Om... (Han gjode i alla fall god kola)

 
...detta inlägg dyker upp så har jag tyvärr inte haft möjlighet att se dagens avsnitt men jag återkommer i detta inlägg i morgon istället.
Som vanligt kan ni diskutera dagens händelser här...
 
Uppehåll i morgon men nya fina avsnitt av HTG på fredag igen, så ha en trevlig valborg och 1:a maj så länge =)
 
Uppdaterat 1 maj, detta hände:
 
Jai vill veta mer om när Rishi pratat med Rachel men hon vill inte berätta vad som hänt. Tillslut så säger hon att Rishi besökt henne på sjukhuset strax efter att Archie var född. Jai får veta att Rishi sagt åt Rachel att hålla Jai borta ifrån babyn för att inte riskera äktenskapet med Charity. Rachel säger att hon tänker inte ta emot hjälp av Jai längre så hon flyttar hem till Ali istället.
 
Alex mormor pratar med Chas och Cameron och hon säger att hon är förvånad över att Alex inte hört av sig till henne som han brukar när det är något. Efter en stund så säger hon att hon måste få tag i mrs Birch.
 
På fabriken är det stressigt och Edna hänger inte riktigt med. De andra arbetarna tar inte arbetet riktigt på allvar och de pikar henne när hon vill göra jobbet mer noggrant än resten av personalen. Jai kommer in på arbetsplatsen och han är på dåligt humör. Han märker att arbetsmoralen inte är så hög så han börjar skälla ut personalen, mest Edna som gjort lite fel och är långsam. Edna väljer då att gå därifrån och då blir Jai ännu mer förbannad. De andra i personalen försöker säga till Jai att Edna behövs och att de pratar lite skit om alla för att få arbetstiden att gå fortare. Dan följer med Edna ut.
 
Bob erjbuder sig att hjälpa till att servera när Brenda ska ha sin bokklubb på kaféet för då kan hon ägna sig åt att prata om boken. Sedan säger han åt henne att hon måste försöka få dit deltagare och bör därför söka på andra ställen och inte bara i byn.
 
Megan pratar med Katie och får reda på att Katie tänker stanna hos Declan. Megan råder henne till att ändå prata med honom så han förstår att hon var på väg men att hon ändrat sig.
 
Jai är rasande så när Rishi kommer in på kontoret så skäller Jai ut honom. Rishi försöker förklara att han bara velat Jais bästa när han pratat med Rachel. Jai är så förbannad att trycker upp sin far mot väggen och skriker åt honom att låta honom vara. Precis då kommer Charity in och blir förfärad. Även Nikhil med Molly och Gennie kommer dit. Jai blir väldigt irriterad på allt gullande med Molly så han är grinig i tonen när han pratar med Nikhil och Gennie.
 
Alex mormor möter Dan och Edna ute på gatan. Hon stoppar dem för att prata om Alex. Cameron står en bit ifrån och ser dem. Edna och mormorn (kommer inte ihåg vad hon heter) går till kaféet för att prata. Hon frågar Edna om intrycket av Alex. Edna tvekar när hon svarar först men sedan så säger hon att hon inte är helt säker på att Alex tagit pengarna. Mormor nämner att Alex fick krossat hjärta av flickvännen så han kan inte ha haft det lätt. Edna säger då att det var tvärt om men det kan inte mormor tänka sig. Hon blir besviken och går därifrån.
 
Nikhil går ut på fabriksgolvet och hjälper den upprörda personalen. Jai kommer ut och börjar skälla över att det går för långsamt och att alla koncenterar sig på Molly när hon är där. Nikhil blir då förbannad och säger att Jai är bara avundsjuk över att Molly finns och för att Charity inte villl ha barn med honom. Charity hör det och blir förbannad.
 
Ute på gatan möter mormor Cameron igen. Hon säger att hon tänker bevisa att Alex är oskyldig. Cameron säger att han har något han vill berätta, så de går iväg. Han blir lite besvärad när Chas inte jobbar utan tänker sitta med dem i vardagsrummet. Cameron berättar att Alex haft ett förhållande med Moira som är Alex väns mamma, så det var därför han fick sparken från bondgården. Sedan säger han att han sett Alex ta pengar på verkstan men att han fått Alex till att lämna tillbaka dem. Cameron säger att han inget sagt till någon för skulle Cain få reda på det skulle det vara kört för Alex.
 
När mormor gått så frågar Chas honom om det han berättat men Cameron vill inte prata om det. Däremot så säger han att han är orolig för sin son Harry så han vill åka till Jersey med Chas för att få träffa barnen. Chas lovar att tänka på saken.
 
Jai kommer hem och ser att Charity är på väg därifrån. Han ber henne stanna kvar men hon säger att hon inte orkar med att han bara bryter sina löften hela tiden så nu flyttar hon hem till Dingles ett tag.
 
Lisa pratar med Charity om Jai. Charity är orolig för Jais humör och att han verkar dölja något. Lisa tror att det kan ligga något annat bakom humöret och därför bör Charity prata med honom.
 
Samtidigt säger Rishi till Jai att prata med Charity om han vill rädda äktenskapet.
 
Cameron försöker övertala Chas till att följa med till Jersey men hon tvekar fortfarande för hon vill vara hemma när Diane kommer tillbaka eftersom de behöver prata med varann. Bernice står en bit ifrån och hör det.
 
Nikhil diskuterar Jai med Gennie och Rishi. Han tycker inte Jai är lämplig som gudfar just nu så hur ska de göra vid dopet. Rishi tror att Jai behöver lite ledigt och då behövs Nikhil på kontoret, i alla fall för några få dagar.
 
Bernice talar om för Steve att hon måste åka till Brighton för att hämta hem Dee-Dee. Han blir förvånad över att hon fått så bråttom helt plötsligt men Bernice säger att hon saknar sin dotter och vill inte missa så mycket av hennes uppväxt som hon gjorde med Gabby.
 
Charity kommer till fabriken och hon frågar Gennie om Jai sagt eller gjort något konstigt. Gennie svarar att det konstigaste Jai gjort var när han bråkade med sin far. Charity frågar om det inte är något annat som Gennie inte säger eftersom hon är så bra på att hålla hemligheter.
 
Vanessa går och småpratar med Rodney ute på gatan. Han passar på att flirta lite med henne och erbjuder sig att bjuda henne på en drink någon gång. När de kommer fram till Edna som står en bit ifrån så går Rodney iväg. Vanessa påminner Edna om att hämta ut en ny dos av Tootsies medicin. Edna blir inte så glad eftersom hon inte räknat med den utgiften redan...
 
Charity möter Rachel som kommer ut från kaféet. Hon påpekar direkt att Rachel måste veta något om Jais beteende. Rachel blir orolig först men inser sedan att Charity inte vet något. Charity är övertygad om att Rachel hört något när hon städat på kontoret eftersom ingen ändå märker när städerskan går runt och gör sitt jobb.
 
Jai sitter i bilen en bit ifrån och ser när Charity och Rachel pratar. Han ser att Charity erbjuder Rachel pengar men att Rachel inte tar emot dem.
 
Edna kommer in på kafét och beställer en kaffe. Bob erbjuder henne några gratis scones men hon vill inte ha. Ali och Dan är där och de vill prata med henne. De tycker hon ska komma tillbaka till arbetet för Jai hade inte rätt att skälla ut henne. Edna påpekar att hon gick frivilligt därfrån. Dan säger att de samlat ihop lite pengar till henne men då blir hon arg och säger att hon inte är något välgörenhetsfall.
 
Jai kommer till Kings kontor för att prata med Charity. Hon vill veta vad han håller på med, vad som fått honom att bli så arg på sin far. Hon är orolig för att han är otrogen eftersom hon aldrig sett honom så förut förutom när Declan fått reda på att Jai legat med Ella. Jai lovar att han inte har eller har haft någon affär med någon annan. Charity blir besviken när han inte kan säga vad problemet är så hon går därifrån.
 
Rishi söker upp Rachel och ber henne ändra sig angående flytten från huset. Han ber henne att låta Jai få betala för dem.
 
Chas berättar för Cameron att hon inte kan följa med till Jersey. Han säger att han inte åker då heller men hon övertalar honom att han måste träffa sina barn i alla fall.
 
Jai kommer hem till Dingles för att prata med Charity. Han säger att han älskar henne. Hon vill bara veta sanningen. Jai börjar berätta att han saknar något eftersom han inte uträttat något stort i livet så vad ska det stå på hans gravsten. Charity svarar att det kan stå "Han gjorde i alla fall god kola". Jai säger att det enda han vill är att vara med Charity, Noah och ett barn.  Charity är besviken och hon har fortfarande svårt att tro honom. Hon säger att så länge han inte säger sanningen så kommer de att leva åtskilda.
 
 

O-utegångsförbud gäller inte än

Charity springer efter Jai på morgonen när han ska iväg till jobbet och det visar sig att han glömt sin mobil hemma. Sedan påminner hon honom om att de ska äta middag på restaurang men Jai har inte tid eftersom det är mycket på jobbet just nu. Charity blir besviken och hon säger till Rishi att han får spionera på sin son för något är på gång för Jai har aldrig tid för henne och Noah längre.
 
Rachel sitter ute i korridoren på sjukhuset när Sam kommer på besök. Han får veta att hon är orolig för sin son för att han blivit flyttad och hon vet inte varför. Det visar sig att lille Archie fått en infektion så de måste hålla honom under uppsikt.
 
Chas besöker Katie på Home Farm och ganska snart har de båda vännerna väldigt roligt och de skrattar ihop. Declan går iväg till kontoret så länge. När Robbie kommer in på kontoret så tackar Declan honom för att ha gjort ett bra jobb och därför vill han erbjuda Robbie ett samarbete. Robbie blir först glad men tvekar sedan när han hör att han ska arbeta ihop med Sam.
 
Charity ser en sur Belle på kaféet. Hon frågar henne vad som hänt och tillslut berättar Belle om killen hon är intresserad av fast det råkar vara kompisen före detta pojkvän. Charity råder henne att strunta i det och kontakta killen om hon verkligen vill ha honom.
 
Katie berättar för Chas om Declans vilja att få barn och att det sårar henne att han inget säger om det. Chas råder Katie att prata med Declan.
 
Edna kommer till jobbet på fabriken. De andra blir väldigt förvånade när hon ska arbeta med packningen. När Jai och Rishi går på lunch säger de andra arbetarna att de också ska gå lite tidigare. Edna vill stanna kvar och göra klart arbetet men hon får inte det för sina kollegor eftersom ingen får jobba kvar där ensam. Edna passar då på att gå hem under lunchen för att kolla till Tootsie.
 
Belle är hemma på gården och hon står utomhus och väntar på Luke. När han kommer smyger de iväg så de inte syns ifall någon kommer. Hon säger att hon vill träffa honom och då erkänner han att han bara är 15 år. Det slutar med en kyss.
 
Chas kommer tillbaka till puben efter att ha varit med Katie. Hon tänker sig inte för utan frågar Charity om hur hon mår när hon rusar ut. Charity blir förvånad och stannar till en kort sekund men går sedan vidare.  Då inser Chas att hon glömt att Charity inte vill prata med henne.
 
Jimmy som varit orolig för att polisen ska öppna fallet om mordet på hans far får veta att de inget tänker göra. Han är lättad över beslutet och berättar det för Chas.
 
Sam är på puben och berättar för Gennie om Archie som är sjuk igen. Jai står en bit ifrån och hör det. Han går iväg för att ringa Rachel men Rishi som ser det kommer efter honom. Jai säger att han faktiskt är orolig för sin son som är sjuk. Rishi säger åt Jai att försöka glömma bort att Archie är hans son.
 
Katie pratar med Declan och de kommer fram till att de ska vara ärliga mot varann för det är allt som räknas.
 
Belle går runt hemma och Zak påminner henne om att hon inte har o-utegångsförbud. Hon är nöjd med det men tycker att det är ett konstigt ord.  När Zak förtydligar det han sagt svarar hon bara att han inte behöver bli uppstressad för hon förstår. Zak blir lite irriterad för han tycker hon är lite uppnosig mot honom och hon gör några grimaser då. Strax efter får hon ett sms från Luke och hon blir glad även om hon har utegångsförbud.
 
Chas står utanför puben och tittar upp mot himlen. Rodney kommer förbi och säger att hon borde gå in för det är kallt ute. Sedan kommer Jimmy och vill prata men precis då kommer Nicola så han måste följa med henne. Jimmy berättar att han är orolig för Chas men Nicola tycker att han redan gjort vad han kan för henne.
 
Katie pratar med Megan om samtalet med Declan. Hon är ledsen och känner att hon kommer att bli en belastning för honom som vill ha barn när hon inte kan få några, så hon funderar på om det kanske är bäst att lämna honom trots allt.
 
Cameron ser Edna ute på gatan när hon pratar med Ali och Laurel. De båda tjejerna vill att Edna följer med en sväng till puben men Edna vill inte det. Cameron frågar då henne om hon hört något från Alex men det har hon inte. Edna säger att hon har så svårt att tro att det var Alex som tog pengarna men när Cameron frågar vem skulle annars ha gjort det har hon inget svar. Cameron erbjuder Edna pengar eftersom Alex var hans vän men Edna tar inte emot erbjudandet.
 
Jai försöker återigen få tag på Rachel men hon svarar inte. Ali som står bredvid Rachel råder henne att prata med pappan till babyn eftersom han måste vara orolig för sin sjuka son. Rachel ringer då upp Jai men han har lagt ifrån sig telefonen på kontoret så Charity som är där svarar. Rachel säger då att det gällde några droppande rör i huset. När Jai får veta att Charity svarat blir han förbannad och säger åt henne att låta bli.
 
Chas försöker prata med Cameron men han verkar inte på humör för att umgås med henne. Han skyller det på att han sovit dåligt eftersom hans son Harry sms:at honom mitt i natten. Chas berömmer i alla fall Cameron för att han varit en hjälte som erbjöd Edna pengar. Cameron säger att det inte var så märkvärdigt och att Edna tackade nej så de behöver inte prata om det mer.
 
Katie får höra av Nicola att Steve hjälper till i stallet. Hon vill vara med och bestämma vad som händer så hon säger åt Nicola att ordna ett möte med honom. Först är Katie rätt negativ till att han är där men sedan visar han henne vad han kan om hästar och tydligen räckte det för sedan kommer Steve till puben och berättar att han fått jobbet.
 
Bob försöker muntra upp Dan med att få med vännen till att börja träffa damer igen och inte sitta hemma och sura. Dan är inte så intresserad men Bob är övertygad om att han kommer att träffa en ny "fru Hope" snart. Rodney hör detta och råder de båda männen att försöka med en kontaktannons. Bob tycker det är en strålande idé så de börjar titta i tidningen.
 
Brenda berättar att hon börjat läsa "Försvinnande höjder" och hon tror inte på Bob som säger att boken heter "Svindlande höjder". Hon kollar upp det och sedan vill hon diskutera handlingen men det visar sig att Bob, som döpt sina barn efter två karaktärer i boken, aldrig ens läst den. Han säger till Brenda att bjuda in några damer och diskutera innehållet tillsammans, som en bokklubb. Brenda tycker det är en bra idé och Bob berättar sedan glatt för Dan att det är deras chans att träffa någon.
 
Jai sitter på kaféet och hör när Sam berättar om Archie som kämpar på. Han säger att den lilla killen knyter sin näve som en riktig kämpe, precis som Zak visat honom när han var liten. Jai ser inte alls glad ut när han hör Sams berättelse. Han säger sedan till Rishi att Sam träffar Archie när han vill och det stör. Jai tycker att han som barnets far skulle få träffa sin son lite mer. Rishi säger att Jai måste vänja sig för en dag kommer Archie ändå få en styvfar.
 
Ali klagar för Dan och Laurel om att Edna är så himla långsam i arbetet att det stör dem mer än hjälper. Tyvärr så råkar även Edna höra det.
 
Chas står och kramar Cameron i baren när en vithårig äldre dam dyker upp. (Först trodde jag det var Betty) Det visar sig att hon är Alex mormor och hon är mycket upprörd över att Alex blivit anklagad för stölden hos Edna så nu vill hon prata med henne.
 
Jai åker till sjukhuset och väntar på att Sam ska gå därifrån. Han vill träffa Archie men Rachel säger åt honom att han inte får för då kommer han att vilja träffa honom igen och igen. Jai klagar på att Sam får träffa babyn så mycket mer. Rachel råkar då säga att hon pratat med Rishi. När Jai vill veta vad hans far sagt så svarar inte Rachel...

En kyss som får alla andra att tystna

Charity kommer till verkstan för att prata med Cain. Hon bjuder över honom till puben på kvällen för att fira nyår med resten av familjen, allt för att störa Chas så mycket som möjligt. Cain säger att han är upptagen även om Charity försöker locka med att Moira kanske kommer dit.
 
Moira gör sig i ordning inför dejten med Dom. Adam är först orolig när han ser henne göra sig i ordning men när han hör att det inte är Cain hon ska träffa så blir han lugn.
 
Gemma och Belle drar iväg till festen. De är uppklädda men byter ändå om när ingen vuxen ser. Gemma får Belle till att låtsas vara äldre än hon är för att få killar till att bjuda på alkohol. Gemma träffar ganska snabbt den killen hon är intresserad av medan en annan kille kommer fram till Belle. Hon ser lite vilsen och bortkommen ut men får honom till att bjuda på en drink. Det visar sig att Luke, som killen heter, är en av Gemmas före detta pojkvänner.
 
Dom kommer in på kaféet och träffar Adam där. Adam får reda på att det är honom som Moira ska träffa. Cain hör dem också och vid tillfälle så kommer han fram till kafédisken, tar Doms nycklar till motorcykeln och drar iväg. Dom springer efter men hinner givetvis inte ikapp.
 
Gennie kommer över till Katie på Home Farm för att prata lite. Katie mår dåligt så Gennie försöker trösta henne med att man kan faktiskt adoptera barn, precis som Brenda gjorde. Katie säger att det inte är samma sak och sedan frågar hon om Molly är det bästa som hänt Gennie. Gennie kan inte neka till det...
 
Nyårsfesten på puben börjar och det visar sig att Bernice inte kan ta betalt för biljetter utan alla får komma in gratis. Bob och Dan kommer för att festa, så även om Dan inte är på humör så försöker Bob muntra upp honom. När det kommer in två okända damer så börjar givetvis Bob flirta med dem.  De båda kvinnorna blir gärna bjudna på champagne men när de inte får mer att dricka där utan Bob och Dan vill att de följer med hem får de plötsligt bråttom. Kvinnorna försöker få pengar till taxi in till stan men där är det stopp för deras del, de får betala resan själva.
 
Cain kommer med motorcykeln och hämtar Moira på gården. Han har hjälmen på sig så Zak som står och säger hejdå märker inte att det är Cain. De åker iväg till en övergiven lada. När han stannat mc:n så blir Moira rasande över att han dragit iväg med henne och dessutom är det kallt ute. Cain försvarar sig med att han saknat henne och han vill prata. Moira frågar om han hört talas om telefon. Moira står och skakar av kylan så Cain värmer henne med en kram.
 
Lukes flirtande med Belle går inte så bra och de båda går upp för att hämta Gemma. De avbryter Gemma och hennes dejt när de ligger på sängen och hånglar. Belle blir upprörd och råkar tala om att de bara är 14 år. Gemma blir förbannad och rusar därifrån.
 
Lisa pratar med Chas på puben och hon får veta att Bernice vill köpa Chas halva av puben. Hon är orolig för att Chas ska lämna byn och familjen för Camerons skull och hon säger att Charity och Debbie kommer att lugna ner sig så småningom. Chas pratar sedan med Bernice och talar om att hon inte tänker sälja än på några år.
 
Declan pratar med Katie och han föreslår att de kan adoptera om hon vill ha barn. Katie vill inte det och hon är fortfarande ledsen så hon säger åt honom att pengar inte kan lösa alla problem.
 
Zak och Lisa sitter på puben och han tackar Lisa för att hon finns i hans liv. Han vill att de går hem och myser en stund innan Belle och Gemma kommer hem. Precis när Zak och Lisa gosar i soffan kommer flickorna hem. Zak och Lisa blir rasande när de märker att tjejerna är lite onyktra och att de har andra kläder på sig än de de hade på sig när de gick.
 
Moira och Cain kommer ut från den övergivna ladan och han säger att han vill att de går till puben tillsammans. Moira blir förvånad över att han vill synas med henne. När de kommer in på puben så möter de Dom. Cain ger tillbaka nycklarna till mc:n och tackar för lånet. Dom är förbannad, inte lika mycket över att Cain snott hans dejt utan för att han tagit motorcykeln. Precis då börjar nedräkningen för tolvslaget...
Cain frågar Moira om hon är säker på att hon vill synas med honom och hon svarar att hon är det och hon vill att han lovar att låta Chas vara ifred. De två kysser varann vid bardisken. 
ALLA på puben blir väldigt förvånade =D
 
Declan märker att det är en massa jobb på kontoret som behöver göras men han vill vara med Katie. Hon säger åt honom att jobba för hon klarar sig själv. Declan tvekar men lovar att bara jobba en timme. Katie säger åt honom att ta den tid han behöver så det blir ordentligt gjort.
 
Gemma är besviken på Belle som först skvallrat om deras ålder för killarna och sedna flirtat med en föredetta pojkvän. Hon förklarar att om Belle gör så igen så kan de inte vara vänner längre.
 
Moira vaknar upp på nyårsdagen med Cain bredvid sig i sängen. Han skämtar om att han vill ha frukost och när hon inte vill göra den åt honom klagar han på servicen. När Moira kommer ner till köket så sitter Adam där. Han är inte glad över att ha sett sin mamma tillsammans med Cain kvällen innan. Inte blir han gladare när Cain kommer ner till köket. Cain märker att stämningen inte är den bästa så han går iväg. Adam är rasande men Moira säger att hon väljer själv vem hon umgås med. Adam säger att då får hon klara sig själv hädanefter för han kommer inte stödja henne när hon blir sårad av Cain.
 
Alla i byn verkar jobba denna nyårsdag. På fabriken är det fullt med arbete. Jai hör när Ali berättar att lille Archie får lämna intensiven denna dag.
 
Robbie pratar med Megan. Han säger att de borde utnyttja att Katie nästan dog och att hon har blivit infertil. Megan blir förbannad på honom för att han är så okänslig.
 
Ali hämtar smörgåsar på kaféet till fabriksarbetarna. Hon berättar att hon är lite stressad eftersom de ligger efter med arbetet. Edna står en bit därifrån och hör detta. Det leder till att hon går till fabriken för att prata med Jai. Jai är först inte intresserad av att anställa Edna på fabriksgolvet men hon är envis så han säger åt henne att hon kan börja nästa dag.
 
Zak och Lisa frågar ut Gemma och Belle. De märker att tjejerna ljuger och försöker skylla på en annan kompis. När Dom kommer så berättar de vad som hänt. Gemma fortsätter att ljuga och skylla ifrån sig medan Belle sitter tyst i soffan.
 
Zak träffar Cain på puben. Han har fått veta från Adam att Cain sovit över hos Moira så han säger åt Cain att inte strula med Moira. Cain säger att han inte har för avsikt att såra henne och då säger Zak att om han sköter sig så kan han faktiskt ha en framtid med henne.
 
Katie pratar med Megan om Declan. Megan säger att Declan är något stressad på arbetet eftersom han har så mycket annat att tänka på. Katie tvingar Megan att berätta vad Declan sagt och hon får veta att Declan inte alls mår så bra över att Katie fått svårigheter att få barn. Hon blir ledsen eftersom hon trodde på Declan när han sagt att barn inte är så viktigt för honom.
 
 
 
 
På torsdag 1:a maj är det givetvis uppehåll men fredag är det som vanligt i tablån.
 
Sommaruppehållet börjar från den 19 juni fram till augusti men ännu inget datum klart för det enligt tittarservicen på tv4.
 
 

En ny flirt

Cain ger Debbie alibi för bilstölden och han tror att Cameron försöker sätta dit dem.
 
Declan och Megan väntar utanför sjuksalen medan läkarna undersöker Katie. Han vill inte gå iväg för att ta en kaffe med Megan eftersom han inte vågar lämna Katie denna gång.
 
Det kommer ett motorcykelkille helt klädd i svart till puben som söker Bernice. Han knuffar undan Moira som står vid bardisken med kött hon ska lämna. När han tar av sig hjälmen känner Zak igen honom som Gemmas pappa.
 
Moira går sedan in till Chas för att prata lite. Hon ber Chas återvända till puben för att servera öl och sluta gömma sig i lägenheten men Chas är inte beredd. Moira berättar att hon inte bryr sig om Cain längre, att det inte är något mellan dem.
 
Bernice och Steve kommer till Home Farm för att hämta nycklar till prästgården. När Steve hör att det är fel på en av hästarna erbjuder han sig att kolla vad det är för problem.
 
Robbie kommer in på kontoret och säger att han ska hälsa på Katie på sjukhuset. Nicola tycker inte det är en bra idé.
 
Ashely och Gabby kommer från stan och möter Bernice och Steve utanför huset de kollat på. De berättar att de tänker flytta in och Ashley säger att det är bra fast han ser ledsen ut
 
Cameron får samtal från polisen om att bilen är hittad och att den har brunnit upp.
 
Cain möter Cameron ute på gatan och han säger till honom att han är oskyldig och att även Debbie är det. Cameron försöker försvara sig med att Debbie faktiskt försökt köra över honom tidigare. Chas kommer och hör allt. Cameron säger tillslut att han ber polisen lägga ner utredningen eftersom han vill slippa mera bråk.
 
Läkaren pratar med Declan angående Katies tillstånd. Det visar sig att Katie har en infektion och dessutom en cysta på ena äggstocken så hon måste opereras. Katie vill inte det men läkarna säger att det är rätt allvarligt. Hon bör opereras på en gång.
 
Megan väntar utanför sjuksalen när Robbie kommer dit. Hon blir förbannad på honom över att han visar sig där och hon säger åt honom att detta är allvar så det är bäst att han sticker. Robbie svarar att hon spelar deltagande syster väldigt bra.
 
Debbie, Zak och Lisa sitter på puben och Debbie går fram för att handla öl. Chas ska servera henne men väntar på ett tack för att Cameron tagit tillbaka anmälan mot dem. Debbie  svarar inte på det och hon vill inte heller bli bjuden av Chas.
 
Dom, Gemmas pappa, kommer in på kaféet och ännu en gång tränger han sig före Moira. Hon muttrar över det och sätter sig sedan. Han får dåligt samvete och ber om ursäkt och han vill bjuda henne på kaffet. De sitter sedan och pratar lite och han frågar henne om hon är singel.
 
Bob försöker övertala Dan till att åka in till stan på nyårsafton. Dan vill hellre sitta hemma och se på en film. Brenda talar om att hon brukar shoppa när hon behöver muntras upp. Det gör att Bob ska ta med sig Dan till stan för att köpa nya kläder.
 
Bernice muttrar över att det är fel i kassan och hon anklagar Alicia för att ha tagit fel betalt. Senare när Bernice pratar med Steve så säger hon att hon vill ha puben tillbaka och hon tror det är möjligt eftersom Chas verkar inte orka så länge till.
När hon sedan beklagar sig att Cameron och Chas är rena dödskyssen för puben så råkar Chas höra det. Bernice ber om ursäkt och säger att hon inte menar det.
 
Zak pratar med Cain på puben och han säger till Cain att inte strula med Moira för det är en bra tös.
 
Efter operationen får Declan reda på att de opererat bort ena äggstocken och att livmodern fått ärr så det kommer att försvåra för Katie att bli gravid i framtiden. Declan blir ledsen men vill att det är han som berättar det för Katie. Givetvis blir Katie jätteledsen när hon får veta men Declan säger att det är inte det viktiga om de kan få barn utan det viktiga är att hon lever.
 
Rodney och Dan sitter på kaféet och pratar med Bob och Brenda. Brenda nämner att hon önskar sig en man att tillbringa nyårskvällen med och Bob påpekar att Rodney är singel. Brenda svarar förfärat att han är för gammal för henne men då blir Rodney förnärmad och säger att hon är för gammal för honom =)
 
Steve berättar att han är glad över att ingå i Bernices familj. Rodney som hör det pikar honom för att redan ha en annan familj. Tidigare har Rodney även pikat Steve om att spara pengarna till underhåll av frun. Steve påpekar att Bernice är hans livs stora kärlek.
 
Cain träffar Moira på gatan och han vill prata med henne. Hon är inte intresserad eftersom han inte kunde höra av sig när han var hos Aaron i Frankrike.
 
Jai möter Dan och han frågar hur Ali mår efter morfaderns död. Han passar även på att fråga hur Rachel och babyn mår. Dan svarar att babyn mår som man mår när man är född tre månader för tidigt men att han ändå är en riktig kämpe.
 
Gemma har varit hemma hos Belle för att öva på en dans. När hon ska hem så säger hon till Lisa och Zak att hennes pappa inte kan skjutsa hem två tjejer på motorcykeln på nyårsafton.
 
Megan kommer till Declan på sjukhuset och berättar att hon sett Jai irra omkring i korridorerna.
 
Bernice ser när Chas lyfter tombackar utanför puben men hon hjälper henne inte. Däremot så erbjuder hon sig att köpa Chas del av puben. Chas som inte vill sälja sin del talar om det men Bernice påpekar att det ger henne chansen att resa iväg med Cameron för att börja på ny kula.
 
Moira sitter med Zak och Lisa på puben. Cain står vid bardisken. Dom kommer in och ser Moira. De sätter sig vid ett enskilt bord och börjar prata. Hela tiden tittar Cain åt det hållet. Dom bjuder ut Moira på nyårsafton och hon tackar ja.
 
När Moira går ut och Dom åker iväg med sin dotter så kommer Cain fram till henne och han är sur för att hon flirtat framför honom men han säger att det hjälper inte för han är inte svartsjuk.
 
Bob och Dan kommer tillbaka från shoppingturen i stan. Bob köper två nyårsbiljetter till festen på puben men Dan har ingen lust att gå. Bob säger åt honom att det är inget val utan han är tvungen att följa med.
 
Declan sitter i korridoren på sjukhuset och pratar med Jai. Han är ledsen för att han aldrig kommer att få en son som kan ärva allt en dag. Declan fortsätter att säga att han inte är som Jai som kan se Noah som sin son även om han inte är Jais kött och blod men Declan skulle aldrig kunna se det på det sättet. Han säger att det inte räcker med att vara gift med en ung vacker kvinna...
 
 

Oönskade känslor

Jag hinner tyvärr inte skriva om dagens avsnitt idag men jag fyller i inlägget i morgon istället. Ni kan ändå diskutera dagens händelser här =)
 
Detta hände 24/4:
 
Cameron har svårt att sova så han har gått ner till köket för att dricka vatten. Chas märker det och kommer ner. Hon märker att han är orolig för något eftersom han står och skakar men han säger att det är lugnt nu.
 
Edna är ledsen eftersom det verkar som om Alex varit där och tagit hyrespengarna och rivit runt bland alla saker. En stor del av hans kläder är borta så han måste ha stuckit. Hon kan inte tro att han gjort något sådant eftersom det vore inte likt honom.
 
David träffar Priya på kaféet. Han berättar att Alicia vet om deras förhållande. Priya undrar vad Alicia tycker om det och David svarar att det är lugnt. Hon frågar om han berättat om resan eftersom de åker redan i kväll. David säger att han inte hunnit med det än.
 
Debbie blir rasande när hon hör att Andy kan tänka sig att lämna barnen ensamma med Kerry medan han gör ärenden. Hon hotar honom med att han inte får träffa sina barn om han låter Kerry ta hand om dem.
 
Declan försöker göra allt för Katie men hon låter honom inte komma nära. De har till och med skilda sovrum så när hon haft mardrömmar har han inte kunnat trösta henne. Declan får henne att lova att säga till nästa gång.
 
Cameron drar med sig Chas ut på en promenad i byn. Hon tycker det är rätt jobbigt. De ser en polisbil stanna utanför Ednas hus. När de kollar vad som hänt får de veta att Alex stuckit med Ednas pengar. Cameron säger då att Alex nämnt att han tänkt flytta och att han behövt låna pengar. Det leder till att polisen vill veta mer så Cameron följer med dem in medan Chas väljer att stanna kvar utanför.
 
Alicia kommer hem och ser att David och Priya är hemma. Hon ber dem att hålla låg profil tills de åtminstone pratat med Jacob. Priya berättar då om skidresan hon och David ska åka på. Alicia blir ledsen men svarar att hon talar om för Jacob att de behöver vara ifrån varann ett tag. David lovar att ringa Jakey varje dag. När David och Priya går så börjar Alicia gråta.
 
Charity och Debbie ska iväg och handla i stan. Debbie verkar på gott humör och det oroar Charity eftersom det kom väldigt plötsligt. Debbie försvarar sig med att hon är skadeglad över att det är slut mellan Chas och Cameron. När de sedan kör strax utanför byn så ser de Cameron och Chas gå hand i hand och även krama varann emellanåt. Debbie blir vansinnig och gasar. Cameron hinner precis att hoppa undan innan Debbie stannar bilen precis framför dem. Han blir förbannad och frågar vad det är hon egentligen vill, vill hon köra över honom så kan hon göra det nu. Det brister för Debbie och hon erkänner att det är honom hon vill ha.
 
Alicia pratar med Jacob. Han blir givetvis ledsen när han får veta att David åkt iväg på semester. Han anklagar sin mamma för att förstöra allt och att det är hennes fel att David inte vill vara kvar hos dem. Alicia försöker förklara att han ändå älskar Jacob.
 
Megan pratar med Katie och hon ber henne att låta Declan hjälpa henne och inte bara låta honom stå utanför hela tiden. Hon säger att Declan vill göra allt för Katie.
 
Jude är hemma hos Edna. Han är orolig för henne efter allt som hänt men Edna vill inte ha någon hjälp. Han märker att det är ovanligt kallt hemma hos henne.
 
Debbie kommer hem tillsammans med Charity. Hon får ett stort utbrott och börjar slå ner saker och kastar en stol i väggen. Charity lugnar ner henne och Debbie börjar gråta. Hon hatar att hon fortfarande har känslor för Cameron.
När Charity gått dyker Cameron upp hemma hos Debbie. Han är rasande och hotar henne med att det kommer inte sluta bra om hon fortsätter såra Chas. Han säger åt henne att inte bråka med honom.
 
Steve kommer till Home Farm för att kolla Katies stall. Nicola är inte på bästa humör men Megan tar hand om honom. När Steve gått så säger Megan till Nicola att de måste sköta kontoret exemplariskt så Declan kan ägna sig åt Katie. Det kommer att innebära mer ansvar för Nicola. De båda går till puben för att diskutera mera.
 
Katie berättar för Declan att hon ska träffa Gennie på puben. Han erbjuder sig att skjutsa henne men hon säger att Gennie tar en taxi och hämtar upp henne. Declan är ändå orolig över att Gennie ska ta hand om både barnvagn och Katie med rullstolen. Katie går sedan med på att han skjutsar henne om han håller sig undan på puben.
 
Nicola berättar för Declan om samtalet hon haft med Megan. Hon säger att Megan faktiskt bryr sig om sin bror mer än hon visar.
 
Cameron skurar ur skåpbilen. Chas ser det och undrar varför. Han svarar att det är en kund som är väldigt petig så det är bäst att det inte finns något att klaga på. De båda ser att Cain kommer hem igen. Cain ser butter ut som vanligt när han ser dem.
 
Bernice berättar för Steve att Dee-Dee inte vill prata med henne. Han säger att de borde ta och hämta flickan så hon får bo med sin mamma. Bernice tvekar men Steve tycker de borde leta efter ett hus att hyra så de kan bo ihop med båda flickorna.
 
Alicia och Jacob är på puben för att Alicia behöver hjälp med skjuts till honom. Hon frågar Bernice som inte är så hjälpsam. Jacob blir då ledsen och skyller allt på Alicia som skrämt iväg David när de hade det perfekt.
 
Bernice ser att Nicola kommer in och hon frågar henne om Declan har något ledigt hus. Nicola svarar att det finns ett men det kanske inte är så lämpligt. Laurel hör det och protesterar. Bernice har inget emot att hyra prästgården även om Laurel tror att Gabby skulle må dåligt av att återvända dit.
 
Chas får reda på att Cameron blivit av med bilen. Han säger att den blivit stulen inne i stan men när hon vill att de ringer polisen så vägrar han. Chas tror att det är Debbie eller Cain som ligger bakom och tycker att de bör ringa polisen ändå men Cameron säger åt henne att låta bli.
 
Katie kommer in till Chas när Cameron gått. Hon ber väninnan om ursäkt och de blir vänner igen och kramas.
När Katie kommer hem så får hon smärtor i kroppen. Hon tar sig för magen och tror att hon är överansträngd efter pubutflykten. Declan vill ringa sjukhuset och Katie ber honom att inte låta henne bli kvar där.
 
Moira träffar Cain på kaféet. Hon är besviken på att han inte hört av sig när han var hos Aaron. Cain försöker förklara att han inte hunnit för att han behövde ta hand om familjen men Moira bryr sig inte utan ber honom att lämna henne ifred.
 
När Cameron kommer hem är polisen där. Chas har ringt och anmält bilstölden trots att han bad henne inte göra det. Han ger polisen svar på deras frågor och när de gått är han arg på Chas men måste åka iväg till en vän. Chas förstår ingenting om varför han är arg eller varför han har bråttom iväg.
 
Polisen kommer och frågar ut Debbie och Cain om vad de gjort när bilen blev stulen.
 
Cameron åker iväg och man får se honom stå ute på en ödeplats och han har tänt eld på skåpbilen.
 
 
 
 
 

En beskedlig prästfru och en kalkon som blev kalkon

Återigen börjar avsnittet med lugn musik medan man ser bland annat julfirande hos Nikhil och Gennie, Val och Eric och en glad Alicia medan Chas sitter ensam och ser ledsen ut. Cameron ligger i sängen och tittar upp i taket medan man ser Alex ligga i bilen med stirrande blick, död...
 
Gabby har födelsedag och Laurel lämnar henne och Arthur hos Bernice och Steve och Ashley.  Sedan när Laurel kommer hem blir hon lite sentimental och saknar barnen som hon vill ha nära när det är jul. Tillslut ber Marlon henne att klä på sig. De går ut och sprider julglädje hos byborna genom att dela ut små fruktpajer.
 
Val gnäller över att Camerons lastbil skymmer hennes juldekorationer hon har utanför värdshuset.
 
David får Alicias julklapp till honom. Det visar sig vara en klocka. När Alicia öppnar sitt paket från David så blir hon besviken över att det bara är en penna med massa glittriga stenar på. Han får sedan familjen att gå till puben för att vara lite sociala med sina grannar.  Alicia och Jacob går och sätter sig medan David beställer dricka. Priya jobbar och hon hinner prata lite med honom och tacka för julklappen. Alicia kommer fram till bardisken för att David dröjer så. Hon ser armbandet och säger att det är fint.
 
Edna firar jul hos Betty. Hon saknar Alex och tycker det är konstigt att han inte hört av sig om han tänkt resa bort och nu har han varit borta i två nätter. Victoria lovar att sms:a honom för att fråga var han är.
 
Jai som ser när Rachel med familj åker till sjukhuset säger till Charity att han blir sen hem till Lisa. Hon undrar varför och han skyller på att han ska hälsa på Declan. När Charity vill följa med honom säger han att det är bättre hon stannar med Debbie.
 
Kerry lagar till en kalkon men när hon ska skära upp det så är den fortfarande rå inuti. Amy som fått en klänning som hon inte gillar har ändå på sig den för att göra sin mamma glad. Hon blir ändå besviken när middagen inte blir som den skulle så hon går iväg därifrån.
 
Eric har köpt en hundvalp till Val i julklapp och han har döpt den till Cheryl. Val blir på lite bättre humör. De går sedan hem från värdshuset för att fira jul hemma.  Amy kommer dit och säger att hon hatar julen.
 
Cameron går in hemma hos Edna och han tar ett kuvert med hyrespengarna från Alex. Sedan river han runt bland sakerna så det ska se ut som ett inbrott. När han smyger ut därifrån med en stor väska så ser Alicia honom för hon sitter utanför puben och är ledsen.
 
Laurel blir bara fullare och fullare efter varje hem hon varit och lämnat en julhälsning på. Hon och Marlon besöker Chas som vill sitta hemma själv. När Laurel och Marlon går möter de Moira som är på väg till Chas.
Chas och Moira sitter sedan och dricker vin och pratar om Cain och Cameron. Moira råder Chas att ta tillvara på kärleken till Cameron för annars kan man ångra det när det är försent. Chas är så besviken för att han inte var hos henne under rättegången men Moira försvarar honom med att han fanns ändå kvar i byn när han lika gärna kunde ha stuckit om han velat.
 
Samtidigt som man hör Chas och Moira prata ser man när Cameron gräver i skogen. Marken är frusen och det börjar snöa lite lätt.
 
Jai kommer till sjukhuset precis när Ali lämnat Rachel där. Han får följa med Rachel in och titta till sonen. Det står en man där och tycker de är fina och han frågar om han ska ta en bild på dem tre tillsammans men Rachel säger nej.
 
Jimmy ser Chas stå vid dörröppningen till puben. Han drar med sig henne till kyrkogården. De står vid Carls grav och pratar om mordet på hans pappa. De båda känner en viss samhörighet för som Jimmy säger så var det endast de två som verkligen kände Carl. Han får en stor kram innan han går iväg till gudstjänsten.
 
Kerry berättar för Andy om besvikelsen över att även denna jul inte blivit perfekt som hon ville att Amy skulle ha det. Andy tröstar henne och ganska snart kysser de varann. Precis då kommer Amy hem med Eric och Val. Amy blir återigen besviken på sin mamma som lovat att inte strula med Andy. De alla sätter igång att duka upp maten Pollards haft med sig.
Senare så erkänner Amy för Eric att hon tänker på Kyle en dag som denna.
 
Hemma hos Dingles firar man Belles födelsedag. Laurel är nu så full att hon somnar vid matbordet. Lisa skrattar och säger att Laurel gått från beskedlig prästfru till att bli en av dem, än sker det mirakel.
 
Flera bybor är i kyrkan för gudstjänsten. David tittar bakåt på Priya. Alicia ser det och säger att han lika gärna kan sätta sig hos henne. Sedan går hon ut ur kyrkan och David följer efter. Hon berättar att hon sett armbandet hemma och trodde det var till henne. Alicia är ledsen för att hon förstör julen för honom och Priya men han ska få sin skilsmässa. De går sedan in i kyrkan igen. Efteråt så frågar Jacob om de ska hem för att se en film och David säger att det är klart att de ska göra det.
Innan filmen börjar så går Alicia ut. David kommer ut till henne och hon berättar att Priya vill knappast ha skulden för deras skilsmässa så Alicia kommer att säga att de beslutat det gemensamt eftersom de gift sig lite förhastat.
 
Ashley följer med Edna hem efter gudstjänsten. De kommer in och ser att någon varit där och rivit runt bland möblerna. Ashely säger att de får inte röra något innan polisen varit där.
 
Cameron är på värdshuset. Han duschar länge och verkar inte må så bra. Hans mobil ringer och det är hans barn som ringer för att önska god jul. Strax efter kommer Chas dit. Hon förklarar att hon vill ha honom i sitt liv för alltid. (Bör hon inte skilja sig från Dan först?)
Cameron blir glad och lovar att inget ska få komma emellan dem igen.
 
 

Bjällerklang – Stilla natt

Första avsnittet börjar helt tyst och man ser bara när Cameron smyger omkring och försöker ringa till Alex och sedan när Debbie målar läpparna...
 
Cameron ringer till Alex som inte svarar. Han håller ändå koll på var Alex är så när Alex kommer ut ur huset kommer Cameron fram till honom. Alex gör klart med att han inte vill prata med honom. När Cameron sedan möter Alex på kaféet så går Alex med på att lyssna på vad Cameron har att säga men endast om de stannar på kaféet.
Cameron försöker få reda på vad Alex tänker göra med informationen han fått. Alex vill att Cameron går till polisen och erkänner. Tillslut så säger Cameron att det är lika bra att göra det för annars kommer väl Alex ändå gå till polisen.
 
Debbie gör sig i ordning till rättegången. Domen ska förkunnas och hon är finklädd eftersom hon är säker på att hon kommer att få fira efteråt.
 
Kerry ska handla i affären och hon ska köpa kalkon men klagar på att den är förliten. David påpekar att det är en duva hon håller i handen. Val och Eric kommer in och Val kan inte låta bli att pika Kerry för att handla en duva och en konservburk med bönor. Kerry blir förnärmad och struntar i att handla.
 
Alicia står vid bardisken och pratar om David med Bernice. Lite bakom dem står Priya och hör allt. Alicia säger "min David" rätt ofta och sedan berättar hon att han letat efter semesterresor för dem efter jul. Priya ser inte alls glad ut när hon hör det.
 
Cameron kommer åkandes på vägen och ser att Alex går där. Han får reda på att Alex är på väg till stan och då får han panik. Cameron stannar till och när Alex vägrar att åka med så tar Cameron en stor träpåk som ligger vid vägkanten och slår till Alex med. Han låser sedan in Alex i skåpbilen och parkerar den i skogen. När Alex vaknar till i bussen är han ensam och händerna och fötterna är fastbundna.
 
Juryn ska förkunna domen för Chas. De förklarar henne oskyldig och Debbie som sitter på läkaren blir rasande och börjar skrika att de har fel eftersom Chas erkänt att hon mördat Carl, sedan säger hon att nästa begravning kommer att vara Chas. Charity tar med sig Debbie ut ur salen. När sedan Chas kommer ut ur rättssalen tillsammans med Zak, Lisa, Moira och Paddy så blir Debbie ännu mer förbannad. Hon börjar svärar och skrika åt Chas som står tyst och blir ledsen. Zak försöker få Debbie att lugna ner sig men hon fortsätter.
 
Eric och Val kommer in på puben och ser David där. De pratar om julen och då säger Alicia som jobbar att det kanske inte blir som planerat under julen. David förklarar att de bestämt att fira jul hemma i lugn och ro. Det visar sig dock att Alicia har några arbetsskift men Priya är snabb på att erbjuda sig att jobba istället för henne. Alicia blir väldigt tacksam över det. Priya skäller sedan ut David angående semesterplaneringen. Han erkänner att han tittat på det men att det var till dem två fast Alicia hade sett det och trott annat.
 
Robbie kommer hem till Victoria något tidigare än när firandet börjar. Han förstår inte varför men plötsligt är han ensam med Amy som inte blir allt för glad. De båda inser vad Victoria försöker göra så de lurar henne genom att låtsas vara väldigt kärvänliga mot varann.  Victoria hör dem fast dörren är stängd men inser snabbt att det är något konstigt med det hela. Hon tittar in i rummet och ser Amy och Robbie ligga på sängen och fnissa.
 
Chas kommer hem till puben. Dan välkomnar henne tillbaka men hon kollar bara efter Cameron. Hon blir besviken när han inte är där. Hon går in till vardagsrummet för att ta det lugnt. Strax efter kommer Cameron in och han försöker förklara att han inte kunde gå på rättegången för att han var så orolig för vad juryn skulle säga. Precis då kommer Debbie in och hon är så förbannad och besviken. Hon säger att hon tänker göra varje dag till ett helvete för dem så länge de är tillsammans.
 
Andra avsnittet börjar med julmusik – Bjällerklang – samtidigt som man ser Alex vakna till i bussen. Det är rätt kuslig stämning. Cameron gör sig i ordning på värdshuset och går ut därifrån. Han säger till Val att inte städa hans rum.
 
Bernice är på dåligt humör för hon gillar inte att Gabby ska behöva bo på samma ställe som en mördare. Ashley försöker lugna ner henne eftersom de alla gör fel ibland
 
Priya berättar för en mycket besviken Nikhil att hon inte tänker fira jul med dem eftersom hon antagligen kommer att jobba. Nikhil tycker hon borde vara med dem för att det är trots allt Mollys första jul men Priya vägrar.
 
Victoria kommer över med likör till Edna för att ha i julkakan. Hon märker att det är väldigt kallt inomhus. Sedan undrar hon hur det går att bo ihop med Alex och Edna säger att det går över förväntan fast han gått iväg tidigt denna morgon.
 
Chas är besviken över att Cameron inte stannat kvar hos henne nu när hon är fri. När han sedan kommer hem till henne så gör hon slut för hon känner att de kan inte leva ihop när de skapat så mycket olycka för andra.
 
Val kommer över till Amy för att ge henne lönen. Hon påpekar, mycket tydligt för att Kerry ska höra, att de kommer att ha massor med mat över julen och att det är synd att Eric ordnat med så mycket mat. Amy vill lämna julklapparna nu men Val tycker hon kan komma med dem i morgon.
 
Declan installerar en trapphiss för att Katie ska komma hem. Han är stolt men hon ser inte så glad ut. När hon sedan ska fixa kaffe så tappar hon ut kaffebönor på golvet men hon vill inte ha hans eller Megans hjälp för hon vill klara sig själv trots att hon sitter i rullstol.
 
David har köpt ett fint armband som han har i en presentask. Alicia kommer hem så David gömmer asken i en kökslåda. När han sedan är i affären för att jobba smyger Alicia hem för att titta vad han gömt. Hon blir alldeles förtjust i armbandet så hon säger åt David att hon måste in till stan för att köpa en väldigt speciell julklapp till någon.
 
Chas berättar för Lisa att hon gjort slut med Cameron. Lisa berättar sedan det för Debbie som blir förvånad.
 
Val är besviken över att det är bara hon och Eric som ska fira jul ihop så hon föreslår att de kontaktar ett barnhem för att höra om de har något barn som behöver placeras i fosterfamilj. Eric säger åt henne att hon kan inte ersätta Amy på det sättet.
 
Priya visar David ett ställe dit de kan åka för att åka skidor. Hon är beredd att lära honom åka om han vill följa med men de skulle åka på annandag jul. David svarar att han kan inte kan sticka iväg eftersom han lovat att fira julen med Alicia en sista gång och därför kan han inte bara lämna henne efter juldagen utan det gäller hela julen. Priya blir väldigt besviken på honom.
 
Alex piggnar till i bussen. Han skriker efter hjälp men ingen hör och han försöker med hjälp av en pirra att såga av repet vid handlederna. Cameron kommer tillbaka. Alex försöker övertala honom att lossa på repen eftersom de är vänner och vänner ska inte bråka med varann. När Alex sedan är fri så springer han iväg in i skogen när Cameron inte är beredd. Tyvärr så hinner han inte så långt förrän Cameron får tag på honom.
Avsnittet slutar med att man hör psalmen Stilla natt, samtidigt som Cameron släpar tillbaka Alex till lastbilen. Han frågar Alex varför han var tvungen att rymma sedan stänger han luckan och de två är inne i bilen...
 
 

 
Ett tillägg från Colin som skulle ha varit med i torsdagens inlägg men jag sätter det här så ingen missar det. Så dagens avsnitt sändes i England den 21 och 24 december 2012.
 
You may be interested to know that yesterday's episodes were, I believe, the first episodes recorded after the live episode - since in her interview the day before the live, Natalie Anderson said she would be back at work on Monday.
 
Today's episodes by the way were from December 20th, and Tuesday's will be from the 21st and 24th.
 
 

Tillslut kom ett erkännande...

Alex möter Cameron på kaféet och han ser på en gång att Cameron är orolig för Chas. Alex råder honom att bara säga sanningen. Cameron reagerar på det Alex sagt men inser snabbt att han inte vet något.
 
Jimmy är nervös för det är hans tur att vittna denna dag. Edna kommer hem till honom eftersom hon fortfarande är chockad över vad Chas sagt om att Carl mördat deras far. Nicola svarar snabbt att de är också chockade efter det men tror inte det stämmer.
 
Rachel tar med sig Ruby till Sam för att be om ursäkt för att hon lagt sig i. Sam är fortfarande lite tafatt och när Rachel skämtar med honom så blir han förvirrad.
 
Moira kommer hem till Cain för att be om ursäkt för gårdagen. Han svarar att det är okej eftersom de båda vet att det bara handlar om sex mellan dem. Moira säger att båda två vet att det är mer än så. För att inte verka sårbar så säger Cain att det är bara som hon tror. Han går därifrån för som han säger så vill ingen av dem hamna i något förhållande...
 
Jimmy står i vittnesbåset och blir utfrågad av advokaterna. Han svarar att han inte tror på ryktet om att Carl mördat deras far. Jimmy blir pressad av alla frågorna men han erkänner sedan ändå tårfyllt att han saknar sin bror.
 
David kommer till puben och frågar Priya om hon kan ta rast så de kan ut och "jogga" en stund. Priya är inte på humör utan hon vill att han pratar med Alicia så fort som möjligt. Han lovar att han ska prata med henne vid rätt tillfälle.
 
Debbie ser Cameron utanför rättsalen. Hon går fram till honom och säger att hon hoppas att han klantar till det och att advokaterna sliter honom i stycken.
 
Jai pratar med Rishi om sonen. Han kan inte låta bli att tänka på honom även om Rishi råder honom till att låta bli. Jai ringer till sjukhuset men får givetvis inget veta via telefon. Han säger sedan till sin far att sonen kanske inte ens lever längre...
 
När det är Camerons tur att vittna så berättar han om hur fin och omtänksam Chas är. Han fortsätter att säga att han vet att Chas inte är kapabel till mord och att det aldrig var hennes mening.
Charity sitter på läkaren och är rätt skadeglad när advokaten lyckas få det Cameron svarar att bli negativt för Chas. Gennie som hör det blir ledsen.
 
Vanessa kommer till gården för att kolla till korna. Hon ber om ursäkt för att hon klampat rätt in igår. Sedan frågar hon Moira om hon kan få te och veta lite mer om den där skrämmande men sexiga mannen från igår. Moira skrattar och svarar att det är lite komplicerat. Vanessa säger att då blir det bättre med lite vin. De båda kvinnorna sitter i köket och pratar. Moira berättar om både Cain och Alex.
 
Adam sitter på kaféet med Victoria och Amy. Han är fortfarande lite besviken över att hans mamma träffar Cain. Victoria planerar julen för hon vill att den ska bli perfekt utan jobbiga föräldrar. Amy säger då att hon önskar att hon inte var singel för det är extra jobbigt under julen. Robbie som sitter en bit i från hör detta.
 
Eric är på puben och Alicia frågar honom om hur David haft det under tiden hon varit borta. Han råder henne att prata med David direkt istället. När Eric går därifrån så säger han till Alicia att David har hållit sin del av avtalet så nu är det dags att hon gör det också. Alicia förstår först inte vad han menar så han säger att hon borde bryta upp och ge David skilsmässa nu när hon är fri.  Alicia ser väldigt ledsen ut när hon tänker på det.
 
Advokaten fortsätter att fråga ut Cameron och tillslut när Cameron sagt flera gånger att Chas inte är kapabel till att mörda någon så säger advokaten att han kan inte veta säkert eftersom han inte var där. Cameron tystnar på en gång. När advokaten tackar för sig vill Cameron säga en sak. Han säger att han vet att Chas inte mördade Carl. Advokaten frågar givetvis hur Cameron kan veta det. Cameron stammar fram "för jag... för jag... känner henne, hon gjorde det inte"
 
Ruby kommer in på puben och frågar Bernice om vad det kostar att hyra stället för en likvaka. Jai som sitter en bit ifrån hör det och blir orolig så han går fram till Ruby för att höra vad som hänt. Ruby berättar att det är Alis och Rachels morfar som dött. När Jai frågar om babyn så svarar Ruby att han mår mycket bättre. Jai sätter sig återigen hos Rishi. Precis då får han meddelande från Charity som fortfarande är på rättegången och att Debbie är väldigt upprörd så hon sover hemma hos henne istället. Rishi märker att Jai blir lättad och Jai förklarar att han är trött på att ljuga.
 
Victoria berättar för Adam att hon vill ge Amy det hon vill ha, en pojkvän. Adam tittar på henne och undrar vad hon menar. Victoria tittar då menande på Robbie som står en bit ifrån dem.
 
Cameron kommer upp till åhörarläktaren efter att ha vittnat. När det blir paus så kommer Debbie fram till honom och frågar om det var värt allt detta för att ligga med en gammal slampa. Cameron svarar inte utan tittar bara rakt fram.
 
Kerry håller på att planera julen hemma hos Andy. Hon vill bjuda över Debbie och barnen men Andy tror att de redan är upptagna. Kerry vill ändå ordna med en stor kalkon. När Andy säger att det är ok så jublar Kerry och börjar dansa och sjunga med Sarah som är lika glad. Amy står en bit ifrån och ser dem.
 
Andy och Kerry lämnar barnen hos Debbie. Kerry bjuder in Debbie till julen men får veta att de firar hos Dingles. När de gått och Sarah gått upp till rummet börjar Debbie gråta. Hon berättar för sin mamma att det var så jobbigt att höra Cameron i rätten berätta hur fin och omtänksam Chas är, för det visar att han älskar henne.
 
Edna kommer hem till Jimmy åter en gång. Hon måste förvissa sig om att ingen verkligen tror att Carl mördade Tom King. Jimmy svarar att de inte tror att det är så.  När Edna gått så säger Jimmy att det är jobbigt att ljuga för alla.
 
Alicia ber David att komma till puben. Hon försöker förklara för honom att när hon sa att hon älskar honom precis innan hon åkte i fängelse var för att hon var så förvirrad av alla känslor det innebar att åka in. Hon säger att hon vill ge honom skilsmässa som lovat. När hon börjar gråta vill hon inte erkänna det för David så hon vänder sig om. David märker givetvis det och säger att de behöver inte stressa utan de kan vänta till efter jul.
När Alicia sedan kommer hem efter arbetspasset så ska David och Jacob titta på film. Hon sätter sig mellan dem och myser i soffan.
 
Eric hjälper Val att plocka ut massa kassar ur bilen vid värdshuset. Plötsligt kommer Cameron rusande och krockar med Eric men han ber inte om ursäkt. Alex som ser honom skyndar sig efter för att fråga vad som händer. Cameron som bor på värdshuset vill vara ensam men Alex vägrar gå iväg när vännen är så upprörd. Det slutar med att Cameron erkänner mordet på Carl för Alex. Han är så arg att han slår näven i en spegel. Alex blir rädd och rusar därifrån. Cameron springer efter. Val och Eric reagerar på Camerons blodiga hand men han springer ut. Alex är försvunnen och Cameron står kvar på gatan och tittar efter honom...
(Riktigt otäck situation, tycker jag, för nu måste ju Alex skynda till polisen men kommer de att tro honom?)
 
 
Glad påsk alla kära HTG:are!

En baby, en rättegång och lite kärlek på det

Åh vad ni är gulliga, jag skulle aldrig lämna er medvetet utan att säga till att jag inte kan skriva på några dagar men denna gång så hade/har jag Internetproblem  =(  Tyvärr har jag inte en modern mobil så jag kan inte höra av mig hit med den. Förhoppningsvis kommer jag ihåg vad som hänt de tidigare dagarna så ni får en kortare resumé. Har jag glömt något viktigt får ni gärna kommentera det.
Hoppas nu att detta inlägg hinner in innan det strular igen...
 
Måndag:
 
Rachel och Alis morfar är sjuk. Ali åker dit för att hålla koll på honom.
Alex letar bostad men tackar nej till Edna som erbjuder honom ett rum. När han inte får tag på annat så frågar han henne om hon fortfarande står fast vid erbudandet. Alex flyttar in hos Edna.
 
Cameron ber Debbie att ställa upp för Chas och vittna om hur Carl var men Debbie vägrar. När hon får veta att Jimmy betalat för Chas försvar blir hon rasande. Jimmy säger att det är inte fråga om hämnd utan att få reda på sanningen. Debbie blir förbannad och ringer polisen för att vittna mot Chas. Hon berättar allt om Chas bedrägeri mot Carl på deras bröllopsdag.
 
Belle vill gå på nyårsfest med sina kompisar men Zak är emot. När han tänkt till ett tag så lovar han att prata med Lisa åtminstone.
Jude ska sätta upp ett julspel med barnen i byn. Under uttagningen så står Charity och irriterar sig på Amelia som sjunger något för högt. Hon klagar till Rachel och det leder till bråk mellan kvinnorna för Charity anklagar Rachel för att inte veta vem som är far till barnet och andra elakheter. Jai kommer till kyrkan och undrar vad som händer. Precis då får Rachel ont i magen, förvärkar och ambulans tillkallas.  Rachel och Ruby åker i ambulansen medan  Jai skjutsar Sam till sjukhuset.
 
Rodney är irriterad över att Steve bor med Bernice på puben så Gabby kan se dem. Han får även Diane på sin sida så både Steve och Bernice flyttar till värdshuset. Rodney kommer dit för att prata med Steve men då påpekar Val att Rodney faktist borde vara van med äldre män och yngre kvinnor. Rodney tystnar men säger åt Steve att inte behandla Bernice illa.
 
Gennie och Nikhil får problem när Nikhil måste ta hand om ett kontrakt på jobbet fast det är hans hemmadag. Gennie ska också jobba så Nikhil tar med sig Molly till kontoret. Han är sedan nöjd över att det gått så bra men Gennie muttrar för hon har inte fått något gjort förutom att passa sin dotter. Nikhil tycker de borde ha Molly med sig varje dag och anpassa kontoret efter hennes behov. Gennie vägrar utan vill hellre att de ordnar med en dagisplats. (Jaa jag vet att det heter förskola...)
 
Rachel föder en pojke men blir livrädd när hon märker att sköterskorna går iväg med barnet som inte låter något. Jai väntar utanför tillsammans med Sam men Charity hör av sig så han måste åka. Han ber Sam ringa när han fått reda på vad som hänt.
Jai åker till kontoret men kan inte tänka på annat än vad som händer med Rachel och babyn. Nikhil vill att brodern tar över ett kontrakts-samtal men Jai tycker Nikhil kan sköta det själv.
 
Betty sitter på caféet och berättar att Rachel har fått en son, något förtidigt född. Rishi hör det och skyndar sig till kontoret för att prata med Jai. Givetvis blir Jai orolig över sin son och han känner att han inte bara kan sitta och  göra ingenting medan hans son kämpar för livet.
 
Nikhil berättar för Gennie att han tänker vara hemmapappa på heltid för Molly inte ska behöva lämnas bort. När Jai får höra det blir han inte glad. Nikhil ber honom dra åt helvete för när man har en chans att vara pappa ska man vara det.
Rachel står vid kuvösen och klappar sonen på huvudet, hon säger åt honom att han ska leva.
 
Tisdag:
 
Adam är orolig för att Moira blir ensam under julen om han firar med Victoria. Moira säger att det är ok och att hon kanske vill fira med någon annan.
 
Rachel ber Ruby att hjälpa till att ordna ett nöddop för sonen.
Jai frågar ut Dan på fabriken om hur det går för Rachel och barnet. Rishi kommer och avbryter dem och säger sedan åt Jai att skärpa sig. Rishi åker till sjukhuset och träffar Rachel. Han varnar henne för att strula till det med Jais familj för det kan leda till att hon inte får några pengar alls. Rachel blir förbannad och säger att det enda hon orkar bry sig om just nu är hennes son som kämpar för livet.
 
Jacob blir glad när David berättar att Alicia kommer att komma hem till julen. Han önskar sig bara en lugn jul tillsammans med mamma och David och lite julklappar. David berättar sedan för Priya att Alicia kommer hem. Han lovar att berätta allt om dem för Jacob och Alicia efter nyår för att inte förstöra julstämningen för Jacob.
 
Jai blir orolig när han hör att det ska ordnas nöddop på sjukhuset. Sonen döps av Jude till Archie. Endast Rachel, Ruby, Sean och Amelia är där. Rachel ringer sedan och pratar med Jai. Han ska få komma dit för att se sin son.
 
Jimmy berättar för Cameron att Debbie kommer till rättegången för att vittna mot Chas. Cameron åker till Chas för att berätta detta och hon ber honom att försöka övertala Debbie till att låta bli. Cameron inser att det kommer bara bli värre om han pratar med Debbie.
 
Charity är orolig för Debbie som är säker på att hon ska vittna mot Chas. Hon vill verkligen se Chas få fängelse och därmed kan Cameron lämna byn.
 
Cain sitter i Moiras kök när hon kommer hem från affären. Hon ber honom att gå men han vill inte det. Han säger att han vill träffa henne för att prata, inte bara för en snabbis. De tar en fika tillsammans och han erkänner att han varit orolig för rättegången och därför kanske inte varit så trevlig. Moira blir glad när hon märker att han visar sin mjuka sida för henne men precis när de närmar sig varann kommer Zak in för att berätta att han är klar med arbetet på gården. Cain erbjuder sig att skjutsa hem honom och säger sedan att hon kan höra av sig om någon maskin går sönder igen. Moira skrattar lite för sig själv när männen gått.
 
Rachel ser till att alla besök försvinner så Jai kan komma men Sam kommer tillbaka för att bjuda henne på en fika. Rachel fräser åt honom att gå och han blir nog lite sårad. Jai kommer in men backar när han ser Sam så han blir inte upptäckt denna gång. När Sam gått kommer Jai in och ser sin son. Han får dock inte röra honom för infektionsrisken och för att Rachel vill inte att han får några band till barnet för hon vill att han lämnar dem ifred så inte Charity får reda på något. Hon vill inte hålla på att oroa sig för vem som kommer och hälsar på.
Jai går ut därifrån och han gråter.
 
Priya är orolig för att David tänker på Alicia. Han svarar att han inte tänker på henne utan allt är för Jacobs skull. De är precis på väg att kyssas när Jacob kommer hem och stör dem.
 
Idag:
 
Det är dags för Chas rättegång och Moira ber Cain att visa sin syster lite stöd.
 
Jai berättar för Rishi om sonen. Rishi råder honom att hålla sig undan om han vill ha kvar Charity.
 
Alex försöker prata med Cameron om hur det är att bo hos Edna men det enda Cameron tänker på är att det är Chas rättegång.  Cameron ber Alex att närvara så han kan berätta vad som händer. Alex får pengar till taxi så han och Edna kan åka dit tillsammans.
 
Rachel kommer hem och går till kaféet. Hon berättar om sin son som kämpar på. Jai sitter vid ett bord längre bort och hör allt.
 
Jacob och David är på kaféet. Priya är också där och hon pratar med David medan Jakey är hos de andra barnen. När hon får höra att han är besviken på att hans mamma inte hinner hem till julspelet lovar Priya att filma allt så hon kan se det sen. Jacob är ändå besviken på att mamma inte är där. David och Priya planerar att göra något speciellt denna sista kväll innan Alicia kommer hem.
 
Ruby märker att Sam verkar ha känslor för Rachel så hon säger till honom att inte ens tänka tanken för Rachel vill bara ha honom som vän. Sam blir förnärmad och svarar att han inte alls tänkt den tanken men när han sedan träffar Rachel så håller han sig undan.
 
Rättegången börjar och plötsligt dyker Cain upp på läkaren. Han blir vansinnig och börjar gapa när försvarsadvokaten talar om att Debbie väntat barn med Andy när hon var ihop med Cameron. Cain blir tillsagd att hålla tyst annars får åhörarna lämna rättegången.
 
Det är dags för julspelet och det hålls på puben. Amelia vill börja med att be en bön för sin nya kusin som ligger på sjukhuset. Jai får tårar i ögonen när han tänker på sonen. Julspelet börjar och plötsligt avbryter sig Jacob för att Alicia kommer in på puben. Han blir jätteglad och julspelet fortsätter. Noah däremot är sur för att hans mamma inte är där eftersom hon är på rättegången.
 
Priya ser Alicia och man märker hur jobbigt hon tycker det är. Inte blir det bättre när Dan ber Alicia och David att kyssas nu när hon äntligen är fri. Det blir dock bara en snabb puss på munnen. David pratar sedan med Priya för han vet inte riktigt hur han ska göra. Hon svarar att han måste åka (ska han åka hela sträckan tvärs över gatan?) hem med Alicia och Jacob.
 
Efter första rättegångsdagen samlas Moira, Jimmy, Zak, Alex och Paddy på puben tillsammans med Cameron. Cain står en bit ifrån. De pratar om vad som hänt och Cameron blir uppretad men Alex skyndar sig att ta med honom till piltavlan för att få ut sina aggresioner där istället.
Moira ber återigen Cain att stå upp för sin syster men han kan inte för det skulle förgöra Debbie.
Debbie kommer in och säger åt Cameron att hon hoppas att hon förstör hans liv lika mycket som han förstört hennes.
 
Edna har ingen mat hemma men Alex går och handlar. Han är dock lite orolig för Edna inte har värmen på i huset.
 
Cain dyker upp hos Moira när hon står och pratar i telefon. Hon säger sedan åt honom att knacka när han kommer nästa gång. De smågnabbas lite men ganska snart börjar de kyssa varann. Precis då kommer Vanessa in och avbryter dem. (Jag uppfattade inte vad hon gjorde där) Moira fixar te till henne men Cain drar Vanessa åt sidan och varnar henne för att säga något till någon om det hon sett och att hon ska knacka nästa gång. När Vanessa gått så ifrågasätter Moira Cains sätt att prata med Vanessa. Han blir sur för han tror att Moira vill att de ska bli upptäckta men hon försvarar sig med att hon vill inte att Adam får reda på det på detta sätt. Cain som inte vill höra Moiras klagomål går därifrån.
 
Rachel kommer in på kaféet och berättar att Archie slipper respiratorn från och med i morgon. Precis då ringer Ali och berättar att deras morfar dött. Rachel blir ledsen och vänder sig om för att krama Sam som står där. Sam blir obekväm och drar sig ur och går därifrån. Rachel fattar ingenting om varför.
 
Alicia kommer in på puben och frågar om hon får jobbet tillbaka. Bernice är orolig för pubens rykte, först Chas i fängelse och nu Alicia som suttit inne. Priya som står bredvid försvarar Alicia så Bernice går med på att låta henne börja jobba igen. Lite senare försöker Priya fråga ut Alicia om förhållandet med David. Hon blir ledsen när Alicia kallar honom "min David"
 
Det är dags för Debbie att vittna och hon berättar om  hur slampig Chas är som stulit hennes fd fästman. Rätten ber henne hålla sig till ämnet. Då berättar Debbie allt om hur Chas lurade Carl på 30 000£ och bröllopet som aldrig blev av. Hon säger att Chas hade all anledning till att hata honom.
Chas försvarsadvokat ber Debbie att berätta om hur Carl attackerat henne. Debbie bllir förvånad och vill inte kalla det för en attack. Advokaten påminner henne om att hon inte får ljuga i rätten. Debbie fortsätter att säga att det inte var någon attack som hon blev utsatt för.
 
Efter Debbies förhör så går hon ut och möter Charity i korridoren. Paddy kommer också ut och skäller ut Debbie för hennes lögner. Zak kommer dit och han är besviken på alla bråk inom familjen i domstolen.
 
Moira träffar Adam på puben. Han märker att det är något och tillslut berättar hon att hon träffar någon, Cain. Adam blir så besviken så han går därifrån.
 
Chas får ställa sig i vittnesbåset. Hon berättar som det var och att hon var desperat för hon trodde han skulle döda henne. Hon säger att Carl erkände mordet på sin pappa för henne så hon visste vad han kunde göra. När hon slog till honom var det för att kunna fly därifrån, inte att han skulle dö för även om han var ond så förtjänade han inte att dö. Chas förklarar gråtandes att hon sprang därfrån för hon trodde han skulle döda henne, hon trodde att han bara var medvetslös...
 
 
 

Gifta män (David, Steve, Nikhil, Declan...)

Här är fredagens avsnitt. Jag märkte att det var problem att kommentera i det inlägget jag skrev igår så jag fick göra ett nytt. Hoppas att det fungerar.
 
 
Edna tar motvilligt fram kreditkortet som hon fått med posten. Jude knackar på så hon gömmer kortet bakom en kudde i soffan. Han frågar om hon kan ställa upp för en insamling för hemlösa och hon lovar att komma till kyrkan. När hon, Jude och Ashley ses så plockar de iordning insamlingsbössorna de ska ha.  Edna känner sig tvungen att bidra med något när hon ser att Jude lägger ned några sedlar men hon har bara några mynt att avvara.
 
Rhona är bakfull och orkar knappt jobba medan Vanessa är på strålande humör. När Edna kommer med Tootsie för kemoterapi så vill hon att Rhona sköter hunden, inte Vanessa som Tootsie aldrig träffat. Rhona får ge med sig till slut. Edna ska betala med kortet men köpet medges inte. Hon har inte förstått att kortet måste aktiveras först.
 
Priya står i butiken och masserar David rygg. Eric kommer in och tror att de håller på med något helt annat och han är orolig för att Jacob ska se dem. Han är där för att hämta Jacob och åka till fängelset för att besöka Alicia. Eric säger åt dem att sköta sina förehavanden så inte Jacob ser dem för det skulle förvirra honom. Jacob kommer ner och han önskar att David kan följa med. David förklarar att det är bäst att han stannar hemma.
 
Gennie ser Debbie på kaféet och får höra att Sarah ska få komma hem. Hon går fram till Debbie och talar om att hon är glad för hennes skull men Debbie vill inte prata med henne. Gennie går hem och är ledsen. Hon berättar det för Nikhil och hon får honom att lova att gå över med presenten hon köpt till Sarah.
 
Declan skickar iväg Megan på jobb fast hon hellre velat vara hemma denna dag då Robbie kommer tillbaka. När Robbie sedan kommer säger Declan åt honom att sköta sig så inte Katie blir störd av hans närvaro.
 
Debbie är på kaféet och ser Edna stirra ner i sin kopp. Hon vet att Tootsie är sjuk så hon säger till Edna att hon förstår hur känslorna är just nu. Edna ser så ledsen ut att Debbie säger att det kan ske mirakel.
 
Andy ser Gennie och han säger till henne att han vill att hon kommer på festen de ska ha för Sarah. Gennie tackar nej eftersom hon vet att Debbie inte vill ha henne där.
 
David och Priya får en stund för sig själva i affären. De ska precis stänga en stund för att mysa när Jacob och Eric kommer hem. Jacob är jätteglad för Alicia kanske kommer att bli villkorligt frigiven till jul. Priya svarar syrligt att det är inte att förvänta för vem vet vem Alicia slår till nästa gång. Jacob blir ledsen och David försvarar honom mot Priya.
 
Ashley och Jude ser Edna sitta och be i kyrkan men när de pratar med henne säger hon att hon bara skulle kolla att blommorna hade vatten. Hon går iväg till kaféet och Ashley följer med henne. Han berättar om sin oro för att hon har något som hon grubblar på men hon erkänner inte det. Han erbjuder sig att lyssna på henne om hon vill prata ut.
 
Robbie kommer till Megan på kontoret. Hon är upptagen men säger åt honom att denna gång måste han skärpa sig och försöka att inte vara så nonchalant. Det är viktigt att de kommer bra överens med både Declan och Katie för annars kommer de aldrig att kunna ta tillbaka det de blivit lurade på.
 
Edna ska handla hundmat i affären men det visar sig att pengarna hon har inte räcker. David erbjuder henne att betala det gamla priset som var innan han höjt nyligen men Edna blir så generad att hon lämnar maten och går därifrån.
 
Hemma hos Debbie är det fest för att fira att Sarah kommit hem. Moira dyker upp och ger Sarah ett paket. Cain tittar på henne men de håller avsånd från varann i början. Givetvis går inte det hur länge som helst och de pratar med varann och det finns en spänning mellan dem fast de inte vill erkänna det.
Nikhil kommer med Gennies paket till Sarah och Debbie bli sur men Sarah blir glad. När Sarah sedan frågar efter Cameron så har Debbie svårt att berätta att han inte kommer att komma.
 
Declan besöker Katie på sjukhuset. Han berättar att han fixat en trapphiss och annat för att underlätta för henne när hon får komma hem.
 
Betty får veta att Jerry som hon skulle åka till har avlidit så resan blir inställd. Det gör att hon och Alan planerar julfirandet och de säger åt Edna att fixa något att ta med så de kan fira tillsammans.
 
David och Priya ses på kaféet. Hon försöker undvika honom men han vill prata. Priya säger att hon ser hur fint de har det som familj och snart kommer Alicia hem...Hon är ledsen men hon kan inte fortsätta med David så hon dumpar honom.
 
När Sarah somnat vill Charity fortsätta firandet. Debbie tvekar men Charity tycker hon borde unna sig något nu när Sarah kommit hem. Andy stannar hemma för att passa barnen. Dingles kommer till puben och ser Cameron och Gennie där. Cameron går fram till Debbie för att fråga hur Sarah mår. Både Cain och Charity säger åt honom att hålla sig undan men Cameron ger sig inte utan säger att det bestämmer Debbie. Debbie visar vad hon tycker genom att inte besvara hans fråga utan bara gå därfrån.
 
Priya kommer hem och är ledsen. Rishi ser det och han sätter sig ned för att prata med henne. Hon berättar om att hon lämnat någon som hon inte ville och Rishi förstår att hon träffat någon som är gift. Priya erkänner sedan att det är David men att han bara gift sig med Alicia för Jacobs skull.
 
David träffar Eric som får veta att Priya gjort slut med David. Eric blir bestört över att hans råd gjort att de delat på sig för det var inte det han menade. Han säger åt David att börja tänka på sig själv för han ska inte behöva vara så ledsen när han faktiskt älskar någon som älskar honom.
 
Steve dyker upp på puben för att bo hos Bernice. Han har pratat med sin fru och tycker att allt är jobbigt just nu. Bernice är överlycklig över att han är tillbaka med packade väskor men han verkar ändå inte helt glad över att se henne.
 
Belle sitter och håller på med mobilen på puben. Charity frågar henne hur det är och Belle suckar för hon inte får gå på en fest som hon vill. Charity råder henne att tjata på föräldrarna tills de ger med sig.

Debbie ser Gennie och Nikhil på puben men att de är på väg att gå därifrån. Hon går fram till Gennie och ber om ursäkt för att hon bråkat med henne eftersom det är inte Gennie hon är arg på utan Chas. Gennie säger att hon tänker forsätta stödja sin syster. Debbie förstår det och bjuder sedan över Gennie till deras bord. Nikhil är snabb med att tacka ja för dem båda.
 
David möter Priya ute på gatan. Hon är sen till jobbet men han stoppar henne ändå. Han förklarar för henne att han inte kan acceptera att hon dumpat honom för han vill inte förlora henne. Han säger att det är dags att han tänker på sig själv och sin lycka och då vill han ha henne i sitt liv. David lovar att prata med Jacob så fort Alicia kommer hem och han ska säga sanniingen om varför de gift sig. Priya blir så glad att hon kastar sig i hans famn och de kysser varann.
 
Debbie kommer hem och hon är trött och besviken. Hon berättar för Charity och Cain att hon inte orkar med att se Cameron i byn och ännu värre blir det om Chas kommer tillbaka. Debbie säger att om inte han flyttar därifrån så kommer hon ta med sig barnen och göra det själv.
 
 
 
 
 

Åh nej inte igen...

Joo, tyvärr så hinner jag inte se dagens avsnitt så jag återkommer med ett mer utförligt inlägg när jag hinner. Ni kan givetvis diskutera dagens händelser här ändå =)

Ett meddelande kan göra skillnad

Chas ringer till Cameron för att träffa honom. Hon berättar för honom att hon tänkt till efter Jimmys besök så hon tänker inte erkänna sig skyldig till mord men hon vill ha en ny advokat.
 
Declan vill ha Megans hjälp på kontoret men hon känner att hon inte vill vara i vägen när Katie kommer hem. Declan ber henne att flytta tillbaka men Megan säger nej.
 
Kerry ska på anställningsintervju hos kommunen men har inga busspengar. Val erbjuder sig att betala för det. När Kerry sedan kommer tillbaka så är hon på dåligt humör och hon gillade inte den stroppiga subban som intervjuat henne.
 
Bernice kommer till värdshuset för att prata med Steve. Hon vill att han pratar med sin fru men han säger att det är inte så enkelt. Han säger att bara för att Bernice haft lätt för att lämna sin man betyder det inte att han kan göra det lika lätt.
 
Megan träffar Jai på kaféet. Han blir förvånad när hon säger att hon ska åka hem igen och att hon tackat nej till att stanna för om han fått frågan så skulle han ha passat på att hämnats om han var i hennes sits. Megan säger att det är troligen Declan som lurar henne igen om hon stannar. Dessutom har Robbie fått jobb i London.
 
Kerry får inte jobbet och när hon träffar Val så beklagar hon sig och hon vill göra gott intryck på Amy. Val berättar då att de vet om att Kerry tänkte skicka födelsedagskort till Kyle. Kerry blir förfärad och ännu mer orolig när hon får veta att även Amy vet om det. Amy säger sedan att hon är beredd att förlåta henne bara hon skaffar sig ett jobb.
 
Cameron och nya advokaten träffas hos Gennie. Han tycker det är bra att Jimmy kan vittna om hur Carl var men de behöver någon annan som kan berätta om att de blivit utpressade av honom.
 
Edna får samtal från någon släkting (uppfattade inte vem) som behöver pengar men Edna säger nej. Rhona kommer dit för att kolla in Tootsie och påminna om att fakturan inte blivit betald. Lite senare kommer Rodney över med 70£ för saker som han sålt åt henne. Edna är beredd att hämta andra saker till försäljning så han får säga till när det går bra.
 
Bernice ser när Steve ska åka iväg. Han är orolig för sin fru så han måste träffa henne. Bernice är förtvivlad och hon lovar att vänta på honom.
 
Megan hälsar på Katie på sjukhuset. Hon talar om för Katie att hon lämnar Declan så Katie kan återvända, sedan ger hon Katie en ny mobil med det gamla numret så alla meddelanden finns kvar.
 
Cameron säger att de kan fråga Debbie om hon vill vittna eftersom Carl hotat henne. Gennie säger att det är bättre kanske att hon frågar Debbie än att Cameron gör det. Gennie söker upp Debbie och berättar som det är. Debbie lyssnar utan att göra en min. Gennie påtalar att det är skillnad på att straffa Chas för att ha varit med Cameron eller låta henne sitta inne för mord.
Debbie lovar att tänka på saken.
 
Katie lyssnar av Declans meddelande på mobilen. Hon börjar gråta när hon hör hans kärleksförklaring och att han inte kan leva utan henne.
Declan kommer in till henne och han kramar om henne.
 
Debbie ber Cameron komma över. Hon är irriterad över att han skickat Gennie till att fråga henne om vittnesmålet. När Cameron säger att "vi" behöver din hjälp så blir Debbie rasande. Hon säger att hon skiter i honom och om Chas sitter i fängelse så finns det ingen anledning för honom att vara kvar i byn så det är bara bra. Hon vill helst glömma honom helt.
 
Declan tackar Megan för att hon hälsat på hos Katie och gett henne mobilen. Han frågar återigen om hon kan stanna och hjälpa honom med företaget medan han hjälper Katie. Declan säger att Robbie får också flytta tillbaka. Megan tackar ja men när Declan säger att han vill vänta med att berätta detta för Katie säger hon att det är bättre att säga det på en gång.
 
Debbie kommer hem till Gennie för att berätta att hon tänker inte ställa upp för dem. Hon struntar i Chas och om Gennie väljer hennes sida är det upp till henne.
 
Rhona berättar att hon ordnat en vikarie till kliniken. Denna gång är det en studiekamrat som heter Vanessa.  Paddy som aldrig träffat henne vet inte att det är hon som dyker upp precis när han bråkar med en kortläsare när en kund ska betala med kort. Vanessa hjälper honom så kunden blir nöjd.
 
David kommer till kaféet med varor till Bob. Han klagar lite över att Victoria inte jobbar så som hon ska och när Edna som fikar hör det erbjuder hon sig att jobba i affären. David tvekar men Jude som fikar med Edna säger att hon är väldigt arbetsam och pålitlig. Edna får sedan komma över till affären för att få mer information. David säger att hon ska få jobba men hon måste lämna Tootsie hemma. Victoria muttrar över att bara få umgås med åldringar.
 
Priya och David träffas ute vid scoutstugan. Jude som hör dem men ser ingen frågar vem som är där. Precis då halkar David till och Priya går till Jude bakom hörnet. Priya skyller på att hon sett en mus och därför lät det så. Jude går iväg och Priya återvänder till David som ligger på marken och har fått ont i ryggen.
 
Katie kommer hem sittandes i rullstol. Sam välkomnar henne så Katie säger till Declan att Sam borde få löneförhöjning eftersom han hittade henne. Declan lovar att tänka på saken. När Sam gått så berättar Declan om att Megan och Robbie kommer att flytta tillbaka.
 
Priya kommer till affären för att växla pengar. Hon erbjuder sig att hjälpa David för att få vara nära honom, så tillslut går han med på det men han måste säga nej till Edna. Han skyller på att det kommer att bli många tunga lyft och trapporna kan bli påfrestande. Edna ber honom att säga rakt ut om han ångrat sig.
 
Vanessa sitter på puben med Rhona och Paddy. Hon är på festhumör så när Paddy går iväg så vill hon dricka sig full med Rhona.
Rodney står vid bardisken och spanar in Vanessa.
 
Paddy går över till Edna för att berätta att Tootsie har cancer i mjälten. Kemoterapi kommer att bli dyrt och inga garantier för att det blir bättre. Han föreslår att hon kanske vill avliva hunden istället men Edna vill inte det.
 
Katie accepterar att Robbie ska komma tillbaka. Hon ber Gennie komma dit för att prata. Declan tar med sig Molly på en promenad så länge. Katie pratar ut med Gennie och hon erkänner att hon var på väg att lämna Declan innan hon fick meddelandet på mobilen.
 
 
 
 
 

Ni kommer att ryka ihop så brösten flyger

Cameron berättar för Jimmy att Chas tänker erkänna att hon mördat Carl så hon behöver ingen advokat så Jimmy kommer att få pengarna tillbaka. Jimmy tycker inte Chas ska sitta inne trots det hon gjort.
 
Bernice berättar för Rodney och Val att hon tänker åka iväg med Steve. Precis då kommer Steve in på puben. Rodney blir rätt förvånad när han ser att Steve är i samma ålder som han.
 
Nikhil och Andy råkar vara på kaféet samtidigt med sina barn. Precis då kommer Gennie in och hör när Brenda säger att det är fint när de är så faderliga. Gennie som har svårt att sllita sig från sin familj ska egentligen gå till jobbet. Brenda märker det och säger att Gennie kanske inte är en karriärkvinna trots allt. Det gör att Gennie blir irriterad och skyndar sig till jobbet i alla fall.
 
Charity frågar Jimmy om pengarna som fattas på kontot. Hon blir rasande när hon får höra att han betalar för Chas advokat. Hon vill inte att deras pengar ska hjälpa Chas för hon måste få sitt straff. Charity frågar Jimmy om han har ett förhållande med Chas men givetvis förnekar han det.
 
Declan kommer till sjukhuset för att träffa Katie. Precis då kommer sjukgymnasten in och säger att han inte har tid just nu men att han återkommer om en timme. Declan blir förvånad över att Katie börjat med sjukgymnastik utan att säga något till honom.
 
Steve försöker prata med Bernice men hon lyssnar inte riktigt på vad han säger. Plötsligt inser hon att han dumpar henne och hon blir jätteledsen.
 
Megan besöker Katie för att prata llte med henne. Hon säger att hon vill glömma allt det tråkiga som hänt och hon skyller på att hon varit upprörd och arg när hon sagt något dumt. Katie ber henne om ursäkt för att hon lurat Robbie och henne. Katie tror att det är därför hon råkat ut för olyckan eftersom hon gjort något dumt så då får man tillbaka det. Precis då kommer Declan in och hör henne.
 
Charity berättar för Nicola att Jimmy tänker besöka Chas. Det gör Nicola förbannad så hon skäller ut Jimmy men han tänker inte ändra sig eftersom Chas inte har så många som ställer upp för henne. Nicola blir orolig för vad Cain kan göra om han får veta det.
Precis när Jimmy ska gå kommer Bernice hem till dem för att prata med Nicola. Hon berättar att hon aldrig älskat Charlie, inte på det sättet som hon älskar Steve. Bernice erkänner att hon tänkte ringa till Steves fru när de var på semester men att hon sedan avstod.  Även om han inte vill ha henne nu så ska hon vänta eftersom hon fortfarande vill ha honom. När Bernice går så glömmer hon sin mobil på köksbordet. Nicola ringer till Steves fru Sue och låtsas vara Bernice. Hon erkänner att hon haft en affär med Steve.
 
Gennie möter Cameron och frågar hur Chas mår. Han berättar vad Chas tänker göra och då blir Gennie sur på honom för hon tycker inte han ställer upp tillräckligt utan nästan att han gett upp. Då svarar Cameron att han tänker göra något som han borde ha gjort för flera veckor sedan.
Han åker till polisstationen. Utanför i bilen så ringer han sina barn och tar farväl av dem för som han säger så ska han resa utomlands ett tag.
Sedan går han in på stationen och söker ansvarig kriminalpolis. Polisen tror inte på Cameron när han säger att det kan ha varit någon annan som kom efter Chas och slog ihjäl Carl. Polisen säger åt Cameron att inte slösa på deras tid för nästa gång blir han åtalad för det.
(Även om Cameron, inte för jag tror det, skulle erkänna så kommer alla tro att han gör det för att rädda Chas, eller?)
 
Katie kämpar med sin sjukgymnastik men det är inte lätt för henne och hon blir förtvivlad när hon inte kan lyfta på benen.
 
Kerry och Amy sitter på kaféet. Kerry berättar att hon inte fått jobbet hon sökt och då biir Amy irriterad. Kerry säger att hon vill julpynta hemma så det blir fint den första julen de firar tillsammans.
 
Bernice kommer tillbaka för att hämta mobilen. Nicola säger åt henne att skärpa sig och så länge hon inte gör det tänker hon behålla systerns mobil. De båda går sedan till puben. Efter en stund kommer Steve dit och han är rasande för det Bernice gjort. Först fattar inte hon vad det är men sedan ska hon bevisa att hon inte ringt till Sue genom att kolla samtalslistan på mobilen. När hon ser samtalet till Sue finns registrerat blir hon förbannad på Nicola. Nicola försvarar sig med att hon gjort det för Bernices bästa så hon kan gå tillbaka till Chariie och Dee-Dee.
 
Jimmy besöker Chas. Han säger att det egentligen är hans fel att hon sitter inne eftersom han inte gjort något åt Carl som han visste var besatt av henne. Chas berättar för honom att hon var på väg att rymma med Carl även om hon inte visste vart och hade hon gjort det hade alla hon älskar haft det bättre just nu. Hon berättar även att Carl erkänt att han dödat deras far. Jimmy erbjuder henne hjälp i rätten om hon vill för hon måste kämpa så inte Carl vinner även nu även om han är död.
 
Kerry och Amy julpyntar hemma hos Andy. Val kommer dit för att be Kerry att hjälpa till på värdshuset för de har mycket att göra nu inför julen och hon själv måste täcka upp för Diane i baren. Amy säger åt dem båda att de kan inte jobba ihop för då kommer de att ryka ihop så brösten flyger. Kerry tackar ändå ja till jobbet och Val blir nöjd.
 
Cameron sitter på pubens uteservering när Alex kommer dit. Han frågar hur det är men precis då kommer Charity och spyr galla över att Jimmy betalar för Chas advokat. Hon tror inte det hjälper för Chas kommer ändå att åka dit för mordet. När Charity gått muttrar Cameron om att Chas träffat Jimmy men inte vill träffa honom. Alex säger att de kan ta en öl så kan de prata vidare.
 
Declan pratar med Megan hemma i huset. Han skulle ha varit hos Katie men hon vill inte ha besök så han är besviken. Han säger att det är hans fel att Katie ligger där eftersom det var han som åkte iväg på fyrhjulingen först. Megan råder honom att ge Katie tid och vänta tills hon kommer hem igen.
 
Steve, Bernice, Nicola, Rodney och Val är i vardagsrummet för att prata ut om vad Nicola gjort. Nicola håller fast vid att det var det bästa så Bernice kan gå tillbaka till sin familj. Rodney skäller ut Nicola för att hon gjort fel. Sedan får Bernice och Steve en stund ensamma. Steve berättar att han tänkte berätta för frun samma kväll men sedan fick hon samtalet och hon blev väldigt upprörd så nu var han orolig för hennes hälsa. Bernice frågar honom om vad han svarat när hans fru frågat honom om vem han älskar. Steve svarar aldrig Bernice.
 
Steve går ut till puben och frågar om det finns rum för honom på värdshuset för han behöver någonstans att ta vägen. Han vill inte vara med Bernice och han undviker återigen att svara henne när hon frågar vem han älskar.
Bernice tror att det är Nicolas hämnd för vad hon gjorde med Carlos och hon kommer aldrig att förlåta sin syster för det  för nu har hon förlorat mannen hon älskar.
 
Cameron kommer till Jimmys kontor för att höra hur mötet med Chas gått. Jimmy berättar att de kan inget göra om inte hon ändrar sig.
Samtidigt får vi se Chas ligga på sängen och stirra upp i taket i cellen.
 
 
 
 
 

Två män på spa

Cain skjutsar Zak till gården för dagens arbete även om Zak tyckte att han kunde gå. Det visar sig att Cain ville ha en liten pratstund med Moira när de blev ensamma. Hon säger att hon inte är intresserad av att träffa honom men Cain fortsätter med att säga att han är ensam hemma senare och att han sätter ölen på kylning.
 
Brett kommer in på kaféet när Rhona sitter där. Det blir en något pinsam stämning men han ber om ursäkt. Rhona säger att han får behålla jobbet men att han måste flytta till annat boende. Brett ber henne att inget säga till Paddy men Rhona tvekar eftersom hon inte vill ha hemligheter för honom.
 
Nikhil har gått igenom alla ansökningar till säljchefsjobbet. Han inser att Gennie är den bästa kandidaten av dem alla. När Gennie hör det så ber hon honom att anställa henne för hon behöver jobbet och komma hemifrån emellanåt. Nikhil går med på det men när de berättar det för Rishi så är han emot förslaget. Varken Nikhil eller Gennie bryr sig om Rishis ord utan Gennie ska arbeta tre dagar i veckan medan Nikhil arbetar dessa dagar hemifrån.
 
Cameron möter Jimmy på puben. Han berättar om hur dyrt det är med en bra advokat för Chas, sedan säger han att han hellre sticker ifrån allt elände.
 
Chas söker efter Tracey men hittar henne inte. Fångvaktaren säger åt Chas att gå till cellen så ska hon berätta vad som hänt. Det visar sig att Tracey tagit fängelsestraffet så hårt att hon tagit livet av sig.
 
Marlon och Paddy fortsätter att njuta av massa spabehandlingar. De sms:ar till Laurel och Rhona samtidigt och talar om att de fortfarande har ont i ryggen. Även denna gång råkar Laurel och Rhona vara på samma plats så de upptäcker sina meddelanden samtidigt. Det gör att de båda kvinnorna åker till hotellet och kommer in på rummet när Marlon och Paddy njuter av roomservicematen de just fått.
 
Cameron kommer in på kaféet och frågar Bob om han vet någon som behöver en billig skåpbil. Bob lovar att sätta upp en annons i fönstret och höra sig för bland gästerna. Jimmy som hör detta erbjuder sig att hjälpa till för att betala Chas advokatkostnader. Cameron får 5000£ av honom.
 
Moira är på väg till Cain men precis utanför hans hus möter hon Adam och Zak. De undrar vart hon är på väg och hon svarar till puben. De blir lite förvånade eftersom puben ligger åt andra hållet men Moira ursäktar det med att hon tänkt handla i affären men sedan ångrat sig. De går alla tre till puben. De sitter där ett tag och pratar. Cain kommer in och Moira skyndar sig för att gå fram till bardisken. Hon försöker förklara för honom att hon faktiskt var på väg till honom men han bryr sig inte om det utan säger att hon är tokig om hon tror att han väntat på henne.
 
Marlon och Laurel går ner till foajen för att prata medan Rhona och Paddy pratar ut. Rhona reder ut allt med Paddy och de säger att de älskar varann. Rhona går ner till Laurel och avbryter deras prat. Marlon går upp för att packa så Rhona och Laurel får en stund för sig själva. Laurel får några pikar från Rhona om att hon alltid får som hon vill men då erkänner Laurel att det är rätt jobbigt det som hänt, inte att hon träffat Marlon utan för hela situationen som uppkom i samband med det. När Marlon och Paddy kommer ner märker Marlon att Laurel är ledsen men hon låtsas som om allt är bra.
 
Cameron besöker Chas som blir väldigt förvånad över att Jimmy gett pengar till hennes advokatkostnader. Hon berättar om Tracey och att hon börjat misströsta om att bli fri så nu är hon riktigt rädd för att bli dömd.
 
Gennie börjar arbeta redan dagen efter beslutet. Hon är glad och nöjd när hon ska iväg till jobbet. Nikhil är glad över att få vara hemma med Molly.
 
Lisa träffar Cameron på puben och hon frågar hur Chas mår. Cameron säger åt henne att besöka Chas om hon är intresserad men Lisa skyller på att det är svårt med Zak och Cain om hon gör det.
 
Brett håller på att söka ny bostad och Paddy säger att han får bo kvar hos dem om han vill. Rhona protesterar och när de blir ensamma säger hon till Paddy att Brett stött på henne när de var ensamma. Paddy blir rasande så när han träffar Brett lite senare säger han åt honom att han inte har jobbet kvar. Brett kontrar med att han skrivit kontrakt för sex månader men Paddy hotar med att anmäla honom för sexuella trakasserier. Rhona kommer in på klliniken och försöker gå emelllan de båda för att få dem att lugna ner sig. Paddy envisas med att Brett måste sluta så Rhona håller med honom. Brett blir besviken och säger att hon är värd någon bättre än Paddy, sedan går han därifrån.
(Lite kul att Paddy bad Rhona ta fram uppsägningsblanketten och när de inte hade någon sådan tar han ett papper och skriver stort att "han är sparkad")
 
Bernice kommer in på kaféet när Jimmy och Nicola äter frukost. Nicola undrar hur det är och då stannar Bernice för att berätta för systern om Steve, den andra mannen som inte hört av sig. Hon berättar att däremot så har hennes man Charlie sagt att han är beredd att ta tillbaka henne. Nicola råder sin syster att gå tillbaka till sin man som hon faktiskt känner och har en dotter med.
 
Rhona och Laurel ses på kaféet och Rhona råder Laurel till att prata med Marlon om hennes känslor. Laurel inser att Rhona har rätt så de två går till puben där Marlon och Paddy sitter. Rhona drar med sig Paddy därifrån så Laurel och Marlon får vara för sig själva. Marlon är orolig för att Laurel ångrat sig men hon förklarar hur hon känner, att hon älskar honom men att allt annat är jobbigt nu men bland annat Sandy och Bernice. Marlon är lättad och de lovar varann att alltid prata om problemen hädanefter.
 
Belle lagar middagen och har dukat bordet när Lisa och Zak kommer hem. Zak blir genast misstänksam om att Belle vill något speciellt. Belle säger att hon tänkte gå till Gemma för att plugga naturvetenskap för Gemma är bäst i klassen i det ämnet. Zak förbjuder Belle att åka dit men övertalas sedan av Belle att hon måste tänka på betygen. Lisa håller med Belle eftersom  betygen i det ämnet inte är det bästa. Belle får tillstånd att åka iväg men måste vara hemma klockan 20:30. Belle sticker iväg men i stallet har hon gömt andra kläder som hon stoppar i sin skolväska innan hon går.
 
Bernice berättar för Diane att hon tänker åka hem till Brighton igen för att försöka ge äktenskapet med Charlie en chans eftersom Steve inte hört av sig på flera veckor. Diane blir jätteglad när hon hör det. Tyvärr dröjer det inte länge förrän Steve hör av sig så Bernice säger till sin mamma att hon tänker stanna för Steve kommer dit. Diane blir rasande och säger att om inte Bernice åker hem och tar hand om sin dotter så kommer hon att göra det eftersom hon tycker om sitt barnbarn och inte vill se henne lida.
 
Chas träffar sin försvarsadvokat men hon tror inte han kommer att hjälpa så tillslut blir hon så irriterad att hon ber honom att gå därifrån. Advokaten säger att han kommer att hjälpa henne men han kan inte lova att hon blir frikänd. Chas säger åt honom att hon vill inte slösa på hans tid så han kan lika gärna gå och så gör han.
 
Cameron kommer till fängelset för att prata med Chas. Hon är inte på humör så hon säger att hon tänker erkänna sig skyldig. Cameron säger åt henne att hon måste kämpa för att bli fri men Chas orkar inte mer så hon säger åt honom att gå därifrån. Hon vill inte att han kommer tillbaka för hon ska sona sitt straff.

En kyss är en kyss är en kyss...

Gennie har dåligt samvete för att hon varit osams med Katie så hon besöker henne på sjukhuset. Katie blir glad över Gennies besök. Gennie berättar att Megan hjälpt till med sökandet och att alla i byn har varit oroliga och delaktiga på sitt sätt. När Gennie är på väg att gå ber Katie henne att stanna eftersom hon inte vill prata med Declan än.
 
Cain har födelsedag och Debbie grattar honom. Hon har tyvärr inte tid att fira med honom men han har inget emot det. När Debbie gått sms:ar han någon.
Adam berättar för sin mamma att han tänker sova hos Victoria. När Adam gått iväg så kollar Moira mobilen och ler.
 
Megan hälsar på Declan som är på sjukhuset. Hon säger åt honom att ta hand om Katie och prata med henne så de löser sina problem.
 
Rhona är orolig för att Paddy inte har någon att ta med på friluftsdagen. Paddy berätttar då att det har han, Marlon. Rhona blir irriterad när hon hör att Paddy umgåtts med Marlon i några veckor utan att säga något till henne.
 
På kaféet vill Brenda bjuda Cain på en födelsedagsbakelse med ett ljus i när han och Alex ska fika men Cain vill inte ha den. Moira kommer in och hör det så hon grattar honom på födelsedagen.
 
Charity kommer hem till Zak och Lisa för att äta middag. När Belle kommer hem vill hon gå på tonårsklubben som ska vara i kväll. Lisa vill inte alls att Belle går ut på kvällen. Belle försöker förklara  att det är som en nattklubb för tonåringar fast utan alkohol och inte öppet så sent. Charity peppar Belle till att försöka övertala sina föräldrar för att få gå. Vid middgen sedan så försöker Charity hjälpa Belle så även om Lisa verkar ge med sig så vägrar Zak låta dottern gå ut.
 
Katie berättar för Gennie att hon hört Declan prata med Nikhil och att hon hörde Declan säga att han inte känner henne.  Hon säger att det är därför de bråkade och att Declan inte kan prata utan försöker fly problemen istället.
När Gennie gått så pratar Katie med sköterskan och får reda på att hon kommer att sitta i rullstol minst 6 veckor. Declan kommer in och han ber om ursäkt för att han betett sig så illa men att han insett att han älskar henne så han vill ha en chans till.
 
Nikhil planerar intervjuerna de ska ha med de som söker till försäljningschef. Gennie ber honom om att få en intervju men han tror inte henne först. När hon säger att hon menar allvar så går han med på att sätta hennes namn bland de sökande.
 
Cain kommer hem till Moira med några öl. De smågnabbas som vanligt men Moira säger att hon ser igenom hans tuffa fasad. Hon låter honom tro att hon inte är speciellt intresserad (allt som tillhör spelet mellan dem) men sedan kysser han henne. Moira drar sig ur men sedan kan hon inte motstå honom så de kysser varann igen.
 
Rhona är på dåligt humör när Paddy ska åka iväg på friluftsdagen. Hon muttrar när han inte har tid att hjälpa henne så hon säger till honom att hon inte kommer att sakna honom. Paddy och Marlon är inte helt beredda på vad som skulle hända så när de ska ut och springa i grupp så hamnar de på efterkälken.
 
Adam kommer hem och ser några tomma ölburkar framme. Han retar sin mamma som haft fest för sig själv.
 
Chas blir vän med en tjej som heter Tracy. De peppar varann med att de kommer att ses snart på Chas pub. Senare visar det sig att Tracy fått fänglese i fem år trots dyra advokater. Chas blir besviken och tänker på sitt eget öde.
 
Rishi intervjuar Gennie inför säljchefsjobbet. Först pratar hon bara om att hon är en mamma och då lär man sig prioritera men sedan släpper det och intervjun går bra. Rishi är nöjd med svaren.
 
Paddy och Marlon tar en öl i baren på hotellet som är i anslutning till friluftsdagsevenemanget. De upptäcker att man kan sova över så Paddy föreslår att de ringer hem för att kunna stanna kvar. Marlon tycker det är en strålande idé så de båda bestämmer sig för att stanna. Både Marlon och Paddy ringer sina respektive och säger att de inte kan åka hem för de har ont i ryggen. De känner sig rätt säkra på att inte bli avslöjade eftersom Laurel och Rhona knappt pratar med varann.
Givetvis får tjejerna sina samtal när de är på puben och de upptäcker att någon av deras killar ljuger för dem. Laurel är helt säker på att Marlon är den som faktiskt har ont så det måste vara Paddy som ljuger.
 
Cain dyker upp hemma hos Moira när hon klär granen. Han pikar henne för att det är den klenaste gran han sett. De smågnabbas lite igen och han säger att han tyckte om det hon gav honom igår. Cain är på väg att kyssa henne men då säger hon att Adam är hemma och kan komma in när som helst.  När Cain ska gå säger hon att Adam kommer att sova hos Victoria i kväll...
 
Marlon och Paddy njuter av deras ansiktsbehandling de får under en spa-stund. De skrattar och lovar varann att ingen ska få reda på detta och  det gör att de aldrig kan bli osams igen för de har denna hemlighet ihop.
 
Rhona går runt på veterinärkliniken och beklagar sig för Brett om hur hon har det med Paddy. Hon är irriterad över det mesta Paddy gör och hon säger att hon vill att Paddy ska vara lite mer lik  honom, Brett.
Brett böjer sig fram och kysser Rhona som drar sig undan och blir arg.
 
Cain kommer tillbaka till Moira med ursäkten om att han ska hämta Zak som redan gått hem för länge sen. Hon häller upp en whisky åt honom och de fortsätter att småbråka med varann. Cain kommer nära henne för att kyssa henne men precis då ropar Adam i farstun så Cain sätter sig vid köksbordet. De låtsas som om inget hänt inför Adam som blir misstänksam. Cain tackar för sig och går iväg. Adam säger åt sin mamma att han hoppas att hon inte träffar honom igen.
 
Moira går sedan hem till Cain. Hon hoppas att ingen sett henne gå dit för hon är orolig över hur Adam skulle ta det. Moira säger att hon blev glad att Adam avbröt dem för nu har hon hunnit tänka till och de bör bara ses som vänner. Cain kysser henne men hon drar sig undan och ska gå. Han säger att han kommer att höra av sig.
 
Brett ber Rhona om ursäkt för att han tolkat hennes signaler fel men han påpekar att hon har klagat på Paddy hela tiden. Rhona försvarar sig med att hon inte sagt något hon inte kunnat säga till någon annan av sina vänner. Hon vill att han slutar på kliniken omedelbart. Brett säger åt henne att inte överreagera men han ser att hon inte är lycklig. Rhona försöker förklara för honom att hon visst är lycklig som det är och han svarar att hon kan försöka övertyga sig själv om det men så är det inte...
 
 

I don't need Charity

Declan vill inte ha varken Megan eller Nikhil på sjukhuset. De båda går men inte utan att tala om för Declan att de finns där för honom. Declan får gå in till Katie men han har svårt för att se på henne när hon ligger hjälplös i sängen, alldeles blåslagen och blodig och får hjälp med andningen. Han får panik och springer ut ut rummet.
 
Charity kommer in på kontoret och ser att Edna har Tootsie med sig. Hon säger åt Edna att hålla sin trasiga hund borta ifrån henne.
 
Gabby ligger på soffan och säger att hon mår dåligt. Givetivs låter Bernice henne vara hemma från skolan även om Laurel märker att Gabby inte verkar speciellt sjuk.
 
Nicola är på dåligt humör och har inte tid för Sam som vill hjälpa henne. Megan hör det och hon tackar honom för hjälpen med Katie. Sam får pengar till en öl som tack för hjälpen. Sedan går Megan in till Nicola och säger att hon tar över, allt för att hjälpa till på kontoret så Nicola inte behöver tänka på allt själv.
 
Moira kommer in med kött till puben. Hon är stressad för vakuumpackarmaskinen är trasig så hon tackar nej till Dianes fråga om att stanna en stund. Cain hör det och efter ett tag dyker han upp på gården för att hjälpa Moira. Hon blir förvånad men låter honom kolla på maskinen. Cain lyckas laga maskinen men han vill inte ha betalt mer än en kopp te. Moira som inte har tid för att dricka te erbjuder honom istället en öl på puben lite senare.
 
Diane hittar ett kvarglömt kuvert på puben. Hon tittar i det och hittar ett födelsedagskort till en ettåring. Diane meddelar Val som kommer dit för att kolla vad det är. De ser att det är en hälsning i från "mamma Amy"
 
Både Diane och Marlon bjuder Sam på öl som tack för att han hittat Katie. Det gör att Sam blir rätt onykter och sitter där med en pappershatt på huvudet.

Rhona och Brett äter lunch ihop på puben. De kommer väldigt bra överens. Marlon som ser dem upptäcker att de sitter väldigt nära varann.
 
Edna upptäcker när hon kollar chaufförernas tidrapporter att de jobbat alldeles för mycket, mer än de får enligt lagen. Hon tar upp det med Charity som vet att det stämmer och hon säger att det ska vara så. Edna blir sur och går därifrån för att prata med Jimmy. Charity skyndar sig till Ednas skrivbord och raderar dokumentet med rapporterna.
Edna kommer tillbaka när Jimmy är på kontoret och det visar sig att han redan vet om att chaufförerna jobbat för mycket. Han säger att de måste tänja lite på reglerna ibland. Edna ska visa honom rapporterna och ser att de fattas från datorn. Hon inser att Charity raderat dem och då blir hon så arg så att hon säger upp sig. Edna säger att hon inte vill jobba i en korrumperad miljö.
 
Megan kommer till sjukhuset för att hälsa på Declan. Hon berättar att hon hjälper Nicola på kontoret så länge han behövs hos Katie. Declan svarar att han bryr sig inte längre. Megan säger att hon behöver ha full tillgång till alla konton men precis när Declan ska svara så blir det akutlarm hos Katie och läkarna ger henne elstötar. Katie klarar sig och får igång andningen.
 
Moira gör sig fin för att gå till puben. Adam blir lite förvånad.  Även Bernice som ser henne undrar varför hon är så uppklädd men Moira svarar inte på hennes pik.
Cain erbjuder sig att hjälpa Debbie med Jack så hon kan vila en stund innan han ska till puben.
 
Rhona försöker få Paddy att ta med någon för en friluftsdag som hon har biljetter till. Paddy blir sur över att hon ska försöka bestämma över honom. Han söker sedan upp Marlon i smyg för att be honom följa med nästa måndag för då kan de skjuta paintball och ha kul utan att någon ser att de leker tillsammans.
 
Edna möter Jimmy på kaféet. Hon är besviken över att han går med på Charitys affärsmetoder och hon är övertygad om att Tom King aldrig hade gillat det. Jimmy säger att det kanske är dags för Edna att gå i pension. Jimmy går iväg och Edna är ledsen. Hon går till puben och då kommer Jimmy dit. Han erbjuder henne lite pengar i avgångsvederlag men Edna svarar att hon behöver ingen välgörenhet (Charity, härlig dubbelmening där) för hon valde att sluta själv.
 
Megan råder Declan att prata med Katie så hon hör hans röst. Declan sätter sig vid sjuksängen och börjar prata om hennes hästar, om sköterskan med massa skäggstubb och en del annat. Katie vaknar till när Declan sitter och ber om ursäkt för allt som hänt för han känner att det är hans fel.
 
Jimmy kommer till kontoret och säger till Charity att han vill att Edna ska få jobbet tillbaka för hon får svårt att hitta annat jobb i hennes ålder. Charity vill inte det och hon lovar att Edna klarar sig ändå.
Edna sitter hemma i soffan och hon har hatten på sig och en filt runt om sig för att få värme. Hon klappar Tootsie som verkar må bättre.
 
Charity kommer hem till Debbie och råkar väcka henne. Debbie som vilat färdigt tänker åka till sjukhuset men Cain säger att hon kan vara hemma så åker han och löser av Andy vid Sarahs sjuksäng. Debbie blir förvånad eftersom han skulle till puben men han avstår det för att hjälpa henne.
 
Moira tröttnar på att vänta så hon går hem. Bernice är lite skadeglad när hon frågar henne om han inte dök upp, han som hon väntade på. Moira kommer hem och hon är besviken. Adam märker skillnaden för hon var så glad när hon gick men nu verkar hon ledsen. Moira säger att hon klarar sig, hon ska läsa en bok och ta ett glas vin.
 
Val ger Amy kortet. Amy som inte sett det inser att det är hennes mamma som skrivit det. Hon är lättad över att det aldrig blev skickat. Val tycker att Kerry borde få en tillsägelse eftersom hon återigen gör något som hon inte ska men Amy orkar inte bråka.
 
Marlon frågar Bernice om han kan få ledigt på måndag och hon går med på det. Laurel som hör det undrar givetvis varför. Marlon svarar att han ska skjuta paintball med en vän. När han inte kan säga vem så drar han till med Jimmy men Laurel går inte på den lögnen. Marlon erkänner att han vill träffa Paddy och då säger Laurel att det är ok.
 
Declan berättar för Katie om hjälpinsatserna och att alla har gjort sitt för att hjälpa till. Han säger att nu är det viktigaste att hon lever för hon är viktigare än jobbet. Katie som börjar minnas vad som hänt kommer även ihåg bråket. Det gör henne ledsen även om Declan försvarar sig med att han var arg och sa sådant han inte menade. Katie vill att han går därifrån men han vill inte. Då ringer Katie på sköterskan som får säga åt Declan att lämna rummet. Declan går iväg trots att han inte vill...
 
Här under postar jag lite information från Colin. Det är så mycket så han fick ett eget inlägg. Missa inte det...
 
 
 
 
 
 

Information om Bernice, DVD-boxar och annat...

Här är information från Colin i England. Han hade skickat en del av detta redan igår men jag hann tyvärr inte få med det så ni får det idag + lite till =)
Som vanligt får ni kolla försiktigt på länkarna, i alla fall om ni kollar dem från youtube men kollar ni via dropbox så är det spoilerfritt.
 
Here is some more information about Bernice’s previous departures from the village (sorry not to post it earlier in the week, I’ve been short on time this week – though the first three paragraphs were sent to Marie before yesterday’s post).
 
 
 
Following the breakdown of their marriage (for reasons others have already talked about) Ashley decided he couldn't face Bernice anymore and decided that HE would leave the village. Everyone was really disappointed and Bernice felt guilty. Rodney had told her about a job on a cruise ship and she went to see Ashley - who had already begun packing - to tell him that she  would be leaving instead. Ashley was angry that Bernice was taking Gabby from him and that she was only thinking about her own life, as usual. They talked at some length (the episode before Bernice left only featured Ashley, Bernice, Diane and Rodney) and Bernice decided it was best that Gabby should stay with her father - realising he was the better parent. She left the village the next day (April 21 2002) leaving Diane very upset.
 
 
 
Having returned for Tricia's funeral and the reopening of the Woolpack in January 2004, Bernice began to bond with Gabby and made a decision to take her with her back to Brighton. After talking to Ashley about moving in with Charlie, she asked how he felt about her taking Gabby to Brighton. He said he was fine about it - he wouldn't stop Gabby visiting her just because she had a new man. She didn't have the heart to tell him what she really meant, explaining to Rodney that Ashley and Gabby looked so happy together and that she couldn't destroy that. As Bernice left, Ashley said to Rodney that she was an amazing woman. Rodney agreed that she was - more than he'd  ever know. You can view her final scenes here: https://www.dropbox.com/s/fy4sh156vey7sw0/Emmerdale%20-%20Bernice%20leaves%20the%20village%20-%20YouTube1.mp4
 
 
 
Now for the final episode of “Emmerdale at 40”, which looks back at 40 years of the Woolpack. This episode has a slightly different format to the others, with three main features (including Tricia’s death and one each from 2010 and 2011) and three smaller more genera features. Although I’ve ended up sending links to each of the first four episodes a week later than the episodes they were shown after, this episode I’m actually sending early! It was originally shown on 6 December – after next Wednesday’s episodes. Some of you may have already seen this episode when Julia linked to it. Here is the youtube link again: http://www.youtube.com/watch?v=R1ZzxP0vySU or to make avoiding spoilers a little easier you can view it via my dropbox link: https://www.dropbox.com/s/udhoti2sr6huj0s/Emmerdale%20at%2040%20-%20Week%205%20-%20The%20Woolpack.avi  I think they left the best episode till last – this one even features (brief) clips from the 1970s!
 
 
 
This is an ideal time to remind people of the various Emmerdale DVD’s that are available to buy. I’ve added a new one to the last time I listed them (October 2012) and added some further info, so if you saw the list last time it’s worth looking at again.
 
 
 
"Emmerdale Specials" was released especially for the Scandanavian market in 2008 (it’s never been officially available in the UK). It is a 6 disc set with around 15 hours of content, and contains the following dramas and documentaries:
 
·        10th anniversary documentary from 1982 (26 minutes approx)
 
·        1,000 episodes celebration from 1985 (24 mins approx)
 
·        25th anniversary documentary from 1997 (celebrating 25 years) (24 mins approx)
 
·        “The Dingles Down Under” – 1997 commercial release telling the story of Zak, Lisa, Marlon, Butch and, Mandy (and also Vic and Terry) going to Australia and meeting their Australian relatives! (73 mins approx)
 
·        “The Revenge” – 1998 commercial release set mostly in London. For the 25th anniversary Linda Fowler had been killed off in car crash, caused by Lord Oakwell. Linda’s brother Roy found out Lord Oakwell was hiding in London and went with Eric to find him. Meanwhile Kathy had won a holiday in London and took Marlon with her. (85 mins approx)
 
·        2003 documentary saying goodbye to Chris Tate and looking back at his time on the show (47 mins approx)
 
·        A six part documentary series from early 2004. Similar to “Emmerdale at 40” but at 45-47 mins each, covers much more and obviously with most of “Emmerdale at 40” covering post-2004 it is almost entirely different! Some of the programmes look back at Bernice’s storylines including interviews with her.  The programmes cover (in original transmission order): Great Exits, Weddings, Families, Double Acts, Disasters and Comedy Moments
 
·        2005 documentary saying goodbye to Charity Tate and looking back at her first stint on the show (45 mins approx)
 
·        Swedish subtitles throughout!
 
 
 
 
 
"Emmerdale 2004" featured 157 minutes of highlights from the New Year storm that killed Tricia up to the wedding of Jack and Diane in September of that year. Also includes 70 minutes of extras - cast interviews with Mark Charnock (Marlon) and newcomers Tom Lister (Carl) and Patsy Kensit (Sadie), as well as a detailed look behind the scenes of the storm, from the storylining stage through to filming. Includes English subtitles.
 
 
 
 "The Best of Emmerdale" was a 2007 release featuring 12 complete episodes:
 
·        The plane crash, episodes one and two (1993/4)
 
·        Jack and Sarah marry, and Beckindale is renamed Emmerdale (1994)
 
·        After an armed raid on the Post Office by Viv’s ex-husband, Viv and Shirley (Alan’s wife) are being held hostage at Home Farm (1994)
 
·        Kim Tate leaves for the final time (1999)
 
·        The bus crash (2000)
 
·        Nicola and Carlos’s wedding day where Bernice’s affair is revealed (2001 - the copy on youtube that was mentioned is an edited version)
 
·        Zoe burns down the church (2002)
 
·        Louise kills Ray (Boxing Day 2002)
 
·        The Storm (New Years Day 2004 – double length)
 
·        Zoe Tate leaves (2005 – double length)
 
·        Alice Dingle dies (2006)
 
They’re a great trip down memory lane, and an interesting insight into the past for newer viewers. Every episode features at least one current cast member – including an earlier role for John Middleton who later became Ashley! No Emmerdale fans’ DVD shelf is complete without a copy!! :D
 
 
 
“Emmerdale Farm: From the beginning”: Across 4 volumes, the first 116 episodes of the series from 1972 – 1973 have been released - a fascinating glimpse at the early days of life with the Sugden’s, the Wilks’, Amos and more! It’s a lot slower-paced than modern Emmerdale, but it’s not without drama (particularly from volume 2), and is very good, if I may say so!
 
 
 
"The Dingles: For Richer, For Poorer" was released for christmas 2010; an 88-minute story imagining what it would be like if the Dingles won the lottery, or in an alternative timeline, if they forgot to buy their ticket!! It was written by Paul Roundell, who penned the live episode, and stars Zak, Lisa, Sam and Belle, with several other characters making guest appearances! Includes 16 minutes of extras. Contains English subtitles.
 
 
 
“Paddy and Marlon’s Big Night In” was the most recent specially written episode, also by Paul Roundell for Christmas 2011. The friends are left in charge of Leo for the night. Can the big boys behave themselves, or will they wake in the morning completely drunk and trying to remember what on earth they got up to the night before?! If you enjoy their friendship this should be a lot of fun and a great laugh! Also features guest appearances from a few other cast members. It runs at 92 minutes with 22 minutes of extras. Includes English subtitles.
 
 
 
Particularly with regards to “The Best of Emmerdale” and the Emmerdale Farm volumes, the more sales, the higher the chance of more episodes being released in the future – so don’t delay, buy today! :-)
 
 
 
 
 
There were a couple of things I was going to mention about the anniversary celebrations that for one reason and another I never got round to. I’ve mentioned that viewers were aware there was going to be a mystery death. While many people failed to predict Carl would be the victim, one of the reasons that some people DID predict it would be Carl that died was because it emerged that Tom Lister was to appear in pantomime that Christmas (pantomime is a British tradition that doesn’t seem to have travelled to other parts of the world. Indeed I was most surprised to find that the only wiki’s (besides the English wiki of course) to even explain what a pantomime is are the Turkish one and the Swedish one!). Some people also found out Thomas and Anya were returning – indeed there was even a picture (I think it came from twitter) of Tom posing with the two new actors! Perhaps the picture was intended to take us off the scent. It had also been reported in March 2012 that Tom had signed a new 12 month contract. I’m not sure whether Tom and the producers agreed to renegotiate the contract, or whether that was an early lie to help try and cover it all up. Mind you, it had also been reported that Dominic Power (Cameron) was leaving. Whether he will be departing from your screens soon or not, I couldn’t possibly comment, but his contract clearly wasn’t ending as early as some people had been led to believe! Some people even placed bets on which character was going to die in the episode. One popular bookmaker (betting shop) revealed their odds on who would die on October 4th (13 days before the big day).  The odds included Alan at 3/1, Carl at 4/1, Betty and Cameron at 5/1, Sarah at 6/1, and Paddy and Ashley at 8/1.
 
 
 
Which brings me on to the sad subject of Alan, and Richard Thorp’s death. There were some recent comments on the blog speculating on whether you are nearing the end of his episodes. Alan is still to appear in another 10 episodes between now and June 2013. Of course Alan now has a new landlady in Victoria. They only appear on screen together twice more (Christmas Day and his final ever scene) but I’m now so glad they gave the characters a chance to become close off-screen. Victoria has now become one of the most popular characters with viewers, and if Jack Sugden Sr could look down on his daughter and see how she turned out, especially these past six months, he would be SO proud of her. The end of an era may be approaching, but Victoria is definitely one to keep an eye on in the future! :)
 
 
 
Lastly, one slight correction to a comment from last Monday. I mentioned 1988 as being the last year Emmerdale took a Christmas break. What I meant to say was that it was the first year Emmerdale DIDN’T take a christmas break! In fact, following that last break a year earlier, January 1988 marked an important milestone. It was the first time that Emmerdale had been scheduled across the whole of the UK at 7pm. Until then some regions (such as London and Scotland) were still scheduling Emmerdale at the less important time of around 5:15pm, and on different days of the week!
 
 
 
Oh and speaking of Christmas, if anyone is wondering when that will be, it’ll be in the week after Easter.
 
 
 
All the videos I have linked to will remain in my dropbox account until Easter. Here are the links to the folders they are contained in. Pre-live: https://www.dropbox.com/sh/wpkc7560d2qwdsx/sdr7Y9Eqby Post-live: https://www.dropbox.com/sh/62a1ajjoryhqcwe/d957LhcD2i  Emmerdale at 40: https://www.dropbox.com/sh/350qgfw2gpb1owr/NWGAUHB3HQ .

Ljusvaka eller likvaka

Regnet har gjort marken runt schakthålet instabilt. Declan blir mer och mer förbannad över att räddningstjänsten inte gör tillräckligt i hans ögon sett. Han är beredd att betala för fler insatser när han får veta att de som hjälper till är volontärer som gör allt gratis.
 
Katie ligger i en schaktgång och märker att hon har sår på benet. Hon fortsätter att försöka ta sig framåt ändå. Plötsligt märker hon hur det droppar vatten och hon försöker dricka lite även om det är svårt. Precis då kommer ett till ras bakom henne.
 
Gennie är hemma och hon är väldigt orolig för sin vän. Hon har dåligt samvete för att de bråkat innan olyckan.
 
Ashley möter Jude på cafét. De planerar att göra en inofficiell ljusvaka på puben för att visa Katie deras sympatier.
 
Edna är på kontoret och det gör Charity irriterad. Edna passar på att meddela Jimmy om att hennes timmar är nedskurna till en dag i veckan och när Edna undrar vilken dag i veckan hon ska jobba så svarar Charity att det beror på hur det ser ut för tillfället.  Edna säger att hon gärna vill veta i förväg vilken dag hon ska jobba så svarar Charity lite spydigt att Edna har väl inget socialt liv som  är så viktigt. Det gör Jimmy förbannad plus att Charity ändrat utan att fråga honom så han bestämmer rakt av att Ednas timmar ska ökas till tre dagar i veckan med start nu. Charity skäller sedan ut Jimmy för att han underminerat henne inför Edna. Jimmy försvarar sig med att hon borde inte beslutat något utan att ha pratat med honom.
 
Diane pratar med Bernice om Steve. Hon säger att han kommer troligen inte att lämna sin fru så det är bättre att Bernice stannar kvar i byn och bryr sig om sin dotter istället. Bernice tror visst att Steve kommer att välja henne.
 
Val är tillbaka och hon skryter för Eric, Amy och Kerry på cafét om hur bra Sharon har det nu för hon har fått nya bröst i bröllopspresent. Sedan blir hon sur för att Diane inte sagt något om ljusvakan som ska vara på puben.
Amy sitter och lyssnar men hon är inte på så bra humör så hon går därifrån. Kerry frågar Val vad som står på och Val svarar att det är Kyles födelsedag snart så det är kanske det som Amy tänker på.
 
Edna lämnar Tootsie på kliniken för operation. Hon ber Brett att ta väl hand om hunden.
 
Moira kommer med smörgåsar till Andy och Declan som är ute vid schakthålet. Declan är inte på humör för att äta.
 
Megan kommer till kontoret på Home Farm. Hon vill att de hämtar hem Declan och att de inte ringer honom i förväg så han är förberedd på att hon är där. När de kommer ut till fältet blir Declan förbannad för han vill inte ha henne där. Megan ger sig inte utan säger åt honom att komma hem för att äta och värma upp sig för annars kommer han att hamna på sjukhus. Declan ger med sig och följer med henne hem.
 
Efter operationen av Tootsie så frågar Brett om  Rhona ska gå på ljusvakan. Hon vill hellre stanna hemma med vin och hämtmat. Brett gillar idén så Rhona säger att han får välja mat idag. Han frågar då vad Paddy ska säga om det men Rhona bryr sig inte om det.
 
Ljusvakan är på puben. De tänder massa ljus och dämpar den andra belysningen. Stämningen är låg och de flesta är tysta. Bernice kommer in och vill ha en drink. Sedan börjar hon berätta om kläder och tv-spel som hon köpt till Gabby. Hon upptäcker att det är en ljusvaka och ber om ursäkt för hon visste inte det. Ashley följer med henne in till vardagsrummet. Gabby blir glad över sakerna sedan säger hon att hon vill ha nya fina stövlar. Både Ashley och Laurel som är där säger att Gabby får nöja sig med stövlarna hon har för det är inget fel på dem. Gabby muttrar att de är trånga i tårna och då säger Bernice att hon kan köpa stövlarna.
Ashley säger sedan åt Bernice att inte försöka köpa Gabbys kärlek utan tillbringa mer tid med dottern istället.
 
Edna står på puben och öppnar posten hon fått. Jimmy ser att hon fått kreditkortserbjudande och han påpekar att han också får en hel del sådana förslag om att låna pengar.
 
Val stormar in på puben och vill inte alls ta hänsyn till ljusvakan. Hon säger att de som sitter där borde ta på sig en hjälm och gå dit till schaktet för att hjälpa Katie istället för att sitta där.
 
Andy ska precis tacka alla för att de kommit till puben när Megan och Declan kommer in. Declan stannar till sedan blir han förbannad. Han nästan skriker när han säger att han ska betala för deras drinkar eftersom han är Katies make. Han är så förbannad så han säger att de tror visst hon är död för annars skulle de inte ha någon vaka, sedan går han därifrån. Megan följer efter och hon inser att Declan tror inte Katie lever.
 
Väl hemma ringer Declan till Katies mobil för att berätta i svararen hur mycket han älskar henne, att han insett det nu. Katies mobil har slut på batteriet så hon får aldrig samtalet.
 
Bob frågar Edna om hur Tootsie mår. Han ger henne sedan ett matpaket som hon kan ge till hunden. När Edna får reda på att maten legat på golvet och att Brenda försöker förklara att de menar att maten är till hunden och inte till Edna blir hon förbannad. Hon säger att Tootsie har aldrig tiggt dem om mat och hon behöver inte deras mat som legat på golvet.
 
Kerry frågar Amy hur det är. Amy säger att det är bra. Kerry påminner henne om att skicka ett kort till Kyles födelsedag. Amy blir sur och säger att det är meningen att de ska glömma honom.
 
Räddningstjänsten drar tillbaka sökandet. De berättar för Declan att de hittat fyrhjulingen men inte Katie. Declan blir förtvivlad och tar på sig skulden om att det är hans fel att Katie hamnade i schaktet.
 
Edna frågar Rodney om han kan värdera en del saker hon har hemma som hon tänkt lämna till kyrkans välgörenhet. Rodney kommer hem till henne och upptäcker att det mesta är inte värt så mycket. Då tar Edna fram några gamla medaljer. Rodney ser att de är från första världskriget så de kan vara värda en hel del. Han upptäcker även att de är Ednas fars medaljer så han frågar om hon tänker göra sig av med dem. Edna nekar till det.
 
Katie kryper sakta framåt och tillslut kommer hon till ett galler i marken.
 
Kerry skriver ett grattiskort till Kyle utan att Amy får reda på det. Victoria ser det och säger åt Kerry att Amy kommer inte bli glad när hon upptäcker det. Kerry tror inte på Victoria så hon säger att hon vet att Amy blev glad över korten hon skickade till henne. Victoria svarar att Amy blev inte alls glad utan upprörd över att bli påmind om att hon blivit lämnad.
 
Declan erkänner för Nikhil att han tror att Katie är död.
 
Edna ska ge Tootsie medicinen och när hon tar fram asken ser hon fakturan. Hon tittar på medaljerna men sedan tar hon fram ett formulär som hon fyller i, antagligen en kreditkortsansökan.
 
Zak och Sam är ute på fälten för att leta efter ventilhål till alla gångar som finns i marken. Tillslut hittar de det hålet där Katie ligger i. De frågar hur hon mår och hon säger svagt att benen känns kalla. Sam ringer de andra för att tala om att de hittat henne.
Declan kommer springandes när han hör att Katie är hittad. Han försöker prata med henne men får knappt några svar. Räddningspersonalen får upp Katie och lägger henne på en bår i väntan på helikoptern som ska ta henne till sjukhuset.
Declan tackar Megan som hjälp till och sedan säger han att det är tack vare henne de hittade Katie eftersom han själv hade gett upp.

Brett the vet

Declan rusar till Moira på gården och hon ringer efter hjälp. De båda åker till schaktet. Andy kommer dit och han föreslår att de åker närmare med traktorn och sedan hissar de ned ett rep och drar upp Katie med det och traktorns hjälp. Moira avråder dem eftersom marken runt schaktet är rätt lös så de riskerar ras. Katie når inte repet och traktorn kommer förnära så det jorden nära kanten rasar. Det gör att Katie faller ännu längre ned.
 
Rhona är glad över att få Bretts hjälp. Paddy däremot är rätt sur och muttrar. Han gör sig lustig på Bretts alla goda sidor men han ser inte att Brett ställt sig i dörröppningen och hör allt. (Undrar vad han har för hemlighet eftersom han verkar för bra för att vara sann. Det brukar ju vara så i serien)
 
Ashley pratar med Gabby om hennes skolpjäs. Bernice hör det och kommer in till vardagsrummet där de är. Hon frågar Gabby om de ska gå allihop på pjäsen och om hon kan hjälpa till att lära Gabby replikerna. Gabby blir jätteglad över mammans förslag. Diane kommer in och Ashley berättar för henne att det är kul att Bernice är så fin mot Gabby. Diane säger att de får inte vänja sig allt för mycket eftersom Bernice kanske inte stannar så länge.
 
Bernice hjälper Diane i puben bara för att se om hon fortfarande kan få folk att dricka mer. Hon lyckas få Dan att bjuda både henne och Nicola på en drink. Bernice är nöjd med att hon fortfarande har "det".
 
Ali har börjat läsa för Bob. Det går trögt så Bob föreslår att de gör som han gjorde med Cathy när hon inte ville lära sig. Det visar sig att Bob använde karaoke som träning. Ali är inte så glad och när Dan tittar in och gör sig lustig så vill hon inte alls. Bob och Dan börjar sjunga medan Ali sätter sig med boken igen.
 
Paddy försöker be Brett om ursäkt för det han sa tidigare. Han säger även att Tootsie antaglien bara fått fel sorts mat men Brett säger att de bör vänta på provsvaren. När de sedan ringer från laboratoriet så får de veta att Tootsie antagligen har en tumör i magen. Brett säger sedan att det inte funkar och att han tänker sluta men att han jobbar nästa dag för att de har fullt upp. Paddy är lättad men Rhona blir förbannad på Paddy.
 
Edna kommer till mottagningen för att de ska berätta för henne. Brett erbjuder sig att säga hur det ligger till men Paddy hinner före. Edna får veta att det kommer att bli dyrt att operera hunden och det kanske inte blir bra ändå. Paddy säger att det är ingen fel i om hon vill avliva Tootsie för att hon ska slippa lida. Edna vägrar utan vill att de gör Tootsie bra igen.
 
Räddningstjänsten och polisen har kommit till schaktet och de börjar rigga upp rep och annat för att kunna hjälpa Katie upp. Declan går runt och muttrar och Sam som kommit dit har dåligt samvete för att han inte stoppade dem när de åkte iväg i ilskan. Moira tröstar Sam med att det inte är hans fel.
 
Bernice träffar Laurel, Ashely och barnen på cafét. Hon vill bjuda Arthur på godare frukost än torr müsli och torkade frukter så om Arthur vill ha munkar bör han få det. Gabby myser och tycker det är kul med två mammor så hon frågar om de inte kan äta middag ihop.
 
Nikhil hjälper Nicola på kontoret på Home Farm. Hon tycker att de borde ringa Megan och berätta vad som hänt men Nikhil avråder henne. När Sam kommer och berättar hur det gått så ringer Nicola till Megan i alla fall för hon tycker att Declan behöver någon från familjen i siin närhet om Katie dör.
 
Räddningstjänsten har skickat ned en man i schaktet men de hittar inte Katie. Det visar sig att det finns flera gångar där under jorden och att det är som en labyrint.  De berättar att Katie kan ha hamnat åt sidan i någon gång för när det rasade kan jorden ha knuffat till henne. Declan blir desperat för han vet att Katie är där nere någonstans.
 
Edna ringer försäkringsbolaget och får veta att försäkringen inte gäller Tootsies sjukdom. Hon blir mer och mer ledsen och försöker hitta andra sätt för att klara av betalningen. Hon sitter på kontoret och ringer när Charity kommer in. Charity märker genast att något inte stämmer för Ednas hatt sitter lite skevt. Edna vill inte prata om det men Charity envisas. När Charity inte får reda på vad det är säger hon att de måste skära ner på Ednas tider så nu behöver hon bara jobba en dag i veckan och dessutom får hon avdrag med två timmar för att hon varit sen idag. Dessutom får Edna en muntlig varning, nästa gång blir det en skriftlig och därefter får hon sparken.
 
Ashley, Laurel, Bernice och barnen äter middag ihop på puben. Laurel blir lite irriterad på Bernice så hon går till Diane för att prata. Laurel gillar inte att Bernice försöker göra sig så populär att till och med Arthur kommer att vilja flytta till henne, fast det var mest på skoj som hon sa så. Bernice lämnar sällskapet för att ringa.
Bernice pratar med Steve i telefon och får veta att han ska på semester med sin fru. Han ska tydligen berätta om Bernice för frun under semestern. Diane får veta det och säger att Bernice kommer alltid att vara den andra kvinnan.
 
Dan frågar Rishi om chefsjobbet på fabriken. Rishi berättar att man inte behöver ha utbildning eller erfarenhet för det räcker med att man har initiativförmåga. Sedan skrattar han och säger att man får en firmabil om man får jobbet. Ali blir ännu mer sugen på att söka så hon pratar med Bob om att lära sig fortare. Hon frågar sedan Ruby om vad hon tycker om det och Ruby tycker det är rätt av henne att ialla fall söka.
 
Rhona ber Paddy att be Brett om ursäkt och få honom att stanna kvar. Paddy har svårt att göra det så när Rhona träffar Brett ber hon honom att stanna. Brett tvekar men lovar sedan att stanna.
 
Katie ligge på botten i schaktet. Hon hittar sin mobil men den har ingen mottagning. (Var det lampor i schaktet eller små ventiler som släpper in ljus utifrån?) Katie tar mobilen och försöker kravla sig upp. Hon hinner precis komma in i en gång när det rasar in ännu mer jord och plankor där hon precis legat.
 
(Var det fler som fick slutet kapat? Hos mig försvann sändningen så jag missade de sista 10 minutrarna men som tur är finns tv4play)
 

Hästherpes, gruvschakt och två mammor

Sam försöker prata med Declan men han är upptagen med Katie så Sam får återkomma. Declan berättar att han avbokat alla hennes lektioner denna dag för att han bokat in henne på spa-behandling. Katie blir besviken eftersom hon vill hellre att de kan börja leva normalt igen efter allt firande.
 
Gabby blir glad när hon träffar Bernice hemma hos Diane. Hon har knappt tid för Laurel som hämtat henne från skolan utan hon ställer massa frågor till sin mamma. Bernice säger till Laurel att hon tar över nu så kan Laurel göra något annat.
 
Rhona fortsätter att höja Brett till skyarna och nu vill hon veta mer om vad han har skrivit om hästherpes. Paddy muttrar och när Brett frågar om kanoten så låter Paddy honom låna den. Paddy erbjuder även att visa ett bra paddlingsställe i närheten.
 
Katie är besviken på Declan och har ett behov att få prata av sig. Hon söker upp Gennie som inte har tid men Katie försöker ändå få Gennie till att ändra sig. Hon ber Gennie om ursäkt för det som hänt och hon säger att hon skulle behöva en Mollykram. Gennie svarar att Molly sover. Katie går därifrån besviken.
 
Nikhil har kommit över till Home Farm för att Declan vill ha sällskap så han inte tänker på arbete. Declan vill spela på flipperspelet och ta en öl. Nikhil lyckas övertalas till att stanna en stund trots att han längtar till sin familj.
Sam kommer in och vill prata med Declan men återigen får han återkomma en annan dag. Declan är inte på sitt bästa humör så när Nikhil närmar sig poängrekord så stänger Declan av spelet. Nikhil undrar vad som står på eftersom han märker att Declan inte är sig själv. Declan berättar då om att Katie ljugit för honom och att han känner att han inte kan lita på henne, att han gift sig med någon han inte känner. Katie som precis kommit in i rummet hör allt.
 
Charity kommer in på kontoret efter ett möte och hon blir irriterad när Edna är där trots ledig dag. Edna får gå hem fast Jimmy försöker få Charity att ändra sig. När det sedan visar sig att Charity ordnat ett till kontrakt till företaget vill Jimmy öka Ednas arbetstimmar men Charity vägrar.
 
Ashley frågar Bernice om hur länge hon tänker stanna men får inget klart svar. Han säger åt henne att det kanske är bättre att hon löser sina problem i Brighton istället.
 
Brett har kollat upp farleden som Paddy rekommenderat och när de ses på puben säger han till Paddy att det är inget bra ställe för det är en lerbank där så bara en idiot skulle paddla där. Marlon hör det och fnissar till.
 
Diane ringer Bernice man Charlie och får reda på att hon varit otrogen och nu är deras dotter rätt förvirrad. När Diane och Rodney konfronterar Bernice så erkänner hon. Hon säger att hon blivit utkastad av sin man efter det. Diane blir rasande när det händer återigen, att dottern är otrogen mot sin man, så hon säger åt Bernice att sluta såra andra. Gabby, som hör när Bernice och Diane bråkar, går ut. Hon går till cafét där Laurel och Arthur är. Gabby berättar att mamma och mormor bråkar så hon vill inte vara där. Laurel och Gabby får en mysig fikastund på cafét så när Ashley kommer så säger Gabby att hon vill göra om det snart. Ashley är förvånad över att Gabby är där och inte med Bernice.
 
Rodney och Diane fortsätter att fråga ut Bernice. Hon säger att Steve, den nya mannen hon är kär i, är gift och ska lämna sin fru. Hon berättar att hon är lycklig med honom för han är allt det Charlie inte är. Diane påpekar att så sa hon om Charlie förut. Rodney frågar om Steve är rik och Bernice svarar att han är det men det är absolut inte därför hon är kär i honom.
 
Katie försöker prata med Declan och han säger att hon är förändrad. Hon svarar att hon lurade Robbie för deras skull men att hon inte visste att hon skulle gifta sig med en ensam och isolerad man. Declan blir förbannad och säger att hon har rätt, han är ensam och isolerad. Han är så arg att han går därifrån.
 
Ali sitter på fabriken och pratar med sina arbetskamrater. Hon berättar att hon gärna skulle ha Charitys gamla tjänst. Lizzie råder henne att söka den om hon är intresserad. När Ali sedan kommer till cafét och pratar om att hon knappt kan läsa så erbjuder sig Bob att lära henne det så hon kan läsa böckerna hon får av sin farfar varje jul.
 
Declan åker iväg med en av sina fyrhjulingar och han är väldigt irriterad. Katie försöker stoppa honom men när det inte hjälper så tar hon en annan fyrhjuling och åker efter. Hon försöker stoppa honom ute på fälten men det går inte så bra.
När han sedan får slut på bensinen så måste han stanna så Katie försöker återigen prata med honom. Declan är så arg för att han förstört sin familj för Katies skull och att han flyr inte för att han känner skuld utan för att fly ifrån henne. Katie blir så ledsen att hon startar sin fyrhjuling och åker därifrån så Declan får gå tillbaka. Hon hinner inte så långt förran hon försvinner ner i ett stort hål. Declan springer fram för att se vad som hänt. Han försöker dra upp Katie men hon tappar taget och rasar ännu längre ner i hålet. Declan blir orolig för han är rädd att förlora henne.
 
Sam som sett när Declan och Katie åkt iväg börjar bli orolig. Han ska se till att fyrhjulingarna är rena och fina tills i morgon. Nicola avråder honom för att ringa och störa dem men tillslut så ringer hon Declan. Tyvärr så ligger Declans mobil hemma.
 
Ashley är arg på Bernice när han återvänder till puben med Gabby. Diane får passa flickan medan han pratar med Bernice. Han är förbannad för att hon inte haft tid för Gabby och inte märkt att Gabby var ledsen för deras bråk. Bernice svarar att hon vet nog att Ashley inte är den bästa förebilden för Gabby eftersom han slagit sin pappa och har en fru som lämnat honom för Marlon. Ashley blir förvånad över att hon vet men sedan säger han att Laurel är mer mamma än vad Bernice någonsin kommer att bli. Då börjar Bernice att gråta. De blir avbrutna av Diane så Bernice går iväg. Ashley är irriterad och han säger att han inte går på hennes gråtvalser längre.
 
Brett lovar Edna att kolla till Tootsie som inte äter ordentligt. Han kan efter en snabb undersökning inte svara på vad som är fel för de måste ta prover först. Edna blir orolig och säger att Rhona kanske ska göra en undersökning. Då säger Brett att han känner en som jobbar på laboratoriet så om de skickar proverna nu så kan de få svar senare idag. Edna blir lugn och går med på det. Paddy som hör allt muttrar lite för sig själv.
 
Katie har ramlat ner i ett gammalt gruvschakt, tror jag att det var. Hon kan inte röra sig för att då riskerar hon att ramla ännu längre ned. Sam som fortfarande är orolig får NIcola till att ringa till Katie. Katie ser inte mobilen men hör den och när hon letar efter den så ramlar den ner i i schaktet. Declan ropar till henne att han ska hämta hjälp. Katie säger åt honom att inte lämna henne ensam men Declan springer iväg ändå.
 
 

RSS 2.0