Miss Gruvarbetare, värd sin vikt i guld

TJ ritar en teckning på Louise och hennes två pojkvänner. Terry ser det och försöker förklara att så är nog inte fallet. När han sedan träffar Lou så frågar han henne om hon har en affär men hon blir bara irriterad på honom så hon svarar inte. Det gör att Terry och Bob diskuterar saken och bestämmer sig för att berätta allt för Jamie.
Jamie konfronterar Louise och åter igen blir hon irriterad och rätt sårad över att han inte litar på henne.
Hon berättar att hon blivit vald till Miss Gruvarbetare, vars leende skingrar mörkret, i Australien men att hon inte vågat berätta något för honom eftersom hon visste att han skulle skratta åt henne. Det var just det han gjorde så hon bröt upp förlovningen med honom.
Jamie ville inte att det skulle ta slut så han tänkte lura ut Louise på gatan så han skulle kunna ge henne en bukett rosor och spela deras "låt" från glassbilen. När Bob och Terry ska hjälpa honom att lura ut henne på gatan ser de att en man anländer till B&B:t och som Louise tar emot med kramar och pussar välkommen. De tror genast att det är något mellan Lou och mannen så de berättar det för Jamie som kommer och slår ner gubben och förklarar att han inte vill han med henne att göra mer. Nu visar det sig att detta är Jonty och han är hennes manager, han vill ha med henne till Australien igen så hon kan fortsätta sin karriär  som Miss Gruvarbetare. Hon hade gett upp allt för att få vara med Jamie men nu när det ändå är slut så kan hon följa med honom.
Bob försöker att övertala henne att inte åka utan att ha pratat med Jamie men tyvärr så svarar inte Jamie när man ringer honom.
Jamie har åkt iväg och sitter ute på en mur som omgärdar en åker, han dricker vodka direkt ur flaskan för att döva sin smärta. När han ska svara i sin mobil ramlar han baklänges och blir liggandes bakom muren.

Victoria vill ha praktikplats på Home Farm men Nicola vill inte ha en pyroman i närheten. Då försöker hon få praktik på cafét men Bob säger nej. I ett desperat försök frågar hon Paddy som först säger nej men övertalas sedan till att ta emot henne. Paddy har tidigare fått höra av Anna att hon inte är intresserad av att bli delägare i hans klinik så han har problem med att lösa ut Grayson.

Shane ser till att Donna hamnar med i en kurs som skall vara i London, dessutom kommer Ross att delta i den kursen. Donna blir förbannad när hon hör att Shane vet "allt" om vad som hänt och att han nu sett till att de ska åka iväg. Först vill hon inte åka på kursen men sen blir hon övertalad av en annan polis till att följa med.

Eli och Lisa är tillbaka från London men de har inte fått tag på Danielle så Eli är rätt ledsen.

Anna snokar på Home Farms kontor när Matthew kommer in. Hon låtsas ha ärende till Katie men att hon blivit distraherad av Matt. När Matthew måste iväg på möte med sina bröder passar Anna på att snoka på Kings kontor de har i byn. Hon hinner precis gömma sig när Lexi kommer in på kontoret och letar efter Carl. Eftersom Carl är på möte med sina bröder så hittar hon inte honom, däremot passar Lexi på att ringa till Carrie i Kanada eftersom hon slipper betala för samtalet. Anna lyckas hålla sig gömd hela tiden tills Lexi går. Sedan hittar hon namnet på Kings investerare, precis det som hon varit ute efter.
Detta gör att Donald kan ringa upp investerarna och alla de drar sig ur sina affärer med Kings. Det blir fullt kaos på Kings kontor när de upptäcker att allt går emot dem.


Kärlek eller arbete?

Andy får träffa Sarah och är glad för det. Det som är mindre kul är att han får ju inte vara ensam med henne utan måste ha Diane med sig hela tiden. Han accepterar det trots allt. Sedan får han skjutsa hem sin dotter eftersom hon vill det. När han kommer fram till gården ser han några kor som har rymt och han jagar ifatt dem och får dem på plats. Jo som kommer ser detta och blir först väldigt irriterad men Diane pratar med henne. Jo passar på att packa Andys saker som han får med sig sen.

Anna och Matthew hamndade i säng efter gårdagens kyss. Hon verkar rätt kärleksfull och han är avslappnad. Plötsligt kommer pratet in på affärer och Anna ställer några frågor. Genast blir Matt misstänksam och tror att hon endast är ute efter affärshemligheter så han kastar ut henne med många hårda ord. Han kallar henne bl.a. hora och bitch. Trots det ger sig inte Anna utan hon ber om ursäkt med tårar i ögonen och Matthew smälter.
Senare ser man henne låna en nyckel ur Matthews kavajficka för att kunna öppna ett nyckelskåp och ur de skåpet tar hon en annan nyckel. Matt kommer in precis och hon hinner låtsas som om hon letat efter honom.

När Anna träffar sin far så säger hon att hon tagit reda på en del saker men inte kunnat fråga om allt. Donald är nöjd med hennes insats. Nu verkar det som om hon är oberörd över det som hänt men är det bara för att inte visa sina känslor så Donald blir misstänksam?
Matthew träffar sina bröder och han döljer sina känslor han också, han låter dem tro att han bara är smart och utnyttjar henne men stämmer verkligen det?

Louise fortsätter att prova brudklänningar och hon har lite svårt att bestämma sig. TJ är med och ger henne poäng för varje klänning. Betty, Edna, Pearl och Nicola börjar bli lite trötta efter alla provningar så de ber TJ göra några imitationer. Han är bra på att leka Louise och när han plötsligt säger " Jonty, mitt hjärta tillhör Jamie" så börjar damerna att undra. TJ berättar då att Lou sagt det i telefon och att hon har två pojkvänner.

Givetvis vill damerna veta mer, alla utom Edna. Så när Betty är på B&B för att städa så passar hon på att damma i Louises garderob och hittar ett brev från Jonty. Nu blir det många spekulationer bland damerna. När Diane får höra det så frågar hon Terry om han märkt något  med TJ och om hans imitation av Louise men han hade inte hört något. Hon säger åt tanterna att det säkert inte är allvarligt utan bara ett missförstånd.

Ross säger till Donna att han kan fråga om att byta partner om hon tycker att det är jobbigt att arbeta med honom men hon vill inte att han byter. De ska hålla det neutralt på arbetstid och på fritiden kan de försöka undvika varann.
Shane är på och pikar Ross om att det visst är trubbel i paradiset. Ross undrar vad han menar och Shane antyder att han vet vad Ross gjort. Ross förnekar allt men råkar ändå säga att det är inget längre mellan dem.
Inte blir det sen lättare när Ross och Shane kommer in på puben och ser att Marlon och Donna kramas och sedan är på väg hem, fnittriga och glada.
Shane menar att det syns på Ross vad han känner.

Victoria ska hitta en praktikplats för de skolan erbjuder vill hon inte ha. Egentligen tror hon att hon ska slippa praktiken helt om hon inte hittar någon. Diane blir arg på henne så hon får hjälp av Val att komma på ett sätt att få Victoria att skärpa sig. De säger åt Vic att hon fått plats på slakthuset och då får hon panik. "Jag är ju vegetarian!" säger hon och sedan får hon bråttom att börja söka sig en plats. Val och Diane skrattar gott åt hennes panik.
Victoria måste lösa sina problem med praktiken för att kunna åka på semester med Kayleigh och hennes pappa.

Bob har beställt löst sittande kalsonger till Marlon för att det inte ska sitta så tight i just det området, den omtanken tycker jag var lite gullig..


Nu är det helg igen... ha det så bra allihop!


Falsksång

Nicola är fast besluten att köpa kyrkan så hon kontaktar de ansvariga så hon får förtur för att de ska slippa fastighetsmäklaravgifter. Därför måste hon göra allt för att förstöra för kören.
När hon märker att Louise inte är så populär som medlem i kören så ser hon till att Lou får ett solo. Inte lät det vackert och det märkte även Louise som blev ledsen och sprang iväg.
Doug påpekar att de måste ha en audition precis som i idol, Nicola erbjuder sina jury-tjänster på en gång.

Diane pratar med Jo och Jo går med på att låta Andy träffa Sarah men det ska vara på hennes villkor. Diane måste alltid närvara när de möts, det ska ske hos Diane inte på gården och Jo vill ha tillbaka nycklarna till huset.

Debbie är inte alls förtjust i Jos förslag så hon tillkalla på hjälp av Zak och Shadrach. Denna gång så säger faktiskt Diane ifrån för hon tycker att Andy har rätt att träffa sin dotter.
Nästa gång när Zak och Shadrach stormar in i köket på gården så säger Jo att de inte ska bråka men de är där för att erbjuda henne hjälp.

Donna och Marlon är tillbaka. Paddy fick hämta dem på flygplatsen och han var så sen att han tänkte köra iväg i bara tofflorna men Chas hann påpeka det innan han for iväg.
Väl hemma bestämde de sig för att anordna en liten trevlig välkommenhemkväll och Paddy frågar Chas om hon kommer och det skulle hon. Vad glad han blev =D
På hemmafesten så talar Marlon om att de ha något att tillkännage, han och Donna ska bilda familj så nu ska de försöka få barn. Precis då kommer Ross in och hör allt. Det blir många syrliga kommentarer från honom och Donna ser rätt ledsen ut. Hon skyller på att hon måste berätta det för Bob så hon kan smita iväg ut och Ross gör henne sällskap för han måste iväg på en date. Då fick han chansen att prata med henne och han visade hur besviken han är på hennes beslut. Donna är inte så glad hon heller men hon står fast vid Marlon.

Donna börjar jobba igen och Shane byter pass med Ross så att Donna och Ross hamnar i samma bil. Det är första gången hon ska köra efter olyckan... är det därför hon verkar så nervös eller är det för att vara ensam med Ross?

Anna flirtar med Matthew och får honom att ge en rundtur på Home Farms ägor. När de kommer till den lilla sjön där Shadrach brukar fånga foreller så ser hon en liten båt och de ger sig ut på en tur. Eftersom det bara var en båt man måste staka fram så fick Matt sköta stakandet. Det slutade med att han hamnade i plurret och på väg upp i båten drog han med sig Anna. Hon blev faktiskt inte sur utan skrattade gott åt alltihop.
Senare ser hon att Matt tar av sig sin klocka och kastar den i soporna eftersom den blivit blöt. Hon får tillfälle att ta upp den när Matthew går ut ur rummet. Med Rodneys hjälp fixar hon ett nytt urverk och Matthew får sedan tillbaka sin klocka han fått av sin far i 21-årspresent. Det gör att han blir riktigt rörd och slutar med en kyss när de sitter bredvid varann i soffan...

"A garden to die for"

Det var vad Paul sa när det diskuterades en kyrka som blivit såld och gjorts om till bostad... ;)

Alan och Pearl hade varit på biblioteket och hon hade lånat lite "djupare" böcker av Dostojevskij och Tolstoy. De sitter sen hemma och läser var sin bok.
Pearl låtsas läsa Brott&Straff fast i själva verket är det en Jackie Collins-roman i bokomslaget. Betty genomskådar henne ganska snabbt.
Betty råder henne att vara sig själv för det lönar sig i längden. Då inser Pearl att hon och Alan är allt för olika och hon försöker att bryta upp. Alan verkar inte vilja att de bryter upp så han försöker att få med henne på bio istället för på en kammarmusikkonsert.

Nicola vill inte skriva på Ednas namninsamling om att rädda kyrkan. Då hotar Edna med att hon kan bli bostadslös så det är bara att skriva på. När sen Nicola hör på puben om kyrkan som byggts om till bostad får hon stora planer. Hon övertalar David till att de ska buda på kyrkan, det är en perfekt bostad för dem. David är inte helt med henne men mesig som han är kan han inte säga nej.

Laurel och Ashley överväger att byta församling så de åker till St Huges för att se hur det var där. När de kom tillbaka hade Edna och Doug samlat folket i byn på puben och kommit på att man ska delta i en körtävling så sångövningarna var redan i full gång. De hoppas givetvis på att vinna tävlingen för att få massa publicitet.  Något förvånade men ändå glada ser Ashley och Laurel att byborna kommer att kämpa med dem om att bevara kyrkan

Gennie upptäcker Brendas känslor för Bob och hon tycker det är pinsamt.
När hon pratar med Chas om det så ger hon rådet om att låta de vuxna sköta sitt och sedan bara finnas där om det behövs.

Paddy har fått ett vykort från Marlon och Donna. De har det bra på sin semester och har vunnit en tävling i att "bäst på att känna sin partner" och när han berättar det för Ross blir Ross lite butter och går därifrån. På polisstationen så kommenterar Shane att "snart är Donna tillbaka, hon måste ha något som attraherar henne här".

Diane besöker Andy på sjukhuset igen och de diskuterar vart han ska ta vägen när han blir utskriven. Andy vill tillbaka till gården men Diane låter inte honom åka dit. Hon erbjuder honom att bo bakom puben och han har väl inget val.
När Victoria och Val får höra det blir de upprörda, de vill inte ha honom i närheten. Diane är på väg att tala om det för Andy när psykiatrikern säger att det är bra att han har någon som ställer upp så mycket för honom.
Betty fick en rolig min när hon såg att Andy klev ur bilen och gick in på puben.
Victoria blev riktigt förbannad och fick ett utbrott. Diane stod på sig och sa att Andy ska bo där ändå.

Jo vill inte låta Andy träffa Sarah och Debbie håller med henne. Debbie åker över till puben för att tala om det för honom. Han blir inte glad men han kan inte göra så mycket. Diane råder honom att bevisa för alla att han har ändrat sig och att försöka komma överens med Jo, då först kanske han kan träffa Sarah igen.


                                               **************

Tack ni underbara läsare, jaa jag har sagt det förut men måste säga det igen.
Ni är så härliga som kommenterar och svarar på varandras frågor helt utan att jag behöver lägga mig i...  =D
Krismöte i kyrkan

Bob övar inför dramalektionen och han känner sig rätt säker med sina pantomimkunskaper. När han väl är på plats säger hans handledare att fångarna är rätt trötta på pantomim, de vill hellre ha manus att läsa ur.
Viv blir något förvånad när hon upptäcker att det är Bob som är deras lärare men hon visar inte att hon känner honom utan sitter mest och ser sur ut.
Bob försöker få igång en lektion och givetvis ser han till att det blir Viv som ska läsa ur manuset. Det slutar med att de säger saker till varann som inte står i manus och Viv blir ledsen och går därifrån. Allting avslöjas och Bobs handledare är inte glad. Nu uppfattade inte jag vad han kommer att få för följder av detta...

Shadrach har fixat en ny dator till Ashley för kyrkans hemsida skall uppdateras. Ashley blir lite nyfiken på varifrån datorn kommer men Shadrach säger att det var från en vän. Sen kommer det fram att han stulit den från en container utanför en annan kyrka. Det visar sig inte vara sanningen det heller eftersom Anna söker upp Shadrach för hon vill ha tillbaka sin dator. Ashley som precis är på besök hos Dingles för att få folk att komma till kyrkan får reda på hur det ligger till.
Han lyckas få datorn av Anna ändå men inte utan att han fått Shadrach att betala 10 £ för den först.

Ashley får besök av biskop George. Det visar sig att kyrkan har planer på att lägga ner kyrkan i Emmerdale för det går så dåligt för den men det finns ett ledigt jobb som kan passa Ashley i St Huges. Varken Ashley eller Emily vill flytta så de söker upp folk som kan komma till ett krismöte i kyrkan.
Tyvärr visar det sig att byns folk prioriterar annat så det är endast Edna och Doug som kommer till mötet. Det gör att Ashley tvivlar på om han ska bo kvar eller kanske ta jobbet i St Huges...

Louise får med posten en liten silvrig väska från någon som heter Jonty de Lorean som bor i Australien. Hon vill inte öppna den när Jamie ser på utan gör det sedan i smyg. Betty som ser det hela blir givetvis nyfiken och försöker få Lou att berätta vem det är ifrån.
Senare frå Lou ett samtal från denna Jonty och hon springer upp i sovrummet för att få prata i fred. TJ som ser det smyger sig efter för att tjuvlyssna eller bara för att jäklas...

Pearl och Edna är inte helt övertygade om Lilys planer men för att få klarhet så kommer de fram till att Edna ska fråga om hon kan följa med när Lily ska träffa Peter. Det tycker Lily inte är någon bra idé och hon försöker att hitta anledningar till varför Edna bör stanna hemma...

Victoria ser att Daz ska åka och blir lite sur för att han sticker utan att ha sagt något. Hon får veta av Scarlett att det är Diane som betalat resan så hon säger till Diane att hon också vill åka. Diane säger att det inte kommer på tal sådär mitt i en termin.

Diane besöker Andy på sjukhuset och får veta att han avbokat tiden med en psykiatriker. Då ordnar hon en ny tid åt honom och säger åt honom att han måste gå dit.
Diane besöker även Jo på gården och meddelar att Andy antagligen blir utskriven om några dagar. De måste ju bestämma sig för hur det ska bli i framtiden.
Jo vill inte att Andy kommer nära henne och Sarah.

Pearl vill också åka iväg någonstans och är ledsen för att hennes resa till Hongkong inte blir av. Hon försöker få med sig Alan på en liten semestertripp.
För att göra ett bättre intryck på honom låtsas hon vara lite mer finkulturell så när Betty avslöjar att Pearl inte läst en bok på över tre år blir hon lite förnärmad.

Gennie gör allt för att få sin mamma till att gå ut med Doug. Brenda är inte intresserad eftersom hon är förtjust i någon annan. Så när Jamie som är orolig för att Bob kanske mår dåligt utan att visa det får hon en anledning till att söka upp honom.
Då frågar Bob om hon vill ha en öl eftersom han precis ska ta en... sen går han och häller upp mjölk i en tekopp och serverar damen och sig själv en kopp te. (dålig översättare som inte sett avsnittet utan bara översätter  "a brew" till en öl)

En tur med sopbilen

Paddy försöker att flirta in sig med de nya fabrikstjejerna men hans raggningsförsök är något gammalmodiga. Det slutar med att han får en hink med is innanför byxorna för att kyla ner sig.
Rodney hade inte heller någon tur och tjejerna beslutade sig för att åka till stan med Chas.

Polisen kom till festen och givetvis visade det sig att den ena var Shane. Eftersom han är ute efter att jävlas med Jake så hade han hittat på att folk klagat på festen att det var dags att avsluta den på en gång. Jake protesterade och sa att han faktiskt hade rätt att hålla på ett tag till men då kunde Shane inte låta bli att få Jake att tro att Jasmine gjort slut med Jake föregående kväll och hon hade berättat det för Shane i sängen... Jake blev naturligtvis förbannad och var på väg att ge sig på Shane. Det leder till att han blir arresterad.
Jas och Laurel hämtar honom på polisstationen när han blir fri mot borgen. När han ska förklara för Jas att Shane ljugit för att han ska bli förbannad får Jas nog och gör slut för hon tycker att Jake är något omogen.
Han ställs inför rätta dagen efter. Laurel skjutsar honom till domstolen och han klarar sig med att bara få böter.

Lily sitter och fikar med Pearl och Edna när hon talar om att hon vill ta ledigt för att hälsa på Peter. Pearl frågar då hur hon kan ha råd med det men Lily säger att Peter betalar allt. Edna och Pearl verkar inte helt övertygade av Lilys svar.

Diane åker till Andy på gården för att prata med honom. Hon hittar honom sittandes vid köksbordet med en burk piller och en halvfull flaska med tequila framför sig. De börjar prata och Andy är först ledsen, sedan bitter och skyller allt på Diane och sedan ångerfull. Hon lyckas övertala honom att inte ta livet av sig utan fortsätta kämpa, åtminstone för Sarahs skull.
Victoria hör när Val och Diane diskuterar vad som hänt på gården och hon blir väldigt besviken på Andy som försökt att begå självmord. Hon tycker det var oerhört själviskt tänkt av honom.

Jake har hört av sin far och Mel som blev oroliga över vad som hänt när Ashley pratat med dem. Han bestämmer sig för att åka till dem i Portugal och han frågar om inte Daz vill följa med honom. Det vill Daz och han frågar Diane om det är ok att åka iväg för att slippa allt detta elände och hon förstår honom.

Paddy försöker att få lån på banken men får avslag hela tiden. Så när Anna och Katie dyker upp på kliniken för att fråga om han vill bli deras veterinär till stuteriet frågar han om Anna kan tänka sig att bli hans kompanjon. Hon tar förslaget på allvar men måste diskutera det med Donald först.

Terry är lite trött på Bobs försök att ta sig in i fängelset så han ber honom att sluta. Bob säger att det tänker han göra men egentligen ska han fullfölja sina planer.
Brenda som hittar KD Refuses schema och andra skisser i en mapp i kylskåpet blir orolig för Bob. Hon söker upp Louise för att få tag på Jamie. Lou tror inte alls att det är allvar med hans planer men när Jamie sen kommer hem förstår hon att det är på riktigt.
Hon följer därför efter Bob när han ska iväg för hon vill övertala honom att inte försöka att ta sig in i fängelset.
Bob gömmer sig utefter vägen och Lou hittar honom. När sopbilen stannar till för att ta upp sopsäckar passar Bob på att hoppa upp i sopbilen. Louise springer efter och hamnar i bilen hon med. Något förvånade blir de när sopbilen inte åker till fängelset utan till soptippen i stället. De får gå hem därifrån...

När de kommit hem kommer Brenda över och säger att de ringt från fängelset och frågat efter Terry. Först fattar inte Bob varför men sedan inser han att det gäller arbetet som dramalärare. Det visar sig att han som fått jobbet först inte vill ha det så nu kan Bob(Terry) börja med en gång...23 eller 32?

Lily var sen till fabriken, hon var ju tvungen att tänka ut en bra bortförklaring till varför de inte får någon lotterivinst. När hon väl dyker upp så är damerna väldigt nyfikna på varför hon är så sen.
Hon berättar med bedrövad uppsyn att det blir ingen vinst eftersom Pearl sagt fel nr på lotten, de hade 32 inte nr 23. Pearl protesterar eftersom hon kommer mycket väl ihåg att det var nr 23, Lens födelsedag. Lily frågar då om hon verkligen haft glasögonen på sig. Alla damer blir ledsna över att ha missat vinsten men Pearl som känner sig skyldig ger sig inte. Hon vill ha tag på lotten som Lily säger sig ha slängt. Det gör att Pearl misstänker att allt inte står rätt till. Hon konfronterar Lily om att vinsten kanske gått till Peter men Lily förnekar allt.
Nu måste ju Lily fortsätta att låtsas jaga pengar till Peter...eller?

Bob klagar på sophämtarna från KD Refuse för Anna som hänvisar till hennes far. Då söker Bob upp Donald på kontoret men han är inte där. Anna som jobbar försöker få Bob att lämna kontoret men Bob har bestämt sig för att vänta in Donald. I själva verket vill han bara få ut Anna ur rummet så han kan leta rätt på sopgubbarnas schema. Han lyckas framkalla en hostattack så Anna hämtar vatten åt honom och när han fått tag på schemat och druckit lite vatten får han bråttom att gå därifrån.
Bobs plan är att komma in i fängelset i en sopbil. Han får hjälp av Brenda att författa ett brev till Viv.

Betty är lite besviken på Louise så hon bestämmer sig för att ge igen. Hon inviger Jasmine i sina planer. Sen meddelar hon Lou att hon inte kan vara brudtärna för det är lite för stort ansvar och förmycket att göra men hon har ordnat en ersättare... Jasmine. Louise blir först inte speciellt ledsen men när Betty påpekar att Jas blir fin på bröllopsbilden så får hon lite lätt panik. Hon vill inte alls ha Jasmine till brudtärna. Betty avslöjar att hon blivit djupt sårad av Louises svek. Det gör att Lou tänker till och sedan ber hon att Betty ska förlåta henne.
Det slutar med att Betty tackar ja igen och de blir åter vänner.

Jake ordnar en fest för Jasmine eftersom han är lite orolig för hennes kontakt med Shane och han tycker att de borde göra något roligt. Lite kul var det när han planerar kvällen och berättar det för Jasmine i butiken, de ska bli fulla och sedan ska hennes klänning som inte behöver strykas hamna på sovrumsgolvet och Laurel står bakom och hör allt och försöker påkalla hans uppmärksamhet om att hon hör allt.
Rodney blir bjuden på festen och han tar med sig Sam och Paddy. Rodders börjar flirta med de två fabriksarbetardamerna som är nya, Leyla och Adele. Först tycker jag att det ser ut som om han gör bort sig totalt men han ger inte upp så man vet aldrig. Rodney slår i alla fall vad med Paddy om vem som först får ett användbart telefonnummer från någon av tjejerna.

Daz fortsätter att bli förbannad på alla som tror på Jo. Nu är det bara Victoria och han som är på Andys sida. Diane som inser att Victoria behöver få veta hur det står till pratar med henne och det gör att Victoria blir helt förtvivlad. När Daz kommer för att hämta henne för det ska hälsa på Andy på sjukhuset vill hon inte följa med och hon hälsar att han ska tala om varför.
Daz börjar tvivla på läget men när han träffar Andy lyckas Andy ändå låta övertygande om att det är han som har rätt. Daz ska gå och köpa lite annan mat än sjukhusmat till Andy men när han kommer tillbaka har Andy skrivit ut sig själv.

Medan ungdomarna i byn är på Jakes fest passar Debbie och Jo på att ha en tjejkväll på gården. Diane är barnvakt åt Sarah. Victoria som är ledsen får följa med Debbie och då kan hon passa på att be Jo om ursäkt. Tjejerna har en trevlig kväll och stämningen är avslappnad.
Tyvärr så bryts allt när Andy dyker upp. Tjejerna får panik men de lyckas skicka iväg Victoria som ska hämta hjlälp. Han försöker att sätta Debbie på plats men hon är inte rädd för honom. Det gör honom frustrerad och ännu mer förbannad så han ger sig på Jo och börjar dra henne i håret och hota henne. Precis då kommer Daz och Victoria tillbaka och Daz inser nu att Jo talat sanning.
Tjejerna åker till Diane medan Daz pratar med Andy. Givetvis försöker Andy skylla ifrån sig men nu fattar Daz att han ljuger. Daz säger att Andy borde få stryk själv men han tänker inte sjunka till samma låga nivå. Han åker också därifrån och lämnar Andy ensam.
Andy börjar tycka synd om sig själv och letar rätt på en flaska sprit och en burk smärtstillande...


Trevlig helg allesammans!

Help wanted/ hjälp sökes

This is a request for help from one of our contributors in the UK.

"Some of you may have seen me requesting help for my Emmerdale website, now that I can no longer view the episodes you are broadcasting. If you would like to help, details of the things I am looking for can be found in the comments section for this entry. Thank you."

Please, help Colin!Colin behöver hjälp eftersom han inte längre kan se de avsnitt som visas här i Sverige...Dagens avsnitt debatteras i dagens inlägg....

Betty som brudtärna

Louise börjar planera bröllopet. Jamie vill ju ha Bob som bestman och han frågar om inte Donna som tillhör familjen kan vara brudtärna. Louise verkar inte helt nöjd med det. När hon sen är på puben och hör att Betty aldrig varit varken brudtärna eller riktig brud i kyrkan så blir valet givet. Betty blir strålande glad och börjar genast planera. Hon vill ordna en möhippa med kanske en muskulös manlig strippa? Tyvärr grusas hennes planer lite när Bob säger att Louise inte ville ha Donna som tärna eftersom hon var rädd att Donna skulle överglänsa henne.

Bob vill in i fängelset för att kunna få kontakt med Viv. Han ser en annons om att just fängelset söker en dramalärare och han söker platsen. Jobbet går till en annan sökande men Bob ger inte upp. Han lyckas övertala Jamie om att få följa med på en postrunda. Väl innanför murarna så ser han Viv  och vill ha kontakt med henne men när hon hör att han ropar låtsas hon om som ingenting. Det gör Bob rätt besviken.

Andy lyckas få Diane, Daz och Victoria till att tro att Jo är helt galen och alla skador hon haft tidigare är för att han har försökt att försvara sig mot henne.
När Diane sedan diskuterar detta med Val så kan inte Val hålla med henne.
Hon tror inte att en dvärg som Jo kan vara något hot mot en så stor stark man som Andy.
Jo i sin tur pratar ut med Debbie som tar tag i saken och söker upp Diane.
Daz som hör allt tror att allt är Jos fel och försöker att hindra dem. Som tur är lyckas Debbie få Diane att inse att Jo kanske har rätt.
Diane konfronterar Andy på sjukhuset och inser att han faktiskt ljuger för att skydda sig själv. Helt på det klara blir hon när Andy vägrar att göra en polisanmälan.

Jo fortsätter att bo hemma på gården, Debbie och Sam försöker att hjälpa henne så gott det går. Jag fattar inte varför hon inte sticker, hon kan ju inte vara kvar när Andy kommer hem...

Damerna på fabriken har äntligen lyckats vinna något på sina lotter. De vinner första priset, en bil värd 15 000£ ( måste ju vara runt 200 000  kr) och de är fem stycken som ska dela på det. Lily blir glad över att kunna ge Peter 3000£, något mer än han bad om första gången. Pearl vill åka till Owen i Hongkong, Gennie vill betala sina kontokortsskulder... jaa planerna är många..
Lily träffar Peter på en restaurang och berättar om pengarna. Då säger han att han inte kan ta emot det för att det kommer ändå inte att räcka, han behöver så mycket mer. Lily blir förtvivlad men vill hjälpa honom ändå så hon lovar att han ska få hela vinstsumman. När han påpekar att hon inte var ensam om vinsten säger hon att de inte vet om något och att hon faktiskt köpt lotten själv.
Hur ska hon förklara det för de andra?


Kan någon som är bra på engelska förklara för mig vad det är Colin vill ha hjälp med?
Det jag förstår är att han vill ha en extrablogg med bilder och rollista...eller? Ni kan se hans långa kommentarer i förra inlägget och jag önskar en kortfattad översättning. Jag är inte helt hundra på att jag fattat rätt.


Dessutom måste jag passa på att jubla lite, vi passerade en ny magisk gräns, över 220 pers på en dag i besök på denna blogg =)
Inga jättesiffror om man jämför med toppbloggarna men jag är nöjd, eftersom jag sällan gör reklam för denna blogg och folk hittar hit ändå.
Ni är bara bäst!

Vem är mest trovärdig?

Så nu är jag tillbaka igen.

Tack så mycket för hjälpen, speciellt Viktoria som skrev en lång sammanfattning.

Anna och Katie var verkligen sura på Matthew som inte kunde styra Carl till att säga ja till stuteriverksamheten. Han fick många pikar om att det är lillebror som bestämmer. Jimmy och Matthew pikade i sin tur Carl som sa nej av principskäl utan att veta vad det innebar. Detta gjorde att Carl satte sig in i stuteriverksamheten och de skrev på kontraktet med Tim Brice till Annas och Katies förvåning.

Brenda var magsjuk och tillbringade mycket tid på toaletten. Det gjorde att Eric fick rycka in och hjälpa Terry i cafét. Sedan när Brenda kom tillbaka kände hon sig lite generad eftersom Gennie sagt som det var.
Doug kom och bad om ursäkt, för att han är så klumpig,med en blomma och bjöd henne på lunch i Harrogate och Brenda tackade ja.

Sedan fick Eric tillfälle att rycka in bakom disken på puben och han såg glad ut, som ett barn på julafton. Han hade längtat efter att få "porta" folk från puben.

Bob kom tillbaka och var något stressad. Han berättade om alla vackra damer som varit med på turnén och om hur lättklädda de var men att han bara tänkt på sin Vivianne och allt här hemma. När han sedan såg förändringarna Brenda gjort i cafét höll han på att få ett utbrott. Han var så uppjagad och stressad att han inte orkade lyssna på andra förrän han råkade höra om Louises och Jamies bröllopsplaner. Då blev han arg eftersom han ville att de skulle vänta i 3 år tills Viv blir släppt ur fängelset.
Lou och Jamie tänkte gå med på det tills Val påpeka att livet förändras snabbt och man måste ta tillvara på alla tillfällen. Då gick Bob med på att de fullföljde sina bröllopsplaner.
Däremot vill han inte jobba kvar på puben och det gjorde Val lite sur.
Men var är tvillingarna?

Andy försökte få Jo att göra ett gravtest men hon kunde ju inte. När han fick veta det så trodde han att det berodde på att hon förlorat barnet men Jo kunde först inte svara på det. Sedan erkände hon att hon inte var gravid och Andy fick ett utbrott och välte hela köksbordet. Då fick Jo nog och erkände allt, att hon inte varit gravid utan sagt det för att han inte skulle slå henne.
Då plötsligt ser det ut som om Andy förstår henne och att han faktiskt ångrar sig. Han är rädd för hur han varit och medger att han måste söka hjälp. Först måste de reda ut vårdnadstvisten med Debbie för det är hennes fel att han blivit så här. Då märker Jo att han åter igen är sådär arg och allt är som tidigare.
Sen upptäcker han att hon tänkte sticka och redan packat väskan och då blir det liv i luckan igen.
Han säger  att hon är för feg för att sticka och att ingen tycker om henne, att hon älskar Sarah så mycket att hon inte kan lämna henne.  Jo tar väskan och ska sticka men Andy hinner upp henne på gårdsplanen och tömmer hennes handväska, stampar på hennes mobil och tar pengarna hon fått av Debbie.
Han jagar in henne i ladan och där lyckas hon gömma sig i ett förråd. Andy väntar ut henne även om han vet att Sarah måste hämtas på dagis. Det slutar med att han  letar i förrådet där Jo befinner sig och hon passar på att försöka smita. Tyvärr så märker Andy det och kommer precis i hennes väg så hon knuffar till honom. Han trampar snett och faller, olyckligtvis på någon form av lie som hänger på väggen och han blir spetsad i sidan av kroppen. Jo blir chockad och försöker att hjälpa honom men när han får ont så klappar han till henne så hon faller. Då bestämmer hon sig för att lämna honom där, han kan lika gärna dö.

Diane jobbar på puben och får ta emot Sarah eftersom ingen hämtat henne. Daz är där och blir orolig så han åker till gården för att kolla vad som hänt. Han hittar Andy som sitter fast på knivbladet och han ringer Diane som kommer dit. Jo som först varit på väg att sticka blir rädd och kommer tillbaka för att se vad som händer med Andy. Daz blir förbannad eftersom hon inte ringt någon ambulans.
Andy kommer tillsjukhuset och opereras. Allt går bra och han får snart träffa familjen igen.
Tyvärr är han sig lik, han hotar Jo att berätta allt om hon lämnar honom. Om han säger att hon försökt att döda honom och att hon inte varit gravid så kommer alla tro att hon varit helt galen.
Jo blir rädd när han hotar henne och klämmer åt hennes hand så hon inte kommer loss. Hon tappar humöret och börjar skrika åt honom att hon hoppas att han dör. Just då kommer Diane, Daz och Victoria in och "räddar" Andy, de kör iväg Jo och givetvis lyssnar de på Andys historia....


Ingen sammanfattning idag...

...om inte ni hjälper till i kommentarsfältet.

Jag har tyvärr tidsbrist idag så jag hoppas att ni kan skriva lite om vad som hänt i dagens avsnitt.
Det har fungerat bra förut för ni är så duktiga och hjälpsamma.

Tack på förhand alla HTG-vänner!

Vi hörs i morgon igen =)

Donna kunde inte motstå frestelsen

Chas fick utmaningen att gå upp på scenen för att ståuppa lite och hon antog den. Det gick lite trögt i början men sedan gick det bra, så bra att konferenciern kände att hon höll på att ta över och det ville han inte. Då avslöjade han att hon är en strippa men även det lyckades Chas att få till att hur kunde han veta det?
Senare på kvällen så kommer konferenciern och börjar trakassera Chas och det gör att Marlon tänder till.  Så det slutar med att Marlon och Chas åker ut från hotellet framför ögonen på Donna och Ross. Marlon övertalar Donna att vara kvar och ha kul medan han ser till att Chas kommer hem.
Hade han haft en aning om vad som skulle hända hade han nog aldrig lämnat Donnas sida...
Donna får sällskap till hotellrummet av Ross men han följer inte med in utan går därifrån. Han hinner inte gå så långt innan han ångrar sig och knackar på. Donna tvekar först men öppnar för honom. Det börjar rätt lugnt och de pratar som goda vänner. Sen erbjuder sig Ross att massera Donnas onda rygg. Donna försöker få tag på Marlon men han svarar inte i telefon. Efter en stund knackar det åter igen på dörren och Ross frågar "vem där?".
Det de inte ser är att det är Shane som låtsas vara roomservice och de känner inte igen hans röst. Shane går därifrån och är rätt nöjd med vad han upptäckt.
Tyvärr (egen åsikt) kan inte Donna motstå Ross och de hamnar i säng.
När Donna vaknar dagen efter mår hon inte allt för bra. Hon lyckas hålla masken inför Marlon även om Ross pressar henne på hennes känslor.
Som tur är så har Marlon och Donna planerat in en semester och de packar för att åka i väg till solen. När Donna är i butiken för att köpa solskyddsmedel kommer Shane in och han antyder att han faktiskt vet att något har hänt. Donna får panik och ringer upp Ross som senare försöker att få reda på om Shane vet något eller inte. Han tolkar det som om Shane inte vet så Donna blir lugn...

Brenda vill att Gennie flyttar in i lägenheten med henne. Gennie verkar inte allt för förtjust men efter att ha pratat med Shadrach om saken så ger hon det en chans. Brenda blir först glad men sedan lite orolig eftersom Gennie inte packat med sig alla sina saker utan vill bo där på prov först.

Paddy försöker att få Chas att piggna till för att kunna jobba. Han är rätt irriterad eftersom den senaste veckan har hon inte varit en så god medarbetare. Han är lite lättad när han inser att det inte är något mellan henne och Ross. Chas upptäcker att Paddy är lite orolig så hon börjar jaga honom på skoj för att ge honom en puss. Han blev rätt fnissig och vem vet hur det hade slutat om inte en kund hade kommit in på kliniken.
Nu fortsätter Chas sitt flirtande med Paddy, hon använder hela sin kvinnliga list för att göra honom generad.

Andy får åka själv till en bal som anordnas av bönderna (?) för Jo skyller på att hon inte mår så bra. Då ber Andy Victoria att hålla Jo sällskap så hon inte blir ensam. Jo som hade tänkt dricka lite vin och njuta av ensamheten blir först besviken... Victoria blir förskräckt när hon märker att Jo ska dricka vin eftersom det inte passar ihop med graviditeten. Då säger Jo att hon inte är gravid längre sen några dagar men ingen annan vet om det än.  De delar på några flaskor och sitter och pratar när Andy kommer hem långt tidigare än beräknat.
Han blir rosenrasande när han märker att Jo druckit två flaskor vin så han skickar hem Victoria på en gång.
Sen hotar han Jo med att hon ska akta sig för att missköta sig så mycket att hans barn i magen kan fara illa...

Svar till Brita...

..och andra som undrar.
Jag har svarat dig Brita efter förra gången du frågade men nu frågar du visst igen.

Denna blogg är en helt privat blogg som inte drar in några som helst pengar.
All reklam som syns är samma reklam som alla som bloggar på blogg.se har.
Det är inget man kan välja, man får det som kommer och det accepterar man så länge man vill blogga gratis.

Räcker det som svar?


Komedikväll

Ross och Chas hade tillbringat natten ihop men Paddy verkade inte allt för förtjust. Chas fick nära till jobbet i alla fall men hon var så bakfull att hon inte orkade riktigt med arbetsuppgifterna.
När hon är och handlar i butiken beklagar hon sig för Donna om hur dåligt hon mår. Precis då kommer Ross in och ska handla och strax efter kommer Shadrach som säger att han saknade Chas under natten eftersom hon inte varit hemma. Donna fattar direkt vad som hänt och hon ser lite ledsen ut. När det sen bara är Ross och hon kvar i butiken så blir det lite tjafsigt dem emellan. Han vet att hon vill ha honom men hon låtsas att så inte är fallet.

Detta leder till att Ross bjuder Chas till komedikvällen när de sitter på puben och tar en drink. Marlon och Donna kommer in men hon vill inte sätta sig vid deras bord.
Marlon som fortfarande är orolig över att Donna väljer fel beslut angående polisyrket vill gärna överraska henne. Så när hon är på återbesök hos läkaren passar han på att köpa en klänning åt henne och boka hotell.
Donna kommer hem och har äntligen fått ta av sig korsetten och Marlon ger henne klänningen och han har ordnat så att Gennie kommer dit och fixar till håret på Donna. Nu har hon ingen bortförklaring till att inte gå på komedikvällen.

Eli träffar Shane på cafét och frågar hur det gick för tjejen från igår. Shane säger att hon blivit förd till London för där finns många saker att åtala henne för.
Eftersom Eli är lite orolig för Danielle bestämmer han sig för att åka dit och leta rätt på henne. Zak vill följa med eftersom han inte bör åka ensam men det slutar med att Lisa är den som åker med Eli till London.

Lily har problem på fabriken, hon har svårt att sy och gardinerna tar lång tid att sy. Lexi är på henne flera gånger och tillslut säger hon åt Lily att gå hem och vila händerna några dagar.
Pearl är orolig och undrar vad som händer så när hon får höra att Lily inte hämtat ut sin reumatismmedicin så säger hon åt henne att det ska de göra i morgon bitti. Lily har sagt att hon inte haft tid att hämta ut medicinen men jag tror att hon inte vill lägga pengar på sig själv utan sparar åt Peter.

Brenda är orolig för att kontakten med Gennie inte är som förut. Hon tycker att Gennie inte har tid med henne längre. När hon sen ser att Gennie bjuder Shadrach på lunch så blir hon lite stött. Shadrach märker det och råder Gennie till att hälsa på hos sin mamma så de kan prata lite med varann.

Nicola ska visa en klient hur det ser ut på ägorna i fall att de ska ha en fest där. Klienten har två hundar med sig som Nicola säger att det går bra att släppa lös. Lite längre bort så är Anna och Katie ute och rider så givetvis springer hundarna dit. Det blir lite livat men ingen olycka händer som tur är. Nicola börjar gräla på Katie så klienten går därifrån.
Anna som får ta på sig skulden över att Nicola är på Home Farm pratar med Katie om att hon har kontakter som funderar på att utöka sin hästverksamhet.
Kan Katie verkligen lita på Anna eller är hon ute efter något?

Sam är på puben med Shadrach och säger åt honom att han borde prata med Chas eftersom hon är ute på fest med en hel del poliser. Paddy som hör det håller med Sam, han är verkligen orolig för Chas.
Diane som står i baren hör det och hon undrar om inte Paddy är lite förtjust i Chas men det förnekar han...

På komedikvällen så blir det stand up och dans. Ross dansar med Charlotte så Chas känner sig lite utanför. Donna råder henne till att gå upp och avbryta dansen och det gör Chas. Tyvärr så vill Ross fortsätta dansa med Charlotte så Chas går därifrån. Hon säger till Marlon att hon ska upp på rummet och äta middag och dricka sig full. Precis då ropar konferensiern (en fd polis som känt igen Chas) upp Chas till scenen, vågar hon ta utmaningen att ställa sig på scen och roa ett gäng fulla poliser?


Trevlig helg allihop!

Kom ihåg att maila tv 4 på tittarservice@tv4.se  för att fråga varför det kommer att kosta pengar för att se HTG på tv4-play nu när det flyttat programmet till något som heter tv4 premium!

En lugn dag utan allt för många händelser

Debbie är misstänksam mot Danielle och kan inte släppa tanken på henne.
Hon får vara barnvakt åt Sarah så hon passar på att hälsa på hos familjen Dingle. När hon går förbi Dani som sitter i soffan så "råkar" hon hälla vatten över henne och sedan skyller hon allt på Sarah. Det leder till att Dani måste byta kläder och hon tar sin väska för att gå iväg. Debbie vill veta vad hon har i väskan och nöjer sig inte med svaret om att det endast är kläder där i.
Hon börjar rota runt i Danis väska och upptäcker ganska snabbt ett litet paket med knark. Nu blir det liv i luckan och alla undrar vems det är. Det kommer fram att Dani tagit det från en gangsterkille hon känner. Han tillhör den ökända familjen McFarlane och alla i Dingles fasar för vad som kan hända när de får veta att Dani är hos dem.
Zak och Lisa ser till att Dani ska ta tåget från stationen dagen efter.
Belle blir ledsen när hon ser att Danielle ska åka ifrån dem och hon tror att det är familjen som jagar iväg henne men Dani säger att hon måste till London för att jobba. Zak och Eli skjutsar henne till tågstationen men Eli måste stanna på vägen för att kissa.
Plötsligt dyker en polisbil upp bredvid deras van. Det är Shane som stannar och undrar vad de gör. När han upptäcker att det sitter någon där bak i bilen fast Zak och Eli gjort allt för att han inte ska kolla blir han misstänksam. Givetvis upptäcker han knarkpåsen och alla ska bli arresterade men när Dani säger att hon inte känner Dingles utan att de bara gett henne skjuts så släpps Zak och Eli fria. De klarade sig denna gång men Eli blir misstänksam på varför råkar Shane åka förbi just där och just då? Han tror att det är Debbie som jävlats.
Är det det sista vi ser av Danielle?

Jo vill att Andy ska gå på vredeskontroll, en "kurs" som anordnas på vårdcentralen. Andy vägrar först men Jo lyckas tillslut att övertala honom.
Han lovar att gå dit men på vägen så tar han broschyren och kastar den.
Sen råkar han vara hemma tidigt när Jo kommer hem men han säger att det har gått bra på kursen. Jo blir lättad och glad över att Andy tagit tag i problemet.

Pearl och Edna är oroliga för Lily. Hon medger för Pearl att problemen grundar sig att hon har ont om pengar. De bestämmer sig för att börja tävla igen. Lily ringer till ett radioprogram och kommer fram. Nu har hon chansen att vinna 1000£.
Hon svarar rätt på de två första frågorna men när den tredje kommer så hinner inte Pearl söka i uppslagsverket så hon missar svaret och vinner endast en dekal att sätta på bilen. Hon som inte ens har en bil...

Donna blir bjuden till en firmafest/komedikväll med poliserna men hon vill inte gå eftersom hon ska sluta. Då får hon veta att Ross fått Vaughan att vänta med hennes avskedsansökan ifall hon ångrar sig och det gör henne riktigt arg.
Marlon inser att beslutet att sluta som polis kanske inte är det Donna vill fast hon inte erkänner det så han försöker få henne till att åtminstone tänka över saken ordentligt.

Ross är ledsen över att få skäll av Donna när han bara vill hennes bästa, nåja han vill nog ha henne kvar av andra orsaker också. Chas bjuder honom på drinkar och flirtar hejdlöst med honom. Han verkar först inte intresserad men de lämnar puben tillsammans ändå.

Pain(t)ball

Nicola har fått flytta in hos Edna. Ett något omaka sambopar. Hon kan inte låta bli att gnälla på Tootsie och det gör Edna sur så hon påpekar att Nicola endast är gäst i huset. Genast inser Nicola att hon måste be om ursäkt, hon har ju trots allt ingen annan att bo hos.

Dani blir kvar hos Dingles. Hon försöker att hjälpa till men hon har såå ont i foten att hon inte kan gå. Belle gillar henne och lyssnar gärna på det hon berättar. När Belle får höra att Dani inte haft någon snäll mamma och nu inte har någon som bryr sig om henne ber hon Lisa att låta Dani stanna. Självklart får Belle som hon vill...
Vi får veta att Dani och Eli var ihop för åtta år sedan och att hon lurat honom göra inbrott hos hennes fd pojkvän. Dessutom hade Eli åkt dit på inbrottet och fått tre månaders fängelse. Hon är så bra på att manipulera folk att hon lyckas förföra Eli fast han kämpade emot länge. Det slutade på höskullen i ladan.

Rodney blev rasande när han upptäckte att Nicola börjat jobba på Home Farm. Inte blev det bättre när han måste tala om för Matthew att deras klient för morgondagen avbokat utan att ha betalat deposition. Nicola hör det och lovar Matt att det ska lösa sig.

På fabriken har Gennie fått veta att Adele inte alls fått sparken utan hon är och hjälper sin sjuka mamma. Lily blir förbannad på Lexi som lurat dem. Eric påpekar för Lexi att hon måste lösa problemen med personalen utan att blanda in honom.
Nicola är på puben och träffar Lexi där och hör om personalproblemen så hon erbjuder en teambuilding-dag på Home Farm. Lexi nappar på förslaget men Eric är inte så glad över att personalen ska få ledigt en hel dag.
Åter igen har Nicola löst ett problem på Home Farm och Matt är väldigt förtjust. Rodney däremot blir väldigt nertryckt för han vet hur dottern fungerar. Han vill inte ha med henne att göra, hon får fira för sig själv.

Dagen efter var det dags för fabriksarbetarna att lära känna varann lite bättre. De fick dela upp sig i lag för att skjuta paintball. Lexi blev givetvis inte vald utan fick komma med i ena laget för Eric inte ville ha honom i sitt lag. De verkade ha rätt kul fast de har ont i kroppen och är helt slut. Lily får ett samtal och smiter därifrån.

Lilys son Peter är i byn och behöver pengar. Han försöker att få Lily att sälja något men hon har inget att sälja som kan ge honom den summan han behöver för att lösa skulder för företaget och huset. Hon föreslår att han ska fråga Edna men han vill inte ens träffa henne. Han rusar därifrån och säger att han får väl försöka få tag på pengar på annat sätt. Lily blir jätteledsen.

Andy vill skydda Jo från allt, han vill inte att hon jobbar eller lyfter något eftersom hon måste ta det lugnt nu när hon är gravid.

Marlon vill också att hans fru ska ta det lugnt för att kurera sig. Donna är less på att sitta hemma så hon smiter iväg till affären för att köpa något att läsa. Jamie som är stressad och har mycket att göra blir glad när Donna erbjuder sig att ta hand om butiken. Hon får lova att bara sitta på en stol och se söt ut och ta betalt.
Marlon blir inte alls glad när han inte hittar sin fru hemma men upptäcker sen att hon arbetar i butiken. Donna lyckas nog övertala honom att hon behöver komma ut, få tillbaka sitt liv och inte bara sitta hemma och kasta kudden på tv:n.

Ashley och Laurel försöker att få folk att komma till kyrkan, åtminstone till kyrkokören. De lyckas få ihop några tappra bybor. Plötsligt dyker en ny man upp där och han presenterar sig som Oliver Hartley. Ashley tror att han ska vara med i kören men när biskopen dyker upp så visar det sig att Oliver hjälper biskopen att inventera. De vill hålla koll på hur det går för kyrkan. Ashley blir rätt irriterad över att känna sig övervakad och han ryter till till biskopen. Det leder till att biskopen ger Ashley en varning.


Ny bekantskap- Danielle

Eli försöker övertyga Debbie om att han vill hennes bästa och Sarahs bästa. Han vill ge Sarah den familj de aldrig hade. När Debbie hör det så känner hon att det är kanske rätt och riktigt så hon säger ja men hon vill inte bära ringen han har. De går till puben och Eli vill givetvis fira och berätta för alla men Debbie vill ta det lugnt. Jasmine som undrar vad de pratar om får reda på hur det ligger till. Hon tycker att Debbie är galen som går med på det. Eli lyckas ändå att ge ringen som Debbie tillslut sätter på fingret.

Louise och Jamie dyker upp på puben och givetvis ser hon ringen på Debbies finger och inser att det är hennes. Eli försöker att ljuga och säger att han köpt den men allt uppdagas ganska snart. Eli och Jamie hamnar i bråk och Debbie lämnar puben i vredesmod. Louise tröstar Jamie och han får veta att hon vill gifta sig med honom och de bestämmer att bröllopet skall vara till julen.
Eli rusar efter Debbie men hon vill inte veta av honom. Han hade börjat med att ljuga för henne och nu har hon inget förtroende alls kvar för honom.

Eli blir så förtvivlad att han snor taxin och drar i väg. Han råkar köra på en tjej som går utefter vägkanten. Som tur är så skadas hon inte allvarligt. Det visar sig att hon känner Eli sedan tidigare och hon heter Danielle. Hon får följa med Eli till familjen Dingle och där blir hon kvar. När sedan Debbie kommer dit för att ge Zak ett extra skift så tror hon att Eli är så desperat att han redan träffat en ny tjej. Hon lyssnar inte på hans förklaringar.
Jasmine tröstar henne och erbjuder sig att göra vad hon kan för att hjälpa henne med Sarah.

Donald vill att Anna ska hjälpa Nicola att få jobb på Home Farm så han kan utnyttja hennes närvaro där.
Anna pratar med Nicola om saken och först verkar hon inte intresserad men när hon hör att Donald vill att hon visar vad hon går för för att få lite av hans pengar så går hon med på det. Anna bjuder Matthew på lunch för att få honom att anställa Nicola. Han tror att det är ett skämt men Nicola dyker upp på Home Farm och han säger åt henne att om hon kan fixa ett kontrakt värt 10 000£ så kommer hon att få ett jobb där.

Kampen mellan Katie och Nicola fortsätter. Nicola gör allt för att göra livet surt för Katie, ockuperar badrummet väldigt länge osv. Katie ger igen genom att när hon får veta att Nicola behöver ett uppdrag till Home Farm så säger hon åt henne att vända sig till Jamie och Louise som behöver hjälp med att ordna bröllopet.

Nicola nappar på förslaget och söker upp Louise och Jamie och lyckas övertala dem att låta henne ordna bröllopet för 10 000£. Det hon inte vet är att de egentligen frågat Paul om inte han kan vara deras bröllopsfixare.
När Paul får veta det så blir han förbannad och ber henne att avstå från uppdraget. Nicola är desperat och vill ha jobbet så hon låter det gå ut över Paul och då blir han så irriterad att han kastar ut henne från deras hem. Så nu är hon återigen hemlös. David verkar inte tycka synd om henne för hon sa upp sig från städfirman utan att ha diskuterat saken med honom.

Damerna på fabriken tar långlunch och gör allt för att försvåra för Lexie. En av tjejerna ringer Lexie i smyg och låtsas vara Mrs Brown som behöver nya gardiner till 10 Downingstreet. Lexie fattar inte att det är ett skämt förrän hon hör att damerna skrattar bakom ryggen på henne. Hon diskuterar saken med Pollard och de kommer fram till att avskeda en i personalen eftersom de verkar ha förmycket tid över.

Ashley är förtvivlad eftersom det inte kommer folk till kyrkan. Dessutom hade Laurel råkat somna och börjat snarka där. När Louise och Jamie kommer in för att boka kyrkan till deras bröllop måste Ashley ändå säga nej, just under julen har han fullt upp. Kommer det att bli något bröllop mellan dem?

Problem med frieriet

Nu var det igång igen efter uppehållet, äntligen!
Fast jag måste medge att jag behövt en paus för jag har haft annat (mindre trevligt) att tänka på.
Tyvärr så visade det sig att tiden inte hölls av tv4, varför ändra på programstarten när det ändå inte håller?

Eli förberedde sitt frieri, vad och hur han skulle säga det till Debbie. Han gick runt och pratade för sig själv och med grisarna. Belle blev lite orolig när hon hörde honom så hon skvallrade för Zak.
När de sen kom hem och fick syn på en Eli som strök en vit skjorta trodde de att det slagit slint i huvudet på honom.
Förklaringen fick de sen när Marlon kom på besök och de kunde fråga ut honom. Zak skulle se till att Eli ändrade sina planer för Debbie skulle ha det bättre utan honom men Eli är helt övertygad om att fria.

Louise gör allt för att Jamie inte ska se att hon inte har någon ring på fingret och det gör att Jamie blir orolig över att hon ska ha tröttnat på honom och hittat någon annan.
Hon erkänner för Terry att hon tappat ringen och att hon letat överallt där hon varit sedan hon kom hem. Sen pratar hon med Diane på puben och Diane råder henne att säga sanningen. Det kan inte Louise så hon säger till Jamie att ringen är på rengörning...

Nicola är som vanligt en pest och tillslut tappar Val humöret och kastar ut henne. Hon har ingenstans att ta vägen och hon försöker få bo hos Paul men han säger nej.
Efter en stunds tjatande går han med på det och Nicola tar sitt pick och pack och flyttar in. Hon vill inte ha det lilla rummet så hon snor rummet som Katie har för det är större. Katie blir inte alls glad när hon kommer hem och tjejerna börjar tjafsa med varann. Nicola försöker få  Katie att känna sig underlägsen men hon har hela tiden en vassare motkommentar. Det slutar med att Nicola sätter sin temugg på ett foto Katie fått av Perdy på bebisen och Katie blir riktigt förbannad. Tur att Paul kommer hem precis och han säger faktiskt ifrån till Nicola att hon måste skärpa sig och att hon får lov att ta det lilla rummet.

Nicola vill inte bo hos någon annan så när hon upptäcker att Jacks hus fortfarande är till salu så säger hon till David att de kan bo där. Tyvärr så finns inte pengarna till det, inte ens om de använder förskottet för barnboken. Det är även problem med att de pengarna kommer inte förrän om en 5-6månader. Hon kommer på att hon ska be Donald att få det hon har rätt till men han bara skrattar åt henne. Anna blir rasande och säger åt henne att sticka därifrån  och inte visa sig där för då kommer hon att ångra det.

Damerna på fabriken vill ha pengar snabbt och när de läser om några som vunnit pengar på spel så börjar de att planera hur de ska göra. Då kommer någon på att Rodney säljer lotter så Val kontaktar honom.  Nu visar det sig att lotterna är rätt dyra så de kan endast köpa en lott för att dela på den. Lexi vill vara med i gemenskapen men det får hon inte.

Eli bjuder Debbie på en lunch-picknick vid den gamla scoutgården. Han har kammat sig och tagit sin vita skjorta och köpt lite mat och vin från affären.
När han väl vågar säga till Debbie vad det är han verkligen vill så tittar hon bara på honom som om han inte var riktigt klok...
Vad kommer hon att svara?

RSS 2.0