Två piffiga pensionärer

 
Även idag har jag ont om tid så inlägget kommer att komma i helgen.
 
Trevlig valborg allihop!
 
Inskrivet söndag 3/5 kl 21:48
 
Rhona berättar för Marlon att hon besökt Donna för att Leo skulle få träffa April. Marlon blir inte glad men säger att det är okej så länge de båda barnen inte får veta att de är syskon.
 
Victoria kommer in på kaféet för att köpa en kaffe. Ross står där med sin nygjorda kaffe och Vic passar på att ta den på vägen ut istället för att vänta på den hon beställde. Ross påpekar att det är hans men Victoria bara tackar för den och går iväg. Det gör att Ross börjar flirta med henne när han kommer till puben. Victoria som är stressad går in i köket och strax efter går han också in dit. Han bjuder ut henne men hon hinner inte svara förrän Marlon kommer in och undrar vad han gör där. Victoria svarar snabbt att han försöker bjuda ut henne men det har han inget för. Ross går ut ur köket med ett litet leende ändå.
 
Val träffar Ian i en bil inne i stan. Hon vill hellre träffa honom än Eric. Så när hon kommer hem så berättar hon det för Eric som ser väldigt besviken ut men säger att han kan inte hindra henne.
 
Kerry fortsätter att tjata på Bernice om att hon borde få jobbet på nya salongen. Bernice svarar att hon har inte ens fått ett godkännande av banken så hon kan inte ens tänka på personal än så länge. När Kerry hjälpt till lite på puben för att visa hur duktig hon är på service får hon gå till Betty med en matleverans. Hon sitter sedan och äter lunch med Betty och pratar om chansen att få ett annat kreativt jobb. Betty låter Kerry få göra om hennes stil så när de återvänder till puben så ser Betty väldigt annorlunda ut med lösögonfransar och spretigt hår.
 
Priya hör när Diane pratar om hur Bernice sparkade i magen innan hon blev född. När Priya sedan får en blödning berättar hon om sin oro över barnet som inte rör sig. Hon får åka akut till sjukhuset och både David och Alicia följer med henne. Det visar sig att babyn i magen mår bra trots allt. När Priya får veta det blir hon sitt vanliga jag och vill inte erkänna att hon har problem och behöver hjälp. Det gör att David blir irriterad och säger att hon ska bo hos dem för att han ska kunna hålla ett öga på henne. Alicia tittar förvånat på honom och han säger bara att hon inte ska käfta mot för nu blir det så.
 
Victoria kan inte hålla sig ifrån Ross utan går hem till honom på kvällen. Hon är rakt på sak och säger att det är inte något förhållande hon är ute efter utan bara en engångsgrej. De får ganska bråttom upp till sovrummet.
Morgonen efter undrar Andy vem Ross haft på besök under natten men Ross säger inte vem utan bara att det var någon Andy inte känner. När Andy gått kommer Vic ner men precis då kommer Adam in. Hon låtsas att ha hämtat Andys nycklar. Ross håller en rätt kylig attityd mot henne och han svarar inte när hon ringer eller sms:ar. Det gör Victoria rätt ledsen men hon vet att hon antagligen får skylla sig själv eftersom hon klargjort för honom att hon inte ville ha något mer.
 
Rhona får skynda sig till kyrkans lekgrupp för att Leo varit inblandad i en incident. Det visar sig att Arthur försvarat honom mot en annan pojke som börjat bråka och att Arthur då fått en smäll. Laurel är glad över att sonen försvarat sin lillebror så när hon pratar med Marlon säger hon åt honom att han är egoistisk som inte låter April få träffa sin familj. Diane håller med Laurel så tillslut ändrar han sig och ringer upp Donna.
 
Kerry ger sig inte utan hon känner att jobba på Bernices salong vore drömjobbet. Hon får möjlighet att styla om Pearl och det slutar med ett rosaskimrande hår. Pearl är jättenöjd och pratar om hur bra det är och att andra pensionärer kommer att bli så avundsjuka på henne. Bernice vill fortfarande inte anställa Kerry även om banken nu gett klartecken för lånet. Diane säger att även pensionärer behöver friseras så det vore dumt att tacka nej till en sådan stor grupp människor. Det gör att Bernice talar om för Kerry att hon får jobbet på prov.
 
Alicia tycker det är jobbigt med Priya boendes hos dem och även Jacob ser butter ut över situationen. David försöker förklara att han var rädd att babyn skulle dö för att Priya missköter sig själv och att han känner sig så totalt maktlös när han inte kan hjälpa henne. Han säger att han älskar Priya fast inte på samma sätt som han älskar Alicia. Priya hör hans förtvivlan och bestämmer sig för att söka hjälp. David och Alicia följer med henne till läkaren som lovar att hjälpa till men att det tar ett tag eftersom kliniken hon borde skrivas in på måste ha en remiss. Han säger att hon ska få förtur men att det tar 2-3 veckor innan det händer något.
 
Priya får panik och drar iväg. David och Alicia får gå runt och leta efter henne. Priya går in på akuten och talar om att hon håller på att döda sitt barn så hon MÅSTE få hjälp. När David, Alicia och Rishi kommer dit så får de veta att Priya ska skrivas in på en privat klinik för att få hjälp så fort som möjligt. Rishi säger att det får kosta hur mycket som helst. Priya gråter när hon förs iväg med två sköterskor.
 
 

Loppor i armhålan

Inskrivet söndag 3/5 kl 11:25
 
Belle försöker förklara för sin pappa om hur skyldig hon känner sig. Hon säger att även om det inte var medvetet att döda Gemma så hatade hon henne. Hon kommer att erkänna sig skyldig till mord. Zak blir förvivlad och ringer Lisa. När Lisa kommer hem berättar Zak allt och att han känner att det är hans fel som skjutsat Belle till polisstationen.
 
Edna vägrar att lösa ut vinstlotten, hon säger att hon kommer att kasta den i soporna. Det gör att Harriet letar i Ednas soptunna i smyg efter lotten. Edna kommer ut och ser det. Hon säger till Harriet att hon räknat med att detta skulle hända så hon kastade lotten i en papperskorg i byn så om Harriet vill kan hon leta igenom alla som finns. Vilket Harriet gör, eller hon börjar i allafall.
 
Priya jobbar och har rast men kan inte äta så hon kastar sin smörgås i soporna. Diane som råkar se det undrar vad hon gör. Priya svarar att hon inte gillar senap och att hennes pappa haft på det. Hon skulle uppskatta om Diane inte sa något till Rishi om den kastade smörgåsen för han lagt ner så mycket möda och besvär på att göra den till henne. Diane lovar att inget säga. Senare så ger hon Priya en skål med pommes frites och säger åt henne att äta allt annars kommer hon att skvallra för Rishi. Både Leyla och Chas hör detta så när Leyla märker att Priya varit på toaletten direkt efteråt så ifrågasätter hon det. Givetivs förnekar Priya att hon skulle ha spytt därinne.
 
Bernice håller sin lilla marknadsundersökningsträff hemma. David, Priya, Kerry och Betty är deltagare men mötet går inte riktigt som planerat. David och Priya pratar om att det försvunnit varor ur butiken och Betty är upptagen med att ätan plockmaten. Jacob kommer dit efter skolan men får vänta på David och Priya ska bli klara. Bernice hinner bara börja prata för strax efter kommer en onykter Val in med Eric efter sig. Val hör Davids och Priya diskussion om försvunna varor. Hon råkar då nämna att hon vet vem det är och säger sedan "han må hata bananer men älskar att sno cigaretter och godis" medan hon nickar bort mot köket där Jacob precis sagt att han inte tycker om bananer. David och Priya konfronterar Jacob på en gång. Bernice försöker förtvivlat att återgå till mötet men ingen är längre intresserad. Jacob erkänner att han gjort det och att Val utpressat honom att göra en del arbetsuppgifter för att hon ska vara tyst. Han säger att allt är hennes fel för hade hon inte anmält Alicia som då hamnade i fängelse så hade David aldrig träffat Priya så nu hatar han Val. Eric inser på en gång att det är Jacob som varit nättrollet och skrivit att Val har HIV.
 
Debbie blir förhörd av polisen. Hon är nära att bryta ihop men erkänner att hon huggit skruvmejseln i mannens ben. Hon blir släppt mot borgen och när hon kommer ut ringer hon Pete för att hon vill att han hämtar henne. Pete som redan väntar utanför kör henne hem  utan att ställa frågor om vad som hänt. Väl hemma berättar Debbie om händelsen. Han ser sedan arbetsordern så han söker upp killen på sjukhuset och talar om att Debbie inte mår bra. Killen är kaxig och kallar henne för psyksjuk. Pete berättar då om Cameron och att hon var hans flickvän och vad som hände. Han säger att om killen inte tar tillbaka sin anmälan så kommer Pete själv att slutföra det Debbie påbörjade. Sedan åker Pete till Debbie och erkänner att han pratat med killen. Debbie kastar sig på honom och börjar kyssa honom.
 
Bernice ska till banken och börjar bli nervös inför mötet. Hon tar en kaffe på kaféet innan. Bob håller tummarna för hennes affärsidé så länge det inte är ett konkurrerande kafé hon ska öppna för i så fall hoppas han att "lopporna från 1000 kameler ska uppsöka hennes armhålor" . Mötet på banken går inte så bra som hoppats då det var en annan som tog hand om ärendet än den Bernice förväntade sig. Denna unga bankkvinna ifrågasatte Bernices lämplighet då hon inte har någon som helst erfarenhet att arbeta på en frisörssalong.
 
Diane fortsätter att hålla koll på Priya och gör allt för att få henne att äta. Hon försöker förklara att Priya inte bara kan tänka på sig själv utan måste tänka på barnet i första hand. Priya berättar då om sina svårigheter som började redan i skolan. Hon vill hellre sova hos Diane än att gå hem och tillslut går Diane med på det.
 
Polisen kommer till verkstan för att prata med Debbie. Ross blir nyfiken och håller sig i närheten så han får höra att misshandelsanklagelsen är tillbakatagen. När polisen gått säger Debbie till Ross att inte lägga sig i eftersom det inte angår honom. Hon träffar sedan Pete på puben och bjuder honom på en öl som tack. Hon säger seda till Pete att låta Ross vara ifred för de behöver inte tävla med varann. Ross kommer in och Debbie ber honom att låta de vuxna vara ifred.
 
Eric fixar en lunch till Val som precis kommit hem från en spabehandling. Ian dyker upp på värdshuset och Eric blir rasande när han inser vem det är. Eric blir så förbannad att han ger Ian en snyting. Ian går till kaféet och Val kommer dit. De sitter och pratar och han säger att han är avundsjuk på Val som har en vid sin sida, en som ställer upp för henne. Hon berättar att det inte är så bra mellan dem längre eftersom Eric inte kan vara fysisk med henne. Det uppstår en flirtig stämning och Ian föreslår att de två träffas igen eftersom det finns något magiskt mellan dem. De går ut och plötsligt kysser de varann. Eric som kommer ut från puben precis ser dem...
 
 

Hatt-party

Inskrivet onsdag 29/4 kl 00:03
 
Lisa och Zak fortsätter att bråka om vem som gör mest rätt för Belle. Sam blir återigen irriterad på dem och säger åt dem att det de håller på med hjälper inte Belle och om de inte kan hålla sams så kanske de borde dela på sig. Lisa går till jobbet och är på dåligt humör. Hon pratar med tjejerna där men när de säger att det var fel av Zak att ange Belle så försvarar hon honom. Hon säger att han inte angav sin dotter utan följde med henne dit som stöd. När hon kommer hem så är hon inte riktigt lika sur så hon har köpt några öl som hon ger sin man. Han blir givetvis glad och ännu gladare när hon säger att det är en fredsgåva.
 
Finn kollar på en forumsida där han upptäcker att någon skrivit anonymt att man får HIV om man besöker värdshuset. Han tar genast åt sig och söker upp Victoria för att prata med henne. Hon blir orolig och visar Diane. Finn känner sig förolämpad men då säger Victoria som det är, att det inte är honom det gäller utan Val. Sedan går de alla tre till Val för att berätta vad som hänt. Val blir hysterisk och anklagar Diane för att vara den som skrivit det.
 
Dom söker upp Debbie för att be henne lösa ut honom ur företaget. Han vill ha 12 000£. Debbie förklarar att hon inte har så mycket pengar. Dom blir förbannad och öser ur sig sura kommentarer om famijen Dingles som skyddar varann även om det gäller mord. Han kallar Debs för prostituerad eftersom hon legat med honom för att få tag i nycklarna en gång i tiden. Efter ett tag går Dom med på en mindre summa och att Debbie delbetalar bara han slipper vara hennes kompanjon.
 
Edna fyller år och Sandy, Ashley och Harriet firar henne med lite presenter. Hon får en liten flaska konjak och en skraplott av Sandy men hon uppskattar inte presenterna. Konjaken låser hon in i ett skåp och skraplotten kastar hon i papperkorgen eftersom hon inte tycker att man ska spela för pengarna. Sandy plockar upp lotten i smyg men Harriet ser det och tar den ifrån honom. Hon skrapar lotten och upptäcker en vinst på 20 000£. När de sedan ska fira Edna på kaféet med ett hatt-party så berättar Harriet om vinsten men Edna vill inte veta av pengarna eftersom de är djävulens påfund det där med spel. Hon vägrar att ta emot vinsten och vill inte att någon får reda på det.
 
Cain kommer hem till Debbie precis när Ross är där för att lämna pengar för några stulna bilar han fixat. Cain frågar Debbie om vad de håller på med men hon orkar inte prata om det så hon säger åt honom att inte lägga sig i. När Cain kommer tillbaka till verkstan kommer polisen dit för att fråga om han vet något om de stulna bilarna. Han nekar och när polisen gått så går han till Debbie för att tala om vad som hänt. Hon går i sin tur till Ross och säger att nu är det slut med de stulna bilarna, inga fler får komma dit. Ross försöker få henne att ändra sig men Debbie ger sig inte.
 
Bernice kommer på att hon ska starta ett eget företag i byn, en frisersalong. Hon ska göra en marknadsundersökning och hon nästan tvingar Alicia och David att ställa upp på den.
 
Rodney, Kerry och Dan sitter på puben och  upptäcker kommentaren om HIV på värdshuset. De skojar om det och Rodney ska precis visa Eric det när Val kommer in. Hon berättar högt för alla att det stämmer att någon på värdshuset har HIV och att den personen är hon. Val rusar ut därifrån och Eric följer efter henne. Han tröstar henne så hon lugnar ner sig. Val bestämmer sig för att ta reda på vem som skrivt detta.
 
Belle sitter och pratar med sin far i soffan. Hon talar om för honom att hon tänker erkänna i rättegången, hon anser sig skyldig till mordet på Gemma.
 
Val får hjälp av Finn för att försöka hitta vem den skyldige är. Efter ett tag så kollar de om det finns andra konton som har samma namn som i kommentaren och det visar sig att någon på instagram kallar sig så. När Finn upptäcker att signaturen finns på scifi-chat så blir Val övertygad över att det är Ian som skrivit kommentaren eftersom Ian är stor scifi-fantast. Hon ringer upp honom och skäller ut honom på hans telefonsvarare men vägrar sedan att svara när han ringer tillbaka.
 
Debbie åker ut för att hjälpa en man som fått motorstopp. Mannen är väldigt flirtig och kommenterar flera gånger om hur snygg hon är och hur ovanligt det är med en tjejmekaniker. När Debbie inte visar intresse utan är på väg att gå så tar han tag i henne. Debbie blir stel och sedan hugger hon honom med en skruvmejsel i låret. Hon får panik och åker därifrån trots att mannen ber om hjälp.
 
När Debbie kommer hem får hon ännu ett utbrott eftersom hennes larm återigen gått. Dan har försökt att fixa larmet men det går igång lite hur som helst. Debbie vägrar att sova utan larmet inkopplat.  Hon är på väg att fixa det när polisen kommer. Först har hon inte tid att prata med dem men måste ändra sig när de arresterar henne. Pete ser när polisen för iväg henne och hon säger åt honom att han inte får berätta detta för någon.
 
 
Jag vet att det är struligt och konstigt med mobilversionen av sidan men jag kan tyvärr inget göra då det är Blogg.se som bestämmer hur det ska vara.

En ung mördare

Inskrivet kl 21:59
 
James sitter i soffan hemma på gården och han håller ett litet paket i handen. Katie kommer dit och sätter sig och pratar med honom i väntan på Adam. James är besviken över att Chas nobbat honom så han ger Katie paketet istället. När Katie får tillfälle så pratar hon med Chas och ger henne den lilla asken hon fått av James. Det visar sig vara ett halsband men Chas är ändå inte intresserad av att träffa honom.
 
Belle ska på inledande förhör i rätten Hon vill inte ha med sig Lisa utan det räcker med Zak. Lisa blir förtvivlad men finner sig i det. Istället går hon till fabriken för att försöka få tillbaka jobbet. Hon ber Jai om ursäkt men han skrattar bara åt henne. Lisa lyckas ändå övertala honom till att ge henne jobb igen.
 
Jacob träffar några äldre killar och ska sälja cigaretter till dem men precis då dyker Val upp och hon kan inte låta det vara. När hon närmar sig Jacob ser hon att han håller i en otänd cigarett Hon blir rasande på honom och anklagar honom för stöld. Jacob vägrar att erkänna men Val tror honom inte. Hon får honom att lova att aldrig göra om det igen. När Val gått kommer Noah och han frågar hur det går. Jacob berättar om Vals raseri och att han lovat att inte stjäla något men till Noah säger han att hon behöver inte veta vad de gör.
 
När Adam kommer in på puben för att träffa Katie har han James med sig. James frågar om Chas vill ta en drink med honom men hon vägrar återigen. Efter en stund ändrar hon sig och sätter sig hos honom. Hon ber James att berätta alla hemligheter han har men han har inga fler och hon blir nöjd. De bestämmer sig för att fortsätta träffas
 
Zak besöker Dom för att berätta vad som hänt. Trots att det är jobbigt så berättar han att Belle blivit anklagad för mordet på Gemma. Dom blir rasande och bitter. Han anklagar Belle för att ha förstört allt och nu ska hon bara fortsätta leva medan Gemma inte kan det.
 
Val kan inte låta bli att driva med Jacob när hon ser honom.  Hon försöker få honom att börja jobba med städning på värdshuet men precis då kommer Alicia. Jacob blir orolig och tackar ja till jobbet trots att han egentligen inte vill. Alicia tycker inte det är så lämpligt men Jacob insisterar på att han vill hjälpa Val. Nästa gång Val ser dem så sitter de på kaféet. Återigen så låtsas hon att hon ska säga något till Alicia men hon gör inte det och Jacob kan andas ut. Val varnar också Noah för att umgås med fel typer.
 
Många i familjen Dingles oroar sig för Belle. Det gör att när James kommer till puben så behöver Chas lite kramar och närhet. Hon har dock svårt att slappna av när Cain och Moira sitter några meter ifrån. När Moira går iväg så går James fram till Cain och säger att Chas behöver stöd ifrån dem båda fast på olika sätt. Det kan inte Cain förneka så när James vill bjuda på en öl så tackar han inte nej.
 
Eric försöker få Val att flytta hem igen men hon vägrar. När hon sedan ser en cyklist från Tour de France på puben så överlåter hon hennes rum till honom. Val återvänder till huset där Eric blir glad över att hon flyttar hem. Hon tänker dock inte sova i samma rum som honom och hon har inget behov att ha honom som vän heller.
 
Lisa är fortfarande mycket sur på Zak som gått med på att skjutsa Belle till polisen. De båda bråkar en hel det om det. Zak försvarar sig med att han bara gjort som Belle velat medan Lisa säger att ibland måste man se till barnens bästa även om de själva inte förstår det.
 
Belle smyger ned på natten för att ringa Sean. Zak som sitter i soffan hör henne men säger inget förrän hon upptäcker att han är där. Hon avslutar samtalet med Sean för att prata med sin far. Gråtandes ber hon honom att han och Lisa måste vara vänner och hålla ihop för de är de enda hon har. (Strålande skådespel av Eden Taylor-Draper som spelar Belle)
 
 
 

Heta "mittpådagenmöten"

Inskrivet kl 22:36
 
Belle berättar för sin far om vad som hände och vilka skuldkänslor hon har. Hon tror att hon kommer att få leva med det resten av livet. Zak är förtvivlad och han säger sedan att han om någon förstår. Han erkänner att det var han som misshandlade Cain. När Belle berättar att hon talat om allt för honom för att han ska hjälpa henne gå till polisen så vill han inte det först men inser sedan att det kanske är det bästa ändå.
 
David frågar Jacob om vad han hört om Eric och Davids prat. Jacob säger att han hörde om Val och att hon var HIVpositiv. David ber honom att inget säga till någon.
 
Ali kommer till kaféet för att prata med Ruby. Hon ger hennne en plastkasse med pengar. Det visar sig att Ali tagit pengarna som låg under diskhon. Hon tror inte attt William kommer att sakna pengarna eftersom han inte använt dem. Ruby blir inte alls glad och hon lyckas övertala Ali till att de ska lämna tillbaka allt. Ruby tar på sig skulden inför Seb. Hon säger att hon så gärna vill ha barn att hon därför tagit pengarna till en IVF-behandling men att hon ångrat sig när hon kom hem. Seb blir förbannad och är nära att polisanmäla henne men låter bli. Däremot blir hon uppsagd och han tänker inget säga om stölden eftersom William gillat henne och om han får reda på vad som hänt så kommer han inte att lita på någon igen. Ali försöker säga som det är men Ruby avbryter henne varje gång.
 
Megan och Jai sitter på kontoret och skålar i whisky. När Jai böjer sig fram för att kyssa henne drar hon sig undan. Hon tror inte att han känner något för henne. Jai lyckas ändå få henne att förstå att han gillar henne och då går de hem till honom. Efter att ha haft sex så gå Megan hem. Hon avböjer hans middagsinbjudan för hon är inte riktigt redo att låta andra få veta att de ses.
 
Chas är kall mot James och svarar inte när han ringer. När han frågar vad som hänt så berättar hon att hon vet om att han varit kär i Moira. James försöker förklara att det är glömt även om han försökt nyligen igen att få henne. Han ber om ursäkt men Chas är hård, hon dumpar honom eftersom hon är trött på att män behandlar henne illa.
 
Lisa kommer hem och börjar packa en väska för att hon och Belle ska åka iväg igen. När hon inte får tag på varken Belle eller Zak börjar hon bli orolig.
 
Declan och Charity har haft sex mitt på dagen. När hon ska börja arbeta så vill Declan gå upp till sovrummet igen men hon säger att hon inte hinner det. Då råkar han säga att det är därför han älskar henne. Charity bleknar när hon hör det och Declan ber om ursäkt, att det inte var meningen att säga något. När chocken släppt så kramar hon om honom och säger att hon är lycklig.
 
Noah frågar Jacob om han hunnit stjäla något än men det har inte Jacob. Precis då kommer Katie förbi och tycker pojkarna ser lite skyldiga ut. Hon frågar vad de håller på med och Noah svarar att Jacob ska hjälpa honom med läxorna. Jacob talar sedan om för Noah att David är konstig just nu så det är inte så lätt att sno saker. Jacob går hem och både David och Alicia förklarar för honom att han inte bör prata om Vals sjukdom. Han förstår inte varför men David kan inte förklara. Istället låter de grabben gå in i butiken för att plocka fickorna fulla med godsaker.
 
Kerry njuter av att få rå om Dan efter tiden med avhållsamhet. Hon utnyttjar honom så han blir helt slut. Dan kommer sedan fram till att han kommer att säga nej till Ruby i framtiden för han orkar inte längre. Tyvärr blir det inte riktigt rätt läge när han berättar det. Ruby och Ali, som precis kommer hem efter att ha pratat med Seb om de stulna pengarna, blir väldigt besvikna på honom även om de förstår Kerry som egentligen inte är deras familj.
 
Ruby och Ali pratar sedan ut. De kommer överens om att inte försöka mer eftersom det tär allt för mycket på deras förhållande. Ruby gråter över att aldrig få bli mamma men Ali försöker trösta henne genom att säga att hon är redan mamma, hon tar hand om barnen precis som en riktig mamma även om hon inte fött dem.
 
Declan sitter hemma och dricker vin. Megan kommer hem och märker att han verkar ovanligt glad. Hon tror att han äntligen insett vilken svikande mara Charity är men inser strax att hans känslor inte alls är på den nivån. Hon förstår att han blivit kär i Charity.
 
Cain berättar för Moira att han pratat med Chas om James och hans känslor. Hon blir besviken på honom men går sedan över till Chas för att prata med henne. Chas är besviken över att Moira inte sagt något tidigare men hon är inte beredd att ta tillbaka James.
 
Belle blir förhörd av polisen. Hon berättar allt om vad som hände. Polisen frågar henne om det var en olyckshändelse när hon knuffade Gemma så att hon ramlade. Hon erkänner det men då blir hon anklagad för mord. Zak blir förbannad men polisen ger sig inte. Belle och Zak blir inlåsta i en cell tills hennes advokat kommer. Advokaten råder Belle att tänka sig för mer när hon ska svara på frågorna. Sedan åker de allihop ut till platsen där bråket inträffat.
 
Polisen kommer hem till Dingles för att söka igenom Belles rum. Då först får Lisa veta vad som hänt. När polisen gått och Zak och Belle kommer hem så är hon riktigt förbannad. Hon säger till Zak att han inte skulle ha hjälpt Belle till polisstationen. Hon säger även att om Belle åker dit för detta kommer hon aldrig att förlåta honom.
 

Småtjuvar och storskojare

Inskrivet kl 21:41
 
Lisa försöker hålla Belle hemma från skolan men Belle vägrar. Hon säger att enda stället att slippa mamma på är just i skolan. När Zak försöker be dottern om ursäkt för att han bjudit över Don trots att hon mår dåligt så säger hon att det är okej för hon gillar att vara nära Dom.
 
Jimmy försöker få ordning på företagets kvarvarande kunder men det är inte lätt eftersom Charity redan förvarnat dem om att de snart gör konkurs. Jimmy blir rasande och går hem men Charity kommer dit för att böna och be att han ska skriva på så de kan starta företaget på nytt. Jimmy vägrar återigen eftersom det vore olagligt. Då vädjar Charity till Nicola och säger att de bör tänka på Angels intressen som är rätt dyra. När Charity gått så är Jimmy på väg att ringa konkursförvaltaren men Nicola stoppar honom. Hon lyckas övertala honom att gå med på Charitys och Declans plan för Charity har lovat att ta på sig skulden om det går åt skogen.
 
Belle går över till Dom efter skolan. Hon har med sig ett minnesalbum om Gemma som eleverna gjort. De tittar på texterna och Belle blir ledsen. Hon är nära att berätta allt för Dom men hon nämner bara att de bråkat den kvällen men hon säger inget om knuffen.
 
Lisa vill ha ledigt i några veckor för att vara hemma med Belle men Jai ger henne inte det. Då säger hon upp sig och slutar omedelbart. Zak som är orolig för Belle föreslår för Lisa att de vänder sig till en terapeut. Lisa totalvägrar och blir förbannad för hon vet vad som är bäst för hennes dotter.
 
James och Chas träffas på puben och han har ett paket med sig till henne. Det är underkläder så hon plockar inte upp det där. Moira och Cain står vid bardisken så Chas ber dem att komma och sätta sig hos dem men de avböjer och går därifrån.
 
Rhona tackar Marlon för att han gått med på att låta Leo och April ses.
 
Jai och Rishi får reda på att kontraktet med Emmerdales åkeri är brutet eftersom företaget gått i konkurs. Rishi blir rasande då han sett att de haft tillräckligt med arbete men Charity säger att det inte stämmer och att de kan kolla med konkursförvaltaren. Både Rishi och Jai är tvunga att acceptera läget men Jai tänker ge igen. De är ändå glada för nu kom de billigare undan än om Charity fått hälften eller mer vid skilsmässan.
 
Jacob och Noah ses på kaféet. Noah frågar om Jacob fått tag på några varor men han vill vänta till efter skolan. När Jacob kommer hem råkar han höra när Eric pratar med David om Vals sjukdom. Eric blir orolig för att Jacob tjuvlyssnat och därmed kan hela byn snart få reda på det. David lovar att prata med Jakey och få honom att inget säga.
 
Kerry fortsätter sitt sockerätande som tröst Det är dags för Dan att lämna sina små "simmare" och därefter ska hon inte behöva vara utan sex längre.
 
Ruby och Ali hjälper till hos William för han fyller år. Med på kalaset är sonsonen Seb och hans sambo. Hon pratar med Ruby om att vara gravid när man inte är riktigt redo. Ruby svarar att man blir redo när barnet föds. William råkar spilla på tröjan så Ruby och Ali går in i köket för att hämta papper. Ali är besviken över att Ruby pratar om barn trots att de kommit överens om att inte göra det där. När de letar efter papper så ser de att pengaburken ligger kvar under diskhon.
 
Chas försöker få Cain att prata om James. Hon vill veta mer om hans förflutna men Cain säger inget. Tillslut lyckas hon tjata till sig ett svar och Cain berättar att James varit kär i Moira. Chas blir väldigt besviken och går hem. Cain följer efter henne för att berätta att hon inte behöver oroa sig eftersom Moira klargjort att det inte kommer att bli något mellan dem så James vet om det.
 
Zak pratar med Dom om Belle. Han berättar om sin oro över att Belle börjat supa. För att underlätta hennes sorg och få ett avslut så föreslår Dom att de ska hitta en plats för Gemmas aska. Belle försöker att hjälpa till med det blir förmycket för henne så hon rusar hem. Zak följer efter henne för att försöka få henne att prata om vad som stör henne. Tillslut brister det för Belle och hon berättar att hon dödat Gemma och att Lisa vet om det.
 
 

Olika sätt för att få ihop pengar

Inskrivet kl 22:48
 
Rhona har svårt att acceptera att Marlon inte vill ha kontakt med April. Hon tycker att Leo bör träffa sin syster. När Paddy hör hur viktigt Rhona tycker att Leo har en stor familj så börjar han prata om att de ska skaffa barn. Rhona vill inte alls ha flera barn för hon är nöjd med att bara ha Leo.
 
Jimmy börjar leta efter papper på bokföringen inne på kontoret. Charity märker det och stoppar honom genom att be honom ta en körning istället.
 
Moira frågar ut Pete om vad han gjort härom natten då han kom hem sent. När han inte svarar så frågar hon rakt ut om han säljer droger igen. Givetvis förnekar han och tillslut så berättar han om Debbie. Moira lovar att inget säga till någon.
 
Jacob får jobba i butiken med att plocka varor för att betala för en ny mobil till Noah. Han vill ha ett fast jobb så han kan jobba ännu mer för att tjäna pengar till sig själv när skulden är betald. David säger att han är för ung utan får vänta några år till. Då får Jacob höra av någon att han kan starta ett eget företag att jobba med. När Noah hör det så säger han att de kan stjäla saker från butiken för att sedan sälja i skolan. Jacob går med på det.
 
Bob vill att Donna ska stanna men hon vill inte vara ivägen för Marlon och att April får veta att han inte vill träffa henne. Även Rhona försöker få henne att stanna. De ses vid parken så de båda syskonen får leka med varann. När de ska gå därifrån så kommer Marlon och ser att de är tillsammans. Han blir rasande på Rhona för han tror att hon försökt få honom att ändra sig om han ser April och Leo ihop. Rhona förnekar att det var därför utan för att Leo skulle få träffa sin syster. Donna åker iväg och tar farväl av Bob, Brenda och Rhona. 
 
Chas frågar ut Debbie om hur det går med Pete även om hon inte nämner honom vid namn. Ross står en bit ifrån vid bardisken och hör dem så han går fram till Debbie och säger att Pete pratat så mycket om henne, berättat hur de haft ihop det och vad de gjort och var, typiskt killsnack säger han. Debbie blir förbannad och när Pete kommer med bilen till verkstan så slår hon sönder strålkastarna. Han får veta att Ross "skvallrat" så han konfrontrerar sin bror och säger till honom att fixa bilen på en gång.
 
Zak bjuder in Dom på middag till Lisas förtret. När Dom sedan kommer över till dem har han Belles ryggsäck med sig. Den har han hittat vid Gemmas minnesplats på kyrkogården. Lisas oro gör att hon säger till Zak att han inte får bjuda över Dom fler gånger för Belle mår inte bra av att se honom hemma hos dem.
(ja varifrån kom baren hemma hos Dingles?)
 
Ali och Ruby fortsätter att bråka om hur de ska få ihop pengar till en insemination. Ruby vill sälja bilen men Ali vägrar. Hon börjar även att kolla efter dyra snabblån men då säger Ali ifrån.
 
Kerry ersätter sitt sexbehov med att äta massa sötsaker, även om det inte är bra eftersom hon har diabetes.
 
Rhona ger sig inte utan frågar Bob om Donnas telefonnummer men han vill inte ge henne det så hon går till Marlon istället. Han blir förbannad men hon talar om för honom att Leo har rätt till sin syster och nu är hon såpass ärlig att hon frågar honom om numret. Tillslut går Marlon med på att barnen träffas bara de inte får reda på att de är syskon.
 
James märker att Moira och Pete har något de pratar om som han inte får veta vad det är. När han blir ensam med Moira så får han henne att berätta om Debbie. Sedan går hon över till Debbie för att tala om hur bra Pete är. Debbie tycker att Moira inte ska lägga sig i eftersom det redan är slut mellan dem.
 
Charity ser till att Jimmy har en körning när konkursförvaltaren/revisor (eller vad hon nu var) kommer för att kolla alla dokument på kontoret. Innan besöket har Charity strimlat alla papper som kan vara bevis på vad de gjort på företaget. Hon och Declan lyckas få revisorn att gå med på en konkurs för att sedan starta upp ett företag igen under nytt namn. Jimmy kommer tillbaka från körningen lite tidigare än Charity förväntat sig. Han undrar vad som händer och de berättar att företaget är nära en konkurs. Jimmy vill inte tro det men de skyller på att han lånat pengar, 100 000, för att betala Steve. Precis då kommer Nicola och är rasande över vad som håller på att hända för att Charity inte kan hålla sams med Sharmas. Hon får också reda på att det är pengarna till Steve som stjälpt företaget.
 
När revisorn gått så börjar Jimmy att leta efter dokument som saknas. Han vägrar att låta sitt gamla familjeföretag gå i konkurs. Efter en liten stund hittar han högen med strimlade papper och inser vad som håller på att hända. Han blir förbannad och säger till dem att han tänker inte ge sig. Declan och Charity pratar med varann och han är övertygad om att Jimmy kommer att ändra sig.
 
Jimmy pratar med Nicola och han kommer fram till att han ska ringa konkursförvaltaren och berätta sanningen om vad Charity och Declan håller på med.
 

En oönskad present

Inskrivet kl 22:05
 
Marlon är upprörd och vill inte tro på Donna. Han är inte alls intresserad av det hon har att säga och han vill inte ha någon dotter. Marlon går tillbaka till puben för att fortsätta firandet, eller supandet i alla fall.
 
Brenda som hört vad som hänt säger inget till Bob utan låter Donna berätta för honom. Han går sedan till puben för att prata med Marlon.
 
David kommer till fabriken med en packad väska. Han har väntat utanför Sharmas hus men ingen har öppnat. David hade tänkt flytta in hos dem för att kunna vara nära Priya om hon behöver hjälp. Både Rishi och Jai lyckas få David att gå hem igen. Väl hemma har han lugnat ned sig och lyssnar på Alicia som ber om ursäkt för att hon svikit honom. David accepterar hennes ursäkt och de blir sams igen.
 
Charity dyker också upp på fabrikens kontor för att få reda på hur Jai fått reda på på kontraktet. Han säger givetivis inget utan sitter bara och flinar. Det gör Charity ännu mer förbannad.
 
Pete har träffar Debbie hemma hos henne. Han vill att de dejtar på riktigt men hon är nöjd med som det är.
 
Belle kommer in på puben tillsammans med Dom. Både Lisa och Cain håller ett öga på henne. Lisa måste berätta för Cain och Chas att Belle hörde att de pratade om att försöka få iväg Dom ifrån byn.
 
Rishi meddelar Charity via ett brev att han drar in alla investeringar han har i hennes företag. Hon blir rasande och söker upp honom. Sharmas som sitter och äter middag uppskattar inte alls att bli störda. Charity är rasande och klankar ned på familjen, speciellt Priya som är gravid med en man som lämnat henne. Rishi hänvisar till att prata med advokaten och Jai säger att hon är inte mycket bättre själv.
 
Priya skyndar sig från matbordet med ursäkten om att hon ska träffa Leyla. Väl ute så stoppar hon fingrarna i halsen för att kräkas. Georgia som tröttnat på männens prat är på väg till puben när hon kör förbi Priya men hon märker inte vad dottern håller på med. Georgia erbjuder Priya skjuts men hon avböjer.
 
Marlon som är på puben blir bara fullare och fullare men han säger inte vad som hänt. När andra kommer för att gratulera så muttrar han bara. Bob kommer in men då blir Marlon förbannad. Det slutar med att han beklagar sig över allt som inte blivit av eller han fått utan han har fått en dotter som han inte vill ha. Alla på puben tystnar. Han säger sedan att om man får en oönskad present så skickar man tillbaka den.
 
Marlon går hem till Donna och han är rasand. Hon vill först inte öppna men blir sedan tvungen. Marlon gapar och skriker i fyllan att han vill ha bort henne från byn, att han inte all vill lära känna dottern.
April sitter i trappan och hör allt.
 
Megan är lite skadeglad när hon märker hur upprörd Charity är. Declan är inte alls lika förtjust och han hotar med att berätta för Charity att det var Megan som skvallrat för Jai. Megan säger bara att hon gjort som hon gjort för att skydda honom. Charity söker sedan upp Rishi på puben för att få honom att ändra sig. Hon är tydlig med att andra kommer att bli lidande, så som Jimmy och Nicola. Nicola som hör det blir orolig och skyndar sig hem för att prata med sin man som inte alls tror att läget är så illa utan att Charity kommer att vinna detta.
 
Ali kommer hem igen och hon berättar för Ruby att de har ett möte på banken för att låna pengar så de kan betala för en riktig insemination. Ruby vill inte låna pengar för att få ett barn men går sedan med på att följa med. Tyvärr går inte mötet på banken så bra och de återvänder hem molokna.
 
Debbie upptäcker att hon blir ensam hemma så hon bjuder över Pete som får sova över. Han vaknar mitt i natten av att Debbie har mardrömmar när hon drömmer om Cameron. Hon vaknar av det och känner att Pete inte ska vara kvar där hos henne. Pete får gå hem och han är rätt besviken. Dagen efter så går han till verkstan för att prata med henne och han säger att hon behöver professionell hjälp. Givetvis vägrar Debbie och blir sur på honom. Senare dyker hon upp på gården för att flirta med honom. Pete blir förvirrad över hennes dubbla natur. Han säger återigen att hon behöver hjälp men Debbie lyssnar inte nu heller. När han inte vill följa med upp i sovrummet så går hon därifrån och säger att det är hans förlust.
 
Priya har sina sätt att undvika att äta. När hon ska äta frukost så kommer Leyla så Rishi går iväg för att öppna dörren. Då passar Priya på att lägga smörgåsen i fickan. Leyla och Priya åker sedan iväg till stan för att shoppa.
 
Declan råder Charity att se till att åkeriet inte är värd något för när Rishi vill ha tillbaka sina pengar han investerat så finns det inget att ge. Att hon kan se till att företaget går i konkurs men sedan kan hon starta ett nytt i nytt namn. Megan säger att det är olagligt att göra så men Declan säger att nu är det hennes tur att inget säga för han tänker inte låta sig bli lurad en gång till.
 
Paddy och Rhona är förtvivlade över Marlons humör. De pratar med Donna för att förklara att Marlon kommer säkert att ge med sig bara han får vänja sig med tanken på en dotter. Donna följer med dem hem till Marlon för att prata ut men Marlon vägrar. Han går till jobbet istället. När han kastar soporna kommer Donna för att prata med honom. Hon vill bara att April ska få träffa sin pappa. Återigen får han ett utbrott. Han är inte emot dottern, det är Donna han hatar, som han aldrig mer vill träffa.
 

April kommer till byn

Inskrivet kl 22:22
 
Cain pratar med Dom och berättar att han har en vän i Scarborough som behöver en kompanjon i sitt företag. Dom tackar för omtanken men har inga planer på att flytta än.
 
David söker upp Priyas läkare för att prata om hennes ätstörningar och hur det kan påverka barnet. Givetvis kan inte läkaren prata om en enskild patient men han berättar lite om sjukdomen och att David inget kan göra så länge babyn inte är född.
 
Megan skvallrar för Jai om att Charity väntar med att skriva på ett kontrakt för att verka fattig inför skilsmässan. Hon visar honom kontraktet och när Jai pratat med sin advokat om saken så lovar Megan att ställa upp som vittne på att Charity tänkt skriva på men ändrat sig tills skilsmässan är klar. Allt för att kunna sätta dit Charity.
 
Bob hälsar ett besök välkommen. Det visar sig vara Donna och hennes dotter April. Donna har brutit med sin förra sambo och nu planerar hon att flytta hem till byn igen. Hon ska på en anställningsintervju i Hotten. När hon får reda på att Marlon fyller 40 och att han är ihop med Laurel så vill hon inte störa dem så hon ska hålla sig undan den dagen.
 
Georgia och Rishi har lite svårt att hantera Priyas problem. De försöker få henne att äta genom att göra en massa mat och sedan tala om att hon kan äta så mycket hon vill. Priya kämpar med att få ned maten men det går trögt. Direkt efter middagen ska hon upp för att dusch. Rishi blir misstänksam och följer med henne upp för att vänta utanför. Efter en stund vill han komma in för att kolla att hon inte kräkts men han kolla bara toaletten. När Rishi gått spyr Priya upp maten i badkaret.
 
Chas har träffat James och ser Cains blickar när de säger hejdå till varann. Hon pratar med Moira om saken och föreslår en dubbeldejt. Moira tvekar men Chas är övertygad om att Cain kommer att kunna tycka om James bara han lär känna honom.
 
Belle fortsätter att må dåligt och det gör att hon är rätt bitsk mot Lisa. Lisa tror att Belle mår bättre bara hon försöker låta bli att älta det som hänt. Belle hör när Lisa och Cain pratar med varann om att försöka få Dom att flytta från stan.
 
Alicia är ledsen för att David är besviken på henne. Hon försöker ändå få honom att tänka på Priya och hon säger att han kanske ska ställa upp för henne eftersom Priya inte har så många vänner.
 
Donna ska iväg på en anställningsintervju och Bob passar April så länge 
(Jag tycker April påminner om Carola).
 
Paddy som ordnat med överraksningar för Marlon får reda på att flera av de evenemang han bokat blivit inställda då företaget gått i konkurs. Marlon hinner dock få en lite orkester som spelar "Happa birthday" för honom och alla vännerna är samlade utanför puben med champagne i glasen. De går sedan till kaféet för att göra upp nya planer för dagen. Bob kommer dit med April men ingen reagerar märkvärt på att det är en ny liten tjej i sällskapet.
 
Charity blir rasande när hon får veta av advokaten om att han fått reda på att hon har ett kontrakt på en tredjedel av Declans företag på gång. Hon tror genast att det är Finn som skvallrat även om han förnekar det. När Charity gått iväg så erkänner Megan för Declan att det var hon.  Han blir irriterad först men säger ändå inget till Charity när hon kommer tillbaka. Däremot så säger Megan att de måste ta reda på vem som skvallrat och håller med Charity att huvuden kommer att rulla.
 
När Paddy, Marlon, Laurel och Rhona går ut från kaféet för att möta Adam som kommer åkandes på fyrhjulingen så kommer Bob och April strax efter. April springer iväg ut på gatan så Marlon hinner precis stoppa henne från att bli påkörd av Adam. Precis då kommer Donna hem från intervjun. Marlon blir chockad över att se henne igen.
 
Marlon får svårt att koncentrera sig på firandet sedan Donna visat sig. Tillslut säger Laurel åt Marlon att gå och prata med Donna. Han träffar henne på kaféet och Bob tar med sig April hem så de kan prata i lugn och ro.
 
Donna vill helst inte ha samtalet med Marlon just nu när det är hans födelsedag men han tvingar henne att berätta vad hon gör där. Tillslut så får han veta att April är hans dotter...
(Det måste ju betyda att Donna var gravid när hon lämnade Marlon för att bli ihop med Ross. Inte sa väl Viv något om det när hon besökt Donna, eller?)

Billig parfym

Inskrivet söndag 19/4 kl 22:02
 
Lisa och Cain sitter på kaféet och pratar om hur det går för Belle men de tystnar när Zak kommer in. Givetvis märker Zak det och han tror inte på deras bortförklaringar så han går iväg igen.
 
Seb, Rubys barndomsvän och hennes brukares sonson, kommer till kaféet för att träffa henne. Han vill prata lite om oron han känner över att flickvännen är gravid.
 
Jai jobbar hemifrån och det gör att Priya tror att han håller koll på henne. Hon går ändå med på att ses över en fika på kaféet lite senare. Jai går till Kings kontor för att säga åt dem att ordna med chaufförer som ska köra  ut godis eftersom de kommit överens om det. Samtidigt som han är där så flirtar han lite med Megan och det stör Charity utan att hon visar det. Så när hon säger att hon inte bryr sig om om de ses så bjuder Jai ut Megan som tackar ja.
 
Alicia letar efter något som kan visa på vad Jacob gjort för sina pengar men hittar inget i hans rum. Hon berättar det för David och att hon kommer att fråga ut sonen när han kommer hem. Leyla som hör det ber om att få prata med honom först för hon kanske kan få honom att berätta. Så när Jakey kommer så pratar Leyla med honom och hon tackar för att han inte skvallrat på henne. Alicia som är på väg in i rummet stannar till och tjuvlyssnar. Hon blir rasande när hon hör att det är Leyla som fått pengarna så hon konfronterar systern direkt. Jacob erkänner och då måste Leyla berätta. Alicia blir väldigt besviken på Leyla som utnyttjat Jacob för att få bo kvar i byn. Jacob svarar att det var hans pengar så han gör vad han vill med dem och han vill att Leyla bor kvar.
 
Zak går till verkstan för att prata med Cain eftersom han märker att något är på gång. Cain ser då Belle som står vid kyrkogården vid  Gemmas minnessaker och dricker vodka men han säger inget till Zak utan påtalar att allt är lugnt. Sedan hämtar han Belle och tvingar henne hem. Lisa som är hemma försöker prata med Belle men hon är trotsig och full. Zak kommer hem och Belle skyndar sig upp. Nu vill Zak verkligen få reda på vad som händer. Lisa och Cain säger att Belle är full och att hon druckit endel efter Gemmas död men att de inte velat säga något för att inte oroa honom. Zak godtar den ursäkten tillslut men vill hädanefter veta allt på en gång, han uppskattar deras ärlighet.
 
Priya kommer till kaféet för att träffa Jai som inte kommit än. Plötsligt mår hon dåligt och precis när Jai kommer så svimmar hon. Jai kallar på ambulans medan Jacob som är där springer och hämtar David. David får inte följa med till sjukhuset för att inte stressa Priya ännu mer men han åker sedan dit i alla fall. Där får han veta att Priya mår bättre men Jai blir tvungen att berätta om Priyas ätstörning och att hon haft det när hon var ung också. David blir förtvivlad eftersom det kan vara försent att rädda barnet om hon tagit skada.
 
Jai åker hem från sjukhuset och han berättar för Rishi och Georgia om vad som hänt med Priya. Han blir tvungen att erkänna att det inte är första gången som Priya har ätstörningar utan att hon haft det i tonåren också. Georgia blir bestört och vill åka till sjukhuset direkt men Jai lyckas stoppa henne.
 
Dom börjar leta efter boende på annan ort eftersom han känner att han inte behöver bo kvar i byn längre. Cain får höra det och nämner det för Lisa. Han säger att det är bra för Belle om Dom flyttar så de borde kanske hjälpa honom lite på traven.
 
Paddy frågar Bob om han kan baka en tårta till Marlon. Bob säger nej men Victoria som hör det erbjuder sig att hjälpa till. Paddy tvekar eftersom tårtan måste bli perfekt och Victoria har ingen erfarenhet av att baka tårtor.
 
James dyker upp på kaféet när Chas sitter där. Han överraskar henne med en flaska parfym och vill bjuda på middag på kvällen. Chas sprutar på sig massa parfym på en gång men sedan får hon klåda. Hon är allergisk mot billig parfym.
 
Charity tjatar på Megan om att de måste skriva kontrakt på att de är tre delägare i företaget men Megan vill läsa igenom allt innan hon skriver på något. När Megan gått så ger Declan ett telefonnummer till en skilsmässoadvokat som lär vara bra. Charity ska begära skilsmässa och därmed kommer hon på att om hon ska få pengar av Jai så kanske hon inte ska skriva på kontraktet på företaget än.
När hon är på toaletten på puben så pratar hon med advokaten i telefon. Hon berättar att hon mått så dåligt över att ha fått reda på Jais "hemliga kärleksbarn" så hon behöver massa pengar som kompensation så hon vill försöka få så mycket pengar som möjligt från Jai. Det hon inte märker är att Megan är också där inne och hör henne.
 
David kommer hem och han är rasande på Leyla och Alicia som inte sagt något om Priyas ätstörningar. Han går sedan över till Sharmas för att kolla hur Priya mår. Georgia börjar genast hacka på honom om att det är hans fel att Priya mår dåligt. David tjafsar tillbaka medan Priya hör deras bråk...Tillslut får David gå hem och där säger han till Alicia att om något hänt hans barn så kommer han aldrig att förlåta henne.
 

Milkshake med mobilsmak

Inskrivet kl 23:34
 
Lisa berättar för Cain och Chas om vad Belle berättat om kvällen Gemma dog. De åker iväg till polisstationen men ser henne inte där. Strax efter så ser de henne när hon är på väg men de lyckas stoppa henne. De åker hem för att prata ut. Belle är övertygad om att hon måste erkänna för polisen eftersom det var hennes fel för att hon knuffat Gemma hårt. Cain försöker skrämma henne med hur det blir i fängelset medan Chas talar om att även om man erkänner så kommer tankarna alltid att finnas kvar. Belle ger inte med sig men när Lisa pratar om att Zak inte skulle klara av att ha sin lilla flicka i fängelse för då skulle han bli lika sjuk som förut så ändrar hon sig. Belle lovar att inget säga för att skydda sin far.
 
Dom ska till krematoriet efter att ha varit i kyrkan. Zak får följa med eftersom Dom inte vill åka själv. Efteråt går de hem till Dom och Vanessa där vännerna samlats.
 
Leyla kommer dit och hon tycker att det inte är en lämplig miljö för Jacob. Alicia som tycker att han borde vara med även vid svåra tillfällen ger tillsist med sig och låter Leyla gå hem med honom.
När Alicia senare ska hämta sin son så sover han på soffan. Leyla får Alicia till att hämta en flaska vin som de kan dela på. Medan Alicia är borta så visar det sig att Jacob inte alls sover utan att han bara låtsas för att systrarna ska hålla sams. Leyla tackar för att han ställer upp och för att hon fått låna pengar till hyran av honom.
 
Debbie blir förbannad på Ross som ställt en stulen bil på verkstan. Han ger den till henne så hon kan sälja den men då blir hon mer förbannad och säger åt honom att ta bort den på en gång. När hon sedan står på puben så kommer Ross dit. Pete kommer också dit och blir nervös när han ser sin bror bredvid Debbie eftersom han tror att Ross kommer att säga något dumt.
Ross erkänner sedan att det är roligare att se Pete svettas och bli orolig än att berätta på en gång.
 
Marlon kommer hem till Bernice för att prata med Gabby om djur och mat. Eftersom han är kock och tillagar djuren så borde han kunna övertala henne att äta kött igen. Tyvärr så leder det till att Gabby bestämmer sig för att bli vegan istället så nu äter hon inte mjölkprodukter eller ägg heller.
 
Ruby blir sen hem ifrån assistentjobbet så hon har missat hela begravningen. Hon är ledsen för det eftersom hon velat vara ett stöd för Sean men hon skyndar sig till nästa jobb på kaféet istället.
Dan pratar med henne om att försöka bli gravid igen men Ruby tycker det är bättre de väntar en månad tills sorgen över Gemma lagt sig.
 
Priya fortsätter att jogga varje dag och hon säger att hon äter som hon ska. Jai är orolig för henne så hon döljer att hon tränar så han inte ser hur mycket det egentligen blir.
 
Lisa gör frukost till Belle men det visar sig att Belle smitit iväg till skolan. Lisa blir orolig men vill inte visa Zak det även om hon säger att det var nog för tidigit att gå tillbaka dit. Cain kommer till gården för att kolla hur Belle mår. Han blir inte heller glad när han hör att hon är i skolan.
 
Belle dyker upp hemma hos Chas på puben. De pratar länge och väl om Belles skuldkänslor. Chas kan ju förklara hur det känns när man tror att man dödat någon. När Chas sedan pratar med Lisa i telefon passar Belle på att sno en flaska vodka.
 
Ruby återvänder till assistansjobbet. Hon träffar barndomsvännen som ger henne betalt för gårdagen. Hon får veta att han och flickvännen ska bli föräldrar även om de inte är riktigt redo för det. Ruby tycker det är lite orättvist att de hade så lätt för att bli med barn medan hon får kämpa.
 
Noah och Jacob är på kaféet. Noah ställer frågor om  begravningen och Jacob svarar. Sean som hör det får ett utbrott och kallar Noah för sjuk som ställer sånna frågor. Sean rusar iväg och då börjar Noah att reta Jakey för att ha gråtit på begravningen. Jacob blir förbannad och tar Noahs mobil och slänger ned den i ett glas med milkshake. Priya som kommer dit för att träffa Leyla får sära på barnen. När Leyla kommer så ringer hon efter Alicia och David. Noah går och hämtar Charity som talar om att Noahs mobil var helt ny så de får ersätta den.
 
Alicia säger åt Jakey att han får ta sina sparpengar till ny mobil till Noah. Jacob blir nervös och vill erbjuda sin mobil istället  Leyla försvarar honom och säger att en avbetalning vore bättre men Alicia tycker inte det lär Jacob något. När de sedan kommer hem så upptäcker de att det saknas pengar på Jacobs sparkonto. Hon och David konfronterar sonen men han vägrar att tala om vad han gjort med pengarna.
 
Zak kommer hem och han märker att Lisa är orolig. Han säger att hon och Cain döljer något och han vill veta vad. Lisa säger att det inte alls är nåt utan att han bara är paranoid. Zak godtar den ursäkten eftersom hjärnan kan spela en ett spratt ibland. Han är ändå orolig för att Belle undviker honom så han vill prata med henne och bli en bättre pappa än han varit tidigare. Lisa säger åt honom att låta Belle vara. När Zak ifrågasätter det säger hon att de måste göra allt för Belles bästa och därför måste han lita på henne.
 

Gemmas begravning

Inskrivet torsdag 16/4 kl 21:45
 
Dom ringer Harriet för att få träffa henne så hon åker till honom på Dingles gård. Han ber om ursäkt för sitt beteende och för att han anklagat henne. Harriet tar tacksamt emot ursäkten. När de börjar prata om begravningen så orkar inte Dom tänka på det så hon erbjuder sig att ordna allt tills i morgon. Det gör att hon frågar Sean om han kan kontakta deras vänner, vilket han gör. Även Ashley hjälper henne med kontakten med begravningsbyrån. Hon tackar för hans stöd och han svarar att de är ett bra team tillsammans.
 
Pete träffar Debbie på kaféet och han har svårt att inte visa sina känslor så han ställer sig väldigt nära henne. Ross som precis kommer in ser det trots att Pete går därifrån ganska snart. Ross följer efter sin bror för att fråga vad som står på. Först säger inte Pete något men erkänner sedan att de ses men att hon inte vill att alla andra ska få reda på det.
 
Lisa ringer hem till Zak ifrån semesterstället hon och Belle är på. Det visar sig att Belle har packat och stuckit medan Lisa var och handlade.
 
Sandy har råkat köra sin permobil för nära Ashleys bil så det blivit lite repor i lacken. Ashley lämnar in bilen på verkstan men när han ska hämta den har Ross inte gjort något åt det. Ross till och med förnekar att det finns några repor över huvud taget. Ashley blir irriterad men då tar Ross bilen och backar in i väggen så det blir ännu mer repor och bucklor. Ashley klagar givetvis för Debbie som blir rasande och kräver att Ross fixar allt på en gång.
 
Eric försöker få Val att ändra sig och inte flytta ifrån deras hus. Hon är helt inställd på att alla saker ska delas upp dem emellan. Diane får reda på det och skäller ut dem för hon vet att de två älskar varann och nu håller de på att göra ett stort misstag.
 
Gabby har är ledig från skolan så Bernice är lite frustrerad över att inte ha någon barnvakt. När de möter Paddy som är ute med grisarna så passar Bernice på att låta honom ta hand om Gabby eftersom hon blivit förtjust i de små kultingarna. Gabby är frågvis så Paddy får förklara varför han räddat dem och hur slaktningen går till. Gabby bestämmer sig då för att bli vegetarian till Bernice stora förtret.
 
Ross söker upp Pete för att pressa honom på pengar. Han vill ha 500£ för att inte berätta om kärleksaffären med Debbie.
Hon kommer sedan till gården för att träffa Pete. Han föreslår att de borde tala om för alla att de ses för tänk om Cain råkar komma på dem utan att de sagt något. Debbie håller fast vid att det är bäst för barnen att inget säga. Precis då kommer Cain ner till köket. Han undrar vad Debbie gör där och hon svarar att det är för att Moira måste prata med Ross som medvetet förstört Ashleys bil.
 
Belle kommer hem och ber om ursäkt för att hon bara stuckit men hon trodde att hon inte skulle få gå på begravningnen.
 
Ruby jobbar hos den sura gubben. Han fortsätter att prata nedsättande till henne men hon biter ihop och sätter ett stödförband på hans ben. När hon letade efter bandaget så hittade hon en burk full med pengar under diskbänken. Mannen fortsätter att vara elak så tillslut ger hon upp och säger att han får klara sig sjäv för nu säger hon upp sig. Hon går iväg men kommer strax tillbaka för att hjälpa honom. De blir sams när han fått förklara sig och hon talar om för honom att han måste gå till banken med pengarna.

Vanessa är ett stöd för Dom och hon hjälper honom så mycket hon kan. Begravningen blir en fin minnesstund med flera vänner som sjunger. Belle ska hålla ett tal och hon är på väg att berätta vad som hänt men sedan bryter hon ihop och rusar ut. Lisa och Zak följer efter men ser henne inte.
 
Pete söker upp Ross för att få honom att fixa Ashleys bil för Debbies skull. Ross tänker inte ge med sig utan om han inte får pengarna så tänker han skvallra för Debbie om vad Pete säger om henne, även om det inte stämmer...
 
Cain som kommit ut ur kyrkan märker att Lisa döljer något när hon vill låna hans bil utan att han är med. Han ger sig inte utan följer med henne hem för att kolla om Belle är där. Chas har också följt med. Hon hittar tre brev som Belle skrivit. Ett av dem är till Dom och ett till Lisa, det tredje tror jag var till Sean (minns inte). Lisa blir tvungen att berätta att Belle är på väg till polisen för att erkänna att hon dödat Gemma.
 

Pyjamasparty

Inskrivet onsdag 15/4 kl 23:00
 
Eric och Val försöker hitta tillbaka till det som varit förr men han undviker närkontakt med henne.
 
Lisa bestämmer sig för att hon och Belle ska resa iväg ett tag även om Zak är emot det. Både han och Cain tror att det är bättre för Belle att vara kvar för att bearbeta känslorna men Lisa vägrar att ge med sig. Inte ens när Belle bönar och ber om att få vara kvar hemma.
När Sean kommer för att träffa Belle och de har rest så sitter Zak, Sam och Cain och dricker öl och ser på frågesport. De bjuder in Sean till att vara med. Han frågar om han får ta en burk och Zak svarar ja...en läsk...
 
Debbie sitter på Kings kontor eller Home Farms... hon kollar sin mail och säger att sjukhuset mailat henne om att Sarah är fullt återställd nu. (Brukar sjukhus maila sånt? Kul i alla fall att Sarah slipper perukerna nu. Hur länge har hon varit utan?)
 
Paddy och Marlon  sitter och surar på puben för de saknar grisarna. När de funderar på att åka och hälsa på dem säger Rhona att det inte är så bra för grisarna kan bli upprörda då. Både Marlon och Paddy finner sig i det svaret först. (Hur nu en kock och en veterinär kan tro något sådant) Paddys längtan är så stor så han kontaktar grisägaren ändå. Han blir väldigt besviken när han inser att Rhona vetat om att grisarna ska till slakt nästa dag.
 
Val blir irriterad när det inte fungerar med Eric. Hon försöker få kontakt med honom men han skyller på att han måste handla. Hon blir så förbannad att hon går till puben och skäller ut Diane för att ha förstört hennes äktenskap. Diane svarar att visst var det ett misstag men Val har också gjort massa misstag, att det är därför hon är där hon är just nu. Hon påpekar att Val faktiskt var med Rodney och fick ett barn med honom medan han fortfarande var gift med henne.
 
Chas frågar Pete om hur det går med Debbie men det går inte så bra säger han. Hon frågar sedan Debbie om Pete och hon säger att han inte är intresserad. Chas talar då om att han säger samma sak. Det gör att Debbie gör sig fin och fixar barnvakt och beger sig till gården. Pete förstår sig inte på henne och säger det. Då tröttnar hon och går hem och tar på sig pyjamasen. Pete kommer dit och det slutar med att han stannar kvar. Debbie vill dock att de håller förhållandet hemligt för att inte förvirra barnen. Pete lovar att gå med på det om hon inte är så snäsig mot honom.
 
Val går hem till Eric för att prata med honom. Hon säger att han ska få tid på sig men att hon kan inte vänta i en evighet. Eric söker upp Diane för att prata med henne eftersom hon är den ende som han kan vara ärlig mot.
Han vill att Val ger honom lite mer tid att vänja sig vid situationen. Diane svarar " att när gud delade ut tålamod så stod Val i kö för en bredare käft" (Underbart citat) Eric bestämmer sig för att försöka trots allt. Han fixar till en romantisk middag med Bublé i bakgrunden men när de ska upp till sovrummet så kan han inte fullfölja. Val blir ledsen och besviken.
 
Charity upptäcker att Finn kollar in Declan hela tiden. När Ross kommer in på puben och ber Finn att bjuda på en öl så nekar Finn. Declan hör det och bjuder dem båda på öl. Charity blir förvånad men får sedan veta att Declan ska utnyttja det att Finn är intresserad av honom, precis som Charity skulle ha gjort om det var så.
 
Dom anklagar Harriet för att vara självisk eftersom hon hindrat honom för att sms:a Gemma samma kväll hon dog. Zak säger åt honom att inte hela tiden tänka "om man gjort si..." Dom kommer hem till Zak sen och är deprimerad. Han tänker på allt han missar nu när dottern inte finns. Han börjar prata om barnbarnet som kunde ha varit 3 månader nu.
 
Paddy och Marlon åker till gården med grisarna men får reda på att de är instängda tills slaktbilen kommer. De beslutar sig för att göra inbrott och ta tillbaka dem. De maskerar sig och bryter sig in på kvällen. Då upptäcker de att det är hundratals grisar och de kan inte se vilka som är Kevin Bacon, Jon Hamm och Pjork. När tre grisar kommer fram till dem så tror de att de är de rätta.
Rhona och Laurel blir rasande när killarna kommer hem med tre grisar igen.
 
Ross får skäll av en kund som känner sig lurad på verkstan och inte blir det bättre av att Ross inte har kvitto på reservdelen han köpt. Debbie kommer och räddar situationen, sedan säger hon till Ross att fixa fram ett kvitto och bjuda henne på en drink. Han blir glad när de ses på puben men när Pete kommer in så får Debbie bråttom hem eftersom de gjort upp om att ses där. Ross försöker övertala henne att stanna eller följa med till stan men hon har inte tid. Pete stannar en kort stund på puben för att sedan kunna gå till Debbie.
 
Val pratar med Diane om att hon inte kan rädda äktenskapet om Eric inte kan ha sex. Hon vill inte leva med honom som om de vore syskon.
 
Eric sitter ensam hemma och gråter.
 

H-I-Val

Inskrivet tisdag 14/4 kl 21:56
 
Jag har tyvärr lite problem med mitt bredband så varje avsnitt tar en evighet att se. Därför ligger jag efter i både tittandet och skrivandet =(
Det gör också att jag har svårt att komma ihåg vad som hänt =/
Nåja, har jag missat något kan ni väl skriva om det i kommentarerna...
 
Belle mår jättedåligt över att tro att det är hennes fel att Gemma dog. Hon vill berätta för polisen och för Dom men Lisa tror att det kommer att göra mer skada än nytta. Hon förbjuder Belle att kontakta polisen. Genom att säga att hon kan ta på sig skuldkänslorna istället för Belle så tror hon att Belle kommer att kunna glömma händelsen.
 
Finn börjar på Home Farms kontor, nåja de håller ju till på Kings kontor. Både Charity och Megan ifrågasätter hans anställning men Declan bryr sig inte utan låter Finn försöka hitta något bra företag att investera i.
 
Polisen söker upp Sean för att förhöra honom om vad de gjort när Gemma dog. Lisa vill vara med men Dan tycker inte det är någon bra idé. Sean berättar så gott han kan, även om spriten han tagit från Kerry.
 
Kerry och Val sitter och super i busskuren i väntan på bussen in till stan. Efter ett tag tröttnar de på väntan så de går tillbaka till byn. Kerry som pratat om att hon velat bli strippa får Val till att försöka bevisa att det inte kan vara så svårt. Det gör att Val börjar dansa utmanande vid en stång ute på gatan. Kerry vill också försöka så de börjar snurra runt stången båda två samtidigt. Fulla som de är så blir det svårt att hålla balansen så Val ramlar omkull och skrapar upp ett sår på knät. Kerry vill hjälpa till att plåstra om såret men då fräser Val till så Kerry blir rädd. Eric som kommer förbi hjälper Val hem. Där börjar hon gråta för att hon känner sig så eländig, hon känner sig som om hon är H-I-Val. Eric lyckas övertala henne till att söka en stödgrupp, han lovar att följa med henne om hon vill.
 
Dom försöker packa Gemmas saker men det är svårt med alla minnen som dyker upp. Han får reda på att han får ordna med begravningen nu eftersom polisen är klara med kroppen.
 
Finn sitter på puben med Victoria. De super i kapp. När Declan och Charity kommer in så börjar Finn att spana in honom. Han säger att Declan är rätt snygg.
 
Debbie blir irriterad på Ross som tar hem okända tjejer till Andy så Sarah får träffa dem. Hon passar på att tala om för honom när de sedan ses på verkstan att han måste hålla slamporna ifrån Sarah. Precis då kommer Pete för att betala för bilen. Han charmar in sig hos Sarah när han gör en grimasch så hon kan rita av honom. Senare ger hon bilden hon ritat till honom.
 
Victoria följer med Val till stödgruppen eftersom hon inte ville ha med Eric. Val vill inte vara med men Vic övertalar henne tillslut. Där får de höra olika historier om hur andra HIV-smittade personer lever. En tjej är gravid men hennes man har klarat sig från att ha blivit smittad. När en kille muttrar och är otrevlig så känner Val att hon fått nog av allt elände. Hon återvänder hem glad som en lärka. Eric märker direkt skillnaden och får då höra att hon ska njuta av livet. De går till puben för att fira. När Val efter ett tag vill kyssa Eric vänder han bort ansiktet så pussen hamnar på kinden istället. Val blir rätt besviken.
 
Dom vill börja planera begravningen och han besöker Dingles för han vill fråga ungdomarna om de vill hjälpa till, framför allt Belle som varit Gemmas bästa kompis. Belle som blivit uppskickad till rummet när han kom hör inte hans förfrågan. Däremot är Lisa helt emot detta medan Zak tror att det kommer att vara bra för Belle. När Dom gått så vägrar Lisa att ge med sig, hon förbjuder Zak att fråga Belle om att hjälpa till med begravningen. Hon tycker att hon och Belle ska resa iväg istället men det är Zak helt emot.
 
 
 

Lev livet nu sen kan det vara försent

Inskrivet lördag 11/4 kl 10:09
 
Vart tog den mysiga stämningen i byn vägen? =(
 
Pete ska hämta bilen på verkstan innan han åker på möte. Givetvis börjar han munnhuggas med Ross men tystnar när Debbie kommer. Medan han hämtar nycklarna på kontoret med Debbie så passar Ross på att göra något under bilen.
 
Val muttrar över det mesta. Hon lyckas övertala Kerry att gå ut och röka med henne trots att hon slutat. Hon frågar Kerry om hur det är att leva med en sjukdom att ta hänsyn till. Kerry förklarar att man lär sig även om det ibland är jobbigt. När de går in igen på puben så får Kerry Val till att försöka utnyttja Dianes skuldkänslor genom att beställa en flaska vin som kompensation för det hon gjort. Tyvärr för Val, eller Kerry, så tänker inte Diane ge Val vin för hennes hälsas skull.
 
Declan bestämmer sig för att satsa på Internetföretaget Finn pratat om. Finn får reda på det när kompisen hör av sig om att någon plötsligt investerat en stor summa i den nya appen han utvecklar. Det gör att Finn försöker få jobb som ekonomisk rådgivare hos Declan. Först säger Declan nej men ändrar sig när Finn lovar att hjälpa till att tjäna massor av pengar.
 
Debbie och Chas ska åka in till stan för att festa men när Chas dyker upp med ett leende så blir Debbie mindre sugen på att gå ut. Chas har fått ett sms från James så hon är jätteglad. Debbie säger att hon inte orkar med en lycklig Chas för tillfället.
Pete ringer för att han har fått motorstopp så Debbie åker dit för att kolla till bilen. Hon ser att kylaren läckt massor med vatten så bilen måste bärgas. När Pete kommer nära och rör vid henne så stelnar hon till. Hon går undan men ändrar sig och går tillbaka till Pete och kastar sig över honom för att kyssas. Det slutar med sex i bilen men efteråt råkar Pete nämna Cameron och stämningen i bilen ändras. Debbie säger åt Pete att gå ut till sin bil på en gång.
 
Gemmas rörelse visar sig bara vara en reflex från ryggmärgen (?) och läkaren konstaterar att hon är hjärndöd. Dom måste ta ställning till om hennes organ ska doneras.
Belle kommer till sjukhuset och hon bryter ihop när hon ser bästa kompisen ligga i sjuksängen. Hon säger "förlåt, förlåt" flera gånger.
 
Dom blir tvungen att ta farväl av sin dotter och läkarna rullar ut sängen ur rummet. Han får sedan sova hemma hos Dingles för att inte behöva vara ensam.
Belle blir orolig när hon får veta att han sovit hos dem så hon vill skynda sig till skolan för att slippa träffa honom. Lisa säger åt henne att stanna hemma eftersom hon lever i ett chocktlllstånd. Dom vaknar och känner att han vill gå hem för att inte vara till besvär.
 
Pete försöker prata med Debbie på verkstan men hon vill inte prata med honom. Chas kommer med kaffe precis och märker av stämingen men Debbie förnekar att det är något. Senare kommer Pete in på puben när Debbie är där. Återigen försöker han prata med henne men då säger hon att det bara var en engångsföreteelse. Givetvis hör Chas det och frågar Pete om det är något mellan dem. Han svarar att det inte är det längre och då inser Chas att något hänt. Hon konfronterar Debbie som erkänner att det var bara sex eftersom hon inte har andra känslor för honom.
 
Polisen kommer till Dingles för att prata med Belle om vad som hände den kvällen. Belle svarar så gott hon kan utan att nämna bråket men däremot så berättar hon om att Gemma fått vodka av Sean. När polisen gått så berättar Belle för Lisa att de bråkat under kvällen.
 
Val fortsätter att umgås med Kerry och bara för att trotsa alla så bestämmer hon att de ska ut på stan och festa för hon vill inte sluta leva för man vet inte hur lång tid man har kvar.
 
Ross möter Pete på puben och ser när Pete tittar efter Debbie. Ross tror att han har bättre chans hos henne än brodern. Pete säger inget mer än att han nog har rätt. Chas hör det och ler.
 
Lisa möter Sean ute på gatan. De pratar om det som hänt och hon frågar honom om Belle och Gemma bråkat. Sean svarar att de bråkade rätt ofta med varann. Då säger Lisa att de inte behöver tala om detta för polisen.
Dom kommer ut och blir rasande när han ser Sean eftersom det var han som gett Gemma vodkan. Harriet som bestämt sig för att försöka hjälpa Dom kommer förbi och leder honom hem. Dom är besviken och skäller ut henne också, han vill inte ha någon hjälp eftersom han förtjänar att må som han mår.
 
Belle mår jättedåligt. Tillslut erkänner hon för Lisa att hon dödat Gemma...
 
 
 
Om en till dör i serien innan vi får sommaruppehåll så vet jag inte om jag orkar se serien mer... Jag har nog med elände i mitt liv, jag vill se mera glädje.
Vill jag se mord och död så kan jag se på Morden i Midsumer istället =/
 
 

Be en bön

Inskivet lördag 11/4 kl 00:13
 
Sean hämtar Belle för de ska till skolan. Lisa blir förvånad när hon märker att inte Gemma sovit över där hos dem.
 
Harriet vaknar upp hos Dom. Han har sovit på soffan medan hon låg uppe i hans säng. Hon är på gott humör vid frukosten och retar både honom och Vanessa med att låtsas att de måste be en bordsbön.
 
Rishi och Georgia är oroliga för Jai som lägger ut en massa pengar på att hitta sonen. Jai förklarar att han kommer att sparka personalen och sälja fabriken om så behövs. Han tänker aldrig sluta leta.
 
Chas saknar James och hon blir lite besvien över att han inte ringer henne som lovat. Hon blir inte gladare när hon får veta att han ringt en av sönerna. Chas frågar ut Moira om James fd kärlek, den han inte kan glömma men Moira kan inte svara på det. Hon frågar även Pete som blir förbannad och säger åt henne att inte lägga sig i.
 
Dom får samtal från skolan som säger att Gemma inte är där. Han blir förbannad och rusar hem till Dingles för att skälla ut dem för att Gemma är där och inte i skolan. Dom börjar bli orolig när han inser att Gemma aldrig varit där under kvällen eller natten. Plötsligt får han ett samtal ifrån Gemmas mobil. Det visar sig vara David som hittat den och kollar vems det är.
 
David, Zak, Belle, Lisa, Harriet, Ashley och Dom börjar leta efter Gemma. Harriet hittar henne vid busken och de ringer ambulansen. Hon andas men är medvetslös.
Belle blir ledsen och orolig eftersom hon var den som träffade Gemma sist och hon vet ju om bråket men nämner inget
 
Jai tar med en muffins till Megan för att be om ursäkt för sitt humör tidigare. Megan accepterar hans ursäkt och berättar om hur svåt det är at vara utan sitt barn även om man valt det frivilligt.
 
Harriet, Zak, Dan och Vanessa är med Dom på sjukhuset. De får vänta medan undersökningarna pågår.
 
Moira lyckas övertala Pete till att gå på ett affärsmöte och att han får ta alla beslut själv under det mötet.
 
Finn berättar för Victoria att han ska åka till Tokyo för att få rätten till att vara nörd. Han behöver pengar till biljetten så när han hör att Declan behöver ekonomisk rådgivning så erbjuder han sig att hjälpa till.
 
Chas vill gå ut med Debbie och tillslut går hon med på att de kan ses senare. Ross kommer till verkstan efter en natt med tjejen som bjöd ut honom. Han försöker flirta in sig hos Debbie genom att säga att han vet att hon vill ha honom. Debbie nekar och säger åt honom att hon inte är intresserad. Pete som går förbi blir förbannad på sin bror och rusar fram för att hjälpa Debbie. Hon svarar att hon klarar sig själv. Ross tror att Pete är intresserad av Debbie men han nekar. Det gör att Pete smäller till Ross när Debbie tror att allt lugnat ned sig.
 
Dom sitter och pratar vid Gemmas säng. Zak är där inne också. Plötsligt börjar Gemmas fingrar att röra sig så Dom rusar ut i korridoren för att hämta dit läkaren

Jobbsökning, en mindre fest och grisbilen

Inskrivet torsdag 9/4 kl 23:17
 
Charity och Declan hotar Mark med klacken på hennes sko. De lyckas få reda på att Rachel bodde i huset för tre år sedan men nu hade han tänkt ta pengarna och sticka. Charity och Declan snor åt sig Marks pengar och skrämmer sedan iväg honom.
 
Sean försöker förklara för Belle om sina känslor för henne. Han säger att han inte är intresserad av den stora festen egentligen utan han vill träffa henne. Belle pratar sedan med Sam om hon ka lita på Sean igen efter det han gjort. Sam som är besviken på att Rachel lämnat honom säger att man inte kan lita på någon.
 
Ruby som sökt ett extrajobb som assistent blir intervjuad av mannen hon ska sköta om. Han är tvär och väldigt grinig och när mannens barnbarn kommer in på kaféet där de sitter så visar det sig att barnbarnet är en gammal pojkvän till Ruby. Killen och Ruby kommer bra överens och tillslut så blir gubben också på bättre humör så Ruby får jobbet.
 
Paddy och Marlon möter en man ute på gatan. De tror att han är journalisten som ska intervjua dem men det visar sig att han är ägare till grisarna som Paddy hittat, Varken Marlon eller Paddy vill lämna ifrån sig grisarna men mannen lyckas övertyga dem om att han är deras ägare. Han får dem tillslut och åker iväg med dem till sin köttbutik (eller vad det var för reklamtryck på bilen) Marlon och Paddy är väldigt bittra över att Rhona lurat dem om att hon ringt till tidningen.
 
Dan söker upp Rishi för att berätta om Mark. Han säger att de kände honom när de bodde i samma område och att killen gjorde vad som helst för pengar. De åker iväg och letar upp Jai på adressen han skulle till.. Han blir förtvivlad när han inser att han blivit lurad.
 
Harriet vill ordna en stor fest i byn för alla barn och ungdomar eftersom de är för unga för att åka in till festen inne i stan. Dom blir den som hjäper henne.
 
Alicia märker att Leyla fortfarande är orolig över Priya. Leyla låtsas som hon inte vet något men Alicia lyckas ändå få reda på om ätstörningarna. Leyla ber sin syster att inget säga till David för då kommer Priya att mista förtroendet för henne. Alicia vägrar att lyssna men går sedan tillslut med på att inget säga.
 
Megan får höra att Jai blivit lurad på massa pengar när han letat efter sonen. Hon söker upp honom för att beklaga. Jai är full men låter henne komma in. Det slutar med att han kysser henne. Megan blir förvånad och går därifrån. Hon berättar det för Declan som blir rasande över att Jai utnyttjar henne för att komma åt honom så han söker upp Jai för att skälla ut honom. Declan varnar Jai för att ha med Megan att göra.
 
Sam dricker sig full och ungdomarna utnyttjar det för att ta med sprit till festen. De låtsas dricka cider men letar sedan fram starkspriten. Sam får under tiden all uppmärksamhet av de vuxna eftersom han är så full.
 
Ross är på verkstan när en ung tjej kommer dit för att hämta sin bil. Hon flirtar med honom och vill bli utbjuden men Debbie som hör det säger att han måste jobba. Chas som också hör det säger sedan till Debbie att det märks att hon är intresserad av honom för annars hade hon inte nekat honom att gå på dejt. Debbie förnekar det och säger att hon inte litar på män längre. Chas svarar att Debbie måste träffa någon för annars kommer Cameron att ha vunnit över henne.
 
Megan söker upp Jai för att prata. Hon blir besviken när han säger att han vill låtsas som om kyssen aldrig hänt. Hon gömmer undan vinflaskan hon haft med sig så han inte ska se den
 
Harriet flirtar med Dom och efter festen så får hon följa med honom hem. De dricker vin och hon får Dom till att inte ringa Gemma för att kolla upp henne. Gemma ska sova hos Belle men de blir osams. De tjafsar om Sean och det som hände förut när han var med Gemma. Det blir hårda ord mellan flickorna så Belle knuffar till Gemma som ramlar baklänges och slår huvudet i en sten. Hon reser sig upp och går därifrån blödandes. Belle går hem och är ledsen över hur allt har blivit. Gemma tappar balansen i en slänt och rullar ned in bland några buskar.
(Jag hoppas hon inte blir allvarligt skadad men det var rätt mycket pikar om"frysa ihjäl till döds" "dödstrist" mm mellan ungdomarna så det kändes inte ok)
 

En dam utan en plan

Inskrivet kl 22:48
 
Jag vet redan nu att morgondagens uppdatering kommer på torsdag...
Sarah, jag tog inte illa upp utan ville bara förklara. Det är fler nya här och alla vet inte hur det ligger till men jag gör så gott jag kan =)
 
Leyla söker upp Jai för att berätta om oron för att Priya inte äter ordentligt. Jai tror inte henne eftersom Priya sagt att hon sköter sig. Leyla förklarar hur Priya ljugit och att han faktiskt måste göra något. Det gör att Jai skyndar sig hem för att konfrontera sin syster. Priya förnekar väldigt länge men hon vägrar att äta något även om Jai försöker att få henne till det. Efter en stund bryter hon ihop och ger honom en örfil. Hon erkänner att hon har problem men vill inte att någon annan ska får reda på det.
 
Charity pratar med Lisa och pushar henne till att söka igenom Nicolas skrivbord på kontoret. Lisa väntar på rätt tillfälle men Charity säger att det är bråttom.  Så när Lisa får tillfälle att vara ensam på kontoret så snokar hon fram en adress som är skriven på en post-itlapp på datorn. Precis då kommer Nicola in så Lisa låtsas prata i telefon. Nicola blir rasande och skäller ut Lisa.
 
Paddy och Marlon sköter om grisarna och de är nöjda med att Gemma inte är så intresserad längre. Rhona börjar tröttna på dem eftersom grisarna är det enda männen pratar om. Ändå ringer hon tidningen som ska komma för att göra ett reportage.
 
Belle och Gemma gör upp planer på hur de ska kunna åka till en jättefest i stan trots att de inte är 18 år. Dom vet om att festen ska ske så han säger till Gemma att hon inte får gå ut på fredagen
 
Bernice bestämmer sig för att ta tag i livet. Hon vill inte baka kakor eller lära sig spela ukulele utan hon kontaktar en bank för att få ett affärslån. Tyvärr han hon ingen affärsplan så bankmannen blir irriterad. Rodney lovar att hjälpa henne. (Var inte hon ägare av puben en gång i tiden, innan Diane och Val var med i serien. Hon köpte väl den av Alan? Så hon borde väl veta lite mer om affärslivet)
 
Declan och Charity får adressen som Lisa hittat. De bestämmer sig för att försöka hitta Rachel innan Jai gör det. Lisa erbjuder sig att följa med men Charity säger att det är bättre att hon stannar hemma
 
Priya söker upp Leyla och hon är rasande över att väninnan skvallrat. Även denna gång så erkänner hon att hon gör fel som inte kan äta. Leyla ger henne tomatsoppa men när Jai kommer dit och Leyla vänder ryggen till så häller Priya ut nästan all soppa. Hon lovar Jai att skärpa sig för babyns skull.
 
Sean och tjejerna vinner första pris i filmtävlingen i skolan. Det gör att de börjar planera för fler filmer för nu kan de ju göra en karriär och bli kända.
 
David grattar Leyla på födelsedagen. Leyla blir fövånad men inser att han blandat ihop hennes och Alicia födelsedag. David får bråttom när han får reda på det. Han försöker att ordna en överaskningsfest på puben men det är inte lätt eftersom de inte haft tid på sig. Det blir några få gäster mitt på dagen och lite rester till en buffé (Marlon är mer upptagen av grisarna än att jobba på puben) Alicia blir inte så glad över festen men förlåter honom när han erkänner att han missat hennes dag
 
Mark kommer till Jai på kontoret. Han vill ha mer pengar för att tjalla på Rachel. Jai vill först inte betala men givetvis går han med på det. De två ska åka till huset som Mark sagt att de ska hitta Rachel i. Dan möter Mark när de är på väg ut från kontoret. Han känner igen honom och han berättar det för Ruby som undrar om Dan är säker på att det är "han".
 
Charity och Declan åker till huset som Rachel sägs bo i. Hon går runt och ringer på dörrarna för att hitta Rachel medan Declan står i porten och håller vakt.
Jai och Mark kommer till huset de med. Mark går in medan Jai får vänta utanför i bilen. Charity upptäcker att de är där utanför så hon gömmer sig och sedan möter hon Mark som är på väg ned. Hon ringer Declan som ska hålla utkik efter honom. (Jag tycker Declan påminde om Mark Wylde med gubbkepsen på) När Mark upptäcker Charity så försöker han smita men Declan stoppar honom. Charity tar fram en pistol (?) och hotar honom ...
 
 

Årets kund...eller månadens åtminstone

Inskrivet måndagen 6/4  kl 23:11
 
Brenda bestämmer sig för att lämna tillbaka allt hon stulit. När Kerry hör det blir hon orolig för att mista den röda dyra handväskan så hon försöker övertala Brenda att inte lämna tillbaka allt. Det slutar med att Brenda börjar ge bort kaffe på kaféet. Hon utser David till månadens kund så han får gratis kaffe och kaka, vilket han utnyttjar till fullo och dricker en hel del kaffe.
Tillslut blir hon ändå tvungen att erkänna att hon tagit halsbandet Alicia tappat.
 
Charity och Jimmy blir inte alls glada när de får veta att Robbie gjort en körning för deras företag. Nicola blir tvungen att berätta sanningen om att hon inte fick ledigt och att Jai haft en annons inne tidningen där han efterlyst Rachel och Archie. Charity blir orolig och kontaktar Declan för att tänka ut hur de ska gå vidare med informationen.
 
Valerie ser en målare med färgburk utanför puben så hon passar på att måla ordet "slampa" på väggen. Diane ser det och blir ledsen men förstår systern. Eric träffar sedan Diane på kaféet och hon ber honom att ta hand om Val för hon är trots allt hennes lillasyster.
 
Priya ska på ultrjaljud och Leyla följer med henne. Fostret verkar må bra trots att det är något litet. När Priya går på toaletten så frågar Leyla om det ligger någon risk för fostret om Priya inte äter ordentligt. Barnmorskan vill inte diskutera detta med Leyla men inser att hon måste ställa frågor till Priya. Så när Priya kommer tillbaka så märker hon att stämningen ändrats och när barnmorskan frågar om hennes ätvanor så inser hon att Leyla skvallrat. Priya förnekar allt och blir förbannad på Leyla. Leyla försvarar sig med att hon bara vill dem båda väl.
 
Jai får ett mms från Mark. Han är övertygad om att det är Rachel på bilden trots att den är suddig så han kontaktar Mark för en ny träff. Charity får höra det från Nicola när de råkar vara på puben samtidigt.  Det gör att Charity och Declan bestämmer sig för att försöka få tag på Mark.
 
Eric gör en fin middag till Val för att visa sin omtanke. Tyvärr så råka han nämna att Diane är orolig för henne så hon inser att de pratat med varann och det gör henne fly förbannad. Hon säger åt honom att om han någonsin försöker få henne och Diane att bli sams så kommer deras äktenskap att vara över.
 
Leyla lyckas övertala Priya att prata med en terapeut för att få hjälp med sina ätstörningar. Priya ger det ett försök och terapeuten kommer hem till henne. Det visar sig att Priyas störningar börjat i tonåren när Georgia oroat sig för Priyas vikt och påpekat vad hon äter.
 
Brenda ska upp i rätten för snatteriet och hon klarar sig med endast böter denna gång också.
 
David har sagt till om att han inte vill veta könet på babyn men när Bernice berättar att Georgia shoppat rosa babykläder så får han ändå reda på det.
 
Declan och Charity  kommer överens om att hon ska flirta in sig hos Jai igen för att få reda på allt om Mark. Hon går till kontoret på fabriken men blir iväg skickad för de väntar viktigt besök. Strax efter hon gått kommer Mark. Han kräver 20 000£ för att tjalla på Rachel eftersom om han gör det så kommer han vara tvungen att flytta med familjen. Jai tvekar men då går Mark. Jai följer efter honom ut till bilen och talar om att han går med på att ge honom pengarna. Charity som gömt sig bakom ett skjul hör allt och hinner ta ett foto på Mark innan han sätter sig i bilen och åker iväg.
 
Val träffar läkaren igen. Värdena på Vals tester på olika organ i kroppen är bra så nu kan de bestämma vilken behandling hon ska få och när de ska börja.
 
Charity söker upp Jai på puben för att försöka flirta in sig igen. Hon säger att hon inte vill dra in advokater utan att de kan lösa problemen ändå. Jai som känner henne allt för väl säger att hon bara är snäll när hon vill ha något så hon kan glömma sitt förslag och istället vänta på att advokaten hör av sig. Under tiden så försöker Declan bli sams med Nicola för att få veta mer ifrån henne om vad som händer.
 
När Charity insett att hon inte lyckats charma Jai så går hon till Lisa som är på damrummet. Hon ber Lisa om hjälp eftersom om Jai får tag på Rachel så kommer det att drabba Sam. Lisa lovar att hjälpa henne med att snoka på fabrikskontoret.
 
 

"Bli celibat"

Det finns flera anledningar till varför jag inte alltid skriver samma dag. Det kan vara tidsbrist eller för att jag helt enkelt inte orkar ta tag i det beroende på många orsaker. De som läst ett tag vet att jag har vissa personliga problem och det blir inte lättare under helger. Denna blogg har jag för att jag älskar HTG, inte som en service för andra, sen att ni uppskattar den glädjer mig. Många gånger är det ni som får mig att må bättre mitt i mitt elände men jag fortsätter att skriva när jag får lust, inte för att jag måste och då blir det som det blir... (Det är inte många avsnitt som jag har låtit bli att skriva om sedan jag började för flera år sedan.)
Jag tänker inte be om ursäkt för förseningen för sådant händer, det är ju trots allt min blogg och jag gör som jag vill ;)
 
Däremot önskar jag er alla en trevlig helg för något annat firar jag inte.. =)
 
Inskrivet fredag 3/4 kl 11:55
 
Nicola är inslåst på toaletten när hon hör att någon kommer in. Det är Bernice som börjar undra vad som händer. Nicola är skärrad och har smått panik. Hon berättar för sin syster om att Anton är i närheten och hon ber Bernice att kolla de andra toalettbåsen. Bernice kollar alla båsen och de är tomma förutom det sista. Hon sparkar upp dörren så Anton får en rejäl smäll över ansiktet. Nicola kommer ut och vill att de ska gå medan Anton halvligger utslagen med blodig näsa på toalettgolvet. Bernice är inte redo än för hon vill ge igen. Hon tar hans kläder och fängslar honom i rören med de handklovar som hon blivit fängslad med. När han piggnar till börjar hon plåga honom med att hota med att tala om för alla vad som hänt. Hon tar hans mobil och fotar honom för att skicka mms till hans fru. Anton ber henne låta bli och tillslut går han med på att de ska få sina saker tillbaka.
 
Kerry blir förhörd på polisstationen. Hon får då veta att Brenda är släppt eftersom hon skyllt allt på Kerry, att det var Kerry som lagt tröjan i hennes väska. Kerry blir först förbannad men sedan erkänner hon att det var så det gick till.
 
Priya möter Leyla men har inte tid att fika med henne för hon säger att hon ska till tandläkaren. Leyla erbjuder sig att följa med men Priya vill inte det utan stressar iväg. När Leyla sedan kommer till puben så står Priya där och jobbar. Leyla frågar hur det gått hos tandläkaren och Priya svarar att det gick bra. Då ifrågasätter Leyla hur Priya hunnit iväg till stan på den korta tiden. Priya blir sur och svarar att det blev inställt och att Leyla inte ska spionera på henne.
 
Val och Eric fortsätter att bråka. Han vill följa med henne till kliniken när hon ska dit men hon vägrar ta med honom. Tillslut så ger hon med sig och han skjutsar henne dit. Där får hon veta att även andra testet visat att hon är positiv. Nu gäller det att göra fler kontroller för att se vilken sorts medicin hon ska få. Doktorn är noga med att påpeka att det hänt mycket sedan sjukdomen dök upp så idag kan man leva ett nästan normalt liv.
 
Brenda kommer hem från stan, in på kaféet och Bob frågar henne hur hon haft det eftersom hon kommer hem tomhänt. Hon är fåordig och vill inte prata om det. När Dan kommer in så får Bob veta att Kerry är på polisstationen. Brenda måste erkänna vad som hänt och att hon skyllt på Kerry för att själv slippa undan då hon nyss åkt dit för snatteri. Dan talar om att Kerry som har haft flera andra anklagelser på sig kan riskera fängelse nu. Bob och Dan följer med Brenda till stationen så hon kan erkänna att det var hon som snattade. Det gör att en förvånad Kerry plötsligt släpps fri.
 
Jimmy kommer hem och ser Nicola och Bernice med en okänd väska. Han ser direkt att de är skydiga till något. Nicola erkänner att de fått tillbaka sakerna från Anton. Jimmy blir besviken över att hon ljugit igen för honom.
Det leder till att han inte orkar gå till kontoret utan jobbar hemifrån. Han får Nicola till att lova att ta ett chaufförsjobb åt honom. Tyvärr får Nicola inte ledigt av Jai så hon blir tvungen att anlita Robbie istället trots att hon egentligen inte vill det.
 
Bernice bestämmer sig för att bli celibat, nåja leva i celibat får hon det förklarat för sig. Hon ska helt sluta tänka på män.
 
Jais annons om efterlysta Rachel och Archie har kommit i tidningen. Ali mår dåligt när hon ser den så hon sjukskriver sig. Det ringer sedan en kille som vill träffa Jai. Mark som killen heter berättar att han vet var Rachel är och att Archie till och med tagit sina första steg. Han undrar varför Jai vill hitta dem men när han får reda på att Rachel är efterlyst så vill han inte berätta mer för där han kommer ifrån så tjallar man inte på andra.
 
David vill följa med när Priya ska på ultraljud och hon går med på det. Georgia ifrågasätter det så mycket att Priya ångrar sig. När Leyla får höra det så säger hon att hon följer med istället.
 
Bob orkar inte med Brenda som inte kan lova att sluta stjäla och inte vill söka hjälp för hon vill fortsätta sörja Gennie varje dag och om hon får hjälp så kanske hon glömmer bort Gennie. Bob väljer att flytta hem till Dan tillfälligt. Kerry söker upp Brenda för att hämta Bobs saker. Brenda blir ledsen men säger inget. När Kerry bär ut några säckar med kläder ut i blåsten så går en säck sönder och kläderna flyger iväg. Hon ger upp och går in igen för att prata med Brenda. Hon berättar att  det inte var Bob som bad henne hämta sakerna utan hon gjorde det för att få en reaktion från Brenda.
 
Victoria är sur på Diane men när Diane säger ifrån att hon inte vill bli uppläxad av en tonåring så svarar Victoria att hon inte är förbannad utan mest besviken. Val och Eric kommer in till Diane för att prata men Val är så bitter att hon inte kan försöka bli sams med sin syster. Istället går hon ut till pubdelen och ringer i klockan för att tala om för alla att hennes syster legat med hennes man så Diane är minsann ingen ängel. Eric tar med sig Val därifrån medan Diane går in till sig och gråter.

RSS 2.0