Två flikar borta

Eftersom jag inte är på det klara med om det är riktigt rätt att länka till upphovsskyddat material så tog jag bort inläggen och länkarna om "Nutid i HTG" och "HTG-från engelsk tv"


http://www.affarsvarlden.se/affarsjuridik/article820954.ece

(kanske fel att länka till detta också;) )

Ny omröstning

I brist på HTG på tv:n kan vi roa oss med en ny omröstning.
Vem tycker du skulle passa ihop med Diane? Motivera gärna ditt svar i en kommentar om du väljer alternativet "någon annan".

Jag kommer att ändra lite i fliken för "Uppehåll?" för att lättare se när det är uppehåll. Därför tänkte jag att jag skulle uppdatera just det inlägget så att det är lätt att se när det är uppehåll (så man inte behöver leta i kommentarerna för rätt datum)

Jag återkommer med resultatet i förra omröstningen....


Tack så mycket för er uppskattning! =D


Ett bröllop, en middag, en spirande kärlek och ett frieri

Det är full förberedelse inför Natashas och Marks bröllop.
Utanför kyrkan så klagar Betty på idén att förnya sina bröllopslöften, hon gillar inte den tanken eftersom har man en gång redan lovat trohet inför gud så räcker det men hon säger inte nej till ett glas fin champagne så därför är hon med idag.
Mark står också utanför kyrkan och han ser orolig ut. Natasha kommer dit och tar hans oro för att han är nervös, till och med mer nervös än vid första vigseln. Det blir fint och stämningsfullt inne i kyrkan och precis när Natasha sagt ja och ska säga sina löften så kommer Faye in och sätter sig. Mark ser henne inte förrän han ska säga sina löften till Natasha vilket gör att han får fram ett riktigt fint tal om att han inte skulle ha varit den han är om inte Natasha kommit in i hans liv. Natasha blir riktigt rörd och får tårar i ögonen.
När det sedan är över och alla samlas på kyrktrappan blir det dags för fotografering. Då upptäcker Natasha att Faye kommit dit och hon undrar varför. Hon går fram till Faye och passar på att presentera Mark för henne. Allt går bra och ingenting avslöjas.
Betty berömmer bröllopet och säger att det var en så trevlig idé med att förnya sina löften som de gjort. Efter fotograferingen är det dags att åka till festen på Home Farm. Mark skickar iväg Natasha och gänget med förevändningen att han har en överraskning på gång. Han går fram till Faye och undrar vad hon gjorde där. Hon berättar att hon åkt dit för att förstöra men sedan insett att det inte löser något för hon vill inte såra andra människor som skulle blivit lidande. Hon åker iväg och man ser hur Mark andas ut, mycket lättad. Det han inte ser är att Cain kommer fram bakom en buske och har sett dem tillsammans.
Överraskningen till Natasha visar sig sedan vara en häst han köpt till henne och hon blir jätteglad.

Festen är i full gång. Marlon har fått äran att laga mat som var populär på 80-talet och allt serveras på papperstallrikar och i plastmuggar. Betty och Val är mycket besvikna över att det är så enkelt och inte det minsta pråligt. Natasha förklarar att de ville ha det som de hade när de gifte sig första gången och då hade de inte så mycket pengar.

Lizzie sitter hos Dingles och sminkar sig men hon kan inte avbryta för att sätta på en kanna te eftersom hon då inte vet var hon slutade sminkningen. Zak blir mer och mer irriterad på henne och tycker hon borde hitta annat ställe att sova på. Lizzie går i förväg till Home Farm för att hinna smaka på alla godsaker. Hon blir besviken på Marlons kokkonster eftersom hon tycker maten är lite väl enkel. Det gör att Marlon bjuder hem henne på middag.
Han säger att han är faktiskt som en trollkarl i köket och kan laga till de mest underbara maträtterna.  Då säger Lizzie att han får berätta mer om "Sagan om lökringarna".
Väl hemma hos Marlon och middagen så är hon mycket nöjd. Eli kommer in och tror att han stör i en dejt och de driver lite med honom och säger att de precis skulle ha sex på bordet ;)

Bob går omkring och är sur, mest mot Gennie. När hon och Brenda pratar om kosmisk balans och ödet så påpekar han att han inte fått som han velat eftersom hans fru sitter i fängelse. Det gör att Gennie börjar leta efter annat boende, hon vill inte tränga sig på längre. Han protesterar först men säger sen att det kanske är bäst så. Bob känner att han borde göra annat så han bjuder Zak på puben och de får tydligen en helkväll. Dagen efter går han runt och har en ordentlig baksmälla. Det blir kaos i butiken och Brenda snubblar på en kartong Bob ställt på golvet. Hon får åka till sjukhuset och det visar sig vara en stukning. En vecka måste hon vila foten men vem ska ta hennes jobb så länge. Gennie erbjuder sig att göra det, hon kan ta ledigt från fabriken. Hon säger att "ödet förde oss samman precis när jag tänkt flytta ut" till Bob och han går tveksamt med på det.

Cain frågar ut Debbie om kvinnan hon sett med Mark den där gången de åkte förbi dem vid vägen. Det enda Debbie kommer ihåg var att hon var rödhårig och det gör att Cain börjar ana att inte allt står rätt till. När han ser Mark går han fram och berättar att han sett honom med den snygga kvinnan efter vigseln. Han frågar om hon är singel men Mark säger åt honom att låta henne vara.

Nicola vill fortfarande inte berätta något för Jimmy för han har mycket att bevisa än.
Jimmy vill träffa Rodney i smyg och det är för att han vill ha hans välsignelse till att gifta sig med Nicola. Rodney blir lite förvånad men godkänner honom. Detta gör att Jimmy måste köpa en ring men han har inga pengar så han säljer bilen. Sedan går han till Home Farm och friar till Nicola på kontoret. Hon blir förvånad, chockad och glad men kan inte svara honom. Han säger att hon åtminstone kan tänka på saken och sedan svara när hon vet.
Nicola träffar Laurel på cafét och berättar om Jimmys frieri. Hon berättar att han till och med sålt bilen, nåja det var inte mycket till bil, för att köpa ringen, ja det var inte mycket till ring, bara för att han älskar henne. Hur ska hon svara, hon har ju inte berättat att hon är gravid och hur kommer Jimmy att ta det. Hon lurar ju sin blivande man det första hon gör om hon svarar ja... Laurel säger då att om hon älskar honom ska hon säga ja, annars inte.
Nicola går till Kings kontor för att svara. Jimmy ser henne och blir något nervös så han säger åt Edna och Scarlett att gå hem tidigare. Nicola svarar ja på hans frieri och han lyser upp av glädje.
De går båda två till puben för att berätta för Rodney som blir glad. Han är bara orolig för att Nicola inte berättat om barnet men hon säger att de ska bli riktigt riktigt lyckliga...
(Åh vad jag hoppas att hon har rätt, låt det bli ett lyckligt äktenskap och en födsel utan massa dramatik eller på annat ställe än sjukhus.)


Ja nu är det semesterdags, uppehåll till den 1 augusti.

Jag önskar er alla en riktigt trevlig och skön sommar, speciellt er som ska ha semester från HTG på heltid!

Ni andra får också ha en riktigt trevlig och skön sommar men vi kanske hörs här, någon diskussion eller så kanske vi kan hitta på (inte varje dag men jag kommer att titta in här emellanåt)

Ha det så bra kära vänner!


Halshuggningskammare

Lee sover i skjulet i skogen. Han känner sig inte speciellt fräsch när han kommer till jobbet och Katie säger att han ser lite sliten ut.
Sam hittar Lees kläder i skjulet fast han inte vet vems det är och han säger till Nathan som säger åt Sam att bränna kläderna. Lee blir inte glad när han hör det och han säger till Nathan att alla kanske inte har en fullproppad garderob att välja och vraka ur. Katie hör detta och hon och Nathan inser att det är Lee som bor i hyddan.
Hon erbjuder sedan Lee att flytta in hos henne i stället, det måste ju vara bättre än skjulet. Lite motvilligt går han med på det. När han sedan duschar hos Katie så behöver han en större handduk. Katie kan inte låta bli att stirra på hans nakna överkropp. Precis då kommer Nathan som ska bjuda Katie på en drink och sedan middag. Nathan blir inte alls glad över att Lee ska bo där och han muttrar en del medan de tar sin drink på puben. Katie förklarar att hon bara är en bra vän som ställer upp.

Zak snubblar över bråte i deras vardagsrum. Han hamnar på en Lizzie som ligger på soffan. Först börjar hon skrika men sedan flirtar hon med honom. Lisa kommer in och ser förskräckt ut men sedan flinar hon bara.
När Dingles sedan kommer till bygdegården för att titta på varietén så fortsätter Lizzie sitt flirtande med Zak som ser mer förvirrad ut än att han skulle uppskatta det.

Ashley träffar Nicola i butiken och han kan inte låta bli att fråga hur hon mår och hur det går med graviditeten. Nicola ser sig om men ingen hörde det och hon blir lättad. Sedan frågar hon Laurel hur Ashley fått reda på saken och Laurel berättar som det är, att han hittat bilden och trott att det var hennes. Niclola muttrar om att det var väldigt själviskt gjort av henne men lugnar ner sig något.

Idag är det dags för varietén. Sam och Samson uppträder med att spela på skedar och dansa. Inte så vidare populärt. Laurel och Gabby sjunger en duett och dansar. Det blir lite fel och glömda ord men de flesta tyckte nog att det var rätt roligt. Terry och TJ hade klätt ut sig som Helan och Halvan och stod och väntade på deras tur. Först skulle Will spela ukulele, eller rättare sagt skulle han det efter Belles korttrick. Belle kommer in på scenen och ropar upp sin assistent Shadrack. Han som tidigare varit och stulit öl i bygdegården och  då råkat hitta Belles "halshuggningskammare" hade fått bråttom därifrån. Hon blev väldigt besviken men tänkte göra några korttrick i stället. Zak ser hennes besvikelse och erbjuder sig att bli assistent. Hon blir inte helt nöjd med det eftersom han då inte kan se hela tricket. Då kommer Bob och erbjuder sig att hjälpa till i stället. Belle skiner upp som en sol. Bob lägger sig i lådan och bara huvudet och fötterna sticker ut. Hon tar upp en stor såg samtidigt som en ljusraket brinner av. Folk blir häpna och börjar skruva på sig men precis då går sprinklersystemet i gång av raketröken och alla måste rusa ut. Doug försöker att räkna ihop alla ute på gårdsplanen men ingen verkar ta det så allvarligt. Efter en stund kommer Gennie på att de glömt kvar Bob i lådan uppe på scen. Hon hjälper honom komma loss.
De går till cafét och där vill Jamie bli avlöst, dessutom är det tomt på kunder. Gennie och Bob berömmer varann och hon börjar hjälpa honom att torka sig. De kommer varann mycket nära och plötsligt känns laddningen mellan dem. De går iväg åt varsit håll precis innan något händer...

Natasha vill veta Marks nya bröllopslöften men han vill inte avslöja något. Han säger att han behöver åka iväg ett tag men att han snart är tillbaka. Mark åker till Faye för att konfrontera henne om vad hon egentligen vill. Då visar det sig att hon vill ha honom. Han säger att det inte går eftersom han har en fru och barn. Faye säger att han egentligen inte är gift med Natasha eftersom han fortfarande är gift med henne. Allt kommer fram, Mark heter egentligen Daniel Lamb och han var gift med Faye. En dag för 27 år sedan hade han åkt för att möta en vän vid tågstationen men han hade aldrig återvänt. Efter 7 års letande hade hon gett upp och fått honom dödförklarad. Detta hade tagit hårt på hans föräldrar som strax efter det dog. Nu vill hon veta vad som hände och varför han gjorde som han gjordet. Han kan inte förklara det mer än att han trodde hon skulle få det bättre utan honom.
Faye blir ledsen och Mark kramar om henne. De kommer varann så nära att de kysser varann men han drar sig undan. Han ångrar inte att han träffat Natasha och om Faye säger något till henne kommer hans liv att bli helt förstört...

När Mark kommer hem är Natasha skitförbannad eftersom han har missat varietén. Han ursäktar sig med att han åkt runt till olika blomsterhandlare för att hitta praktfulla blomsteruppsättningar till morgondagen. Givetvis förlåter hon honom.
Hjärtattack, fårtjuv och ett nytt kärlekspar?

Eric orkar inte ut och kampanja, han skyller för på Vals gryta hon gjort dagen innan men hon låter sig inte luras.
Hon blir orolig men han försöker bara vifta bort det.
David och Leyla är ute och värvar röster. De tar en paus när de ser att Eric får en leverans av varor till fabriken. Varorna lämnas utanför så Eric måste bära upp allt själv. David är orolig och går givetvis och hjälper sin far.
Eric vill inte visa att han mår dåligt så han kör iväg David så fort han fått hjälp. Val ser det och blir orolig. Hon tar helt enkelt med sig sin man och åker till sjukhuset där de tar massa prover på honom. De misstänker att han fått en lindrigare hjärtattack. Val blir så orolig att hon ber Eric att ta det lugnt nu och att han drar sig ur valet men Eric vägrar. När ha sedan möter David så vill han inte erkänna att han mådde dåligt utan han säger att han bara spelade teater när han var trött efter varubärandet, allt för att få ett försprång i valet.
David blir fruktansvärt besviken på sin far och går därifrån.
Till Val säger Eric att han inte kommer att visa att han är sjuk, eftersom det kommer att förstöra bilden av honom som en stark, handlingskraftig man. Val är orolig för att det ganska snart kommer att sluta i en kista för hans del.
Eric försöker be David om ursäkt med att det är bara politik, inget personligt men David går därifrån.

Ashley råkar hitta Nicolas ultraljudsbild i Laurels väska. Han konfronterar henne så fort han får chansen eftersom han trodde att det var Laurels. Hon förklarar då att det är Nicolas men när hon ser Ashleys lättnad blir hon ledsen. Det visar sig att han är nöjd med sin familj och han vill inte ha fler barn. Han är rädd att det kan hända igen det som hände Daniel. Laurel blir besviken på honom men tillslut så får de tillfälle att prata ut med varann och då lyckas hon övertala honom att det faktiskt inte behöver gå så illa en gång till.

Zak hittar ett får på deras ägor och ser Shadrack sovandes på en bänk i närheten. Det visar sig vara ett av Andys får som Shadrack snott med sig i fyllan fast han inte kommer ihåg det.

Lee upptäcker att de har blivit vräkta och han pratar med sin morfar. Han förstår inte hur det gått så illa eftersom han bidragit med pengarna Mick velat ha. Det visar sig att Mick legat efter med pengarna mycket längre tid än Lee vetat om.
Mick söker upp Zak för att kunna vara med om bedrägeriet de pratat om igår men Zak säger att det är försent nu. Precis då kommer Shadrack med fåret och Mick känner igen att det är Andys märkning på den.
Mick lämnar tillbaka fåret till Andy och han säger inget om att det var Shadrack utan att det var några ungdomar som han stoppade. Som tack kanske han och Lee kan få lite husrum.
Andy säger att de kan få sova i en av ladorna.
Lee ordnar så de kan sova över på B&B:t och i fortsättningen får Mick sova där på Lees besparingar medan han säger att han ordnat med husrum för sig själv på annat håll.

Nicola pratar med Natasha om festen. Hon säger att hon ser ett romantiskt tema med isskulpturer och champagne inte ett där alla är välkomna och där man kommer att se Shadrack rapandes. Natasha håller med så hon ger Nicola i uppdrag att hålla koll på honom.

Belle ska visa upp sitt korttrick för Brenda och Doug. Hon har sin nya assistent med sig, Shadrack eftersom Will inte kunde. Både Brenda och Doug blir överförtjusta av hennes trick men när Belle går därifrån så viskar hon till Shadrack att det kommer de kanske inte bli när det får se det riktiga tricket hon ska göra på varietén.

Gennie sitter och syr en väst till TJ som han ska ha på uppträdandet. Bob kommer förbi och berömmer henne jättemycket. Terry ser hur mycket hon tittar på Bob.... Hon låtsas som om det inte vore något.

Mark ska skriva nya bröllopslöften och letar inspiration på Internet. Natasha vill att han skriver direkt ur hjärtat men han har svårt att hitta ord.
Faye dyker upp och frågar om jobbet finns kvar. Givetvis får hon inte det men hon lämnar kvar sitt cv och betonar att hon flyttat sedan senaste gången hon var här. Natasha råkar nämna om bröllopet och det gör att Faye reagerar på det och får bråttom därifrån. Mark kommer sedan hem och får höra att hon varit där. Han blir orolig och när han ser hennes cv kastar han det på en gång. Natasha undrar lite över hans reaktion men han skyller på att han är stressad över att inte få till bröllopslöftena så hon blir nöjd.

Ett frieri


Victoria vänder Aaron ryggen eftersom hon inte gillar hans familj just nu. Hon är med när socialtanten kommer för att göra en utredning med Andy om det som hänt.  Trafikförseelsen ger inget eftersom polisen lagt ner fallet men hon ställer frågor om hustrumisshandeln hon fått höra om. Andy säger då att Jo var en sådan som ljög för att få andra på sin sida.

Lizzie vill ha pengar för gårdagen när hon var med Eric på välgörenhetsfesten. Eric är inte alls beredd på att betala så hon kastar ägg efter Eric och Val. Detta gör att han blir sen till ett möte på kontoret med Nathan och en klient. Det visar sig att Lizzie hunnit dit och vill inte gå därifrån förrän hon fått sina pengar. Eric blir lite stressad över att hon vägrar gå så han säger åt Doug att ringa polisen. Det fick fart på Lizzie så hon går. Nathan säger åt Eric att det är mycket som står på spel så det är bäst att han vinner valet...

Brenda blir inte alls glad när hon får höra att Wyldes gårdsbutik ska sälja lokalproducerad mat och inte kläder som hon trodde. Gennie och Bob försöker trösta henne med att det är ingen konkurrens eftersom de kommer ha så skilda produkter.

Brenda och Doug är oroliga för att det inte anmäler sig några barn till varietén. Hon mutar TJ att ställa upp fast han inte vill. När de sedan har uttagningar så verkar det inte gå så bra. Terry och TJ ska dra en vits men den uppskattas inte. Belle har lyckats övertala Will till att vara med men vad han ska göra vet han inte än. Belle viskar något i hans öra men han vågar inte göra det hon säger eftersom hans mamma inte skulle bli glad.

Mick ber Andy om ett förskott eftersom han har ont om pengar. Andy har inte heller så mycket men ger Mick 30£. Så fort han fått pengarna går han till puben och tar en liten öl. Där träffar han Zak och de börjar prata. Zak säger att han har en vinstdrivande plan under utveckling. Mick inser att det är ett bedrägeri av något slag men han är intresserad av att vara med... ända tills Lee kommer in på puben.

David ber Edna och Alan om ursäkt för att han gjort bort sig i fyllan. Leyla lägger också ett gott ord för honom. Både Edna och Alan inser att David är ett bättre alternativ än Eric så de godkänner ursäkten och erbjuder sin hjälp.
Det visar sig att en undersökning är publicerad i tidningen och där leder Eric bara med tre poäng över David. (Inte för att jag förstår hur de räknar poäng i valet)

Eric får kramp när han är på puben och David går fram till honom eftersom han är orolig men Eric skyller bara på magproblem. När Val får veta att han haft ont så blir hon orolig men han säger att det är så nu när det är stressigt innan valet.

Natasha är orolig för att Maisie kastar sig över Cain men Mark tycker att de inte kan göra något åt det. Så hon söker upp Cain för att be honom att inte utnyttja hennes dotter men han svarar att det var väl precis det hon gjorde när hon bad Debbie spionera på Mark.

När hon märker att hon inte kan påverka Cain går hon därifrån. Hon står vid stenbron och kastar sten i vattnet. Cain dyker upp och säger att han ska inte säga något till Mark om att hon spionerat på honom. Hon ber honom att hålla sig borta från hennes familj och går iväg. Mark som precis åker förbi med bilen har sett dem på bron.
Han påpekar det när han kommer hem och Natasha berättar då allt om att hon trodde han var otrogen och att hon spionerat på honom. För att lugna sin fru så friar han igen. De ska ordna ett litet bröllop för att förnya sina bröllopslöften. Natasha vill fira i London men Mark övertalar henne att de ska vara på gården.
När Natasha ska boka tid hos Ashley har han fullt men hon nämner att det är tur att han har så fin kyrka så hittar han en liten lucka nästa onsdag.

Både Val och Betty vill få en inbjudan men Maisie vet inte vilka som kommer få en. När Mark och Natasha kommer till puben så försöker Betty få fram om hon är bjuden men det verkar hon inte vara. Man ser hennes besvikelse och då kan inte Natasha låta bli så hon bjuder in allihop till firandet.

Cain säger till Mark att han förstår varför han gör som han gör med det här bröllopet men Mark säger att han inte är orolig för vad Cain kan göra. Då säger Cain att "vi får väl se...."
Dags för rättegång om vårdnaden av Sarah

Natasha vill ha med Mark för att kolla konkurrensen av gårdsbutiker i området men han skyller på att han måste serva bilarna. I  själva verket så träffar han Faye. Han ber henne hålla sig i från honom och hans familj. Hon ser ledsen ut när han förklarar att han inte har några som helst känslor kvar för henne. Då säger hon att hon är desperat men han vill inte lyssna utan går därifrån.

Maisie är trött på att vakna upp och se Sandys gamla kalsonger i köket och en massa glas och flaskor efter hans fest. Hon packar ihop sina saker och flyttar ut från puben.

Jimmy är desperat, han vet inte vad han ska göra. Han pratar med Edna om saken men erkänner inte att det gäller Nicola utan han låtsas att det gäller ett affärsmöte. Edna inser snabbt att det gäller en kvinna men hon säger åt honom att följa sitt hjärta eftersom man måste våga chansa.
Laurel ger Nicola en bok om graviditet men hon blir inte glad. Även om hon sagt att hon inte klarar av att göra en abort betyder det inte att hon vill behålla barnet. Precis då så ser Rodney att Jimmy är på väg till dem så han rusar ut och stoppar honom. Blommorna Jimmy hade med sig till Nicola ger Rodney till Leyla som råkar gå förbi.
Rodney pratar med Jimmy och säger åt honom att låta Nicola vara ifred eftersom hon inte vet om hon tänker behålla barnet. Jimmy blir förtvivlad när han hör det.

Nicola börjar jobba igen på Home Farm. Hon har en del att göra och Natasha erkänner att hon tänkt ge henne mer ansvar och bättre betalt. Nicola ser inte alls glad ut när hon hör det. Natasha märker att Nicola inte mår bra och hon ska precis säga något om det när Mark kommer in och med sig har han Maisie som flyttar hem igen.

Lizzie försöker få Eric att betala det han är skyldig henne men hela tiden har han ursäkter. Hon går då och sätter sig på hans kontor och hotar med att inte gå därifrån förrän hon fått sina pengar. När det inte verkar fungera så hotar hon med att ringa tidningen och berätta om hur han behandlar folk runt om kring. Detta gör att hon får sina pengar och Val blir förbannad. Hon blir ännu mer förbannad när hon upptäcker att Eric bjudit med sig Lizzie på en välgörenhetsfest till förmån för handikappade. Lizzie följer endast med för att det är gratis drinkar och mat. Eric ser det som bra publicitet om han har med sig en synskadad som hjälper honom med kampanjen. Väl på festen är Lizzie bara intresserad av att dricka drinkar, inte lyssna på stela kommunalpampar. Plötsligt blir hon igenkänd av en dam som sitter i rullstol. Rullstolsdamen anklagar Lizzie för att vara en brottsling som stulit en insamlingsbössa. Lizzie förnekar det men damen hävdar att det är Lizzie och som bevis så rycker hon tag i Lizzies ben och drar upp byxbenet och visar en elektrisk fotboja.
Eric blir inte alls glad av denna negativa publicitet och han är rädd att det förstör hans kampanj.

Idag är det dags för förhandlingarna i rätten. Andy förklarar för Sarah om att de ska bestämma var hon ska bo om det är hos mamma eller pappa sedan lämnar han Sarah hos Val när han möter Cain på puben. Han säger åt Val att ta med Sarah och gå in i bakre rummet på en gång. Cain säger då till Andy att han inte kan hålla undan henne hur länge som helst. Andy säger då åt Cain att hålla sig borta från hans dotter och Cain svarar att han kommer snart att vara den som bäddar ner henne i sängen varje kväll.
När Andy går därifrån följer Cain efter. Utanför puben får Andy veta att Cain gjort "allt" för att hjälpa Debbie eftersom Sarah inte ska bo hos en hustrumisshandlare. Andy blir så förbannad att han nästa kör över honom när han kör därifrån. Detta gör att när Andy precis ska till rätten kommer det två poliser och vill veta vad han gjort, de har fått en anmälan om en incident i trafiken.

Målet i rätten blir uppskjutet eftersom Andy inte kan komma för han är på förhör hos polisen. Debbie anklagar genast Cain för att ha gjort något men han nekar. Hon ger sig inte och tänker inte prata med honom om han inte talar om vad han gjort eftersom hon är övertygad om Cains skuld. Tillslut erkänner han att han tipsat socialen eftersom hon inte gjorde det själv. Hon blir förbannad eftersom han alltid gör som han själv vill.
När Andy konfronterar Cain så står Debbie ändå på sin fars sida och tyckte han gjorde rätt.

Jimmy går och grubblar på hur han ska göra eftersom han så gärna vill att Nicola behåller barnet men han kan ju inget säga än. Han får rådet av Edna att våga satsa annars kan man aldrig vinna.
Jimmy går över till Nicola och ber om ursäkt för igår när han var så okänslig. Nu vill ha verkligen försöka igen eftersom han saknar henne så. Nicola går med på att försöka igen, fast hon ska inte bo hos honom och de kommer inte dela säng och han får inte röra henne. Det är med andra ord en mycket tveksam återförening...
Inte lätt att vara/bli förälder

Cain ser till att Aaron håller Victoria på gott humör, genom att ge Aaron pengar så han kan bjuda henne på något. Aaron får med sig Vic på promenad istället för att gå till skolan.
Då passar Cain på att ringa skolan och meddela att Victoria skolkar och skolan ringer givetvis Andy. Dessutom skickar skolan hem en kurator som ska prata med Andy och Victoria. Eftersom Vic inte vill ha socialen inblandad så lovar hon att inte skolka mer.

Det är dags för pubquiz och nu vet vi vad Sandy snokade efter igår. Han hade skrivit upp de rätta svaren på armen och det upptäckte Natasha när hon satte sig bredvid honom. Hon fick Sandy till att inte fuska så hon hjälpte honom med svaren och det gjorde att de vann.

Folket som är på cafét har roligt åt David som skämt ut sig dagen innan. Eric hör det och säger åt dem att inte göra narr av hans son...det är hans jobb att göra det.
Lizzie försöker att glädja David så hon säger att hon kan hjälpa honom att dela ut flygblad. Hon försöker att övertyga folk om att rösta på David när Eric kommer dit. Han lyckas övertala henne till att hjälpa honom i stället. Hon vill ha 50£ för det men Eric lyckas få ner priset till 15£.
David ser sedan att hon har en av Erics rosetter på sig och blir mycket besviken. Då erbjuder sig Lizzie att hjälpa honom om han betalar men det vägrar han. Han vill inte bli en korrumperad politiker.

Faye ringer till Mark och han blir irriterad eftersom han bett henne gå via hans advokat. Hon vill bara visa sin tacksamhet och frågar när de ska ses nästa gång. Då säger han åt henne att det inte är någon bra idé, hon ska vänta på att han hör av sig till henne nästa gång...

Laurel försöker prata med Nicola men hon är fast övertygad om att göra abort.
När Laurel sedan möter Rodney har hon svårt att inte visa hur ledsen hon är. Han blir mycket orolig och då säger Laurel att Nicola är gravid. De går båda till Nicola och hon får veta att nu vet även Rodney om det. Nicola verkar beslutsam ända tills hon åter igen ser ultraljudsbilden, då inser hon att fostret är såpass stort redan att det kommer att bli en mycket jobbig abort. Hon bestämmer sig för att behålla barnet och Rodney säger åt henne att berätta för Jimmy. 

Nicola och Laurel är ute och pratar om gamla minnen de haft med andra pojkvänner. De är mycket fnissiga och skrattar en hel del. Plötsligt kommer Jimmy och tjejerna tystnar. Nicola ska precis ta mod till sig att säga något men Jimmy börjar åter igen att prata om att det är tur att de gjort slut för det skulle aldrig fungerat mellan dem och att Nicola måste försöka börja om och träffa andra. Hon blir då så irriterad att hon attackerar honom med handväskan.

Jimmy möter sedan Rodney och är skitförbannad. Han säger att nästa gång kommer han att anmäla Nicola eftersom hon är så våldsam. Rodney kan inte annat än följa med Jimmy hem och berätta hur det är.
Jimmy blir chockad, han börjar tänka på Kelly och att de skulle haft en son som idag skulle ha varit 14 månader om hon inte gjort abort. Rodney ber honom att ta det lugnt och inte göra något eller säga att han vet förrän Nicola är redo till att berätta. När de sedan sitter och pratar om barn och föräldraskap visar det sig att Jimmy skulle jättegärna vilja ha barn, pojke eller flicka spelar ingen roll... eller jooo han skulle älska att ha en son och Rodney skulle älska att ha en sonson.

Cain är förbannad på Debbie som han tycker inte gör så mycket som hon kan när det gäller att få vårdnaden om Sarah. Hon är rädd att Andy skulle ge igen och då kan det bli fel och i sånna fall kan det vara kört att få träffa Sarah.
Eftersom Cain är Cain så ringer han till socialen och säger att han har något att berätta om Andy...


Trevlig pingst allihop, ha det så bra!

Sinatra vs Sid Vicious

Leyla sitter vid datorn på cafét och söker jobb. David kommer fram till henne och erbjuder henne jobb på hans städfirma. Hon verkar inte ta det förslaget så allvarligt.

Chas letar efter en katt, Herrcules, som rymt från kliniken. När hon letar i Ednas trädgård blir Edna lite upprörd eftersom Eli varit där tidigare för att jaga en "råtta". Lite senare så är även Paddy där och letar efter katten.

Debbie besöker Andy på gården för att få träffa Sarah. Fram till att rätten bestämmer var Sarah ska bo vill hon kunna träffa henne precis som förut. Därefter kommer hon att finna sig i rättens beslut. Andy är inte alls glad över det och försöker hindra henne.

Cain vill att Aaron håller Victoria på gott humör eftersom hon kan användas som hjälp i Debbies kamp om Sarah. Aaron försöker kontakta Vic och först är hon på dåligt humör men blir strax efter lite gladare.

Chas ser att Aaron hänger med Cain och hon blir orolig. Hon nämner det för Paddy som bestämmer sig för att prata med Cain. Marlon avråder honom till att göra det men han lyssnar inte. När Paddy träffar Cain så säger han åt honom att inte lura Aaron till dumheter för Chas skull. Cain bara skrattar åt honom och kallar honom för modig.
Chas ser Cain på puben och går fram och ber honom att inte ta med Aaron på massa dumheter så säger han att han redan sett till att Aaron kan få jobbet på verkstan tillbaka och det tack vare Paddy. Chas ser väldigt förvånad ut.

Cain pratar med Debbie och vill att hon ger Aaron en chans till men hon är inte så pigg på det. Han fortsätter sedan att flirta med Maisie på puben och det framför ögonen på Andy som inte blir glad.

Aaron går till verkstan och ber Debbie om ursäkt. Efter lite övertalande så får han tillbaka jobbet men Debbie blir inte alls nådig om han missköter sig.

Maisie sitter i lagerutrymmet på puben och skriver något i en pärm. Sandy ser det och ställer frågor som hon inte vill svara på eftersom det är hemligt. När Val ropar på henne att hon ska komma och jobba så passar Sandy på att snoka lite i pärmen.

David är orolig för att skämma ut sig och vill därför dra sig ur valkampanjen. Eric gör allt för att trycka ner honom och hans självkänsla. De konfronterar varann på pubens toalett och David är inte speciellt nykter. När han kommer ut därifrån är han väldigt irriterad på sin far. För att visa folket hur Eric är och hur han själv är så jämför han med att Eric är mer som Sinatra medan han är en Sid Vicious typ. Sedan ställer han sig på en stol och sjunger My Way... Efteråt så ramlar han ner och slår huvudet i golvet. Allt gick bra och han fick sitta med en ispåse mot skallen.

Nicola fyller 31 år men vill inte öppna födelsedagskorten som kommit med posten. Rodney vill hitta på något med henne men hon skyller på att hon ska luncha med Laurel.
Laurel följer med henne till sjukhuset och där får Nicola veta att hon är gravid i fjärde månaden. Hon kan inte förstå att det hänt men inser sen att första gången hon var med Jimmy så skydda de sig inte. (Det måste väl ha varit i lastbilen?)
Hon vill inte berätta något för Jimmy men Laurel övertalar henne. Precis när hon ska göra det så kommer Jimmy och gratulerar henne. Hon tror att han fått veta om graviditeten och blir då något konfunderad. Han fortsätter att prata om att inte lägga sig i hennes liv och att det var bara en tillfällig flirt de hade och att det är lika bra att de inte fortsätter ihop. Dessa ord gör att hon inget säger till Jimmy om läget.

Rodney märker att Nicola är nedstämd och det gör honom orolig. Han försöker prata med Laurel för att få veta vad det är men det leder bara till att han tror att det är på grund av Jimmy som Nicola är ledsen. Så han besöker Jimmy på kontoret med en påhittad förevändning och passar då på att säga till Jimmy att ta lite hänsyn till Nicola som är så deprimerad.

Laurel följer även med Nicola när hon ska på ultraljud. Även om det inte är första gången för Laurel så blir hon ändå helt fascinerad och säger att det är fantastiskt medan Nicola är lite mer återhållsam.
När de ska åka därifrån så säger Nicola att hon tänker göra abort....

Dagens fniss var när Maisie bad Marlon att fixa tilltugg till Vals pubquiz medan Marlon och Paddy bara står och fnissar...
Marlon lovade då att göra "Val"-au-venter =)
(Vol au vent är en liten smördegs"korg" man fyller med varm eller kall fyllning, ofta en stuvning med t.ex. skaldjur..)Att fuska för att få som man vill

Edna har fixat med rosetter till Davids valkampanj men tryckeriet har valt fel foto och tagit en bild där David blundar. Han är inte speciellt glad över det men Edna tycker han är stilig ändå.
Leyla har köpt nya kläder och börjar nya jobbet på Home Farm. Nicola försöker genast bossa över henne och försöker få henne att skriva på ett avtal om tystnadsplikt. Precis då kommer Nathan och stoppar Nicola.
Leyla får ett samtal från vårdhemmet där hennes mamma vistas och de nämner en donation som getts i hennes namn. Hon förstår ingenting men senare visar det sig att det är Nathan som ligger bakom. Leyla blir rasande, först för att han snokat och sedan för att han utnyttjar hennes mamma i kampen om valet. Hon blir så arg att hon river av sig kavajen och kjolen och kastar de på Nathan och sedan rusar hon ut från kontoret. När David får höra vad som hänt blir han också arg så han, Edna och Leyla åker till Home Farm för att prata med Nathan. Nicola försöker stoppan dem men Nathan kommer dit och låter dem säga vad de har på hjärtat. Han kan inte låta bli att ge kommentarer om Leylas utseende så David tänder till och är på väg att börja slåss. Leyla hindrar honom genom att kasta vatten och blommor ur en vas på Nathan. Sedan går de därifrån och Nathan står där blöt och förnedrad medan Nicola fnissar.

Sandy bjuder in sina vänner på kortkväll. De dricker vin och drinkar och spelar kort om pengar. Så fort Val tittar in gömmer de pengarna eftersom Val inte vill få anklagelsen om att det pågår en svartklubb bakom puben.
Det går inget bra för Sandy men han vill ändå göra en utmaning. Om han förlorar ska han krypa på bara knän tvärs genom hela byn men om han vinner så vill han tillbringa en natt hos Betty. Betty går inte alls med på det men när Sandy säger att han kommer att laga maten och sova på soffan bara han får vistas under samma tak som henne så ändrar hon sig. Givetvis så vinner Sandy och han går med ett leende på läpparna för att packa. Då kommer Val in och vill visa ett korttrick hon lärt sig som ung. Det tar inte lång tid innan hon upptäcker att Sandys kortlek är märkt och att han fuskat.

Andy kommer till puben för att be Maisie om ursäkt men hon godtar den inte. I stället säger hon att han är tråkig och inte alls något som hon önskar sig. Nu inser hon att han var helt fel, inget som attraherade henne.
Cain kommer in och börjar flirta med henne. Till Andy ger han pikar om hustrumisshandel och att Andy inte kan ta hand om varken kvinnor eller barn.

Cain pratar med Debbie och säger att hon kan slippa denna oro för Sarah om de tre sticker till Italien eller Frankrike för alltid. Debbie tolkar det som om han hela tiden varit ute efter att sticka och att han inte alls tänkt stanna i byn som han sagt så hon blir besviken och förbannad och går därifrån. Han följer efter för att försöka förklara. Utanför möter de Lisa och Lizzie. Lizzie faller genast för Cains röst och säger att kan få hjälpa henne om han vill ha sällskap. Cain bryr sig inte och går därifrån.
Sedan ser han Maisie utanför puben och börjar prata med henne. Han flirtar rätt mycket och försöker att bjuda ut henne. Precis då kommer Val och säger att Maisie är upptagen för hon ska tvätta håret och då går Cain iväg. När Maisie undrar om någon faller för Cains ego så svarar Val att det är många som fallit för Cains charm, "han har så många skåror i sängkarmen att det är bara sågspån kvar"

Aaron visar en slapp attityd på verkstan och Chas försöker få Debbie att inte ge upp utan ge honom en chans till. Debbie föreslår att han ska gå på college några dagar i veckan för att sedan praktisera hos henne men han är inte intresserad av det.
Eli och Aaron tror att de ska tjäna pengar på att stjäla eldstäder i tomma hus. Cain upptäcker dem och säger åt dem att de är korkade men precis då kommer polisen. Cain säger åt Eli och Aaron att sticka därifrån så pratar han med polisen själv. Givetvis undrar polisen vad han gör där och han säger att han avstyrt ett inbrott men att bovarna stack i en skåpbil. Han blir tagen till förhör. Den manilga polisen försöker provocera Cain för att han ska berätta om kidnappningen och pengarna. Eftersom polisen inte har några bevis på att Cain gjort något nu så måste de släppa honom.

Debbie är jätteorolig för att när som helst kan Cain sticka igen. Han säger att hon inte ska vara orolig och att han kommer att berätta något som är jättehemligt och hon får inte säga något till någon. Han berättar att när han var i Spanien så gjorde han massa olagliga jobb som sedan råkade gå för långt och fick honom att må illa. Nu sitter hans kumpaner i fängelse och att han dör om de hittar honom. Det är priset av vara en tjallare...

Barn, barn, barn...

Det var mycket om barn idag...

Nicola är uppe på natten och länsar kylskåpet. Lexi kommer upp och ser henne. Hon är så trött på att ha Nicola i huset så hon vänder sig till Laurel och ber om hjälp. Laurel lovar att prata med Nicola. När hon sedan gör det så får hon veta att Nicola tror att hon är gravid. För att få veta hur det ligger till försöker Laurel få Nicola att göra en gravtest. Nicola är så nervös att hon inte vågar med gör trots allt testet. Mycket riktigt så visar det att hon är gravid. Vad ska hon göra nu, hon gillar ju inte ens barn...
Laurel säger åt henne att hon måste berätta det för Jimmy men Nicola tvekar.
När hon sedan tar mod till sig att säga det till honom när de ses på puben så hinner hon inte det eftersom Jimmy säger åt henne att flytta ifrån huset. Han är så upptagen med att skälla på henne att han inte märker att hon ville säga något. Han rusar hem och packar ihop hennes saker som han sedan lämnar utanför Rodneys dörr.
Nicola är så upprörd att hon inte kan prata men hon kommer att försöka lösa allt på egen hand.
Rodney skäller ut Jimmy eftersom Nicola är så uppriven (ingen av dem vet ju riktigt varför) och Jimmy lovar att hålla sig borta från henne.

Lexi försöker övertala Carl om att de ska försöka få barn men han vill inte det än. Han vill få ordning på företaget först. Undrar hur Lexi kommer ta det när hon får veta att Nicola och Jimmy ska ha barn?
Kings får ett kontrakt på jobb i östeuropa. De singlar slant om vem av dem som ska åka och det blir Carl. Han är rätt glad över det eftersom han då slipper Lexis tjat om barn. När Lexi får höra det så erbjuder hon sig att följa med på affärsresan...

Andy vill att Maisie gör någon nytta i hushållet så han säger åt henne att städa upp i huset för han vill visa upp en proper familjefasad när socialtjänsten kommer på besök. Maisie är inte så förtjust i tanken, hon vill inte förstöra sina fina händer. När han sedan kommer hem och ber henne fixa middag åt Sarah...och till honom och Victoria får hon nog. Hon säger att hon känner sig som en sjaskig bondfru. Andy vill inte lyssna utan sticker ut till ladan igen.
Maisie söker upp honom och säger att det är slut, hon flyttar ut. Det enda Andy tänker på är att hon borde vara kvar tills på måndag när socialtjänsttanten kommer.
Maisie flyttar in bakom puben eftersom hon inte vill flytta hem till mamma och pappa igen.

Nathan erbjuder Leyla jobb som hans kontorsassistent. Hon vill jättegärna ha jobbet för då slipper hon jobba hos Eric på fabriken. Nathan vill att hon ska se presentabel ut så hon måste köpa nya kläder och för att hon ska kunna göra det ger han henne pengar.

Bob får höra att Terry erbjudit Brenda att flytta in men att då måste han, Jamie och tvillingarna flytta ut. Då kommer han på att om han bor i lägenheten över cafét så kan Brenda bo hos Terry. En mycket bra lösning och alla verkar nöjda...utom Gennie. Hon frågar Bob om hon kan få bo kvar i lägenheten, på så sätt får han en barnvakt som bor nära och hon kan hjälpa till i butiken om det behövs.

Victoria är barnvakt till  Sarah och de ska ut till lekparken i byn. Hon stannar till i butiken först, där tittar hon i en tidning och märker inte att Sarah tar godis och sedan sticker ut.
Aaron ser att Sarah är ensam utanför affären och frågar henne om hon ska in till Vic men det vill hon inte. Då tar han med sig henne till Debbie. Precis då så har tanten från socialtjänsten kommit och hon sitter och pratar med Debbie och Cain. Först vill Cain att Aaron går iväg med Sarah men kommer ganska snabbt på att det är nog till deras fördel om hon får komma in. Han är dock mycket noga med att inte prata skit om Andy även om Sarah stuckit från sin barnvakt.
Victoria letar efter Sarah och får se att hon kommer med Cain och Aaron. De lovar att inget säga till Andy om vad som hänt. Hon hinner precis komma hem när socialtanten kommer på besök. Givetvis kommer det fram att Sarah rymt från Victoria och att hon dykt upp hos Debbie. Andy förstår inte först vad som hänt men han finner sig snabbt och låtsas att han vetat om allt. Han blir lugnad när han hör att socialen tar hänsyn till helheten och inte bara en enstaka händelse.
Vem kommer att få vårdnaden om Sarah?


Tusen tack för alla uppdateringar, ni är underbara!

Det är så skönt att kunna ta en dags semester och ändå håller ni liv i bloggen... 
Desutom är det kul att se att ni hittar egna diskussioner när det inte finns så mycket annat att prata om under uppehållet =)Planerade uppehåll

 

 

 

Sommaruppehåll 2019

 

 

Sista avsnittet sänds 20 juni

börjar igen 19 augusti

 

 


Fredagen 3 juni

Den dagen kommer jag antagligen inte hinna kolla på HTG så därför kommer jag inte att skriva någon sammanfattning men jag hoppas att ni kan hjälpas åt med det i kommentarsfältet till detta inlägg.
Ni brukar sköta det galant =)


OBS! Onsdagens avsnitt kan ni väl diskutera i rätt inlägg här under så blir det lättare för alla att hänga med.

Ha nu en så skön och trevlig helg som ni bara kan!

Två män med sina lögner

Natasha kommer ut med sitt morgonkaffe på farstukvisten och hon hör hur Mark pratar med någon. När han sedan ser henne så förnekar han att han pratat med någon annan än sig själv.
Detta gör att Natsha söker upp Debbie och ber om hjälp. Hon vet att Mark ljuger för henne så hon vill att Debbie ska spionera på honom eftersom hon själv inte kan ta sin bil.
Sagt och gjort, Debbie och Natasha följer efter när Mark åker in till stan. De ser honom parkera bilen och sedan gå i väg. När de följer efter så tappar de bort honom men ser sedan när han sitter på ett café. De väntar ut honom och fortsätter sedan förföljelsen. Mark åker till golfklubben som han sagt och det gör att Natasha tror på honom och säger åt Debbie att hon hade nog fel så de kan åka hem. Det visar sig att Mark upptäckt förföljelsen så han ringde Faye och sa att han inte kunde komma eftersom han fått fullt upp med att inte avslöja sig för Natasha. Han bad henne att höra av sig till hans advokat i framtiden.

Cain är inte glad över att Debbie får mer hjälp av Natasha. Han säger att det kommer att sluta med att Debbie måste göra något i gengälld.

Sandy fortsätter att försöka be Betty om ursäkt men hon är inte beredd på att göra det än. Hon vill att han låter henne vara i fred. Hans nya strategi blir då att han säger till henne att han inte förtjänar hennes kärlek eller förlåtelse men för att sluta försöka så vill han ha en puss. Han får pussa henne på pannan och sedan går han därifrån. Betty ser lite snopen ut...

Nicola får pengar till Jimmy av Natasha och Mark ser det. Han kan ju inget säga när frun är där men så fort Nataha gått så säger han till Nicola att hon redan fått betalt av honom. Nicola säger att det kunde väl hon inte säga till Natasha så hon var ju tvungen att ta emot pengarna... men hon ger inte tillbaka något till Mark.
Hon är fortfarande sur på Jimmy så han får sova på soffan. För att det ska kännas bättre så vill hon att han skriver ett nytt kärleksbrev själv direkt från hjärtat.

Jimmy frågar Sandy om hjälp men denna gång får han klara sig själv. Sandy råder honom att köpa en bok med citat som han kan använda sig av.
Hans kärlekspoesi till Nicola blir inte godkänt av henne. Hon river sönder det och säger att han är usel på poesi och att hon vill ha ett nytt brev. Jimmy blir mer och mer nedstämd och han tror att hon kommer att dumpa honom. Han får rådet om att fixa en middag då gör han det. Nicola kommer hem och är inte alls imponerad av hans försök och då säger han att hon kan lika gärna göra slut nu för att han ska slippa lida. Då först veknar Nicola och säger åt honom att hon älskar honom som den klumpiga vilseledda drummel han är men han är hennes klumpiga vilseledda drummel.

Brenda planerar att flytta tillbaka till Hotten när försäljningen av cafét/butiken är klar. Terry blir inte alls glad och helst av allt vill han be henne flytta in men det är trångt eftersom Bob och tvillingarna redan bor hos honom. När han försöker prata med Bob om saken så vill inte Bob förstå, inte ens när Terry säger att sen kommer Bob ha råd att köpa sig ett hus.

David är besviken på artikeln som McNally skrivit och han inser att allt han sagt är vänt till hans nackdel.
Det blir dock en demonstration för vandringsleden. Nathan kommer dit och försöker hävda deras rätt att göra som de vill. Då kommer Eric dit och säger att han ska tala om vad kommunen anser om saken. Nathan säger då att han givetvis kommer att gå på samma linje som kommunen. Eric berättar att kommunen låter vandringleden vara öppen även i framtiden.
Nathan blir inte glad och han konfronterar Eric på puben. Eric försvarar sig att det bara var ett första steg att det blir bättre sen.

David blir så förbannad på Eric så han flyttar från deras hus. Val blir så glad att hon vill fira.
Efter den "segern" så säger Val till Leyla att hon borde stödja Eric och inte David eftersom hon jobbar för Eric och borde därför vara rädd om sitt jobb, det finns många duktiga sömmerskor som behöver jobb.

Edna erbjuder David att bo hos henne. Först så kan han inte ta emot det erbjudandet men sedan går han med på det. Leyla berättar att hon sett att Eric och Nathan är i maskopi med varann men att hon har inga bevis.
David säger åt Eric när de är på puben att han vet att det är lögn det Eric håller på med men att han inte kan bevisa det. Det gör att Eric börjar tänka efter och han funderar på att dra sig tillbaka, han är stolt över att hans son velat följa hans fotspår. Val hör det och hon skäller ut honom, hon vill att han fortsätter med politiken.
Därför utmanar hon David på en debatt mellan honom och Eric i bygdegården nästa dag.
David blir rasande och rusar ut ur puben. Eric följer efter och ber om ursäkt för Vals tilltag som han inte hade en aning om. Trots det så tycker han att det kanske är bra med en öppen och civiliserad debatt.
David är så arg att han säger att Eric inte är hans pappa längre och ärligt talat så har han aldrig gillat honom.RSS 2.0