Smurfen och bananen är ute och springer

Priya ser David på cafét och hon påpekar lite surt att hon är besviken för att han inte har tid för henne längre utan han tänker bara på Rachel.
 
Declan ber Katie att vara med på ett möte angående festivalen. Katie säger att hon inte har tid men han lyckas ändå övertala henne. Hon ska gå på mötet med Megan som givetvis blir sur för att Katie ska med. Megan beklagar sig sedan för Robbie som säger att Declan gör så för att spionera på dem,
 
Carl kommer in på puben och han börjar genast pika Dan som inte ska vara med på välgörenhetsloppet. Dan blir tillslut så irriterad att han säger att han ska visst vara med. Chas hör det och hon gör allt för att Dan inte ska springa om han inte vill.
 
Rachel möter Jai utanför butiken. Han lovar henne att de ska ses nästa dag för att kolla lägenhet. David kommer ut ur butiken och säger åt  Rachel att tala om för folk att han inte är far till hennes barn. Rachel lovar att göra det senare på puben.
 
Megan försöker få Katie att stanna hemma från mötet men Katie ger sig inte. Robbie passar då på att gå ut en sväng för att öppna grinden till hästhagen. Det gör att när Katie ska iväg med Megan så får hon ett samtal om att hästarna är på rymmen. Medan Katie tar hand om hästarna så tar Megan med sig Robbie till mötet.
 
Betty sitter på puben när David kommer in. Han ska handla något att dricka när Priya retar honom om Rachels baby. Betty skäller ut David för att han gjort Rachel gravid medan hans fru sitter inne. Precis då kommer Rachel in med Ali. Hon drar med sig Ali fram till David. Ali får be David om ursäkt högt och tydligt så alla hör att han inte är far till barnet. David blir lättad och säger att han aldrig skulle vara med Rachel eftersom de bara är vänner.
 
Amy kommer in på cafét tillsammans med Kerry. Hon går fram till Brenda för att höra hur hon mår. Brenda är fortfarande ledsen för att Eric och hon inte är ihop längre. Kerry säger då att Val redan flyttat tillbaka. Brenda blir ännu ledsnare men då säger Amy att Val bara bor i gästrummet. Amy blir förbannad på sin mamma och går därifrån och då sätter sig Brenda och pratar med Kerry. Kerry berättar om sin oro om Val flyttar in så kanske Amy känner att hon måste välja mellan Val och henne. Brenda talar om att hon ska åka till Marocko för att hälsa på TJ men hon vet inte hur länge.
 
Megan och Robbie kommer hem från mötet och det har gått väldigt bra. Katie kommer in på kontoret efter att ha fått tag på alla hästar och hon får veta att Robbie varit med istället för henne. Hon inser då att det var Robbie som släppt ut hästarna men han förnekar det. Han kallar henne för Declans hålldam och att hon är rädd för att Declan bryr sig om honom.
 
Cameron är inne på puben och köper något att dricka. Debbie och Sarah sitter utanför och väntar på honom. De ser när Carl och Dan kommer tillbaka från sina löprundor. Chas som plockar glas på uteserveringen ser dem också. Carl går fram till henne och frågar vad hon gör med Dan. Precis då kommer Cameron ut och han frågar Debbie vad Carl och Chas pratat om. Debbie svarar att Carl antagligen inte släppt Chas än. Hon säger sedan att hon litar på Chas och att Chas förtjänar att bli lycklig.
 
Carl fortätter att fråga ut Chas inne på puben. Han säger att hon inte älskar Dan eftersom hon inte kan säga det till Carl. Chas blir förbannad och säger att Carl bara är svartsjuk.
 
Dagen för loppet har kommit. Dan ska springa även om Chas försöker få honom att inte gå på Carls psykningar.
Alla är utklädda utom Nikhil. David är en banan, Dan är en smurf, Cameron en sheriff och Carl är en byggarbetare.
 
Debbie vill ta ett foto på Chas och Dan. Chas kan inte sluta att titta bakåt mot Cameron. Loppet startas och givetvis så har Dan inte hunnit träna innan så han tar helt slut. Carl spriner om honom och retas lite men då blir Sean sur och fäller Carl. Carl reser sig upp och fortsätter springa.
 
David vinner knappt före Nikhil och Carl kommer in som trea. När Dan kommer till målet så ramlar han ihop. Han har två varv kvar men avbryter loppet. Chas är glad och pussar honom inför både Carl och Cameron sedan ger hon honom en medalj trots att Carl protesterar över att Dan inte sprungit hela loppet. Jude hör det och säger att det är ändå bara på skoj.
 
Declan kommer hem och han får veta vad som hänt. Han blir förbannad eftersom de gått bakom ryggen på honom och nästa gång kanske det inte går lika bra. Katie berättar om hästarna och Robbie tycker hon är en dramaqueen. Declan säger åt Megan att hålla Robbie borta från företaget.
 
Val har klätt upp sig för att prata med Eric. Hon bjuder honom på vin och sätter sig i soffan. Kerry och Amy kommer hem och de undrar vad som händer. Kerry kan inte låta bli att påpeka att Val tagit Erics pengar och stuckit. Val blir sur men försöker sedan få Eric till att glömma det. Eric säger åt Val att sluta göra sig till för han tänker bara på pengarna hon snott. Han vill inte ha mer vin utan reser sig upp för att gå till jobbet. Val sitter besviken kvar i soffan.
 
Jai skyller på tandvärken för att kunna möta Rachel i stan. De kollar in en lägenhet som är färdigmöblerad. Rachel är inte så nöjd med att inte få välja själv medan Jai tycker hon borde vara tacksam eftersom det är finare än vad hon är van vid.
 
Dan har hämtat sig efter loppet. Han står och pratar med Chas som säger att han inte borde ha sprungit. Dan säger att han gjorde det för att han älskar henne. Chas blir tyst, tittar på honom sedan ursäktar hon sig och går därifrån. Dan blir ledsen och går till Ali för att beklaga sig.
 
Declan och Katie hör att Megan pratar med Robbie och hon pratar om Katie. Trots det vill Declan ge Robbie en chans till eftersom han känner sig skyldig till att ha tagit dit honom. Katie är besviken eftersom hon velat att Robbe flyttar därifrån.
 
Cameron söker upp Chas. De står vid pubens bakdörr och pratar. Han förklarar sin kärlek för henne. Cameron säger att hon är det enda han tänker på och han vill ha henne tillbaka. Chas blir irriterad och säger åt honom att lägga av för hon vill inte gå igenom det en gång till med honom. Han säger då att han älskar henne.

Vi kan inte dissa Jesus

Jag ber om ursäkt för förseningen men ibland händer det oförberedda händelser... Detta hände igår:
 
 
Amelia lär sig rappa om Jesus eftersom de ska ha en talangjakt i kyrkan. Hon hittar på en text om Jesus.
Ali frågar Rachel när hon ska iväg för att kolla på lägenheter men Rachel säger inget eftersom hon inte vill att systern ska snoka.
 
Noah övar på trolleritrick inför talangjakten. De ska precis gå iväg till kyrkan men Jai skyller på att han har tandvärk. Charity är stressad så hon tar Jais mobil och säger att han får ringa tandläkaren senare. Väl framme vid kyrkan kan han ringa Rachel och lämna återbud till lägenhetsvisningen. Hon har då stått och väntat ett bra tag ute vid vägen så hon är väldigt besviken.
 
Katie och Declan kommer in i köket där Robbie och Megan är. Robbie berättar att han hjälpt Katie att mocka men hon uppskattar inte hans hjälp. Megan försöker få Declan att ge Robbie jobb men det lyckas inte heller. Hon blir sur på sin bror och hon är övertygad om att det är Katies fel.
 
Belle pratar med Zak och hon vill veta vad som händer eftersom hon ser att det inte står rätt till. Zak börjar gråta och säger att de får det bättre utan honom. Senare så pratar Belle med Lisa. Hon säger till sin mamma att de inte ska hålla ihop bara för hennes skull.
 
Kerry har köpt två likadana linnen, ett till Amy och ett till henne själv så de kan ses som systrar.
 
Rachel kommer till puben efter att ha väntat i onödan på Jai. Ali som är där blir förvånad över att hon kommer så tidigt. Jai som också är där hör när Rachel högt och tydligt förklarar för Ali att mannen aldrig dök upp.
Jai sätter sig vid ett bord med Charity. Dan som är där lägger sig i samtalet som helt plötsligt vänt till att Rachel kysst fel person och därför fick hon vänta i onödan. Han säger att han kysste Ali och det resulterade i att Sean blev till. Charity slänger ur sig att Rachel kanske måste göra ett graviditetstest. Rachel och Ali tittar på varann och tystnaden tas för att Rachel är gravid. Charity hånflinar och säger att det måste vara en desperat person som gjort Rachel med barn. Rachel rusar ut och David som hört allt följer efter henne.
 
Megan pratar med Zak och hon råder honom att prata med Lisa istället för att fly ifrån problemen. Hon säger att hon gjort fel tidigare men lyckats få en andra chans.
 
Val har tagit en nyckel av Kerry för att kunna flytta in hos Eric. Hon kommer ner till vardagsrummet för att leta efter doftljus. Hon har på sig en silkig morgonrock och hon visar benen lite förföriskt när hon letar, allt för att få Eric på fall. Han genomskådar henne dock och säger åt henne att sluta. Precis då kommer Kerry och Amy hem och de blir något förvånade över att se en lättklädd Val där.
Val kramar om Amy och säger att snart är de tre en familj igen, precis som förr.
 
Jai väntar på fabriken på att Rachel ska dyka upp. När hon gör det så försöker han be om ursäkt för att han inte kunde komma tidigare när de skulle ses. Han lovar att det aldrig kommer att hända igen. Rachel blir förbannad och säger att från och med nu har han inget med henne eller babyn att göra, sedan går hon därifrån.
 
Ali ser Rachels mobil och det gör henne nyfiken på om hon kan se om det finns några ledtrådar i vem som kan vara barnets pappa. Rachel kommer ner och hinner stoppa sin syster.
 
Betty sitter på cafét och hon är väldigt nyfiken på vem som kan vara pappa till Rachels baby. Hon stoppar David som går förbi och frågar honom om han kan berätta det. David vill inget säga och som tur är räddar Bob honom.
Ali som hör det blir övertygad om att det är David så hon söker upp honom för att fråga honom men eftersom hon inte frågar rakt ut så blir svaren lite vaga.
 
Betty ger sig inte så hon går till puben och pratar med Priya och Charity. David som också gått till puben blir återigen utfrågad. Han tror ett ögonblick att de vet om att han och Alicia gifte sig för Jacobs skull så han ber dem hålla tyst om saken. När han inser att de inte menar det så förnekar han givetvis att han varit med Rachel.
 
Dan är orolig för vad Chas egentligen ser hos honom eftersom hon tidigare varit ihop med både Carl och Nikhil. Han frågar Cameron som givetvis inte kan svara.
 
Rachel går till fabriken för att säga upp sig. Jai tycker inte hon behöver vara så drastisk men precis då kommer Charity in och berättar att nu vet alla om att det är David som gjort Rachel gravid. Rachel blir förbannad på Ali som gått och snackat skit så hon söker upp henne och förklarar att det inte är han. För hur skulle David ha råd att betala för en lägenhet inne i stan till henne.
 
Zak kommer hem för att prata med Lisa. Han berättar att han inte vill att det ska vara slut mellan dem och han vill inte förlora henne. Belle tjuvlyssnar i trappan och när de ser henne kommer hon ner. Lisa säger att hon gärna följer med på en liten semester med honom.
 
Rachel står återigen och väntar vid vägkanten. Sam och Samson kommer förbi och gratulerar henne till barnet i magen. Strax efter kommer Jai. Han talar om för henne att han mår dåligt av allt prat...
 
Megan skyller på Katie för att Declan inte ger Robbie jobb. Det gör att Robbie söker upp Katie och ber henne prata med Declan. Katie vägrar eftersom hon anser att det är Robbies eget fel att han inte har jobb. Då blir Robbie sur och säger till henne att detta kommer han inte glömma.
 
 
 
 
 

Dagens höjdpunkt

 
Här kan ni diskutera dagens händelser i detta inlägg, så skriver jag hela inlägget i morgon när jag sett avsnitten.
 
I dag onsdag visas det som sagt inga avsnitt av HTG.
 
 
Detta hände igår:
Eric skickar hem Val så hon inte ska vara kvar när Brenda kommer på lunch. Val går därifrån med ett väldigt nöjt leende.
Kerry kommer till värdshuset efter att ha varit i stan. Hon har köpt ett halsband till Amy. Eric kommer dit och när Amy gått iväg så konfronterar han Kerry om pengarna. Kerry nekar till att ha stulit pengarna från kassalådan.
Brenda tittar in för att prata med Eric men han har inte tid utan säger åt henne att inte störa just nu. Brenda blir ledsen och går därifrån. Eric talar om för Kerry att Val sett henne stjäla pengarna och då erkänner Kerry. Hon får lova att betala tillbaka allt när hon får råd.
 
Dan kommer till puben för att träffa Chas. Han är glad och lycklig. Han berättar att alla är så glada för deras skull förutom Cameron som bara pikar honom.
 
Marlon och Laurel sitter och hånglar med varann i soffan hemma hos henne. Hon rycker till så fort hon hör något. Marlon tycker det är jobbigt med denna oro hela tiden så han erbjuder sig att be Ashley flytta så de kan ses hemma hos honom.
När Marlon sedan träffar Ashley så har han inte hjärta att be honom flytta.
 
Brenda ringer Gennie för att få någon att prata ut med. De sätter sig på puben så Brenda kan berätta om sin oro över att Val är överallt.
 
Eric har sökt upp Val, i rummet bakom puben, för att berätta att han pratat med Kerry. Val tror inte alls att Kerry kommer att betala tillbaka pengarna. När Eric går därifrån ser han Brenda och Gennie.
Gennie försöker stoppa sin mamma men hon går fram till Eric för att prata. Brenda och Eric går ut och hon frågar honom om han träffat Val ofta idag. Eric säger att det bara var nu för att prata om Kerry. Han vill att det är bra mellan dem igen och Brenda säger att hon inser det. Sedan går hon iväg.
När Eric kommer hem lite senare möter han Brenda som packat sin väska för att flytta därifrån. Hon berättar att hon vet att han ljugit för henne om Val eftersom hon sett dem tidigare på dagen och att det inte räcker med att han gillar henne eftersom hon älskar honom.
 
Dan frågar Paddy om lite tips på hur man ska göra Chas glad. Paddy undrar givetvis varför men sedan råder han Dan att sluta använda deo och att äta mycket vitök för det gillar Chas.
 
Nicola möter Marlon ute på gatan. Hon säger åt honom att inte såra Laurel och framförallt så får han inte "Dinglefiera henne", eftersom Laurel berättar allt för henne så kommer hon få veta vad han gör. Marlon ser lätt skrämd ut när Nicola går iväg.
 
Kerry erkänner för Val att hon pratat med Brenda för att få att Val och Eric ska bli ihop igen. Val säger åt henne att aldrig tro att hon kan göra henne en tjänst men att det gynnar Amy om de kan bli en riktig familj igen.
 
Zak drar sig från att gå hem efter jobbet så han gör så mycket han kan för att det ska ta tid. Megan säger åt honom att gå hem men han lyssnar inte.
 
Brenda pratar med Gennie på cafét. Gennie råder henne att ta det lugnt och låta Eric ta nästa steg. När Gennie gått försöker Bob trösta Brenda genom att säga att Eric kommer att dyka upp under dagen när han inser att han saknar henne.
Sedan går Bob till puben. Han nämner för Val att Brenda är ledsen för att det är slut mellan henne och Eric. Val blir nyfiken och skadeglad men lovar att inget säga om att hon vet om det. Sedan går Bob förbi Eric som sitter vid ett bord tillsammans med Amy. Även nu nämner han hur ledsen Brenda är och att Eric borde söka upp henne för att prata.
 
Zak fortsätter att undvika att gå hem. Megan försöker få honom att sluta efter avslutat arbete men erbjuder dock honom en öl innan. Lisa som väntat och väntat blir orolig för att Zak dröjer så hon går till Home Farm för att prata med honom. Hon ser honom inte men hör att han och Megan pratar med varann och att han inte vill gå hem. Lisa blir ledsen och går därifrån.
Nästa dag föröker hon prata med honom men som vanligt undviker han det och går till jobbet. Megan säger åt honom att han borde åka iväg på en minisemester med Lisa. Hon vet ett ställe som han kan få låna, en lägenhet vid havet. Zak tackar nej eftersom han inte tror att de skulle passa in där på ett så flott ställe.
 
Rachel mår dåligt på jobbet så Jai blir orolig och skjutsar hem henne. Han ser sig om hela tiden för att se om någon ser dem tillsammans. Han frågar om de kan mötas i morgon för att se på lägenheter till henne och Rachel säger att det går bra. Hon berättar sedan för Ali om planerna men Ali tror inte att "mannen" kommer att ta hand om Rachel.
 
Gennie kommer med en låda med bakverk som hon ger Dan på fabriken. Hon säger att han är värd det som dejtar hennes syster. Nikhil kommer förbi och han kan inte låta bli att tala om hur onyttigt det är och att det sätter sig på kroppen som fett. Dan får då veta att även Nikhil har dejtat Chas. Det gör att när han senare ser att Nikhil tränar för ett lopp så kan han tänka sig att också ställa upp, för att imponera på Chas.
 
Val pratar med Amy och får då veta att det var Brenda som gjort slut med Eric och inte tvärtom. Först blir hon sur men när Amy påpekar att Brenda måste ha insett att hon inte kan tävla mot Val, så blir hon glad igen. Val är så glad så hon går runt med ett stort leende på läpparna och bara väntar på att Eric ska komma tillbaka.
 
Zak möter upp Lisa på lunchen. De går längs vägen och han försöker att tala om hur han känner oro för att de är oroliga för att han ska spåra ur igen. Precis då kommer Megan åkandes och frågar om han bestämt sig för semestern. Lisa blir besviken över att Zak pratat om deras problem med Megan så hon går därifrån.
Väl hemma så måste de ändå prata med varann. Zak känner sig i vägen och vill åka till farbror Abe på Irland. Lisa säger att om han gör det kanske han inte kommer tillbaka. Zak är mer orolig för att hon inte ska vilja ha honom tillbaka.
 

Chicken bunga bunga

Jag vill påminna om att på måndag och onsdag nästa vecka så är HTG inställt.
Dessutom kommer jag inte att hinna se avsnitten på tisdag så den dagens inlägg kommer på onsdagen istället.
 
 
Dan smyger hem på morgonen efter att ha tillbringat natten hos Chas. David ser honom och inser snabbt vad som hänt. Bob blir förvånad när Dan kommer hem men sedan ser han att vännen har samma kläder på sig som kvällen innan. Han får sedan veta att Dan charmat in sig hos Chas men att det antagligen bara var en tillfällig fyllehändelse.
 
Val är i affären när Kerry möter David utanför. Kerry påminner David om lunchen senare idag. När Kerry gått kommer Val fram. Hon går direkt till Eric för att fråga vad det är som händer och för att muttra om att hon inte blivit bjuden. Eric försöker lite generat att prata bort det.
 
Adam och Moira pratar tyst i köket. Alex kommer in och ser massa blommor. Adam säger att Alex och Andy får klara sig själva idag eftersom han och Moira ska hedra John som skulle ha fyllt år idag.
 
Ali och Laurel kommer in på puben på lunchen. Chas ser dem och frågar var Dan är och då får hon veta att han gått hem istället för att följa med dem. Det gör att Chas går hem till honom för att prata. Dan försöker be om ursäkt och han säger att han förstår om hon ser det som ett misstag det som hänt. Chas charmas väl av hans blyghet och över att han ser upp till henne så hon blir kvar där ett bra tag.
 
Val stormar in mitt i matlagningen till lunchen hemma hos Eric. Hon bjuder in sig själv och vill ta över. Givetvis passar hon på att anmärka på Brendas klänning genom att låtsas att det är ett förkläde. Sedan skyndar sig Val att sätta sig i närheten av Eric så Brenda hamnar vid andra änden av bordet.
 
Marlon pratar med Laurel och han berättar att han bestämt sig för att dra tillbaka förbudet för Rhona att ta med sig Leo till NZ för att skydda Laurels barn.
 
Chas kommer tillbaka till puben och Priya pikar henne för att hon varit borta i fem timmar. Strax efter kommer Dan in och då säger Chas att hon varit hos sin nya pojkvän Dan. Dan ser generad ut men glad. Cameron som hör detta ser väldigt sur ut. Chas ställer sig bredvid Dan och han kan lägga armen om henne men hon drar undan huvudet när han ska pussa henne.
 
Kerry har lagat till något som hon kallar för "Chicken bunga bunga", en mycket het kycklingrätt. Eric, Val, David, Amy, Jacob och Brenda sitter vid bordet. Val pratar mest och hon måste berätta en del matminnen hon haft med Eric. Brenda sitter och lider sig igenom middagen. Val säger även åt Brenda att hämta det som saknas på bordet. Inte blir det bättre när Val pikar Brenda för att bara få små snabbisar av sex med Eric medan när hon och Eric fick ihop det så sprakade om dem. Det gör att Brenda inte orkar höra mer så hon går ut för att hämta luft fast hon skyller på att det är för att maten var så stark. Kerry kommer efter henne och berömmer henne för att hon är så tillåtande mot Val som sitter och flirtar med Eric med gamla minnen. Brenda blir rasande och rusar in för att säga ifrån. Hon säger åt Val att gå därifrån på en gång. Val sitter kvar och tittar på Eric som inget säger. Brenda fortsätter att skrika åt Val och om inte Val går så går hon. När Eric inte säger något om det heller så inser Brenda vem han vill ha kvar så hon går därifrån.
 
Laurel pratar med Marlon och hon säger att hon kommer att berätta om dem för Ashley och barnen för då har inte Paddy och Rhona något att hota med. Marlon tycker inte hon ska göra det men Laurel är säker på att det är bäst för då slipper de smyga med sin kärlek.
 
Zak kommer in på kontoret på Home Farm. Han pratar lite med Megan men så kommer Robbie in. Robbie är sur och tvär när han talar om att han ska gå ut nu. Megan försöker få honom att åtminstone säga "God morgon" och att han borde tala om vart han ska. Robbie muttrar och går därifrån. Megan suckar och undrar förtvivlat vad hon ska göra. Zak råder henne att vara hårdare mot Robbie.
 
Dagen efter middagen har alla ont i magen utom Kerry. Amy är även lite sur för att Kerry sagt något till Brenda som fått henne att bli så förbannad. Kerry skyller på att hon bara velat hjälpa till så Eric och Val blir tillsammans igen eftersom det är väl det Amy vill.
 
Dan går omkring och ser lycklig ut på jobbet. Ali börjar reta honom och tillslut får hon veta att han träffar Chas. Hon blir väldigt förvånad men sedan säger hon att hon är glad för hans skull. Gennie får höra att hennes syster är ihop med Dan och hon blir nog ännu mer förvånad.
 
Eric knackar på hos Brenda för att be om ursäkt. Hon vill inte träffa honom men han envisas. Han lyckas tillslut att bjuda henne på lunch lite senare där det bara ska vara de två.

Paddy möter Marlon och han säger att han är faktiskt ingen utpressare så han tänker inte tala om något eftersom det finns två barn som inte förtjänar att lida men de kommer ändå att åka till NZ.
 
Laurel träffar Nicola och hon berättar att hon träffar Marlon igen. Nicola kan inte förstå sin väninnas känslor för Marlon men hon är ändå glad. Hon råder Laurel att prata med Ashley så fort som möjligt för att sedan prata med barnen. Det gör att när Laurel kommer hem pratar hon lite med Gabby för att höra vad hon tycker om sin pappa. Gabby gillar givetvis Ashley men hon vill inte att han flyttar hem igen eftersom hon är glad över att bara bo med mamma, Arthur och Sandy.
 
Lisa och Lizzie sitter på puben när Zak och Megan kommer in. De hälsar på varann men Zak sätter sig sedan hos Megan. När de sedan ska gå säger Lizzie till Zak att han har tur som har en så fin kvinna som Lisa.
 
Debbie och Cameron kommer in på puben och hon vill veta allt om Chas nya romans. Chas vill inte prata om det och Cameron skyndar sig att säga att de ska låta Chas vara. Debbie ger sig inte och Cameron fortsätter att säga till att de inte har med saken att göra. Då säger Debbie att han inte ska säga något eftersom han tidigare sagt att Chas fått nöja sig med bottenskrapet. Debbie går iväg och säger att hon vill veta mer senare. Cameron ska precis prata med Chas men då kommer Dan in så han säger bara att Dan haft tur som fått en sån tjej.
 
Kerry städar på värdshuset och när hon lyfter på en skål hittar hon nyckeln till kassaskrinet. Hon tar skrinet men ångrar sig och lägger tillbaka allt. Kerry går iväg men ångrar sig snabbt och går tillbaka till skrinet och tar en bunt med sedlar sedan skyndar hon sig ut från värdshuset. Hon ser inte att Val står i trappan och ser allt.
 
Val kommer hem till Eric. Han vill att hon går eftersom han ska träffa Brenda strax. Val säger då att de måste prata. De sätter sig på soffan och så berättar hon om vad hon sett Kerry göra. Eric och hon inser att de inte ska berätta något till Amy. De båda är oroliga och sitter väldigt nära varann.
Brenda som precis kommer för att luncha ser dem genom fönstret. Hon ser att Eric och Val kysser varann så hon rusar därifrån.
 

Inlägg nr: 1000, det firar vi med rosa sockervadd

Andy och Alex jobbar när Moira kommer dit. Andy är trött på att Alex inte pratar med Victoria. Han ber sedan Moira att prata med Victoria men Moira tror inte hon kan vara till någon hjälp.
 
Chas sitter på cafét och håller på med pappersarbete. Dan kommer in och han ber henne om ursäkt för att han varit så efterhängsen.
Moira kommer in på cafét och Chas räddar henne ifrån Brendas vänskapsförfrågan. Chas vill veta mer om Moiras flirt så de går till puben istället. Moira vill ha råd om hur man går vidare vid en flirt. Precis då kommer Debbie och Cameron in så Chas svarar att hon inte är så bra på det där med kärlek.
 
Rhona och Paddy fortsätter att älta det som hänt. Hon är förbannad på Marlon men Paddy är nog ännu mer förbannad och besviken.
Marlon berättar för Laurel om Paddy och Rhonas besök. Hon tycker han gör rätt som fortsätter att kämpa.
 
Moira kommer in i köket på gården. Alex står där utan tröja och fyller på tvättmaskinen. Hon visar med tydlighet att hon fortfarande är intresserad av honom även om hon tidigare sagt att det bara skulle vara en engångsgrej. De ska precis närma sig varann när Adam kommer hem. Moira blir väldigt förvånad och undrar varför han kommer hem nu.
 
Lizzie sitter ute på rasten och pratar med Laurel. Hon vill gå ut och ta en öl med någon men Laurel kan inte det. Dan som hör dem erbjuder sig att hålla Lizzie sällskap. Efter arbetet går de till puben tillsammans. Chas blir lite förvånad över att se dem ihop. Hon nämner det för Priya som anar en viss svartsjuka.
 
Debbie och Cameron sitter också på puben. De är väldigt kärleksfulla. När Debbie går iväg så går Chas fram till honom. Cameron blir irriterad på henne och börjar hota henne eftersom han är orolig för att Debbie ska få veta något. Dan hör det och börjar genast att försvara Chas. Det slutar med att Cameron går därifrån. Chas tackar Dan för att han ställt upp för henne.
 
Rhona ser när Marlon och Laurel står en bit ifrån och pratar. De är rätt nära varann och Laurel smeker Marlons hand. Rhona inser på en gång att det är därför Marlon ändrat sig så hon skyndar sig hem till Paddy för att berätta det. Han tror henne inte eftersom hon kan ha misstolkat det hon såg.
 
Adam är glad över att Alex är kvar på gården så Moira inte behövde vara ensam medan han var borta. Han vill gå ut och ta en öl och ragga med Alex men han får inte vännen med sig. Senare på kvällen möter Alex Moira i köket och de kan inte låta bli varann.
 
Kerry kommer till butiken för att prata med David. Hon frågar honom om hur det går och att hon vill bjuda dem på middag eftersom de är familj till Amy. Val står bredvid och hör detta. När Kerry sedan frågar David hur det går med Jacob när mamman är borta så undrar Val varför. Kerry säger att det inte är lätt för en mamma att vara ifrån sitt barn. Val svarar att Alicia inte är borta frivilligt ifrån Jacob. David vänder sig på en gång och pikar Val för det egentligen är hennes fel.
Eric blir inte speciellt glad över att få höra att Kerry bjudit in folk till hennes "välkomstfest".
 
Lisa pratar med Sam om oron över Zak. Zak kommer hem sent på kvällarna och går tidigare än alla andra.
Megan ger Zak ledigt på eftermiddagen men han vill inte gå hem. Hon undrar givetvis varför och får då veta att Zak tycker det är jobbigt när han hela tiden har ögonen på sig och andra är oroliga över att han kan spåra ur när som helst.
 
Moira och Alex sitter i soffan. Det blir bara hetare och hetare mellan dem och Alex är precis på väg att ta av sig tröjan när han hör att Adam kommer hem. De tar sina kläder och rusar upp till hennes rum. Adam som inte hunnit se dem står i köket och pratar i telefon. De klarade sig denna gång men Alex tycker det är jobbigt att smyga och han vet att Adam skulle bli vansinnig om han kom på dem med deras affär. Alex nämner att han måste flytta men Moira vill inte det.
 
Paddy och Rhona kommer till puben för att prata med Marlon men han går precis iväg. Debbie och Cameron är också där men går för Debbie ska iväg och shoppa. Chas går också ut och hon träffar Dan som erbjuder henne en tur i hans minibuss. När hon ser att Cameron ser dem så tackar hon ja till Dan och de åker iväg.
Paddy som följer efter Marlon ut ser när han träffar Laurel och de står och pratar.
 
Lisa och Zak är ensamma hemma men han är inte intresserad av att göra något med henne. Lisa blir så besviken på bristen av Zaks intresse för deras kärleksliv så hon går till fabriken för att jobba över.
 
Dan och Chas återvänder till byn och då har hon fått rosa sockervadd och en stor rosa ballongdelfin. De går in på puben och hon bjuder honom på en öl. Bob pratar lite med Dan om hur det går och Dan verkar nöjd. Cameron kommer in och då skyndar sig Chas att bjuda med Dan hem till henne där de får vara ifred och spriten är gratis. De sitter sedan i soffan och pratar med varann. Han forsätter att ge henne komplimanger och hon gillar det. Dan berättar att han inte träffat något sedan han var ihop med Ali. Chas blir mer och mer intresserad och tillslut så kysser hon honom eftersom han inte verkar ta sig mod till det.
 
Paddy kommer in till Marlon i köket på puben för att fråga honom om Laurel. Marlon nekar inte men säger inte att det stämmer att han träffar henne. Paddy blir rasande och rusar ut. Marlon följer efter och de stannar till vid Paddys bil. De börjar tjafsa med varann och tillslut erkänner Marlon att han träffar Laurel men hon vill inte att andra får veta det eftersom hon vill skydda sina barn.
 
Marlon går sedan över till Laurel för att berätta vad som hänt och hon blir orolig för att de kommer att snacka. Paddy som ser dem springer dit och han säger att Marlon får välja mellan att Leo följer med till NZ och ingen får veta om deras romans eller så stannar Leo i byn och alla får veta om vad de håller på med. Paddy är så nöjd med sin utpressning att han gör ett glädjeskutt när han går därifrån.
 
 
 

Bröllopsfest med förstörd natt efteråt

Paddy avbryter Jude i kyrkan för att be Marlon komma fram och sätta sig. Chas ler och ger Marlon ringarna så han får lämna dem till Paddy. Både Paddy och Rhona är så glada över att Marlon ändrat sig. När Marlon ska byta blöja på Leo så byter han även om från kockkläderna.
 
Victoria pratar med Alex och han berömmer hennes klänning. Hon frågar om de ska iväg till mottagningn och festa och han svarar ja.
 
David och Rachel sitter och pratar vid lekparken medan Jacob gungar. David försöker åter igen få reda på vem som är pappan men hon vägrar att säga något. Han lovar att hjälpa henne om hon får problem.
 
Charity fortsätter att försöka ge Edna sparken men Jimmy stretar emot medan Carl inte säger så mycket. Jai kommer in på kontoret och det visar sig att Charity har ett färdigt kontrakt till honom. Varken Jimmy eller Carl tror hon kommer att lyckas eftersom  det är ett mycket dyrare pris än tidigare. För husfridens skull tackar Jai ja.
 
Festen på Home Farm har börjat. Paddy är glad över att Marlon kom tillbaka. Dan har dykt upp och Nicola ifrågasätter varför han är där men då svarar Chas att han är hennes sällskap.
 
Victoria fortsätter att flirta med Alex som inte verkar helt ointresserad men när han har möjlighet kollar han in Moira.
 
Jai och Charity sitter på puben och han är lite sur för att hon tvingat honom att skriva på ett dyrt kontrakt. Hon säger att hon måste inge förtroende innan hon tar över hela åkeriet om ca sex månader.
 
David, Jacob och Rachel kommer in på puben. De sätter sig och när David ska gå på toa och säger något om att Rachel kommer att bli en bra mamma så kommer Jai fram till henne, han skickar iväg Jacob att handla chips. Jai frågar hur många som vet om graviditeten. Rachel svarar att det är bara Ruby och Ali än så länge men det kommer inte kunna döljas hur länge som helst.
 
Moira går hem från festen och Alex märker det och följer efter henne. Han vill hellre vara kvar hemma med henne men hon säger åt honom att gå tillbaka.
 
Dan och Chas fortsätter att flirta med varann. Han ger henne många komplimanger och hon uppskattar dem. Bob som bjudit in Dan, i vetskap om känslorna för Chas, ler när han ser dem tillsammans.
 
Marlon håller sitt tal till brudparet men han har svårt att hitta orden utan att bli ledsen. Efteråt rusar han iväg direkt till Declans kontor. Laurel följer efter honom men de hinner inte prata så mycket förrän Paddy och Rhona kommer in. De tackar Marlon för att han kommit men de märker att något står på. Marlon vill verkligen inte berätta för att inte förstöra festen men det gör bara Paddy och Rhona mer ivriga till att få veta. Tillslut talar han om att han fått domstolen med sig angående Leo. Rhona blir rasande och Paddy besviken.
 
Dagen efter bröllopsfesten är Victoria besviken på Alex som bara stuckit. Hon försöke prata med Chas men Chas är så bakfull att hon inte orkar lyssna. Chas tar på sig solglasögon och går till cafét. Där möter hon en mycket pigg Moira. Chas märker att Moira ser glad ut så hon gissar att det är en kille inblandad. Moira förnekar det först men avslöjar sedan med ett leende att det finns en flirt.
Dan kommer in och han forsätter att flirta med Chas. Han följer med och hjälper henne vid uteserveringen på puben.
 
Rhona är förbannad på Marlon och Paddy är besviken på att bröllopsnatten blev förstörd av Marlons nyhet. Hon kontaktar en advokat för att höra vad de kan göra. Paddy får veta att om de inte kommer till Nya Zeeland utsatt datum så blir de av med erbjudandet. Efter att Rhona pratat lite med Laurel så säger hon till Paddy att ha kan åka i förväg men Paddy lämnar henne inte när hon måste upp i rätten för att slåss om vårdnaden om Leo.
 
Andy är irriterad på Alex som lurat Victoria att tro att det var något på gång igen och nu måste han hjälpa sin ledsna syster. Det gör att Alex och Moira får göra massa jobb tillsammans. När de ses i köket sedan så kan inte Moira motstå honom längre och hon påpekar att detta bara är en engångshändelse.
 
Bob är på puben och flirtar med några damer som bor på värdshuset. Han ber Dan sätta sig hos dem men Dan kan inte roa damerna med sin humor så han går tillbaka till bardisken och pratar med Chas. Priya ser genast att Dan har känslor för Chas men när hon säger det till henne så svarar Chas att Dan skulle nog hellre gå ut med henne.
 
Rhona och Paddy söker upp Marlon hemma hos honom. De försöker få honom att ändra sig men Marlon vägrar. Då blir Rhona så förbannad att hon klankar ner på honom, att han inte har någon som älskar honom inte ens hans familj bryr sig om om han lämnar byn. Marlon är trött på att vara den som är snäll så han säger åt dem att skaffa sig ett eget barn. Rhona och Paddy blir chockade och går därifrån.
 
 

Kärlek i luften

Ruby märker att Ali och Rachel har något att prata om som de inte vill dela med sig av. Hon säger att hon snart kommer att få veta det ändå eftersom inget i byn kan hållas hemligt speciellt länge. När Ruby gått iväg så berättar Rachel om erbjudandet hon fått av Jai utan att tala om hans namn. Ali blir givetvis orolig och undrar hur länge mannen kommer att betala för Rachel och vad händer när frun får veta om barnet.
 
Charity och Rishi sitter på Kings kontor och hon erbjuder dem en del av Strikes-kontraktet i gengäld vill hon ha 25% av Kings företag. Carl går inte alls med på det och vill inte ens lyssna på henne medan Jimmy tvekar. När Charity och Rishi gått så kommer Nicola in på kontoret. Hon får veta vad som hänt och hon råder dem att prata med Strikes och börja förhandla.
 
Rachel söker upp Jai för att tala om sin oro för att bli ensam om hon flyttar och vad som händer om Charity får reda på det. Jai lovar henne att alltid ställa upp för barnet och henne. När hon kommer hem så bjuder hon familjen på bakelser innan hon berättar att hon är gravid. Ruby inser då att det var det som de viskat om. Rachel berättar att hon tänker behålla barnet men att hon tänker inte tala om vem som är pappan.
 
Marlon ska iväg till adokaten och Laurel önskar honom lycka till. När han kommer tillbaka berättar han för henne att han har rätt att träffa sin son så han kan strida för att Leo inte ska få flytta till Nya Zeeland.
Paddy kommer in i köket på puben för att prata med Marlon. Marlon vill inte det men Paddy ger sig inte. Han ber om ursäkt över det som händer och att han faktiskt förstår Marlons ångest men han känner att han måste åka iväg ändå, han ber Marlon att åtminstone närvara vid vigseln även om han inte vill vara bestman.
 
Charity och Rishi sitter på puben och tar ett glas vin. De vill inte fira innan de fått Strikes-kontraktet bekräftat. Jimmy kommer in och försöker att få henne att sänka kraven för samarbetet. Hon går med på att sänka sig till 20% av företaget. Lite senare träffar Charity och Rishi Strikes hemma hos Sharma. Han har inte bestämt sig för att ge kontraktet till Charity men hon kör med utpressning och hotar lite fint med att berätta för hans fru om hans älskarinna som är en gammal vän till Charity. Strikes känner sig tvungen så han skriver på kontraktet och reser sig och går därifrån. Rishi säger att han måste påminna Jai om att aldrig trampa Charity på tårna.
 
Nicola kommer in på Kings kontor och hon ger Carl en lapp med Strikes mobilnummer som hon lyckats få via Declans kontor. Carl som inte fått tag på gubben blir glad och han ringer honom för att få reda på hur det ligger till. Han blir vansinnig när han får veta att det är försent. Tillslut inser han att de måste samarbeta med Charity. De söker upp henne för att reda upp affärerna. Charity och Rishi är nöjda med att få som de velat.  Hon viskar till Carl att aldrig mer underskatta henne.
 
Paddy sover över hos Dingles natten före bröllopet. När han vaknar så frågar han Lisa om han kan be Zak att vara hans bestman men Lisa tror inte Zak är redo för det. Chas kommer dit för att gratulera Paddy. De pratar lite minnen och Aaron ringer för att prata med Paddy men han lägger på innan Chas får luren. Paddy är lite ledsen för att Marlon inte ställer upp så Chas erbjuder sig att vara bestman istället. Paddy blir förvånad men sedan blir han glad.
 
Charity ska flytta från kontoret på fabriken till Kings kontor. Hon packar ihop lite saker sedan säger hon till Jai att ge dem kontraktet på leveranserna. Jai säger att de är för dyra men Charity lovar att ge dem ett bra pris.
Väl inne på det nya kontoret så blir hon inte så väl mottagen. Hon störs sig på Edna som hon tycker är en onödig kostnad för företaget. Både Jimmy och Carl protesterar och de påminner henne om att hon inte har rätt att göra några förändringar.
 
Jacob har tråkigt och vill hitta på något men David måste jobba i affären eftersom Victoria är på bröllopet. Rachel kommer förbi men hon orkar inte passa Jacob.
Strax efter så bestämmer sig David för att stänga affären i alla fall. De går till parken och på vägen möter de Rachel som blir förvånad över att han stängt. David får då ett litet mindre utbrott och beklagar sig över hur svårt det är att vara ensamstående förälder och klara av allt samtidigt. Rachel kan inte låta bli att berätta att hon är gravid. David blir förvånad men de sätter sig och pratar om saken. Hon ber honom att aldrig fråga vem som är pappan men det gör honom givetvis mer nyfiken. David säger att hon kommer att bli en utmärkt mamma.
 
Paddy och Chas har klätt upp sig inför bröllopet och som sista stopp innan kyrkan går de till puben för en liten styrketår. De möter Dan som blir förvånad över att Chas är Paddys bestman. Han blir ännu mer förvånad över att höra att de varit ihop en gång. När det är dags att gå iväg till kyrkan kommer Marlon ut från köket. Han ser dem men säger inget. Han går ut och ser dem dra iväg och att Rhona gör sig i ordning för att åka till kyrkan. Precis då får han ett samtal från advokaten. Laurel ser honom och hon går fram för att be honom följa med om inte annat så för Leos skull men han kan inte. Marlon berättar att det nu finns ett domstolsbeslut om att han har rätt att träffa Leo under rimliga förhållanden men han vet inte om han ska lämna fram det idag eller inte.
 
Dan går in på cafét och berättar för Bob om drömkvinnan han precis träffat. Det visar sig att Dan börjat få känslor för Chas. Bob skrattar och säger att hon spelar i Premier League medan han spelar i gärdsgårdsserien men att han borde komma till mottagningen efter vigseln för då ligger det säkert kärlek i luften.
 
Det är dags för vigseln. Paddy väntar in Rhona framför altaret. Hon kommer in och vigselakten börjar. Nicola får ett samtal som hon svarar på i smyg. Det är Jimmy som är försenad och hon blir inte alls glad.
Alex spanar in Moira i smyg. (Jag förstår honom för hon var jättesnygg idag) Victoria kollar bakåt mot Alex men han ser inte glad ut. Moira ser det...
 
Marlon kommer inrusande och sätter sig längs bak i kyrkan. Han har inte hunnit byta om så han har kockkläderna på sig och han hinner precis höra när Paddy säger ja till Rhona.
 

En nästan helt normal svenhippa på puben

Marlon kämpar med sitt tal han ska ha klart till Paddys och Rhonas bröllop.
Paddy kommer in på cafét där Marlon sitter. De pratar lite och Marlon ber om ursäkt för att det inte blir så mycket roligare än en kväll på puben. Paddy säger då att det kommer att bli en svenhippa, de slår ihop möhippan och svensexan.
 
Rachel kommer hem till Sharmas för att städa. Hon frågar Jai om han berättat något under helgen men han har inte haft tillfälle. Rachel surnar till och säger att han måste bestämma sig snart.
 
Kerry bor tillfälligt hos Eric och Amy. Hon hjälper till så gott hon kan på värdshuset. Eric och Brenda åker iväg till sjukhuset för att han ska få gipset borttaget. När de kommer hem vill Val prata enskilt med honom men Brenda säger att han borde vila så Eric följer med henne hem.
 
Rishi hjälper Charity med en falsk hemsida och falska kunder. Sedan träffar de en ny kontakt som de försöker ta över från Kings.
 
Cain kommer in på cafét och ser Amy och Kerry där. Kerry fräser åt honom att han är inavel. Amy försöker lugna ner sin mor men hon vill försvara sin dotter. Cain skratta åt henne och säger åt Kerry att tvätta sig sedan kanske de kan ses. Kerry blir rasande men Amy stoppar hennes utbrott och hon säger att mamman bara gör det värre. Amy rusar ut och Kerry står kvar tills Cain påpekar att hon borde följa efter sin dotter.
 
Dags för svenhippan på puben. När Marlon kommer är Paddy redan något onykter. Han säger att Marlon är hans bästa vän och hade han haft bröst hade han varit helt perfekt. Marlon tycker det är jobbigt med att de ska resa iväg så han gömmer sig inne i köket.
 
Debbie och Cameron väntar på Cain som ska passa Sarah medan de är på svenhippan. Cain dyker inte upp som han ska och de hittar honom i verkstan. Han har köpt sig en ny BMW och ska iväg. Kvar står Debbie och Cameron, de börjar undra vad Cain egentligen håller på med.
 
Gästerna börjar undra vart Marlon tagit vägen och då säger Laurel att han är i köket. Bob nämner att strippan kanske har kommit men då säger Edna att det vore ohygieniskt. Paddy kommer in till Marlon och får då veta att Marlon är jättebesviken över att de ska åka. Hur lyckliga Paddy och Rhona än blir så är det Marlon som blir förloraren. Han ber Paddy att stanna men får bara ett fylleskratt som svar. Marlon blir besviken och han berättar det för Laurel.
 
Edna kommer in på kontoret på kvällen och ser att Jimmy sitter där och jobbar istället för att vara på festen. Han känner att han måste ha klart med kontraktet så de inte missar denna kund. Dagen efter kollar Carl igenom papprena och han sänker priserna något för att bli säker på att kunden kommer att välja dem.
 
Rachel kommer till fabriken för att prata med Jai som inte kommit dit. Hon pratar med Ali så länge och som ursäkt till besöket säger hon att hon inte fått betalt för en del städartiklar hon lagt ut för. När Jai kommer in säger Ali att han utnyttjat hennes syster. Jai ser alldeles vettskämd ut. Han tittar på Rachel som skakar lite på huvudet. De går in på kontoret och Rachel får veta att han fortfande inte sagt något till Charity.
 
Paddy försöker få tag på Marlon men får inget svar, varken från sms eller samtal. Marlon undviker honom så gott han kan. Laurel kommer in på puben och pratar med honom. Hon säger att hon fortfarande är på hans sida oavsett vad han väljer att göra.
 
Kerry komme hem till Amy för att prata med henne men stoppas av Val. Hon bjuder Val på en cigarett men får till svar att Val slutat röka. Val råder Kerry att kämpa mer för Amy, att hon måste visa sin kärlek. Kerry ber Val att prata med Amy så Amy tar sig tid att prata med henne. Val lovar att hjälpa Kerry men hon måste lova att aldrig mer svika Amy.
 
Robbie som fått nobben på åkeriet går till verkstan för att prata med Debbie om jobb på verkstan. De kan inte lova honom något eftersom han inte är utbildad mekaniker. När Robbie gått så upptäcker Cameron att bilarna som Cain ställt utanför har fått chassinumret bortslipat.
 
Jai träffar Rachel en bit utanför byn. Han förklarar för henne att han aldrig vill förlora Charity och Noah så därför kan han inte berätta för henne om barnet. Jai erbjuder Rachel en lägenhet i Leeds och att han betalar allt för henne och babyn. Rachel blir arg för hon vill inte vara någon hemlighet eller bli någons hålldam. Jai förklarar att det är inte det han menar. Han vill ta sitt ansvar bara Charity inte får veta det och att han får träffa barnet. Han säger att barnet betyder allt för honom och att han vill vara delaktig i barnets skolgång med mera och att han kan tala om för Charity sen om några år och om Rachel inte går med på det kommer hans äktenskap att krascha.
 
Marlon kommer till kliniken för att tala om att han inte kan vara Paddys bestman. De blir besvikna och tillslut så börjar de höja rösterna. Marlon försöker förklara att han mår så dåligt av att de tar med sig Leo, hans förstfödda son och enda barn. Paddy och Rhona är besvikna på Marlon som ändrat sig och inte vill följa med, de reser ju för att Leo ska få en bra framtid.
Marlon berättar sedan för Laurel att han ska prata med en advokat.
 
Kerry kommer hem till Amy och denna gång får hon prata med henne. Hon försöker be om ursäkt för incidenten med Cain men hon hade blivit så arg för att han fått Amy till att lämna ifrån sig sitt barn. Kerry lovar att försöka bättra sig och tillslut låter Amy henne stanna.
 
Debbie och Cameron kommer till puben. De beklagar sig för Chas över att Cain håller sig undan och att han börjat med skumraskaffärer igen och att risken är att han sticker till Spanien. Chas svarar att bara en självisk idiot skulle lämna Debbie med en baby och Sarah som är sjuk.
 
Charity kommer in på puben med Rishi. Hon går fram till Jimmy och Carl som sitter vid ett bord och sedan frågar hon lite hånfult hur affärerna går. Carl blir irriterad så de går därifrån. De går till kontoret och strax efter dem kommer både Rishi och Charity. Hon påpekar att hon fått kontraktet de så gärna ville ha. Carl tror henne inte eftersom hon inte har ett företag, inte ens några bilar. Charity skrattar och säger att kunden måste ha trott på hennes idé i alla fall.
 
 

En mamma som bara tänker på sig själv

Kerry pratar minnen med Amy utanför sjukhuset. Val och Eric väntar i bilen och de vet inte att Kerry inte ligger i koma så de är oroliga för Amy men litar på att hon hör av sig. Kerry försöker prata om positiva minnen men Amy är bitter över att alltid ha blivit lämnad så hon har inte lika mycket goda minnen från barndomen. Kerry försöker rättfärdiga sitt beteende och hon säger till Amy att hon inte har en aning om hur det känns när ett barn tas ifrån en.
 
Amelias dopfest hålls på cafét. Dan är så stolt över sin dotter och det berättar han när han håller tal. Han bjuder Jude på öl och försöke bli vän med prästen trots att han som Amelia säger inte gillar präster.
 
David och Jacob är på puben och de berättar för Priya att de har skrivit ett brev till Alicia eftersom det är lättare säga vad man tycker utan att visa att man blir ledsen vid besöken.

Val står utanför bilen på sjukhusparkeringen och röker. Hon ber Eric om ursäkt för att hon tagit hans pengar och stuckit till Portugal. Hon förstår varför han blivit så arg på henne.
 
Amy är på väg att gå tillbaka till bilen men ska säga hejdå till sin mamma först. Kerry får 5 £ som hon ber om. Amy ser ett blåmärke på Kerrys arm och får veta att det var Chris som gav henne det innan han kastade ut henne.
 
Rachel sitter och tittar på familjen under dopfesten. Ali kommer fram och pratar med henne. Hon vill berätta för Ruby om graviditeten men Rachel säger att hon inte får. Ali lovar att de allihop kommer att finnas för henne när babyn kommit så hon kommer inte att vara ensam.
 
David står vid bardisken och pratar med Priya. Han erkänner tyst för henne att det inte var något riktigt bröllop mellan honom och Alicia eftersom de gjorde det bara för att Jacob ska få bo kvar i byn.
 
Andy får veta att Alex dumpat Victoria så han åker över med lite saker från huset till honom. Andy får tillbaka nyckeln innan han åker hem igen. Alex ska ut på en barrunda och han frågar Moira om hon vill följa med. Hon blir förvånad eftersom hon inte förstår varför hon skulle följa med honom när han ska ut och ragga tjejer.
 
När Amy kommer tillbaka till bilen får Val och Eric veta vad som hänt. Amy vill inte prata så mycket om det men precis när de ska åka ser de Kerry komma ut från sjukhuset. Eric säger att de borde erbjuda henne ett rum för natten åtminstone. Kerry blir överlycklig över att få följa med för att se hur hennes lilla flicka har det.
 
Rhona vill planera en möhippa med Laurel men det visar sig att Rhona vill bli full och träffa en snygg strippa, gärna en brandman medan Laurel tycker det är smaklöst.
 
Charity kommer in på kontoret och hon berättar att hon bokat en spa&golfhelg för henne och Jai. Hon har fått Rishi till att passa Noah. Nikhil hör det och börjar genast prata om hans och Gennies baby så Charity säger högt att det kommer inte att bli en massa babyprat denna helg. Rachel hör det och frågar vad de ska prata om istället. Charity svarar att vad som helst men inte det.
Rachel blir ensam med Jai i fikarummet och hon säger åt honom att han måste tala om det för Charity. Hon säger att antingen är han en riktig pappa för barnet eller så har han inget med det att göra.
 
Laurel kommer hem till Marlon och de kysser varann hett innan han inser att Leo väntar på honom. De leker med Leo och Marlon börjar förstå att han inte kommer att se sin son på en mycket lång tid.
 
David kommer in på värdshuset och Kerry blir helt till sig när hon ser honom. Val erbjuder henne skjuts in till stan men Kerry vill stanna och prata med Amy först.
 
Priya ser David och Nikhil efter en joggingtur. Hon flirtar lite med David men Nikhil säger snabbt att David är lyckligt gift. När Nikhil gått frågar Priya om de kan träffas och ta en drink. David vill inte det eftersom det skulle leda till massa prat. Hon erbjuder sig att komma hem till honom men David säger nej ändå för han måste tänka på Jacob.
 
Jai försöker prata med Charity men hon är så upptagen med planeringen inför deras helg att hon inte lyssnar på honom så han hinner bara säga att han älskar henne.
 
Amy och Kerry går till puben, de går förbi David och Kerry är överygad om att hon kan flirta in sig hos honom men Amy avråder henne. Victoria blir förvånad över att se dem tillsammans så hon drar iväg Amy för att prata. Då passar Kerry på beställa lite vodka till läsken.
 
David pratar med Eric och han ber sin far att åka med Jacob till fängelset nästa gång eftersom det var rätt jobbigt senast. Eric tycker det är bra att David undviker Alicia och när han får veta att David nobbat Priya så råder han honom att ta chansen med henne innan någon annan gör det.
 
Cain kommer in på puben och Kerry går fram och försöker få honom att bjuda henne på en drink. Ganska snabbt får han veta att det är Amy mamma. Amy ser det och säger åt Kerry att inte bry sig om honom och sedan vill hon gå därifrån. Kerry följer efter henne och får då veta att Cain är pappa till Amys bortlämnade barn. Amy säger att hon inte ville ge Kyle en så usel mamma som hon skulle vara utan han förtjänade kärlek och omsorg.
 
Kerry bestämmer sig för att åka ifrån byn och hon behöver ingen skjuts. Amy följer efter henne och hon är besviken på att mamman återigen bara lämnar henne. Kerry som inte riktigt vet vad hon ska göra för hon är rädd för att förstöra allt för Amy. Amy vill att hon ändå försöker att bevisa att hon vill ändra på sig och tänka på henne i första hand någon gång.
 
 

Kyrkobesök, fängelsebesök och sjukhusbesök

David ska hälsa på Alicia i fängelset. Han tvekar om han ska ta med sig Jacob dit men Victoria tycker att han borde göra det. Hon lovar att hjälpa honom i affären under tiden även när David bara behöver umgås lite med Jacob så ställer hon upp. Det slutar med att hon får jobb hos honom.
 
En vän till Amys mamma ringer till värdshuset och Brenda svarar. Amy är inte intresserad av att prata med vännen så hon lägger på. Brenda berättar för Eric att Kerry ligger på sjukhus. Eric ringer upp vännen och får reda på att Amys mamma ligger i koma efter en insulinchock. Han berättar det sedan för Amy som inte bryr sig om det.
 
Jimmy sitter uppe hela natten och jobbar med ett kontrakt. Bob kommer in på kontoret och talar om att Elliot stormtrivs hos Kelly.
 
Rachel städar på fabriken. Hon erbjuder sig att hämta kaffe till Jai och Nikhil. Jai tackar nej men Nikhil blir mest förvånad över att hon frågar. Charity kommer in och Rachel tittar på dem genom glasrutan.
 
Victoria kommer till gården men Alex vill fortfarande inte prata ut med henne. Moira märker att han undviker även henne så hon frågar honom om det är så han vill ha det men det vill han inte. Moira säger åt honom att ge Victoria en chans. När han inte gör det frivilligt skickar hon iväg honom till affären. Victoria frågar om han tänker gå med henne på bröllopet. Alex tvekar men går med på det eftersom de behöver ju inte gå hand i hand.
 
Val och Eric pratar mycket om hur de ska göra med Amy och hennes nonchalans gentemot mammans sjukhusvistelse. Brenda försöker komma med råd men Val blir bara irriterad. Brenda drar sig undan men hon ser hur nära kontakt Eric och Val har.
 
Charity har möte med en affärskontakt och Rishi. Både Jai och Nikhil ser dem och blir förvånade. 
 
Amelia får en fin prinsessklänning att ha på dopet. Hon är överlycklig och när hela familjen är finklädd utom Rachel så blir hon ledsen. Hon säger till sin moster att ta på en klänning lite oftare får då kommer hon också att få en pojkvän. Under dopet säger Amelia att hon älskar kärlek. Det gör Dan lite tårögd och han säger till Rachel att vara pappa är bättre än fotboll.
 
Moira försöker få Alex till att prata med Victoria. Han undrar varför hon är så angelägen men precis då ringer Jeff som de pratat affärer med och talar om att det inte blir något samarbete mellan dem.
 
David besöker Alicia i fängelset tillsammans med Jacob. Det mötet går tydligen inte så bra för Alicia hade börjat gråta. Jacob är något besviken och vill inte följa med fler gånger.
 
Priya råder Victoria att klä upp sig och prata med Alex för att ge honom en chans till om hon verkligen älskar honom. Hon gör det och Alex kommer till puben. Victoria hinner bara säga att hon är beredd att glömma och förlåta så de kan gå vidare när Alex säger att han inte vill vara ihop med henne, Victoria blir givetvis ledsen och ber honom att sticka därifrån.
 
Amy ändrar sig efter många om och men om att träffa sin mamma som ligger i koma så hon åker till sjukhuset. Hon hinner bara komma dit så ser hon sin mamma stå utanför och röka. Amy blir rasande medan Kerry försöker be om ursäkt för att vännen överdrivit en del om hennes tillstånd. Kerry är ändå glad över att Amy kommit dit så hon vill prata med henne.
 
 

Det är skillnad på affärer och affärer

Ali får veta att pappan till Rachels baby är en gift man som ska berätta för sin fru men ännu inte gjort det. Rachel vägrar att tala om vem det är.
 
Jimmy och Carl bråkar med varann eftersom de har ont om jobb och Jimmy inte gör speciellt mycket för företaget. Carl nämner sedan problemen för Megan och lite på skoj ber han henne investera i åkeriet. Megan blir intresserad och kan tänka sig att göra det.
Jimmy träffar Charity på puben och han nästan ber henne om att de ska ta tillbaka dem som utkörare av deras varor. Hon tycker det är lite sorgligt att både Carl och Jimmy är så beroende av Sharmas företag. Charity ger Jimmy ett annat förslag som han ska prata med Carl om.
 
Alex är på puben men vill inte prata med Victoria. Både Moira och Priya försöker få honom att göra det. När han sedan tänker prata med henne så är hon på väg ut. Alex ber Victoria att sluta pika honom för allt, att det är bättre om hon slår honom eller så så att han fattar vad hon menar. När hon inte vill hälla en öl över honom så gör han det själv. Victoria går därifrån men så fort hon är utom synhåll så skrattar hon.
 
Brenda kommer hem till Eric men blir inte glad när Val är där. Hon får reda på att det är familjesaker de pratar om. Val går därifrån men Eric vill inte berätta vad som står på. Senare så ångrar han sig och talar om för Brenda att Kerry sökt upp Amy och att det är förvirrande för flickan.
 
Jai träffar Rachel på puben precis när Charity är på toaletten. Hon frågar honom om han pratat med Charity än men det har han inte. Jai skyller på att det inte blivit tillfälle än. När Charity kommer ut så säger hon att de ska hem för att prata och då viskar Rachel tyst att nu har han tillfället i alla fall.
 
Alex kommer hem till gården och det första han gör är att ta av sig tröjan som är blöt av all öl. Moira hinner precis vända sig om innan hon råder honom att gå och duscha. Hon tittar efter honom när han går iväg.
 
Charity berättar för Jai att hon tycker det är jobbigt att de jobbar ihop och att det sliter på deras förhållande. Hon tror att det är kanske därför de bråkat endel den senaste tiden. Jai inser att hon redan har något på gång men hon säger inte vad. Hon går iväg till Kings för att presentera sitt förslag som hon nämnt för Jimmy tidigare. Carl blir rasande när hon kommer in och berättar att hon har en idé. Han skäller ut henne och talar om att han inte vill jobba ihop med en gammal slampa. Sedan säger han åt henne att sticka och det innan han ens hunnit lyssna på vad hon vill. Jimmy ser besviken ut men säger inget.
 
Charity går till puben och hon är rätt glad. Hon beställer in en vodka för att fira. Rishi frågar henne varför och då svarar hon att hon snart har hela Kings företag som sitt företag.
 
Moira gör sig i ordning för att gå på ett affärsmöte. Plötsligt kommer mannen hon ska träffa till gården. Han vill se hur hela hennes företag ser ut och hur stort det är. Tyvärr tror han inte att hon kommer att kunna öka produktionen så mycket som han behöver. Alex hör det och håller då ett tal där han berömmer Moira och hennes sätt att se till att det blir gjort även om hon haft det tufft i privatlivet. Mannen blir mer intresserad och efter rundvandringen ska han tänka på saken. Han bjuder ut Moira men hon är inte redo så hon tackar nej. Mannen fortsätter att försöka övertala henne men hon ger inte med sig. Han åker iväg något besviken och säger att hon skulle tjäna på att vara vän med honom.
 
Ali upptäcker att Amelia är ledsen. Hon får veta att en tjej i barngruppen i kyrkan talat om för Amelia att gud inte gillar lesbiska så nu vill hon inte döpa sig. Ali och Ruby söker upp Jude för att höra vad han säger om saken. Jude tycker att man får älska vem man vill och att man inte ska döma andra. Amelia ändrar sig och vill döpa sig i alla fall.
 
Rishi erbjuder sig att hjälpa Charity med företaget hon ska starta upp. Hon tvekar så hon ställer massa frågor till honom. När han svarar att han inte har något emot smutsiga arbetsmetoder så går hon med på att han hjälper henne.
 
Carl blir frustrerad när det bara är han som letar affärskontrakt medan Jimmy inte gör något alls mer än saknar Elliot.
 
Brenda beklagar sig för Gennie om att hon inte får vara delaktig i samtalen med Amy eftersom hon själv har erfarenheten när Gennie sökte upp sin biologiska far. Gennie råder henne att bara ta det lugnt och låta dem vara.
 
Efter mötet på gården sitter Moira, Alex och Andy och pratar om hur det gått. Alex säger att Moira kanske borde ha gått med på att gå ut med mannen om det hade gett dem kontrakt med honom. Moira vill ta en öl för att fira men Andy måste gå hem till Sarah. Alex och Moira sitter i soffan och de dricker vin. Han fortsätter att flirta med henne och tillslut böjer han sig fram och kysser henne. Moira blir förvånad och drar sig undan efter en stund. Hon säger att det är fel på så många sätt men hon ser inte ledsen ut. Alex blir generad och ber om ursäkt sedan rusar han därifrån. Moira ropar att det inte gör något och hon har ett leende på läpparna.
 
Svar till eve: Alex heter Kurtis Stacey på riktigt. (Det är lättare att få svar om man skriver i ett aktuellt inlägg istället för ett från 15 mars 2013 ;)  )
 
 
 

Tvättkungen av Yorkshire

Jimmy tar med Elliot på en åktur med lastbilen för att prata med pojken. Han frågar honom om hur han vill göra och det visar sig att Elliot saknar sin mamma och vill träffa henne nu. Både Jimmy och Nicola är ledsna när de är tvungna att säga hejdå till Elliot när Bob ska köra honom till Kelly.
 
Megan berättar för Declan att Robbie stannar kvar. Han blir inte speciellt glad och inte Katie heller när hon får höra det. Declan berättar sedan för Robbie att han slagit vad om att Robbie kommer att klanta till det innan helgen men han vill att Robbie gör så Declan förlorar vadet.
 
Carl försöker få Nikhil till att ta tillbaka dem som utkörare av godiset. Nikhil behöver inte tänka länge förrän han säger till Carl att de bestämt sig för att tacka nej till erbjudandet. Kings blir även av med deras största kontrakt de haft eftersom Robbie inte skötte sig.  Det gör att Carl får nog eftersom de knappt har några uppdragsgivare kvar och Jimmy struntar helt i företaget.
 
Dan får veta av Ali och Ruby att Amelia vill döpa sig. Han vill inte att dottern ska bli någon som går runt och predikar. När Ali och Ruby sedan pratar med henne så säger hon att hon bett Jesus om att mamman ska bli lycklig och då kom Ruby in i deras liv.
 
Robbie berättar att han vill börja jobba igen och han planerar att fråga hos Kings om han kan få platsen tillbaka. Carl skrattar först åt honom men Megan säger att Robbie kanske inte behöver få betalt för arbetet. Carl säger åt Robbie att tvätta lastbilarna för att göra någon nytta åtminstone. Robbie svarar att han är kung på att tvätta bilar.
 
Jai ber Rachel att tänka över aborten eftersom när den väl är gjord går det inte att ångra sig. Han säger att det är viktigt vad Rachel vill när hon tänker på deras barn. Hon inser att han menar allvar och vill att hon behåller det så hon ska tänka på saken.
 
Gennie har köpt en träningsoverall till deras baby och Nikhil blir strålande lycklig när hon nämner att de kan vara klädda likadant medan Nikhil stretchar och babyn ligger bredvid.
 
Alex och Andy sitter i köket på bondgården och pratar om Victoria. Andy tycker att Alex borde prata mer med henne men Alex verkar inte så intresserad av att laga förhållandet. Inte Victoria heller när hon pratar med Andy.
Alex flirtar istället med Moira och ger henne komplimanger när de är ensamma.
 
Charity surar för att Jai blivit förbannad på sin son. Hon beklagar sig för Rishi. När Jai dyker upp får han be både Charity och Noah om ursäkt. Sedan säger han till Charity att hon och Noah är den enda familj han behöver.
 
Jai kan inte låta bli att prata med Rachel när hon kommer in på puben. Han får veta att hon bestämt sig för att behålla barnet. De träffas sedan på kontoret men återigen kan de inte prata ostört så de ses i bilen lite senare.
Rachel säger åt honom att han inte kan välja att både ha kvar barnet i sitt liv och att Charity ska vara ovetandes om det. När Declan kommer åkandes förbi får Jai panik och trycker ner Rachel i sätet så hon inte syns. Rachel säger åt Jai att han måste bestämma sig hur han ska ha det och han lovar att berätta för Charity.

Barn: ofödda, små eller vuxna...

Barn 1, Ellliot:
Jimmy vill göra allt för sin son den sista veckan de kan vara tillsammans. Carl behöver Jimmy på företaget eftersom det är brist på chaufförer. Jimmy struntar i det och hittar på olika saker för att vara med familjen. När de besöker cafét så talar Bob om att Kelly kommer redan i morgon för att hämta Elliot. Både Nicola och Jimmy blir rasande. Nicola säger att de borde anlita advokat för att få vårdnaden över sonen. Jimmy tvekar först eftersom de kanske får betala massa rättegångskostnader och ändå inte får Elliot men sedan går han med på det.
 
Barn 2, Amelia:
Jude startar igång barnverksamheten i kyrkan igen. Amelia och Sean får gå dit så de inte är ensamma hemma på dagarna när de har lov och Ali jobbar. Sean protesterar men Amelia är glad. Hon är så fascinerad av berättelser ur bibeln att hon stjäl en bibel redan första dagen. Ali ska lämna tillbaka den till Jude men han låter flickan få behålla boken. Senare berättar han för Ali och Ruby att Amelia vill döpa sig.
 
Barn 3, Gennies och Nikhils ofödda:
Gennie börjar bli riktigt rund. Nikhil pratar knappt om annat än saker som behövs inför barnets ankomst. Jai och Charity börjar tröttna på Nikhils glädje. Till och med Gennie kan tycka att det blir förmycket emellan åt. När hon sitter i soffan hemma ber hon Jai om ursäkt för allt prat eftersom hon vet att han och Charity bestämt att de inte ska ha fler barn. Jai får känna hur babyn sparkar i magen.
 
Barn 4, Robbie:
Robbie fortsätter att göra dumma val. Han ska göra en körning för Kings som har ont om chaufförer men han väljer att istället låna Declans bil för att skjutsa Priya till stan. Declan blir rasande, Carl blir ursinnig och Megan blir väl mest besviken. Robbie blir av med jobbet och Declan visar klart vad han tycker så Robbie säger att han ska lämna dem eftersom det är det de vill. Han drar dock ut på avresan så Megan hinner be honom om ursäkt och be honom att han stannar kvar.
 
Barn 5, Rachels och Jais ofödda:
Jai kan inte låta bli att kolla upp hur Rachel har det. Hon berättar att hon bokat tid på en privatkllnik redan nästa dag. Jai ger henne pengar. Väl hemma så blir hon tårögd när hon ska läsa ur bibeln om Maria och Jesus för Amelia. Nästa dag vill Rachel inte ha sällskap av Ali utan hon vill åka ensam. Jai som blivit påmind om Nikhils ofödda barn blir tillslut så påverkad att han söker upp Rachel precis innan hon ska åka och han ber henne behålla barnet.

En hämndlysten gammal kossa

Marlon säger hejdå till Laurel och han påpekar igen att han inte vill åka. (Är det morgon och han har sovit där, för Laurel såg lite nyvaken ut?)
 
Robbie beklagar sig för Megan att Katie förstör för honom. Hon blir givetvis förbannad och tror att Katie har överreagerat så hon säger till Declan. Katie kommer in i köket och blir ledsen när hon hör att Declan pratat med Robbie för hon tror att allt kommer att bli värre nu.
 
Cameron försöker få Debbie till att ta ledigt för lunch i stan men hon tror inte hon hinner. När han kommer hem vid lunchdags så sitter hon med viktiga papper. Debbie säger att hon inte kan åka iväg nu för arbetet måste göras om de vill ha betalt. Cameron ställer sig då på knä och friar till henne. Hon blir förvånad och börjar fråga honom om varför nu och varför han inget sagt tidigare. Cameron försvarar sig med att det är ringen han letat efter när han kollat i datorn. Debbie kan tyvärr inte ge honom något svar nu.
 
Ali kommer in på cafét och ser Rachel där. Hon ber sin syster om att vara barnvakt på eftermiddagen men Rachel hinner inte. Ali lyssnar inte på henne och strax därefter så lämnar hon sina barn hos Rachel.
 
Robbie kommer till Kings kontor och berättar att han råkat få en rispa på bilen. Han skrattar åt de men Carl blir irriterad. Rodney säger åt Robbe att åtminstone be om ursäkt och när Robbie gör det ser han inte speciellt ångerfull ut. Carl säger att han gör avdrag på lönen för det eftersom han inte vill slösa på försäkringen.
 
Declan träffar Katie, Megan och Carl på puben. Han får veta att Robbie förstört en av bilarna för Carl och då säger han att han skulle ha gett honom sparken, att Carl är alldeles för vek. När Carl hör att han borde vara hårdare mot Robbie så säger han inte nej.
 
Rachel och barnen kommer tillbaka från stan där hon varit på apoteket. De möter Ali som undrar vad de gjort. Rachel vill först inte berätta men när Amelia och Sean gått iväg så visar hon graviditetstestet hon köpt. Ali blir orolig för sin syster men Rachel vill inte svara på frågor om killen hon varit med. Rachel gör testet och det visar sig att hon är gravid. (Har det gått tillräckligt lång tid efter fyllekvällen att hon ska ha upptäckt att hon är gravid?)
 
Rhona och Paddy sitter på puben och pratar. De kan inte förstå varför Marlon helt plötsligt börjat tveka på om han ska med eller inte. Marlon kommer ut till dem och talar om att han bestämt sig för att stanna hemma.
Både Paddy och Rhona försöker övertala Marlon om att ändra sig och de höjer sina röster ganska mycket. Precis då kommer Laurel och Sandy in och hör det. Laurel blir nervös och kollar åt deras håll. Hon skyller på att hon kanske borde prata med Rhona om brudtärneklänningen.
 
Debbie kommer in på puben och Chas ser att hon verkar bekymmersam. Debbie vill inte prata så hon säger att hon måste lösa problemet själv. Strax efter kommer Cameron och han sätter sig hos Debbie. Hon säger att hon är tveksam till att gifta sig med honom. Han ger sig inte utan han tar fram ringen igen och "hotar" med att ställa sig på knä där. Både Chas och Priya ser dem. Denna gång så ger Debbie med sig och säger ja.
 
När flera av Dingles kommit till puben för att fira förlovningen så ber Chas Cameron om hjälp. När hon väl är ensam med honom skäller hon ut honom för att han gjorde det där på puben och inte mer privat. Hon säger att han är falsk som varit otrogen och han kallar henne falsk som försökt ta sin brorsdotters kille. Cameron blir så förbanad att han kallar henne för en gammal hämndlysten kossa.
 
Ali och Rachel är på väg till puben för att prata. Utanför möter de Jai som frågar Ali om varför hon inte är hemma med Amelia som är sjuk. Ali försöker hitta på undanflykter och tillslut så går Jai därifrån men en snabb blick på Rachel. Rachel ångrar sig och vill inte gå till puben längre.
 
När Debbie och Cameron kommit hem så frågar hon honom om de ska be Chas att vara brudtärna. Sarah blir jätteglad men Cameron säger att de kan åka till Vegas istället så behövs det ingen brudtärna mer än Sarah.
 
Rachel är hemma och innan Ali ska gå så pratar de lite med varann. Hon ber Rachel att tänka på saken innan hon bestämmer sig för abort för när det väl är gjort så är det gjort.
 
Megan och Carl kommer in i köket på Home Farm. De hinner precis höra Robbie prata i telefon med någon om att han festat igår och nu är han bakfull. Carl blir förbannad och skäller ut Robbie för att han inte är i det skicket att han kan jobba som han skulle ha gjort. Robbie hånflinar lite och ber Carl att tänka på blodtrycket, sedan går han därifrån.
 
Jimmy kommer hem från sin långa arbetsresa och för att fira det vill han åka till Paris och gå på EuroDisney med barnen. Nicola dämpar hans glädje med att berätta att Kelly ringt för att hämta hem Elliot till Los Angeles och det redan på måndag. Jimmy går till kontoret för att berätta att han tänker vara ledig för att han behöver umgås med familjen. Han struntar i Carls protester och om företaget går i konkurs för sonen är just nu viktigare.
 
Rachel har bokat en tid för abort och hon berättar det för Ali som genast ber om ledigt den dagen nästa vecka för att följa med sin syster.
 
Declan ser Robbie ligga på soffan och lyssna på musik. Han frågar om inte Robbie är sjuk. När Robbie säger att han är det så skickar Declan upp honom till sovrummet. Robbie går upp muttrandes men på vägen så ringer han någon kompis.
 
Charity ser att Rachel är på väg att gå hem ifrån fabriken. Hon blir förbannad eftersom det inte är städat. De börjar tjafsa och Jai kommer ut. Rachel går därifrån och Jai följer efter henne för att prata med henne. Han säger åt Rachel att sluta reta upp Charity. Rachel försvarar sig med att det var Charity som gav sig på henne. Jai ber om ursäkt för det som hänt och att det betydde ju inget så hon borde glömma det. Då kan inte Rachel hålla tyst utan hon säger att det inte är så lätt att glömma det eftersom hon nu är gravid.
 
Chas sitter på cafét när Debbie och Sarah kommer in. Bob gratulerar Debbie till förlovningen och då nämner Sarah att hon och Chas ska vara brudtärnor. Chas hör det och då går Debbie fram till henne och frågar om hon vill ställa upp. Chas ser ledsen ut men säger ja.
När Debbie och Sarah gått så kommer Cameron in. Han ber Chas om ursäkt för att han gått förlångt tidigare och nu är han ledsen för allt som hänt. Det är hon också så hon ber honom att hålla avstånd ifrån henne.
 
Katie kommer hem och upptäcker att Robbie har fest med några vänner. Hon säger åt dem och genast blir Robbie kaxig inför sina kompisar och kallar henne för moster. De ska ut och skjuta lite änder men Katie säger åt dem att låta bli eftersom de druckit alkohol. Robbie fortsätter att vara kaxig och viftar med nycklarna framför ögonen på henne. Precis då kommer Megan in och säger åt honom att lägga av. Robbie blir tvungen att säga åt sina vänner att gå. Sedan vill Megan att Robbie ska be Katie om ursäkt men han bara flinar och struntar i det.
 
Jai ser Rachel på puben och han sätter sig för att prata med henne med ursäkten inför Priya att det är jobbsamtal. Han frågar Rachel om hon är säker på att det är hans barn och det är hon. Hon talar om för honom att han kan vara lugn eftersom hon bokat tid för abort redan nästa vecka
 
Marlon gör allt för att undvika Paddy och Rhona. De gör flera försök till att prata med honom men han har inte tid. Tillslut stoppar de honom och frågar varför han ändrat sig. Marlon säger att hela hans liv finns här i byn.
 
Jimmy får inte tag på Kelly hur han än försöker. Nicola är ledsen eftersom Elliot är så lycklig där och Angel tycker om att ha honom där.
 
Megan går in till Katie som sitter i vardagsrummet. Hon ber om ursäkt för det som hänt och att hon nu inser hur Robbie är. Megan vill inte att Katie säger något om det som hänt till Declan men när Katie svarar att de inte har hemligheter för varann så ber hon Katie att tona ner hela händelsen.
 
Jai ser Rachel vid bardisken på puben. Han frågar henne om hon vill ha pengar för en privat abort. När hon säger nej så säger han att det skulle göra så hon kunde få ingreppet gjort lite tidigare. Hon säger nej en gång till eftersom hon tror att han bara vill vara säker på att det blir gjort så han blir fri. Jai säger att det inte är därför och då säger Rachel att hon går med på det bara hon slipper honom sen. Han säger att hon får pengarna i morgon. Innan han går och sätter sig hos Charity så ber han Rachel att inte reta upp henne.
 
 
 

Killar är inte att lita på

Marlon blir så arg på Laurel som säger att hon älskar honom så han går därifrån. Hon springer efter honom ända in i köket på puben. Han är rasande över att hon inte sagt något mycket tidigare och att hon valde Ashley förut.
 
Debbie fortsätter att prata med Chas och hon påpekar att Cameron beter sig konstigt. Hon frågar Chas om hon märkt något och hon frågar om hon skulle berätta om hon visste att något var fel. Chas säger att killar är inte att lita på över huvud taget. Precis då kommer Cameron in så Debbie går hem. Cameron frågar Chas vad de pratat om men Chas säger inget.
 
Val försöker be Amy om ursäkt över att hon inget sagt och att hon jagat iväg hennes mamma utan att fråga Amy vad hon ville. Amy är inte arg på Val utan på mamman som dyker upp när hon inte är önskad.
 
Cameron kommer hem till Debbie och han frågar vad hon och Chas pratat om. Hon svarar att det är konstgt att det inte bara är hennes pappa som misstror honom längre. Han får veta av Debbie att Chas sagt att killar inte är att lita på. Han säger att Chas säger så för att hon är svartsjuk på vad de har eftersom hon själv är ensam och inte lyckats så bra i kärlekslivet. Han säger ännu en gång att han inte har något att dölja.
 
Victoria kommer in på puben och ser Alex där. Hon blir arg på honom för att han slösar pengar istället för att se till att taket blir lagat så de kan flytta hem igen. När hon går därifrån följer han efter henne. Hon fortsätter att skrika på honom om allt han inte gör så han ledsnar och går iväg från henne. Victoria blir arg och skriker åt honom att komma tillbaka. När han inte gör som hon säger så dumpar hon honom.
 
Marlon pratar med Chas som märkt att han mår dåligt. Han berättar att Laurel älskar honom. Han är rädd för att han kanske gör sitt största misstag i livet om han åker.
 
Val och Eric sitter på cafét och pratar om Amy och hennes mamma. Val vill polisanmäla mamman utan att Amy får veta det och att de på det viset kan få mamman att få besökförud. Eric vill att de pratar med Amy om saken och låter henne avgöra hur de ska göra. Brenda står vid disken och ser dem. Hon går fram till dem och bjuder dem på muffins.
När Eric och Val kommer tillbaka till värdshuset så förklarar Eric att Amy mycket väl får ha kontakt med sin mamma om hon vill och att det inte påverkar deras känslor för henne.
 
Cameron kommer in i köket på puben för att prata med Chas. Hon vill inte gå ifrån Marlon eftersom de pratar men Cameron envisas så hon följer med honom. Cameron säger åt Chas att låta Debbie vara ifred och hålla henne utanför. Han förstår om hon hatar honom men hon måste ta ut sin ilska på honom och inte Debbie.
 
Laurel kommer tillbaka till puben för att prata med Marlon. Hon försöker tala om att hon insett sitt misstag med att försöka med Ashley igen och att hon hatar sig själv som sårade Marlon. Hon var rädd att det kunde gått fel mellan dem och att han skulle hata henne. Marlon svarar att han skulle aldrig hata henne och då frågar hon om han älskar henne. Han viskar i hennes öra att han aldrig för en enda sekund slutat att älska henne.
Laurel säger att de kan hålla kontakt via mejl och att hon kan hälsa på där men sedan säger hon att hon inte vill att han åker.
 
Debbie ber Cameron om ursäkt och hon tackar honom för att han finns där för dem. Hon ska precis iväg för att hämta Sarah när hans mobil ringer. Cameron svarar när hon gått ut.

Ashley dyker upp hos Laurel och hon blir först arg på honom för att han inte ringt innan. Gabby frågar om han ska skjutsa dem till skolan och när han får veta att hon vill det blir han glad.
 
Rachel ska städa på fabrikskontret. Charity blir sur för att Rachel är sen och sedan stör i deras möte. Hon fortsätter att reta henne för att hon ser trött ut och hon frågar om Rachel varit ute och supit och sedan fått tag i ett ragg. Rachel hinner knappt försvara sig för Jai ser till att inget mer blir sagt dem emellan. Han följer sedan efter Rachel ut i köket och säger åt henne att sluta reta upp Charity.
 
Robbie står och flirtar med Priya i baren. Declan, Megan och Katie sitter vid ett bord. När Katie går fram till disken för att beställa så flirtar Robbie med henne. Delan sitter och tittar på dem. Senare på kontoret försöker Declan tala om för Katie hur glad han är över att Megan och Robbie verkar komma så bra överens. Katie fortsätter att jobba och svarar lite frånvarande på hans frågor. Declan undrar vad som står på och tillslut kan hon inte hålla tyst så hon säger att Robbie skrämmer henne med hans kommentarer mot henne.
 
Marlon slamrar i köket på puben tidigt en morgon. Chas kommer ner och undrar vad som står på. Hon får veta att Laurel vill att han stannar och nu vet han inte hur han ska göra, om han ska stanna eller åka.
 
Debbie har kommit hem från sjukhuset och hon möter Cain på cafét. Han säger att det är stressigt på verkstan eftersom Cameron varit borta under dagen.
När Cain är på verkstan så kommer Cameron hem. Cain är arg för att han varit borta i flera timmar men inte talar om vad han gjort. Precis då kommer Debbie för att hämta hem Cameron eftersom de ska se på film med Sarah.
 
Declan möter Robbie i köket på Home Farm. Han frågar om hur det är och sedan säger han åt Robbie att behandla Katie med respekt. Megan kommer in och samtalet avbryts. Robbie går iväg och Megan undrar vad de pratat om. Declan svarar att det bara var lite regler de kommit överens om.
 
Laurel möter Marlon på cafét men eftersom Sandy också är där så pratar de lite tyst med varann så inte Sandy ska höra. Hon gör upp med Marlon om att ses snart så fort hon lämnat Sandy hemma.
När hon kommer till Marlons jobb undrar han om det är så här det kommer att bli, att de ska smyga med sin kärlek och bara träffas några minuter ibland. Laurel säger att om han tvekar så måste han resa annars kommer han hata henne efter ett tag. Hon säger att hon vill att de blir som en riktig famij.
 
Marlon kommer till kliniken för att prata. Han frågar dem om Nya Zeeland och att det är deras dröm. Marlon går därifrån men varken Paddy eller Rhona tror att han ångrat sig. Paddy som märkt att allt inte står rätt tilll så han söker upp Marlon så fort han hinner. Han försöker få Marlon att förstå att det är rätt att följa med och att Leo då får ha båda sina pappor i närheten.
 
Rachel träffar Jai på cafét. Hon ber om ursäkt för tidigare idag på kontoret men hon mådde faktiskt inte så bra. Hon säger att hon behöver jobbet så hon tänker inte säga något till Charity.
 
Cain ska natta Sarah men hon vill att mamma läser en saga. När Debbie går upp till dottern passar Cain på att fråga ut Cameron om var han varit under dagen. Cameron vill först inget säga men sedan tar han upp en ask och visar en ring. Cain frågar varför han inget sagt tidigare och Cameron svarar att han egentligen ville att Debbie var den som skulle få reda på det först.
 
Marlon kommer till Laurel. Hon är glad men vill inte pressa honom så hon lovar att hon kan vänta på honom de två åren han kommer att vara borta. Han svarar att han inte kan åka. Laurel frågar om han är säker och det är han.
 

Hey Jude

Victoria kommer till gården för att prata med Alex. Hon hittar honom inne i huset när han kommer ner för frukost. Victoria blir lite grinig när hon inser att han har det bra där och inte kommer att sakna henne.
 
Nicola och Laurel ses på morgonen för att ta en fika tillammans. Laurel berättar att hon är lite ledsen över att Marlon måste välja mellan familj, vänner och barn.
 
Amy och Victoria kommer till värdshuset. Val är är och hon vill veta vad som hänt med Amys läpp. Victoria tar på sig skulden men Val tror henne inte.
 
Paddy är på väg för att prata med Marlon för att be honom att inte följa med till Nya Zeeland men Rhona ändrar sig och stoppar honom.
 
Val träffar Amy på cafét och hon försöker få reda på vad som hänt genom att säga att hon alltid finns där för henne. Amy säger inget om att det var hennes mamma utan bara att det blivit bråk med någon.
 
Victoria vill gå ifrån jobbet ett tag för att prata med Alex och Andy. Eric ger henne inte ledigt men precis då kommer Val och säger att hon får gå. Innan Victoria går så börjar Val att prata om Amys slagsmål och hon låtsas som om hon vet samtidigt som hon får Vic att nästan försäga sig. När Val hotar med att ge henne sparken så berättar hon.
 
Cameron och Debbie kommer till puben fast Cameron hellre gått någon annanstans. Han hinner dock prata några ord med Chas och han säger att Debbie kommer alltid i första hand.
 
Val söker upp Amy för att berätta att hon vet vem som slog henne.  Amy blir först arg på Victoria men lugnar ner sig sedan. Val säger att Amy får ha kontakt med sin mamma om hon vill, Eric och hon kommer inte att stoppa henne. Amy talar om för Val att hon inte vill ha med mamman att göra för nu är Val den som hon ser som sin mamma. Val ler nöjt för sig själv.
 
Rhona och Paddy står vid bardisken och pratar med Priya om att resa iväg. Priya kan inte tänka sig att resa ensam. Då säger Paddy och Rhona att det är vad Marlon gör. Chas hör det och undrar vad de pratar om. Hon får då veta att Marlon ska resa iväg med dem. Chas grattar honom och vill ordna en Dinglesfest.
Sandy hör det och han frågar Laurel om vad hon tycker om det. Hon säger att hon är glad för Marlons skull. Sandy ser att hon verkar ledsen och han säger att hon får faktiskt vara det.
 
Amys mamma, som jag inte uppfattat namnet på, kommer till byn. Eftersom hon inte hittar så frågar hon Moria som går förbi om adressen. Moira tvekar först men sedan visar hon vägen till huset och till värdshuset.
 
Dan står vid bardisken och berättar roliga saker för Chas. Hon skrattar väldigt ljudligt för att Cameron ska höra. Han blir irriterad och vill gå därifrån men Debbie vill ha efterrätt så hon blir kvar när han sticker.
 
Sandy pratar med Laurel om Marlon. Han säger att hon borde prata med honom om sina känslor för man vet aldrig vad han tycker.
 
Moira kommer in i köket hemma på gården. Hon möts av Alex som har lånat en av Johns jackor. Han ber om ursäkt men hon säger att det inte gör något för att för första gången så blir hon inte ledsen av att tänka på det som hänt.
 
Debbie kommer hem och blir förvånad av att se Cameron hemma. Han sitter vid sin laptop och stänger igen den snabbt när hon kommer. Debbie undrar givetvis om vad han döljer men Cameron säger bara att det var reservdelar han beställde från Internet.
 
Amys mamman kommer till värdshuset och där träffar hon Val. Hon frågar efter Amy och ganska snabbt inser Val att det är Amys mamma. Hon blir rasande och säger åt mamman att inte komma dit för hon är inte välkommen där, aldrig någonsin.
 
Debbie ser Camerons dator på golvet och hon är precis på väg att kolla den när Cameron kommer ner och ser henne. Hon skyller på att hon trodde att den behövde laddas. Cameron påpekar då att den är på laddning.
 
Val kommer hem till Eric för att prata med honom om att Amys mamma varit i byn. Hon vill inte att de berättar det för Amy men han tycker att de ska vara ärliga mot henne.
 
Paddy och Rhona är på cafét när Jude kommer in. Paddy säger "Hej Jude" sedan börjar han skratta. Jude är lite trött på det skämtet som han hört massor av gånger tidigare. Jude berättar att han har ont om tid så repetitionen av vigseln måste ske i eftermiddag.
 
Victoria och Alex är hemma för att packa ihop lite saker som de kommer att behöva. Hon är sur och grinig för att han orsakat översvämningen och nu har han det bra hos Moira medan de får trängas på puben. Amy kommer dit och hon är sur på Victoria som skvallrat för Val om att det var mamman som slog henne. Vic säger till Amy att hon inte behöver ha kontakt med sin mamma om hon inte vill. Amy får ett meddelande från sin mamma som skriver att hon velat träffa Amy men att Val kört iväg henne.
 
Debbie träffar Cameron på cafét och hon ber honom om ursäkt och att hon inte tänkt kontrollera hans dator. Cameron säger att hon får göra det om hon vill eftersom han inte har något att dölja.
 
Rhona söker upp Laurel för att berätta om repetitionen i kyrkan. Hon nämner sedan att Marlon är Paddys bestman och de kommer att ses senare.
 
Ashley och Laurel går till parken med Arthur. De skrattar och har kul. Marlon ser dem när han är på väg till kyrkan. Laurel som ser honom lämnar Ashley ensam med sin son och hon skyndar sig till kyrkan också. De får vänta på de andra som kommer något för sent. Efter repetitionen så är Rhona inte nöjd men hon vet inte vad de ska lägga till. När Paddy, Rhona och Jude gått blir Marlon och Laurel ensamma kvar. Hon försöker säga något till honom men ångrar sig så han går.
 
Debbie kommer in på puben för att prata med Chas. Hon säger att hon är lite orolig trots allt eftersom han beter sig så konstigt just nu. Hon förstår om han börjar tveka nu när graviditeten blivit mer verklig.
 
Amy och Victoria kommer till värdshuset och där sitter Eric och Val. Han säger åt Victoria att lämna dem ensamma en tag eftersom de vill prata med Amy.
 
Laurel ser Marlon vid bron. Hon stoppar honom för att säga att hon kommer att sakna honom. Marlon säger att man kan inte sakna något man aldrig haft. Laurel blir då lite stött och säger att givetvis har han rätt. Hon pladdrar på om att det aldrig varit något mellan dem men efter en massa ord får hon fram att hon inte vill att han ska resa för hon älskar honom.
 
 
 

Hej Betty

Nu är ordningen återställd och vi kan njuta av serien igen efter juluppehållet.
Tack så mycket för alla godjulönskningar och uppskattningar av bloggen! =D
 
Marlon är upprörd över Paddys beslut om att flytta till Nya Zeeland. Ashley och Lizzie försöker få honom på bättre humör men det hjälper inte.
 
Alex har orsakat en översvämning i huset så det läcker från överåningen. Victoria är inte glad och Andy är besviken.
 
Paddy och Rhona fikar på cafét. Han erkänner att han förstår Marlons reaktion eftersom de tar hans son ifrån honom. Rhona tror att Paddy börjar ångra sig men det gör han inte. Pearl kommer in och sätter sig hos dem. Hon vill vara ledig för att möta upp Betty på flygplatsen.
 
Val och Brenda bråkar om vem som ska jobba i köket. Brenda vägrar att be Eric utan hon vill att Rishi hjälper dem. Först vill inte Val det men när Amy nämner att Eric blir rasande om någon annan rotar i hans kök så går hon med på det.
 
Laurel går med på att Ashley ska få träffa Arthur. Hon vill vänta med att låta honom träffa Gabby.
 
Zak blir erbjuden att jobba som trädgårdsmästare på Home Farm. När han kommer hem så undrar Lisa var han varit. Hon blir något förvånad när han säger att han fått jobb av Megan på Home Farm.
 
Pearl får reda på Paddys och Rhonas planer. Hon blir jätteledsen och när Marlon kommer in på cafét blir hon arg på honom som inte försöker stoppa dem. Marlon säger inte så mycket så Pearl fortsätter att säga åt honom att han måste göra något för att få Paddy och Rhona att stanna kvar.
 
Betty kommer tillbaka och första stoppet i byn blir givetvis puben. Val passar på att berätta för henne om nya kocken på värdshuset och hon ser till att Eric hör det. Han reagerar direkt och blir sur.
 
Paddy försöker förklara för Marlon om varför han vill åka. Han säger att han känner sig uttråkad och rastlös, dessutom vill han se världen. Marlon säger att det är precis som han känner det och då får Paddy en idé. Paddy frågar Marlon om han vill följa med till Nya Zeeland. Marlon tvekar men när Paddy försöker övertala honom med barbröstade kiwikvinnor (mest på skoj) så ändrar han sig.
 
Pearl kommer in på puben och sätter sig vid Bettys bord. Hon säger bara hej till Betty och det gör Betty väldigt besviken. Pearl erkänner att hon har tankarna på annat håll just nu.
 
Megan kommer hem till Andy för att se hur skadan efter översvämningen ser ut. Det kommer bli dyrt att laga taket. Victoria blir rasande så hon säger att hon och Andy kommer att flytta till puben och vart Alex tar vägen bryr hon sig inte om.
 
Marlon möter Laurel ute på gatan och han berätta om de nya planerna. Hon ser ledsen ut men önskar honom lycka till i alla fall.
 
Eric rusar in på värdshuset och jagar ut Rishi ur köket. Han tar över och lagar maten. Efteråt sätter han sig och tar ett glas vin. David kommer dit och får höra vad som hänt. Eric berättar att han inte kunde med att någon ändrade på hans meny. Amy påpekar då att Val inte tänkt ändra på något och då inser Eric att han blivit lurad. Han blir rasande på Val och rusar ut därifrån. Val är nöjd med att han ändå kom tillbaka.
 
Dan behöver hjälp med bilen så han frågar Debbie om hon kan fixa det. Hon lovar att titta på den lite senare men då säger Cain att han får vänta. Debbie blir irriterad över att han lägger sig i. När Cain säger att han bara vill att hon tar det lugn svarar hon att han inte ska lägga sig i det hon gör.
 
Victoria och Amy ska in till stan för att festa. De börjar drickandet på puben. Alex erbjuder dem skjuts men Victoria säger nej. På väg till bussen säger hon till Amy att hon är trött på att Alex behandlar henne som en chef och inte som en flickvän.
 
Rhona märker hur glad Paddy är över lösningen med att Marlon följer med dem. Hon är ändå sur för att han inte frågade henne först eftersom allt kommer nu att bli annorlunda.
 
Dan kommer in på puben och Chas börjar flirta med honom så Cameron ska se det.
 
Alex har flyttat in i husvagnen igen men han tvättar av sig i köket på gården. Moira kommer in och ser honom utan tröja. Hon erbjuder honom att ta ett av flickornas rum och han tackar ja med ett leende.
 
Rhona träffar Laurel och de pratar om bröllopet. Rhona erkänner sedan att hon önskar att Marlon ångrar sig och inte vill följa med till Nya Zeeland.
 
Amy och Victoria kommer in på en krog inne i stan. De hinner knappt komma in innan en kille råkar spilla lite öl på Amy. Det leder till blickar mellan dem och tillslut kommer han fram och börjar prata med de båda tjejerna, eller mest Amy. De flirtar med varann och ganska snart börjar de kyssas. En äldre kvinna ser dem och blir rasande. Hon kommer fram till dem och smäller till Amy sedan börjar hon slå på killen som är hennes pojkvän. Kvinnan och killen blir utskickade från krogen.
När Amy och Victoria kommer ut så ber kvinnan om ursäkt. Det visar sig vara Amys mamma och Amy är inte alls intresserad av att ursäkta henne.
När Victoria och Amy ska åka hem i en taxi ger kvinnan sitt telefonnummer till Amy och ber henne att ringa någon gång.
 
 

 
 
 
Ni är flera stycken som påpekat att Stella i julkalendern var väldigt lik Belle. De som gjorde kalendern måste ha sett Htg eftersom likheten var slående, inte bara utseendemässigt utan även till sättet emellanåt. Dessutom tyckte jag att den kvinnliga vakten, som följde med Junior hela tiden, var lik Nicola =)
 
 
 

RSS 2.0