Bara två vuxna som konverserar

Katie är inte så glad eftersom hon känner att Declan åter igen håller inne med något som han inte vill berätta. När han får tillfälle så pratar han sedan med Megan om saken och hon säger att det är upp till honom om han vill säga något till Katie.
 
Hemma i prästgården är det väldigt dålig stämning. Ashely får knappt hjälpa Arthur att klä på sig förrän Laurel är där och tar över.
 
Ali ska åka iväg till skolan men när det väl är dags så sitter hon kvar på busshållplatsen.
 
Bob frågar Megan om det är ok att betala av hyran när han kan eftersom han har det lite kärvt nu när Hazel flyttat. Megan ber honom att vända sig till Nicola men det vill han inte. Då säger hon att han kan prata direkt med Declan eftersom Declan precis kommer in på cafét. Bob vill inte det men Megan säger till Declan att Bob har något att säga. Declan verkar inte speciellt glad över det Bob frågar men låter honom få som han vill.
 
Ashley möter Edna utanför kyrkan. Hon undviker honom men han vill ändå be om ursäkt. Edna är riktigt förbannad och besviken så hon vill inte höra hans ursäkter.
 
Lisa som är orolig för Zak letar efter ett telefonnummer till en läkare de kan prata med om Zaks cancer. Han är lika motvillig som vanligt och när de väl ska iväg på läkarbesöket så gör han vad som helst för att slippa.
 
Declan försöker prata med Megan om hennes bortlämnade son. Hon vill inte det men han undrar ändå hur det kommer sig att hon tagit upp ämnet på lunchen. Det visar sig att hon tänker på barnet när det är hans födelsedag eller under julen.
Det gör att Declan börjar leta efter honom. Han kollar efter en privatdetektiv som ska hjälpa honom. Katie kommer in och ser det och då säger Declan som det är. Katie tycker att det ändå är Megans ensak om hon vill hitta honom.
 
Rachel söker upp Sandy eftersom hon undrar hur han mår. När Laurel öppnar så stormar Rachel in innan Sandy hinner gå upp för trappan för att slippa träffa henne. Hon ser givetivs hans blåtira och blir bestört. Hon frågar Laurel om vad som hänt men då säger Sandy till henne att inte lägga sig i hela tiden.
 
Cameron börjar jobba i baren. Diane är förtjust över att en man jobbar där igen och hon berömmer honom hela tiden. När Diane gått iväg så ska Cameron ta rast. Chas passar givetvis på att smita undan också så Marlon får vakta baren. Chas och Cameron står i köket och pratar om hur duktiga de är som håller så låg profil och beter sig som vuxna människor och inte låter känslorna komma emellan. Samtidigt som de säger så så går Chas bara närmare och närmare Cameron tills de inte kan låta bli varann och börjar kyssas.
 
Sandy pratar i telefon med någon om att de ska ses. Precis då kommer Ashley hem och hör det. Ashleys blick är mörk och han ser rätt aggresiv ut. Sandy avslutar samtalet och när Ashley frågar vem han pratat med så säger Sandy att det var några militärvänner som ville träffas. Ashley erbjuder sig att skjutsa sin far till detta möte.
 
Ali kommer hem och undviker frågor om skolan. Även när Jai frågar dagen efter om hur det gått så svarar hon bara rent allmänt att det endast var information den dagen. Det visar sig senare att hon inte varit i skolan och hon erkänner det för Ruby.
 
Laurel tycker det är jobbigt när inget fungerar som vanligt. Hon säger att de måste bete sig normalt och träffa folket i byn för annars kommer det att bli massa skvaller. Ashley och hon går till puben. Rachel är där och hon kommer fram för att be om ursäkt. Ashley brusar gensast upp men Laurel lugnar honom. Tyvärr så kan han inte hålla humöret lugnt utan han blir förbannad på Rachel. Laurel säger åt honom att gå iväg när Diane kommer fram till dem. Rachel säger som det är men Laurel håller tyst. De tre kvinnorna går in i rummet bakom puben och pratar. Diane är förbannad på Rachel som ställer till det men då erkänner Laurel att Rachel har rätt i sina anklagelser. När Rachel gått säger Diane att Ashley måste söka hjälp, det fungerade ju för Andy.
 
Declan frågar Megan om hon inte alls är intresserad av sonen och då erkänner hon att hon fått reda att han heter Robbie Lawson men att hon fegat ur och inte vågat kontakta honom igen.  Declan lämnar sedan namnet till en privatdetektiv.
 
Debbie och Diane kommer in på puben och Diane berömmer Cameron. De blir förvånade när de ser Marlon i baren men precis då kommer Cameron ut från köket och strax efter Chas. Efter Dianes alla komplimanger så säger Debbie att de ska komma ihåg att han är upptagen sedan kysser hon honom.
 
Dan kommer hem till Ali för att be henne inte begära skilsmässa. Han vill ha henne tillbaka. Ali ger sig inte utan säger att hon älskar Ruby nu och vill inte ha honom längre. Hon berättar att hon sagt sanningen om sitt problem med att inte kunna läsa så nu vet både barnen och Ruby det.
 
Chas söker upp Cameron på verkstan och han skiner upp. Hon säger till honom att det som hände tidigare bara var en engångsföretelse och han accepterar det men vill ändå att de ses igen. Hon svarar att hon hör av sig via sms. De träffas sedan ute en bit utanför stan.
 
Laurel kommer hem och Ashley frågar om Diane fått veta något. Hon svarar att det stämmer. Då blir Ashley förbannad på Rachel men Laurel berättar att det faktiskt var hon som sa det till Diane eftersom hon inte orkar ljuga längre. Ashley blir rasande och påpekar att hans karriär är över. Laurel blir förbannad över att han bara tänker på sitt löjliga jobb när det är familjen han borde bry sig om i första hand. Ashley ber givetvis om ursäkt.
Bråket fortsätter och Laurel vill längre inte försöka för som hon säger så vet hon inte om hon älskar honom längre.
 
 
 
 

Hinner inte...

 
 
Tyvärr hinner jag inte se dagens avsnitt så resumén på de kommer i morgon.
Givetvis kan ni ändå diskutera det som hänt, i detta inlägg =)
 
 
 
Jag har trots allt hunnit med att se avsnitten nu så här kommer en resumé.
 
Carl har sovit över hos Megan och det gillar inte Declan.
 
Diane kommer över med barnen och hon märker direkt att något hänt hemma hos Ashley och Laurel. Gabby frågar om farfar flyttat men Laurel säger inte som det är utan hon säger att han vilar uppe på övervåningen. När hon går iväg med barnen så frågar Diane Ashley om vad som hänt men han säger inget.
 
Eric kommer in på cafét tillsammans med David.  Brenda vill inte prata med Eric men han försöker ändå be om ursäkt. Precis då kommer Gennie och Nikhil in. Hon frågar sin mamma om Eric besvärar henne sedan ber hon Nikhil att säga åt Eric att gå. Nikhil säger då lite tafatt att Eric borde gå därifrån. David bara skrattar åt Nikhils försök att låta bestämd.
 
Edna frågar Sandy om vad som hänt men han vill inte berätta. Tillslut vill hon gå till Ashley för att prata med honom men då skriker Sandy att hon inte får det. Edna inser då att det är Ashley som slagit sin far.
 
Laurel ställer ett krav för Ashley om han ska stanna. Han får aldrig vara ensam med Sandy eller barnen och hon stannar endast för barnens skull. Ashley protesterar över att han skulle vara våldsam mot sina egna barn men Laurel litar inte på honom. Sedan säger hon att Sandy får bestämma om han vill flytta tillbaka och om Ashley ska få bo kvar. Hon går sedan till Edna för att fråga hur han vill göra. Sandy flyttar hem trots Edna tycker att han inte borde det.
 
Carl kommer in på puben och träffar Megan men hon vill inte prata med honom och skyller nattens händelser på att hon var full. Chas hör det och börjar skratta. Då nämner Carl att hon inte har något kärleksliv så hon borde inget säga. Precis då kommer Debbie och Cameron in och undrar varför Chas ser så sur ut. Då säger Diane att de diskuterat Chas torftiga kärleksliv.
När de behöver hjälp på puben med att byta en öltunna erbjuder sig Cameron att göra det.
 
Katie och Megan äter lunch med Jai och Noah. Megan blir bitter och kallar Jai för en fuskpappa som inte tar hand om barnen som han ska. Declan blir sur på henne och skäller ut henne sedan.
 
Ali kommer tillbaka till jobbet. Hon får be Lisa om ursäkt och hon gör det i hopp om att Lisa som förälder borde förstå att man gör vad som helst för att sätta mat på bordet för sina barn.
Hon får sedan broschyr av Jai om en skola så hon kan lära sig läsa och skriva. Ali blir lite nervös men inser att hon måste gå dit.
 
Ashley frågar Laurel hur det blir med honom men då säger hon att han får vara kvar eftersom barnen behöver honom. Hon vet dock inte hur hon själv klarar av att leva med honom.
 
Megan träffar Carl på cafét och hon vill att han följer med henne hem. Han blir förvånad eftersom hon nobbat honom lite tidigare men följer med henne till Home Farm. De kommer precis när Katie och Declan ska äta lite bönor och toast med rött vin till. Megan och Carl slår sig ner vid bordet och tar för sig av vinet. När Carl muttrar om hur det är hemma efter att Kelly bara lämnat över Elliot så börjar  Megan att försvara Kelly trots att hon inte känner henne. Tillslut får Carl nog och lämnar sällskapet.
Declan säger återigen till Megan att skärpa sig. Hon ber om ursäkt för att hon lämnat "honom" (Jag såg på tv4play och de hade som sagt inte textat andra avsnittet men jag uppfattade det som om hon lämnat ifrån sig en son någon gång, eller?)
 
Diane kommer till verkstan och frågar om Cameron vill jobba extra på puben. Han tackar nej men Debbie säger sedan att de kanske hade behövt extra pengar så småningom.
Chas får sedan höra av Debbie vad Diane erbjudit Cameron så hon söker upp honom och säger att det är ok för henne att han jobbar där. Cameron säger då att han antar erbjudandet.
 
Lisa är orolig för Zak. Hon försöker prata med honom men han är fåordig som vanligt. Då säger hon att senast han vände sig emot familjen på detta sätt var när han hade cancer.  Hon ser på hans reaktion och tror att det är vad han drabbats av även denna gång. Zak säger inte emot men bekräftar inget. Han säger bara att han kanske inte orkar kämpa denna gång.

Hy som en salami

Laurel fortsätter fråga Sandy vad som hänt. De är hemma och Ashley verkar glad. Sandy säger inget och tillslut så säger Laurel att hon ska hämta barnen hos Diane men hon går över till Rachel istället.
 
Ali vill inte berätta för Ruby om varför hon fått sparken. Sean säger åt henne att säga att "hon inte kan..." men då avbryter Ali honom. Givetvis hör Ruby det och tillslut så erkänner Ali att hon inte kan läsa. Ruby tar det bra och lyssnar på vad Ali säger och sedan säger hon att Ali borde ha sagt något tidigare.
 
Victoria och Amy ser när Eric och Brenda sitter och äter frukost ihop. Amy stör sig på deras kärleksfulla sätt mot varann men Victoria ser inte det men strax efter så lägger hon märke till att Brenda rör vid Eric och då inser hon att de två antagligen har ihop det. Amy vill inte ha Brenda där eftersom hon inte gillar henne.
 
Gennie är på jobbet och får då höra att Charity ska iväg på en arbetsresa till Köln. Charity blir överlycklig men när hon får veta att hon kommer att vara borta i kanske två veckor eller längre så oroar hon sig för Noah. Jai lovar att ta hand om honom och då lyser Charity upp. Gennie blir sur för att hon blir åsidosatt så hon rusar iväg på lunch trots att hon precis haft lunch.  Hon kommer till cafét och pratar med sin mamma men Brenda är helt uppslukad av sina egna tankar. Inte blir det bättre när Eric kommer in på cafét, då känner Gennie att hon knappt syns. När Eric gått försöker Gennie prata med Brenda och varna henne för att Eric kanske bara leker med henne.
 
Declan ringer på dörren hos Katie. Utanför hennes hus står en ny bil som han köpt till henne. Megan som ser det muttrar lite men Katie blir glad. Hon och Declan åker iväg på en tur.
Katie lämnar även återbud till middagen med honom eftersom hon lovat att gå iväg på Nicolas sminkparty. Det visar sig att även Megan ska dit och det gör att Katie väljer att dricka alkohol trots att hon inte tänkt göra det från början.
 
Laurel pratar med Rachel och inser att det hänt en hel del hemma utan att hon märkt något. Hon tror ändå att det kan finnas logiska förklaringar till Sandys blåmärken med mera men när Rachel säger att Ashley pratar eller rättar sagt skriker till Sandy på ett sätt man inte ens skulle göra med en gammal byracka så inser Laurel att Rachel kanske talat sanning.
 
Sean blir irriterad över att mamman inte vill prata med dem på fabriken för att få jobbet tillbaka så han söker upp Jai själv.  Jai är inte så glad över att Sean kommer och är rätt spydig. Sean blir sur och säger precis när han ska gå att det inte är hans fel att hans mamma inte kan läsa. Det gör att Jai följer efter Sean hem för att prata med Ali. Det slutar med att Ali erbjuds jobbet tillbaka om hon går en läs- och skrivkurs. Hon tackar ja med viss tvekan.
 
Ashley frågar Sandy om vad han och Laurel viskat om den senaste tiden. Sandy säger att det inte är något. När Laurel dröjer så ringer Ashley Diane och får veta att Laurel inte är där. Han skyndar sig iväg men ser då precis när Laurel går ut ifrån Alis hus tillsammans med Rachel. Han blir rasande och går hem för att få veta vad Sandy sagt. Sandy som inte kan erkänna att han sagt något till Laurel eftersom han inte gjort det blir tyst. Ashley anklagar sin far för att vara orsaken till familjens alla problem, eller åtminstone Ashleys alla problem. Det slutar med att Ashley är så rasande att han ger sin far en rejäl örfil. Precis då kommer Laurel hem och ser det. Hon blir chockad över det hon ser men sedan blir hon förbannad på sin man. Hon skriker åt honom att hålla sig undan sin far. Ashley rusar iväg därifrån.
 
Det är sminkparty hos Nicola och det blir bitska kommentarer mellan Kaite och Megan.  Megan säger högt att Katie kommer att ha en hy som en salami om några år eftersom hon jobbar mycket utomhus.
Gennie försöker fortfarande att varna sin mamma för Eric men Brenda vill inte lyssna nu heller.
 
Laurel tar med sig Sandy till Edna och han får sova där. Edna försöker prata med honom och tillslut inser hon att Ashley gjort något som får Sandy att må dåligt.
 
Amy konfronterar Eric om Brenda. Han erkänner tillslut och när han märker att Amy inte tycker om det säger han att Brenda betyder ingenting för honom utan är bara ett tidsfördriv. Tyvärr kommer Brenda precis in och hör det och hon blir ledsen och rusar därifrån.
Eric söker upp henne på puben och försöker sedan be om ursäkt med att han bara sagt så för att blidka Amy. Han påpekar att de faktiskt kommit överens om att hålla låg profil. Brenda är ledsen eftersom hon fått så mycket känslor för honom. Hon är på väg ut från puben men först häller hon ut en öl över honom. Eric följer efter henne för att fortsätta be om ursäkt men Brenda är riktigt sårad.
 
Carl kommer hem precis när sminkpartyt håller på att avslutas. Han erbjuder Megan skjuts hem eftersom hon druckit. Katie tigger till sig skjuts också. Väl på Home Farm så får Megan och Carl vara ifred. De börjar kyssa varann..
 
Laurel kommer hem och ser att Ashley är på väg att sticka med packad väska. Hon vill prata med sin man om vad som händer. De försöker reda ut saker och ting men hon ledsnar när han hela tiden ser till sig själv och inte vad som händer med Sandy. Ashley skyller allt på honom och på att det är jobbigt att se hur stressad Laurel blivit av situationen. Hon blir då rasande när han hela tiden försöker skylla ifrån sig. När Ashley säger att han bara försöker få ett perfekt liv för Laurel inser hon att han inte kommit över att hon hade känslor för Marlon.
Laurel säger till Ashley att han ska vara glad över att Sandy antagligen inte kommer att anmäla honom för misshandel för då risker Ashley fängelse. Ashley vill göra allt för att Laurel ska ta tillbaka honom men då blir hon arg eftersom det är inte henne han ska tänka på just nu utan sin far.
 
 

Flytta hem till drottningen eller Lady Gaga

Givetvis visade det sig att Ali gjort fel och en kund ringde och klagade på att de inte fått mintchoklad utan moccachocklad. Nikhil och Jai försöker ta reda på vad som hänt och tillslut ser de att det var Lisa som kontrollerat sändningen.
Lisa försöker få Ali till att gå med på att berätta sanningen men det vill hon inte. Jai och Nikhil blir irriterade på Lisa så hon ledsnar och går hem. Lizzie får höra det och skäller ut Ali.
 
Nicola vill inte vara hemma med Elliot och han känner av hennes känslor emot honom så han blir tvär och vill inte göra som hon säger men sedan skiner han upp när Jimmy kommer hem. Nicola surar och blir orolig för att hennes sminkparty kanske måste ställas in.
 
Laurel pratar med barnen om att Sandy ska flytta. De tror att han ska flytta till drottningen eller kanske till Lady Gaga. När de får veta att han ska till ett äldreboende så blir de ledsna för de vill ha honom kvar. Gabby vill följa med när de ska titta på Sandys nya rum men Ashley säger nej. Hon fortsätter att fråga tills han ryter till.
 
Amy klagar högt för Victoria om några gäster som har haft högljudt sex i ett rum. Hon påpekar att det kanske är dags för dem att checka ut men då säger Eric att de redan gjort det. Amy och Victoria blir väldigt förvånade när de ser att rummet var väldigt städat och fint, finare än när de checkat in. Brenda, som oroligt frågat om allt verkligen hördes, ser rätt skyldig ut.
 
Megan söker upp Katie och ber henne flytta hem igen eftersom Declan är odräglig och jobbig. Katie gillar att retas med henne så hon låtsas som om hon inte riktigt bryr sig.
 
Nicola fortsätter att sura så fort hon hör att någon gillar Elliot.
 
Jai pratar med personalen och får tillslut veta att det är Alis fel att chokladen blev felförpackad. Hon erkänner och inser att hon inte kan jobba kvar så hon rusar hem. Ruby undrar vad som händer men Ali vill inte prata om det men hon säger sedan att hon fått sparken från jobbet. Ruby blir förbannad och söker upp Jai. Då får hon veta att Ali ljugit och låtit Lisa få skulden för det hon gjort. Hon blir ännu mer förbannad och går hem för att fråga Ali om varför hon fortsätter att ljuga för henne. Ali kan inte svara på det utan skyller på annat. När Ali träffar Rachel så försöker Rachel få henne att säga sanningen för att få jobbet tillbaka men Ali vägrar.
 
Gabby blir irriterad på sin lillebror och knuffar honom. Laurel ser det och säger till henne. Då nämner Gabby att pappa knuffade farfar förut. Laurel blir som förstenad men frågar sedan Gabby vad hon menar. Gabby berättar då om när Ashley var så arg.
 
Declan köper en massa blombuketter till Katie och frågar henne om han får bjuda på middag. De står i köket på Home Farm och Megan sitter där och kollar på dem. Han ber Katie om ursäkt och lovar att inte ha hemligheter för henne mer. Katie tackar ja till middagen och säger att han slösat pengar på blommorna i onödan eftersom hon redan i morse hade bestämt sig för att ge honom en chans.
 
Brenda är ivrig över att få iväg Amy från värdshuset så hon säger att Amy kan få ledigt i några timmar. Amy blir glad och går iväg. Eric vill skynda sig upp till sovrummet med Brenda men hon vill prata lite eftersom hon inte vill hålla det hemligt längre. Eric tycker att det är en del av tjusningen i det hela. Precis då kommer Amy tillbaka för att hon glömt en tidning. Hon märker genast på deras konstiga beteende att något är på gång så hon stannar kvar på värdshuset. Victoria kommer dit och vill gå och fika med Amy. Amy berättar då att hon misstänker att det var Brenda och Eric som var de hemliga gästerna som lät så mycket tidigare men det kan inte Victoria tänka sig. De går iväg och Eric och Brenda skyndar sig upp till rummen.
 
Ashley, Laurel och Sandy är på äldreboendet. Hon ser till att Ashley går iväg för att prata med personalen så hon själv kan fråga ut Sandy om det som hänt. Han vägrar att säga som det är men hans tystnad säger en hel del. Sandy kan inte svära på Gabbys liv om att Ashley inte betett sig illa och då inser Laurel att något hänt. Ashley kommer tillbaka och Sandy låtsas att allt är bra. De ska åka tillbaka men Sandy behöver sätta sig så Ashley får hämta bilen, motvilligt tills Laurel nästan skriker åt honom att hämta bilen.  Hon försöker återigen få Sandy till att berätta sanningen.

Barnvakt och barnvakt

Katie sover över hos Gennie i sitt gamla rum. Gennie går till jobbet trots att hon fortfarande inte är helt kry.
 
Sean får pengar till nya skor och då blir Amelia avundsjuk. Ali lovar att hon ska få något gott istället så de går till affären för att köpa kakor. När Amelia vill bjuda Jacob på en kaka säger Alicia till Ali att kolla om det finns jordnötter i kakorna eftersom han inte får äta det då han är väldigt allergisk. Ali kollar och låtsas snabbt läsa igenom innehållsförteckningen. Hon säger att det är nog inga nötter i och så tänker hon ge Jacob en kaka. Alicia stoppar henne och kollar själv. Givetivs finns det spår av jordnötter i kakorna och hon blir rasande. Ruby tror att Ali behöver kolla synen.
 
Sarah ska på kalas men kommer hem med Cameron. De går till puben där Debbie är med Charity. Sarah vill inte gå på kalaset eftersom Melanie är en bajsskalle. Debbie som tänkt åka in till stan muttrar men då säger Cameron att Chas kanske kan vara barnvakt. Chas säger okej.
 
Nicola har bokat bröllopssviten på ett hotell för att skämma bort Jimmy. När de packar får han ett samtal. Han säger inget till Nicola och de åker sedan iväg.
 
Megan kommer in i vardagsrummet på Home Farm. Hon ser förödelsen och undrar om det var Katie som gjorde det. Declan säger att Katie blivit rasande efter det Megan berättat och han är sur för att hon lagt sig i eftersom de hade det bra innan hon kom. Han vill inte att hon sticker men han kommer aldrig att förlåta henne om det inte bllir bra mellan honom och Katie igen.
 
Sarah ligger och vilar och då passar Chas och Cameron på att hångla lite. Cain kommer in på puben och nu behöver han endast en käpp att stödja sig på istället för kryckor. Han ska hämta Sarah men innan dess vill Marlon kolla in käppen. Han leker musketör och råkar välta massa kartonger i köket. Det gör att Chas och Cameron avbryter hånglet innan de blir påkomna.
 
Bob kommer till köket när Marlon jobbar. Han vill låna lite persilja till cafét. Plötsligt får han ett samtal och får bråttom därifrån.
 
Gennie är irriterad eftersom hon upptäckt att Charity tagit kontakt med en kund som Gennie börjat göra affärer med. Charity erkänner det och säger att hon ville bara att de var ute i god tid. När sedan Nikhil kommer och säger att de måste bearbeta en svår kund erbjuder sig Gennie att följa med. Charity säger då att som försäljningschef borde hon ta det besöket. Nikhil går med på det och ber sedan Gennie om ursäkt.
 
Chas ser en teckning Sarah gjort på sin familj. Det gör att hon inser att hon inte kan förstöra den familjen så hon säger till Cameron att de inte kan fortsätta utan de måste glömma det som hänt. Hon säger att hon dör hellre än erkänner sina känslor för honom.
 
Declan försöker be Katie om ursäkt och han säger att trodde att han skyddade henne. Han säger också att han pratat med Megan och hon kommer inte lägga sig i deras privatliv längre.
 
Bob letar desperat efter Jimmy men eftersom Jimmy är på hotell med Nicola får han inte tag på honom. Carl börjar undra vad som står på så när Jimmy kommer hem försöker han ta reda på det. Det tar ett tag innan Jimmy erkänner att Kelly ringt honom.
 
Cameron är kramig och pussar på Debbie precis när Charity kommer hem till dem. Detta gör att när Charity träffar Chas på puben så berättar hon att hon önskar att Chas hade det lite mer kärleksfullt precis som Cameron och Debbie. Chas försöker få Charity att förstå att hon inte ska leta efter en kille till henne. När Chas sedan träffar Cameron lite senare så påpekar hon att det är jobbigt att höra att han är kärleksfull mot sin flickvän. Cameron blir förvirrad och undrar om han inte får vara med Debbie nu när Chas brutit med honom.
 
Ali säger till Ruby att Dan går med på skilsmässa och att hon har ringt en advokat. När hon sedan träffar Rachel så säger hon att hon inte har råd att skilja sig och att hon vill vänta med att berätta för Ruby om sina lässvårigheter.
 
Edna hör när Laurel berättar för Nicola om att Sandy vill flytta till ett äldreboende.  Det gör Edna orolig och hon pratar med Alan om saken. De två söker sedan upp Sandy för att höra hur det är med honom. Sandy fortsätter att säga att detta är vad han vill men både Alan och Edna verkar tveksamma.
 
Lisa måste iväg en stund från jobbet och Ali lovar att täcka upp för henne. Lisa som gör en säkerhetskontroll ger Ali papprena och säger att det är bara att göra som det står i instruktionen. Ali vill att Lisa visar henne men Lisa hinner inte det. När Lisa sedan kommer tillbaka säger Ali att det var jätteenkelt. (Nåja, något problem lär väl komma upp i efterhand...)
 
Charity och Nikhil återkommer från kundbesöket och hon är strålande glad eftersom hon lyckats fixa kontraktet med den besvärliga kunden. Gennie känner sig mer nedtryckt när hon hör Nikhil lovorda Charitys säljcharm.
 
Nicola kommer ner i köket och märker att Jimmy och Carl viskar med varann. Hon hinner inte ta reda på vad de pratar om för det ringer på dörren. Det är Bob som kommer med Elliot. Det visar sig att Kelly träffat en kille och ska sticka till USA i ett halvår och hon vill att Jimmy tar hand om deras son så länge. Nicola blir rasande och vägrar vara barvakt åt Kellys unge. Jimmy pratar med Kelly i telefon och efteråt så säger han till Nicola att Elliot kommer att stanna. Han säger att han älskar sin son och Nicola får finna sig i att han bor med dem.
 

En snabbis i ölkällaren

Charity och Carl kommer in på cafét samtidigt. Hon berättar om att Chas träffat en kille ute på stan kvällen innan och att han fått följa med Chas hem. Cameron hör det och ser inte alls glad ut.
 
Lisa frågar ut Zak om testerna och när han lämnar olika uppgifter på hur han ska få svaret från läkaren så blir hon misstänksam. Zak blir irriterad och går därifrån. Lisa pratar sedan med sjukhuset och får veta att Zak inte varit där.
 
Ashley ber Sandy att prata med Laurel om det de diskuterat tidigare. Sandy har svårt för att göra det men när Laurel kommer hem så säger han att han inte kan låtsas längre utan att han borde kanske flytta till särskilt boende.
 
Megan är glad över att ha ordnat tillstånd för festivalen men hon glömmer att nämna för Katie att byggarbetarna kommer en vecka tidigare så när Katie är ute med några ridelever så blir de stoppade när de kommer ut på fältet. Katie blir rasande och söker upp Megan som ber om ursäkt för att hon glömt att berätta. Declan vill att de försöker lösa problemet men Katie är riktigt förbannad.
 
Debbie och Cameron är hos läkaren och de får veta att babyn blir en pojke. De kommer till puben och berättar för folk om pojken. Andy får höra det och muttrar över att han inte fått veta först eftersom han åtminstone är pappan. Debbie säger till Andy att hon är glad över att Cameron följt med eftersom det här är jobbigt för honom. Hon vill att Cameron ska känna sig delaktig.
 
Charity är nyfiken på hur det gått för Chas så hon söker upp henne. Chas har inte mycket att berätta eftersom hon bett Luke gå hem. Det gör Charity mycket besviken.
 
Cameron kommer in på puben och han frågar Chas hur hennes dejt gått. Hon vill inte svara på det men då säger Charity att killen blev dumpad.
 
Laurel förstår inte varför Sandy vill flytta och varför Ashley inte sagt något. Sandy skyddar Ashley inför henne och han säger att han bett sonen att inget säga. Laurel har svårt att släppa tanken så när hon är ensam med Ashley så frågar hon om vad som kan ha utlöst det hela.
 
Luke kommer tillbaka till puben för att träffa Chas. Han vill bjuda henne på middag och drinkar men hon tackar nej. Luke försöker övertala henne men inser sedan att hon har någon annan hon är intresserad av så han går därifrån. Cameron ser det och går fram till Chas för han vill prata men hon säger att de inte kan göra det där inför alla på puben.
 
Laurel sitter och pratar med Sandy på hans rum. Hon förklarar att hon är ledsen för att han ska flytta och att hon och barnen kommer att sakna honom. Ashley kommer in och Laurel går ut ur rummet. Han tackar sin far men då säger Sandy att han inte gör detta för Ashleys skull utan för Laurel och barnen.
 
Lisa konfronterar Zak om att han sagt att han tagit prover men inte gjort det. Han säger att det var för att lugna henne eftersom han känner bäst själv hur han mår och det är utmärkt just nu.
 
Chas är nere i källaren för att byta en öltunna. Cameron kommer ner eftersom han behöver prata med henne ostört. Hon försöker hålla emot och säga att detta är fel men tillslut ger hon efter och de har sex. Hon går sedan upp före honom och Charity blir förbannad på henne för att hon nobbat Luke. Strax efter kommer Cameron upp. Debbie tackar honom för att han ställer upp så för henne sedan kysser hon honom medan Chas står vid bardisken och sneglar på dem.
 
Megan pratar med sin bror och hon säger att hon tror att Katie inte skulle vara ihop men honom om hon fick veta att han knappt har några pengar. Declan håller inte med henne.
När Katie sedan kommer till kontoret och Declan inte är där kan Megan inte låta bli att hinta om att han inte berättar som det är för Katie. Katie vill veta vad Megan pratar om men då säger hon bara att hon skojade. Senare så ses de igen och då kallar Megan Katie för "gäst på Home Farm". Katie blir givetvis sur eftersom det är Declan som bett henne bo där och att de står varann så mycket närmare än Megan kan tro. Megan svarar att i så fall skulle Declan ha berättat om problemen men det har han ju inte gjort. Katie blir rasande och tillslut säger Megan som det är med Declans ekonomiska problem.
 
Cameron stannar kvar på puben när Debbie och Charity går iväg. Han vill prata med Chas men hon vill inte det eftersom hon vill inte såra Debbie. Hon säger åt honom att glömma det som hänt mellan dem och gå hem för att göra det han ska. Han går iväg och säger samtidigt att det inte är så lätt.
 
Laurel pratar med socialtjänsten om Sandys önskan att flytta. Det visar sig att det inte finns plats för honom än men att han står i kö. Hon är glad över att han kommer bo kvar ett tag till men Sandy är tveksam eftersom det tär på dem alla.
 
Debbie håller på att plocka i ordning efter middagen. Cameron säger att han ska till verkstan för att fixa lite men i själva verket så går han till scoutstugan för att träffa Chas eftersom hon sms:at honom om att de ska ses. Hon vill att de glömmer det som hänt och att de ska göra allt för att inte såra Debbie. Cameron svarar att han inte kan sluta tänka på Chas för att hon betyder så mycket för honom. Hur ska de lösa det här utan att någon blir sårad?
 
Katie konfronterar Declan och han erkänner tillslut att han risker allt med att anordna festivalen. Han säger att han inget sagt om den dåliga ekonomin eftersom han inte vill oroa henne. Katie tycker att man delar även på det svåra i ett förhållande. Hon säger att hon inte orkar med att ha Megan där eftersom det gör att det blir massa bråk på Home Farm. Declan vägrar att säga åt Megan att flytta eftersom han behöver henne där. Katie undrar om han inte behöver henne och det säger han att han gör, sedan säger han att Katie bara är lite hysterisk. Det gör Katie ännu mer förbannad så hon kastar en vas i väggen, sedan säger hon att hon ska visa honom hur hysterisk hon är så hon tar en vinflaska och slår sönder glaset i hans flipperspel.
 
 
 

Den arga prästen

Lisa är orolig för Zak som trots allt ska hjälpa Sam i skogen. Han kommer dit men när han ska bära stockar och stenar får han det jobbigt. Sam märker att det inte står rätt till men Zak säger att allt är ok.
 
Brenda väljer underkläder eftersom hon vill vara fin för Eric. Gennie blir förfärad eftersom hon trodde att det bara var en engångsföretelse när hennes mamma träffade honom. Brenda är på gott humör och ber dottern att inget säga till andra i byn.
Charity kommer till Gennie med en bunt veckotidningar så hon kan läsa lite medan hon kurerar sig. Hon säger att hon tar hand om jobbet medan Gennie är sjuk.
 
Ashley ser Rachel på gatan och han stoppar henne och frågar om hon skvallrat för Edna. Hon förnekar det och Ashley ber henne lämna hans familj i fred. När han kommer hem frågar han Sandy samma sak. Sandy säger att han inget sagt men att Edna kan ha tolkat Ashleys sätt. Ashley blir rasande och tar tag i sin fars handleder och trycker till medan han skäller ut honom. När Sandy säger till om att det gör ont släpper Ashley taget
 
Charity kommer in på kontoret på fabriken och hon är strålande glad. Hon har varit på möte och ordnat en stororder till företaget. Nikhil muttrar men Jai verkar glad. Hon vill att de går till puben och firar. När hon kommer dit säger hon till Chas att följa med ut lite senare för att fira det nya jobbet som säljchef. Dessutom tycker hon att Chas behöver träffa en man eftersom det var länge sedan. Cameron som precis kommit in på puben hör det och det gör att han ångrar sig och går ut igen.
 
Ashley försöker be Sandy om ursäkt. Sandy sitter mest chockad och verkar nästa lite rädd för sin son. När Laurel kommer hem så märker hon genast att det är något som hänt men eftersom varken Ashley eller Sandy säger något om det så låter hon det bero. Ashley kommer på att han måste till kyrkan och han frågar om Sandy vill följa med men det vill han inte.
Laurel går ut lite senare och ser Ashley sitta på en parkbänk. Hon går fram till honom och försöker få reda på vad som hänt. Ashley säger bara att det är jobbigt med att socialarbetaren varit i kontakt med dem och att det kan påverka folks åsikter i byn.
 
Jimmy åker iväg för att frysa in sin säd utan att Nicola får reda på något. Dagen efter är det dags för vasektomin och Nicola börja bli lite orolig för hur Jimmy ska ta det eller om han ångrar sig. Jimmy är helt övertygad om att det blir bäst att han gör det.
 
Nikhil kommer med vindruvor till Gennie fast hon hellre hade velat ha chips. Han påpekar att det är onyttigt. Sedan berättar han om Charity som fixat en stororder och fått jobbet som säljchef. Gennie blir orolig för att hon måste bli Charitys assistent också. Nikhil berömmer Charity både för utseende och att hon vet hur man gör ett bra säljjobb. Det gör att Gennie kommer till jobbet dagen efter fast hon fortfarande inte mår bra. Nikhil muttrar och säger att hon är sjuk för hon har ett ohälsosamt leverne. (Varför är Nikhil ihop med Gennie, han verkar inte gilla något som hon gör)
 
Gabby vill ha pengar till att köpa fågelmat men både Ashley och Laurel säger nej. När de inte ser så smyger Sandy till henne lite pengar och samtidigt ser han visitkortet från socialarbetaren från äldreboendet. Det gör att han vid tillfälle ringer till socialen för att prata. Ashley som kommer ner och hör det tar mobilen ur Sandys hand. Han är väldigt irriterad på sin far och han försöker få reda på varför han ringt. Det slutar med att Ashley tar visitkortet och river sönder det och säger till Sandy att aldrig mer göra om det.
 
Lisa vill att Zak träffar Dr Abbott eftersom han fortfarande verkar må dåligt. Zak vill inte det men när både Sam och Debbie håller med Lisa så säger han att han ska kontakta henne. När de andra sedan är ute så sitter han och pratar för sig själv och han känner sig rätt misslyckad som inte orkar med något längre. Väl hemma säger han att han varit hos doktorn och tagit blodprov och han ska tillbaka i morgon. Lisa tycker det är konstigt eftersom man får reda på resultatet samma dag men då blir Zak bara vresig och går därifrån.
 
Charity väntar på Chas när de ska gå ut. Chas kommer och när hon ser Megan så bjuder hon med henne till Charitys förtret. Carl tycker Megan ska stanna med honom men hon väljer att gå ut med tjejerna. De hamnar i en bar och genast så hittar Megan några killar att prata med. Hon tar med sig de tre killarna till tjejernas bord och presenterar dem.
 
Ashley försöker prata med Sandy och han säger att Laurel blir lidande för det Sandy gör och även Ashleys jobb påverkas. Han pratar sedan med Laurel som vill ringa läkaren eftersom hon är orolig för Sandys handled som inte läkt ordentligt. Ashley erkänner då att de grälat och att det är rätt jobbigt med honom boendes hos dem.
 
Cameron vill mysa med Debbie men hon är trött och orolig inför läkarbesöket nästa dag. Han går till verkstan och fixar lite men när han är klar och går därifrån ser han när Chas, tjejerna och en kille kommer hem från krogen. Han säger till Debbie att han går till puben för att ta en öl innan han kommer hem.
 
Chas börjar flirta med Luke, killen som följt med dem från stan, så fort hon ser att Cameron kommer in. Dessutom påpekar hon högt att han åtminstone är singel när Diane säger att han verkar okej. Chas går till toaletterna och Cameron skyndar sig efter. Han säger till henne att han inte står ut med att hon flirtar med andra. Hon förnekar sina känslor för Cameron men han genomskådar henne. Då säger Chas att det aldrig kan bli något mellan dem, aldrig någonsin...
 
Ashley kommer ner och ser att Sandy är vaken. Han säger till sin far att det är ohållbart och att han måste ge med sig och flytta till äldreboendet. Sandy tror inte Laurel går med på det eftersom han inte vill flytta från sitt hem. Ashley säger att det spelar ingen roll, att Sandy måste övertala Laurel att det är det han vill. Ashley säger åt sin far att tänka på andra i familjen och inte bara sig själv.
 
 
 

Panikattack

Moira träffar Chas ute på gatan och hon vill be om ursäkt men Chas är fortfarande bitter. När hon sedan kommer in på puben så står Rachel där och skvallrar om Aaron. Det gör inte Chas på bättre humör så hon skäller ut Rachel.
 
Charity kommer in på fabriken för att prata med Jai om de ska investera i festivalen. Jai vill vänta med svaret till middagen med Declan och Megan senare på kvällen.
 
Chas berättar för Lisa hur det ligger till med Adam som är den skyldige medan Aaron tagit på sig skulden. Sedan säger hon att hon tackar Cameron som hjälpt henne så hon i alla fall kunde säga adjö till sin son.
 
Sean ordnar med lästräning för Ali men hon har undanflykter för att slippa.
 
Cain är förbannad på Cameron som skvallrat för Chas. Cameron blir sur och går till puben. Där får han se Moira och Adam som försöker be Chas om ursäkt igen. Chas är på uruselt humör så hon går in i rummet bakom puben. Cameron kommer dit och hon tackar honom för att han varit den som varit ärligast i hela historien och det har hjälpt henne mest.
 
Lisa säger till Zak att han borde besöka Chas eftersom hon mår dåligt. Zak vill inte det men säger att han får se hur det blir.
 
Debbie kommer in på puben och går fram till Cameron som pratar med Chas. Debbie ber Chas om ursäkt för att hon inte sagt något om Aaron eftersom hon bara tänkt på att skydda honom och inte på hur det påverkar Chas. Sedan pussar Debbie Cameron och Chas ser besviken ut.
 
På middagen på Home Farm säger Charity till Megan att de kommer att investera i festivalen men då säger Jai att det kommer de inte. Megan blir sur och säger till Charity att hon inte får något jobb och sedan går Megan därifrån.
Senare på fabrikskontoret försöker Charity att förstå varför Jai sagt nej men han säger bara att han och Nikhil inte tyckte det var värt risken. Jai skickar hem Nikhil, Gennie och Charity för att göra klart jobbet själv. Declan kommer dit och de båda männen tar en varsin whisky. Declan tackar sin vän för att han sagt nej till investeringen eftersom han inte ville att vännen skulle riskera massa pengar.
 
Adam är utanför puben för han tänker gå in och be Chas om ursäkt. Cain kommer förbi och säger åt Adam att sticka. Adam ser Zak sittandes utanför så han går fram och pratar med honom. Han säger till Zak att han inte ville det skulle sluta så här och att han tänkt gå till polisen men att Aaron hindrat honom. Zak säger att Adam redan missat chansen att göra det rätta.
Zak går hem utan att han pratat med Chas och det gör Lisa rätt sur.
 
Cameron kommer tillbaka till puben för att kolla hur Chas mår. Hon är förbannad och irriterad på Cain som är där men Cameron lyckas lugna ner henne. De två går in i rummet bakom puben och Chas frågar om han vill ha en sängfösare. Sedan erkänner hon att hon ljugit förra gången de var ensamma och att hon bara döljer sina känslor eftersom han är ihop med Debbie. Cameron är nära att kyssa Chas men backar i sista sekunden och går därifrån.
 
Lisa fortsätter att fråga Zak om han kan följa med till Chas men han vill fortfarande inte. Tillslut följer han med ändå.
Cain pikar Cameron för att han räddat  Chas. Debbie undrar vad som pågår men Cameron säger bara att han hjälpte Chas när hon var irriterad på Cain. När de kommer till puben så erbjuder Debbie Zak jobb på verkstan när hon ska öppna igen. Zak tvekar och verkar inte allt för glad. Han går in på toaletten och tvättar av sig i ansiktet.
Cameron försöker prata med Chas men hon skyller allt det hon sa på att hon var onykter så hon menade ingenting. Han blir sur och går därifrån.
 
Ali ber Sean om ursäkt och låter sedan honom hjälpa henne. Hon tycker det är jobbigt och hon känner att hon inte kan lära sig.
 
Gennie är på kontoret och hon är jättesnuvig men känner att hon måste göra klart sitt jobb. Nikhil ber henne gå hem men hon vägrar. Hon pussar honom på handen och det gör honom väldigt obekväm. Nikhil tar ett papper och torkar diskret av sig bacillerna från handen. Tillslut inser Gennie att hon inte kan jobba mer den dagen så hon går hem. Charity är snabb på att ta över hennes jobb. Hon kollar upp almanackan och säger att Gennie inte är så effektiv men nu kan hon ändra på det.
 
Ashley har ordnat en påskäggsjakt för barnen i byn. Även en del vuxna är där, bland annat Rachel för att hålla koll på Amelia. Rachel pratar lite med Sandy men hon märker Ashleys blickar. Edna är också orolig och hon märker att Ashley verkar frånvarande när han pratar om påsken inför barnen. Senare frågar hon honom hur han mår men Ashley ser det bara som om hon snokar.
 
Zak kommer ut från toaletten in till puben. Han hinner inte långt förrän han får en yrselattack och ramlar ihop. Ambulansen kommer och hämtar honom till sjukhuset. Läkaren pratar enskilt med Zak och hon ställer massa frågor. Hon tror att han fått en panikattack och den orsakades av stress eller depresion. Zak håller inte med och när han kommer ut till familjen som väntar säger han att det inte var något allvarligt, utan bara en reaktion på att han slutat dricka alkohol.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SIsta chansen, ska vi hångla?

Brenda har sovit över hos Eric men när hon märker att Amy kommer hem smiter hon upp för trappan. Eric står kvar med två kaffemuggar. Amy blir lite förvånad men tror honom när han säger att han gjorde två koppar kaffe av gammal vana. Brenda smyger ut och hon blir lite generad när Nikhil joggar förbi. Hon skyller på att hon varit ute på promenad.
Eric är på gott humör när han ska jobba och han berättar för David att Brenda sovit kvar.
 
Ali har inte haft tid att läsa Seans hemuppgift men hon lovar att göra det när hon hinner. Han kommer sedan till fabriken med Amelia eftersom han tycker det är jobbigt att vara barnvakt åt henne. Ali säger att hon måste jobba så de kan betala hyran sedan berömmer hon hans uppsats. När han börjar ställa frågor om den så inser han att hon inte läst den.
 
Cameron ska skjutsa Chas till rätten eftersom Debbie inte mår så bra och stannar hemma. Chas är orolig och när hon pratar med Cameron och Cain så märker hon att allt inte står rätt till även om de förnekar att de vet något mer än det hon vet. När Edna säger att Aaron varit på kyrkogården och druckit öl hela natten så inser Chas att Aaron redan gett upp.
 
Nikhil berättar för Gennie om att hennes mamma troligen haft bortamatch. Gennie skyndar sig till cafét för att prata med sin mamma. Brenda är drömmande och något förvirrad över vad som hänt. Hon verkar både glad och förvånad. Rodney som frågat henne var hon varit får veta att hon städat cafét hela natten fast när han säger det till Bob så fattar han inte vad Rodney pratar om. Gennie försöker få Brenda till att glömma det som hänt.
 
Aaron dyker inte upp till förhören. Chas, Cain, Cameron, Paddy och Rhona är där och väntar på honom. Chas måste be advokaten att se till att de börjar lite senare men efter ett tag går inte det så Chas får veta att rätten utfärdat en häktningsorder på Aaron.
 
Sean är irriterad när han ser att Rachel läser hans hemuppgift istället för Ali. Han tror att hon är ointresserad av det han gör. Tillslut brister det för henne och hon erkänner att hon inte kan läsa. Sean tror att hans mamma ljuger men Rachel bekräftar det och allt kommer fram om hur Ali inte kunnat skriva födelsedagskorten eller läsa sms:en han visat.
 
Aaron besöker Zak och ber honom att reda ut problemen med Cain för allas skull. Sedan tackar han Zak och ber honom ta hand om familjen. Efter det besöket går Aaron till Adam för att ta farväl. Han berättar att han inte tänker hamna i fängelse utan att han sticker till Frankrike. Adam tycker inte det är rätt men Aaron går inte att övertalas till att ändra sig. När Adam ska skjutsa Aaron till byn så säger han att det är sista chansen, ska vi hångla? Adam blir förstummad men Aaron bara skrattar och säger att han retades bara.
 
Brenda kommer till värdshuset för att hämta sin kappa. Eric blir glad och tycker att hon kan stanna så han bjuder henne på vin och säger åt David att gå hem. Det slutar med att Brenda och Eric ockuperar ett av rummen på värdshuset. De hinner precis bli klara när Amy kommer dit. Brenda får bråttom att göra klart det sista innan hon ska gå hem.
 
Paddy, Cain, Chas och Cameron återvänder till puben och de är oroliga över att inte Aaron dykt upp. Aaron som kommit hem för att packa visar sig för dem och säger att han bara ska ta farväl innan han sticker. Då får de veta att han tänker åka till Frankrike och att Cain fixat ett pass åt honom. Chas och Paddy blir rasande och tänker inte gå med på det. Aaron ändrar sig inte utan tackar Paddy för att han ställt upp för honom och sedan kallar Aaron honom för pappa. Paddy kramar Aaron med tårar i ögonen och säger att han älskar honom. Chas försöker stoppa Aaron men när Adam kommer för att skjutsa Aaron till flygplatsen så håller Paddy i henne
 
Sean inser ganska snabbt att det inte är så många som vet mammans hemlighet, bland annat Ruby är ovetandes. Han lovar Ali att inget säga och sedan säger han att han kan lära henne läsa om hon vill. Ali svarar att det kanske han kan, om hon har tid.
 
Chas är helt förstörd och hon märker att det är något som inte sägs. Cameron kan inte hålla tyst så han säger att Aaron är oskyldig för att det var Adam som tände på verkstan. Precis då kommer polisen in men de har inte hört något. De frågar ut Chas men hon säger inget om var Aaron är. När polisen gått så är Chas rasande och får Cameron till att skjutsa henne till flygplatsen. Hon upptäcker Aaron och försöker stoppa honom men han vägrar att stanna. Han vill för en gångs skull göra det rätta eftersom han misslyckats så många gånger men kommit undan medan Adam bara gjort ett enda fel.  Chas ger Aaron en näve pengar och säger att hon är stolt över honom.
Aaron går gråtandes iväg med Ed och Chas står kvar. När Aaron försvunnit utom synhåll så kramar hon Cameron medan hon gråter. (Jag blev mer rörd över Paddys avsked av Aaron än av Chas avsked).
 
 
 

Vänner i nöd och lust

Adam ser när Aaron åker iväg med polisen. Han förstår inte varför och när han frågar Holly om hon vet något vill hon inte svara. Det visar sig att Aaron sagt att han ska göra allt för att skydda Adam.
Moira blir något lättad när hon får höra vad Aaron gjort och hon gör allt för att hindra Adam att ange sig för polisen eftersom hon vill ha honom hemma.
 
Amy är snäll mot Brenda efter Victorias inrådan. Brenda blir glad och säger till Eric att Amy är en bra tjej. Eric varnar sedan Amy för att göra något dumt eftersom han tycker om att få hjälp av Brenda. När Amy och Victoria ska ut på stan bjuder han Brenda på en middag. De har trevligt ihop och det slutar med en kyss.
 
Aaron förhörs av polisen. Han släpps i väntan på rättegång. Debbie och Cain får reda på vad han gjort och de blir förbannade men Aaron står på sig och säger att nu blir det så här. Han ber Cain om en sista stor tjänst (vad vet jag inte..) Cain säger sedan till Debbie att inte oroa sig eftersom de ska lita på Aaron.
 
Rachel och David dricker öl ihop hemma när Alicia kommer hem. Hon är irriterad och sur så hon skickar iväg dem till puben. David och Rachel har väldigt kul ihop och de sitter och skrattar åt det mesta. När David kommer hem har Alicia städat upp efter kalaset och hon sitter och tittar på tv. Han sätter sig bredvid och stör henne. Alicia säger att de måste ha regler om han ska börja dejta Rachel men David säger att de är bara vänner. Då ser Alicia rätt nöjd ut.
 
Ruby irriterar sig på att Ali inte avbokat en cd från någon skivklubb. Ali säger att hon bett Sean att göra det men det säger han att hon inte gjort. Ruby påminner Ali om att hon måste prata med Dan om skilsmässan.
Senare sitter Rachel med Ali på puben och hon säger att Ali måste hitta på en väldigt bra orsak till att förhala skilsmässan om hon inte vill bli avslöjad. (Varför vill hon inte skiljas, vad döljer hon?)
 
Aaron berättar för Chas om att han anlagt branden. Hon blir rasande och kan inte tro honom. Han säger att Cain och Debbie vet hur det ligger till men att de bara försökt att rädda honom och därför inget sagt. Hon får veta lite senare av Cameron att Adam är inblandad så hon söker upp honom men han säger inte som det är.
 
Adam tycker allt börjar gå för långt så han säger till Aaron att han kommer att gå till polisen och erkänna. Aaron svarar att då kommer polisen bara tro att han skyddar Aaron eftersom både Debbie och Cain kommer att backa upp hans historia. Adam vill inte att vännen ska ta straffet men Aaron säger att de ska lita på honom, nu är han redo och allt kommer att lösa sig.

Barnkalas mer läskigt än vampyrdödare

Nikhil är hos David för att få med honom på en joggingtur men David är upptagen. Alicia kommer ner från trappan och hon är klädd i korta träningsshorts och linne. Hon pratar i telefon men när hon avslutat samtalet börjar hon göra några gymnastiska övningar. Nikhil har mycket svårt för att släppa henne med blicken.
 
Rachel ringer socialen igen för att höra vad som hänt i ärendet men det är under utredning.
 
Jimmy har bokat tid på sjukhuset och när Carl får veta det blir han arg på sin bror. Eftersom de är på kontoret och diskuterar så säger Edna åt dem att sådant pratar man inte om på arbetet så Carl och Jimmy går till puben. Carl försöker övertala Jimmy till att inte göra det men Jimmy vill behålla Nicola.
 
Ashley kommer in på cafét men är på väg att gå igen när han ser Rachel där. Bob lyckas ändå locka in honom och han beställer en kaffe. Rachel går fram till Ashley för att be om ursäkt för det hon gjort. Ashley har mycket svårt för att acceptera ursäkten. Precis då kommer den andra prästen, Jude, in för att prata med Ashley och de går hem till prästgården.
 
Paddy kommer till gården för att kolla till några får. När han blir ensam med Adam frågar han om Aaron. Adam får veta att Aaron dumpat Ed kvällen innan. Det gör att Adam söker upp Aaron för att konfrontera honom om vad som hänt. Aaron vill inte erkänna att det är på grund av Adam som allt hänt.
 
Debbie får samtal från försäkringsbolaget och de berättar att de misstänker mordbrand. Aaron hör det och pratar med Cain. Cain säger att han inte tänker hålla tyst om saken om det kommer att påverka Sarah och Debbie.
 
Nikhil fortsätter att försöka få med David ut på en löprunda. De står i butiken när Alicia kommer in och hon är rasande för att Justin glömt Jacobs födelsedag och nu är sonen väldigt besviken. David pratar med Jacob och lovar honom ett kalas. Alicia blir nöjd och går ut. Nikhil kollar efter henne och David påpekar det.
 
Ashley och Jude sitter och pratar. Jude vill att Ashley tar ett arbetspass åt honom men Ashley kan inte eftersom han måste passa Sandy. De kommer bra överens och Ashley får mycket beröm av Jude för att han tar så bra hand om sin far. Ashley erkänner att han blir rätt otålig ibland men det tycker Jude är förståeligt.
 
Carl och Jimmy är tillbaka på kontoret. Efter ett tag säger Carl till Edna att hon kan sluta tidigare men hon vill inte eftersom hon har arbete kvar att göra. Han säger då att hon kommer att få höra prat om manliga könsorgan men då får hon bråttom att gå hem. Carl visar Jimmy en sida på nätet där det finns information om att frysa säden innan man gör en vasektomi. Jimmy tycker att idén är strålande.
 
Socialtjänsten ringer upp Laurel och berättar att de kommer inte att gå vidare med ärendet.
 
Moira får veta att branden utreds som mordbrand och Adam säger att han kommer att erkänna när polisen kommer.
 
Rachel kommer till affären och får veta att Jakey ska ha kalas. Hon frågar varför Amelia inte är bjuden och David erkänner att han har haft ont om tid att ordna allt. Givetvis får Amelia komma dit. Rachel passar sedan på att stanna på kalaset med ursäkten om att Amelia är rätt blyg, vilket hon visade sig inte alls vara.
 
Polisen kommer för att ställa frågor till Debbie och Cain. Aaron ser dem och går dit. (Återigen så slarvas det med översättningen och Cain kallas för Sarahs farfar, som om han skulle vara pappa till Andy)
Cain fortsätter att inget säga och låtsas som om han inte vet. Aaron säger till polisen att Cain skulle knappast göra ett försäkringsbedrägeri och tända på när han själv är där inne.
 
Brenda dyker upp på värdshuset precis när Amy ska ta hand om en kund som vägrar att betala för frukosten han inte ätit. Eric låter Brenda ta hand om kunden och Amy blir sur för att Brenda lägger sig i. När Brenda senare påpekar att Amy lägger servetterna fel blir hon irriterad men då kommer Eric in och ber Brenda gå ut i köket och skala lite potatis. Eric säger att han uppskattar Brendas hjälp men han uppskattar även Amy för att hon ställer upp och ser till att de har det bra.
Victoria får höra om Amys ilska mot Brenda men hon råder sin vän att försöka bli vän med Brenda istället så Eric uppskattar Amy ännu mer.
 
Debbie är rasande på Cain när polisen gått. Hon kan inte förstå vad som händer och hon är orolig för att de som tänt på verkstan ska återkomma och det innebär en risk för Sarah. Cain säger att det inte kommer att hända igen för det vet han men då blir Debbie misstänksam. Tillslut säger Cain som det är, att det var Adam som gjorde det och att Aaron fått honom att inget säga. Debbie blir ännu mer rasande och åker till gården för att tala om för Adam att hon vet vad som hänt och hon kommer inte att hålla tyst.
 
Kalaset är nästan över och David, Alicia och Rachel sitter vid köksbordet. Alicia säger att David har talang för barnkalas och borde jobba med det men han vill hellre göra något mindre läskigt så som amunitionsröjare eller vampyrdödare. David ser till att barnen kommer iväg och Rachel passar då på att fråga Alicia varför David är singel. Alicia märker Rachels blickar på David. När alla barnen gått hem så sitter David och Rachel och dricker öl. Alicia vill gå till puben men får inte sällskap av dem. När hon går ser hon hur Rachel och David sitter och ölar och skrattar. (Blir hon månne sotis?)
 
Adam är orolig efter Debbies besök. Han pratar med Holly och säger att han ska till polisen för att erkänna. Holly säger att hon följer med honom men först måste hon göra en sak. Hon ringer Aaron som skyndar sig till gården. Aaron försöker få Adam att förstå följderna av erkännandet, att han kommer sitta inne väldigt länge medan Moira ska ta hand om gården och vem vet hur Holly påverkas av det. Adam säger att han bara vill göra det rätta för det skulle hans far ha gjort. Aaron svarar att det rätta är att ta hand om familjen.
Plötsligt kommer Holly in och säger att polisen är där. Adam blir nervös men Aaron säger åt honom och Holly att hålla sig inne så går han ut och pratar med dem.
Aaron erkänner att det var han som tände på verkstan, så han får följa med polisen till stationen.
 
 

Träbenet Patterson går igen

Zak lagar frukost till familjen och så ber han Belle om ursäkt och lovar att visa upp sitt nya jag. Belle tycker att han ska vara som han var förr.
 
Jim möter Alex och Victoria på bygatan. Han pikar Alex som flirtat med Nicola. Victoria undrar givetvis vad det handlar om och då uppdagas hela historien om att Nicola velat göra Jimmy svartsjuk.
 
Adam orkar inte med jobbet på gården så han går och lägger sig igen på morgonen. Andy kommer in i köket och får veta det, då blir han förbannad och vill att Moira tar tag i saken eftersom allt grundar sig i att det är Andy som har ansvaret.
 
Zak kommer till skogen för att hjälpa Sam men Sam är inte så glad. Zak går till Home Farm för att prata jobb med Declan men han är inte där så Zak får prata med Megan istället. Hon lovar att det finns jobb för Zak och att hon ska prata med sin bror.
 
Edna har varit hemma hos Ashley och fikat och pratat med Sandy. När hon gått är Ashley helt slut men då ringer det på dörren. En kvinna kommer från äldrevården eftersom någon ringt om hans far. De pratar lite med varann allihop men sedan vill hon prata enskilt med Sandy. Sandy säger att allt är bra. När Ashley och Laurel kommer tillbaka så vill äldrevårdstanten prata med Ashley. Han vill veta vem som anmält dem men hon kan inte säga det. Efter besöket så inser Laurel att det är Rachel som ringt och anmält dem och hon blir rasande och rusar iväg för att prata med henne.
 
Alan fortsätter att hjälpa Sean med läxan. Han berättar historier om livet ute i skyttegravarna och om Träbenet Patterson som bott i Seans hus och nu spökar han där en gång om året.
 
Zak går till kojan i skogen. Han börjar gråta när han sitter där.
 
Alex söker upp Nicola på kontoret. Han berättar om den rasande Jimmy. Nicola blir orolig och försöker få tag på sin man men han svarar inte. När Alex gått dyker Jimmy upp och han skäller ut Nicola. Hon ber om ursäkt och försöker förklara men han säger bara att det är över. Nicola talar om att hon älskar honom men Jimmy behöver tid för att tänka så han går därifrån.
 
Andy är fortfarande irriterad över att Adam inte hjälper till. Han frågar Moira vad det är för fel men hon svarar inte på det utan säger att det kommer att ordna sig. Andy tycker det är en klen tröst när livsmedelshandeln vill att de levererar kött i tid men inte hinner det.
 
Ashley rusar ut efter Laurel för att lugna ner henne. Han går sedan in för att prata med Sandy och för att försöka ta reda på vem som kan ha ringt och vad Sandy sagt till läkarna.
 
Sean sitter hemma och försöker skrämma upp Amelia med Alans spökhistoria. Laurel dyker upp för att prata med Rachel men hon är inte där. Ruby tror att Rachel är på Home Farm. Ali blir sur på Ruby som angett Rachel men Ruby säger att de hinner förvarna henne nu.
 
Zak kommer till puben för att be Diane och Chas om ursäkt. De godtar den och kommer överens med Lisa om att Zak får komma in där men inte bli serverad alkohol.
 
Aaron har hjälpt till på gården men måste gå för att han ska träffa Ed. Adam kommer ner i köket och hör Aaron och vill bjuda på öl. Aaron stannar kvar trots att han skulle ha gått iväg. Han försöker prata med sin vän men Adam blir bara irriterad. Aaron säger åt honom att sluta tycka synd om sig själv sedan går han.
 
Holly och Hannah sitter på cafét och Holly berättar om vad deras bror gjort. Hannah blir orolig och det gör att hon funderar på att avstå skolan hon kommit in på som ligger i Glasgow. Debbie kommer in så Hannah går fram till henne för att fråga om branden men Debbie vet inte mer än förut.
 
Jimmy sitter med Alex på puben när Nicola kommer in. Jimmy ser inte det utan han fortsätter att skratta när han säger att han gjort rätt som satt Nicola på plats och visat vem som bestämmer. Hon hör det och tar hans öl och häller på honom sedan går hon därifrån. Jimmy springer efter henne. Alex får torka upp ölen. Väl hemma försöker Jimmy be henne om ursäkt. Han säger att han kanske kan tänka sig en vasektomi och Nicola skiner upp.
 
Laurel rusar in på puben för att prata med Rachel som är inne i köket. Hon är riktigt förbannad och frågar Rachel om varför hon ringt och anmält dem. Rachel försöker förklara att Ashely är elak och behandlar sin far illa men Laurel vill inte tro det. Diane som hör bråket säger åt Rachel att gå därifrån på en gång. Marlon springer efter Rachel men han kan inte tro det hon säger om Ashley och Laurel.
 
Ed väntar på Aaron på puben och efter ett tag är han på väg att gå men Chas övertalar honom att stanna ett tag till. När Aaron kommer dit och förklarar att han är sen för att han pratat med Adam blir Ed irriterad och tänker åka hem. Han vill inte höra om Adam hela tiden. Aaron följer efter honom till busshållplatsen och försöker få Ed till att ändra sig så de kan ses den sista veckan. Ed orkar inte med allt strul och eftersom de ändå ska skiljas snart så varför dra ut på det hela.
Han åker iväg med bussen och kvar står Aaron.
 
Hannah berättar om skolan för Moira men att hon inte vill åka om Adam riskerar att åka i fängelse. Moira säger att så kommer det inte att bli.
Adam piggnar till efter Aarons besök. Han tar tag i sig själv och börjar hjälpa till och han säger att han inte kan ändra på det som hänt men han kan sluta svika sin familj.
 
Laurel kommer hem och hon berättar för Ashley att hon pratat med Rachel som erkänt. Han blir orolig för vad byborna ska säga men Laurel är övertygad om att ingen kommer att tro Rachel eftersom de känner Ashley sedan länge.

En eller kanske flera "förvirrade" gamlingar

Sandy ska passa den sjuka Gabby eftersom Ashley måste iväg till en jättesjuk församlingsbo. Gabby och Sandy sitter i vardagsrummet och målar ägg. De kommer bra överens och Gabby berättar att hon tycker pappan är så arg jämt. De bestämmer sig för att måla glada leenden på äggen. Tyvärr har Sandy som gått iväg för att skölja penslarna glömt att stänga av vattenkranen så efter ett tag har de fått vatten över hela golvet. Han ska precis börja torka upp när Laurel kommer hem och hon blir något irriterad över olyckan. Strax efter kommer Ashley hem och han blir riktigt förbannad. Laurel går iväg för att handla något som tar bort färgen som Gabby och Sandy råkat sprida ut. Sandy ber om ursäkt till den sura Ashley och sedan säger han att "ring Paddy och be honom avliva mig så jag inte är i vägen mer". Ashley muttrar medan han står och torkar golven, Sandy vill hjälpa till men det vill inte Ashley. Det uppstår en dragkamp och Ashley rycker till så Sandy halkar och ramlar. Sandy gör illa sig i armen.
När Sandy sedan ska gå och lägga sig säger Ashley att de ska vara överens om att det var en olyckshändelse, till och med Gabby kommer att säga det om någon frågar.
 
Aaron möter Paddy och Chas ute på gatan. Han berättar för dem att han inte åker till Frankrike. Båda blir rätt förvånade och när Chas sedan får tillfälle vill hon prata med sin son. Hon frågar honom om varför och när hon får veta det tycker hon att han borde åka ändå eftersom Adam är vuxen och klarar sig själv.
 
Ruby jobbar och Ali är på cafét med Sean. Ruby fortsätter att pressa Ali om skilsmässan.  Ali skjuter det åt sidan och verkar inte vilja ta tag i det. Hon tjatar på Sean att göra läxorna men han vägrar. Alan som är på cafét erbjuder sig att hjälpa honom men Sean struntar i det.
 
Lisa kommer till puben och hon ber Chas att inte servera Zak någon alkohol. Chas blir förvånad men när hon får veta varför så går hon med på det.
 
Aaron ser Adam på puben och ska börja prata med honom men då kommer Ed in. Ed försöker övertala Aaron att ändra sitt beslut. De tre killarna går ut och fortsätter diskussionen. Aaron försöker prata med Adam som då får höra att Aaron tackat nej till flytten. Adam säger åt sin vän att åka och inte stanna kvar för hans skull. Aaron säger att han måste stanna eftersom han är den ende som står mitt i mellan Adam och Cain så det inte händer något.
 
Megan kommer körandes på en av byvägarna. Hon ser att Zak sitter i vid vägkanten så hon stannar till. Zak sitter och pratar för sig själv och vill inte ha hennes hjälp. Hon åker vidare till puben och efter ett tag dyker Zak upp. Han verkar frånvarande när hon nämner att de ses igen. När Zak får reda på att han inte blir serverad alkohol blir han förbannad. Han ber Aaron köpa en öl åt honom men det tillåter inte Diane eller Chas. Zak blir så rasande att han kastar Aarons öl i golvet. Givetvis åker han ut för det.
 
Sean pratar med Ruby på cafét. Han nämner att han inte har något emot skilsmässan eftersom det är något som de vuxna får avgöra men han vill gärna veta vad som händer ändå. Sedan går han till Alan och ber om ursäkt för tidigare och Alan hjälper honom med läxan om andra världskriget.
 
Jimmy kommer in på puben och ser när Nicola står bredvid Alex vid bardisken. De tre sätter sig sedan vid ett bord och Nicola flirtar lite med Alex mitt framför ögonen på Jimmy. När Jimmy går fram till bardisken för att handla frågar Alex vad Nicola sysslar med och hon erkänner att hon gör allt för att göra Jimmy svartsjuk och vill att Alex spelar med. Jimmy återkommer och blir givetvis förbannad på Alex och det gör Nicola nöjd eftersom hon vill att Jimmy ska uppmärksamma att hon finns.
 
Dagen efter fallet så upptäcker Laurel att Sandy är skadad så Ashley erbjuder sig att skjutsa honom till sjukhuset. På sjukhuset så är Ashley vaksam över vad Sandy säger och när läkaren ska skicka Sandy till röntgen vill Ashley följa med men det får han inte. När Sandy återkommer så börjar Ashley att förhöra sin far om vad han sagt till läkarna. Sandy lovar att han sagt att det var en olycka.
 
Ed får höra av Chas att hon tycker att Aaron gör fel som inte följer med till Frankrike. Hon kommer visserligen sakna honom men är han lycklig så är hon nöjd. Ed försöker åter igen att övertala Aaron men det verkar inte lyckas.
 
Lisa är orolig för Zak och hon får veta att han blivit rasande när han inte fick någon öl på puben. När Zak kommer hem vill hon prata med honom eftersom hon märkt att han beter sig konstigt. Hon frågar om han har en annan kvinna men det tar ett tag innan han förnekar han det. Lisa är inte nöjd med svaren han ger så hon säger åt honom att för familjens skull så måste han ändra sig eller så är det lika bra att han ger sig av.
 

Maken dör, dottern tar en överdos och sonen är nästan en mordbrännare

Det börjar lugna ner sig efter branden. Chas försöker få Cain till att tacka Adam eftersom han räddat honom. Cain gör allt för att undvika det.
 
Dan kommer för att hämta sina barn. Ali var inte beredd på det men barnen blev glada. Sean vägrar göra klart läxan och Dan säger att det löser sig ändå.
 
Adam är hemma och han är nervös för att polisen ska dyka upp när som helst. Holly märker det och han berättar vad som hänt. Moira kommer fram till dem och hon märker att något är på gång och hon börjar ställa frågor. Då dyker Aaron upp och bekräftar att Adam räddat livet på Cain.
 
Sam kommer hem med Samson och han berättar att Zak gått vilse eftersom han börjat dricka en hel del senaste tiden. Lisa har svårt att tro det. När Zak kommer hem lite senare så pratar hon med honom. Han säger bara att de gick vilse för att han höll inte koll på tiden. Lisa frågar om han börjat dricka men Zak svarar inte på det utan blir förbannad och rusar ut.
Sam säger sedan att han inte vill att Zak hämtar Samson från skolan. Lisa blir orolig och börjar hälla ut ölen de har hemma.
 
Efter att polisen pratat med Cain så vill Debbie veta vad som egentligen hände. Hon har svårt att tro att branden startade av en olyckshändelse.
 
Moira tror inte på det killarna säger men innan hon hinner säga något mer så kommer polisen. De frågar Adam om vad som hänt. Adam börjar svamla om att det var en olycka men när polisen säger att Cain sagt att han blivit räddad av Adam så vill de veta om det stämmer. Adam lugnar ner sig och tillslut är polisen nöjda med svaren. Däremot så tror inte Moira på det Adam sagt och hon vill veta mer. När hon inte får svar så åker hon till Cain för att prata med honom. Han berättar tillslut vad som hände och att han inte fattar varför han skyddar Adam.
 
Ruby märker att Ali tycker det är jobbigt när Dan bara dyker upp så hon föreslår att Ali ska skiljas från sin man. Hon har till och med skrivit ut skilsmässohandlingar till Ali som verkar tveka.
 
Moira berättar för Adam att hon pratat med Cain. Adam litar inte på honom så han vet att antingen är det polisen som kommer att jaga honom eller så är det Cain.
 
Laurel ber Sandy att handla lite på dagen men han kan inte det eftersom han inte har nycklar till ytterdörren. Laurel tror att han lagt dem någonstans så Ashely säger att han ska hjälpa sin far. Ashley kommer hem senare på dagen och ger Sandy nycklarna så gubben kan gå och handla.
 
Ed pratar med Aaron och han berättar om en kompis som kan ordna jobb som mekaniker i Frankrike. Han är helt säker på att Aaron får jobbet. När Paddy får veta det blir han entusiastisk och tycker att det är en bra idé.
 
Debbie pratar åter igen med Cain eftersom hon är orolig för att försäkringsbolaget ska upptäcka att det är något mystiskt med branden men Cain fortsätter att säga att det bara var en olycka.
 
Adam är i byn och ser när folk från försäkringsbolaget är vid verkstan. Han åker sedan iväg.
Både Holly och Moira börjar leta efter honom eftersom han inte svarar när de ringer honom. Holly frågar Aaron om han sett Adam men det har han inte.
 
Ruby fortsätter att tjata på Ali om skilsmässopapprena men Ali har inte skrivit på något än.
 
Aaron hittar Adam en bit utanför byn. Han ser även att Adam har en flaska vodka på passagerarsätet. Aaron blir förbannad och säger att det inte är lösningen på problemet. Adam är deppig och känner sig värdelös eftersom han inte klarar av någonting. Han säger att det är bättre för mamman och systrarna utan honom. Aaron blir skitförbannad och skäller ut Adam för så får han inte säga. Det slutar med att Aaron kramar sin vän och lovar att ställa upp för honom.
 
Zak kommer hem och blir irriterad över att han öl är slut. Han vill ha mer och tycker att han har rätt till det.
 
Gabby är sjuk så Ashley kommer att bli tvungen att passa henne nästa dag eftersom Laurel måste jobba. När hon och barnen gått upp på övervåningen så vill Sandy ge tillbaka nycklarna men Ashley låter pappan behålla dem.
 
Adam ber om ursäkt för att han hållt sig undan. Moira berättar att hon pratat med både Debbie och Cain. Hon säger att Adam kan vara lugn eftersom Cain inte vill ha mer problem. Adam är övertygad om att Cain inte kommer att glömma det som hänt så lätt.
 
Ed vill att Aaron pratar med kompisen i Frankrike om jobbet. Aaron vill inte det så Ed tror att Aaron bara behöver lite mer tid på sig. Aaron säger sedan att han inte kan följa med till Frankrike för han kan inte lämna Adam just nu eftersom han mår så dåligt efter faderns död. Ed blir givetvis väldigt besviken och går därifrån.
 

Det är bara hans fiskelina som kapas

Chas vill trösta Aaron med frukost när han kommer ner eftersom hon tror att det är slut mellan honom och Ed. Hon erkänner att Cain berättat om Aarons planer. Aaron säger då att det inte är slut men att Ed velat att han följer med honom till Frankrike.
 
Jimmy försöker få Nicola till tillfällig vapenvila så att det lugnar ner sig i hushållet. Hon vägrar att ge med sig förrän han gjort en vasektomi. Jimmy tänker då försöka få henne på andra tankar genom att köpa ostron, champagne och choklad till henne.
 
Belle frågar om hon får sälja smink i skolan men Lisa går inte med på det. Zak är mer frånvarande.
 
Aaron kommer till gården och pratar med Adam. Adam anklagar fortfarande Cain för allt som hänt. Aaron vill inte bråka så han är på väg att gå men innan dess så säger han till Adam att Moira var inte direkt oskyldig när hon valde att ligga med Cain. Adam blir rasande och säger att den som slog in skallen på Cain borde ha gjort ett bättre jobb.
 
Sam kommer till Marlons hus för att kolla till Zak och hjälpa honom med arbetet. Så fort han hinner kollar han Zaks termos och vad den innehåller. Zak ser det och blir irriterad. Sedan när det är dags för paus så ser Sam till att det är Amy som går och handlar i byn istället för Zak som också erbjudit sig. Zak blir mer förbannad eftersom han märker att Sam håller honom borta från byn. Zak blir ännu mer förbannad när han hör att Rachel ska hämta Samson från skolan fast han brukar göra det.
 
Adam är grinig när Moira och Hannah kommer hem från affären. Han frågar sin mamma om hon vill bli ihop med Cain igen eftersom hon bjöd honom på en öl häromdagen. Adam är rasande och anklagar sin mamma för både det ena och andra. Moira tröttnar på hans sätt och säger till honom att han är inte direkt oskyldig själv som jobbade för Declan och låg med hans fru. Den handlingen påverkade också John.
 
Ali har pratat med Seans lärare och fått veta att han inte gör läxorna som han ska. Hon säger åt sin son att läxorna måste göras innan han träffar Belle eller tittar på tv. Det blir Ruby som sedan får hjälpa honom med matten.
 
Zak har fått hämta Samson och på väg hem stannar de till vid skogen. Zak vill kolla fällorna eftersom han inte vill komma hem tomhänt till middagen. De går in i skogen men Zak glömmer sin mobil i skåpbilen. När de inte hittar några fällor vill Samson gå tillbaka men Zak leder honom fel. De irrar runt i skogen tills de kommer till hyddan. Samson vill in dit för att värma sig även om Zak säger att de borde gå för att det blir snart mörkt  ute.
 
Sam kommer hem och undrar var Samson är. Han försöker sedan ringa Zak men blir orolig när ingen svarar.
 
Aaron träffar Ed men vill ha mer tid att tänka på hur han ska göra.
 
Adam letar efter Aaron vid verkstan men det är bara Cain där. Cain säger till Adam att hälsa systern och då blir Adam rasande. Han rusar in i verkstan och tar tag i Cain. När han ska gå så kastar han en bensindunk mot Cains ben. Sedan blir Adam så vansinnig att han river ner hyllor och tar tag i en gasbrännare och börjar hota Cain om han inte ber om ursäkt för det han gjort. Givetvis vägrar Cain så Adam kastar iväg brännaren så det börjar brinna i verkstan. Sedan rusar han ut och lämnar Cain kvar.
 
Amy lovar Marlon att fixa klart taket tills i morgon även om Zak inte kommer tillbaka.
 
Zak hittar inte mobilen och efter ett tag får han inte gång någon brasa. De hör ljud utanför och plötsligt dyker Megan upp eftersom hon sett hans skåpbil vid vägen. Hon tar med sig de båda till Home Farm. Zak vill inte att hon berättar för någon vad som hänt men hon har redan ringt till Sam som kommer och han är förbannad. Sam tar med sig Samson och åker därifrån. Zak går tillbaka till bilen och ser att mobilen ligger där.
 
Nicola sitter med Laurel på puben. De pratar om Jimmys sexförbud och Laurel förstår hans tvekan och att sterilisera sig. Nicola säger att det är ju bara hans fiskelina som kapas, inte hela spöet och tacklet. När hon kommer hem har Jimmy fixat i ordning med sina presenter. Hon blir jätteglad och uppskattar den så kallade kvalitetstiden de får ihop. Nicola blir mer och mer kärleksfull men Jimmy nobbar henne och säger "abstinens får hjärtat att smälta" sedan går han upp i sovrummet.
Carl kommer hem och ser en jättenöjd Jimmy i köket. Han tror att Jimmy legat med Nicola men det visar sig att Jimmy nobbar henne just nu, även om hon vill, för att få henne att tro att Jimmy inte är så intresserad som han egentligen är.
 
Cain kämpar i eldhavet och ropar på hjälp men ingen hör något.
Adam har åkt hem och när Holly börjar fråga hur han mår så inser han vad som håller på att hända så han åker tillbaka till verkstan. Han ringer brandkåren innan han tar sig in för att hjälpa Cain ut.
 
Aaron är på väg hem och ringer Ed men lägger på när han ser eldsvådan. Nu börjar byborna att märka vad som händer och Bob följer med Aaron in för att hjälpa Adam och Cain ut.
 
Aaron frågar Cain om vad som hänt men blir hänvisad till att fråga Adam istället. Adam säger som det är men att det inte alls var meningen. Aaron blir förbannad men sedan lugnar han ner sig när han märker att Adam är ångerfull. Aaron går till Cain och ber honom att inget säga till polisen. Cain vägrar att hålla tyst men Aaron påpekar att Adam faktiskt räddat livet på dem. Aaron lovar att aldrig mer be Cain om något om han inget säger.
 
 

Ursäkta, ursäka, jag är ledsen, förlåt mig...

Ashley är på dåligt humör och inte blir det bättre när han märker att Sandy gjort så Laurel knappt fått någon sömn. Sandy försöker säga ifrån när Ashley skriker åt honom men det hjälper inte. Sedan vill Sandy ha tillbaka nycklarna men det går inte Ashley med på.
 
Rachel träffar Marlon ute på gatan och han frågar henne om Sandy eftersom han också börjar bli orolig för gubben. Han berättar att Sandy satt på puben hela dagen igår.  När Marlon sedan träffar Laurel så frågar han henne hur Sandy mår och han berättar om Rachels misstanke. Laurel som sitter på cafét tillsammans med Ali blir irriterad. Inte blir det bättre när Ashley dyker upp och hon berättar om det hon hört. Ashley blir förbannad dels för Rachel snackat en massa och för att Marlon sedan blivit inblandad.
 
Nikhil frågar Rachel vad hon kostar, han vill hyra henne för att städa upp efter Gennie.
 
Aaron och Ed äter på cafét. Paddy kommer in och skiner upp när han får veta att Ed fortfarande är kvar. Ed får ett samtal och måste åka på möte. Han och Aaron skall ses senare på kvällen.
 
Megan söker upp Moira för att höra om erbjudandet hon gett tidigare. Moira får då veta att Declan vill hyra fälten för ett väldigt bra pris.
 
Megan bjuder in Jai, Charity, Nikhil, Gennie och Katie till lunch på Home Farm. Det visar sig att hon vill prata affärer men innan de kommer till saken så hinner hon och Katie bli sura på varann så Katie går därifrån. Declan som inte alls vetat om vad som händer går undan med Megan för att tala om för henne att han inte vill blanda in sina vänner i festivalplanerandet. Megan lyckas övertala honom att ändå höra vad de andra tycker eftersom de inte har pengar för att genomföra en festival själva.
 
Rachel kommer till Sandy och hon ber honom om ursäkt. Han godtar den om han får en smörgås och lite te. Precis då kommer Ashley hem och frågar Rachel om ryktet han hört från Marlon. Han blir vansinnig på henne när hon erkänner att hon tycker att han inte behandlar sin far väl. Ashley frågar Sandy om det är något som inte är bra men Sandy svarar bara att allt är som det ska. Rachel får sparken och Ashley är nära att kasta ut henne ur huset.
 
Moira säger till Adam att hon tackat ja till Megans erbjudande. Adam blir förbannad och irriterad. Som vanligt säger han att "pappa hatade Declan, så han hade aldrig gått med på det".
 
Paddy står vid bardisken på puben bredvid Aaron och Cain. Han säger att han måste iväg för att ta hand om en sjuk ko. Cain säger att så kallar man inte sin fru. Paddy svarar att Cain kan försöka säga det till Rhona direkt (Återigen lite kul eftersom Cain kallar sin fru i verkliga livet för "sjuk kossa", inte lika snällt som de föregående par-kommentarerna)
 
Laurel förstår att Ashley låtit Rachel gå. Hon vet inte att han fått ett utbrott. Ashley säger sedan till Sandy som påpekar detta att han bara får bo kvar av godhet. När Ashley sedan träffar Rachel ute på gatan så vill han be om ursäkt. Han erbjuder henne lite pengar som lön under uppsägningen men hon vill inte mutas.
 
Moira träffar Cain på puben och hon bjuder honom på en öl som tack för att han räddat Holly. Adam kommer in och ser det och han blir förbannad. Moira ber honom att gå ut och vänta på henne i bilen. Hon säger sedan upp sig från jobbet på puben eftersom hon måste tänka på barnen och gården i första hand.
 
Paddy berättar att detta är sista gången han gifter sig så det ska bli ett romantsikt bröllop. (Redan nu vet vi att något kommer att gå snett eller bli kaotiskt, som alla bröllop i byn blir)
 
Zak kommer ner från övervåningen utan keps! Han tar på sig den när han ser att Sam är hemma. Amy kommer dit och tar med en mycket motvillig Zak på arbete hos Marlon. När Zak ska klättra upp på en stege för att måla taket så börjar han att låta konstigt och det verkar som om han inte klarar av höjden.
 
Ed söker upp Aaron och ber om ursäkt för att han inte hunnit till mötet kvällen innan. Aaron muttrar och när Ed säger att han väntar på cafét så går inte Aaron dit. Ed ger sig inte utan kommer tillbaka och säger att de kan ses på puben efter arbetstid. Aaron får slut på ursäkter eftersom varken Debbie eller Cain hjälper honom med fler.
 
Holly och Adam kommer till verkstan när Aaron precis ska gå. De vill ta en öl med honom men han hinner inte. Holly ser Cain och tackar honom för det han gjorde för henne. Adam blir återigen grinig.
 
Ashley har bjudit hela familjen på middag på puben. Han håller ögonen på Rachel och Marlon som står vid bardisken. När Sandy ska på toa följer Rachel efter för att be om ursäkt och för att höra hur han mår. Han säger fortfarande att han mår bra och att det inte är något som är fel. Ashley blir väldigt besvärad när han ser att de pratar med varann.
 
Amy frågar Sam om hur Zak mår eftersom hon upptäckt hur Zak reagerat tidigare när de skulle jobba ihop. Hon tycker inte det var som vanligt när Zak försöker smita från arbetet.
 
Aaron träffar Ed och han vill inte att de ses igen. Ed tycker däremot att de ska ses ännu mer eftersom han börjar få känslor för Aaron. Han tycker om Aaron så mycket att han vill att Aaron följer med till Frankrike. Aaron tror att Ed skämtar men det gör han inte...
 
 
 
 

Jag sitter här och räknar mina bomullsbollar

Holly har fått komma hem. Alex kommer in i köket hos Bartons och han berättar om att han trodde han hällt ut allt knark. Adam blir rasande och slår till Alex.
 
Rachel frågar Alan om vad han ska göra under dagen. Hon vill att han hälsar på hos Sandy. När Alan kommer hem till Sandy har de inte mycket att prata om. De kommer i alla fall överens om att de saknar både Pearl och Betty. Sedan kommer de på att de kan spela Domino tillsammans på puben men när Ashley får veta det tycker han att pappan ska stanna hemma och ta det lugnt.
 
Brenda hjälper Eric i värdshuset. Hon sitter och pratar och viker servetter med Amy. Eric spär ut spriten med vatten i bakgrunden. (Eller vad gjorde han?)
 
Megan tror att Katie lämnar Declan om hon får veta att han inte har så mycket pengar.
 
Moira frågar Andy om hur han tycker att det går för Adam. Andy har svårt att svara så hon inser att Adam har en stor press på sig. Andy berättar om hur det gått för lammen och att Adam inte riktigt har den erfarenheten som krävs.
 
Alan sitter på puben och väntar på Sandy. Han frågar Ashley om var Sandy är och får då veta att han inte kommer. Rachel som hör det skyndar sig till Sandy för att kolla hur han mår. Han låtsas som om allt är bra och att han egentligen är trött. Rachel genomskådar det och säger att hon tror att Ashley inte behandlar honom väl men då blir Sandy rasande på henne. Hon blir ledsen och säger att om han inget säger kan hon inte hjälpa honom.
 
Adam får veta att Moira tackat Cain för att han rädda livet på Holly. Adam blir rasande och inte blir det bättre när Moira nämner att hon vill att Andy tar över ledningen för gården ett tag framöver eftersom Adam behöver lugn och ro efter allt som hänt.
 
Katie träffar Charity på puben och berättar att det är lite jobbigt med Megan i huset men att det kanske inte varar så länge till. Hon råder Charity att visa Declan att hon skulle vara bra för festivalen trots allt.
 
Adam kommer in i köket och han gratulerar Andy som inte fattar något. Moira berättar då att hon inget sagt än men sedan frågar hon Andy om han vill ta över ansvaret för gården tillfälligt. Andy blir förstummad men tackar ja. Adam blir grinig och tror att det ingått i Andys planer om att ta över gården.
 
Rachel kommer hem till Marlon för att prata med honom. Lizzie som sitter i köket och inventerar sina skönhetsprodukter säger att de får gå till vardagsrummet och prata ostört eftersom ska sitta här och räkna sina bomullsbollar.
Marlon tycker inte Rachel borde bry sig om Sandy eftersom Ashley säkert gör det rätta för sin far. Rachel vill inte släppa det.
 
Megan pratar med en vän om jobb i New York. Declan hör det och undrar vad hon sysslar med. Hon vill vara beredd på annat jobb om han inte ger henne ett ordentligt erbjudande snart.
 
Andy och Moira sitter i köket och försöker få ordning på pappersarbetet. Han vill ha hjälp av Adam men Adam är fortfarande besviken.
 
Ashley ska ha ett möte hemma så Sandy vill gå till puben för att inte vara i vägen. Laurel säger att han annars kan vara med Arthur men Sandy har fått nog av Svampbob och mer av den figuren skulle få Sandy att svinga sig i gardinen.
 
Declan går med på att ge Megan mer betalt plus att hon får en bonus. Megan vill mer än så, hon vill att de blir partners och tillslut går Declan med på det också.
Charity träffar Declan på puben och hon frågar hur det går med affärerna nu när det är struligt med Megan. Declan undrar varifrån hon hört det men oavsett vem som sagt det så stämmer det inte.
 
Moira pratar med Holly och vill att hon ringer sin kontakt på socialen. Holly vill inte det eftersom hon inte vill tillbaka till kliniken eller börja med metadon igen. Moira säger att Holly måste eftersom hon ska bli fri från drogbegäret helt och hållet denna gång. Efter en stund kommer Holly in i köket och talar om att hon ska tillbaka till kliniken men hon behöver inte ta metadon igen. (Har hon verkligen ringt?) Sedan säger hon att hon vill tacka Cain ordentligt eftersom han räddat hennes liv. Adam blir rasande och rusar ut från köket. Han lastar ur säckar i ladan i ren ilska.
 
Megan undrar om Declan vet varför Charity helt plötsligt blivit så vänlig. Han svarar att han tror att Charity vill ha jobb hos dem. Megan säger att det kanske är bra om de kan få in lite av Jais pengar i projektet men Declan vill inte blanda in sin vän.
 
Sandy sitter på puben helt ensam vid ett bord. När han suttit där och glott i flera timmar kommer Marlon fram men då blir Sandy irriterad och går därifrån. Han går och sätter sig i busskuren där Paddy sedan ser honom. Paddy frågar om han kan göra något för den gamle mannen men Sandy vill bara bli lämnad ifred.
 
Sandy kommer sedan hem. Ashley är irriterad över att pappan varit på puben så länge. Han ber Sandy att vara tyst eftersom barnen precis somnat. Sandy råkar då riva ner en lampa från byrån och Ashley blir rasande.
Det leder till att Ashley ger Sandy utegångsförbud och tar ifrån honom hans nycklar.
 
 
 
 
 

IQ som en manet

idag har jag endast sett ett avsnitt så det blir bara en kortare resumé på den idag. I morgon när jag sett det andra avsnittet så kommer jag att fylla på i detta inlägg. Givetvis får ni diskutera båda avsnitten ändå. Så ni vet ;)
 
Ashley letar efter småsaker (som Sandy kan ha tappat) som kan råka ligga framme så att inte Arthur får tag på dem. Han berättar för Laurel att han vill ha in pappan på ett hem. När Sandy får veta det blir han inte alls glad men följer sedan med på ett besök på ett vårdhem som finns i närheten.
 
Brenda tjuvlyssnar när Amy berättar för Victoria om sin oro för Eric och att han kör värdshuset i botten eftersom han luktar illa och skrämmer gästerna. För att glädja Amy bjuder Brenda dem på muffins.
Senare så skvallrar Brenda för Diane om det hon hört men precis då kommer Eric in och han blir rasande. Han skäller ut Brenda och säger att hon har IQ som en manet ;)
Eric är så irriterad att han går till värdshuset och säger åt Amy och Victoria att lämna stället eftersom deras tid där har blivit terminerad. (Victoria  associerade direkt till Terminator med "Hasta la vista baby!")
 
Bartons gör sig i ordning för att samlas vid fåfängan för att sprida askan efter John. Holly följer med motvilligt. Det blir en lugn stund men varken Holly eller Adam vill säga något. Efteråt går Holly iväg eftersom hon vill vara för sig själv.
 
Jimmy tror att Nicola bluffar om att han inte kommer i närheten av henne. Rodney och han sitter på cafét och pratar och de frågar Bob om hur det är att göra en vasektomi. Bob gör grimaser och säger att det inte är att rekommendera.
Nicola lurar sedan hem Jimmy mitt på dagen så han tror att hon vill ha en stund själv med honom men istället vill hon diskutera ingreppet med honom och Rodney. (Varför steriliserar inte hon sig?)
 
Alex kommer in i ladan och ser Holly hålla i knarket. Han blir förbannad på henne och tar påsen och häller ut allt, eller det han tror är allt. Tyvärr säger han inget till resten av familjen.
Detta leder till att Holly håller sig undan. Först stirrar hon ut Cain på puben men sticker därifrån. Cain hittar henne bakom en av bilarna vid verkstaden och då har hon fått i sig någon form av knark.
 
 Fortsättning följer...
 
Så nu har jag sett andra avsnittet.
 
Cain kör Holly till sjukhuset och på vägen träffar de Alex, Victoria och Katie. Han ber Alex att kontakta Moira och be dem åka direkt till sjukhuset. Cains snabba agerande räddar livet på Holly.
 
Victoria och Amy skäller ut Brenda eftersom det är hennes fel att de fått sparken.
Amy går sedan till värdshuset och ser när Eric tar en whisky. Hon skäller ut honom för att vara en egoist eftersom Val faktiskt övergett henne också och inte bara Eric.
Detta leder till att Eric tar sig samman och ber om  ursäkt. De bestämmer sig för att ta hand om varann.
 
Laurel ser att Sandy verkar ledsen. Hon får reda på att han inte vill bo på äldreboendet och hon lovar honom att de gör inget emot hans vilja. När hon pratar med Ashley om saken blir han irriterad. Han går upp till Sandy och säger att han inte går på Sandys snack även om Laurel gör det.
 
Megan snokar i Declans dator och hon konfronterar honom om hans dåliga ekonomi. Han säger bara att han har lite lån som alla andra människor men hon tror att hans ekonomi är så usel att han helt enkelt inte hade råd att köpa Bartons gård även om han velat det.
 
Brenda kommer till värdshuset med en halv chokladtårta till Eric. Hon ber om ursäkt för att hon råkat skvallra om honom. Det slutar med att de båda sitter och äter tårta och dricker vin och pratar med varann. De verkar trivas i varandras sällskap. (Jag håller med er om att det var en usel översättare som glömmer ett "inte" när de pratar om Val inte är död)
 
Familjen Bartons kommer till sjukhuset och Cain smiter innan de träffas. Adam är riktigt förbannad och skäller ut sin syster. Moira är mest ledsen men hon frågar ändå Holly om det var medvetet att ta en överdos. Holly nekar till det. Adam bara skäller och anklagar Cain för att ha ställt till det men Holly påpekar att Cain endast skjutsat henne till sjukhuset inte gett henne droger. Moira ber Adam att gå ut ett tag ur rummet medan hon pratar med Holly. När Moira sedan går ut för att hämta Adam ser hon honom sittandes i ett väntrum och tårarna rinner på hans kinder.
 
 
 
Jag blir alltid lika glad när ni hjälper varann med svar på olika frågor =)
Dessutom uppskattar jag att ni gillar bloggen. Jag har sagt det förut, utan er ingen blogg.

Inga fler barn

 
Gennie och Nikhil är på cafét och hon tar hans bröd som han inte vill ha. Nikhil ser grinig ut och säger att han måste ut och springa igen. När han väl är ute och joggar så gör han sig illa igen och får skjuts till fabriken av Carl.
 
Adam tröstar Holly som sitter på cafét och han säger att hon behövs på gården. När Alex och Andy kommer in går Adam fram till dem. Holly smiter ut och åker till stan. Hennes förra langare sitter inne men hon får hjälp av en annan "kompis".
 
Laurel och barnen stressar iväg på morgonen. Ashley ska hjälpa Sandy men orkar knappt lyfta gubben ur sängen. (Har Sandy blivit så orörlig?) När det inte går så blir Sandy kvar i sängen eftersom Ashley är sur för att pappan inte vill ha professionell hjälp. Ashley är sedan på väg ut när Rachel kommer. Han avbokar henne och säger att hon inte behövs idag.
Senare går Rachel till cafét och möter en förvånad Laurel. Laurel säger att det visst behövs hjälp hemma så Rachel får nyckeln av henne.
 
Adam felmärker massa lådor med kött.
 
Nicola vill inte börja med p-piller så hon vill att Jimmy steriliserar sig. Carl upptäcker att Jimmy kollar på Internet om sterilisering och då börjar han reta sin bror.
 
Rachel upptäcker att Sandy är hemma och sitter på sin säng. Han vill att hon går därifrån men hon vill hjälpa honom. Då ser hon att det skett en liten "olycka" i sängen så hon beslutar sig för att hjälpa honom innan Ashley kommer hem. Tyvärr hinner hon inte det för Ashley dyker upp nästan direkt efter. Ashley skickar hem Rachel och ber henne att inte säga något till någon. Rachel träffar Laurel på puben och nämner att Sandy inte bör lämnas ensam hela dagen eftersom han är en gammal man.
 
Moira är orolig för Holly som inte hört av sig på hela dagen. Tillslut dyker Holly upp och hon är undvikande och tvär. Senare kommer Moira och Hannah ut på åkern där Holly och Adam arbetar. Moira berättar att askan efter John är klar att hämtas ut och nu måste de fundera på vart den ska spridas. Holly vill vänta med det några veckor men Moira vill att det gör så snabbt som möjligt.
 
Sandy blir lämnad ensam igen. Han blir irriterad på Ashley som säger åt honom att inte ringa Laurel om det är något. När Ashley gått så kastar Sandy modellbåten i golvet.
 
Jimmy berättar för Nicola att han verkligen inte vill sterilisera sig. Hon undrar varför eftersom de bestämt att de inte ska ha fler barn. Jimmy börjar svamla om att det kan ta slut mellan dem eller så kanske Nicola dör och han blir kvar ensam. Det gör inte Nicola gladare...
 
Amy och David hämtar Eric för att få honom att komma ut igen eftersom han inte tar tag i arbetet på värdshuset. Amy äter lunch med Eric på cafét. Brenda frågar Amy om de hört något från Val. När hon får veta att Val inte hör av sig börjar hon prata om att Eric faktiskt är ett riktigt kap för kvinnorna. (Lite roligt eftersom de är ett par i verkliga livet och andra gången det händer ett riktigt par)
 
Moira börjar städa ur Johns saker. Även det ogillar Holly. Hon ber Adam att hjälpa henne att övertala mamman till att vänta med att sprida ut askan.
 
Arthur råkar stoppa en plastbit från modellfartyget i halsen. Ashley får skynda sig att hjälpa sin son. Laurel kommer hem och de skyndar sig till sjukhuset för att kolla att Arthur är ok.
 
Rachel är orolig för Sandy. När hon får höra från Ali att Laurel gått tidigare från jobbet för att åka till sjukhuset så skyndar hon sig till Sandy för att höra hur han har det. Hon hinner knappt prata med honom innan familjen kommer hem. Ashley undrar varför hon är där och hon säger att hon ville låna en bärbar dvd-spelare. Laurel säger att det inte är läge nu så Rachel går därifrån.
 
Holly sitter på rummet och funderar på om hon ska ta sin dos eller inte. Precis då blir maten klar och hon lägger undan drogerna för att gå ner och äta. Vid middagen så frågar Moira om de kan sprida askan ute vid fåfängan. Adam tycker inte stället är så speciellt men Hannah säger att det betydde mycket för deras far. Holly muttrar om att det är för tidigt.
 
Jimmy fixar en middag till Nicola för att prata med henne om steriliseringen. Han håller med henne om att han inte vill ha fler barn varken med henne eller någon annan. Bra svarar hon då eftersom han inte kommer i närheten av hennes kropp om han inte gör en sterilisering.
 
Ashley frågar Sandy om varför Rachel är där och snokar hela tiden. Sandy säger att det bara var för en dvd-spelare men Ashley tror honom inte. Tillslut säger Ashley att nu är det dags att de gör saker på hans sätt istället och nu kommer Sandy att få ge med sig.
 
 
 
Precis som jag skrev i förra inläggets kommentarer så är det inte jag som länkar till suspekta sidor genom att stryka under vissa ord, jag ser inte ens vilka ord ni menar.
Jag får inget betalt för att skriva denna blogg.

Ett glädjande besked

Chas blir glad när hon upptäcker att Ed sovit över hos Aaron.
 
I väntan på besked så är flera av familjen Dingles samlade hos Debbie. Charity vill att Debbie kontaktar Cameron men Chas säger åt Debbie att göra det som känns bäst.
När beskedet kommer och det är positivt blir alla lättade och glada. Det kramas och grattas innan de flesta går till puben för att fira.
 
Rachel pratar med Ashley om städjobbet och får veta att det inte var så populärt att hon bara gick in hur som helst i huset. När hon frågar hur Sandy mår får hon veta att han kanske borde prata med en sköterska. Hon lovar att prata med Ruby som kan höra av sig. Ruby kommer dit men Sandy är inte intresserad av att prata med henne eftersom han själv inte tycker att han har problem. Ashley blir frustrerad och värre blir det när Sandy behöver hjälp med massa småsaker.
 
Paddy bestämmer sig för att fria till Rhona. Marlon ger honom flera tips men Paddy kommer på ett eget sätt att göra det på. Paddy och Rhona kommer till puben och Paddy ber Marlon ta fram en flaska champagne. Rhona sätter sig hos Alan trots att Paddy hellre satt sig vid eget bord. Marlon vill hjälpa sin vän men först ska han ta av Leo en kofta. Paddy protesterar för det visar sig att han tryckt upp frieriet som text på Leos tröja. Rhona ser det och blir tyst, sedan rusar hon ut. Paddy följer efter och de pratar ut inne på damtoaletten. Tillslut så går hon med på att gifta sig med honom.
 
Debbie söker upp Cameron och ber honom komma tillbaka. Han vill inte det men efter att hon bönat och bett så går han med på det tillslut. Chas ser det och hon ser inte alls glad ut.
 
Nicola tar ett dagenefter-piller och det gör Jimmy lite besviken.
 
Adam kämpar på ute på gården men har svårt att leva upp till Johns förmåga. Han är rätt besviken och grinig för att han inte klarar av allt. Holly försöker sköta hela hushållet eftersom Moira bara sover och Hannah har tagit tag i pluggandet. Moira blir hysterisk när Holly tagit lakanen ur sängen för att tvätta dem. Enligt Moira luktade de fortfarande av John.
Holly tycker allt börjar bli jobbigt så hon ringer upp en av sina gamla vänner som är langare och ber om något...

Proffskontrakt, soppatorsk och ultraljud

Zak har inte kommit hem över natten. Lisa är både orolig och arg. Belle märker att inte allt står rätt till.
Sam går till kojan i skogen och hittar Zak där.
 
Rodney kommer hem till Nicola och Jimmy. (Översättaren kallade honom farfar) Han säger till Nicola att hon kanske borde visa Jimmy lite mer intresse.
 
Chas fortsätter att neka till att hon gett Cameron fel signaler. Hon går sedan till Debbie för att önska henne lycka till när de ska få provsvaren.
 
Ed kommer in på puben och frågar efter Aaron. Aaron som precis kommer dit försöker smita innan han blir upptäckt men lyckas inte. Ed ber om ursäkt men Aaron är inte speciellt intresserad av det.
 
I Lizzies värld ser alla män ut som Omar Shariff och kvinnor som Farrah Fawcett, utom Brenda för hon är mer som Freddie Mercury ;)
 
Sam kommer till fabriken och berättar för Lisa att han hittat Zak. Han säger att Zak bara varit ute och tjuvjagat. Lisa säger att Zak får komma hem men inte för tidigt eftersom hon har sminkparty hemma på kvällen.
 
Andy, Debbie och Charity väntar på sjukhuset för att träffa läkaren. Debbie säger åt Andy att han inte får följa med in och han blir väldigt besviken men hon ger sig inte. Medan de väntar säger Andy att han tycker Debbie ska behålla barnet oavsett vad som händer men hon vägrar eftersom det är ont om tid för att rädda Sarah. När hon ska in till läkaren så vill hon inte ens ha med sig Charity.
 
Hannah kommer hem efter att ha försökt gå till skolan men inte klarat av det.  Holly blir irriterad eftersom det är viktigt att systern klarar av skolan. Moira bryr sig inte utan ligger bara på soffan.
 
Chas är orolig för Aaron så hon ber Paddy att prata med honom. Med förevändningen om att Aaron ska vara barnvakt får Paddy tillfälle att prata med honom. Aaron märker bluffen och är på väg därifrån men Paddy lyckas tillslut få Aaron att stanna. De pratar ut och Aaron inser att Ed kanske är intresserad trots det som hänt. Det gör att Aaron ringer honom och lämnar meddelande på telefonsvararen.
 
Nicola har bestämt sig för att överraska Jimmy så hon gör sig i ordning och åker iväg. Tyvärr så får hon slut på bensin och batteriet tar slut när hon ska ringa så hon får lov att gå till närmaste bensinstation.
 
Sam träffar Zak i kojan och gör allt för att få pappan nykter. När Sam sedan säger att han vill att Zak blir som förut så ber Zak om ursäkt.
 
Laurel träffar Jimmy på cafét och hon undrar om han träffat Nicola. När de inser att Nicola inte är hemma försöker de få tag på henne. Jimmy skyndar sig hem och efter ett tag kommer en väldigt förbannad Nicola också hem. Hon känner sig kall och eländig och hon anklagar Jimmy för det eftersom han glömt att tanka. Efter en stund så visar hon varför hon varit kall, hon hade inga kläder på sig under kappan... Jimmy blir väldigt förvånad men sedan skiner han upp =)
 
Zak kommer hem mitt i sminkpartyt. Lisa är förbannad men lättad. Zak och Sam går till puben så damerna får vara i fred. När Zak ser Declan så går han fram till honom och ber om ursäkt. När de sedan kommer hem så går han och lägger sig på en gång.
 
Chas frågar Paddy om hur det gått för Aaron och Ed. Han ska precis svara när Aaron kommer och säger att han inte fått något svar och att det skulle inte ha funkat ändå. Just då kommer Ed in på puben. De båda killarna går in i lägenheten för att prata ut. Ed ska kyssa Aaron men då backar han. Aaron som inte vill ha fler hemligheter visar såren han har på kroppen. Ed tar det med ro och tillslut så vågar de närma sig varann. När Aaron sedan säger att han vill veta pinsamma saker om Ed ifall de ska fortsätta att ses. Ed blir tyst men sedan säger han att han inte kan ha en pojkvän. Aaron låtsas då som om han skämtat bara. Ed berättar att han precis skrivit på ett 12månaders kontrakt som proffs i Frankrike. De bestämmer ändå att de ska gå ut och ta en öl ihop.
 
Debbie är på ultraljudet och läkaren kallar fostret för "han" trots att de inte vet vilket kön barnet har. När Debbie sedan tittar på skärmen så kommer alla känslor. Hon ber att läkaren hämtar Charity. Efter undersökningen så åker de hem. Andy kommer dit för att be om ursäkt och ser bilden från ultraljudet. Debbie som inte vill ha bråk ber honom att gå. Efteråt så säger hon till sin mamma att allt är så jobbigt och inte alls så lätt som hon trodde. Charity tycker Debbie ska kontakta Cameron eftersom han trots allt stannat kvar i byn, antagligen för att han älskar henne.
 

Hinner inte..eller jooo det gjorde jag

Jag hinner inte se avsnittet idag så ni får diskutera det här.
Om jag hinner så får ni en kortare resumé av dagens i morgondagens inlägg.
 
Ha det så bra.
 
Här blir en mycket kort sammanfattning eftersom jag har lite ont om tid idag.
 
Zak gör allt för att smita från arbetet. Sam försöker få honom att hjälpa till. Declan märker att Zak inte gör något så han säger till Sam att ge Zak sparken. Sam har svårt för det så han låter Zak hjälpa, nåja inte mycket till hjälp, utan att säga något. Declan ser även det och blir förbannad.
 
Holly frågar ut Aaron om Ed eftersom hon är lite nyfiken men Aaron hinner inte svara för hon tror att han beskyddar henne. Tillslut lyckas ändå Aaron att tala om för henne att Ed gillar killar.
Aaron ringer Ed och de träffas i stan. Motvilligt följer Aaron med till Bar West. Ed får veta av bartendern om Aaron och Jackson så han frågar ut Aaron om tidigare förhållanden. Aaron säger inget och det gör att Ed blir kallare till sättet och går därifrån. Aaron hinner upp honom utanför och får veta varför. Han blir förbannad och lämnar Ed.
 
Eric kastar Vals kläder och saker. Han vägrar att gå till jobbet så Amy får sköta allt. Hon ber David prata med sin far. När David gör det är Eric full och börjar jämföra deras misslyckade förhållanden. Det gör David deprimerad och han börjar dricka med Eric.
 
Alex börjar flirta med Nicola efter att han märkt att hon tittar så på honom. Han retas med henne men hon verkar gilla det. Jimmy ser hennes blickar och när hon avvisar honom hemma så tänker han att han måste göra något. Givetvis ser Rodney att Jimmy kollar upp träningstips för att bli en atletisk sexgud. Carl och Rodney börjar reta Jimmy.
 
Cameron får samtal från sin far som vill att han kommer hem och hjälper till med något. Det gör att Cameron säger till Debbie att han lämnar verkstan på fredag trots hon inte hittat någon ersättare.
Chas får reda på det och hon blir ledsen. Hon och Cameron tar en drink ihop efter stängningsdags.
Dagen efter så retas de med varann och Megan märker stämningen mellan dem även om de själva förnekar att det är något.
 
Debbie går bara och väntar på besked. Hon berättar för sin mamma att hon kommer att göra abort om barnet inte passar och att hon kommer att försöka igen tills de får ett barn som matchar med Sarah.
 
Lisa ska ordna ett sminkparty för byns damer.
 
Zak kommer in på puben precis när Sam ska berätta för Lisa att Zak inte jobbar. Eftersom Zak redan är full så blir han irriterad och ännu surare när Declan dyker upp. Cain och Sam får hålla undan Zak så det inte blir slagsmål.
 

Chas och Cameron sitter i soffan och delar på ett glas vin. De pratar och myser tills Cameron böjer sig fram för att kyssa henne. Chas kysser honom tillbaka men sedan hör hon att Aaron är i närheten så hon drar sig undan.
Efteråt skyller hon allt på Cameron eftersom hon inte alls velat kyssa honom, att han missuppfattat hennes signaler.

Besvikelse och lite kärlek

 
Zak är sen ner till frukosten och när han sedan kommer har han inte klätt på sig. Han skulle ha hjälpt Marlon men vill inte det eftersom då ska man ge familjen rabatt. Sam erbjuder sig att hjälpa honom men Zak vill inte det. När han kommer till puben så frågar Chas om han kan fixa kranen som läcker men det vill han inte.
 
Amy och Eric ska hämta Val vid flyget och de frågar om Diane vill följa med men hon stannar hellre hemma. När de kommit till flygplatsen syns Val inte till och de blir oroliga.
 
Cameron packar ihop och innan han går frågar han om de kan vara vänner i alla fall med det vill inte Debbie. Han erbjuder sig att arbeta kvar på verkstan tills Debbie fått tag på en ny mekaniker.
När Cameron sedan kommer till puben och Chas får veta att Debbie dumpat honom så säger hon att han kan få bo där hos henne.
 
Killen som Aaron hjälpt med bilen kommer med nya biljetter till nästa match. Aaron bjuder honom på en öl. De sitter vid ett av borden när Alicia kommer fram för att flirta med killen. Hon vill veta om han är intresserad av tjejer eller killar. Alicias försök ger inget svar men Aaron får hans telefonnummer så han kan höra av sig om han ska gå på matchen.
 
Andy stormar in hos Debbie efter att han fått reda på att Cameron flyttat. Debbie blir irriterad men Andy vägrar att gå. Precis då kommer Cain hem och säger åt Andy att sticka. Andy svarar att han gör allt för Sarah och därför bryr han sig om vad som händer hemma hos henne, sedan går han.
 
Alan jagar folk till mötet som anordnas för dem som är emot festivalen. Megan hör det och frågar om de får komma. Alan tycker det att det är okej. På mötet sedan så är det endel som är för och endel emot festivalen. Megan och Declan lyssnar för att ta del av det som oroar folk. Megan lovar att se över säkerheten så det inte blir livat i utanför festivalområdet. Hon lovar alla som är där att de får gratis inträde, till Declans stora förtret.
 
Amy och Eric tröttnar på att vänta på Val eftersom hon inte dyker upp vid ett senare plan heller. De återvänder hem och Eric är rätt bitter. De kommer fram till att de klarar sig utan Val. För att tänka på annat går de till puben. Diane som fått ett samtal från sin syster säger åt Eric och Amy att följa med till rummet bakom. Där får de veta att Val inte tänker komma tillbaka, hon har flyttat in hos en av Pauls vänner.
 
Aaron ringer till Ed (rugbykillen) för att föreslå att de ska ses men han får lämna meddelande på telefonsvararen. När Aaron sedan möter Adam ute i byn så visar det sig att Adam är rätt stressad för de måste få i ordning ett tak på en lada. Aaron ringer återbud till Ed för att hjälpa sin vän.
 
Rachel hjälper Sam att prata med Declan så Sam kan få hjälp med att fixa staketen inför festivalen. Sam får anlita Zak så det blir gjort. När Zak får reda på det blir han inte allt för glad.
 
Eric är sur och grinig och han är spydig mot gäster som inte är riktigt nöjda. När han kollar i gästboken på värdshuset ser han hur mycket beröm Val fått men Amy avslöjar att det är Val själv som skrivit det. Amy övertalar Eric att hämta hem Val eftersom han saknar henne. När han ska boka biljetter så blir det problem med bankkortet. Han ringer för att kolla upp det och får då reda på att Val har rensat alla deras konton, ifrån Portugal. Han blir riktigt ledsen och besviken. Nu vill han inte ha mer med henne att göra.
 
Debbie pratar med Chas på puben. Hon får veta att Cameron bor där och då blir Debbie förbannad. Hon tycker Chas sviker henne.
Chas berättar sedan det för Cameron som erbjuder sig att flytta till värdshuset för att inte skapa mer osämja. Chas säger att han får bo kvar eftersom hon bestämmer själv vem som får bo hos henne och det uppskattar han.
 
Aaron är på gården och hjälper Adam och gänget med taket. Plötsligt dyker Ed upp med en kompis för att hjälpa till. Holly blir genast glad över att en snygg kille som kommer dit. Eds kompis nämner för Alex att Ed inte är intresserad av tjejer.
 
Adam är glad över att få hjälp men när han är ensam med Aaron bryter han ihop och känner sig besviken över att inte klara av detta själv så som hans far hade gjort. Aaron tröstar sin vän och säger att så småningom kommer han att klara av allt.
 
Ed blir sedan ensam med Aaron och han börjar fråga ut om Adam och Aaron är mer än bara vänner. När han får veta att de bara är vänner och att Aaron är gay blir han glad. Det slutar med att han böjer sig fram och kysser Aaron inte bara en gång utan två.
 

RSS 2.0