"Från 0 till 100 på...sex veckor"

Terry får Viv att erkänna att ena inbrottet och rånet bara var en bluff. Hon berättar hur jobbigt det känns när Bob gått vidare utan henne så Terry bjuder över henne på middag hos honom och Brenda.
 
Gennie får fixa till tärnklänningarna för de måste sys in lite. Debbie kommer över och hon tror inte sina ögon när hon ser klänningarna. Hon försöker sedan få Charity att byta dem till något finare men Charity vägrar.
 
Jai försöker få Lisa att läsa några broschyrer om andra hus/lägenheter men hon säger direkt att hon inte är intresserad och det har hon sagt till Charity redan.
Hemma hos Dingles så fortsätter problemen. Vattnet fryser till is i rören, pengar saknas så de binder kransar att sälja på en marknad. Sam är orolig för Samson som antagligen lider av dyslexi.
 
När Jai konfronterar Charity om Dingles hus så säger hon att Lisa bara försöker höja priset och det är därför hon inte vill sälja just nu.
 
Bob och Lizzie försöker få Marlon på bättre humör men han vill varken spela "Sbox" eller åka skridskor.
När Marlon ska handla i butiken så står Rhona där och glömt plånboken, han betalar för hennes varor.
 
Chas fortsätter planerandet av bröllopet och nu börjar hon känna att det är mycket på gång. Hon måste låtsas dricka alkoholfritt, Zak erbjuder sig att föra fram henne till altaret fast hon inte vill och Carl har bjudit in Thomas och Anya för att de ska kunna vara delaktiga.
Jimmy varnar Eve för att försöka hitta på något som förstör för Carl nu när han är så lycklig.
 
Hazel försöker få Aaron att besöka Jackson men han vägrar. Hazel blir förtvivlad och pratar ut med Paddy och Rhona. Aaron hör hennes förtvivlan över att Jackson inte har någon förutom henne och hur blir det sedan när hon är borta. Han skyndar sig hemifrån och stickr till gaybaren. Där kommer det fram en kille och flirtar med honom och Aaron är nästan på väg att följa med killen men ångrar sig.
 
Aaron besöker Jackson på sjukhuset och de reder ut allt. Han vill att Jackson flyttar till byn och att de är tillsammans. När Hazel får höra det blir hon strålande lycklig, hon tror knappt sina öron.
 
Hazel ska besöka Jackson på sjukhuset men han är inte där. Aaron har tagit med sig Jackson ut på stan på bondpermis och de fnittrade som skolpojkar när de stack. (Rubriken syftar på Jackson kommentar om hur snabb hans rullstol är)
Aaron och Jackson äter hamburgare och sen vill Aaron att de går till gaybaren. Jackson vägrar men när han fått tänka efter så säger han till Aaron att köra dit honom innan han ångrar sig...
 
 

Tre fina brudtärnor..eller?

Bartons kämpar på. Holly bestämmer sig för att hon vill till kliniken och försöka med metadonbehandlingen igen. Moira är orolig för att det är kört mellan henne och John men han säger att det är ok.
 
Hannah flyttar tillbaka till Diane för några dagar. Hon sitter vid ett bord på puben tillsammans med Adam. Han är irriterad över att Scarlett återigen är sen. Ella och Mia kommer in och Adam blir lite besvärad. Hannah ropar på Mia som kommer dit och flirtar lite med Adam. Han skyndar sig därifrån.
 
Terry tar över på cafét så Viv kan få lite ledigt. Hon åker till stan och shoppar. När hon sedan kommer hem råkar hon få bakluckans kant i pannan så det blir ett stort sår. Bob kommer förbi och hon säger att hon blivit rånad. Han stannar givetvis kvar hos henne över natten.
 
Will kastar en helt ny fungerande mobil i soporna. Nikhil plockar upp den och får veta att Will vill inte ha mobilen för att Nathan gett honom den. Nikhil köper en ny till Will och ger den andra till välgörenhet. Maisie är glad över hur bra Nikhil är med barn och säger att han borde skaffa egna.
 
Jackson får komma upp och sitta i en rullstol. Jerry och Hazel fortsätter att bråka om var Jackson ska bo och tillslut säger Jackson att han ska bo hos mamma.
 
Chas tjatar till sig massa dyra saker till bröllopet så Carl har belånat huset så hon kan få det som hon vill ha. Hon har beställt klänningar till tärnorna och tjejerna kommer över till henne för att prova. Katie kommer också dit men blir nog lättad över att inte vara tillfrågad när hon ser Eve, Gennie och Charity i de ljusrosa fluffiga klänningarna.
 
Bob lovar Viv att fixa nya lås åt henne så hon kan känna sig trygg efter rånet. Han ber sedan Terry att köpa nya lås i stan och när Terry kommer hem så erbjuder han sig att hjälpa Bob att sätta in dem.
Viv blir besviken när det är Terry som kommer men finner sig i det. Tyvärr så råkar Terry göra sig illa på en skruvmejsel och letar efter plåster i Vivs kök. Han hittar förbandslådan men i den ligger även hennes plånbok och nycklar som hon sagt att rånaren tog.
 
Declan erbjuder Hazel att hyra huset som Jackson renoverat. Hon får betala en symbolisk hyra och hon får styra över ombyggnaden så de blir nöjda. Hazel tvekar men går sedan med på det.
Aaron blir förbannad när han får veta att Jackson ska bo granne med verkstaden.
Jackson säger att han aldrig vill flytta tillbaka till byn eftersom då blir han påmind över hur han en gång var.

Jämmerdalen

John är förbannad på Adam som inget sagt och besviken på Moira som geitt Holly droger. Moira håller sig undan och Diane hämtar henne från polisstationen. De åker hem till Diane för att prata och allt kommer fram. De åker sedan till gården. Då får Moira veta att John vet om allt och han är vansinnig på henne.
 
Declan blir förbannad när han upptäcker att hans möbler han beställt och flipperspelet är borta. Ella tycker inte det passar in i hennes smak men han säger att hon ska ändå flytta så då spelar det ingen roll.
 
Rhona söker upp Marlon för att prata och försöka reda upp saker och ting men han är bitter och vill inte ha med henne eller hennes barn att göra.
 
Jackson vill inte flytta hem till Jerry och han vill inte vara en börda för Hazel. Hon kämpar dock på och försöker hitta ett lämpligt boende. Paddy erbjuder henne att bo kvar, de kan handikappanpassa huset men hon tackar nej för Aarons skull.
 
Viv får Bob till att stanna kvar ett tag efter tomtebesöket eftersom tvillingarna ska bli nattade. Allt för att han inte ska träffa Hazel. Dagen efter köper hon en jättestor gran och får honom att komma hem till henne för att hjälpa till att klä den. När de diskuterar julen blir hon ledsen över att han ska vara med Hazel. Bob kan inte säga nej och när Hazel får veta det varnar hon honom om vad Viv håller på med.
 
Pearl är irriterad på Rhona som inte jobbar utan låter Paddy göra det mesta. Rhona är så trött att hon råkar säga att hon är gravid och då blir Pearl genast mycket snällare och omtänksam mot henne.
 
Mia lånar Declans bil fast hon inte får. Hon åker till gården för att plocka upp Adam för en tur. När hon kommer hem är Declan rasande. Som straff får hon tvätta bilen. Ella säger åt henne att se till att Declan tycker om att de är där annars blir allt så mycket svårare.
 
Hos Bartons är alla ledsna och stämningen är jobbig. Holly har abstinens och Moira dåligt samvete medan John bara är förbannad. Han sticker iväg och köper nytt heroin för att slänga det på bordet. Sedan säger han till Holly att ta hälften så tar han hälften. Resten av familjen står och ser på och gråter. Holly tvekar sedan slänger hon ner knarket på golvet och kastar sig i pappans famn och ber om förlåtelse.
 
 
(Edit: Jag har skrivit in ett svar på Colins kommentar, detta svar är det som han ville ha sagt tidigare men inte kan posta själv för det strular.)

Tomtebesök och polisstationsbesök

Moira ör orolig för att Adam ska skvallra  för John men han lovar att inget säga om hon slutar ge Holly heroin. Hon lovar det men när Holly sedan får svår abstinens och börjar tjata så kan hon inte hålla emot. När Moira ska ge Holly det sista som finns kvar så blir hon skrämd när hon hör att John och Adam kommer hem så hon tappar ut det över mattan. De undrar vad som står på men Moira och Holly låtsas att allt är normalt.
 
Alicia vaknar hos Declan och erbjuder sig att stanna kvar ett tag till om Leyla får iväg Jakey till skolan. Declan ska jobba men då kommer Ella och vill bjuda Alicia på frukost.
Leyla är inte så glad över att Alicia inte hört av sig när hon inte kom hem på kvällen.
Ella och Mia gör sig hemmastadda på Home Farm, de verkar inte ha bråttom tillbaka till Singapore.
 
Belle möter Will hemma hos Nikhil och hon passar på att fråga Maisie om Nikhil kan göra hennes läxa också. Maisie berättar att det inte blir någon mer läxhjälp av Nikhil. När barnen gått iväg så säger Maisie till Nikhil att hon inte vill att de visar Will att de är ihop igen, inte än i alla fall.
 
Viv ser till att Brenda jobbar istället för henne så hon kan följa med Bob och barnen för att träffa tomten. Bob blir överraskad men säger inte ifrån. När de är i leksaksbutiken så kommer Hazel dit för att köpa spel till Jackson. Det blir lite konstig stämning mellan henne och Viv.
Hazel ska sedan besöka Jackson och hon möter hans pappa i korridoren. Han berättar att han vill ta hem Jackson för att bo hos honom och hans familj.
 
Adam är ute och åker på ängarna på fyrhjulingen när han möter Mia. Hon vill prova att köra fyrhjulingen och han låter henne göra det. Efteråt tar de en drink ihop på puben och Adam förnekar att han har en flickvän.
 
Pearl är tillbaka och får veta att Rhona och Paddy är ihop. Paddy berättar för Aaron att Rhona ska flytta in hos dem och att hon är gravid.
Marlon pratar med Diane och hon får också veta om Rhonas tillstånd. Rhona är inte glad över att så många vet om det eftersom hon velat vänta med att berätta.
 
Moira står inte ut med Hollys tjat så hon åker till stan för att handla knark. På vägen hem åker hon dit i en poliskontroll för hon har kört för fort. Hon blir nervös och polisen misstänksam och vill kolla hennes fickor och väska. Moira blir ertappad med heroin och åker in för förhör. Hon ringer Diane för att få hjälp men hon får lova att  inte säga något till John..
 
John märker att Holly mår jättedåligt och han förstår inte hur det helt plötsligt kunde bli så mycket värre. Han märker att Adam vet något och får sonen till att berätta. Adam säger att Moira antagligen är och köper droger till Holly just nu.

"Nya lampor sa jag, inte slampor"

 
 
Declan flyttar in på Home Farm och Nicola får hjälpa honom att fixa en inflyttningsfest. Alicia vill gärna gå så Leyla och David får sitta barnvakt till Jacob, trots protester från Leyla.
Henshall följer med Katie till festen. De kommer så bra överens att de pussar varann.
 
Maisie och Will försöker att få livet att gå vidare hos Nikhil och Jai. Nikhil "hjälper" Will med läxan genom att göra den åt honom medan Will tittar på film med Maisie.  Detta fusk upptäcks dock av läraren.
Maisie vill sedan försöka få förhållandet med Nikhil att fungera igen och de kysser varann.
 
John börjar misstänka att Hollys humör inte riktigt stämmer med abstinensbesvären hon har. Han vill kontakta kliniken men Moira är helt emot detta.
Roz kommer på besök och John låter henne träffa Holly. Moira blir orolig för att bli avslöjad så när hon får veta att Roz är där blir hon förbannad och skickar hem henne.
 
På Declans fest lyckas Alicia flirta in sig med honom och de är precis på väg upp för en "specialvisning av övervåningen" när Ella och Mia kommer till Home Farm. Alicia märker stämningen mellan Declan och hans exfru så hon går hem. Ella tar över och börjar leka värdinna. Declan vill att hon packar ihop och åker hem igen men först ska hon skriva över huset på honom annars kommer han att stämma henne.
 
Alicia är orolig över att Jason vill ta Jacob i från henne under julen så hon säger till Leyla att han har en ny flickvän. Jason dyker dock upp och Leyla får veta att det inte stämmer. Hon är ändå på Alicias sida eftersom hon själv vill fira jul med Jacob.
 
Viv vill bjuda Bob på middag och vin men han tackar nej för att han ska hjälpa Hazel hitta ett nytt hus. När Hazel får höra det så säger hon åt Bob att hon kan inte alltid vara hans ursäkti för att slippa umgås med Viv.
 
Dagen efter festen är Mia i byn och handlar i affären. Hon har ställt bilen så att Cain blir irriterad så han ställer sin bil så hennes bil blir inparkerad. Hon ber honom att flytta på bilen men han vägrar. Hon fortsätter att be snällt och något förföriskt och kommer honom riktigt nära men sedan knäar hon honom och han tappar bilnyckeln som hon tar och flyttar på hans bil.
 
Declan får tillslut sin date med Alicia. De träffas på puben men sedan följer hon med honom hem. När Ella upptäcker det så blir hon inte alls glad.
 
Roz kommer tillbaka till Bartons men Adam säger åt henne att gå därifrån eftersom han anser att det är hennes fel att Holly mår dåligt. När sedan Adam går till ladugården och Moira åker iväg så smyger Roz in till Holly. Hon ser direkt att Holly är påverkad av något. Moira kommer hem och upptäcker henne men förnekar det Roz säger sig veta. Adam som precis kommer in och hör det inser att Roz har rätt. Ganska snabbt så förstår han att det är Moira som gett Holly drogerna. Han blir fruktansvärt besviken och går iväg men kommer sedan tillbaka. Moira ber honom att inte säga något till John för han skulle döda henne om han visste det.
 
 
(Headern är inte ändrad, tyvärr. Jag har inte fått riktig koll på den nya redigerinstekniken här på blogg.se än)
 
 
 
 
 

Aaron --> Jackson --> Hazel --> Viv --> ?

Eric sätter sig helt emot att Amy ska vara kvar. Val låter sig inte besegras så hön tar med sig Amy ut och låter Eric tro att de söker upp ett härbärge. De återkommer sedan och säger att tyvärr fanns det ingen plats så Amy måste vara kvar till åtminstone efter julhelgerna. Eric går med på det bara hon går någon nytta under tiden
 
John märker att Holly inte alls mår bättre och han vill att de söker hjälp för hennes skull. Moira motsätter sig det och säger att hon tar hand om Holly. Senare åker hon iväg till stan för att köpa droger till Holly fast hon säger till John att hon ska besöka kliniken för att få goda råd.
 
Ryan berättar för Maisie om vad Nathan gjort och låter henne höra bandinspelningen. Hon blir rasande och konfronterar Nathan. Han försöker ljuga men erkänner sedan allt. Wil råkar höra deras gräl och det slutar med att Will och Maisie lämnar Nathan och åker hem till Nikhil.
 
Edna är orolig för Eve och får henne till att prata ut. Edna har insett att det är något mellan Eve och Carl och då erkänner Eve allt. Hur ska Edna kunna jobba utan att råka tala om vad hon vet. När hon sedan blir ensam med Carl berättar hon att hon vet vad som hänt men att hon inte kommer att berätta något för Chas.
 
Zak och Lisa säger till Charity på puben om att de aldrig kommer att sälja huset. Cain och Debbie som hör det undrar förståss vad som står på. Charity skyller på att det bara är hennes jobb och att hon vet att de inte säljer men hon kommer aldrig att förlåta Cain om han förstör för henne genom att prata med Jai.
 
Chas och Charity pratar med Carl om bröllopsplanerna och tillslut får de honom att säga att bröllopet får kosta hur mycket som helst för vill Chas ha ett drömbröllop så ska hon få det. Chas frågar sedan om Gennie vill bli brudtärna och det gör henne jätteglad.
 
Nathan söker upp Ryan och frågar om varför han inte gått till polisen än med inspelningen. Ryan bjuder in honom för att prata ut. Han får Nathan till att böna och be att inte ringa polisen och då börjar Ryan att skratta. Han njuter av att vara i överläge. För att inte Ryan ska ringa polisen så får han Nathan till att lova att sätta in alla sina pengar i en fond till Will.
 
Nathan skyndar sig sedan till Maisie hos Nikhil för att berätta att han gett Will pengarna och att de nu kan börja om från början. Maisie vill inte veta av honom och Ryan dyker upp och säger åt Nathan att sticka på en gång. När Nathan sedan kommer till Home Farm så kastar Declan ut honom efter att ha fått nycklarna till både huset och bilen.
 
Chas är orolig för att Aaron ska bli förbannad på henne för att hon ljugit så hon vill berätta om sina planer. Charity säger att det inte är bra för tänk om Aaron berättar för Jackson som pratar med Hazel som sedan pratar med Viv och då vet hela byn om det ganska snart. Chas kan inte låta Aaron vara ovetandes så hon berättar allt utom att det var Eve som Carl varit otrogen med. Aaron blir rätt nöjd  över hennes hämndplaner och ger henne en kram.

Kommer det verkligen bli goda minnen denna jul?

Idag var det dags för Natashas rättegång. Det gick fort eftersom hon erkänt redan. Hon dömdes till livstid med chans till benådning om 21 år. Nathan var där och Faye för att höra hur det skulle gå.
 
Amy och Val träffar en socialsekreterare som märker den goda kontakten Val och Amy har. Hon säger att hon kan ordna så att Amy får bo kvar men då protesterar Val. Amy blir lite ledsen och tillslut lovar Val att prata med Eric.
 
Declan ska börja inreda Home Farm och ber Nicola om hjälp med alla gardinprover han fått. De sitter på puben och kollar i kataloger. Alicia passar på att flirta lite med honom men han verkar inte intresserad.
 
Alicia ser till att Leyla syr upp en dräkt till Jakeys julspel. Leyla tvekar men kan inte motstå Jacobs "Snälla moster Leyla"
 
Belle och Samson ska skriva önskelistor till tomten. Lisa och Zak är oroade över att Samson inte kan skriva läsligt. Dessutom blir det lite prat om dålig ekonomi och brist på pengar. Trots detta så säger Lisa till Charity att de inte tänker sälja huset till Jai.
 
Chas planerar för bröllopet. Hon nästan tvingar Ashley till att viga henne och Carl på juldagen trots att han har fullt upp den dagen. När Carl och Jimmy får höra vilken dag Chas har valt vill de först avstyra det hela tills Carl säger att det är "ok, för de kan behöva lite gladare minnen till jul"
 
Carl träffar Eve vid klubbhuset. Han berättar att Chas är gravid och att han inte tänker lämna henne just nu. Eve blir både ledsen och förbannad.
 
Ryan söker upp Nathan på Home Farm för att en sista gång få chansen att kanske få reda på varför Nathan försökt sätta dit honom. Nathan vägrar att erkanna att han gjort det men tillslut lyckas Ryan få honom till att skryta om det han gjort. Tyvärr för Nathan så har Declan lagt en mobil under soffan så allt blir inspelat.
 
Chas hämnd fortsätter. Hon planerar ihop med Charity att det ska kosta en hel del och hon får Carl att öppna ett bröllopskonto till henne. Tyvärr så blir budgeten inte alls så hög som hon önskat men Charity säger att Carl kan ju alltid belåna huset om det behövs.
 
Chas kommer in på Kings kontor och upptäcker Carl och Eve inne i hans rum. De har precis tjafsat om deras förhållande men Chas låtsas som inget. Hon säger att hon vill prata med dem och stänger dörren. Eve får frågan om hon vill vara Chas brudtärna och hon tackar ja. Carl ser inte alls glad ut.
 
 

Paddys flickvänner berör alltid familjen Dingles

Paddy söker upp Marlon på puben och säger att de behöver prata. Marlon kommer hem till Paddy och ser att Rhona är där. Hon berättar att hon är gravid och Marlon blir jätteglad men glädjen varar inte länge för han får strax efter veta om förhållandet mellan Paddy och Rhona. Marlon blir givetvis helt förkrossad och vill inte veta av dem.
Senare försöker Paddy att prata med Marlon på puben men blir avvisad. Zak märker det och det leder till att Marlon går över till Dingles för att prata. Zak blir irriterad över att alla Paddys flickvänner har något samband med familjen Dingle och att det alltid skapar någon form av problem. Han säger sedan till Marlon att som pappa har han ändå rättigheter.
 
Hos Bartons är det som vanligt. Holly mår riktigt dåligt och Moira försöker få dottern att må bra. (Jag förstår inte varför hon inte frågade sina föräldrar om lån till sjukvård om hon ändå skulle göra något bakom ryggen på John, istället för att köpa droger till dottern)
 
Maisie håller på att packa på Home Farm. Nathan är fortfarande bitter och han säger till Declan att inte bli för säker för man vet aldrig vad som händer i framtiden. Declan säger att Maisie och Will alltid kan bo kvar men Maisie vill inte det.
Will vill inte flytta och Belle blir ledsen över att mista sin bästa vän. För att ha lite kul sista dagarna så börjar de med att limma fast milkshakeglasen i bordet på cafét.
 
Amy berättar för Brenda om hur ensam man är när man blir inlåst på ett barnhem. Brenda vill trösta flickan genom att bjuda på bullar men precis då kommer Val in på cafét och hämtar hem Amy. Amy blir glad över att Val säger "hem".
 
Chas förbereder överraskningen för Carl. Hon bjuder över så många som möjligt, speciellt Eve, till puben på kvällen.
När de sedan ska gå dit så ser Carl hur fin Chas är och förför henne. Hon har svårt att säga nej till honom.
De båda kommer en aningen sent till puben så de flesta är redan där. Alla är nyfikna på vad som kommer att hända. Plötsligt ställer sig Chas på knä och friar till Carl som blir väldigt förvånad men tackar ja. Eve ser väldigt olycklig ut.
 
Chas går runt och låtsas vara jättelycklig. Hon vill planera för bröllopet så fort som möjligt men Carl vill att det tar sin tid. Aaron blir sur på henne som ska gifta sig med Carl och hon säger till sin son att för en gångs skull lita på att hon gör rätt sak.
För att skynda på bröllopet så får Chas Carl till att tro att hon är gravid. Han säger att han är jättelycklig över beskedet.

Manipulerad av en 16-åring

Val kan inte låta bli att åka till barnhemmet där Amy låst in sig på toaletten. Hon lyckas få Amy att komma ut genom att lova henne att hon får komma på besök nästa dag. När Amy sedan dyker upp med alla sina saker så säger Val tillslut att hon kan stanna i några dagar åtminstone.
 
Nathan surar och tänker försöka få köpet ogjort men Maisie säger åt honom att låta bli för att de ska kunna gå vidare i livet.
 
Ella flirtar en hel del med Declan och hon skojar gärna om att hon tänker stanna kvar i sitt hus som hon precis köpt. Han vill att hon åker hem så fort som möjligt.
 
Charity påpekar för Debbie att Jai vill köpa Dingles hus och att Debbie kan tjäna en massa pengar på det men Debbie vill inte lura Zak och Lisa.
 
Middagen hos Barton går väl hyffsat. Adam och Hannah ser hur dåligt Holly mår men John märker inget och tror att allt är mycket bättre. Moira märker också att Holly mår dåligt så hon ser till att de andra lämnar gården så hon blir ensam med dottern. Efter lite tjat från Holly så ger hon henne mer droger.
 
Chas mår dåligt när hon ser att Carl smiter hem med Eve. Charity lyckas stoppa henne från att göra något dumt på direkten. Hon säger att det är bättre att Chas kan ge igen riktigt ordentligt. Detta leder till att Chas sitter på Kings kontor när Carl kommer tillbaka. Hon säger att hon planerar en överraskning för honom till i morgon.
 
Paddy ska träffa Marlon för en spelkväll. De spelar spel och dricker öl och emellanåt försöker Paddy berätta för Marlon om förhållandet med Rhona men det går inte. Det slutar med att Marlon tror att Paddy träffar Sophie från deras utekväll häromdagen.
 
Rhona säger sedan att det är hon som får berätta för Marlon så hon ringer honom för att de ska träffas. Marlon får ledigt under lunchen fast Diane muttrar om det. Rhona dyker inte upp i tid och när hon väl gör det orkar hon inte prata med honom.
 
När Paddy kommer tillbaka till kliniken får han veta att Rhona är gravid med Marlons barn. Han blir förtvivlad och säger att det aldrig kan bli något mellan dem nu men Rhona håller inte med.
Hur ska detta triangeldrama sluta?

Den nya ägaren av Home Farm

Ursäkta ett mycket kortfattat inlägg eftersom min dator håller på att lägga av och jag vet inte när det sker. Skulle det bli att det saknas inlägg någon dag framöver så är det därför.
 
Chas fortsätter att jävlas med Carl och Eve. När han är på väg till ett "arbetsmöte" så ser Chas till att polisen stoppar honom och han får göra en nykterhetskontroll. Han blir ännu senare för han glömt körkortet hemma och måste hämta det och återkomma till polisstationen.
 
Henshall kommer till puben och talar om för Katie att de hittat hästtjuvarna. Hon bjuder honom på en öl som tack.
 
Paddy kan inte berätta för Marlon så han säger till Rhona att de kanske ska ta det lite lugnt med förhållandet tills de är redo att berätta. Det är dock inte så lätt att låta bli varann.
 
Andy försöker få med Katie på middag eller picknick men efter att Diane sagt åt henne att inte uppmuntra honom så tackar hon nej. Andy blir väldigt besviken.
 
Jai försöker återigen få Charity att övertala Dingles att sälja huset men hon vill inte lura dem.
 
Holly får fruktansvärda abstinensbesvär och tillslut får Moira nog. Hon söker upp Hollys fd pojkvän Dan och får genom honom tag på lite knark som hon sedan ger sin dotter som genast blir mycket lugnare.
John vet inte om det utan tror att Holly börjar må bättre utan droger.
 
Amy låser in sig på en toalett någonstans och någon ringer Val och vill att hon kommer dit för att prata sans med flickan. Val vägrar.
 
Nathan tar dit den nya köparen, Elli, som går runt och kollar in Home Farm. Hon är inte så imponerad så hon sänker budet med 150 000£. Nathan vägrar men tillslut går han med på det. När de sedan firar affärsuppgörelsen så får han veta att köparen är Declans fd fru.
 
 
Har jag glömt något? Fyll gärna i bland kommentarerna.
Visst var Cain fin när han var klädd i en rosa boa och fe-spira i handen när han öppnade dörren för Chas ;)

Krossad ruta, borttappade pengar och 4st trasiga däck.

Paddy ser på morgonen att Rhona är på väg någonstans. Han frågar henne om hon undviker honom men det nekar hon till. Sedan frågar han henne varför hon inte sagt något om att hon tänker lämna byn. 
 
Lisa möter Marlon ute på gatan. Hon bjuder hem honom på en välkomstfest för Debbie. Derek hör det men får inte komma för han tillhör inte familjen.
 
Carl sitter i telefon på kontoret och pratar med en klient om datorproblemen de har men Eve kan inte låta bli att störa honom. Precis då kommer Jimmy in och ser dem. Han konfronterar Carl som säger att det är slut mellan honom och Eve men Jimmy tror honom inte.
 
Hazel möter Chas på cafét och talar om för henne om vad Jackson sagt till Aaron. Chas skyndar sig till sin son för att prata med honom. Aaron känner själv att det nog är hans fel ändå att Jackson är förlamad.
 
Jackson säger åt Hazel att aldrig mer nämna Aarons namn för nu ska han gå vidare i llivet på sitt eget sätt.
 
Moira försöker trösta Holly som mår riktigt riktigt dåligt. Holly får en psykos och tror att Moira försöker mörda henne så hon ropar på sin far som får komma och trösta henne.
 
Rhona frågar Laurel varför hon skvallrat för Paddy och Laurel ber sin vän att tänka sig för innan hon lämnar byn och att försöka reda upp trasslet med Paddy. Precis då kommer Paddy och han är stressad och irriterad för att han har försökt få tag på Rhona. Han säger åt henne att följa med till Buttlers farm för att de har problem där med några djur. Väl ute på gården är stämningen spänd mellan dem och det utväxlas en del hårda ord.
 
Carl har problem med en leverans som ska göras så han går in på puben och ber Charity att köra men hon säger upp sig istället. Han blir rasande och rusar ut. Efter ett litet tag försvinner även Charity från puben. Hon passar på att skära upp alla däcken på Carls bil.
 
Viv fortsätter att utnyttja sin så kallade rädsla för att få Bob till att sova hos henne. Hazel märker det och säger till honom att han blir lurad för att Viv vill att de ska bli ihop igen.
Senare går hon över till Aaron på puben och frågar om han tänker besöka Jackson. Aaron svarar att han gör det när Jackson ber honom komma tillbaka. Hazel frågar honom om hur ska Jackson göra, sms:a eller skriva brev?
 
När Rhona och Paddy kommer tillbaka från gården så fortsätter bråket och tillslut säger Paddy att hon gör rätt som sticker och att han undrar hur han ens kunnat fundera på att ha ett förhållande med henne. Då tystnar hon och det slutar med att de kysser varann. Detta leder lite längre och de hamnar i soffan. Efteråt får de dåligt samvete för vad de gjort.
 
Diane besöker Bartons för hon vill bjuda dem på middag eftersom Hannah saknar sin familj. Moira och John är osäkra på om det är en bra idé så de föreslår att Hannah kommer dit istället.
Holly blir glad över systerns sällskap och de ska titta på film tillsammans uppe i rummet.
 
Rhona och Paddy försöker prata med varann om det som hänt men då kommer Marlon så Rhona går in till kliniken. Marlon berättar att han och Laurel pratat om att göra en insamling till Jackson men Paddy har tankarna på annat håll.
 
Chas kommer in på Kings kontor för att hämta några fakturor som ska till fabriken.  Hon kommer precis in när Eve fått Carls bankomatkort för att hon ska hämta pengar inne i stan. Carl vill sedan bjuda Chas på middag och de ska ses senare. När hon ska gå så vill han ha en puss och hon vänder kinden till så pussen hamnar där.
 
Hazel försöker prata med Aaron men han lyssnar inte. Hon vänder sig till Chas för att få hjälp med det och Chas lovar att hon ska försöka.
 
Strax innan Chas ska träffa Carl på puben så smyger hon in på Kings kontor och hämtar det vadderade kuvertet med pengar och Carls bankkort. Sedan går hon till puben för att äta middag.
Plötsligt rusar Eve in där och ber Chas om hjälp. Chas följer med Eve för att leta efter pengarna på kontoret men givetvis hittar de dem inte. Jimmy och Carl kommer tillbaka och Eve får erkänna att hon slarvat bort pengarna och Carls bankkort. Carl blir rasande eftersom han behövde pengarna till nya däck.
(Har Eve peruk nu eller ska hennes hår ha växt ut igen?)
 
Hannah, Holly och Moira har tittat på filmen men när den är slut är det dags för Hannah att åka hem till Diane igen. Holly vill komma ut men måste stanna uppe i rummet. När familjen sedan är ute på gårdsplanen för att säga hej då till Hannah ser de hur Holly tar dvd:n och slår sönder fönstret uppe i rummet. De rusar dit för att lugna henne, hon är alldeles blodig om händerna.
Moira tycker det är jobbigt och följer med Hannah till Diane.
 
Chas försöker prata med Aaron och hon säger att ingen klandrar honom om han inte vill vara med Jackson längre. Då frågar han hur hon skulle ha gjort om det var Carl som blivit förlamad och det kan inte Chas svara på.
 
Rhona och Paddy får tillslut tillfälle att prata ut. Då erkänner han att han vill vara med henne, enda problemet är hur de ska göra med Marlon. De vet att han kommer att bli alldeles förkrossad men de bestämmer sig för att de ska berätta för honom i morgon.
 
 
Trevlig helg!
 
 

Varför kom polisen till puben efter arbetet?

Aaron är hos Jackson och får veta att Jackson inte gillar att bli behandlad som ett barn hela tiden. Precis då kommer Hazel och Jerry in, hon säger att hon ska ta med sig lite varm choklad till honom nästa gång. Jackson ger Aaron en "vadvardetjagsa"-blick.
 
Nathan  som står vid bardisken på puben säger till Maisie att han hittat en köpare till Home Farm och nu vill han fira lite. Alicia som är ledig råkar höra det och vill gärna vara med och fira med honom. Nathan köper en flaska champagne och de sätter sig vid ett bord.
 
Marlon försöker prata med Rhona och han säger att han vill börja om. Hon blir förskräckt men han säger då att han menar som vänner. Han säger att hon hade rätt och att han insett det.
 
Henshall kommer in på puben. Katie som sitter hos Andy och Ryan frågar honom om hur det går med häststölderna. Henshall svarar att han är ledig just nu men för hennes skull ska han informera lite. Han och Katie sätter sig vid ett annat bord och börjar prata. Han bjuder henne även på en till drink efter den första.
 
Ryan kan inte låta bli att irritera sig på Nathan och när han sedan är på väg ut från puben, något onykter, stannar han till framför Nathans bord och börjar kalla Alicia för billig och slampa. Nathan blir förbannad men Maisie stoppar honom från att göra något. Ryan går ut och letar rätt på en stor sten som han kastar in i bilrutan på Nathans bil. Nathan som kommit ut ser det och blir förbannad men återigen stoppad från att göra något.
 
Val ser Amy på busshållplatsen. Hon frågar varför Amy inte åkt än och ger henne pengar till en taxi. Amy berättar att hon inte kan åka tillbaka till fosterföräldrarna eftersom de ska skiljas och hon har hamnat på barnhem igen.
 
Gabby undrar vad som hänt med George som helt plötsligt ändrat färg på tassarna. Laurel försöker få Gabby till att tro att en hamster kan ändra färg när de fäller pälsen. Senare ber hon Rhona att hålla med om det om Gabby skulle få för sig att fråga.
Rhona som behöver prata med någon anförtror sig till Laurel och berättar om sina känslor för Paddy och att hon kanske borde flytta för att inte ställa till med problem.
Laurel säger sedan åt Paddy att reda ut saker innan det är försent eftersom Rhona funderar på att lämna byn.
 
Debbie, numer blond, och Sarah kommer tillbaka från Jersey. Cain och Charity blir givetvis glada men undrar varför hon valt att komma hem just nu. Debbie vägrar att berätta vad som hänt. När de sedan ses på puben och Chas och Lisa är med för att hälsa henne välkommen hem så berättar hon tillslut att hennes chef blivit jobbig och att hon hämnats på honom med att lägga ut nakenbilder på honom på Internet.
 
Det är dags för Jacksons tester. Det går inte så bra för han reagerar varken på kyla eller smärta.
Hazel frågar sedan ut doktorn om framtiden och får veta att Jackson med största sannolikhet aldrig kommer att kunna gå igen, att han kommer att vara förlamad från nacken och ner. När Aaron får veta det vill han att de berättar för Jackson direkt. Hazel och Jerry vill vänta men Aaron går in till Jackson och säger som det är.
 
Efter det beskedet blir Jackson väldigt bitter. Han vill inte äta men tillsut tvingar Hazel honom att äta en smörgås annars kommer hon att sjunga så högt hon bara kan, tills han äter igen.
Jackson vill inte träffa Aaron eller ha med honom att göra. Han säger att det är Aarons fel att han ligger förlamad. Aaron försöker vara kvar för att hjälpa honom men Jackson fortsätter att anklaga Aaron och ber honom sticka därifrån och aldrig mer komma tillbaka. Aaron går iväg med tårar i ögonen.
 
 
 
 

Ute på stan med en död hamster i handväskan

Adam är orolig för Holly och även Hannah tycker det är jobbigt med Hollys skrikande och utbrott.
Holly mår jättedåligt och kan inte ens äta. Det enda hon vill är att de hjälper henne till apoteket en enda gång till.
 
Lisa är sen till jobbet men Jai tycker att det är ok för hon jobbar så bra. Han fortsätter att vara väldigt förstående och omtänksam mot henne så hon blir misstänksam. Hon får sedan bekräftat av Charity att Sharmas fortfarande är ute efter Dingles gård. Charity blir förbannad på Jai eftersom hon inser att han anställt henne just för att hon ska hjälpa dem att få gården. Hon vill inte vara med och lura sin familj.
 
Det är snart dags för Jacksons ryggoperation. Aaron är är orolig och när han träffar Adam på puben så kan vännerna stötta varann. Båda har sina problem men det är skönt att de har varann ändå.
 
Laurel besöker Rhona på kliniken. Det visar sig att Gabbys hamster George inte alls gått i ide som Laurel trott utan den har dött. För att inte Gabby ska bli ledsen åker hon till stan och köper en ny. Hon har med sig den döda hamstern i handväskan för att få en som är så lik George som möjligt.
 
Paddy försöker undvika Rhona så gott det går. Tillslut så tappar hon tålamodet och försöker prata med honom. Hon säger att det är dags för dem att lägga sig men inser sen att hon sagt fel, hon menade att de skulle lägga allt de sagt de senaste dagarna bakom sig för att gå vidare. Hon vill att de glömmer allt men Paddy kan inte det. Han erkänner att han har känslor för henne och plötsligt så kysser de varann. Paddy drar sig undan och säger att han aldrig kan svika Marlon genom att vara ihop med henne.
 
Viv är ensam i cafét. Hon har försökt få Bob att komma och hjälpa henne men han hade inte tid så hon är lite sur. När hon sedan stänger för dagen så passar hon på att ta pengarna ur kassan i butiken. Hon låtsas sedan att det återigen blivit inbrott och att hon är jätteorolig för att vara ensam. Bob kommer givetvis dit och ställer upp för henne.
 
Moira kommer till Diane för att be om ledigt och Diane får höra om problemen de har med Holly. Det gör att Hannah får bo hos Diane tills det lugnat ner sig hemma.
 
Nathan säger till Maisie att han har några intressenter till Home Farm men Maisie tycker de ska sälja till Declan. Nathan vägrar fortfarande och han säger att han aldrig kommer att sälja till honom.
Declan kommer in och ger Nathan ett nytt bud. Det visar sig att för varje gång Nathan tackar nej kommer Declan att sänka budet.
 
Katie kommer in på kontoret på Home Farm. Två av hästarna har försvunnit och låset är uppbrytet. Hon ringer polisen och Henshall och Bobby kommer dit för att fråga ut henne.
 
Val och Victoria kommer hem efter att ha handlat till B&B:t. De hör en busvissling och Val tar åt sig på en gång men hon ser ingen som kan ha visslat efter henne. När hon sedan upptäcker att det var Amy som visslat så blir hon besviken. Hon tar i alla fall med sig Amy på lunch på cafét för att höra vad som händer med den unga damen. Val ser att Amy reagerar på polisen som varit och pratat med Viv om inbrottet men Amy säger inget.
 
Marlon träffar Paddy och han ber om ursäkt för hur han varit de senaste dagarna. Han vill att de har roligt ihop igen och att de inte nämner  R-ordet.

Marlon kommer in på kliniken precis när Rhona pratar i telefon med Paddy. Hon stelnar till och börjar staka sig men skyller på att hon inte gillar att prata in meddelande på telefonsvarare. Marlon försöker få fram vad han vill men det är svårt att hitta ord.
 
Viv säger till Bob att hon behöver något för att kunna sova men han avråder henne från att börja ta piller. När Laurel hör det säger hon att Viv kan få låna hennes cd med valsång som är väldigt avkopplande. Viv svarar att deras jämrande skulle påminna henne om Pearl och Betty.
 
Det är dags för Jacksons operation. Hazel är där och hon hälsar från Aaron som inte hinner komma dit.  Jacksons pappa dyker i alla fall upp. Precis när en vårdare kommer för att köra iväg Jackson till operationen kommer Aaron och Adam. Vårdaren försöker muntra upp Jackson med att nämna de snygga sköterskorna som finns i operationssalen. Aaron flinar lite och precis när de ska iväg så pussar han Jackson på munnen. Vårdaren ser rätt förvånad ut.
 
Hazel, Jerry, Aaron och Adam får vänta i flera timmar innan Jackson kommer tillbaka från operationen. De frågar läkaren om hur det gått men han kan inte svara förrän Jackson vaknat.
Jackson vaknar till, han undrar vad läkaren sagt men familjen har som sagt inget svar än...
 
 

Inlåst i ett rum

Bartons upptäcker att Holly rymt  och de beger sig ut för att leta efter henne. John och Adam åker till Dan men ingen öppnar där. När de känner att de gjort allt för att hitta henne åker de hem.
 
Chas undviker Carl så gott det går. När hon ser hans usb-minne på köksbordet tar hon det i smyg. Sedan raderar hon alla hans jobbfiler på hans dator.
 
Paddy försöker prata med Rhona och ber henne att försöka igen med Marlon men hon kan verkligen inte det. När Marlon kommer till kliniken för att prata med henne får hon Paddy till att ljuga om att hon inte är där.
Paddy inser att det verkar lönlöst att få Rhona att prata med Marlon så han gör det själv. Marlon blir först sur och förbannad men inser att det inte är Paddys fel att Rhona inte vill ha honom.
 
Cain går hem till Ryan för att få honom att komma till verkstaden på en gång om han vill ha kvar jobbet. Ryan tvekar men inser sedan att det är lika bra att följa med.
Senare går de till puben men Ryan känner sig obekväm där. Cain lugnar ner honom och det behövs när Nathan dyker upp. (Stämningen var lite som i en gammal cowboyfilm när busen kommer in på en saloon och allt nästan stannar till) Nathan vill bjuda Ryan på en öl men Cain säger åt honom att hålla sig för sig själv.
 
Holly går i stan och tigger pengar från folk. Det går inte så bra och när hon träffar en man så säljer hon sin kropp istället.
Bob och Hazel är på väg hem från sjukhuset när han ser någon vid vägkanten. Det är Holly och de tar med sig henne till gården.
John blir förbannad på sin dotter när han hört vad som hänt och Moira blir helt förtvivlad.
 
Paddy och Marlon åker in till stan för att ha kul. Dagen efter får Paddy besök av en dam vid namn Sophie för de ska luncha ihop. De träffades på stan kvällen innan. Paddy som glömt bort det får säga återbud till Rhona som blir mycket besviken.
 
Declan pratar med Maisie i köket på Home Farm. Han råder henne att de bör sälja huset ganska snart för att kunna må bra. Nathan kommer in och är irriterad på Declan. Han säger sedan till Maisie att de inte kommer aldrig att sälja till Declan.
 
Bob nekar att vara barnvakt så Viv ska få vila lite för han har lovat att stödja Hazel på sjukhuset när de får veta resultatet av Jacksons tester. Viv blir givetvis väldigt besviken.
Proverna visar sig vara ok, Jacksons hjärna har inte tagit skada av olyckan.
 
Rhona kommer in på puben men stämningen mellan henne och Marlon är inte så bra. Sedan ser hon Paddy ihop med Sophie och det gör inte henne gladare.
När Paddy sedan återvänder till kliniken så är Rhona rätt sur. Han förstår inte varför så de börjar gräla. Tillslut råkar Rhona säga att hon inte är som en ung tonåring utan att hon faktiskt älskar honom. Paddy blir chockad och går därifrån. Han kommer sedan tillbaka och Rhona vill att de pratar ut. Hon vill att han talar om vad han känner för henne. Paddy förklarar att han aldrig kan såra Marlon som alltid hjälp honom sedan säger han till henne att han inte älskar henne.
 
Aaron besöker Jackson på sjukhuset. Han har med sig två burkar öl för att fira lite. Precis när han ska ge Jackson ett sugrör till burken kommer Hazel in. Hon blir arg för att han tänker ge hennes son massa billig öl och då blir Aaron osäker och lite rädd. Då skrattar Hazel och tar fram en flaska mousserande vin som de kan ta för att fira. Hon ville bara retas lite med Aaron.
 
John och Moira har tömt Hollys rum och satt en regel på dörren. De låser helt enkelt in henne där trots att hon protesterar.
Adam och Hannah kommer hem och de får veta vad deras syster gjort. Adam vill genast släppa ut Holly men föräldrarna stoppar honom. De säger att hon ska sitta instängd så länge som det behövs...
 

 
 
Idag var det Poppy Day/Remembrance Day, 11 novemeber, när många går med en röd blomma, vallmo, på kavajslaget för att hedra de soldater som stupat i krig.
 
 
 

 


Bra tips mot frissigt hår?

Chas är förtvivlad över upptäckten om att Eve och Carl har ett hemligt förhållande. Som tur är finns Charity där för henne och hon tröstar så gott det går. Speciellt när Chas blir så förbannad att hon vill slå ihjäl Eve så säger Charity att ta det lugnt och att det är bättre med en speciell hämnd.
Chas har sedan svårt att vara normal ihop med Carl, hon vill inte att han rör henne men hon avslöjar inget om att hon vet hur det ligger till.
 
Val pratar med Amy och Victoria om vad som hänt. (Jag tycker de båda tjejerna är väldigt lika varann och påminner om Piff & Puff när de pratar) Eric gillar inte Amys kaxiga attityd och han vill att hon återförenas med sina fosterföräldrar.
 
Bob hjälper Viv med tvillingarna och när barnen sover bjuder Viv honom på vin. Han är kvar ett tag men sedan vill han träffa Hazel för att fråga hur det gått på sjukhuset. Viv blir besviken för hon verkar vilja ha honom där hos sig hela tiden.
 
När Holly och Adam varit på sjukhusapoteket så vill han att hon ska få se andra personer som mår dåligt men som inte kanske själva orsakat problemet. De går till Jackson för att träffa honom. Aaron och Hazel är där på besök och Aaron ser inte så glad ut över att Holly kommer dit. Hon får sedan bråttom att gå på toa och Adam följer med henne. Han är sur och besviken på att hon inte ens brytt sig om att fråga hur Jackson mår.
När Hazel sedan letar i sin handväska efter värktabletter som hon inte kan hitta tror Adam att det är Holly som stulit dem. Han börjar kolla i Hollys väska men då hittar Hazel tabletterna.
 
Ryan kommer hem från fängelset men humöret är inte på topp. Han vill inte följa med Andy till Bonfire-firandet och han vill inte träffa Katie utan han sitter hellre hemma och surar.
 
Det kommer in en sjuksköterska för att tvätta Jackson och då vill Hazel veta vad som ska göras. Aaron står en bit i från men det blir förmycket för honom så han går ut ur rummet.
 
Folket i byn samlas sedan för att titta på brasan och fyrverkerierna. Bartons har kommit dit men givetvis så ställer Holly till det med att dricka vin och det är inte så bra med tanke på att hon går på metadonbehandling.
 
Andy flirtar med Katie och är glad över att hon kommit dit.
 
Eve tappar bort sin nya mössa men hittar den och tar på sig den. Hon ser först inte att den är full med knäcksmet från äppelklubborna som finns till försäljning. När det upptäcks skyller hon tilltaget på Jacob som säger att han är oskyldig. Då blir Alicia förbannad på henne och skäller ut henne. Eve blir förtvivlad över att få håret fullt med knäck och Chas låtsas trösta henne och säger att enda chansen är att klippa bort det värsta. Chas klipper bort endel tåtar, vi får inte se hur mycket. (Borde det inte ha räckt med varmt vatten och shampo?) Hon är rätt nöjd med att ha fått hämnas lite på Eve, nu är det bara Carls tur...
 
 

 
Jag blev lite orolig för i min tv-tidning så stod det att HTG börjar 12.10 denna vecka och endast ett avsnitt  per dag skulle visas. TUR att det var tryckfel ;)
 
 

En billig/dyr BH under soffan

Carl kommer in på kontoret och han är på dåligt humör. Han ignorerar Eve helt. När hon sedan får tillfälle försöker hon be om ursäkt men han är fortfarande sur. Tillslut så bestämmer han sig för att jobba hemifrån istället.
Eve vill reda ut allt så hon går hem till Carl för att be om ursäkt och hon vill verkligen inte vara utan honom. Det slutar med att de har sex på soffan.
 
Derek kommer in på cafét för att han beställt en tårta, det är nämnligen hans födelsedag. Jai ser honom och säger åt honom att skynda sig tillbaka till jobbet.
(Jag fattar inte om han egentligen har något med handlingen att göra)
 
Chas är på jobbet när Jai frågar om hon har sina nycklar till kontoret med sig för han har glömt sina. Det har hon inte men hon får låna hans bil för att det går fortare om hon hämtar sina. Som tack llyckas hon förhandla till sig ledigt under eftermiddagen.
 
Rhona kommer in i butiken och ska köpa en tidning. Viv frågar hur hon mår. Paddy kommer in och de börjar skämta om rubrikerna på tidningen som Rhona tänkt köpa. Den handlar om "Hur man dumpar sin pojkvän" och "Bästa sättet att hitta en ny pojkvän" Precis då kommer Marlon in och han blir ledsen när han hör dem.
 
Val vaknar tidigt på morgonen eftersom hon hör ljud från nedervåningen. Hon tar med sig Eric ner men de ser endast att Victoria kommit in tidigare. Vic skyller på att hon skulle hjälpa till med frukosten men i själva verket hade hon med sig saker till Amy. Val är övertygad om att det spökar i huset och ännu mer säker när hon sedan ser en tavla som hänger uppochner.
 
David kommer till B&B:t för han är barnvakt till Jakey som är sjuk och inte kan gå till skolan. Han ber Eric passa grabben en stund medan han ordnar några ärenden. När David är klar så går han och Jakey till cafét. Alicia kommer dit och inser att hennes son inte alls är sjuk och konfronterar honom. Jacob svarar ärligt att han inte ville till skolan.
 
Viv har fullt upp på cafét och butiken. Hon har det även jobbigt när hon ser Hazel och Bob tillsammans. När hon senare upptäcker att någon tagit alla pengar ur kassan i butiken så utnyttjar hon sin rädsla till att få Bob att vara hennes beskyddare och tillbringa massa tid med henne.
 
Victoria pratar med Amy och får veta att det är Amy som snott pengarna från butiken.
 
Chas kommer hem för att hämta nycklarna och Carl upptäcker det så Eve får samla ihop sina saker i all hast och rusa därifrån. Carl skyller på att han har migrän och därför är han hemma. Chas kallar honom för slöfock och letar rätt på nycklarna och sticker.
 
Adam ska träffa Scarlett och bjuda henne på restaurang så han står i köket och stryker en skjorta. Tyvärr ska Moira jobba och John har problem på gården så de ber Adam att skjutsa Holly till kliniken så hon får sin metadon. Han protesterar men övertalas sedan. Det drar ut på tiden så Scarlett orkar inte vänta på honom så hon åker till stan för att gå på bio.
 
Paddy vill att Rhona och Marlon pratar med varann. När Marlon ser att Rhona och Paddy komma emot honom blir han besviken. Rhona vill att de är vänner men Marlon kan inte vara vän med någon som han inte litar på.
 
Val hör återigen att det kommer ljud från källaren. Hon smyger dit för att kolla och upptäcker att Amy och Victoria är där.
 
Eve kommer hem och upptäcker att hon tappat sin BH så hon hör av sig till Carl som börjar leta efter den.
Precis då kommer Chas och Charity hem för de ska ha dricka lite vin eftersom de är lediga. Carl drar iväg till jobbet och lämnar tjejerna ensamma.
 
Charity spiller vin och när hon ska torka upp det hittar hon en röd BH under soffan.  Chas blir orolig eftersom det inte är hennes och hon anklagar Carl för att vara otrogen. Charity vill att hon lugnar ner sig och att de tar reda på vems det är, för det kan ju finnas en förklaring. När Scarlett förnekar att det är hennes blir Chas så upprörd att hon rusar hemifrån. Hon och Charity går hem till Charity. Där så upptäcker de att BH:n antagligen är köpt på Gennies underklädersparty så de söker upp Gennie för att få reda vem som gjort det. Gennie som glatt tror att Chas vill köpa en likadan BH avslöjar att det var Eve som köpte den häromdagen.
 
 
Trevlig helg!
 

Att bli kär i fel person

Marlon kommer hem på morgonen efter att ha sovit hos Paddy så Rhona skulle få vara ifred. Det är fortfarande en väldigt spänd stämning mellan dem och hon skyndar sig till jobbet. Senare kommer Paddy med blommor till henne, fast de är ifrån Marlon.
 
Chas fortsätter att prata högt och ljudligt om sina nya underkläder för Scarlett när de går genom byn. Carl går med dem och de möter Edna som inte alls gillar deras samtalsämne. Även Eve som kommer bakom Edna hör allt.
På kontoret försöker sedan Eve att sätta press på Carl att göra slut med Chas men han väntar som vanligt på rätt tillfälle. Eve säger då att hon tänker inte vänta så länge på honom.
 
Val hör konstiga ljud från källaren så hon ber Eric kolla upp det. Han vill helst inte så Victoria passar på att erbjuda sin hjälp. Vic går ner och säger till Amy att hålla sig lugn och tyst eftersom Val börjar misstänka något. Till Val säger hon att det inte finns några råttor i källaren. Senare hör Val ljud igen och varje gång får Victoria och Eric henne att tro att det är bara hon som hör ljuden.
 
Will börjar i skolan igen även om Maisie tycker det är för tidigt. Det slutar med att hon får åka och hämta honom för att han råkat i slagsmål. Väl hemma kommer Nathan hem och frågar vad som hänt. Will svarar att han hatar att bo där. Då säger Nathan att de kan sälja gården och flytta någonstans, bara de tre.
 
Declan vill lösa ut Nathan, som nu fått Natashas del, för 3 miljoner £ men Nathan tycker det är alldeles för lite.
 
Charity kommer hem efter ett lunchmöte och hon är märkvärt berusad. Cain ser henne och han frågar Jai om vad som hänt. Han tycker inte det är speciellt kul att Charity kommer hem full mitt på dagen och att inget blir gjort hemma men hon vill inte att han lägger sig i hennes affärer.
 
På fabriken så har en ny karaktär, Derek, blandat fel i chokladsmeten så arbetarna får gå hem tidigare. Han träffar sedan Lisa och Gennie på puben och säger att det är dags för dem att återgå till arbetet,
 
Rhona och Paddy går till puben för hon vill prata med Marlon. Paddy går iväg och Rhona samlar mod till att göra slut med Marlon. Efter ett litet tag så tar hon tag i saken men då vill inte Marlon lyssna. Hon lyckas i alla fall säga vad hon tycker och Marlon blir ledsen. Han vill att de försöker börja om men Rhona säger att det är försent.
Hon passar på att packa ihop sina saker innan Marlon kommer hem men precis när hon ska gå dyker han upp. Marlon försöker förstå vad som händer men han får inga riktiga svar från henne. Hon flyttar hem till Andy igen.
Stämningen mellan Paddy och Rhona blir rätt ansträngd efter det eftersom han ser hur dåligt Marlon mår.
 
Eve möter Chas i butiken och de bestämmer sig sedan för att träffas på en fika. Chas pratar mest om hur jobbigt det är med att Jackson är så dålig och att hon är så orolig för Aaron inte ska orka med det. Carl kommer in på cafét och tjejernas samtal avbryts.
 
Senare kommer Eve över till Chas för att dricka lite vin och prata med varann. Eve vill så gärna berätta men precis då kommer Carl hem. Han håller sig i bakgrunden och det gör att Eve inte vågar säga något.
När Eve kommit hem till Edna och går ut med Tootsie kommer Carl dit. Han är förbannad över att Eve tänkt skvallra. Hon svarar att hon bara tänkt hjälpa honom eftersom det bara blir svårare ju längre tiden går. Då säger Carl åt Eve att inget säga för han kanske har ångrat sig...
 
 
 

Underklädesparty

Maisie fortsätter att fråga ut Natasha om Nathans inblandning i mordet men Natasha säger att hon gjort allt själv. Tillslut inser Maisie att det måste vara Nathans idé att sätta dit Ryan. Natasha förnekar det och säger att det var hon som satte ut alla bevisen.
Natasha frågar efter Will och vill att han kommer med nästa gång Maisie kommer dit men Maisie svarar att ingen av dem kommer att besöka henne.
 
Hazel kommer in på puben när Viv sitter där. Hon går fram till sin väninna som inte alls vill prata med henne. Viv reser sig och går därifrån. Hazel går efter henne och på cafét får hon veta att Viv är sur för att hon tror att Hazel och Bob är ihop. Hazel lyckas förklara för Viv att de bara är vänner och att hon behövde lite tröst när hon fick kramen. Senare på puben så blir lite provocerad över att Hazel tycker att de ska gå ut och ha kul för att släppa loss lite så hon säger att hon träffat en polis när hon var hos Donna men att det bara varit några dejter. Både Bob och Hazel föreslår att Viv ska bjuda över honom tilll Emmerdale.
 
Declan berättar för Faye att hon och barnen kommer att få dela på Natashas del av arvet eftersom Natasha inte kan få något efter Mark eftersom hon dödat honom.
 
Cain märker att Jai och Charity firar något och han skyndar sig till Eric för att berätta om nyheten om att Jai lyckats med Erics gamla fabrikslokaler. Det gör att Eric skyndar sig till puben och meddelar Jai att det finns flera bud på fabriken. Charity vill ha bevis men Eric går inte med på det. För att få slut på Erics snack så lovar Jai att öka budet med 10 000£ förutsatt att allt är klart nu och att Eric aldrig mer försöker lura honom.
 
Charity inser att det var Cain som skvallrade för Eric så hon hotar med att lämna honom om han lägger sig i hennes affärer igen.
 
Alicia jobbar på puben när Chas kommer in. De båda damerna pikar varann om vem av dem som är billigast. Alicia blir inte förvånad när hon råkar höra att Chas jobbat som strippa tidigare.
 
När det är dags för Gennies underklädesfest så pratar Chas högt och tydligt om vad Carl gillar att hon har på sig. Eve står i närheten och hör det, hon ser ledsen ut. Plötsligt hittar Chas en outfit (jag uppfattade inte vad det var) men Alicia dyker upp och sliter den ur handen på henne. Chas blir sur och tar Alicias kläder när hon håller på att prova plagget sedan går hon iväg med hennes kläder till puben. Lisa säger högt och tydligt att "man retar inte Chas hur som helst". Givetvis hör Eve det.
Alicia dyker upp på puben i en lånad badrock och får tillbaka sina kläder.
 
Maisie söker upp Nathan på Home Farm och han fortsätter att neka till att ha hjälpt deras mamma och att det enda han gjorde var att försöka hålla mamman från fängelset. Han påpekar att det är viktigt att de håller ihop som familj nu. Maise tror honom och funderar på att flytta hem igen.
När Ryan får veta det blir han förtvivlad för han litar inte alls på Nathan och han varnar Maisie för att göra det.
 
Amy dyker upp igen och får Victoria till att gömma henne på B&B:t.
 
Marlon har en ledig eftermiddag och vill tillbringa den med Rhona. De tittar på film och det blir rätt konstig stämning mellan dem. Han märker att något är fel men hon låtsas som om allt är som vanligt.
 
Declan söker upp Nathan för att prata affärer men Nathan har inte tid (eller lust). Tillslut så lyckas Declan fånga Nathans uppmärksamhet genom att säga att han vill köpa Natashas del av Home Farm.
 
 

"I rymden kan ingen höra dig skrika"

Holly och Moira är på kliniken och får ett recept på metadon som ska hämtas ut. Moira oroar sig för att gå till apoteket så alla får veta vad de handlar.Sköterskan lovar att apotekspersonalen kommer att vara diskreta.
Väl hemma så fortsätter disussionen om hur de ska göra med Holly eftersom metadonet endast tar bort problemen med abstinensen och inte själva begäret.
 
Cain sitter i köket på Home Farm när Natasha kommer in. Hon vill ha ut honom därifrån men blir intresserad när han börjar prata om Nathan och även om Maisie. Will kommer in i köket och Cain ser till att de alla åker iväg till den övergivna ladan. Natasha säger åt Will att stanna i bilen medan hon går in i ladan.
(Rubriken är Cains kommentar när Natasha påpekar att ladan är långt ifrån annan bebyggelse)
 
Chas är väldigt kärleksfull mot Carl och hela tiden ska hon berätta för honom om hur mycket han betyder för henne och hur lycklig hon är just nu. När de är på puben och Chas kysser honom så ser Eve det och hon ser inte alls glad ut. Vid tillfälle sedan säger hon till Carl att han ska göra slut med Chas som han lovat men han vill givetvis vänta till rätt läge, inte nu när Aaron har det så jobbigt.
 
Marlon märker av den konstiga stämningen mellan Rhona och Paddy. Betty som sitter i närheten när de är på puben kan inte låta bli att pika Paddy om hur han behandlat Pearl och att det var Rhona som fick följa med på festen. Marlon får veta att de varit iväg men att det inte var speciellt roligt på festen. Rhona ursäktar sig med att hon har jobb att göra och går därifrån. Marlon försöker prata med Paddy men han får också en del arbete att göra så han skyndar sig efter Rhona. Paddy och Rhona står på gatan och pratar och hon erkänner att hon insett att hon aldrig kommer att älska Marlon utan bara tycka om honom. Hon säger att hon har känslor för en annan. Paddy fattar inte att det är honom hon menar så hon går därifrån.
 
Charity träffar Jai, Nikhil och två män från kommunen. Hon visar runt dem i den gamla fabriken och pratar varmt om deras planer för framtiden. Kommungubbarna verkar bli imponerade av hennes prat.
 
Viv ser Hazel och Bob i cafét och hon märker att de två har en speciell kontakt. När hon senare ser att de två går in i lokalen efter konstlektionen så följer hon efter. Hazel är ledsen för att hon försökt tänka på annat än Jackson och därför haft en konstkurs men att det inte funkade, allt hon vill är att vara hos sin son hela tiden. Bob kramar om henne och tröstar henne precis när Viv kommer in. Viv ser dem men smyger ut igen.
 
Maisie bråkar med Nathan i ladan och hon sparkar på honom när han ligger ner. När Natasha kommer in ber Maisie sin mamma att ange Nathan som först skyllt allt på Ryan men nu skyller han på henne. Då brister det för Natasha och hon erkänner. Precis då kommer Will in i ladan och hör sin mor berätta hur hon mördat barnens far. Hon försöker övertala Maisie om att de ska sticka iväg hela familjen för att slippa fängelsestraff. Maisie får det jobbigt och när Natasha ger henne sin mobil så får Maisie välja om hon vill ringa polisen eller inte. Maisie väljer att ringa polisen som kommer och hämtar Natasha.
 
Gennie ska ha ett underklädesparty för tjejerna och det slutar med att både Chas och Eve på varsitt håll planerar att köpa några spektakulära trosor för att pigga upp Carl.
 
Maisie och Will sover över hos Faye. När Nathan märker att Faye inte är hemma söker han upp sin syster för han vill hålla ihop familjen. Maisie tror honom inte och misstänker att han är på något sätt inblandad i mordet även om Natasha tagit på sig skulden.
 
Faye hälsar på Ryan i fängelset. Hon är glad över att allt snart kommer att vara över men han vill inte ta ut glädjen i förskott.
 
Maisie besöker Natasha i fängelset. Det enda hon när intresserad av är att få veta på vilket sätt Nathan är inblandad i mordet.
Kommer Natasha att berätta om utpressningen?
 
 

Nathan får lida...

Så var det dags för rättegångens sista dag. Alla var nervösa och Natasha försökte få tröst av Maisie som vägrade prata med henne utan hon höll sig till Faye istället.
 
Bartons hittar Holly i en lada och hon är helt borta av drogerna hon tagit. De bär hem henne och bäddar ner henne i sängen. Moira vill att de söker hjälp på ett behandlingshem men John säger att de inte har råd och kommer antagligen inte att få ett lån. Då vill hon att de går med på att Holly får en metadonbehandling men John svarar att det aldrig kan vara bra att ersätta en drog med en annan. Tillslut ger han med sig och Moira får med sig Holly till en mottagning för metadonbehandlingar.
 
Marlon kommer hem precis när Rhona ska iväg till jobbet. Hon är lite överdrivet glad mot honom men ser mest besvärad ut. Han följer med henne till kliniken och där träffar de Paddy. Marlon bjuder över Paddy på middag men Paddy vill först inte så Marlon får övertala honom tills han tackar ja.
 
Bob kommer in som hastigast på cafét för att hämta en leksak som en av tvillingarna saknar. Som vanligt så skämtar han och Hazel med varann. Viv ser det och blir lite svartsjuk. Hon frågar sedan Lizzie som sitter i närheten om det varit något mellan Hazel och Bob men Lizzie blir irriterad och ber henne att sköta sitt istället.
 
Charity börjar undra vad Cain håller på med eftersom han kommer hem sent på natten och han hade varit så ivrig att få bort Jai från den gamla fabriken. Cain försöker stilla hennes nyfikenhet med att säga att han bara förvarar lite saker där. Hon ger sig inte så när Cain åker iväg så följer hon efter.
 
Cain fortsätter att plåga Nathan. Plötsligt hör de när någon kommer och det visar sig vara Charity. Nathan försöker be henne hjälpa honom med givetvis är hon på Cains sida även om hon inte gillar det Cain gör. Cain varnar sedan Nathan för vad han kommer göra om Ryan fälls för mordet.
 
Eve och Carl äter frukost ihop på cafét. Han vill att de sedan går hem och tar tillvara på sista dagen innan Chas kommer hem men hon vill att de åker till jobbet. Även på kontoret så vill Carl hålla på med henne men hon försöker jobba. Han förstår inte varför hon inte vill vara med honom och hon svarar att de kan vänta tills de pratat med Chas om deras förhållande. Carl tvekar och då undrar hon om han verkligen kommer att säga något. Som vanligt slingrar sig Carl men han lovar att han ska göra slut med Chas, kanske inte direkt när hon kommer hem utan så fort hon återanpassat sig efter semestern. Eve ger med sig och de går sedan hem till Carl för att ha sex.
 
Chas kommer sedan hem och stormar in på kontoret och kastar sig på Carl för att överösa honom med kyssar och kramar.
 
I rättsalen talar juryn om att de anser att Ryan är skyldig och han förd till häktet igen. Det kommer att ta några veckor innan domen fälls. Han blir förtvivlad och Maisie får ett utbrott och skriker att det är Nathan som är skyldig... Hon sitter sedan utanför rätten och pratar med Declan som kommit tillbaka. När han går iväg så får Maisie ett samtal från någon. Hon kommer till ladan där Cain är. Han visar henne Nathan som sitter bunden vid en stol. Maisie blir så förbannad på sin bror som satt dit Ryan att hon börjar skrika på honom. Nathan fortsätter att neka men hon tror honom inte. Hon tar tag i en stor planka och lyfter den. Då blir Nathan så rädd att han gråtandes säger att det var deras mamma som dödade deras far...
 
 
(Ursäkta förseningen men blogg.se har ändrat om redigeringsverktyget och man publicerar  bloggarna på lite annat sätt än förut och jag är inte riktigt van vid det än.)

RSS 2.0