En raderad fil

Inlagt lör 29/11 kl 12:37
 
Debbie erkänner för Cameron att hon påverkades av pratet på puben, att Chas alltid får höra att hon kommit undan fast hon dödat någon. Cameron säger åt Debbie att sluta tänka så utan börja tänka på semestern han planerar.
 
Chas träffar Brenda på kaféet och de pratar om Gennies tillhörigheter. Brenda säger att hon tycker också det är svårt att gå igenom dem men att de kan göra det tillsammans. Hon kommer sedan hem till Chas och de delar lite minnen. Diane kommer in i köket och ber Chas hjälpa till på puben en liten stund. Brenda blir sittandes ensam och hon fortsätter titta på Gennies saker. Hon ser den lilla minibandspelaren och sätter på den. Hon börjar lyssna men stänger av snabbt. Sedan kan hon ändå inte låta bli så hon lyssnar på det som sägs på bandet.
 
Steve håller på att packa sina saker i huset. Endast Ashley är hemma och får höra hur bitter Steve är mot alla. Inget verkar ha varit bra under tiden han bott där och han påpekar hur gnällig Bernice är. Bernice som precis kommit hem hör allt och ber honom sluta,
 
Cain söker upp Charity för att be henne om en hjälp. Han behöver pengar snabbt så han frågar om hon kan ställa upp som förut. Charity blir förvånad men inser sedan att han menar att de ska lura någon rik man och sno hans bil. Hon tvekar eftersom hon har familj nu och har företaget att tänka på. Cain lyckas trots allt få henne att tänka på hur mycket hon ändå behöver pengar.
 
Nicola berättar för Jimmy om att hon lånat pengar av Steve. Han blir förbannad på henne eftersom han förstår på en gång att ingen gör något sådant gratis. Han blir bara mer och mer förbannad ju mer hon berättar. Tillslut är han rasande och rusar ut för att hitta Steve. Vid dörren greppar han en golfklubba innan han rusar iväg. Nicola springer efter för att stoppa honom. Jimmy ser Steve som precis är på väg att åka iväg. Han börjar slå med golfklubban på bilens rutor och lysen. Steve kommer ut ur bilen och han är rätt kaxig trots det utsatta läget. Han lyckas reta upp Jimmy ännu mer genom att smutskasta Nicola. Då brister det för Jimmy och han slår till Steve.
 
Brenda kommer hem till Debbie och berättar om inspelningen hon hört på Gennies bandspelare. Hon är äcklad av Camerons och Debbies kärleksprat.  Debbie förstår ingenting men när Brenda gått därifrån börjar hon lyssna. Hon raderar filen där Cameron erkänner att han dödade Carl men när hon fortsätter lyssnadet inser hon att han även dödade Gennie. Debbie lyssnar på det om och om igen. Cameron kommer sedan hem och hon försöker vara som vanligt. Han märker direkt hur spänd hon är men Debbie säger att allt är okej.
 
Brenda kommer in på puben och frågar Ruby om hon kan få lite ledigt en stund för hon måste sortera Gennies saker. Kerry hör det och erbjuder sig att ta med sig Gennies kläder till en secondhand-butik.
Ruby fortsätter sedan att prata med Ali om hur mycket hon vill ha familj, ett eget barn. Ali är inte alls speciellt sugen på att börja om.
 
Pearl hör att Kerry ska hjälpa Brenda och hon påpekar lite snyggt att hon också har massa kläder som måste iväg men att hon har så dåliga knän att det blir jobbigt att ta med allt på bussen. Det slutar med att Kerry erbjuder sig att ta även Pearls gamla kläder till butiken. Pearl blir så glad att hon går och köper en ny drink i baren, inga problem med knäa då...
 
Bernice är ledsen men Diane tröstar henne. Bernice inser att Gabby har blivit lidande av allt detta och att hon faktiskt förtjänar det bästa. Hon tycker att hon varit en dålig mamma men Diane säger att när Bernice är på topp är hon en jättebra mamma.
 
Jimmy är förbannad på Nicolas dumhet men han skriver ut en check från företaget för att betala igen Steve allt Nicola fått från honom. Nicola får sedan berätta för Charity om vad som hänt. Charity blir rasande över att de tagit pengar från företaget. När Charity träffar Cain så går hon med på att göra en "bilstöld"
 
Debbie har panik och lämnar barnen hos Moira som inte alls har tid eller lust men ser Debbies desperation. Debbie sitter sedan i bilen och lyssnar återigen på inspelningen. Hon söker upp Chas för att prata men Chas är inte intresserad även om hon ser hur ledsen Debbie verkar vara. Debbie ger sig inte och tillslut får hon komma in. Hon berättar att Cameron dödade Gennie. Chas får höra inspelningen men då blir hon förbannad. Hon tror inte Cameron skulle kunna döda någon även om han är en skitstövel i övrigt. Chas är riktigt förbannad på Debbie som påstår det, för inspelningen kan handla om smärtan Gennie haft innan hon dog.
 
Cameron är hemma och har fixat till en fin middag med tända ljus och en röd ros i en vas. Han väntar på att Debbie ska komma hem för han har även köpt en ring.
 
 
Chas är rasande på Debbie och vill inte alls tro på det hon säger. Tillslut så måste Debbie berätta att Cameron erkänt att han dödade Carl.
 
 
 

Inget är gratis

Inlagt kl 22.22
 
Nicola gör sig i ordning på morgonen. När Jimmy frågar henne om väskan säger hon att den är gammal. Hon får ett samtal som visar sig vara någon från ett företag hon sökt jobb på. När hon kommer till skolan med Angelica så lyckas hon ta en parkeringsplats framför näsan på en kvinna som blir sur. Nicola fräser ifrån men tystnar snabbt när hon ser de andra mammorna som tittar på henne.
 
Cain kommer hem på morgonen efter att ha suttit häktad på polisstationen. Moira säger åt honom att prata med Chas eftersom Adam kanske har kontaktat Aaron. Sedan kan han packa sin väska för hon är trött på att han gör som han vill och att han lägger sig i och ger hennes familj dåliga råd.
 
Bernice tycker Steve ska köpa huset de bor i eftersom de inte kan köpa Home Farm. Dessutom tycker hon det är dags att de tar ut skilsmässa från sina respektive men då svarar inte Steve.
 
Ali kommer in på kaféet efter att ha varit hos Rachel. Hon berättar för Ruby om Archie och glädjen i när ett barn säger "mamma" för första gången. Ruby tycker de kan passa Archie så Rachel får lite ledigt.
 
Joanie, Kyles mormor, hör av sig till Amy eftersom hon behöver hjälp. Joanie ska till läkaren för hon har ont i axeln så Amy passar Kyle så länge. Det går bra och när Joanie kommer tillbaka så vill hon betala Amy en peng som tack för hjälpen. Amy vill inte ta emot pengar men Joanie står på sig.
 
Nicola sitter på kaféet med Steve och berättar att hon ska snart på en anställningsintervju. Det visar sig att den som ska intervjua Nicola är samma kvinna som blev utan parkeringsplats på morgonen. Först vill inte Nicola prata med henne men Steve övertalar henne att ställa upp ändå. Intervjun går inte så bra och Bernice som suttit och väntat säger till Nicola att hon har en fake-väska sedan går hon därifrån. Nicola är besviken men Steve säger att det är en äkta märkesväska. Hon och Steve går hem till honom och dricker vin.
 
Cain ber Chas att prata med Aaron för att ta reda på om han vet var Adam är. Chas tvekar men ringer sedan ändå. Aaron har inte hör något från Adam. När Cain kommer till gården så frågar Moira honom om varför han inte stuckit än. Cain svarar att han inte tänker göra det. Polisen kommer dit och talar om att Cain är friad men att Adam kommer att bli efterlyst om han inte dyker upp nästa morgon.
 
Steve och Nicola sitter och dricker vin. Hon pratar med Jimmy i telefon och säger att hon är på väg till arbetsförmedlingen. När hon pratat med Jimmy så kommer Steve närmare henne och plötsligt kysser de varann. Nicola inser vad som händer och drar sig undan. Hon talar om för honom att det är fel. Steve säger att han vill ha henne och varken Jimmy eller Bernice behöver få reda på det. Han talar om att han kan försörja henne så hon aldrig behöver sakna pengar igen.
 
Victoria är orolig för Amy men vågar inte prata med Eric och Val så hon går till Zak för att prata med honom. Hon berättar om Amys besök hos Kyle. Zak lovar att prata med henne men när det sker lyckas Amy få honom att tro att det är rätt för henne att träffa sonen utan att någon annan får reda på det. Hon säger att Joanie vet vem hon är och att det inte är några problem för henne.
 
Ruby och Ali har varit barnvakt till Archie och det gör Ruby ännu mer säker på att hon vill ha barn. Ali är inte alls så sugen på det eftersom hon vet hur jobbigt det kan vara, dessutom har hon jobbet att tänka på. Det gör att Ruby börjar funder på om de verkligen ska leva ihop, med så olika framtidsdrömmar.
 
Moira är fortfarande besviken och grinig på Cain. När de är på puben så får hon ett utbrott på Pearl och Betty som sitter och pratar. Dessutom blir hon irriterad på Chas och tillslut säger hon att det är inte alla som kommer undan med att mörda någon. Cain tar med sig Moira därifrån.
Debbie som hört allt säger till Chas att hon gjorde nog det som behövdes den gången (syftade hon på mordet på Carl?)
 
När Debbie kommer hem börjar Cameron att prata om semester eftersom Debbie nämnt det tidigare på dagen. Han har hittat ett ställe med barnpassning och två pooler. Debbie verkar inte alls lika entusiastisk längre på att åka iväg.
 
Jimmy går runt i bara kalsongerna på morgonen och han äter flingor direkt ur paketet (han har väl aldrig gått runt så tidigare...) Nicola ser inte allt för förtjust ut och när Steve senare säger att han bokat hotell åt dem så verkar hon glad. Hon kommer hem och ser när Jimmy leker med Angel och de båda verkar ha väldigt roligt. Det gör att Nicola går över till Steve för att tala om att hon inte kan svika sin man eftersom hon älskar honom. Då blir Steve förbannad och påpekar att hon gett sig in i det hela och måste därför betala ett pris för det hon fått av honom. Han säger att inget är gratis, hon har fått både pengar och saker ifrån honom så nu får hon betala igen på det sättet hon kan. Nicola går med på att de kan träffas en enda gång sedan går hon därifrån, på vägen ut ser hon sin syster utanför puben.
 
Jimmy ska åka iväg på ett jobbuppdrag och på sig har han fortfarande änglavingar efter att ha lekt med Angel. Rodney ska passa henne under kvällen och natten.
Nicola kommer till hotellet och Steve blir glad. Han är väldigt framfusig och försöker genast få Nicola i säng. Precis då kommer Bernice in, så Nicola klarar sig. Steve inser att han blivit lurad så han blir bitter och talar om att han bara väntat på en ursäkt för att få lämna Bernice och nu har han den möjligheten. Han tar sin väska och sticker. Bernice är givetvis besviken medan Nicola försöker trösta henne med att Steve är ett svin. (tänk då på att Bernice hade en affär med Nicolas blivande man Carlos en gång i tiden)
De båda systrarna ligger på hotellsängen och dricker vin och beklagar sig för varann. Bernice är avundsjuk på Nicola som har Jimmy som verkligen bryr sig om henne.
 
 
 

Dö inte innan du skrivit på kontraktet, tack!

Inlagt kl 21:44
 
Adam bryter ihop när polisen ställer sina frågor men han fortsätter att neka. Han gråter när han säger att han inte dödade sin bästa vän.
 
Nicola går till Home Farms kontor för att jobba. Declan kommer in och säger åt henne att hon slutat, denna gång för alltid. Nicola nästan bönar och ber om att få jobbet tillbaka men Declan går inte med på det så hon går därifrån.
 
Amy får kontakt med Kyles mormor (Hon är väldigt lik Jean, Bobs förra fru, låter rätt lika också) De två kommer bra överens. Mormodern berättar om dotterns kamp för att få barn och vilken lycka det var när Kyle kom till dem. Nu är han det enda hon har kvar av dottern.
 
Amelia vill fortsätta utpressa Cameron men Sean säger nej. Det leder till att hon sms:ar Cameron i smyg när Sean inte ser. Nästa dag skyller hon på att hon mår dåligt så hon stannar hemma från skolan. Cameron som får sms:et går till scoutstugan för att lämna pengarna. Med sig har han även en skiftnyckel. Han håller koll och ser när Amelia hämtar pengarna. Cameron frågar henne vem som skickat henne och när hon inte svarar så säger han åt henne att sluta ljuga. Amelia skyller allt på Sean. Cameron konfronterar båda barnen för att få reda på vad de vet. Han inser snabbt att de inte vet något men för att ingen ska få reda på att han varit beredd att betala för information så det han gjort inte ska komma ut så får han Sean och Amelia till att inget säga så kommer han inte heller säga något om utpressningen.
 
Rhona frågar Paddy om vad Vanessa sagt. Han svarar undvikande om att det kommer att lösa sig. När han sedan träffar Vanessa ber han henne igen, om inte annat för Rhonas skull. Vanessa vill inte alls hjälpa Paddy med klinikarbetet men efter ett tag kommer hon dit i alla fall. Paddy blir överlycklig när hon dyker upp.
 
Adam släpps mot borgen. Han kommer hem och Moira frågar honom om han är skyldig. Adam blir besviken över att hon tvivlar men när hon säger att han nästan dödade Cain och sedan lät Kerry ligga skadad efter att ha blivit påkörd så är det inte så konstigt. För att bevisa sin oskuld så går han iväg för att leta rätt på sina handskar. Givetivs kommer han tillbaka med bara den ena. Moira tror ännu mindre på honom nu medan Cain är övertygad om att någon försöker sätta dit Adam. Han tror att det kan vara Declan som vill ge igen efter att han bett honom att hålla sig lugn.
 
Bernice erbjuder Nicola att jobba för Steve. Nicola vill inte det medan Jimmy tycker att det är ett bra förslag. Eftersom Nicola inte tar det jobbet så kanske hon kan fråga någon av de andra mammorna vid skolan om de vet någon som behöver hjälp. Nicola vägrar eftersom hon är rädd för vad de andra ska tycka om henne.
 
Declan blir förbannad både på Andy och Kerry för att de förstört visningarna som varit. Andy hade inte medvetet förstört, det hade bara råkat bli då han bytte blöja på Jack. Kerry försöker vara kaxig tillbaka men Declan ger sig inte, han ska sälja husen.
 
Victoria är rasande på Amy som dragit iväg till Kyle. Amy får en utskällning när de ses. Tyvärr så kan Amy inte låta bli att träffa Kyle eftersom hon tycker om honom så mycket. Speciellt efter att hon fått hålla i honom ett tag tidigare på dagen.
 
Val får ett samtal från en köpare till värdshuset. Hon blir eld och lågor, hon ber honom att inte dö innan kontraktet är påskrivet.
 
Nicola frågar Jimmy om inte Angel kan få börja rida. Jimmy blir irriterad eftersom han tycker att Nicola borde veta att de inte har råd just nu. Hon fortsätter tjata eftersom Steve kan ordna lektioner till halva priset men Jimmy säger nej. Nicola besöker Steve för att berätta att det inte blir av. Då ger han henne en dyr väska som hon ska ha när hon åker till skolan så de andra mammorna ska se den (antagligen en dyr historia) Nicola tackar nej till väskan och då säger Steve att det vore synd om den hamnade längst in i Bernices garderob. Nu kan inte Nicola säga nej längre utan hon tar emot den.
 
Amy åker iväg till Kyles mormor igen. När hon är utanför huset så undar mormodern vad Amy gör där. Hon skyller på att Jack tappat sin giraff och på det sättet får hon komma in i huset.
 
Paddy kommer till puben. Chas märker på en gång att allt inte är så bra. De går in till Chas för att prata. Han berättar vad som hänt och att Rhona inte alls är samma person som när de träffades, nu har hon blivit elak och manipulativ för att få som hon vill. Han erkänner att han inte har kvar känslorna för henne längre.
 
Polisen kommer till bondgården för en husrannsakan. De går runt på övervåningen och sedan kommer de ner för att undersöka även utomhus. Adam får panik och ber Cain att hjälpa honom försvinna därifrån. Cain vill inte göra det med tanke på att Moira skulle inte bli glad. Adam säger att han sticker oavsett om han får hjälp eller inte. Cain går fram till den vaktande polisen och börjar klaga på att de stökat till på övervåningen. Han är rätt kaxig så tillslut tar polisen tag i honom. De andra poliserna rusar in för att hålla fast Cain. Under tiden springer Adam iväg. När de två kriminalarna kommer in så inser de direkt vad som hänt. Moira går fram till Cain och ger honom en örfil. Kriminalaren säger att Adams flykt gör honom ännu mer misstänkt.
 

Ett vänligt råd för hälsans skull

Inlagt kl 21:52
 
Rhonas avgiftning gör henne elak. Hon fräser och svär åt Paddy, ingenting han gör passar henne. Det enda hon vill är att få en tablett. När hon råkat slå till honom i ilskan så överväger Paddy att ge henne medicin från medicinskåpet.
 
Moira pratar med Ashley, Andy, Adam och Cain om hur de ska göra med gården. Hon hoppas på att det finns någon laglig väg att gå medan de andra är fulla av hämndtankar. Cain möter sedan Declan på puben och säger åt honom att låta Moira vara i fred. Ett vänligt råd i allmänhet, för hälsans skull.
 
Adam ska hämta fyrhjulingen på verkstan. När han frågar om vad det kostar säger Cameron att det bara är att bjuda på en öl. Adam fattar ingenting, varför skulle de vara vänner helt plötsligt. Cameron fortsätter att vara trevlig och prata skit om Declan. Det slutar ändå med att de båda sitter på uteserveringen och dricker en öl tillsammans. När Declan och Megan kommer till puben så kan Adam (som blivit peppad av Cameron att ogilla Declan) inte hålla tyst. Declan svarar något om att det är Johns fel att kontraktet är påskrivet och då brister det för Adam. Han kastar sig över Declan och slår till. Andy som kommer precis lyckas sedan hålla undan Adam så det inte blir mer bråk. Polisen som är i närheten kommer också dit.
 
Amy kan inte låta bli att tänka på Kyle så hon åker dit där han bor. Hon följer efter mormodern till en öppenförskola. Där blir det dock stopp eftersom hon inte kommer in utan barn.
 
Cameron blir förhörd av polisen eftersom han är vittne till bråket mellan Adam och Declan. Han överdriver och påtalar att Declan är sur på Adam efter affären med Ella och Mia och att Adam är sur på Alex som hade förhållande med Moira. När polisen gått så går Cameron till telefonkiosken i byn och ringer dem för att lämna anonymt tips om att Adam och Alex bråkade innan Alex försvann.
 
Moira är orolig för att förlora gården men Cain lovar att han finns kvar ändå. Declan kan inte komma åt dem i alla fall.
 
Adam förhörs av polisen. Han erkänner direkt att han slagit till Declan men att det var för att försvara sin döde fars heder. När frågorna ändras till att handla om Alex förstår Adam inte vad som händer tills han får veta att han är anklagad för mordet på Alex.
 
Angel ska börja skolan och Nicola följer med henne. Efteråt är Nicola lite bitter över att de andra mammorna är så fina av sig och att de kommer se ner på Jimmy som bara är lastbilschaufför. Steve rättar henne med att säga att Jimmy faktiskt är VD för sitt företag. Bernice som också är med när de ses på puben säger att hon behöver lite shopping. Steve bjuder med Nicola till stan men hon avböjer. Jimmy svarar att de inte har råd nu med bara en inkomst. När Nicola får rådet att söka jobb på fabriken så vägrar hon eftersom sockerlukten sätter sig i kläderna.
 
Amy lyckas övertala Andy om att få passa Jack.  Nåja, Andy var inte så svårövertalad. Amy och Jack hamnar givetivs på förskolan där Kyle är. När mormodern kommer dit med Kyle så håller sig Amy i närheten. Mormodern känner igen Amy från begravningen.
 
Kerry stökar till hemma i huset, allt för att visningen för en eventuell köpare som kommer dit, med en mäklare, inte ska bli intresserad av huset. Köparen verkar inte skrämmas av Kerrys berättelse om tidigare ägare som dött där.
 
Rhona säger till Paddy att de måste öppna kliniken igen. Paddy tvekar och när han hör att Rhona vill att Vanessa börjar jobba så får han ett utbrott. Rhona lyckas ändå övertala honom så han frågar Vanessa om hon kan tänka sig att åta sig några besök så svarar hon att de bör skaffa en vikarie.
 
Polisen kommer hem till Moira för att berätta om att de anhåller Adam för mordet. När de vill prata med henne i enrum så vägrar Cain att lämna henne. Moira säger åt honom att det är ok så han kan jobba under tiden så hör hon av sig sen.
 
Moira pratar sedan med Cain och hon är orolig för att Adam kanske är skyldig trots allt. Hon har fått höra om bråket mellan killarna och är förvånad över att Adam inget sagt. Cain tror inte alls att Adam skulle kunna var skyldig.
 
Polisen fortsätter att förhöra Adam. Han nekar till att ha varit i skogen där kroppen hittats men då visar polisen en bild på handsken de hittat. Adam säger att det är en vanlig arbetshandske, finns många som andvänder sådana. Polisen svarar att de ska dna-testa om Adam rört handsken...
 

En sparrisburk

Inlagt kl 21:36
 
Declan har problem med ekonomin eftersom polisen stängt av hans markområden för att fortsätta leta efter ledtrådar till mordet. Megan tycker han ska börja tänka på att sälja några av husen i byn eller flytta själv. Declan vägrar för han har inte hjärta att göra flera familjer bostadslösa i värsta fall. Nicola som hör detta skvallrar för Steve om Declans problem. Det gör att Steve erbjuder Declan att köpa Home Farm för halva priset. Declan blir rasande när han hör förslaget och han inser på en gång vem som skvallrat. När de är på kontoret säger Declan åt Nicola att packa ihop sina saker eftersom hon fått sparken. Han vill inte ha kvar någon som skvallrar och dessutom är företaget nära en konkurs. När Nicola gått säger Declan till Megan att han kommer göra som hon sagt, sälja alla hus i byn.
 
Edna kommer över till Rhona med en burk sparris som kryapådigpresent. Sparris ska vara bra för njursten...
Rhona tar det lugnt hemma men när hon får träffa Leo en stund innan hon ska iväg till avvänjningskliniken blir det jobbigt för henne. Hon får svårt att skiljas från sin son när hon ska gå därifrån.
Väl framme på kliniken får hon höra hur de ska göra. Rhona blir desperat och efter en stund bestämmer hon sig för att klara av avvänjningen på egen hand så de åker därifrån.
 
Cain försöker få reda på vad som hänt eftersom Vanessa bor hos dem men Moira vill inte skvallra på sin vän. Hon ber honom att lita på henne men då svarar Cain att det känns mer som om hon inte litar på honom.
 
Sean och Amelia fortsätter att skicka sms till Cameron. De skriver att han inte kommer att komma undan och att de vet vad han gjort. Cameron blir ännu mer nervös och när han fått ett sms om ett möte så går han dit men får vänta förgäves eftersom ingen dyker upp. Han glömmer att han lovat att hämta Sarah efter skolan.
Sean går sedan till Eric och betalar för medaljerna. Eric undrar givetvis varifrån Sean fått så mycket pengar men får inget svar. Sean vill dock att ingen får reda på det så Eric förstår att det inte är helt ärligt förtjänade pengar.
 
Cain kommer in till Debbie med den tomma kassalådan. Han ifrågasätter vad som hänt men Debbie vet inte. När Cain spänner ögonen i Cameron som precis kommer hem så erkänner han att han tagit pengarna. Cameron säger att han behövde betala massa pengar till Anna. Cain blir rasande och Debbie besviken eftersom han inget sagt till henne. Cameron svarar att han tänkt lägga tillbaka pengarna innan någon upptäckt det,  (Jag trodde han skulle neka och Sean skulle få skulden)
 
Vanessa står utanför kliniken när Rhona och Paddy kommer hem från avvänjningsmötet. Paddy blir irriterad över att se henne men Rhona skiner upp lite. De berättar att Rhona ska sköta rehabiliteringen hemifrån. Vanessa protesterar eftersom hon vet hur svårt det är. Då ryter Paddy till och säger att hon inte ska säga något. Sedan säger han att de vill att hon säljer sin del av företaget.
När Rhona blir ensam med Paddy så erkänner hon att Vanessa haft rätt, det kommer att bli ett helvete under avvänjningen.
 
Byborna vaknar upp en morgon och upptäcker att utanför deras hus finns "till salu"-skyltar. Givetvis sprider sig oron. När de ses på puben så kommer de fram till att de borde försöka prata med Declan.  De (Andy, Dan, Kerry, Bob, Ashley och Steve tror jag att det var) kommer till Home Farm men Declan tänker inte ändra sig. Han säger att han måste sälja huset eftersom han inte har råd att ha dem kvar och han kan inte vänta på någon som lovar att hyra ut husen till nuvarande hyresgäster men att Steve som tänkt köpa Home Farm har råd att köpa alla husen och då vore problemet för dem löst. Ingen lyssnar på det och alla är besvikna.
 
Paddy och Rhona är hemma. De spelar spel och försöker umgås trots att Rhona mår allt sämre och sämre. Hon försöker sedan övertala Paddy till att få en enda tablett för att minska problemen men Paddy ger inte med sig. Rhona fortsätter tills Paddy tar tag i henne och ryter till. Då inser hon vad som händer och hon börjar gråta.
 
 Zak kommer inrusande på gården för att hämta Vanessa. Det visar sig att Alfie är sjuk så Vanessa åker till kliniken för att hämta veterinärväskan. Paddy vill inte alls hjälpa till men inser sedan att de måste göra det. Han vill inte lämna Rhona ensam men hon övertalar honom att det är ok. Tyvärr glömmer han veterinärväskan framme. När Paddy återvänder till huset är det en enda röra. Han blir ororlig för Rhona men det visar sig att hon tagit det lugnt och försökt laga lite mat.
 
Declan kommer in på gården för att prata med Moira. Han berättar om en klausul i kontraktet som gör att han kan begära tillbaka sina pengar när som helst. Moira tror honom inte men det visar sig att John skrivit på kontraktet. Moira vill inte sälja gården men hur ska hon annars betala honom.
 
Cameron är övertygad om att det är Adam som ligger bakom utpressningen. Han blir mer och mer säker eftersom Adam gör av med massa pengar. Adam fattar ingenting när Cameron pikar honom utan tror bara att det slagit slint i huvudet på honom. Cameron som ska laga fyrhjulingen går till verkstan. I ett fack på fyrhjulingen hittar han en arbetshandske som tillhör Adam. Han tar handsken och åker till skogen för att lägga ut den där under en buske, så polisen kan hitta den...
 
 

Bollspel och flipperspel

Inskrivet 23/11 kl 16:52:
 
Förlåt det sena inlägget. Jag såg avsnitten i fredags så vi får se om jag kommer ihåg något av det som hände...
 
Eric säger att han kan tänka sig att sälja tillbaka medaljerna till Sandy och Edna men Sandy har inte råd. Då hotar Eric med att ringa polisen eftersom Sean gjort inbrott.
Edna får tillbaka medaljerna men vill inte ta emot tjuvgods. Sean och Sandy förklarar att Sean ska jobba av skulden på värdshuset.
 
Noah och Jacob är på Home Farm och spelar på Declans flipperspel. Alicia är utom sig av oro och tänker ringa polisen. Declan upptäcker barnen och frågar dem vad de gör där. Jacob håller tyst medan Noah förklarar att han är trött på att hans föräldrar bråkar om Declan hela tiden. Charity och Jai kommer dit för att hämta Noah medan Alicia och Dom hämtar Jacob. Jai och Charity blir inte alls glada när de hör att Noah pratat om deras gräl om Declan.
 
Vanessa frågar Laurel om hur det är med Rhona. Medan de pratar med varann råkar Vanessa nämna att hon försökte få Rhona att sluta med tabletterna men att det inte var så lätt när Rhona åkte iväg mellan apoteken för att fixa nya piller till sig själv. När Laurel hör det så inser hon att det var därför Rhona gick in på ett apotek när bilkapningen skedde. Laurel berättar det för Marlon som blir rasande. När de sedan hälsar på Rhona på sjukhuset så bestämmer sig Marlon för att hon inte ska få ta hand om sonen eftersom hon utsätter honom för fara. Rhona bryter ihop när Marlon och Laurel går iväg med Leo.
 
Paddy är förbannad och tar Vanessas saker för att kasta ut dem men hon kommer precis dit så hon får dem i handen. Pearl som står bredvid får höra när Vanessa säger att kyssen mellan henne och Rhona är inte bara hennes fel. Paddy blir rasande när han inser att Pearl fått höra om kyssen. Vanessa flyttar hem till Moira på gården. Adam erbjuder sig att dela säng med henne om hon känner sig ensam.
 
Sean och Amelia spelar fotboll ute på gatan och plötsligt så kommer bollen på ena sidospegeln på Debbies bil. Cameron hör smällen och rusar dig. Han blir förbannad på Sean och tar tag i honom. (Jag såg inte om han slog honom eller så) När Dan får höra om Camerons ilska blir han irriterad och trots att Sean säger åt honom att inte säga något så går han till Cameron för att säga åt honom att inte bråka med barnen. Cameron hotar med att se till att Dan får sparken om han inte håller tyst.
Sean och Amelia jävlas med Cameron och börjar skicka anonyma sms till honom. De skriver att de vet vad han gjort så han får betala för det. Cameron blir orolig, han tror att det är Adam som skickar dem men givetvis förnekar Adam att han gjort något. Trots allt så tar Cameron en bunt med pengar från kassaskrinet i verkstan och lägger i en soptunna så som sms-skrivaren velat. När han ska hålla koll på vem som hämtar pengarna kommer Debbie. Hon drar iväg med honom så när han återkommer är pengarna borta.
 
Marlon säger till Paddy att han och Laurel ska åka på semseter ett tag med båda småpojkarna. Paddy förstår honom och säger att han gärna följer med för att komma ifrån ett tag.
Sedan säger Marlon till Laurel att han vill att Leo ska flytta hem till dem på heltid. Hon tittar på honom men ser inte allt för glad ut...
 

En avslöjad missbrukare

Inlagt kl: 21:39
 
Val och Eric jagar getingar utanför värdshuset eftersom det finns ett getingbo uppe vid taket. Amy erbjuder sig att hämta Zak som kan hjälpa till att ta bort boet. Väl hos Zak så märker han direkt att det är något Amy vill prata om även om hon förnekar det. Efter en stund så erkänner hon att hon är orolig för Kyle så hon berättar vad som hänt med adoptivföräldrarna. Hon berättar om nallen hon kastat och att hon ångrar sig nu eftersom hon inte har något kvar av sonen. Zak tar fram några fotografier på Kyle som han ger Amy. Val kommer dit för hon undrar varför Amy är borta så länge.
 
Cain är inte allt för glad över att Cameron ska börja jobba på verkstan igen.
 
Georgia kommer hem till Nikhils hus där David och Priya (och Betty som mest snokar) håller på och packar ihop Nikhils saker. Hon berättar att hon hittat den perfekta presenten till dem. En resa som inriktar sig på träning för brudpar. David är inte alls intresserad så han lyckas övertala Georgia att åka med Priya istället. (Var det inte en resa för brudpar?)
 
Sandy försöker få tag på Ednas medaljer som Eric har men Eric vill inte ge bort dem, däremot säljer han dem gärna för 500£. Det vill inte Sandy betala så han övertalar Sean att hämta dem på värdshuset när inte Eric är där. Sean beger sig dit för att leta men hittar dem inte förrän han är på väg ut, då ser han en tavla  på väggen med medaljerna. Han tar ned tavlan men då börjar Eric och prata med honom. Sean blir förvånad över att Eric är hemma.
Eric låter Sean ta tavlan eftersom den samlar damm. Sean förstår inte varför Eric ändrat sig så plötsligt men sedan inser han att Eric vill ha något istället, typ 500£...
 
Jai fortsätter att vara hätsk så fort han hör Declans namn. Charity blir irriterad på honom och de fortsätter att tjafsa. Noah tycker inte om stämningen hemma så han säger att han ska till Jacob för att leka.
Alicia jobbar extra på puben och Jacob får sitta där hos henne. När han får sms från Noah så smiter han iväg. Jacob säger att han ska hem till Noah men när Alicia träffar Charity och Jai så vet de inget om pojkarna.
 
Polisen förhör Val och Eric. De påpekar att Cain kan ha varit svartsjuk på Alex som haft en affär med Moira. Även andra i byn börjar prata om den möjligheten. Cameron är inte sen med att hålla teorin vid liv. På kaféet sitter Betty och pratar om Cains möjliga motiv men Edna tvivlar på att Cain skulle kunna mörda någon. Precis då kommer Cain in och hör henne. Han hör deras teorier och ser inte glad ut när han ser att Cameron sitter där och glor på honom.
 
Paddy har svårt att sova så han går upp tidigt. När han sedan ska iväg till jobbet möter han och Marlon Pearl som beklagar sig över att Rhona inte svarar. Paddy förklarar att han inte vet var hon är eftersom de brutit på allvar denna gång. Pearl får ändå Paddy till att gå in i huset och där hittar han Rhona som ligger avsvimmad på golvet. Marlon ringer ambulans som kommer ganska snabbt.
 
Vanessa har varit hos Moira under natten och hon berättar om vännen. Tillslut orkar hon inte ljuga längre utan berättar allt för Moira om Rhona och missbruket. När de två kommer in till byn ser de när Rhona bärs in på bår i ambulansen. De följer efter till sjukhuset.
 
Paddy blir rasande över att Vanessa kommer till sjukhuet men hon struntar i honom och stannar kvar. När läkaren kommer för att ställa frågor så är hon med och svarar trots att Paddy försöker få bort henne. Vanessa berättar om när Rhona kräktes blod och om missbruket. Paddy blir ännu mer förbannad när han inser att Vanessa visste om drogerna men inte han. Han blir jättebesviken när han inser att Rhona sålt vigselringarna för att finansiera sitt missbruk.
 
Vanessa åker tillbaka till byn och hon går hem till Laurel och Marlon för att be henne höra av sig när de får reda på hur Rhona mår. Marlon vill inte det men Laurel tycker att det är okej.
 
Paddy sitter sedan vi Rhonas sjuksäng och pratar med henne trots att hon inte är vaken. Pearl kommer dit och får reda på vad som hänt. Hon blir helt chockerad när hon får veta att Rhona är missbrukare.
 
När Rhona vaknar skäms hon och vill inte prata med Paddy. Han försöker ändå få reda på vad som hänt och varför. Rhona har svårt för att erkänna sitt missbruk och Paddy blir frustrerad och säger att han älskade henne och hade gjort allt för henne. Då reagerar hon på hans val av ordet "älskade". Paddy inser inte själv att han sagt det. Han går ut och Marlon kommer in. Rhona har lättare för att prata med Marlon och inför honom kan hon säga mer som det är. Läkaren kommer in och berättar att Rhona har stora problem eftersom det är andra överdosen så då har inre organ tagit stryk. Vid nästa överdos kan hon behöva en transplantation eller ännu värre, dö...
 
 

Mer krävande än en menalt handikappad tvååring

Inlagt kl: 21:28
 
Alla i byn är chockade över vad som hänt Alex. Polisen går runt och förhör dem som Alex haft kontakt med. Edna blir förkrossad när hon får höra vad som hänt. Alex mormor Beattie kommer tillbaka för att få vara nära honom. (Hon påminner om en blandning av Vanessa och Betty, tycker jag)
 
Declan frågas ut igen. Nicola, Sam och Alicia har svårt att låta bli att prata om misstankarna mot Declan. Det gör Megan förbannad och säger åt dem att sluta skvallra om de vill ha kvar sina jobb.
 
Victoria berättar för polisen om hur Declan var förbannad på dem och jävlades rätt mycket.
Cameron berättar om att han var vän med Alex men att de blev osams när han inte ville låna ut pengar till Alex, sista gången de sågs.
Moira får erkänna sin affär med Alex och Adam förhörs som bästa vän.

Victoria söker sedan upp Declan för att få reda på hur mycket han visste om att Alex låg i hans trädgård. Declan säger som det är, att han hade ingen aning.
 
Vanessa är glad över att Rhona verkar må bättre och att de kommit varandra ännu närmare. Hon berättar lyckligt för Moira om att kärlekslivet verkar gå åt rätt håll. Då varnar Moira Vanessa för att lita på en missbrukare för de brukar ljuga och säga vad som helst för att få sig sin fix. Vanessa blir besviken på Moira som förstört hennes glädje.
 
Rhona som inte alls mår så bra som hon säger ringer langaren igen. Han kommer hem till henne med nya piller. När hon inte har tillräckligt med pengar lyckas han få henne att ge honom vigselringen hon har på sig.
Laurel har sett när Gary gått in hos Rhona så hon berättar det för Marlon och Paddy.
 
Vanessa kommer hem och ifrågasätter Rhonas välmående. Rhona vägrar fortfarande att säga något till Paddy och hon vill först inte gå med på rehalibitering men när hon märker att Vanessa inte blir glad så lovar hon att gå. De kysser varann precis när Paddy kommer hem, så han ser dem. Han blir förkrossad. Rhona försöker undvika honom medan Vanessa berättar att de tycker om varann. Paddy märker även att ringarna är borta från Rhonas finger så han går därifrån. Hela natten sitter Paddy i bilen utanför huset. Han ser att Vanessa sover i deras sovrum men han ser inte att hon ligger med kläderna på ovanpå sängen.
 
Det är minnesstund för Alex på kaféet. Alla pratar väl om honom så Beattie blir väldigt stolt. Hon säger att det värmer hennes hjärta och hon kommer göra allt för att få reda på vad som hänt.
 
Rhona och Vanessa kommer hem till Marlon för att prata med Paddy. Han vill givetvis veta vad som hänt och hur länge det pågått. Rhona svarar att det inte betyder något för Paddy är den mannen hon älskar.  När Paddy anklagar Vanessa för att vara den som förstört för dem så försvarar Rhona henne med att hon är den ende som förstår henne. Tillslut blir det förmycket för Rhona så hon rusar ut, Vanessa springer efter.
 
Vanessa och Rhona står på bron och pratar med varann. Rhona är återigen dubbel i sitt humör, det svänger rejält. Ena stunden arg och bitter för att i nästa tigga och be om förlåtelse och lova att hon ska på rehabilitering.
 
Senare när Laurel är på kaféet och möter Vanessa där berättar hon om mannen som kommit på besök hos Rhona. Det gör att Vanessa får bråttom hem och hon letar igenom hela huset efter gömda tabletter. Rhona ligger på övervåningen och sover men när hon vaknar så ser hon vad som hänt, att alla lådor och skåp är genomsökta. Hon försöker ljuga och ger bortförklaringar men Vanessa visar henne påsen med alla tabletter. Rhona blir vansinnig och försöker få tillbaka all medicin. Hon till och med sparkar till Vanessa och kallar henne för patetisk och mer krävande än en mentalt handikappad tvååring. Vanessa får nog och är på väg därifrån men då får Rhona panik och ber henne stanna.
 
Rhona vaknar sedan vid köksbordet med en massa tabletter utspridda och vinflaskan halvfull. Hon tar en klunk vin och en ny tablett...
 
 
 Tack Agneta för hjälpen med tv-serien som Betty och Sandy tittade på =)
 
 

En liten tappad kramtiger

Dagens inlägg inlagt kl 22:22
 
Vanessa försöker övertala Rhona till att berätta om dem för Paddy men Rhona vägrar. Paddy som börjat rota i Rhonas väska, så länge hon är på toaletten, hittar hennes mobiltelefon. Han ser alla samtal hon ringt senaste tiden till Gary. När hon kommer ut blir hon förbannad på honom. Paddy vill givetvis veta vem Gary är men Rhona svarar med motfrågor och säger att det är ändå ingen idé att berätta eftersom han ändå blir så arg. Bråket fortsätter sedan hemma. Rhona vägrar att svara på vem Gary är så Paddy är på väg att ringa honom. Rhona blir helt hysterisk och hoppar på Paddy och börjar slå på honom. Han blir väldigt förvånad men så fort han finner sig så säger han åt Rhona att sticka därifrån.
 
Declan förhörs om mordet men han har inget att tillföra. Polisen tror inte på honom eftersom han inte kan ge tydliga svar. På kontoret kommer det in ett gäng poliser som plockar ihop alla datorer och mobiltelefoner trots Megans protester.
 
Kerry och Dan kommer in på puben och hon är snabb på kyssa Dan inför ögonen på Chas. När Dan ska handla ber han Chas skratta åt hans prat för att göra Kerry svartsjuk eftersom Kerry är så lugn och kärleksfull då. Chas försöker göra sitt bästa och skrattar tillräckligt högt så Kerry reagerar. Efter en stund blir Kerry så irriterad att hon är på väg att gå fram och slå till Chas. Det gör att Chas avslöjar bluffen så Kerry blir förbannad och besviken på Dan. Han ber henne om ursäkt och säger att hon har fullt upp med att tro att hon inte räcker till för honom så hon inte märker hur mycket hon betyder för honom.
 
Val är orolig för Amys känslor för Kyle medan Eric inte vill annat än att hon ska bli lycklig. Han köper två biljetter till en spa-behandling. Amy blir glad men när hon får veta om Vals oro efter att ha hittat nallen så tar hon den lilla kramtigern och kastar den i soptunnan.
 
Declan är släppt mot borgen. Han är glad över att polisen pratat med Chas så de fått reda på att Katie lever och inte ligger nedgrävd i skogen. Tyvärr oroar han sig för att polisen ska kunna hitta något galet i datorn eftersom de antagligen kan gräva fram något om de letar ordentligt. Declan blir bestört när han får höra att försäkringen inte täcker eftersom marken är en mordplats. Det innebär att han inte har några pengar alls och kan bli av med precis allt.
 
Rhona vill krypa till korset och be Paddy om ursäkt. När Paddy börjar fråga ut henne om sanningen står Vanessa bakom honom och skakar på huvudet. Det gör att Rhona inte säger som det är. Paddy tar sina väskor och går över till Marlon för att sova där. När Marlon får höra vad Rhona gjort går han över till henne. Han är orolig för Leo eftersom Rhonas humör verkar vara så ojämnt. Rhona blir sur för att Paddy berättat om deras problem. Hon blir förbannad på Marlon och börjar skrika på honom så Leo vaknar. Marlon hämtar Leo och tar med honom hem. Vanessa pratar med Rhona och nu vill hon att Rhona säger som det är till Padddy men återigen vill Rhona vänta. Vanessa ser frågande ut och då böjer sig Rhona fram för att pussa henne. Vanessa drar sig undan men Rhona säger att hon älskar henne och då pussas de lite snabbt innan Rhona får en stor kram.  (Under varje gång de setts så har Vanessa gett Rhona de piller hon vill ha)
 
Debbie, Cameron och barnen kommer hem från Jersey. De möter Lisa utanför huset och de står och pratar lite. Lisa bjuder över dem på middag men vill helst att inte alla kommer för att underlätta stämningen hemma.
 
Declan är desperat så han söker upp Jai med ett affärsförslag. Jai är inte alls intresserad av att invstera i Declans företag utan han skrattar bara åt vännens förslag. Declan hotar då med att berätta för Charity om Jais affär med Rachel. Jai blir förvånad men fortsätter att förneka till att det hänt. Declan säger att han vet att det stämmer. När Declan möter Charity på puben berättar han om att Jai tackat nej till förslaget. Charity blir rasande och skäller ut sin man.
 
Polisen kommer in på puben för att fråga om Declan känner igen mordoffret som är identifierat. Cameron hör det och låtsas få ett samtal på mobilen så han går ut för att prata. Utanför står han och hyperventilerar...
Alicia som ser bilden känner igen Alex så polisen berättar att de vet att den döde är Alex Moss.
 
 
 

Två pensionärer och en dvd-box

Förlåt, jag glömde lägga in ett tomt inlägg så ni kunde börja diskutera dagens händelser i denna...
När jag sett dagens avsnitt fyller jag i det här =)
 
Inlagt kl 22:20
 
Betty och Sandy sitter inne mitt på dagen och tittar på en dvd-box, någon serie. (Någon som vet vilken det kan vara?) Victoria kommer hem för att se hur det går med hantverkaren som fixar med översvämningen. Både Betty och Sandy gör allt för att få ut Victoria och de har bortförklaringar till varför hantverkaren inte är där. När Victoria gått därifrån så fortsätter de båda pensionärerna att titta på tv-serien i mörkret.
Efter att ha pratat med Amy så inser Victoria att hon blivit lurad av de båda gamlingarna och det gör att hon till deras förtret flyttar hem igen.
 
Rhona träffar langaren ute på bron i byn. Han erbjuder bara liknande tabletter som förra gången och sådana vill hon inte ha eftersom hon kräkts blod senast. Langaren blir hotfull och mycket grinig över att ha behövt åka ända dit och så blir det ingen affär. Han säger åt Rhona att aldrig mer ringa honom.
 
Declan och Megan blir förhörda av polisen. Det visar sig att utredningen fått reda på att offret blivit nedslaget, varit död i ca åtta månader och att kroppen blivit flyttad en gång så nu är det en mordutredning. Den kvinnliga polisen börjar fråga Declan om var Katie är och hon blir väldigt spydig när Declan inte kan svara på det.
 
Hela byn börjar prata om liket som hittats på Home Farms ägor. När Jai får veta om kroppen så blir han skadeglad över att det går illa för Declan. Charity söker sedan upp Declan på kontoret eftersom hon är orolig för utredningen ska påverka festivalen och deras arbete. Senare så frågar Jai henne hur dagen har varit och då säger hon inget om att hon varit på Home Farm. Jimmy råkar nämna det i förbifarten och då blir Jai väldigt besviken. Han blir så irriterad att han knappt kan prata med henne igen eftersom alla gamla sår rivs upp. Jai tror att Charity fortfarande har känslor för Declan. (Hur kan han bli så upprörd över hennes otrohet när han inte ens berättat om sin?) Inte blir det bättre när han blir påmind om vad som hänt när han och Charity kommer in på puben och det första de får höra är att Katie stack för att Declan hade sex med Charity.
 
Paddy pratar med Marlon om sin oro för Rhona. Det visar sig att Paddy ringt gymmet där Rhona säger sig ha varit men de har ingen pilatesgrupp. Paddy är fullständigt övertygad om att Rhona träffar en annan man men Marlon kan inte tänka sig att det skulle stämma.
 
Amy sitter på puben med Andy. Han påpekar att det är kul att hon är glad igen och till och med skrattar emellanåt. Då berättar hon att hon varit på begravningen.
 
Chas går till verkstan för att prata med sin bror men det är bara Dan där. Han märker hur dåligt hon mår så han bjuder på te så hon får prata av sig lite. Eftersom Dan är bra på att skämta så börjar Chas att skratta. När hon går därifrån får han en stor kram som tack. Precis då kommer Kerry och ser dem. Chas lovar att det inte betydde något att de kramades.
 
Declan som inser att det blir svårt att hålla i festivalen nu när polisen undersöker mord på festivalområdet är på väg att ge upp. Megan berättar om Robbie som velat att de skulle sticka men att hon valt att stanna hos sin bror. Hon säger åt Declan att inte ge Robbie rätt i att det skulle ha varit bäst att bara dra...
Declan sätter fart på affärerna och försöker göra så gott han kan med att boka om till nästa år istället (eller vad han nu gör...) Steve tittar in på kontoret och talar om att han inte kan investera i festivalen längre.
 
Amy kommer till värdshuset och hon är rätt irriterad så hon börjar arbeta på en gång. Val ser Amys väska och att det ligger en liten nalle i den. Hon berättar för Eric att hon tror att Amy stulit nallen från Kyle.
 
Paddy vill prata med Rhona så han har avbokat alla besök och gett Pearl ledigt. Rhona har ingen lust att prata med honom och hon grips av panik. När hon berättar det för Vanessa så får hon en tablett för att lugna ner sig.
Rhona träffar sedan Paddy på uteserveringen utanför puben. Han berättar om att han vet att hon ljugit om var hon varit. Rhona börjar då att trassla in sig i nya lögner om att hon håller på med en överraskning till honom. När Paddy inte tror henne så får hon bråttom in på toaletten. Paddy följer efter och står utanför och väntar. Han ser hennes väska ligga på soffan bredvid. Vanessa kommer dit och hon erbjuder sig att prata med Rhona. Hennes förslag att rädda Rhona från att inte bli avslöjad som missbrukare är att de ska erkänna deras känslor för varann och därefter kan Rhona försöka bli fri från missbruket utan pressen från Paddy.
 
Polisen dyker upp på Home Farm igen och denna gång så griper de Declan för att han försvårar mordutredningen men sina "lögner". Han blir förhörd och advokaten hjälper honom så gott det går. Efter en kortare paus så kommer polisen in och anhåller Declan för mord.
 

Bara 5535 mil från Leeds

Inlagt kl 16:05
 
Steve frågar Nicola om champagne eller hotell och hon tycker att båda sakerna är bra som överraskning. Hon är övertygad om att han tänker bjuda Bernice på detta.
Jimmy och Nicola ses som hastigast på puben och båda klagar på att de har så mycket jobb just nu och att de inte ses så ofta. (Upplagt för en affär mellan henne och Steve?)
 
Nikhil berättar för Brenda att han tänker flytta till Toronto med Molly. Hon bryter ihop och försöker övertala honom att stanna. Han säger att det är bara 5535mil ifrån Leeds och att hon kan komma och hälsa på närsom helst, han kan betala hennes biljett. Brenda förklarar att hon faktiskt är för sjuk för att åka. Hon rusar därifrån och säger att hon hatar honom.
Även Jai försöker få Brenda till att acceptera Nikhils beslut. Det funkar inte så när Nikhil packat ihop, lämnat Gennies låda från polisen till Chas så ska han åka iväg. Brenda har jättesvårt för att släppa taget om Molly. Nikhil gråter när han tar farväl av alla.
 
Chas berättar för Cain om sin oro för att han skulle ha haft ihjälp Cameron, inte för Camerons skull utan för att Cain kunde ha hamnat i fängelse. Cain visar känslor för sin syster och frågar henne hur hon mår =)
Hon får dock inte berätta för Moira om vad Cain gjort.
 
Debbie och Cameron är lyckliga över att äntligen kunna vara ihop. De berättar för Sarah som blir glad. De bestämmer sig för att åka till Jersey på semester. Andy protesterar för han är rädd att hon tar barnen och stannar där. Cameron kommer till puben för att hämta sitt pass. Chas försöker få svar på vad som hände mellan dem men han är hård. Han säger att han inte älskat henne utan bara tyckt synd om henne medan hon satt i fängelse. Cameron säger även att han skulle aldrig ha lämnat Debbie om inte Carl tvingat honom.
Debbie är glad över att Nikhil flyttar till Kanada eftersom det är jobbigt när han påminner henne om Gennie.
 
Paddy pratar med Marlon om att det är struligt i äktenskapet. Han erkänner att de inte delar sovrum längre och att han tror att Rhona träffat någon annan eftersom hon ljög om besöket hos sin mamma. Marlon tar Daisy till kliniken för undersökning och för att prata med Rhona under tiden. Hon gillar inte att han försöker snoka och att Paddy skvallrat om deras privatliv.
När Rhona får tillfälle pratar hon om det med Vanessa. Vanessa får veta att Rhona inte vill såra varken Paddy eller henne så när hon frågar Rhona om hon älskar henne så svarar Rhona "det vet du att jag gör".
 
Polisen ger sig inte för de har fått ett nytt tips från någon före detta byggarbetare. De kommer tillbaka för att förhöra Declan som först inte erkänner att han betalat någon för att hålla tyst. När han inser att de redan vet om det så säger han att han betalat arbetarna en extra bonus för att skynda på arbetet.
Robbie märker att något är på gång och när han får höra att polisen hittat kvarlevor av en människa vill han att Megan och han tar pengarna från Declan och sticker. Megan vägrar svika sin bror.
Polisen hittar skelettdelar och en sko...
 
Vad kul att fler vågar kommentera =D
 
 

Lita aldrig på den som en gång varit otrogen!

Inlagt kl 21:35
 
Idag var det bara två stora händelser och de dominerade, sen var det även två mindre händelser också...
 
På Gennies begravning får Chas Cameron att erkänna att han träffat Debbie i några veckor.
Nikhil höll ett riktigt rörande tal. Alla grät, även han. Sedan var det Chas tur att hålla tal. Hon håller också ett rörande tal om att man ska ta tillvara på varann för man vet aldrig när man blir sviken. När hennes röst bryts så rusar hon ut ur kyrkan. Cameron följer efter henne men hon vill inte prata med honom.
Alla samlas sedan runt kistan vid graven. Cameron smyger fram till Debbie för att berätta att Chas vet om dem nu. Cain ser att de pratar med varann men när han frågar Debbie om vad de pratat om vill hon inte berätta.
 
Efter ceremonin samlas alla på puben. Chas är så förbannad att hon tar Bettys glas med sherry (?) och sveper det. Väl inne i lägenheten kastar hon glaset i väggen sedan tar hon ett glas ur Dianes hand och kastar i väggen. Cain och Charity kommer in för att ta reda på vad som händer. Chas berättar om Camerons svek och då går Cain ut och ger Cameron en rak höger.
Debbie försöker försvara Cameron  men de får gå hem på en gång.
Alla begravningsgäster pratar om de goda minnena de har om Gennie.
(Zak ser så annorlunda ut utan mössan)
 
En byggjobbare från glampingen söker upp Declan för att han vill ha mer pengar för att hålla tyst nu när polisen börjat snoka igen. Declan betalar honom de 10 000 som han begärt.
Nikhil berättar för Declan att han tänker ta Molly och flytta till Kanada i alla fall för att han måste komma ifrån byn med alla minnen.
 
Nicola försöker lösa problemen med pengarna som inte kommit fran till ljudföretaget. Hon kan inte göra en överföring igen eftersom Declan måste godkänna överföringar av så stora summor. Steve räddar henne genom att låna ut sitt bankkort och därmed stå för kostnaden, helt utan baktanke...
 
Megan kommer med blommor till Chas och för att höra vad hon tänker göra med vetskapen om det Katie berättat. Chas svarar att hon inte orkar bry sig om det just nu och att Megan kan ta blommorna med sig när hon går.
Charity kommer och ber Chas om ursäkt. Chas är fortfarande bitter men accepterar ursäkten. Sedan kommer Debbie för hon vill veta när Chas ska hämnas och att hon vill att Sarah inte blir lidande. Chas säger att hon inte tänker hämnas för hon är så mycket bättre än dem.
 
Nikhil berättar för Brenda att han inte orkar bo kvar i byn eftersom alla minnen finns där. Brenda förklarar att man behöver minnen för att överleva.
Rishi och Jai kommer över lite senare och lämnar över papper på 25% av fabriken till Nikhil och Molly. De vill att han har en andel nu när han inte ska köpa värdshuset.
 
Cameron har lämnat sina saker hos Debbie när han går förbi verkstan. Han kan inte låta bli att prata med Cain om att Debbie väjer den hon vill. När Cameron säger att de kan vara ense om att de är oense så flinar Cain och håller med. Cameron vänder ryggen till och då slår Cain en skiftnyckel i huvudet på honom. Cain släpar in Cameron i en bil och kör iväg med en rivstart.
 
Debbie ser dem och tar en bil och följer efter dem. De hamnar vid ett stenbrott där Cain ska putta bilen med Cameron i över ett stup. Cameron tigger och ber om att bli utsläppt. Debbie kommer och försöker stoppa Cain men han lyssnar inte. Då ställer sig Debbie framför bilen. Det slutar med att Cain släpper ut Cameron som genast kastar sig över Cain för att försöka knuffa honom över stupet. Debbie skriker hysteriskt om att de ska sluta brottas.
Cain blir fri och åker därifrån, kvar vid stenbrottet blir Debbie och Cameron.
 
 
Det blir ett juluppehåll från den 19 december till den 7 januari.
 
 

Polien går offpist

Diskutera dagens avsnitt här:
Inlägget kommer senare...
 
Inlagt kl 22:17:
Belle ber Gemma om ursäkt och de båda tjejerna blir vänner igen. De åker in till stan och shoppar tillsammans så de har nya kläder till festivalen.
 
Katie ser en polisbil i byn utanför kaféet. Hon blir ståendes och bara tittar efter den. Plötsligt inser hon vad det innebär så hon söker upp Chas för att berätta om sin oro för vad hon gjort.
 
Charity träffar Debbie och får höra att dottern inte tänker gå på Gennies begravning. Charity blir förbannad och hon försöker övertala Debbie till att ändra sig men det verkar inte gå så bra.
 
Polisen kommer till Home Farm och de ställer frågor till både Declan och Megan. När polisen vill gå runt på ägorna så följer Declan med dem men efteråt säger de att de vill gå lite "off pist" också för att kolla läget. Polisen frågar även Declan om han har några ovänner. Megan svarar direkt att han ligger i skilsmässa så Katie kanske hämnas. (sa inte polisen när de kom till Home Farm att "hon som ringde och tala om att det finns en kropp", fast på engelska men sedan ville de inte berätta vem som ringt?)
 
Nicola som varit på Home Farm när polisen kom fick gå därifrån så de fick vara ifred. Nyfiken som hon är pratar hon med Jimmy. Hon tror att det kan vara Ella som ligger begravd eftersom Ella försvann plötsligt. De blir avbrutna när Bernice och Steve kommer hem från Paris och Bernice måste berätta om allt det otroliga hon varit med om.
 
Nikhil pratar med David som kommit över. Han berättar att han insett att han missat saker under dessa dagar men nu kommer han att ta hand om Molly för han vill inte missa när hon får nästa tand även om han missade den första. När han sedan möter Brenda och Rishi på kaféet så kramar han dem båda och tackar för att de hjälpt honom i denna svåra stund.
 
Cameron söker upp Debbie för att försöka övertala henne att gå på begravningen. Han säger att han behöver henne där som stöd även om han kommer att sitta bredvid Chas
 
Declan kommer hem till Kaite, i Andys hus, för att prata med henne om vad hon gjort. Han berättar att han älskade henne och hade gjort allt för henne. Katie svarar att hon aldrig ville ha det han hade att erbjuda.
När Declan gått bestämmer sig  Katie för att packa ihop och sticka ifrån byn.
 
Det är dags för begravningen och Nikhil gör sig i ordning. Plötsligt får han panik och börjar leta i soporna efter bröllopsalbumet som han kastat. David berättar att Brenda tagit hand om det och då blir Nikhil lättad.
 
Zak får också en mindre panikattack när han gör sig i ordning. Han är trött på att behöva gå på begravningar men Lisa tröstar honom så han kan följa med.
 
Rodney och Bob upptäcker att Brenda är borta och inte synts till på flera timmar. De börjar leta efter henne i byn.
 
Cain och Moira söker upp Debbie för att försöka få henne att ändra sig angående begravningen men Debbie orkar inte.
 
Megan har ordnat med någon som ska hyra stallet på Home Farm. Det visar sig vara Steve och då blir inte Declan glad men efter lite övervägande går han med på det. Declan och Megan ska iväg på begravningen så Steve sitter och läser igenom kontraktet på Home Farm medan Nicola ska betala firman som ska stå för ljudet på festivalen. När Nicola måste gå ut från kontoret en snabb sväng passar Steve på att skriva dit en siffra till i kontonumret som Nicola ska göra inbetalningen till.
 
Bob, Rodney och Chas har varit ute och letat efter Brenda. De hittar henne på kyrkogården vid stället som ska bli Gennies grav. Brenda är ledsen eftersom hon oroar sig för att Gennie alltid varit mörkrädd. På väg tillbaka till kyrkan ser Chas att Cameron är hemma hos Debbie.
 
Declan kommer till kyrkan och undrar var Katie är. Andy berättar att hon packat och stuckit. Alla blir förvånade eftersom ingen trodde att hon skulle missa sin bästa väns begravning.
 
Bilen, samma som var på adoptivföräldrarnas begravning, med kistan i kommer till kyrkan. Rishi, Nikhil, Jai och David bär in kistan och alla bybor sätter sig till rätta.
 
Chas frågar Cameron om han verkligen älskar henne. När han svarar att det är klart så säger hon att om han tittar kärleksfullt på Debbie igen så kommer det att bli två begravningar idag...
 

Att tvinga någon att ta hand om sitt barn

För att diskussionen ska hamna i rätt inlägg får ni diskutera dagens avsnitt här.
Jag fyller i i detta inlägg om vad som hände när jag sett avsnitten och då byter jag rubrik...
 
Detta hände idag, inlagt 22:06:
 
Katie sitter på kaféet när Nicola kommer in. Katie kan inte låta bli att muttra över att Nicolas arbetgivare inte är den man tror att han är. Nicola blir nyfiken på vad hon menar men får inte veta något.
 
Sandy kommer åkandes på sin permobil och möter Ashley som är på väg till Laurel. Sandy råder Ashley att inte vara för mycket med henne eftersom det är Marlon som ska hjälpa henne när hon mår dåligt.
 
Amy tänker gå på begravningen och hon frågar Victoria om hon kan tänka sig att följa med. Victoria tycker inte Amy ska gå men beslutar sig tillsist att följa med sin vän. De kommer dit och går runt lite bland de sörjande människorna. (Återigen en bil med "udda" registreringsskylt, undrar om det är samma som förra gången?)
När Amy sedan får syn på Kyle så blir hon som förstenad. Det visar sig att Kyles "mormor" tar hand om honom för tillfället. Amy har svårt att släppa blicken på sonen och när han tappar en nalle när mormodern går förbi med honom tar Amy upp den och lägger ned den i sin väska.
 
Marlon kommer till fabriken för att prata med Jai fast han är inte där. Ali är lite irriterad över att Laurel är hemma och inte kommer till jobbet som hon ska. Marlon förklarar att Laurel mår så dåligt att hon går till en psykolog.
 
Brenda som passat Molly under dagen går ut till glampingen (vilket j-a namn!) där träffar hon Katie. De går runt och pratar minnen om Gennie. Plötsligt bryter Brenda ihop eftersom hon vill ha svar på de frågor hon vill ställa Debbie som varit i närheten när Gennie dog.
 
Katie som sett Brendas sorg börjar tänka på kroppen som ligger begravd i skogen. Hon inser att någon kanske saknar sin anhörig och inte fått ta farväl på rätt sätt. Det gör att hon börjar titta på nätet om hur många som försvinner spårlöst varje år.
 
Declan är orolig för Katie så när han kommer till puben så frågar han Chas om hon pratat med henne. Chas svarar att hon pratar med Katie varje dag men att det har inte han med att göra.
Nicola är där och frågar honom om vad Katie kan ha menat med det hon pratar om glampingen inte är som man tror. Declan svarar att Katie bara är bitter och pratar strunt.
 
Nikhil söker upp Declan på Home Farms kontor. Han vill ha kontakt med Declans vän som bor i Toronto. Declan inser att det är Nikhils sorg som får honom att vilja fly men det erkänner inte Nikhil. Declan söker efteråt upp Brenda och Bob för att berätta om Nikhils planer som inte verkar inkludera Molly. Brenda blir givetvis upprörd och hon samlar ihop familjen Sharma, David, Rodney och Bob för att diskutera hur de ska göra med Nikhil.
 
Eric och Val är glada över att Amy verkar ha gått vidare trots olyckan med Kyles adoptivföräldrar. De blir förfärade när Moira talar om att Amy och Victoria varit begravningsklädda och åkt iväg i en taxi tidigare på dagen.
 
Rodney kommer till Home Farm för att prata med Declan och Megan. Han frågar om Brenda kan ha minnesstunden för Gennie där men det visar sig att stället är bokat för ett bröllop den dagen. Rodney nämner att de tänkt göra något bestående minne för Gennie men att namnge en bänk är inte hennes stil. Det ger Declan en idé. När Rodney gått berättar Declan för Megan att han tänker kanske döpa stora scenen på festivalområdet i Gennies minne och dessutom tänker han starta en fond med pengar från festivalen till Molly. Megan inser att det gör han bara för att få Katie att inte skvallra för polisen om liket eftersom då kommer festivalen kanske läggas ned och Molly får inga pengar.
 
Brenda och Sharmas konfronterar Nikhil som erkänner att han tänker sticka till Kanada. Det gör att de andra blir så frustrerade att de lämnar Molly hos honom så han måste ta hand om sin dotter, igen. David och Priya sitter utanför huset och håller koll på vad Nikhil gör medan Georgia och Rishi sitter ute en bit ifrån huset. Bob, Brenda och Rodney är hemma hos Bob. De lyssnar spänt på ljuden från huset bredvid.
 
Amy ska söka upp mormodern så hon frågar på puben i närheten om var hon bor. Hon får reda på det och ser sedan damen utanför huset men när Amy kommer dit så ångrar hon sig och går därifrån.
 
Katie kommer till Chas för att prata. Hon känner att hon måste berätta om liket som ligger i skogen. Hon erkänner att Declan fått henne att hålla tyst eftersom han hotat med att dra in henne i det som pågår. Chas vill inte att Katie pratar med polisen eftersom hon då riskerar att åka i fängelse för medhjälp och Chas vill inte förlora sin bästa vän också. Declan kommer in och berättar om fonden han startat. Chas tycker det är bra men Katie säger inte så mycket. När Declan gått så bestämmer sig Katie för att ringa polisen trots allt. Chas vill att Katie håller sig anonym under samtalet.
 
Nikhil blir nästan galen när Molly bara gråter. Han slår huvudet i väggen och skriker så Brenda och de andra ska höra hur jobbigt han tycker att det är. Ingen kommer dock och hjälper honom så tillslut så tar han upp dottern och lovar att hjälpa henne eftersom han är den ende hon har kvar när hennes mamma är död.
 
Jag fortsätter att lägga ut en "oskrivet " inlägg varje dag kl 11:30 som ni kan diskutera den dagens händelser, precis som idag. Tyvärr vet jag inte varför några inte kan komma åt kommentarerna.

En olycka kommer sällan ensam

Laurel försöker få killen som hon tror är den som attackerade henne att erkänna. Han är rätt kaxig och påpekar att hon bara har en sax i handen. Tillslut erkänner han att det var han och Laurel vill att han ska må dåligt för det han gjort med det gör han inte. Killen bara skrattar åt henne sedan kastar han sig över henne och får tag i saxen.
 
Cain och Marlon åker runt bland verkstäderna och efter ett tag kommer de till rätt. Ena killen vill först inte säga var den i personalen som inte är där bor men när Cain säger att han ska lämna massa pengar så får de adressen. De hittar tillslut rätt hus och kommer in precis i tid innan Laurel råkar ännu mer illa ut. Cain är vansinnig på killen.
 
Gemma ska bjuda Alicia, Jacob och sin pappa på lunch som hon lagar till själv. Jacob protesterar och säger att det inte ser gott ut. Då vill Gemma retas med honom och sträcker fram en skål med nötter trots att hon vet att han är allergisk. Alicia ser det och blir rasande. Hon tar tag i Jacob och rusar ut.
Dom söker upp henne på jobbet lite senare. Han säger att det känns som om hon letar efter saker att bli arg på men Alicia skyller på att det var ett tag sedan hon bodde ihop med en man så hon är lite ringrostig.
 
Declan ser Katie stå utanför på gatan vid Gennies hus. Han ser att hon verkar må rätt dåligt så han går fram till henne. Katie säger att hon saknar Gennie så fruktansvärt mycket, henne skratt och hennes sätt att vara så omtänksam. Declan svarar att det är vad han saknar från Katie. Då blir hon arg och känner sig utnyttjad så hon går därifrån. Charity som gått förbi hör Katies utbrott.
 
Val fasar för hur de ska berätta för Amy om hur Kyles adoptivföräldrar dött men Eric tycker att de inte ska säga något. När Amy kommer in på puben där de sitter kan Val inte hålla tyst utan hon berätta vad som hänt. Amy blir tyst först sedan börjar hon tänka på hur det ska gå för pojken.
 
Rhona har pratat med Vanessa och insett att hon inte vill leva utan henne. När hon kommer hem så berättar hon för Paddy, som står resklar och väntar på henne, att hon inte följer med. Paddy försöker övertala henne och få henne att förstå att de måste åka iväg om de ska rädda äktenskapet. Rhona vill inte åka och då inser han att deras äktenskap är över.
 
Charity sätter sig hos Declan på puben. Hon berättar att hon såg Katies utbrott och att hon förstår hur svårt det är när någon som de försöker visa äkta känslor så är det ingen som tror dem.
 
Marlon försöker få Laurel att inse hur illa hon betett sig och att det kunde ha slutat riktigt illa. Hon vägrar att förstå vad han menar och tillslut så säger Marlon att hon måste sluta upp med att jaga förövaren för annars kommer det att ta slut mellan dem.
 
Jude kommer till fabriken för att prata med Nikhil om begravningen men Nikhil är på väg till ett möte och är inte intresserad. Även Rishi försöker få Nikhil intresserad men det går inte. Nikhil säger att de kan göra som de vill för han tänker ändå inte gå.
David går över till Nikhil senare med mat och försöker få vännen att förstå att han måste börja tänka på Molly också.
 
Rhona och Paddy glider allt mer ifrån varann. De delar inte sovrum längre. När Paddy sitter ensam på puben kommer Vanessa och sätter sig hos honom. Han försöker få veta vad som händer men när Vanessa säger att Rhona kanske är kär i någon annan så tror han henne inte.
 
Ashley får reda på vad Laurel gjort och han försöker prata med henne. Plötsligt öppnar hon sig mer för honom än för Marlon. Ashley säger att hon kunde ha åkt i fängelse och därmed förlorat barnen om hon åkt dit för att hotat den där killen. Laurel inser att det är illa så hon går med på att prata med dr Abbott. När doktorn är hos dem för att prata med henne kommer Marlon hem. Han blir väldigt förvånad över att Laurel ändrat sig. Senare går han och Laurel till puben och då kan han inte låta bli att fråga henne vad Ashley sagt som fått henne att ändra sig. Marlon är rätt besviken på att hon inte lyssnar på honom när han vill hennes bästa.
 
Amy kan inte sluta oroa sig för Kyle. Hon söker upp Cain för att berätta vad som hänt men han bryr sig inte. Moira hör honom och Amy och när Amy gått så försvarar Moira henne. Cain går då till puben för att prata med Amy. Han tror inte det är bra för Kyle att hon vill ha kontakt utan det bästa är om han får leva sitt liv i fred. Han säger att han inte är intresserad av barnet.
Amy pratar med Victoria och hon erkänner att hon är orolig över att Kyle ska hamna på barnhem där ingen älskar honom. För att vara säker på att han kommer ha det bra kommer hon att gå på begravningen av hans fosterföräldrar.
 

Poo-lard

Laurel verkar må bättre men undviker att gå ut ändå. Dan kommer över med en lapp som han skrivit upp de verkstäder som Cain haft kontakt med i samma veva som bilkapningen ägde rum. Nu kan hon tipsa polisen så de vet var de kan söka. Laurel går över till puben för att prata med Marlon men råkar komma precis när han skojar med Diane om Laurels jakt på misstänkt gärningsman. Laurel blir fruktansvärt besviken och går hem igen.
 
Kerry haltar runt och kommer till kaféet. Hon hittar Amy där och när det visar sig att Kerry har ont i foten efter tatueringen så tvingar Amy henne att åka till sjukhuset. Det gör att Amy missar en viktig intervju som Rishi ordat åt Pollards som kompensation för att försäljningen gick i stöpet.
 
Rhona fortsätter att be Vanessa att inte lämna dem. Hon kramar sin vän för att visa hur mycket hon betyder för henne men precis då kommer Paddy in. Han blir förbannad över att hon väljer att prata med Vanessa istället för honom. Rhona blir irriterad över Paddys ilska så hon går iväg därifrån. Paddy pratar med Pearl som känner sig ivägen på kliniken eftersom ingen vill prata med henne om vad som händer. Han berättar om sin oro för att Rhona glider ifrån honom. Det slutar med att Pearl peppar Paddy till att verkligen försöka få tillbaka sin fru innan det är försent.
 
Alicia råder Dom att ge deras festivalbiljetter hon fått av Declan till Gemma som då kan bjuda med sig Belle så de kan bli vänner igen. Dom gillar inte tanken men Alicia står på sig.
 
Katie kommer till Home Farms kontor för att hämta sina saker. Hon får veta att de tänker anställa en ny stallchef. Alicia som berättar om Gemma och festivalbiljetterna får tre nya biljetter av Declan så hon kan gå med Dom och Jacob. Megan muttrar om att han ger bort massa dyra biljetter.
 
Laurel vill inte gå samtidigt som Marlon och Paddy ska till byn så hon skyller på att hon ska samla ihop kläder från Arthur som Archie kan få. Sedan tar hon lappen och saxen och åker in till stan. På ena verkstan så säger hon att hon behöver hjälp med att besiktiga bilen. Precis då kommer en kille ut och Laurel blir nervös för hon känner igen honom (igen).Hon föförljer sedan honom för att se vart han tar vägen. Laurel åker sedan hem och sätter sig vid köksbordet. Hon tar upp saxen (inte skruvmejsel som jag trodde härom dagen) ur väskan.
 
Paddy kommer hem och berättar att han bokat en helg till Rhona och honom. Hon blir rasande över att han gjort det igen fast de bestämt att vänta. Paddy ger sig inte eftersom han tror att om de väntar kan det vara försent. Rhona går motvilligt med på att de kan åka iväg.
 
Val och Eric tar emot journalisten som ska skriva om värdshuset. De är lite besvikna över att Amy inte hör av sig om var hon är. Val försöker visa sin bästa sida och hon använder sig av franska ord för att verka finare. När de är klara går de till puben. Amy kommer dit med Kerry som är glad över att dottern följt med till sjukhuset.
 
Gemma söker upp Belle för att be om ursäkt och ge biljetten men Belle är fortfarande så bitter så de blir inte vänner även om Gemma försöker få Belle att förstå att hon är ångerfull.
 
Rhona försöker få Vanessa att ändra sig, så hon stannar kvar även om Rhona åker iväg med Paddy några dagar. Hon försöker få Vanessa att förstå att hon tvivlar på om Paddy är rätt för henne.
 
Nicola och Declan sitter på puben och väntar på Megan. Katie är där men pratar inte med dem utan sitter och sms:ar. Nicola förklarar för Declan att man gör så för att inte verka ensam. Declan säger att han inte bryr sig om Katie längre. Då gör Nicola en imitation av Declan när han ger Alicia biljetterna tidigare under dagen. Det uppskattades inte av honom. =)
(Jag gillar Nicola emellanåt, hon kan vara både rolig och snygg, eller fulsnygg.. ja charmig iaf)
 
David ser i tidningen att journalisten skrivit Poolards istället för Pollards i artikeln. Han visar Eric det och då ser de att Gennies dödsannons är med i samma tidning. Eric lägger även märke till att ett par som dött i en koloxidförgiftning (?) eftersom de har samma namn som Kyles adoptivföräldrar. Han visar Val det och då inser de att de kanske måste berätta för Amy om vad som hänt.
 
Marlon upptäcker att Laurel inte är hemma och att hon inte är på jobbet och att hon inte alls tänkt ge Lisa kläder till Archie. Dan berättar om lappen han gett henne och då skyndar sig Marlon till Cain. Han är så förbannad att han tar tag i Cain och skriker åt honom att berätta vad han vet. Cain blir rasande när han hör att Dan lämnat ut verkstäderna och att Laurel kanske åkt dit, det är inga män man hotar hur som helst som jobbar där.
 
Laurel har åkt in till stan igen. Hon väntar utanför huset där verkstadskillen verkar bo. När han kommer ut ur porten tar hon saxen i handen och går emot honom. Han passerar henne utan att hon gör något. Laurel håller sig kvar där i området och när hon får chansen så går hon in i porten och väntar på honom. Killen återvänder men han ser inte Laurel som väntar i trappen. Så fort han gått in i lägenheten smiter hon in efter honom. Killen blir förvånad men hon tar fram saxen och säger åt honom att ska få lida lika mycket som han fått henne att lida.
 
 

MC-killen

Nikhil vill inte äta mat, inte ens när David gjort ångkokt broccoli. David ger sig inte utan stannar kvar hos Nikhil trots att han inte är välkommen. Nikhil får reda på att Brenda och Bob har Molly. Han får inte dåligt samvete när han får veta att Brenda tycker det är jobbigt med kemoterapin och att ta hand om Molly.  Däremot så blir han något påverkad när han hör genom väggen att Molly är ledsen.
 
Laurel ska till jobbet och utanför ser hon en kille med motorcykel och han har skinnställ och svart hjälm. Hon rycker till och tar tag i skruvmejseln hon har i väskan sedan rusar hon in. Hon tycker det blir jobbigt när hon ska kasta soporna och ser mc:n stå kvar utanför. Det gör att hon skyndar sig hem.
Marlon blir orolig över att hon väljer att inte jobba trots att de behöver pengarna. För att hon ska vänja sig bland folk så vill han bjuda ut henne på middag men hon lagar till en middag hemma för att slippa träffa andra.
Dagen efter ser hon killen igen när han ska in på kaféet. Laurel får panik och ber Dan att hålla kvar killen eftersom det var han som attackerade henne och tog bilen. Hon springer till Marlon som skyndar sig till kaféet för att hålla fast killen tills polisen kommer. Givetvis är det fel kille för han har alibi, han jobbar som mc-bud och var i Manchester den dagen. Laurel blir hysterisk och säger till Marlon att det enda som kan hjälpa henne är om killen åker fast. Marlon går till Cain för att be honom hjälpa honom men Cain vägrar.
(Kan mc-killen vara vittnet som såg bilarna innan kraschen?)
 
David är sur på Val och Eric som inte betalar tillbaka handpenningen till Nikhil. Tillslut tröttnar Eric på surandet så han gör en uppgörelse med Rishi som får tillbaka pengarna. Val blir inte alls glad när hon får veta det.
 
Cain frågar Debbie om vad hon och Cameron håller på med. Debbie säger att det inte är något men hon får veta att Cain pratat med Sarah som skvallrat om att hon fått gå upp till rummet när Cameron är där. Debbie förklarar att Cameron endast varit där för att han är orolig för Sarah och för att visa det rusar hon iväg till puben och skäller ut Cameron. Hon skriker åt honom att hon inte vill ha med honom att göra och att han kan sluta komma till henne för att träffa Sarah. Cameron ser förvånad ut men inser snabbt att hon säger sakerna för att få tyst på Cain som står och flinar en bit ifrån.
 
Chas planerar begravningen eftersom Nikhil inte orkar ta tag i den. Hon frågar Cameron om han kan bli kistbärare men han vägrar. Chas blir förvånad först men han förklarar att han inte är så omtyckt av hennes familj. Tillslut så går han med på Chas önskan. Han skyndar sig till Debbie för att berätta hur jobbigt han tycker att det är för han vill verkligen inte vara kistbärare så han vill att de berättar för Chas om förhållandet på en gång. Debbie säger åt honom att de måste agera som vanligt tills begravningen är över, sedan kan de berätta.
 
Alicia planerar flytten till Doms hus. Hon flyttar även om Eric och Val stannar i byn. Jacob frågar David om han är säker på att han ska gifta sig med Priya för annars kanske han kan övertala Alicia att komma tillbaka. David svarar att han är säker men att han och Jacob alltid kan vara vänner ändå.
 
Rhona åker iväg till stan för att träffa langaren. När hon får en påse med omärkta piller så blir hon besviken. Givetvis kan hon inte göra något åt det utan sväljer några tabletter när hon sitter i bilen innan hon åker hem. Väl hemma träffar hon Vanessa. De sitter på puben och Vanessa försöker be om ursäkt för det hon sagt och hon vill inte sätta någon press på Rhona. Rhona går på toa för att spy och det visar sig att det är blodblandat. Vanessa som upptäcker det tar med sig Rhona till sjukhuset för undersökning. Rhona lyckas övertala  Vanessa att inget säga till Paddy så när Paddy ringer så säger Rhona att hon är med sin mamma på sjukhuset för mamman ramlat och gjort illa höften.
 
Pearl får höra av Paddy att Rhonas mamma är sjuk och då blir hon orolig. De har tydligen pratat med varann en hel del. Det gör att Paddy sedan ringer mamman för att höra hur hon mår och då får han veta att hon inte alls är på sjukhus. Rhona kommer hem och Paddy konfronterar henne. Hon erkänner att hon behövde komma ifrån honom ett tag så hon har bott en natt på ett värdshus. Rhona förnekar att hon har någon annan när Paddy frågar henne. Paddy blir ledsen eftersom han bara vill henne väl. Rhona och Vanessa går till puben för att prata. Vanessa känner att det bästa vore att flytta från byn eftersom hon inte kan hjälpa sin vän utan allt blir bara värre. Rhona får panik och börjar sina försök att övertala Vanessa att vara kvar. Givetvis spelar hon på Vanessas känslor för henne men Vanessa väljer att gå därifrån...
 
 
(Jag vet inte hur man skulle kunna göra en funktion att man kan redigera sina ikommentarer om man inte använder någon form av registrering av kommentatorerna och det orkar jag inte med)
 
 
 

Ett personligt paket...i soporna

Polisen fortsätter att fråga ut Debbie om hon sett något vid olycksplatsen eller innan. Debbie säger inte så mycket däremot är Chas orolig för att Debbie ska må dåligt. Vittnet har sett en mörk bil köra efter Gennie och polisen tror att den kan han prejat Gennies bil vid en omkörning.
 
Rhona har missat att hämta Leo från dagis så de ringer till Marlon som blir rasande. Han söker upp Paddy för att fråga vad som hänt men Paddy vet inte var Rhona är.
 
Bernice pratar med Nicola på puben. Hon tror att Steve är otrogen och hon berättar det för sin syster. Nicola säger inget men när hon sedan träffar Steve nämner hon Bernices misstankar. Steve skrattar åt henne men då blir Nicola förbannad och talar om för honom att hon tänker inte såra sin syster. Hon hotar Steve med att han kan förlora allt och det blir inte trevligt om han fortsätter att behandla Bernice på det sättet.
 
Nikhil måste ut för att springa. Det är enda sättet för honom att försöka klara sig när tankarna på att det var hans fel att Gennie dog. Georgia blir orolig och ber Rishi följa efter Nikhil. Givetvis märker Nikhil det och springer ifrån bilen som Rishi kör. När Rishi kommer tillbaka till byn blir Georgia något irriterad eftersom Nikhil inte är med sin far. Eric och Val kommer med blommor och beklagar förlusten. De kan inte låta bli att fråga om hur Nikhil kommer att göra. Precis då kommer Nikhil hem och får höra vad de vill. Han blir förbannad eftersom det var hans dröm att ha värdshuset ihop med Gennie och nu är det försent.
 
Chas berättar för Cameron om det nya vittnet som polisen berättat om. Han blir orolig och börjar ställa frågor. Chas ser förvånad ut men hon svarar så gott hon kan.
 
Vanessa träffar Moira på puben och hon berättar om vännen som hon misstänker börjat ljuga om vad "han" håller på med.
När Rhona kommer hem så skyller hon på att hon inte haft mobiltäckning och att hon varit på både pilates och sedan arbete och det är därför hon är sen. Hon förklarar att hon skulle hämta Leo men att Marlon redan hämtat honom så hon åkte ut på ett jobbesök istället. Vanessa som kommit hem bekräftar hennes historia.
 
Cameron söker upp Debbie eftersom han vill veta vad som hänt. Han lovar henne att ingen ska få stå ivägen för dem. När han smyger ut bakvägen från Debbies hus så råkar Cain se honom.
 
David blir övertalad att prata med Nikhil eftersom ingen annan får kontakt med honom. Precis när David står och knackar på dörren kommer polisen med ett paket. Det visar sig vara Gennie personliga tillhörigheter från bilen. Cameron ser polisen så han kommer också över till Nikhil för att prata lite. Polisen berättar att utredningen är nedlagd eftersom vittnet inte var tillförlitligt.
 
Cain är orolig för att Cameron hänger hos Debbie. Han försöker prata med Charity om saken men hon ser inga problem eftersom hon är övertygad om att Debbie inte gillar Cameron. Cain försöker ta reda på vad som händer så han lyckas få bjuda Sarah på frukost och då kan han fråga ut henne om Cameron brukar vara hos dem. Hon svarar att det händer men att hon oftast är uppe i sitt rum och leker då.
 
Chas får höra att utredningen är nedlagd av Cameron så hon går över till Debbie för att berätta det. Hon är glad för nu kan de förbereda begravningen.
 
Ashley kommer till Laurel för att hämta Arthur. Han och båda barnen ska åka in till stan. Laurel blir rätt orolig när hon får höra det. Hon vill att de stannar hemma eftersom det kan hända otrevliga saker i stan. Ashley ska åka iväg ändå men det visar sig att de inte kommer iväg trots allt.
Marlon som märker av Laurels oro bokar en tid till henne hos dr Abbott. Laurel blir vansinnig när hon hör det och säger åt Marlon att avboka tiden omedelbart för hon behöver minsann inte prata med någon.
 
Bernice försöker återigen förföra Steve men han nappar inte helt denna gång heller. Han råkar sedan nämna att Nicola berättat om Bernice misstanke om att han träffat någon kvinna. Bernice blir sur på sin syster men när Steve vill att de åker till Paris och bor på hotell så glömmer hon bort ilskan. Steve tackar sedan Nicola för att hon fått honom att öppna ögonen. Han efterskänker hela hennes skuld.
 
Cameron lovar Debbie att efter begravningen så kommer allt ordna upp sig mellan dem.
 
Nikhil öppnar lådan från polisen. Han börjar lyssna på minibandspelaren och först är det bara arbetsprat från fabriken. Sedan är det Gennie som pratar om leksaker bland annat. Han blir avbruten i lyssnandet när David kommer över för att hålla honom sällskap. Nikhil kastar lådan i soporna men när David hittar den tar han upp den och säger åt Nikhil att inte kasta alla Gennies saker för det måste finnas något kvar till Molly.
 
Paddy märker att Rhona inte är så pigg så han tror att hon börjar bli sjuk. Han erbjuder sig att gå till apoteket åt henne så hon passar på att be honom att köpa smärtstillande till hennes rygg. Hon ber honom att inte säga något till Vanessa eller Pearl för då kanske de kommer att känna sig krassliga för att bli lite lediga.
 
Vanessa möter sedan Paddy på kaféet och hon råkar få reda på att han köpt medicin till Rhona och att han inte fick säga det. Det leder till att hon erbjuder sig att lämna tabletterna till Rhona så kan han åka ut på arbete som planerat.
 
Rhona blir inte glad när Vanessa dyker upp med medicinen. Hon förklarar att hon kommer att klara sig själv bara hon får alla tabletter. Vanessa försöker tala om att allt hon gör är för att skydda Rhona och hjälpa henne eftersom hon börjar få känslor för henne. Hon erkänner att hon älskar Rhona som inte alls blir glad utan tycker det verkar vara ett sjukt spel som måste få ett slut.
 

Män och deras små bollar

Chas passar Molly eftersom Nikhil inte orkar med det. Hon är glad och tycker flickan har ett leende som liknar Gennies.
 
Rishi kommer till verkstan för att betala för servicen på Gennies bil. Debbie säger att han inte behöver det men han vill göra rätt för sig. Dan som jobbar hör dem. Han säger att han gjorde servicen och den var ok, tror han...
Det gör att Rishi misstänker att något kan ha varit fel på bilen.
 
Nicola är inte alls glad när Jimmy ska spela golf med Steve. Bernice tycker det är kul när männen alltid ska leka med sina små bollar. Efter golfen vill Bernice bjuda dem på lunch men Nicola vill inte vara med.
 
Alicia pratar med Dom om att sova över och att hon kan tänka sig att flytta ihop. Dom blir förvånad och undrar varför hon ändrat sig så plötsligt. Alicia säger att man måste leva nu och ta tillvara på livet. När de sedan ska berätta det för sina barn så blir Gemma glad medan Jacob säger att det spelar väl ingen roll var han vill bo för ingen bryr sig om det ändå.
 
Priya försöker få resten av familjen till att hjälpa Nikhil trots att han själv inte verkar vilja ha någon hjälp. Hon blir desperat och säger att de måste göra något eftersom han inte förstår att han behöver hjälp. Det slutar med att familjen kommer överens om att lämna Molly hos Nikhil så han blir tvungen att ta hand om sin dotter. Nikhil som varit på övervåningen kommer ner och ser Molly sitta, med massa kuddar runt om sig, i soffan. Han får panik och börjar ringa Rishi, Jai, Priya och tillsist även David. De sitter på puben och låter bli att svara även om det är svårt.
 
När Nikhil inte får något svar från någon han känner så tar han Molly i famnen. Han får kämpa för att inte bryta ihop. Sedan går han till puben för att lämna henne till någon i familjen. När ingen tar emot henne så sätter han henne i famnen på Debbie som sitter vid bardisken. Hon hinner inte ens protestera.
 
Vanessa märker att Rhona inte mår så bra men hon vägrar att ge henne några piller i förväg. Rhona försöker ändå att få Vanessa att ändra sig men det går inte. Det leder till att Rhona kontaktar någon langare i smyg men även langaren har problem med att leverera något. Rhona blir desperat och vill få tag på vad som helst. Langaren säger att de kan ses i morgon så kommer han att ha fixat något åt henne.
 
Steve kommer till Home Farms kontor för att prata med Nicola. Han kan inte låta bli att påpeka att han vet hur Nicola och Jimmy träffades och att han är förtjust i historien om lastbilen. (Han verkar överygad om att det kan bli något mellan dem eftersom hennes förhållande började med bråk och tjafs när hon träffade Jimmy) Nicola kokar av ilska över att Jimmy skvallrat.
 
Debbie bryter ihop efter att ha haft Molly i famnen. Hon går ut utanför puben och Cameron kommer efter. Debbie säger att de måste berätta sanningen för Nikhil eftersom hon inte kan leva med tanken att de förstört Mollys liv. Cameron svarar att om de talar om sanningen så kommer de att åka dit och då blir både Jack och Sarah utan sin mamma. Han lyckas få Debbie till att lugna ned sig. (Jag trodde att någon skulle höra dem när de stod så nära fönstrena eller att någon skulle gå förbi)
 
Nikhil kommer till fabriken nästa morgon. Han sätter fart på arbetarna men Rishi säger åt honom att detta inte är hans arbetsplats längre. Nikhil vill ändå fortsätta. Polisen kommer dit för att berätta att de fått ett vittne till olyckan. Nikhil verkar inte bry sig men när polisen berättar att han antagligen ringt sin fru precis när hon kraschade så får han dåligt samvete. Nikhil tror att det är hans fel att Gennie dog. Polisen informerar om att det inte fanns något tekniskt fel på bilen.
 
Val och Eric försöker få David till att fråga Nikhil om hur han ska göra med värdshuset. De är oroliga för att bli av med förskottsinbetalningen av huset i Portugal. David vägrar och han blir förbannad på dem som vill att han ska fråga sin vän som precis mist sin fru.
 
Georgia kommer hem till Nikhil. Hon tycker han ska ta hand om Molly eftersom han är trots allt hennes far.
 
Steve fortsätter att sms:a Nicola när han får tid. Han vill äta lunch på restaurangen igen och han kan ta med lastbilen om hon vill ha lite mysigt. Nicola blir irriterad och ber honom att sluta trakassera henne. Steve ger sig inte och så fort han får möjlighet så tittar han på henne. Många små ögonkast blir det. Nicola betalar en del av skulden sedan säger hon att hon tänker berätta för Jimmy att hon lånat pengarna och att Steve nu hänger efter henne. Steve förklarar att om hon säger något så kan han bevisa att det är helt oskydligt från hans sida så allt är Nicolas fantasier.
 
Debbie ringer tilll Chas för att be henne komma över för att de ska prata. Cameron blir orolig och söker upp Debbie. Hon är helt säker på att hon måste berätta för Chas om deras förhållande även om Cameron säger att de bör vänta till efter Gennies begravning. Precis då kommer Chas till Debbie så Cameron smiter ut bakvägen. Debbie försöker förklara att sanningen alltid är bäst även om det gör ont. Chas håller med och hon märker att Debbie vill berätta något.  Debbie får dock inte fram det hon haft för avsikt att säga och efter en stund blir hon avbruten när polisen kommer på besök. De vill att Debbie försöker komma ihåg vad som hände vid olyckan eftersom minsta lilla minne kan hjälpa dem att förstå vad som hände.
 
 
 

Olika sätt att hantera sin sorg

Jai, Rishi, Priya, David, Bob och Brenda är hos Nikhil för att hjälpa honom i sorgen. Nikhil är mest apatisk och bryr sig inte speciellt mycket om sin dotter. Han vill inte ha mat och plötsligt går han iväg upp till övervåningen. När Charity som kommit dit ropar på honom för att Molly behöver mat så kommer han ner. Nikhil är löparklädd och sticker ut på en runda.
 
Chas har dåligt samvete för att hon bråkat med Gennie det sista hon gjorde och nu kan hon inte be om ursäkt. När hon kramar Cameron så undrar hon hur slumpen kunde ta död på en så ung mamma. (Usch vad jag tycker illa om Camerons falska tröstande)
 
Nicola kommer in på kaféet för en kaffe men så kommer Steve in så hon ångrar sig. Hon hinner inte gå förrän Jimmy och Bernice kommer dit och då passar Steve på att bjuda dem alla på kaffe. Efteråt råkar de även ses på puben och då vill ha bjuda dem på middag och vin på kvällen, hemma hos honom och Bernice. Nicola försöker tacka nej men Jimmy blir glad och vill gå.
 
Zak och Lisa bestämmer sig för att hålla ihop familjen i denna svåra stund. De kommer överens om att först gå till Debbie för att sedan gå med henne till Chas. När de sedan träffar Debbie är hon inte speciellt intresserad av sällskap. Brenda och Bob går förbi dem på trappan och Brenda frågar henne om hur Gennie såg ut när hon hittades. Debbie svarar att det var fridfullt och att det såg ut som om Gennie bara sov.
 
Cameron blir inte glad när hela Dingles-klanen dyker upp på puben. Sam och Rachel är med så Cameron frågar om Rachel kan passa baren medan han följer med de andra in. Chas blir förvånad när alla kommeri in. När Zak ber Debbie att berätta vad hon sagt till Brenda så tvekar hon först. Sedan säger hon samma sak hon sagt tidigare och Chas blir lättad över att det verkade lugnt när Gennie dog. Då får Debbie ett utbrott och säger att det inte alls var så, att Gennie var helt blodig och sargad. Cameron försöker få Debbie att lugna ned sig eftersom han är orolig för vad hon ska säga.
 
Debbie träffar sedan Cameron utanför pubens toaletter. Hon förklarar att hon inte riktigt vet vad hon ska göra eftersom hon mår så dåligt. Hon tycker allt är jobbigt och hon vill bara ha tillbaka Gennie. Debbie säger åt Cameron att gå tillbaka till Chas.
 
Nikhil har inte kommit hem trots att han varit ute och joggat i flera timmar. Rishi vill ringa polisen men Jai tror inte de vill leta efter en som bara är ute på sin träningsrunda.
 
Brenda är på kaféet med Bob. Hon bryter ihop och blir ledsen. Bob försöker trösta henne, han har ju samma erfarenhet av att mista sin dotter i en olycka. Brenda vill inte ta sin medicin men tillslut lyckas Bob ändå övertala henne.
 
Nicola vill inte gå på middagen så Jimmy börjar undra varför. Först säger hon att hon är osams med Bernice sedan att det är så jobbigt att både Bernice och Steve ska skryta om hur duktiga de är. Jimmy säger åt Nicola att bita ihop och skratta åt dem inombords för hon bör följa med trots allt. Middagen blir inte speciellt rolig för Nicola och när Steve föreslår för Jimmy att bjuda sin vackra fru på en lyxrestaurang inne i stan, ett ställe som ska vara jätteromantiskt så tycker Nicola att det är jobbigt. Hon kan inte förstå varför Steve föreslår det stället där de var på lunch. När de blir ensamma så försvarar sig Steve med att det hände ju inget när de var där.
 
Rhona är besviken på Vanessa som skvallrat för Moira. Hon säger att det är så självklart att det är hon som är vännen eftersom Vanessa inte har andra vänner. Vanessa svarar att hon faktiskt sagt att det var en manlig vän som Moira tror att hon är förälskad i. Rhona fortsätter att sura ett tag men sedan ber hon henne om ursäkt. Hon skrattar och säger att de kanske borde hitta en hemlig man till Vanessa. Det förslaget gillas inte av Vanessa.
 
Nikhil har varit borta hela natten. Han dyker upp i den tomma fabriken och han sätter sig vid Gennies skrivbord.
Många i byn är ute och letar efter honom så när han kommer ut från fabriken möter han Cameron. Det gör honom väldigt förvånad över att Cameron är ute och letar efter honom.
Sedan möter han Brenda och Bob som är på väg för att ta farväl av Gennie en sista gång. Nikhil har ingen lust att följa med eftersom han inte ser det som att det är Gennie som ligger där. Brenda säger att han måste ta tag i livet igen. Nikhil rusar iväg fullt övertygad om vad han ska göra.
 
Moira försöker övertala Cain till att hälsa på Debbie. Det går inte så bra men så dyker Charity upp och försöker med samma sak. Efter ett tag har Cain ändrat sig.
 
Cameron söker upp Debbie eftersom han är orolig för vad hon tänker göra. Han lyckas få henne att förstå att han vill ha henne och inte Chas. Plötsligt kommer Charity och Cain dit. Cameron får bråttom upp ur soffan. Han låtsas sedan att han bara varit där för att kolla hur Debbie mår eftersom Chas undrat. Cain är inte övertygad men får nöja sig med det svaret. Debbie är först tvär till att hennes pappa kommit dit men sedan blir de vänner och kramas.
 
Nikhil börjar packa ihop Gennies alla saker. Han tänker skänka bort allt som Brenda inte vill ha till välgörenhet. När Brenda får höra det blir hon förbannad och ger honom en örfil och säger åt honom att han får inte göra sig av med någonting. Hon lugnar ned sig och återkommer senare. Hon ber om  ursäkt och säger åt Nikhil att det enda han måste göra är att koncentrera sig på Molly. Tyvärr håller Nikhil inte med eftersom det inte är hans sätt att hantera sin sorg...
 
Colin bjuder på lite mer information om Emmerdale i inlägget här under.
 

Lite Emmerdale-godis från Colin

(edit 2014-11-10: Nu har jag lagt till en kommentar till spoilervarningen eftersom Colin tycker att man kan läsa större delen av inlägget utan att bli "spoilad")
 
Detta inlägg innehåller en mindre spoiler, inget om vad som kommer att hända men att någon kommer att vara kvar i serien så vill du inte veta detta får du inte läsa de sista styckena efter Zaks 20-års jubileum eller sluta läsa här.
 
Having seen the reactions on here I thought I'd offer a few more thoughts. I’ve written more than I thought I would. I hope it’s of interest! :)
 
Firstly I must apologise for the weird formatting of the last post – especially the bits that had to be highlighted to be readable. That was after copying a link and Swedish phrase from Wikipedia – though I’m sure I’ve done it without that happening before! The Lesley Dunlop interview being in two shades probably had something to do with leaving out a picture that was in the middle of the article! Hopefully this one won’t look so messy!
 
 
 
Julia talked about the target age of the programme - how she felt it used to be aimed at the elderly but is now being targeted towards younger people. It's true that there is still a perception among some people that it is 'a boring soap about farmers for old people', but Emmerdale have been trying to shake off this image since they dropped 'Farm' from the title in 1989! For example see this picture from a 1992 promotional campaign with the actors who played Michael Feldmann and Rachel Hughes https://www.dropbox.com/s/uv6mokr5a4b93ji/sexy%20photo-shoot.jpg?dl=0  When the efforts to attract a younger audience weren't working, they dropped a plane on the village!... These days plenty of young people watch the show, and I don’t think (though I can’t say for certain) that attracting a young audience per se is a concern nowadays. Having said that, as a show for ITV it needs to attract advertisers, and, speaking in general terms, it’s the young that commercials are aimed at. I think that the changes that have occurred in the show in more recent years aren’t so much about attracting the young, but more keeping up with modern trends in television. I said that Emmerdale having a serial killer was inevitable. One could say ‘why does Emmerdale need one just because the others have?’ I think the answer is that the reason there have been so many stories of this kind (all of them since the 21st century) is because that’s what people seem to want. In which case, eventually, Emmerdale were going to give it to them.
 
 
 
Lena mentioned Coronation Street. (I hadn’t realised you were showing it until then). I don’t know if you know but you’re watching October 2011 at the moment. You started with July 28th, on which date in Emmerdale Aaron was found Not Guilty, Debbie became increasingly concerned about Sarah’s mystery bruises, and Scarlett left the village. At the moment you’ve got Fiz in prison, believed to have been involved in her husbands’ murders (imagine John Stape as looking like Louise’s detective boyfriend Martin (and father of Victoria’s former friend Kayleigh), except five years older!) But Gail and Carla have also both been married to double (or more) murderers (in fact it was really Gail’s husband who started this trend for serial killers in soap back in 2002). You may feel “Corrie” is more fun to watch at the moment, but I can pretty much guarantee you’ll find something to your dislike in time! Speaking of imagining what people look like, imagine baby Jack’s mother as looking like an older version of Ollie Reynolds! And if Eva seems familiar, she was Abi, the prison guard Ryan had an affair with!
 
 
 
Andrea: Recasts often meet a lot of disapproval even when the character has been absent for several years. I think recasting a current actor would be even more unpopular! As for the producer wanting to ruin the show, I think you’re getting confused with remarks made about the previous producer Stuart Blackburn (who now produces Coronation Street). Though not everyone likes Kate Oates’ ideas, most who’ve read interviews with her agree she is passionate about the show. She’s still producing the show at the moment and I certainly don’t think she is out to ruin it! She used to produce the BBC’s radio soap The Archers from 2003 to 2010, which even today isn’t that far removed from how it was when it started in 1951. Even more so than Emmerdale in its “Farm” days, farming and agricultural issues have always been a very important part of what The Archers is. I suppose the point I’m trying to make is she is experienced and believes in her work. Most people would say that Kate is a better producer than Stuart was. She inherited the Cameron story of course. Whether she would have initiated a serial killer story herself I can’t know, but few would disagree that she brought it to a thrilling conclusion.
 
 
 
As much as I was prepared for a negative reaction to Gennie’s death, I’m a little disappointed that there’s been hardly any praise for the episode. Yes there were complaints in the UK – just as on here, many felt Emmerdale had become too dark (there was particular criticism that it wasn’t suitable for the timeslot with children potentially being around (though the death episode was screened at 8:30pm, with warnings beforehand)), there was criticism that the story had been going on too long, and some complained that it was too unbelievable (e.g. Gennie not going to the Woolpack, or the fact she survived the crash). But on the other hand there were many people reacting positively to the great acting and the great stunt, with many suggesting the episode should win awards. There’s little point giving sample critical quotes as most of it has been covered. Here though is a sample of positive reactions:
 
 
 
"I was practically shaking by the end of the episodes it was so well filmed and the full dramatic suspense was immense. Well done to the Emmerdale team. I really felt the drama from Sian during the car chase and was so hyped up by the end. Totally deserves best exit at British Soap Awards next year."
 
 
 
"What a brilliant exit. The crash was done brilliantly and the murder was chilling. I can't wait for the next episodes."
 
 
 
"Absolutely incredible stunt. I was watching open mouthed. It was brutal. Made all the more real by the view of inside the car as poor Gennie was thrown and battered around. Incredible work Emmerdale."
 
 
 
I have to agree with that last one especially. Though upsetting, those shots of Gennie from inside the car were incredibly done - you saw her distress much better than it was done for the Barton crash. I think Sian probably would have won “Best Exit” at the British Soap Awards (they’re like the Oscars of the soap world!) – except that the category was mysteriously dropped this year! There are other ways to have a great exit than to die of course, but of the 15 winners of the category, 9 of them died which I think demonstrates that they do make for very memorable and dramatic departures. Of the other six winners, four would definitely be classed as villains, and the other two were by no means angelic. In fact well over 90% of all nominees in this category had either died or were in some way villainous (this is something I’d never even realised myself until today). Here’s a full list of Emmerdale’s nominated characters:
 
’99 Kim Tate (won – villain)
 
’00 Butch Dingle (won –dead)
 
’02 Batley the Dog (won –dead)
 
’03 Angie Reynolds (dead)
 
’04 Tricia Dingle (won – dead)
 
’05 Charity Tate (villain)
 
’06 Zoe Tate (won –villain (ish))
 
’07 Cain Dingle and Steph Stokes (both villains)
 
’08 Len Reynolds (dead)
 
’09 Matthew King (dead (and villain))
 
’10 Mark Wylde (dead (and villain-ish))
 
’11 Shadrach Dingle (dead)
 
’12 John Barton (dead)
 
’13 Carl King (dead (and villain))  
 
 
 
Now, one thing you can’t accuse Gennie of is being a villain! So when Sian asked for a great exit (remember this is why she gave them almost a years’ notice) what exactly should they have done? I think you’d probably struggle to find more than one other ‘great exit’ per year that wasn’t killed off in recent years. This is a subjective list, but I’m thinking the most recent ones would perhaps be Aaron, Leyla and Eli (if you’re memory is good!) Two of them had notable bad sides! If you’re an actor looking for a great and memorable exit, you don’t really want to leave the way the Barton girls, Scarlett and Hazel left, for example. When Scarlett returned, weren’t people asking for reminders of how she left (little over a year earlier)? But if you’ve been watching long enough I bet you remember how all those award nominees left!
 
 
 
I suppose I just wish some of you could be a little more appreciative of the effort they put in to making the story exciting. Soaps have always had misery. Pat Sugden’s death in 1986 was a great example of this, and way back in 1976 Matt Skilbeck’s two-year-old twins died (off-screen). The difference then was that there were only two episodes a week. Inevitably with three times the number of episodes in a week nowadays, there will be a lot more grieving. Though while the periods following those two “Farm” deaths would have been dominated by grief, with the much larger casts they have now, there is opportunity to look away and see what else is going on in the village. So yes there will be more grief long term, but it won’t be non-stop. I suppose if your view of Emmerdale is escapism, a break from real-world problems, then seeing misery is difficult, but it’s always had that element. Most drama does – look at the sad things that have happened in Downton Abbey for example. Also look at popular movies like Titanic. Shakespeare was famous for his Tragedies! Romeo and Juliet is regarded as one of the greatest stories ever told. Yet the ending is incredibly sad. Crying at TV is certainly nothing to feel ashamed or embarrassed about. If anything it shows the movie or TV show producers have done their job properly! You can’t change the way you feel though, and I do understand that upsetting television isn’t to everybody’s taste - especially if you weren’t prepared for it. Perhaps it could have helped if I (or someone else who knew about it) had warned people ‘be prepared for upsetting scenes’. But then of course others would rightfully have been annoyed that we’d spoiled it.
 
 
 
There’s been talk of ‘too many deaths’. I’ve had a look at the exits since Emmerdale went to six episodes a week at the beginning of 2004. Again it’s subjective. I’ve counted Kelly and Thomas twice for example, but Anya and Scarlett only once. I’ve included Jerry Walsh, but not Justin Gallagher.  All-in-all, I counted up about 120 exits from 2004 to 2013, of whom around 32 died. Again it’s hard to know who to count. Should I count Mia Macey? (I did) What about Brian Addyman (Katie’s father) who met the same fate, but two years after his last appearance, and three years since he’d been a regular? I decided not to include him. What about Colin McFarlane? Who? Precisely! He’s not been included either (Chas had a one-night stand with him. She woke up and he was dead). I’ve included every death from 2009 to 2013. There were no more than 16 (I'm being deliberately vague) In the previous five year period there were in excess of 18. So is it really true that there are more deaths than before? Typically about a third of character exits are as a result of death. 2009 was unusually low with only Jack Sugden dying, while 2006 had in excess of 6 characters die. Even with a psychopath on the loose and Alan’s death to come, the death rate in 2013 won’t reach that high. The percentage in 2013 will be higher than usual (a record % since 2004 (based on who I’ve counted)) – but that’s because not many characters actually left the show. In saying all this, I am aware of the expression known in Swedish as “Lögn, förbannad lögn och statistik”! The figures work as a good estimate however. By the way, in response to R, I shouldn’t be too sure that Zak isn’t one of the 2013 departures. It’s true that Zak made his first appearance in October 1994, but not necessarily true that he made it to his 20thanniversary.
 
 
 
I do agree with Taketh that Victoria was quite funny. People searching for a new favourite to replace Gennie should definitely keep an eye out for her as she develops into one of today’s most popular characters.
 
 
 
Jonas – I think it was *because* of the ‘släktskapet’ that Cameron suggested he go down, saying it would be to upsetting for Debbie.
 
 
 
Lastly, Ylva – yes Jimmy’s reaction surprised me, too. Remember when they got drunk and ended up in bed together? She wasn’t very good at making a discreet exit then either! I do miss Gennie and her funny ways! :(
P.S. Look out for Molly looking especially sweet and innocent tomorrow! :)
 
 
 
edit 4/11:
PPS. Note that Marie has now edited the post slightly for me, as I realised that I'd accidentally made it a bit easier than I had intended for people to work out exactly how many characters will die in 2013.
PPPS. While I'm here, I forgot Natasha from the list of recent great non-death exits! Although, like Jasmine nearly two years earlier, I think the actual exits, which followed a prison visit or two, were actually a bit of an anti-climax. I think it's probably better to give them their sentence, lock them away and leave it there!

Återigen en bilkrasch

Nu börjar jag faktiskt bli lite less på allt elände i HTG, jag vill precis som ni ha lite mer glädje och vanlig vardag i serien. Fortsätter det så här kommer jag inte orka titta längre för jag har nog med ledsamheter i verkliga livet... =(
 
Nikhil börjar bli sur för att Gennie inte svarar när han ringer. När han sedan pratar med David så blir han orolig över att hon ångrat sig angående värdshusköpet.
 
Val blir full av all champagne trots att hon påstår att hon aldrig kan bli onykter av det. Hon flirtar både med Dom och Adam när hon får chansen.
 
Debbie förlåter Cameron för det han gjort och hon tror att det var i självförsvar som han dödade Carl men Cameron säger att det var inte så.
Då blir hon glad över att han är så ärlig mot henne. Han lovar att göra slut med Chas så fort som möjligt.
 
Robbie blir förbannad på Kerry efter smällen och han hotar henne med stämning. Hon skrattar åt honom eftersom hon ändå inte har några pengar. Robbie lommar iväg medan Kerry hjälper Sean hem och hon tvättar rent hans sår på kinden. Dan kommer hem och undrar vad som hänt. Han får uppfattningen av att Sean slagit tillbaka på Robbie för Kerry säger att det var så. Sean säger inget. Dan säger sedan åt Kerry att lämna dem ifred. Sean säger fortfarande inget. Kerry tittar på honom men när han är tyst tar hon sina saker ock går.
 
Debbie och Cameron går ut ur huset och de går tätt omslingrade ut på gatan. De stannar till och kysser varann men precis då smyger Gennie ut ur deras hus och hon upptäcks. Cameron rusar iväg mot Gennie som får bråttom och springer till sin bil. Cameron och Debbie försöker stoppa henne men Gennie åker iväg så de båda andra följer efter henne. Det blir en biljakt där Gennie blir mer och mer stressad. Hon försöker nå sin mobil men den ligger på passagerarsätet. Plötsligt tappar hon kontrollen över bilen och den voltar ner i en skogsslänt.
 
Andy får ett samtal från Nicola om att Declan låter honom bo kvar i huset. Han berättar det för Katie som blir glad. Victoria kommer ner och hon surar för att hon inte fått eget rum. Hon pikar sedan Katie för att ha legat med snart alla män i byn.
När Adam kommer över för att ta en öl och se på film med Andy så fortsätter den dåliga stämningen mellan Katie och Victoria så de båda killarna går till puben istället.
 
Nikhil är fortfarande arg, ledsen och orolig. Han tittar på bilderna på Gennie och familjen som han har i sin mobil.
 
Dan ska prata med Sean om slagsmålet och då erkänner Sean att det var Kerry som slog Robbie och att hon aldrig tog några pengar. Dan blir rasande och skyndar sig ut för att hitta Kerry.  Hon står på busshållplatsen och väntar. Dan försöker be om ursäkt men hon är besviken över att han trodde mer på Sean än henne. Dan hämtar Sean som också får be om ursäkt men Kerry är så besviken så hon tänker sticka i alla fall. När bussen kommer blir Dan så desperat att han lägger sig på gatan. Kerry går med på att prata med Sean så Dan reser sig upp och går till puben så länge.
 
Cameron och Debbie rusar ut ur bilen. Han går ner till Gennies bil men säger åt Debbie att hålla sig uppe på gatan och ringa ambulans. Gennie lever när han kommer fram och hon ligger skadad och pratar med sig själv, hon talar om vilka hon älskar. Cameron lyfter ut henne och när Debbie ropar och frågar om det kommer att bli bra med Gennie så viskar han att det kommer det inte. Gennie ser panikslagen ut och hon kan inte röra sig. Cameron håller för munnen och näsan så hon inte kan andas. Debbie kommer ner till olycksplatsen när hon ringt ambulansen. Hon blir hysterisk när hon upptäcker att Gennie är död. Debbie känner att det är deras fel.
 
Bob och Brenda kommer hem från smekmånaden. De är på gott humör när de går till Gennie och Nikhil men de märker snabbt att allt inte står rätt till.
De går till puben för att fortsätta försöka få tag på Gennie. Jai får höra det och erbjuder sig att åka runt för att kolla om han hittar henne.
 
Val blir stupfull så Eric måste leda henne hem. Hon skyller på att champagnen måste ha varit dålig eftersom hon blev så illamående.
 
Kerry och Sean är hemma och pratar ut. Sean förklarar att han inte vill att hans far ska bli sårad. Amy som fått höra om stölden på insamlingen kommer till Kerry. Hon är så less på sin mamma att hon ber henne försvinna och att hon är glad över att flytta till Portugal för att slippa henne.
När Dan kommer hem är Kerry ledsen, hon förklarar vad Amy sagt och att det inte känns bra. Dan tröstar henne och plötsligt inser Kerry att hon önskar att hon gjort som Dan, satt sitt barn i förstahand lite mer.
 
Debbie frågar Cameron om Gennie sagt något innan hon dog men han säger att hon inte gjorde det. Cameron vill att de sticker från olycksplatsen. Debbie vägrar. Det slutar med att han drar iväg och flyttar på Debbies bil så det ska se ut som om hon kom från andra hållet sedan sticker han.
 
Chas undrar vad som hänt när hon ser en skitig Cameron. Han förklarar att han snubblat på en stubbe när han var på promenad för att han mådde illa. Hon ser inte helt övertygad ut. Chas säger att hon bara haft bröllopet i huvudet och då svarar han att han gärna hade åkt iväg på en gång.
 
Debbie är kvar till polis och ambulans kommer. De frågar henne vad som hänt men hon kan inte ge klara svar. Jai kommer åkandes och får reda på att Gennie är död. Vid bilvraket ligger minibandspelaren, det ser ut som om den är på. Alla återvänder till puben där alla andra får veta vad som hänt. Brenda bryter ihop och kramar Bob. Nikhil blir som förstenad. Chas blir förtvivlad eftersom hon bråkat med Gennie precis innan hon stack. Cameron tröstar Chas men stirrar på Debbie...
 
Colin har en kommentar om kraschen i inlägget under detta. Jag vet inte varför det blev så konstig men hinner inte kolla upp det nu.
 

Lite från Colin angående Gennies död

Happy Hallowe’en folks! What spooky timing from TV4! And what shocking timing by Gennie! Why couldn’t she have waited longer before leaving the house? Or if only she had had chance to get out before they even came back to the house! :(
 
I know there’ll be many opinions on today’s events – some of you will have found it thrilling drama, and others will feel it was a step too far. Most of the early part of this post is primarily addressed towards people feeling like that, putting the events into context of the soap world Emmerdale is part of, and trying to give hope for the future. Later there are interviews with “Cameron”, “Gennie” and “Brenda”, plus more!
 
It was officially made public that Sian Reese-Williams was leaving - her own decision by the way (more about that later) - nearly 11 weeks prior to these episodes being shown, and trailers (adverts for TV shows) had been running in the week up to her exit revealing she would be involved in a car chase and crash with Cameron. However the exact nature of her death was kept a secret from the public – but at least we were prepared. I know some idiot spoiled that Gennie would die on the blog (Marie told me, though I don’t know if the person revealed any further details about when or how), but for most of you (except probably most of those who’ve mentioned that they have found things out accidentally on youtube) this would have come as a big shock. Although having said that, I know nothing about Swedish broadcasting regulations: would an announcement have been made warning of violent and/or upsetting scenes beforehand? Do you even have such a thing as a ‘watershed’? Wikipedia certainly makes no mention of it: http://en.wikipedia.org/wiki/Watershed_(broadcasting)
 
I know some of you will probably feel like switching off for good after today – several people wrote on UK forums saying they would do just that. Yet equally, having heard something big was happening, some people said they watched the show for the first time that night! I think perhaps this indicates a reason why soaps have big storylines like this. In this age of ‘social media’ (i.e. facebook, twitter etc) stories like this get people talking about the show , which in turn makes people watch it. People complain about ‘chasing ratings’ but the fact is for ITV – and consequently for Emmerdale - ratings are important. The Emmerdale team want the show to be a success and so you need these big storylines which create a ‘buzz’ on social media. Emmerdale has had big moments that create talking points for over twenty years of course, but I do think social media has perhaps made these moments more important than they used to be. To demonstrate, as the storyline reached its final stages viewers were even encouraged by ITV to tweet using #KillerCameron.
 
Reading your reactions to Thursday’s episodes, it’s good to see so many of you have thankfully managed to avoid knowledge of Gennie’s demise. Of course though when I see people getting excited that Cameron is going to get his comeuppance (Declan phoning the police recently was another good example of false hope) I can’t help thinking ‘if only you knew what happens next’ and imagine your disappointment the next day. The start of this paragraph has been rewritten to reflect additional replies. Originally it gave me a good excuse to single out Pandora’s excited comments, and then reflect back to October 2012 (when Sweden had just shown Viv and Terry’s deaths) when I responded to another of Pandora’s comments by saying that of the big four UK soaps Emmerdale was the only one that had never had a serial killer (Cameron had recently killed Carl at this point but I still had no idea that Alex would follow). Because of that, I think it was really *inevitable* that at some point Emmerdale would have a serial killer storyline of their own. In fact it is now true to say that Emmerdale is the only one of our main soaps to have only had one serial killer (if you define ‘serial’ as being three victims)!
 
So yes Emmerdale now officially has a serial killer, but not everything is doom and gloom! I think in some ways this week has really shown the diversity of what Emmerdale can offer. We’ve had the devastation at the end of the week, but it started with the joy and fun of the Handfasting, complete with brass band and helicopter! As long as characters like Bob and Dan are in the show, and also people like Nicola there will always be humour in Emmerdale – and honestly if you keep watching I think you will find that the amount of humour DOES increase. I often find things laugh-out-loud funny, and at a recent awards ceremony (the “Inside Soap Awards” – Inside Soap is Britain’s only weekly magazine dedicated to all things soap, though voting is open to everybody) Emmerdale was deemed to have the funniest female character in British soap.
 
I guarantee that if you keep watching Emmerdale it will keep delivering unexpected twists (Rishi announcing himself as Archie’s father is one of my favourites) and some really pleasant surprises. In the short term, there is what I think many will find a really interesting story starting in the next couple of weeks. It’s worth pointing out also that at last years’ Inside Soap Awards, presented around this time last year, Emmerdale was voted by fans as Britain’s Best Soap, the first time it had been awarded such a title since Emmerdale won Best Soap at the BAFTA’s (the UK equivalent of the Oscar’s and Emmy’s) way back in 2000 (which had been judged by a panel of experts).
 
What though of Cameron’s story? I know many of you are keen to see it come to an end. The dictaphone will of course be discovered – but by who, and will they listen to it? And what will they do when they do hear it? The end will come, somehow, and it WILL make for exciting viewing. Emmerdale’s producer, Kate Oates, spoke at the time of Gennie’s death giving her thoughts on people’s desire to see the story finished quickly: “There’s been a lot of talk about when Cameron will get found out. I think there are a lot of viewers who are impatient for it. It’s interesting to see how viewers take to different villains. When you look at Carl King for instance, he killed his own dad and did some terrible things but people were quite content to see him carry on in the village. Yet with Cameron they seem to be chomping at the bit.” Speaking at a later time about another story, Kate gave some explanation as to why these big stories do last a while: “It’s always really interesting when we hear people say they want characters to get their comeuppance, as I always quite like watching people get away with it! It doesn’t just extend the drama, but it also means those characters have to be even more conniving and think of new ways to get out of trouble.”
 
Of course, it isn’t just the nature of the story or the graphic content that generated discussion. As you can imagine there was much debate over the plot too! For what it’s worth, here are a few of my own thoughts. Ignoring the obvious – why didn’t Gennie go to the pub! – the main thing I want to discuss is Debbie’s role. Many people have called her a murderer because of what happened. I’m not wanting to stick up for her – what she did was dangerous, wreckless, and stupid beyond belief, and she ought to have realised what the possible consequences of a high speed chase were. Yet, somehow, caught up in the moment, I honestly don’t think she did realise! The fact that when Gennie nearly went off the road the first time, Debbie said “what is she doing?” is what makes me think this. She seemed genuinely baffled why Gennie was driving so erratically (even though she’d only just passed her test and in fact had never even driven that car before)! In any normal situation you’d think someone would realise what could happen and they’d ease off. In the aftermath Debbie did seem genuinely horrified by what she had caused, so I think it’s unfair to claim Debbie had any intentions to run Gennie off the road. As irresponsible and wreckless as Debbie’s actions were, I simply don’t think she was thinking straight. I don’t know about Sweden, but actually in the UK we have a separate crime for causing death on the road – “Death by Dangerous Driving”, so unless you could prove Debbie deliberately intended for Gennie to crash, it wouldn’t count as murder in any case. I talked about timing at the start and how seconds could have saved her life. Think then of how DAYS could have saved Gennie’s life, if only the Macey’s had done the right thing. Even if Cameron was yet to have been found responsible for Alex’s death, Declan or Katie’s intervention would surely have been enough to change Cameron’s behaviour sufficiently that even if the Carl confession had still happened, Gennie would probably never have been there at the time it would have happened. I’m applying some ‘Butterfly Theory’ (Fjärilseffekten)-type theory here!
 
If you’re going to carry on watching (and I hope you do) it might help if I try and help you feel just a tiny bit of sympathy for Cameron! Impossible you say? Perhaps! Here though is what Dominic Power said about his character in a radiotimes.com interview at the time he dug Alex’s body up.
How intense has it been filming Cameron’s story?
I don’t think I’ll ever do a more gruelling acting gig in my life. If you do a one-off drama or a film, your shooting time is between three to six weeks. Here, I’ve had nine months of this constant outpouring of emotion. So it’s been tiring.
But in terms of the storyline, it’s been a huge pat on the back. When I came in, Cameron was a very low-key character. They eased me in gently over that first year and, to begin with, he was actually a bit of a romantic. Then it spiraled out of control, which has been great.
Do you think he’s been a bit of a victim of circumstances?
Yes, it’s been a bit Breaking Bad. And it all started with the saviour sibling storyline when Debbie had to have a baby with Andy. That freaked him out, especially when they did it behind his back. Ordinarily, in that circumstance, you’d go mad and get angry. But because it was to save a dying child, he couldn’t. So he kept it in and imploded rather than exploded. And the implosion was basically having the affair with Chas, killing Carl, killing Alex and then killing....well I can’t say!
Gennie?
I’m sworn to secrecy. Maybe that’s what they want you to think!
Did you know that this was the arc the character was going to take when you signed up?
No. It’s a constant to and fro between writers and actors as you build ideas. And you can be quite crafty at dropping things in to manipulate the writers. In a good way, of course. The moment they started to see the edgier side of Cameron was after Andy got a bit obsessed with Debbie over the whole saviour sibling thing. There was a scene where Cameron had to go round and threaten Andy - now, I don’t know whether you’ve noticed, but Kelvin Fletcher’s arms are the width of my back! So the only way I thought I could do it was by being a bit menacing and a bit psycho. And I think that after that, the writers saw that Cameron had this edge and started to wonder what they could do with it. And here I am.
The Emmerdale story is really about Cameron disintegrating before our eyes, isn’t it?
Absolutely. Because of the journey that this character’s been on, he’s not just a black and white villain. And he also reveals an exaggerated version of the weaknesses that we all have – that cowardice that’s in everyone, you know. That part of us that would let someone take the rap to save their own skin. And you do ask the question: would I do that in his position? And I think that’s what rattles a lot of people. They don’t want to think about that kind of thing.
Yes. Because of the things to do with Cameron deal with quite universal themes – fathers and sons, the relationship we have with our own children…
I think it’s a lovely touch that in the middle of this digging, he gets a call from his son. Back when they knew it was all going to turn bad, the writers made sure that there was a scene with me playing air guitar with young Sarah. It’s just to remind the audience that he has these murderous tendencies, but he’s a pretty good dad! He’s got a nice side.
Is there a shelf life for this character? After all, soap is a very moral universe…
Yes, it is. Obviously he will have to get what’s due to him. But this is soapland and people can forget very easily. I mean, I had a lot of viewers saying, “oh, I hate Cameron” until the moment that he started to turn on Robbie. And then they were saying, “Well, I don’t like Cameron, but I really hate Robbie!” It’s amazing what audiences are prepared to forgive. In Breaking Bad, for instance, the guy’s done some horrible things but he’s the lead guy and you’re rooting for him. And I’ve been told that you have to kill six people before you become a serial killer in soapland [as the record (at this time at least) was four victims this seems a strange comment to me].
Could he be rehabilitated?
Possibly. He’s done unforgivable things so at some point he’s going to have to face up to that. People keep reminding me that Carl King lasted nine years after being responsible for some deaths, one of whom was his dad.
It’s come to the stage now though when everything he says to Chas is either a lie, a half truth or filled with guilt of some kind.
Yes, for about six months the stage directions at the end of my scenes have been either ‘Leave it on Cameron – torn’. Or it might be: ‘Leave it on Cameron – jealous’.
How do you differentiate between the two?
Oh, it takes years of practice, you know! Luckily, I was at drama school that day!
 
Moving on from Dominic, let’s get back to Sian Reese-Williams!  Her departure was announced on May 12th with a statement where she said: “It was an incredibly difficult decision to make and I will miss my friends, the show and of course Genesis. But as an actor, my main passion has always been playing many different people, and I'm really looking forward to doing that again” Sian actually told Emmerdale nearly a year in advance of her decision to leave – she wanted to make sure that Gennie was given a big memorable exit. Speaking a few days before Gennie’s death was screened, Sian discussed her feelings about leaving and her exit story:
It was really emotional and hard to watch. Of course it's not me dying, but it's a part of me. I've spent more time being her than being myself during the past five years. Gennie was so annoying but I was crying saying goodbye to her. I loved her because I spent so much time in her head.

"When I found out that I was going to be killed off I was scared to start with. It made my decision that bit more final - there was no going back. But now I am happy because it really is an amazing way to go. I wouldn't have wanted to leave in the back of a cab."
 
Sian was given the opportunity to change her mind when she was told of the plans to kill her off, but she stuck to her guns. Indeed I’ve often pondered if her decision to leave - giving producers an easy choice of who to make Cameron’s third victim - potentially saved another actors job!
 
Here is a video interview which was released to the public on July 25th, the day Gennie’s death was shown.https://www.dropbox.com/s/beo070hb0nthfkd/July%2025th%2C%20Press%20Association%20interview.mp4?dl=0 Sammy by the way is Sammy Winward (Katie)
 
And here is a TV interview from the day after on “This Morning” (sorry about the poor sound quality on this one). https://www.dropbox.com/s/4ygq5ay8r8g4vnh/July%2026th%2C%20This%20Morning%20interview.mp4?dl=0 Yes, that is Spice Girl Emma Bunton interviewing her – a guest host on Fridays during that summer. Reference is made to Emma’s own (brief) appearance on BBC soap EastEnders before she was famous. If you want to see the clip (from 1992) you can see it here: https://www.youtube.com/watch?v=P2B2lYpj3-4
 
OK that’s my “Bus eller godis” trick :p This is the real Emma Bunton EastEnders link https://www.youtube.com/watch?v=xVCGutw7N5E Though that other youtube link is actually a treat that IS worth clicking if you haven’t already.
 
One final thought on the crash. Did it remind long-term viewers of a similar incident? Here is a lesson on what not to do if you find sheep in the road!: https://www.dropbox.com/s/8ixzkc5ngiw7oof/Pat%20Sugden%20death%2C%201986.mp4?dl=0
 
 
Moving on from Gennie (sort of), mention was made of Lesley Dunlop’s new look, and of a picture. Angelica T was possibly referring to this one: https://www.dropbox.com/s/k5z28vq6jxh2wv0/Lesley%20Dunlop%20has%20head%20shaved.jpg?dl=0
In this interview from digitalspy.co.uk Lesley discussed this dedication to her art and the reaction to the cancer storyline!
What were those scenes like to film with Sian Reese-Williams, who plays Gennie?
"Very emotional! We were obviously shaving off my hair as well, so it had to be one take. What we'd said would happen was that Sian would do the first two or three shaves with the clippers, then they'd cut the scene and we'd go into make-up to finish it off. But in the end they decided that Sian would keep going, so she did the lot. I imagine it was very nerve-wracking for her."

Why did you decide to have your head shaved in real life?
"I knew if we were going to do this storyline, we had to do it properly. I have a friend who has cancer who said to me, 'Oh you're shaving your head, that's so brave'. But I looked at her and thought, 'Well this isn't brave - I don't actually have cancer, I'm just shaving my head'.

"I felt that it was the least I could do for all the people who don't have a choice, really, and I felt absolutely fine about it. I did embrace it, actually."

How are you feeling about it now that a bit of time has passed?
"Oh, it's just so much easier! I've got so much more time available! I've spent so much time on my hair in the past few years, whether it's been getting ready for work, having to dry it and using straighteners. Now I just wash and go!

"Brenda does have some wigs in the storyline, but I do prefer going without them. It's been quite warm lately and I get a bit of a heat rash, which doesn't look very attractive when you take the wig off! I don't even think about it anymore, but I do jump when I walk past the mirror!

"I think every woman should do it once in their life, because it does feel liberating. I don't know why, probably because I've hidden behind my hair for so long. My face is out there now and maybe it's my age, that you don't worry so much about what people think of you. Everyone has been so complimentary as well."
How have your loved ones in real life reacted to the change?
"They love it! My daughters think it looks great and they're really proud of me. People keep saying, 'Well done for doing it!', but because of relating to my friend and doing some work with brain cancer charities, for me it's been a doddle. It's the least I can do. Everyone has been so complimentary and I never realised I had a good shaved head!"

Have you had much feedback for the story so far?
"Yes, I get lots of comments from people who have brain cancer or people saying, 'Well done Emmerdale for doing this storyline and highlighting it'. It's one of the highest killers of young people, which I had no idea about, but it's also one of the lowest funded of all the cancer research charities. It only gets 0.7% of the funding, so it's raising the profile of it.

"Hopefully it will encourage people to specifically donate to brain cancer charities. I've heard charities say that when they're out on the street, people say, 'Oh no, I give to cancer, not brain tumour charities'. They have to say, 'This is a form of cancer' as people don't realise. The comments I've had have been really positive."

With Gennie leaving the show, are you going to miss working with Sian?
"I can't actually bring myself to think about it at the moment! We've done lots of crying scenes and thinking about Sian going has helped with those. I'll still see her, but I'll miss her terribly - and it'll be very quiet!"
 
I mentioned the Inside Soap Awards a couple of times. Emmerdale actually won 4 awards in 2013! As well as Best Soap they got Best Bad Boy (Cameron), Best Storyline (Cameron) and a special Outstanding Achievement Award for the live episode. Here you can see Domnic and Jane Cox (Lisa) with the awards alongside Lesley when her hair was starting to grow back. https://www.dropbox.com/s/oi82o064rueovrd/Inside%20Soap%20Awards%202013.jpg?dl=0
 
One final treat. Mention was also made about Gennie’s singing, and was it really Sian. As some of you remembered, Gennie was involved in a church choir story back in 2008, at a time when she was a much less confident about singing in public. Here are a couple of funny clips from the start of Gennie’s involvement in the choir. (I especially like Betty and Sarah in this!) https://www.dropbox.com/s/tacrif50owrhvgj/Gennie%20Sings%20%28November%202008%29.mp4?dl=0

RIP Genesis Walker: 15th November 1987 – 25th July 2013 :(
 
P.S.Thanks for the replies to my last post from 4th October :) JH, did you see it by the way?

RSS 2.0