Endast andra avsnittet idag...

Svårt att sammanfatta allt när man bara sett ett avsnitt idag. Vi hade strömavbrott så videon gick inte igång och Tv4play har tekniskt problem med första av dagens avsnitt.. ni får väl fylla i lite åt mig och andra som inte har sett det. Tack =)

Alan ger Betty en flaska med sherry och ett brev, det är egentligen från Sandy. Betty spelar oberörd och bryr sig inte så mycket.
Senare när hon är på puben med Pearl och Edna så är i alla fall Pearl jättenyfiken. När Betty tillslut visar brevet och läser upp det så råkar Nicola höra lite. Hon känner igen en del av meningarna och tror genast att Betty stulit hennes kärleksbrev från Jimmy. När hon får höra att det är Sandy som skrivit det så släpar hon hem Jimmy och är väldigt förbannad.

På cafét så samlas byborna i möte för att organisera demonstrationerna mot att vandringsleden förstörs. Alan vill att det ska bli en fredlig och lugn demonstration.
På puben sedan så kommer McNally och gör en intervju med David. Han ställer massa frågor som David, som inte är så van, har svårt att svara på.

Mark besöker Jimmy som inte är hemma. Däremot är Nicola hemma eftersom hon jobbar hemmifrån. Nicola får pengar i "bonus" men hon ska låtsas som om hon inte träffat honom.

Sedan går Mark till Debbie och säger åt henne att inte lägga sig i hans och Natashas liv. Precis då kommer Cain och undrar vad som står på och det gör Mark nervös.
Cain gillar inte att Mark varit otrevlig mot Debbie så han åker direkt till Home Farm och presenterar sig för Natasha. Han säger att hon ska säga åt hennes man att sluta hota Debbie.

Natasha ringer upp Debbie  och ber henne komma till Home Farm. Hon vill att Debbie berättar exakt av vad hon såg.Mannen myten legenden... Cain är tillbaka

Laurel träffar på en dam som precis klivit av bussen i byn. Hon heter Lizzie Lakely och det visar sig att hon är blind. Lizzie ska till församlingshuset men är något tidig. Laurel tar med sig henne till cafét. De tar en fika där och sitter och pratar. När de ska gå så säger Lizzie att hon glömt plånboken på bussen så Laurel betalar för henne. Precis då så blir både Laurel och Brenda distraherade så Lizzie passar på att ta 2£ så Laurel får lägga till lite mer. Det visar sig att Lizzie också ska göra samhällstjänst i byn tillsammans med Laurel. De får jobba ihop med att måla någon fasad. När dagens arbete är slut så lyckas Lizzie få Laurel att förbarma sig över henne några timmar till. De går till butiken och det visar sig att Lizzie visst har plånboken med sig. Både Laurel och Debbie som ska handla ser att Lizzie stoppar ner varor i väskan.  Brenda säger till henne och hon säger då att hon bara lägger varorna där för att veta var de är, hon kan ju inte ta en korg eftersom hon inte "ser" några... Det visar sig också att Lizzie är gammal bekant till Lisa. Lizzie följer även med till puben där hon gör sig rolig på Ashleys bekostnad när hon skämtar om präster. Till råga på allt så ser hon till att hon får följa med hem med Laurel och Ashley på middag. Lizzie är en mycket skämtsam person som tar mycket plats och folk i omgivningen vet inte riktigt hur de ska ta henne eftersom hon är synskadad. Plötsligt ringer det på dörren och in kommer polisen för att fråga om de sett Lizzie, hon hade inte hört av sig eller svarat när de ringde...

Natasha vill luncha med Mark men han skyller på att han ska till kiropraktorn. Hon blir lite förvånad eftersom hon inte visste att han hade ont i ryggen. Han frågar henne om hennes nya ring och hon säger att den ligger på handfatet men i själva verket har hon tappat den. Nicola hjälper henne att leta på kontoret och i köket.
Senare kommer Rodney in i köket med ringen som Katie hittat när hon mockade i stallet.
När Mark kommer hem så försöker Natasha få honom att lämna tillbaka ringen eftersom den var väldigt dyr och hon tycker inte att han skulle köpt den. Han säger att hon är värd den eftersom hon fått stå ut med hans grinighet nu när han haft ont i ryggen. Natasha blir orolig för att det ska vara något annat fel på Mark, något han inte vill berätta... Hon ser en svart bil som stannat utanför deras grind men som åker iväg snabbt efter en stund.

Andy får brev från advokaten om att Debbie söker hela vårdnaden. Maisie försöker få honom att tänka till och ge med sig något. Han blir förbannad och när de sedan ser Debbie i byn så säger han åt henne att han inte tänker gå med på det så det är onödigt för Debbie att slösa sina pengar på advokaten. Debbie talar då om att det är Natasha som betalar och då kan inte Maisie låta bli att lägga  sig i och säger åt Debbie att hon som suttit inne inte har en chans att få vårdnaden. Debbie tänder till och rycker tag i Maisie och trycker ner hennes ansikte i ett vattentråg som finns ute på gatan. Lisa och Andy får snabbt sära på dem. För Sarahs skull så får Lisa Debbie att be Maisie om ursäkt men Maisie vill ringa polisen. Andy hindrar henne dock.

Laurel berättar för Marlon om att hon sett Eli i Hotten. Marlon åker dit och hittar sin bror tiggandes på gatan. Eli blir förbannad och grinig över att Laurel skvallrat och att Marlon kommit dit. Trots allt så följer han med Marlon hem.

Victoria vill inte prata med Aaron när han försöker få kontakt. Hon går till stenbron i byn och när hon ser att Aaron är på väg dit så hoppar hon upp på räcket. Han säger åt henne att han skulle också ha hoppat om han var en sådan uppmärksamhetssökande nolla som hon och sedan går han därifrån. Victoria följer efter honom och de blir sams. Hon får veta att han egentligen bara varit svartsjuk på Daz.

När Debbie kommer hem upptäcker hon att Cain är tillbaka. Han ska hjälpa henne att få tillbaka Sarah. Först vill han lämna en present till sitt barnbarn. Debbie vill inte ha bråk så hon försöker stoppa honom. Cain åker till gården och går in i huset. Maisie som inte vet vem det är försöker att stoppa honom, det lyckas givetvis inte. Debbie som följt med frågar Sarah om hon kommer ihåg morfar och hon svarar ja (ehh, är det möjligt....)
Andy kommer hem och blir inte alls glad när han ser vilka som kommit dit. Han säger åt Cain att de aldrig kommer att få Sarah men det triggar bara Cain ännu mer. Cain svarar med "att en dag när Sarah är hos sin mamma så kommer han att ångra det han nyss sa."

Faye möter upp Mark utanför byn på vägen. Eftersom han inte går att få tag på så måste hon göra så här. Han blir inte alls glad. Precis då åker Cain och Debbie förbi och ser dem.

Cain möter Jimmy och Carl ute på byvägen. Han går fram till dem för att be om ursäkt men Kings går inte med på det och det blir bråk. Jimmy vill ha tillbaka pengarna Cain stulit.  Cain låter dem slå honom utan att göra något. Marlon och Eli kommer och hjälper till att sära på dem.
När Debbie frågade varför Cain inte slagit tillbaka så svarade han att han var tvungen att låta dem ge igen, för hennes och Sarahs skull.

Sandy försöker att få tillbaka Betty så när han är riktigt full så står han utanför hennes hus och sjunger. Hon vill inte veta av honom...

Dingles sitter på puben och Marlon vill visa dem en överraskning. Han presenterar Eli och alla blir förvånade men strax efter så blir de ännu mer förvånade för då får de veta att Cain är tillbaka...
Cain säger att han är hemma för gott, han är trött på att fly så nu kan inget eller ingen köra bort honom.


Cain verkar vara tillbaka i alla fall men är Lizzie en karaktär som kommer att bli kvar?


Samhällstjänst, pilkastning och valkampanjer

Scarlett vill inte ha ledigt från jobbet även om Carl och Jimmy erbjuder det. Hon vill inte att folk ska få veta vad som hänt.
Daz träffar Victoria i scoutstugan. Han är orolig för att Andy ska ha fått reda på något men Vic trodde att han skulle be om ursäkt och att hon skulle få en till chans. Daz övertalar Vic efter många om och men till att gå med på att ljuga för Andy och säga att hon bara hittat på allt. De försöker få tag på Aaron men hittar honom inte. När de frågar Chas om var han är så säger hon att han åkt till gården. De skyndar sig så fort de kan men märker att det var för sent. Aaron har redan talat om för Andy om vad Daz och Victoria gjort. Andy frågar dem om det stämmer och då är det ingen idé att neka. Han blir så arg att han rusar in i huset och börjar packa Dazs alla saker och säger åt honom att lämna byn på en gång.
Daz är förtvivlad men åker till Jake och packar ihop det sista han har där. Han får även låna lite pengar av Jake så han har något att börja med. Daz åker iväg med bilen, stannar till en kort stund utanför gården innan han åker vidare... För gott?

Victoria försöker få tag på Daz men Andy märker det och konfiskerar hennes mobil. Hon får inte ha med honom att göra säger han. Han säger att det är sjukt det som de gjort och det äcklar honom och han vill inte att det ska komma ut i byn. Vic säger att Aaron och Scarlett redan vet och då vet nog alla andra också.
Andy åker hem till Scarlett för att prata med henne om saken. Efter en stund går hon med på att inget säga men endast för att skydda sig själv. Jimmy kommer hem och han säger till Andy att han ska hälsa Daz att han inte är välkommen där något mer. Andy svarar då att Daz har stuckit och att han inte vet vart. Det gör Jimmy något konfunderad.

Carl vill ha en ensam kväll med Lexi och han ber Jimmy gå ut med Nicola igen. Jimmy muttrar men går med på det. Lexi börjar ordna med tända ljus och fixa till en middag när Nicola kommer hem. Nicola tar fram vin och sedan smakar hon på maten medan Lexi blir mer och mer förtvivlad, hon tror att Nicola ska kommer att stanna hemma eftersom det verkar som om Jimmy inte sagt något till henne. Nu visar det sig att Nicola bara skojade, hon ska bara byta om sedan får de ha sin kväll i fred. 
På puben står Chas och Paddy och kastar pil. Jimmy kommer in och lägger sig i, det slutar med att han utmanar dem i pilkastning. Till sin hjälp tar han Carl som helt glömmer bort att han ska skynda sig hem. Dock blir han påmind när Nicola dyker upp. Carl skyndar sig hem till en besviken Lexi men hon blir snabbt gladare när han bär upp henne till sovrummet.

Alan och David besöker Edna på kontoret för att få lite goda råd. Alan säger att han måste profilera sig mer, ha en hjärtefråga som berör folket. Edna är då snabb att säga att David bör engagera sig i vandringsleden.
De har sedan ett möte på puben tillsammans med Betty. Hon är inte så entusiastisk men när Val skrattar åt dem så går hon med på att dela ut flygblad åt David eftersom hon vill sudda ut Vals hånflin.

Laurel har samhällstjänst i stan där hon går och plockar skräp. Hon ser en uteliggare som hon ger lite pengar till. Det visar sig att det är Eli som tigger pengar. Laurel bjuder honom på smörgås och så pratar de lite. Han frågar hur Debbie har det men han vill inte återvända till byn och han vill inte att Laurel säger något om att de träffats.
Laurel vänder sig till Ashley och berättar det eftersom hon vill hjälpa Eli, men hur?

Nathan säger åt Eric att det är viktigt att han vinner valet annars måste de kanske vända sig till någon annan. Eric säger att han tänker inte svärta ner sin egen sons rykte.

Val blir irriterad på Mick när han ska arbeta på puben. Hon stör sig på honom när han har en paus och när han sedan tänker hjälpa henne i baren. Han ska plocka disk säger hon, inte stå i baren. När Andy kommer in ber hon honom om hjälp. Andy får fråga om Mick kan hjälpa honom på gården men Mick tackar nej eftersom han lovat att hjälpa Val. När Val hör det så säger hon att han borde jobba på gården eftersom han är en naturmänniska och hon klarar nog av baren ändå.

Debbie möter Sarah och Andy på väg till förskolan. Sarah säger att hon vill hem till Debbie och leka men Andy är inte så förtjust i det. Han säger ändå att hon får komma några timmar i kväll.
När Debbie sedan ska hämta sin dotter får hon inte det eftersom Andy är lite sur över det som hänt Vic och Daz. Maisie är lite spydig mot Debbie som blir väldigt irriterad.
Debbie åker tillbaka till byn och där får hon veta av Vic att Daz stuckit så nu har hon ingen hjälp av honom i verkstan. Utanför butiken möter hon Natasha som ber om ursäkt. Hon erkänner att hon bjöd över Debbie för att störa Andy och Maisie men även för att hon bryr sig om henne. Debbie säger då att hon inte ens får träffa sin dotter på grund av Maisie. Natasha erbjuder Debbie att stå för advokatkostnaden om hon vill ha hjälp. Debbie säger att hon nog klarar av det ändå men tack i alla fall.
Maisie är på cafét med Sarah när Natasha kommer in. Hon säger till sin dotter att låta Debbie få ta hand om Sarah mer så slipper hon vara barnvakt.
Debbie söker sedan upp Natasha för att tacka ja till erbjudandet om advokathjälp. Hon vill söka ensam vårdnad om sin dotter.
 

Trevlig helg allihop, ha det gott!Du har blivit så trist sedan du blev kriminell *


Shadrack kommer hem med den stora LCD-tv:n och med sig har han Zak som vill prata med Belle. Hon vill inte alls prata med honom. Zak berättar att han läst brevet och att han är ledsen över att ha missat uppträdandet. Han vill att de ska ta en promenad och prata lite och kanske köpa massa kolor i butiken.
Belle vill inte alls ta hans ursäkt så hon säger att "barn har man för livet, inte bara när det passar" och rusar ut.

Zak möter Will i butiken och han bjuder på godiset Will ska köpa, i gengäld vill han ha lite hjälp med att få Belle att lyssna. Will hälsar på hos Belle och de går ut för att prata och mata grisarna. Samtidigt går Zak hem och tar fram Belles klänning hon haft på sig vid påsktalet och han får Sam att hjälpa honom.
Sam får med sig Belle och Will till byn med förevändning om att de ska följa med och hämta Samson på ett kalas. När de passerar kyrkan så säger Will att han måste hämta något hos Ashley och han vill ha Belle med sig. Belle följer med och blir plötsligt instängd av Will. Hon ser att det är någon som tänt massa ljus och sedan ser hon Zak. Han ber återigen om ursäkt och de kan prata ut med varann. Han får henne till att läsa påsktalet igen bara för honom. Sam passar på att hämta Lisa på puben så de också kan höra Belles uppträdande igen. Efteråt så är Belle så glad att både mamma och pappa får en jättekram.

Eric får besök av Nathan som påpekar att det är mycket viktigt att de får hjälp med att utöka grustaget även om vandringsleden blir förstörd. Det kommer att bli fler saker i framtiden som de behöver hjälp med så det är mycket viktigt att Eric fortsätter deras samarbete annars måste de kanske be någon annan kommunpolitiker om hjälp.
Edna som fått höra om planerna konfronterar Eric när han sitter på puben. Hon är mycket upprörd.
Eric ber Leyla att sätta upp hans kampanjaffischer ute i byn. David ser henne och blir mycket besviken men hon säger att hon gör det för att hon får betalt. Det gör inte David gladare...
Han ordnar egna kampanjaffischer som han ska dela ut. På cafét möter han Nicola som bara skrattar åt honom och hans planer på att försöka komma in i fullmäktige. Edna tycker det är bra att han försöker och hon tycker att han ska ha lite folk omkring sig som stödjer honom. Vad tycker han om vandringsleden?

Jimmy berättar för Carl att de fått ett uppdrag att köra till Sunderland men han kunde inte ta det eftersom han bestämt att han och Nicola ska hitta på något. Carl erbjuder sig att köra men han säger inget till Lexi. Detta gör att Lexi väntar hemma på att de ska ut och hon blir inte alls glad när hon hör av Nicola och Jimmy att Carl åkt iväg på jobb. Hon går till puben och börjar dricka och prata med Gennie. Gennie som tror att det nygifta paret har problem får höra av Lexi att så är det inte alls. Hon säger att det är bara bra mellan dem, varför skulle de annars försöka skaffa barn... Gennie får inte tala om det för någon.
När Carl kommer hem så har han lite dåligt samvete så han kommer med en jättebukett blommor till Lexi på fabriken.

Andy vill att Maisie försöker prata med Victoria, först vill hon inte det men när Andy säger att Vic ser upp till henne så går hon med på det.
När Maisie ser Vic på cafét så försöker hon få henne att lyssna. Victoria är lite avig men lyssnar ändå. Maisie tycker att Vic borde använda hjärnan lite mer eftersom hon vet att det finns en sådan. Det såg ju ut som om Vic lyssnade och tog in det Maisie sa men...
Aaron kommer till gården när han vet att Andy inte är hemma. Han vill ha sex med Vic men hon avvisar honom med att säga att de kan göra det i morgon i stället.
Dagen efter så träffas de vid busshållplatsen och hon säger åt honom att skaffa kondomer så fixar hon ett ställe där de kan vara. Det visar sig att hon väljer Jakes hus där Daz bor. De hinner ha det riktigt bra och ligger sedan och myser när Daz och Scarlett kommer hem. Daz blir skitförbannad och ska kasta ut Aaron och han skäller ut Victoria. Då säger Vic att hon får väl vara med vem hon vill, han vill ju inte ha henne längre...
Så kom sanningen fram, Aaron blir jättebesviken och sticker därifrån och strax efter går även Scarlett därifrån gråtandes. Daz följer efter henne och försöker att få förklara men hon vill inte höra på hans ursäkter.
Han går hem igen och där står Victoria och tror att allt ska bli bra mellan dem. Då skäller han ut henne och säger att han inte alls vill ha med henne att göra längre. Han är livrädd för vad Andy ska göra när han får veta för nu lär ju hela byn få reda på vad de gjort... Victoria går hem och är surig så Andy undrar vad som hänt men hon säger inget.
Daz börjar packa sin väska för att dra ifrån byn medan Jake försöker att övertala honom till att stanna.


*Bettys sköna kommentar till Laurel när Laurel sagt att de ska skynda sig att städa på puben för att hon ska hinna till sin samhällstjänst medan Betty hellre vill titta på Eric som får en utskällning av Edna.Det är uppehåll nästa torsdag 2 juni (röd dag, Kristihimmelsfärdsdagen) men på fredagen så sänds HTG som vanligt..

En bannlysts återkomst

Belle har skrivit ett brev till Zak men hon vet ju inte vart hon ska skicka det.

Victoria är sur under frukosten och hon vägrar att få skjuts av Daz, hon går hellre. När hon gått så frågar Andy om Daz vet vad det är med Vic och Daz skyller på Aaron. Han gillar inte att de träffas och då blir Andy glad över att Daz i alla fall försöker skydda Vic.
Daz tycker att det är jobbigt på gården så han får tillfälle att flytta in hos Jake. Scarlett uppskattade det eftersom det ger dem bättre chans att träffas. Fast när hon ville träffa honom hade han inte tid och skyllde på att Jake får besök.

Doug kommer till puben tidigt på morgonen för att prata med Diane. Han ber om en snabbis fast han menar en drink för att få mod så han kan be om ursäkt.
De blir vänner igen.
Val vill sedan veta allt om Dianes och Sandys whiskypussar men Diane säger inget. Däremot blir Diane irriterad på Sandy och ber honom att sova i en säng eller sova borta för hon vill inte ha honom sovandes i en fåtölj.
Sedan erkänner Diane för Val att det skett en kyss kvällen innan men inte med Sandy utan med Doug.

David försöker att charma in sig hos Leyla igen men det är svårt. Hon gillade inte att bli kallad tjuv.

Lisa säger till Shadrack att hon faktiskt saknar Zak men att nu måste hon till jobbet. Plötsligt knackar det på dörren och utanför står Zak med en 46" tv och en röd ros. Hon stänger dörren framför ögonen på honom. Zak bönar och ber om att de ska öppna så han kan komma in. Lisa drar iväg till jobbet och Shadrack förklarar för Zak att han inte kan släppa in honom eftersom han är bannlyst. Zak tycker att det är hans rätt att kunna gå på tur när han vill utan att bli bannlyst.
Zak träffar på Sam ute på gatan och får då tipset om att flytta hem till Marlon. Så han ringer på hos Marlon som står i köket och spelar luftgitarr till en gammal Queen-låt. Lite kul när han öppnar dörren och sjunger egen text till låten. Marlon låter inte Zak bo där och inser sedan att han vill inte vara den som talar om för Zak om varför han är bannlyst. Zak söker då upp Lisa på fabriken och får veta orsaken till bannysningen. Han blir förtvivlad.
Zak väntar på att Belle ska komma hem från skolan och han sitter vid busshållplatsen. Belle kommer inte med bussen eftersom hon får skjuts av Mark. När hon och Will kliver ur bilen vid butiken så igonrerar hon Zaks rop på henne. Hon pratar inte med honom och vill inte gå hem med honom så hon frågar om hon får följa med Will hem, det får hon men ångrar sig direkt. Med ett mycket artigt tack för omtanken till Mark så springer hon sedan iväg till Shadrack för att få sällskap med honom i stället.

Diane vill låna Davids dator när han kommer in på puben men när Val kommer så ångrar hon sig tvärt. Sedan får vi veta att hon köpt en biljett till Australien för hon behöver semester och vill inte sluta som en sådan som blir full och kysser grannarna. Val vill följa med men inser att det vill inte Diane.
Diane berättar sedan för Andy att hon ska åka, att hon bara beställt en enkel biljett eftersom hon inte vet när hon kommer hem. Andy tycker hon gör rätt och lovar att de ska klara sig utan hennes hjälp.
Sedan är det bara att packa men hon hinner berätta det för Doug också så att han inte ska ta det personlig när hon bara sticker iväg sådär.

Victoria besöker Aaron på verkstan. De sätter sig på taket på en bil och börjar dricka öl. Sedan när de ska handla mer i butiken så ser de att Daz och Scarlett är på cafét så de går dit och Victoria passar på att pussa på Aaron framför Daz. Även Aaron passar på att pussa på Victoria. De drar sedan vidare till scoutstugan där Andy hittar dem. Andy ska ta hem Vic eftersom hon är något onykter men Aaron försöker att få henne att stanna. Andy blir förbannad men när Aaron säger att "om du slår mig kommer jag att tala om för alla vilka föräldrar Sarah har"  så Andy lugnar sig.

Sam går hem till Marlon för att prata med Zak. När han ringer på dörren så visar det sig att Marlon städar med hög musik... återigen till en låt av Queen. Sam blir förbannad över att Zak inte får bo hos Marlon så han rusar därifrån, samtidigt som han pikar Marlon att han såg vad Marlon gjorde...

Zak ska handla whisky i butiken men det är tomt på hyllorna. Det enda Brenda kan erbjuda honom för att bli full är "Fina flickors granatäppelpunch". Hon berättar även att hon hört att Belle varit strålande vid påsktalet.
Zak tar sig in ett ett gammalt hus där han sätter sig för att dricka. Strax efter kommer Shadrack även om han vet att han bryter mot Dingle-reglerna när han gör det. Zak berättar att han haft en tre dagars minneslucka och nu mår dåligt för att han svikit sin lilla Belle. Nu sitter han här och tar goda råd av Shadrack om hur man är en bra far...

Belle frågar Lisa om hon lämnat brevet men det har hon inte. Lisa frågar om hon ska göra det men Belle tvekar så hon ska tänka på saken tills i morgon.
Shadrack har tagit brevet och lämnar det till Zak. Han läser det när Shadrack gått hem. Det är ett mycket fint brev med mycket känslor för hela den speciella Dingle-familjen så Zak börjar gråta..."Igelkottar är en väldigt underskattad maträtt"

Mark ringer till Faye för att göra upp om en träff. Han säger till Natasha att han ska spela golf med sin nya kompis Jimmy King.
När sedan Natasha möter Jimmy på puben börjar hon undra om golfen var inställd men Jimmy fattar inte riktigt vad hon menar och då undrar hon var hennes man är så hon försöker att ringa honom men han svarar inte.
Mark träffar Faye ute på vid en skog/äng men de hinner inte prata så mycket eftgersom Natahsa ringer och söker honom hela tiden. De får pratas vid en annan gång.
När Mark sedan kommer hem säger Natasha att hon träffat Jimmy och Mark kan då snabbt tala om att han aldrig dök upp vid golfen och att batteriet på mobilen har strulat så därför har han inte hört att Natasha ringt. Han har med sig en stor diamantring till henne. Det gör henne misstänksam men han lyckas få henne att acceptera att han ville ge henne något som tröst för bråket med Maisie.
Senare så träffar han Faye i en lägenhet som Wyldes har inne i stan. Hon förklarar sitt snokande med att hon var nyfiken på hur hans andra liv såg ut och vad hon missade. Han erbjuder henne att få lägenheten men hon vill inte bli hans hålldam...

Katie har varit och handlat frukost (?) när hon ser att Nathan är på väg ut från hennes hus. Han hinner inte stanna eftersom han har annat att göra och han är precis på väg till bilen när han ser att Lee är i närheten, då vänder han och går och ger Katie en riktigt stor kyss.
Senare så ser Lee att Katie och Nathan kommer in på puben där han sitter. När Nathan går iväg en stund går han fram till Katie och frågar om hon nu är ihop med Nathan. Hon svarar inte direkt på den frågan men ber honom att lägga ner allt.

Natasha besöker Maisie hos Andy och försöker få henne att komma hem igen. Det funkar inte alls på dottern.
När mamman gått så ska hon åka till Hotten och frågar om Andy vill följa med. Han har mycket att göra på gården så han hinner inte. Dessutom är han förbannad eftersom Daz inte dyker upp och hjälper till som han ska. Då erbjuder sig Maisie att hjälpa till. Hon tar till och med på sig en overall så hon kan ta i ordentligt...men det hindrar inte honom till att vilja ha henne där i ladan...

Shadrack lagar maten för första gången. Han berättar att Caleb ringt och sagt att Zak är i Billericay. Belle vill inte äta av maten och man märker att hon saknar sin pappa.

Doug och Sandy står vid baren och pratar. Sandy säger att han vill flytta ifrån prästgården och då säger Marlon att det finns plats i pubhuset. Det gör att när Diane kommer hem så frågar Doug om hon kan hyra ut ett rum till honom, han har hört att hon behöver sällskap. Diane slår bakut och blir irriterad på sin syster som lägger sig i eftersom hon vet att det är Val som pratat bredvid munnen. Sedan tänker hon om och erbjuder Sandy att hyra ett av rummen. När Sandy sedan flyttat in och firat med lite alkohol och somnar i en fåtölj så sitter hon och pratar med Doug. Han säger att man måste våga släppa loss och vara lite fri. Diane böjer sig fram och kysser Doug precis innan Sandy vaknar.

Victoria träffar Aaron vid verkstan. Han säger åt henne att sno något av Maisie alla kreditkort, hon kommer ju inte att märka något. När Daz är på väg till jobbet på verkstan så kommer han med Scarlett. Det gör att Vic pikar dem om att de sitter ihop. Daz blir irriterad på Vics kommentarer och när han får tillfälle frågar han henne vad hon håller på med. Vic vill bara att han ska bry sig om henne lite och då blir han förbannad och säger åt henne att gör vad du vill han skiter i det.
För att få lite lugn och ro så bokar Daz en weekend till Dublin för honom och Scarlett. Jimmy blir orolig och säger åt honom att inte fria eller göra något annat dumt.
Precis när Daz ska åka från gården med sin packning så kommer Victoria efter. Hon vill inte att han åker och då säger han att hon ska glömma honom. Hon svarar att det är inte så lätt eftersom hon är gravid. Daz blir likblek men åker iväg ändå. Tydligen satte det sina spår för när paret återvänder hem så har de inte haft det speciellt kul i Dublin.
Daz ser Victoria på väg till bussen inne i byn och precis när hon ser honom så kastar hon sig på Aaron och ger honom en kyss innan hon springer fram till bussen. Daz mår inte alls bra och han pratar ut med Jake. När skoldagen är slut så väntar Daz på Victoria vid bussen och när hon kommer ut så sliter han med henne in i hans bil. Aaron sitter vid hållplatsen och ser allt men det hindrar inte Daz. Han kör som en galning och säger åt henne att nu ska de till doktorn. Då blir Vic rädd och erkänner att hon inte är gravid. Daz tvärstannar bilen och kastar ut henne på gatan och åker sedan därifrån.
Tack Madeleine som påminde mig om vem Faye var. Jag minns så väl hennes roll som Sally Jupp i en Adam Dalgliesh deckare =)
En Dinglerättegång är inte att leka med...

Victoria skulle in till Hotten och Scarlett erbjöd henne sällskap till bussen. Daz såg lite orolig ut när de gick. Tjejerna gick och småpratade med varann och Scarlett berättade att hon är avundsjuk på Vic för hon har tjejkompisar. Victoria "missade" bussen till stan så hon gick till verkstan och pratade med Aaron. Han hade inte tid med henne först för han var tvungen att tvätta några bilar men sedan gick de iväg till scoutstugan. Där tänkte han kyssa henne men hon drog sig undan.

Nathan bjuder Katie till lerduveskyttet men hon är inte intresserad av vapen. Han vill att hon kommer för att hålla honom sällskap ändå men hon hinner inte eftersom hon har mycket att göra i stallet.

Belle vill att Dingles anordnar en Dinglesdomstol. Hon vill ha rättvisa och det idag. Den hon vill åtala är Zak som hon tycker har svikit henne. Sam får vara domare och Shadrack är Zaks företrädare eftersom Zak inte är där. Will har Belle bjudit in eftersom hon vill ha någon i hennes ålder närvarande ifall de vuxna gaddar ihop sig.
Hon inleder sitt anförande med att "vem kan man lita på om man inte kan lita på sin far, vem kan man då lita på?". Shadrack försvarar Zak och säger att det inte alltid är lätt att vara pappa och kunna ställa upp även om man vill. När det är dags för "juryn" att rösta så röstar Chas och Lisa på Belle medan Gennie håller med Shadrack. Det innebär att Zak blir bannlyst i familjen och han får inte han kontakt med någon Dingle och han ska ignoreras totalt.
Senare på kvällen är Belle ledsen och när Will frågar henne om hon inte ångrar sig eftersom hon aldrig mer kommer att få träffa sin far så inser hon vad det innebar med Dinglesdomstol. Lisa förklarade att om hon röstat tvärt om så hade Belle bara blivit sur på henne och då tagit avstånd från henne också och då hade Belle inte haft någon vid sin sida längre.

När det är dags för lerduveskyttet så säger Maisie att hon bara vill att Andy träffar duvorna så hon slipper mammans hånflin.
Nicola och Jimmy kommer dit och är riktigt välklädda i engelsk lantlig stil. Nicola försöker lära sig skjuta så hon ber Mark att lära henne. Hennes första skott gör att hon ramlar baklänges.
Det visar sig att Andy är bra på att skjuta lerduvor och träffar de han ska, tills Debbie dyker upp..
Debbie skvallrar för Natasha om att Andy skjutit sin far en gång i tiden. Det uppstår givetvis massa småtjafs mellan Andy och Debbie även om Natasha säger åt Andy att hålla sig lugn.
När det blir dags för tävling så delar Natasha upp lagen och hon särar på Andy och Maisie och låter Debbie ingå i samma lag som Andy. Detta gör att Andy tappar koncentrationen och missar sina båda skott.
Nicola är inte sen med att berätta om Andys skott mot Jack och att Katie varit otrogen med Robert. Det tyckte Nathan var intressant. Jimmy och Mark har vadslagning om Nicola kommer att träffa eller inte. Jimmy tror att hon missar sina skott. Mark vinner 50£ eftersom Nicola trots allt sätter sista skottet och hon blir jättenöjd. När hon hör att de haft vadslagning blir hon först arg på Jimmy men när Mark säger att det var hans idé måste hon ju hålla med om att det var kul för hon vågar inte gå emot sin chef. Mark får ett sms som frågar om han har kul och då ser han någon som står i skogen och tittar på dem. Han ber Jimmy att täcka upp för honom medan han går till skogen. Där träffar han Faye för första gången. Hon ger honom en örfil. Sedan börjar de prata. Vi får veta att de känner varann sedan tidigare och att han svikit henne på något sätt. Hon hade hittat honom igen tack vare artikeln i tidningen.

På Home Farm ska gänget ta en drink och Natasha undrar var hennes man är men Jimmy kan inte ge ett bättre svar än att han gått till skogen. Maisie blir så sur på sin familj och speciellt mamma som medvetet ställer till med scener när hon bjudit in Debbie att hon flyttar hem till Andy.
Debbie blir också sur på Natasha eftersom hon känner sig utnyttjad i detta bråk.
Natasha blir lämnad ensam och beger sig då till skogen för att leta efter Mark. Hon ropar på honom och tack vare det så hinner Faye gå därifrån. Mark förklarar att han behövde rensa tankarna eftersom det blev lite tråkig stämning vid skyttet när det tjaffsades. Hon ber om ursäkt och frågar sedan hur han mår och han säger att han mår bra och är fullkomligt nöjd bara han får vara där hon är.

Nathan och Katie delar på en flaska vin på puben. Han berättar om ett tidigare förhållande som verkade vara perfekt men han gjorde slut med den tjejen med motiveringen "att han aldrig kunde falla för en tjej som inte kan sadla en häst". Chas ser dem och när hon får tillfälle frågar hon hur Katie har det och Katie svarar att hon är mycket nöjd eftersom Nathan är trevlig och rolig.
Efter puben så följer han henne till dörren och kysser henne adjö. Då bjuder hon in honom och han tackar ja...
Men var är Zak?

Chas ser att Lee går ut ifrån Katies hus på morgonen. Hon skyndar sig dit för att höra hur det gått för dem men Katie säger bara att Lee behövde någon att prata med och att han sov på soffan.

Nicola är lite sur på morgonen och när hon ser Jimmy så säger hon att han blir bara fulare när han druckit men då kontrar Jimmy med att "ju mer jag dricker ju vackrare blir du" =)
Carl har mycket på jobbet och glömmer att han ska luncha med Lexi. Hon kommer till kontoret och försöker prata med honom men han verkar inte förstå.

Diane och Val kommer hem från SPA-dagen och det strålar om Diane. Hon är såå glad. Marlon och Diane undrar om Val har en baktanke med det hela men Val säger bara "det är väl inte brottsligt att göra något snällt för sin syster"

Eric ber Leyla lämna några ritningar till Natasha på Home Farm. Hon vill egentligen inte men Eric får henne till att göra det ändå. Nu visar det sig att Natasha inte är där så hon måste lämna ritningarna till Nathan.  Han flirtar som vanligt och sedan skjutsar han henne tillbaka till byn. David ser när hon kliver ur bilen och han blir inte glad. Nathan påpekar att han inte gjort något eftersom David är ihop med henne och då ser Leyla förvånad ut. Hon frågar David om de är ihop men han svarar inte på det utan går därifrån. Senare på fabriken frågar David henne
vad hon gjorde på Home Farm och hon berättar att Eric skickade henne dit. Hon frågar om de är ihop men han är förvirrad och vill inte att hon ska se honom som en bankomat. Då blir hon så sur att hon ber honom att aldrig kontakta henne mer.

Mick stoppar Lee på gatan och efter lite övertalning får han honom till att lyssna på vad han har att säga. Han förklarar att han stulit hjorten för att han behöver pengar, han har skulder på över 6000£.

Gennie och Lisa pratar med varann och tycker att det kanske är dags att bli vänner igen. Gennie undrar om det är ok för Shadrack och då säger Lisa att hon kan fråga honom själv. Sedan pratar Gennie med Chas och får höra att alla saknar henne men speciellt Shadrack. Det gör att hon följer med till Belles uppläsning av påsktalet. När Shadrack efter det vill bjuda på en öl säger hon bara "en annan gång" och går därifrån.

Belle är hos Will och leker. Hon säger att hennes pappa är på topphemligt uppdrag i sydamerika men att han kommer hem till påsktalet.
Dingles vill inte prata om Zak inför Belle efterso de inte vet var han är men Belle är övertygad om att han kommer att komma hem i tid.
När det är dags för talet så står Belle på scenen och börjar läsa. Hon blir mer och mer ledsen för varje rad.. När dikten är slut rusar hon ut gråtandes eftersom hon är besviken på att Zak aldrig dök upp som han lovat.

Eric upptäcker att det dragits pengar från hans konto och Val blir tvungen att erkänna för honom att det är hon som använt hans kort till SPA-dagen.

Katie tar en drink på puben med Nathan och får honom att ta tillbaka Lee som viltvårdare. Lee kommer in och blir inte alls glad över erbjudandet och att se att Katie sitter där med Nathan så han går därifrån. Leyla kommer in och sätter sig där i stället fast David sitter ensam några bord ifrån.

Lee söker sedan upp Nathan för att få tillbaka jobbet och Nathan har några villkor. Hans släkt får inte stjäla boskap och Lee ska hålla humöret i schack, dessutom ska han hålla sig till Sam som verkar veta vad han gör.

Natasha vill bjuda över några utvalda vänner på lerduveskytte och Maisie frågar om Andy får komma. Hon gör klart i att om inte Andy får komma så kommer inte hon. Natasha blir inte glad men hon träffar Andy på cafét och ger honom en personlig inbjudan. När Nathan hör det vill han också bjuda in någon. (Undrar om det blir Leyla eller Katie?) Natasha bjuder även Nicola och Jimmy, då säger Mark "jippi nu har jag också en vän".

David är förbannad över att Eric lägger sig i hans kärleksliv och utnyttjar att han är politiker. Han försöker få Alan att ställa upp i nästa val som motkandidat igen men Alan säger bara att "det finns redan en gubbstrutt i loppet, varför fler?"
Det gör att David börjar leta information om kandidatur själv. Eric ser det och börjar pika honom.
Senare ber Eric David om ursäkt för att han gjort bort honom inför folk men han ville bara visa hur politik fungerar.

Nathan försöker åter igen bjuda ut Katie och nu svarar hon bara att vi får se...

Jamie kom in till kyrkans påskfest med Louises rosa fluffiga bunny-öron och fluga Ashley sa åt Jamie att genast ta av sig det, Laurel sa att hon skulle visa Hugh Heffner vägen om han dök upp =) 
Så var det helg igen, ha det så bra alla ni underbara HTG-vänner!


Joo, just det, jag har faktiskt en liten lapp som jag skriver upp stödord på när jag tittar på HTG... fuskigt va? ;)


Butiksförsäljning, syltkrig och poker

Bob måste sälja butiken och cafét så han hänger upp en "Till salu" skylt. När det sedan är dags för visning så kommer det en del intresserade människor. Ett par vill till och med titta på lägeneheten över cafét. Efteråt tycker Bob att det känns lite mer verkligt och inte alls bra. Han vet att bl.a. Betty tycker att han sviker byborna eftersom det kanske inte kommer att finnas någon butik i byn längre.

Mark kollar övervakningsfilmen från kamerorna på Home Farm och han ser då när Faye kommer dit. Han ringer upp henne och lämnar ett meddelande på mobilsvararen.

Betty rotar i Pearls sopor och Pearl ser det och kommer ut. Betty hittar rester av exotiska frukter och anklagar Pearl för plagiat. När Betty gått så går Pearl in och låter Alan smaka på hennes sylt. Han tycker inte den är god.
När det sedan är dags att lämna in sylten till Home Farm kommer Betty med sin sylt som hon kallar Exotica och strax efter kommer Pearl och viskar till Natasha att hon har jordgubbssylt.
Senare ser man när Natasha besöker Pearl och Betty står utanför och är nyfiken. Antagligen har Natasha sagt att Pearl är en vinnare för när Betty är på puben senare så är hon väldigt sur för att Pearl och Alan lurat henne att göra något speciellt. När Alan påpekar att båda faktiskt har vunnit på detta, Betty säljer sin chutney och Pearl sylt så blir de vänner igen.

Lexi vill vara värdinna på pokerkvällen för att slippa umgås med Nicola men det får hon inte. Så hon får tjejerna att gå till puben innan de åker in till stan för att gå på bio.
Gubbarna som spelar poker verkar ha det trevligt. Rodney har inga pengar så han får lov att skriva en skuldsedel. Jimmy vinner det mesta och när Nicola hör det blir hon arg för att han "skinnat" hennes chef. Hon vill att han ska lämna tillbaka pengarna och be om ursäkt. Senare på puben så vill inte Jimmy be om ursäkt så hon går fram till Mark och gör det själv. Mark tyckte det var roligt att vara med grabbarna och ville gärna göra om det... Natasha blev något förvånad.

Sam säger upp sig och både Nathan och Natasha blir förvånade och undrar varför. Då säger Sam att det är för att Zak tagit hjorten. När Sam gått säger Natasha att det är dags att besöka Dingles men Nathan försvarar Zak och säger att det inte är likt honom att ta en hjort, han är mer kanin och fasantjuv.

Zak är fortfarande borta och nu börjar familjen bli orolig. Belle är ledsen eftersom han skulle komma och lyssna på hennes påsktal.

Val vill bjuda Diane på lyx-spa så hon bokar in dem på en helg. Hon låter Erics kreditkort betala och han vet inte om det än.

Nathan bjuder ut Katie men hon avvisar honom. Då kallar han henne för en utnyttjare som bara utnyttjat honom när inte Lee fanns i närheten. Katie blir arg och ger honom en örfil.
Lee har kommit hem och tänker börja jobba på måndag eftersom Sam sagt upp sig.
Nathan berättar för Sam att han pratat med slaktaren och det var inte Zak som varit där med hjortköttet. Så han ber Sam att ta tillbaka avskedsansökan och Sam tackar ja om han får mer betalt och det får han. Katie hör det och tror att Nathan gått med på det för att imponera på henne.

När Nathan ser Lee halta runt på gården så säger han åt honom att han ska lyssna mer på sin morfar eftersom han vet mer än man tror.
Sedan smyger sig Nathan på Mick och frågar om han har något mer han tänker stjäla. Han vet om att Mick stal hjorten. Precis då kommer Lee och vill försvara sin morfar men då erkänner Mick att det var han som stal hjorten.

Senare så möts Lee och Nathan utanför puben och Nathan ger Lee sparken.Ursäkta om jag missat något men jag känner att jag inte riktigt hängde med i dagens avsnitt, börjar kanske bli gammal och tankspridd. Har jag skrivit fel eller missat något får ni hjälpa mig.
Det jag är osäker på är om Mick är Lees morfar eller farfar? Jag har för mig att de sa att han var morfar när de kom in i serien men idag översattes det med farfar... Nåja, ni vet vem jag menar ändå =)

Lögner och hemligheterNathan pratar med Natasha om att de borde expandera grustaget de nyligen köpt. Hon inser att han vill ha det så stort att det kommer ut på Sugdens gård. Han tar dit lantmätare som ska ta prover och precis då kommer Andy och undrar vad som händer. Nathan talar då om vad de har för planer och sedan ber han Andy hälsa till Maisie.
Andy säger inget till Maisie när han ser henne på puben men däremot berättar han det för Diane.
Diane frågar sedan Maisie vad hon verkligen känner för Andy eftersom Nathan är ute efter gården. Maisie blir förbannad och konfronterar sin bror men hon kommer snabbt på att det är hennes mamma som ligger bakom. När hon sedan ska prata med Natasha så orkar inte Natasha med det eftersom hon har andra problem.

David ger Leyla ett kuvert med pengar men hon blir lite sur och vill inte ta emot det. När han säger att hon kan se det som ett lån så accepterar hon. Sedan går hon till Eric och ber om ledigt eftersom hon har tandvärk.
Val har sett att David lämnat pengar och hon skvallrar för Eric. När David sedan dyker upp på puben så påpekar Eric och Val att de vet om att han gett pengar till Leyla. De säger att hon måste vara en riktig golddigger men David slår i från sig och berättar om Leylas sjuka mamma. Då får Val och Eric ännu mer att snacka om eftersom det är en bra täckmantel, Leyla har ju aldrig tidigare talat om sin sjuka mamma.
David blir fundersam och försöker få tag på Leyla men hon har stängt av mobilen. När han tillslut träffar henne på puben så börjar han ställa frågor. Hon har givetvis svar på allt och David blir inte mycket klokare. Dessutom så säger hon att hon behöver så mycket mer eftersom det är dyrt med vårdhem.

Jimmy och Carl ska försöka planera för pokerkvällen och de försöker få Nicola till att gå ut med Lexi men det vill hon inte. När Nicola sedan hör att Mark är intresserad av att spela så bjuder hon in honom och går sedan hem och säger att hon mycket väl förstår att de behöver sin pokerkväll och att hon ska ut med Lexi och de tar med sig Scarlett men.... att Mark vill också vara med. Det var inte populärt hos Jimmy och Carl som inte ville blanda affärer med nöje.

Betty lyckas överala Alan till att berätta lite mer om gourmet-tävlingen som kommer att hållas på Home Farm. Han säger att Natasha är ute efter något med knorr. Det gör att Betty ska göra en mer exotisk sylt än den vanliga jorgubbssylten. När hon har handlat går hon in på cafét och genast börjar Pearl att rota i Bettys matkasse.
Pearl fattar att Betty har något på gång så hon handlar också exotiska frukter.

Nathan ser att Katie pratar med Lee och genast måste han hitta på något. När han sedan ser att Zak och Shadrack varit i skogen och tjuvjagat några fasaner så ger han dem tre alternativ, antingen ringer han skogsvaktarna eller så anmäler han det till polisen eller så kommer han inte säga något om det om Zak och Shadrack tar han om hararna/kaninerna som det finns för mycket av på ägorna. De skulle till och med få behålla det de skjutit. Det var inget svårt val för Zak att välja... men vad är Nathans baktanke?

Sedan när han möter Lee och Sam som är på väg på lunch säger han att han hört tjuvskyttar i skogen och att de måste ta hand om det på en gång. Lee protesterar först eftersom han gjort upp om att äta lunch på puben med Katie men han är rädd om jobbet så det är bara att gå ut och leta. Mycket riktigt så hör de gevärsskott och de bestämmer sig för att dela på sig för att hitta tjuvjägarna. Sam träffar givetvis på Zak och Shadrack med kaniner och fasaner. Han blir mycket besviken och tror inte alls på Zak när han säger att de fått Nathans tillåtelse. När Lee kommer dit så har Dingles stuckit och Sam säger att han såg någon men att han inte hann ta honom. Lee fattar att han ljuger för att skydda någon.

Katie sitter på puben och väntar på Lee när Nathan dyker upp. Han bjuder på en drink och lovar att gå så fort Lee dyker upp. Katie väntar och väntar och hon försöker att ringa men ingen svarar. Han vill bjuda henne på middag men hon avböjer, däremot lyckas han få skjutsa henne till kontoret.

Faye smyger runt i skogen runt Home Farm och när hon ser att alla gått så passar hon på att gå in i huset. Där tar hon ett foto på Mark och råkar välta ut en vas med blommor.
När Mark kommer hem ser han att någon varit där och han förstår vem när han ser att det är ett foto uttaget ur en fotoram. Han beger sig ut på ägorna med ett gevär på axeln.

Lee ska skynda sig till puben och springer genom skogen. Plötsligt fastnar han i en rävsax. Han har så ont och det rinner blod men han lyckas bända loss saxen så han får loss benet. Sedan försöker han haltandes ta sig därifrån men det blir för jobbigt så han måste vila.

Natasha kommer åkandes och möter Mark som är ute för att jaga tjuvskyttar som han säger. Hon följer med honom fast han försöker få henne att inte göra det. De går förbi Lee utan att se honom bakom ett träd men på vägen tillbaka så hör de honom. Mark laddar geväret och är beredd att skjuta när Natasha springer fram och ser att det är Lee. De hjälper honom till Home Farm där ambulansen väntar.

Precis då kommer Nathan och Katie och hon följer med Lee i ambulansen. Väl på sjukhuset får de höra att skadan inte är så farlig och att han kommer att bli återställd. Han är väldigt förbannad på Dingles som lagt ut fällorna. Fast vi fick ju se att det var Mick som lagt ut rävsaxarna och täckt de med löv.

Natasha är mest orolig för att Mark verkligen tänkt skjuta tjuvjägaren innan han sett vem det var...


Kommer Sandy att lugna ner sig nu?

Letandet av Sandy fortsätter, Laurel börjar bli rätt orolig eftersom det är kallt ute och gubben är gammal.
Sandy ligger i ett redskapsskjul bakom Debbies hus och hon märker det. När hon ser vem det är som ligger där går hon hem och hämtar lite te så han får värma sig. De börjar prata med varann och konstigt nog så lyssnar Sandy på vad Debbie har att säga. Han inser att hon inte slutat bry sig om Jasmine och att Jasmine faktiskt är skyldig och ändå hade Debbie tagit på sig skulden om inte Jas dykt upp och erkänt. När han sedan kommer hem så får han ett besökstillstånd till fängelset. Efter att ha hälsat på Jasmine så inser han att hon behöver allt stöd hon kan få och det genom att inte fortsätta överklagandet.

Lee hittar en fälla i skogen och genast anklagar han Zak för att ha lagt ut den. Sam blir inte alls glad över det. När Sam kommer hem frågar han Zak om det är hans fällor. Givetvis förnekar Zak all kännedom om just dessa fällor.
Dagen efter hittar Lee en fälla som är full med hjortblod. Sam säger att det inte är Zaks fälla och när de ska gå för att leta efter spår ser Sam att Zak står där men när han vänder sig om igen så är Zak borta.
Sam kommer hem och Lisa står och lagar mat, viltgryta. Han blir arg och känner sig sviken men Zak säger att han inte ljugit för honom. Lisa säger att Zak köpt köttet hos en slaktare.
Nathan upptäcker att det fattas en hjort och han anklagar Lee för att den är borta.

David försöker bjuda ut Leyla men hon är pank och dessutom trött. Egentligen behöver hon jobba men vill inte säga det rakt ut eftersom hon lovat Eric att inte säga något om den extra övertiden.
När David har vägen förbi fabriken märker han att någon är där och han smyger upp i tron att det är inbrott. Han upptäcker att Leyla är där och pratar i telefon. Han hör hur hon lovar att fixa fram pengar så fort hon kan.
Leyla upptäcker att David är där och hon berättar då att hon måste jobba massa extra eftersom hennes mamma ligger på ett sjukhem. Han håller henne sällskap när hon jobbar.
Senare försöker han bjuda ut henne igen men hon vill inte vara någon snyltare. Han lovar att bara bjuda på en smörgås och tillslut tackar hon ja. De ses på cafét och fikar men när han försöker få bjuda på bio så tackar hon nej. David blir lite konfunderad, han vet inte riktigt var han har henne.

Carl och Lexi kommer hem från bröllopsresan och Nicola välkomnar dem med sina pikar om att de inte är så bruna och att Lexi måste ha gått upp i vikt eftersom jeansen sitter så trångt.

Rodney stoppar Katie på gatan för att fråga henne om hästtips. Hon förklarar att hon inte har några råd angående hästlopp eftersom hon inte är insatt i den branschen. Lee ser dem och Mick ger honom rådet att försöka haffa Katie innan någon annan gör det. Problemet är att varje gång Lee försöker säga något eller bjuda henne på en drink så är Nathan där.
När Lee är på kontoret för att få tag på Mark så hinner han ändå prata lite med Katie och när hon råkar säga att Nathan är en idiot så fattar Lee att de inte är ihop. Hon säger till och med att hon bara väntar på att den killen hon gillar ska göra något och då inser Lee att han måste bjuda ut henne och hon tackar ja.

Natasha har genomskådat Maisie och hon frågar Nathan om han vet var hans syster är. Han säger att hon är hos Marlon fast han vet ju innerst inne att det inte stämmer. De står i köket och diskuterar Maisie när Mark får ett samtal på mobilen men ingen säger något.
Maisie har sovit över hos Andy och på morgonen försöker hon förföra honom igen. Han måste ta hand om Sarah så efter frukosten får hon titta på sitt favoritprogram på tv. Då vill Maisie att de myser eftersom Sarah ändå inte kommer sakna dem.
Debbie dyker givetvis upp och ser att Sarah sitter själv framför tv:n när först Andy kommer från sovrummet och strax efter kommer Maisie iklädd endast en badrock. Debbie blir inte alls glad och hon hotar med att se till att Sarah ska bo hos henne.
Debbie sitter sedan på puben och beklagar sig för Chas. När Maisie kommer dit för att jobba så säger hon åt Debbie att inte skvallra för då får hon med henne att göra. Debbie tänder till och säger att hon inte vill ha sådana kvinnor som Maisie i närheten av dottern. Diane kommer och avbryter dem innan det går för långt och Nathan som hör allt kommer för att prata med sin syster. Han säger åt henne att inte fortsätta sitt förhållande med Andy. Även Diane försöker få Andy till att inse att han bör göra slut med Maisie.
Väl hemma så diskuterar Wyldes Maisies förhållande och Natasha säger att hon kommer att göra vad som helst för att stoppa dem. Mark får åter igen ett samtal men ingen som säger något.
Nathan söker upp Andy och säger åt honom att hålla sig borta från hans syster annars kommer det att bli problem. Han säger åt Andy att bli så otrevlig han bara kan så Maisie får hjärtesorg men han ska inte bete sig som han brukar...

Maisie kommer hem till Andy och det visar sig att hon inte alls vill göra slut utan hon gör alltid motsatsen till det folk ber henne om och Andy har inget emot det.
Wyldes sitter på puben och tar en öl. (Precis innan så har Mark sett en bil stanna till på byvägen och bländat honom men sedan dragit iväg.) Maisie ser att familjen sitter där så hon ringer till Andy som kommer dit. 
Nathan förklarar för föräldrarna att nu ska minsann Andy dumpa Maisie, vänta bara...
Andy står vid bardisken och Maisie böjer sig över och kysser honom hett. Wyldes blir inte alls glada.
När Andy sedan ska gå hem står Nathan utanför och väntar på honom. Han är förbannad eftersom Andy inte gjort slut och det kan kosta honom gården och hela hans tillvaro. Andy står och säger inte så mycket och det stör Nathan ännu mer så han slår till men Andy duckar så Nathan slår i en buske (?). Andy går lugnt därifrån medan Nathan står och ser väldigt bitter ut.


Varför är Maisie så intresserad av Andy?

Val påminner David om att tömma den gamla ladan han har sitt städföretag i. Eftersom Eric inte hittat någon ersättningslokal så tar David sina saker och ställer in på Erics kontor i fabriken.
Eric blir inte alls glad och ber David att flytta sakerna till en lagerlokal och det på en gång annars kommer han inte ha någonstans att bo. Stackars David som precis skulle äta lite lunch med Leyla, så fick han avbryta allt.
Leyla lyckas tjata till sig lite övertidstimmar hos Eric även om han först sa att personalen måste dela på den tid som fanns. Hon behöver verkligen pengarna så Eric får en jättekram som tack och han blir något generad.

Natasha säger till Maisie att bjuda hem Marlon på te. Maisie är inte alls förtjust i tanken men gör det ändå. Marlon gillar inte denna charader och han undrar varför hon vill att han ska ställa upp. Hon övertalar honom ändå.
Det är en mycket nervös Marlon som ska försöka konversera och dricka te samtidigt. Natasha är inte speciellt snäll heller utan pikar honom ganska mycket.
Efter tebjudningen dyker Maisie upp hos Andy på gården. Hon är klädd i endast sin kappa och högklackade skor.
Dagen efter så hör Andy när Nathan pratar med Marlon om tebjudningen och han konfronterar Maisie om saken. Han gillar inte hennes idé om att ha en låtsas pojkvän så hon dumpar Marlon på en gång. Hon säger att "nu slipper du hångla med mig" men det hade ju Marlon gillat med sitt låtsasförhållande.

Sam och Lee släpper ut första lasset med rådjur på Home Farms ägor. Nathan säger att de ska börja sälja rådjurskött i byn. Eftersom Sam inte vet så mycket om dessa djur så letar han rätt på en broschyr för att plugga in lite information. Man kan ju undra vad som kommer att hända för det verkade lite olycksbådande tycker jag...

Paddy är osäker på förhållandet med Chas och han inser att hon nog egentligen inte vill flytta ihop med honom. Han försöker i alla fall få Aaron att ta hand om Clive och lära honom hur man uppfostrar hundar. Dessutom får han Aaron till att be Edna om ursäkt.
Chas pratar med Katie om att hon inte är så säker på om hon vill flytta in hos Paddy. Katie tror då att Chas vill ha Carl men hon säger att det är avslutat. Väl hemma sedan får hon en utskällning av Aaron som tycker att hon behandlar Paddy illa, att Paddy faktiskt är en bra kille som vill henne väl. Hon sms:ar Paddy och han kommer dit. Då erkänner hon att hon träffat Carl när hon sagt att hon varit och bytt badlakanen och att han ville ha henne men hon sa nej. Paddy undrar varför hon berättar det nu för honom. Hon säger att man måste vara ärlig om man ska leva ihop.
Paddy blir förvånad och frågar om de ska leva ihop som en enda stor lycklig familj och det svarar hon ja på.
Så Chas får flytta in i Paddys rosa sovrum och Aaron får gästrummet. Paddy är jätteglad över att inte längre bo själv utan han får dela vardagen med henne även om det ibland blir lite jobbigt med en tonåring och hund i huset.

Sandy pratar med McNally och frågar om inte han vill hjälpa till att kunna frige Jas. McNally säger att han inte är intresserad att skriva något sådant eftersom han tycker att hon ska ha sitt straff.
Sandy blir irriterad och bjuder över folk till möte hemma hos honom. De som tror sig ha en bra idé är välkomna.
Betty, Pearl, Lily och Leyla kommer över men det visar sig att de tycker precis som de flesta andra att Jasmine faktiskt är skyldig och bör sitta i fängelse.
Eftersom Sandy inte får något stöd från andra så försöker han göra något själv. Han skriver en petition men tyvärr så råkar Gabby spilla sin frukost över den och Sandy blir väldigt irriterad.
Laurel lovar att hjälpa David så nu behöver hon barnvakt till Gabby som är sjuk och hemma från skolan. Doug kan inte eftersom han ska jobba, Ashley ska förbereda ett dop så hon frågar Sandy. Han har inget val så han lovar att hålla ett öga på henne.
När Sandy sedan ska ut på ett ärende så tar han med sig en pyjamasklädd Gabby till butiken. Mick kommer in och Sandy haffar honom och försöker övertala honom att skriva på en namninsamling. Gabby smiter iväg till cafét och där släpper hon datorn i golvet. Ashley som precis kommer in får reda på vad som hänt och han blir riktigt arg på sin far som inte håller koll på sitt barnbarn. (Han borde nog ha sagt åt Gabby också på en gång)
Det visar sig att Gabby ville göra något dumt så hon också åkte in i fängelse för då kunde hon prata med dem där så de släpper Jasmine. Ashley blir så trött på sin far som nu påverkar Gabby också med sin mani om att hjälpa Jasmine så han säger åt Sandy att flytta där ifrån. Sandy tar rocken och går ut, mycket sårad...
När Ashley lugnat ner sig beger han sig ut för att leta men Sandy är borta...En ilsken hund, en bröllopsresa och en förlorad oskuld

Chas pratar med Paddy och talar om för honom att det tog för lång tid att byta badlakanen och därför hann hon inte till kyrkan. Paddy genomskådar henne men förstår att det kan inte vara lätt att se sitt ex gifta sig.
Paddy lurar med Aaron till en gård med förevändningen att det ska finnas en ung 17-årig tjej där. Nu fanns det inte det men däremot finns det en arg schäfer som tar emot dem. Paddy blir rädd för hunden och försöker hålla sig en bit ifrån medan han letar efter ägaren. Plötsligt kommer hunden emot honom, Aaron har släppt lös den.
Ägaren är gammal och sjuk så han orkar inte ta hand om hunden som heter Clive. Paddy får med sig hunden för avlivning men Aaron har fastnat för hunden och vill gärna ha den. Både Chas och Paddy är emot det.
Aaron blir ledsen och går därifrån och Chas säger att det är faktiskt första gången hon ser honom verkligen bry sig om någon.
Detta gör att Paddy inte kan avliva hunden utan vill ge den till Aaron och när Chas hör det blir hon arg, hon tycker att Paddy underminerar henne. Då frågar Paddy Marlon om han kan tänka sig ta hand om hunden men det vill inte Marlon. Då bestämmer sig Paddy för att behålla Clive själv och låta Aaron få hjälpa till när han kan. Chas blir inte glad men Paddy hävdar att han gör det för att bli vän med Aaron. Sedan frågar han henne om de kan flytta ihop? Chas blir överraskad och vet inte riktigt vad hon ska säga. Hon ska precis svara när Edna kommer in för att Clive skrämt upp hennes Tootsie. Paddy lovar att prata med Aaron om hunden och när han gör det  så råkar han säga att han frågat Chas om de ska flytta ihop. För Aaron spelar det ingen roll var han bor...
När Chas får höra att Paddy pratat med Aaron om det blir hon arg eftersom hon inte tackat ja än och nu ville hon verkligen inte göra det.

Carl får pikar om att han börjar jobba på en gång. Han säger att Lexi inte har något emot det eftersom hon vet att de behöver pengarna. Jimmy påpekar hela tiden att Carl borde göra något för sin nya fru, även om de inte kan åka iväg till Maldiverna eller Hawaii så kanske de kan åka iväg några dagar på en kortare resa. Då säger Carl att han hellre åker iväg på deras bröllopsdag men Jimmy kontrar med att då kanske de inte är gifta längre. Precis då kommer Lexi in med smörgåsar så Carl får lunch. Jimmys blickar gör att Carl känner sig tvungen att göra något. Han överraskar Lexi med en resa till Cypern med avresa om två timmar. Hon blir jätteglad...

Natasha och Mark söker upp Eric och han går med på att de får hyra lokalen så fort David tömt den på sina saker. När David får höra det blir han inte speciellt glad. Eric säger att det är nödvändigt eftersom de behöver pengarna men David ska få någon annan lokal till sitt städföretag. Men var?

Sandy hör att Debbie skrattar ihop med Chas ute på gatan och blir irriterad eftersom vissa sitter inne anklagdade för mord medan hon skrattar och har det bra. Det blir nästan bråk mellan Chas och Sandy men Diane stoppar dem och Sandy får följa med henne till puben. Sandy anlitar en advokat som ska hjälpa honom att få ut Jasmine ur fängelset men han har inte tillräckligt med pengar. Därför ber han Debbie om ursäkt för det han sa tidigare, kan hon möjligen donera lite eftersom hon har ett företag som drar in pengar. Debbie som har fullt med skulder kan inte bidra men ger Sandy 20£ och då blir Sandy förbannad och tycker att hans barnbarn är minsann värt mer än ynka 20£ och han håller fast vid det han sa på morgonen.

Scarletts och Daz överraskning till Victoria kommer men det visar sig att bilen är tvåsitsig så alla tre kan inte åka med. Det blir Daz och Vic som får åka iväg på en nöjestur. De åker vilse och börjar tjafsa om det. Victoria blir sur och rusar iväg därifrån och Daz följer efter. De hamnar i en lada som verkar övergiven men där det ändå finns lite möbler så det verkar ha varit någons tillhåll. Givetvis börjar de prata om det Victoria sagt om att hon vill att han blir den förste för henne. Han nekar inte till att han skulle vilja det även om det inte går. Då passar Victoria på att förföra honom och Daz kämpar inte emot längre.
Efteråt vill Victoria att han ska berätta det för Scarlett men det  vill inte Daz för han vill glömma allt.
Hon gör en stor sak av det hela och låter honom veta att hon kommer att tala om för Scarlett om inte han gör det själv. Daz blir rätt nervös varje gång Vic och Scarlett är i närheten av varann.
Sugdens har sedan en familjemiddag på puben och där möts allihop tillslut. Victoria talar om för Daz att hon inte kommer säga något för hon vill inte framstå som någon slampa. Däremot tänker hon försöka bli ihop med Aaron igen...


Förresten, är det någon som sett ett danskt program med en kvinnlig konditor på svt 1, programmet heter "Det söta livet" och jag tycker att konditorn och Victoria är väldigt lika varann trots åldersskillnaden =)

Trevlig helg allihop, ha det så bra!

Ett bröllop som blev av till slut...

Förlåt förseningen... ;)

Chas är ute och går när hon ser de sista förberedelserna för bröllopet. Hon ser inte alls glad ut.
Paddy vaknar upp bredvid Carl i soffan. Hur tusan fick de plats där bredvid varann ;)


Eric kommer till Home Farm för att prata med Mark men får nöja sig med Natasha. Eftersom hon inte visste om att hennes man pratat med Eric om en lokal inne i byn så blev hon väldigt förvånad men lyssnar ändå på vad han har att säga. Eric försöker få det att låta som om det är många som är intresserade av lokalen men att Wyldes får förtur om de vill hyra den.

Gennie provar Lexis brudklänning och låtsas att hon gifter sig med Simon Cowell. Hon till och med pussar spegeln =)

Jimmy meddelar att Carls fd fru ringt och sagt att Thomas och Anya har vattkoppor så de kommer inte till bröllopet. Carl är ledsen för det men det finns andra känslor också. Han berättar för Jimmy att han inte är säker på om han vill gifta sig med Lexi men att han känner sig tvungen eftersom hon vet om att han dödade deras far.

Victoria fyller år och när hon kommer ner på morgonen så sitter Val och Diane där för att lämna presenter. Även Andy har paket men inte Daz eftersom han väntar på att Scarlett ska ordna med det och det skulle vara klart i morgon. Ska de ge Victoria en biltur i en lånad sportbil?
Daz ska byta om till bröllopet och hans kavaj är för liten. Andy tycker han ska köpa en ny men Daz har inga pengar. Då erbjuder sig Victoria att låna honom hennes presenkort hon fått i födelsedagspresent. Daz åker till Hotten och köper kläder. När han sedan ska på bröllopet låter han prislappen sitta kvar på kavajen så han kan lämna tillbaka den sen. Utanför kyrkan träffar han Scarlett som genast rycker bort prislappen och Daz blir väldigt irriterad på det.

Mark åker till adressen där han tror att Faye bor. Han ringer på men ingen öppnar. En granne som går förbi meddelar att Faye flyttat men hon tänker inte tala om vart.
Då ringer Mark upp ett telefonnummer och lämnar ett meddelande om att de bör nog ses.

Faye ringer upp Natasha och tur är väl det eftersom hon och Nathan letat efter Fayes cv. Nu visar det sig att Faye inte alls kan tacka ja till jobbet och meddelar det. Natasha blir något förvånad, varför söka ett jobb om man inte kan ta det?
När Mark kommer hem får han höra att Eric sökt honom och att Natasha fått höra om lokalen som skulle vara en överraskning. Hon förstod att Mark inte ville ha en gårdsbutik på deras ägor eftersom han vill vara ifred. Sedan får han höra att Faye ringt och han blir väldigt nervös men lugnar sig när han hör att hon tackat nej till jobbet. Därefter låser han in sig på kontoret och skickar Fayes cv i pappersstrimlaren.

Chas är väldigt stressad och när hon får ett samtal från Carl så blir hon först förbannad men plötsligt får hon bråttom att åka för att byta badlakanen som hon och Paddy köpt i bröllopspresent. Hon åker till scoutladan och träffar Carl. Han är helt förkrossad, erkänner för henne att han inte kan gifta sig med Lexi eftersom hon inte är Chas. Hon vill inte förstöra sin chans till lycka med att försöka igen med Carl så hon ber honom att släppa taget för att det är över mellan dem.

Inne i kyrkan börjar alla bli oroliga, var är Carl? Marlon börjar göra mustascher på brudparsbilden på programbladet som delats ut, sedan viker han bladet till ett flygplan och är på väg att kasta iväg det men stoppas av Ednas sura blick.
Nicola pikar Paddy om att det är ju verkligen ett sammanträffande att både Chas och Carl saknas i kyrkan. Marlon tröstar Paddy med att Chas kommer nog snart. Första snälla ordet mellan dem på länge.
Lexi inser att Carl inte kommer att komma, att hon har blivit dumpad så hon säger till Ashley att säga till alla att det inte blir något bröllop.
Precis då dyker Carl upp. Han skyller på att han inte mått så bra eftersom han drack igår men han vill ändå fullfölja dagen...om Lexi vill...

Det blir ett bröllop och de lovar varann trohet tills döden skiljer dem åt...
Lexi var jättefin i sin enkelhet och hon strålade under förberedelserna. Jag tyckte så synd om henne när hon märkte att Carl inte skulle komma och när man vet att han egentligen är kär i Chas.

Efter ceremonin frågar Paddy om Marlon vill ha en öl på puben, äntligen är de sams.

Chas stod utanför kyrkan, nere på bron och grät sakta för sig själv....Vem är den mystiska kvinnan i bilen?

Gennie hoppar över jobbet på fabriken för att hjälpa Bob i cafét i stället. Han är så trött så han nästan stupar. Nästan, hmm... han somnar över disken i butiken. Sandy kommer in för att köpa en flaska whisky men lämnar inga pengar utan skriver bara en lapp. Debbie ser det och säger åt honom att han bör betala sen. Hon håller ett öga på honom eftersom hon lovat Jasmine det.
När Bob vaknar är kassalådan tom. Han får panik men Brenda som finns där lugnar honom med att hon tagit pengarna för säkerhets skull. Då inser Bob att han bör sälja och han kontaktar en mäklare.

Lexi ska ha möhippa och bjuder damerna på fabriken. Jimmy ordnar svensexan för Carl och bjuder folk på puben. Han låter Marlon ta över ansvaret för fixandet.
Tjejerna klär ut sig och sitter på puben och dricker. Grabbarna kommer också till puben men eftersom båda sällskapen inte kan vara där går de hem igen för att spela tv-spel och supa. Nicola blir lite onykter och börjar flirta med Daz som är där för att hämta några öl till grabbarna.

Victoria påminner Andy och Daz om att hon snart fyller år och Andy lovar henne att hon ska få ha en fest. Hon frågar om Scarlett kommer men Daz säger att det är samma dag som Lexi gifter sig så hon kan nog inte.

Debbie besöker Natasha på Home Farm. Hon vill prata om att betala tillbaka pengarna som Natasha lagt ut när Debbie behövde pengar till att betala till Carl. Natasha vill fortfarande inte ha tillbaka något eftersom hon ser så mycket av sig själv i Debbie.
Sedan går Debbie till gården för att träffa Sarah. Andy blir inte glad när han kommer hem och ser att hon är där. Inte blir han gladare när han hör att Debbie vill ha delad vårdnad om Sarah. Hon tänker inte ge upp sin dotter utan kamp.

Natasha och Mark är ute på ägorna för att Natasha vill visa honom en lada som hon kan tänka sig som gårdsbutik. I närheten stod det en bil parkerad och i den satt en kvinna som Mark reagerade på. (Undrar om han haft en liten affär med henne...)

Nathan och Natasha söker en marknadschef och Leyla ser dem på puben så hon passar på att lämna sitt cv. Egentligen var det för sent inlämnat men Nathan tycker att de kan kolla på det ändå. Men varför sa Leyla "Miss Wylde" hon borde väl veta att det är Mrs...
Leyla får komma till Home Farm för intervju. Hon kan inte visa upp några meriter eller lämna några relevanta referenser för det visar sig att hon inte har den erfarenhet som behövs för jobbet.

Lexi provar sin brudklänning men den visar sig vara för stor. Hur ska hon nu hinna få den att passa?

Mark kollar med Eric om han har någon lokal att sälja eller hyra ut och Eric visar honom ladan där David har sitt städföretag. Mark säger att Natasha vill ha lokal mitt i byn men den är ju inte ledig... (Kommer Eric att sparka ut David?) När han ska därifrån ser han bilen och kvinnan igen. Åter igen blir han väldigt nervös och får bråttom därifrån. Han följer efter bilen och ser att den åker till Home Farm. Kvinnan går ut och ringer på dörren.
Faye Lamb som kvinnan heter söker jobbet som marknadschef. Hon säger sig ha hört på puben om den lediga tjänsten. Hennes meriter är lysande och Natasha blir intresserad.
Mark vågar inte gå in så länge Faye är där så han sitter kvar i bilen utanför. Efter ett tag ringer han hem  och pratar med Will om att han är försenad och sedan frågar han hur mamma mår. Han verkar väldigt orolig för att Faye varit inne i huset. Vad är det hon kan avslöja?
När han väl kommer hem så är allt lugnt. Han inser att Faye sökt jobbet och han gör allt för att komma åt hennes ansökan.

Carl får erbjudande att prova en sportbil i en dag för att sedan kunna köpa den. Scarlett får någon konstig idé om att de ska låna den och hon behöver Carls försäkringsnummer. Jag fattade inte riktigt vad de ska göra med bilen.

Efter Lexis möhippa är hon på väg hem. Hon möter Chas och börjar provocera henne med knuffar och kommentarer om att hon kommer att bli Carls fru snart. Chas säger inte så mycket utan håller mest med det Lexi säger. Det gör Lexi mer frustrerad och när Chas är på väg därifrån så hoppar hon på henne och drar hennes hår bakåt. Lexi hotar Chas med att ställa till ett helvete om hon förstör hennes bröllop.


Lite roligt med Vals min när hon upptäcker att den inhyrda strippan (som är utklädd till nunna) till Carls svensexa kallade sig för Syster Valerie =)Att besöka sin flickvän i fängelset


Nathan pratar med sin far vid frukosten och han nämner att Maisie antagligen träffar Andy Sugden.  När Maisie kommer in i köket så säger Nathan att pappa har en fråga till henne så Mark frågar om hon träffar Andy. Maisie förnekar allt och säger att det är någon annan.
Maisie är på väg till jobbet och möter Andy men hon svarar först inte på hans tilltal men sedan går hon fram till honom och säger att det var ju det de kommit överens om. Sedan gör de upp om att träffas senare.
När hon sedan är på jobbet så kommer hon på en lösning på problemet med sin nyfikna familj. Hon börjar stirra så mycket på Marlon att till och med Jake upptäcker det. Det visar sig att hon vill ha Marlon som täckmantel, han ska låtsas att de är ihop. Marlon blir först förvånad men går med på det eftersom Maisie säger att det kommer att göra hennes mamma mer accepterande mot honom.
Marlon får en date med Maisie (en drink på puben när hon har rast) för att hon ska få veta lite mer om honom men plötsligt får hon sms från Andy och hon måste dra iväg.
Mark och Nathan försöker klura ut vem Maisie träffar och när hon kommer hem så frågar de vem det är och hon svarar att det är Marlon. Man kan nog säga att de blev väldigt förvånade....

Lisa är väldigt besviken på Zak som hon tycker har handlat på helt fel sätt när han lät Aaron sno pengarna från Bob. Zak försöker att urskulda sig med att det var faktiskt inte Bob de rånade utan det var leverantören.
Lisa försöker be Gennie om ursäkt men Gennie vill inte acceptera det. Hon säger att hon inte vill vara en del av Dingles eftersom de bara är simpla tjuvar.

Nathan är på cafét och då nämner han att hans byggarbetare behöver mat och smörgåsar sena kvällar och på nätterna, synd att inte det finns något som är öppet så länge. Bob bestämmer sig genast att ha öppet dygnet runt även om han inte har något tillstånd för det. Han kommer inte att anställa någon ny heller utan tänker sköta allt själv. När ska han då hinna med sina barn?

Gennie hör om problemen med att livsmedlen börjar ta slut både i cafét och i butiken. Eftersom hon vill hjälpa till så får hon Shadrack att ordna till något. Han fixar fram en hel kundvagn med konserver som Brenda får betala 50£ för. Han ville ha mer men Gennie stoppade honom. Brenda betalade ur egen ficka eftersom det inte fanns tillräckligt med pengar i kassan. Nu visade det sig att konserverna var märkta med fel etiketter så det kunde vara vaniljsås i burken märkt vita bönor. Det blev lite kaos i cafét när det upptäcktes.
Bob blir rasande när han märker att det blivit fel och att Brenda köpt konserver av Shadrack. Hon blir då så ledsen att hon slutar sitt jobb och flyttar ut.

Lexi är orolig eftersom Gennie har så mycket att göra så hon har knappt börjat på brudklänningen. Gennie vill ju inte sy på den under arbetstid. Dessutom har Lexi andra problem eftersom hon märker att Carl inte är så intresserad av att ha sex med henne längre. Hon tolkar det som ett tecken på att han inte vill gifta sig.
För att påminna honom om att hon finns så ser hon till att Jimmy, Nicola och Scarlett hittar på annat så de får huset för sig själva en stund. Hon lyckas övertala Carl att inte bara tänka på arbete...

Chas får en inbjudan till Lexis och Carls bröllop och hon blir påverkad av en hel del känslor. Paddy blir orolig för henne och frågar vad som står på. Efter en liten stund så erkänner hon att hon blivit påverkad av att hennes ex ska gifta sig men nu är hon glad igen, glad att hon har Paddy. Han kysser henne som hastigast innan han ska iväg på veterinärbesök.

Debbie besöker Andy för att få träffa Sarah. Han muttrar om det och det gör att hon kontaktar en advokat för att kunna få vårdnaden om barnet.
Sedan besöker hon Jasmine i fängelset. Jas ser glad ut när hon ser vem som kommer dit. I början har de svårt att prata med varann men sedan lossnar det. Jasmine förklarar att hon inte vill att Debbie kommer dit eftersom det blir så mycket svårare att gå vidare i livet då, annars kommer hon hela tiden att önska att hon får sitt gamla liv tillbaka. Det blir många tårar när tjejerna skiljs åt när besökstiden är slut...
Jas ber Debbie att "ta hand om morfar"... hur hon nu ska göra det när Sandy anklagar Debbie för att Jas sitter inne. (Borde inte översättarna åtminstone veta att han är farfar...och att Gennie inte heter Jenny? Jag tycker att namn och personernas relationer borde vara A och O om man ska översätta en serie)

Att tillhöra en familj


Zak börjar överväga att råna leverantören till Bobs café men han vill inte att Aaron följer med utan han vill ha med Shadrack i stället. Aaron blir sur eftersom han anser att det var hans idé att råna leverantören.
Zak och Shadrack sitter i skåpbilen en bit utanför butiken och väntar. De ser inte att Aaron står i telefonkiosken en bit i från.

Leveransen kommer och chauffören börjar genast att flirta med Brenda. De får sina varor och chauffören får pengarna i ett kuvert. Brenda bjuder chauffisen på frukost så Bob kanske kan få lite gratisvaror. När chauffören lämnar kuvertet i handskfacket i bilen för att gå och äta frukost så passar Bob på att kolla tvillingarna som är på dagis. Marlon som precis är i cafét får hålla kollen. Han vet ju om Dingles planer så han går ut för att säga till dem att inte göra något.

Aaron ser att chauffören går i på cafét så han slår sönder ena rutan på lastbilen och snor kuvertet. Larmet går och han rusar till Dingles skåpbil. De åker iväg och lämnar Marlon utanför.
Chauffören kommer ut och blir misstänksam när pengarna saknas och Bob precis lämnat stället. Polisen tillkallas och Bob kommer tillbaka. Det blir bråk mellan chauffören och Bob men polisen särar på dem. Polisen genomsöker butiken, cafét och lägenheten men hittar inga pengar. Chauffören är fortfarande övertygad om att Bob och Brenda stulit pengarna.

Lexi vill åka till Hotten för att köpa vigselringar. Hon vill ha med Carl men han är inte så entusiastisk men följer med för att hon ska hålla sig inom budgeten. De hittar sina ringar och när de sedan sitter på puben så är Lexi överförtjust och vill prova om de passar. Carl vill inte det och han ser inte så nöjd ut när han ser att Chas ser dem. Lexi märker genast att Carls attityd ändrats och hon frågar varför. Han påstår att det är för att han för några månader sedan hade kunnat ge henne ett drömbröllop men det kan han inte i dag.
Senare så håller Lexi på med gästlistan för att banta ner den men Carl tycker ändå att Chas och Paddy ska få komma.  Då visar det sig att han inte berättat för sina barn, Thomas och Anya, än.

Nathan dyker upp hos Sugdens på gården. Han vill att Andy ska läsa kontraktet och skriva på det på en gång men Andy har inte tid eftersom han ska lämna Sarah på förskolan. De får träffas senare för att skriva på kontraktet.
Andy berättar sedan för Diane att han pratat med förskoleläraren att endast han och Diane får hämta Sarah därifrån. Diane tycker då att Andy faktiskt borde låta Debbie träffa Sarah och att hon kan lämna Sarah hos Dingles en stund efter middagen och på så vis blir inte Andy den som förstör för Sarah. Han går med på det.

Maisie fortsätter att försöka träffa Andy men han drar sig undan. När han sedan sitter på puben så får hon honom att flytta på sig så hon kan sitta bredvid så de kan prata lite. Hon vill att han ska ge henne en rundtur på gården och efter en liten stund så går han med på det. När de kommer fram till gården så ser de Nathans bil på uppfarten. De springer iväg till ladan för att Nathan inte ska se dem. Nathan ser bilen och börjar leta efter Andy. Daz märker att Nathan går runt och letar efter Andy. När de står och diskuterar Andy så sitter Andy och Maisie bara en lite bit därifrån bakom några höbalar och hör allt. Plötsligt böjer sig Maisie fram och de kysser varann.
Maisie vill ha mer men Andy är orolig för vad hennes föräldrar ska säga. Han är nöjd om de håller deras förhållande hemligt så länge.

Ashley besöker Jasmine i fängelset. Hon säger åt honom att han ska säga till Debbie att hon inte får komma på besök.
Debbie blir frisläppt och ska få komma hem. Dingles har fixat till hela huset men nya möbler och färg. (Hur har vattenskadan hunnit torka?)

Gennie mår dåligt efter att Bob och Brenda blivit anklagade för att ha rånat chauffören och hon konfronterar Dingles om rånet. Hon vet att den enda som vet att leveransen skulle komma just då var Aaron. Dingles förnekar först men sedan kommer det fram att det var Aaron. Lisa och Chas blir inte alls glada men alla säger att de gjorde det för att hjälpa Debbie, att de gör allt för familjen.
Gennie känner att allt är hennes fel och hon säger att hon måste berätta det för sin mamma. Zak och Shadrack blir inte alls glada på henne utan tycker att hon bör hålla tyst om saken. Då blir hon ledsen över att de låter Aaron komma undan med det han gjort men att hon ska få må dåligt och det gör att hon inte känner sig som en i familjen.

Debbie kommer hem och det blir fest. Hon blir glad över att Sarah är där. När det sedan är dags för Sarah att gå hem med Diane börjar Zak och Shadrack protestera men Lisa tystar dem med en blick. Hon är väldigt arg på Zak som hela tiden förstör deras chanser för att få behålla Sarah så småningom.
Debbie säger till Sarah att "allt ska bli bra nu när mamma är tillbaka". (Har de berättat för Sarah att Debbie är hennes mamma?)

Gennie kan inte hålla tyst utan måste berätta för Brenda att hon känner sig skyldig till rånet. Precis när hon ska säga det så kommer Bob och berättar att han inte får låna mer pengar från banken, de vill ha tillbaka hela lånet, räntan  och övertrasseringar på en gång. Hur ska han lyckas betala allt?


Jag fick en kommentar från Therese i ett äldre inlägg från den 13 april. Det jag inte förstår är det jag markerat med fet stil...
men men... man kanske inte måste förstå allt ;)

"För en gångs skull lärde jag mig något genom att läsa en blogg. Det är inte alltid man gör det direkt, tack för att du lägger ner din tid på att blogga :D."


Spelar det någon roll vem som skriver kärleksbrevet?

Doug och Sandy försöker få Nicola att inse att hon är intresserad av Jimmy men hon förnekar det.
Samtidigt försöker Carl och Lexi få Jimmy att inse att han är kär i Nicola men även han förnekar det.
Sandy vill verkligen bli av med Nicola så han och Doug kommer på att de ska hjälpa kärleken på traven. De skriver ett kärleksbrev som ska vara från Jimmy. När de sitter och diskuterar innehållet så tycker Sandy att de inte ska prata förmycket om Nicolas och Jimmys kärleksliv eftersom han inte vill ha bilder i huvudet. Efter lite fixande och trixande har de fått ihop ett brev som de låtsas att Jimmy lagt i brevlådan.
Nicola är först inte alls intresserad av det anonyma brevet men när Doug säger att han såg Jimmy springa ifrån huset så tar hon brevet. Hon blir väldigt rörd över det som står däri och hon säger till gubbarna att "även om ni fick läsa det skulle ni aldrig förstå"

Nicola får bråttom hem till Jimmy. Hon sliter upp honom till sovrummet och är väldigt het på gröten. Jimmy finner sig ganska snabbt och verkar rätt nöjd.
När de haft sin kärleksstund så går de ner för att dricka lite mousserande vin. Nicola nämner att han har rätt när han sa att de borde flytta ihop. Jimmy kommer inte ihåg att han sagt det men säger inte emot.
När Nicola äter frukost hos Jimmy så visar hon Scarlett brevet. Scarlett visar det i sin tur för Lexi och Carl och då säger Carl att det där kan inte ha varit Jimmy som skrivit det.
Carl konfronterar Jimmy på kontoret och visar brevet. Jimmy blir rätt förvånad eftersom han inte skrivit det men han har inget emot att Nicola flyttar in.
Senare på puben så erkänner Sandy att det var han som skrev brevet, han var som en god fe som hjälpte Jimmy med kärleken.
Nicola flyttar in med buller och bång och de andra i huset är inte alls så glada men Jimmy är det. Kul att se att han ler med hela ansiktet ibland =)

Edna upptäcker att det är en vattenskada i väggen som gränsar till Debbies hus. Hon pratar med Dingles om det och när de går in i huset ser det att det varit inbrott och allt är huller om buller och att kranen på övervåningen lämnats på.
Zak tror att det är Andy som jävlas med dem men Lisa säger åt honom att låta Andy vara och Zak lovar det.

Natasha förbereder för Wills lilla kalas. Hon fixar ballonger och Jell-O men när Maisie påstår att det är för små barn så undrar hon vad de ska ha istället. Hon får veta att det borde vara ett fotbollstema på kalaset i stället.
Kalaset blir överdådigt såklart. Lisas kommentar till Natasha är att de aldrig behövt köpa vänner till Belle i alla fall.
Allt verkar gå bra och barnen är glada. Will är fortfarande lite utanför och när en kille "råkar" knuffa till honom i förbifarten så låter Natasha och Mark det vara eftersom de tror att Will måste lösa det själv. Belle ser det och utmanar Simon som pojken heter på att Will kommer att vinna över honom på tv-spel. Givetvis så vinner Will och det gör att han och Belle ska få godis i en vecka.

Maisie skvallrar för Andy att han är inte den enda som nobbat Nathans förslag och att det innebär att Andy ligger bra till att kunna göra en förhandling till sin fördel.
Sedan pratar Maisie med Nathan och säger att han borde fråga Andy igen fast lite snällare denna gång.
Konstigt nog så söker Nathan upp Andy med ett bättre förslag och Andy accepterar det, detaljerna får de gå igenom senare.
På kvällen får Andy besök av Maisie. Hon har med sig två flaskor champagne för att fira deras nya samarbete. Andy verkar först tveksam men bjuder sedan in henne men de får vara tysta eftersom han precis lagt Sarah.
De sitter på golvet framför soffan och skålar i champagne, Maisie börjar flirta med Andy och hon böjer sig fram för att kyssa honom men han vill inte. Plötsligt får han bråttom att köra iväg henne. Hon förstår ingenting.

Brenda har fått anbud på sitt radhus och vill sälja det även om Gennie inte är så förtjust. Om hon får loss pengar så vill hon hjälpa Bob genom att satsa i företaget. Bob är inte lika entusiastisk.

Gennie beklagar sig för Dingles som är i Debbies hus och försöker att få ordning på vattenläckan. De hade lånat hårtorkar för att blåsa kuddar och annat i tyg torrt. Gennie är sur för att mammans pengar ska gå till Bob fast han har ju pengar eftersom han kan betala för leveranserna till butiken.  Då ser man att Aaron blir intresserad. Han har precis innan Gennie dök upp sagt att de kunde göra inbrott hos Edna eftersom fönstret stod öppet där men då hade Zak blivit förbannad på honom.

Zak mötte Andy på gatan och det första han gör är att kasta sig över honom och börja skrika. Andy fattar ingenting men som tur är kommer Lisa och får bort Zak. Hon är besviken på att han inte lät bli Andy fast han lovat. De måste ju hålla sig lugna eftersom de vill få tillbaka Sarah.
För att få pengar så de kan hjälpa Debbie som antagligen inte hade någon försäkring så ska hon pantsätta deras nya stora platt-tv. 
När Lisa gått till fabriken så säger Aaron att enda sättet är att få tag på pengar och det kan de få om de rånar, inte butiken som Zak först tror, utan leverantören när han precis fått pengarna. Zak är tveksam....


Trevlig helg alla vänner!

"Det mest romantiska jag varit med om"

Mark besöker Jimmy för att tacka för att han hittat Will. Jimmy får en flaska vin och något i silver (jag uppfattade aldrig vad det var). Mark vill höra sig för om Jimmy såg vem som körde bilen som stått vid vägen igår men Jimmy uppfattade det som om det var någon som bara kört vilse.

Mark är fortfarande osäker på husets säkerhet så han kontrollerar övervakningskamerorna så de inte bara filmar hästrumpor och när Katie går in och ut i stallet. Han anlitar ett larmföretag som ska komma och uppgradera deras larm. Natasha är något orolig eftersom hon inte känner igen sin man och han svarar med att det känns som om han tappat kontrollen som han alltid haft förut.

Lisa och Zak besöker Debbie i fängelset. De talar om för henne att Sarah bor hos Andy nu men Debbie protesterar inte över det utan tycker att det kanske är bäst så. Hon vill bara få sin chans sedan när hon kommer ut från fängelset. Zak lovar henne att de ska göra vad de kan och att han ska försöka få Sarah så fort som möjligt.

Brenda försöker få Natasha att kanske kunna be Belle om ursäkt för de hårda orden hon sa när hon letade efter Will och anklagade Belle för att det var hennes fel. Natasha har inga planer på det.
Doug som hör det blir så arg att han söker upp henne lite senare. Han tycker att hon borde ha bett om ursäkt både till Belle och nu Brenda. När hon inte planerar att göra det så lämnar han tillbaka pengarna hon donerat till Utforskarna.
Brenda blir inte alls glad när hon hör att han lämnat tillbaka pengarna.

Diane är på gården och blir bjuden på middag. Hon märker att Victoria verkar lite nere så hon bjuder hem henne till puben. Hon tycker att Vic kan behöva det för att komma ifrån lite och vila upp sig. Victoria tackar ja till att stanna några dagar men när hon återvänder till gården för att hämta lite kläder möter hon Daz.
Han vill inte att hon ska bo hos Diane men ändå tycker han det är svårt att hon är nära. Han försöker prata om sina känslor men får inte fram det han vill.
Victoria märker det och hon bestämmer sig för att stanna kvar på gården ändå.

Mark pratar med rektorn på Wills skola och rektorn pratar ut med baren som ber om ursäkt för att varit elaka mot Will. Han tror att allt är löst nu och att Will har det bra i skolan. Natasha märker att sonen inte är så glad och lättad som han borde så hon frågar honom om vad som står på. Då kommer det fram att barnen inte är elaka längre, de bara ignorerar honom och det är också jobbigt.
Natasha frågar om han vill bjuda hem några klasskamrater för att de ska lära känna honom men han vill bjuda Belle. Först vill Natasha inte det men inser att det är bäst att göra det.
Belle blir jätteglad över inbjudan och vill givetvis komma över.

Nathan vill att Home Farm ska samarbeta med Andy och få ensamrätt till hans kött men Andy är inte intresserad.

Lexi råkar nämna för Laurel som sitter på puben med Nicola att Nicola har en hemlig pojkvän men Nicola vill givetvis inte prata om honom.
Sedan ser Nicola till att hon kan gå på Skipdales företagarförenings fest i stället för Natasha eftersom det är många affärsmän som kommer att komma dit.
Katie hör det och ser till att hon kan följa med Nicola.
När Katie sedan frågar Nicola om vad hon ska ha på sig så säger hon att det kommer vara "något som smälter in, det är ju ingen tävling".
Givetvis så stämmer inte det utan Nicola dyker upp på puben i svart tight klänning och uppsatthår och är jättefin men även Katie har klätt upp sig.
De tar ett glas champagne innan de ska ta taxi till festen.

Jimmy sitter på andra sidan bardisken och ser rätt ledsen ut när han tittar på den uppiffade Nicola. När tjejerna åkt kommer Doug och Sandy fram till honom eftersom han ser ut att behövas piggas upp. Det dröjer inte lång tid innan de får sagt att Nicola inte alls har någon hemlig pojkvän och att Jimmy borde skynda sig att haffa henne innan någon affärsman gör det.
Nicola flirtar med en herre som har en damklädesbutikkedja och en vääääldigt dyr bil som står utanför. Precis när affärsmannen klappar henne på rumpan och hon blir arg på honom så kommer Jimmy och kysser henne innan han lyfter upp och bär iväg henne. Alla andra på festen applåderar och Nicola ser väldigt glad ut.
I lastbilen på väg hem säger hon att det var det mest romantiska hon varit med om och de pratar sedan om minnet de har när de åkte lastbil förra gången och hamnade i Hull.

Katie ringer till Lee som kommer dit och räddar henne från en annan äldre man. Han skjutsar hem henne men på vägen ser de att Nicola och Jimmy fått problem med lastbilen.
De stannar givetvis och hör när Nicola och Jimmy bråkar (som vanligt). Nicola vill ha skjuts hem av dem men Jimmy får stanna kvar och vakta sin kära lastbil...


Ett barn försvinner

Sandy är trött på att Nicola tar sådan plats i hemmet. Han ber Laurel och Ashley att göra något åt saken. Laurel lovar att prata med henne.
Sedan besöker Sandy Jimmy på kontoret och ber honom att göra något åt den kärlekskranka Nicola. Han påstår att Nicola sagt att hon är ledsen för att hon förlorat mannen i sitt liv. Jimmy vill inte göra något åt Nicola men Carl säger åt honom att prata med henne eftersom han varit så spänd sedan de kom hem från Schweiz.
På puben så står Carl och Jimmy och pratar vid disken men Nicola som sitter vid ett bord med Laurel kan inte låta bli att titta åt Jimmys håll. Laurel säger åt henne att gå och prata med honom eftersom hon ändå är så okoncentrerad. Nicola går fram till Jimmy och säger åt honom att hon hellre sticker ut ögonen på sig själv än vaknar upp bredvid hans slappa kropp igen... Sedan går hon därifrån.

Nicola kommer till Home Farm och upptäcker att Natasha och Mark står där vid tälten. Eftersom Nicola är förvaltare på gården får hon packa ihop tälten, det uppskattades inte av henne.

Victoria ser Aaron i byn och när de möts så börjar Aaron att säga elaka saker till henne. Han kallar henne byns hora och slampa. Hon försöker att inte bry sig om honom ändå så hoppar hon inte på bussen till skolan när den kommer. Det blir ännu en skolkdag.
Hon möter Daz som undrar vad hon gör och varför hon inte är i skolan. Hon vill inte prata med honom utan säger åt honom att hon vill vara ifred.
Daz söker upp Scarlett som precis fått höra från Jimmy att det inte alls är så lämpligt att hon tillbringar nätterna på gården, hon är ju bara 17 år. Scarlett vill inte skvallra på vad Victoria sagt till henne så Daz går därifrån.
Väl utanför kontoret ser han Aaron som givetvis inte kan hålla tyst. Aaron skryter med att han varit med Victoria och Daz tänder till och de hamnar i en fight.
Som tur är kommer Chas precis och drar dem isär. Den här gången var det Daz som blev alldeles blodig.
När Daz kommer hem så undrar Andy givetvis vad som hänt. Daz säger att han blivit rånad när han var i Hotten men att rånarna kom undan. Victoria inser att det inte stämmer eftersom hon sett Daz i byn men kan inget säga eftersom hon låtsats vara i skolan. Senare så när de är ensamma i ladugården så säger hon till Daz att hon inte legat med Aaron, att han bara ljuger. Hon vill nämnligen spara sig till någon som betyder något för henne, att det ska vara speciellt. Hon älskar Daz och vill att det blir han.

Natasha upptäcker att Will inte kommer ner till frukost och snart märker de att han inte är hemma. Hon och Mark åker till bygdegården för att kolla om Will stuckit till Utforskarna  utan att de vetat om något men han är inte där heller. Natasha anklagar då Belle för att det är hon som gör att Will gör massa dumheter.
Nu börjar Wyldes bli riktigt oroliga, var kan Will vara.
Jimmy skjutsar hem Mark i lastbilen när de blir stoppade av att en annan bil står tvärs över gatan. Jimmy svär och Mark blir väldigt orolig när han ser bilen. Bilen åker snabbt därifrån och Mark får mycket bråttom att komma därifrån. Han vill ur bilen men Jimmy skjutsar hem honom.
Det första han säger till sin familj är att han tror att Will blivit kidnappad och att de måste ringa polisen på en gång.

Polisen kommer och ställer lite frågor. De tror att detta kan vara en vanlig rymning precis som Will gjort förut.
Nathan säger åt Lee och Sam att ge sig ut på ägorna för att leta efter Will.
Jimmy samordnar letandet på puben med de bybor som vill hjälpa till. Han säger åt dem att dela upp sig två och två och gemensamt leta igenom byn och grannområdena. Det slutar med att Nicola inte har någon att gå med och det är bara Jimmy kvar så de två får lov att leta tillsammans.
De fortsätter att bråka med varann, den ena elakare än den andre. När Nicola sedan anklagar Jimmy för att ha planerat denna gemensamma letning bara för att vara tillsammans med henne blir han arg och säger att han hellre ligger med Edna Birch och Nicola svarar att det gör hon också... Nicola gnäller även för att hon är helt fel klädd för att gå i skogen och att hon får ont i fötterna.
Jimmy blir så trött på henne att han lämnar henne i skogen gnällandes.

Nicola får skjuts tillbaka av Lee och Sam men när hon ser Jimmy på vägen så vill hon bli avsläppt där. Hon och Jimmy fortsätter att käbbla med varann tills Nicola helt plötsligt börjar gråta. De sätter sig på en bänk och hon lugnar ner sig. Han säger att de kanske måste erkänna att de inte passar ihop och att de inte har någonting gemensamt men så fort han säger det är han på väg att kyssa henne. De blir avbrutna av att det prasslar till i buskarna bakom dem. Jimmy tittar efter och hittar Will.
De går tillbaka till huset och Natasha och Mark är väldigt lättade. Mark har precis bett Natasha om ursäkt efterom han tror att Wills försvinnande är hans fel. När det visar sig att Will är välbehållen får Mark ett utbrott och skäller ut sin son. Natasha förstår inte alls vad som händer. Hon frågar sin man om vad det handlar om men han säger bara att han varit så orolig att det skulle hända barnen något.
Will vill flytta tillbaka till London eftersom han inte har några kompisar. Natasha förklarar att de har sitt liv i byn nu och att det är bara att acceptera det. De ska i alla fall diskutera Belle och se om Will får leka med henne igen.

Jimmy vill sedan bjuda Nicola på en drink men hon tackar nej. Han tycker att de ska sluta låtsas eftersom de verkar ha känslor för varann. Nicola förnekar det och säger att hon träffar någon annan, en snygg ung rik kille. Jimmy går därifrån och Nicola ser väldigt besviken ut.

På Home Farm har Mark svårt att sova. Han står ute på gården och funderar och när han går in så ser han till att dörren är ordentligt låst.
Varför blev han så skärrad när han såg bilen tidigare under dagen?
Han verkar dölja något för Natasha...

Vad döljer Wyldes...och Aaron?


Chas och Shadrach skäller på Aaron för att han varit med Victoria som är under 16 år.
Victoria får också skäll av Andy och Daz men det hindrar inte henne att träffa Aaron. När hon träffar honom så frågar hon honom om han tänkt gå längre än vad de hann med förra gången. De går där på gatan och pratar när Daz och Scarlett möter dem. Daz blir förbannad eftersom han sagt åt Aaron att hålla sig undan. Det uppstår lite hårda ord och plötsligt säger Aaron att han inte är intresserad av en kaninkokerska med två psykade bröder så han dumpar Victoria. Hon blir rätt förvånad men finner sig snabbt och säger att hon inte varit intresserad av honom heller.
Det tar inte lång tid innan han sms:ar Victoria om att han vill träffa henne. Victoria smyger ut och träffar honom och säger att hon inte är intresserad och går sakta därifrån. När hon märker att han följer efter henne småler hon. Han ber om ursäkt och menar att han dumpat henne bara för att de ska få vara ifred för Andy och Daz. De gör upp om att ses på annat ställe för att kunna ha lite mysigt ihop.
Dagen efter följer Scarlett med när Victoria ska till skolan men hon ser inte att Vic inte går på bussen. Victoria träffar Aaron hemma hos Debbie eftersom det huset står tomt för tillfället. Han har tänt massa ljus och dricker öl i väntan på henne. De börjar genast att hångla med varann och Aaron blir väldigt ivrig till att få upp henne till sovrummet. Victoria är inte alls lika ivrig och då säger han att han vill ha det överstökat. Hon pikar då honom först med att fråga om han är bög och bara har henne som en fasad och när hon märker att han blir lite arg så säger hon att hon skoja. Sedan kallar hon honom dum oskuld och då tänder han till och blir riktigt förbannad. Hon blir rädd och går därifrån.

Betty seglar in på cafét och i sällskap har hon Alan, Pearl och Edna. Hon kräver att de ska få gratis te och bulle och en bit sockerkaka. Bob säger att det var bara hon som skulle få gratis fika men Betty lyckas övertala honom att de också ska få det. Jag trodde inte Edna skulle utnyttja ett sådant erbjudande som egentligen inte är riktat till henne.
Betty vill inte höra ordet chutney igen men när Natasha frågar henne om hon vill samarbeta med dem för att Home Farm ska kunna sälja chutneyn så kan hon inte säga nej.

Brenda försöker att ordna så att Utforskarna ska kunna ha en övernattning i kyrkans samlingslokal. Hon samlar ihop tillstånd från föräldrarna.

Lexi ska boka tid för vigseln med Ashley men han har fullt på midsommardagen så de får tidigarelägga bröllopet. Dessutom vill Ashley att de träffas för samtal innan vigseln eftersom det inte är något man ska ta lätt på. Lexi är inte glad för det för hon tror att hon inte kommer att hinna fixa någon bröllopsklänning. (Jösses det är i mitten på mars nu och de ska gifta sig 31 maj, hur svårt kan det vara?)

Sandy säger att Nicola har stora påsar under ögonen, att hon behöver en lång semester. Hon genomskådar honom och fattar att han är ute efter hennes säng på prästgården.
Jimmy får frågan om han tänkte på Nicola när han sa att "vem behöver mat när man är kär" men det förnekade han.

Rodney pratar med Jamie och inser att Jamies förslag med att sälja chutneyn var bra men att han gjort det på fel sätt. Han kommer då på att han ska ordna något på Home Farm och får bråttom att träffa Natasha. Rodney föreslår då att de ska ha en kulinarisk tävling där Wyldes är domare. De verkar inte så övertygade men Rodney trycker upp reklamaffischer ändå.

Mark blir irriterad när han ser att han är med på bild i tidningen Horse & Houses eftersom han sagt att han inte vill vara med.
Will blir retad i skolan för att familjen är med i tidningen och de har sönder hans jacka. Han åker hem med Belle i bussen fast han vet att mamma kommer att bli arg. Belle talar om att han kanske kan börja i hennes skola för där är det mycket bättre. Det gillar inte Natasha när hon hör det när hon hämtar Will på cafét.

Nathan söker sedan upp Belle och säger åt henne att Will är så artig att han inte kan tala om för henne "att han inte tycker om henne och att hon ska hålla sig borta från honom". Det gör Belle jätteledsen och eftersom hon står i affären så följer Brenda med henne till Lisa på fabriken.

Lisa blir givetvis väldigt arg och söker upp Nathan som är med familjen ute och skjuter lerduvor. Han säger att han inte varit dum utan bara sagt det han sagt för att det stämmer. När Lisa gått så blir Mark arg eftersom han flyttat till landet för att få leva ett lugnt liv helt privat. (Nu börjar jag undra vad han/de döljer)
Natasha bestämmer att Will inte får följa med på övernattningen med Utforskarna så hon köper tält som de slår upp på deras ängar i stället. Det uppskattas inte av Will så hon och Mark får tälta själva i kylan.

Belle blev jätteledsen när Will inte dyker upp på övernattningen.Den perfekta chutneyn

Betty levererar sin chutney till Jamie. För henne räcker det med att hon gör en god gärning så hon vill inte ha betalt. Hon får ju betalt från sitt "riktiga" arbete som hon ska gå till. Jamie skyndar sig sedan att klistra på nya etiketter innan han lämnar över burkarna på Home Farm.
När Betty städar på Home Farm så hör hon när Wyldes pratar om  "Nuckans chutney" och hon känner igen sina burkar. Hon blir riktigt förvånad och tappar nästan andan när hon ser att burkarna hamnat på Home Farm.
Betty pratar med Alan om saken och de kommer på hur de ska ge igen så de låtsas att de blivit dåliga av chutneyn. Jamie hör det och han ska genast försöka stoppa försändelsen till Australien, han har ju känningar på posten. Betty lovar att göra ny chutney åt honom om han lyckas få tillbaka den gamla.
Sedan går Betty hem och kokar en nyomgång men denna gång innehåller chutneyn: lök, vaniljsås, vitlök, chili och ännu mer chili, sardiner och gamla valnötter. Även en dos senapspulver hamnar där i.
Jamie blir lättad när han får den nya omgången så han hinner leverera den till Home Farm inför lerduveskyttet som anordnas samma dag.
Strax därefter så får Nathan för sig att ta en smakbit och allt avslöjas i tid. Natasha blir rasande och konfronterar Bob och Jamie som är på puben. Eftersom de inte vet att Betty bytt ut chutneyn blir de väldigt förvånade men inser vad som hänt när Natasha tvingar Jamie att smaka på den. Betty är mest besviken på att de inte sagt något eller gett henne betalt, nu får Bob faktiskt bjuda henne på gratis kaffe och bulle i minst en vecka kanske två.

Lexi får sin brudklänning med posten till fabriken. Där blir alla nyfikna och ber henne prova den på en gång. Nu visar det sig att Lexi blivit lurad och det är bara en liten dockklänning i lådan, jooo och matchande skor och tiara till dockan. Hon blir väldigt besviken.
Eric får besök på kontoret av Nathan som ger honom en flasha whisky för det kommande samarbetet med att fylla igen sjön. Då får Nathan veta att Mark ska köpa puben till Maisie.  Nathan skyndar sig till Natasha för att nämna saken och hon blir väldligt upprörd.
 
Val försöker övertala Diane att sälja och när Marlon hör det får han nästan panik. Han vill inte att Val ska ta över. Val lyckas ändå få Diane att tänka på saken och kontakta sin advokat. När sedan en arg Natasha dyker upp på puben och konfronterar henne angående försäljningen så förstår Diane ingenting men inser snabbt att det var det Val var ute efter. Diane pratar med Rodney och då kommer hon på att hon ska jävlas tillbaka med Val. Hon säger att numer är hon pensionerad och vill fira. Val och Eric är genast mycket glada och häller upp champagne men glädjen varar inte länge när de får veta att Diane "sålt" sin del till Rodney och han och Nicola ska hjälpas åt på puben. Maisie får höra det också och hon blir mycket upprörd.
Natasha blir arg på sin make eftersom han hållt detta hemligt och hon vill inte att de ska skämma bort barnen med att ge dem det det vill.
Diane vill inte se Val och Eric på puben och jagar ut dem med en sifon =)

Chas hittar Jimmys plånbok i Aarons byxficka. Hon frågar honom om den men han ljuger som vanligt och säger att han hittat den men hon tror inte på honom. När hon sedan möter Carl ger hon honom plånboken och han får lova att inte säga varifrån han fått den. Carl lämnar tillbaka plånboken till Jimmy och säger att han hittat den bakom sätet i lastbilen. Konstigt nog så fattades det 60£...

Aaron och Victoria ses vid busshållplatsen och börjar prata med varann. Han får henne att stanna hemma från skolan och de drar till den gamla hyddan i skogen. Där dricker de öl och Victoria berättar att det var just där som Debbie födde Sarah. De är precis på väg att kyssas när Andy ringer henne och hon får bråttom därifrån.
Andy ser sedan att Victoria umgås med Aaron och han blir inte glad. Han varnar henne för att träffa honom igen.
Givetvis lyssnar hon inte på Andy utan träffar Aaron dagen efter. De ses i verkstan och sitter först bara och pratar om sina föräldrar men det dröjer inte länge förrän de börjar kyssas.
Andy försöker få tag på  Victoria men hon svarar inte och när inte Aaron svarar så åker Andy och Daz till verkstan. De får slå sig in och upptäcker Victoria och Aaron kyssandes. Andy drar iväg Victoria därifrån och Daz och Aaron börjar slåss. Daz råkar slå till Aaron så hårt att han ramlar och slår i huvudet. Det visade sig att Aaron inte fått allvarligare skador utan kan resa sig upp och han hotar Andy med att han först ska ta Victoria sedan Daz.
Det slutar med att vi får se Aaron stå och hånflina med ett blodigt flin...
RSS 2.0