Uppehåll, bröllop, valborg


Hej kära HTG-vänner,
idag blir det som sagt inga avsnitt eftersom det är prinsbröllop i England.
Ni får passa på att njuta av det bröllopet, våren, valborg, 1:a maj eller precis vad ni vill...

Vi hörs igen på måndag så TREVLIG HELG ALLIHOP!

"Oj jag rörde hans hand...starta ett rykte..."

Val retar Nicola när de står vid loppmarknaden. Hon nämner schweizerost och Nicola blir sur. Laurel hittar henne utanför vid bilen och hon frågar hur det är. Varför inte Nicola är med Jimmy i Schweiz? När hon får reda på orsaken så märker hon att Nicola kanske ångrar sig.
Nicola försöker be Jimmy om ursäkt när de ses på puben men Jimmy är inte intresserad. (Det gick väldigt fort att åka tur och retur till Schweiz)

Maisie trivs på jobbet och hon frågar Val vad som är det bästa med att äga en bar. Givetvis har Val sina givna svar som att hänga i baren, man kan hinka sprit  och att man kan komma och gå som man vill...
När Mark kommer för att besöka sin dotter frågar han Val om Maisie kan ta rast och Val svarar "visst men det kommer att kosta dig en puss". Mark var inte riktigt med på det skämtet.. De går ut och sätter sig på en bänk och pratar och Maisie berättar då att hon vill ha en egen pub för hon tycker att det verkar så kul och hon trivs väldigt bra i den miljön.
Mark går sedan tillbaka till puben och frågar Val om hur det går för Maisie. Val berömmer henne och säger att puben skulle inte vara sig lik om Maisie inte fanns där men hon blir inte lika glad när hon hör att Maisie vill bli pubägare.
Men senare när Val pratar med Eric ser hon det fina med om Mark köper puben, de kan få ut massor av pengar. Hon och Eric söker upp Mark som sitter på cafét. De säger att de gärna går med på hans förslag bara han ger dem ett pris så ska de tänka på saken. Mark fattar ingenting men får sedan veta att de pratar om puben. Då förklarar han att han inte tänkt köpa deras pub. Val och Eric går därifrån med svansen mellan benen.

Mark kan inte släppa tanken på puben så han ställer sig och tjuvkikar genom fönstret när Maisie jobbar. Det han ser är en glad dotter som verkar trivas bra på sitt jobb. Han går in och pratar med Val och Eric i rummet bakom. Nu berättar han att han kan tänka sig att göra efterforskningar på hur mycket puben är värd men de måste lova att inget säga till Natasha. Nu har bara Val problemet med hur ska hon lösa det med Diane som inget vet.

Val vill att Diane ska sälja sin pubdel till henne innan Mark gör sitt köp och därför börjar hon säga till Diane att hon ser trött och sliten ut, hon behöver nog vila, inte vill hon att Rodney ska vara kistbärare på hennes begravning...
Diane blir inte alls glad när hon hör att hon verkar trött. Val försöker få det som att Diane gör fel när gästerna beställer mat och det hör Maisie. Då får Maisie veta vad Val håller på med och för att hjälpa till börjar hon också säga att Diane ser trött ut. Dessutom ber hon Nathan att hämta sömnpiller ur deras mammas medicinskåp.  Hon lägge i en tablett i Dianes te men eftersom Diane har fullt upp så råkar Val dricka upp teét. Maisie blir orolig när hon hittar Val sovandes i soffan och hon häller ett glas vatten över henne. När Val får höra vad Maisie gjort så ber hon henne att låta bli att lägga sig i.

På loppmarknaden är det full rulle. Belle och Will hittar på lite bus, bl.a. så målar de mustasch på en affisch föreställande Natasha. Dessutom så får de TJ till att gå ut och gallskrika för att han trodde han sett en varg...medan de snor en burk med karameller. Sedan sitter de utanför tillsammans med TJ och har en lek där man ska svara på en fråga och svarar man rätt får man en karamell. Belle och Will som är lite äldre än TJ kan givetvis svaren på frågorna så TJ blir lite sur och säger att det är orättvist. Plötsligt sätter Will en karamell i halsen och Belle ropar på hjälp. Lisa är tillräckligt snabb och lyckas hjälpa Will få loss karamellen.
Natasha blir lite sur på Doug som tydligen skulle vara barnvakt och han kontrar med att det är inte hennes son eller TJ som är liten det är fel på utan det är Belle som kommer från den tjuvaktiga familjen som ska ha skulden.
Usch vilken grinig gubben han har blivit...
När Doug sedan är på cafét försöker han be om ursäkt men Brenda är inte alls på det humöret. Hon är fortfarande sur på att han försört hennes framtid.

Aaron och Victoria börjar hitta varann och trivas i varandras sällskap. Chas är inte alls glad över det.
När sedan Jimmy anklagar Aaron för att ha stulit hans plånbok så kommer Victoria till Aarons försvar och säger att det kan ha varit vem som helst som tagit plånboken. Jimmy får ge med sig.
Victoria frågar sedan Aaron hur mycket pengar det var i den och att hon ska ha hälften. Daz och Andy ser inte heller med så glada ögon på deras vänskap.

Lexi planerar bröllopet och tittar i massa tidningar för tips. Betty råder henne till att handla på auktion på nätet istället och Lexi är först tveksam men sedan gör hon det. Hon får tag på både slöja, krona och klänning och det gör att hon är jättenöjd. Carl verkar inte alls lika entusiastisk och Lexi får planera allt själv.

Jamie  köpte upp Bettys hemgjorda chutney på loppmarknaden. Sedan gick han hem och gjorde fina etiketter till burkarna för att kunna sälja dem vidare. Första stoppet är på Home Farm och Nicola blir genast intresserad. Hon behöver massor med mat till jakterna som kommer att anordnas. Detta gör att Jamie inte har några burkar kvar så han lurar Betty till att hjälpa honom att göra mer chutney. Han säger att de burkar han köpt hade gått sönder och han som tänk skicka det till Louise som påminnelse om byn. För den chutney är som en kram på burk...
Betty smälter givetvis och lovar att koka ny men hon ger honom inte receptet för det är hemligt.

Visst var det mycket snö i byn idag =)

Det var ingen som reagerade på min lilla pik om Dorothy/Scarlett igår men jag tyckte hon var så söt med sina flätor och lik Dorothy i trollkarlen från Oz.


"Jag trodde hon älskade mig för min fula nuna"

Gennie ser att Brenda skriver en annons, hon ska annonsera ut radhuset hon har till försäljning. Det tycker inte Gennie är så bra men Brenda behöver pengar till att köpa in sig på cafét och butiken.
När Brenda sedan står och pratar med Bob i cafét så kommer Shadrach in men de lägger inte märke till det. Då tar Shadrach en stor "ströare" av något slag och strör något i handen men sedan händer ingenting.
Varför gjorde han det och vad var det i?
När Bob äntligen märker att Shadrach är där försöker han bli bjuden på en kopp te eftersom det är Debbies rättegångsdag och allt känns så jobbigt men Bob går inte med på det.

Doug känner att han behöver någon att prata med efter allt som händer med hans familj. Brenda är en bra lyssnare och hon förstår honom. Han vill ta en öl med henne på puben och hon tackar ja men ser mest besvärad ut. De träffas sedan på puben och han berättar att han tycker att hon har så bra hand med barnen i utforskarklubben och att de borde utöka den tiden. Då säger Brenda att hon precis tänkt berätta att hon inte hinner med klubben mer än en kväll per vecka eftersom hon kommer att ha andra saker att ta hand om så som affären och cafét. Doug som är rätt bitter och börjar bli onykter anklagar Brenda för att vara ute efter Bob och affären. Bob hör det och blir så arg att han nästan tänker slå till Doug men blir hindrad. Brenda och Terry går hem och då ställer Terry frågan om vad Doug menat med hennes känslor för Bob. Då erkänner hon att hon varit intresserad av Bob förut men nu älskar hon Terry. Det gjorde Terry mycket glad och deras förhållande blev nog lite starkare.

Jamie kommer tillbaka från sin semester  och får höra om Brendas och Bobs planer. Han påminner Bob om att Viv inte blev så glad när Louise ville köpa in sig i butiken. Det och att skvallret på byn om Brendas känslor gör att Bob tackar nej till att få Brenda som affärspartner.
Brenda blir så besviken att hon går till puben, där ser hon Doug. Han är fortfarande något bitter men ber om ursäkt när han hör att Brendas affär inte blir av. Hon är så sur på honom att hon köper en stor öl och sedan häller den över Doug.

Sam får börja jobba ihop med Lee. De har lite olika uppfattning om hur man fångar djur och det slutar med att Sam går hem. När Nathan sedan frågar hur samarbetet går så säger både Sam och Lee att det går bra.

Debbies och Jas rättegång var idag och det slutade med att Debbie får 6 månaders fängelse för att hon undanhållit bevis och att Jas får 4 års fänglese för dråp. Båda kan bli fria efter halva tiden om de uppfört sig gott.

Nathan frågar ut Katie om Eric Pollard. Han är intresserad av att kunna tömma sjön där kroppen hittades och han vill att det ska gå fort därför behöver han prata med Eric. Han får rådet av henne att Eric inte borde vara svårmutad och mycket riktigt Eric lockas av erbjudandet.

Paddy vill imponera på Chas så han ordnar med att de ska ut och åka fyrhjuling till helgen. Chas vill inte det utan hon tycker att Paddy inte behöver visa att han är man genom att hitta på massa äventyr utan att de kan sitta hemma och ta det lugnt i stället. Kan det ha varit Carls kommentar om att Paddy mer är en lugn hemmakille och Chas säger att det är precis vad hon behöver.

Natasha vill att Nicola ska marknadsföra Home Farms evenemang på en loppmarknad och det är inte alls populärt.
Carl säger åt Jimmy att Nicola bara vill åt hans pengar men Jimmy säger att han är ju pank. Då säger Carl att det kanske inte Nicola och byborna vet om.
Jimmy håller på att planera Schweizresan och Nicola pratar mycket om hur fint det är där. Det vet hon även om hon aldrig varit där. Tillslut får Jimmy nog och bjuder med henne och hon blir överlycklig.

Dorothy... förlåt, Scarlett får veta att Jimmy och Nicola är ett par. Hon söker upp Nicola för att varna henne för att leka med Jimmys känslor men Nicola säger åt henne att hon är för ung för att förstå.

Nicola tar på sig finaste affärsutstyrseln och möter Rodney ute på gatan. Hon skryter om att hon ska till Schweiz. Jimmy går förbi i bakgrunden och ser hennes klädsel och han bara ler.

Nicola och Jimmy firar med champagne på puben. David ser dem och frågar vad som firas och då säger Jimmy att alla ska veta att de två är ett par. När Jimmy sedan är på toa så frågar David vad Nicola sysslar med och hon erkänner att hon är endast intresserad av Jimmys pengar.
När det är dags att åka så går Jimmy och Nicola ut från puben, de ska vänta på Carl som är på väg. Carl kommer åkandes med lastbilen och Nicola blir förfärad. Hon vill minsann inte åka till flyget med en lastbil. Det behövs inte säger Jimmy eftersom de inte ska till flyget utan de ska åka i lastbilen.
Då visar sig Nicolas besvikelse över att det inte är en flott affärsresa och Jimmy skäller ut henne för att hon bara varit ute efter hans pengar. Flera bybor står utanför puben och hör allt.Änligen ett erkännande

Lee sitter på puben och tar en öl när Mark kommer dit. Mark nämner då att Sam vill bli jaktvårdare och att Lee borde vara rädd om sitt jobb för man vet aldrig.
När Lee sedan kommer tillbaka till kontoret på Home Farm så sitter Mark där och berättar att fasanerna har rymt. Lee förstår inte varför eftersom han matat djuren och sett till att de fått vatten tidigare under morgonen men Mark påstår att de inte hade något vatten och tydligen söker sig fåglarna till vatten. Mark säger att han inte ska säga något till sin mamma men det första han gör är att berätta för Natasha att fasanerna rymt eftersom Lee glömt att ge dem vatten. Detta gör att Natasha sedan vill anställa Sam som en assistent till Lee som jaktvårdare.

Nicola behöver en date till middagen på Home Farm så hon bjuder med Jimmy. Han har ingen större lust att följa med så han frågar Carl om han vill följa med dem men det vill han inte.
Jimmy kommer i alla fall med och Mark blir något förvånad. När Natasha sedan ber Nicola att berätta mer om sig själv för att de vill veta mer om personen bakom ytan. Nicola blir nervös och ber Jimmy att säga något och då säger han att han känner sig som om han är på besök i sitt eget hem. Nervösa Nicola börjar då att haspla ur sig allt som hänt Jimmy bl.a. om Sadie och Charitys försök att lura till sig pengar och om Toms död och att Matthew dött utanför... Detta gör att Jimmy inte alls känner sig speciellt munter och han vill gå hem. Nicola blir orolig över att vara kvar ensam med Wyldes så hon försöker få Jimmy att stanna. Jimmy går men Natasha upptäcker att han tagit vägen förbi deras sovrum så hon undrar vad han sysslar med, om han är ett pervo. Då brister det för Nicola och hon får ur sig alla anklagelser om att de vill ha med henne i sovrummet för det är de som är perversa.
Mark och Natasha börjar skratta, de har det ju bra som det är och skulle de vara otrogna så hamnar inte Nicola på deras tioitopplista.

Utforskarna har sin första träff och det vimlar av barn. Will kommer dit med Nathan men verkar inte intresserad av att vara kvar eftersom det bara är "småbarn" där men när de är på väg ut så kommer Belle in så Will ändrar sig. Nathan försöker övertala sin lillebror att de ska gå men Will står på sig. Efter ett tag har Doug en gemensam samling med alla barnen och de ska lära sig Utforskarnas hedersord men Nathan kommer och avbryter allt för att hämta hem Will. Will såg inte alls speciellt glad ut över att behöva lämna sällskapet.

Bob vill sälja butiken men Brenda blir lite orolig eftersom hon då inte har varken jobb eller bostad. När Bob sedan åker till leverantörerna tror Brenda att han är hos en mäklare och hon beklagar sig för Terry. Terry råder henne till att köpa in sig på cafét. Bob kommer tillbaka och hon presenterar sin idé. Först blir han arg men sedan tänker han till och inser att det är en bra idé. På det sättet kan han behålla verksamheten men ändå få ekonomisk hjälp.

Det var dags för Debbies rättegång och Dingles var samlade på åhörarläktaren, även Ashley och Laurel var där. Dingles ger kommentarer för att stärka Debbie men domaren blir irriterad och ger dem en varning. Sandy dyker upp för att se hur det går. Sen tar det inte lång tid innan Dingles kommenterar rättegången igen och då får domaren nog och ber att åhörarläktaren skall tömmas. Precis då kommer Jasmine in och ber dem stoppa rättegången eftersom det är hon som dödat Shane. Efter lite kaos så avbryts rättegången och Jasmine tas in för förhör.
Dingles blir givetvis glada över att Debbie kommer att friges men när Ashley och Laurel säger att Debbie kanske åker in för att ha förhindrat rättvisans gång blir de inte lika glada.

Sandy ordnar i alla fall så att pengarna han tagit från Utforskarna kommer tillbaka och Doug blir lättad.

Betty sitter på cafét och tjuvlyssnar på Chas och Paddy som är oroliga för Debbie. När de säger ifrån så säger Betty att hon minsann sett var Paddy har sin hand och det är synnerligen opassande på ett café. Det gör att Chas reser sig upp och ställer sig och kysser Paddy riktigt länge. Betty blir irriterad och tappar aptiten så hon går därifrån.
Hon går till Sandy för att prata. Nicola som är hemma får en pik om att hon borde äta något. Nicola som inte fattar vad Betty menar tänker ta sig en smörgås men då säger Betty att "cafét har öppet, fatta vinken damen". Sandy vill inte prata men han tackar sedan inte nej till Bettys sällskap.

Chas och Paddy är hos Dingles och hon erbjuder sig att de ska hämta hem mat till familjen, Paddy betalar. Efter middagen så har Shadrach och Aaron armbrytning. Aaron vinner med lite svårigheter och han utmanar Paddy. Paddy säger givetvis att han faktiskt är rätt stark men Aaron vinner lätt.

Efter middagen på Home Farm följer Nicola med Jimmy hem och de börjar dricka och Jimmy blir lite het på gröten.
Senare får man se Lexi och Carl när de ska väcka Jimmy som sover ruset av sig på soffan. De häller ett glas vatten över honom. Han hinner precis vakna när Nicola kommer ner från sovrummet. Hon kan inte hitta sin sko men trots det tar hon sig hem.
När Jimmy hittat hennes sko så ska han gå över med den. Han möter Rodney som känner igen skon som en sådan som Nicola har. Jimmy vill inte erkänna något. Nicola blir inte glad när Jimmy står vid dörren och hon är rädd att någon sett honom. Hon vill inte ha med Jimmy att göra inte ens när hon får veta att han inte rört henne under natten utan bara sett till att hon kommit i säng medan han sovit på soffan.

Rodney sitter på cafét när Nicola kommer in. Han kallar henne askungen och hon blir lite förnärmad. Rodney säger då att Jimmy inte är det sämsta valet eftersom han antagligen har pengar undanstoppade.
Detta gör att hon söker upp Jimmy för att förföra honom. Han blir något förvånade eftersom hon tidigare på dagen inte velat ta i honom med tång.
Senare så ringer det och Jimmy säger att det är från deras Schweiziska konto så blir hon ännu mer övertygad om att han har pengar undanstoppade. Han försäkrar henne om att han inte har pengar men hon låtsas som om det inte spelar någon roll.

Tack Erik för att du berättade att det inte blir något HTG på fredag eftersom det är prinsbröllop i England och det kommer att visas på tv4.


Två rymlingar på en buss

Nicola är på kontoret på Home Farm och hon hör Katie prata med Mark och blir lite avundsjuk. För att få hans uppmärksamhet frågar hon om hon ska hämta lunch åt honom. Han är inte hungrig men påminner henne om middagen nästa dag. När Mark gått så säger Nicola åt Katie att sluta flirta med chefen men Katie bara skrattar åt henne.

Natasha är i butiken och handlar. Hon passar på att ge Brenda ett kuvert med pengar som Utforskarna ska få som bidrag. Det visar sig att det är flera hundra pund i kuvertet.
När Natasha sedan gått ut ur butiken möter hon Nicola. Hon säger till Nicola om att det är ett kvällsmöte inbokat i morgon och hon förväntar sig att Nicola är med på det. Det är något som Nicola inte väntat sig eftersom hon sett fram emot middagen.

Senare får Nicola veta att kvällsmötet är inställt och att Natasha vet om middagen med Mark. Hon blir orolig och vill prata med Laurel om saken. Laurel som har annat att tänka på kan inte ta Nicolas oro på allvar men Nicola fortsätter att grubbla. Tills hon kommer på att Natasha och Mark kanske är sådana som vill ha en extra person i sitt kärleksliv och det gör henne jätteorolig. När hon tänker efter så verkar det rätt troligt eftersom hon tolkar alla signaler på det sättet. Hon får nästan panik när Natasha frågar henne om det går bra att de bara tar sig några munsbitar istället för middag. Nicola känner att hon inte vill vara ensam med dem så hon frågar om hon får ta med sällskap till middagen, en mycket manlig man...

Nathan ska hämta sin lillebror efter skolan men missar det. Will åker buss hem tillsammans med Belle och när de möter Sam så säger Belle  att det var synd om Will för "han tvingades sitta med fattigmansbarnen".
Sam och Belle följer sedan med Will hem till Home Farm och Natasha blir glad över omtanken. Sam säger att det är viktigt att man håller koll på barnen så inget händer dem. Natasha och Mark håller givetvis med och de ger Nathan arga blickar.
Senare så dyker Nathan upp hos Dingles och han börjar vänligt med att tacka Sam för hjälpen med Will men sedan blev han otrevlig och sa att Sam gjorde bort honom inför hans föräldrar och det ska minsann inte hända igen.
Sam blir givetvis ledsen och orolig men när han pratar med Rodney som ger honom goda råd utan att se ner på honom så blir han gladare. Han går till Home Farm och söker jobb som jaktvårdare. Natasha säger att de redan har en jaktvårdare men att Sam kan få stå på väntelistans så länge.

Bob höjer priserna i butiken  och det uppskattas varken av Brenda eller kunderna. Sam blir förvirrad över prislapparna och är inte beredd på att priset höjts. Han tar en påse chips (eller godis) och lämnar ett pund som var det gamla priset och sedan springer han iväg...
Brenda ger Doug i uppdrag att ordna med lite materiel till Utforskarna och att han sätter in donationsbidraget på ett nyöppnat konto.

Dingles förbereder Debbies rymmning och Eli klär ut sig som kock och Marlon som präst. Shadrack och Zak får agera chaufförer.
När de kommer till sjukhuset märker Eli att hans förklädnad inte var så bra så han letar fram andra kläder.
De lyckas ta sig in i sjuksalen och söver väktaren med eter (?). Dani är genast med på rymmningen men Debbie som nu inser att allt är planerat avstår. Dani och Marlon sticker till flyktbilen medan Eli försöker övertala Debbie att följa med honom. Hon vill inte det eftersom hon inte vill att resten av familjen ska åka in på grund av henne.
Eli får ge sig och han sticker till bilen precis innan polisen dyker upp på sjukhuset.

Danielle får falskt pass, id och stulna kontokort av en vän så hon kan fly. Hon vill att Eli ska följa med henne men han kan inte. Ändå följer han med henne till busstationen för att vinka av henne.

Laurel och Ashley ska till rätten för att stödja Debbie men de får inte tag på Sandy. Sandy har tagit kuvertet med pengarna till Utforskarna och åkt till busstationen för att träffa Jasmine. Han ger henne pengarna och ser till att hon kommer med en buss, samma buss som sedan Danielle kliver på.
Plötsligt så kliver det på en massa poliser. Jasmine försöker att gömma sig men vill ändå se vad som händer. Polisen tar med sig Danielle ut ur bussen...

                                 ~*~*~*~*~*~*~

När Rodney och Sam satt och pratade sa Rodney att han en gång kunde ha slutat som Shadrack men så blev det inte.
Någon som kommer ihåg vad som hände då?


Nu över till något helt annat som inte har med HTG att göra,
[ min blogg så jag bestämmer ;) ]

Jag önskar er alla en riktigt Glad Påskhelg, fira om ni vill eller gör något helt annat men ta vara på pausen från vår kära by. Vi kanske hörs någon gång under dessa dagar annars blir det på tisdag igen..
Se till att vara rädda om er och ha det så bra som ni bara kan!


"En arrogant gammal padda"

Damerna på fabriken pratar med Leyla om hennes middag med Rodney. Hon blir rätt orolig för att han ska tro att det är en date och inte bara en middag. Lily pratar sedan med Rodney och han får samma tanke, bara hon inte tror att det är något mer än en middag. David får höra om hennes planer och han gillar det inte.
När sedan Leyla väntar på Rodney på puben så kommer David och försöker att stoppa dem. Rodney kommer och säger att hon slipper i alla fall prata om hårgelé under middagen och det gör David lite stött.
Rodney förstår att Leyla fortfarande är intresserad av David och att middagen bara är ett steg i att göra honom svartsjuk.
Dagen efter försöker David få reda på vad som hänt under middagen och efteråt. Hon vill inte berätta något och det gör David ännu mer angelägen. Senare på puben försöker han få tillbaka henne men hon vill att han anstränger sig liiite mer och visar att han är en riktig man.


 Edna är orolig eftersom hon tappat sin vigselring. Daz har ju som sagt hittat den i äppelpajen men vet inte att den är hennes. Jag tycker att ringen verkade lite stor för Ednas fingrar och borde det inte stå något i ringen men det kanske inte är vanligt med namnen i ringarna i England?

Daz vill inte svara när Scarlett ringer eller sms:ar och hon blir mer och mer orolig. Hon pratar med Edna om saken och Edna råder henne till att vara mer bestämd eftersom de är partners. Tillslut får Scarlett tag på Daz och de kommer överens om att de bör prata med varann. De två löser problemen eftersom Scarlett inte tänkt fria som Daz trodde och de går till Edna som får tillbaka ringen. Efter det ska de ta igen lite tid de missat med varann och de går till Kings kontor för att få vara ifred. Victoria ser dem och hon ser rätt ledsen och besviken ut...

Jimmy möter Mark i butiken och han vill prata lite män emellan. Han frågar om Mark haft problem med äldre kvinnor på 80 år men precis då kommer Nicola in. Det är fortfarande hatkärlek mellan Nicola och Jimmy =)

Nicola får göra massa ärenden till Hotten när Natasha behöver kläder som ska hämtas och sedan även lämnas. Hon får en lång lista med ärenden som ska göras samma dag och hon blir rätt stressad. Mark erbjuder henne hjälp så han åker iväg med Natashas kläder. Senare så ger han Nicola rast och bjuder på kaffe. Under rasten så bjuder han Nicola på middag till dagen efter. Hon blir först förvånad men tackar sedan ja. Natasha kommer in och Nicola måste börja jobba igen. Då berättar Mark att han bjudit hem Nicola på middag men det gillar inte Natasha.

Lee försöker bjuda ut Katie men precis då kommer Nathan in på kontoret och retar henne för att vara en stalltjej.
När Katie sedan ska gå så passar Lee på att fråga igen och denna gång lyckas det bättre. Nathan hör det och ser till att Lee måste jobba över lite så han blir sen till träffen. Katie väntar på puben och pratar med Mick så länge men sen kommer dock Lee. De hinner inte prata så länge innan Nathan dyker upp och slår sig ned han med.

Laurel och Ashley kommer hem med Sandy. Marlon ser det och går och pratar med  Zak och Lisa.
Betty får veta av Edna att Sandy kommit tillbaka till byn så hon går hem till dem för att konfrontera Sandy. Hon kallar honom arrogant gammal padda och skäller ut honom efter noter. Sandy försöker att flirta in sig hos henne men lyckas inte för Betty är så arg. När hon gått kommer Zak och Lisa för att försöka få reda på var Jasmine är. Sedan dyker även Eli och Marlon upp där och det blir rätt högljutt. Sandy kan fortfarande inte berätta var Jas är eftersom han inte vet.

Laurel och Ashley litar inte alls på Sandy så de låser in honom i huset när de måste gå iväg. Sandy ska laga mat och man ser att han pratar i telefon, först med Laurel och får instruktioner om hur maten ska lagas men efter det så tar han upp en annan lur och fortsätter ett samtal som tydligen blivit avbrutet. Det är Jasmine och de gör upp om att hon ska försöka ta sig dit (?).

Eli tar till alla medel han kan för att få Debbie fri. Nu har han fått besökstillstånd till Danielle och det utnyttjar han.
Han försöker övertala henne att han vill hjälpa henne och Debbie till att rymma, hon ska bara bråka med Debbie som då ska hamna på sjukhus. Först vill Dani inte det men går tydligen med på det i alla fall.
För Zak och Lisa får samtal från fängelset om att Debbie blivit misshandlad och ligger på sjukhus.
De berättar det för Eli som inte alls blir orolig och då inser de att Eli är inblandad.  Först blir det arga men Marlon lyckas lugna dem, han vet att Eli kommer att fortsätta göra dumma saker om han bara tror att det kan hjälpa Debbie ut så nu är det bäst att de alla samarbetar...En biltur eller två...till Skottland

Jimmy frågade Edna om hon kunde prata med Scarlett som är orolig för att Daz ska ha tröttnat på henne. Edna förstod inte varför hon skulle vara speciellt lämplig men Jimmy tyckte hon borde ha massa ackumulerad visdom.
Edna försökte prata med Scarlett när de sågs på cafét men det gick väl inte så bra. Lily blanda sig i och försökte ge goda råd. Lily sa att ömhet och kärlek är vägen till mannens hjärta och Edna sa att det var magen som var den rätta vägen. När Scarlett sedan såg Jimmys förtjusning över Ednas hembakade kakor så försökte hon sig på att baka fluffiga fjärilsbullar men de blev rätt platta. Edna fick höra det och erbjöd Scarlett att ge Daz en äppelpaj som hon bakat. Tyvärr så är Daz så upptagen av gården att han inte hinner äta pajen så Scarlett känner sig ändå rätt övergiven.
Jimmy som märker att Edna bakar kakor och har på sig en hatt som endast används vid speciella tillfällen blir lite orolig för att hon ska vara förtjust i honom. Han frågar Maise på puben om det kan vara så att äldre kvinnor faller för yngre män.
Maisie som precis fått lära sig att man ska flirta mycket för att få dricks sa att självklart flirtar kvinnor, även yngre, med en sådan som Jimmy. Hon skulle gärna ta en biltur med honom och förklara lite mer om saken...

Natasha pratar med Nicola och ber henne att boka en säkerhetsomgång till Katies stall. Nicola är inte så angelägen eftersom hon tror att allt är bra men Natasha står på sig. Så antagligen kommer väl det att visa brister...

Leyla försöker träffa David men han har inte riktigt med tid. Hon blir avundsjuk eftersom hon tror att han skulle ha tagit sig tid om det gällt Nicola. När hon sedan pratar med honom på puben så gör han slut, han behöver inte en till galen kaninkokare. Hon blir givetvis mycket ledsen. Lily som märker det försöker att muntra upp henne.
Senare när de är på fabriken får Leyla en stor blombukett och ett kort där det står "till underbara Leyla" så hon tror att det är från David. Han dyker upp där för att prata med Eric och då passar hon på att tacka honom men han förstår inget eftersom han inte skickat några blommor.
Leyla försöker då komma på vem det är och Lily föreslår Lee Naylor. Sedan kommer Rodney in när de sitter på puben och frågar om hon blev glad över blommorna som han skickat för att muntra upp henne. Hon säger att hon blev glad och hon tackade även ja till en middag med honom men hon ser inte speciellt glad ut.
(Jag trodde först att det var Lily som skickat blommorna)

Marlon och Eli försöker tänka ut en plan på hur de ska få tag på Sandys adress eftersom de inte tror att Ashley och Laurel skulle ge dem den. Så Marlon går till Betty och frågar om Sandys adress i Skottland och hon svarar givetvis att han är i Indien. Han fortsätter att påstå att Sandy är i Skottland och att Ashley vet om det och tillslut blir Betty så arg att hon går hem till kyrkoherden. Doug är ensam hemma där och han berättar tillslut för Betty om var Sandy är och varför han inte hört av sig.

Laurel skulle till rätten. När de kom tillbaka så berättade de att hon fått 40 timmars samhällstjänst. Betty som är kvar men precis ska gå kallar dem för svikare som inte berättat om Sandy. Ashley som undrar hur Betty fått reda på att Sandy är i Skottland blir orolig när han inser att Marlon fått reda på det från Debbie och att då är antagligen Jasmine där hos farfar. Det är ju inte första gången Sandy ljuger för dem.
Laurel och Ashley beslutar sig för att åka till Sandy för att se om det stämmer.

Eli och Marlon försöker att få reda på Sandys adress av Betty. Eli försöker till och med övertala henne till att åka till Skottland med honom eftersom han ändå ska dit. Betty vill inte lägga ner tid på det eftersom hon redan är sviken. Hon slumrar till sittandes på puben med lappen med adressen i handen. När Marlon ska ta den vaknar hon och ska bege sig hem. Hon tappar adresslappen på soffan och de får tag på den.

Marlon och Eli börjar sin bilresa till Skottland något före Ashley och Laurel. De kommer fram och ser tillslut Sandy åka iväg med mat till ett öde hus. När Sandy sedan åker därifrån så smyger bröderna Dingle in och mycket riktigt hittar de Jasmine där. Eli blir vild och tänker nästan ge sig på Jas men Marlon stoppar honom. Tillslut så säger Eli att han kommer att försöka hålla Debbie ute ur fängelset så länge han andas för han älskar henne så mycket. Han säger åt Jas att tänka på att det är "inga oskyldiga violer" som sitter där.
Jas är precis på väg att följa med dem när Sandy kommer in med en pistol i handen. Han säger åt Jasmine att springa iväg och efter ett litet tag sticker hon. Strax efter kommer Laurel och Ashley in och de lyckas stoppa Sandy med den laddade pistolen. Ashley blir mycket förbannad över att hans far släppt iväg Jasmine ut på rymmen igen för nu har de ingen kontroll på vad som händer med henne.
 


"Gifta sig med en affärsman och få 2.4 barn.."

Maisie hade sovit över på puben och på morgonen så ockuperade hon badrummet och gjorde slut på allt varmvatten. Varken Diane eller Victoria var glad över det.
Diane skulle iväg till advokaten för att få veta vad arvet efter Jack skulle bli.
Hon kom tillbaka sedan och berättade för Andy, Daz och Victoria vad som hänt.
Det visade sig att Jack lämnat en liten summa pengar och en fond som ska betala skolgången för Victoria. Andy och Daz fick avkastningen på gården som skulle ses som en inkomst varje månad. Någon som kan förklara lite hur det där menades? Diane fick en summa pengar, inget nämndes om hur mycket vad jag märkte. Detta gjorde Andy rätt sur eftersom han behövde pengar till boskapen som skulle komma dagen efter. Diane ville att pengarna hon fått skulle hjälpa familjen men hur hon än gjorde skulle någon kanske känna att den andre fick mer.
Sedan bestämmer sig Diane för att ge Andy pengar till korna men då ska gårdens vinst och ansvar delas på de tre barnen. När hon kommer dit dagen efter så får hon väcka Andy som ligger och sover långt in på förmiddagen eftersom han och Daz festat lite kvällen innan. Man fick även se Andys tatuering "Katie forever" på armen, den hade jag faktiskt glömt...

Shadrack pratar med Zak som är på väg att hälsa på Debbie. Shadrack vill att Sarah ska få följa med eftersom ett barn behöver sin mor. Det jag inte fattar är ju att Sarah ser väl inte Debbie som sin mamma, vet hon ens om att hon är mamman?
Zak besöker Debbie i fängelset för att försöka övertyga henne om att Sarah borde få hälsa på och för att göra det lite svårare för Debbie att säga nej så tog han med en teckning från dottern. Debbie gav sig inte, hon vill inte att Sarah ska komma dit. Zak fick också veta att Danielle sitter inne på samma avdelning.

Chas pratar med Katie om en ny hemlig kärlek. Tillslut berättar hon om vem det är, Paddy. Hon känner att hon behöver någon som är lugn och trygg. Katie råder henne till att skaffa en spaniel i stället, om det inte fungerar.

Lexi fortsätter att försöka vara en god styvmor. Hon bakar pepparkakor med Thomas och Anya och hon ger dem en aningen förmycket godis. Anya mår illa av alla sötsaker så när hon ska åka hem så kräks hon i bilen.
Carl måste lämna in den för städning på verkstan och där träffar han givetvis Aaron. Det uppstår en ordväxling mellan dem eftersom Aaron inte alls gillar hur Carl behandlat Chas. Carl blir provocerad och tar tag i Aaron men precis då kommer Paddy och särar på dem. Chas ser allt och blir glad över att Paddy ställt upp och försvarat Aaron.
Senare har Chas bestämt sig för att flirta med Paddy och ge honom en chans. Hon tackar för hjälpen och för att Paddy ska få reda på hur hon känner så visar hon det eftersom det säger mer än ord. Paddy blir helt generad över kyssen.
Det slutar med att Chas sover över där över helgen och Paddy är mycket mycket lycklig.
På morgonen så måste hon hem för att byta om och prata med Aaron. Precis när hon är på väg ut så kommer Paddy ut i bara underkläderna och stoppar henne. De står ute och pratar, han är lite osäker på hennes känslor.
Lexi som ser när de står där och pratar skyndar sig hem för att berätta det för Carl. Han ser inte alls glad ut.
När de sedan ser Chas och Aaron i byn så gratulerar Lexi henne. Aaron måste ändå pika Carl om att han fått det han förtjänat stans dummaste bimbo och det gör Lexi förbannad.

Nathan har ridit en av Katies hästar utan lov och hon blir irriterad över det. Hon säger åt honom att han måste fråga henne först eftersom det är hennes företag även om stallet är på deras mark. Han får ersätta det men försöker att bjuda henne på middag istället men hon tackar nej och tar hellre pengarna.

Maisie söker jobb på puben och får det. Eftersom hon inte är så duktig än så får hon öva i att hälla upp en öl. Shadack utnyttjar det genom att erbjuda sig att dricka upp de som blivit fel.
Han och Zak utnyttjar även Paddy, för att välkomna honom in i familjen igen så måste han bjuda dem på öl och whisky.

Gennie blir jätteledsen när hon hör att Paddy och Chas är ett par. Hon känner sig sårad eftersom Chas försökt lura henne till att flirta med Paddy fast hon visste om hans känslor.

Marlon får ett besökstillstånd till Debbie och han åker dit för att besöka henne. Hon ville träffa honom eftersom hon ville få honom att säga till de andra att sluta tjata om Sarah. Han försöker få henne att förstå att Eli ångrar det han gjort och nu försöker han reda ut allt igen. Han berättar att Eli till och med försöker ta på sig skulden.
Marlon försöker få Debbie till att förstå att de måste få tag på Jasmine så hon kan ta sin del av straffet, hon är den som kan rentvå Debbie. Han förklarar för henne att Jasmine inte älskar henne eftersom hon låter Debbie sitta inne och att Jas kommer att glömma Debbie ganska snart och sedan gifta sig med en affärsman och skaffa 2.4 barn... Då börjar Debbie att prata lite och han  lyckas få reda på att Jasmine antagligen är i Skottland hos Sandy.

Väl hemma är Eli jätteförbannad över att Marlon besökt Debbie utan att säga något. Marlon förklarar då att det var för allas bästa. Nu ska de försöka få tag på Jasmine genom att prata med Laurel och Ashley om var Sandy är.


"Hur mycket champagne får man för en sedelbunt?"

"Det beror på hur full du blir...."
Vals svar på Maisies fråga =)


Betty pratar med Lexi och hon kan glatt visa upp sin flotta förlovningsring. När Betty sedan frågar när bröllopet ska vara så säger Lexi att de bestämt datum till midsommardagen. Problemet är bara att Carl inte vet om det så när Betty skulle gratulera honom när de ses i butiken så fattar han först ingenting. Lexi måste förklara lite fint för honom att de ska gifta sig den dagen. Chas som precis var på väg ut från butiken blir också rätt förvånad.
Väl hemma säger Carl till Lexi att han borde få veta vad hon planerar och att de kanske skulle presentera henne för hans barn innan de bestämmer datum. Då säger Lexi att det är bara att ta dit barnen så de kan träffas.
Carl ordnar en dag när barnen ska komma dit och Lexi får lite panik. Hon ska försöka visa sin bästa styvmorssida så hon försöker sig på att baka...
så brandlarmet går igång.

Marlon frågar Aaron om Eli hört av sig men det hade han inte. Då undrar Marlon om Aaron vet var Danielle är ifall att Eli sökt sig till henne. Först vill inte Aaron hjälpa honom men gör det tillslut.
Aaron säger sig sedan inte ha hittat någon av dem  men har han letat?
Marlon hittar sedan Eli gömd i någon mörk lada. Jag fattade aldrig var han var...

Laurel och Ashley har bjudit hem biskopen för att prata lite. De måste ju tala om att Laurel risker ett åtal hon också, inte bara Jasmine. Biskopen blir rätt upprörd när han tänker på rubrikerna i tidningen : "kyrkoherdefru hjälper rymling"

Paddy försöker be Gennie om ursäkt men hon vill inte prata med honom. Han ger sig inte och plötsligt säger han att han är kär i Chas. Stackars Gennie...
Hon följer med honom hem för att prata och Paddy berättar om sina känslor för Chas men så kommer Chas in precis. Gennie blir rätt besviken när hon får veta att Chas visste om Paddys känslor men ändå uppmuntrade henne till att flirta med Paddy.

Maisie dyker upp på puben och ser Andy där. Hon ber om ursäkt för igår och vill bjuda på en drink. Natasha och Mark kommer in och ser det  och de blir inte glada. Så när Mark får tillfälle så pratar han med Andy om att Maisie är gift och att de ska nog inte träffas mer... och det är lika bra med tanke på att Andy är deras hyresgäst.
Andy förstår piken och går därifrån.

Paddy sitter på puben och väntar på mat. Marlon är fortfarande sur på honom så han slänger fram maten på bordet och det gör Paddy rätt irriterad. Då börjar de att munhuggas med varann och de påtalar varandras brister. De andra pubgästerna får en förstaklassig underhållning och de sitter bara och ler.
Paddy blir så arg att han slänger även denna mat på golvet och marscherar ut.

Wyldes försöker att prata Maisie tillrätta. De varnar henne för Andy, att han är en hustrumisshandlare, men det vill hon inte lyssna på eftersom det bara kan vara byskvaller.

Paddy pratar ut med Chas. Han förklarar sin kärlek för henne och säger att han är riktigt kär och han ska ta hand om henne precis som hon är värd. Chas blir allt lite tagen av hans tal och hon kysser honom innan hon rusar därifrån.
Dagen efter så sjukanmäler hon sig och det gör Paddy orolig. Han pratar med Gennie och ber henne att kolla lite hur det står till med Chas. Återigen stackars Gennie. Hur kan Paddy vara så hjärtlös...
Gennie möter Chas utanför butiken och blir då arg eftersom hon tycker att Chas är så självupptagen.
Då söker Chas upp Paddy för att prata. Han tror att hon vill sluta på praktiken men det vill hon inte. Paddy är lättad över det beslutet.

Andy vill expandera. Han planerar att köpa fler djur bara han får ut sin del av arvet efter Jack. Han vill att även Daz ska investera sin del men Daz är inte ens säker på att han kommer att få något.
Andy är så ivrig att han kontaktar en annan bonde som ska avveckla sin gård och  det gör att Andy får köpa korna för under marknadspris...men har han pengar till det?

Natasha lurar iväg Maisie till Hotten för att shoppa för att kunna ta emot Tristan när han kommer till Home Farm. Han visste inte om att Maisie tänkte lämna honom. Eftersom Hotten är en liten stad så blir Maisie klar rätt snabbt så hon kommer hem och upptäcker att Tristan är där. Hon blir inte glad över att Natasha lagt sig i så hon packar sina väskor och tänker lämna huset så länge Tristan är kvar.
Nathan försöker övertala henne till att återvända och efter lite småsnack så ger hon med sig.
Maisie följer med Tristan hem igen. (Tänk jag trodde precis att vi inte skulle få se henne mer)
På väg ut ur byn, i bilen, får hon se de små sakerna som hon stör sig på hos sin man så hon ber honom att stanna bilen och hon hoppar ur.

Maisie stormar in på puben och ber Val att ta fram en massa champagne. Hon festar loss och bjuder även Marlon på drickat...och Val... och även Diane som kommer in.
Marlon står där och dansar bara för att visa "hur värdelösa män är" när Gennie kommer in. Även hon blir bjuden på champagne men verkar inte riktigt lika partysugen.
Jag tycker det är kul att Maisie stannar, hon är snygg och kommer säkert att ställa till det i byn...


Trevlig vårhelg allihop!"Svarta får måste hålla ihop..."

Brenda försökte åter igen få med sig Bob på festen men han ville inte förstå. Då kom Doug och bjöd med sig så hon skulle få sällskap.

Val stjäl Dianes inbjudan och Victoria ser det så hon lyckas få Val att ta med henne på festen.

Gennie besöker Chas på veterinärkliniken och få då rådet att få Paddy till att bjuda henne istället för tvärtom.  Det lyckades med lite lätt småprat om att hon ville se Home Farm inifrån, inte som Chas "föreslog" med att hjälpa Marlon. Paddy hör det och bjuder med Gennie.

Nicola får försöka ordna med festen så allt fungerar. Hon får gå runt med hörlurar och walkie-talkie för att hålla koll på sin personal.

Will vill att Belle ska få komma så Natasha ringer till Dingles och bjuder över henne men eftersom hon är så liten måste hon ha någon med sig och det blir Sam och Shadrack.

Theo, Debbies advokat, hälsar på hos Dingles och då får Zak veta att det var Elis senaste vittnesmål som gjort att Debbie blir anklagad för mord istället. Zak blir då så arg och söker upp Eli men Marlon säger att han har stuckit.

Laurel får brev från rätten, hon kommer att åtalas för att hon inte talat om vad Jasmine gjort. Nu är hon orolig för att hon ställt till det för Ashley också.

På festkvällen berättar Natasha att tidningen Horses&Houses kommer på besök för att göra ett hemmahos reportage men Mark är inte alls glad, han vill inte vara med på bild i någon tidning. Undrar vad han har emot det, han var ju även rätt avig till fotografen på festen...

Val dyker upp på festen och blir förvånad över att Eric är där. Han hade sagt att han skulle jobba.
Även Paddy blir förvånad när han ser att Chas är där och hjälper Marlon. Det gör honom rätt sur så han börjar smaka på maten och spottar ut den och säger att maten är dålig.  Han blir mer och mer onykter och håller sig undan. Gennie känner sig rätt ensam.

Så dyker Maisie och Nathan upp i en rosa cabriolet. Det blir livat och glatt, föräldrarna verkar bli glada. Nathan kollar in Katie på vägen in och det uppmärksammar Nicola. Hon säger till Katie att hon har inte en chans med en sådan kille som han. Katie kontrar bara med att hon är där som gäst, vad är Nicola där som?

Terry och TJ har kommit hem och möts av Bob. Terry får då höra att Brenda varit orolig för Jeans och hans förhållande och nu är hon på Home Farm med Doug. Då får Terry bråttom att byta om så han kan hämta henne.

Nicola som tar sitt jobb på största allvar stoppar Terry från festen, han har ju ingen inbjudan. Maisie ser det och lurar iväg Nicola med att Will och Belle är ute och busar. Sedan ger Maisie Terry en bricka med några fyllda vinglas så han kan låtsas vara kypare.
Terry hittar Brenda på dansgolvet med Doug. (Val och Victoria dansade också så fint ihop). Först blir Brenda arg men hon följer efter Terry som vill prata. Han säger att hon är hans flicka, hans partner och då smälter Brenda. Terry ger henne en present som han köpt, ett armband man kan sätta berlocker på.

Maisie är kvar ute och står och dansar lite för sig själv. Då kommer Andy för han ska hämta Victoria. Maisie bjuder in honom men han säger att han inte är så välkommen där. Då säger hon att vi svarta får måste hålla ihop. Han följer med henne in, först på kontoret. Där börjar Maisie flirta med honom och de kysser varann. När de sedan är på väg genom huset så ser Nathan dem och får då reda på vem Andy är och vad han gjort. Han stoppar givetvis paret som är på väg upp till sovrummet. Det visar sig att Maisie redan är gift, med Tristan som är Nathans bästa kompis. Det äktenskapet verkar inte så lyckligt eftersom Maisie säger att hon lämnat sin man.

Eftersom festen nu avbryts och alla beger sig hemmåt får Marlon samla ihop all mat som inte gått åt. Han får hjälp av Chas och hon påbörjar ett litet chokladkrig men de blir avbrutna av Paddy som kommer in. Paddy som är full vill också vara med så han börjar slänga maten, silverfat efter silverfat tömmer han rakt ner på golvet.

Utanför sedan så är Paddy sur på Marlon men Marlon säger ifrån. Det blir rätt hårda ord dem emellan. Marlon vill inte längre vara Paddys vän...

Lite kul var det att Natasha kallade Val för Pat hela tiden även om Val försökte tala om att hon inte heter så.Valentinkort, mordrättegång, insekter och knopar

Eli går till polisen för att höra med dem om varför Debbie hålls kvar och varför de inte letar mer efter Jasmine. När det inte funkar så vill han ändra på sitt uttalande och då säger han att han såg Jasmine döda Shane. Varför han inget sagt tidigare var för att Debbie inte ville det eftersom hon är ihop med Jas.

Brenda erbjuder Ashley och Laurel att hjälpa till med fritidsklubben. De blir glada över förslaget.
Sedan försöker Bob och Brenda att komma på ett lockande namn för fritidset. Doug hör förslaget "Emmerdales upptäckare" och han blir genast intresserad av att hjälpa till.
Han och Betty ger Brenda förslag på vad de ska kunna göra. Betty tycker de ska lära barnen att laga enklare mat och då säger Doug att han är bra på knopar... så som minörstek, trumpetstek och kärleksknop (kul tillfällighet som passade den svenska översättningen, vet dock inte hur det var på engelska) och att han kunde tända eld utan tändstickor. Detta tyckte Betty att barnen verkligen inte behövde lära sig för då skulle de bli som Victoria Sugden.

Paddy kollar på allahjärtansdagskort i butiken. Gennie frågar vem som ska få det men då blir Paddy besvärad och fnyser åt det.
Hon går sedan till veterinärkliniken för att bjuda Chas och Paddy på öl för att sedan kunna lämna ett kort till Paddy men det lyckades inte. Däremot lyckas hon senare med att lägga kortet i Paddys jackficka när de är på puben.
Marlon får lite ledigt av Val för att kunna dricka några öl med vännerna. Chas påpekar att hon borde ju få ett kort även om de andra vid bordet inte får det. Plötsligt råkar Marlon få tag på kuvertet i Paddys ficka och alla blir intresserade av vem det kan vara ifrån. Paddy blir inte alls lika glad som väntat utan han tror att de gjort så för att reta honom och få något att skratta åt.

Betty frågar Natasha om hon kan få ledigt för hon vill stödja Debbie denna dag när det är rättegång. Det får hon inte. Däremot går Natasha själv på rättegången. Även Dingles är där för att höra hur det går.

Rättegången avbryts av att polisen dyker upp och viskar lite med domaren och advokaterna. Eftersom det framkommit nya bevis så tar rätten paus.
Nu blir Debbies advokat orolig eftersom hon kan åtalas för mord och inte dråp som tidigare. "Det kan vara så att hon slagit ihjäl Shane i ren svartsjuka"

Diane har kontaktat en advokat angående Andys chanser till att få vårdnaden om Sarah. Hon besöker Dingles för att prata om saken men de vill inte prata om det eftersom de har så mycket annat att tänka på just nu.
Diane ger sig inte, hon vill diskutera detta nu. Då blir Dingles sura och vill inte alls att Andy ska få en chans till men efter att Diane sagt sitt så ger de med sig. På så sätt får de lite mindre att oroa sig för.

Eli är ångerfull eftersom han bara menat väl, han ville inte skada Debbie ännu mer. Han vill prata med Zak men Marlon avråder honom.

Natasha förbereder en fest för Mark som fyller år, den ska vara liten och väldigt nedtonad med familjen och några få utvalda bybor. Hon vill att barnen ska komma dit och minsta sonen Will kommer hem. Nathan är på väg men Maisie har inte hört av sig.

Will verkar vara en smart unge men utan vänner. Han är på upptäcksfärd på ägorna med sin far när pappan får ett samtal. Det slutar med att Will får gå ensam på upptäcksfärd. Han möter Belle och de börjar prata med varann. Belle är ute och samlar insekter. De kommer bra överens och han bjuder med henne till Home Farm. Först vågar hon inte eftersom första mötet med Natasha inte varit så lyckat men Will övertalar henne att följa med ändå.
Natasha blir mycket förvånad när hon ser Belle i deras kök. Will presenterar Belle som en blivande botaniker men Belle säger att hon kan tänka sig bli premiärminister också =)

Inför Marks fest så har cateringkocken brutit benet så Nicola frågar Marlon om han kan hjälpa till. Val vill inte det men en bunt sedlar övertalar henne att låna ut pubkocken.
Nicola delar sedan ut inbjudningar till festen. Val får ingen men hon kan ju komma med som Erics gäst.
Chas har listat ut att det var Gennie som gett Paddy kortet så hon säger åt henne att prata med honom.
Det visar sig att Paddy fått en inbjudan till festen och Gennie frågar om han vet vem han ska gå med, hon går gärna med honom om han vill. Paddy fräser ifrån och säger att han inte tänkt gå...

Lisa besöker Debbie och hon bönar och ber om att Debbie ska ange Jasmine. Debbie vägrar och hon säger att hon inte ångrar sig att hon tagit på sig skulden för Jas skulle inte ha en chans i fängelset.
Debbies cellkompis har nämnligen tagit hennes mobil och stampat sönder den så nu kan hon inte kontakta någon i smyg längre.
Senare ser vi hur Debbie ligger i mörkret och tänker...
Hur ska hon lyckas ge igen på cellkamraten utan att själv råka illa ut?Alla gör nog allt för att skydda just sin familj

Andy har fått ha Sarah över natten. Diane kommer över för att ge henne frukost medan Andy sköter gården. Diane säger att hon ska säga till Mick att Andy bestämt sig för att vara kvar men det vill inte Andy än.
Lisa kommer över för att hämta Sarah så Andy hinner inte ens säga hej då.

Diane pratar med Natasha om kontraktet och hon ber att de ska ge Andy en chans. Mick kommer precis in och då får han veta att han inte kan ta över gården eftersom Andy kommer att vara kvar. Han blir mycket besviken.  Inte blir han gladare när han märker att Lee jobbar som viltvårdare där.

Daz tar ledigt från verkstan för att kunna hjälpa Andy, han vill även bo där till att börja med. Victoria känner samma sak, hon vill också flytta in på gården.

Det smyger runt en man och han slår sig in i Debbies hus och snokar runt. Där tar han en mobiltelefon.  På väg ut så möter han Zak som undrar vem han är och vad han gör. Det visar sig att han är advokat och heter Theo Hawkins och att Cain anlitat honom för att fria Debbie.
Zak och de andra i familjen Dingles blir glada över att höra ifrån Cain men kan de lita på advokaten.

Andy besöker Dingles eftersom han blir irriterad på att de bara hämtat hem Sarah. När han råkar höra att Cain är på väg tillbaka till byn så blir han orolig.

När Zak, Sam och Shadrach sitter och dricker öl så kommer massa polisbilar med blåljusen på upp på gårdsplanen. De är där för att leta efter Cain efter ett tips de fått.
Genast misstänker de Andy eftersom han och advokaten är de enda som visste om att Cain hört av sig.

Theo Hawkins kommer hem till Dingles och berättar att polisen fått tag på Cain.
Zak blir förbannad och söker upp Andy eftersom han tjallat om Cain men Andy försvarar sig med att han faktiskt är orolig för sin dotter.  Som tur är kommer Victoria precis så Andy slipper få stryk.
Lisa pratar med Daz och blir sur på honom eftersom han inte sagt att det var Andy som tipsat polisen och det gagnar inte Debbie som är hans arbetsgivare. Det slutar med att Lisa säger åt Daz att han kanske inte ska jobba där och då blir Daz förbannad och säger att hon har rätt, han ska inte jobba där.

Diane besöker Lisa på verkstan för att prata om Andy som vill träffa Sarah. Lisa menar att det får han inte för han är inte pålitlig. Då säger Diane att Lisas familj inte heller är så pålitlig. Lisa ger sig inte och det gör att Diane säger åt Andy att nu ska de visa att de också är en familj som stödjer varann för att få tillbaka Sarah.

Natasha frågar Ashley och Laurel om det finns något fritids i byn eftersom hon behöver det till sin son  Will. När hon får veta att det inte finns så föreslår hon att det vore kanske något för kyrkan.
Laurel frågar Doug om han kan tänka sig bli fritidsledare men det vill han inte.

Diane erbjuder Mick jobb på puben. Först blir han förbannad men sedan lugnar han ner sig och antar erbjudandet.
Lee blir allt förvånad över att se sin farfar som alltid vill jobba utomhus stå bakom bardisken.

Eli åker runt och letar efter Jasmine men återkommer till byn utan att ha hittat henne.
Ashley ringer också runt bland kyrkorna för att höra om de sett till någon som likar henne. Han blir orolig eftersom det gått flera veckor och de inte hört något. 
Tillslut måste han ringa sin far Sandy i Indien för att berätta om vad som hänt. Då får han veta att Sandy är i Skottland sedan några veckor och det berodde på massa alkohol och en kvinna från Aberdeen. Han hade inte hört av sig för han ville inte såra Betty. Givetvis blev han mycket ledsen när han hörde vad som hänt Jasmine och han sa till Ashley att han skulle ha ringt tidigare.

Debbie pratar med sin nya advokat och han vill inte att hon erkänner dråp. Han ska minsann lyckas få ut henne. Innan han går så ger han henne mobilen han tagit ur hennes hus.
Under kvällen när Debbies cellkamrat sover så passar hon på att kolla sina meddelanden hon fått. Ett är från Laurel och det andra är tyst. Hon ringer upp numret som det tysta meddelande kom ifrån och det visar sig att det var Jasmine. De pratar lite med varann och Debbie får veta att Jas är i Skottland. Jas vill ange sig själv för att hjälpa Debbie men det tycker Debbie inte är en bra idé. 
Jas mår dåligt över situationen och vet inte riktigt vad hon ska göra. Hennes farfar lovar att göra vad som helst för att skydda henne...
Så där ser man, han visste om var hon var.


Dags för begravning

Idag handlade det endast om Jacks begravning.

Först får vi se flera stycken bybor som minns tillbaka, ett minne de har av Jack och vi får höra "deras konversation vid det tillfället"

Victoria berättar att hon vill inte vara kvar i byn, hon vill åka till Spanien med farmor. Daz försöker att övertala henne till att stanna men hon ger sig inte.
Diane åker till gården för att hämta Andy som inte dykt upp och han ligger bakfull i soffan och sover. Det är fullt med disk och gamla ölburkar i hela huset.
Även Daz, Victoria och Annie dyker upp och de ska åka in till byn efter kistbilen.

Nästan hela byn finns samlad vid kyrkan.

Robert dyker upp vid gården och går runt där och minns. Natasha ser honom och undrar vad han gör där. Hon får då veta att Jack var hans pappa och Robert ber henne att inte tala om att han varit där.

Inne i kyrkan ska Diane hålla ett litet minnestal. Hon läser ur ett brev som Jack skrivit innan han dog och det var adresserat till alla hans barn. Det blir förmycket för Andy som rusar ut ur kyrkan.
Minneshögtiden avslutas men Annie känner att hon vill sitta kvar ett tag inne i kyrkan. Diane får Jacks gamla gubbkeps för att ge den till honom i graven.

Andy som irrat runt lite i byn för att få tid att tänka är på väg tillbaka när han ser att Robert står vid bron och iakttar begravningen på avstånd. När han ropar på sin bror sticker Robert iväg till bilen och åker därifrån.

Efter begravningen så samlas byborna på puben. De flesta är besvikna över att Robert inte ens dykt upp.
Val har en överraskning till Diane, hon har ordnat ett foto på Jack som ska sitta på väggen bredvid Amos och Mr Wilkes.  För även om Jack aldrig var en pubägare så var han dock gift med en...

Andy träffar Mick på gården och Mick erbjuder sig att hjälpa till med djuren redan nu. Andy tar tacksamt emot hjälpen.

Diane pratar med Annie om Victorias beslut. Hon känner att hon sviker Jack eftersom hon inte lyckas hålla ihop familjen. Dessutom så tyckte hon det var svårt att läsa brevet i kyrkan eftersom det bara var till barnen, hon hade inte blivit nämnd.
Annie ger då Diane ett brev som Jack skrivit till henne och som skulle lämnas efter begravningen.

Diane får en stund för sig själv men kan inte förmå sig att läsa brevet. Marlon tittar in och pratar med henne. Han berättar om att de båda mist sina älskade precis under en separation och att det är svårt när man aldrig kan rätta till det. Han berättar att han "sett" Tricia en gång när han suttit vid  cricketplanen och att allt känts så verkligt.
När Marlon gått så dyker Val upp och hon får hjälpa sin syster med att läsa brevet. Äntligen får Diane veta att Jack älskade henne fortfarande och att han var ledsen över att de inte skulle ses igen.

Annie åker till gården för att prata med Andy. (Nu var det minsann städat och fint överallt)
Hon sa att hon var besviken på honom att han stack från kyrkan och ännu mer besviken på Robert som inte dykt upp. Då säger Andy att han sett Robert.
De bestämmer sig för att inte berätta det för Victoria.

Daz bönar och ber Victoria till att stanna. Han vill att hon ska vara kvar för han behöver henne men hon känner att hon inte har något kvar i byn att stanna för.
När de sedan kommer hem till Diane vill hon att de ska följa med till graven. Andy står redan där och de kan alla säga farväl. Andy berättar då att han tänker ge gården en chans till och han vill ha hjälp av Daz. Daz är emot det först eftersom han inte litar på Andy men sedan går han med på det.
Då bestämmer sig Victoria för att stanna kvar i byn hos sin familj...

När de går från graven vänder sig Diane om... Hon ser Jacks ande som står där och hon blir glad och ler...


Det som störde mig idag var breven från Jack. Jag hade den uppfattningen att han fått en hjärtattack och sedan dött på sjukhuset och att det gått rätt fort men när skrev han då breven till barnen och Diane? Visste han alltså att han snart skulle dö?

Som tur är så gjorde de ändå slutet rätt fint, John Lennons Imagine spelades och Jacks bild visades vid graven.

Shane "återuppstod" och hamnade på Holby City i avsnittet efter HTG idag.En levande legend är tillbaka

Nicola vaknar upp i lastbilen, utan kläder bredvid Jimmy som dock hade sina kläder på sig. Hon är inte alls glad över vad som hänt. Bilen står som tur är still eftersom chauffören har kisspaus. De kan passa på att smita ut, i alla fall Nicola som inte vill bli sedd. Jimmy får veta att de är i Hull och att de måste ta en taxi hem.
När taxin sedan stannar i Emmerdale så kliver de båda ur. Nicola ser att David är nära så hon säger åt Jimmy att gömma sig men taxin åker iväg och där sitter Jimmy på huk bakom. =)

Nicola kommer givetvis försent till sitt arbete som förvaltare på Home Farm. Hon har inte ordnat några som kan komma på intervju för viltvårdarjobbet så hon får gå hem igen.

Senare försöker Jimmy prata med Nicola för att vara vänner men det vill hon inte. När hon sedan ser att David är på puben med Leyla så utnyttjar hon Jimmy igen för att få en drink och låtsas att hon har roligt i hans sällskap. Allt för att David ska märka det. Hon passar även på att få lite tips om vad hon kan göra på Home Farm av Jimmy, eller rättare sagt han nämner att Rodney hade en mapp med lite förändringar som kanske kan användas.
Nicola dyker upp sedan hos Wyldes och presenterar "sitt" arbete och de verkar lite imponerade ändå.

Zak ska besöka Debbie i fängelset och han ska ta med sig några paket cigaretter som hon kan använda som betalningsmedel där. Marlon som hälsar på hos Dingles påpekar att Eli försöker få tag på Debbie för att prata. Zak är inte alls glad över det eftersom Eli svikit familjen.
Debbie är glad över besöket och hon får veta vad som har hänt Jack. Hon vill inte att Sarah kommer dit och besöker henne och hon vill inte heller få permission för att bevista begravningen.

Lisa lämnar Sarah hos Andy på gården och hon är inte alls glad över att det är så stökigt. Hon säger åt honom att skärpa till sig för Sarahs skull.
Katie kommer också över för att prata med Andy. Val har bett henne göra det för Dianes skull. Hon ber Andy att hjälpa Diane med begravningen men han vill inte det, då vill hon att han gör det för hennes skull eftersom hon alltid tyckt om Jack och han har behandlat henne väl.
Andy vill inte göra det och när Diane senare försöker få tag på honom är han borta...

Marlon kommer in på cafét och tänker sätta sig vid Paddys och Chas bord men då reser sig Paddy och ska gå därifrån och han drar med sig Chas. Bob gömmer undan ett brev precis och Marlon fattar direkt att det är från Donna. Nyfiken som han är så vill han veta vad hon skrivit men Bob vill inte berätta. Först säger han att hon trivs i Essex men ser att Marlon blir ledsen då säger han att Donna saknar honom och genast skiner Marlon upp.
Chas blir förbannad på Paddy som hon tycker sviker sin kompis så Paddy tar med sig massa öl och besöker Marlon i hans hem. Det är lite konstig stämning mellan dem men de fortsätter att prata och dricka ändå =)

Wyldes behöver som sagt en viltvårdare och de frågar Mick om han känner till någon. Han rekomenderar sitt barnbarn Lee men han ska hjälpa honom på gården så han blir inte ledig än.
Lee pratar ändå med Natasha och hon vill ge honom jobbet.

Diane har det jobbigt och hon städar och putsar för att kunna tänka på annat än vad som hänt. Sedan åker hon och hämtar Annie Sugden och kroppen vid flyget. De måste planera för begravningen men Andy dyker som sagt inte upp och Robert får hon inte tag på.
Annie pratar med Victoria och berättar att Jack pratat mycket om henne nere i Spanien. Sedan berättar hon att Victoria räddat livet på henne efter flygkrashen. Annie hade förlorat man och barn i krashen och själv låg hon medvetslös men så kom Jack och hade en nyfödd Victoria med sig och la hennes hand i Annies och då vaknade hon ur medvetslösheten.
Det gjorde faktiskt Victoria lite gladare eftersom hon känner sig så ensam och övergiven.
Diane försökte även få Victoria till att förstå att hon finns där för henne även om de inte är släkt så är de fortfarande familj.

Eli pratar med Lisa för han vill verkligen få kontakt med Debbie. Lisa går med på att Eli får komma dit när Debbie ska ringa och det ska inte bli några problem med Zak eftersom han inte kommer att vara hemma.
När sedan Debbie ringer så pratar hon först med Lisa och sedan går hon med på att prata med Eli men hon säger inte så mycket mer än att det är kö till telefonen och hon måste sluta.
Under tiden passar Zak på att byta lås i Thug Gyll så när Eli kommer hem kommer han inte in. Zak kastar ut hans kläder och säger att han inte är önskvärd där.
Marlon har inget annat än göra än att dyka upp hos Marlon som sitter och blir onykter med Paddy. Han skickar iväg Paddy för att köpa mer öl medan han roar Marlon. Eli har kommit dit för att stanna...

Lite roligt var det när Val och Eric pratar om vad som hänt när de står i baren på puben och Val dricker en whisky (?) och Eric säger att han också kan tänka sig en drink. Då fyller Val på sitt glas och fortsätter dricka och tycka synd om sig själv. Hon tror att Jack dött för att hon varit så elak och låtsats att Eric och Rodney var dödssjuka, hon hade utmanat ödet. Eric lugnar ner henne och när han sedan påminner henne om att han vill ha en drink säger hon att han inte ska dricka så tidigt på dagen för det är inte bra för hälsan. Så typiskt Val...

Trevlig helg mina vänner!

Så kom dagen D... D som i död

Zak säger åt Aaron att hjälpa till i verkstan. Lisa talar om vad han får göra och inte får göra. Han ska tvätta bilarna och svara i telefon, inte röra verktyg, motorer eller pengar.
Daz som jobbar där kan givetvis inte motstå att retas lite så han säger åt Aaron att köra bilen uppallad och backa så trippelmätaren går tillbaka men han måste göra det i ca trettio minuter,
Lisa kommer dit och blir förbannad. Aaron får gå hem men Daz säger att det var hans fel som skojat med Aaron.
Chas kommer hem och ser att Aaron är hemma och hon skäller ut honom tills Lisa kommer och talar om att det var Daz fel alltihop. Jag tycker faktiskt Aaron har sig själv att skylla när inte Chas tror honom i första taget, han har ju liksom bäddat för det... 

Leyla försöker att be Brenda och Gennie om ursäkt men Gennie är besviken för vänner "stjäl" inte av varann.
Bob installerar en webkamera så Brenda kan prata lite mer ansikte mot ansikte med Terry medan han är bortrest. Först vill hon inte det men sedan så går hon med på det. Samtalet med Terry går bra och hon verkar glad men sedan kommer TJ till webkameran och han säger att han älskar mormor mer än Brenda och sedan fortsätter han att säga "Vi älskar mormor" (jag tyckte de översatte det till farmor men vi vet ju att Jean är mormor).
Brenda tolkar det som om även Terry älskar "mormor" så hon blir deprimerad och börjar dricka. Hon blir rätt full och ska till puben för att dricka ännu mer. Där finns Doug och han ser till att hon inte dricker mer utan hjälper henne hem. Då börjar Brenda att flirta med Doug och det slutar med en puss. Doug sansar sig rätt snabbt och drar sig undan. Strax efter somnar Brenda, sittandes på soffan. Han sover i fåtöljen så han kan hålla ett öga på henne.
På morgonen när Brenda vaknar blir hon först lite förskräckt, hon minns inte vad som hänt. Doug försäkrar henne att inget hände men hon vill ändå att han går därifrån innan någon ser att han varit där. Hon ser att både Gennie och Bob är i cafét så hon försöker att påkalla deras uppmärksamhet så Doug ska kunna smita ut genom affären. Doug lyckas givetvis inte smyga ut utan att välta några koppar från ett bord så alla ser vart han kom ifrån =)

Chas ber Paddy om ursäkt och hon vill inte att detta med Marlon ska förstöra deras vänskap eftersom hon tycker om Paddy så mycket, mer än som bara än vän... som en bror.

Nicola får arbetsinstruktioner av Natasha och det första hon får göra är att åka och hämta Marks kläder från kemtvätten. Sedan får hon fixa kaffe och kakor till besöket på Home Farm. Det var inte riktigt det Nicola hade förväntat sig att göra.

David är ute med Leyla på konserten men blir rätt full. De får skjuts hem av en tatuerad och piercad kille vid namn Skin. David tar sig hem och Leyla får med sig Skin hem till Pearl. Hon lyckas ändå få honom att sova i bilen under natten. Pearl och Lily blir genast charmerade av Skin som uppträder som en gentleman trots "utseendet".
När fabriksarbetarna har lunch-rast så går Pearl hem för att fixa lite och det är inte förrän hon ska gå tillbaka till fabriken som hon upptäcker att det fattas saker. Det visar sig att Skin brutit sig in  för att stjäla. Pearl börjar skrika och han sticker iväg. David som precis är utanför råkar slå upp bildörren precis så Skin blir knockad och ramlar ner. David blir då byns hjälte som stoppade inbrottstjuven.

Lexi följer med Carl till Hotten. Han ska på affärsmöte men hon shoppar istället för att vara på fabriken. När de kommer tillbaka så är fabriksarbetarna sura på att hon struntat i deras arbete så de strejkar. Lexi hotar med att skvallra för Pollard men de hotar med samma sak.
Lexi är ändå nöjd för hon har köpt sig en ring som hon kan ha som förlovningsring. Carl lovar att köpa en ny till henne men hon  är nöjd med den hon har.

Jimmy är sur för att han tycker att Carl ägnat sig åt fel saker och inte till nya företaget. Han börjar dränka sina sorger och får plötsligt sällskap av Nicola. De två trivs väldigt bra ihop och jämför sina liv med vilka nollor de är. När de inte får mer champagne på puben så fortsätter de drickandet på annat håll. De får tag på ett sexpack öl och sätter sig i skuffen på åkeriets lastbil. Plötsligt börjar de kyssa varann... Ojj det var en oväntad romans =)
Deras vän Dean som är lastbilschaufför dyker upp för att köra lastbilen till Belgien. Det han inte vet är att Nicola och Jimmy ligger och sover ruset av sig där bak.

Diane försöker att övertala Andy att fortsätta med gården men han vill inte. Då berättar hon att Mick är intresserad av att ta över och det tycker Andy är bra.
Hon försöker att få tag på Jack i Spanien för att berätta vad Andy kommit fram till innan hon berättar för Victoria och Daz.
Victoria kommer hem och hör när de diskuterar saken och hon blir rätt upprörd över Andys beslut. Hon tycker att han ska vänta tills pappa kommer hem.
Då säger Andy att Jack inte bryr sig eftersom han ändå inte är där.
Victoria blir så ledsen att hon går till kyrkogården till sin mammas grav. Daz dyker upp och pratar med henne. Hon tror att gud inte gillar henne eftersom han först tagit hennes mamma och sedan ser till att hennes pappa inte är där. Daz råder henne till att åka till Jack i Spanien i ställe.

Telefonen ringer på puben men Val hinner inte svara. Tillslut så svarar hon och det är Annie som ringer och söker Diane. De får då veta vad som hänt.
När Victoria kommer tillbaka från kyrkogården säger hon att hon ska åka till sin pappa i Spanien men Diane säger att hon inte kan göra det. Då blir Victoria så upprörd och säger åt henne att hon inte kan stoppa henne nu...
Diane berättar att Jack fått en hjärtattack och åkt in på sjukhuset men de kunde inget göra, han är död nu.

Usch, jag har fasat för den här dagen i flera år... ända sen jag hörde att Clive Hornby dött.  =(


Champagne, massörare och en välgörare utan baktanke

Diane pratar med Mick och hon frågar om han kan tänka sig att hjälpa Andy på gården. Först säger han aldrig men hon lyckas övertala honom.
Andy vill inte ha hjälp av någon men tillslut går han med på att Mick hjälper honom. Mick har givetvis mycket att anmärka på eftersom gården har fått förfalla. Andy verkar inte allt för angelägen om att ordna upp saker och ting.
Mark kommer dit för att se hur ägorna ser ut och för att kräva Andy på hyran. Han är inte så imponerad över skicket på gården.
Diane kommer dit med Sarah men Andy kan inte leka med henne hemma eftersom det är så stökigt. Hon får följa med Diane hem så kommer Andy dit när han städat upp lite.
När han väl kommer till Diane har han bestämt sig för att ge upp gården och söka sig ett arbete istället.
Mick får höra det och börjar smida planer på att själv ta över gården. Lee tycker inte det är en bra idé.

Brenda saknar Terry så hon funderar på att maila honom. Hon visar brevet för Bob som avråder henne att skicka det hon skrivit annars kommer Terry tro att hon gör slut. Hon säger att hon känner sig som en öppnad champagne men kolsyran har gått ur...
Gennie och Leyla funderar på hur de ska göra Brenda glad igen och de kommer på att hon ska få lite massage. Leyla erbjuder sig att utföra den och hon får även Gennie som kund. Leyla samlar ihop saker till sin "nya karriär" hemma hos Pearl. Hon råkar få med sig Pearls pälsmatta, en ny flaska olivolja och en burk kräm från badrumsskåpet.
Brenda blir lite förvånad över massagen men Gennie övertygar henne om att det är vad hon behöver, Leyla är ju utbildad "massörare". När massagen är över så får Brenda en ansiktsmask. Efter ett litet tag så börjar det svida och bränna i ansiktet. De får uppsöka läkare och då kommer det fram att Leyla använt en liktornssalva som ansiktsmask. Brenda kommer hem med svåra brännsår i ansiktet.

Natasha besöker Debbie i fängelset. Hon vill hjälpa henne så hon erbjuder sig att betala skulden och ett halvårs hyra i förväg. Allt endast för att hon tycker att Debbie påminner om henne själv när hon var ung. Sagt och gjort, Natasha söker upp Carl och betalar det hon lovat Debbie. Undrar varför, hon säger sig inte ha någon baktanke med det hela men stämmer det månntro?

Lexi hånglar med Carl i köket när Jimmy och Scarlett kommer hem. Carl berättar den goda nyheten och nu är det officiellt. Lexi vill fira förlovningen så hon handlar champagne i butiken. Hon ser Chas på cafét och då kan hon givetvis inte låta bli att tala om förlovningen. Chas blir givetvis ledsen men visar inte det utan lyckönskar dem båda.
Lexi ordnar ett litet kalas hemma och de ska fira. Jimmy vill givetvis hålla ett litet tal och han lyckönskar dem och säger att om inte Lexi funnits kanske Carl gift sig med en Dingle. Då passar Lexi på att hälsa från Chas.
Jimmy påpekar att Carls känslor för Chas aldrig var allvarliga och han får Carl att hålla med om det men man ser på Carls blick att han är inte riktigt sanningsenlig.

Paddy vill ha en filmkväll med Marlon för att muntra upp honom. Han tycker att Marlon borde tänka lite på andra tjejer och kanske till och med "kliva upp i sadeln igen"... då erkänner Marlon att han redan haft " ena foten i stigbygeln". Paddy undrar givetvis med vem och Marlon kan inget annat än säga att det var Chas.
Paddy blir givetvis chockad och Marlon försöker att släta ut det med att hon tänkte på någon annan...

Paddy är inte direkt sugen på att se film med Marlon längre, han är inte intresserad av att se "Kocken och receptionisten - en snuskig historia om liderlighet, undertitel: att pissa ner sin bästa vän"

Aaron snokar rätt på gammal medicin på praktiken och gör upp med någon vän om att sälja det till honom.
Paddy dyker upp precis när affären ska avslutas och han avslöjar Aarons skumraskaffärer.
Aaron sticker därifrån precis som alltid.


Chas möter Paddy och får höra om vad Aaron gjort. Hon blir förbannad och letar rätt på sonen som gömmer sig i en gammal lada. Hon är väldigt besviken på honom och han provocerar henne hela tiden med att säga att nu kommer hon att ge upp som vanligt. Han är väldigt kaxig och kallar henne fnask. De börjar slåss men precis då kommer Zak förbi och särar på dem.
Zak pratar allvar med Aaron medan Chas får hämta deras saker hos Paddy. När hon är där så passar Paddy på att fråga henne om Marlon... därefter så talar han om att han har känslor för henne, att det inte bara är en flirt som vanligt. Det blir lite för mycket för Chas så hon bara går därifrån...
Zak lär Aaron om Dingles regler, att aldrig slå en kvinna, inte råna eller mobba pensionärer osv...
Han låter dem flytta tillbaka till huset. Lisa protesterar och menar att hon har tillräckligt med jobb ändå men Zak står på sig, Chas och Aaron stannar.

Hångelfest med sin kusin

Chas hjälper Lisa i fabriken innan någon börjat arbetsdagen, allt för att reta Lexi.
Lexi pratar med Carl om deras ekonomi och hon anser att de ska kräva tillbaka pengarna från Debbies lån. Hon tar saken i egna händer och pressar Lisa till att de ska ha pengarna.
Lisa pratar med Chas om saken som lovar att se vad hon kan göra.

Donna pratar i telefon och skäller på tidningsbudet som strular så Bob måste leverera tidningen till byborna. Då kommer Marlon in och hon blir som förstenad och tappar luren i golvet. När hon ska ta upp luren så slår hon i huvudet och Marlon rusar fram och tröstar henne. Snabbt märker han vad han gör och släpper henne.

På jobbet så pratar Marlon med Jake och får då höra att Ross lämnat byn. Jake säger också att han fått veta av Aaron att Chas kramat Ross och att han sett att Donna var där för att ta farväl.
Strax efter så hör Marlon när Betty skvallrar om Ross avresa, hon råkar nämna att hon och Donna var där. Marlon märker inte att han kramar sönder ett glas förrän det börjar rinna blod.

Chas får höra att Aaron pratat om Ross utan att ens varit där och att Carl pressar Dingles för att få tillbaka lånet så hon blir riktigt arg. Hon söker upp Marlon och hittar honom hemma något onykter. De börjar supa tillsammans och har väldigt roligt.

Donna lämnar in ett svar på sin förflyttning, hon tänker acceptera erbjudandet men polischefen råder henne att tänka till och som polis borde hon dubbelkolla läget hemma innan hon drar iväg.
Hon pratar med Katie om saken och Katie försöker att få henne till att stanna kvar. Donna ber henne att inget säga till Bob men så fort Donna gått därifrån så berättar Katie om Donnas flyttplaner. När Donna kommer tillbaka så försöker de övertala henne återigen till att stanna eller åtminstone att prata med Marlon innan hon sticker.

Chas och Marlon har hunnit bli rejält packade och för att förgylla en usel dag så tycker hon att de ska ha en "helt onödig tafsningssejour som båda kan ångra i morgon". De ska alltså hångla med varann medan de tänker på någon annan. Först tänker Chas på Alan =) men sedan börjar de om...
Precis då kommer givetvis Donna in och ser deras kyss. Hon blir förbannad och tror att han bara vill ge igen, sedan berättar hon att hon bestämt sig att förflyttas till Essex. Hon skyller på Marlon att det är hans fel att Debbie sitter inne, det var han som startade den här röran när han angav Ross. Sedan rusar hon iväg och ska hämta sina väskor. Hon hinner säga farväl till Katie och Bob innan hon åker i väg i en taxi. Marlon står utanför på gatan och ser henne åka...

Dagen efter så är Chas väldigt bakis, så Aaron råder Paddy att ge henne ledigt och då kan han ta hand om receptionen. Paddy gör det eftersom han tydligen inte kan säga nej till Aaron och han vill ju bara vara snäll mot Chas. Det visar sig att kunderna inte kommer fram på telefon till kliniken eftersom Aaron sitter och pratar privatsamtal hela tiden, nåja han hinner även med att porrsurfa lite emellanåt. Paddy upptäcker det och säger åt honom att sköta jobbet. Då tar Aaron sin jacka och drar iväg till Hotten istället.

Chas som fått ledigt sitter på cafét för att bota sin baksmälla. När Carl kommer in så pratar de med varann. Lexi ser det från butiken och kommer dit. Då bestämmer sig Carl för att vara snäll mot Chas, han berättar då att de kan vänta med pengarna tills Debbie blir släppt. Det gillade inte Lexi. Hon blir inte gladare sen när Lisa säger till henne att Carl gör precis som Chas vill och att Lexi bara är ett mellanspel för honom.
Lexi blir då orolig så hon lagar till en fin middag till Carl. När de ätit så frågar hon honom om han vill gifta sig med henne. Han vill inte gå igenom det där en gång till men hon pressar honom och tillslut säger han ja.

När Paddy får höra att Betty valt en annan veterinär i Robblesfield för att det inte gått att få kontakt med kliniken i byn så blir han arg på Aaron. Han söker upp Chas för att prata med henne om saken men han klarar inte av det. Det enda han får fram är att han skickat Aaron till Hotten för att hämta hans kemtvätt.

Andy har inte träffat Sarah på ett tag, han har haft mycket att ta igen på gården. Diane söker upp honom och berättar att han är välkommen på middag hos Dingles kl 17. Inne i huset är det stökigt och fullt med disk men Andy har inte tid med att ta hand om det fast Diane säger åt honom att skärpa sig om han vill ha sin dotter boendes där.
När han sedan kommer till Dingles kl 18.40 så sover Sarah. Lisa påstår att Sarah varit lite dålig idag så därför har hon gått och lagt sig så tidigt. Han hann alltså inte träffa sin dotter idag heller...

Marlon får veta att Katie vet om att han kysst Chas så han försöker att få tag på henne.  Han besöker henne i stallet och ber henne att inte säga något till någon. Då får han veta att även Bob vet om det. Hur ska han nu göra så inte Paddy får veta något.
Katie som förstår att Paddy är kär i Chas råder Marlon att berätta allt själv innan ryktet hinner spridas.
Jag har fått veta från tv4s tittarservice att det kommer att bli ett sommaruppehåll efter den 17 juni men de vet inte ännu hur länge.
HTG börjar sedan till hösten igen någon gång.
Så nu kan ni planera semestern... ;)


Fängelse för både Debbie och Laurel?

Eli är hemma igen hos Dingles och de börjar ställa frågor om vad som egentligen hänt eftersom han är släppt men inte Debbie. Efter ett antal frågor så bryter Eli ihop och berättar vad som hände. Zak blir då så arg att han kastar ut Eli ur huset.

Ashley kommer äntligen hem och får då veta vad som hänt. Han blir också arg först men sedan tänker han till och blir orolig i stället. Han är rädd att Jasmine kommer att göra något dumt nu när hon är helt ensam.

Debbie blir förhörd men hon förnekar allt, hon är noga med att påpeka att Eli inte är en pålitlig källa och hon verkar ta det lätt tills polisen talar om att de har bevis så som blodet i skåpbilen, sim-kortet m.m. Då vill hon ha en advokat och det slutar med att Debbie blir anhållen för mordet på Shane. Hon blir förtvivlad och upprepar hela tiden att hon inte haft ihjäl honom...

Ashley får Laurel att gå till polisen men tyvärr så kan hon bli åtalad för att ha undanhållit bevis i en mordrättegång, det leder i värsta fall till fängelse...

Val har sorg och kan inte tänka på annat än att Paul lämnat henne och stuckit till Australien. Hon kan inte jobba så Marlon blir lämnad ensam i puben för Diane är ledig och tillbringar tid med Sarah. När det blir för stressigt får han nog och sticker därifrån och lämnar alla gäster. Han söker upp Eric och vill att han ska prata med sin fru så det blir ordning på puben igen.
Först är Eric emot det för han vill inte alls prata med Val men sedan gör han det i alla fall. Han lyckas få henne att bli lite gladare när han nämner att de kan åka på en andra smekmånad till Sydney...om några år...

Donna kommer in på puben för att prata med Marlon, hon vill be om ursäkt för att Debbie blivit arresterad och att det inte var hennes fel denna gång. Marlon blir så arg och skäller ut henne. Han vill inte prata med henne över huvud taget eftersom hon endast är ute efter att rädda sin älskare.
Donna blir givetvis ledsen och går hem, hon får sällskap av Katie och de kan prata med varann. Katie har ju själv den erfarenheten om att ha varit otrogen och sedan upplevt en jobbig skilsmässa.

Donna får erbjudande om en tjänst i Essex men vet inte om hon ska ta det. Ross blir frigiven eftersom Debbie är misstänkt och han lyckas få Donna att komma och hämta honom. Han ska till byn för att packa sina saker hos Paddy, Ross har fått en tjänst i Newcastle.  De hinner dock att prata med varann och han vill att Donna ska följa med honom men hon tvekar. Hon älskar ju Marlon fortfarande...

Natasha och Mark är ute och ser över ägorna. Hon vill fylla igen sjön där de hittade Shanes kropp eftersom hon inte vill ha dit massa kusliga turister.
Sedan ska de anställa en förvaltare och både Rodney och Nicola dyker upp på anställningsintervju. Först går Natasha runt lite med Nicola och pratar och sedan får Rodney sin chans. När avgörande kommer så väljer hon Nicola trots avsaknad av erfarenhet  och det gör Rodney rätt sur.

Paddy blir lite orolig när Ross kommer tillbaka att Chas skulle flytta ut men det gjorde hon inte. Däremot så visa hon klart och tydligt vad hon tyckte om att Ross hade valt en gift kvinna istället för någon annan i byn som inte var upptagen och som gärna hade varit ihop med honom.
Aaron fortsätter att säga saker till Paddy och därmed utnyttja hans snällhet. Paddy gör som Aaron vill eftersom han är rädd att Chas ska få veta vad han känner för henne.Äntligen någon som blir lycklig!

Nicola snäser åt Pearl på cafét men ber strax efter om ursäkt för hon har ju så mycket annat att tänka på.
David är med henne och när Leyla kommer in för att fråga honom om konserten så säger han att han inte kan gå på den eftersom det dykt upp lite familjeproblem.

Betty hör det och när hon sedan är på fabriken så frågar hon Leyla om David. Då säger hon att hon trodde det var något men att hon missuppfattat allt. David dyker upp i fabriken precis när Leyla ska gå och handla så Betty passar på att säga åt honom att det är dålig stil att leka med någons känslor som han gör.
Då berättar David för Betty om Rodneys sjukdom och att han inte vill att det ska komma ut.

Betty är Betty och givetvis så berättar hon det för Pearl. Nu vet snart hela byn att Rodney är sjuk och inte kommer att leva så länge till.

Rodney och Val står ute på gatan och pratar. Han frågar henne om hur Eric mår men precis då kommer Eric och undrar vad de pratar om. Val låtsas som om de pratar om hennes hårrullar men Eric går inte på det.
När sedan Val visar honom vad hon köpt, bl.a. en svart hatt som passar bra till andra svarta kläder och börjar prata om testamente så blir Eric rätt orolig.
Han bokar tid hos en läkare för en helkroppsundersökning, provsvaret skall skickas till kontoret denna gång.
När Rodney går förbi så stoppar han honom för en pratstund. Nu vill han veta vad hela byn tisslar och tasslar om.
Rodney förklarar att Val berättat om att Eric är jätte jättesjuk.

Paul ser att Rodney köpt en silkig morgonrock, en bukett rosor och en flaska champagne som han skall ge sin lunchdate. Detta gör att Paul blir väldigt orolig för Rodneys hjärta. Han och Diane smyger omkring Rodneys hus när Pam är där. Precis när det börjar hetta till så rusar de in och stör. Tillslut så måste Paul säga att han är så orolig för sin fars hjärta. Pam hör det och känner att hon inte kan fortsätta deras träff eftersom hon inte vill riskera att det händer Rodney något.
Rodney får tillslut veta allt om vad Val sagt och de kommer fram till att hon lurat dem för att Paul ska stanna.

Paul konfronterar Val angående Rodneys sjukdom och det hör Eric. Nu kommer allt fram, Eric är glad att han inte är döende som han trott. Paul är mycket besviken på sin mor som förstört hans chanser till lycka.
Lily hjälper honom att boka flyg och Rodney skjutsar honom till hotellet där han skulle träffa Jonny för att ta farväl.
Jonny som suttit i baren och väntat blir ledsen över att Paul inte dykt upp så han beställer en taxi till flyget och lämnar baren.
När Paul och Rodney väl hinner fram till hotellet så hittar de bara en bukett rosor med ett foto på Paul och Jonny instucket. Paul blir ledsen för att ha missat chansen men precis då dyker Jonny upp på väg till taxin.
Äntligen lite lycka... Jonny blir överlycklig när han får veta att Paul inte bara ska ta farväl utan följa med till Australien. De åker iväg till flyget tillsammans och Rodney står kvar och ler.


Debbie och Jasmine packar väskor och planerar rymningen. De ska åka var för sig för att sedan träffas.  Jasmine besöker Laurel en sista gång men Laurel ser att något är på gång så hon förstår att Jas är på väg att sticka.
Eli blir förhörd av polisen och han fortsätter att neka till allt. När han får höra att blodet i skåpbilen är identifierat och att de hittat andra bevis så som skruvar till ett stolsben, dragkedja till klädesplagg och simkort till mobilen som inte brunnit upp i askhögen utanför Dingles hus så börjar han berätta.
Detta leder till att polisen åker till byn för att hämta Jas och Debbie.

Jasmine är på väg till bussen men tappar plånboken. Leyla hittar den och ska precis ge den till Jas när hon frågar om Jasmine är intresserad av att köpa hennes konsertbiljetter. Givetvis är Jas inte det men det gör att hon missar bussen.

Debbie gömmer sig i verkstan när polisen knackar på hemma hos henne. Hon tar sedan en taxi och kör iväg från stan med polisen efter sig. Vid ett grustag svänger hon in och på det sättet lurar hon polisen att fortsätta så hon kan åka åt ett annat håll.  Den luringen räckte inte så långt eftersom hon i nästa by blir upphunnen av polisen som stoppar henne.
Jasmine som kommit med en buss från byn sitter och tittar ut. Bussen har blivit stoppad eftersom polisen gör ett gripande längre fram. Hon ser från bussfönstret att Debbie blir arresterad.
Nu är hon helt ensam i stan, kommer hon att åka till polisen för att ange sig själv eller kommer hon att försöka rymma på egen hand?

Nicola är glad över Davids stöd nu när hennes far är så sjuk. Även när de får veta att Rodney inte är hjärtsjuk så tror hon att de är ihop igen men David säger att man inte kan bygga en relation på medlidande.
Han går fram till Leyla och frågar om hon har kvar biljetterna och det har hon.

 

Trevlig helg allihop, ha det så bra som ni bara kan =)

RSS 2.0