Stor saknad

Ja det är verkligen tomt när det inte är HTG på dagarna.
 
Det vore kul att höra vem eller vilka av de karaktärer som dött i serien som ni saknar? Berätta det i kommentarerna men välj bara de som inte kan komma tillbaka eftersom karaktären är död. Motivera gärna ditt svar =)
 
Själv så saknar jag Jack för även om han ibland var en tjurskalle så passade han in i serien.
Dessutom saknar jag Viv för hon var väldigt speciell och satte färg i byn. Även Shadrack hade sina roliga stunder...
 
 
 
Tyvärr hittar jag inte felet i förra inlägget om varför det inte går att kommentera direkt, tur att ni hittar andra vägar in =)
 
(Upptäckte att det är samma fel på detta inlägg men att det förra fungerar som vanligt igen. Nu väntar jag svar från blogg.se)

Tomt

Det känns lite tomt nu när det är uppehåll, det är något som saknas...
 
 
 
Jag önskar er alla en riktigt härlig sommar!
 
 
Uppehållet i serien är fram till 18 augusti

men eftersom jag kommer att ha en viss abstinens så kommer jag säkert att skriva något HTG-relaterat inlägg ändå under sommaren.
Så ni är fortfarande välkomna att diskutera serien trots pausande på tv:n =)

Fejkbröllop nr 2 för David

Förlåt om det är virrigt men jag känner mig virrig idag så jag var kanske lite okoncentrerad när jag såg avsnitten =/
 
Andy behöver barnvakt men Kerry säger nej med förevändningen om att hon måste iväg och söka jobb. Amy som hör det lovar Andy att hjälpa honom.
 
Debbie får fel flygblad till kontoret och hon är rasande. Jimmy muttrar över att Debbie tar för mycket plats på kontoret.  Charity hör det och får ett utbrott och går därifrån.
 
Laurel och Ashley ses på kaféet och de diskuterar Sandys fest. Ashley tycker det är okej att ha festen på puben medan Laurel vill ha en enklare middag hemma med bara familjen. Sandy kommer in på kaféet och vill prata med dem men plötsligt har Laurel bråttom och ska iväg till fabriken.
 
Megan hör Robbie göra upp planer i telefon. När han pratat klart så varnar hon honom  för att göra affärer med Debbie för han kommer bara att bli utnyttjad. Robbie svarar att han reder sig själv och att de båda behöver varann i affärslivet.
 
Charity söker upp Declan för att berätta att Cameron anar att det hänt något mellan dem. Declan blir inte glad men tror inte att det blir några problem.
 
Kerry kommer in i butiken för att fråga efter jobb. David har tyvärr inget åt henne och inte heller Rishi som är där för att handla.
 
Charity kommer till puben och när hon får tillfälle så säger hon åt Cameron att hålla sig undan. Han fortsätter att hinta om hennes affär med Declan och då svarar hon att det inte var någon affär utan en engångshändelse. Cameron blir givetvis glad över hennes misstag att försäga sig.
 
Jai kommer hem och det är bara Rishi hemma. Precis då kommer Kerry in för att fråga efter jobb igen även om Rishi sagt nej tidigare. Han säger nej nu med men Jai ändrar sig och låter Kerry få en andra chans.
 
Alan (och Betty?) är tillbaka från kryssningen.
 
Charity säger till Cameron att hon är glad över att Debbie slipper honom, sedan går hon därifrån. Declan kommer in på puben och Cameron försöker prata med honom men Declan har ingen lust.
 
Priya har frågat David om en tjänst och han har efter en viss tvekan tackat ja trots att han inte vet till vad. Han var nöjd så länge det var gratis. Det gör att Priya meddelar Megan att David ställer upp på fotograferingen.
 
Ashley är hemma hos Laurel och Marlon. De diskuterar Sandys födelsedag. Ashley är glad över att Bernice vill ställa upp och hjälpa till med det stör Laurel. När de inte kan komma överens så säger Marlon att de borde fråga Sandy om vad han vill. Precis då kommer Sandy ner och tycker det är en bra idé. Sandy säger att han vill ha flytthjälp för han ska flytta. Ashley och Laurel blir inte glada över den överraskningen.
 
Jai är besviken när han inte hittar Charity varken på kontoret eller puben. Han sätter sig dock med Declan och Katie. Katie vill genast bjuda honom och Charity på middag. Charity kommer tillbaka och hälsar på Jai. Hon säger att de behöver prata så de går ut. Hon får veta att Jai åkt för att han var rädd för att förstöra allt mellan dem men nu har han tänkt till och vill vara den bästa pappan för Noah. De bestämmer att de ska försöka igen.
 
David får reda på att han ska ställa upp på bröllopsfotografering för broschyren och han tackar nej. Priya övertalar honom att det är okej för Alicia för annars hade hon inte gått med på att de skulle vara med. Hon ska sedan börja plocka hans ögonbryn för att han ska se bra ut på bilderna. Eric kommer in och påpekar att Davids fina gener gör honom stilig ändå. När Priya gått varnar Eric sin son för att leka med elden. David är bara stolt över att två kvinnor bråkar om honom.
 
Charity och Jai kommer in på puben efter att ha pratat. De står vid bardisken när Cameron kommer med pikar om att de bör tacka ja till Declan och Katies middagsbjudning. Chas säger åt honom att han inte ska lägga sig i och då svarar Charity att det är lugnt. Chas blir förvånad och Cameron säger att Charity har kanske äntligen hittat sin plats, medan han stirrar på Charity.
 
Sandy flyttar in hos Edna. Ashley är orolig för dem men hon är övertygad om att det kommer att gå bra bara alla slutar behandla dem som barn.
 
Charity försöker övertala Jai till att de inte ska gå på middagen. Hon säger att hon inte vill dela Jai med andra nu när han precis kommit hem. Jai tycker att de kan gå dit men sedan efter det så kan de göra annat tillsammans.
 
Declan försöker också övertala Jai om att ta det lugnt och ha middagen en annan dag men Jai är glad och tycker det ska bli trevligt.
 
Priya är på Home Farm för sminkning och påklädning inför fotograferingen. Hon blir jättenöjd när hon ser klänningen och förvånad när hon får höra att Alicia valt ut den. Priya säger att hon ville testa Alicia inför bröllopet så det inte kommer att bli förstört men nu inser hon att Alicia gör ett bra jobb. Priya säger att hon respekterar Alicia.
 
David ska bli fotograferad men känner sig inte speciellt bekväm i den rollen. Plötsligt kommer Priya utspringande och hon är rasande. Hon är svullen och röd i ansiktet eftersom sminkösen använt icke ekologiskt smink. Priya skyller allt på Alicia. Det leder till att Priya inte kan vara med på fotograferingen så Alicia får hoppa in istället.
 
Sean ser Belle och Gemma ute på gatan. Han går fram till dem och bjuder dem på fest, Sandys födelsedagsfest. Precis då kommer Thomas förbi och Belle blir givetvis mer intresserad av honom. Sean blir besviken och han beklagar sig senare för Sandy. Sean säger att han ska också börja jobba på puben för att bli lika cool som Thomas.
 
Cameron träffar Charity och hon försöker få honom att låta henne vara ifred. Han säger att hon måste se till att bli vän med Chas och att hon ska se till att Debbie också blir det för annars kommer han att skvallra för Jai.
 
Fotograferingen med Alicia och David går bra. De har nästan svårt att släppa varann när de fotat kyssar...
Senare på puben så har David svårt för att inte titta på Alicia trots att Priya jobbar.
 
Charity och Jai kommer till Home Farm för middag. Charity säger till Declan när de blir ensamma att hon vill berätta för Jai för att slippa oroa sig för vad Cameron kan göra. Declan säger åt henne att låta bli för han vill inte ha sitt äktenskap förstört och han vet att Jai kommer inte att acceptera det som hänt. Stämningen blir inte den bästa även om Katie och Jai inte märker det. Katie berättar att Declan och hon ska försöka med IVF. Charity orkar inte med småpratet utan skyller på att hon har ont i huvudet och måste hem. Jai följer efter henne och utanför frågar han vad som står på. Charity vill först inget säga men erkänner sedan att hon varit otrogen medan han var i Frankrike. Jai blir förbannad och vill veta med vem. Charity säger tillslut att det var med Declan...
 
 
Så när det är som mest spännande så blir det uppehåll...typiskt! ;)

Undvik att gifta dig samma dag en man mördas

Edna flyttar hem igen. Jimmy följer med henne och berättar att han kommer att sakna henne. Ashley ser dem och kommer fram till dem. Edna låser upp och går in och stänger dörren framför näsan på Ashley och Jimmy. Efter en stund hemma så kommer Sandy på besök. Han har med sig lite kakor till teet. Flera gånger försöker han få henne att förstå att han kan flytta in hos henne men Edna märker inte hans hintar.
 
Paddy och Rhona berättar för Vanessa att hon får vara kvar om hon betalar 5000£ till välgörenhet. Vanessa blir jätteglad och går till banken för att se hur mycket pengar hon kan ordna fram. Det visar sig att hon inte har så mycket sparat. Besviken berättar hon för Paddy och Rhona att hon inte får ihop mer än 1200£. Paddy erbjuder då att låna henne resterande. Rhona blir glad över att han sa så för hennes skull.
 
Charity ser Rachel och Sam äta på puben. Hon går fram till dem och hånar dem för att de äter romantisk middag på puben men med en spya på sig så kommer man inte in på andra ställen. Rachel som inte sett bebisspyan på axeln skrattar och frågar Sam varför han inget sagt.
 
Rishi meddelar Charity att Jai är på väg hem och att han ser fram emot att träffa henne igen. Charity bestämmer sig för att det är dags att de börjar om på nytt när han kommer hem. Rishi pratar även med Rachel när hon är ensam vid bordet på puben.
 
Kerry vill mysa med Andy men han har barnen eftersom Debbie fått något hon måste göra. När Moira ringer så måste Andy åka iväg och Kerry får sitta barnvakt. Hon är uttråkad så hon ringer Amy som inte har tid att komma över.
 
Dan försöker få tag på Brenda och Bob har ringt henne. Gennie märker deras oro så hon får panik när hon tror att något kan ha hänt så hon stoppar Rodney på gatan för att han ska låsa upp hemma. Rodney får veta att Brenda har en tumör.
Tillslut hittar Bob Brenda sittandes i kyrkan. Hon är ledsen och gråter. Bob tröstar henne och lovar att de ska ta allt som det kommer.
 
Rachel lyckas övertala Sam att åka iväg några dagar på en romantisk minisemester. Samson kan inte följa med eftersom han måste gå i skolan. När de sedan packar in deras saker i bilen för att åka kommer Rishi förbi. Han passar på att prata med Rachel medan Sam och Lisa går in för att hämta Archies saker. Rachel säger att om Jai kommer tillbaka och börjar bråka så kommer hon att skvallra för Charity.
 
Gennie pratar med Bob och hon ber honom att övertala Brenda till att operera sig. Bob tvivlar på att det går men lovar att försöka.
 
Jimmy besöker Edna för att se hur hon har det. Edna säger att allt är okej. Jimmy ser några räkningar och blir orolig men hon säger att allt är under kontroll.
 
Alicia jobbar på och får flera bokningar till Home Farm. Megan ber henne att ordna bilder och text till en broschyr och att de tillsammans kan gå till puben för att leta efter manliga modeller till bröllopsfotografierna. Nicola muttrar över Alicias arbete så hon får följa med dem.
 
Declan är på puben och pratar med Priya om bröllopet och han har ett gott råd, att undvika gifta sig på samma dag en man blir mördad.
 
Sandy kommer återigen över till Edna för att höra hur hon har det. Han märker att hon inte alls mår så bra som hon påstår. Edna erkänner då att hon inte vill bo ensam längre. Sandy hintar igen om att det finns någon som kan bo hos henne men hon vet inte vem. Han frågar då henne om hon spelar trögtänkt med flit men en passande inneboende sitter framför henne. Edna tvekar eftersom det inte fungerat så bra förra gången han bodde där. Sandy försöker övertala henne till att denna gång kommer det att gå bättre.
 
Cameron ser Declans och Charitys blickar mot varann och när först Declan går ut och Charity strax efter så smyger han efter dem. Han ser och hör dem prata om att Jai kommer hem och att hon inte vill riskera sitt äktenskap för ett dumt misstag de gjort. Declan säger att då det hände var det i alla fall inget misstag men att de aldrig mer ska prata om det.
 
Kerry beklagar sig för Amy om att hon måste passa Andys barn men Amy tycker det inte är så konstigt eftersom de är ihop. Precis då kommer Debbie och lämnar barnen hos Kerry som tänkt säga nej men Amy säger att det är okej. När Andy kommer hem så visar Sarah en teckning hon gjort på dem. Hon har målat Kerry röd för röd är Sarahs favoritfärg och Kerry är hennes favorit av dem som inte är släkt. Kerry blir rörd när hon hör det men hon talar om för Andy att hon måste hitta ett jobb för att få något att göra även om det innebär att hon inte kan passa barnen så mycket.
 
Brenda berättar för sina vänner att hon har tagit ett beslut. Hon ska inte säga tumören längre utan kalla den för Oliver efter en borrgalen tandläkare hon haft =)
 
Alicia, Megan och Nicola sitter på puben och kollar in manliga modeller på nätet. Nicola blir alldeles till sig och Jimmy ser det och han blir inte glad... Priya får höra vad de gör och hon går fram till dem och föreslår att de ska använda henne och David som modeller eftersom de ser bra ut men ändå är som vanliga människor. Alicia ser inte så glad ut men säger att det är en bra idé. Megan lovar att tänka på saken.
 
Bob och Brenda sitter och pratar efter att ha stängt kaféet för dagen. Hon vill inte att han ska övertala henne till operation även om hon vet att Gennie vill det. Bob säger ändå att oddsen för att bli bra är bättre än att hon dör på operatinsbordet. Han försöke få henne att tänka positivt men Brenda är rädd för att förlora allt. Bob säger att han tänker vara med henne vad hon än beslutar...
 
Cameron står och flinar åt Charity på puben men säger inte varför. Han stoppar sedan henne när hon kommer från toa. Charity låtsas inte förstå när han hintar om Declan. Cameron säger att han tänker låta henne lida precis lika mycket som hon låtit Chas lida. När Charity säger att han ska säga vad han är ute efter så svarar han att det ska han göra, när han är redo.
 
I morgon är sista avsnitten innan det blir uppehåll.
 Edit:
Jag missade att lägga in Colins kommentar här tidigare. Han rekommenderar att banda eller komma ihåg morgondagens sista avsnitt för tydligen är det fortsättning direkt när det drar igång igen i höst...
 
Noticing Astrantia comment that I said HTG would turn around 'soon', I'd like to be a little clearer in what I meant by my comments. Firstly, in my comment that "There's still some interesting stuff to come before [the summer break]" I was mainly referring to Sam and Rachel finally becoming a couple, and the introduction of Brenda's story. As for the new producers era - beginining in the next seasons' second week - I think the majority of you will agree that it will improve, but - as I warned after you'd seen Christmas 2008, when the last bad producer's era was drawing to a close, things don't change overnight when the new producer comes in: "Because of the long-term planning involved in a soap it takes a bit of time though of course for someone to bring about changes"
 
 
 
I was going to write a bit more, in fairly general terms, about what does and doesn't change quickly, but it's probably better that I leave that until after the new season is underway. However, here are a few teasers (not spoilers) on things you may look forward to as 2013 progresses. What I can promise is that if you loved 40th anniversary week, there was a week in 2013 that many would say was even better! Some characters that haven't had a lot to do recently will also get stories - such as Amy and Rodney. Then of course there's the sad death of Alan Turner still to come. Some may be dreading the thought of "Homefields 2013", as the first festival didn't give us a great deal in the way of drama. This time around however there will be a bigger storyline around it with wider-reaching consequences. In short, while you will need to be a little patient for things to improve when HTG returns, I hope TV4's summer break will be sufficient that you don't feel the need to take a break from actually watching the programe!
 
 
 
Referring to JH's comments, we do have two episodes on Thursday's, although normally there is a half-hour gap between the two of them. Due to ITV showing a football match on 14/3/2013, the two episodes were shown as a 1 hour slot - hence being a single video on youtube. The trouble with youtube of course, as Frk Höger mentioned, is the recommendations. Although I gave a tip a while ago about narrowing your viewing window to hide that column, the other trouble (that I hadn't though of at the time) is that your Youtube homepage may also end up recommending lots of Emmerdale videos, making spoilers even harder to escape. Answering Linnéa's question however, HTG on 4/6/2014 was 25th and 26th February 2013, while 5/6/2014 was the 27th and episode 1 from the 28th February.
 
 
 
Tomorrow you will be halfway through another Thursday double-episode. I'd normally think this unfortunate for you, but given the general "low morale", I think ending on a bit of a cliffhanger may be the best way to get you to come back again in August!! As that first new season episode will continue directly from where tomorrow's episode ends, it may be a good idea to record tomorrows' second episode so that in two months time you can remind yourself what was happening! Or if you are tempted to look on youtube, the date will be March 21st (episode 2). You may then wish to do as I have done and start your summer break after also watching March 22nd.
 
 
 
I wish you all a happy summer and hope in eight weeks time you feel ready to enjoy some more Dales drama!

Svartsjuk på sin bästa vän

Bob tycker det är jobbigt att sitta på puben med Ruby och se när Brenda har kul med Dan, Georgia och Rodney. Han vill gå hem men Dan försöker övertala honom att stanna. Bob hittar på den ena undanflykten efter den andra men inte ens Ruby hjälper honom. Han går tillslut fram till dem. Rodney får ett samtal från en kvinna han ska träffa och precis innan han går så frågar Bob om damen har en väninna som han kan få telefonnumret till. Brenda hör det och blir sur och går därifrån. Georgia följer efter henne och de pratar med varann på toaletten. Det gör att Brenda bestämmer sig för att leva livet fullt ut den tiden hon har kvar.
 
Vanessa försöker få Paddy och Rhona till att prata med varann men Rhona vägrar utan åker ut på jobb istället. Paddy är besviken över att Vanessa berättat för Rhona om vad han känner. Han erkänner sedan att han inte vill att Vanessa lämnar dem för det skulle antagligen betyda slutet på hans äktenskap med Rhona.
 
Debbie pratar med Robbie på kontoret. Hon pikar honom för att hans mamma söker honom hela tiden och hon säger att hon behöver hjälp av någon som inte är så bunden till sin mor. Robbie nekar givetvis att han skulle vara bunden till Megan. Debbie säger att de kan gå till puben och ta en öl, om han får för mamma. Robbie svarar att han tycker de kan stanna kvar och dricka lite av vodkan han ordnat eftersom det är billigare än på puben, så kan de lära känna varann bättre. Debbie är inte intresserad av hans förslag utan säger att de ses på puben.
 
Sam avslöjar för Rachel att Samson älskar henne väldigt mycket, precis som om hon vore hans mamma.
 
Amy som tackat nej till Eric och Vals erbjudande om att flytta hem får ett nytt erbjudande av dem. De är beredda att fixa i ordning ett rum på värdshuset åt henne så kan hon bo där. De erbjder henne även en mindre chefspost och bättre betalt om hon antar erbjudandet om rummet.
När Amy sedan ska berätta för Kerry att hon tänker flytta så blir Kerry väldigt besviken och säger att hon är ju där endast för Amys skull. (Kan de inte umgås även om de inte bor ihop? Det är ju inte som om Amy skulle flytta till andra sida jorden)
 
Vanessa är trött på Paddys och Rhonas tjafsande så hon låser in dem på kliniken för att de ska prata med varann. I början är Rhona irriterad och letar efter en nyckel så de ska komma ut. Paddy erkänner att han tycker hon ska vara lycklig och det är hon inte med honom. Hon förtjänar någon bättre... Han säger att om han ska stanna så måste han ha en diskussion med miljonärens fru. Rhona blir så glad när hon hör det så hon kastar sig på honom och ger honom en puss.
 
Brenda börjar flirta med Dan helt hejdlöst framför ögonen på Bob. Han blir givetvis rasande och då säger Dan åt Brenda att berätta. Bob undrar vad hon ska berätta men eftersom hon inte vill det hittar hon på att hon bara utnyttjat Bob och att hon inte alls älskat honom. Hon säger att hon har rätt att välja vem hon vill ha sex med utan att han ska lägga sig i. Bob blir så ledsen att han går därifrån och Dan följer efter honom till toaletterna. Dan förnekar att han är intresserad av Brenda och han skulle aldrig svika en vän genom att ta hans fd flickvän.
 
Debbie pratar affärer med Val om att de ska köpa vodkan till värdshuset för då kan de sälja den billigare än på puben men ändå tjäna pengar. Chas blir irriterad över att de pratar konkurrens hos dem så Val, Debbie, Eric och Robbie går till värdshuset för att prata vidare.
 
Dan följer med Brenda hem för utanför puben får hon en yrselattack. Bob ser dem gå därifrån tät ihop. Han ser dem även när de är hemma hos Brenda. Brenda börjar förföra Dan men han nobbar henne. Plötsligt får hon ont i huvudet och han tröstar henne. Givetvis ser Bob deras kram. Dan sover över hos Brenda men han sover på soffan.
 
Sandy får besked från socialen om att han inte har rätt till skyddat boende. Han blir besviken så Laurel kommer på att hon vill överraska honom med en födelsedagsfest. Hon pratar med Ashely om saken. Bernice som hör det erbjuder sig att hjälpa till och att de kan ha festen på puben. Marlon tycker de ska fråga Sandy om hur han vill fira och de kommer överens om att det kanske är bäst. Sandy är inte så intresserad av att ha något firande men ger med sig tillslut.
 
Paddy söker upp Katie på Home Farm. Han ber henne att inte begära att Rhona ska sparka sin bästa vän. Han förklarar att det är så illa att det kan bli skilsmässa om Vanessa måste gå.
 
Brenda och Dan pratar om att han ska följa med henne till sjukhuset istället för Gennie. De är ute på gatan när Brenda får en ny yrselattack så Dan tar tag i henne och kramar om henne. Bob som står och lastar ur bilen ser dem och blir rasande. Han rusar fram till dem och skäller ut Dan. Dan försöker förneka att det är något mellan dem men Bob lyssnar inte utan rusar in på kaféet och säger åt alla att gå därifrån för nu stänger han.
 
Paddy återvänder till Rhona för att berätta att Katie går med på att låta Vanessa vara kvar på kliniken men istället måste hon betala 5000£ till välgörenhet.
 
Brenda och Dan försöker få Bob till att öppna dörren så de kan prata. Efter ett tag får de komma in. Brenda berättar att hon är sjuk och att hon har en tumör. Hon säger att hon inte sagt något eftersom hon ville skona honom och tvillingarna. Bob blir ledsen för hennes skull och förtvivlad över att inte få hjälpa henne. När Brenda gått så sitter han kvar och pratar med Dan. Bob vill så gärna hjälpa Brenda men Dan råder honom att hålla sig lugn, om inte annat så för tvillingarnas skull. Dan säger att de redan förlorat sin mamma...
 
 
 

Stanna eller sluta?

Rhona är rasande när hon hör att Katie begär att Vanessa måste sluta. Hon går inte med på det men Paddy tycker att de måste hålla Katie på gott humör annars kanske hon stämmer dem. Paddy och Rhona besöker sin advokat som säger att de ligger illa till om de blir stämda.
 
Cain söker upp Debbie för att prata om Robbie. Debbie nekar givetvis att hon skickade honom men hon lovar att prata med honom.
 
Moira pratar med Megan om vad Robbie gjort men Megan tror henne inte. När Megan pratar med Declan så råde han henne att låta Robbie vara för han måste klara upp sina egna problem. Han berättar för Megan att han och Katie tänker försöka få barn även om det innebär IVF-behandling.
 
Amy tycker det är jobbigt att Victoria och Adam håller ihop hela tiden och hon ledsnar på att se och höra sin mamma ihop med Andy. Inte blir det bättre när hon kommer hem till Val och Eric och stör dem när de ska ha en kärleksstund. Eric föreslår att hon ska skaffa eget boende, att de kan hjälpa henne köpa en lägenhet. Val vill hellre att hon flyttar hem till dem igen.
 
Debbie säger åt Robbie att betala tillbaka pengarna men han säger sig ha investerat dem i en annan affär för deras skull. Det visar sig att han köper billig sprit som de sedan ska sälja vidare.
 
Vanessa hör Rhonas och Paddys bråk om henne och kliniken. Hon lämnar in en avskedsansökan och Rhona protesterar men Paddy godkänner den.
 
Cain väntar in Robbie och ser till att få en del av pengarna tillbaka. Han säger till Robbie att han ska vara tacksam för att han inte blir sönderslagen men det är endast tack vare Debbie.
 
Samson vill att Rachel följer med på ett föräldramöte. Hon tvekar men när hon pratat med Ali om saken så bestämmer hon sig för att följa med i alla fall. Samson bli jätteglad.
 
Moira går till Debbie för att prata om Robbie och om att det är inte hon som påverkat Cain till att prata med Chas igen.
 
Rhona pratar med Vanessa. Hon säger att hon vill ha kvar vännen eftersom hon annars inte har någon att prata med för hon kan definitivt inte prata med Paddy längre. Det visar sig att Rhona är rätt olycklig i sitt äktenskap.
 
Amy tackar nej till Vals erbjudande om att flytta hem igen.
 
Dan försöker få Brenda till att prata med Bob men hon vill inte. Hon säger att hon vill ha Dan som en vän som får henne att tänka på annat. Det gör att Dan och Brenda går till puben för att kasta pil tillsammans med Rodney och Georgia som är där.
 
Paddy vill inte ge med sig angående Vanessas tjänst utan tycker att hon borde sluta. Rhona som fortfarande vägrar gå med på det får då höra att Paddy kanske inte stannar om Vanessa är kvar.
 
Bob vill ta det lugnt men Ruby övertalar honom att följa med till puben. Han känner sig förvirrad för han förstår inte vad som hänt mellan honom och Brenda, han känner att han missat något men vet inte vad. När de kommer till puben och ser Brenda som skrattar och har roligt blir han ännu mer ledsen.
 
Vanessa pratar med Paddy. Han erkänner att inte förstår varför Rhona fortfarande är kvar hos honom.
Sedan pratar Vanessa med Rhona och säger åt henne att hon måste bestämma sig om äktenskapet är värt att räddas...
 
(Jag har säkert missat hälften av handlingen men det är väldigt trist just nu...)
 
 

 
Här är lite info från Colin igen och tyvärr missade jag att sätta in det i fredagens blogg när Lizzie var med...
 
Today was Lizzie’s final appearance. For those who’ve missed the reason why, see the entry “Lizzie and Diane” from 1st June.
 
 
 
That scene where Brenda told Bob she was sick stretched believability, I think. While we do indeed say things like “I’m sick of feeling like an idiot”, or “I’m sick of you”, as Bob did, in my experience if someone simply says ”I’m sick” it only means “I’m ill”. It’s not as if he didn’t know she’d just had a stay in hospital even!
 
 
 
As for the storyline in general, of course I understand, as TinaV said, that cancer storylines can bring back painful memories, but they do tend be really popular, for whatever reason. To put it into context, all four of the big UK soaps had a cancer storyline in 2013, and whenever these storylines come up they tend to get a lot of award nominations and wins - both in terms of the storylines themselves and the actors involved in them. I think it’s quite unusual to see a character so reluctant to get any treatment, so at least Emmerdale are doing something slightly different here…
 
 
 
Oh, and in answer to another question, Stuart Wolfenden is no relation to Matthew Wolfenden!

Jämmerdalen

Jag håller med er, det är verkligen mycket elände i byn just nu =(
 
Cain lagar Moiras bil gratis, dessutom tog han det först i kön trots att de hade mycket att göra på verkstan. Debbie blir rasande när hon hör det och säger åt Cain att Moira måste betala. Robbie hör deras tjafs och när Debbie hotar med att ge Cain en skriftlig varning om han inte sköter sitt jobb. Det leder till att när Robbe ser Moira på puben så försöker han vara tuff och kräva henne på pengarna när han ser att hon fått betalt för en köttleverans. Moira säger åt honom att prata med cheferna för hon tänker inte ge honom några pengar.
 
Brenda vägrar att genomgå någon operation. Gennie är ledsen och förtvivlad. När Dan ser Brenda på puben går han fram till henne för att fråga om hon pratat med Bob. Brenda säger att hon inte vill försöka igen med honom. Dan råkar få syn på broschyrer om neurokirurgi så han frågar Brenda om dem. Brenda berättar om sjukdomen men ber honom att inget säga till Bob. Dan säger att det blir svårt men hon kan lita på honom.
 
Vanessa går på begravningen. När hon är tillbaka går hon till puben för ett glas vin. Precis då ringer Paddy och säger att hon måste till Home Farm för en häst har blivit sjuk och Rhona har så ont i ryggen så hon kan inte åka dit. Vanessa skyndar sig för att undersöka hästen. Hon ger honom medicien och säger till Katie att han kommer att bli bra, det är bara lättare kolik. Katie och Declan åker iväg på lunch men när de kommer tillbaka så har hästen dött. Paddy, Rhona och Vanessa kommer till Home Farm för att undersöka vad som hänt. Katie är ledsen och besviken. Paddy säger att Vanessa kunde inte gjort annat än det hon gjorde för det är lätt att missbedöma lättare kolik mot svårare kolik. Han säger att hon kunde kanske ha frågat efter en annans bedömning. Katie blir ännu mer förbannad och hotar med att stämma kliniken. (Får Rhona egentligen jobba när hon äter starka smärtstillande tabletter?)
 
Sandy försöker bli vän med Edna nu när hon snart kan flytta hem igen. Han erbjuder henne sitt sällskap om hon får tråkigt så han får chansen att komma hemifrån.
 
Gennie söker upp Katie och får veta om den döda hästen. Katie är så ledsen och besviken över felbehandlingen. Gennie berättar då om Brenda som inte vill opereras. Det gör att Katie tänker till. När Paddy och Vanessa kommer till Home Farm för att prata med henne så är hon på väg att ge med sig och ta tillbaka stämningen. Då råkar Paddy nämna att Vanessa var åtminstone inte full när hon var här. Katie börjar undra vad han pratar om och då erkänner Vanessa att hon tagit ett glas vin innan eftersom hon kom direkt från begravingen. Katie blir rasande men det slutar med att hon går med på att inte stämma kliniken på det villkoret att Vanessa inte jobbar kvar.
 
Robbie kommer till gården för att prata med Moira men hon är inte hemma så Adam säger att han kan vänta i köket om han vill. Robbie letar i köksskåpen efter pengarna och hittar dem ganska snart. Han skyndar sig därifrån. När han ska ge Debbie pengarna så är hon inte intresserad eftersom hon tror att det är Robbies egna pengar. Charity råder honom att inte komma och vifta med så små summor som 90£ utan han kan höra av sig när det gäller tusentals pund istället.
 
Moira har upptäckt att pengarna saknas så hon och Adam letar i hela huset. De hittar dem förstås inte. När Cain kommer dit så berättar hon det och plötsligt så inser de att Adam sagt att Robbie varit där. Moira berättar även att Robbie frågat efter Debbis pengar redan på puben. Cain blir förbannd och lovar att ordna saken. Han ska prata med Debbie om det. Moira säger att om inte han gör det så kommer hon att prata med henne...

Okej-smittan

Laurel är orolig för att socialtjänsten kommer att kolla upp dem om de ska göra en utredning på om Sandy ska få plats på vårdhemmet.
När damen från socialen kommer så börjar hon fråga Sandy om hur han mår. Både Laurel och Ashley sitter med på mötet och Ashley ser nervös ur. Sandy reagerar på att damen svarar "okej" hela tiden när han berättar något. Ashley klarar inte av pressen utan börjar berätta att han slog sin far förut och att han är rädd för att det kommer att hända igen. Sedan berättar han om deras trassliga familjeförhållanden och att det bästa vore, för Sandys säkerhet, att han fick ett annat boende. Både Laurel och Sandy blir förvånade men håller inte med honom. Ashely tror att om Sandy har dåliga hemförhållanden så kommer han lättare att få en plats på hemmet. Han erkänner sen att han gör vad som helst för att hans far ska få det bra. Marlon kommer hem när damen från socialen gått. Han märker att något hänt så han frågar om allt är okej. Sandy påpekar att alla dessa "okej" smittar visst av sig.
 
Brenda får veta att hon har en tumör i hjärnan. Den är inte livshotande än men bör tas bort. Tyvärr kan de inte lova att operationen tar bort anfallen eller hennes huvudvärk. Gennie frågar läkaren om hur hon skulle göra i detta läge och läkaren svarar att hon skulle genomgå operationen. Brenda och Gennie åker hem från sjukhuset. Gennie påpekar att de måste börja planera och berätta för folk men det vill inte Brenda. Framför allt vill hon inte att Bob ska få veta något.
 
Cameron kommer till pubköket när Thomas står och diskar. Han pikar grabben om att han var sen och Thomas svarar att han legat vaken för att fundera på varför Cameron är så elak mot honom. Thomas säger att han trivs med jobbet och att folk gillar honom men då svarar Cameron att folk bara tycker synd om honom.
När Thomas sedan råkar tappa mat på Lizzie så blir han nervös och säger till Chas att nu har de anledning till att sparka honom i alla fall. Chas ska börja säga något men Cameron säger att han kan prata med honom.
 
Kerry har passat Jack och är helt slut efter det. När Andy kommer hem med Sarah så vill Kerry att de ska ut och äta men Andy har lovat Debbie att passa barnen i några timmar till. Han retar Kerry med att han trodde hon ville ha familjeliv.
 
Gennie och Nikhil kommer till kaféet för att prata med Brenda. De vill att hon berättar för Bob men hon vägrar fortfarande eftersom hon behöver tid på sig och vill ta det i egen takt för att själv hinna förstå vad som händer.
 
Thomas frågar Cameron varför han hela tiden är och hackar på honom även om han jobbar och gör rätt för sig. Cameron veknar och plötsligt erbjuder han Thomas lite extra i lön eftersom han jobbat hårt. Thomas säger att Cameron har ingen rätt att först vara elak och sedan snäll, att han bara är konstig.
 
Brenda går över till Bob och möter honom precis när han slänger soporna. Hon försöker förklara för honom men Bob är så förvirrad över hennes sätt så han förstår sig inte på henne. Brenda frågar om han vill kyssa henne och precis när han är på väg så drar hon sig ur och ska gå. Bob blir då arg på henne och säger att hon inte får ta ut tidigare förhållanden på honom. Brenda säger att hon är sjuk och då svarar Bob att det är han också, sjukt trött på henne. Sedan går han in och Brenda går hem till Gennie. Hon är så ledsen och säger att hon inte längre vet vad som är bäst att göra...
 
Rhona har så ont i ryggen att hon tagit på sig jackan ut och in. Hon och Paddy lämnar Leo hos Marlon, sedan ska hon försöka jobba. Det går inte så bra så Paddy skjutsar henne till Dr Abbott. Rhona och Paddy återvänder och det visar sig att en disk är svullen men att hon ska röra sig som vanligt och behöver bara lite smärtstillande och sjukgymnastik för att bli bättre.
 
Rodney och Dan kommer till kaféet. De har precis haft en diskussion med Brenda om ägg som flyter eller inte och Brenda blev på dåligt humör. När de märker att även Bob är på uselt humör så inser Dan att det är något som inte stämmer. Han tycker att Bob och Brenda borde vara lyckliga ihop så nu ska han ordna det.
 
Cameron försöker be Thomas om ursäkt men Thomas vill bara bli lämnad ifred. Lite senare så försöker Cameron igen. Han ber om ursäkt för sitt dåliga beteende och lovar att det inte beror på Thomas. De ska precis ta varann i hand men Marlon kommer och säger åt Thomas att börja jobba.
 
Cain klagar på Debbie som inte har tid för verkstan trots att de har mycket att göra just nu. Debbie frågar då Robbie om han kan hjälpa till och han går med på det. När Robbie kommer till verkstan blir han besviken över att bara få tvätta bilar. Han beklagar sig sedan för Debbie men hon ger honom pengar så han blir nöjd.
 
Nikhil kollar upp Brendas sjukdom på nätet. Han gör sedan en lista med för- och nackdelar vid en operation. Gennie ger Brenda listan och visar att Nikhil skrivit dit att fördelen med en operation är att kunna umgås med nära och kära. Hon ber om ursäkt för att Nikhil skrivit dit Bobs namn och stryker det från listan. Brenda kollar på listan och när Gennie gått så sätter hon dit Bobs namn igen.

Edna påpekar för Jimmy att bakdörrens lås är lite kärvt hemma hos henne efter de bytt dörr. Jimmy säger åt Cameron som lovar att kolla till det.
 
Vanessa och Paddy sitter på puben. Hon frågar varför Paddy är så svartsjuk på henne. Paddy förnekar det och Vanessa säger att hon inte tänker stöta på Rhona som den förra veterinärvikarien gjorde.
 
Brenda jobbar på kaféet när det blir mycket att göra. Bob kommer in och Dan vill att de fikar ihop men Cain säger åt honom att jobba. Charity som väntar på sitt kaffe muttrar om att det tar tid. Det gör att Brenda tappar humöret och tar av sig förklädet och går därifrån.
 
Dan söker upp Brenda för att prata med henne men hon vill inte öppna. Dan står kvar och säger att han har en teori om att hon inte berättar allt för dem. Brenda går fram och börjar prata med honom genom den stängda dörren. Han vill att hon tar till vara på den kärleken hon har till Bob för de är värda all kärlek. Dan säger att han är lite avundsjuk på henne som har allt och att hon borde uppskatta lyckan eftersom man aldrig vet vad som händer i framtiden, man kan dö av ett blixtnedslag eller få en satellit i huvudet.
 
Brenda går till Gennie när Dan gått. Hon talar om att hon är rädd för operationen och att man aldrig kan veta hur livet blir, att man kan dö helt plöstligt i en olycka...
Därför vill hon inte opereras för hon vill inte välja vilken dag hon ska dö på.
 
 
 
 
Sommaruppehåll 19 juni till 18 augusti!

Missnöjd tok

Marlon är arg för att maten blivit förstörd när kylen blivit varm.  Paddy lyckas ändå få honom att hjälpa till att fixa fram ny mat till festen men Rhona får inte veta att Marlon hjälpt till. Sedan frågar han om festen kan vara hos Marlon för det blir svårt att göra det till en överraskning om de ska vara hemma hos Paddy. Även det går Marlon med på.
 
Kerry och Amy möter Debbie ute på gatan. Kerry råkar försäga sig om att "Sarah skulle spara en bit pizza till pappa" Debbie blir irriterad när hon inser att Kerry varit ensam med barnen.  Hon söker sedan upp Andy för att prata med honom om det men Andy försvarar Kerry och säger att han måste jobba även om han inte gillar det och då kan han inte ta hand om barnen.
 
Sean går till hyddan men upptäcker att den brunnit ner. Han skyndar sig till Sandy för att berätta om det. Sandy som precis berättat för Ashely om deras lilla ställe de flytt till.
 
Brenda pratar med Gennie om Bob. Hon är orolig för att Bob bara gillat den "nya glada" Brenda som mycket väl kan bero på sjukdomen. Hon befarar att om de tar bort något ur hjärnan så blir hon gamla "tråkiga förutsägbara" Brenda. Gennie råder henne till att prata med honom.
 
Rhona kommer in till köket på puben. Hon har med sig en tårta föreställande en operation av en hund till Vanessa. Rhona ser all mat Paddy ordnat och hon blir väldigt imponerad. De alla samlas sedan hemma hos Marlon och Laurel i köket. Rhona vill veta vad en rätt innehåller men Paddy kan inte svara på det så hon inser att han inte alls lagat maten och då blir hon förbannad och besviken. Vanessa som kommer dit med förevändningen att Daisy blivit påkörd blir väldigt förvånad över festen.
 
Brenda kommer hem till Bob för att prata med honom. Först går hon upp och läser lite för tvillingarna. (Bob har en stor svartvit tavla/foto, på väggen vid trappan, med två barn. Är det månne tvillingarna?) När hon sedan går ner för att prata med Bob går det inte så bra. Han säger återigen att han alltid kommer att älska henne och att han vill att de blir gamla ihop. Brenda blir arg och säger att det aldrig kommer att funka sedan rusar hon därifrån.
 
Vanessa och Rhona blir jättefulla och Vanessa vill rida på Rhonas rygg. De "rider" iväg till puben i byn och sedan tillbaka. Båda är så fulla så de ramlar ihop utanför på Marlons gård.
 
Sandy erkänner för Marlon, Laurel och Ashley att han varit i skogen med Sean hela tiden när de varit oroliga för honom. Han förklarar att pojkar har ett behov att eget liv precis som män. Sandy säger att han känner sig som en missnöjd tok som bor där, han har inget eget hem. Han vill leva som en fri man de sista åren han har kvar så han vill flytta till vårdhemmet de besökt tidigare. Både Ashley och Laurel blir förvånade men de vill inte alls att han flyttar.
 
Tvillingarna kommer inrusande på kaféet för att be Brenda att följa med dem till gungorna. Bob säger att hon inte ska känna sig tvingad men Brenda följer gärna med. De har jättetrevligt ute vid gungorna och Brenda är glad. Bob blir förvirrad över hennes sätt för hon säger att hon trivs så bra ihop med dem. När han försöker konfrontera henne om vad hon menar så kan hon inte svara. Precis då kommer Gennie och Nikhil och ber henne att följa med dem hem innan de ska till sjukhuset.
 
Debbie går med på att låta Kerry passa Jack i några timmar men hon kommer att skriva en lista på hur Kerry ska göra med barnet.
 
Thomas kommer försent till jobbet för att Angel lekt med väckarklockan. Chas vill visa Cameron att hon kan säga ifrån så hon säger till Thomas att han måste hålla tiderna. Cameron passar sedan på att fråga Thomas när de är ensamma om Thomas tänker flytta hem igen men det tänker han inte. Marlon kommer in och märker den dåliga stämningen. Cameron säger att han bara sagt till Thomas som inte skött sig men då försvarar Marlon honom och säger att det är han som ska säga till Thomas, eller Chas men Cameron har inget med honom att göra.
 
Gabby säger till sin mamma att hon vill att farfar flyttar hem till dem. Steve säger att de inte har plats för honom men hon tycker att Sandy kan dela rum med Ashley. Steve är inte så glad över förslaget. Han frågar sedan Bernice om vad hon tycker och de börjar nästa bråka om saken för Steve tycker det är jobbigt nog att bo med Ashley. Bernice tycker att Ashley kan flytta men inte ta Gabby med sig. Steve inser att Ashley inte har råd med eget boende och han nämner sedan för Chas att han hellre bor med Sandy än Ashley.
 
Ashley, Laurel och Marlon försöker prata med Sandy om att bo kvar hos dem. Sandy förklarar att Laurel och Marlon är äktenskapsförbrytare och Ashley är en misshandlare och att han och barnen är tvungna att bo med dem vare sig de vill eller inte. Han säger att de bara tänkt på sig själva utan att inse att han känner sig fången och maktlös som inte kan bestämma något själv. Sandy säger att han inte vill bo hos Marlon som inte ens är hans familj.
 
Gennie och Brenda kommer till sjukhuset och Brenda är på gott humör så hon hälsar glatt på alla. De får vänta ett tag i väntrummet men då blir Brenda irriterad på Gennie så hon säger åt henne att gå därifrån. Gennie stannar men då skriker Brenda på henne att gå. Gennie går ut och Brenda blir kvar ensam. Doktorn kommer ut och säger att det tar ett tag till. Brenda är på väg därifrån men stöter på Gennie, som är kvar, utanför dörrarna. De båda går in igen och precis då får de gå in till doktorn...
 
 

Att glömma en eld eller mat i kylen

Thomas kommer tidigt till puben för att byta ölfaten. Chas blir förvånad men glad. Cameron kommer hem och Chas får veta att han stuckit på natten för att han inte kunde sova. Han är fortfarande sur för att Chas låter Thomas jobba där. Cameron säger att det grundar sig i oron för att hon ska råka ut för något igen, att Thomas kommer att spåra ur och att hon får svårt att gå vidare.
 
Rhona pratar med Paddy på kliniken. Hon vill att han gör henne en tjänst och genast så tror han att det är en stund ensamma hon vill ha men det är det inte. Vanessa kommer in men blir utskickad. Rhona vill att Paddy ordnar en överraskningsfest för Vanessa som snart fyller år.
 
Brenda är på sjukhuset och pratar med Gennie. Gennie berättar att Bob vet att det kan vara något allvarligt Brenda lider av eftersom han var med när Gennie pratade med en läkare. Precis då kommer Bob dit för att hämta hem Brenda. Gennie går iväg för att prata i telefon. Brenda berättar inte vad som händer för Bob utan skyller på att hon inte kan åka hem för att läkarna ska undersöka hennes hormoner lite mer. Just nu vill hon sova så han får åka hem igen.
 
Ashley är ute och går med Sandy i rullstolen. Precis när Ashley får ett samtal kommer Sean fram till Sandy och ber om ursäkt för att han inte kom igår men han var tvungen att hjälpa sin mamma. Medan Ashely pratar i telefon så smiter Sean och Sandy iväg till hyddan inne i skogen.
 
Gennie kommer tillbaka till Brendas sjuksal men då är mamman inte där. Hon ringer Nikhil som inte sett Brenda men precis då kommer hon hem i en taxi. Nikhil går fram till henne för att fråga vad som händer. Brenda känner inte att hon är sjuk så hon tänker hjälpa Bob med lunchrusningen. Nikhil säger åt henne att låta bli men Brenda lyssnar inte på honom. Då hotar Nikhil med att skvallra för Bob. Det får Brenda till att följa med Nikhil hem till Gennie.
 
Cameron kollar när Thomas jobbar. Cameron säger att han inte gillar Thomas som person även om han gör ett bra jobb. Thomas säger att han kommer att vara kvar i byn eftersom han har det här jobbet så det är viktigt för honom. Han berättar även att han vill stanna för Jimmy är det enda han har kvar efter sin pappa. Chas står en bit ifrån och hör det.
 
Sean och Sandy sitter i hyddan och de dricker varsin öl som Sandy stulit från Marlon. Han säger att det smakar godare om ölen är stulen.
 
Paddy ordnar med festen för Vanessa. Han säger till Rhona att han ska laga maten själv men då talar hon om att han inte kan förvara maten hemma för då kommer Vanessa att se den. Det gör att Paddy frågar Marlon om plats i kylen på puben. Marlon går med på det och Paddy lämnar kylvarorna på puben. Det är bara det att Rhona kommer dit och Paddy vill inte att hon ska se vad han köpt så han jagar ut Rhona ur köket. Han ser inte att kylen inte är stängd ordenligt och att en burk med gräddfil eller liknande ramlar ur kylen...
 
Gennie kommer hem och hon är rasande på Brenda som inte är på sjukhuset. Brenda säger att det inte är något fel på henne så varför ska hon vara där. Gennie blir mer och mer förtvivlad när hon inser att Brenda inte vill göra någon biopsi eftersom hon inte vill veta om det är något fel på henne. Tillslut så ber Gennie sin mamma att göra undersökningen för Mollys skull åtminstone. Det får Brenda att ändra sig och de åker till sjukhuset. där gör hon biopsin. Efteråt är Brenda orolig för att Bob ska se vad som hänt. Han kommer för att hämta henne och de åker hem utan att Bob märker såret i huvudet på Brenda.
 
Ashely är förbannad för att Sandy har försvunnit igen. Han söker upp Laurel som berättar att Sandy betett sig konstigt senaste tiden och att det försvunnit mat och filtar ifrån bostaden. Precis då kommer Sandy hem och Ashely skäller ut honom. Sandy säger att han varit hos Betty men Ashley tror honom inte eftersom Betty är på en kryssning. Sandy ber dem då att inte behandla honom som ett barn.
 
Jimmy och Nicola är på puben. Han berömmer Thomas som jobbar på bra.  För att fira det vill Jimmy laga lite indisk kycklinggryta hemma. Jimmy ska fråga Chas om Thomas men hon hinner inte höra hela frågan innan hon tackar ja till middagen. Det var inte vad Jimmy tänkt sig men bjuder in henne och Cameron i alla fall.
 
Sandy får sin nya permobil och han blir glad. Han försvinner direkt hemifrån för att slippa Laurel och Marlon. Sean hittar Sandy i hyddan. De båda kommer bra överens även om de inte alltid förstår varann. De tänder en brasa och värmer sig i kylan. När Ali sms:ar att Sean måste hem så följer Sandy med till byn. De glömmer bort brasan som är nästan helt släckt. När de går så ramlar det ner en glödande kolbit och sätter eld på hyddan.
 
Moira ringer till Andy för hon behöver hjälp på gården i några timmar. Andy som har båda barnen tvekar men Kerry lovar att ta hand om dem medan han jobbar. Efter lite tvekande så går Andy med på det även om han är orolig för vad Debbie ska säga. Andy återvänder hem efter arbetet och allt har gått bra. Kerry är lite besviken över att han misstror henne och för att han låter Debbie bestämma allt.
 
Gennie berättar för Georgia om Brendas sjukdom. Georgia lovar att inget säga till någon men när hon möter Brenda utanför kaféet så kan hon inte låta bli eftersom Brenda precis får ett yrselattack och nästan ramlar omkull. Bob som kommer ut men Georgia säger att hon och Brenda ska hem till henne och fika och prata hormoner. Georgia råder sedan Brenda att prata med Bob för han kommer att förstå.
 
Jimmy lagar maten när Chas och Cameron kommer dit. Thomas är inte med dem och det gör Jimmy lite besviken. Nicola får veta att Thomas ska stanna hos dem i byn och det gör henne irriterad över att Jimmy inte sagt något. Cameron passar på att påpeka för Jimmy att Thomas fortfarande inte är helt över sin vendetta mot Chas. Givetvis hör ingen annan det. När Thomas kommer hem så konfronterar Jimmy honom. Thomas nekar till att det skulle vara problem mellan honom och Chas. Cameron hör deras diskussion. Det gör att Thomas går fram till Cameorn senare och frågar varför han är emot honom. Cameron säger att Thomas har det bättre om han åker hem till mamma i Saudiarabien istället.
 
Brenda söker upp Bob på det stängda kaféet. Han blir glad och vill att de reser bort några veckor på semester till Mallorca tillsammans med tvillingarna. Brenda försöker säga att de inte kan resa bort utan måste hålla sig hemma men Bob hör inte det. Han säger att han älskar henne och då börjar Brenda gråta. Hon säger att de bara kan vara vänner. Bob förstår inte vad hon menar och tillslut säger hon att hon inte vill ha honom... Bob blir ledsen och går därifrån. Brenda sitter kvar och gråter.
 
 
 
Sommaruppehållet är från 19 juni till 18 augusti.
 
 

Nallebjörnstapet eller rymdskepp

Gennie och Nikhil har åkt till sjukhuset för att kolla upp Molly efter olyckan. Brenda är med Bob på kaféet. Val är där och kan inte låta bll att pika Brenda för bilkraschen. Brenda skyller fortfarande på att det är hormonerna. Plötsligt så faller hon ihop och de andra får tillkalla ambulans. När Brenda vaknar till är hon mycket förvirrad och börjar prata om Terry. Bob följer med henne till sjukhuset.
 
Ashley letar efter Sandy men hittar honom inte. Sandy är i hyddan tillsammans med Sean som håller på att skrapa av smuts från en byrå (?).
 
Edna kommer in i köket hos Nikola och Jimmy. Nicola ska laga mat och är lite stressad men Edna vill hjälpa till. Först vill inte Nicola ha hjälp men låter sedan Edna få tina fläskkotletter i micron. Tyvärr vet inte Edna hur man använder en micro så Nicola säger åt henne att gå därifrån.
 
Chas och Cameron ska äta middag ihop. Thomas erbjuder sig att hjälpa Marlon att laga maten men det vill inte Cameron. Chas säger att det är helt okej, trots Camerons muttrande. När de ätit förrätten så går brandlarmet i köket. Marlon har bränt biffarna men Thomas får skulden av Cameron som är väldigt irriterad.
 
Sam är hemma hos Rachel. De sitter i soffan och myser. Rachel frågar honom om han varit med någon sedan Alice men det har han inte. Sam är orolig för att Archies pappa ska komma dit så han känner att det är dags att gå hem men Rachel övertalar honom att sova över. När Sam sedan ska bädda åt sig i soffan går hon fram och kysser honom, sedan leder hon honom upp till sovrummet.
 
Sandy muttrar när Laurel och Marlon vill se till att han kommer ut. Han väntar på Sean men Laurel tror inte det är så bra att han blir så beroende av Sean.
Sean vill umgås med Sandy men Ruby säger åt honom att sköta tvätten istället för annars blir Ali förbannad.
 
Gennie ser när personalen drar iväg med Brenda i en rullstol. Bob följer dem och Gennie får tag på honom för att fråga vad som hänt. Läkarna gör massa undersökningar och när Bob och Gennie pratar med en av dem så visar det sig att de är rätt oroliga för att det kan vara allvarligt. Gennie säger att hon inte vill att de säger något till Brenda för det skulle stressa upp henne så.
 
Cameron är trött på att Chas vill ha Thomas i närheten på puben. Han frågar henne hur hon kan se honom i ögonen trots att hon var den sista som såg hans far i livet.  Cameron tror att Chas bara har skuldkänslor, att det är därför hon låter Thomas få jobba kvar. Han går sedan till köket och skäller ut Thomas som ber om ursäkt för det som hänt. Cameron går därifrån men Thomas kommer till honom när han jobbat klart. Cameron ber om ursäkt men skyller på att han bara vill Chas bästa, speciellt efter allt Carl gjort mot henne.
 
Vanessa kommer ut till receptionen och ber Paddy städa ur några djurburar. Paddy vill inte det och skyller på att han har ont i fingret han skurit sig i och att det är fullt med bakterier i burarna. Vanessa är trött och ledsen för att hennes gudmor dött så hon säger åt honom att hon struntar i om han städar burarna eller inte men hon tänker inte göra det heller.
 
Paddy och Rhona går till puben och för en gångs skull så sitter de ensamma med varann. Vanessa står vid bardisken. Bob kommer in efter att ha varit på sjukhuset så Rodney kommer fram till honom för att höra hur det är med Brenda. Bob säger att det bara är hormonerna. Vanessa hör det och påpekar att när hon är i den åldern kommer hon att inte synas för alla hormonplåster hon ska ha. Rodney flirtar med henne och säger att det är lång tid kvar till dess. Vanessa skrattar och säger att det var en usel raggningsreplik.
 
Rachel och Sam träffas för att gå ut på stan. När han hämtar henne hos Ali så står Ali, Amelia och Ruby i fönstret och tittar efter dem. Sam och Rachel går till puben först men eftersom de är uppklädda så drar de till sig massa blickar. De bestämmer sig för att efter ölen så ska de hem och mysa istället för att gå ut på stan. När de reser sig upp så pussar Rachel Sam så alla ser det.
 
Laurel är orolig för Sandy så för att pigga upp honom föreslår hon att de ska tapetsera om i hans rum, Marlon har säkert inget emot det. Sandy säger sarkastiskt att han vill ha tapeter med nallebjörnar på, eller rymdskepp...
Sedan går han upp till sitt rum som Marlon lånar ut åt honom.
 
Thomas berättar för Jimmy att det går bra på puben. Han vill att det blir en permanent lösning men när Jimmy tvekar så blir han besviken. Jimmy säger då att han ska ringa Thomas mamma för att säga det, eftersom Thomas hållt sin del av överenskommelsen så ska även han göra det.
 
Brenda och Gennie får träffa en neurokirurg. Läkaren misstänker att det kan finnas en tumör i hjärnan. Brenda vägrar att tro det värsta så när Gennie blir ledsen så påpekar hon att läkarna inte vet vad som är fel och att det kanske inte är något fel alls. Brenda vill ändå inte att de berättar något för Bob eftersom han skulle bara pjoska med henne om han är orolig...
 
 

Tredje "kärleksparet" denna vecka

Jimmy möter Ashely på gatan. Ashley undrar vad som hänt hos Edna eftersom dörren är trasig och han befarar nytt inbrott. Jimmy berättar som det är men talar även om att inget säga så det inte blir snack i byn. Ashley följer sedan med Jimmy hem till Edna som blir sur över att fler och fler får veta. Jimmy ber Edna att flytta hem till honom och Nicola i några dagar men hon vägrar.
 
Sam går runt och är på dåligt humör hemma. Han fräser åt både Zak och Samson som ska till skolan.
Rachel är sur på Ruby och Ali som hela tiden lägger sig i. När hon sedan är hemma så ringer det på dörren. Utanför står Samson som skolkar från skolan för att han mår så dåligt över att ha gett henne kortet som de låtsades vara från hans pappa. Rachel bjuder honom på varm choklad och de pratar lite innan hon går hem med honom till Dingles. Sam är rasande på sin son och på Rachel som inte hörde av sig på en gång utan uppmuntrade skolket med att ge barnet varm choklad. Rachel försöker försvara sig men Sam är så arg att han säger till henne att inte komma nära Samson igen för hon sätter bara griller i huvudet på honom.
 
Gennie och Nikhil kommer till kaféet för att be Brenda om ursäkt. När Brenda accepterat att de inte längre tror att hon var onykter så tackar hon ja till att passa Molly lite senare.
 
Nicola och Thomas kommer till puben för att äta lunch. Marlon är stressad så de får vänta på maten. Nicola säger då till Thomas att söka jobbet som Paddy hade i köket. Thomas är inte så intresserad men i valet av att åka hem igen eller jobba hos Chas så väljer han jobbet. Jimmy tycker inte idén är så bra för han oroar sig för Chas. De frågar Chas vad hon skulle tycka om det och hon tycker det är bra. Thomas får tänka över erbjudandet i lugn och ro.
 
Jimmy återvänder till Edna för att övertala henne att flytta hem till dem. Han påpekar att Tootsie skulle må mycket bättre om de hade värme. Efter lite övervägande så tackar Edna ja om hon får hjälpa till där hemma hos dem. Nicola blir inte allt för glad när hon inser att även hunden flyttar in.
 
Brenda ska vara barnvakt men glömmer bort det och går till puben. Gennie hittar henne där och som tur är har Brenda inte druckit alkohol så hon kan vara barnvakt i alla fall. Senare när Brenda är ensam hemma hos Gennie och Nikhil så hittar hon en bok om medicin som hon tittar i. När de kommer hem så skyndar hon sig att lägga undan boken. Brenda går därifrån och stannar till ute på trappan och man ser hur skärrad och ledsen hon ser ut.
 
Sam får dåligt samvete och söker upp Rachel. Han försöker be om ursäkt för sitt humör tidigare och förklara att han egentligen önskar att det var han som skrivit kortet till henne. Rachel säger att hon gillar honom men det tar ett tag innan han inser vad hon sagt. De pussar varann lite tafatt och sedan måste han iväg för att hämta Samson.
 
Nicola är stressad på morgonen och irriterad över att Angel matar Tootsie med sin frukost. I stressen så råkar hon sparka till hundens vattenskål så det blir en stor pöl på golvet. Givetvis kommer Edna precis ner och tror att Tootsie kissat inne. Jimmy förklarar att det var Nicolas olycka =)
Jimmy frågar sedan om inte Edna vill börja jobba igen men hon vägrar att arbeta för Charity.
 
Ali och Ruby kommer in på kaféet och de frågar Brenda hur det gått att vara barnvakt. Brenda säger att det gick bra. Ali nämner då att Archie ser så liten ut i jämförelse med Molly som är så stor och kraftig. Brenda blir förbannad över att Ali kallar hennes barnbarn för en tjockis så hon skäller ut henne. Bob märker att Brenda verkar mest irriterad så han misstänker att hon ångrat sig och inte vill vara tillsammans med honom. När han får tillfälle så konfronterar han henne. Brenda skyller på att hon inte mår så bra för det har med hormonerna att göra, hon är in den åldern som kvinnor ändras...
 
Sam kommer över tidigt på morgonen till Rachel. Hon ska precis gå och duscha och har utsläppt hår. (Jättefin tycker jag) Sam skyller på att han ska byta en glödlampa åt henne och därför är han där.
 
Vanessa som fått höra vad som hänt med Edna börjar prata med folket i byn om att alla måste avvara lite mat och annat för att fylla Ednas skafferi. Hon kan även samla ihop alla hundmatsprover till Edna, eller rättare sagt Tootsie. När Edna sedan får höra det blir hon jätteledsen och besviken. Hon skäller ut Vanessa som gått runt och tiggt för hennes skull och hon talar om att hon inte vill ha några allmosor. Vanessa blir ledsen och säger att Edna gillar att få andra att känna skuld.
Ashely påpekar sedan för Edna att de faktiskt delat ut matpaket till behövande och undrar om de tänkt som hon?
 
Thomas börjar jobba på puben men Cameron är inte så glad för det. Han försöker övertala Chas att inte låta honom vara där men hon säger att hon behöver det för att gottgöra både honom och Jimmy. Marlon är inte positiv till att få en ny lärling utan erfarenheter men det visar sig fungera bra. Efter dagens arbete så kommer Cameron fram till Thomas och säger att han inte behöver komma tillbaka nästa dag men Thomas lyssnar inte på honom utan säger att det bestämmer faktiskt Chas.
 
Bob och Brenda sitter på puben. Hon förklarar sitt dåliga humör med att hon tycker det är jobbigt med så stora förändringar i livet som klimakteriet är. Hon säger sedan att hon är glad att han finns där för henne för han lyckas alltid göra henne glad.
 
Rachel kommer in på kaféet för att prata med sin syster och Ruby. Hon berättar om att hon och Sam är ihop nu. Både Ruby och Ali blir glada för hennes skull. Rachel säger då att tyvärr så är hon lite rädd för att ha sex med Sam eftersom hon inte haft det med någon som betyder så mycket för henne så hon är rädd att han inte tycker om henne och kanske dumpar henne då.
 
Gennie behöver Brendas hjälp med att Molly ska till babysimningen. Brenda säger att hon ser fram emot att få bada med henne. När Brenda ska köra iväg till badhuset så händer det något och hon är nära på att köra över Val som går vid vägkanten. Brenda kör in i en liten stenmur. Ruby kommer och hjälper till och Gennie som hört kraschen kommer utrusande. Molly verkar må bra men Gennie säger till sin mamma att hon kommer aldrig att förlåta henne om det händer Molly något...
Men hur mår Brenda?
 
 

En dam utan hatt

Rachel och Ruby sitter på kaféet och pratar. Sam kommer in och Ruby försöker få Rachel till att prata med honom men när Rachel väl ger med sig så har han bråttom därifrån så hon blir besviken. Det leder till att Ruby bestämmer att de ska äta middag ihop. När sedan Ruby, Ali och barnen kommer till Rachel så har de Samson med sig. Allt för att Sam ska komma dit för att hämta sin son.
 
Charity sitter också på kaféet och hon frågar Robbie som kommer in om hur det är hemma i stora huset. Robbie säger att Declan och Katie är så puttenuttiga mot varann.
 
Brenda ber om ledigt för att träffa Brian. Bob försöker få henne att stanna hemma men det lyckas inte. Brian kommer och hämtar henne och när Bob frågar när hon kommer tillbaka så svarar hon att hon inte vet, de kanske giftasrymmer till San Francisco.
 
Andy söker upp Katie för att prata med henne om Declan. Han varnar henne för att Declan inte är den han verkar vara och att hon bör se upp för honom. Declan kommer in och blir inte alls glad över att se Andy där. När Andy gått säger Katie att han inte behöver oroa sig för henne och Andy eftersom det de hade tillhör ungdomsåren. Hon berättar att Andy var otrogen med Jo så hon litar inte på honom och tillit är viktigt i ett äktenskap. (Ska hon säga som var med Robert, i och för sig precis innan bröllopet med Andy men de träffades väl sen också?)
 
Edna lämnar Tootsie för kemoterapi på kliniken. Vanessa är orolig för Edna för hon ser vissen ut men Edna förnekar att det är något. Medan Tootsie är på kliniken så letar Edna efter Rodney och hon söker honom på åkeriet. Jimmy säger att Rodney är ute på uppdrag och han vet inte när han kommer tillbaka. Jimmy frågar Edna vad det gäller och först vill hon inte berätta men säger sedan att det gäller försäljning av hennes fars medaljer.
Eftersom Rodney inte är hemma för tillfället så vänder sig Edna till Eric på värdshuset. Han är inte intresserad av att köpa medaljerna för 1000 £, högst 150 är han beredd att ge för dem. Edna blir förolämpad och går därifrån.
 
Charity kommer in på Home Farms kontor för att lämna kontraktet till Declan. Han har inte tid att titta på det eftersom han ska ägna dagen åt Katie. Charity övertalar honom att titta på det medan hon och Katie tar en fika i köket. Hon säger sedan till Katie att hon är glad över att Katie är tillbaka för det syns på Declan att han älskar henne.
 
Brenda kommer tillbaka från utflykten med Brian. Medan Brian är på toaletten så frågar hon Bob om ledigt för nästa dag. Bob får äntligen ändan ur vagnen och erkänner att han har känslor för henne. Brian kommer ut och Brenda säger att de får höras i morgon om morgondagen. Hon pratar sedan med Bob som försöker rädda situationen med att be om ursäkt för att han sagt vad han känner. Hon går fram till honom och kysser honom.
 
Edna kommer tillbaka till värdshuset för att tala om för Eric att hon sett på Internet att medaljerna är värda mycket mer än det han vill ge för dem. Eric är fortfarande inte intresserad men när Edna sedan vädjar för hon behöver pengar till Tootsies behandling går han med på att betala 400£ så hon kan betala kliniken.
 
Declan kommer in i köket och ställer sig mellan Katie och Charity. Charity frågar honom om vad han tycker, samtidigt håller hon sin hand på hans arm när Katie inte ser. Declan bestämmer sig för att skriva på på en gång och Charity blir nöjd. När Megan kommer hem och får veta det blir hon irriterad över att inte fått veta något innan han skrev på. Hon undrar vad Charity har för hållhake på honom...
 
Jimmy möter Edna som är på väg hem från kliniken med Tootsie. Han frågar om de får bjuda henne och Tootsie på middag men Edna tackar nej. Hon går sedan in och ger Tootsie mat men blir yr och kan inte resa sig. Edna ramlar ihop och tappar hatten.
 
Byggjobbarna har börjat med taket på Ednas hus och alla grannar och andra i byn blir störda av deras radio som är på på väldigt hög volym. Det gör att ingen hör att Tootsie skäller inne hos Edna.
 
Paddy kommer in i köket på puben för att jobba. Han har med sig latexhandskar för att skydda såret och maten. Marlon är irriterad men låter honom diska. Tyvärr så funkar det inte så bra för Marlon retar sig på att det finns rester av diskmedlet kvar på tallrikarna så han säger åt Paddy att det är dags att deras yrkesliv tillsammans får ett slut.
 
Bob kommer ner till Dan i köket och efter honom kommer Brenda. Hon ska iväg till Gennie så hon hinner inte stanna på frukost. Hos Gennie berättar hon om sin natt med Bob. Gennie blir förvånad men säger att det är okej eftersom det andra som hände var så länge sen. Brenda sitter i soffan och är frånvarande. Gennie får tillslut kontakt med henne och allt verkar lugnt. Brenda är barnvakt tills Georgia kommer dit. De sitter och pratar och även denna gång blir Brenda frånvarande så hon tappar kaffekoppen i Mollys bädd. Georgia blir förskräckt och Brenda ber om ursäkt, lättad över att Molly inte fått något på sig.
 
När byggjobbarna stängt av musiken så märker Rodney att Tootsie skäller. Jimmy som är i närheten säger att hunden skällt hela dagen. Rodney blir orolig och går fram till huset för att ropa i brevlådan. Jimmy går runt huset och ser att Edna ligger på golvet. De ringer ambulansen och slår in dörren för att kolla till damen. Edna piggnar till och får sen på sig hatten igen. När Jimmy ska ordna något att äta eller dricka så upptäcker han att det inte finns någon mat där och att ett element är helt trasigt.
 
Sam ber Zak att hämta Samson hos Rachel. Zak gör så och då blir Rachel besviken över att Sam inte kom dit. Ruby råder henne att prata med honom men hon säger att detta visade att han inte är intressrad.
Sam frågar sedan Zak om Rachel sagt något om honom. Zak säger att det är nog inte meningen att det ska bli de två eftersom de inte pratar med varann.
 
Georiga ringer Gennie som rusar hem efter kaffeincidenten. Hon är orolig men blir lugnad när hon märker att Molly mår bra. Georgia påpekar att Brenda varit lite rödflammig och det kanske berodde på alkohol. Gennie går genast över till kaféet för att prata med sin mamma. Brenda blir ursinnig när hon hör att Georgia trott att hon var onykter. Hon säger till Gennie att hon inte kan vara barnvakt nästa dag utan det är bättre att Georgia är det istället.
 
Ambulansmännen kommer till Edna och kollar till henne. Hon vill inte följa med till sjukhuset även om de försöker övertala henne. Rodney kommer med en bricka med te och smörgås. Jimmy är där för att prata med henne och när ambulanspersonalen och Rodney gått så frågar han henne om hur det är. Edna vill inte prata om det men tillslut så erkänner hon att hon haft dåligt med pengar. Hon är mest orolig för att folk ska få veta om det och prata om det i byn. Jimmy säger att det inte är hela världen men Edna säger att hon hade i alla fall sin stolthet förut men vad har hon kvar nu...
 
 

Ännu en gång

 
Idag hinner jag inte se HTG så jag återkommer i morgon med att fylla i detta inlägg med dagens händelser.
Diskutera på ni, precis som vanligt =)
 
 
Detta hände, inskrivet 4/6:
 
Jane Eyre-kvällen på kaféet blir ett fiasko då ingen dyker upp. Bob, Brenda och Dan beslutar sig för att gå till puben men då kommer Brian. Brenda stannar kvar med honom medan Bob och Dan går till puben. Efter ett tag säger Bob att barnvakten ringt så han måste gå hem men istället går han till kaféet. Det visar sig att Brenda är ensam där då Brian precis gått. Bob övertalar Brenda till att berätta mer om boken medan han sitter och lyssnar, samtidigt som de dricker vin. Bob är en bra lyssnare och Brenda verkar trivas rätt bra i hans sällskap.
 
Moira är på puben och pratar med Chas när Debbie kommer in. Debbie är allmänt kaxig och det gör att Moira säger åt henne att skärpa sig när det gäller Chas. Debbie säger åt Moira att även om hon ligger med Cain så behöver hon inte lägga sig i deras familjeliv. Moira svarar att hon försvarar bara en vän. Cain kommer in och Debbie beklagar sig för honom innan hon går därifrån. Cain tar med sig Moira hem för att låta tjejerna reda ut problemen. Givetvis löser de inget och Debbie går upp till sitt rum medan Moira och Cain tar en varsin öl i soffan. Cain tackar henne för att hon försökte i alla fall och att hon inte lät sig skrämmas. Moira svarar att hon kan hantera Debbie. Debbie står i trappan och hör detta.
 
Charity försöker övertyga Declan om att det är en bra affär. Declan frågar henne vad hon menar och givetvis ger hon tvetydiga svar. Declan säger sedan nej till henne, både affärsmässigt och privat. Charity blir besviken och är på väg att gå därifrån. Declan frågar henne om hon tänker ge upp så lätt för det hade han inte trott. Sedan tar han tag i henne och de kysser varann. Precis då ringer Declans telefon men han svarar inte. Vi får höra att Robbie lämnar ett meddelande om att han inte kan hämta Megan i morgon från stationen utan hon får ta taxi istället och att Katie ringt och sagt att hon kommer hem.
 
Dan kommer till kaféet och ser Bob och Brenda där. Först blir han besviken över att Bob gått dit istället för hem men sedan ser han Bobs glada min. Brenda säger att hon ska städa innan hon går hem men Dan säger åt henne att gå så fixar han det så kan Bob följa henne till dörren. Bob och Brenda ramlar in hemma hos Rodney som inte blir så glad men låter dem vara ifred. Brenda är plötsligt rätt full och känner att hon måste gå och lägga sig innan hon gör något dumt, som att hångla med Bob. Bob blir besviken men låter Brenda få som hon vill.
 
Paddy hjälper till i köket på puben trots att Marlon stör sig på honom hela tiden. Plötsligt skär sig Paddy i fingret men varken Marlon eller Bernice kan hjälpa honom. Det blir Vanessa som är i närheten som får plåstra om Paddys finger. Skadan gör att Paddy inte kan hjälpa Marlon med matlagningen men han ger gärna goda råd istället. Rhona tror inte det är så lämpligt eftersom hon vet att Marlon är känslig när det gäller köksdomänerna.
 
Edna är i kyrkan och hon har tagit Tootsie med sig. Jude kommer dit och är förvånad över att se henne där. Edna skyller på att hon ordnat med blommorna och upptäckt några trasiga dynor. När Jude gått sitter hon i bänken och fryser samtidigt som hon river upp ett hål i en dyna.
 
Katie kommer hem precis när Declan och Charity klär på sig i vardagsrummet. (Ironiskt vore om Charity blev gravid just efter denna gång..) Charity kommer och möter henne och förklarar att hon är där för ett affärserbjudande. Declan kommer strax efter och han är irriterad över att hon inte hört av sig eller svarat när han ringt. Charity går hem medan Declan och Katie pratar med varann. Declan är trött på hennes humörssvängningar och säger åt henne att lämna huset, han vill inte försöka en gång till.
 
Edna har besök av takläggarna Zak rekommenderat. De berättar att priset för att byta några takbjälkar kommer att ligga på 6-7000£. Edna blir förtvivlad och Zak säger åt killarna att skärpa sig och inte lura en gammal pensionär. Männen går med på att sänka priset till 4000£.
 
Brenda jobbar på kaféet och hon ber Bob om ursäkt för att hon varit så full kvällen innan. Brian kommer in och lämnar en bukett blommor till henne. Hon blir jätteglad och kramar honom.
 
Katie har sovit över hos Gennie och de pratar om vad som hänt. Gennie tycker att Katie ska låta Declan ta första steget men Katie är övertygad om att hon måste lösa detta med honom genom att få honom att förstå att hon älskar honom.
 
Megan kommer hem och får veta vad som hänt. Hon blir förbannad på Declan som stöter bort Katie och hon är rädd för att det blir som med Ella. Declan lyssnar inte på henne utan börjar packa Katie saker. Katie kommer dit för att prata med honom och be om ursäkt. Först är Declan hård mot henne och säger bara att det är över. Katie gråter och säger att hon älskar honom och att det är synd att de kastar bort det de har. Declan säger att han har svårt att lita på henne, att hon kanske sticker igen så fort hon inte får som hon vill. Katie lovar att kämpa för deras kärlek och tillslut går Declan med på att de ska försöka igen.
 
Edna hämtar medicin till Tootsie på kliniken. Tyvärr så fungerar inte kortet när hon ska betala så Vanessa säger att de bjuder på denna dos. Edna protesterar men Vanessa säger att hon har handlat så mycket medicin så det är inte mer än rätt att de bjuder denna gång.
 
Charity saknar Jai och Rishi råder henne att ringa honom men hon tvekar. När hon sedan möter Declan utanför affären så säger de att de borde glömma det som hände mellan dem och att inget säga till varken Jai eller Katie.
 
Bob och Brenda jobbar på kaféet när Brian kommer in för att bjuda henne på middag. Brenda tvekar och frågar Bob hur hon ska göra. Bob säger åt henne att hon har valmöjligheter och måste inte ta första erbjudandet som dyker upp. Brenda tar det som ett tecken på att hon ska säga ja till Brian och följa med honom men Bob försöker få henne att förstå att hon kan välja ett annat alternativ. Tyvärr lyssnar inte Brenda på honom.
 
Declan och Katie kommer till puben. Andy och Adam står vid bardisken. Andy blir förvånad över att se dem tillsammans men Declan svarar att det är inte så konstigt eftersom de är gifta. När Andy går ut så följer Declan efter honom med ursäkten att han ska hämta sin mobil i bilen. Utanför säger Declan åt Andy att låta Katie vara för det är hans fel att hon reste iväg med splittrade tankar. Andy tänker inte låta Katie vara om hon inte vill det själv men Declan säger åt honom att i så fall ska han tänka efter var han ska bo i framtiden. Andy inser att Declan hotar med att vräka honom om han inte är tyst...
 
 
 

Fredstandborste, vind-CD och team Snusnäsdukarna

Chas har kommit över till Moira och de sitter i köket på gården och pratar om Cain. Moira erkänner att Cain sagt att han älskar henne. Chas blir förvånad eftersom Cain inte är känd för att visa känslor.
 
Paddy kommer till köket på puben för att hjälpa Marlon igen. Han vill laga mat men Marlon behöver hjälp med att skölja kålhuvuden. Paddy nöjer sig med det eftersom han trots allt får betalt. Marlon säger inget men söker sedan upp Bernice för att prata om saken. Efter prat med Diane så går hon med på att Paddy ska få betalt, bara det inte blir för dyrt.
 
Charity ger sig inte utan pratar med Declan om affärsförslaget hon lämnat. Han är mer orolig över att göra affärer med sin bästa väns fru för det blir inte lätt om det går dåligt för dem.
 
Chas söker upp Cain på verkstan och berättar att hon vet vad han sagt. Hon säger även att Moira behöver tid för att komma över allt som hänt, speciellt med John men att hon ändå har känslor för honom. Debbie kommer ut ur verkstan och hör dem. Hon blir besviken och går därifrån. Cain går efter henne och säger att han inte alls är vän med Chas bara för att hon kom dit för att prata med honom. Dessutom bestämmer inte Debbie vem han får prata med eller inte. Debbie är rasande och skäller ut honom för att umgås med en svikare. Cain säger att han ska resa iväg på en bilmarknad i några dagar och hon kan följa med om hon vill.
 
Sean (han ser så annorlunda ut utan keps) kommer hem till Sandy. Sandy retar honom och Sean retas tillbaka om att Sandy är så gammal att allt gjordes på annat sätt då när han var ung. Sean får först inte tillbaka sin kära keps men sedan ger Sandy honom den. De går iväg till hyddan i skogen där Sandy vill lära Sean att spela kort om pengar.
 
Moira söker upp Cain för att prata. Han är fortfarande tjurig och hon påpekar det att han beter sig som en tonåring. Cain blir ännu surare och går därifrån. Moira går in på puben och möter Vanessa som hon beklagar sig för. Efter en liten stund så inser Moira att hon borde lösa problemen på en gång så hon sveper Vanessas vinglas och går iväg.
 
Belle städar och fixar hemma. Zak är förvånad men Belle säger att hon har ju inte så mycket annat att göra. Zak ger henne mobiltelefonen tillbaka och hon blir glad. Han säger att de tar tillbaka mobilen om hon inte sköter sig.
 
Moira går till Cain för att reda ut saker och ting men återigen så kan de inte prata med varann så hon blir irriterad och går därifrån. Precis när hon ska köra iväg kommer Cain så hon måste stanna. Hon kliver ur bilen och han tar fram en tandborste och säger att det är en fredsgåva. Moira fattar inte så han förklarar att han kan ha den hemma hos henne.
 
Belle och Gemma är på kaféet. Thomas kommer in och ska handla. Belle pratar högt om hur hon blir bestraffad när föräldrarna tar hennes mobil. Thomas råder henne att skaffa en kontantkortsmobil att ha i reserv. När Thomas går så kommer Lisa in. Lisa är rasande för att Belle tagit sin mobil utan lov men Belle säger att hon fått den av sin far för att han litar på henne. Sedan går Belle därifrån och Gemma sitter och skrattar högt åt Lisa som ser irriterad ut.
 
Adam och Zak är i köket på gården på morgonen. Adam har låtit Moira sova ut så hon är glad när hon kommer ner. Strax efter henne kommer även Cain ner och då tystnar Adam. Zak får bråttom ut för att fortsätta jobba. Moira ber Cain att följa med sin far men precis innan han går så får han en stor kyss. Adam är inte glad men han måste acceptera sin mors val bara han slipper se dem hångla till frukost.
 
Brenda jagar folk som ska komma till den nya bokkvällen på kaféet. Val och Amy står vid disken och hör att de kommer att ha en vind-CD att lyssna på. Val är inte intresserad och inte blir det bättre när hon tycker att boken, Jane Eyre, är tråkig. Brenda blir eld och lågor och försvarar boken. Val och Amy går därifrån och Bob ser förvånad ut över Brendas lilla utbrott.
 
Edna ringer från telefonkiosken mitt i byn. Hon försöker få anstånd med en räkning som måste betalas men samtalet bryts när pengarna tar slut. Edna går mot sitt hus och ser Zak och Cain utanför. Zak är förvånad över att någon ens använder kiosken. Edna säger att telefonbolaget råkat klippa hennes ledningar så hon försökte nå dem. Cain säger att hon borde prata med försäkringsbolaget eftersom det är fuktskador i Sarahs rum och de kommer inifrån Ednas hus.
Edna pratar med Zak och frågar om han kan fixa skadan men det kan han inte. Däremot kan han hitta någon som inte är så dyr. Lite senare knackar han på hos Edna som öppnar iklädd kappan och hatten. Han tror att hon ska gå ut men hon säger att hon bara varit i trädgården. Zak lämnar telefonnumret till en vän som är takläggare och kan hjälpa henne med fuktskadan för en billig penning.
 
Paddy är på strålande humör eftersom han fått klartecken för extrajobbet på puben. Han har till och med köpt en snusnäsduk för att matcha Marlon. Marlon är inte lika förtjust och försöker få Paddy till att jobba lite snabbare. Paddy kämpar på eftersom de är "Team Snusnäsdukarna".
 
Brenda tänder ljus inför bokkvällen. Hon går runt och säger att det är så mycket sexigare med ljus. Sedan säger hon att om Bob och Dan inte får något ragg ikväll får de göra om mötet med en annan bok.
 
Charity fortsätter att tjata på Declan om affärsförslaget. De står vid bardisen men går sedan och sätter sig vid ett bord. Hon påpekar att de båda är i samma sits, äktenskap som inte är på topp bland annat. Hon säger att de är mer lika än han tror och båda ger sig inte när de har något bra på gång. Charity säger att han behöver muntras upp och hon kan muntra upp honom mer än Katie någonsin gjort och att de två kan bli lyckliga ihop.
Declan säger att han behöver en drink och hon går för att köpa det. Chas frågar henne hur det går med Declan eftersom hon har den där vilda blicken. Charity blir sur för hon tror Chas antyder något och kallar henne för slampa så hon ber om att bli serverad av Bernice istället. När hon återvänder till Declan så ser han att hon är upprörd. Han passar på att berätta att Cain är ihop med Moira igen men Charity låtsas oberörd.
 
Declan ifrågasätter Charitys metoder och frågar henne hur många miljonärer hon haft sex med för att få som hon vill. Charity blir förnärmad och säger att han kan gå hem till sin infertila Katie, visst ja hon har lämnat honom...
 
När Declan kommer hem sitter han och tittar på bröllopsfotot på Katie sedan ringer han ett samtal. Han ber om ursäkt och lovar att gottgöra personen han pratar med. Precis då ringer det på dörren och in kommer Charity som frågar på vilket sätt han tänker gottgöra henne. Declan svarar att han inte kan svara på affärsfrågan än. Charity är nöjd och säger att natten är ung och hon gillar utmaningar.
(Ska Charity och Declan få ihop det?)
 
 

Lizzie och Diane

Här är lite information om Lizzie och Diane. Det är vår vän Colin från England som delar med sig.
Tyvärr har jag missat att sätta in detta i fredagens inlägg...
Jag vet inte varför hela inlägget blivit konstigt färgmässigt och vet inte hur jag ska fixa det =(
 
 
Losing Lizzie Lakely – the sad story of Kitty McGeever
 
Apart from one short scene airing in a couple of weeks’ time, I’m sad to say today was the last time you will see Lizzie. Around two weeks before these episodes were shown, Kitty McGeever was rushed to hospital in urgent need of a transplant – apparently for her heart. Aside from the initial announcement that was made about it nearly 16 months ago ahead of her appearances shown this week (for which reason I originally left Marie a message for the blog a week ago), nothing more about Kitty’s situation has been heard. I can at least provide some background information about her previous health troubles.
 
Kitty has been diabetic since the age of 19. During her pregnancy in 2001 she developed pre-eclampsia (graviditetstoxikos). Her son was born premature and developed major health problems at four months. The stress caused Kitty’s kidney’s (njure) to fail and she began to lose her sight due to diabetic retinopathy, and went blind in just five months. Her son sadly only lived to 15 months. Kitty then had to wait until 2006 to have the kidney and pancreas transplant she needed.
 
You can read more about Kitty’s sad story here: http://primetime.unrealitytv.co.uk/itv-soap-stars-to-feature-in-tonights-from-the-heart-as-its-revealed-emmerdale-star-kitty-mcgeever-is-waiting-for-a-heart-transplant/ (the relevant section is after the photo of the three people making heart shapes (I don’t think the earlier sections are even accurate.)).
 
Kitty’s sister is actually regular Emmerdale writer Caroline Mitchell, who co-wrote a one-woman stage show for Kitty in 2008. Some of the cast and crew came to watch the performance, and the producers were so impressed with her frank and positive approach to life that it led to her being offered the part of Lizzie. Kitty worked with the Emmerdale team in creating the character, with neither side wanting Lizzie to be a stereotypical disabled character. Another article detailing her sad story was published at the time of the 2008 show and can be read here: http://www.express.co.uk/expressyourself/66451/Laughter-is-the-best-medicine
 
 
* * * * * *
As for Diane, I’m afraid I have no specific information about why Elizabeth Estensen was taking a lengthy break. She had a break in 2012 too of course, though this time it was nearly twice as long. Diane last appeared on December 5th. All I can really say is that she WILL be back – but not for some while, and neither can I promise that she’ll be back for good…
 
On a more upbeat note, Jai is also taking an extended break due to actor unavailability, as Chris Bisson had become a proud father and was taking paternity leave. If you love babies, you can see three beautiful pictures of father and son (when aged 15 weeks) here: http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2314719/Actor-Chris-Bisson-introduces-baby-Harry-This-Morning-sofa--ahead-explosive-Emmerdale-storyline.html, though you may want to avoid actually reading the article!
 
Lastly it’s no surprise to see some of you criticising the quality of the show at the moment – particularly Debbie’s storyline. I remember people joking at the time that it was as if Stuart Blackburn was trying to ruin the show before he left! The new producers’ first episodes will air in the first or second week back after your summer break (which incidentally also see the return of Pearl). There’s still some interesting stuff to come before then though, so stay tuned!
 
 

RSS 2.0