Piratskeppet gör mycket nytta

Inskrivet lördag 1/7 kl 20:54
 
Nu har jag äntligen tittat ikapp =)
 
Bernice gömmer sig i garderoben på hotellrummet så Jimmy kan släppa in Nicola. Nicola är rasande över att Jimmy ljugit men hon ser inte att någon annan varit där. Jimmy erkänner sedan att han bara behöver sova. Nicola lugnar ned sig och plötsligt blir hon kärleksfull. Jimmy försöker avstyra hennes närmanden men lyckas inte. Bernice får hålla en kudde för öronen för att slippa höra dem. Plötsligt ringer hennes mobil.
 
Rebecca stjäl bränslepumpsrelät ur Ronnies bil på verkstaden för att han ska bli kvar i byn lite längre.
 
Robert sätter sig i Davids butik för att få lugn och ro. Aaron hittar honom där och Robert säger att de borde kolla efter nytt boende men Aaron vägrar låta Liv betala. Senare säger Robert att Liv kan köpa Rakesh gamla hus och så kan de hyra det av Liv.
 
Belle har kommit in på högskolan hon sökt och hon kan studera på halvfart och jobba på fabriken halvtid. (Hade hon inte sagt upp sig?)
 
Lawrence är på puben och ber Ronnie att stanna kvar och till och med flytta in på Home Farm. Ronnie tackar ja till erbjudandet. Ronnie säger åt Lawrence att försöka bli sams med Rebecca.
 
Jermaine får ett jobb som läkemedelsförsäljare men problemet är att det är i Boston.
 
Nicola kollar i garderoben och blir rasande när hon ser en halvklädd Bernice gömma sig där. Hon tror inte på dem när de säger att inget har hänt. Ännu mer förbannad blir hon när hon får veta att de checkat in som herr och fru King.
 
Emma får tag på en arbetskamrat som kan kolla upp var Kasim är. Hon får adressen till det nya sjukhuset. (Undrar om hon hjälper Finn för att själv hinna få reda på vad Kasim kommer ihåg av olyckan?)
 
Jermaine berättar för Belle om nya jobbet men när hon inte vill flytta så tänker han tacka nej. Belle pratar sedan med Zak som säger att man måste våga och ta chansen om man vill komma någon vart. Zak vet inte att Belle inte tänker på högskolan. Hon säger till Jermaine att hon är beredd att följa med till Boston och han blir jätteglad. Det blir däremot inte Zak när han hör att hon ska flytta till Boston för ett år.
 
Jimmy försöker prata med Nicola som vägrar att lyssna. När Laurel får veta det så lurar hon Nicola till piratskeppet och låser in henne där. Jimmy får förklara sig genom takluckan och tillslut så ändrar sig Nicola och tror på honom. Hon frågar om det är hela sanningen och det svär han på.
 
Nicola söker upp Bernice på salongen för att tala om att hon tror på Jimmy. Bernice blir lättad och säger att det var ju bara en kyss. (Jag tycker att det mer var en lätt puss på munnen, ingen kyss). Nicola blir återigen förbannad så hon dyker inte upp på puben som lovat.
När Jimmy kommer hem så har Nicola klätt sig i morgonrock och tänt massa ljus. Hon lovar att han ska få massage för avkoppling. När han njuter av hennes huvudmassage så häller hon lim på hans huvud och sedan sätter hon dit en röd clownperuk som fastnar. Nicola skäller ut Jimmy och sedan kastar hon ut honom så han får gå runt i byn med sitt röda hår.

Även rika människor är rädda

Inskrivet fredag 30/6 kl 18:16
 
Ronnie talar om för Lawrence att han fått jobb på annan ort och flyttar i morgon så vida han inte behövs i byn. Lawrence blir ledsen men säger inget.
 
Moira konfronterar Emma angående det kastade kortet från Cain. Emma skyller först på att Cain inte är bra för Moira men säger sedan att hon var rädd att förlora vänskapen.
 
Cain fyller år och familjen firar honom på puben. De pikar honom för att han suttit på toa när Moira drog iväg med husvagnen. Moira kommer in och läser upp högt de känsliga orden han skrivit på kortet. Hon säger att hon inte vill ha hans kort eller hämtmat för hon vill inte ha honom i sitt liv.
 
Finn är butter och vresig för att han förlorat kontakten med Kasim. Emma får veta att han inte skulle ha klarat dessa veckor utan att ha Kasim att prata med. Hon försöker då använda sina kontakter på jobbet för att få veta vad som hänt honom.
 
Nicola får åka iväg och shoppa för att Jimmy ska få sova ostört ett tag. Han somnar i fåtöljen och glömmer att han har bacon i stekpannan. Brandlarmet börjar pipa när baconet börjar ryka. Bernice går förbi och väcker honom innan något allvarligt händer. Hon erbjuder honom en hotellvistelse som hon fått när hon varit gift med Lawrence men inte hunnit utnyttja.
 
Rebecca kommer in på puben och när hon ser Aaron så talar hon om att hon varit med Robert, även om det bara var en kyss så hade han velat ha mer säger hon. Aaron tittar på henne och sedan Robert och säger att han redan vet det eftersom Robert bara utnyttjat henne för att få som han vill. Rebecca blir förtvivlad.
 
Lawrence är också på puben så när Ronnie kommer dit ska Lawrence försöka övertala honom att stanna kvar. Eftersom Lawrence inte vågar säga något rakt ut så blir det hackigt och tafatt. När han väl säger att han vill att Ronne stannar kvar så svarar han att det är 30 år försent.
 
Aaron är besviken på Robert som återigen gått bakom ryggen. Robert försöker få Aaron att förstå att han älskar honom och att han håller på att bättra sig och kan inte Aaron fatta det så kanske det är han som måste ändra sig.
 
Sam pratar med Ronnie om hur svårt det kan vara att visa känslor om man är rädd och att även rika människor blir rädda. Han berättar om Alice som också varit rädd för spindlar precis som han men hon hanterade det så mycket bättre.
 
Charity blir irriterad på att snubbla över Livs saker. Liv påpekar då för Aaron och Robert att hon vill att de hittar eget boende även om hon trivs på puben.
 
Lawrence kommer in i Davids butik och han vill försvara sig efter det som hänt på puben. Han säger till Tracy att han varit full på grund av medicineringen och att han kunde sagt vad som helst. Ronnie kommer in och hör det.
 
Rebecca försöker övertala Lawrence till att prata med Ronnie eftersom det inte var sant det han sagt i butiken.
 
Jimmy låtsas åka iväg på jobbresa men han ska ta in på hotell i Hotten. Erbjudandet gäller herr och fru White så han ringer Bernice och talar om att det blivit problem. Bernice kommer dit och säger att hon var fru White när bokningen gjordes men nu är hon Jimmys fru.
 
Bernice och Jimmy går upp till rummet och han lägger sig på en gång för att sova. Hon sätter sig och dricker ur minibaren medan hon beklagar sig över hur trist liv hon har och hur tråkigt det är att vara singel. Hon blir full och lägger sig bredvid honom.
 
Nicola får syn på Jimmys mail där han fått ett erbjudande att berätta vad han tycker om sin hotellvistelse. Hon blir rasande och åker till hotellet.
 
Jimmy sover och tror att det är Nicola som ligger bredvid. Han lägger armen om henne och ger en puss på munnen. Precis då kommer Nicola och bultar på dörren.

David Metcalfe sparkar cancern i röven

Inskrivet fredag 30/6 kl 00:00
 
Lawrence ändrar sig inte angående Rebecca så hon måste flytta ut. Hon söker upp Robert för att få hjälp så han hinner inte följa med på Lachlans domstolsförhandling. Rebecca vill att de fritar Lachlan precis som Andy kunde smita. Robert vill inte vara med på det men då hotar hon med att berätta för Aaron om kyssen.
 
Frank har fått flytta ut från Tracy och David efter avslöjandet att han "förlorat" pengarna till cancerdonationen. Han får inte heller bo på värdshuset eller hos Megan. Senare råder Megan honom att kämpa för att behålla kontakten med sina anhöriga. Hon berättar om Declan som försökt tjäna pengar på branden där hon nästan blev innebränd.
 
Moira börjar städa ut Hollys saker. Det är psykiskt påfrestande så Adam berättar om hans och Victorias planer på att skaffa barn. Moira blir glad.
 
Finn kommer till sjukhuset och får veta att senare under dagen ska läkarna försöka väcka Kasim så han åker hem igen för att byta om till finkläder och köpa blommor.
 
Cain kommer till Bartons gård för att lämna en lunchpåse och ett kort till Moira men hon är inte där. Han lämnar det på köksbordet. Emma kommer dit och ser påsen. Hon tar kortet och gömmer det bakom några burkar. Moira kommer hem och Emma låtsas att det är hon som bjuder på lunch. Emma kastar kortet i soporna.
 
Rebecca klär ut sig till sekreterare och lyckas lura en vakt i domstolsbyggnaden till att vara ouppmärksam genom att spilla kaffe på honom så hon kan ta ett passerkort som ligger på skrivbordet. Hon ger det till Robert som väntar utanför. Sedan går hon till toaletterna och startar en mindre brand i en papperskorg medan Robert försöker komma in där det är spärrat. Rättens förhandlingar avbryts när larmet går och salarna måste utrymmas. Robert märker hur svårt det är så han ångrar sig.
 
När Rebecca kommer till flyktbilen blir hon väldigt besviken på honom. De stannar till en bit ifrån och då talar Robert om att det inte är värt att kanske åka dit för att ha försökt frita Lachlan. Rebecca blir sur och hotar åter igen med att berätta för Aaron om kyssen. Då säger Robert att den betydde ingenting utan han bara utnyttjade henne för att få det han ville. Rebecca inser att deras samarbete är avslutat så hon säger att han får inte de 20% som de kommit överens om.
 
Finn kommer till sjukhuset och ser att det är fullt med läkare hos Kasim. Det visar sig att Kasim fått problem med hjärtat när de väckte honom. Finn blir förtvivlad och ringer Aaron som inte kan komma för att han är på domstolsförhandlingarna så han ringer Pete istället. Finn blir irriiterad över att det är Pete som kommer och inte blir det bättre när Pete talar om för sköterskan att Finn inte är Kasims pojkvän. Det gör att Finn inte får någon mer information om vad som kommer att hända med Kasim och om han kanske blir flyttad till annat sjukhus.
 
Tracy, Vanessa, Eric, Leyla och Jacob firar David med en familjemiddag i hans butik. Eftersom han inte ville ha presenter men Tracy inte kunde låta bli har hon döpt en stjärna som fått namnet "David Metcalfe sparkar cancern i röven"
 
Frank kommer till middagen för att be sina döttrar om ursäkt. Vanessa blir arg och går därifrån för hon tror inte på honom när han säger att han blivit rånad. Tracy är mer tveksam. Hon söker upp Vanessa för att be henne komma tillbaka men Vanessa säger att de inte kan lita på deras far som bara ljuger.
 
Moira städar undan efter lunchen när Emma gått. Då råkar hon välta soppåsen så hon hittar kortet från Cain.
 
Chrissie kommer hem efter att ha varit i rätten. Hon hittar en gråtande Rebecca på kontoret. Rebecca erkänner att hon startade branden för att frita Lachlan men att Robert inte hjälpt henne som han lovat. Chrissie inser att Rebecca blivit lurad av honom och att hon är kär i Robert. Hon får veta om kyssen och vill att de berättar det för Aaron som en gång i tiden rusat in på Home Farm för att berätta sanningen om honom och Robert.
 

Allt blir bra med lite tårta

Inskrivet torsdag 29/6 kl 20:43
 
Frank ser att Tracy kommer med en bunt sedlar som Lawrence skänkt till deras insamling. Lawrence ville ge en rejäl summa då hans första fru dött i cancer. Frank erbjuder sig att åka till banken med pengarna. Utanför bilen möter han Vanessa som säger att hon är glad att han bevisat att han försöker bättra sig efter fängelsetiden.
 
Cain ser på avstånd att Emma går fram till Moira. Han skyndar sig dit för att kolla vad som händer Emma går in för att koka te så de andra får prata enskilt. Cain förklarar att han bara försöker hjälpa Moira, att han finns där för henne. Efteråt säger han åt Emma att låta Moira vara men då säger Emma samma sak till honom.
 
Marlon går som på nålar så fort Carly säger något och Carly är på helspänn när han säger något. När de sedan ses så säger båda i munnen på varann att de inte vill flytta ihop än.
 
Finn besöker sin medvetslöse vän på sjukhuset. Sköterskan tror att Finn är killens pojkvän. Finn nekar inte och sköterskan tycker att det är bra att han är där och bara pratar.
 
Emma fortsätter att göra sig till vän med Moira och talar om för henne att man ska akta sig för det förflutna som man kan ha en viss tendens att försköna och inte inse varför ett förhållande tagit slut.
 
Cain ser Emma uppe i Hollys rum så han går dit för att be henne låta sakerna vara. Moira kommer hem och säger att Emma är hennes vän som bara hjälper till och att Cain inte ska lägga sig i.
 
Pierce har fått några utslag av Brendas hudkräm men hon lyckas lugna honom genom att säga att han bara är allergisk mot något i innehållet och hon ger pengarna tillbaka och sedan ger hon lite fikabröd till veterinärkliniken.
 
Frank möter sin utpressare och ber om att få längre tid till att betala tillbaka. Mannen ger Frank några slag med ett slagträ sedan tar han kassalådan som ligger i bilen. Frank återvänder till byn och säger att han blivit rånad av 5-6 okända män. Tracy och Vanessa vill att han anmäler rånet till polisen. Frank åker iväg men när han kommer hem har polisen kommit dit. Polisen tror inte alls på Franks berättelse då han vet att Frank suttit inne på grund av förskingring.
 
Moira kopplar på husvagnen på bilen för att flytta den. Cain som sitter på toa i vagnen får bråttom ut. Moira vill inte ha honom så nära sitt hus.
 
Lawrence försöker hålla modet uppe för att inte Chrissie ska bryta ihop men i själva verket är han orolig för att Lachlan ska hamna i ungdomsfängelse. Han tycker att det är Rebeccas fel så han kastar ut henne igen även om hon lovar att ställa allt tillrätta.

En alv mitt i byn

Inskrivet onsdag 28/6 kl 22:10
 
Emma är fortfarande sur på att Leyla lägger sig i hennes liv. Finn, Ross och Pete tycker att Emma ska stanna hemma idag när det är domstolsförhandlingar. Emma går till kyrkogården och ber om förlåtelse vid James grav. Harriet hör detta och lugnar Emma med att allt brukar komma fram tillslut.
 
Marlon testar Carlys hudkräm i smyg, den hon köpt av Brenda. Han får stora brännsår i ansiktet så Carly säger åt Brenda att återkalla alla burkar och skaffa sig en bra advokat. Brenda vill inte förlora sina pengar så hon hoppas på att ingen annan blir skadad. Hon lyckas ändå ta ifrån Megan hennes burk när ingen ser.
 
Eric råkar försäga sig till David angående fallskärmshoppningen. David talar då om för Tracy och Frank att han hellre ser att de ger pengarna till en cancerfond. Frank får då idén att sitta som alv mitt i byn och låta folk kasta gräddtårta på honom mot betalning.
 
Zak och Joanie tjafsar fortfarande om hans kyss med Lisa. Joanie har svårt att glömma det men han bedyrar att hon betyder mest av allt för honom. De bestämmer sig för att börja leta lägenhet i Leeds för att börja om. När Belle får veta det blir hon besviken. Jermaine får dock henne att inse att det inte är så långt bort även om hon är van att ha sin far i närheten.
 
Emma kommer till domstolen tillslut. Där tar hon på sig skulden för James död för att hon inte lyckades hindra hans självmord. Åhörarna blir chockade men tror på den gråtande Emma som säger att James led av depressioner emellanåt.
 
Marlon pratar med Paddy för Carly vill flytta ihop med Marlon men han tvekar.
 
Emma går återigen till James grav och ber om ursäkt. Harriet kommer även denna gång och nu följer Emma med in i kyrkan och pratar med Harriet som tror att Emma börjar bli frälst.
 
Moira kommer hem efter att ha varit borta några dagar. Alla Bartonsbröderna sitter i hennes kök tillsammans med Victoria. De berättar vad som hänt under dagen och precis då kommer Emma dit. Emma kramar om Moira och frågar henne hur hon mår. Alla ser förvånade ut över Emmas plötsliga förändring.
 
Tracy och Frank samlar in pengar när folk kastar tårta på honom. Det går runt en man som börjar prata med Tracy. Han säger att han är journalist så de går till puben där hon berättar allt om sin far. Frank kommer in och ser att servitören från restaurangen häromdagen är den man som Tracy tror är journalist. Frank håller god min tills Tracy gått ut.
 
Mannen säger att Frank lurat honom att investera massa lånade pengar och nu vill han ha tillbaka dem. Han har även förlorat sin fru och två barn i och med att han inte har några pengar utan bara massa skulder. Mannen vill ha tillbaka alla pengar men till att börja med vill han ha 10 000 redan i morgon.

Omröstning om vem ska sluta

Inskrivet tisdag 27/6 kl 16:42
 
Belle börjar jobba igen. Ledningen talar om för personalen att fabriken inte har så många kontrakt nu så antingen måste de minska ned på personalen eller så får de nolltidsavtal vilket gör att de får jobb när det finns kontrakt. Personalen protesterar så Jai säger åt dem att rösta om vem av dem som får gå.
 
Det är dags för inledande förhör angående James död. Pete pratar med Emma om vem det kan ha varit som var på bron. Hon blir nervös och ska ta ett piller men har inte så många kvar. Hon får dit doktor Cavanaugh som undrar varför hon vill ha nya piller nu då hon bör ha massor kvar. När doktorn inte ser så snor hon massa tomma receptblad ur hans väska
 
Paddy pratar med Rhona som är ledsen för att Pierce lämnat henne. Det gör att Paddy ringer honom med anledningen av att Rhona ligger på sjukhus. Pierce kommer dit och får veta att Paddy lurat honom för att få prata. Paddy lyckas övertala Pierce att åka tillbaka till Rhona.
 
På fabriken har det varit omrösning och på alla lappar står det Jai förutom en där det står Joanie. Joanie säger upp sig på direkten trots att personalen protesterar. När Zak får veta det blir han arg och orolig för hennes framtid. Hon säger att hon ska söka jobb i närheten av Leeds så de kan flytta dit för att börja om
 
Pierce söker upp Rhona som blir glad. Han är rädd för sitt humör så de kommer fram till att han ska söka hjälp. När han tvivlar på att det kan hjälpa så erbjuder sig Rhona att följa med. Hos psykologen börjar han berätta om sin barndom och frånvarande mamma
 
Leyla vill träffa Pete men han är inte hemma. Hon ser Emma sova på soffan och hon ser en pillerask på bordet. Leyla berättar det för Pete, Ross och Finn när hon hittar dem på Bartons gård. De skyndar hem men då är Emma vaken. Emma vägrar erkänna att hon tagit piller. Ross söker igenom hennes väska och hittar både tabletter och tomma receptblad. Emma blir förbannad på Leyla som snokar och anser inte henne tillhöra familjen. Hon tar tabletterna och häller ut i vasken för att visa att hon inte behöver dem.
 
Adam pratar med Pete om familjen och det får honom att ändra sig. Han vill skaffa barn på en gång. Victoria börjar då kolla upp med appar och andra hjälpmedel för att se när hon har ägglossning.
 
Tracy och Vanessa ska fixa överraskningsfest för David som fyller år snart. Frank hör det och vill hjälpa till. Han kontaktar en vän som kan ordna med fallskärmshopp men då måste alla hjälpa till med kostnaden för det är ganska dyrt.
 
Belle får skulden för att ha skrivit Joanie på en av lapparna. När ingen tror på Belle som säger att hon är oskyldig blir hon irriterad och säger upp sig från fabriken. Joanie erkänner då att hon skrev sitt eget namn för hon vill bort därifrån. Hon ber om ursäkt för att hon läst Belles dagbok och vet därmed om kyssen mellan Zak och Lisa.
 
Zak försöker förklara att kyssen var ett misstag men Joanie har svårt att tro på honom.

Tack för idag, P

Inskrivet tisdag 27/6 kl 15:28
 
Rhona och Paddy ska på skilsmässoförhandlingar men hon vill inte att Pierce följer med. Rhona tackar för blommorna hon fått av Paddy men han vet inte vad hon pratar om. De kommer fram till att Rhona får bo kvar i huset och Paddy får företaget men Rhona behåller sitt jobb
 
Liv berättar för Marlon om Paddys känslor för Rhona. Marlon råkar nämna det för Bob på kaféet så Pierce hör.
 
Lachlan blir inte fri mot borgen så han får sitta i arresten tills ungdomsdomstolen tar hand om hans fall. Han är väldigt besviken.
Rebecca säger till Chrssie att rädda Lachlan genom att erkänna själv.
 
Frank får bråttom hem från Megan på morgonen. Han skyller på att han måste hjälpa David i affären. Megan träffar sedan David som inte sett till Frank När Megan konfronterar Frank så kan han inte säga var han varit så han gör slut med henne och skyller på att omställningen efter fängelset blivit för svår.
 
Brenda börjar sälja hudkrämen hon beställt från internet. Carly ser det och inser att det bara är kopior så hon varnar Brenda. När Brenda vill skicka tillbaka krämen så hittar hon ingen information om företaget så hon försöker ändå sälja hudkrämen så gott det går.
 
Lawrence blir förbannad på Rebecca som försöker övertala Chrissie att erkänna så han ber henne gå därifrån (eller flytta, jag minns inte)
 
Joanie ser Belles dagbok på bordet när ingen är hemma
 
Rhona får fler blommor med kort "tack för idag/P" när hon kommer hem från rätten. Pierce blir återigen förbannad men ringer till blomsteraffären och får veta att det är Liv som betalat för blommorna. Han blir rasande på henne och skäller ut henne. När Rhona påpekar att han skällt ut ett litet barn blir han återigen förbannad och slår sönder en spegel, Rhona blir rädd och går iväg. Pierce skriver en lapp till henne

All my love, P

Inskrivet onsdag 21/6 kl 14:33
 
Rebecca märker att det är något som inte stämmer mellan Chrissie och Lachlan. När Lachlan är ensam vid gungorna i byn sätter hon sig och pratar med honom. Becs lyckas övertala honom att ange sig själv för polisen.
 
Harriet vill julpynta i byn men de gamla ljuskedjorna är sönder. Bob och Brenda vill starta en insamling för att köpa nya och Liv råder dem att ha den på internet. När vanlig insamling med bössa på kaféet inte ger så mycket så vänder sig Brenda till Liv som ska hjälpa dem. Liv säger att det kanske inte är så lätt att nå folket i byn men det finns andra väger.
 
Kerry får hjälp av Pierce med stämningen av fabriken. Jai erbjuder henne jobbet tillbaka men hon börjar bli girig. När hon vägrar hjälpa Bernice på salongen med hänvisning på att hon snart ska bli rik får hon även sparken därifrån och därmed flytta. Kerry flyttar in på värdshuset där hon tröstar sig med att äta onyttigt och dricka alkohol.
 
Pierce är orolig för Rhonas smärtor och han vill att hon tar piller under hans översyn. Rhona vägrar och säger att hon inte ens kan ha smärtstillande medicin i huset.
 
Megan och Frank ska ha en dejt men vill inte vara på puben. Hon har kontakter så hon bjuder honom på en fin restaurang där hon känner ägaren och han bjuder henne på middagen. Servitören känner igen Frank från fängelset men Frank låtsas som det inte stämmer. När de ska gå lämnar Frank 50£ i dricks till servitören.
 
Polisen kommer till Home Farm för att tala om att Lachlan ska förhöras efter erkännandet och han behöver en vuxen med sig. Rebecca erbjder sig att vara med men det vill inte Chrissie eftersom hon inte litar på henne. Lawrence ringer Ronnie som kommer till stationen och är med under förhöret.
 
Paddy tränger sig på och är med när Rhona och Pierce äter lunch. Han håller med Pierce som skäller ut Liv som råkat spilla varm vaniljsås på Liv.
 
Rhona får ett blombud med ett kort "All my love/P". När hon tackar Pierce för blommorna så säger han att han inte skickat några Hon inser att det är Paddy och gömmer kortet snabbt i boken hon läser. Rhona går iväg för att fixa te och då passar Pierce på att kolla på kortet.
 
Lachlan erkänner att han råkat skjuta sin morfar när han skulle ta geväret ifrån honom. Han säger att han greps av panik och sökte upp Andy men hittade inte honom så han råkade lägga geväret i Andys bil. Lachlan försöker förklara varför han råkat lägga även vasskärvor i bilen men polisen tror honom inte. Lachlan får sitta i häktet till nästa dag då han ska upp i ungdomsdomstolen. Chrissie blir helt förtvivlad när hon får veta det
 

Ansiktet fullt av choklad

Inskrivet onsdag 21/6 kl 11:45
 
Jai och Rishi upptäcker inbrottet i fabriken. Kerry som hört dem gömmer sig och låtsas sedan att hon precis kommit dit för att få sin lön. Med choklad runt hela munnen blir hon dock avslöjad. Jai ser henne även på övervakningsfilmen. När han konfronterar henne skyller hon på att hon bara försökt rädda en fågel och då ramlat ned genom takfönstret. Jai vill polisanmäla henne men Rishi varnar för att hon kan stämma dem för att de gett henne sparken. Kerry utnyttjar situationen genom att låtsas vara mer skadad än hon är. Dan försöker få henne att förstå att om fabriken måste betala massa skadestånd så kommer säkert flera i personalen bli uppsagda och då ligger Joanie illa till och det påverkar Kyle.
 
Aaron ser Robert och Rebecca sitta nära varann i Davids affär. Han blir svartsjuk men Robert lovar att det inte är något mellan dem.
 
Megan frågar Frank om varför han suttit inne och han svarar att det var för att han slagit till en man som som råkade slå i skallen i marken. Mannen hade gett sig på Franks flickvän och då blev han förbannad. Megan drar sig undan och säger att hon gillar inte våld då hennes bror varit våldsam.
 
Rebecca söker upp Diane och Doug för att säga att hon ska försöka få Lawrence att sänka hyran nu när de ändå får bo kvar. Diane blir upprörd över att Rebecca ser dem som några som de äger och kan styra som de vill.
 
Bernice tyr sig allt mer till Jimmy och vill hjälpa honom när Nicola är borta. När Nicola kommer hem märker Bernice att hon är i vägen så hon går därifrån. Rodney märker hur ledsen Bernice är och inser att hon känner mer för Jimmy än hon erkänner.
 
Rebecca kommer till Robert och beklagar sig för att hon gjort bort sig inför Diane. Hon flirtar med honom och försöker kyssa honom men han säger att det inte är okej. Han påpekar att de inte ska vara ihop mer än att kämpa för att få Home Farm, allt annat kan vara. Diane hör detta och blir besviken.
 
Diane kommer till Home Farm för att försöka prata med Chrissie som fortfarande vägrar. Hon blir så desperat att hon tränger sig in och råkar få syn på Lawrence gevär som ligger framme. Diane tar geväret och hotar Chrisse, hon vill att Chrissie lyssnar på henne.
 
Chrissie lyssnar och inser att båda kvinnorna gör allt för att skydda sina barn. Hon berättar att Andy var den som ville se Robert död. Hon erkänner också att hon är rädd för sin son eftersom han visat våldsamma tendenser. Diane slappnar av och allt lugnar ned sig. Chrissie säger sedan till Lawrence att de inte ska anmäla Diane för hotelsen.
 
Lachlan som hört samtalet mellan sin mamma och Diane frågar mamma om hon är rädd för honom. Chrissie svarar att det var bara något hon sa för att lugna Diane. Lachlan går iväg för att kolla om och om igen på inspelningen han har där Chrissie erkänner att hon är rädd för honom.
 

Tequilachoklad

Inskrivet måndag 19/6 kl 11:59
 
Chrissie kommer hem till Diane för att tala om att de är vräkta pga att hon kastat tegelstenen mot Lachlan. Doug och Bernice blir förtvivlade över vad hon gjort.
 
Adam och Victoria ses ofta för att ha sex så hon kan bli gravid. Pete och Leyla råkar få höra det och han gratulerar Adam och säger att deras far skulle vara stolt över honom.
 
Joanie vill att Zak bor hos Belle tills Lisa kommer hem. Belle blir inte alls glad över det och hon vill att Zak berättar för Joanie om kyssen.
 
Kerry dyker upp finklädd i Bernices klänning och kavaj på puben där Rishi och Jai har möte med George som hon visade runt på fabriken. George vill att Kerry är med på samtalet och när hon ger förslag på tequilachoklad så nappar han på det. Rishi och Jai ger Kerry fria händer till att fixa kontraktet. George flirtar med henne och Kerry blir full och tar med honom till salongen över natten.
 
Diane går till Home Farm för att prata med Chrissie men det är bara Lachlan där. Hon vädjar till hans samvete och ber honom erkänna för att han själv ska slippa bära på en hemlighet i resten av sitt liv. Lachlan tar upp mobilen för att fota henne och kallar henne för "patetiska kärring". Diane tappar fattningen och ger honom en örfil och precis då kommer Lawrence in och kör ut henne.
 
Nicola får åka på spa över en natt för att Jimmy ska få sova i lugn och ro då hon ofta har mardrömmar och har börjat snarka.
 
Bernice kommer över med maltmjölk till Jimmy för att han ska få lugn men när han ska ta vatten ur kranen i köket så börjar det spruta ut. Bernice får hjälpa honom så han kan stänga av huvudkranen. Han klär av sig sin blöta tröja och Bernice går upp för att torka. Nicola kommer hem och tror något är på gång mellan systern och Jimmy. Han lyckas dock bevisa att det är fel och att det bara var en vattenläcka.
 
Polisen hämtar Diane för förhör. Hon släpps sedan med endast en varning. Rebecca får höra det och hon pratar med Lawrence om att ta tillbaka vräkningen då de måste förstå Dianes frustration. Hon påpekar att Chrissie och Lachlan och han själv inte är direkt oskyldiga. Det gör att Lawrence låter Diane bo kvar.
 
Frank passar Johnny och fortsätter flrita med Megan som börjar smälta. Jai ser dem i affären men förstår inte att det är en dejt men när Sam påpekar det så blir Jai rasande. Han söker upp Megan och säger åt henne att inte träffa Frank men hon säger åt honom att Frank faktiskt sonat sitt brott.
 
George kommer till fabriken för att skriva på kontraktet och han börjar flirta med Priya. Kerry hör det och blir rasande så hon går in på kontoret och skäller ut honom. Han hånflinar och kallar henne för diverse olämpliga saker och säger till Jai att de får välja mellan honom och Kerry. Kerry får sparken direkt. Priya blir också förbanad och säger att de inte vill ha något samarbete med George.
 
Adam pratar med Aaron om att skaffa barn. Aaron tror på att Adam kommer att bli en bra pappa vilket han redan bevisat. Det gör att Adam inte tvekar längre och det gör Victoria glad.
 
Kerry super sig full som vanligt. Priya kommer till puben och talar om att affären inte blev av men att Kerry inte kan få tillbaka jobbet för att hon legat med en kund. Sam och Dan hör det. Kerry går iväg och när hon ser att det är tomt på fabriken klättrar hon in genom ett takfönster. Hon stänger av larmet och rotar runt. I Jais skrivbordslåda hittar hon en flaska sprit som hon börjar halsa ur medan hon river runt bland chokladen. När hon ska gå inser hon att dörren är låst och hon har inga nycklar så hon sätter sig på kontoret och fortsätter dricka.

Verka Serduchkahattar

Pga sjukdom ligger jag efter med tittandet, skriver när jag har möjlighet.
 
Inskrivet lördag 17/6 kl 17:34
 
Lawrence ber Rebecca om ursäkt så hon flyttar tillbaka till Home Farm. Chrissie och Lachlan blir inte alls glada över det.
 
Victoria nämner för Finn att Ross försökt kyssa henne så Finn blir rasande. Han söker upp sin bror som hjälper tlll på gården. Precis då kommer Adam dit också så han får höra att Ross försökt med Victoria. Hon kommer också dit och precis då hoppar Adam på Ross och de börjar slåss. Victoria stoppar dem men hinner få ett slag på bålen så hon nästan däckar.
 
Belle kommer hem och märker att Kyle är rädd för henne. Amelia har skrämt honom med att Belle kan mörda honom när hon hör sina röster i huvudet. Belle löser det med att låta han och Amelia ha aluminiumhattar som skydd och hon har en aluminimhatt för att hennes röster inte ska rymma.
 
Diane är förbannad på Lawence så hon demonstrerar med Rodney och Doug utanför Home Farm. Hon säger åt folk som ska på evenemang där att familjen White inte är att lita på för de är mördare och lögnare. Lawrence kommer dit och stoppar henne genom att hota med vräkning. Doug ber henne lugna ned sig men hon återkommer senare och kastar in en sten genom en ruta och hon är nära att träffa Lachlan.
 
Kerry vill ha mer fart på jobbet så hon inför diskomusik och dans. Jai har ett viktigt affärsmöte och mannen blir intresserad av henne så hon får visa honom runt. Kerry får nästan sparken när mannen hastigt lämnar fabriken men Rakesh får sedan ett samtal där mannen vill ha ett nytt möte för att skriva kontrakt. Kerry får behålla jobbet.
 
Belle försöker nå sin mamma men Zak råder henne att låta bli. Då inser Belle att Lisa inte vet om att Belle bor hos Zak och Joanie. När Zak sedan missuppfattar Belle och erkänner kyssen med Lisa blir Belle upprörd. Hon vill inte ljuga för Joanie. Det slutar med att Belle lovar att inget säga men att hon kommer flytta hem till Dinglesgården igen. Joanie blir förvånad när hon får höra om flytten men Zak håller med Belle om att det blir bäst så.
 
Victoria gör undersökningar på sjukhuset efter  smällen från Ross. Hon erkänner för Adam att hon kanske är gravid. Adam blir chockad då de bestämt sig för att vänta ett tag med barn. Victoria är inte gravid men har brutit ett revben så hon bör ta det lugnt. Hon inser att hon vill ha barn nu men Adam vill vänta. Han ändrar sig dock och går med på det för hennes skull.

Guy Fawkesday 2016

Inskrivet lördag 17/6 kl 10:33
 
Belle har kommit hem på prov och meningen är att hon ska flytta hem igen om någon dag. Hon får bo hos Zak och Joanie eftersom Lisa är iväg. Zak säger inget om de ändrade planerna till Lisa för att få vara ensam med Belle ett tag.
 
Chrissie och Lachlan lämnar Beccs på gatan så det är Doug som hittar henne.
 
Festen på Home Farm börjar och Sam tar hand om brasan. Lachlan kastar i vaspaketet i elden och Chrissie blir arg på honom eftersom glaset inte brinner upp.
 
Adam får veta att han får ärva James och det gör Ross rasande och skäller ut Adam.  Adam som tänkt avstå ändrar sig och hänvisar till att det är James sista vilja.
 
Rebecca kommer till festen och håller tal. Hon berättar om att Chrissie slagit henne och lämnat för att dö för att inte Lachlan ska bli avslöjad. Festen avbryts och Lawrence är förbannad på henne. Han försvarar Chrissie som skyddar sin son och säger åt Rebecca att åka därifrån.
 
Rebecca åker till Diane och Robert för att överlämna filmen hon spelat in. Diane går till polisen men Andy har ändå problem då han smitit från rättegången även om han blir friad för mordförsöket.
 
Polisen förhör Lawrence, Chrissie och Lachlan. De nekar givetvis om att veta vad Beccs pratar om. Lachlan får berätta om vad han gjorde vid bäcken. Han säger att han tappade klockan när han gick över
 
Nicola som blivit orolig efter elden blir stressad när Jimmy flaxar med tomtebloss framför henne. Rishi som får veta att hon fortfarande mår dåligt efter branden vill att Sharmas ersätter henne. Jai är helt emot detta.
 
Adam och Ross bråkar med varann när de måste samarbeta på gården.
 
Diane söker upp Lawrence och hotar honom med att alla ska få veta hur han skyddar sin intrigerande familj och sätter dit Andy.
 
Victoria ser Ross vid James grav. Hon går fram och pratar med honom för hon förstår hans känslor. De går hem till honom och plötsligt försöker han kyssa henne. Hon blir rasande och han säger att hon gladeligen kan berätta för Adam för det ser han fram emot.

Ilska och frustation

Inskrivet lördag 17/6 kl 08:53
 
Det är dags för James begravning. Emma håller tal och säger att allt är hennes fel men precis då kommer en förvirrad Ashley in och avbryter allt. Laurel lyckas stoppa honom men Emma rusar ut.
 
På Home Farm planeras en stor fest för byn för det är Bonfirenight. Rebecca gör allt för att komma nära Lachlan så han kanske försäger sig om vad som hände när Lawrence blev skjuten.
 
Ashley sitter och tittar på videofilmen han spelat in men han får problem med apparaten så han får ett utbrott så han tappar kameran i golvet. Laurel kommer in och lugnar ned honom. Hon tar videokameran och lägger undan den i en låda i köket. Minneskortet som ramlat ur lägger hon på kameran.
 
Rebecca som oroat Lachlan med att Robert har bevis för vad som hände vid skjutningen, följer efter Lachlan när han går till bäcken för att kolla att den krossade vasen ligger kvar. Hon filmar honom i smyg. Lachlan lägger tillbaka paketet under en sten i bäcken.
 
Laurel vägrar att tänka på dagcenter till Ashley men efter begravningsincidenten går hon med på det. De åker iväg och på första stället så hittar Ashley några äldre han blir vän med och verkar trivas. Laurel är dock fortfarande orolig för att han inte ska få det han är van vid och han har ett hetsigt humör emellanåt.
 
Rebecca söker upp Robert för att berätta om beviset hon hittat. Han vill att de går till polisen direkt men det vill hon inte för då kan Lachlan hamna i trubbel och det vill hon inte utan det är Chrissie som ska åka dit.
 
Chrissie och Lachlan möter Beccs när hon kommer ut från puben med vaspaketet i handen. Chrissie börjar bråka med sin syster för att få paketet. Hon knuffar till Beccs som ramlar och slår huvudet i en murkant.

Ängeln på bron

Pga sjukdom ligger jag efter med tittandet, skriver när jag har möjlighet.
 
Inskrivet torsdag 15/6 kl 17:33
 
Frank ser till att han får jobb i Davids affär för att han behöver ju en inkomst. (Hur kan David ha råd med det?)
 
Ross vill veta vad som hänt James så han söker upp Cain. Han anklagar Cain för mord bara för att James älskade Moira. Precis då kommer Moira dit och resten av Bartons så de hör att James varit tillsammans med Moira. Hon försöker förklara för Emma att det inte var allvarligt utan att James älskade Emma.
 
Sam får raggningstips av Frank. Han gör ett försk på en kvinna som kommer till Davids affär och hon nobbar inte honom men säger att de kanske ses igen.
 
Priya pratar med Rakesh och hon gör slut med honom. Jai säger även till Rakesh att sticka från byn men ångrar sig när han hör Rishi prata med Priya om hur de stöttat Jai när han hade det svårt. Även Priya är beredd att ge Rakesh en ny chans.
 
Ashley är på promenad med Doug och Dotty. Han ser Emma på en bro och inser plötsligt att han sett det förut. Han talar om det för henne men givetvis nekar hon. Doug som står en bit längre bort hör inte samtalet.
 
Liv gör en dejtingprofil på en nätdejtingsida till Lisa som först blir uppmuntrad men sedan inser att hon inte behöver någon man i sitt liv.
 
Finn besöker en okänd man på sjukhuset. Mannen ligger medvetslös så Finn pratar med honom om allt möjligt trots att de inte känner varann.
 
Emma erbjuder sig att hjälpa Laurel med att hålla koll på Ashley. Hon bjuder honom på paj men äter inget själv. Emma försöker även förvirra honom med att säga att hon varit hemma när Finn ringde om olyckan och sedan prata om James begravning när Ashley ställer frågor. Ashley blir väldigt förvirrad av alla snabba byten av samtalsämne så han brister ut i gråt.
 
Laurel kommer hem och Emma säger att allt gått bra. Ingen ser att Ashleys videokamera står på inspelning.

Släpp ut frukten inom dig

Inskrivet onsdag 7/6 kl 19:39
 
Kerry mår dåligt dagen efter festen och inte blir det bättre när Sam tror att de är ihop efter att ha tillbringat natten tillsammans. Megan som inte sovit något på grund av att Sam och Kerry varit så högljudda är irriterad när hon går till jobbet. Hon säger åt Kerry att flytta på en gång.
 
Dan och Ross börjar bråka på verkstan för Dan har svårt att släppa tanken på att Ross varit med Kerry.
 
Rishi vägrar att säga att han är bakfull men när han druckit Bobs dunderkur mot bakfylla så syns det för tänderna blir alldeles blå. Han missar något affärsmöte och Priya blir inte glad.
 
Diane och Doug föreslår för Laurel att Ashley kanske ska börja vara på ett dagcenter på dagarna för att underlätta för henne men hon totalvägrar lämna iväg sin man.
 
Belle får komma hem men stämningen hemma är konstig så hon flyr hem till Chas för där kan hon vara ärlig om rösterna hon fortfarande hör men lär sig att kontrollera. Lisa får höra det och blir givetvis ledsen. De återvänder hem och äter middag sedan skjutsar Jermaine henne tillbaka till sjukhuset. Lisa och Zak är kvar ensamma hemma och de kommer fram till att tillsammans så kommer de klara av att hjälpa Belle precis som förut. Zak kommer nära Lisa så han pussar henne men hon rycker snabbt undan och ber honom gå.
 
Rakesh råkar spilla på sin kavaj precis innan ett möte så Priya ska hjälpa honom torka bort fläcken. Hon hittar då hans självmordsbrev han skrivit tidigare. När hon konfronterar honom så förklarar han att han mådde så dåligt när han trodde han förlorat allt och även henne. Priya blir besviken på hans själviskhet och säger att de måste backa ett steg i deras förhållande för hon måste få tid att smälta detta.
 
Dan är beredd att förlåta Kerry för han vill ha henne i sitt liv. Han säger att de måste vara ärliga och alltid säga sanningen. Kerry håller med men precis då kommer Megan in på kaféet där de är och skäller ut henne som sårat Sam efter deras natt ihop. Dan blir så ledsen så han skäller ut Kerry och lämnar henne igen.
 
Polisen kommer hem och frågar Emma om James mediciner. Ross hör det och försvarar sin far som inte varit någon drogmissbrukare. Polisen undrar dock varför James varit ute utan kryckor och skor men klädd i kostym. Ross tror att det berodde på all morfin så James måste ha varit förvirrad.
 
Joanie bjuder Sam och Lisa på middag för att be om ursäkt för det som hänt. Lisa pikar Zak genom att säga att en gång otrogen så kan det hända fler gånger fast de egentligen pratar om Jermaine. Zak försöker hela tiden byta samtalsämne för han är orolig över att Lisa kommer att berätta om pussen. Han skjutsar sedan hem henne och tackar för att hon inget sagt. Lisa är ledsen över att han rivit upp gamla sår nu när hon börjat komma över honom.

RSS 2.0