Besök av en tönt eller en oljemiljadär?

Ja idag har jag ändrat omröstning här bredvid.
Nu kan vi väl leka med tanken på att det dök upp en gästroll från någon annan tv-serie...
Vem skulle du vilja se i Emmerdale?


            
 
Istället för friidrott...

..och inget Hem till gården så då får vi diskutera gamla händelser och personer.
Jag har haft förfrågan i en web-vote om vem ni saknar i serien, nu får ni chansen att utveckla ert svar.

Det finns många jag saknar bl.a. Butch Dingle, han var så gullig med Emily när de träffades. Han var väl inte riktigt lika "korkad" som Sam.
Dessutom saknar jag Kim Tate, hon var en riktig bitch... och snygg.

Jag har insett att alla elakingar så som Charity, Rosemary, Sadie, Caine m.fl. behövs i byn men i små doser, det får ju inte bli förmycket intriger och katastrofer...
Seth och Mandy är andra roliga karaktärer som borde komma tillbaka...
Tyvärr kan ju inte alla komma tillbaka eftersom skådespelaren eller rollkaraktären avlidit.

Så vem saknar du?Seth och Mandy
(bilder lånade från www.emmerdale.org)


"Luftmanöver för klöver"


Det är nästa välgörenhetsprojekt för Viv, konstflyg!
Viv och Diane hade småtjafsat hela tiden när de skulle ordna med bålen till danstävlingen. Trots olika åsikter så slutade det med att båda damerna dansade med varann. Det var mycket känslor med på dansgolvet men det var kanske det som gjorde att de vann tävlingen. Efter prisutdelningen ville McNally ha en intervju och eftersom damerna hade svårt att hålla sams så blev det som det blev, Diane talade om att nästa välgörenhetsprojekt för Viv skulle bli konstflygning.
Paddy var lite rolig när han skulle göra sig lustig och kommentera domaren i tävlingen, Lionel Blair. Vad jag förstått så är han rätt känd i England och är dansare och skådespelare och har varit med i bl.a. "Snobbar som jobbar" och "Plankan" men Paddy blandade ihop det (medvetet eller omedvetet vet jag inte) med Tony Blair och började prata om frugan Cherie och om Gordon Brown...

Lily bjöd Edna på te med lite av örtblandningen så Edna blev glad och uppåt. Hon till och med gick med på att delta i danstävlingen... När Lily sen ville att systern ska följa med till Frankrike och hälsa på hos Peter så var den trevliga dagen över för Edna. Hon ville absolut inte tränga sig på hos Peter som antagligen inte förlåtit henne för alla lögner under uppväxten.

David sökte upp Nicola hemma men träffade Donald i stället. Han fick lova att aldrig mer ligga med hans fru och då skulle han få behålla jobbet.

Eli sabbade en husvisning och fick paret som var intresserade av huset att tro att han och Debbie skulle bo kvar med dem som köpte huset...

Paul blev mer och mer orolig över vad Val gjorde med Jonny. Han försökte få Jonny till att förstå att hans mamma inte ville att de ska flytta från byn men att de skulle göra det ändå. När Jonny sa att det inte var det som var problemet med Val så var han tillslut tvungen att berätta att han upptäckt hennes dåliga syn och att han följt med henne till optikern och att det visade sig att hon hade starr.  Tyvärr råkade flera bl.a. Eric också höra det, inte bara Paul, även Val som kom ut på gatan precis när han sa det. Hon blev rasande över att han berättat om det som hon ser som en ålderssvaghet.
Hon ska åka därifrån och råkar då backa på Samson som sprungit ut bakom bilen.
Tack och lov så klarar sig Samson med några skrubbsår och bruten handled. Sam blev orolig för att folk ska tro att han inte kan ta hand om sin son.

Olyckan gör ändå att Paul och Jonny bestämmer sig för att bli kvar i byn.

Andy vill inte delta i de andra fångarnas fritidsaktiviteter utan håller sig för sig själv. Antagligen kommer det att skapa problem i framtiden...

Kan man ringa med fjärrkontrollen till tv:n?

Ja det var vad Val tänkte göra när Jonny tjatat på henne om att kontakta en optiker. Hon hade inte sett rätt på ordersedeln när leveransen kom till puben och Diane var förbannad. Först vägrade Val att ens tänka på att gå till optikern men när Jonny tvingade henne genom att själv följa med fick hon veta att hon hade grå starr och att det går att operera bort. Val hade trott att det kunde vara en hjärntumör men nu kände hon sig bara gammal...

Folk fortsätter att träna dans inför tävlingarna. Diane blir provocerad av Viv så hon bestämmer sig för att delta och som partner väljer hon Terry som inte vågar säga emot. Bob vill träna men Viv "hinner" inte men sen ser hon att Diane är duktig och då får hon minsann bråttom med träningen.
Lily och Edna tränar de också, Edna i en söt ljusrosa turban som döljer håret. Eller söt var kanske fel ord...
Tyvärr så fastnar Ednas kjol och en stor slits rivs upp... ojoj.. Edna visar benen ;)

Eli visar sig som gud skapat honom när Viv kommer in i huset för att städa upp inför husvisningen. Han vägrar att klä på sig och han erbjuder henne sina tjänster.... Hahahaa Vivs min när han säger det var rätt rolig.

Donna är nu polis och börjar jobba med lön. Tyvärr får hon höra myckte spott och spe för sitt efternamn, Dingle.

David vill inte dela Nicola med Donald så han gör slut... Nicola blir först sur och säger att det minsann är hon som gör slut med honom men sen blir hon nog ledsen ändå. När hon ser att David pratar med Katie på puben blir hon svartsjuk och det märker han. De talar ut på kontoret och David får henne att lämna Donald för att de älskar ju varann och kan leva på det och skapa sig en gemensam framtid. Miles råkar höra det och springer hem och skvallrar för sin far som snabbt kontaktar sin advokat för att få äktenskapet annullerat.
När Nicola kommer hem så hinner Donald prata med henne och hon fattar att hon kommer inte att få någonting eftersom hon varit otrogen med David. Miles går ut från rummet och Donald pratar åter igen med Nicola och han talar om att detta är inte vad han vill. Han ger henne en chans till om hon bara dumpar sin unga älskare.
David blir inte glad över hennes beslut...

Lite roligt var det när Nicola och Donald bråkade och han sa: "om jag velat ha en troféfru hade jag valt någon som var snygg" =)Trevlig helg allihop!

Dr Eli, droghandlare

Lily behöver mer av sina "örter" för att lederna inte ska ta stryk när hon dansar med Edna. Hon vänder sig till Eli som förser henne med droger och utnyttjar hennes svaghet med att använda växthuset till sina egna odlingar.

Marlon är sjuk så Val ska laga maten på puben, hon tänker passa på att laga Jonnys sunda recept men eftersom hon ser dåligt har hon skrivit av receptet fel och all mat blir oätlig. När hon konfronterar Jonny angående hans osmakliga recept upptäcker han att hon skrivit av fel och säger att hon har dålig syn. Val vägrar att inse att så är fallet men efter ett tag så upptäcker hon att hon inte ser texten på tidningen som ligger på bordet och hon måste kisa för att se något...

Rodney är trots allt lite orolig för Nicola som sliter ut sig på sjukhuset för Donalds skull så han åker helt enkelt dit och träffar sin svärson (svärgubbe vore mer passande). De blir goda vänner och Nicola blir orolig. Donald får åka hem och Nicola får passa upp på honom hemma i stället... i nöd och lust!

Carrie har planer att byta jobb och flytta till Kanada men när Scarlett hör det blir hon väldigt upprörd. Hon söker upp Daz och de sätter sig i en bil utanför verkstaden för att prata... hela natten... och de somnar där i bilen.
Sugdens och Jimmy och Carrie blir oroliga för vart ungdomarna kan ha tagit vägen.
Det slutar med att Scarlett och Daz finner varann och Scarlett talar om det för sin mamma som ger med sig angående flytten, de blir kvar i byn.

Hoppas hoppas att det kan få vara lite lycklig ungdomskärlek ett tag utan massa strul eller elände eller graviditeter...

Bröllopsdag=olycksdag?


Viv tjatar på folk att ställa upp i hennes danstävling och när Jamie anmäler sig tillsammans med Louise så tror hon att det inte kommer att gå eftersom Louise är urusel på att dansa. Terry dyker precis upp och han får äran att lära Jamie dansstegen.
Lily vill ställa upp i tävlingen men de flesta männen i byn är redan upptagna. Hon frågar sin syster men hon tackar nej. Då säger Lily att om inte Edna ställer upp som hennes danspartner så kommer hon att förstöra Dougs äktenskap och Edna har väl inte mycket att sätta emot där.

Val visar fler och fler tecken på att hennes syn försämras men hon kan inte själv erkänna att hon behöver glasögon.

Jimmy ringer runt till olika restauranger för att försöka hitta Kelly men det går inte så bra. Carrie sitter mest och är ledsen.
Carl övertalar Jimmy att försöka med Carrie fast han inte älskar henne bara för att slippa få det som Carl har det, ensam med hämtmat framför tv:n. Så Jimmy försöker att prata med Carrie men hon verkar inte helt överygad och hon vill fortfarande inte vara näst bästa alternativet.

Jo får äntligen sin klänning av Val och Paul och hon blir överlycklig. När sen Andy leder henne till ladan som de fixat till med massa vitt och fint tyg och ljusslingor blir hon ändå rätt nöjd fast det inte kan bli någon vigsel i kyrkan. Men lyckan varar inte länge för Andys advokat dyker upp och talar om att rättegången måste ske idag för domaren skall operera höften den dagen rättegången skulle ha varit. (Kan de inte byta domare?)
Tyvärr visar det sig att domaren inte är på bra humör utan vill att Andy som kunnat erkänna under 7 år haft tid på sig men inte gjort det därför måste straffet bli hårt. Han får 3 års fängelse och alla blir helt förtvivlade.
Daz skyller allt på Diane, som dykt upp för att visa sitt stöd.
Hon känner stor skuld i allt som hänt även om Jack förklarar att Daz egentligen inte  menar det han sa.

Jo sitter i ladan och hon har tagit på sig bröllopsklänningen och sitter och gråter. Jack försöker att trösta henne genom att säga att hon skött sig bra och att han misstagit sig på henne i början.

Betty kommer som vanligt med bra kommentarer, idag sa hon:"jag andas ju fortfarande, det får ses som en bonus i min ålder" när de diskuterade hälsa på puben =)

Husförsäljning, danskurs, handbojor och fransk mat

Andy måste byta ställe för vigselakten eftersom Ashley inte vågar ha den i kyrkan ifall att taket skulle rasa.
Utan att prata med Jo så bestämmer han sig för att det får ske utomhus i stället. Han skickar iväg henne på manikyr inne i stan för att hinna planera under tiden.
Jo kommer hem på eftermiddagen och är nöjd förutom att hon inte har någon ny klänning. Victoria tar tag i saken och övertalar Paul och Val till att ordna en fin klänning.
Vad kommer Jo att säga när hon upptäcker att det inte blir i kyrkan som hon önskat?

Scott ringde Viv och bad henne att sälja huset. Viv kontaktar mäklare och får upp en "till salu" skylt utan att Debbie får veta något. Eli blir sur och sätter upp skylten utanför caféet i stället.

En av arbetarna på Kings åkeri har sett Kelly arbeta på en restaurang. När Jimmy får höra det blir han helt tyst, minnena väcks till liv. Han till och med tror att det är Kelly som kommer in på puben fast det är någon annan.

Chas och Lexi söker upp Ross med en varsin flaska vin för att ge som fredsgåva. De får honom att känna sig lugn och tjejerna börjar flirta. De lurar upp honom i sovrummet med löftet om att han ska få båda två men när han har klätt av sig så fäster de honom i sängen med handbojorna han har. Sedan fotar de honom och drar därifrån.
Inte långt efter det så är hela stan full med bilder på en fastkedjad Ross i sängen.

Polisen anar att det är Dinglarna som varit i farten och lekt trafikpoliser men vid hembesöket kan de inte bevisa något.

Daz och Scarlett hamnar på samma restaurang som Chas och Lexi hade sitt matkrig på.
Eftersom varken Daz eller Scarlett är sugna på hummer och sniglar drar de därifrån och köper pommes frites i stället. De tar inte ens taxi hem som Jimmy beordrat utan åker buss. På busshållplatsen kysser de varann.
Sen råkar Daz nämna att Jimmy betalat honom för att gå ut med henne och det gör Scarlett förkrossad.
Hon vill aldrig se varken Daz eller Jimmy något mer.

Medan ungdomarna är på restaurang träffas Carrie och Jimmy i lugn och ro. Carrie säger att hon älskar honom, Jimmy King men han svarar bara med ett tack. Strax efter rusar Scarlett in och berättar allt om att han betalat till Daz. Det slutar med att Carrie bryter med Jimmy för att han verkar inte ha kommit över Kelly än. 

Gamlingarna i byn ska gå på Jonnys danskurs för att få lite motion. Viv hör det och vill också följa med.
Det går inte så bra för det var inte riktigt det gamlingarna hade förväntat sig, de hade trott att det var mer pardans än aerobics. Betty är så söt när hon torkar av svetten i sin panna med Pearls scarf som hon fortfarande har på sig. Viv blir så exalterad att hon ska anordna en danstävling i byn...

Här är polisen som mitt i gatan står...

Dinglarna behöver pengar till Belles privatskolgång så männen hade rådslag. Den ena mindre bra idén efter den andra ratades tills Eli kom på att de skulle klä ut sig till trafikpoliser och stoppa bilister som "kör för fort" och sedan ta deras böter. Shadrach är på skojhumör när de provar polisuniformen de "lånat" från Donna.
Förslaget fungerar tills en av bilisterna blir misstänksam och vill se Elis legitimation och undrar från vilken station han kommer. Snabbt hinner Eli kalla på hjälp och Zac och Shadrach hämtar honom och låtsas att Eli rymt från något sjukhus... Han var rätt söt ändå när han med vattenkammat hår stod och viftade med armarna =)

Alan får nästan en tegelpanna från kyrktaket i huvudet men lyckligtvis träffar den bara foten. Ashley får dåligt samvete för att han inte lyssnat på Greg som sagt att taket måste åtgärdas och Betty vill att Alan ska stämma kyrkan men det vill inte Alan. Ashley vågar inte ha öppet för dop eller andra aktiviteter förräns taket är lagat.

Katie är sur på Perdy som hon tycker behandlar Gray illa genom att begära skilsmässa just nu när han har det så jobbigt.

Jimmy försöker att få kontakt med Scarlett men hon surar så han bestämmer sig för att få Daz att bjuda ut henne så hon ska bli glad igen... Scarlett blir överlycklig när Daz vill ta med henne på middag och att det är ok för Jimmy.

Ross fortsätter att träffa både Chas och Lexi. När sen Lexi kommer på lunchdate fast han egentligen ska träffa Chas får han problem. Han träffar Chas för att ge återbud för att "jobba" men hon lurar in honom till veterinärkliniken för en liten lunchsnabbis. Lexi sitter hemma och väntar och lunchen blir förstörd men det gör henne ingenting för hon vill ändå bara ha lite sex..
Carl som upptäckt dubbelspelet skvallrar för Lexi som först inte tror honom. Hon luskar ut att Ross ska på middag på en restaurang i stan så hon åker dit och upptäcker att han är där med Chas.
Det blir fullt slagsmål mellan tjejerna och Ross håller sig utanför. Polisen tillkallas och tjejerna får åka in till stationen utan att Ross bryr sig.
När de släpps börjar hämndplanerna ta form...

Kaos på kyrkogården

Idag var det dags för Rosemarys begravning. Det kom några från byn till kyrkan trots allt och även Perdy dök upp. Hon ville se att tanten verkligen hamnade i jorden. Alasdair, Grays bror, kom men hann inte till kyrkans minnesstund utan fick nöja sig med att se kalabaliken på kyrkogården. Bröderna King stod där och försökte förhindra att kistan kom i jorden där deras far ligger begravd. Det blev slagsmål mellan Gray och Matthew, Perdy tog faktiskt Grays parti. Det gjorde att Gray senare trodde att hon ångrat sig och ville komma tillbaka till honom men hon sökte upp honom för att få skilsmässa.

Betty blev helt utom sig när hon fick höra att hon missat slagsmålet på kyrkogården och även Hilary kände att hon velat vara där.

Eftersom Matthew fått ge med sig angående gravsättningen så gjorde han upp med några vänner om att de skulle återgälda en tjänst nu. Det visade sig vara att komma till kyrkogården på natten och gräva upp Rosemarys kista och sen slänga kistan i sopbilen. Matt sparade endast namnskylten som suttit fast på kistlocket.

Gamlingarna i byn ska börja leva hälsosamt (nyårslöfte?) och vill ha hjälp av Jonny som skulle ha öppnat en hälsoklubb. Jonny är inte alls med på det längre eftersom han vill flytta men kanske kan Paul locka honom att vara kvar...

Ross ville bjuda Chas på lunch men hon tvekade, hon hade ju lovat Lexi att låta bli honom eftersom Lexi var intresserad. Det slutar med att Chas får en hemlig lunchdate med eftermiddagssex och sedan får Lexi kvällsdaten med tillhörande sex... Ingen av tjejerna vet om att han kör dubbelt.
Paddy är den som upptäcker det, kommer han att skvallra?

Nicola försöker att visa sin man att hon är en stöttande fru men när hon får veta att han är så pass frisk att han snart ska få komma hem börjar hon leta efter privata vårdhem. Donald tycker det är bättre att hon som är så hängiven kan ju ta hand om honom hemma istället. För att öva lite kan hon alltid börja nu med att hjälpa sköterskan att ge honom ett "sängbad". Ojjj vilken min Nicola fick =)

Gott Nytt År!!!

Ja efter jul kommer givetvis nyår...

Jo ville ha en brudklänning men de har inte råd, kanske får hon nöja sig med att låna  Laurels gamla klänning som Betty tydligen haft på 50-talet.

Lexi flirtar med Carl...eller var det tvärtom... De är lite lika varann utseendemässigt och passar nog ganska bra ihop. Jimmy är som en pappa för Scarlett och han vill gärna ta hand om både henne och Carrie. Det tycker jag är mer knasigt än att Lexi och Carl får ihop det för han blir ju i sånna fall både halvbror och styvfar till Scarlett.

Chas blev full när hon firade nyår på puben men hon fick hjälp hem av Ross. Hon försökte förföra honom men han avstod och sa att de kunde träffas nästa dag istället. Fast hennes nyårslöfte var att leva i celibat nästa år.

Gray hade problem att få hem Rosemarys kropp men efter att ha frågat Perdy om hon kunde hjälpa honom eftersom hon har en kontakt på migrationsverket och det gjorde hon.
Jimmy upptäckte att något grävt vid deras fars grav och det gick upp för honom att det var Gray som planerat att lägga Rosemary där. Det gillades inte av Matthew som gick till puben och gav Gray en stor smäll rätt i nyllet.
Enligt Gray var det planerat så i Tom Kings testamente, hans sista vilja var att de skulle dela grav.

Nicola fick meddelandena från sjukhuset om att tillståndet för hennes man hade förändrats och hon åkte dit glad i hågen med hopp om att han kanske dött. Hon hade svårt att dölja sin besvikelse när hon upptäckte att så inte var fallet och när Donald DeSouza grep tag i hennes arm och visade att han vaknat fick hon nästan panik. Nu måste hon dumpa David för tillfället för att ta hand om sin man. Donald låtsas dock att han inte känner igen henne fast han erkänner för sin son Miles att han mycket väl vet vem det är och vad hon går för eftersom han hört mycket av hennes snack när hon trott att han legat i koma. Han har stora hämndplaner för henne....

Byta julklappar som man inte vill ha...

Perdy flyttade in hos Matthew på Home Farm och fick en "bränd bacon"frukost på annandagen för så hade Kings haft det under alla år =)

Viv hade välgörenhetssopplunch på caféet och folk kom dit med saker de ville skänka bort eller för att hjälpa till.
Diane såg att tröjan hon gett till Victoria i julklapp låg bland sakerna och hon blev ledsen. Edna såg att boken med dikter hon gett till Lily också låg där men hon var inte bättre själv för hon hade lagt dit baskern hon fått av Lily.

Betty var så supersöt när hon skulle svara i Nicolas mobil men inte riktigt visste hur man gjorde. Nicola hade glömt mobilen på bordet så hon var inte där när Betty tog emot samtalet från sjukhuset. Konstigt nog så sa Betty inget om att det ringt men hon hade väl annat att tänka på för hela byn pratar om att Perdy lämnat Gray för att flytta ihop med Matthew.

Jas fick pikar från Nicola hela tiden och hon blev rätt less på allt så Debbie såg till att de skulle komma därifrån ett tag och bokade en resa till Lanzarote, Eli fick stanna hemma och det gjorde honom rätt putt...och svartsjuk.
Miles försökte få tag på Jas för nu har ju hans pappa visat nya livstecken. Det dröjer nog inte länge innan gubben DeSouza vaknar.

Val pratade med Jack men han har inga känslor kvar för Diane, inte sen han fick veta vem hon blivit kär i.
Han kände att han inte kan bo kvar i huset de ska renovera så han bestämde sig för att sälja huset och flytta till Hotten (eller någonstans inte allt för långt bort)
Paret Doland (Melanie och Greg, namnen jag hade så svårt att komma i håg) bestämde sig för att lägga ett bud på Jacks hus så de kan bo kvar och Jack verkade intresserad. Laurel tyckte det var kul men Ashley verkade inte allt för glad över att ha dem boendes i byn.
Diane råkade höra vad de sa och det fick henne att nästan bryta ihop för nu insåg hon att Jack kommer aldrig att komma tillbaka till henne, hon har förlorat man, familj och hem.

Katie undrade hur det skulle bli om barnet skulle slitas mellan två hem redan från början och Gray sa att hon hade all laglig rätt att göra sitt beslut precis som hon ville. Det gjorde att hon började tänka på abort men när Perdy fick veta det så sa hon till Grayson att hon kommer att gå till polisen med koftan och det kommer att förstöra hans liv om inte han får Katie till att ändra sig.
Polisen besöker Gray för att tala om att de hittat Rosemary och att hon insett att alla bevis som finns kommer att fälla henne så hon har tagit livet av sig.
Det gjorde att Gray brast ut i en gråtattack som inte verkade riktigt ärlig men han lyckades övertala Katie att behålla barnet så han inte förlorar allt på kort tid...
Katie berättar för Perdy och Gray att hon behåller barnet om Gray får vara delaktig i barnets liv mer än bara till namnet.

GOD JUL!!!

(Förlåt förseningen av inlägget men jag började faktiskt skriva igår men hann inte klart och sedan hann jag inte fortsätta....)

Ja idag var det julstämning hos alla i byn.
Laurel hade glömt att sätta på ugnen så kalkonen hann inte bli klar.
Familjen med barnet som döptes samtidigt som Daniel bor i husvagn och kan inte laga till kalkon men Ashley ville inte bjuda dem till sig.
Diane  bjöd på julfirande hemma hos sig bakom puben men Victoria förstörde allt när de lekte charader genom att visa "Min styvmor är en utomjording" och det gjorde Jack förbannad. Till och med Val blev irriterad och tog med sig Victoria ner i förrådet och sa till henne på skarpen att hon tolererar inte sånt uppförande mot sin syster.

Lisa och Zac tyckte det kändes fel att inte fira jul med Sam så för att inte få Sam att känna att han inte klarar av att bo själv tog de med sig julmat och gick till honom för att fira där.
Det slutade med att Dinglarna och prästfamiljen och "familjen ingen kommer ihåg namnet på" firade jul ihop.

Pearl ville jobba för att inte känna saknaden av Len medan hennes vänner hade fixat till julmiddag hemma hos henne. Tyvärr fick hon fel på taxin långt ifrån byn så hon fick börja lifta tillbaka. Först fick hon skjuts av någon med en motorcykel med sidovagn...och sedan av självaste tomten!
Hon blev väldigt rörd när hon upptäckte de trötta och något onyktra vännerna som redan ätit av middagen men som ordnat det så fint i hennes hem. Lite kul var det att se att Edna blev lite lite lurig av alkoholen =)
Tomten hade  gett Pearl ett paket som hon skulle ge något barn och hon gav det till TJ, det visade sig vara en docka och det gjorde inte Terry så glad.

När Gray och Katie var i kyrkan passade Perdy på att snoka runt i huset för att hitta något bevis på vad Gray håller på med. Hon hann precis hitta brevet och koftan när Gray kom hem. Han såg att hon snokat i portföljen och fick lite panik. Så när Perdy var uppe och vilade så satte han Katie på att laga mat medan han smet ut för att elda upp bevisen. När han upptäckte att sakerna inte låg kvar i väskan blev han rosenrasande och återvände hem för att ta tillbaka det. Tack och lov hade Perdy sagt till Carl att hon hade bevis mot Gray så när Gray hade tvingat till sig brevet  och skulle sticka med det kom Carl och Jimmy och stoppade honom. Perdy fick sin man att visa upp brevet för polisen men koftan behöll hon ifall att han skulle bråka mer med henne. Hon ville trots allt inte att han skulle åka in i fängelse men han skulle vara tvungen att ge upp alla rättigheter om barnet som Katie väntar.

Det slutade med att det började snöa i byn och alla sprang ut och jublade...och dansade... förutom Diane som gjort slut med Jack eftersom det inte fungerar med Victoria.
Matthew som blivit frisläppt tack vare brevet träffar Perdy som kastar sig i hans armar och de kysser varann inför hela byn.

Underbara läsare ni är!

Åhh vad jag blir glad när jag ser hur fina och duktiga ni har varit medan jag varit borta.
TACK MARIANN OCH KATARINA och alla ni andra som summerat avsnitten jag inte hunnit se!

Det känns tryggt att kunna lämna över skrivandet till er, ni sköter er jättebra.

Jag ska titta på avsnitten jag missat men hinner inte göra det idag så det var jättekul att kunna se vad som hänt när jag läste här.
(Nu vet jag att bloggen kan fylla en funktion i tillvaron även om det finns video och tv4play)


TACK ÅTERIGEN ALLIHOP FÖR ETT GOTT SAMARBETE UNDER ER VIKARIEPERIOD!Fredagens och måndagens avsnitt


Eftersom jag har en långweekend framför mig så kommer jag inte att hinna se fredagens och måndagens avsnitt.
Därför kommer det inte någon uppdatering de dagarna men jag hoppas att NI kära läsare uppdaterar MIG i detta inläggs kommentarer =)

Smart va?
Så om ni är gulliga och berättar för mig om vad som hänt dessa två dagar så kan jag komma tillbaka på tisdag som vanligt..
Det är väl inte för mycket begärt? ;)

Dagens avsnitt kan ni kommentera i inlägget under detta så blir det ingen förvirring.

Ha det så bra och ta det lugnt i solskenet.... och trevlig helg!

Kram kram
/Marie

(jag litar helt och fullt på er att ni inte kommenterar framtida händelser eller är dumma mot varann för vi alla vill väl ha en härlig HTG-anda)

Picknick inne i bilen

Rosalind, damen som Val krockade med, ringer till Eric hela tiden men Hilary får ta emot samtalen och säga att han inte har tid. Tillslut tyckte Hilary att Eric borde tacka ja för att vara riktigt säker på att Val är den han vill leva med så hon sa att han var där. Eric åker på lunchmöte med Ros och hon dukar upp en picknick i hennes bil. Sedan försöker hon förföra honom men han vill inte det så han tackar för sig och åker till puben för att träffa Val.
Hilary har givetvis skvallrat att Eric är på date så Val är väldigt upprörd när Eric kommer tillbaka.
Det gör att Eric går ut i pubdelen och ber om allas uppmärksamhet och friar till Val som blir chockad men säger Okej =)
När Val ska välja ring från Rodneys bekant har Eric sett till att byta prislappar på ringarna så den dyraste ser ut att vara den billigaste och vice versa. Val går inte riktig på det så hon väljer den som är finast...och dyrast!

Eli kommer på att han ska sälja julgranar han snor från ägorna på Home Farm. När han är ute på trädjakt så upptäcker han att Lily har fuffens på gång i växthuset. Han upptäcker drogplantorna och vill ha hälften så han kan sälja det. Lily vill inte gå med på det för hon har det endast för medicinskt bruk.

Scarlett ska betala igen för vinet som försvann under festen så hon tar jobb hos Debbie. Där får hon tvätta bilar men det urartar till ett vattenkrig mellan henne och Daz. Carrie som råkade gå förbi och bli nersprutad av vatten blir inte alls glad.
Debbie tycker det är bättre att Scarlett får pengar som lån varje månad men inte jobbar för Debbie har egentligen ingen plats där för henne. Scarlett kan få betala tillbaka när hon fyller 18 och får ut arvet.

Shadrach säljer grisarna Rose och Mary för att få pengar till julen... eller till julspriten..

Två stora damer med jättebröst står och fnittrar...

Jo pratade med Lisa angående adoptionen och genast blev Lisa orolig för att tappa kontakten med Sarah men det erkände hon inte utan fick  Jo att tro att Debbie kommer att ångra sig. Sen gick Lisa och försökte få Debbie att stoppa adoptionen men Debbie brydde sig inte. Så nu kommer Jo att gå med på att försöka adoptera lilla Sarah.
(Just nu tycker jag Sarah är en lam unge som knappt går själv eller rör sig överhuvudtaget)

Paddy och Rodney får prova klänningarna de ska ha under teaterföreställningen. De var jättesöta med sina jättestora lösbröst som de inte kunde låta bli att klämma på.
Doug får hjälpa Lily med kulisserna och hon flirtar rätt bra med honom och det gör att Hilary blir lite sur. Hon beklagar sig för Betty men vet inte att Edna står bakom ridån och hör allt. Edna blir förbannad och skäller ut Hilary och försvarar sin syster som blir väldigt rörd över omtanken.
Doug förklarar för Hilary att han inte alls bryr sig om Lilys flirtande, han älskar sin fru.

Val vill flytta in hos Pollard men han är inte lika pigg på tanken. Då kör Val med det gamla tricket och låter lite småsaker "glömmas" kvar men Eric genomskådar henne och lämnar tillbaka allt. Han vill inte ha för bråttom med sammanboendet. På väg för att prata om framtiden så råkar Val köra in i en bil som tvärstannat på vägen. Det visar sig att damen i den bilen inte vill blanda in polis och försäkringsbolag utan erbjuder Eric 400 £ för skadorna som var ganska lindriga. Hon känner igen Eric och ger honom sitt telefonnummer.
Val blev lite svartsjuk över damens flirtande.

Donna och Marlon vill ha en lugn jul i sitt eget hus för första gången men Marlon får inte ledigt av Diane men efter mycket övertalning lyckas han bli ledig. Tyvärr har Donna tagit ett extrapass just den dagen eftersom Marlon inte var ledig...

Lexi planerar in ett jätteparty på puben, för att locka folk så ska det vara strandtema.

Sam har det svårt att få pengarna att räcka till.Det verkar vara rätt lugnt i byn just nu, speciellt när inte polisen är där och förhör bröderna King.

Stackars Jo!

Jag har tyckt både det ena och det andra om Jo men idag var det synd om henne. Hon skulle på viktigt möte men hittade ingen barnvakt så hon tog med sig Sarah och fick receptionisten att passa henne. Efter ett tag får Jo veta av receptionisten att Sarah har försvunnit medan hon varit i köket och hämtat kaffe. Det gör Jo helt förtvivlad och orolig om vad som kan ha hänt barnet. När de letat en stund både i kontorshuset och utanför så ringer Andy och säger att polisen har fått in Sarah på stationen. Tack och lov hade inget hänt den lilla flickan.
När Jo kommer hem är Andy ursinnig och skäller ut Jo som försöker att be om ursäkt. Han lyssnar inte utan maler bara på om sina problem och att hon är oansvarig som går på sitt möte utan att tänka på barnet.
Usch vad jag blev arg på Andy när han blev så förbannad att han dunka näven i dörren precis bredvid Jos huvud.
Tack och lov sa hon ifrån att han var så upptagen med att tycka synd om sig själv att han inte lät henne hjälpa honom. Det fick honom att tänka till och han ville sen sätta ett datum för deras bröllop och då blev hon överlycklig. När han sen ville att hon ska adoptera Sarah såg hon faktiskt mer tveksam ut.

Belle styr och ställer med teateruppsättningen. I bland kan hon faktiskt bli lite för mycket... (min åsikt)

Carl får reda på vad som hänt med Matthew och får träffa honom på polisstationen. Då fattar han att det är Gray som ligger bakom när Matt erkänner att han och Perdy har något ihop.
Carl åker och träffar Perdy för att få henne att ta reda på hur mycket Gray vet om deras förhållande.

Sandy, Edna, Betty och Duke vill hjälpa Pearl att ordna till hennes hus men de vill inte säga något till henne så varje gång hon dyker upp blir de tysta eller "måste" gå därifrån. Det gör att Pearl känner sig lite utanför.

Terry blir lite orolig när TJ vill leka med en docka han fått av Gabby. Han försöker få honom att leka med en rugbyboll men pojken är inte intresserad. Jamie försöker att få Terry att inte ta det så allvarligt genom att säga att "se jag klarade ju mig fast jag lekte i Dawns kläder när jag var liten....o Louises klänningar känns så mjuka mot huden..." =)

Festen spårade givetvis ur

Scarlett fick efter många om och men ha fest på Home Farm fast Carrie var inte helt övertygad. Det var Jimmy som övertalade henne. Givetvis har Victoria sett till att det kommer fullt med folk, långt fler än de sex stycken som Scarlett hade lov att bjuda. Ungdomarna festade till ordentligt och började utforska vinkällaren.
Daz var den som styrde upp det hela och fick Eli till att hjälpa honom att få ut alla ur huset.
När alla hade gått så fick Scarlett en liten kort stund med Daz och hon vågade säga vad hon tyckte om honom. De skulle precis kyssas när Jimmy och Carrie kom hem. Jimmy jagade ut Daz och Scarlett spydde i Carries knä.

Matthew satt fortfarande på förhör hos polisen och han blev så irriterad på sin advokat att han sparkade honom.
Grayson åker till polisstationen och träffar Matthew efter att han fått veta om advokatproblemet. Matthew blir arg när Gray provocerar honom och börjar slå på Grayson som en galning. Det gör Gray bara mer nöjd att han kan anmäla Matthew för misshandel.
Perdy blir orolig för Matthew och något misstänksam på varför Gray varit hos polisen.

Belle har sin uttagning för rollerna i Cinderbella. Det slutar med att Belle själv är Cinderbella, Rodney och Paddy får vara styvsystrar, Scarlett en lakej och Jamie får rollen som en prins.
När Val hör det vill hon också vara med och får rollen som styvmor, en styvmor som åker till Usa för att bli doktor.

Idag var Scarlett så söt när hon var exalterad när hon skulle bjuda folk till sin fest, hon var så glad att hon nästan kissa på sig =)

Oskyldig eller skyldig, det är frågan?

Grays privatdetektiv visar Gray ett brev från Rosemary som påstår att hon är i Usa och att hon iscensatt alla bevis mot Matthew. Gray vill först inte att en oskyldig man ska sitta i fängelse för något han inte gjort men när han upptäcker att Perdy träffar Matthew i smyg och planerar framtiden ihop så ändrar han sig.
Dessutom ser han till att en av knapparna från Rosemarys kofta hittas i Matthews bil och det leder till att Matthew blir arresterad för mordet på Rosemary. Hur de nu kan göra så när de inte ens har något lik...
(Idag känner jag mig lite förvirrad men det jag inte fattar är hur detektiven fått tag i brevet från Rosemary?)

När det är dags för fotografering för kyrkans julkort så sticker Gabrielle iväg med Daniel utan att någon ser det. Efter ett tag upptäcks det och alla börjar leta efter barnen. Lite lustigt att de går runt och ropar på Gabby.. OCH Daniel precis som om han skulle svara.  Ashley och Laurel hittar barnen i hemmet sittandes på soffan där Gabby sitter och sjunger för bebisen.

Val och Eric bjuder in Jack och Diane på middag i rummet bakom puben. Ingen tycker att det är speciellt bra stämmning där så när Paul behöver lite avlösning i puben är de inte sena till att ställa upp.

Nicola får veta att Paul och Jonny funderar på att flytta och hon är inte sen till att tala om det för Rodney... som efter att pratat med Paul nämner det för Val som inte heller visste något.

Någon som såg att Terry köpte tvättmedel av märket Euroshopper i Vivs affär? =) Det trodde inte jag fanns där...


TREVLIG HELG ALLIHOP! =)

"jag blir faktiskt kallad för tjejmagnet"

Shadrach är ute och stjäl mistelkvistar i skogen och stöter på Donna och Ross. Men polisernas intresse fastnar istället på en bil som står övergiven och det visar sig vara Rosemarys.
Eftersom bilen står vid vägen som går till Manor Farm som ägs av bröderna King så börjar polisen att snoka. Inne i huset ser de blodspår och två kaffekoppar med fingeravtryck som hör till Rosemary och Matthew.
Matthew åker in på förhör... Har han något med Rosemarys försvinnande att göra? Till och med Perdy misstänker det.

Terry får tillbaka pengarna för den förstörda bioniska björnen och visar det sig att fler kunder är missnöjda så blir det inte lätt för tjejerna. Diane var missnöjd men inte för att den skulle vara förstörd utan för att både Ashley och Rodney redan köpt en björn till Gabby. Hon fick pengarna tillbaka.

Donald De Souza rörde lite på handen idag igen och det blev uppmärksammat av en sköterska som kontaktade doktorn. Kan det vara så att han vaknar till liv?

Shadrach försöker sälja sista mistelkvistarna till Paddy för han har ju ingen större framgång hos tjejerna. Det är då Paddy påpekar att han faktiskt blir kallad tjejmagnet....

Byn tar farväl av Emily med en liten avskedsfest på puben. Där får hon visa att hon kan ryta till för hon stoppar ett bråk mellan Gray och Matthew.

Jonny får reda på att Katie är gravid och att det är Perdys och Grays barn. Han vill att Paul ska tala om för Katie att Grays och Perdys äktenskap inte är så lyckligt som det verkar, att Gray gillar killar.

RSS 2.0