Total eclipse... of the heart

Inskrivet onsdag 1/2 kl 23:36
 
Ashley vill inte gå på Ednas minnesstund i kyrkan.
 
Liv tar Aarons mobil och sms:ar polisen som kommer till puben. Hon anklagar Robert för att ha dödat Gordon eftersom hon hört Cain, Chas och Aaron prata om det. Polisen berättar att Gordon hängt sig och att de har övervakningskameror som visar att ingen annan varit där.
 
Moira ber Holly att hämta biljetter till en Noel Gallagher konsert för det är något som Cain kan tänkas lyssna på och hon vill ge honom det i bröllopspresent eftersom de firar två år snart. När Holly kommer tillbaka går hon till puben och hon hör när Cain talar om för Charity om hur mycket han älskar Moira, att hon är rätt kvinna för honom. Holly går sedan hem och säger att hon tappat biljetterna, antagligen på puben så Charity kan ha tagit dem.
 
Nästan hela byn har samlats för Ednas minnesstund. De står utanför kyrkan och delar med sig om hur fin och bra Edna var. Harriet håller sedan tal inne i kyrkan. De har även lagt Ednas röda hatt på kistan. Sandy får nog så han åker iväg på sin elmoppe för att få vara för sig själv. Han pratar i sin walkie-talkie med Edna för han är ledsen över att hon lämnat honom. Ashley ser honom och går och sätter sig bredvid sin far.
 
Aaron och Liv får veta att de får ärva Gordon, ca 250 000 £ var. Aaron vill inte ha pengarna så Liv säger detsamma.
 
Pierce och Rhona ska kolla på boende för honom. De möter Vanessa i byn och då råkar han se en bild på Vanessa och Kirin i hennes mobil.
 
Cain kommer hem med en stor verktygsväska till Moira i bröllopspresent men när hon öppnar den så ligger det en bukett rosor och en inbjudan till en hotellweekend med spa. Hon blir glad men säger sedan att hon inte har något till honom mer än ett kort. Cain tror att hon glömt deras dag men då blir hon tvungen att erkänna att hon köpt biljetter men att Charity antagligen stulit dem.
 
Aaron vill åka till bårhuset så Chas följer med även om han inte vill det. Det är mycket som Aaron vill säga sin döde far men han klarar inte av det utan rusar ut från rummet. Han är besviken över att han känner att han måste fly i från sin far även när hans far är död. När de sitter i bilen så är Aaron jätteledsen och besviken på sig själv. Chas försöker muntra upp honom genom att sjunga med i en gammal Bonnie Tyler låt. Aaron ber henne sluta men hon fortsätter sjunga och göra överdrivna miner i bilen så till slut kan inte Aaron hålla sig för skratt.
 
Tracey vill få David att tänka på annat än sin kommande cellgiftbehandling. Jacob packar en väska med lite godsaker och tidningar så David ska ha något att göra. David och Tracey går till puben när han insett att hon inte gör det för att hon känner medlidande för honom. De har trevligt och busringer till Charity som jobbar i baren. När de sedan inte kan hålla sig utan att skratta upptäcker Charity att det var de som busringde så hon jagar ut dem med en gaffel i högsta hugg.
 
Pierce ändrar sig angående flytt, han kan tänka sig att bo kvar i byn ett tag till. Vanessa pratar med Rhona och hon tror att Rhona är kär i Pierce. Rhona blir rasande.
 
Rakesh talar om för Priya att han blivit av med jobbet helt nu och att de anställt Pierce istället.
 
Moira konfronterar Charity angående de stulna konsertbiljetterna men Charity nekar. Moira blir så förbannad så hon säger att Charity kan behålla dem.
 
Ashley vill att de söker tillstånd till att döpa om församlingslokalen i Ednas minne.
 
Rhona och Pierce sitter på puben när Vanessa kommer in.  Hon sätter sig hos dem men Rhona får bråttom iväg. Pierce lyckas ta Vanessas mobil ur hennes väska när hon går iväg för att prata med Sandy.
 
Charity säger till Robert att försöka övertala Aaron till att ta emot pengarna från Gordon för han kan behöva dem i framtiden. Robert svarar att han ska göra vad han kan. Aaron som precis kommer hem hör dem och blir rasande. Han säger åt Robert att gå därifrån.
 
 

Fixa en förtjusande fru

Inskrivet kl 22:58
 
Finn försöker få med Ross när det är dags för Emmas provsvar. Ross vill inte följa med så det blir bara Pete och Finn. Dr Bailey säger att Emma inte är sjuk mer än att symptomen kan vara stressrelaterade. Killarna blir lättade över att deras mamma inte är sjuk men Emma blänger surt på doktorn. Finn och Pete får gå ut ur rummet medan Emma pratar men Jermaine. Han säger att nu fick hon en enkel väg ut utan att sönerna misstänker något. Doktorn säger att hon nog bara är en orolig mor. Hans ord får Emma att tänka till och hon lovar att inte anmäla honom. (Kan man lita på det?)
 
Aaron får papper på att han numer heter Dingle i efternamn så hela klanen Dingle firar honom rejält. Bland annat ska han dricka öl ur en gammal stövel. Adam nämner brevet från Gordon och då får Aaron veta att Robert har det. Aaron frågar Robert som erkänner att han hade det men att han inte har det längre. Aaron blir besviken men Robert förklarar att han gjorde sig av med det eftersom Aaron sagt att han inte vill ha med Gordon att göra. Adam får höra det och försvarar Robert som faktiskt gjort det Aaron sagt att han vill
 
Carly ser Pierce som är uppklädd och nyrakad för att söka jobb. Hon börjar genast flirta med honom och han säger att hon är en vacker kvinna. Rhona ser inte allt för glad ut och när Carly senare vill bjuda Pierce på en öl så muttrar Rhona och beklagar sig för Vanessa. Vanessa tror att det är bra för Pierce att få något annat att tänka på. Pierce tackar nej till Carlys förslag för att det är Rhona och Vanessa som betalar hans öl denna gång.
 
Jai passar Eliza så Megan får sova lite efter en tuff natt med en skrikande baby. Han går till lekparken och pratar med Jimmy. Jimmy tror att Jai saknar en kvinna i sitt liv så han säger sedan till Nicola att han ska hjälpa Jai med dejtandet. Nicola hakar på och det blir en tävling mellan dem om vem som kan fixa en dejt till Jai. Vinnaren ska få fotmassage varje dag i en vecka.
 
Belle säger åt Holly att spara sin näsa till drogerna istället för att lägga den i blöt.
 
Polisen kommer till puben för att prata med Aaron, Liv och Chas. Han berättar att Gordon hittats död i sin cell. De vet inte vad som hänt än. Aaron blir trots allt ledsen. Robert kommer in och får veta vad som hänt men Aaron vill inte vara nära honom. Liv går iväg och efter ett tag går Chas efter henne. Chas berättar att hon förstår att Liv är ledsen även om hon inte tyckte om sin far. De har ju trots allt älskat honom en gång i tiden. Liv säger att det sista hon sagt till honom var att hon önskade att han var död. Hon tror att det finns många som önskade livet av honom.
 
Finn letar bostad i Skottland men det är dyrt. Han lyckas sedan övertala Pete till att stanna ett tag i alla fall. Det gör att Ross fixar deras första firmabil, en taxi med en bild på alla tre bröderna på sidan.
 
Harriet säger nej när Jimmy frågar henne om hon kan gå på en dejt med Jai.
 
Robert får ut sin ilska på skroten. Aaron kommer dit och de fortsätter att bråka om brevet som Aaron aldrig fick. Robert "erkänner" då att han läste brevet och att det stod att Gordon antydde att självmord kan vara lösningen.
 
Nicola får Carly till att ta en öl med Jai men de har inte så mycket att säga varann.  När Jimmy påpekar att en öl tillsammans inte är en dejt så viskar Nicola till Carly att de måste ta en öl till om hon ska få sina pengar. Carly står inte ut och beklagar sig för Charity som tycker det är jätteroligt. Hon retar sedan Jai när han kommer ut från toaletten. Då får han veta att Carly fått betalt av Nicola för att göra honom sällskap. Han blir sur och går ut och köper en whisky. På hemvägen möter han sin far och berättar om förnedringen på puben. Jai ber Rishi att ordna en förtjusande fru åt honom, precis som han fixat ihop Priya och Rakesh.
 
Chas pratar med Cain om att någon kanske ville att Gordon skulle dö. Cain nekar på en gång till att ha mördat Gordon men det finns ju andra som ville få bort honom, någon med pengar och kontakter. De söker upp Aaron för att berätta att de tror att Robert kanske är skyldig till att ha mördat Gordon. Aaron erkänner att den tanken slagit honom också. Liv sitter i halltrappan och hör dem.
 

Många "bollar" blir det...

Äntligen ikapp...
 
Inskrivet söndag 29/1 kl 22:09
 
Cain har låst in Rakesh i en öde lada. Han är fastbunden på en stol. Priya försöker få tag på sin man men han svarar inte. Charity pikar henne med att Rakesh kanske träffat någon annan men säger sedan att hon bara skojade.
 
Lisa nämner för Charity att Belle kom hem sent i natt och när Belle kommer in på kaféet och erkänner att hon varit med sin pojkvän får Charity panik och rusar iväg. Hon talar om för Cain att de tagit fel man.
 
David tackar Ashley för att han inspirerat honom och sedan tackar Carly Ashley för hjälpen med den dementa mannen igår. Det gör att Ashley vill hålla en föreläsning om demens för att informera folk i byn i förebyggande syfte.
 
Pete ser Emma med Moses i famnen och han blir orolig för att hon kan tappa barnet. Finn märker att det är något men Pete låtsas som om han bara sagt fel. Finn ger sig inte utan ser till att Pete berättar allt. Så för att kolla hur Emma mår så ber Finn henne om hjälp med att lägga hans cv:n i kuvert. Hon klarar det utan problem så Finn konfronterar henne. Emma nekar till att ljuga för hon har tid hos doktorn för att få sina provsvar.
 
Cain åker till Rakesh. Han märker Rakeshs rädsla och att han tror att det är Pierce som håller honom fången. Rakesh erkänner allt om Kirin och att han skickar pengar till sonen i smyg. Cain visar sig och Rakesh blir förvånad. Cain påpekar att om Rakesh går till polisen om kidnappningen/misshandeln så kommer de få veta allt om Kirin. Då kommer även Priya bli inblandad som medhjälpare. Rakesh kan inte annat än hålla tyst så Priya får ändå veta vad som hänt men att de inte ringer polisen.
 
Diane har svårt att lämna puben efter 17 år och inte blir det lättare när Chas tvivlar på Charity och vill att Diane ändrar sig. När Chas säger att hon inte kommer att våga säga till Charity så svarar Diane att Chas har "more balls than Wimbledon" =)
 
Liv gör upp med Gabby som alibi när hon ska till rättegången. Chas får veta att Liv inte är i skolan så Robert anar var hon kan vara. Han söker upp henne och de pratar ut. Liv berättar att även om Aaron inte orkar se när deras far får sin dom så vill hon vara där för att se när han får sitt straff. Robert lyckas övertala henne till att be Aaron komma dit. Det visar sig att Gordon får 18 års fängelse. Han ropar upp till läktaren där Aaron sitter och frågar om han läst brevet. Aaron förstår inte alls vad han menar.
 
Emma lyckas övertala Ross till att gå med på att öppna ett taxiföretag med sina bröder.
 
Cain säger åt Belle att dumpa sin pojkvän. Hon vägrar först me inser att han menar allvar.
 
Finn kommer oanmäld till läkarmottagningen för att få prata om Emmas prover med Dr Bailey men Emma försöker hindra honom. Belle kommer också dit för att prata med doktorn. Hon får komma in och hon talar om för Jermaine att det är slut mellan dem. Emma hör deras samtal via snabbtelefon.
 
Belle talar om för Cain att det är slut med pojkvännen. Cain är nöjd men påpekar att han vet att mannen är gift så det är bra att hon gjort slut.
 
Emma söker upp Dr Bailey och talar om att hon vet om affären med Belle. Hon vill att han ljuger för hennes söner angående hennes så kallade sjukdom, annars kommer doktorns karriär och äktenskap vara slut. Emma säger åt honom att "ljug för mig annars förstör jag ditt liv"

Egna slutsatser

Inskrivet lördag 28/1 kl 15:51
 
Holly råkar höra när Finn och Ross pratar om Pete. Ross säger att Pete bara kom tillbaka för Moiras skull. Holly frågar sedan Finn vad Ross menat men Finn vill inte prata om det. Det gör att när Holly får chansen ringer hon Pete och ber om hjälp på gården. När Pete dyker upp får han hjälpa Moira medan Holly smiter iväg. Moira och Pete kommer överens om att inte prata om det som hände mellan dem utan glömma alltihop. Holly vill bjuda på te när arbetet är över men precis då kommer Cain hem och ser till att Pete går på en gång. Cain följer med och ger Pete en rejäl snyting.
 
Chrissie fortsätter att leta efter sin far trots att Lawrence bönar och ber att hon ska låta bli. Hon ger sig inte så tillslut säger Lawrence att det är okej att hon försöker hitta sin far. Andy får höra det och blir förbannad på henne för att hon inte respekterar sin fars vilja. De är oense om frågan så plötsligt tror Andy att det är slut mellan dem. Chrissie säger då att hon älskar honom och Andy erkänner att han älskar henne. De kysser varann.
 
Jacob söker upp Emma för att prata om Davids cancer. Han säger att han nu kommer att vara vid Davids sida hela tiden. Emma blir rörd över hans familjekänsla så hon försöker få Pete att stanna kvar i byn. När det inte lyckas så låtsas hon ha en nervskada så hon tappar saker. Hon vill inte att de andra får veta något förrän hon fått sin diagnos och hon lyckas få Pete till att stanna kvar i byn tills de vet vad hon lider av.
 
Harriet ordnar en stödgrupp för dementa och deras anhöriga. Laurel vill gå men Ashey vägrar. Då går Laurel i smyg. När Ashley möter en dement man på vift i Davids butik följer han med honom till mötet. Ashley blir förvånad när han ser Laurel där men de stannar och tar del av deltagarnas historier.
 
David får komma hem från sjukhuset. Först är han sur och grinig men när han hör Ashleys glädje trots sjukdom så ändrar han sig. (Han säger hela tiden att han ska få kemoterapi men översättarna skriver strålbehandling. Är det samma i England eller har översättarna missat något?)
 
Belle upptäcker att hon glömt att ta sitt p-piller så hon ber Charity om skjuts för att kunna köpa dagenefter-piller. När de kommer hem till byn så ser Cain när Belle pratar med Rakesh. De står nära varann och Rakesh berättar om framgången med Granny Glegg men det hör inte Cain.
 
Lisa hittar Belles dagenefterpiller och blir orolig. Hon konfronterar Belle som inte vill prata om sin pojkvän. Lisa pratar då med Moira och givetvis råkar Cain höra om att Belle har en pojkvän. När Lisa ber Holly spionera på Belle säger Cain åt henne att berätta allt för honom först.
 
Holly får veta att Belles pojkvän är gift men bor ändå nära och att hon aldrig älskat någon så mycket. Belle säger att de ska ses ikväl. Holly berättar allt för Cain så fort hon kan.
 
Cain är på puben och pratar med Charity och Chas. Han får veta att Belle tagit ett dagenefter-piller och när Rakesh pratar om att han ska på affärsmöte och sedan ut med sina vänner utan Priya så tror Cain att det är han som är Belles pojkvän. Cain smyger ut efter Rakesh och slår ned honom med ett basebollslagträ.

Privata böcker, ej för andra

Inskrivet fredag 27/1 kl 23:22
 
Laurel, Pearl och Harriet städar undan Ednas saker i huset. Pearl hittar då Ednas gamla dagböcker. Givetvis kan hon inte låta bli att läsa ur dem. Edna skriver om vardagslivet i byn och om prästen som verkar vara född till präst. Laurel tror att det är Ashley som Edna menar så när hon träffar honom så ger hon honom böckerna. Hon tror att det ska övertyga Ashley till att förrätta Ednas begravning men han tvivlar på sin tro.
 
Pete kommer tillbaka efter fängelsetiden och han går till kaféet för en lugn stund innan han går hem. När Robert kommer in så ger Pete honom ett brev från Gordon i fängelset till Aaron.
 
Chas som sett Liv snoka i hennes rum och hör att hon har ont i magen förstår att Liv fått mens och behöver mensskydd. Hon pratar först med Liv och sedan berättar hon för Aaron hur det ligger till.
 
Chrissie är fortfarande sur på sin far och hon hotar med att flytta ifrån byn tillsammans med Lachlan. Bernice råder Lawrence att prata med sin dotter och berätta sanningen för henne.
 
Sandy söker tröst i kyrkan. Han känner en viss närhet med Edna där inne, konstig nog.
 
Jermaine har ordnat med en picknick för Belle. De hittar en plats att vara på och de har det rätt mysigt. När Belle kommer tillbaka till puben ser Holly ett leende på Belles läppar. Cain hör när Holly påpekar det.
 
Pete kommer hem och berättar att han fått jobb i Skottland. Finn talar om att han tänkt på att de ska starta ett företag tillsammans alla bröderna. Pete och Ross kan inte komma överens så Ross säger åt Finn att han får välja vilken bror han vill jobba ihop med. När Finn försöker få Pete att stanna för att jobba i företaget så hör Ross det. Han blir besviken på Finn som väljer den bror som reser iväg och i och med det förlorar Finn även sin andra bror.
 
Pearl får en av Ednas gamla broscher.
 
Någon ringer till Home Farm utan att säga något. Sedan ringer det på dörren och Bernice öppnar. Det är Ronne Hale som vill prata om en faktura. Han får prata med Lawrence på kontoret. Det visar sig att Ronnie visst känt till Lawrence förra fru och att han är pappa till Chrissie men att han inte ville förstöra familjelyckan när han såg dem på sjukhuset. Lawrence gör som vanligt och erbjuder Ronnie en summa pengar för att hålla sig borta. Bernice kommer in och blir orolig för Lawrence som är likblek (Ska det komma från henne som är ännu blekare än vad han var =D ) Ronnie river checken och går därifrån. Bernice inser att han är Chrissies pappa och hon vill att Lawrence berättar det för sin dotter.
 
Ashley är berörd av Ednas bortgång. Han känner att han vill ta farväl av sina nära och kära innan det är försent för snart kommer han inte kunna göra det. Laurel säger åt honom att sluta tänka så.
 
Robert berättar för Adam om brevet Gordon vill att Aaron ska ha. Adam säger åt Robert att ge Aaron det men Robert tvekar för Aaron skulle må så dåligt.
 
Liv vill gå på rättegången när Gordon ska få sitt straff. Aaron vill inte det för han har fått nog av sin far men för Livs skull ändrar han sig. Det gör att Liv också ändrar sig när hon förstår att Aaron hade följt med för hennes skull. Aaron säger att han vill inte ha med Gordon att göra så Robert går ut och eldar upp brevet.
 
Laurel kommer hem och det är alldeles rökfyllt i huset och brandvarnaren tjuter. Hon ser en kastrull som står och ryker på spisen. Ashley kommer ned från övervåningen och frågar varför hon bränner maten. Laurel tar på sig skulden för det som hänt.
 
Chrissie och Lawrence blir sams och hon bjuder med honom och Bernice på en familjemiddag men familjefriden håller inte i sig så länge då Lawrence inte erkänner att han vet vem som är hennes far och han förbjuder henne att leta vidare.

Vila i frid Edna Birch

Inskrivet fredag 27/1 kl 17:38
 
Bernice håller på att tappa kontrollen över evenemanget som skall vara senare på dagen. Det ska komma 30st chefer från något storföretag. Hon får hjälp av Robert som även ber Charity om hjälp med hämtning av saker som behövs.
 
Jacob vill inte hälsa på David. Han skyller på att han är besviken över alla lögner. Tracey ser honom sedan vid datorn. Han ska beställa resa tillbaka till Portugal med hjälp av Erics bankkort. Hon tar kortet ifrån honom och försöker få honom att förstå att David behöver honom här, att man inte kan rymma ifrån det som är jobbigt. När Jacob säger att han ändå ska åka ger hon honom kortet och ber honom dra.
 
Andy och Chrissie kommer hem och han är glad efter att ha fått träffa sina barn. Han inser att han alltid kommer att vara deras pappa oavsett om Debbie träffar någon ny man.
 
Sandy tycker att Ashley beter sig konstigt så han pratar med Harriet. När de kommer fram till huset där Harriet bor ser de att dörren är öppen. Precis då kommer Ashley och Laurel ut därifrån. De har bråttom men tittade in eftersom dörren var öppen.
Sandy och Harriet pratar med Pearl som också bor där. De är hemma hos Ashley och Laurel när de hittar Ashleys svarta bok. Sandy ser att Ashley noterat sjukhusbesök idag. De blir genast oroliga över Ashleys tillstånd eller att det är något med Laurels graviditet.
 
Bernice, Charity och Robert är på kontoret på Home Farm och skålar i champagne för att de lyckades med evenemanget. Robert tycker att de jobbat bra ihop och de borde satsa på det framöver. Precis då kommer Lawrence, Chrissie och Andy in. Lawrence blir rasande när han ser Robert där, så Robert och Charity går därifrån.
 
Chrissie bestämmer sig för att ta reda på vem som är hennes far. Hon vill göra DNA-test i smyg men Andy avråder henne från det utan hon borde säga sanningen.
 
Finn ber Ross hålla koll på verkstan om det kommer in några bilar som är till salu så han kan starta  sitt taxiföretag. Dessutom vill han att Ross ska serva bilarna. Ross blir förbannad och skäller ut Finn som bara bryr sig om Pete. Senare så kommer Finn hem och säger att han vill ha med Ross i företaget, att de tre bröderna Barton ska äntligen göra något ihop. Emma blir jätteglad.
 
Ashley och Laurel kommer hem och ser Harriet, Pearl och Sandy där. Ashley berättar att de besökt Edna på hennes dödsbädd och nu är kampen över. De hade hämtat Ednas familjebibel i huset tidigare. Alla blir ledsna och Sandy blir besviken över att han inte fått chansen att ta farväl.
 
Charity söker upp Lawrence med ett affärsförslag och strax efter kommer Robert för att försöka övertala Lawrence till att gå med på förslaget. Lawrence vill inte ha med Robert att göra men då blir Robert förbannad och talar om allt han byggt upp i Lawrences företag. Det slutar med att Lawrence ger Robert en check på massa pengar bara han håller sig borta.
 
Jacob kommer tillbaka efter att ha tänkt åka till Portugal. Traceys ord gjorde att han ångrade sig och nu vill han att Eric skjutsar honom till David.
 
Liv kommer hem tillsammans med polisen. Hon har blivit tagen för snatteri. Polisen låter henne komma undan då han vet att det är dags för att Gordon ska få sin dom. Liv blir förbannad på Aaron som inget sagt något om det.
 
Robert söker upp Charity för att köpa hennes del av åkeriet så hon får pengar till puben. Precis efter deras överenskommelse kommer Lawrence in på puben. Han skriver på Charitys avtal och får då veta att Robert precis köpt företaget. Lawrence bryr sig inte eftersom han nyss fått veta att Edna gått bort.
 
Chrissie talar om för sin far att hon vill göra ett DNA-test. Han avråder henne men hon står på sig. Då börjar Lawrence att gråta. Han erkänner att han vet att han inte är hennes biologiska far.
 

Nakenhjälp

Inskrivet torsdag 26/1 kl 21:23
 
Jimmy får hjälpa Pearl med diverse sysslor. Hon vill att han är naken förutom ett förkläde på såg. Jimmy går runt så under dagen tills han får klä på sig igen, fast då saknar han friheten.
 
Lisa tröstar Belle som är ledsen för att förhållandet är slut.
 
Jermaines fru hittar läppstiftet i bilen och blir sur men han ger förklaringen att han skjutsat en kollega. Belle och doktorn träffas i bilen, han säger åt henne att det är slut. Hon bönar och ber att de ska träffas ändå men han ger inte med sig. Belle ändrar sig då och säger att hon vill ha ett riktigt förhållande med någon som hon förtjänar. Sedan lämnar hon honom. Efter en stund dyker doktorn upp hos henne på gården för han kan inte låta bli. De kysser varann.
 
Ashley erbjuder sig att hjälpa Harriet med kyrkans bokföring. Hon upptäcker dock att han glömt mars månad när han är klar. Ashley blir givetvis besviken över att inte klara av detta.
 
Eric lyckas efter många om och men att övertala David att åka till sjukhuset för operationen.
 
Jacob dyker upp i byn. Han har åkt hem för att spela en viktig match i fotboll. Jacob frågar efter sin pappa, David. Tracey säger att han är på affärsresa. Strax efter dyker Leyla upp eftersom hon åkt efter Jacob.
 
Bernice stressar på kontoret på Home Farm. Det är mycket att göra och Sam kommer dit med döda fiskar för att visa att fiskarna dör i dammen. Hon ber Nicola om hjälp men Nicola kan inte, däremot ordnar hon så Robert kommer att hjälpa till på kontoret. Han vill inte ens ha betalt utan bara en öl eller två räcker.
 
Sandy ser när Ashley lär Arthur att spela gitarr. Han nämner Ashleys glädje för Harriet som frågar Ashley om han vill lära barnen i söndagsskolan att spela gitarr men det vill han inte.
 
Jacob ringer David som lovar att komma på matchen. David rymmer från sjukhuset trots att han är nyopererad och egentligen inte får gå upp. Eric och Leyla ser när David kommer i taxi till byn. Jacob blir överlycklig när David dyker upp men när David ska sparka iväg bollen gör det så ont i operationsområdet att han faller ihop. De får åka akut till sjukhuset och de blir tvungna att berätta allt för Jacob.
 
Liv och Gabby ska se på matchen men när Gabby hör Aaron retas med Liv om att det är Jacob hon är intresserad av så blir Gabby förbannad och elak. Gabby skäller ut Liv och säger att det är ingen som vill ha henne eftersom hennes mamma lämnat henne och pappan sitter i fängelse. Liv kommer hem och är jätteledsen men Aaron tänker inte låta henne sticka eftersom han bryr sig om henne.

Sport istället

Diskutera dagens händelser här...
 
OBS ny tid, HTG börjar kl 12!
 
Idag var det inga sändningar då det var alpint istället.

Nakenparty för sig själv

Inskrivet torsdag 26/1 kl 09:11
 
Belle erbjuder sig att hämta Lisas medicin.(Från läkaren,inte ett apotek?) Doktorn blir nervös och vill avsluta förhållandet med henne.
 
Rhona måste jobba men har ingen barnvakt så Pierce erbjuder sig att passa Leo. När Paddy sedan ringer via datorns så svarar Pierce och ber Paddy hålla sig undan och inte ringa Rhona hela tiden. Paddy ringer Marlon och skvallrar så Marlon blir rasande. Rhona försvarar Pierce som ber om ursäkt för han tänkt på hennes bästa.
 
Finn vill sluta på värdshuset för att starta eget.
 
Megan har sin välgörenhetsinsamling. Doktorn med fru kommer dit då Megan lärt känna frun på sjukhuset när Eliza föddes. Belle går omkring runt läkarparet. Jermaine blir nervös och säger åt henne vid tillfälle att hon måste inse att det är över. Belle hotar med att berätta allt för frun och det gör Jermaine ännu mer nervös.
 
Emma ser Belle och Jermaine när de pratar, så senare säger hon till Belle att hon också haft en fling med doktorn
 
Adam träffar Finn på puben och de pratar om taxiföretaget Finn vill starta. Det kan bli problem för Finn att få alla tillstånd då han nu finns med i straffregistret. Ross erbjuder sig att söka tillstånden så kan Finn sköta företaget men Finn vägrar.
 
Jai ger Pearl 200£ för att buda på Jimmy på hjälpauktionen Megan har. Först försöker Pearl bara bjuda hälften av pengarna men efter blickarna från Jai så lämnar hon hela summan. Hon vinner budandet och får Jimmys hjälp en hel dag.
 
Jimmy råder Jai att fråga Megan om hon vill börja om med honom eftersom Jai ser upp till henne och ångrar sig att han varit otrogen. Megan säger nej, aldrig i livet.
 
Belle ger upp och går ut från festen. Hon träffar Charity utanför puben och de pratar ut utan att Belle säger vem hon är ihop med. Charity säger att hon antagligen hade hämnats om en man betett sig så mot henne. Belle lägger då sitt läppstift i doktorns bil.
 
David sitter framför datorn helt naken och super till för att fira av sin ena testikel. Eric kommer in och får veta att David ångrar sig, han vill inte operera sig.

Hembesök av doktorn

 
Inskrivet onsdag 25/1 kl 08:11
 
Nu uppdaterar jag mycket kortare eftersom jag ligger efter med tittandet pga att jag inte kunnat logga in på kontot.
 
Finn anordnar sin mässa för serienördar. Hans försäljning av Neutronmandockor gör stor succé.
 
David surar för att Tracey vet att han har cancer för han tror att hon bara känner medlidande för honom.
 
Doug och Diane vill ha sina pengar av Charity som fortsätter att försöka förhala inbetalningen då hon inte har några pengar.
 
Lisa ber Rishi ge tillbaka Belle jobbet men han säger nej. Joanie hör det och säger till Rishi att Belle har det tillräckligt jobbigt just nu så till slut ändrar sig Rishi och låter Belle börja i fabriken igen.
 
Jimmy övertalar Megan om att han kan passa Eliza medan Megan är på möte, Jai får veta det och blir sur. När Jai sedan får ett leende från sin dotter smälter han. Megan kommer till kaféet där de är och hon får också veta om Elizas första leende. Jimmy råder Megan att tänka på Elizas bästa.
 
Belle tackar Lisa för att hon fått jobbet tillbaka men hon vill fortfarande inte säga vem som är hennes pojkvän. Hon råkar glömma sin mobil på bordet i fikarummet på fabriken så Lisa tar upp den för att kolla i den. Belle ser det och blir rasande och skäller ut sin mamma. När Belle gått ut ur rummet så får Lisa andnöd men når inte sin astmaspray. Joanie ser det och hjälper Lisa. Hon ringer efter doktorn och hjälper Lisa hem.
 
Finn vill inte ha med Ross att göra så när Ross får veta att Finn säljer de stulna dockorna ska han skynda sig för att varna honom. Ross hinner inte säga något innan polisen kommer. Finn blir tagen för förhör.
När Finn kommer tillbaka till byn vill han att Charity tar sitt ansvar så han inte åker dit. Ross säger att Finn ska ha pengarna för de stulna mobilerna. Charity muttrar men går med på det.
 
Jermaine och Belle träffas i bilen. Han vill att de åker iväg till helgen för han ska på konferens och vill att hon följer med. Precis då får han ett akutsamtal så han måste åka dit.
 
Lisa tar emot doktorn och hon får rådet att ta det lugnt. Hon bjuder honom på te. Jermaine går runt och ser bilderna på Belle. När han får veta att det är Lisas 17åriga dotter får han bråttom därifrån.
 
Belle kommer hem och får veta om attacken och att doktor Bailey varit där...
 

Grattis Moira 50

Inskrivet kl 22:21
 
Zak blir släppt mot borgen. Joanie ställer massa frågor för att vara säker på att han inte gjort inbrottet. Hon tror honom men vet att ingen annan kommer att göra det.
 
David vill inte ha med Eric till sjukhusbesöket. Han träffar en ung kille i väntrummet och de pratar med varann. Killen har också testikelcancer men som spridit sig till lungorna.
 
Ross och Charity har blivit lurade när de har stulit en lastbil med mobiler. Det visar sig vara leksaker i de flesta lådor.
 
Sam hittar flera döda karpar i dammen och han tror att de är förgiftade. Bernice lovar att ta hand om kontoret så Lawrence får vila.
 
Carly lovar hjälpa Tracey med att ta reda på hur David känner för henne.
 
Rakesh söker upp Lisa och Belle för att tala om att Zak kan åtalas för mordbrand.
 
Pierce har hittat en lägenhet och han tackar Rhona för att hon ställt upp för honom. Senare får han veta att det läcker i lägenheten så han kan inte flytta in. Rhona säger att han får bo kvar hos henne och att det är en stor tjänst att han bor kvar.
 
Finn vill köpa Noahs actiondocka och Charity lyckas trissa upp priset till 50£. Hon förstår att leksakslådorna är värdefulla när Finn talar om att folk samlar på dessa dockor. Han förhandlar sig till 50% av vinsten för att hjälpa henne sälja dem.
 
Rishi,Jai, Priya, Zak, Lisa, Belle och Joanie ses på fabriken och Zak bedyrar sin oskuld. Belle erkänner tillslut att hon träffat sin pojkvän där och tänt alla ljus. Lisa vill vem som är pojkvännen men Belle vill inte svara. Rishi är förbannad över att de förlorar massa pengar eftersom de inte kan leverera som de lovat så Belle får sparken.
 
David pratar med Eric om cancern och att det blir operation och sedan behandling. Han tänker på sin mamma som också dog i cancer men han tänker inte ge upp.
 
Doug och Diane kommer tillbaka och han gnäller om att det är kaos på värdshuset för Tracey och Finn. Han bestämmer att han och Diane ska bo där eftersom det är fullt med folk på puben. Eric blir rasande och vill ha pengar för delägandet i företaget innan de gör något. Doug och Diane säger att de skämtar för de har hyrt ett hus redan. Eric vill ändå ha pengarna först.
 
Moira fyller  50 år och Cain tror att det är om några dagar.
 
Megan får besök från en sjuksköterska för att kolla Elizas utveckling. Jai berättar efter besöket att han vill donera pengar till forskningen och Megan kommer på att hon vill starta en insamling.
 
Carly tar reda på om David har en flickvän och sedan när hon hör att han inte har det så vill hon att han träffar Tracey. David tycker Tracey är kul men han är inte redo att dejta just nu.
 
Belle träffar Jermaine i bilen och berättar vad som hänt och att hon erkänt att hon varit på fabriken. Han säger att han inte är bra för henne men hon vill ha honom ändå.
 
Tracy pratar med Finn och säger att David är den mest själviska person hon mött och att han bryr sig mer om sitt hår än någon annan. David hör det och blir besviken. Eric säger sedan till Tracey att David är inte i form just nu och han råkar berätta om cancern medan han gråter.
 
Ross är orolig för att actiondockorna kan spåras men Charity har så stort behov av pengar att hon måste ta risken.
 
Holly tvingar Cain att ta med henne när han ska till stan för att köpa present till Moira. Moira får ett smycke och hon blir jätteglad.
 
Victoria råder Finn att ordna en mässa för serienördar nu när den in Leeds blivit inställd.
 
Eric råder David att prata med Tracey så när hon kommer för att be om ursäkt bjuder han på vin. Hon berättar hur fel det blev när Carly skulle lägga sig i. David erkänner att han han känslor för henne och det slutar med en kyss.

Många ljus startar sprinklersystemet

Inskrivet kl 22:52
 
Joanie har köpt en ny ring och visar upp den för Zak på puben. Hon låtsas att hon hittat den gamla. Belle och Lisa ser det och undrar vad hon håller på med.
Lisa söker upp Zak för att lämna tillbaka den första ringen och hon säger att Belle hittade den.
 
Pierce frågar Rakesh om han minns Tess som tittat på lägenheterna men Rakesh svarar att han inte kommer ihåg henne.
 
Jacob och Leyla åker till Portugal. Tracey försöker muntra upp David med att bjuda ut honom fast inte som dejt och tillslut tackar han ja.
 
Belle träffar Jermaine i en bil utanför byn. De sitter och kysser varann. Hon vill att de tar in på hotell men han kan inte eftersom det syns på kontoutdraget. Han vill hellre ses hos Belle. Hon försöker att avstyra det men han ger sig inte så hon säger okej.
 
Zak konfronterar Joanie som vägrar erkänna att hon köpt en ny ring. Joanie pratar med Kerry om det och när Lisa hör dem på fabriken så lägger hon sig i. Joanie inser att det var Lisa som stal ringen men då erkänner Belle. Belle säger att Joanie förstör för alla andra och att det är inte deras fel att hennes dotter är död. Joanie ger Belle en örfil.
 
Rishi försöker få alla att återgå till arbetet men precis då kommer Zak och säger åt Joanie att gå hem och Lisa säger till Belle att hon var respektlös så de två går också hem och då blir Kerry irriterad och går hon också.
 
Chrissie söker upp Cain för att be honom ge Andy en chans att träffa barnen. Cain litar inte på Andy eftersom han blivit nedslagen vid vägkanten så Chrissie berättar att det var hennes far som var skyldig och att det var ett misstag.
 
Joanie försöker förklara vad som hänt senaste tiden på fabriken för Zak och hon erkänner att hon lånat pengar av Rishi för ringen. Han vill glömma allt så han går till Rishi för att säga åt honom att hålla sig borta från Joanie så ska han få pengarna tillbaka.
 
Bernice vill att Lawrence och hon åker på en kryssning så han får vila upp sig
 
Lisa säger åt Belle att de måste låta Joanie och Zak vara. Hon säger att många gifta män är lättledda och har älskarinnor.
 
Belle stämmer träff på fabriken med Jermaine för att hon inte vill bjuda hem honom då hon sagt att hon har egen lägenhet. Hon tänder massa ljus inne på kontoret. Lisa som glömt sin väska på fabriken måste gå dit. Rakesh följer med för att öppna åt henne för Rishi är inte hemma. Belle hör dem när de kommer. Rakesh ser Belle och Jermaie och han lyckas få Lisa till att ta sin väska så han kan låsa. Belle och Jermaine kommer ut och får förklara sig för honom.
 
Pierce fortsätter med sina flygblad för han måste få reda på vad som hände med Tess. Rhona säger att hon vill prata med honom och hon berättar att det var Kirin som smet från olyckan. Pierce tror att Tess var ihop med Kirin men Rhona säger att det var Vanessa som Kirin var ihop med.
 
Rakesh pratar med Belle om att han måste berätta för hennes familj. Precis då går sprinklersystemet igång i fabriken. Jai och Rishi kommer då larmet går. De vill givetvis veta vad som hänt. Belle säger att hon hört larmet och gått dit eftersom hon var i närheten. Jai blir glad för hennes hängivenhet och vill återgälda henne på något sätt.
 
Chrissie berättar för Andy om besöket hos Cain.
 
Pierce konfronterar Vanessa som inte vet var Kirin är. Sedan konfronterar han Rakesh och frågar honom om han kan förstå hur det känns att förlora sin fru sådär plötsligt. Rakesh svarar att han faktiskt vet hur det känns.
 
Cain pratar med Debbie som säger att han kan ge numret till Andy. Moira blir så glad så hon kysser sin man precis när Holly kommer in.
 
Tracey råkar knocka David när hon ska slänga med håret för att flirta med honom när de är på puben med Finn. Hon vill sedan att de åker till stan för att skaffa tatueringar men David skyller på att han måste jobba så han går till sin affär.
 
Andy får Debbies telefonnummer av Cain på puben. Han ringer och får prata med Sarah. Andy vill åka dit och Chrissie erbjuder sig att följa med men stanna på hotellet så de inte behöver få veta att hon är med.
 
Pierce ringer polisen som kommer för att höra honom men de kan inget göra förrän de har mer att gå på. Han är ändå glad över att Rhona varit ärlig mot honom.
 
Rishi upptäcker att övervakningskamerorna varit avstängda när larmet gått.
 
Joanie ber Zak om ursäkt och lovar att lämna tillbaka ringen. Hon förstår om han inte vill vara med henne men Zak säger att han älskar henne. De kommer överens om att aldrig mer ljuga för varann.
 
Tracey går till David i butiken för att be om ursäkt och för att tala om sina känslor för honom. Han får precis av ett meddelande där läkaren säger att de måste ses nästa dag. David blir orolig och irriterad så han fräser åt Tracey och ber henne gå.
 
Bernice och Lawrence möter Andy och Chrissie i hallen på Home Farm. De båda paren är på väg för att åka iväg på sina resor men ingen har tänkt på företaget. Lawrence är snabb att erbjuda sig att stanna.
 
Lisa kommer hem och talar om för Belle att larmet gått på fabriken. Hon får veta att Belle varit där redan men Lisa blir förvånad över att inte sett Belle eftersom hon precis varit där innan larmet gick då hon hämtade sin väska. Lisa är övertygad om att polisen tar reda på vem som startat branden.
 
Polisen söker upp Zak för att få veta vad han gjort och de arresterar honom för inbrottet på fabriken.

Sopletare

Inskrivet söndag 15/1 kl 09:04
 
Rhona avbokar vikarien. (skulle det bara vara en vikarie fast två åker iväg?) Hon går sedan till kaféet för att berätta för Marlon och Vanessa att Paddy åkt men att hon stannar för att de har separerat.
 
Lisa råder Joanie att leta efter ringen i soporna. Kerry hjälper Joanie att leta ute i sopcontainerna precis när Rishi har ett möte med en kund. Han blir rasande på dem men ber dem att börja arbeta direkt. Joanie förklarar varför de var och letade i soporna. Rishi ger henne pengar  för att köpa en ny ring och hon får betala tillbaka så småningom.
 
Cain har fått brev från Debbie som är i Frankrike. Andy får veta det och vill veta var hon är för han saknar barnen. När han inte får något svar av Cain så söker han upp Moira istället för att fråga henne om Debbies adress. Holly hör när Andy övertalar Moira att ta reda på adressen.
 
Sandra kommer till puben för att tala om för Liv att de ska flytta till Dublin. Liv vill inte flytta utan hon vill bo kvar hos Aaron. Han ber både Sandra och Chas att låta Liv stanna där så han kan ta hand om henne.
 
Pierce stoppar trafiken på platsen där Tess olycka var för att dela ut flygblad. Han söker vittnen till olyckan. Rhona och Vanessa stannar och lyckas övertala honom att följa med till Rhona. Vanessa försöker få Rhona att förstå att allt som drabbat Pierce inte är hennes fel och att hon inte borde hjälpa honom nu när hon precis separerat.
 
Rhona tror att Vanessa vill att Pierce lämnar byn för att inte Kirin ska bli avsöljad. Vanessa tror att Rhona vill hämnas på Paddy genom att träffa Pierce.
 
Lachlan surar för att han måste åka buss till skolan eller bli skjutsad när han istället skulle kunna köra motorcykel.
 
Holly ser när Moira snokar i Cains dator. Holly frågar ut Cain sedan om vad Andy gjort för att inte få träffa sina barn.
 
Pierce kommer ned i köket i Paddys morgonrock. Rhona tycker det är ok så hon bjuder honom på kaffe, eller te som han föredrar på morgonen. Han vill bjuda på frukost men Rhona hinner inte så det blir en lunch istället.
 
Aaron ger Liv pengar när de är på kaféet. Hon ska köpa skoluniform och kläder. Gabby hör det och erbjuder sig att följa med Liv som sällskap.
 
Leyla blir arg på David som befarar det värsta innan han ens varit på ultraljudet.
 
Moira kollar i Cains adressbok (?) när han lägger den på bordet för duscha. Cain som kommer tillbaka till rummet ser vad hon gör. Han blir rasande över att hon väljer att hjälpa Andy istället för att stå bakom sin man.
 
Marlon har fått veta av Vanessa att Pierce bor hos Rhona. Han pratar med både Rhona och Pierce på kaféet men sedan söker han upp Rhona för att berätta att han är orolig för att Pierce utnyttjar henne. Rhona vill inte ha hans råd.
 
Paddy ringer via datorn till Marlon och han ser direkt att Marlon oroar sig för något. Marlon berättar om att Pierce bor där men Paddy säger att de kan inget göra.
 
Moira konfronterar Holly om varför hon skvallrat för Cain. Holly vill plötsligt inte ljuga så därför råkade hon prata med Cain.
 
Cain ser Andy på puben och han går fram till honom och spänner ögonen i honom och säger att han förstört allt för sig själv så han kommer aldrig att få veta var barnen är.

Ring ring...

Inskrivet kl 21:12
 
Belle ringer Jermaine och försöker vara förförisk i telefon. (Nej jag tycker inte heller det verkar trovärdigt)
 
Lisa saknar massa prydnadssaker och upptäcker att burken med pengarna är borta men inte pengarna.
 
Paddy misstänker att Marlon kan ligga bakom kommentarerna på nätet. Rhona ringer ett samtal till någon när Paddy gått. Hon säger till denne person att sluta på en gång för hon vet att det är denna person som ligger bakom. Hon stämmer träff med personen på en övergiven gård.
 
Zak är med Joanie på fabriken när hon visar upp ringen. Han får höra att Lisa haft inbrott så han erkänner att det var han som varit där och hämtat saker.
 
Joanie upptäcker att ringen är borta ur skåpet på jobbet.
 
Lisa söker upp Eric för att fråga om sakerna Zak sålt. Eric svarar att det är redan sålt till en antikaffär  men han är beredd att sälja tillbaka hennes favoritburk för 150£. Hon erbjuder honom en ring i utbyte.
 
Juryn ser Gordon som skyldig till våldtäkt på alla fyra punkter. Aaron blir lättad men senare berättar han för Robert att han alltid trott att det kommer kännas annorlunda om Gordon döms men nu känns det inte så.
 
Rhona möter Pierce på en övergiven gård. Han vill att hon stannar i England så de kan prata om det som hänt. Pierce är bitter över att Paddy har allt kvar. Han tror att Rhona bara lurar sig själv genom att flytta till Tyskland och att hon kommer aldrig att lita på Paddy igen.
 
Paddy erkänner för Marlon att han inte vill flytta till Tyskland men att han måste för Rhonas skull. Hon kommer sedan hem efter mötet med Pierce och talar om för Paddy att de måste åka till Hamburg så fort som möjligt, gärna nästa dag.
 
Robert vill åka iväg på en weekend med Aaron.
 
Marlon blir jättebesviken när han får veta att Paddy och Rhona kommer att åka till Tyskland tidigare.
 
Lisa berättar för Belle att hon köpt tillbaka burken från Eric med hjälp av sin vigselring.
 
Paddy ber Aaron om ursäkt och Aaron ber Paddy om ursäkt och de blir vänner igen.
 
Kerry är på Belle om den försvunna ringen för hon tror att det är Lisa som tagit den. Zak som hämtar Joanie på fabriken får veta att ringen är borta.
 
Rhona inser plötsligt att hon inte kan åka till Tyskland. Hon säger det till Paddy och att inget kommer att ändras bara för att de reser. Rhona erkänner att hon träffade Pierce tidigare. Hon vill inte vara den som hela tiden misstänker det värsta och bli påmind varje morgon om vad det som hänt. Paddy erbjuder sig att åka sjäv.
 
Liv kommer till Aaron för hon vill inte vara i skolan för att alla vet om vad som hänt. Hon berättar att hennes mamma tar massa lugnande piller hela tiden när det är jobbigt. Sandra kommer för att hämta Liv men hon vill inte följa med.
 
Belle erkänner för Lisa att det var hon som tog Joanies ring. Hon vill lämna tillbaka den utan att Joanie får veta något men Lisa säger att de kan vänta ett tag med det.
 
Aaron erbjuder Liv att bo hos dem ett tag så han kan se till att hon går i skolan.
 
Emma får besked om att Pete ska få komma hem igen men får sedan veta att Pete inte vill det eftersom han inte känner det som sitt hem.
 
Robert har bokat resa till Barcelona till Aaron och honom men nu när Liv bor där kan inte Aaron åka.
 
Paddy tar farväl av Leo och Rhona för att åka till Hamburg. Han åker iväg med bilen men stannar till efter några meter. Paddy tittar bakåt mot huset men Rhona syns inte så han åker vidare. Leo springer efter bilen en liten bit men stannar...

Jakten på en veterinärvikarie

Inskrivet kl 21:00
 
Chas påminner Charity om att betala till Diane snart.
 
Rhona och Paddy flyttar hem till Marlon även om de inte fått tag på någon vikarie än. När Paddy ska iväg på arbete och sedan till rätten, även om Aaron inte vill ha honom där, så får Rhona bråttom iväg också.
 
Andy känner sig frisk nog för att flytta tillbaka till stugan, eller för att Lawrence snart kommer hem. Chrissie lyckas övertala honom att stanna några dagar till.
 
Kerry talar om för Zak att han borde ordna en ring till Joanie även om hon sagt att det inte behövs. Dan försöker få Zak att förstå att de bör lägga pengarna på annat än ett dyrt bröllop eftersom de fortfarande bara hyr ett rum som inneboende. Zak frågar Charity om hon kan låna honom lite pengar men hon säger nej.
 
Gordon förhörs och säger att Chas varit hans livs kärlek och att han aldrig rört Aaron. Han nekar och säger att Aaron har vanföreställningar, att han behöver all hjälp han kan få. Aaron rusar ut ur rättssalen för han får svårt att andas.
 
Chrissie kommer in i köket på Home Farm och ser att det läcker vatten ifrån taket. Hon passar på att ringa Ronnie, den man som hon tror kan vara hennes far. När han kommer för att fixa läckan börjar Chrisse att fråga honom om fru och barn. Han har inget utav dem.
 
Rhona erkänner för Vanessa att hon följt efter Paddy för att hon inte litar på honom. Vanessa råder henne fixa problemen istället för att rymma till Tyskland.
 
Liv får fortsätta sitt vittnesmål i rätten. Hon försvarar Aaron och hon säger att Gordon är den som ljuger. Aaron tackar henne och ber henne flytta in hos dem men hon säger att hennes mamma behöver henne nu. Liv talar om att hon raderat inspelningen precis innan hon skulle vittna.
 
Zak går hem till Lisa för att leta efter värdefulla saker att sälja. Han frågar Eric om det är något som han kan tänkas köpa, bland annat en gammal klocka som tillhört Zaks farfar. Först är han ointresserad men erbjder tillslut 100 £ för allt i väskan.
 
Lawrence kommer hem precis när Ronnie är på övervåningen. När Ronnie kommer ned har Lawrence gått in till ett annat rum. Chrissie visar Ronnie fotot på hennes mor och frågar om han känner igen henne men det gör han inte.
 
Pearl hjälper till med intervjuerna av de sökande till kliniken. Rhona erkänner för Paddy att hon följt efter honom.
 
Zak kommer hem med en ring till Joanie som börjar gråta av glädje. Dan är inte lika glad när Zak tackar honom för idén med att köpa en ring.
 
Vikarie efter vikarie tackar nej till jobbet på kliniken för att de läst massa negativa kommentarer på nätet om företaget. Paddy blir orolig för att de i Hamburg ska se detta och dra tillbaka deras jobberbjudande.
 
Lawrence ber Andy om ursäkt och säger att så länga Andy gör Chrissie lyckig så är det okej för honom.
 
Robert kommer för att kolla hur Aaron mår i väntan på juryns utslag. Han säger att han är oskyldig till det som hände Andy för han är inte sån längre. Aaron ber honom stanna och de kysser varann.
 

Doptrassel

 
OBS ny tid, HTG börjar kl 12!
 
Inskrivet onsdag 11/1 kl 14:22
 
Aaron vill inte att Robert kommer till rättegången. De spelar upp inspelningen polisen gjorde i förhöret av Aaron. Han får sedan svara på massa frågor, vilket han gör gråtandes.
 
Priya säger åt Jai att gå på dopet ändå. Harriet säger att han är välkommen när de kommer till kyrkan så Megan kan inte säga nej. Leyla fastnar med sin ring i dopklänningen så det blir en liten reva, Nicola påpekar att det inte är heligt dopvatten och eftersom tidigare hade Megan sett att tårtan fått fel namn så hon bryter ihop.
 
David får veta att de måste ta bort en testikel för att få veta om det är cancer. Han möter Zak när han kommer tillbaka till byn och de pratar om hur det är med behandlingen av testikelcancer.
 
Chas söker upp Gordon när det är paus i rättegången. Hon är förbannad på honom som straffar Aaron men Gordon skyller allt på att det var hon som lämnade sin son när han var åtta år. Att på grund av henne så kommer Aaron att förlora rättegången.
 
David föreslår för Jacob att åka och hälsa på sin mamma ett tag. Inte för semester utan för att stanna ett tag och därmed måste han plugga också. Jacob tackar David med att kalla honom pappa.
 
Vanessa, Paddy och Rhona sitter och kollar ansökningarna för veterinärvikarier. Paddy får sms från Chas som berättar om rättegången och han är väldigt noga med att visa Rhona att det verkligen är från Chas.
 
Sandra och Liv dyker upp andra rättegångsdagen. Sandra vittnar och erkänner att hon borde anmält Gordon då hon fått reda på vad som hände men att hon var för feg.
 
Robert vittnar och talar om hur bra Aaron är trots att han är strulig på grund av det som hänt.
 
David ska precis berätta för Priya om sin sjukdom men han gör inte det då hon säger att hon inte orkar med mer elände just nu.
 
Chas tror att hon förstört allt genom sitt vittnesmål. Aaron säger att advokaten fått honom att tänka till, han vill ändra sitt namn till Dingle istället.
 
Livs vittnesmål vittnar för att Gordon är en bra pappa. Hon vill dock inte svara på om hennes pappa någonsin skrämt henne.
 
Eric bryter ihop när han inser att David kanske kan dö av sin sjukdom.
 
Jai ordnar ett nytt dop med ny tårta.
 
Leyla ber David att tala om sanningen för Jacob men han vill inte det. Hon tackar ändå ja till att följa med Jacob till Portugal som David bett henne.
 
Aaron träffar Liv utanför rätten. De får egentligen inte ses men han vill kolla att hon mår bra. Liv säger att hon inte vill ljuga så Aaron svarar att ingen kan tvinga henne. När Liv frågar om hon får bo hos honom och han tvekar med svaret så blir hon besviken och säger att hon ska spela upp inspelningen hon har i rätten nästa dag.

En opålitlig läkare

Inskrivet kl 19:13
 
Ny sändingstid, börjar kl 12.
 
Megan ber Sam bli gudfar till Eliza och hon berättar att hon bokat dopet på en vardag, nästa tisdag. Jai hör det och blir sur för att han inte får säga till om något. Han vill ha Priya till gudmor vilket Megan accepterar.
 
Laurel vill att de tar mobilen från Gabby för att lära henne ansvar. Gabby blir irriterad men lyssnar ändå inte på Ashley och Laurel.
 
Belle svarar inte när Jermaine ringer eller smsar.
 
Zak blir besviken när Joanie väljer Rishi och Kerry som sällskap på puben. När Rishi kommenterar Joanie på ett skämtsamt sätt så slår Zak till honom. Joanie blir sur för att han inte litar på henne. Hon säger att hon älskar honom så mycket att hon vill gifta sig med honom men då måste han acceptera henne som hon är. När han jämför henne med Lisa så blir Joanie arg och säger åt honom att välja vem av dem han vill ha.
 
Chrissie hittar den man hon tror kan vara hennes far. Andy avråder henne från att kontakta honom för att inte bli besviken.
 
Eric skäller ut Gabby för att ha lurat Jacob att dricka alkohol men hon säger att det är inte hennes fel att Jacob är orolig för Davids cancer.
 
Zak söker upp Lisa för att prata. Han berättar att han och Joanie ska gifta sig. Lisa gratulerar men börjar gråta. Hon berättar det för Belle när hon kommer hem. Belle är besviken över att Lisa inte kämpat för att behålla honom. Lisa bryter ihop och säger att hon inte kan jämföra sig med Joanie.
 
Chrissie ber Andy att flytta in hos henne för att hon lättare ska kunna hjälpa honom. Bernice kommer in och ber Chrisse att ge Lawrence en chans eftersom han ångrar sig
 
Zak friar till Joanie på puben för att allt ska gå rätt till. Precis då kommer Lisa in.
 
Belle söker upp Jermaine på mottagningen. De kysser varann.
 
David vill inte att Leyla och Eric följer med till läkaren när han ska få besked men Leyla följer med i alla fall.
 
Zak kommer till fabriken och ber Rishi om ursäkt. Joanie blir lättad när hon inser att hon inte kommer att få sparken på grund av bråket.
 
Belle skyller på ilamående och utslag för att få gå ifrån jobbet på fabriken. Hon besöker Jermaine på jobbet och han blir rätt irriterad över att hon bara dyker upp. Belle säger att hon inte vill bli ignorerad eller glömd.
 
Priya vill hjälpa Megan med dopet men allt är redan ordnat. Megan säger att hon har en ärvd dopklänning redan men när Priya gått erkänner hon för Leyla att det inte stämmer men att hon kan köpa en klänning i morgon.
 
Andy erbjuder sig att följa med Lachlan till konserten trots att han har ont i kroppen.
 
David kommer in på Jermaines rum. Belle hinner precis gömma sig bakom ett draperi. David får veta att han inte lider av cancer men att knölen kan tas bort om han har obehag av den. Belle inser att de måste ses på något annat ställe nästa gång.
 
Aaron berättar för Paddy och Chas att rätten erbjudit honom att vittna från annat rum men det vill han inte för han vill se Gordon i ögonen för att visa att han inte har någon makt över honom längre.
 
David kommer jublande in på puben med Leyla och berättar för Eric och Jacob att han är frisk. Han ber Tracy om ursäkt för att han varit grinig den senaste tiden. De beslutar sig för att fira mer så David går till butiken för att hämta mer vin.
 
Jermaine tittar på sina papper på skrivbordet och inser att något är fel. Han hittar David i butiken och talar om att provresultaten blandats ihop och att David antagligen har cancer. David måste göra fler undersökningar för att se om cancern spridit sig.
 
Megan är trött på Jais kontrollbehov så hon säger åt honom att hålla sig borta från dopet.
 
Robert vill ta en biltur med Aaron men han har inte tid eftersom han måste tänka på rättegången.
 
Marlon kollar till Lisa eftersom han vet att hon mår dåligt. Hon erkänner att hon gärna skulle ta tillbaka Zak.
 
David berättar för Leyla och Eric om läkarens misstag när de kommer in i butiken för att kolla vart han tog vägen.
 
 
Jag tappade koncentrationen mitt i allt elände i serien så jag kanske missade något, orkar inte med allt elände som bara fortsätter och fortsätter. Jag om någon vet att cancer är en vanlig sjukdom men det räcker nu...

RSS 2.0