En ny assistent

Inskrivet söndag 3/9 kl 00:38
 
Liv stjäl en flaska sprit från Davids affär.
 
Ashley frågar vad som hänt med händerna. (skållade, inte sönderskurna som jag trodde)
 
Adam tror att Moira glömt att stänga dörren till frysbilen och att hon inte kopplat in kylan till den. Han tror att hon druckit förmycket kvällen innan. Pete tror också att Moira druckit för mycket. Han talar om för Moira att han också saknar Holly och James precis som hon.
 
Lisa bestämmer sig för att träffa en man från dejtingappen. De ska ses på puben och Lisa har Ronnie som sällskap. Hon blir osäker när en okänd man kommer in.
 
Marlon försöker få Paddy att höra av sig till Chas igen. Paddy säger att Chas får höra av sig om hon vill ha honom.
Chas skrattar åt Marlons försök och talar om att hon inte alls är intresserad av Paddy.
 
Bernice talar om för Aaron om att Gabby blir mobbad men att Liv talat om det för henne.
 
Ashleys nya assistent Will kommer för att träffa Ashley. Det går bra och han kommer bra överens med Laurel också.
 
Rebecca ser när Liv fösöker öppna ett hänglås vid det avspärrat området vid det brandskadade huset, The Mill. Hon talar om för Aaron och Robert var Liv är.
 
Moira kommer till puben och talar om för Emma och Pete att de får gården, hon vill inte ha den eftersom det vilar en förbannelse över den. Moira ger Emma nycklarna. De vill inte ha gården och de tror inte Moira vet vad hon gör. Även om Moira druckit en del så talar hon om att hon inte vill ha gården längre.
 
Aaron hittar Liv när hon sitter och dricker vid brandplatsen. Han ber om ursäkt för att han inte lyssnat på henne. Hon är ledsen för att ingen vill vara med henne. Liv talar om att hon vill ha ett större hus där hon kan känna sig hemma.
 
Rebecca är på puben och ber Robert om råd om hur hon ska lyckas med ett affärskontrakt hon vill ha. Aaron och Liv kommer dit. Liv berättar att hon vill att de köper The Mill för att rusta upp det så de kan bo där. Rebecca skojar om att vem av dem ska ligga med bankmannen så de kan få låna så mycket pengar de behöver. Aaron blir förbannad men Liv säger att Rebecca vet ju inte allt.
 
När Rebecca går iväg för sitt möte sätter hon sig i bilen utanför puben och sminkar sig. Hon ser i sin sminkspegel att Aaron står gömd vid pubdörren och tittar på henne.
 

Julförberedelser med tårar

Inskrivet lördag 2/9 kl 23:20
 
Gabby får elaka kommentarer på internet etfer videon men hon vill inte säga något så Liv talar om det för Bernice.
 
Sandy fortsätter att säga till Laurel att låta Ashley vara på dagcentret men hon ser det som ett misslyckande. Hon kan dock tänka sig att de tar in en assistent några dagar i veckan. Diane och Sandy bjuder hem Emily som har en dement man så hon och Laurel kan utbyta erfarenheter. Hon råder Laurel att inte vänta för länge med att be om hjälp.
 
Adam hittar massa gamla papper i en kartong Moira tagit ned från vinden, De innehåller bland annat Hollys gamla teckningar och betyg, inte julsaker som de trodde. Han hittar sedan julsakerna i den andra kartongen de tagit ned
 
Belle saknar Jermaine så Lisa vill att de gör något ihop som mor och dotter.
 
Pete kommer med en gran till Moira och Emma har köpt massa nytt julpynt. Adam talar om att Moira vill ha lite av det gamla pyntet också. När Emma råkar ha sönder en julgranskula som Holly gjort får Moira nog och skriker åt dem att gå.
 
Leyla säger åt Frank att han borde flytta för han är en dålig förebild för Jacob
När hon sedan är i butiken så ändrar hon i varubeställningen när Frank inte ser. Hon ångrar sig när hon ser att Frank ger rabatt till Harriet som handlar vin till kyrkans jul för de ensamma men precis då skickar Frank iväg beställningen.
 
Bernice visar en dejtingapp för Lisa när Lisa och Belle är på salongen samtidigt som Joanie. Joanie har precis berättat att Zak och hon ska titta på en lägenhet i Leeds.
 
Emma vill fortsätta hjälpa Moira även om de blev utkastade. Hon går hem till Moira för att prata. Moira vill inte ha henne där. Emma hävdar att gården är en del av James arv så hennes söner har rätt att vara där. Hon blir sur på Moira så hon går ut och stänger av elen i en av frysbilarna som köttet förvaras i.
 

Tryggt och lugnt

 Inskrivet torsdag 31/8 kl 21:40
 
Laurel skyndar sig att låsa upp Ashleys dörr innan Doug som kommer hem upptäcker det. Hon hade somnat på soffan så Asley har varit inlåst hela natten.
 
Frank lär Jacob dejtingtips men det gillas inte av Leyla.
 
Victoria har en app som talar om när hon har ägglossning.
 
Zak kommer till gården för att hjälpa till så Emma och Pete ska kunna gå hem men de vill stanna kvar så det uppstår tjafs. Moira ber dem vara civiliserade eftersom hon har en kund på besök. Givetvis ser kunden deras bråk.
 
Chas skäller ut Brenda som spridit ryktet om att Chas låtit Liv stjäla sprit.
 
Laurel vill att Ashley går upp på rummet för att få det tryggt och bra. Hon låser in honom när hon går ut men när hon kommer tillbaka har han låst in sig på badrummet för att raka sig. Laurel lyckas dyrka upp dörren efter en stund men då har Ashley skurit sig i händerna.
 
Leyla ser Jacob med kompisar som retar Gabby för nakenvideon. Hon skäller ut killarna när Jacob gått iväg. Hon ber sedan David att prata med Frank om att inte ge goda råd till Jacob.
 
Adam och Victoria tänker flytta hem igen från gården så Emma bjuder över Moira till sig över julen
 
Liv skäller ut Jacob för att inte ha försvarat Gabby. Hon knuffar honom i butiken precis när Aaron kommer in så han blir förbannad och ger henne utegångsförbud. Frank säger åt Jacob att ta efter David isället för honom. David hör det.
 
Vanessa tror Leyla är intresserad av Frank men det förnekar hon.
 
Moira ger Zak betalt för arbetet men ber honom hålla sig borta från gården så de kan förbli vänner.
 
Laurel erkänner för Sandy att hon låst in Ashley för att få lugn och ro att göra ärenden. Hon känner skuld för att Ashley skurit sig i båda händerna.

Låsa in en sjuk människa

 
Pga semester ligger jag efter i tittandet men hoppas komma ikapp här i veckan. Just nu är jag nog lättad över att det bara är ett avsnitt om dagen ;)
 
Inskrivet torsdag 31/8 kl 20:28
 
Polisen kommer för att prata med Aaron angående Liv. Liv säger att det var Gabby som ville bli filmad och att det skulle läggas ut. Hon ber om ursäkt men blir sedan förbannad över att någon skvallrat.
Chas blir irriterad på Aaron som inte säger ifrån ordentligt när Liv gör fel.
 
Bernice ser polisen och frågar hur det gått med Liv. Det visar sig att Liv får en varning men även Gabby får en för att hon druckit alkohol och betett sig oanständigt på allmän plats.
 
Emma kommer till Moira på gården för att hjälpa till. Hon upptäcker att Moira är ledsen så hon försöker trösta henne. Moira har precis fått ett kort från Hannah som inte kommer hem till jul
 
Sandy försöker hjälpa Laurel med Ashley så hon får gå iväg för att få egentid.
 
Eric letar efter Frank som inte betalat för rummet och barnotan på värdshuset. Frank är hemma hos David och Tracy, han vill låna pengarna från cancerinsamlingen men då säger Leyla, som också är där, till Eric att inte ha så bråttom med pengarna. Eric blir arg och säger att man inte kan lita på Frank, att hon bör vara försiktig så inte Frank påverkar Jacob.
 
Nicola spelar ett boxningsspel på tv:n för att få ut massa aggresioner. När Laurel kommer får hon också prova på. När hon spelat klart så ser hon Ashley komma ut ur telefonkiosken mitt i byn. Han har fortfarande pyjamas och morgonrock på sig. Sandy hade slumrat till när han skulle hålla koll på Ashley.
 
Laurel måste hämta Arthur från skolan då han blivit sjuk. Hon tar med sig Ashley och Dotty på bussen för hennes bil är trasig. När de kommer hem så blir Ashley nästan påkörd av Diane när han drar iväg utan Laurel.
 
Bernice blir arg på Liv som pratar med Gabby. Bernice tar flickorna till puben för att prata med Aaron. Hon hotar med att anmäla Chas som låtit Liv stjäla alkohol på puben.
 
Frank lär Jacob korttrick som kan användas för att lura folk på pengar.
 
Cain är orolig för att Emma håller på att nästla in sig hos Moira eftersom det måste finnas en baktanke. Zak lovar Cain att ta reda på vad som händer.
 
Laurel ser till att Ashley kommer i säng vid 15 tiden. Han blir lugn men sedan irriterad när Dotty skriker. Ashley slår till Laurel igen så hon låser in honom på rummet.

Strålande jul

Inskrivet tisdag 29/8 kl 21:48
 
Ashley, Diane och Laurel väntar på Gabby på sjukhuset. Han råkar säga att Gabby är stupfull precis som sin styvmor. Han blir aggresiv och anklagar Laurel för att ha vodka hemma. Han råkar sedan slå till Laurel över ansiktet när han viftar bort henne med handen.
 
Chas och Paddy börjar bli onyktra och hon vill åka till Hotten för en lunch utan att Rhona ska få veta det,
 
Kasim stannar för att prata med Finn. De går på promenad och Finn förklarar varför han besökte Kasim på sjukhuset.
 
Lisa söker upp Zak och Joanie för att be dem stanna kvar i byn. Hon säger att kyssen inte betydde något utan var ett misstag så de kan stanna. Joanie förklarar att det är inte därför de flyttar utan för att de behöver en ny start.
 
Charity försöker trösta Belle som är ledsen efter allt som hänt. När Charity gått så hittar Belle Liv som gömt sig på gården för att nyktra till. Belle ger henne lite att dricka.
 
Det är dags  för att tända julbelysningen och alla samlas i byn. Eric är nöjd när det är fullt med julbelysning för det hade Val älskat. Chas och Paddy retas med Rhona och Pierce genom att låtsas rätta till kläderna och de omfamnar varann så alla ser.
 
Bernice tror att det är Livs fel att Gabby blev full. Hon tar med sig Gabby hem till sig. Ashley är förvirrad och vet inte om att han slagit Laurel men ibland tror han att det var han som orsakade fläskläppen. Sandy försöker få Laurel till att förstå att hon inte kan klara av Ashley helt själv.
 
Belle tar med sig Liv hem och Aaron och Robert berättar att Gabby varit på sjuhus men att hon mår ok nu. Hon har raderat videon från nätet men det är antagligen försent.
 
Bernice ringer polisen för att anmäla den som lagt ut nakenbilder på nätet på hennes dotter.

Nakenfylla

Inskrivet tisdag 29/8 kl 20:55
 
Ashley vill till dagcentret istället för vara hemma och ordna med julbelysningen.
 
Sandy fyller på sin temugg med sprit när han är på puben och Charity är utom synhåll.
 
Eric vill att de är försiktiga med julbelysningen eftersom den påminner om Val. Laurel upptäcker att det fattas en flaska av spriten så hon frågar Sandy men han nekar till att ha tagit den.
 
Belle berättar för Lisa att Zak och Joanie ska flytta till Leeds på grund av kyssen.
 
Rhona tror att Paddy är kär i Chas och Pierce håller med henne. Hon söker upp Chas och ber henne prata med Paddy men hon bör gå till kliniken, inte ringa.
 
Kasim väntar på bussen för att åka hem men Tracy säger att den går endast var fjärde timme. Han ringer efter taxi efter att Tracy gett honom numret. Pete ger luren till Finn som ber Kasim ringa någon annan.
 
Chas hittar spritflaskan i Livs väska och de säger att de hittat den. Gabby och Liv får tag på en annan spritflaska och de går till cricketpaviljongen och dricker. Gabby klär av sig för att springa naken på ängen medan Liv filmar.
 
Emma stoppar Kasim innan han åker iväg. Hon påminner honom att Finn räddat hans liv. Emma ber Kasim prata med Finn så han inte känner sig som om han gjort något brottsligt.
 
Chas kommer till kliniken där det är uppdukat med champagne, praliner och blommor. Paddy kommer in och de inser ganska snabbt att Rhona försöker para ihop dem, Chas vill ändå dricka upp champagnen.
 
Tracy visar Laurel videon med en full Gabby så Laurel skyndar till paviljongen. Gabby spyr på Laurels skor när Laurel kommer dit. De går hem och där inser Ashley att de måste till sjukhuset för Gabby verkar vara alkoholförgiftad.

Avsked inför Bostonresan

Inskrivet måndag 28/8 kl 21:46
 
Kasim vill fortsätta prata med Finn över en lunch på puben efter den långa pratstunden kvällen innan.
 
Jermaine kommer hem till Belle och säger att de kan stanna i byn om hon vill. Belle är osäker på om de verkligen ska vara ihop. Jermaine säger att han är lycklig med henne och att allt som hänt mellan dem har gjort att de fortfarande har starka barnd.
 
Gabby mår dåligt över tanken på att hennes pappa är ensam hela dagarna på sjukhemmet. Hon är ledsen för at hon gjort livet så jobbigt för honom senaste tiden. Gabby tror att han kan bli bättre eftersom hon läst det på Internet men Laurel säger att det inte är möjligt nu.
 
Rhona ger Pierce fel julklapp, ett par fårtofflor medan Paddy ger Chas en korsett i rött och svart som hon inte alls vil ta på sig. Rhona går in på veterinärkliniken och erkänner att det är fel paket som Chas fått
 
Finn ska berätta för Kasim om besöken på sjukuset men får inte fram det. De kysser varann. Kasim säger att det känns som om de känt vaarann hela livet. Sedan måste han gå ivägmen de ska ses senare på puben.
 
Jermaine och Belle försöker ta farväl av varann genom att säga att de inte älskat varann på riktigt. Att det var fel av dem att vara ihop men de verkar inte helt övertygade.
 
Finn hittar Kasims plånbok i soffan. Emma kommer hem så Finn tar plånboken innan hon hinner se den. Hon blir förvånad när Kasim kommer tillbaka för plånboken. Hon är på väg att säga något om besöken på sjukhuset men Finn hinner tysta henne.
 
Liv och Gabby hör när Sam pratar i telefon med Harriet och talar om att han lämnat sprit i  församlingslokaen. Givetvis går de dit och stjäl spriten.
 
Belle och Jermaine gråter när de tar farväl och han lämnar byn.
 
Pete kommer till puben när Finn, Kasim och Emma är där. Han säger att han kanske också vill träffa en främling på sjukhuset. Kasim blir chockad över att få höra att Finn varit där så han behöver tänka så han går ut från puben. När Finn går ut är Kasim helt försvunnen.

Dingles är bäst på att befolka fängelserna

Inskrivet söndag 27/8 kl 21:07
 
Jermaine måste åka till Boston redan nästa vecka. Lisa säger att hon är glad så länge Belle är glad.
 
Kasim bor på värdshuset och pratar med Tracy om olyckan. Han viill hitta den som räddade hans liv men att det kan bli svårt då han inte vet vem det är.
 
Charity har en plan på hur de ska göra för att få Belle att stanna, hon vill göra det Dingles är bäst på. Lisa svarar att Dingles är bäst på att befolka fängelserna. =)
 
Rhona är lite besviken över att inte få ligga med Pierce. Han vill hellre se på skandinaviska deckare.
 
Laurel får veta från skolan att Gabby försvinner efter lunch nästan varje dag. Gabby vill inte prata med Laurel om varför för hon tror inte Laurel förstår.
 
Charity har ordnat en överraskningsfest för Belle som snart fyller 18 år och dessutom är det en avskedsfest. Charity och Chas talar om att Belle kommer missa några födelsedagar och Aarons bröllop. De nämner även att hon kommer att ha massa fritid för sig sjäv när Jermaine är på jobbet.
 
Kasim kommer in på kaféet när Finn är på toaletten men när Finn kommer ut så känner Kasim igen hans röst. De tar en drink på värdshuset och Finn får veta att Kasim precis gjort slut med sin pojkvän. Finn talar om att hans far dog i olyckan.
 
Paddy har köpt julklappar och på puben råkar Rhona ta fel, hon tar någon av hans påsar. (Eller vad hände där?)
 
Laurel hälsar på Ashley på dagcentret och råkar se i några kamerabilder att Gabby varit där. Hon får veta att Gabby är där nästan varje dag.
 
Belle börjar tvivla på om det är rätt att flytta till Boston efter familjens påpekanden och efter att Liv sagt att Belle bör vara lycklig som har en så stor familj som bryr sig om henne.  Jermaine säger att han förlorat allt för hennes skull. Han är besviken och rusar ut från puben. Belle blir rasande på sin familjj som förstör för henne när Jermaine är det bästa som hänt henne.

Övertalningsförsök

Inskrivet söndag 27/8 kl 19:59
 
Belle och Jermaine planerar flytten till Boston men de andra i Dinglesklanen är oroliga för henne så de vill inte att hon åker. Dessutom vet inte Lisa om flytten än. Cain fångar upp Belle och åker iväg med henne för att prata allvar. Belle förklarar att hon inte blivit bättre av att vara hemma med alla runt omkring så nu måste hon göra det hon tror är rätt. Hon påpekar att Cain inte heller har så bra liv i byn eftersom Moira inte vill ha honom tillbaka.
 
Jimmy går omkring med keps för att slippa visa sitt röda krull som Nicola limmat fast på huvudet. (Kan han inte raka av krullet?) Snacket går i byn om att han har varit med Bernice. Kerry och Nicola tjafsar med varann om vem som gjort mest fel för Kerry skyller på att allt började när Nicola kysste Dan.
 
Finn åker till sjukhuset för att hälsa på Kasim men han har blivit utskriven så Finn återvänder hem och är jätteledsen.
 
Pierce erkänner att han går i terapi och när Liv hör det så retar hon honom. Han tar inte åt sig utan säger åt Chas att kanske Liv också behöver en terapeut.
 
Chas och Charity är besvikna på att Cain inte lyckats övertala Belle att stanna så när hon kommer in på puben börjar de försöka prata med henne. Precis då kommer Lisa in och får höra att Belle ska flytta till Amerika.
 
Kasim dyker upp på busshållplatsen i byn.
 
Jimmy som försöker prata och bli sams med Nicola ger upp när hon är så omedgörlig så han bestämmer sig för att jobba i Belgien ett tag. Nicola blir bestört när hon inser att hon kommer att bli ensam med barnen över jul.
 

Snart dags igen,,,

 
 
Det verkar vara så, precis som några av er redan påpekat,
att det blir endast ett avsnitt om dagen i fortsättningen.
 
Hellre det än inga avsnitt alls...
 
Vi hörs snart igen =)
/Marie

RSS 2.0