Att kyrkoherda

Carl letar efter pengarna i garaget. Debbie säger att de inte är där men han tror henne inte. Hon tar en skiftnyckel för att slå till honom men han ser det och grabbar tag i hennes hand. Nar han inser att pengarna inte är där så tvingar han Debbie att gå hem så han kan leta där. Carl river runt i hela lägenheten men hittar inget. Han blir bara mer och mer förbannad. Debbie säger att han hittar inte väskan i Sarahs rum om han nu tror det och då inser Carl att pengarna ligger i en väska. Han tvingar med sig Debbie till skjulet bakom huset.
Charity som är på väg hem från jobbet hör hur Carl skriker på Debbie så hon rusar dit och får tag på en spade som hon slår honom med. Hon är så förbannad att hon skäller ut honom. Carl får gå därifrån utan pengarna och Debbie tackar sin mor för hjälpen.
Dagen efter kommer Charity hem till Debbie för att höra hur hon mår och då passar Debbie på att bjuda över henne och Noah till julen.
Charity säger till Chas vad Carl gjort. Chas går hem och konfronterar Carl men han bryr sig fortfarande bara om pengarna. Som tur är ska han iväg på långkörning några dagar så allt kanske kan lugna ner sig...

Terry, Brenda, Val och Eric tittar på menyer för att komma på vad de ska ha för slags mat i restaurangen. Val vill givetvis ha ostron, kaviar och annat dyrt men Terry tror att det blir bättre med billigare mat. Hon säger sedan att Eric kan laga sin berömda hummer han alltid gör när hon fyller år. Både Brenda och Terry ser skeptiska ut. Då säger Eric att han ska bjuda dem på en middag de aldrig glömmer och även David som sitter bredvid blir bjuden.
När de sedan kommer till middagen på B&B:t så är Terry nöjd med hummern medan Brenda inte tycker den var så märkvärdig. Eric blir lite sur och säger att de inte har så bra mat på cafét. Brenda ser det som en utmaning och hon säger att hon ska minsann visa dem.

Ashley är på väg hem för att skriva klart julkorten medan Sandy är med Gabby och Rodney på puben. Sally kommer precis till Ashley för att lämna en julklapp till Gabby och hon vill komma in för att prata med Ashley.
Han låter henne komma in men han säger att han behöver lugn och ro och inte hennes sällskap. Hon går därifrån.
När Sally sedan pratar med Edna så säger Edna att de måste prata med Ashley. De går över till prästgården och Sally går in i köket för att fixa te. Hon ser julkorten som föreställer familjen Thomas och hon stoppar ner ett kort i handväskan.
Edna pratar med Ashley men han blir förbannad och börjar skälla på henne för att han tycker att hon läxar upp honom. Edna blir skakad och hon och Sally går därifrån. De går till puben för att lugna ner sig och där möter de Betty och Pearl. De funderar på vad de ska göra och hur det ska bli med julen när Ashley inte har tid att göra sina plikter. Edna undrar om de ska ringa biskopen för att be om råd. Sally blir arg och kallar dem för att vara egoister för de inte bryr sig om hur Ashley känner sig, de är inga riktiga vänner. Sedan rusar hon ut från puben. De andra sitter kvar förvånade utom Doug som följer efter och säger till henne att det är hon som förstör för Ashley.

Faye får tillfälle att träffa Mark när de åker ut med bilen. Han vill nästan tala om för alla hur han känner men de kommer överens att de ska vänta tills julen är över som de bestämt. Sedan är han och Natasha på puben och han blir orolig när Faye går fram till Natasha för att prata. Natasha säger att han inte behöver oroa sig eftersom det är bara ren artighet mellan dem.

Maisie är sur och grinig när hon jobbar. Jimmy som berömmer henne för att hon ser bra ut får sig en utskällning. Diane säger åt henne att gå till rummet bakom puben. Katie säger till Ryan att be om om ursäkt för att han retat henne tidigare. När Maisie kommer ut till baren igen så är hon på strålande humör. Ryan kommer fram och ber om ursäkt och då ber hon om ursäkt. De båda står där och ber varann om ursäkt flera gånger tills Katie kommer fram och avbryter dem. Nu är de vänner i alla fall och det skrämmer Ryan en aning.

Moira är glad över att det snart är jul och hon vill ha en puss av Paddy så hon ställer sig under misteln som hänger på puben. Paddy surar och vill inte alls. Då berättar John att Paddy är rätt ensam eftersom han inte har någon familj. Moira bjuder över Paddy till julen och då måste ju givetvis Aaron följa med...

Ashley pratar med Laurel i telefon. Han berättar sedan för Sandy att han får komma över några timmar på juldagen för att träffa barnen för Gabby ska givetvis fira julen med sin lillebror. Ashley mår inte alls bra av att sakna sin familj.

Sally sitter och klistrar ett foto på sig själv, över bilden på Laurel, på julkortet hon snodde hos Ashley...


Colin, jag ordnar en ny flik för de som är intresserade av Emmerdalebesök, i morgon.


Fear of the dark

Marlon och Eli är oroliga för Lizzie som bara sitter på soffan och lyssnar på tv:n. Hon vill inte ut bland folk. Marlon pratar med Lisa och frågar om inte hon kan prata med Lizzie. Lisa kommer dit och Lizzie är på sitt tvära humör och vill inte alls ha sällskap eller prata. Lisa ger sig inte och efter en stund så bryter Lizzie ihop och börjar gråta. Hon berättar att hon blivit rånad en gång förut och det var en obehaglig upplevelse så numer är hon alltid rädd när hon ska gå ut. Hon är rädd för mörkret hon lever i...

Fabriksarbetarna jobbar på och Charity är glad över att ha klarat av sin andra arbetsdag. Chas vill ha sällskap till puben och Charity och Faye följer med. De frågar Jai som först tackar nej med förklaringen att han inte får umgås med personalen men sedan kommer han med ändå. Han bjuder tjejerna på en drink.

Även Katie, Ryan, David och Leyla är på puben och står och pratar med Maisie som är lite svartsjuk på alla par. Katie säger sedan till Jai att Maisie är en glad tjej som gillar att ha kul och hon är väldigt flirtig av sig.
Faye ser att Mark kommer in på puben så hon skyndar sig till bardisken för att hämta vatten. Hon ställer sig nära honom och de tar varandras hand i skydd av disken. De träffas sedan en snabbis utanför för Mark har saknat henne och han vill hålla om henne. Faye vill inte gå hem med honom eftersom Ryan kan dyka upp och hon skrattar åt Marks förslag att åka väg med bilen.
Jai flirtar med Maisie och när hennes arbetsdag är slut så följer hon med honom hem. Han bjuder henne på vin och de sätter sig i soffan. När han böjer sig fram för att kyssa henne blir hon lite sur. Hon påpekar att hon inte är en lösaktig tjej som bara vill ha någon för natten. Jai säger då vad Katie sagt och det retar Maisie så mycket att hon går hem. Hon är väldigt ensam och gråter när hon går därifrån.
Ryan som precis är på väg hem från Katie retar henne lite för att hon inte fått stanna över natten och det gör Maisie ännu mer ledsen.
Dagen efter är hon väldigt tvär på jobbet och när Katie kommer in på puben så går Maisie på rast. Katie frågar Diane om hon får gå in i rummet där bakom puben för att prata med Maisie. Tjejerna reder ut missförståndet och blir vänner igen.

Ashley sitter hemma och skriver julkort medan Gabby och Sandy klär granen. Gabby vill att pappa hänger upp en julängel hon gjort men han har inte tid och då undrar hon varför han är så arg. Ashley svarar att han inte är arg utan han saknar bara Laurel och Arthur. Gabby säger då att om hon hade vingar skulle hon flyga till Laurel.
När granen välter så blir Ashley rätt irriterad men då säger Sandy att de tre ska gå till puben. Ashley protesterar men följer med sedan ändå.
På puben får Ashley höra pikar om familjen och om julkorten som inte kommit än och om julgranen som inte kommit upp i byn, både av Betty och Doug så han blir förbannad och går därifrån.

Aaron träffar Holly ute på gatan och de pratar om dejten de hade igår. När Adam kommer så skyndar sig Aaron att fråga henne om de kan träffas ikväll och hon tackar ja. Adam får då bråttom att säga att hon har sin teckningskurs på kvällen så Holly lovar att höra av sig.

Lisa ska iväg till modelljobbet så hon ber Zak laga mat. Olena som precis kommer hem med Sam erbjuder sig att laga maten. Hon och Sam går till köket och börjar fixa, hon är väldigt vänlig mot honom och pussar honom på kinden.
Lisa får massor med beröm för hon modellar så bra. Ledaren för kursen frågar om hon kan tänka sig att modella naken och Lisa säger att hon ska tänka på saken. När hon kommer hem berättar hon det för Zak som börjar skratta. Hon tror då att han inte gillar hennes kropp men han säger att det gör han. Lisa funderar på om hon ska ställa upp, julen är ju på väg och Belle önskar sig en laptop... Kommer Lisa att kasta kläderna?

Val bjuder Zak, Shadrach, Lisa, Sam och Olena på en drink eftersom deras "polska" husa är så duktig på jobbet. Shadrach säger sedan till Val att hon inte ska räkna med att han bjuder igen ;)
Maisie som kan en fras på polska säger den till Olena men får inte höra något svar eftersom de andra drar iväg med henne.
Senare så frågar Val om Olena är intresserad av att hjälpa till i restaurangen när den är klar och Olena blir jätteglad. Sam hör det och när Val säger att Olena kanske tycker det är så bra i byn att hon stannar för all framtid ser han väldigt generad ut. Hon ger också Olena rådet att aldrig skaffa barn för då kan man inte förverkliga sina planer på att se världen...

Aaron kommer hem till Holly på gården. Adam blir inte alls glad över sällskapet så han går iväg för att titta på tv. De frågar sedan honom om han vill följa med ut på stan nån kväll men Adam är inte intresserad.
Adam ska sedan tömma en gammal lada med Andy som råkar vara lite sen så han börjar själv. De ska flytta på gamla oljetunnor men märker inte att den ena läcker.
Efteråt går Andy och Adam till puben och när de går därifrån så vill Adam fråga Andy en sak. Han frågar om Andy kan tro att Aaron skulle vara bög. Andy som inte fattar frågan får då veta vad som hänt men han tror att Adam missuppfattat situationen eftersom Aaron varit ute efter både Victoria och Holly.

Carl möter Debbie och han frågar henne om varför Charity är kvar i byn. Debbie som inte vill prata med honom säger att hon inte vet. När hon sedan kommer till puben och ser Carl sitta där och vara oförskämd mot Charity blir hon irriterad. Charity som tröttnar på pikarna går därifrån. Debbie möter Chas på toa  och säger till henne att hon borde försvarat Charity när Carl är elak. Debbie går ut från toan och säger sedan till Carl att han får med henne att göra om han är elak mot hennes mamma igen. Carl som är arrogant undrar vad hon kan göra åt saken, hennes mamma är ju bara ute efter pengar i alla fall. Då blir Debbie arg och säger att det inte stämmer eftersom Charity haft pengarna men gett bort dem. Sedan går hon också ut från puben.
Chas kommer ut från toa och Carl vill givetvis veta vad hon vet. Hon vill inte diskutera det på puben så de går hem. Väl hemma blir han som besatt av att få veta vad Chas vet men hon säger inte så mycket. Det gör honom mer irriterad eftersom hon vetat om att Charity haft pengarna men att hon inte sagt det till honom. Han pratar knappt med henne och det enda han säger är att han vill veta var pengarna finns. Chas tröttnar tillslut och säger till honom att han får välja mellan henne och pengarna.
Hon tror att han lugnar ner sig och hon säger till Debbie att det var dumt att berätta att Charity haft pengarna men hon tror att Carl lämnat det bakom sig nu så hon behöver inte vara orolig, annars hade han nog redan dykt upp.

Debbie som är utanför verkstan när det är stängt och igenbommat märker att någon är inne i garaget. Hon går in genom den lilla dörren bredvid garageporten och ropar "är det någon där?". Hon hör att dörren stängs igen, när hon vänder sig om ser hon Carl....

En kappsäck full med pengar

Nicola kan inte smälta att Scarlett inte vill ha pengarna. Scarlett säger då att hon lagt undan pengar till Angelicas universitetsutbildning, 10 000£ i fonder som inte kan röras förrän det är dags för universitetet om ca 16 år. Först blir Nicola glad men sedan frustrerad när hon inser att de inte kan röra pengarna till annat.
När Nicola gått iväg med babyn så frågar Jimmy Scarlett om hur länge hon ska retas med Nico och Scarlett bara skrattar och säger att det är ju så roligt.

Edna hjälper Ashley med kläderna som kommit in till insamlingen. Hon får jobba själv sedan när Ashley ska iväg för att hämta Gabby från skolan. Hon muttrar lite men anpassar sig som vanligt. Efteråt när hon är på väg med några tunga säckar så möter hon David. Hon frågar honom om han kan hjälpa till men han ska iväg till stan för att julshoppa. Då säger Edna att det är så typiskt att folk är så ytliga och bara köper nytt skräp och inte har tid med lite välgörenhet. David kan inte säga emot så han hjälper henne med säckarna.

Sam söker upp Eric för att höra om han tänkt på att ge Olena jobb. Eric svarar att han inte tänkt så långt eftersom de haft så mycket att tänka på när det gäller restaurangen på B&B:t. Då tycker Sam att det är perfekt att ge henne ett jobb där. Eric går med på att träffa henne senare på dagen.
Olena och Sam kommer till B&B:t för att höra vad för jobb Eric tänkt sig. Eric frågar Sam om alla arbetsvisum och andra papper är klara och först säger Sam ja men ändrar sig ganska snabbt. Eric blir först väldigt irriterad eftersom han inte kan anställa någon utan giltiga papper för annars kan han få fängelse. Precis då kommer Terry och Val ner från övervåningen och de undrar givetvis vem Olena är. Eric säger att hon är deras nya husa men Val och Terry tycker att det verkar onödigt med hjälp. Eric viskar då att de kommer att få fullt upp och då är hon bra att ha och dessutom kommer hon att vara väldigt billig.

Charity pratar med Marlon och hon säger att pengarna bara gett henne problem. Han föreslår att hon ska ge tillbaka allt till Cain men hon vet ju inte var han är. Hon tar väskan med pengarna och är på väg till Debbie. Ute på gatan möter hon sin dotter men Charity får knappt prata med henne. Precis då ser hon Edna och David som jobbar med välgörenhetsinsamlingen så hon ger Edna väskan.
Debbie pratar också med Marlon som säger att hon borde prata med Charity i alla fall. Debbie söker upp henne hemma hos Marlon och får då veta att väskan finns hos Edna i kyrkan. De rusar dit och börjar rota bland säckarna men hittar ingen väska. Edna nämner då att David kanske fått med sig den när han skulle köra säckar till ett härbärge inne i stan. Hon undrar också vad som kan finnas i den eftersom det verkar vara så viktigt att få tillbaka den. Charity säger att det är hennes gamla underkläder... sedan rusar de iväg till David och bankar på hans dörr. (borde inte Edna ha kollat vad det var i väskan innan David lämnar den?)
David som inte hunnit åka iväg visar att väskan ligger kvar i bilen. Tjejerna blir väldigt glada när de får tillbaka den. De går hem till Debbie med väskan men hon vill ändå inte umgås med Charity.

Hannah kommer hem från skolan och Moira upptäcker att det är en stor fläck på  Hannahs skjorta. Hon frågar vad som hänt och Hannah svarar att hon råkat spilla bläck. Moira ser att det även är fläckar på ryggen på skjortan och hon undrar om hon råkat spilla där också. Hon svarar sedan själv att Hannah inte kanske ska busa så i skolan och Hannah säger inte emot. Senare får Hannah ett sms från någon som undrar vilken färg hon vill ha på skjortan i morgon...

Arbetarna på fabriken tycker det är dåligt att de inte får någon julfest för de skulle behöva det för att bli mer motiverade. Nikhil säger åt Priya att se till att arbetarna jobbar lite hårdare i stället för de ligger efter med arbetet. Priya ledsnar och vill inte göra det eller ens vara förman längre så både Nikhil och Jai säger att hon får välja att vara förman eller inte jobba där alls. Hon väljer att gå därifrån på en gång. Jai och Nikhil ropar då in Chas som får bli deras nya förman och det första hon får göra är att anställa en till, Charity.
Charity blir glad och tror att nu ska väl folk förstå att hon menar allvar med att hon är en annan person...

Paddy är orolig för Aaron och försöker att prata med honom. Aaron säger att han inte alls mår dåligt och behöver inte prata. När Aaron är på cafét så möter han Holly. Hon frågar om han är sur för att hon stanna kvar på diskot häromdagen men det var han inte men hon får gärna bjuda på en drink någon gång. De bestämmer att de ska ses senare. Aaron får bråttom att tvätta sin finskjorta och Paddy pikar honom som bara tvättar en skjorta.
Bartons är inte alls speciellt förtjusta i att Holly ska träffa Aaron men de låter henne göra det.
Holly hämtar Aaron hos Paddy och sedan går de till puben. Maisie vägrar att servera dem alkohol så de tar en varsin juice.
Moira säger åt Adam att han får hämta sin syster kl  22 men han åker iväg på fyrhjulingen lite tidigare. När han kommer fram till puben ser han att Aaron och Holly står utanför och pratar. Aaron som ser att Adam kommer skyndar sig att kyssa Holly samtidigt som han kollar mot Adams håll. Adam ser jättesur ut, jaa nästan lite svartsjuk och när Holly hoppat upp bakom honom kör han iväg i full fart.


En mycket förvirrad ung man

Adam frågar Aaron vad han håller på med men Aaron låtsas som om han inte förstår. När Adam säger att "du var precis på väg att stoppa in tungan i min mun" så förnekar Aaron att han skulle vara bög. Aaron ser mest förvirrad ut, som om han själv inte riktigt fattar vad som hänt.
Adam vill inte åka med i bilen igen så han börjar gå. Aaron blir så irriterad så han gasar iväg så Adam får kasta sig i diket.

Sally väntar utanför kyrkan på Ashley men han vill inte ha hennes hjälp. De möter Val och Eric och givetvis säger Val att Ashley hittat en ersättare väldigt snabbt. Precis då kommer Jimmy och Nicola förbi och även Nicola måste fråga Ashley om han inte saknar sin fru för det verkar inte så. Ashley säger att han saknar henne jättemycket. Jimmy frågar sedan om dopdatum och Ashley säger att de kan välja själva vilken dag. När de gått säger Ashley till Sally att gå och hon ser väldigt arg ut.

Val och Eric är på puben och hon pratar om Ashley med Diane. Den enda som försvarar Sally och Ashley är Sandy som sitter bredvid och hör deras diskussion
Sandy flyttar hem till Ashley igen. Ashley undrar varför och om han kommit hem för att hålla koll på honom men det förnekar Sandy.

Zak frågar Lisa om hon vet vem Olena är. Hon blir förvånad över att Zak frågar om Samsons nalle men hon får veta allt om Olena och att det var Belle som hittat henne. Zak berättar också att han lovat att hon får stanna några dagar till.

Paddy sitter på puben med Marlon och några till. Han är lite orolig för Aaron som lånat Ryans bil och inte haft körkort så länge.
Chas sitter en bit ifrån och hör Paddys oro. Hon sitter och pratar med Charity som tycker att allt var lättare när hon inte hade Cains pengar. Charity säger att Chas kan få alla pengar men hon skulle inte kunna förklara det för Carl. Carl kommer in precis och hör dem men vet inte vad de pratar om. Relativitetsteorin svarar de snabbt.

Jonh och Moira är ute på gården när Adam kommer gåendes. De ser genast att något hänt men Adam vill inte prata om det.
När de sedan sitter inne i köket och Holly kommer hem med taxi börjar de undra vad som verkligen hänt och de hämtar Adam från hans rum. Han säger att det bara var en liten olycka och att de började bråka och att han lämnade Aaron på platsen. Holly är inte övertygad av hans berättelse och när hon får tillfälle frågar hon honom om vad som verkligen hände. Hon får inte veta så mycket mer och då säger hon att hon kände sig utanför igår och att det kändes som om de inte ville ha med henne så hädanefter tänker hon inte gå ut med dem något mer.

Paddy ser när Aaron kommer hem och säger att han inte hade behövt komma så tidigt. Han ser att något har hänt men som vanligt vill inte Aaron prata om det. Aaron går iväg till bron över ån och där börjar han gråta.
Lizzie som är på väg hem från puben råkar stöta på Aaron men vet inte att det är han. Hon ramlar och Aaron springer bara därifrån. Lizzie kommer hem och är väldigt upprörd eftersom hon blivit attackerad och rånad.
Dagen efter kommer polisen hem till henne så hon kan göra en anmälan. Hon vill inte följa med Marlon till puben när han ska jobba eftersom hon kanske hamnar bredvid rånaren utan att veta om det.

Edna hjälper Ashley med att sätta namnetiketter i de nya biblarna de fått. Hon berättar att Sally verkade upprörd igår när hon kom hem. Ashley säger att det nog var hans fel men nu ska han bara koncentrera sig på sitt äktenskap och det tycker Edna verkar bra.

Nicola vill fira Scarletts födelsedag ordentligt för att visa att familjen bryr sig om henne. Hon har bokat bord för hela familjen på en jättedyr restaurang i stan. Hon tycker att Scarlett ska skämmas bort lite fast de inte har så mycket pengar.
På födelsedagen får Scarlett ett silverarmband av Nicola och Jimmy. Sedan ska hon iväg till advokaten för att prata om arvet. När hon kommer tillbaka hem så säger hon att hon inte vill fira på restaurangen så de får avboka allt. Sedan berättar hon att hon sagt till advokaten att hon inte vill ha pengarna än eftersom hon inte vet vad hon ska göra med dem. Nicola blir väldigt frustrerad och undrar varför hon inte vill ha sina pengar, hon är till och med beredd att banka lite vett i Scarlett. Jimmy säger då att det är bättre att hon bankar på honom i stället.
Hela familjen Kings och Rodney firar istället Scarlett med en middag på puben. När Scarlett står vid bardisken med Jimmy berättar hon att hon har pengarna men att han inte får säga det till någon, speciellt inte Nicola.

Charity berättar för Marlon att hon vill kunna ge Debbie en riktigt fin julklapp så hon ska söka jobb. Hon går till fabriken och vill prata med Jai men han är inte där. Nikhil säger åt henne att de faktiskt inte har plats för henne på fabriken och hon blir besviken.

Eli som är sen till jobbet för att polisen kom hem till dem på morgonen frågar Debbie på verkstan om hon kan skjutsa honom till jobbet. Hon säger nej men när han berättar att polisen var där för Lizzie blivit rånad så ändrar hon sig. Aaron hör vad Eli säger och han skyndar sig till bron.  Han hittar väskan i ån och är på väg upp när Paddy kommer körandes på vägen. Paddy retar honom för att han har en väska med spännen på men Aaron uppskattar inte skämtet utan säger att det kan vara Lizzies väska.

Betty sitter hemma hos Lizzie och fikar och skvallrar när Aaron kommer dit. Han ger Lizzie väskan och hon erbjuder honom hittelön. Han vill inte ha något utan går därifrån på en gång.

Lisa och Zak ser att Sam trivs väldigt bra med Olena. De oroar sig för henne och att hon inte kan åka hem över julen och träffa sin son.
Olena säger till Sam att hon måste hitta ett jobb, kanske i Leeds men han säger att han har kontakter i byn.
Sam tar sedan med sig Olena till byn när han ska prata med Eric. Eric har inget jobb för henne på B&B:t och då blir Sam besviken.  Han säger sorgset till Eric att han lovat henne jobb eftersom han har kontakter. Eric svarar då högt så Olena, som står en bit ifrån, ska höra att med så goda rekommendationer som Sam ger så ska han tänka på saken.

Sally kommer till församlingssalen där Ashley sitter och sorterar kläder. Hon har med sig två säcker med kläder till välgörenhet. Hon säger att hon inte vill störa honom men han ber henne att sätta sig. Ashley ber om ursäkt för att han varit så tvär kvällen innan men sedan berättar han att han behöver lite mer utrymme och att få vara ifred, även om hon bara vill hjälpa till. Sally går därifrån med en väldigt bister min.

Paddy är på gården och kollar till Bartons får. Han frågar Adam om han inte kan prata med Aaron som verkar må dåligt och kan behöva en vän just nu.
Adam träffar sedan Aaron på cafét och frågar om de kan prata. Båda två går hem till Aaron för att prata i fred.
Adam säger att han inte kommer att berätta något om vad som hänt men då säger Aaron att han inte vet vad han pratar om. Han säger att Adam bara har sjuka fantasier och att han ska sluta att skrämma honom.
Aaron har inget mer att tillägga så han börjar titta på tv, Adam går därifån...

(jösses vad svårt det blir med alla namn som påminner om varann...
Aaron-Adam
Carl-Cain-Chas-Charity
Sally-Sandy
Viv-Val
Natasha-Nathan
jag hoppas jag inte blandat ihop dem för ibland blir jag riktigt förvirrad när jag själv läser vad jag skrivit...)

Så var det helg igen... Trevlig första advent!Sweeney Dougs viltpaj

Diane är hos Ashley på morgonen och hjälper honom med Gabby. Hon märker hur dåligt han mår. Så hon går sedan till Doug i butiken för att be honom hålla sams med Ashley om inte annat så för Gabbys skull.

Sam säger åt Samson att vara lite tyst och lugn så ingen av de andra kommer upp och upptäcker Olena. Han går sedan ner och fixar smörgåsar. Zak och Shadrach undrar varför han gör så många mackor men Sam skyller på att det kan bli en lång dag.

Ashley tar med sig Gabby till kyrkan för att se hur det går med renoveringen och för att jobba lite. När de kommer dit så är Sally där och Gabby blir jätteglad. Sally erbjuder sig att passa Gabby medan Ashley jobbar men han tackar nej. Sally går därifrån då och man ser hur sur hon blir.

Holly ser sin lillasyster och Kayleigh och Victoria som väntar på bussen. Hon frågar dem om de har någon date till skoldiskot som är snart. Både Kayleigh och Victoria blir förvånade när de hör att Hanna ska dit och när Holly sedan nämner en het date så blir de ännu mer nyfikna.
Hannah vill inte alls gå till diskot men alla andra tycker hon ska göra det. John skjutsar henne dit.
Moira och John har en skön barnfri kväll och de myser. Han jagar sedan henne in i köket och lyfter upp henne på diskbänken. Precis då kommer Hannah hem, hon har tagit bussen. Hannah går upp på sitt rum, gråtandes.

Chas frågar Debbie hur det går för Aaron på verkstan och hon passar på att fråga henne om de ska ta en drink vid lunch. När de kommer in på puben så ändrar sig Debbie för hon ser att Charity sitter där. Chas får nöja sig med Charitys sällskap i stället.

Sam har tagit med sig mat till Olena som hon sitter och äter när de hör att någon kommer i trappan. Olena gömmer sig i en garderob. Lisa kommer in för att samla ihop lite tvätt och hon hittar en vit stickad tröja som hon inte känner igen. Sam säger att han hittat det ute på gatan. När Lisa gått så kommer Olena fram och hon inser att det kan bli farligt att vara kvar eftersom hon kommer att bli upptäckt. Sam försöker övertala henne till att vara kvar, i alla fall några dagar till.

Ashley ska laga mat till Gabby men i kylen hittar han en fiskpaj som verkar vara lite för gammal. Han ställer tillbaka den i kylen (usch) och precis då kommer Sally med en gryta kycklingsoppa. Hon värmer soppan med Gabby så Ashley kan arbeta så länge.
Doug kommer hem och vill be om ursäkt för att han bråkat med Ashley. När Sally sedan kommer ner från trappan får Doug nog. Han blir rasande och skäller på dem båda. Han säger att det är ju passande att hon har Gabby som ursäkt för att komma dit. Ashley tycker inte han gjort något fel så Doug säger att vill han leka lyckliga familjen med henne bakom Laurels rygg så vill inte han vara kvar.
Doug går upp och packar väskan. Han blir ännu mer upprörd när han ser att Sally är kvar i huset när han kommer ner. Han säger åt henne att gå därifrån och nästan drar ut henne och då blir Ashley förbannad. Doug säger till Ashley att han äcklar honom och då ryter Ashley "ut ur mitt hus!". Doug tar sin väska och går, han säger att de förtjänar varann. När Doug gått så säger Ashley åt Sally att gå därfrån. Hon är återigen väldigt sur när hon går ut genom dörren.
Doug har tur och får bo hos Diane så länge. Hon ber honom att prata med Ashley men det vill han inte. Hon söker sedan själv upp Ashley för att höra hur han mår men han är trött på att Doug lägger sig i, även att alla andra gör det. Diane går däräifrån...

Maisie jobbar och hon pratar med Katie och Ryan. Nåja, Ryan och Maisie har lite svårt att vara vänner och det är spydiga kommentarer mellan dem. Katie skojar med Maisie och säger att hon kommer snart bli en gammal ungmö.
Maisie föreslår att de ska gå ut på stan på kvällen men endast en tjejkväll så Ryan kan inte följa med. Spydigheterna fortsätter att hagla mellan dem så Ryan går iväg. Katie följer efter honom och frågar vad som står på. Hon berättar sedan att hon vet om affären mellan deras föräldrar och att det inte är Maisie fel.

Sam och Samson kommer hem från förskolan. Samson visar Lisa en teckning han gjort till Olena. Lisa ser undrande ut men Sam lyckas förklara bort det och skyndar sig till lägenheten.
Senare på kvällen så ska Lisa iväg och Zak och Shadrach kommer precis hem. Gubbarna hör att Sam pratar med någon och de blir nyfikna. Sam låtsas som ingenting men Olena kommer ner från trappan. Allt kommer fram och Olena känner att hon borde ge sig av. Sam blir ledsen när han ser att hon packar. Hon är precis på väg att lämna när Zak kommer upp till lägenheten. Sam säger att han kommer aldrig att förlåta Zak om han tvingar Olena att sticka. Zak ger med sig och låter henne stanna i några dagar.

Charity och Noah kommer in i butiken precis när Debbie och Sarah är på väg ut därifrån. Noah börjar genast prata med Sarah och då säger Charity att barnen kanske kan träffas för att leka. Debbie går därifrån. När hon lämnat Sarah hemma med Lisa så söker hon upp Charity och säger åt henne att inte utnyttja barnen för att få kontakt.

Aaron får låna Ryans bil och han hämtar Holly och Adam på gården. Moira är något orolig för att de ska åka med Aaron men låter dem ändå komma iväg.
På krogen dricker grabbarna öl och pratar. Holly går iväg till en kompis som också är där. Plötsligt kommer en vakt fram till Aaron och frågar om leg. Han ser att det är ett falskleg och kör ut Aaron. Grabbarna åker hem men Holly är kvar på krogen. Det går något för snabbt ute i mörkret på de smala landsvägarna och plötsligt får de möte med en annan bil. Adam lyckas dra i ratten så bilen väjer och hamnar i diket. Han har lite ont i nacken men mår bra i övrigt. Aaron har fått ett litet sår vid ögonbrynet och Adam ska torka av det med sin tröjärm. Aaron böjer sig fram och är på väg att kyssa Adam som blir förskräckt och drar sig undan...

Dagens skämt:
Doug som säger att viltpajen ska ha mogen arom, han kan kallas för Sweeney Doug förresten...
Lizzie och Eli spelar sten, sax och påse (inget roligt om man inte vet att Lizzie är blind)Fortfarande en blind präst...

Rodney jagar fortfarande doppresent till Angelica och det är inte lätt. Han frågar Eric om han fått tag på dopfatet som han lovat men det har han inte.
Senare besöker Rodney Eric på jobbet och det visar sig att Eric kan ordna fram ett dopfat fast för 300£ istället för 99£ som Rodney var beredd att betala för fatet på nätet. Undrar hur mycket Eric vill tjäna på det?

Sally ber Edna att hjälpa henne att posta ett brev men Edna säger att det är nog lugnt i byn eftersom Laurel har stuckit. Sally låtsas ta på sig skulden och ser lite ledsen ut.

Doug pratar med Ashley och försöker få honom att förstå att han borde be Laurel om ursäkt men Ashley verkar inte fatta det att han gjort fel.
Senare sitter Ashley utanför kyrkan och kollar på arbetarna när Edna kommer förbi. De börjar prata med varann och plötsligt så har han insett att han kanske borde ha stöttat sin fru lite mer och att han borde sagt till Sally att flytta från byn men nu verkar det vara försent.

Brenda vill träffa Terry men han har mycket att göra på B&B:t men hon frågar om hon får bjuda på lunch i alla fall. Terry säger att han ska försöka hinna med det. När Brenda sedan kommer för att hämta honom finns han inte på jobbet och hon får höra av Eric att Terry och Val är i stan och äter på restaurang. Det är nämnligen Vals idé och att de ska spionera lite inför deras egna restaurangöppnande.

Aaron utmanar Adam i att vara snabbast runt åkern på fyrhjuling. När de sedan får tillfälle att köra så är det Adam som vinner. Grabbarna kommer bra överens och Adam tycker de kan träffas hemma hos honom för då kanske Aaron får tillfälle att träffa Holly också. Aaron kommer sedan till gården och hjälper till att fixa med traktorn. Adam frågar om de kan ta en utekväll på stan på torsdag och han har till och med fixat falskleg till dem. När Holly kommer dit så säger Adam att hon kan få följa med om hon är snäll. Aaron verkar inte speciellt intresserad och Adam frågar honom senare om han tröttnat på Holly men Aaron svarar att det är hans nya strategi, att spela oberörd.

David är inne i nya butiken och köper en flaska dyrt vin till tjejen han ska träffa på kvällen. Leyla är glad och de småpratar lite. De möts senare på puben och han har blommor till henne. De låtsas att de knappt känner varann och han börjar fråga henne massa saker. De ser ut att ha det bra och båda verkar mycket glada.

Betty frågar Doug om vad som hänt mellan Laurel och Ashley men Doug tycker inte hon har med det att göra och att hon faktiskt borde hålla sig utanför för en gångs skull. När han sedan kommer hem så är Rodney där eftersom han är orolig för sitt barnbarn och han vill också veta vad som händer.
Doug går sedan till puben och pratar endel med Diane eftersom det ändå kommer att komma ut i byn att Laurel lämnat Ashley.

Ashley som varit ute är på väg hem och plötsligt hoppar Sally fram ur mörkret. Hon vill be om ursäkt för att ha ställt till problem men han säger att det inte är hennes fel. Hon frågar om hon får komma in och kolla efter sin tandborste som hon måste ha glömt och Ashley släpper in henne. När hon kommer ner och säger att den inte låg hos dem så frågar Ashley om hon vill ha en kopp te när hon ändå är där. Han frågar ut henne om branden och givetvis förstår hon inte alls vad Laurel menar.
Doug kommer hem och ser att Sally är där. Han blir inte alls glad och Sally får bråttom därifrån. Han säger till Ashley att han måste säga nej till Sally och att han måste göra det rätta innan det är försent.

Brenda kommer in på puben och ser att Jamie har TJ och hon får då veta att Terry bett Jamie att passa sonen. Hon blir sur över att inte få veta vad som händer så hon råkar nämna för Diane att Val tänker öppna en restaurang. Precis då kommer Val och Terry tillbaka från stan och de har provätit hela menyn nästan på restaurangen de var på. Diane blir förbannad på Val och frågar henne om när hon tänkt berätta om planerna.
Terry lovar Brenda att ta några dagar ledigt för att tillbringa så mycket tid som möjligt med henne och då blir hon genast mycket gladare.

Charity är på cafét och köper lunch att ta med till skolan till Noah. Debbie kommer in men vill inte prata med dem. Noah undrar varför och Charity svarar bara att Debbie är stressad. Sedan sitter Charity på puben och pratar med Marlon, den enda i byn som pratar med henne. Hon tycker att hon lika gärna kan ta pengarna och sticka från byn men Marlon avråder henne för att göra något sådant.

Sam kommer tillbaka från London med Olena. Det visar sig att hennes bror blivit tagen av invandrarverket. Hon är ledsen och vet inte vad hon ska göra. Sam låter henne bo i hans lägenhet på övervåningen. Han vill hjälpa henne så hon inte behöver åka tillbaka. Han säger sedan till Samson att inget berätta om att Olena bor hos dem.

Doug möter Sally och Edna på gatan. Han muttrar och anklagar Sally för att vara den som förstör men Edna försvarar henne.
Han går till puben och ser Ashley där och han säger till att han vill följa med Ashley till Laurel. Ashley säger att han vill åka själv men Doug säger att han ska med.
Sally och Edna ser när Ashley och Doug åker iväg med bilen och Sally säger till Edna att hon ska be en bön för Ashleys äktenskap.
När de kommer till Hilary så är det Caroline som öppnar. Laurel och hennes mamma är ute och shoppar så Ashley får tä med sig Gabby hem så hon kan gå i skolan. Han vill vänta tills Laurel kommer hem för att kunna prata med henne men Caroline säger att han bör nog åka eftersom Laurel inte vill träffa honom just nu.

Doug och Ashley återvänder hem. Ashley förstår inte varför Laurel inte vill prata med honom men Doug förklarar att han måste inse att Laurel fått veta att Sally varit där. Ashley som fortfarande inte fattar att han gjort fel får höra att Sally kunde ju faktiskt köpt en ny tandborste och inte stört dem i deras kris men Ashley släppte in henne gladeligen. Ashley tycker inte att Doug, Hilary och Caroline ska lägga sig i hans och Laurels äktenskap men Doug säger att Ashley kommer att göra samma sak den dagen Gabby gift sig och hennes man behandlar henne illa.
Han säger att Ashley måste bevisa att han menar allvar med äktenskapet, inte bara med ord...
Sinnessjuka Sally flyttar...men inte så långt

Katie upptäcker att en häst saknas när hon kommer till stallet på morgonen. Hon frågar Maisie som kommer gåendes men hon vet inte var hästen kan vara och hon hade visst ställt in den i går kväll. Maisie tror att Natasha kan vara ute på en morgonritt. Katie kollar på Home Farm och ser att Natasha är i köket. För att inte avslöja sig frågar hon bara om hon kan låna en nyckel.
Maisie frågar sedan Holly om vad som hände med hästen igår och de trodde att den skulle springa hem av sig själv.

Laurel pratar med Ashley på morgonen om vad Sally sagt men han tror henne inte. Hon fortsätter att påpeka att Sally måste flytta men Ashley säger att hon är en gäst och har det svårt och han måste ta hand om folk i nöd. Laurel frågar honom om inte det gäller hans fru också men han tycker inte att hon är rättvis. Hon ber honom att fråga Sally om vad hon sagt under kvällen.
Laurel går hem till Nicola för att prata med henne om vad Sally nästan erkänt. Dessutom är hon orolig för vad som kan hända eftersom alla andra i byn tycker så mycket om Sally.

Ashley pratar med Sally och han vill ha ett ärligt svar från henne om vad hon sagt till Laurel. Givetvis så säger hon att hon bara försökt att vara så snäll och vänlig mot Laurel som hon tyckt att de har varit mot henne. Hon råder Ashley till att anlita proffesionell hjälp till Laurel.

Leyla ser när David går hemifrån och hon ropar på honom. Han är lite stressad för han har mycket att göra med fullmäktige och städfirman. Man märker hans stela sätt mot henne, det är inte som förr.
Senare kommer David in på puben när Leyla äter lunch. Stämningen är fortfarande tryckt mellan dem. Leyla frågar honom om hur länge detta kommer att pågå innan allt blir som vanligt men David vet inte det. Hon skyndar sig tillbaka till butiken.

David pratar med sin far som säger att det tar tid att komma över sånna saker som hänt. David ger sig inte så han går in i butiken och frågar Leyla om de inte kan börja om med dejtandet. Hon blir glad och säger att givetvis kommer hon att nobba honom några gånger innan hon tackar ja...

Sam kommer till hyddan i skogen men Olena är inte där. Strax efter dyker hon upp. Hon berättar att hon ville säga hej då innan hon sticker till London. Sam ber henne stanna men hon lovar att skriva till honom. Innan hon ska bege sig av så vill Sam att de delar den picknickkorg han har med sig. När de varit ute i skogen och ätit av maten han haft med sig så packar de ihop. Sam fortsätter att försöka övertala Olena till att stanna men hon vill iväg. När de går där i skogen så möter de hästen som försvunnit.

Katie har bett Ryan att hjälpa henne leta efter hästen. De går runt där i skogen och tillslut träffar de Sam som går och leder hästen bredvid sig. Olena som hört att andra kommer hade sprungit iväg till kojan. Katie blir glad och hon säger att Sam är en riktig hjälte som först hjälpt ett barn och nu hittat hästen.
När Katie kommer till puben frågar hon Maisie om hur hästen kunnat ta sig ur boxen. Maisie försöker slingra sig men sedan så berättar hon att Holly och hon ridit iväg med den på natten. Katie blir förbannad och besviken.

Faye och Mark har haft en trevlig stund uppe i hennes sängkammare och kommer ner medan han knäpper skjortan. De skojar och känner sig som busiga barn. Mark hinner precis gå ut när Ryan kommer hem.

Sam är på väg till skjulet i skogen men han möter Olena som är på väg att sticka. Han är glad över att ha hunnit träffa henne igen för han har något att berätta. Det visar sig att Sam fått Lisa till att passa Samson så att han kan följa med Olena till London. Fast han sagt till Lisa att han ska till Alices faster i Norfolk. Sam kan alltså skjutsa Olena till London och hon blir jätteglad över erbjudandet.

När Laurel kommer hem så ser hon en terapeut hemma med Ashley. Hon blir så förbannad att hon säger åt terapeuten att gå därifrån. Hon säger att hon inte vill ha någon terapi utan bara få bort Sally ur deras liv.
Laurel är så upprörd över Ashleys val att hon packar ihop barnen och säger till sin man att om inte Sally är ute ur huset i morgon så kommer de inte tillbaka. Laurel tar barnen och stannar över natten hos Jimmy och Nicola.

Natasha har fått höra om vad som hänt med hennes häst och när hon möter Katie och Maisie så frågar hon om de har något att berätta. Katie börjar men Maisie säger att det var Hollys fel men strax efter så erkänner hon för sin mamma vad hon gjort. Natasha skäller ut sin dotter men hon verkar inte riktigt ta det till sig.

Brenda får höra rykten om Terry och Val som jobbar så bra ihop. Inte blir det bättre när alla råkar nämna alla dessa män som Val har varit med. När Brenda sedan hör att Val och Terry är på puben så får hon bråttom dit. Där ser hon hur kul de har ihop och hon blir lite orolig. Hon får i alla fall Terrys uppmärksamhet och Val går därifrån.

Doug säger åt Ashley att han måste bry sig mer om sin fru om han vill rädda äktenskapet och det innebär att han måste säga åt Sally att flytta. Sally står i trappan och hör när Doug säger det och givetvis låtsas hon bli ledsen och hon säger att hon ska packa ihop på en gång. Ashley säger att det måste inte ske idag men hon står på sig.

Sally flyttar ut från familjen Thomas hus men inte så långt, hon hamnar återigen hos Edna. När Doug får veta det blir han rasande och undrar vad Ashley tänker på.

Ashley besöker Laurel hos Nicola och han berättar att Sally flyttar på en gång. Laurel flyttar hem och de försöker prata med varann. Hon får veta att Sally bor hos Edna och det gör henne riktigt förbannad. Laurel säger till Ashley att "även om hon har helt fel vad det gäller Sally så gör det ont att han inte sätter sin fru i första hand".
Det går så långt att han vägrar att inse att det är fel att Sally bor i byn även om Laurel säger att det gör henne otrygg. Laurel blir så förbannad att hon tänker väcka barnen och sticka därifrån. Ashley försöker stoppa henne och det leder till att de brottas och skriker på varann. Gabby vaknar och ser dem men då lugnar de ner sig.
Laurel säger då att hon tar barnen och åker till sin mamma och att Ashley får hämta hennes pappa så han kan köra dem dit eftersom hon inte kan köra i det tillståndet hon är i just nu. Ashley vill inte det men han går iväg för att hämta Doug.


När ska prästen få reda på sanningen?

Nicola och Jimmy planerar dopet men de har ingen kyrka eftersom den är brandskadad. Nicola vill ändå döpa Angelica. Hon ber även Jimmy att prata med Scarlett angående hennes födelsedag som är snart. När Jimmy får tillfälle så säger Scarlett att hon inte vill prata om det men sedan berättar hon att det känns så hårt att deras far inte kan vara med, hon hade så gärna velat lära känna honom.

Sam umgås endel med Olena i kojan i skogen. Hon är ledsen över att ha tappat bort sin brors adress så Sam frågar om någon annan har den. Det visar sig att hennes mor i Ukraina har adressen så Sam lovar att hon ska få låna hans mobil men han måste hämta den först. Han återkommer lite senare och lämnar mobilen hos henne så hon kan ringa i lugn och ro.
Sam kommer tillbaka ännu lite senare och då är Olena lite gladare men ändå ledsen för hon har fått prata med sin lilla son. Nu känner hon att hon måste vidare till sin bror. Sam försöker övertala henne till att stanna men kommer hon att göra det?

Rodney vill köpa en riktigt fin doppresent till sitt lilla barnbarn. Han har stora planer och sätter sig vid datorn på cafét för att följa en auktion på nätet. Brenda stör honom med frågor och sedan dyker även Eric upp. Detta leder till att Rodney missar precis när sista budet gått så han blir utan present.

Laurel berättar för Ashley på morgonen att hon sagt åt Sally att hitta eget boende och han blir lite förbannad för han tror inte Sally är beredd att flytta än. Sedan ska Laurel följa med Gabby till skolan så Sally föreslår att hon kan passa Arthur eftersom han inte är riktigt frisk än.
Nicola möter Sally ute på gatan och hon varnar henne för att skada Laurel får då får hon med Nicola att göra. Sally vill givetvis inte lyssna på henne utan skyndar sig för att hinna med bussen med Arthur.

Maisie frågar Katie om hon vill följa med ut på stan i kväll men hon har inte tid för hon ska träffa Ryan och de kommer för en gångs skull att få vara ensamma hemma. Holly som hör samtalet erbjuder sig att följa med Maisie och hon tycker att varför inte. Tjejerna försöker ännu en gång att övertala Katie när de är på kontoret på Home Farm men hon ger sig inte.
Både Maisie och Holly är något onyktra när de återkommer till Home Farm efter en kväll på stan. Maisie försöker få Holly till att stanna kvar och dricka champagne med henne men Holly vill hem eftersom hon ska jobba i morgon. Problemet är att de skickat iväg taxin redan så Holly säger att hon kan gå hem. Maisie tycker inte det är så bra eftersom hon kan gå vilse eller ramla ner i något dike, så hon kommer på en annan "lysande" idé när hon ser en häst i en av hagarna utanför huset...

Natasha kommer in på kontoret på fabriken för att lämna en stor julkorg med godsaker till Nikhil för att han hjälpte till när Will fick sitt anfall. Jai märker ganska snabbt att det är en frostig ton mellan henne och Faye så han bjuder Faye på lunch för att prata om saken. De sitter sedan på puben och äter när Jai säger att han insett att han inte har en chans hos henne. Hon protesterar men han vet att hon är kär i en annan eftersom han märker sånt. Det tar inte lång tid innan han klurat ut att det är Mark som Faye tänker på. Han lovar att inget säga till någon.

Faye är sedan hemma på kvällen och korkar upp en flaska vin. Precis då kommer Ryan hem för att hämta vin som han och Katie ska dela på. Han blir lite förvånad men Faye säger att det är en spricka i flaskan så därför öppnar hon den. Ryan går iväg till Katie och direkt efter dyker Mark upp vid bakdörren. De dricker vin och pratar om framtiden. Han berättar att han börjat lägga undan pengar på ett annat konto så de har pengar i framtiden tillsammans men han blir inte så glad när han hör att Jai vet om deras romans.

Ashley får samtal från biskopen och det visar sig att de fått reda på brandorsaken. Han berättar för Laurel att utredningen visat att det var en gardin som tagit eld för att elementet stått för nära. Laurel som står och fikar med Nicola blir förvånad. Hon säger åt Nicola att följa med till kyrkan och båda beger sig dit. När hon är där så kommer minnet tillbaka och hon inser att någon flyttat elementet. Hon berättar allt för Nicola om vad Sally måste ha gjort och om att dörren var låst. Nicola berättar då att hon sagt till Sally i morse och att hon stack iväg på bussen med Arthur. Laurel blir alldeles vettskrämd och tror att Sally kidnappat hennes son så när Laurel och Nicola kommit hem ringer hon polisen. Polisen kommer dit men de tror inte riktigt på det Laurel säger eftersom Sally bor hos dem och hon brukar passa barnen. Laurel berättar då om "mordförsöket" men de verkar inte ta det på allvar.
Precis då kommer Ashley och Sally hem och polisen inser att inget har hänt med barnet. Ashley undrar varför polisen är där och då kommer det fram om vad Laurel trott. Polisen råder honom att låta Laurel undersökas av läkare eftersom hon verkar må lite dåligt. Ashley blir förbannad på sin fru när polisen gått. Nicola försöker försvara henne men då tror han att det är hon som satt griller i Laurels huvud och han skickar hem Nicola.
Sally spelar oskyldig och ledsen över anklagelserna. Tillslut blir Laurel så förbannad att hon går därifrån. Hon återkommer senare på kvällen och Ashley sitter uppe och väntar på henne. Han vill inte lyssna på vad hon har att säga utan tycker att de kan prata igen i morgon. När Ashley gått upp och lagt sig kommer Sally ner och pratar med Laurel. Hon är hånfull och nästan erkänner för Laurel att hon har rätt men hon kommer inte att flytta från huset, hon vill ha Ashley och barnen som älskar så mycket, hon ska se till att det är Laurel som ska bort...


Sally Supermopp mördar brödet

Charity går till verkstan men Carl hinner i kapp henne och undrar varför hon är kvar i byn nu när Cain har stuckit och hon aldrig kommer att få tag på pengarna. Hon hinner knappt svara innan Chas kommer och Carl går därifrån. Charity tackar Chas för att hon inte sagt något om pengarna men Chas säger att det var inte för hennes skull...
Charity kommer till verkstan för att prata med Debbie. Debbie önskar att hon försvinner därifrån.

Ryan undviker att vara på verkstan för han tycker att det är rena rama krigszonen för Debbie bråkat med Charity så han är hemma en stund i stället för att ta en provtur med en bil. Faye kommer hem och drar för gardinerna och skyller på migrän.
Strax efter Ryan gått kommer Mark över. Han är glad över att hon hört av sig även om hon nu tvekar och tror att det kanske var ett misstag. Mark säger att han är beredd att ge upp allt för hennes skull.
Givetvis hamnar de i sängkammaren och efteråt börjar Faye att ångra sig. Mark säger att han kan gå till Natasha på en gång och berätta om dem men Faye är rädd att många blir sårade så hon vill att de väntar.

Nikhil är trött på att Eli har sina egna tider så han säger åt Priya att varna honom. Hon vill inte göra det och frågar om hon får sparken då men det får hon inte. Hon pratar med Eli som först inte vill ta det på allvar men tillslut så får han en varning för att han tar rast lite hur som helst.

Betty och Pearl väntar på Sandy på puben. De ska hem till Ashley och Laurel för att städa. De återkommer till puben efter ett tag och är mycket upprörda. Det visar sig att "Sally supermoppen" har städat hela huset redan. De tycker inte att Sally hjälpt till utan mer tagit över allt...

Nikhil väntar på Wyldes på kontoret på Home Farm. Natasha som varit i stan med Nathan blir förvånad eftersom Mark skulle ha varit hemma och visat Nikhil runt. Hon går själv en rundvandring med honom.

Olena känner sig lite instängd i kojan så Belle, Will och Sam visar Olena runt i skogen. När de hör att Natasha och Nikhil närmar sig gömmer de sig för att inte synas. Sedan går de till bron vid ån. Sam erbjuder sig att visa Olena hur man "kittlar foreller" och det tycker hon låter konstigt. Plötsligt så ramlar Will ihop på bron. Olena hjälper honom medan Belle springer efter hjälp. När Natasha och Nikhil kommer så sitter Sam vid Wills sida. Nikhil ringer ambulansen och de bär hem Will till Home Farm.
Mark och Maisie kommer hem precis när ambulansen har kommit. Will mår mycket bättre men får åka till sjukhuset för observation.

Olena gömmer sig i kojan men är på väg att packa ihop för hon känner sig inte säker där. Sam och Belle lyckas övertala henne till att stanna kvar ett tag till.
Belle kommer tillbaka efter skolan och ser när Olena är upprörd. Det visar sig att hon tappat bort lappen med sin brors adress.
Senare kommer Sam med smörgås och dricka till henne. Han stannar kvar för att prata lite eftersom Lisa hämtat Samson från förskolan så har han tid. Sam berättar att han har lite dåligt samvete eftersom han fått gratis öl av Natasha för att han hjälpt Will, fast det egentligen var Olena som hjälpte honom.

Dagen efter vill Natasha ordna med en filmkväll för familjen. Maisie och Nathan har givetvis andra planer men Mark tycker det blir bra ändå. Hon bjuder även med Belle till att närvara.

Faye kommer till fabriken och får höra från Nikhil om vad som hänt Will. Hon ringer genast till Mark.
Han kommer sedan över till henne när han får tid och berättar att han har sovit så dåligt för han borde ha varit hemma och skyddat sin son och nu vill han skydda honom mot allt elände. Mark tycker att barnen inte förtjänar den olycka som de får om han lämnar dem men Faye säger att han är fortfarande deras far även om han lämnar Natasha. Han skyller på att om Will blir mer stressad kan det utlösa nya anfall. Faye säger då att de kan vänta tills julen är över innan de berättar något för familjen.

Natasha letar efter Mark eftersom de ska köpa snacks till filmen. Hon står vid bilen utanför butiken när han kommer springandes på bygatan. När hon hämtar Will och Belle som väntar i affären så vänder sig Mark och stirrar mot Fayes hus.

Sally fixar Gabbys hår inför skoldagen och pratar med Ashley som håller på med massa papper angående renoveringen av kyrkan. Hon föreslår en ny frisyr på Gabby och Ashley som inte lyssnar håller med.
Laurel som precis kommer ner säger att hon kan följa med Gabby till skolan och hon vill inte ha Sallys sällskap.

Scarlett och Nicola har varit ute och joggat och kommer hem till Jimmy som leker med sin dotter. Nicola undrar varför han inte ska jobba men det visar sig att de fått återbud på någon leverans. Nicola blir besviken eftersom de inte får pengar till dopklänningen då. Scarlett erbjuder sig genast att gå och ringa upp eventuella kunder för att få nya kontrakt men hon måste duscha först så hon inte skrämmer dem. Nicola skrattar åt korkade Scarlett som tror att man kan känna hennes svettlukt via telefonen. (jag gillar Jimmys lilla familj, de verkar rätt goa mot varann just nu och då räknar jag inte med Carl och Chas) 

Biskopen besöker Ashley för att fråga hur det går med Sally. Ashley säger att det går bra men biskopen tycker att det är dags att hon flyttar därfrån och skapar sig ett eget liv. Laurel får höra vad biskopen sagt när hon kommer hem. Hon kommer då på att Ashley borde ha hämtat Gabby men då säger han att Sally gör det. Laurel undrar varför han inte hämtar sin dotter och enda svaret Ashley har är att Sally erbjöd sig.
Sally kommer hem med Gabby och har då varit hos frisören med flickan. Laurel blir helt chockad när hon ser att Gabby fått samma frisyr som Sally har. Då kommer Ashley ihåg att han hört något om det i morse. Laurel går upp med Gabby på övervåningen.
Sally ber Ashley om ursäkt och lovar att hon ska fråga Laurel om allt nästa gång eftersom det är hon som bestämmer.

Nicola och Jimmy ska äta middag ute med Laurel och Ashley. Laurel och Nicola får tid att prata lite innan de lämnar Kings hus och Nicola säger åt Laurel att säga åt Sally att skaffa sig ett eget liv.
Laurel och Ashley kommer hem rätt tidigt på kvällen. Sally har suttit barnvakt och bakat kakor till dem. Ashley går upp och ser till Arthur medan Sally erbjuder Laurel att göra en smörgås åt henne. Laurel passar på att säga till henne att hon måste gå vidare, hon kan ju inte bo kvar hos dem för alltid. Sally stelnar till och när Laurel vänder sig om börjar Sally att hugga med kniven i brödet hon skulle skära upp...Angående uppehåll har jag idag fått brev från tv4 tittarservice om att det börjar den 23:e dec till 9:e jan.

 

TREVLIG HELG ALLESAMMANS!


Att ångra sina val

Mark kommer hem till Faye och frågar henne vad det var om där på puben. Hon säger åt honom att det är hennes ensak och han tror att det var för att göra honom svartsjuk precis som med Cain. Faye säger att hon vill leva sitt liv som hon vill och med vem hon vill. Mark tror inte hon menar det men hon säger att vi får väl se..

Cain bultar på dörren på Marlons hus och han tänker inte gå därifrån förrän Charity öppnat.
Charity säger åt Noah att gå upp och leka, sen öppnar hon. Cain undrar varför hon inte stuckit och hon svarar att hon tror att han vill ha henne kvar. Nu vägrar hon att sticka och då säger Cain att från och med nu existerar du inte för mig, Debbie eller Sarah sen går han därifrån.

Sam ser Belle och Will springa i skogen och följer efter dem. De går till stugan och ger Olena salvan men Belle tror att en doktor måste titta på såret. När hon springer ut för att hämta hjälp springer hon på Sam och tar med honom in.
Sam tittar till såret och säger att Olena måste till sjukhus och få antibiotika. Hon vägrar fortfarande att åka någonstans.

Moira försöker trösta Marlon och prata med honom. Hon säger att han är en bra kille bara att hon är fel för honom eftersom hon redan är gift. Diane är stressad och försöker få dem att börja jobba. De kommer strax ut men först säger Moira till Marlon att han kommer att hitta någon som är speciell för honom. Hon lovar att inget säga till John om det han sagt. När John kommer till puben så säger hon bara att de nog överskattat hennes charm.

Cain frågar Debbie om allt är bra mellan dem oavsett vad Charity har att säga. Hon förstår inte frågan och han frågar igen om det är bra mellan dem. När hon svarar att det är det så säger han att det är bra för nu ska han avsluta allt.. Han tar väskan och åker och lämnar den hos Charity. Hon vill inte ha pengarna för hon vill ha honom men han bryr sig inte om vad hon säger och så ställer han sig och börjar kasta sedlar på henne innan han går därifrån.
Sedan packar han sin väska och ska åka från byn. Debbie försöker få honom att stanna men han måste så långt bort från Charity som möjligt för att må bra.

Charity knackar på hos Debbie för att lämna väskan med pengarna men Debbie vill inte ha den så hon stänger dörren. Charity lämnar väskan på trappen men när hon gått en bit ångrar hon sig och hämtar den.

Marlon kommer hem och berättar för Charity att han fått stryk av Cain för att hon bor hos honom. Sedan ser han väskan och pengarna och då blir han rädd men Charity lugnar honom och säger att Cain faktiskt lämnat den där.

Nikhil försöker få Priya att komma i tid till jobbet eftersom hon nu ska ha lite koll över personalen. Hon tycker inte alls att det är roligt och har svårt för att säga till sina vänner när de inte sköter sig som Nikhil vill.

Sam kommer med tvål och rena kläder till Olena i skogen. Hon ber honom att hjälpa henne att tvätta av såret och när han inte hittar en ren trasa så klipper han av en bit av sin skjorta.
Hon visar sedan en lapp med hennes brors adress och frågar om han vet var det är. Sam inser att det är i London så han säger till henne att hon kan väl stanna här tills benet är läkt och sedan åka för att leta efter brodern. Hon blir så glad att hon pussar honom på kinden.

Chas ser Charity på cafét och säger till henne att Cain stuckit och att Debbie inte är så glad över vad som hänt. Hon säger åt Charity att tänka på sin dotter lite mer men Charity vill inte ta råd om föräldraskap av Chas. Sedan berättar hon att Cain lämnat pengarna till henne
När Chas sedan berättar för Carl om att hon träffat Charity frågar han vad hon sagt. Chas berättar att Charity erkänt att hon är kär i Cain men Carl tror bara att hon lever sig in i rollen som hemmafru. Det Chas inte berättar för Carl är att Charity har pengarna.

Mark är väldigt disträ på morgonen och tänker på helt andra saker än vad familjen har att säga. Natasha ber honom om hjälp eftersom Doug ska på läkarbesök och Leyla är ledig.
När de kommer till butiken ser Mark när Jai och Faye kommer hem och går in till henne. Det får honom att tappa koncentrationen. Senare ser han när Jai åker därifrån och han är så upptagen med att titta åt det hållet att han inte hör eller ser att Paddy pratar med honom.
Han skyndar sig hem till Faye och ställer henne mot väggen och frågar henne om hon haft en mysig morgon och hur länge hon legat med chefen. Hon svarar inte först för det har inte han med att göra men sedan säger hon att han bara lämnade några kalkyler hon ska jobba med hemma. Mark ber om ursäkt och sedan säger han att han gjorde ett misstag när han valde Natasha och att han ångrar sig. Faye blir så förbannad att hon kastar ut honom, sedan åker hon till jobbet i alla fall.

När Faye har rast ser hon att Mark väntar i bilen utanför fabriken. De åker iväg för att prata och de stannar till vid vägkanten och kliver ur bilen. Han säger att han inte kan leva utan henne men hon svarar att det måste han. Hon talar om för honom att han svikit henne inte bara en gång utan flera och nu vill hon inte att det sker en gång till.
Mark säger att "om hon någonsinn tror att de har en framtid ihop...." men hon vänder sig om och går därifrån.Släkten är värst...

Moira berättar för John om vad Hannah gjort medan han var på svensexan. Hon lovordar Marlon som hjälpt henne.

Debbie är hos Dingles och berättar att hon är rädd för hur Cain mår eftersom han gick till puben det första han gjorde på morgonen.

Diane försöker få iväg Cain när han börjar dricka sprit men då dyker Zak upp för att prata med honom.
Carl som kommer in på puben pikar Cain när han är på väg ut. Cain blir givetvis förbannad och Chas som precis kommit in undrar varför Carl och Cain pratar om Charity. Carl berättar då för henne att Charity skulle hjälpa honom att få tillbaka pengarna från Cain.

Mark träffar Faye i butiken och han säger att han tänkt ringa henne eftersom han var orolig när hon bara stack. Ryan kommer in och samtalet avbryts.

Marlon frågar Moira om de ska äta middag efter arbetspasset och hon svarar kanske. Paddy som hör det bjuder in sig själv på en gång men då tackar Moira nej. När Marlon står i köket och lagar köttfärssås kommer hon in och får smaka. Hon säger att hon skulle nog väga 100 kg om de var gifta. Sedan tycker hon att han ska sälja såsen på burk för den är så god. Då kan inte Marlon hålla sig utan han berättar vad han känner. Moira hinner inte svara eftersom Diane tittar in i köket och säger att Hannah behöver lunchpengar.

Priya vill ha förskott på lönen men får inte det. Dock ger Nikhil henne lite pengar efter ett tag och Jai retar honom för det. Nikhil erbjuder sedan Priya ett nytt jobb med bättre betalt och mindre med arbete. Priya tvekar.
Jai bjuder ut Faye på en drink eftersom hon verkar så ledsen och behöver piggas upp. Nikhil säger åt honom att de kommit överens om att inte flirta med personalen men Jai kallar det för att främja arbetet.
Senare så berättar Nikhil för personalen att Priya tar över Laurels jobb eftersom de behöver en arbetsledare för att arbetet ska bli klart i tid. Priya blir sur för hon har inte tackat ja än och hon vill inte ha jobbet eftersom hon vill vara en av arbetarna. Nikhil säger åt henne att det är dags för henne att ta lite ansvar i företaget annars får hon leta jobb i Leeds i stället.

Belle är hemma hos Will och han vill bjuda henne på en chokladtårta men hon är inte sugen för hon är orolig för Olena. Mark kommer hem och stör dem så de går ut i stället. När de kommer till skogen så blir de skrämda av Sam som hoppar fram bakom ett träd. Barnen fortsätter in i skogen och kommer till det lilla rucklet som står där. Där inne hittar de Olena som har skadat benet. De lovar att hjälpa henne utan att säga till någon annan att hon är där.
Belle och Will går till byn och hon ordnar en pizza till Olena (vet ej om hon stal den i butiken eller köpte den) och hon säger till att Will får fixa nån salva eller så. När de är på HomeFarm och letar i medicinlådan kommer Natasha hem och undrar vad de gör. Belle skyller på att hon fått ett getingstick men det går inte Natasha på eftersom det är fel årstid. Will säger då att det är för ett arbete i skolan. Barnen lämnar tillbaka allt utom en tub med salva.

Natasha undrar vad det är med Mark för han verkar vara så frånvarande men han säger att han bara borde skaffa sig ett liv.
När han sedan kommer in på puben och ser Faye och Jai sitta vid samma bord får han höra från Maisie att det "verkar logiskt att Faye väljer den näst rikaste mannen i byn" Mark försvarar Faye och säger att han tror att hon bara är sällskaplig mot sin chef.
Faye tar en drink sedan tackar hon Jai och går hem. Mark ser henne gå och han avslutar sin öl väldigt snabbt och det ser ut som om han går ut efter henne...

Moira försöker prata med Marlon och hon säger att hon är smickrad över hans känslor. Han känner sig så bortgjord och vill helst bara försvinna. Hon ber om ursäkt för att hon låtit det gå så långt eftersom hon vet att hon är naturligt flirtig av sig.
Paddy och Marlon pratar också om vad som hänt och Paddy påpekar att han sa att Marlon inte skulle säga något. Marlon försvarar sig med att han inte vet vad han tänkt med egentligen. Marlon är orolig för att träffa Moira igen och han kan tänka sig att hoppa från ett berg. Paddy säger att det finns inga berg i närheten. (det gör det väl, för hon som hade barn med Chris Tate, Rachel, blev väl knuffad ner för ett berg av den tokiga läraren hon var ihop med?)

Cain åker iväg med bilen och ingen vet vart han tagit vägen. Debbie ringer runt för att hon är orolig.
Marlon får höra det och han ringer Charity som genast vill ut och leta efter honom.
Zak möter Charity i byn och blir förvånad över att hon inte är långt därifrån. Hon säger att hon bor hos Marlon för tillfället. Zak skäller ut henne för det hon gjort. Sedan går han till Marlon för att få veta vad som är på gång, han är orolig för att det skulle vara något mer... Marlon säger att det givetvis bara är att han ställer upp för släkten.

När Zak är på väg ut från puben möter han Cain. Han berättar att Charity är kvar i byn och bor hos Marlon. Cain säger åt honom att hämta ut Marlon på en gång så blir det inget bråk inne på puben.
Marlon kommer ut och precis då kommer Lisa och Debbie också. Marlon säger åt Cain att slå på en gång så det blir gjort men Zak försöker prata honom till rätta. Plötsligt boxar Cain till Marlon i magen och säger att han är trött på allt prat. Sedan är han på väg att leta upp Charity men Debbie försöker att få honom att förstå att Noah är med henne i Marlons hus.
Cain säger att han vill lösa det här på egen hand...
Känslor man inte kan styra...


Hannah är bakfull och mår dåligt så hon vill stanna hemma. Hon säger att hon hatar skolan men Moira säger att hon måste gå ändå.
Holly går hem till Aaron och hjälper honom att städa upp men Paddy hinner hem innan de hunnit med så mycket. Tydligen var det inte en så lugn fest som jag uppfattade det, för det var helt upponer och stökigt i huset.
Paddy skäller ut Aaron och Holly får gå hem. Han är väldigt besviken på att Aaron inte pratat med honom innan han hade fest.
När Paddy sedan pratar med Marlon om saken på puben så börjar de småtjafsa om att Paddy inte varit ung och gjort tonårssaker. Både Eli och Andy sitter och lyssnar på dem och de har mycket roligt åt det de säger.

Scarlett fortsätter att peppa Nicola till att komma i form och de ska ut och jogga igen. Nicola blir helt slut och klagar på att Scarlett är en konstig tonåring som vill ut och springa istället för att planera sin 18 årsdag. Scarlett svarar att hon bryr sig inte så mycket om det, visst kommer hon att ärva massa pengar men det tänker hon inte på.

Charity vill lämna Noah på förskolan fast Debbie är på väg att göra det. I själva verket tar hon med sig Noah och åker till lagret där Cain har sina pengar.
Cain vaknar och upptäcker att ingen annan är hemma. Han ser plånboken på bordet och kollar i den och ser ganska snabbt att låskortet saknas. Han rusar iväg till verkstan och kollar lådan med nyckeln och han inser att Charity är på väg att ta hans pengar. Cain får bråttom att åka iväg till lagret och Debbie följer med honom.

Charity och Noah hittar rätt på lagret och hon låser upp förrådet och ser endast en stor kartong mitt på golvet. I kartongen ligger en väska full med sedlar. Noah är otålig och ställer massa frågor så Charity blir nervös. Han frågar om Debbie och Sarah och till och med om Cain. Charity börjar tänka efter och precis när hon säger att hon ångrar sig och att de ska hem igen så kommer Cain och Debbie. Debbie är jättebesviken på sin mor men det är inget mot vad Cain är. Noah får följa med Debbie och vänta utanför. Cain blir så förbannad att han nästan kunde ha haft ihjäl Charity men han lugnar ner sig. Hon försöker förklara att hon ångrade sig men han tror henne inte. Han kan inte förstå att hon älskar honom men ändå stal kortet och kopierade nyckeln. Cain tar väskan och sedan låser han in henne i förrådet och går därifrån.

Dagen efter så är Cain så förbannad att han kastar ut alla Charitys saker så även Noahs saker råkar hamna på gatan.
Marlon försöker få Eli och Lizzie att skynda sig ut ur huset för det visar sig att Charity och Noah fått sova där. (Det var Debbie som ringt vakten som sedan släppt ut Charity från lagret)
Charity går hem till Debbie för att be om ursäkt men Debbie vill inte se henne något mer.

Faye är tillbaka och Mark är snabb att notera det när han ser henne i byn. Nikhil och Jai ber henne att besöka Laurel för att höra hur och när hon kommer tillbaka till arbetet.
Senare försöker Mark att prata med Faye men hon har inget att säga honom.

Marlon sitter på cafét och pratar med Paddy. Han råkar se att Victoria och Kayleigh sitter vid datorn och håller på med något, bilder på Hannah. Han berättar det för Moira som genast kollar upp saken. Hon hittar lättklädda bilder på Hannah ute på Internet och konfronterar sin dotter. Hannah skyller på att det är en vadslagning och att det är några vänner från skolan som bett henne göra så. Holly får i uppdrag att ta bort bilderna på sin syster.

Lisa har varit i skolan och jobbat som modell och hon är mycket nöjd med uppdraget. Hon ser fram emot nästa gång hon ska dit.

Marlon är hemma och dricker lite öl med Paddy. Han erkänner för Paddy att han börjar få känslor för Moira. Paddy påminner honom om att hon är gift men Marlon kan inte rå för sina känslor. Han säger att han ska berätta för henne i morgon men Paddy avråder honom...

Modelljobb, fyllefest och kärleksproblem

Paddy hämtar Aaron från verkstan för att han har satt upp en lista på vad som skall göras medan han är borta på konferens i Bristol. Aaron som ser Holly utanför huset kommer genast på att han ska ha fest på kvällen. Han bjuder henne och hennes vänner.

Lisa blir mer intresserad av att ställa upp som modell och frågar Holly om man måste klä av sig allt men när det visar sig att man inte behöver det så blir hon nöjd.
När Zak får veta det så säger han aldrig i livet men Lisa säger att det är bra betalt och man behöver inte vara naken, dessutom behöver de pengar till julen. Eli som hör diskussionen erbjuder sig att ta av sig byxorna för hälften av summan Lisa skulle få. Hon hör av sig till skolan och ska få komma dit dagen efter.

Nicola och Scarlett tittar på dopklänningar på Internet när Chas kommer hem och ska titta på tv, Nicola blir irriterad och säger åt henne att det är för mycket ljud och Chas blir sur och går därifrån. Hon går till verkstan och ser Charity huka sig där.
Hon undrar vad Charity håller på med och får höra att hon letar efter ett örhänge. I själva verket har Charity sett till att Aaron gått hem och Victoria tagit med sig Noah så hon kunde vara ensam på kontoret för att lägga tillbaka nyckeln.
Debbie kommer dit och undrar också vad som händer men då "hittar" Charity sitt örhänge.
Chas nöjer sig inte med det svaret utan hon frågar Charity vad som egentligen händer och tillslut så säger Charity att hon tänkte låna lite pengar från handkassan och att Cain sagt att hon får göra det.
Chas varnar henne för att svika Debbie eller Cain igen.

Marlon har problem i köket och hinner inte riktigt med att laga maten när Bartons ska äta middag på puben. Moira erbjuder sig att hjälpa honom och det tackar han inte nej till. Det fungerar bra och alla andra gäster får sin mat. Marlon erkänner att han börjar gå vidare efter det här med Donna och att om Moria, som precis klagat på att hon ger så mycket kärlek och omtanke till sin familj inte får lika mycket tillbaka, behöver kärlek så kan hon få det av honom.
Moira berättar sedan för John att hon tror att Marlon är lite kär i henne men både John och hon tror inte han kommer att göra något åt det.

Victoria lyckas övertala Diane att få gå på Aarons fest men hon måste vara hemma till midnatt. Hon frågar Hannah om Adam kommer dit men Hannah säger att han är för gammal för Victoria. Då svarar Vic att hon gillar äldre män.
Även Hannah lyckas övertala sina föräldrar till att få gå på festen fast de är mycket tveksamma till det. Adam lovar att hålla reda på båda sina systrar.

Nicola säger till Jimmy att hon vill ha Scarlett som gudmor och Jimmy blir jätteglad och även Scarlett blir glad. Han fortsätter att försöka få Nicola att ändra sig angående Carl men hon står på sig.
Scarlett vill att både hon och Nicola kommer i form till dopet för då kommer vilka kläder som helst se bra ut på dem så hon får med sig Nicola ut på en joggingtur. De får även Jimmy till att laga en kycklingpaj utan deg.

Aarons fest är i full gång. Viv kommer och klagar på ljudvolymen men annars verkar det rätt lugnt. Kayleigh och Victoria är taskiga och retar Hannah så hon börjar dricka sprit direkt ur flaskan när ingen ser. En av Hollys killkompisar går in på kliniken och hämtar ett djur som han ska befria men när Aaron ser det kastar han ut honom och blir så förbannad att han säger åt alla andra att gå därifrån också.
Moira, Andy och Marlon kommer dit för att se hur det ligger till på festen eftersom de hört av Viv att det var livat. Då upptäcker de att Hannah är borta. Moira, Holly och Adam går hem medan de andra letar. Tillslut kommer Marlon dit med Hannah som han hittat ute vid vägen. Moira och John är mycket tacksamma för att Marlon kommit hem med deras dotter.

Charity och Cain pratar och hon säger att hon är arg för att han lyssnat på Carl och sedan inte litat på henne. Han ber om ursäkt. De och Debbie ska äta middag ihop så Cain ska duscha innan de går iväg. Charity passar då på att lämna tillbaka nyckeln under lådan i verkstan. Det visar sig att hon gjort en egen kopia av nyckeln.
Hon passar även på vid tillfälle att kolla Cains plånbok efter låskortet men hon tar det inte.

Cain berättar för Debbie om vad Carl sagt om att han och Charity är ute efter Cains pengar. Hon säger åt honom att inte förstöra det som händer nu eftersom Charity verkar ha ändrat sig.
Charity sitter på puben och hon pratar med Marlon. Hon vet inte riktigt hur hon ska göra och hon tycker inte att Cain ska lita på henne, hon är ju så dålig på familjeliv. När hon återkommer hem så blir det en trevlig familjemiddag med hämtmat. Hon och Cain får en stund ensamma nere på soffan och han berättar att han aldrig varit lyckligare än nu. Sedan säger han att han älskar henne...
Sarah vaknar och ropar på mamma men Debbie är upptagen med Noah så hon ropar på Cain och ber honom att kolla vad hon vill. När han går upp så passar Charity på att ta låskortet från hans plånbok.Att välja dopklänning

Debbie frågar Cain vad som hände eftersom han inte verkar ha löst situationen med Charity. Hon säger att barnen kan känna av atmosfären. Cain får då bråttom hem för att prata med Charity och han säger att han vill att de och Debbie äter middag ihop.
Andy kommer och hämtar Sarah och Zak har lovat att passa Noah så de andra kan åka till stan för att gå på restaurang.
På vägen dit stannar Cain vid lagret och både Debbie och Charity undrar varför. Han visar sitt låskort och säger att han ska hämta lite pengar i "Cain-banken".
När Cain kommer ut ger han Charity ett kuvert med pengar och precis då ringer Carl men hon svarar inte.

Jimmy och Nicola pratar om att döpa lilla Angelica men de kan inte komma överens om gudföräldrar. Nicola vill ha Natasha som gudmor men Jimmy säger att han knappt känner henne.
Jimmy föreslår Ashley och Laurel men Nicola tvekar på Ashley. Då säger Jimmy att han vill ha Carl som gudfar men det tycker inte Nicola så hon går med på att stryka Natasha om han inte väljer Carl.

Laurel letar efter muggar i köket men Sally har flyttat dem. Sally beklagar sig över att hon visst gör allt fel fast hon menar väl. Sedan ber hon om ursäkt för grälet i kyrkan och hon hade aldrig förlåtit sig själv om dörren råkat gå i baklås när hon gick. Laurel säger då att hon inte minns så mycket om händelsen och att hon bara blir förvirrad när hon tänker på det.

Holly kommer hem till Dingles för att måla av Lisa. De skickar iväg Zak och Shadrach som inte får vara hemma under tiden. Holly säger att Lisa är så duktig som modell och mer naturlig än de i skolan som får betalt. Då blir Lisa lite nyfiken och får veta att de får 10£ i timmen.

Marlon fortsätter att titta på Moira och han verkar så mycket gladare så till och med Lizzie märker det.
Den dagen Moira inte kommer till jobbet fast hon har ett arbetspass blir Marlon väldigt besviken. Han förstår inte varför hon måste hjälpa till på gården. När han sedan kommer hem och upptäcker att Eli, Zak och Shadrach sitter i soffan blir han mer besviken eftersom han ville ha en stund för sig själv.

Nicola går till cafét med babyn. Viv blir sur men Nicola säger att det måste nog vara en generationsfråga det där med att tillåta ammning på offentlig plats. Tillslut har hon lyckats övertala Viv till att det är ok,om babyn är väldiigt hungrig. Sedan går Nicola till Laurel för att se hur hon mår. Nicola kallar Sally för den galna kvinnan fast inte så Sally hör sedan säger hon till Laurel att hon borde utnyttja  Sally till att göra allt städjobb hon själv inte vill göra.

David och Leyla träffas på puben och de försöker prata med varann men det blir rätt stelt. Han säger sedan att han vill att det blir en tidig kväll så hon föreslår att de kan gå hem till honom eller hem till henne. David säger då att han menade att han är trött och behöver sova så han tänkte gå hem själv.

Nicola sitter på cafét med Scarlett och planerar dopet. Rodney kommer in och får höra om planerna och erbjuder en gammal dopklänning som släkten haft sedan 1927, även Nicola är döpt i den. Hon säger att Jimmy vill ha en ny klänning.
När tjejerna sedan går till kontoret för att prata med Jimmy så säger han igen att han verkligen vill att Carl blir gudfar och att han behöver det ansvaret. Då kommer Rodney in på kontoret med den gamla klänningen och Jimmy blir väldigt förvånad. Han vill givetvis ha en dopklänning som gått i arv i hans släkt.
När de sedan är hemma och jämför klänningarna kan inte Nicola bestämma sig. Hon går för att mata babyn och Scarlett säger då till männen att Nicola fått barn utan att vara gift och nu vill de att hon ska ha ett billigt dop, är hon inte värd mer. Jimmy svarar att givetvis ska han inte förstöra allt utan de kommer att köpa en ny klänning.

Cain och Charity får en kväll för sig själva och ska gå ut men hon väljer att de stannar hemma. Hon tackar honom för att han litat på henne tidigare idag. Hon lockar upp honom i sovrummet.
Efteråt ska hon iväg för att köpa lite öl och champagne. Cain är kvar uppe i sovrummet så Charity tar hans bilnycklar och sedan åker hon till Kings kontor för att prata med Carl.
Hon säger att hon ändrat sig angående att lura Cain på pengarna men Carl säger att han inte tänker ge sig. Charity säger att hon inte tänker skvallra på honom men han svarar att då kommer han att göra det eftersom han har inget att förlora.

Dagen efter upptäcker Debbie att det är något på gång mellan hennes föräldrar och de erkänner. Hon vill fira så de går allihop till puben och där träffar de de andra i familjen Dingles. Alla är glada över återföreningen men Shadrach är tveksam till att de kommer att hålla.
Carl kommer in och frågar om han får fira med dem men sedan sätter han sig vid bardisken och bara stirrar på Charity. När Cain kommer fram så säger Carl till honom att passa på att njuta så länge det varar eftersom Charity är ute efter att få reda på var pengarna är gömda.

Senare på verkstan ger Cain henne en chans att erkänna och han frågar om Carl ljugit när han sagt så. Hon lyckas prata förbi allt utan att svara dirket på frågan. Hon säger att Carl försökt komma åt Cain genom Debbie så det är väl inte konstigt om han försöker genom henne nu. Han säger åt Charity att hon ska passa sig för att lura honom igen...
Cain måste iväg och hämta bildelar och han visar Charity att han gjömt växelkassan under den understa byrålådan. Hon lovar att pengarna kommer att vara kvar när Cain återvänder.
Så fort hon får chansen så undersöker hon kassaskrinet men upptäcker inget annat än pengar där men när hon vänder på byrålådan ser hon en nyckel fasttejpad i botten. Hon tar nyckeln innan hon sätter tillbaka allt det andra...


Trevlig helg mina kära vänner!

Kommer det undermedvetna få fram sanningen?

Leyla pratar med Doug på jobbet och hon berättar att hon är lite ledsen eftersom David varit ute med Priya igår kväll.
Doug ser hur ledsen hon är så han söker upp David som sitter på cafét för att prata med honom. Han förklarar för David hur enastående Leyla är och att en sådan kvinna hittar man bara en gång i livet...om man har tur.
David tar till sig Dougs ord och efter lite tänkande så går han till butiken. Väl utanför så går han fram och tillbaka för han är så nervös. Leyla och Doug står uppe på övervåningen och ser David utanför.
När han väl kommer in så går Doug iväg för att handla så de kan prata ifred. Leyla bjuder hem David till kvällen.

Sally läser en bok som visar sig vara Laurels. Ashley vill ha med den till sjukhuset och han får även med sig en teckning Sally hjälpt barnen att göra. Jai kommer med en bukett blommor från medarbetarna på fabriken och han säger att Laurel är välkommen tillbaka när hon är helt återställd. Ashley åker sedan till Laurel och ser att Viv är där för att hälsa på. När Viv åkt får han veta att Laurel snart får komma hem.

Betty har hjälpt till att städa på B&B:t och är helt slut efter det. När hon sedan ser David som sitter på cafét blir hon uppjagad och säger till honom att nu får det vara nog, hon säger upp sig. David medger att han haft fokus på fel saker och förstår henne så han erbjuder henne full lön resten av månaden och han hoppas att de kan förbli vänner. När Betty sedan kommer till puben så bjuder Bob henne på ett glas champagne för att fira att hon blivit helt ledig nu. Hon försöker få hela flaskan men det går inte Bob med på.

Charity vill prata om framtiden med Cain. Han förstår inte vad hon menar så hon förklarar att det är deras gemensamma framtid. Han är misstänksam och frågar vad hon egentlgen är ute efter.
Senare ser han när Jai står och pratar med henne ute på gatan. När han får tillfälle frågar han Charity om saken och hon svarar att Jai inte är hennes typ.
Cain misstror Charity och tror att hon bara är ute efter pengar och att hon hela tiden visar att det stämmer och Charity är trött på att han misstror henne hela tiden.

Carl ser Charity och Cain på puben och att Cain är irriterad. När  Charity går på toaletten väntar han på henne för att höra hur det går eftersom hon inte svarar när han ringer. Hon säger att han får sluta vara så påträngande annars skiter hon i att hjälpa till och då har han ingen.


Val säger till Terry att hon vill öppna en restaurang i B&B:t. Han är mycket tveksam men hon bjuder över honom och Brenda för att prata om saken. Val ska laga mat men bränner allt så larmet går. Hon hämtar mat hos Marlon som hon först låtsas att hon själv gjort. Det genomskådas på en gång och när middagen är över säger Terry att de kan gå till puben för att prata klart. Där säger han att han går med på deras idé om att öppna restaurang men det får inte bli några genvägar utan det ska vara ordentlig mat.

Mark ser Katie vid bardisken på puben. Han går fram för att beställa och samtidigt frågar han henne om Faye ska ta ridlektioner när hon kommer hem. Katie svarar att hon inte vet och då ber han om ursäkt och att det inte var meningen att snoka.

David kommer hem till Leyla och de ska prata. Han börjar berätta om Priya men Leyla vill inte höra. Då säger ha att han måste berätta eftersom hon avslutat daten för att det var så uppenbart vem han tänkte på. De kommer överens om att försöka igen och att Leyla ska försöka få hans förtroendet tillbaka.

Nicola och Jimmy kommer tillbaka från Mallorca. Så fort hon hinner sticker Nicola till Laurel på sjukhuset. De pratar med varann och Laurel berättar att allt känns så konstig men hon kan inte peka på vad som inte stämmer. Nicola märker att Laurel blir fundersam så fort hon nämner Sally.

Laurel får komma hem och vilar på soffan. Ashley måste jobba men Sally hjälper till med barnen. Laurel somnar och när Gabby vill sitta hos sin mamma så skickar Sally upp henne. Sally tar en kudde och håller den över Laurels huvud men precis då ringer det på dörren. Nicola kommer in och har med sig några filmer. Hon säger till Sally att fixa till te. Sally blir inte alls glad och hon tjuvlyssnar på vad Nicola och Laurel pratar om.
Nicola säger till Laurel att nu är hon här för att hjälpa henne...

Brand i kyrkan


Laurel sitter i kyrkan och skriver breven och lyssnar på klassisk musik. Utan för sitter Sally och gungar i mörkret (riktigt kusligt)
Ashley börjar undra var hans fru är så han ringer henne och hon säger att hon bara ska avsluta en sak innan hon kommer hem.
Laurel känner röklukten och ser sedan branden. Hon försöker ta sig ut genom en dörr och sedan ett fönster men allt är låst. Hon upptäcker att hon inte har sin mobil och är på väg in för att hämta den men branden tar sig och blir häftigare.
Sally ser branden men gör inget. Laurel kämpar inne i kyrkan och lyckas tillslut ringa i kyrkklockan.
Zak som kommer på gatan får precis höra av Sally att han måste larma brandkåren eftersom hon inte har någon mobil. När han går till telefonkiosken så passar hon på att låsa upp porten.

Rodney och Gabby håller på och dansar och har kul i väntan på att Laurel ska komma hem. Ashley blir orolig och ska gå och kolla hur det går för henne. Han möter en orolig Zak och Sally. Även de andra byborna börjar förstå vad som händer och de rusar dit. Ashley och Zak går in och ska rädda Laurel. Efter ett tag får de tag på henne och kommer ut, precis när brandkåren och  ambulansen kommer. De tar med sig en medvetslös Laurel till sjukhuset och Ashley och Doug följer med.

Val och Eric håller på att bädda i ett rum på B&B:t. Helt plötsligt börjar de ha kuddkrig och det blir lite livat. Terry hör det ända ner till receptionen och han går upp  och säger till dem.

Leyla söker upp Nathan på Home Farm. Hon begär bara lite respekt av honom för hon tänker inte sluta. Hon hotar med arbetsdomstolen om han fortsätter. Som avslut på besöket så knäar hon honom i skrevet.

David har möte på fabriken för att Betty inte kommit och städat eftersom hon mår så dåligt på grund av branden. Han lovar Sharmas att det kommer en vikarie i morgon. På väg ut så frågar Priya honom om han vill gå ut men det känner han inte för.

Aaron ska köra upp och Ryan och Adam retar honom. När Aaron återkommer efteråt så ser han nedslagen ut och de börjar trösta honom men sedan skiner han upp och säger att han klarade sig.

Val klagar på servicen på cafét och hon säger åt Terry som är där att hans sambo måste lära sig serviceyrket. Terry får nog efter att ha slitit ensam hela dagen på B&B:t och han skäller ut både Val och Eric som inte ens hjälper till, sedan går han därifrån.
Både Eric och Val får dåligt samvete och går till Terry för att be om ursäkt. De kommer sedan överens om att Val får göra vissa förändringar och de ska dela upp arbetsbördan på alla tre personerna. 

David som suttit med Eric och Val på cafét ser att några av fabrikstjejerna kommer in. När Val påpekar att Priya tittar på honom så säger Eric att Val ska sluta säga något eftersom David fortfarande tänker på Leyla. Då får David nog och säger att Val har rätt, så han går fram till Priya och säger att han gärna går ut med henne.

Han hämtar upp henne hos familjen Sharma. Både Jai och Nikhil börjar förhöra honom om hans avsikter. De sätter sig på varsin sida om David på soffan och ställer sina frågor. David känner sig något obekväm men sen kommer Priya och säger åt sina bröder att sluta retas med honom.
David och Priya går till puben. Leyla och Gennie är där. Priya pratar på men David har sin uppmärksamhet på annat håll. Leyla går sedan fram och frågar om de har trevligt innan hon och Gennie går därifrån. Priya fortsätter att prata med David men hon inser att han inte kommit över Leyla och säger åt honom att han kanske borde gå hem. David tackar henne innan han går...

Belle och Will är oroliga för att Olena inte finns i ladan. De tror att hon kan ha hittat en annan lada som hon gömmer sig i. Belle säger att hon aldrig haft en så bra kompis som Olena...

Ashley och Doug vakar vid Laurels sida. Sally är hemma och tar hand om barnen med hjälp av Diane och Rodney.
De får veta att Laurel fått massa koloxid i blodet och måste ha syrgas och att lungorna är skadade så hon får andningshjälp.
Laurel vaknar sedan upp men minns inte så mycket. I takt med att orken kommer tillbaka så börjar hon minnas och hon talar om för Ashley att porten var låst men han tror henne inte eftersom Sally som varit först på plats visat att det var öppet.
Senare kommer hela familjen och Sally på besök. Laurel är glad över att få träffa sina nära och kära. Hon ber Ashley att ta hand om barnen för att Sally inte ska behöva göra det men Sally hör det och säger att det inte är några problem alls för hon han full kontroll på allt. När besökstiden är slut så ser Laurel när Sally går hem med Gabby och Ashley...Den ena djävulska planen efter den andra...

Terry är på väg till jobbet och möter ett par gäster som är på väg till cafét för frukost. Han blir förvånad eftersom det ingår frukost på B&B:t. Det visar sig att Val inte kommit dit och fixat någon. När Val sedan dyker upp är gästerna redan på väg hem och Terry är mycket irriterad. Val fattar inte varför..
Nästa dag så står Terry och spionerar på att Val och Eric verkligen kommer till frukosten.
Gästerna är inte allt för nöjda och ett par saknar Terrys böckling till frukost men Val är otrevlig och menar att de kan fiska själva nästa gång. När Terry får reda på det blir han förbannad på Pollards men de tycker att han kan ordna med frukosten själv i så fall för de är ändå inga morgonmänniskor.

Belle skyller på hormonerna när hon vill ha extra frukost. I själva verket så lägger hon den i väskan för att ge den till kvinnan i ladan. Lisa möter sedan Belle som är på väg till skolan något sen.
Efter skolan så går Will och hon tillbka till ladan med lite mat. Olena som hon heter vill absolut inte att någon får veta att hon är där. Hon hade kommit till landet i lastbil för att möta sin bror men bilen hade visst inte stannat där hon trodde den skulle göra. Belle frågar henne om hon rymt från fängelset men det har hon inte. Hon vill bara ha ett jobb så hon kan skicka pengar till sin familj.

Ashley behöver hjälp med att besvara några brev men Laurel är stressad. Sally erbjuder sig att hjälpa till men det vill inte Laurel. När hon sedan kommer hem på lunchen med en tårta hon köpt så visar det sig att Sally redan bakat en. Laurel blir så irriterad att hon kastar den hon köpt i soporna. Sedan går hon tillbaka till jobbet.
Ashley som kommer hem precis när Sally ska låta Gabby skriva Ashleys namn i glasyr så hon säger åt henne att attackera sin far med glasyrspritsen. Det blir lite jagande och stoj precis när Laurel kommer hem.
Hon säger sedan åt Sally att hon tänkte att familjemiddagen i kväll är endast för familjen och att hon hoppas att Sally förstår det.
När Gabby ska träna på trumpeten och blir missnöjd med hur det låter så lägger sig Sally i och det gör att Laurel tappar humöret. Hon säger åt henne att inte prata om henne med Ashley och att hon kan lösa sina problem själv utan att Sally lägger sig i.


Eric är arg på David som bråkat med Nathan eftersom Nathan har mäktiga vänner.
Tyvärr så får David två kontrakt uppsagda under dagen och det är antagligen Nathan som ligger bakom det.

Nathan kommer in på kontoret på Home Farm och ser Betty som städar. Hon är nyfiken på vad som hänt med hans läpp men han säger åt henne att städa. Natasha kommer in och frågar vad som hänt men han vill inte säga något. När Katie kommer in så märker Natasha den kyliga stämningen mellan Katie och Nathan.
Det gör att hon frågar Katie om vad som hänt och Katie berättar vad Gennie sagt om att han utnyttjat Leyla.
Hon söker upp Nathan på puben och frågar honom rakt ut vad som hänt och han svarar givetvis med att Leyla stulit från butiken och han upptäckt det och hon sedan missuppfattat hans vänlighet och att de hamnat i säng en gång. Natasha marscherar direkt till butiken för personalmöte. Hon vill inte riktigt lyssna på vad Leyla har att säga även om Doug försöker förklara att det är Nathan som gjort fel. Natasha säger att hon inte vill höra ett endaste ord till om det här annars kan det hända att Leyla får sparken.

Katie är på puben när Ryan och Andy kommer in skrattandes. Hon tar för givet att de pratar om henne. Ryan går iväg för att prata med Aaron så Katie passar på att säga till Andy att hon är glad över att han verkar må så mycket bättre nu. Sedan frågar hon honom om han träffat någon ny men han vill inte han någon tjej som mixtrar med hans huvud.

Holly håller på att rita av natur och människor och sitter utanför fabriken. Lisa kommer förbi och berömmer hennes verk. Det gör att Holly besöker Lisa hemma för att fråga om hon får rita av henne och det får hon.

Leyla tycker stämningen på jobbet är ohållbar så hon tänker säga upp sig. Doug gör allt för att få henne till att stanna kvar. Hon vill prata med David på puben men han har inget att säga henne.
Hon frågar sedan Terry om han behöver hjälp men även där så nobbas hon. När hon kommer tillbaka till butiken så säger Doug åt henne att om hon slutar så vinner Wyldes, det är bättre om hon stannar kvar och inte låter dem trampa på henne.

Det är Ashleys födelsedag och Laurel väntar på ett paket till honom som ska komma med posten. Sally håller sig borta men det visar sig att hon bara är ute. Hon väntar och ser paketbudet komma och hon löser ut Ashleys paket. Sally slår in paketet och ger det till Ashley och säger att det är från henne. Det visar sig vara en bok som är inbunden i kalvskinn och något som han verkar ha önskat sig. (Vad kommer Laurel säga när hon får höra att Sally gett honom boken?) Hon föreslår för Ashley att hon ska bjuda familjen på middag men han talar om att Laurel säkert ordnat något redan. Sally blir ledsen och Ashley är snabb på att bjuda med henne till deras middag men hon tackar nej.

Diane dukar upp massa festmat hemma hos Ashley och Laurel. Ashley kommer hem och ser det. Han och Sandy får ett glas vin i väntan på resten av familjen.

Laurel skyndar sig till kyrkan för att svara på breven hon lovat men när hon kommer dit så sitter Sally där och skriver svar. Laurel blir väldigt irriterad och säger till henne att hon faktiskt inte skulle ta det ifrån Laurel.
Sally låtsas sorgsen och talar om att hon bara vill hjälpa till eftersom Laurel är så stressad. Det får Laurel att tycka att hon kanske är otacksam och hon försöker förklara för Sally hur hon känner. Sally är ledsen och säger att hon ska lämna henne i fred. Laurel sätter sig och ska börja skriva när Sally är på väg ut. Sally ser ett värmeelement och hon ställer det i närheten av gardinerna, sedan smyger hon ut genom porten och låser den utifrån...

Svensk gästroll

Med tanke på att det nu finns en svenska med bland folket i byn (även om hon inte spelar svensk) så fick jag tipset om en ny omröstning. Eftersom det lät roligt så gjorde jag en ny omröstning så nu får ni rösta på vilken svensk skådespelare ni vill se i byn. Givetvis får ni gärna kommentera era val bland kommentarerna.


Resutltatet i förra omröstningen där ni fick välja en ny romans till Diane blev:

Rodney 34%
Douglas 24%
Någon annan 13%
Mick 9%
Bob 6%
Mark 6%
Paddy 4%
Terry 3%
Jimmy 1%

Totalt kom det in  527 röster.


Vem gömmer sig i höladan?

Laurel är bakfull på morgonen men vill inte sjukskriva sig. Hon fattar inte varför hon är så dålig fast hon bara drack tre drinkar. När hon sedan ser att champagneflaskan är tom och två glas står bredvid blir hon rätt besviken.

Lizzie vill inte att Betty tar på sig skulden för incidenten på fabriken. Betty vill inte att de talar om det för David eftersom hon är ansvarig för att hon lämnat Lizzie ensam på jobbet. Lizzie berättar ändå sedan för David och hon erbjuder sig att säga upp sig om Betty får jobbet tillbaka.
Efteråt säger Lizzie att det Betty gjorde för henne finns det ingen som gjort förut, hon är en riktig vän...

Val ska handla till en vegan som tagit in på B&B:t. Hon vet inte riktigt vad en sådan äter eftersom hon trodde att veganer var några figurer med lustiga öron i Star Trek.
Nathan kommer in i butiken och säger till Leyla att hon ska med på en välgörenhetsbal i kväll men hon försöker att säga nej åt honom. De fortsätter sin diskussion ute på gatan och när Nathan inser att Leyla verkligen försöker slippa säger han att hon gör ett stort misstag.
David som är på väg till Leyla ser dem och börjar undra. När han går fram till Leyla vill han veta vad som händer och vad som är på gång mellan henne och Nathan. Hon tar med sig David hem och försöker förklara. Tillslut så får hon ur sig allt och David blir ledsen och besviken. Han anser att hon sålt sig till Nathan för ett par skor. Sedan lämnar han henne gråtandes.

Laurel håller på med maten när Sally kommer och ska ta över. Då blir hon så irriterad att hon säger till henne att låta bli för hon vill göra det själv. Sally går ut ur köket och möter Ashley som undrar vad det är. Hon säger att hon visst råkat förolämpa Laurel och nu ska hon upp på sitt rum.
Ashley försvarar Sally med att hon bara vill hjälpa till och Laurel säger att hur vore det om han stöder sin fru emellanåt och inte bara Sally. Hon berättar om champagnen hon köpt men Sally och han delat på. Ashley ber om ursäkt för sitt korkade misstag och sedan säger han att han tackar gud varje dag för att han fått Laurel.

David pratar med Eric och berättar vad som hänt. Sedan säger han att han är glad över att det kom fram innan de hann gifta sig.

Edna beklagar sig för Betty om att någon stulit en tröja från hennes påse hon lämnat in till välgörenhet.

Doug märker att Leyla mår dåligt och får veta att hon berättat allt för David. Han får dåligt samvete eftersom han sagt åt henne att hon skulle erkänna allt.

David träffar Nikhil på fabriken och säger att han tagit hand om problemet med den anställde som förstört maskinen. Nikhil är inte glad över att den som ska sköta städningen är en gammal pensionär. På väg ut från fabriken möter David Gennie som säger till honom att Leyla mår jättedåligt för det som hänt och att han kan inte kasta bort allt bara...
Betty som får ta all städning själv är helt slut efter ett arbetspass. Hur ska hon orka om inte David anställer någon till?

Ryan är ute och övningskör med Aaron som snart ska köra upp. Det verkar ändå gå rätt bra och han tror att Aaron kommer att fixa det.

Sally har varit och storhandlat för hon vill kompensera för att ha tagit Laurels champagne. Doug som kommer hem precis hinner prata lite med henne. Han säger åt henne att hon inte kan lämna dem före torsdag för då fyller Ashley år. Självklart tänker Sally stanna över den dagen...

Carl har varit ute och fraktat godis och återvänder till fabriken. Han står utanför och pratar med Nikhil och Jai. Plötsligt hör de att det skramlar inne i  lastbilen. När de öppnar så ser de en person som kastar en ryggsäck på dem och sedan springer iväg. Nikhil försöker springa efter men hinner inte i kapp.

Will och Belle är utanför Dingles hus och spelar boll. De råkar sparka in bollen i en lada och när de går in för att leta så ser de en kvinna gömd bland höbalarna. De blir jätterädda och springer hem till Lisa för att berätta att de sett en häxa. Lisa tror dem inte utan kör ut dem igen.
Belle och Will går tillbaka till ladan och tillslut hittar de kvinnan igen. Det visar sig vara en ung tjej som bryter på något öststatsspråk och hon vill absolut inte att de talar om för någon att hon är där. Det visar sig vara hon som tagit Ednas tröja för att hon frös så. Barnen lovar att de ska försöka hjälpa henne.

David är rätt förbannad och han letar efter Nathan på kontoret på Home Farm. Det är bara Natasha där och hon undrar vad som händer men David säger inget.

Nathan kommer till butiken för att prata med Leyla men Doug säger att hon inte är där. Då påpåkar Nathan att Doug börjar bli lite slapp när det gäller personalen men Doug säger att han inte kan behandla Leyla på det sätt han gjort. Nathan anar att Doug vet hur det ligger till och hotar honom med att vara rädd om jobbet. Doug säger att han inte är rädd för honom. Leyla hör allt och hon tackar sedan Doug.

När hon sedan är på väg hem från butiken dyker Nathan upp. Hon säger att han inte kan göra något för hon har berättat allt för David. Nathan tror henne inte först... När han inser att det kan vara så så börjar han hota henne och vara allmänt otrevlig, tar tag i hennes ansikte och säger åt henne att inte hoppa i säng med vem som helst bara för att försöka närma sig överklassen.
David som ser dem blir förbannad och sliter tag i Nathan och ger honom en smäll på käften. Leyla tackar honom men David går därifrån och säger att han inte gjorde det för hennes skull utan för sin egen...

Väldigt starka drinkar, men bara till en av dem...

Marlon ser att Laurel brinner så han springer dit och ropar på henne. Då inser Sally att hon inte bara kan stå där så hon skyndar sig fram och kastar sin kappa (?) över henne. Marlon får tag på en hink vatten och allt löser sig på bästa sätt.
Andy blir chockad över att se Laurel som brinner och han säger sedan till Diane att det fick honom att tänka på när hans mamma dog.
Sally blir omplåstrad av Moria och båda hennes händer behöver bandage. Laurel får låna kläder från Bartons så hon kan ta sig hem. Ashley tackar Sally för att ha räddat Laurel. När de kommer hem så bäddar Ashley ner sin fru och efteråt ska han ta en whisky men känner att han vill inte sitta nere med Sandy och Sally så han går upp med den. Sally blir så besviken så hon går in i köket och skriker till. Ashley kommer springandes och hon säger att hon bara råkat slå i ena handen. Givetvis sitter Ashley kvar och tröstar henne.

Cain är på puben och säger åt Debbie och Chas att kanske ta en sväng på stan och han bjuder. Sedan går han hem och håller Charity sällskap. De pratar med varann om känslor och han frågar om det är något mellan henne och Jai.
De fllirtar en del med varann men så kommer Debbie hem för att Chas ville hem till Carl.
Debbie går sedan upp på sitt rum och Cain och Charity är kvar på nedervåningen.
Charity säger till Cain att de visst kan bli ihop men att de ska inte hoppa i säng på en gång för hon vill att det ska bli speciellt första gången.
När de sedan blir ensamma igen nån kväll senare så säger han att han inte tror att hon förändrats så mycket utan hon är nog bara ute efter hans pengar i alla fall....

Eric säger till David att han tror att det kommer att bli bra mellan honom och Leyla. David tvivlar.
Sedan träffar David Nathan och Nathan beklagar att David blivit dumpad. David blir så förbannad på Nathans överlägsna attityd att han hoppar på honom. Eric kommer förbi och stoppar bråket. Han frågar David vad som händer och David svarar att han tror att Leyla och Nathan har något ihop och att han kan aldrig tävla mot Nathan som är rik och har stort hus.

Marlon berömmer Moiras chili och vill ha receptet. De står i köket och småpratar för Moira är orolig för att Holly umgås så mycket med Aaron. Hannah kommer fram till dem och efter många om och men vågar hon fråga Marlon om han vill köpa ägg. Det vill han om hon tvättar äggen före leverans, hon blir jätteglad.
Dagen efter står Marlon i köket på puben och hackar lök. Moira smyger sig fram till honom bakifrån och skrämmer honom. Han låtsas då att han skurit sig och häller lite ketchup på handen. Hon tackar honom för att ha köpt ägg av hennes dotter. Marlon blir mer och mer drömsk när han tittar på henne. Visst börjar han få känslor?

Nikhil träffar David på fabriken och säger att han måste avskeda den som orsakade stoppet annars river han deras kontrakt. David är inte glad men han pratar med Betty om saken. Hon förstår vart det lutar så hon säger att det inte alls var Lizzie som gjorde det utan det var hon.

Eric är orolig för sin son så han säger till Leyla att han vill prata med henne. De går till puben och Eric frågar vad som händer. Han får veta att Leyla älskar David fortfarande och hon blir väldigt arg när han nämner att David tror att hon har en affär med Nathan. Sedan går Eric till David och säger att Leyla faktiskt verkar vilja ha honom fortfarande.

Mark ser att Katie jobbar ensam på kontoret så han passar på att fråga henne om Ryan hört något från sin mamma. Katie berättar det lilla hon vet och Mark fortsätter att fråga henne om Faye och när hon ska komma tillbaka.

Laurel och Ashley har sin bröllopsdag och de planerar att få vara för sig själva. De ska ut och äta på restaurang.
Innan de ska iväg fixar Sally drinkar åt dem.
Doug är barnvakt men Sally säger åt honom att hon kan passa barnen så kan han gå till puben.
Hon sitter och läser en saga för en sovande Gabby när Laurel och Ashley kommer hem. Laurel är jätteberusad och hon slocknar på soffan. Ashley hjälper henne upp i säng och när han kommer ner har Sally öppnat en champagneflaska och säger att han får väl fira lite ändå. Hon tycker att han behöver muntras upp så hon börjar prata om gamla minnen...


TREVLIG HELG ALLIHOP!


Guy Fawkes

Kayleigh och Victoria väntar på bussen till skolan och de diskuterar snygga kända killar. När Hannah kommenterar det så börjar de reta henne för äggförsäljningen och att hon är vän med Sam.
Hannah försöker sedan efter skolan att övertyga Bob om att de borde köpa ägg av henne men han säger att de redan har en leverantör. Kayleigh och Victoria står och väntar på henne men Kayleigh är otålig och vill gå därifrån och hon lyckas övertala Victoria att följa med henne trors att Vic lovat att vänta på Hannah.

Leyla mår dåligt efter att ha nobbat David. Hon försöker säga åt Nathan att låta henne va men han säger att det är fortfarande han som bestämmer.
David möter Leyla på cafét men hinner knappt prata med henne förrän Viv ger en pik och Leyla går därifrån.
På jobbet så säger Nathan åt Leyla att städa fast hon gjort det redan och Doug märker att det inte står rätt till. Han besöker Leyla hemma efter arbetstid och säger att han är orolig för henne för hon har blivit som en dotter för honom. Tillslut orkar inte hon hålla emot så hon berättar allt för honom. Doug råder henne till att prata med David, visst kommer han att bli sårad men han kommer att förlåta henne tror han.

Sally är ivrig till att hjäpa till fast Laurel säger att hon inte ska det. När Sally sedan erbjuder sig att laga middagen säger Laurel att just idag vill hon själv ordna med det eftersom hon vill göra något speciellt för sin man och att de får en stund på tu man hand.
När Laurel sedan kommer hem från arbetet så har Sally börjat med middagen i alla fall. Laurel blir besviken men Sally ber om ursäkt och säger att hon måste ha missuppfattat allt.
Laurel och Ashley får sedan en lugn kväll på soffan och de myser. Sally lägger sig i genom att hjälpa Gabby och fråga dem om var Gabbys pyjamas finns. Laurel säger att hon kan ta hand om Gabby men Ashley tycker att det är bra om Sally hjälper till för då får han mer tid med sin fru.

En maskin har gått sönder på fabriken så personalen får ledigt, utom Laurel som måste göra lite pappersarbete. David blir inkallad och får skäll för att han har en blind städerska men han bryr sig inte så mycket eftersom han är ledsen för att Leyla nobbat honom.

Charity dammsuger hemma och hon försöker att flirta med Cain samtidigt. Han är inte helt opåverkad men låter inget hindra att han ska till jobbet. På vägen ut tappar han sin plånbok och Charity är inte sen med att ta den. Hon hittar inga pengar men däremot ett foto på Cain, Debbie och Sarah.
Chas träffar Cain på cafét och frågar honom om varför hon inte blev bjuden på middagen igår. Han säger då att det var Charitys middag, han var bara där och åt av maten.
Charity kommer in på cafét och hon lämnar tillbaka plånboken och säger att hon inte tagit några pengar. Cain säger att han inte förvarar pengarna där och flinar. Sedan kollar han plånboken och ser att hon bytt ut fotot mot en bild på henne och Noah.

Idag är det dags för "Guy Fawkes Night" (wiki: Guy Fawkes Night, även kallad Bonfire Night och Fireworks Night, firas sedan 1606 den 5 november i Storbritannien och Nya Zeeland och påminner om valborgsmässoafton. Skillnaden är dock att ovanpå brasan finns en halmdocka föreställande Guy Fawkes. Innan brasan tänds brukar barnen be om a penny for the Guy. Den firas i åminnelse av misslyckandet av den s.k. krutkonspirationen 1605. Festen firades ursprungligen som en protestantisk protest mot det katolska helgonfirandet.
På grund av det tilltagande avfyrandet av fyrverkerier och smällare som brukar ske veckorna före, och som tilltagit på senare år, har lagstiftningen för fyrverkier och smällare skärpts.)

Moira frågar Marlon om han kommer till deras brasa ikväll men han säger att han ska jobba. När hon säger att hon behöver någon att hålla i handen när det blir fyrverkeridags så ändrar han sig. Han går och köper fyrverkerier hos Viv men hon är grinig och vill se legitimation på att han är över 18 år, Bob bryr sig inte om hennes butterhet utan säljer till Marlon ändå.

Fabriken har kommit efter med produktionen så personalen får jobba över just i kväll. De är inte nöjda men kommer fram till att det är bara att skynda på. Efter ett tag säger Jai att de får gå fast de inte är klara, de får ta igen tiden i morgon i stället.

Ashley som är på väg med familjen till Bartons får höra att Laurel måste jobba. Sally blir nöjd över att få gå på fest utan henne.

Nästan alla i byn kommer över till Bartons som har ställt till med en stor brasa med tre dockor föreställande Mark, Natasha och Nathan. Wyldes är inte allt för glada när de ser det men kallar det för bondhumor.

Sally blir besviken när hon ser att Laurel fått gå ifrån jobbet så hon hinner dit ändå.

Katie och Ryan kommer dit och de berättar för Natasha och Mark att Faye åkt till Barbados på morgonen för hon behövde komma ifrån.

Marlon ger Moira fyrverkerierna han köpt och hon tackar honom med en puss. Han berömmer sedan hennes Chiligryta hon gjort men kan inte komma på den hemliga ingredisensen. Holly berättar då att det är kakao men Marlon tror henne inte.

Nathan ser Leyla och går fram till henne och frågar om hon sagt något till Doug för han verkade så konstig tidigare idag. Hon svarar med en motfråga om vad skulle hon ha sagt, att han utpressar henne?
David som precis kommer in och ser dem tillsammans vänder och går ut igen...

Laurel och Ashley tittar på brasan och kommer fram till att det är dags för barnen att gå hem. Sally erbjuder sig att ta hem dem men Laurel säger att hon ska vara kvar för att träffa lite folk för det behöver hon. Det blir Doug som tar hem barnen tillsammans med Sandy.
Ashley och Laurel sitter sedan tätt ihop och myser framför elden. Ashley går iväg en stund och hon sitter kvar ensam.
Sally står en bit bakom och tittar på henne i smyg. Hon ser att en eldsflaga hamnar i närheten av Laurel och att det börjar brinna. Sally står där och bara ler...

Släktförhållanden

Eftersom vi med jämna mellanrum undrar vem som är vem i speciellt familjen Dingle så kan ni kolla på länken för att se deras familjeträd.
Även Sugdens får en länk.
Tyvärr så har jag inte hittat fungerande länkar på de andra familjerna men fyller på här om det kommer fram.
Familjen Dingle                     Familjen Sugden


Utpressning och en blind städerska

Jimmy frågar Nicola lite oroligt om hon verkligen menade allvar med att amma ute på huvudgatan. Hon svarar att hon tänker amma sitt barn precis när hon vill och var hon vill.
Nicola går alltså till cafét och givetvis ska Angelica äta där. Brenda säger ingenting om det och när Viv ber henne ringa polisen så vägrar hon. Viv ber då Nicola att amma på Woolpack i stället.
Givetvis så blir det Nicolas uppdrag och senare kommer hon in på puben och ammar sin dotter. När Nicola är på väg att amma babyn återigen ett tag senare börjar Jimmy att undra om det verkligen är nödvändigt.
Faye sitter med dem och hon sitter så hon ser Mark och Natasha. Hon ser att han sitter och gullar med sin fru. De sitter och tar igen förlorad tid och Natasha erkänner att hon inte förlåtit honom förrän nu.

Hanna kämpar med sina ägg och packeterar och fixar. Det går inte så bra med försäljningen så hon tappar nästan tålamodet. Hon får goda råd av Sam som ska lära henne allt han kan om ägg. Victoria och Kayleigh sittter i närheten och hör dem och börjar reta Hannah för att ha skaffat en ny pojkvän.

Sally besöker Edna och ger henne en stor bukett blommor. Edna blir rörd och sedan erbjuder hon Sally till att hjäpa henne i kyrkan med att binda buketter. Sally tackar givetvis ja för då får hon ju tid med Ashley.

Charity vill bjuda Lisa och Zak på middag. Det blir en trevlig kväll och till och med Cain håller med. Hon säger att det inte är så tokigt ändå att ha en familj som denna. Hon passar även på att flirta lite med Cain när de står i köket.

Betty frågar Lizzie om hon kan tänka sig att städa på fabriken själv så hon kan åka till stan för att köpa angoraull. De går båda två till fabriken när arbetarna slutar och Betty säger åt Lizzie att säga att hon är på toa om någon undrar. Lizzie städar och råkar komma åt en huvudströmbrytare som inte får slås av. Hon berättar det för Betty sedan när de ses på puben men Betty säger att om det inte hände något då så är det nog ingen fara.

Val får samtal av Terry som vill att de hjälper till mer. Eric har inte riktigt tid för han märker att det inte stämmer mellan David och Leyla och det gör honom orolig. Han säger åt David att ta väl hand om sin flickvän annars kommer någon annan att göra det.

Marlon får samtal från Donnas advokat och hon går med på att sälja sin del av huset till honom. Viv får höra det och blir sur för hon tycker att han utnyttjar hennes dotter. Marlon vet inte riktigt vad han ska göra.
Moira säger sedan att han inte får sälja huset och sticka ut i världen för då skulle hon sakna honom.

David är orolig för Leylas krock och han vill att hon går till en läkare men givetvis vill hon inte det.
Hon frågar sedan Nathan om han får en kick av att driva så med henne och han svarar som vanligt kanske...kanske inte...
Hon är ledsen och sätter sig på bänken i byn och strax efter kommer Gennie dit och pratar med henne. Hon berättar allt för Gennie.
Doug frågar Nathan om hur det står till mellan honom och Leyla men han svarar att det har inte Doug med att göra. Nathan säger sedan att han inte är så nöjd med Leylas attityd och insatser på arbetet.
Leyla kommer in på arbetet något sen och Nathan skickar iväg Doug för dagen. Hon lämnar in sin avskedsansökan och säger att om de inte kan komma överens och att han slutar trakassera henne eftersom han inte längre har någon hållhake på henne så kommer hon att sluta. Nathan bara skrattar åt henne och hon blir så ursinnig att hon ger honom en örfil. Då blir han förbannad och säger till henne att det är han som bestämmer och från och med nu ska hon göra allt han säger. Sedan går han därifrån och flinar. Leyla står kvar och tårarna rinner.

Dagen efter så försöker Nathan få tag på Leyla eftersom hon inte kommit till jobbet. Hon svarar inte på hans samtal. När hon sedan dyker upp så säger Nathan till Doug att ta lunch. Nathan säger att han behöver en dejt till kvällen kl 20 och att hon ska ta på sig något snyggt. Hon vill inte följa med honom men han lyssnar inte.
David som stämt träff med Leyla får hämta henne hemma eftersom hon inte vill gå ut med risk för att stöta på Nathan. De går trots allt till puben och David har köpt en flaska champagne. Sedan går han ner på knä och friar till sin flickvän men hon tittar bara på honom. Sedan ser hon att Nathan har kommit in och ser allt och han skakar bara på huvudet. Leyla svarar på Davids frieri att hon inte kan gifta sig med honom sedan rusar hon ut...
Att välja mellan fru nr 1 eller fru nr 2

Efter stenattacken så springer Edna ut på gatan. Hon ser Debbie och Cain komma gåendes och hon berättar för dem vad som hänt. Strax efter kommer Ashley och Laurel och får också höra det. Inte långt efteråt kommer Sally och blir väldigt förfärad när hon hör om händelsen. Hon misstänker genast att det kan vara Vincent och då berättar Edna att Vincent besökt Sally tidigare.
Ashley säger genast att Sally ska flytta hem till dem igen och att Edna också är välkommen men Edna vill inte.
Sally vill som vanligt inte blanda in någon annan men Ashley pratar med biskpen som kommer dit. Biskpen frågar dock om det verkligen är någon som sett att det var Vincent som kastade stenen.
Ashley vill åka till Vincent för att prata med honom men Sally lyckas återigen stoppa honom eftersom hon känner sig tryggare med Ashley hemma.

Carl berättar för Jimmy att han varit hos Debbie när Charity kom hem. Han berättar att han tror att hon kan hjälpa dem med pengarna. Jimmy ororar sig för vad Chas kommer att säga när hon får veta vad Carl har för planer för hennes bror

Det är dags för inflyttningsfesen och Rodney ska vara barnvakt till Angelica.
De som kommer dit verkar glada och nöjda. Jai har fixat en chokladfontän till Nikhils förskräckelse.
Nathan kommer dit och Leyla blir givetvis orolig. Han pikar David som har choklad i mungipan.
Mark och Natasha träffar Faye och det tar inte lång tid innan Mark försöker prata med henne och stämmer träff utanför.
Natasha som saknar sin man går ut och ropar efter honom men både han och Faye hinner undan så hon inte ser dem. Faye tycker att det vore  ett lämpligt  tillfälle för Mark att tala om för Natasha att han ska lämna henne men Mark säger att det inte är så enkelt. Då inser Faye att han inte alls tänker komma tillbaka till henne utan han stannar hos Natasha. Faye blir ledsen och ska gå från festen. Jai försöker stoppa henne och ger henne en puss men hon vill inte stanna.
Shaddrach lägger ner frukt i chokladfontänen så det blir översvämmning och han får bråttom därifrån. Nikhil som kommer in ser att det blivit chokladfläckar på mattan blir inte alls glad men Jai säger att det bara är att tvätta den.

Nathan träffar Leyla och säger till henne att de borde glömma allt som hänt och gå vidare. Leyla blir förvånad men glad, kommer hon att få vara i fred nu...

Cain pratar med Charity och säger att de borde försöka hålla sams. Han har pratat med Debbie och hon har fått honom att inse att Charity faktiskt kom tillbaka för att hon saknade familjen. De går sedan till puben och Cain säger att han vill ha tillbaka pengarna hon fått som bevis på att hon tänker stanna men hon får inte säga något till Debbie.
Chas och Carl har gått tidigare från festen och kommer till puben.  Hon sätter sig hos Cain och Charity och pratar lite. Charity som fått många pikar av Cain går fram till Carl som står vid bardisken och hon säger att hon är med på att hjälpa honom om hon får hälften av pengarna.

Biskopen talar om för Ashley att han pratat med Vincent som bedyrar att han är oskyldig. Han har ändå gått med på att söka hjälp. Ashley säger sedan till Sally att han är glad över att hon är där för han har fått ovärderlig hjälp i kyrkan och han förstår inte hur han klarat sig tidigare. De sitter i soffan och skrattar åt gamla minnen när Laurel kommer hem. Då plötsligt får Sally bråttom att gå upp till sitt rum.
Ashley lovar Laurel att de ska hitta på något tillsammans, bara hon och han.

Nikhil har ett affärsmöte på cafét men hon blir störd av att Nicola ammar sin bebis. De går därifrån och säger till Viv på vägen ut. Viv som är rädd att förlora kunder säger åt Nicola att amma hemma eller pumpa innan hon går ut. Nicola blir eld och lågor och vill givetvis inte vara kvar. Hon är mycket upprörd och irriterad över att inte få mata sin dotter när hon vill. Hon säger till Jimmy att hon kanske borde amma utanför cafét varje gång Angelica ska ha mat.

Nathan verkar hålla distansen och Leyla känner sig lättad. Han åker iväg på en vinprovning men ringer efter ett tag. Han ber henne komma till ett ställe på vägen utanför byn, hon måste ta en taxi och hon får absolut inte säga något till någon. Leyla åker dit och upptäcker att Nathans bil har kraschat mot ett träd. Han säger att han skulle väja för ett får och råkade då krocka. Nu vill han att hon tar på sig skulden eftersom han kan förlora körkortet för att han har druckit. Hon vill inte ljuga för polisen men han säger att hon är bra på lögner eftersom hon är van, hon har ju ljugit för David varenda dag, dessutom är hon ingen ängel... hon har ju stulit pengar och varit otrogen..
Plötsligt kommer det en polisbil på vägen. Polisen stannar till och frågar vad som hänt.
Leyla svarar att hon tappade kontrollen över bilen...
RSS 2.0