Lexi och Scarlett är tillbaka

Matt hälsar på Anna på kontoret för att prata om en fastighetsaffär. Carl blir inte allt för glad över att se sin bror snokandes där.
Donald lagar lasagne till lunch och vill att både Anna och Carl ska dela den med honom. Under lunchen kan Donald inte låta bli att prata väl om Carl för att få Anna att förstå att de vore ett utmärkt par även privat. Anna blir sur och skäller ut honom eftersom hon inte vill att han styr och ställer i hennes liv. När Donald gått iväg efter Annas utskällning så fortsätter hon och Carl sin lunch. De pratar ut och dricker vin ihop. Hon berättar om hur hennes far varit under hennes uppväxt och att hon alltid varit pappas flicka. Carl lyssnar och säger åt henne att inte bråka så med sin far eftersom han vet hur det är att inte ha någon. De är väldigt förtroliga och det slutar med att de kysser varann, inte bara en gång utan två. Sen inser Carl vad som håller på att hända så han rusar ut därifrån. Samtidigt möter han Donald som kommit tillbaka och Donald blir lite sur på Anna som han tror har skrämt i väg Carl.

Victoria som mår dåligt och längar efter sin far häller i vodkan hon stulit från Diane i vattenflaskor som hon sen säljer till ungdomar som står och väntar på bussen. Sen går hon till den övergivna scoutlokalen och dricker sig själv full. Daz som råkar gå förbi ser hur det står till och han häller ut spriten hon har kvar och hjälper henne hem.
På puben möter de Paul som ser att hon druckit och han har märkt att det fattas en flaska. Daz tar på sig ansvaret för det försvunna flaskan men Paul tror honom inte.
Som tack för att han "räddat" Victoria så får hon hjälpa honom på verkstaden dagen efter.
När hon sedan kommer till verkstan så får hon tvätta bilar. Hon vill göra lite mer så när Daz inte ser börjar hon försöka lossa på ett däck. Daz kommer tillbaka och undrar vad hon håller på med men sedan visar han henne hur hon ska göra. Han står bakom henne och tillsammans ska de lossa på däcket men Victoria har lite svårt att koncentrera sig när han står bakom henne i bara ett linne på överkroppen och hon ser hans muskler.
Just då kommer Scarlett dit och Daz blir överlycklig eftersom hon har varit borta så länge. Victoria ser inte alls glad ut.

Eric ställer in intervjuerna eftersom ingen kommit. Han går till Lisa och vill att hon ska börja jobba för honom, att allt varit ett missförstånd. Lisa lyckas efter viss övertalan, hon kan ju bli en i ledningsgruppen i framtiden, öka både hennes och de andras lön. Dock fick hon lite mer än Pearl, Lily och Doug.
När de kommer fram till fabriken står det fyra unga tjejer och väntar på att bli intervjuade. Det visade sig att tiden varit fel i tidningen. Eric anställer två utav dem varav den ena varit  utsedd till "Årets sömmerska 2007". Hur ska han ha råd med all personal?

Diane hör att Gabby tjatar om sin kompis hemska Trixie och hon blir orolig för att hon har en låtsasvän. När hon pratar med Terry om saken så erkänner han att Trixie är en figur i en barnbok som Rodney skrivit. Han berättar även att den är baserad på personer som Rodney känner. Diane blir genast orolig för att hon ska vara nämnd i boken. Hon försöker att pressa honom om vad som står i boken men han kommer inte ihåg allt.
Då får hon honom att besöka Rodney för att låna boken och han har som ursäkt att han tänker också skriva en barnbok. Rodney vill absolut inte att någon ska läsa hans bok så han vägrar att ge Terry den.
Diane som inte ger sig mutar sedan Gabby med att hon ska baka tårta och Gabby ska få så mycket hon vill om hon tar med sig boken om BergodalbaneBosse.

Brenda dyker upp hos Dingles för att se hur det går för Gennie. Hon blir lite förskräckt när hon upptäcker att dottern inte har något jobb. När hon sen är och fikar på cafét så pratar hon med Bob. Det visar sig att Brenda jobbat som postkassörska och att Gennie hjälpt henne så Gennie får komma på anställningsintervju.
Bob försöker att visa henne allt som ska göras och Gennie verkar vilja göra sitt bästa.

Carl träffar Anna och det blir lite konstig stämning mellan dem. Han har inget emot en fortsättning men hon tvekar. Han tolkar henne då som att de bara ska ha en affärsrelation men när de sedan sitter på kontoret kan hon inte låta bli att flirta med honom. Hon säger att hon inte skulle ha något emot om det hände igen... Eftersom det finns något som mellan dem så blir det en kyss till. Sen säger Anna att han måste göra slut med Lexi först.
Han säger att det är slut mellan dem och kysser Anna igen. De går upp till sovrummet och fortsätter kyssandet.
Just då kommer Lexi för hon letar efter Carl. Hon möter Anna som kommer ut från sovrummet och undrar vad Lexi vill. Lexi säger som det är att hon letar efter Carl och Anna säger att hon inte sett honom på hela dagen. Lexi tror henne inte utan kollar in i sovrummet. Hon ser inte att Carl står bakom dörren...
Varför la Lexi blommor på Toms grav?
Jag tyckte hon såg gravid ut...men det kanske bara var blusen som gjorde det...Dags för att lämna tillbaka allt stödgods

Matt  och Jimmy är säkra på att Debbie vet något om vem som stal lastbilen så de hotar med att säga till Carl att upphäva hennes lån om inte varorna kommer tillbaka.
Debbie som har tillräckligt med problem pratar med Jas,Jake och Daz och kommer fram till att de ska få alla i byn att lämna tillbaka stöldgodset, nåja det mesta utav det i alla fall. Pearl, Lily, Lisa och alla andra fick offra sina varor och ungdomarna samlade ihop det och la tillbaka i lastbilen som de sedan körde in i byn och ställde utanför puben. Jimmy och Matthew såg sedan att den kommit tillbaka och Matt ville ringa polisen men Jimmy övertalade honom att inte göra det.
Lite kul var det när de sedan gick in på puben och såg Dingles sitta där och de undrade varför de hade så kul.
"Vi pratar om musik, Van Morrison och Van Halen" svarar Eli.

Chas ska träffa Josh för att ta en drink eftersom det är hans sista dag på kliniken. Hon blir lite försenad men säger åt honom att gå till puben med Gennie så länge. Tyvärr så dyker de andra i familjen upp och alla visar sina bästa sidor, typ dricker upp andras öl och pratar om Chas som om hon vore den värsta alkisen som blir galen när hon dricker och att när de har gift sig ska familjen ha 30% av hans lön. Detta gör att Josh får nog och avslutar det som kunde han blivit något mellan honom och Chas.

Eric har nu nästan hela nya fabriken klar. Han vill slippa undan bonusen han utlovat och kan tänka sig att bjuda personalen på en öl på puben i stället. Lisa och gänget lyckas ändå att förhandla sig till en lite flottare invigningsfest i stället. Eric bjuder in pressen för att få lite gratisreklam och för att få McNally till att skriva om att Pollards&Pollards behöver personal, gärna yngre. Lisa lyckas givetvis höra det och hon pratar med Pearl och Lily och Doug om det. När de sen konfronterar Eric försöker han att slingra sig som vanligt. Då blir Pearl så arg att hon kastar en cheesecake rätt i ansiktet på honom.

Sam ser att Andy och Daz åker iväg till Hotten så han passar på att kolla hur Jo mår. Hon försöker att få honom att gå därifrån men han upptäcker att hon har fruktansvärt ont så han tar med henne till sjukhuset. Där visar det sig att hon fått rejäla slag mot revbenen men inget är brutet. Sam skvallrar för doktorn om att det är Andy som gjort märkena men när läkaren pratar med Jo så säger hon att det inte stämmer. Läkaren förklarar att många skäms eller vill inte anmäla sina män när de blir drabbade av misshandel men Jo är envis och hävdar att hennes man inte är våldsam. Hon säger sen till läkaren att det är Sam som är svartsjuk för att hon inte är kär i honom.
Andy kommer till sjukhuset för att hämta Jo och han får träffa läkaren. Problemet är bara att Andy inte "vet" vad Jo råkat ut för eftersom hon ljugit och sagt att hon ramlat från en stege. Hon räddar honom ändå och försöker få det till att verka som en olycka.
Andy är skitsur över alla frågor som ställs på sjukhuset och när de kommer hem frågar han Jo vad hon egentligen sagt som gjorde att de frågade så mycket. Då sa hon ifrån att om hon velat säga något hade hon ju kunna sagt alltihopa men det gjorde hon inte.

Senare när Jo lämnat Sarah på lekis så tar hon med sig en filt och en picknickkorg och överraskar Andy som jobbar i ladan. Hon förför honom och bjuder på lunch sen efteråt.
Eli som ser det passar på att sno traktorn för han behöver något som kan dra upp lastbilen ur skogsbrynet men han är snabb och lämnar tillbaka traktorn innan Andy saknat den.
Andy blir lite förvånad över att traktorn står ute på fältet när han hade lämnat den vid grinden tidigare. Jo skrattade och sa att han nog druckit lite förmycket vin på lunchen.

Jo skällde sedan ut Sam för att han lagt sig i hennes äktenskap.

Anna är fortfarande orolig för Miles och hon blir förbannad på Donald som inte verkar bry sig. Hon gör ändå en polisanmälan men polisen kan inget göra. Själv undrar man vart ska detta leda?
Hon vill sedan supa sig full och ber Carl om sällskap och han blir väldigt förvånad över hennes förfrågan.
Väl på puben sitter de och talar om för varann hur mycket de inte passar ihop och hur olika de är  men när Anna går till bardisken och handlar mer så följer Carl henne med blicken så tydligt att till och med Daz reagerar. Carl fortsätter att förneka att han känner något för henne.Jag kommer så fort jag får tid att skapa en ny flik uppe i listen och där kan ni sedan diskutera framtiden, till dess får ni nog hålla er...

/Marie 

 


En by full med stöldgods

Ja jösses...idag har nog alla varit och hämtat saker från lastbilen som stod i skogen.
Först var det Lily, Pearl och Doug. De satt sedan på puben och gjorde upp planer på vad de skulle göra med alla saker. Doug gav Jas en plattång och hon blev misstänksam eftersom hon själv varit vid bilen tidigare tillsammans med Jake och Debbie. Debbie ville behålla en stereo men Jas och Jake tyckte inte det var speciellt smart, det skulle bli så mycket frågor då.
Sen  var det Zak, Shadrach och Lisa som gjorde en vända och hämtade saker. Dessutom hade Paddy och Chas passat på att göra likadant.
När sen Victoria (utan konstigheter i ansiktet) var sorgsen och längtade efter sin far så kom Daz på hur han kunde göra henne glad och han visade bilen och hon fick med sig massa saker. Vad hon nu skulle med en espressomaskin till..
Diane började ställa frågor och sen var hon också iväg och hämtade saker. Det slutade med att hela byn, utom Alan, hade saker i från lastbilen.
Jimmy och Matthew som kom in på puben tyckte att alla verkade lite skumma idag. Först trodde de att det berodde på senilitet men eftersom det inte bara var gamlingarna som var konstiga började de misstänka något.
Då kom Jimmy på att det hade med den stulna lastbilen att göra så de sa till alla på puben att tala om vem som stulit bilen eller lämna tillbaka alla saker, annars skulle polisen bli inkopplad. Ingen verkade ta dem på allvar.

Andy blev som vi väntat oss väldigt sur på Jo för han trodde att hon hade en affär ihop med Sam och att hon snackat med honom om hans misshandel. Han vill inte alls lyssna på hennes förklaring eftersom han vet hur hon är, byns hora. Då blir Jo så förbannad att hon i ilskan ger Andy en örfil.  Andy tänder till och vi kan bara ana vad som händer.
Sedan söker han upp Sam och skäller ut honom. Sam är inte beredd att be Andy om ursäkt, eftersom han redan gjort det till Jo, får sig några rejäla smockor av Andy.
Väl hemma på gården igen så ser han hur mycket Jo gjort medan han var borta och då blir han ångerfull och vill be om ursäkt. Jo är inte speciellt pigg på att godta hans ursäkter eftersom det inte är första gången.

När Lisa kommer hem ser hon direkt att något har hänt så hon konfronterar Sam och allt kommer fram. Först är Zak och Shadrach på väg att åka till Sugdens för att ge igen men när de får veta orsaken så inser de att de inte kan åka dit.
Sam får en tillsägelse om att låta både Andy och Jo vara eftersom han inte har med deras äktenskap att göra.
Jo som är på väg till jobbet på puben har svårt att röra sig så Andy vill inte att hon ska jobba. Han lyckas övertala henne om att stanna hemma så kan han meddela Diane att Jo är sjuk.
Sam hör att Andy säger till Diane att Jo är bakfull eftersom de hade firat kvällen innan och han tycker det verkar konstigt. Zak som också befinner sig på puben följer efter Andy och varnar honom för att göra något mot Sam igen.
Så när Andy åker ifrån gården smyger Sam dit och försöker att prata med Jo. Hon vägrar att berätta vad som hänt och hon försvarar Andy så mycket hon bara kan. Sam inser att hon har fått stryk men att hon inte vågar säga något. Han blir iväg skickad därifrån för att han inte ska vara kvar där när Andy kommer hem.

Sam försöker att få Debbie till att skjutsa in honom till stan för han ska till polisen men precis då kommer Jas och Jake och vill att hon följer med till lastbilen.
Eftersom han inte kom iväg till polisstationen så får han ringa men precis när han ska göra det kommer Zak hem.
Sam vågar inte göra det då...men kommer han att våga sen?


Trevlig första advent, kom ihåg att släcka ljusen ordentligt efter dig!

Money money money...

Idag handlade det om pengar... och lite annat...

Sam längtar efter Jo så han hinner inte hjälpa Lisa och det gör henne orolig så hon frågar honom om det. Han säger att det är en mamma från Samsons dagis som han är intresserad av och det stämmer ju.
Sam och Daz hjälper Jo så mycket de bara kan och Sam vill inte ha betalt. Jo blir så glad att hon bjuder honom på lunch dagen efter och Sam blir överlycklig när han inser att det ska bara var de två tillsammans.
Tyvärr grusas hans planer för när han kommer till Buttlers farm så säger Jo att det inte blir någon lunch för Andy har kommit hem tidigare. Hon har precis skickat iväg Andy för att lämna Sarah hos Victoria och för att han skulle säga hej till Diane. Sam blir besviken så Jo bjuder honom på en kopp kaffe. De sitter och pratar och Sam påpekar att hon är inte lycklig med sin man och att han inte behandlar henne väl osv.. tillslut så erkänner han sina känslor och är nästan på väg att pussa henne men hon hinner undan. Då inser hon att hon varit självisk och bara tänkt på sina känslor utan att ha sett hur Sam uppfattat det. Hon talar om för honom att han bara är en mycket god vän till henne och hon kramar om honom bakifrån när han sitter vid köksbordet. Precis då kommer Andy hem och missuppfattar hela situationen, han schasar iväg Sam och undrar om det var pga honom som hon hade så bråttom att bli av med Andy... Ojoj hur ska detta sluta.

Debbie behöver verkligen hjälp i verkstaden så hon frågar Daz om han vill börja igen. Det vill han men han har lovat Jo att hjälpa henne hela veckan. Hur ska hon då få jobbet gjort så hon får in pengarna som hon så väl behöver?
Debbie söker upp Lisa och ber om att de ska betala av en del på lånet som de tog för Belles skolavgifter men Lisa säger att de inte har några pengar, de har knappt till maten ens.
Jasmine som märker att Debbie har det svårt försöker att hjälpa till men hon har givetvis inte så mycket pengar. Hon tar med sig Debbie till puben för att få henne att tänka på annat.
Där se de hela Dingle-klanen fira med massa alkohol för Zak har kommit hem med en massa pengar han "fått" tag på på Irland. Då blir Debbie förbannad när hon ser att de trots allt har pengar men inte kan hjälpa henne när hon behöver.
Lisa är först väldigt oförstående tills hon inser att läget är allvarligt för Debbie. Hon och Zak söker upp Debbie på verkstaden för att ge henne det de har och de hinner precis i tid innan Debbie skriver över hus och verkstad till Carl.
Hon klarade sig nu men hur ska det gå i framtiden?

Paddy var tillbaka och fick höra om Gennies inbrott i medicinskåpet och att hon körde på fåret efteråt. Chas vill att han behåller Josh men  Paddy vet inte än om lånet på banken går igenom, han ska ju ta över Grays andel av kliniken.

Matthew ringer damen som Jimmy fick numret av när han väntade på sin Internet-date men som han inte var intresserad av. Han vill ha unga tjejer för damer i hans ålder attraherar honom inte. Kvinnor på 40 vill inte leka, de vill luffsa.
Damen kommer till Home Farm och Jimmy får panik men Matt lämnar dem ensamma ändå. Jimmy försöker att bli av med sällskapet men hon ger sig inte och det slutar med att Jimmy inte kan stå emot och hon blir kvar över natten.
Dagen efter mår han inte så bra och han har stora problem med att bli av med damen (jag kommer inte ihåg vad hon heter) och han lyckas tillslut. Matthew hade ganska roligt åt honom när han såg att hon varit kvar så länge.

Lily åker på att gå ut med Bolan för att hjälpa Pearl som måste sy färdigt gardinerna åt Eric. Bolan rymmer och hon hittar honom vid lastbilen som Daz och Jake lämnat i skogen. Nyfiken som hon är så kollar hon in i lastutrymmet och hittar massa varor. Hon tar en del av det och säljer bl.a. en mp3 till Doug och försöker att sälja en eltandborste till Pearl. När de undrar varifrån hon fått varorna säger hon att hon vunnit det.

Matt och Jimmy är oroliga för lastbilen och vet att det blir strul om det kommer ut att den försvunnit så de vill inte ringa polisen i första taget. Hur ska det gå med försäkringen när varorna är värda över 20 000£.
Jake hör det och kommer på att Debbie borde kunna dra nytta av sakerna så han erkänner för Debbie och Jo att det var han och Daz som stal bilen. Nu kan han tala om för Debbie var den finns så hon kan vinna på det. Jas vill inte bli inblandad men Debbie tvingar henne genom att hota med hyreshöjning annars.

När Chas och Paddy är på väg hem från ett arbetsuppdrag ser de Lily gå på landsvägen och de erbjuder henne skjuts hem. Lily som har varit till lastbilen och lastat i massa varor i sin "Dramaten-vagn" vill först inte ha skjuts men de insisterar. När Paddy lyfter upp vagnen till bagageutrymmet så ramlar det ur lite varor. Chas lyckas ta reda på varifrån de kommer och ringer genast till Zak för att han ska kunna dra nytta av det också.

Anna åt lunch med Matthew. Hon var orolig för Miles som inte synts till på några dagar. Dessutom så erkände hon sen att Jimmy försökt att bjuda ut henne.


Lite kul var det när Chas fick mobilsamtal när hon var på puben och Josh sa att han ville att de skulle ses. Först trycker hon upp näsan och frågar Gennie "inga kråkor?" sen inser hon att Josh kommer att träffa hennes familj som sitter där och super...

Slimjim55

Lexi åkte till Thailand men innan hon for hann hon lägga in Jimmy på en datingsite. När han frågade vad 55 stod för så sa hon att hon trodde det var hans ålder... Stackars Jimmy..
Han fick i alla fall en date och skulle i väg till Hotten och när Matthew såg hans rosa blommiga skjorta kunde han inte låta bli att retas. Det visade sig att daten inte dök upp och Jimmy fick för sig att nu ska han inte bry sig om kvinnor längre.. i två minuter för sen var han tvungen att kolla om han fått mail ifrån någon tjej...

Jonny packade väskan och drog från byn. Kvar lämnade han ett brev som Katie fick lämna över till Paul.
Paul blev jätteledsen över att Jonny lämnade honom och de andra försökte trösta honom.

Gray hade fått tillbringa natten i arresten (inget vi fått se om hur och varför) och när han kom tillbaka till byn så såg han Katie gå mot sitt hem. Han följde efter och blev våldsam när han försökte få reda på var Perdy och hans son är. Tillslut lyckades Katie smita ut och Gray kom springandes efter. Som tur var så kom Diane och Paul precis så Paul kunde stoppa Gray. Gray fick ta emot två smockor rätt i nyllet av Paul och nu började byn att samlas runt dem för att se vad som hände. Ross kom fram och Gray skyndade sig att säga att han blivit misshandlad men ingen av de andra byborna  ville erkänna att de sett något. För att göra allt ännu värre för Gray så sa Paul högt och tydligt att han ångrade att han legat med honom. Gray försökte få det till att Paul ljög men nu var det ingen som trodde honom. Det slutade med att Gray lämnade nycklarna och ett nytt affärsavtal till Paddy på veterinärkliniken och sedan packade han också väskorna och drog från byn.

Jake är fortfarande lite sur över att Miles försökt att bjuda ut Jas så han skäller ut honom mitt ute på gatan. Det gör att Miles ber Jasmine att "hålla hunden kopplad" i ett sms. Hon fattar direkt vad han menar och hon blir ännu mer sur på Jake som lägger sig i, hon vill inte att han försvarar henne på det sättet.

Miles som blir irriterad på att få en utskällning av Jake blir förbannad på Anna som gett honom dåliga råd vad det gäller Jas så han undanber sig fler råd. Sedan försvinner han och visar sig inte och man märker efter ett tag att Anna är lite orolig över vad som kan ha hänt medan Donald tror att han är och nyktrar till någonstans precis som förut.

Jake besöker Daz på verkstaden och som vanligt så kan de inte låta bli att leka lite. De börjar fäktas med varann med järnrör och rätt vad det är så slår Daz sönder en strålkastare på Kings bil. Debbie blir inte glad eftersom hon har ont om pengar och behöver inte extra utgifter.
Senare så sitter grabbarna vid garaget och försöker träffa två glasflaskor med stenar som de kastar. Givetvis träffar de Annas bil som kommer in för service. Anna blir rasande och åter igen får Debbie ta skiten.
När de sedan är ensamma så slår grabbarna vad med varann om att Daz inte kan köra runt byn på under två minuter med Annas bil. Givetvis ser hon när Daz bränner igenom stan i full rulle och hon blir ännu surare.
Nu kan inte Debbie hålla sig längre utan säger åt Daz att han inte får jobba kvar. Hon har inte råd med det.

Daz och Jake kan fortfarande inte sköta sig så när de ser en av Kings mindre lastbilar så slår de vad ytterligare en gång. De snor bilen och åker iväg i full rulle. Kings som kommer ut ur puben och ser att bilen är borta ringer givetvis polisen.
Grabbarna åker i full rulle på landsvägen utanför byn och är nära att köra på ett får men Jake lyckas väja men kör ändå ner i diket in i skogen. Då blir de rädda och sticker därifrån och lämnar bilen ståendes i skogsbrynet...

Kärlek och känslor

Viv förbereder talet inför rättegången. När hon först försöker läsa upp det inför Marlon, Donna och Bob så blir de inte så imponerade. Hon har använt en massa citat och ord som inte kommer från hjärtat och de ber henne att göra om det. När Donna sen senare får läsa vad hon skrivit blir hon alldeles tagen, tårarna börjar rinna. Det är ett känslofullt tal och skrivet ur hjärtat denna gång.

Laurel ger David en sagobok, antagligen den sagan han trodde var ny.
Nicola blev ursinnig för att David inte ville snoka rätt på en ny saga hos Rodney så hon bestämde sig för att skriva en själv.

Sam gav Jo ett inramat foto på henne och hon blev glad över presenten och gav honom en kram och sa att han är en jättebra vän. Detta gjorde nog att Sam fick upp ögonen för han sa sedan till Lisa att han kommer inte att göra något åt sina känslor för Jo mer än att bara finnas där som vän. Kommer han att hålla det?

Paul berättade för Diane om vad som hänt mellan honom och Gray. Hon blev då mer förstående över varför Paul inte ville hjälpa Gray just nu, men ändå så gick han dit för att få Gray till att rycka upp sig.
Jonny som tog sig i kragen och tänkte prata med Paul gick till puben för att hitta honom men Victoria sa att han gått till Gray. Jonny är på väg dit när han ser att Gray och Paul kommer ut ur huset. Han ser även att Gray kramar Paul innan han backar därifrån. Hade han stannat och kollat noga hade han sett att Paul inte kramade tillbaka. Givetvis blir Jonny svartsjuk och tror att det är något på gång.
Paul som inte alls mår bra och får veta att Jonny vet att han gått till Gray söker upp Jonny på Home Farm och de kan äntligen prata ut. Fast när Paul går därifrån verkar Jonny inte riktigt övertygad.

Carl vill inte jobba ihop med Anna så han säger åt Donald vad hon planerar med Matthew. Donald blir givetvis besviken men efter ett tag tänker han ändå ge Anna en chans. Han övertalar Carl att göra lika så.
Lexi som vill ha tillbaka Carl ber om ursäkt och tillslut så går Carl med på det och de blir ihop igen. Hela tiden så sneglar han på Anna för att se om hon ser honom och Lexi tillsammans.

Lexi har blivit bjuden till Thailand för att fira Carrie som ska gifta sig där. Carl kommer inte att följa med utan han stannar kvar för att se till att Anna sköter sig på företaget.

Anna försöker att råda Miles att bjuda ut Jas även om hon har en pojkvän och Miles gör ett försök. Jas är inte alls intresserad och han blir irriterad över att han lyssnat på Annas råd. Han ber henne att inte lägga sig i hans kärleksliv igen.

Val vill åka iväg på smekmånaden men Eric kan inte lämna allt innan arbetsordern är klar. Val blir sur och anklagar honom för att inte vilja åka med henne. Det tjafsar med varann som vanligt men efter ett tag när de fått tänka till på varsitt håll tänker båda faktiskt be varann om ursäkt. Eric vill att Val åker på resan som redan är betald men att han stannar kvar och fixar arbetet så kan de åka på smekmånad senare i stället.Ny saga, eller en begagnad?


David behöver en till saga att ge Nicola på bokkonferensen. Han lyckas få Laurel att följa med för att ge Rodney en gratisstädning i huset. Laurel är så snabb att David inte hinner leta rätt på någon saga så han skickar hem henne när hon är klar på övervåningen. När David är uppe och snokar kommer Rodney hem oväntat tidigt och undrar varför han är kvar. David förklarar det med att han kontrollerat Laurels städning.
Senare bjuder Rodney honom på middag och han tackar ja så fort han hör att Gabby ska vara där.
Efter middagen ska Gabby göra sig i ordning och få en saga innan läggdags. David vill inte vara kvar men han gömmer en bandspelare i soffan innan han går.
Dagen efter så låtsas han att han glömt plånboken och får leta efter den. Han tar tillbaka bandspelaren och är nöjd.
David skriver ut sagan han hör på bandet och ringer Nicola och säger att det är ordnat. När Laurel sen hittar pappret med sagan som hamnat på golvet på kontoret får David veta att det är en gammal saga som redan givits ut för många år sedan. Han försöker få tag på Nicola för att stoppa boken men kan endast lämna meddelande på telefonsvararen.

Sam fortsätter att göra saker för Jo. Han hämtar Sarah från dagis och handlar lunch som han ska bjuda på. Lisa träffar honom i affären och vill göra sällskap på lunchen men Sam vill inte ha med henne och säger att det inte går. Jo blir glad över sällskapet och hon får en liten blombukett av Sam. Efter ett glas vin eller så blir hon ledsen när hon tänker på hur trevligt hon har det utan Andy. Sam blir orolig för Jo som är ledsen och han får trösta henne. Jo blir snabbt klar i huvudet och märker att hon pratar för mycket om hur hon mår och hon ber Sam att inte berätta det för någon.
Lisa som fattar att Sam har känslor för Jo försöker få honom att förstå att det inte är bra, Jo är ju dessutom gift med Andy. Sam vill inte alls lyssna på Lisa utan blir stött och lite vresig.
Senare så får Sam lite pengar av Jo för att han hjälpt henne på gården men han vill inte ta emot det. Jo säger att han kan köpa en present till Samson men han tänker köpa något fint till Jo istället. Han frågar Daz om han kan hjälpa honom att välja något passande.

Chas har papper från veterinärkliniken som behöver en påskrift så hon söker upp Gray. Han ser allmänt risig ut och är dessutom rätt onykter. Hon blir orolig och säger till Diane att söka upp honom för att försöka hjälpa till. Diane går dit men Gray verkar inte vilja ta tag i sitt liv.
När Gray går till butiken för att köpa mer sprit säger han upp uppdraget han har fått av Viv och Bob.
Det gör att Viv inte har någon advokat så hon bestämmer sig för att företräda sig själv när det blir rättegång.

Anna vill ha mer ansvar på KD Refuse så Carl ger henne en chans att lära sig sopåkeribranschen från grunden. Hon får åka ut med en sopbil. Givetvis har han sett till att det inte är så mycket bensin kvar  så hon får soppatorsk mitt ute i skogen. Som tur är kommer Matthew åkandes och räddar henne. Eftersom de inte har träffats förut så uppstår lite förvecklingar. De kommer bra överens och passar på att ge igen på Carl genom att säga att polisen tagit lastbilen i förvar eftersom den var anmäld stulen. De lurade Carl rejält och han trodde att han hamnat i klistret riktigt ordentligt innan Anna och Matt kunde skratta åt honom.
Anna såg till att hon fick ansvar för alla nyförvärv på företaget och sa att hon hade något på gång och behövde pengar till det. Carl gick med på det men blev sen rätt lång i ansiktet när han fick veta att checken han skulle skriva ut skulle gå till Matthew King...


Jacuzzibad, ett dött får och sagoletning

Idag kom jacuzzin till Dinglarna, tack vare Gennies handpenning. Det blev poolparty och Marlon dök upp. Lisa hade en fin baddräkt och badmössa som matchade. Shaddrack badade med kläderna på och luktade inte allt för gott. Han gjorde allt för att lukta ännu värre...eller för att bättra på bubblandet.
Alla har så roligt med vattenkrig och badande att Gennie glömmer bort att åka till ålderdomshemmet där hon ska fixa pensionärernas frisyrer. Hennes mamma Brenda kommer till gården för att hämta Gennie men Gennie har inga planer på att åka hem.
Chas hittar på att Gennie har fått jobb på veterinärkliniken som assistent och Brenda blir lite lugnare men när Gennie inte vill följa med hem så stannar hon också hos Dingles.
Detta gör att Chas måste övertala Josh att låta Gennie jobba en dag på kliniken och tillslut går han med på det om Chas följer med på dans i York och övernattning där.

Gray gråter ut hos Diane och förstår inte varför damerna han konspirerat så mot honom.

Katie bor tillfälligt hos Jonny. En sak ska man i alla fall inte klaga på och det var att Katie inte är sådär jättesmal än för det är man ju inte direkt efter barnafödande men man vet ju inte hur det är i England ;)
Paul och Jonny försöker att prata ut men Jonny har lite svårt med tilliten fortfarande, så vi får se hur det går.

Jas började hos DeSouza med hemsideprojektet. Sen övertalade Anna henne att följa med Miles på fotouppdrag. När de kom tillbaka sa Miles att det gått bra men att Anna ska aldrig mer hjälpa honom med hans kärleksliv.

Jimmy var tillbaka och träffade Anna. Han vill ha all information om henne från Carl och när det visar sig att Carl inte är intresserad av henne så vill Jimmy försöka.

Nicola kontaktar David och meddelar att förlaget vill ha tre nya sagor. Hon ber David att försöka ordna fram det och han besöker Rodney. Medan Rodney hämtar en konjak så letar David igenom vardagsrummet. Han får lite svårt att förklara varför han snokar som han gör så han hittar på en anledning till att dra därifrån på direkten.
Hur ska Nicola få fler sagor, för det finns väl inte fler än?

Daz och Jake pratar om Scarlett (jag hade helt glömt bort henne) och Daz saknar henne lite men hon ska bara vara borta några veckor till. De frågar Sam om han saknar någon och Sam säger att han har någon på gång.
De försöker att få honom att berätta men det gör han inte.

Jo är ute och kör med lastbilen och plötsligt kör hon på ett får. Hon får panik och ringer veterinärkliniken men ingen svarar. Sam och Daz som är ute på fälten och lagar staket får syn på henne och rusar dit.  Sam vet att det är Gennie som ska jobba så han ringer hennes mobil och berättar vad som hänt.  Gennie får panik och ska åka dit men först måste hon hitta lite smärtstillande medicin. Hon river runt på hela kontoret och bryter upp medicinskåpet, rafsar i massa medicin i väskan och sticker utan att stänga om sig.
Edna kommer dit strax efter och tror att det varit inbrott så hon ringer polisen.

När Gennie kommer fram till olycksplatsen så har fåret redan dött. Sam skjutsar hem Jo och hon är tacksam för hjälpen. Man ser hur han tittar kärleksfullt men osäkert på henne.

Gennie ska åka tillbaka till gården men möter Eli på landsvägen. Han har fått punktering och är på dåligt humör. Gennie börjar gråta och känner att allt är hopplöst. Hon tömmer hela väskan med medicin på marken och precis då kommer polisen. Det ser verkligen inte bra ut för dem båda...

När Sam är på puben på kvällen med Daz och Jo försöker Daz att få reda på vem den mystiska tjejen är. Sam får sen rådet försöka bjuda ut henne eftersom han sagt att hon tycker om honom.
Stackars stackars Sam, han måste ha missförstått Jo...

Trevlig helg allihop ha det så bra i höstmörkret!

Återigen en födsel på ett udda ställe

Katie var på kontoret på Home Farm när värkarna började. Som tur var kom Matthew precis och kunde skjutsa henne till sjukhuset men först fick han order om att hämta Perdy. De lyckas åka iväg mitt framför ögonen på Gray som letar efter Katie. Som vanligt så har barnet bråttom ut och föds i Matts bil. Allt går så fort och enkelt och ambulansen kommer stax efter och allt blir så bra.
Väl på sjukhuset försöker Perdy få tag på Gray för att berätta nyheten. När Katie får veta det blir hon lite stressad. Hon berättar för Perdy att hon vill att barnet ska bara vara med henne och att Gray inte ska ha med barnet att göra och att hon har lagt undan pengar till Perdy så de ska klara sig. Matthew skriver ut en check på 20 000£ så Perdy kan sticka på en gång så får Katie betala tillbaka när hon kommer ut.
Gray har skyndat sig till sjukhuset men får inte träffa Katie eller barnet först. Matthew lyckas hålla undan Gray så Perdy kan smita med babyn. (Hur lätt är det att börja om från noll med ingenting mer än en baby och en check?)
Gray blir givetvis rasande när han inser vad som hänt och polisanmäler Katie.

Jonny är besviken på Paul eftersom han tror att Paul skvallrat om Katies planer, för hur skulle Gray annars veta vad som var på gång. När han sen hittar Paul hemma hos Gray så finns det ingen anledning att låta Paul komma hem igen. Nu är ju i och för sig Paul oskyldig till det Jonny tror men han kan inte få Gray till att erkänna det för Grayson har annat att tänka på. Polisen kommer hem till Gray och säger att de inget kan göra eftersom inget brott är begånget. Katie och Perdy har all rätt på sin sida och de kan inte tala om var Perdy befinner sig.

Det var väl dagens stora händelse men några små saker kan nog noteras också...

Veterinären måste röntga kattens svans efter att Gennie råkat klämma den i dörren. Chas bjuder Dingles på champagne för hon har fått en date med just veterinären.

Val måste be Louise om ursäkt och Terry är snabb med att säga att de godtar den. Sen måste de komma överens om vissa andra saker men allt verkar ordna sig för Pollards så de kan fortsätta i lokalerna till B&B:t.

Gennie friserar Eli med en stor tofs på huvudet sen ska de iväg för att ordna en jacuzzi som de ska ha på gården. Eftersom de inte har 500£ till handpenningen blir det svårt. Som tur är så kommer Gennies mamma på besök eftersom hon är orolig för sin dotter och hon inte riktigt vet vad som händer.
Gennie lyckas då få mamman till att låna ut pengarna till jacuzzin fast hon tror att de ska gå till frisörssaker Gennie kan behöva i arbetet.

Anna vill hjälpa Miles till en andra chans med Jas...mine så hon vill anställa henne som webredaktör till deras hemsida. Jas...mine är tveksam om det är så lyckat att arbeta där men lovar att höra av sig.

Jo behöver hjälp med att få in höet i ladan man Daz har fullt upp på bilverkstan. Sam är snäll och hjälper henne fast han inte kan få betalt."Sexigaste miss Mopp någonsinn.."

Jahapp så fick vi träffa en ny karaktär idag, Josh Grainger, en veterinärvikarie istället för Paddy som var på kurs.
Undrar om han blir kvar eller om det bara är ett kortare gästspel? Chas hade i alla fall klätt upp sig i klänning inför hans ankomst. Gennie passade på att få sin katt undersökt samtidigt som hon frågade ut honom. Han var ogift och tyckte Chas såg bra ut. Även när hon tog på sig förklädet och skulle moppa golven...

Lily har ont om pengar och Edna måste hela tiden betala för henne. Hon ska jobba på fabriken men efter hälsovårdsmyndighetens besök så måste fabriken stänga tills vidare. Inspektören klagar på att nödutgången är svårtillgänglig och att det inte finns sanitetslösningar och bekvämligheter (fikarum eller?). Val blir förbannad när hon hör om stängningen så hon nästan attackerar Louise ute på gatan. Eric kommer och stoppar henne och talar sen om att från och med nu sköter han allt som har med fabriken att göra så får Val ägna sig åt puben.
När han sen inser att det kommer att kosta rätt mycket, kanske 40-50 000£ för att fixa till gamla fabriken försöker han låna pengar av Val men hon har inte så mycket och vill inte belåna sin pubdel.

Louise måste be Viv och Bob om ursäkt för att få Jamie på bättre humör. Viv tar emot ursäkten ganska snabbt och låter Lou sen bevisa att hon är ledsen för det hon gjort genom att byta blöjor på tvillingarna. Bob kommer in och ser det och han är inte lika lätt att övertyga men när Viv kan förlåta så måste väl han också göra det.
Jamie och Lou blir åter igen vänner när han hör att hon bett dem om ursäkt.

Terry är rädd om B&B:t så han säger åt Louise att hon måste be Pollards om ursäkt för att hon ringt hälsovårdsmyndigheterna, han vet att de behöver den inkomsten de får för lokalhyran.

Dessutom så gick Louise till Lisa för att be henne om ursäkt också. Inte för att jag riktigt fattade varför...

Jo får extra pass på puben för att komma ifrån lite från bondgården och Sarah. Hon gör så bra ifrån sig att dricksen blir rätt hög. Hon är noga med att pengarna ska hamna i en speciell pott så hon kan "överraska" Andy.

Katie berättar för Jonny om att hon kommer att sticka så fort barnet är fött och hon kommer att låta Perdy få ansvaret, inte Gray men det vet de inte om än. Jonny går till Paul och skvallrar på en gång. Paul blir lite tveksam till Katies upplägg, han tycker att Gray borde få veta vad hon planerar eftersom han ändå är barnets far.
Gray som misstänker att något är på gång försöker att pressa Paul på uppgifter men Paul säger inget. Då börjar Gray att leta bland Katies babysaker och hittar den nya tiden på kejsarsnittet och hennes bankbok/kontoutdrag.
Han åker till stallet för att prata med Katie om vad hon håller på med, varför är pengarna till hennes mamma kvar på Katies konto och varför har hon ändrat tiden för kejsarsnittet? Katie kan inte svara på det och hon märker att Gray är rätt förbannad. Han blir hotfull och grabbar tag i henne. Just då kommer Jonny och lyckas slita loss Gray så Katie kan sticka därifrån. Det slutar med att Jonny ger Gray en rejäl käftsmäll...men Gray ger sig inte, han ska göra allt för sin son.

 


"Always look on the bright side of life....."

I dag var sömmerskorna glada och sjöng glada trudelutter. Terry gillade inte oljudet, påminde honom om ostämd karaoke. Han pratade med Eric och sa att de måste lämna lokalen. Eric fick panik eftersom beställningen skulle vara klar i kväll så han övertalade Terry om att få vara kvar. De velade lite fram och tillbaks med kontraktet men tillslut var de överens om att Terry skulle få mer pengar men arbetarna var tvungna att kunna låna B&B:s toalett.
Men så kom Louise och Jamie hem och upptäckte verksamheten och kastade ut dem.
Val blev orolig för beställningen så hon lyckades övertala Terry om att skriva på kontraktet utan Louises tillstånd.

Bob orkade inte vara hemma så han gick till puben och började arbeta innan hans skift startade. Diane som märkte att något var fel fick honom att öppna sig. Då insåg Bob att han bör stå vid sin frus sida och ställa upp för henne. Viv blev överlycklig när hon fick veta att hon inte behöver kämpa ensam utan kommer att ha sin man vid sin sida. När Bob sedan såg att Louise och Jamie kommit hem gick han dit för att berätta för dem att han visste vad Lou gjort både med det falska alibit och utpressningen om kyssen. Jamie blev inte alls glad över att få höra vad hans flickvän gjort. Lou kände att allt var emot henne så hon ringde hälsovårdsmyndigheten och tipsade dem om fabriken i deras lokaler. Som om det skulle göra henne mer populär?

Jo och Sarah är nu ensamma hemma och Jo verkar rätt glad. Andy är på semester i Spanien men ringer hem varje kväll för att säga godnatt till Sarah. Debbie som hör det påpekar att han måste hålla kollen på att Jo är hemma varje kväll och inte ute på äventyr. Jo säger att det inte är därför men hon verkar inte helt övertygad själv längre.

Katie får en bröstpump i present av Perdy men blir lite stött av det. Hon vet inte ens om hon kommer att amma barnet. Hon vill leva sitt gamla vanliga liv igen och jobba heltid. Kan Perdy tänka sig att passa barnet då?
Jaa Perdy blev överlycklig över frågan och kände att hon kommer att få mycket tid ihop med sonen. Men vad kommer Gray att säga om det?
(Undrar varför alla gravida kvinnor i tv-serier är så smala i övrigt, ingen av dem går upp speciellt mycket i vikt? Jaa jag vet att det bara är en serie men de borde väl kunna göra det lite mer verkligt, så svårt kan det väl inte vara att låta de gravida bli lite mer "svullna"  och nu menar jag inte att alla gravida blir stora som hus.)

Vi fick också veta att Zak åkt till släktingar på Irland.

Nicola får ett samtal från en bokförläggare och åker dit för möte. Han är helt övertygad om att boken kommer att bli en storsäljare som kommer att göra Nicola rik. Givetvis kan inte Nicola motstå drömmen om pengar så det slutar med att hon låtsas att det är hon som skrivit boken och hon har blivit inspirerad av sin far som nu är död och att hon skrev boken till sin systerdotter som varit ledsen för att ha förlorat sin lillebror.
Hon får åka till London för att närvara på en konferens som förlaget anordnar. Hur ska hon kunna förklara alla lögner när de så småningom kommer fram?

Pengar i en burk

Rodney upptäckte att tjuvskytten var Anna så det var inga problem. Hon hade skjutit några kaniner så när hon lämnade tillbaka hunden till familjen Dingle så fick de två kaniner som tack för lånet för hunden. Hon bjöd även in familjen till hennes grillfest på kvällen. Även Rodney fick en inbjudan. Det var inte så många andra som blivit bjudna men de verkade ha trevligt ändå. Rodney försökte bjuda ut Anna på middag men hon tackade nej med hänvisning om att han var hennes styvmorfar.

Jo ville inte gå hem efter sitt arbetspass på puben så hon stannade kvar och tog några drinkar. Hon fick sällskap av Sam. Andy kom för att hämta henne och Sarah men Jo ville vara kvar ett tag. Hon blev så full att hon knappt kunde stå på benen så Diane betalade en taxi för henne och Sam som fick åka med för att se till att Jo kom hem ordentligt. Jo mår riktigt illa och kräks några gånger. Andy är inte allt för glad och han skickar snabbt hem Sam och tackar för hjälpen. Vad som händer sen får vi inte veta men Jo vaknar och är alldeles öm i hela kroppen och har massa blåmärken på armarna. Hon frågar Andy vad som hänt och han säger att hon ramlat i trappan.
Jo blir lite misstänksam eftersom hon inte kommer ihåg något och hon vet att Andy kan vara hårdhänt.
Diane dyker upp senare på dagen och vill ha ett snack med Jo eftersom hon inser att något inte står rätt till. När hon pratar med Jo så ber Jo henne att ta hand om hennes drickspengar. Jo vill ha en liten summa pengar som inte Andy vet om för hon vill överraska honom. Har hon äntligen börjat spara för att kunna dra därifrån?
Diane råder sen Andy till att ta semester ett tag för att hälsa på Jack i Spanien. Först är han motvillig men sen går han med på det. Nu ska Diane få betala hans flygbiljetter så Jo och han kommer ifrån varann ett tag.
Jo ber om pengar så de ska klara räkningarna medan han är borta. Hon tar några av sedlarna och gömmer i en burk i köket.

Viv lämnar efter många om och men över bandet med Freddies erkännande till honom. Efter en del hot och brottning så har han det han vill ha och han kastar bandet i sjön och sticker därifrån. När polisen kommer så försöker Viv förklara vad som hänt men polisen tror inte henne riktigt och när de sen hittar massa sedlar i vagnen så blir de ännu mer misstänksamma.
Viv hamnar i förhör och hon kan inte förklara varifrån pengarna kommer mer än att Freddie måste ha lagt de där.
Polisen säger att de har vittnen på att någon lik Viv hämtat ut pengarna från välgörenhetsfonden och att det inte finns någon Freddie på den adressen Viv uppgett. Det ser inte alls ljust ut för henne och Grayson råder henne att faktiskt erkänna sig skyldig för att kanske få ett kortare straff.

Donna fixar till en picknick för Viv och Bob och tvillingarna så de får komma ifrån lite. När Viv och Bob sen pratar så erkänner hon att det blev en kyss mellan henne och Freddie. Bob blir helt förstörd och vet inte längre vad som är sant eller inte. När han sen får veta att Louise ljugit om att hon och Viv setts den dagen och att alibit inte stämmer så vet han inte vad han ska göra längre. Hur ska han kunna tro på sin fru igen?

Nicola försöker att träffa någon förläggare som ska ge ut "min" bok (som hon säger) men ingen verkar vara intresserad. Undrar om hon kommer att försöka sno åt sig äran sen?

Lisa och Sam tar sig friheter på B&B:t när de har rast. De använder gästrummens toaletter och det gillar inte Terry(fullt förståeligt) och de dricker sitt kaffe där gästerna ska vara.

A Ö K, pubarbetarens ABC

Chas hade fixat så Paddy kunde låna Gennies vespa och rosa hjälm så han kunde ta sig till sina kunder. Han gillade inte allt att åka omkring på den och beklagade sig för Ross som erbjöd sig att låna ut sin bil i stället. Det var ju faktiskt på grund av Ross som Paddys körkort drogs in och att han sen behövde en chaufför.

Rodney som skulle passa Gabby fick ett viktigt affärsmöte så han lyckades få David och Nicola som barnvakt.
David tyckte det var kul att leka med Gabby men Nicola blev bara störd och irriterad så hon lämnade över henne till Terry som inte hann säga ifrån.
Terry som är van med barn hade inga problem med att vara barnvakt. Han hade dessutom fått boken om Bergodalbane Bosse som han kunde läsa för Gabby.
När Nicola sen hämtade henne så sa Terry att boken var bra, den borde ges ut. (Nu såg vi hur det kan bli när översättaren inte har koll på tidigare översättningar, idag blev det Roller-coaster Rod)
Det nämnde han sedan även för Rodney som blev väldigt irriterad på Nicola som visat upp hans bok, han var inte intresserad av att låta andra få läsa den.
Nicola kunde givetvis inte släppa tanken på att man kan bli rik på barnböcker så hon kontaktar olika bokförlag men ingen verkar intresserad. Hon vågar inget säga till Rodney så hon hittar på en historia om att de gör en broschyr till företaget.

Jas har idag klätt upp sig i högklackat och kortkort kjol, kan vara för konkurrensen från Jo som skulle jobba sitt första pass på puben. Jag tycker att man borde ha sett att man lutar glaset när man tappar upp en öl för det är ju inte första gången hon besöker en pub, det var ju likadant för Jas när hon började.
Bob lär henne vad hon behöver veta, han står tätt bakom henne och hjälper henne att hälla upp en öl.
Det hon ska komma ihåg är AÖK, Alkohol-Ölglas-Kund (Alcohol-Beerglass-Customer), Andy som kommer in ser inte allt för glad ut när han ser hur nära Bob är Jo. Han säger åt henne att inte flirta så mycket även om det ger mer dricks. Jo försöker att bli vän med Jas och vill att de ska kunna ta en drink efter jobbet någon gång. Jas verkar inte lika förtjust i tanken.

Anna vill fixa ett grillparty och lyckas övertala Donald om att få göra det. Hon ska sköta all planering inför kvällen. Carl kommer dit för han har lämnat meddelande om att han och Donald skulle på middag på golfrestaurangen men det hade Anna glömt att säga något om. När hon ska iväg för att handla upptäcker hon en herrelös hund och hon tar med sig den ut i skogen, hon har även ett gevär med sig...
Rodney som hör gevärsskotten tror att det är tjuvjägare på markerna så han laddar sitt gevär för att gå ut och kolla. Hmm...vad kan Anna ha skjutit?

När Donna jobbar på stationen får hon höra om en man som tror att hans fru är utsatt för bedrägeri i välgörenhetsbranschen och genast tror hon att det är Freddie som är i farten. Ross måste övertala henne om att ta det lugnt och låta polisen göra sitt jobb på rätt sätt.
Donna kan inte låta bli att tala om det för Viv som genast vill anlita privatdetektiven igen. Bob är helt emot det för han inser att de inte har några pengar. Viv ringer henne ändå men inser efter ett tag att de inte har råd. Då säger privatdeckarn att hon har något på gång, hon ser Freddie och ska prata med honom. Hon lyckas få en inspelning där han erkänner vad han håller på med och hon ringer Viv och de gör upp om att träffas.
Viv får bandet (det enda som finns,ingen säkerhetskopia är tagen) och betalar med barnens pengar de fått i doppresent. Det de inte ser är att Freddie står gömd i buskarna och ser allt. När detektiven gått så kommer han fram till Viv och vill ha tillbaka inspelningen. Viv lyckas smita ifrån honom men det är inte lätt att springa med tvillingvagnen framför sig och på höga klackar så hon ramlar och han hinner ifatt. Hon vägrar att ge ifrån sig bandet och då tar han vagnen och hotar med att köra ner tvillingarna i sjön i närheten....


Trevlig helg allesammans, ha det så bra i höstmörkret!

Hemska Trixie och Gerry Forrest

Rodney fortsätter att vara barnvakt till Gabby och han verkar njuta av det. Berättelsen om Bergodalbanan Bosse blir bara längre och längre. Nu har även Hemska Trixie, en ilsken biljettkontrollant, kommit med i sagan. Rodney avslöjar för Gabby att karaktären är lite lik Nicola.
Nicola råkar sedan hitta boken och blir inte alls glad. Hon beklagar sig för David men har tar inte henne på allvar så hon går till sin far och övar lite utpressning. För att hon ska hålla tyst så vill hon ha huset för sig själv en kväll så hon kan mysa med David. Fler utpressningsförsök lär komma.

Laurel och Ashley försöker att leva som vanligt så Arthur får flytta in i barnkammaren nu när den är renoverad. Dessutom så fortsätter de att gå på babyteckenspråk som Mel hade börjat med.

Katie börjar prata om bröllop med Gray och givetvis kör hon med en snyfthistoria om att hon vill bjuda sin mamma som bor i Grekland. Hon låtsas ha kontakt med henne för att kunna lura i Grayson att mamman blivit lurad av sin nya pojkvän så nu har hon blivit av med alla besparingar. Katie ber Gray att mamman kanske kunde få flytta hem till dem men det är han inte så pigg på så han erbjuder att betala summan på 20 000£. Hon lyckas få honom att sätta in pengarna på hennes konto utan att han blir misstänksam. Men Katie nöjer sig inte med det, hon lyckas övertala Gray till att få Perdy att flytta in hos dem.

Paul som får höra om planerna blir orolig, vad kan Perdy ha för avsikter med att komma tillbaka till byn. Han är rädd för att sanningen om honom och Gray ska komma ut så han konfronterar Perdy som inte vill ha med Paul att göra. Precis då kommer Katie in till stallet där de står och hon vill givetvis veta vad som står på. När Perdy inte vill berätta det så går hon till Jonny och han berättar om det efter lite övertalning.

Katie blir förkrossad när hon inser att Gray inte talat sanning och att hon har fått det precis som Perdy hade det. Hon borde ha litat på att Perdy hade rätt när hon varnade henne. Nu tänker Katie först lämna Gray men Perdy övertalar henne att stanna.

Viv lever under press. Hon vill vara så mycket hon kan med tvillingarna så cafét blir lidande. Betty får till och med dricka sitt te hemma ;).
Donna som hjälper till så mycket hon kan börjar också märka av tröttheten.
Hur ska hon orka med sitt polisjobb och sen caféjobb?

Terry börjar bli orolig för sin kålodling så han ringer in till ett trädgårdsprogam på radion men han vill inte erkänna att han har problem så han kallar sig för Gerry Forrest.
Pearl, Betty och Lily hör honom på radion och märker genast att det är han. =)

Paddy har fullt upp på kliniken och när han får ett akutbesök får de i väntrummet gå hem för att återkomma en annan dag. Han har fortfarande körkortet indraget så Chas får skjutsa honom.
Dagen innan har får tillbaka körkortet råkar Chas köra ner bilen i diket så nu har han ingen bil heller...

Anna fortsätter att retas med Carl och förolämpa folk i sin närhet. Nicola fick sig en känga och Lexie med.


"Far jag kan inte få upp min kokosnöt..."

Den nynnade Lily på medan hon plockade med sina kålhuvuden och Terry snokade runt för att se hur det går för henne. Personligen tycker jag att det är lite skönt med detta lugna grönsakspratande mitt i allt ståhej som varit.

Nu visade det sig varför Anna kommit till byn och sin far. Hon hade separerat från sin man som pappan inte gillat.
Först tänkte hon lämna byn eftersom Donald inte ville ge henne en chans i företaget men sedan ändrade hon sig och verkar vilja stanna kvar.
Kan det vara Carl som lockar eller vill hon bara försöka sätta honom på plats?

Lexi som fått veta om utnämningen i förväg försöker att få tillbaka Carl men han är inte intresserad.

Höken som Paddy opererat klarade sig och Gennie med gäng kunde lämna tillbaka den till ägaren med en dålig förklaring om att de hittat fågeln i skogen.

Jo pratade med Andy om jobbet hos Diane en kväll i veckan. Först verkade han bli sur och grinig men när han insåg att han skulle få barnvakt på samma gång så sa han ok. Men jag tycker nog att det inte verkade komma från hjärtat när han sa att han vill göra allt för att göra Jo lycklig.

Katie pratar med Chas om födelsen av barnet och Chas undrar om Katie tänkt på framtiden och vad som händer sen när barnet är bortadopterad. Kommer Gray att låta henne vara i fred då? Katie säger att hon kommer att se till att Gray betalar henne för det hon genomgått och att han kommer inte att orsaka några problem.

Jake och Jas visar nu sina känslor öppet. De går till Ashley och Laurel för att berätta allt innan snacket går på byn. Både Laurel och Ashley önskar dem lycka till. Sen får Jake och Jas chansen att vara barnvakt till Arthur. Allting flyter på bra och alla verkar nöjda. Till och med Laurel är glad när hon och Ashley kommer hem på kvällen.


Lite kul var det på puben när Anna frågade Carl och Donald om "vem vill ha champagne?"  och Betty och Pearl vid bordet bakom räckte upp handen =)

Annas entré

Rodney får problem när han inser att Marlon inte jobbar på puben längre. Han frågar Diane om hur det blir med maten till Donald kalas och Diane får lösa det på bästa sätt. Hon frågar Jake vad han kan göra men det visar sig inte vara så mycket. Jas försöker att hjälpa till så hon ger lite matförslag och Rodney blir nöjd.
Jake som inte kan laga mat börjar köpa hem färdiglagat men får skäll av pubägarna. Det gör att han får se sig som en hjälpreda till den riktiga kocken...som inte finns.

Marlon hjälper Viv i cafét och han försöker att ändra lite i menyn i smyg men Viv ser honom och säger till om att det ska vara enkel mat och inget annat.
När han sen hör att Diane och Val är på väg in måste han gömma sig. Eftersom han måste arbeta så ser damerna honom och det tar inte lång tid innan han fått sitt gamla jobb tillbaka.

Donald träffar sin advokat för att prata affärer och givetvis kan inte Lexi låta bli att tjuvlyssna. Naturligtvis så tappar hon sin sked hon har i handen och blir upptäckt. Donald blir förbannad och säger åt henne att inte säga något till någon om det hon hört men Lexi är Lexi, hon ringer genast till Carl och berättar om advokaten och att Donald ska sälja företaget. Carl konfronterar Donald om uppgiften och får då veta att Donald tänker gå i pension men att han tänkte göra Carl till verkställande direktör. Carl blir nöjd och tackar ja och i samma veva dumpar han Lexi.

Jo vill ha ett deltidsjobb för att komma hemifrån och för att ha egna pengar. Andy är inte nöjd med idén och säger att hon får allt vad hon vill ha av honom. Diane erbjuder sen Jo att servera på Donald kalas och Jo blir jätteglad över chansen. Andy är inte glad och han kommer hem för sent den dagen så Jo blir sen. Det visar sig att Chas fått ta hennes plats eftersom de inte visste  om hon skulle komma. Jo blir jätteledsen men Diane erbjuder henne sedan att jobba en kväll i veckan på puben. Kommer Jo få göra det för Andy?

Syjuntan i lagerlokalen börjar förhandla med Eric, de vill ha mer betalt och i förskott och dessutom ska de ha betalt för att de använder sina egna symaskiner. Eric har inget annat val än att gå med på det.

Gennie var lite söt när hon skulle beställa ananasjuice för det drack hon på måndagar. När Eli sen ville att hon skulle göra något oväntat så ville hon ha i lite gin i juicen =)

Katie och Gray får några tidsförslag till kejsarsnittet och Katie blir orolig när hon ser att Gray öppnat kuvertet men han gjorde det för att det var adresserat till dem båda. När hon ska ringa för att beställa tid så vill hon ha en tid tidigare än förslagen och att det hädanefter ska skickas i hennes namn, inte Grays.

Någon Anna lämnar meddelande på Donald telefonsvarare men ingen lägger märke till det.
Carl måste intervjua en ny assistent och givetvis tar han fel när Anna dyker upp. Hon håller god min och låtsas vara intresserad av jobbet. Sen bjuder hon in sig på Donalds kalas som Carls date.
De åker till festen som är i full gång. Rodney har ordnat så Miles har kommit hem. Miles försöker att få prata med Jas men Jake räddar henne.  När Jake och Jas fixar i köket så tänder det till mellan dem och kyssen är oundviklig. Självklart ser Miles det och rusar därifrån.
Zak står för lerduveskytte och han låter Gennie prova på.Hon är först lite rädd men Debbie säger att hon måste ju försöka. Det leder givetvis till att Gennie råkar skjuta ner falken (som visar sig vara en hök) som de har som uppvisning. Ägaren ser inte det utan letar efter sin fågel. Zak lurar iväg honom till annat håll och Gennie, Eli och Debbie åker till Paddy för att han ska rädda fågeln.

Anna och Carl tävlar i lerduveskytte och de slår vad om varandras bilar.
När Anna ska skjuta så kommer Donald och ser henne. Han ser mer chockad och förvånad ut än glad.
Hej pappa! säger hon då....


Idag gillade jag startsekvensen i andra avsnittet, när alla förbereder sig inför festen och man får se Shadrack utklädd till Robin Hood =)

Idag kände jag också att jag saknade Jack =(


Svartsjuka

Idag skulle det bli systuga hos familjen Dingle men de insåg snabbt att det inte fanns så mycket plats. Det löste Gennie genom att försöka prata med Louise angående hennes lagerlokal men Lou hänvisade henne till att prata med Terry för hon skulle på semester. Terry gick med på att de fick låna lokalen om det bara var för den här gången och att de inte störde gästerna på B&B:t. När de sen håller på att lasta in tygrullar och maskiner i lokalen kommer Eric men Gennie stoppar honom så han inte hinner se vad som händer.
Tillslut så hinner gänget med att sy upp alla gardiner och damen kommer för att kolla att allt är klart. Gennie lyckas på något konstigt sätt övertala henne om att hon ska betala kontant denna gång istället för med faktura.

Eli kommer mycket bra överens med Gennie och när Debbie ser det blir hon lite grinig. Jas påpekar att Debbie bara är svartsjuk men det förnekar hon. Ändå så bjuder hon Eli på vin och förför honom när han kommer hem. Sen visar det sig att Eli ska träffa Gennie på puben för att käka middag och han vill inte stanna hemma med Debbie så hon inser att förförelsen inte hade funkat och hon säger åt honom att flytta ut ur huset.

När sen Eli och Gennie sitter på en mur och delar på en öl så visar hon sina känslor och ska pussa honom men han säger nej. Jag trodde inte Eli kunde säga nej till en kvinna. Gennie blir generad och går därifrån.

För att ge igen så "råkar" Debbie nämna för Eric om verksamheten som pågår i lagerlokalen så han och Val beger sig dit för att kolla upp det. Han blir förbannad när han upptäcker att det är hans tyger och att personalen försökt att blåsa honom så han sparkar hela gänget. Sen kontaktar han företaget som skulle ha gardinerna, det visar sig att de är så nöjda att han får en ny order på 600 gardiner. Men vem kan sy nu när personalen är kickad?
Eric är tvungen att gå till Lisa för att få henne att börja igen och det gör hon efter lite övertalning.

Louise och Jamie ska på två veckors semester till Spanien. Innan de åker så försöker Lou prata med Viv för hon skulle be om ursäkt för utpressningen. Då säger Viv att hon måste erkänna något som hon gjort. Viv har haft dåligt samvete för att hon kysst Freddie och hon ville inte att det skulle komma ut till Bob så hon gick med på att låta Lou och Jamie ta över affären+ cafét om det skulle bli fängelsestraff.
Bob som bara fick höra att Viv ändrat sig angående företagen blev glad över att hon äntligen gjort det rätta.
Louise sa till Viv att nu har hon två veckor på sig att berätta allt för sin man annars kommer Lou att göra det när hon är tillbaka.

Katie var på mödravårdscentralen med Gray och Perdy och efteråt ville hon prata med dem. Då sa hon att hon ville göra kejsarsnitt och Gray sa att självklart skulle de betala för det.
När Katie sedan träffade Chas berättade hon att hon kommer inte att tala om när barnet ska födas utan hon kommer att säga en tid senare så hon får tid att försvinna med barnet men hon ville gärna ha Chas med sig vid kejsarsnittet så hon inte behövde vara ensam.

Lexi lyckades övertala först Carl och sedan Donald om att få jobbet tillbaka. Donald litar inte på henne men hon får en chans till.
Rodney fortsätter att planera för Donalds födelsedag men blir fundersam på varför gubben vill fira sin 72 (?) födelsedag med ett så stort kalas. Donald säger att han har planer för den dagen, han ska tillkännage att han går i pension.

Marlon har fått order av Donna att söka jobb men det gör han inte. Han ägnar sig hellre åt sin lilla kolumn i tidningen så Donna blir arg och orolig. De behöver alla pengar de kan få så de kan betala för huset.Anar vi en ny barnboksförfattare

Laurel pratade med läkaren och insåg att man kan börja älska ett barn efter ett tag, precis som hon gjort med Gabby. Detta ledde till att hon inte ville skiljas från Arthur. Ashley blev lättad eftersom han tidigare tvivlat på om de gjorde rätt.
Mel blev helt utom sig av sorg, hon vill inte släppa taget om Arthur helt. Laurel sa att de behöver distans för att annars kommer det att bli svårt.
Detta fick Mel till att börja se över deras situation och hon sa att hon vill flytta, gärna till Cypern eller Spanien. Greg var helt med henne men Jake var tveksam. Han har ju sitt nya jobb och sina vänner i byn men ändå skulle han följa med sin familj om det var vad de ville. Greg sa att han måste välja själv vad som är bäst för honom och att han alltid var välkommen till dem.

Debbie visade en sur attityd gentemot Gennie och hon blev lite stött. Paddy som såg det sa att Debbie bara var lite svår, hon kanske kände att man måste förtjäna sitt Dingle-namn precis som hon fått göra.
När sen Gennie, Eli och Sam stod ute på gården vid fabriken kom en dam och frågade efter Mr Pollard. Det visade sig att hon hade arbete åt honom men att det inte verkade aktuellt eftersom branden förstört lokalerna. Det fick Gennie till att tänka till och hon presenterade sig som Erics biträdande chef och att de hade ett lager av tyger undanstoppade. Det slutade med att Gennie fick kontraktet och att hon lyckades höja priset med 15% och att hon fick en handpenning. Eli blev imponerad även om han hade svårt att visa det. Nu behövde Gennie bara någon som kunde sy upp gardinerna åt damen så hon frågar Lisa och hon går med på det. Lisa ska anordna en hemlig systuga hemma hos Dingles och hon bjuder in Pearl och Doug till att hjälpa till. Allt för att lura Eric på pengar.

Rodney får åter igen vara barnvakt till Gabby och han stortrivs. Han har till och med skrivit ner sagan om Bergodalbanebosse och ritat bilder. Gabby undrar om någon annan vet om denna saga men Rodney säger att det är Gabbys och morfars speciella hemlighet, så ingen får veta vilken stor mjukis han är ;)

Louise och Jamie träffar Bob och Viv för att diskutera framtiden. De försöker förklara att de ska bara ta över affärsverksamheten tillfälligt ifall det blir ett fängelsestraff, sen får de tillbaka verksamheten. Viv totalvägrar att lyssna på dem utan ser Louise som en som försöker stjäla hennes företag. Viv vill inte att de ska få hand om barnen utan det uppdraget får Marlon och Donna. Då påminner Louise Viv om hur Donna reagerat igår. Viv kör ut dem för hon vill inte höra deras elakheter men Bob som börjat kika på papprena tror att det är det enda rätta.
När Viv sedan möter Louise ute på gatan så börjar hon skälla på henne men Lou som inte vill ta emot mer skit påminner henne om att hon "ljugit" för polisen för att vittna till Vivs fördel... Vad gjorde egentligen Viv den dagen?


                                  Trevlig allhelgonahelg allihop!


En arbetslös kock och kaos i köket

Marlon tänker ta kontakt med chefen för The Malt men drar sig lite för det.
När han äntligen tar sig i kragen och gör det så visar det sig att de redan har anställt en kock och inte är intresserade av Marlon längre. Donna vill att han går tillbaka till puben men han känner att det kan han inte göra när han sagt att han "är alldeles för bra för att jobba där".

Nicola upptäcker att Betty får högre lön än vad hon får så hon pratar med David om saken. Han erkänner motvilligt att Betty får mer eftersom hon är mer erfaren.
Nicola ger sig inte utan tycker att hon borde få mer, de ska ju ändå bo ihop sen så... David var väl inte så pigg på att flytta ihop och han ser lite plågad ut när han tror att Nicola vill gifta sig också. Dock går han med på att de ska leta gemensam bostad så småningom.

Gennie friserade Louises hår och Louise blev så nöjd att hon erbjöd Gennie att starta eget i källarlokalen till B&B:t. Först är Gennie tveksam men övertalas av Louise men sen säger Louise några taskiga kommentarer om familjen Dingle så Gennie blir förbannad och ber henne dra åt skogen.
Sen när Gennie kommer hem till familjens gård erbjuder hon att ge sin dagslön till hushållet men Lisa blir förolämpad och vill inte ta emot pengarna utan skäller ut henne. Då blir Gennie ledsen eftersom hon bara ville vara snäll och hjälpa till. Eli passar på att få några kramar så han tröstar henne ute på gården.

Jake tjatar på Diane och Val om att få ta Marlons plats i köket och efter många om och men så får han det. Hans första stora uppgift blir att ta hand om maten till en busslast med pensionärer. Det blir en något kaotisk stämning i köket eftersom han inte har så mycket varor men Jas och Daz hjälper honom. När han sen efter att ha lyckats få fram mat får höra att de förväntar sig en dessert också är han nära att ge upp sina kockdrömmar. Jas kommer på att de ska göra en "Etonröra" (glass, jordgubbssylt och krossade maränger) blir han så glad att han ska pussa henne på kinden men givetvis vänder hon sig om precis då och pussen landar på munnen.

Viv och Bob bjuder på familjelunch för att diskutera framtiden ifall de kommer att förklaras skyldiga. De vill att Jamie&Louise och Marlon&Donna ska ta hand om tvillingarna men Donna säger blankt nej. Hon vill inte ta hand om dem (är inte det hennes syskon?) och Louise verkar mer inne på att ta över affärsverksamheten.

Laurel fortsätter att hitta på ursäkter för att inte ha kontakt med Arthur.
Mel hämtar honom för att gå på babyteckenspråk och även Greg dyker upp på kursen. Det går så bra att Mel får senare ett erbjudande om att leda en egen teckenspråksgrupp.
Ashley som börjar tvivla på om de har gjort rätt funderar på om de ska lämna tillbaka barnet till Mel och Greg men Doug, Edna och Betty försöker övertyga honom att han gjort rätt.
För att få Laurel till att ta hand om Arthur så passar Doug och Betty på att lämna dem ensamma i huset så när bebisen blir ledsen så måste Laurel ta hand om honom. Det gör hon men hon får panik när han verkar sjuk och inte vaknar när hon försöker väcka honom. Då kommer alla minnen tillbaka och hon rusar iväg med honom för hon ska till sjukhuset i tid. Hon möter Mel som inte alls är så orolig men hon följer ändå med Laurel till akuten.
Läkaren som undersöker Atrhur hittar inget fel på barnet mer än en vanlig förkylning men Laurel vill ha en större undersökning. Mel tycker inte att det behövs och ber om ursäkt att de tagit upp läkarens tid.
Då undrar givetvis doktorn vem av dem som är barnets mor och Laurel svarar att "det är jag som är mamman"....


Arga pensionärer och en stissig kock

Donald drabbas allt oftare av yrsel pga sitt höga blodtryck. Carl håller sig i närheten och ser till att Donald tar det lugnt och vilar. Han råkar nämna för Lexi att Donald är sjuk och hon råkar givetvis säga det till Nicola som kommer skyndande. När det visar sig att Donald inte är tillräckligt sjuk utan han kan säga åt henne att hon inte kommer att få några pengar så blir hon grinig och går därifrån.

Terry, Lisa, Edna, Pearl och Lily diskuterar om hur de ska visa sitt missnöje för vad Eric gjort och de kommer fram till att de ska starta en namninsamling mot lyxlägenhetsbygget och att de ska prata med en annan ledamot av kommunfullmäktige. Denne ledamot tycker att byborna har en poäng och han säger till Eric att han inte kommer att gå med på något tillstånd för bygget.
Dessutom ser Terry att Matthew pratar med Eric och han blir misstänksam. Så när han möter Matt så säger han till honom att han bör nog inte beblanda sig med något husbygge i byn eftersom Terry då skulle låta hela världen få veta hur det kan gå när Kings fuskbygger, se bara vad som hände med Dawn. Det gör att Matthew backar i planerna och Eric som inte får ut några pengar på försäkringen ligger nu riktigt riktigt illa till.

Val tar emot ett samtal från tidningen som ordnat med pubtävlingen och ivrig som hon är lyssnar hon inte klart. Hon tror att de vunnit första priset och nu kan titulera sig som årets pub 2008. Självklart ställer de till med ett riktigt stort kalas för att fira och Marlon som varit rätt stissig blir ännu mer stissig i köket. (Nu tycker jag han är rätt överdriven och inte riktigt trovärdig i sitt agerande.) Till och med ena chefen från Malt kommer över och ger Marlon sitt visitkort för att han hoppas på att kunna få över honom till deras pub i stället.
När sedan redaktören för tidningen kommer för att lämna priset visar det sig att de endast blivit tvåa i tävlingen, Malt hade vunnit. Woolpack hade i och för sig fått högsta poäng för maten men servicen var det lite sämre med. Marlon får sig en funderare och börjar tänka på om han ska slösa bort sina matkunskaper på en bypub eller ska han satsa framåt och anta erbjudandet från Malt.

Betty är som vanligt rätt söt, idag råkade hon ta en maträtt som var rätt stark och hon såg helt förstörd ut när hon tuggade i sig den. Hon hann inte ens få i sig all sallad (eller vad det var) innan hon började dricka så det "gröna" hängde ut ur munnen fortfarande.

Dessutom insåg Viv att Bob hade rätt, de måste sparka detektiven eftersom hon kostar för mycket pengar och de har inte ens så mycket att de kan betala räkningarna

Mel fortsätter att göra allt för Arthur. Nu har hon lyckats övertala Ashley att hon och Arthur ska gå på teckenspråk för bebisar.

Att mala korianderfrön

Idag handlade det mest om branden. Eric fick veta om den när David kom inrusande på puben. Han blev inte alls glad. Alla kände medlidande med honom. Det tog inte lång tid innan brandmännen kunde konstatera att det var något som ramlat över elementet och som då började brinna. Val var rätt snabb till att anklaga Pearl för att inte stängt av elementet och Pearl blev helt förtvivlad över att hon kunde ha orsakat branden.
Sam mår inte heller bra över det de gjort och han träffade Eric utanför fabriken. Då kom det fram att det var Sam som orsakat den och Eric blev arg. Han hade ju inte menat det han sa, det borde väl Sam ha förstått. Tänk om det upptäcktes att branden var anlagd då skulle Eric inte få några försäkringspengar och hur skulle det då gå med försäljningen.
När Lisa kommer hem märker hon genast att något står på. Det tar inte lång tid innan hon fått ur Gennie och Sam om vad de gjort. Eli försöker som vanligt att slingra sig. Hon råkar även få veta att Eric planerat sälja fabriken för att någon ska bygga lyxlägenheter där och då blir hon förbannad.
Lisa konfronterar Eric som påminner henne om att det inte är så bra om allt detta kommer ut på stan för då kan det komma fram att Sam är skyldig till branden men när Lisa sen träffar på Pearl som tror att det är hennes fel kan hon inte vara tyst. Pearl konfronterar Eric på puben och han fattar att det är Lisa som snackat.

Bröderna King är fortfarande intresserade av att köpa fastigheten men nu till ett lägre pris, undrar hur lågt?

Psykologen märker att Gabby är rädd för att hon .blivit utbytt på sjukhuset hon också så Ashley och Laurel får försöka sig på att förklara att så inte är fallet.

Rodney vill ordna en jaktfest till Donalds födelsedag men Donald känner sig inte helt kry så han orkar inte diskutera det. Carl blir orolig och vill att han ska söka läkare men Donald vägrar. Han tror att det räcker med att vila lite. Carl som inte lyssnar på det kallar på läkare i alla fall och hon får göra en undersökning som visar att allt inte är som det ska. Donald blir först förbannad för att Carl lägger sig i fast han inte vill men sen inser han att Carl är den enda som bryr sig just nu. Undrar om det är dags för gubben DeSouza att bli utskriven ur serien?

Marlon publicerar recept i tidningen och Betty vill laga det men Viv säljer inte korianderfrön i butiken.
Hon frågar då Marlon om han kan ge henne några från puben men Val säger nej. Marlon går då ut i köket och hämtar några ändå och säger till Betty att fröna måste malas först. Då säger Val att det kan hon väl göra med sina löständer men då blir Betty väldigt förnärmad, hon har minsann inga löständer... så visar hon sitt gap med tungan spelandes som en orm =)

Många små saker och en stor

Eli försökte sälja mixern till Marlon men han bara garvade. Då försöker Gennie sälja den till Viv men Viv vill prova den på öppet köp först. Då tar Gennie ut pengar från sitt konto och säger till Eli att hon lyckades med försäljningen. Sen visade det sig att Viv skulle testa maskinen och först gick det bra, sen tog hon av locket och körde igång den igen och då skvätte det smoothie över hela henne. Det gjorde att hon lämnade tillbaka mixern och Gennie blev avslöjad.

Jas framför till Marlon att de på tidningen vill att han ska skriva om mat.

Jake och Daz retar varann för deras känslor. Jake säger att Daz är en toffel och vågar inte göra något nu när Scarlett är i Kanada och Daz ger igen med att Jake har känslor för Jasmine som han inte vågar tala om.

Rodney, Carl och Donald har en pokerkväll och de verkar trivas rätt bra ihop.

Ashley och Laurel går till en psykolog med Gabby för att reda ut hennes problem med Arthur och att hon kissar i sängen varje natt.

Eric försöker lösa problemen med fabriken för han lider med sina arbetare som verkligen behöver sina jobb på ett eller annat sätt.
Val vill inte sälja puben så när hon hör att Matthew och Jimmy sitter och snackar om fastighetsaffärer så får hon en idé. Hon frågar om de vill köpa fabriken och bygga om den till lägenheter de kan hyra ut.
När Eric får höra det blir han först väldigt negativ, han känner sig redan hatad av folket men hur skulle det bli om han lägger ner fabriken och säljer till Kings. Sen får han veta att pubdelen skulle ge dem 150 000£ medan fabriksförsäljningen ger 325 000£ och girig som han är så pratar han med Kings och de går med på det bara Eric kan fixa tillstånden som behövs.

Han blir tvungen att säga upp personalen och de blir inte alls glada. Sam blir förtvivlad över att Eric verkar så ledsen så han vill hjälpa till om han kan.
Eric säger att det finns inget Sam kan göra längre, det bästa vore om fabriken brann ner. Han vill ju inte att de ska få veta att han tjänar en massa pengar på deras olycka.
Sam tolkar uttalandet på sitt eget vis så han pratar med Eli och säger att de måste hjälpa Pollard med branden.
Eli och Sam går in i fabriken och börjar tömma den på det som går att sälja. Gennie dyker upp men får endast veta att de gör "inbrott" för att kunna tjäna pengar. Eli ser till att några tygstycken börjar ta eld över värmeaggregatet så branden kan ta fart och de åker snabbt därifran. Hur ska detta sluta?

RSS 2.0