Juluppehåll

Nu börjar juluppehållet och det varar till den 7:e januari.
 
Tyvärr hinner jag inte skriva någon resumé idag. Jag hoppas att ni är lika bra på att hjälpa till som ni brukar vara.
 
 
 
Ha en riktigt
God Jul
och ett
Gott Nytt År!

Bilstöld, lögner och en cykelpunktering

Ryan hämtar upp Cain inför deras utekväll men på vägen vill Cain stanna till ett tag utanför Sharmas hus. Ryan sitter i bilen och väntar på Cain.
Charlity, Jai och Nikhil är på puben med en kvinna som ska vara Nikhils dejt. Charity kommer på att hon glömt mobilen hemma så hon skyndar sig hem för att hämta den. Givetvis ser hon Ryan på vägen utanför huset och hon frågar honom om allt är ok. Han svarar att det är ok men att han skulle bara ringa ett samtal och det var därför han stannat bilen. Ryan försöker varna Cain men han svarar inte. Charity märker att någon är i huset men lite försent så upptäcker hon att denne någon har tagit bilnycklarna och kör iväg i hennes bil. (eller var det Nikhils bil?)
 
Andy försöker prata med Alicia för att det ska fungera mellan dem. Tillslut berättar hon att det är Leyla som är Justins mamma. Andy vill att hon ber sin syster om ursäkt för det hon gjort även om han förstår varför hon stal pengarna.
Leyla städar så David blir irriterad. Hon vill att Alicia flyttar hem så hon går över till Andy för att be sin syster om ursäkt. Leyla kommer dit precis när Alicia är på väg till henne för att be om ursäkt. Systrarna blir sams och det slutar med att Alicia ska flytta in hos Leyla och David igen.
 
Belle kämpar på med tidningsutdelarjobbet men får problem när hon får punktering och blir lite sen hem. Zak har varit orolig och är sur för att hon inte ringt och sagt vad som hänt. Lisa säger åt honom att hjälpa Belle med punkteringen men han tror att hon vill klara sig själv. Zak undviker Lisa och hon märker det. Hon vet att han är besviken för att hon vill vittna i rätten mot Derek men hon känner att det måste komma fram så Derek blir fälld.
Senare så går Zak in till Belle och hjälper henne med cykeln.
 
Nicola är ledsen för att Declan ordnat med visning i huset de hyr. Rodney blir irriterad och söker upp Declan för att säga att han är besviken på att Declan inte tar hänsyn till vad Nicola får gå igenom förutom husvisningen.
Ella hör det och går senare över till Nicola med två flaskor vin eftersom hon tycker synd om henne.
 
Kelly vill att det blir offentligt att hon och Jimmy är ihop och hon vill att de berättar för Elliot om att Jimmy är hans pappa. Jimmy tvekar men går sedan med på det. Precis när de ska berätta kommer Marlon hem med Lizzie men de två får gå till puben en stund så de andra kan prata med Elliot ifred.
 
Declan ordnar för säkerhets skull en visning av gården ifall John inte lyckas få fram pengar inom en månad.
Adam fyller år och Mia vill fira honom men han väljer att vara med sin familj istället.
 
Lizzie berättar om vad som händer hemma och märker inte att Nicola kommer in och hör det. Nicola blir ledsen när hon får veta och hon pratar med Carl om att det är jobbigt. Carl blir förbannad så han och Scarlett går över till Jimmy och Kelly och skäller ut dem. Det gör att Jimmy frågar Kelly om de kan flytta ihop så de blir en riktig familj. Carl vill inte ha Kelly i sitt hus men då säger Jimmy att de kan flytta från byn om Carl löser ut honom ur företaget.  Carl vill inte det så han kan inte annat än gå med på att Kelly flyttar in hos dem.
 
Charity ringer till Jai och de kommer hem. Nikhil är rasande och det gör att Charity ringer polisen och säger att det varit inbrott och bilstöld och att hon vet att det var Cain som gjorde det.
Polisen hämtar Cain i hans hem men Cameron ger Cain alibi om att de tittat på tv tillsammans under kvällen.
Cain får följa med polisen på förhör. Debbie blir förbannad på Cameron som ljugit för att rädda hennes far.

Stora planer på en liten gård

John är säker på att lyckas som bonde om han expanderar så han söker upp Declan för att berätta om sina idéer om att han vill köpa gården om två år. Han tänker att då får båda som de vill, han kan köpa gården de bor på och Declan får sälja. Tyvärr så vill Declan sälja nu och det leder till att John tillslut säger att han fixar det nu istället. John pratar med Moira som tycker han är galen men stöttar honom ändå. Han kontaktar konsumentverket (?) för att få sina planer godkända så han kan gå till banken får att få lån.
 
Jai vill att Charity serverar honom frukost fast flingpaketet står på bordet framför honom. Allt för att hon ska hälla upp flingorna och upptäcka att däri ligger en smyckesask. Hon verkar tro att det ligger en ring i den men när hon öppnar asken så är det ett par örhängen i. Charity blir överlycklig.
 
Leyla går runt och frågar både Andy och Ryan om hur Alicia och Jacob mår. Hon saknar dem fruktansvärt mycket , speciellt sonen.
 
Aaron och Hazel är oroliga för att Jerry ska få veta att Jackson tappat livslusten. De hälsar på på sjukhuset men Jackson är mest grinig hela tiden. Även Jerry kommer på besök för att muntra upp sonen. Jackson är less och känner att han inte orkar med att ligga på sjukhus för att rensa lungorna och att det kommer att upprepas även i framtiden.
 
Ryan tackar ja till att följa med Cain ut på stan med det villkoret att det inte blir något olagligt och att Cain gör något för att glömma Charity.
 
Jimmy verkar förlåta Nicola för att hon försökt muta Kelly. Eve berättar givetvis det för Kelly så hon kan ändra sin strategi. Kelly säger till Jimmy att hon inte vill störa längre så han ska få vara i fred och att hon inte orkar med att se honom och Nicola ihop så hon tänker lämna byn med Elliot. Hon går hem för att packa och för att vänta in Jimmys reaktion. Bob undrar lite fint om hon inte bara kommer med tomma hot men det förnekar hon.
 
Jimmy tycker det är jobbigt med all press från de båda damerna så han går till kyrkan för att tänka. Ashley kommer dit för att jobba och plötsligt så får Jimmy ett ögonblicks minnesbild. Han känner igen att han blivit vigd där engång och det gör att han måste rusa iväg för att berätta det för den damen som han minns.
Han kommer hem till Kelly som "precis" ska åka och han berättar vad han minns och säger att det måste betyda något och han ser det som ett tecken på att han ska välja henne. Kelly blir förstås glad och det leder dem upp till sovrummet.
 
Senare går Jimmy över till Nicola för att berätta om sitt val. Hon blir ledsen och säger att han inte kan välja bara för ett enda litet minnesintryck, dessutom så gifte de sig aldrig. Nicola märker på Jimmy att han inte tänker ändra sig och hon gissar sig till att han haft sex med Kelly och när han inte förnekar det så kastar hon ut honom.

Hips don't lie

Nicola mår dåligt över situationen och inte blir det bättre när hon råkar på Kelly i byn. Kelly däremot hånflinar och är väldigt självsäker på att hon kommer att lyckas få Jimmy till sin.
 
Jimmy sitter på jobbet när Nicola kommer dit för att be om ursäkt. Han är fortfarande irriterad på henne och pikar henne hela tiden om att inte kunna lita på henne. Eve hör allt och sitter och ler för sig själv. Jimmy blir inte gladare när han får veta att Carl varit med i dealen med att ge Kelly pengar för att lämna byn.
 
Aaron och Jackson ska ut på stan för att gå på standup. Precis utanför klubben får Jackson andnöd så Aaron måste tillkalla ambulans.
 
Eve passar på att besöka Kelly för att berätta för henne om vad som hänt på kontoret och att Jimmy är rätt besviken på Nicola. Hon får sedan smita ut bakvägen när Jimmy ringer på dörren.
Jimmy som skyndat sig till Kelly för att prata med henne eftersom han är trött på alla som ljuger för honom.
 
Nikhil är irriterad på Jai som inte verkar jobba och som tar affärsmöten ute på restauranger medan Nikhil får sköta arbetet på kontoret. Han och Gennie går sedan till puben där de ser Jai och Charity. Jai vill fira för att Charity och han lyckats dubbla ett redan befintligt kundkonto.
 
Alex ska bo i Andys gamla husvagn och han gör sig hemmastadd. Han planerar att gå ut och ta en öl eller två och han sprayar ner sig i deodorant (eller annan spray). Hannah som tittat in ser hans sprayande på nedre delen av kroppen och hon skrattar åt honom. Alex bjuder in henne men hon går iväg istället.
 
Nicola och Rodney är på puben när Jimmy och Kelly  kommer in. Jimmy är fortfarande sur på sin fru och han säger åt henne att be Kelly om ursäkt. Kelly säger att det inte behövs men Nicola gör det ändå.
 
Declan och en fastighetsjurist kommer åkandes på ägorna. De träffar Alex som undrar vilka de är. Han får veta det och ringer givetvis John.
John kommer dit och säger till Declan att de kan inte göra något eftersom kontraktet finns.
 
Debbie ser när Cain tar upp en sedelbunt ur fickan och ger Ryan några sedlar för att handla lunch. Hon frågar honom om varifrån pengarna kommer men Cain säger inget. Senare säger hon åt honom att hålla henne och Sarah utanför hans skumraskaffärer.
 
John pratar med Moira om att köpa gården de hyr. Hon tvekar och tycker han är galen men han tror på idén att expandera.
 
Nikhil säger åt Jai att jobba mer på kontoret och sedan passar han på att gå hem tidigare. Charity som väntar hem Jai sätter på en Shakira-låt och dansar runt utmanande klädd i bara underklänning. Nikhil ser det och blir chockad. Charity döljer kroppen med några soffkuddar och ber Nikhil glömma vad han sett.
Jai får sedan ett sms från sin bror som skvallrar om vad som hänt. Jai skrattar och retar Charity för det.
 
Hazel och Aaron är oroliga för Jackson och speciellt för hur hans humör kommer att vara när han får veta att han fått en infektion i kroppen så han fick andnöd och att det kommer att komma tillbaka emellanåt.
Jackson säger att han orkar inte längre, han vill inte leva det liv han har med att ständigt vara till besvär...
 

Jimmys två kvinnor slåss om honom

Tusen tack för att ni är så duktiga och snälla som hjälper mig när jag inte kan skriva! Denna vecka kommer att vara lika stökig som förra, tyvärr =(
 
 
Alicia flyttade in hos Andy och det var inte populärt hos Ryan. Andy var inte heller så överlycklig eftersom han inte tänkt gå så fort fram med henne och han bad Alicia att be sin syster om ursäkt när han råkade få höra vad hon gjort.
 
Paddy och Rhona fortsätter att prata om vad babyn ska heta. De kan inte riktigt bestämma sig men en sak kommer de överens om och det är att berätta för de närmaste om att babyn har Downs. Paddy berättar det först för Aaron som sa att barnet kommer i alla fall att bli lycklig.
 
Hazel fyller år och Jackson ger henne biljetter till ett uppträdande (kommer inte ihåg vem för jag kände inte igen namnet) och hon ska fråga Bob om han vill följa med henne men först ska de till puben för att fira lite.
(Var är Bobs tvillingar?)
 
Kelly får med sig Jimmy på en promenad och hon visar honom ställen som hon säger betyder mycket för henne eftersom det är ställen där de varit tillsammans på eller där han friade. Jimmy tycker efter ett tag att det blir förmycket och säger att han faktiskt måste gå därifrån för han fixar inte det här längre.
 
Carl varnar Nicola för Kellys lömska planer och det gör att när Nicola träffar henne så säger hon till Kelly att sluta med att försöka ta hennes man ifrån henne. Kelly svarar att hon inte försöker utan att hon kommer att göra det ändå.
 
Alex spanar in Hannah vid frukostbordet och hon får bråttom för att gå upp för att göra sig i ordning. Senare på dagen säger han till henne att hon var finare i morgonrocken..
Hannah berättar för Victoria och Amy om den nya killen på gården som hon tycker är snygg.
Senare när Hannah pluggar i köket medan Holly och Roz sitter vid bordet och gör annat kommer Alex in och börjar intressera sig för Hannahs pluggande. Både Roz och Holly ser på varann och flinar för de ser att Hannah är intresserad av honom.
 
David vill ha en ursäkt av Alicia men inser att hon inte kommer att komma självmant. När han pratar med Leyla om saken så vill inte hon tvinga systern att be om uräsäkt, hon är nästan beredd att själv be om förlåtelse för att få Alicia att flytta tillbaka med Jacob.
 
Moira får veta av Declan att han ökade på utköpspriset med 15 000£ och att John nobbat det budet utan att prata med henne. Hon blir förbannad på sin man som inte talar om för henne om vad som händer.
 
Nicola söker upp Kelly för att erbjuda henne pengar, hon har lyckats få ihop 2340£ men Kelly vill inte lyssna på Nicola
 
Jimmy bestämmer sig för att vara en familjeman som är sin fru trogen och han går hem till Nicola för att berätta det. Hon inser att han vill vara med henne och Angelica fast han måste träffa Elliot också. Nicola blir förståss överlycklig men just då kommer Kelly och ringer på dörren. Kelly berättar för Jimmy om att Nicola kommit över och nästan slagit henne och försökt muta henne. Kelly säger att hon inte vill ställa till med problem. Jimmy blir besviken på Nicola eftersom han trodde han kunde lita på henne så han går därifrån.

HTG-idag

Tyvärr så hinner jag inte skriva något idag men hoppas ni hjäper mig, snälla?
 
Ha det så bra, trevlig helg!

Flicka lilla

Adam sköter sitt jobb på Home Farm trots bråket mellan hans far och Declan. Han ber Declan att hålla honom utanför. Mia vill att hon och Adam träffas men han tycker det är jobbigt just nu och det slutar med att hon säger att då kan de lika gärna göra slut.
 
Chas tar varje chans till att påpeka att Alicia inte sköter sitt jobb och att  hon inte är där när hon ska men hon ger Alicia en chans till. Tyvärr visar det sig att Alicia inte har någon barnvakt till Jacob så han får hänga på puben tills det löser sig. Debbie hade hämtat Jacob från skolan men ville inte passa honom efteråt.
 
Amy går över till Victoria för att göra sig i ordning för hon vill vara snygg när hon tänker försöka följa med David och Leyla ut på stan. Hon är väldigt sminkad och med fixat hår och svart tight klänning (lite för svartsminkad som vanligt, tycker jag) Amy sätter sig vid deras bord och de börjar prata. Givetvis undrar de varför hon är så uppklädd och Amy nämner att hon kan tänka sig följa med dem. David börjar prata om när han är ung och då tar Amy det personligt och hon blir ledsen och går därifrån. Han följer efter henne ut och ber om ursäkt och säger till henne att gå hem. Amy låtsas gå hem men så fort David gått in på puben igen skyndar hon sig till bussen in till stan.
 
John läser igenom hyreskontraktet som han har på gården och inser att de måste verkligen sköta allt på rätt sätt så inte Declan kan kasta ut dem.
 
Jacob är lite livilig på puben och Alicia får säga till honom men när hon ska ställa sig bakom bardisken igen krockar hon med Chas som är på väg ut med mat och givetvis spiller Chas på sina kläder. Hon säger till Alicia att antingen går hon själv därifrån eller ser till att Jacob får gå. Leyla och David ser Alicias förtvivlan så de tar med grabben hem för att se på film.
 
Marlon är ivrig och vill inreda barnkammaren hemma i huset. Han frågar Rhona om smakråd och vill att hon kommer hem till honom och hjälper honom med inredningen. Hon tar sig tid och följer med honom och snabbt inser hon att det är något annat Marlon har på  hjärtat. Det visar sig att han vill att barnet ska sova hos honom ibland men hon tvekar. Tillslut lovar hon att tänka på saken i alla fall.
 
Eric och Val undrar var Amy är för de får inte tag på henne. David kommer dit för att fråga hur Amy mår och då inser de att hon åkt in till stan trots allt. David råkar även nämna att det fattades pengar i kassaskrinet härom dagen och att han betalat det men han trodde inte det var Amy som tagit pengarna.
 
Kelly pratar med Bob om att det är trångt i huset men han tycker inte det är några problem. Hon andtyder att hon borde betala för sig men även det säger han nej till.
När Kelly träffar Jimmy på puben lyckas hon ändå få honom till att erbjuda sig att betala hennes del av hyran hos Marlon.
 
Amy står ensam vid vägkanten mitt ute på landet. Hon försöker lifta men ingen stannar för henne. Plötsligt tappar hon balansen när hon fastnar med den höga klacken i leran. Precis då kommer det en bil som måste stanna för att inte köra över henne. Det visar sig vara Cain i en okänd Volvo. Amy lyckas tigga skjuts hem till byn. När de är framme börjar hon flirta med honom och när han får veta att hon är "19" år så går han med på att vara med henne.
 
Dagen efter så är Eric och Val förbannade på henne för att hon varit ute sent och hon ber om ursäkt. När hon sedan kommer till butiken för att jobba kan hon inte låta bli att nämna att hon träffat en man kvällen innan. Hon vill givetvis inte berätta något om det eftersom vuxna människor inte gör det.
 
Ella kommer ut till muren där Adam håller på att jobba. Hon har te med sig till honom och hon säger att hon tycker det är tråkigt att det är struligt mellan Mia och honom.

När Amy får lite tid så skyndar hon sig till Debbie för att fråga om Cain hittat hennes halsband som hon tappat i hans bil. Hon antyder klart och tydligt att de varit ihop under natten. Debbie blir rasande och skyndar sig ut för att skälla ut sin far som varit med en så ung tjej.
 
Chas gör om schemat på puben och Alicia blir ledsen över att få så få arbetspass eftersom hon behöver pengar. Diane protesterar lite men Chas säger att det är för Alicias bästa eftersom hon måste prioritera Jacob lite mer.
 
Cain ser Amy utanför butiken och hon skyndar sig mot honom men han avvisar henne och säger att det inte är något mellan dem. David och Leyla ser vem hon pratar med och när David frågar Amy om det var Cain så erkänner hon. Han säger åt henne att glömma Cain och att han inte är värd henne. Han säger att hon ska tänka på alla de som tycker om henne, bland annat gör han det. Amy får ett stort leende när hon hör att David tycker om henne.
 
Alicia kommer hem och hittar nycklarna till butiken på golvet framför dörren. Hon inser att ingen annan är hemma så hon går bakvägen via huset in till butiken...

Fotbollsspelare med snygga ben

Paddy hade målat sig i ansiktet med färg för att han skulle följa med på fotbollsmatchen som Jackson och Aaron ska gå på men Rhona får honom att tvätta sig till slut. Även Rhona, Chas, Hazel och Jerry följer med men endast Aaron och Jackson får speciella sittplatser. De andra får gå upp, högt upp och sätta sig
 
John tar fram ett hyresavtal han har gjort till Adam. Adam har gått med att betala för sig men tycker att det börjar gå lite för långt när de tar upp tvätt och tekostnader så han frågar Andy som kommit dit om det finns plats för honom i Andys hus. Andy svarar att när Rhona flyttar till Paddy så blir ett rum ledigt.
 
David är ute och springer med Nikhil men han orkar inte riktigt lika mycket så han stannar efter ett varv medan Nikhil springer vidare. David möter Eric och påminner honom om att ha bra mat när kommunens gubbar kommer till värdshuset på middag.
 
Alicia säger åt Jacob att packa sina saker för att åka till Justin men Jacob har så kul med tv-spelet så han vill inte åka. Han säger till sin mamma att han inte har någon lust och Alicia tar tillfället i akt och låter pojken stanna och hon är  glad över att ha vunnit över Justin.
 
Amy erbjuder sig att hjälpa till på sin lediga dag när David med gäster ska komma på middag. När hon bytt om och fixat till sig blir Val chockad och ber henne att gå upp och klä på sig igen och tvätta av sig allt smink så ansiktet får samma färg som halsen. Amy velar och när David säger att hon bör göra som Val säger även om hon ser fantastisk ut så blir Amy nöjd och går upp med ett leende.
 
John kommer på att han vill utveckla gården mer än nu så han vill fölänga hyreskontraktet till 15 år istället för tre som det är nu. Han beger sig till Home Farm för att prata med Declan. Declan talar om att han tänkt prata med John om uthyrningen eftersom han tänkt sälja gården till ett bolag. John blir rasande och vill inte lyssna mer på vad Declan har att erbjuda, han vill inte ha massa pengar utan han vill bo kvar. Adam kommer in och får veta om Declans planer och inser att det var därför han haft besiktingsmän på gården. John får höra det och blir ännu mer rasande eftersom han tror att Adam vetat om allt men inget sagt.
 
Debbie är orolig för att Cain verkar ta överpris för vissa reparationer och hon blir rädd att hon kommer att förlora verkstan om han håller på så och de får anmälningar på sig.
 
Belle är orolig för att föräldrarna bråkar och hon tror att de kommer skiljas. Hon pratar med sin far och det gör att han går in till Lisa för att prata med henne. Lisa berättar att hon fått brev från polisen om att Derek blivit anklagad för våldtäkt på en annan kvinna  och som nu anmält honom. Polisen vill ta tag i Lisas fall igen och hon tror att det kommer att bli bra men Zak tvekar även om han gärna ser Derek fälld. Zak och Lisa blir sams och kommer överens om att kämpa ihop och hon får honom att gå med på att låta Belle bli tidningsbud. Belle blir överlycklig över att föräldrarna är sams och ännu gladare över att få jobba men då behöver hon en ny mobil ;)
 
När Adam kommer hem så är John fortfarande förbannad och vill inte alls lyssna på vad sonen har att säga. Adam säger då att han flyttar därifrån hem till Andy.
 
Hela gänget som är på fotboll verkar ha roligt. Chas tittar mest på spelarnas ben men är nöjd ändå. Rhona nämner att Andy frågat henne om hon ska bo kvar och Paddy svarar att hon kan flytta in så småningom. Chas hör deras velande och säger åt dem att ta tag i saken på en gång. Hon får Paddy att fråga Rhona om hon vill flytta in och hon svarar ja på det.
Efter matchen är Jackson på gott humör. Hazel säger till Aaron att det var nog bra det här för Jackson. När Jackson är ensam med datorn verkar han dock inte lika glad längre.
 
Andy pratar med Alicia på puben. Hon är så glad över att Justin inte får träffa Jacob men då säger Andy till henne att om hon vill Jacobs bästa så måste han få träffa sin far. Andy säger att han vet hur det är att inte få träffa sitt barn och hur det är nu när han och Debbie kommer bra överens så mår Sarah så mycket bättre.
 
Adam är besviken och känner sig lurad av Declan och han blir ännu mer besviken när han får veta att Mia vetat om sin fars planer.
 
Declan kommer in på puben när John är där och han vill bjuda på ett glas för att visa att han inte har något emot John personligen. John som inte vill lyssna på Declan fortsätter att sura, han tänker inte gå med på att bli utköpt från hyresavtalet de har. Declan tröttnar och säger att han struntar i att försöka vara den hyggliga killen och nu tänker han inte höja priset längre för han får ändå som han vill och John kan inte stoppa honom.
 
 

Tillfället gör tjuven

Alicia har ont om pengar och behöver betala för en skolutflykt för Jacob. Hon frågar Bob om han kan låna henne pengar men tyvärr kan han inte det.
 
Eric och Val måste iväg på ett viktigt möte så de lämnar över arbetet på värdshuset till Amy och Victoria. Allt går bra tills en gäst börjar klaga på saker och ting, bland annat att han inte fått någon morgontidning utan fick gå ut och köpa en själv. Han vill ha ersättning för den tidningen och Amy tar fram kassaskrinet för att ge gästen pengar. Precis då vill gästen att flickorna tar ned hans väska så Amy ber Victoria att göra det.
Alicia kommer in och frågar efter filodeg för Marlon har slut på¨det. Amy går iväg och hämtar degen och Alicia passar på att ta 25£ ur kassaskrinet för att betala för Jacobs skolresa.
När Amy och Vic är ensamma så ser de att det fattas pengar och de tror att gästen tagit dem.
 
Lisa försöker prata med Zak men han fortsätter att undvika henne. Laurel kommer till deras hus och frågar honom om han kan hjälpa Ashley med några kyrkbänkar som gått sönder. När Zak lagat bänkarna försöker Ashley prata med honom men Zak säger bara att det som sker mellan en man och en hustru angår bara dem.
Ashley försöker även en stund senare på puben att få Zak att prata med Lisa men Zak blir bara irriterad och påminner Ashley om att när han hade det svårt med Laurel så la sig inte Zak i deras problem.
 
Adam kommer lite sent till gården på morgonen och det uppstår en del diskussioner mellan honom och resten av familjen. Han blir förbannad och säger att han tänker anta jobbet hos Declan i alla fall.
Nästa dag när Adam ska jobba så vägrar John att väcka sin son som därmed kommer lite sent till nya jobbet.
Senare på dagen kommer dock John till Home Farm med te i en termos till Adam. John ber om ursäkt för det som hände på morgonen och sedan hjälper han sonen med lite av arbetet.
 
Aaron och Jackson åker in till stan för att gå ut och äta på en indisk restaurang. Jackson säger ifrån när bordsgrannarna tittar på honom och han fortsätter att prata högt så alla hör "så här kan det gå när man leker vid tågspåret" säger han.
 
David kommer till värdshuset och de båda tjejerna berättar vad som hänt. Han tror inte riktigt på dem men låter sig ändå övertalas till att låna ut pengarna till Amy så hon inte ska få skulden. Precis då kommer Eric och Val hem och Val ser direkt att något hänt. Hon får inget veta men hon ger sig inte utan hon frågar sedan Alicia om hon vet vad David och Amy gjort eftersom de såg så skyldiga ut.
 
Alicia frågar sedan David om vad som hänt och han berättar det. Hon råkar försäga sig att det är väl inte så farligt om det fattas några få ynka pund. David reagerar på att hon vet att det bara var en liten summa men hon får honom att tänka på annat
 
John har svårt för att Adam valt att arbeta hos Declan och han är sur och säger att nu får Adam börja betala hyra och för en del av maten i hushållet.
(Adam protesterar men jag tycker faktiskt det är rimligt)
 
Eve och Kelly sitter på puben när Jimmy kommer in. Eve går fram till honom och påpekar att Kelly är så fin i klänningen han köpt till henne för några veckor sedan. Precis då kommer Carl in och Eve skyndar sig tillbaka till Kelly. Jimmy berättar vad han fått höra men Carl tror inte på att det är sant.
 
Lisa inser att de har probelm i äktenskapet och hon försöker att få Zak att prata. Hon märker att han tar ut sin ilska mot Belle som vill dela ut tidningar. Det visar sig att han har mycket svårare att ta det som Derek gjort än han visat. Lisa ber honom att stödja henne eftersom hon också mår dåligt av det som hänt.
Lisa säger att hon äcklas av sig själv och nu äcklas han av henne också, så då behöver han inte vara hennes man längre. Han förnekar det men sedan säger han att han är ledsen och går därifrån...

Lika barn leka bäst

Det är morgon och David ser lite förvånad ut när han ser att Andy kommer ner till köket tillsammans med Alicia. Alicia däremot verkar rätt glad och lycklig. Andy är lite generad men pussar henne adjö för han har bråttom till jobbet. Leyla som precis kommit ner flinar bara.
 
Jimmy är fortfarande förvirrad och Carl försöker att prata med honom om att Kelly bara ljuger för att få som hon vill. Jimmy blir trött på alla som försöker tala om för honom om hur han ska göra och vad han ska tycka.
 
Bob börjar tvivla på Kellys avsikter och inser att hon inte alls kommit till byn för att sörja Viv utan för att träffa Jimmy.
 
Kelly talar om för Carl att hon och Jimmy hade planerat framtiden ihop innan han fick minnesluckan. Han tror inte henne och säger att hon kommer att få tillbaka all skit när Jimmy får minnet tillbaka.
 
Eric är irriterad över att Val åkt till stan och Amy inte hjälper honom på värdshuset. Amy hjälper till i butiken. Sedan hjälper hon David med ett städjobb eftersom han har ont om personal denna dag.
 
Eve kommer in på puben och hon smörar för Chas men Chas väser bara snabbt att på puben är Eve bara en kund men utanför får hon allt ta och akta sig för de är inte vänner.
 
Adam hälsar på på gården och John är irriterad eftersom de har mycket att göra. Moira försöker prata med sin son och det gör att Adam tackar nej till jobbet på Home Farm för att hjälpa till på gården. När han sedan kommer för att arbeta så är John rätt retfull och det gör inte Adam på bättre humör.
Moira skäller sedan ut John och säger att han faktiskt borde vara tacksam för att Adam valde att jobba kvar på gården.
 
Nicola har ingen lust att prata med Jimmy eftersom han verkar tro mer på Kelly än någon annan så hon kastar ut honom När hon och Rodney lämnar Jimmys saker i Carls hus så säger Carl att de står bakom Nicola och tycker inte hon ska ge upp så lätt. Hon skyndar sig till Kelly för att tala om att hon inte tänker ge upp för att släppa Jimmy så enkelt.
 
Eve står på Kellys sida och får veta att det inte var några möten eller början på ett förhållande innan Jimmy fått sin minnesförlust. Hon säger till Kelly att då får vi fixa lite bevis. Efter ett tag ger hon Kelly en bild på Kelly och Jimmy där de ser lyckliga ut, Eve har photoshoppat lite. Givetvis utnyttjar Kelly det och låter Jimmy "råka" få se bilden och berätta att de tänkte börja om tillsammans.
 
Kelly får med sig Jimmy till förskolan för möte med läraren för att prata om Elliot. Jimmy går sedan ut i förväg och möter Nicola som blir väldigt förvånad. Hon frågar om han vill följa med till stan för att köpa ny jacka till Angelica och sedan bjuder hon hem honom och säger att han mer än gärna får flytta in igen men precis då kommer Kelly ut och Nicola blir tyst. Jimmy velar och följer sedan efter Kelly. Efteråt söker han upp Nicola för att ge lite pengar för han vill bidra till Angels jacka.
 
Zak får veta att Belle vill dela ut tidningar på morgonen och han säger direkt nej. Lisa försöker övertala honom men han vill skydda sin lilla dotter men han vill inte prata med Lisa och undviker fortfarande henne om han kan.
 
Eve och Kelly dricker vin och firar att de lyckas så bra med planerna på att få Jimmy tillbaka till Kelly.
 

Att välja bara ett av sina barn

Leyla vill börja med tidningsutdelning men David är emot det. Belle som hör dem prata erbjuder sig att ta tjänsten som tidningsbud. De sägar åt henne att fråga föräldrarna först.
Givetvis går Lisa med på det. Belle lyckas förhandla till sig 25£ i veckan istället för 20£.
 
Rodney möter Kelly ute på gatan och hon föreslår att de träffas på puben men Rodney tvekar. Efter en mycket kort stund ändrar han sig och de ses på puben vid lunchdags. Han börjar fråga henne om Elliots pappa och även om hon inte säger det rakt ut så inser Rodney att Jimmy är barnets far. Han säger till Kelly att berätta det för Nicola på en gång.
 
Marlon är ivrig och köper en hel del saker till babyn. Han bjuder över Rhona och Paddy för att visa allt han köpt. Rhona är överlycklig över alla saker men Paddy står mest och ser ledsen ut. Han pratar sedan med Pearl om sin oro med att han och Rhona inte köpt något till babyn och att Rhona inte ens flyttat in hos honom. Pearl tröstar honom med att säga att det kommer att hända snart.
 
Alicia, David och Leyla firar Jacobs födelsedag med presenter på morgonen. Jacob blir lite besviken på sin mors present så hon säger att den riktiga presenten kommer senare.
 
Leyla retas lite med David som äter en muffins i butiken och hon säger att han börjar bli lite tjock. Amy och Hannah hör det och Amy gillar inte alls att Leyla är taskig mot David. När sedan Victoria, Hannah och Amy ses så påpekar Amy att Leyla inte är rätt tjej för David. Victoria inser att Amy säger så bara för att hon är kär i honom.
 
Gennie är på besök hos Dingles. Zak kommer hem men har lika bråttom ut igen. Lisa säger att det är rätt vanligt at han gör så men han har som sagt rätt mycket at göra just nu. När Gennie sedan träffar Zak på puben säger hon att Lisa är ensam hemma och att han borde gå hem men han vill sitta kvar och ta sin öl i lugn och ro.
 
Diane söker upp Chas och erbjuder henne halva puben eftersom hon inte kan köpa hela. Chas tror inte idén är så bra för de är så olika men Diane tror att de kan komplettera varann ganska bra. Chas blir överlycklig och börjar jobba på en gång. Alicia börjar med att be om ledigt men får inte det, hon smiter dock iväg ändå.
 
Nicola kommer in på puben och Jimmy och Carl är redan där. Hon ser även att Kelly sitter med Rodney. Nicola går fram till dem och det tar inte lång tid innan Rodney berättat om att Jimmy är Elliots far. Nicola frågar Jimmy om det är sant och han säger att han tror att det är så. Hon blir alldeles förstörd och konfronterar Kelly. Kelly fortsätter med sitt "jag är ledsen men vi ville inte såra någon". Nicola ger sig på Kelly och de börjar nästan slåss men Chas säger åt dem att gå ut. Då går Nicola iväg till toaletten för att tvätta bort tårarna. Ella följer med henne och är hennes stöd. De två går sedan hem till Nicola men först går Nicola fram och ger Kelly en örfil. Ella säger sedan att de faktisk bara har Kellys ord på att hela den historien stämmer men Nicola tror att det kan vara sant eftersom Jimmy varit iväg så ofta till Peterborough innan minnesförlusten.
 
Jakey har ett litet födelsedagskalas hemma och Andy och Sarah kommer dit. Jakey blir överlycklig över tv-spelet han får av sin mamma. Alicia ger Leyla och David resten av hyran som hon är skyldig och säger att nu borde de gå ut och göra något kul tillsammans. När Leyla och David gått och barnen somnat i soffan så erbjuder Alicia Andy att sova över. (Jag tycker hon var rätt söt idag när de stod i köket och pratade om barnen, ännu sötare hade hon nog varit utan de där stora ringarna i öronen)
 
Jimmy söker upp Kelly i Marlons hus. Hon säger återigen att hon är ledsen för att det blivit bråk för det var inte alls det hon ville. Hon visar honom vigsellöftet han skrivit till henne innan de skulle gifta sig. Jimmy blir rörd men känner att han måste prata med Nicola. Han går dit men Nicola vill inte träffa honom så han återvänder till Kelly.
Han frågar hur man kan välja mellan sina barn och då svarar Kelly att han redan gjort det. Hon säger att han skulle bilda familj med henne och Elliot, att han bestämt det precis innan minnesförlusten.
(Åhhh jag blir så arg, kan han inte få tillbaka minnet någongång)
 
 

Vi lögnare känner igen varann

Tyvärr har jag haft dataproblem så jag har inte kunnat uppdatera bloggen idag och  det fortsätter att strula men här är en kortare resumé, fyll gärna i det jag missat.
 
Kelly fortsätter att ställa till problem. Marlon vill inte ha henne inneboendes. Hon får en utskällning av Nicola som frågar henne vad hon har för avsikter. Hon pratar med Carl och Jimmy och då visar hon ett DNA-test som gjorts på barnet som visar att Jimmy är far men Carl tror henne inte.
 
Jackson vantrivdes på puben tillsammans med andra rullstolsburna.  Han var inte intresserad av att se bikinibrudar på semesternbilder som visades.
 
Kelly blir kompis med Eve som lovar att stå på hennes sida om det blir bråkigt.
 
Chas åkte runt i trakten för att titta på andra pubar som var till salu men ingen passade henne.
 
Cain gillar inte att Debbie frågat Cameron om att flytta in och att Cameron dessutom tackat ja.
 
Alicia har problem med ekonomin så hon  vill ha förskott på lönen men Diane tycker inte hon kan ta ut mer i förskott. David vill ha betalt av Alicia för hyran så han ber Leyla påminna sin syster om det.
Alicia blir så desperat att hon gör inbrott i Leylas butik för att stjäla sprit och cigaretter som hon sedan ska sälja vidare till någon hon känner som handlar med sånt.
Lite roligt att David var sån fegis när de hörde att någon var i butiken, han ville skicka dit Leyla ensam först men hon tvingade honom att följa med och de hade en kastrull och stekpanna som vapen.
 
Var det något mer som hände?
 

Kul tur till bondgården

Andy hjälper Alicia med att skjutsa Jacob till skolan men innan han åker så frågar han om de kan ses ikväll på puben. Ja svarar hon eftersom hon ska jobba.
 
Jimmy försöker vara en god familjefar men märker att det inte är så lätt.  När de gått med Angelica till förskolan så ser Nicola att Kelly sitter i en bil som åker förbi. Hon frågar Jimmy om han känner igen henne. Väl hemma frågar hon ännu mer men Jimmy nekar till att veta vem den kvinnan är. Nicola berättar att Jimmy varit ihop med Kelly för länge sen.
 
Jackson forsätter att prata om att han vill dö och att han mår bra av den tanken. Aaron börjar berätta att han också hade den känslan när han försökte ta livet av sig men som tur var blev han räddad av en kompis. Hazel försöker tysta ner Aaron men han fortsätter att prata om det.
 
Scarlett är orolig för Jimmy så hon söker upp honom för att prata. Hon har märkt att Carl och Jimmy bråkar endel och att de pratat om Kelly. Jimmy erkänner att han tydligen träffat Kelly före olyckan.
 
När Jackson tjatat till sig en liten åktur på egen hand ute i byn så passar Aaron och Hazel på att prata med varann. Hazel är lite ledsen över att han läst dagboken så de fick reda på hur Jackson kände det men Aaron säger att det var bra för då kan de göra något åt det och då håller hon med honom.
 
Chas fortsätter att hjälpa Diane i baren och att fråga henne om hon inte kan tänka sig sälja puben för ett lite lägre pris än tidigare men Diane kan inte gå med på det. Carl har i alla fall roligt åt Chas som inte har råd att köpa puben.
 
Kelly går in Marlons hus och radion står på på full volym så Bob hör inte när hon kommer in. Han blir glad över att se henne. Kelly frågar om hon får bo där för hon vill komma hem igen eftersom hon fortfarande sörjer Viv. Bob säger självklart ja utan att ens fråga Marlon. Kelly säger då att hon kommer inte komma ensam utan hon har någon med sig.
 
Andy väntar på kvällen på Alicia medan hon gör sig i ordning. Hon är något sen men sedan kommer hon ner. De går sedan iväg till puben, hon för att jobba och han för att ta en öl i hennes sällskap.
Dagen efter så tar han med sig Sarah och Jakey till bondgården och de får hjälpa till med att mata fåren. Jacob är salig av lycka efteråt och han vill gärna göra om det. Alicia är som vanligt tvär men ser sedan glad ut över att de kommer så bra överens.
 
Debbie kommer hem på förmiddagen och ser Cameron som inte klätt på sig helt än. Han vill att de går upp till sovrummet men Debbie måste jobba så de bestämmer att de ska ut på middag ikväll. Tyvärr måste han sedan säga återbud eftersom Carl behöver honom för en kvällskörning.
 
Bob träffar Marlon på puben och berättar för honom om att Kelly med pojkvän kommer att flytta in. Marlon blir inte alls glad men han hinner inte ens säga något om saken för Bob skyndar sig till Scarlett för att berätta nyheten. Hon går sedan till Carl för att tala om att Kelly flyttat in igen.
 
Kelly kommer sedan över till Bob och Marlon och hon har med sig ett litet barn som hon presenterar som sin son Elliot.
 
Jackson säger till Aaron att han ger dem en chans att se till att han får livsglädjen tillbaka. Detta leder till att Hazel bokar in Jackson på en kväll ute på stan med andra rörelsehindrade ungdomar. Jackson är inte alls förtjust i tanken.
 
Andy som precis duschat hör att det ringer på dörren. Han öppnar iklädd endast en handduk över höfterna och det gillar Alicia som ringt på. Hon tycker inte han behöver skynda sig att klä på sig. Det slutar med att de kysser varann...
 
Jimmy som är förvirrad söker upp Kelly hos Marlon. Hon fortsätter säga att hon inte vill förstöra mellan Nicola och honom men hon vill ändå visa vem som sover på övervåningen. Kelly säger att det är hans son och att hon nu vill att sonen och pappan träffas och lär känna varann. Vad ska Jimmy säga till Nicola nu?

En haj som doppresent

Aaron åker till stan för att köpa en doppresent till Josh och Jackson har sagt åt honom att köpa en leksak. Han återkommer med ett kramdjur i form av en haj.
När Aaron sedan ska hjälpa Jackson på med kostymen går det inte så bra så Hazel tar över. Jackson blir irriterad och säger att han inte vill åka till dopet. Både Hazel och Aaron försöker övertala honom men han vägrar. Aaron blir förbannad och nästan tvingar honom att åka men då ryter Jackson till. Aaron säger något och tittar på Hazel och det märker Jackson. De berättar sedan att de sett hans dagbok och vet om hans dödslängtan. Jackson blir sårad över att de tagit del av det enda han hade som var privat.
 
Adam kommer in i köket på Home Farm tillsammans med Mia på morgonen. Declan frågar honom om han är bra på att måla och ger sedan Adam i uppgift att måla det som behövs i huset som Rodney hyr. Problemet är att Rodney inte vet om det.
Brenda som är hos Rodney säger till Adam att de kunde ha förvarnat dem eftersom det bor ett litet barn i huset som kommer att andas in de starka färgångorna. Rodney säger att han kan motsätta sig att de gör saker i hans hem men just då kommer Mia förbi och frågar om han verkligen läst hyreskontraktet. Då tystnar både Rodney och Brenda.
 
Cameron fick sova över hos Debbie och det gillades inte av Cain. Debbie svarar att om de inte kommer överens så får Cain flytta för hon kommer att träffa Cameron ändå.
 
Faye berättar för Ryan att hon tänker flytta till San Francisco och det på en gång. Hon frågar om han vill följa med men han väljer att stanna kvar eftersom det är här han har sina vänner. Cain ser när hon ska åka iväg i taxin och tror att det är för hans skull men det dementerar hon direkt.
(Kan inte Rodney med familj hyra hennes hus?)
 
Jackson är på sitt sämsta humör och skickar ut Aaron från huset. Aaron går ut en stund men kommer sen tillbaka. Han frågar Jackson hur han tänkt ta livet av sig när han inte kan röra sig, ska han åka och ställa sig framför en buss eller köra till klipporna vid havet? Hazel försöker stoppa Aarons utbrott och efter en stund lugnar Aaron ner sig.
 
Ryan vill inte ta emot pengar för bilstölden av Cain men gör det när Cain säger att han förtjänat lön för arbetet han gjorde. Senare väljer Ryan ändå att lämna tillbaka allt.
 
Cameron varnas av Debbie om att hennes pappa inte uppskattar deras förhållande så han besöker verkstaden för att fråga Cain om de kan ta en öl ihop. Givetvis vill inte Cain det så Cameron ska åka iväg med lastbilen men råkar backa in i Cains bil. Cain blir rasande.
 
Jerry och Josh kommer till Jackson på besök men det uppskattas inte av honom. Han vill inte träffa sin lillebror för att ge honom chansen till att glömma.
 
Declan bjuder över Charity och Jai på middag. Strax innan maten så kommer Mia och Adam hem.  Declan erbjuder Adam fast jobb på Home Farm som Adam tackar ja till.
 
Alicia har problem med räkningar och David säger till henne att sälja bilen och ta bussen istället. Hon vill inte lämna Jacob i skolan med buss. Som tur är kommer Andy och erbjuder sig att skjutsa Jakey.
 
Jackson berättar för Hazel att han faktiskt inte vill leva längre, han är trött på att aldrig kunna göra något själv...
 
 
.

Gudfar och jobbintervju

Jimmy är sur för att han fått nobben av Kelly så han bestämmer sig för att flytta hem till Nicola igen.  Hon blir strålande glad när hon hör det och börjar städa och fixa i hemmet.
 
Jackson gillar inte att Hazel sätter upp teckningen som Josh skulle ha gjort (fast Jerry erkänt att det var han som ritade den) för han vet att hon vill påminna om gudfadersskapet. Han är irriterad och vill verkligen inte bli gudfar till sin lillebror.
 
Cain erbjuder Chas pengarna som saknas för att köpa puben men hon vill inte ha hans skumraskpengar ifall det skulle behövas förklara varifrån pengarna kommer. Hon går istälet till Jai för att fråga honom själv men han står på sig och säger nej.
 
Kelly ringer hem till Jimmy när han håller på att packa för att flytta ifrån Carls hus. Han blir rasande på sin bror när han inser att han hotat Kelly och lurat honom för att inte de skulle ses. Han skäller ut Carl på kontoret och givetivis så hör och ser Eve det. Hon pratar med Carl sedan men han ber henne hålla sig undan.
 
Roz tar med sig Holly till fabriken för att de ska söka jobb. Jai frågar ut dem och Roz svarar medan Holly verkar mest ointresserad. Det leder till att Roz får jobb men Holly får avvakta till annat tillfälle.
 
Nikhil söker upp Faye för att erbjuda henne en förlikning på 7000£ för att de ska slippa rättegång. Hon är inte alls intresserad utan hon vill verkligen såra Jai. När Nikhil tillslut erbjuder henne 10 000 så går hon med på det.
 
Chas pratar med Debbie om Cameron.  Debbie är inte intresserad av att vara den andra kvinnan men då påminner Chas henne om att så var det med Michael men Cameron faktiskt lämnade sin fru för hennes skull. Detta leder till att Debbie tackar ja till att äta middag med Cameron när han frågar.
 
Rodney undrar varför Nicola är så glad och då får han veta att Jimmy ska flytta hem. Han säger att glädjen kommer inte vara så länge eftersom de kommer att bli tvingade att flytta. Då svarar Nicola att det inte kommer se så bra ut för Declan om han gör  "en pensionär, en baby och en man med hjärnskada" hemlösa.
 
Carl varnar Jimmy för att tala om för Nicola om Kelly eftersom det inte kan leda till något bra.  Jimmy vill veta om han varit otrogen mot sin fru men Carl säger att han ska ta till vara på familjen han har. Trots det så säger Jimmy att han måste träffa Kelly.
 
Debbie har bjudit över Cameron på middag och han tror att allt är bra mellan dem men snabbt märker han att hon fortfarande är osäker. Hon frågar hur han tänker göra med sina barn och han säger att han åker dit när de behöver honom. Debbie frågar då om hon inte vill dela honom med hans förra fru, hur gör han då?
 
Nikhil blir förbannad på sin bror som gett Faye pengar utan att ha pratat med honom.
 
Cain övertalar Ryan till en grabbkväll på stan. De klär sig i kostym och hamnar på ett flottare hotell. Ryan känner sig lite malplacerad men finner sig snabbt. Cain presenterar en ung dam för Ryan men kallar honom för Nigel istället och att han är en känd fotograf. Ryan pratar med henne och då går Cain därifrån. Efter en stund så hittar Ryan Cain sittandes i en ny bil utanför hotellet. Cain slänger sina bilnycklar till Ryan som får ta hand om hans bil. Ryan protesterar men Cain drar iväg i den stulna bilen.
 
Betty var så söt när hon förklara vad hon sett på tv, en ungdom som var så vig att han kunde böja sig bakåt och få huvudet mellan benen och ändå titta framåt ;)

RSS 2.0