En blind städerska?

Zak, Shadrack och Sam lugnar Lisa med att de ska fixa maten eftersom de har lite lammkött som de bytt till sig. När de kommer till numera Bartons gård så upptäcker de att det inte finns maskiner i den tomma ladan, istället står där en massa får. De finner sig i situationen och stjäl ett dussin får i stället.
Lisa kommer hem precis när Shadrack ska avliva ett av fåren och hon undrar varifrån de kommer. Zak säger att de hittat fåren. Lisa är skeptisk men finner sig i det. När de sedan upptäcker att fåren har en öronmärkning som Paddy kan identifiera så börjar de måla över siffrorna. För att tjäna pengar så kommer de på att de ska klippa fåren och sälja ullen men ingen av dem har någon erfarenhet av fårklippning. Shadrack får i uppdrag att hitta någon som kan hjälpa dem. Han kommer hem med en man som heter Alan och är fårklippare. Dingles misstror honom men eftersom de inte har någon annan så får han duga. (inte för att jag är expert men kan man klippa fåren så "skinnet" sitter kvar precis som i en färdigköpt fårskinnsfäll?) De säljer ullen men det ger inte så mycket pengar. Istället vill Alan att de säljer fåren till en bonde han känner som vill köpa djur.
Det visar sig att Alan inte är populär på den gården så istället för att sälja får blev de bortjagade med högafflar...

Bartons håller på att måla om i köket på gården. John ska på möte med Nathan så Holly försöker få följa med. Precis då kommer Nathan hem till dem. Han vill diskutera köttet de säljer, eftersom han vill ha del av det så han kan sälja det i deras butik under eget namn. John nobbar det budet eftersom han redan säljer sitt kött till storköp och några restauranger i närehten. Nathan blir inte alls glad över att han blivit nobbad.
Adam upptäcker att det saknas några får och de börjar leta. Han och John går till puben för att fråga om Andy vet något om det och det slutar med att Andy erbjuder sin hjälp till att leta efter fåren.
De hittar inte några får men John erbjuder Andy att hjälpa till med skörden. Andy är tveksam om han klarar av det.
När Diane får höra om erbjudandet så oroar hon sig för att det ska riva upp massa sår inom Andy men han säger att det behövs för att han ska kunna förstå vad som hänt och därefter kunna gå vidare.
Moira är orolig över makens beslut eftersom hon inte är säker på att det är så bra att ha Andy nära barnen.
Andy träffar John som säger att erbjudandet är på Andys villkor eftersom han är så osäker. Andy får jobba så mycke eller lite som han orkar.
När Andy är på väg hem möter han Zak och Lisa. Han frågar om de sett till fåren men det hade de såklart inte.
Lisa inser att det är Bartons får som de fått tag på. Då kommer Zak på att de ska lämna tillbaka djuren och få hittelön istället.

Marlon är orolig för att Viv har åkt till Donna. Han gillar inte att hon ska få höra Donnas version om det som hänt och sedan komma hem och skälla ut honom. Eli är hemma och nyfriserad =) Lizzie kommer hem och är så glad över att ha blivit av med sin fotboja. Nu vill hon fira med ett glas och sedan vill hon ha ett jobb.

Doug pratar om Mark hela tiden så Leyla säger att ha måste vara kär i honom. Precis då ser de lastbilen som kommer med flyttlasset till det tomma huset. Doug känner igen Faye och för att smöra för Natashas "vän" så erbjuder han sig att hjälpa henne att bära in möblerna. Leyla hälsar på Ryan och frågar om han är ihop med kvinnan men hon får snabbt veta att det är hans mamma.
Rodney stoppar Mark på gatan för han vill prata om den nya firmabilen han ska ha. Han säger att han inte vill ha en såndär slimmad cabriolet även om damerna är väldigt förtjusta i sånna för ska sanningen fram så har han lite svårt att kliva i och ur en sådan låg bil.
Senare på puben så nämner Rodney för Mark att Natashas väninna verkligen har sex appeal men Mark fattar först inte vem han menar.
När Doug sedan tar med sig Mark för att visa att Faye flyttat in så inser han att det kommer att bli problem.

Ryan är orolig för sin mamma eftersom hon verkar ha svårt för att glömma Mark. Han förstår inte varför hon vill bo så nära honom fast hon tagit emot deras pengar. Han inser att mamman fortfarande har känslor för Mark.
Hon vägrar att flytta så Ryan känner att han kanske borde stanna kvar i stället för att söka in i det militära så han går till verkstan för att söka jobb. Han får prata med Cain som inte alls behöver någon mekaniker. Men kommer Cain att ändra sig när han ser att Ryan är Fayes son?

Betty har kommit hem och hon klagar på puben över att hon bara ser två män på en trehjuling och massa oljiga motordelar på diskbänken och ingen av dem har lagt märke till hennes nya frisyr.
Hon är på riktigt dåligt humör så hon klagar på Gordon Brown för att hon inte har råd att leva på sin pension utan måste ha inneboende och extra jobb som städerska.
Lizzie hör hennes klagan och  säger att hon vill jättegärna jobba som städerska.
Dagen efter kommer Betty och hämtar Lizzie till första jobbdagen. Lizzie hade inte ens gått upp än men hon skyndar sig så gott hon kan. De ska städa på puben. Lizzie får rengöra toaletterna men sitter och äter choklad i stället. Betty kommer in och ser att det tagit väldigt lång tid men det är inte så rent som det borde. Hon får dåligt samvete och vill inte klaga på en blind kvinnas arbete så hon ger Lizzie rast medan hon själv gör om jobbet.
Lizzie sitter i köket för att inte vara i vägen. Diane är stressad och Marlon har fullt upp. Lizzie erbjuder sin hjälp till Marlon men han avböjder. Då tar hon ett saltkar och saltar maten som ska serveras. Marlon blir förbannad eftersom hon förstört hans mat och dessutom med socker.
Diane frågar Rodney om han kan hjälpa henne i baren eftersom Val är och ser till att Eric mår bra. Rodney vill inte alls men ändrar sig när han ser att Faye kliver in på puben.

Mark kommer också in på puben och han drar med sig Faye hem till henne för att prata. Hon vägrar att flytta eftersom det här är hennes nya liv och hem. Även om hon lovat  Natasha att åka därifrån så räckte det med ett tag. Hon tror inte heller på hotet om att hon och Mark skulle hamna i fängelse för bedrägeri.
Mark blir förbannad och säger att de ska ha pengarna tillbaka om hon ska bo där men då nekar Faye till att ha fått några. Eftersom det inte finns varken kvitton eller bevis så kan de inget göra.
Hon säger till Mark att hon har inget att förlora längre men han har däremot allt att förlora....
Ny bondefamilj på gården

Andy är ute och går i byn. Han möter Cain som frågar om vad som hände igår när Andy gjort Sarah upprörd men Andy ber honom att sluta skrika. Cain som inte alls skrikit åt honom bara skakar på huvudet och går därifrån.
Andy fortsätter sin promenad tills han hamnar på gården. Han går som i trance upp till höskullen. Där uppe lägger han sig och vilar. Efter ett tag så vaknar han av några röster som kommer långt i från. Han börjar gå runt på gården och tillslut kommer han in i huset. Där står en man och en kvinna och tre ungdomar som plockar upp saker ur kartonger. Andy blir förvirrad och undrar vad de gör i hans hus. Det visar sig vara den nya familjen som hyr gården av Wyldes.
Mannen presenterar sig som John Barton och han hade känt Jack för länge sen. De får reda på att Andy numer håller till på puben och då tror barnen att han alkoholist. Mamman ringer till Diane och får henne att komma och hämta Andy. De blir bjudna på fika innan de åker därifrån. Precis när Diane ska gå så blir hon lite sentimental och får en tår i ögan. Vad mamman i familjen heter uppfattade inte jag men ungdomarna heter Adam, Holly och Hannah.

Jimmy kommer in på puben och ser att Nicola försöker gömma sig för honom bakom Mark. Han är orolig för att barnet kan få diabetes eller någon annan sjukdom eftersom hon ständigt äter något. (jag hoppas på en "normal" födsel för en gångs skull)

Viv jobbar i cafét tillsammans med Bob och det fungerar bra. Terry kommer in efter lunchrusningen och Bob föreslår att de ska gå och ta ett glas på puben på eftermiddagen för att fira lite. Viv är helt emot förslaget för hon tycker att det är lite väl snart för att träffa på fler bybor. Tillslut så ändrar hon sig och följer med. Allt går bra och Diane vill bjuda på drickat men Viv säger att hon vill betala för dem. När Diane sedan undrar varför det dröjt så innan hon visat sig på puben och påpekar att det är "väl inte för att jag legat med din man"? Bob blir stel och Terrys leende stannar till... Viv tar det bra och skämtar bort allt. Hon är ändå nöjd över att det gått så bra att vara ute bland folk men nu vill hon träffa Donna. Sagt och gjort, hon åker iväg med tvillingarna och Bob får stanna hemma och ta det lugnt.

Cain gillar inte att Andy får träffa Sarah. Debbie försvarar Andy och säger att Sarah faktiskt behöver båda sina föräldrar. Hon säger också att han själv borde veta hur det är när man mår så dåligt att man spårar ur eftersom han gjort det när den där polisen dog, Angie. Cain blir förvånad över att Debbie visste om det.
Debbie har i allafall bestämt sig för att åka på semester till Skegness. När hon hämtat Sarah från förskolan möter de Andy som då får veta om hennes planer. Eftersom hon inte har så bråttom så får han leka en stund med sin dotter i parken. Hon ska gå och köpa lite juice så Andy blir kvar ensam med Sarah.
Då kommer Cain förbi och blir förbannad. Debbie som kommer tillbaka får höra hur orolig han är över att hon lämnat Sarah ensam med en galning men hon försvarar Andy även denna gång.

Andy kommer tillbaka till puben och är på mycket gott humör. Han berättar för Diane att han träffat Sarah och nu ska han bli bättre för hennes skull. Strax efter ser han när det nya familjen Barton kommer in på puben och då åker mungiporna ner och han går därifrån.

Lisa sitter och räknar pengarna de lägger i potten. Det finns inte alls så mycket i burken,  ca 16£. Shadrack och Zak som ser det säger att de kommer att fixa fram pengar.
När Lisa gått iväg så sitter de och tittar på tv. Det är ett program som pratar om antikviteter och gubbarna kommer på att de ska sälja saker. Problemet är att de inte har några saker av värde att sälja.
Då kommer Sam in och ska äta sin lunch han har med sig. Zak och Shadrak kastar sig över matlådan och börjar äta hans pommes.
Senare sitter Zak, Shadrack och Sandy utanför puben och dricker öl. Sam kommer förbi när han ska hämta Samson. Han hör att de har planer på gång men får inte veta vad. Gubbarna diskuterar vad de ska sälja och först tänker de på kyrkan eftersom det inte hindrat dem tidigare att sälja något som inte är deras. Sen kommer de på den för dem så geniala idén att sälja Andys redskap och maskiner från gården, eftersom ingen bor där...

Doug är så inne i sitt nya arbete att han inte kan släppa det. Han kommer med nya idéer hela tiden. Natasha säger åt Mark att nu när hon ska på semester måste han ansvara för butiken. Doug frågar henne om vad de ska göra med mat med kort datum och hon säger att han kan ge stor rabatt på det eller ta det själv. Han kommer då på att grilla maten utanför butiken och sedan ge det som smakprov till förbipasserande. Mark får hjälpa honom under dagen. När han står där ute på gatan ser han ett hus som är ledigt för uthyrning.
Leyla säljer en burk ansjovis till Jamie med förevändningen att det är bra afrodisiakum. Hon kände att hon måste säga något eftersom det var så dyrt.

Wyldes ska äta lunch på puben när de möter Cain och Debbie. Maisie påpekar att hon måste varit galen som träffat en sån som han men att det skulle bli skönt att komma till Rio snart. Cain kontrar med att hon passar i Rio bland alla andra slampor. Sedan säger han till Mark och Natasha att de ivisst nte kan komma bort ifrån varann snabbt nog. Maisie frågar föräldrarna vad han menar med det men de viftar bort det.

Natasha är på väg att åka och står färdigpackad i hallen och väntar på Maisie. Mark som precis kommer hem från butiken inser att hon tänkt åka utan att säga adjö. Det accepterar han inte så han drar in Natasha i vardagsrummet för att prata med henne. Han frågar henne om hon ska straffa honom resten av livet och hon svarar med att du kan inte räkna med att vi är gifta så länge. Hon förklarar att hon måste komma härifrån för att få tänka för just nu älskar hon inte honom. Han frågar om hon vill skiljas men hon säger att då hade hon redan gjort det. Sedan får hon skynda sig till taxin som väntar utanför.
Mark är hemma och spelar tv-spel med sönerna. Efter ett tag ledsnar han så han drar iväg till puben.
Det han inte ser innan han går in är bilen som kommer in i byn.
Det är Faye och Ryan som hyrt huset som Mark sett var ledigt.


Återigen ett jättetack för hjälpen med resumén.
Jag är verkligen jätteglad över er hjälp! =)

Måndag 29 augusti

Så var det dags igen, jag vet redan nu att jag inte kommer att hinna uppdatera måndagens avsnitt så om ni orkar får ni gärna hjälpa mig igen...

Fredagens avsnitt kommenteras som vanligt i inlägget under detta.

Ha det så bra och njut av helgen!

"Hoppa upp och jag tar dig till paradiset"

Eric är på väg ut och Val följer efter honom och ber om ursäkt för att hon jämfört honom med Alan Turner. Han säger att han inte alls är som honom eftersom Alan aldrig kommer ut och för att göra något. Precis då ser han att Alan sitter bak på Eddys motorcykel.
Eric verkar vara lite rastlös så han går runt och pratar med folk. Först blir det Rodney för att få veta hur han tar det med att vara anställd hos någon efter att ha haft eget företag. Rodney ser sig själv som egen företagare som erbjuder sina tjänster till Wyldes.
Sedan går Eric till gårdsbutiken och kollar runt. Han frågar lite lätt om chefsjobb och assistentjobb så Doug undrar om han söker jobb. Oh nej säger Eric det var bara på skoj.
Eric går till puben för att trösta sig. Han är irriterad på att till och med Alan har något att göra och att han själv varit hos Doug och frågat om jobb.

Eddy och Alan kommer tillbaka till byn efter mc-turen. Eddy vill ta en öl fast det är mitt på dagen och Alan protesterar lite. De träffar även Edna, Pearl och Lily där. De sitter och pratar om ungdomsåren och Eddy berättar att Alan var bra på att ragga. Alan hade tydligen den bästa raggningsrepliken efter att ha åkt upp bredvid en tjej med mc:n: " Hoppa på och jag tar dig till paradiset". Eddy flirtar ganska öppet med både Pearl och Lily. Edna blir trött på att höra om deras ungdomssynder så hon går därifrån. Eddy frågar om Pearl vill följa med på en tur till skogen, bara de två men hon tackar nej eftersom han druckit en del.
När Alan och Eddy blir ensamma berättar Alan att Pearl faktiskt betyder lite mer för honom och att han inte tycker om att Eddy flirtar med henne. Eddy säger då att Lily faktiskt är mer hans typ så det gör inget.

Michael Conway, kylskåpsföretagaren, lämnar in bilen på verkstan. Aaron lovar att kolla till den. När Michael återkommer senare för att hämta den så är bilen inte klar. Han frågar Aaron om det ger honom rabatt på priset och Aaron hänvisar till chefen. Michael får då se att det är Debbie som är chef där. Precis då kommer Cain och hon presenterar honom som sin far. När Cain gått får Michael en kopp kaffe i väntan på bilen. Då erkänner han att han trodde Cain var hennes pojkvän. Han försöker ta reda på om hon är singel eller inte men hon svarar inte direkt på det. Sedan frågar Michael om han får bjuda henne på lunch. Eftersom han inte ger sig så går Debbie med på det. De åker iväg till någon fin restaurang och han ställer massa privata frågor om henne. Tillslut får han reda på att hon inte träffar någon just nu och han verkar nöjd. Efter lunchen kör han henne hem och släpper av henne innan han åker vidare.

Bob vaknar på morgonen och upptäcker Gennie på andra sidan sängen. Han smyger ut och träffar givetvis på Jamie som är på väg till jobbet. Bob blir lite nervös och börjar plocka undan vinflaskor och glas men Jamie tänker inte på det.
Brenda frågar sedan Bob om han hört hur det gått för Gennie kvällen innan och Bob är väldigt nervös och på offensiven. Gennie kommer ner så Brenda frågar henne i stället. Gennie svarar att allt gått bra.

Bob skyndar över till Terry för han behöver någon att prata med. Han erkänner att han inte orkade åka till fängelset igår och att han sen gjort något annat dumt. Bob talar om att han legat med Gennie.
Terry bara skakar på huvudet... han råder Bob att prata med Viv för att få reda på vad hon egentligen ville men han ska inte berätta något om Gennie.

Brenda är orolig för Gennie så hon ber Jamie att prata med dottern för att få veta hur hon mår. Jamie kommer in i butiken glad som alltid och frågar Gennie om hur det går med hennes kärleksliv. Gennie är ledsen och sakta kommer det tårar. Jamie erbjuder sig att prata med henne under en promenad.

Bob samlar mod till sig och åker till fängelset. Där blir han inte insläpp eftersom besöksordern bara gällde för igår. Han tigger och ber om att få tillständ ändå eftersom det är så viktigt. Polisen ska höra med huvudkontoret om det går att göra ett undantag. Då får Bob veta att Viv inte är kvar där. Hon har blivit frisläppt redan.

Viv kommer till byn i taxi. Hon har inga pengar för att betala men får lov att hämta det. Hon går in i butiken som är tom och öppnar kassapparaten. Brenda hör det och kastar sig över Viv som hon tror är en rånare. Paddy kommer in och förklarar vem Viv är. Han får sen gå ut och betala taxichauffören.
Viv pratar lite med Brenda som ber om ursäkt för sitt beteende. Eftersom Bob inte är hemma så vill Viv hämta tvillingarna från förskolan men när hon kommer dit så får hon inte det så hon återvänder till cafét.

Gennie har kommit tillbaka från promenaden och sedan hämtat tvillingarna. Bob kommer farandes i full fart från fängelset och han stoppar Gennie. Han berättar att Viv kommit hem och att det är nog bäst att han går hem med barnen. Gennie blir lite ledsen men säger att hon förstår att han vill hem till sin fru.
Bob kommer in på cafét med tvillngarna men de vill inte gå fram till Viv. (Det är inte så konstigt eftersom hon har varit borta ett år)

Viv och Bob försöker prata med varann. Det är inte lätt eftersom hon är besviken över att han inte kom på besök igår och han är besviken för att han inte fått träffa eller prata med henne under det år hon satt inne. Hon hittar ett par trosor på elementet och undrar vems det är eftersom det inte är hennes. Då säger han att det är Gennies eftersom hon och Jamie bor där för att hjälpa honom med hyran. Det han ännu inte berättat är att Brenda är delägare i företaget och Brenda är orolig för att det ska komma fram från annat håll i byn.

Bob säger till Viv att han önskar att han kunnat ändra på de senaste 24 timmarna för att han inte vågat hälsa på henne eftersom han varit rädd för att hon skulle be om skilsmässa. Hon berättar att hon överklagat i början av vistelsen och att hon vetat om länge att hon skulle bli släppt tidigare. Han blir ännu mer besviken över att inte fått veta något om det.

Terry som vet vad som hänt erbjuder Gennie att sova hos honom och Brenda. Även Jamie får sova över så Bob och Viv får lite ensamhet. Gennie går ut och sitter på en bänk och gråter medan hon tittar mot cafét.

Viv har ingen matlust så hon väljer att gå och lägga sig. Bob erbjuder sig att sova någon annanstans så hon får sova i fred men hon säger att han kan sova i sovrummet så sover hon i ett gästrum. När hon gått ut från köket säger Bob tyst för sig själv: "Välkommen hem"


Visst var Cain fin när han fick sitta med färg i ansiktet och rosetter i håret när Sarah fick leka hårfrisörska med honom =) Göran undrar i kommentaren i ett äldre inlägg om någon vet vad vinjettmusiken heter för han vill ha den som ringsignal. Någon som kan hjälpa honom?
"Tomater är djävulens frukt"/ Eddi Fox

Eric ska gå till fabriken och Val får bråttom att följa med. När han ser att det varit inbrott blir han helt förstörd. Han skyndar sig till puben för att få sig något stärkande som han häller i sig i rask takt. Val blir orolig för honom. David kommer in och hör om inbrottet och måste rusa dit för att kolla om hans städsaker är kvar.
Val säger till man att det inte borde vara något problem eftersom de har en försäkring. Eric förklarar då att det är samma försäkringsbolag som inte gav ersättning efter branden förra året och nu skulle det bli problem eftersom inbrottet skedde bara några timmar efter att han gått i konkurs. När han pratar med Val ser han i hennes ansikte att hon döljer något och det tar inte lång tid innan han inser att hon är inblandad i det hela. Eric är på väg ut från puben och Val följer efter medan hon ber om ursäkt. Precis då kommer likvidatorn (?) för att få inventarierna som Eric ska få betalt för men Eric jagar bort honom. Val inser att symaskinerna är värda lite mer pengar än Eric sagt.
Han skyndar sig till Dingles för att hämta sakerna men de är redan borta.
Val är så sur på sin man att hon måste åka och shoppa i Hotten, för HENNES pengar eftersom hon insett att Eric inte ser det som om de har gemensam ekonomi.

Natasha är kall mot Mark som försöker prata med henne. Hon gör vad som helst bara hon inte måste tillbringa tid med honom. När hon kollar med Nicola att allt är ordnat med invigning av gårdsbutiken så blir hon nöjd när hon hör att Nicola fixat allt och dessutom sett till att det kommer en stor luftballong med Wyldes logga som kommer att synas flera kilometer.
Nu visar det sig att ballongen bara var en vanlig ballong, modell större. Nicola skäller ut ballongförsäljaren som hänvisar till hemsidan men med hennes gravidhormoner så tar hon inte åt sig av hans förklaring. Hon säger att det inte är så lätt att sitta still och läsa när man måste springa på toa stup i kvarten =)
Invigningen går bra men Pearl är lite besviken över att Natasha satt en annan etikett på hennes sylt, nu hette den "Hoppy Dobkins sylt" men som tröst får Pearl ta varor för 5£.

Jimmy kommer och hämtar Nicola från invigningen eftersom de ska på föräldrakurs. Nicola är rätt motsträvig och kommer med beska kommentarer hela tiden. När hon sedan får kritik för att hon gör fel så säger hon att "hur kan man göra fel när man ska huka sig". Jimmy visar henne hur hon ska göra och får beröm av kursledaren, han vet minsann hur man hukar sig på rätt sätt...

Efter invigningen blir det lugnt i affären. Doug och Leyla står och pratar om heimlichmanövern när det kommer in en ung man. Han heter Michael nånting och är kylskåpsrepresentant. Senare går Michael in på cafét där han träffar Debbie som står och väntar på sin kaffe. Hon tror att han flirtar med henne så hon går därifrån.
När Leyla och Doug är på puben så kommer Michael dit och blir bjuden på öl. De pratar med varann så Leyla känner sig utanför. Michael är på väg att gå efter ett tag men ändrar sig när han ser att Debbie kommer in.

In i byn kommer en mc-förare med släp på mc:n. Han frågar efter Tank som ska bo i byn. Det visar sig vara en av Alans gamla vänner och de träffas på cafét. Eddi Fox heter han och han är på genomresa med sin motorcykel. Om någon av gamlingarna vill kan de få följa med honom. (Jag kände igen skådespelaren men kan inte placera honom från vad, någon som vet?)

Cain är och gungar med Sarah precis innan de ska till förskolan. Han säger till Debbie att han vill komma sista sekunden för att slippa småprata med personalen. Precis då kommer Andy körandes och Sarah ropar på sin far men han märker inget.

Gennie har fått meddelande från Alex som hon skulle ha träffat. Han hade blivit akut sjuk men ville ha en chans till. Brenda är orolig för Gennies Internetkillar, hon vill att Gennie träffar någon annan från byn till exempel.
Jamie följer med till puben där Gennie ska träffa Alex men han håller sig på avstånd. Alex kommer och de sitter och pratar. Gennie ser inte alls så glad ut när hon ska lyssna på hans prat om ruttna tänder. När Alex går på toa så passar hon på att smita ut. Jamie blir kvar och får sitta och lyssna på Alex i stället.

Bob får brev från Viv men vågar inte öppna. Terry får hjälpa honom och de får veta att Viv vill träffa Bob nästa dag för att prata. Bob blir orolig eftersom brevet varit så opersonligt.
När Jamie får veta att Viv vill träffas och att Bob är orolig för att hon vill skiljas säger han att det är omöjligt för de är som Cleopatra & Antonius eller som Lill-Babs och Lasse (egentligen sa han något engelskt par som är okända för oss men kopplingen Lill-Babs och Lasse Berghagen var nog inte den smartaste översättningen)
Terry är barnvakt till tvillingarna när Bob ska iväg till fängelset. När han kommer tillbaka så säger han att allt är ok och att de bara pratat. Terry blir lättad över att det inte var något allvarligt.

När Gennie kommer hem från sin misslyckade date sätter hon sig i soffan bredvid Bob och de delar på en flaska vin. Då kommer det fram att Bob aldrig varit hos Viv.
Gennie råkar flaxa till så hon slår Bob över näsan. När hon ska kolla hur det gick slutar det med en kyss...


Tusen tack för bra resumé igen av gårdagens avsnitt! Vad skulle jag göra utan er ;)

Åter igen så är det brist på tid

Jag är hemskt ledsen att jag inte hinner med det här just nu men det är en del personliga saker som måste ordnas så jag hinner inte skriva här eller se avsnitten idag heller. =(

Ni får jättegärna skriva i kommentarerna om vad som händer idag..."Vi ska åka till Helvete..."

Nicola och Jimmy står i köket och pratar. Han berättar att hans föräldrar var så fattiga att de inte hade råd med en spjälsäng så han fick sova i en byrålåda. Sen försöker han få Nicola till att följa med på en antenatalkurs (aldrig hörtalas om men vår vän google säger att det betyder före födseln, förr gick väl blivande föräldrar på psykoprofylaxkurs?) men hon vill inte gå på något hippiejippo där man håller varann i hand och mässar.
Efter ett tag ändrar hon sig och Jimmy blir glad.


Lexi sitter i soffan och håller babykläder i handen och hon gråter. Då kommer Nicola in och ser henne. Hon säger att hon känner sig taktlös bara genom att komma in i rummet. Nicola frågar om hon kan göra något för Lexi men det vill hon inte. När Nicola är på väg för att hämta Carl säger Lexi plötsligt att hon inte kan få barn. Sedan kommer allt fram och att hon inte sagt något om det till Carl. Nicola tröstar henne och säger att hon måste ju berätta. Så Lexi söker upp Carl på jobbet och säger som det är.  Han har lite svårt att visa sina känslor så Lexi känner att han inte vill ha henne längre. Tillslut så säger han i alla fall att han älskar henne och vill vara med henne.

Jamie försöker få Gennie att fortsätta Internetdatingen men hon vill inte. Han skriver ut en del förslag som sökt kontakt efter att han ändrat hennes profil men hon är inte intresserad.
Brenda är orolig för att dottern inte träffar någon trevlig man och inte lär göra det via datorn. Hon ringer en gammal vän vars son precis blivit singel och han kommer till cafét för att träffa Gennie. Han heter Simon och de har gått i samma skola när de var små. När Gennie får rast kommer hon till cafét men mötet med Simon blir inte som Brenda önskat. Gennie faller inte för honom och han säger att han inte tycker om henne och aldrig har gjort det (fast han strax innan ville höra om Gennies omvandling från skolflicka till svan.)

Eric pratar med statsplanerarna och de godkänner begravningsbyrån. Han blir så uppåt att han nynnar på en sorgemarsch när han kollar fabriksarbetarna.
Edna är på David för att han ska stoppa sin fars planer.
Lisa möter Eric och pratar med honom om begravningsbyrån när hon inser att han antagligen kommer att stänga fabriken då. Hon säger det till personalen på fabriken och de frågar givetvis Eric som förnekar det.
Val säger till David att han får inte stoppa sin far eftersom det betyder så mycket för honom, annars kommer det att bli pipa och innetofflor för hans del och det är inte Eric...
David försöker få Eric att förstå att det blir ett långsiktigt jobb att starta ett nytt företag och han med sin sjukdom borde ta det lugnt på ålderns höst. Eric tänker till och säger att David har rätt i att han borde avveckla företaget och kanske starta upp något i minder skala men är det verkligen det han ämnar göra...

Mark och Natasha är på väg för att träffa Faye och ge henne ett erbjudande för att låta dem vara. Faye blir förvånad när de dyker upp och efter lite småprat får hon veta varför. Hon accepterar inte det första erbjudandet (jag uppfattade inte hur mycket pengar det gällde) så Natasha frågar om hon är mer intresserad av att åka i fänglese tillsammans med Mark. Han kan hävda att de kommit överens om försvinnandet för att få ut försäkringspengar.
Faye försöker att få Mark att erkänna sina känslor för Ryan men han säger att han inga känslor har.
När de är på väg därifrån så möter de Ryan utanför på gatan. Ryan undrar vad de gjort där och han ber dem hålla sig borta från hans mamma.
Nu börjar väntan på att höra om Faye accepterar budet eller hur de ska göra. Maisie märker att något är på gång men hon får inte veta mer än att det är ett affärssamtal som de väntar på.
Ryan tycker att mamman ska gå med på att ta emot pengarna, för är de villiga att betala så mycket så är det bara att ta emot eftersom han inte vill se Mark något mer.
Natasha svarar när Faye ringer och hon ska åka dit. Mark vill följa med men får inte det.
Faye ser förvånad ut när Natasha kommer ensam men släpper in henne. Faye säger att hon vill ha 50 000£ mer och Natasha går med på det utan att blinka... Hon får kontonummer och går därifrån.
Är det det sista vi ser av Faye och Ryan?

Lite kul att Scarlett lyssnar på musik och blir okoncentrerad så hon skriver att de ska till Hell istället för Hull =D


 
Tusen tack för hjälpen med uppdateringen, ni är guld värda!

Idag måndag

Jag kommer tyvärr inte hinna skriva något här idag så ni får gärna fylla i bland kommentarerna om vad som händer i dagens två avsnitt.

Tack snälla för hjälpen ;)

Ha det bra så länge så ses vi i morgon!

Walkietalkie, årets present!

Jamie kommer med morgonposten till Paddy och han får ett kort. Chas kommer ut på trappan och gratulerar sexbomben och i handen har hon "kryapådig"-ballonger eftersom Shadrack fått fel. Hon säger sedan till Aaron att han ska sköta sig idag och han ska fixa en banderoll där det står "Grattis på 40-årsdagen Paddy!"
Paddy får en småblommig skjorta av Chas i present och han poserar i den.
Aaron skrattar åt honom och Paddy ser lite vilsen ut i den men Chas säger att han är jätte sexig.
Marlon pratar med Paddy under dagen och får veta att han planerar att fria under kvällen.
Paddy sitter sedan och försöker skriva en dikt som inkluderar ett frieri när Marlon kommer och hämtar honom. Paddy inser att han inte är så bra på att skriva så han kastar dikten i soporna. Aaron som hör allt är inte sen att plocka upp den när Paddy och Marlon gått. De kommer in på puben som är helt tom. Plötsligt dyker alla upp och ropar "surprise". Det blir ett litet kalas med det närmaste byborna och släktingar. Aarons banderoll har texten "Grattis på 50-årsdagen Pady!" och  Chas ursäktar sin son. Chas håller ett litet tal till Paddy så han blir alldeles rörd och får svårt för att hitta orden när han ska tacka henne. Aaron kan inte låta bli så han läser upp Paddys frieri-dikt inför alla. Då brister det för Paddy och han kastar sig över grabben och skäller ut honom. Aaron försöker ursäkta sig med att han bara ville retas lite men Paddy accepterar inte det. Han är så arg att han går ut ifrån festen. Chas kommer efter honom och de pratar ut. Båda frågar om det betydde slutet för deras förhållande. Hon frågar honom om han verkligen tänkt fria men Paddy förnekar det. Han säger att han hellre hade friat till Edna Birch.
De kommer överens om att de har det bra som de har det.

Jimmy pratar med Nicola och säger att nu inser han hur lyckligt lottade de är. Han har till och med beställt en ryggkudde med texten Yummie Mummie till henne för att hon ska må bättre. Nicola väljer att ta med den till kontoret för att inte Lexi ska störas av den.
När hon sedan är i nya butiken så rusar Laurel in och frågar varför de behandlar en äldre man på detta sätt. Hon syftar på att de gett Leyla jobbet som sedan talat om för Doug att han inte är önskvärd. Nicola får veta att det är hennes far som gett Leyla jobbet så hon säger till Laurel att det är inte han som bestämmer utan hon ger jobbet till Doug. Nicola råkar även nämna att hon ska till Lexi på sjukhuset och då får Laurel veta vad som hänt. Laurel till och med erbjuder sig att åka när Nicola säger att hon kanske inte borde hälsa på där med sin gravidmage.

Laurel hälsar på hos Lexi på sjukhuset och då passar Carl på att åka tillbaka till jobbet.  Lexi försöker vara tapper och inte visa för mycket känslor eftersom hon endast förlorat några " celler" och inte alls likt det Laurel råkade ut för...

Lexi ska få åka hem och Carl kommer och hämtar henne. Han tycker att det är för tidigt men hon hävdar att hon vill hem och att sjukhuset behöver hennes plats till andra. Väl hemma så hinner Lexi knappt sätta sig i soffan förrän Carl säger att han måste till jobbet igen. Lexi blir ledsen men visar honom inte det. Det blir Nicola som får sitta och trösta henne.

Eric har en ny idé på vad de ska göra med fabriken. Han presenterar det för Val och hon blir tveksam. Han vill öppna en begravningsbyra i lokalerna. Val får lite svårt att tänka sig det men Eric säger att det ger dem massa pengar i allafall. Hon tycker det är lite skrämmande med kroppar som har vita kletiga ansikten med ögon som stirrar tomt. Eric får gensast associationen till Val på morgonen =D
Betty som hör deras prat protesterar på en gång. Hon är så upprörd att hon söker upp Edna för att prata av sig. De båda damerna vill att David gör något åt saken men han tror inte att han kan stoppa dem.
Betty blir hellre dumpad vid vägrenen när hon dör...

Doug har träffat Leyla på gatan och säger att det är han som fått jobbet och hon blir rasande. Just då kommer Rodney och hon frågar honom hur det ligger till. Han ska precis börja förklara att hon har jobbet men då kommer Nicola och säger att det är Doug som får butiksjobbet. Leyla blir arg och rusar därifrån men Nicola följer efter henne. Hon frågar Leyla om hon vill ha jobbet som assistent i stället och det vill hon.

Gennie har fått svar på sin Internetdejtsida och hon får hjälp av Jamie för att skriva ett svar. Han lyssnar inte riktigt på vad hon vill svara utan skickar det han tycker passar henne.

Paddy smiter hemifrån tidigt på morgonen efter festen men Chas upptäcker det. Hon inser att han inte vill träffa Aaron. Tyvärr hinner han inte undan för Aaron kommer ut. Chas vill att sonen ska be om ursäkt men han vägrar, dessutom tycker han att det är Paddy som ska be om ursäkt för sitt utbrott.
Edna ser Aaron på cafét och läxar upp honom. Han fortsätter att vara kaxig och säger att han inte kommer att respektera folk så länge ingen respekterar honom. Edna säger då bara att som man sår får man skörda...

Marlon ger Paddy födelsedagspresenten han aldrig hann få under gårdagen.
Det visar sig vara ett walkietalkie-set med morsekodsknappsfunktion. Paddy ser något förvånad ut och alla andra skrattar åt den gammelmodiga presenten. Det tar inte lång tid innan Paddy ser rätt nöjd ut ändå. De måste ha nya kodnamn säger han och så blir det...
Paddy och Chas kommer hem och ser Aaron vid köksbordet. Precis då så får Teddybjörnen Paddington ett anrop på walkietalkien ifrån Honungsmonstret =)
Aaron säger att det inte hade blivit så stor grej om inte Paddy blivit så arg men han bad ändå om ursäkt.Han ger Paddy ett paket och det innehåller en nyckelring som låter vid höga ljud. Chas frågar om han har kvitto på den men det har han inte eftersom han tillbringat massa tid och spenderat massa pengar på spelhallen för att vinna den.


Natsha tittar lite frågande på Mark när han får ett sms. Han säger att det är från hans golfkompis men hon ser inte ut som hon tror honom. Hon vill att de inte har så personlig kontakt när de är ensamma utan de får låtsas att allt är bra inför barnen.
Maisie och Nathan är oroliga för sina föräldrar så de får Nicola till att avboka Natashas alla möten en dag. Nicola vill egentligen inte göra det utan att fråga sin chef men ungdomarna övertalar henne eftersom det ska bli en överraskning
Natasha ser att alla möten är avbokade och frågar Nicola om varför. Hon hinner inte svara för just då kommer Maisie och Nathan in tillsammans med Mark.
De förklarar att de bokat ett hotellrum till föräldrarna för att de ska komma iväg och få 24 timmars avskildhet med avkoppling. Natasha ser inte alls glad ut.
När de är ensamma förklarar hon för Mark att han får fixa eget rum för hon delar inte säng med honom.
Strax efter ringer Faye till Mark, hon är orolig för Ryan så hon vill träffas.
Ryan har sagt att han funderar på att ta värvning och det vill inte Faye.

Trevlig helg allihop, ha det så bra som ni bara kan!Marlons metaforer

Andy kommer in till köket bakom puben. Diane frågar om han vill ha frukost och det vill han men han verkar vara lika förvirrad som förut. Victoria är på väg till skolan och Diane säger att de ska låtsas som att allt är som vanligt så inte Andy blir mer förvirrad.
Diane har ringt efter doktorn som kommer och kollar till Andy. När doktorn kommer så förstår inte Andy varför hon är där. Hon rekomenderar vila och ingen alkohol dessutom borde en specialist titta på honom eftersom han kanske lider av klinisk depression.

Betty sitter på cafét och skvallrar för Lily och Brenda om att det inte står riktigt rätt till hos Andy. De vill veta mer men Chas kommer in och avbryter dem. Hon säger att Paddy varit hos Andy så hon vet vad som händer men det har inte tanterna med att göra.. Betty säger då att det är tur att inte Jack är där och ser detta för det hade krossat hans hjärta. (jag tror inte det hade gått så långt om Jack varit där hela tiden)

Victoria möter Debbie och Aaron ute på gatan. Hon anklagar Debbie för att Andy blivit sjuk eftersom hon tagit Sarah ifrån honom och att hon är rädd för att förlora Andy, den enda hon har kvar av sin familj.
Debbie blir givetvis orolig och söker upp Diane för att höra hur det står till.
Hon får veta att Andy borde få träffa Sarah men kanske inte riktigt än. Hela tiden under samtalet står Betty och lyssnar intresserat.
Senare kommer Debbie in på puben med en teckning Sarah gjort till sin far och Diane lovar att lämna den till honom.
Andy får teckningen men ser inte speciellt glad ut. Han är på väg till gården för att klippa fåren men Diane stoppar honom och frågar om han inte vet var han är. Visst säger Andy, han är på puben och han är där bara för att hämta teckningen.

Victoria kommer hem från skolan och Diane inser att hon har skolkat idag igen. Hon blir arg men hon får Vic till att lova att gå till skolan resten av veckan. Dagen efter när Vic går iväg säger Diane att hon älskar henne.
Nathan frågar Diane hur det står till med Andy eftersom han är orolig för Butlers Farm, han har nämnligen flera spekulanter som vill hyra gården. Diane säger att Andy är sjuk men att han snart kommer att bli bra och att Nathan kan nu välja mellan baren eller dörren...

Paddy märker att Chas håller på med något hemligt. Han är rätt nyfiken så han ställer massa frågor men hon slingrar sig när hon svarar honom. Han går ut ur rummet men rusar in igen strax efter bara för att få se vad hon sysslar med. Chas säger åt honom att gå därifrån och att hon älskar honom.

När Paddy sedan pratar med Marlon på puben så råkar Marlon försäga sig om att det är en fest planerad. Då blir Paddy lite nervös men ändå så kommer han på idén om att han ska fria till Chas. Marlon blir inte riktigt så glad utan mer oroad. Han börjar prata om Paddy verkligen ska styra båten in i stormen osv men sedan önskar han Paddy lycka till och att Chas är en idiot om hon säger nej.
Paddy försöker prata med Chas efter middagen. Aaron har redan gått från bordet och är uppe på sitt rum. Precis när Paddy satt sig närmare Chas och hällt upp vin i glasen så börjar Aaron att spela musik så det dundrar i hela huset. Chas får säga till honom och han slutar... tillfälligt. Paddy gör ett nytt försök men då spelar Aaron musik igen men slutar eftersom han bara "skojade". Stackars Paddy samlar mod till sig och ska precis fråga Chas den viktiga frågan när Aaron kommer ner för att säga hejdå för att han ska gå ut. Paddy tappar då modet och det enda han kan fråga henne är om hon vill ha vin eller konjak. Chas säger att det inte spelar någon roll, men att Paddy är ett pucko och går därifrån...

Val har varit ute på stan och shoppat i två timmar och kommer hem med massa kassar. Eric blir förtvivlad och visar henne att de inte har råd med att hon köper dyra underkläder eller shoppar i onödan. Han förklarar sedan att deras företag går väldigt väldigt dåligt. Då tittar Marlon fram bakom Val och frågar om deras företag är som ett skepp som sakta sakta sjunker...

Nicola ska ha anställningsintervjuer och Rodney bjuder in sig själv som hjälp. Först ut är Leyla men hon verkar ha svårt för att framhäva sig själv. Intervjun går inte alls bra och Nicola blir mer och mer irriterad medan Rodney smörar som vanligt. Nästa man till intervju är Doug. Nu är det Rodney som är tvär medan Nicola mer förtjust. Rodney försöker få Doug att tappa fattningen så han ger ett räknetal som Doug ska klara med huvudräkning. Det lyckas han göra snabbare än Rodney som har miniräknare. De har sedan några intervjuer till med "okända" sökare som man inte får se.. När allt är avslutat så vill Rodders anställa Leyla men Nicola vill det inte.

Leyla möter Rodney ute på gatan och frågar hur det går i rekryteringen och han säger att han inte kan säga något än eftersom det är ett gemensamt beslut.
Han ser Leylas besvikelse och kan inte stå emot så han säger till henne att drinken hon tar på puben kan vara för att fira. Hon tror givetvis då att hon fått jobbet.

Doug berättar för Laurel och Ashley att han sökt jobbet som chef för Wyldes butik. Precis då går Leyla förbi och säger att det var synd om honom och att de inte behövde anställa fler just nu... Doug blir så besviken att han går därifrån.

Edna gratulerar Carl till den lyckliga tilldragelsen. Hon hade fått veta det av Scarlett som inte kunde hålla tyst. Edna säger att det kommer att bli så bra för detta barn som föds i ett så lyckligt äktenskap. Jimmy hör det och sjunker djupare ner i stolen och ser riktigt bister ut.

Lexi vaknar upp och är jättetrött och hängig. Nicola tycker hon ska sjukskriva sig, det är fördelen med att vara gravid men Lexi vill ställa upp och visa enad front med Eric på fabriken eftersom hon numer är den ansvarsfulla Lexi.
Fabriksdamerna gör sig roliga på Lexis bekostnad och ser till att Lexi får fixa te åt dem istället för tvärtom. Plötsligt hör de en dunk och märker att Lexi svimmat av inne på kontoret. Gennie hämtar Carl medan de andra ringer efter ambulans.
Carl kommer dit och han är mycket orolig. Ambulansen kommer och hämtar Lexi till sjukhuset. Där får Carl känna sig utanför eftersom han inte får komma in när de opererar henne. Det visar sig att Lexi fått ett utomkvedshavendeskap och förlorat massa blod. Jimmy och Nicola kommer dit och håller Carl sällskap. Han klandrar sig själv eftersom han inte ens ville ha det här barnet. När operationen är över får Carl komma in till henne. Han säger till läkaren att han kan vara den som berättar för henne vad som hänt.
Carl är riktigt ledsen och förklarar för henne hur orolig han varit för hennes liv. Lexi förstår att hon förlorat barnet och hon blir förtvivlad. Hon hade ju så gärna velat ge honom det barn som han så önskat sig..


Slutet för Sugdens på gården?

Aaron sparkar boll på gårdsplanen utanför puben. Han skjuter iväg bollen och Lily och Pearl måste ducka, det gör att David får tillfälle att nicka bort bollen. Aaron sparkar till bollen igen så den hamnar på Ashleys bil så larmet går igång. Eftersom Paddy dykt upp precis och fångat bollen så får han skulden först.
Senare beter sig Aaron illa när han vägrar att betala för en bulle på cafét. Brenda hotar med att ringa till Chas.
Ännu mer senare så är Brenda på Aaron igen eftersom han inte betalat för en chokladbit i affären. Precis då kommer Paddy och givetvis rycker han in och betalar för grabben.
Chas har gett Aaron 10 £ för att köpa en present till Paddy men det har han inte gjort. Hon har däremot köpt en skiva som hon säger att han kan ge men han måste slå in den och köpa kort själv. Aaron verkar inte bry sig speciellt mycket och när Paddy kommer in och ser skivan så får han veta att det är hans present men Aaron orkar inte slå in den eftersom nu vet ju Paddy vad det är.

Eric låtsas prata med en kund när han hör att Val är på väg in på kontoret. Hon är orolig men han säger att det är på väg att lösa sig.
Alan möter sedan Eric ute på gatan och frågar om övervakningskameror men Eric har inte tid att prata. Val är på honom igen om att de behöver kunder så Eric säger att han är på väg för att träffa en just nu. Val vill följa med men han stoppar henne.
När Eric sedan kommer hem från stan säger han till Val att läget är väldigt illa. De har inga pengar kvar och leverantörerna har inte fått betalt. Val undrar varför och han säger att han varit tvungen att betala löner i stället.
Eric får kalla in arbetarna på möte och han låter Lexi få berätta att de inte har så mycket jobb att en av dem måste gå. Fabriksdamerna undrar hur de ska bestämma vem så de diskuterar med varann och kommer fram till att det borde bli lottdragning där även Lexis och Dougs namn skall vara med. Eric  säger att han vill ha vetorätt men det går damerna inte med på. Det första namnet som dras är Lisa och då protesterar faktiskt Eric eftersom han inte kan bli av med den bästa sömmerskan. Han får dra en ny lapp och då blir det Doug som får gå.
Doug är inte där just då men han möter gänget på puben lite senare. Det blir Lisas uppgift att berätta för honom att han blivit av med jobbet. Han undrar hur han kunde få sparken när han inte ens varit där (skulle det vara en anledning till att INTE få sparken?) sedan när han får höra hur det gått till och att Lisas namn dragits först så blir han arg och hotar med att vidta lagliga åtgärder.

Nicola söker ett butiksbiträde som helst ska vara ung och snygg och passa i ett märkesförkläde eller en äldre sofistikerad dam.
Rodney träffar på Leyla och föreslår att han ska prata med Natasha om att Leyla vore perfekt för det jobbet.

Lexi står med ett graviditetstest när Scarlett kommer in. Hon säger att hon inte vågar testa även om mensen är en vecka sen. Tillslut gör hon det och det visar sig att hon är gravid.
Lexi blir överlycklig och skyndar sig till Carl för att berätta det. Han blir inte alls lika glad över nyheten.
När Lexi gått från kontoret så berättar Carl det för Jimmy. Jimmy blir glad men han vet ju hur Carl tänker.
Nicola möter dem ute på gatan och undrar vart de är på väg eftersom de "slinsar" aldrig från jobbet. (Jag har aldrig hört talas om det uttrycket tidigare förrän igår i HTG). Hon får veta att Lexi är gravid och Nicola blir först väldigt irriterad eftersom nu blir inte deras barn speciellt.
Jimmy försöker övertyga Carl om att han är en fantastisk pappa och att han kommer att älska det här barnet jättemycket. Carl är inte alls lika säker på det.
Nicola och Lexi pratar om barnkammare och hur de ska göra i framtiden.
Lexi föreslår att barnen kan dela rum men det vägrar Nicola att gå med på. När sedan Lexi får höra att Nicola och Jimmy inte köpt något till barnkammaren föreslår hon att de ska ut och shoppa. De gör upp en lista på vad som behövs innan de åker iväg. När de sedan återkommer har de inte köpt något från listan men däremot har Nicola köpt kläder till sig själv.

Katie åker till Andy för att kolla hur han har det. Han verkar förvirrad och är inte påklädd fast klockan är 12:30. Andy börjar yra om att hon varit där på morgonen och prata om Robert och frågar vart hon vill åka på semestern, de kan åka till Sicilien och Jack kan låna dem pengar säger han och då inser hon att det är något fel, allvarligt fel. Katie söker upp Diane och berättar allt. Diane tror att allt kommer att ordna upp sig men det tror inte Katie. Då lovar Diane att hon ska försöka reda ut allt. Hon åker ut till gården och ser att det är väldigt rörigt i huset men hon hittar inte Andy. Katie kommer dit och båda kvinnorna letar efter honom när Paddy dyker upp. Han är där för att ta emot Jordbruksverket som ska kolla upp djuren. Tillslut hittar de Andy sittandes högst upp på några höbalar. Katie får ner honom och för in honom i köket för att prata. Andy kommer ihåg att de pratat om Sicilien men han är fortfarande väldigt förvirrad.
Paddy meddelar att endel av boskapen måste avlivas eftersom de har tuberkolos.
Diane och Katie försöker få med sig Andy ifrån gården för de inser att han måste ha lugn och ro och framförallt läkarvård. Andy vill inte åka någonstans så han protesterar, inte blir det lättare när han ser att djuren lastas in i lastbilar.
Victoria har kommit dit eftersom hon är orolig för sin bror.
Kommer Sugdens någonsinn att återkomma till gården?Mark förr och nu

Eftersom många av oss inte tycker att Maxwell Caulfield är en speciellt bra skådespelare så visar jag dessa  bilder från förr...och nu. Kanske någon känner igen honom från Dynastin där han spelade Miles Colby eller från Grease 2..


(Bilder lånade från Internet)


Om sanningen ska fram...

Eli beställer en öl på puben och Marlon serverar den. Den kostar 102.70, eller rättare sagt 2.70 för ölen och 100£ för halva telefonräkningen. Självklart protesterar Eli eftersom han påstår att han endast ringt från sin mobil.
Sedan på puben sitter Eli och Lizzie vid bardisken och de diskuterar utseende. Marlon säger att han hade sån kontakt med Irene som han inte kan få med någon annan och nu hade han förstört det. Lizzie säger att hon får ju kontakt med människor utan att veta hur de ser ut och att Marlon alltid kan prata med henne om han vill men det vill han inte.
Han kan inte riktigt släppa tanken på Irene så när han kommit hem ringer han henne. Plötsligt hör han hur Lizzies mobil börjar ringa men hon hör inte det eftersom hon står i duschen och sjunger. När han följer signalerna inser han att det är han som ringer till Lizzie. Han blir inte alls glad över det så han ringer upp henne när hon sitter i köket och hon kan inte annat än erkänna att det är hon. Marlon rasar och säger att han känner sig lurad.
Senare försöker hon be honom om ursäkt och hon säger att han mådde ju trots allt bra av att prata med henne så så illa kan det ju inte ha varit.
Marlon ger igen genom att flytta på tv:n hemma. När Lizzie kommer hem för att "se" på sitt favoritprogram hittar hon inte fjärrkontrollen och hon hittar inte tv:n. Han säger då att han var tvungen att sälja den för att betala telefonräkningen och tillslut får han henne att betala tillbaka åtminstone 100£. När hon gjort det ställer han tillbaka tv:n och hon inser att han lurat henne.

Nathan säger åt Katie att flytta hästarna men hon har ingenstans att ta vägen. Hon pratar med Chas som föreslår att hon ska fråga Andy. När Katie sedan träffar på Andy i butiken så verkar han frånvarande men hon får iallafall ha hästarna på gården. Katie blir glad över att det löste sig så enkelt så hon börjar flytta över hästarna på en gång. Andy ser det och blir förbannad för han vill inte ha henne eller hästarna på gården. Katie blir något förvirrad och hon märker att Andy beter sig konstigt. När hon ska gå upptäcker hon att fåren är på väg att rymma. Hon jagar in dem i hagen igen och ser att de är alldeles såriga och toviga. Andy verkar inte bry sig när hon nämner det för honom och han avböjer hennes hjälp.
Katie blir så orolig för Andy att hon pratar med Diane som inte vet vad som ska göras så hon pratar med Paddy som lovar att  kolla upp djuren.
Eftersom Katie inte vet var hon ska ha hästarna frågar hon Nathan om de kan få stå kvar resten av månaden eftersom hon redan betalat. Först säger han nej men sedan får hon det men han kommer att höja hyran för varje dag som går.

Paddy åker till Sugdens gård för att prata med Andy och kolla till fåren. Andy öppnar först inte så Paddy bara kliver in i köket. Han ser att Andy är hemma så han säger att han tänkt kolla fåren och frågar om Andy vill följa med. Det vill han givetvis inte. Paddy går iväg och när han återkommer så hittar han inte Andy.
Han kolllar runt lite i köket och upptäcker oöppnad post ifrån Jordbruksverket och sedan ser han alla ketchupflaskor.
Katie frågar sedan Paddy hur det gått och han håller med om att fåren var i uselt skick och att snart kommer det bli problem för Andy eftersom han inte bryr sig om posten från Jordbruksverket. Han tycker att Andy påminner om Zoe när hon blev sjuk och det gör Katie riktigt orolig så hon är beredd att hjälpa honom trots att han inte verkar vilja ha hjälp.

Leyla tycker det är jobbigt att hon inte får någon privat tid med David. När hon nämner det på puben så erbjuder Katie henne att hyra ett rum i hennes hus. Det tycker Leyla vore jättebra så hon ska bara berätta för Pearl och Lily att hon ska flytta. Det blir inte lättare när hon får veta att fabriken har ont om jobb så damerna får gå arbetslösa utan lön tills det kommer nya ordnar. Pearl och Lily är mycket förstående när Leyla tillslut berättar att hon ska flytta. Inga sura miner där inte...

Nathan och Maisie är förståss oroliga över sina föräldrar. De vet inte var mamma är och när de försöker prata med pappa så säger han att det inte är något stort bara ett litet bråk.
Natasha söker upp Faye för att höra hennes version. Hon inser snabbt att Faye fortfarande älskar Mark/Daniel. Natasha säger att Faye inte kommer att få ta över hennes liv om hon nu tror det.
När hon sedan kommer hem pratar hon med Mark och förklarar att hon ska göra allt för att barnen inte ska få veta något och det endast för deras skull.

Maisie möter Cain i byn och han ställer massa frågor om hennes föräldrars lyckliga äktenskap. Han hånflinar när han pratar med henne så hon blir så orolig att hon inte orkar jobba på puben utan lämnar Marlon ensam.
Hon konfronterar föräldrarna för hon tror inte på deras förklaring om att de är lite stressade över att öppna den nya butiken. Eftersom hon sett Mark gråta och sedan sova i gästrummet och att Cain skrattat åt hennes föräldrars äktenskap vill hon veta vad som pågår.
De förklarar då att Cain hotat med att anmäla Mark för käftsmällen och att de gett honom pengar för att låta bli. Maisie blir då så ledsen eftersom hon känner att allt är hennes fel så hon går iväg till en bänk vid en sjö (ett fint ställe jag aldrig sett tidigare, eller har jag bara missat det?) och bara gråter. Natasha kommer dit och tröstar sin dotter och lovar att hon ska skydda henne för allt ont som finns...
Kossor på rymmen

Victoria säger att hon har studiedag och kan hjälpa Andy på gården men han vill inte ha hjälp. Hon noterar att han inte stänger grinden som han ska. Detta leder givetvis till att hans kor smiter ut.
Betty, Edna och Pearl är ute med sina hundar när det plötsligt dyker upp massa kor på bygatan. Det blir Victoria och Diane men även Bob som försöker att hålla ihop korna tills Paddy får tag på Andy.
Paddy har åkt till gården och när de ska åka till byn är Andy på väg till Dingles. Han verkar rätt förvirrad och pratar om att han besöker Sarah så ofta så han är van att åka till Dingles. De samlar in korna men Andy är på väg att åka tillbaka utan Paddy. Paddy får trots allt åka med eftersom han har bilen kvar på gården. När korna sedan är i säkerhet så bryr sig inte Andy om något annat utan struntar i Paddy som står kvar på gårdsplan.

Marlon ringer synska Irene igen. Han pratar med henne och han blir ännu gladare när hon "ser" att han är lång. Då medger han att han blir kallad för humlestören. Hon "ser" också att han är kock och lagar säkert god mat men precis då kommer Diane in och han avbryter samtalet med Irene.
Marlon ger sig inte utan ringer upp Irene igen för att prata med henne. Han tycker att de får så bra kontakt att han föreslår att de borde träffas, inte som någon dejt utan mer som vänner. Irene nekar dock till att träffas och det är inte så konstigt eftersom vi får veta att det är Lizzie  som jobbar som telefonmedium.

Tanterna i byn är oroliga för inbrott och de sitter på puben och beklagar sig högt så David ska höra dem. De vill inte att någon tjuv ska ta deras identitet och hus eller att det kan leda till att de vaknar upp i en anarki.
David försöker äta upp sin lunch och rusar sedan iväg när tanterna blir upptagna med att titta på korna. Alan hänvisar han till att prata med Eric. Eric säger då att grannsamverkan inte behöver gå via kommunfullmäktige och det ger Eric en idé. Han ska samla folket i byn till ett möte. För att visa att vissa lever väldigt "farligt" så rotar han i Ashleys sopor och får tag på ett lönebesked som visar hur mycket Ashley tjänar.
Sedan blir det möte på cafét. Leyla tycker Eric är smart, först skrämmer han upp byborna sedan ska han försöka "rädda" dem.

Mark besöker Faye och säger åt henne att han ska hitta en annan lägenhet till henne för hon måste flytta. Hon vill givetvis inte det eftersom den lägenheten har nu blivit hennes hem.
Natasha ringer advokaten (?) för att lämna tillbaka nycklarna till lägenheten men blir förvirrad när han säger att det är till nr 32 och inte nr 20 som de var och tittade på.
Hon försöker få tag på Mark för att berätta det men han svarar inte så hon åker till deras nya butik så länge. När hon står där och packar upp saker så kommer Cain in.
Han säger att han vet saker om henne som hon inte vet och att varje ord från henne blir ett steg närmare en katastrof. Han kan krossa henne utan att lyfta ett finger. Hon blir då så arg att hon hotar med att ge honom en ny fläskläpp och att hon gärna betalar för att få ge den precis som Mark gjort. Då berättar Cain att det var inte därför Mark betalat honom utan för att han skulle hålla tyst.
Cain avslöjar att det finns någon i lägenheten i stan och hon är inte lika snygg som Natasha.
Natasha inser att Cain vet något så hon åker in till stan för att kolla upp det.
Hon ringer på dörr 32 och Faye öppnar. Natasha blir chockad och tror att Faye förföljer dem. Faye berättar då att det är hon som är Marks fru eftersom de fortfarande är gifta och att de har en son ihop.

Maisie har varit med Cain i verkstan och bjuder sedan hem honom till Home Farm. Han är inte intresserad av att ge igen på Natasha eftersom han redan sett henne gråta en gång denna dag och att han älskar Maisie så han släpper henne fri...
Maisie kommer hem precis när Mark försöker reda ut vad advokaten sagt till Natasha om lägenheterna. Hon märker att hennes far är upprörd men vill glädja honom med att tala om att Cain dumpat henne. Mark ger henne bilnyckeln och pengar så hon kan handla något inne i stan för att bli glad igen.
Med Maisie ur vägen försöker Mark få tag på Natasha på mobilen. När han väl får det vill hon först inte prata men han säger att han måste få ge sin version av det hela.

Natasha som redan insett att allt verkar vara sant och att deras liv som de byggt upp i 24 år har raserats på några sekunder.
Hon får veta att Ryan antagligen är hans son eftersom han har massa drag som påminner om Will. Hon får veta att Marks/Daniels föräldrar dog av sorg när deras son försvann och sedan förklarades död.
Det blir för mycket för henne så hon packar väskorna för att lämna Home Farm. Hon kan inte vara nära Mark för hon är rädd att döda honom säger hon. Precis när hon ska gå ringer Faye till Marks mobil. Han svarar och säger att han bekräftat hennes historia. Natasha tar mobilen ifrån honom och säger till Faye att hon redan bett henne hålla sig undan.
Natasha hinner precis åka när Maisie, Nathan och Will kommer hem. Maisie ser att det är något som inte stämmer när hon hittar Mark gråtandes i köket och Nathan märker det också så han tar med sig Will upp till övervåningen för att packa upp.
Natasha är så upprörd och ledsen att hon knappt ser hur hon kör. Hon hamnar på fel sida av vägen men lyckas väja i sista sekund när hon möter en bil...

Hästar på rymmen

Nathan kommer med kaffe/te till Katie när hon håller på med en häst. Han vill ge det som en fredsgåva och att de stryker ett streck över det hela men Katie går inte med på det. Då blir han så förnärmad att han vill ge igen. Han går iväg och låser upp stallboxdörrarna så hästarna kommer loss.
Natasha kommer körandes på vägen till Home Farm och är nära på att köra över en av hästarna. Hon lyckas fånga allihop. Katie kommer och undrar vad som står på och det undrar Natasha också. Katie är säker på att hon låste dörrarna.
(Är det ens troligt att hon glömt/slarvat att låsa alla 3 boxdörrar?)
Nathan försöker återigen att prata med Katie men hon vill inte ge honom en chans. Han blir så irriterad att han ringer till en av hennes kunder och skvallrar om vad som hänt hästarna. När kunden sedan ringer upp Katie så inser hon vem som ligger bakom. Hon går direkt och söker upp Nathan på Home Farm och skäller ut honom. Precis då kommer Mark och Natasha in. De tror ju mer på Nathan som säger att Katie är paranoid när hon anklagar honom för allt som hänt. Katie blir så arg att hon funderar på att flytta sin verksamhet ifrån Home Farm.

Jimmy börjar tänka på namn till sin son. Han är övertygad om att det blir en pojke. (Bara därför så lär det väl bli en tjej). James Frederick King, JFK, tycker han är ett mycket passande namn.
Nicola skäller ut Laurel för att hon skvallrat om ultraljudet men sedan kommer Jimmy och pussar på Nicola och då tackar hon Laurel. Sedan tackar hon även Lexi för att hon talat henne till rätta.

Gennie hade haft så kul med Jamie kvällen innan att hon var beredd att göra om det redan samma kväll. Jamie är lite orolig och berättar för Bob att Gennie är kär i någon och att Jamie tror att det är han själv hon är intresserad av. Så för att få henne att tänka på någon annan så föreslår han att hon ska börja Internetdejta. Han hjälper henne skapa en profil men hon har lite svårt att tala om vad det är hon tycker om.

Marlon frågar Lizzie om hon tror på medium och hon säger att man bör ha ett öppet sinne för sådant. Hennes kompis hade träffat ett medium och fått reda på framtiden och när Lizzie skulle dit så hade mediet ställt in pga outförsedda händelser ;)
Marlon ger sig inte utan ringer mediet lite senare och det verkar som om hon börjar träffa rätt i det hon säger men plötsligt kommer Eli in och Marlon får avsluta samtalet. Dock ringer han upp Irene igen lite senare bara för att få veta om han kommer att träffa kärleken igen och han blir så mycket gladare när han hör att det kommer han att göra.

Paddy upptäcker ett fågelbord som står på hans tomt och strax efter så saknar Edna sitt fågelbord. Paddy pratar med Aaron som förnekar allt och säger att det måste vara en nöjd kund som satt dit det.
Edna är mycket upprörd och beklagar sig på puben. Diane och Val verkar inte ta Ednas känslor på allvar utan de skämtar om stölden. För vem vill ha ett fågelbord? En hemlös duva kanske?
 När Paddy hör att fågelbordet betyder mycket för Edna eftersom det är Len som gjort det åt henne tvingar han Aaron att ställa tillbaka det. Efter många om och men så får han Aaron till att göra det.
Edna blir glad när fågelbordet är tillbaka men fortfarande orolig över att det finns tjuvar i närområdet. Det leder till att hon och Alan säger åt David att ordna med grannsamverkan. David suckar över att få ännu en sak att ta hand om...

Victoria är orolig för Andy som inte "ser" henne när hon försöker prata med honom när han är i byn. Diane tror att han klarar sig själv eftersom han vet att han får hjälp om han säger till.
Paddy försöker prata med Andy om att kolla till korna innan han säljer dem men Andy är frånvarande som vanligt.

Maisie har öppnat post som var till Mark eftersom det bara stod M.Wylde på kuvertet. Hon frågar sin mamma om lägenheten pappa köpt men Natasha vet ju inget om den.

Ryan kommer till byn och frågar i butiken om vägen till Mark Wylde. Han blir hänvisad till den nya butiken som Wyldes ska öppna. Ryan träffar Mark utanför och de går in i nya butiken för att prata. Han ber Mark att låta hans mamma vara, att de slutar träffas. Mark säger att det är det han försökt men att Faye inte låter honom vara i fred. Då säger Ryan att "du måste försvinna...för hon behöver inte en gift man"
Precis då kommer Natasha och bultar på den låsta dörren. Mark presenterar Ryan som någon som precis sökt jobb och den låsta dörren måste Ryan ha råkat låsa när de gick in. Natasha frågar om lägenheten och Mark säger att han köpte den som en investering men inte kommit ihåg att säga något eftersom detta med Cain kommit emellan.

Cain får av Maisie höra att Mark har en lägenhet och när Mark är på pubens toa följer han efter för att ta reda på mer. Mark vill givetvis inte berätta mer än att det är en investering.

Ryan kommer hem och berättar för Faye att han sökt upp Mark och bett honom att hålla sig undan. Då säger hon att han aldrig får göra så igen...det är hennes liv och hon är vuxen nog att reda ut sina problem själv.

När Cain kommer för att hämta Maisie så säger Natasha åt Mark att prata med Cain. Han vill inte det eftersom han är rädd för att Cain kommer att ta ut det pa Maisie om han säger något.

Natasha vill veta mer om lägenheten och när Mark inte kan svara på frågorna vill hon åka dit och se på den.
Mark visar tillslut henne en tom lägenhet inne i stan. Han kan inte riktigt lokalisera sig där inne men förklarar det med att det var över ett år sedan han var där senast. Plötsligt knackar det på dörren och det är en granne som blev orolig när det hördes ljud från lägenheten. Grannen känner igen Mark för att han nyligen varit där...
När Mark och Natasha ska gå så ser han att Faye är på väg ut i trapphuset så han drar in Natasha i lägenheten igen och kysser henne passionerat. Natasha är övertygad om att hon kan fixa till lägenheten så den blir ännu bättre för att hyras ut.

Väl hemma går Mark ut för att lugna ner sig och bara andas ut över att han klarat av dagen. Givetvis dyker Cain upp och börjar prata om lägenheten Mark hyr till sin älskarinna. Mark förnekar allt men Cain ger sig inte. Mark säger åt honom att han inte får mer pengar men det triggar Cain till att vilja ha storkovan istället. Då brister det för Mark och han säger till Cain att han kommer att göra ett helvete för honom om han säger ett ord till Natasha.


Trevlig helg allihop! =D

Ultraljud och utpressning

Eli ringer Irene det synska mediet för att få lite tips på hästar men Marlon kommer hem och avbryter samtalet. Eftersom Eli bara fått ett "tips" så ringer han henne igen i smyg.
Marlon är på jobbet och tänker ringa till mediet han också men precis då rusar  Eli in och är förbannad. "Hon hade inte tipsat rätt om en enda häst" säger han och då inser Marlon att Eli ringt flera gånger fast han inte skulle det.

Jamie är lite ledsen eftersom han fått tillbaka ringen med posten från Louise. Gennie försöker muntra upp honom så hon bjuder honom på en drink när han hjälpt henne med en kvittorulle i butiken. De kommer väldigt bra överens. Gennie frågar Jamie om han tror att det var åldersskillnaden som gjorde att det tog slut med Louise men han tror att det är distansen som gjorde det. Han ser på Gennie att det är något hon tänker på och inser att hon är kär i någon i byn. Han gissar på Alan, David och så men hon vill inte berätta något. Då säger hon att hon inte vill säga något för att inte förstöra deras vänskap. Då ser man att Jamie fick något att tänka på. Undrar om han tror att det är han själv som Gennie menar?
Terry frågar Bob hur det går för Jamie och Gennie men Bob svarar inte direkt på det och det gör att Terry misstänker att Bob är svartsjuk. Bob förnekar givetvis detta.

Katie försöker prata med Lee och ber om ursäkt för att Nathan är jaa Nathan helt enkelt. Lee säger då att Nathan inte bryr sig om henne utan bara utnyttjar henne och att han alltid kommer att göra som han vill.
Nathan ber sedan Lee att sköta arbetet bättre och det slutar med att Lee nämner att han pratat med Katie om just Nathan. Det gör att Nathan blir rasande och sparkar Lee från jobbet.
När Katie får höra det försöker hon få tag på Nathan och tillslut får hon det. Hon är arg och han blir arg och till slut så är hon så irriterad över att Lee pratat om saker och ting så hon kastar ut honom ur huset. Han måste flytta på en gång. Sedan meddelar hon att hon inte är intresserad av varken Nathan eller Lee eftersom de bevisligen inte är vuxna män ännu.

Nicola får erbjudande om att ha Laurels gamla mammakläder men det vill hon inte. Hon åker till stan för att shoppa nytt. Lexi och Laurel försöker sedan att få Jimmy och Nicola att träffas för att prata  de är ju trots allt inte 11 år så de borde kunna föra en civiliserad konversation och det lyckas.
Nicola är arg på Jimmy som bara bryr sig om barnet men han säger att han bryr sig om båda två. Då får han bevisa det genom att betala kläderna hon shoppat idag. Hon tar sedan emot en check som Jimmy skriver ut och helt plötsligt inser hon att han ska få ta del av barnet liv. Jimmy blir orolig för att hon ska försöka få ut pengar till massa ovidkommande saker men det förnekar hon.
När Nicola sedan är hemma igen hos Laurel så kommer Jimmy på besök. Han har med sig ett standard avtal som han vill att hon ska skriva under. Nicola blir så arg att hon kastar ut honom och säger att han aldrig kommer att få komma nära hennes barn igen.

Jimmy råkar sedan få veta att Nicola åkt iväg på ultraljud så han skyndar sig till sjukhuset. Hon blir inte glad när han stormar in och de sitter och tjafsar en hel del. När sköterskan sedan ropar upp Mrs DeSouza tycker Jimmy att hon borde ändra namnet eftersom barnet inte har anknytning till det namnet. Nu är tjafset igång igen och sköterskan ber dem att lämna rummet och återkomma när de lugnat ner sig.
När de får göra ultraljudet så sitter Jimmy och är helt fascinerad och han tar Nicola i handen. Efteråt är Nicola sig själv igen och blir förbannad för att han tagit sig den friheten. Jimmy säger då att Nicola inte kan bli lycklig utan att bråka och han är så van vid det men... så kysser han henne. Hon protesterar och han kysser henne igen. Hon blir bara lite sur men märker att han har rätt så hon kysser honom tillbaka.

Mark och Natasha är på puben när Cain kommer in och kysser Maisie det första han gör. Cain följer sedan efter Mark in på toaletten. Utpressningen fungerade och Cain får ett kuvert med pengar av  Mark. Cain är inte nöjd utan han vill givetvis ha mer.
Mark erbjuder sedan dubbelt så mycket och Cain går tillslut med på det. Natasha ser att de pratar med varann och Mark säger att det är pengar för att han inte ska bli åtalad för misshandel när han slog Cain. Hon blir då arg eftersom hon ser det som om Cain får pengar för att dejta Maisie.

Ryan kommer hem och ser att Faye är ledsen. Hon förklarar det att allt är jobbigt eftersom hon inte släppt in någon så nära i livet efter hans far. Han säger då att  de borde kanske träffa Mark igen för att försöka ställa allt till rätta men hon vägrar. Då inser han att Mark antagligen är gift.
Ryan letar reda på tidningsintervjun med Wyldes som fanns i Horses&Houses och han ser Mark i bakgrunden av familjebilden.

Visst ja... Paddy försöker skaffa sig mer pondus och vill bli tagen på mer allvar så han klär sig i kostym. Ingen verkar tycka att det är riktigt Paddys stil.

Ofödda barn och okända barn

Nathan är bakfull men det hindrar honom inte från att kalla in Lee och Sam på kontoret. Han ber dem om ursäkt för att han varit så jobbig mot dem. De blir något förvånade och när Nathan sedan ber dem att ta emot ett bud nere på ängen och sedan får de gå hem blir de lite misstänksamma.
Sedan pratar Nathan med Katie och ger henne några visitkort från gårdagens fest. Hon frågar hur hon ska tacka honom men han är nöjd med som det är.
Han frågar om de kan ta en ridtur lite senare och hon blir förvånad men accepterar det.
Det visar sig att uppdraget Lee och Sam har är att sätta upp ett partytält och bord och att ta emot mat och servitör från en cateringfirma. Lee stannar kvar en bit därifrån och ser när Nathan och Katie kommer ridandes till lunchen som står uppdukad. Katie blir imponerad och de får en trevlig lunch med champagne. Nathan förklarar att han är ledsen över hur han behandlat henne tidigare och att han behandlat Lee illa eftersom han kände att han behövde hävda sig mot honom men att han ändrat sig nu för att han vill ha Katie som mer än bara vän.
Hon faller för hans prat och bjuder hem honom på direkten. När Nathan sedan är på väg hem ifrån Katies hus ser Lee dem kyssas. Han frågar Katie om de är ett par nu igen och hon svarar att det vet hon inte men han kan fråga samma sak i morgon så kanske hon har ett svar på det...

Jimmy möter Nicola på gatan och han säger att han drömt om barnet, att de var ute och campade och han skulle lära sin son att fiska. Nicola säger då att han är världens tråkigaste pappa och när hon ändå pratar med honom så kan han få veta att hon tänker adoptera bort barnet när det väl är fött.
Jimmy blir helt förkrossad, han vill ju bara vara en pappa som läser sagor och tar hand om sitt barn.
Nicola pratar med Laurel när de är på cafét. Hon beklagar sig över att Jimmy och alla andra bara frågar om hur barnet mår ingen bryr sig om henne. Laurel säger att hon borde vara glad eftersom många inte har en far som är så engagerat i sitt barn som Jimmy är.
Eftersom Jimmy är så deprimerad över adoptionen så går Lexi över till Nicola för att prata med henne men Nicola säger att inget kan stoppa henne. Lexi till och med erkänner att hon är avundsjuk på Nicola som har allt det Lexi önskar sig. Laurel hör när de pratar och när Lexi gått pratar hon igen med Laurel. Då börjar Nicola att tveka för hur kan man veta att adoptivföräldrarna är bra?
Hon bestämmer sig för att trots allt behålla barnet och Laurel går till Jimmy för att berätta den glada nyheten. Jimmy blir inte alls glad för nu bryr han sig inte.
Han säger att det inte går att lita på Nicola eftersom hon hela tiden ändrar sig och för hans del kan hon lägga ut ungen på försäljning på E-bay.

Edna har sett till att medborgarna i byn får en ny frågestund med David eftersom förra gången blev inställd. Det blir kö utanför Ednas hus och Eric ser det. När han ska gå därifrån håller han på att snubbla över hålet utanför Bettys hus. Det ger honom en idé. Han mäter hålet och Val som ser det blir orolig för hans hälsa. Sedan går Eric till David och tränger sig före i kön. Eftersom han är så besviken på sin son som bara ställt massa frågor till honom bara för att göra honom glad så ska han visa hur svårt det är att vara ledamot i kommunfullmäktige.
Eric funderar på att stämma kommunen på massa pengar för sveda och värk som han fått när han snubblat över hålet i gatan, ca 20 000£ vore lagom.

Diane hittar små visitkort på damtoan på puben. Det är Irene ett telefonmedium som lämnat dem. Val blir intresserad men Marlon säger att det bara är nonsens. Val ringer mediet i smyg för att få veta lite om framtiden men Marlon kommer på henne. Hon tror att det mediet har sagt är sant men Marlon säger att det bara är allmänt prat som kan passa på vem som helst och för att bevisa det ska han själv ringa henne.
Eli är hemma när Marlon ska ringa Irene. De ber mediet att bevisa att hon inte är en bluff genom att tala om vilken hund som vinner hundkapplöpningen men hon vill inte göra sånt eftersom spel är syndigt. Eli tar det som ett tecken på att de borde satsa på en hund som heter Syndiga systern men de gör inte det.
Nu visar det sig att just den hunden vann trots att den aldrig vunnit tidigare och de skulle ha vunnit 66 gånger pengarna. De blir något frusterade och tjafsar om saken när Lizzie kommer hem. Eli säger att de ska ringa mediet i morgon igen för att få redan på mer. Jag fick den känslan av att det är Lizzie som är telefonmediet...

Andy blir bara konstigare och konstigare. Han plockar isär traktorn och sedan tvättar han delar av den i köket. Han verkar vara riktigt frånvarande och gör allt som i trance.

Cain ser när Mark upptäcker att Faye är i byn. Hon pratar med Mark och säger att hon måste träffa honom och de gör upp om att ses snart i lägenheten.
Mark förklarar för Natasha att han ska på golflektion så hon får plocka upp varor i den nya butiken själv. Så fort Mark åkt besöker Cain Natasha i butiken. Han är mycket vänlig men ändå är stämningen inte den bästa och Natasha vill ha ut honom ur lokalen. Han går och säger att hon ska hälsa till Maisie.

I lägenheten försöker Mark få Faye att förstå att han är lycklig utan henne i sitt liv och han vill inte ha med henne att göra. Då säger hon att han måste träffa deras son Ryan Daniel Lamb. Mark tror att det är ett av hennes desperata försök till att få hans intresse så han är på väg därifrån men precis då kommer Ryan hem.
Ryan som tror att Mark är mammans nya pojkvän vill lära känna honom så han bjuder Mark på en öl på puben. Mark accepterar det och följer med. De sitter och småpratar men Mark förnekar att han har en familj när Ryan frågar om det.
Efter ett tag kommer Faye dit och undrar hur det går. Mark reser sig upp och ska gå precis och på vägen ut säger han till henne att han inte vill ha med dem att göra, Ryans far är död och det kan han fortsätta tro.

Väl hemma så får Mark höra av Natasha att Will har det bra på sin klassresa men han saknar pengar. Hon säger att det är iallafall ett barn som han inte behöver oroa sig för....

När Mark sedan är på puben så säger Cain att han kanske talar om för Natasha om den rödhåriga damen som Mark åkte till idag. Mark försöker spela oförstående men Cain vet och för att inte säga något till Natasha så vill han ha pengar..


En far som försvarar sin dotter

David tycker det börjar bli lite mycket med allt arbete med kommunfullmäktige. Han försöker smita ifrån Edna som hela tiden jagar honom med arbete. Betty är också på honom och är det inte om gropar i vägen så är det om hundskit som finns överallt. Hon klagar på att det inte finns tillräckligt med hundfångare.
David pratar med Val och hon råder honom att fråga Eric om råd. Han är tveksam till det men tillslut pratar han med sin far. Eric lär honom då att man alltid kan hitta på en paragraf i en stadga eftersom ingen kan stadgarna. Dessutom kan man alltid tala om för folk som vill något speciellt att man kämpat för den saken men blivit nedröstad.
Eric märker helt plötsligt att folk försöker muntra upp honom och undrar varför tills han pratar med Val och inser att hon ligger bakom det.

Andy undrar varför Mick inte tar in höet men Mick har ju slutat på gården. Det kommer Andy inte ihåg. Mick säger till Diane att han fått jobb hos en vän i Robblesfield och undrar om hon kan påminna Andy om att han slutat.

Cain återkommer till Kings kontor och säger att det är sista dagen erbjudandet står kvar och då får Jimmy panik och tackar ja till Carls förtret. Jimmy anser att det är lika bra att få lite pengar än inga alls eftersom det var risk för det.

Nathan gör allt för att störa mellan Lee och Katie. Han skickar iväg Lee med ursäkten att han har viktigt ärende. Det visar sig att Nathan inte hade något speciellt att säga Katie. Senare när han ser Lee och Katie tillsammans så bjuder han med henne på en fest. När hon inte är intresserad så försöker han övertala henne med att det kommer att komma många rika inflytelserika personer dit och att det kan vara viktigt för henne att få dessa kontakter. Hon nobbar honom med att be honom att ta med visitkort tillbaka till henne när han ändå är där.

Maisie träffar Cain i byn och ber honom om hjälp eftersom hon fått punktering. Han lovar att komma till gården. Nathan ser det och blir rätt irriterad över att hon fortfarande håller kontakt med Cain.
Cain kommer för att fixa punkteringen strax efter att hon tryckt in en skruvmejsel i däcket. Han ser givetvis att det är någon som gjort det med flit. När han sedan är klar följer han med henne in i köket där de börjar kyssas. Precis då kommer Nathan hem och Cain får bråttom därifrån.

Debbie får veta om uppgörelsen mellan hennes far och Kings så hon konfronterar Cain men hinner inte prata eftersom Nathan kommer och ska betala för Maisies däckreparation. När han gått så kommer ett mc-bud med ett brev till Cain. Brevet innehåller ett låskort till ett hotellrum.
Debbie får inte reda på mycket mer än att hon fortfarande är chef och att hon inte ska prata pengar med sin far.
Cain åker till hotellet och låser upp rummet. I badkaret ligger Maisie och väntar på honom...

Mark och Natasha är tillbaka. Mark kollar sin mobil och ser att han massa missade samtal från Faye. Han åker iväg för att kunna ringa upp och han ber henne att låta allt vara men hon vill träffa honom.
Det finns en ung man i Fayes lägenhet och han har tydligen blivit av med sin egna lägenhet och han har en hel del p-böter som måste betalas. Han har hört henne prata med Mark och undrar om det är hennes nya pojkvän. Snart kanske han är det svarar hon. Det visar sig att den unga mannen är Fayes son.

Debbie ger Carl en faktura på en fläktrem som hon bytt men han är inte intresserad av att betala den utan kastar lappen. Sedan säger han att deras samarbete är avslutat från och med nu. När Jimmy får veta det undrar han var de ska laga lastbilen om den går sönder men Carl är beredd att åka till andra sidan landet om så behövs.

Nicola stöter på Jimmy och Rodney utanför butiken. Jimmy frågar hur barnet mår och då får hon ett utbrott för att ingen frågar hur hon mår. Sedan säger hon att hon blir så stressad av allt men då tänder Jimmy till och skriker att han blir minsann också stressad av situationen. Nicola påpekar då att barnet kan höra hans skrikande och det är inte alls bra...

Mark och Natasha går till puben och där ser de Maisie som flirtar med Cain. De blir inte alls glada över det.
När Cain går förbi och säger något om att de ska låta hans dotter vara så blir Mark förbannad. Han följer efter Cain ut och säger att detsamma gäller faktiskt Maisie. Ilskan blir så stor att han smäller till Cain.
Cain säger bara att nu får han skylla sig själv för allt kommer att bli mycket mycket värre...

Biomorfisk passform och allergichock

Betty påpekar igen för David att hålet i gatan utanför hennes hus måste åtgärdas. David är något stressad och säger att han ska notera det men Betty tror honom inte eftersom han inte har papper och penna på sig.
Edna försöker att hjälpa honom att komma igång men han börjar redan bli orolig för att inte hinna med något privatliv. Hon vill att han läser gamla mötesprotokoll men David orkar inte riktigt. Då kommer Nathan på besök och försöker få David till att gå med på deras förslag om grusgropen för det kan bli lönsamt även för honom. Det får David att tända till och komma ihåg varför han gav sig in i politiken. Han kastar ut Nathan och säger att han kan stoppa upp sina förmåner i grusgropen.

Jamie lämnar post till Paddy samtidigt som han nynnar på ledmotivet ur Triumfens ögonblick just för att Paddy är klädd i träningskläder. Paddy har fått ett par extra stötdämpande skor, nästa generations löparskor med biomorfisk passform =)

Sarah gömmer sin ena sko och Debbie blir något stressad på morgonen när de ska iväg till jobb och förskola.
Carl kommer in och vill ha betalning av lånet. Han hotar henne med att ta 15% extra och ännu mer ju längre han får vänta. När Cain får höra det så vill han betala hyra till Debbie.
Carl parkerar lastbilen precis utanför verkstan bara för att jävlas och Cain blir vansinnig när han ser det. Cain krossar rutan och startar lastbilen så den hamnar mitt i vägen i byn. Carl hotar med utmätning om han inte får pengarna eftersom han har rätt det enligt det finstilta i kontraktet.

Cain erbjuder Kings 25 000£ men Carl vill inte ha småpengar han vill ha 2.5 miljoner i stället. Jimmy tycker det är dumt av Carl att inte acceptera utan försöka pressa Cain på mer pengar. Cain erbjuder sedan att betala hela Debbies lån plus 20 000£ men Carl nobbar det budet också.
Debbie söker upp Kings på kontoret och försöker att förhandla men Carl är irriterad eftersom Cain lagt sig i.
Cain "stöter" ihop Scarlett på cafét och samtidigt tar han hennes mobil. Sedan så säger han åt Kings att "hålla lite koll" på Scarlett. Jimmy blir givetvis orolig och ringer hennes mobil och märker då att det är Cain som har den. Då blir Kings ännu mer oroliga för att det hänt Scarlett något. De blir lättade när hon kommer hem från sin shoppingtur hon varit på. Hon fattar ingenting om varför de var så oroliga...
Carl vill fortfarande inte ge med sig men Jimmy är orolig för resten av familjen, framför allt Nicola och barnet.

Gennie pratar om att köra bil och Bob försöker få henne att förstå gårdagens prat, hon tror att han inte vill övningsköra med henne men han menar deras förhållande egentligen. Han blir så desperat att han frågar Jamie om han vill jobba några extrapass. Sedan förklarar han för Gennie att Jamie behöver extrapengar för att kunna åka till Louise så hon måste sluta.
Precis när Jamie ska börja sitt pass ringer Louise från Australien och dumpar honom utan att säga varför. Vi har däremot fått se att Val tittar på kort därifrån och ser en man som håller armen om Louise men Diane försöker att låtsas som ingenting.
Brenda börjar jobba igen och får en stol och en fotpall att vila foten på på cafét. Hon får även Gennie till att försöka prata med Jamie. Jamie blir glad när Gennie pratar med honom utan att försöka ge goda råd om brustet hjärta.

Andy blir mer och mer frånvarande. Han bryr sig inte om att Diane försöker prata med honom eller att Debbie undrar varför han inte träffar Sarah.
Mick blir också orolig eftersom Andy matar djuren fler gånger än nödvändigt och han säger att han tankat traktorn fast han inte gjort det. Dessutom har Andy packat Victorias saker och ser till att hon inte känner sig välkommen där på gården. Sen ser man när han packar upp matkassen, han har massa ketchupflaskor i skåpet.

Marlon försöker få Paddy att prova på något nytt, äta skaldjur t.ex. men Paddy vägrar att äta något med huvudet kvar. Chas lagar till paella och Paddy ser måttligt glad ut. Han pinar i sig en del av maten men sedan håller han sig för halsen och säger att han får svårt att andas. Chas vill ge honom vatten men Paddy klarar inte av att dricka eftersom halsen svullnar upp. Sedan blir han alldeles yr och välter bakåt med stolen... Chas blir alldeles förskräckt och tror att han håller på att dö. Paddy vaknar då till liv och skrattar åt sitt eget hyss.

Maisie träffar Cain utanför puben och han erbjuder henne ett provtur i en snabb bil. De stämmer träff till kl.18.
Nathan får reda på det och stoppar henne genom att hon måste träffa en inredare till nya butiken för det hade mamma bestämt redan tidigare. Givetvis så hade han hittat på alltihop för att hon inte skulle träffa Cain, eller Fred Flinta som han kallade honom.


Vad gjorde egentligen Chas med händerna som flaxade under hakan när Betty kom in på cafét?

Måndagens avsnitt

Redan nu vet jag att inlägget om måndagens avsnitt kan bli sent, kanske till och med till i morgon bitti...
Vill ni diskutera dagens avsnitt kan ni göra det här så slipper ni vänta tills resumén kommer.

Ha det så bra så länge!

Varför klä av sig när man bär fodersäckar?

Gennie kommer in i köket när Bob står där. Hon försöker dölja något för honom. Det visar sig att hon försöker vaxa bort mustaschen men Bob ser att hon har något under näsan. Det är en pinsam stämning mellan dem.
Det tar inte lång tid innan hon är som vanligt igen, babblar och håller på. Hon säger till Bob att han borde utöka budföretaget och hon kan hjälpa honom men hon har inte råd att ta körlektioner. Gennie får Bob till att lova att övningsköra med henne.
Terry är orolig för Bob och frågar honom om han sagt ifrån till Gennie. Bob lovar att göra det en gång till eftersom det inte verkar som om Gennie förstått det han sagt.
När de sedan ska ut och övningsköra så försöker Bob att prata med henne. Han jämför förhållanden med bilens pedaler och han säger att han är så mycket äldre än henne och klokare... Gennie lyssnar inte riktigt på honom och tillslut blir han något irriterad eftersom hon inte tar honom på allvar. Precis när hon ska köra iväg så kör hon på några soptunnor och Bob blir rasande. Han kliver ur bilen och skriker åt henne att "vi kan inte göra detta förstår du väl". Sedan säger han till Terry att nu borde Gennie förstå att det inte blir något mellan dem...

Paddy ska ut och jogga. Chas och Aaron ser mycket förvånade ut och när Paddy drar iväg  står de i fönstret och skrattar åt honom.
Marlon ser Paddy kollapsa på bron och blir orolig. Paddy lugnar honom med att han bara är lite överansträngd eftersom han tagit i lite för mycket i början.
Sedan börjar Paddy och Marlon att smågnabbas med varann precis som de brukar göra. Marlon tycker Paddy ska vara tacksam för hjälpen men Paddy är mer orolig över att snart fylla 40.

Marlon vill ordna en fest för Paddy och han pratar med Chas om det. Hon är inte alls lika överygad om att det är vad Paddy vill ha. Därför föreslår hon att de kanske borde åka på spa eller något men Marlon säger att det är en tjejgrej. Då säger hon att de kanske borde åka och se på rugby i stället då... Hon vet inte riktigt vad de ska hitta på än men Marlon säger att han vill inte ha ansvaret om Aaron under tiden eftersom han har tillräckligt med att hålla reda på Lizzie och Eli som tjafsar hela tiden.

Marlon hittar sedan en lista med saker man borde ha gjort innan man fyller 40 och han frågar Paddy om han gjort något av sakerna. Det visar sig att Paddy inte gjort mycket äventyrligt men däremot hade han kommit tvåa i en karaoketävling, efter en 97-årig Elvis imitatör...hon hade varit mycket bra ;D

Natasha försöker att få iväg Mark så hon ringer Jimmy och ber honom att de ska spela golf. Nicola vill prata med henne och när hon äntligen får chansen så dyker Jimmy och Mark upp på Home Farm. Hon hinner inte säga något förrän Jimmy råkar avslöja att Nicola inte bör bära något tungt i det tillståndet. Natasha blir förvånade men tar det ganska bra. Sedan säger Mark att nu ska de iväg på semester, då ska inga mobiler vara med och han stänger av sin. Natasha är inte alls redo för det för tänk om Will hör av sig och behöver deras hjälp. Hon får behålla mobilen men endast användas i nödfall.

Nicola och Jimmy är på puben med varsitt sällskap. Ingen av dem lyssnar särskilt bra på vad sällskapet har att säga utan båda sitter och tittar vad den andre gör.

Diane kom tillbaka från Australien. Hon träffar Val och Vic utanför puben. Victoria får följa med på lunch på cafét för att kunna berätta vad som hänt medan Diane varit borta.
Jamie kommer in och frågar om Louise hade gett henne något till honom men Diane sa att Louise skickat det redan. Då säger Jamie att han får väl leta efter brevbäraren och tittar på sin arbetströja ;D

Diane är orolig för Daz som ingen vet var han är. Hon får sedan tag på honom och han är i Boscombe och jobbar på en bar vid stranden.

Debbie får besök av Diane som vill veta hur det går med Sarah. Diane föreslår att hon ska prata med Andy om speciella besöksdagar. Dessutom vill hon att de också har ett lite kalas i efterhand.
Cain blir sur när han hör det eftersom han anser att Sarah har dem och inte behöver Andy.

Val och Diane ordnar ett kalas för Sarah i lägenheten bakom puben. Andy är bjuden men dyker inte upp. Man får se att han pratar med Mick ute på gården och sedan ska ha fixa något med traktorn, fast han är finklädd i skjorta.
Diane säger till Sarah att pappa var tvungen att laga bilen därför kunde han inte komma men Sarah tycker att Debbie kan laga hans bil.
Victoria blir så besviken på Andy att hon rusar hem till gården för att skälla på honom. Val följer med för säkerhets skull. Andy är lugn hela tiden Vic skäller och tillslut åker Val hem med henne.
Andy går in i köket och klär av sig tills han bara har kalsoner och strumpor på sig sedan går han ut och börjar stapla fodersäcker mitt på gården, tills han tar en säck och flyttar den till ett annat ställe... Varför?Trevlig helg allihop, ha det så bra!

40 eller 4 år?

David kan inte känna riktig glädje över segern och han blir tvungen att berätta för Leyla om Erics hjärtattack. Han är till och med beredd att avgå för att ge Eric platsen i kommunfullmäktige. Det vill inte Eric att han gör.

Paddy är arg på Aaron som glömmer bort att ta hand om Clyde. Aaron ljuger och säger att han varit ute med hunden redan men när Chas berättar att det är bajs i Paddys tofflor i badrummet så ser Paddy något förvånad ut. Han inser snabbt att Aaron inte alls tagit ansvar så han tar med sig Clyde och lämnar honom hos Aaron på verkstan. När Aaron sedan går på promenad med hunden märker han inte att hunden stuckit. Efter en liten stund upptäcker han det och börjar leta. Clyde har sprungit iväg till Sugdens gård och haft ihjäl en höna. Andy blir förbanad och låser in hunden i en lada.

Eli retar sig på att Marlon är så snäll mot Lizzie. När hon sedan tar fram 200£ för att betala hyran blir han fundersam på varifrån pengarna kommer. Han försöker ta reda på hur hon kan ha så mycket pengar men hon säger inget. Eli ska ordna present till Sarah som fyller år och han tar ett gammalt tv-spel från Samson. Marlon blir arg så Lizzie erbjuder sig att köpa något eftersom hon ändå ska till Hotten för att shoppa. Eli bestämmer sig för att förfölja henne för att se vad hon gör. Han blir väldigt besviken när han inser att hon bara skulle shoppa...

Sarah saknar sin far och ritar en teckning åt honom. Hon ser honom sedan i byn och ropar men Andy vänder sig inte ens om utan bara åker iväg.

Will ska åka på skolresa till Italien och familjen ska säga hejdå men Mark får ett samtal och därefter försvinner han. När han sedan återkommer så har han efter många pikar fixat en andra smekmånad åt sin fru.
Natasha ska gå till Sarahs kalas utan att vara bjuden. Hon har med sig en klänning som Maisie haft när hon var 5 år. Maisie är inte alls glad över att mamma ger bort hennes kläder. Senare så säger Natasha att hon ska låta Maisie välja alla de klänningar hon vill ha i Leeds och Maisie blir nöjd över dealen.

Victoria möter Debbie i byn och säger att hon har en present till Sarah. Debbie bjuder då över Vic...och Andy till kalaset. Cain blir inte alls glad när han får veta det men blir tystad av Lisa som säger att de måste respektera Debbies vilja.

Andy har glömt bort att Sarah fyller år och när Vic berättar att de är bjudna säger han att de inte ska gå. Victoria blir sur men fortsätter att försöka övertala honom. Hon blir inte gladare när hon upptäcker att Aarons hund ligger i en lada och är helt utmattad. Vic tvingar Andy att köra hunden till Paddys mottagning men Paddy är inte där. Aaron får veta allt och blir förbannad på Andy som låst in hunden. Han blir så arg att han tar en stor sen och kastar på vindrutan på Andys jeep.
Andy tar med sig Victoria och åker hem, de ska inte gå på något kalas. Vic vägrar att laga till någon mat eftersom det hade funnits massa godsaker på kalaset.

Chas är orolig för Aarons hetsiga humör som sätter honom i knipa hela tiden. Paddy vill lära honom att ta konsekvenserna av sitt handlande så han tar med sig grabben till Andy och där får han be om ursäkt. Aaron lovar att betala reparationerna och Andy lovar att inte gå till polisen.

Dingles har kalas för Sarah och hon får en massa presenter. Belle blir lite avundsjuk och när Natasha är där så passar Belle på att påpeka  att det är hennes halvårsdag idag, hon vill fira det för hon får inga extra presenter eftersom hon fyller år på juldagen men hon är inte så förtjust i klänningar...

Hmmm..det var inte så fint tejpat när de tejpade över 0:an på banderollen där det stått "Grattis på 40årsdagen"..
Lite typiskt Dingles ;)
Mån, tis och onsdagens avsnitt

Jag är hemskt ledsen över att jag inte kunnat blogga när serien började igen men nu ska allt vara som vanligt =)

Här är först en kortare resumé av måndagens och tisdagens program.

Jimmy försöker få Nicola till att berätta om graviditeten men hon gör inte det. Då råkar han försäga sig när de pratar med Carl och Lexi så Nicola kan inte annat än erkänna att hon är gravid. Hon blir så arg på sin pappa som skvallrat och hon tror att Jimmy friat till henne bara för att hon var gravid så hon dumpar honom. Jimmy försöker få henne att förstå att han vill ha henne i sitt liv men hon vägrar att lyssna på honom.
Lexi gömmer ett graviditetstest men Carl upptäcker det. Han är inte glad och inte blir det bättre när han får veta att Lexi slutat ta sina p-piller. Hon blir besviken på hans inställning och osäker på om han verkligen älskar henne.

Doug anordnar en överraskningsfest för Laurel som fyller år. Brenda ger Gennie pikar om att hon inte träffar killar och att hon alltid varit så osäker. Gennie blir tillslut ledsen och går därifrån. Bob följer med henne och när de kommer till cafét så uppstår det känslor och de kysser varann. Precis då kommer Terry för att hämta tårtan till Laurel och han ser dem. Terry konfronterar Bob och får veta att det inte varit något mer än bara en kyss.

Andy får brev från advokaten om att Jo lämnat ett skriftlig redovisning om hur han är och det var inte bara positivt. Han blir orolig för rättegången och tänker rymma med Sarah till Spanien. Mick som upptäcker det åker till Debbie och talar om att något är på gång. Debbie skyndar sig till gården för att ta reda på vad som händer. Andy förnekar först men sedan blir han aggresiv och hotar Debbie. Han låser dörren så hon inte kan ta sig ut. Debbie lyckas kontakta Cain som genast åker dit och slår in dörren. De tar med sig Sarah hem till Debbie och Andy inser att han sabbat sina chanser ännu en gång.

Val är orolig för Erics hälsa så hon håller koll på honom. Hon vill att han berättar om hjärtattacken för David men Eric vägrar.


Så till dagens avsnitt:


Lexi är inte alls glad för hon känner att de aldrig får en lugn stund för sig själva. Carl lyckas skicka iväg Jimmy på en affärsresa men Scarlett är fortfarande hemma. Lexi bjuder Carl på ostron till middag. Han blir inte alls glad eftersom han inte tycker om skaldjur och dessutom är han hungrig efter en dags arbete. Lexi håller även koll på att Carl inte använder för tajta byxor eftersom det inte är bra om man vill försöka få barn. Scarlett råder henne till att ta det lite lugnt eftersom man inte bör pressa Carl.

Lizzie som ska flytta in hos Marlon håller på att packa sina väskor hos Dingles. Lisa upptäcker att flera av Chas gamla klänningar ligger i Lizzies väska. (Kan de verkligen passa?)
Eli blir inte glad när Lizzie flyttar in för han tycker att Marlon fjäskar för mycket för henne.

Det är dags för rättegång om vårdnaden av Sarah. Lisa, Zak och Cain följer med som stöd för Debbie. Victoria och Val är med på Andys sida. Lagmannen förklarar att inga andra än Debbie och Andy får följa med in i rättssalen. Val försöker komma in för hon är ju trots allt gift med kommunfullmäktigeledamoten Pollard men lagmannen håller stenhårt på reglerna så alla andra får vänta utanför.
I rättssalen vill Debbie först säga något och hon förklarar att hon varit ung när Sarah föddes och att hon gjorde det hon då trodde var bäst. Nu vet hon bättre och hon kommer aldrig att svika sin dotter igen. Dessutom behöver en liten flicka sin mamma...och pappa. Andy lyssnar på det och när han sedan ska säga något så drar han tillbaka ansökan om ensam vårdnad. Rätten tilldömer då vårdnaden till Debbie. När de kommer ut ur rättsalen och de andra får veta om resultatet så börjar Dingles att jubla. Andy säger ingenting.

Andy packar ihop Sarahs saker på gården. Victoria vill att han överklagar beslutet men han säger att det inte är någon idé. Han lämnar sedan säckarna hos Debbie men han vill inte komma in och träffa sin dotter. När han sedan ska åka ser han Sarah stå i fönstret och vinka till honom.
Dingles firar stort och går sedan till puben. Där får Val reda på att Andy gett upp frivilligt så hon söker upp honom.
Victoria blir besviken över att Andy gett upp men han trodde att han ändå inte skulle ha någon chans efter det som hänt igår.

Valarbetet fortsätter och jagandet av röster pågår ända in i det sista. David ser i tidningen att det är rätt jämt i opinionsundersökningen. Han märker att Eric inte är sig själv och han följer efter sin far när han ser att Eric går iväg till fabriken istället för att stå utanför vallokalen. När Eric sedan tackar nej till en whisky så inser David att det är allvarligt. Han får tillslut ur sin far om vad som hänt men hinner inte prata mer eftersom Val kommer in och säger åt dem att de ska till vallokalen.
Valresultatet ska redovisas och det visar sig att Eric fått 212 röster medan David fått 421 st. Eric säger åt David att nu är det dags för honom att ta över, han är stolt över sin son och att han hoppas att David kommer att bli stolt över sin far någon gång.


RSS 2.0