Fårjägare

Inskrivet lördag 29/9 kl 23:24
 
Gerry vill lyssna på meddelandet men Lachlan försöker stoppa honom.  Belle säger också åt Gerry som ändå börjar lyssna. Han hör att det tjafsas men sedan stoppar Belle honom och hon och Lachlan lämnar huset och går till kyrkan. Gerry kommer strax efter och ber om ursäkt. Senare frågar Lachlan om han kan få en kopia av samtalet. Gerry ger honom mobilen och då passar Lachlan på att radera meddelandet.
 
Dingles utnyttjar Erics hus för att dra el till deras och låna hans badkar.
 
Brenda kan inte slappna av när Bob försöker göra det mysigt för dem kvällen. Hon talar om att hon bara ser honom och denna kvinna ihop i sitt huvud.
 
Ross hör av Charity att Noah vill träffa Joe. Hon vill inte ha Noah i närheten av Joe eftersom hon är rädd att han ska hämnas även där. Ross talar om det för Joe när de ses på Home Farm att Noah vill träffa honom.
 
Charity flirtar med allt och alla för att visa Vanessa att hon inte bryr sig om henne.
 
Rhona har gjort sig fin och väntar på Pete i Davids affär. Han dyker inte upp så hon frågar Doug om relationsråd.
 
Robert kontaktar specialister till Rebecca så Lachlan blir nervös.
 
Lachlan besöker Rebecca på sjukhuset och när han är ensam med henne så håller han ihop luftslangen. Han går ut ur rummet och då kommer Belle. Lachlan får ett utbrott och gör slut med henne.
 
Vanessa skäller ut Pete för att han struntat i Rhona. När Pete sedan får problem ute på landsvägen med en skock får så råkar Rhona komma förbi. Hon hjälper honom och kollar även vad som kan vara fel med hans bil som inte startar. De flirtar lite och plötsligt kysser de varann. Rhona lämnar honom med ett leende medan han får vänta på bärgning.
 
Charity fortsätter att hålla koll på Vanessa på puben och pika henne så tillslut säger Vanessa åt henne att låta henne vara.
 
Kerry fortsätter att ge Brenda råd och när Brenda kommer till salongen för att hjälpa till att städa så väcks tanken på att kontakta denna Fiona som Bob varit otrogen med. Brenda tar med sig datorn till puben och de sätter sig för att leta rätt på damen blands Bobs sociala medier. När de hittar den de tror är rätt så vill Brenda ha hennes kontaktuppgifter för att bjuda henne till Bobs födelsedag som överraskning. (Det här är ju efter jul och nyår och Bob fyller år i början av december?)

Ett sista samtal

Inskrivet fredag 28/9 kl 23:56
 
Lachlan är orolig för vad Rebecca kan minnas och säga om olyckan om hon vaknar. Han förbereder Robert med att säga att Rebecca kanske kommer vara väldigt förvirrad och minnas fel saker.
 
Ross, Cain och Debbie har ett fejkbråk ute på gatan för att Joe ska höra dem när Ross försvarar Joe. Det gör att Joe får skjuts tillbaka till Home Farm av Ross som sedan erbjuder sig att bli Joes chaufför. Precis då kommer Graham för att prata. Ross får gå iväg medan Graham och Joe spelar schack som de tydligen gjort förr.
 
Graham varnar Joe för att gå förlångt med sin hämnd mot Debbie och familjen Dingle.
 
Det är begravningsgudtjänst för Chrissie och Lawrence men Lachlan kan inte vara kvar så länge så han rusar ut. Han har bråttom till Gerrys hem hos Aaron för att kolla Gerrys mobil. Där upptäcker han det senaste samtalet han själv ringt Gerry och bråket i bilen och bilolyckan finns inspelad. Istället för att radera samtalet så lyssnar han på det.
 
Brenda är misstänksam så fort Bob gör något eller åker iväg själv. Hon tror att han är otrogen igen.
 
Rhona och Vanessa har sin välgörenhetsauktion på puben och givetvis vinner Marlon privatlektioner med Jessie. Rhona skyndar sig att ropa in hjälp med Pete eftersom Chas precis innan lagt beslag på Paddy.
 
Vanessa ger Charity förslag om att ses eftersom Charity inte gett bud på Vanessas sticklektioner.
 
Belle och Gerry hittar Lachlan i köket i Aarons hus. Han har lyssnat på samtalet och nu tar Gerry tillbaka sin mobil. Gerry frågar om de ska lyssna på samtalet tillsammans.

Motvillig hjälte

Inskrivet torsdag 27/9 kl 20:51
 
När Debbie ser ruinerna av Dingles hus och Joe joggar i närheten blir hon rasande. Hon tar två stora bensindunkar  och åker till Home Farm där hon dränker in det mesta inne i huset. Sedan tar hon en brödrost och går iväg med den till ett rum där hon sätter i stickkontakten.
 
David har dåligt samvete så han gottgör Tracy genom att boka en resa till Paris för dem.
 
Daz har beställt ett jättepaket kondomer. Han hade råkat beställa lite för många.
 
Cain blir orolig när han upptäcker att två bensindunkar saknas i verkstan så han drar iväg till Home Farm. Ross kastar sig in i bilen och följer med. De kommer precis när Debbie hotar Joe, som kommit hem. Hon leker med elskåpet för att stressa Joe med att det när som helst kan starta en jättesmäll. Cain och Ross får med tvång med sig Debbie därifrån så Joe kan andas ut.
 
Lachlan planerar begravning med hjälp av Belle. Robert tycker han ska vänta tills Rebecca vaknar men det vill inte Lachlan. 
 
Faith ger Eric en andra chans. Hon blir eld och lågor när Tracy ordnat med att en journalist vill göra ett reportage med hjälten Eric. Han är dock mer reserverad och ovillig.
 
Sam kan inte släppa tanken på det Joe gjort och att Samson kunde ha dött. Han dyker upp maskerad med gevär i skogen när Joe är ute och joggar. Sam förföljer Joe som rusar iväg och ramlar ned i en stor fälla iform av en grop. Där visar sig Sam och skrämmer Joe lite till innan han går.
 
Ross dyker upp och räddar Joe. När de kommer tillbaka till Home Farm vill Joe ringa polisen men Ross stoppar honom. De åker till puben där Joe kan få ut sitt raseri mot både Debbie och Sam. Han säger att nästa gång blir det allvar om de utsätter honom för något mer.
 
När Joe gått så visar det sig att Cain och Ross planerat att Ross ska bli Joes nya vän efter Graham.
 
Lachlan ska besöka Rebecca och plötsligt går larmet från hennes rum. Läkarna rusar dit för Robert har sett att Rebecca rört sig. Lachlan ser lite orolig ut när han får veta att Rebecca kanske vaknar.

Magic Rod och SuperGraham

Inskrivet onsdag 26/9 kl 17:42
 
Byggjobbarna börjar riva Dingles hus men Samson och Noah är upptagna av tv-spelet och eftersom de har Viritual Reality-glasögon på sig ser de inget. Eric som är hemma märker efter ett tag vad som händer så han rusar ut men blir nedknuffad i en grop av en av byggarna.
 
David beter sig oroligt och är rätt stingslig när han pratar med Tracy. Han skyller på att han är orolig för Priya som är orolig för Leyla. Tracy skäller ut Priya så när David får veta det söker han upp henne. David erkänner för Priya att han åkt till Mykonos för att träffa Leyla fast han sagt att han var på konferens. Han erkänner även att han hade sex med Leyla innan hon åkte.
 
Cain träffar Harriet och frågar henne om hon kommer att berätta det hon vet om Moira. Harriet säger att hon inte tänker göra det, sedan går hon in i kyrkan och öppnar en öl. (Vem hade tänt alla ljus som var tända?)
 
Rodney ska åka iväg till ett turistställe för att trolla men Jimmy och Nicola har upptäckt att det är ett nudistläger och att de ville anlita en annan Magic Rod. Rodney åker iväg ändå.
 
Marlon ber Jessie om ursäkt och när de avslutar kvällen bjuder han ut henne på middag men hon tackar nej.
 
Graham (Förlåt att jag råkat skriva Gordon ibland, min förvirrade hjärna som blandar ihop namn) ser grävskoporna så han stoppar dem och slår ned alla byggare för att sedan rädda Eric och dessutom barnen i huset.
 
Familjen Dingles kommer till sitt hus efter festen och upptäcker att det är halvt rivet. De blir förtvivlade men Graham tackar Eric. Debbie inser direkt att det är Joe så hon går tillbaka och konfronterar honom som givetvis nekar och sedan erbjuder Dingles att sova på Home Farm.
 
Tracy skäller ut Faith som inte förstår att Eric försöker göra rätt för sig igen.
 
Graham kommer till Home Farm samtidigt som polisen kommer för att förhöra Joe. Joseph nekar givetvis och polisen pratar med Graham också men han avslöjar inte Joe. När polisen gått blir det bråk mellan de två männen där de hotar varann.

Dold agenda

Inskrivet kl 22:22
 
Cain smiter ut från Moiras hus när Faith och Pete gått iväg.
 
Joseph har svårt att gå in i rummet där hans far dog innr på Home Farm men Gordon som kommit dit för att få sin lön säger att det bara är ett rum.
 
Harriet håller sin gudtjänst för Rebecca och liknar henne vid en glas Spritzer. Sedan säger hon upp sig inför biskopen som varit där.
 
Marlon blir fjantig när Aprils rektor är i närheten. Jessie och Rhona ska ordna något och Marlon föreslår en brottningskväll. Bob och Paddy kommer dit och de brottas först. Sedan ska Marlon och Jessie brottas men Marlon vill inte. Det slutar med att Marlon inte kan säga nej utan drar ned Jessie och sedan råkar han dunka in hennes huvud i en bordkant.
 
Harriet kommer till Cain för att berätta sin nyhet men blir avbruten då han gör slut med henne. Hon tvingar honom till att tala om varför så han erkänner att han älskar Moira.
 
Sam och Lydia ska hälsa nya ägaren till Home Farm välkommen och blir förvånade när de ser att det är Joseph. De blir dock bjudna till en stor fest.
 
Harriet möter Moira som precis fått höra att Cain gjort slut. Moira råkar då säga att det inte var meningen så på det sättet så får Harriet veta att Cain och Moira hade sex kvällen innan.
 
Joe bjuder in alla i byn till en jättefest. Jimmy råkar få ett samtal från en av byggarna men när han pratar med Joe om det säger Joe att han tar hand om det. Han besöker sedan Lisa och Zak för att bjuda dem med förevändningen att en advokat och byggplanerare kommer till festen för att visa hur de ska kunna göra för att lösa problemet med vägen.
 
Charity och Debbie blir också bjudna till festen så Chas är barnvakt till Noah och Samson. De två killarna smiter ut från puben till Dingles hus för att spela med Samsons VR.spel.
 
Joe håller tal på festen och tackar alla för att de är där. Han säger sedan till Dingles att advokaten kommer strax men Zak börjar bli otålig. Samtidigt som festen pågår så kommer två stora grävskopor för att riva Dingles hus. Samson och Noah har inte öppnat dörren så byggarna tror att ingen är hemma.

Stackars barn

Inskrivet kl 20:18
 
Moira sitter i köket och gråter när Ross kommer in. Han får veta vad som hänt, att Moira tror att Adam är död. Han tröstar henne och efter det hon berättat så säger han att det inte är säkert att den döde mannen är Adam. Polisen kommer dit och Moira får identifiera den döde via foton. Det visar sig att det inte är Adam så Moira andas ut. Hon får dock dåligt samvete så hon erkänner för Ross att det var hon som dödade hans mamma. Ross blir rasande och trycker upp henne mot väggen men då kommer Pete och stoppar honom. Ross berättar för Pete som också blir förbannad och besviken. De båda killarna går därifrån.
 
Robert kämpar med att ta hand om Seb.
 
Brenda som tvekat med att ta på sig Bobs nya ring får höra av honom att han vill bli gammal med henne och få skäll precis som Doug nyss fått av Diane.
 
Lachlan blir utskriven från sjukhuset men har ingenstans att ta vägen. Han åker till Home Farm och får gå runt en sista gång för mäklaren. Belle kommer sedan dit när mäklaren ska låsa. Hon erbjuder Lachlan att bo hos dem så länge tills han hittar något eget.
 
Harriet är positiv och lite lekfull när hon träffar Cain och Isaac.
 
Charity blir nyfiken när hon inser att Home Farm har fått en ny ägare.
 
Lachlan blir lite stött när han hör Belle försvara honom för Lisa och Zak. Hon säger att det är synd om honom som inte har någonstans att bo och ingen familj.
 
Pete och Ross bestämmer sig för att inte ange Moira för polisen eftersom alla har lidit så länge och Isaac behöver henne.
 
Belle ger Gerry hans mobil men tappar den i golvet så hela skärmen spricker.
 
Cain kommer hem till Moira som är så lättad över att ha berättat allt för Ross och Pete. De sitter i soffan och Cain förklarar för henne hur mycket hon betyder för honom och att han älskar henne. Hon böjer sig fram och kysser honom medan de lägger sig i soffan.

En olycka kommer sällan ensam

Inskrivet kl 16:35
 
Robert backar tillbaka till olycksplatsen och får se att Lawrence ligger död på fältet. Han ringer efter amubulans. Sedan upptäcker han att Lachlan är vid medvetande så han hjälper honom ut. Chrissie vaknar till. Lachlan pratar med henne medan Robert ringer till ambulansen för att höra varför den dröjer.
 
Chrissie dör och Rebecca är medvetslös när ambulansen kommer. Hon åker in på operation akut för det visar sig att hon förlorat massa blod.
 
Lachlan har en punkterad lunga. Rebecca ligger i koma så Robert får ta hand om Seb. Han ringer Victoria som kommer dit med Diane, Belle och Gerry.
 
Harriet ringer biskopen för att stämma träff med honom då hon börjat tvivla på sig själv.
 
Robert kan inte förstå hur olyckan kunde ske men när han tänker efter så börjar han misstänka att Lachlan har något med den att göra. Han meddelar polisen som kommer för att prata med Lachlan. Belle blir orolig och när polisen gått så erkänner Lachlan att det var hans fel för att han varit så arg på sin mamma så hon måste ha tappat koncentrationen. Han tar på sig skulden utan att säga hela sanningen.
 
Lydia och Sam hälsar på Rebecca på sjukhuset. När Robert kommer dit igen så säger Sam att de kan väcka Rebecca genom att kittla henne under fötterna.
 
Belle hittar Gerrys mobil under Lachlans sjukhussäng när killarna gått ned till kiosken. Hon ser att Lachlan ringt och att han lämnat meddelande så hon lägger mobilen i fickan.
 
Polisen söker upp Moira för att höra var Adam är och om han är utomlands. Hon säger att han ringde från hamnen och när hon undrar varför de frågar henne nu så svarar Benton att de har hittat den död ung man med ett pass som har Adams foto.
 

Monster i skuggorna

Inskrivet kl 15:56
 
 
Laurel undviker att träffa Bob och Brenda så gott det går.
 
Brenda får en ny förlovningsring men hon ser lite tveksam ut när hon tar på sig den.
 
Robert får veta av sin privatdetektiv att Whites är på väg att sticka till Australien.
 
Lachlan ser att Chrissie köpt flygbiljett till honom också men hon förklarar det med att den finns där om han ångrar sig.
 
Jai kan inte låta bli att ta hand om Tip som ideligen rymmer från hundstallet. Han anställer Gerry till att vara hundvakt på dagtid.
 
Harriet märker hur Moira och Cain smågnabbas när Moira ber Cain att passa Isaac.
 
Pete börjar jobba hos Moira och hon säger att även Ross är välkommen tillbaka.
 
Chrissie berättar sanningen för Belle om Lachlans dubbelliv på vinden och att de ska flytta. Hon är orolig för honom eftersom de inte kommer att bo så nära varann längre.
 
Harriet ber i kyrkan för hon tycker att det börjar bli lite jobbigt nu. Laurel kommer in för att de ska kunna prata lite med varann.
 
Belle gör slut med Lachlan som har svårt att tro henne. Tillslut så går han hem och meddelar familjen att han följer med dem eftersom Belle lämnat honom.
 
Priya fiser efter ett yogapass hemma. Precis då kommer Gerry in så hon skäms lite. (Jag vet inte varför det är viktigt för handlingen)
 
Robert får Victoria att hjälpa honom med att planera att hämta Seb innan det är försent.
 
Lachlan söker upp Belle igen och när han hela tiden frågar varför, om det är hon som har problem så råkar hon säga att det inte är hon. Lachlan får veta sanningen om vad Chrissie berättat.
 
Victoria går till Home Farm och pratar med Chrissie som håller koll på Seb vid bilen. De andra är inne i huset. Chrissie hjälper Victoria med lite papper inne så Robert kan hämta sonen som sitter i bilbarnstolen.
 
Rebecca kommer ut och ser att Seb är borta. Hon ser Robert springa iväg till sin bil. Lawrence och Chrissie kommer ut och precis när de ska sätta sig kommer Lachlan hem. Chrissie kör iväg med full fart för att hinna efter Robert.
 
Lachlan sitter bredvid sin mamma och berättar att han vet vad hon gjort. Han börjar prata om en ramsa hon talat om för honom när han var liten och rädd för alla monster som kunde finnas bland skuggorna i rummet.
Plötsligt tar han tag i ratten och styr bilen mot en lastbil som kommer körandes. Deras bil krossas och rullar runt ner på ängen. Robert ser i backspegeln vad som händer.

Glittrig skattjakt

Inskrivet kl 15:19
 
Lawrence håller på att packa sina saker på Home Farm när Sam kommer in. Sam får då veta att det rensas för att skickas till loppis. När Sam ser en kavaj så erbjuder han sig att lämna den men i själva verket tar han den själv. Han har på sig den på puben och Robert känner igen den när han ser kavajen.
 
Arthur och Heath bråkar i skolan för Arthur frågar om Bobs kärleksaffär. Föräldrarna ses för att förklara och se till att barnen blir vänner igen. Laurel och Bob är lite obekväma av att dela soffa.
 
Sarah söker upp Joe på företaget för att få svar men Joe är kall och svarar knappt. Debbie kommer dit och hämtar Sarah. När de gått så säger Gordon åt Joeseph att det var dumt att blanda in oskyldiga barn för att ge igen på Charity. När Joe inte håller med ledsnar Gordon och säger upp sig. Han lämnar Joe i bilen när de egentligen skulle iväg på ett möte.
 
Laurel vill träffa Bob men han är upptagen. Bob gör en skattjakt till Brenda och hon hamnar ute i skogen där han står finklädd med massa ballonger. Bob friar till Brenda som säger ja.
 
Chrissie köper flygbiljett till Lachlan också trots att han ska flytta ihop med Belle. Hon tror att hon kan övertala honom att följa med dem. Sedan är hon nära att försäga sig till Lisa när de diskuterar Lachlans och Belles flytt.
 
Debbie och Charity får åka till polisen och där blir de tvungna att be Joe om ursäkt för att ha saboterat hans hus. I gengäld tar han tillbaka anmälan så de går fria.
 
Robert anar oråd eftersom Whites är så lugna och tillmötesgående. Han talar om för Victoria att han anlitat en privatdetektiv för att hålla koll på dem.
 
Gordon lämnar Sarahs sjukförsäkring till Debbie trots att Joe sagt att den skulle avslutas.
 
Lawrence träffar nya ägaren till Home Farm och det visar sig vara Joe som flyttar tillbaka.
 
Laurel väntar på att Bob ska komma till kaféet. När han gör det ser hon honom finklädd med en massa ballonger i handen så hon skiner upp. Strax bakom honom kommer Brenda och Doug. Brenda är lycklig för att Bob friat så hon ger sin hjärtformade ballong till Laurel för att hon ska ge den till Dottie.
 
Bob förklarar för Laurel när Brenda och Doug gått att han vill rädda sin familj även om Laurel betyder jättemycket för honom. När han går så ser Laurel ledsen ut och hon släpper iväg ballongen.

Bye bye Leyla

Inskrivet kl 13:39
 
Tom, eller rättare sagt Joe fortsätter att vräka ur sig allt sitt hat för Charity som försöker tala om för honom hur hon hade det med hans far och att hon älskade honom.
 
Cain försöker få Moira till att må bättre men hon hatar honom även om hon börjar förstå varför han gjorde det han gjorde.
 
Doug ska muntra upp Bob men de blir fulla. Han berättar sedan för Laurel om hur Bob lyser upp när han pratar om den andra kvinnan.
 
Jacob har mailat mäklaren i Grekland för att svartmåla Leyla så hon inte får någon bostad. Han blir påkommen och ber om ursäkt. Jacob är ledsen för att hon inte bryr sig om vad han tycker.
 
Leyla drar iväg till Grekland redan på kvällen när ingen märker något.
 
Harriet blir bjuden på middag och hotellnatt av Cain. Han vill gottgöra henne för att hon får lida så när han tar hand om Moira och Isaac. Cain föreslår att de letar efter en gemensam bostad.
 
Charity ska förklara för Noah om vem Joe är och vad som hänt. Han har insett att Joe Tate är hans halvbror.
 
Alex ska överraska Aaron men väljer helt fel presenter så Robert hjälper honom att välja något han vet Aaron gillar.  Det blir lyckat och Aaron blir jätteglad.
 
Debbie får ett utbrott när hon ser en mäklare sätta upp en Till salu skylt utanför hennes hus. Hon börjar kasta sten på fönstret. Charity kommer förbi och hjälper henne. De går in och förstör allt de kan. Charity lämnar en hög bajs efter sig. När de kommit ut så kommer polisen och arresterar dem.
 
När de kommer hem så bryter Debbie ihop eftersom hon känner sig så lurad av någon hon älskat.

Hot girls on Mars

Inskrivet kl 16:03
 
Robert har ordnat så både Cain och Aaron har alibi för tiden när Adam försvann. Han lånade Cains mobil för att ladda ned en film från Cains wi-fi och Aaron har ringt ifrån kontoret och skällt ut Robert. Polisen godkänner deras alibi.
 
Alex får höra att Aaron fyller år så han tar ledigt för att ordna en överraskning.
 
Tom gör allt för att bli sams med Debbie. Han svär på att han inte visste något från början och sedan var han rädd att hon skulle lämna honom. Tom lovar att göra allt han kan för att vägen ska flyttas så Dingles kan bo kvar.
 
Moira är på väg att erkänna till kommisarie Benton men återigen stoppar Cain henne. Han eldar upp hennes tröja hon hade på sig när hon knuffade Emma.
 
David och Jacob ordnar en Yorkshiremiddag för Leyla för att prata om hennes flytt till Grekland. Jacob gör allt för att hon ska stanna eftersom han redan förorat kontakten med sin mamma. Han ber även Megan till att övertala Leyla till att vara kvar.
 
Charity, Cain, Lisa och Zak får veta att det är Tom som är investerare i golfbanan. De blir rasande men Tom försöker övertala dem också att han inget visste först. Tom blir sams med Debbie och hon får äran att åka till ett affärsmöte för att skriva ett kontrakt.
 
Moira är så arg på Cain när han talar om att han gör allt för henne för han älskar henne. Hon blir så rasande att hon slår till honom flera gånger. Alla i byn undrar vem Cain fått stryk utav men till Harriet säger han att det var en arg bilist som slog till honom.
 
Charity åker till Toms kontor och snor ett par nycklar, startar brandlarmet och åker upp till hans rum. Hon letar efter något men hittar bara hans pass. Hon blir förskräckt och ringer Debbie.
 
Tom hör att Charity ringer så han svarar i Debbies telefon. Han säger inget men hör att Charity kommit underfund med vem han är så han lägger på och ringer Graham som stoppar Charity inne på kontoret.
 
Debbie kommer hem och upptäcker att hennes Bentley lastas upp på en bärgningsbil och att huset töms från alla möbler. Hon försöker stoppa dem men precis då kommer Charity och Graham. Även Tom dyker upp och säger att hon inte har rätten till sakerna längre eftersom hon bara är ett fnask. Han erkänner att han heter Joseph Tate egentligen och att han hatar Charity som fick hans far till att begå självmord.
 
 
Joseph är alltså son till Chris Tate som bodde på Home Farm förut. Mamman var Rachel (en lärare som också bodde i byn) som blev mördad av sin pojkvän/kollega Graham. Joseph är alltså halvbror till Noah.

Bye bye Adam

Inskrivet kl 15:11
 
Det är dags för rättegången för Adam. Moira gör sig i ordning för att någon ska ta hand om Isaac eftersom hon ska erkänna sitt brott. Harriet försöker övertala henne till att låta bli eftersom det kan skada även Adam och Victoria.
 
Debbie börjar jobba hos Tom men hålls utanför vissa möten. När hon råkar bli medbjuden in på ett möte där det skulle skrivas kontrakt om golfanläggningen så håller Tom handen över känsliga ställen så hon ser inte vad det handlar om.
 
Adam ska köras till domstolen men på vägen blir fångtransporten stoppad och en maskerad man för med sig den andra fången som var med. Adam blir sittandes men märker att inget händer och att väktarna är nedslagna. Han sticker iväg när han inser att han kan bli fri. Plötsligt möts han upp av Aaron som kör iväg med honom. Det visar sig att Cain lurat väktarna och nu tror alla att det var den andra fångens flykt som iscensattes.
 
När Debbie upptäcker att hon inte får leta efter klienternas kontaktuppgifter så passar hon på att smyga in på Toms kontor för att snoka när han inte är där. Hon kommer inte åt några dokumentarkiv men ser på anslagstavlan att det är Tom som ska bygga golfbanan. Hon blir rasande och river ned allt för att sedan gå därifrån.
 
Tom kommer tillbaka och upptäcker vad som hänt. Han får höra av Gordon att det inte var så oväntat eftersom Debbie jobbar där. Tom bryr sig inte om att Debbie vet och han säger att det skulle ändå ha tagit slut förr eller senare.
 
Adam ringer till Victoria för att berätta att han är på väg till hamnen för att lämna landet. Hon kommer givetvis dit för att försöka stoppa honom men han övertalar henne om att det är bäst att lämna. Victoria säger att det är dumt för det kanske kan bli att de blir ihop igen men Adam står på sig. Han åker iväg på båten i lastutrymmet och ringer hem till sin mamma för att ta farväl.

Fähund, fähund...

Inskrivet kl 19:18
 
Lachlan ljuger för Belle om vad som hänt med handen. Han utpressar sin mamma till att hon måste köpa en lägenhet till honom och Belle. Chrissie måste även stå för hyran och andra räkningar annars kommer Robert att få reda på vad som är på gång.
 
Lawrence meddelar att han fått ett bud på Home Farm trots att ingen varit där och kolla än.
 
Jimmy försvarar golfbanebygget på ett möte i byn för att det kommer att gynna alla företag och även de boende. Flera bybor blir förbannade på honom.
 
Cathy och Heath vill inte ha med Bob att göra.
 
Daz firar Bernice födelsedag med att ge henne en teckning där han skrivit att hon ska få en ryggmassage närhelst hon önskar.
 
Zak och Sam vill ge igen på Jimmy genom att slå sönder lastbilen på åkeriet men Lisa och Belle stoppar dem.
 
Sam och Lydia ska leta grävlingsbajs för att låtsas att det bor grävlingar (som är fridlysta) på deras ägor vid huset. De råkar nämna det för Tom när han ska besöka Debbie.
 
Tom ringer Graham som ringer polisen och som arresterar Sam och Lydia för olaga grävlingsjakt.
 
Aaron besöker Adam som vill att Moira ska tro att han mår bra trots att han inte gör det.
 
Moira upptäcker att Faith hittat hennes tröja hon hade på sig när Emma dog men som hon slängt i soporna. Moira tar tröjan till Harriet för att bevisa att det finns spår av Emma på den men Harriet säger att det är redan försent för tröjan legat i soporna.
 
Moira bestämmer sig för att kontakta polisen för att erkänna.

Psyko son

Inskrivet onsdag 12/9 kl 16:06
 
Morris är på kaféet och lägger märke till Jimmy med sin päls. De börjar prata och det visar sig att Morris varit vän med Jimmys pappa Tom. Han lyckas smickra Jimmy till att vara med i planerna med golfbanan eftersom det behövs en bybo som är för planerna.
 
Brenda och Bob berättar för tvillingarna om separationen men inte varför. Hon packar sina väskor för att flytta ut eftersom hon inte står ut med Bob. Brenda missar bussen och är så nere att hon går till puben och super sig full.
 
Cain försöker övertala Harriet att inte gå till polisen. Han försöker även få Moira till att förstå att Adam ändå kommer att få fängelse för övergrepp i rättssak. Moira får berätta allt för Harriet och när Moira går iväg ber Cain Harriet att inte gå till polisen om hon älskar honom. Harriet blir rasande och går därifrån.
 
Rebecca bestämmer sig för att sticka till Australien för att slippa Robert som anlitat en advokat för att få träffa Seb. Lawrence tycker att de alla borde följa med henne men Lachlan vill vara kvar. Han frågar Belle om de kan flytta ihop och hon svarar ja.
 
Dan bjuder ut Bernice på en ny dejt på puben men hon tar hand om Brenda som är så full så de hinner inte ses. Chas ringer till Bob som är på väg att hämta Brenda men hon blir så förbannad och skäller ut honom för att vara ett otroget svin och han får inte röra henne. Tvillingarna hör detta eftersom de följt efter sin far.
 
Gerry är uppe på vinden på Home Farm  för att leta efter sitt id-kort. Chrissie och Rebecca hör honom och tillslut hittar de utrymmet. De upptäcker alla hål i golvet också. Gerry talar om allt som hänt för han vill inte få skulden för det Lachlan gjort.
 
Lachlan kommer hem och nekar till allt men blir tvungen att erkänna för han är så hatisk till att Chrissie aldrig lyssnar på honom.
När de två är ensamma hemma så försöker Chrissie att få Lachlan att söka hjälp. Han tar ett glas som han krossar i handen i rena ilskan. Han är riktigt förbannad och säger åt henne att för en gångs skull lyssna på honom.

Inställt 10/9

 
 
Pga av valet 2018

Att skada sig själv frivilligt

Inskrivet kl 22:10
 
Brenda undviker Bob och när han kommer till kaféet så säger hon åt honom att han måste berätta för barnen om varför de skiljer sig. När han sedan tar mod till sig för att säga sanningen så avbryter hon honom för hon vill inte såra barnen. Hon säger till Bob sedan att han får tala om att de ska skiljas men inte varför.
 
Victoria hälsar på Adam i fängelset för hon vill själv se om han ljuger eller inte. Adam övertygar henne att han dödat Emma och att han erkände för han såg hur dålgit Pete och Ross mår.
 
Aaron träffar Alex på puben men Faith kommer och stör dem och när hon kommenterar deras kärleksliv blir han förbannad och går hem. Hon följer efter honom och får då veta att Aaron är rädd för att visa sina ärr efter att han skurit sig. Alex väntar utanför så Aaron bestämmer sig för att berätta allt. Det skrämmer inte  bort Alex utan det för dem närmare varann.
 
Robert får komma hem från sjukhuset och han talar om för Victoria om hur mycket han saknar Seb. Hon går till Home Farm för att prata med Rebecca. Det visar sig att Rebecca behöver vila så Victoria får gå ut till parken med Seb. Hon tar med sig babyn hem och låter Robert få träffa sin son. Lachlan ser dem och ringer Rebecca som kommer och hämtar hem barnet.
 
Harriet märker stämningen mellan Moira och Cain men han vill inte säga vad det är utan skyller allt på att Moira mått dåligt efter att Isaac föddes. Harriet pratar sedan med Moira och får veta att Cain fått Adam att ta på sig skulden för mordet som Moira gjort. Hon blir rasande och går till verkstan och skäller ut Cain.
 
Dan får ett storpack stringkalsonger i julklapp av Kerry och han oroar sig för att behöva använda dem.
 
Robert åker till Home Farm för att prata med Rebecca. Lachlan är hemma men låter honom inte träffa henne. Plötsligt kastar sig Lachlan bakåt på ett glasbord som går sönder. Lawrence, Rebecca och Chrisse rusar in och givetvis får Robert skulden för Lachlans "skada" medan Lachlan hånflinar.
 

Måndag hela veckan

Inskrivet kl 21:12
 
Robert vaknar upp på soffan hos Victoria. Diane och Doug är också där och förbereder julen. Sedan blir det samma uppvaknande flera gånger fast med lite olika slut. Det sista uppvaknandet är när han först tror att Aaron är död men sedan på begravningen möter han en Val som är väldigt rapp i käften. Han hamnar på kistan i graven och tror att allt är över.
(Vad kul att se Val igen, hon är saknad)
 
I själva verket är det Alex som försöker rädda livet på Robert på akuten men elstötar. Robert har blivit påkörd av Lawrence. Han vaknar upp och ser Aaron, Diane, Doug, Victoria och doktor Alex. Faran är över och Robert överlever. Han säger till Victoria att han vill bli snäll men klarar inte av det. Victoria säger att han klarar det om han bara vill.
 
Hemma hos Dingles firas julen och Belles födelsedag. Chas och Paddy har kommit dit, även Aaron och Liv. Alex kommer dit med en julklapp till Aaron och för att tala om att de inte ska ses för Aaron inte kommit över Robert än.
 
Lawrence besöker Robert på sjukhuset. Han får veta att Robert sagt till polisen att Lawrence inte hade en chans att väja undan eftersom Robert vinglat ut på vägen. Som tack för att han varit ärlig och inte satt dit Lawrence så vill Robert ha möjlighet att få träffa sin son.
 
Robert träffar Alex på sjukhuset och säger åt honom att kämpa för att få Aaron. Alex säger att Aaron fortfarande är kär i Robert.
 
Aaron kommer till sjukhuset men Robert har insett att han måste släppa taget så han vill bara vara vän med Aaron.
 
(Alex är alltså på puben och tar en öl för att sedan åka till akuten för att rädda livet på Robert och därefter till Dingles för julfirande. Även om han inte dricker så mycket så åker han tillbaka till jobbet på akuten, vilken superhjälteläkare)

En finare fuljultröja

Inskrivet kl 21:14
 
Cain hinner träffa polisen innan han kommer in på stationen för att prata med Moira. Det gör att Cain kan säga att Moira gör allt för Adam och att hon mått dåligt sedan Holly dog, att hon försökt lämna ifrån sig Isaac och att hon går i terapi.
 
Paddy råkar se Vanessa och Charity i källaren. Han blir alldeles blek. De båda tjejerna kommer upp och de är rufsiga i håret och rättar till kläderna. Rhona varnar Vanessa för Charity, att det inte är någon att lita på.
 
Moira blir förhörd men polisen verkar inte tro henne. De går sedan till Adam för att berätta att någon tagit på sig mordet så han är fri. De säger även att den som erkänt har så mycket info om vad som hände att antingen är det Emmas mördare eller så har mördaren berättat det för henne. Adam inser vem det är så han ändrar sin berättelse till att det var han som mördade Emma.
 
Daz pratar med Dee Dee när hon packar och han får henne att bli sams med Bernice innan hon reser hem. Bernice tackar honom lite senare och då passar Daz på att bjuda henne på middag nästa dag. Han lagar till bönor på bröd och de har en trevlig middag. De kysser sedan varann när de sitter i soffan.
 
Adam blir anhållen för mordet och Moira blir släppt. Hon ser Cain i väntrummet och blir rasande. Hon vill inte åka hem tillsammans med henne.
 
Pete spyr galla över Adam till Victoria. Han avslutar med att det är tur att de inte hann adoptera något barn för vem vill ha dem till föräldrar. Victoria blir ledsen och senare sitter hon i lekparken då flera andra kommenterat att Adam erkänt ett mord. Ross kommer dit och pratar med henne för han förstår ändå varför Adam gjort det.
 
Chas kommer hem till Aaron för att tala om att Alex antagligen inte alls fått något akutsamtal tidigare. Aaron visar att Alex är där hos honom. När Chas gått så blir Alex närgången men Aaron har svårt att slappna av så Alex åker hem.
 
Moira besöker Adam i fängelset och han tänker inte låta henne ta straffet. Han råkar nämna att Cain sagt att det är bäst så. Moira blir rasande och när hon kommer hem slänger hon ut Cain och säger att hon är beredd att åka dit för mord på honom.
 
Robert vill lämna en julklapp till Seb när han ser familjen White på puben men de vägrar att ta emot den. Han super sig full tillsammans med Doug och när han ska gå så vill han lämna en julklapp till Aaron som är där med Alex. Robert ber Aaron att ta tillbaka honom eftersom de hör ihop och Alex inte är något att ha. Aaron säger inte så mycket men Robert måste gå därifrån.
 
Aaron är hemma och han provar tröjan han fått av Robert i julklapp.
 
Robert är på väg hem. Han går på vägen och pratar för sig själv i fyllan. Han håller den nalle, som Seb skulle fått, i handen. Robert tappar nallen och precis då kommer det en bil emot honom. Bilen hinner väja men däremot bilen som kommer bakifrån hinner det inte.

Jobbiga middagar x2

Inskrivet onsdag 5/9 kl 18:38
 
Lydia och Sam pratar med Bernice som erkänner att det hon gjorde var dumt men hon ville verkligen imponera på sin dotter. Sam är förbannad men Lydia lyssnar. (Som om Sam inte gjorde allt för att imponera på Samsons vänner med sportbilen och läderjackan)
 
Dee Dee säger till sin mamma att lämna tillbaka alla saker. Bernice har kvitton kvar på det mesta. Lydia nöjer sig med att få tillbaka det hon kan och hon tänker inte anmäla Bernice för polisen.
Dee Dee väljer sedan att åka hem till pappa i Australien och hon vill inte att Bernice vinkar av henne vid flyget.
 
Brenda går till Laurel för att prata och hon berättar allt om Bobs otrohet som hon inte kan förstå. Laurel råder henne att ta tillbaka Bob eftersom de älskar varann och det var säkert ett dumt misstag.
 
Bob bönar och ber att Brenda ska komma tillbaka men hon vill att de ger barnen en fin jul men sedan ska hon lämna honom.
 
Liv ser till att Aaron träffar Alex och att de går till puben för att träffa Chas. Chas bjuder på middag och förutom Aaron och Alex så är Paddy, Gerry och Liv också med.  Aaron ringer Alex mobil i smyg efter ett tag för att de ska få en ursäkt till att gå därifrån. Alex låtsas få ett akutbesök.
 
Debbie söker upp Tom och efter de har haft sex så försöker han övertala henne till att de ska jobba ihop.
 
Vanessa träffar en krävande klient på puben. Klienten klagar på det mesta och tillslut blir Charity arg och säger åt henne att gå. Efter det är både Charity och Vanessa lite upphetsade så Charity vill att de ses i källaren på en gång.
 
Aaron blir kvar i häktet.
 
Cain låser in Moira i sovrummet då hon fått reda på av Victoria att Adam sitter kvar i häktet. Hon blir alldeles vild och vill åka till polisen på en gång. Cain vägrar låta henne åka dit för att erkänna mordet på Emma för att rädda Adam.
 
Harriet kommer till gården och när Cain ska byta blöja på Isaac så ska hon ge Moira lite te. Hon får då veta att Moira är inlåst i rummet men inte varför. Cain blir orolig när Moira inte svarar och det visar sig att hon rymt fönster vägen. Cain får bråttom att följa efter så Harriet får stanna kvar på gården för att vara barnvakt.

Några sanningar kommer fram

Inskrivet kl 21:56
 
Moira vill åka till polisen för att erkänna men Cain stoppar henne. Då går hon till kyrkan och pratar med Harriet. Moira börjar prata om den som mördat Emma måste leva med det resten av livet. Harriet ringer Cain som kommer och hämtar Moira. Han förklarar för Harriet att det är lite väl mycket just nu.
 
Diane hittar skuldsedlar på sådant Bernice köpt. Hon konfronterar henne och nu blir Bernice tvungen att erkänna både för Diane och Dee Dee.
Dee Dee och Gabby talar om  för Lydia att Bernice lånat pengar från hennes spelvinst. Lydia blir besviken så klart för hon hade sett upp till Bernice.
 
Brenda bjuder in Laurel till gemensamt julfirande och Laurel kan inte säga nej. Bob beter sig konstigt och när Brenda ser ett sms från Laurel blir hon misstänksam. Hon konfronterar Bob som till slut erkänner att han varit otrogen men han säger inte hela sanningen, att det var Laurel utan han skyller på att det var en före detta kollega som hette Fiona och att det bara hände en gång i London. Brenda blir jätteledsen och besviken.
 
Adam blir arresterad av polisen och intagen för förhör. Moira blir hysterisk men återigen stoppar Cain henne från att göra något.
 
Tom köper en värstingmobil till Sarah trots att Debbie inte vill vara skydlig honom något. Han vill även att de samarbetar men hon vill inte ligga med den hon jobbar med.
 
Bob möter Laurel ute på gatan och talar om för henne att Brenda vet om vad som hänt men inte med vem. Han är besviken över att hans familj faller ihop medan Laurel kan fortsätta leva sitt liv.

RSS 2.0