Ännu en födelsedag

Inskrivet kl 23:13
 
Finn hittar en gul sprayburk i soptunnan utanför deras hus. Han konfronterar först Ross som nekar och sedan Emma som också nekar men Finn ber henne packa ihop och flytta ändå. Emma går till värdshuset och får låna ett rum gratis där av Val. Eric får höra vad som hänt så han misstänker att Val är den skyldige. Hon nekar först men erkänner sedan att hon bara vill skydda Finn från den eländiga sjukdomen som hon har. Eric tvingar Val att berätta allt för Finn som blir jättebesviken. Han säger upp sig från jobbet på värdshuset. Val ber om ursäkt och hon bönar och ber om hans förlåtelse för han betyder lika mycket för henne som en egen son.
 
Marlon får inte jobba kvar på värdshuset för Eric har inte råd med en extra anställd. Laurel gömmer urdruckna vinglas när Marlon kommer hem. Hon blir orolig för hur de ska klara sig utan hans extrainkomst men Marlon säger att det kommer att ordna sig. Han berättar att de är bjuda på Scotts bröllop i London så April får träffa lite av Donnas släkt. Laurel som inte vill följa med får Kerry till att ljuga för Marlon om att hon behöver Laurel för ett försäljningsparty. (Hur ska Laurel förklara att hon inte har några pengar efter det sk jobbet?)
 
Victoria bestämmer sig för att tala om för Adam att hon inte kan gifta sig med honom men precis när hon säger det kommer Diane, Andy, Chas och Doug in i rummet för att ge henne tårta. Adam blir jättebesviken och går därifrån. De andra går in till puben medan Victoria sitter kvar och gråter.
 
Priya lurar både Rishi och Georiga till puben för lunch med henne men hon dyker inte upp. De båda har trevligt men plötsligt bryts stämningen för Jai sms:ar Georgia och talar om att han vet en lägenhet hon kan hyra. Georgia får bråttom därifrån.
 
Kirin försöker prata med Vanessa för han vill inte att hon går igenom allt ensam. Hon vill inte ha hans medlidande så hon går iväg. Vanessa dyker upp med en vinflaska hos Bartons på gården för att hon vill träffa Moira som tyvärr inte är hemma. Det är bara Adam där och han beklagar sig över att Victoria dumpat honom. Vanessa och Adam delar vinflaskan och det slutar med att de hamnar i säng.
 
Vanessa vaknar upp bredvid Adam. De bestämmer sig för att låtsas som om inget hänt och glömma alltihop. Hon är i köket när Moira kommer in. Moira blir förvånad men Vanessa säger att Pete ringt angående en ko. För att inte trassla in sig i fler lögner skyndar sig Vanessa därifrån.
 
Dan fyller år (den 1:a april). Kerry ligger på köksgolvet alldeles blodig när han kommer ner men det visar sig vara ett aprilskämt. Hon ordnar en fest för honom och eftersom Laurel inte följt med Marlon så kan hon komma på festen. Laurel blir stupfull och spyr och ramlar ned för trappan. Kerry ringer Doug som kommer och hämtar sin dotter.
 
Kirin frågar Rhona om hon kan ringa honom när Vanessa fått sina provsvar men hon vill inte gå bakom ryggen på sin väninna.
Vanessa blir tvungen att erkänna för både Rhona och Leyla att hon varit med Adam.
 
Victoria sms:ar Adam och säger att det inte är slut mellan dem bara för att hon inte vill gifta sig. Adam får panik och frågar Aaron hur han ska göra men precis då kommer Victoria till soplagret. Hon talar om för Adam att hon älskar honom och vill bli gammal och rynkig med honom men ändå vill hon vänta med att gifta sig. De går till puben tillsammans för att fira att de fortfarande är ihop.
 
Kirin söker upp Vanessa för att tala om för henne att han älskar henne och inte tänker låta henne vara ensam med problemen. Han får följa med henne för att få beskedet och det visar sig att hon inte har cancer. De går till puben för att fira.
 
Adam får veta att Vanessa är ihop med Kirin igen och vice versa. Han stoppar henne på väg till toaletten för att tala om att han tänker berätta för Victoria om det som hände. Vanessa vill inte att Kirin får reda på något men Adam säger att han inte vill ljuga för Victoria så han måste berätta.
 

En lite rostig hundkoja

Inskrivet söndag 28/2 kl 09:07
 
Priya övertalar Georgia att börja nätdejta. Georgia och hon sitter sedan och tittar på alla dessa män och de har ganska roligt. Rishi kommer in och ser detta. Han talar om hur illa det kan gå om man träffar män man inte vet något om eftersom de inte alltid är ärliga i sina presentationer. Priya går iväg och Rishi och Georgia ska äta lunch ihop. Georgia bestämmer sig för att gå ur dejtingsidorna. Priya berättar sedan för Jai att hon tror att föräldrarna kan bli ihop igen eftersom de verkar komma bra överens så hon vill ha Jais hjälp med att få dem att ses mer.
 
Moira får höra av Andy att Adam ska fria till Victoria. Så hon letar fram sin gamla förlovningsring som tillhört Johns mamma, hon ger Adam ringen eftersom han inte har råd att köpa en ny.
 
Robert flirtar endel med Aaron under Victorias födelsedagsfest men så kommer Chrissie och talar om att hon hittat en resa åt dem. Aron reagerar på det men säger inget just då.
 
Adam kommer något försenad till kalaset men Victoria blir glad när han dyker upp. Han tar fram ringen och ger henne den sedan ställer han sig på knä för att fria. Hon blir alldeles tyst och det tar ett bra tag innan hon svarar ja. Alla på puben jublar och gratulerar dem. Sedan visar Adam att han har en present till. Han har köpt en liten begagnad Mini Cooper till Victoria som han överraskar henne med på festen. Han lovar att fixa rosten så att hon kan åka till vigseln i den.
 
Chrissie vill att hon och Robert går hem från festen tidigt för hon tycker att det är lite jobbigt att vara på puben med alla människor. Väl hemma diskuterar de semestern och Robert lyckas övertala henne att åka med sin far och Lachlan medan han är hemma och håller koll på huset.
 
Finn är ledsen för att Darren inte svarar på samtal eller sms. Victoria hör det och när hon får tillfälle så tar hon Darrens mobilnummer från Finns mobil och ringer upp honom. Darren dyker upp på puben för att träffa en väldigt förvånad men mycket glad Finn. De bestämmer sig för att gå ut på stan men Finn vill först gå hem för att byta om så Darren väntar på honom på puben. När de sedan kommer ut till Darrens bil är den spraymålad med massa klotter och ena rutan är sönderslagen, på marken bredvid ligger Finns mobil. Återigen tror Darren att det kan vara Finn som är skyldig eftersom det hänt medan han var iväg och för att mobilen låg där. Darren får nog och sticker därifrån.
 
Laurel gömmer tomflaskor hemma och smusslar sedan ut dem för att kasta dem någon annanstans.
 
Victoria berättar för Chas att hon inte är redo för att gifta sig än så Chas råder henne att säga det till Adam på en gång men Victoria vill inte göra någon ledsen. Hon bestämmer sig för att låta det bli en väldigt lång förlovning för att sedan se hur det går.
 
Robert berättar för Aaron att han lyckats få iväg Chrissie och familjen på semester så de har hela Home Farm för sig själva. Aaron kommer dit och känner sig lite vilsen. Robert vill att de ska umgås lite avslappnat så de tar en öl och ska se på film.
 
Val som är den som förstört Darrens bil erkänner för Diane att hon tänker aldrig låta någon smitta någon med hiv, speciellt ingen som hon bryr sig om för de ska inte lida så som hon fått göra.
 
Finn är givetvis ledsen igen och han berättar för Val att han ska ta reda på vem som gör detta mot honom.
 
 
Frk Höger, jag reagerade också på att progamledaren i Plus är väldigt lik Carly =)
 
 

Utan bojan din, är du min

Inskrivet kl 14:49
 
Paddy och Rhona pratar med Pearl som berättar att hon erkänt för polisen. Paddy lovar att ta hand om det och hon får jobbet tillbaka men Finn får ta hand om räkenskapen. Pearl är lättad och säger att de två betyder mest för henne. Paddy säger att hon tillhör familjen och därmed tar man hand om varann.
 
Adam upptäcker att insamlingen som Aaron och Chas har har fått in 2000£ anonymt. Det visar sig vara Robert som gett ett bidrag.
 
Plötsligt dyker det upp en ung kille i en sportbil i byn. Det visar sig vara Carlys pojkvän som hon skulle ha gift sig med. Han träffar henne och vill ha tillbaka hälften av pengarna som han lagt ut för bröllopet som inte blev av. Bob hör det och när Sunil, som pojkvännen heter, säger att det är första gången han pratar om det så inser Bob att Carly försökt lura honom på pengar. De går in på kaféet och Sunil börjar kalla Carly för det ena och andra så Bob är på väg att kasta sig över honom men Ross stoppar honom. Carly får dem att lugna ned sig och när Sunil ska gå så är hans bil borta.
 
Ross som stulit Sunils bil kommer till skroten och frågar om Aaron och Adam kan sälja den. De säger nej och Adam är orolig eftersom han blir av med sin fotboja idag så han vill inte ha några problem. Victoria som är där hör detta och skvallrar för Robert. Robert pratar med Ross och bestämmer att Adam och Aaron ska ändå sälja bilen eftersom det ger dem bra med extra pengar.
 
Jimmy och Nicola bråkar om Angel. Jimmy hotar med ett domstolsföreläggande om hon tar med sig barnet. Nicola blir så ledsen och besviken att hon söker tröst hos Bernice. Bernice pratar sedan med Jimmy och frågar honom om han är beredd att offra äktenskapet bara för sin principsak att få sin vilja igenom. Jimmy ändrar sig och låter Nicola ta med sig Angel.
 
Emma är orolig över Finns förhållande med Darren. Hon försöker ta reda på om de har sex med varann och se till att Finn skyddar sig. Finn gillar inte att hon lägger sig i så han hyr ett rum på värdshuset för att få lite privatliv
 
Robert åker iväg från skroten och Aaron som är irriterad följer efter honom. De stannar ute på vägen en bit ifrån. Aaron är förbannad och talar om att han orkar inte leva med skuldkänslorna han har efter Katies död. Robert säger åt Aaron att försöka få ut sin ilska på honom för att må bättre men Aaron vägrar och ska gå därifrån. Då ropar Robert på honom och säger att Katies död var hans fel. Robert erkänner för Aaron om vad som hände i ladan. Aaron blir rasande och ger Robert några rejäla smällar sen åker han därifrån.
 
Chrissie ser en blåslagen Robert och tror att det är någon som pratat skit om Lachlan som börjat bråka. Robert är inte sen med att utnyttja den historien så han säger att det var några ungdomar men att han kanske inte kommer att känna igen dem. Han vill inte ringa polisen för att göra det värre för Lachlan.
 
Jimmy tar farväl av Nicola och Angel på flygplatsen. När han ser planet lyfta sätter han sig i bilen och börjar gråta. Plötsligt knackar Nicola på fönstret. Hon lämnar Angel men åker själv till Dubai.
 
Sunil har polisanmält bildstölden men när de kommer ut på gatan igen så står bilen där. Polisen blir irriterad över att ha blivit ditkallad fast inget brott har begåtts. Sunil är förbannad för bilen är skitig och han tror att Carly ligger bakom detta. När han åkt så ser Carly Ross borta vid busshållplatsen, de ler mot varann. Bob lovar att hjälpa Carly med pengar så hon kan betala till Sunil. Carly säger att hon kan tänka sig att stanna i byn. (Men då måste hon sluta kalla Brenda för Wendy)
 
Aaron mår dåligt och pratar med Victoria som ser skadan på hans hand. Han ska precis erkänna vad som hänt när Robert kommer in. Victoria får då intrycket av att Aaron är sur på Robert för att han försökt få dem att sälja den stulna bilen. När Victoria gått säger Robert att Aaron får göra som han vill, gå till polisen om det får honom att må bättre. Robert erkänner att han älskar Aaron.
 
Finn och Darren ses på puben. De flirtar med varann men när Finn går på toaletten får Darren ett sms där någon säger att "han inte ska smitta Finn med hiv". Darren tror att det kan vara Finn som skrivit det för att han ångrat sig. Finn nekar och säger att de kan fortfarande ta in på rummet på värdshuset men Darren ångrar sig så han sticker därifrån.
 
Adam planerar för Victorias 21-årsdag (Väldigt många födelsedagar senaste tiden) Han frågar Andy om det är okej att fria till Victoria. Andy säger att man ska passa på när man kan för man vet aldrig när det kan ta slut. Precis då kommer Victoria fram till dem och drar med sig Adam hem till henne, för första gången på länge nu när han blivit av med fotbojan.
 
Robert söker upp Aaron igen för att se hur han mår. Aaron vill veta om det Robert sagt tidigare stämmer. Då upprepar Robert att han älskar Aaron.
 

Vänner som bryr sig om

Inskrivet kl 20:56
 
Paddy pratar med Ashley och Edna om Pearl. Han säger att han är besviken över att hon lurade röven...förlåt, häcken av dem. (Ednas härliga min när han säger det)
 
Jimmy gör allt för att försöka stoppa flytten utan att säga något. Han får säkerhetspersonalen att gå igenom deras packning trots att de är försenade genom att säga att han råkat lämna bagaget obevakat en liten stund. Nicola blir vansinning och när det tar tid så tänker hon strunta i kontrollen för att hinna med planet. Det gör att hon blir gripen för ännu en kontroll. Hon är rasande på Jimmy som inte gör något. När hon kommer tillbaka till honom så säger han att de kanske borde åka hem igen.
 
Lachlan och Lawrence har ingen förståelse för det Chrissie gjort och de låter henne förstå det också. Hon försöker dock förklara att hon bara vill att sonen ska förstå att han gjort fel och det ger konsekvenser.
 
Edna erkänner för Pearl att det var hon som skvallrade för Paddy.
Pearl söker upp Eric för att få honom att ge henne pengar för huset hon hyr av honom (Jag fattade inte riktigt hur hon menade) Hon vill ha 10 000£ men det har han inte. Hon går hem och ringer polisen som kommer när Ashley och Edna är på besök hos henne. Hon erkänner sina brott om bedrägeri men Ashley tror att hon kan göra upp detta med Paddy och Rhona utan att blanda in polisen.
 
Alicia hör när Bernice beklagar sig över Lachlan som är en skum kille. När Alicia tycker att Bernice är orättvis mot Chrissie säger hon att man är inte alltid skyldig för vad ens barn gör. Sedan åker Alicia till Home Farm för att visa sitt stöd för Chrissie.
 
Chas är orolig för Aaron som tränar flera gånger om dagen. Hon tänker prata med Robert men Paddy tycker det är bättre att han pratar med honom. Paddy pratar sedan med Robert som talar om att han inte har någon kontakt med Aaron längre. Robert blir orolig för Aaron och försöker prata med honom men Aaron är inte intresserad.
 
Ross pratar med Carly utanför butiken. De gör upp om att ses senare. Debbie kommer fram till Ross och frågar om han vet om att Carly är Donnas styvsyster. Ross svarar att han vet men när han kommer hem frågar han Carly varför hon inget sagt. Först är Ross lite negativ men hon lyckas få honom på andra tankar. Hon får honom till och med till att följa med henne till puben så de kan visa sig ute tillsammans. Utanför huset möter de Bob och April. När April frågar Ross om Carly är hans nya vän blir det för mycket och han vänder om och skyndar sig hem igen.
 
Eric ger Pearl pengar för hyran/huset men det är bara 6000£ som han kan avvara. Hon blir glad och ger pengarna till Ashley som ska ge dem till Paddy. Sedan packar hon sina saker för att fly från byn. Edna märker det och söker upp Paddy och Rhona för att berätta vad som händer. De hinner precis stoppa bussen som Pearl är i. Paddy skäller ut henne och säger att han älskar henne. De får med sig Pearl tillbaka.
 
Nicola är förbannad för hon inser att Jimmy stoppade deras resa med flit. Han säger att han inte är beredd att flytta till Dubai. De börjar tjafsa och till slut säger Jimmy att hon måste välja mellan sin karriär och familj.
 
Nicola bönar och ber Jimmy att tänka på henne men när det inte hjälper så säger hon att hon åker till Dubai med Angel i alla fall. Jimmy vägrar släppa sin dotter så han söker upp Rakesh för att fråga honom om råd hur han ska göra för att stoppa Nicola att ta med Angel.
 

När sanningen kom fram

Inskrivet kl 22:16
 
Laurel har upptäckt markeringarna på spritflaskorna och hon blir förbannad på sin far. När hon pratar med honom tycker hon att han överdriver sin oro för hennes drickande. Doug påpekar att han har en grund i anklagelserna eftersom hon åkt dit för rattfylla, blivit av med jobbet, gömmer sprit och olyckan med när April fick tag på glaset med en grogg i. Laurel blir irriterad och säger åt honom att det är lika bra att han flyttar. Hon hotar med att han aldrig får träffa barnbarnen mer om han säger något till Marlon och dessutom ska han tala om för alla att han själv valt att flytta.
 
Doug flyttar in hos Diane. Marlon ser detta och blir förvånad men får förklaringen att Doug behöver lite mer utrymme. Diane frågar Doug om vad som hänt och tillslut får hon veta hans misstankar om Laurels supande.
 
Chrissie känner att hon måste få höra Alicias version av händelsen. Lawrence avråder henne för att söka upp Alicia utan tycker att de ska anmäla Alicia och David till polisen. Chrissie lyssnar inte på sin far utan hon går till butiken för att prata med dem. David vill först inte låta Alicia gå igenom allt igen men hon säger att det är ok. Alicia börjar berätta medan tårarna rinner. Även Chrissie börjar gråta när hon inser sanningen.
 
Rhona, Paddy och Vanessa diskuterar köpet av en hästverksamhet. De behöver pengar ganska snabbt men inser att deras kapital tagit slut efter att de fått betala dubbelt för att vissa fakturor/checkar försvunnit. Paddy får veta om Vanessas oro för knölen i bröstet. De kommer fram till att de inte ska köpa hästverksamheten utan det är nog meningen att de ska säga nej.
 
Jimmy är besviken över att Nicola ändå väljer jobbet i Dubai. Han har ingen större lust att flytta och när Bob påpekar att det är varmt där och att det finns giftiga djur och att ölen inte är som hemma så blir han inte gladare.
 
Chrissie ringer polisen och anmäler Lachlan. Både Lachlan och Lawrence är besvikna på henne men hon känner att hon måste göra det rätta så sonen förstår vad han gjort. Hon går sedan till puben men Chas vill inte servera henne på grund av Lachlans lögner om Alicia. Chrissie söker upp Alicia för att be om ursäkt och hon berättar om att de inte kommer göra någon anmälan på varken henne eller David.
 
Edna ser Pearl kolla några skraplotter och hon frågar Pearl om hon har problem men givetvis vill inte Pearl att Edna lägger sig i. Då berättar Edna för Paddy om Pearls spelberoende. Paddy skyndar sig till kliniken för att prata med Rhona och Vanessa. Rhona har precis fått veta att Pearl aldrig var på minnesutredningen även om Paddy hade skjutsat henne dit. De börjar fundera på om Pearl råkat sätta in pengarna på sitt konto och när de letar efter bevis så hittar de hennes lilla kassabok i en låst skrivbordslåda.
 
Laurel har ordnat ett litet farvälparty för Nicola och Jimmy på puben. Hon håller sig till apelsinjuice för hon ser Dougs blickar på vad hon gör. Även Diane håller ett öga på henne. Laurel är inte kvar länge utan skyller på att hon måste hämta barnen. På vägen ut snor hon en flaska vodka från lagret. Diane ser henne där men inte flaskan. Laurel säger att hon bara behövde hämta andan lite men nu måste hon gå.
 
Veterinärerna försöker få tag på Pearl men hon svarar inte. De hittar Pearl på kaféet och de konfronterar henne på en gång. De berättar att de vet allt om att hon inte varit på sjukhuset och pengarna hon stulit. Pearl försöker med bortförklaringar men Paddy är så rasande  och besviken att han skäller ut henne för att ha stulit pengar och ljugit för dem, så hon får sparken. Pearl tar sin väska och går ut från kaféet.
(Vilken tur att ingen annan var där...)
 

En by full med psykopater

Inskrivet kl 23:43
 
Tack Niitta för rubriken =)
 
Chrissie som stämt möte med en advokat förhör Lachlan först för att få honom att förstå hur frågorna kommer att bli vid en rättegång. Hon frågar sin son om hur det gick till med Alicia och Lachlan berättar sin påhittade version.
 
Paddy vill skjutsa Pearl till minneskliniken men hon vill inte ha sällskap dit. När hon sedan kommer tillbaka så säger hon bara att de gjorde flera utredningar.
 
Rhona,Paddy och Vanessa diskuterar sedan hur de ska göra med Pearl eftersom det kan bli problem om hon jobbar kvar. Paddy har svårt att sparka henne för hon är som en kär gammal släkting för honom.
 
Pearl ringer till sin systerson Owen i Hongkong för att fråga om hon kan hälsa på hos honom, gärna en längre tid så som tre månader och om han kan betala för hennes biljett. Det verkar som om Owen säger nej, eller?
 
Chas gör allt för att undvika joggandet med Aaron medan han är ute och springer flera gånger om dagen. Chas frågar Andy om de får samla in pengar i Katies namn under halvmaran och Andy svarar att det är ok.
 
Emma "råkar" spilla öl på Carly för att få kontakt med henne. Hon bjuder sedan Carly på en ny öl och de sätter sig och pratar med varann. Så fort Ross dyker upp så får Emma bråttom iväg så hon säger åt honom att sätta sig hos Carly.
 
Både Ross och Carly kommer bra överens och de har roligt med varann genom att låtsas vara några andra personer men när Brenda kommer in på puben får Carly bråttom därifrån. Hon får med sig Ross och de går hem till honom. Medan Ross tittar på sin telefon på en bild på Donna så tittar Carly på hans saker i en bokhylla. Hon tar en guldring som ligger där. Sedan börjar de kyssa varann.
(Chas sa att Carly och Donna är i princip syskon och undrar vad Ross säger om det, men har de verkligen träffats någon gång? Donna och Carly har ju inte gemensamma föräldrar och inte växt upp med varann)
 
Andy talar om för Vanessa att hon och Leyla får bo kvar i Katies hus.
 
Laurel har ett hemparty för tjejerna för att sälja sminkprodukter och tjänster till salongen. Först vill hon inte dricka något för att vara klartänkt men sedan kan hon inte stå emot. Hon och Kerry får en hel del sålt så när försäljningspartyt är slut så har de gjort en vinst på 180£ att dela på. När Doug kommer hem pikar han Laurel för att hon druckit av champagnen fast hon sagt att hon inte skulle det. Han hör när hon säger till Marlon att hon tjänat 60£ så han frågar henne vart de andra pengarna tagit vägen för han hade hört Kerry berätta om att de tjänat 90£ var. Laurel skyller på att hon lägger undan pengar till Marlons födelsedag.
 
Leyla upptäcker massa rep i Davids skåpbil. Han erkänner att han tänkt skrämma Lachlan på något sätt. Hon säger åt honom att inte göra något dumt  och han lovar det men när han sedan ser Lachlan vid busshållplatsen så lyckas han få in Lachlan i bilen. Eric ser detta och när David kör iväg i rasande fart.
 
David kör Lachlan till en övergiven lada. Han försöker få Lachlan att berätta sanningen men Lachlan är bara arrogant och retar David. Lachlan håller fast vid sin historia och råkar tala om att han ska dra Alicia inför rätta
 
Chrissie försöker få tag på Lachlan eftersom han inte svarar på mobilen. Hon kollar hans dator och upptäcker då en youtube-video där en kille berättar om hur man kysser någon. Chrissie ser direkt att Lachlan tagit sin berättelse om vad som hände med Alicia från den filmen. Hon börjar tvivla på att det Lachlan sagt är sant.
 
David blir rasande på den hånflinande Lachlan så det uppstår en kamp mellan dem. Han sätter sig grensle över Lachlan och plötsligt så börjar Lachlan gråta. David reser sig upp och går iväg för att ringa sin far för att få hjälp. Eric och Alicia kommer dit  och David bryter ihop. Hon erbjuder sig att skjutsa hem Lachlan men han vill inte åka med henne för han har kissat på sig. Eric skjutsar hem Lachlan till Home Farm och berättar snabbt om vad som hänt. Han ber dem att ta hänsyn till David även om han förstår att de vill ringa polisen.
 
Alicia och David pratar ut hemma och han är orolig för att han förstört allt för henne nu.
 
 
anna: Serien sänds med bara ett avsnitt om dagen i England, förutom på torsdagar då det är ett dubbelavsnitt. Ofta är det så att när en karaktär blir utskriven så ersätts den av en ny liknande precis som du tänkt, Carly istället för Katie.
Det är bättre att ställa allmänna frågor i senaste inläggen för jag tror att de kan missas annars eftersom de flesta inte kollar kommentarerna i några dagar gamla inlägg.
 
 

Grönsaker som vapen

Inskrivet lördag 20/2 kl 00:21
 
Andy dyker upp i skolan som firar 40års jubileum. Han har Tracy med sig och Debbie blir inte glad över att se dem där. Däremot blir Sarah glad och kramar om sin pappa. När Andy säger att han vill träffa barnen efter skolpjäsen för att äta pizza så säger Debbie nej för de har andra planer. Andy blir irriterad så Tracy är på väg att gå därifrån men Andy tvingar henne att vara kvar genom att hålla hårt i henne. Tracy lyckas komma loss och går därifrån. Han går in i ett annat rum där han ser gamla foton, bland annat ett på honom och Katie (och Donna och några till). Han blir ledsen och inser att Katie inte skulle ha tyckt om den han blivit. Bernice som är där för Gabbys skull tröstar honom. När Andy kommer hem igen går han till Katies grav. Diane kommer dit och pratar med honom om att han kanske behöver hjälp för att komma över sorgen.
(Konstigt att ingen nämner att Jack och Katie har samma dödsdag)
 
Lachlan träffar Belle på kaféet och de sitter och pratar. Brenda ringer till Lisa och berättar vad som händer så Lisa kommer dit för att hämta hem sin dotter. Hon skäller ut Lachlan och säger åt honom att hålla sig borta från Belle. När de går ut så ser Lachlan Alicia en bit ifrån och han ropar till henne att hon ska berätta sanningen för alla.
 
Lisa och Cain söker upp Chrissie för att be henne hålla Lachlan borta från Belle för annars kommer Lisa att se till att Chrissie får lida för det. Chrisse berättar om hotet för Lawrence och när de sedan upptäcker att Chrissies bil blivit dränkt med målarfärg så söker Lawrence upp Cain för att säga åt honom att sluta upp innan det går för långt. Cain säger att han är oskyldig.
 
Rhona insisterar på att följa med Pearl till läkaren. Pearl mår bra rent fysiskt men bör genomgå en minnesundersökning. Givetvis försöker hon slippa den.
 
Nicola pratar med Brenda på kaféet om att Chrissie fått bilen dränkt med färg för att Lachlan är en våldtäktsman. Chrissie som precis kommer in hör detta och ger Nicola sparken. Nicola går hem och pratar med Bernice. Hon kommer fram till att hon aldrig tackat nej till jobbet i Dubai och att det är bra nu när hon precis blivit arbetslös.
 
Kirin mår jättedåligt över att han sviker Vanessa så när Priya kommer för att försöka prata med honom får han ett utbrott. Han känner att han förstår varför Vanessa inte vill vara nära honom eftersom han själv inte ens vill det.
 
Edna hör när Paddy och Rhona pratar om Pearl och pengar som försvunnit, Hon konfronterar Pearl vid tillfälle men givetvis nekar Pearl till att ha ekonomiska problem.
 
Brenda sitter på puben när Carly kommer in. Hon säger åt Carly att behandla sin far med respekt eftersom han låter henne bo hos dem. Ross sitter vid ett annat bord och spanar in Carly. Emma ser det och ser nöjd ut.
 
Lachlan kommer in i butiken när han vet att Alicia är ensam. Han anklagar henne för att allt är hennes fel för att hon flirtat och låtit honom tro att hon är intresserad av honom. Han säger att hans enda fel var att han älskade henne. När han närmar sig henne får hon ett utbrott och börjar kasta grönsaker på honom. Chrissie som precis kommer dit hinner få undan Lachlan som givetvis inte erkänner sin skuld. Leyla som också är utanför hjälper sin syster att lugna ned sig.
 
Chrissie blir förbannad på sin son och ger honom utegångsförbud för att han inte kommit hem direkt efter skolan som hon sagt åt honom att göra. Lachlan försvarar sig med att han ville bara reda ut allt med Alicia. Chrissie pratar sedan med sin far om att gå till civildomstolen i alla fall även om Lachlan inte vill det.
 
David och Leyla försöker få Alicia till att förstå att inget av det som händer är hennes fel utan det är Lachlan som är störd. När Alicia gått iväg så bestämmer sig både Leyla och David att Lachlan måste få igen för det han gjort.
 
 

Låtsas att ha Alzheimer

Inskrivet kl 19:22
 
Belle kommer hem och är rätt glad. De besöker skolan och får reda på att hon måste gå om ett år eftersom hon missat en hel del.
 
Kirin undviker Vanessa och ber till och med Ross om alibi för att slippa följa med henne på läkarbesöket. Han pratar med Ross om hur det var när Donna berättade om sin cancer. Ross talar om att han inte fick reda på något förrän Donna var död. Senare så berättar Ross för Moira om Vanessas misstankar.
 
Chas lovar att springa en halvmara bara för att få tillbringa tid med Aaron. Dock är inte hennes träningsvilja på topp men Aaron är ute och springer mest hela tiden så att ena foten blöder.
 
Finn lyckas övertala Darren om en dejt för att visa att han inte är rädd för sjukdomen. De båda kysser varann på puben.
 
Vanessa märker att Kirin inte vill ställa upp för henne så hon gör slut. Kirin går runt och mår dåligt över att han inte hjälper henne när hon behöver det.
 
Paddy frågar Andy om de kan köpa Katies hästverksamhet och Andy går med på det. När Paddy ska kolla bankkontot ljuger Pearl om att hon tappat bort lösenordet.
 
Pearl krockar med en springande Aaron så hon tappar en kassabok med ett kvitto i. Edna hittar den och konfronterar Pearl om den dåliga ekonomin men Pearl nekar till det.
 
Rhona upptäcker att en check är inlöst trots att den som skulle ha fått den inte fått sina pengar. Hon pratar med Paddy om alla konstiga saker som hänt senaste tiden på kliniken och hon påpekar att Pearl verkar väldigt förvirrad. Pearl hör detta så hon försvarar sig med att hon har Alzheimers.
 
Jag orkar inte med allt elände och sista droppen är Vanessas misstänkta cancer. Det gör att jag hänger inte med i handlingen så antagligen missar jag en hel del =(
 

Mer elände och oro

Inskrivet kl 16:22
 
Belle ska få komma hem men Sam tror att det kan vara för tidigt så han och Lisa blir osams när han ifrågasätter hemkomsten. Lisa skyller allt på Rachel, att det är hon som vänder Sam emot dem.
 
Val vägrar att ta sin medicin eftersom biverkningarna är hemska. Läkaren råder henne att fortsätta ta dem för att det kommer att bli bättre sen.
 
Jimmy går med på att flytta til Dubai så han lyckas övertala Chas att ta hand om åkerit så länge. Chas tackar ja för att åkeriets kontor är samma som soptippens och då kan hon hålla ett öga på Aaron.
 
Marlon behöver barnvakt till April så Carly erbjuder sig. Bob övertalar Marlon till att acceptera eftersom de ändå är släkt med varann, nästan... Carly låter April hjälpa till med att locka kunder till torghandeln hon har vid sin bil.
 
Nicola får inte tjänsteledigt av Lawrence för att åka till Dubai så de stannar hemma.
 
Finn lyckas äntligen fråga Darren om de ska ta en öl ihop. Victoria känner igen honom och kommer på att han varit med på Vals möten med HIV-sjuka. Finn accepterar sjukdomen men Darren tror honom inte och att det kommer att förstöra mellan dem så han sticker.
 
Kirin upptäcker en knöl i Vanessas bröst. Hon söker upp doktorns som remitterar henne till bröstkliniken. Hon vill först inte berätta något för Kirin men ändrar sig sedan. Han lovar att ställa upp för henne så att hon inte ska känna sig ensam men när han sitter på puben och hör om Vals sjukdom och Dianes tidigare cancer så får han nog och ringer sin kompis för en helkväll ute med grabbarna.
 
Inte ens Kirin och Vanessa får vara lyckliga nu, finns det någon lycklig människa i byn just nu?

1:a pris....eller 7:a

Inskrivet kl 23:49
 
Jimmy frågar Rachel på kaféet om hon kan hjälpa honom med städningen hemma. Hon tackar ja och säger att det kostar 20£ men Tracy som hör det erbjuder sig att städa för halva priset vilket Jimmy accepterar.
 
Priya råkar nämna för Brenda att Nikhil har en flickvän, Tanya, sedan ett halvår. Brenda blir jätteledsen för att han inget sagt och för att hon tror att nu kommer Molly att glömma sin riktigta mamma. Både Bob och Leyla tröstar Brenda med att ingen kommer att glömma Gennie. Leyla frågar Brenda om hon älskar Terry mindre nu bara för att hon är gift med Bob, då inser Brenda att Nikhil inte glömmer Gennie.
 
Laurel gör en intervju hos Bernice för jobbet som hempartysäljare av makeup-produkter. Det går så bra så hon får jobbet.
 
Sam får veta att Andy och Tracy bor ihop. Han söker upp henne för att prata om det men då dyker Chas och Debbie upp och säger åt Tracy att inte utnyttja en man med sorg, framför allt så ska hon hålla sig undan hans barn. Sam blir förbannad och kastar ut dem från Katies hus.
 
Vanessa fyller 39 år men vill inte tala om för Kirin att det är hennes födelsedag. Eftersom hon bor hos honom så får han hennes post av Tracy ute på gatan så han ser alla grattiskort. Han talar om för Vanessa att han vill fira hennes födelsedag ordentligt för att visa hur mycket han älskar henne.
 
Nicola kommer hem från Dubai och berättar att hon fått ett jobberbjudande där som hon är intresserad av. Jimmy vill inte flytta från byn så han säger nej. Nicola försöker övertala honom men Jimmy vägrar. Hon tackar ändå ja till jobbet i smyg sedan frågar hon Debbie om hon vill köpa ut Jimmys del av åkeriet. Debbie är först inte intresserad men för att inte Charity ska få en okänd delägare så funderar hon på saken. Debbie frågar Cain om ha vill vara med eftersom hon inte har råd med hela summan själv. Chas som hör detta avråder Cain med tanke på hur Charity känner för honom.
 
Cain säger till Jimmy att han avstår från erbjudandet men Jimmy fattar inte vad han pratar om. När Jimmy får reda på att Nicola vill sälja hans del blir han rasande och skyndar sig hem för att skälla ut sin fru. Nicola erkänner att hon tackat ja till jobbet eftersom hon ändå kommer få som hon vill, som vanligt.
 
Val kommer hem från sjukhuset och ser en banderoll om att de vunnit tävlingen om bästa B&B i England. Tracy, Finn och Eric tar emot henne och ska skåla i champagne för att fira men Val avslöjar att hon redan vet att de kom 7:a i tävlingen...
 
Bob får samtal från något okänt nummer så han svarar inte. Han bestämmer med Brenda att de ska åka till stan och gå på Gennies favoritkafé. Precis innan de ska åka så kommer en limousine som stannar framför Bob ute på gatan. Ur kliver en vitklädd brud, det är Carly Bobs dotter som ska gifta sig och hon vill ha med honom på sitt bröllop som hon är på väg till. Bob dras in i bilen och de åker iväg. Brenda som får höra det ryktesvägen, utan att få veta vem tjejen är, blir ledsen och besviken. Bob försöker råda sin dotter till att tänka efter om hon verkligen vill gifta sig med en man hon bara känt i ett halvt år och om hon kan tänka sig att bli gammal med denne man för annars ska hon låta bli. Carly blir förbannad och kastar ut honom ur bilen och säger att hon vill inte ha någon som helst kontakt med honom längre.
 
Efter några timmars promenad är Bob tillbaka i byn och kan be Brenda om ursäkt för att han försvunnit. Han beklgar sig över att vara en så usel far att hans dotter aldrig mer vill se honom. Brenda säger åt honom att han har all möjlighet att reparera den skadan till skillnad mot henne som aldrig mer får träffa sin dotter. Plötsligt kommer Carly in på kaféet. Hon har tänkt på det Bob sagt så hon kunde inte gifta sig utan lämnade mannen i kyrkan. Nu har hon ingenstans att ta vägen så Bob erbjuder henne att bo hos dem så länge.
 
 

Rehab för en häst i speedos

Inskrivet kl 20:05
 
 
Debbie söker upp Victoria för att berätta om sin oro för Andy. De båda söker upp honom på Home Farm men han blir bara förbannad och säger åt dem att gå.
 
Tracy förstår först inte varför det inte finns varmvatten när hon ska duscha så hon ringer Dan som kommer hem för att kolla vad som står på. Han hittar givetvis inget fel eftersom det är Kerry som stänger av vattnet. Tracy inser det och spelar då upp rollen som martyr och gråter en skvätt. Sedan klagar hon på att Kerry tar all mat så hon inte har någon. Dan som precis äter nudlar ur en burk erbjuder sig att dela denna med henne. När de sitter och äter ur hans nudelburk så kommer Kerry hem och blir rasande. Hon får nog och säger åt Tracy att flytta.
 
Vanessa vill öppna en rehabanläggning för hästar med bassängträning eftersom någon hon känner tjänat massa pengar på liknande arbete. Paddy är inte alls intresserad. När de sitter på kaféet och diskuterar saken med Rhona så får Rhona samtal från banken. Pearl som sitter med i sällskapet blir orolig men lugnad när Rhona säger att det var bara en signatur som saknades på något dokument.
 
Laurel ska tvätta men hittar en vodkaflaska i maskinen. Hon tycker det är trist att bara gå hemma och nämner det för Ashley. Han frågar Bernice om hon behöver hjälp med något på salongen. Bernice kan erbjuda Laurel ett försäljningsjobb. Ashley blir glad och ber henne att inget säga till Laurel om att han var den som föreslog henne för arbetet.
 
Val piggnar till och börjar videoblogga. Finn försöker få reda på om sjukskötaren har "flickvän" och får till svar att det har han inte.
 
Alicia försöker förföra David men när det sedan hettar till så börjar hon gråta och kan inte fortsätta. Det får henne att inse att hon måste gå i terapi för att prata med någon.
 
Pearl börjar spela på internetkasino och vinner till en början men sedan när hon satsar lite större summor så kommer förlusterna.
 
Bernice säger till Andy att han är välkommen hem till henne för att prata, ta en drink eller bara vara och det gör att han kommer dit. Hon vill bjuda på kaffe men han vill ha något starkare. När de sitter på soffan så kastar han sig över henne men hon säger nej. Hon vill inte ha sex med honom så han blir besviken och går därifrån.
 
Andy som är på väg hem från Bernice möter Tracy som precis blir utkastad av Kerry. Han säger att han har en lösning på hennes bostadsproblem så hon följer med honom till Home Farm. Han kastar sig över henne när de sitter på soffan och hon tvekar men när han säger att hon är så snygg så faller hon för det.
 
Priya pratar med sin mamma som inte har någonstans att bo eftersom köpet av huset inte gått igenom än. Priya säger att hon kan bo hos Jai och Rishi. När Rishi får höra det blir han irriterad eftersom han inte vill bo med sin exfru men han får ge med sig.
 
Lawrence kommer in i köket på morgonen och ser både Tracy och Andy i morgonrockar. Han blir irriterad och säger åt dem att detta är inget hotell. När han senare återigen ser Tracy rota i köket får han nog och säger åt Robert att säga till sin bror att flytta om han inte kan ta hänsyn till dem som bor där. Andy blir inte speciellt förbannad utan får en idé. Han tar med sig Tracy och flyttar in i Katies hus så när Leyla och Vanessa kommer hem så kommer de inte in för att han bytt lås. De blir väldigt förvånade när de får reda på att Andy är ihop med Tracy.
 
Bernice får höra om Andy och Tracy så hon söker upp  henne och varnar henne för att leka med Andys känslor.
 
Laurel ska få hjälp av Paul med sminktips inför jobbintervjun med Bernice. Hon är lite nervös så hon häller upp vodka i sitt glas med apelsinjuice. Paul hjälper Laurel innan han ska till sjukhuset för att hälsa på Val för att sedan åka hem igen.
April hittar juiceglaset och dricker upp allt. Laurel upptäcker det och de får skjuts till sjukhuset av Bernice. April klarar sig och får medicin mot illamåendet. Laurel säger åt April och Bernice att inget säga till Marlon som skulle bli så orolig.
 
April nämner för Doug att hon fått konstig juice och hamnat på sjukhus. Han konfronterar Laurel på en gång men Laurel blir bara förbannad för att han snokar. Hon säger att han kanske ska tränga sig på hos någon annan istället.
 

Var är glädjen, det mysiga?

Inskrivet söndag 14/2 kl 14:16
 
Kerry är less på Tracy som ockuperar badrummet alldeles för länge och visar inte speciellt mycket hänsyn. Hon går till kaféet men när Tracy kommer dit och det blir tjafs mellan kvinnorna så får Kerry nog och trycker till en gräddbulle i ansiktet på Tracy. Det gör att Kerry får igen och sedan tar hon en tallrik soppa och häller över Tracy. När Kerry senare kommer hem och hör Tracy i duschen så stänger hon av varmvattnet och lägger ut popcorn och häftstift som Tracy går på när hon kommer ut ur badrummet.
 
Chrissie får en hel del pikar och kommentarer från folk i byn. Hon kommer hem till Home Farm och vill packa för att flytta eller åtminstone resa iväg. Robert vill inte det och då blir Chrissie förbannad över att han inte kan ställa upp för sin styvson.
 
David är frustrerad över situationen så han slår näven i en trälåda med citroner. Jacob ser det och erkänner att han också har lust att slå någon men att han får behärska sig. Jacob berättar om sin oro för sin mamma, Alicia sitter i trappen och hör det. När hon blir ensam ringer hon till Chas för att be om ett arbetspass. Hon klär sig som hon brukar fast med en kofta över klänningen. Väl på jobbet får hon ett utbrott när en ung kille flirtar med henne med kommentar om hennes utseende.
 
Debbie som är orolig för Andy söker upp honom och bjuder honom på middag. Andy kommer hem till henne och barnen. Middagen går bra men när han får en teckning av Sarah samtidigt som Pete pratar med honom om arbetet på gården så skrynklar han ihop teckningen utan att tänka på det. Sarah ser det och blir ledsen utan att säga något. Debbie märker det och säger till Andy som ber om ursäkt. Debbie säger åt Sarah att säga till om skolpjäsen men Sarah tvekar att bjuda sin far för hon har bara två biljetter och hon vill att mamma och Pete ska ha dem. Andy svarar att det är okej för honom att hon kan berätta för honom hur det gått sen.
 
Pearl som har dåligt med pengar tar en check på 5000 £ som Paddy ber henne att ta hand om på kliniken.
 
Eric vakar vid Vals säng på sjukhuset. Finn och Emma är kvar. Plötsligt kommer Paul tillbaka, Diane har hämtat honom vid flyget. Läkaren säger att tillståndet är allvarligt för Val så Eric bör tänka på att hämta dit folk som kanske vill se henne en sista gång och tänka på vad hon kan ha sagt om återupplivningsförsök om så behövs.
 
Sjukskötaren pratar med Finn när de är ensamma i väntrummet. Finn berättar att Val varit som en mamma för honom och hur mycket hon betyder för honom. Emma som är på väg in hör detta så hon stannar till utan att ge sig till känna.
 
Val vaknar upp och alla blir glada. När hon sedan är ensam med Eric så pratar de om hur nära hon varit att dö. Nu har hon fått veta att hon måste äta medicin varje dag men det vill hon inte utan tycker att det kanske är bättre att låta bli eftersom biverkningarna kan vara illamående, diarré och vad det nu var...
 
 

Trav, Dr Quinn och vodka

Inskrivet kl 20:53
 
David ber Eric hämta hem Jacob som varit hos sin pappa. Alicia vill att sonen kommer hem så hon kan berätta för honom om vad som hänt innan skvallret når honom. Jacob blir givetvis ledsen och när han pratar med David om vad som hänt vill han veta om Lachlan våldtagit henne eller inte. David förklarar att Lachlan bara tagit på olämpliga ställen. Jacob lovar att alltid finnas där och ta hand om sin mamma.
 
Pearl saknar pengar på sitt konto och hon har en gasräkning på autogiro som snart ska dras. Hon tar pengar ur handkassan på kliniken. När hon hör att Tracy fått travtips av Sandy skyndar hon sig iväg för att satsa på rätt häst.
 
Finn säger åt Val att gå till doktorn för hostan hon har men hon vägrar. Hon säger att han får sparken om han fortsätter att lägga sig i. Finn lyssnar inte utan lurar hem Val till honom där Emma finns. Val genomskådar dem och vill inte alls bli undersökt av "Dr Quinn" så hon går därifrån och säger att Finn får sparken.
 
Skvallret sprids snabbt i byn. Georgia pratar på puben om att Alicia får skylla sig själv som alltid är så utmanande klädd. Hon tycker att Alicia är opassande klädd för pubjobbet och att hon visar alldeles för mycket hud. Leyla hör det och när Georgia försvarar Lachlan så får hon en örfil av Leyla.
 
Polisen kommer till puben för att prata med Alicia. De talar om att utredningen är nedlagt i brist på bevis. Alicia blir förkrossad. Sedan går polisen till Home Farm för att berätta det även för dem. Chrissie blir förbannad och vill ta det till civilrätten men Lachlan säger åt henne att låta bli för han vill bara glömma allt. Senare hör han hur hans mamma sitter och gråter.
 
Paddy upptäcker att det fattas pengar i handkassan. Han frågar Pearl som precis kommer tillbaka från lunchen om hon vet var pengarna är. Hon svarar att hon köpt kontorsmateriel. Paddy blir förvånad men finner sig i det. Innan han ska handla kaffe och te frågar han henne om hon vill att han köper något gott till teét. Pearl vill inget ha och då säger Paddy att han tror att hon döljer något för honom. Pearl som stått och svettats över upptäckten blir förskräckt men när Paddy säger att han vet att hon bantar så andas hon ut av lättnad. När han gått så lägger hon tillbaka pengar i handkassan eftersom hästen hon satsat på vann sitt lopp.
 
Finn kommer till värdshuset för att be om ursäkt och hämta sina saker. Val ger honom jobbet tillbaka och hon talar om att hon har en läkartid inbokad.
 
Rachel söker upp Dan för att få hjälp efter att hon pratat med Kerry. Så när Rachel kommer hem till Dingles och pratar med Tracy om bostadsituationen så märker hon att Tracy är nöjd med som det är. Rachel får dock Tracy till att "erkänna" att hon skulle bo på annat ställe om hon hade någonstans att ta vägen. Vilken tur att jag vet någon som kan hjälpa dig säger Rachel och ber Dan att komma in i huset. Tracy blir inte glad när hon inser vad det betyder.
 
Alicia har tagit på sig en kofta på jobbet för att inte visa så mycket hud. Hon går in på toaletten och gråter medan hon plockar bort blomman ur håret. När hon kommer hem börjar hon rensa ur bland sina kläder.
 
Pearl ser att Sandy markerat en häst i travprogrammet som han lämnat på bordet på puben när han är på toaletten. Det gör att hon ringer för att stoppa autogirot på gasräkningen och sedan rusar iväg för att satsa på den hästen. Denna gång går det inte lika bra utan hästen förlorar.
 
Doug hittar en halvfull flaska vodka under diskbänken. Han frågar Laurel om den men hon vill inte riktigt svara utan tycker det är okej att den står där. Han vill att de äter lunch och pratar om saken. Laurel erkänner att hon vill ta sig en drink eller lite vin emellanåt och att hon är vuxen nog att få göra det. Hon får sin far till att inget säga till Marlon.
När Laurel kommer hem är Marlon hemma en snabb sväng från jobbet. Hon blir förskräckt men finner sig ganska snabbt. Laurel förklarar att hon inte sökt jobb för hon pratat med sin far som har lite problem men vill inte att någon ska veta något så Marlon måste lova att inget säga. När Marlon gått så skyndar sig Laurel för att hälla upp lite vodka i en mugg. Hon hinner precis göra det innan Doug kommer in i köket.
 
Alicia är ledsen och mår jättedåligt för hon tror att det är hennes eget fel det som hänt. Både Leyla och David försöker trösta henne men det hjälper knappt. David kramar henne och säger att inget av det som hänt är hennes fel och hon har all rätt att klä sig som hon vill.
 
Chrissie pratar med sin far och frågar honom om han tycker hon är en dålig mamma. Han svarar inte rakt på frågan men talar om för henne att inget av det som hänt är hennes fel. Chrissie fortsätter att skylla allt på Alicia.
 
Val svimmar när hon håller på att dammsuga på värdshuset. Eric har gått till puben så han märker inget. Finn och Emma kommer till värdshuset och hittar henne. Finn ringer efter ambulans.
 
Eric kommer ut från puben och ser när ambulanspersonalen bär in Val i ambulansen. Han får följa med dem direkt medan Diane kommer till sjukhuset strax efter. Val är medvetslös och tillståndet är allvarligt. Hon har drabbats av lunginflammation och det är inte bra eftersom hon är HIV-positiv. Eric får dåligt samvete för att han inte tagit hennes hosta på allvar.
 

Vatten över huvudet

 
Bloggens födelsedag 7år!
 
Inskrivet kl 23:14
 
Val går runt och hostar så hon kan inte hjälpa till att fixa på värdshuset. Hon vill att Eric ringer till "Heta Tony", en sexig hantverkare, för att få några saker lagade. Eric vill inte att Tony kommer dit så han lagar allt själv. Det han missar är att något läcker på övervåningen.
 
Lawrence har ett arbete i Dubai som måste göras men han vill inte åka dit, inte Chrissie eller Robert heller.
 
Nicola får gå hem tidigare från jobbet för att polisen kommer till Home Farm och ingen där vill ha henne tjuvlyssnades. Hon ordnar massor med ballonger till Jimmys födelsedag istället.
 
Tracy vill vinna tillbaka Sam så hon ber Val om hjälp. Hon får Val att ge henne sparken inför Eric och Finn. När hon nu inte har någonstans att ta vägen går hon till Sam och leker förtvivlad. Sam låter henne bo hos Dingles i några dagar. Rachel är inte alls förtjust i det arrangemanget.
 
Lachlan får åka in till stationen för förhör. Chrissie är med honom. Han berättar att Alicia och han är ihop, hon är hans flickvän och har varit det ett tag. Lachlan säger att han älskar henne. Chrissie blir mer och mer irriterad över att hennes son verkar ha blivit utnyttjad av Alicia.
 
David berättar för Val och Eric om vad som har hänt och han ber dem att inget säga till någon för Alicias skull. Det första Val gör när hon kommer till värdshuset är att beklaga sig för Finn. Eric säger åt henne att inte säga något. Val vill att de fortsätter fixandet men precis då brakar vatten ner från övervåningen genom taket.
 
Zak och Lisa ska åka och hälsa på Belle. Tracy har gjort ett vänskapsband som Belle ska få för att känna samhörighet med henne. Rachel bara muttrar och då säger Tracy att Rachel kan ju sticka en tröja eller så till Belle. När Zak och Lisa träffar sin dotter så märks det att hon är avtrubbad av medicinen igen. Hon reagerar inte speciellt trots att det är ett år sedan Gemmas olycka. De får veta att Belle kommer att bli kvar på psyket ett tag till.
 
Polisen förhör Alicia igen. Hon blir osäker på deras frågor och David brusar upp för att de inte arresterar Lachlan på en gång.
 
Andy sitter i köket på Home Farm. Han säger att han inte litar på Lachlan och att Alicia skulle aldrig göra någon illa. Lachlan som varit i hallen hör detta. Chrissie blir vansinning när hon hör det och skäller ut Andy. Hon säger även till Robert att om han inte stöttar henne som hon stöttat dem senaste tiden och litar på Lachlan så kommer hon att kasta ut honom.
 
Rachel pratar med Kerry på salongen. Hon beklagar sig över att Tracy bor hos Dingles och kommer kanske lyckas lura tillbaka Sam. Kerry råder henne att hjälpa Tracy att hitta ett boende istället.
 
Megan säger till Jai att hon accepterar att han träffar Archie. Allt hon vill är att de blir en familj igen.
 
Lawrence söker upp David och Alicia för att be henne ta tillbaka anmälan. Han ber henne tänka på vad en rättegång innebär, att hon måste berätta alla detaljer igen. Lawrence erbjuder dem ekonomisk kompensation men då blir både David och Alicia förbannade.
 
Jimmy väntar på Lawrence på Home Farm för att be honom skicka Nicola till Dubai istället. Först vill inte Lawrence diskutera detta men går sedan med på förslaget. När Jimmy berättar detta för Nicola blir hon överlycklig även om hon kommer att sakna Angel under den veckan hon ska vara borta. (Kommer månne Nicola att bli kvar lite längre i Dubai under tiden skådespelaren är mammaledig? Hoppas att de inte tar död på henne bara, med någon flygolycka eller så...)
 
Chrissie blir rasande när hon får höra att Lawrence pratat med Alicia och David men han säger att han försökte medla mellan dem och att de bör tänka på att skvallret kommer att komma och då riskerar även att det Lachlan gjort förut att komma ut. Chrissie svarar att Lachlan tog bara en flickas tröja, att det inte var något allvarligt. (Ändå flyttade de därifrån till Emmerdale) Robert säger att Lachlan var oskyldig då och är oskyldig nu så de har inget att dölja.
 
Lachlan sitter och kollar på bilder på Alicia på datorn när Andy kommer förbi och ber om ursäkt för kommentaren förut. Lachlan svarar bara "lever du fortfarande".
 
Lawrence, Chrissie, Robert och Lachlan åker in till byn för att gå till puben. Precis utanför på gatan möter de Alicia och David. David får ett utbrott och blir rasande. Chrissie börjar skrika på Alicia som svarar att hon trodde de var vänner.  Chrissie säger att allt är Alicias fel för hon är en...pedofil!
 
 
 
Tack allihop för gratulationerna =D

Köpa gardiner

Inskrivet kl 22:17
 
Rachel är på väg att åka från byn till det nya jobbet så Ali är förtvivlad. Det gör att Ali söker upp Sam för att få honom att fatta att Rachel älskar honom och att han bör tänka efter att om han älskar henne så måste han se till att hon stannar kvar för annars kommer han att förlora henne igen. Hon säger att om han får kramp när han ser Tracy så är hon rätt för honom men annars inte.
 
Leyla påpekar för Megan att Rachel snart sticker och att Jai kanske borde ta farväl av sin son. Megan verkar först inte vilja säga något till honom men sen söker hon upp sin man på fabriken och berättar vad som är på gång. Jai blir irriterad på Megan som inte sagt något tidigare men han går iväg för att leta efter Rachel.
 
David vill fira Alicia lite i förväg eftersom de kommer att befinna sig på väg till Paris på hennes födelsedag så han ordnar en liten fest på puben. När Jacob bara ger ett kort till henne så får David veta att den egentliga presenten är förstörd på grund av Lachlan. David blir tvungen att åka iväg från festen för att följa med Priya och Amba till sjukhuset för de är rädda att barnet blivit sjukt efter händelsen i ladan.
 
Lachlan, som håller Eric sällskap i butiken medan David och Alicia festar, ser när David åker iväg med bilen. Strax efter kommer Val och vill att Eric skyndar sig till värdshuset för de har blivit en av kandidaterna till "British Best Bed & Breakfast" så nu måste de storstäda och fixa innan juryn kommer. Lachlan blir ensam i butiken så han stänger och går upp till Alicias och Davids lägenhet.
 
Chrissie ser Lachlans dator och tänker kolla den men hon har inte hans lösenord. Istället så kollar hon hans kamera som ligger bredvid på bordet. Där upptäcker hon en massa bilder på Alicia.
 
Sam kommer till värdshuset för att prata med Tracy. Han kysser henne för att se om han känner något speciellt men när han inte gör det så gör han slut med henne. Tracy blir så förtvivlad att hon måste skylla på det när hon borde jobba.
 
Leyla och Alicia börjar bli fulla så Alicia vill gå hem. De skiljs åt vid butiken och Alicia blir lite förvånad över att det är stängt och att Eric inte är där. Lachlan som hört att de var på väg skyndar sig ned från sovrummet. Han hjälper Alicia och hämtar två glas champagne åt dem. Hon säger åt honom att han är för ung för att dricka. Lachlan ger henne väskan och hotar med att slänga den om hon inte tar emot den. Alicia kan inte säga nej utan tackar och tar emot. Hon är rätt snäll mot honom och ger honom beröm. De sitter på soffan och hon smeker hans arm medan hon pratar om att David är på sjukhuset. Alicia som är rätt onykter somnar på soffan. Lachlan lägger en filt över henne och sitter och tittar ett tag. När han kollat att hon verkligen sover så knäpper han upp skärpet till hennes shorts (sades det men jag trodde det var en kjol)
 
David och Priya kommer hem från sjukhuset och de har blivit försenade för att bilen gått sönder på hemvägen. När David säger att han ska gå hem till Alicia så ber Priya honom att tillbringa lite mer tid med dottern eftersom de inte kommer att kunna ses på en vecka, så David blir kvar och pratar om Lachlan som är obehaglig.
 
Georgia pratar med Diane som frågar om förhållandet med Rodney. Georiga erkänner att Rodney gjort slut men att han nu insett att hon är det bästa som hänt honom. Hon sätter sig sedan med Rodney och dricker vin och planerar inför flytten. Hon vill att de åker och köper gardiner tillsammans men det vill inte han när han inser att det inte var ett annat ord för en sexakt. Hon svarar då att de måste ju ordna saker tillsammans om de ska flytta ihop. Rodney förklarar att de är inte ihop ens. Georiga blir förbannnad på honom och han får en örfil när han säger att han trodde de hade ett kravlöst förhållande.
 
Alicia vaknar upp på soffan och får panik när hon inser vad som hänt. Hon skäller ut Lachlan och går sedan till Leyla för få hjälp. Alicia berättar att hon blivit sexuellt antastad av honom och de ringer polisen som kommer dit för att förhöra henne och ta prover.
 
Sam och Jai är båda på väg för att stoppa Rachel vid tåget men upptäcker att Dans bil står kvar utanför huset. De frågar Dan om var hon är och han säger att Rachel tagit en taxi till stationen. Sam blir förtvivlad över att han missat henne igen. Då kommer Rachel ner från övervåningen. Sam förklarar sin kärlek med att säga att han får kramp så fort han ser henne och han ber henne stanna. Rachel tvekar men sedan kysser hon honom. Jai blir lättad när han inser att hon kommer att stanna kvar i byn. Han går till fabriken för ordna med lite saker. Megan är där så han berättar att Rachel kommer att stanna. När hon gått så ringer han sin advokat för att skydda sina tillgångar inför sin fru.
 
Chrissie konfronterar Lachlan angående bilderna på Alicia när han kommer hem. Lachan svarar att han hjälpt Jacob att göra ett album men att Jacobs bilder var suddiga. Han säger att det var i onödan eftersom Jacob slängt albumet. Lachlan blir sedan bitter över att hans mamma aldrig litar på honom utan alltid misstänker att det är något dumt han gjort.
 
David kommer till Leyla för att hämta Alicia. Han får veta vad som hänt och blir först chockad men sedan vill han konfrontera Lachlan. Tjejerna stoppar honom och han märker att Alicia inte vill gå hem och hon rycker till när han rör vid henne.
 

En dyr handväska och Top Gun

Inskrivet kl 21:21
 
Jai ser Rachel och Archie på kaféet. Han stannar till och får hålla sin son i famnen. Rachel ska precis berätta något när Megan kommer in. Megan blir förvånad och ännu mer när hon får höra att Jai köpt skor till sin son. Hon blir besviken över att Jai inte berättar för henne om vad som händer.
 
Priya är orolig över att Amba är borta. Hon säger till Rakesh att hon tycker det Nicola gjort är oförlåtligt.
 
James låser upp ladan och blir förvånad när han hittar Nicola och barnet där. Nicola är rasande men lugnar ned sig. Hon går till byn och där står det polisbilar och fullt med folk utanför Priyas hus. Polisen tar hand om Amba och ger till Priya sedan leder de Nicola in i polisbilen. Hon förstår först inte vad som händer men när hon inser att hon är anklagad för något så är det försent. Nicola ropar efter Jimmy som står utanför huset.
 
Chrissie ska hålla ögonen på Andy men när han inte syns till på Home Farm så ringer hon Diane. Precis då dyker Andy upp på puben för att prata med henne. Andy erkänner för henne hur svårt han haft det och trots att han har familj och barn som älskar honom så har han känt sig otacksam och därför känt att han inte ska leva.
När Sarah berättar för Diane att hon ska vara med i en skolpjäs och vill att pappa ska se den så lovar Diane att han kommer komma dit. Debbie som hör det vill inte att de lovar Sarah något som kanske inte kan hållas men Diane är övertygad om att Andy är på väg att bli bättre.
 
Jacob ser minnesalbumet till Alicia som Lachlan har gjort och han blir besviken över att det står att albumet är från dem båda. Lachlan försvarar det med att han faktiskt varit den som gjort själva arbetet. När Jacob senare ser att det inte finns några bilder där han eller David är med på så river han ut några sidor.
 
Nicola kommer hem från polisstationen. (Hon vaggar fram så skådespelaren är nog gravid) När hon lyssnar på sitt mobilsvar och hör att Jimmy ber henne lämna tillbaka barnet så blir hon förbannad över att till och med han trodde att hon kidnappat Amba. Det leder till att Nicola får en kris, hon börjar tvivla på förhållandet med Jimmy. Han säger att hon älskat honom mer än han förtjänat och hon håller med. Nicola säger att nu har hon kanske inget mer kvar att ge.
 
Cain och Noah ska besöka Charity i fängelset. Moira erbjuder sig att följa med men Cain vill inte det. Noah blir glad över att få träffa sin mamma igen och han berättar om hur mycket Moira ställer upp. När Noah går iväg för att handla något gott så erkänner Charity att hon menade allvar med det hon sagt innan hon åkte in i fängelset. Cain försvarar sig med att han är med Moira nu så han är inte intresserad. Charity svarar att han vet att det är något speciellt mellan dem bara att han inte inser det just nu men hon kommer att vänta på honom. När Cain kommer hem så nämner han givetvis inget av det Charity sagt.
 
Chrisse kommer in i butiken och pratar med David och Alicia. Lachlan står en bit ifrån och hör när Alicia beundrar Chrissies handväska. David påpekar att väskan är alldeles för dyr men hon kommer att få något annat på sin födelsedag, en weekend i Paris.
 
Lachlan beställer väskan på nätet. När den kommer så råkar Nicola se den och även prislappen.
 
Rachel har fått jobb i Luton. Ali blir först besviken över att Bob råkat få veta det först och sedan blir hon besviken över att Rachel antagligen kommer att flytta igen.
 
Rodney säger åt Jimmy att skärpa sig och försöka rädda sitt äktenskap. Han säger att Nicola behöver mer romantik, inte bara en natt på värdshuset. Det gör att Jimmy dyker upp på puben utklädd till en officer i vit uniform och en bandspelare. (Jag trodde att han skulle göra scenen från "En officer och gentleman") Han sjunger med i låten "You´ve lost that lovin´ feelin´", inte så klockrent men från hjärtat. Nicola tittar misstänksamt på honom men han förklarar att han förödmjukar sig själv denna gång. Han ber om en andra chans och Nicola smälter.
 
Chrissie hittar en tjejhalsduk i Lachlans ryggsäck när hon letar efter smutsiga gympakläder. Han säger att det är en present till en tjej i skolan när Chrissie frågar.
 
Alicia hittar en presentpåse på affärsdisken. Det visar sig vara väskan från Lachlan men hon tror att det är David som köpt den. David nekar så då tror Alicia att Chrissie gett henne väskan.
 
David kommer till Home Farm för att prata affärer med Chrissie men hon är inte där just nu så han får vänta. Nicola nämner den dyra väskan som Lachlan köpt och då inser David vem som köpt alla överraskningar till Alicia. Han konfronterar Lachlan som är väldigt kaxig och vill inte alls se det som om han gjort fel. David säger åt honom att låta bli andras fruar för om de är gifta så är de ändå förgamla för Lachlan. Lachlan svarar med frågan om David känner sig hotad.
 
Georgia börjar närma sig Rodney igen och vill bjuda honom på vin. Hon är väldigt flirtig så både Diane och  Lawrene som ser det på puben börjar undra om de är ihop igen. Rodney förklarar att de inte är ihop men att han hoppas på att de kan ha ett kravlöst förhållande.
 
Alicia lämnar tillbaka väskan till Lachlan. Hon tackar honom och säger att hon gillar omtanken men att hon kan inte behålla en så dyr present. (Hon borde väl lämnat tillbaka cd:n också) Alicia hoppas att allt är bra mellan dem nu så det inte blir någon konstig stämning. Lachlan svarar att det är okej och då smeker hon honom på armen innan han går ut ur rummet.
 
Lachlan sitter framför datorn och söker på hur man kan sabotera någons bil utan att bli upptäckt och han tittar på bilder på Alicia och David. Samtidigt står Chrissie och Robert och diskuterar hennes oro över sonens konstiga beteende angående halsduken hon hittat i väskan.
 

Kopia av någons mamma

Inskrivet söndag 7/2 kl 22:30
 
Andy har fått sova på Home Farm efter nattens äventyr. Han ber Robert om ursäkt, inte för att han tänkt ta livet av sig utan för att han var nära att ta Robert med sig över stupet.
 
Jimmy övertalar/betalar Val till att ordna en romantisk lunch för honom och Nicola. Nicola får ledigt eftersom de på Home Farm har tillräckligt att tänka på när Andy är där. När lunchen serveras så sitter en ung man en bit ifrån. Nicola tror att han flirtar med henne så när Jimmy går på toaletten så kommer mannen fram. Hon avfärdar honom med att hon är lyckligt gift. Mannen går iväg men återkommer efter ett litet tag. Han frågar Nicola om hon varit i en stad (jag minns inte namnet) för hon är en kopia av hans mamma. Nicola blir förnärmad och efter det är hennes romantiska humör som bortblåst. Jimmy och hon bokar ett rum men allt som händer är att de tittar på tv hela kvällen.
 
Robet berättar för Diane och Chas om vad Andy tänkt göra. Chas skyndar sig till Debbie för att prata med henne. Diane får se breven och hon läser sitt men beslutar sedan att de andra breven bör förstöras.
Debbie blir rasande och åker till Home Farm för att skälla ut Andy. Hon säger åt honom att tänka på barnen lite mer, speciellt Sarah som varit dödssjuk och kämpat utan att ge upp.
Diane tackar sedan Robert för att han ställer upp så mycket för Andy.
 
Gabby ber Harriet att följa med till skolan när det är dags för en dag när föräldrarna berättar om sina jobb. Hon tycker att både Ashley och Bernice har så tråkiga jobb och eftersom Harriet är pappans sambo så är det bättre hon kommer med och berättar om polisyrket. Det blir en succé och Gabby är nöjd. Harriet börjar tänka till och säger sedan till Ashley att hon vill bli privatdetektiv. En professionell Betty frågar Ashley då =)
 
Laurel talar om för Marlon att de ringt och sagt att hon inte fått jobbet men att de hör av sig om något annat dyker upp. Hon påpekar att de borde ta ut hyra från hennes far. Marlon vill inte det eftersom det skulle få Doug att känna sig än mer hemma men Laurel frågar sin pappa ändå. Doug går givetvis med på att hjälpa dem med hyran.
 
Rachel och David sitter på kaféet och hon berättar om jobb hon sökt. När Jai går förbi nämner hon med lite högre röst att Archie växer ur kläderna så snabbt. Det gör att Jai åker in till stan för att shoppa barnkläder. Till Megan säger han att han har ett affärsmöte.
 
Chrissie kommer in på kaféet för att prata affärer med David så Rachel går iväg. Chrissie påpekar att David har samma rakvatten som Lachlan. När David frågar henne om Lachlan pratar om någon speciell tjej...eller kille så blir Chrissie misstänksam men David säger att han inte vet något. Senare så frågar Chrissie Robert om han tror att Lachlan gillar killar men Robert tvivlar på det.
 
Någon ringer upp Rachel och berättar att hon fått jobbet hon sökt.
 
Chas har sin födelsedag men vill inte fira den efter allt som hänt. Aaron som hör detta blir ännu mer förtvivlad så han söker upp Robert för att göra slut med honom, denna gång för gott.
 
Nicola kommer in på skönhetssalongen för att prata med Bernice efter den misslyckade romantiska kvällen. När hon ser att Kerry lyssnar intresserat så överdriver hon och säger att hon och Jimmy hade sex hela natten. Kerry som fixar Priyas naglar vill höra mer. Amba vaknar så Nicola erbjuder sig att passa barnet tills Priya blir klar. Hon och Amba går ut på promenad men när det börjar regna söker hon skydd i en lada. Tyvärr kommer bonden (Jag såg inte vem) och låser dörren till ladan. Nicola försöker skrika efter hjälp men ingen hör och mobilen har ingen täckning så hon kan inte ringa.
 
Jimmy som försökt få tag på Nicola kommer till salongen för att fråga Bernice om hon vet var Nicola är. Kerry tittar imponerat på honom tills han får veta varför och erkänner att de bara tittat på tv hela kvällen. Priya börjar bli orolig och när hon får höra att Nicola kommit i klimakteriet och får svårt att få fler barn och att hon "kidnappat" baby Carl och dessutom bitit Cathy så det blivit polisärende så får Priya nog och ringer polisen.
 

Komplimanger direkt ur ordboken

Inskrivet söndag 7/2 kl 09:29
 
Laurel ska på jobbintervjun på universitetet men hon är nervös och vill ha lite stärkande först. När Marlon är ur synhåll så tar hon en kopp vodka. Det gör att hon missar bussen så hon går hem och ringer skolan för att få en ny tid. De är inte lika medgörliga som hon vill så hon blir förbannad och säger att hon struntar i dem.
 
Nicola beklagar sig för Bernice att Jimmy inte verkar se henne, inte ens när han ska hjälpa henne med att dra upp dragkedjan på en klänning. Bernice berättar det för Jimmy och låter honom öva på henne med att ge komplimanger.
 
Andy pratar med sina barn om att de inte bör följa med på Katies begravning.  Han pratar om hur mycket de betyder för honom och han ger dem några gamla smycken. Sarah ger honom ett kort med några rader som hon skrivit om Katie. Han tar med det för att läsa i kyrkan.
 
Aaron hör överallt om hur dåligt folk mår över Katies död så han vill inte gå på begravningen. Chas blir besviken över att han inte ställer upp för henne nu när hennes bästa vän är borta.
 
Kirin tar lite bilder på Priya när hon är på kontoret på fabriken och han lägger upp det på deras facebooksida. Hon blir rasande på honom och skäller ut honom inför Jai. Det slutar med hon ger Kirin sparken inför en häpen Jai.
 
Aaron pratar med Robert och talar om att de måste berätta vad som hänt. Han hotar med att berätta på minnesvakan lite senare. Aaron kommer till kyrkan och det gör Robert orolig så han vänder sig bakåt och tittar flera gånger mot Aaron. Andy läser upp det fina Sarah skrivit om Katie och han blir väldigt rörd.
Efteråt säger han att han inte orkar vara med på puben utan vill vila lite för att det tagit på krafterna.
 
Lisa hjälper Marlon på puben med att ställa fram maten som ska serveras på vakan. Hon berättar om Laurels beetende på fabriken när hon skällt ut sina vänner. När Marlon senare kommer hem och frågar henne om händelsen så ber hon om ursäkt. Laurel säger även att intervjun gått bra.
 
Jimmy söker upp Nicola på pubens toalett för att säga sina komplimanger han letat upp i en ordbok. Nicola märker givetvis att han inte är så spontan men blir glad ändå. Det slutar med att de går in i båset för att ha sex. Bernice som kommer in blir helt förskräckt när hon inser vad de gör.
 
Robert och Aaron står utanför puben för att prata eftersom Aaron vill erkänna att åtminstone han var med när Katie dog. Robert ber honom vänta i alla fall ett litet tag till. När de står där så ser de Andys bil åka iväg. De rusar in och hittar Andys brev uppradade på bordet. Robert läser sitt brev och inser att Andy tänker ta livet av sig. Han tar alla breven och sedan åker de iväg för att hitta Andy.
 
Harriet och Bernice kommer bra överens på vakan så de fortsätter dricka vin på salongen efteråt. Bernice gör ett arbetstest för Harriet som inte vet vad hon vill syssla med. Det visar sig att resultatet blir religiös ledare eller polis eller möjligen brandman.
 
Aaron och Robert kommer i tid till kalkbrottet där Andy sitter i bilen. Robert sätter sig bredvid Andy för att övertala honom att låta bli. Andy vägrar lyssna utan tycker att alla får det bättre utan honom. Robert frågar om Andy har det bättre utan deras far. Han säger att han har i alla fall inte det. Dessutom är Jack döpt efter honom,  ska sonen minnas sin far som en fegis som väljer att lämna dem.
 
Chas, Vanessa och Leyla har gått iväg till en klippa vid kalkbrottet de med för att skjuta upp fyrverkeri och ha en egen liten minnesstund för Katie.
 
Aaron står utanför bilen vid stupet och han ser inte alls ut att må bra. När Robert ser att Aaron inte är där rusar han ut. Andy följer med och ställer sig vid kanten. Aaron dyker upp bakom dem och hör när Robert ber Andy att följa med hem istället. Andy svarar att han behöver inte ta livet av sig eftersom han redan är död för han dog tillsammans med Katie, sen går han därifrån. Aaron står kvar och tårarna rinner...
 

Filé Mign...on

Inskrivet torsdag 4/2 kl 00:21
 
Moira berättar för Adam att det var Emma som flyttat skylten på bilarna även om hon inte erkänner det. Det gör att Adam konfronterar Emma som givetvis nekar och säger att hon är på hans sida. Han tror henne inte först men man ser att han tvekar sedan.
 
David påpekar att Alicias urringning är lite väl tilltagen när hon ska till Home Farm för möte med Chrissie. Han tycker att hon borde skyla sig lite mer men då blir hon irriterad och undrar vad som står på. David måste erkänna att det inte var han som skickade cd-skivan till henne i allahjärtansdagpresent och att han misstänker att det var Robert. Alicia får panik och känner att hon inte kan gå på mötet. Senare ger David henne örhängen som kompensation för blommorna som aldrig kom fram.
 
Pearl får höra att Sandy vunnit när han satsat på hästar. Det gör att hon inte kan låta bli att göra samma sak men hästen hon satsat på vinner inte. Undrar om hon gjorde slut på alla pengar i Katies kuvert?
 
Cain har lite problem med Noah som inte sköter sig i skolan så han får hämta hem honom. När Noah får höra att Cain ska besöka Charity vill han följa med. Debbie är inte säker på att det är någon bra idé.
 
Lawrence ber Robert att prata med Andy om Wylies Farm. När han gör det så vill Andy helt plötsligt åka dit till gården. Robert tvekar men följer med. Andy vill se platsen där han hittade Katie och när de är där så kommer känslorna för Katie fram igen för Andy. Robert känner sig illa till mods och vill därifrån så han åker därifrån medan Andy vill vara kvar.
 
Georiga frågar först Leyla om hur det blir med Katies husförsäljning men Leyla kan inte svara på det så Georgia går till puben för att prata med Diane. Diane säger att de kan prata om det en annan dag men Georgia ger sig inte. Robert som precis kommit in hör det och blir rasande på Georgia och skäller ut henne. Diane tar med sig Robert till lägenheten där han får lugna ned sig. Hon försöker prata med honom om hans sorg efter Katie men han säger att han mår bra. Diane ber honom att säga om det är något som är fel för inget han säger kan chocka henne. Robert tittar på henne och det ser ut som om han vill säga något men sedan ångrar sig.
 
Kirin fixar en facebook-sida för fabriken. Jai blir glad över initiativet men Priya, som hade planerat att Jai skulle bli förbannad och ge Kirin sparken för att ge henne jobbet istället, blir besviken.
 
Laurel är med Bernice och Nicola på puben vid lunchtid. De dricker lite vin och när Nicola och Bernice måste gå så stannar Laurel kvar och fortsätter drickandet. Hon börjar bli onykter när Jai ringer och frågar var hon är. Laurel ska jobba och kommer försent. Jai säger åt henne att skärpa sig och när hon då muttrar över att om hon varit Archie hade han inte sagt åt henne. Jai blir förbannad och säger åt henne att hon får sparken för att hon är onykter på jobbet.
Laurel går hem och beklagar sig för Marlon som dock ifrågasätter hennes agerande. Hon blir besviken på honom och stormar ut från köket. Dock får Marlon henne att be Jai om ursäkt men Jai vill inte ta tillbaka uppsägningen. Laurel blir återigen förbannad och rusar ut från fabriken medan hon skriker åt sina medarbetare. När hon pratar med Marlon och ber om ursäkt för sitt beteende så säger han att hon kan ju börja plugga igen som hon tänkt göra förut. Laurel börjar i alla fall att söka jobb och ska på en arbetsintervju på universitetet för jobb som administrativ assistent.
 
Paddy vill reta Marlon för att han och Rhona har vunnit vadet. Han säger att han vill ha Filé Mign...on, eftersom det låter dyrt när det är svårt att uttala. Marlon frågar om det är okej att han lagar middagen istället för att de går ut på restaurang eftersom de måste spara pengar nu när Laurel är arbetslös. Paddy går givetvis med på det och erbjuder henne jobb på veterinärkliniken om hon kan tänka sig jobba med Pearl. Marlon tror att Laurel hellre börjar plugga.
 
Andy vill inte gå på begravningen så Diane ber Debbie att prata med honom. Debbie säger till Andy att tänka på barnen som behöver honom. Hon säger att Sarah är ledsen för att hon gjort honom ledsen. Andy svarar att det inte är Sarahs fel såklart. Han lovar att prata med dem men först ska han jobba.
 
Moira försöker också att prata med Andy och tala om hur viktigt det är att ta farväl för att kunna gå vidare. Andy svarar henne att han kanske inte vill gå vidare.
 
Andy sitter i köket hemma hos Diane och skriver avskedsbred till sina nära och kära. Diane tittar in så han gömmer breven under en tidning. Hon frågar honom om han ändrat sig och han svarar att nu vet han vad som måste göras. Diane går ut därifrån och Andy tittar på alla sina brev.
(Allvarligt, jag pallar inte med ett dödsfall till nu...)

En ny eller skrotbil

Inskrivet kl 21:44
 
 
Ross nämner för Emma att läkarkliniken i närheten söker en sjuksköterska. Finn tycker det är bra med ett jobb i närheten om hon ändå ska bo kvar i byn. Emma söker upp Val för att fråga henne om läkaren och kliniken. Val talar om vad hon vet men sedan övergår samtalet i hur illa hon tycker om skrotfirman som Adam och Aaron har.
 
Aaron råkar höra när Chas pratar med Diane och Moira om Belle och svårigheten att komma över känslan av att vara skyldig till någons död. Det gör att han hälsar på Belle på sjukhuset. Han råder henne att inte haka upp sig på sådant som hon inte kan kontrollera.
 
Marlon går till jobbet och då passar Doug på att bjuda Laurel på ett glas vin. Plötsligt kommer Marlon hem igen och upptäcker vinet. Han blir besviken men Laurel säger ifrån att hon är vuxen nog att bestämma när hon ska dricka och vill han ingå ett vad med sin kompis så är det okej för henne men hon vill inte vara med.
 
Adam är irriterad över att Aaron inte hjälper till på skroten. Det kommer ett medelålders par dit med en bil de ska skrota. Adam har inte kontanter där så han måste hämta pengar. Paret lämnar även sin andra bil där medan de går till byn för att äta lunch så länge. Adam ringer Aaron och talar om vad som ska göras, sedan sätter han upp en lapp med ordet "skrot" på skrotbilens vindruta innan han drar iväg. Emma som stått och gömt sig passar på att flytta lappen till parets andra bil.
 
Belle ska bli utskriven från sjukhuset men vill inte komma hem. Hon inser att det är bäst att stanna kvar för att bli frisk. Lisa som först blir orolig för att Belle ska komma hem och att de kanske inte kan hjälpa henne blir sedan orolig för att hon ska vara kvar.
 
David och Alicia kommer på middag hos Robert och Chrissie. Lachlan och Lawrence är på bio och Jacob är hos en fotbollskompis. Chrisse frågar nästan på en gång om David och Alicia är villiga att utvidga sin affär till en butik i Home Farm. Alicia blir eld och lågar direkt medan David är mer fundersam.
 
Aaron kommer till skroten och börjar skrota den bilen som är skyltad. När Adam dyker upp blir han vansinnig för att Aaron tagit fel bil. Paret dyker upp och blir förbannade för att deras bil är förstörd. Adam lovar att de ska få ersättning för skadan. Senare när paret fått pengar som Adam fixat så ses han och Aaron till puben. Givetvis blir de osams och börjar tjafsa. Emma som hör dem sitter bara och ler för sig själv.
 
Byborna börjar sitt allahjärtansdagsfirande utom på puben där Diane bestämt att inget firande ska ske med hänsyn till Andy. Laurel har fått ett kort fyllt med glitter så hon kommer försent till jobbet. (Lustigt att programmakarna inte tänkt på att 14/2 förra året var på en lördag. Jobbar de som vanligt på fabriken oavsett lördag eller söndag?) Ali säger åt henne och senare så beordar hon Laurel att komma in och jobba kväll dagen efter.
 
Alicia får inga blommor av David även om han väntar på att de ska komma. Han ska ringa till blomsteraffären för att kolla vad som hänt men så kommer Alicia in så Lachlan får fortsätta samtalet i ett annat rum. Däremot så kommer det ett kort och en cd med Adele till Alicia. Hon tror att det är David som skickat det men han säger inget. David tror att det kan vara Robert som ligger bakom den överraskningen.
 
Robert pratar med Aaron om att Chas hotar med att skvallra om de fortsätter att träffas. Aaron säger att de kan ses ändå bara att de måste vara försiktiga men Robert vågar inte det.
 
Paddy söker upp Adam för att prata om vänskap. Han jämför med sin vänskap med Marlon som fått utstå många prövningar men att de håller ihop ändå. Adam pratar sedan med Aaron för att försöka få reda på vad som händer och varför han inte är på jobbet när de precis startat upp allt. Aaron erkänner att det varit en kille men att det är över nu.
 
Robert säger till Andy att engagera sig i Katies begravning för både hennes skull och sin egen. Andy frågar varför Robert bryr sig när han ändå hatade Katie. Han får till svar att det spelar ingen roll för han älskar sin bror. och att deras far hade sagt samma sak. Andy kommer till begravningsplaneringen med Ashley men har inte mycket att säga om hur han vill ha det. Diane blir lite besviken och säger att hur skulle det ha sett ut om hon hade struntat i allt när Jack dog.
 
Moira pratar med James om Adams och Aarons misstag med bilen. Hon inser snabbt att båda kanske är oskyldiga för att någon annan kan ha jävlats med dem. Moira tror att det kan vara Val som vill ha bort skroten. Hon konfronterar Val som givetvis nekar och påstår att hon hade alibi för hon hade pratat med Emma och sedan haft telefonsamtal med Tracy. Moira förstår då att det kan vara Emma som är skyldig istället så hon går hem till henne och frågar. Givetvis nekar Emma men Moira är övertygad och säger att det som sagt kan gå utför väldigt snabbt när det väl börjar gå illa...
 

Blombeställning till fel adress

Inskrivet kl 23:33
 
Lachlan hjälper Alicia med Katies minnesalbum. Han sitter på kaféet och väljer ut bilder från datorn. Jacob ser det och frågar om han kan göra ett till Alicia som snart fyller år. Lachlan går med på det om Jacob fixar bilder.
 
James vill bjuda Emma på lunch för att kunna göra ett avslut på det de hade. Hon missuppfattar tanken och kommer uppklädd. När James pratar om skilsmässa blir hon förvånad och ledsen. Emma går iväg till toaletten och gråter en skvätt sedan återvänder hon till James och säger ok till skilsmässa.
 
Andy vill inte träffa barnen för han är så ledsen och vill inte visa det för dem. Debbie tycker han borde träffa dem ändå så hon lämnar barnen hos honom hemma hos Diane. Sarah pratar om Katie så Andy blir ännu mer ledsen så Debbie får hämta hem barnen.
 
Rhona upptäcker att Pearl är ledsen för att hon fått en jättehög värmeräkning. Det visar sig att Pearl betalat för lite ett tag så nu får hon betala extra mycket. Rhona erbjuder Pearl förskott på lönen men det vill hon inte gå med på. När Pearl får veta att Rhona bestämt att Katies räkning ska strykas så behåller hon kuvertet med pengar, till veterinärräkningen, som Katie gett henne för några dagar sedan.
 
David kommer på att han måste köpa något till Alicia till allahjärtansdag. När hon är ute på ett ärende så passar han på att ringa för att beställa blommor. Han hinner inte prata klart förrän hon kommer tillbaka till butiken. David ger Lachlan telefonen och sitt kontokort för att han ska kunna avsluta affären. Lachlan lämnar fel adress till blombutiken och frågar om dyrare buketter.
 
Chrissie bjuder Alicia och David på middag som tack för hjälpen på bröllopet och för att kunna kolla lite foton på dem. David känner sig lite olustig för han vill ge Lachlan sparken från butiken för att han tycker att grabben stirrar på honom för mycket.
 
Robert pratar med Chas och Paddy angående deras vetskap om affären med Aaron. Han blir tvungen att lova Chas att inte såra Aaron och göra slut med honom på en gång annars kommer hon att berätta för Chrissie.
 
Dingles upptäcker att Belle är borta och antagligen inte sovit hemma under natten. De hittar även hennes mobiltelefon och medicin som hon inte tagit med sig.
 
Lisa och Zak får hjälp av Cain och Harriet för att leta efter Belle. Samson som struntar i skolan hittar Belle i en lada på Wylies farm. Hon säger åt honom att gå därifrån innan hennes olycka drabbar honom också, precis som den haft ihjäl Gemma och Katie och nästan Cain och James. Belle säger åt Samson att inte tala om att han sett henne.
 
Samson kommer hem och Lisa märker direkt att något hänt. Hon frågar honom men han nekar, tillslut får de reda på att han träffat Belle och var hon är. De åker dit allihop, även Sam, Tracy och Rachel.
 
Belle går upp bland takbjälkarna i ladan. Hon hör Gemmas röst hela tiden. Belle stannar till vid en avsats och börjar bråka med Gemma. Alla som letat efter Belle kommer in i ladan. Hon vill inte prata med dem så tillslut får Sam och hans tjejer gå ut och även Zak och Lisa. Kvar är Harriet som pratar med Belle och Cain som smyger upp och får tag på henne innan hon hinner skada sig själv. Ambulans och personal kommer dit och Belle åker till sjukhuset. Belle får medicin så hon kan sova. Cain pratar med Zak och Lisa om Katies begravning som han tycker Belle ska gå på. Lisa är emot det och hon är orolig för att Belle ska tvångsvårdas för hon är för ung för det.
 
 

RSS 2.0