Sjukapapporsklubben

Inskrivet lördag 24/12 kl 00:27
 
Lawrence ska precis berätta allt för Chrisse när Bernice kommer in i köket där de är. Chrissie skyller genast Andys misshandel på Robert så Lawrence håller tyst.
 
Megan tar med sig Eliza till jobbet men blir irriterad när det låter när Leyla arbetar så Eliza inte kan somna. Hon vill till och med att Kerry och Bernice inte fönar håret i salongen. Megan håller Jai borta för hon vill klara allt själv.
 
Victoria har hämtat hem Andy från sjukhuset. Chrissie kommer och besöker honom. Hon ber Andy ringa polisen för hon är övertygad om att det är Robert som ligger bakom misshandeln. Andy blir då tvungen att berätta allt om Lawrece.
 
Robert som inte kan släppa att Andy och Chrissie är ihop så han åker till Home Farm. Han pratar med Lawrence om att han ska ha sin del av pengarna han har rätt till vid skilsmässan för Andy ska inte kunna lura åt sig allt. Lawrence talar om att Robert inte kommer att få något alls och om han fortsäter att hota så kommer han sluta som Andy eller värre. Robert inser då att det var Lawrence som ligger bakom och han hotar med att berätta allt om inte Lawrence ser till att han får pengarna.
 
Belle har fått massa utslag på kroppen och hon tror att det är från parfymen hon använder. Priya råder henne att gå till läkaren. Belle tvekar men går sedan i väg. Hennes läkare är något försenad så Belle får sitta i väntrummet ett tag. Det gör att hon råkar höra Jermaine fråga receptionisten om hans fru hört av sig. Hon blir besviken så när de ses senare på kvällen så konfronterar hon honom. Han erkänner att det inte är så bra mellan honom och hans fru och att Belle gör honom glad. Belle som har sin fars otrohet i tankarna kan inte gå med på att träffa Jermaine så hon går ur bilen för att gå hem. Det ser nästan ut som om hon ångrar sig.
 
David ska till sjukhuset för kontroll av knölen och Jacob vill följa med men får inte det. När Gabby kommer in i affären ser hon att Jacob är ledsen. De börjar prata med varann och han berättar om sin oro. Gabby snor en hel flaska vodka och drar med sig Jacob till scoutstugen. Där dricker de sig fulla och pratar om sina knasiga föräldrar. Plötsligt pussar Jacob Gabby på munnen men ber genast om ursäkt. Gabby böjer sig fram och pussar honom igen.
 
Lawrence sitter och tittar på gamla brev och foton när Chrissie rusar in. Hon skäller ut honom för att ha lejt några som skulle misshanda  Andy och för att sedan muta Andy till att hålla tyst. Hon går ut från kontoret så hon märker inte att Lawrence får en hjärtattack.
 
Leyla kommer till sjukhuset för att göra David sällskap. Hon är irriterad över att han åkt själv utan att säga något. David gör sina undersökningar och han kommer att få svar om några dagar.
 
Robert kommer in på kontoret på Home Farm. Han ser Lawrence ligga på golvet och kippa efter andan. Först tänker han ringa ambulansen men ångrar sig. Han går runt där en liten stund innan han går iväg. Det blir istället Bernice som hittar Lawrence och ringer efter ambulans.
 
Zak ska försöka be Joanie om ursäkt för sin svartsjuka. Han säger att han inte är van vid att leva med en sådan kvinna som Joanie. Hon erkänner att hon kan vara lite flirtig men det är sådan hon är och han får vänja sig vid det.
 
Jacob kommer tillbaka till affären något onykter. Han letar efter sin mobil när Eric kommer in med både mobilen och den tomma vodkaflaska. David blir givetvis besviken på Jacob som säger att det är jobbigt att hantera oron över att David kanske ska dö snart.
 
Gabby kommer hem onykter hon också. Ashley ser henne och hon säger samma sak, att hon först ska handskas med att Ashley snart kommer att dö och sedan bli adopterad av Lawrence som precis fått en hjärtattack så nu vill hon ha lite kul i livet.
 
Harriet ska starta en barngrupp i kyrkan men de med barn verkar inte allt för intresserade. Hon besöker Megan i salongen. Megan vet inte om hon ska delta i gruppen men däremot vill hon planera dopet som ska ha ett jättekalas.
 
Chrissie kommer hem och ser fotona Lawrence tittat på och hon hittar ett kärleksbrev från någon Ronnie Hale till Lawrence. Hon åker till sjukhuset och konfronterar sin far. Han ber henne att inte rota i det förflutna. Bernice kommer dit och Chrissie åker hem.
 
Lawrence erkänner för Bernice men hon hade fått veta allt från Chrissie tidigare. Han blir förvånad över att hon ändå är kvar men hon älskar honom säger hon.
 
Chrissie kommer hem och hon googlar Ronnie Hale.
 
 
God Jul allihop, tack för alla goa kommentarer iår <3
 
 
Sista avsnittet före jul sänds idag och sedan börjar det igen den 9/1-2017

Dement? Jag minns ej

Inskrivet fredag 23/12 kl 08:38
 
Lawrence undviker Bernice. Han skyller på att han måste arbeta när hon vill att de äter middag ihop. Hon går till Chrissie och säger att hon inte vill ljuga längre för att skydda dem. Precis då kommer Andy för att träffa Chrissie så Bernice går. De bestämmer sig för att berätta för Lawrence senare på kvällen.
 
Gabby frågar Bernice om att få gå på konserten. Bernice säger att det beror på vad Ashley säger och då måste Gabby erkänna att han är emot det. Lawrence säger att han kan prata med Ashley. Vilket han gör och Ashley förklarar att texterna är olämpliga. Lawrence förstår och accepterar Ashleys beslut. Han vill dock prata lite om Bernice men vågar inte säga vad han egentligen oroar sig för. Ashley säger att Bernice älskar sin man.
 
Aaron berättar för Robert om att Liv har inspelat när han erkänner att han mutat Ryan. Det gör att när Robert träffar Chas säger han att han är beredd att gå till polisen och erkänna för att fria Aaron. Hon ber honom vänta och precis då kommer polisen för att ställa frågor om de vet något om det mutade vittnet. Robert är på väg att erkänna men Chas stoppar honom. De får veta att Gordon påstått att vittnet var mutat av dem och att Liv kan bekräfta det men problemet är att Liv och Sandra är försvunna.
 
Rishi hör när Belle hackar på Joanie så han säger åt henne att sluta för annars riskerar hon sin praktikplats. Belle säger att hon bara skojade.
 
Joanie blir tveksam på om de ska åka till nöjesfältet som planerat. Hon tänker på det Belle sagt, att Lisa bett om ledigt före Joanie men inte fått det. Kerry råder henne att göra som planerat för alla måste gå vidare. Rishi kommer in på puben där de sitter och önskar Joanie en trevlig dag. Han ger henne sedan pengar till den första åkturen.
 
Andy besöker Bernice på salongen för att berätta att de kommer att prata med Lawrence under kvällen. Precis då kommer Lawrence in med en stor blombukett. Andy får bråttom därifrån. Lawrence säger till Bernice att han älskar henne oavsett vad som händer. Han åker hem och ringer ett samtal till någon om att de ska fortsätta som planerat angående Andy.
 
Harriet får jobbet som kyrkoherde igen.
 
Andy söker upp Robert på puben för att berätta om förhållandet med Chrissie. Robert blir skitsur och tror att de är ihop bara för att reta honom. Andy åker iväg och stannar på en landsväg. Två stora busar kommer och säger åt honom att låta Mrs White vara. Han förnekar att det är något mellan honom och Bernice men busarna misshandlar honom ändå. Lawrence ser början på deras möte sedan åker han iväg.
 
Chrissie och Bernice sitter på puben och väntar på sina respektive. Ingen av dem dyker upp och Chrissie är övertygad om att Andy ångrat sig med att bli ett offentligt par.
 
Chas råder Aaron att prata mer med Robert eftersom han till och med var beredd att åka i fängelse för att fria Aaron från mutanklagelserna. Aaron bjuder ut Robert som förvånat tackar ja. När de sedan ses på kvällen så kan inte Robert sluta älta förhållandet mellan Chrissie och Andy så Aaron avbokar utekvällen.
 
Gabby får veta att Ashley inte ändrat sig angående konserten även om Lawrence pratat med honom. Lachlan säger åt henne att inte ge upp utan att utnyttja Ashleys demens, han kan ställa upp som vittne. Så när de ses på kaféet så säger Lachlan att de ändrat texterna så ungdomar under 16 får komma på konserten så det var bra att Ashley sagt ja till Gabby. Gabby håller med även om Ashley inte kan komma ihåg att han ändrat sig. Ashley ser ingen kommentar om det i sin bok så han går iväg för att ringa Bernice. Jacob som hört allt tycker det är fel att de utnyttjar Ashleys demens. Lachlan hotar med döden om han säger något.
 
Chrissie är besviken över att Andy inte hör av sig så hon raderar hans nummer. Bernice får veta att han inte kommit till Bartons gård så hon är övertygad om att det hänt något. Lawrence säger att Andy säkert bara är bakfull och träffat någon tjej.
 
Andy ligger blodig och avsvimmad i skogen. När kan vaknar till lyckas han kravla sig ut mot vägen där Moira kommer körandes. Hon stannar och ringer efter ambulans.
 
Zak får reda på att Rishi ger övertidarbete till Joanie men inte till Laurel eller Kerry. Tillsammans med alla de andra fördelar Joanie fått gör att han blir orolig för att Joanie ska falla för Rishi. Kerry förklarar att Joanie är inte intresserad av massa pengar och dyra bilar eller en man med en egen fabrik utan hon gillar Zak som har en halv hund och fint skägg.
 
Ashley har plockat fram sina gamla skivor och gitarr för att minnas sin ungdom. Gabby kommer dit och han visar henne sakerna och sedan tackar han henne för hennes ärlighet, att hon frågade om lov att gå på konserten för det hade han inte gjort när han var ung. De går till kaféet och Bob får se skivorna Gabby fått av sin far för att lyssna på. Bob får veta att Ashley har spelat i ett band förut och han föreslår att de kan starta ett band ihop.
 
Gabby får veta av Ashley att Lawrence är beredd att adoptera henne när demensen blivit värre. Hon protesterar för Ashley är hennes pappa för alltid.
 
Bernice får samtal om att Andy ligger på sjukhus så hon och Chrissie får bråttom dit trots att Lawrence försöker få dem att stanna hemma för Andy vill säkert bara ha anhöriga där.  De ändrar sig inte så Lawrence skjutsar dem till sjukhuset. Han fortsätter att skylla på att Andy säkert bara tagit sig en fylla och följt med en tjej hem men så ser han Chrissies oro när hon går fram till Andys sjuksäng och håller hans hand.
 
Andy vaknar upp och det visar sig inte vara några skador på hans hjärna. Lawrence säger att han är övertygad om att de tagit fel person de som misshandlat Andy. Robert och Victoria kommer till sjukhuset men Robert stannar inte när han ser Chrissie där.
 
Jacob hör när Ashley berättar om sin oro över att demensen blivit värre redan nu för Bob på kaféet. Han kan inte hålla tyst utan talar om att Gabby och Lachlan bara ljugit om att han gått med på att hon skulle få gå på konserten.
 
Gabby är hemma och lyssnar på Ashleys gamla skivor. Lachlan kommer in och klagar på hennes musiksmak. Hon blir förbannad och säger åt honom att hon tänker inte gå på konserten, att hon ångrat sig och hon tänker berätta sanningen för hennes far.
 
Lawrence är lättad över att det är Chrissie som Andy är ihop med så han berömmer Andy och önskar honom välkommen i familjen
 
Laurel skäller ut Gabby så fort hon kommer hem. De är så besvikna över att hon utnyttjat sin fars demens för att få som hon vill. Gabby talar om att hon ångrat sig, att hon skull erkänna och de kan fråga Lachlan om de inte tror henne. Ashley svarar att han tror inte alls på henne längre.
 
Chrissie och Bernice är på puben och Chrissie ser Robert. Hon är övertygad om att det är han som ligger bakom misshandeln av Andy och han kommer inte sluta förrän han fått som han vill. Bernice tror inte att ens bror kan sjunka så lågt.
 
Lawrence återvnder till sjukhuset för att be Andy om ursäkt. Han erkänner att han trodde det var Bernice som Andy var ihop med och nu vill han ersätta honom med en summa pengar för att glömma allt, om inte annat så för förlorad arbetsinkomst. Andy vill inte ha hans pengar utan han vill att Lawrence berättar sanningen för Chrissie och Bernice. Lawrence säger att det kommer att vara slutet på hans äktenskap och dottern kommer inte att vilja prata med honom. Andy säger att antingen säger Lawrence det eller så kommer han att berätta allt.
 
Sista avsnittet före jul sänds 23/12 och sedan börjar det igen den 9/1-2017

Vem lurar vem, del 4651

Inskrivet kl 23:17
 
Aaon bli sur för att Chas säger åt Liv att åka hem. När han ska skjutsa hem Liv ångrar han sig och säger att hon får stanna för han är ändå stressad över rättegången och hon får honom att tänka på annat.
 
Moira städar undan all medicin och alkohol ur huset. Holly protesterar och säger att hon skulle aldrig ta ko-medicin.
 
Belle väntar på samtal från Jermaine som inte hört av sig. Tillslut får hon sms där han frågar om hon är ledig på torsdag. Belle skyndar sig att svara ja.
 
Kerry ska skämta med Dan så hon får Adam till att låtsas ha skrotat fel bil från verkstaden men Cain blir förbannad när han upptäcker misstaget och slår ned Dan. Dan säger upp sig  för han vill inte ha en arbetsgivare som slåss. Kerry får följa med till sjukhuset för Dan tror att ett revben har knäckts. Hon försöker övertala Dan till att ta tillbaka uppsägningen eftersom hon bara skämtat med dem.  Dan säger då att de lurat henne men att Cain råkat slå lite för hårt.
 
Andy kommer till Home Farm för att träffa Chrissie. De har sex på kontoret och precis när de är klara kommer Bernice så Andy måste gömma sig halvnaken bakom skrivbordet. Chrissie försöker få Bernice att inte gå dit men lyckas inte så Andy blir avslöjad.
 
Liv träffar Gordon men hon har inget att säga om Aaron förutom att det är jobbigt för honom. Gordon visar artikeln från tidningen efter rånet vid jul och han talar om att Aaron mutat en granne, Ryan, för att vittna mot Gordon. Han vill att Liv kollar Aarons, Chas och Roberts kontoutdrag. Liv lovar att göra vad hon kan för att stoppa Aaron.
 
Robert kommer in på kontoret på skroten och ser Liv rota i lådorna. Hon säger att hon letade efter cigaretterna han tog förut. Liv försöker få Robert att prata om vittnet men han gör inte det utan säger åt henne att gå tillbaka till puben.
 
Chrissie kommer till salongen och ber Bernice om ursäkt och för att be henne att inget säga om Andy till Lawrence. Hon erkänner att de setts flera gånger men de är inte ihop. Bernice gillar inte att behöva ljuga för sin man så hon kan inte lova att hålla tyst.
 
Holly blir irriterad över att Moira gör för mycket för henne hela tiden. Moira säger att hon önskar att Holly berättat om missbruket tidigare. Holly talar om allt som hänt och att hon vaknat upp ensam på en toalett och det fick henne att söka hjälp på en klinik. Hon lovar att inte svika dem mer.
 
Robert blir orolig när han inser att Liv vet om vittnet och att han mutat honom. Han tror att det är Sandra som skvallrat. Robert pratar med Aaron som blir förbannad över att det Robert gjort kan förstöra för honom.
Liv står bakom den öppna dörren och spelar in samtalet.
 
Aaron säger till Chas att han litar på Liv och hon är det bästa som hänt honom på länge. Liv hör det också.
 
Andy kommer till Home Farm för att prata med Bernice och be henne att inget säga till Lawrence. Då kommer Lawrence in och Andy skyndar sig att säga att han kom för att berätta att han tagit två tjuvjägare.
 
Gordon ger Liv en padda för att hon ställer upp för honom. Hon vill flytta hem till honom och hon säger att hon inte vill fortsätta spionera för hon tror Aaron talar sanning. Gordon blir rasande och  kastar ut henne ur bilen och drar iväg. Liv är besviken över att han inte vill vara en pappa för henne.
 
Gabby vill gå på konsert med Lachlan men  det vill inte han. Hon lovar att bjuda på mat och drinkar om hon får gå med honom dit eftersom hon måste ha någon som är äldre med sig. Han säger att Ashley måste gå med på att hon går.
Ashley säger nej då han hört en medlem oroa över att sonen lyssnar på den gruppens texter som inte är helt rumsrena. Gabby blir besviken över att det är något som Ashley kan komma ihåg.
 
Liv kommer gråtandes och kramar Aaron. Hon säger att hon är på hans sida och struntar i att Ryan tagit tillbaka sitt vittnesmål. När både Chas och Aaron reagerar på att hon vet om vittnets namn så skyler hon på att hennes mamma sagt något. Aaron säger att polisen talar inte om namn på vittnen. Chas tar Livs jacka och kollar hennes mobil. Hon ser sms från Gordon så Liv erkänner att han bett henne spionera på dem men att hon ångrat sig. Aaron blir besviken så han säger att hon måste åka hem och att han vill inte vara hennes bror längre.
 
Holly är på verkstan och hon ber Cain att lära henne slåss ifall Dean kommer tillbaka. Givetvis måste han stå tätt bakom henne för att visa hur hon ska stå och slå.  Hon vänder sig om för att visa men precis då kommer Ashley så Cain blir okoncentrerad när Holly slår till så han får en rejäl smäll och det börjar blöda från läppen eller om det var näsan.
 
Rishi lovar att Joanie ska få ledigt en dag för han har sett att hon har haft det tufft senaste tiden. Det sticker i ögonen på Lisa.
 
Holly vill bo kvar och betala tillbaka sina skulder till Moira och Cain. Moira blir jätteglad.
 
Lawrence hittar Andys klocka på kontoret på Home Farm men Bernice säger att det är Roberts och att hon ska lämna tillbaka den. Hon ser Andy på puben och viskar åt honom att vara mer försiktig. Lawrence som gått efter henne ser dem viskandes tätt ihop.
 
Aaron rusar in hos Gordon och han är förbannad för att Gordon inte låter Liv och Aaron träffas. Gordon försöker att trigga Aaron till att slåss men det lyckas inte. När Aaron kommer hem pratar han med sin mamma för han är orolig för vems sida Liv kommer att stå på eftersom hon sa tidigare att hon trodde på honom men efter bråket kan hon ha ändrat sig. Dessutom har hon kvar inspelningen när Robert och Aaron pratade.

Sista avsnittet före jul sänds 23/12 och sedan börjar det igen den 9/1-2017

Ananas som dödligt vapen

Inskrivet kl 23:42
 
Cain upptäcker Charity och Ross vid ladan. Han tvingar dem att visa vad som finns där. Charity påpekar när han ser lastbilen de gömt att Moira är med på affären denna gång.
 
Belle ber Rishi om ursäkt. Det gör att hon ska få följa med på en mässa. Han erbjuder henne praktikplats om hon pluggar ekonomi efter college.
 
Jacob blir besviken över att mamma inte kommer hem till hans födelsedag. När David ska förklara vad som hände mellan honom och Leyla så blir det konstigt eftersom Jacob inte sett när hon tog bilderna. Jacob blir ännu mer besviken och går därifrån.
 
Moira blir konfronterad av Cain om skumraskaffären med Charity och hon säger att hon gör allt för sin dotter även om hon är svag och ljuger och stjäl. Cain lovar att hjälpa henne.
 
Andy och Chrissie kysser varann på kontoret på Home Farm men blir avbrutna av Lawrence som kommer in. När Lawrence hämtar kaffe säger Chrissie åt Andy att smyga upp till hennes sovrum men han hinner inte denna gång.
 
Cain ber Holly hjälpa honom med att lasta ur lastbilen. Hon vill inte så han tvingar in henne i lastutrymmet och sedan kör iväg. Charity ser det och ringer polisen och anmäler lastbilen som stulen
 
Belle tappar massa glas som hon ska lasta in i bilen för att ha med på mässan. Precis då kommer läkaren Jermaine och kan plåstra om Belles skadade hand. De pratar lite och han skjutsar henne till fabriken.
 
Victoria ser Andy och Tracy bredvid varann vid bardisken på puben och hon bestämmer sig för att försöka para ihop dem. De alla sitter sedan vid samma bord där även Robert och Adam sitter. Tracy hoppar upp i Andys famn när de leker en lek där den som är sist i sällskapet att inte nudda golv får bjuda på nästa omgång. Chrissie och Bernice kommer precis in.
 
David tvingar Jacob att lyssna på vad han har att säga. och han berättar om knölen. Han säger även att de inte ska berätta något för Eric.
 
Cain stannar till på en landsväg och släpper ut Holly. Hon bråkar och tjafsar tills en bil kommer. Det är Dean med en livvakt. Cain erbjuder Dean hela lasten mot att aldrig mer ha med Holly att göra. Holly säger åt Dean att inte lita på Cain, att det säkert kommer en polis om han tar lasten. Dean lämnar tillbaka bilnyckeln och lyckas övertala Holly till att följa med honom. När hon går emot Dean tar han tag i hennes hår och säger att hon ska ligga i bagageutrymmet. Sedan vill han ha bilnyckeln till lasten och 2000£. Cain slår till livvakten och säger åt Dean att ta lasten och sticka. Dean släpper Holly och drar ivög.
 
Ross får äran av Charity att anmäla lastbilschauffören till polisen. Han säger att han och hans gamla mamma nästan blev prejade av vägen så chauffören måste vara full. Ross är besviken på Charity som släpper en så dyr last men hon säger att de nu får tillgång till ladan och att Cain är skyldig dem så mycket mer.
 
Liv försöker stjäla en chokladkaka i Davids affär. När det inte lyckas så försöker hon lura Jacob att hon fått för lite tillbaka i växel. David ser när hon trycker in en sedel i ärmen. Hon vägrar att erkänna utan tar en tia ur kassalådan och hotar med att anmäla David om han säger något. Hon börjar kasta frukt på David och Jacob som ställt sig framför ytterdörren för att hon inte ska komma ut.
Aaron kommer och hämtar henne och han ger tillbaka pengarna. David är skärrad eftersom hon hotade dem med en ananas.
 
Cain tänker lämna Holly ute på vägen och han vill att hon sticker men då hotar hon med att skvallra för Moira. Han går inte på hennes hot så hon blir förtvivlad. Hon ber gråtandes att få följa med för han och mamma är de enda hon har.
 
Tracey fortsätter att flirta och hänga på Andy. Chrissie ser det och går på toa och Andy skyndar sig efter för att tala om att han är inte intresserad av Tracey.
 
Chas säger åt Liv att tänka sig för, hon kunde ha skadat någon när hon kastade frukten på David och Jacob. Liv säger att hon bett om ursäkt men Chas talar om att Aaron har tillräckligt att tänka på så det är bäst att hon åker hem igen.
 
Holly tackar Cain för hjälpen inför Moira. Senare så pussar hon honom på kinden som tack. Hon säger för sig själv, med ett leende, att han är inte så dum.
 
Sista avsnittet före jul sänds 23/12 och sedan börjar det igen den 9/1-2017

Fram med kulorna då

Inskrivet kl 23:02
 
David är orolig för att Eric kan ha prostatacancer. Eric lovar att gå på hälsoundrsökning om David också går. Läkaren hittar en liten knöl på Davids ena testikel så han måste underökas vidare. Eric har bara en urinvägsinfektion. David vill inte berätta för sin far om hur det gått hos läkaren. Eric är lättad över att de är friska och krya för han hade nog inte klarat av att någon av dem har cancer efter allt som hänt.
 
Laurel orolig för att Ashley inte sagt något till henne om sitt beslut. Han säger att han måste tänka på att skapa lyckliga minnen medan han kan.
 
Holly ber om ursäkt och Moira säger att hon måste bevisa att hon är ledsen genom att betala tillbaka. Holly vill inte mocka skit så Moira får Cain till att låta Holly jobba på verkstan. Hon ska tvätta bilarna men får inte röra bilnycklarna eller växelkassan.
 
Leyla uppmuntar Tracey att visa sin kärlek för David,
Jacob är orolig för att Tracy är intresserad av David för han har hört Leyla och Tracey prata om det. Leyla säger att det bara är på skoj men Jacob säger att han sett blickarna hon ger David.
 
Moira berättar för Adam om Hollys problem. Hon hör Holly prata med Dean när hon kommer hem. Det visar sig att han vill ha 2000 till i ränta. Cain säger åt Moira att inte göra något utan att ha pratat med honom innan.
 
Charity erkänner för Ross att man inte alltid behöver göra något för pengar utan för att få folk att lita på en, därför hade hon satt dit Holly.
 
Rishi är intresserad av att köpa Lisas hus, eller rättare sagt marken. 
Belle blir sur på Joanie som ser försäljningen av huset som ett steg i att gå vidare. När Rishi ska kolla på huset så stökar Belle till det och skyller på att de sanerar på grund av råttor. Hon berättar om alla döda som är begravda vid huset. Lisa kommr hem och inser att Belle lurat iväg henne inför besöket. Hon skäller ut Belle och frågar vad som händer när Belle träffar en kille och flyttar därfrån, vem blir kvar ensam i huset...
 
Harriet försöker övertala Ashley att inte säga upp sig. Han tycker hon ska söka tjänsten istället.
 
Cain ser att Holly får betalt av en kund på verkstan. Han säger åt Holly att ge honom pengarna. Hon svarar att hon hade tänkt göra det ändå.
 
David ska precis fota sin knöl så han drar ned byxorna men just då kommer Leyla in. Hon undar vad han sysslar med så han berättar om knölen. Leyla tröstar honom med att det kanske inte är cancer och skulle det vara så så har de hittat den tidigt. David ber henne fota åt honom vilket hon gör med viss vånda.
(Ska det bli massa cancerproblem igen så vet jag inte om jag orkar skriva mer)
 
Liv dyker upp på puben för att stanna ett tag under påsklovet. Hon och Aaron hittar på saker att göra men jag fattade inte vad mer än att de hade sönder massa saker. Hon känner på sitt halsband emellanåt
 
Harriet har svårt att bestämma sig angående tjänsten eftersom om hon tar det jobbet kan inte Ashley ändra sig.
 
Joanie säger åt Belle att stötta sin mor och inte leva i det förflutna för livet går vidare. Belle ber sin mamma om ursäkt.
 
Jacob säger åt Tracey att inte flirta med David för det är slöseri med tid. Eric som hör det tror att Jacob hoppas på mamma och David ska bli ihop igen.
 
Moira pratar med Charity om att vara med på ett jobb för att få pengar, närmare bestämt 2000£.
 
David och Leyla sitter och dricker vin efter att hon tagit bilden åt honom och han ser att det ser normalt ut. Han säger att de inte får säga något till Jacob för det skulle oroa honom. Sedan talar de om hur mycket de betyder för varann och att de älskar varann. Jacob som precis kommer in hör dem och ser deras kram.
 
Sista avsnittet före jul sänds 23/12 och sedan börjar det igen den 9/1-2017

Inbrott, gud och toalettbesvär

Inskrivet måndag 19/12 kl 10:59
 
Paddy och Rhona berättar för Marlon om flyttplanerna. De säger att han är alltid välkommen att hälsa på. Marlon blir rasande. När han sedan pratar med Carly säger hon att det viktigaste är väl att Leo är lycklig. Marlon går motvilligt med på att låta dem ta med sig Leo till Tyskland.
 
Aaron får veta att Rhona och Paddy ska flytta till Tyskland och hans enda kommentar är att han frågar Rhona om hon tycker det känns rätt.
 
Megan tar med sig Eliza till jobbet och måste därmed avbryta möten med att amma.
 
Holly säger till sin mamma att hon vill en egen lägenhet i London så hon önskar att hon hade pengar till en handpenning. När de två kommer hem så finns en man som heter Dean i köket. Han säger att han är Hollys pojkvän men hon ser inte så glad ut när hon ser honom. Dean säger sedan till Holly, när ingen hör, att han vill ha sina pengar hon är skyldig honom för drogerna hon fått.
 
Holly är desperat så hon erbjuder Charity att se till att Moira och Cain separerar men att det kostar 2000£. Charity säger nej till förslaget.
 
Eric fortsätter att springa på toaletten. Han får problem när peronaltoaletten måste lagas så han försöker hitta lediga toaletter i gästrummen.
 
Chas säger åt Charity att Diane vill ha sina pengar snart. Charity säger åt Jimmy och Nicola att hon kommer att sälja till Robert om de inte köper ut henne från åkeriet.
Holly hör att Charity är i behov av pengar så hon föreslår att de kan fejka ett inbrott på puben. Då får Holly sina pengar medan Charity får resten av pengarna plus ersättning från försäkringsbolaget. Charity går med på det och de sätter planen i verket. Holly startar larmet på puben och går ned i källaren för att öppna kassaskåpet. Precis då kommer Moira fram och Holly inser att hon blivit lurad.
 
Moira och Cain får veta att Holly är skyldig Dean pengar. Det gör att Moira betalar skulden trots att Cain är emot det.
 
Laurel är orolig för Ashey så hon ber Harriet att hålla lite koll på honom. Ashley som börjat tvivla på sin gud eftersom han blivit sjuk bestämmer sig för att sluta som präst. Så vid påskgudtjänsten säger han att detta är det sista han gör som präst för nu ska han ägna sig åt familjen.
 
Sista avsnittet före jul sänds 23/12 och sedan börjar det igen den 9/1-2017

My waaaaay

Inskrivet fredagen 16/12 kl 09:42
 
Chrissie ska till advokaten för den sista skilsmässouppgörelsen. Hon är orolig för att Robert kommer att kräva mer pengar än hon erbjuder även om hon varit generös i sitt erbjudande. När hon kommer hem igen verkar hon ändå rätt nöjd.
 
Andy kommer till Bartons gård och blir förvånad över att Cain är hemma då han nyss varit nära att bli prejad av vägen av Cains bil. Cain blir rasande när han inser att hans bil är stulen och han söker upp Charity på en gång. Hon nekar så Cain går till Ross som också nekar.
 
Charity och Ross tror givetvis att det är den andre som är skyldig trots förnekande.
 
Belle har ett affärsförslag till Priya som innebär heltidsjobb för Belle. Hon är beredd att offra skolan för att tjäna pengar så hon an köpa sitt föräldrahem. Priya tycker förslaget är bra men att Belle är för ung. Lisa märker Belles förtvivlan när hon kommer ut från kontoret. Hon pratar med Priya och får veta vad Belle ville.
 
Vanessa och Rhona kommer in i affären där Jimmy och Nicola är. Där råkar Vanessa få reda på vad Paddy gjort så hon och Rhona går hem för att prata. Rhona berättar allt och säger att hon är fast besluten att adoptera ändå för att Leo ska få ett syskon. Vanessa tycker inte det är så klokt och tjejerna blir osams när en del hårda ord sägs. Rhona rusar iväg till Paddy och beordrar honom att inte sabotera när damen från adoptionsbyrån kommer för adoptionen SKA bli av.
 
Robert hör när Charity säger till Jimmy om försäljningen av åkeriet. Även att Nicola försöker övertala Charity till att inte sälja en del av ett företag som växer och går bra för att satsa på puben. Charity vill ändå sälja.
 
Vals monumentala gravsten kommer och de ska ha en ceremoni för att den ska på plats. Ashley ska hålla tal men de får vänta för att Eric inte kommit. Kranbilsföraren som ska sätta stenen på plats har bråttom och inte tid att vänta men David lägger sig på platsen så föraren blir tvungen att vänta. Ashley går iväg för att få dit Eric. Han hittar honom på pubtoaletten. Eric följer med och ceremonin kan börja. Efter en liten stund måste Eric rusa iväg till toaletten igen. När de andra ska gå därifrån börjar gravstenen att låta, den spelar My way med Val.
 
Ross vill ha Charitys hjälp och de åker iväg tillsammans från byn. Cain ser dem så han och Moira åker efter i tron om att de ska leda dem till den stulna bilen. Moira håller sig på lagom avstånd för att inte synas men det gör att de tappar bort bilen med Charity och Ross. De stannar till och precis då kommer Cains bil och kör förbi. De följer efter den istället och prejar bilen så den måste stanna. Ut ur bilen rusar en kvinna med rånarluva. Cain hinner ikapp och får tag i Holly.
 
Paddy och Rhona träffar adoptionstanten och de försöker hålla skenet uppe. När Paddy ska ta på Rhona så rycker hon till och drar sig undan. Tanten ser det och då erkänner Rhona allt.
 
Rhona söker upp Vanessa och ber om ursäkt. De blir vänner och kan prata ut.  Rhona inser att hon måste komma ifrån byn ett tag så hon slipper bli påmind om det som hänt. Hon söker upp Paddy för att tala om att hon vill flytta till Tyskland där hon vet att det finns jobb för dem. Det skulle bara vara i sex månader. Paddy tvekar men säger sedan ja. Rhona blir arg och säger att han inte ska svara det hon vill höra utan det han vill själv. Hon rusar iväg och säger att hon åker med Leo i alla fall. Paddy kommer efter och förklarar sin kärlek för henne och att han följer med till Tyskland.
 
Charity och Ross kommer tillbaka och det visade sig att han är rädd för sprutor så Charity fick följa med när Moses skulle få en.
 
Holly skyller bilstölden på att hon inte ville störa Cain och Moira i sovrummet med att fråga om lov att låna bilen. Hon vet inte hur länge hon blir kvar och hon vägrar att erkänna om varför hon är där när Cain frågar. Adam blir glad över att se sin syster igen.
 
Lisa börjar packa ned saker och Belle är ledsen. De bestämmer sig för att låta allt vara och att försäljningen får bli när den blir, det är ingen brådska.
 
Adam och Holly ses sedan på puben. Hon är sur för att Cain tillhör familjen nu och att Adam verkar ha glömt vad han gjorde deras far. Adam säger att Cain ändrat sig och ställt upp för dem, att det var han som räddade Holly från drogerna så hon borde ge honom en ny chans.
 
Moira ber Cain att ge Holly en chans så när de ser henne vill de bjuda på lunch på puben. Holly tackar ja men måste bara ta ett samtal först. Cain och Moira går in, Holly pratar med någon om att hon ska betala tillbaka för nu har hon en plan.
 
 
Sista avsnittet före jul sänds 23/12 och sedan börjar det igen den 9/1-2017

Omöjlig homestyling

Inskrivet torsdag 15/12 kl 10:06
 
Charity vill se bokföringen så Nicola gör en falsk bokföring som visar att åkeriet går dåligt, medan den riktiga finns på datorn som är lösenordsskyddad. När Nicola har ett möte med en kund kommer Charity till kontoret. Nicola går iväg med kunden medan Charity stannar kvar och snokar. Hon lyckas knäcka lösenordet och ser bokföringen. Dessutom ser hon kontraktet på den nya affären.
 
Charity kontaktar Ross för att få hans hjälp att stjäla lasten med mobiltelefoner från den nya kunden. Ross ordnar det och de ställer lastbilen i en lada tills han kan sälja mobilerna vidare. Cain märker på Charity att något är på gång så när hon laddar sin mobil så passar han på att snoka i den. Det gör att han ser till att lasten återkommer till kunden och Charity står utan pengar. Hon säger sedan till Jimmy och Nicola att hon vet om bokföringen och hon ska sälja sin del av företaget.
 
Ashley minns inget av gårdagen och han blir förvirrad när han råkar se bröllopsbilder på datorn som Laurel råkat lämna framme. Han går till kyrkan för att träffa Harriet. Hon får berätta vad som hände under vigseln. Ashley går hem och säger till Laurel att han minns allt nu, så berättar han lite om vad som hände. Laurel och Sandy blir överlyckliga. Senare hör Laurel Ashley prata med Doug eller Sandy (jag minns inte vem) och hon inser att Ashey inte alls minns utan han bara säger det. När de sedan tittar på bröllopsfoton tillsammans ser hon hans tomma blick.
 
Lisa har bett en mäklare komma och värdera gården. Mäklaren har givetvis massa synpunkter på vad som ska göras innan försäljningen. Belle blir rasande och slänger ut mäklaren. Hon vill inte alls flytta. Zak får reda på planerna och han kommer till gården för att försöka övertala Lisa till att inte sälja på grund av alla fina minnen de haft där. Lisa svarar att hon måste skapa sig nya minnen på annan plats.
 
Rhona och Paddy kämpar på även om stämningen är något stel. När de sitter på puben kommer Pierce dit för att fråga dem om de vet något om Tess älskare. Han har precis fått Tess andra mobil från polisen och i den finns massa kärlekssms. Paddy blir obekväm i situationen men Marlon ser det och kommer fram och räddar dem med att säga att de ska på möte strax. Rhona lovar dock att träffa Pierce nästa dag.
 
Pierce och Rhona ses på kaféet. Han berättar om alla sms medan Rhona försöker få honom att sluta tänka på det men när han berättar om sms som skickats under julfirandet och resan till Paris som Tess älskare ville göra så ber hon att få se smsen. Rhona läser allt och sedan erkänner hon för Pierce att det är Paddy som är älskaren. Pierce rusar ut från kaféet.
 
Paddy sitter på puben och pratar med Marlon. Han berättar att det är lite jobbigt just nu men att han bokat en resa till Paris för att rädda äktenskapet. Plötsligt rusar Pierce in och slår ned Paddy.  Han skäller ut Paddy innan han går därifrån. Rhona som kommit efter ser allt. Hon, Paddy, Marlon, Aaron och Chas samlas i lägenheten bakom. Rhona får veta att Paddy bokat en resa till Paris och hon blir rasande när hon hör det. Inte blir hon gladare när hon inser att de andra vetat om affären. Hon berättar att hon sett alla sms så nu gör hon slut med Paddy.
 
Sista avsnittet före jul sänds 23/12 och sedan börjar det igen den 9/1-2017

Bakfull präst x2

Inskrivet kl 21:47
 
Prästen vaknar bakfull hos Nicola, även Harriet är där. Kerry kommer och talar om att de är sena. Han är så bakfull att han inte klarar av att arbeta. Kerry föreslår att Harriet tar över istället eftersom hon inte är lika bakfull.
 
Chrissie stämmer möte med Andy i köket men Sam kommer dit före honom så hon blir lite generad ettersom hon är lättklädd.
 
Chas kan inte ge Zak jobb för att inte såra Lisa. Joanie söker jobb men det inte lätt när det finns jobb långt ifrån och hon behöver barnvakt. Hon funderar på att försöka få tillbaka jobbet på fabriken.
 
Sandra ska till polisen och Chas erbjuder sig följa med som stöd. Det gör att Marlon måste jobba när Laurel och Ashley ska ha sin fest där. Liv får följa med Aaron till skroten. Robert bjuder dem sedan på lunch på puben.
 
Charity är på åkeriet och jagar kunder, enligt Jimmy som ska till bröllopet.
 
Doug leder in Laurel i kyrkan. Harriet utför vigseln. När de är klara samlas de alla utanför kyrkan. Belle ser Zak stå en bit ifrån. Laurel och Ashley smiter hem medan de andra går till puben för att fira. Pearl saknar Edna på festen.
 
Liv ställer frågor om skjutningen som hon läst om i tidningen. Tillslut får Aaron säga till henne att sluta. Sandra återkommer från polisen och Aaron tackar henne. Liv smiter ut och träffar Gordon som fortfarande nekar. Hon lovar att hjälpa honom. Liv berättar det hon vet om Robert och Aaron. Hon pussar Gordon på kinden och går iväg till de andra igen.
 
Chrissie träffar Andy för att lämna tillbaka hans kalsonger han glömt i ladan
 
Ashley ska bara svara på ett sms så Laurel skyndar sig upp till sovrummet. Efter ett tag saknar hon honom. Laurel går ned och ser när Ashley står som förstenad. Sedan frågar han henne vad hon gör där, om hennes far vet om att hon är där.
 
Lisa blir inte glad när hon ser att Joanie ska börja på fabriken igen. De får en massa skift ihop.
 
Ashley kommer inte ihåg att han är gift med Laurel utan tror att hon är ihop med Marlon fortfarande. Han vill inte till läkaren för att Harriet inte ska få se honom. Laurel kör honom ändå till sjukhuset. Han fortsättr att vänta på att Harriet ska komma. Läkaren tror att Ashley fått en ministroke. De vill att Laurel inte säger emot det Ashley säger för att han inte ska bli upprörd. Hon ringer sin far och berättar var de är och sedan ringer hon Harriet och ber henne komma dit.
 
Harriet kommer till sjukhuset och Ashley blir lugn. Han vill att hon kör hem honom men blir förvirrad när de berättar att han inte bor med henne längre.
 
Sam frågar Andy om Chrissie frågat något om honom eftersom hon var naken när han kom till Home Farm härom dagen och hon hade gett honom konstiga blickar.
 
Rhona har svårt med känslorna när det är bröllop och ibland glömmer hon att vara arg och sårad.
 
Lisa funderar på att sälja huset och dela på pengarna med Zak. Belle vill inte det eftersom det är där hon är född.
 
Laurel är orolig eftersom hon inte är förberedd på det som händer med Ashley. Hon trodde de skulle få mer tid på sig innan det blev värre.
 
Sista avsnittet före jul sänds 23/12 och sedan börjar det igen den 9/1-2017

Telefonskoj

Inskrivet kl 22:06
 
Aaron upptäcker Liv och hon är förbannad på honom för att han ljugit i rätten. Han inser då att det var hon som ristade in ordet "Lögnare" på bilen. Aaron tar med henne hem så de kan prata med Chas. Liv är väldigt arg och hon har ett hetsigt sätt mot dem. Hon tror inte alls på Aaron och han har svårt att säga hela sanningen för att det gör så ont. Chas ringer till Sandra som ska komma och hämta Liv. Medan de väntar så lyckas Liv hitta Chas mobil utan att någon ser och får på det sättet reda på Gordons adress så hon smiter iväg för att åka dit.
 
Ashley ber Doug att prata med Laurel så de blir sams för han bör ställa upp för sin dotter när hon ska gifta sig.
 
Laurel har sin möhippa på salongen. De får lite skönhetsbehandlingar medan de dricker alkoholfria drinkar och äter mycket frukt. Harriet råkar komma in så Laurel bjuder in henne också. När Harriet ser att Laurel inte äter kycklingleverpatén hon fått så inser hon att Laurel är gravid. Harriet frågar henne och först nekar Laurel men sedan erkänner hon. Precis då hör Nicola det och ifrågasätter påståendet. Laurel erkänner sin graviditet för tjejerna och Gabby precis när Doug kommer in.
 
Charity är på Ross om pengarna och han är besviken över att Debbie skvallrat om skottet mot Robert. Han vill ha Debbies telefonnummer för att försöka övertala henne att komma tillbaka. Charity lovar att försöka övertala Cain till att ge henne det. Hon går till verkstan för att få numret för att som hon säger Andy är så deprimerad för att han saknar sina barn så det finns risk att han gör något dumt. Cain är beredd att prata med Andy men då blir Charity så irriterad att hon går därifrån.
 
Andy och Chrissie möts i köket på Home Farm. De har svårt att prata med varann så det blir lite konstigt men ändå en väldigt flirtig stämning mellan dem. Han sms:ar sedan henne och de ses i ladan för att ha sex. De bestämmer att de kommer att fortsätta ses i smyg ett tag till.
 
Liv ringer på hos Gordon och konfronterar honom. Givetvis nekar han och säger att Aaron ljuger. Han ger henne ett halsband som han fått av sin mamma. Aaron som insett vart Liv tagit vägen får sällskap av Zak för att hämta hem henne. De kommer fram till Gordons hus och ringer på. Liv rusar ut och kramar Aaron.
 
Sandra kommer för att hämta hem Liv men eftersom Liv inte är där passar Chas på att prata med henne om Gordons övergrepp på Aaron. Först nekar Sandra och vill inte alls kännas vid men sedan kommer det fram att hon misstänkt det men skämts så mycket att hon inte ville säga något.
 
Doug som precis fått höra att Laurel är gravid blir besviken över att hon inte tänker på sin framtid. Laurel blir så arg att hon ber honom att gå därifrån.
Han pratar med Eric och blir övertalad till att bli sams med Laurel igen eftersom hon faktiskt hittat någon som betyder så mycket för henne. Doug går tillbaka till möhippan på salongen men får inte komma in eftersom Laurel fortfarande är sur. Han förklarar då sina känslor, om hur mycket hon betyder för honom, genom brevlådan. De blir sams igen.
 
Det kommer in en ung präst på möhippan och alla tror att det är en inhyrd strippare. Han är där för han trodde Laurel ville ha en repetition av vigseln men det vill hon inte. Kerry, Nicola och Bernice har ändå svårt att släppa taget om prästen och vill bjuda honom på en drink på puben. Han följer med trots att han inte dricker.
 
Charity söker återigen upp Cain för att få Debbies telefonnummer. Han ledsnar på hennes tjat och skriver ned numret på en lapp. Charity skyndar sig hem till Ross. Han ringer och när han hör att någon svarar så förklarar han sin kärlek för henne. Han tror att det är Debbie som svarat. Det visar sig att Cain gett numret till sin jobbmobil så det var han som svarade =)
 
Aaron kommer tillbaka till puben med Liv och Sandra blir lättad över att dottern mår bra. Sandra vill prata med Aaron lite så hon ber Liv att gå och sätta sig i bilen så länge. Aaron får då veta att Sandra kommer att berätta vad hon vet för polisen.
 
Liv möter Victoria när hon är på väg till bilen. Vic frågar hur hon mår. Liv säger att hon har sin familj nu och hon kommer aldrig mer att prata med sin pappa. När hon går iväg så småler hon och känner på halsbandet hon fått och nu har på sig.
 
Sista avsnittet före jul sänds 23/12 och sedan börjar det igen den 9/1-2017

Gammal mjukisbonde

Inskrivet kl 13:41
 
Leyla tackar nej till Megans erbjudande för hon vill behålla företaget för sig själv. Megan får precis ett samtal från sjukhuset och måste skynda dit. Leyla skjutsar henne.
 
Charity pressar Ross om att hon vill ha pengarna senast kl 17 idag.
Ross ska iväg på "arbete" men Emma har lämnat Moses på verkstan och Cain vill inte vara barnvakt så Ross tar med sig babyn.
 
Andy spanar in Chrisse när hon är på väg till advokaten för att slutföra skilsmässan.
 
Eric får läsa talet Doug skrivit till bröllopet. Han har skrivit att Laurel hittat den perfekta mannen som kommer att ta hand om henne. Laurel vill sedan se talet men blir besviken när hon inser tt det inte handlar om henne. Hon förstår att han inte vill att hon gifter sig. (varför skulle hon läsa talet, ska det inte vara en överraskning?)
 
Megan kommer till sjukhuset och säger åt Leyla att gå och till Jai att han inte är välkommen in eftersom han har svårt att se sin dotter kämpa.
 
Charity får nästan panik när hon får höra att Ross tagit med sig Moses på ett jobb.
 
Lawrence är irriterad över att Andy äter lunch i deras kök. Dessutom vill han inte att Andy tar hjälp av Zak. Chrissie erbjuder sig att hjälpa honom istället. Chrissie ramlar och gör illa ankeln när hon är ute i skogen med Andy. Han hjälper henne fast han insett att hon ramlade med flit och inte har ont. De rusar ikapp hem och börjar sedan kyssa varann i köket.
 
Ross går in i en juvelerarbutik utklädd till äldre herre. Han kollar in ringar och Rolexklockor. Plötsligt får han bråttom därifrån. Charity möter honom när han är på väg därifrån med en diamantring han tittat på. Hon lyckas hindra mannen från butiken som springer efter Ross.
 
Leyla ändrar sig angående samarbetet med Megan.
 
Charity hittar ringen Ross stulit i Moses blöja. Ross har även fått med sig klockan. Han vill att de börjar samarbeta igen för de är ett bra team.
 
Robert försöker stötta Aaron som ska till de inledande förhören nästa dag. Chas ser dem och när Aaron gått säger hon till Robert att hon vill att Aaron känner sig trygg även om det innebär att det är med honom.
 
Aaron kommer ut från puben och ser ordet Lögnare inristat i lacken på hans bil.
 
Polisen kommer och ställer frågor till Cain på verkstan angående firmabilen som stått utanför en juvelerarbutik som blev rånad dagen innan.
 
Dingles samlas för att ge Aaron sitt stöd i rätten men Chas vill vänta på Robert. Han kommer precis innan det börjar även om Aaron bett honom att inte komma.
Gordon stapplar sig in till rättegången på grund av efterverkningar av cellgiftbehandlingen. Han säger att han är oskyldig.
 
Andy är irriterad över att ha varit med Chrissie medan tjuvjägarna slog till. Det kommer inte att hända igen säger hon.
 
Charity ger Doug pengarna men han vill inte ta emot dem om det är från skumraskaffärer. Givetvis förnekar hon det. Cain ser det och fråga henne om rånet. Hon erkänner och säger att det var så enkelt när Moses var med. Charity kallar Cain för mjukisbonde för att han blir förbannad över vad hon gör.
 
Doug ber Laurel om ursäkt och när han säger att det var ett tecken från gud att Laurel fick missfall blir hon arg och säger åt honom att gå. Ashley säger åt henne att tänka på att Doug är den enda hon har kvar eftersom hennes mamma har dött.
 
Gordon får en varning för att han tilltalar Aaron uppe på läktaren när han säger att han inte ville att det skulle bli såhär. Precis efter det ramlar han ihop. Han kommer att ställas inför rätta och samma borgensvillkor gäller nu som tidigare så han är fri att gå. Chas blir rasande och börjar skrika. Polisen säger sedan till Chas att Gordon har alibi för tiden när bilen blev repad.
 
Eric säger åt Doug att inte vända Laurel ryggen när hon behöver honom för man ställer upp för dem man älskar.
 
Bernice säger åt Chrissie att skaffa sig en ny pojkvän för att gå vidare efter Robert. Andy kommer in och Bernice går iväg så han kan be Chrissie om ursäkt för att han var irriterad tidigare.
 
Charity säger till Ross att puben är perfekt för pengatvätt.
 
Robert hittar Aaron på bron vid ån. Aaron är besviken över att Gordon blir trodd i rätten. Robert lovar att alla kommer att hålla koll på om Gordon dyker upp igen. Han säger att han tror på Aaron och att rätten kommer att tro på honom. Robert kramar om Aaron. Lite längre bort står någon och tittar på dem. Det är Aarons syster Liv.
 
Sista avsnittet före jul sänds 23/12 och sedan börjar det igen den 9/1-2017

Daniel with a spaniel

Inskrivet kl 22:14
 
Bernice och Chrissie sitter i köket på Home Farm när Andy kommer in, svettig av allt jobb och törstig. De båda damerna har svårt att slita blicken från Andys kropp när han står framför dem och dricker vatten. Bernice får bråttom därifrån. Chrissie tackar Andy för hjälpen och hon talar om att hon inte tänker göra något dna-test.
 
Charity letar i köksskåpen när Moira kommer in. Hon låtsas göra frukost till sig själv. Noah har redan fått frukost av Moira. Moira påpekar att Charity kanske borde flytta till puben nu när hon ska bli delägare.
 
Pearl tycker inte Harriet ska vara ensam så hon börjar leta efter lämpliga män som Harriet kan dejta. Hon vet en man som brukar komma till kliniken med sin hund. Pearl ordnar en blinddate mellan mannen Daniel och Harriet. De ses på puben och sitter och pratar med varann. När han ska gå så är Harriet på väg att säga hejdå men Ashley och Laurel kommer in så hon frågar Daniel om de kan ses igen. Han svarar ja på det.
 
Priya och Rakesh måste spara på pengarna så han bestämmer sig för att hjälpa till mer vid byggandet. Rishi frågar om de vill bo hos honom så länge tills lägenheterna blir klara.
 
Megan och Jai pratar med läkaren som säger att Eliza har med största sannolikhet fått en hjärnskada men att de inte vet omfattningen av den. Megan vill inte tro det utan hoppas att det kanske visar sig att dottern klarat sig utan skada men läkaren säger att det är inte troligt.
 
Emma ser fram emot att flytta så de kanske kan ta med sig Moses.
 
Moira kommer med Charitys packning och släpper den framför henne ute på gatan utanför puben. Charity tar med sig sina saker in och hoppas på att hon kommer att få bo där. Varken Chas eller Doug litar på henne så hon erkänner att hon har lite svårt att få tag på pengarna just nu men att hon kommer att lösa det. Precis då kommer Ross in med Moses på puben. Hon går fram till Ross och ber honom hjälpa henne med några bilstölder för hon behöver pengar men Ross säger nej.
Charity vill då umgås lite med sin son så hon får ha honom en stund. När hon ska lämna honom möter hon Megan och Jai ute på gatan. Hon pikar Megan och säger att hon ser sliten ut. De båda damerna börjar tjafsa med varann om vem som är bäst mamma men när Charity nämner Robbie blir Megan rasande och nästan hoppar på henne. De lugnar ner sig och går därifrån.
 
Charity lämnar Moses hos Emma. Hon beklagar sig och verkar gråtfärdig över hur jobbigt det är med alla känslor över sonen. Emma går inte på det så Charity blir lättad. Charity erbjuder Emma att få ha Moses för alltid men då måste hon betala 50 000£. Emma blir förfärad först men sedan inser hon att Charity menar allvar.
 
Robert hör när Chas säger till Charity att ordna fram pengarna snabbt annars måste hon sälja till någon annan.
 
Jai hör när Megan pratar om att hon inte har så mycket pengar för vården av Eliza kostar en hel del. Han erbjuder då Megan att betala för sin dotter, allt vad hon kan behöva men Megan vill inte ha hans hjälp. Hon går istället till Leyla och frågar om de kan bli kompanjoner igen. Leyla vet inte riktigt vad hon ska svara på det eftersom det är både för- och nackdelar med förslaget.
 
Doug gör allt för att slippa vara med när Laurel och Ashley ska repetera vigseln i kyrkan. Han erkänner för Eric att han inte vill att dottern gifter sig med Ashley eftersom hon kommer att få det jobbigt när Ashleys demens bryter ut. Det är hon som kommer att vara den som blir kvar när han blir sjuk.
 
Charity börjar bli desperat så hon säger till Emma att hon vill ha pengarna nästa dag. Emma säger till Ross om Charitys planer och han blir rasande. Hon blir även tvungen att erkänna att det var hon som hade Noah när han försvann och att Charity vet om det och använder det som utpressning.
 
Noah får höra att Charity ska bo på puben så då blir han gladare och vill gärna bo där med henne.
 
Andy står sent en kväll och diskar upp sin kaffemugg på Home Farm. Chrissie kommer in i köket, nyduschad och klädd i badrock. Hon har svårt att släppa blicken på honom och hon berömmer honom för hans arbete och skulle gärna byta ut honom mot Sam på heltid om det var möjligt.
 
Ross söker upp Charity och skäller ut henne för att hon tänker sälja sin son för att få pengar. Han hotar med att ta Moses ifrån henne men då säger hon att hon tänker tala om för alla att det var han som sköt Robert. Hon vet om det eftersom Debbie berättat det innan hon stack...
 
Sista avsnittet före jul sänds 23/12 och sedan börjar det igen den 9/1-2017

Den nya delägaren av puben

Inskrivet torsdag 8/12 kl 08:37
 
Finn kommer ned från övervåningen på värdshuset och plötsligt hör han musik spelas. Han blir orolig och när han går runt för att kolla vem som är där så ser han i ett rum någon som ser ut som Val bakifrån sittandes på en stol. Finn blir rädd när personen vänder sig om och det visar sig vara Doug som tagit på sig en peruk. Finn rusar iväg. När de ses på puben så ber Doug om ursäkt men Finn fortsätter att spela rädd och säger att han inte vågar gå tillbaka till värdshuset för att jobba. Han får Doug till att gå dit för att städa toaletterna.
 
Priya får besök av arbetarna från husbygget för de vill lämna nyckeln då de ej kommer fortsätta arbeta när de inte får betalt. Hon går till affären för att prata med David för att få veta var Rakesh är. Jimmy hör att hon vet om problemet med arbetarna så han börjar prata om allt det andra som Rakesh nämnt, bland annat att han pantsatt sin klocka. När Priya får höra att Rakesh synts vid Home Farm åker hon dit.
 
Rakesh frågar Chrissie om hon kan hjälpa honom med pengar så han kan betala för cateringen på bröllopet. Hon har inga kontanter hemma och en check hinner de inte lösa in så han får låna hennes kontokort. Rakesh tackar henne med en kram precis när Priya kommer in. Priya är rasande men får tillslut veta att det inte är något mellan honom och Chrissie. Rakesh ber Priya om ursäkt för att han inte litat på henne men han vill ändå gifta sig med henne trots att hon skickat hem alla bröllopsgäster. De gifter sig i rådhuset och kommer till puben där några bröllopsgäster äter av cateringen som Jai betalat för.
 
Paddy och Rhona bestämmer sig för att försöka igen på allvar. Rhona berättar för Pearl om Paddys otrohet och säger att det var för att hon skämdes som hon ville att Pearl skulle flytta ut. Hon talar om att Pearl kan få flytta tillbaka. Pearl tackar för förtroendet men vill inte flytta in hos dem igen.
 
Emma kommer att få pengar för försäljningen av hennes fars gamla hus så hon och James börjar leta efter ett eget hus att flytta till. Hon vill dock bo i närheten så James föreslår att de ska kolla med Rakesh om de kan köpa en av hans lägenheter. (Jag fattar inte om Nicola och Jimmys gamla hus är så stort att det gjorts om till flera lägenheter eller om det är ett helt nytt hus. Rakesh har ju redan pratar om att någon ska ge handpenning för en av lägenheterna och att han och Priya ska bo i en, eller?)
 
Megan är orolig för sin dotter så hon blir irriterad på en sköterska som frågar om dotterns namn. Vanessa som är på sjukhuset passar på att hälsa på Megan. De pratar och Vanessa berättar om att hon förstår Megans svarta tankar. Det gör att Megan mår lite bättre så när Jai kommer dit och de sa få hålla i dottern för första gången så talar hon om att flickan ska heta Eliza.
 
Polisen dyker upp på gården för att höra om Cain vet något om en stulen Ferrari. Moira blir irriterad men Cain svarar det det är ok att leta i ladorna. Polisen går därifrån utan att kolla. Cain blir besviken över att Moira inte riktigt litat på honom. De bestämmer sig för att åka in till byn men blir stoppade på vägen av en stor fårflock. De försöker få fåren att gå tillbaka till hagen men lyckas inte för stängslet är trasigt. När de får syn på en Ferrari som fastnat i leran en bit ifrån så förstår de att det är den polisen letat efter. Ut ur bilen kommer Charity.
 
Cain blir rasande när han ser vad Charity gjort. Hon försvarar sig att hon behöver pengar till sina barn när hon kommer hem. De ser att polisen är på väg åt deras håll så Moira går iväg för att stoppa dem. Hon lyckas övertala polisen att hon ska lyckas få bort fåren strax.  Polisen åker iväg för att dirigera om trafiken tillfälligt på Moiras inrådan. Cain vägrar att hjälpa Charity med att sälja bilen så Moira blir irriterad och sätter sig i den och drar iväg i full fart.
 
Moira kontaktar Ross för att hjälpa dem att sälja bilen. Han vill ha 20% men Moira säger nej, han får 50%. Hon kommer sedan hem med pengarna. Cain är rasande över vad hon gjort. Charity blir besviken över att Moira behåller pengarna för att inte gå till polisen för att sätta dit Charity. Noah kommer hem men han visar ingen glädje över att mamma kommit hem. Moira och Cain går till puben för att äta och lämnar Charity hemma för att hon ska fixa mat åt sin son.
 
Charity stormar in på puben och bjuder alla på en runda och hon talar om att hon är den nya ägaren.
 
Cain följer efter Moira när hon går till toaletten. Han skäller ut henne för att hon varit så tanklös att hon tog hand om Ferrarin. Hon är glad över att inget hände så allt är lugnt. Cain blir upphetsad över hennes sätt och de slutar med att de låser in sig i ett toalettbås.
 
Cain pratar med Chas om hennes beslut att låta Charity köpa Dianes del av puben och hon försvarar sig med att den enda som vill köpa förutom hon var Gordon. Han talar om att Charity inte har några pengar.
 
Charity ber Rakesh om hjälp med att sälja åkeriet med god vinst men han säger nej för han vill leva ärligt.
 
Chas frågar Charity om hennes betalning men Charity låtsas som om allt är ok och att hon har pengar. Då säger Chas att Charity inte får låtsas vara ägare eller bjuda någon på dricka förrän hon betalat  Diane för halva puben.
 
Sista avsnittet före jul sänds 23/12 och sedan börjar det igen den 9/1-2017

En ny fröken

Inskrivet kl 22:32
 
Socialen kommer till Marlon angående blåmärkena på Aprils arm. Han får frågor men hänvisar kvinnan att prata med Carly istället. Marlon försöker sedan få April att berätta vem det är.
 
Jimmy råder Rakesh att berätta för Priya så hon inte får veta om problemen efteråt men när han ska göra det är hon så stressad så han hinner inte. Rakesh lyckas sälja en lägenhet och får handpenningen i morgon så han kan betala arbetarna men han får nya problem med att elen inte är betald.
 
Carly är rasande att Marlon anmält henne och hon berättar det för Bob på kaféet. Emma och James hör henne men säger inget.
 
Sam råkar höra Megan och Vanessa prata om honom och hans känslor för Megan men att hon inte känner det samma för honom. När han träffar henne senare säger han att han kan hjälpa henne men att de är bara vänner.
 
Leos nya fröken börjar, Chris och han ska försöka göra sitt bästa. När han gått så säger Paddy att Rhona flirtat med Chris. Hon nekar först men erkänner sedan att hon kanske gjort det för att få lite uppmärksamhet. Rhona förklarar gråtandes att hon har svårt att släppa tanken på Paddy och Tess ihop. Paddy märker att allt han gör för att det ska bli bättre blir fel. Han föreslår att han ska ge sig av men hon tycker att han smiter undan då.
 
April rymmer när Marlon inte ser. Marlon hittar henne med Carly och April berättar att det inte är Carly som gjort henne illa. Marlon och Carly börjar bråka om vem som anmält och plötsligt erkänner hon att hon skulle aldrig göra ett barn illa för hon har haft en son som dog när han var två månader. Hon bryter ihop när hon berättar för Marlon om vad som hänt. Marlon måste lova att inte berätta det för någon annan. April kommer ner och märker att de är ledsna. Hon berättar att det är Leo som orsakat blåmärkena.
 
Rakesh kommer för att prata med Priya men kan inte säga sanningen så han säger att han inte har någon bestman. Priya föreslår David, hon har inga problem med att det är hennes ex. Rakesh får fortfarande inget sagt om problemen. Han pantsätter sin klocka för att ge Priya ett drömbröllop.
 
Finn upptäcker att även en dörr är lagad. Igår var det ett toalettlås som plötsligt var fixat. Diane frågar Doug om saken men han känner inte till det.
 
Noah vill inte gå till skolan trots att Cain säger åt honom. Moira säger att han får stanna hemma eftersom Charitys ska få komma hem men att hon inte dykt upp än. Även Chas försöker få tag på henne. Diane frågr om Chas fått tag på sin hemliga affärspartner men det har hon inte än. (Charity?)
 
Marlon pratar med Rhona och Paddy och inser att deras problem antaglien påverkar Leo. Paddy erkänner sin affär med Tess. Marlon vill prata ensam med Rhona och hon berättar att Paddy gråter på nätterna. Marlon säger till Rhona att inte ge upp.
 
Noah struntar i om hans mamma kommer tillbaka för han vill bo hos Moira och Cain.
 
Doug är irriterd för att Diane inte bokar en resa istället för att vänta på pubförsäljninen. Hon lyckas dock tillslut och åker till Annie i Spanien.
Finn får reda på av Chas att det är Doug som fixar på värdshuset. Han vill vänta med att säga något till Doug.
 
Priya och Leyla försöker springa ifrån Kerry för att slippa henne på möhippan. De kommer i  affären men Kerry hinner ikapp dem. Harriet som handlar föreslår att de håller hippan i där. Priya erkänner att allt det fina och flådiga inte betyder något utan det är kärleken.
 
Rakesh vill inte vivsa sig ovärdig Priya så han bjuder Rishi och Jai på alkohol på puben. De kastar pil tillsammans med Jimmy. Det blir nästan bråk mellan Jai och Rakesh. När Rakesh är på toaletten så kommer Jai in. Rakesh erkänner att han förlorat allt och nu har Jai chansen att förstöra för honom och Priya.
 
Sista avsnittet före jul sänds 23/12 och sedan börjar det igen den 9/1-2017

Blåmärken

Inskrivet kl 23:14
 
Leyla ställer frågar till Rakesh angående blommora till hans och Priyas bröllop men han svarar irriterat. När han sedan träffar Priya så frågar han om de kan ställa in bröllopet för att de inte har råd. Priya tycker att det är onödigt då det mesta redan är betalt men han kan ju alltid be om att få börja jobba igen. Rakesh förklarar att någon annan måste be att han ska få komma tillbaka.
 
Zak kommer till Dingles hus för att fråga om han ska skjutsa Sam till sjukhuset. Lisa är först orolig när Zak kommer men lugnar sig. Hon inser att barnen måste få träffa sin far. När de nämner skottskadan så säger inte Sam att han vet vem som sköt.
 
Megan och Jai vakar vid dotterns kuvös. Läkaren förklarar att det inte kanske visar sig än på ett tag om vilka problem hon kan få. Jai går iväg och Sam dyker upp för att hjälpa Megan. Hon får väl en tillfällig sinnesförvirring för plötsligt kysser de varann en kort stund. De hinner precis släppa varann när Jai kommer tillbaka. Han blir förbannad på att Sam är där så han säger åt honom att gå därifrån.
 
Carly passar April som är hemma från skolan för att hon är sjuk. När Carly får höra om att Megans baby kan ha fått hjärnskador blir hon okoncentrerad. April blir lite ohörsam och då ryter Carly till. Emma ser vad som händer. Carly och April går till kaféet och medan Carly är på toaletten och gråter över sin babybild så smiter April därifrån.
 
Emma får besök av April som vill bli omplåstrad på sina blåmärken på armen. April vill inte tala om varifrån märkena kommer.
 
Jai och Megan bråkar på sjukhuset så hon säger åt honom att dra åt helvete så han inte förstör sin dotters liv. Jai åker hem och bryter ihop. Sam dyker återigen upp och lovar ta hand om Megan och babyn.
 
Jimmy frågar Rakesh på puben om hur de kan göra för att företaget ska verka vara värt mindre pengar. Rakesh vill inte hjälpa dem och dessutom är han avstängd tillfälligt så han får inte ens hjälpa till. Han råkar dessutom nämna att Charity kommer hem i morgon. Leyla kommer in och påpekar något om någon kostnad till bröllopet och Rakesh vill inte att hon säger något till Priya. Jimmy inser att Rakesh har problem med ekonomin utan att säga det till Priya.
 
Sam säger till Zak att snart blir han och Megan ett par, så fort babyn kommer hem från sjukhuset. Zak som inte riktigt tror på honom söker upp Megan som erkänner att något kan ha hänt men att det inte alls var meningen. Han säger till Megan att prata med Sam innan det går förlångt.
 
Megan förlåter Jai och vill att han är delaktig i dotterns liv men på det villkoret att Leyla inte är inblandad på något sätt. Jai lovar att det inte är något mellan honom och Leyla längre.
 
Emma skvallrar för Ross om Aprils besök och han går direkt till Marlon för att berätta vad som hänt. Marlon tvivilar på att Carly skulle ha gjort något men när han ser blåmärkerna på April. Trots att Carly nekar till att gjort April illa och att April säger att det inte är Carly så säger han åt henne att hon inte får passa April något mer. Carly blir jätteledsen över att bli misstrodd.
 
Marlon tackar Emma för att hon berättat vad hon sett men han vill inte anmäla skadorna till socialen. När Marlon gått ringer Emma till socialen och gör en anmälan ändå.
 
Sista avsnittet före jul sänds 23/12 och sedan börjar det igen den 9/1-2017

Skottskadad

Inskrivet kl 21:59
 
Leyla trodde att David skulle hjäpa henne med hämta saker till Priyas bröllop men han kan inte lämna affären. Jai kommer in och erbjuder sig hjälpa henne. Leyla tackar ja.
 
Sam har tagit ledigt från jobbet för att skjutsa Megan till ultraljudet på sjukhuset. Hon talar om för honom att han inte behöver göra det för hon ska få sällskap av Jai. Sam blir besviken så Megan säger att han kan skjutsa henne så möter hon Jai på sjukhuset.
 
Aaron söker upp Ryan och ber honom att ta tillbaka vittnesmålet. Han kan få behålla pengarna ändå. Sedan söker Aaron upp Gordon som är irriterad men säger att Aarons alla lögner kommer att förstöra för honom själv tillslut.
 
Chrissie går igenom en väska med massa foton och dagböcker från hennes barndom. När Lawrence får se det säger han att ibland är det bättre att låta bli att gräva i det förflutna för ska man verkligen läsa någon annans dagbok.
 
Megan vill prata ut med Sam på väg till sjukhuset så de stannar till vid vägkanten. Hon talar om att hon inte kan begära att han ställer upp så mycket som han gör även om han vill göra det. När hon framhärdar att han inte ska hjälpa henne hela tiden blir han irriterad och säger att han ska åka bussen hem. Sam går iväg och Megan följer strax efter men hon går vilse. Megan ropar efter Sam och efter ett tag hittar han henne. Precis när de ska gå tillbaka till bilen så går vattnet för henne. Megan får så ont att hon knappt kan gå. Hon ber Sam att skynda till bilen för att ringa efter hjälp.
 
Zak ska ut och tjuvjaga men när Joanie får veta det vill hon följa med honom. De går in i skogen men Joanie pratar en del så det skrämmer djuren. För att inte ha gått ut i onödan så vill Zak lära henne att skjuta. Joanie siktar mot ett träd precis som Zak säger åt henne men plötsligt rör sig något där bakom så Zak kastar sig över geväret precis när hon avlossar skottet. De går fram till platsen där de sett något röra sig och det visar sig vara Sam som ligger blödande på marken.
 
Leyla är besviken när Jai inte dyker upp för att hjälpa henne men han har ordnat så Lisa kommer istället.
 
Marlon har ingen barnvakt så han låter April och Leo leka för sig själva hos Diane medan han jobbar i pubköket. April klagar på att Leo vill ha sönder hennes docka och sedan nyper han henne.
 
Chrissie sitter ledsen och förvirrad på puben. Andy kommer fram och frågar hur hon mår och hon svarar att hon inte vet om hon ska kolla upp vem som är hennes far. När Andy förklarar att det egentligen inte spelar någon roll vem som är den biologiske fadern eftersom det är den person som betett sig som en far som räknas, precis som Jack varit för honom. Chrissie blir glad över hans ord så hon går hem och talar om för Lawrence att hon inte bryr sig om att kolla upp faderskapet för han har alltid varit den allra bästa fadern för henne.
 
Polisen kommer till puben för att tala om för Aaron att Ryan tagit tillbaka sin anmälan men att polisen anser sig kunna gå vidare i fallet ändå.
 
Aaron säger till Robert att de bara kommer att vara vänner, inget mer.
 
Sam kommer till sjukhuset och vaknar till liv ganska snart. Han har blivit skjuten i baken och slagit i huvudet när han ramlade. Sam ser Zak och Joanie vid sjuksängen. Han blir irriterad över att de är där men Zak försöker förklara sin oro. Det tar inte lång tid innan Sam börjar undra vad som hände och inser att Zak var i skogen för att tjuvjaga. Zak ska precis ta på sig skulden när Joanie erkänner att det var hon som sköt. Sam blir förbannad men när polisen kommer för att fråga vad som hänt så säger han att han inte vet eftersom han blev skjuten bakifrån.
 
Zak och Joanie skjutsar hem Sam. Joanie går iväg för att hämta mat så Zak får prata med Sam. Han förklarar att även om man ibland är osams och tycker olika så älskar man sina barn över allt annat. Zak frågar om Sam skulle vilja förlora kontakten med Samson bara för att de är osams om en sak.
 
Jai är på väg till sjukhuset och ser Home Farms övergivna bil som Sam lånat. Han ringer Megan och ser hennes mobil när den ringer inne i bilen. Jai hör sedan Megan när hon ropar på hjälp. Han hjäper henne till sjukhuset och där sätter förlossningen igång.  Först vill inte Megan att han är kvar där men sedan låter hon Jai stanna. Det blir komplikationer och babyn fastnar med axeln. Så fort de fått ut det lilla flickebarnet så förs hon till intensiven. Läkaren förklarar för Megan och Jai att det kan ha uppstått en syrebrist i hjärnan som kan visa sig i framtiden.
(Kan ingen födsel få vara rätt "normal" utan massa dramatik och problem.
Vi har även två bröllop framför oss, vad för kalabalik kommer att ske då...)
 
Sista avsnittet före jul sänds 23/12 och sedan börjar det igen den 9/1-2017

Folk flyttar hit...och dit

Inskrivet kl 22:43
 
Chrissie kommer in när Lawrence och Bernice pratar om Lachlan. De berättar om filmningen men då erkänner Chrissie att det var hon. Hon säger att hon gjorde det för att skydda sin far. Bernice talar om att han redan gett henne tillåtelse att träffa andra.
 
Paddy vill inte prata med Pearl eller be henne flytta. Han erkänner hellre och låter Pearl bo kvar men då är Rhona orolig för att Pearl kommer att skvallra för alla om otroheten. Han pratar sedan med Pearl och ber henne flytta på grund av utrymmesskäl. Hon blir ledsen och vill vara ledig resten av dagen för att leta bostad.
 
Polisen kommer till Chas och Aaron för att berätta att det kommer att bli ett åtal mot Gordon.
 
Lawrenc erkänner för Chrissie att han och Bernice har en överkommelse om att hon får träffa andra eftersom han inte är intresserad av sex. Chrissie tror att ha inte älskar henne tillräckligt för då hade han inte gått med på den överenskommelsen. Chrissie inser att han hade samma deal med hennes mamma. Hon tror att Lawrence fortfarande är homosexuell. Lawrence fortsätter att neka.
 
Pearl får bo hos Harriet.
 
Chas är orolig för att Roberts vittne kanske inte håller i rätten men nu är det försent att ändra sig.
 
Zak är orolig för ekonomin. Joanie börjar att söka jobb. Zak frågar Sam om att hjälpa till med att hålla koll på tjuvjägarna på Home Farm men Sam säger att det inte behövs eftersom Andy har fått det jobbet.
 
Andy blir rasande på Chrissie när han får veta av Bernice att Chrissie filmat dem i smyg. Han skäller ut Chrissie och säger upp sig, han vill inte bo kvar heller.
 
Rhona pratar med Marlon om Paddy och adoptionen. Marlon märker att hon inte mår så bra men hon vill inte berätta mer. De pratar om relationer och Rhona nämner att hon kanske valde fel när hon valde Paddy förut. Hon erkänner att det kan ha varit hennes livs misstag att lämna honom.
 
Chrissie börjar tvivla på att Lawrence är hennes riktiga pappa eftersom han aldrig frågade hennes mamma om hon träffade någon annan.
 
Rishi frågar Megan om hon inte kan tänka sig att Jai hjälper henne. Han säger att Jai har förändrats en hel del.
 
Chas påpekar för Aaron att de inte bör ta ut glädjen i förskott för de har hela rättegången framför sig. Aaron är bara glad över att han inte är ensam längre.
 
Rhona pikar Paddy hela tiden om att det är hans fel att Pearl flyttar och att han kan ljuga för Marlon om hur Rhona mår eftersom han har vanan inne att ljuga.
Hon ber sedan Marlon om ursäkt om han missuppfattat henne men hon behövde bara en axel att gråta ut mot. Marlon säger att hon kan berätta allt för honom.
 
Megan är ledsen över att inte ha någon som är med henne när babyn ska födas. Sam erbjuder sig att vara med henne, han har ju erfarenhet för han var med när Samson föddes. Lisa får veta det och påpekar att vänner inte ska vara med vid födseln utan det är pojkvänner eller barnets far som ska det.
 
Ryan söker upp Robert för att tala om att Gordon vet att det var han som vittnade så nu vill han backa ur. Han får mer pengar om han fullföljer. Aaron kommer precis när Ryan ska gå och Aaron märker att Robert ljuger om vem det var.
 
Zak har varit och tjuvjagat efter att fått höra att Andy slutat som skogsvaktare och att Sam ska hem och sova efter ett nattpass.
 
Megan möter Jai utanför butiken och han vill hjälpa henne med kassarna. Hon frågar om han vill följa med på ultraljud nästa dag för även om hon inte litar på honom så litar hon på Rishi som säger att Jai blivit en bättre man.
 
Andy ska lämna tillbaka nycklarna till stugan men Chrissie försöker få honom att stanna. Hon börjar gråta. Chrissie berättar om sin pappas överenskommelser med sina fruar och hennes oro över att han kanske inte är hennes far. Hon vill veta sanningen även om Lawrence inte vill det.
 
Aaron och Chas får träffa Ryan och Aaron blir ledsen för att han inte sagt något tidigare för det kunde kanske ha stoppat Gordon. Chas ser till att Ryan får en taxi hem. Aaron är orolig för att det kan finnas ännu fler offer bara för att han inte sagt något tidigare. Chas erkänner då att Robert betalat Ryan för att vittna. Aaron blir rasande och anklagar Robert för att spela gud. Han är orolig för att hela rättegången kan gå fel om Ryan tvekar eller blir påkommen som lögnare.
 
Sista avsnittet före jul sänds 23/12 och sedan börjar det igen den 9/1-2017

RSS 2.0