vill inte riktigt prata med honom utan säger åt honom att gå därifrån.
Dagen efter försöker han igen att sätta press på henne.

Kören övar och övar. Gennie som är så blyg råkar sjunga med när hon står med ryggen emot och glömmer bort att de andra är där men när hon sedan upptäcker att de lyssnar på henne så tystnar hon.
Nicola anser att de behöver övningar för att öka självförtroendet och även förtroendet för de andra. Hon försöker att ge Gennie lite dåligt samvete genom att påpeka att en familj kan bli av med hem och trygghet om de inte vinner.

Brenda kommer och hjälper Jamie som står på bordet med ormen i närheten.
Hon lägger vant ner Lionel i det lilla terrariet. Äntligen kan Jamie andas ut. Sedan konfronterar han Bob och Terry angående Louise men de nekar att de haft kontakt med henne. När Jamie påpekar att hon lämnat meddelande så måste de erkänna att de varit oroliga för honom. Då erkänner Jamie att han gjort något dumt så han blivit utkastad ur landet. Han hade knockat deras nationalsymbol, Hoppy the Roo.
Det visar sig vara en skådespelare som klär ut sig till känguru och tydligen är han mycket populär. Jamie hade blivit full på en fest och sedan blivit förbannad för Hoppy hade tafsat på Louise.

När Jamie senare kommer in på puben så står kören där och sjunger en låt om en känguru =D
Jamie tycker att det är ok, det är inte alla som blir hatade av en hel nation precis som Hitler eller Christiano Ronaldo...
Gennie får tillbaka Lionel av sin mamma och hon blir överlycklig tills hon råkar tappa terrariet i golvet och Lionel dör.

Shane vill åka på semester med Jas, antagligen för att få henne på andra tankar men hon kan inte åka förrän hon skrivit en artikel. Han ger henne först en dyrbar resväska så hon ska bli glad och kanske ändra sig. Sedan tar han med henne till ett härbärge för att hon ska få höra de hemlösas historier. Alltid något att skriva om för Jas.
Jas blir sur på Debbie som försöker varna henne för Shane. Debbie förklarar att hon bara är orolig.

När Donna gått till jobbet så går Marlon till cafét. Där stöter han på Paddy och Ross. De frågar hur det gått med bilen och Marlon säger att den gått sönder, startar inte men däremot så kan han konstatera efter gårdagen att fjädringen är mycket bra.
Ross blev inte glad över att höra detta och han frågar återigen Donna om när hon ska berätta något. Hon lovar att göra det när det blir tillfälle.
När Ross är utanför polisstationen så ser han en ung kille cykla på trottoaren och han säger åt honom. Den unga killen är mycket uppkäftig så Ross ska ta med honom in på stationen. Då tappar killen en påse med några piller i. I bakgrunden ser man Danielle, vad gör hon där? Känner hon killen eller är hon på väg att göra en anmälan?
Ross förhör grabben och Donna är med. Det visar sig att det är Aaron Livesy, Chas son.
Chas får komma och hämta sonen då hans far inte är intresserad av att hjälpa honom längre.
Efter förhören försöker Chas få kontakt med Aaron och bjuder därför honom på skjuts och lite mat. De har väl aldrig haft lätt för att prata med varann så stämningen är inte på topp. Det slutar med att Aaron blir förbannad och springer iväg från bilen.

Donna lovar Ross att berätta allt för Marlon men när hon sedan träffar sin man kan hon ändå inte säga som det är. Hon börjar med att säga att något har hänt men när hon närmar sig sanningen så tar det emot. Det slutar med att hon gråter och säger att de arresterade Aaron.
Marlon blir orolig och vill höra med Chas om hur hon mår så han ska till Dingles. Han är ändå lättad för han trodde Donna var på väg att säga något helt annat...

Ross ser att Marlon går iväg så han går hem till Donna. Hon säger åt honom att de inte ska ses förrän hon gjort slut med Marlon. Trots det så kysser de varann i soffan...

Var är Belle, jag saknar henne!?!

Marlons Motor Mun


Marlon har fått i uppdrag att laga mat till ett event som Rodney står för på Home Farm. Val är inte alls glad över att behöva låna ut pubens kök gratis och det blir en del beska kommentarer.
Det går så bra och gästerna är nöjda så Marlon får lite extra betalt av Rodney.  Samtidigt så får Rodney Marlon att börja tänka på att starta eget.
Marlon får Debbie till att fixa en bil åt honom och sedan får Paddy hjälpa Marlon att måla om bilen.
Företaget namn blir Marlons Motor Mun, eftersom han ska ha cateringverksamhet.

Gennie vill hjälpa Bob och Jamie att bli av med sin rädsla för ormar så hon lånar en kompis orm och tar med den till cafét. Det var ingen bra idé men hon lämnar ormen i en glaslåda på bordet.
Bob och Jamie gör allt för att undvika lådan som nu blivit täckt med en handduk för att man inte ska se ormen.
När hon senare ska komma och se hur det går för dem så upptäcker de att ormen är borta.

Jo fick prata ut med Mick. Han lyssnade på hennes problem och gav henne stöd. Han sa att det syns på Sarah hur mycket Jo betyder för henne. Det gjorde inte saken lättare för Jo som kanske hade haft tanken på att sticka men efter det här samtalet blir hon nog kvar. Dessutom när hon är hemma med Sarah så får hon en stor kram och får höra att Sarah tycker det är roligast att vara med Jo, hon älskar sin mamma.

David visar Nicola massa broschyrer på hus med stora trädgårdar och ber henne att tänka över saken. När hon ska lämna tillbaka broschyrerna till honom på fabriken är han inte där. Då hör hon någon sjunga i lokalen och det låter väldigt bra. Hon blir nyfiken och kollar vem det är. Det visar sig att det är Gennie som är så duktigt på att sjunga. Nicola övertalar Gennie att vara med i kören.

När kören sedan har övning och det är Betty som är solist så låter det inget vidare. Då dyker Gennie upp som en räddande ängel. Problemet är bara att hon är så blyg att hon inte vågar sjunga solo, inte i samma rum som de andra i alla fall. Det slutar med att hon står i köket och sjunger medan kören repar i vardagsrummet.

För att hjälpa Gennie med sin rädlsa frågar Ashley Lily om hon kan hjälpa till. Lily kommer över och kör lite avslappningsövningar med Gennie.

Brenda har dåligt samvete för att hon mutar TJ. Terry får veta allt när han får höra att TJ glömt sin lunchlåda och han hittar den på cafét full med godis. Brenda erkänner allt och att hon gjort det för att TJ ska tycka om henne.

Jasmine blir bjuden på picknick av Shane. Hon pratar mycket om sitt jobb och att hon har av McNally blivit nominerad som årets unga journalist. Nu måste hon bara ha en bra artikel och hon vill skriva om MacFarlanes.
Shane försöker åter igen avråda henne och vill att hon ska skriva om något annat.

Bob och Terry är oroliga för Jamie och undrar varför han åkt från Australien. Terry försöker få tag på Louise men lyckas inte.
Jamie som passar B&B:t upptäcker att Louise ringt och lämnat meddelande på telefonsvararen och han lyssnar på vad hon har att säga. Han blir inte alls glad över att få höra att de två männen försöker lägga sig i hans liv.
Plötsligt upptäcker han att han inte är ensam, ormen Lionel har dykt upp och Jamie ställer sig på bordet och ringer efter hjälp.

Donna och Ross är på väg hem från London. Donna kör bilen men har svårt att åka direkt hem utan kör runt i omvägar men tillslut måste hon konfrontera Marlon.
Marlon blir överlycklig och överöser henne med kärleksförklaringar. Han är så glad över att hon är hemma och han pratar och pratar så hon knappt får en syl i vädret. Hon försöker att visa lite glädje när han visar henne den nya bilen. Sedan ber hon om att de ska åka ut på en provtur... efter ett tag ber hon honom att stanna för hon vill prata.
Kommer hon att säga att hon älskar Ross och att hon vill skiljas?

"Reptilerna tog kål på kärleken"

Jo blir ledsen när hon får höra att Sarah inte är välkommen på ett kalas bland barnen på dagis, hon har även fått återbud på julspelet som Sarah sett fram emot.
Andy är sur och grinig och tycker synd om sig själv. Katie lyssnar på hans klagande och sedan lovar hon att försöka prata med Jo om att han ska få träffa sin dotter.
Jo vägrar att släppa Sarah till Andy.
När sedan Daz träffar Andy för att be om ursäkt för slaget så berättar han även att han såg upp till sin storebror förut, för han hade allt men nu har han sabbat det. Andy blir nog lite berörd av det Daz har att säga. Han frågar Daz om inte han kan hjälpa honom att få träffa Sarah. Daz frågar Jo om det går bra och först vänder hon taggarna utåt och vägrar ge med sig men Daz lyckas övertala henne.
Andy och Katie har fixat ett eget julspel till Sarah. TJ och Samson får hjälpa henne och några bybor får se hela uppträdandet. Sarah är jätteglad. När alla gått därifrån så börjar Katie och Andy att plocka undan. Andy blir sentimental och börjar prata om gamla tider när de två var lyckliga, sedan känner han sig misslyckad och blir ledsen. Katie ska trösta honom så hon ger honom en kram. Andy missuppfattar allt och pussar henne. Just då kommer Daz, som ska hämta sin mobil, in och ser det men säger inget utan går bara därifrån.
Katie vill inte vara med Andy på det sättet utan hon har bara ställt upp som vän. Andy blir väldigt arg och aggresiv men går därifrån.
Daz försöker att inte säga något till Jo men hon märker på honom att något har hänt. Hon lyckas få fram vad det är och hon blir jätteledsen. Daz tror ju att det är seriöst mellan Katie och Andy eftersom han inte såg mer än kramen och pussen.
Katie kommer sedan över till Jo på gården och först är Jo väldigt arg och ledsen över deras svek. När hon sedan inser att det faktiskt inte är något mellan Katie och Andy och att Katie faktiskt sett hur han kan bli när han blir arg så lugnar hon ner sig. Katie råder henne till att sticka så fort som möjligt men hon måste nog lämna Sarah eftersom hon inte kan bli fri från Andy på annat sätt.

David påminner Nicola om att hon ska förstöra för kören så de kan få eget boende så fort som möjligt. Nicola verkar mer och mer tveksam till det. När Laurel kommer över för att hon känner sån förtvivlan om att det går dåligt så får hon en idé.
Körmedlemmarna har möte på cafét för de överväger att ge upp efter att ha läst om Robblesfields manskör som får så bra recensioner i tidningen. Nicola och Laurel dyker upp och berättar att de ska göra något annorlunda nu. De samlar ihop hela kören och låter dem titta på "En värsting till syster 2" för att få inspiration till att vinna körtävlingen.
Efter det så har kören fått nytt liv och alla vill fortsätta tävlandet.
David blir inte alls glad när han får höra att det var Nicolas idé från början men hon säger att det ingår i planen.

Lily får brev från sjukhuset om att hon bör boka tid för operation så fort som möjligt. Hon vägrar att göra det. Istället börjar hon köpa massa drinkar på puben med ett nytt kreditkort. Rodney har svårt att se på när hon beställer drink efter drink och börjar prata om att resa till Rio. Han pratar allvar med henne och hotar med att säga allt till Edna. Lily förklarar hur det var när hennes man dog i cancer och att det var jättejobbigt och så vill hon inte ha det. Inga oprerationer för hennes del. Hon lyckas få Rodney till att inget säga...än.
Edna har nu fått tag på pengar från sitt konto så Lily kan betala tillbaka till de andra lotterivinnarna.

Brenda blir frustrerad över att aldrig få en stund ensam med Terry. TJ är med överallt, till och med i sängen. Hon försöker att muta TJ med godis för att han ska hålla sig borta. När det blir för trångt i sängen går hon ner och lägger sig på soffan. En natt får hon en riktig chock, det ligger någon där.
Jamie har kommit hem från Australien. Han klarade inte av att bo i ett land där det finns massa giftiga ormar och spindlar. Meningen är att Louise ska komma tillbaka om ett år när hennes turné är slut.

Ett barn som bråkar och bits

Anna måste ta tag i begravningen. Hon får reda på att Donald dött utan att plågas och att det var på grund av hjärtat.  Matt följer med henne till begravningsentreprenören för att ta ett sista farväl.
När de varit där så ber hon Matthew att inte skjuta på bröllopet.
Flera gånger så säger hon till Matthew hur mycket han betyder för henne och att hon är ledsen för att Donald dog ensam och att hon inte fick chans att säga vad han betyder för henne. Varje gång ser Matthew så bedrövad ut...

Anna ber Rodney att vara kistbärare och han tackar ja.
Carl är på Matthew om att han bör berätta för Anna att han var där när Donald dog men Matthew förmår inte inte att göra det och han blir arg på Carl som inte låter dem vara.

Val upptäcker att Victoria inte sovit hemma och hon blir mycket orolig och upprörd. Dock dyker Victoria strax upp och Val skäller ut hennne. Då visar Victoria att hon visst hört av sig och hon spelar upp meddelandet på telefonsvararen.

Jo följer med Lee på marknaden och Daz erbjuder sig att passa Sarah. Andy som vill träffa sin dotter blir riktigt förbannad när han upptäcker att det är Daz och inte Jo som är med Sarah.
Han pratar med Katie som råder honom att ta det lugnt och inte brusa upp hela tiden.
Dagen efter möter han Jo när hon precis lämnat Sarah på dagis och de börjar bråka med varann. Dagisfröken kommer ut och ber dem att ta det lugnt för barnens skull.
Senare ringer fröken och säger att Sarah är bråkig och har bitit andra barn så Jo får hämta henne. Det visar sig att förskolan inte vill att Sarah kommer tillbaka mer denna termin.Detta gör att Jo inte låter Andy träffa Sarah som han skulle ha gjort och han blir besviken och super sig full.
Andy fortsätter att ställa till problem och visar sig på gården. Jo blir rädd eftersom hon märker att han är onykter så hon ringer Daz som kommer och hjälper henne. Det slutar med att Daz slår till Andy för att få honom att gå därifrån.

Edna är runt i byn för att samla in saker och kläder till en loppis för att få in pengar för att rädda kyrkan i byn. När hon kommer till Terry får hon en mindre chock när Brenda kommer ner iklädd endast en morgonrock.
Brenda är lite orolig för snacket i byn och dessutom har hon och Terry svårt att få vara i fred för TJ.

Pearl är tillbaka från minisemestern och är hos Edna för att hjälpa till att sortera kläder.  Lily kommer in och börjar rota i fickorna på kostymen som Anna lämnat efter Donald. Givetvis hittar hon lite mynt som hon tar. Sen går Lily och Pearl till puben. Där får Lily en yrselattack men låtsas som om det inte var så allvarligt. Rodney ser det och blir orolig.

Dessutom hör Donalds advokat av sig till Anna. Hon får ärva DeSouza Enterprises men får inte någon makt i företaget. Däremot har han sett till att hon får en inkomst varje månad.

                                     *~*~*~*


(jaa jag vet att det heter förskolelärare och förskola men jag är så gammal att det på min tid sa man dagis och det fortsätter jag med, hoppas inte alla förskolelärare blir ledsna för det)

Gårdagens avsnitt i dag eller hur det nu blir

Som många upptäckt så fanns gårdagens avsnitt som inte sändes på tv:n ändå på tv4.play. Dessa avsnitt kommer att sändas idag (hoppas vi) så ifall ni inte sett "dagens" avsnitt och inte vill veta vad som händer sluta läs här nu och återkom senare under dagen i stället.

Donald gjorde allt för att förstöra förlovningsmiddagen. Han sa att Anna inte alls var kär i Matthew utan bara spelade för att kunna krossa Kings. Då blev Matthew irriterad och erkände att han haft ett samtal med Donald tidigare och att han blivit erbjuden att lämna Anna för att få Kings att vara i fred. Jimmy, Carl och Lexi är något oroade över vad Donald säger men Matthew visar klart och tydligt att han inte tror honom. Han säger åt Donald att gå därifrån.
Hela middagen är förstörd och Anna känner inte för att vara så sällskaplig.
Hon får dock brödernas godkännande, både Jimmy och Carl välkomnar henne till familjen. Matthew säger åt sällskapet att fortsätta fira fast han och Anna inte är med hela tiden. Anna går upp och vilar medan Matt går ut en sväng.

Nicola klagar över att Victoria bor hos Pollard och hon tjatar på David att prata med Val om saken. Val och Eric tycker att det är bättre att Victoria bor kvar hos dem så länge Diane är bortrest men Nicola kan gärna ta extra rummet bakom puben, då får hon ju vara ifred med David.
Nicola blir väldigt sur för hon vill minsann inte bo i samma hus som en hustrumisshandlare och hon vill inte ha Andy snokandes när hon duschar.

Daz får lite dåligt samvete över att Scarlett blivit lurad. När han sedan försöker prata med henne så verkar hon lite ointresserad av honom. Hon vill inte bli åsidosatt och alltid hamna efter hans nya bästa vän, Jake.
Senare kommer Victoria på besök till Daz och de börjar dricka öl. De verkar ha rätt kul och när Victoria spiller öl på mattan ska Daz torka upp det. De kommer varann rätt nära och plötsligt är de på väg mot varann med läpparna men Daz inser vad som håller på att hända och reser sig upp direkt. Han blir rätt förvånad över situationen.

Brenda försöker att förföra Terry och det verkar lyckas när han plötligt säger nej. Då blir hon förnärmad och rusar därifrån. Terry kommer efter och ger henne en bukett blommor för att be om ursäkt. Hon accepterar ursäkten men pladdrar på om att det kanske är lika bra att det inte blev något mellan dem, hon ska nog leva ensam.
Terry försöker att säga något men får inte en syl i vädret. Då ber han henne om en avskedspuss och det får han. Brenda pussar honom lätt på munnen och tror att det räcker. Terry nästan kastar sig över henne och de börjar kyssas vilt.
Nu kan de äntligen prata ut med varann och erkänna att de varit lite rädda för kärleken. De bestämmer sig för att försöka men ta det lugnt och låta se vad som händer. Bob får i allafall vara barnvakt över natten medan de lånar ett rum på B&B:t.

Jo ser till att Andy får träffa Sarah hos familjen Dingle. Lisa är kvar hemma för att hålla koll på honom. De har en mycket trevlig eftermiddag och Sarah är glad över att få leka med sin far. När Jo kommer för att hämta Sarah vill hon inte följa med hem utan kramar om Andys ben. Tillslut får Andy gå och Jo blir lite ledsen eftersom hon blir den elaka som hindrar barnet att ha kontakt med sin far.

Matthew söker upp Donald för att prata med honom om hans uppträdande på Home Farm tidigare på kvällen.
Han är rätt hård i sina ord mot gubben och Donald blir blekare och blekare. Matthew vill bara ha en ursäkt och att få Donald att inse att inget kommer att stoppa deras förhållande. Donald ber om sin medicin men Matt vill inte ge honom den, han vill ha ursäkten först. Då faller Donald ihop på golvet och dör. Det var ju inte det Matthew hade velat, vad ska han göra nu?
Han går hem och låtsas som inget hänt. Anna ligger och sover (osminkad och rätt vacker). Man ser att Matt har annat att tänka på men han låter allt gå sin gilla gång. Dagen efter ber Anna att Katie ska vara hennes brudtärna och Katie tackar ja.
Laurel och Betty är på väg till Donalds hus för att städa. Betty upptäcker kroppen och Laurel får ringa efter ambulans och sedan till Anna.
Katie följer med Anna till huset men de går inte in. Anna är jätteledsen och hon har dåligt samvete för att hon bråkat med sin far det sista hon gjorde. Katie berättar att hon råkat ut för samma sak med sin far, men att man inte kan låta detta sista ta över alla andra bra minnen man har.
Donalds kropp skickas till bårhuset och polisen lovar att hålla kontakt med Anna.
Matthew kommer och hämtar hem Anna så hon kan gå och lägga sig. Han tar sig en whisky och pratar med Carl. Då råkar han erkänna att han besökt Donald kvällen innan men han hade inte rört honom....fast han hade inte gjort något för att hjälpa honom heller...

P.g.a. dimma så.....blev de alpina tävlingarna framflyttade och som så många redan upptäckt så blev det inget HTG idag.

Vi får hoppas på att morgondagens avsnitt sänds som vanligt, fast med senare starttid... 12.05!


Nu blir det blogguppehåll...

...ända till i morgon ;)


Eftersom det inte är något HTG idag så blir det enkelt med uppehåll.


Ni som spelar in serien på ett eller annat sätt bör tänka på att det börjar senare i morgon och på fredag, 12.05 är tillfälligt ny starttid.

Ha det så bra denna lediga dag.

"Inte längre min dotter"

Donald erbjuder Nicola 20 000£ som ersättning men hon nöjer sig inte med det.
Anna försöker få tag på Matthew eftersom hon vill vara först med att prata med honom innan Donald gör det.
När Matt är på väg hem från flyget så stannar bilen vid vägkanten och in kliver Donald. Han vill att Matthew lämnar Anna, han till och med erbjuder Matt att om han gör slut så ska Donald inte krossa Kings. Matthev blir förbannad och går därifrån.
Donald pratar med Anna och ber henne att avsluta affären med Matthew, annars är hon inte hans dotter längre.

Anna träffar Matthew och berättar att hon saknat honom. Sedan erkänner hon allt om att de tänkte krossa Kings men att hon blivit kär i Matthew och inte kunde göra det. Givetvis blir han besviken på henne men hon bönar och ber och säger att alla sådana tankar är borta. Hon friar till honom och säger att hon vill bli hans fru, sen spelar det ingen roll om de bor i en pappkartong eller om de har några pengar. (jag tycker jag känner igen resonemanget från Matthews tidigare förhållande). Då smälter han och accepterar hennes frieri och ser väldigt lycklig ut...

Betty är tillbaka från Blackpool men Pearl har blivit kvar eftersom hon träffat någon barndomsvän.

Victoria vill ha pengar till ett nyårsdisco så hon skolkar från skolan för att få lunchpengar. Först går hon till Eric men han hänvisar henne till Val. Då säger hon att Val sagt åt henne att be Eric. Sedan upprepar hon proceduren hos Val och får även pengar därifrån. När sedan Victoria och Kayleigh går hem till Pollards råkar de störa David och Nicola som har lite mysigt i soffan.
NIcola blir sedan lite orolig för att Victoria ska vara förtjust i David och hon vill inte att de ska bo i samma hus.

Andy vill träffa Sarah men Jo låter honom inte göra det eftersom Diane är bortrest. Då frågar Andy Katie om hon kan tänkas vara med när han träffar sin dotter och hon går med på att fråga Jo. Det blir inte riktigt som Andy tänkt, Jo blir lite sur över att Katie ska vara med men skyller på att Sarah ska till tandläkaren.

Jimmy pratar med Daz angående Scarletts flyttplaner. Då inser han att Daz inte heller är så förtjust i tanken och tillsammans med Jake kommer de på hur de ska få Scarlett att ändra sig. Genast börjar grabbarna att grisa ner i huset och det gör att när Scarlett kommer finns det knappt en ren fläck någonstans och hon vill absolut inte flytta in. När hon sedan pratar med Katie om saken så får hon rådet att anlita en städerska så hon får Laurel till att städa huset. (Scarlett måste väl ha märkt tidigare om Daz är en sådan skitgris eller inte?)

Brenda försöker att prata med Terry men han har inte tid. Hon söker upp honom hemma hos honom och när hon äntligen kommer lite närmare så dyker Laurel upp och stör allt.
Med Bobs hjälp och sedan Bettys och Vals övertalningsförmåga så inser Brenda att Terry antagligen är lika nervös som hon. Detta gör att Brenda får rådet att släppa loss och få det överstökat så fort som möjligt så de kan gå vidare i sitt förhållande.


Donald kallar in styrelsen för ett extra sammanträde för att avsätta nuvarande VD:n, Anna. Hon verkar inte bry sig så mycket för när Matthew kommer tar hon sina väskor och följer med honom. Väl utanför huset friar Matthew och ger henne en ring och hon blir överlycklig. Donald står i fönstret och ser allt, han verkar inte glad.

Rodney blir bjuden på förlovningsmiddagen och han besöker då Donald för att övertala honom att ändå komma dit för Annas skull. Donald är som vanligt sur och påpekar att han faktiskt sitter i möte och har inte tid för annat just nu.

Förlovningsmiddagen firas med bröderna King, Lexi, Scarlett, Rodney, Katie och Anna. De passar även på att skåla för att kontraktet med företaget i Polen gått igenom.
Plötsligt kommer Donald in....

Kom ihåg att i morgon är det inget HTG och på torsdag och fredag börjar det lite senare, kl 12.05!
Tack Erik för informationen.

Kärlek i magtrakten

Nicola blev lite sur för att McNally hade skrivit att kören var usel. Men hon tänker utnyttja hans elaka ord till att själv slippa vara häxan för nu kan de skylla på honom om det visar sig vara dålig reklam för kören. Hon hör Leyla sjunga när hon passerar på gatan och det leder till att även Leyla får en plats i kören även om hon inte sjunger så bra.
När hon sen får höra från sin far att han är stolt över henne för att hon ställer upp för byn utan att själv tjäna något på det så bestämmer hon sig för att inte köpa kyrkan. Hon vill inte svika Laurel heller...
David berättar det för Eric och de försöker att övertala Nicola att inte backa i kyrkoaffären. Hon är helt säker på att hon inte vill fullfölja det även om Eric försöker att utpressa henne med att byborna kommer att vända henne ryggen om de får veta vad hon hade tänkt göra.
Nicola är fullt besluten att fortsätta med kören och nu ska de göra allt för att vinna.

Val har bokat biljett till Diane så hon kan få semester i Brighton hos Bernice.
Val får ta hand om baren och dessutom vara barnvakt till Victoria för att Diane ska gå med på att åka iväg.
Victoria får av Chas uppdraget att ringa de klienter som inte betalat sina fakturor och kräva dem på betalning och Victoria lyckas bra med det. Detta gör att Paddy ger henne ett bra betyg som hon kan ta med till skolan.
Daz ger Victoria en katt som han fått tag på. Hon blir jätteglad över den men Val som ska passa Victoria tycker inte det är lika kul.

Brenda har ont i magen efter all kålsoppa men hon tackar ändå ja till Terrys inbjudan om en middag. Eftersom hon är rädd för att gå upp i vikt så vågar hon knappt äta av det Terry bjuder på och när Bob kommer hem med TJ ser hon det som ett tillfälle att kunna fly därifrån. Terry som tagit åt sig av hennes ord om att man inte kan äta vad som helst i deras ålder frågar Bob om han tycker att han ser tjock ut.
Terry avskräcktes inte av att middagen blivit katastrof så han bjuder ut Brenda igen. Han är inte riktigt klar när hon kommer hem till honom för han är fullt upptagen med att spegla sig och kolla in sin figur. Han står och drar in magen och spänner sig lite och gör några häftiga moves. Givetvis kommer Brenda upp och hör och ser det, speciellt när han sjunger för sig själv att han är en gudabenådad älskare och Brenda ska få vara med om en häftig resa. Hon får panik och rusar därifrån till puben.
Terry klär på sig och kommer efter. Hon vill inte prata med honom men han har lite att säga henne. Tyvärr så blir det mest pinsamt och klumpigt när han försöker att säga att de flesta män i byn är lite överviktiga och hon själv är inte precis någon Angelina Jolie.

Jimmy har kommit tillbaka men han är inte alls orolig över romansen mellan Matthew och Anna. Däremot ska han stoppa Scarletts flytt till Daz, precis som Daz hoppats på.

Donald är fortfarande besviken på Anna och ber henne att välja mellan Matt och honom. Han till och med hotar med att tala om för Matthew vad Anna hade för planer att göra när hon tog kontakt med honom.


Slagsmål, kåldiet, änglasång och farlig förbindelse


Kören övade utanför kyrkan för att förhindra kyrkorådet att komma in när han kom dit. Det blev ett uppträdande med en del hårda ord. Pokergänget anslöt sig till gänget utanför kyrkan när de var på väg hem. När kyrkorådet sa till Brenda så blev Terry förbannad och slog till gubben med en snyting rätt i nyllet. Det gjorde inte kyrkorådet gladare men Laurel och Ashley lyckades nog att lugna ner honom så han inte anmäler Terry.
Nicola pratade med McNally men han hann inte komma dit i tid för en artikel. Däremot var han på plats när domaren i kör-tävlingen dök upp.
Precis innan uppvisningen skulle börja stod Ashley i ett rum i kyrkan och bad till gud om att det skulle går bra idag, han ville höra änglasång annars skulle han "göra slut" med gud. Domaren som stod precis utanför rummet hörde allt och när Ashley kom ut så råkade han dra till draperiet så stången föll ner på domaren.  Detta gör att domaren blir alldeles yr i huvudet så det påverkar hans beslut. Domaren blir alldeles till sig, det var bland det bästa han hört och de tillhörde topp 3 i finalen, sen ville han åka till sjukhuset....
Senare så sitter gänget på puben och Ashley tror bestämt att det var tack vare gud som stången ramlade ner. Han började be om en lottovinst men råkar precis spilla lite öl så han tar det som ett tecken på att inte be om mer ;)

Debbie och Eli är övertygade om att Shane är inblandad men Jas vägrar att tro det. Hon åker hem till honom för att prata. Shane erkänner att han gjort något dumt, han lät Danielle gå men lämnade in kokainet på stationen även om det fick honom att framstå som "dålig". Sen ska han gå ut och handla mer vin i kvartersbutiken, samtidigt passar han på att ringa Tony MacFarlane och säga att allt går enligt planerna. Shane återkommer med en flaska vin och Jas blir kvar där över natten.

Brenda är orolig över Terrys hand så hon stannar kvar hos honom och fixar lite ätbart. När de sedan sitter bredvid varann i soffan så kommer de väldigt nära varann. De är på väg att kyssas men Brenda får panik och nästan springer därifrån.
Hon ska fråga Val om råd men då råkar Val nämna att Brenda har lite mer hull i jämförelse med Terrys tidigare damer. Hon får dessutom rådet att äta kålsoppa till frukost, lunch och middag i en vecka för att gå ner i vikt.
Det leder till att det inte luktar så gott i cafét.

Daz återvänder till Scarlett på Home Farm. Med sig har han en överraskning, Jake. Hon blir inte alls så glad. De har en filmkväll och äter pizza ihop och Daz beter sig inte riktigt okej. Sen övertalar han Jake till att flytta in hos honom eftersom han inte har någonstans att bo. Daz vill fortfarande inte erkänna för henne att han inte vill bo ihop så han låtsas att det är lugnt. Han tror nämnligen att Jimmy inte kommer att gå med på det.

Diane har hjälpt Jo på gården redan kl 6 på morgonen och hon är jättetrött. Mick kommer och hälsar på men Diane orkar inte riktigt med besök eller ens att arbeta. Val får ta hand om puben. Mick blir riktigt orolig och ber att Diane ska få semester för hon behöver vila upp sig innan det är för sent. (Jag hoppas bara att manusförfattarna inte har för avsikt att skriva ut Diane ur serien just nu)
Tack för alla fina underbara kommentarer och gratulationer.

Jag har sagt det förr men tål att sägas igen, NI ÄR BARA SÅ BÄST!Trevlig helg allihop!


Scarlett, Jasmine, Victoria, Danielle...

Jaa dessa tjejer som vill så mycket.

Scarlett fick veta att Daz inte har pengar till hyran så hon kom på att hon kan flytta in hos honom. Det verkade inte riktigt som om det var en bra idé tyckte Daz men han vågade inte säga något. När de sedan träffas på Home Farm ensamma så vill Daz ha lite sprit men Scarlett tycker inte han ska ta från Jimmys. Daz åker hem för att hämta men träffar på Jake och de går till puben i stället.
Hur ska Daz kunna säga åt Scarlett att inte flytta in utan att såra henne?

Lily låtsas som om allt är som vanligt men tappar humöret när Val är stridslusten. Val har nämnligen pratat med Rodney och han förnekar att det är något mellan honom och Lily. Hon berättar det för Lily och säger rakt ut att hon tror att hon ljuger. Lily blir sur och slutar på fabriken. Rodney försöker få henne att ta reson och återvända till sjukhuset men hon vill det inte.

Chas pratar med Debbie om Jasmine och det kommer fram att Jas varit på stripklubben själv och inte med Debbie som hon sagt till andra. Debbie fattar på en gång om vad Jas är ute efter.
Jas får jobbet i baren på Hellraiser. Hon frågar ut den andra tjejen som arbetar där och får då det goda rådet att låta cheferna vara och bara sköta sitt. Jasmine är inte den som låter saker vara så när Tony MacFarlane sagt att han har privat besök och vill inte bli störd så kan hon inte låta bli att tjuvlyssna vid dörren.
Det hon inte vet är att stället har övervakningskameror och hon blir upptäckt.
Hon har tur att hon bara blir avskedad...

Nicola fortsätter att köra hårt med kören. Hon vill att de ska ha mer rörelse och visar dem hur det ska se ut. Det är nästan så man tror att hon tycker att det är kul och glömmer bort att hon är där för att förstöra.
Tyvärr så blir körövningen avbruten när en represetant från kyrkorådet kommer för att inspektera kyrkan. Det gör att körmedlemmarna blir lite upproriska, Brenda vill att de ska barrikadera kyrkan.

Eli får i uppdrag att hämta Jas som fått sparken. Precis när Jas sätter sig i taxin ser han att Danielle är på väg in på klubben. Han springer efter henne för han vill ta henne därifrån. Då är hon så ärlig att hon säger att hon bara utnyttjat Eli, hon är inte det minsta intresserad av honom. Han tror att hon kan få hjälp av polisen så hon slipper MacFarlanes men hon säger att hälften av poliserna är korrumperade och köpta av MacFarlanes.
Eli blir faktiskt rätt deprimerad när han inser att Danielle inte bryr sig om honom.
När Debbie för höra vad Dani sagt så lägger hon ihop två och två och inser att Shane måste vara inblandad, det var ju trots allt ett konstigt ingripande när Danielle arresterades.
Kommer Jas att inse detsamma eller kommer hon att tro annat?

Bob och Marlon ska ta en öl med Terry men Marlon är upptagen med att förnya sina kunskaper så han är i full fart med att baka en julpavlova (en slags marängtårta). Bob tycker att det ska vara tradition och att folk gillar hans julkaka bättre. Det slutar med att båda gör sina efterrätter och Terry måste provsmaka och bedöma om vilken som är bäst. Terry som suttit ensam och druckit öl är rätt sur och framför allt mätt. Han tycker att båda efterrätterna är lika goda.
Gennie tycker det är kul att männen bejakar sin feminina sida, de är lite metrosexuella... När Terry hör det bestämmer han att grabbarna ska ha en pokerkväll nästa dag. Nu ska de minsann vara lite manliga och inte prata recept.
De verkar ha rätt kul när de träffas över sitt pokerspelande och Rodney kom undan körövningen trots att Edna tittade surt på honom.

Idag firar bloggen 2 år!

I början var det inte speciellt långa recensioner men när fler och fler hittade hit så blev inriktningen sådan...

Ha det så bra kära vänner, ni gör det kul att blogga =)


Uppehåll i dagarna de två

Jahapp...vad gör vi/ni nu?


Har ni tips på vad vi kan ställa för fråga i webvotern här till vänster?


Ha det så bra, hoppas att inte HTG-abstinensen biter allt för hårt ;)

Operera hjärnan eller inte?

Rodney följde med Lily till sjukhuset. Hon var hela tiden på väg därifrån, hon ville inte alls vara kvar där. Läkaren ville göra en grundligare undersökning och Lily vägrade tills Rodney fick henne att inse att det var lika bra. Men hon tänkte inte stanna kvar över natten på sjukhuset utan hon skulle ta det lugnt hemma för att återkomma dagen efter. Hon ville därefter gå till puben och ta en drink men Rodney fick henne till att dricka juice istället.
Dagen efter så hämtade han henne och följde med till sjukhuset åter igen. Hon fick genomgå röntgen och den visade att hon har ett svullet blodkärl i hjärnan som krävde operation, inom 48 timmar. Det ville hon inte utan hon tog med sig Rodney och åkte ut till någon trevlig pub på landet. Han försökte hela tiden att få henne att inse att hon behöver operationen omgående.

Terry tog en drink med Brenda på puben men stämningen var rätt stel. Inte blev det bättre när damerna från syfabriken kom för att förhöra sig om hur det gick. Terry fick samtal om att TJ var sjuk så han fick avbryta deras träff. Brenda trodde det var för att han bara bjudit ut henne för att göra Gennie till viljes.
Hon gick dock över till Terry och kollade hur han hade det. Det blev så att hon blev kvar på ett glas vin men när TJ vaknade så gick hon hem. Men de bestämde sig för att träffas igen.
Sen var de ute på middag på stan men det hade inte varit så bra mat där men de hade haft trevligt ändå.
Gennie försökte få koll på om Brenda hade känslor för Bob eller inte, så inte Terry skulle bli sårad. Brenda visade inte hur hon känner.

Carl blev arg på Matthew för att han inte ägnade sig åt Danusia. När han sedan fick veta att Matt är kär i Anna höll han på att få ett riktigt utbrott.
Katie såg att det var något med Matt och hon fick honom att öppna sig för henne. Då erkände han att han är förälskad i Anna och Katie rådde honom att säga det till henne innan det är försent.
Han träffar Anna ute i regnet och de pratar ut med varann och äntligen vågar de erkänna sina känslor offentligt.
Den som inte heller är glad över att de träffas är Donald. Han ser att hon kastar ett usb-minne i elden och inser då att hon inte kommer att ge honom de upplysningar han vill. Donald är mycket besviken på sin dotter som han tycker har förrått honom.
Han lyckas ändå få fram informationen och utnyttjar det genom att kontakta Danusia för att få till ett samarbete dem emellan.

Mick, Lee och Sam ska till puben och frågar om Jo ska med men hon skyller på att hon har så mycket att göra. Tillslut lyckas ändå Mick att övertala henne att följa med. Hon är sitter på helspänn och väntar på om Andy ska dyka upp. När han gör det så ser han inte så glad ut men han bjuder Mick och gänget på deras omgång.

Daz är sur på Victoria som lämnat katten hos honom. Nu har han fått nog eftersom katten bitit på några elkablar och kissat i hans säng. Victoria tar hem katten och precis när hon smugglat in katten bakom puben kommer Paul så hon slänger in katten i ett skåp i köket. Paul ser att hon är ledig så han tar med sig henne till grossisten för att handla.
Paddy får brev från kattägarens advokat och förstår givetvis ingenting om vad de menar. När han kontaktar kattägaren så inser han att Victoria ljugit. Han konfronterar Victoria och upptäcker katten i skåpet. Det var den praktiken för Victoria, vad ska hon göra nu?

Jas vill skriva om MacFarlanes men när Debbie hör det avråder hon henne. Men Jas har inget annat intressant att skriva om så hon frågar återigen Shane om tips och han varnar henne från att skriva om MacFarlanes.
Jas ger sig inte så hon letar upp deras hemsida och upptäcker att MacFarlanes har en stripklubb så hon söker jobb i deras bar...Nu är det tyvärr uppehåll i två dagar så vi hörs igen på torsdag som vanligt!

Kärlek och känslor bland många idag...

Lily dök upp på fabriken idag men hennes kollegor är fortfarande rätt aviga mot henne. Hon försöker att be om ursäkt och hon lovar ju att betala tillbaka.
Plötsligt så svimmar Lily och ramlar ihop på golvet. Val tror hon luras medan Doug hjälper henne. Hon kvicknar till efter ett litet tag och alla säger åt henne att hon måste träffa läkaren. Till och med Edna tvivlade på om hon svimmat eller om det var på låtsas.
Dr Abott undersöker Lily och vill ta en del prover men Lily vägrar och viftar bort doktorns kommentarer men hon lovar att söka upp sjukhuset om hon får nya yrselattacker.
När sen Lily är ute i byn så får hon givetvis en ny attack och nu är det Rodney som hjälper henne. Han insisterar på att hon ska åtminstone till vårdcentralen. Vad är det för fel på Lily, varför är hon emot sjukhusvård så mycket?

Victoria vill ha en kattunge men Diane säger nej eftersom det inte passar in på puben.
Plöstligt får Victoria chansen att vara ensam på kliniken eftersom Paddy är på hembesök hos någon och Chas vill ta en rast för att kunna ta en drink med Gennie.
Victoria släpper ut katten som hon gosade med igår. Då kommer ägaren in för att hämta katten men Vic har inte sett vart den tagit vägen. Hon får den otroligt korkade idén och säger att katten dött. Ägaren blir inte alls glad även om han inte ville ha katten från början. Vad ska Paddy säga när de inte får betalt?
Victoria tar med sig katten till Daz och ber om att den ska få bo där hos honom tills hon övertalat Diane.

Bob skvallrar för Terry om Brendas "känslor". Terry blir lite generad.
När det sedan är dags för festligheter i byn med fyrverkerier och en stor brasa så ska Bob sälja korv med bröd. Brenda är där och hjälper till. Då passar Bob på att be Terry att hjälpa Brenda. De samarbetar väldigt bra och när Sam kommer och säger att TJ vill ha mer korv säger Terry att det är dags för TJ att gå hem. Han låter Bob gå med TJ så han och Brenda kan sköta försäljningen. Precis när Terry frågar om Brenda vill följa med på en middag så kommer Gennie, Val och Lisa. Brendas svar blir en het kyss som de andra damerna ser. Terry blir bra förvånad och sedan förvirrad, var det verkligen ett svar på om hon ville följa med?

Jo får mer och mer hjälp av Mick och Lee. De verkar komma bra överens. Andy gillar inte att andra hjälper henne med gården när egentligen han kan göra det själv. Inte blir det bättre när han ser att Lee och Jo kommer så bra överens.
Lee lagar Jos tvättmaskin och passar på att fixa till en lunch på samma gång. Sam blir nog lite sotis när han märker att Lee gör så mycket för Jo. Han klagar på maten Lee gjort fast han tagit om tre gånger.

Carl går omkring och verkar glad. Han verkar ha hittat en lösning som ska rädda företaget.
Matthew och Anna kommer tillbaka från Polen och med sig har de Danusia som är chef för ett polskt åkeri.
Danusia flirtar rätt rejält med Matt och det gör Anna lite sur.
Donald är nyfiken på om Anna lyckat ta reda på offerten men hon är inte helt klar. Han blir lite grinig eftersom det tar tid men hon lugnar honom och ber honom att lita på henne. Har hon börjat tänka om?
Det blir sedan lunch med Danusia, Carl, Matt och Anna. Danusia fortsätter att flirta och det gör att Anna blir lite retlig. Hon ställer en del frågor om företaget och om Jimmy som är kvar i Polen. Matt blir upprörd och vill prata med Anna i enrum. Först är det väldigt irriterat mellan dem men sedan så erkänner Anna att hon är förälskad i Matthew....


Jag tycker att Mick skulle bli en bra karl till Diane... =D

Dj-a unge

Ja inte är han ett barn men beter sig så himla barnsligt ändå. Jag syftar på Peter så klart.
Edna ville ha klarhet med vad som hänt så hon kontaktade Peter. Han kom för att träffa henne och först var han ändå rätt trevlig och sa "Hej mamma" men ju längre diskussionen pågick så blev han mer och mer bitter.
Han hade ingen förståelse för vad Lily gjort eller inte en tanke på att avstå från pengarna. Han tycker att han har rätt till det efter alla år av lögner från Edna och Lily. Jag tycker han borde vara vuxen nog att förstå varför de gjort som de gjort.
Han lämnar Edna i vredesmod och hon blir jätteledsen. Lily kommer och undrar hur det är men Edna kan inte säga som det är utan säger att Peter går med på att betala tillbaka pengarna. Lily lovordar sin son och säger att han är helt otroligt fantastisk.
Edna ska hämta ut sina sista besparingar och får Lily att be om ursäkt till alla på fabriken. De är först helt aviga till ursäkten men när Edna säger att de ska få sina pengar så blir de lugnare.

Grannbonden (förvaltaren) till Jo dyker upp och säger att staketet är trasigt och att tre av deras kor har rymt. Det visar sig att Sam har råkat sälja två av grannens kor så Jo blir skyldig honom pengar. När Mike (grannbondens förvaltare) och Lee dyker upp för att få sina pengar så erbjuder de sin hjälp med att laga staketet. Lee flirtar lite med Jo men hon kan inte följa med till puben på en öl. Det visar sig att Lee och Andy känner varann sedan skoltiden men de verkar inte vara de bästa vännerna.

Brenda visar kort från halloweenfesten för Bob och han blir glad av alla barnbilder. När han sedan ser sig själv blir han sur och river itu kortet. Brenda fiskar upp det ur papperskorgen och behåller bilden eftersom hon tycker om honom. Sedan bjuder hon Bob på middag, han ska provsmaka hennes lasagne för att hon ska kunna ta med den på menyn.
Terry säger till Bob att Brenda verkar intresserad så Bob söker upp Gennie för att få höra hennes åsikt. Gennie kan inte mer än hålla med eftersom hon har sett sin mammas blickar på honom.
Detta gör att Bob tar med sig barnen till middagen och sedan försöker han föra det på tal.
Brenda vill inte alls erkänna något så hon låtsas att det är någon annan hon är intresserad av. Bob blir nyfiken och tillslut tror han att han lyckats få reda på vem det är.... Terry! Hon erkänner inget men förnekar det inte heller.

Victoria har kommit hem från sin kortsemester och var rätt uppiffad idag. Det var hennes första dag på veterinärkliniken och Paddy sa åt henne att rensa hundburarna. Det gillade hon inte så hon försökte få annat att göra men Chas såg till att först ska hundburarna bli rena. Victoria tar ut en av katterna som sitter i en bur och börjar kela med den. Undrar om det har något med handlingen att göra eller är det bara utfyllnad?

Körövningarna börjar men det går inte alltid som man tänkt sig. Sam har svårt att hålla sig till rätt text, han vill gärna sjunga fotbollsramsor i stället.
Nicola styr och ställer så tillslut tröttnar körmedlemmarna och tänker lämna kyrkan. Det gör att Laurel tillslut ber dem att komma ihåg varför de har kören, de vill ju inte flytta från byn som är deras hem.
Byborna vill givetvis inte göra Laurel ledsen efter allt hon fått vara med om så de återvänder in i kyrkan.
Varför sparkar de inte Nicola?


 Till route66: du behöver inte länka till annat för vi är inte intresserade av det... skulle vi vara det söker vi upp det i någon annan blogg för här diskuterar vi Hem till gården.

Att svika sina vänner

Damerna på syfabriken börjar ana oråd. De är nu helt säkra på att Lily lurat dem på lotteriet. Edna får höra deras misstankar men hon tror inte att de har rätt. ¨
När Lily inte kommer tillbaka från semestern den dagen hon sagt så blir Val ännu mer säker på att de har blivit lurade.
Lily kommer dock tillbaka och Edna berättar för henne om vad byn misstänker. Precis då knackar det på dörren och Shane tittar in. Han har frågor angående lotteriet eftersom det kommit in en anmälan. Han hittar inget som verkar konstigt så han lämnar Lily i fred. Då inser Edna att Lily ljugit om allt och tillslut får hon Lily att erkänna.
Edna blir mycket ledsen och besviken på sin syster som stulit från sina vänner och Lily säger en del hårda ord till Edna som går därifrån. Lily får dåligt samvete och söker upp sin syster för att bli sams igen. Hon kan tänka sig att anordna ett nytt lotteri och låta vännerna "få vinna" men Edna säger åt henne att hon ska betala tillbaka och erkänna vad hon gjort.

Shane besöker Jas och lagar till en lunch till henne. Han vet om att hon vill träffa honom för att få information som hon kan använda i en artikel men när Jas vill ställa frågor om McFarlanes så vill han inte svara. Däremot kan han ge henne information om annat som har med knarkbrott att göra. Han lovar att höra av sig när de ska ha nästa tillslag så hon kan vara på plats först av alla. När han ska gå hem från Jas så är han på väg att bara gå men hon ropar tillbaka honom och de pratar lite. Sen är han på väg att kyssa henne men hon backar, han får då ge henne en puss på kinden. Debbie ser det men gillar det inte alls. Hon litar inte på Shane.

Shane hör av sig till Jas och hon får veta när nästa räd är. Hon åker dit och står i skogen och väntar på tillslaget. Efter flera timmar så har inget hänt och hon kollar upp huset. Det visar sig vara en övergiven lada.
När hon sedan konfronterar Shane erkänner han efter ett tag att han tänkt tillbringa dagen med henne i lugn och ro men att han fått ett akut fall att åka till.

Betty har fått två biljetter till en bröllopsmässa i Blackpool. Det var Louise som beställt och bokat åt dem men nu är inte hon kvar i byn. Tyvärr så kan inte Betty får pengarna tillbaka så Bob råder henne att åka ändå och se det som en liten semester.
Pearl vill jättegärna följa med och det hintar hon om och Betty ska tänka på saken. Självklart så bestämmer sig Betty för att låta Pearl följa med och de är båda mycket förväntansfulla.

Bob och Brenda planerar att ha en halloweenfest för barnen i byn. Brenda får av Gennie tillträde till fabriken för att kunna sy några kostymer till barnen men när Val får reda på det blir hon irriterad och ger Gennie en varning.
Festen ser ut att bli riktigt trevlig, Brenda har till och med fixat kostymer till henne och Bob. De ska vara Morticia och Gomez Addams och när Gennie ser dem blir hon lite konfunderad. Hon försöker prata med sin mamma men Brenda har inte tid.

Nicola åker till Jo för att kräva in hyran som inte är betald för gården. Daz som precis kommit hem från Portugal får höra det och han råder Jo till att sälja några kor. Jo låter Sam ta hand om försäljningen men tyvärr får han inte så mycket som förväntat för de tre korna han säljer.

Ashley, Laurel och Nicola har sin uttagning för körens medlemmar. Bob sjunger hyfsat bra och Ashley och Laurel är nöjda med honom. Nicola däremot gnäller.
Belle är också med på uttagningen och samma sak nu. Nicola är emot men nu kan hon skylla på att Belle är under 16 år och inte får vara med.
Sist ut för dagen är Val. Hon sjunger inte riktigt så bra men Nicola är nöjd. Hon lyckas få med Val i kören trots att både Laurel och Ashley inte tyckte hon skulle få vara med.
Sedan kan Nicola tala om för David att Val är perfekt till att få kören delad i två olika läger för att orsaka splittring. (Allt för att själv kunna köpa kyrkan så småningom....)

Spöket på toaletten

Betty och Pearl kan inte hålla tyst om vad som händer med Louise så de berättar allt för alla på puben. Val blir väldigt avundsjuk på att "Skippy är en kändis".
De beslutar sig i alla fall för att hålla en liten avskedsfest för Lou.
Medan Rodney ordnar plakat och tilltugg så går Betty och Pearl för att få Louise att komma till puben.
Lite kul var det när Jonty frågar om det är en typisk engelsk pub och Betty svarar: "Englelsk - ja, typisk-nej"
Väl på puben blir det massa tack och farväl. För att förhindra att Lou åker innan Jamie dyker upp så blir Jonty inlåst på toaletten. Donna kommer och hör hans rop så hon släpper ut honom. För att förhala tiden lite till så börjar de andra att prata om att det måste vara det berömda Woolpack-spöket, till och med Ashley hakade på den berättelsen. Louise och Jonty kan inte vänta längre så de måste åka. Utanför står en vagn dragen av fyra hästar och väntar på dem.

Bob och Terry är på väg och letar efter Jamie. De hittar glassbilen men ingen Jamie. Då försöker de att ringa Jamies mobil och som tur är hör de den en bit ifrån, bakom muren. Där ligger Jamie men han mår bra. När de ska åka tillbaka så har Bobs bil soppatorsk så de får ta glassbilen istället. Jamie ligger bak i bilen och tittar på tidningen som Louise pryder framsidan på. Då vill han ge upp allt men Bob övertalar honom att försöka ändå om han älskar Louise. De kommer fram precis i tid innan Lou och Jonty har hunnit iväg. Jamie förklarar sin kärlek och friar sedan åter igen. Lou svarar ja och det slutar med att Jamie följer med henne i vagnen för att följa med till Australien. Såg ni hur fint avsnittet slutade med ett hjärta som tonades ner?

Donna vill inte att Ross ska flytta till London. (Förlåt att jag glömde kyssen igår dem emellan). Hon verkar inte riktigt veta vad hon vill. Nu ska hon ändå med på kursen. Plötsligt står Shane utanför bilen och Donna blir rädd att han sett deras kyss. Hon försöker att förklara bort det som han kanske sett.
Marlon blir inte glad när han hör att hon ska åka ändå. När hon packar sin resväska så passar han på att lägga ner deras bröllopsbild bland hennes saker. Jaa hon kan nog behöva bli påmind om Marlon...

Fabriksdamerna ser en bild i tidningen på den person som vunnit bilen i lotteriet som Rodney sålde lotter till. Val tyckte det var konstigt att han kunnat sälja just den lotten i York när lotten före och efter var sålda i byn. Rodney hade inget svar på det eftersom han bara sålt lotter i byn men han trodde att mannen kanske hittat lotten. Val ville ändå ha det till att Lily sålt lotten för att behålla vinsten.

Jas försöker få tag på information om Danielle så hon pratar med Shane. Han lovar att ta reda på vad som hänt henne om Jas går på middag med honom. Debbie hör det och säger åt Shane att låta Jas vara.
Dagen efter så ber Jas Shane om ursäkt för Debbies räkning. De går till fiket och sitter och pratar. Jas kommer på att hon vill skriva om McFairlanes och deras knarkaffärer. Shane verkar inte så pigg på att lämna ut information om det.
Han lyckas ändå bjuda ut Jas på date.

Nicola och Rodney ger Marlon ett jobberbjudande där han kan få utlopp för sin kreativa sida och laga mat på struts eller gnu. Han blir så glad att han vill berätta det för Donna på en gång. Paddy ger honom rådet att åka till London för att säga det personligen. Marlon ringer Donna men hon har inte riktigt tid för att prata...

Matt och Carl försöker att få tillgång till Scarletts fond-pengar men Jimmy blir förbannad när han hör det.
Det gör att Matthew ger Anna ett affärsförslag och ber henne att investera pengar. Hon pratar med Donald och han blir eld och lågor. Donald tycker att det är perfekt att låtsas gå med på det för att sedan i sista sekunden dra sig ur. Anna erbjuder Matthew deras stöd och han blir glad men det gillar däremot inte Jimmy och Carl. Matt blir tvungen att dra sig ur överenskommelsen med DeSouzas men Donald ger sig inte. Han erbjuder Annas hjälp som konsult i första hand sedan om de inte blir nöjda kan de dra sig ur.
Anna blir inte alls glad heller över sin fars sätt att förhandla om henne utan att hon vet om det i förväg.
Nu får hon följa med på en affärsresa med Matthew och Jimmy.
Donald varnar henne för att bli för bra kompis med Kings, speciellt Matthew...

Dagens citat är från Betty som svarar på Louise begäran om att hålla B&B:t rent medan hon är borta:
"Jag ska få spindlarna att skrika om nåd" =D

RSS 2.0