Stackars Perdy!

Jag tycker synd om Perdy som var tvungen att ta bort livmodern. Man vet ju hur gärna hon ville ha barn. Lider verkligen med henne och t.o.m. Rosemary verkade ledsen.

Paraden gick åt h-e för att någon släppt ut korna så de rev  runt ekipagen. Louise förtvivlad och skyller allt på Alan. Egentligen var det Belle som fick Eli till att göra det för ett pund. Hon såg ut att ångra sig men när Alan blev så arg på den som gjort det vågade hon inte.
Jasmine försökte få Belle till att bli feminist och tycka illa om skönhetstävlingen.

Det var rätt kul när en av kossorna jagade Katie genom byn.

Scarlett får hotfulla sms från någon "kompis" och Carrie råkade se det.

Viv köpte dopkläder för 170£/st och äntligen sa Bob ifrån.

Tjejerna som skulle vara med i skönhetstävlingen var alla rätt bakfulla efter en kväll på puben.

Belle och Eli är så himla goa tillsammans...busiga och egentligen odrägliga men jag har svårt att tycka illa om dem.


TACK FÖR ALLA GOA KOMMENTARER!

Det värmer alltid med omtanke =D


Just idag är jag trist...(inte stark)

Bettys hund Charlie drog iväg till skjulet i skogen för att dö. Seths gamla tillhåll.
Alan suckade och stönade över att ingen tog paraden på allvar.
Kelly ordna förlovningsfest med kort varsel och fick "fängelsekläder" i present av Debbie och Eli.
Scarlett flirta med Daz.
Perdy fick missfall och blev tvungen att operera bort livmodern.

Sen hände det inte så mycket mer... eller?


Ni glömmer ju bort att skriva kommentarer... =(
 Ledsen att det inte blev mer idag men jag har personlig sorg och tyckte avsnitten var rätt tråkiga!

En hel by med gudmorsor och gudfarsor

Idag var det mycket Kelly. Det var lite kul när hon missuppfattat Matts och Carls samtal och trodde att Jimmy kommer att fria till henne. Nu var det ju inte det han tänkte i första hand men ändå var han beredd.
De var så söta där på bron när han tog upp ringen och sen tappar den i vattnet. Tur att de hittade den sen =)
På något sätt så är de faktiskt så himla gulliga mot varann och jag tycker att de förtjänar lite lycka och glädje.

Det var även gulligt när Scarlett fick sin rundvandring med Daz genom byn. Hon tyckte att han var lite tjejig och soft och han blev lite generad men glad.
Hon blev bra kompis med Kelly också, det var kul.

Nu tycker jag det börjar gå lite för långt med Viv och Bobs planer på gudmödrar och gudfädrer. Snart kommer hela byn vara involverad för att de inte kan bestämma sig.

Hari sparkade Jo när hon började undra vart en check tagit vägen. Hon hade tydligen lite koll ändå.
Han hade ju använt företagets pengar för att köpa en häst.


"sluga, själviska och vidriga..."

Det var Donnas ord om vad hon tyckte om rånarna. Marlon har fruktansvärt dåligt samvete för det han gjort. Han behåller pengarna i alla fall och säger till Donna att det är en spelvinst.

Perdy är gravid och Grayson verkar lite skärrad... Nåja, han tänkte köpa en gammal travhäst men Perdy satte stopp för det när hon fick veta det.
Hari får leta efter någon annan som kan tänkas lägga pengar på hästen.
Om han inte får för sig att fiffla lite med bokföringen från veterinärkliniken...

Victoria fyllde år och fick ett halsband av Jack. Ett halsband som hennes mamma haft. Hon ville veta mer om branden och eftersom Jasmine inte sagt något så letade hon själv i tidningsarkivet. Jack är tvungen till att berätta vad som hänt men utelämnar Andys del i det hela. Andy däremot berättar allt för Jo

Kelly är barnvakt till tvillingarna och får Jimmy till att hjälpa till. De tar med sig barnen till Home Farm och först är det bara Jimmy som tar hand om dem men när han måste gå till kontoret så får Kelly ansvaret.  När Jimmy kommer hem sitter hon i soffan och sjunger en vaggvisa och tvillingarna är tysta... Det är nästan så han får tårar i ögonen. Dessutom så tror jag att han var nära att fria till Kelly tidigare...och det chockade nog honom, han var väl inte beredd på sånna tankar.
Bob blev vansinnig först när han fick veta att hans barn varit med Jimmy men lugnade ner sig ganska snabbt.

Usch vad jag tycker att hovslagar-Jonny verkar "plastig"

Eli var rätt rolig idag, men tyvärr kommer han antagligen att få Marlon till fler dumheter... och varför ska ha försöka flirta in sig med Debbie, de är ju släkt?

Jag vill åka till Karlstad och gå på Woolpacks Inn

Tack för era kommentarer, det är så himla kul när ni har något att berätta för mig =)

Som Becca som skickade denna länk:

http://www.woolpackinn.se/

Tänk er en riktig pub i Sverige som heter så, underbart!

Historia bakom namnet:
"För länge sedan när de engelska fårfarmarna samlades för att frakta sin ull till kontinenten, kom man med sina hästar med jättestora balar av ull, sk woolpacks.

Då man var trötta efter den långa färden ville man naturligtvis svalka sig med en ljummen bitter eller stout. Därför uppstod det värdshus på de platser man lastade om från hästarna till vagnar.

Dessa värdshus fick således namnet The Woolpack Inns (inn betyder ju värdshus). Idag finns många Woolpack Inns kvar, framförallt i södra England."

För länge sedan när de engelska fårfarmarna samlades för att frakta sin ull till kontinenten, kom man med sina hästar med jättestora balar av ull, sk woolpacks.

Då man var trötta efter den långa färden ville man naturligtvis svalka sig med en ljummen bitter eller stout. Därför uppstod det värdshus på de platser man lastade om från hästarna till vagnar.

Dessa värdshus fick således namnet The Woolpack Inns (inn betyder ju värdshus). Idag finns många Woolpack Inns kvar, framförallt i södra England."

Kolla in deras meny: Sam´s Cottage Pie, Mrs Blackstock´s Pork Cutlet eller Paddy´s Large Hamburger...
Namn som får en att längta till England.

Någon som varit på svenska Woolie´s och kan berätta hur det var?

Vem vill ha Chris Tates ande vakandes över en?

Första avsnittet idag så var det rätt händelselöst tycker jag. Donna mår dåligt, Ashley vill att Viv och Bob ska döpa tvillingarna, Victoria vill veta mer om sin mamma, Marlon vill göra den stora kuppen med Eli för att få pengar.

Andra avsnittet däremot...
 Viv och Bob diskuterar vilka som ska bli gudföräldrar. Viv vill att Scott, Jamie, Donna och Emily ska bli det men Bob vill att Eddie ska få chansen. Viv vägrar men Bob råkar säga tillE ddie att han ska bli gudfar och han blir överlycklig. Ska bli kul att höra vad Viv säger om det.

Eli och Marlon ska råna Kings åkeri. Marlon låtsas få fel på bilen så vakten kommer ut och hjälper honom med att få igång den medan Eli snor en lastbil fullastad med datorer och annan elektronik. Donna som är orolig för Marlon ringer och kollar hur han mår och han säger att han har fel på bilen och givetvis kommer hon dit under sitt polisarbetspass.
Marlon inser att den gamla nattvakten som förlorat sin fru för åtta månader sen kommer att förlora sitt jobb också...

Jasmin skulle hjälpa Victoria att hitta någon artikel om branden men insåg att hon inte kunde visa den eftersom det stod att Jack blivit anklagad för mordbrand.

Emily blir godkänd som kyrkotjänare... ursäkta, vad är en kyrkotjänare?
Hon blir också utfrågad av Victoria men vågar inte svara på hennes frågor.


Kelly är stolt och glad över att kunna flytta in på Home Farm officiellt men Betty sabbar glädjen när hon säger:
"Vi får bara hoppas att det inte hemsöks av Chris Tate. Du vill inte ha honom blängandes varje gång ni blir lekfulla..."
Hahhaaa...Kellys min =D

Efterlyser en nyare karta över byn


Jag skulle gärna vilja ha en karta över byn där man kan se vem som bor var och vad husen kallas för och hur de ligger i byn till förhållande till varann.

Någon som hittat en sån?

Det jag hittade var en gammal karta från sidan http://home.swipnet.se/emmerdale/nyakartan.htm


"Edith Tully kan inte komma, hon har viktigare saker för sig"

Hahahaa... vad kan vara viktigare än Emmerdales jubileum?

Daz fick Jasmine att följa sin övertygelse och hon nobbade medverkan i skönhetstävlingen. Lustigt att det skulle bli en plats över då. Givetvis ville han att Louise skulle ta den platsen. Hon är ju trots allt en f.d. Miss Koala Airlines
"hon var i Australien samtidigt som kapten Cook" Victorias kommentar till Daz när han sa att han ville att Louise skulle ställa upp.
Undrar om det kommer att bli något mellan Daz och Louise? Det blev ju så mellan Val och Danny...


Jimmy träffade Scarlett efter rättegången samtidigt som hans bröder träffade Carrie för att få henne att sälja aktierna till dem. Rosemary ser till att Scarlett kommer till Home Farm för att få veta vad mamman är på väg att göra. Det blir rätt tjafsigt mellan mor och dotter. Jimmy står i bakgrunden och bara ler. Ännu gladare blir han när han hör att den enda Scarlett litar på är honom.
Scarlett och Jimmy träffas en dag efter skolan för att hitta på något, rida på hästar t.ex. Det visar sig att ingen av dem tycker hästar är speciellt pålitliga så de avstår. Carrie blir arg och hotar med polisanmälan om Jimmy gör om det. Lite kul var det när Scarlett ska ge tillbaka ridbyxorna hon lånat av Kelly och ursäktar att hon kanske töjt ut dom. "Det gör inget, jag använder dom knappt...  jaa nästan aldrig" svarar Kelly och Jimmy håller på att sätta vinet i halsen =)

Donna och Marlon får besök av kusinbarnen.  De startar ett riktigt ler krig. Det såg faktiskt roligt ut =)
Senare så får de problem när en septitank går sönder och det luktar skit i hela området.
Donna bryter ihop på cafét... allt är så jobbigt för henne just nu.  Hon pallar inte med att återvända till husvagnen. Det får Marlon att känna sig rätt usel äkta man.
Eli erbjuder honom att tjäna pengar, mer än vad han får ihop på puben. Vad han ska göra vet vi inte än men Marlon såg ut att kunna tänka sig att anta förslaget.

Zack säger åt Shadrach på skarpen, han måste sluta tro att det är något mellan Rosemary och honom.

Visst var Kelly fin när hon hade klätt sig "seriöst" för rättegången?

Betty ska iväg på jobb i Robbersfield och David ska skjutsa henne. Hon vill ha hjälp av Pearl men han vill ha någon med erfarenhet. Då blir Pearl lite putt, hon har ju faktiskt 40 års vana. "jag har mer energi än du någonsin lär ha. Du ägnar väl din tid åt att färga håret och klippa hål i jeansen" säger hon... Hahhaaaa, det tycker jag var roligt. Men när David får veta av Del att Eric och Pearl inte är en bra kombination så anställer han givetvis henne.

Perdy mår illa på puben när Marlon kommer dit och luktar skunk. Hon verkar rätt känslig för dofter just nu för även Graysons rakvatten påverkade henne, gravid månne?

Jack hittar ett paket cigaretter i Victorias ficka och hon förnekar att de är hennes men vill inte säga vems det är.
Hon muttrar och går till sitt rum där hon råkar hitta en låda med massa foton och minnen från sin mamma.
Antagligen kommer hon snart att få veta vad som hände.
"Edith Tullie, prisbelönt fårhundstränare, deltar gärna"

Så blir det när Alan ska försöka ordna en kändis för att locka folk till byns jubileum =D
Louise är inte riktigt nöjd... men som sagt, Madonna var upptagen den dagen...

Louise försöker få lite ordning på tjejerna som ska delta i skönhetstävlingen. Det blir mycket käbbel mellan Jo och Katie. När alla flickor har gått så får Louise för sig att hon ska prova "galakläderna" men hon är inte ensam kvar i lokalen, Daz som varit på toaletten råkar se när hon byter om och sen står och dansar för sig själv framför spegeln. Han blir helt hänförd. När hon sen beklagar sig över att hon börjar bli gammal och ful så blir han entusiastisk och tycker att hon borde ställa upp i tävlingen. Han börjar nog få en liten förälskelse där...

Shadrach följer efter Zack i skogen till skjulet. Han ser givetvis när Zack och Rosemary dricker lite whisky och snackar.. snabb till att dra sina egna slutsatser så går han omkring och försöker få Zack att erkänna att han är otrogen mot Lisa. Inte blir det bättre när Rosemary får veta det och för att jävlas med Shadders kastar sig på Zack och pussar honom. När de två sen blir kvar ensamma (Zack o Rosemary) så talar hon om att hon är lite attraherad av honom, han är så maskulin och jordnära.

Edna ska ge bort valparna och sätter upp en annons utanför butiken. Hon verkar lite väl fäst vid en av dem som hon kallar Poppy. Vad de andra två valparna heter framkom inte, om de ens fått något namn. Jonny var intresserad av en av valparna i alla fall. Han skulle ge den till sin mamma.

Scarlett sökte upp Jimmy för att få veta lite mer om deras far. Jimmy råkar berätta att hennes mamma och Tom hade en affär redan innan Toms fru dött. Scarlett blev rätt upprörd. Hon blev rätt förbannad på sin mamma som ljugit i alla dessa år.

"Den här dinosaurien säger upp sig nu..."

Jag glömde igår att Diane körde på Daz när han klev ut på gatan efter att ha fått ett utbrott på Jack och Billy. Jag trodde inte att det var så allvarligt men det slutade i alla fall på sjukhus och lite omplåstring.
Billy gav med sig angående adoptionen men då hade Jack redan pratat med Daz och kommit fram till att det var bra som det var nu... bara de äldre kunde hålla sams.

Alan sa upp sig från kommité-arbetet för han tyckte det började spåra ur och bli allt för modernt. Louise tog över ordförandeklubban och höll möte på puben. Det gick ganska bra men gänget saknade nog Alan ändå.

Belle började i den fina privatskolan och på första samlingen berättar hon om Shadrach om att han luktar så illa att inte ens hunden vill sitta bredvid honom. Givetvis så ska klassen på skolresa till Tyskland men det kostar 500£ och det har ju inte familjen råd med. Självklart springer Belle till tant Rosemary och berättar allt och hon får en check med pengarna. Zack och Lisa blir inte alls glada över det.

Diane och Louise blir vänner igen och sitter på cafét och pratar ut med varann.

Debbie och Eli forstätter med sina skumraskaffärer men Len börjar bli lite misstänksam.

Carrie kommer till familjen King när hon får veta att bröderna slutat med betalningen till dotterns/systerns privatskola. Scarlett blir nyfiken på vad hennes mamma gör där inne så hon står vid dörren och tjuvlyssnar.
Carl och Matthew vill genom att inte betala skolan få Carrie att gå med på att sälja dotterns aktier.
Den enda som verkar glad över en syster är Jimmy. Han till och med visade henne  Toms grav och de stod och pratade om hur det hade blivit. Scarlett hade inte fått veta något om Kings och trodde att sin far vad död sen flera år.

                  ~*~*~*~*~*~*~*~*¨~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Ellinora undrade hur Sarah hade dött.
Det var när Jack som hade det dåligt med pengar och det gick inte så bra med gården så tänkte Andy hjälpa honom med att få ut försäkringspengar för en gammal lada. Han tände eld på den utan att veta att Sarah var där för att göra slut med sin älskare Ritchie (en yngre kille som var kompis med Scott). Ritchie och Andy klarar sig men Sarah blev kvar inne i lågorna.


"är mitt huvud för litet?"

Daz fyllde 16 år och började tänka till ;) Den grabben kan inte ha det lätt när både Billy och Jack ska vara pappor, bjuda på middag på födelsedagen och köpa en klocka i present.
Debbie ordnade party för två... Daz och Penny, en tjej från skolan som dök upp i byn när hennes moped hade gått sönder och hon lämnade in den på verkstaden.
Tyvärr blir det tjafs mellan Jack och Billy så Daz blir less och orkar inte hålla på att välja mellan dem. Kvällen slutar med att Penny drar därifrån när hon får höra att Daz tror att han ska få till det under kvällen.

Alan är ju sådär typiskt engelsk när han ska ordna med festivalen. Han vill gå strikt efter reglerna för hur kommitén ska agera på sina möten men de bybor som dyker upp har egna idéer.

Bröderna King vill sälja Home Farm för att kunna lösa ut Scarlett och även på så sätt bli av med Rosemary men det går inte för enligt advokaten måste alla vara med på en försäljning.

David får med sig Del på sin sida när det gäller att blåsa Eric på pengar. De hittar på ett företag som de för över pengar till, lite i taget.

Debbie fortsätter med massa skumraskaffärer, ber Eli att sno massa bildelar som hon sen använder till bilarna hon lagar.

Hände det något mer?

Två kultingar som heter Rose & Mary

Morsdag firades i byn. Daz gav Diane ett smycke men hade fått pengar från Billy vilket inte uppskattades av Jack.
Victoria lade blommor på sin mammas grav.. men tydligen har hon inte fått veta riktigt om vad som hände när Sarah dog utan började ställa frågor.

Men visst är de mer lika än om det hade varit den f.d. rödhåriga Victoria?

               Rosemary fick åka och köpa en skoluniform till Belle, second hand, för det hade hon gjort under alla år till sina grabbar. Belle blev glad och ville visa hennes husgris Petals små kultingar.

Sam ville flytta ihop med Emily men det blev lite fel. Emily missuppfattade hans avsikter.. eller?
Jag tror att båda är lite förtjusta i varann men inte riktigt vågar erkänna det.

Val och Eric var först sams men när Eric trodde att det var Val som legat bakom det att pengarna kom tillbaka för att hon ville bli sams med honom. Val blev ursinnig och började rota i det hela och kom på att det inte var från baren pengarna kom. David sa att han tagit från sina egna pengar men hon trodde honom inte.
Sen var det bara bitska kommentarer mellan dem. Lite roligt bråk med Val och Eric på puben efter att Diane och co försökt att göra en försoningsmiddag till dem.
David är besatt av tanken att krossa Eric och vill att Del ska hjälpa honom.

Jimmy fick Kelly till att flytta in på Home Farm, Rosemary inte allt för glad över det. Det första Kelly gör är att se till att få ett rum som byggs om till garderob =)
Jag tycker att de är så söta ihop, Jimmy och Kelly.

Rodney fick erbjudande om att ta över Kellys rum och blev nöjd men han är lite misstänksam mot Paul nya pojkvän för han  såg att Jonny hade kvar sin profil på en dejtingsida för bögar."Förhållanden är för idioter..."

Sam var orolig för att Samson var sjuk men ingen tog det på allvar. Barnet hamnade på sjukhus, läkarna befarade att han hade hjärnhinneinflammation. Även Belle började känna sig hängig med ont i huvudet.


Lisa blev arg för att det var Rosemary som stod bakom den där utbildningsfonden men när Belle hamnade på sjukhuset hon med så lugnade hon ner sig. Rosemary kom på besök  och medan hon var där fick familjen Dingle veta att Belle inte hade hjärnhinneinflammation utan bara vanlig influensa. Då gav Lisa med sig och sa att Rosemary får betala för Belles skolgång.
Samson hade hjärnhinneinflammation men inte den allvarliga varianten så han kommer att klara sig.
Emily fanns vid Sams sida hela tiden.

Carl o Chas blev ihop igen.

Billy fick  åter flytta in hos Edna men Jack blev inte allt för glad över att han stannar i byn. Lite rädd att Daz inte vill genomföra adoptionen då. Men det verkar som om Daz vill det ändå även om Billy bor i byn.

Kelly blev fri mot borgen och hon och Jimmy pratade ut. Jimmy sa att när hon ljög för polisen om hans alibi så var det det finaste någon gjort mot honom. Jag tycker att de passar varann mer och mer för varje dag. Ett riktigt gulligt par.
Paul skämtade med Kelly att om hon inte blev frikänd så skulle han få Kvinnofängelset i verkligheten, det är nämnligen hans favorit tv-serie =)

Pearl tänkte göra slut med Len för att han bara tänker på Edna men när hon kommer hem för att göra det så har Len fixat till det med middag och vill att de ska förlova sig igen. Pearl blir jätteglad.


Del gav Eric Pollard hans 2000£ som Val blev av med och sa att de kom från pubägaren som hittat dom.  David blev rätt irriterad över hennes tilltag. Det slutar ialla fall med att Eric ber Val om ursäkt högt och tydligt på puben.
Val som först sagt "förhållanden är för idioter" när Pearl och Len firade sin förlvning fick nog tänka om när Eric och hon blev ihop igen.

Jag vet att jag glömde Dingle


Förlåt att jag råkade glömma Donnas namn igår när jag skapade den nya omröstningen.
Jag hoppas ni kan rösta ändå... och gärna skriva en kommentar om varför ni röstat som ni gjort.


Restultatet av förra omröstningen som handlade om vem ni tyckte  skulle bli gravid. Av 128 röster blev det så här:

Louise Appleton 26%
Donna Windsor-Dingle 22%
Jo Stiles 20%
Perdita Sinclair 13%
Katie Sugden 8%
Kelly Windsor 7%
Victoria Sugden 2%
Valerie Lambert 1 %
Någon annan 1%

Frågan är ju vilka 2 som varit så "galna" att de röstat på Val ;)


65:a, 70:a & 76:a

Ja då är Jimmy, Matthew och Carl födda.

Nu är jag tillbaka, hoppas att det kommer att fungera igen. Ialla fall tills jag hittat en annan bredbandsleverantör.
Vet ni någon som är bra, pålitlig, snabb och billig?

Idag så blev bröderna King frisläppta mot borgen.
Belle charmar in sig hos Rosemary så mycket att Rosemary är beredd att starta en fond för att hjälpa fattiga barn att studera eftersom Lisa inte vill ta emot några pengar.
Eli snodde pengar från Edna och Billy fick först skulden. Eli vägrade att be om ursäkt ända tills Zack sa till att nu ska han göra som Billy säger.
Kelly blev arresterad för att hon ljugit om Jimmys alibi.


Tack för alla kommentarer och svar på min fråga. Om de bara sänder 6 avsnitt/vecka borde vi ju komma i kapp...om en sådär 100 år ;)

"young love" = ett par i medelåldern

Val hade sin födelsedag idag och fick sitta ensam hemma. Eric sjöng rätt vackert för henne ialla fall =)
Han övertalade även Diane och Paul att dyka upp trots att de var sura på Val.

Belle hade inte misslyckats i testet utan fick 98% rätt men Lisa och Zac kände att de kan inte låta henne gå i en dyr privatskola för även om de får stipendium så kan de inte få fram 2000£ varje år.
Belle var givetvis väldigt besviken. Det fick Shadrack att söka jobb hos Debbie som taxichaufför. Hon hade ju först tänkt att bara ha kvinnliga förare men det var visst för svårt att få tag på.

Bröderna King började ordna med begravningen men då fick Rosemary reda på det och kom hem fort som fan. Hon "kidnappa" kroppen för att de inte skulle kunna göra något. Till slut kom de faktiskt överens om att Tom skulle få vila brevid sin fru och Max bara Rosemary fick ha en lite större ceremoni.

Dessutom så fick Zack ta emot lite av hennes tårar för hon kände sig så ledsen och ensam.

Bobs brorsa Eddie dök upp.. och lyckades få Bob att vilja bli strumpbyxeförsäljare  igen ... fast Viv blev inte så förtjust direkt.
Eddie hade ju en förälskelse i Lisa medan Zack var i sydamerika.

Kul att Len sa "young love" och tittade på Viv och Bob... jaa för i hans ögon så är de ju unga =DNågon som vet hur avsnitten sänds  i England?
Är det fem dagar i veckan, ett eller två avsnitt åt gången?
Kommer vi någonsin att komma ikapp lite?


RSS 2.0