Att välja föräldrar att bo hos


Detta är ett tidsinställt inlägg, se info i början av inlägget "Avslöjad 2" om du vill veta varför.

Will vill åka på en klassresa igen men Natasha säger nej denna gång. Maisie som ser sin brors besvikelse säger att hon kan sälja några av sina smycken om det hjälper familjens ekonomi. Natasha svarar att det behöver hon inte. När Maisie sedan kommer till puben så frågar hon Diane om hon kan få några extra skift för hon behöver pengar eftersom famijen har det lite svårt just nu. Tyvärr råkar Faye höra det och hon frågar Maisie om de har problem. Maisie tycker inte hon ska lägga sig i men Faye går givetvis direkt till Natasha och erbjuder sig att låna ut pengar av den summan hon fått av dem. Natasha blir riktigt irriterad över att Faye erbjuder henne pengar från de pengarna Faye fått för att hålla sig undan och hon tänker inte be Faye om hjälp även om hon så vore bostadslös och utan mat.

Leverantörer och andra fordringsägare börjar höra av sig till Home Farms kontor eftersom de vill ha betalt och de hotar med inställda leveranser eller advokater. Natasha söker då upp Jai och Nikhil i deras hem för att ge dem ett affärsförslag. Hon vill att de investerar i Home Farm och blir passiva delägare. De ska tänka på saken, Jai är tveksam men Nikhil tror på projektet. De träffar sedan Natasha hemma hos henne för att få lite mer information om hur hon tänkt det. Hon lovar att ordna fram kontrakt som de ska få ta del av innan de bestämmer sig.

Carl försöker göra barnen glada och ger dem det de vill ha. Chas säger att han försöker muta dem men det nekar han till. Hon tycker att han ska berätta för barnen och sedan ge dem möjlighet att välja. Carl försöker skjuta upp det samtalet men måste sedan göra det. Han pratar sig varm om hur bra de har det och sedan säger han att de får välja vem de vill bo hos. Barnen säger att de kan väl bo kvar där i byn. Chas ser och hör det så hon säger till Carl att han inte riktigt lät dem välja frivilligt, för de vågade inte göra honom ledsen. När hon sedan får tillfälle tar hon barnen till cafét för att prata med dem och hon säger att ingen kommer att bli sur om de väljer att följa med sin mamma men de måste välja själva hur de vill ha det. Carl blir jättesur när han hör att hon påverkat barnen och att de ändrat sig.

Både Victoria och Val är på Diane om att Doug är intresserad av henne. Diane säger att hon kommer att sköta saken på sitt sätt...

Andy råkar backa på Aaron lite lätt och han blir sur. Adam ser det och undrar varför Aaron ilskna till för den lilla accidenten. När Paddy sedan är på gården så nämner Andy händelsen och när Andy gått så säger Adam att han vet om Aarons hemlighet eftersom han sett dem inne i stan. Paddy ber honom att ta det lugnt med vetskapen för just nu behöver Aaron lugn och ro.

Bartons firar Adams födelsedag på puben.
Ryan och Aaron står vid bardisken och tar en öl när Jackson kommer in. Aaron blir förskräckt när han ser honom där. Jackson säger att eftersom han inte svarat i telefon måste han se efter om något hänt. De sätter sig sedan vid ett bord men Aaron har svårt att koppla av och han säger det till Jackson. Jackson är precis på väg att gå när Ryan kommer och frågar om han får göra dem sällskap. De tre grabbarna sitter där och dricker öl. När Ryan går är Jackson på väg att gå och han tar tag i Aaron. Aaron blir förbannad och smäller till Jackson som flyger in i väggen.
Paddy tar tag i Aaron och går hem och skäller ut grabben. Då ringer det på dörren, det är polisen som kommer för att arrestera Aaron för missandel.Avslöjad 2

Under denna vecka och början på nästa så kommer inläggen att vara tidsinställda i förväg. Jag har alltså försökt att titta ikapp de dagar jag inte kan blogga och det betyder att inläggen kommer att vara lite kortare än vanligt och dessutom kan det vara så att jag missar något/ uppfattar fel eftersom jag ser avsnitten på Youtube utan text (min engelska är inte alltid den bästa).
Tyvärr så kan det hända att TV4 ändrar om i sin tablå för att något speciellt händer ute i världen (vi minns ju förra veckan) och det gör att ett avsnitt refereras fast det inte sänts och jag kan inte göra något åt det eftersom jag inte kommer att ha tillgång till Internet när jag ligger på sjukhuset. Jag har haft valet att inte skriva alls eller skriva i förväg och för er skull valde jag att skriva i förväg så nu får vi hoppas att allt sänds som det ska.
Vi hörs igen så fort jag får möjlighet...

Declan frågar Jai och Nikhil om vad de vet om Charity och båda bröderna varnar honom för att träffa henne. Han ger sig inte. När han kommer till puben och Eli får veta att han ska träffa Charity så varnar han också honom. Cain är inte alls glad över att Charity ska träffa Declan och svartsjukan lyser igenom. Hon säger att hon måste träffa honom eftersom annars anmäler han henne till polisen. Charity och Declan möts på puben och genast får de allas ögon på sig. Hon känner sig något obekväm men Declan bryr sig inte och han säger till henne att de kan utföra stordåd tillsammans. Charity är inte alls intresserad av honom men när han följer med henne till rummet utanför toaletten och kysser henne så blir hon nog lite tagen. Han säger att hon kan nu gå tillbaka till Cain eftersom han väntar på henne hemma. Hon blir förvånad över att han vetat om Cain.
Cain är rätt irriterad när hon kommer hem och han märker att de kysst varann. Han undrar hur långt det egentligen gick och Charity säger att det endast blev en kyss. Han är inte alls glad över det...

Paddy ser att Aaron är på väg ut och han frågar vem han ska träffa. Aaron säger att det är en vän bara och Paddy blir nyfiken. Tillslut erkänner Aaron att det är Jackson han ska träffa och det glädjer Paddy.
Aaron är på gayklubben när Jackson kommer något försenad. De har roligt och verkar hitta ett sätt att vara lite sarkastiska mot varann.

Scarlett och Adam får inte vara ifred i Kings hus eftersom Thomas och Anya lägger sig i hennes liv. De åker in till stan för att fira lite eftersom Adam fyller år. Scarlett ska ta ut pengar i en bankomat och precis då vänder sig Adam om och ser när Aaron och Jackson kysser varann utanför gayklubben. När Aaron och Jackson skiljs åt så ser Aaron att Adam sett dem.
Adam försöker sedan dagen efter att prata med Aaron så han söker upp honom på verkstaden. Aaron säger inte ett ord när Adam säger att han inte har några problem med det han sett och att Scarlett inte hann se något så ingen annan vet det.

Sam skäller ut Zak för att han är trött på att bli behandlad som ett stort barn hela tiden. Han menar att han faktiskt varit gift, är pappa och han har sett sin fru dö så han borde anses som vuxen nu.

Nicola möter Scarlett ute på gatan och får då veta att Jimmy inte jobbade igår som han sagt. Hon blir förbannad och rusar in på Kings kontor för att hämta hem honom. Hon är så upprörd att hon säger åt honom att han inte får sova på soffan ens utan det får bli bilen för hans del. Jimmy försöker säga ifrån att han faktiskt är hennes blivande man och karl i huset så han borde få göra något av det han vill.

Charlie och Doug sitter på puben och Charlie nämner att Diane är fin, ett riktigt kap. Samtidigt står Rodney vid bardisken och säger åt Diane att låta Doug få sin chans eftersom det märks att han är intresserad av henne. Hon framhåller att de bara är vänner.

Ingen vinnare i Bobs lotteri denna vecka heller så potten går över till nästa vecka. (Är det reklam för hans lotteri på väggen, där det står att endast 21 bollar med nr deltar? I så fall verkar det konstig om ingen vinner)

Carls exfru Colleen (rätt lik Brenda tycker jag) dyker upp och säger att hon vill ha med sig barnen när hon och pojkvännen ska flytta till Saudiarabien. Han protesterar eftersom han inte vill att de åker. Han har blivit så fäst vid sina barn att han vill att de är kvar så han inte missar mer av deras uppväxt eftrersom de snart kommer vara vuxna med egna liv.
Intervju med "Olena"

En av våra läsare har haft kontakt med Olena/Caroline Stolz som ju är från Sverige och han har delat med sig av den kontakten till oss.

Tack Bo, det var verkligen kul =)

 

Edit 7/8-12: Bild på Olena Petrovich som var med 2009-2010, här tillsammans med Sam.

Hej Bo,
Här kommer svaren på dina frågor via mail.
 
Hur får man en roll i HTG?
1. För att få en audition för Emmerdale samt andra professionella roller inom film, tv eller teater i England måste man ha en agent. Professionella jobb annonseras inte ut offentligt, och det kan vara svårt att ens bli sedd utan en. Jag fick min agent under mitt sista år på Drama Centre London (en av Englands teaterhögskolor). Skolan bjuder in agenter för slutföreställningarna och har du tur så skriver du kontrakt med en som är bra.
Man får sällan reda på exakt hur många som sökt en roll. Men jag vet att det var en hel del som sökte för Olena, så det är ju lite kul! :)
 
Hur mycket tjänar man som HTG-skådis?
2. Lön vill jag helst inte gå in på, anser att det är lite för privat.
 
Kände du till HTG väl innan du tog jobbet?
3. Emmerdale har ju gått under hela mitt liv så självklart kände jag till serien, men mest ifrån när jag var hemma ifrån skolan och var sjuk eftersom den sänds mitt på dagen i Sverige.
 
Blev du ofta igenkänd på gatan när dina avsnitt sändes?
4. Under tiden jag var med så blev jag många gånger igenkänd på gatan och även ett tag efteråt. Men nu är det nästan två år sedan jag var med och det händer mer sällan att folk förknippar mig med Olena (men det händer).
 
Hur spelas avsnitten in?/
Hur strikt är manus?
 
5. Inspelningen går till på det sättet att du spelar in scener från olika avsnitt vid olika tillfällen så man får liksom hoppa fram och tillbaka i tiden och det kan vara ganska förvirrande . Arbetsdagarna varierar, ibland kan du ha en helt fullspäckad dag med massa repliker då du är med i mer eller mindre varje scen, medans vissa dagar kanske du bara har en scen där du är med lite grand i bakgrunden. Ibland spelar du in varje dag och ibland är du ledig i en hel vecka eller två.
Replikerna är satta, men om det är något man känner inte stämmer kan man oftast ändra på dom lite om man hör efter med regissören innan. Emmerdale har en hel del regissörer och vissa är mer öppna för ändringar av manus och improvisation än andra, så det beror lite på.

Blev du kompis med nån i gänget?
 
6. James Hooton som spelar Sam blev nog min närmsta vän under tiden där efterom vi hade så många scener tillsammans från början till slut. Men även Joseph Guilgun (Eli) och resten av familjen Dingles, ett helt underbart gäng att få jobba med.
 
Skulle du vilja återvända till HTG?
 
7. Jag är otroligt tacksam över min tid i Emmerdale och alla underbara människor jag fick lära känna och jobba med. Men just nu känns det som ett avslutat kapitel. Har andra projekt på gång att se fram emot. Men, men, man vet aldrig, skulle en bra storyline komma upp så...

Kyssa Eli, hur var det...? (Skämtsamt)
 
8. Att kyssa andra skådespelare ingår liksom i jobbet och Joe Guilgun (Eli) är en bra skådespelare och kul att jobba med så att kyssa honom var inga problem.
 
Hur är statusen för en skådis att ha varit med i HTG och andra liknande serier?

9. Statusen att vara med i en såpa i England kan jag tänka mig är lite detsamma som att vara med i en såpa i Sverige. Är du med under ett halvår, ett år, även två år kan det vara en fantastisk merit och kan värkligen hjälpa dig i karriären, speciellt om du har varit totalt okänd innan. Den enda faran är kanske om du är med länge, att folk kan ha svårt att se dig i andra roller efteråt. Men för min egen del har det bara bådat gott.

Ps. Kanske bra eller dåliga frågor men det var dom jag ställde... Ds.
/Bo

Avslöjdad

Sam är hemma när Lisa kommer hem på lunchen. Han är ledsen och Lisa försöker prata med honom.  Hon blir förvånad när hon hör att Samson inte ska till förskolan eller Sam till jobbet men sedan ser hon en väska som är packad och då inser hon att Sam är på väg bort. Lisa försöker prata med honom och vill att han väntar till Zak kommer hem. När Zak sedan kommer hem försöker han också att övertala Sam till att stanna och lyckas nästan men precis då kommer Eli in och är väldigt förbannad och ledsen. Eli avslöjar för Sam att Olena ändå hade stuckit eftersom "någon" sagt till att hon skulle försvinna ur Sams liv, samtidigt som han tittar på Zak. Sam bler fruktansvärt besviken men Belle och Lisa lyckas övertala honom till att stanna. Han säger att han gör det för sin sons bästa men han lyssnar inte när Zak säger att han gjorde precis samma sak.

Paddy bjuder över Marlon på en filmkväll för Aaron ska gå ut. Marlon står vid bardisken och viskar till Paddy när han undrar hur det är med Aaron. Paddy tycker det är kul eftersom Aaron inte har superhörsel och inte finns i närheten.
Marlon har sedan med sig mat och Paddy ordnat med öl så de kan titta på filmen. De sitter mycket nära varann i soffan (varför?) och blir rädda att bli avslöjade med en känslig film när Aaron kommer hem.
Aaron hade varit på gayklubben och träffat Jackson. De hade haft trevligt och spelat lite biljard. När Jackson ville dra vidare tacka Aaron nej eftersom han ska upp och jobba dagen efter. Aaron frågade om de kan ses igen och det gick Jackson med på. "I morgon?" frågar Aaron och Jackson svarar att han kommer att vara där i morgon.

Jimmy kommer över till Carl med några öl (precis när Shadrach och Chas spelar tv-spel, Rockband?). Han har inte sagt till Nicola vart han ska utan sagt att han måste jobba. När han återvänder hem så ligger Nicola på soffan och väntar på honom. Hon frågar ut honom om vart han varit och vilken väg han tog och varför han luktar öl.
Jimmy är trött och orkar inte svara på hennes allt för närgågna frågor.

Sam försöker prata med Eric men nu vill inte Eric veta av honom. Han känner sig sviken allt för många gånger.
Terry och Brenda öppnar restaurangen igen eftersom de behöver pengarna. Eric måste bara tala om för myndigheterna att Terry inte hade något med anställningen av Olena att göra.

Cain säger till Charity att nu är det dags igen, en bilkupp. Hon säger då till honom att denna gång får han vänta utanför medan hon flirtar. Sagt och gjort, Charity hittar en affärsman som hon övertalar till att stanna på hotellets bar för att bjuda henne på en drink. När mannen ringer till någon och talar om att han är försenad så passar hon på att ta hans bilnycklar och sticka. Eftersom de inte kan göra sig av med bilen vid just det tillfället så låser de in den i verkstaden. Väl hemma vill Charity gå till puben för att lugna ner sig medan Cain försöker få tag på deras kontakt som ska köpa bilen.

Nikhil sitter och tittar på en film hemma och Jai försöker få sällskap. Då ringer det på dörren och det visar sig vara en vän till dem som nu haft lite affärer i närheten så han tittade förbi. Vännen heter Declan och visar sig vara den mannen som Charity lurade på hotellet tidigare under dagen. De tre vännerna bestämmer sig för att gå till puben för att ta ett glas.

Chas ser Charity vid bardisken och de börjar prata med varann. Hon är fortfarande väldigt intresserad av hur Charity kan ha så mycket pengar men får inget svar. När Charity går på toaletten så kommer Sharmas och Declan in på puben. Declan känner igen Charity när hon kommer från toan och hon får bråttom därifrån. Han tror inte att det är rätt eftersom denna tjej var blond men ändå var hon väldigt lik.

Chas går hem till Charity eftersom hon försvunnit från puben. När Charity frågar ut Chas om vad Declan kan ha sagt och att hon vill att Chas går dit igen för att lyssna lite så inser Chas vad som är på gång. Hon tycker de är galna och hon vill inte hjälpa dem med det men hon kommer inte att säga något.
Cain försöker att få tag på kontakten men tillslut får Charity panik och vill ha bilnyckeln. Hon lämnar bilen utanför Sharmas hem men precis då kommer Declan och ser henne. Hon får panik men kommer sedan på att låtsas att det hela var en knasig vadslagning hon och hennes vän har. Han vill ringa polisen men hon lyckas övertala honom till att inte göra det på en gång. Declan säger sedan att hon ska ge honom den date han inte fick, de ska ses i morgon på puben.
Hur ska hon nu trassla sig ur detta?


Inflyttningsfest

Sam vill inte prata med Lisa och Zak om vad som hände igår när han skulle leta efter Olena. Han skyndar sig därifrån för att lämna Samson på förskolan.
Lisa är arg på Zak som lagt sig i Sams liv och inte blir hon gladare när hon hör att Zak låtit Sam fixa ett falskt pass till Olena. Tänk om de skulle åka dit på det.

Marlon kommer ner i köket och ser när Olena och Eli busar med varann. Han säger åt Eli att berätta för Sam om deras förhållande och känslor eftersom de vet att Sam kommer att bli förkrossad.
Sam kommer hem till dem men bara Olena är hemma. Han frågar henne varför hon inte kommit till festen som hon lovat. Hon försöker slingra sig men ser hur besviken Sam är. Precis då kommer Eli hem men det blir för mycket för Sam så han rusar därifrån.

Ryan sitter på cafét och han bjuder över Eve på inflyttningsfesten han och Andy ska ha. Precis då kommer Katie, Genne och Leyla in och givetvis bjuder han in dem också. Katie säger att hon har kanske andra planer så vi får se.
Sedan frågar Ryan Maisie om hon vill komma men hon måste tyvärr jobba. Hon meddelar honom att Will kommit hem från sin skolresa så nu kan han träffa honom.

Olena kommer in på postkontoret/butiken och vill posta ett brev till sin mamma som snart fyller år. Viv kan tyvärr inte hjälpa henne eftersom hon inte får utföra posttjänster. Olena blir besviken men Viv står på sig och säger att hon får vänta tills Brenda kommer tillbaka. Viv ser att brevet ska till Ukraina och ifrågasätter det eftersom Olena kommer från Polen. Olena svarar att hennes mamma bor i Ukraina.

Jimmy kommer in på cafét med Scarlett och de diskuterar om hon ska bli Nicolas brudtärna. Inne på cafét sitter Carl med sina barn och leker med sugrör. Jimmy frågar Carl om de kan ta en öl senare. Carl tackar ja om det är ok för Nicola att de ses. Jimmy svarar att han måste ju få ta en öl med sin bror. Då säger Carl att är du säker på det och tittar bakom ryggen på sin bror. Jimmy blir rädd att Nicola kommit in och blir mycket lättad när det var ett annat par som kommit.

Inflyttningsfesten har börjat, Leyla och Gennie pratar med Adele. Både Leyla och Gennie säger åt Adele att  hennes mascara börjat kladda och att det finns en spegel uppe i badrummet. Adele går upp men kommer ner ganska snabbt för att hon hade klivit in när Andy stod i duschen. Gennie och Leyla var visst väldigt medvetna om det och tycker det var väldigt roligt. Adele blir först väldigt sur men sedan tänker hon efter, hon blev rätt imponerad av Andys kropp, så hon går fram till honom och börjar prata.
Eve fortsätter att flirta med Ryan och det tar inte lång tid innan de kysser varann. Precis då kommer Katie till festen och ser dem. Hon vänder på klacken och går därifrån.

Samtidigt som festen pågår så kommer en stor polisbuss med poliser som omringar B&B:t. Några poliser går in och säger att de fått en anmälan om att de har olaglig arbetskraft där. Terry förstår ingenting när det kommer fram att Olena inte har några papper och att hon är ifrån Ukraina. Eric kommer in och säger att allt måste vara ett misstag. Polisen för bort Olena medan Eli försöker göra allt för att få följa med henne. Olena åker iväg och ser en ledsen Sam stå en bit ifrån.

Sam är väldigt ledsen över det som hänt. Lisa pratar med Zak om saken och hon frågar om han är skyldigt till att Olena blivit haffad men Zak vägrar svara på det.
Marlon försöker prata med Eli som är helt förstörd. Eli vill ha tag på Olena men får ingen kontakt med henne så han vet inte ens var hon är eller vad som händer henne.

Brenda och Terry är upprörda över vad Eric gjort och inte berättat sanningen för dem. David får också höra vad som hänt och han blir orolig för att han ska råka i knipa i och med att han sitter i kommunfullmäktige.
Eric försöker försvara sig med att han bara hjälpt en ung tjej i nöd. Terry tror honom inte så han säger att de får lov att stänga restaurangen nu.
De går sedan till puben, Terry är rasande och säger till Val att Diane kommer inte bli glad när hon får höra vad som hänt. Eric ser Sam som står en bit ifrån och han går fram till honom. Sam gråter och är ledsen, han ber Eric om ursäkt.

Lisa pratar med Chas om att Sam är så ledsen just nu så Chas erbjuder sig att vara barnvakt om det behövs. Lisa säger då att Charity ska passa Samson eftersom de passat Noah så många gånger senaste tiden. Chas försöker få reda på vad Charity gjort eftersom hon behövt barnvakt men Lisa vet inte.
Chas möter sedan Charity som kliver ur en taxi och hon har flera shoppingpåsar med sig. Chas försöker få reda på hur Charity kan ha så mycket extra pengar men Charity vägrar svara på det.
När Chas ska skvallra för Cain om att hon tror att Charity återgått till gamla "vanor" så skrattar han bara åt henne och säger att det inte stämmer, han kan garantera att så inte är fallet.

Ryan möter Katie i butiken och han ber om ursäkt för gårdagen men sedan inser han att han inte behöver be om ursäkt eftersom Katie gjort klart för honom att hon inte är intresserad och han kan inte gå runt och vänta på att hon ska ändra sig. Just då kommer Eve in i butiken men hon märker den dåliga stämningen så hon går därifrån.
Senare när Eve träffar Ryan så säger hon att hon inte vill komma emellan honom och Katie men han säger att det är helt över beträffande dem.

Edna berättar för Jimmy och Carl om vad som hänt med Olena och att hon inte hade papper för att stanna i landet. Kings blir lite oroliga för att de ska bli inblandade i historien eftersom de haft en fripassagerare med efter en körning men inte anmält det. De kommer ens om att inte "veta" något om saken om de skulle bli förhörda.

Eli är på puben och när han ser Viv och Brenda får han ett utbrott mot dem och tror att det är de som anmält Olena till Migrationsverket. När Zak försöker lugna honom så anklagar Eli honom i stället. Sam står där och säger att det faktiskt var han som ringde samtalet. Alla blir förvånade men Sam säger att han blev så ledsen när han såg Eli och Olena tillsammans. Lisa ska följa med Sam ut från puben men då kommer en ölsejdel flygandes och träffar väggen bakom honom. Eli hade kastat den i rena ilskan.

Marlon försöker prata med Eli om att han gjort fel men han försvarar sig med att Sam och Olena inte ens var ett par.
Sam pratar med Zak om att han inte vet varför han gjordet det men Zak förstår att han var arg och kände sig lurad. Sam känner sig så värdelös och vet inte om han kan leva med den skulden. Zak försöker att trösta honom.


Förresten, kan någon förklara vad  "posh tea" betyder? På cafét fanns menyn på väggen och där stod det "tea" och under det "posh tea". Är det möjligen lösviktste?


edit:
Jag glömde önska er en trevlig helg så:
TREVLIG HELG!


Återigen en senare sändningstidOBS! OBS! OBS!

Som några redan noterat så är dagens HTG flyttad  till 12:20-13:25
p.g.a. kunglig konselj.
Nästa vecka ska väl allt vara som vanligt igen men man vet aldrig...


Sjuk guldfisk måste till veterinären

Aaron kollar mobilen i väntan på att Jackson ska höra av sig. Efter ett tag ringer han upp honom och får prata in meddelande på svararen igen. Han ber om ursäkt för i går, dessutom vill han prata med honom.
På kvällen åker han in till stan för att gå till gayklubben. Efter lite tvekande så går han in och där hittar han Jackson som sitter vid ett bord med några killar. Aaron går fram till honom och frågar om han fått meddelandena och Jackson svarar att han fått det men sedan fortsätter han att prata med sina vänner. Aaron tar mod till sig och säger att han vill prata med honom. Jackson går och ställer sig med Aaron i en annan del av klubben och de pratar med varann. De kommer bra överens och Jackson verkar förstå att Aaron är orolig precis som alla andra varit i början. När Jackson sedan säger att de ska gå därifrån uppfattar Aaron det som om de ska hem till honom men det menade inte Jackson. Aaron får bråttom från klubben men Jackson springer efter honom. Han förklarar för Aaron att han aldrig ligger med någon första träffen och att han tycker om Aaron. Vi ses snart säger han innan han går och Aaron står kvar på gatan. 

Shadrach träffar Gennie i byn och frågar henne om hon tror att han kan komma över i morgon när Lisa kommer hem men Gennie tror inte det, hon ska i alla fall fråga Zak.

Hemma hos Dingles pågår förberedelser för firandet av Lisas hemkomst. Sam frågar om Olena får komma men Zak vill inte det. Sedan frågar Gennie om hennes far får komma och då säger Zak att ingen som hotar familjens lycka är välkommen.
Sam skyndar sig till Olena och bjuder över henne ändå. Hon inser att Zak inte vill det men när Sam tjatat lite och sagt att Samson saknar henne så ger hon med sig. När Sam gått därifrån kommer Zak och säger åt henne att inte komma till festen, håller hon sig inte borta kommer han att ringa myndigheterna.

Pearl har bokat in tid för att en sjuk guldfisk ska få behandling av veterinären. Rhona blir förvånad och frågar Paddy vem som ska ta kolla den och det blir hon. Rhona säger sen att bemanningsföretaget hört av sig med ett bättre erbjudande om jobb som hon funderar på att acceptera.
Efter dagens arbete så tar Rhona farväl av Pearl, Paddy och Marlon på puben.

Charlie är bakfull och kommer på puben där Rodney står vid bardisken. De pratar med Diane och frågar om det inte blir tomt utan en man i hushållet nu när Andy flyttar, även om Doug är kvar. Charlie frågar Diane om de är ihop och Diane svarar att hon och Doug är bara vänner.

Natasha går hem till familjen Barton och frågar om de är intresserade av att köpa gården. De ska prata med banken och se om de kan hjälpa dem.
När Natasha kommer till puben så råkar Rodney höra att hon tänker sälja gården och han hänvisar till Charlie som tydligen är en superbra fastighetsförsäljare. Hon går med på att prata med Charlie.
Bartons har varit på banken och återvänder till byn. De pratar med Natasha som inte alls är nöjd med deras bud för hon vill ha mycket mycket mer för gården.
Natasha vänder sig till Charlie för att få hans hjälp att sälja gården. Han kommer till Home Farm och de diskuterar saken men sedan säger han att han tyvärr inte kan hjälpa henne.

Charity fortsätter att spendera pengar och Cain fortsätter att säga åt henne att ta det lugnt. Hon vill att de gör en ny stöt snart men Cain säger att de måste vänta tills rätt läge, inte för tätt inpå den förra.
Chas börjar undra varifrån Charity fått sina extra pengar ifrån.

Aaron får samtal från Jackson på mobilen precis när Pearl kommer in i deras kök. Hon pikar honom för att han inte vågar svara när tjejerna ringer. Så fort hon gått så svarar Aaron. Han är på gott humör så när han är på verkstan erbjuder han sig att ta Ryans eftermiddagsarbete så han kan flytta i lugn och ro.

Holly möter Aaron på cafét och frågar om varför det gick snett mellan honom och Bryony. Hon tror att hon är svår att ersätta men Aaron säger att han kanske gillar någon annan. Holly som inte tror sina öron undrar vem. Aaron svarar inte men just då kommer Eve in på cafét och han tittar på henne. Holly tror givetvis att det är Eve som Aaron är intresserad av.
När Aaron kommer hem så ber Paddy honom om ursäkt för det Pearl sagt i morse. Paddy säger sedan att han finns där för Aaron och Aaron svarar att det vet han, samtidigt som han slår Paddy vänskapligt på armen. Paddy blev lite öm men låtsas som ingenting.

Ryan och Andy börjar flytta in saker i huset när Eve kommer förbi. Hon erbjuder sin hjälp men när Andy frågar om hon kan dammsuga så ångrar hon sig och går därifrån. Andy varnar sedan Ryan för att umgås med Eve eftersom hon bara ställer till problem.
Senare så kommer hon tillbaka och får en rundvandring i huset. Faye kommer också på besök för att träffa sin son. Eve tycker att det måste vara konstigt att bo så nära Katie som har varit ihop med både Ryan och Andy men de ser inte det som något problem. När Ryan och Faye gått ut så ber Eve Andy om ursäkt för det som hänt förut, hon har ju ändrat sig under åren. Andy accepterar ursäkten.

Alan har kommit tillbaka men det hände inte så mycket mer än att Pearl sa åt honom att han inte får åka motorcykel längre.

Eli och Olena ligger och myser i soffan samtidigt som de tittar på tv. Marlon och Lizzie kommer hem så Olena sätter sig upp en bit ifrån Eli.  Lizzie går upp för att bada och Olena går upp för att lägga sig. Marlon passar då på att prata med Eli eftersom han såg att de varit nära varann. Eli erkänner att han har känslor för Olena och att de ska sticka i från byn för att ordna upp allting.

Förberedelserna för Lisas fest är i full gång. Sam är i butiken och handlar när Viv säger att han ska hälsa Lisa att hon kan prata med henne eftersom Viv vet hur det känns att komma tillbaka när man suttit i fängelse.
Eli får veta att Olena inte ska gå på festen och han blir sur, ännu värre blir det när han hör att Zak sagt åt henne att stanna hemma men Olena lyckas lugna ner honom. Eli stannar hemma med henne.

Lisa kommer hem och festen är i full gång. Marlon, Chas och Gennie är där. 
Till och med Jai har kommit dit. Sam är ledsen för att Olena inte dyker upp och Zak är förvånad över att Eli inte står först i kön när det finns gratis mat och öl. Lisa ser att Sam är ledsen och pratar med honom, hon tycker att han kan leta upp Olena och se varför hon inte kunde komma.
Eli och Olena är ute med Marlons hund. De skrattar och njuter av friheten.
De jagar varann och kramas och kysser varann. Precis då kommer Sam och ser dem...


Senare sändning idag p.g.a. prinsessans födelse

Idag sänds HTG en timme senare eftersom Tv4 vill bevaka saluten som skjuts från Skeppsholmen och i andra delar av Sverige kl 12!

Jag passar på att gratulera Kronprinsessan och Prins Daniel till flickebarnet.


Kärlek är inte lätt

Charity är på gott humör och hon pratar med Cain om att hon vill göra om "affären" i kväll igen eftersom de är så bra på det. Cain säger åt henne att ta det lugnt annars kommer de åka fast.
Hon tycker om att kunna spendera pengar så hon frågar Pearl om städhjälp. Pearl tvekar eftersom det är hennes lediga dag men när hon får höra att hon får så mycket betalt som hon vill så går hon med på det.
Cain blir inte alls speciellt glad när han kommer hem och upptäcker att Charity strör pengar omkring sig till städning och shopping.

Olena och Eli sitter i köket och pratar med varann. Hon är ledsen eftersom hon känner att hon måste göra som Zak vill, att åka därifrån. Eli håller inte alls med henne för det enda han vill är att de är tillsammans. Han söker upp henne på jobbet för att få en stund ihop. När de åter igen träffas hemma vill han att hon stannar i byn eller så kan han följa med henne.

Natasha visar Andy och Ryan runt i Dale View. Andy försöker pruta på hyran men hon går inte med på det. Hon verkar inte alls ha problem med att Ryan hyr utav henne och hon säger sedan att Will saknar honom. Ryan blir förvånad men glad när han får veta att hon inte har något emot att han träffar Will. Senare så frågar Ryan Maisie om hon har något emot att han träffar deras lillebror men hon har inga problem med det.

Eve ser Ryan ensam vid bardisken och flirtar in sig för att han ska bjuda på en drink. De verkar komma bra överens och hon skrattar åt honom när han berättar att han bor kvar hos mamma fortfarande. När hon får veta att han ska flytta snart så erbjuder hon sin kvinnliga hjälp om han behöver det.

Maisie och Natasha är hemma på Home Farm och Natasha påpekar att det är så tyst och lugnt i huset. Maisie tycker att de kan hitta på något tillsammans, kanske åka iväg till något spa eller så. Hon berättar sedan att hon köpt nya skor, på mammans kreditkort förståss. Natasha känner då att hon måste tala om för dottern att de inte har några pengar kvar. Maisie blir ledsen för att hon inte fått veta något tidigare och sedan frågar hon om Nathan vet. Natasha säger att hon inte sagt något för att skydda sin dotter. Nu vill Maisie göra något för sin mor så hon vill lämna tillbaka skorna och sedan sälja lite av sina kläder. När hon får höra att det inte räcker eftersom skulderna är för höga så tycker hon att de ska sälja några av deras fastigheter. Kanske inte huset som Katie och Leyla bor i men varför inte Dale View.

Adam står och stryker en skjorta i bara kalsongerna samtidigt som han sjunger och dansar. Scarlett och hennes kompis Bryony kommer in och får sig ett skratt. Hon säger att de ska med ut i kväll även om Adam protesterar. Han hade tänkt sig en grabbkväll med Aaron.
Aaron blir besviken över att få med tjejerna men finner sig i det. De sitter på puben när Jackson med killsällskap kommer in. Aaron försöker sedan prata med Jackson utanför toaletterna men det är inte lätt eftersom de inte får vara ifred och han är rädd att någon hör vad de pratar om. Under kvällen så sitter Aaron mest och tittar åt Jacksons håll medan Bryony (kopia av Holly även till rösten) sitter och pratar. Hon och Aaron går sedan hem till honom men han bryr sig inte om henne, Bryony går därifrån med väldigt sårad stolthet eftersom ingen brukar nobba henne.

Jackson som sett när Bryony gick knackar på dörren hos Aaron. Han får komma in och de pratar med varann. Jackson berättar om hur dåligt han mått innan han vågade komma ut. De kommer varann rätt nära och är bara någon centimeter ifrån att kyssas när Paddy och Marlon kommer in.
Marlon märker av den spända stämningen som uppstår men får inte reda på vad som händer. Han blir arg på Paddy som verkar så påverkad av Aaron att han inte vågar säga vad han tycker. Aaron säger åt Jackson att gå innan någon råkar säga något. Jackson går men Aaron ångrar sig och springer efter. Han försöker att förklara och be om ursäkt men det är svårt. När Adam närmar sig så inser Jackson att det är lika bra att gå iväg så inte Aaron blir avslöjad. (det var en väldigt vårig gata ute idag i jämförelse med gårdagens snöfall, iofs inte i samma by men det kan inte vara allt för långt mellan ställena)

Marlon är arg på Paddy som låter sig kontrolleras av Aaron och det tär på deras vänskap. Paddy ber Marlon att gå. Paddy som inte mår bra går sedan till Marlon för att be om ursäkt. De pratar ut och Marlon säger att han inte kan hjälpa sin vän om han inte vet vad som pågår. Tillslut kan inte Paddy hålla sig utan han berättar att Aaron är gay. Marlon blir chockad först men inser sedan det måste stämma. Paddy försvarar Aaron som haft det svårt redan tidigare, i princip hela livet eftersom han inte fått så mycket kärlek och omtanke och att grabben inte känner sig hemma någonstans. Marlon vill att de berättar för Chas och sedan för Lisa om hur det ligger till men Paddy vägrar eftersom han lovat att inte tala om det för någon.

Aaron kommer hem och han tror att Marlon vet om allt. Han är förbannad och slår ner en vas. Paddy står en bit i från och man ser rädslan men han förnekar att Marlon vet något. Aaron säger att Marlon tittat så konstigt på honom när de kom så han måste veta något. Paddy säger återigen att Marlon inte vet.
Aaron blir frustrerad och frågar vad han ska göra och Paddy råder honom att prata med Chas. Aaron vägrar och då kan inte Paddy hjälpa honom eftersom han inte vet hur.

När Aaron är ensam så ringer han till Jackson och lämnar meddelande på svararen. Han ber om ursäkt för vad som hänt men han behöver någon att prata med, nej han behöver prata med just honom...


Bilbedrägerierna får sin början

Chas möter Charity på gatan och blir förvånad över att hon är så glad. Charity berättar lite om gårdagen och hon är så nöjd men vill inte berätta allt. Chas går till verkstan och hittar en glad Cain där och hon blir ännu mer nyfiken på vad som hänt men får inte veta något. Hon frågar sedan om han vet vad Aaron har för problem men han vet inte det men tror att det går nog över snart.

Rhona försöker få med Paddy på ett kundbesök och han går med på det även om han inte är redo för att börja jobba än. När de ska gå kommer Chas och vill prata med honom så Rhona åker iväg. Paddy kan inte berätta för Chas varför Aaron är som han är men han säger att det är besvärligt och han vill inte göra det värre för grabben. Chas förstår inte men inser att hon inte får veta mer nu.

Ashley säger till Laurel att han inte vill att de i byn ska få veta vad som hänt men då erkänner Laurel att hon redan bertättat för Nicola. Precis då kommer Diane på besök med påskpresenter och hon säger att Doug berättat för henne om vad som hänt.

Zak pratar med Sam om att han ska ta det lugnt så det inte blir som med Jo, att han ska vara försiktig med att hjälpa någon som inte vill ha hjälp. Sam fattar inte men när Zak säger att han vet om det där med passet så säger Sam att han ska gifta sig med Olena när alla papper är klara, sedan rusar han därifrån.

Olena står i duschen när Eli kommer hem men kommer inte in eftersom han glömt nyckeln. Hon öppnar i bara handduken och Eli tycker hon är välklädd som hon är. Precis då kommer Marlon och undrar om han missuppfattar även denna situation. Eli försöker förklara för honom att det inte är något mellan honom och Olena.
Senare på puben så säger Eli till Marlon att det inte är något och Marlon säger då att det får inte bli något heller för det skulle krossa Sams hjärta.

Edna får veta av en släkting att Eves man har stora skulder och att det är därför hon är på rymmen. Hon säger att hon knappt har råd att försörja Tootsie och sig själv, än mindre en till.
Eve går upp och packar väskan och går sedan ner till Edna som ser förvånad ut. Edna säger att hon menade inte riktigt som det lät. Eve låtsas vara ledsen och säger att ingen tror henne  sen visar hon väskan som visar sig vara tom.

Cain och Charity sitter på puben och planerar kommande bilbedrägerier. De ser i tidningen att en affärskonferens kommer att vara i närheten. Precis då kommer Zak och vill prata med Cain så Charity går till Nikhil vid bardisken och hon börjar flirta lite med honom.
Zak säger åt Cain att strunta i fördröjningen med Olenas papper för han vill lära Sam en läxa. När Cain sedan säger åt Charity att de ska gå ger hon Nikhil en kram som tack för drinken. Hon säger till Cain att hon bara övade och ger honom Nikhils bilnycklar. Cain tar nycklarna och ger de till Diane som kan ge dem tillbaka till Nikhil. Väl hemma visar Charity sin nya förklädnad med en svart korthårig peruk och glasögon och Cain blir misstänksam för när har hon använt detta tidigare.

Zak möter Olena och säger till henne att han inte vill att hon sårar Sam. Hon håller med honom om det men får sedan veta att Sam fixar papper och pass åt henne så de kan gifta sig. Olena berättar för Zak att hon tackat nej till Sams frieri. Zak säger att det bästa är om hon tar passet och sedan sticker därifrån, utan avsked på något sätt. Dagen efter så får Olena skäll av Eric när hon ska dammsuga när han sköter bokföringen, sedan av Viv i butiken som inte gillar att hon kommit utifrån och tagit jobb från bybor som behöver arbete.
Terry säger till Eric att han är nöjd med Olena och kan tänka sig att anställa henne på riktigt men det vill inte Eric eftersom det skulle bli för dyrt.

Charity ser Zak utanför på gatan och frågar om han kan passa Noah. Just då kommer Noah ut på gatan med peruken i ett koppel precis som en hund. =) Noah får komma över till Dingles när Charity och Cain ska iväg.

Jackson kommer till verkstaden för att bjuda Aaron på en öl men Aaron vill inte ses på puben så de bestämmer att ses på en pub inne i stan. När Aaron sedan är på väg dit kliver han på bussen men ser att Victoria kliver av så han gör det samma. De båda går till cafét för att prata lite med varann. Victoria är glad för att Andy ska flytta för det innebär att hon får lite mer lugn och ro ifall Aaron vill komma över eftersom båda två är singlar. Aaron ber om ursäkt om han fått henne tro något men han är inte intresserad av henne på det sättet.

Charity och Cain åker iväg till affärskonferensen utklädda i glasögon och peruk/gubbkeps (jättesöta båda två)
De väljer ut lämpligt offer på parkeringen beroende på vilken bil den personen har. Charity flirtar sedan med affärsmannen och låtsas som om hon säljer maskindelar till Kina. Mannen är mycket intresserad av henne men sedan visar det sig att han vill att hon pratar med hans fästmö som vill sluta jobba efter giftemålet. Fästmön dyker upp precis då och Charity låtsas som om han raggat upp henne så fästmön blir förbannad. Cain och Charity skyndar sig därifrån ut på parkeringen (det snöar ganska mycket, det har ju gått en tid sedan vår förra snö-diskussion) och de börjar tjafsa med varann. Cain tycker att hon tog för lång tid på sig och så blev det sabbat ändå men Charity har tagit bilnycklarna så de kan dra iväg. Sedan när Cain gjort sig av med bilen kommer han hem till henne med massor av pengar som han kastar upp i luften.

Katie och Andy sitter på puben och ger högljudda kommentarer om Eve som sitter en bit ifrån. Eve tycker det är jobbigt så hon går fram till dem för att prata men Katie anklagar henne för att vara orsken till att Mark sitter i fängelse och vill inte alls prata med henne. Eve och Edna går därifrån.
Ryan kommer in och då går Katie. Andy och Ryan sitter och pratar med varann och Andy frågar om han vill dela bostad  för det skulle bli billigare då. Ryan är inte säker på att Natasha kommer låta honom bo i deras hus.

Olena kommer hem och är på uruselt humör eftersom alla verkar vara emot henne. Eli försöker trösta henne och vill att hon berättar vad som hänt.
De sitter på soffan och pratar med varann. Hon tror att det är bäst att sticka precis som Zak sagt åt henne att göra men Eli vill inte det eftersom de kommer så bra överens. Han säger att han är inte så bra på att uppvakta och så men ändå vill han säga vad han känner. Olena erkänner att hon känner likadant och så kysser de varann.
Eli lovar att inget ska hända henne, han ska göra allt för att ta hand om henne...


Huskarta för byn

Vi undrar ju alla vem som bor var och hur husen ligger i jämförelse med varann. Nu har jag hittat kartor med husen, tyvärr är det lite svårt att se det på en enda karta så jag lägger in flera bilder och förklaringar.
Ni får gärna hjälpa till och tala om vem eller vilka som bott i de olika husen.
Bilderna har jag lånat från itv (varning gå inte in där om ni inte vill veta något om framtiden för även kartan talar om vem eller vilka som bor i husen nu) och från emmerdale.mk.comDen här kartan visar lite hur husen ligger, tyvärr så syns inte Marlons hus eftersom den grå "pilsektionen" ligger över
Jag börjar nämna husen som ligger i själva byn, stora klungan med hus, övre raden från vänster och går sedan medsols. Blir det svårt att se på denna karta har ni namnen på husen i flygfotobilderna.

Mulberry cottege: Familjen Thomas
The Grange: B&B
The Woolpack

(gata)

Pear tree cottage: Kings kontor
Woodbine cottage: Edna Birch
Thug Gyll cottage: Debbies hus
Dale Head: vet ej vem som bor där nu

(Vändplan)

Verkstaden

(andra vändplan)

The Mill: Carls hus
Wyldes butik
Farrers barn:  Eric, Val & David
St Marys church

(stora vändplanen)

Bygdegården

Tenants cottage: Faye & Ryan
Jacobs Fold: Pearl
Dale View: Daz gamla
Connelton View: Terry & TJ
Victoria cottage: Katie & Gennie
Keepers cottage: Betty
Café Hope, butiken och postkontor: Bob & Viv

Mill Brook Cottage: Rodney, Nicola & Jimmy

Veterinärkliniken
Smithy cottage:
Paddy och Aaron

Tall trees: Marlons hus

(längst ner till höger)

Butlers farm: Bartons

(nere till vänster)

Pollards gamla fabrik

Wishing well: Dingles

Holdgate farm: Sharma

Sharmas fabrik

Home farm: Wyldes


en översikt över byn
Tänk på att denna vy egentligen skall vara vriden 90 grader och till vänster om den övre flygbilden.(så vägarna går ihop)

Ni får gärna hjälpa till med att rätta mig om jag skrivit fel namn vid något av husen eller annan information, tack!

edit: la till boende i de hus jag inte visste efter Colins information


Drama på en balkong

Carl och Chas diskuterar liftaren som Charity tagit upp nyligen. Carl tror att det säkert hände något mellan Charity och liftaren men det tror inte Chas. Då säger Carl att hon är ju en puma, såklart det hände något. Viv som går förbi säger att Charity mer är som en slampa än en puma. Chas säger att det faktiskt var en privat diskussion men Viv kontrar med att prata hemma istället. Bob som står där försöker försvara sin frus "dåliga" kundservice.

Cain är något svartsjuk men även orolig över att Charity tagit upp en liftare. Han säger att hon inte kunde ha vetat om liftaren hade en kniv eller så.
Sedan vill han bjuda henne på en drink, Noah får vara hos Dingles så länge.
När de kommer tillbaka så är Charity sur för att Cain bara brytt sig om att stirra på andra mycket yngre tjejer. Han ville bara ge igen för det hon gjort mot honom.

Viv har varit och handlat på stormarknaden och hon berättar för Laurel att hon sett Sally utanför på väg till huset mittemot affären.
Laurel får då bråttom att åka dit. Hon kommer in i porten och lyckas hitta rätt lägenhet så hon ringer på.
Sally öppnar och Laurel rusar in. Laurel vill att Sally följer med till polisen men givetvis vägrar Sally det. Hon börjar istället prata om hur trevligt hon och Ashley hade det under sin kärleksnatt. Sally anklagar Laurel för att vara i vägen för hennes familj som hon skulle ha haft men nu har hon i alla fall ett kärleksbarn i magen. Sen går Sally därifrån för att vila. Laurel blir rasande och följer efter men hamnar i en korridor med flera dörrar i. Hon går sakta genom korridoren och kommer tillslut till ett sovrum med en vägg tapetserad med bilder på Ashley och barnen. Sally fortsätter att prata om barnet i magen och tillslut blir Laurel förbannad och de börjar slåss.

Andy vill flytta och Diane säger att han kan prata med Natasha eftersom Daz gamla bostad fortfarande står tom.

Edna ser sitt barnbarn Eve sitta på en bänk. Hon har kommit på besök från Frankrike och vill stanna några dagar men hon är väldigt undvikande när det gäller frågar om sin man.  Eve säger att hon fortfarande ser Edna som sin farmor och hon vill inte älta det förflutna.

Doug mår dåligt över vad som händer och han behöver prata med någon. Det blir Diane som får höra allt men hon får inte berätta det för någon.

Chas och Carl sitter på puben och bjuder Shadrach på massa öl och tequila för att han ska bli riktigt full så de kan smita hem och få en stund för sig själva.

Ashley kommer in på puben och ser Sandy där med barnen. Han frågar sin far var Laurel är men Sandy vet inte vart hon fått bråttom till. Viv hör det och erkänner att hon råkat nämna för Laurel var hon sett Sally.
Ashley får bråttom att åka dit samtidigt som han ringer polisen.
Laurels och Sallys bråk har blivit så häftigt att de hamnat på balkongen. Laurel har övertaget och låter nästan hela Sally hänga över räcket. Sally vill att Laurel tänker på barnet men det gör ju bara att Laurel blir ännu mer hatisk. Tillslut inser Laurel att hon inte vill bli som Sally så hon släpper ner henne på insidan av räcket.
Polisen kommer och för iväg Sally i polisbilen och det sista hon skriker ut är att hon älskar Ashley.

Charlie ser Natasha utanför butiken och frågar henne om Rodney. Hon svarar att han är ledig idag och då säger Charlie att han kommer säkert till puben och frågar om han får se henne där också. Will står bredvid och undrar varför mannen bjuder ut henne.
Charlie frågar sedan ut Rodney om Natasha och Mark. De står vid bardisken på puben och Maisie hör deras konversation. Natasha kommer in och Charlie tror att det är för hans skull men hon svarar att hon tänkt äta lunch hos sin dotter och pekar på Maisie. Charlie blir något generad och tycker att Rodney kunde sagt något.

Natasha ser Andy och säger att hon hört från Diane att han vill hyra Dale View cottage. Det går bra men hyran har gått upp. Andy ser inte det som några problem. Terry hör det och säger att han går i godo för sin nya granne.

Edna och Eve kommer in på puben och det gör inte Andy glad. Då säger Edna till honom att han om någon borde inse betydelsen i att förlåta någon för det de gjort.

Ashley är orolig för att Sally kommer att fortsätta att förstöra för dem för ingen kommer att tro honom utan på henne. Senare får han veta från polisen att Sally ska genomgå en rättspsykiatriskt undersökning och det innebär att det kanske inte ens blir någon rättegång.
Nicola söker upp Laurel för att få veta vad som händer eftersom hon sett massa människor gå in och ut hos dem.
Laurel berättar allt vad Sally gjort och att det var hon som tog Angel i barnvagnen. Nicola blir så arg att hon säger sig kunna döda den kvinnan. Laurel säger att hon nästan gjorde det...

Charity tjatar på Cain att hon behöver lite omväxling så som att ta in på ett femstjärnigt hotell eller så. Cain lämnar Noah hos Zak och han berättar för honom att han fixat Olenas papper. Zak förstår ingenting men får veta att Sam velat fixa ett falskt pass till Olena. Han blir orolig och undrar vad som är på gång.
Zak ber sedan Marlon att hålla ett öga på henne och Eli.

Olena är ledsen och har hemlängtan. Eli tröstar henne. Marlon kommer hem och ser att de sitter nära varann i soffan och tittar på tv. Han frågar Eli vad som händer men Eli säger att han bara tröstat henne, ingenting annat.

Charity och Cain kommer in på ett lyxhotell. Han ber henne beställa champagne i baren medan han fixar ett rum åt dem. Charity har inga pengar men går in i baren ändå. Hon sätter sig i en soffa och börjar flirta med en affärsman längre bort. Han bjuder henne på champagne precis när Cain kommer in. Mannen blir något irriterad när han inser att Charity inte nämnt att hon hade sin fästman i närheten så han bjuder dem på champagen och sätter sig vid ett annat bord. Charity går iväg till toaletten och Cain går fram till mannen och ber om ursäkt och erbjuder sig att betala för flaskan. Affärsmannen tackar nej utan bjuder på den.
Cain säger att han tröttnat på sin flickvän som bara leker med honom och säger till mannen att hälsa henne det när hon kommer tillbaka.
Charity kommer in till baren igen och får höra från affärsmannen att hennes pojkvän fått bättre erbjudande och gått därifrån. Hon sätter sig hos mannen och dricker lite champagne med honom. Hon ser ut genom fönstret att Cain står framför en Bentley och viftar med några nycklar. Charity får bråttom därifrån så hon säger att hon bara ska kolla att deras rum inte är avbokat.
De båda åker i väg i bilen medan affärsmannen beställer in en ny flaska champagne.

Charity och Cain tar en tur med bilen och sedan dumpar de den någonstans. Väl hemma kommer hon på att de kanske borde göra affärer med stulna lyxbilar. Cain tvekar men ger sedan efter för henne...


(Eve var med i ungdomsgänget när Andy och Katie gick i skolan. Mark Reynolds, Ollie hans syster, Andy och Katie(?) och Eve råkade en sen kväll köra på rektorn så hon dog och Eve ville att de inte skulle säga något till någon men Mark som körde bilen kunde inte hålla tyst efter ett tag. Hon flirtade även med Mark fast hon visste att Donna var intresserad av honom.
Edna och Tom var även med på Eves bröllop när det avslöjades att Lily är mamma till Peter och inte Ednas son. (Ny skådespelare tror jag men är inte säker))

edit: ändrade felet Colin påpekade, det var Tom som var med Edna på bröllopet inte Carl."gudinna i hemmet" a la Nigella

Charity är tillbaka från arbetsresan. Cain är lättad eftersom han haft det så jobbigt med att vara ensam med Noah och samtidigt sköta arbetet. Charity vill då visa att hon som kvinna inte ser det som något problem. Hon börjar städa och tvätta. Chas kommer in för att få sällskap till puben men Charity har inte tid. Plötsligt upptäcker de att tvättmaskinen läcker.  Charity fortsätter att försöka vara vid gott mod även när Noah kommer och säger att han spillt juice på golvet. Hon ska vara en "gudinna i hemmet". När hon ska dammsuga uppstår problem med dammsugaren och Cain vill hjälpa henne men hon vill inte ha hans hjälp. Det slutar med att hon får en dammsugarpåse som exploderar framför henne. Charity ger upp och ser till att Noah får vara med Scarlett så de kan gå till puben. Hon talar om för Cain att hon vill ha städhjälp men han går inte med på det om det inte är en ung blond snygg svensk tjej.
Charity frågar David om han har någon som kan städa åt henne men han har slutat att ta hushållsstädning.
Precis då kommer Carl in på puben och ger Charity en körning. Hon tar den gladeligen för hon behöver pengar till både städerska och rörmokare.
David tipsar sedan Cain om att fråga Betty men Cain står fast vid att han hellre tar en svenska.

Laurel har svårt att förstå vad som hänt och inte blir det lättare när hon får veta att Ashley släppt in Sally frivilligt och dessutom druckit vin med henne. Hon vill veta allt vad som hänt eftersom hon vill hjälpa Ashley.
Han försöker förklara att han har endast vaga minnesbilder från den kvällen och att han tänkte slänga ut henne men var rädd för att hon skulle anklaga honom för att ha attackerat henne. Laurel vill göra en polisanmälan och Ashley berättar då att han redan försökt men att det blev så jobbigt med alla frågor. Då säger Laurel att hon är rädd för Sally eftersom hon är ond och vem vet vad hon kan ta sig till och göra saker ännu värre. Hon är orolig för att Sally ska ge sig på barnen.
Tillslut får hon med sig Ashley till polisstationen för att göra en anmälan om våldtäkt.

Aaron och Victoria är på cafét när Adam och Scarlett kommer in. Victoria måste gå hem för att bli firad och Adam säger åt Scarlett att gå hem och välja en dvd så fixar han lite mat så länge. När tjejerna gått så frågar Adam hur det är med Paddy. Aaron vill inte prata om saken men Adam ger sig inte, han vill veta vad som hänt. Det tar inte lång tid innan Adam luskat ut att det var Aaron som slagit Paddy i ilskan.

Paddy och Rhona kommer in på puben. Marlon får syn på henne och han blir lite stel i sitt sätt. Han hade redan hört att hon kommit tillbaka så han var förberedd.

Doug frågar Andy om det känns konstigt att han kommer att vara med och fira Victoria, han är ju inte ens släkt. Andy tycker att det ar kul om Diane trivs med någon och att det är bra om hon kan gå vidare med livet.

Charlie väntar på Rodney på puben. Rodney kommer dit och de börjar prata. Charlie ser Natasha och frågar lite om henne men Rodney säger att hon inte är hans typ. Ändå kan han inte låta bli att fråga om han får bjuda henne på en drink. Hon tackar nej och även till framtida drinkar från honom.

Sam får brev från Ukraina. Det är Olenas bror som skickat det och Sam ska lämna över det till henne. Han kommer in på puben med Samson och lämnar brevet. Hon blir jätteglad och öppnar det på en gång.
Zak kommer in och blir irriterad över att se Olena där så hon skyndar sig att säga att hon kan passa Samson hemma så länge, sedan frågar hon Eli om han vill följa med. Det gör inte Sam gladare.

Victoria firades i rummet bakom puben. Hon har fått tårta och presenter. Eric och Val har kommit på besök och alla säger att Victoria måste hålla tal innan hon går till sina vänner. Först vill hon inte det men sedan tackar hon i alla fall för allt.
(Hon såg mer ut som en ung Chas idag)

Polisen ska göra en grundlig undersökning och de måste även kolla om det finns några sår kvar på Ashley även om det gått en tid sedan det hände. Laurel får då veta att Ashley gjort test för könssjukdomar.
Polisteknikerna följer med dem hem för att se om de hittar något. Precis då kommer Nicola för att få träffa Laurel men hon får gå till puben ensam för Laurel har inte tid.
Laurel hämtar sedan Doug för att kunna prata med honom om vad som hänt. De måste vara beredda när allt kommer ut i byn. När Ashley gått och lagt sig säger hon till sin far att hon ska inte ge upp oavsett vad Sally ställer till det med men hon är rädd för att Ashley inte förstår det.
Hon ska göra allt för att få tag på den där hyndan även om det så är det sista hon gör...

Trevlig helg allihop!
Jag har ca 200-300 unika besökare på sidan varje vardag, något mindre på helgerna, men det är bara ett fåtal som kommenterar. Så visst finns det fler som inte erkänner att de är HTG-fans. Tänk då på att det är bara en liten del av alla fans som hittat hit och endel fans har inte ens dator...så det måste finnas en hel massa HTG:are ute i Sveriges alla byar och städer =)

Veterinärvikariens återkomst

Ashley är på väg till jobbet och säger hejdå till barnen. Laurel ber honom att lägga lite tvätt på sängen innan han går men när han får lakanen i handen stelnar han till sedan får han bråttom därifrån.
När han kommer hem senare på dagen så är ytterdörren öppen och han blir rädd och ropar in. När ingen svarar ropar han ännu högre. Precis då kommer Laurel, Nikhil och Jai förbi och märker att något är på gång. De följer med honom in och då kommer Sandy ner för trappan. Ashley skäller ut sin far för att han glömt stänga dörren. Laurel märker att det är något som är fel med Ashley eftersom han är så upprörd.

Paddy är ute på tomten och ropar efter Aaron. Pearl kommer förbi och undrar när han ska börja jobba igen eftersom det är många som behöver hans hjälp.
Jamie kommer med posten men Pearl tar hand om den och berättar sedan att Paddy blivit rånad.

Chas besöker Aaron på verkstaden för att be om ursäkt för utskällningen igår men hon vill fortfarande veta vad som hänt. Aaron vägrar att svara så hon går därifrån.
När hon sedan sitter på puben och hör från Jamie att Paddy blivit rånad så ringer hon polisen.

Holly har inga pengar och behöver åtminstone pengar till bussresan till skolan. När hon kommer hem sen så frågar Adam henne hur det gått med jobbsökandet. Hannah som hör det undrar givetvis varför systern söker jobb. Hon får bara veta att systern slutat på Home Farm för att det inte behövs två kontorister där. Hannah råder Holly till att söka jobb i cafét eftersom Viv alltid är så stressad.

Polisen kommer till Paddy och talar om att de blivit kallade för att någon anmält en misshandel. Paddy släpper in dem men förnekar att han blivit misshandlad men då vill polisen veta hur han fått märkena han har i ansiktet. Först vill Paddy inte berätta det men sedan säger han att han varit ute och druckit så han minns inte vad som hänt. Polisen går därifrån eftersom Paddy inte vill  anmäla någon.
Aaron har hört vad poliserna sagt och tror först att det var Paddy som ringt men inser sedan att det inte är så.
Chas kommer och ringer på för att prata. Paddy förstår ganska snabbt att det var hon som ringde polisen. Aaron hör det och blir sur eftersom hon lägger sig i. Paddy erkänner sedan att det var Aaron som slagit honom men han avslöjar inte varför. Hon tror att Aaron håller på med något kriminellt men det säger Paddy att det inte stämmer.

Laurel försöker prata med Ashley och hon säger att det är som om han inte står ut med att titta på henne längre men han säger att så är det inte. Det är hans problem som stör men sedan inser han vad han sagt och försöker få det till att han inte riktigt vet vad som är med honom.
Laurel pratar sedan med Sandy om problemen och han råder henne till att prata med sin man.

Paddy tar emot sin vikarie på kliniken, Rhona Goskirk (har varit med förut och vikarierat för Zoe två gånger och båda gångerna har hon haft ihop det med Marlon) Ingen verkar direkt glad över att hon är tillbaka, undar vad Marlon säger när han ser henne igen.

Holly vill träffa sin kompis i stan för att gå på bio men får inte för Moira. Hannah kommer precis då och vill ha pengar till en teater och får 10£. Holly blir jättesur över "orättvisan" och hon vill inte bli behandlad som ett barn längre.

Laurel kommer in på cafét och beställer sju muffins och fem bakelser. Viv frågar om hon ska ta med dem och Laurel svarar att hon inte tänkt att stå där och äta upp allt ;)

Adam kommer till verkstaden för att be Aaron kolla fyrhjulingen. Precis då ringer Jackson men Aaron svarar inte.

Victoria fyller 16 år och ska få träffa sina vänner i stan för att spela bowling. Andy, Diane och Doug ger henne presenter hemma och sedan vill de fira henne med en tårta lite senare.
När hon sitter på cafét efter skolan kommer Hannah in med en present till henne. Vic frågar om hon vill följa med när hon ska ut med kompisarna och Hannah svarar att hon måste fråga först.
Väl hemma sedan pratar hon med Moira och erkänner att det inte var någon teater hon skulle till utan hon köpte en present till Victoria för pengarna.

Sandy försöker att prata med Ashley och han berättar att Laurel tror att hon förstört deras äktenskap. Ashley blir irriterad och rusar upp till övervåningen. Där står han och tittar på sängen ett tag innan han börjar slita ur lakanen och sedan fortsätter han med lakanen i garderoben.

När Gennie, Lizzie och Adele är på väg till fabriken så ser de Ashley slänga säckarna med lakanen utanför grinden. De berättar detta för Laurel som blir orolig och går hem från fabriken. Nikhil undrar varför men Chas räddar Laurel med att säga att det är kvinnoproblem.
Laurel kommer hem och ser när Ashley packar ner massa vinglas i en kartong. Hon undrar vad som händer och han svarar att de måste byta ut allt. Laurel märker att det är något som inte stämmer men Ashley vill inte prata. Tillslut tvingar hon honom att göra det för hon tror att allt är hennes fel. Ashley erkänner att det är Sally och att hon kom tillbaka och drogade honom och han försöker berätta vad som hände...
Jag har lite problem med arkivet och förstår inte varför storleken håller på att j-as med mig och jag försöker att fixa det men hittar inte felet...än.
I januari 2009 finns det inga inlägg därför händer det inget när man klickar där.
Att skydda någon man bryr sig om

Rodney sitter och funderar på att ringa till Sue. Nicola som är på väg till jobbet säger att det är klart han ska göra det men då berättar han vad som hänt.
Nicola får sig ett gott skratt  och retar honom för "morfar advokaten".

Pearl letar efter Paddy som inte är på kliniken. Han öppnar inte när hon ringer på hemma men pratar genom dörren. Han säger att han är sjuk och hon får avboka alla klienter både idag och i morgon och sedan kan hon ta ledigt. Detta gör inte Pearl mindre orolig så hon frågar Marlon om inte han kan kolla upp sin vän.
Marlon kommer hem till Paddy och får se vad som hänt. Han vill genast ringa till Chas när han fattar att det är Aaron som ligger bakom såren men Paddy stoppar honom.

Natasha frågar hur Maisie mår och frågar sedan vad som hänt kvällen innan. Hon säger att hon ser skillnaden på någon som bara tagit några drinkar eller något starkare. Maisie erkänner då att hon tagit lite kokain men hade inte tyckt om det.
Holly står utanför och tjuvlyssnar precis när Nicola kommer förbi. Nicola tar posten och går in till Natasha och Maisie. Givetvis hinner hon höra lite av samtalet innan Natasha skickar ut henne.
Nicola frågar Holly om vad det är Maisie pratar om och då råkar Holly försäga sig att lite kokain är väl inte så farligt. Senare så frågar Nicola Natasha om hur det går och att hon kanske borde prata med Holly om saken.

Holly frågar sedan om Nicola ska med på lunch men hon vill hellre stanna kvar och se vad som händer. Precis då kommer Natasha och skickar iväg Nicola på lunch i alla fall. Hon konfronterar Holly som erkänner efter ett tag att hon gett Maisie kokain eftersom hon tjatat så. Natasha säger åt Holly att gå på en gång för hon kan inte ha en anställd som langar droger till familjen.
Moria blir något förvånad när Holly är hemma mitt på dagen men Holly säger bara att hon fått gå tidigare.

Sam står i baren på puben och ska bjuda Cain på en öl. Precis då kommer Eli fram och vill också ha gratis öl till honom och hans  sällskap Olena. Sam går fram till Olena och ber om ursäkt och sedan säger han att allt kommer att fungera bra mellan dem i framtiden för han förstår hennes problem. De kramas och hon ser lättad ut över att Sam inte verkar sur eller ledsen.
Senare så söker Sam upp Cain på verkstaden för han vill ha hjälp med att ordna ett pass. Det spelar ingen roll vad det kostar han betalar det ändå.

Charlie kommer in på puben och träffar Rodney. Rodney skyller genast på sin vän att det är hans fel att det blev fel med Sue eftersom han ljög om yrket.
Rodney sitter senare och läser kontaktannonser och frågar Charlie om vad vissa saker betyder eftersom han är så usel på att läsa mellan raderna. Doug hör deras samtal och han muttrar om att det är väldigt opersonligt att söka en partner via kontaktannons.

Natasha har problem med ekonomin och går till butiken för att få veta vad som säljer sämst. Doug som inte har några siffror på det eftersom de inte inventerat ännu får i uppdrag att ta itu med saken på en gång. Hon går till puben så länge och då passar Moira på att fråga henne om inte Holly snart kommer att bli månadens anställd och få löneförhöjning. Natasha inser att Holly inte berättat vad som hänt så hon gör det i stället.
Bartons åker hem och konfronterar Holly som inte ser det hela som någon stor grej. De blir förtvivlade över dotterns inställning.
 
Maisie som får veta att Holly fått sparken tar på sig skulden inför sin mamma men Natasha tänker inte ge sig,
Maisie går då till gården för att prata med Holly och be om ursäkt. Holly tror att det är Maisie som skvallrat men hon nekar till det och säger att hennes mamma vet saker ändå.
Precis då kommer John hem och kör iväg Maisie, han vill inte ha henne i närheten.
Holly berättar för Adam om vad som hänt och hon verkar inte ta det så hårt och blir besviken på sin bror som tycker att hon gör fel.
Bartons försöker prata med sin dotter om deras oro för att hon ska hamna fel och de vill att hon lovar att sluta med drogerna. Motvilligt så säger hon efter ett tag att hon lovar det.
(lustigt att det var hon som höll på med droger när Paddy frågade henne om Aarons drogvanor igår)

Sam är otålig och frågar Cain om hur det går med passet och Cain svarar att sådant tar lite tid, han har ju inte ens fått ett foto eller underskrift än. Sam säger att han ska ordna med den saken och blir lite irriterad när Cain säger att han kan fråga henne själv eftersom Olena inte vet om det än.


Marlon har svårt att släppa det som hänt och när han ser Chas på puben så känner han att han måste berätta vad Aaron gjort. Chas rusar givetvis hem till Paddy och han säger att Marlon missförstått situationen och säger åt henne att gå.

Paddy försöker rasta Clive när Pearl får syn på honom. Hon skyndar sig fram för att prata med Paddy och ser då vad som hänt. Han skyller på några ynglingar som försökt råna honom.
Chas är orolig för vad Aaron gjort och att Paddy är beredd att ljuga för att skydda honom.
Marlon vill att Paddy polisanmäler händelsen men Paddy vägrar.

Chas (osminkad eller bara lite sminkad och mycket snyggare, min åsikt) stoppar Paddy när han är på väg med bilen. Hon vill veta vad som egentligen hänt men Paddy har inget att berätta för henne. Precis då kommer Aaron tillbaka med bussen. Chas skäller på honom men Paddy försvarar grabben.
När Chas gått så säger Aaron att Paddy inte behöver oroa sig för han har ordnat med saken men han vill inte berätta vad han ordnat med. Han säger att han inte tänker ge efter för sina känslor. Paddy frågar om han tänker gifta sig och få barn och sedan smyga med killar och Aaron svarar att han hellre gör så än blir betraktad som ett pervo. (påminner mig lite om Graysons situation)

Vi glömde fira bloggens treårsdag häromdagen så ännu en gång säger jag:
Tack för era kommentarer, det är ni som får mig att fortsätta =)
Äntligen ute ur garderoben

Charity kommer in på Kings kontor och ser när Jimmy gullar med Angelica. Carl säger på en gång att de inte har jobb till henne men sedan kommer det fram att en tur till Holland inte har någon chaufför så Scarlett ser till att Charity får den körningen.
När Cain först får reda på det så muttrar han men sedan vill han följa med henne men hon säger att han får stanna hemma.

Paddy är orolig så han pratar med Marlon och erkänner att han sökt igenom Aarons rum utan att hitta några droger. Han vill veta om hans misstankar stämmer så han åker förbi Home Farm för att prata med Holly men hon har inte sett Aaron ta något.
Aaron kommer hem och är på väg att ringa till Jackson men upptäcker precis några papper som ligger på sängen. Det är artiklar om hur droger påverkar hjärnan. Så fort Paddy kommer hem så konfronterar Aaron honom och frågar om han rotat i rummet. Paddy säger som det är och att han är orolig eftersom han sett att Aaron sålt droger på stan. Aaron förnekar givetvis det men Paddy vill verkligen veta vad som pågår. Han säger att han ringer till Jackson för att få veta om inte Aaron själv kan säga det. Paddy berättar att till och med Holly ljugit för att skydda honom. Aaron fortsätter att förneka och tillslut inser Paddy att han talar sanning om den saken men att det är något annat som har med Jackson att göra.

Olena dyker upp utanför fabriken när Eli har lunchrast. Hon har med sig smörgåsar och de sitter ute och skrattar. Plötsligt hamnar deras ansikten nära varann och man märker att det finns känslor mellan dem men Eli  bryter det hela med att han måste gå.

Laurel har smitit hem från jobbet en stund och Ashley blir överraskad. Hon frågar om de är ensamma och när hon får veta att de är det vill hon mysa lite med sin man men han kan inte. Hon märker att det är något som inte stämmer.

David och Leyla fortsätter att kolla lägenheter. Hon vill ha en lägenhet, vilken som helst bara hon får bo ihop med David. Tyvärr är lägenheten de tittat på något för dyr och dessutom så låg den på 20:e våningen och Leyla är höjdrädd.

Olena kommer in på cafét och ser Sam. Hon är på väg att vända men går in sen i alla fall. Sam säger att han sökt henne men hon hade inte svarat, sedan vill ha bjuda henne på middag men hon tackar nej.
Senare så messar Sam henne och hon kommer hem till honom i tron om att det är något som hänt. Olena märker snabbt att så är det inte utan Sam visar henne en teckning som Samson gjort. Den föreställer Sam och Olena och där har han en jättestor ring i handen. Sedan tar Sam fram en ring och ställer sig på knä och friar till henne. Hon säger att hon inte kan gifta sig med honom men han vill inte lyssna. Sam säger att hon kan väl tänka på saken åtminstone, de skulle bli som en riktig familj och hon skulle kunna ta dit sin son. Olena säger återigen nej för hon kan inte gifta sig med honom eftersom hon inte har något pass. Hon tackar honom för att det var en väldigt fin tanke han haft, sedan går hon därifrån.
Sam berättar för Zak om frieriet men att Olena sagt nej men att det var endast för att hon inte har ett pass.
Olena berättar för Eli om att Sam friat till henne och han undrar vad hon svarade. När hon säger att hon sagt nej säger han att det är bra för nu kan Sam gå vidare med livet.

Rodney trivs med sina inneboende och han är gärna barnvakt så Jimmy och Nicola kan gå till puben. På vägen dit träffar de Laurel så Nicola frågar om hon vill följa med. Laurel är inte på humör och Nicola märker direkt att något inte stämmer. Tjejerna lämnar Jimmy och går till cafét istället för att prata. Laurel säger att hon är orolig för Ashley som är så kall mot henne helt plötsligt.

Maisie, Holly, Leyla och David åker till stan och slår klackarna i taket. När Maisie kommer hem något onyker sätter hon sig i soffan och börjar undersöka sina bröst. Natasha som kommer in undrar vad hon gör och då säger Maisie att hon läst att de flesta kvinnor har olika stora bröst och nu har hon märkt att ena bröstet är dubbelt så stort som det andra. Natasha fattar ingenting av Maisie svammel. Maisie blir sur och går därifrån.
David och Leyla kommer till byn i taxi och hon är fortfarande partysugen. Hon börjar kyssa David och de hamnar halvliggandes på motorhuven på en bil. Precis då kommer Zak förbi dem och säger att han är inte förvånad för han och Lisa har gjort det överallt. Det får ungdomarna att lugna ner sig en stund, tills de börjar jaga varann hemåt.

Paddy pratar med Aaron och han berättar att han sett på Internet att klubben Aaron var utanför är en gayklubb. Han frågar om Aaron är bög och att det inte gör något i så fall. Aaron vill inte alls prata om det. Paddy fortsätter att fråga honom om hur han träffat Jackson och hur ofta men Aaron bara säger åt honom att hålla käften. Tillslut orkar Aaron inte med frågorna utan han ballar ur och börjar slå på Paddy, han slår och han slår...

Efteråt går Aaron ut och han mår inte alls bra. När han återvänder hem sitter Paddy hopkrupen på golvet och försöker fly. Aaron ber om ursäkt och han gråter. Sedan börjar de prata med varann. Aaron säger att han inte vill vara sådan men Paddy svarar att det är inget man väljer. Aaron berättar att han hatar bögar och att han slog ner en kille i skolan bara för det.
Paddy berättar att han endast älskat tre personer och alla har lämnat honom. Den smärtan han har nu är ingenting mot vad han kände då. Han berättar att han har en kusin , Jason, som är homosexuell. De pratar och pratar medan Aaron gråter och försöker att få sig själv till att inte känna som han gör. När Paddy ordnar med te så börjar Aaron att packa sin väska. Paddy blir förtvivlad och vill inte att han sticker. Aaron säger att han inte kan vara kvar nu när Paddy vet men Paddy säger att han inte kommer att säga något utan det får han göra själv när han känner att det passar honom. Aaron försöker komma förbi genom att hota med att knuffa till Paddy. Paddy viker sig inte först men sedan måste han släppa förbi honom. Han berättar om hur illa han tyckte om Aaron i början men att nu är det tvärt om, han älskar grabben som om han vore en son. Aaron gråter och ber om ursäkt men sedan går han, Paddy sitter kvar i trappan och gråter.

(WOW vilket skådespeleri... jag är imponerad!)

Hur mycket hemligheter tål ett äktenskap?

Aaron letar efter sin mobiltelefon i soffan men hittar den inte. Paddy kommer in och hjälper honom genom att ringa mobilen. Signalerna går fram men de hör inte var den kan ligga så Aaron inser att den inte är hemma. Paddy ser Aarons skrapsår på handen och blir orolig för att han ska ha varit i slagsmål. Aaron förnekar givetvis det.

Laurel ser att Ashley har problem men tror att det beror på jobbet. När hon gått säger Sandy att ett tecken på dåligt samvete är när man begraver sig i jobb jobb och jobb. Han råder Ashley att ta tag i den eller det som ställer till det för nästa gång Laurel får veta om något "elände" så kommer hon att lämna honom för gott.
Ashley tänker till och går till polisen för att göra en anmälan om överfall. Han berättar om vad som hänt och att Sally i princip erkänt allt för honom. Poliserna blir givetvis något tveksamma när de får höra att Ashley släppt in henne frivilligt i huset och att han sedan dessutom druckit vin istället för att ringa till polisen. Han säger sedan att de tydligen haft intimt umgänge men att han inte samtyckt till det men han minns inget.

Bartons får en räkning från Natasha från saneringen av tomten. De har inte pengar att betala allt på en gång men Holly säger att Natasha inte kommer att gå med på någon avbetalning. Bartons tror att det är nog ett bättre alternativ än att stämma dem.

Edna påpekar för Carl att hon behöver kvitton för bränslekostnaden är högre än förväntat men han har inga kvitton just nu. Precis då kommer Anya hem från skolan för att hon mår dåligt. Det blir Nicola som får ta sig an flickan eftersom hon är den enda som är ledig under dagen. Senare går Nicola runt och letar efter Anya som försvunnit och hon hittar henne på cafét där hon precis ska äta en hamburgare. Nicola blir sur och tar med sig flickan till Kings kontor. Hon är rasande och inte blir det bättre när Chas försöker ta Anyas parti med att säga att barn gör hyss ibland. Det startar ordväxlingen mellan dem och Nicola säger att hon vill inte ha råd från Chas. Chas säger att ett råd ska hon få i alla fall, sedan trycker hon upp en tårtbit i ansiktet på Nicola.

Pearl är ledsen på kliniken för Lily har ringt och berättat att Alan åkt in på sjukhus igen, en infektion i höften så det kommer att ta tid innan han kommer hem.
Paddy får precis ett samtal från någon som hittat den borttappade mobiltelefonen. Den som ringer får veta att han kan lämna den på veterinärkliniken i Emmerdale.
När Aaron är ute på gatan så ser han en skåpbil utanför kliniken, sedan ser han killen från gayklubben som står och pratar med Paddy. Aaron gömmer sig så inte killen ska se honom.

Lizzie börjar på fabriken och det verkar gå bra. Nikhil kommer in och ser henne, han blir sur på Jai som inte sagt något om att hon skulle börja där hos dem.

Ashley frågar polisen om det verkligen kan stämma att man kan bli neddrogad så man inte minns något men ändå kan vara sexuellt aktiv och polisen svara att det är möjligt. De säger sedan att rättsläkaren måste ta lite prover på Ashley och att de ska göra en undersökning på kläderna och i hemmet. Ashley protesterar eftersom Laurel inte vet om något.
Ashely blir förbannad på poliserna för han känner att de inte kommer att tro på honom. Poliserna försöker övertala honom till att göra en anmälan men Ashley vill inte det och går därifrån.

Chas vill att Carl kastar ut Nicola och Jimmy men han säger att han inte tänker göra det så Chas tar tag i saken själv. Hon kastar ut deras kläder genom fönstret och när Nicola och Jimmy kommer ser de kläderna som landar på gräset. De går in och är förbannade på Chas och de försöker få Carl till att hjälpa dem. Carl säger att de kan singla slant om saken. Jimmy blir arg och säger att de ska flytta på en gång eftersom de inte ska bo någonstans där de inte är önskade.
Nicola och Jimmy flyttar in hos Rodney som verkar glad över sällskap. Han erbjuder dem att bo där så länge de vill och han kan flytta på saker så de får den plats de behöver.

Paddy ger Aaron mobilen och säger att killen som lämnat den heter Jackson och han har lämnat sitt telefonnummer. Aaron vill inte ha numret trots att Paddy tycker han ska ringa och tacka så han kastar lappen i soptunnan.

Olena träffar Eli på cafét och frågar om han och Lizzie vill göra henne och Sam sällskap på puben senare. Hon vill inte vara ensam med Sam.
Sam sitter och väntar på henne och skiner upp när hon kommer in men glädjen varar inte länge för Eli och Lizzie kommer strax efter. Hon säger att hon bjudit in dem till sällskap och Sam blir besviken eftersom han trodde att det bara skulle bli hon och han. När Eli babblat förlänge blir Sam irriterad och vill gå hem. Han frågar om Olena ska gå hon också men hon väljer att stanna kvar. Efteråt får hon dåligt samvete för att han kanske hatar henne men Eli råder henne till att stanna kvar och inte följa efter Sam.

Ashley sitter på kontoret i kyrkan och läser broschyrer om könssjukdomar när Edna och Laurel kommer. Han vill ha bort dem därifrån så fort som möjligt så han ber Edna städa en annan dag och Laurel få bara lämna lunchlådan sedan gå därfrån. Hon hoppas i alla fall att de kanske kan hitta på något trevligt i kväll.
Han bokar tid på sjukhuset för provtagning. Det hinner bli sent innan Ashley kommer hem  och han ser att Laurel är uppklädd och får då veta att hon hade bokat ett bord på en restaurang. Han säger att han inte orkar göra något men att han kan plocka i ordning i köket medan hon går upp till sovrummet. Så fort Laurel gått upp så sliter han av sig ett plåster från armen.

Nicola är glad när hon märker att Jimmy gör allt för dem så hon kryper upp i hans famn och pussar på honom. Han säger att han alltid kommer att sätta dem i första hand och sedan säger han att han vill gifta sig med henne.

Paddy möter Aaron på en stängd klinik och undrar vad han gör där. Eftersom Aaron inte vill tala om att han hämtat telefonnumret i soporna så säger han att han letat efter Paddy för att säga att han är på väg in till stan. Då erbjuder Paddy att skjutsa Aaron. Han ger sig inte trots att Aaron försöker. Paddy släpper av honom strax utanför gayklubben. Aaron står där utanför när Jackson kommer och frågar om han fått mobilen av sin far. Jackson säger att han inte sagt något till Aarons pappa om var han hittat mobilen så han behövde inte vara orolig. Sedan vill ha bjuda Aaron på en öl men han tackar nej. Jackson ger sedan Aaron sitt visitkort så han kan ringa någon dag om han vill. Paddy som sitter i bilen en bit bort ser bara att Aaron tar emot något men inte vad.
Paddy åker hem och pratar med Marlon. Han är orolig för att Aaron håller på med droger eftersom han har sånna humörssvängningar och att han sett hur Aaron tagit emot ett litet paket där ute på gatan. Paddy berättar också att han hittat Aaron på kliniken när det var stängt, antagligen skulle han stjäla droger. Han är inte glad över att dela bostad med en knarklangare, vad ska han göra nu?


HTG-lookalikesDet var en kul idé så den fick ett eget inlägg och jag lägger in den som länk.

Fyll gärna på era lookalikes som ni ser och kan ni så länka till en bild...


Psyk-Sally sår sina frön av tvivel

Holly möter Aaron på gatan och de pratar lite med varann. Hon är glad över att de fortfarande är vänner fast Aaron säger att de kan bli mer än så. Sen måste hon med bussen till skolan.

Belle ger Zak de senaste skolfotona hon har i väskan och ber honom att lämna en till mamma så hon inte glömmer hur Belle ser ut.
Zak tar med sig fotot till fängelset men vakterna tar det för att kontrollera om det är rent. Han lyckas övertala Lisa att låta Belle få följa med.
Belle får tillstånd att besöka fängelset och de besöker Lisa. Lisa säger åt sin dotter att inte ställa till massa problem och inte smita från skolan. Besöket går bra men Lisa är ledsen när det är över.

Paddy och Marlon diskuterar hur det är med Aaron när de är i affären.  Chas kommer in precis och hör att någon riskerar bli relegerad från skolan och hon undrar givetvis vem. Hon blir inte glad när hon får veta att det gäller Aaron och hon undrar varför hon alltid får veta allt sist när det gäller hennes son. Hon får även veta att det är slut mellan honom och Holly.
När Chas sedan ser Holly på cafét så frågar hon henne vad som hänt. Holly tycker inte Chas har med det att göra och då säger Chas att det var bra att det tog slut mellan dem. Holly svarar att hon bryr sig om honom i alla fall till skillnad mot andra. Chas blir förbannad men då kommer Aaron in och hon lugnar sig. Han vill inte att hon lägger sig i hans liv.

Ashley vaknar på morgonen och går ned till köket. Där står Sally och torkar disk. Han minns inget av det som hänt men ber henne att gå därifrån. Sally är mycket glad över att de haft så trevligt under kvällen och hon vet att de är ämnade för varann. Ashley vill ringa polisen men hon säger då att de får bara veta vad som hände i sängkammaren och det vill han väl inte ska komma ut. Han inser att hon lagt något i vinet men nu finns inga bevis kvar (men det borde kanske synas på te-fläcken på byxorna?)
Ashley säger till Sally att hon inte kommer att lyckas förstöra för dem men hon är övertygad om att hon redan gjort det för nu har hon sått frön av tvivel. När hon är på väg ut så klappar hon sig på magen och säger att kanske hon fått ett minne för livet. Ashley blir så äcklad att han rusar iväg och spyr. Sedan börjar han storstäda huset och han slänger lakanen i tvätten. Själv lägger han sig i badet för att rena sig.

Andy och Ryan ska ut på en kväll på stan och de möter Aaron ute på gatan i närheten av gayklubben. De frågar om han vill följa med dem men det vill han inte. När grabbarna gått går Aaron därifrån.
En kväll senare så återvänder Aaron till stan och denna gång vågar han gå in på klubben. Han tar sig en öl och tittar lite på människorna som är där inne. Efter ett tag kommer det fram en kille som frågar om han vill spela lite biljard men Aaron får panik och rusar därifrån. Han tappar sin mobiltelefon på vägen. Väl ute blir han så frustrerad att han börjar slå på några soptunnor innan han lugnar ner sig.

Jimmy ber Nicola att vara lite snällare för husfridens skull och Nicola går med på det. Alla blir förvånade när hon inte skäller eller gnäller. Hon erbjuder sig till och med att handla maten. När hon sedan kommer hem och hittar sin tidning kladdig och skrynklig under några soffkuddar så tappar hon nästan humöret men lyckas återigen att lugna ner sig. Alla runt omkring börjar tycka att det är lite läskigt med en lugn Nicola.


Sam får ett paket med posten och det visar sig vara en mobiltelefon han ska ge till Olena. Hon vill först inte ta emot presenten men sedan gör hon det i alla fall. Zak är lite irriterad på att Sam hänger med Olena så mycket eftersom han ser det som att det är hennes fel att Lisa sitter inne.
När Lizzie pratar med Sam så säger hon att så länge Sam bor under Zaks tak måste han följa hans regler. Det gör att Sam frågar Olena om han kanske kan få sova på Marlons soffa i några dagar. Olena som inte verkar vilja det råder honom att prata med Zak och berätta hur han känner.

Lizzie lyckas tillslut att tjata till sig ett jobb på fabriken. Jai säger att de har inte råd med någon som inte sköter sig och hon lovar att hon ska göra det.

Laurel kommer hem till ett storstädat hus. Hon undrar varför Ashley dragit för gardinerna "har du dammsugit naken igen" frågar hon. Ashley mår inte bra och han tärs av det dåliga samvetet och att inte veta vad som egentligen hänt. Laurel tror att han börjar bli sjuk eftersom han är svettig i pannan och lite okoncentrerad emellanåt. Han skyller på att han har en predikan som måste bli klar.

Sandy kommer hem och är på gott humör. De går till puben och Doug får vara barnvakt. Efter ett tag går Laurel hem för att kolla till sin far och barnen. Ashley lämnar sedan Sandy och går till kyrkan. Han står i den tomma kyrkan vid altaret och ber... det är uppenbart att han mår dåligt över det som kan ha hänt.

Inget HTG i morgon för det är skidskyttedags igen, tyvärr så visar de sedan  Slaget om Sverige mellan kl12-13 fast de kunnat sända HTG då istället, fast det är väl för det är svårt att tidsbestämma pausen i skidskyttet mer exakt...


Trevlig helg allihop!

Lögner, hemligheter och erkännanden

Rodney står ute vid skåpbilen och lastar varor medan han pratar med Charlie i telefon. Han säger att det går bra med Sue men att han inte kan presentera henne för folket i byn för då kommer hon förstå att han inte är advokat. Precis då kommer en taxi och stannar bredvid honom och ur kliver Sue. Rodney tycker att de kanske ska ta en romantisk promenad ut på ängarna.
När de kommer tillbaka från promenaden är Sue så trött att hon inte orkar åka till stan för att äta så hon föreslår att de stannar i byn. Rodney försöker då med att han kan laga mat idag igen men hon vill äta på restaurangen.
Middagen går bra och Rodney blir inte avslöjad. Efteråt så frågar Sue honom om han kan förklara skillnaden på en advokatsekreterare och notarie men det kan han inte. Hon inser att han inte är advokat och får då veta att han är chaufför. Sue är mycket besviken på att han ljugit för henne för sådana män hade hon träffat tillräckligt.
Hon går därifrån och Rodney blir kvar ensam och besviken på sin dumhet.

Belle och Will är på väg till skolan när de pratar med varann om att sakna sina föräldrar. Will säger att hon kan ju alltid hälsa på i fängelset men Belle säger att hon inte får det. Han undrar då vad hon tänker göra och hon svarar att hon ska hitta på något så hon hamnar i knipa igen.
Zak och Maisie har fått samtal från polisen om att barnen är på vift. De hittar barnen vid fängelset (som ser ut som en gammal borg utifrån). Belle säger att hon bara vill träffa sin mamma och det är därför de åkt dit.
Senare sitter Zak och pratar med henne och han lovar att han ska försöka övertala Lisa så Belle får komma på besök.

Jimmy försöker prata med Nicola om att de kanske borde ta in på B&B några dagar men hon vägrar eftersom Carl inte ska få det så lätt genom att de flyttar ut.
Senare kommer hon in på Kings kontor där bara Jimmy finns kvar. Hon visar honom ett schema hon gjort för att alla i huset ska veta när de får vistas var. Jimmy säger att hon är galen men när hon frågar vad han sa säger han att han är galen i henne.

Laurel ska åka iväg och hon ska skjutsa Sandy en bit på vägen. Hon ser Scarlett och Carl och går fram till dem. Hon frågar Carl var hans barn var igår vid middagstid och han undrar om det är ett förhör. Laurel nämner att kyrkklockorna ringde då och att barnen gjort det förut.
Sally står sedan bakom några buskar och ser när Laurel och barnen åker iväg.

Ashley är hemma och tar det lugnt när Sally ringer på dörren. Han blir arg på henne och ber henne gå därfrån. Hon försöker få hans hjälp för hon är så rädd och han är den ende som kan hjälpa henne och hon vill ju ställa allt till rätta.
Väl inne så kör hon sin gråtvals om att hon kanske är sjuk och behöver vård eller så är hon bara ond men att hon är rädd för sig själv. Hon erkänner att hon ställt sig framför bilen med flit och att hon gjort allt för att förstöra mellan honom och Laurel.

Paddy ser Aaron på cafét och undrar varför han inte är i skolan. Aaron säger att han fått ledigt för att läraren är sjuk. Paddy märker att grabben ljuger och han frågar sedan vad som händer eftersom Aaron varit så sur och grinig senaste tiden. Aaron går därifrån till verkstan för han vill inte prata med Paddy.
Paddy går sedan till verkstaden och pratar med Aaron igen eftersom han vet att  Aaron skolkat men Aaron vill fortfarnde inte prata. Paddy säger att han kommer att fortsätta att bry sig om honom.
Senare erkänner Aaron att han hamnat i slagsmål i skolan och kanske inte får gå kvar.
Paddy är fortfarande orolig så han pratar med Marlon om saken men Marlon säger att Aaron pratar nog med honom när han är redo för det. Precis då kommer Aaron in på puben och Paddy säger att han vill veta varför han är så lättretlig och sur. Aaron medger att det delvis beror på Holly och att han aldrig hittar någon i byn, han är nog för annorlunda för det. Paddy säger att han ska bli mer normal i så fall. Aaron säger att han inte är nöjd med sig själv men då säger Paddy att man får ändra på sig då. Aaron blir irritirad och ber Paddy hålla sig till djuren istället.

Sandy ringer hem till Ashley som sitter och pratar med Sally. Under tiden passar Sally på att koka lite te till dem.
När de sedan ska dricka teet så vill hon ha vatten. Ashley hämtar det medan hon häller i något vitt pulver i hans tekopp. Ashley ska sedan ringa polisen men Sally säger att han ska vänta lite. Han börjar bli lite okoncentrerad och spiller lite te på sina byxor. När han går in i köket för att torka byxorna passar Sally på att hälla upp lite vin till dem. Ashley försöker fortfarande att ringa till polisen men Sally får honom att vänta lite...o lite till.
Hon sätter sig bredvid honom i soffan och han blir mer och mer sluddrig och får svårt att röra sig men huvudet verkar fortfarande hänga med. Han försöker säga åt henne och att han ska ringa polisen men hon fortsätter att låtsas att det bara är hon som bryr sig om honom och att allt ska bli bra. Hon drar ur telefonjacket för att de inte ska bli störda. Ashley säger att Sandy kommer hem strax men då säger Sally att hon vet att de är borta på olika resor. Hon erkänner sedan för honom om allt som hänt i byn senaste tiden och att hon anlade branden i kyrkan.

Sally får upp Ashley till sängen och lägger honom där. Hon vill att han ska säga att han älskar henne och Ashley börjar mumla om Laurel. Tillslut säger han det hon vill höra eftersom han är väldigt omtöcknad.
Laurel ringer på hans mobil men Sally trycker bort henne. Sedan säger hon att det sorgliga är att han inte kommer att minnas något i morgon. Sally börjar klä av sig och hon säger att hon väntat så länge på denna stund.

Konstiga saker händer i byn

Diane ska skicka iväg Victoria till skolan och då kommer Rodney med en leverans av korvar från Wyldes butik. Hon frågar om inte han kan hjälpa henne att handla hos grossisten men Rodney hinner inte det. Doug som hör allt erbjuder sig att åka i stället och Diane blir lättad. När Doug återkommer och lastar in varor på puben så smyger Sally fram och kastar en tegelsten på bilen han lastat ur.
Diane ser sedan bucklan och undrar vad som hänt. Doug vet inte när det skulle ha skett.
Laurel som hör allt blir lite orolig eftersom ena dagen får han skäll för att trakasserat en kvinna och nu krockat med bilen.

Rodney är på lunch med Charlie. Charlie noterar att en kvinna längre bort spanar in Rodney så han säger åt sin vän att gå fram och prata med henne. Rodney tvekar men går fram till kvinnan som heter Sue.
De pratar lite och det visar sig att Sue har flera företag och hon frågar Rodney vad han sysslar med. Han vet inte riktigt vad han ska svara men då kommer Charlie förbi och säger att han måste gå för han har ett fall som väntar. Charlie får det som om Rodney också skulle vara advokat och Rodney protesterar väldigt svagt men låter sedan det vara och spelar med.

Dags för Lisas rättegång. Belle vill följa med men får inte det eftersom det inte är ett ställe för små oskyldiga flickor. Den enda som får följa med är Zak.
Domaren säger att stölden av byggmateriel är allvarlig men straffet lindras av att Lisa är ostraffad sedan tidigare men att sedan bruka våld mot polisen är allvarligare och därför tilldöms hon fängelse i två månader.
Advokaten pratar sedan med Zak och säger att Lisa kommer ut efter halva tiden men Zak är fruktansvärt besviken ändå.

Sally går in hemma hos Ashley och Laurel när ingen är hemma där. Hon går runt lite och går sedan fram till kylskåpet där hon dricker lite juice direkt ur förpackningen. Sedan ställer hon in den tomma tetran igen. När hon stängt kylskåpsdörren ser hon att det sitter några kylskåpsmagneter med bokstäver där. Hon skriver ashley med bokstäverna.
Nicola följer med Laurel och Gabby hem. Gabby vill ha juice och Laurel upptäcker en tom förpackning men reagerar inte så mycket på det. Hon skrattar sedan när hon ser att Ashley skrivit sitt namn med bokstäverna.

Cain och Charity är hemma och gosar med varann när Shadrach dyker upp. De är förbannade på honom för att han visar sig där eftersom det är hans fel att Lisa fått fängelse. Shadrack går till Dingles och där säger Zak åt honom att aldrig mer komma dit och från och med nu är de inte bröder längre.
Belle kommer hem från skolan och märker direkt hur det ligger till. Hon är jätteledsen för att inte hunnit säga hej då till sin mamma.
Morgonen efter pratar hon med Lisa i telefon men hon får inte komma till fängelset för besök. Belle är väldigt ledsen och Olena försöker säga några tröstande ord men då avbryter Zak henne och säger att det är familjeangelägenheter hon inte ska bry sig om. Olena går ut till grisarna och då säger Zak till Sam att det faktiskt är hennes fel att Lisa sitter i fängelse nu.
Sam går ut till henne och då säger hon att hon kanske ska flytta tillbaka till Eli. Sam protesterar men hon säger att det är bäst så. Precis då går Belle till skolan och hon säger bara hej då till Sam.
Sam hjälper henne med väskan hem till Eli och han är inte alls glad. Han vill inte stanna kvar på en kopp te när hon frågar.

Jimmy vill att de tar hand om barnen medan Carl har arbete som måste skötas. Nicola är inte alls glad men Jimmy säger att hon behöver bara laga maten så tar han hand om resten. Hon muttrar lite men går med på det. Då ger Jimmy henne en liten påse och hon tror att hon ska få en present men det är bara vegetarisk färs till Anya.
Nicola lagar maten och det visar sig att hon kastat den vegetariska färsen och gett vanlig köttfärs till barnen. Precis då kommer Carl och han blir förbannad på henne men hon kontrar med att han inte lagat mat till barnen utan han ger dem bara glass och godis så de blir hyperaktiva.
Just då kommer Shadrach in med sina tillhörigheter för att bo hos dem.
Dagen efter kommer Anya till Nicola och säger att maten inte får innehålla mjölk eller ägg för nu är hon vegan.

Laurel planerar en heldag hos en väninna som ska gifta sig och hon ska ta med sig barnen så Ashley blir ensam. Samma dag kommer Sandy att åka till Jasmine i fängelset.
Nicola möter Laurel och vill att hon följer med hem på en fika innan hon ska packa.
De kommer hem till Kings hus och Nicola lämnar Angel utanför dörren för att babyn sover så sött i sin vagn. Inne är det ett väldans liv för Anya och Thomas spelar tvspel med hög volym. Nicola blir rasande och skickar ut dem.
När hon strax efter ska hämta Angel så är barnvagnen borta.

Rodney träffar Sue hemma hos sig och lögnerna fortsätter. Han säger att han har två hus i byn för att dottern ska kunna bo i det lite större med sin dotter medan han nöjer sig med det mindre huset.

Nicola är förtvivlad och springer runt i byn för att hitta Angel. Hon är förbannad på Thomas och Anya som hon tror ligger bakom försvinnandet. Flera bybor hjälper henne leta. Tillslut kommer Gennie med barnvagnen och flickan. Hon hade hittat Angel på kyrkogården.
Nicola säger till Carl att nu får han ta och göra något åt sina barn som hela tiden ställer till det men han säger att han först vill höra från dem vad som hänt.
Thomas och Anya kommer hem och de säger att de inte hade något med Angelicas försvinnande att göra. Nicola och Carl börjar tjafsa om barnuppfostran och tillslut säger Carl att om det inte passar henne så kan hon flytta ifrån hans hus. Nicola svarar med att så lätt ska han minsann inte få det.

Shadrach är på väg in på puben när han hör att kyrkklockorna ringer. Han säger det till Ashley och Laurel som sitter på puben. De går iväg till kyrkan men allt verkar låst och tyst. De tror att Shadrack måste vara full. Trots allt så går de in i kyrkan och ser efter men där är det tomt så det går ut igen.
Det de inte såg var att Sally stod gömd i mörkret, hon kramar en rosa liten kanin hårt. Sedan sätter hon sig i mittgången och tänder ett ljus. Framför henne ligger nallen och ett fotografi på Ashley. Hon pussar fotografiet och sedan tänder hon eld på det samtidigt som hon upprepar "tills i morgon, tills i morgon" flera gånger.


En bortrövad hund

Jamie kommer med post till Lisa från en advokatbyrå och Zak får ta emot brevet eftersom Lisa är på jobbet.
När hon kommer hem så öppnar hon brevet och får veta att hon ska träffa advokaten en halvtimme innan rättegången och att hon måste ta med en väska med övernattningssaker ifall hon får fängelse.
Zak är orolig men försöker att inte visa det. De ordnar en middag för familjen kvällen innan rättegången. Lisa försöker hålla masken men man ser att hon också är orolig.

Cain och Charity försöker övertala Debbie att stanna kvar. De tycker att hon inte bara kan lämna sin familj sådär och att hon är självisk.
Han fortsätter att försöka övertala henne genom att säga att han och Charity kan sluta bråka och inte använda fula ord mot varann eller så kan han bjuda dem alla på semester.
Debbie ger sig inte utan säger hej då till alla och Andy kör iväg med henne till stationen.

Nicola serverar frukost till Carls barn men helt plötsligt har Anya bivit vegetarian och kan inte ens äta bönorna som legat bredvid baconet. Nicola blir sur men Carl tycker att barnet får bestämma själv vad hon vill äta.

Sandy hittar blommorna i papperskorgen och undrar vad som hänt. Ashley säger att de hade blivit nedtryckta i brevinkastet (darför ingen var kvar i huset) av Carls barn.

Victoria kommer in på cafét när Aaron är där. Han försöker att skämta bort det som hänt med att säga att han bara skojade när han försökte kyssa henne.

Edna kommer hem och ska rasta Tootsie så hon släpper ut hunden medan hon går in för att hämta något. Då ser man att någon kastar brödsmulor för att locka bort hunden.
Edna upptäcker ganska snart att Tootsie är borta.

Laurel träffar Carl på gatan och säger åt honom att hålla koll på barnen lite bättre eftersom hon blivit riktigt arg och rädd för deras hyss. Hon säger att han får betala för blommorna som stulits och lagts i deras brevlåda.
Carl ber Nicola att ta det lite lugnare med Anya som just nu har en jobbig period när hon saknar sin mamma och vet inte riktigt var de ska bo och enda förebilderna för flickan är Chas, Scarlett och Nicola.

Ashley, Sandy och Laurel hjälper Edna att leta efter Tootsie. De delar upp sig men ingen hittar hunden.
Carl kommer över till Edna med barnen som ber henne om ursäkt för att de låst in henne i kyrkan men blommorna säger de att det inte var de. De får hjälpa Edna att leta efter Tootsie.
Edna besöker sedan Laurel för att berätta om att barnen inte är skyldiga till att ha tagit blommorna. Gabby har gjort en efterlysnings-affisch till Edna som hon kan sätta upp i byn.

Plötsligt är det en okänd bil som åker utanför byn, den saktar ner och slänger ut en väska i vägrenen. Från väskan hörs ett gnyende.

Ashely och Laurel kommer hem och upptäcker att det luktar gas i huset. Han skyndar sig och stänger av gasspisen som står på.
Laurel säger att hon är lite orolig för Sandy som börjar bli lite glömsk och hon berättar om att Sandy somnat med ytterdörren på vid gavel.

Sandy är på puben och han frågar Diane om hon fått in hans nycklar men det har hon inte. Hon frågar om han inte är på väg för att hälsa på Jasmine men det är inte förrän om några dagar som han ska dit. Cain hör det och säger flinande till Sandy att hälsa henne. Sandy ser mest besvärad ut.
Sedan går Sandy till Doug i butiken för att få låna hans nycklar.

Natasha kommer in i butiken och säger att hon fått ett klagomål på Doug. Hon säger att en kund ringt och anklagat honom för att säga grova saker till henne. Doug förstår inte vad hon menar.
Leyla kommer till butiken och det är stängt. Hon bankar på dörren och blir sedan insläppt. Hon får veta vad som hänt och hon tror att det är en kund som bara är missnöjd och vill få kompensation.

Thomas och Anya knackar på hos Edna för de har hittat Tootsie vid vägkanten. De går iväg till Paddys klinik. I väntrummet så frågar Edna barnen om hur de hittat hunden. De berättar att Tootsie legat i en väska vid vägrenen men Edna tror dem inte. Hon söker sedan upp Carl för att berätta om det och Carl får återigen be om ursäkt för barnens beteende.

Cain är sur för Debbie har åkt. Han anklagar Andy för att ha vetat om allt utan att säga något till honom för han är ju trots allt Debbies far. Andy svarar att han faktiskt är Sarahs far och ville inte heller att de skulle åka.
Så när Cain kommer in på puben senare så säger Diane att hon serverar honom en öl när han bett Andy om ursäkt. Cain försöker då få Zak till att köpa en öl men Zak håller med om att en ursäkt vore på plats.
När Cain kommer hem är han fortfarande sur och Charity försöker få honom på bättre humör. Genom att påpeka att de faktiskt borde utnyttja fördelen med ett tomt hus så blir Cain på bättre humör.

Ashley och Laurel har fått barnvakt och sitter på puben och skrattar. Han berättar att han varit på en kremering idag där musikvalet hade blivit "Return to sender". På väg ut så fortsätter de skratta och de är mycket lekfulla. Man får se att det är någon som bevakar dem från en bil i närheten. Den som håller ett öga på Ashley och Laruel ser även när de går hem och upp i sovrummet där de kramas och börjar klä av sig innan gardinerna dras för.
Någon håller sina handskbeklädda händer hårt över ratten, det visar sig vara Sally!

Vigsel?....eller inte!

Charity är riktigt förbannad och skäller ut Cain ute på gatan. Hon vill helst av allt bara åka hem. Debbie säger åt dem att de alla borde kanske gå in så de inte ställer till med någon scen utomhus. Alla går in och Charity fortsätter att skälla på Cain för hon inte vill bli tvingad till att gifta sig. Vigselförrättaren kommer fram till dem och berömmer Charity för att hon orkar med detta trots allt. Cain blir tvungen att erkänna för Charity att han ljugit om att hon skulle vara dödligt sjuk för att de skulle få en tid snabbt. Efter många om och men så ändrar sig Charity till slut och säger att de måste skynda sig innan tiden är ute för dem.

Laurel pratar med Jai om att hon inte vill ha övertid, inte i dag heller fast de har massor att göra. Sedan kommer hon in till kontoret igen och ber om att få sluta tidigare. Nikhil ger med sig och låter henne sluta när hon vill.

Natasha har varit ute och ridit och kommer in på kontoret. Hon är sur på Nicola som inte svarar när hon har försökt att nå henne på telefon. Nicola säger då att hon pratade med banken som försökt att nå Natasha.
Sedan försöker Nicola att få Natasha att ta beslut om trädplantering som redan är beställt men Natasha vill inte tänka på saken så hon skickar hem Nicola på direkten för att kunna ringa till banken.

Kyrkklockorna ringer för fullt i byn mitt på dagen och Edna skyndar sig till kyrkan för att se vad som händer. Hon upptäcker att det är Thomas och Anya som leker där och hon blir arg på dem.
Laurel kommer dit för att träffa Ashley men han är ute på tjänsteärende. Hon hjälper Edna med blomsteruppsättningarna så länge. Plötsligt hör de hur dörren stängs och någon låser den från utsidan. De båda går fram och börjar ropa på barnen att de ska öppna dörren men inget händer. Laurel börjar nästan få panik när Edna kommer ihåg att det finns en nyckel på insidan. Ashley hade bestämt att en nyckel ska finnas där efter förra olyckan. När de får upp dörren så ser de Thomas och Anya springa därifrån.

Charity byter om på toaletten. Sen tar hon ett djup andetag och går ner till sällskapet. Ceremonin kan börja och vigselförrättare frågar Cain om han tager Charity till äkta hustru och han svarar ja. När hon sedan frågar Charity så får de inget svar. Tillslut säger Charity att hon inte kan gifta sig med honom nu för det vore inte rätt men hon vill ändå att de är ihop. Cain blir rasande och rusar därifrån. Charity följer efter och försöker att prata med honom men han tar bilen och åker därifrån.

Nicola står och lagar mat när Thomas och Anya kommer hem med andan i halsen. De har blivit jagade men vill inte berätta om saken. De frågar vad Nicola lagar för mat men får sedan veta att den maten bara är till Jimmy och henne. Barnen blir besvikna på att det antagligen blir hämtmat igen.
Carl kommer in i köket och ska värma fryst mat men Nicola upptäcker att den är gammal. Då letar han efter matsedlar från hämtmatsställen. Jimmy tycker att de inte ska vara osams utan borde kunna dela maten allihop. Nicola ger med sig och bjuder även Carl och barnen på middagen.

Edna tar med sig Laurel till puben för att bjuda på något starkt för att mildra chocken hon fått. Ashley kommer dit och undrar om de smitit från sina plikter. Edna berättar vad som hänt och sedan får han veta att de redan är klara med blommorna. Ashley blir förvånad och de går tillbaka till kyrkan och upptäcker att alla blommor är borta.

Klanen Dingles återvänder till byn och alla går till puben. De ser att Cains bil står utanför hans hus och Debbie går dit för att prata med honom. Hon säger åt honom att han faktiskt har allt kvar om han vill ha det.
Aaron träffar Victoria utanför puben och han bjuder henne på en öl och de sitter och pratar. De pratar om förhållanden som är jobbiga och äktenskap. Victoria säger att hon inte ska gifta sig förrän hon bli gammal, typ 28. Plötsligt böjer sig Aaron fram för att kyssa henne men hon blir förbannad och går därifrån.
Cain kommer sedan in på puben och han frågar ut Charity om vad hon menade med att hon vill att de är ihop men inte vill gifta sig. Han får henne att säga att hon älskar honom högt och tydligt så alla hör. När hon sagt det säger hon åt honom att han nu fått som han vill och att han får låta henne vara så hon kan dricka upp sin öl. Cain säger att han inte alls fått allt han vill och sedan kysser han henne. Därefter bjuder han alla på puben på öl.

Ashley och Laurel kommer hem till Kings för att prata med barnen om vad de gjort. De erkänner att de busringt i kyrkklockorna och att de låst in Edna och Laurel i kyrkan men de har inte tagit några blommor. Carl blir förbannad och han ger dem utegångsförbud och spelförbud, dessutom får de gå och lägga sig utan middag.
Laurel och Ashley går hem och de tror faktiskt att barnen talat sanning. De ser först inte blommorna som ligger utspridda på gången fram till deras dörr. Sedan märker de att det är svårt att öppna dörren och upptäcker att resten av blommorna ligger precis framför deras ytterdörr på insidan.  Ashley säger att de får se det romantiska i det hela... (Jag vill inte ha psykopatsally där)

Eli kommer in på puben och ser att alla Dingles är finklädda och han får då veta av Marlon att det nästan blivit en vigsel mellan Charity och Cain. Han blir besviken över att inte ha blivit bjuden men tystnar när han får en öl av Cain. Cain säger sedan åt honom att gå och sätta sig hos Sam men det var inte så populärt hos Sam.

Charity ser att Debbie satt sig lite ifrån de andra i gänget och hon går fram till sin dotter. Hon ropar dit Cain också och då berättar Debbie om sina jobbplaner. De vill givetvis inte att Debbie åker iväg och tror att det är deras fel för att de inte gifte sig idag. Debbie svarar att det underlättade för hon inte skulle få så dåligt samvete men hon sticker i morgon ändå.


(Jag kan inte sluta fundera på hur de har det mellan tagningarna t.ex. på puben när Debbie sitter där och ser David ihop med Leyla och om han rusar fram och klappar Debbie på magen så fort han får chansen)


Trevlig helg allihop, njut av vintern!

Vigsel eller inte?

Paddy är orolig för Aaron så han lagar till lite god mat och bjuder honom på öl när han kommer hem från jobbet. Aaron inser direkt att Paddy vet om vad som hänt och pressar honom om det. Paddy erkänner att Katie kan ha nämnt att det är slut mellan honom och Holly. Aaron blir arg och säger att lite mat och en öl hjälper väl inte när man mår dåligt sedan går han till puben. Han är otrevlig när han beställer öl från Diane och hon vill inte ge honom någon. Adam, Scarlett och Holly sitter vid ett bord inne på puben. Adam kommer fram till Aaron för att beklaga men Aaron är sur på honom och tror att de firar. Det blir nästan bråk men Eli går emellan.

Debbie försöker prata med Charity men hon bara skämtar om saker och ting innan hon går iväg. Senare försöker Debbie igen men Cain har inte kommit hem och hon vill prata med dem båda på samma gång.
Andy har bokat tid hos en advokat men när han kommer till Debbie för att prata med henne så berättar han att han aldrig gick dit. 

Cain är hemma hos Dingles och bjuder dem till en vigselakt i morgon. De blir förvånade och får veta att Charity inte ens vet om något och Cain ber dem att hålla tyst om alltihop.

Rodneys vän kommer in på puben och söker honom.
Samtidigt kommer Maisie in och vill ha tillbaka jobbet vilket hon får och hon kan börja på en gång.

Dingles har en liten mini-svensexa med Cain när Charity kommer in för att hämta honom eftersom Debbie vill prata med dem. Väl hemma får Debbie vänta med att prata med sina föräldrar tills barnen lagts och Charity duschat klart. Under tiden berättar Cain att han ska gifta sig i morgon med Charity fast hon inte vet det än. Debbie tycker han är galen. Precis då kommer Charity ner  men Debbie har ångrat sig och har inte något som hon vill berätta längre.

Eli har åkt in till stan med Aaron för att de ska kunna gå ut och roa sig så Aaron får annat att tänka på. De går förbi en gaybar och Eli berättar att ägaren är rätt trevlig. De hamnar dock på en annan pub men blir utslängda efter ett tag. Aaron blir irriterad på Eli och skäller ut honom och ber sedan att få vara i fred. När Eli gått så hänger Aaron utanför gaybaren men vågar inte gå in. Efter ett tag går han därifrån.

Gennie får en spydig kommentar av Viv i affären om att Bob är lättlurad och godtrogen. Det gör att Gennie går till Bob på puben för att betala tillbaka pengarna men då blir Bob sur och söker upp Viv. Han lyckas lugna ner sin fru.

Charlie och Rodney tar en öl på puben och Charlie flirtar lite med Diane. Rodney berättar då att det är hans före detta fru som äger puben.
Diane blir sedan presenterad för Charlie och inser att det är Rodneys vän som han pratat om många gånger medan de var gifta. Hon bjuder Charlie och Rodney på en öl och även Doug som precis kommer in får en. Charlie har en vass tunga men Diane är inte sen att ge svar på tal. Doug ser lite svartsjuk ut.

Lizzie tjatar på Jai när de är på puben om att hon vill ha jobb på fabriken för att slippa dessa långa bussresor som hon har nu. Hon kan till och med tänka sig att få betalt i godis. Jai säger att han ska tänka på saken.

Cain fixar sin kostym till dagens händelse när Debbie kommer hem. Hon påpekar för honom att Charity inte kommer att bli så glad om hon måste gifta sig i gamla jeans och uggs. Cain inser att han inte tänkt på det så han ber Debbie att ta med sig något finare som Charity kan ha.
Han bjuder in Marlon och Aaron och när han berättar för Chas när hon är på fabriken börjar hon gapskratta. Hon får i uppdrag att ta med sig Charity till vigselkontoret.

Charity är på Kings kontor och får en körning. Hon kör iväg och möter Chas som är på väg hem från fabriken.
Chas lyckas stoppa henne och de åker tillbaka till Kings kontor. Hon går in och pratar med Carl och får honom att ge Charity ledigt så de kan shoppa inne i stan.

Aaron ser Holly och hon frågar vad som hände igår. Han ber om ursäkt och vill visa henne något. Han hämtar sedan kostymen som han får låna av Cain och så berättar han om vigseln och frågar om hon vill följa med. Hon tackar artigt nej och säger att de är inte ihop längre.
Adam pratar med Aaron om Holly och uppbrottet. Han försöker hålla en god kontakt eftersom de är vänner.
Man ser hur Aaron tittar efter Adam när han ser honom, även när Adam är med Scarlett.

Ryan söker upp Maisie på puben innan de har öppnat. De sitter och pratar med varann och han vill att det ska vara ok mellan dem. Maisie verkar inte ha något emot det och senare kan hon till och med servera honom öl utan att flippa ut.

Cain gör sig i ordning och han pratar med Debbie under tiden. Hon väntar på att Andy ska komma för att vara med Sarah under dagen. Cain säger att Debbie har mer vett än vad han och Charity har tillsammans.
Släkten Dingles samlas utanför vigselkontoret. De väntar och tror att allt är ett skämt men sedan dyker en välklädd Cain upp och de inser att nu kommer det snart hända något.

Chas har varit ute med Charity och shoppat men även tagit en drink eller två för att bli lite skönt avslappnade. Strax utanför vigselkontoret så ser Charity en snygg man i kostym och nyper honom i rumpan. Han vänder sig om och det visar sig vara Aaron. Chas blir lite tårögd när hon ser sin stilige son. Sen ser Charity resten av Dinglesklanen och tror att det är Sam och Olena som ska gifta sig.
Då får hon veta att det inte är de utan att det är henne de väntar på.
Charity tittar på Cain och säger "det kan du glömma".


RSS 2.0