Knivdrama

Inskrivet kl 22:52
 
Bernice får en resa till Venedig i bröllopspresent. Lawrence lovar att de kommer att göra en riktig bröllopsresa senare. När Chrissie får veta det blir hon förbannad. Hon erbjuder Bernice pengar för att lämna Lawrence. Bernice säger att hon älskar honom. Lawrence står i rummet bredvid och hör vad de pratar om. Han säger åt sin dotter att sluta.
 
Chas vaknar och ser kniven i sängen. Hon blir hysterisk över att någon varit i hennes rum igen. Aaron säger att ingen kommit in eftersom han borde sett det då han var vaken hela natten. Cain får höra det och blir vansinnig. Han söker upp Emma och bär iväg henne mot puben. Han blir stoppad på gatan och Aaron som är där inser att Emma antagligen är oskyldig eftersom hon inte vet vad som hänt. James kommer ut och får höra vad som hänt och han smäller till Cain direkt.
 
Aaron frågar ut Chas eftersom hon är den enda som varit uppe under natten men hon blir arg för att han tror att det är hon.
 
Nicola vaknar hos Jimmy och försöker smita ut. Det lyckas inte och Laurel som kommer hem för att hämta sin lunch råkar säga att Nicola blivit utvisad och anklagad för förargelseväckande beteende i Dubai. Jimmy blir förbannad för Nicola inget sagt och de blir osams igen.
 
Lawrence söker upp Andy och säger att han kan glömma det som hänt men om Andy så mycket som tittar på Bernice igen kommer han att försvinna spårlöst.
 
Andy träffar Victoria och erkänner för henne att han älskar Bernice och att han tänkte stoppa bröllopet men kunde inte göra det när han såg hur lycklig hon såg ut med Lawrence.
 
Diane ska ordna en familjemiddag men det blir bara hon och Victoria. De sitter och dricker vin medan Victoria berättar om Andy.
 
Cain och Aaron sitter i bilen ute på gatan för att hålla vakt på vem som kan tänkas närma sig puben. De ser James och Emma vara kärleksfulla i fönstret hemma hos sig.
 
Diane kommer hem full och tar ett glas vin i den stängda puben. Hon tappar ett glas och det väcker Chas som blir rädd. Chas tar kniven som ligger bredvid sängen och går ned och råkar hugga Diane i magen.
 
Chas ringer Aaron och han och Cain kommer till puben. De ringer ambulans och Cain drar iväg med Chas för att hon inte ska råka illa ut. Chas är helt hysterisk och hör röster.
Doug kommer hem och får hålla den avsvimmade Diane sällskap medan Aaron skyndar sig för att leta efter sin mamma.
 
April vaknar mitt i natten och ser att Carly också är vaken. De spelar spel och sedan går de till Bob, som är på kaféet då folk samlats där efter att ambulanserna väckt byn. April behöver en värktablett för sin tandvärk men Bob har ingen. Carly tar med sig April ut, hon säger att de ska hem igen men hon säger till April att de ska åka iväg och handla på apoteket.
 
Polisen frågar ut James och Emma om de sett något. Nu inser de att Chas kanske har haft rätt om någon som förföljt henne och att hon nu kan vara kidnappad.
 
Victoria, Bernice, Lawrence, Doug, Adam, Andy och Robert väntar på sjukhuset. Victoria är rasande och säger till Andy och Robert att hon kommer aldrig förlåta dem om Diane dör i tron om att hon svek deras far för hon inte kunde hålla ihop familjen.
 

Duvbajs i ögat

Inskrivet kl 23:53
 
Nicola försöker få tag på sin syster men lyckas inte. Bernice vaknar upp bredvid Andy. Hon blir förtvivlad över vad hon gjort och behöver tid för att tänka.  Victoria ser dem och blir chockad men lovar sedan sin bror att inget säga.
 
Chrissie försöker få Lawrence att senarelägga bröllopet trots att det är samma dag. När det inte lyckas och Bernice inte syns till så berättar hon för honom om vad hon sett. Lawrence blir givetivs ledsen.
 
James vill att Emma följer med till puben för att prata ut med Chas. Emma vill först försöka få tillbaka sitt gamla jobb. Hon åker till kliniken och lyckas övertala chefen om att få jobbet tillbaka. Han har som motkrav att hon börjar direkt då vikarien precis sjukanmält sig.
 
Jimmy kommer till Home Farm och stör Nicola i hennes förberedelser. Hon är orolig för att bröllopet kommer att ställas in då Bernice saknas. Jimmy vill ta tillfället iakt och smaka på bröllopstårtan men Nicola lyckas stoppa honom. Tyvärr råkar hon ändå välta den översta delen på tårtan.
 
Bernice sitter i sin salong och funderar när Andy kommer in. De pratar ut om vad som hänt och han förklarar att det inte kan bli något mellan dem för han känner sig rätt trasig som människa.
 
När Bernice kommer tillbaka till Home Farm så möter hon Chrissie som är förbannad. Chrissie pikar Bernice och talar sedan om att hon sett henne och Andy. Hon säger åt Bernice att gå och packa sina väskor direkt men då kommer Lawrence och vill prata med henne.
 
Joanie är förvirrad över det som hände mellan henne och Zak. Hon vill prata med honom men han skyller på att han måste jobba. Joanie följer med honom till Home Farm, in på kontoret men när de hör att Lawrence och Bernice är på väg in så går de och gömmer sig.
 
Lawrence är beredd att förlåta Bernice även när han får veta att hon inte bara kysst Andy utan även haft sex med honom. Han säger att han hellre delar henne med någon annan än att förlora henne så han erbjuder henne att gifta sig men att hon får ha älskare. Dock vill han inte att hon har en relation med någon och inte sex med någon de känner. Bernice är inte bekväm med situationen och vill inte gå med på det. Zak och Joanie som är gömda hör allt.
 
Andy pratar med Victoria om det som hänt. Han förklarar att han inte är redo än för ett förhållande men när hon säger att det här med Bernice kanske visade att han är det så ändrar han sig. När Victoria gått så tar Andy av sig sin vigselring och lägger den på en hylla hemma hos Diane.
 
Chas och Aaron arbetar i pubköket då Marlon fått ledigt. Hon råkar stoppa handen i varm frityrolja så Aaron följer med henne till läkaren. Det visar sig att det är där Emma precis börjat jobba igen så Chas blir hysterisk och är på väg att hoppa på Emma som hon anser förföljer henne. Aaron lyckas få iväg Chas innan det händer något.
 
Lawrence ska precis tala om för gästerna att bröllopet är inställt men då kommer Bernice och säger att hon bara var lite sen. De gifter sig trots allt och festen kan börja även om Sam råkat släppa ut alla vita duvor som Leyla ordnat. Bernice talar sedan om för sin man att hon är helt nöjd med honom och hon behöver ingen annan.
 
Andy går till kyrkogården för att besöka Katies grav. (Det var väldigt grönt ute trots att det ska föreställa i slutet av november)
 
Cain hjälper Chas att byta lås på puben men precis innan han är klar kommer James och Emma. De är rasande över att Chas hoppat på Emma på hennes jobb. James talar om att nu får det vara nog, om det händer igen kommer de vidta åtgärder. När Emma och James gått så säger Cain åt Aaron att sova i vardagsrummet för att hålla koll att ingen kommer in på puben.
 
Lisa kommer hem och är glad över att slippa sova i en husvagn. Hon är också glad över att Joanie tagit hand om familjen medan hon varit borta.
 
Nicola blir sams med Jimmy på bröllopsfesten.
 
Chas går i sömnen och kommer ned till köket precis när Aaron är och hämtar något på pubavdelningen. Hon tar med sig en stor förskärare upp till sovrummet och även om Aaron ser henne gå upp ser han inte kniven så han går och lägger sig på soffan igen.
 
Andy dyker upp på Home Farm och träffar Bernice i ett rum där det inte är några människor. Han ber henne om ursäkt och hon är ledsen. Det verkar som om han vill säga något men hindras av att hon precis gift sig med Lawrence. Andy går iväg och precis då kommer Chrissie som givetvis ser honom.  Chrissie hotar att förgöra Bernice om hon krossar Lawrence hjärta.
 

Mera otrohet...

Inskrivet torsdag 29/9 kl 13:21
 
Jag vill bara påminna om att inte skriva i kommentarerna om vad som kommer att hända utan bara diskutera sådant som redan hänt.
Om jag tycker kommentaren är olämplig så tar jag bort den....
 
 
Bob frågar Ashley om hur samtalet med Harriet hade gått. Ashley erkänner att han inte pratat med henne än eftersom tidpunkten aldrig blev rätt.  Sedan samlar Ashley mod och går hem för att prata med henne. Han blir allvarlig och försöker få fram det han vill ha sagt. Ashely gör slut med Harriet som blir förtvivlad. Hon förstår inte vad som händer och varför han gör som han gör. Ashley säger att det är inte vad han vill, att han ångrar sig och att det måste ha varit medicinen som påverkat honom.
 
Cain umgås mer och mer med Kyle. Han kallar honom till och med för sin son. Debbie blir väldigt förvånad men glad.
 
Nicola retar Bernice som börjat prata som en överklassdam.
 
Chrissie, Kerry, Nicola och Bernice planerar möhippan som ändrat stil från fest till afternoontea. Kerry märker att Bernice ljuger för Nicola om att Lawrence och Bernice har sex. Kerry säger till Bernice att tänka sig för om hon ska gifta sig och välja att leva utan sex. Bernice svarar att hon är medveten om det men att hon älskar Lawrence. Kerry blir så frustrerad så hon söker upp Andy för att be honom om hjälp.
 
Emma är fortfarande borta men James får veta av en av hennes kollegor att hon sökt jobb i Manchester. James och Finn åker dit för att leta rätt på henne. När de ser att hon kommer från jobbet så går de fram och pratar med henne. Emma är besviken när hon inser att de fortfarande tror mer på Chas än på henne, trots att hon offrat sin familj. James ändrar sig och säger att han tror henne för att han älskar henne.
 
Joanie har köpt biljetter till Northern Soul, ett populärt dansställe i stan, till Zak, Belle och henne. Belle följer med motvilligt men får kul när hon träffar en ung kille som hon kommer bra överens med. När han tror att Joanie är Belles mamma så skojar Joanie och håller med. Hon låtsas vara Zaks fru men Zak blir besvärad och får bråttom hem. Joanie följer med honom hem. Där säger Zak att det var respektlös mot Lisa att skoja sådär. Han vill att Joanie flyttar därifrån så fort som möjligt.
 
Diane och Doug kommer hem från semestern. Hon ber Chas om ursäkt och de båda vill bli vänner igen även om det kan ta lite tid.
 
Ashley säger till Bob att lova att inte säga något om sjukdomen för någon.
 
Joanie söker upp Kerry och Dan för att berätta att hon blivit utkastad. Dan och Kerry möter sedan Cain på puben och talar om för honom att Joanie och Kyle håller på att flytta. Cain blir orolig och söker upp Zak för att fråga vad som hänt.
 
Zak erkänner att det inte var hela sanningen och säger sedan att orsaken är att egentligen skäms för att han inte har råd att betala för dem. Cain svarar att han kan betala för dem så de kan bo kvar. När Cain gått och Joanie kommer för att hämta sina saker så frågar hon Zak varför han vill att de flyttar. Zak svarar att han inte vill det och att hon kan få bo kvar. Sedan kysser han henne och hon blir väldigt förvånad.
 
Bernice har sin möhippa. Diane, Victoria, Laurel och Harriet har kommit dit. Kerry skyndar sig att dra iväg Bernice till ett annat rum. Där väntar en naken Andy, iklädd endast en skjortkrage och förkläde. Kerry låser in dem i rummet. Bernice får panik men Andy lugnar henne. Hon förklarar att hon är nöjd med arrangemanget hon har med Lawrence, så Andy klär på sig igen. 
När Bernice ska hjälpa Andy att smyga ut innan han blir sedd så ser Chrissie dem. Hon följer efter och hör när Andy frågar Bernice om hon är säker på vad hon gör. Bernice är förvirrad och plötsligt kysser han henne. Sedan går de iväg tillsammans från festen. Chrisse har sett allt.
 

Isabella en bicykel gjord för två...

Inskrivet kl 22:57
 
Ashley upptäcker att han tappat sin anteckningsbok men han säger inget till någon och dessutom så påpekar Harriet att pengarna från välgörenhetsinsamlingen saknas. Eric får veta det och misstänker att Bob tagit pengarna eftersom han precis sagt att han betalat av på sitt sms-lån. Eric säger åt Ashley och Harriet att konfrontera Bob, vilket de också gör men med viss tvekan. Bob blir givetvis besviken över att de tror att han kan vara skyldig. Även Brenda ser tvekande ut.
 
Kerry är på dåligt humör för att hon tror att Dan tycker hon är fet. Hon beklagar sig för Bernice som genast utmanar Kerry i någon form av träning. Kerry säger nej till att promenera eller jogga för hon vill cykla på tandemcykeln. Först vägrar Bernice men sedan går hon med på det. De vinglar runt i byn på cykeln men plötsligt så får Kerry panik då hon inte ser med ena ögat. Det slutar med en mindre krasch precis utanför kyrkan.
 
Paddy och Rhona pratar om adoptioner med Brenda. Aaron ser på Paddy att det är något som inte stämmer så när han får tillfälle så frågar han Paddy om han verkligen vill adoptera. Paddy svarar att självklart vill han det.
 
Bob städar på kaféet och hittar då Ashleys anteckningsbok. Han tittar i den för att se vems det är och inser då att Ashley skrivit upp allt som ska göras och har gjorts den senaste tiden. Bob rusar hem till Ashley för att kolla om pengarna ligger i byrån som det står i boken. Ashley blir tvungen att erkänna sin sjukdom och att han ska på undersökning idag.
 
Joanie får rådet av Zak att lura Cain till att umgås med Kyle. Hon ber Cain att sätta upp en hylla och som tack bjuder hon på mat. Det slutar med att Cain sitter och matar Kyle.
 
Kerry och Bernice kommer till sjukhuset med Harriet som skjutsat dem. Det visar sig att Kerrys blindhet på ögat beror på diabetesen. Hon måste sluta röka och sluta äta sötsaker och dessutom måste hon eventuellt operera ögat för att klara synen. Dan och Lawrence kommer till sjukhuset för att hämta sina damer.
 
Paddy söker upp Tess för att be henne komma tillbaka som Leos assistent. Efter lite övertalning går hon med på försöka göra det och han erkänner för henne att det inte varit lätt att ha den täta kontakt de haft.
Rhona blir överlycklig när hon får veta att Tess är tillbaka. Dock är hon något orolig för att Tess ska ändra sig igen. Paddy går iväg och ringer upp Tess för att tacka henne. Hon svarar inte så han lämnar ett meddelande på mobilsvararen där han tackar henne och sedan ber han henne radera hans nummer för de bör hålla ett avstånd från varann. När han pratat klart så ska han radera hennes nummer men ångrar sig, eller?
 
Bob följer med Ashley till sjukhuset. De får veta att Ashley har vaskulär demens men läkaren kan inte svara på hur lång tid han har på sig innan han blir riktigt dålig. Det kan ta lång tid eller bara komma pang bom. Ashley ber då Bob att lova att Gabby och Arthur aldrig ska få se honom när det gått så långt. Bob ber Ashley att prata med Harriet så hon får veta hur det ligger till.
 
Harriet kommer tillbaka från sjukhuset och går till puben där Ashley är. Hon berättar för honom om vad som hänt med Kerry. När hon säger att det är mer synd om Dan som måste sköta om Kerry när hon inget ser, att han måste mata henne och tvätt henne så blir Ashley tyst. Han ursäktar sig och går ut där han sätter sig vid ett bord på uteserveringen och gråter hejdlöst.
 

M och glutenfri pizza

Inskrivet kl 23:11
 
Jai försöker få Tanya till att tro att något hänt mellan dem och först blir hon förtvivlad men sedan inser hon att det inte kan stämma. Då visar Jai henne bilderna men hon tror honom inte ändå. Jai erkänner sedan att han vill att hon ser till att Nikhil återvänder till Kanada på direkten, annars kommer han att visa Nikhil bilderna.
 
Nikhil har fått sms från Tanya, egentligen Jai som skickade från hennes mobil, om att hon vill vara ifred och tänka. Han blir orolig för var hon varit hela natten.
 
Paddy vill inte adoptera ett barn när Rhona föreslår det men han lovar att tänka på saken.
 
Cain ber Aaron att gå ut och umgås med sin mamma. Aaron undrar varför, så Cain säger att det kan han fråga om när de går ut. Det gör att Aaron pratar med Chas och hon erkänner att hon haft jobbigt med Emma och att hon behöver sömntabletter för att kunna sova.
 
Nicola ber Laurel att flytta in hos Jimmy för att kunna hålla koll på honom.
 
Paddy träffar Tess i skolan. Han erkänner för henne att han har svårt att sluta tänka på henne. De kysser varann.
 
Tanya lyckas övertala Nikhil om att de borde åka hem direkt. Hon vill att han inte ens säger hejdå till Jai. När Nikhil envisas med att han måste träffa sin bror innan de åker så talar hon om vad som hänt. Nikhil har först svårt att tro på henne men inser sen att det är sant. Han blir rasande och söker upp Jai och skäller ut honom. Nikhil säger att han tänker stanna kvar i byn bara för att krossa Jai.
 
Rhona köper en specialgjord docka av karaktären M ur James Bond-filmerna till Paddy för att han är speciell och för att hon älskar honom.
 
Harriet har ordnat möte på kaféet för att prata om vad de ska köpa till nya församlingslokalen. Hon har svårt att slita blicken från Ashley som sitter och pratar med Laurel.
 
Dan köper en tandemcykel till honom och Kerry så de kan träna ihop. Kerry gillar inte den nya livsstilen och att hon inte får äta godsaker så hon passar på när Nicola utsett henne till cateringansvarig för Bernices möhippa. Dan förklarar att han är orolig för hennes diabetes och för att det kan ge följdsjukdomar. Kerry blir förbannad för hon tror att han tycker hon är fet.
 
Nikhil är på dåligt humör och känner att han ska reda upp allt efter Jai. Det gör att han säger åt Kirin att allt som har med saftförsäljningen att göra ska godkännas av honom. När Kirin protesterar säger Nikhil att han vill ha koll på allt som lämnar fabriken.
 
Ashley får skynda sig hem för att hjälpa Sandy som ramlat. Han fortsätter att skriva upp allt i sin bok men märker sedan inte när han tappar boken på kaféet.
 
Rhona är besviken för att hon fått höra att Tess ska sluta som Leos assistent. Hon berättar det för Paddy som åker till skolan för att prata med Tess. Precis när Tess säger att hon inte kan göra ett bra jobb för Leo när hon flirtar med hans far så kommer Rhona dit. Det verkar som om hon inte hörde det Tess sa för när Paddy säger att han bara ville veta varför Tess slutar så är allt lugnt.
 
Megan som packat för att lämna byn beslutar sig för att stanna litet tag till, tills försäljningen av företaget gått igenom, eftersom Nikhil sagt att han inte ska säga något till Jai om barnet.
 
David pratar med Nikhil och får veta vad som hänt och att Nikhil ska stanna ett tag till även om Tanya åkt hem. David vill att Nikhil och Molly flyttar hem till honom så de kan få sällskap av varann. Han försöker övertala Nikhil genom att nämna att de kan njuta av Netflix och glutenfri pizza till och med. Nikhil flinar och säger att han faktiskt äter lite vete nu för tiden.  =)
 
Jai är rasande på sin familj och fortsätter sitt knarkade. Han skäller ut sin far på puben och hoppas att deras familjeföretag går åt skogen.
 
Paddy sitter och funderar när Rhona kommer fram till honom på puben. Hon märker att han mår dåligt och är orolig. Paddy säger att han ska vara ärlig men sedan säger han att han inte vill adoptera för att han är rädd att han inte ska älska det barnet lika mycket som Leo men när han väl sagt det högt så säger han att han inser hur dumt det var så självklart kan de adoptera ett barn. Rhona blir jätteglad och kramar om honom.
 

Dans med en vattenmelon

Inskrivet måndag 26/9 kl 06:18
 
Jai manipulerar Tanya så att hon går hem från Gennies minnesstund medan Nikhil är på toaletten. När Nikhil kommer ut till puben igen så säger Jai att han inte vet var Tanya är. Nikhil passar då på att gå till graven en stund.
Jimmy försöker förföra Nicola med en scen ur en film (Dirty dancing antar jag). Först är hon omedgörlig men faller sedan och de blir sams. Det håller inte länge för hon blir irriterad på honom så hon flyttar in hos Bernice på Home Farm istället.
 
Robert pratar med polisen men uppger ett falskt signalement på skytten.
 
Megan tar farväl av Robbie på kyrkogården när Nikhil ser henne. Han går fram för att prata med henne och upptäcker ultraljudsbilden hon har tappat. Nikhil inser direkt att det kan vara Jais barn. När han får veta att Jai inget vet blir han förbannad. Nikhil anser att Megan bör tala om för Jai att hon är gravid men hon känner att hon inte är säker då.
 
Tanya pratar med Jai som får henne att tro att Nikhil vill stanna i byn för gott. Hon blir först besviken men säger sedan att hon kan tänka sig stanna för Nikhils skull.
 
Rhona vill ha ett till barn men Paddy är orolig för att det kan födas med Downs precis som Leo och att Rhona ska få problem med sitt missbruk igen.
 
Robert pratar med Ashley och säger åt honom att glömma allt som hänt senaste tiden, speciellt erkännandet för det vore bäst för alla.
 
Aaron släpps fri och får komma hem. När han träffar Robert så talar han om hur mycket han hatar honom även om han såg till att Aaron blev fri igen.
 
Jai förnekar att han kidnappat Charity för Nikhil när han frågar. Sedan går Jai till puben och träffar Tanya. Han super henne full och bokar rum på värdshuset. På rummet bäddar han ned henne och när hon slocknat av alkoholen så drar han ned kläderna så det ser ut som om hon är naken under lakanen. Sedan passar Jai på att ta några foton...
 

En buss full med skolungdomar

Inskrivet kl 12:49
 
Ashley frågar Andy om han tänkt gå till polisen som han frågat i meddelandet. Andy svarar att han inte fått något meddelande.  Då ser Ashley att han ringt Robert istället. Andy får bråttom att leta rätt på Robert.
 
Robert kollar med Adam om han vet något om vem Andy kan ha varit i maskopi med. Adam verkar inte veta något så Robert ringer Andy. De möts på gatan utanför skroten  och Robert frågar Andy om vad han gjort. Robert tror att det var Andy som sköt trots alibit så han ringer polisen men Andy stoppar honom. Då knuffar Robert undan Andy och åker iväg.
 
Jimmy tar det lugnt så länge han kan eftersom om några dagar kommer Nicola hem men tyvärr för hans del är hon tidigare än så. Nicola åker givetvis till fel hus eftersom hon inte vet att de flyttat. Rodney ser en ursinnig Nicola ute på gatan
 
Laurel frågar Ashley om hans dilemma. Harriet hör det och undrar vad de pratar om. Ashley vill inte prata om det men senare så erkänner han för Laurel att han gjort ett stort misstag
 
Andy åker efter Robert och lyckas stoppa honom en bit utanför byn. Precis i närheten av stället där Maxs olycka var. Andy erkänner för Robert att det var han som låg bakom fast han inte sköt honom. Robert blir förbannad och försöker trigga Andy till att slutföra uppdraget som misslyckats
 
Jimmy måste erkänna för Nicola att han blivit av med massa pengar och att det blev problem med åkeriet så han var tvungen att flytta. Nicola är rasande och gillar inte alls nya huset. Hon bryter sig in i Priyas och Rakesh hus som hon anser är hennes fortfarande.
 
Robert hotar Andy med att det kommer inte att ta slut nu för han kommer att vara ute efter honom ändå. Andy tar bilen och åker iväg en bit men vänder seda. Både Andy och Robert gasar upp sina bilar och kör emot varann. Robert väjer men Andys bil kör in i en vall och välter. Robert ser den rykande bilen men gör inget. När eldslågorna flammar upp så börjar han försöka få ut Andy ur bilen. Andy sitter fast och vill inte ut ur bilen även om Robert ber honom att hjälpa till.
 
Nicola börjar kasta ut saker ur huset sedan duschar hon och fortsätter kasta ut mer av Priyas kläder. Rodney hämtar Angel för att få Nicola att sluta. Det hjälper så Nicola går till puben med Laurel. Laurel erkänner sin alkoholism och vad som hänt med bland annat skilsmässan. Nicola erkänner att hon blev utvisad för att hon bytt om på en parkering inför massa skolbarn. Hon riskerade fängelse men fick bara böter och utvisning.
 
Victoria och Adam är på väg för att kolla vart Robert och Andy kan ha tagit vägen. De ser Andys bil som står i brand. Bilen expoderar precis innan de kommer fram. Ambulans kommer och hämtar både Robert och Andy som kommit ut ur bilen. Victoria vill veta vad som hänt men Robert säger att det var bara en olycka. Hon tror honom inte men Andy backar upp hans historia
 
Brenda vill att alla ser till att Tanya har det bra och trivs så att hon vill stanna kvar i byn.
 
Ashley blir firad på födelsedagen men är väldigt frånvarande. Han skriver upp i smyg sådant han måste komma ihåg att göra.
 
Andy ber Robert att sticka från byn för alltid men Robert säger att han inte kan det och att han försökt. Andy kommer aldrig förlåta Robert men bråket och hatet måste ta slut. Han är säker på att Robert en dag kommer att göra ett misstag och hamna i fängelse ändå. Robert går ut från sjuksalen och ringer polisen för att ändra sitt vittnesmål. Han säger till polisen att han tror att han vet vem som sköt honom.
 

Prästens tystnadsplikt

Inskrivet kl 21:41
 
Det är dags för inledande förhandlingar i rättegången mot Aaron. Chas, Cain, Paddy, Zak, Adam och Andy finns på läktaren för att visa Aaron att de finns där för honom. Även Robert dyker upp i sista sekund med Victoria. När domaren frågar Aaron om han är skyldig så svarar han nej. Domaren bestämmer att Aaron ska sitta häktad tills rättegånge startar men precis när de ska föra ut Aaron ur salen så skriker han till Robert att han förtjänar allt som hänt honom, att han borde ha dött.
 
Rodney fortsätter att flirta med Joanie men det uppskattas inte av Zak.
 
Jimmy tar det lugnt med möbleringen av det nya huset för han tror att Nicola inte kommer hem förrän om fyra veckor. Han får lite bråttom när han får höra av Laurel att Nicola kommer om två veckor istället.
 
Bernice och Chrissie åker till stan för att prova brudklänning men Bernice är tveksam och inte alls på gott humör. Hon pratar sedan med Chrissie om att det oroar henne att hon och Lawrence har skilda sovrum. Chrissie pratar med sin far som lovar att prata med Bernice.
 
Nikhil följer med Jai till NA-mötena och får med sig sin bror ut i joggingspåret. Rishi får veta att Nikhils Tanya ska komma till byn. När Brenda får veta det så vill hon att både Nikhil och Tanya kommer på festen för Gennies födelsedag men Nikhil är inte så förtjust i tanken. När han hämtat Tanya på flygplatsen så möter de Jai i byn och Jai är väldigt snabb på att bjuda Tanya till festen, för att jävlas med sin bror.
 
Andy blir rasande på Robert som är på rättegången och han anklagar Robert för att vara skyldig till att Andy förlorat allt. (Han har väl ändå inte förlorat barnen?) Andy kommer hem och kommer till puben. Han får höra hur folk pratar om rättegången och Ross kommer fram till honom. De går undan för att prata och Andy vill lösa problemet med att Aaron är fängslad fast han är oskyldig. Ross påminner Andy att om de åker i fängelse för det de gjort så kommer Sarah och Jack växa upp utan sin far. Andy blir frustrerad och går därifrån.
 
Bernice kan inte hålla sig utan frågar Lawrence om han är homosexuell, om det är därför de inte delar sovrum. Lawrence svarar att det var länge sedan han var det, nu är han annorlunda. Han får sedan förklara för henne att han inte är van vid ett samliv för han levt så länge utan men det som betyder något är hur han och hon känner för varann. (Jag fattade inte riktigt vad han menade, vill han inte ha något samliv med henne, inte ens försöka?)
 
Robert kommer till puben men Chas är så förbannad på honom så hon kör ut honom för att han saboterat för Aaron under rättegången genom att dyka upp. Victoria visar sitt stöd för sin bror så hon struntar i sitt arbete och följer med honom. Senare ber hon Chas om ursäkt och får tillbaka jobbet.
 
Andy super sig full och sätter sig vid Katies grav. Ashley som ser honom går fram till honom. Andy erkänner att han gjort en deal med någon för att få Robert dödad, att Aaron är oskyldig. När Andy går hem så pratar Ashley med Robert om sin oro för Andy som inte mår bra efter ett erkännande som han tyvärr inte kan prata om.
 
Ashley pratar med Andy dagen efter men Andy vägrar att gå till polisen även om Ashley ber honom för Aarons skull. Det gör att Ashley pratar med Laurel om sitt dilemma om ett erkännande men att han inte kan säga något. Laurel säger att han borde vända sig till gud. Han går och velar tills han vet vad han ska göra. Ashley ringer till Robert i tron om att han ringt Andy. Han lämnar meddelande på "Andys" mobilsvar om att han bör erkänna sin deal att få Robert mördad och gör han inte det så kommer Ashley gå till polisen.
 
Givetvis lyssnar Robert av meddelandet från Ashley...

Alla är mer eller mindre konstiga

Inskrivet kl 12:38
 
Ingen hör Chas som bankar på dörren för alla är ute och tittar på fyrverkererna. Hon snubblar till och slår i huvudet. Debbie och Cain som saknar henne börjar leta. De märker att de inte kommer in i puben så Cain sparkar sig in. Han upptäcker även den läckande gastuben (antagligen inte kolsyra som jag trodde igår)
 
Vanessa berättar för Carly om sin uppväxt med föräldrar som inte fanns där.
 
Rhona vill bjuda Tess på kaffe efter fyrverkerierna. När Tess ska åka hem söker Paddy upp henne. Han är fortfarande orolig för det som hände men hon vill inte heller att någon får veta något.
 
Cain frågar ut Emma om låsta källardörren eftersom hon var sist ut från puben tidigare. Emma nekar både till att ha låst in Chas och satt på gasen. Ross och Finn tror att deras mamma kan vara skyldig då hon stal passet tidigare. Debbie hör detta och Chas får också höra och blir vansinnig så hon kastar ut Emma. James tror på Emma.
 
Chas säger att allt är ok nu när de vet att det var Emma så nu behöver hon inte hjälp från Cain. När alla gått går Chas in på puben och river ned allt och sedan ner i källaren som i trans.
 
Paddy blir konstig så fort Rhona nämner Tess.
 
Andy flyttar hem till Moira när Robert ska flytta hem till Victoria. Han säger att Robert är hennes bror, inte hans inte nu längre. Adam är orolig för att Victoria kan råka bli skjuten när hon umgås med Robert, eftersom skytten kan gå lös fortfarande.
 
Chas ringer till Cain som kommer för att kolla in förstörelsen. De konfronterar Emma som nekar. James säger att han varit med henne hela natten. Emma erkänner att hon låste dörren men hon rörde inte gasen. Hon ville bara skrämma Chas. Det gör det svårare för Finn och James att tro på henne. Emma blir sur för att James tror på Chas men inte henne. James vill att de tar professionell hjälp till Emma.
 
Rodney får höra att Bernice och Lawrence inte delar sovrum. Han blir orolig för sin dotter men Bernice nekar till att det skulle vara något problem. Bernice försöker komma nära Lawrence igen när de är hemma men han får bråttom att gå och lägga sig, ensam i sitt rum.
 
Robert tror inte att Aaron som älskade honom kan vara den som gjorde mordförsöket.
 
Rodneys flirtförsök på okänd dam på puben går inget bra. Han flirtar då med Joanie istället som tacksamt tar emot vin och sällskap.
 
Andy söker upp Ross för att få honom att hjälpa till att få Aaron fri men de blir avbrutna av Debbie. Andy skyller på att han ville planera julen.
 
Emma går hem till Chas för att få henne sluta ljuga om det som hänt. Hon varnar Chas från att förstöra för familjen för då kommer Emma att ge igen.

Vad händer i källaren?

Inskrivet kl 16:05
 
Marlon ska på dejt på kaféet och träffar Laurel innan ute på gatan men hon har inga problem med att han träffar någon annan. Laurel ser dock sur ut när Chloe kommer till kaféet. Marlon och Chloe sitter och pratar om alkohol och festande så de går till puben istället.
 
Chas pressar Paddy till att få veta vad han gjort eftersom han köpt ny ring och är väldigt hjälpsam mot sin fru. Han erkänner för henne om vad som hände, bara kyssar.
 
Nikhil följer med Jai på möte för anonyma narkomaner. Jai känner inte att han har samma problem som dem.
 
Chas upptäcker att någon mixtrat med cidertunnan i källaren. Hon blir orolig för att någon är ute efter henne så hon går ut för att få luft. När någon avfyrar fyrverkerier så får hon panik. Emma kommer och hjälper henne. James tackar Emma för hennes hjälp men vill ändå gå över och kolla till Chas.
 
Rhona är nyfiken på Marlons dejt så hon tar med sig Paddy till puben. Chloe  känner igen Paddy och hon är sur på honom som betett sig illa mot hennes kompis. Hon anklagar honom för att ha varit otrevlig så Paddy lovar att be henne om ursäkt om de ses igen. Chloe vill inte träffa Marlon för han var roligare full.
 
Chas kommer in i lägeheten och upptäcker att någon rivit runt bland hennes saker och att källardörren är öppen. Hon ringer till Cain som kommer och kollar läget men ser inte att det är något med kolsyretuben. Cain vill ringa polisen men inte Chas.
 
Vanessa vill inte ha Adams sällskap när hon ska till sjukhuset för att prova att amma Johnny. Väl på sjukhuset tycker Vanessa att det gör ont att amma så hon får försöka igen nästa dag. Vanessa är orolig för att hon inte har känslor för babyn.
 
Leos nya assistent kommer till puben med Rhona. Det visar sig vara Tess, kvinnan Paddy träffade på utekvällen.
Paddy lämnar Leo nästa dag för att prata med henne. Han säger att hon inte får förstöra något för honom. Tess vill inte heller riskera sitt äktenskap. Paddy säger åt henne att hålla sig borta från hans hem och festen i kväll.
 
Robert ska få åka hem om några dagar om han har någon som hjälper honom. Han kan dock inte bo hos Victoria för Andy bor där. Victoria frågar Andy som inte alls blir glad men svarar att det är hennes hus.
 
Tess dyker upp i alla fall till bras-festen med Leo. Marlon träffar Tess och talar om för Rhona att det är Chloes vän. Rhona frågar Paddy varför han inte sagt något tidigare.
 
Emma gör knäckäpplen som hon lämnar på puben hos Chas inför bonfire-festen. Sedan erbjuder hon sig att hjälpa till i baren när Chas vill ta det lugnt. Emma byter tunna utan problem nere i källaren. När ett nytt fat måste bytas går Chas ned för att göra det medan alla andra går ut för att titta på fyrverkerierna. Hon blir inlåst i källaren och man ser kolsyretuben börjar skaka...
 

Den förlorade sonen

Inskrivet kl 18:52
 
Leyla pratar med David om att hon tror att Tracey flirtar med Eric. De håller ögonen på henne så när Leyla får möjlighet frågar hon Tracey rakt ut. Givetvis nekar Tracey till det utan hon är bara en vän.
 
David och Leyla hittar Jai på kyrkogården. De ringer efter ambulans då Jai har blivit kraftigt nedkyld.
 
Megan är orolig för att Jai ska ha upptäckt att hon är gravid men Sam tror att Jai var för drogad för att inse sanningen.
 
Belle är riktigt bakfull och säger att hon ska aldrig mer dricka. Hon talar om för sin far att hon är så tacksam för att Lachlan hjälpte henne hem.
 
Priya och Rishi ska precis berätta för fabrikspersonalen att hon tagit över efter Jai när de får veta att Jai hamnat på sjukhus. De åker dit och får veta att Jai kommer att klara sig. Nikhil kommer dit och Priya blir förvånad. Hon inser ganska snabbt att Rishi vetat om att Nikhil kommit tillbaka. När Priya förstår att Nikhil är där för att ta över fabriken blir hon rasande. Hon skäller ut familjen för att de inte tror på att hon ska klara av att vara chef. Rishi säger att han vill inte att hon ska försumma Amba så som han försummade sina barn när han jobbade mycket när de var små. (Ska Nikhil ägna sig åt fabriken men inte åt Molly då?)
 
Ross söker upp Pete för att berätta vad han sagt till polisen. Pete tror inte det hjälper eftersom han sagt något helt annat. Ross övertygar Pete att de ska hålla sig till samma historia så kommer allt att gå bra.
 
Zak dyker upp på Home Farm för att tacka Lachlan för att han tog hand om Belle när hon var så full. Han kommer precis när ungdomsvården är på hembesök. De blir imponerade av vad Lachlan gjort och säger att det var väldigt bra vitsord. (Lachlan såg lite besvärad ut, kan han ha gjort något med Belle ändå?)
 
Carly hackar sig in på Marlons facebookkonto för att se till att han får en dejt med Chloe i alla fall. Paddy får höra det och blir orolig för vad Carly kan ha sett.
 
Paddy köper nya örhängen till Rhona då hon tappat bort sina som hon fått tidigare. Han köper även en ny ring till henne eftersom hon pantat den förra.
 
Belle ber Vanessa om ursäkt och säger att det syns på både Vanessa och Kirin att de fortfarande har känslor för varann.
 
Nikhil vill inte träffa Debbie så länge han är kvar i byn men när Debbie hör att han är tillbaka söker hon upp honom på puben. Hon ber om ursäkt för det som hände med Gennie men Nikhil är fortfarande bitter. Han kallar Debbie för slyna och då blir Ross förbannad och slår till Nikhil. Debbie får ta med sig Ross därifrån.
 
Belle träffar Lachlan trots att Lisa sagt åt henne att hålla sig ifrån alla på Home Farm. Lisa är övertygad om att det är någon av dem som sköt Robert.
 
Priya söker upp Jai och skäller ut honom för att han inte gör något medan de andra i familjen kör över dem. Hon säger att nu är båda två utan jobb bara för att Nikhil är tillbaka.
 

Elakheterna bara haglar

Inskrivet kl 12:52
 
Debbie ber Ross flytta in. Han berättar om mordförsöket på Pete men säger inget om Robert.
När Andy får veta att Ross bor hos Debbie blir han inte glad men säger att de bör prata med Pete. Ross och Debbie söker upp Pete och säger som det är. Pete blir givetvis besviken men lovar att allt är bakom dem av det som hänt tidigare.
 
Jai fortsätter att ta kokain. Personalen på fabriken ser detta när han gör det på kontoret.
 
Lachlan får inte komma på Carlys halloween-fest för han ses som ett barn Belle däremot är välkommen.
 
Rishi möter Nikhil på ett hotell i stan. Han vill att Nikhil kommer och räddar företaget. Nikhil tvekar för han har sitt nya liv i Kananda, det skulle kännas som om han går baklänges och han är inte redo för att träffa Debbie.
 
Eric vill inte låta Tracey gå på festen för hon ska jobba. Tracey går ändå och Eric blir rasande.
 
Ungdomsvården ska komma och kolla upp Lachlan så Chrissie ber Bernice lägga ett gott ord för honom.
 
Cain förbannad på Debbie som inget sagt om Ross men hon ändrar inte eftersom hon älskar Ross.
 
Jai skäller ut Laurel för att hon snokar på honom fast hon själv bara är en alkis. Han drar in bonusen för personalen så de går därifrån.
 
Kirin säger åt Belle att inte dricka så mycket och hon blir sur. Hon gillar inte att han ignorerar henne. Sedan kräks hon i bålskålen.
 
Lawrence har köpt en ring till Bernice och bestämt datum för bröllopet, 24 november så Chrissie hinner vara med.
 
Tracey återvänder till värdshuset och räddar Eric som har massor att göra. Hon ber Eric om ursäkt för det hon sagt tidigre. Leyla kommer för att hämta tillbaka Tracey till festen men hon stannar hellre kvar hos Eric.
 
Rishi berättar för Jai att han inte kommer att få ha kvar ansvaret utan det går till Priya istället. Jai blir ursinnig och rusar ut därifrån.
 
Polisen kommer för att förhöra Ross angående Petes mordförsök. Ross nekar trots att polisen har bevis. Han skyller på en annan kille som kommit efter Pete gått.
 
Lachlan dyker upp på festen ändå men blir utkastad. Belle går hem men vill inte ha sällskap eller hjälp.
 
David blir glad när han upptäcker att Nikhil har kommit hem. Nikhil berättar om Rishis önskan och hur svårt det var när han såg Debbie på avstånd i byn.
 
Zak kommer för att hämta Belle som inte dykt upp hemma. Han ringer Sam och Megan som lovar att hjälpa till att leta. Lachlan följer Belle hem så hon kommer hem ordentligt men får inget tack för det.
 
Megan, som inte fått veta att Belle kommit hem, är ute och letar efter henne och hittar en överförfriskad Jai på kyrkogården. Han klagar på att hon blivit överviktig innan han rasar ihop.
 
 

Syskonplågan

Inskrivet kl 12:52
 
Ross hänger upp Pete uppochned över en brokant och hotar med att släppa ned honom. Pete bönar och ber om att Ross ska sluta men Ross vill bara ha ett sms till deras far ifrån Pete där han skriver att han ber om ursäkt, sedan ska han släppa brodern över kanten så det ser ut som ett självmord. De börjar prata med varann och Ross får ur sig all ilska han burit på sedan barndomen.
 
Rishi ska träffa en advokat för att föra över företaget från Jai. Priya har massor att göra så hon har inte tid med Rakesh som istället söker upp Chrissie för att planera hennes försvar.
 
Pete skriver ett sms som Ross läser med tårar i ögonen. Sedan ringer Ross efter Andy som får komma och hämta Pete.
 
Bernice masserar Lawrence och de pratar om Chrissie och Robert. Då råkar Bernice säga att hon träffat Robert. Varken Lawrence eller Chrissie blir glada när de hör detta. Bernice söker sedan upp Robert och berättar om besöksförbudet Chrissie ska ordna. När Chrissie och Lawrence får veta att Bernice återigen skvallrat för Robert blir Chrissie förbanad men Lawrence försvarar Bernice med att hon bryr sig om sin familj.
Gabby surar och tror att hennes mamma kommer att förstöra för sig så de inte kan njuta av lyxlivet i stora huset.
 
Pete pratar med Moira som skjutsar honom  till polisstationen där han anger sig själv. Sedan berättar han det för sin familj.
 
April blir irriterad på Arhur så hon rusar ut och råkar möta Ross. Hon och han pratar om hur det är med äldre syskon och massa bråk. Det gör att Ross ändrar sig, han vill inte lämna byn för han vill bli vän med Pete igen.
 
Rishi pratar med Rakesh och inser att Priya inte äter. Han pratar med Jai om det men Jai bryr sig inte. Rishi försöker få Priya att äta en smörgås på jobbet men hon har inte tid.
 
Ross träffar Pete hemma och de pratar om vad som hänt. Pete berättar om polisen och Ross ber om ursäkt för det med Debbie och han hoppas de kan lägga allt bakom dem.
 
James berättar för Chas om familjens problem. Emma ser dem ihop och blir irriterad men säger inget.
 
Amelia har i skoluppgift att kolla vad familjen äter. Det gör att hon håller koll på hur mycket socker de får i sig. Hon gör även ett blodtryckstest på Kerry och det visar att Kerry har högt blodtryck och det är en diabetesvarning. Familjen får minska på det onyttiga säger Dan och då gäller det även Amelia.
 
Chrissie vill bli sams med Bernice, så hon lovar att stå för bröllopsfesten. Bernice blir glad och Lawrence som stått en bit ifrån och hört allt står och ler.
 
Debbie och barnen kommer hem. Cain får vara barnvakt medan Debbie går iväg. Hon söker upp Ross och talar om för honom att hon vill vara med honom. Ross tror inte det är någon bra idé men visar att han vill vara med henne. De kysser varann...
 

En walkie-talkie till den gamla damen

Inskrivet kl 22:57
 
Andy ångrar sin uppgörelse med Ross och det uppskattas givetvis inte. Ross hävdar att Andy är tvungen att utföra sin del av uppgörelsen även om Robert inte dött. Han säger att han kan se till att Robert dör på sjukhuset. När Andy ändå inte ger med sig säger Ross att han tänker döda Pete ändå ö
även om han får göra det själv.
 
Sandy övertalas till att flytta hem till Ashley och Harriet. Han ber Ashley att köpa en avflyttningspresent till Edna men Ashley glömmer det. Tillslut så skriver Ashely upp vad som ska köpas. Edna får en walkie-talkie så hon kan "bli störd" av Sandy även om de inte bor ihop längre.
 
Chas mår dåligt över att Aaron mår dåligt i fängelset. Hon super sig full och blir osams med Emma som kommenterar att Aaron får skylla sig själv. James hjälper Marlon och Paddy att ta hand om Chas som är rejält onykter. Emma blir sur och svartsjuk men James tystar henne med en kyss.
 
Belle kommer hem från skolresan och får veta av Lisa och Zak att Kirin åkt fast för att han haft kokain. Hon säger att hon inte är intresserad av honom längre men att de kommer att jobba ihop ändå.
 
Robert som vaknat får besök av Victoria och Diane. När Chrissie kommer har de andra besöken gått. Hon håller åt hans luftslang och säger att hon gärna hade sett honom dö. När Robert larmar så går hon därfrån.
 
Bernice och Gabby flyttar in på Home Farm. Gabby vill genast ha nya fina kläder men Bernice säger stopp.
När sedan Bernice får veta att hon och Lawrence ska ha separata sovrum blir hon besviken. Han skyller på att det var länge sedan han levde ihop med någon.
 
Andy varnar Pete för vad Ross är ute efter att göra. Han berättar även om sin egen del i uppgörelsen. Pete blir förbannad och vill gå till polisen. Andy tvekar men efter en kortare diskussion så går han med på det men han vill bara ringa barnen i Spanien först. (När och med vem åkte de dit?) När Pete hör Andy prata med sina barn ändrar han sig. Han vill inte gå till polisen eftersom Sarah och Jack behöver Andy.
 
Rhona tjatar på Marlon att ringa till Chloe som han träffade på singelkvällen. Marlon tvekar men blir tillslut övertalad. Det visar sig att hon lämnat fel telefonnummer så han hamnar hos någon man. Rhona tycker då att Paddy ska hjälpa Marlon hitta en ny kvinna.
 
Robert sms:ar Bernice och ber henne komma till sjukhuset. Hon säger dock inte till Lawrence att det var Robert utan skyller på att salongen behöver hjälp. Robert varnar Bernice för familjen White som är en farlig familj som kan döda människor, eftersom Lawrence var beredd att ta ett fängelsestraff för sin dotter.
 
Pete har bestämt sig för att sticka ifrån byn. Han talar om det för Andy som inte är sen att nämna det för Ross. När Pete återvänder till sin husvagn för att hämta sina saker är Ross där och slår ned honom. Ross binder Pete och drar iväg med honom på flaket på en lastbil.
Lite lustigt att Ross spelade The Gap Band med låter "Oops upside your head" i bilen, den låten spelades mycket när jag var i Edinburgh 1980, ni vet..stället med killar som har en dialekt "to die for" enligt Belle  ;)
 

En bror mot en bror

Inskrivet kl 16:09
 
Idag var det specialavsnitt för att fira Emmerdales födelsedag.Vi fick en tillbakablick på vad som egentligen hände kvällen när Robert blev skjuten.
 
Lachlan tar Chrissies armband ur kassaskåpet sedan går han till Belle för att prata med henne om Robert och Katie. Kirin är där så när Lachlan går så hör han hur de skrattar åt honom.
 
Chrissie super sig full och sitter ute på en bänk i byn och talar om för Eric som går förbi att hon hatar Robert och att han gjort henne till ett vrak.
 
Paddy och Marlon är ute på krogen. Marlon försvinner iväg med en tjej så Paddy blir sittandes med hennes kompis. När kompisen ska gå så är det någon annan som tar hennes jacka. Paddy försöker rädda situationen men blir utkastad istället. Tjejen erbjuder honom skjuts hem. De stannar till på vägen och börjar prata. Hon är också gift men det hindrar inte dem till att ha sex i baksätet på hennes bil.
 
Ashley har missat sitt läkarbesök men får en ny tid omgående. Där gör de några tester för att se om hans minne försämras snabbare än vad som bör. Han kommer att få göra fler tester för att se om han drabbats av tidig demens.
 
Bob och Harriet har trevligt ihop på hennes maskerad på kaféet.
 
Aaron smyger runt utanför Home Farm men går sedan till verkstan medan Chas stämmer träff med Robert för att be honom lämna byn.
 
Andy är rasande på Robert och han letar efter Moiras gevär som han inte hittar. Ross kommer in i köket på gården och de börjar prata med varann om hur det är att bli sviken av sin bror. De går hem till Ross för Ross har förslaget om att hjälpa varann med varsitt mord. Han vill att Andy dödar Pete och som hjälp kan han döda Robert. Andy vägrar även om han får höra vad Pete gjort mot Ross.
 
Ross lyckas tillslut övertala Andy till att hjälpa varann, genom att prata om Katie och vad Robert gjort mot dem. Andy åker till psyket för att få alibi, han hotar med att ta livet av sig för han mår så dåligt eller så riskerar han att döda någon annan. Han ser till att han syns på övervakningskamerorna.
 
Ross gömmer sig bakom en buske och när Chas står och pratar med Robert så skjuter Ross honom. Aaron kommer rusande från verkstan och märker att Chas är i chocktillstånd. Doug kommer springandes och strax efter kommer alla detektiver från kaféet. Ambulans tillkallas och Dan ger Robert första hjälpen.
 
Ross söker upp Debbie för att ta farväl av henne. Han säger att det är bäst för alla att han försvinner, även för Moses.
 

Många misstänkta

 Inskrivet söndag 11/9 kl 14:19
 
Nu har jag sett ikapp alla avsnitt. Tack Liv för en fin resumé =)
 
Vill ni veta vad som hände i dagens avsnitt så finns det att läsa i första kommentaren.
Tilläggas bör att Sandy bad Ashley om dödshjälp när den stunden är kommen. Ashley vill givetvis inte ställa upp.
Ross var den brodern som kom tillbaka.

Frost eller Frost

Inskrivet söndag 11/9 kl 11:01
 
Finn får den sista utmaningen för veckan. Han ska spela upp hela Frost för Jimmy med familj. Gabby lyckas till och med att se till att insatsen fördubblades. Finn misslyckas då han spelar upp någon annan film som heter Frost istället för den tecknade filmen. Han måste ta ett förskott på lönen för att kunna betala Jimmy.
 
Diane upptäcker inbrotten och blir förbannad över att Chas inte sagt något. Sedan vänder hon det till att Chas iscensatt allt själv.
 
Cain besöker Aaron i fängelset och upptäcker att Aaron är nära gränsen på att bryta ihop.
 
Lachlan har kommit hem från var han nu har varit.
 
Kerry pratar med Bernice om att välja kärleken och om hon verkligen är intresserad av Lawrence eller Andy. Bernice söker upp Andy för att fråga honom om hans känslor och om han någonsin kan tänka sig att bli ihop med henne igen. Andy nobbar henne så hon går till Lawrence och tackar ja till honom istället.
 
Finn ser att Emma har en skada på handen. Han inser att hon är den som legat bakom sabotaget mot puben och Chas men givetvis förnekar hon det.
 
Chas kommer till puben men Diane får ett utbrott och skäller ut henne så Cain hjälper sin syster hem igen. Han beslutar sig för att göra allt för att rädda familjen.
 
Adam och Victoria blir sams igen.
 
Ashley får veta att Sandy har vissa problem med att resa sig upp och kan behöva viss hjälp.
 
Bernice berättar för Diane om förlovningen. Diane blir rasande och talar om att Bernice gör ett misstag. Gabby blir däremot jätteglad över att hon ska få flytta in i det stora huset. Hon säger att nu kan hon strunta i skolan för hon kommer att bli rik.
 
Eric möter Cain ute på gatan. Han beklagar vad som hänt Aaron. Cain inser att Eric vill sätta dit Chrissie så de börjar planera på hur de ska få Aaron fri.
 
Cain går in på Home Farm via kontoret. Inne i huset pågår Bernices och Lawrences förlovningsfest. Cain konfronterar familjen White inför alla gäster. Han anklagar alla tre, Lawrence, Chrissie och Lachlan för att ha möjighet och motiv till att skjuta Robert.
 
Festen avbryts då flera gäster väljer att gå hem, bland annat Diane som inte vill vara i samma hus som Chrissie som sagt att det var rätt åt Robert och Aaron det som hänt dem för de har förstört hennes liv. Bernice blir besviken och ännu mer besviken när Lawrence inte ens vill pussa henne på munnen utan bara pussar på kinden.
 
Cain söker upp Adam på skroten för att försöka övertala honom till att hjälpa till att få Aaron fri. Han vill att de drar ut sladden för Robert och sätter dit Chrissie för det.
 

Vem jävlas på puben?

Inskrivet lördag 10/9 kl 22:22
 
Chas vaknar av att någon har varit i hennes rum och rivit runt bland kläderna medan hon sov.
 
Bernice lovar att hjälpa Sarah som ska ha viktorianska kläder till skolan.
 
Polisen kommer för att arrestera Aaron men precis innan de kommer hinner han be sin mor om ursäkt och lova att han är oskyldig till skjutningen men att han bara försökt skydda henne. I förhören säger han att någon planterat pistolen hos honom. Tyvärr är Aaron villkorligt frigiven så han risker att åka in i fängelse igen.
 
Lawrence släpps eftersom misstankarna inte kvarstår. Chrissie ber Bernice att komma till Home Farm för att Lawrence behöver henne.
 
Jimmy och Rodney ger Finn en ny utmaning, att klä sig i klänning under ett helt arbetspass.
Får Finn 100£ för varje utmaning eller för alla utmaningar under en hel vecka?
 
Victoria är rasande på Adam som valde att prata med Aaron istället för med henne. Adam försöker tala om att han ville bara veta vad Aaron hade att säga.
 
Chas upptäcker att någon öppnat alla kranar inne på puben när det varit stängt för gästerna.
 
Eric går efter viss övertalning med på att Leyla har en till fest på värdshuset. Han kommer hem dit och börjar skälla ut gästerna och personalen. Leyla och Tracey är nöjda med hans humör.
 
Diane blir fruktansvärt besviken när hon förstår att Chas ljugit för henne igen och skyddat Aaron som kanske skjutit Robert. Hon säger att det blir svårt att jobba ihop så de måste dela upp arbetstiden mellan dem.
 
Chas ser Chrissie i byn och de börjar tjafsa. Chrissie är sur på Chas som hon tror angett Lawrence för att skydda Aaron. Chas får ett utbrott och börjar skrika på Chrissie men James kommer och tar henne undan. Emma står i fönstret och ser allt. James tar med sig Chas hem och tröstar henne. Han lovar att alltid finnas där för henne. Emma hör allt och blir väldigt irriterad men säger inget till dem.
 
Dingles lovar att finnas där för Chas nu när det kommer bli snack i byn om Aarons förehavande.
 
Chas vaknar återigen av ljud på puben. Hon kommer ner och upptäcker massa glassplitter och förstörelse och hon ser att dörren är öppen. Chas går och låser den och andas sedan ut.
 

En liten film om en far...och en pistol

Inskrivet fredag 9/9 kl 13:47
 
Kirin får 10 000£ av Jai för att han tog på sig skulden med kokainet i bilen. Priya upptäcker att Jai gjort den överföringen från företaget. Hon pratar med sin pappa.
 
Rakesh får veta att Kirin blivit arresterad kvällen innan. Det tar inte lång tid innan han får veta vad som hänt och han blir rasande på Jai som lurat Kirin. Jai tycker inte det är så illa eftersom han hade mer att förlora än Kirin om det blivit upptäckt.
 
Polisen genomför en rekonstruktion av skjutningen av Robert. Lawrence får berätta sin version och peka ut platser och sedan är det Chas tur att göra samma sak. Hon bryter ihop när hon svarar på alla frågor från polisen. Efteråt konfronterar hon Aaron eftersom hon insett att han kom från skyttens håll till mordplatsen, först av alla. Aaron nekar till att ha med mordet att göra.
 
Eric går med på att ha Leylas fester på värdshuset, under en prövotid. Det han inte vet är att han skall vara med i tillställningarna. Eftersom de inte frågar honom får Finn låtsas vara sure Eric. Eric kommer givetivs hem mitt i festen när Finn förolämpar gästerna i Erics namn.
 
Chrissie råkar nämna för Priya att Rakesh varit på Home Farm dagen innan. Priya blir rasande på Rakesh som inte sagt som det var.
 
Rishi vet att det finns ett kryphål i företagets papper så han kan avsätta Jai. Jai vet det däremot inte. Prya vill ha chansen att visa att hon kan sköta företaget.
 
Adam ser på filmen som han spelat in till Johnny. Han ser Aaron gömma pistolen i bilen. Adam konfronterar Aaron som lovar återigen att han inte har med mordet att göra utan han trodde han räddade sin mamma.
 
Victoria besöker Vanessa för att be om ursäkt och tala om att Adam är en bra pappa. Hon börjar visa filmen han spelat in men de kollar aldrig klart. Istället lägger Victoria upp filmen på nätet.
 
Rakesh kommer till fabrikens kontor för att prata med Priya. Hon tittar på filmen som Victoria lagt upp men han avbryter henne och de har sex. Efteråt fortsätter de att kolla på filmen och upptäcker vad Aaron gör med pistolen.
 
Aaron får hjälp av Adam som ser till att bilen med pistolen ska forslas bort. Sedan raderar Adam filmen från mobilen för att ingen ska få se vad som var på den.
 

Silloccino

 Jag försöker titta på avsnitten som var i veckan men jag somnar bara. Kanske för att det är tråkiga avsnitt eller så har jag inte hunnit återhämta mig riktigt än =/
 
Inskrivet torsdag 8/9 kl 23:44
 
Priya vill träffa Rakesh men han har inte tid för henne. Chrissie kräver mer och mer av hans tid. Medan Priya pratar med Leyla på kaféet angående bröllopet så flirtar Chrissie med Rakesh hemma på Home Farm. Hon vill vara med honom och säger till och med att ingen behöver få veta det. Rakesh tackar nej med tanke på att han är ihop med Priya
 
Jimmy utmanar Finn i massa saker Finn ska göra under en vecka för att kunna vinna 100£. Finn får en frukostdrink innehållandes smörgås, kaffe, sill m.m. Sedan får Finn vaxa sina ädlare delar. Allt för utmaningens skull
 
Kirin ser Jai ta kokain i bilen. Han säger inget till Priya och affärsmötet strax efter går strålande. Efteråt firar Kirin och Jai på puben och då erbjuder Jai Kirin lite kokain. Senare när de sitter i Jais trädgård får han ett anfall så Kirin får panik och kör Jai till sjukhuset men vill inte bli sedd på övervakningskamerorna så han dumpar Jai en bit utanför sjukhusbyggnaden.
 
Andy säger till James att prata med Pete som faktiskt också mår dåligt på grund av Ross. Han vill att James talar om att de bryr sig om honom också.
 
Jai kommer sent till ett affärsmöte för att han har tagit sig hem från sjukhuset. Han är på dåligt humör och fräser åt alla i sin närhet. Jai fortsätter att ta kokain trots Kirins oro. Priya märker att inte allt står rätt till så hon ringer polisen och anger sin bror.
 
Kirin och Jai blir stoppade av polisen ute på landsvägen. Jai vägrar att erkänna att kokainet i bilen tillhör honom. Han har lyckats övertala Kirin till att ta på sig skulden.
 
 
.

Akta stuuuuupet

Nu är jag hemma igen från sjukhuset så jag kan börja titta ikapp på vad som händer i Jämmerdalen. Det kommer att bli kortare resuméer.
 
Trevlig helg!
Inskrivet torsdag 8/9 kl 08:46
 
Adam söker upp Rakesh för att få råd om hur man söker vårdnaden för sitt barn. Priya får veta det och varnar Rakesh för vad som kan hända om Adam börjar strida för sin son. Rakesh ser till att Rhona råkar höra när han nämner vad Adam är ute efter och hon letar upp Adam och skäller ut honom. Hon säger att det är inte vad Vanessa behöver just nu. Adam och Rhona går till Vanessa för att prata. Vanessa blir först arg men Adam ger sig inte utan stannar kvar för att hjälpa henne. Det slutar med att de båda kommer överens om att han inte ska ansöka om ensam vårdnad utan de ska kämpa ihop.
 
Laurel jobbar första dagen på fabriken. Kerry är bakfull och ligger på golvet för att försöka må bättre. De har massor att göra och ligger efter med arbetet så Jai är på Laurel om att de måste skynda på. Laurel blir stressad och går iväg på lång lunch. Doug kommer till fabriken för att kolla upp sin dotter. När Laurel återvänder så luktar han på henne för att se om hon druckit. Laurel blir förbannad men väl hemma så erkänner hon sedan för honom att hon varit nära att gå in på en pub på lunchen men att hon inte gjorde det.
 
Victoria bönar och ber Andy att följa med till sjukhuset när de ska försöka väcka Robert men Andy vägrar
Chrissie kommer dit även om de andra inte vill ha henne där. Hon pratar med Rakesh som säger att hon har rätt att vara där då hon fortfarande är gift med Robert. Chrissie erkänner att hon är orolig för att Robert kommer att säga att det var Lachlan som sköt honom, bara för att jävlas med henne.
 
Robert vaknar inte ur koman så läkarna bestämmer sig för att de får försöka igen någon annan dag.
 
Kirins försäljning går inte så bra. Rishi övertalar Jai att hjälpa Kirin då han ändå tillhör familjen. Jai erbjuder då Kirin att vara med på ett föräljarmöte nästa dag men Kirin tackar nej. Priya ber Kirin att ändra sig bara för att hålla ett öga på Jai eftersom hon är orolig för att Jai kanske faller tillbaka i missbruket. Kirin går med på det efter en viss tvekan.
 
Finn kommer hem för att fira Petes födelsedag. De ska ut på crossåkning i skogen. Andy följer med då han gör allt för att slippa Victoria.  Andy är grinig och förbannad så han drar iväg rätt in i skogen utan att bry sig om skyltar om var man får åka. Pete följer efter och i en vild jakt så råkar han köra över ett stup ner i en sjö.
 
Andy räddar Pete och de två hinner prata ut om vad som hänt. Pete berättar om hur dåligt han mådde när han trodde att han dödat sin bror. Det gör att Andy besöker Robert på sjukhuset och säger till honom att han måste överleva och vakna eftersom han ska göra allt för att Victoria och Diane ska få se vem Robert egentligen är.
 
 

Hotell Humbug

Inskrivet torsdag 8/9 kl 00:19
 
Både Rhona och Moira pratar med Vanessa. Det visar sig att Vanessa inte känner något för sin son, hon har svårt att knyta an till honom och inte blir det lättare för henne när hon ser hur lätt Adam gör det.
 
Eric får se att det pågår en fest på värdshuset. Han går dit och är rasande så han skäller ut och förolämpar gästerna. Leyla och Tracey låtsas som om det ingår i underhållningen och att de är kända för att Eric får utbrott. Det visar sig bli en succé så de båda tjejerna bestämmer sig för att fortsätta att anordna "förolämpningsfester/övernattningar" under namnet Hotell Humbug.
 
Sarah är odräglig mot Debbie för att hon saknar Pete. Hon blir jätteglad när hon får följa med sin far till gården för där jobbar Pete.
 
Cain har dragit sig undan till platsen där Shadrach är begravd. Debbie kommer dit och de pratar om hur Cain är som far. Hon får honom på andra tankar så när han ser Kyle nästa gång så är han vänlig och säger till Zak att de är välkomna till gården närhelst Kyle vill.
 
Kirin märker att Vanessa mår dåligt så han följer med henne hem så hon kan prata ut. Han blir märkbart påverkad av att babyn ska opereras så när han pratar med sin far så säger han att han är glad över att Johnny inte är hans son för han hade aldrig klarat pressen med operationen.
 
Brenda kommer hem men har först svårt för att visa förtroende för Bob. När hon märker hur ledsen April blir så inser hon att andra också påverkas av deras förhållande. Brenda lovar att de ska försöka reda ut problemen.
 
Chrissie är besviken på att Bernice dumpat Lawrence och hon kallar Bernice för "lyckosökerska". Bernice beklagar sig för Kerry och talar om att hon saknar Lawrence och den tryggheten han gav henne. Hon erkänner att de inte haft något samliv även om han friat till henne redan.
 
Adam blir orolig när han får veta att Vanessa knappt bryr sig om deras son. Läkaren kommer ut från operationssalen och berättar att operationen lyckats.

RSS 2.0