Snygga trevliga killar är som tänder på en höna...

Eric håller på att förbereda maten inför en stor beställning. Victoria kommer till värdshuset och hon berättar att Paul ringt till Diane för att tala om att Val kommer hem i morgon. Eric bryr sig inte om det.
 
Sarah har kommit hem efter provtagningen på sjukhuset. Hon är rätt less på alla sprutor och hon säger att hon vill ha den magiska drycken nu. När Debbie inte kan ge henne det vill Sarah träffa sin pappa. Diane som kommit över med ett kramdjur som Sarah tappat hör allt detta. Hon ser även att Cameron är emot att Sarah umgås med Andy.
 
Diane skyndar sig till Andy för att berätta vad Sarah sagt och att Cameron reagerat på detta. Det gör att Andy rusar hem till Debbie och hamnar mitt i Debbies och Camerons bråk om att Debbie inte sagt något om att Andy träffat Sarah dagen innan. Cameron blir sur när Andy dyker upp så han ledsnar och går därifrån.
 
Paddy försöker få Rhona att förlåta honom för gårdagen. Hon är fortfarande besviken på honom. Han lovar att han kan springa naken genom byn om hon vill, eller boka bordet igen på värdshuset. Rhona vill inte det eftersom hon kan ju råka bli försenad igen.
 
Cameron är på puben och han är sur och grinig. Hans nerver är nästan på utsidan så han är på väg att få ett utbrott på Marlon. Chas säger åt Cameron och gå in i rummet bakom puben för att lugna ner sig. Det visar sig att han är besviken på att Debbie tagit med Andy till hotell medan han bara fick bo en natt på B&B. När Chas måste jobba så går han ut och sätter sig igen. Han tar hennes hand och håller kvar den medan han tackar henne. Chas fortsätter sedan att prata med honom ute i puben eftersom han tycker allt är jobbigt nu och att när babyn är född kommer han att bli påmind om vad Debbie gjort hela tiden. Hon säger att en kille som är så snygg och trevlig är som tänder på en höna, svåra att hitta och att han är en sådan kille. Chas ber Cameron att tänka över hur han vill ha det men om han tänker lämna Debbie bör han vänta tills de fått besked om matchningen på barnet.
 
På värdshuset saknas maten inför beställningen eftersom leverantörerna inte fått betalt. Amy säger att det brukar vara Val som sköter fakturorna. Eric går över till puben för att be Marlon om hjälp med maten.
 
Marlon pratar först med Paddy om att han borde fria till Rhona eller låta henne gå. Sedan kommer Victoria till kliniken och säger nästan samma sak till Paddy.
 
Amy ändrar om i menyn för det stora (10 personer) kalaset för han som fyller 60 år. När sedan gästerna kommer blir det stressigt. Tyvärr så lämnar Victoria värdshuset eftersom hon ska jobba på kliniken men som tur är kommer David för att hjälpa till. Mannen som fyller år blir rätt besviken när han får lamm istället för sidfläsk som han sett fram emot. Sedan när han även får en annan dessert så blir han rätt irriterad. Eric kommer ut och får ett utbrott och börjar skälla ut gästen. Det leder givetvis till att sällskapet lämnar värdshuset medan Eric gapar och skriker på dem.
 
Alan är emot festivalen och han vill samla de andra i byn för möte.
Declan sitter på puben med Katie, Megan och Gennie. De pratar om festivalen så Katie ber Megan att tänka lite på de som inte vill att det anordnas någon festival i byn. Hon vill att de samtalar och informerar mer och Declan håller med henne. Megan vill inte lyssna på Katie.
 
Amy, Eric och David sitter i matsalen och pratar efter att gästerna lämnat dem. Eric erkänner då att han faktiskt saknar Val och Amy håller med honom. Eric är dock lite orolig för att Val ska komma tillbaka hem för att be om skilsmässa men Amy tror inte det kommer att ske eftersom hon vet att Val älskar dem båda. Amy har sparat lappen med flygets ankomsttid så Eric kan hämta Val även om han inte tänkt göra det från början.
 
Rhona är rätt bitter över förhållanden som inte funkar så när hon pratar med Victoria så säger hon att det är nog lika bra att inte gifta sig för det håller ändå inte i längden.
Paddy är ute i fårhagen och han övar på sitt frieri till Rhona. När han kommer tillbaka till kliniken så vill hon prata med honom. Hon säger att hon är nöjd med livet som det är och att det trots allt är onödigt att gifta sig, hon behöver inget papper på deras kärlek. Sedan går hon därifrån och kvar står Paddy...igen.
 
Cameron är hemma och han ska prata med Debbie. Han berättar att han stannar kvar för hennes skull eftersom hon har det tillräckligt jobbigt ändå med allt runt omkring. Debbie uppfattar det som att han stannar kvar för att han tycker synd om henne och för att hon inte klarar sig själv så hon säger åt honom att packa ihop och sticka därifrån. Cameron försöker förklara vad han menar men Debbie står fast i beslutet. Hon vill inte ha honom längre och det är slut mellan dem för nu ska hon bara tänka på Sarah, babyn och sig själv.
 
 

Varför har alla äldre män beiga byxor?

Moira berättar för Andy och Alex om att hon måste sälja gården. Givetvis blir de besvikna eftersom de arbetat hårt och företaget går bra. Sedan gör Moira sig i ordning för att åka till stan och hon vill inte ha sällskap av någon av döttrarna. Efter advokatbesök och bankmöte så söker hon upp Declan för att fråga om han vill köpa gården. Declan säger nej även om Moira sänker priset. Han säger att han kanske kan köpa gården om några månader men inte just nu.
 
Debbie och Charity kommer in på cafét och möter Cameron där. Charity är snabb med att säga att han och Debbie har huset för sig själva just nu eftersom Cain är på återbesök på sjukhuset och att de borde passa på. Cameron ursäktar sig med att han måste jobba.
 
Ruby börjar jobba på cafét. Nicola kommer in tillsammans med Laurel. De pratar om Rachel och att hon är bara en städerska. Ruby blir irriterad och kallar Nicola för den som gör Declans skitgöra.
 
Eric får en stor beställning så han säger att Victoria och Amy inte får vara lediga på torsdagen på grund av det. Amy är orolig för att Eric tar på sig för mycket arbete nu när Val inte är hemma och hon erkänner för Victoria att hon saknar Val.
 
Moira berättar för barnen om besöket hos Declan. Adam blir förbannad och säger att Declan bara försöker utnyttja dem och att deras far hade hatat detta. Moira surnar till och säger att John inte är här men hon är det och hon bestämmer.
(Jag tror faktiskt inte Declan försöker utnyttja dem utan han vet att Moira inte tänker helt klart nu och det vill han inte utnyttja utan vänta tills det gått en tid efter Johns död)
 
Cameron äter lunch på puben men när Debbie och Chrarity kommer in så får han bråttom tillbaka till jobbet.
 
Rhona kommer in på puben och hon ser Rachel och Marlon prata med varann. Hon tror att det är något på gång mellan dem men Marlon förnekar det. Rhona berättar för Marlon att hon tänker fria till Paddy. Han säger att man friar inte till någon bara för att muntra upp personen. Rhona svarar att hon märkt hur vilsen Moira är utan John och att hon då insett att hon älskar Paddy så mycket.
 
Adam kommer in på Declans kontor och han skäller ut honom för att försöka utnyttja familjen. Declan svarar att han inte gjort något eftersom han inte är intresserad av gården. Adam får gå innan Declan blir mer uppretad.
 
Rachel har städat klart i prästgården och hon frågar Sandy om han vill följa med till puben. Han vill men har inga pengar och precis då kommer Ashley hem. Hon går därifrån.
 
Amy ringer till kunden som bokat ett stort kalas senare i veckan. Hon ska precis ge återbud när Eric kommer in och tar luren ifrån henne. Han säger till kunden att det bara blev ett misstag av personalen och att bokningen är kvar som vanligt. Eric blir sedan förbannad på Amy och han påpekar att de klarar sig mycket bättre utan Val.
 
Adam säger till familjen att han vill ta hand om gården. Moira frågar om han verkligen är redo för det och det svarar han att han är.
 
Debbie får ett brev där det står att de nästa vecka kommer få besked om matchningen på babyn hon väntar.
Senare kommer Andy och ringer på dörren. Han vill träffa Sarah. Debbie blir irriterad eftersom han inte borde dyka upp så där hur som helst. Hon berättar om brevet och låter honom träffa dottern en stund i alla fall, bara de inte är hemma hos henne.
 
Rachel kommer in på cafét och frågar Bob om han sett hennes mobiltelefon. Det har han inte och då gissar hon att hon glömt den i prästgården. Bob skojar med henne om att Sandy sitter och skickar sms i från den till alla sina penionärsvänner.
 
Rhona säger till Paddy att vara finklädd och klar för middag kl 18:30. Han hade sett fram emot att få spela tv-spel på kvällen men Rhona säger att det får han inte. Paddy är klar i tid och han sitter vid ett bord på värdshuset och väntar på henne. Under tiden dricker han en flaska vin. Rhona som blivit försenad av akutbesök dyker upp en timme senare än avtalat. Då är Paddy rätt full och jättebesviken. Han skäller ut Rhona och anklagar henne för att försöka ta över hela hans veterinärklinik. Rhona försöker försvara sig men får inte tillfälle att prata klart. Paddy är så arg så han går därifrån till puben istället.
 
Marlon står vid bardisken och pratar med Alan och Rodney. Han frågar gubbarna om varför äldre män alltid har beiga byxor. Alan skrattar och tittar på sina byxor men Rodney ser förolämpad ut. Innan Marlon får ett svar så kommer Sandy och Ashley in. Sandy vill sitta med de andra männen så sällskapet sätter sig vid ett bord. När det är dags för nästa runda vill Sandy bjuda sina vänner men Ashley säger att han betalar. Sandy blir förbannad och skäller ut sin son innan han går därifrån.
 
Rachel knackar på hos Ashley och Laurel men ingen öppnar. Hon tar sin nyckel och låser upp och går in för att kolla efter mobilen. Hon hör att Ashley och Sandy kommer hem och de grälar med varann. Rachel visar sig och förklarar varför hon är där innan hon går. Ashley följer med henne ut och han ber henne om ursäkt över att hon hört deras bråk. Hon säger att det inte är hennes ensak men Sandys pengar är ändå Sandys. Ashley blir grinig och ber henne lämna tillbaka nyckeln och sedan kommer de att höra av sig när hon behövs igen.
 
Debbie och Cameron äter middag på värdshuset. Hon berättar att de kan sova över om de vill eftersom Charity är barnvakt. Debbie frågar Eric om det finns ett ledigt rum. Eric blir förvånad eftersom hon bor tvärs över gatan men innan han säger något opassande så tar Victoria honom i armen och går iväg med honom. Hon och Amy säger till honom att han inte får förolämpa gästerna och att han måste ta det lite lugnare så han inte jobbar ihjäl sig. Tillslut erkänner Eric att han faktiskt saknar Val.
 
Paddy kommer in på puben. Marlon frågar hur det är och märker att Paddy är full och irriterad. Då blir Marlon förbannad på sin vän och skäller ut honom. Han försöker få Paddy till att förstå vilken dag det är idag. När Paddy inte förstår så påminner Marlon honom om att det är skottdagen och kvinnor får fria till sina män. Paddy tror inte det är sant men sedan skyndar han sig hem. Han försöker be Rhona om ursäkt men hon är väldigt sur. Hon säger att han behöver inte någon fru utan en psykolog. Sedan går hon upp på övervåningen och kvar står Paddy.
 
 

En bil med udda registreringsskylt

Första avsnittet idag började i tystnad, det enda som hördes var när folk gjorde sig i ordning inför begravningen.

Moira och resten av familjen stelnade till när de kom ut på gårdsplanen och såg bilen med kistan i.
 
Sandy vill gå på begravningen men Ashley tycker han ska stanna hemma.
Lisa är arg på Zak som inte vill gå.
Declan och Katie går dit och han erbjuder sig att hjälpa till att bära kistan istället för Adam men det vill inte Adam.
 
Bob jobbar extra i puben medan alla andra är på begravningen. Megan kommer in och börjar prata med honom och de kommer bra överens. Carl och Jimmy kommer in och Jimmy frågar Megan om hon verkligen skickat hem Carl kvällen innan. Hon svarar att det stämmer. När hon får veta att Bob varit gift fem gånger och Carl bara två så säger hon att Bob måste vara populärare än Carl. Sedan nämner hon att vissa är ändå värda att vänta på.
 
Hannah ska läsa upp sin text om John men det brister för henne så hon kan inte fortsätta. Holly och Adam kommer fram och hjälper henne. Adam fortsätter att läsa texten och det blir väldigt sorgligt. Kistan åker iväg direkt till kremeringen. Gästerna går förbi familjen och alla säger något. Alex ger Adam en flasha whisky i smyg. Declan går förbi och Adam tar honom i hand efter viss tvekan.
Efteråt på puben blir Adam väldigt full. Moira tycker att det räcker så hon ska precis ta med sig Adam hem när  Declan och Katie kommer in. Givetvis blir Adam förbannad och anklagar Declan för att ha förändrat John och familjen eftersom han hämnades på alla när det var Adam som legat med Ella. Holly går därifrån tillsammans med Roz. Holly anklagar Moira för att allt är hennes fel. Hon får då veta att Roz ska flytta till London och det gör Holly väldigt ledsen.
 
Alex kommer till gården dagen efter och han ber om ursäkt för att han gett Adam whiskyn.
 
Amy träffar Victoria på cafét och Amy kollar mobilen hela tiden. Victoria inser att Amy verkar besviken på att Val inte hör av sig ifrån Portugal. Amy förnekar det och säger att Val kan gärna träffa en portugis och stanna där för alltid.
 
Rachel kommer in på cafét och försöker få Bob att låna pengar till henne. Ashley hör det och han har ett förslag till henne. Han vill att Rachel kommer hem till dem och städar. Hon accepterar förslaget och vill börja på en gång.
 
Victoria som sett att Rhona är stressad och får massa samtal går till kliniken för att söka jobb. Paddy tycker Victoria är för ung men Rhona ger henne jobbet som receptionist.
 
Declan vill ha svar av Megan men hon skyller på att hon inte bestämt sig än. Han bjuder henne och Katie på lunch. Megan gör allt för att Katie ska lämna sällskapet men Katie blir kvar så Megan går iväg istället.
Katie säger till Declan när de kommer hem att hon tycker det är jobbigt att umgås med Megan. Declan förstår det men vill ändå att de båda två kvinnorna kommer överens. Megan kommer in i rummet så Katie går iväg. Declan får veta att Megan kommer att hjälpa honom med festivalen.
 
Rachel försöker komma överens med Sandy när hon ska jobba hos Ashley. Hon märker att han har svårt när han ska röra på sig och att han drabbas av yrsel. Sandy säger att det beror bara på att han är gammal. Rachel har tagit med sig en byggsats på ett fartyg. De sitter i köket och hon hjälper honom med bygget när resten av familjen kommer hem. Laurel blir inte så glad när Rachel inte gjort sitt jobb. Rachel får återkomma nästa dag men när hon gått säger Laurel till Ashley att de inte har råd men han tycker att det är väl investerade pengar.
Däremot vill han inte ge Sandy hela pensionen på en gång eftersom den då kommer att gå åt på puben.
 
Diane kommer över till gården med en lasagne. Hon pratar med Moira som berättar att hon inte ens städat ur Johns garderob eller tagit bort tandborsten. Diane får dock Moira till att börja ringa några samtal. Det visar sig att John inte hade kvar den försäkring som Moira trodde. När Diane gått så berättar Moira för barnen att de inte har några pengar så de kan inte betala Declan. Hon måste sälja gården.
 
 
 

Mentala problem

Lisa är orolig när hon upptäcker att Zak inte sovit i sin säng under natten. Hon frågar Sam om han vet något men det gör han inte. Lisa berättar inte för Belle om oron. När Belle sedan kommer hem från skolan så upptäcker hon att allt inte står rätt till. Hon vill inte gå på Sarahs kalas men Lisa övertalar henne.
 
Jai får veta att Nikhil och Gennie ska ut och springa och det gör honom lite orolig. Han råder Nikhil att vara rädd om Gennie eftersom annars kanske hon lämnar honom.
 
Sandy vägrar att gå till doktorn trots att Ashley tjatar på honom. Han går istället över till Pearl som ska till Hongkong och därmed behöver hjälp med att äta upp maten som finns i kylen.
 
Megan besöker Bartons gård för att försöka prata med dem om fälten. När Adam inser vem hon är blir han förbannad och kastar ut henne. Innan hon går så försöker Megan få det till att hon inte heller gillar Declan men att det här förslaget är bra för familjen Barton eftersom de kommer att behöva pengar.
 
Gennie följer med Nikhil på en joggingtur. Hon är helt slut när de kommer tillbaka. Nikhil däremot vill ut och springa igen på kvällen. Gennie vill att han stannar hemma för att mysa men han säger att det kan de göra efteråt för han håller på att träna inför ett maratonlopp, ett välgörehetslopp för sådana som har samma sjukdom som Sarah.
 
Sarah har sitt kalas. Plötsligt dyker Andy upp och det gör Cameron rasande. Han vill ha bort Andy på en gång och Debbie säger åt Andy att gå. För att Sarah inte ska märka stämningen så tar Charity ut alla barnen till skjulet för att fortsätta leka. Andy går därifrån men han säger att han kommer att fortsätta göra allt för sin dotter.
Senare träffar Debbie Andy och hon säger åt honom att han inte får storma in i deras hem hur som helst.
 
Nicola är barnvakt till Gabby och Arthur. Ashley betalar Sandy för att gå till puben, sedan lagar Ashley middag till honom och Laurel. De har en trevlig kväll trots att maten blir alldeles för stark.
 
Jimmy kommer hem till Dingles och undrar varför deras skåpbil står i stan med öppen dörr och nycklarna i låset. Han skjutsar Lisa och Sam till bilen. När Jimmy åkt tillbaka hem börjar Lisa och Sam att leta efter Zak men det är inte lätt, han kan ju finnas var som helst inne i stan.
 
Megan kommer in på puben. Hon träffar först Jai som hon redan känner men sedan försöker Carl att flirta in sig hos henne. Hon bjuder Sandy på en drink, sedan träffar hon Gennie. Givetvis kan inte Megan att låta bli att jämföra med Nikhils före detta flickvän.
Adam kommer in på puben och när han ser Megan och Declan får han ett utbrott och skriker till Declan om att låta familjen få vara ifred. Megan inser att hon inte lyckats med övertalningen av Adam så hon ber Carl att bjuda henne på en drink.
 
Nikhil är hemma och ska ut på joggingtur. Tyvärr råkar han snubbla på Gennies väska som ligger i trappan. Det gör att han vrickar foten och kan inte ta sig någonstans.
 
Sandy börjar må dåligt på puben. Han ber om något sött att dricka. Pearl blir orolig och följer honom hem. De stör Ashley och Laurel i deras myskväll och Ashley ser väldigt sur ut.
 
Adam kommer hem och ser alla blommor de fått och på köksbordet ligger programbladet för begravningen nästa dag. Han får ett nytt raserianfall och kastar en av vaserna med blommor i väggen. Holly kommer dit och kramar om sin bror. Moira undrar vad som händer men hon lugnar ner sig och får veta att Megan velat prata affärer.
 
Megan kommer hem till Home Farm och hon har Carl med sig. Varken Katie eller Declan ser speciellt glada ut. Carl och Megan flirtar med varann men när hon sagt att han inte får följa med upp till sovrummet som han trodde så är han på väg att gå. Hon stoppar honom och säger att de kanske kan ses igen, sedan kysser hon honom.
Katie varnar sedan Megan för att ha ihop det med Carl men Megan verkar inte bry sig.
 
Lisa och Sam har kommit hem och hon är på väg att ringa polisen när Zak dyker upp. Han vägrar att säga var han varit utan han säger bara att han varit ute och promenerat. Lisa tror honom inte. Hon åker sedan och hämtar hem Belle efter kalaset. Väl hemma försöker hon återigen få Zak till att berätta men han säger inget och han kan inte förstå deras oro. Lisa ger upp och går ut för att tänka.
 
Debbie kommer till gården för att kolla till Lisa hur hon mår. Lisa är frustrerad eftersom hon känner att något är fel men att Zak inte säger vad det är. Precis då kommer Zak ut och säger att Belle frågat efter sin mor. Lisa går in och Debbie pratar med sin farfar. Hon ber honom att tänka på familjen, speciellt Sarah som behöver en stabil tillvaro just nu.
(Jag tror att antingen är Zak sjuk i något allvarligt eller så har han bara fått en kris efter det som hände med Cain och att det blev ännu känsligare när John dog helt plötsligt)
 
 
 

Två kvinnor på Home Farm

Cameron kommer tillbaka till Debbie för att hämta en till väska. Hon lyckas övertala honom till att stanna för då kommer hon göra precis som han vill.  Han vill då att Andy håller sig borta från deras hus och vill Andy träffa Sarah så kan de lämna henne hos honom.  Cameron säger även att Andy får inte ha någon som helst närkontakt med Debbie. Debbie går med på det så hon går över till Andy och berättar hur det ligger till.
Cameron ber sedan Debbie att det får vara slut med alla lögner och hon lovar att inte ljuga mer.
 
Nicola och Charity fortsätter att tävla om att få Declan att erbjuda en av dem ansvaret för festivalen. Declan däremot har helt andra planer så han presenterar Megan för dem. Han säger att hon kommer att ta hand om festivalen åt honom. Nu visar det sig att Megan inte bestämt sig för att ta uppdraget så Declan får försöka övertyga henne.
 
Nikhil är ute och joggar och när Gennie ser honom erbjuder hon honom att duscha hemma hos henne tillsammans med henne men han fortsätter hellre att jogga. När hon senare upptäcker att Nikhil planerar en riktig löparhelg så blir hon irriterad. Gennie sätter press på honom och vill att de åtminstone tar en riktig sovmorgon någon dag i veckan och så kan hon följa med ut och springa ibland. Nikhil verkar inte allt för glad över förslaget. Nästa dag försöker Nikhil smita ut tidigt för att jogga men Gennie stoppar honom. (Varför börjar han bli så manisk i sitt tränande? Gennie kommer inte stå ut med honom, är det det han är ute efter?)
 
Lisa försöker få Zak att gå över med mat till Bartons men han vägrar. Hon går då över själv och får veta av Moira att Zak aldrig var där dagen innan som han sagt att han var. När Lisa kommer hem så konfronterar hon Zak men han skyller på att han bara ställt maten utanför dörren. Hon säger då att han och Sam ska hjälpa Moira nästa dag men då blir Zak förbannad för han vill välja själv när han ska gå dit.
 
Katie kommer in i vardagsrummet på Home Farm när Declan och Megan dricker vin och pratar gamla minnen. Det visar sig att Megan är hans halvsyster. Kontakten mellan de två kvinnorna blir inte allt för bra. Megan verkar vara rätt överlägsen i sitt sätt.
 
Ashley besöker gården för att prata med familjen om begravningen. När han ska gå säger Hannah att hon vill säga några ord även om det inte blir något från bibeln.
 
 
Cameron kommer gåendes på gatan med Sarah. När de möter Andy och Alex så får Andy veta att Sarah inte kan komma på kvällen som planerat men att han kan få träffa henne en timme just nu. Andy blir irriterad för han måste egentligen jobba på gården men tar sedan ledigt. Sarah frågar sin far om han kommer på hennes kalas som hon ska få ha eftersom hon varit så duktig på sjukhuset.
När Andy lämnar Sarah frågar han Cameron om saken men får då veta att kalaset bara är för Sarahs kompisar och han är inte välkommen. Då svarar Andy att om Sarah vill ha honom där så kommer han ändå.
 
Katie lagar frukost men Megan bara muttrar. Däremot vill Megan laga lunchen till dem men Katie skyller på att hon har mycket att göra. Declan tycker att det är en bra idé så de kan lära känna varann. När Katie gått säger Megan att hon inte tror att det kommer att hålla så länge mellan honom och Katie. Sedan vill hon veta mer om Mia och Declan berättar om hur det visade sig att Jai var Mias pappa.
Han ber även Megan att prata med Bartons om avfarten på fälten. Hon blir inte speciellt glad och hon påpekar att hon inte sagt att hon ska jobba med honom.
 
Sandy utnyttjar familjen, speciellt Ashley, till att laga frukost till honom. Ashley blir irriterad men hjälper sin far. När han sedan får tillfälle ensam med Laurel så lovar han henne att fixa en fin middag i lugn och ro utan att de ska bli störda av Sandy.
 
Zak går förbi Bartons fält och han ser Moira laga ett staket. Han går dit och pratar lite med henne. Moira blir glad när hon får höra lite fina minnen om John men sedan kommer sorgen tillbaka. När Zak kommer hem är han irriterad och fräser till familjen när han tror att de pratat om honom fast det i själva verket var en klasskompis till Samson som de pratat om.
 
Katie träffar Jai och Charity på cafét. Hon frågar honom om Megan och får då veta att Megan och Declan haft en stor affär på gång men att det gått snett.
När hon kommer hem till Home Farm får hon veta att Megan tackar ja till att arbeta med festivalen. Det gör att Megan alltså kommer att bo där hos dem.
 
 
 

Dagen efter olyckan

Hemma på Bartons gård får familjen försöka leva vidare utan John. Holly frågar Moira om de hade bråkat innan olyckan men det försäkrar Moira att de inte gjorde. Byborna kommer dit och lämnar lite mat till dem för att hjälpa till på något sätt. Andy frågar Moira om bilen och hon tror givetvis att han behöver en ny bil men Andy var bara orolig för att det hade varit bilen det var fel på och därför hade det skett en olycka.
 
Aaron kommer till gården och han får en pratstund med sin vän. Adam mår dåligt och under lite över om det kommer att kännas hemst länge till. Aaron berättar att det blir bättre även om det aldrig går över helt.
 
Andy möter Debbie och Sarah i byn. Debbie säger att både hon och Cameron är ledsna över vad som hänt. Andy blir då förbannad över att hon nämner Camerons namn.
Senare när de är inne hos Andy så känner han att han måste prata med Debbie. Det som hänt gör att han inser att man måste ta tillvara på den tid man har så han säger helt enkelt till Debbie att han älskar henne. Hon blir chockad men får sedan bråttom därifrån eftersom hon inte delar hans känslor.
 
Declan får papper från kommunen om att han måste ha en ny avfart ifrån området där han planerar att ha festivalen. När han kollar närmare på ritningarna inser han att enda stället det fungerar att ha en väg på är på en del av Bartons fält. Han och Katie går över till gården för att prata med familjen. Först beklagar han förlusten och han säger att de inte behöver betala hyran den närmaste månaden men sedan kommer han med en förfrågan om att ta en del av fältet i anspråk. Adam blir rasande och resten av familjen blir väldigt ledsna. Katie och Declan går därifrån.
Adam dyker snabbt upp på Home Farms kontor och han är förbannad över att Declan försökt utnyttja en familj i sorg för att få som han vill. Adam ska göra allt för att se till att festivalen inte blir av.
 
Chas besöker Moira för att prata. Moira blir trots allt glad. Chas försöker få Moira att må bättre genom att berätta att John aldrig kunde ha sex med någon annan än Moira. Det gör att Moira blir besviken över att Chas inte kämpat tillräckligt eftersom om hon gjort det hade kanske John levt idag.
 
Andy berättar för Diane att han inte kunde låta bli att tala om för Debbie om hur han känner. Diane blir besviken eftersom hon bett Andy att låta bli för alla vet att Debbie är kär i Cameron. Sedan går Diane till Debbie för att prata med henne om att hon vet vad Andy gjort även om hon försökt stoppa honom. Debbie blir förbannad över att Diane lägger sig i och för att Andy feltolkar allt.
 
Cameron får veta att Diane varit hemma hos dem men Debbie talar inte om varför utan skyller allt på Andy. Det gör att Cameron blir förbannad och söker upp Andy för att be honom sluta lägga sig i Debbies liv. Andy kan inte hålla tyst så han berättar om att han och Debbie hade sex på hotellrummet. Cameron tror inte honom eftersom då skulle Debbie ha sagt något.
 
Killen från rugbylaget dyker upp i verkstan igen. Han har med sig kaffe till Aaron. Sedan ber han Aaron att fixa bilen igen eftersom den behöver lagas. Aaron visar inte allt för mycket intresse.
 
Sarah har ramlat och slagit upp ett sår på knät. Debbie och Charity skyndar sig till sjukhuset med henne. Det visar sig att Sarah behöver en blodtransfusion för att blodet ska koagulera. Andy som fått höra att Sarah är på sjukhuset skyndar sig dit. Han nämner sedan för Debbie att han råkat berätta allt om dem för Cameron.
Debbie försöker få tag på Cameron men han vägrar att besvara hennes samtal. Tillslut får hon ett sms från Cain där han berättar att Cameron är på väg att åka tillbaka till Jersey.
 
Debbie skyndar sig hem för att prata med Cameron. Han är så besviken på hennes lögner så han vågar inte lita på henne mer. Hon bönar och ber om att han ska stanna kvar och hon ber om ursäkt för det hon gjort. Cameron ger sig inte utan packar väskan och lämnar henne ensam gråtandes.

Fredagens, mer död och elände

Hej, fredagens resumé kommer här i morgon när jag sett avsnittet.
Vill ni så kan ni diskutera det som hänt ändå i detta inlägg.
 
Trevlig helg!
 

 
Här är fredagens avsnitt:
 
Killen med minivanen kom tillbaka till verkstan. Han ska betala för sig och han berättar att han spelar i ett rugbylag som varit iväg på match och de förlorade med 56-4. Han försöker skoja med Aaron på ett lite flirtigt sätt och frågar sedan om Aaron och Cameron vill komma på efterfesten. Cameron svarar att han är upptagen och Aaron säger att han inte vill men killen ger Aaron en biljett i alla fall.
 
Moira kommer in på puben och frågar Diane och Chas om ledigt eftersom hon ska iväg till hotellet som är bokat. Hon erbjuder sig att börja senare dagen efter bara hon får ledigt på förmiddagen. Chas ger henne helt ledigt, med ett leende på läpparna om än något stelt.
 
Edna är på veterinärkliniken för att höra hur det gått med Tootsies prover. När det visar sig att Rhona haft rätt om att det var lungmask så blir Edna besviken på att Paddy inte upptäckt det utan trott att det bara var en förkylning. Ednas glädje över att Rhona varit så duktig gör att Paddy surar än mer.
 
Både Charity och Nicola tävlar om att ha bäst förslag för Declans festival. Han lovar att tänka på saken men han måste iväg på ett möte. Katie ber om skjuts in till stan för hon behöver köpa en ny handväska.
 
John och Moira ska åka iväg och de är tvungna att låna Andys Land Rover eftersom Johns bil behövs för arbetet på gården. De åker iväg och båda ser rätt glada och förväntansfulla ut. John visar att han sparat ett gammalt kassettband som Moira gett honom när de träffades. Sedan sitter de och pratar gamla minnen och skrattar.
Plötsligt blir det väldigt halt och bilen sladdar ut för en slänt. Bilen voltar och hamnar snett. Både Moira och John sitter fast. Båda två är vid liv och Moira börjar anklaga sig själv eftersom allt detta sker för att hon träffat Cain tror hon. John försöker lugna ner henne och han hjälper henne att ta sig loss trots att han har väldiga smärtor.
 
Katie och Declan som är på väg till stan upptäcker att något hänt utefter vägen. När de stannar och kollar upp saken ser de bilen som vält. De hjälper Moira ut ur bilen precis innan bilen tippar över och fortsätter ner i stupet.
Ambulanspersonalen hjälper John ut ur bilen och de alla åker till sjukhuset.
 
Andy pratar med Diane. Han funderar på det John sagt tidigare under dagen om att det är aldrig försent att lappa ihop ett gammalt förhållande. John hade menat Andy och Alicia men Andy tänker mer på Debbie. Diane varnar honom för att lägga sig i Debbies liv för att hon har ju redan gjort sitt val att vara med Cameron.
 
Debbie har ordnat med en romantisk middag hemma och hon och Cameron får en stund för sig själva eftersom Sarah sover och Cain blir road av Chas på puben. Plötsligt dyker Andy upp för att prata med Debbie men hon ber honom att återkomma. Efter det så är inte Cameron på speciellt bra humör.
 
Diane får veta att Andy ändå sökt upp Debbie trots att hon bett honom att låta bli. Han säger att han kommer att tala om för Debbie vad han känner, en dag. Diane säger att han måste tänka på att han förstör ett hem då, att det faktiskt är det hemmet hans sjuka dotter bor i. Andy blir sur och tycker att det var lågt av Diane att blanda in Sarah.
 
Chas försöker övertala Aaron att gå på festen som rugbyspelaren bjudit in till men det går inte så bra. Tillslut så ändrar sig Aaron men precis då får han veta av Adam, som är på puben och fått ett samtal av Katie, om vad som hänt. Aaron erbjuder sig att skjutsa Adam, Hannah och Holly till sjukhuset.
 
På sjukhuset får de vänta på besked eftersom John måste opereras. Moira mår trots omständigheterna bra. Aaron ber Adam om ursäkt för det som hänt tidigare och de båda killarna blir vänner och kramas innan Aaron åker hem. Operationen går bra men ändå är det några komplikationer. Holly vill att Moira åker hem och sover men hon vägrar. Läkaren säger att i sådana här lägen kan det ändras snabbt. Det gör att Moira vill träffa John på en gång. Han är vaken och vid medvetande även om han har svårt att prata. Hon ber om ursäkt återigen eftersom hon tar på sig skulden och han säger att det inte är hennes fel. Han försäkrar sig om att hon älskar honom och sedan visar han att han älskar henne. När Johns hjärta stannar så skyndar sig läkarna in för att försöka rädda honom. Moira och barnen står utanför rummet och tittar in genom ett fönster när läkarna börjar operera men efter en stund så ger läkarna upp och John dödförklaras. Moira bryter ihop och barnen gråter...
 

 
När jag loggade in här idag såg jag att det var ovanligt många besökare igår och väldigt många kommentarer så jag gissade att något drastiskt hänt men aldrig trodde jag detta =(
 
Ni har rätt, jag censurerar de kommentarer som nämner framtiden men tyvärr är jag inte inloggad hela tiden så ibland kan det ligga kvar en kommentar någon dag, speciellt över helgen.
Ni brukar vara väldigt duktiga på att inte försäga er =)
 
 

"Jag valde en bonde, inte en poet"

Moira och John beslutar att de ska berätta för barnen om skilsmässan. Hannah blir jätteledsen och Holly börjar be om ursäkt för hur hon betett sig förra julen och alla tre är besvikna. Både Moira och John är noga med att påpeka att inget av detta är barnens fel. När barnen (Ja de är väl ungdomar egentligen) gått ut och Moira åkt hem blir John rasande och kastar en temugg på väggen.
 
Paddy kommer med en bukett blommor till Rhona eftersom det är allahjärtansdag. Sedan berättar han att han ska iväg på en konferens. Hon blir irriterad över att han blivit inbjuden men inte hon. (Just nu tycker jag det är förmycket onödigt trams när de visar Paddy och Rhona)
 
Zak köper blommor till Lisa i butiken precis när hon kommer in. Hon blir givetvis mycket glad och när han säger att det kommer en till överraskning så säger hon att det inte behövs. Han bjuder henne på en middag på värdshuset. Tyvärr blir det inte riktigt som de tänkt sig. Lisa oroar sig för att det ska bli för dyrt. Sedan så är maten inte riktigt som hon tänkt sig, hennes råbiff är inte tillagad. Zak säger till Eric men Lisa ber honom att lugna ner sig. Det slutar med att Zak blir förbannad för han tror att hon tycker han är pinsam så han går därifrån.
 
Moira sitter ensam hemma när John dyker upp. Han vill ha te så hon ordnar det. Sedan sitter de och pratar gamla minnen med varann. De har väldigt trevligt och tillslut så blir Moira förvirrad av hans prat om att det är fel med skilsmässa. John svarar att han inte vet vad han vill men efter en stund så kommer han fram till att han inte vill skiljas. Moira erkänner att det är samma sak som hon tycker. De bestämmer sig för att vänta med skilsmässan.
 
Ali och Ruby fortsätter att bråka med varann om flytt och ekonomi. Det går så långt att Ali ber Ruby att dra. Ruby blir ledsen och ber om ursäkt och skyller på att allt är så nytt för henne och att hon aldrig haft en familj. Nu vill hon lösa problemet med att betala skulden med sina sparpengar. Ali blir ännu mer rasande när hon får veta att Ruby haft pengar undangömda utan att säga något.
 
Zak vill gottgöra Lisa för den trista middagen med att göra frukost till henne dagen efter. Det blir inte så lyckat det heller eftersom han bränner brödet och baconet. Han smiter iväg för att köpa nytt bröd men kommer inte tillbaka utan gömmer sig på puben istället.
Belle är ledsen över att Sean kommer att vara tvungen att flytta för då kommer han att glömma henne tror hon.
 
Aaron jobbar i verkstan när en ung kille kommer för att han behöver hjälp med sin minibuss som stannat. Aaron hjälper honom och när killen ska åka, tillsammans med resten av rugby(?)laget, så har de samlat in pengar till reparationen. Aaron står kvar och inser att det inte var tillräckligt för att täcka upp kostnaden. (Jag får en känsla av att killen kommer att återkomma)
 
Ruby söker upp Declan på hans kontor. Eftersom han är sen så får hon vänta tillsammans med Nicola som inte kan låta bli att pika Ruby om att de måste flytta eller betala om några dagar. När Declan dyker upp så ger Ruby honom pengarna. Nicola ser något förvånad ut.

Ali och Ruby blir sams och de lovar att fortsätta att kämpa ihop. De går till cafét och där kan de berätta för Bob att de ska bo kvar. Ruby erbjuder sig att arbeta extra på cafét och Bob blir jätteglad men Brenda muttrar tills Ruby säger att hon ser fram emot att lära sig allt av Brenda som har så mycket att lära ut.
 
Nicola sitter på puben och säger till Sam att jaga bort råttorna som finns i stallet på Home Farm. Han svarar att han en gång haft en råtta som blev tam och kunde göra konster, Nicola hette den...
 
Moira och John samlar återigen barnen i köket för att berätta något. Denna gång blir alla tre barnen överlyckliga. De går iväg för att låta föräldrarna prata ifred. Moira och John sitter sedan och försöker börja om, något tafatta och fumliga. De pratar lite och emellanåt så kysser de varann men mer kan inte John göra just nu.
 
Holly, Adam och Hannah sitter på cafét när Chas kommer in. De berättar för henne om att föräldrarna skjutit upp skilsmässan. Chas blir givetvis besviken.
När de tre ungdomarna kommer hem så har de en överraskning till föräldrarna. De bjuder på en hotellnatt på ett hotell som har bubbelpool och himmelssäng och de kommer att ta hand om gården så längre. Moira tvekar och frågar John om han vill skjuta på vistelsen men han ser det som en bra start för att börja om. Han ser fram emot det och lovar att det ska bli en speciell kväll.

Bättre skvaller från döda fiskrullar

Marlon möter Rachel ute på gatan. Han pratar med henne och plötsligt erbjuder han att låna ut pengar till hennes syster så de kan bo kvar i byn. Rachel tvekar men lovar att prata med Ali. När hon gör det så inser hon att Marlon är en fin kille och med Alis kommentarer om att Marlon kanske är intresserad av henne så gör hon sig fin när hon ska till puben. Ali blir glad över erbjudandet även om hon först tvekar. Ruby blir inte alls lika glad.
 
Diane söker upp Eric för att varna honom om Vals planer att flytta till Portugal. Han tror inte alls att det stämmer men sedan börjar han tänka efter. Han kommer hem och ser att Val har väldigt många väskor som hon tänkt ta med på resan. Hon är ivrig över att komma iväg så fort som möjligt. Eric frågar henne om vad hon har för planer men givetvis försöker Val slingra sig. Amy hör deras bråk men tror inte Val har sådana planer. Diane kommer dit och allt uppdagas. Eric och Amy blir besvikna och det gör att Amy inte vill följa med på resan. När taxin kommer ber Eric Val att stanna kvar för deras skull men Val insisterar på att hon måste åka för sin egen skull.
Amy tror inte att Val åker till Portugal utan att hon stannar hemma på något hotell bara för att tänka.
 
Rachel kommer in på puben och hon går in till Marlon för att tacka honom för lånet av pengarna. Han retas lite med henne och men när han ser att hon blir lite stött försöker han ändå trösta henne med en kram. Rachel försöker då pussa honom på munnen men han rycker undan. Hon blir generad och rusar därifrån. Hon säger sedan att hon är sjuk och Chas låter henne gå hem. När Ali och Ruby får veta vad som hänt säger Ruby att det vore pinsamt att ta emot pengarna i detta läge.
 
John och Adam är på puben. Adam har fått reda på att det är slut mellan deras far och Chas. När John står vid bardisken kommer Moira in och sätter sig hos dem. Adam berättar att det är slut men märker att Moira inte blir överraskad. John får bråttom hem igen.
Moira dyker upp hemma på gården eftersom hon vill prata med honom. Han gör klart för henne att det aldrig kommer att bli de igen eftersom han mår illa så fort han tittar på henne eftersom han bara kan se Cain framför sig.
 
Ali söker upp Marlon på puben och hon lämnar tillbaka pengarna. Hon anklagar honom för att bete sig illa men han förstår inte vad hon menar.
 
Bob får veta hur jobbigt Ali har det så han erbjuder henne extra jobb på cafét eftersom Hazel slutat så behöver de ny personal. Ali säger att hon har svårt att hinna med två jobb samtidigt.
 
Nicola ser Ali och Rachel när de hämtar barnen från samma ställe. Hon påminner Ali om att räkningen måste betalas för det är inte många dagar kvar. Ali ber om att få vänta några dagar extra men Nicola går inte med på det. Laurel dyker upp och det gör Rachel irriterad så hon råkar nämna att Laurel bara förstör för Marlon genom att hon haft känslor för honom. Ali som inget vetat blir väldigt nyfiken på vad som hänt.
 
Marlon vill be Rachel om ursäkt för det som hänt. Hon vill helst glömma det men precis då kommer Nicola och Laurel in på puben så hon säger snabbt till Marlon att hon råkat nämna för Ali om deras affär. Laurel undrar om Rachel ska fortsätta skvallra om dem men då svarar hon att "jag har hört bättre skvaller från döda fiskrullar" (Marlon hade precis erbjudit Rachel laxroulader men hon tackade nej)
 
Chas ber Moira om ursäkt för det som hänt. Moira är inte speciellt glad ändå. Chas säger till Moira att försöka få tillbaka John eftersom han älskar henne. Moira berättar det John sagt om att se Cain när han tittar på henne men Chas säger att Moira måste böna och be eftersom de passar så bra ihop.
 
Zak ska vara barnvakt till Sarah och Samson. Debbie ber honom att tänka på att det är alla hjärtansdag i morgon så han bör uppvakta Lisa. Zak svarar att Lisa inte bryr sig om sådant trams men Debbie säger att hon skulle nog behöva en uppvaktning i alla fall. Zak lovar att han ska göra något för sin fru.
 
Nicola och Laurel är inne på pubtoaletten och pratar om Ali och Ruby. Nicola kan inte låta bli att spy galla över Ruby som precis kommer in och hör det. När Nicola kommer ut och ser att hon står där så står hon fast vid det hon sagt.
Ali ber Ruby att ta extrapassen på cafét men hon är inte intresserad. Hon vill hellre flytta tillbaka. De tjafsar återigen om de ska flytta och om vem ska säga det till barnen. Ali blir så frustrerad att hon lämnar Ruby hemma när resten av familjen ska hem till Rachel.
 
Eric berättar för Amy att Val åkt till Portugal och han vet det eftersom Paul skickat ett sms och berättat att han hämtat henne vid flygplatsen. Amy blir så besviken att hon säger att hon önskar att Val stannar där för alltid. Eric lovar att han aldrig kommer att svika henne på det sättet.
 
Moira kommer tillbaka till gården. När John ser henne säger han att han inte ändrat sig angående att de ska bli ihop igen. Då svarar Moira att det är inte därför hon är där. Hon säger att hon vill skiljas, att han har haft rätt. De måste skiljas för att kunna gå vidare. John verkar tveka, först tror han att hon kör med omvänd psykologi men det förnekar hon. När Moira erbjuder sig att kontakta advokat så verkar han tycka att det går lite för snabbt.
 

Musikfestival i byn?

Moira vaknar upp ledsen och bakfull. Marlon försöker trösta henne med att det kommer att bli bättre så småningom men hon har svårt att tro det.
 
Declan lagar frukost till Katie. Han frågar om de ska bjuda över Gennie och Nikhil på middag och kanske även Charity och Jai. Katie har inget emot det men nu måste hon jobba. Declan säger åt Nicola som kommer att hjälpa Katie men Nicola svarar att hon jobbar inte för henne. Declan säger då att han utökar Nicolas uppgifter så från och med nu ska hon även hjälpa Katie.
Senare så pratar han och Katie om hur hon ska göra med hyran eftersom hon vet att hon inte har råd med halva hyran för Home Farm. Declan säger att hon kan betala för maten så sköter han de andra räkningarna. Plötsligt får han ett samtal som han går iväg för att ta samtidigt tappar han några papper. Kate tar upp pappret och tittar på det. Hon börjar kolla bland hans papper men Nicola kommer in så Katie går därifrån. Givetvis blir Nicola nyfiken och vill kolla vad Katie tittat efter.
 
Chas sitter på cafét med Gennie och Charity. Hon berättar om träffen med John och att de blivit avbrutna av Diane. Charity tycker Chas ska ta det lite lugnt och inte ha så bråttom med honom.
 
David hjälper till på värdshuset för att lära sig vad som ska göras. Plötsligt börjar Val att prata om gamla reseminnen från förr. Hon säger att denna semester kommer inte bli som förut för de kommer inte få en lugn stund. Amy tar det som om hon kommer att vara i vägen så hon säger att hon tänker stanna hemma. Val protesterar men Amy vill inte följa med. Val säger då att antingen åker de allihop eller så stannar de hemma för de ska åka som en riktig familj.
 
Aaron äter lunch på cafét tillsammans med Cameron. Adam och Alex kommer in och frågar Aaron om fyrhjulingen. Aaron säger att de får vänta för nu har han rast. Adam blir irriterad och vill hämta fyrhjulinge för att ta den till en annan verkstad. När han hämtat en bil med släp och stannat utanför verkstan får han hjälp av Alex för att få upp fyrhjulingen på släpet. Då säger Aaron att de kan kolla om den startar. Det visar sig att han fixat fyrhjulingen tidigt på morgonen.
 
Holly har anklagt John för att bara tänka på sig själv. Hon vill nu ta hand om sin mamma eftersom han verkar klara sig bra själv eller tillsammans med Chas.
John söker upp Chas för han vill ta en drink med henne, helst nu på en gång. De bestämmer sig för att hon ska komma till gården eftersom ingen kommer att vara hemma där på några timmar. John ska hämta henne om en halvtimme så hon hinner göra sig i ordning.
Diane varnar henne för att det kommer att bli problem och att det inte är värt det.
 
Ruby fortsätter att tjata om att flytta och att det kommer att bli så mycket bättre för dem om de flyttar in till stan, närmare till hennes kompisar. Ali tvekar eftersom hon inte känner sig välkommen bland Rubys vänner.
 
Katie är på puben och  berättar för Gennie om att Declan har ansökt om bygglov för något. Charity sitter vid bordet bakom och hör det. När Katie sedan kommer till cafét så börjar Jimmy ställa frågor om Declan behöver hjälp med projektet men Katie hänvisar honom till Declan direkt eftersom hon inte har med hans företag att göra.
 
Val visar Amy hennes pass. David är där och han säger till Amy att Eric ser jätterolig ut på sitt pass. Hon vill se det men Val vill inte visa henne. Eric lägger sig i diskussionen och får då veta att hans pass inte legat där det ska så Val har inte hittat det. David och Amy säger att Eric hinner fixa ett nytt pass om de skyndar sig in till stan. Val protesterar men Eric ger sig inte. Då svimmar Val så Eric måste ta hand om henne.
 
Chas har gjort sig i ordning (Hon har en i mitt tycke fruktansvärt ful klänning som är öppen i urringningen men ändå en halskrage) och hon är något nervös. Charity lugnar ner henne och säger att hon är fin nog. När Chas kommer till gården har John förberett med en flaska vin som är öppnad. Chas låser dörren och de börjar kyssas så hett att de hamnar på köksbordet.
 
Holly är på middag hos Marlon och Moira. Hon vill sedan bjuda sin mor på en drink på puben men Moira vill inte gå dit eftersom hon sjukskrivit sig. Holly tror att Diane kommer att förstå. För att slippa stöta på John och Chas går Marlon i förväg så han kan förvarna Moira om de är där.
När Moira kommer till puben får hon höra att andra personer lider med henne. De flesta tycker att John beter sig illa. Diane lyckas precis få tyst på Pearl när Alicia nämner att Chas åkt iväg på möte. Sedan nämner Sam att John varit där med Chas och även Brenda berättar att hon sett dem. Det blir förmycket för Moira som återvänder till Marlons hus.
 
Charity dyker upp på Home Farm med en bukett blommor till Katie i inflyttningspresent. Declan är där ensam men Charity verkar inte vilja gå därifrån. När han frågar vad hon vill så kommer det fram att hon hört om byggplanerna och är nyfiken på vad som händer. Precis då kommer Katie och Nicola tillbaka från lunchen. Declan får veta att både Nicola och Katie pratat med folk om hans planer. Det visar sig att han planerar en musikfestival för att tjäna massa pengar.  De tre tjejerna får lova att inget säga, inte ens till Jai.
 
Val vaknar till på soffan. Hon får bråttom att säga att hon inte kommer att klara sig utan Eric idag. När han vill avboka resan så försöker hon hindra honom. Han hittar reseplanerna där det visar sig att hon bara bokat till sig och Amy. Hans pass ligger i mappen med reseplanerna. Givetvis blir Eric besviken när han inser att Val inte ens tänkt ta med honom på resan. De går sedan till Diane som får agera som domare för att de ska komma överens. Val säger att hon bara velat gottgöra Amy eftersom det är hon som behöver det förtoendet. Tillslut ber Val Eric att för en gångs skull inte vara så självisk utan han bör låta dem åka iväg för att Amy behöver det. Det gör att Eric pratar med Amy och övertalar henne att åka ensam med Val. Medan Eric pratar med Amy så sitter Val och pratar med Diane. Diane får veta att Val kanske stannar kvar i Portugal med Amy, om Amy vill förstås. När Val ser att Diane tycker det är en dålig idé så säger hon att hon bara skojade.
 
Rachel beklagar sig för Marlon om att Ruby och Ali har ont om pengar och kanske måste flytta. Hon vill att Ruby flyttar in till stan medan hon själv kan flytta in hos sin syster för att hjälpa henne. Rachel vill inte att det blir som förr för det skulle även innebära att Sean kommer att få fel sorts vänner. Marlon ser fundersam ut när han hör det.
 
Chas får ont i ryggen av att hångla på köksbordet så hon vill gå upp till sovrummet. När de hamnar i säng så säger John helt plötsligt att han inte kan fortsätta. Chas blir väldigt besviken och hon tror honom inte när han säger att det inte är hennes fel utan hans. Hon får skjuts tillbaka till byn och hon ber honom att anlita en psykolog istället för hon kan inte hjälpa honom.
 
Adam och Alex hälsar på hos Moira. De kan inte förstå hur John kan välja Chas. När Moira får veta att killarna varit i stan under dagen och att tjejerna inte heller varit hemma så inser hon att Chas varit hemma hos dem. Hon blir jätteledsen och vill vara för sig själv. Moira går ut och går och i byn möter hon Chas. Ilskan tar över och hon kallar Chas för en hora som ligger med gifta män, sedan ger hon Chas en örfil. Chas blir förbannad men slår inte tillbaka. Hon berättar istället för Moira att hon varit hos John för att ha sex men att han inte kunde eftersom han är kär i någon annan. Chas säger att hon inte kan vara den näst bästa för en man och det var hon för John. Sedan går hon därifrån, Moira står kvar och hon ler när hon inser vad Chas egentligen sagt...
 
 
 
 
 
 
 

Några flyttar ihop andra skiljer sig

Moira vaknar bakfull hos Marlon. Han håller på att städa undan efter natten då de suttit uppe och pratat eftersom Moira varit ledsen. Rachel kommer dit för att hämta Marlon till jobbet men han blir något sen. (Har Marlon helt glömt sina känslor för Moira?)  

Amy bestämmer sig för att flytta tillbaka till Pollards. Hon ska bara träffa damen från socialen för att lämna babyboken till Kyles nya föräldrar. 

Nicola kör med Sam och ber honom göra det hon säger till om men han lyssnar mer på Declan. Declan vill att Sam jobbar lite övertid så småningom men han berättar inte med vad. Nicola surar för att hon inte heller får veta det. Declan frågar Katie om hon tänkt på att flytta in. Hon vill fortfarande tänka på saken.
 
Diane säger till Chas att skärpa till sig och att lära sig skilja på arbete och fritid så att det inte blir bråk som gårdagskvällen. Chas lovar. Strax efter får hon ett sms och blir väldigt glad. Hon vill ha ledigt för att shoppa som hon säger. Diane säger att det går bra om Moira får rycka in istället. Chas går med på det. När Moira är på väg till arbetet på puben möter hon Adam och Holly. De berättar att John är på ett möte inne i stan. Moira inser genast att John och Chas träffas
 
Rodney ordnar med ett stort kontrakt med en av sina gamla vänner. Carl är irriterad och säger att de faktiskt inte har tid för möte på måndagen som Rodney bestämt eftersom de redan är uppbokade.  

Gennie träffar Katie på cafét. Det är länge sedan de sågs så de bestämmer att de ska ses hemma senare för att prata lite om vad som hänt. När de ses så dricker de lite vin och Katie berättar att Declan vill att hon flyttar in. Gennie tycker Katie ska göra det.
 
När Amy flyttat hem så är Val så glad att hon föreslår att de ska åka på den där semestern till Portugal. Amy går med på det om Eric följer med. Val säger att det är ok och sedan börjar hon planera för resan. Victoria erbjuder sig att sköta hela värdshuset när hon hör att de tänkt ta in en ersättare men Pollards vill inte det. Amy sms:ar till David så han kommer dit och det slutar med att han tar på sig det vikariatet med hjälp av Victoria.

Adam och Holly är på puben. Han känner ingen brådska att skynda sig till arbetet eftersom deras far ändå tagit ledigt. När Aaron kommer in blir Adam lite sur men Aaron har inte så mycket att säga om sin mamma och John. Han vill inte säga åt henne att sluta träffa John, inte ens för Adams skull. Det retar upp Adam ännu mer så det blir bråk mellan grabbarna och Adam kallar Chas både för det ena och andra. Moira och Marlon får sära på killarna och de alla går ut utanför puben. Precis då kommer John och Chas ut ur hans bil. Allt stannar till för en stund men stämningen är inte bra. Chas försöker lugna ner Aaron eftersom hon inte vill ha mer bråk.

Efter bråket söker John upp Chas. Hon ber om ursäkt och säger att hon kan hålla sig undan för att undvika bråk. John vill inte det för han vill att de ses. Han säger sedan att han tänker skilja sig från Moira. Chas hoppas att det inte är för hennes skull och John svarar att det inte är det.

Chas säger sedan till Aaron att ta det lugnt med Adam eftersom de har det rätt jobbigt på gården just nu och att det kommer att bli ännu jobbigare.

Katie flyttar in på Home Farm. Gennie hjälper henne att packa upp lite saker. De båda tjejerna dricker vin och de är på strålande humör. Katie är fortfarande lite tveksam men Gennie uppmuntrar henne till att känna sig som "frun på godset". Declan kommer hem och han ser lite frågande ut när han upptäcker några foton som Katie placerat ut. Han ber om ursäkt för att han haft mycket att göra men han är jätteglad över att hon flyttat dit.

John samlar barnen för att prata med dem. Han försöker förklara att det inte är så enkelt med att bara låta Moira flytta in igen eftersom det hänt så mycket. Precis då kommer Moira in och John ber barnen lämna dem ifred så de kan prata.

Adam får i uppdrag att lämna fyrhjulingen till verkstan. Han är inte glad över det men Holly följer med. Cain lovar att de ska få hjälp med fyrhjulingen fast Aaron muttrar och säger att han inte hinner med den. Adam är irriterad och inte blir det bättre när han ser att Chas är vid verkstan. Hon säger då att det inte är hennes fel att deras föräldrar ska skiljas. Holly hör det och undrar vad Chas pratar om. Chas ber om ursäkt eftersom hon trodde att de visste något.
Samtidigt är John hemma och berättar för Moira att han inte hittat någon lösning på deras problem så skilsmässa är den enda utvägen. Moira blir jätteledsen och besviken.
Holly, Adam och Hannah kommer hem och de frågar John direkt om skilsmässan de hört om. Moira hör det och hon blir ännu mer ledsen när hon hör att det var Chas som sagt det till barnen.


Val går undan när hon får ett samtal när hon sitter på puben med Eric och Amy. Hon viskar att hon vill ha två biljetter till Portugal och sedan nämner hon bara sitt och Amys namn. (Är det hennes hämnd?)
Amy märker att Val beter sig konstig så hon känner att något är på gång. Hon går ut och går. Efter ett tag kommer David ikapp henne. Han undrar vad som står på och Amy säger att hon känner sig i vägen eftersom hon tror att Val vill åka iväg med Eric själv.

John kommer åter igen in till Chas efter att ha bråkat med familjen. Han säger att han och Chas är mer än bara vänner. Sedan kysser de varann men blir avbrutna när Diane kommer in i rummet. John och Chas bestämmer sig för att ta det lite lugnt i fortsättningen, tills allt lugnat ner sig för de har inte så bråttom.

Makaroner och glitter

Eric och Val fortsätter att tjafsa om Amy. Tillslut så talar Eric om att socialen hittat en ny familj till Kyle. Val blir givetvis besviken över att inte fått reda på något tidigare.
 
Ashley vill gå på bio på kvällen med Laurel men hon trodde han skulle skriva en predikan först. Han svarar att han kan återanvända en gammal predikan.
 
Nicola vill bjuda Rodney på middag för Angels skull men han tackar nej eftersom han lovat laga mat till Brenda. Nicola blir besviken över att han inte lämnar återbud till Brenda.
 
Pearl kommer fram till Nicola på puben och visar en tidningsartikel om Rodneys smitning och fortkörningsböter. Nicola skyndar sig till Kings kontor. Rodney är inte där så hon pratar med Jimmy som erkänner allt och att Rodney pressat Carl på massa pengar. Nicola tror att Carl bara vill skydda sig själv och därför säger han att de båda kan hamna i fängelse. Jimmy påpekar att Rodney inte är så oskyldig trots allt.
 
Val pratar med Eric och hon säger att hon vill att allt ska bli bra igen, som det var förr. Eric frågar henne om hon menar för att Amy ska ändra sig och ta tillbaka Kyle eller om hon menar för deras skull. Amy hör deras bråk och återigen blir hon besviken. Val frågar henne om de ska ta reda på vart Kyle hamnar men det vill inte Amy.
 
Carl kommer tillbaka till kontoret. Han berättar att han får inga lån, inte på 10 000£ utan högst 2000. Jimmy säger åt Carl att lösa det på något sätt innan Edna börjar undra vart pengarna tagit vägen.
 
Amy berättar för Eric att hon vill träffa familjen som ska adoptera Kyle men att hon fått reda på att familjen inte vill träffa henne.
 
Laurel pratar med Nicola på puben. Ashley har precis gått iväg för att handla något att dricka. Hon berättar för Nicola att hon önskar att Ashley slutar försöka så mycket, att det mer blir som det var förr.
 
Nicola träffar Rodney och hon kräver att han följer med hem och pratar om det som hänt. Hon är besviken men sedan säger hon att hon måste gå till polisen bara för att Carl inte ska komma undan. Rodney säger då att tyvärr kommer det att drabba även honom.
 
Val fortsätter att sura och hon muttrar för hon tycker att hon gjort allt för Amy och Eric men att de inte förstår det.
Hon vill att Amy flyttar hem igen men Amy trivs bra hos David.
Nästa dag får de inte tag på Amy och när de ringer David får de veta att hon inte varit där. Val börjar ringa runt där hon tror att Amy kan vara.
 
Nicola pikar Carl på morgonen och hon är tydlig med att hon när som helst kan gå till polisen. Hon njuter av att se Carl lida.
 
Amy dyker upp hos Zak. Han låter henne komma in men själv måste han iväg. Belle som inte gått till skolan än pratar lite med Amy. Då ber Amy Belle att ta fram babyboken om Kyle. Hon vill ha den för att ge Kyles föräldrar om några år.
 
Jimmy berättar för Nicola om att Carl gett företagets pengar till Rodney och det skapar problem för företaget eftersom det inte finns mer pengar. Det gör att Nicola går till Rodney och ber honom att betala tillbaka alla pengar.
 
Sam kommer till Rhona på kliniken. Han ger henne en "medalj" som Sarah och Samson gjort av kartong, glitter och makaroner. Det står "superveterinär" på den. Rhona blir glad och hon har den på sig när de går till puben. Marlon kan inte låta bli att reta henne och Paddy genom att erbjuda massa olika pastarätter.
 
Val och Eric får reda på att Amy är hos Dingles så de går dit för att prata med henne. Givetvis slutar det illa och Val skäller ut Amy för att hon är dålig för alla andra och hon skämmer ut sig själv hela tiden. Amy blir givetvis ledsen men Val är så arg att hon inte kan vara kvar utan går därifrån. Hon möter Belle vid busshållplatsen i byn. Val frågar Belle hur Amy var under graviditeten. Belle har inte så mycket att berätta mer än att hon en gång fick känna på magen när babyn sparkade.
 
Chas och Debbie sitter vid bardisken på puben. Moira arbetar när John och Adam kommer in.  John sätter sig vid ett bord tillsammans med Chas och Debbie. Moira håller ett öga på dem. Chas tycker det är jobbigt och tillslut så kommer pikarna. Moira blir rasande och säger att Chas knappt jobbar där och hon är bara ute efter en gift man, att hon flirtar mitt framför ögonen på hans fru. Diane ber Moira att gå hem. Adam som hör allt blir besviken på sin far.
 
Rodney kommer till Kings kontor. Han ger Jimmy och Carl ett kuvert med pengarna som han fått. Rodney säger att han njutit av att se Carl lida men att om företaget går omkull så påverkas hela familjen och det vill han inte. Han vill däremot att de går med på några villkor. Rodney vill godkänna alla sina körningar först, han vill ha provision och dessutom vill han ha tillbaka sin bil, gratis. Carl och Jimmy har inget val utan måste gå med på det.
 
Ashley har bjudit familjen på middag på puben. Marlon serverar maten och Laurel ser lite besvärad ut. Plötsligt ringer Sandy och behöver hjälp eftersom han skurit sig. Ashley går iväg för att hjälpa sin far medan familjen äter klart. När de sedan kommit hem och Sandy fått sitt sår omplåstrat är Ashley irriterad. Han fräser till när Laurel frågar något. (Nu kom hans arga humör fram igen)
 
Val kommer till värdshuset där Eric och Amy är. Hon säger att hon bryr sig inte om Kyle utan det är Amy som är viktig. Amy blir glad men hon vill att de tre ska vara som en familj. Val är fortfarande sur på Eric. Hon ger sedan Amy några bilder på byn som hon skrivit ut och vill att Amy sätter in i babyboken.
 
Senare kommer Val in på puben och ser att Eric och Amy redan sitter där vid ett bord. Hon pratar med Diane och hon är på ett uselt humör. Diane frågar sin syster om hur det är och får då tillsvar att hon är så sur på Eric att det är bara hämnd som gäller.
 

Böter eller fängelse

Moira möter John på morgonen och hon frågar om föregående kväll om det var trevlig eller om det blev sent. John har lite svårt för att svara på det så han svamlar bara lite till svar. När hon sedan träffar barnen så berättar hon att Holly haft rätt om deras far och Chas. Adam har svårt att tro att det stämmer och han tror att de bara är vänner.
 
Rodney börjar oroa sig för rättegången. Han passar på att träffa Angel när hon ska till dagis. Han frågar Nicola om hela familjen verkligen mår bra. När han lämnat Angel så går han till Kings kontor för att prata med Carl. Carl verkar inte ha ändrat ändrat sig men då påminner Rodney honom att de kanske får dela cell i fängelset.
Senare när Brenda pratar med Rodney så säger han att han åtminstone har 10 000 på kontot om han hamnar i fängelse, eftersom Carl gjort en överföring.
 
Sam kommer till veterinärkliniken för Sarahs gris är sjuk. Han vill att Rhona hjälper dem även om hon har mer att göra än Paddy. Rhona kommer hem till Dingles och upptäcker att grisen fått rosfeber. Hon blir kvar där på en kopp te och för att kunna prata med Lisa eftersom Leo precis börjat på dagis och Rhona är orolig. Paddy kommer dit för att hämta henne. Rhona inser att Dingles aldrig betalat för ett veterinärbesök. Paddy säger att han räknas som familjen (efter att ha varit ihop med flera i Dinglessläkten) och att han får en kalkon till jul och ibland annat kött.
 
Ashley pratar med Nicola när hon väntar på att Laurel ska bli klar. Han frågar henne efter många om och men om han är tråkig. Nicola har svårt att svara på det utan att såra honom och det är svar nog.
Ashley och Laurel pratar med rektorn eftersom Gabby börjar få problem i skolan. De inser att allt bråk mellan dem påverkat även henne.
 
Chas flirtar med John när han kommer in på puben och beställer öl, hon vill veta när de ska träffas igen. Precis då kommer Holly och Adam in så Chas släpper Johns hand som hon hållt i. Adam frågar då John om det är något på gång mellan dem men John nekar. När Marlon sedan säger att Moira sjukskrivit sig den dagen får Adam bråttom för att besöka henne. Han berättar att det inte är något mellan John och Chas och att de aldrig var ute den där kvällen Moira sett dem gå.  Moira litar inte riktigt på det men Adam tror inte att hans far skulle ljuga för honom.
 
Rodney kommer till rätten och får då veta att han får en ny ung kille till advokat eftersom den ordinarie är sjuk.
Carl kommer dit och sätter sig på läktaren. Rodney tittar upp på honom innan han erkänner sig skyldig till att ha kört för fort och smitit från en olyckplats och Carl känner sig något lättad. När domen sedan förkunnas och det visar sig att Rodney får några extra prickar på körkortet och 1000£ i böter så blir Carl irriterad. Han söker upp Rodney på en gång. Carl vill ha tillbaka pengarna på en gång eftersom han misstänker att Rodney vetat hela tiden att det bara skulle bli böter. Givetvis vägrar Rodney gå med på det.
 
John besöker Moira för att prata med henne. Hon ber om ursäkt för att hon lagt sig i. Då ber han henne att inte komma till gården och att hon får sköta bokföringen från hemmet.
 
Val håller sig undan och Amy blir orolig för Eric som verkar må dåligt över det. När han sedan ser att Val kommit till puben och flirtar med Rodney, eftersom Rodney fått massa pengar, så blir Eric sur. Först vill inte hon prata om det utan tycker att de kan ha sina hemligheter i fred men när hon kommer till värdshuset och märker Erics ilska så försöker hon säga att hon inte menar det. Eric blir förbanand eftersom Val alltid bara tänker på sig själv. Amy hör deras gräl och tillslut orkar hon inte med att höra mer så hon säger åt dem att sluta för hon vill inte vara orsaken till deras bråk. Allt Amy vill är att de blir en familj som kan prata med varann, allihop, men innan de kan göra det så måste Eric och Val bli sams.
 
John söker upp Chas hemma hos henne. Han berättar att Moira mått dåligt av att han och Chas träffats och att han är lite förvirrad över det. Han har även dåligt samvete över att han sagt åt Moira att inte komma till gården något mer. Chas undrar om han ångrar sig för i så fall kan hon hålla sig undan. John svarar att det är helt slut mellan honom och Moira och att Chas är det bästa med hela den här historien.
 
Jimmy upptäcker att det fattas pengar på företagskontot. Han frågar Edna om vad som hänt men hon vet inget. När Carl kommer tillbaka skickar Jimmy hem Edna så han kan prata ostört med sin bror. Nu vill Jimmy veta vad som händer. Först försöker Carl att skylla allt på Rodney men när Jimmy inte kan förstå varför Rodney skulle få massa pengar så erkänner Carl. Jimmy blir rasande men när Carl säger att Rodney måste betala tillbaka allt säger Jimmy nej. Han säger att Carl får fixa fram pengarna själv utan att blanda in varken Rodney eller Nicola.
 
 
 
 
 
 
Louise, välkommen till gänget. Du kan alltid ställa frågor för det är oftast någon som kan svara men vill du veta om vad som händer i England idag eller framtida händelser så skriv dessa frågor i fliken för framtiden. Frågor om sådant som redan hänt eller aktuella diskussioner är välkomna bland dagliga inläggen. Det är oftast lättast att få svar på frågor om förr om man ställer dem i nyaste inläggen istället för i gamla. =)

Ett barn med magisk dryck

Holly är sur på John på morgonen för att han kommit sen hem på kvällen. Andy kommer in i deras kök och berättar att någon glömt stänga grinden så några kor är på rymmen. John antar att det kan vara han själv som glömt stänga. Holly berättar för Adam om att deras far flirtar med Chas. Holly är så orolig att hon besöker Moira hemma hos Marlon. Hon berättar att hon vill att det ska bli bra mellan föräldrarna igen innan det är försent. Sedan berättar hon om Chas som flirtar och att John verkar gilla det. Moira tror henne inte eftersom hon inte tycker det verkar som om det vore Johns stil. När Moira sedan ser Chas och John stå och småprata på puben får hon svårt att koncentrera sig.
 
Alicia grattar Debbie till graviditeten när de ses i affären. Debbie säger att det inte borde ha kommit ut än. Pearl hör det och lovar att inget säga eftersom Debbie inte vill att Sarah ska få veta något.
 
Sarah och Jacob sitter på cafét i väntan på att Cameron handlar. Jacob säger att Sarahs mamma är med barn för det har han hört hemma. När Sarah kommer hem frågar hon Debbie som inte nekar. Debbie berättar att hon väntat tills de varit hos läkaren. Sarah blir väldigt glad och tror på en gång att  barnet kommer att göra henne frisk, att syskonet har en magisk dryck. Debbie har inte hjärta att säga att barnet kanske inte kan hjälpa.
 
Rodney sitter på cafét när Jimmy kommer in och säger åt honom att ta körningen till Birmingham. Nu är inte Rodney sugen på att ta den resan så han säger till Jimmy att prata med Carl så de kan byta rutt med varann för han åker hellre till Hull. Jimmy går inte med på det men går sedan till kontoret och pratar med Carl. Jimmy börjar undra vad som händer eftersom Carl inte protesterar.
 
Debbie söker upp Alicia och skäller ut henne eftersom Jacob berättat för Sarah och nu står de där med en dotter som är säker på att bli frisk även om de inte ens vet om barnet matchar henne. Alicia blir ledsen men David tröstar henne. Jacob står i trappan och hör dem.
 
Chas har glömt beställa hamburgare så hon tänker ringa till John men då säger Moira att hon kan ringa. När Chas inte går med på det får Moira ett utbrott och skriker till Chas att låta bli John. Diane vill inte ha mer bråk så hon skickar hem Moira.
Adam blir arg på Holly när han får veta att hon berättat om Chas för Moira. Han tror hon gjort saken värre.
 
Jacob berättar för Alicia att Sarah berättat för alla i skolan att när hon blir frisk ska hon få ha en jättestor fest.
 
Chas träffar John och hon berättar att det var lite pinsamt när Moira anklagde henne inför alla på puben.
Lite senare när hon är ute för att plocka disk så ser hon John gå till bilen så hon "gör sig illa" på en back med disk. Han kommer fram till henne och vill pussa bort det onda. Chas inser att de flirtar med varann, precis som Moira sagt.
 
Cameron söker upp Andy och ber honom hålla sig undan så mycket som möjligt. Andy svarar att han gör allt för sin dotter. Då säger Cameron att han kommer att döda Andy om han försöker få tillbaka Debbie.
Andy blir irriterad och går över till Debbie för att berätta allt. Hon blir då sur och skäller ut Cameron eftersom han inte ska bestämma vem som får komma och hälsa på.
 
Lisa är orolig för Zak som bara sitter hemma i soffan. Hon lyckas ordna ett vikariat på fabriken åt honom men han är inte intresserad. Trots det dyker han sedan upp och hjälper till.
 
 Amy hjälper Jacob med matteläxan. Val och Eric kommer precis in och hör det. Val kan inte låta bli att säga att Amy har en naturlig fallenhet för att hjälpa barn. Sedan vill hon att Amy följer med till stan och shoppar. Amy har ingen lust att följa med. Hon pratar sedan med David och hon talar om att hon tycker det är jobbigt med Vals pikar hela tiden och att bli påmind om Kyle.
Val ger sig inte utan frågar Amy om hon vill följa med på semester till Portugal för att träffa Paul. Amy vill inte följa med dit. Eric blir förbannad på Val som inte låter Amy bearbeta sorgen som hon själv vill utan att Val ska vara där och påminna henne om vad hon gjort.
 
Rodney bjuder Brenda på lyxlunch på puben. Hon är orolig för att han slösar med pengarna och hon frågar honom om han är säker på att inte hamna i fängelse. Det får Rodney att tänka till så han pratar med Carl och säger att han vill ha mer pengar, 10 000£. Carl vägrar att gå med på Rodneys utpressning men då säger Rodney att han kan avslöja allt.
 
Moira kommer in på cafét och beställer en smörgås. Brenda som är disträ frågar om det ska vara majonnäs på den men det vill inte Moira. Brenda frågar då igen om majonnäsen men samma svar. Då säger Brenda att Moira behöver inte avstå majonnäs bara för att tänka på vikten, hon är inte ett missfoster som Chas. Moira blir besviken och går därifrån. Hon möter John som är på väg in. Moira ber John om ursäkt för att hon ställt till med ett uppträdande på puben.
Carl som hör allt varnar sedan John för att låta Chas slå klorna i honom.
 
John kommer in på puben men Chas undviker honom. Han undrar varför och hon svarar att det är för att Moira jobbar. Han ber då Chas att möta honom i bilen utanför. Moira blir ledsen när hon ser att John går ut och strax efter går Chas.
 
Chas och John sitter i hans bil när han böjer sig fram för att kyssa henne. Hon drar sig undan och talar om att hon inte vill vara någon som han bara vill ha för att ge igen på sin fru eller för att glömma henne. När John vill att de åker iväg för en drink säger hon att det går bra den gången han bjuder ut hennen på riktigt. Sedan går hon ut ur bilen och han blir sittandes kvar.
 
 
 
 
 
 
 

Vem är förvirrad egentligen

Sarah sitter vid frukosten och hon vill ha tärnklänningen till skolan men det får hon inte. Hon sitter och ritar en bild från bröllopet samtidigt som hon säger att mormor var fin som en prinsessa och Jai en prins. Sedan undrar hon om hon ska kalla Jai för morfar. Cain svarar då att Jai inte tillhör familjen.
 
Sam är ute och jagar kaniner på Home Farms ägor. Plötsligt hör han hur det rasslar till och han skjuter. Sean ramlar omkull men som tur är har han inte blivit träffad. Sam blir orolig men Sean rusar därifrån, direkt hem utan att säga vad som hänt. Sam berättar för Declan som blir orolig för att det kan bli dålig reklam för företaget. Det gör att Sam säger upp sig men Declan accepterar inte det.
 
Nikhil påpekar för Gennie att det kanske är dags att han flyttar tillbaka till Jai. Han säger att Gennie måste ha tänkt på att Nikhil ska bo kvar om Katie flyttar till Home Farm. Gennie blir sur på honom och går därifrån. Han kan inte släppa tanken så han går över till Jai för att prata. Gennie försöker stoppa honom för att han inte ska störa det nygifta paret men Nikhil låter sig inte stoppas. Givetvis kommer han in när Jai och Charity ligger halvnakna på soffan.
 
Cain stör sig på Sarahs tärnklänning som hänger framme så han river ned den. Debbie kommer hem precis och tror att han håller på med sjukgymnastik. Hon tackar honom för att han gett sitt godkännande över att hon fick vara med sin mamma denna dag. Cain säger att Debbie kan nämna B-ordet för nu gör det honom inget, han har kommit över det.
 
Andy kommer över till Debbie lite då och då. När han har choklad med sig till henne blir stämningen olustig och Debbie ber Andy att gå. Hon säger till Cameron att hon tycker också att det är jobbigt att Andy kommer dit.
 
Holly möter Chas i affären. Hon påpekar att hon såg att Chas var ute på uppdrag igår kväll och sedan säger hon att Chas ska hålla sig borta från hennes pappa. Väl hemma så ändrar Holly strategi. Hon visar att hon är glad över att Moira är där. När hon sedan pratar med sin far säger hon att han borde ge Moira en chans. John nämner det sedan för Moira men han påpekar att han inte förlåtit henne än även om Holly har gjort det.
 
Andy berättar för Alicia att Debbie blivit gravid. (Varför står Alicia i butiken och arbetar med kappan och halsduken på?)
 
Nicola kan inte låta bli att pika Ali när de ses på puben och när Ali säger att Nicola och hennes fula unga kan dra åt... så svarar Nico att Sean varit och tjuvjagat och nästan blivit skjuten. Det leder till att Ali hämtar Sean från skolan och de beger sig till Home Farm för att be Sam och Declan om ursäkt. Ursäkten godtas och de får även 21 dagar på sig att betala av skulden, annars så måste de flytta.
 
Nikhil frågar Gennie om han kan flytta in hos henne igen men då säger hon att nästa gång de flyttar ihop vill hon att det är på riktigt, inte bar en tillfällig lösning.
 
Ruby fortsätter att tjata om att de borde flytta tillbaka till stan och deras vänner. Ali påpekar att det faktiskt bara är Rubys vänner. Tillslut går hon med på att Ruby kollar på ett hus och sedan säger hur det verkar. Sean blir besviken eftersom han trivs i byn. Ali svarar att de måste få ihop 1000£ för att kunna betala Declan. (Hur kan de flytta om de inte har pengar?)
 
Jai köper en present till Charity. Hon får en vattenfast mascara ;)
 
Andy och Debbie träffas på puben. Han vill att hon tar det lugnt. Hon tycker det börjar bli jobbigt så hon messar Chas som får rädda henne genom att säga att de ska på bio.
Diane pratar med Andy och hon får då veta hur Debbie blivit gravid. Hon varnar Andy för att bli för involverad men han tror att Debbie har känslor för honom och att han älskar henne.
 
Bartons behöver handla och John säger att han kan göra det när han lämnat köttet på puben. Holly säger att Moira kan passa på att handla och lämnat varorna men John vill inte det. Holly skyndar sig då för att hämta varorna som ska lämnas för att åka själv och lämna dem på puben. Hon säger till Chas att John och Moira äter lunch ihop och därför har han inte tid att lämna varorna. Strax därefter kommer John med lite kött som Holly glömt att ta med. Chas frågar honom om lunchen men han fattar inte vad hon menar först. Sedan inser han att det är Holly som sagt något. När han går från puben frågar han Chas vad hon gör på kvällen. När hon svarar att hon kommer antagligen att jobba så säger han att då ses de senare.
 
Rodney vill att Carl köper den gamla taxibilen. Carl är inte intresserad men ändrar sig efter Rodneys utpressning och han får betala extra dyrt för bilen. Jimmy undrar vad som står på men Carl säger att han köpt bilen för att göra Nicola nöjd och så kan hon ta hans gamla bil.
Rodney ger sedan Brenda hälften av pengarna för hon ska få Terrys del av bilen.
 
Diane fortsätter att få Andy att förstå att Debbie inte vill vara med honom utan med Cameron. Andy säger att Debbie bara är lite förvirrad just nu. Han får sedan veta att Debbie är hos läkaren så han skyndar sig dit.
 
Dr Abbot frågar Debbie om hur hon tänkt göra om barnet inte matchar Sarah.  Det kommer ta några veckor innan de får reda på resultatet. Debbie säger att det får hon tänka på då. (Kan det månne finnas någon chans att barnet är Camerons?)
 
Jai ber Nikhil att bo kvar och för att vänja sig med huset igen så kommer han få vara ensam där i några dagar. Sedan går Jai hem och retar Charity med att han måste åka till Paris. Charity blir besviken över att bli lämnad ensam så snabbt efter bröllopet men då säger Jai att hon ska följa med. Givetvis blir Charity överlycklig.
 
Andy och Debbie sitter på cafét efter att ha kommit hem från läkaren. Andy håller henne i handen och han är väldigt omtänksam. Precis då kommer Cameron in så Debbie tar bort sin hand. Debbie och Cameron går hem och hon förklarar att Andy kommit till läkarmottagningen utan att hon visste det. Hon ber honom att lita på henne för det är inget mellan dem.
Cameron säger sedan till Cain att han litar på Debbie men inte på Andy.
 
 

OMG, Alice Cooper

Bröllopsförberedelserna pågår för fullt. Rishi beklagar sig lite skämtsamt om att döttrar är värre än söner för Declan när Priya är sen. Declan påverkas en del av kommentaren men försöker att bortse ifrån det.
Georgia påpekar att Jai och Declan är väldigt stiliga och att de är ett snyggt par ihop så om Jai har något att berätta så är det ok. Jai svarar att han ska gifta sig med Charity!
 
Moira ordnar med saker och ting på gården. Hon ringer och pratar med Hannahs lärare och hon fixar med tvätten och ser till att bokföringen blir gjord. Adam är glad över att hon kommer dit och ger henne en kram. Hannah är också glad över hjälpen och över att kunna prata killproblem med sin mor. Holly däremot är fortfarande grinig. John vill inte att Moria ska tro att det är bra mellan dem utan hon får komma dit för barnens skull.
 
Debbie gör sitt grav-test och nu verkar det ha lyckats. Andy som precis kommer hem till henne blir jätteglad medan Cameron inser vad det innebär. Sarah som är på väg till Charitys bröllop hör att Cameron är irriterad och pekar på Debbies mage, sedan går han därifrån.
 
Zak kommer över med en bukett blommor till Charity men eftersom hon inte är hemma så tar Jai emot dem.
 
Declan ordnar upp med Katie och Gennie om att lura Jai hem till dem när Nikhil är hemma. Planerna lyckas och Nikhil ber Jai om ursäkt även om inte Jai gör det. Det innebär ändå att Nikhil är med på bröllopet.
 
Sarah är på väg till bröllopet tillsammans med Charity, Noah och Chas. Hon berättar om bråket hemma och att Cameron pekat på mammas mage och stuckit hemifrån sedan. Charity får då bråttom ut ur bilen de sitter i, sedan skyndar hon sig till puben i byn. Hon och Diane tar med sig Cameron till rummet bakom baren för att prata med honom. Charity går sedan direkt till Debbie för att höra hur hon mår.
 
Bröllopsgästerna står inne i rådhuset och väntar på Charity. Jai är övertygad om att hon ångrat sig men Chas försöker hålla humöret uppe på honom.
 
Debbie är ledsen och hon är rädd för att Cameron övergivit henne och att hon då blir ensam. Charity försöker trösta henne så gott det går. Cain säger sedan till dem båda att åka iväg till bröllopsgästerna som väntar. Det gör att Debbie ändrar sig och följer med till rådhuset.
 
Diane fortsätter att prata med Cameron. Hon berättar att hon numer behöver både Andy och Victoria trots att de inte är hennes biologiska barn.
 
Sean har bråkat i skolan så han blir hemskickad. Han hinner inte mer än hem innan han ska ut igen för att träffa Belle.
 
Vigselakten kan börja och Jais spontana kommentar när Charity kommer in i rummet är "Oh my good, Alice Cooper" eftersom hon har gråtit så mascaran runnit lite. Ceremonin går bra och alla är lyckliga. Cameron dyker upp och Debbie blir glad.
 
Bröllopsfesten är på puben och det kommer fler bybor dit. John dyker upp och Chas börjar genast flirta med honom, hon vill sitta i hans knä. Holly märker det och blir sur och går därifrån.
 
Declan frågar Katie om det inte är dags att de flyttar ihop. Katie lovar att tänka på saken.
 
Jai går ut och ser när Declan fäster en massa tomma burkar bakom bilen. De tackar varann och kramas. När Declan gått in så ser Jai att Cain går förbi. Cain önskar honom lycka till eftersom han kan behöva det ihop med Charity.
När Jai är på väg in igen kommer Charity ut och de kysser varann och talar om hur lyckliga de är. Cain står på avstånd och ser dem.
 
 

Ett tårfyllt farväl

Paddy möter Aaron utanför puben. De pratar med varann och Paddy frågar vad som hänt med Aarons panna.  Till svar får han att Aaron råkat slå i en motorhuv. När Hazel kommer gående får Aaron bråttom till jobbet. Paddy träffar sedan Chas på cafét. Hon berättar att Aaron slagit i pannan när han hjäpte Hazel med en hylla. De båda inser att Aaron ljugit för dem och Chas får bråttom till Hazel för att ta reda på varför.
 
Aaron hör när Chas bankar på dörren hos Hazel så han springer dit. Chas är rasande på Hazel och hon vill att Hazel lämnar Aaron ifred. Hazel svarar med att hon försöker bara få Aaron att må bra och det gör han inte med familjen Dingle i närheten eftersom de är byfånar och ska lösa allt med våld. Aaron hör det när han kommer in och han blir arg. Han talar om för Hazel att han inte har problem med familjen utan att det är hon som är problemet. Det var hennes fel att han bankat huvudet i väggen för att hon pressar honom så. Det slutar med att Aaron säger åt Hazel att lämna byn själv, att det är bäst för alla.
 
Laurel ber Ashley prata med Marlon innan de berättar för Sandy att de inte ska flytta. Ashley söker upp Marlon hemma hos honom. Han anklagar Marlon för att vara orsaken till allt och att från och med nu så får han inte lägga sig i eftersom Ashley och Laurel ska bo kvar i byn.
När Ashley kommer hem så passar han och Laurel på att berätta för Sandy om att de inte flyttar. Sandy blir förstås jätteglad.
 
Charity vill att Chas ordnar en möhippa. Chas är inte så förtjust i tanken så det blir lite som det blir. Det blir Georgia och Priya som kommer. När Georgia säger att hon bokat bord till dem så ledsnar Charity. Pearl som försökt att få vara med blir inbjuden av Georgia.
 
Jai, Declan och Rishi har en lugnare variant av svensexa. De är ute på jakt och sedan är de hemma hos Declan där de spelar på flipperspelet. Både Declan och Rishi försöker få Jai att ändra sig angående Nikhil.
När Jai kommer hem efter att ha lämnat kvar sin far som somnat på Declans soffa så hittar han Charity sittandes i trappan. Hon har smitit från sin egen möhippa för att träffa honom.
 
Ruby kommer till fabriken för att prata med Ali (Hon var med i Holby City idag och när jag kollade hennes namn så har hon tydligen spelat Melanie Say i några avsnitt av HTG för över tio år sedan. Någon som kommer ihåg det? Inte jag...) Hon berättar att Nicola varit över och sagt åt dem att de måste byta ut en matta i huset. Ali försöker då få lite övertid men Nikhil nekar henne. Hon blir väldigt sur när hon sedan hör att Lisa får jobba övertid
 
John kommer med köttleveransen till puben men han vägrar att prata med Moira. Det gör att hon dyker upp på gården. Hon märker att allt inte står rätt till så hon börjar kolla hur det går för företaget. När hon upptäcker att det slarvats med bokföringen så erbjuder hon sig att komma tillbaka för att hjälpa till med den.
Hannah har det jobbigt och börjar komma efter i skolan eftersom hon får hjälpa till en hel del hemma och då blir skolarbetet lidande. Moira berättar det för John som inget märkt. De bestämmer att låta Hannah få sköta skolan och Moira kommer att komma för att hjälpa dem där hemma lite oftare. Holly blir inte alls glad över det.
 
Hazel bestämmer sig för att resa ut i världen ändå, utan Aaron. Bob ska skjutsa henne till flyget men innan dess får några av vännerna ta farväl. Pearl, Paddy och Rhona önskar henne lycka till när de ses på puben. Hazel är besviken över att Aaron inte är där. Innan hon ska åka så går hon till Jacksons grav på kyrkogården. Hon lägger lite blommor där och pratar lite med honom. När hon är på väg att gå därifrån så ser hon Aaron. Han säger att hon gör det enda rätta och att han kommer alltid att komma ihåg henne. Hazel går iväg med tårarna rinnandes när Aaron ropar efter henne. Hon stannar till och han kommer fram och kramar henne länge medan han också gråter.
 

Fy för svartsjuka

Ashley kämpar med barnen på morgonen när de ska till skolan. Sedan ringer han Laurel men det är Nicola som svarar eftersom Laurel inte vill prata med honom. Nicola lugnar Ashley med att berätta att Laurel varit där under natten.
 
Nikhil står och stryker skjortan. Gennie flirtar med honom när Katie kommer in i köket. Gennie får bråttom att skicka iväg Katie så flirtandet kan fortsätta. Nikhil verkar först inte speciellt mottaglig men slappnar av så fort han fått ta av sig skjortan så den inte blir skrynklig.
 
Edna hör Carls och Jimmys skvaller om att Laurel lämnat Ashley. Hon blir orolig och söker upp Ashley. Han är väldigt irriterad och vill inte ha henne där så han skriker åt henne att sluta lägga sig i andras liv.
 
Nicola gör en inspektionsrunda i huset som Ali hyr. Hon påpekar att det inte är så helt och rent som det borde vara. Sen går Nicola hem för att prata med Laurel. Nicola frågar hur hon tänker göra men Laurel vet inte än.
 
Sean skolkar från skolan och när Belle kommer hem på eftermiddagen vill han visa henne något. Hon ger honom en tröja så han ska slippa frysa. Det visar sig att Sean ristat (?) in "Sean+Belle" på husväggen på klubbhuset.
 
Hazel bjuder över Aaron på lunch och det stör Chas som tycker att Hazel lägger beslag på honom hela tiden. Hazel börjar berätta att hon tänker flytta ifrån byn för att kunna resa i världen. Hon försöker få honom till att välja var hon ska åka. Aaron pratar om att resa till Kuba för att titta på alla 50-talsbilar som finns där. Hazel säger att sedan kan man åka till Sydamerika. När hon frågar om inte han vill följa med så tror han att hon skämtar.
 
Gennie och Nikhil sitter på puben. Hon börjar fråga honom om inte de kan flytta ihop men när han svarar att det är alldeles för tidigt att prata om att bli sambos så låtsas hon att det bara var en skämtfråga. Lite senare dyker hon upp på kontoret trots att hon är ledig eftersom hon vill fortfarande prata om att flytta ihop. Återigen säger Nikhil nej. Gennie återvänder hem och hon är rätt besviken. (Jag tycker Gennie påminner om Brenda utseendemässigt nu när hon har en ny frisyr)
 
Nicola söker upp Ashley som inte alls har lust att prata med någon. Hon ger sig inte så hon får komma in. Nicola säger till Ashley att han måste ordna upp sina egna problem innan han kan lösa deras äktenskapsproblem. Hon säger att han är den ende som kan reda upp det här och det måste han göra om han vill ha kvar sin familj.
 
Ruby kommer hem och ser Ali skura golvet eftersom Nicola klagat. Det visar sig att Ruby ska gå ut med några arbetskamrater för att ta en drink. (Hur har hon råd med det? De verkar ha väldigt ont om pengar just nu)
 
Moira kommer in i köket på puben. Hon säger att kunder klagat på Marlons hamburgare, att de varit sega. Marlon muttrar men när Diane kommer in så uppdagas det att Moira bara vill att puben byter leverantör till John. Diane går med på det och Moira får göra upp om ett möte.
 
Ashley kommer in för att prata med Marlon. Han frågar om varför Marlon haft sex men Laurel. Marlon nekar men Ashley fortsätter tjata om det och han säger att Laurel erkänt. Givetvis blir Marlon förvånad men han nekar till det. Tillslut inser han att Ashley inte litat på det Laurel sagt utan vill kolla upp det via Marlon. Han blir rasande och skäller ut  Ashley.
 
Declan försöker få Jai att försonas med Nikhil inför bröllopet men Jai tänker inte ta första steget.
 
John kommer till puben för att skriva avtal med Diane och Chas. Moira försöker prata med honom men han är inte intresserad. Chas fortsätter att flirta med honom.
 
Charity vill att Debbie ändrar sig och kommer på bröllopet med Sarah. Debbie vill inte det men Charity ger sig inte utan hon pratar sedan med Cain och ber honom att hjälpa henne att få Debbie att ändra sig.
 
Chas blir grinig när hon upptäcker att Aaron inte kommit hem under natten utan varit kvar hos Hazel. Hon söker upp honom på verkstan på morgonen. När han berättar att Hazel tänkt resa bort så blir Chas lättad. Aaron är ensam på verkstan men han har svårt att koncentrera sig. Han blir irriterad över Hazels beslut och det leder till att han skallar en vägg innan han sätter sig på marken.
 
Ashley söker upp Laurel hemma hos Nicola. Han ber sin fru om ursäkt och vill att de försöker igen för nu så tror han på henne om att hon inte legat med Marlon. Laurel får då veta att han frågat ut Marlon igen och då blir hon rasande. När allt lugnat ner sig och Ashley bett om ursäkt och lovat att han ska bättra sig bara hon kommer hem så svarar hon att hon kommer att komma hem men hon tänker inte flytta till Leeds eftersom deras liv är här i byn.
Ashley blir besviken och han kommer att få svårt att leva nära Marlon men han lovar att han ska försöka klara av det.
 

Zak 60 år

Rodney pratar med Brenda utanför på gatan när Carl kommer förbi. Han frågar Rodney om det är dags för rättegång eftersom han har finkostymen på sig. Rodney svarar att han ska träffa sin advokat. Brenda blir nyfiken men får inte veta mer. Carl säger att Rodney ska säga till om han behöver hans hjälp.
 
Laurel är orolig för Sandy så hon försöker prata med honom. Sandy fortsätter med att säga att det kanske inte är rätt för dem att flytta från byn. Väl hemma när hon lagar mat börjar hon må illa av lukten av gammal skinka. Sandy får lukta på den men känner inte att den skulle vara dålig.
Ashley kommer hem på ett strålande humör eftersom han fått det nya jobbet i Leeds.
 
Nicola är på väg till jobbet på morgonen. Carl säger något om att hon är dyr i drift men hon skämtar bara bort det och fortsätter att vara glad. Jimmy blir förundrad och undrar vad som händer eftersom hon svarat på ett trevligt sätt men Carl säger att hon är nog bara glad eftersom de gett Rodney jobb.
 
Sam ser att Sean är på gården och pratar med Belle. När han får veta att Seans familj har ont om mat så tar han med sig Sean till skogen för att lära honom hur man fångar mat. Först är Sean lite äcklad men han kommer hem med två (?) kaniner. Tyvärr blir Amelia hysterisk så det blir ingen kaninmiddag den dagen.
 
Lisa ordnar med en fest hemma fast Zak inte alls vill fira. Alla Dingles dyker upp. Nikhil kommer dit fast Gennie blivit försenad och han känner sig nog rätt vilsen i det stökiga sällskapet. Han har problem med maten som serveras och efter ett tag när även Gennie kommit dit så ursäktar han sig med att han måste ut och springa.
När Gennie kommer hem så säger han förlåt men att han faktiskt behövde sin joggingtur. Gennie förlåter honom.
 
Sandy träffar Marlon på puben. Han säger till Marlon att det är hans fel att Ashley och Laurel ska flytta.
 
Laurel och Nicola träffas för att prata. Nicola är besviken över väninnans flytt och tillslut säger hon att det verkar inte vara vad Laurel vill utan bara vad hon tror är bäst för Ashley och för äktenskapet.
De båda kvinnorna går hem till Nicola och fortsätter samtalet. När Nicola tar fram fläckbortagningsmedel så tycker Laurel att det luktar så starkt att hon kräks i diskhon. Efter att ha lugnat ner sig utomhus börjar hon misstänka att hon är gravid. Laurel blir rätt glad när hon tänker sig ett barn till.
 
Rodney kommer in på puben och han besäller en flaska av husets dyraste vin. Precis då kommer Carl in och det gör att Rodney ändrar sig och vill ha två flaskor istället, sedan säger han att Carl betalar. Han säger till Carl att dra det från summan han är skyldig och att de kan diskutera mer nästa dag på kontoret.
Dagen efter kommer Rodney in till Carls kontor och han säger att med fast heltidsjobb så kanske det inte blir något fängelsestraff men är man arbetslös så... Carl svarar att visst kan han få stå med på lönelistan för syns skull men det går Rodney inte med på. Carl vill ändå inte anställa Rodney men efter hot om att ringa polisen så går han med på det.
 
Hazel får problem med kassaapparaten när hon ska stänga cafét. Ali erbjuder sig att hjälpa henne men Hazel avböjer. Istället ringer hon Aaron och lämnar meddelande på hans svarare. Hon ringer igen efter ett tag när han inte hört av sig. Efter ett tag så åker hon till Dingles och hämtar Aaron. Chas protesterar eftersom hon tycker Hazel kan fråga Bob eller låta det vara tills i morgon. Hazel säger att hon inte får tag på Bob. Aaron följer med henne för att se vad han kan göra.
 
Ruby och Ali står utanför huset och de har tänt en eldkorg för att värma sig lite. Bob kommer förbi och får höra om den inställda middagen. Han erbjuder sig att hämta mat i cafét. När han kommer in på cafét får han se att Aaron är där och hjälper Hazel. Aaron fixar apparaten sedan återvänder han till festen. Bob frågar då varför hon inte ringt till honom istället.
 
Festen hos Dingels fortsätter. Belle går ut och träffar Sean. Strax efter kommer Zak och skickar in Belle. Zak får veta att Sean inte ätit middag och bjuder då in grabben.
Aaron kommer tillbaka och ser Zak ute på gården. Zak försöker prata med honom och tillslut lyssnar han. Zak berättar att han endast försökt stoppa Cain men att det råkat gå för långt, att det inte alls var meningen att skada honom så allvarligt.  Zak sträcker fram handen som ursäkt och efter viss tvekan sträcker Aaron också fram sin hand.
 
Laurel köper ett graviditetstest. När Ashley får veta det blir han genast på dåligt humör. Det visar sig att han misstänker att det är Marlons barn och han vill inte alls lyssna när hon säger att hon inte haft sex med Marlon. Laurel inser då att det kommer alltid att finnas en viss misstanke kvar och Ashley kommer aldrig att glömma det som hänt. Testen visar sig negativt (fast det får vi inte se) och Laurel är nu glad över det. Hon vill inte längre leva med Ashley och hon tycker att de ska skiljas. Laurel tar sin väska och jacka och går ut. Ashley sitter kvar och gråter.
 
 
 
 
 
 

Att ta på sig någon annans skuld

Debbie ber Aaron att prata med Cain. Han är inte så glad över att göra det men söker ändå upp Cain. Cain är som vanligt sitt sura griniga jag. Aaron frågar ut honom om hur det gått med vännen från Spanien. När Cain inte vill prata om det så erkänner Aaron att han vet att det var Zak som är den skyldige. Aaron är förbannad över att han nästan misshandlat Jai fast han varit oskyldig.
 
Alicia berättar för Amy om en bekant som adopterat en pojke och nu är de lyckliga, så det kan bli för Kyle också. Hon säger dock inget om att det var henne det handlade om.
 
Amy går till värdshuset men känner inte för att jobba eftersom Val är där. Eric försöker få Val att be om ursäkt till Amy. Val säger att hon är ledsen för att sanningen sårade. Sedan säger Val att Amy inte ska vara orolig för att hon gjort att Val och Eric grälar med varann för det gör de alltid och de kommer inte skilja sig så Amy kan flytta hem igen. Amy förklarar att det inte var därför.
 
Nicola kommer in på Kings kontor precis när Edna säger att Jimmy är försenad på grund av trafikköer så han hinner inte till ett annat jobb. Då säger Nicola till Carl att låta Rodney ta den körningen det vägrar han.
 
Rodney kommer hem till Kings för att hämta Angel till tandläkaren. Precis då kommer polisen och knackar på dörren. De börjar fråga Carl om han varit i Hotten den 27 december. Carl tror att det gäller fortkörningsböterna och säger att det var Rodney som körde. Polisen berättar att Carls bil varit inblandad i en olycka så de behöver prata med Rodney på stationen.
 
På polisstationen börjar polisen ställa frågor till Rodney men han kan inte svara på vad det var för väder eller vad han gjort där. När han får veta att en cyklist blivit påkörd ber han om att få prata med sin advokat.
 
Hazel ser Zak på cafét. Hon sätter sig hos honom och ber honom att lämna Aaron i fred. Zak svarar att i deras familj ser man efter varann. Hazel berättar att hon vet vad Zak gjort och att nu mår Aaron dåligt och behöver inte stressen från familjen. Hon lovar att låter de Aaron vara i fred så kommer hon inte säga något om vad Zak gjort.
 
Andy dyker ofta upp hos Debbie. Hon gillar inte det och försöker få iväg honom. Han märker det och frågar varför hon är så spänd. Hon skyller på att det är lite mycket just nu. Andy är inte beredd att gå så hon bjuder honom på te. Då berättar han att han vill fira sin födelsedag som är om några veckor med henne och Sarah, endast dem. Debbie säger att det blir svårt eftersom det är lite besvärligt mellan henne och Cameron just nu och att hon precis fått veta vad han skulle göra om hon gjorde något med Andy. Andy stryker henne över handen och säger att det är lugnt, det är deras hemlighet som Cameron aldrig behöver få reda på.
 
Rodney kommer in på puben och ser Carl. Han är rasande och Carl ber honom att prata lite tystare. De går iväg till toaletterna för att prata. Rodney är orolig eftersom han kan få fängelse och bli av med körkortet. Han säger att om han åker dit för det som Carl gjort så kommer han att ta Carl med sig i fallet.
 
Hazel pratar med Bob på cafét. Hon berättar att det inte händer så mycket för henne här i byn och att det är dags att gå vidare i livet. Bob blir besviken och tror att det är hans fel men det nekar hon till. Han säger då att tvillingarna kommer att bli besvikna och Aaron också. Hazel berättar då att hon tänkt ta Aaron med sig för han behöver komma ifrån han också.
 
Nicola är sur för att Angel missat tandläkartiden så hon försöker få tag på sin far men han svarar inte.
Carl försöker också få tag på Rodney och han lämnar ett meddelande på telefonsvararen. Precis då dyker Rodney upp på Kings kontor. Han och Carl pratar med varann inne på Carls rum. Jimmy undrar vad som står på men får inte veta vad som händer. Carl försöker få Rodney till att lugna ner sig och inte ange honom för då skulle det bli en förlust för företaget och i längden påverka Jimmy och hans familj. Rodney svarar med att det hotet inte hjälper för Jimmy kommer att klara sig utan Carl.
 
Eric och Val börjar tröttna på Sandy. Den gamle gubben kommer försent till frukosten, han ramlar på fyllan i trappan och han råkar få igång brandlarmet av misstag. Det leder till att Eric och Amy följer med Sandy när han måste flytta hem till Ashley igen. Ashley är givetvis sarkastisk när hans far kommer tillbaka. Amy som gillar Sandy säger då att det faktiskt är hennes fel att Sandy måste flytta för att hon har råkat dubbelboka ett rum så han erbjöd sitt rum för att lösa problemet. Sedan tackar hon Sandy för hjälpen.
 
Chas frågar Lisa om hur det blir med morgondagen när Zak fyller 60 år. Lisa som inte planerat något försöker säga till Chas att det inte kommer att bli något ståhej. Chas blir besviken och vill att de ordnar något för Zak. Alan hör det och säger att han är gärna med på festen.  =)
 
Ali är orolig eftersom de har ont om pengar och hon vill inte be sin exman om mer. De får sänka varmen i huset så alla går runt och fryser.
 
Nicola ser Rodney på puben och hon vill att han talar om vad som händer. Precis då kommer Carl in men han försöker vända och gå ut när han ser dem. Nicola stoppar honom och han måste sätta sig hos dem. Hon vill veta vad de diskuterat på kontoret. Carl skyller på att han råkade krångla till det när Rodney ville ha jobb men att de rett ut allt nu. Rodney skickar iväg Nicola till att handla drinkar medan han pratar med Carl. Han hotar Carl med att berätta sanningen om inte Carl ger honom pengar, mycket pengar
 
 
 

Minnesgudtjänst, adoption och en rostig Merca

Sarah får inte följa med skolklassen på en resa till djurparken eftersom hon har lätt för att bli uttröttad. Givetvis är hon besviken.
 
Debbie talar om för Cameron att hon och Andy tänker försöka igen för att bli gravida, genom provrörsbefruktning denna gång.
 
Jai ser Zak på puben och Charity får lugna ner honom eftersom han blir väldigt irriterad. Zak försöker att be om ursäkt. Jai säger då att han kommer att vara tyst om det som hänt men endast för Charity, Sarah och Debbies skull.
 
Rodney talar om för Carl att han är redo för nya uppdrag men Carl säger att de har inte jobb åt honom och att han kommer inte att få fler uppdrag. Rodney blir inte alls glad.
 
Val kommer in på puben och ser när Amy och Sandy sitter och pratar med varann. Hon blir sur eftersom hon märker att Amy hellre pratar med en gammal gubben än med henne eller Eric.
 
Alicia jobbar men tar en paus för att kunna prata med Andy. Hon är ledsen för att hon varit grinig men hon är glad över att han är ärlig mot henne och att han inte legat med Debbie i smyg. Andy säger inget om det som hänt. Alicia vill att de blir ihop igen men då säger Andy nej och går därifrån. Alicia står kvar och fattar ingenting.
 
Debbie märker att Andy mår dåligt. Hon erbjuder sig att följa med honom på minnesgudtjänsten för Terry och Viv så han slipper gå ensam.
 
När det är dags för minnesgudtjänst så är nästan alla i byn där. Inte Hazel och det gör Bob besviken. Brenda läser upp en dikt och efteråt så pratar Ashley om att det är svårt när man förlorar den man älskar men att man måste gå vidare. Det Ashley pratar om passar in på flera av besökarna, bland annat  Brenda och Bob givetvis men även Val, Andy, Declan och Laurel.
Efteråt tackar Bob Ashley för det fina talet och han säger att det hade inte varit samma sak med en annan präst.
Det får Laurel att tänka till och börja tvivla på om det är rätt att flytta. När hon nämner det för Ashley så håller han inte med henne.
 
Declan får förfrågan om att bli Jais bestman och han tackar ja. Charity nämner då att hon ska se till att Katie fångar buketten men Katie vill inte prata om det.
 
Amy pratar med Zak och berättar att hon ska skriva på adoptionspapprena i morgon. Hon är orolig för hur Val ska ta det.
 
Andy söker upp Debbie hemma hos henne och säger till henne att han kan boka hotellrum nästa gång så hon inte behöver oroa sig för att Cameron ska få veta något. Debbie är inte speciellt förtjust i tanken och hon säger att det kanske inte ens blir någon nästa gång.
 
Jacob säger att han är sjuk så han inte kan gå till skolan. Alicia säger då till honom att stanna i sängen hela dagen.
 
Rodney ska sälja sin taxibil och det finns en man som verkar intresserad. Mannen tycks se rost på bilen men Rodney säger att det är smuts. Inte blir det lättare för Rodney när Carl går förbi och säger att man inte ska köpa något från Rodney. Brenda som hör allt och precis får veta av Rodney att bilen måste säljas för han ska kunna betala hyran säger till mannen att köpa bilen eftersom Rodney är i desperat behov av pengar.
 
Brenda pratar med Bob på cafét. Hon vill ge Rodney jobb hos dem eftersom han behöver pengar och så har han en unik charm. Rodney vill däremot inte ha jobbet, speciellt inte när Carl hört det och retat honom om att bli barristapraktikant.
 
Mannen som tänkt köpa Rodneys bil vill att Debbie kollar in bilen åt honom. Han vill ha ett expertutlåtande. Debbie säger till Sarah att gå iväg en bit utanför verkstan och vänta så länge. Jacob kommer förbi och får med sig Sarah till skogen för att jaga kaniner.
När Debbie upptäcker att Sarah är borta blir hon jätterädd. Hon och Andy springer runt i byn och letar. De möter David och Alicia som precis upptäckt att Jacob är borta. Det tar inte lång tid innan de hittar de försvunna barnen i välbehåll. Andy är dock lite orolig för att Sarah har ramlat. Han följer sedan med Debbie och Sarah hem. När Cameron kommer hem så får Andy motvilligt gå hem till sig.
 
Hazel är på puben när Aaron kommer in. Han hälsar på sin mamma som står vid bardisken. Chas nämner att Zak är på väg dit men då vill inte Aaron vara kvar. Hazel märker det och räddar honom med att säga att virket till hyllan han ska hjälpa henne att sätta upp har kommit. De båda går sedan till Hazel för att prata. Hon berättar att hon inte orkade gå till minnesgudstjänsten eftersom det är fortfarande svårt att gå till kyrkan.
 
Val ska vara med när socialen kommer med adoptionspapprena till Amy. Eric och den ena tanten går ut ur rummet men Val vägrar. Hon vill försöka få Amy att ändra sig och börjar tjata om att Amy borde veta hur illa det kan gå hos fosterföräldrar. Socialtanterna är nästan på väg att omboka mötet men Val får lov att gå därifrån så Amy kan skriva på. Efteråt går Amy till David och ber om en tjänst.
 
David och Amy kommer till Pollards och hon talar om att han ska hjälpa henne att flytta. Val blir ursinnig och förtvivlad. Hon säger massa elaka saker om David och Amy, att David tröstar sig med Amy för att Leyla lämnade honom och att Amy gärna tar av sig trosorna för vem som helst. Amy ger sig inte utan går upp för att packa.
Eric säger då till Val att hon får skylla sig själv, att hon drivit Amy till detta beslut.

Lite trivia från Colin (på engelska)

 
Hi Folks,
 
I know it’s a bit late now(!) but I’ve been meaning to post with some information about the music heard at the end of Christmas days’ episodes.
 
 First a bit of background information. As many will know, the song was “The Power of Love”, originally a December 1984 UK number one (the last before “Do They Know It’s Chirstmas?”) for Frankie Goes to Hollywood (and is not to be confused with the two major hit records of the same name from 1985!). It was their third number one with their third release. This was only the second time this had ever happened (the previous time this happened was in 1963 with fellow Liverpool band Gerry and the Pacemakers, and it wouldn’t happen again for another five years).
 
 The singer of the cover version goes by the stage name of Slow Moving Millie. In the run up to Christmas 2011 the British public were very used to the sound of her voice, as her recording of The Smiths song “Please, Please, Please, Let Me Get What I Want” was used for the Christmas advertising campaign of ‘John Lewis’, an upmarket department store. It’s actually a really nice advert – take a look here: http://www.youtube.com/watch?v=pSLOnR1s74o
 
Mille – real name Amelia Warner – once dated my namesake, Mr Farrell, and is now married to Jamie Dorman from “Once Upon a Time” and the 2006 film of “Marie Antoinette”. Far more interesting for Emmerdale fans however is that her father is Alun Lewis AKA Vic Windsor!  The advert and her parentage may of course have been coincidental to the decision to feature her, but it does seem as though she recorded a special version for the show. One of my favourite parts of the Emmerdale version (http://www.youtube.com/watch?v=BPjZM6a1jKc – beware the right hand panel of spoilers!!) is the twinkly piano bit heard at the very end. This is barely heard (and isn’t as twinkly) on the album version (http://www.youtube.com/watch?v=vJxnN2n_oWg) which is also much slower than the version heard on Emmerdale. There doesn’t seem to have been a  “single version” so I’m not sure where else the Emmmerdale version would have come from?
 
The album, Renditions, seems well worth a purchase if you like her FGTH and Smiths covers. It has six other 1980’s covers (note that her version of “Head over Heels” is the Tears for Fears song, not ABBA!) as well as two self-penned tracks.
 
Curiously, John Lewis featured a fairly similar version of The Power of Love for last years’ Christmas campaign (http://www.youtube.com/watch?v=0N8axp9nHNU). I prefer Slow Moving Millie’s version myself and think they should have stuck by her!
 
= * = * = * = * =
 
A couple of other points while I’m here. Finlandskan asked about Betty. Sadly she had to take quite a lot of time off (no reason was given) and won’t reappear until July 2012. Edna mentioned just before Ashley’s remarriage to Laurel that she had gone on a cruise with Biff.
 
Regarding the Dingle family tree, Linn is correct, but I shall add a couple more points. Gennie’s birth mother died during child birth. Shadrach had her adopted rather than reveal the affair to his wife Faith. Faith appeared in a few episodes in 2000 and again in 2004. It was during her first stint that she revealed to Zak that he was Cain’s father.
 
Talking of family trees, I thought it very strange that there was no mention of Andy’s father Billy Hopwood when they had the tests done for Sarah. That storyline by the way was first planned in 2010, but it had to be postponed because of Charley Webb’s pregnancy. There was no Cameron or Alicia back then of course, and the then producer Gavin Blyth sadly died, so it would have been interesting to see how differently it would have played out had it not been delayed. Unfortunately Charley and Matthew Wolfenden (David) recently separated. Many of you will know that Jeff Hordley (Cain) and Zoe Henry (Rhona) are a real life couple. I don’t remember it being on mentioned on here though that Chris Chittel (Eric) and Lesley Dunlop (Brenda) are also a couple.
 
 
OK, that’s enough chatter from me for now! I shall probably disappear again for a while, but I’ll be back!

RSS 2.0