Ni underbara läsare!

Ett STOOORT TACK för att ni hållit så bra koll och hjälpt till på sidan medan jag varit sjuk.
Tack Colin för dina uppdateringar!

Nu mår jag bättre och kommer att vara i gammal vanlig form när HTG börjar igen den 9 januari.


(Jag såg två spoilers som någon skrivit och de har jag tagit bort, finns det fler?)

Till alla nya som tittat in: Välkommen till denna underbara samling HTG-fans!


Jag är djupt rörd över alla hälsningar och att ni är så fina mot varann och hjälpsamma, jag finner inga ord som kan beskriva mina känslor =D
All kärlek till er och god fortsättning...

HTG- fre 23 dec

Fortfarande sjuk..

Diskutera fredagens avsnitt här

God jul och gott nytt år!
Vi hörs snart igen, 9 januari börjar serien sändas...

HTG- tors 22 dec

Fortfarande sjuk
Diskutera torsdagens avsnitt här

HTG- ons 21 dec

Fortfarande sjuk...

Diskutera onsdagens avsnitt här

HTG- tis 20 dec

Fortfarande sjuk...

Diskutera tisdagens avsnitt här

HTG- mån 19 dec

Fortfarande sjuk...


Diskutera  måndagens avsnitt här

HTG- fre 16 dec

Fortfarande sjuk...

Diskutera dagens avsnitt här

När sanningen kommer fram

Fortfarande sjuk och detta är ett tidsinställt inlägg..

Mark och Maisie är ute på ägorna och han frågar henne om hon längtar tillbaka till London. Det gör hon inte och hon erkänner att hon precis har träffat någon som hon inte vill presentera för dem än.

Natasha kollar upp Marks bankkonton och upptäcker att det flyttats pengar från deras konto.
Mark säger till Faye att han inte kan berätta för familjen och Faye säger att det är svårt. Han tycker att de kan rymma istället men hon totalvägrar.

Rodney säger till Jimmy att han måste sätta ner foten och bestämma lite. Jimmy går hem och säger till Nicola att Carl ska bli gudfar för Angelica och Nicola går faktiskt med på det.

Viv ser att Jamie och Gennie sitter och skrattar på cafét. Hon går fram och säger att Jamie borde följa med henne på semestern. Varken Jamie eller Gennie nappar på den idén.

Charity är trött på att jobba med varupackningen på fabriken. Hon säger till Nikhil att hon kan så mycket mer än det. Han ger henne en chans att prata för sig på en affärslunch på puben. Hon beställer in en flaska vin till maten.
Cain ser dem och blir förbannad. Affärsmötet avbryts och Nikhil återvänder till fabriken. Cain och Charity fortsätter att bråka om mötet ute på gatan men plötsligt börjar de kyssa varann och rusar hem...

Maisie och Ryan träffas på puben och gör upp om att ses hos honom på lunchen. Det tar sedan inte lång tid innan hon vill att de går upp till hans sovrum. De ligger på sängen och hånglar när de hör upprörda röster nerifrån.
Mark och Faye har kommit hem och kommit överens om att de ska bryta upp men precis när han ska kyssa henne en sista gång kommer Natasha in. Det blir mycket högljudda röster och elaka kommentarer.
Tillslut så hör Ryan och Maisie vilka det är så de går ner. De blir mycket chockade när de förstår att Mark haft en affär med Faye. Det tar inte lång tid innan Natasha undrar varför Maisie är där och tillslut så blir de vuxna väldigt intresserade av om ungdomarna legat med varann. När de får veta att så inte skett blir de något lättade. Ryan och Maisie vill givetvis veta varför de frågar och får då veta sanningen om Mark/Daniel och att de är syskon.
Ryan har svårt att ta in det och han säger att han hatar Mark för resten av livet...


Misstankar om otrohet

Eftersom jag just nu genomgår en operation så har jag sett några avsnitt i förväg. Detta är alltså ett tidsinställt inlägg så jag hoppas att tv4 inte ändrar om bland avsnitten/dagarna så att det blir fel. Det kommer att komma fler förskrivna inlägg, ända tills jag blivit så pass bra att jag orkar titta in igen. De är inte riktigt lika långa som vanligt men ni får gärna komplettera i kommentarerna.
I vilket fall som helst så är jag tillbaka efter juluppehållet, kanske tidigare...Natasha börjar prata om att bygga till och fixa en del i huset till familjedel. När Nathan och Maisie gått ut från köket så frågar hon om Marks planer. Han hinner knappt säga något förrän hon ber honom skjutsa Nathan till stan, handla  och hämta Will. Sedan säger hon att det kommer bli tomt i huset snart när barnen är utflugna och det bara är de två kvar. Hon vill ha ett fjärde barn men Mark protesterar.
Mark berättar sedan för Faye att Natasha beter sig konstigt och att hon vill ha barn igen. Faye blir inte glad när hon hör det. Mark tycker att det är dags att de berättar för sina familjer.

Hannah träffar Victoria vid busshållplatsen och hon berättar att ryktet går att Aaron är bög. Victoria tror henne inte eftersom hon kan gladeligen berätta att hon också varit med honom.
På puben står John, Adam och Moira diskuterar Aaron och hans eventuella läggning så Cain, Zak och Shadrach råkar höra det. Han blir förbannad på dem men sedan går han till Aaron om frågar honom rakt ut. Aaron nekar givetvis.

Ryan och Maisie träffas utanför toaletterna på puben och gör upp om att åka iväg nästa vecka och kanske ta in på något hotell.

Nicola ska träffa folk på en cateringfirma och Jimmy blir orolig för att det kan bli dyrt. Endast det bästa är gott nog för hennes prinsessa.

Mark försöker prata med Natasha men precis när han ska säga det får han sms från Faye. Han skjuter upp det hela och besöker henne. Natasha kollar upp Marks vän han sagt att han ska träffa och inser att det inte stämde. Hon åker till byn och hittar tillslut Marks bil bakom Fayes hus.Hon ringer upp honom men han säger att han är på annat ställe så  hon gömmer sig bakom ett hus och ser när han går därifrån. 

Holly är sur för att Adam lagt sig i så mycket att Aaron inte vill träffa henne men precis då kommer han och de går hem till Paddy.  Aaron och Holly sitter i soffan och kysser varann när Paddy kommer in. Paddy förklarar att Bartons kanske inte är så glada över att de håller på i hans soffa, eller över huvud taget....


Äntligen öppnar prästen sina ögon

Ashley inser att Diane har rätt och han säger till Sandy att han ska prata med Sally och be henne flytta från byn. Han ber Doug och Diane att passa Gabby under tiden. När Sally sedan kommer till Ashley är hon finklädd och har tagit med sig en flaska vin. Ashley försöker motstå vinet men hon ger honom ett glas ändå. Sedan börjar hon prata gamla minnen igen medan Ashley försöker få mod att säga till henne. Han berömmer henne och tar hennes händer men Sally missförstår hans tanke och böjer sig fram för att pussa honom. Ashley svär till och undrar vad hon sysslar med. Han förklarar att han inte har känslor för henne men hon tror honom inte.
Precis då kommer Jimmy för att prata dopplaner så Sally smiter iväg.
Ashley träffar sedan Sally hemma hos Edna. Edna varnar honom för att såra Sally igen eftersom hon var så ledsen förra gången de träffades. Sally har inga planer på att flytta eftersom hon fått vänner i byn.

Gennie kollar i resebroschyrer för hon vill ha semester. Pearl ser det och erbjuder sitt sällskap på resan men Gennie frågar Katie som inte alls vill åka iväg. Katie säger att hon måste ta hand om hästarna.

Lisa mår dåligt över att alla har synpunkter på hennes modelljobb. Hon talar om för Zak att hon ska sluta eftersom hon fått en kommentar av Adele som undrat "vem vill måla av en sån som du?". Zak blir förbannad och säger att Lisa inte alls ska sluta. Han går till puben och går fram till bordet där Eli, Adele, Shadrach och Priya (som kommit tillbaka till fabriken) och försvarar Lisas arbete. Han säger att han är stolt över sin vackra fru.

Holly är sur på Adam under frukosten och hon påpekar att Aaron inte kan vara gay, hon borde ju veta efter gårdagen. Adam pratar sedan med sin far om saken men John tvivlar på Adam och han vill inte lägga sig i sina barns kärleksliv.
Holly möter Aaron och hon säger till honom att hon vill att han är ärlig mot henne.
John pratar sedan med Paddy som är där på veterinärbesök. Paddy säger att Aaron verkar riktigt intresserad av Holly.

Viv kommer till puben med tvillingarna för hon vill träffa Bob. Han undrar varför barnen är med och hon säger att deras barnvakt Betty är sjuk. Det blir Jamie som får passa barnen så länge. Gennie kommer hem till dem och gör honom sällskap. De verkar ha det rätt trevligt.

Mark pratar med Faye i telefon precis när Natasha kommer in. Han låtsas att det var en kompis och att de ska spela golf. Senare på dagen så ser Natasha när Nathan kommer hem från golfbanan och med sig har han sin fars golfväska och klubbor.
Mark träffar Faye och han har pratat med en mäklare om att titta på ett hus i morgon men han tycker inte Faye behöver följa med när det sker.
När Mark kommer hem så plockar han in tvätt i tvättmaskinen precis när hans fru kommer hem och hon frågar honom hur det gått eftersom Nathan haft hans klubbor. Mark svarar att han hyrt klubbor eftersom han hade trott att han haft klubborna i bilen. Mark går iväg och ska duscha och då passar Natasha på att kolla/lukta på hans skjorta han lagt i tvätten.

Svartsjuka och uppbrott

Sally besöker Ashley när han förbereder en predikan till ett äktenskap. Hon får syn på en häcksax som ligger framför honom och han förklarar att Laurel haft den som inspiration att jämföra med äktenskapet, båda delarna på saxen är likvärdiga men de fungerar inte var för sig.
Sen när de går från kyrkan ser Diane dem och hon vill prata med honom. Sally får gå iväg ensam och Diane påpekar för Ashley att han måste prata mer med Laurel.
Ashley pratar sedan med Sandy som råder honom att åka iväg långt bort med Laurel för att prata ut med henne.
Han ringer sin fru som inte vill prata med honom så länge Sally bor kvar i byn. Diane hör det och hon söker sedan upp Ashley för att säga åt honom att be Sally flytta längre bort, helst så långt bort som möjligt.
Ashley säger att han som kyrkoherde inte kan begära det  men Diane säger att han bör tänka som far/make denna gång.

Cain söker upp Charity på jobbet och vill att hon följer med till stan men hon vill inte smita därifrån och han får åka själv.
När han återkommer så vill han visa henne något. Han har fixat en diamantring till henne och hon blir överlycklig men han vill inte berätta hur han fått tag på pengar för att köpa den.

Ryan vinkar till Katie tvärs över gatan. Gennie ser också honom och hon frågar Katie om hon saknar honom efter att ha fått tillbringa natten för sig själv men Katie säger att hon klarar sig nog.
Katie söker sedan upp Ryan på verkstan för att fråga om han vill ta en drink senare. Han svarar att han vill ta det lite lugnt och hon frågar då om han menar alkoholen eller från henne. De bestämmer sedan att de ska ses hos Katie på kvällen.
Ryan kommer dit och Katie märker att det är något  med honom. Hon tror att han är tveksam till att köpa ett hus och flytta ihop men precis då så gör han slut med henne och säger att han inte har några känslor kvar och han är inte beredd på något seriöst förhållande än.
Katie blir jätteledsen och besviken och ber honom att gå. Han möter Gennie på puben och ber henne gå hem till Katie för hon behöver stöd.
Maisie blir glad över att han gjort slut med Katie men hon och Ryan kommer överens om att inget berätta om deras förhållande än.
Dagen efter så bestämmer sig Katie för att arbeta trots att hon inte mår så bra. Den första hon möter är Maisie som säger att hon kan vara ledig om hon mår dåligt men Katie vill jobba för att skingra tankarna. Katie berättar för Maisie att Ryan gjort slut och Maisie tröstar henne. Hon frågar Maisie om hon vet om Ryan träffat någon annan men Maisie "vet" inte. Nathan står gömd och hör deras samtal.

Nathan möter Ryan senare och han säger att det var bra att han gjort slut med Katie men att han ska akta sig för att såra Maisie.

Lisa ska jobba som modell och måste iväg. Hon låter Zak och Shadrach ta hand om Belle och middagen men Belle märker att det är bättre att gå hem till Will.
Gubbarna går till puben och blir kvar där allt för länge. Efter jobbet kommer Lisa dit och hon är rasande eftersom Mark ringt och undrat vem som hämtar Belle eftersom det är skoldag i morgon. Zak är full och mycket bitter över Lisas val av jobb och han tjatar på henne att hon borde sluta.

Aaron fyller år och Chas kommer hem till Paddy för att lämna en present till sin son men han har bråttom iväg. Hon pratar med Paddy och han berättar om att Aaron har en flickvän, Holly.
På puben så blir Aaron bjuden på öl av andra bybor. Pearl berömmer Paddy för att ta hand om Aaron på ett bra sätt. Chas frågar sin son om vad han tyckte om presenten man han har inte haft tid att öppna den än.
Aaron sätter sig hos Holly, Scarlett och Adam. Under hela kvällen så tittar Aaron och Adam på varann och de är väldigt nyfikna på vad den andre gör. Holly bjuder över Aaron till nästa kväll för då är hon ensam hemma. Han accepterar hennes inbjudan.
Dagen efter så möts gänget igen. När tjejerna går in i butiken så passar Adam på att varna Aaron för att såra Holly så han säger att Aaron måste göra slut med henne nu.
På kvällen så är Aaron hemma hos Holly och de sitter och gosar i soffan. Holly märker att han är lite försiktig och han säger att han inte vill pressa henne till något. Holly säger att hon är redo och leder upp honom till sovrummet.
Senare går Aaron ner till köket, i bara kalsongerna, för att hämta en öl. När han vänder sig om står Adam där. Adam säger åt Aaron att hon förtjänar inte detta men det råkar Holly höra och hon undrar givetvis vad han menar. Aaron försöker släta över det hela med att säga att Adam menar honom. Holly undrar om det är sant och då berättar Adam om Aarons försök att kyssa honom. Hon tycker inte det verkar troligt och att det är Adam som missuppfattat situationen. Adam går därifrån och Holly kramar om Aaron som verkar något lättad...

Hemliga möten i smyg

Endast ett avsnitt idag p.g.a. skidskytte på tv4

Doug ringer Natasha och sjukanmäler sig samtidigt som Nathan frågar Maisie om hon ska träffa Katie och om Katie ska flytta ihop med Ryan. Maisie svarar att de ska flytta ihop. Natasha säger sedan att Nathan måste hjälpa henne i affären.
När de kommer dit så säger Mark att han ska spela golf och då pikar Natasha honom att han måste ha sänkt sitt handikap rejält eftersom han alltid är där nu för tiden.

Hannah ska till skolan men skyller på att hon har ont i magen och vill vara hemma. John säger att hon har nog ont i magen för att hon inte äter frukost och Moira ger henne ett äpple att äta på bussen.

Holly frågar Aaron om de ska ha fest hos honom men Paddy hör det och protesterar. Efter skolan frågar hon sin familj om de får ha festen i en lada men både John och Moira säger nej.
Holly pratar sedan med Scarlett och de ska försöka hitta på något. När de träffar Aaron som inte vill ha fest så säger de att då får de gå till puben i stället. De tre möter sedan Adam och Scarlett frågar om han vill följa med men han vill inte det.

Charity får skjuts av Cain till jobbet och hon klagar på att det är så tråkigt att jobba. Hon vill ha råd att köpa en diamantring om hon skulle vilja ha en, nu vill hon i och för sig inte ha någon...
När han hämtar henne efter jobbet så klagar hon åter igen om hur tråkigt det är med ett fattigt liv. Hon säger att de borde göra det de är bäst på och han svarar att "du vill att jag ringer ett samtal" och Charity säger jaa. (undrar vad de menar?)

Val säger till Terry att spisen de har på B&B:t inte klarar mer än lite ägg och bacon så de måste ha en ny. Terry säger att det inte finns pengar i företaget så Val går hem och kollar i smyckesskrinet.
Hon kommer sedan till puben och talar om för Terry att hon köpt ny spis....och frys och en mixer men för egna pengar. Diane hör det och undrar hur hon fått råd och då berättar Val att hon sålt några av sina smycken.

Nathan söker upp Ryan och de träffas sedan på cafét. Han säger på en gång att han sett Ryan och Maisie kyssas och han varnar honom för att såra Maisie. Nathan säger åt honom att lösa allt annars kommer han att ta tag i det.
Ryan möter Maisie och talar om för henne att Nathan vet om allt. Hon säger att hon ska prata med sin bror och precis då kommer Katie och berättar för Ryan att hon hittat ett hus åt dem i Robblesfield.

Nicola och Jimmy är hos Ashley och pratar om dopet. Hon säger att hon vill ha Stevie Wonder som musik men Ashley säger att det inte är någon fest utan ett dop. Nicola säger då att han ska tänka mer på sin fru i stället. Ashley blir sur och reser sig upp för att gå därifrån men då säger Nicola att hon säger bara det alla tänker, att det pratas i byn.
Ashley sitter sedan med Sally på puben och han börjar tänka på vad Nicola sagt. Han är orolig för att folk kanske pratar och att det kommer fram till Laurel.

Det kommer en kund till bilverkstan och Aaron får ta emot honom. Kunden har bråttom och vill ha bilen klar så fort som möjligt. Han lämnar sedan ett visitkort till Aaron och säger att han kan ringa när som helst, även privat. Cain hör allt och retar sedan Aaron för att kunden raggat på honom.
Paddy kommer dit och säger att han vill bjuda Aaron och Holly på restaurang på Aarons födelsedag men Aaron vill inte det heller.

Mark besöker Faye och hon kollar upp hus. Hon hittar ett i närheten av ett annat hus de kollat på. Han är kvar där rätt länge för när han sedan kommer hem så "klagar" han lite på att han råkat spela golf lite för länge och nu måste han duscha direkt. Natasha ser mycket förvånad ut när han bara går förbi henne utan att ens ge en puss.

Sarah börjar skolan idag och Andy har fått följa med henne dit.

Maisie pratar med Nathan om att inte lägga sig i hennes affär och han lovar att inget säga.
Sedan träffar Maisie Ryan vid den gamla scoutstugan och han säger att han bestämt sig för att göra slut med Katie men han vill inte såra henne mer än nödvändigt så han ska inte berätta något om Maisie. De kramas sedan och Maisie ser nöjd ut...


Det är så skönt att ni hjälper till att svara på varandras frågor =D
Trevlig helg allihop, ha det bäst!


Hemliga kärleksyttringar

Nyårsfirandet börjar komma igång i byn.
Natasha duschar så Mark blir orolig för att de inte ska hinna i tid till tolvslaget till puben. Will vill följa med men han måste vara hemma med barnvakten.
Sam försöker få Belle till att gå och lägga sig så han får lite vuxentid med Olena men Belle vägrar.
Val är trött efter kvällens middag och känner inte för att klä upp sig bara för att fira nyår på puben.
Jimmy säger till Rodney att Nicola är trött och att han kanske borde gå till puben. Nicola protesterar men Jimmy står på sig och får iväg Rodney. Jimmy och Nicola myser i soffan och är rätt nöjda med året som gått, det bästa året i deras liv.

På puben är det full rulle. Doug har pratat med en onykter Hilary som berättat om sin senaste unga erövring och han fick inte prata med Laurel som han ville.
Ryan ber Maisie att inte förstöra något nu och då blir hon sur på honom och säger att han väljer den enkla vägen.
Gennie och Jamie beställer en drink och Moira pikar Gennie för att det syns på henne att hon är intresserad av honom. Gennie nekar förståss och Jamie känner sig lite förnärmad.

Eli, Nathan, Jai, Nikhil, Jaimie och Ryan är utanför puben och röker cigarrer. Maisie kommer ut och säger åt dem att inte kasta fimparna för då är det hon som får plocka upp det.
Ryan går fram till henne och säger att hon inte ska haka upp sig på en enda kyss men hon hoppas att det inte var den sista.
Maisie är på dåligt humör och när Faye kommer in på puben så pikar hon henne för att inte ha flyttat än. Faye tycker inte att det är Maisies problem. Diane säger åt Maisie att rycka upp sig eller gå hem.
När Val ser att Faye kommer in och är väldigt uppklädd får hon bråttom att låna Gennies smink inne på toa. Hon är dessutom på väg att gå hem för att byta om men Eric tycker att hon är tillräckligt fin som hon är.

Maisie går förbi Faye som står och pratar med Katie och Ryan. Hon säger till Faye att inte lägga sig i deras liv och att hennes pappa inte är intresserad av en sådan slampa som Faye. Faye blir förbannad och ger Maisie en örfil och då blir alla runt omkring chockade. Maisie rusar ut medan Natasha skäller ut Faye men Mark försöker lugna ner sin fru med att Maisie kanske sagt något dumt och därför förtjänat det.

Katie och Gennie rusar ut efter Maisie men Maisie är så upprörd att hon skäller ut Katie och säger att Perfekta Katie med sitt perfekta liv kan gå och dö istället. Katie blir förvånad och går in på puben igen.
Ryan passar då på att smita ut efter Maisie.

Mark står vid bardisken när Faye kommer fram och han vänder sig om så att han kan ta henne i hand i smyg. Sedan träffas de utanför toaletterna och är precis på väg att kyssas när Eli kommer och stör.

Ryan frågar Maisie hur hon mår och de står och pratar lite. Han erkänner att han har känslor för henne. Precis då hör de att de andra börjar räkna ned inför tolvslaget och han är på väg att gå in men vänder sig sedan om och rusar tillbaka till Maisie och kysser henne häftigt.

Inne på puben så börjar alla pussa varann. Katie letar efter Ryan men hittar honom inte. Hon går ut och ropar på honom och strax efter så dyker han upp. Han skyller på att han blivit lite upprörd över att se sin mamma slåss. Sedan kommer Maisie också fram och är på väg in till puben igen, hon är på mycket bättre humör nu.

Nicola är på alerten på nyårsdagen och ska iväg för att beställa doptårta. Hon tycker inte hela världen ska stanna upp bara för att det är nyårsdag. När hon kommer hem vill hon inte svara på hur mycket tårtan kommer att kosta utan hon slingrar sig med att det är Angelicas första milstolpe i livet. Jimmy suckar och säger att hon inte kommer att komma ihåg hur tårtan ser ut men då nämner Nicola att hon anlitat en fotograf också.

Faye träffar Ryan på morgonen och frågar hur han mår. Han svarar att han har mått bättre. Hon frågar honom om han ska flytta ihop med Katie och när han tvekar så inser hon att han har känslor för någon annan fast det erkänner inte Ryan.

Zak försöker prata med Sam om känslor mellan vuxna och kärlek. Han nämner att Sam och Olena inte är riktigt på samma nivå men Sam rår inte för sina känslor som han börjar få för henne.

Val upptäcker att Eric somnat på en av sängarna på B&B:t. Hon väcker honom men han säger att han bara ville prova hur madarassen kändes och nu vill han prova en gång till fast med sällskap av sin fru. Hon tvekar men kan sedan inte motstå sin man så hon kryper ner bredvid honom. Det tar inte lång tid innan hon inser att han somnat igen.

Natasha besöker Faye för att be om ursäkt för Maisies uppträdande igår. Hon är glad över att Faye verkar ha gått vidare efter allt som hänt och hon önskar henne all lycka i framtiden.

Ryan följer med Katie till stallet för hon måste jobba. Nathan kommer förbi och vill bjuda på en öl på puben men Ryan säger att han inte har lust att gå dit efter det som hände igår. När Katie ska ha en privat ridlektion så passar Ryan på att gå till kontoret för att ta sig en kopp kaffe. Han fortsätter sedan in i själva huset eftersom Maisie inte fanns på kontoret. Hon kommer precis ner från övervåningen när han kommer in. De går in i ett rum och hon stänger dörren och de börjar kyssa varann, hennes morgonrock är precis på väg att glida ner för axlarna när Will kommer in i rummet. Will märker inget och Ryan frågar om de ska spela något.
Maisie, Will och Ryan spelar en omgång Uno men sedan lämnar de Will och går till kontoret. Där börjar de kyssa varann igen och märker inte att Nathan kommer in och ser dem och han smyger sedan ut lika snabbt...


Vem kommer att flytta...och vart?

Tack för sammanfattningen, den räckte gott och väl =)

Idag hände ju inte så mycket heller...

Zak surar fortfarande för att Lisa stått nakenmodell. Dessutom hade han sagt det till Shadrach så nu vet väl snart hela byn om det. När de kommer till puben så berömmer Eli, Marlon, Moira och Maisie henne för hennes mod. Lisa blir gladare och när de frågar om hon tänker ställa upp igen så säger hon "ja, om de frågar".

Olena ska ringa hem till Ukraina från telefonkiosken i byn. Efter en liten stund så blir hon så ledsen att hon skriker rakt ut. Hennes pengar tog slut innan hon hunnit prata med sin son som fyller år idag. Sam tröstar henne och de sätter sig på bänken i närheten. Zak och Shadrach kommer förbi och Zak blir förbannad för att han tycker att Sam och Olena hånglar ute på gatan så alla kan se. Sam säger ifrån att han bara tröstat henne med en kram, inget hångel. Senare säger Zak till Olena att inte såra Sam för han har lätt för att få hjärtat krossat. Hon svarar då att hon aldrig skulle såra Sam för han är hennes vän.

Nicola och Jimmy är ute och går med Angelica. De möter Ashley och Gabby. Nicola frågar Ashley hur det går med Laurel men han tycker att det inte går så bra. Hon skickar iväg Jimmy och barnen till gungorna sedan säger hon till Ashley att hon pratat med Laurel som sagt att hon bryr sig fortfarande om honom. Sedan bjuder hon över Ashley till nyårsfirande för han inte ska sitta ensam.
Tyvärr försöker Ashley senare tacka nej eftersom han inte känner sig så sällskaplig.

Eric och Val sitter på cafét och planerar menyn till nya restaurangen. Viv står i närheten och tjuvlyssnar. Val undrar vad hon vill och då frågar Viv Eric om han inte tycker att det är jobbigt just idag, 16 år efter den stora flygolyckan. (jag kan inte minnas att de brukar nämna den tidigare år....)

Brenda tycker att de borde provlaga hela menyn så Val bjuder över Viv och Jamie till middag på restaurangen. Brenda bjuder då över Gennie. Val protesterar lite när de kommer eftersom hon bara dukat upp för fyra personer men Brenda löser det med att Jamie och Gennie får ett eget bord så Viv, Terry och Brenda kan sitta tillsammans.
Eric lagar maten och Viv är väldigt förtjust i det som serveras.

Faye frågar Ryan om Katie ska flytta in i huset när hon flyttar ut men han vet inte. Han är tveksam.
När han sedan är på jobbet och Faye kommer dit för att fråga hur det är med honom ser de båda när Maisie och Mark kommer till byn.  Faye går till nya butiken och hinner viska till Mark att han ska höra av sig vid tillfälle.
Ryan ser när Maisie sedan sopar utanför puben men han hinner inte göra något för Nathan kommer förbi och börjar prata med honom.

Katie, Gennie och Jaimie planerar nyårsfirande inne i stan på någon klubb men Gennie känner att hon vill stanna på puben. När Katie sedan får höra att Maisie jobbar den dagen så vill hon också stanna kvar i byn så de kan hålla henne sällskap. Ryan blir inte alls glad över beslutet för han vill fira med Katie i fred men hon vägrar att svika Maisie. Ryan pratar sedan med en kompis i Sheffield som bjuder över dem på fest men Katie vägrar fortfarande att vara på annat ställe än på puben.

Mark och Faye sitter hemma hos henne och kollar på husannonser. Han ringer en mäklare till det hus som de är mest intresserade av men huset har redan fått ett bud. De börjar titta på andra alternativ men precis då knackar det på dörren. Faye ser att det är Natasha så Mark måste ta sina ytterkläder och gömma sig.
Natasha som sett skylten om att huset är till uthyrning frågar Faye om hon ska flytta. När hon får veta att det stämmer blir hon mycket glad.

När Natasha kommer hem så berättar hon för Mark att Faye sagt upp hyreskontraktet på huset och hon vill att de skålar för ett liv utan Faye.

Nikhil övar på korttricks i baren för att han hört att det ska imponera på tjejer. Natasha kommer in och han bjuder henne på en drink. Hon skrattar åt honom och tycker han är väldigt dålig på att flirta, sedan frågar hon Maisie om hon kan tänkas  dejta Nikhil. Maisie är sur och grining och vill inte alls att någon lägger sig i hennes kärleksliv.

Natasha och Diane träffas i lägenheten bakom puben och de skrattar igen åt Nikhil. Diane berättar att hon inte alls är intresserad av att träffa någon än för hon tänker fortfarande på Jack. Natasha berättar sedan i förtroende om att Mark varit otrogen och hur jobbigt det har varit ett tag.

Ryan pratar med sin mamma om att Katie alltid ska bestämma allt, han ville ju bara bort från byn men hon vill fira på puben. Han frågar henne om hon tycker att de passar ihop, om Katie kan vara den rätta för honom.

Katie är på puben och hon berättar för Maisie att hon tänker fråga Ryan om han vill flytta in hos henne. Maisie frågar henne om det är så allvarligt mellan dem och det tycker Katie att det är.
När Ryan kommer så sätter sig han och Katie i soffan. Hon frågar honom och han svarar att det vill han. Katie tycker inte han verkar så entusiastisk men han lovar att det är precis det han vill. Katie går iväg en liten stund och Maisie kommer fram till Ryan och undrar vad han håller på med. Flyttar han ihop med Katie av rätt orsak...
HTG idag 6 dec

Tyvärr kommer jag inte ha möjlighet att uppdatera dagens avsnitt så jag hoppas på er hjälp, ni får jättegärna skriva i kommentarerna lite av det som händer.

En påminnelse om att på fredag är det bara det "andra" avsnittet som sänds, alltså inget dubbelavsnitt!

Pengabål

Idag började det med julklappsöppning hos de flesta familjerna. Det var lugn och stillsam julmusik i bakgrunden. (men som vanligt väntade jag mig en katastrof...)
Belle fick sin dator. Natasha pikar Mark om att han måste ha vunnit på lotto eftersom han slösat så mycket pengar på julklappar. Ashley sitter ensam och ser ledsen ut. Senare får han i alla fall lite sällskap av Sandy som ger honom en schweizisk armékniv och Ashley ger sin far en flaska alkohol. Edna kommer sedan över med några julklappar till både Ashley och Laurel.
Nicola bestämmer att ingen får öppna någon julklapp förrän Angelica vaknar.
Familjen Barton samlas vid telefonen för att prata med Moiras mamma. Samtidigt får Hannah ett sms från någon som skriver "har du fått ny personlighet än?"

Carl ber Chas om ursäkt och han vill ha vapenvila. Han säger att han älskar henne och de blir sams. Carl är för första gången på länge väldigt gullig mot henne.

Debbie säger till Cain flera gånger att hålla sig i skinnet under dagen. Han försöker väl någorlunda när Charity och Noah kommer hem till dem. De har julklappsöppning och sedan säger Debbie att de alla ska till Lisa och Zak. Cain protesterar och även Charity tvekar men Debbie ger sig inte.

Hemma hos Dingles är det full rulle i förberedelserna. De frågar Olena hur julen firas i Ukraina och kommer sedan ihåg att de inte ska nämna Ukraina för bl.a Chas eftersom de inte vill att Carl ska få veta något.

Faye får sms från Mark och hon ser till att Ryan följer med Katie ut så hon kan "förbereda hemma " i lugn och ro.
När resten av familjen Wyldes går till puben passar Mark på att hälsa på hos Faye. Han har inte så mycket tid över men vill lämna ett paket till henne. Faye får ett fotoalbum som är tomt nu men som ska fyllas med bilder på dem i framtiden. Precis då kommer Ryan och Katie tillbaka och Mark får smita ut på en gång.

Sally ser Ashley packa in julklappar i bilen. Hon vill lämna över några till honom men han säger att det är nog bättre att de väntar med det några dagar.
Edna och Sally kommer på att de ska bjuda över Ashley på middag när han kommer hem efter besöket hos Laurel. Ashley kommer sedan dit och Sally är väl rätt nöjd över att höra att det inte gått så bra när han var hos familjen.

Middagen hos Dingles börjar rätt bra. Aaron och Paddy har kommit över och även Debbie med familj. De ska precis äta när Chas kommer med någora julklappar. Hon sitter med ett litet tag. Cain och Charity har svårt att hålla pikarna inne. När Chas ska gå vill Cain att hon stannar kvar och hör sagan om Carl som hotar Debbie för han vill ha pengarna blir Zak nyfiken på vad han pratar om. Chas går och Charity försöker få tyst på Cain. Hon häller öl på honom och då tar tjafset över. Debbie blir så besviken att hon reser sig upp och går därifrån.
Hon går hem och hämtar väskan med pengarna sedan går hon till garaget och hämtar bensin. Hon tvekar ett tag men sedan häller hon ut pengarna på gårdsplanen och häller bensinen över och tänder på...

Alla familjer har någon gång under dagen samlats på puben. Det är full rulle så Marlon blir sen till middagen hos Dingles.  Maisie hör när Chas pratar med Carl om den fina handväskan Katie fått av Ryan. Diane har fullt upp och hon ber Maisie att hjälpa henne. Maisie ställer upp fast hon ser rätt ledsen ut.

Andy och Victoria är också bjudna till Bartons. Paddy och Aaron dyker även upp efter att ha varit hos Dingles. Bartons firande innebär karaoke och alla måste vara med och sjunga. Adam tittar på Aaron flera gånger under dagen. De blir även tvingade till att sjunga en duett ihop fast Aaron inte alls vill.

När Maisie slutar för kvällen så ser hon Ryan och Katie gå från Faye hem till Katie. Ryan tittar upp på henne och blickarna möts, sedan vänder han sig till Katie igen. (Maisies känslor för Ryan märks ganska väl tycker jag.)

Cain och Charity går ut för att leta efter Debbie. De fortsätter att käbbla med varann precis som vanligt. Plötsligt ser de att det kommer rök bortifrån verkstan. De rusar dit och ser att Debbie står vid sitt pengabål och det är inte mycket kvar av det. Varken Cain eller Charity tror att hon eldat upp alla pengarna men hon säger att det är precis det hon gjort. Debbie säger sen att pengarna bara ställt till problem och att de förr eller senare hade stuckit med dem men nu har de inget att bråka om längre. Sedan går hon därifrån tillbaka till Dingles julfest.

Charity och Cain går hem till Debbie och där fortsätter de tjafsa med varann. Plötsligt säger Charity att nu kan de lika gärna gifta sig och Cain tror inte sina öron. Hon säger att hon menar allvar och då inser han att det vore kanske bästa sättet att visa för Debbie att de bryr sig om henne. Han får till och med Charity att gå ner på knä och fria till honom. Sedan kysser de varann...Blir det en lugn jul denna gång?

Mark och Natasha kommer till byn och ser Rodney prata med Faye utanför butiken. Natasha går in och ska prata med Rodney så Mark hinner nämna för Faye att han är ledig i eftermiddag.

Maisie vaknar på soffan hos Katie och hon är rätt bakfull. Hon har lite ågren över att ha klängt på Jai under kvällen. Katie säger att hon hade bara roligt, inget att oroa sig för och efter jul ska de försöka hitta den rätte för Maisie.

Lizzie slår in julklappar i soffan. Efter ett tag ber hon Noah om hjälp och då går Marlon som också suttit där in till köket och pratar med Charity. Hon är ledsen för att hon inte har så mycket pengar så hon kan köpa massa julklappar till Noah men Marlon tröstar henne med att han blir nog glad över att få vara med Debbie och Sarah. Han säger till henne att hon ska tänka positivt och vara glad så kommer hon nog att bli vän med sin dotter igen.

Andy kommer hem till Debbie och frågar om han får ta med Sarah till stan och kolla på tomten eftersom han ändå är ledig. Debbie har inget emot det för hon måste i alla fall ordna med bokföringen.

Sally kommer över med en köttpaj till Ashley. Han är åter igen sitt lugna jag och ska vara den som hjälper människor. Sandy blir glad över pajen.

Mark ger återbud till Natasha som vill ha lunchsällskap. Hon säger att hon vet vad han håller på med och han stelnar till (ehh, kan han bli stelare) och han undrar vad hon menar och hon svarar att han bara vill supa med grabbarna. Mark andas ut lättad över vad hon trodde. Maisie kommer gåendes och ser inte alls fräsch ut efter gårdagen. Ryan kommer också och hälsar på henne. Mark och Maisie åker hem till Home Farm.

Charity sitter på puben och pratar med Chas. Hon är glad över att Marlon överalat henne till att vara positiv och från och med nu ska hon vara det.
Under tiden kommer Cain tillbaka till byn. Han söker upp Debbie på verkstan så hon ger Ryan ledigt.
Debbie är förvånad över att han är tillbaka men han säger att han aldrig skulle överge henne och att han sagt att han skulle komma hem igen. Debbie är sur på honom som varit borta i fyra veckor och hon berättar att Charity är kvar i byn. Han blir så förbannad att han är på väg att skicka iväg Charity men först ska han ta pengarna.
Debbie säger då att Charity gett bort pengarna, att det är hon som har allt nu.

Ryan kommer till puben och möter Maisie där. Han hinner bara hälsa på henne innan han rusar därifrån. Han söker upp Katie på kontoret och säger att hon ska följa med honom till puben men hon måste jobba klart först.

Mark besöker Faye och han säger att det börjar bli svårt med alla lögner.

Andy kommer tillbaka med Sarah och ser att Cain är tillbaka. Han frågar Debbie om allt är ok och hon säger att det är det. Cain är sur för att Charity är bjuden till julen men Debbie säger att hon fanns i alla fall där när hon behövde det. Hon blir så arg på sin far att hon säger åt honom att komma tillbaka när han kan bete sig som folk och låtsas bry sig om andra.

Ashley pratar med Laurel i telefon och när han är klar säger han till Sandy att läget är fortfarande likadant som förut men nu ska han vara stark och inte bryta ihop. Han får sedan vinka av Gabby när Doug ska köra henne till Laurel. Ashley ska åka dit nästa dag.
När han senare är på väg från puben så möter han Sally som vill be om ursäkt. Hon bjuder honom på en drink och han tackar ja.

Carl kommer hem och det första han ser är att Cain är tillbaka. Jimmy som möter Carl vid kontoret är lite orolig för att något ska hända men allt verkar lugnt. När han kommer hem vill han prata med Chas men hon är inte intresserad.

Mark är hemma och försöker ordna upp julstämning. Han vill spela spel med familjen men ingen verkar ha tid eller lust. Han får då ett sms och Natasha undrar från vem. Han säger att det var från hans vän som ville träffas någon gång igen. Sedan åker han till Faye och beklagar sig över att han inte kommer i julstämning. Hon säger att han ska koncentrera sig på julen och inte höra av sig till henne eftersom han ska ge sina barn den bästa julen någonsin. Han får en present av Faye och det är ringen han hade förr, hon har sin kvar också. Hon förstår att han inte kan använda den än...
När han kommer hem till Home Farm så har han köpt ett stort lass med julklappar. Natasha blir förvånad eftersom hon trodde de köpt allt redan men han säger att han inte kunde låta bli.

Lisa jobbar ännu ett pass som nakenmodell så hon kan köpa datorn till Belle. Hon kommer hem till familjen och Zak blir väldigt förvånad när hon nämner att den ligger i bilen och att de får slå in den sen. Zak undrar hur hon fått råd och hon svarar att hon fått en julbonus från jobbet.

Paddy har hjälpt Dingles med en sjuk gris och han blir kvar sedan på en öl. Han frågar Zak och han tror att Aaron någonsin varit lika söt som barn som Belle är. Zak berömmer Paddy för sitt sätt mot Aaron och sedan bjuder han över Paddy och Aaron till julen men Paddy hinner inte svara på det för samtalet glider över till Paddys problem med att hitta en kvinna. Paddy vill inte ha råd av Zak och blir räddad av att Noah fått deg i håret.
Adele är också hos Dingles för att göra hål i öronen på Belle.

Cain söker upp Debbie och han lovar att bete sig väl och att hon får kasta ut honom om han inte sköter sig.
Han möter sedan Charity, Marlon och Eli på gatan. Charity stannar kvar för att prata med Cain och hon säger att hon blev faktiskt kär i honom. Cain svarar att han aldrig kommer att lita på henne igen. Då säger hon att hon faktsikt hjälpt Debbie när Carl attackera henne på grund av pengarna.
Cain blir chockad. Han sitter ett tag på puben innan han kommer på vad han ska göra. Han rusar ut från puben och Charity följer efter honom. Han säger att han ska ge igen på Carl men hon ber honom att låta bli. Charity rusar hem till Debbie för att tala om vad Cain planerar. Debbie springer ut till Cain som precis kommer fram till Kings hus.
Nicola, Carl och Chas rusar ut för att se efter vad som händer när de hör en upprörd Cain och Debbie utanför. Debbie skäller ut sin far för att han bara tänker på sig själv och inte bryr sig om henne, precis som nu när han ska hämnas för att visa sig tuff. Hon säger att visst är han tuff men en usel far, sedan går hon därifrån. Cain tittar på henne sedan följer han efter henne.
De kommer hem till Debbie och genast börjar Charity att tjafsa med Cain. Debbie får nog av deras bråk och hon säger till dem att om någon av dem förstör hennes jul så kommer hon aldrig att förlåta dem.


Trevlig helg kära vänner!


Ingen julfest utan mistel

Mark och Natasha står utanför butiken och pratar. Han har varit med Will på sjukhuset och berättar att epilepsin kan bero på att Will blev sparkad i huvudet av hästen. De kramar sedan varann och precis då kommer Faye ut och ser dem men låtsas som ingenting.

Pearl beklagar sig för Jamie som går förbi att granen i byn inte är klädd och ingen julkör finns. Han hänvisar till Sally som kommer gåendes. Hon svarar att Ashley bara haft lite mycket att tänka på. Sedan går hon till Edna och de tar tag i saken. De klär granen och sedan skickar de runt Pearl till att säga åt folket att julkören samlas i rådhuset.
Sally söker sedan upp Ashley som inte alls vill träffa henne men hon envisas med att be honom följa med henne. Då får han se den klädda granen och sedan byns invånare stå i rådhuset och sjunga jullåtar.
När det blir dags för honom att läsa en julpredikan får han ett papper med en gammal predikan på av Sandy. Ashley börjar läsa men när han kommer till ordet "hopp" så slänger han lappen och talar direkt ur hjärtat.
Alla bybor blir nöjda och de går till puben efteråt. Sally kommer tillbaka in för att prata med Ashley som håller på att plocka i ordning. Han ber henne om ursäkt för att han betett sig så illa. Sally ser mycket nöjd och belåten ut.

Maisie sitter på cafét och ska äta lunch. In kommer Ryan och han slår sig ned vid hennes bord. Båda ska iväg för att julhandla och när hon hör att han tänkt köpa en plattång till Katie så säger hon att det inte är någon bra julklapp till en flickvän. Hon erbjuder honom att följa med när hon handlar.
De går runt på stan och hon råder honom att köpa en designerväska till Katie, så Ryan gör som hon säger.
När de sedan kommer hem till Home Farm så ber han henne att inte tala om för Katie att de shoppat ihop. Maisie vill bjuda på en drink men han har bråttom hem.

Nikhil söker upp Natasha utanför butiken för han vill att de säljer den till honom. Hon vill givetvis inte bli av med sin butik. Han berättar det sedan för Jai om sin idé om att öppna butik inne i byn där de kan sälja andrasorterningen av godiset. Jai tycker han är galen men Nikhil tror att det är en lönsam idé. Han frågar sedan Natasha en gång till om hon kan tänkas sälja kontraktet på lokalen till dem men åter igen så är svart nej.

Arbetarna på fabriken är besvikna på att de inte blir någon julfest så de kommer på att de ska anordna en själva och de säger till Nikhil och Jai att de inte är välkomna på den.
Dagen efter så får arbetarna sluta tidigare och i julklapp får de anställda en flaska vin var. Alla blir mycket glada och de låter cheferna trots allt få följa med till puben för julfirande, speciellt efter att Nikhil sagt att han bjuder på första rundan.

Brenda och Terry lagar mat som de ska bjuda Pollars på. Även Bob, Jamie och Gennie har blivit bjudna. Gennie och Jamie hamnar bredvid varann vid bordet. Middagen går bra men Val och Eric är lite besvikna över att det bara bjuds på en köttgryta med grönsaker och potatismos. Hon tycker att det inte är så mycket wow-faktor på maten. Terry säger då att maten är mättande och god, det räcker för de flesta. Alla vid bordet instämmer om att maten är mycket god. Sedan säger Terry att vinsten på denna maträtt kan bli 300% och då blir Pollards genast mycket intresserade.

Holly söker upp Lisa hemma hos Dingles. Hon frågar om Lisa kan ställa upp som modell för den som skulle ha kommit har fått förhinder. Lisa skulle få dubbelt betalt men... Lisa inser direkt att det är nakenjobb och hon tackar nej. Senare så söker Lisa upp Holly på gården och vill prata lite mer om vad det innebär att ställa upp som nakenmodell. Det slutar med att Lisa följer med Holly och tillslut så vågar hon kasta av sig kläderna men det tar emot, hon får tänka på pengarna det ger henne.

Maisie är hemma och byter om för att gå tillbaka till puben efter arbetstid. Nathan har heller ingen lust att stanna hemma så han ska göra henne sällskap. Det innebär att Mark blir ensam den kvällen. Han skjutsar sina barn till byn och hinner precis se när fabriksarbetarna, även Faye, kommer till puben. Det tar inte lång tid innan han får Faye till att komma ut till honom en stund.

På puben är det full julstämning. Maisie råkar krocka med Ryan och han säger att hon ser bra ut idag. Chas springer runt med en mistel i handen för att få chans att pussa på männen. Hon får en puss av Ryan men när Nathan är i närheten så tackar hon nej.
Gennie och Jamie träffas utanför toaletterna och står och pratar med varann lite blygt. De kommer fram till att de ska gå hem till henne för att fortsätta pratandet.
Eli går runt och lurar av folk pengar genom att göra trolleritrick. Jai bjuder Maisie på en drink och hon accepterar hans ursäkt för senast. Hon står däremot och tittar mot Ryan så fort hon kan.
Adele (jag tror hon hette så, den ena fabrikstjejen som kom till serien samtidigt som Leyla) sitter och spanar in Nikhil så tjejerna vid hennes bord låtsas gå iväg när han kommer och sätter sig hos dem. Adele tar fram misteln och kastar sig över Nikhil och kysser honom, länge. Han blir helt omtumlad och går sedan till Jai som står vid bardisken.
Maisie råkar välta en drink så Diane tycker att det räcker med alkohol. Katie erbjuder sig att hjälpa Maisie hem till henne. När de kommer hem så sitter Jamie och Gennie och pratar i soffan men han får väldigt bråttom därifrån.
Katie och Ryan lägger Maisie i soffan. När Katie ska hämta täcke så hjälper Ryan Maisie att ta av sig skorna. Hon vaknar till och han säger att han bara ska göra det bekvämt för henne och hon svarar att hon tycker om det. Katie kommer med täcket och de stoppar om Maisie sedan går de därifrån. Precis innan Ryan lämnar rummet vänder han sig om och tittar på henne...Tips för besökare till EmmerdaleHär i kommentarerna kan ni som har varit på besök i byn eller vill besöka byn skriva...
Många tips och frågor välkomnas =)


Jag lägger in Colins kommentarer från tidigare inlägg...


RSS 2.0