23/6

Diskutera dagens avsnitt här...
 
Inga avsnitt i morgon då det är midsommarafton.
Så nu var det sist avsnitten före uppehållet så:
Trevlig sommar allihop!

 
Sommaruppehåll från 27/6 tillbaka den 29/8.

Många detektiver på brottsplatsen

Inskrivet torsdag 23/6 kl 23:02
 
Chas blir chockad av händelsen och plötsligt dyker Aaron upp och vill att hon följer med honom. Hon är nästan paralyserad så de kommer inte iväg. Columbo, Kojak och Starsky och Hutch kommer ut och Dan hjälper till att lägga ett tryckförband på Robert. Ambulansen kommer en liten stund senare.
 
April och Carly tittar på skräckfilm och blir rädda så April ringer Marlon som får avbryta flirtandet med Chloe för att åka hem. Chloe vill att han ringer henne.
 
Ross kommer till Debbie för att berätta vad som hänt och för att tala om att han ska lämna byn innan han gör något dumt. Debbie försöker övertala honom till att stanna men han vill inte.
 
Lawrence ser vad som händer i byn så han beger sig ut för att leta efter Chrissie. Han hittar Lachlan som också säger sig leta efter henne.
 
När ambulansen åkt går Harriet och Bob till kaféet. De fikar och pratar om att de är bara väldigt goda vänner. Ashley kommer dit och är ledsen att han missat festen.
 
På sjukhuset får Robert hjärtstopp men återupplivas med elstötar.
 
Lawrence och Lachlan kommer till sjukhuset och strax efter dyker Chrissie upp. De går inte fram till Diane och gänget som pratar med polisen. När han får tillfälle så går han till polisen och talar om att Andy har aggresionsproblem. Bernice får reda på vad Lawrence sagt och hon blir förbannad och försvarar Andy. Lawrence blir sur och Bernice säger att hon inser att de inte ska berätta om förlovningen just nu. De blir dock sams sen.
 
Polisen går runt och förhör folk i byn.
 
Paddy ljuger för Rhona som nu kommit hem. Han vill inte att hon ska veta hur orolig han varit för Aaron och därför lämnat Marlon ensam på krogen. Marlon råkar ändå tala om det men Rhona blir inte förbannad.
 
Chas frågar Chrissie om det var hon som sköt Robert men Chrissie nekar. Däremot berättar hon att de haft inbrott på Home Farm och tjuven stal pistolen och lite smycken.
 
Kirin och Belle är hemma hos henne i soffan. Hon frågar honom varför han inte gjort några närmanden och han svarar att han vill att hon är redo för det. Belle svarar att hon är det nu. När Lisa kommer hem sitter Kirin i soffan men Belle vid matbordet. De ser båda lite skyldiga ut men låtsas som om allt är som vanligt.
 
Aaron kommer till sjukhuset och är på väg att dra ut kontakten till respiratorn men först talar han om för Robert hur många liv han förstört och nu vill man bara att Robert dör. Chas står utanör och hör Aarons prat.

Sommaruppehåll från 27/6 tillbaka den 29/8.

En skjuten, många misstänkta

Inskrivet torsdag 23/6 kl 21:43
 
Chrissie berättar för Lachlan om ryktena om Robert. Lachlan säger att han önskar att han dödat Robert när han hade chansen.
 
Robert går till soptippen för att prata med Aaron som inte alls är intresserad. Då börjar Robert att göra narr av Aaron och kalla honom feg och usel med mera för att han dödat Jackson och för att han inte ens klarade av att ta livet av sig när han försökte. Aaron kniper ihop munnen för att inte säga något eller göra något dumt.
 
Chas söker upp Cain för att be honom döda Robert men Cain vill inte ställa upp på det. Han får veta att Aaron hjälpt Robert att dölja spåren efter sig vid olyckan med Katie. Chas är så rasande på Robert att hon verkligen vill se honom död.
 
Lawrence och Bernice kommer hem från semestern och de går direkt till puben där han får veta vad som hänt utav Rakesh. Lawrence skyndar sig hem och Chrissie erkänner att det var Robert som var skyldig till rånet på Home Farm när Lawrence fick sin hjärtattack. Lachlan står utanför rummet och hör allt. Lawrence säger att han ska ta hand om Robert.
 
Debbie talar om för Ross på puben att hon inte vill ha något förhållande just nu. Givetvis hör Pete detta.
 
Chas pratar med Chrissie som säger att hon tagit dit Robert till byn så hon tycker att hon bör ta hand om honom också, så han försvinner.
 
Marlon och Paddy ska ut och festa så Marlon kan flirta med tjejer. (Paddy behövde barnvakt till Leo men är inte han med Rhona någon annanstans?) De går till en krog som har singelkväll och Marlon hittar en kvinna som han flirtar med. Damen som Paddy pratar med blir bara förolämpad och går därifrån. Paddy får ett samtal och måste åka hem
 
Robert kommer hem till Diane där han möter Victoria och Andy också. Han nekar till allt och skyller på att Andy är stressad och inte sig själv. Andy blir mer och mer desperat till att få Robert att erkänna men det funkar inte så han ringer till Aaron för att få honom till att komma dit och säga sanningen. Aaron står fast vid att Katie bara ville sälja sin bil för att hon tänkte lämna Andy. När även Chas vittnar om det så bryter Andy nästan ihop.
 
Chas träffar Robert lite senare ute på gatan och hon talar om att hon bara tänkte på Aaron och sedan hotar hon honom men precis då blir Robert skjuten och ramlar ihop.
 
Sommaruppehåll från 27/6 tillbaka den 29/8.

Gråhårig Magnum P I

Inskrivet kl 23:45
 
Andy pressar Robert med frågan om han dödat Katie. Robert försöker undvika att svara ända till Andy ringer polisen. Då säger Robert att han ska berätta vad som hände. Han säger att det var en olycka och inte alls meningen att hon skulle dö när han knuffade till henne. Robert berättar gråtandes hur det var och han påpekar återigen att det var en olycka precis som när Andy dödade deras mamma. Andy tror genast att Robert hämnats på grund av den olyckan.
 
Ross är hos Debbie och han lyckas övertala henne att de ska äta pizza ihop som vänner trots att hon tvekat.
 
Rakesh talar om för Chrissie att han inte kan företräda henne då det kan bli en intressekonflikt eftersom Val är Ambas farmor. Han lovar att han ordnat en kollega som ska hjälpa Chrissie istället.
 
Sarah har varit hos Diane men när hon kommer hem till Andy ser  hon honom sitta över någon och bara slå och slå. Hon blir rädd och rusar ut och gömmer sig bakom en bil. Andy kommer sedan ut och åker iväg och strax efter kommer en blodig Robert ut. Pete som kommer förbi ser Sarah bakom bilen och hon berättar vad som skrämt henne. Han hjälper henne hem och avbryter Debbie och Ross som inte kunnat låta bli varann.
 
Debbie hjälper Sarah att lugna ned sig. Pete och Ross blänger på varann. Pete går sedan därifrån och Debbie tackar honom. Hon har dock ingen lust att äta pizza med Ross så han får gå hem han också.
 
Chas märker att Aaron och Paddy pratar om något och kastar oroliga blickar mellan varann så hon tvingar dem att tala om för henne om varför de gör så. Aaron erkänner allt om att han hjälpt Robert vid olyckan med Katie och Paddy erkänner att han fått veta allt nyligen men inte vågat säga något då Robert hotat både Rhona och Leo.
 
Lachlan leker med pistolen han hittade i väskan. Han låtsas att han möter Robert. När han sedan är inne i byn ser han Robert komma ut från Victorias hus. Lachlan tar pistolen ur väskan och lägger den i bakfickan/bältet. Precis då kommer Rakesh springandes och de krockar. Lachlan tappar pistolen så Rakesh ser den. Lachlan tar pistolen och springer iväg. Rakesh springer efter men tappar bort honom.
 
Rakesh skyndar sig till Chrissie på Home Farm för att berätta vad han sett. Chrissie beger sig ut för att leta efter sin son men hittar honom inte. Lachlan kommer sedan hem och Chrissie lyckas få pistolen av honom så hon kan lägga den i kassaskåpet.
 
Andy går till polisen och anmäler Robert för mordet på Katie. Polisen kommer till byn för att arrestera Robert precis när Victoria och Diane ser det. De tror inte det är sant men när Andy kommer hem så bekräftar han det.
 
Ashley försöker hitta på något till Harriets födelsedag men varken Pearl eller Sandy gillar hans idé om en present och middag hemma. De övertalar Ashley att ordna en fest med detektivtema eftersom Harriet gillar den nya tv-serien om Sherlock. Ashley får låna en hawaiiskjorta och tajta jeans av Bob för att se ut som Magnum men Harriet råkar få syn på honom när han provar kläderna så han låtsas att det bara är hans nya stil. Ashley hinner precis gömma lösmustaschen och sedan går han på toaletten. Harriet lyckas få Sandy till att berätta vad som är på gång så hon låtsas att hon inget vet utan får Ashley till att gå med på att hon också ska ha 80-talskläder på sig. De kommer till puben och skapar glada miner hos dem som är där. Sedan erkänner hon att hon vet om hans överraskning.
 
Rakesh söker återigen upp Chrissie på Home Farm för att berätta om ryktet om att Robert mördat Katie. Rakesh lovar också att han ställer upp för henne och han företräder henne i rätten trots allt om hon lovar att ingen annan kan få tag på pistolen i kassaskåpet. (Jag tycker det kändes som om de kommer få känslor för varann när han nuddade vid henne några gånger)
 
Chas lovar Aaron att hon tänker göra allt för att Robert ska bli straffad. Andy säger samtidigt till Diane och Victoria att han kommer inte hålla igen om Robert kommer tillbaka till byn.
 
Robert blir förhörd av polisen men han nekar till att ha mördat Katie. Han säger att allt är en hämnd av Andy och han har förklaringar till alla anklagelser. Det slutar med att Robert få gå från polisstationen...

 
Sommaruppehåll från 27/6 tillbaka den 29/8.

Herr Ove Rall

Inskrivet söndag 19/6 kl 00:13
 
Victoria pratar med Andy i köket om att Robert är homosexuell men Robert hör det och förnekar allt. Han blir sur på Andy som inte kan hålla med honom. När Andy gått så frågar Victoria Robert om han älskade Aaron. Han vill inte svara på det.
 
Pete ser Ross på gatan och han säger åt honom att om han sårar Debbie eller hennes barn så kommer han att få polisen efter sig. När Ross undar hur Pete ska göra så får han veta att Pete kommer att skvallra för polisen om Ross pistol. Det gör att Ross skyndar sig hem för att göra sig av med vapnet. Han tar sin ryggsäck och fyller den med stenar och lägger pistolen däri sedan kastar han den i ån från bron. Precis då kommer Debbie och undrar vad han gör. Ross säger att han lär Moses att mata ankorna. Debbie blir förvånad men bjuder över honom på middag i alla fall, som vänner.
 
Jimmy får besök av Marcus, Suzys brorson. Han vill ha pengarna för smyckena eftersom han hittat dem i en pantbank och lyckats få reda på att en viss Rodney Blackstock sålt dem. Jimmy låtsas inte veta vem Rodney är så när Rodney kommer dit så kallar Jimmy honom för Ove Rall. Marcus är på väg att gå men då råkar Jimmy försäga sig och kalla Rodney för hans rätta namn. Marcus vill ha tillbaka pengarna till helgen. Jimmy får panik och måste lämna tillbaka möblerna och han ber Rodney att träffa några rika änkor.
 
Priya är irriterad över att byggarna inte kan renovera klart huset för att någon har överklagat byggandet. David tror att det kan vara Eric som är skyldig.
 
Robert bestämmer sig för att lämna byn. Han meddelar Chrissie att han vill ha kvar sin del i företaget men att hon ska slippa honom ändå.
 
Andy pratar med Victoria om Aaron och plötsligt inser Andy att det var Aarons mobilnummer som Katie ringt upp som sista samtal.
 
Rodney har en dejt på kaféet men damen blir besviken på honom och går. Nästa dejt har han på puben strax efter och hon blir också besviken på honom för att han inte ser ut som på bilden i annonsen. När hon ser Jimmy vill hon istället ha hans sällskap. Rodney övertalar Jimmy till att ställa upp. Jimmy får låtsas vara damens man som dött. Han får klä ut sig i mannens kläder och spela kort med henne och sedan ska Jimmy gnälla lite på henne innan hon blir nöjd.
 
Lisa och Zak möter Kirin och de varnar honom för att såra Belle eftersom hon haft det jobbigt ett tag. Han berättar det för henne men hon vill fortsätta träffa honom. De kysser varann och bakom några buskar står Lachlan och ser dem. Han går iväg och går till ån där han hittar väskan Ross kastat. Lachlan tar upp den och när han möter Edna råder hon honom att gå till polisen med den men Lachlan tar med sig väskan hem.
 
Andy konfronterar Aaron om Katies sista samtal. Först förnekar Aaron att de pratat men sedan säger han att det var för att hon skulle sälja sin bil och han skulle hjälpa henne. När Andy frågar varför så vill inte Aaron svara. Andy ger sig inte så Aaron säger att Katie tänkte lämna honom. Andy blir förtvivlad och Aaron får dåligt samvete.
 
Andy pratar även med Robert om varför Aaron skulle ha haft kontakt med Katie strax innan hon dog. Robert försöker ge sin bror en rimlig förklaring men strax efter inser Andy att Aaron ljuger för att skydda Robert. Han förstår att Robert kanske dödat henne så han frågar honom.
 
Sommaruppehåll från 27/6 tillbaka den 29/8.

Mozza träffar sin tv-spelsspelande far

Inskrivet kl 23:33
 
Vanessa ser Kirin på kaféet och hon tackar honom för stödet hon fått under förlossningen. Han beter sig konstigt märker hon och hon får veta att han ska på en dejt med Belle. Det gör Vanessa lite ledsen.
 
Eric är strålande glad över att ha fått brev av Chrissie där hon erkänner att hon mördat Val och Ruby. Han pratar med David igen och blir inte alls förbannad över att se Cheryl som inte är avlivad.
 
Debbie träffar Ross och säger till honom att hon vill inte vara mer än vänner. Ross blir besviken men frågar om han får ta hand om Moses ett tag. Debbie låter honom ta med sig sonen hem en stund.
 
James och Emma ska åka till hans mamma som fått ytterligare en stroke. De vill att Finn följer med dem trots att de är oroliga för att lämna Pete och Ross ensamma med varann.
 
Priya får veta att Rakesh lovat Robert att hjälpa Chrissie. Hon skvallrar för David som inte vågar säga något till sin far.
 
Chrissie kommer till förhöret och Eric, Diane, David, Dan, Kerry och Doug är där när hon inte erkänner mord utan bara att hon tänt eld på bilen, att hon inte hade menat att döda någon. De andra blir rasande på henne efteråt. Robert försöker skydda och försvara henne så gott han kan. När de kommer hem tackar hon honom med ber honom att lämna Home Farm.
 
Eric dyker upp hos Chrissie med ett slagträ i handen. Han är riktigt förbannad och vill skipa rättvisa. Chrissie ber för sitt liv men Eric lyssnar inte.
 
Pete är ledsen för att Debbie träffar Ross men han söker upp henne och talar om att de kan annulera äktenskapet om hon vill. Han säger det sedan till Ross och att han inte bryr sig om om de är tillsammans eller inte.
 
Priya skäller ut Rakesh för att han hela tiden bestämmer allt, till exempel var de ska bo och att han inget säger till Kirin och nu försvarar Chrissie utan att fråga henne. Priya funderar på om hon verkligen vill vara ihop med honom.
 
Jimmy och Rodney ser Suzys dödsannons och att hon inte har några släktingars namn i annonsen. Trots det ringer hennes brorson och vill träffa Jimmy.
 
Belle är orolig över dejten med Kirin men Chas råder henne att bara göra det hon vill och inte gå med på något bara för att Kirin vill det. Belle gör sig i ordning (lite för mycket smink tycker jag) och hon talar om för honom att hon tänker inte följa med honom hem men om han sköter sig kan hon tänkas träffa honom igen.
 
Robert kommer tillbaka till Home Farm precis när Eric är på väg för att slå till med slagträt. Han lyckas stoppa Eric genom att erkänna att allt är hans fel och att Chrissie bara ville ge igen på honom, inte döda Val. Robert säger att Chrissie kommer att få sona sitt brott genom att behöva leva med skammen resten av livet. Han får Eric att lugna ned sig och gå därifrån. Sedan säger Chrissie åt Robert att lämna henne i fred. Han försöker övertala henne till att få stanna men hon kastar ut honom.
 
Eric kommer hem och upptäcker en av Vals fimpar utanför deras hus. Han samlar ihop några fimpar och en del av hennes saker som han lägger på vardagsrumsbordet. Han kramar hennes päls och gråter.

 
Sommaruppehåll från 27/6 tillbaka den 29/8.

Aska i en ask

Inskrivet kl 23:43
 
Sarah får ta nya prover. Det visar sig sedan att värdena är bra men läkarna kommer att hålla koll på henne ändå.  Debbie tackar Moira som ställt upp och skjutsat henne dit.
 
Ashely kommer till sjukhuset för att döpa Johnny. Vanessa kommer dit med Victoria till slut. Adam försöker övertyga Vanessa att Johnny kommer att klara sig.
 
Andy och Robert är på väg till sjukhuset men får fel på bilen. Andy blir irriterad men Robert lyckas lugna ned honom. Debbie ringer och talar om att de är på väg hem nu så det är ingen idé att komma dit.
 
Marlon frågar Carly om hon kan tänka sig att passa April på heltid. April blir jätteglad när Carly tackar ja.
 
Finn och Pete blir väldigt fulla så Emma hjälper Finn hem från puben medan Ross hjälper Pete. När de kommer till husvagnen så tar Ross fram väskan med datorn och pistolen när Pete somnat på soffan. Ross får svårt att trycka av fast han först sett till att Pete lämnat fingeravtryck på pistolen. Plötsligt hör Ross att det är en bil som kommer dit.
 
Debbie kommer till husvagnen. Ross hinner precis gömma undan sin väska utanför. Han säger att han kollat till sin bror som blivit väldigt full. De dras till varann och då kommer kyssen. Ross följer med Debbie hem.
 
Pete vaknar och mår illa. Han går ut för att spy och då hittar han Ross väska.
 
Eric blir återigen förbannad när han upptäcker att Cheryl lever. Så David går över till sin far lite senare och lämnar en kartong med askan efter hunden. Eric vill inte ha några minnen så han kastar kartongen i soporna. Både Leyla och Tracy blir förfärade när de hör att David låtit hunden bli avlivad men det visar sig att han inte gjort det utan fyllt en kartong med träaska.
 
Kirin får höra att Johnny blivit nöddöpt så han blir lite besviken över att Vanessa inte sagt något till honom om det. Han inser att hon inte bryr sig om honom, att de lever separata liv så han bjuder ut Belle på en dejt. Belle blir givetvis glad.
 
Ross har sovit över hos Debbie och när hon säger att det bara var för denna gång så förklarar han sin kärlek för henne. Han vill att de är ihop och om hon inte vill att någon får veta något så kan de ses i smyg. Ross har dock svårt att hålla tyst när han kommer hem så Emma blir rasande när hon får veta att Ross varit med Debbie igen.
 
Robert frågar Rakesh om råd inför Chrissies rättegång. Hon har sparkat sina advokater och vill sköta försvaret själv eftersom hon anser sig vara skyldig. Rakesh lovar att höra efter om någon kan hjälpa henne även om det kommer bli dyrt för Robert.
 
Vanessa verkar tycka det är jobbigt när Adam och Victoria gullar med varann på sjukhuset när de hälsar på hos Johnny.
 
Ross åker till husvagnen för att hämta sin väska men då dyker Pete upp med den. De går in för att prata med varann och Pete har insett vad Ross hade tänkt göra. Pete utmanar Ross till att slutföra uppdraget nu men Ross vägrar. Ross säger att det vore för enkelt för Pete att komma undan utan han ska få lida. Han berättar för sin bror om Debbie och deras natt. Skulle det inte funka mellan Ross och Debbie så kan Ross alltid överväga att skjuta sin bror i alla fall. Oavsett hur det går så kommer Pete att vara den stora förloraren säger han.
 
 
Sommaruppehåll från 27/6 tillbaka den 29/8.

Psykofamiljen

Inskrivet kl 22:22
 
Vanessa bryter ihop på sjukhuset då hon tror att en baby har dött på avdelningen när babyn plötsligt är borta. Adam hittar henne gråtandes i ett väntrum och han förklarar att det andra barnet lever men hade blivi flyttad. Vanessa åker hem från sjukhuset och säger att hon ska jobba. I själva verket orkar hon inte det utan gömmer sig hemma. Adam som kommer tillbaka till sjukhuset får se när Johnny får akuthjälp. Han försöker få tag på Vanessa innan han ringer till Ashley för att be honom att utföra ett nöddop. Victoria letar efter Vanessa och står och ropar i brevinkastet för att tala om vad Adam precis sagt. Vanessa ger sig inte till känna.
 
Eric blir förbannad när han ser att David har Cheryl. Han skäller ut David och sedan Paddy som inte avlivat hunden. När Marlon försöker prata med Eric blir Eric ännu mer förbannad över att få höra massa floskler.
 
Marlon har problem med att få ledigt för att följa med April till tandläkaren. Han förklarar för Diane att det är jobbigt att vara ensamståend förälder. När Diane sedan ser hur bra Carly och April kommer överens så visar hon Marlon det och säger att han kan faktiskt be henne om hjälp.
 
Robert reagerar på att Katie inte fått någon gravsten än så Diane förklarar att Andy ska ordna en när han får råd. Robert vill då hjälpa honom men Andy blir rasande och vill inte ta emot några pengar. Han säger att Katie får en gravsten när han har råd, kanske aldrig.
 
Debbie tar med sig barnen till kaféet för att träffa Pete. Han talar om för Sarah att han och hennes mamma inte kommer att ses så därför kommer inte de heller att ses längre. Han påpekar för Debbie att Sarah hostar väldigt mycket. Debbie blir sur och säger att hon kan ta hand om sina barn utan att han lägger sig i. Hon bokar tid hos läkaren och det blir Emma som får ta alla blodproven på Sarah. Emma ändrar sedan på provsvaren så läkaren ringer Debbie och ber dem att komma in direkt för nya prover.
 
Ross tar fram en pistol och han är noga med att inte lämna fingeravtryck på den. Sedan ser han till att Finn och Pete går till puben för att ta en öl tillsammans. Han har sagt att han också ska komma men dyker inte upp. När Pete ringer till Ross så svarar han och säger att han missat tiden men att han kommer snart. Ross sitter i husvagnen som Pete bor i. Han skriver ett avskedsbrev som förklarar ett självmord från Pete på en dator. Sedan gömmer han pistolen under några dynor.
 
Sommaruppehåll från 27/6 tillbaka den 29/8.

Ta en kalvutdragare när en baby föds

Inskrivet kl 23:09
 
Alicia och David kan inte lösa problemen med att han vill stanna kvar i byn medan hon vill åka till Portugal. Båda gråter och vill att den andre ska ändra sig. David berättar för Jacob hur läget är och givetvis blir Jacob ledsen men lovar sin mamma att hjälpa henne. De åker iväg i en taxi till flygplatsen och David står kvar gråtandes. Leyla skäller ut honom för att han svikit Alicia.
 
Emma träffar Pete på sjukhuset när hon jobbar. Han säger att han träffat en läkare för sin allergi men när Emma pratar med James så får hon veta att Pete äter antidepresiva tabletter för att han mår så dåligt. James säger att Pete saknar barnen, Sarah och Jack.
 
Priya är orolig för sin bror och för fabriken. Jai låtsas som om allt är som vanligt och att hans kokainanvändande bara är tillfälligt. Hon ber Rakesh att försöka hitta ett lagligt sätt som de kan använda för att sköta fabriken utan Jais bestämmande.
 
Kirin hittar Vanessa vid vägkanten. Han ringer efter ambulans och följer med henne till sjukhuset.  Kirin får inte tag på Adam men däremot så kommer Moira dit. Han håller Vanessa sällskap och ser till att hon får hjälp när hon behöver. Det visar sig att hon får värkar och läkarna försöker stoppa dem men det lyckas inte så babyn är på väg att födas redan i vecka 26.
 
Eric är ute med Cheryl och hunden försvinner till Vals grav. Han blir irriterad så när David senare dyker upp och berättar att Alicia och Jacob flyttat tillbaka till Portugal blir Eric förbannad på David och skäller ut honom. Han säger sedan åt David att ta hand om Cheryl.
 
David går till puben med hunden men vid ett obevakat ögonblick rymmer Cheryl. David rusar ut och börjar leta men det är Paddy och någon (jag minns inte vem, Laurel kanske?) som hittar Cheryl, återigen vid Vals grav. Paddy jämför hunden med Grayfriars Bobby. (Det var en hund som vaktade vid sin husses grav i 14 år efter att husse dött. Bobby finns som staty i Edinburgh) När de kommer till värdshuset säger Eric åt Paddy att avliva hunden.
 
James söker upp Debbie för att be henne låta Pete träffa barnen. Hon blir irriterad och säger åt honom att både han och Emma kan sluta säga åt henne hur hon ska ta hand om sina barn. När Emma lite senare kommer för att hämta Moses så Ross får träffa sin son blir Sarah förbannad över att hon inte får träffa Pete som är så mycket bättre än Ross. Debbie går till Pete och säger att han får träffa barnen bara för att förklara för Sarah varför de inte ska ses mer.
 
Kirin hjälper Vanessa när det är dags att föda men precis då kommer Adam och Victoria till sjukhuset. Eftersom det bara får vara en gäst i salen så går Kirin ut och låter Adam vara kvar. Kirin står utanför och hör när hans son föds, fast han inte vet om att det är hans son. Han söker upp Jai på fabriken och ger honom en smäll rätt över näsan så Jai stupar i backen.
 
Marlon och Laurel har bröllopsdag men eftersom de ska skiljas så kastar han gratulationskorten i soporna. Han blir dock ledsen när han ser att Laurel tagit av sig vigselringen. Hon accepterar skilsmässan. Laurel berättar att Rishi erbjudit henne att bli förman på fabriken igen.
 
Priya försöker få Rakesh att tala om för Kirin att det är hans son men Rakesh kan inte förstöra förtroendet han börjar få från sonen igen.
Kirin förstår inte varför han har så mycket känslor för Vanessas son. (Jag lider med Kirin, tycker så synd om honom)
 
Ross pratar med Moses och talar om att de kommer att ses mycket mer i framtiden, först ska bara farbror Pete tas om hand.
 
Vanessas baby klarar sig men de får ta en timme i taget för att se om han orkar kämpa. Hon frågar efter Kirin som inte är där. Adam erbjuder sig att hämta saker till henne hemifrån, en hårborste kanske? Vanessa ser ut att kunna mörda Adam efter den kommentaren. De två får sedan träffa sonen som de tänker kalla Johnny.
 
 
Sommaruppehåll från 27/6 tillbaka den 29/8.

Så var det lite mer ledsamheter

Inskrivet lördag 11/6 kl 21:22
 
Bob besöker Ged i fängelset för att säga åt honom att låta bli att hota alla i Bobs närhet. När Ged nekar till att vara ansvarig för gasläckan så tror Bob på honom. Bob ger Ged ett litet ihopvikt "papper" (jag vet inte vad) och Ged lovar att låta Bob vara.
 
Adam får känna på Vanessas mage när babyn sparkar. Victoria som står bredvid får bråttom därifrån.
 
Rishi ber Megan hjälpa till på ett pr-evenemang på fabriken. Jai blir vansinnig när han ser Megan där så han kör iväg henne. Belle och Kirin får en hörna att ställa upp ett bås för deras Mormor Glegg dryck. Belle gör ett bra jobb ihop med Laurel och de säljer en hel del. Vanessa är på fabriken för att ge Kirin sitt stöd.
 
Ross väljer att ta hand om Moses emellanåt men Emma är orolig för att han gör det för att träffa Debbie. Hon säger ändå åt Debbie att låta Ross få träffa sin son lite oftare och Debbie går med på det.
 
Alicia övertalar Ashley till att komma över på lunch för att kanske kunna prata lite med Eric eftersom de är oroliga för Erics mentala hälsa. Hon ber Eric komma hem till dem för att hämta fotografier på Val så inte Jacob blir upprörd när han ser de. David kommer hem tidigare än beräknat från auktionen av butikslokalen. Eric blir förbannad över att de lurat honom att komma över.
 
Bob berättar för Harriet att hotet från Ged är över. De kommer varann nära och det uppstår en spänd stämning mellan dem innan de båda får bråttom iväg åt varsitt håll.
 
Ashley inser att gasläckan nog var hans fel och han erkänner det för Harriet. Han erkänner också att han glömt lunchen hos Alicia. Ashley vill boka tid hos läkaren för en kontroll och Harriet lovar att följa med honom.
 
David söker upp sin far för att gråtande be honom att låta dem hjälpa honom eftersom han är rädd för att Eric ska bryta ihop totalt för att det blir förmycket. Eric svarar inte men tårarna rinner för hans kinder men han vänder bort ansiktet så David inte ser det.
 
Alicia orkar inte bo kvar i byn så hon bestämmer sig för att åka tillbaka till Portugal med Jacob. Hon vill att David följer med henne men han kan inte lämna sin far och affären som han precis köpt tillbaka.
 
Kirin kommer in på kontoret på fabriken precis när Jai ska ta en dos kokain. Jai blir förbannad och säger åt Kirin att inte prata om det han tror sig ha sett. När de sedan är ute i fabrikslokalen vill Jai prata med Kirin utanför fabriken men Kirin vill inte följa med. Jai blir hotfull så Rakesh går emellan men då knuffar Jai bort honom så han ramlar över Vanessa som faller i golvet. Hon säger att allt är okej och att hon inte skadat sig så hon behöver ingen hjälp därifrån. Kirin talar om för alla (Rishi, Rakesh och Priya, kan även ha varit någon till) att Jai inte är full som de trott utan att han tagit kokain.
 
Vanessa går hem från fabriken men får smärtor i magen. Tillslut faller hon ihop vid vägkanten. Adam och Victoria som ska åka iväg på en hotellövernattning åker förbi utan att se att Vanessa behöver hjälp.

 
Sommaruppehåll från 27/6 tillbaka den 29/8.

I sista minuten

Inskrivet kl 23:36
 
Bobs rättegång börjar och han får det inte lätt att försvara sig då han erkänt sig skyldig till bedrägeri. När det blir lunchpaus så kommer Carly dit men sticker igen då hon hör Brenda som är ledsen. Harriet ser Carly och springer efter henne. Hon lyckas övertala Carly till att vittna så Bob blir fri. När Carly sedan kommer till puben så kommer polisen dit för att arrestera henne för bedrägeri. Carly blir släppt mot borgen men får inte lämna byn.
 
Kerry målar nya ögonbryn till Dan som är orolig för sin presentation. Han råkar sedan spilla kaffe över sina papper så han låter bli att gå till skolan. När han sitter på kaféet så blir han övertalad till att tänka på vad han ska göra med sitt liv så han kommer på att han vill bli sjukvårdare för att hjälpa människor och för att hedra Ruby.
 
Belle är nervös inför att åka iväg till mässan med Kirin så hon frågar Joanie om hur det var första gången hon låg med en kille. Joanie tvekar på att svara men när Belle förklarar att hon inte vågar prata med sin mamma för det blir sånt liv då så ändrar Joanie sig. Hon säger till Belle att tro på sig själv.
 
Alicia och David pratar om att affären säljs på auktion och Kirin som hör det blir intresserad. Även David känner att han vill köpa tillbaka sin affär. Alicia blir besviken för hon vill till Portugal och köpa in sig i Pauls bar.
 
Harriet får samtal av Ged som hotar henne och hennes familj om hon inte vittnar till hans fördel. Det spelar ingen roll att Bob är fri för Ged känner folk på utsidan som kan hjälpa honom.
 
Carly vill flytta in hos Vanessa och Leyla igen och tillslut går tjejerna med på det. Hon får då veta att Ross och Debbie haft en affär som börjat när han var ihop med henne. Hon blir då så förbannad att när hon ser honom på puben går hon fram och frågar honom om Debbie. När han inte nekar så knäar hon honom i skrevet och går därifrån.
 
Belle och Kirin ska åka iväg till mässan och han säger att de ska ha så himla kul. Belle misstolkar allt och böjer sig fram för att pussa honom. Återigen drar han sig undan och hon rusar iväg. Hon blir arg på Joanie som lurat henne till att tro på sig själv. När Lisa får veta det skäller hon ut Joanie som gett Belle goda råd utan att fråga henne. Joanie ber om ursäkt. Lisa pratar sedan med Joanie och berättar om den svåra tiden när hon blev våldtagen och hur svårt det var för Zak och Belle.
 
David hör när Tracy berättar för Rodney att hon håller ett öga på Eric som inte mår så bra och skäller ut gästerna på värdshuset. Han ber Tracy att rapportera till honom hur Eric mår. Tracy vill ha betalt för att som hon säger spionera på Eric. David lovar att hon får betalt beroende på hennes resultat.
 
Sandy har glömt nycklarna hemma och Edna har åkt iväg. Ashley låter sin far vara hos honom under dagen. När Harriet kommer hem så upptäcker hon att huset är fullt av gas och att Sandy somnat i fåtöljen. Hon drar ut Sandy så han får frisk luft. När Sandy envist nekar till att glömt gasen på spisen på så tror hon att det är någon av Geds vänner som ligger bakom gasläckan som ett hot. Hon samlar Ashley, Bob, Brenda och Rodney till ett möte för att berätta om hoten från Ged. Harriet talar om att polisen inte har resurser att bevaka dem alla dygnet runt så de får hjälpas åt att hålla varandra under uppsikt. Brenda inser att de är väldigt lätta måltavlor allihop. (Min tanke är att det är Ashley som glömt gasen på, inte något hot från Ged)
 
Sommaruppehåll från 27/6 tillbaka den 29/8.

Starkt kaffe kan vara dödens

Inskrivet kl 15:08
 
Jimmy underhåller "Hunters" dam i väntan på att Rodney ska komma till puben. De dricker vin och damen verkar ha trevligt i Jimmys sällskap. Hon vill inte dricka mer så hon bjuder in sig på kaffe hemma hos Jimmy. Han tvekar men går sedan med på det. Suzy som damen heter, pratar och skrattar. Hon berättar om sin exman som svikit henne men att hon fått massa smycken av honom. Nu använder hon allt för att de inte ska försvinna vid ett inbrott. Suzy vill bli av med alla minnen av exmannen så hon ger Jimmy massa guldhalsband och armband. Sedan säger hon att hon är redo för att gå längre om Jimmy vill. Jimmy får panik och rusar ut för att ringa Rodney. Rodney som precis var på väg till puben följer med Jimmy in. Då visar det sig att Suzy som glömt att ta sin medicin dött i soffan.
 
Robert och Lawrence hinner ikapp Connor en bit ifrån puben. De försöker ta reda på varför Connor gjort anmälan och inser snabbt att allt handlar om pengar. Robert erbjuder honom 5000£ trots att Lawrence inte vill betala. Connor tvekar på om han ska ta emot pengarna så Robert säger att han får höra av sig senare och ger honom ett visitkort. Lawrence är rädd för att Connor ska sätta dit honom för mutor och förföljelse också. Senare på kvällen ringer Connor och när Robert avslutat samtalet säger han att Lawrence kan vara lugn för Connor har tagit tillbaka sin anmälan.
 
Lawrence försöker prata med Bernice på puben för att förklara att anklagelserna bara var ett misstag. Sedan säger han att man måste ta tillvara på livet för man vet aldrig vad som händer så han vill bjuda henne på en resa till Australien så hon kan fira Dedes födelsedag. Bernice får lite panik och rusar iväg. Hon möter Rodney och Jimmy som diskuterar hur de ska göra med smyckena eftersom man aldrig vet vad som kommer att hända. Bernice ser det som ett tecken och rusar tillbaka till Lawrence för att tacka ja till resan.
 
Harriet passar April och frågar då ut henne om Carly. April utnyttjar situationen för att få massa glass. När Harriet fått reda på att Carly kan vara i en stad en bit ifrån så åker hon dit. Brenda får reda på det så hon åker efter Harriet.
 
Ashley passar Heath och Kathy medan Brenda är med Harriet för leta efter Carly. Han har svårt att koncentrera sig för Gabby och Arthur är också hemma så det blir lite livat. Laurel som kommer förbi erbjuder sig att hjälpa honom med barnen medan han skriver klart sin predikan.
 
Aaron tycker det är jobbigt just nu även om han blivit vän med Andy så han packar sina väskor för att hälsa på en vän i London. Han lovar Chas att han ska komma tillbaka.
 
Robert träffar Connor på Home Farm och lämnar över ett kuvert med pengar. Han säger att det är det enda han får, mer blir det inte. Det var lite laddad stämning mellan dem när de kom nära så jag tror att de haft ihop det förr. Robert klagade dock på att det tog för lång tid innan Connor dök upp på rätt pub så det måste ha varit uppgjort.
 
Kerry och Amelia ska pigga upp Dan så han får en ansiktsbehandling. Tyvärr råkar Amelia ta fel så Dans ögonbryn lossnar när de smetar på hårborttagningsmedel istället för Aloe vera. Dan blir förbannad eftersom han har en viktig presentation nästa dag. Kerry blir ledsen men inser att han fortfarande sörjer Ruby.
 
Vanessa erbjuder sig att följa med Kirin på en mässa i Birmingham för nyföretagare. Han blir glad och bokar hotell för dem. Rakesh får höra detta och varnar sin son för att Vanessa kan ha baktankar. Leyla pratar med Vanessa och inser att Vanessa har känslor kvar för Kirin. Det gör att Vanessa avbokar resan. Kirin bjuder då med sig Belle istället.
 
Jimmy och Rodney tjafsar om vad de ska göra med den döda damens smycken. Tillslut blir Jimmy övertalad till att de kan sälja dem eftersom han fått dem av henne innan hon dog.
 
Bernice och Lawrence packar för att resa till Australien. Lawrence låter Robert bo på Home Farm under tiden eftersom han räddat honom ur knipan med Connor. Lawrence har även pratat med advokaten om att Robert ska få vara kvar i företaget.
 
Harriet och Brenda lyckas hitta Carly på en marknad. Dock är inte Carly intresserad av att hjälpa sin far så hon tänker inte komma till rättegången. När Harriet och Brenda berättar det för Bob får han panik. Han ber Harriet att ljuga för polisen annars kommer han få det jobbigt med Ged i framtiden.
 
 
Detta avsnitt var till minne av Kitty McGeever som dog förra året. Hon spelade Lizzie Likely, den blinda lite skräniga damen med ett hjärta av guld.

 
Sommaruppehåll från 27/6 tillbaka den 29/8.

Hunter är tillbaka, även jag ;)

Inskrivet kl 19:54
 
Jag provar väl att skriva igen efter att ha sett dagens avsnitt. Hjälp mig gärna om jag glömt något... Tack för att ni hjälpt till att skriva vad som hänt =)
 
 
Jimmy flyttar från sitt hus till Rakesh gamla hus som är något mindre. Gabby är besviken över att behöva dela rum med Angel. När Jimmy får reda på att Rodney tagit upp verksamheten som Hunter blir han intresserad.
 
David, Alicia, Rodney och Paul konfronterar Eric på värdshuset över anklagelserna han slänger ur sig angående Vals död. Eric anser att alla de och Diane, Finn och Tracy är skyldiga till att Val är död.
 
Paul åker hem till Portugal igen men innan dess hinner han prata med Alicia och säga att han tror på henne. Hon säger att hon inte kan bestämma något nu så länge David vill vara nära sin far.
 
Andy och Sarah hyllar Katie genom att ta en ridtur i trakten. Det är Katies födelsedag idag. Var Debbie med?
 
Jimmy frågar ut Rodney om vad Hunter egentligen gör. När Brenda frågar vad de diskuterar så säger Rodney att Jimmy funderar på att bli eskort till behövande damer. Brenda bryter ut i en jätteskrattattack =)
 
Harriet fortsätter att leta efter Carly för att kunna hjälpa Bob. Det går inte så bra så hon ber både Diane och David att lägga ett gott ord för Bob när de vittnar i rätten.
 
Bernice vill veta om Lawrence är homosexuell eller inte så hon frågar honom till slut. Han ska precis svara när polisen kommer.
 
Lawrence blir anklagad för att ha misshandlat en ung kille för att killen ska ha avvisat Lawrences närmanden. Polisen frågar ut Lawrence och plötsligt dyker Robert upp. Robert lovar att hjälpa Lawrence som är fruktansvärt rädd för att hamna i fängelse igen.
 
Aaron försöker bli vän med Andy så han frågar om de ska ta en öl ihop inne i stan. Andy blir förvånad men tackar tillslut ja.
 
Lawrence möter Bernice i byn. Han ber henne vara hans alibi för tiden när den unge mannen, Connor Jensen, blivit misshandlad. Hon vill inte ljuga för polisen så Lawrence ber henne om ursäkt för att han frågat.
 
Robert hjälper Lawrence att leta efter Connor inne i stan. De letar på olika pubar då Robert fått reda på att Connor jobbar/brukar vara där. (Är det Robert som anlitat Connor?) De möter Aaron och Andy på en pub. Det blir lite sura miner och kommentarer men plötsligt dyker Connor upp. Lawrence märker det och Connor sticker iväg i full fart...
 
 
Du anonyme som skrev att HTG är verklighetstrogen för det händer sorgliga saker i verkliga livet också. Ja stämmer om man är omgiven av mord och helikopterkrascher förutom otrohet, svek och rån...  Det är därför jag inte orkat skriva för jag har nog med elände ändå, i det verkliga livet. Förr var det nog inte lika actionladdade avsnitt, utan mer vardagslunk med glimten i ögat emellanåt.
 
 
 
Sommaruppehåll från 27/6 tillbaka den 29/8.

6/6

Diskutera dagens avsnitt här...

 
Sommaruppehåll från 27/6 tillbaka den 29/8.

3/6

Diskutera dagens avsnitt här...
 
OBS! Det är HTG på måndag trots röd dag.
 
 
Sommaruppehåll från 27/6 tillbaka den 29/8.

2/6

Diskutera dagens avsnitt här...
 
Tack för att ni hjälper till att berätta vad som händer. Jag började titta igår men när Debbie fick panik hemma hos Moira och Cain så orkade jag inte fortsättta =(

1/6

Diskutera dagens avsnitt här

RSS 2.0