Kort karriär som tjuv

Inskrivet fredag 4/9 kl 10:02
 
Nu ska jag försöka skriva lite men tyvärr kanske det blir lite på fel dag eftersom jag sett fyra dagars avsnitt på en gång. Det kommer ändå att lösa sig i slutet ;)
 
Bernice är så ledsen över vad som hänt så hon bokar biljetter för att åka till Australien för att hälsa på sin dotter Dee-Dee.
Leyla får höra att Bernice drar iväg för att Katie och Andy kysst varann. Hon blir då sur för att Katie "kastar sten i glashus" när det gäller vänners pojkvänner eftersom Leyla fått massa pikar om tillfället med Adam.
 
Victoria är orolig för Finn så hon ber honom att be Eric om ursäkt för att få jobbet tillbaka. Finn går till värdshuset där han tillslut får fortsätta med sitt arbete.
 
Rakesh kommer till byn för att bjuda ut Priya på en picknick. De går ut på ängen och sitter och pratar. När han tar fram desserten han gjort så erkänner Priya sina ätstörningar hon kämpar med. Rakesh får bråttom att avsluta picknicken och det gör Priya ledsen.
 
David ser när Rakesh och Priya gå iväg på picknicken. Han blir lite orolig för att  Rakeh inte sagt något om att det var Priya han skulle träffa. David frågar sedan Priya hur läget är hon hon erkänner att de ses men att de inte är något par. Hon säger att David är den första som får veta om det blir något allvarligare
 
Adam lyckas tjata till sig att följa med Ross på inbrott. Ross ger klara instruktioner om att Adam måste hålla bilen startklar medan han själv går in i butiken. Polisen kommer efter en liten stund och säger till en nervös Adam att han inte får köra på tomgång så Adam får stänga av bilen. Ross kommer sedan ut och de drar iväg tillbaka till byn. När de ska dela på bytet så får Adam en halv chokladkaka och betala 50cent eftersom Ross slutat med det brottsliga. Adam blir väldigt sur och besviken.
 
James som ser Adam och Ross tillsammans blir orolig för att det kan sluta illa. Han ber då Chas om att ge Adam jobb på puben. Hon är inte så intresserad men går med på det.
 
Kerry (med ny stil för hon ser lite annorlunda ut) får hjälp av Daz med bröllopsfixandet för Dan inte har riktigt med tid.
 
Rakesh söker upp Rishi på fabriken för att be om att få gifta sig med Priya. Jai blir förbannad och säger nej men Rishi ger sitt godkännande. Det slutar med bråk mellan Rakesh och Jai precis när Priya kommer dit. Givetvis blir hon ledsen men hon blir glad över frieriet. De går till puben för att fira med champagne.
David kommer in och blir väldigt besviken när han hör att det är förlovning på gång.

Korvslagsmål

Inskrivet kl 13:21
 
Adam har inte pengar till att betala hyran till Andy så han frågar Ross om ett lån men får nej av honom. Senare dyker Adam upp på verkstan för att pressa Ross på pengar genom att tala om att han sett fabrikens försvunna ipad i Ross väska. Ross eränner inget så Adam åker därifrån. Adam släpper inte det utan när han ser Ross på puben så erbjuder han sig att vara med vid nästa rån/inbrott men Ross säger att han lagt av.
 
Finn konfronterar James om varför deras mamma lämnat dem när de var små. James talar om att hon behövde hitta sig själv och därför var det bäst att barnen var kvar på gården.
 
Andy mår dåligt och går över till Katie där han svimmar av smärta. Katie vill ta honom till sjukhuset men Andy vägrar men tillslut så får hon som hon vill. Det visar sig att han fått någon bakterie så han måste äta antibiotika så inte armen ruttnar bort. Efter sjukhusbesöket så åker de till gården för att tala om för Moira att de går med på hennes bud så det blir ingen rättegång. Andy blir så tacksam över att Katie hjälpt honom så när de kommer hem så kysser han henne innan de skiljs åt utanför husen.
 
Laurel försöker prata med Marlon angående bröllopet men han är så till sig så hon går med på att de tidigarelägger det även om hon inte vill det. Marlon frågar Donna om det är ok att bröllopet är i september så både April och hon kan vara med. Donna tvekar men säger sedan ja.
 
Bernice bryter ihop när hon får sms från Katie om att Andy är på sjukhuset med henne. Inte blir det bättre när Bernice ser Andy kyssa Katie. Bernice super sig full och när hon ser Katie ute på gatan så kastar hon sig över henne och börjar slåss. Hon råkar få tag på en påse med korv som Finn ska ta med till värdshuet. Bernice slår Katie med korvarna. Finn och Chas lyckas sedan avstyra bråket. Andy kommer dit och Bernice skäller ut honom. Han går då efter Katie istället för att stanna hos Bernice.
 
Finn kommer till värdshuset med korvarna. Eric är irriterad över att det tagit sån tid men då skiter Finn i det så Eric ger honom sparken. Finn är nöjd med det och går därifrån leende.
 
Priya ger mannen (glömt vad han heter) från igår en chans till. Georgia får veta det och blir irriterad över att ingen sagt något till henne om att Priya ska träffa någon trots att hon sagt att hon inte ska genomföra något arrangerat äktenskap.
Mannen kommer hem till Sharmas och gör ett gott intryck både på Georgia och Priya. Han har två barn sedan tidigare och frun har dött i en bilolycka när han körde.
 
Jai kommer hem och blir vansinnig när han ser mannen för det visar sig vara en advokat som lurat Sharmas när de hade den förra fabriken. Jai förbjuder mannen att röra Priya eller ens vara i närheten av henne. Mannen försöker förklara sig men Jai bryr sig inte. Priya förklarar sedan att hon tänker träffa honom igen oavsett vad Jai tycker.
 
Donna kommer som polis till verkstan för att prata med Ross. Tjejen från igår är där så Ross har ingen lust att prata med Donna utan han lägger armen om tjejen istället. Då anklagar Donna Ross för att ha blottat sig så han måste följa med i polisbilen. De åker iväg utanför byn där de kan prata i bilen. Donna förklarar att hon behöver honom i sitt liv. Ross går med på att vara hennes hemliga pojkvän om hon inte ignorerar honom. Hon vill fortfarande inte berätta vad som står på även om det stör Ross att hon har hemligheter.
 
Andy kommer hem till Katie. Han förklarar att det är dumt att vara med Bernice när det är Katie han vill ha. Hon blir inte alls glad och säger till Andy att de kan aldrig bli annat än vänner. Han tror henne inte men går därifrån när hon ber honom.

Vissa har svårt att säga sanningen

Inskrivet 28 augusti kl 00:55
 
Rhona berättar för Paddy som precis kommit hem från USA om Donnas sjukdom och att Marlon kan behöva en vän.
Donna tycker det blir jobbig stämning när flera vet om att hon är sjuk. Laurel vill prata med henne och då ber Donna henne att bli Aprils mamma sen. När Marlon sedan pratar med Donna som är ledsen för att kanske inte ens få se när April är deras brudtärna så vill ha tidigarelägga bröllopet. Laurel säger ok till det fast hon är inte alls säker på att hon vill det eftersom då kommer uppmärksamheten riktas på Donna och inte brudparet.
 
Adam äter frukost hemma hos Leyla. Hon gör allt för att få iväg honom men han väntar tills Katie kommer hem. Han är snabb med att berätta hur han gått vidare och att Katie borde göra det också. När Katie nämner för Leyla att Andy kastat ut Adam så inser Leyla att hon blivit utnyttjad för att han skulle ha någonstans att sova så hon kastar ut Adams långbyxor med plånboken i fickan så han måste gå därifrån.
 
Priya berättar för Jai att hon inte tänker leta efter en man att gifta sig med.
Det kommer sedan en man med punktering på ena däcket på sin bil till byn. David hjälper honom så han kan åka vidare, till Priya för han har inte sett att hon lämnat återbud. Mannen försöker ändå få henne till att ta en fika med honom men Priya säger nej.
 
Daz säljer säkerhetskameror och larm till David som tvekar på grund av priset men Alicia går med på det.
 
Adam återvänder till Andy för att bo där och han lyssnar inte på Andys protester. Andy ger sedan med sig men Ross får behålla Adams gamla rum.
 
Ross är trött på att Donna beter sig konstigt och inte kan prata med honom fast han upptäcker att något är fel. Så när Donna kommer hem till honom lite senare så har han en annan tjej där. Donna vill inte störa så hon går därifrån.
 
Var är Val och Eric, Victoria, Betty, Brenda, Belle, Rodney och de andra Bartons bröderna? Det känns som om de varit ute ur handlingen länge.
(Eller beror det bara på att det varit uppehåll...)
 
 
 

En ficktjuv och en inbrottstjuv

Inskrivet kl 23:32
 
Ja idag var det jobbigt att titta på avsnitten så inlägget blir inte långt...
 
 
Tracy snor pengar ur Robbies jackficka för att betala Zak som fixat ett fönster i huset hon får bo i. Robbie upptäcker det och hon erkänner men han kan välja mellan att låta allt bero eller flytta.
 
Adam får inte bo kvar hos Andy. Han blir osams med de hemma på gården så han sticker även därifrån.
Moira ber Cain att prata med Andy eftersom Adam ändå är Cains familj nu.
Cain pratar med Andy om att det inte är Moira som gjort fel men hon blir lidande av stämningen för försäkringen gäller inte eftersom Adam var full.
 
Leyla och Megan diskuterar hur de ska få jobb till sitt bröllopsfixarföretag. De försöker få Laurel att anlita dem men Laurel ska ha ett litet bröllop så hon är inte intresserad mer än att de kan ordna med dekorationen på puben så kan hon tala om för alla att de är ansvariga. Laurel vill givetvis inte betala för det.
 
Adam märker Leylas blickar på puben så han börjar genast flirta med henne.
 
Marlon snokar i Donnas rum och hittar hennes medicin och en låda med minnen till April. Han tar reda på vad medicinen är till för så när Donna kommer hem till honom så konfronterar han henne direkt. Donna erkänner att hon har cancer och kommer att dö snart. Det blir mycket gråt och förtvivlan och de skriker på varann för att sedan kramas tröstande. Donna vill inte att någon annan ska få reda på sjukdomen än, fast han får berätta för Laurel vilket han gör.
 
Någon gör inbrott i Davids butik medan den är stängd. Alicia kommer dit och upptäcker tjuven som springer iväg. Daz följer efter den springande tjuven men blir nedslagen. Dock blir han den stora hjälten som försökte göra något.
När allt lugnat sig åker Daz iväg för att träffa killen som gjort inbrottet. De delar på bytet, eller killen får 50£ av de 300 som fanns i kassan. (Jag vet inte om det är Daz son eller om han bara kallade killen för det)
 
 

Picknick i det gröna

Inskrivet 26/8 kl 01:15
 
Charity försöker få Declan till att ta det lugnt med Sam eftersom de redan förstört så mycket för honom. Declan är inte alls intresserad av det så när Sam dyker upp på kontoret och har Tracy med sig så är Declan tvär. Sam försöker övertala dem att låta Tracy bo på Home Farm eller i det tomma huset i byn. Charity säger ja men Declan vägrar hjälpa dem. När Sam och Tracy gått så fortsätter Charitys och Declans tjafs. Tillslut kommer han ändå fram till att han inte vill förlora henne så han kräver fullständig ärlighet av henne om de ska fortsätta tillsammans. Det slutar med att de kysser varann.
 
Katie vill att Andy berättar för alla att han skrev ut sig själv men Andy vägrar, inte ens till Diane vill han säga något. De går och sätter sig hos de andra i vardagsrummet och Sarah ska visa när hon dansar. Andy plågas av smärtor men låtsas som inget. Sarah vill ha uppmärksamhet av sin far så hon råkar ruska tag i den gipsade armen så Andy skriker till. Katie kan då inte hålla tyst längre utan tvingar Andy till att berätta sanningen. Det blir då tjafs mellan Adam och Andy för Adam vill inte ta på sig skulden för det som hänt och när han känner sig trängd tar han upp att Andy misshandlat sin förra fru och att Bartons ändå gett honom en chans till jobb. Adam blir tvingad att gå därifrån innan det blir värre och Katie följer efter honom.
 
Adam vill inte inse att han gjort fel så han muttrar åt Katie som försvarar sin exman istället för sin pojkvän. Katie tröttnar på Adams gnäll så hon gör slut med honom och säger att den gamla Adam var mycket trevligare.
(Jag vill inte försvara Adam men borde inte Andy ha följt någon form av säkerhetsföreskrift innan han stoppade in armen i maskinen?)
 
Bernice kör Andy till sjukhuset där han får träffa läkaren. Han får smärtstillande och läkaren talar om att Andy kan klara av rehabiliteringen hemifrån bara han kommer på dagliga kontroller och gör sjukgymnastik. Bernice försöker sedan övertala Andy till att stämma Moira för utebliven inkomst och ersättning för skadan. Andy vill inte sätta dit Moira för det skulle äventyra hela hennes företag. Bernice säger att de får väl sälja lite fler korvar istället.
 
Daz fortsätter att flirta med Alicia i baren. Dan säger åt David att "det gör inget om han råkar slå ner mannen som flirtar med hans fru" David går in till puben och blir kompis med Daz eftersom de börjat prata om säkerhetsartiklarna som Daz säljer. Sedan lyckas Sean, Kerry och de andra att övertala Dan till att låta Daz bo hos dem i några dagar.
 
Lisa blir återigen förbannad på Sam när hon upptäcker att Tracy sovit där en natt till trots att hon inte fick det. När Sam och Tracy senare kommere till puben (efter besöket på Home Farm) så är Declan och Charity där. De går fram till Sam och Tracy för att tala om att Tracy får bo i huset tills det kommer någon som vill hyra huset. De går dit och upptäcker att det är rätt stökigt och skräpigt. Sam erbjuder sig att hjälpa till att städa så Declan slipper. När Declan gått kommer Robbie ner från övervåningen. Tracy blir förvånad men sedan glad över att ha en egen "säkerhetsvakt" boendes där. Sam blir inte alls speciellt glad över att Robbie och Tracy ska bo ihop.
 
Cain berättar för Moira om vad Adam sagt till Andy så hon går över till Andy för att prata med honom. Hon märker hur förtvivlad Andy är över allt som hänt. Moira går sedan till Adam för att säga åt honom att be Andy om ursäkt. När Adam träffar Andy på puben så ber han om ursäkt för det han sagt men Andy är nu så förbannad att han talar om att han tänker stämma dem.
 
Polisen är på fabriken efter inbrottet. Det visar sig att tjuven slagit sönder en hel del och startat brandlarmet så sprinklern sattes igång. Dessutom hittades nycklarna utanför dörren. Jai blir förvånad eftersom han är ganska säker på att han hade nycklarna i fickan. Donna med kollega går runt för att samla spår. När hon sedan kommer hem och lägger sig på sängen hittar hon en ask från Sharmas fabrik under kudden. Asken innehåller massa pengar så hon inser att Ross varit där. Hon söker upp honom för att be honom sluta blanda in henne i det han gör. Det slutar med att hon erkänner att hon tycker om honom och det gör att de hamnar i säng. Donna och Ross blir ett par men hon vill inte att någon får veta det, speciellt inte April.
 
Ross bjuder ut Donna på en picknick så hon sjukskriver sig och lämnar April till Marlon. April blir sjuk när hon är i skolan så Marlon måste hämta hem henne. Han försöker sedan få tag på Donna men hon svarar inte så han ringer till polisstationen där de säger att Donna är hemma för att hon är sjuk. Marlon pratar med Rhona som säger att Donna säkert är ute på uppdrag och därför svarar hon inte. Marlon berättar då om sin oro för Donna som börjat bete sig konstigt. April mår dåligt och vill ha samma magiska medicin som mamma tar. Marlon bestämmer sig för att ta reda på vad Donna egentligen sysslar med för han misstänker att hon tar droger.
 
Donna avbryter picknicken för att åka hem till April. Marlon ställer frågor till Donna som först ljuger och säger att hon arbetat men när hon får veta att han ringt till jobbet så blir hon irriterad. Hon kommer sedan hem och Rhona som är hemma säger att Donna måste berätta för Marlon om sjukdomen för det är jobbigt att ljuga om det.

Kan en godisfabrikant gifta sig med en tandläkare

Inskrivet kl 16:08
 
Nu har det dragit igång igen och jag kommer att uppdatera så mycket jag orkar, så det blir lite som det blir.
Det är ändå skönt att ha lite annat att tänka på emellanåt.
 
Declan är överlycklig över att Charity gått med på att försöka skaffa barn igen. Hon gömmer sina p-piller i sin datorväska. När Leyla kommer till Home Farm för att diskutera affärer med en motvillig Declan så följer hon efter honom till puben. Han tar med Charitys dator då han inte hittar sin egen.
 
Charity kommer in på kontoret och upptäcker direkt att datorn är borta. Hon ringer på en gång till Declan och säger åt honom på svararen att ta det lugnt med arbetet och passa på att ta lunch ett tag. Hon skyndar sig till puben för att förhindra en katastrof. Declan hinner precis upptäcka p-piller kartan i väskan när Charity kommer in. Han blir irriterad och de två går hem. Declan konfronterar henne och hon erkänner att hon inte vill ha fler barn för att hon är orolig för missfall igen. När Declan inte vill vara nära henne blir hon desperat och säger åt honom att de kan riva äktenskapsförordet om han vill det så han inte förlorar något på en skilsmässa.
 
Priya fortsätter att leta efter en man. De får besök av en familj där sonen är tandläkare. Georgia får inte veta om besöket så hon inte kan säga något olämpligt som skrämmer iväg familjen. Priya och sonen får inte så bra kontakt med varann.
 
Nicola upptäcker att någon från Home Farm ringt en chat-linje för över 1000£. Hon tror först att det är Jimmy och det gör henne besviken men när han förnekar det och hon kollar upp vem som jobbat vid alla tillfällen inser hon att det är Sam som ringt samtalen.
 
In på kaféet kommer en blond tjej med en fylld svart sopsäck och några väskor. Det visar sig vara Colleen som söker Sam. Han kommer in och blir glatt överraskad över att hon kommit till byn. Colleen heter egentligen Tracy och det är henne Sam pratat med. Hon har ingenstans att ta vägen eftersom hon är rädd för sin galna pojkvän som tar droger. Sam låter henne följa med hem till honom.
 
Lisa kommer hem och upptäcker Tracy. Lisa blir förbannad på Sam som inget sagt. Precis då kommer Nicola som konfronterar Sam angående telefonräkningen. Lisa blir ännu mer förbannad på Sam som slösat massa pengar på onödiga sex-samtal. Sam ber om ursäkt och försvarar sig med att de bara pratat om allt möjligt, inte om sex. Nicola säger att Declan kommer inte bli glad när han får veta vad som hänt och att Sam kan få sparken. Sam tänker prata med Charity om pengarna.  Tracy får inte stanna hos familjen Dingle så Sam blir orolig för vart hon ska ta vägen.
 
Bernice sitter hos Andy på sjukhuset. Hon blir lite irriterad på att hans ex (Katie och Debbie) kommer dit på besök hela tiden. När Andy sedan är själv med läkaren får han veta att det kommer att bli en lång rehabilitering och att han kanske aldrig blir riktigt bra igen. Det gör att han skriver ut sig själv och sticker ifrån sjukhuset.
Väl hemma blir Bernice glad när han säger att allt är ok och att det kommer inte alls att ta lång tid innan han är bra igen. Debbie och barnen är där och sedan kommer Katie och Adam. Bernice tycker Andy ser blek ut men verkar inte ha feber åtminstone. Hon föreslår en fusksolbränna som åtgärd.
 
Katie märker att Andy inte mår bra och när de två står i köket vill han ha något smärtstillande av henne. När hon inte har något så inser hon att han inte hämtat ut någon medicin. Katie förstår att Andy skrivit ut sig själv men erbjuder sig ändå att skjutsa honom till ett apotek.
 
Marlon står vid bardisken och lyssnar fascinerat på en gäst som berättar om sina äventyr som soldat i utlandet. Alicia avbryter Marlon som måste till köket för att laga mat. Mannen som heter Daz fångar då både Alicias och Kerrys uppmärksamhet och de hänger över honom. Det visar sig vara Dans bror som kommit på besök eftersom han startat nytt företag som säljer övervakningskameror så han tänker slå sig ner i Yorkshire.
 
Ross söker upp Donna när hon är hemma hos Marlon med barnen. Han vill att de gör ett jobb ihop men hon vägrar och ber honom gå. Han håller sedan utkik på Jai när han låser fabriken och går till puben. Det gör att när Jai får mat från Marlon så knuffar Ross till Marlon så det blir matkladd på Jais kavaj som hänger på en stol. Ross tar nycklarna som han sett att Jai lagt i ena fickan. Sedan går Ross till fabriken och sprejar över deras övervakningskamera innan han går in på kontoret och plockar på sig massa saker. På vägen ut smäller han till larmet så det går.
 
 

Lizzie =(

 
Tråkiga nyheter, hon som spelade Lizzie i HTG har dött.
 
http://www.mirror.co.uk/tv/tv-news/emmerdale-actress-kitty-mcgeever-dead-6269064
 
 
Tack för all omtanke, jag kämpar på...
På måndag börjar serien igen och då ska jag försöka hänga med
men vi får se vad mitt huvud säger om det ;)
 
 
(Jag har problem med gamla mailen så nu når mig på
emmerdalebloggen@gmail.com)

RSS 2.0