Fäder och söner

Inskrivet kl 17:28
 
Pete ber Finn att sjukanmäla honom för han vill inte ringa Moira. Finn undrar varför så Pete berättar om kyssen. Då råder Finn sin bror att gå till jobbet och låtsas som om inget hänt.
 
Rhona kommer tillbaka med Alfie som nu är frisk. Chas kommer över för att försöka muntra upp Lisa som inte villl gå ut. Rhona, Chas och Lisa går ändå ut och på restaurangen får de sällskap av en man som träffat Rhona på kliniken vid något tillfälle.
 
Elliot kommer över för att Kelly behöver barnvakt. Jimmy blir glad över att få träffa honom även om Nicola surar. Elliot råkar sedan spilla fruktjuice på nya dyra soffan.
 
Priya flyttar ut och hem till sin far ett tag.
 
Moira pratar med Pete när han kommer till gården. När han berättar att han talat om för Finn om kyssen så säger hon att hon ska berätta för Cain innan någon annan gör det. När Cain kommer hem så talar hon om att Pete stött på henne. Cain blir sur men Moira påminner honom om hans kyss med Chrissie. Han vill ändå prata med Pete som han tycker gått över gränsen.
 
Cain träffar Pete på puben och konfronterar honom men hotar bara med att ge igen en annan gång. Moira ber Cain att låta bli men då tror Cain att hon har känslor för Pete. Hon förnekar det och säger att hon fick förlita sig på honom när det gällde Chrissie.
 
Mannen flirtar med Lisa men hon får panik när han bjuder ut henne. När hon kommer hem så berättar hon för Belle att hon kommer aldrig älska någon så som hon älskar Zak.
 
Pete ber Finn ringa polisen om ett bråk som antagligen kommer att eskalera. Sedan startar han ett bråk med Ross bara för att den villkorliga frigivningen ska upphöra.
 
Paddy träffar Tess men Rhona messar och säger att de måste ses. Rhona talar om att de behöver referenser till adoptionsbyrån.
 
Finn anklagar Moira för att ha gett Pete felaktiga signaler för annars hade han inte suttit i häktet nu.
 
Belle träffar Zak och talar om att Lisa fått ett nytt kärlkrampsanfall igår och att hon behöver honom. Joanie tror att det kan bero på Lisas drickande. Zak känner som om det är hans fel att hon fått attacken.
 
Jimmy kommer med Elliot till kaféet och Pearl börjar prata om Carl och hur mycket man missar under ett år. Det gör att Jimmy ringer Juliette för att höra hur det är med sonen. Juliette kommer med Carl till kaféet och talar om att hennes man lämnat henne.
 
Nicola pratar med Rodney om hur hon mår efter att behöva ta hand om andras barn nu när hon inte kan få fler själv. (Tog inte hon hand om Elliot förut och blev ledsen när han åkte?)
Rodney råder henne att vara tacksam för att Jimmy gett Angel syskon även om de inte växer upp ihop. De kan få samma relation som hon och Bernice har.
 
Cain säger åt Ross att flytta ut ur Debbies hus senast ikväll. När Ross säger åt Cain att tänka på Moses svarar Cain att de kan flytta in hos James och Emma.
 
Zak talar om för Belle att det är bättre att han inte lägger sig i Lisas liv nu. Belle gissar att det är Joanie som övertalat honom så hon blir rasande och hoppar på Joanie och talar om att hon förstört hela Belles liv. Cain går förbi och lyckas ta bort den rasande Belle därifrån. Cain talar om för Belle att det enda de kan göra är att hoppas att Zak tar sitt förnuft till fånga.
 
Jimmy berättar för Nicola att Elliot fått plats i skolan. Hon blir glad och det förvånar Jimmy. Då får Nicola syn på Carl och Jimmy får berätta vad som hänt. Hon är inte beredd att ha Carl boende där också.
 
Rhona frågar Tess om hon kan ge dem referenser till adoptionsbyrån och Tess svarar att hon kan göra det. Paddy blir något nervös när han får reda på det för han tycker det räcker med nära och kära som referenser.
 
Zak blir orolig för att Belle kan ha fått ett återfall med rösterna i huvudet. Han frågar henne om hon hört rösterna igen. Belle tar tillfället iakt och säger att hon börjat höra dem efter att han stack men att hon inte ville oroa Lisa genom att berätta det. Zak lovar att från och med nu finns han där för henne.
 

Övningskörning

Inskrivet söndag 30/10 kl 21:28
 
Victoria lurar Adam att receptionisten på hotellet ringt polisen och sagt att de är där. Adam får panik och vill sticka tills Victoria får honom att inse hur allvarligt det är att kidnappa ett barn. Hon erkänner att hon lurat honom och hon lyckas få honom att vilja åka hem.
 
Belle övningskör med Lisa men det går inte så bra. Zak ser det och försöker ge henne goda råd men givetvis vill varken Lisa eller Belle lyssna. När Zak berättar det för Joanie så föreslår hon att han ska betala för Belles körlektioner istället, för att visa att han bryr sig om henne.  Zak åker till gården för att lämna pengar i burken men ingen är hemma. Han upptäcker att Alfie är sjuk men precis då kommer Belle och Lisa hem. Zak berättar att Alfie är sjuk så de åker till veterinären med honom.
 
Ashley kommer in på kaféet och hör när Lisa, Kerry och Harriet pratar om honom och hans sjukdom. Han erkänner att han lämnade Harriet för att hon inte skulle känna ett tvång att ta hand om honom, att hon är en underbar kvinna. Senare så tackar Harriet honom och hon erkänner att hon kanske inte hade orkat sköta om honom när han blir sjuk.
 
Vanessa är jätteorolig över att Adam är borta med Johnny. Kirin kommer dit och frågar hur det går och om de ringt polisen. Precis när Vanessa ska ringa så kommer Adam hem med barnet. Han får en utskällning av Vanessa först men hon lugnar ned sig. Adam tar farväl av Johnny med tårar i ögonen och han ber Kirin att ta väl hand om sonen.
 
Ross lyckas tjata till sig ett jobb på verkstan igen. Cain är inte överlycklig men inser att han behöver hjälp.
 
Jai jobbar på i fabriken och han beställer in en större leverans av godis inför allahjärtansdag.
 
Kirin har problem med att våga hålla i Johnny. Vanessa försöker övertala honom men det går inte så han får bråttom därifrån.
 
Moira vill prata med Cain om Adam men han har inte tid. När hon då får veta att Ross fått jobb på verkstan blir hon förbannad på Cains dubbelmoral. Cain ursäktar sig med att han måste jobba så han går iväg.
 
Rakesh ser Kirin på kyrkogården. Han går fram till sin son och pratar. Tillslut så erkänner Rakesh vad han gjort med dna-testet. Kirin blir rasande och slår till sin far. Sedan säger han att de inte är någon familj längre.
 
Adam kan inte släppa tanken på Johnny och dna-testet som visat fel. Han är fast besluten om att få reda på vad som egentligen hänt så han söker upp Vanessa för att berätta det. Vanessa har precis kommit fram till samma sak. Kirin kommer in och får höra det. Han berättar hela historen om vad hans far gjort. Adam blir rasande och söker upp Rakesh. Rakesh försöker be om ursäkt med att han bara ville skydda sin son. Kirin som följt efter Adam säger att han inte försvarar sin far. Adam slår till Rakesh i magen och går därifrån
 
Vanessa och Kirin sitter hemma och de kommer fram till att de ska försöka igen.
 
Moira och Cain bara bråkar. Han vill inte prata om Adams problem med att inte vara far, eller Moiras känslor över att även hon förlorat sitt barnbarn. När Moira ifrågasätter att han anställde Ross igen så går han därifrån.
 
Pete märker att Moira är ledsen. Han tröstar henne och hon tackar med en puss på kinden. Då kysser han henne. Precis då kommer Cain så Moira drar sig undan. Pete går därifrån och Cain går fram till Moira och kysser henne. Sedan ber han henne om ursäkt för sitt beteende tidigare...
 

Sanningar som kommit fram och nya lögner

Inskrivet kl 12:58
 
Vanessa är orolig för hur Adam ska ta det när han får veta att han inte är far till barnet. När han kommer över så berättar hon ändå sanningen. Hon berättar om mongolmärket och nya dnatestet. Adam blir förtvivlad.
 
Gabby och Arthur får vara hemma från skolan när Ashley ska berätta om sin sjukdom. Han berättar för Gabby först och sedan Arthur. Gabby tycker det är jobbigt och rusar iväg till Home Farm. Ashley följer efter och han träffar Bernice som får veta vad som hänt.
 
Ross vill ha barnvakt men James och Emma måste jobba.
 
Chas ljuger för Marlon för att få ledigt så hon kan träffa Gordon i bilen.
 
Nikhil erbjuder sig att hjälpa Leyla med skatterna men när hon kommer till fabriken så är han inte där. Jai tar över trots att Leyla protesterar. När han gjort klart deklarationen så säger han att han saknat henne. Han vill att hon förlåter honom och att de fösöker igen men Leyla får panik och rusar därifån.
 
Adam och Victoria skulle på utflykt med Johnny men han kör iväg med dem med tanke på att stanna borta. Han berättar för Victoria om dnatestet och att han ser sig som Johnnys pappa.
 
Vanessa letar efter Adam och Johnny på gården. Hon ser Moira och berättar hur det ligger till för henne. De går till puben för att kolla där. När de diskuterar vad som hänt så så hör Rakesh och Priya det. Kirin kommer precis in så Vanessa säger sanningen till honom. Kirin blir chockad och vet inte vad han ska göra.
 
Jai kommer till affären och ser Leyla där. Han vill träffa henne igen angående skatterna men hon skyller på att hon är upptagen. När han inte tar ett nej så säger hon att hon har en pojkvän. Jai blir förvånad men tror henne inte men då säger Nikhil som är där att det är han som är hennes pojkvän. Jai blir väldigt besviken. Leyla blir först arg men sedan inser hon att det är bra och att Nikhil kan få spela pojkvän ett tag till.
 
Kirin får inte följa med och leta efter Johnny för att inte göra det jobbigare för Adam så han går iväg och råkar möta Ross bakom scoutstugan. Ross bjuder på öl och de pratar om att ta hand om barn.
 
Moira är orolig öfr Adam och hon får inte tag på Cain. Pete tröstar henne.
 
Arthur berättar för Marlon om Ashleys demens. Marlon berättar det för Nicola som ringer Jimmy.
 
Priya vill att Rakesh berättar hela sanningen för Kirin annars lämnar hon honom.
 
Adam och Victoria har tagit in på hotell. När hon får tillfälle ringer hon Vanessa och säger att allt är ok och att de kommer hem i morgon. Vanessa protesterar men Victoria lyckas lugna ned henne genom att påpeka att de måste förstå hur Adam känner det.

Mus eller hamster

Inskrivet kl 23:05
 
Cain och Moira bråkar över Moses. Han är förbannad för att hon lät Ross ta med sig sin son. Samtidigt har Ross det jobbigt medan han försöker trösta Moses som skriker. När James och Emma kommer över vill Ross ändå inte ha hjälp av dem
 
Adam vill att Vanessa och Johnny flyttar hem till honom och Victoria. Först är inte Victoria så glad över förslaget men går med på det ändå.
 
Aaron firar födelsedag  med att bränna sig själv medvetet på ljusen på tårtan. Cain kommer in och ser vad han gör och Aaron försöker övertala Cain om att det var en engångs händelse och att han pratar med sin terapeut om det. Aaron vill inte att Chas ska få veta något.
 
Ashley och Laurel besöker ett vårdhem. Medan de är där så får Harriet hjälp av Sandy att leta efter några försäkringspapper som hon glömt hos Ashley. Sandy hittar en broschyr om ett vårdhem och tror då att Ashley återigen kommer att försöka placera honom på ett hem. När Ashley och Laurel kommer hem så konfronterar Sandy dem på en gång. Ashley berättar då om sin demens.
 
Chas träffar Gordon på en restaurang i stan. Han vill att de försöker igen och efter viss tvekan går Chas med på det.
 
Noah saknar sin lilla skadade skogsmus. Moira som tror att hon råkat dammsuga upp musen får panik.  Hon får hjälp av Pete att leta i påsen och plötsligt har de ett litet dammkrig. De hittar inte musen så Pete får åka och köpa en ny men han får inte tag på någon mus så det blir en hamster istället. När han kommer hem visar det sig att Noah hittat sin mus.
(Det verkar som om det kommer att hända något mellan Moira och Pete, det är ju inte bara jag som fått den känslan. OM det blir så kommer jag angtagligen sluta titta, för jag vill verkligen inte ha en tredje otrohetshistoria på gång samtidigt...)
 
Megan lämnar en låda med kvitton som Leyla måste sortera upp till deklarationen av företaget. Leyla får hjälp av Nikhil. (Även där känns det som om något är på gång)
 
Tess stormar in på kaféet för att prata med Paddy som inte svarar på hennes sms. Passionerade Paddy (Tack Ylva för ett gott skratt) och hon går iväg och det visar sig att han försökt hålla sig undan men när han ser henne så har han svårt att låta bli henne så de kysser varann bakom ett hus.
 
Sandy mår dåligt. Bob tror att det är allvarligt så han vill ringa efter en ambulans. Sandy vill inte åka men när Ashley får veta det lyckas han övertala Doug att skjutsa Sandy till sjukhuset. Doug får veta att Sandy har dåligt samvete över att ha frågat sin son om aktiv dödshjälp och att Ashley som alltid varit emot det plötsligt ändrat sig just för att han själv blivt sjuk.
 
Vanessa berättar för Rhona om dnatestet. Hon är även på väg att tacka ja till Adams förslag att flytta in hos dem för att få hjälp med Johnny. När Rhona och Vanessa kommer hem får hon svar på testet och det säger att Adam inte är far till Johnny.
 
 
 

Alla dessa barn

Inskrivet kl 13:49
 
Chas låtsas vara bakfull för att få Doug att jobba istället för henne. Sedan åker hon för att träffa Gordon och lämna hans plånbok. Gordon erkänner att han slagit Aaron när han var yngre efter att Aaron slagit Gordons sambo. Han vill att Chas ska komma ihåg att folk förändras.
 
Vanessa kan inte släppa tanken på mongolfläcken och sannolikheten att Jonnhy fått den.
 
Emma orolig för Moses nu när Ross inte är ihop med Debbie längre.
 
Debbie söker upp Charity för att få hjälp med hur hon ska göra. Charity säger att det är deras öde att fastna för sådana män, att de har det i generna.
 
Cain blir förbannad för att Moira inte sagt tidigare att hon visste att Ross har en pistol.
 
Debbie bestämmer sig för att ta med sig barnen och sticka. Hon hotar med att berätta för alla om Andys uppgörelse när han proteterar om flytten. Andy får ta farväl av barnen när de tror att de ska på semester. Debbie ber Moira ta hand om Moses.
 
Ashley vill att han och Laurel börjar kolla efter vårdhem till honom. Laurel gillar inte tanken men Doug tycker det är förståndigt.
 
Debbie åker iväg gråtandes och Ross rusar efter bilen för att tala om att han älskar henne.
 
Moira ber Andy hålla sig undan Cain som är upprörd över att Debbie åkt. Cain berättar för Chas om Ross
 
Ny Gabby gör entré.
 
Emma kommer till gården för att fösöka få Moses men Moira hänvisar till att Debbie ville att han ska vara på gården hos dem. Emma försöker övertala Ross att kämpa för sin son medan han kan för när Charity blr fri eller Debbie kommer tillbaka så lär det blir svårare.
 
Aaron blir rasande när han hör att Chas träffat Gordon så han slår näven i en dörr. Han får veta att Gordon berättat om att han slagit honom.
 
Vanessa skickar efter ett dnatest. Hon tar prov på en ölflaska som Adam precis druckit ur.
 
Ross kommer till gården för att hämta sin son.
 
Aaron går upp till sitt rum och kollar in sina sår på magen, som han återigen börjat göra.

Mongolfläck, armband och billigt vin

Inskrivet kl 22:02
 
Finn går med på att hjälpa Ross med frieriet till Debbie. Ross berättar sedan för Pete att han tänker fria till Debbie.
 
Bernice vill att alla ska komma på hennes fest även Diane som vill jobba på puben. Hon bjuder även Priya och Rakesh.
 
Robert hotar med att ringa polisen när Andy nekar till att Ross är inblandad så Andy erkänner att det var Ross som sköt. Andy berättar om hela uppgörelsen. Robert kan inte gå till polisen eller göra något för då kommer Andy berätta om vad som hände Katie.
 
Cain hotar Dan med sparken om Zak och Joanie får bo kvar.
 
Vanessa upptäcker ett blåmärke på Johnnys rygg. Det visar sig var en mongolfläck som är vanligt på barn med föräldrar med blandad härkomst.
 
Paddy ger Tess armbandet han köpt när de ses på en rastplats. Han tar sedan tillbaka armbandet för att lämna tillbaka det så det inte syns på kreditkortet.
 
Kerry försöker övertala Zak och Joanie att gå på Bernices nyårsfest för att inte gömma sig utan visa sin kärlek.
 
Finn piffar upp verkstan för att Ross ska kunna fria till Debbie där. Ross går hem för att hämta ringen. Robert dyker upp bakom honom i hemmet. Robert hotar Ross med pistol för att få ett erkännande. Ross säger att "du vill inte veta hur det känns när du tror att du dödat någon". Då erkänner Robert att han inte kände någon skuld  efter att ha dödat Katie.
 
Lawrence och Chrissie har svårt för vinet Bernice köpt. Hon vill stå för kostnaden av nyårsfesten helt sjäv.
 
Bernice frågar om Paddys smycke till Rhona så han känner sig tvungen att ge armbandet till Rhona.
 
Pete kommer till verkstan för att berätta att det var Ross som sköt Robert. Debbie tror att han bara är svartsjuk.
 
Bernice kör ut alla gäster när hon hör att hon kallas snål som bjuder på biligt vin.
 
Kerry står upp för att Joanie och Zak ska få vara ihop när Cain hotar med sparken för Dan när de är på puben.. Zak säger till alla att han älskar Joanie och att de kommer att bo kvar.
 
Debbie orkar inte vänta på Ross i verkstan så hon går hem och upptäcker Robert som riktar pistolen mot Ross. Hon får höra Ross erkänna att han sköt Robert. Andy kommer dit och bekräftar allt men skyller på att han mådde så dålig över Katie död.
 
Chas ringer Gordon för att ses så hon kan lämna hans kvarglömda plånbok.
 
Dingles går hem till Lisa vid tolvslaget så hon inte behöver vara ensam.
 
Ross förklarar gråtandes sin kärlek till Debbie men hon har svårt att lita på honom igen. Hon gör slut med honom.
 

Så mycket falskhet bor det här...

Inskrivet söndag 23/10 kl 22:27
 
Kerry berättar för Zak att Cain hotat Joanie. Zak övertalar Joanie till att stanna med honom för han är förälskad i henne.
 
Paddy fortsätter att träffa Tess. Han får en personlig mugg som han lägger i sin väska. Rhona hittar den och Paddy säger att den är från en klient. När han varit på bio med Tess säger han att han haft en paus i en konferens.
 
Polisen förhör Ross om skorna han köpt till Sarah i julklapp eftersom de liknar dem som blivit stulna på lagret som hade julfesten. När polisen märker Ross nervositet så frågar de honom om vad han gjorde när Robert blev skjuten. De återkommer och tar hans skor i en husrannsakan.
 
Eric säljer eller delar ut Vals gamla kläder och saker så de kommer till nytta.
 
Belle vill övningsköra men Lisa kan inte och Belle vill inte köra med Zak. Lisa är då beredd för familjens skull att förlåta Zak. Hon söker upp honom för att berätta det. Zak vill inte komma hem igen och när Lisa upptäcker att Joanie är med honom så får han en örfil. Lisa går gråtandes därifrån
 
Dingles har familjeråd och beslutar att utesluta Zak ur familjen.
 
Jimmy har sönder en jättedyr vas på Home Farm. Bernice försöker att anordna en nyårsfest men är ute i sista sekunden
 
Paddy kollar armband på nätet. Bernice ser det och skvallrar för Rhona som nu förväntar sig en extra fin julklapp från honom.
 
Ross blir arresterad för skottet mot Robert. När Robert får veta det frågar han Andy om det var Ross som sköt men Andy förnekar det. Debbie ger Ross alibi så han blir släppt tills rättegången. Ross lovar henne att han är oskyldig.
Andy och Ross försöker prata om ingripandet och om Roberts falska vittnesmål. Robert står en bit ifrån och ser dem prata.

Cheryl med en sko i munnen

Inskrivet kl 22:54
 
Eric jagar hunden Cheryl som har Vals sko i munnen. De kommer in på värdshuset där han råkar höra när Leyla, Tracy, Diane och Doug pratar goda minnen om Val och skålar för henne.
 
Aaron söker upp Paddy för att prata. Paddy som precis får sms från Tess skiner upp. Aaron packar ändå ihop sina saker för att bo hos Paddy ett tag.
 
Lisa kastar ut alla gäster. Hon är beredd att förlåta Zak när hon får veta att det bara var en kyss men när han ber om ursäkt för att han och Joanie har fått känslor för varann så blir hon besviken. Zak lämnar henne.
 
Belle erkänner för Joanie att det var hon som låg bakom översvämningen.
 
David firar jul med Sharmas för att vara nära sin dotter Han är besviken över att inte ha sin far i närheten.
Eric smyger runt utanför Sharma hus och ser dem fira jul. Han irrar sedan iväg till kyrkogården till Vals grav. Ashley kommer dit och säger åt Eric att ta tillvara på livet som han har och att han faktiskt har flera som älskar honom och det är det inte alla människor som har.
 
Cheryl nosar upp asken med ringen och springer med den till David.
 
Diane, Doug, Rodney, Marlon, Leyla, Tracey, Laurel och Ashley söker upp Eric för att försöka få honom att fira jul med dem. Han vägrar tills Diane börjar sjunga My way. Alla får komma in och det blir lite julglädje ändå. David kommer dit med ringen.
 
Polisen kommer tillbaka för att förhöra Aaron igen då barägaren som skulle ge honom och Gordon alibi haft tveksamma uppgifter.
 
Eric vill ta ordentligt farväl av Val så hela gänget går till graven där Eric får hålla ett tal. Rodney ber om ursäkt för att han föreslog att låsa in Val och Diane i spegellabyrinten.
 
Zak vill vara med Joanie och när de ses så talar han om det för henne. Hon vill tänka på saken men är glad. Joanie som fått bo hos Dan och Kerry får sedan besök av Cain som säger åt henne att avsluta förhållandet med Zak om hon vill behålla Kyle.
 
Joanie vågar inte ta chansen med Zak så hon nobbar honom när han kommer för att göra upp planer med henne.  Zak blir besviken.
 
Sam träffar sin far och övertalar honom att komma hem igen. Lisa inser ganska snabbt att Zak bara kommit tillbaka för att han fått nobben av Joanie.

Önskeben

Inskrivet torsdag 20/10 kl 19:22
 
Gordon kommer hem till Chas precis när Aaron förhörs av polisen. Han ger Aaron alibi och säger att de var tillsammans under dagen. Aaron tänker inte tacka honom. Chas däremot bjuder över Gordon till julfirandet då han annars skulle vara ensam.
 
Lachlan lägger ringen på trappen utanför Erics dörr, bland massa skräp.
 
Belle är förbannad på sin far och Joanie så hon kommer med bitska kommentarer. Dessutom går hon upp till Joanies rum och sätter på vattenkranarna för full så det blir översvämning och lägger klänningen på golvet.
 
Leyla och Nikhil försöker locka ut Eric ur huset men lyckas inte De ser inte ringen som ligger framför skräpet.
 
Laurel ber Marlon om ursäkt för att han fått reda på hennes förhållande med Ashley via barnen. Hon går sedan och köper en videokamera så de kan filma speciella händelser (i svartvitt) i familjen. Ashley blir rörd över handlingen.
 
Eric blir irriterad över en kör som sjunger julsånger utanför huset så han slänger en hink vatten över dem men han ser inte heller ringen.
 
Betty skickar julhälsningar till alla via web-cam på puben.
Sandy försöker få tag på Edna via walkie-talkien.
 
Adam hjälper och stöttar Vanessa nu när Johnny fått komma hem. (De är lite väl ömsinta mot varann när de kommer nära)
 
Det är julfirande på Dingles gård och många kommer dit. Bland annat Sam och Megan, Debbie och Ross och Chas och Aaron. Aaron blir inte alls glad när Gordon dyker upp.
 
Belle fortsätter att pika Joanie och Zak när hon kan. Hon till och med "råkar" kalla Joanie för mamma men ber genast om ursäkt lite spydigt. När kalkonen kommer fram får hon dra önskebenet med Joanie. Belle säger högt sin önskan: "Jag vill att du slutar ligga med min pappa". Det blir alldeles tyst tills Ross kommenterar med att man inte får önskan uppfylld om man säger det högt.
 
 
 
Det sista avsnittet idag var till minne av Shirley Stelfox som spelade Edna.
Hon dog 7 dec 2015 =(
 
 

Efterlyst

Inskrivet kl 19:51
 
Leyla och Nikhil ger David hans pengar som de tog ifrån gömstället. Han blir förbannad på dem för nu kanske han inte kan få tillbaka ringen.
 
Chas får komma hem. Hon verkar inte glad över att se familjen samlad på puben men det visar sig att hon bara retade dem.
 
Ross och Aaron ska stjäla saker från ett lager när personalen har julfest. Aaron står utanför och blir upptäckt så han slår ned mannen.
 
Zak går tidigare från pubens firande av Chas. Han går till stället där Joanie jobbar. Hon råkar i bråk med ägaren som hotar med att hon inte får några pengar om hon slutar. När hon hotar med hälsovårdsnämnden så går ägaren med på att hon får sluta.
 
Chas får veta om Dianes planer att sälja puben. Hon berättar även om Gordon.
 
Bernice avslöjar Lachlan och Gabby när hon hittar sitt halsband som fanns hos Eric. Gabby får inte gå på skoldansen och Lachlan skyller på Gabby. När Bernice hotar med att berätta för Lawrence säger Lachlan att det kommer att göra att Bernice och Gabby blir tvungna att flytta. Han säger även att han blev nervös och kastade ringen i floden
 
Aaron ser en efterlysning på sig själv på tv.
 
Zak ger Joanie massa pengar så hon kan köpa något till Kyle.
 
Ashley ber Laurel att flytta in. Arthur hör det och blir överlycklig.
 
Tracy och Finn försöker få ut Eric för att fira jul men lyckas inte.
 
Krogägaren kommer hem till Dingles för att få tillbaka sina pengar och whisky som Zak stulit. Han upptäcker att Zak är gift med Lisa så han utpressar Zak till att få dubbelt betalt. Zak ber Cain om hjälp för att ge ägaren, Steve, en varning.
 
Gordon träffar Chas utanför kyrkan och visar henne tidningen med en efterlysning på Aaron. Chas tror inte det är Aaron på bilden. Polisen kommer för att förhöra Aaron
 
Vanessa får komma hem med Johnny.
 
Arhur berättar för April att Laurel flyttar hem till dem igen. April nämner det högt och tydligt mitt i julspelet.
 
Cain åker till Steve för att ge en varning och får då veta om att Zak och Joanie träffas.
 
David ramlar baklänges och fastnar med foten i en stol så han måste till sjukhus.
 
Belle får låna Zaks plånbok för att köpa någo till Lisa men det finns bara 5£ och ett kvitto på en klänning i den. När hon kommer hem ser hon sin far och Joanie kyssa varann så hon rusar ut igen.
 

Hittelön om du hittar min ring/hjärna

Inskrivet kl 22:29
 
Laurel blir chockad över Ashleys besked. Hon vill att han söker en annan läkare för det kan inte stämma att han som är så ung har drabbats av demens. Jimmy och Nicola kommer hem men inser att de bör gå iväg en stund igen. Laurel förstår att han gjorde slut med Harriet för att inte vara en belastning för henne. Ashely erkänner att han inte älskar Harriet och han saknar inte ens henne.
 
David utlovar en belöning på 500£ till den som hittar ringen. Han får svar efter några timmar och får anvisning om en avlämningsplats. Leyla varnar för att det kan vara samma galning som gjorde inbrottet.
 
Kerry vill ha kompensation från fabriken som utsätter henne för allt godis som kan vara skadligt för hennes diabetes, Rishi går med på en månadslön men inget skadestånd.
 
Diane fikar med Gordon. Han får veta att Aaron är homosexuell och om Robert och Jackson. Gordon ställer frågor om vad Chas tycker om Robert och han är beredd att lägga handpenningen för att hjälpa till.
 
Nicola och Jimmy har väldigt kul när de hintar om Laurel och Ashley inför Doug på puben.
 
Ashley älskar Laurel men säger att han inte kan vara med henne.
 
Leyla vill ha en ursäkt från Megan för att hon ljög om missfallet. Megan ber om ursäkt.
 
Laurel berättar för Doug om Ashleys sjukdom. Han tycker Ashley gör rätt som inte vill ha Laurels hjälp. När hon går från puben så möter hon Ashley som säger att han inte klarar sig utan henne.
 
Harriet kommer hem och träffar Rhona. Hon säger till Rhona att hon tänker ta reda på vad Ashley döljer.
 
Leyla och Nikhil vill hålla koll på församlingslokalen där David ska lämna pengarna. Lachlan hör att någon är inne i lokalen så han rusar iväg.
 
Gordon dyker upp i byn. Han träffar Aaron som inte är intresserad av att prata med honom. Gordon vill gottgöra Aaron för det som hänt men Aaron säger att det hjälper inte det som hände.
 
Zak dyker upp på restaurangen där Joanie sjunger. Han hade sett en annons i tidningen om var hon skulle vara. Hon ber Zak att gå därifrån.
 
Debbie är orolig för att julklapparna hon beställt från Internet inte hinner fram i tid. Ross lovar att hjälpa henne.
 
David kommer till församlingshuset men givetvis finns det ingen ring där och pengarna är borta.
 
Harrriet ser Ashely och Laurel gå arm i arm och hon inser att det var därför Ashley gjorde slut, även om han förnekar det.
 
Aaron vill inte ha Gordons pengar utan han tackar ja till att hjälpa Ross med något istället.
 

Tomatgelé

Inskrivet söndag 16/10 kl 23:20
 
Moses klarar sig trots att han hamnade med ansiktet ned i vattnet i några sekunder. Debbie är rasande på Emma och när Ross kommer hem och får höra vad som hänt så blir han så förbannad att han förbjuder Emma att vara nära Moses.
 
Diane berättar för Gordon om vad som hänt Chas den senaste tiden och hon ber honom att vänta med att kontakta Chas till efter nyår. Diane vill dock inte berätta om Chas kände den person som blev skjuten så Gordon kollar på nätet om vem det var. (Är det någon som vet om det är samma skådespelare som spelar Gordon som förut?)
 
Laurel får skilsmässopapprena och känner sig deppig. Nicola försöker muntra upp henne genom att styla om henne med en lånad klänning och lite smink, som test inför mötet på fabriken där Laurel ska hålla ett litet tal. Dessutom så får Nicola Ashley till att följa med Laurel som stöd på mötet, utan att Laurel får reda på det förrän hon ska gå.
 
Dan visar Kerry hur en ögonoperation går till, på ett dockhuvud med cocktailtomater som ögon som han skär i med en matkniv och sugrör. Kerry gillar inte uppvisningen så när hon kommer till läkaren är hon jättenervös och rymmer när hon får chansen.
 
James ber Emma hålla sig lugn när det gäller Moses och att hon ska be Debbie om ursäkt. När de kommer hem till Debbie upptäcker Emma att Moses andas konstigt. Hon konstaterar direkt att Moses kan ha vatten i lungorna. Ambulans tillkallas och Moses måste till sjukhus. Debbie är förtvivlad över det hon missat och Ross är förbannad på henne som nästan lät hans son dö.
 
Joanie får samtal från hotellet och det visar sig att hon inte får sångjobbet. Hon frågar dem om de har annat jobb hon kan få istället men det har de inte. Joanie säger till Zak att hon måste lämna tillbaka klänningen och att hon måste hitta annat boende men han protesterar.
 
David fortsätter att jaga efter Vals ring. Han kollar på nätet bland annonser. Gabby och Lachlan hör honom men när Gabby blir orolig så säger Lachlan att det är lugnt.
 
Dan lovar Kerry att vara med på operationen när hon får en ny tid ganska snart. Han håller henne i handen ändå tills läkaren får veta att han utbildar sig till sjukvårdare får då får även Dan se på en skärm om vad som händer och då svimmar han.
 
Diane anlitar en mäklare som kommer till puben. Givetvis skapar de oro hos Victoria som inte vetat om något och hon berättar för Robert. Robert går då igenom bokföringen på skrotupplaget för att se om han kan belåna företaget för att få ut pengar då han vill köpa Dianes del av puben. Aaron blir rasande och lovar att göra allt för att stoppa honom medan Diane säger att hon inte ens bestämt sig för att sälja utan hon bara vill veta vad puben är värd.
 
Carly får smaka massa drinkar som Doug exprimenterar fram på puben. När hon kommer till Davids butik är hon något onykter och de kommer varann väldigt nära men innan de händer något så blir de avbrytna av en kund som vill handla.
 
Debbie ber Emma om ursäkt och lovar att hon får träffa Moses så mycket hon vill.
 
Laurel blir förvånad när Ashley är den som följer med henne på försäljarmötet. Hon håller talet för alla och efteråt blir det mingel där hon mest håller sig till Ashley. En av kunderna är en man som hon träffat under ett fyllerus i stan förut och han känner igen henne. Mannen blir framfusig och vill umgås med henne, han vill att de går därifrån tillsammas.  När Ashley ser det och att Laurel inte alls är intresserad av mannen så tänder det till. Ashley slår till mannen och säger åt honom att låta bli hans fru.
 
När Laurel och Ashley blir ensamma efteråt så frågar hon honom om det han sagt. Ashley ber om ursäkt för att han kallat henne fru i stridens hetta men Laurel svarar att hon tyckte om det. Hon erkänner att hon fått känslor för honom igen och de är nära att kyssa varann. Ashley drar sig undan och blir tvungen att erkänna att han är väldigt sjuk.
 

Så roar vi oss med lite mer elände

Inskrivet kl 17:29
 
Gennies minneslekplats invigs av Brenda.
 
Ross frågar Emma om hon kan passa Moses men hon säger nej.
 
Jai möter Megan på kaféet och han säger att han vill finnas där för barnet. Hon vill inte ha en opålitlig knarkare i hennes barns liv.
 
Zak erbjuder Joanie skjuts till stan så hon kan shoppa kläder till uppträdandet. Han hittar en klänning som passar henne men den är för dyr. Zak köper då klänningen till henne.
 
Pete erkänner sig skyldig i de inledande förhören så nu väntar de på domen.
 
Jai bönar och ber om att få tillbaka jobbet på fabriken. Nikhil går med på det. Jai får börja ute på fabriksgolvet med att packa godis.
 
Pete säger till Debbie att Ross låtsas bara vara den perfekta familjefadern och att hon bör fråga honom om det. Debbie konfronterar Ross som erkänner och tycker att hans mamma som är farmor till Moses borde få träffa honom.  Det gör inte Debbie då hon inte kan lita på Emma.
 
Joanie sjunger på välgörenhetskvällen i församlingslokalen. Efteråt går hon ut för att ta luft. Zak följer efter och när hon tackar honom för allt stöd så slutar det med en kyss.
 
Emma söker upp Charity i fängelset för att försöka få vårdnaden om Moses. Charity säger givetvis nej och när Emma lämnar fängelset så ringer Charity till Debbie för att berätta vad som hänt.
 
Diane och Doug kommer till sjukhuset. När Doug går iväg så pratar Diane med Gordon som också är där. Hon berättar att hon tänker sälja sin del av puben.
 
Zak undviker Joanie men det är inte lätt. Hon söker då ett annat jobb för att vara borta mer på kvällarna och hon får jobb som sångerska på ett hotell i stan.
 
Emma står och skriker på Debbie utanför hennes hus. Hon lyckas ta sig in och stormar in i badrummet där Debbie badar Moses. Sarah får passa babyn medan Debbie föser ut Emma. Plötsligt skriker Sarah till...
 

Vegan för att retas

Inskrivet kl 14:03
 
Diane vill inte ha något ståhej när hon åker till sjukhuset så Doug får inte följa med. På sjukhuset möter hon Gordon, Chas ex-man. Han är också cancersjuk men vill inte att Diane talar om för Aaron och Chas att de träffat varann.
 
Ashely bestämmer sig för att göra slut med Harriet för att hon inte ska känna sig tvingad att ta hand om honom.
 
Lisa får Joanie att gå tidigare från fabriken trots att Nikhil sagt nej.
 
Ross låter Emma åka iväg med Moses till stan för att träffa jultomten, bara ingen ser dem.
 
Harriet frågar Leyla om bröllop. För att överraska Ashley friar hon till honom under en gudstjänst. Ashley blir förvånad men tackar ja. De firar sedan på puben. Ashley går ut för att tänka och Harriet följer efter honom.  Han gör slut med henne genom att säga att han inte älskar henne längre.
 
Pete kommer hem och upptäcker att Emma träffar Moses i smyg. Han blir besviken över att hon går bakom ryggen på James.
 
Lisa vill att Joanie sjunger på ett uppträdand i kyrkan. Zak hör henne öva på "I only wanna be with you"  i församlingslokalen men när hon avbryter allt så försöker han övertala henne till att fortsätta. Joanie får bråttom därifrån.
 
Diane besöker Chas på sjukhuset och de blir vänner igen. Hon tackar Chas för att ha räddat livet på henne. Diane säger inget om Gordon.
 
Ashley går på utflykt med sina barn och pratar med dem om att även om han inte alltid finns där för dem så älskar han dem, att de alltid ska komma ihåg det. Gabby erkänner att hon bara är vegan för att reta sin mamma.
 
Nicola får Laurel till att erkänna sina känslor för Ashley.
 
Diane bestämmer sig för att sälja sin halva av puben för att kunna njuta av resten av livet tillsammans med Doug.

Skattjakt med fusk

Inskrivet kl 13:21
 
Ross får skulden för de brända kakorna och för det som kunde ha hänt om inte Debbie kommit hem i tid. Sarah tror att Debbie gör slut med Ross om han bränner ned huset.
 
Zak lovar ta hand om Robbies grav och Megan undviker att krama honom som tack.
 
Laurel fortsätter att förneka känslor för Ashley, nu för Doug. Doug lyckas ändå få ur henne vad hon känner men hon vill inte förstöra mellan Ashley och Harriet.
 
Jai rusar in på puben och hotar Sam. Rishi, Priya och Leyla får höra att Megan är gravid. När Jai tar bilen för att åka efter Megan råkar han köra på henne utanför kyrkogården. Megan hamnar på sjukhus med hjärnskakning. Jai är orolig för att ha dödat sitt eget barn.
 
Ross låter Emma träffa Moses så länge Debbie inte får veta något.
 
Carly river sönder en ledtråd i Bobs födelsedagsskattjakt som Brenda ordnat. Brenda ser till att Carly missar den elfte frågan som inte funnits utlagd.
 
Ashley får ett anfall ute på heden under skattjakten då han råkar vara ensam men Harriet får inget meddelande på mobilen. Han hamnar på sjukhus men behöver inte stanna trots att han fått en ministroke.
 
Megan berättar för Sam, Nikhil och Rishi att hon och dottern mår bra.
 
Harriet och Laurel pratar om Ashley och Harriet berättar om hans ojämna humör och hur mycket hon älskar honom.
 
Joanie får jobb på fabriken.
 
Jai tar på sig skuden för olyckan och han nämner inte att han blivit inlåst av Sam.
 
Diane får komma hem från sjukhuset.
 
Bob vill inte hålla Ashleys sjkdom hemlig längre. Ashley blir arg och säger att han sviker ett förtroende då.
 
Harriet berättar för Laurel att hon tänker fria till Ashley.
 

Inlåst i en kontainer

Inskrivet kl 13:20
 
Brenda är orolig för Bob som beter sig konstigt. Ljuger om att han ska till grossisten när han följer med Ashley.
 
Debbie vill inte ha Emma i närheten av Moses medan Ross tror att inget kommer att hända.
 
Rhona vill bli volontär i skolan för att bättra på ryktet hos adoptionshandläggarna.
 
Jai söker upp Sam och konfronterar honom om Megans graviditet. De börjar bråka och Sam slår till Jai med en ljusstake, eller vad det var. Jai svimmar av och Sam sopar igen alla spår om att Jai varit där
 
Harriet frågar ur Carly om Ashleys och Bobs nya vänskap. Sedan frågar hon en gammal kollega som kollat upp bilen utanför sjukhuset. Ashley är på väg att berätta allt men Bob stoppar honom genom att säga att besöket på sjukhuset gällde hans utslag nere vid könet.
 
Leylas advokat är sen med papprena för företaget så Megan kan inte åka när hon tänkt.
 
Rishi är orolig för att Jai inte svarar, rädd att han tagit en överdos.
 
Sam är nervös och kollar med Megan när hon ska åka och vad hon kastar i soporna. Han har låst in Jai i kontainern.
 
Sandy ser att Laurel har känslor för Ashley trots att hon förnekar det.
 
Sarah bakar och det börjar ryka men hon är ensam med Jack.
 
Sam berättar för Megan om Jais  besök samtidigt som Jai slår sig ut från kontainern.
 
 
Jag tittar bara med ena ögat just nu för det är rätt mycket elände, så jag missar nog en hel del =/
 
 

Alla bara ljuger

Inskrivet lördag 8/10 kl 23:26
 
Brenda ser att Megan är gravid. Det gör att Megan får bråttom att be Leyla att köpa ut henne ur företaget.
 
Rhona möter Aaron och frågar honom hur han mår eftersom Paddy skyndat sig till honom. Aaron finner sig snabbt men inser att Paddy ljugit för henne. När han frågar Paddy om varför så vill inte Paddy svara för han vill inte vara tvungen att ljuga.
 
David åker runt hos suspekta typer för att försöka hitta någon som vet något om Vals ring.
 
Laurel bjuder med Ashley till ett AA-möte som ska fira att hon varit nykter i sex månader. Han tackar ja men måste sedan tacka nej för han ska till minneskliniken men det säger han förståss inte till Laurel.
 
Jai ser att Megan och Nikhil åker iväg på lunch. Han ringer Tanya för att skvallra. Det leder till att Nikhil och Tanya gör slut.
 
Paddy pratar med Vanessa om Rhonas tidigare missbruk. Socialtanten kommer precis och hör det. Tidigare missbruk är inget hinder för adoption men däremot att de inte talat om det tidigare. Rhona blir rasande på Paddy och vill inte prata med honom så han söker upp Tess för att ha en affär med henne.
 
Brenda konfronterar Ashley och Bob om varifrån teaterbiljetterna kommer. Bob sa att Ashley fått dem gratis medan Ashley säger att han betalat för dem. Senare hör Brenda när Bob pratar i telefon med Ashley där han säger att han blivit bra på att ljuga och hitta på ursäkter.
 
Tess skickar sex-sms till Paddy som Rhona ser när hon råkar ta Paddys mobil. Rhona ringer Tess som säger att hon råkat skicka fel för de skulle till hennes man. Paddy blir lättad men sedan dyker Tess upp för att återigen be om ursäkt, eller för att kyssa Paddy när Rhona gått.
 
Nikhil erjbuder Leyla räntefritt lån så hon kan köpa ut Megan ur företaget och för att han har dåligt samvete över att Leyla mår dåligt över att hon tror att hon orsakat Megans missfall.
 
Megan tackar Nikhil med en middag. Jai smyger runt utanför och ser precis när Megan klappar sin lilla gravidmagen
 

Spika igen fönstren

Inskrivet kl 21:16
 
Jai tänker ta alla kontrakt som han skaffat till fabriken trots att han inte har någonstans att tillverka godiset.
 
Robert och Doug frågar ut Emma om posttraumatisk stress.  Hon säger att PTS inte orsakar våldsamheten men att Chas lider av psykisk sjukdom ändå som påverkar. Doug ber Aaron om ursäkt för att han inte trodde på Chas sjukdom.
 
Paddy köper blommor till Rhona och hon skojar om att han måste ha en älskarinna.
 
Eric kommer hem och ser förödelsen. Blir förtvivlad när Vals ring saknas. Han anklagar David för att ha tagit den.
 
David konfronterar de på Home Farm angående inbrottet. Lawrence svarar att de är oskyldiga.
 
Rhona bestämmer sig för att berätta om pillermissbruket för adoptionsfirman, bättre att vara ärlig tycker hon.
 
Paddy sms:ar med Tess. När de ses utanför skolan berättar han om mötet med adoptionsfirman och hon talar om att mensen är försenad.
 
Eric spikar igen alla fönster för att ingen ska komma åt Vals saker igen.
 
Lachlan erbjuder Gabby en del av pengarna för ringen om hon inte går till polisen.
 
Jai bjuder ut Leyla som tackar nej.
 
Nikhil erbjuder sig att skjutsa Megan till sjukhuset för en läkartid.
 
David ringer en läkare som ska besöka Eric men Eric vill inte ha besök, eller hjälp.
 
Ashley har köpt teaterbiljetter till Heath och Cathy  för att Arthur ska få sällskap och som tack för att Bob inte berättar om sjukdomen för bland annat Harriet.
 
Paddy får sms från Tess under mötet och han skyller på att Aaron behöver honom för att gå ifrån. Gravtesten är negativt och Paddy blir lättad. Tess tycker att de inte ska ses mer.
 

Handbojad i trappräcket

Inskrivet torsdag 6/10 kl 11:29
 
 
Doug och Zak vill båda ta hand om puben medan Chas och Diane ligger på sjukhus.
 
Chas har diagnostiserats med posttraumatisk stress. Doug tror att hon fejkar för att slippa straff.
 
Aaron säger till Robert att han vill fortfarande veta vem som sköt honom.
 
David och Leyla blir oroliga för Eric som inte vill laga sin värmepanna. De slår sig in hemma hos Eric och ser hans minnesaltare över Val.
 
Robert lovar Aaron att ta hand om Dougs inblandning i baren om ha slutar snoka.
 
Eric låter David sitta fast i trappräcket med handbojor medan han åker till rättegången.
 
Chrissie blir frikänd i rätten och Eric kastar en färgbomb på henne i ren besvikelse.
 
Priya kommer hem från semestern och blir övertalad av Rishi att börja på fabriken igen. Det visar sig att en konkurrent erbjudit en kund ett mycket lägre pris. Konkurrenten är Jai.
 
Rhona och Paddy får tid för samtal angående adoption. När han åker till skolan så möter han en ledsen Tess. Hon har problem med sin man så Paddy och hon åker iväg för att prata. Det gör att han ignorerar Rhonas samtal.
 
Gabby och Lachlan gör inbrott hos Eric. Lachlan river runt bland Vals minnessaker som hämnd för vad Eric gjort mot Chrissie i rättssalen.
 

Från en galning till en annan eller tredje

Inskrivet kl 22:55
 
Det är dags för Chrissies rättegång. Lachlan ber Robert att göra det enda rätta och sluta förstöra för familjen som ställde upp för honom.
 
Eric sitter hemma med Vals pälsar på sig och tittar på video hon spelat in. Han pratar med henne som om hon levde.
 
Aaron frågar Robert om han vet vem som sköt honom och om den personen kanske var ute efter Chas istället. Robert svarar att han vet att det inte var så.
 
Diane får veta att hon har en aggresiv form av cancer och måste opereras direkt. Operationen går bra men hon måste få cellgifter ändå. Diane bryter ihop.
 
Robert vittnar i rättegången och bekräftar att Chrissie tänt eld på bilen men att hon inte menat att skada någon. Han säger att det var hans fel att hon spårade ur.
 
Chas besöker Diane på sjukhuset men får inte vara kvar för de andra som blir upprörda av att se henne. Hon åker hem till Bartons och somnar på soffan. När hon vaknar ser hon en blödande Robert i köket men det är bara i hennes fantasi. Chas rusar ut i skogen och hör röster och ramlar och slår huvudet i en sten.
 
Gabby vill promt ha Bernices halsband som Val lånat så hon frågar Eric om halsbandet. Eric blir rasande så Gabby ber Lachlan att göra inbrott hos Eric.
 
Jimmy överraskar Nicola med en date i lastbilen. Hon blir först förbannad men när han berättar om deras första träff går hon med på att ha sex i bilen. När de är klara hittar Nicola Chas som ligger avsvimmad en bit ifrån.
 
Aaron och Cain får goda råd från Emma angående Chas tillstånd som kan ha uppstått efter skottdramat. Det gör att Aaron lyckas övertala Chas att de måste söka hjälp på sjukhuset.
 

Medicintjuvar

Inskrivet kl 21:57
 
David som upptäckt att någon är i butiken får hjälp av polisen. Det är Carly och April som letar efter medicin. David låter bli att göra en anmälan. Carly lyckas även övertala honom att skjutsa hem dem till Marlon. Väl hemma lyckas hon även tjata till sig jobb i hans butik.
 
Cain och Chas är på Dingles gård. Hon är helt förvirrad och i chock. Cain tycker att hon bord försvinna utomlands ett par veckor. Medan Cain planerar flykten till Irland så försvinner Chas från gården.
 
Nicola kommer hem till Jimmy för att prata om det som hänt. Laurel får veta att Diane blivit knivhuggen så hon söker upp Ashley som sitter på det nattöppna kaféet. Ashely erkänner för Laurel att han ändrat sig angående sin far. Han säger att alla har rätt till en värdig död. Senare så talar Ashley om det för Sandy.
 
Lawrence tar med sig Bernice hem från sjukhuset eftersom det ändå tar flera timmar innan Dianes operation är klar. Väl hemma ser Chrisse dem sitta tätt ihop i soffan och Lawrence lovar att aldrig lämna Bernice.
 
Chas kommer till puben där polisen håller på att göra en brottplatsundersökning. Hon erkänner direkt att det var hon som knivhögg Diane. Det gör att Chas får följa med till polisstationen för förhör.
 
Andy och Robert får höra att Chas är tagen för förhör. De åker in till byn ifrån sjukhuset för hämta något på puben. Utanför möter de en orolig Paddy och Aaron. Givetvis går det inte att undvika en konflikt men Aaron tar det lugnt  och går därifrån.
 
Polisen förhör Chas och hon berättar om Emma som förföljt henne och att hon därför trodde att det var Emma som gjorde inbrott på puben. Polisen åker till byn för att fråga ut Emma och hon nekar. James ger Emma alibi. När polisen nämner att Chas trodde att det var Emma som gjord inbrottet så inser hon att hon kunde ha blivit knivhuggen.
 
Nicola vill bli sams med Jimmy efter att ha insett hur snabbt livet kan vända. Först är Jimmy inte beredd men efter en smörgås som Nicola ger honom så ändrar han sig
 
Moira och Cain kommer till sjukhuset för att höra hur det går för Diane. Victoria blir rasande men lugnar ned sig när hon förstår att Chas antagligen trodde det var någon annan som kommit in på puben.
 
David fyller år och är väldigt besviken över att inte Eric hört av sig. Nikhil och Leyla gör allt för att muntra upp David och vill fira med honom även om han är motvillig.
 
Diane vaknar upp efter operatioen. Allt har gått bra men läkarna har upptäckt en stor tumör i buken.
 

RSS 2.0